Cirku me pensionet e ish-ushtarakëve

Ismet Isufi* June 15, 2015 13:55

Cirku me pensionet e ish-ushtarakëve

Institut i Sigurimeve apo i Pasigurisë Shoqërore? Një pyetje kjo e vështirë, por jo e pamundur, për cilindo që e heq në kurriz, veprimin apo mosveprimin joligjor të punonjësve të këtij Instituti në qendër e në bazë, për çështjen jetike të çdokujt, pensionin.

Kur lexon mesazhe e intervista të qëndisura, kur shikon paradat televizive, se ky dikaster “është angazhuar maksimalisht për zbatimin me korrektësi të ligjeve për gjithë shtetasit, për transparencë e informacion të plotë e të vazhdueshëm, në kohë e për gjithçka, për rritjen e besimit, jo vetëm ligjor, por edhe moral, për përfitimin me drejtësi të pensioneve, duke llogaritur drejt çdo qindarkë, që pensionisti të marrë gjithçka që i takon, sipas kritereve të ligjit”, e të tjera, e të tjera, lutesh: “O Zot, më le të shijoj këtë siguri sociale!”

Por kot nuk thotë mençuria popullore: “Me të thënë e me të bërë, është në mes një det i tërë! Dhe vjen një ditë që të përplasesh në zyrat e tij, dhe jo vetëm një ditë, por me vite, ndeshesh me më të pabesueshmen: Moszbatimin haptazi të ligjit, mosrespektimin e kodit etik profesional, shkeljen hapur të të drejtave dhe interesave të qytetarit, duke mos llogaritur jo më qindarkën, por të mbajnë me mijëra lekë.

Shkurt, ndjen zhgënjim, frikë, pasiguri, mosbesim. Në këto rrethana, të del nga shpirti: O Zot, më shpëto nga kjo e keqe! Këto i kam ndjerë në kuletë, në tavolinë e në shpirt, dhe jo vetëm unë, por edhe mijëra ish-ushtarakë.

 

Pas dy intervistave të zyrtarëve të ISSH

Shkak për këtë replikë në DITA, u bënë intervistat e Zv/Drejtorit të Përgjithëm të ISSh, Hasan Hoxha, në gazetën “Standard”, më 1 qershor, dhe ajo e Drejtoreshës së Përfitimeve, po aty, Solida Dibra, në gazetën “Panorama”, më 2 qershor.

Zoti Hasan pohon se “…janë 15 mijë ushtarakë, të cilët ende deri sot kanë probleme me rillogaritjen e pensioneve, dhe se ISSH, tani ka përcaktuar formulën bazë të kësaj llogaritjeje, por që shumë ushtarakë kanë ankesa ndaj “një padrejtësie”.

Tërheq vëmendjen pohimi tjetër, se “dikasteret përkatëse (nënkupto atë Mbrojtjes, të Brendshëm, Shërbimit Informativ) kanë mungesë dokumentash, dhe për më tepër qysh nga viti 2009 dhe deri më sot, kjo masë ushtarakësh janë debitorë në një masë të konsiderueshme, e që i bie ta kthejnë (po ishin gjallë…) për një kohë të gjatë, duke u mbajtur 20% nga pensioni”(?!) Prej këtij pohimi, natyrshëm lindin pyetjet: Ç’formulë ka përcaktuar Instituti, kur atë e ka patur ligji, qysh më 1.7.2009? Si është e mundur që dikasteret kanë humbur ose kanë mungesa në dokumentet e ushtarakëve, dhe a nuk përbën kjo një alarm për të dhe shtetin?! Instituti, ka detyrë llogaritjen e pensionit të qytetarit, kur i lind e drejta për të, apo për të rillogaritur pensionet e fituara me ligjet e mëparshme, duke i shpallur debitorë, e duke i vjelur (më saktë vjedhur) pensionistët për një kohë të gjatë? Për cilat shkaqe faktike e ligjore shpallen debitorë dhjetra mijë ish ushtarakë dhe a është normale kjo?!

Këta “debitorë” a kanë marrë sa u ka paguar sigurimet shoqërore, me firmë e vulë të saj, apo kanë përfituar në rrugë e mjete të kundërligjshme; nëse po, atëhere pse nuk mbajnë përgjegjësi penale? Nëse është llogaritur gabim, (gjë që është absurde, se nuk bëhet fjalë për dy a dhjetë, por mijëra), kush e ka llogaritur, dhe a duhet të mbajë përgjegjësi? Dhe ky veprim i mbajtjes së lekëve 20% nga pensioni a është i ligjshëm, që cënon parimin kushtetues të sigurisë juridike, në krijimin e besimit se merr gjithçka që i takon me ligj, apo bën kundërtën, u heq bukën e gojës, i lë ata deri në kufijtë e mbijetesës?!

Dhe më tej, përse mbi 4 mijë ushtarakë që i janë drejtuar gjykatës, kanë fituar të drejtat e tyre, që u jep ligji, marrin pension të plotë dhe për të njëjtat kushte e ligj nuk janë debitorë, si ish kolegët, që nuk u janë drejtuar dyerve të gjykatave? A nuk përbën ky fakt, se me të vërtetë ankesat janë të drejta, të ligjshme dhe jo sikundër e cilëson “një padrejtësi”, se realisht është padrejtësi dhe vjen nga papërgjegjshmëria dhe paligjshmëria e veprimeve të autoritetit që ju drejtoni?

Aktualisht, problemi më i madh, i dukshëm, i mirëkuptuar, por i padeklaruar është se Instituti dhe organet vartëse, ende nuk po zbatojnë ligjin, por vazhdojnë të zbatojë urdhërat abuzivë të pushtetit shtetëror që ra nga “Fiku”, sepse është absurde, jo vetëm antiligjore por edhe alogjike, të shpallen dhjetra mijë pensionistë debitorë, gjë e papranueshme, e paligjshme, alogjike dhe përbën një precedent të rrezikshëm për mbarë shoqërinë shqiptare.

 

Si e sqaron deputetin zyrtarja Solida?

Më qartë veprimet e këtij dikasteri, dalin nga intervista e znj. Solida Dibra, ku fillimisht thuhet se deputeti i PS Pandeli Majko, në Komisionit të Ligjeve, ka kërkuar sqarime lidhur me zbatimin e ligjit, ku sipas tij, janë me dhjetra raste që ushtarakëve u mbahen 30% të pensionit, për shkak të llogaritjeve gabim (?!) të përfitimit të tyre, duke iu referuar një vendimi të Gjykatës Kushtetuese (cilit ?!) për pensionet e ushtarakëve.

Por, për përgjigjet që jep Solida, gazetarja nuk thotë nëse është i kënaqur apo jo deputeti. Gazetarja më poshtë pyet ndryshe: Zoti Majko ngriti shqetësimin lidhur me kompensimin, sipas tij deri në 30% të të ardhurave mujore të ushtarakëve, si qëndron ky problem? Është e paqartë, nëse deputeti ka shqetësim llogaritjen gabim, apo kompensimin, dy terma këto krejtësisht të ndryshme. Besoj se deputeti nuk është kaq naiv të bëjë pyetje të tilla, kur ai e di shumë mirë, se e vërteta është krejt ndryshe, se nuk janë dhjetra raste, por dhjetra mijëra, që ushtarakëve u mbahen jo 30%, por nga 40-60% dhe kjo jo nga llogaritja gabim, por nga shkeljet flagrante të ligjit specifik dhe ligjeve të tjera në fuqi. Dhe me këto veprime Instituti është kthyer gati në shtet mbi shtetin, dhe antiligjin e shet për ligj. Dhe për këto shkelje askujt, nuk i hyn një gjemb në këmbë, përkundrazi ngrihen në përgjegjësi.

Po si e sqaron deputetin zyrtarja Solida? Ajo jep një rezume të ligjit famëkeq 10142/2009, që ajo dhe vartësit e saj e kanë në majë të gjuhës, se po e zbatojnë me zell të madh, duke cituar jo vetëm qëllimin e tij, por edhe formula llogaritëse, numra ligjesh e vendime të Këshillit të Ministrave, që jo vetëm të trembin, por nuk sqarojnë asgjë. Këto kanë qenë, qysh ditën që hyri në fuqi për zbatim ligji, më 1/7/2009, dhe nuk ka asgjë të re, as për publikun e gjërë, e as për ushtarakët. Më i çuditshëm është fakti se Solida nuk jep asnjë shpjegim as për llogaritjen gabim, as për shifrën e mbajtjes së 30%, dhe as për kompensimet që qenka shqetësuar deputeti, flet për të tjera gjëra (?!). Interesant dhe “mbresëlënës” është fakti që pohon: “… se në harkun kohor 2011-2015 kanë rillogaritur rreth 17.000 pensione suplementare e të parakohshëm në zbatim të ligjit 10142/09, dhe se kanë evidentuar edhe 1200 të tjerë që do rillogariten në vijim; dhe më tej: Që me ndryshimin e formulës së rillogaritjes, rreth 5000 ushtarakë në pension të parakohshëm dalin debitorë, për përfitimin e tërhequr më tepër, nga data 1/7/2009 deri në momentin e riligaritjes, sepse janë paguar me masën e përfitimit sipas ligjit nr.8087/’96 etj, ndaj u mbahen 20% të pensionit të rillogaritur deri në shlyerjen e plotë.

