Kandidat për Kushtetuesen, gjyqtari Bekteshi drejt konfirmimit

Kandidat për Kushtetuesen, gjyqtari Bekteshi drejt konfirmimit 4

🕔09:19, 20.Apr 2019

Gjyqtari i Gjykatës së Durrësit, Rexhep Bekteshi, u përball këtë të enjte pa problem me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, që kishte kryer në një hetim të trefishtë për të. Bekteshi, njëherësh edhe kandidat për në Gjykatën Kushtetuese, rezultoi pa

Lexo më shumë
“Poli i Drejtësisë”, institucionet e reja, në një zonë të vetme

“Poli i Drejtësisë”, institucionet e reja, në një zonë të vetme 0

🕔20:45, 19.Apr 2019

Qeveria shqiptare i është rikthyer një projekti të dikurshëm për të grupuar institucionet e drejtësisë në një zonë të vetme. Në Fletoren Zyrtare është publikuar vendimi që përcakton fillimin e procedurave për programin e integruar të zhvillimit “Poli i Drejtësisë”,

Lexo më shumë
KPK e konfirmoi, Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e Dritan Pekës

KPK e konfirmoi, Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e Dritan Pekës 4

🕔15:52, 19.Apr 2019

Komisioneri Publik ankimon vendimin e KPK për drejtuesin e Prokurorisë së Apelit të Tiranës, Dritan Peka i cili kaloi procesin e Vettingut. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e konfirmoi Pekën në detyrë, por sipas Komisionerit Publik, prokurori nuk plotëson kushtet.

Lexo më shumë
Konfirmohet në detyrë kryeprokurorja e Korçës

Konfirmohet në detyrë kryeprokurorja e Korçës 0

🕔12:13, 19.Apr 2019

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  konfirmon në detyrë kryeprokuroren e Korçës, Dhorina Theodhori. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi seancën dëgjimore me Dhorina Theodhori më datë 18 prill. Në lidhje me pasurinë, ILDKPKI, ka dorëzuar një raport me konstatimin se,

Lexo më shumë
Fshehu vjedhjen në Itali, KPA shkarkon përfundimisht gjyqtarin e lartë

Fshehu vjedhjen në Itali, KPA shkarkon përfundimisht gjyqtarin e lartë 3

🕔11:07, 19.Apr 2019

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar përfundimisht nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Lartë, Admir Thanza, duke lënë në fuqi vendimin e KPK për shkarkimin e tij. “Në përfundim të gjykimit, bazuar në nenin 66, pika 1, germa “a”,

Lexo më shumë
‘Emërimi sui generis’: KLP dhe KPK, pingpong me vetingun e Valikajt

‘Emërimi sui generis’: KLP dhe KPK, pingpong me vetingun e Valikajt 0

🕔14:19, 18.Apr 2019

Emërimi i Bledar Valikajt si prokuror në Prokurorinë e Tiranës nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka krijuar një ngërç “sui generis” lidhur me kryerjen e procesit të rivlerësimit për të, i njohur ndryshe si procesi i vetingut të gjyqtarëve

Lexo më shumë
Kalon testin e Vetingut, rikonfirmohet në detyrë gjyqtarja e Lushnjës

Kalon testin e Vetingut, rikonfirmohet në detyrë gjyqtarja e Lushnjës 0

🕔10:54, 18.Apr 2019

Kryetarja e Gjykatës së rrethit Gjyqësor Lushnje, Esmeralda Çeka është rikonfirmuar në detyrë. Trupa gjykuese e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ka vendosur se Esmeralda Çeka kalon me sukses testin e vettingut. Çeka rezultoi e pastër në tre kriteret, atë

Lexo më shumë
Kaloi Vetingun, por nuk shpëtoi.  KPA përjashton nga sistemi gjyqtarin Faqolli

Kaloi Vetingun, por nuk shpëtoi. KPA përjashton nga sistemi gjyqtarin Faqolli 1

🕔09:35, 18.Apr 2019

Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) ka vendosur shkarkimin nga detyra të gjyqtarit Astrit Faqolli, në Gjykatën e Shkallës së Parë, Tiranë, i cili kaloi me sukses vetingun, por u ankimua nga Komisioneri Publik. Ne vendimin e sotëm, KPA ka

Lexo më shumë
Vetting për kandidatin në Kushtetuese dhe drejtuesen e Prokurorisë Korçë

Vetting për kandidatin në Kushtetuese dhe drejtuesen e Prokurorisë Korçë 0

🕔12:09, 17.Apr 2019

Gjyqtari në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Durrës, kandidat për Gjykatën Kushtetuese, Rexhep Bekteshi, do t’i nënshtrohet Vetingut. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit do të zhvillojë një seancë dëgjimore me subjektin e rivlerësimit, Rexhep Bekteshi, gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor

Lexo më shumë
Shkarkohet përfundimisht numri dy i prokurorisë së Tiranës

Shkarkohet përfundimisht numri dy i prokurorisë së Tiranës 2

🕔20:00, 16.Apr 2019

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka lënë në fuqi vendimin e shkarkimit nga detyra të prokurorit të Arben Nela, numri dy i prokurorisë së Tiranës. Në 23 korrik të vitit të kaluar Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin nga

Lexo më shumë