“Cikli qeverisës dhe vetë jeta politike e z.Rama kanë mbërritur fundin”

June 21, 2019 02:45

“Cikli qeverisës dhe vetë jeta politike e z.Rama kanë mbërritur fundin”

“Kriza e PD është e gjithanshme dhe e thellë. Në fakt, kjo është kriza më e thellë që ka njohur kjo parti deri më sot dhe, në një kuptim shumë real të fjalës, kjo është një krizë ekzistenciale e saj”.

“LSI është dëshmuar me kohë se është një parti klienteliste e pragmatike, pa një vizion dhe pa një program politik të qartë”.

“Në PS po ndodh një proces i thellë reflektimi dhe, ndoshta, edhe stratifikimi e riorganizimi, që mund të pasohet nga zhvillime të rëndësishme, ende të paparashikueshme. Drejtimi i PS-së nga z. Edi Rama, sidomos pasi ai u bë kryeministër i vendit, e ka dobësuar këtë parti si një forcë politike

“Edhe pse thirrjet “Rama ik!” nuk shprehin dëshirën dhe vullnetin e pjesës më të madhe të popullsisë, misioni qeverisës i z. Rama duket se realisht ka mbërritur në një “dead end” dhe eventualisht mund të ketë përfunduar. Me këtë, cikli qeverisës dhe, ndoshta, edhe vetë jeta politike e z. Rama mund të thuhet se kanë mbërritur fundin e tyre para kohe. Dhe kryesisht për fajin e tij”

Këto janë mendimet e profesor Fatos Tarifa, një ndër intelektualët publikë më të njohur të vendit dhe bashkëpunëtor i ngushtë i gazetës Dita.

Ai i dha zv/kryeredaktorit të kësaj gazete, Erion Habilaj, këtë intervistë ekskluzive, të cilën e botojmë në dy numra:

Prof. Tarifa, Shqipëria jeton sot përsëri ditë shumë të vështira. Gjendja është kaotike dhe ende nuk shohim ndonjë perspektivë të qartë për të dalë prej saj. Ju jeni shprehur vazhdimisht në këtë gazetë dhe në organe të tjerë të shtypit ose në mediat televizive për zhvillimet politike në vend. Në situatën pa krye që ndodhet vendi sot, kur na ndan thuajse vetëm një javë nga data kur do të duhet të mbahen zgjedhjet vendore, do të dëshironim të dinim mendimin tuaj se çfarë ka ndodhur, çfarë po ndodh dhe çfarë pritet të ndodhë në këtë vend.

Këto tri pyetje që më bëni kërkojnë, në të vërtetë, të shpjegosh tërë historinë e tranzicionit postkomunist në Shqipëri. Kjo është një detyrë e pamundur për t’u realizuar nga një njeri i vetëm dhe aq më pak në një intervistë.

Atëherë, më lejoni t’ju pyes se si e shihni ju rolin e partive politike kryesore përgjatë këtij tranzicioni dhe në rrethanat aktuale. Flasim për Partinë Demokratike, partinë më të madhe opozitare të vendit, e cila, prej katër muajsh ka dalë nga parlamenti dhe betejën e saj për pushtet e ka zbritur në rrugë e në sheshe duke kërkuar largimin e kryeministrit Rama dhe shtyrjen e zgjedhjeve vendore të 30 qershorit.

Po e nis nga ky zhvillim i muajve të fundit. Duke braktisur parlamentin, Partia Demokratike tregoi edhe një herë se, përtej shpresave dhe pritshmërive të hershme, kur ajo u krijua si e para dhe më e madhja parti politike opozitare në vend, ajo nuk është një parti politike moderne, që i pranon dhe i respekton rregullat e lojës demokratike. PD nuk ka një identitet dhe një vizion politik të qartë, por ka qenë dhe mbetet një parti “ombrellë”, në të cilën kanë bërë dhe bëjnë vend grupe shoqërorë, pikëpamje,mentalitete, synime dhe personalitete (të vërtetë ose të rremë) që nuk i bashkon as një filozofi politike e përbashkët, as një trashëgimi politike e përbashkët, as një vizion politik i përbashkët dhe as një qëndrim strategjik apo qëndrime taktike të përbashkëta.

Fraksionet që janë krijuar në këtë parti qysh nga formimi i saj dhe skizmat e herëpashershme brenda saj e kanë dobësuar atë si një forcë politike demokratike, ndërsa largimi nga parlamenti, pavarësisht kohezionit dhe “forcës” që duket se i ka dhënë PD-së kjo strategji, përmes aftësisë për të organizuar protesta të dhunshme në rrugë, në të vërtetë e ka dobësuar edhe më tej këtë parti dhe e ka afruar fundin e PD-së siç e kemi njohur deri më sot. PD vuan sot një krizë identiteti politik, një krizë përfaqësimi politik, një krizë qëllimi politik, një krizë metode politike dhe një krizë lidershipi politik. Kriza e saj është e gjithanshme dhe e thellë. Në fakt, kjo është kriza më e thellë që ka njohur kjo parti deri më sot dhe, në një kuptim shumë real të fjalës, kjo është një krizë ekzistenciale e saj.

Ironikisht—dhe paradoksalisht—si ngritja edhe rënia e PD-së kanë pasur e kanë një shkak kryesor: Sali Berishën. Z. Berisha e shndërroi PD-në në një parti personale, e drejtoi atë me dorë të hekurt dhe pati e ka si parim të vetëm “Après moi, le deluge”, të cilin, në vitin 1997, ia pohoi, në një komunikim face-to-face, mikut tim gazetar Peter Lucas.

Po Lëvizja Socialiste për Integrim, aleatja e djeshme dhe e sotme e PD-së? Ç’mund të thoni për metamorfozën e kësaj partie pasi themeluesi dhe drejtuesi i saj, z. Ilir Meta, mori postin e kreut të shtetit dhe bashkëshortja e tij drejtimin e partisë?

LSI është dëshmuar me kohë se është një parti klienteliste e pragmatike, pa një vizion dhe pa një program politik të qartë. Ajo u bë dhe mbeti, kryesisht, një strehë për disa figura karrieriste e të diskredituara të Partisë Socialiste. Mundësia e kësaj partie për t’u bërë e për të qenë një forcë politike balancuese e konstruktive në konstelacionin politik shqiptar, çka shpjegon edhe aderimin në radhët e saj (në vitet e parë pas krijimit të kësaj partie), të një grupi të vogël intelektualësh të njohur, u shpërdorua prej liderëve të saj.

Dalja e LSI-së nga parlamenti dhe zëvendësimi i deputetëve të saj me kandidatë të listës së kësaj partie shënoi fundin e saj si një parti parlamentare dhe të identitetit të saj si një forcë politike. Sa për lidershipin e saj, deri dy vite më parë i mishëruar në personalitetin maverik të z. Meta, sot ai ka mbetur në duart e znj. Kryemadhi dhe të disa politikanëve mediokër, si Petrit Vasili e ndonjë tjetër, që nuk i merr njeri seriozisht.

Dhe Partia Socialiste? Kjo parti ka gjashtë vite që drejton qeverinë e këtij vendi, por duket se, në mes të mandatit të dytë të qeverisjes së saj, ajo mund të jetë e detyruar ta lerë pushtetin. Çfarë po ndodh me socialistët shqiptarë?

Edhe pse nuk jam anëtar i Partisë Socialiste, gjithnjë i kam shprehur hapur e publikisht simpatitë politike dhe përkrahjen time për këtë parti. PS vazhdon të jetë partia numerikisht më e madhe dhe me përkrahjen më të madhe në Shqipëri. Sidoqoftë, mendoj se brenda radhëve të kësaj partie, në organet drejtues të saj dhe brenda vetë grupit parlamentar të saj po ndodh një proces i thellë reflektimi dhe, ndoshta, edhe stratifikimi e riorganizimi, që mund të pasohet nga zhvillime të rëndësishme, ende të paparashikueshme.

Drejtimi i PS-së nga z. Edi Rama, sidomos pasi ai u bë kryeministër i vendit, e ka dobësuar këtë parti si një forcë politike dhe, nëse PS vazhdon të ketë një mbështetje elektorale më të madhe sesa partitë e tjera, kjo është jo aq një meritë e drejtuesve të partisë (dhe aq më pak e kryetarit të saj), sesa rrjedhojë e eksperiencave jetësore dhe e sentimenteve politike të pjesës më të madhe të popullsisë dhe, pa dyshim, e strukturës demografike të vendit. Por, këta faktorë me kohë mund të ndryshojnë dhe mbështetja për PS-në mund të bjerë. Shprehje e ndryshimeve dialektike në shoqëri.

Po Edi Rama, si kryeministër?

Rama kishte një mundësi të shkëlqyer, një ndër ato mundësi që rrallëherë qëllon t’i krijohen një politikani ambicioz, që të bënte ndryshime të rëndësishme—për të mos thënë historike—në ekonominë, në politikën, në sistemin e drejtësisë, në jetën urbane, kulturore e arsimore të vendit, si dhe në mirëqenien materiale e psikologjike të këtij populli, por këtë mundësi, pavarësisht disa arritjeve të qeverisë së tij në mandatin e parë si kryeministër, ai, në një masë të madhe,e shpërdoroi.

Ose, më saktë, nuk diti ta shfrytëzonte me zgjuarsi. Një shans historik i humbur për ta shkëputur përfundimisht Shqipërinë nga gabimet dhe veset politike të së kaluarës, por edhe një shans i humbur për fatin e tij politik, pas një qeverisjeje të gjatë të Sali Berishës—rrënuesit më të madh të ekonomisë e të shtetit shqiptar dhe njeriut që i ka sjellë shumë fatkeqësi këtij populli—si dhe pas disa përpjekjeve jo shumë të suksesshme të disa qeverive socialiste jetëshkurtra, të drejtuara tri herë nga Fatos Nano, dy herë nga Pandeli Majko dhe dy herë nga Ilir Meta.

Dhe kjo, pa dyshim, ka ndikuar në rënien e popullaritetit të z. Rama…

Me kalimin e kohës, si rregull, popullariteti i çdo qeverije dhe i çdo kryeministri bie, veçanërisht pas një mandati të parë qeverisës. Arsyet kryesore janë praktika e qeverisjes dhe zhgënjimi i qytetarëve nga shpresat e papërmbushura dhe pritshmëritë e parealizuara. Kjo duket se ka ndodhur, ose po ndodh aktualisht edhe me z. Rama. Njerëzit e zhgënjyer e të pakënaqur prej tij janë shtuar, madje edhe brenda Partisë Socialiste, edhe në radhët e përkrahësve të tij, ndër të cilët bëjmë pjesë edhe unë dhe një pjesë e rrethit tim shoqëror më të ngushtë.

Edhe pse thirrjet “Rama ik!” nuk shprehin dëshirën dhe vullnetin e pjesës më të madhe të popullsisë, misioni qeverisës i z. Rama duket se realisht ka mbërritur në një “dead end” dhe eventualisht mund të ketë përfunduar. Me këtë, cikli qeverisës dhe, ndoshta, edhe vetë jeta politike e z. Rama mund të thuhet se kanë mbërritur fundin e tyre para kohe. Dhe kryesisht për fajin e tij. Arroganca në marrëdhëniet me opozitën dhe me vetë disa prej bashkëpunëtorëve të tij, narcisizmi, shkujdesja dhe një metodë laissez fairenë drejtimin e punëve të shtetit, hezitimi për të ndëshkuar krimin dhe korrupsionin në administratë, emërimi në krye të dikastereve e të institucioneve kryesorë të administratës shtetërore i njerëzve anonimë, janë disa prej gabimeve kryesore të tij, të cilët ai nuk arriti t’i kuptojë dhe as është përpjekur e nuk përpiqet t’i korrigjojë. Edhe pse tani duket se është shumë vonë.

Shihni se në duart e kujt i la z. Rama financat dhe ekonominë e vendit për më shumë se pesë vite me radhë—në duart e një mësuesi anglishteje, si Arben Ahmetaj! Shihni se kujt ia besoi ai energjinë, ekonominë dhe infrastrukturën e vendit për një kohë po aq të gjatë—Damian Gjiknurit, i cili, pas skandaleve të zbuluar, vazhdon paturpësisht të flasë në emër të PS-së anembanë Shqipërisë! Shihni se cilëve ua ka besuar kryeministri Rama aktualisht disa prej portofoleve më të rëndësishëm të kabinetit të tij: Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme, Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë, Ministrinë e Drejtësisë, Ministrinë e Kulturës, Ministrinë e Energjisë dhe Infrastrukturës!

Titullarët e këtyre dikastereve jo vetëm ishin individë tërësisht të panjohur për publikun shqiptar, madje edhe për vetë Partinë Socialiste dhe përfaqësuesit më të lartë të saj, kur ata u emëruan në postet drejtuese që vazhdojnë të mbajnë, por edhe nuk kanë asnjë lidhje “organike” me Partinë Socialiste dhe nuk kanë dhënë asnjë kontribut për të.

Dhe shihni pastaj njerëzit prej të cilëve ka marrë, ose merr këshilla kryeministri Rama, ata të cilëve ai vetë u ka dhënë rolin e këshilltarëve zyrtarë të tij, si Shkëlzen Maliqi apo Lulzim Rafuna, ose që janë bërë éminence grise e tij, si Baton Haxhiu. Sikur Shqipëria, ose Partia Socialiste të mos kishin njerëz të mençur që mund t’i ofronin një kryeministri socialist këshilla të mençura.

(vijon nesër)

Botuar sot në Dita. Ndalohet ribotimi i plotë ose i pjesshëm pa lejen me shkrim të redaksisë

June 21, 2019 02:45
Komento

98 Komente

 1. arber epiri June 21, 03:07

  Sakte!!!

  Reply to this comment
 2. NY. June 21, 03:14

  Populli beri gabim qe i besoj,Rama beri gabimin qe i genjeu !

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 21, 12:44

   NY.
   ke të drejtë por e ke formuluar gabim!!
   vërtetë ne gabuam,por rama nuk gaboi!!
   ai mashtroi!!
   gënjeshtra nuk është gabim,është faj!!
   e keqja është se populli po gabon akoma e më shumë dhe në këtë situatë!!
   në radhë të parë që i shkon pas berishës(bashës)!!
   në radhë të dytë që mbështet ramën!!
   në të dy faktet,mund të themi se populli po bëhet me dashje fajtor!
   po mbështet në të dy rastet rrymat,njerzit e gabuar!!
   dhe këtë e di fare mirë!pra po bën një gabim të vetdijshëm!
   FAJ!!

   Reply to this comment
   • NY. June 22, 02:10

    Ashtu eshte,ke te drejte,quhet faj.e sakte do ishte:

    Gabimi i popullit eshte qe e besoj, faji i Rames eshte qe mashtroj.

    Une nuk mendoj se populli do i shkoj mbrapa Bashes, mbas ikjes se Rames ka zgjedhje te reja,sot per sot Basha eshte vetem nje katalizator,te tjere njerez vine ne fuqi,Meta denohet nga drejtesia me sistemin e ri.

    Reply to this comment
 3. Irma June 21, 03:47

  Te lumte Profesor.
  Ruaj respekt qe kur te kisha Profesor ne Michigan.
  Analizat tuaja I ndjek me shume kenaqesi.
  Faleminderit,
  Irma

  Reply to this comment
 4. Ujku Plak June 21, 04:11

  Nuk e di se cili nga analistet e ceku sot faktin qe Kryeministri , Presidenti dhe Kryetaret e Partive duhen te paraqesin Kartelen Mjeksore Psikiatrike perpara se te involvohen ne Politike .
  Rama ishte njeri sosh .
  Veprimi i Rames sot ne Shkoder ishte veprim i nje Rrugaçi Ordiner i cili ka vendosur Ministra , Deputete e te tjere me rekorde kriminale si dhe e ka kthyer ne Burdello ku te gjitha ministret i ka dashnore .
  Nje pervers qe duhet te shporret sa me pare dhe PS-ja te filloje te largoje Spermen e kodosheve dhe te Karaputanave me te cilet mbushi Suoerstrukturen e Shtetit Rama .’
  Rama e turperoi PS- ne si Force politike ne syte e Shqiptarve .
  Eshte imediat Shkarkimi i Rames dhe Zgjedhja e nje Kryeministri tjeter nga PS.
  Bile Rama , ky hajdut duhet nxjere me shkelma dhe nga PS-ja
  . Nderkohe PS-ja duhet te filloje urgjentisht dialogun me opoziten qe ra zgjidh ngerçin artificial .

  Reply to this comment
  • Monteskie June 21, 10:24

   Deri te rreshti i parafundit me mendimet e shprehura je me se normal, por ne rreshtin e funditl nuk e kuptoj pse e ke humbur llogjiken …
   “PS-jja duhet te filloje urgjentisht dialogun me opoziten” shkruan ti … nderkohe qe kerkon shkarkimin e Rames, fton PS-ne ne dialog me Lulezim hajdutin, Sali kriminelin, Fatmir Medi Gerdecin, fshatarin e pashkolle Salianjin, “liderin” demokristian Nard Ndoken, te fortin Flamur Noken, Monika Isauren e hajdutit Like Meta …
   Po ti a je budalle a je tuj bo?

   Reply to this comment
   • Ujku Plak June 21, 15:58

    “Monteskie”,
    Per ty mund te jem budalll por une kam kendveshtrimi. tim
    Le te beje nje krahasim vulgar .
    Ti don te shkosh diku medoemos por nje grup njerzish te kane zene rrugen dhe ti nuk mund te kalosh sepse nuk ke tjeter rruge .
    Arme te nxehte dhe te ftohte nuk ke dhe po te kesh nuk e perdor dot .
    Çfare do te beje ne rastin konkret ?!
    Me pergjimet e fundit (( te cilat per idiotet dhe militantet fanatik mund te mos jene prova )) fjalori i perdorur nga Ministrat dhe Deputetet , pa bere fjale per rrangjet me te ulta , ku Haptas behen pazare dhe Vidhet vota duke perdorur nje fjalor Banal tipik Rrugaçeror , ka shokuar shumicen e Shqiptarve , majtas, djathtas , ne qender e ku di une tjeter .
    Ndryshe ka edhe nje Handikap tjeter .
    Deputetet qe jane ne Parlament dhe qe kane zevendesuar Deputetet e Opozites qe i làne mandatet Nuk perfaqesojne as 2 % te Elektoratit Opozitar .
    Si do te veproje Ti ne kete rast ?
    Pozita me K/m e Ri duhet te bisedoje qe ta terheq Opoziten atje ku do Pozita ne Oden e Burrave , ne rast te kundert Kemi vetem Gjysmen dhe na mungon gjysma .
    Ti do qe te kete perplasje (( Opozita nuk ka tjeter rruge pos Rremujes )) te cilen Opozita e ben sidomos tani qe ka 2 Arme plus :
    Provokimin e Rames me Polici dhe FNSH dhe Pergjimet e Turpshme .
    Me gjej ti mua konkretisht tjeter Ekip per tu ndeshur ne fushe .
    Po nuk inu Rama ti nuk i di se çfare hapa do te ndermare Opozita e cila mund ta fut vendin ne nje Spirale te dhunshme .
    Rama ka zgjedhur taktike te gabuar por e ben sepse eshte i Mbaruar , nuk ka tjeter rruge .
    Pse nuk ben PS nje Qeveri teknike pa Ramen deri sa te behen Zgjedhjet Lokale (( sepse Zgj Lokale do shtyhen)).njelloj siç Rama beri me Bashen me 2017 ?
    Çdo rruge tjeter nuk ka shteg per te dale .

    Reply to this comment
    • Monteskie June 21, 17:45

     Ujku Plak, natyrisht qe ti ke kendveshtrimin tend, vetem se ai eshte teper i gabuar.
     Pas 30 vjetesh zvarritje, grabitje dhe tallje bythe me ate popull duhet me ne fund aplikim ligji, vendosmeri dhe asnje leshim apo pakte te cdo lloj natyre ndaj entiteteve pseudo politike qe kane rrembyer fatin e atij vendi.
     Per sa i perket pergjimeve, punoj ne gjyqesorin e njerit prej vendeve perendimore dhe perdite kaloj neper duar lloj, lloj pergjimesh, te garantoj qe pergjimet e botuara tek Bild nga ana ligjore jane NUL, nga ana morale varet sipas vendit, ne Itali do te ishin NUL, ne Gjermani do pasohej me doreheqje e keshtu me rradhe.
     Persa i perket fjalorit te perdorur, tregoju me elegant, sepse populli shqiptar nuk shokohet, mbasi jane fraza qe i degjon ne rruget e shqiperise nga mengjesi deri ne darke, ne restorant, plazh apo sheshin qendror te qytetit, fenomen i neveritshem, per me teper po te mendosh qe eshte 100 hapa mbrapsh me krahasim me etiken qe ekzistonte ne kohen e komunizmit.
     Megjithate mos harro faktin qe mercenaret e PD-se ne ate kohe ne Diber benin terror me kobure ne brez nepermjet bandave te drejtuara nga Flamur Noka, nderkohe qe me shume se gjysmen e qeverise e kishte ne dore PD-ja.
     Problemi i Shqiperise sot qendron tek ju si popull, nuk jeni ne gjendje te vleresoni faktin qe vetem kompletimi i reformes ne drejtesi do ta ndryshoje ate shoqeri, te cilen sot po e ben EDI RAMA, me i miri i te keqijve, pra jepini mundesine e perfundimit, sepse frutet do jene tuajat, me ne fund ata qe e kane marre peng ate popull e vend do te shkojne para drejtesise dhe do e paguajne shume shtrenjte poshtersine, hajduterine dhe vellavraserine qe u kane bere shqiptareve.
     Saliu, Mediu, Lulezimi, Iliri, Monika po edhe EDI vete, do japin llogari nje e me nje dhe drejtesia nuk do te dregohet aspak miqesore me ta, po perkundazi do t’u jape denimin e merituar, qe mezi e presin pjesa me e madhe e shqiptareve. Vetem atehere, kur cdonjeri do jete i barabarte para ligjit, ai vend do kete paqe, ai vend nuk do te drejtohet me nga gangsteret, hajdutet, kriminelet e oligarket.
     Ti thua qe te ulen te bisedojne dhe te gjejne nje akordm une them JO.
     Sepse ai do te jete akordi i rradhes per ta mbajtur perseri peng ate popull edhe per shume vite te tjera.
     Me thua qe une kerkoj perplasjen … Jo, kerkoj respektimin e ligjeve te Republikes Parlamentare Shqiptare, aty nuk ka vend per teka, per me teper kur kemi te bejme me disa banda kriminale si LSI e PD, mos harro qe para 4 vjetesh pame marifetin e cadres para kryeministrise per muaj me rradhe, ku sfilonin cdo dite dhjetra e qindra kriminele e gangstere duke dale edhe foto me kretarin hajdut te PD-se.
     4 vjet me pas perseri i njejti avaz, e po le te shkojne ne te semes, sepse shqiptari nuk ka pare nje dite te bardhe nga ata tradhetare.
     E ardhmja eshte e rinise shqiptare, me perfundimin e reformes dhe fillimin e arrestimeve, entitetet e reja politike do dalin nga ajo rini dhe aktoret e sotshem politike, te pozites dhe opozites do jene nje kujtim i larget dhe i hidhur.

     Reply to this comment
     • Ujku Plak June 22, 12:46

      “”Monteskie””,
      Mqnse punon ne gjyqsorin e nje vendi perendimor (( nuk dua te dekonspiroj )), me pelqen entusiazmi yt .
      Kam degjuar se dikur eshte shfaqur ne televizionin tone nje film Çekosllovak “”ROZSUDEK “”, film serial Televiziv (( Vendimi )) ishte titulli i Filmit ne Shqip .
      E kam ndjekur te subtitruar ne Anglisht (( me ate Anglishten time te çale )), eshte produksion i 1971 .
      Nuk dua ta heq kurrshtjen e subjektit te filmit por dhe ne Çekosllovakine e asaj kohe ishin ne pushtet jo ata duhet te ishin , antaret e Rezistences qe vrane Heinrich Haidrihun por te tjeret kundershtaret te cilet edhe pas 27 viteve nuk ishin denuar
      Me da duket filmi e kishte mare spunton nga Ngjarjet e fund gushtit 1968 , nga Intervenimi i BRSS-se se Atebotshme te Brezhnjevit te Vetullkomedianit Tragjik.
      Jam dakord ne nje pike me Ty kur thua qe RAMA eshte me i miri i te KËQINJVE .
      Ranen e votuam si Shpresen tone por Rama beri disa Faje .
      Nen egjiden e mos funksionimit te Drejtesise nuk Futi ne Burg as Saliun as Bashen dhe as Like Floririn por futi ne Burg “”Te Mjeret “” per mospagesen e Energjise dhe te Ujit .
      Rama kishte ne Dispozicion te gjithe kohen e mjaftueshme qe ta bente kete por , por Rama i perdori ZHAN Van ZHANET e tij si Mosqueteresit vetem per te Vjedhur votat ne nje Habitat te panjohur per te.
      Nuk me habit zhargoni i rruges Shqiptar por kurre ky Zhargon ngrihet ne Sistem dhe perdoret hapur nga ata qe i kemi zgjedhur ne krye kjo eshte uleritse .
      Per fajet e Rames ne pushtet (( te cilat i ka bere me dashje dhe me ndergjegje )) do te shkruaja gjate por nuk dua te te harxhoj kohen tende .
      Rama , ky Pervers i ktheu te gjitha Ministret dhe jo vetem ne FROSINA .
      Rama vodhi ne menyre Galopante dhe tani kur ben Mitingje leviz me Eskorte Ushtarake dhe Policeske me te gjithe makinerine Shtypese te Shtetit .
      Ne se ke qene i inkuadruar ne kohe dhe e ke ndjekur Ramen ne Shkider ne Antimitingun e tij (( Rama solli nga Tirana rreth 100 Autobuze me Mitingashe , veshur me bluza , pankarta , flamuj partiake , Karrike , qylyma e ku di une tjeter duke harxhuar dieta per te gjithe , rrogat e tyre per ate dite ne nje Shifer prej 1 Milion € .)) , ndersa Rama gjate gjithe kohes ne miting nuk u ngrit ne kembe pot rrinte i perkulur duke e futur koken ne mes te supeve se mos hante nfonje Plumb Qorr ?!
      Pse duhet ta bente kete dhe te provokonte mu ne kohen qe kishin dale pergjimet ?
      Per ty si konstitutocionalist pergjimet mund te jene Nul nga ana ligjore ppr Ato ishin Autentike dhe te Pakundershtueshme , mjaftueshem qe Rama te Qerohet. Nje ore dhe me pare sepse beri ate qe beri PD+ LS I perpara .
      Rama eshte i vetmi ne keto 28 vite qe eshte kapur Mat me gjene e vjedhur ne Dore .
      As mos e ço ndermend qe Daj Sami do bej Drejtesi ne Shqiperi , jo , kurre , sepse Daj Sami e do Ujin gjithmone te turbulluar dhe ata qe jane dhe do te jene ne krye te Shtetit , te jene Kukulla dhe te Kapur .
      Ta vlersoj entusiazmin tend por po ta them qe Kurre nuk do te futen brenda , as Saliu as Basha as Like Floriri dhe ss nje Peshk , por do te futen cironkat si gjithmone .
      Dhe as mos e diskuto qe ne te ardhmen Shqiperia do ta qeveriset nga Rinia jone qe eshte ne perendim .
      Derisa ne PS kemi ende ndonje figure te paperlyer qe ka punuar dhe perpara 90-es , ndonje Mohikan te fundit ,duhet ta vendos ne krye dhe te jete ky Asi nen menge qe PS-ja te Qeverise me gjate ne Shqiperi .
      PS-ja ka nevoje per nje Katarsis te Ri por ne radhe te pare duhet ta shporre Ramen krejt nga PS si dhe te gjithe Superstrukturen qe ai ngriti me Kurva dhe Kurvare dhe te vendose ne krye njerez me dije bashkekohore dhe te pa bere PIS .
      Vetem keshtu mund ti vihet fre revanshizmit te PD+ LSI-se .
      Ilir Meta ka te gjithe Vakumin ligjor sot ne dore qe te luaj si Macja me Miun e ngordhur ne goje ((Ramen)).
      Rama duhet te terhiqet ne menyre te parevokueshme dhe te detyrohet ne se nuk do dhe te zgjidhet nje tjeter Kryeminister nga PS .

  • Zigur Qarri June 21, 10:27

   Qe D’Rama eshte i semure psiqik dhe perdorues droge,e dijn te gjith.Edhe Hitleri ka qene i semure psiqik,perdorues droge dhe
   piktor i deshtuar.E gjith Tirana e di diagnozen e Edvin D’Rames,“psikoze afektive” ,qe ka te beje me çrregullime antisociale te
   personalitetit.Por problemi eshte,se”rilindja” ka nje mase te madhe sociopatesh,te cilet shohin veteveten tek D’Rama,dhe vota
   e tyre eshte percaktuese ne Demokraci.Qendrimin antisocial te D’Rames,e verteton me se miri perzgjedhja e personave me
   qendrim antisocial,qe kan kryer edhe vepra penale!Heshtja e PS-istave per zgjedhjen e ketyre sociopateve i komprometon
   rende socialistet si persona me qendrim antisocial.Lexo komentuesit e”rilindjes”,qe ofendimin pa shkak,e kan si baze komunikimi
   ne vend te argumentit,te cilet edhe kur vjedh hapur D’Rama,e mbrojn.Keshtu qe,ne kemi te bejm me nje plagë te madhe sociale,
   dhe jo me raste te veçuara.Po largohen nga Shqiperia me te zgjuarit,me te ndershmit,qe do te thote,se habitati antisocial perben
   gjithnje e me shume shumicen.Keta me poshte jan vetem maja e asbergut ne Partine e sociopateve.Arben Çuko Armando Prenga,
   Tom Doshi,Termet Peçi,Denar Biba, Mark Frroku,Ilir Ndraxhi,Arben Ndoka,Artur Bushi,Elvis Rroshi,Saimir Tahiri,Fidel Ylli,Paulin Ndreu,
   Ulsi Manja,Artur Bushi,Luan Harusha,Fatmir Xhafaj,Jurgis Çyrbja,Rrahman Rraja,Gramoz Ruçi,Taulant Balla,Damian Gjiknuri,Qazim Sejdini,Vangjush Dako,Arben Keshi, Ymer Lala,Xhemal Qefalia,Robert Aga, Bekim Krashi, Ulsi Manja,Edi Rama,Erion Veliaj…
   PS perkufizohet si Partia Sociopateve.

   Reply to this comment
   • HOMORA June 21, 13:32

    Zigur Qarri,
    ne argumentat e juaja ka shume qartesi ku pa dashie ato i shmangen nje realiteti qe ne sqhipot e kemi te trasheguar qe prej lashtesise (Pelages apo Pelasge).
    Shpitin e klanit apo komunitetit te mbyllur hermetikisht.
    Gege
    Toske
    Krishtere
    Myslyman
    Dardan
    Dodon-ian
    Matian apo Mirditjan
    Me Beratas apo Gjirokastriot.
    Pra zoteri po egzistuan keto rryma dhe keto fryma nacionalite te fragmentuara ne nje mikrokozme shqipetare duke lene ne indiferentizem komunitetin e madh kombetar shqipetar,dihet qe politika do krijoje sistemin e perçaries si armen e saj pushtuese dhe shfrytezuese.
    Pra armiku numer nje i shqipetareve jane vete shqipetaret.
    Vetem nje fraze e babalarve te kombit duhet te na beje te reflektojme me shume nga çduhet:
    “Feja shqipetarit eshte shqiptaria”.
    Nga ku njerezit dhe qytetaret e shqiperise se soteshme duhet te zhvishen nga klivazhet klanike zonale,rajonale dhe partiake-mercenaresh markantile duke nxjerrre nje moto vitalitetit:
    DEMOKRACIA E SHQIPETAREVE ESHTE SHQIPERIA!!!
    Pa dallim feje,ideje,opinioni politik dhe pa dallim klani gjeopolitik apo gjeografik,gege e toske eshte shqiperia,te krishtere e myslymane eshte shqiperia nga kosova deri ne çameri eshte shqiperia (biles me poshte) nga tetova deri ne kalabri(biles me thelle ne perendim)eshte shqiperia.
    Po su kultivua dhe kulturua shqipetari me kete ideal,pansllavizmi dhe pseudo helenizmi do bejne te pamunduren qe zjarri fanatik dhe frenetik te mbahet i ndezur kushton qe kushton biles hde me çfare do lloj çmimi.
    Ju uroj mbaresi e emancipimi juaj politik meriton vleresim,vetem me bije si ju zgjohet dhe kultivohet emancipimi KOMBETAR.
    Kurajo dhe vullnet per nje Shqiperi Moderne-Evolucioniste.

    Reply to this comment
    • Zigur Qarri June 21, 14:36

     Pikerisht “HOMORA”,emruesi i perbashket i shqiptareve duhet te jete shqiptaria,tradita,kultura jone.Por per militantet nuk eshte
     hyjnore Atdheu,por Partia.Ne fillim vjen Partia,me pas Shqiperia tha Taulant Balla.Thenia Pashko Vases se “Feja shqiptarit eshte
     shqiptaria”,eshte aktuale edhe sot,por me nje shtese,“Feja dhe Partia shqiptarit eshte shqiptaria”.Politika ashtu si edhe feja i ka
     armiqsuar shqiptaret,kur dihet qe Partite ashtu si besimet luftojn per interesa grupesh,jo patjeter brenda nje rrace.Ne e kemi te
     zorshme,gati te pamundur te akceptojm mendimin e kundert,mentalitet qe prodhon konflikte deri ne armiqese,qe e ka burim tek
     ajo qe thua ti,se kemi trasheguar shpirtin e klanit apo komunitetit te mbyllur hermetikisht.Jemi me fat qe jetojm ne Europe.

     Reply to this comment
  • Philadelphia June 21, 20:52

   ujku plak dukesh qe je nje idiot i stazhonuar .rriji larg politikes dhe shko bej ndonje mullar bar per lopen se dovije dimri e do ngordhesh per buke

   Reply to this comment
   • Ujku Plak June 22, 13:53

    Ok, por me kundershto me argumente ne se mundesh .o Amerikan i Filadelfias ( nuk e shkruaj dot snglisht o Fierak sepse keshtu i thone : Fil apo Fish Fieri )) natyralizuar .

    Reply to this comment
 5. take a walk on the wild side June 21, 05:26

  Rama eshte i mbaruar,problemi eshte qe s’arrin ta kuptoje,apo s’do qe ta leshoje ? Kjo e fundit eshte marrezi me konsekuenca,

  Reply to this comment
 6. Keto nuk jane parti, keto jane klane ne funksion te liderit qe i perfaqeson June 21, 05:40

  “Sikur Shqipëria, ose Partia Socialiste të mos kishin njerëz të mençur që mund t’i ofronin një kryeministri socialist këshilla të mençura.”
  Me sa duket jo,eshte ai qe jep keshilla te mencura per socialistet,perderi sa ata i pranojne,jane nje xerro

  Reply to this comment
 7. demo June 21, 05:41

  Nuk na duhen kryeministra GJENIALE,LARGPAMES,SKENDERBEJ,BATUTAXHIJ.
  Nuk na duhen Lider Rajonal e me gjere,qe ti jape mend Rajonit dhe Evropes.
  Nuk na duhen Fanar Ndricues,kalores,sfidues.
  Te gjithe keta kane perfunduar ne HAJDUTE TE NDYRE,,NE VEMJE TRADHETARE TE TROJEVE TE SHQIPTAREVE.
  Na duhet nje kryeminister ekonomist nikoqir.
  Kaq.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 28, 10:34

   plotësisht me ty!
   por deri në fjalinë “Na duhet nje kryeminister ekonomist nikoqir.”!
   jo se jam kundër saj!!dhe aty ke të drejtë,por pa një shoqëri të edukuar me moralin qytetar!?
   sado i zoti të jetë nikoqiri nuk ka për të bërë gjë!!
   vetë shoqëria ka për ta hequr qafe!!
   askush nuk mund të qëndrojë i vetëm në këmbë!!thjeshtë si njeri,e më pas mendo si familje e shoqëri!!
   pra një nikoqir,gjeni dhe shpirtmirë në maksimumin e maksimumit nuk mund të drejtojë një shtet!!
   ma merr mëndja se nuk ke kundërshtim!!
   pra ai duhet të zgjedhë bashkpuntorët e tij!?e në një shoqëri të krimbur si kjo tona është e vështirë të gjesh bashkpunëtorë të pastër!!pra nikoqiri na bie që sekondën e parë!!
   e kam thënë shpesh,edukimi i popullit me qytetari,edukatë civile, është gjëja kryesore që duhej të bënin intelektualët shqiptarë!!krijimi i një ELITE INTELEKTUALE,e cila do të ndërtonte një planstrategjik për përparimin e shqipërisë!!kjo jo vetëm nuk është bërë,por është sabotuar në një masë të tillë që sot nuk ke një intelektual të mirfilltë që të ketë një linjë të qartë të paktën në një dekadë!!
   gjithnjë opozita,e çfardokohe,flet për sovran dhe të drjtat e tij!gjithnjë analistët dhe intelektualët e “pavarur”flasin për demokraci e përparim e këtë, e atë!gjithnjë medja e varur dhe e “pavarur” flet për të njëjtat gjëra!
   POR që të gjithë asnjëherë,ASNJËHERË,nuk pranojnë të bëjnë një edukim CIVIL popullit!!
   mund të thuash se “nuk u ka shkuar në mënd”!!
   jo ata nuk e bëjnë dhe kur ua sjell në mënd!!dhe kur jau kujton çdo ditë!!
   e kam thënë shpesh se kemi emisione të TV,kemi rrubrika në gazeta,kemi debate leshi në studjo televizive,për çdo gjë!!gatim,seks,sherre e shoubiz,POR ASNJËHERË NUK KEMI NJË EMISION TË PËRDITSHËM,TEK ASNJË MEDJE E “PAVARUR” PËR EDUKATËN CIVILE!!
   në shqipëri 95% e popullit është analfabet!nuk ja ka idenë se çdo të thotë fjala SHTET!!
   nuk ja ka idenë se si funksionon SHTETI!
   nuk ja ka idenë e DETYRAVE dhe të DREJTAVE që ka ndaj shtetit!
   nuk ja ka idenë e DETYRAVE dhe të DREJTAVE që ka shteti ndaj tij!
   duke qënë në një gjëndje të tillë qytetari shqiptar dhunohet në mënyrën më të egër të mundëshme nga politika!!
   duke qënë në një gjëndje të tillë shikon politikanin si një skllavopronar dhe jo si një puntor të tij!!
   është një aksiomë e thjeshtë që shqiptari nuk e di,por më e keqja është se nuk e kupton dhe po tia shpjegosh:”politikan i dobët dhe qytetar i fortë=shtet,shoqëri, që shkon përpara”,rasti i kundërt gjithnjë çon në shkatërrrim të shtetit dhe në varfërim të popullit!!
   populli shqiptar nuk e kupton një gjë të tillë!mungesa e edukimit civil!!!
   jemi akoma në kufijt e primitivitetit!

   Reply to this comment
 8. Zigur Qarri June 21, 05:56

  Hahahaha cfare zog gomarit? Ky qenka si fallxhor, parashikoka edhe kur vdes politikisht dikush! Po vete gjalle eshte? O zog gomarit, po ti ke baben tend, ate trapin qe na rokaniste koken me kujtimet per Verin, qe ka kaluar 120 vjec dhe nuk iken nga politika. Apo futja pordhes, si me nder te gjitha veprat e llojit te idioteve. A ka ndonje ambasade me e vjedh andej nga llomotit ti o koke-bile qe u bere profesor duke i lepi bythen Lindites nga Mirdita.

  Reply to this comment
 9. Feniks June 21, 06:05

  Ne se Berisha e coi vendin ne tragjedine e 97-tes,Rama po e con Shqiperine drejt …LUFTES CIVILE!
  Po po …Jane te gjitha kushtet ,qe te filloje LUFTA CIVILE!
  Vetem keshtu shpresojne t’i shpetojne drejtesise per krimet e bera Berisha,Basha,Meta,Rama etj!
  Te katr keta jane shkaktaret e degradimit te shtetit shqiptar,percarjes se popullit dhe nxitjen e perplasjeve masive nen pretekstin e mbrojtjes se Kushtetutes!
  Zjarrin per fillimin e LUFTES CIVILE e vuri Meta me te ashtuquajturin dekret te anullimit te zgjedhjeve,qe jo vetem e beri pa u konsultuar me partite kryesore politike,por NUK I ESHTE REFERUAR ASPAK KUSHTETUTES!
  Kjo eshte shkelje shume e rende e Kushtetutes qe solli pasoja te rrezikshme per vendin drejt LUFTES CIVLE!
  Gjykoj se dekreti i Metes,per deri sa nuk i referohet Kushtetutes,nuk mund te quhet dekret,por nje veprim kriminal i tij per te legjitimuar veprimet destabilizuese te opozites kriminale!
  Tre rruge ka:
  1-Me grusht shteti te rrezohet qeveria!
  2-Te shkarkohet presidenti Meta me procedure te jashtezakoneshme!
  3-Te arrestohen organizatoret e protestave te dhuneshme dhe te goditen ushtarakisht grupet terroriste te organizuara nga PD ,ndersa PD-ja te nxirret jashte ligjit!

  Reply to this comment
  • HOMORA June 21, 13:45

   Wow,wow,wow…!
   Nga nje ane ti akuzon per lufte civile dhe nga krahu tjeter ben thirrie per lufte civile.
   A e koncepton se çfare don te thote perdorimi i ushtrise?
   Lexo pak mbi Frankon apo Pinoçet,apo per Mubarak.
   Ushtria eshte per te mbrojtur KOMBIN dhe POPULLIN e jo te ktheje armet kundra tij.
   Pastaj per çfare kushtetute e ke fjalen?!
   Mendon se kushtetuta e rupuplehres ka vlere???
   Lexoje me vemendie e do konstatosh qe popullit i eshte vjedhur tere forca dhe energjia e tij pushtetore,e kete e verteton gremina e soteshme qe po gezon Shqiperia.
   Ne kushtetuten paçaure apo çorbe populli s’eshte me sovran i vehtes se tij por skllav i bindur i saliqise-ramaqise,metaqise.
   E kujdes,kur flitet per lufte civile,behet fjale kur ushtria i kthen armet popullit,shih revolucionet franceze,1789 dhe 1849 e do shohesh pse eshte derdhur gjak i pafajshem dhe pse eshte masakruar populli i uritur.
   Me respekt.

   Reply to this comment
   • Feniks June 21, 14:43

    Homorra,me lexo me vemendje!
    Se pari nuk ke kuptuar asgje nga komenti im dhe kete e ben o nga pa dija o nga idiotesia!
    Se dyti,nuk kam permendur ne asnje rast perdorimin e ushtrise,sepse nuk ka ushtri dhe se me goditjen e grupeve terroriste,merret politia,SHISH,Garda dhe forcat e nderhyrjes se shpejte qe jane ushtarake e jo civile!
    Se treti,se cfare permban Kushtetuta,kjo nuk mbeti ta percaktosh ti,nje cope idioti,por njertezit kompetente!
    Ne se opozita e sotme do te kishte kerkuar me kohe shfuqizimin e pjeseve te Kushtetutes ku i jepen kompetencat e diktatoreve kryetareve te partive, do te isha eshte une ne protesta!
    Por opozita eshte vete pjese kriminale e ketyre ndryshimeve dhe ju intereson qe ato te mbeten pa ndryshuar per t’u perdorur nga vete ata me vone!
    Se fundi,Luften Civile nuk e ben ushtria,por perplasja e dy grupeve te popullit,njeri qe mbron qeverine dhe tjetri qe kerkon rrezimin e qeverise,sic po ndodh ne Shqiperi!
    Fitilin e ndezi Meta dhe nuk eshte cudi,qe te marre flake i gjithe vendi!
    Ti ngaterron nga padija Grushtin e Shtetit me Luften Civile,por nuk ka gje se adoleshent i pa ditur do jesh dhe do mesosh gjate jetes !
    Deri sot kemi pare mbeshtetesit terroriste te PD-se,qe po shkallezojne dhunen ndaj institucioneve te shtetit dhe ne se te njejten gje po te bejne edhe mbeshtetesit e qeverise,pra te PS-se,atehere kjo eshte as me pak e as me shume :LUFTE CIVILE ku 97-ta do te duket LULE para kesaj!

    Reply to this comment
 10. Andi Kapo June 21, 06:26

  Une mendoj se Tarifa dhe baba I vet Sevua duhet te ishin patjeter keshillues te Rames. Ah sa mire do na kishin hecur punet me keta te dy ne keshillin e ndrikullave. Ore po kush I jep ketij te drejte te deklaroje si medioker Tit Vasilin, nje mjek I shkelqyer dhe nje politikan klasi? Si more e quan Ditmirin karkalec kur drejtoi per 6 vjet diplomacine shqiptare. Apo Toska donte Arten minister, e keshtu nje rruge e dy pune. Ky njeri eshte zullap, I thone andej nga anet tona te laberise.

  Reply to this comment
  • Lakja June 21, 12:39

   Po mire mo Vlora, veme Hysni Kapon dhe ne rregull jemi.
   Ju nga laberia keshtu i thoni sepse jeni te tere hajdute, koqe, dhe per dyfek. Per tru lini keta te tjeret te flasin.

   Reply to this comment
 11. Ylli June 21, 06:39

  Si fillim po them qe jam nga ata qe mendoj qe Rama duhet te largohet vetem me zgjedhje .
  A duhet te largohet apo jo eshte nje teme aq e gjate sa nuk ja vlen ta diskutosh fare .
  Por e kur lexoj te tilla analiza nuk rri dot pa thene dy fjale .Zoti Tarifa kritikon PD pse doli nga parlamenti.Dhe une mendoj qe dalja nga parlamenti eshte super gabim .Por a kishte ca arsye opozita ?? Me vjen ndermend dicka e fresket fare ne lidhje me kere teme .
  Kur Rama mori iniciativen e rrivarimit te vellezerve Frasheri ,reagimi i z. Tarifa dhe ca shokeve e shoqeve te tij ishte i tille qe dukej sikur ne Shqiperi kishte ndodhur hataja me e madhe ne historine e saj. Reagimet melodramatike e fallco ,dukeshin sikur ne Shqiperi ishte akoma viti.1944 .Zotni.Tarifa akoma mendon se e drejta ishte me reaguesit .Pune dhe problemi i tyre .
  Ndersa per braktisjen e Parlamentit nga ana e PD mbas 6 viteve sulme e denigrime rrugaçerore nga ana e Rames dhe ca banaleve qe e rrethojne ate ….e quan faj te vetem dhe pa arsye te PD !!!
  PD beri gabim qe u largua nga Parlamenti ,por faji nuk ishte vetem i saj . E kur nje person qe don te bej te pavarurin dhe te arsyeshmin ,i sheh fajet vetem tek nje force politike ,aty duket se lexon analiza te tipit ” tabloja sinoptike e veprimtarise armiqesore te Mehmet Shehut .
  A i ka ikur koha Rames ?? Ka nje hipokrizi social – konuniste rreth personit te Edi Rames sa te vine zorret ne fyt .
  Edi Rama gjithmone ka qene jashte kohe .Egocentrik ,megaloman ,arrogant as qe ka pyetur dhe as ka per te pyetur njeri .
  Veteranet ,komunistet ,socialistet sigurimsit etj i futi ne nje blender i shrydhi dhe nxorri ate mase qe i nevojitej atij per te ardhur per te ardhur ne pushtet dhe per te mbajtur pushtetin . Zoti Tarifa po te kishte respekt per babane e tij ( sigurisht qe ka ) Edi Ramen nuk.do ta votonte kurre .Por ja qe veset dhe instiktet njeriu si ndryshon .
  Aman o Dita….merrni dhe nje interviste Spartak Brahos se cfare mendon per PD !!

  Reply to this comment
 12. fteri June 21, 06:44

  Punën e madhe të Edi Ramës nuk e bënë askush ,kjo është e qartë si drita e diellit i nderuar FATOS TARIFA ,ai është ndryshimi dhe gjithmon ndryshimi është i vështirë të përqafohet ,nga njerzit mediokër ,hajdut e kriminel.

  Reply to this comment
 13. Lili June 21, 06:49

  Ahah mbas pazarit flasin te gjithe ! Ku ishit Eotni Tarifa ma heret kur spiunet eUDBse u nominuan n’ato poste nuk reaguat!
  E kur Ruci u zgodh , ppike kthese e rames, ku ishit?
  U para lajmeruar Rama , po si cdo here kur e ka gabim ngul kembet edhe ma shume ne te keqen ! Pra thevte qafen , po jo me Shqiperine se Shqiperia vlen shume ma shume se nje njeri !

  Reply to this comment
 14. tori June 21, 07:32

  professor I nderuar:nuk jam dakord me ju absolutisht.Zgjedhja e keshilltareve shqiptar nga Kosova eshte e drejte e kryeministrit.Megjith ate duhet te pranojme boterisht se intektualet e Kosoves jane disa grad me lart se ajo e Shqiperis.Shiko akademin e SHkencave e krahasoje me ate Shqiptare.Thjesht merr nje pedagog ne gazetari krejtesisht injoranr e krahasoje me cilen do gazetar te Kosoves.Gazetarete Kosoves si dhe intelektualet e saj jan shume me te pregaditur,me te ndershem eme patriot se te gjithe klasa intelektuale esotme shqiptare.Shikoje vlersojeni vete N.Ceken personalitet shkencor si flet si shan ekujt I sherben .Ne shqiperi intelektuali Lufton per lek e jo per Shqiperi,ndryshe intelektuali Kosovar shume me I pregaditur radhen e pare te cultures e dijes ja kushton Kosoves e Shqiperis.Kjo eshte e verteta netto e ktij brezi te ndyte intelektual qejane ne Shqiperi.

  Reply to this comment
 15. Drejtesia e popullit June 21, 07:51

  Edi Rama mund te kete bere gabime , por eshte kryeministri me performancen me te larte . Kete duhet te kuptoje Tarifa……..

  Reply to this comment
 16. faro June 21, 08:27

  Ke shkuar shumë larg për Ramen! Tejkalimi të ul ty Tosi dhe jo Edin, që po sakrifikon për këtë vend. Nëse nuk ke kuptuar këtë, humb ti pikë dhe jo Edi.

  Reply to this comment
 17. Pesimisti June 21, 08:34

  Zoti Tarifa , zhvillimet e kohëve të fundit kanë një diçka pozitive, ato tregojnë qartë se tani kemi parti që nuk përfaqson as njëra shtresa shoqërore të djathta apo të majta, por PD është një parti që përfaqson administratën e rrëzuar të të qeverisjes së më parshme që lufton me të gjithë forcën për të rifituar privilegjet korruptive të humbura, PS nuk është më parti e majtë por parti e zyrtarëve të administratës të cilët, që nga nivelet e larta deri te nëpunsi i rëndomtë i administratës, janë shtruar në tepsin e qeverisjes këmbkryq dhe çfarë nuk po bëjnë vetëm që të vjedhin dhe të mos u shpëtoj nga dora tepsia e artë qeverisëse. LSI është grupimii njerëzve që ideal kanë ti bashkohen si këpushë ose PD ose PS dhe janë më profesionistë dhe më agresiv në xhvatjet miljarrdëshe se sa të korruptuarit e partive që nuk mund të vijnë në pushtet pa patericën LSI.
  Ky tranzicion shkatrrimtar që po shëndrron popullin tonë në një para popull me moral të njerëzve pa identiet ku edhe mësuesi që pregatit të ardhmen e popullit dhe vendit është kthyer në një njeri pa karakter që tërhiqet zvarrë, si krimb, nga rrugaçët politikë gojë ndytë të sojit Damjan Gjiknuri, Pjerin Ndreu e Ulusi Manja në kutitë e votimit, lere njerin e thjeshtë që identiteti i tij moral ka rën nën zero. Dhe bartës të këtij shkatrrimi total moral , duke na bër realisht popullin e përbuzur të Europës, janë të tre partitë PS, PD dhe LSI, që në platformën e tyre kanë vetëm një parim, të qeverisësh do të thot vetëm të vjedhës , gjithmon të vjedhësh, duke e bërë këtë parim rregull të etikës morale të të gjithë popullit, pjesë e ndërgjegjes son shoqërore, dhe kjo është fatkeqsi për ne si komb me norma morale tashma të përçudnuara. Është ky parim që për të fituar qeverivjedhjen, i shtyn të treja partitë që çdo zgjedhje ti kthejnë në kasphana ku ndyrsia kriminale njerzore çfaqet në të gjitha format më të mundshme të neveritshme,si duket qartë në zgjedhjet e Dibrës ku PS, që nga kryetari, deri posht në bazë, çfaqet qartë si një bandë e rrezkshme kriminale e mirë organizuar. Të thuash që misioni i Edi Ramës si kryetar partie ka mbaruar nuk qëndron, ka mbaruar misioni i Edi Ramës së bandit, hajdut dhe mashtrues ordiner. As një makiazh i tipit Spiropali nuk mund më të mbuloj poshtërsit e këtij njeriu dhe bandës që ai drejton që nuk meriton por e përdhos emrin më fisnik të historis botërore dhe vendit tonë, Rilindje.

  Reply to this comment
 18. Nje shqiptar June 21, 08:37

  Nje analize shkencore dhe dashamirese per PS, e situates politike te vendit. Them dashamirese pasi Fatos Tarifa nuk ven ne dukje blerjen masive te votave dhe te medieve nga PS, gje qe deformoi realitetin e perberjes te elektoratit ne Shqiperi.

  Reply to this comment
 19. Socialist June 21, 08:51

  Rama mund te jet I keq por me te mire se Rama nuk ka ! Tarifa eshte profesor por duhet te kuptoj se LSI qe ai simpatizonte shkatroi PS percau PS dhe jo EDi Rama !!
  Edi Rama shpetoi PS ndoshta ka gabuar po eshte lufterari me I ashper I Plakut Mere ! Nuk besoj se Edi Rama ka mbaruar ciklin e tij ne politik !
  Fakti qe po mbeshtet Drejtesine e re eshte domethenes !

  Reply to this comment
 20. Ilir Meta Shkatroi PS dhe Jo Edi Rama June 21, 09:08

  Tarifa nuk analuzon misionin e Ilir Metes qe ndau ne dysh PS shkatroi PS me krijumin e LSI
  Edi Rama mund te ket ber gabimi por ai nuk eshte shkatruesi i saj !

  Reply to this comment
  • Drini June 21, 10:12

   Ilir Meta e paska shkaterruar PS-ne,ndersa Rama e VARROSI perfundimisht!
   Po antaresia e PS-se a eshte GJALLE?
   Apo kane mbetur vetem DERRAT e bute per dhjam?
   Trushplaret e PS-se shkojne sipas parimit se “Dashnori i m,amit tim eshte me i mire se dashnori i mamit tend”!
   Ta gezoni DASHNORIN o tru shplare!

   Reply to this comment
   • Skra Patrioti ! June 21, 12:02

    O hajdar skra par ! Kur komwnton ti me dashnore vari karrin ! Tani e tutje Skrapar Iliri si Haxhi Qamili do bjerr shume shpejt nga Figu ! …dhe nga tespite e Plakut Mere !!

    Reply to this comment
    • **** June 21, 15:26

     Dhe nje qe e shkruan fjalen:” shkatroi” je ulerime fare.
     Nuk di si ta percaktoj, gjysem debil. apo gjysem injorant

     Reply to this comment
 21. ETHEM LALAJ June 21, 09:15

  Z.TARIFA.LEXOJME ME VEMENDJE SHKRIMET TUAJA SHUME HERE KOPETENTE NE D I T A.ESHTE E KUPTUESHME SE EDHE JU SI NE KERKONI QE KM RAMA TE ISHTE DHE TE JETE I PAGABUESHEM NE QEVETISJEN E TIJ 6 VJEÇARE.POR NE KTE BOTE NUK KA NJERZ TE PAFABUESGEM,I MENÇEM ESHTE AI QE..KORIGJON GABIMET.DHE RAMA PRANON SE BEN GABIME,NDAJ VOTOHET,PERKUNDER SB QE NUK KA PRANUARE ASNJEGERE FAJET..EDHE KUR KA VRARE NJERZ,MBI 20.000 TE TILLE GJAT SUNDIMIT HITLERIAN TE TIJ.
  -UNE,DUKE PATUR PARASYSH SE NE Ç’GJENDJE E MORI VENDIN NE 2013,MENDOJ SE RAMA KA BERE MAKSIMUMIN PER SHQIPERINE,ASHTU SIÇ BERI NE DREJTIMIN E BASHKISE TIRANES,KU PASTROI TE GJITHA WC-TE E SALI-BROJKES.ME PUNEN E TIJ TE PALODHUR E VIZIONARE JA KA NDRYSHUARE FYTYREN VENDIT CEP-ME-CEP,PA SHIKUAR ANEN PARTIAKE.
  -ESHTE KJO ARSYEJA QE SALIZMI E URREN,PASI NUK E MUND DOT ME ZGJEDHJE,POR MUNDOHET TE SAJOI VIDIO BABALE,XHINSELA,DAKO,ETJ,TE CILAT PO E ÇOJNE PD NE SHKRIRJE TOTALE.
  -NE NJE QEVERISJE 6 VJEÇARE BEHEN DHE GABIME.POR PER KM E QEVERIN E TIJ NUK KA DOSJE TE HAPURA ME ZE E FIGURE SI TE KRAHUT TJETER.
  -RAMA KA PUNUARE 6 VJET NE NJE FUSHE TE MINUARE I RRETHUARE NGA POLITIKAN BANDIT QE KANE BERE VJEDHJE E KRIME TE TMERRSHME NE 29 VITE DHE ME NJE DREJTESI TE DEGJENERUAEE 100 % QE I KAN MBULUARE ATO NE DEM TE POPULLIT.
  -ISHTE KM RAMA INISIATORI I REFORMES NE DREJTESI-SI REFORMA SHEMBULL NE EUROPE E BOTE QE PO NXJERR NE SIPERFAQE KATRAUREN 29 VJEÇARE BERISHISTE,TE KTIJ SPIUNI TE MADH SERBO-RUSE-GREKE QE NGA VITI 1974.
  -DHE LUFTA E KM RAMA VAZHDON ME SHPIFJET SALISTE,METISTE,LULISTE PER TI MARRE PUSHTETIN ME DHUNE.
  -DUHET THENE SE KM RAMA KA MBESHTETJEN E POPULLIT..JO SE ESHTE I GJAT 1.98 CM,PORSE DI TE KOMUNIKOJ ME NJRZIT,QE PLOTSON NE MAKSIMUM KERKESAT E TYRE NE VARTESI TE BUXHETIT QE KA,SE AI NUK KA VRARE NJRZE EDHE KUR POLICIA E SHTETIT ESHTE GJAKOSUR NGA MILITANTET E PAGUARE E TE MPLEKSUR ME SERB,RUS,ETJ,SIKUR BUJAR BUKOSHI I 1998.
  -ZOTRI:ESHTE KOLLAJ TE SHOFSH QIMEN NE SYRIN E TJETRIT DHE JO TRAUN NE SYRIN TEND.NUK ESHTE KOLLAJ TE DUROSH SB NE KUVEND KUR SHAN ME LIBER SHTEPIE..DHE TE SHKRUANI SE RAMA ESHTE TREGUAR AEROGANT ME OPOZITEN.TI KERKOSH DIALOG OPOZITES ME 7-8 LETRA TE HAPURA DHE FAJSOSH KM RAMA.NUK ESHTE KOLLAJ TE PUNOSH ME NJE PRESIDENT QE BEHET PALE ME OPOZITEN SE KRYETARE ESHTE GRUAJA E TIJ,GOJE ÇORAPE,APO QE NUK JEP OK PER MARVESHJEN ME GREQINE ME TE CILEN KEMI 70 VJET NE GJENDJE LUFTE.NUK ESHTE E LEHTE QE PRESIDENTIT SERBE VIÇIÇ NE TROFEN E TIJ TI THUASH” KOSOVEN E KE HUMBUR..”
  -KA SHUME TE TJERA.ESHTE KJO ARSYEJA QE KM E DO SHBA+BE DHE POPULLI PER PUNEN E MIRE QE KA BERE E PO BEN PER VENDIN E TIJ ME SHUME SE GJITHE K.MINISTRAT E 29 VITEVE.
  -RAMEN E KRITIKOJ PER REABILITIMIN E M.FRASHRIT,PER MOS SHKARKIMIN E AGRON TUFES,PER PUNEN E PAKT PER LARTESIMIN E LNÇL E DESHMORET E ATDHEUT,PER MOS-ULJEN E INFORMALITETIT NE ÇDO SEKTOR,PER MINIMUMIN JRTIK,ETJ,GABIME KTO TE KORIGJUESHME NE SAJ TE RRITJES EKONOMIKE JO SA DUHET,NDONSE E RRITI NGA “0-4.5.%.
  -BESOJ NESER DO SHKRUAJME PRAP NESE DO NA E PREFERONI SHKRIMIN E SOTEM MODEST.Nga ish ushtaraku madhor mallakastriot jo anonim.

  Reply to this comment
 22. Eno June 21, 09:59

  Ju e quani profesor “tarifa”. Ok po e dëgjojmë mendimin e tij. Por nga këndvështrimi jasht “tarifës”, Edi Rama me mënyrën e tij të të qeverisurit është totalisht më reali. Oortunist?! Ndoshta po, sepse çdo shqiptar pretendon se është më i dituri, njësoj si “unë”, tarifa edhe ju të gazetës dita, dhe gjithë ata qe vrapojnë në studiot e mbrëmjeve. Poshtërsia e medis qëndron në mosprekjen e dy elementeve thelbësor që do ti shkruaj në një koment të mëvonshëm, po sot.

  Reply to this comment
  • Sauku June 21, 12:34

   Aman komentin sa me shpejt se mezi po e presim !
   Nuk kane te sosur gjenite !

   Reply to this comment
   • Eno June 21, 20:54

    Nuk jam gjeni, keshtu që vendosa ti shkruaj nesër. Me sipër kam shkruar gabim fjalën “medias”. Dhe diçka tjetër : pse duhet të jem gjeni kur kam jetuar e kuptuar edhe para edhe pas vitit 90? Mendim do jap.

    Reply to this comment
 23. ante June 21, 10:12

  I vetemi gaim fatal i Rames qenka qe nuk ju beri ju Minister te Jashtem…..I nderuar Pr .. Per mua ju jeni nje egocentrist i pa korigjueshem.

  Reply to this comment
 24. Uoaoaaaaoaoaoaoaaaa me ne fund presideti muta paska zgjithur Qesen e Thesarit kee DITA June 21, 12:08

  Rama qe eeshte me i vogli ne moshe e qee eshte i vetmi qe nderton Shqiperine ,

  i paska mbaru cikli ,sepse nuk nuk diti te Vrase Shqiptare (“eshte frikacak” lol !)

  ndersa ata qe e shkeerdhyen kte shtet per 30-vjeet

  e nuk i lan asnji shanc te mbijetoje e qe me cfar i shkaktuan
  ktij vendi duke e cuar fare pran Gremines e sot duan ta shtyjne breenda saj ,

  sali brrisha -meta -basha etj shkerdhata bashke me ju prostitutat analiste e kazanin qe qelb cdo dite

  opinionin shqiptare ,

  duhet te vazhdojne e qendrojne e poltike !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ja supozojm se nji dit po na iken Rama ,kujt do t’i

  besojme e shqiptaret fatet e te ardhmen e Shqiperise

  e te femijeve tane ?????????????????

  ————

  Sepse ka pasur e vazhdon te ket te tille tru njerezish

  te papergjeegjshem ne ate vend , qe shiten e bliheen

  nga bandat e klanet politike ,si nji Mall ne treg ,

  ka degjenruar ajo Shqiperine ne Afganistan

  na boni eedhe si byth e squt ju maskarenje qe ne gjek keni vetem kaosin e te hani ne corben qe te ndyni Shqiperine

  si keni bo ne shekuj fare e ndyre anadollakesh rropsit e shqiperise

  Reply to this comment
 25. Jimi June 21, 12:27

  Profesor ! Kjo vertet eshte nje teme e gjere dhe komplekse, qe nga pikpamja teorike, jo te gjithe komentuesit e kane privilegjin qe te komentojne per te, por ne aspektin praktik askush prej tyre nuk mund te perjashtohet per te diskutuar.Egziston nje hendek i tere per te mos then hone, midis te thenes e te beres. Ne teresin e tyre komentusit qe vertet mund te mos jene te “kualifikuar” per te bere vleresime teoroike, por ato praktike ne menyre intuitive dine ti bejne mire. Per cka parashtron me larte edhe une si nje nga keta komentus te “pakualifikuar” them qe per shum argumente ka vend per te diskutuar, por jo nga kendveshtrimi yte. Megjithate kur diskutohet si ne parim edhe ne praktike kjo eshte nje menyre e shendeteshme per te ecur para.

  Reply to this comment
 26. labi June 21, 12:37

  Per mua cikli i Rames sapo ka fillur,ky profesori paska formim marksist.

  Reply to this comment
 27. intelektuali June 21, 12:50

  JE KUJTUAR PAS PILAFIT O CUNI I SEVOS SE ENVERIT, FATOS TARIFA

  sepse:

  Nuk eshte:

  “Cikli qeverisës dhe vetë jeta politike e z.Rama”

  Qe kanë mbërritur fundin, kane cofur dhe kane ngordhur si fosile mafioze komuniste,

  por:

  PARTIA ENVERSTE SOCIALISTE SHQYPTARE, TRASHEGIMTARE E PARTISE SE PUNES

  prandaj:

  Perpara se te denigrosh dhe anatemosh me flete-rrufe ne kete forum te nerum te gazetes DITA, ministrat e Rilindjes qe jane me te vertete dallkauke me inteligjence zero, te emeruar nga Edvin Kaqoli si edhe keshilltaret e tij llogjexhinj dhe qylaxhinj si Baton Haxhiu qe ka ne kurriz nje vendim turpi dhe rezili te Gjykates se Hages per krime kunder njerezimit, por qe nuk ja thote kush nga media dhe gazetaria jone amatore servile kombetare, pra perpara se te anatemosh ne gazeten DITA bedelat suhtare te Edvin Kaqolit, me pare duhet:

  T’I BESH TE FALA GERDALLES SE ENVERIT, SPRTAK BRAHO QE EDVINI E KA EMERUAR SI KESHILLTAR TE TIJ PERSONAL,

  qe:

  Qan nate e dite si kukumjacke pylli per LANC-in kriminal dhe jugosllav te Enverit njesoj si Sevo Tarifa, LANC-i i cilesuar si organizate terroriste po nga Gjykata e Hages per krime kunder njerezimit per faktin se vrau dhe masakroi anglezet ne Kanalin e Korfuzit, pa permendur ketu ndihmesen qe i dha Titos dhe Rankovicit per masakren ndaj kosovareve ne Tivar, pa permendur ketu qe ishte kjo Organizate Antishqyptare qe beri te mundur dhe implementoi MURTAJEN staliniste bolshevike ne vendin tone duke mbushur lumenj me gjak njeriu te pafajshem dhe falimentoi ekonomine e renoi shtetin me tollona dhe bunkere kur i erdhi ngordhja ne vitet 80-90-te,

  prandaj:

  Me mire mos e shkruaj pjesen e dyte te dacibaos tende enveriste,

  sepse:

  E dime pemendesh se cfare do te thuash per te kselhasur fanatiket e Enverit.

  Reply to this comment
 28. intelektuali June 21, 12:51

  JE KUJTUAR PAS PILAFIT O CUNI I SEVOS SE ENVERIT, FATOS TARIFA

  sepse:

  Nuk eshte:

  “Cikli qeverisës dhe vetë jeta politike e z.Rama”

  Qe kanë mbërritur fundin, kane cofur dhe kane ngordhur si fosile mafioze komuniste,

  por:

  PARTIA ENVERSTE SOCIALISTE SHQYPTARE, TRASHEGIMTARE E PARTISE SE PUNES

  prandaj:

  Perpara se te denigrosh dhe anatemosh me flete-rrufe ne kete forum te nerum te gazetes DITA, ministrat e Rilindjes qe jane me te vertete dallkauke me inteligjence zero, te emeruar nga Edvin Kaqoli si edhe keshilltaret e tij llogjexhinj dhe qylaxhinj si Baton Haxhiu qe ka ne kurriz nje vendim turpi dhe rezili te Gjykates se Hages per krime kunder njerezimit, por qe nuk ja thote kush nga media dhe gazetaria jone amatore servile kombetare, pra perpara se te anatemosh ne gazeten DITA bedelat ushtare te Edvin Kaqolit, me pare duhet:

  T’I BESH TE FALA GERDALLES SE ENVERIT, SPRTAK BRAHO QE EDVINI E KA EMERUAR SI KESHILLTAR TE TIJ PERSONAL,

  qe:

  Qan nate e dite si kukumjacke pylli per LANC-in kriminal dhe jugosllav te Enverit njesoj si Sevo Tarifa, LANC-i i cilesuar si organizate terroriste po nga Gjykata e Hages per krime kunder njerezimit per faktin se vrau dhe masakroi anglezet ne Kanalin e Korfuzit, pa permendur ketu ndihmesen qe i dha Titos dhe Rankovicit per masakren ndaj kosovareve ne Tivar, pa permendur ketu qe ishte kjo Organizate Antishqyptare qe beri te mundur dhe implementoi MURTAJEN staliniste bolshevike ne vendin tone duke mbushur lumenj me gjak njeriu te pafajshem dhe falimentoi ekonomine e renoi shtetin me tollona dhe bunkere kur i erdhi ngordhja ne vitet 80-90-te,

  prandaj:

  Me mire mos e shkruaj pjesen e dyte te dacibaos tende enveriste,

  sepse:

  E dime pemendesh se cfare do te thuash per te kselhasur fanatiket e Enverit.

  Reply to this comment
 29. Limani June 21, 13:00

  Kam dëgjuar për refleksionet e Edvin pardesybardhit në vitin 90 – të , kam dëgjuar se ka thënë : komunistët në litar , pensionistët në hanxhar !
  Nëse DITA i disponon, i lutem t’i botojë .
  Nëse është e vërtetë , atëhere bravo i qoftë në këtë rast banditit Sali , që e nxori Edvinin përjashta me shkelma dhe turp të ketë PS që këtë fashist e mori dhe e vuri në krye !
  Por , pa harruar të djeshmen , le të merremi me të sotmen .
  Aleanca me hajdutin Meta dhe me pas Meta president tregon se Rama është i degjeneruar moralisht dhe politikisht .
  Edhe kaq mjafton për të kuptuar se PS ka rënë në duar të një grushti maskarenjsh, pa nder e dinjitet , pale pastaj beu Mit’hat , shefi i gestapos Visho Gazidede , ministri i financave të Sudes , Bode e me radhë , pislleqet s’kanë të mbaruar .
  Edvini përfaqëson ndërgjegjen e klasave te urryera feudo-borgjeze dhe , ata që e mbrojnë ne kete forum , janë pinjollë të këtyre klasave , ose idiotë , që e quajnë veten të majtë .
  Edvini është një qelbësirë , në këtë forum , për mua disa janë debilë e , mbase edhe maskarenj , por për mua kjo është një dhëmbje e vogel. Dhimbje e madhe për mua është degjenerimi i PS !

  Reply to this comment
 30. BOHOTINA June 21, 13:18

  Po cikli i Berishes ka mbaruar? Kot pyes se e di qe e doni shume. E doni se jeni frikacak. Po si nuk u derdhet si hijenat atij qe qendroi 8 vjet me gjema te padegjuara. Turp. I thua dhe vetes profesor.

  Reply to this comment
 31. Shqipon June 21, 13:30

  Pse skllevërit nuk e rrëzuan dot rendin skllavopronar?
  Ishin më pak a më të dobët se pronarët, nuk kishin guxim e aftësi ushtarake?
  Jo!
  Asnjë nga këto!
  Ata ishin 100 fish më shumë, luftonin për liri dhe ashtu si Spartaku fitonin shumë beteja.
  Por jo luftën.
  Edhe kur fitonin ata nuk imagjinonin dot një rend pa skllevër e pronarë. Nëse nuk e kuptojnë as nuk e dëshirojnë.
  Ja pse mbeteshin gjithmonë në skllavëri dhe kur ngriheshin në revolta e kundërshtonin.
  Të gjithë ata pseudo-intelektualë e pseudo gazetarë, ambasadorë, liderra e politikanë, që bindin popullin shqiptar se me “votë” do ndryshohet Shqipëria, ata sharlatanë që pëllasin për rotacion, se gjasme ka dhe parti e liderrra të mirë që nuk kanë vjedhur e vrarë, djegur e plaçkitur, ata oportunistë e hajdutë partish që betohen se jemi vend normal, se kemi parti e jo organizata banditeske, se çdokush e jo vetëm hajdutët e kriminelët mund të kandidojnë, se vota nuk blihet, se numërohet drejt, se kemi shtet e jo mafia, se kemi ekonomi e jo koloni, se kemi media e jo trafikantë pronarësh e bundra, se ka hapësirë të lirë të krijohen parti e ide të reja e autentike, se ka zgjidhje nga brenda sistemit, nga partitë e sistemit, njerezit, paratë e mediat, fytyrat e emrat e sistemit!
  Të gjithë këta dhe ata që u besojnë gomerëve fluturues, duhet te marrin një shuplakë ndeshkuese.
  Ata që mbajnë popullin nën narkozë, me premtime e votime, rotacione e integrime, që populli të mos ngrihet për VETE e jo parti, që të kërkojë pushtet e sovranitet e jo votim, deleeeegim, zvarritje, skllavërim e gjume pa mbarim.
  Shpresoj që kjo shuplakë të zgjojë një pjesë tê atyre që kuptojnë se nuk ia vlen të lëpish këto parti nëse do të ardhme për Shqipëri.
  Deri sa ky popull të mos kuptojë, dëshirojë e luftojë për një sistem që i garanton pjesëmarrjen direkte në politikat dhe kontrollin e shtetit,
  por tu besojë e delegojë pushtetin liderrrave e partive; ambasadorëve e lobeve
  Deri sa ky popull të mos konsiderojë vlerë Bashkimin por ndarjen e përçarjen me parti e hajni,
  Deri sa ky popull të mos luftojë për Sovranitet e demokraci autentike
  Deri sa ky popull nuk do gjejë shpirtin Republikan e Kombëtar, lirinë e barazinë,
  nderin e dinjitetin,
  SKLLAVËRIA do vijojë gjatë, sepse ajo nuk hiqet nga trupi nëse ke dorëzuar shpirtin.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 21, 16:24

   “Edhe kur fitonin ata nuk imagjinonin dot një rend pa skllevër e pronarë.”
   e drejtë!
   ata hiqnin zinxhirët nga qafa e tyre dhe i vendosnin në qafë të dikujt tjetër!!pra çliroheshin për të robëruar!!
   e njëjta gjë ndodh sot!!
   merre në çdo drejtim!
   zhduk krimin tënd për të pasur timin!
   mbështes diktatorin tim kundër tëndit!
   zhduk korrupsionin tënd për të vendosur timin!
   e kështu me rradhë!
   kundërshtoj,luftoj shfrytëzimin tim,për të shfrytëzuar të tjerët!!
   dilemë e njerzimit!!
   dyfishi për ne!!

   Reply to this comment
   • Shqipon June 21, 19:42

    Anticensure nuk eshte Dileme e njerzimit, por ne pergjithesi e Sklleverve! Se cfare raporti kane sklleverit me njeri-tjetrin mjafton te shikosh vetem nje skene tek filmi fantastik i holliwodit “Django Unchained”, ku Zezaku, qe menaxhonte sklleverit e Leonardo di Caprios, uleret me te madhe, kur shikon nje zezak si vetja tij te kishte hypur ne kale, pasi mbi kale duhet te ishin vetem te bardhet! Ajo skene shpjegon gjithcka ne lidhje me mentalitetin e skllavit dhe raportet mes tyre! Pra nuk ka qenie ne bote, qe urren me shume skllavin, se sa nje skllav qe sapo ka fituar lirine e tij personale, qe urren te varferin me shume, se sa nje skllav qe sapo ka bere pak pasuri, qe i ben karshellik nje skllavi tjeter me pasurine e tij , se sa nje skllav, qe sapo i kane rene ca para ne dore,etj.
    Sklleverit historikisht kane patur probleme me llojin e tyre, prandaj jane shtypur dhe shtypen rregullisht ne historine njerzore. Metoda perca e sundo tek sklleverit funksionon perfekt! Dhe sot ne shekullin e 21 partite qe kane bere reformat me te medha antipunetore kane qene gjithmone partite e majta, pra ato parti, qe gjamse jane aty per te mbrojtur interesat e tyre. Por problemi madhor i sklleverve eshte injoranca e tyre shekullore, qe mireqe ju mungon dija, por ata kane alergji njeriun e dijes dhe intelektualin, pasi njohin si njeri te sukseshem vetem padronin e vet. Nuk ju ve faj aq shume intelektualeve qe behen sherbetore te padroneve, pasi skllavi ska asnje lloj respekti per ta prandaj dhe pranojne ta nene ne sherbim trurin e tyre pronareve te cilet si njerez te lire dine te vlerojne zgjuarsine dhe intelektin. Ndersa sklleverit e shikojne Padronin, si mjet shpetimi pasi qellimi tyre eshte te kthehen ne ruajtes sklleverish dhe jo te luftojne per lirine shtreses se tyre, qe ata i perkasin me shekuj! Rendi skllavopronar nuk ra se bene revolucion sklleverit, por se sistemi ekonomik kerkonte reformim dhe metoda te reja menaxhimi njerzor! Ne USA lirine afroamerikaneve nuk ju erdhi nga ndonje revolucion i tyre, por thjesht nga pronaret e tyre, qe vendosen ta heqin skllaverine! Problemi i Albanistanit eshte me i thelle, se ne Usa pasi ne Albanistan komunizmi i zhduku shtresat shoqerore duke i dhene perparesi shtreses, se sklleverve te cilet paten fatin per te here te pare ne Historine njerzore (jo vetem ne shqiperi por ne tere lindjen) te tregonin qe ishin ne gjendje te ndertonin nje sistem per veten e tyre!Pra te jetonin si njerez te lire. Fatkeqsisht fundi i tyre ishte grotesk, ku vete sklleverit rrezuan nje sistem qe ju sherbente vete atyre.Ne fakt pritej se ska se si te ndodhte ndryshe. Kur isha i ri shikoja ne lagjen time se si punetoret vidhnin fabriken e tyre.Fabriken qe ata i ushqente!Horror! Pra Skllever qe vjedhin shtepine e tyre, prandaj degradoj sistemi ne fund dhe cdo gje u racionua! Problemi eshte se kur ra sistemi ne 1990 nuk kishte shtresa te tjera shoqeria, sic ka kapitalizmi gjithmone (prandaj eshte I qendrueshem sado revolta apo shkaterrime te kete), qe te mbante ekulibrin social pasi sklleverit nuk pranuar te ishin njerez te lire por qendruan skllever!
    Kjo eshte precedent I papare ne historine njerzore, pasi ska ndodhur asnjehere ne asnje vend te botes ne historine njerzore, qe sklleverit te shkaterrojne sistemin e skllavopronareve dhe te ndertojne nje sistem per skllever dhe pastaj te shkaterrojne po sistemin e tyre! Duke e ditur, qe sklleverit historikisht i hane kokat njeri-tjetrit, dicka e vertetuar historikisht, pasi sklleverit nuk kane ideale dhe intelekt per te kalkualuar jeten e tyre, por jane ne nivel kafsheror qe majftohen me plotesimin e instikteve baze, kjo krijon nje kaos dhe anarshi te papare ne Albanistan.Pra jetojme ne shoqeri barbare, ku sundon vetem ligji xhungles dhe cdo emertim tjeter eshte thjesht fasade per te mashtruar te huajt, se shqiptareve sju ben pershtypje placiktja dhe vjedhja pasi eshte pjese e ligjshmerise se jetes se tyre!
    Meqe skemi shtresa shoqerore, Shpetimi duhet te vije vetem nga Intelektualet patriote si Rilindasit e dikurshem, qe duhet te luftojne per te shpetuar vendin nga barbarizmi ku ka rene! Prandaj si honeps dot keta intelektualet e kastes barbare, qe I sherbejne kesaj barbarie apo bejne sehir, kur vendi eshte ne gjendje lufte civile prej 30 vitesh!

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 June 24, 09:27

     plotësisht i një mëndje me ty,për gjithçka shkruan,por prapë se prapë them që është dilemë e njerzimit!!
     skllevërit,pra ata bythëgrisur që,flasim sot për sot,votojnë të djathtën,pra pasanikun,shfrytëzuesin!nuk janë të vetëm!bota është me rrota,dhe shumë nga “skllavopronarët”,këthehen në skllevër e këshut punojnë për tu ringjitur!!mentaliteti njerzor është i tillë!instikti i kafshës tek ka kaluar në një satd më të lartë!!në mentalitet!!
     pra pavarsisht se ai është i lindur me ne,instiknti,krijimi dhe funksionimi i ndërgjegjes ka bërë që të këthehet në një instikt të kontrolluar!që ne e quajmë mentalitet!!ky mentalitet është i ndryshëm në shoqëri të ndryshme!!sa më e civilizuar të jetë shoqëria aq më i hapur,shoqëror, është mentaliteti!sa më e pacivlizuar aq më egoist është ai!!
     instikti i mbijetesës dhe i të pasurit më shumë me më pak mundim lind me ne!!është tek kafsha dhe ne nuk e kemi,nuk do të kemi mundësi ta zhdukim ASNJËHERË!
     është një luftë ndërmjet dy pjesëve të trurit!atij që ka brënda nënndërgjegjen dhe atij që ka llogjikën!!
     diferenca në moshë e këtyre dy pjesëve,është aty rrotull 150 milionë vjet!!
     pra ai truri i vogël,që është një përqindje shumë e vogël e të të tërit,është shumë më i fuqishëm se ajo pjesë që ka të bëjë me ndërgjegjen!!ai mbisundon!ai vendos,sado që ne përpiqemi ti vëmë frena!!
     është dilemë e njerzimit!

     Reply to this comment
 32. Zagari Agron Tufa June 21, 13:34

  Fatos Tarifa eshte qen.

  Reply to this comment
 33. Tipike njerez te papergjegjshem ,qe dijne ti hedhin vetem benzine zjarrit , bastarde tinzare June 21, 13:51

  eshte skandaloze qe sot ne kto momente e situata
  delikate e pse jo te rrezikeshme qe eshte duke kaluar Shqiperia jone ,

  kur Qarqet antishqiptarre Greko-Serbe etj te Huaj qe tradicioalishte kane punuar kuder iteresave te Shqiperise
  dhe jae bashkuar te bejne ate qe bene me Zogun e Kurves ;
  duke luftuar Fan Nolin ,pra te na imponojne neve shqiptareve vetem ,forcen regreesive ne Shqiperi ,
  ate qe e ka mbajtur e mban kte vend gjithmone ne WC-en e njerzimit -politikanet prostituta te ktij kombi ,

  ee po rrezikojne seriozishte Stabilitetin ne Shqiperi ,

  njelloj si bene me 97-en ,

  ee Shqiperia ndodhet ne rrezik ,

  dalin kta sharlatane ,qe nuk perfaqsojne asgje e s’ja kan idene se cfar ndodh sot ne kte Bote e se cfar rreziku i kanoset Shqiperise ,

  e “gjejn kohen” te shqetesohen per Partine

  qe ne shqip do te thote “C’i qi t’emen Shqiperise”
  se ku do pefundoje ! (pra ky nastrodin i klubit te veqove)
  te nji epoke tashme te dal jashte cdo Kontektsti ;

  ga cdo kendveshtrim ,duke qen jovetem jashte cdo takti ,
  referuar situates esplozive qe po kalon ky vend ,

  nen Flaket qe po i ven bushtrat e HaxhiQamiles karikuar nga Greku e Srbi ,

  Fillon e Krihet !!!!!

  Un nuk arrij te kuptoj se si , me cilen llogjike , nji qe i thote vehtes shqiptare e mbron interesat e ktij vendi ,

  mundet sot ,te gjej kohen ee merret me problemet e
  Partise ,me formen e permbajtjen e saj si i rrijne breket
  e perse nuk lyen buzeet me te kuqe si dikur ,kur sfilonte aq sexi mbi skenen e palacove ne politike !

  Nuk ja vlen aspak te diskutoishe me tej tema te tilla

  qe jane ne vetvehte nji turp i kohes -totalishte nji mediokritet ,nji

  dredhi /djallezi e turpeshme ,qe hedh benzin ne

  Flaket qe po i vihen Shqiperise nga Antishqiptaret e Bashkuar ne nji qellim .

  Eshte e pakonceptushme sesi e ku e gjejn kte pafytyresi kta pleq Azilesh ,

  te jen kaq te papergjegjshem e shkerdhehen me pare
  nga politika .

  Kjo eshte pikerishte Tragjedia e ktij Kombi ,

  ky Mentalitet kurvash qe per para e poste mundet te bejne gjithcka .

  Nji shqiptare i vertete sot, qe do t’i donte vertet te miren
  Shqiperise ,

  do keshillonte :

  Harroni te gjithe , perkatesi partiake ,interesat e ngushta

  e Partia , e te gjithe te Bashkauar se ne e kerkon Nderi i

  shqiptarit & Atdheu jon …Shqiperia .

  (mir e di qe kjo s’mundet te ndodhe nga bijt e zagarve te beut ,dobicave te qahajajve te oborrit te qenit te anadollit .Nga bijt e kurves ,s’mudet me dal asnji Patriot e i beses ..asnjiher )

  Kazani ne nivelet me te larta qebjes se plehrave .

  Bravo

  Reply to this comment
 34. USA June 21, 14:19

  O profe qenka leshko e degjove deklaraten e ambasades SHBA ? Rama do ike pasi te rrasi ne burg sali dhe ilir meten qe jane pjelle bllokut komunist sa ju djeg edi rama Ju komunisteve dhe sekretareve Ppsh.

  Reply to this comment
 35. John June 21, 14:22

  Je prodhim rus profesor do ikesh ti iliri dhe saliu pjelle komunistash. Edi ka mentalitet tjeter perendimor duket dhe nga Deklarata USA.

  Reply to this comment
 36. Zgalem June 21, 14:52

  Do te mbeshtetem ne nje fraze te ketij shkrimi analitik : PS ke shume kapacitete , per rolin e Kryeministrit , per portofolet ministrore dhe per keshilltare te tipit Sh. M aliqi , B. Haxhiu etj . Autori – profesor , me kete fraze, eshte treguar emocional . Nuk ka analizuar as te kaluaren , as te tashmen . Une mendoj krejt ndryshe . Kryeministrat socialiste , perpara Rames , jane disa , fillo me Ylli Bufin , vijo me Majkon , Meten , etj , madje dhe Nano . Nuk mbahen mend , per asgje , pervec deshtimeve dhe bemave kontraverse . Majko permendet se pranoi eksodin Kosovar . Kushdo shqiptar do ta bente kete , si Majko . Skandalet kane percjelle njeri tjetrin . Me I madhi vjedhje e thesarit . Keta ishin kapacitet drejtuse , qe nxorri PS nga gjiri I saj, per rolin e Kryeministrit , c’ka do te thote se ka pasur kapacitete , por medioker . Me te tere keta Saliu ka luajtur te gjitha kartrat , qe i jane dashur . Saliu kreu aq deme , sepse perballe kishte kapacitete te dobta dhe oportuniste , qe I mikloi sic ishte rrasti I Metes , deri diku dhe Majko . Kryeministri reformator , I dale nga PS dhe qe lojti rolin e pa tjetersushem ishte vetem , Edi Rama . Njeri I vullnetshem , I ditur , punetor , vizioner dhe mbi te gjitha reformator . Perpara se te vinte Rama , shteti ishte rumpalle , si majtas dhe djathtas . Kryeministrat socialiste , rane ne prehrin e Saliut , ose vijuan rutinen e qeverrisjes se tij , me prioritt te militanteve . Asgje origjinale . te mos dallosh orgjinalitetin e qeverrisjes Rama , ne kete tranzicion , eshte analize e porositur , me permbajtje redaksionale , per te mos thene , e qellimshme . Edi Rama nuk gjeti shtet dhe as Shqiperi , por gjeti vetem rrumpalle dhe anarshi , ku kishte livadhisur Saliu , pa asnj lloj pengese dhe ti flet , per kapacitet kryeministrore , para Rames . Livadh , qe e kultivoi Saliu me drejtesine plepiste , me univeritete “Kristal ” , me administrate partiake, asgje demokratike . Mashtrimet e tij paten perkrahje te gjere . Shtet I falimentuar . Te mos zgjatemi , Edi Rama reformoi arsimin, qe kishte prodhuar analfabete , reformoi shtetin , shoqerine dhe u be prekusor I reformes ne Drejtesi . Se sa vlere ka pasur dhe ka Edi Rama , e ka thene troc kundershtari , Edi Ramen nuk e mundim dot. Qeverrisja rama , nuk ka qene e shkelqyer , por me e mira , qe I dha vitalitet shtetit .Komunikimi I Edi Rames me popullin do te mbetet proveberbial . Populli e vleresoi Edin , me mire se te gjitha mediat dhe analistet vendes . I dhane 1 million vota .
  Saper portofolat ministrore dhe keshilltaret nuk duhet te merret askush , vec atij , qe I sherbejne . Analisti nuk merret me ekipet . Ato I zgjedh titullari dhe vleresohen si do te jete qeverrisja , ne teresi . Midis tyre , mund te kete dhe ka dhe te dobet , por vleresimi yt nga jashte nuk vlen dhe nuk I sherben askujt . Puna e tyre , vleresohet sic vleresohet dhe Qeverria reformatore , qe pa permendur sukset ekonomike , nxorri jasht lojes politike , Saliun , Lulin , LSI ne dhe Ilir Meten , qe beri diversionin me te madh ne kete tranzicion .Behet fjele , per nje perplasje dhe fitore historike . Aktualiteti shqiptar , ka ende nevoje , per Edi Ramen . Brenda qeverrisjes se tij , jane rritur kuadro , qe mund ta vazhdojne kauzen e tij, sipas kushteve te reja , qe do te sjelli koha . Zgalem

  Reply to this comment
 37. Dash June 21, 15:35

  Te pjerdhur…………………cdo shqiptar nje shtet….ore kur do kuptoni qe qeverine e merr njeri dhe per 4 vjet beni bilancin , ai do ta beje sic di ai , jo sic duam secili nga ne ….beni parti dhe vihuni ne loje te gjithe po deshet , se me llafe te mbushni mendjen ( qe jeni egoiste te pandreqshem , fus dhe veten ketu) …..rrace mu…i

  Reply to this comment
 38. MH June 21, 15:36

  Nuk kemi kryeminister kur kryeministri matet me femrat me te bukura te planetit qe do i lutesh per epshin e tije te ndyre.Ky pis i ndyre e ka vendin brenda gardhit te Recit Shkoder.Nuk vlen per kryeminister por per dritat e kuqe hollandeze te kurverise me license.Bile dhe aty do perfundoj si skandaloz i orgjise se flliqur qe zen ne volumin e trunit % ma te madhe te dijes se tije.

  Reply to this comment
 39. "Realisticist" June 21, 16:07

  Me keto qe thot, Fatos Tarifa tregon se eshte nje batakçi ordiner. Llafologjia e tij e paguar esht ne sinkron me revanshin e komunisteve te pakenaqur ne PS dhe Shqiperi. Tarifa gjithashtu tregon se esht nje anti-shqiptar i thekur, nje “globalist” i stisur, Mbetet “prefesor” i shkolles se partajs.

  Reply to this comment
 40. Pamija June 21, 16:50

  Jam me labin

  Reply to this comment
 41. Basta mos denigroni opinionin shqiptare me te tilla paudhesi ,qe con shqiptarin drejt strofulles se Djallit June 21, 17:00

  i pafytyre ,

  si guxon ,

  maskara ,

  qe ben gjithcka per ofiqe e para !

  Nuk eshte kjo fytyra e vertet e Shqiptarit ,por e maskarait te shiturit te paudhit djallit .

  Reply to this comment
 42. Niku June 21, 18:25

  Z. Tarifa, keni zgjedhur kohen e gabuar per te kritikuar Ramen, duket qe bashkoheni me njerezit Berisha, Basha dhe Meta. Nuk jam simpatizant i Rames por ju “te majtet” qe hiqeni si te ditur ma shpifni. Duhet qeruar nga skena politike Berisha, Meta e kompani qe kane bere krime, pastaj mund te kritikosh Ramen, sepse bije ere e keqe karieristi, qejfmbetjeje etj. dhe mendoni vetem per vete dhe jo per Shqiperine. Ky vend ka nevoje per njerez te ndershem dhe jo per batackinj qe te merzisin me profecite e tyre.

  Reply to this comment
 43. amerikani51 June 21, 18:40

  Profesor Tarifa
  Keni qene ambasador ne USA dhe me sa kam degjuar ju kane larguar (shkarkuar).
  Shume e cuditshme-per korupsion !?
  Mendon se akoma mund te beni moral ?
  Kastriot Islami
  Ish minister I Jashtem.

  Reply to this comment
 44. Zoti e do Shqiperine dhe shqiptaret June 21, 20:41

  E di pse nje socialist flet keq ndaj nje socialisti. Pse? Sepse Rama eshte tejet liberal. Ta provonte nje demokrat tia bente keto lloj shkrimesh Berishes se ku i shkonte koka.
  Rames nuk i ka mbaruar koha. Me kete gjuhe mund te flasin ata qe jane te shitur te Sali Berisha. Vetem me Ramen Amerika dhe Europa jane te sigurt se rindertimit te sistemit te drejtesise do ti shkohet deri ne fund. Eshte ne rrugen e duhur, prandaj edhe nuk ka per ta gjetur asgje.

  Reply to this comment
 45. PO , PO June 21, 21:25

  Jo z. Tarifa , i kini shume gabim ! Z.Rama duhet te largohet pa tjeter , per gabimet e shumta qe ka bere ne keto 6 vite , por ne asnje menyre tani , kur reforma ne drejtesi eshte ende ne proces . Te largosh Edi Ramen tani , do te thote , as me shume dhe as me pak , ta vesh veten ne sherbim te bajraktarit serb te Vicidolit , duke u perpjekur ta rikthesh serisht epoken mesjetare te viteve qe sundon ai , njelloj , si kur eshte ne pushtet , ashtu edhe kur eshte ne opozite ! Je duke u bere bahkepuntor me banden fashiste te SHQUP-it !

  Reply to this comment
 46. Cuni i Vuk Karaxhicit ngs Vicidoli June 21, 21:31

  Zoti Tarifa , jini ne unison te plote me k/redaktorin e kesaj gazete , i cili nuk e fsheh merine per Edi Ramen dhe as simpatine per banden e kusareve te Ilir Floririt , me partine e tij familjare ! Si nuk kini as minimumin e dinjitetit , per veten , familjen nga rridhni , nivelin kulturor e arsimor e intelektual , por i lejoni vetes te bini edhe me poshte se sa bataku me emrin Voltana !

  Reply to this comment
 47. labi June 21, 21:53

  Profesor ziu,nga e nxjerr kete perfundim,Rama ka gjithe nderkombetaret mbrapa,Basha po proteston per tu kthyer ne parlament e jo kunder Rames,ka ra pishman i shkreti qe dorezoi mandatet,kur bie perdja duhet te jete ne skene,dhe jo te breket e gruas.

  Reply to this comment
  • Robi June 21, 22:22

   Ne fakt Basha proteston jo per shqiptaret se ata e njohin mire se c’fare malli eshte. Ai do tu thote te huajve se e shikoni cfare burri jam prandaj me mbroni qe mos me fusin ne burg. Basha te behet gati per burg dhe jo,per karrigen e Rames.

   Reply to this comment
 48. ZOROOS June 21, 21:54

  TOSI NGA FATOS BEHU PIONIER I ENVERIT I RI DHE PSIKO PUSHT NE NUK E LAME MUHABETIN TE KRITIKOSH KRYEMINISTRIN AI SIGURISHT KA GABIME QE LIDHEN ME FIJE TE PA DUKSHME TE PALLE DEMOKRACICE SE BURRECIT NGA DEL VICI DHE E KA TE PA MUNDUR PRAKTIKISHT DHE TEORIKISHT TA VERI UJIN NE QASTER TE DUHUR KA ARMIQ FAKTIKE TE SHQIPERISE SI TIGANI I PAKALLAISUR I KATERSHES SEKS SUME SAHIL METHAIL LULHILL DHE SIGURISHTMONA BREKE E POLITIKES TE PASUAR DHJETRA TE TJERE KRIMINELE HAJDUTE TE POPULIT SABOTATORE AGJENTE MOLOTOVE VRASES IMORALE DERI SEKS ME VAJZEN PO UQERUAN KETA UJI KTHJELLOHET DHE DALIN VLERAT E RAMES PRANDAJ BEJ AUTOKRITIKE TANI SA SESHTE VON

  Reply to this comment
 49. NNP June 21, 22:52

  E pare e punes ne respekt te se vertetes e te drejtes nje njeri si ky Tarifa nuk ka te drejten morale qe nje HAJDUT te vleresoj njerez te tjere qe nuk kane profesionin e tij E dyta-nuk arrij ta kuptoj se si babai i tij duke qene gjalle ende lejon kete mashtrues te flase gjera tev tilla qe permjerin idete e propoganden qe ka bere i ati per 50 vjet Po nejse sepse gjirokastrit me tru vetem nje Enver qe kurse te tjeret jane materialiste e iinteresaxhinj te ndyre. Ky delenxhi duhet ta kuptoje se nuk eshte ne nivelin qe t’u jap tru intelektualeve te vmirfillte e vte pa numert shqiptar Mbylle turirin se na cave trapin.EDI RAMA deri me sot ka bere ate qe s’e ka bere asnje politikan shqiptar.Po te kishe bythe ti apo ndonje tjeter si puna jote apo Vasili,Ngjela,,Fuga,,apo dhjetra kalemxhinj plehra si puna jote dilnit ne balle e benit vezen e kuqe. Historia do te denoj njerez si ti qe ne vend qe t’i japin kurajo nje b lideri si Rama i vene shkopinj nen rrota Sepse ka njerez te kallepit tend nuk behet ky vend . Figura e EDI RAMES ndaj asaj te kaleppit tend eshte si ndryshimi mes Nolit te madh e Haxhi Qamilit idiot.

  Reply to this comment
 50. Zigur Qarri June 22, 02:51

  Edi Rama eshte kryeministri me largpames dhe me moderni ne Shqiperine e sotme

  Reply to this comment
  • mirel June 24, 13:39

   Edhe une ashtu them, e shikon filxhanin ja luan fene.
   Inshallah-thote per parashikimet e te ardhmes ne politike

   Reply to this comment
 51. Gogo Nushi June 22, 08:20

  Enverist Fatosi me familje e fis e fare.

  Reply to this comment
 52. Nje shqiptar June 22, 09:36

  Nje qeverisje e majte dallohet ne rradhe te pare nga politike ekonomike, nga poltika qe bene ne rishperndarjen e surplusit financiar dhe nga politika e taksave. Ne te tre keto drejtime Edi Rama nuk ka vepruar mire. Ne politiken ekonomike me koncesionet e PPP eshte kritikuar edhe nga organizmat nderkombetare kompetente. Fakti qe gjat qeverisjes se tij vendin e braktisen gjysme milioni shqiptare per arsye ekonomike e deshmon me se miri qe politika ekonomike e Edi Rames nuk ka funksionuar mire. Ne rishperndarjen e surplusit financiar nuk ka bere nje politike socialiste per te rritur nivelin ekonomik te shtresave ne nevoje si pensionistet apo familjet me te varfera, por perkundrazi te ardhurat e shteit iu jane shperndare permes garave personale klienteve dhe pak pasanikeve gje qe ka rritur koston ejetes si dhe polarizimin pasuror ne Shqiperi. Ne rritjen e taksave Edi Rama nuk ka perkrahur bisnezin e vogel e te mesem. Te ardhurat nga taksat e shumta dhe gjithenje ne rritje jane shperdoruar nga burokracia shteterore qe ka rritur rrogat e saj si dhe klientet e qeverise qe kane marre shuma shume te medha per projekte te vogla. Nuk mund te kushtoje 1 km. rruge 10 milon euro!!!. Qeverisja e vendit eshte shume me e komplikuar dhe e veshtire se sa mund te gjykojme ne ne kete forumdhe veçanerisht me nje opozite jashte parlamentit. Sidoqofte nuk nuk mund te themi se jeta politike e Edi Rames ka perfunduar apo qeverisja nga PS ka deshtuar. Kudo shikohet vetem mosndeshkimi i fajtoreve e qe shkelin ligjin, mungesa e ndertimit demokratik te brendeshem te partive politike madje edhe organizatave te shoqerise civile.

  Reply to this comment
 53. Po pse jo Meta Berisha nuk thia qe kane arritur ciklin e fundit ? June 22, 11:42

  Tarifa vertet thua qe vetem Rama ? Po Berisha Met Monika, Lul Bashaj ?!!! eshte nje kategori e gjitha kasta politike te tranzicionit ka arritur fundin !!!
  Rama mund te jete i fundit politikan qe eshte i konsumuar ! Po para tij jane me 10 ra !!!

  Reply to this comment
 54. Paci June 22, 17:13

  Jo sh.Fatos kur te ikin keta qe therrasin RAMA IK do te ikin edhe Rama ahera mbaron Rama ciklin .

  Reply to this comment
 55. Kole Brana i Mokres June 23, 08:26

  Z.Tarifa, se pari ju kerkoj ndjese per ndonje shprehje te nxituar dhe jo korrekte qe kam percjelle une kohe me pare. Kjo ka ndodhur per shkak te mungeses se informacionit…Kjo interviste e Juaja, eshte interviste Intelektuale. Ju jeni Intelektual. Ju lumte!

  Reply to this comment
 56. MH June 24, 22:29

  Z.Tarifa !
  Nese Rama kalon me sukses 30 qershorin i gjithe parashikimi yte per Ramon bie posht.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim