Një dokument i rëndësishëm për Janullatosin i dhjetorit ’92

December 25, 2017 02:33

Një dokument i rëndësishëm për Janullatosin i dhjetorit ’92

 

Ekskluzive Dita – Ardhja e Janullatosit në Shqipëri dhe fronëzimi i tij në krye të Kishës Ortodokse autoqefale Shqiptare, është padyshim një nga çështjet më të diskutueshme dhe më enigmatike të më shumë se dy dekadave të fundit.

Vendosja e një kleriku grek është kontestuar qysh në fillim, mirëpo e vërteta e ardhjes dhe zgjedhjes së tij në krye të Kishës Ortodokse Shqiptare, nuk është marrë vesh asnjëherë me detaje.

‘Dita’ ka botuar një dokument ku jepen me hollësi detaje për ardhjen e Janullatosit në Shqipëri, si u arrit që ai të merrte kreun e Kishës që themeloi Fan Noli, ndërkohë që u refuzua fronëzimi i klerikut të shquar dhe shumë të respektuar ndër shqiptarët e Amerikës, at Artur Liolinit, i cili erdhi enkas në Tiranë dhe qëndroi për tri javë këtu.

Bëhet fjalë për një raport të firmosur nga ish-Kryetari i Kuvendit në 26 dhjetor 1992, Pjetër Arbnori, drejtuar ish-Presidentit të asaj kohe, Sali Berisha.

Raporti hedh dritë mbi manovrat që janë bërë në vitet 1991 dhe 1992 për fronëzimin e grekut Janullatos, duke shkelur si Statutin e Kishës, ashtu dhe Kushtetutën e Shqipërisë.

Më 11 shkurt 1993, një nga punonjësit e Presidencës me inicialet A.A. ka vënë në krye të faqes shënimin “Presidenti u informua”. Po ç’bëri Presidenti? Megjithë të dhënat që sugjeron dokumenti Presidenti heshti, megjithëse raporti paralajmëronte pasojat e përçarjes kombëtare nga politika e Megaliidhesë për të ashtuquajturin ‘Vorioepir”.

Ironike që në këtë dokument ndër të tjera shkruhet: Kryesia e Kuvendit thekson se “ka ardhur koha të mbahet qëndrim duke filluar që nga Presidenti ynë i nderuar, ku emri i tij është përmendur në gjithë qarkoret dhe deklaratat e Kishës për dhënien e lejes nga ai për fronëzimin”.

Por Presidenti nuk lëvizi asnjë milimetër, madje e favorizoi fronëzimin e Janullatosit. Heshtja dhe sidomos ngjarjet e mëvonshme për njëzet vjet me radhë e konfirmojnë këtë.

 

REPUBLIKA E SHQIPËRISË KUVENDI POPULLOR

Nr. 1543/Prot

Tiranë, më 26.12.1992

Lënda: Dërgim materiali

PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS

Zotit Sali Berisha

TIRANË

Bashkëlidhur po ju dërgojmë materialin: Raport “Mbi gjendjen aktuale shumë të rëndë të krijuar në K.O.A.SH nga ndërhyrja dhe veprimtaria e Kishës Greke, nëpërmjet peshkopit Anastasios Janullatos dhe pasuesve të tij, në dëm të interesave fetare dhe kombëtare shqiptare.

Kryetari i Kryesisë

Pjetër Arbnori

 

 

RAPORT

MB I GJENDJEN AKTUALE SHUME TË RËNDË TË KRIJUAR NË K.O. A.SH, NGA NDËRHYRJA DHE VEPRIMTARIA E KISHËS GREKE, NËPËRMJET PESHKOPIT ANASTASIOS JANULLATOS DHE PASUESVE TË TIJ, NË DËM TË INTERESAVE FETARE DHE KOMBËTARE SHQIPTARE

U bënë më se 16 muaj që në Kishën Ortodokse Autoqefale Shqiptare ushtron veprimtarinë e tij Peshkopi Grek Anastasios Janollatos, i cili erdhi menjëherë pas vizites se Kancelarit të Kryepeshkopatës së Kishës Ortodokse Shqiptare në Amerikë, Shumë të Përndershmit At Artur Liolin nga 6-27 Qershor 1991. Le të bëjmë pak histori.

Në takimin që pati At Artur Liolin me ish Presidentin e Shqipërise Z. R. Alia, u diskutua ndër të tjera edhe për problemet e riorganizimit të KOASH-it, i cili ishte dhe qëllimi kryesor i ardhjes së tyre këtu. Z. Alia i shprehu mendimin që të ftonte për këtë qëllim edhe Eksarkun Patriarkal A. Janullatos, meqënëse kishte katër muaj që kërkonte vizë hyrje në Shqipëri.

Në fjalen e tij At Liolin shprehu aprovimin e tij, por vërejti se duhet bërë kujdes që Eksarkut Patriarkal, me parë i duhet bërë e qartë se duhet të respektojë disa kushte ku më kryesoret të jenë, që ai do të vijë thjesht si një Peshkop Misionar i Përkohshëm, do të ruajë të pa prekura interesat e Autoqefalisë Shqiptare e të popullit besimtar, etj. Të gjitha këto vetëm sepse qarqe të caktuara shoviniste Greke të Megalidhesë mund të ndikojnë në personin e tij dhe të kërkojnë realizimin e synimeve të tyre të mbrapshta, dhe nëpërmjet Kishës mund të realizojnë me lehtë planin e tyre për të marrë të ashtuquajturin “Vorioepir”, ashtu siç kanë vepruar më parë në fillimet e këtij shekulli, se nuk duhet harruar se Kisha jonë me atë Greke dhe Patrikanën e Stambollit, që janë si dy duar të një trupi, kanë një histori të dhimbshme e të përgjakur. Pavarësisht nëse kohërat kanë ndryshuar, historia njeh raste që ngjarjet janë përsëritur.

Këto porosi në vetvete ishin disa masa paraprake që qeveria duhet të merrte, për tu bere një riorganizim i qetë i KOASH-it, pasi dihet që kjo Kishë ka specifikën e saj, ndryshe nga fetë e tjera dhe shpallja e Autoqefalisë së saj më 1922 nga Imzot Noli në Berat, u bë si një domosdoshmëri kryesore e lindur nga ndërhyrjet brutale të Kishës Greke, që i shkaktoi popullit Shqiptar aq gjak dhe martirë. Pra ishte gjaku dhe shpirti i këtyre martirëve patriotë që thërriste për vendosjen e Autoqefalisë Shqiptare.

Me pas midis ish Presidentit dhe At Liolinit u ra dakord që së shpejti, në muajin Shtator 1991, ky të vinte përsëri për një kohë të gjatë dhe të ndihmonte konkretisht në riorganizimin e Kishës, pasi u njoh me gjendjen aktuale të saj dhe nevojat e gjithanshme që kishte ajo. Por kjo marrëveshje nuk u realizua nga ana e qeverisë së Z. Alia pas ardhjes së Eksarkut Grek. Akoma edhe sot nuk dihet se përse nuk u thirr përsëri At Liolini, megjithëse kërkesat e tij për të ardhur ishin të shumta. Çdo gjë u monopolizua në duart e Eksarkut Grek, i cili zgjodhi me veto dhe pa zgjedhje të rregullta një këshill të përbëre nga njerëz të dyshimtë që u vetëquajt “Këshilli i Përgjithshëm i KOASH-it” dhe si sekretar të tij Z. Aleko Dhima, një person që për shumë vjet militoi në radhët e PPSH-së. Hipja e tij në këtë post të lartë ishte e menjëhershme dhe e dyshimtë prandaj për këtë çështje është e domosdoshme të shikohet dosja e tij personale.

Ky historik i shkurtër është i dobishëm pasi na shërben për të kuptuar më mirë se si u fut në Shqipëri Eksarku Grek dhe shërben si bazë për lidhjen logjike të fakteve që vijnë më pas.

Ardhja e tij u trumbetua nga ana e “Këshillit të Përgjithshëm”. Në fillim Eksarku bëri shumë premtime për ngritjen e Kishave të shkatërruara dhe restaurimin e atyre ekzistuese si dhe për respektimin dhe mosndërhyrjen në ligjet e Autoqefalisë. Nuk kaloi shumë kohë dhe çdo gjë filloi të qartësohet. Në fillim skenari filloi me ndërrimin e fesë dhe të emrave të refugjatëve Shqiptarë në Greqi me anë të forcës dhe presionit, pastaj me lëvizjen antishqiptare në Greqi. Si gjithmonë udhëheqësi dhe flamurtari i “Vorioepirit” është famëkeqi Mitropoliti i Konicës, Sebastianos, i cili së bashku me qarqet shoviniste nisi një fushatë të egër spastrimi e cila u quajt “Operacioni Fshesa”. Në këtë operacion qindra e mijëra shqiptarë u kapën me forcë, u keqtrajtuan dhe u sollën në Shqipëri. Në këtë kohë Eksarkut iu kërkua të bënte një deklaratë nëpërmjet mjeteve të informacionit publik, për t’u distancuar nga këto veprime të jashtëligjshme, kur për më tepër, udhëheqës i kësaj lëvizjeje është vëllai i tij, i një grade, Mitropoliti Sebastianos. Kjo do të shërbente edhe si guri i parë i provës që Eksarku Patriarkal do të jepte në shërbim të mbrojtjes së Autoqefalisë Shqiptare. U prit shumë por asnjë deklaratë deri më sot.

Në të gjithë veprimtarinëe e tij deri më sot, vlen për t’u përmendur fakti se ai është marrë vetëm me veprimtarinë e shpërndarjes së pakove si “ndihma” në të gjithë njerëzit që kanë aprovuar qëndrimin e tij këtu. Megjithëse ai ka 16 muaj këtu, puna për ndërtimin dhe restaurinin e Kishave le për të dëshiruar. Deri tani akoma s’ka përfunduar restaurimi i Kishës Katedrale në Tiranë dhe është ngritur një Kishë e vogël me parafabrikate në Fier, kurse në Korçë ka 7 muaj që një Kishë ka mbetur tek guri i parë i themelit.

Sipas paraqitjes së kredencialeve Z. Alia, Eksarku Grek duhet të quhej si Peshkop Misionar i Përkohshëm, por me kalimin e kohës dhe me punën e tij jashtë normave ligjore, ai së bashku me të ashtuquajturin “Këshill i Përgjithshëm” kërkuan që të merrnin postin e lartë të Kryepeshkopit Shqiptar. Kjo është një ndërhyrje brutale në Kanunet e Shenjta, në Statutin e KOASH-it dhe sidomos shkelje flagrante e nenit 16, që në fakt është neni i Pavarësisë së Shqipërisë.

Edhe sikur të mos njihnim të dy Statutet, si të 1929-ës, ashtu edhe te 1950-ës, përsëri në bazë të të drejtave kanunore nuk mund të jetë e rregullt dhe e pranueshme që në krye të popullit besimtar ortodoks, si udhëheqës shpirtëror të jetë një i huaj që nuk ka as gjakun e as gjuhën e këtij kombi. Ashtu si në jetën laike ku nuk mund të jetë president i një vendi një person që nuk gëzon këto dy atribute bazë. Bile mund të themi që është një fyerje e rëndë që i bëhet besimtarëve të vërtetë shqiptarë në ndjenjat e tyre fetare e kombëtare.

Nuk mund të lejohet nga Parlamenti ynë, Qeveria dhe Presidenti ynë i nderuar shkuarja në ekstremitete, të dyja janë të rrezikshme sepse, nëse në ekstremitetin e parë, feja u ndalua rreptësisht në mënyrën më absurde dhe tempujt e besimit u shkatërruan që nga themelet, ekstremiteti tjetër në të cilin fatkeqësisht po kalojmë është më i rrezikshëm pasi nuk duhet të lejohet kurrsesi që të zbatohet në fe një politikë qeveritare e dyerve të shqyera, ku të huajt të marrin në dorë drejtimin e një feje siç është Ortodoksia e cila ka patur gjithmonë probleme fetare dhe kombëtare. Kur dihet që ekzistenca e këtij Shteti, e këtij kombi, e kësaj gjuhe nga asimilimi, qoftë Turk apo Grek, i dedikohen kryesisht fesë Ortodokse nëpërmjet martirëve të vrarë e të helmuar. Është shpirti i këtyre patriotëve që vjen sot dhe na thërret të kemi kujdes.

Kisha jonë Ortodokse është Autoqefale që më 12 Prill 1937, kur Patrikana Ekumenike e Stambollit dha Tomosin e njohjes si të tillë. Që nga ajo ditë sipas të Drejtës Kanunore, Patrikana nuk ka të drejtë të ndërhyjë në çështjet e brendshme organizative të Kishave Autoqefale, ajo ka parësinë vetëm dogmatike e spirituale si dhe atë të nderit duke u njohur nga Kisha Autoqefale si Patrikanë Protothrone (e fronit të parë). Kur Kisha është Autonome, atëhere për çështjet organizative kujdeset Patrikana Ekumenike. Fakt domethënës është se në asnjë Kishë Ortodokse Autoqefale tradicionale (si Kisha jonë) kudo në botë nuk gjen ndonjë shkelje të ketij lloji. Asnjë Kishë Ortokse Autoqefale nuk drejtohet nga ndonjë i huaj që nuk plotëson kushtet kryesore të miratuara në Kanunet e Shenjta.

Vërtet që Kishë pa Peshkop nuk ka, por në kushte të veçanta mund dhe është e lejueshme të bëhen përjashtime duke e zëvendësuar këtë me drejtimin kolegjial të një këshilli të lartë kleriko – laik ashtu siç e kemi zbatuar edhe njëherë para shumë vjetësh, ashtu siç e zbaton edhe sot Kisha Ortodokse Shqiptare në Amerikë dhe drejtimin mund ta marrë një Episkop i huaj si Misionar e i përkohshëm deri në plotësimin e kushteve të përgatitjes së kuadrit të nevojshëm, por jo në gradën e Kryepiskopit.

Aktualisht në Shqipërinë e Jugut ku dhe mbizotëron feja Ortodokse, si dhe në një pjesë të Shqipërisë së Mesme ka ndodhur një Skizmë (ndarje)…

Duhet të jemi objektivë se nga erdhi kjo ndarje që s’ka ekzistuar më parë dhe se kush e solli. Kjo ndarje nuk është në favor të Kombit tonë, sepse është një faktor negativ plus, kur populli ynë tani është i grupuar dhe në Parti të ndryshme Politike…

Gjithashtu është fakt i pakundërshtueshëm që në Shqipërinë e Jugut, sidomos në Korçë, Gjirokastër, Sarandë e Himarë dhe më tej, zbatohet një politikë e joshjes së popullit nga ana e qarqeve shoviniste, por që rolin e përhapjes së kësaj politike e luan Kisha Greke, gjoja nëpërmjet fjalës së Zotit, duke i joshur njerëzit me ndihma kushtëzuese, pra gjithnjë abuzohet në varfërinë ekonomike të tij. Është për të ardhur keq që pre e kësaj politike të ulët kanë rënë edhe disa qeveritarë apo njerëz me influencë, të cilët thonë se tani Qeveria ka çështje më të rëndësishme për tu marrë dhe se nuk duhet të bëhemi merak e të flemë të qetë sepse ndryshim kufijsh nuk ka sepse ka ligje ndërkombëtare. Por synimet e vjetra tani realizohen me politika të reja…

Shumë materiale qarkullojne poshtë e lart me frymë përçarëse dhe antikushtetuese, shumica e tyre të nxjerra nga Kisha Greke, por aq kompromentuese edhe për atë Shqiptare. Dhe krerët e Kishës tonë mbledhin supet sikur s’dinë gjë, pra zbatohet e ashtuquajtura “duart e pastra”. Duke bërë të gjitha këto, synohet të ndryshohet shpirti dhe zemra e popullit dhe në një të ardhme mund të paraqiten kërkesa në organizmat ndërkombëtare ku të kërkohet që me një referendum popullor të bëhet bashkimi i këtyre zonave.

Përveç këtyre, Qeverisë i bëhet edhe një presion i madh në drejtim të kthimit të refugjatëve Shqiptarë. Po të futesh në brendësi të këtij presioni do të kuptohet se ai është i kotë dhe s’ka asnjë bazë për tu praktikuar. Ekzistojnë disa faktorë kryesorë: Së pari, Qeveria Greke merr një kuotë prej disa milionë dollarë për emigracionin nga Kombet e Bashkuara dhe Komuniteti Evropian, të cilen e administron sipas qëllimeve dhe nevojave të saj.

Së dyti pronarët Grekë janë të interesuar të marrin në punë punëtorë shqiptarë, pasi krahu i tyre i punës është më i lirë dhe fitimi më i madh sepse i paguajnë me 1/3 e pagës së një punëtori Grek.

Dhe së treti, nga ana politike, Qeveria apo qarqe të caktuara nuk mund të nxjerrin pikë nga dora e tyre sepse në rast interesash të caktuara, refugjatët Shqipëtarë ajo i quan “Voriepiriotë” dhe përbëjnë një faktor të fuqishëm për të kërkuar të ashtuquajturin “Vorioepir”. Kjo u faktua kur në të dyja zgjedhjet e fundit, shumë refugjatë u kthyen për të votuar për Omonian apo Partinë e Mbrojtjes së të Drejtave të Njeriut. Edhe kthimet që bëhen në kufi nga pala Greke, bëhen me qëllim për të tatuar pulsin tonë dhe të mbajnë presionin normal, por përsëri është po ajo palë që i lejon të kthehen prapë.

Është e udhës që në këtë raport të kritikohet dhe veprimtaria e mefshtë e Qeverise së sotme Shqiptare. Shumë gjëra ndodhin nën hundën e kësaj qeverie. Vërtet që shteti është i ndarë nga Feja, por kurrsesi ai nuk duhet të lejojë që të merren nëpër këmbë disa të drejta shtetërore mbi fenë, të cilat rregullohen me ligj të veçantë midis tij dhe Komuniteteve Fetare. Kurrë në historinë e fesë dhe në asnjë shtet të botes feja është ngritur dhe ka dale jashtë interes: vë kombëtare të asaj qeverie që drejton një shtet. Dalja e këtij ligji në këtë situatë të turbullt do të fashitë valën e shkeljeve ligjore, do të sqarojë situatën e krijuar dhe do të nxjerrë përpara përgjegjësisë penale e morale, të gjithë ata që punojnë në kundërshtim me këto norma.

Në ligj duhet të bëhet e qartë se udhëheqësit e tre Komuniteteve Fetare, detyrimisht duhet të kenë Kombësinë, Nënshtetësinë, Gjuhën dhe Gjakun Shqiptar, duke i vënë theksin Kombësisë. Është e pafalshme që kjo qeveri të bëjë po ato gabime si qeveria e mëparshme duke lejuar hapjen e seminarit ortodoks në Durrës pa aprovimin e saj, kur dihet që shkollat, të çdo karakteri qofshin, hapen me aprovim të Ministrisë së Arsimit, pasi është kontrolluar më parë programi i saj. Si është e mundur që qeverisë t’i vijnë informacione për veprimtarinë anormale të Kishës dhe ajo të bëjë sehir.

Fakt shqetësues është se shumë shqiptare të ndershëm po hiqen padrejtësisht nga organet fetare. Shteti vërtet s’ndërhyn në punët e brendshme të fesë, por ai nuk mund të qëndrojë indiferent kur sheh që bëhen të tilla veprime, vetëm që në organet Kishtare të futen njerëz me të kaluar jo të mirë, që kanë karakter të ulët dhe mund të shesin çdo gjë, vetëm të plotësohen interesat e tyre personale.

Gjithashtu vlen për tu përmendur puna e keqe në dëm të interesave fetare dhe kombëtare të përfaqësuesit të fesë ortodokse në Sekretariatin e Feve pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, që i ka hapur rrugën tërësisht veprimtarisë së Kishës Greke në Shqipëri, në bashkëpunim të ngushtë me “Këshillin e Përgjithshëm të KOASH-it”.

Veprimtaria e Peshkopit Janullatos, vetë fakti i nxitimit të tij për të marrë Fronin e Kryepiskopit të Shqipërisë, tregon se ai nuk ka ardhur në Shqipëri thjesht për qëllime Apostolike. Ai është përgjegjësi kryesor dhe pas tij edhe i ashtuquajturi “Këshilli i Pergjithshëm”, për përçarjen fetare midis vetë Ortodokseve dhe asaj kombëtare.

Prandaj;

Së pari. Ai nuk mund të jetë kurrsesi Kryepeshkopi i Shqipërisë dhe udhëheqës shpirtëror i një populli besimtar të cilin ai e ndau më dysh. Kur në mësimin e madh të Ungjillit kuptojmë se “Perëndia bashkon kurse Djalli ndan”.

Së dyti. Ai s’mund të jetë i tillë sepse nuk është kanonikisht i rregullt.

Së treti. Ai s’mund të jetë i tillë sepse puna e tij ka qenë në dëm të interesave fetare dhe kombëtare Shqiptare.

Së katërti është marrë nëpër këmbë gjaku dhe puna e martirëve të rënë për këtë kauzë si dhe respekti dhe dinjiteti i popullit Shqiptar.

Dhe së pesti. Kurrë s’është e mundur që një i huaj të dojë më shumë se vendin e tij prej nga vjen, një vend tjetër dhe vetë shqiptarët të mos duan Atdheun e tyre dhe Kishën e tyre për të cilat kanë derdhur aq gjak dhe kanë bërë aq shumë sakrifica që çdo gjë të mbetet e pastër dhe shqiptare.

Si përfundim duke parë gjithë këto fakte, ka ardhur koha të mbahet qëndrim duke filluar që nga Presidenti ynë i nderuar, ku emri i tij është përmendur në gjithë qarkoret dhe deklaratat e Kishës për dhënien e lejes nga ai për fronëzimin. Nga Parlamenti dhe Qeveria, në mënyrë të veçantë nga Ministria e Kulturës, Rinisë e Sporteve, ajo e Arsimit, Kontrolli i Shtetit dhe Shërbimi Informativ Kombëtar.

Të gjitha këto organe të bashkërendojnë punën urgjentisht në bazë të fakteve të mbledhura dhe të vendoset për Ekstradimin e Eksarkut Patriarkal Anastasios Janullatos nga Shqipëria si një njeri i padëshirueshëm dhe i dëmshëm për kombin tonë dhe i pameritueshëm për Fronin e Kryepeshkopit të Shqipërisë dhe as si Eksark apo si Peshkop Misionar i Përkohshëm. Për këtë kërkohet dhe miratimi i këtij ligji sa më parë.

Për ndjekjen e kësaj çështje duhet të merret dhe të angazhohet seriozisht edhe Gjykata Kushtetuese.

Botuar nga DITA

 

December 25, 2017 02:33
Komento

159 Komente

 1. raimond vlonjati October 3, 01:43

  Janullatosin e lejoi i pari Ramizi …dhe Sala u tregua idiot qe duke dashur ta kete mire me greket e lejoi Janullatosin ne Shqiperi , duke i thene qe : Hiresi ketu ne Shqiperi je i perkoheshem …
  Dhe ai ja ktheu duke ja futur Sales : ..Ne kete bote te gjithe jemi te perkoheshem …

  Sali bajga u tregu pa personalitet fare, se vetem per kete pergjigje te hidhur qe Janullatosi i ktheu Sales, Sala duhej ta ndiqte Janullatosin pas 2 vjetesh, dhe tja fuste …se edhe justifikimin ligjor e kishte
  pasi Janullatosi kishte ardhur me devizen ….I perkoheshem….

  Nejse, por nje gje este ama , keta intelektualet dhe politkane tortodokse nuk kane thene asnje gjysem fjale kunder emerimit te Janullatosit __

  -Dolen njerez shume te pabese …me perjashtim te profesor Frasherit qe ishte dhe eshte nje kundershtar i patundur i desanteve te Greqise te veshur me rrason e zeze

  Reply to this comment
  • juna October 3, 08:14

   Saliu per pushtet shet nenen e vet ne pazar. I semure, njeri qe jeton vetem per intriga dhe qelbesirlleqe. Politike ne nivel katundi

   Reply to this comment
   • ushtaraku October 3, 08:16

    C’neeeee??? Saliu asht patriot i madh or taj, ua them une jue… Une e di qe asht thjesht prej inatit tat 🙂 Nuk kan rendesi ca ben, patriot asht prap 🙂

    Reply to this comment
    • raimondi October 3, 14:45

     GazetaDita meqe na merret me dokumenta te se shkuares, perse nuk pyet kete kryeministrin e Ri cfare mendimi ka per Janullen ?

     Se vertet Sala beri ate qe beri, po keta ortodokset pse nuk flasin _-Kisha eshte e tyre, jo e Sales

     Ok, Sala beri gabimin dhe e lejoi Janullen , po gjithe keta intelektuale orhtodoks qe ngjiren gjithe diten neper tv e gazeta, pse nuk flasin per kete cesthje ..?

     Ku eshte mendimi Oponent ? Se ne Demokraci mendimi opponent vendos ekuilibrin e Shoqerise —ndersa keta kauret nuk flasin–Keta vetem pergjojne ….

     Edhe ju si gazete pse nuk I intervistoni keta orto-intelektualucet ?
     Keta jane gjalle _-Urdhero shko meru mendimin se cfare thone ata per Emerimin e Janulles ..dhe mos dil ketu e na ben diversion duke ….Beat a dead horse

     Reply to this comment
     • red por jo i kuq October 3, 15:24

      Saliu e futi kalin brenda Trojes, Ilir Meta ia jep shtetesine
      Po dhe Rama me varrezat, e beri mutin mullar.
      Perfundimisht agjentura greke i ka kapur per bolesh kryepolitikanet tane.
      Si?
      Kam njohur dike qe thoshte shpesh: Qe kur hyri AMC ne Shqiperi mori fund sovraniteti vendit.
      E kishte fjalen qe keta tanet u pergjuan te gjithe me celularet e pare me 20 qe shperndau Telekomi grek.
      Tani eshte vone.
      Dosjet i kane mal ne Athine

     • Arberor October 3, 15:35

      rajmond mos fol si adoleshent. Mendo te heqesh ne kete kohe Janullatosin, per nje cope kishe dhe na u hoq verrejtje ne Bruksel, na krahasuar me disa vende qe nuk respektojne te drejtat fetare. Aq eshte sa te futet kemba ne dere, pastaj ta gezosh, ndaj mos beni sikur nuk kuptoni situaten dhe kush e solli deri ketu.

     • raimondi October 3, 16:14

      Janullatosin e heq mbi bazen e ligjit

      Janulla ketu ka ardhur me devizen _-I perkoheshem ___

      Atehere politkanet ortodokse nqs duan kishne e tyre te jete shqiptare e kane argumentin ligjor per ta hequr Janullen dhe Europa nuk thote azgje ne kete rast , sepse ti po vperon mbi bazen e ligjit

      Janulla nuk e ka perkoheshmerine deri sa te vdesi_-Por e ka per nje epriudhe kohe Brenda jetes se tij

      Ndaj perkoheshmeris se tij I ka kaluar afati , dhe duhet te largohet …Pike

      Janullatosi tani eshte si nje product ushqimor(shpirteror) I skaduar
      dhe perdorimi I tij I metejeshem eshte I demshem per shendetin e …..Shoqerise sone

      _-Ndaj duhet hedhur ..jashte ….Shqiperise, sepse qendrimi I tij I metejeshem helmon Shqiperine

      Ne jemi shtet ligjor qe veprojme mbi bazen e ligjeve
      jo mbi bazen e vullnetarizmave te seicilit

      Ndaj ceshtja e Janulles te shkoje ne gjykaten e larte
      dhe te percaktohet fakti se “Perkoheshmeria “e tij ka ………….Mbaruar me kohe me vaft _-

      Pra Janulla te iki urjgentisht se duke qendruar akoma BEN SHKELJE LIGJORE dhe eshte konvertuar
      ne nje …….Emigrant Ilegal …..ne krye te Kishes sone

      Kryeministri I Ri duhet te kerkoje largimin e Janulles
      Urgjentisht ___ne menyre qe te respektohet ligjshmeria e vendimeve te qeverise shqiptare

      Dhe gazeta Dita si gazete qe eshte ne mbrojtje te se drejtes duhet ta ngreje
      kete ceshtje te Janulles
      per diskutim dhe biles te shkoje e te intervistoje edhe vete Janullen

     • raimond vlonjati October 3, 18:57

      Do shtoja edhe dicka ne lidhje me gjasme ringjalljen e kishes qe I ka bere Janullatosi

      Ne krye te kishave Jnaullatosi ka vendosur ca ish -delinkuente dhe njerez injorante ne ekstrem
      Si psh ne Vlore ka nje prift nga Bestrova qe ka qene nje hajdut pulash,
      ndersa dy te tjeret jane ca analfabete qe nuk kane as shkollen fillore dhe nuk jane as nga Vlora,
      por jane nga fshatrat e Lushnjes

      Po ashtu edhe ne Permet prifterinjte qe a atje jane injorante fare she ish -hajdute ne vitet e tyre te stuhoshme kur punonin ne koopativa
      Te njejten praktike ka ndjekur Janla kudo

      Eshte interesant por Januatosi I ka zgjedh prifterinjte te gjithe nga fshatrat dhe pa shkolle
      _-Keto jane kriteret e Janues per prifterinjte qe do benin ringjalljen e Kishes ..

      ,….Ndaj duhet urgjentisht te largohet Januatosi
      nga kreu I kishes se e ka kthyer Kishen si Shkolla e Vagabondave ne kohe te Dulles , plus
      qe eshte edhe I pa ligjeshem qendrimi I tij me tutje ne krye te Kishes sone

     • Vlora June 2, 10:27

      O Raimondi, puna quhet e kryer e ky I riu se heq dot tani. Dduhet pritur te ngordhe greku e pastaj ta zevendesojne me nje tjeter. Pra faji eshte I Ramiz kurves dhe Sali tradhetarit, keta e bene, njeri e pranoji si te perkohshem e tjeteri I vuri kuroren dhe ekurorezoje te perhershem.

     • Lul Bytha June 2, 14:12

      O Mondi. Ketyre “kaureve” nuk ua ndjen fare qe ju kokepeshqiret nuk e doni Janullatosin apo krisherimin. Duke qene qe ne jemi nje popull me shumice islame shikoni punet e tuaja qe po sillni talebane ne krye te Komunitetit Musliman qe neser do shperthejne ne mes te Tiranes kur te mos jene dakord me qeverine per dicka. Prapambetja ne mentalitet pasqyrohet se me cfare perparesie i trajton punet e te tjereve. Ju e keni mendjen ne punet tona dhe nuk shikoni tuajat qe i keni ne dite te hallit. Sic ka thene Krishti, Mos shiko fijen e flokut ne syrin e tjetrit kur ke nje tra ne syrin tend

   • mirel December 25, 18:49

    Saliu, Ramiu, Ilir Meta, te gjithe jane nje bande kriminelesh qe shesin Shqiperine.
    Ramiu eshte pasuesi i Saliut.
    Ai po zbaton te njejten politike tradhetare te Saliut.
    Kurre nuk e denoi. E solli prape ne pushtet me ane te aleances me Ilir Meten. Dhe zbaton te njejten axhende te Saliut, nepermjet vetes, dhe nepermjet Ilir Metes.
    Akoma nuk ju jane hapur syte.
    Jeni te verbuar apo si?
    Ky plere Edi Ramuti menjehere sa fitoi zgjedhjet ne 2013 deklaroi qe nuk do merrej fare me denimin e Berishes.
    E trajtoi si plak “dordolec” me te cilin zbaviten duke e share shqiptaret, por jo si kriminel qe duhet te paguaje demet dhe te marri ndeshkim.
    Sepse eshte vete i tille si Saliu, dhe Meta, dhe ne program kane te mbajne njeri-tjetrin sido qe te vene e te vine punet.
    Tani kane Greqine garant, ashtiu si Serbine.
    Jo vetem qe nuk kane per tu denuar ndonjehere, por do vazhdojne te ndajne Shqiperine si Zogu tradhetar.
    Cfare meritojne, vetem ata qe jane shqiptare te vertete e dine.
    Plumbin e Avni Rustemit, dhe jo cismen e Monikes.

    Reply to this comment
    • arturi December 25, 23:02

     O Mirel leshi! Me cilet gjykates do denoje Salih Berishen? Me shoket dhe shoqet e Xenit dhe Argites?
     Epo ti kaq di, kaq thua.

     Reply to this comment
  • VINI RE,,PERSE E VRATE KRISHTIN OR ORTODOKSA KRIMINELE?MBYLLENI HALEN TANI. January 30, 00:57

   mos u beni fetar fanatik te pakten ne shqipetaret se ishim po ne qe ne vitin 1967 nuk patem bythe te mbronim keto feje,as ju trimat ortodoks,as ata me mjekrra dhe me bythe si kunderajror perpjet,si edhe ata katoliket qe mbaheshin per spiuna ter jeten,boll u bete sikur ju dogji bytha per fete se te gjithe nje vend do merrni,DY HER NJE,dy metra te gjate dhe nje meter te thelle,ky djalli janullapo do iki me shpejt tek ai veni,dhe sa per ju ortodoksit qe doni kaq shume fene tuaj,nuk na keni shpjeguar perse e vrate krishtin dhe sote ma mbani dhe ne qafe,mos ja dekuroni myslimaneve,se myslimanet dolen 400 vjet mbas vdekjes se krishtit,perse e tradhetuat ju ortodoksit derisa e gozhduat,tju vij turp qe vrate njeriun e zotit qe erdhi per njerezimin,te pakten mos beni sikur ju vjen keq per janullaton se edhe ky ne emer te krishtit flet,ate qe vrane keta pasarsit e ktij,kjo mjafton se kush jeni ju ortodokset,prandaj mos flisni gam gam kriminele.

   Reply to this comment
  • touragila60 June 2, 11:16

   po me porosi te rexhep qosoviqit nga kosova asht nis i vllai nga serbia perta njollos token shqiptare, heu mare jaran sa bagla ka pjell kombi shqiptarë edhe europen e ban kahre.

   Reply to this comment
  • Rrem vogli jr. December 25, 12:40

   At Liolini nuk mund te behej peshkop sepse ishte i martuar.
   Letra eshte nje sebep per katoliket e Kuvendit qe jane,per turpin e tyrd, me armiq ze myslimanet shqiptar me ortofokset.
   Ata i kishin ne ato vite ipeshkvet italian qe se mesuan shqipen kurre.
   Mos u merrni me fete e te tjereve nuk eshte zakon i shqiptareve atdhetar. Mos zhikoni qimet ne syte e tjetrit…por traun para syve tuaj

   Reply to this comment
 2. enea October 3, 03:46

  DELETED

  Reply to this comment
 3. poshte saliu October 3, 07:27

  Çfar pritet tjeter per kete krykriminel serbogrek per ta çuar ne gjygjin e Hages? Apo çertifikata nderkombetare “popull ;;;;;;;;; i neneshtruar per jete”

  Reply to this comment
  • gjergji October 3, 08:50

   O milet injorant dhe kompleksik…veni secili llogjiken e vete dhe mos te flasi i ndikuar nga “turma”, se edhe Krishtin vete turma e mizerte e njerezve e denoje.
   Vendosni ne peshoren e logjikes c’fare te keqia ka pare Shqiperia dhe Shqipetaret nga Janullatosi ne 22 vjete dhe krahasoheni me punen dhe veperat e tije. Keto pyetje bejani vetes te pa ndikuar nga prejardhia e Tije, Feja qe perfaqeson etj.

   Reply to this comment
   • beni October 3, 09:55

    Nacionalizmi e ekstremizmi ketu shihet qarte,kur nxjerin gjith mllefet ndaj njerut qe transformoj institucionet e rrenuar ne institucione qe esht vertet per ti pasur zili!
    TOP CHENELL esht nje kanal TV qe shihet qarte Ateizmin ekstrem e ate qe myslimanet e Modernizuar gjoja me emrin Socialist atje ku e kan futur edhe te krishterin Edi Rama e i imponuan nje grua te tille myslimane Moderne qe te sundojne politiken Social-komuniste te ish regjimeve te meparshme!

    Reply to this comment
    • Pellazgu October 3, 13:42

     @ beni

     Ti beni nuk të zhgënjen asnjëherë me budallallëkun dhe antishqiptarizmin tënd. Cilat institucione transformoi Anus-tasi mor zagar me shpirt të shitur tek djalli? Institucionet që ndërtuan klerikët e nderuar shqiptarë, me në krye Xhuvanin e Nolin? Po ato mund t’i reformonte shumë mirë cilido shqiptar, përderisa edhe ata që i ndërtuan kanë qenë po ashtu shqiptarë, madje mendjendritur dhe me shpirt, zemër e fe shqiptare. Si nuk të vjen turp mor zagar kur, një dokument që përmend se Ilia i Dhimë, i cili ende sot i lëpin bythën Tërëposhtërsisë si Tij Kryepisit të Qishës Joautoqefale nga Athina, Anus-tas Janulla, ka qenë komunist (ashtu siç kanë qenë pjesa më e madhe e ortodoksëve në Shqipëri, të cilët mbulonin postet kyçe pothuaj në çdo ndërmarrje apo institucion shqiptar të kohës së komunizmit, ku shquheshin si shefa kuadri apo sekretarë të PPSh-së), pra që i përket asaj “race” e cila e ka luftuar fenë më shumë se kushdo, na e quan këtë dokument “nacionalizëm ekstrem”, duke e ndotur këtë forum me erën e padurueshme të halesë që, ndryshe nga frymorët e tjerë, ti e ke në vend të gojës.
     Si nuk të vjen turp mor pleh, që, duke e shitur sumën për 300 euro tek GreQia, ke shitur edhe gjakun e identitetin tënd kombëtar, duke e ulur vetën në nivelin e gropës septike të vendosur tek Rruga e Kavajës, e cila kutërbon me aromën e saj të qelbur të gjithë shqiptarët, madje edhe ata ortodoksë e të ndershëm, siç janë At Nikolla Marku e të gjithë ata që i luten Zotit si ai: në SHQIP!

     Reply to this comment
     • beni October 3, 13:54

      Nikolla Marku mos ka trazuar teteme nga poshte,se shum e permend zagari i Turqise!

     • Pellazgu October 3, 15:17

      @beni

      Or zagar plehrash! Fakti që bëhesh bëhesh “trim”, duke e përdorur fjalën “Teteme” (e kam lënë siç e shkruan ti mor analfabet) në forume, e tregon mjaft mirë seç plehra jeni ju që i dilni në mbrojtje Anusit. Unë nuk ia lejoj vetes të merrem me familjen tënde në forume, jo pse s’di, por sepse është e pamoralshme të përdorësh sharje të tilla kur je para ekranit e nuk ta sheh kush fytyrën… E të mendosh sesa shumë mund të flasësh për një familje që ka një pleh si ty në gjirin e saj…

   • Pellazgu October 3, 14:08

    @gjergji

    Ti mor dylber, që guxon e quan “milet injorant e kompleksik” (këtë fjalën kompleksik duhet të ta ketë mësuar ndonjë nga ata dylberët që të përmbush nevojat fiziologjike, se vetëm shqip s’është) ata që komentojnë këtu, bën mirë ta mbyllësh atë gjiriz që të kutërbon era qen i ngordhur. Të gjithë ata që komentojnë këtu, – komentet e të cilëve nuk të pëlqejnë moj zonjusha gjergji, – krahas logjikës vënë në punë edhe ndjesinë e tyre kombëtare dhe nuk janë nga ata që e shesin shpirtin për 300 euro, siç bën ti apo të tjerë zagarë si ty. Këta 22 vjet Shqipëria ka parë shumë të këqija prej Tërëposhtërsisë së Tij Kryepisit të Qishës Joautoqefale nga Athina, Anus-tas Janulla, pasi veprimtaria e tij ka qenë tërësisht përçarëse dhe me drejtim nga përmbushja e ëndrrës me sy hapur që minjtë e gjirizeve në malin Atos, apo kuçkat e qeverisë së Dylberadhës në Athinë, shohin qysh prej rreth 150 vjetësh.
    Veprat e tij të “mira” krahasoja ti mor pleh i shitur, sepse ne i kemi parë vetëm të këqija, ku më e dukshmja është uzurpimi në mënyrë të paligjshme dhe mbajtja antistatutore e postit të Kryepeshkopit të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, sot e kësaj dite. Edhe nëse po pranojmë këndvështrimin tënd, pra që na paska bërë edhe punë të mira Anus-tasi, prapëseprapë ato punë do të ishin aq të mira, saç do të ishte ndërtimi nga hajduti i një kishe, me paratë që ka vjedhur në bankë. A bën kjo gjë njeri të mirë hajdutin?
    Ti si dylber mund edhe ta duash Anus-tasin, dhe veprimet e tija t’i quash të mira, por kjo s’na ndalon neve që e duam këtë vend, që nderojmë dhe përulemi me respektin më të thellë ndaj Papa Kristo Negovanit dhe të gjithë ortodoksëve të ndritur të këtij kombi (ku s’mund të lë pa përmendur edhe At Nikolla Markun), të cilët me kontributin e tyre ndikuan që Shqipëria të bëhet ajo që është, ku ti gëzon të drejtën jo vetëm që të dylberosh i lumtur, por edhe të vjellësh vrer indirekt ndaj saj…

    Reply to this comment
    • Permeti ortodoks October 3, 20:28

     Si pellazg qe je, mire ben qe flet se keshtu kontribuon shume per te kunderten e asaj qe shkruan dhe ja rrit vlerat hiresise se tij Janullatosit, qe duhet te lash gojen para se te permendesh. Por s’ ka gje se se gjuha jote qe vetem qelbesira thote, nuk ngjit per hiresine e tij.

     Reply to this comment
     • Artur Ago October 3, 21:46

      “… rrit vlerat hiresise se tij Janullatosit” ?!
      Uhhh…. sa kam qeshe!
      Mesa po kuptoj, nuk ta paska hequr pensionin Janulla. Kush e di se cfare kontributesh te medha jep per “kishen”!
      Pellazgut dhe te gjithe pellazgeve te tjere, ketu ne forum apo gjetiu, u merrni te keqen!
      Ti dhe te ngjashmit e tu, do te ngeleni gjithnje ne faqet e zeza te historise tone! Duhet te jeni te lumtur sikur thjesht t’ju harrohet emri ore te mjere!

     • enea June 2, 04:08

      Ngelet e u kapet gjithe jeten me teorine e pensioneve. Sepse jeni palaco, jeni mbetje te ndyra nacionaliste. Jeni fytyra e shemtuar e Shqiperise

    • kled January 30, 05:49

     Tërëposhtërsisë së Tij Kryepisit të Qishës Joautoqefale nga Athina, Anus-tas Janulla, ja ke gjetur fiks emrin pellazg, le ta marrinmbrapsh janullen me gjithe kishat dhe te “mirat” qe i ka bere ortodoksise shqiptare spiuni asfalise,po te na quajne islamik, le ti marrin dhe xhamite e arabise.

     Reply to this comment
     • Pellazgu June 2, 13:14

      @kled

      Plotësisht dakord me ty kled, që edhe shpirtin e paske pellazgo-ILIRO-arbëror-SHQIPTAR, siç ke edhe emrin. Me njerëz si ty nuk vdes shqiptarizmi. Nderime!

   • loni January 29, 23:44

    ore nuk e duam dhe pik,nuk i duam mrrekullite e ketij te huajit,kaq e thjeshte eshte ta kuptosh o gjergj,un jam ortodoks dhe gjithmone kam thene te largohet ky prift mizerje,vetem fjala voriepiriot qe permend mjafton,sa per te drejtat fetare i kemi pare ne greqi qe jane ndertuar me qindra xhami per ata besimtare te huaj,ku jane????te iki dhe pik,ka prifterinj te denje shqiperia.

    Reply to this comment
   • milosh June 2, 02:26

    ik or korofillak

    Reply to this comment
 4. ormir rusi October 3, 07:44

  tashme dihet nga te gjithe qe Sali Berisha eshte Tradhetari dhe rrenuesi i shqiperise,krimineli i shqiptareve…

  Reply to this comment
  • mirel December 25, 16:33

   Nuk eshte Berisha vetem.
   Qeveria e Pustecit e filloi axhenden antishqiptare qe me nderrimin e emrit te Liqenezes ne Pustec.
   Beri Meten Aleat,,dhe te mos vazhdoj me tej deri ne diten ku jemi sot.
   Kujtohuni kur dha interviste ne BBC. Ramuti qe kish kerkuar denimin e Berishes menjehere deklaroi qe nuk kish per tu marre me denimin e tij. Fakt.
   Ka te njejten axhende pro serbe -progreke.
   le te flasi per premtimet qe i beri elektoratit per HECet, koncesionet e plerave, etj.
   Nje maskara i paskrupullt
   Shkurt:Tradhetar.

   Reply to this comment
 5. Gege Kosova October 3, 08:00

  Po ore.kjo dihet mire,Ky e solli kete shemti, sepse ky ishte shemtia vet.Popullit i solli ate qe vete populli e kishte debuar kahere.

  Reply to this comment
 6. yp xhixhi October 3, 08:17

  Po ki Saliu sikur akuzon Ramen per grek mo… E paska ditur c esht ki prifti qe ne 1992 dhe prapseprap na i la ne kurriz mo… A kopil, kopil i vogel qe e dredh edhe me djallin vetem te mbash ate m…t karrige

  Reply to this comment
 7. liri berisha October 3, 08:27

  une i thash saliut por saliu me rahu se une i thash te conte nje serb ordodoks por ai nuk donte me tha se do coj nje grek se enveri yne ka then se me grekrit jemi popull miq

  Reply to this comment
 8. ardi October 3, 08:30

  Janullatosi u instalua ne Shqiperi me bekimin e Ramiz Alise sipas urdherave te krahut te tij te djathte Sofokli Lazrit.Berisha kurre nuk kundershtoi kete uzurpim,pamvaresisht se bashkepuntoret e tij me te mire e keshillonin ndryshe.Ne ate kohe Berisha vlersonte shume Nolin per grushtin e shtetit qe largoi Zogun,kur faktet tregojne se gjeja me e mire qe Noli i beri Shqiperise eshte bashkepunimi i tij me Zogun per te fituar memevetesine e Kishes ortodokse,si te gjitha kishat e jera ne bote.Berisha dhe te tijte edhe sot nuk e kane mendimin per largimin sa me pare te uzurpatorit te nje nga shtyllave te pamvaresise te nje shteti.Te vetmen gje qe Berisha i ka kerkuar Janullatosit ne fillim vitet e ’90 eshte qe ai te jete i perkoheshem pa i caktuar afat kohor.Per kete edhe Janullatosi ishte dakort dduke ju pergjigjur me cinizem:Qe te gjithe te perkoheshem jemi ne kete jete.Faktet e me vonshme na treguan se Berisha ishte i perkoheshem(largimi ne ’97 dhe 2013)e Janullatosi i perhershem duke i bere karshillek ligjeve dhe vendimeve gjyqsore te shtetit te shqiptarve dhe i gatshem per te pritur servilizmin e politikaneve te radhes.

  Reply to this comment
  • gozhda October 3, 13:43

   kjo do te thot qe Saliu esht pjelle e Ramiz Alis

   Reply to this comment
   • lili June 2, 05:36

    Edhe presidentja slobodenka i vu kapak kesaj Pune,si orthodoxe qe eshte…

    Reply to this comment
   • mirel December 25, 16:29

    gozhda, dakort, po per cfare sherben ky perfundimi jot.
    Sot shtrohet ekzistenca e shtetit, dhe tradhetaret nuk kane mbaruar te Berisha.
    Vazhdojne ne nje linje paralele me zoterimin e Institucioneve shteterore.
    Ne vazhdojme te meremi, jo po ishin komuniste, jo po ishin socialiste apo demokrate.
    Sot shqiptaret duhet te largohen nga keto gjykime te padobishme dhe te bashkohen te gjithe per te mbrojtur Shtetin.
    Jo qeverine, jo politikanet, jo tradhetine.
    Keto mentalitete kane per te na lene ne gjendjen mendore te shtazes dhe kurre nuk kemi per te dale nga sofra e ariut, kudo do na shikojne si gjysmaker dhe te egjer. Ne kete menyre nuk ka per tu bere kurre shtet shqiptar.

    Reply to this comment
 9. arben October 3, 08:51

  KARIERISTI sali PER PUSHTET KA SHITUR DHE GRUAN E TIJE lirine NE KOHEN E MONIZMIT

  Reply to this comment
 10. vatha October 3, 09:30

  Problemi i K/ Piskopit Janullatos duhet trajtuar drejt, ne interes te Autoqefalise se Kishes Orthodhokse Shqiptare,ardhmerise se saj, pa shkelur ne ndjenjat e besimtareve orthodhokse. Janullatosi ka aradhur ne Shqiperi si nje personalitet per ti sherbyer ringritjes se Kishes Orthodhokse Shqipare, e cila kish mare goditjen dhe mbylljen pas Shkurtit te vitit 1967.Ka aradhur si nje spelialist Doktor ne theologji, me shume kulture, si nje kuader pwr ti dhene besimit orthodhoks oksigjenin per te rimare veten. Ka aradhur, ashtu siç ka theksuar vete Hiresia e tij, si nje doktor qe ve ne sherbim nje spital ku nuk ka mjeke te tjere, ku edhe infermjeret jane te paspecializuar. E verteta eshte qe e ringriti kete besim, ndihmoi ne rinngritjen e institucioneve dhe kualifikimin e nevojshem te sherbyesve te kesaj feje.. Me kete mer fund edhe qendrimi i me pastajme i tij, Sot, jane mjaft kuadro drejtues, episkope, prifterij, teologe, qe permbushin semiri kerkesen baze te te qenit ne krye te ketij besimi personi me origjine dhe banim ne Shiperi.
  Te thenat se eshte shkelur Statuti i aprovuar ne kete apo ate Kongres,, apo edhe e kunderta, idioligjizimi edhe diskutimet sipas interesave te ngushta te disave per te mohuar gjithshka duhet te moderohen permes zgjedhjes ne krye te Kishes Orthodhodkse te nje nga Episkopeve Shqiptar.

  Reply to this comment
 11. ilia October 3, 09:50

  Nuk ka pune ketu as z. Alia as z. Berisha, pasi feja eshte e ndare nga shteti ne demokraci. Sigurisht per hir te etikes, apo te bashkejeteses sa me te mire te Kishes Orthodhokse me shtetin, Fortlumturia e Tij Kryepiskopi Anastas, kerkoi edhe konsensusin e shtetit shqiptar, lidhur me vendosjen e tij ne krye te KOASH-it, por kjo nuk ka si te jete detyruese. Kryepiskopi Anastas u vendos ne krye te KOASH-i me vendim te Patriarkanes Ekumenike te Kostandinopojes dhe me nje pranim te gjere e te ngrohte te orthodhokseve te Shqiperise.
  Une mendoj se ka ardhur koha te mbyllen keto debate te pafrytshme lidhur me Kryepiskopin, sepse zgjedhja, vazhdimesia e Tij ne krye te KOASH-it, eshte ceshtje e brendshme e Kishes Orthodhokse.
  Nderhyrjet e tjera nga jashte jane te pafrytshme dhe nese vazhdojne gjate, dobesojne frymen e tolerances fetare, si vlere e njohur ne shoqerine shqiptare,..
  ju faleminderit!

  Reply to this comment
  • Pellazgu October 3, 15:01

   @ ilia

   U bëre i gjallë more ilia i zi i Anus-tasit.

   Sapo publikohet një çështje që ka në qendër të diskutimit paudhësitë e Qishës Joautoqefale nga Athina dhe të Kryepisit të saj Fortqelbësirës së Tij Anus-tas Janulla, ti dhe ndonjë tjetër si ty dilni me vrap t’i bëni hosana djallit Anus-tas dhe shtrofullës së tij, që vepron si një qishë greke.

   Ti mor ilia i paturp shkruan: “Kryepiskopi Anastas u vendos ne krye te KOASH-i me vendim te Patriarkanes Ekumenike te Kostandinopojes dhe me nje pranim te gjere e te ngrohte te orthodhokseve te Shqiperise.”. Meqenëse kjo që shkruan është një gënjeshtër e pacipë, detyrohem t’u them të gjithëve që të shohin në lidhjen më poshtë sesa shumë janë “lumturuar” shqiptarët ortodoksë, kur u fronëzua Poshtërsia e tij Anus-tas Janulla. Ishin aq të lumtur, sa nga gëzimi bërtisnin “PAPA KRISTO NEGOVANI” dhe “FAN NOLI”, si dhe prej lumturisë këndonin një nga këngët më të dashura për shqiptarët, e cila është përdorur prej tyre si himni par excellence i thirrjes për t’u grumbulluar kur atdheut të dashur i kanoset rrezik.

   http://www.youtube.com/watch?v=c-155gEfJrE

   Sa për debatet lidhur me Kryepisin, SHQIPTARËT mendojnë se mbylljes së tyre nuk i vjen koha kurrë, përderisa Anus-tasi e ka uzurpuar atë post që, me statut dhe konkordat, i përket një të linduri prej gjaku shqiptar, me kombësi e shtetësi shqiptare. Po ashtu, asnjë çështje që lidhet me veprimtarinë e një bashkësie fetare, e cila është trajtuar duke shkelur ligjet, normat dhe rregullat përkatëse, nuk mund t’i përkasë vetëm asaj bashkësie, por i përket të gjithë shqiptarëve, përderisa jetojmë në një shoqëri me rregulla të qarta. Sipas tej nëse Qisha e Anus-tasit vendos t’i vërë flakën Shqipërisë, shqiptarët s’duhet të përzihen sepse kemi të bëjmë me një vendim të brendshëm të Qishës së Janullës. Mos mor ilia i zi. Kur shprehesh kështu dëshmohesh edhe budalla, përveçse antishqiptar dhe i shitur tek dylberët e Malit Atos e të Patrikanës Ekumenike në Stamboll.

   Ndërsa fjalia jote e fundit bart ngjyra të një kërcënimi foshnjarak, tipik për dylberët që kanë lindur si meshkuj e jetojnë si femra. Pra, sipas teje, nëse ne denoncojmë uzurpimin e kishës Shqiptare nga një i huaj grabitqar, nëse denoncojmë përdhosjen e varreve në Kosinë, nëse denoncojmë ngritjen e jashtëligjshme të varrezave që u hedh ujë të “bekua”r çesme përsipër kryepisi yt dhe nëse denoncojmë grabitjen e Pallatit të Kulturës në Përmet, dobësohet fryma e tolerancës? Po ne s’mund të tregohemi tolerant ndaj punëve të djallit dhe të sejmenëve të tij në Shqipëri. Karshi paudhësive toleranca është zero! Nëse ty apo të tjerëve si ty s’u pëlqen: Kujt i plasi!

   Reply to this comment
   • agron October 3, 16:57

    ik o gomar,qe na shkruan nga greqia,andej ha buken e grekut,ketej hiqesh si patriot

    Reply to this comment
    • Pellazgu October 3, 17:29

     Po ti more sumëçpuar nuk rri dot pa na e çarë trapin? Pse mor pleh nxehesh me mua, se kam unë fajin që je dylber e pallohesh rrugëve të Athinës e në çdo cep ku nevojat e tua perverse ta kërkojnë…
     Ti moj buçe analfabete më quan mua gomar?! Unë mor pleh nuk shkruaj nga GreQia, dhe ata shqiptarë që jetojnë atje nuk hanë bukën e grekut, por ushqehen me djersën e tyre. Si duket ty, që mbase ke nxjerrë rrugëve të GreQisë femrat e fisit, të duket se ha bukën e grekut kur ato të shkretat bien paratë në shtëpi… Turp mor zagar i shitur!

     Reply to this comment
    • Artur Ago October 3, 22:07

     Shqiptaret kane ngrene buken e kraheve te tyre te punes. Ne fakt kane qene greket (natyrisht jo te gjithe), te cilet u kane ngrene haken emigranteve, perfshire dhe atyre shqiptare.
     Mos u vono Agron! (nuk e di si te therrasin ne Greqi)
     Shko merr pensionin grek, nqs nuk ta kane hequr akoma!

     Reply to this comment
   • enea June 2, 04:09

    Ortodoksit Shqiptare e duan Kryepeshkopin Janullatos. Ju qe villni vrer ketu ne kete forum, na lini rehat ne fene tone dhe ne njerezit qe ne duam te kemi ne krye te fese tone.

    Reply to this comment
   • mirel December 25, 17:27

    Po ik o Pellazgu cfare merresh me kete mutin Ilian.
    Nuk e shikon si flet, te hap barkun.
    Minorikar, qenie e peshtire qe nuk mund te behet asnjehere nje figure e pershtateshme per qytetarine evropiane.
    Tagjia greke ku jane ushqyer ju vjen era derr ne te kater anet.
    Dhiare..vishu kostum sa te duash, nuk e ndryshojne surratin e ndyre te minorikarit.Kurre.
    Edhe kur shkon ne Himare, e shikon si te veshtrojne ne heshtje..me qetesine e nje ngertheshjeje te detyrueshme sepse nuk maten dot balle per balle.
    Ti i kalon perbri..syte e tyre ulen, si zerat e tyre qe flasin minorikarce..as greqisht nuk flasin tamam, se jane zgjyra te pamesuara, qenie vegjetative qe kerkojne te te zaptojne si grami..
    Ti kalon dhe ata ndalojne biseden, ti flet me ze me te forte qe te degjohet shqipja qarte, por prape e kupton nga menyra se si rrine se gati e kane nje thike, por ti nuk e di se ku.
    Ata e dine, e kane nje plan. I kane instruktimet nga jevgu Dule, dhe kerma Anastas.
    E dine se kjo qeveri na ka shitur, dhe te vetmit armiq te vertete na kane ne, shqiptaret e thjeshte.
    Kete e kupton sa ve kemben ne Himare.
    Po te jesh politikan, lavirosen si bucet. Se e dine te gjithe qe politikanet jane pjese e shitur e Megalloidese se Vorio Epirit.
    Ndersa hala e tyre jane njerezit qe po mundohen ti shkallmojne nepermjet Edi Ramiut.

    Reply to this comment
  • Artur Ago October 3, 22:01

   Edhe nje gjimnazist i vitit 1-re nuk do te ishte kaq i ceket ne mendim! 🙁

   Reply to this comment
 12. hosteni October 3, 12:21

  gjergji&ilia : e bête punen e janulles per sot ik edhe merrni shperblimin,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 13. malo October 3, 12:28

  Mbas Berishes edhe Janullatos duhet perzene me dru. Janullatos eshte nje sherbetor i ‘Megali-ides” se vjeter dhe eshte turp per ne qe mbajme mu ne mes te tiranes.

  Reply to this comment
 14. hosteni October 3, 13:03

  XHEVDET SHEHU ,,,, respekt , respekt , dhe vetem respekt ke hedhur drite mbi nje teme qe eshte shume e rendesishme ne ditet e sotme per kombin tone,,,,,,,,”bashkimi kombetar ” eshte qellimi me kryesor dhe paresor, pa bashkim nuk ka perparim edhe zhvillim, percarjen e duan vetem armiqte e vjeter shoviniste serbo&greke,,,,,,(tani dua te shoh komentet e kelysheve te janulles) ,,,,,,,!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 15. lleshi October 3, 13:06

  po ca beri janullatosi more
  shqiperia eshte mesi i botes… ose mesi i dheut nga linmden greket, etrusket, babilonasit, etj…

  Reply to this comment
  • horri bulevardit2 October 3, 13:45

   janullatosi esht thjesht nje agjent i interesave greke. Dhe per kete i lumte. Sepse eshte grek dhe e do vendin e tij dhe interesat e tij po mbron. Po keta plehra si Ramizi, Saliu dhe qelbesirat qe na kane leshuar ne kurriz keto vite ku e gjejn te drejten te braktisin interesat tona???

   Reply to this comment
   • enter"" December 28, 21:57

    Silat interesa Greke, se u bene 25 vjet e skemi pare gje akoma.
    hahaha, o te mjere, I te mejre qe mbyteni me nje pike uje

    Reply to this comment
 16. xhoni October 3, 13:24

  Per ne shqiptaret do te ishte me mire te kishim si kryepeskop fortlumturine e tij At Liolinin i cili vinte nga nje tradite e perkryer e Orthodhoksise shqiptare te ShBA ku nder te tjera spikat Fan Noli si themelues i Kishes Autoqefale shqiptare. Futja e Janullatos qe presion nga Greqia. Ky i fundit pavaresisht se ka patur nje rol te pamohueshem ne ngritjen e besimit ortodoks ne Shqiperi dhe ne restaurimin dhe ndertimin e mjaft kishave te tjera nuk mund te perfaqesoje plotesish ndjenjat tona fetare. Per me teper Janollatos nuk ka mbajtur qendrim te mire dhe shpeshhere te padrejte ne shume ceshtje duke patur parasish pozicionin qe ai ka. Janollatos kur eshte pyetur ne 1999 per Kosoven ka thene qe ” Po u merret padrejtesisht toka te krishtereve ortodokse” domethene serbeve duke qene i verber per pushtimin shekullor dhe per masakrat qe serbet kane bere ne Kosove ndaj popullsise shqiptare. E cna duhet ne nje prift ortodoks grek qe e pakta eshte i panjohur per historine tone kombetare dhe e shumta eshte nje nga kreret e spiunazhit grek ne Shqiperi i cili mban qendrime si “peshkopi ” serb Artemie qe ben thirrje per lufte dhe per Kosove qe u perket serbeve. Ashtu si edhe Artemie edhe Janollatos ka te njejtin qendrim pavaresisht fasades. Ai gjithashtu nuk ka pranuar te mbaje meshe per perkujtimin e masakrave greke mbi shqiptaret e Camerise te kerkuar nga partia PDIU. Kjo sepse per te nuk egziston popull shqiptar i Camerise ashtu sic thone dhe politikanet greke qe nuk egziston ceshtja came. Po ne ngjarjet ne Permet cfare qendrimi u mbajt pas nje vendimi gjykate te shtetit shqiptar , cfare reaksioni ndodhi . A e di Janollatos veten pergjegjes per kthimet e padrejta dhe poshteruese te emigranteve tane nga pikat kufitare ? Cfare eshte kisha ortodokse qe te mos mari parasysh gjykatat tona ? Cfare roli ka kjo kishe me gjithe prifterinjte e mallkuar greke qe historikisht kane qene nga armiqte me te kamufluar te ceshtjes sone kombetare ,te gjuhes dhe te alfabetit tone. Kesaj problematike duhet i dhene fund pavaresisht relatave qe kemi ne me Greqine. Janollatos te kthehet ne shtepi dhe ta kuptoje qe nuk ka perkrahje ne Shqiperi dhe ortodokset shqiptare kane qene patriote dhe i kane sherbyer vendit te tyre dhe nuk jane vasale.

  Reply to this comment
  • loni January 30, 00:00

   o xhoni,ka thene dhe raportuar ne qeverine greke te asaj kohe ne vitin qe ti permend 1999 kur ishte lufta e kosoves,kur kosovaret po vinin ne shqiperi nga frika e bombardimeve te natos dhe serbeve nga ana tjeter,foli ne koference shtypi dhe qeveria greke po ashtu,se qeveria shqiptare po i dergon kosovaret qe po futen e shqiperi ne voriepir per te pushtuar voriepirin kjo ka qene deklarata e ketij pisi djall bashke me qeverine greke te asaj kohe,prandaj duhet te iki,nuk i duam te mirat e ketij,duam prifterinjte tane shqiptare.

   Reply to this comment
  • mirel December 25, 16:07

   Po dhe at Liolini ka rene dakort te vije plera ne SHqiperi.
   Mjaft me keta mostra me veladon. Dava spiunesh qe ne kohen e Luftes.
   Beri mire Enver Hoxha qe i qerroi.

   Reply to this comment
 17. Pëllumb zaimi October 3, 13:26

  Z. Xhotë! Argumentet e artikullit tuaj jane te plote per t’i thënë janullatosit ik. Te gjithë ortodokset shqiptare dhe patriotet shqiptare duhet te mblidhen ne nje tubim te madh “ik” dhe per te vendosur ne krye te kishes ortodokse nje prift patriot me gjak te paster shqiptar. Ne te gjithë ballkanin ndofta dhe ne europe e ne boté vetem ne e kemi kryepriftin ortodoks te huaj. Keshtu tradhetaret e shqiperise kane deligjitimuar dhe aftesine e ortodokseve shqiptare per te pasur ne krye te kishes nje prift shqiptar. Me zgjedhjen e nje greku mbi ne ka renë turpi i madh jo vetem i tradhetise por dhe i shkeljes me kembë mbi amanetet e fan nolit,petro ninit,papa kristo negovanit,dhimiter mishës etj.etj!? Kaq te pazot e quani veten ju o shqiptaret dhe ortodokset e mij sa dhe kryepriftin t’ja u caktojne te tjerët ? Turp,njëmije here turp per mua dhe për të gjithë të ata që e quajnë vehten shqiptarë !? Të shohim nê vazhdim dhe sesi do te sillet ne vazhdim dhe ortodoksi rama? Por po u soll si ramiz alia dhe sali berisha turpi e mbulofte dhe ate! Rilindja e shqiperise dhe e shqiptareve fillon dhe nga rilindja shpirtërore fetare? Përndryshe te shkojme te varret e patrioteve te autoqefalisë se kishës shqiptare dhe t’ju themi se “kot sakrifikuat pasi ne pasardhesit jemi bashkuar jo rreth flamurit kombetar por rreth flamurit kishtar grek”!?Shqiptare! Edhe një gjë pse nuk përparoni : sepse këngën e priftërinjve te huaj këndoni! Z. Xhotë! Faleminderit për ngritjen e fuqishme te zërit kunder perdhosjes se identitetit kishtar shqiptar! Te përqafoj dhe kafe e raki i ke te paguara si patriot pastaj si shok!

  Reply to this comment
  • beni October 3, 14:00

   Jo or zotni Janullatos esht nderi i Ortodoksise,ne sju pelqen ju myslimanve e zagarve te Turqise ne te semes vajtci,Janullatos e ka vendin ne shqiperi dhe bile varin e ka gati vetm ne kete vend,sepse keshtu e permban Ortodoksia!

   Reply to this comment
   • Pellazgu October 3, 14:28

    @ beni

    More qen plehrash edhe mua s’më pëlqen Anus-tasi, por nuk jam as mysliman e as “zagar” i Turqisë. Përkundër, o i paditur shembullor, mësoje se shqiptarët ortodoksë nuk kanë lidhje me Turqinë, por me besimin e tyre. Fakti që në Turqi pjesa më e madhe e popullsisë janë myslimanë, kjo s’do të thotë se shqiptarët myslimanë identifikohen me të. Fakti që një pjesë e ortodoksëve shqiptarë (pra ajo pjesë që e ka shitur shpirtin tek Dylberadha dhe tashmë i përket sojit të zagarëve, sipas logjikës tënde) e identifikojnë vetëm me GreQinë, sikundër edhe ti mor dylber lulishtesh, kjo s’do të thotë se myslimanët identifikohen me Turqinë. Anus-tasi nuk e ka vendin në Shqipëri mor qelbësirë 300 euroshe, sepse nuk është shqiptar dhe pjesa më e madhe e ortodoksëve të këtij vendi, – që është pjesa e ndershme, e mençur, e ditur dhe atdhetare e ortodoksisë, – nuk e duan atë.
    Sa për varrin, meqenëse ne shqiptarët jemi në këto gjerësi gjeografike qysh nga kohët kur natyra e krijoi njeriun, pra jemi të lashtë e të kulturuar, dhe jo si fqinjët tanë barbarë të jugut, që janë shumë të hershëm sepse historiografia i njeh si mpasardhës të Danaut egjiptiani dhe Pelops fenikasit, atë nuk ia kemi mohuar asnjëherë armikut. Kësisoj, pra, as Anus-tasit. Vetëm një gjë kam hall. Ju dylberët duhet ta siguroni mirë atë varr e të jetë në një vend jo shumë të dukshën e larg këmbëve njerëzve, sepse jetë është e shkreta, njerëzit kanë edhe nevoja të çastit…

    Reply to this comment
    • beni October 3, 15:03

     Nacionaliste Ekstremiste Orjentale si ty do tja u tregoja vendin njelloj si Camve te pa bese,ashtu si ja u leroj nenen Turqve Serbi e Kroati ne Bosnje e kosove!

     Reply to this comment
     • Pellazgu October 3, 15:30

      @beni

      Ti more beni je nderi i dylberëve.
      Dylberët, ngaqë janë gra e jo burra, prej natyre nuk janë të fortë fizikisht. Shkak tjetër është fakti se brishtësinë ua kërkon vetë “profesioni”. Ti je i vetmi syresh që bën si trim e si i fortë, ndaj ata duhet të krenohen me ty … Vetëm se ti beni-qeni je trim përpara desktopit, ku ia mbush mendjen vetes se edhe mund t’i shash të tjerët nga nëna…

     • Devolliu December 25, 18:34

      More hajvan,”Beni”: Por,po te ishm ne shqiptaret nacionalista ekstreme sic n’a quan ti,a muneshe qe te vinte Janulla ne kishen e Fanolit(Kishen autoqefale Shqiptare)??? A pranojne”greket”(semitot)ne kishen e tyre nje kryepeshkop shqiptar?JO KURRE! Nese atdhedashurine tone juve e quani nacionalizme,atehere kini te drejte. Nacionalizmi(pa nacion grek)fillon dhe mbaron me racistet e Athines,.Ne shqiptaret nuk kemi perpiluar doktrina shovinisto-ekspansioniste sic kini perpiluar juve”Megaliidea”,apo serbet ate”Nacertanie”! Prandaj mbylle sqepin,se po e tregon qarte se je nje HALE greke. Janulla eshte i padesheruar ne atdheun tone dhe duhet qe te ike sa me pare. Pergjegjesine per arrdhjen e tij ne shqiperi do ti pergjigjen ata qe e sualle ate ne shqiperi.
      P.S: Une jam nje ortodoks SHQIPTAR dhe jo”Turk”ashtu sic mundohi ju qe ti therrisni shqiptaret patriote qe i dhimbet kisha ortodokse shqiptare dhe shqiperia NENE.!

    • kled January 30, 05:53

     Jo varrin ketu duhet ta kete, vdekte sa me pare qe te shkojme dhe ti dhjesim te koka te gjithe shqiptaret e vertete

     Reply to this comment
   • Kuqeziu October 3, 16:42

    Ti “beni” antishqiptar e zagar i rraces së zgjebosur dilje dhe kundër luftës së uçk ne intervistat e z. Dilaver goxhaj. Ptu! Pellazg! Ja ke bërë mirë këtij filogreku e filosërbi të pështirê. Shërbimi informativ shteteror duhet ta verifikoje kush qendron prapa kesaj thike te gjakosur të antishqiptarizmit e antikushtetueshmërisê së RSh! Kodi furtuna i megali idese 888.

    Reply to this comment
   • Kuqeziu October 3, 16:46

    Shporru janullatos! Ti “beni” antishqiptar e zagar i rraces së zgjebosur dilje dhe kundër luftës së uçk ne intervistat e z. Dilaver goxhaj. Ptu! Pellazg! Ja ke bërë mirë këtij filogreku e filosërbi të pështirê. Shërbimi informativ shteteror duhet ta verifikoje kush qendron prapa kesaj thike te gjakosur të antishqiptarizmit e antikushtetueshmërisê së RSh! Kodi furtuna i megali idese 888.

    Reply to this comment
    • Pellazgu October 3, 17:18

     I nderuar kuqezi, që siç ke emrin, ashtu paske edhe shpirtin, çka i bën nder vetes dhe qumështit me të cilin je ushqyer, na ka zënë rrota bishtin që t’i durojmë edhe “trimat” të cilët na përdhosin ne shqiptarët dhe ato çka ne i kemi më të shenjtat: KOMBIN dhe ATDHEUN. Mos e prish gjakun me q(b)enin, sepse ja që përpara ekranit të kompjuterit edhe dylberat u bëkan trimëresha…

     Reply to this comment
     • enea June 2, 04:13

      Aahahah, ai duket qe ka shpirt te trazuar se nje njeri me principe nuk kalon ne delir idiotesk si ky i kuqezise.

   • kled January 30, 16:37

    Vdekte Anus tasi sa me pare ti shkojme dhe ti dhjesim te koka, ketu do ta mbajme, vdekte sa me pare!

    Reply to this comment
  • enea June 2, 04:11

   PATETIK!!! INJORANT!!!
   KUSH JE TI MORE QE THUA QE ORTODOKSIT DUAN TE MBLIDHEN NE NJE LEVIZJE TE TILLE??? I KE PARE FESTIMET FETARE ORTODOKSE NE SHQIPERI????/ HAPI SYTTE SE ATJE DUKET SE SA VLEN TEORIA JOTE E FELLIQUR, NACIONALIZMI JOT INJORANT E I PRAPAMBETUR.

   TE TE VIJE TURP, SHQIPTAR I MJERE

   Reply to this comment
   • Lleshi June 2, 11:42

    kriminel grek mbylle Anusin , po nuk ke qejf te ta mbyllin ! Kur Anusi dhe ti kryeni veprimtari antishqiptare edhe nje femije ne rruge duhet tu perzere me gurre , sepse strukturat e shtetit shqiptar qe mbrojne teresine territoriale dhe kombetare , nuk duhet t’ju lene nje sekonde jashte deres se burgut ! Ose ashtu sic e keni zakon juve t’iu afrojne ndonje kafe “me shume sheqer” sa t’ju embelsojne per ne ate bote ! Gjraperinj dhe djaj kriminele !

    Reply to this comment
 18. Pëllumb zaimi October 3, 13:31

  Rrezik shkombëtarizimi! “Janullatos ik”! Z. Xhotë! Argumentet e artikullit tuaj jane te plote per t’i thënë janullatosit ik. Te gjithë ortodokset shqiptare dhe patriotet shqiptare duhet te mblidhen ne nje tubim te madh “ik” dhe per te vendosur ne krye te kishes ortodokse nje prift patriot me gjak te paster shqiptar. Ne te gjithë ballkanin ndofta dhe ne europe e ne boté vetem ne e kemi kryepriftin ortodoks te huaj. Keshtu tradhetaret e shqiperise kane deligjitimuar dhe aftesine e ortodokseve shqiptare per te pasur ne krye te kishes nje prift shqiptar. Me zgjedhjen e nje greku mbi ne ka renë turpi i madh jo vetem i tradhetise por dhe i shkeljes me kembë mbi amanetet e fan nolit,petro ninit,papa kristo negovanit,dhimiter mishës etj.etj!? Kaq te pazot e quani veten ju o shqiptaret dhe ortodokset e mij sa dhe kryepriftin t’ja u caktojne te tjerët ? Turp,njëmije here turp per mua dhe për të gjithë të ata që e quajnë vehten shqiptarë !? Të shohim nê vazhdim dhe sesi do te sillet ne vazhdim dhe ortodoksi rama? Por po u soll si ramiz alia dhe sali berisha turpi e mbulofte dhe ate! Rilindja e shqiperise dhe e shqiptareve fillon dhe nga rilindja shpirtërore fetare? Përndryshe te shkojme te varret e patrioteve te autoqefalisë se kishës shqiptare dhe t’ju themi se “kot sakrifikuat pasi ne pasardhesit jemi bashkuar jo rreth flamurit kombetar por rreth flamurit kishtar grek”!?Shqiptare! Edhe një gjë pse nuk përparoni : sepse këngën e priftërinjve te huaj këndoni! Z. Xhotë! Faleminderit për ngritjen e fuqishme te zërit kunder perdhosjes se identitetit kishtar shqiptar! Te përqafoj dhe kafe e raki i ke te paguara si patriot pastaj si shok!

  Reply to this comment
  • mirel December 25, 16:25

   Sakte Pellumb.
   Ne kemi qene te pazot.
   Na e hodhi minorijevgu Dule.
   Na e hodhi droni i Ramutit qe eshte vete ai i pari qe e futi Meten ne H – aleance
   Gjithe keto jane pazare te hatuara ne kuzhinen e politikes shqiptare.
   Shqiperia nuk ka qeveri per interesa te Shqiperise, por ka qeneri ne krye qe ka vetem nje interes.
   Te copetoje veten nga ndeshkimi i Vettingut dhe te ofroje Shqiperine si kembim per pranimin ne EU.
   Si perfundim Ramuti eshte tradhetar njelloj si Meta e Berisha
   Kjo eshte e keqa me e madhe qe shqipot nuk pranojne ta besojne, ndaj kane per te humbur me shume se kaq.

   Reply to this comment
 19. adriatik October 3, 14:25

  Anastas mos ca koke se ca thone keta islamiket…keta duan vetem erdoganin dhe hoxhallaret…ne ty te kemi si shpirt dhe kur ti te ikesh do veme nje grek si ty…vetem qe te plasin keta nga inati…kupton ti

  Se s’ka gje me te bukur kur islamiket te shajne ty pastaj i fusin arabisht 5 here ne dite ne mes te Evropes.

  Reply to this comment
  • guri i vjeshtes October 3, 14:27

   Ne qender te Tiranes aty ku sot eshte ndertuar 15 kateshi ka qene nje katedrale e madhe ortodokse.

   Pra 15 kateshi eshte ndertuar ne nje truall te shenjte.

   Atehere me te njetjen llogjike i bie qe 15 kateshi eshte i kishes ortodokse.

   Ka ardhur koha qe kisha ortodokse shqiptare te jete me te vertete autoqefale si te gjithe kishat e vendeve te tjera dhe te hiqet njehere mentaliteti qe kush qytetar shqiptar eshte ordodoks eshte grek dhe kjo gje te behet si nga muslimanet e shqiperise ashtu edhe nga grekerit e greqise.

   Shqiperia ka halle te tjera dhe nuk ka fuqi te merret me keto gjera.

   Ne jemi populli me i vjeter ne Europe e ballkan dhe feja jone ishte paganizmi, por pushtuesit e ndryshem fetyronin vnedasit te ushtronin ate fe qe deshironin ata.

   Feja e shqiptarit te jete shqiptaria ne rradhe te pare.

   Reply to this comment
   • enea June 2, 04:13

    Feja ime eshte ortodoksia, vendi im Shqiperia.
    Shqiptaria ashtu sic po e shikojme ne eshte shkaterrimi i Shqiperise.

    Reply to this comment
  • loni January 30, 00:20

   po te pakten nuk kane ne krye ndonje arab,por e kane shqiptare hoxhen e tyre,per kete shembull i ngrej kapelen myslimaneve,mesohuni o shqiptare ta duni shqiperine,se kohet kan treguar qe sado te sillesh si vendali tek nje shtet i huaj,perseri ngel si i huaj,pavaresisht dokumentacionit qe mund te kesh perfituar nga ai shtet,ti adriatik je shume pro grek dhe bravo,por kujdes se kur ta marrin ekstremistet agimi i art qeverine do tju djeki per se gjalli,ju te paret qe hiqeni si grek,i ke degjuar thirrjet e tyre qe as pirro dhimen nuk duan qe i nderoje tre here rrjesht ne boten e olimpjatave,nje sport i lasht dhe i lindur ne greqi dhe prap thojne do ta cojme ne origjine pirron,sa per kujtese,kujto gjermanine naziste,pavaresisht se cifutet kishin shekuj qe jetonin ne gjermani dhe kishin marre pjese ne luften e pare boterore perkrah ushtrise gjermane dhe u dekuruan per pjesmarrjen ne lufte perkrah gjermaneve se e quanin veten gjerman,kur mbas pak vitesh erdhi qeveria ekstremiste i denoje ata ne menyren me makabre sa i zhduku te gjithe nga gjermania,pa te llogaritur refugjatet qe jetonin aty qe u shfarosen sa hap e mbyll syte,historia perseritet dhe me duket se shenjat qenkan per refugjatet shqiptare qe jetojne ne trojet greke,sado grek te hiqesh,mos harro shprehjen,GURI I RENDE PESHON NE VEND TE VETE,kur agimi i art te marri qeverine atehere do mesoni se kush eshte greku ne shpirt,po nuk arrite te largohesh do kesh fatin e cifuteve te vitit 1941,do kesh nevoje per atdheun tend o adriatikjanullatos te largohet dhe ne krye te kishes sone ortodokse te vihen prifterinj shqiptare,kjo eshte drejta jone.

   Reply to this comment
 20. gjiro October 3, 14:28

  Po ka ndonje figure te njohur te fese ne bote ai eshte Kryepeshkopi duam Apo nuk duam ne
  Futu dhe lexo dicka per kulturen dhe punen e tij
  Nejse besoj qe i takon ortodokseve te vendosin ke kane ne krye te tyre , dhe me sa po shikoj nuk ngrihet njeri kunder
  Gjithsesi Kryepeshkopi eshte nje figure shume e respektuar kudo ne qarqet fetare e me tej

  Reply to this comment
 21. liridon October 3, 14:28

  Nw Greqi e kritikojne per faktin se :Eshte i vonuar ne realizimin e helenizmit te Shqiperise Jugore,pamvaresisht rezultateve qe sjane te pakta.
  Ne Shqiperi duan te te shporrin se:
  1-Je vetemeruar duke shkelur haptas,me ze e figure,rregullat e kishes ortodokse shqiptare,si dhe e ke kthyer kishen ne nje segment te nje shteti tjeter i cili jo vetem nuk lejon ndertimin e objekteve te kulteve jo ortodokse,por ushtron genocid te hapur ndaj njerzve te cilet kane kurajon te pohojne kombesine e tyre.
  2-Nuk pranove te beje meshe per viktimat e krimeve te bashkekombsve
  Tuaj ne krahinen e Camerise.
  3-Ke uzurpuar KOASH,me ndihmen e Presidentit te fundit komunist,dhe te
  parit postkomunist.
  4-Je perfaqesues i fese me servile ne Europe,kundrejt komunizmit.
  5-Je shtetar i nje shteti qe se njeh pamvaresine e Kosoves.
  6-Je shtetar i nje shteti(te vetmit ne Europe)qe nuk pranon
  ekzistencen e pakicave te tjera kombetare.
  7-Je shtetar i nje shteti,ushtaraket e te cilit duan te na i bejne
  neve shqiptarve,zorret lidhese kepucesh.
  8-Je shtetar i nje shteti,qe ka per kryeqytet nje nga kryeqendrat e
  teorive pansllaviste.

  Reply to this comment
 22. labi October 3, 14:37

  zoteri janullatos bej dicka te mire nese me te vertete ta ndjen per kishen shqiptare, lobo per kishat shqiptare ortodokse ne Kosove dhe ne Maqedoni, ashtu sikurse edhe Rok Mirdita per kishat shqiptare katolike ne vendet respektive.

  Reply to this comment
 23. mirela breshia October 3, 14:38

  E keqija juaj z. Janullatos eshte se i sherbeni politikes greke ne Shqiperi, pra keni nje mision, dhe ju e fshihni me djallezi. Po te benit vetem punet e zotit shqiptaret nuk do te te kritikonin. Duhet ta kuptosh edhe vete se duhet te largohesh dhe ti hapesh rruge nje tjetri se asnjeri nuk eshte i perjetshem ne kete bote.

  Reply to this comment
 24. specialisti77 October 3, 14:46

  vertete e nje urgjence te larte, pertej interesave te bashkombesave tane qe jetojne e punojne tashme ne greqi prej me shume se njezete vjeteve, ky prift i djallit-si edhe pjetri e perkufizon- duhet te zhduket nga kreu i kishes shqiptare. edhe pse tashme jane njezet vjet e kusur qe ky gjarper helmon gjakun tone, me mire vone se kurre. eshte momenti i duhur, besoj, per te cuar gjerat ne vendin e tyre, vullnetin e martireve dhe te pjetrit.

  Reply to this comment
 25. ilia October 3, 14:54

  E nderuar redaksi e gazetes “DITA”, kjo korrespondence qe ti po na percjell ndermjet isheve Kryeminister dhe Kryetar Kuvendti, na kujton korrespondencen e fshehte te enver hoxhes me koçi xoxen, per te caktuar se cili duhej eliminuar, futur ne birucat e sigurimit te shtetit, apo kampe perqendrimim,,,nuk e luan as topi kete ngjashmeri..
  Po c`pune kane politikanet e nje vendi me Kreun e Kishes Orthodhokse, pasi qysh ne paketen e pare kushtetuese, feja ka qene e ndare nga shteti,..e kuptoni valle se sa poshte ka qene shqiperia ne ate kohe,..as binte ere demokraci, shkelte me te dyja kembet te drejten e komunitetit ELITE ne shqiperi, per hir te disa “te djathteve”, ne ate kohe baleta, etj…
  Ku i njohin keta njerez (qe e mbajne veten per demokrate), kanonet e Kishes sone Orthodhokse, qe kane guximin te thone se jane shkelur,…, kush i jep te drejten te na thone ne orthodhokseve se cilin duhet te veme ne Kryet tone, nje shqiptar, grek, apo kinez,… as i kemi marre ndonjehere doren politikes per keto ceshtje dhe as do t`ja marrim ne te ardhmen,….
  ne zgjedhjen e Kryepiskopi eshte zbatuar deri ne nje Kanoni, pasi eshte zgjedhur dhe emeruar nga vete Patriarkane Ekumenike e Kostandinopojes,..nuk ka me lart se kaq ne orthodhoksi,..prandaj e keni kot qe flisni e perflisni nje person te nderuar si Fortlumturia e Tij Anastasi, per hir te 2-3 “nacionalisteve” falls..

  Reply to this comment
  • horri bulevardit2 October 3, 15:26

   mua me duket se zoti Arbnori e jep pergjigjen e pyetjes suaj “c`pune kane politikanet e nje vendi me Kreun e Kishes Orthodhokse” i nderuar ilia

   Reply to this comment
  • Pellazgu October 3, 15:55

   ilia, more ilia që të ka vënë Anus-tasi të gënjesh e të lëshosh tym këtu.
   Në zgjedhjen e kryepisit tënd, pikërisht, vetëm kanoni nuk është zbatuar. Fakti që Patriarkana Ekumenike e Stambollit (Kostandinopoja ka rënë me kohë or njerëz që shihni ëndrra me sy hapur) ka bërë këtë zgjedhje, nuk i jep legjitimitet Anus-tasit, por e delegjitimon Patrikanën, e cila ka marrë një vendim në kundërshtim me Statutin e KOASh-it. Po pse more, ç’qënka Patrikana? Për ty vendimet e saja të paligjshme mund të jenë edhe të shenjta, sepse je “qorr” e nuk arrin të kuptosh gjë nga kjo botë, por për ne janë veçse vendime antiligjore të marra nga njerëz që i duan të keqen këtij vendi dhe ortodoksëve SHQIPTARË. Është një vend ku ka njerëz, të cilët, si kushdo, kanë interesa vetjake apo të grupit që përfaqësojnë. Kur themi që është e paligjshme, kemi parasysh pikërisht faktin që ajo Patrikanë ka marrë një vendim në favor të interesave të armiqve të Shqipërisë dhe kundër interesave të saj. Pra, e ka shkelur me qëllim kanonin në favor të interesave të GreQisë.
   Sa për të drejtën për të të thënë ty e tërë sojit tënd o prift i zi i Anus-tasit, se kë të zgjedhësh në krye të Qishës tënde, nuk të marrim leje as ty, as kujt tjetër, për aq kohë sa bëni një zgjedhje të paligjshme. Ju pjesa e vogël dhe e pistë e ortodoksëve shqiptarë, që e keni uzurpuar KOASh-in, jetoni në një shoqëri dhe jeni të detyruar t’i bindeni ligjeve si gjithë të tjerët, çka do të thotë se nuk mund t’u paraqisni njerëzve të keqen e ta shisni si të mirë atë.

   http://www.youtube.com/watch?v=c-155gEfJrE

   Reply to this comment
   • Permeti ortodoks October 3, 20:39

    Pellazgu me njohurite e tij si shpellar na vendos se c’ duhet te beje patrikans. A ke pyetur ndonje here nese e ka pyetur Vatikani qeverine se ke arkipeshk te veje? Patriarkana ka vendosur ne kundershtim me stattin e saj qe kisha shqiptare te jete autocefale, ndonese nuk ortodokset nuk jane shumice ne shqiperi. Dhe patrirkana nuk eshte greke, pellazg, por edhe bullgare, rumune, serbe, maqedonase, por ty te jane errur syte dhe nuk di se c.’flet.

    Reply to this comment
    • per palloshin nga permeti January 30, 00:35

     or budall cpune ka vatikani te pyesi qeverine,vatikani ne itali eshte shtet ne vete,nuk ka lidhje fare me shtetin,po te shkosh ne itali dhe ke harten me vete do shikoshe se brenda kufinjve te italise eshte nje rreth me viz te kuqe ku tregon kufinj,dhe po te pysesh se cfare eshte kjo vize si kufi te thojne eshte vatikani,ajo eshte edhe qendra e fese katolike e gjithe botes dhe prandaj te gjithe zgjidhjen papat nga e gjithe bota katolike,kurse ortodoksia shqiptare nuk eshte qendra e ortodoksise boterore,por eshte e nje popullsi shqiptare ortodokse,ti nuk qenke krishter por pallosh.mos ndaterro dollarin me karin o permeti.

     Reply to this comment
    • kled January 30, 20:38

     Sa mire more permetar orto kos, i ke mbledhur te gjithe mutat ne nje vend, greke serbe, rumune, bullgare, ndyresira maqedonie. U mungon dhe pjesa tjeter anadollake qe te mbushet kusia plot me muta.

     Reply to this comment
     • kled January 30, 20:40

      Se harrova dhe mutat komuniste ruse

 26. saaaaaaaaaaaali October 3, 15:37

  populli yne trim dhe liridashes e ka care rrugen e historise me palle ne dore

  Reply to this comment
 27. Iku Saliu, aliu, liu, iu-iu-iu ...........KJO COPE MISHI ... October 3, 15:50

  Spiuni Verior me problematik i historise se Shqiperise ……….

  Reply to this comment
 28. mergimtari fv October 3, 17:05

  Po na merzisin shume menderen kelyshet e Anadollit si ata muslimane dhe ata ortodokse , por ne qe nuk dhjesim per fe e jemi shumica çfare mendoni o bythe-shitur per 300 euro te qelbura ? Hynin kombetar , Per memedhene e shume kenge patriotike te Rilindjes Kombetare i shkruan ortodokset e vertete shqiptar qe i treguan vendin Dhespotit Grek Jakovit apo kelyshet e shitur si ju te Gjen.Asfalise Greke iqir-je Janulla ?

  Reply to this comment
  • Lleshi June 2, 12:24

   Mos mi ngaterro shqiptaret ortodoks me veten dhe Anus Janullen , bastard grek ! Shqiptaret jane shqiptare , nga gjaku i paster arian dhe pavaresisht se besojne ne Kishen Autoqefale Ortodokse Shqiptare , nuk kane asgje te perbashket me pushtimin e kesaj kishe nga greket ! Historia e ka treguar kete dhe do ta tregoj perseri ! Kujtuat se “arritet qellimin” ? Dale se kur nuk e nenshtruat shqiptarin ne 1800-1900 , por u detyruat t’i vrisni Papa Kristo Negovanin , At Stath Melanin , Dhaskal Todrin , Petro Nini Luarasin , Themistokli Germenjin e plot e plot patriote te tjere , pa diskutuar popullin e thjeshte qe e therrnit ne pragun e shtepive pa dallim moshe dhe seksi , sot nuk keni me shance !

   Dale , dale se dardha e ka bishtin mbrapa !

   Reply to this comment
 29. ilia October 3, 17:15

  Ne fund te vitit 1990, kur u vendos pluralizmi dhe u hap nje faze e re ne historine e vendit, te gjitha komunitetet fetare filuan te organizohen, me c`ka ju kishte mbetur. Kishe Orthodhokse ne ate kohe i kishin mbetur 3-4 prifterinj te kaluar ne moshe dhe te semure. Kur ne Qershor te vitit 1991 Patriarkana Ekumenike thirri misionarin Anastas nga Afrika, ku po udhehiqte nje tjeter Kishe, gjendja e Kishes ishte katastrofike, pothuajse gjithcka ishte e shkaterruar, per Sinod as qe behej fjale dhe aresimi kishtar ishte zero.
  Keshtu qe misionarit Anastas, si Eksark, i binte detyra te fillonte dicka te vinte te pakten guret e themelit,.dhe me fuqine e Perendise ky Eksark filloi nga puna, pa menduar se pas nje viti do te emerohej Kryspiskop i Kishes Orthodhokse. Puna dhe perkushtimi i tij ra na sy, u vleresua per mire dhe me te drejte nje keshill kishtar dhe aq prifterinj sa ishte e mundur, se bashku me popullin orthodhoks, rane dakord qe ky te mbetej se Kreu i KOASH-it.
  At Artur Liolini nuk erdhi ne Shqiperi per te marre Kreun e Kishes. Nje propozim te tille ja ka bere vete Anastasi dhe ai nuk pranoi. S`do mend puna ne Shqiperi ishte e rende, pasi mungonte gjithcka dhe duhej ngritur, ku vetem nje person me besim te zjarrte tek Zoti, mund ta merrte persiper. Vetem Anastasi mund ta bente nje sakrifice te tille dhe kjo sakrifice nuk shkoi kot. Kisha jo vetem u ringrit por u rrit me nje shpejtesi te jashtezakonshme fale ndershmerise se Anastasit ne administrimin e financimin qe i jepeshin te cilat rriteshin vazhdimisht.
  Si pra thone disa se duhej te mblidhej Sinodi, kur ishte inekzistent ne vitin 1992?? Per kete Patriarkana Ekumenike mori vendimin dhe e vendosi Anastasin ne Krye te KOASH-it..
  Po cfare priste P.Arbnori? Qe per 18 muaj te lulezonte Kisha Orthodhokse?? Me duken qesharake keto argumenta, por te verteten e dime shume mire. Ishte baleta, kalakulla, etj ekstremiste te djathte, qe ne ate kohe ishin bashkangjitur PD-se te cilet impononin mendimet e tyre, me kercenimin e largimit. Kjo eshte aresyeja qe kerkohej domosdo largimi i Anastasit, dhe lidhja me turqine, aleat i vjeter i ketij krahu dhe armik i orthodhoksise.
  Cili shqiptar me gjak “te paster” do ta merrte persiper dhe do ta kryente ate qe kreu Anastasi?? Asnje.
  Ne gjithe keto raportime nuk ka asnje fakt real qe te akuzohet Kryepiskopi, pasi po te kishte do t`a kishin nxjerre prej kohe jashte Shqiperise. Por shpresat e klerit dhe popullit orthodhoks u permbushen, sepse Kryepiskopi punoi si nje misionar i vertete i Krishtit. Ai mund te quhet vertet njeriu qe ngriti Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise. Baleta e co, u munduan t`a prishnin ceremonine e fronezimit me 2 Gusht 1992, por nuk munden…, ky grup ishte nje grup deputetesh dhe te afermish te tyre, myslimane, qe kishin marre detyre te sabotonin cermonine.Sinjalin e kishte dhene baleta nje nate me pare. Por kuptohet, ceremonia e fronezimit eshte simbolike dhe nuk ka lidhje me zgjedhjen e cila ishte bere me 24 Qershor ne Kostandinopoje.
  Sulmi i paprincipte dhe pasionant kompromentohet edhe kur perzien kontrollin e shtetit, qe s`ka lidhje fare me Kishen, pasi Kjo nuk financohet nga shteti. C`pune kishte pra te kontrollohej?? Cfare veprimtarie ekonomike kishte ne ate kohe, shume e vogel dhe me shume merrej me shperndarje ndihmash humanitare, te cilat nuk duhet t`i harrojne kaq shpejt ata qe i kane jetuar. Ndoshta mund t`i falet me te rinjve, por megjithate mosmirenjohja mbetet nje nga mekatet e renda te njeriut.
  Shteti shqiptar duke qene i paafte ne ate kohe (si edhe sot) te zbuloje dhe ndeshkoje me fakte veprimtarine antikushtetuese, per cdo thirrje te “vorio-epiroteve”, ngarkonte (dhe ngarkon) me faj Kryepiskopin Anastas, me nje fjale “koke turku”.
  Me pas akuzohet jugu I Shqiperise se po joshet nga ndihmat, akuzohet Kisha greke pa asnje fakt, etj., dhe akuzohet per ndarje Kryepiskopi.
  Nuk e kuptojme do se per cilen ndarje behet fjale, pasi ishte Kryepiskopi qe bashkoi ne Nje, Kishen Orthodhokse, dhe e udheheq vazhdimisht si bari I imire, si I pari ne mes te barabarteve, si ikone e Zotit tone Jisu Krisht.

  Te shumta te qofshin vjetet Fortlumturi!

  Reply to this comment
  • kled January 30, 09:52

   E dini cila eshte dashuria me e madhe ne bote???
   dashuria islamo-ortodokse

   Reply to this comment
  • Lleshi June 2, 12:53

   Ilia more djall ! Ju ka nxjerre kryedjalli Anusi i Tasit nga trasta dhe ju ka leshuar rrugeve te Shqiperise me shpresen se do te helmoni qofte edhe nje shqiptar ? Gaboheni rende ore djaj ! Shqiptari ia ka dhene besen Zotit te vertete dhe jo djallit grek qe nuk eshte ngopur kurre me gjakun e tij !

   Vazhdojeni punen e djallit , vazhdojeni ! se klur nje dite te ballafaqoheni me shqiptarin Zot , do t’ua shikojme “trimerine” dhe djallezine bashke !

   Reply to this comment
 30. vatha October 3, 17:24

  nuk jam dakord me fjal

  Reply to this comment
 31. vatha October 3, 17:29

  Nuk jam dakord me fjale dhe shprehje ofenduese, sepse ato mbartin vetem perçarje, sidomos kur njolloset besimi dhe feja e sicilit. Ndersa per K/ Hiresine Janullatus perseris ka ardhur koha ti lere vendin perfaqesuesve te nderuar te orthodhoksise shqipetare. Kjo zgjidhje eshte ne ndershmerine e fese orthodhokse-

  Reply to this comment
 32. Pellazgu October 3, 17:32

  Jisu Krisht? Shqiptar je ti ilia? Që je prift e i lanë këmbët Anus-tasit përnatë e kemi marrë vesh, por, meqë i thua Jezu Krishtit Jisu Krisht, po na tregon se nuk qenke as shqiptar.

  Shiko sesa shqiptarët e duan Fortposhtërsinë e Tij Kryepisin e Qishës Joautoqefale nga Athina Anus-tas Janulla.

  http://www.youtube.com/watch?v=c-155gEfJrE

  Reply to this comment
  • beni October 3, 19:34

   Or Funderine islamike Janullatosi esht patriarku jon, ju te pellcisni nuk e hini dot!
   Shko e coja njeher tetem tja kendoje nga poshte!

   Reply to this comment
   • DREAM October 3, 21:08

    Beni , jo te gjitha mamate bejne ate qe ben jotem !
    E bejne vetem ato qe kane kalamaj si ty ,ato qe i kane zene me patriarkun .

    Reply to this comment
   • Artur Ago October 3, 23:03

    @beni
    Je i lire ta ndjekesh nga pas, ashtu sic te ka hije (dhe endja), kur Janulla te zbythet qe kendej!

    Reply to this comment
  • Permeti ortodoks October 3, 20:41

   Thuhet Jezu Krisht pellazg. Dhe ndrro edhe emrin se na turperove ….

   Reply to this comment
   • Pellazgu January 30, 08:59

    @Permeti ortodoks

    Po ti mor bagëti nuk di t’i lexosh horizontalisht komentet e mia, apo nuk arrin të kuptosh atë që shkruhet? Pikërisht them që Shqip thuhet Jezu Krisht!
    Cilin turpërova more pleh që ia nxin faqen Përmetit me atë pseudonim? Dylberët në Athinë dhe kuçkat e tyre në Shqipëri nuk kanë lidhje me pellazgët, ose më mirë, vetëm 1/3 e gjakut e kanë pellazg, ndërsa 2/3 e damarëve ua mbush gjaku afro-aziatik…
    Që të kuptosh sesa larg ishin grekët e lashtë nga pellazgët, po të postoj këtu se ç’shkruante babai i historisë, Herodoti:

    “I am unable to state with certainty what language the Pelasgians spoke, but we could consider the speech of the Pelasgians who still exist in settlements above Tyrrhenia in the city of Kreston, formerly neighbors to the Dorians who at that time lived in the land now called Thessaliotis; also the Pelasgians who once lived with the Athenians and then settled Plakia and Skylake in the Hellespont; and along with those who lived with all the other communities and were once Pelasgian but changed their names. If one can judge by this evidence, the Pelasgians spoke a barbarian language. And so, if the Pelasgian language was spoken in all these places, the people of Attica being originally Pelasgian, must have learned a new language when they became Hellenes. As a matter of fact, the people of Krestonia and Plakia no longer speak the same language, which shows that they continue to use the dialect they brought with them when they migrated to those lands.”

    Me thënë të drejtën përtova të ta përkthej të gjithën, por një fjali po ta përkthej. Këtë fjali:
    “If one can judge by this evidence, the Pelasgians spoke a barbarian language.”. Në shqip, as më shumë e as më pak, i famshmi Herodot thotë: “Nëse dikush do të gjykonte sipas fakteve, pellazgët flisnin një gjuhë barbarësh” (Grekët e lashtë barbarë quanin të gjithë ata që s’ishin helenë). Por ka edhe më shumë ky paragraf i Herodotit. Tregon se ku ishin shtrirë pellazgët.
    Thuaj ndonjërit të ta përkthejë, a përktheje çalë-çalë me Google, se ndoshta e kupton të gjithë paragrafin.

    Reply to this comment
  • agron October 4, 08:18

   Shiko ti se nuk e di sesa e duan shqiptaret janullatosin,hapi syte

   https://www.youtube.com/watch?v=2bIbT09SSWE

   Reply to this comment
   • Pellazgu January 30, 11:04

    @agron

    Ku ishin shqiptarët aty more kaqol? Ku ishte dashuria e shqiptarëve për Anus-tasin. Ajo që e ti e shet për “dashuri” të shqiptarëve, është njësoj sikur Osama Bin Laden të bënte një video për veten, duke u përshëndetur me zagarët e tij, dhe të thoshte shiko sa më duan amerikanët mua!

    Reply to this comment
 33. Divjaka October 3, 19:18

  Pse jane terbuar keshtu keta greket. Ky eshte nje realitet dhe ka ardhur koha qe gjerat te vihen ne vend

  Reply to this comment
 34. Gjergji Sotiri October 3, 20:36

  Jane 5 pika te fundit sipas se cilave jepen edhe konkluzionet mbi Kryepiskopin,ku:
  se pari akuzohet se ka ndare popullin shqiptar, gje qe eshte e pakuptimte, pasi nuk dime ndonjehere te jene ndare orthodhokset apo te kene pare ndonje te keqe nga Kryepiskopi, perkundrazi.
  Se dyti thuhet se eshte kanonikisht jo i rregullt. Po kush eshte P.Arbrori qe eshte ne gjendje te intrepretoje kanonet e Kishes Orthodhokse dhe te na percaktoje parregullsine e Kryepiskopit, te zgjedhur nga Patriarkana Ekumenike e Kostandinopojes. Pra edhe argumenti i dyte eshte krejt i pavend.
  Se treti paditet Kryepiskopi per veprimtari antikombetare. Po te ishte keshtu le te na permendte ndonje fakt Arbnori, ku bazohet akuza e rende. Fakti qe nuk ka fakte tregon se kemi te bejme thjesht me keqdashje dhe me nje nacionalizem te verber dhe falls.
  Se katerti Arbnori mendon se shkelet gjaku i martireve. Kjo eshte krejt qesharake, pasi se pari per cilin martir behet fjale, c`lidhje ka Kryepiskopi me martiret e 100 viteve me pare. Dhe nuk ka pse ulet dinjiteti i shqiptareve pse nje i huaj drejton nje komunitet fetar te caktuar. Seicili ka te drejten e vet dhe komunitetin e vet, ose eshte ateist dhe nuk ka pse t`i ulet dinjiteti. Argument teresisht qesharak.
  Se fundi, sipas mendimit te Arbnorit, nje i huaj nuk mund ta doje Shqiperine sa nje shqiptar, por edhe ky argument nuk qendron. Sot ka te huaj, vende evropiane qe i duan shqiptaret, me shume se ata duan njeri tjetrin. Shiko estraden e kuvendit shqiptar me te cilin tallet bota. Dhe perseri evropa na do dhe kerkon te na integroje.
  Keshtu qe gjithcka eshte e sajuar si atehere edhe sot ka segmente te shtetit dhe shoqerise qe duan largimin e Kryepiskopit, por jemi ne demokraci dhe te tilla gjera nuk mund te ndodhin. Shqiptaret duhet te jene me tolerante ndaj njeri tjetrit, te respektojne bindjet fetare organizimet e ndryshme, dhe ashtu si ne orthodhokset tolerojme minaret ose ezamin, etj., ashtu kerkjome qe te tjeret te ne tolerojne.
  Fryma e respektit te ndersjellte, eshte kerkesa numer nje e te qenit popull evropian.

  Reply to this comment
  • lili June 2, 05:52

   Sortir,nuk eshte problèmes feje,po eshte problèmes Atdheu…ku kisha jone te bekohet nga nje prift qe ka bekuar kriminelet qe Kane vra mija e mija shqiptare,kisha jone perdhunohet o sotir,nuk bekohet!
   Qe kryetari i kishe ‘kishes tône’ nuk e paska ditur per keto pu et te irinej nuk e besoj!
   Zoti eshte i madh edhe i plotfuqishem:irinej ‘mbolli’ kisha ne gjithe kosoven kunder shqiptareve,edhe as kryqin mbi katedralen ne Prishtine Zoti nuk lejoj me i vu…e u desht visa nderhyrje défi sa e vendosen!
   Nuk merzitemi per fejen,merzitemi per Atdheun tône,o Zotir,se meshat tona as shqip nuk po Jane….po nuk besoj se kjo ishte menyra per te shenteruaj kishen tone

   Reply to this comment
 35. Ardenica October 3, 22:50

  Pwr Raimond Vlonjatin, ilian, Gjergjin, etj, merret vesh qw flasin pqwr tw shtuar grazhdin e grekut ku hanw e marrin ndonje Euro. Shkurt, zagarw qw lehin pwr njw kockw.

  Per grekun antishqiptar Janullw dhe gfjithw shwrbwtorwt e tij, lexo (nwse di shqip):

  “Papa Kriston na e vranw/ Ca tw ligj grekomanw/ Dhe pwr tw s’ra njw kwmbanw…”
  Bravo gazetws Dita dhe gazetarit tw saj Xh.Shehut.

  Reply to this comment
  • Pellazgu January 30, 11:09

   @Ardenica

   Ke harruar benin-qenin dhe Përmetkarin ortodoks tek tek ajo lista që ke vënë në koment.
   Këtyre plehrave të ortodoksisë, që shiten këtu si shqiptarë, nuk u pëlqen martiri Papa Kristo Negovani, nderi i ortodoksisë shqiptare, pasi ai luftoi kundër gjyshërve të Janulla Anusit.

   Reply to this comment
 36. Artur Ago October 3, 22:59

  Historiani grek, Nikolas Stavros, haptas, pa droje, shkruan në librin “Grekët dhe ballkanasit e rinj”, se “…futja në dorë e Kishës së Shqipërisë, është fitorja më e madhe e jona e shekullit XX”

  Reply to this comment
 37. beni October 4, 07:20

  Komentet ja kaluan gazetes Tema qe mbaheshe si rekord per temat e fese!
  Me behet qefi qe me ne fund po realizohet ajo qe kekon gazeta Dita!
  Qe te behesh,duhet te perdoresh qe te gjitha metodat,dhe per kete bravo mero bazes!

  Reply to this comment
 38. Koz Dynjaja January 29, 22:44

  – I madh Pjeter Arbnori –
  Kam lexuar qe ne periudhen e Mbreterise kur benin zgjedhje Komunitetet Fetare ne kete kuvend merrte pjese edhe Inspektori i Oborrit Mbreteror i cili i dergonte Mbretit nje raport.Pastaj rezultatet e zgjedhjeve nga kuvendi apo kongresi i dergoheshin Mbretit Zog I-
  – Mbreti leshonte nje Dekret Mbreteror ku vendosej se Ky person ishte Kryepeshkopi i Shqiperise .Dekretoheshin edhe Drejtuesit e Kishave te Durresit Korces dhe si ishte organizimi territorjal ne ate kohe.
  -Per Komunitetin Musliman duhej te Dekretoheshin nga Mbreti ,Kryetari i Komunitetit ,Sekretari i Komunitetit, dhe Drejtuesit e Qarqeve po i quaj te Shkodres ,Tiranes ,Gjirokastres e si ishte organizimi.
  – Per Kishen Katolike qe organizohej nga Vatikani propozoheshin tre drejtues kyu njeri merrte emerim e pastaj Dekretohej.
  Po sot qe nuk eksiston kjo procedure ?
  Maxhoranca ka 84 vota , te rimiratoje ligjin e periudhes se Mbreterise Shqiptare dhe te Dekretohen nga Presidenti –
  tung

  Reply to this comment
 39. lili January 30, 07:13

  Na bene me qesh kudo maxhoranca ka 84 vota:mire eshte 84 vota po kur nuk i perdorish per asgje cka te vyn?

  Reply to this comment
 40. kled January 30, 09:54

  Gjitheposhtersia e Tij, Anustasus duhet te qerohet nga Shqiperia se bashku me te “mirat” qe i ka bere Shqiperise, agjenti asfalise greke

  Reply to this comment
 41. Hajri Hoxha January 30, 17:59

  Me gjithse shqiptareve u ther ne zemer hqiptarizmi,skane gje ne dore dhe vetem sa tendosin nervat e tyre bshke me ta edhe une se shqiptar jam.Janulosi ka hedhur rrenje si ne çdo gje qe Greku ben ose me mire hedh valle ne Shqiperi.Kisha aut.Qef.shqiptare eshte shqiptare me besimtare shqiptar,e thmeluar nga i madhi nol.Gjuha shqipe u sherben orthodhoksve shqiptar,kurse greku u flet greqishte edhe ne meshen e fundit te ngjalljes se krishtit.Greqishtja perdoret per greket ne shtetin Helen,jo per shqiptaret ne shqiperi.Kishte perkethys do te thote se degjusit nuk e marrin vesh Janullon.Ne shqiperi gjuha zyrtare eshte shqipja,pra edhe ne istitucionet fetare.100 vjet perpara babai im nuk shkonte ne xhami se hoxha fliste arabisht,te flas shqi thoshte te vete te marr vesh çfar thote.Faji ketu eshte i shtetit qe nuk zbaton kushtetuten.

  Reply to this comment
 42. enea June 2, 04:07

  Keto qe po publikoni nuk bejne asgje tjeter vecse forcojne bashkimin tone rreth Kishes tone dhe Kryepeshkopit tone. Ju merruni me Arbnorin dhe injorante te tjere.
  Rrenimi i Shqiperise eshte rrjedhoje e mbeturinave 500 vjecare turke.

  Reply to this comment
 43. lili June 2, 05:39

  Po ku na ishin grushtistat e enverit dje,qe aq shpejt shiten idéalet e enverit? Te gjithe u bene slavogrek?

  Reply to this comment
 44. TOMORRI June 2, 07:35

  Te shpresojme qe bashke me mireqenien si popull te na vij dhe mendja e toleranca.
  Ne shume vende Europiane kisha eshte nje perkatesi dhe jo nje qellim.
  Me shume fansa ka futbolli se kisha.
  Kur nuk ka zgjidhje politike per hallet tokesore kerkohet zgjidhja tek hyjnorja.
  Ky Janullatusi s’eshte i perjetshem. Do ike nje dite.
  Kisha do humbi terren kushdo qofte ne krye te saj.
  Kur te lirohemi prej tij, do e kujtojne ata qe mendojne se ka bere mire.
  Do e shajne ata qe i duket se i ka uzurpuar fronin e kishes.
  Po te punonim do i benim me shume nder vetes , fese dhe vendit.
  Kush punon dhe ben sport nuk ka kohe te merret me kishen.
  Kush jeton ne Europen perendimore e sheh perdite si po zhduket ndikimi i fese tek njerezit.
  Sa me shume zhvillim aq me pak fe.
  Shqiptarizem e mireqenie na duhet.
  Fete jane si trendafilèt ne oborr ku secili i merr ere trendafilt me ngjyren qe do.
  Aroma te kenaq por nuk te mban gjalle.

  Reply to this comment
 45. Begu June 2, 11:37

  Ne shqiptaret jemi te njohur pwer tolerance fetare.Por cka nuk shkon se eshte teper nuk shkon as per ne.Irenej eshte frymzuesi i Memorndumit .ASSHA eshte harrtuesi ia tij frymzimi,M<iloshi eshte vetem ekzekutuesi i tij."Toka e shenjet serbe" nuk eshte Kosova, per serbete Irenejt por sebria duhet te jete, se Kosova gjithomne ishte ka qene dhe do jet shqiptare,Tha Irenej,Jenullatosi e ai kryepopi rus apo nuk thane.Por fatkeqeis eshte te shqiptaret qe tolerojen skena te tilla dhe behen aktor te atyre skeneve edhe shqiptaret edhe politika edhe qveria.Kush lejoi tre gishtrinje serb ne mjedise te Tiranes,Kush kerkoi tre ndalohet ajo besimtare ortodokse pse ban foton e te Mahdit Fan Stilian Nolit te Madh Kryepeshkopit te pare te kishish autoqefaLE ORTODOKSE SHQIPTARE,TE CILES IA HUMBI PAVARESIN Qeveri shqiptare kur e solli Jenullatosin me 40 popat grek ne Shqiperi dhe mbeti edhe sot ta drejton nje armik kishen dhe besimtaret ortodoke shqiptare.Vertet turp,vertet marre.Ku ishin qeveritaret!Ku ishin "protestuesit" e partive politike!Ku ishin "Grevistet ish-te perndjekuritr politik,pse nuk ishin ne vendin e tyre?Ku ishin shqiptaret?Kur luhen skena te tilla antishqiptare nga skenaristet dhe armiqet hiistorike te shqiptareve,Beogradi-Atina-Moska.Me djajte tyre te veshur ne petkun e kryepeshkopeve.

  Reply to this comment
 46. mirel June 2, 15:10

  Pra, na e paska lene ne dere Ramis Alia.
  Sic na la Berishen.
  E kam thene 100000 here, 91 nuk erdhi per mire ne Shqiperi
  Pune tradfhetaresh.
  Janulla te dali urgjentisht nga shqiperia
  Duhet te ngrihen jug e veri dhe ta perzene kermen dhe kermat percarese

  Reply to this comment
 47. I.Troplini June 2, 16:21

  Dhite dhe cjeperit e ardhur ne Shqiperi, pa i ftuar kerrkush, e ndjejne se po u vjen fundi. U “munduan dhe u rropaten” per te percare shqiptaret por nuk ia arriten dot.
  Shqiptaret po ngrihen dhe po organizohen. Eshte nje domosdoshmeri historike. Eshte nje borxh qe ia kemi vetvetes.
  Shporru nga Shqiperia more Janulle Cjapi. Mos harro te marresh me vete, te gjithe ata dylberet, qe ne kete forum, mundohen te krijojne pershtypjen se na qenkan shqiptare. Ik, nje ore e me pare sepse mikpritja dhe durimi i shqiptarit, kane nje kufi.
  Ortodokset shqiptare, jane ne radhe, per tu shprehur. Cohuni dhe tregojuni kurvave greke se feja e shqiptarit eshte shqiptarija dhe se nuk ka cjap te huaj, qe mund te dale mbi kete betim.

  Reply to this comment
 48. petrika August 29, 00:33

  Ne komentet qe jane bere per kete problem kaq madhor,kane komentuar edhe shume antishqiptare te terbuar,qe nuk duan gjakun e tyre popullin e tyre,atdheun e tyre.Ata jo se nuk i shohin veprimet armiqesore te fortqelbesires dhe fortposhtersise se tij ANUS-tasis arallatus janu sqetullas,por si jashteqitje e kombit shqiptar qe jane.Nje pjese tjeter e mbrojne nga qe jane koketrashe e te pagdhendur dhe disa te tjere nga qe i paguan greku dhe ata atdhe kane vetem parane.Krahas armiqesive te shumta qe ka bere Berisha, eshte edhe peshqeshi qe na dha ,duke na futur brenda ne shtepine tone ,kryeagjentin e ASFALISE greke,Anus-tasis,i cili emeronte prift,pavaresisht arsimit,cdo person qe vihej ne sherbim te tij,.Kjo ndodhi ne te gjitha kishat ne shqiperine e jugut.Fortqelbesira e tij patjeter, qe nje dite do qerohet nga vedi yne,por politikanet ndoshta mendojne se nuk eshte momenti i pershtatshem qe debimin e tij ta bejne tani,megjithese nje dite do ti zere qe ta bejne pa tjeter nje gje te tille.Ai prift i djallit,nga urrejtja dhe armiqesia qe ka per shqiptaret,refuzoi edhe postin e presidentit te greqise qe ju afrua pak kohe me pare.Ai eshte nje armik i betuar deri ne vdekje i shqiptareve.Une shpresoj qe kuvendi te miratoje sa me pare ligjin per fene dhe atehere ky do te ishte dhe fundi i ketij QENI QE HA TE ZOTIN.

  Reply to this comment
 49. gogo August 29, 11:40

  Kryepeshkopin tone,Hiresine e Tij,Anastasin,e duan neve ORTHODHOKSET E SHQIPERISE dhe nuk duam t’ja dime se cfare ndyresirash nxjerrin nga goja-hale nje tufe ultranacionalistesh arnaute,te cilet,do te benin mire te shikonin vershimin e qindra xhamive dhe te hoxhallareve arabe xhihadista,qe po i vene flaken botes! Se ke duam neve ORTHODHOKSET,per Kryepeshkop,eshte vetem ceshtja dhe e drejta e jone dhe neve jemi ata qe e votojme dhe e duam sa te kete jete dhe, me kete rast,i urojme te rroje edhe 100 vjet te tjera,per inat te turkoshakeve dhe arabeve shqipfoles! Dhermijasit kane folur greqisht ketu e 2000 vjet,pra qe ne fillim te ekzistences se tyre,por ata,se bashku me palasiotet dhe me himariotet e qendres se krahines,kan patur nje shkuarje te shkelqyer edhe me fshatrat e tjera shqipfoles,si Iliasi,Vunoi,Piluri,Qeparoi dhe Kudhesi,duke vepruar perhere ne unitet vllazeror dhe po ashtu edhe me fshatrat e tjera fqinje te konvertuar ne myslimane dhe nuk mund te na percajne ultranacionalistet shqipfoles,me frymen e tyre te qelbur percarese dhe fyese!

  Reply to this comment
 50. Pyetje August 29, 13:45

  Eshrefi nuk le rast per te shprehur dufin ndaj Kryepeshkopit Anastas, dhe mendon se i erdhi perseri rasti, me pretekstin se paska biseduar ne Athine per ceshtjen e Dhermiut.
  Por nse vet Rama shprehet dhe deklaron keto dite se me Janullatosin kane marredhenie te shkelqyera dhe se jane marre vesh shume mire, ku gjithashtu zedhenesi i tij keto dite Dritan Shkreli ne interviste tek oranews shpreshet se nuk beson qe Janullatosi te kete ngritur ceshtjen e Dhermiut ne takimet me kreret e shtetit grek, pasi e konsideron ate burre te urte dhe i beson deklarimeve te bera nga Kisha Ortodokse per kete ceshtje.
  Atehere del qe Eshrefi si perhere, pa lene menjane ketu edhe shume si ky, te brockullisin kot me kot, me urrejtje e pasion nacionalist, pa as me te voglin argument, por luftojne me mullinjte e eres… U lodhem me keto argumente dhe shkrime ne faqe te pare, sajesa dhe shantazhe ndaj kryeut te Kishes Ortodokse, te cilin ne besimtaret e tij e nderojme dhe e duam me mirenjohje per gjithe perpjekjte titanike ne ringritjen e Kishes dhe te besimit ne Shqiperi.
  Te shumta i qofshin vjetet!

  Reply to this comment
 51. Aleksander Thana December 25, 03:45

  nuk na e ka fajin gjenerali grek i megaliisese, as edhe gjithe grekomanet e grekofonet e 300 euro. Fajin e kane pilitikanet e qeveritaret tane serbo-greke me bandat e tyre kriminale te shitur e servile, diletante dhe pa asnje koncept atdhetar, bastarde fshati, te pagdhendur, injorante e shpellare te te gjitha kallepeve, agjente te te gjitha ngjyrave, vagabonde, hajdute, trafikante vajzash, emigrantesh e drogash. Spritetet gje ka kjo fare, nga ky bar i keq qe ka mbire e ka marre mbare Shqiperine. Rruga me e drejte eshte reagimi me te gjitha format per ruajtjen e integritetit, qe ne kushtet aktruale eshte hgeqja qafe e uzurpimit te vendit nga megaliideja shoviniste greke, qe ska hequr e ska per te hequr dore kurre nga synimet agresive antishqiptare!!!

  Reply to this comment
 52. Dhimbia e madhe popull. December 25, 04:11

  Pse flisni per te kaluaren e nuk flisni per te sotmen ate qe i jepet shtetesia shqiptari ne ANTISHQIPTARI ne kreret ekishes Greke, Ja kaoli MONIKES kryetare partie presidenti Republikes ,qe vrau veten me kete qe beri.Keq na vjen,po-vetevrasia eshte e denushme.
  Janollatos Jashte shqiperise!
  Jo kreun e Kishes shqiptare nje antishqiptari!,

  Dhimbia e madhe Popull.

  Reply to this comment
 53. alphade December 25, 04:19

  Nje fakt domethenes: Jam ndodhur aty ku Nexhmije Hoxha ,e para dhe Ramiz Alia i dyti erdhen enkas per
  te takuar At Artur Liolinin. Ishim per vizite ne “Galerine
  e Arteve” ne Tirane ! Pasi kishim vizituar tere ekspozi-
  ten me piktuara kryesisht,skulptuar bosete, etj.etj. At
  Artur Liolini po qendronte ne katin e dyte nga ana e bule-
  vardit. Nexhmija dhe Ramizi ishin jo me larg se 10 metra.
  Sa e pa Nexhmija si rastesisht erdhi dhe e pershendeti
  ngrohtesisht At Liolinin dhe nuk vonoi as edhe 1-2 minuta
  u afrue edhe Ramizi dhe Ai e pershendeti po me te njejten xhentileze e respekt At Arturin. Te gjithe sa ishim
  te pranishem menduam se At Artur Liolini do te vihej ne
  krye te kishes Autoqefale – Ortodokse- Shqiptare- Noliste.
  Por Bisha i Vicidolit e sabotoi kete me ndergjegje duke cuar ujin ne mullirin e Milloshevicit ne radhe te pare,ashtu
  sic ka sabotuar me dhjetra e qindra veprimtari patriotike te shqiptareve atdhetare . Ai deshi dhe ia arriti qellimit ,
  sigurisht me mbeshtetjen e UDB-s se Milloshevicit ,te
  Shkaterroje Shqiperine qe ne po e vuajme tash 27 vjet.
  Mallkuar brez pas brezi Monstra e Vicidolit …..!!!

  Reply to this comment
  • mirel December 25, 17:30

   Na cmendet me bishen e Vicidolit
   Nuk po merni vesh akoma qe tradhetia eshte e Ramiut?
   Meta eshte njeriu i Ramiut ne shtet, jo i Berishes.
   Te tre jane ne pakt perfekt per shitjen e Shqiperise.
   Qellimi, i shpetojne reformes dhe cdo lloj denimi per krimet qe kane bere.
   E kane shpetimin ne Greqi, Serbi dhe Rusi.
   Jane bandite mafioze si Berisha, dhe asne gje me pak

   Reply to this comment
 54. Shqiptari December 25, 05:06

  KUJDES,me dhenien e nenshtetesise shqiptare janullatosit iu plotesua edhe qellimi i tij i fundit qe te perjetesohet si shenjt ne vendin tone Shqiperi.Nuk duhet lejuar varrimi ne Shqiperi i ketij antishqiptari dhe percaresi te Kishes Autoqefale Ortodokse Shqiptare.

  Reply to this comment
  • ´´ Zoti jeton ne shpirtin e njeriut December 25, 09:51

   Asnji Djall , alla Janullatos ,
   do perjetesohet apo akpüma mepak shenjterohet
   ne Shqiperine tone .

   Bijt e djallit pseudoshqiptare (alia,berisha ,meta,basha,&altoparllantet e shpirtit te Djallit qe mallkojne cdo dite Shqiperine e shqiptaret ) te gjithe sherbetore e te mbeshtetur nga Djalli Greqise janullatos ,nuk do ja arrije dot kurr ,te njihen ne kte Toke Heronjsh te shenjte ,ashtu si nuk jane njohur edhe ne te kaluaren .

   Djalli GREK janullatos ,
   mundet sot te ndryshoj edhe emrin apo gjinine ,e ti ulet ne prer shqiptareve ,me u tregu ” i dashur e i bute me shqiptaret ” por sdo ja arrije kurr asaj qe pretendon .

   Krishti eshte nji edhe i vetem dhe jetoj si nji iluzion ne deshirat e njerezimit ,per ti bere ball fatkeqsive te popujve e te keqes njerezore qe dominon kte bote ,
   ai as lind e as tjetersohet ,por eshteajo nostalgji qe eshte shndruar ne nji art rituali ,tradicioni te pervitshem ,mendimi i njerzimit per te shpresuar ke e mira thjeshte .Ne njerezit besojme ke Jususi / ne exzistencen e Zoti-t
   sepse ne Toke ,mes nesh ,exzistojn me shume te liq,se njerez te mire ,sepse ne toke ,Sekti i Djallit ,pretendon te jet perfaqsuesi Jesus-it per te mbajtur te nenshtruar popujt .Dhe ksy Sekt i Djallit -te dashur bashkatdhetare ,perbehet nga dy grupime ;
   1) pasardhesit e gjakut te Djallit mbi toke qe jane Fetaret ,Prifterinjt e Hoxhallaret ,predikusit e rrreme ,mashtrues ,
   2) politikanet ,te cilet zgjidhen dhe mbeshteten nga te paret ,per te sunduar popujt .

   Pra , kta Djaj ,qe kan pushtuar Fronin e Zotit ne Toke ,pikerishte exzistenca e ktyre ne jeten tone ,
   na bejn neve te besojm , exzistencen e Zotit lart .

   Nqs sdo kishte pjella te Djallit si janullatos ,meta berisha etj , sdo mendonte njeri ne kte jete per Zotin

   Reply to this comment
   • halleluja... December 25, 10:42

    Nuk do ket Djall e force sado e madhe te jet ajo ,
    te pushtoje Shirtin e Shenjte te Ortodoxise Shqiptare
    Fan.S.Noli.
    e as Ordoxet Shqiptare pasardhesit e tij .KUUUUURR !
    Shpirti i tyre ,mundet te manipulohet per momentin ,mundet te dobesohet per momentin ,mundet te vuaj per momentin ,por kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurr nuk do mposhtet nga snji djall ne kte Bote .
    Shenimet e nji ji Prifi Austriak ,i kohes se Zogut. dikur shkruante; Politika Europiane duhet te bej kujdes rracen ortodoxe shqiptare .ata jane dominant inteligjent dhe besnike te papare ndaj Atdheut e te parev te tyre ,qe me cudisin e njokohesishte me bejn ti admiroj .Jane trima ,te padukshem ,pabuje ,por nqs fiqizohen ne Shqiperi europa do ket nji problem te madhe ne Ballkan. Ortodoxet Shqiptare jane shume te ndryshem nga gjithe Ortodoxet e Ballkanit. Me inteligjente ,me trima,te cmendur mbas krenarise te qenit Mbterer ,ata jane te rrezikshem .Ata jane nji tjeter rrace ,qe dikur duhet te kene qene Prijsit e vertete te Ortodoxise ksaj Bote ,prandaj jane sulmuar e pare me aq xhelozi nga Bota ortodoxe . Ata s’kane asgje te perbashket me sllavet otordoxe ,akoma me pak me greket edh pse me kta te fundit jane nji perzjerje mitike

    Reply to this comment
  • enter"" December 28, 21:58

   Ti perpjet hidhu, ate se vendos ti, e vendosim ne ortodoksit.
   Pike!

   Reply to this comment
 55. Arben December 25, 08:32

  Litari, litari

  Reply to this comment
 56. sopiqoti December 25, 08:34

  Nje material qe eshte per TA HEDHUR NE KOSHIN E PLEHRAVE.At Lioneli nuk pranoi te behet Kryepeshkop.Fatet e ortodoksis shqiptare nuk mund te mbeteshin ne mes te rruges .Ardhja e Hiresis se tij Janullatos ishte domozdoshmeri.Ai erdhi si misionar dhe deri me sot shkelqesia e tij kete detyre ka bere.Pershendes presidentin Meta per veprimin njerezor qe ndermori.Ato qe ka bere deri tani Janullatos per ngritjen e Autoqelalise te Kishes tone NUK DO TE KISHTE MUNDESI TA BENTE ASNJE KLERIK SHQIPTAR SI KRYEPESHKOP.Llafet jane te teperta.

  Reply to this comment
 57. DETARI Atllantides December 25, 08:50

  Ketu nuk ka vend per komente por vetem nji gje do te thosha”: autori i artikullit e ka thene shume mire e paster dhe realisht per cdo gje per kriminelin anastas( mos harroni se un jam ortodoks dhe tipik) , dhe se shume injorante vazhdojne ti e doren e qeve Janulles ,por nuk e kuptojne se Janulla ja ka ngul gishtin ne ..sume……..

  Reply to this comment
 58. intelektuali December 25, 10:08

  NJE EDITORIALE E DENJE PER “ZERIN E POPULLIT” TE ENVERIT

  Po pse o gazeta DITA nuk pyet me pare orthodokset shqyptare a e duan Janullatosin si Kreun e Kishes se tyre? Kjo do te ishte me korrekte se kjo DACIBAO e gjate enveriste per LOQE-KOQE fanatike te pafe qe jane krimbur ne gjen nga demagogjia e “ARMIKUT TE JASHTEM” kur Partia e Punes e shpalli fene si “OPIUM” per popullin.

  NE CILIN VEND DEMOKRATIK NJE GAZETE AUTORITARE DO TE GUXONTE TE FUSTE HUNDET NE PUNET E FESE DHE TE MALLKONTE KRYEPESHKOPIN E KISHES?

  Po Ramiz Aline e Nexhmijes qe ka emeruar Janullatosin nga e gjetet o gazeta DITA? Po nga i sajuat keto teori konspirative me SHIK dhe Sigurim qe i shkojne per shtat teorise se Liljana Hoxhes per Enverin “ENGJELL” dhe Nexmjijen “DJALL”

  PO 1 MELEON SHQYPTARE QE E NXJERRIN BUKEN E GOJES NE GREQI E HARRUAT O GAZETA DITA?

  prandaj:

  E di fare mire qe kjo replike tejet etike dhe korrekte nuk do te publikohet, por:

  Lerini o GAZETA dita orthodokset shqyptare t’i zgjidhin vete problemet e tyre

  sepse:

  PSE NUK E HEQIN ORTHODOKSE SHQYPTARE JANULLATOSIN KUR ESHTE SI “DJALLI NE THES”?

  sepse:

  Po te vazhdoni keshtu me keto DACIBAO nacionaliste duke i hedhur benzine zjarrit te fanatizmit enverist:

  GAZETA “DITA” DO T’I AFROHET GJITHNJE E ME SHUME “ZERIT TE POPULLIT” TE ENVERIT

  kur:

  Partia e Punes mbolli ne popull nacionalizmin dallkauk dhe i beri shqyptaret si nje fis kanibalesh prej Afrike ZULU qe kerkon te haje zemren e fisit tjeter matane gardhit.

  Shikoji ketu me siper komentet ne gazete dhe mendo per nivelin mjeran ku ndodhet shoqeria jone

  PO PSE ME KETE SHOQERI CIVILE NACIONAL-ENVERISTE DRU ME PRE DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE

  Reply to this comment
 59. intelektuali December 25, 10:09

  NJE EDITORIALE E DENJE PER “ZERIN E POPULLIT” TE ENVERIT

  Po pse o gazeta DITA nuk pyet me pare orthodokset shqyptare a e duan Janullatosin si Kreun e Kishes se tyre? Kjo do te ishte me korrekte se kjo DACIBAO e gjate enveriste per LOQE-KOQE fanatike te pafe qe jane krimbur ne gjen nga demagogjia e “ARMIKUT TE JASHTEM” kur Partia e Punes e shpalli fene si “OPIUM” per popullin.

  NE CILIN VEND DEMOKRATIK NJE GAZETE AUTORITARE DO TE GUXONTE TE FUSTE HUNDET NE PUNET E FESE DHE TE MALLKONTE KRYEPESHKOPIN E KISHES?

  Po Ramiz Aline e Nexhmijes qe ka emeruar Janullatosin nga e gjetet o gazeta DITA? Po nga i sajuat keto teori konspirative me SHIK dhe Sigurim qe i shkojne per shtat teorise se Liljana Hoxhes per Enverin “ENGJELL” dhe Nexmjijen “DJALL”

  PO 1 MELEON SHQYPTARE QE E NXJERRIN BUKEN E GOJES NE GREQI E HARRUAT O GAZETA DITA?

  prandaj:

  E di fare mire qe kjo replike tejet etike dhe korrekte nuk do te publikohet, por:

  Lerini o GAZETA dita orthodokset shqyptare t’i zgjidhin vete problemet e tyre

  sepse:

  PSE NUK E HEQIN ORTHODOKSE SHQYPTARE JANULLATOSIN KUR ESHTE SI “DJALLI NE THES”?

  sepse:

  Po te vazhdoni keshtu me keto DACIBAO nacionaliste duke i hedhur benzine zjarrit te fanatizmit enverist:

  GAZETA “DITA” DO T’I AFROHET GJITHNJE E ME SHUME “ZERIT TE POPULLIT” TE ENVERIT

  kur:

  Partia e Punes mbolli ne popull nacionalizmin dallkauk dhe i beri shqyptaret si nje fis kanibalesh prej Afrike ZULU qe kerkon te haje zemren e fisit tjeter matane gardhit.

  Shikoji ketu me siper komentet ne gazete dhe mendo per nivelin mjeran ku ndodhet shoqeria jone

  PO PSE ME KETE SHOQERI CIVILE NACIONAL-ENVERISTE DRU ME PRE DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE?

  Reply to this comment
 60. miri December 25, 10:33

  Me ardhjen e janulles ne Shqiperi nuk kemi me ne asnje shkrimete permendet,Kisha Ortodokse Shqiptare por kemi Kishen Orthodokse te Shqiperise ,ky eshte nje dallim i madhe,per ata qe kane sy dhe dy fije mende.

  Reply to this comment
 61. Malua i Argjiros December 25, 16:54

  Pse hesht Ismail kadareja?
  Perse nuk mba nje qendrim ne qofte e se e perkrah apo e kundershton kete vendim antishqiptar?
  Eshte e qarte se per te ka me shume rendesi posti i vajzes se saj ne Kombet e Bashkuara se sa Shqiperia jone.

  Reply to this comment
 62. Malua i Argjiros December 25, 16:55

  Pse hesht Ismail kadareja?
  Perse nuk mba nje qendrim ne qofte e se e perkrah apo e kundershton kete vendim antishqiptar?
  Nuk ka dyshim se per te ka me shume rendesi posti i vajzes se saj ne Kombet e Bashkuara se sa Shqiperia jone.

  Reply to this comment
  • fenda kadare December 25, 17:41

   kakareja hesht -sepse atdheu i plehrave te anadollit
   s’ka qen e s’mundet te jete Shqiperia ,
   por kariera paraja dhe natyrishte posti shteteror

   pastaj . kush k.rin eshte kakareja mendoni ju !
   nji elifmatrak turkoshak qe sdi te formoj nji fjali e qe sja ka iden asnjiher se nga rrotullohet kjo bote ,
   pra nji shkerdhat komuniste i konvertuar ne demokrate sot apo “Desident ne prapaskene” si pelqen ta ngjyrosi vehten kto kohet e fundit .
   nuk flet ne fund te fundit ,sepse nuk ndjen asgje .
   kakareja ka nji shpirt Autike
   pastaj lereni m.tin atje ku eshte, se me shume ngaterron se i ben mire shqiperise

   Reply to this comment
  • Kumandari December 26, 05:49

   Pse nuk flet Kadarea qe vajza e tij votoi pro resolutes, dmth Kunder Qendrimit Amerikan?!
   Ishte qendrim i Qeverise shqiptare, i vajzes se Tij, apo ajo iu bind urhderit qe te mos e heqin nga puna?!
   Me vone, pasi te bjer Rama, Isa do ngrihet e do shfajsoje Vajzen e tij dhe do akuzoj Ramen!!!
   Sic beri me Enverin: Enveri i vuri ne dispozicion Shtetin dhe Lekun shqiptar, parane per te gjetur botues dhe…me pas, Isa doli njeriu qe kishte qene tere jeten kunder diktatorit!!!

   Pjetri mund te kete “thembren e tij te Akilit”, por ne kete plan ka qene i kthjellet. Po ky Pjeter eshte shprehur se nuk kishte asnjue dijeni per shkuarjen Antar Konsulutues ne Konferencen Islamike…edhe pasi Berisha pretendoi se kishte folur paraprakisht me Kryetarin e Kuvendit, qe ishte ai, Pjetri.
   “Jo, zoti President, ne kena folur per shume gjera, por jo per Islamiken…!”, u shpreh Pjeter Arberori.

   Reply to this comment
 63. Endri December 25, 21:29

  Qe nga shpallja e Rames se “vitit te Skenderbeut”, Skenderbeu u mbulua me perce ne vendin e tij qe te mos ofendonte muslimanet, pushtuesit Grek do kene varreza perkujtimore ne Shqiperi duke fituar te njejtin status si Shqiptaret qe kane dhene jeten per mbrojtjen e ketij vendi; dhe krye-agjentit Grek Janullatos ne shenje mirenjohje i jepet shtetesia Shqiptare.

  Te shohim c’surpriza na ka rezervuar 2018.

  Reply to this comment
  • mirel December 26, 15:42

   Sakte! Viti i Skenderbeut ka nisur dhe po vazhdon me perdhosjen e Skenderbeut dhe te simboleve per te cilat ai luftoi.

   Reply to this comment
 64. LULI December 26, 23:15

  Vendosja e ketij fashisti ne krye te kishes Autoqifale Shqiptare eshte edhe nje deshmi se Shqiptaret jan popull primitiv.

  Reply to this comment
 65. bisturia December 27, 11:25

  Politika dhe feja jane dy kembet e pushtetit.Sot ne fron eshte politika.Cdo plage qe i hapet vendit eshte per gjegjese ajo Per thiken qe i nguli pas shpine greku SHqiperise per Anusit fajtore eshte klasa politike e ketyre 25 vjeteve.Merita u takon te gjitheve por kurora u takon dy judeve-metae rama.Historia do ti gdhende me katran emrat e tyre ne analet e saj.Pa faj nuk eshte dhe e ashtuquajtura inteligjence qe eshte ne ngordhje e siper C`ben i madhi Kakare./Apo pret ndonje llokme tjeter nga politika se ceshtjen e kombit e ka per biznes/Po njefare Liolini qe mbahet si pasardhes i Nolit te madh por ne fakt doli se paska qene nje jude e plehre pas tij pse nuk ndihet.Apo e bkane tredhur/Mallkimi rente mbi te gjithe tradhetaret e dezertoret e shqiptarise!Atdheu jemi ne qe mbi gjithcka ne shpirt kemi Shqiperine.Ky vend si duron cibanet e huaj!Historia do te flase perseri sic ka folur ne shekuj per lavdine e dinjitetin tone Koha vertete shte e maskarenjve por Shqiperia e jona eshte e do te jete perjetesisht!

  Reply to this comment
 66. enter"" December 28, 21:55

  Shume prej jush kane harruar qe nje perfaqesues I At Lionelit qe kundrshtoi hapur Janullatosin, e cfare nuk tha, pas disa vitesh shkoi ne Shqiperi, dhe duke pare puinen e Janullatos per ortodoksine shqiptare I kerkoi te falur edhe ne emer te At Lionelit.

  Reply to this comment
 67. enter"" December 28, 22:01

  Kjo leter tregon me se miri qe ata qe erdhen ne pushtet ne 1992 ishin pjella e komunizmit dhe kerkonin zhvillimin e fese ortodokse.

  Reply to this comment
 68. Arber Iliri January 1, 21:41

  Shitje e madhe e interesave kombetare nga Ramiz Alia e pasardhesi i tij Sali Berisha.Historia do i gjykoje per kete.Berisha edhe me shume mban pergjegjesi si Presidenti i pare pas regjimit komunist.Turp e faqe e zeze per te.Historia ne dekadat qe vijne do gjeje te verteten e kesaj tradhetie kombetare.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim