Dëmi nga tenderat në 2018, mungojnë 120 mln dollarë në buxhet

February 7, 2019 13:04

Dëmi nga tenderat në 2018, mungojnë 120 mln dollarë në buxhet

Prokurimet publike kanë qenë edhe për vitin që sapo lamë pas një prej shkaqeve kryesore të dëmeve financiare dhe të ardhurave të munguara në arkën e shtetit.

Scan ka zbardhur analizën e Kontrollit të Lartë të Shtetit të kryer në 29 institucione qendrore shtetërore gjatë vitit 2018, ku ka zbardhur rreth 120 milionë dollarë të ardhura të munguara në buxhetin e shtetit, si dhe keqmenaxhim të fondeve për një vlerë totale prej rreth 14 milionë dollarësh.

Ndër problematikat e konstatuara në auditimet e përputhshmërisë analiza e KLSH veçon shkeljet në procedurat prokurimit në kundërshtim me Rregullat e Prokurimit Publik, të cilat kanë ndikuar negativisht në: rritjen e konkurrencës; në përdorimin e fondeve publike me efiçencë, ekonomicitetit dhe efektivitet; në rishpërndarje fondesh të pa argumentuara dhe pa pasur analiza specifike të detajuara; në llogaritjen dhe argumentimin e fondeve limite; në hartimi e kritereve të veçanta në lidhje me përmbushjen e operatorëve ekonomik të kapaciteteve ekonomike, financiar dhe kapaciteteve teknike.

o.j/dita

February 7, 2019 13:04
Komento

7 Komente

 1. Alberti February 7, 13:37

  Eshte shifra e kontributit madhor qe i ka sjelle vitin qe shkoi ekonomise Shqiperise ai dhaskali i gjuhes angleze qe drejtoi ekonomine si minister. Krahas demit nga tenderat ky ka rritur Borxhin publik dhe ka alarmuar FMB me ato te famshmet PPP. Ka pra meriten kryesore te deshtimit total te qeverise Rama ne rrafshin ekonomik. Pikerisht per keto “arritje” eshte ngarkuar te drejtoje komisionin parlamentar te ekonomise. E rrahen mire para disa ditesh ne Kavaje socialistet atje ku kishte nje takim me ta.

  Reply to this comment
  • Zef Kastriot Gjergj Shpatari February 7, 15:43

   Vesi i Ardian Çelës edhe në qarqe, për të njëjtin tender, OSHEE-Fier jep 500 milionë lekë më tepër se OSHEE-Gjirokastër

   Modelin e korrupsionit me tenderët, që bënë Drejtori i Pëgjithshëm i OSHEE, Ardian Çela, po e zbatojnë dhe vartësit e tij, drejtorë të OSHEE në prefektuara (rajone), të cilët caktojnë çmimet e tenderëve, duke llogaritur edhe 20-30%-shin e fitimit për vehte e për shefin e madh të OSHEE.

   Sot, po publikojmë, skandlain e radhës, me vjedhjen e hapur që bëhet, nga 2 drejtorët rajonalë të OSHEE në Berat e Fier, nëpërmjet tenderit, për shërbimin e ruajtes së zyrave me polici private, ku të çudit fakti, se për të njëjtin tender, me të njëjtat kërkesa, numër rojesh e afat kohor, nga OSHEE Berat e Fier, caktohen fonde më të larta se OSHEE-Gjirokastër, me rritje çmimi 100 milionë lekë e 500 milionë lekë të vjetra me tepër, në favor të firmave të policive private.

   Ja çmimet e OSHEE-Gjirokastër

   Fondi limit, për 24 muaj shërbim me polici private, është: 54,628,501 (pesëdhjetë e katër milionë, gjashtëqind e njëzetë e tetë mijë, pesëqind e një lekë pa TVSH).

   Fondi limit për 1 vendroje, me sherbim 24 orë / mujor 276,413 26 lekë pa TVSH.

   Fondi limit për 1 vendroje, me sherbim 12 orë / mujor 127,452 41 lekë pa TVSH.

   Fondi limit për një vendroje, me sherbim 8 orë / mujor 85,279 16 lekë pa TVSH.

   Ja çmimet e OSHEE-Berat, 100 milionë lekë me tepër, se OSHEE Gjirokastër

   Fondi limit, për 24 muaj shërbim me polici private, është: 63,356,460 (gjashtëdhjetë e tre milionë e treqind e pesëdhjetë e gjashtë mijë e katërqind e gjashtëdhjetë lekë pa TVSH)

   Fondi limit 1 një vendroje, me shërbim 24 orë/ në muaj: 276,455.99 lekë pa TVSH.
   Fondi limit 1 një vendroje, me shërbim 12 orë/ në muaj: 125,466.27 lekë pa TVSH.
   Fondi limit 1 një vendroje, me shërbimi 8 orë/ në muaj: 84,129.16 lekë pa TVSH.
   Ja çmimet e OSHEE-Fier, 100 milionë lekë më tepër se OSHEE Berat dhe 500 milionë lekë më tepër se OSHEE

   Fondi limit, për 24 muaj shërbim me polici private, është: 103.733.920 (njeqind e tre milionë, shtatëqind e tridhjetë e tre mijë e nënteëqind e njëzetë lekë pa TVSH).

   – Fondi limit për 1 vendroje, me shërbim 24 orë/ në muaj: 269,824.26 lekë pa TVSH.

   – Fondi limit për 1 vendroje, me shërbim 12 orë/ në muaj: 122,791.09 lekë pa TVSH.

   – Fondi limit për 1 vendroje, me shërbimi 8 orë/ në muaj: 82,440.36 lekë pa TVSH.

   Reply to this comment
 2. Po ku i pate syte more enver qe e fute ne shtepi kafshen sali e na more ne qafe edhe ne February 7, 13:51

  Na beni nje analize dhe na thoni sa jane demet dhe vjedhjet ne keto 28 vjet dhe i krahasoni me ato te soc ne 50 vjet.
  Sa kafe ka pire nexhmija dhe sa ka famillja salija sllobodanka e sa meta munika
  Ju lutem krahasoni hajdutet e ketyre 30 vjeteve me ndertimet e 50 vjeteve,krimet e 30 vjeteve me 50 vjet,analfabetizmin shkollimin mjeksin ardhjen e salehut e co nga shpellat.
  Krahasoni enverin nga qyteti dhe shpellarin sali me shoket e tij.
  Krahasoni bllokmenet e djeshem me keta te sotmit….

  Reply to this comment
 3. Kris 1 February 7, 15:00

  Keto shkelje dhe abuzime ndodhin ne gjithe Afriken.Nuk ka gje per tu shqetesuar tha kryehorri

  Reply to this comment
 4. Miri February 7, 16:06

  A duhet njeri që të mbajë përgjegjësi për këto shpërdorime se po të kishte qënë njeri i thjeshtë nga populli sot do të kishte qënë në burg se trimëria e një shteti këtu duket kur ja merr shpirtin qytetarit të vet dhe duke mbrojtur hajdutët e shtetit që vjedhin me shkollë.

  Reply to this comment
 5. Mendimi jo profesionist February 7, 16:48

  Termi me i mire per keto mungesa eshte”Kane ikur ne drejtim te pa ditur”.Sa keq ,nuk po i gjejne dot.

  Reply to this comment
 6. Lili February 7, 20:27

  Duhet te pyetet ai guru mos di gje ku fluturuan paret…

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim