VARGJE TË ZGJEDHURA LIRIKE

VARGJE TË ZGJEDHURA LIRIKE 0

🕔13:57, 12.May 2016

1. Të kam thënë… Të kam thënë-moj flutur, po ti nuk përgjigjesh: “Mos ju afro flakës, në s’do që të digjesh!” Të kam thënë-moj flutur, po ti më mërzitesh: “Mos iu afro dallgës, në s’do që të mbytesh!” Të kam

Lexo më shumë
REFORMA / Një Popull i gjithë i menduar, një Kryeministër i qeshur!

REFORMA / Një Popull i gjithë i menduar, një Kryeministër i qeshur! 1

🕔11:47, 11.May 2016

Sot për të ardhmen e Ramës, është shumë vështirë të vë bast, por shoh që ka rrotull vetes, gjithnjë e më pak entuziastë! Në muajt e parë kur e mori, menduam do shkonte për mirë, por sot pas 3 vitesh po shohim, një

Lexo më shumë
Disa mënyra për shfarosjen e species që quhet: “Klasë politike”

Disa mënyra për shfarosjen e species që quhet: “Klasë politike” 2

🕔13:16, 10.May 2016

“Kjo klasë politike, këtu do shfaroset!”, deklaroi Blushi, që rrallë inatoset. Këto fjalë thuhen, kur durimi soset, po unë s’e kuptoj, si mund të shfaroset?! Një specie në zhdukje, dhe mund ta kuptonim, se kjo gjë ka lidhje, me evolucionin.

Lexo më shumë
Çfarë është kjo o zoti Lu?!

Çfarë është kjo o zoti Lu?! 7

🕔15:22, 9.May 2016

“Para dymijë e trembëdhjetës, asnjë ministër s’hetohet (!)…” Sot them, palo Reforma, më mirë të mos votohet. Mund të thotë ndonjë nga ju: Këtë gozhdë kush e nguli ?! Një ligj i gjithë është bërë, veç të mos hetohet Luli Që

Lexo më shumë
VARGJE LIRIKE: “UNË VDES NË PUTHJEN TËNDE!”

VARGJE LIRIKE: “UNË VDES NË PUTHJEN TËNDE!” 4 Updated

🕔13:00, 8.May 2016

1. Vdes në puthjen tënde Unë vdes në puthjen tënde, po puthjes nuk i druhem, se jam një flakëz hëne, venitem-por nuk shuhem. 2. Mos më pyet! Mos më pyet: “Pse, pse rri i mërzitur, dhe kaq i vetmuar, si

Lexo më shumë
Ua ka zënë rrugën me kohë qeni plak

Ua ka zënë rrugën me kohë qeni plak 5

🕔12:30, 7.May 2016

Kur Rama i nisi, Lulashit një letër, seriozisht s’e mori, qeveri e vjetër. Luli fare letrën, nuk e shkoi në zigj, po me lodra fjalësh, Ramës ju përgjigj. Në letër nuk kishte, ndonjë marifet, Rama i kërkonte, t’i bëjmë punët

Lexo më shumë
Fjalë fluturake në vargje

Fjalë fluturake në vargje 0 Updated

🕔12:29, 6.May 2016

U betove me kokë e me jetë, mos pandeh se ma hodhe vërtetë! Kur të forta gjëmojnë vetëtimat, mos prit që të lagen lëndinat! Aty ku lugë të artë të kanë premtuar, përgatitu të hash veç me duar! Kur të

Lexo më shumë
Në gjoks të Atdheut – vargan kuqalosh

Në gjoks të Atdheut – vargan kuqalosh 9

🕔10:11, 5.May 2016

(Fragment poeme. Shkruar më 5 Maj 1977. Botohet për herë të parë) Se ç’na çeli fusha, mali ç’na gjethoi, nga çdo gur mermeri, vjen një zë heroi. Na vjen zëri i luftës, nga shokët e rrallë, që i rrinë kohës,

Lexo më shumë
Maskarada vazhdon (PJ. II)

Maskarada vazhdon (PJ. II) 11

🕔13:08, 4.May 2016

Vijon nga dje Dikur ajo quhej, pasuria juaj, pasuri që shkon, në xhepa të huaj! Këtë vend natyra, krejt e ka bekuar, gjynah që të jetë, kaq i varfëruar! Vërtet që natyra, na dha kaq shumë male, po gjithë nëntoka,

Lexo më shumë
Maskarada vazhdon…

Maskarada vazhdon… 10

🕔10:51, 3.May 2016

(Pjesa e Parë) Njëzet e ca vite, votuam për zorzopët, më shumë mënd nga ne, do kishin edhe lopët! Ja patëm me hile, kësaj Shqipërie, se këtu u bë, çdo lloj poshtërsie! Poshtërsitë akoma, ditë për ditë vazhdojnë, dhe ne

Lexo më shumë