Demokracia, qeverisja, dhuna

May 15, 2019 11:21

Demokracia, qeverisja, dhuna

Prof. Fatos Tarifa

Gjendja e sotme politike në Shqipëri është sërish një katrahurë. Një gjendje sa absurde, aq edhe, në dukje, e pashpresë. Kjo gjendje të kujton vitet 1996-98, si edhe vitet më të afërt 2011 dhe 2017. Pavarësisht se zhvillimet apo ngjarjet e muajve të fundit nuk janë një replica e ngjarjeve të mëparshme, ato kanë një shkak të përbashkët—dobësinë e rendit demokratik dhe derivatet e tij: shkallën e lartë të korrupsionit, krimin e organizuar dhe një kulturë mosndëshkueshmërie të habitshme, e cila gjeneron vazhdimisht korrupsion dhe krim.

Jo armiq, por rivalë

Konflikti politik mes opozitës dhe qeverisë, ndërkohë që po afrojnë zgjedhjet lokale, ka hyrë në një rrugë pa krye, ku e vetmja alternativë e mundshme duket se është përplasja e dhunshme mes tyre, siç kemi parë të ndodhë muajt fundit. Asnjëra nga palët nuk epet. Asnjëra palë nuk e dëgjon tjetrën, madje as nuk e sheh si një mundësi të ulet me palën kundërshtare në një tryezë të përbashkët dialogu habermasian. Asnjëra palë nuk tërhiqet nga transheja e vet.

Duket se jetojmë në një “gjendje lufte”, ku pala kundërshtare nuk është rivali yt, por armiku yt. Konflikti ka marrë trajtën e një lufte politike për mbijetesë “a vdekje”! Për mbijetesën e ligjshme apo rrëzimin me dhunë, në mënyrë të paligjshme, të qeverisë aktuale, ekzistenca dhe veprimtaria e së cilës janë bërë shumë të vështira, por edhe për mbijetesën apo asgjësimin e opozitës aktuale, ekzistenca dhe veprimtaria e së cilës kanë ardhur në një pikë ku, nga kjo përleshje, ajo nuk mund të fitojë shumë, por mund të humbasë shumëçka.

Sido që të jetë, marrëdhëniet mes opozitës dhe qeverisë, në qorrsokakun ku ato kanë hyrë qysh nga fillimi i këtij viti, do të përcaktojnë nëse demokracia e brishtë shqiptare do të njohë një kthesë tjetër të madhe prapa, apo nëse ajo do të avancojë drejt konsolidimit të saj. Përfaqësues të opozitës, të cilën Sali Berisha vazhdon ta tërheqë për hundësh, janë shprehur hapur madje se, për ta, në këtë luftë me qeverinë e Edi Ramës (së cilës s’ka mbetur epitet pa i vënë), nuk ka kthim prapa.

A do të “vdesë” opozita në “shesh të burrave”, apo ajo do të tërhiqet nga kjo formë lufte për t’u riorganizuar e për t’u përgatitur për një fitore elektorale të ardhshme?

Legjitimiteti si atribut dhe retorikë

Secila palë, kryefjalë të retorikës së saj ka legjitimitetin politik, pra të drejtën dhe autoritetin për të qeverisur vendin. Legjitimiteti është ai koncept bazë, mbi të cilin mbështeten—dhe përmes të cilit justifikohen—pretendimet e çdo partie politike e të çdo drejtuesi shteti për të qeverisur vendin. Për Weber-in, siç dihet, legjitimiteti është ajo cilësi që e konverton pushtetin (Macht) në autoritet (Herrschaft) dhe, për këtë arsye, krijon si “obligimin për t’u bindur”, ashtu dhe “të drejtën për të sunduar”. Në vija më të përgjithshme, legjitimiteti nënkupton konsensusin popullor, i cili gjen shprehjen e vet në procesin e zgjedhjeve të lira.

Qeveria e z. Rama insiston se ajo është tërësisht legjitime, ngaqë Partia Socialiste fitoi shumicën e votave në zgjedhjet parlamentare të vitit 2017 dhe, kësisoj, gëzon të drejtën legjitime të qeverisë vendin. Partitë opozitare, që tashmë e kanë braktisur parlamentin dhe “betejën” e tyre politike e zhvillojnë në rrugë, pretendojnë se Partia Socialiste mbeti në pushtet me votat e vjedhura të qytetarëve dhe, për këtë arsye, qeveria socialiste është ilegjitime.

Është e vështirë të duash ta shpjegosh këtë situatë duke iu referuar teorisë mbi demokracinë. Gjithsesi, kjo teori, veçanërisht koncepti weberian mbi legjitimitetin, i aplikuar për format postdiktatoriale të qeverisjes, ndihmojnë për të kuptuar se e vërteta, në një konflik politik si ky që përjetojmë në Shqipërinë e sotme, nuk është e s’mund të jetë vetëm në anën e njërës palë, edhe pse njëra palë mund të ketë më shumë të drejtë sesa tjetra.

Fjala kyç në teorinë mbi demokracinë është e drejta e barabartë e qytetarëve që, përmes një procesi elektoral të rregullt, pa frikë, të paintimiduar dhe në mënyrë të fshehtë, të zgjedhin përfaqësuesit e tyre në organin më të lartë ligjvënës, si dhe në organet e qeverisjes lokale. Parlamenti që formohet në këtë mënyrë, mbi bazën e vullnetit të lirë të zgjedhësve, i jep mandat një qeverie të shumicës dhe e legjitimon atë që të drejtojë punët e shtetit, në përputhje me interesat kombëtare dhe me programin politik të partisë apo të partive politike që ka(në) marrë shumicën e votave, por duke respektuar të drejtat e partive në pakicë dhe të elektoratit që ato përfaqësojnë.

Me fjalë të tjera, sovraniteti i popullit për të mbrojtur interesat e veta e për të vendosur mbi fatet e vendit i besohet kështu një qeverie që formohet nga partia, ose partitë që ka(në) fituar shumicën e votave në zgjedhje të përgjithshme. Ky është parakushti i të gjithë kushteve që e bëjnë një sistem demokratik përfaqësues dhe legjitim. Siç vë në dukje Adam Przeworski, “demokracia është një sistem, në të cilin partitë humbasin zgjedhjet. Ka parti: ndarje interesash, vlerash dhe opinionesh. Ka konkurrencë të organizuar mbi bazë rregullash. Ka edhe fitues dhe të humbur periodikë”.

Procesi elektoral

Pretendimet e opozitës për të mohuar karakterin legjitim të qeverisë socialiste janë dy: procesi elektoral i parregullt, që i mbajti socialistët në pushtet pas katër vitesh qeverisjeje, dhe mënyra e qeverisjes së tyre. Për opozitën, procesi elektoral, i ndikuar nga “paratë e drogës” dhe krimi, nuk mundi të garantonte zgjedhjen e lirë të përfaqësuesve të popullit sipas vullnetit të tij dhe, ipso facto, çoi në formimin e një parlamenti me një legjitimitet të dyshimtë dhe të një qeverie ilegjitime.

Socialistët, me të cilët në këtë rast bashkohet edhe autori i këtyre radhëve, këmbëngulin se zgjedhjet e vitit 2017 ishin më të mirat që janë organizuar në Shqipëri deri më sot dhe, përgjithësisht, u vlerësuan si të tilla thuajse nga kushdo. Ato, madje, nuk u kontestuan as nga partitë opozitare, edhe pse, për vetë këto parti, zgjedhjet e atij viti shënuan një disfatë politike të rëndë.

Partitë opozitare kryesore (Partia Demokratike dhe Lëvizja Socialiste për Integrim—sepse “partitë” e tjera, që sot janë në opozitë, vështirë se meritojnë të cilësohen parti politike; ato janë parti-kryetar, parti-familje, parti-fantazmë, parti pa ide, parti pa program, parti pa anëtarë)—pra dy partitë kryesore të opozitës, pretendojnë se farsa elektorale që u luajt në zgjedhjet e 2017-ës u kuptua prej tyre më vonë, kur, sipas tyre, u bë e qartë se, në disa zona elektorale, shitblerja e votës e kishte deformuar procesin elektoral.

Thellësisht të dëshpëruara nga disfata e tyre, disi të përçara, të braktisura nga një pjesë e elektoratit të tyre dhe pa një perspektivë shpresëdhënëse për t’i kompaktësuar radhët e tyre për fitoren e ardhshme elektorale, partitë opozitare ngritën alibinë e humbjes në zgjedhjet e vitit 2017: Rama i vodhi zgjedhjet dhe duhet të ikë. Qeveria duhet të bjerë! Duhen bërë zgjedhje të parakohëshme, të organizuara nga një qeveri tranzitore! Sikur një qeveri tranzitore, që me çdo gjasë nuk mund të jetë më e mirë sesa qeveritë që kemi njohur deri më sot, përderisa ajo do të krijohet nga po të njëjtët drejtues të partive politike, të ishte një zgjidhje gati hyjnore për problemet tona dhe të garantone rregullsi absolute në zgjedhje të parakohshme.

“Rama ik!” u bë dhe mbetet kërkesa kryesore e qëndrimit dhe e aksionit politik të opozitës, fillimisht në parlament dhe, më pas, jashtë tij, në protesta të shumta e jo pak herë të dhunshme. “Duam zgjedhje të reja lokale e parlamentare me një qeveri pa Edi Ramën!”.

Rregullat e lojës

Le ta mbajmë arsyetimin tonë për një çast këtu. Pa Edi Ramën!

Por, së pari, shtrojmë pyetjen: A është e arsyeshme, e drejtë dhe e legjitimuar kërkesa e opozitës për zgjedhje të parakohshme parlamentare? Unë mendoj se jo. Zgjedhjet e përgjithshme periodike janë rregulli i parë në çdo demokraci. Të kërkosh zgjedhje të parakohshme, kur këtë nuk e justifikojnë rrethanat e kohës e të vendit, do të thotë të kërkosh mosrespektimin dhe prishjen e rregullave të lojës. Dhe, pa rregulla, nuk ka demokraci.

Rrethanat e sotme, pavarësisht temperaturës së lartë politike në vend, nuk e justifikojnë kërkesën e opozitës për zgjedhje të parakohshme, së paku për dy arsye: Së pari, parregullsitë e procesit elektoral në zgjedhjet e vitit 2017 nuk ishin një dukuri e re—dhe nuk janë një dukuri vetëm socialiste—dhe as një dukuri e përgjithshme. Së dyti, “votat e vjedhura”, të cilat janë konstatuar post factum dhe vetëm në pak qarqe, nuk kanë mundur që ta deformojnë rezultatin përfundimtar të atyre zgjedhjeve, të cilat Partia Socialiste i fitoi bindshëm. Edhe pse votuesit e PS-së nuk morën asnjëherë një duartrokitje nga drejtuesit e saj, ata, edhe pse në shumë raste të zhgënjyer nga praktika qeverisëse e partisë së tyre, kanë vazhduar ta mbështesin atë.

Bëj përsëri pyetjen: a kanë të drejtë partitë opozitare të kërkojnë largimin e kryeministrit aktual nga detyra dhe krijimin e një qeverie tranzitore që të përgatisë zgjedhje të parakohshme? Nëse zgjedhjet e parakohshme nuk janë bërë të domosdoshme, atëherë nuk është e nevojshme, për arsyet që thotë opozita, as largimi i kryeministrit. Nga pikëpamja legale-racionale, siç do të argumentonte Max Weber, roli i tij drejtues në krye të qeverisë socialiste është i legjitimuar. Kryeministri aktual është kryetari i Partisë Socialiste, e cila ka fituar zgjedhjet e përgjithshme dhe ka shumicën e vendeve në parlament. Rregullat në fuqi legjitimojnë pozitën e tij në krye të qeverisë. Por, të mos harrojmë, siç thoshte Gëte se, ndërsa “të sundosh është e lehtë, të drejtosh një qeveri është e vështirë”.

Mënyra e qeverisjes dhe kritikat për të

Më lejoni të sqarohem më tej. Nëse argumenti i opozitës është një casus omissus për pretendimet saj mbi karakterin ilegjitim të qeverisjes së z. Rama dhe për kërkesën e saj që ky i fundit të dorëhiqet nga detyra e kryeministrit, opozita ka në dorë—nëse ka dhe aftësinë—që të argumentojë përse mënyra e qeverisjes së z. Rama, pra jo qënia e tij per se në krye të qeverisë, mund ta ketë delegjitimuar praktikën aktuale të qeverisjes së tij. Sepse, pavarësisht rëndësisë që kanë programet që i paraqiten elektoratit nga partitë politike që konkurrojnë të marrin rolin drejtues në shtet dhe në jetën e shoqërisë, programet në vetvete nuk gjenerojnë legjitimitet për qeverinë që formohet pas fitores në zgjedhjet. Legjitimiteti i një qeverie buron nga praktika aktuale e qeverisjes së saj.

Juan Linz dhe Alfred Stepan, dy ndër figurat më të shquara të teorisë mbi demokracinë, vënë në dukje se asnjë qeveri nuk mund të quhet demokratike apo legjitime “nëse drejtuesit e saj nuk qeverisin në mënyrë demokratike”. Sipas tyre, “në qoftë se një ekzekutiv, i zgjedhur lirisht, shkel kushtetutën, dhunon të drejtat e individëve e të pakicave, nëpërkëmb funksionet legjitime të legjislativit dhe, në këtë mënyrë, nuk drejton brenda kuadrit të shtetit ligjor, një regjim i tillë nuk është demokraci”.

A mund të thuhet kjo për qeverinë e drejtuar nga z. Rama dhe—përtej sloganeve të protestave të saj—a ka opozita e sotme mundësi që ta provojë këtë dhe, bashkë me të, humbjen ose mungesën e legjitimitetit të saj. Ky është thelbi i çështjes dhe ky duhet të jetë objekti i kritikës dhe i luftës politike në një vend demokratik. Kjo kritike dhe kjo luftë bëhen në parlament e jo në rrugë.

Personalisht mendoj se, pavarësisht meritave dhe arritjeve në mandatin e parë të qeverisjes së tij, metoda dhe praktika qeverisëse e z. Rama gjatë dy viteve të fundit ka ngjallur e vazhdon të ngjallë shumë zhgënjime. Natyrisht, nuk është aspak me vend që, për të karakterizuar sistemin e sotëm të qeverisjes në Shqipëri, të përdorim shprehjen oksimoronike “demokraci autoritariste” (authoritarian democracy). Një cilësim i tillë do i shkonte fare mirë për shtat qeverisjes së z, Berisha në vitet e parë të tranzicionit demokratik. Sidoqoftë, mënyra e qeverisjes së z. Rama dhe vetë ai mund të kritikohen në shumë aspekte, që kanë të bëjnë me autoritarizmin e tij dhe mungesën e frymës së kolegjialitetit në qeverisjen e vendit, me monopolizimin thuajse të të gjitha funksioneve të shtetit e të administratës së tij, dhe shumë herë me mospërfilljen e opinioneve të ndryshëm apo të kundërt dhe, sidomos, me mosdëgjimin e zërave që vijnë nga qytetarë të pakënaqur, simpatizantë ose jo të Partisë Socialiste, me antagonizmin shpesh herë të pajustifikuar ndaj opozitës dhe mënyrën konfliktuale në komunikimin dhe në marrëdhënien me të, me pavendosmërinë për t’u shkuar deri në fund disa prej reformave shumë të rëndësishme që qeveria e tij ka nisur, me mungesën në mjaft raste të transparencës në marrjen e vendimeve të rëndësishme që kanë të bëjnë me interesa jetike të qytetarëve, pavarësisht aparencës dhe narrativës së përdorur. Z. Rama dhe kushdo tjetër që merr përsipër përgjegjësinë e madhe për të drejtuar punët e shtetit duhet të dijë se një drejtues shteti është ajo çfarë ai bën, jo ajo çka ai thotë.

Për të gjitha sa vura në dukje më sipër dhe për defekte të tjera në veprimtarinë e kryeministrit Rama, siç i perceptoj unë—nga pozitat e një sociologu të politikës dhe të një përkrahësi të Partisë Socialiste—opozita mund të thotë fjalën e saj dhe të kërkojë llogari dhe vënien para përgjegjësisë. Kjo është detyra e opozitës. Ky është misioni i saj në çdo vend demokratik. Madje, kjo është një detyrë jo vetëm e opozitës, por edhe e grupit parlamentar të Partisë Socialiste që e ka votëbesuar kabinetin qeveritar të z. Rama, si dhe e anëtarësisë së PS-së dhe e masës së gjerë të elektoratit që e kanë votuar atë.

Partitë opozitare nuk kishte asnjë arsye që ta braktisnin parlamentin. Edhe pse të dëshpëruara dhe pa shumë shpresë në fitoren elektorale të radhës, ato mund e duhej të kishin qëndruar në parlament për t’ia bërë më të vështirë punën një qeverie, të cilën e konsiderojnë të korruptuar e të lidhur me krimin, për të fituar kredibilitet në masat e popullit dhe për ta afruar perspektivën e drejtimit të qeverisë nga ana e tyre.

Zgjedhjet dhe legjitimiteti

Linz dhe Stepan sërish na kujtojnë se çështja e legjitimitetit mund të mos ketë kurdoherë shumë rëndësi për regjimet jodemokratikë, por ajo ka një rëndësi teorike dhe politike themelore për demokracinë. Më sipër, unë e trajtova çështjen e legjitimitetit të lidhur ngushtë me zgjedhjet e lira, por, për të shmangur çdo keqkuptim, dëshiroj të vë në dukje se, edhe kur arrihet demokratikisht, përmes zgjedhjeve të lira, legjitimiteti i një sistemi politik, ose i një qeverie, nuk mund të konsiderohet i mirëqenë, ose tërësisht dhe përfundimisht i arrirë vetëm nga rezultati i zgjedhjeve. Me këtë pohim vij në një çështje tjetër të rëndësishme, që ka të bëjë me raportin mes procesit elektoral dhe zgjedhjeve legjislative, nga njëra anë, dhe, nga ana tjetër, me karakterin legjitim të një qeverie të dalë nga këto zgjedhje, ose të një mënyre të caktuar drejtimi të shtetit.

Demokracia nuk mund të kuptohet dhe të ekzistojë pa zgjedhje të lira. Sado të papërsosura që të jenë zgjedhjet në një vend (dhe zgjedhje të përsosura nuk ka pasur askund dhe vështirë se mund të ketë), ato kanë një efekt pozitiv të rëndësishëm për demokracinë. Megjithatë, edhe pse zgjedhjet janë kushti i parë i demokracisë, ato nuk janë i vetmi kusht. Përkufizimi i demokracisë si një formë qeverisjeje që buron nga zgjedhjet e lira është, në fakt, një përkufizim minimalist dhe/ose procesualist, të cilin, në mënyrë klasike, e ka formuluar Joseph Schumpeter, në veprën e tij të famshme Kapitalizmi, Socializmi dhe Demokracia (1942). Pasi e përkufizon demokracinë si “një metodë politike” dhe si “një tip i caktuar organizimi institucional për të arritur në vendime politike-legjislative dhe administrative”, Schumpeter ofron definicionin e tij të njohur mbi “metodën demokratike”, me çka ai kupton “atë organizim institucional për arritjen në vendime politike, në të cilin individët [dhe partitë] vendosin përmes një lufte konkurruese për votën e popullit”.

Sado demokratike e të lira të jenë zgjedhjet, ato, në asnjë vend nuk “prodhojnë” imediatisht dhe domosdoshmërisht legjitimitet për një qeveri të re. Zgjedhjet e lira shërbejnë vetëm si një parakusht për një legjitimitet të përkohshëm, të cilin mund ta quajmë “protolegjitimitet”, ose “legjitimitet elektoral”. Edhe pse një legjitimitet i tillë, i përkohshëm, rezulton nga një marrëveshje kushtetuese, ai ka nevojë të provohet në procesin e qeverisjes për një kohë relativisht të gjatë, në mënyrë që të konsolidohet e të konsiderohet si legjitimitet i vërtetë, i bazuar në konsensusin e qytetarëve.

Me fjalë të tjera, zgjedhjet e lira krijojnë vetëm premisat për legjitimimin e një qeverie, por nuk garantojnë funksionimin demokratik apo legjitimitetin e saj. Sepse demokracia nuk është thjesht ose vetëm zgjedhje, as nuk është një ngjarje e një dite të vetme. Demokracia është një proces; zgjedhjet e lira janë vetëm fillimi i këtij procesi.

Parlamenti dhe lufta politike jashtë tij

Kritikat dhe lufta politike e partive opozitare ndaj qeverisë së z. Rama mund të përqendroheshin pikërisht në këtë drejtim. A është legjitimuar kjo qeveri, e dalë nga zgjedhjet e vitit 2017, në procesin e qeverisjes së vendit? Nëse po, në ç’masë është legjitimuar (sepse legjitimiteti është gjithnjë një çështje mase) dhe nëse jo, pse? Çfarë nuk ka bërë qeveria e z. Rama? Çfarë nuk ka bërë mirë, ose nuk ka bërë mjaftueshëm për të legjitimuar besimin e qytetarëve për administrimin e interesave e të fateve të tyre? Çfarë ka bërë keq dhe pse?

Siç vura në dukje më sipër, në çdo vend demokratik, këto kritika ndaj qeverisë dhe kjo luftë politike për një alternativë më të mirë qeverisëse bëhen në parlament. Ju mund të thoni, ashtu si dhe unë, se ky parlament që kemi—si dhe ai që kishim dy, gjashtë, dhjetë apo njëzetë vite më parë—na ka zhgënjyer shumë për cilësinë e njerëzve të zgjedhur dhe punën e tyre. Dikush mund të thotë (dhe unë kam dëgjuar njerëz që thonë) se parlamenti ynë është një “parlament prostitutash”. Unë nuk dua ta besoj këtë, por nëse është vërtet kështu, atëherë, bashkë me  P. J. O’Rourke duhet të pranojmë se, në një demokraci parlamentare, prostituta jemi të gjithë ne që i votojmë ata.

Sido që të jetë—dhe fatkeqësisht—opozita shqiptare nuk është më në parlament. Ajo është në rrugë dhe shpesh herë e paaftë që të kontrollojë sentimentet, zemërimin dhe veprimet e dhunshme të masës së qytetarëve që e mbështesin opozitën në protestat e saj. Leon Trotski, vetë një anarkist, pohonte se, për anarkistët dhe gjysmëanarkistët, “bojkotimi i institucioneve parlamentare diktohet nga nevoja për të mos e shfaqur dobësinë e tyre para masave në një provë zgjedhjesh”.

Protesta politike në rrugë e në sheshe publike, kur ajo është paqësore dhe ka një objektiv të qartë, është, pa dyshim, një mjet dhe një taktikë e ligjshme—dhe në shumë raste e dobishme. Dhuna, nga ana tjetër, në kushtet e një shoqërie që mundëson zgjidhjen në rrugë paqësore të problemeve të saj, është e pajustifikuar. Në Shqipërinë e sotme, sado që flitet për ndryshimin e sistemit aktual të qeverisjes, dhuna nuk mund të shërbejë, siç thoshte Marksi, si “mamija e një shoqërie të vjetër që është e mbarsur me një shoqëri të re”.

Protestat e dhunshme dhe “lufta në rrugë” krijojnë një kulturë politike jodemokratike dhe një precedent negativ, që mund të përsëritet, siç ka ndodhur shumë herë në Shqipëri gjatë këtyre 30 viteve të fundit. Dhuna, nëse ajo nuk pengohet, ka prirjen të prodhojë më shumë dhunë.

Dhuna dhe qytetërimi

Dhuna ose mungesa e saj janë shprehje e shkallës së qytetërimit të një kombi. Sa më shumë dhunë, aq më pak i qytetëruar është një komb. Dhuna rrezikon të zëvendësojë format demokratike të bashkekzistencës e të konkurrencës për votën e qytetarëve dhe drejtimin e vendit në interes të popullit me anarkinë politike, pasigurinë dhe vazhdimësinë e kulturës së dhunës, që e bëjnë më të vështirë gjendjen ekonomike, politike e shoqërore të vendit dhe më të largët perspektivën e integrimit të tij në komunitetin e popujve europianë.

Adam Michnik ka theksuar se “ata që nisin të sulmojnë bastijat do të përfundojnë duke ngritur bastijat e tyre”. Në Shqipëri kjo është provuar mëse një herë. Ka ardhur koha që të mësojmë nga gabimet e historisë sonë dhe të mos i përsërisim ato.

May 15, 2019 11:21
Komento

36 Komente

 1. L.H May 15, 11:44

  FJALA ‘DEMOKRACI’ ESHTE SINONIM I FJALES ‘POPULL’ OSE ‘SHUMICE’ !

  KUR THUHET DEMOKRACI NENKUPTOJME POPULL SHUMICE NDERSA TI DHE TERE TJERE FEVZI-NGJELA-LESI -LUBONJA-ALABAKERI VAZHDONI SI ‘GREVETHYES’ NE SHERBIM TE KRIMIT SI TE INKRIMINUAR QE TE PROPOGANDONI ‘QENJE’ APO ANTINJERI 30 VJET ME SHPREHJEN:

  ‘Kur themi demokraci nenkuptojme Sali-parti-parlament gjyqesor-prokurori-Shqiperi??!!Popullin e trajtoni koke palare ose bagreti!

  NE 30 VJET KUR KA QENE POPULLI NE PUSHTET E SI ESHTE PERFAQESUAR KUR DHE NE VENDET ME TE HUMBURA TREGUES I DEMOKRACISE ESHTE SISTEMI ZGJEDHOR KU POPULLI DIREKT OSE INDIFREKT PERFAQESOHET NE PARLAMENT DUKE PERDORUR VOTEN E TIJ SI E V ETEMJA ARME NE DUART E TIJ!????

  Reply to this comment
  • Limani May 15, 21:49

   More LH ,
   Sikur e ke gabim , more . Fjala demokraci ka brënda dy fjalë : demo- popull
   kraci – pushtet
   Pra demokraci , e thënë shqip = pushtet i popullit
   Hë , si thua ?

   Reply to this comment
 2. Hera May 15, 11:54

  Respekte Profesor.
  I ke vene pika mbi I.
  Faleminderit,
  Hera

  Reply to this comment
  • Komunisti May 15, 14:22

   Ku Ishim ? Hic Gjekundi ! Asgje Te Re Nga Albanistani,
   “Legjitim” Vrasesish,nga e Djeshmja”Legjitim” Vagabondesh Nga e
   Sotmja.Same Old Story

   Reply to this comment
 3. iluministi May 15, 12:12

  Prof. Pajtohem plotesisht me gjithe sa pohoni dhe argugmentoni.
  Ne thelb: Demikracia eshte proces – zgjedhjet jane parakusht i legjitimitet, i cili merr jete (ose jo) permes suksesit (ose jo) te cilesise se qeverisjes.
  Nderkaq – ndoshta gaboj – ju pershkruani kornizen teorike te legjitimitetit e cila, sipas meje, rendit sakte karakteristikat e te qeverisurit ne menyre demokratike (ose jo) te nje shteti. Nderkaq, per mua, kjo eshte aspekti formal i gjësë. Ne thelb, gjithe sa ju argumentoni drejt, ngrihet mbi raportin ekonomi – politike. Ndoshta, jo padija per sa shkruani ju e opozites – por shkaqet / interesat eknonomike jane ato qe po deformojne rrjedhen e jeten tone quazi demokratike. Tabloja e pershkruar nga ju – mendoj – do ta arrinte qartesi dhe bindje me te madhe, nese do te artikulohen fillimisht keto shtysa objektive (interesat dhe nxitesit ekonomike). Nese keshtu, do te kuptohej shume te thelle dhe me sakte, perse aktoret kryesore ne kete peshjtellim politik – te themi per ilustrim, Berisha, Meta, Basha e me rradhe – citojne me te madhe vetem legjitimitetin, cilesine e qeverisjes, parregullsite ne zgjedhje etj., dhe i kane bere keto kuaj beteje, duke fshehur pikerisht raportin ekomomi – politike.
  ju uroj per kontributin dhe deshira ime do plotesohej me tej, nese e zgjeroni rrethin e kerkimit tuaj, edhe me tej.

  Reply to this comment
 4. Arli pwrmet May 15, 12:18

  Ahhh nuk eshte ushqim per mendje te babezitura hajdutesh kjo o Fatos.
  Ne jemi vend i bekuar me njerez te mallkuar.
  Djalli duhet rifutur n shishe

  Reply to this comment
 5. syri May 15, 12:47

  Respekt Z.Tarifa! Por me duhet te them se e ke komentuar shume ceket! ktu nuk behet fjale pozit-opozite! Ketu behet fjale per Sali Vicidol Berishen! Hajdut spiun dhe vrases! Te tjerat jane fjale imzot! Fjale! Saliu bashke me Liken po destabilizojne Shqiperine qe t’i shpetojne burgut! Artikulli juaj eshte fjale imzot! S’ka opozite ka vrases! Sigurisht edhe Rama ka gabimet e tij por ne kete situate kur Saliu me Meten i kerkojne koken eshte e qarte qe nuk behet fjale per politike behet fjale per krim! Ka ardhur koha qe kush ka bere krime,e dime te gjithe ae sala dhe likja kane bere,te dalin para drejtesise! Pastaj me rradhe kush e “meriton” te shkoje atje ku e ka vendin! Edhe Z.Tarifa i bente elozhe Enverit por nuk beri krime!

  Reply to this comment
 6. HOMORA May 15, 13:36

  per gazetarin e ketij pershkrimi analitik po i referoj te lexoje:
  https://books.google.fr/books?id=L0cUAAAAYAAJ&pg=PA3&source=kp_read_button&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

  Qe te kuptohet me qarte se POPULLI eshte ai qe vendos per jeten e tij.E jo te zgjedhurit nga POPULLI zgjedhes.

  Reply to this comment
 7. Gezimi May 15, 13:57

  Botoni shkrimin e sotem qe ka botuar dhe gazeta Panorama, marre nga e perditshmja me e madhe gjermane BILD. Aty flitet gjere e gjate per qeverisjen e Rames dhe Ramen vete. Botojeni, botojeni se ka me vlere se pllaquritjet e Tarifes.

  Reply to this comment
  • Tosi dhe Bushati May 15, 14:48

   O gezimi komentues! Gazetat paguhen per artikujt qe botojne dhe jo se ato jane dakort cfare botojne! Eshte ekonomi tregu! Por ne shikojme Shqiperine vete me syte tane! Saliu me liken duan te shpetojne nga burgu! Edhe Rama po ashtu! Ndryshimi eshte qe Rama nuk ka vrare e Saliu ka ndyer duart me gjak!

   Reply to this comment
  • s.g. May 15, 14:56

   Gazeten bild botoni edhe fotot që gazeta bild boton për ditë ajo është gazetë ala Arian Çeni

   Reply to this comment
   • Gezimi May 15, 20:12

    Nga qe po kerceni perpjete kuptova se e pasket lexuar shkrimin e gazetes BILD nga me te medhate e Europes botuar ne Panorama. Rrini tani me pllaquritjet Tarifes perzene nga Amerika per hajduteri kur qe ne ambasade atje.

    Reply to this comment
 8. ETHEM LALAJ May 15, 14:29

  ARTIKULL I MIRE,ME SHUME TEORIK DHE AJO QE KA SHUME RENDESI ESHTE:
  -NE KTO 3O VJET QEVERISJEJE,TE MAJT E TE DJATHTE,KUSH KA PUNUARE PER POPULLIN,VENDIN E KUSH PER PASURIMIN E TIJ.D I T A SHPESH KA BERE ME TE MIREN.
  -JU SI ANALIST I MIRE NE D I T A DUHET TA BENI KETE.PSE NUK E BENI ?,NUK E DINI ?,NUK DONI? APO KENI FRIK TA BENI.!ATHERE PO UA SHPEGOJ UNE PESIONISTI MESADI.
  -NE TE GJITHA QEVERIT DERI SOT ME MIRE KA PUNUARE KM RAMA.SEPSE:
  .QEVERIA E PD 1992 NEN TUTELEN E SALIUT SHKATERROI TE GJITHE EKONOMIN E VENDIT TE NDERTUAR NE SOCIALIZEM.DHE TASHME ULURIN PSE NUK PUNOJNE NJERZI.KU TE PUNOJNE ?
  .ME PRETEKSIN E LEVIZJES SE LIRE TE NJERZVE POPULLATA BRAKTISI TROJET E TYRE DHE ZAPTOI PRONAT E TE TJEREVE DUKE KRIJUARE NJE KATEAURE TE VERTET NE ELEMINIMIN E NJRI-TJETRIT,KU JAN VRARE MBI 2000 NJERZ.
  .LIGJI 7501 ISHTE ABSURD
  DHE VAZHDON TE JET I TILLE.
  .LEJOI FIRMAT PIRAMIDALE NJE KATRAURE E VERTET KU POPULLI SHKOJ PAS SI NE 1938.
  .VURI NE SISTEM VJEDHJEN E ZGJEDHJEVE,KU 1996 U BE TMERRI NE VJEDHJEN E ZGJEDHJEVE ME DHUNE.DHE UNE QE PO SHKRUAJ JAM FUTUR NE BURG SE NUK FIRMOSJA PROÇESIN E VOTAVE NE FAVOR TE FALANGAVE SALISTE.DHE HAJDUTET E VOTAVE U SHPERBLYEN ME LEKE E PASURI PRRALLORE.
  .PD ABUZOJ ME TAKSAT,KU NE SHKODER E GJETK PAGUANIN DRITA E UJI VETEM 15-20 % E POPULLIT.NDAJ VERIORET DUAN ME SHUME RRUMPALLHANEN SB.ETJ.DHE KJO NE DEM TE BUXHETIT PER TA LEN POPULLIN PERJETSISHT FUKARA SIÇ PO NGELET,DUKE VAZGDUAR ME SHKATRRIME.
  -KRIJOI NJE KATEAURE TE VERTET ME DREJTESINE ME KURSIN 6 MUJOR TE PLEPAVE,KU KTA DUKE RJEPUR POPULLIN U PASURUAN VET DHE ATA QE I EMRUAN.KJO KERKON NJE ANALIZE RE THELLUARE…!
  -DHE VIJME TE KM RAMA.
  .NE 6 VJET KA BERE ME SHUME SE TE GJITHA QEVERIT TE M+D TE MARRA SEBASHKU.E RRITI EKONOMIN NGA O,NE 4.5 %.SHLEU BORXHET E PRAPAMBETURA SALISTE.
  .KA BERE INVESTIME CILSORE.TE MOS HARROJME STADJUMET ELBASAN,SHKODER,ARENA NE TIRANE,NE PERFUNDIM RRUGEN E ARBRIT,BAYPASET VLORE E FIER NE PERFUNDIM TE LENA NGA SALIU.RR.TIRANE-ELBASAN,ETJ,ETJ.POR AJO QE PASH ME “BUNKARD 1,2” USHTE FANTASTIKE.DHE VETEM EDI RAMA ESHTE ME MENDJE PJELLORE PER KETE VEND..!
  -SA PER VJEDHJEN E ZGJEDHJEVE NE 2017 QE NGRE OPOZITA PO JU SQAROI:
  .DISA SMS TE BERA NGA KOMISIONERET APO DROGAXHIJT NE DURRES,DOSJA 339 QE KERKONIN LEKET E PUNES SI KOMISIONER …,I MORI TE NJE PREKUROR SALIST GAZETARJA KLODI E NEWS24 DHE I DERGOI TE V.O.A E ELEZ BIBERAJ DHE KY I NXORI NE GAZETE.KTE GAZET E TUND BERISHIZMI SI VJEDHJE TE SHEKULLIT NGA EDI RAMA,KU DREJTESIA NUK KA FOLUR ENDE.KY MASHTIM U BE SHKAS QE SALIU I MORI PAS VETIU DEPUTETET E PD+LSI DHE I NXORI NE AKAND PER TURPIN E TIJ DUKE U BERE GAZI BOTES.
  -S’FUNDI:KERKESA “RAMA IK” BEHET SE RAMEN NUK E MUNDIN DOT ME ZGJEDHJE DHE SE ESHTE I GJAT 1.98 CM.POR JO SE KA VJEDHUR ZGJEDHJET.TE META TE TJERA KA PLOT.POR RAMA NUK KA VRARE KERKEND SI SALIU E LULI,SADO QE PROTESTAT E PD KANE QENE TE DHUNESHME SAQE KAN ÇUDITUR BOTEN DEMOKRATIKE.DHE QELLIMI KA QENE..QE EDHE RAMA TE VRISTE NDOJNE PER TE BARAZUAR 21 JANARIN.POR JO.RAMA ESHTE PAQSOR,PUNETOR,VIZIOBAR DHE E DO POPULLI,BE+SHBA..PER REFORMAT E BERA..! DHE MBI TE FMGJITHA…TE NE SHUMICA E POPULLIT ESHTE FUKARA,I MAJT,NDAJ PD PERFAQSON VETEM 15,20,30 % TE POPULLIT DHE NUK KA PER TE FITUAR KURRE PA VJEDHUR VOTAT.DHE ME QE NUK FITON DOT ME ZGJEDHJE,PO THUR SHPIFJET E RADHES TE TIPIT B A B A L E.
  -PD DUHET TE REFORMOHET PA SB,LB SI VRASES TE 21 JANARIT,ETJ,DHE TE PERGATITET PER 2021.Te fala nga Fieri,jo anonim.

  Reply to this comment
 9. lerim May 15, 14:35

  Toso, ik shiti ne ndonje leksion ne klasat bosh keto pordhe me rigon. Se as studentet nuk jua pjerdhin me teorite boshe dhe pa vlere.
  Thuaje me gojen plot qe Ramuti ia vjedhur dhe po vjedh aq shume, sa i jep te drejte horrave te PDse te pretendojne pushtetin. Llogjika eshte e thjeshte: kur Partia ne pushtet, pse te mos kete rotacion?
  Nga ana tjeter kush i hedh benzine zjarrit pervec Berishes?
  Edi Rama.
  Edi Ramiu mori persiper te pasuroje koncesionaret ne kurriz te masave. Cfare ndodhi ne Kukes?
  Per interes te kujt?
  Nuk eshte vete Edi Ramuti qe dhunoi banoret e Kukesit, pse me te drejte protestuan kunder nje tarife te paligjshme?
  Une jam socialist me bindje dhe u revoltova nga taksa e Ramutit. Jo vetem doja ta digjja traun e koncesionarit, por doja ta digjja dhe Ramen brenda. Imagjinoni cfare ndien nje kukesian qe rruga i kalon nga shtepia e tyre, dhe per kete detyrohen te paguajne ata..
  Urrejtjen e ka pak Rama.
  Aq me keq kur i mori dhe naten si kacak me tanke.
  A nuk jane fatura per tu paguar keto nga qeveria e Ramutit?
  Cfare kujtojne shqiptaret se duhet te shqepet ne dru Kukesi qe te behet xhirua rehat ne Tirane?
  Po banoret e Astirit kush i nxorri me dhune nga shtepite?
  Per interes te kujt? Te sportelistit te Unazes?
  Dolen ne shesh vjedhjet galopante te tenderave te Unazes dhe doli dhe arsyeja perse Ramuti po e nderton unazen. Jo per banoret e Tiranes, por per te mbushur llogarite e tij ne Cayman.
  Per te pasuruar Gjiknurin qe kujton se milionat e eurove ka te drejte ti vjedhe se ja bekon guruja, per te pasuruar Arben Ahmeten qe cdo dege te ekonomise e ka bere pazar per xhepin e tij dhe te koncedioneve.
  Cili popull do tha falte kete maskarade Ramutit? Dhe aq me teper kur te prekurit nga keto vjedhje me vendime shteterore te Ramutit jane demokratet.
  Si mendon Ramuti, se paska te drejte te veproje ne menyren me harbute per te vjedhur me anen e dhunes shteterore, dhe duke i bere mbrojtjen me banale, sic e beri ne rastin e Unazes, te mos kete fare prishje qetesie? Si mendon Ramuti, se turmat qe dhunoi duhet te ndjejne detyrim moral ta lene te qete te shetise rrugeve te Tiranes me penel ne dore, per te dizenjuar koncesionete reja ne qender te Tiranes?
  Ne tere kete turli vjedhjesh me te dyja duart teorite filozofike vlejne pak, ose aspak.
  Prandaj leri qifullat, Ramuti duhet te largohet dhe nga PS. Dhe PS duhet te kete kurajon ta denoje para se ta denoje turma e PDse.
  Ndryshe, ky vend nuk do kete progres.
  Me respekte
  lerim- anasjelltas

  Reply to this comment
 10. te fala ...trurit te intelektualeve te "medhenj" te kombit tone .. May 15, 15:43

  sapo the se; “fjala kyc e demokracise eshte, e drejta e barabarte e …qytetareve ” ku e ke barazine, kur kryesorja (prona) t’i kthehet “ish pronareve” ??? . qe ketu del se s’jane te gjithe ish …pronare . pra, s’ jane te barabarte . me gjithe ate, qeveria dhe ti vete, je ..DAKORD . a nuk eshte nonsens, prej …IDIOTI ????

  Reply to this comment
 11. N/A May 15, 16:03

  Të nderuar komentues !

  I nderuar cuni i Sevos!

  Nuk i ve shume faj PS-ISTAVE dhe EDI RAMES QE JANE TE PAFUQISHEM TE DENOJNE BERISHIZMIN..pse ?
  .
  Jane me qindra raste kur USA-BE e kane mbrojtur Berishen e tyre me cdo kusht dhe kur ka kryer krime naziskine…dhe rasti ekstrem eshte i 14 shtatorit 1998 kur ambasdoret amerikan-gjerman-italian
  ..URDHERUAN
  TE MOS ARRESTOHEJ
  USALI BERISHA
  O CUNI SEVOOOOOOOOS

  OK.. le të dënojme Ramën per keto “krime korrupsioni” qe ka pare Elezi i “pa-anshem” nga brima e celsit në përgjimet te Prokuroria e Krimeve të Rënda….( kush e ka vënë mixhën Elez hetues dixhital ne Shqipëri ?? )
  _
  Por mos harrojë Drejtori i Europës dhe Azisë në Zërin e Amerikës Doktor Elezi se nuk eshte viti 1991 ku sipas pohimeve te Izet Haxhise ky doktorri i VOA-s ishte urdheruesi i Azem Hajdarit per ti vene flaken Shkodres ne 2 prill 1991.
  _
  Por mos harrojë Drejtori i Europës dhe Azisë në Zërin e Amerikës Doktor Elezi se krimet e Berishes tij jane me tonelata në krahësim me kilogramet e korrupsionit te piktor Edit
  _________________________________
  Doktorr Elezi !!
  Të lumte palla që po ja bën Ramës “tetë me dy ” për korrupsion …
  .
  Por mos harro o Drejtori i Madh i Europës dhe Azisë se nuk mund të mbulosh tradhetinë e sërberishës tuaj dhe tradhetinë e Edi Ramës që fali krimet e tij..
  .
  Biles më saktë; jeni dhe ju bashk-fajtor në kete tradheti kombetare me veprimet dhe mos veprimet e tua…sepse ne menyre te lexueshme Ti ( nuk te drejtohem me Ju) sot po vini mikroskopin ne gabimet (prapesite) e Rames dhe keni heshtur tradhetite apo krimet e Berishes tuaj.
  .
  Ku ishit ju o Elez Beu Yne kur na tradhtoi Berisha,,dhe Rama i fali krimet e tij

  ________________________________________

  Zoti Rama, tradhetuat !
  Sali Berisha “kontribuoi” për Kosovën, duke furnizuar Milosheviçin me naftë e armë!
  17 Prill, 2014
  Kjo është goditje denigruese për të rënët e luftës, për të mbeturit gjallë dhe për gjithë kontribuuesit e vërtetë të lirisë dhe Pavarësisë së Kosovës

  Në nderim të lirisë e Pavarësisë së Kosovës, Kryeministri, Edi Rama, Kryeministri, Hashim Thaçi, shumë luftëtarë e protagonistë të UÇK dhe shqiptarë të të dy anëve të kufirit Shqipëri-Kosovë, përkujtuan në Kukës 15 vjetorin e eksodit masiv të popullit kosovar, të shkaktuar prej gjenocidit të ish-pushtetit gjakatar të Milosheviçit. Ish-Kryeministri i Shqipërisë, dhëndri serb dhe (siç e shpall veten) “atdhetari” shqiptar, Sali Berisha, nuk shkoi në Kukës të përkujtonte së bashku me shqiptarët në “votrën” e mikpritjes së kosovarëve, por e përshëndeti 15 -vjetorin e eksodit kosovar nga “frëngjia” e “Facebook”-ut, duke shkruar këtë ese hipokrizie e demagogjike: “Shqiptarët sot, nderojnë një ndër datat më të dhimbshme të historisë së tyre, por njëkohësisht dhe një datë të ngadhënjimit të tyre mbi barbaritë, spastrimin etnik dhe gjenocidin serb. 15 vjet më parë, ish kasapi i Ballkanit ndërmori spastrimin etnik dhe gjenocidin kundër shqiptarëve të Kosovës.
  *
  Drejt Shqipërisë u nisën rreth 1 milionë shqiptarë. Millosheviçi, me operacionin e tij “Patkoi i Kalit”, synonte të realizonte jo vetëm spastrimin etnik të Kosovës, pra ëndrrën e tij të vjetër, por edhe përhapjen jashtë kufijve të ish-Jugosllavisë në Shqipëri, të dramës së madhe njerëzore që kishte krijuar në Kosovë…”. Kjo përshëndetje e Sali Berishës, për eksodin e shqiptarëve të Kosovës është hipokrizi, madje aq sa ai nuk guxoi të shkonte atje, mbasi e di se “ç’vend” i takon në këtë përkujtim. Por, fjala është në një tjetër moment, që lidhet me pozicionin real historik të Sali Berishës, në përvjetorin e eksodit të shqiptarëve të Kosovës, prej spastrimit etnik të regjimit serb.

  Dje në Kukës ishte një ditë e madhe, plotë gëzim, me simbol lirie. Por ajo ç’ka e “prishi” atmosferën historike e njerëzore të kësaj date përkujtimore, ishte falënderimi dhe vlerësimi, që kryeministri shqiptar, Edi Rama, bëri në fjalën e tij zyrtare për Sali Berishën, duke e quajtur atë “kontribuues të madh e të shquar për lirinë, pavarësinë dhe shpëtimin e popullit shqiptar kosovar prej gjenocidit serb të Milosheviçit”. Shtanga kur e dëgjova! Jo se falënderimi i Edi Ramës e bëri vërtetë të tillë Sali Berishën, në raport me pavarësinë e Kosovës, por sepse prej kryeministrit të shtetit “amë”, u shpreh ajo që nuk është realitet.
  **

  Të quash Sali Berishën “kontribuues të pavarësisë së Kosovës dhe kundërshtar të gjenocidit serb”, kjo është me tepër se një çmenduri. Ishte një vlerësim i padrejtë, skandaloz, i pamerituar, që krijon irritim. Nuk ka asnjë motiv, qoftë edhe minimal e banal, që ta përligj këtë falënderim të bërë prej kryeministrit Edi Rama, në favor të figurës anti-pavarësi të Kosovës dhe pro-gjenocid serb të Sali Berishës, kundër popullit shqiptar të Kosovës. Shqiptarët në mbarë Shqipërinë, në Kosovë, në botë dhe krejt ndërkombëtarët e dinë mirë, që Sali Berisha nuk ka qenë kontribuues për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, por ka qenë pengues i saj. Krye-furnitori” i Milosheviçit, i falënderuari Sali Berisha, nuk ka dhënë asnjë “pikë ujë” në favor të popullit të masakruar të Kosovës në vitet e gjenocidit serb.
  ***

  Përkundrazi, ka qenë palë aktive partnere me Milosheviçin, në qëllimin dhe përpjekjet për të penguar pavarësinë e Kosovës, duke e furnizuar makinerinë luftarake të Serbisë me karburante, ushqime e armatime, për të vazhduar masakrimin dhe spastrimin gjenocidist të shqiptarëve të Kosovës, nga trojet e tyre. I “falënderuari” Sali Berisha, jo vetëm nuk e ka dëshiruar kurrë pavarësinë e Kosovës, por me prapaskenat, thirrjet e presionet e tij publike e politike, brenda e jashtë Shqipërisë dhe Kosovës, ka luftuar agresivisht e intensivisht, për të penguar firmosjen e pavarësisë së saj në “Rambuje”.
  .
  Madje ka tentuar të pengonte dhe shkuarjen atje të delegacionit shqiptar, me thirrjen: “Kush shkon e firmos për pavarësinë e Kosovës në Rambuje, quhet tradhtar i kombit shqiptar”. Zoti Rama, gabove që në 15 vjetorin e gjenocidit serb kundër shqiptarëve të Kosovës dhe eksodit të tyre masiv, shkaktuar prej këtij gjenocidi, ti shprehe nderime e falënderime për Sali Berishën, ish-kryeshtetarin që ka “damkë” turpi në historinë e luftës për pavarësinë e Kosovës! Gabove zoti kryeministër, Edi Rama, madje shumë rëndë, shumë turpshëm, mbasi Sali Berisha nuk kontribuoi për pavarësinë e Kosovës, por për bllokimin e saj.

  Gabove, mbasi faktet janë ende të freskëta në kujtesën e shqiptarëve dhe tënden, që Sali Berisha ishte kontribuues në gjenocidin anti-shqiptar serb, por si mbështetës i Milosheviçit në spastrimin e kosovarëve, duke e furnizuar regjimin e tij me karburante e naftë, me infrastrukturë e ushqime, në vitet kur Serbia ishte futur nën embargo të NATO e SHBA. Zoti Rama, gabove shumë rëndë me falënderimet për Sali Berishën, duke e bërë atë padrejtësisht pjesë të luftës kundër Milosheviçit, kur dihet që ai ka qenë palë aktive i regjimit të tij. Nëse në përkujtimoren e 15 vjetorit të gjenocidit serb, do kishte një emër kryesor, që duhej përmendur me zë të lartë në listën e atyre që mbështetën gjenocidin serb kundër popullit shqiptar të Kosovës, ky është emri i Sali Ram Berishës.

  Zoti Rama, ti e di mirë, se përse nuk duhej falënderuar Sali Berisha në këtë 15 vjetor të eksodit të shqiptarëve të Kosovës. Sepse, në vitet kur Sali Ram Berisha ishte President i Republikës së Shqipërisë, krijoji qëllimisht firmën “Shqiponja” të PD-së, në bashkëveprim me mafien shtetërore serbe të Milosheviçit. Kjo firmë, zhvilloi në vitet 1993-1996 aktivitetin e kontrabandës së karburanteve, ushqimeve e armëve në favor të regjimit gjakatar të Milosheviçit, i cili kishte nisur gjenocidin kundër dhe spastrimin etnik të shqiptarëve të Kosovës, nga trojet etnike shqiptare
  ******
  . Ju zoti kryeministër Edi Rama, e dini shumë mirë, që këtë kontrabandë karburantesh, ushqimesh e armësh, Sali Berisha e zhvillonte në prezencë dhe kundër embargos së vendosur prej NATO-SHBA ndaj regjimit serb. E megjithëkëtë, dijeni të faktit, Ju zoti kryeministër, Edi Rama, në mënyrën më absurde e të tejkaluar shpirtërisht e logjikisht, si një kundërvënie ndaj sakrificës, kontributit real, ndërgjegjes e ndjeshmërisë delikate morale e patriotike të shqiptarëve, dilni dhe shpallni e falënderoni si “kontribuues” Sali Berishën, “furnitorin” e Milosheviçit! Dhe e bëni këtë gjest absurd e skandaloz, pikërisht në ditën simbol të martirizimit të popullit kosovar prej makinerisë gjakësore ushtarake e policore serbe, e cila luftoi dhe derdhi gjak shqiptarësh, duke përdorur karburantet, armët, municionet dhe ushqimet e dërguara nga “i falënderuari” prej teje, Sali Berisha. Ju kujtoj se, këtë kontrabandë krim shtetëror, me pasojë krimin njerëzor kundër shqiptarëve, të zhvilluar prej ish-regjimit të Sali Berishës në vitet 1993-1996, nën përkujdesjen e Sali Berishës, në mbështetje të ish-regjimit gjakatar serb të Miloshoveçit, për spastrimin etnik dhe zhdukjen e popullit shqiptar të Kosovës.
  **************
  Ju zoti kryeministër Edi Rama, nën siglën e partisë që drejtoni, e keni denoncuar dhe dënuar publikisht ashpër, duke cituar si autor Sali Berishën. Ndërsa sot, pikërisht Sali Berishën, autorin e kësaj kontrabande krim shtetëror, në shërbim dhe mbështetje të gjenocidit të regjimit të Milosheviçit, Ju e… falënderoni dhe e vlerësoni zyrtarisht e publikisht, për “kontribut të shquar në luftën kundër gjenocidit të regjimit të Milosheviçit”! E pafalshme është kjo “dekoratë” vlerësimi për Sali Berishë, mbasi së pari, është goditje denigruese për të rënët e asaj lufte, për të mbeturit gjallë dhe për gjithë kontribuuesit e vërtetë të lirisë dhe pavarësisë së Kosovës!

  ————————
  EPILOG:
  .
  te na kishte pushtuar amerika apo gjermania ne 1991 do isha i lumtur
  .
  te na shfrytezonin si koloni do isha i kenaqur
  .
  edhe te na kishin si protektorat do isha dakort..
  .
  POR..nuk jam dakort qe te na konsiderojne si Ferme Kafshes,,si kazan plehrash ku plehrat me te ndyre jane keto fatoserit dhe spartakerit qe vazhdojne avazin

  ” Fatosi krihet dhe Shqiperia digjet”

  Reply to this comment
 12. Zigur Qarri May 15, 16:04

  Sa mund te zhvillohet nje ndeshje futbolli pa arbitër,aq mund te funksionoi nje Demokraci pa nje Drejtesi te pavarur.Edvin D’Rama
  e ç’montoi sistemin e drejtesise,dhe per pasoje nuk funksionon Demokracia.Vjedhja e votave nga persona te inkriminuar,ishte hallka
  e pare e korrupsionit,sepse me ardhjen ne pushttet,”rilindja” mbeti peng i ketyre personave,qe disa si shperblim,i beri Deputete dhe
  Kryetare Bashkie.Korrupsioni u trash,por “rilindja” dhe Kryeministri te detyruar per borxhin qe u kishte ketyre,edhe kur u vertetua
  nga Drejtesia e kaluara e tyre e erret,i doli ne krah.Per kete i duhej nje “Drejtesi”e varur prej tyre,qe mos ti behej pengese per te
  mbuluar pislleqet.Keshtu filloi edhe ç’montimi i Drejteise se pavarur.Por problemi me i madh,nuk ishin vandalet e ardhur direkt
  nga Bota e krimit,por qeveritaret,oligarket e lidhur me ta,si edhe vete Kryeministri i superkorruptuar.Keshtu qe,vjedhja e votave
  qe ka qene nje tradite nga te gjitha Partite,i ben pershtypje atyre qe humben pushttetin,por jo popullit qe legjitimon pushttetaret.
  Qeveria e “rilindjes” i kaloi te gjitha parashikimet me korrupsionin dhe degjenerimin moral,me padrejtesite dhe mosperfilljen edhe
  te atyre qe i sollen ne pushttet,me shkatrrimin e ekonomise per pasoje emigrimin masiv,duke e shkretuar Shqiperine.Dhe per kete,
  askush nuk merr pergjegjesine,perkundrazi arroganca e Rames eshte akoma me e madhe.Ne protestat e opozites,ndoshta nuk ka
  militante te PS-s,por votues te tyre,me mijera,aq i madh eshte zhgenjimi.Te shperdorosh pushttetin deri ne eliminimin e institucioneve shtetrore,sidomos ate te Drejtesise,nuk mund te flitet më per Legjitimitet,por per puç institucional.Dhe per kete edvin rama meriton
  denimin me vdekje.

  Reply to this comment
  • Vishinski I Vrakes May 15, 16:50

   zoti Zigur pershendetje !
   Jam 101% me ju per Edi Ramen qe eshte nje kufome e pavarrosur.
   .Edi D’rama u qellua ne kukes ne prill 2014 dhe dha shpirt kur emroi Visho Ajazin tuaj ne ambasador ne NATO..( cfare hilanjoze keto NATOXHINJTE)..
   do te deshiroja qe edi rama te sherbente si trap ( shtylle) ku te vareshin Saliu me lulet e tij dhe te shkonin ne GPS te tre..

   LAPIDAR DIAMANTI QE
   USA-BE-NATO
   I KANE NGRITUR
   ENVER HOXHES
   BASHKE ME TE
   PERMJERRURIT POLITIKE
   DHE INTELEKTUALET
   RAKITIKE
   ……..

   ME ATE PROFIL KRIMINAL
   QE KA YLLI N NGJITJE I FAQEZIUT ARVIZU,
   NE CDO VEND TE BOTES
   DO ISHTE DENUAR ME BURGIM TE PERJETSHEM OSE DO ISHTE LINCUAR
   APO EGZEKUTUAR NGA VIKTIMAT E TIJ

   #####

   “PROFILI I LARTE” KRIMINAL I DEVILIT LUL

   A
   -Enigme do ngeli numri I nje pashaporte amerikane me numra ekstra e paraqitur ne Hollande ne nje zyre noterie (nuk eshte zyre gabelesh) per marrje shtepie.As sot e kesaj dite nuk ka ndonje prononcim zyrtar qe nab en te besojme se eshte nje 007 I prodhimit serb me market e lobit serb te amerikes qe eshte akoma I fuqishen ne shba dhe per kete mjafton te kujtojme damir fazllicin mikun e Tom Rixhit me seli ne Washington qe jane kumbaro te serberishes te sllobo dankes.

   B
   -Enigme do ngeli dhe rrugtimi illegal I maskuar si” inxhinier rrugesh” me pashaporta fallco( kush qe ai udbash qe ja siguroi) ne Bicaj dhe te shtepia e verdhe per te spiunuar “krimet” e UCK.Nqs do shfletojme deshmite e antropologut peruan qe ka kerkuar “eshtrat e serbeve” qe I kishin marre melcite dhe veshkat ne shqiperi I bie qe LUBasha te kete qene si te gjenerali ushtrise vdekur si Koloneli Zampa ne versionin serb..

   C
   -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te jubileut te Kosoves ne 18 shkurt 2012 ne menyre ektremisht provokative hiqet tabela me emrin e “ deshmoreve te 4 shkurtit” dhe vendoset ajo e IBrugoves. Dihet qe Rrugova eshte kusheri me gjakatarin Xaferr deva qe ka qene filonazist dhe me vone ne luftene ftohte me detyra terroriste kunder shtetit shqiptar.Pra hoqem nje embleme “komuniste” per te vene nje emblem naziste….A kemi te drejte te themi qe LUBasha eshte neonazist…
   D
   -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te Clirimi teTiranes nga partizanet (te ndihmuar nga anglo-amerikanet) te sjelle eshtrat e Rrahmet Zogut.Kush jane keto forca te errta qe duan te percajne kaq egersisht shqiptaret

   E
   -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te ardhjes se Rrahmet Zogut ne 24 dhjetor 1924 me bajonetat e serbit I ngriten permendoren te stacjoni trenitEshte po ky edepsez qe eshte shprehur hapur kunder Fan Nolit njeriut me poliedrik shqipfoles per te gjitha kohrat…

   F
   -Enigme do ngeli se pse nga te gjithe “‘6 kokat” e parise Tiranes qe shkuan ne Washington ne pranveren e 2012 per te takuar zotin Filip Riker vetem LUBasha u percoll dhe u prit personalisht nga honorable Arvizu dhe u proklamua ne media si yll ne ngjitje

   G
   -Enigme do ngeli se pse zoti Arvizu ne mars 2011 ne nje proteste rinore te PS ku hidheshin parrulla per ministrin e brendshem “Luli vrases” doli gjoja rastesisht (ofendim pa kufi I shqiptarve) perballe tyre dhe takoi po rasteshit forcat e policies duke I pergezaur per pune e mire kunder kokepalareve..no coment

   J
   -Enigme do ngeli se pse zoti Arvizu ne protesten mbare kombetare kunder LHL ne 15 nendor 2013 u tregua “agresiv” me LUBashen duke I then se ai I shkeli vijen e kuqe..dhe nuk kaloi shume dite po ky ambassador pas pak diteve I kerkon ndjese ‘Yllit te tij ne ngjitje” kur I shkoi te Shqup-I te cilin sapo e kishte grabitur Pedeja…Pra kush ishte me I madh “ne detyre” Luli apo nenpunsi Arvizu..

   M
   -Enigme do ngeli qe gjate “komandimit” te tij si minister I jashtem ndodhi akti me makaber I mundshem me greket me e rende se e detit Jon…jo vetem qe u miratuan varrezat e ushtareve greke sipas vije imagjinare te vorio epirit (tashme varrezat jane enkllava greke) por u be ge shiblerja e kockave ne biznes qe nuk ishte pare ne historine e njerzimit dhe ky minister monster nuke hapi sqepin kurre …

   “PROFILI I LARTE” DEFICENT I DEBILIT LUL

   -LUL LEGENI
   Ajo qe nuk eshte enigma eshte qe e vetmja detyre qe I kane lene shqup-taret – LUBashes ishte organizmi I super pastes per 100 vjetorit qe u degjenerua ne betejen e legenave ,kusijave dhe bidonave te haleve per pasten e Lules

   LUL TRAPI..ME FALNI TRAMI
   Ajo qe e ben debil kete devil eshte ceshtja e tramit.Ajo tregon se ky jo vetem qe eshte “alifmatrak” qe eshte Lul-Nul se nuk kishte mundesi por dhe nga ana urbanistike bashkohore ishte gomarllek por dhe u mundua qe t’ja fusi Rames fajin…

   -LUL MALOKARI
   .Ne nje miting electoral ne 2011 ne nje salle me malsore me moton “nikaj-merturi voton lulzim bashen” ky I fundit akuzen me te madhe per Edi Ramen e kishte se e kishte kthyer bashkine ne zyre partie..Kur nisen pyetjet nje person e pyeti nese fitonte bashkine e Tiranes a do ta pranonte dhe ate te kryetarit te PD…dhe pergjigja dihet..ai tha se une jame drenicak dhe na doli qe qenka jo vetem renacak por dhe kacak.

   LULI KUQ
   Por “kryevepra” e ketij Devil-debili eshte se ne votimet e Tiranes edhe pse u ndihmua nga ai mengeperveshuri (naten) beri te pabesueshmen ..Beri koalicjon me komunistet e Hysni Milloshit me votat e te cilet (+ vjedhjen me ristanet ) mori karriken e bashkise.Dhe monstruoziteti I kesaj felliqsire eshte se ulurim me teper kur ngihet ndone portret I enverit ne ndonje ceremony dhe I thote Rames ..mos luaj me zjarrin…

   LUL I AMBASADORES
   Sipas “International network Foreign policy” publikohej me fakte per lidhjet qe kishin ambasadoret amerikane me Bechelin e rruges kombit ne Shqiperi dhe Kosove dhe jepej sakte shifra e frikeshme e vjedhur ng kjo kompani dhe lidhjet e Delli tne Kosove dhe M.R per Shqiperine ku posacerisht permedej dhe Luli yne si nje pjestar ndoshta me Kryesorin ne kete Vjedhje me permasa boterore.

   Reply to this comment
   • Zigur Qarri May 15, 18:58

    Ke shkuar shume larg!Eshte pune pa bereqet,qe nuk i gjehet kurre fundi.E mohojn pisllekun sy per sy,ata qe na fusin duart ne xhep
    Diten per Diell,e jo ti japim zgjidhje teorive konspirative!Nuk eshte ky ushqim per Qytetaret e thjeshte,gjithesesi,secili ka te drejte te
    dyshoje dhe te thote mendimin e tij.Rama duhet te iki sa nuk eshte vone.Edhe nese vjen Basha si Kryeminister,do te largohet shume
    shpejt,nese do te pengoje sadopak pavaresine sistemit te Drejtesise,edhe nese akuzohet per ato faktet qe sjell ti.Kjo eshte edhe vlera
    e Demokracise,qe nuk mundeson te jeshe i perjtshem ne pushttet.Burrat e vertete jan ne varre,politikane te ndershem jan ata qe kan
    dhene dorheqje,por qe fatkeqsisht ne Shqiperi,jan shume pak.Sulmi edhe ndaj opozites,eshte lufte asimetrike,nuk te sejlle gjekundi.
    Rama eshte e keqja me e madhe,qe duhet te largohet patjeter,sepse ka marre peng Shtetin,dhe kjo nuk do te thote qe Basha do te
    vije patjeter ne pushttet.Largimi Rames menjanon konfrontimin civil dhe kaosin.Me pas Partite te ulen ne tavoline me ndermjetesimin
    e Partnereve Perendimore.(“…Visho Ajazin tuaj..!”.Nuk eshte imi Visho.Nuk kam qene dhe nuk jam antare i asnje Partie)Tung.

    Reply to this comment
 13. mirel May 15, 16:46

  Popolo albaneze, Ramuti jua beri autostraden Tirane-Durres me pagese.
  Nuk mendoni se ju erdhi radha dhe cunave Tironc te protestojne?

  Reply to this comment
 14. ETHEM LALAJ May 15, 17:02

  Z.TARIFA.JU KENI PARE BOTE ME SY,NDERSA UNE VETEM SHQIPERINE NGA JUGU NE VERI SI USHTARAK MADHOR ME ARSIM NE KOHEN E ENVERIT E JO TE SALIUT.KU DUA TE DAL:
  -USHTARI DHE KUADRI QE DREJTOJA BENTE ATO QE URDHEROJA UNE SIPAS RREGULLORES,LIGJIT DHE M O R A L IT.NDAJ FLAKASANET,KAPSOLLAT,E PSE JO DINAMITIN KUNDER POLICISE,OBJEKTEVE EKONOMOKE,SOCIALE SHTETRORE DHE AMBASADORIT TE OSBE E KA DHENE VETEM LUL XHELAL BASHA,ME POROSI TE SALIUT,PASI AMBASADORI I NDERUARE THA TE VERTETEN PER DHUNEN QE PERDOR SALIU NE 29 VITE.DHE KTE VEPRIM POPULLI MENÇEM E SHEF,NDAJ LULI NUK I FITON ME ZGJEDHJET SA TE JETE GJALLE.
  2-ME LART NUK U ZGJATA PER KORRUPSIONIN E DREJTESINE TON TE DEGJENERUARE.
  -LULI VODHI 230 MIL.EURO TE RRUGES SE KOMBIT DHE JU SHMANG DREJTESISE ME PROCEDURE,KU KA NJE DOSJE TE PA GJYKUAR KU POPULLI MAJT 95 % E DI MIRE SE NDAJ ESHTE I VARFER.ATHERE SI MUND TE VOTOHET LUL-SALIU ME KTO HAJDUT TE SHEKULLIT..!? KURSE PER KM RAMA NUK KA DOSJE TE HAPURA,DHE NESE DO KET,ATHERE MUND TE VIHET SHENJA E BARAZIMIT.
  -NE 2013 KUR MORI PUSHTETIN RAMA KERKOI NDIHMEN E SHBA+GJERMANISE PER TE BERE REFORMEN NE DREJTESI,PASI DIHEJ QE DREJTESIA JONE ISHTE E KORRUPTUARE DERI NE F Y T.DHE ATO MOREN PERSIPER TA NDIHMOJNE DHE PO E NDIHMOJNE.POR DAKTI QE SALIU,LULI,LIKJA,MONA…DOLEN KUNDER VETINGUT DHE FAKTORIT ND/KOMBETAR ESHTE NJE KAMBAN ALARMI PER DREJTUESIT E KTYRE PARTIVE QE SOT VEN KUJEN NDAJ EDI RAMES ME PARRULLEN “RAMA IK..” PSE ! SE KY KERKOJ TE BEHET REFORMA E TE ZBATOHET KJO REFORME DERI NE FUND. DHE ESHTE KJO NJE NGA ARSYET QE BE+SHBA KERKOJNE QE RAMA TE QEBDROI KM I VENDIT,NDRYSHE REFORMA DO STONONTE DHE TE GJITHE ATA QE I KAPI FSHESA E VETINGUT DO TE KTHEHESHIN NE DETYRE PER TE SHPETUARE SERISHMI SHITSIT E DETIT,VIDION E 7 %,APO VIDIOT BABALE,KU U DESH ARRESTIMI TAHIRIT PA PROVA NGA 3 PREKURORET TROPOJAN TE SB,KU PROCESI TIJ VAZHDON NDONSE DREJTESIA ITALIANE FOLI QART NE FAVOR TE TIJ.DHE ÇESHTJA NUK MBYLLET SRPSE DREJTESIA ESHTE 100 % NE DORE TE SALIUT DHE SE ASNJE NUK MERR GUXIMIN TE DAL KUNDER TIJ.
  .DHE KTE E ARGUMENTOJ: AZEM HAHDARIN E NXORI NE PRIT SB DHE E VRAU FATMIR HAKLAJ I CILI U VET MBROJT NGA AZEMI I ARMATOSUR ME 2 KOBURE TE MBUSHURA BALLAS.KTE E KAN DEKLARUARE I JATI DHE MOTRA E FATMIRIT.ATHERE PSE NUK BEHET GJYQI I IZETIT I ARDHUR NGA TURQIA PER DREJTESI. !?
  -KA PLOT NGJARJE RRENQETHSE TE BDODHURA NE KTE VEND NGA NJE NJERI QE ESHTE BERE TMERRI I KOMBIT.AI ESHTE SB,I CILI PO MBAN PENG VEBDIN I SHTYRE NGA AGJENTURAT E UDB,JGB,ZERVAT GREKE,ETJ.PSE :
  -SI PO KALOHET NE HESHTJE LOBIMI RUS ME FIRMEN E LULIT TE 675.000 $ ME POROSI TE SB,KUNDER EDI RAMES E PS.!?
  .UNE PO LEXOJ ÇDO DITE GAZETEN D I T A DHE KAM BERE KOMENTET E MIA,SHUMICA JANE BOTUARE.UNE NUK FITOJ NDONJE GJE PER KETE.POR BAVAI IM,RAHNET PAST ME KA NESUARE “. INDIFERENTI ESHTE ME I KEQ SE FAJTORI..” BESOJ D I T A DHE GAZETARET E SAJ TE NDERUARE SI JU,B.ISLAMI,V.MALAJ,A.DUKA,A.THANO XH SHEHU,ETJ..ETJ,KETE MISION KANE.JU PERSHENDES.

  Reply to this comment
 15. Drejtoresha nga Elbasani May 15, 17:03

  I nderuar zoti kryeredaktor i gazetes Dita, Adrian Thano

  “Beu” i Elbasanit, Qazim Sejdini, i akuzuar gjerësisht për lidhje me bandat kriminale, nuk e ka lëshuar plotësisht pushtetin. Pavarësisht se Edi Rama nuk e rikandidoi për një tjetër mandat në Bashkinë e Elbasanit, duket se gjithçka është planifikuar me kujdes maksimal, në mënyrë që Sejdini të vijojë të qeverisë me bandat e rrezikshme të këtij qyteti.

  Kështu, Bashkisë së Elbasanit nuk do t’i mungojnë Sejdinët e famshëm, pasi në vend të Qazimit do të jetë e bija. Ndonëse jo e ulur në karrigen e kryebashkiakut, vajza e Qazim Sejdinit do të jetë pjesë e bashkisë. Imelda Sejdini, e cila është dekane e Fakultetit të Shkencave të Edukimit, do të jetë kandidate e Partisë Socialiste për në këshillin bashkiak të Elbasanit.

  Për Imelda Sejdinin eshte
  raportuar pak kohë më parë se kishte dalë hapur në mbrojtje të Edi Ramës, kur studentët shqiptarë u ngritën si uragan kundër tij, duke rrëzuar më shumë se gjysmën e pushtetit kriminal.

  Në atë kohë, vajza e kryebashkiakut Sejdini, pasanikja Imelda Sejdini, me detyrë Dekane e Shkencave të Edukimit, e zgjedhur në këtë post nga pazaret e të atit, me porosi të Edi Ramës dhe urdhër të Taulant Ballës, kërcënoi studentët që të mos dilnin në protestë, pasi do të ndëshkoheshin me notën “4”.

  Dekane Imelda Qazimi, “shefja” që ka lidhje familjare me një nga bandat kriminale të Elbasanit, kishte dhënë mesazhin e notës 4-ës në çdo provim, për të gjithë studentët, që do braktisin mësimin dhe do protestonin në Elbasan, ose do shkonin në protestën e Tiranës.

  Për këtë, kryeministri Edi Rama ka vendosur ta shpërblejë, duke i dhënë një post akoma më të rëndësishëm në Bashkinë e Elbasanit, si dhe duke e afruar kështu edhe më shumë me “bandën” e Partisë Socialiste

  Reply to this comment
  • Eh sa ka zanati o teta doktolesha... May 15, 19:23

   Fleterrufeja tende duket pak si tinxare dhe e tepruar, aq me teper qe qefmbetjen tende personale me te bijen e Qazos ia ke adresuar jo asaj personalisht, por kryeredaktorit te nje gazete, i cili ne kohen e protestave studentore nuk eshte se ishte kushedi se sa i interesuar per motivimin e tyre

   Reply to this comment
 16. ih May 15, 17:15

  Nese Donald Tramp do te “emeronte” te vija rendin dhe qetesine do ta vendosja per 24 ore..SI ?
  .
  FIRST STEP:
  .
  Do hapja gjyq per ballafaqimin IZET HAXHIA VS SALISERBIA PER keto krime TE DOKUMENTUARA DHE NE VARIANTE TE TJERA qe jane turp per Ameriken e Trampit (+ obame-bush-klinton) por dhe Gjermanine e Frau Merkelit ?

  DOSJA SUPER KRIMINALE E SALI SERBIBERISHES :

  1. Vrasja e Azem Hajdarit
  “Berisha ishte i informuar për ardhjen e Fatmirit në Tiranë që me 11 shtator dhe me stacionimin e tyre pranë PD që në momentin e parë. Ai, i alarmuar thërret në zyrën e tij Hajdarin, i cili po hezitonte të dilte të takonte Fatmirin në atë vend që do komprometonte Hajdarin, ashtu të kompromentuar para syve të Berishës. Biseda e nervozuar që ka bërë Berisha me Hajdarin në ato momente (bisedë e dëgjuar vetëm nga Linda Ihsani më vonë e vdekur në mënyrë të “papritur” si shumë të tjerë afër Berishës) tregon se Hajdari është urdhëruar që të dalë e të largojë ata që kishte sjellë vetë aty, pra Haklajt. Vetë nxitimi i Hajdarit gjatë daljes se tij e tregon këtë kërcenim. Po përse Berisha nuk njoftoi organet shtetërore se PD ishte rrethuar nga kriminelët tuaj, por përdori Hajdarin për t’i larguar ata?”.

  2. 14 Shtatori ‘98
  “Unë që kam qenë një nga zbatuesit e këtij skenari, për grusht shteti, me direktivë të Marshallit. I them Marshallit se ka ikur koha e budallenjve si puna ime, që sulmonin institucionet e shtetit për interesat karrieriste e antishqiptare të tij”, ka deklaruar Haxhia. Po ashtu, Haxhia ka folur edhe për direktivat e Berishës. “Ditën e këtij grushti shteti udhëzimet që vinin nga Berisha ishin të mos sulmohej e të mos merrej Presidenca, por vetëm Kryeministria e braktisur nga Nano, që i fiksuar pas plumbit që i la në tavolinën e tij, ndihmësi i tij, por shërbëtori i treshes Kastriot Islami, në 13 shtator, kishte marrë arratinë për Maqedoni”.

  3. Hapja e depove të armëve
  “Një herë pati thënë që depot e armëve i hapën rebelët e kuq, herën tjetër që erdhën nga deti ata që i hapën depot dhe tani, në fund, që ai paska lejuar hapjen e tyre për të armatosur popullin, që të mbrojë veten nga bandat e kuqe. E vërteta e hapjes së depove të armëve është ajo që ato depot i hapi populli i rebeluar i Jugut, për të rrezuar Berishën. Dhe Berisha, i fiksuar nga revolta me armë e nisur në Jug, urdhëroi hapjen e depove në Veri dhe shpërndarjen e armëve për militantët e PD në Tiranë, me qëllim që, konfliktin në mes tij e popullit të revoltuar kundër politikave të PD e Berishës, ta shndërronte në një konflikt Jug-Veri”.

  4. Bashkëpunimi me Millosheviçin
  “Tani na del e përrallis se depot i hapa që populli të armatosej e mbronte vetveten dhe armët të shkonin në Kosovë, që shqiptarët e Kosovës të mbronin pragun e tyre nga pushtuesi serb. Nuk ka hipokrizi e tallje më të madhe kur dëgjon këto fjalë nga goja e atij që ka furnizuar makinën e luftës së Millosheviçit me karburant e armë në gjenocidin e tij ndaj popullit boshnjak e atij të shqiptarëve të Kosovës. I thotë ai që ka përndjekur, përzënë dhe burgosur të gjithë patriotët nga Kosova, që ishin bërthama e parë e UÇK, duke inskenuar futjen e armëve në shtëpitë, ku banonin në atdheun mëmë, nëpërmjet falangave të SHIK-ut famëkeq të Gazisedes”.

  5. Lidhja me UDB jugosllave
  “Dihet tashmë se rolin kryesor për zgjedhjen e fitoren e Berishës dhe PD në ‘92 e luajti Elez Biberaj me Zërin e Amerikës, që e vuri në funksion të PD dhe Berishës dhe ambasadorin Rajerson, i ardhur çuditërisht nga Beogradi me një çantë, ku kishte dosjet e politikanëve të ‘rinj’ të pluralizmit shqiptarë të marra nëpërmjet kanaleve të UDB. Elez Biberaj ka qenë një shqiptar i arratisur në Jugosllavi e pas qëndrimit disavjeçar të familjes se tij u ndihmua nga UDB të emigronte në Amerikë. Aty, ai, me ndihmën e njerëzve të lobit serb në Amerikë, arriti të bëjë karrierë deri si këshilltar i Departamentit të Jashtëm Amerikan. Pra Berisha erdhi në pushtet i mbështetur nga lobi serb ne Amerikë që ka pasur ndikim të madh në administratën e Bushit në vitet ‘90 nëpërmjet Igellberger, i cili kishte lidhje e interesa ekonomike me Serbinë e konkretisht firmën Zastava”.

  6. Për torturimin dhe zhdukjen e Remzi Hoxhës
  “Arrestimi i Remzi Hoxhës është bërë me urdhër të Gazidedes, kjo është e sigurt. Atëherë mes nesh flitej se Remzi Hoxha kishte filmuar një takim të Berishës, Gligorovit e Millosheviçit në vilën Viljana në Ohër. Që ka pasë një takim Berisha-Gligorov në atë vilë, kjo është e vërtetë. Nuk di për Millosheviçin, por ajo që më ka bërë përshtypje në atë takim është se asnjë nga shoqëruesit e Berishës nuk është lejuar të futet në brendësi të kësaj vile. Gjë që nuk na ka ndodhur kurrë në asnjë takim tjetër ndërkombëtar, madje as në Shtëpinë e Bardhë… Remziu ka vdekur nga torturat në qelitë e SHIK-ut. Atë kohë qarkulluan nën zë dy variante për trupin: njëri, që u transportua në det afër Lezhës me lundër dhe u hodh atje dhe, i dyti, që kufoma u dogj dhe u varros diku në anën e pasme të Dajtit”.

  7. Plani për të vrarë Aleksandër Meksin
  “Lajmi i shumëpritur për rrëzimin e avionit që mbante Meksin nuk kishte ardhur, sepse falë pilotit italian me mjaft përvojë në fluturimet e tij në vendet afrikane si Somali, Libi, kishte bërë një ulje të pamundur në pistën e errët të Rinasit duke shpëtuar jetën e Meksit dhe pjesëtarëve të tjerë të delegacionit shqiptarë, dhe duke shuar ëndrrat e Koplikut për t’u bërë kryeministër dhe ato të Marshallit për të hequr qafe një kundërshtar potencial të tij Aleksandër Meksin…”.

  8. Plani për të vrarë Sabit Brokajn
  “Sa për rastin e Dr. Sabit Brokaj është një kërkesë që i ka bërë Hajdari vëllait tim, e jo mua, për ta vrarë Dr. Sabitin. Vëllai im e ka hedhur poshtë këtë kërkesë të Hajdarit. Në atë kohë unë nuk flisja me Hajdarin pas ngjarjes te Stadiumi Dinamo. Por Azemi merrte çdo ditë në telefon në Presidencë dhe kërkonte të bashkohej me ne që ishim në Presidencë për mbrojtjen e Berishës. Dhe ka qenë kërkesa ime për Berishën në atë kohë, që pas këtyre lutjeve të Azemit, ai u përfshi përsëri në strukturat e PD në atë pranverë të ’97, pasi ai ishte i larguar nga këto struktura”.

  9. Bashkëpunimi me terroristët
  “Kishin ndryshuar personazhet, dikur në kohë të Berishës u merrte lekë arabëve për leje qëndrimi shtetasi Haxhi Bardhi, kushëri i afërt i Berishës e njeri i Gazidedes, tani u merrje lekë t’i me Klosin. Sepse këto 25 vite vetëm riciklime kemi patur në politikë e vjedhje, ikën një mashtrues e hajdut si puna jote e vjen një mashtrues e hajdut si puna e Flamur Nokës, ju jeni prurjet tipike të dy krahëve të këtij tranzicioni e riciklimi kriminal. Ti erdhe nga skutat e Sigurimit, ndërsa Muli nga skutat e UDB”.

  10. Atentati ndaj Ambasadës Amerikane
  “Është e vërtetë që ka patur një skenar për hedhjen në erë të ambasadës amerikane në vjeshtën e ’98, në prag të sulmeve të NATO ndaj Serbisë, duke përdorur celulat e Bin Laden në Shqipëri. Në këtë skenar, pa dijeninë time, do gjendesha në kamionin me eksploziv që do hidhe në erë ambasadën amerikane, por vrasja e Hajdarit e pengoi këtë skenar, vrasje në të cilën u gjenda i përzier pa dijeninë time”.

  11. Eliminimi i figurave të PD
  “Për kujtesë marshallit: A ke ndonjë njoftim apo të dhënë nga qytetari yt dixhital për mikun tuaj doktor në Itali të cilit i pate besuar strehimin e fëmijëve të tu e dhëndrit me supermbesën e vogël në arratinë e 13 Marsit ‘97? Pse të gjithë ish-funksionarët e PD, që dinin shumë për ty dhe ishin bashkëpunëtorë të ngushtë tuajt, pas sëmundjeve të ‘papritura’ të tyre i çove për ‘shërim’ në kliniken e këtij doktori, nga ku të gjithë u kthyen të ‘shëruar’ me përjashtim të njërit që nuk pati ‘fatin’ e këtyre të tjerëve të ‘shërohej, ‘sepse ra në fund të detit së bashku me helikopterin, që i dhe me urgjencë për ta çuar të ‘shërohej’ si të tjerët?”.

  12. Bomba te kioska e Lush Përpalit
  “Rasti i parë është vendosja e bombës tek kioska e Lush Përpalit. Ka qenë dita kur ti Ylli do ikje në Turqi për të marrë ndihma për gazetën tënde të partisë tek miqtë e Berishës. Para se të niseshe kemi folur për vendosjen e kësaj bombe, kuptohet me porosi të ‘marshallit’ dhe të kam thënë që sa do zbresësh në Turqi kjo punë është e mbaruar. Dhe e vërteta është se pa zbritur ti akoma në aeroportin e Stambollit, bomba është vendosur dhe i pari që ke marrë lajmin në tel. ke qenë Ti apo ke harruar? Mos më thuaj që kur zbrite në Stamboll nuk të pritën aty Miri i Xhikes me Ylli Kelmendin me porosinë time kuptohet”.

  13. Bomba te zyrat e Sorosit
  “Prindërit e mi të thjeshtë e të ndershëm më kanë edukuar të mos gënjej kurrë, të mos shpif, të mos vjedh, te jem i ndershëm e besnik. Ndërsa ti, kuptohet që ke marrë shumë nga zanati i babait tënd prej sigurimsi. Nuk e njof as Sorosin as soroistat. Por dua të kujtoj ty dhe Salehut se me porosi të tij kemi vendosur bombën në ndërtesën e këtij fondacioni në mars të ’97-s, sepse ky, sipas Salehut, po financonte rebelimin e kuq dhe gazetën e këtij rebelimi, “Koha jonë”.

  14. Bomba tek VEFA
  “Atë ditë që ka shpërthyer bomba tek VEFA kam qenë në zyrën e Agim Shehut. Kemi shkuar që të dy në vendngjarje. Pas dy ditësh u vu në lëvizje shteti. Berisha ka qenë në Dajt. Shkoi dhe e mori helikopteri dhe e çoi në Presidencë. I thashë kështu-kështu dhe ai e priti shumë qetë, “E di, e di”, më tha. Pas rreth 3-4 ditësh vjen një miku im i komisariatit numër 3, një polic i vjetër dhe profesionist. Ai thotë që “unë e di kush e ka vënë bombën tek VEFA”. Polici më tha mua që ta transmetoja tek Berisha. Atë bombë e ka vu, vëllai i Il Mulletit. Vëllai Il Mulletit ka qenë bashkëpronar i firmës Shqiponja, ortak me Tritan Shehin, me Anton Gjergjin”.

  15. Akuza për Shkëlzen Berishën
  “Kam qenë dëshmitar vetë në distancë kur Zeni ka marrë 30 milionë lireta nga Miri i Xhikes tek stadiumi “Qemal Stafa”. Plus do të shtoja edhe diçka tjetër për Zenin; çfarë e lidhte Zenin e “vogël” me Fitim Gërxhalliun e firmës “Gjallica”? E pyes babë Saliun: A kishte dijeni që Zeni shoqërohej me Fitimin? Apo nuk e pa as Fitimin kur ishte i ftuar personal i Zenit në festimet e 28 Nëntorit në darkën që jepnit ju o Salë Mashtruesi. Po qe se edhe këtë e quan gënjeshtër, të hapen arshivat e TVSH dhe shihni kronikën se më ke shoqërohej Zeni jot i dashur”.

  16. Klani numër një i mafies
  “Klani numër një i mafies në Shqipëri është klani i Berishës, apo ai “Trustit të Gështenjave të Tropojës”. Ky klan i ka fillimet e tij në mesin e viteve ’90, por fuqinë e tij të madhe ekonomike e kriminale e arriti në qeverisjen e dytë të Berishës. Ky klan edhe në saje të lidhjeve me shumë fije të dukshme e padukshme me agjenturën serbe, arriti të fuqizohet dhe shtrijë ndikimin e tij në gjithë shtetin shqiptar. Veprimtarinë e tij e nisi me kontrabandën e naftës dhe armëve në drejtim të ish-Jugosllavisë, me trafiqet e drogës dhe e vazhdoj me shitjen e aseteve dhe pasurive kombëtare. Edhe lufta që u bë ndaj bandave në dy vitet e para të sundimit të dytë të Berishës ishte një luftë për pastrimin e kundërshtarëve dhe pastrimin e rrugës për fuqizimin absolut të këtij klani, jo vetëm mafioz, por edhe antikombëtar”.
  .

  Reply to this comment
  • HOMORA May 15, 20:12

   Me leximin e shkrimit tend arrij te kuptoj se BORGIA sal berbytha ja ka kalu Nikola MAKIAVELIT per nga arti intrigues.
   Besoj se DITA do kete kurajon te ruaj anonimitetin tuaj,sepse BORGIA sa me pak deshmitare te kete aq me i sigurte fle,ne fakt fle me sy hapur,sepse çfare ke bere do pesosh,ketu mbi kete dynja paguhet çdo gje,sepse per tjetren vetem vdekjia na jep detaje me te qarta.
   Ndaj dhe sal berbytha po sheh qe ka kullufitur kohen jete me shpejte nga çi takonte e tashme si “luani” plak ska me force ti rezistoje pretendenteve me te fuqishem e me te beshem se ai.
   Pra lakmia eshte mjeti me e fikas te rrethohesh nga armiq dhe nga egersira qe i ke terhequr si muti mizat,ndaj dhe hungerimat e tija lene te kuptoje qe tashme sal erbytha shihet i braktisur nga ata qe ai i instruktoi dhe ju mesoi se si minohet dhe eliminohet nje”kapo”ne agoni totale.
   Per ta mbyllur,sala berbytha po sheh qe me duart e tija ka hapur gropen e tij,se me egersine e tij ka mekuar me me egersi egersine e egersirave me te cilat krenohej.
   Fund i trishtueshem per nje person qe eshte betuar mbi LIGJIN e HIPOKRATIT.
   zdo deshiroja askurre te isha ne vend te sal berbythes ne keto momente.

   Reply to this comment
 17. Ardiani May 15, 17:18

  Jelekverdhet e bene pac Parisin per rritje cmimi karburantesh. E pra europiane jane, ne BE jane, te ardhurat per fryme i kane nja 20 here me te larta se shqiptaret. Po shqiptaret? Mos kane nga dy jete qe njeren ta harxhojne duke pritur Ramen kur ti varferoje perdite? Jo mor jo, ta qerojme kete nga pushteti, edhe ate tjetrin pas tij pa e pritur 6 vjet sa Ramen, edhe tjetrin…deri kur te mbledhe mendjen ai qe do marre pushtet se ka marre pergjegjesi mbi vehte dhe nuk ka marre Tepsi si e percepton qeverisjen ky idioti qeverise sot.

  Reply to this comment
  • OK May 15, 17:48

   Or tej cubi Shqupit,kaq budalla je or jaron qe dukesh hapur se se ardjani dixhital i Saleshit.Ne se ke deshire te heqesh Edi Ramen duhet te kerkosh prangat Berishes,BILES edirama nese ka krim me te madh per te gjithe kohrat eshte se fali kete monster me permasa planetare.
   .
   KQYRE BRE KARADUZ PSE BASHKE ME EDI RAMEN DUHET TE SHKOJE NE BURG DHE SERBERISHA
   .
   1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
   .
   2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
   .
   3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
   .
   4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
   .
   5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
   .
   7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
   .
   8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
   .
   9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
   .
   10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
   .
   11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi
   .
   12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
   .
   13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
   .
   14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE
   .
   15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin
   .
   16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)
   .
   17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi

   18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti
   .
   19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.
   .
   20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes
   .
   21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta

   Reply to this comment
   • Ardiani May 15, 18:30

    Or K…Bota jote e vogel e militantit budalla eshte nje guacke nga Rama te Sala. Rri aty ku je e mos dil nga guacka se nuk e kupton dot jeten pertej saj.

    Reply to this comment
    • OK May 15, 19:42

     R.P.T.

     Ne se ke deshire te heqesh Edi Ramen
     duhet te kerkosh prangat Berishes,

     BILES edirama

     nese ka krim me te madh per te gjithe kohrat eshte se fali kete monster me permasa planetare.

     ardian ,me vjen keq por duhet te vesh “k” para emrit se jo vetem nuk lexon komentet ne menyre korrekte por paske dhe semundjne e Arvizuse qe barazoi viktimen me vrasesin ose ujkunsali me delenrame

     Reply to this comment
     • Ardiani May 16, 08:45

      Or K…keqardhje qe te ktheva pergjigje nje militanti tru shplare si ti te shnderruar ne dele nga Rama qe e quan dele(!)

 18. profesori May 15, 21:30

  Fatos, habitem kur shikoj qe ti vazhdon e shkruan ne nivele kaq te ulta profesionale, megjithate eshte e drejta juaj sepse ne fund te fundit ju po gezoni te mirat e demokracise te cilat nuk jane perfekte por shume here me mire se diktatura.
  Nuk eshte faji juaj per nivelin qe keni se ne fund te fundit ju perpiqeni te beni dicka edhe eshte me mire te besh dicka qofte edhe gabim sesa asgje.

  Reply to this comment
 19. Vishinski I Vrakes May 15, 21:31

  .
  Sikur te tradhetojne mendimet e Zigur kur thua…TA MARRE BASHA NJE HERE PUSHTETIN DHE E HEQIM KOLLAJ……sa trap qe je ?
  Me vjen keq per shqiptaret qe akoma nuk kuptojne se po perseritet 8 maji 2011 ne menyren me te ndyre te mundeshme dhe te lexueshme..
  .
  Akoma ka shqipo si ky Tarifa qe nuk e kupton qe votimet ne 1992 i fitoi rajesoni dhe ne 8 maj 2011 i fitoi Arrvizu…Bizarre

  Nuk i vjen e keqja atij vendi nga keto rrefime te majorit tropojan Perparim Gega !Nuk e di pse tregohen me kaq “heroizem” keto fakte mikroskopike ??…Ne nje kohe kur ka qindra fakte teleskopike qe dipllomate apo stratege ne USA-BE kane mbrojtur hapur fare Salisatanain
  .
  Kush trembet nga egersia e ujqerve prej letre Berisha-Basha e ka gabim sepse duhet te shohim se kush i jep viagra ‘ANTIKOMUNISTE ATYRE
  .
  E keqja e atij vendi i ka ardhur nga “krye-majori” Elez Biberaj qe ka abuzuar me dashurine qe kane patur shqiptaret per Ameriken duke u bere krye- kryqtari i doktrines se antikomunizmit ne nje kohe qe ai kishte vdekur me kohe
  Besoj qe mbi 80 perqind e shqiptareve Sot Jane Kunder Rames..POR BESOMENI SE MBI 90 perqind e tyre jane kunder
  RIARDHJES
  NE PUSHTET TE JUNTES SALI BIBERISHISTE.
  Me vjen keq por ka nje REZONANCE PERFEKTE ME SULMET E VOA-S ME Shqiptaret nuk kane cfere humbasin i kane humbur te gjitha,,por nje vlere te madhe njerzore mund ta fitojne shume shpejt..Dinjitetin..
  .
  Dhe kjo arrihet duke thene te verteten e hidhur..pambarimisht te hidhur..
  .Lexoni me kujdes ju lutem:
  .
  1-Sali Biberisha.. ka qene ..eshte.. dhe do te jete …nje kobure ne duart e makartisteve te tipit Biberaj-Rajerson qe zbatuan nje nga doktrinat me antishqiptare ate te “dekomunistifikimit” qe rezoltoi me reaksionare se NACERTANIA APO MEGALIDHEA
  2-Sali Biberisha eshte kriminel shume dimensional i kthyer ne perbindesh por absolutisht nuk eshte fajtor….
  Fajtori nr 1 eshte Donald Luli i rradhes qe ne menyre te kuptueshme eshte lexuesh fermanesh i berishisteve te Washingtonit & Brukselit qe nga Wisneri ..Podestat e deri te Elez Biberaj.
  .
  Fajtori nr 2 eshte KOQETREDHURI Edi Rama me Pisaistat e tij duke shtuar dhe intelektualet si Kadareja qe deri tani nga mijra krime te Biberishes nuk e kane hapur sqepin..
  _______________________
  Izet Haxhia-Mero Baze-Bedri Islami -Alban Dega dhe shume te tjere me shkrimet e tyre direkt apo indirekt kane kritikuar apo akuzuar Elez Biberaj si “nentoka serbe ne amerike” i cili eshte faktikisht Sali Berisha Amerikes.
  Kam shume argumente qe tregojne se pa u “rrezuar”Elezi=sali berisha amerikes” ai Saliu i Shqiperise do ju nxjerr uje te zi akoma
  _______________________
  Argumenti me i “ububujshem” eshte si me poshte:
  COMMISSION ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE
  OF THE UNITED STATES CONGRESS (6 May 2013)
  Philip T. Reeker, ; Elez H
  Biberaj, ; Besa Shahini,analiste
  Gilbert Galanxhi, ..
  …..
  Ku shtrohen keto pyetje:
  E para
  Cfare statusi ka Elez Biberaj qe merr pjese ne kete forum kaq te larte te Kongresit
  E dyta
  Pse ne gjithe “hartimet” e ngjarjeve ne Shqiperi nga 2005-20013 e mbajtura ne kete komisjon nuk ka asnje fjale:
  -Per masakren e 21 janarit
  -Per Holokausin e Gerdecit
  -Per vjedhjen e Bashkise Tiranes nga Arvizu & Basha
  -Per vrasjen mafioze te Kosta Trebickes
  -Per prokurorin amerikan qe mbuloi kete vrasje
  …..etj etej….
  ………………….
  Pra pyes publikisht zoterinjte :
  A nuk e kuptoni qe Sali Bisha ka nje mbrojtje te fuqishme nga berishistet e WDC & BE ?
  pyetja fundit :
  SI KA MUNDESI QE VOA (LEXO ELEZ SALI BIBERISHAJ) NUK KA FOLUAR NJE FJALE PER KRIMET SALIBIBERISHISTE….DHE PO LESHON “BOMBA ATOMIKE” PER KUNDRAVAJTJET E RAMES ??
  …..

  Reply to this comment
 20. Limani May 15, 21:39

  Aman , more Fatos , shkruan për lexuesin e gazetës apo leksion për studentë ?!
  Kështu ka thënë ky , e kështu ka thënë ai , nga fillimi në fund ; t’a bën kokën daulle. Po lere more , ç’ka thënë ky e ç’ka thënë ai , unë dua ç’thua ti , pasi i ke lexuar të gjithë e të gjitha veprat.
  Nuk të lexova dot , skolastikë tejë e tejë !

  Reply to this comment
 21. Petrela May 16, 15:21

  Autori i ketij shkrimi me duket se don te Justifikoje keto politikane qe per 30 Vjet kane Vjedur Pasurine e Shqiperise Dhe i Justifikon Pasurite e tyre dhe Qe Vetem kjo Elite Politike Mos te Grinden Se ne populli Jemi Dele Do shkojme pas Tyre. Te Dhjere Po Krenar. Po ti Fatos me 11 maj I coje mesazh zhejit saliut na mbyti policia me Gaz. Ju te biros ti zheji gim nesho met elezi jeni bere me opoziten. My nesbo ka dhe gruan Diplomate te qeverise rama ne usa. Tallni bithen me kete popull ka 30 vjet Vidhni Vritni Hani nga 3 Krahet.

  Reply to this comment
 22. Bernd May 16, 16:00

  Nese nje grup i vogel njerzish arrijne nje popull te tere ta manipulojne ne menyren me perverse duke shfrytezuar injorancen e ketij populli, qe ky popull te punoje dhe te vetsakrifikohet per realizimin e qellimeve te tyre personale dhe kjo per plot 30 vjet nuk eshte demokraci sic na shkruan i vetshpalluri „Prof. Tarifa por zbatimi i principit „Perca dhe sundo“. Fakti qe sot akoma ka mijera njerez qe cohen per PD dhe LSI . shpk te Berishes dhe Metes me nje verberi te papare tregon se sa perfekt funksionin lavazhi trurit per kete popull i zhytur ne injorance mesjetare, se ne kete vend paska demokraci dhe zgjedhje te demokratike!!!.
  Si mund te funksionoje ky sistem aparteidi nese nuk kemi mediat dhe prifterinjte e sistemit qe jane sherbetore te zellshem te ketij grupi ku ben pjese dhe i ashtuquajturi „Prof. Tarifa“.
  Shkalla e manipulimit eshte shumë me e madhe se shumica prej nesh dyshojne. Por kjo eshte pikerisht fuqia e kesaj teknike te elites mafioze te albanistanit. Mediat masive jane një nga mjetet me te rendesishme për te erresuar realitetin dhe per ta bere ate të padukshem. Kushdo qe terheq vemendjen ndaj kesaj, sulmohet pa meshire, tallet dhe margjinalizohet nga sistemi. Qëllimi perfundimtar eshte gjithmone zhdukja e atyre qe zbulojne maskimin e klike mafioze.
  Por koha e ketyre prifterinjve te degjeneruar qe ju flasin shqiptare per „demokraci! kur ne realitetin e albanistanit as qe ekzistojne as ne formen me elementare shume shpejt do ju vije fundi se keshtu na meson historia njerzore, qe cdo genjeshter sado e bukur te jete nje dite zhbehet!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim