Unë jam popull që paguaj

Unë jam popull që paguaj 1

🕔15:10, 2.Apr 2016

Unë jam popull që paguaj, dhe mbaj këtë shtet, që në vendin ku kam lindur, të jetoj i qetë! Unë paguaj këtë shtet, se s’dua të vidhem, dhe një herë në katër vjet, të zgjedh e të zgjidhem! Paguaj me

Lexo më shumë
EPIGRAME DHE VARGJE TË TJERA…

EPIGRAME DHE VARGJE TË TJERA… 1

🕔10:40, 1.Apr 2016

1. Kjo botë Kjo botë bërë copë e çikë, si brekët e një vrome, kjo botë e vjetër bie erë, llagëmi dhe kufome. Kjo botë e shkretë, ka të vërtetë, mizerjen dhe shëmtimin, dhe fallco-fallco, vetëm fallco, aromën dhe shkëlqimin.

Lexo më shumë
Ngritja e një ylli

Ngritja e një ylli 6

🕔11:56, 31.Mar 2016

Nuk është histori e Lulit, ngritja e një ylli, sepse Lulashit të shkretë, i ka humbur filli! Nuk është e udhës t’i themi, se është një idiot, po mufkat që thotë ai, asnjeri s’i thotë! Liliputit po i duket, se

Lexo më shumë
Strazimiri që “duhej bërë nuse” dhe Luja që nuk flet

Strazimiri që “duhej bërë nuse” dhe Luja që nuk flet 9

🕔16:31, 30.Mar 2016

Goxha njerëz te Liqeni, në protestë ishin, ca duan ta ngrënë Parkun, ca duan ta prishin!. Bashkia ngritjen e Parkut, e kërkon me ngulm, PD-ja që s’do të ngrihet, është hedhur në sulm!. Vajti dy muaj e ca, që nuk

Lexo më shumë
Dy fabula në vargje

Dy fabula në vargje 1

🕔10:11, 29.Mar 2016

Je i lumtur që je dushk! Diku në një anë pylli, mbiu një dushk dhe një arrë, tok u rritën pranë e pranë, pesëmbëdhjet’ vjet me radhë. Papritur një ditë vjeshte, erdhën pesë çamarrokër, arën me gurë e qëlluan, nuk

Lexo më shumë
FRYMËZIME BIBLIKE DHE VARGJE TË TJERA…

FRYMËZIME BIBLIKE DHE VARGJE TË TJERA… 2

🕔10:25, 28.Mar 2016

1. Kur fëmija yt… Kur fëmija yt, që bën dritë si nur, të kërkon ushqim, o njeri i varfër, ti në vend të bukës, nuk i jep një gur, dhe në vend të peshkut, nuk i jep një gjarpër! 1997

Lexo më shumë
Nëse njeh makutërinë…

Nëse njeh makutërinë… 4

🕔10:20, 27.Mar 2016

Ka vuajtur dhjetëra shekuj, dhe do vuajë njerëzia, gjersa në të njëjtën rrugë, ecën dhe makutëria! Them se është makutëria, porsi drogë e si farmak, njeriu-krejt si padashur, e fillon pak e nga pak! E kërkon pak e nga pak,

Lexo më shumë
Zgjedhje të reja?! PD-ja humb thellë… Saliu rikthehet kryetar

Zgjedhje të reja?! PD-ja humb thellë… Saliu rikthehet kryetar 2

🕔13:56, 26.Mar 2016

Saliu ka bërë, llogari të thjeshtë, që zgjedhje të reja, kërkon këtë vjeshtë. Bile jo në vjeshtë, po dhe shumë më parë, Sala do patjetër, të zhvillohet garë. Ndaj i bëri thirrje, kaporal Nishanit, që të dalë tamam, në fushë

Lexo më shumë
VARGJE TË ZGJEDHURA NË VITE

VARGJE TË ZGJEDHURA NË VITE 1

🕔12:16, 25.Mar 2016

1. Noja keq na talli Me Barkën Biblike, Noja keq na talli, se nga ajo Barkë, shpëtoi edhe Djalli. Që ditën që Noja, Barkën plot e mbushi, rrinë pranë e pranë, baruti dhe prushi. Botës së rilindur, nuk ju gjet

Lexo më shumë
Baladë hidhërimi për tim vëlla, Sofokliun

Baladë hidhërimi për tim vëlla, Sofokliun 27

🕔12:15, 23.Mar 2016

Përse më le të gjallë-o Zot, përse s’më le me kohë të shkoja, një ditë të zezë-si kjo sot, as hasmit kurrë s’do t’ia uroja! Unë asaj rruge i jam nisur, dhe do të ikja qetësisht, gjithë Botën sot ma

Lexo më shumë