Pra, e thënë troç, shqetësimi i drejtoreshës (nuk besoj të jetë ky shqetësim edhe i deputetit) qënka vjelja e lekëve prej pensionistëve të shpallur “debitorë” dhe jo dhënia në kohën dhe në masën që përcakton ligji. Më qartë, s’ka si thuhet kryerja e misionit të “sigurimeve” shoqërore, ku pasiguria bën kërdinë. Sa sipër kuptohet, se zoti Majko e ka “gabim”, se nuk mbahen 30%, por 20% e pensionit, dhe se duhen “lavdëruar” që, pas 17 mijë ushtarakëve, paska gjetur goxha, edhe 6200 hallexhinj të tjerë, për t’i rrjepur deri në palcë, që me ndryshimin e formulës preken, shpallen “debitorë”, t’u vilen lekë prej pensionit. Dhe sipas saj kjo prekje (vjelje a vjedhje) shprehet qartë okelion e intervistës “Kush preket nga vendimi i Kushtetueses!” Pra, qenka vendimi i Kushtetueses që na prek pensionet! Një skandal ky i paparë, një guxim i pashembullt i deklarimit antiligjor!

 

Shembuj negativë e të shëmtuar

Në historinë e jurisprudencës shqiptare, (qofsha i gabuar), jo shumë larg, do të mbeten si shembujt më negativë e më të shëmtuar të ligjshmërisë të kësaj kohe të trazicionit, pikërisht ligji nr.10142/2009, dhe vendimi nr. 2/2013 i Gjykatës Kushtetuese, të cilët diskriminojnë dhe poshtërojnë ish ushtarakët, kufizojnë dhe mohojnë të drejtat edhe interesat e tyre legjitime, të dyja në kundërshtim me parimet kushtetuese.

Eshtë e pafalshme për anëtarët e kësaj Gjykate, të cilët duke u bërë “avokatë” të Qeverisë që u rrëzua nga “Fiku”, e nën urdhrat e saj, shkelin parimet thelbësore të Kushtetutës, si atë të barazisë para ligjit, të sigurisë juridike, të mos diskriminimit etj. Është alogjik arsyetimi i tyre, kur miratojnë ndërhyrjet antikushtetuese e antiligjore të Kuvendit të kartonave e të Qeverisë “Berisha”, me akte antikushtetuese, në emër të krizës globale, borxhit publik, buxhetit etj, kur këto fenomene janë gjithëpërfshirëse për mbarë shtetasit e vendit që quhet Shqipëri, dhe se ato nuk i sollën ushtarakët dhe as nuk zgjidhen duke cënuar vetëm ligjin e tyre.

Si është e mundur që shfuqizohet ligji vetëm për ushtarakët nr.8087, dhe të sakatoset i riu, ndërsa vëllai binjak, pas tij, nr.8097, i lerë në një ditë e orë, më 21.3.1996, që bën fjalë për pensionet e personave që kryejnë funksione kushtetuese (këtu përfshihen edhe këta gjyqtarë), s’pëson asnjë fije ndryshimi?! Këta nuk jetojnë në ndonjë shtet a planet tjetër, ku kriza, buxheti, borxhi nuk ekziston! Ky është qëndrim skandaloz, dhe nuk ka as logjikën më elementare të gjykimit me objektivitet të çështjes në pajtim me parimet e Kushtetutës së RSH.

Është e çuditshme, por jo e pakuptueshme, përmendja shpesh edhe tani, si më parë, nga stafi drejtues i ISSh, që e kanë në majë të gjuhës, guxojnë të flasin me zë të lartë se po zbatojmë ligjin nr.10142/2009, sikur të jetë ky “ligj”, kërthiza e ligjeve për ushtarakët, ndërkohë që dhe më parë ka pasur ligje e vendime, detyrimisht të zbatueshëm, por që asnjëherë nuk janë zbatuar me korrektësi. Gjykata Kushtetuese në vendimin 33/2010, ka parashtruar qartë se neni 29 i këtij ligji për rillogaritjen e pensioneve të përfituara me ligjet e mëparshme, do të zbatohet vetëm nëse sjell pasoja pozitive për të interesuarit, e jo përkeqësime.

Duke i dhënë këtë interpretim ajo nuk e shfuqizoi atë si antikushtetues, siç shfuqizoi, edhe nene të tjera. Kështu ai mbeti si gozhda e Nastradinit në ligj, duke i lënë shteg e dorë të lirë të Qeverisë që iku, dhe ISSh ta keqpërdorin këtë nen për të vjedhur e diskriminuar ish ushtarakët. Me ç’të drejtë e kompetencë ISSh nuk zbaton Vendimin e Gjykatës Kushtetuese, fuqia e të cilit është detyruese dhe përfundimtare për të gjitha organet shtetërore, madje edhe për gjykatat e të gjitha shkallëve?! Ky është skandal!

 

Që ISSH të meritojë emrin që ka

Nëse ka vërtet për të bërë reformë, apo më saktë qilizëm, është Instituti, që të meritojë emrin e Sigurimeve Shoqërore, dhe të mos jetë kurrë i Pasigurisë Shoqërore: Aty duhet shkulur me rrënjë: militantizmi partiak, servilizmi ndaj pushtetit abuziv shtetëror, zhbërja e ligjit, e shqipes, arithmetikës universale, zhbërja e Kodit Etik e Profesional etj. Disa nga punonjësit aty janë kthyer në aga/agesha në zyrat e shtetit, nuk kanë frikë fare as nga ligji e as nga askush, të thyejnë turinë me derë, as të qasin, as të sqarojnë, po të thonë “Shko ku të duash!”, sikur janë në pronën e tyre.

Janë të shumta veprimet e kundërligjshme, që përbëjnë një krim të vërtetë që cënojnë jetën dhe dinjitetin e pensionistit, çka e kthejnë atë administratë në një shëmtirë, një fytyrë a pasqyrë e shtrembër, një shëmbull tipik se si nuk duhet të ekzistojë kështu një institucion i tillë publik. Nuk i fut të tërë në “një thes”, pasi aty ka punonjës që “të japin ujë me bisht të lugës”, të japin me saktësi gati kompjuterike për sa të takon, por këta janë të pakët dhe kanë frikë, se i hedhin në rrugë dhe nën zë të thonë: “Këtu nuk zgjidh gjë, vetëm në gjykatë, po qe se është gjykatë, e fiton, ndryshe…”.

Duhet të jesh naiv në shkallën sipërore, apo sakat nga mendja të pranosh arsyetimet e përgjigjet e tyre bajate e të papërgjegjshme që japin, me gojë a me shkrim drejtuesit, shefat, juristët, ekonomistët. Të fyejnë, injorojnë. Le të kesh disa diploma, deri për matematikë a juridik, ata të shumëzojnë me zero, se kanë tjetër “ligj, tjetër “arithmetikë”.

Të lexosh shkresat, të vjen të ulërasësh, zhbëjnë shqipen, zhbëjnë aritmetikën; Arsyetimet janë të paqarta, të pasakta, e fundit kundërshton të fillimit; mungon logjika më elementare; dokumentet me shkarravina e të sakatosura. O Zot! Rrumpallë! Në fund shkruajnë togfjalëshin fyes: pensioni është llogaritur në pajtim me ligjin. Faleminderit për mirëkuptimin”. Pra t’i mirëkuptojmë për pakuptimësinë dhe paligjshmërinë e tyre, jo më në shërbim, por në kurriz të popullit.

Nuk kam aspak qëllim të bëj thirrje për shkarkime e riemërime, veç apelit që gjithkush, civil apo ish ushtarak, të kërkojë nga kushdo që të respektohet e të zbatohet me përpikmëri Kushtetuta dhe ligji, si dhe të denoncojë me kurajo cilindo që i shkel, deri edhe në prokurori e në gjykatë, pavarësisht sakatllëkut të këtyre organeve.

Ka ende shumë gjyqtarë që japin drejtësi, që japin shpresë! Kush shkel ligjin, t’i vihet gishti, të denoncohet e të ndëshkohet, të largohet nga detyra. Të aftët, që respektojnë ligjin, që kryejnë me devotshmëri detyrën, le të rrinë, pavarësisht se ku e hedhin votën. Ligji duhet respektuar e zbatuar me përpikmëri! Shtetin Ligjor, Shtetin e së Drejtës, ta ngrejmë e ta forcojmë, duke kontribuar të gjithë, pa përjashtim, ca për vete, por më shumë për të ardhmen e brezave të rinj. Ndaj Instituti, le të kthehet në normalitet, të zbatojë me korrektësi Kushtetutën dhe ligjet, që të meritojë realisht cilësimin Institut i Sigurimeve Shoqërore në shërbim të qytetarëve dhe jo i Pasigurisë Shoqërore!

 

*Ish ushtarak, nënkolonel në pension

Ismet Isufi* June 15, 2015 13:55
Komento

44 Komente

 1. teatri i klouneve jo ligjore June 15, 14:30

  25vjet ,tallje, perbuzje te ligjit per ushtaraket,te majte e te djathte, per ata qe sakrifikuan familjet, rinine,,festat,gezimet lejet e zakonshme.
  shum kush mund te thote nuk eshte e vertete,por familjet e femijet e tyre i kane ndjere mungesat e prezences shpesh te baballareve eaq me teper te dy prinderve kur ishin ushtarake,
  ky ka qene perkushtimi i tyre,ne gadishmeri,ne mbrojtje te atdheut.
  sot ata i sheh n gjykata ku kan tre vjet dhe nuk po i zgjidhet e drejta,pse heshtin
  rilindasin ku para dy vjetesh,edhe si nano,meta,majko,edi,heshtin,se nuk jane burra
  te mbajne kur thane ligjet jane,
  saliu ekstaza e kancerit shqiptar i ktheu ushtaraket,ne debitorme VKM, me zemerligesine e nje njeriu
  tepashpirt,dhe socialistet qe sot bejne sikur nuk jane ata, pasi kur i duheshin ushtaraket , saliu kerkoji te pastrojne bunkeret,dhe duke ditur qe shteti
  nuk ja u paguante, festat, te shtunat, te djelat, lejet e zakonshme kur ishin ne detyre.
  cirk apo teater kllounesh,qe pasuruan vehten dhe e siguruan me pension 900.000 — 1.200.000.
  njesoj eshte ligj,vetem per maliqet dhe jo per ligjin estatusit te ushtarakeve

  Reply to this comment
  • rezart June 15, 21:31

   Vellezer ish ushtarake!
   Kemi provuar ne kurrizin tone dhe te familjeve tona diskriminimin e poshter te te gjitha qeverive te ardhura ne pushtet pas 90-tes e qe jane hequr njera me demokratike se tjetra,por qe rezultuan po aq FASHISTE sa te meparshmet!
   Kemi votuar gjithmone PS-ne(dhe nuk kemi bere keq),por sot gjendemi para faktit te kryer:
   _PS-ja na ka TRADHETUAR INTERESAT TONA DHE MBRON PUSHTETIN E OLIGARKEVE TE SAJ,qe per 25 vjet na kane mashtruar me premtime vetem per te na grabitur votat!
   PS-ja me EDI RAMEN ne krye eshte kthyer ne KLIKE dhe nuk ka asnje lidhje me hallexhinjte e majte,prandaj mblidheni mendjen perfundimisht:
   -ASNJE VOTE NE 21 QERSHOR per kete bande MASHTRUESE!
   PS-ja qe nga 23 qershori eshte kthyer ne PARTI TE DJATHTE dhe ka bere te pamunduren per te bere MILIONERE ish te perndjekurit!
   PS-ja me Edi Ramen eshte bere pom aq ARMIKJA E JONE SA EDHE PD-ja E SALI BERISHES!!!
   Sa mori pushtetin ua fali gjobat e qeverise Berishate gjitha bizneseve,ndersa per SHPALLJEN TONE DEBITORE,qe po paguajme nga 2 milion leke secili AS QE E VURI UJIN NE ZJARR!!!
   Ua dha FALAS te gjithe TROJET dhe LEGALIZOI FALAS te gjitha shtepite e ndertuara ne troje te vjedhura sikur ia kishte lene i JATI Edi Rames,ndersa per ne ish ushtaraket nuk levizi as gishtin!!!
   I jap te drejte Ben Blushit dhe gjykoj se Edi Rama eshte SHKATERRUESI I PS-se dhe duhet te shporret sa me pare nga ajo!!!
   Une si antar i PS-se qe ne 1991 do ta gris karten e antarsise ne PS me 21 qershor para kamerave para selise se PS-se ne shenje mos aprovimi per politiken kriminale ndaj ish ushtarakeve!!!

   Reply to this comment
 2. Vladimir Dushniku,ish ushtarak ne pension June 15, 14:36

  Nuk eshte faji i ISSH-se qe ne ish ushtaraket e dale ne rezerve nga reforma ne FA ,per interesa shteterore ne vitin 1993,jemi trajtuar njelloj si CIFUTET NGA NAZISTET nga te gjitha qeverite pa dallim!
  Fajtor per kete eshte i pari Sali Berisha, qe STATUSI I USHTARAKUT i vitit 1991 dhe te gjithe ligjet e Statuset e mevoneshme e deri me sot, ASNJEHERE nuk jane zbatuar duke na mohuar ne menyre KRIMINALE buken e gojes qe na e jep KUSHTETUTA!
  Poshtersia ndaj nesh fillon qe ne 1 janar 1996 e deri ne 31 dhjetor 1998,per 3 vjet rresht qe ndonese ishte ne fuqi ligji nr.8087/1996 per SIGURIMET SHOQERORE TE USHTARAKEVE..” ai nuk u zbarua asnje dite!
  Per me teper keto 3 vite masakruese as kujtohen te na i kthejne parate,ashtu sic bejne per kestet e te perndjekurve politike!
  Edhe pas 1.1.1999 ne kundershtim me ligjet nuk na u dha pensioni i parakohshem i sakte,por vetem nje LEMOSHE!!
  Akti me KRIMINAL i klikes FASHISTE E ANTI SHQIPTARE te Sali Berishes,ndaj ne ish ushtarakeve eshte rillogaritja e pensioneve ne vitin 2009,duke na ulur jo vetem 50% ate,por edhe na shpallen debitore ne shumen rreth 2 milion leke, qe na e mbajne edhe sot!!!
  Kulmi eshte se edhe pas interpretimit qe i beri Gjykata Kushtetuese me Vendimin e saj nr.33/2010 te nenit 29 te ligjit berishian nr.10142/2009,qe,
  -” NE ASNJE RAST NUK DUHET TE KETE ULJE TE PERFITIMEVE NE PENSIONET E USHTARAKEVE TE FITUARA ME PARE LIGJERISHT vetem ne se ka rritje te tyre”!!!
  Mire klika fashiste e Sali Berishes na ka trajtuar si ARMIQ,por kurre nuk mund te pajtohemi me HESHTJEN po aq FASHISTE te KLIKES RAMA-META,qe na mashtruan para zgjedhjeve te 23 qershorit dhe tani kane heshtur perfundimisht!!!
  U shqyen se kujdesuri per kestet e ish te perndjekurve politike,ndersa per ne ish ushtaraket HESHTIN!!!
  Nuk shpresoj qe edhe keta te bejne ndonje gje per ne,prandaj i ftoj te gjithe ish ushtaraket,familjet e tyre dhe te afermit,qe te MOS VOTOJNE PER KETE KLIKE MASHTRUESE ne 21 qershor!!!
  Do te ishte kuptimplote qe ne 21 qershor ne vend qe te hedhim voten ne kuti, te PROTESTOJME PARA KRYEMINISTRISE PER QENDRIMIN ANTI HUMAN E ANTI KUSHTETUES NDAJ te drejtave tona KUSHTETUESE!!!
  Zoti kryeminister!
  Nuk na duhen demagogjite dhe spektaklet qe beni neper Shqiperi,me shume per konsum nderkombetar,por na duhet qe ju si MAZHORANCE TE ZBATONI KUSHTETUTEN dhe te na jeni te drejtat tona te mohuara per 23 vjet rresht!!!
  REFORMA QE KENI PROPAGANDUAR PER PENSIONET eshte per ju qeveritaret e jo per ne ish ushtaraket!
  HARRAM I PAC VOTAT TONA DERI ME SOT!!!

  Reply to this comment
 3. Vladimir Dushniku,ish ushtarak ne pension June 15, 14:40

  Nuk eshte faji i ISSH-se qe ne ish ushtaraket e dale ne rezerve nga reforma ne FA ,per interesa shteterore ne vitin 1993,jemi trajtuar njelloj si CIFUTET NGA NAZISTET nga te gjitha qeverite pa dallim!
  Fajtor per kete eshte i pari Sali Berisha, qe STATUSI I USHTARAKUT i vitit 1991 dhe te gjithe ligjet e Statuset e mevoneshme e deri me sot, ASNJEHERE nuk jane zbatuar duke na mohuar ne menyre KRIMINALE buken e gojes qe na e jep KUSHTETUTA!
  Poshtersia ndaj nesh fillon qe ne 1 janar 1996 e deri ne 31 dhjetor 1998,per 3 vjet rresht qe ndonese ishte ne fuqi ligji nr.8087/1996 per SIGURIMET SHOQERORE TE USHTARAKEVE..” ai nuk u zbarua asnje dite!
  Per me teper keto 3 vite masakruese as kujtohen te na i kthejne parate,ashtu sic bejne per kestet e te perndjekurve politike!
  Edhe pas 1.1.1999 ne kundershtim me ligjet nuk na u dha pensioni i parakohshem i sakte,por vetem nje LEMOSHE!!
  Akti me KRIMINAL i klikes FASHISTE E ANTI SHQIPTARE te Sali Berishes,ndaj ne ish ushtarakeve eshte rillogaritja e pensioneve ne vitin 2009,duke na ulur jo vetem 50% ate,por edhe na shpallen debitore ne shumen rreth 2 milion leke, qe na e mbajne edhe sot!!!
  Kulmi eshte se edhe pas interpretimit qe i beri Gjykata Kushtetuese me Vendimin e saj nr.33/2010 te nenit 29 te ligjit berishian nr.10142/2009,qe,
  -” NE ASNJE RAST NUK DUHET TE KETE ULJE TE PERFITIMEVE NE PENSIONET E USHTARAKEVE TE FITUARA ME PARE LIGJERISHT vetem ne se ka rritje te tyre”!!!
  Mire klika fashiste e Sali Berishes na ka trajtuar si ARMIQ,por kurre nuk mund te pajtohemi me HESHTJEN po aq FASHISTE te KLIKES RAMA-META,qe na mashtruan para zgjedhjeve te 23 qershorit dhe tani kane heshtur perfundimisht!!!
  U shqyen se kujdesuri per kestet e ish te perndjekurve politike,ndersa per ne ish ushtaraket HESHTIN!!!
  Nuk shpresoj qe edhe keta te bejne ndonje gje per ne,prandaj i ftoj te gjithe ish ushtaraket,familjet e tyre dhe te afermit,qe te MOS VOTOJNE PER KETE KLIKE MASHTRUESE ne 21 qershor!!!
  Do te ishte kuptimplote qe ne 21 qershor ne vend qe te hedhim voten ne kuti, te PROTESTOJME PARA KRYEMINISTRISE PER QENDRIMIN ANTI HUMAN E ANTI KUSHTETUES NDAJ te drejtave tona KUSHTETUESE!!!
  Zoti kryeminister!
  Nuk na duhen demagogjite dhe spektaklet qe beni neper Shqiperi,me shume per konsum nderkombetar,por na duhet qe ju si MAZHORANCE TE ZBATONI KUSHTETUTEN dhe te na jepni te drejtat tona te mohuara per 23 vjet rresht!!!
  REFORMA QE KENI PROPAGANDUAR PER PENSIONET eshte per ju qeveritaret e jo per ne ish ushtaraket!
  HARRAM I PAC VOTAT TONA DERI ME SOT!!!

  Reply to this comment
 4. Zoro June 15, 14:56

  Zoti Isufi ! Ju falenderoj me gjithe zemer per kete shkrim teper te sakte dhe mese profesional te pergatitur nga ana e juaj dhe qe hap drite qe kushdo qe nuk ka ditur apo kuptuar se cfare po behet le ta lexoje dhe rilexoje dhe te kerkoje ate cfare i takon dhe ja kane mare duke gjetur format dhe masat e duhura duke shfrytezuar hapsirat ligjore “qe kane lene”.
  Gjykatat Shqiptare duhet te heqin dore nga perdorimi politik i tyre dhe gjyqtareve qe i shikojne ish ushtaraket si armiq te shtetit ku perdorin ne gjyq edhe shprehje “Nuk ta jap” dhe “sa te jem une nuk e merr”, po kush jane keta muter ?.
  Ne nje seance gjyqesore kam bere debat me gjyqtarin Gjin Gjoni dhe zotin Brozi dhe Kalaja qe vepronin me dy standarte per te njejtin ligj dhe me persona te ndryshem, ata ne fund te zene ngushte thane mos e kerko ketu por tek shteti ??? Ke duhet te besojme !!! Shtetin apo gjykaten ? Po Parlamenti yne i nderuar cfare thote per kete qe nuk ndihet ?
  Zoti Kryeminister duhet te thote te verteten sic eshte dhe cfare mendon per zgjidhjen e ketij ngerci qe i vihet emri “Cirke me pensionet e parakoheshme te ish ushtarake” te cilet bejne lufte me buken e gojes dhe nuk perfillen nga askush.
  Pamvarsisht se artikujt nuk zgjidhin problemet, ato ne nje fae menyre sensibilizojne ata qe duan dhe kuptojne edhe nje here JU FALENDROJ.

  Reply to this comment
 5. trebeshina June 15, 14:57

  Nuk e ka fajin instituti pasigurise, por Qeveria e njemilion shuplakave qe premtoi se do u kthente dinjitetin ushtarakeve duke zhvleresuar vendimet e qeverise se meparshme per trajtimin e ushtarakeve.
  Ish ushtarake bojkotoni kete qeveri mosmirenjohese e mosvleresuese. Jepini mesimin e pare ne 21 Qershor duke bojkotuar keto zgjedhje.

  Reply to this comment
 6. Baba Ali Tomori June 15, 15:02

  Harram, harram, harram! NUK DO T’U MBESHTESIM ME KURRE. VOTAT TONA DO TE SHKOJNE NE DREJTIM TE PADITUR.

  Reply to this comment
 7. Ish Shikasi June 15, 15:08

  Shkoni more pleq te rrjedhur,edhe aq sa merni shum i kini,e dijme mire se si i moret ato grada,dhe ato ofiqe pa munde e djerse e zotesi.sa per dijeni edhe une jame pjese e ketyre strukturave,dhe aktualishte gezoj nje pension te parakoshem 144 mije leke te vjetra ne muaj dal me graden nenkomisar ne policine e dhjere te shtetit…….Por i gjithe qellimi im eshte te sqaroj se mbarova akademine e policise ne Sauk,ne menyre te regullt dhe jo me korespondence(vetem per militantet).Dhe e fillova karieren nentoger gradat e at’hersheme,por cudia e madhe se gjeta ne pozicione drejtuse,agronom,zoteknik,mesues xhenjer,topxhinje e lere cfare te te theme qe kishin ardhur fal lidhjeve partiake,pa arsim policor,por me tesera partie??????Dhe kur mendoj qe e gjithe kariera ime ishte deri ne funde sa mbylla 15 vjet pune nenkomisar,kur nje koleg me arsim agronomije i cili doli edhe ai ne reforme por ama doli me graden kryekomisar,llogarit tani pensionin tim safi ushtarak,dhe atije agronomi.Po edhe ne ushtri e ne SHIK,po e njejta gje,Zallehristat moren gradat me te larta se ato me Shkoll te Bashkuar,apo komisaret etj,etj.Prandaj lereni ato pune,beni ndonje spiunlluk se per ate jeni ju brezi i vjeter.

  Reply to this comment
  • Vëzhguesi F June 15, 17:35

   @ ish shikas alias spiun dhe bythelepires i Sali Berishes!
   O ish shikas!
   Diku ne nje faqe tjeter me nderhyre ne repliken time dhe per nje moment mendova se kisha te beja me nje njeri te paanshem.
   Po shikoj se si ti nje funderine shpellare, nga ata te Gazidedes se ’97-tes, po u drejtohesh ketyre njerzve qe ankohen me te drejte ndaj veprimeve jo vetem antihumane, por dhe fashiste te klikes se Sali Berishes, por dhe te ketyre delenxhilereve demagoge te vetquajtur te majte.
   Kjo menyre te drejtuari prej nje rrugaçi dhe krimineli ordiner, qe ka punuar ne policine dhe shikun e Sali kriminelit, apo bene hije akoma ne zyrta e shtetit, eshte tejet acaruese.
   Kjo eshte fatkeqesia e ketijn vendi. Se krahas gabimeve, fajeve, maskaralleqeve dhe maskaradeve, barazoi por jo nuk eshte thenie e sakte, mbivlersoje hijenat, sharlatanet, maskarenjte, spiunet, bythelepiresit, hajdutet, pijanecet, te inkriminuarit, trafikantet deri dhe kriminelet dhe nevleftesoi njeriun e ndershem, njeriun punetor dhe atdhetar te perkushtuar, madje jo vetem e nevleftesoi por e diskrimnoje duke e ndeshkuar ne menyren me kriminale te mundeshme.
   Ish ushtaraket, dhe jo bashibuzuket e mobilizuar per qellime kriminale nga klika e Sali Berishes, ne ushtri, polici dhe shik, (pjese e te cileve dukesh qe je dhe ti qe u ankoke se merrke pension te parakohshem te vogel) se bashku me familjet e tyre jane shtresa e popullsise me e diskriminuar e kesaj pseudodemokracie, e ketij sistemi oligarkesh dhe demagogesh, jane shtresa me e varfer e popullsise se ketij vendi.

   Reply to this comment
 8. ka sot e quhen gjyqtar June 15, 15:24

  odiseja e nje te drejte te dhene me ligj,per te gjith ushtaraket,nga gjyqtaret e prodhuar ne fushat jo bio te tokes ligjore por nga politikanet me kurs te njejte 6 muijor,bejne ligj te njeanshem, kur te njejetet te iruar ne 2003,ja miratojne ne te dy shkallet per tre muaj. kunatit te gjyqtarit agim bendos sipas ligjit dhe pensionin sa i takon me ligj,
  dhe i ndjeri nuk e gezoji,vetem sa mori disa leke te prapambeturat qe ju nevojiten per shpenzime per familjen ne diten e ndarjes nga jeta, dhe u prehte ne paqe,si njeri i ndershem .
  po socialistet e nanos , majkos…………. edit e deri te presidenti ish ushtarak,i cili kur ndroji mbiemrin nga MEHMETI,nuk me ben ze per ish ushtaraket, ishoket e klases, toges,apo ka frike udhezim nga VKM BERISHIZMI.
  dhe te tjereve ‘miqve” socialiste qe nuk ka mbeshtetje ka odise gjykimi
  gjykata e shkalles nuk ja miraton, per 1 vit gjykim
  gjykata e apelit pas 6 muajve ja kalon inkopetence gjykates administrative
  gjykata administrative e miraton sipas ligjit mbas 1 viti
  presim gjykaten e administratives se apelit mbas 2 vjetesh, pasi rradha e odiseve vazhdon
  ku me ekspertet e Inst.te SIG,SHOQ.jemi tre vjet miq nga per koha dhe po aq “armiq”se ne jemi akoma ne gjykate, sot te disa batakxhinjeve gjyqtar, ku njerit ja jep e tjetrit jo.
  per reformen e gjyqesorit vetem praktikat per dy standarte per ushtaraket,do gjesh abuzues
  te cileve ju rrofshin kurset 6 mujore,e DNP,e DND te blera

  Reply to this comment
 9. Zoro June 15, 15:24

  ****
  Zoti ish Shikas @
  Po ytat kujt brezi i perket ? Apo je gje kopil !
  Ku gjendeni ne komente ju byth shkerdhyer qe diskutoni per punen e te tjereve dhe ietiketoni “Spiun” ?

  Reply to this comment
  • Ish Shikasi June 15, 17:12

   Zoro! meret veshe duhet te jeshe ndonje zore qe varet poshte.Se pari nuk me gjykon ti dot mua se ta kame pare nivelin qe ke,me ate qe shkruan ne forum????Se dyti ate te sharen mbahe per vete se te shkon per shtat. sa per dijeni im ate,ka qene njeri i ndershem dhe puntor,qe kerkujt ne kete bote nuk i ngeli ne qafe,por i ngelen te tjere,dhe mbase keto qe sot kerkojne pensione(per spiunlliqet dhe deshmite e reme neper gjykata)dhe ja nga keto beri plot dhjete vjete burg!kalvarii vuajtjeve per shqiptaret nisi nga keto plehra,nojf une dhe kame punur me te tille,qe kishin bere qindin,deri edhe imorlaitetin????dhe sote gezojne pensione te pa prekur,dhe dirigjojne situata ne kete vend te dhjere?????.Kaleroni o lum miku kur keni nje popull injorant,ku sundon histeria kolektive,dhe kur nje popull nuk shikon tutje shkllaverise te tille vemje do ushqeje…..Nuk e kuptoj iritimin tende,mbase je kesaj kaste kriminale,mbase ke edhe ti ndonje dosje te fjetur ne arkiv…..me gjithe ate nuk te gjykoj ke bere detyren……

   Reply to this comment
   • Samiu June 15, 19:53

    Une nuk te kuptoj dot ty pse shan kaq ndyre ish ushtaraket …kur pjesen tjeter te diskutimit e ke bere kaq mire dhe kaq reale sa s’ka ku te veje? kush ta ka fajin ty per te gjitha ato padrejtesi qe numeron me te drejte aty?…po ti ate duhet te shash o i share…. them i share se ti ke share veten tende se i perket pjeses se “vktimave”, bashke me ish ushtaraket e tjere. megjithate …ne se ke dashur te tregosh se cfare fjalori ke… kete e ke bere shume mire…. meriton nje ” BRAVO” te madhe….

    Reply to this comment
 10. METEH June 15, 15:38

  Z.RAMA,besoj nuk e lexon kete shkrim dhe komentet perkatese,se po ta lexoj dhe nuk vepron,do te thot qe nuk do edhe ai si Majko kur ishte Kryeminister dhe tashme flet sikur nuk ka pergjegjesi per kete,pasi edhe babai i vet-SOTIRI (ndjes paste) besoj nuk e mori statusin e ushtarakut dhe u largua nga kjo bote barke-bosh me djalin kryeminister.Ei milet qeveritar:Mblidhni dhit se nje dite rrufeja do t’ju bier mbi koken tuaj…!

  Reply to this comment
 11. 3415 urban June 15, 15:53

  Si i ushtarak te AKADEMIA USHTARAKE,ne autobusin e linjes
  pash nje fytyre njesoj te palare,me floik te paqethur e pakrehur akoma,qe e njoha nga pantallonat qe mbante kamuflazh e qe ishte shikas i 97,dhe shpesh benim udhetim ne urban eqenuk paguante asnjehere bileten,
  e thoshte; jam i shikut.
  E shikoja tek shtynte ne autobus me disa hajna te tjere xhepash nje vajze te fakultetit te mjeksise te ciles kuptuam se i kishin vjedhur celularin,
  mendova si nuk u formuan si njerez me qytetari keta cubat ish shikas

  Reply to this comment
 12. kujtim June 15, 16:08

  Mire Jo sa duhet per ushtaraket por shume keq per be INXHINJERET qe marrim nje pension tre here me te vogel se ushtaraket pa le me u krahasu me disa qe nuk kan dhene as cerekun e punes tone qe kemi ndertuar hydrocentrale uzina e kombinate qe fale provatizimeve te sales kan rregullu buxhetet e shtetit .p.sh.une inxh hidrocentrali e kam 144000 leke pensionin cfare duhet te them un e shume te tjere si un kur qaheni ju ushtaraket me te drejte po ne ? dihet te vrasim TV bten ose shtetin

  Reply to this comment
  • shpatar June 15, 17:19

   Kujtim.Ne kerkojme zbatimin e statusit qe eshte nje e drejte nderkombetare per kontributin qe kemi dhene .Se sa eshte ky kontribut nuk marrin doren tende .Ti dhe shume te tjere mund te kini sherbyer per ndertimin e veprave madhore dhe per kete ju respektojme .Ne nuk jemi ne nje kategori me ju.Pikerishte debilat qe erdhen ne pushtet edhe pse ua thane se si kryet reforma ne ushtri bene sipas mendjes se tyre duke i kategorizuar ushtaraket kripto- komunisto -Enverist.Pra mbajten qendrim politik ne kundershtim me Kushtetuten.Krimineli Sali dhe Nano Xhongleri me genjeshtra dhe mashtrime e lane me qellim pas dore kete te drejte te pamohushme .
   Qe te jesh dhe ti i qete po te jap nje shembull nga nje ish ushtarak malok .Une ore miku im i mora nje per nje leket sipas vendimit te Kushtetueses .Bera nje gjyq ,qe ma rekomanduan miqte ne pushtet ,pagova nje avokat qe kishte lidhje me ta ,dhe tani e kam hedhur kapelem mbi sy .A e di ti sa i dha gjukata me vendim te formes se prere .20 miljon per vonesat dhe diskriminimin ,15 miljon per kohen qe ne nuk u paguam dhe paga ne asistence 80% e vendit aktual sipas shkalles se detyrave dhe grades qe i binte 480 mije lek.Po nje ushtarak pa keta miq dhe pa kete gjyqe sa kane marre e di ?.Ja cilat jane pagat E filluan me 65 mije e deri ne 144 mije ne 2009 Ne 2009 bene nje ngritje qe sot ato qe morem na i mbajne se konsiderohen qe ne kemi marre me shume .
   Ti i nderuar Kujtim flet per pensjon ne flasim per statusin para se te dilnim ne pensjon .Do thuash qe shume pretendoni .Kete nuk e zgjidhim ne e zgjidhin ligjet qe jane ne fuqi .Po pate kurjozitet se mbi cbaze qendrojne pretendimet tona shko dhe pyet ndonje eksperte te se drejtes ne demokraci .
   Kjo duhet zgjidhur sa me shpejte nga qeveria qe eshte ne pushtet .Ne nuk kemi pune me Saliu,Nanon Majkon ,Meten por me ate qe drejton sot .Rama ka deklaruar se do te na ktheje dinjitetin .Kjo kuptohet nga ne jo te na beje furca por te zbatoje vendimin e Kushtetueses .
   Pres pa i bere presjon Qeverise te beje kete korigjim .Ne te kunderten do bejme ate qe bene te persekutuarit .Gjyq nderkombetar .Leket po i mbledh dhe nje dite ta marin vesh qe kam per ti denoncuar ligjerishte ne organiznat nderkombetare .Nuk lidh azgje me votimin .Di se cfare qendrimi mbaje .

   Reply to this comment
  • rezart June 15, 21:48

   Ti Kujtim po qahesh se marrke 144ooo leke ne muaj pension dhe thua se merr 3 here me pak se ish ushtaraket!!
   Me vjen keq se paske qene inxhinjer,pra intelektual,por po gjykon si i RRJEDHUR!
   E kunderta ka ndodhur:
   -Ti merrke 3 here me shume pension se ne ish ushtaraket!!!
   Kur na nxorren ne lirim nga 47-49 vjec ne kulmin e moshes dhe profesionit,kur femijet i kishim te vegjel ne shkolle,pa shtepi dhe ne sherbim ne maje te maleve neper fshatra dhe pika hapjeje,grate pa pune megjithese me shkolle te larte etj,na dhane nje pension prej 2200 lekesh ne muaj per 2 vjet!
   Pastaj per 3 vjet ,nga 1996 deri ne 1998 NUK NA DHANE ASNJE LEK PENSION,ndonese me ligj na takonte!
   Ne 1999 na dhane 8 mije leke lemoshe kur na takonte 3 here me shume!
   Ne 2009 Berisha na e uli pensionin 50% dhe na shpalli debitor nga 2 milion leke secili qe po na e mbajne edhe sot cdo muaj!!!
   Deri me sot shumica jone kemi banuar ne shtepi me qera gje qe ka ulur ndjeshem te ardhurat tona!
   Tani po rropatemi gjyqeve per te marre te drejtat tona,por na zvarrisim me vite te tera se vetem ai qe ka mik mbaron pune!!!
   Tani me kaq sa te spjegova,besoj se e ke kuptuar, qe ti si inxhinjer,qe nuk ke fjetuar asnje nate jashte ne DEBORE E NE SHI, qe nuk te jane thare rrobat per 10-15 dite marshim ne trup etj,qe nuk ke ngrene asnje dite buke te ngrire nga debora me djathe e qepe,por ne mencat e puntoreve ku nuk mungonte as embelsira cdo dite dhe nje pjate gjelle me mish kushtonte 50 qindarka,duhet te kapecesh peshtymen ne se te ka mbetur nje fije llogjike njerezore!
   Une nuk gjykoj se edhe pensionet e tjera jane te mjaftueshme,por kjo pune nuki zgjidhet duje iu kundervene njeri tjetrit,por QEVERIVE FASHISTE qe interesohen vetem per pensionet e deputeteve dhe marrjen e kredive per shtepi me “ZERO” interes!!!

   Reply to this comment
 13. Toskageega/???Lini nje pergjigje June 15, 16:11

  MIRE THOT COBOJASKENI BER ASGJE SHTETI JU KA PAGUAR KOTE,DISA ME KURSE ANALABETIZMI DUSA ME UCELISHJE PES NJE OFICER Q KA MBARUAR NE RUSI AKADEMIN FRU thot edhe ao 2 fjal qe I mesova I harrova ne shqiperi I hoqen ruskat NY.TANI ESHTE NE PENSION,A EDINE RSISHTEN? jo

  Reply to this comment
 14. kris 1 June 15, 16:28

  Ismet ,drejt shkruan po kujt ja shkruan.Ne shqiperi kryeministri nuk ka kohe te merret me kete pune se ka dale te mbledhe fiq.avokati i popullit eshte ne koma ,kontrolli i shtetit punon per 5%??,ndrersa tre partite politike ferkojne duart kur vidhen nga shteti pensionet se ka me teper para ne buxhet per to.
  ndersa Sala na ka quajtur hapur enverist per te mbuluar te kaluaren e lavdishme te tij,selia mavi e PS eshte munduar urte e bute te mashtroje per vota.Dhe qellimit ja ka arritur.
  O zot cpo na shohin syte thashe nje dite kur lexova se Mrika refuzonte te takonte krere te shoqates se ushtarakeve.Me kontriibutin e SHBA u pranua shqiperia ne NATO por duhet shume pune qe ne Nato te hyje Rama Dhe Mrika.
  Une mbeshtes propozimin e Dushnikut qe me daten 21 ushtaraket te mos votojne por te bejne nje proteste paqesore para ndeteses se qeverise.
  Te organizohet nje konference mbare kombetare e ushtarakeve per te vendosur qendrimin e ushtarakeve ndaj politikes pa mbajtur asnje krah dhe ndaj ppashallekut te Mrikes.
  Natyrisht qe ushtarake te kthehen ne dinjitet dhe tu degjohet Zeri nga keta spurdhjak ish doktore e ish vizatimore plepash e shelgjesh duhen fonde.

  Reply to this comment
  • Samiu June 15, 20:05

   Jam plotesisht dakord me ty Kris 1….. sepse na premtoi se do e shfuqizonte Aktin Normativ…. dhe nuk i duhet gje tjeter vecse nje VKM ..pa angazhuar fare Parlamentin… Ky premtim nuk eshte si shendetesia falas qe do kohe ..apo rritja ekonomike e vendit. Shkoi dhe u jep ish burgaxhinjve ( se nuk jane ish te burgosur politike por hadute te konvertuar ne te tille ) kestin e 5 e te 6. kur ata asnjehere nuk e kan votuar dhe nuk e votojne se e deklaruan vete para disa ditesh…. Duhet ta sabotojme dhe te mos votojme…. ne se deri ne 21 nuk shfuqizon aktin normativ te 2009..

   Reply to this comment
 15. kris 1 June 15, 16:30

  te krijohet nje llogari e hapur e shoqates se bashkuar .Une jam gati te jap kontributin tim.

  Reply to this comment
 16. Hasan June 15, 17:16

  Problematika e shkrimit qendron , ka vertetesi dhe argumente. Por pyetja eshte nese i turemi dhe te majtes ashtu si deri tani Te djathtes te Saliut. Nga kush presim te na izgjidhe te drejtat tona. Qendrimi jone duhet te jete i maturuar. Beni mire llogarite e votave dhe shihni se kush mund t’i zgjidhe problemet tona.
  Fajin kryesor e ka qeveria aktuale qe nuk ka ndryshuar ligjin 10142 dhe nuk ka anulluar Aktin famekeq Normativ Nr.5/2010. Specialistet e ISSH jane vetem zbatues te ligjit.
  Uthulla e forte prish enen e vet. Nese dhe keto 2 vjet nuk ben gje PS , mos prisni t’ua zgjidhe ndonje tketer. Po e rimori Saliu do t’u heqe dhe suplementin e pleqerise, apo prisni t’ua zgjidhe Balli Kombetar apo ndonje parti e vickel.
  Mos e prishni bashkepunimin me PS, luftoni me ashper keto dy vjet sepse ajo eshte e vetmja force politike qe mund te beje diccka per ne.
  Votoni, kurre mos bojkotoni.
  Mos e ulni tempin e reagimit pas 21 qershorit. Dilni ne protesta jo me komente , shkrime dhe letra . I zoti e nxjerr gomarin nga balta
  Bashkohuni se jeni bere me dhjetar shoqata shumica as duan t’ja dine fare se ka shoqata dhe vetem pyesin se c’fare po ben shoqata . por kurre nuk pyesin se c’fare po bejne vete

  Reply to this comment
  • Partizani June 15, 21:09

   O Hasan!
   Nuk na tremb dot me Sali Berishen duke na thene se PS-ja eshte e vetmja parti qe mund te na zgjidhe hallet!
   Te tere DERRAT nje turi kane,o Hasan servili!
   PS-ja ka qene ne pushtet ne 97-99 kur ne ish ushtarakeve NUK NA ESHTE DHEWNE ASNJE QINDARKE PENSION te parakohshem,kur ligji nr.8087/1996 ishte ne fuqi qe nga marsi i 1996-tes!
   Edhe ne 1 janar 1999 kur filluan te na japin lemoshen e pensionit te parakohshem ishte PS-ja ne pushtet,por nuk na i dha parate e pa dhena 1996-1998 dhe as te drejtat sipas ligjit ne fuqi,por na dha nje lemoshe njelloj si Berisha!!
   Edhe tani pas 2 vjet pushtet asgje nuk ka bere KLIKA SOCIALISTE,por eshte kujdesur qe t’u jepen milionat ish te perndjekurit!!!
   ASNJE SHENJE NUK KA DHENE PS-ja se do ndreqe padrejtesite 23 vjecare ndaj nesh!
   Minimumi duhet te bente qe te shfuqizonte Aktin Normativ NR.5/2009 KROIMINAL te Sali Berishes,te shfuqizon shpalljen DEBITORE dhe t’i jepte urdher ISSH-se qe te bente rillogaritjen e pensioneve,sipas STATUSIT TE USHTARAKUT e ji sipas ligjeve dhe udhezimeve te KLIKES FASHISTE BERISHIANE!!!
   ASNJE VOTE MOS JEPNI NE 21 JANAR PER KLIKEN FASHISTE TE EDI RAMES!
   PS-ja nuk eshte me PARTI E MAJTE,por nje BANDE POLITIKE njelloj si PD-ja e Sali Berishes!!!

   Reply to this comment
 17. Ballist i PENDUAR. June 15, 17:20

  Si ka vajtur puna
  Kesaj i Thone
  O METE PER VETE .

  Nuk keni pse te Jepni Votat
  Kur shteti NUK U KA DHENE ATE QE U TAKON .

  Edi Rama nuk eshte i majte .

  Problemi eshte se kujt t’ja japim Voten tone ?

  Reply to this comment
  • Tartufi June 15, 21:44

   O hajvani i penduar ballist,,, voten jepija Tartufit,,, ketu ku rroje une letra per
   te fshire trapin kushton shume,,, fera nuk gjendet ne as nje vend,qe te dhjes
   pas saj,,, guri qe fshin bythen eshte e pa mundur te gjendet,se ka vetem bar
   Do te meshiroshe nje hallexhi si Tartufi dergoje nje tufe me letra te votimit,per
   ta katharisur vernacken qe ne kapitalizem kushton shume.
   Popullin e mjere shqiptar e shpeton vetem revolta pa kompromis,per te permbisur kete statuko te degjeneruar.

   Reply to this comment
 18. Toskageega/???Lini nje pergjigje June 15, 17:22

  4
  Por keta dictator qe sillishin ,keq e brutalisht me ushtaret zboristat i conin gjth popullin ne mes te nates o burrani e grari ,zgjohuni,boll keni bere qef pas 12 orve pune ne bujqeesi,industri,zyra……. shpjt se na ka ra armiko ne dere te shtepise hecnin populli cfare thot partia bene populli.po ku flinte popull I shkretqr paertia tallet.lene pastaj nuk I dinit ju qe edhe mushka pjell. enveri I vuni gjat luftes zevese komisaret(system Jugosllav) per spunazh.kur u prish jugosllavet t hoq keta parazit por ne vitet 70 krjoj k o m I s a r e t nuk pati besim ase tek komandanti e komisari shtoj organiken mutiparalele te krijimit komiteteve centrale ne ushti.Tani e beri CORB,U prish muhabeti ,nuk dihet kush ishte me I
  medhe.
  Seretari dridhte zinxhiret s kishte c bente vec drej-darake ku me herngr ndonje mish qingji apo hell te pjekur. Thuhet qe te gjith gjenerale te pare kishin nga nje deshnore ne baza-reparte.Por tani nuk kishte spaleta e shirita Me gjth ate thone qe ka patur korrupsion edh ne ushtri por nuk kalonte ne publicistik por per perdorim te brenashem Ushyrai SEKRET eshte keshtue ashtu duget ruhet autoriteti???
  Nje officere madhor ishte msuar ti binte qylit ne dreka e darka.Mirpo ne nje rreth malor nuk I derguan zogza per ti sherbyer e si pelqeu ai sherbim dhe si per ti ofenduar ju tha c jane kto qershi si kakrrdhi.Heshtje koken posht gjith populli e udheqsat,Njeri I tha shokut ne krah pse u zgerdhine?Jo I tha ai se u friksua se e arrestonin.Pastaj kur u largu gj,i a perseriti l perseri pyetjen.po I tha qesha se e tha me riim jo vetem Ironik por cenka dhe poet gjenrali
  Erdhi tjteri fill pas e I gjeti zboristat ne pushim te shtrir e zbertheyer
  nuk I pershendeti hic vec ju tha -ju nuk jeni ushtaret e Partise Punes po te Haxhi Qqmilite.
  :qa pa respect kene qen disaxheneale se nuk I kan prit 2 skrapalline nga ora 8 e mengjrsit-2 te drekes,E ne komete ushtaret po thone vuanim per buke e ushqime keq-ata po cicerojne. sot esht uke 50%numri I kastes ushtarake dhe asgje spo I ndodh shqiperise,kjo do te thote qe skeni bere asgj veg keni torturuar ket popu,,

  Reply to this comment
 19. Salver Magjari June 15, 17:24

  Me 21 Qershor proteste para Kryemninistrise. Nuk i mbron kush te drejtat tona, perveç neve vete. Te leme flamuret partiake dhe te mbajme flamurin e mbrojtjes se interesave tona.

  Reply to this comment
 20. gregori June 15, 17:33

  Padrejtesia me e madhe eshte jo per ish ushtaraket, por per arsimtaret, inxhinieret, agronomet, mjeket qe kane sherbyer ashtu si dhe ushtaraket ku ka patur nevoje atdheu dhe marrin nje pension minimal, sa nje punetor apo fshatar kooperativist.
  Te gjithe personat me arsim te larte, qe dikur kane qene edhe si drejtues me te thjeshte ne uzina e fabrika, inxhinier turni apo pergjegjes reparti, duhej te merrnin deri me 31 dhjetor 2014 pensionin maksimal dhe tani t’u llogaritej edhe pensioni social si shtese sipas ligjit qe ka hyre ne fuqi me 1 janar 2015, pasi sipas ketij ligji, nje person qe dilte ne pension me 31 dhjetor 2014 merrte pension maksimal prej 240000 lekesh, ndersa nga 1 janari 2015, pra vetem me 24 ore ndryshim dalje ne pension, i dyti merr plus pensionin social prej afersisht 70000 lekesh te vjetra, ky me duket diskriminim i vertete. Ky ligj eshte shume i mire, por nga kjo date duhej te perfshiheshin edhe pensionistet e dale ne pension deri me 31 dhjetor 2014.

  Reply to this comment
  • roberto June 15, 20:52

   @gregori!
   U kerkoj ndjese lexuesve te tjere,por ti gregor o qenke INJORANT o ke qene mesues fshati filloreje!
   Je injorant se nuk ke mesuar akoma se ne te gjithe boten dhe ne te gjithe kohrat USHTARAKET per VESHTIRESITE dhe PER RREZIQET E PANUMERTA TE SHERBIMIT USHTARAK,per KOHEN E MADHE te qendrimit larg familjes(rreth 25 dite ne muaj,etj PAGUHEN me shume se te gjithe profesionet!
   Je injorant dhe shpirt lig se nuk ke kuptuar se ne ish ushtaraket nuk kerkojme privilegje,por vetem te drejtat qe na i japin ligjet e shtetit shqiptar!!!
   Ne se kohen para 90-tes e quani DIKTATURE KOMUNISTE, se ju ka mohuar te drejtat dhe lirite tuaja,kjo e pas 90-tes mund te quhet pa frike DIKTATURE FASHISTE se na ka mohuar te drejtat tona qe vete i ka sanksionuar ne Kushtetute!
   Mund te kesh qene mesues filloreje se dukesh qe nuk ke as llogjiken e nje femije 8 vjec!
   Jo me kot ne bote mesuesit nuk i pranojne as te votojne!
   Ne se ish te perndjekurit po marrin MILIONAT e kesteve te burgut,kur ASNJE prej tyre nuk e ka fituar PAFAJESINE ME GJYQ por me urdher politik,ne ish ushtarakeve na kane rropatur gjyqeve KRIMINALE duke na sorollatur me vite te tera dhe duke mos na dhene ate qe na takon me ligj!!!
   Aq i poshter e kriminal eshte treguar SHTETI DEMOKRATIKO-KAPITALISTO-FASHIST me ne ,sa STATUSIN E USHTARAKUT e ka amenduar disa here,gjithnje kunder interesave tona me ulje te pa fund te mases se perfitimit mujor,ka nxjerre ligje per SIGURIMET SHOQERORE TE USHTARAKEVE ne kundershtim me STATUSET E MEPARSHME dhe ne kundershtim me Kushtetuten etj!
   Sali Berisha,ky ARMIK I PA NGOPUR I USHTARAKEVE ka nxjerre ligje dhe VKM qe na kane ULUR mbi 50% masen e pensionit dhe na ka shpallur DEBITORE!!
   Shteti KAPITALISTO-FASHIST i Berishes,Nanos dhe sot i Rames NUK KA ZBATUAR as Vendimin nr.33 te vitit 2010 te Gjykates Kushtetuese,por vazhdojne te na mbajne cdo muaj 20% te pensionit!
   Ky shtet propagandon se nuk eshte DIKTATURE KOMUNISTE,se eshte shtet ligjor,por ne fakt me ne ish ushtaraket ka vertetuar se eshte…… DIKTATURE FASHISTE!!!
   Ky

   Reply to this comment
 21. skifteri June 15, 17:40

  nje diskreminimin shkatrrues per ushtaraket dhe familjet e ushtarakve

  Reply to this comment
 22. Mark uk June 15, 18:21

  E din njeri se cfar e ka BEJTO ISUFIN ky kapterri qe ka shkruar ket artikull?

  Reply to this comment
 23. Tirona June 15, 18:29

  E keqja e ketyre drejtuesve te shoqatave eshte se flasin per pensionet e oficerve madhore dhe per ata qe mbeten gjithe jeten fshatrave dhe majave te maleve me 140 mije leke pension, nuk flet kush.

  Reply to this comment
 24. benardi June 15, 18:40

  po ca pensioni doni ju kur ne 90 dolet te shkolla bashkuar dhe ishit kunder ndryshimeve demokratike. socializmit ia pate hajrin se me 2 parulla per partine benit palle ariu dhe kepucet ia u lidhnin ushtaret kshu qe mekati i berishes eshte qe iu dha dhe ate pension se ne 90 te gjithe e nisen nga 0 vetem ushtaraket si parazite qe ishin donin leke qyl

  Reply to this comment
  • Thomaidha June 15, 22:08

   Bravo benardi!
   Ne se ka patur ndonje ushtarak qe ka qene kunder ndryshimeve demokratike ne 1990-ten,meritojne te SHPALLEN “NDERI I KOMBIT”,se paskan parashikuar sakte qe sistemim politik dhe qeverisjet e mevonshme doi te ishin po aq FASHISTE sa ato te Mussolinit!
   Bile do thoja se Sali Berisha e Fatos Nano i kane bere Shqiperise me shume deme se sa te gjithe pushtuesit bashke!!!

   Reply to this comment
 25. kris 1 June 15, 19:31

  Ate qe mbrojti diktatorin e ke President o ditezi ‘,
  Ate qe i kujdesesh per shurren e ke kryetar te opozitesh
  Ate qe i bente portretet kryetar te qeverise
  Do me per Belulin?

  Reply to this comment
  • benardi June 15, 20:16

   ore ke naj fakt qe me hedh poshte ate qe shkruajta po keto muhabetet me emra politikanesh nuk cojne asgjekundi. kur gjithe populli thonte ‘ liri demokraci ‘ ushtaraket kendonin ‘ eja mblidhuni ketu ketu ‘ ose ‘ parti enver jemi gati kurdohere ‘. ushtaraket edhe nenen t’ia u beje edi prape te paret ne votime per ps jane se jane jeshil nga jashte por te kuq nga brenda

   Reply to this comment
 26. Zoro June 15, 21:18

  O “ish Shikas” !

  Qenke me gjithe mend kallam fare nga trute e kokes.Une kam qene pedagogu yte ne shkolle sipas viteve qe permend ne komente dhe po ta them se keni qene fundi i asaj shkolle dhe ashtu dolet llum.
  Ju i njihni njerzit nga komenti qe lexoni mjere ish shteti dhe shyqyr shteti aktual qe nuk ju ka pjese te tijen.

  Reply to this comment
  • Ish Shikasi June 16, 04:19

   Taboret erdhen me kenge edhe valle,
   Per nder u theren e u poqen sorkalle!
   Gezimi e hareja, vajti ne kulm o mik,
   Nuk merej vesh se kush ishte armik.

   E ku ta gjeje armikun ne ate gosti,
   Kur te gjithe tregonin bema e lavdi,
   Ishin vitet e ndryshimit,kishte celur dardha,
   Ku ne sfond u duken paldesyte e bardha.

   O zoro je large me gjykimin tend te mjer,
   Shiko pak me tutje o ish ushtarak i dhjer,
   Koha juaj e ndyrre nuk pati kurre gjykim.
   Ajo kohe per Shqiperine qe vec nje mallkim.

   Katovica o lum miku qe ta keni me jete,
   Loja e ish sigurimit,ju ngriti perpjet,
   Tani vazhdoni ne udhen qe ju lane te paret,
   Na shkulet nga rrenjet ,e na zhduket varret!

   Reply to this comment
   • shpatar June 16, 08:52

    Ish shikasit .

    Te pergezoje per dellin pordhetik qe ke .Kam njohur shume si puna jote.Kalbesira qe rronin vetem me spiunlleqe . Nuk ka shemtira me te keqia ,ku brenda nje kombi, vemjet si ty ,jetojne e paguhen nga djersa e popullit.Ne 93 Saliu prishi ushtrine dhe ngriti strukturat e tij te spiunve me pages .Model edhe me i keq se ai i Zogut dhe Dulles .Tani qe te ka ikur Komandanti te kane rene efendemet .Fute koken ne hale te rrosh se me ne ti nuk krahesohesh kurre .

    Reply to this comment
 27. kris 1 June 15, 23:14

  me fal Bernard por akoma nuk e ke kuptuar se keto 23 vjet je drejtuar dhe cfrytezuar nga bijte dhe kllounet e bllokut.Enveri dhe ramizi i trembeshin ushtrise dhe po ta marresh si profesion peqindjen me te larte te ish te denuarve politike e ka ky specialitet,pas tyre specialistet e naftes .Sa per kenget per partine ne ndrimin e pushteteve dhe pseudorevolten e shkolles se bashkuar e organizoi Saliu me Azemin per te treguar se kemi rezistence.Ne krye te saj ishin miqte tropojane te Azem Hajdarit dhe antar ndonje tip si nishanlliu i presidences.
  Ramizi ne fillimet e pluralizmit e izoloi ushtrine ne rregjim gazerme dhe i kyci ne dryn armatimin.
  qellimi ishte qe Ramizi me Saliun dhe Fatosin te realizonin qellimet e tyre.
  Kush shpif ndaj ushtarakeve eshte nje felliqesire e kombit dhe kush eshte i keqinformuar e falte zoti

  Reply to this comment
  • benardi June 16, 00:08

   me vjen keq Kris 1 po kjo klase politike eshte e kalbur dhe nuk mbroj askend po ka regjistrime me ze te ramizit qe thote ne mbledhje per t’i shtypur me dhune studentet, po dhe fakti qe ushtaraket e pranojne vete pozicionimin me ps e verteton me shume qe vetem per ca privilegje qe kane patur jane gati te kthejne komunizmin dhe enverin bashke me te. persa i perket te persekutuarve me rezulton qe shumica qe eshte perndjekur rregullisht jane intelektuale, pronare, klerike dhe ne ndonje rast ndonje ushtarak per te gjetur armiq te brendshem.

   Reply to this comment
 28. Patriote June 16, 05:05

  Se sa e ka ” dashur ” Saliu ushtrine shqiptare shiko hapat qe ka ndjekur qe nga ’91 e deri me 2013 ! Qe nga nxjerrja e ligjit famekeq 24/1 e deri tek shkaterrimi i ushtrise e shitja e armatimit ! Se per Gerdecin dhe shitjen e detit dhe tmerret e tjera duhen nete dimri per t’ i treguar !
  Armiq me. te medhenj e me te ndyre , Shqiperia se kishte menduar se do ti nxirrte !
  ZOTI DHE ROBI MARRTE HAK !!!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim