Çfarë ka qenë “Monopoli i valutës”?

April 11, 2019 12:22

Çfarë ka qenë “Monopoli i valutës”?

Monopoli i valutës ka funksionuar para viteve 90 dhe ka qenë e drejta ekskluzive e shtetit për të drejtuar, organizuar e kontrolluar gjithë veprimtarinë në fushën valutore, nëpërmjet përqëndrimit të saj në një organ të vetëm të specializuar.

Monopoli i valutës është vendosur menjëherë pas çlirimit të vendit në mesin e viteve ‘40.

Banka e Shtetit Shqiptar ushtronte në emër të shtetit monopolin në lëmin e valutës.

Ajo në përputhje me planin e shtetit mbante të gjitha llogaritë valutore, brenda dhe jashtë shtetit, që rridhnin nga veprimtaria e organeve të tregtisë së jashtme, nga veprimtaria jotregtare ose nga persona të veçantë shtetas shqiptarë ose të huaj.

Sot, ky lloj biznesi është liberalizuar.

a.d. / dita

April 11, 2019 12:22
Komento

2 Komente

  1. Plaku Xhuxhumaku April 11, 17:12

    Tamam, edhe pas te merkures vjen e enjtja, bora eshte e ftohte, kurse sheqeri eshte i embel.

    Reply to this comment
  2. Genti April 15, 14:27

    Nuk eshte liberalizuar, por eshte privatizuar. Eshte prape monopol, bile nje monopol Zionist nderkombetar.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*