DEMOKUISLINGËT

April 27, 2019 11:29

DEMOKUISLINGËT

Nga Jorgo Mandili

Nuk gjen shprehje më ekselente dhe shteruese që mund t’i përshtatet përpjekjeve të individëve të veçantë, grupeve apo organizatave të ndryshme për të ndryshuar të vërtetat historike mbi Luftën Antifashiste të popullit shqiptar, duke synuar t’a paraqesin atë si luftë vëllavrasëse dhe kriminale.

Nuk është hera e parë që gazeta DITA, është bërë tribunë e diskutimeve, debateve dhe opinioneve për mbrojtjen e kësaj lufte duke përfaqësuar denjësisht ndjenjat dhe vlerat e të gjithë atyre luftëtarëve, dëshmorëve, heronjve dhe viktimave të internuar apo të vrarë nga nazifashistët, pasardhësit e të cilëve në shumicën e tyre votojnë Partinë Socialiste edhe nga fakti që në programin e saj ajo ka mbrojtjen e vlerave antifashiste të kësaj lufte. Por kjo parti e drejtuar nga Edi Rama jo vetëm që nuk i ka dalë zot, por disa herë ka shpërfaqur edhe insinuata për zbehjen e vlerave të saj aq sa disa sjellje, mendime e qëndrime janë bërë burim inspirimi për “tufat” ballisto-kolaboracioniste.

Të zemëruarit e mëdhenj

Nuk e njoh Agron Tufën, por dëgjuar kam për të nga disa miq. Thonë se është djalë i “talentuar dhe i zgjuar”. Kjo më habiti nga ato çka lexoj e dëgjoj për sjelljet, qëndrimet e veprimet e tij si drejtor i një instituti antikomunist. Në se do ishte vërtetë i talentuar duhej që çdo ditë, minutë, sekondë t’i bënte hyzmet këtij talenti dhe të mos e bënte atë “synet” për një copë drejtori i një instituti që merret me rehabilitimin e “lugetërve” që janë varrosur bashkë me fashizmin (Noli). Të merresh me rehabilitimin e këtyre “lugetërve”, që ranë si “shahitë të fashizmës, jo vetëm është humbje kohe në dëm të talentit, por edhe përdoresh si “motor në blenderin e historisë së luftës, duke e ditur se lëngu që do dalë nga ky blendim do të të helmojë shpirtin ty dhe të ngjashmëve të tu. Dhe kjo nuk është as zgjuarsi e as mençuri nga ana jote Agron. Sepse ju, e të ngjashmit tuaj do të helmoheni, por shumica e popullit jo.

As sot, as mot, as kurrë! As me listat e komandantëve e luftëtarëve, të cilësuar e të selektuar nga ju si “kriminelë”, as me bejtet e “trimëritë” e mbledhura nga Enver Lepenica në librin e tij për këto “vegla më të poshtra e më të ulëta të gjermanëve (sipas togerit Gary të misionit ushtarak britanik në Shqipëri), as me “plehrat” e grumbulluara e të selektuar nga “minjtë e arkivave”, as me dekorimet e presidentit të paemër e mendje cektë dhe as me aktëmortet ceremoniale të kryeministrit socialist… “jo, vallahe / s’ua dum surratin: Buallicat në baltë e kanë rehatin! (Daj Ceni). Në këtë baltë të tradhtisë do t’i lërë populli përjetësisht!

Nëse paraardhësit shpirtërorë të “tufës& Co”, u masturbuan politikisht dhe kaluan në orgazëm për të kënaqur pushtuesit, këta “të talentuar e të zgjuar” si pasardhës të tyre, tashmë masturbohen me të pavërtetat historike dhe kalojnë në orgazëm për të kënaqur pinjollët e tyre. Të përpiqesh të ndryshosh rrjedhën e një lumi të ndyrë është vetë ndyrësi (Buda). Mos vallë jeni bërë të tillë nga mllefi dhe zemërimi që u lexohet në fytyrë!?. “Zemërimi është një dëshirë e dhunshme për t’u hakmarrë, që nxitet nga vrulli i mërisë, kundrejt një njeriu, por edhe kundër një bashkësie”(Seneka). Në rastin në fjalë, është bashkësia e shumicës së popullit që e nderon dhe e respekton Luftën Antifashiste.

Këtu duhet kërkuar ndoshta shkaku kryesor i këtij mllefi dhe zemërimi i kësaj “tufe &Co”. Sepse ende populli i vlerëson, shikon dhe ruan si dëshmi të gjalla të historisë dhe artit shqiptar veprat satirike për Ballin, këngët partizane për luftën, dëshmorët dhe heronjtë, dramat dhe filmat për luftën kundër fashizmit. Që shihen me endje edhe sot e kësaj dite, pavarësisht thirrjeve histerike të kësaj “tufe&Co”, për t’i ndaluar nga qarkullimi, pavarësisht neglizhencës së qeverive “demokuislinge” të këtyre 30 vjetëve për mirëmbajtjen e varrezave të dëshmorëve të lirisë, të lapidarëve e simboleve të tjera. Për këto nuk ka fonde, ndërsa për institutin antikomunist për botime kolaboracionistësh e për ceremonira kolaboracioniste aktëmortesh ka. Dhe pavarësisht këtyre që është për turpin e tyre, shumica e popullit e kupton se Lufta Antifashiste Nacional-Çlirimtare, përveçse e nderon Shqipërinë dhe shqiptarët, ka qenë shpëtimtarja e këtij vendi në hapësirat gjithsesi të cunguara që ka sot, përtej çdo debati mbi pushtetin që erdhi më pas. Në mënyrë më të qartë, më të kuptueshme e më të shterueshme nuk mund ta thotë këtë asnjë tjetër, qoftë ky edhe kryeministër edhe president i pa emër apo “tufa “e korbave balliste, përpos atyre që e kanë përjetuar këtë luftë dhe që kanë të drejtën ta mbajnë kokën lart dhe t’i presin dorën kujtdo që kërkon ta ndyjë atë.

Është ky qëndrim edhe kjo sjellje e shumicës së popullit, që të mos përmbaheni në zemërimin tuaj, zotërinj të nd(y)eruar, aq shumë saqë ua ka nëpërkëmbur mirësjelljen, arsyen, për të mos parë të vërtetat historike objektivisht. Me çfarë tagri ju kërkoni të vlerësoni një ngjarje që është njohur e certifikuar ndërkombëtarisht? Lufta është luftë dhe ka ligjet dhe disiplinën e vet! Mbi çfarë kriteri ju i cilësoni komandantët e luftëtarët e lirisë “kriminelë” dhe kriminelët e vërtetë i dekoroni? Kush ua jep të drejtën ju t’i bëni “gjyqin pa gjyq” luftëtarëve e komandantëve të lirisë duke i cilësuar si “kriminelë”, njëlloj si partia e punës shpallte kulakët?

Në cilin vend të Europës ka ndodhur apo ndodh një çudi e tillë për rishikimin e luftës antifashiste dhe aq më keq rehabilitim të kriminelëve? As Kuislingu nuk është rehabilituar apo dekoruar për shërbimin që u ka bëre gjermanëve! (shih gazetën Dita dt. 26 prill, artikull i Shaqir Vukaj për të dhëna më të plota për këto dënime të kolaboracionistëve në Europë).

Askujt deri më sot prej vendeve që kanë luftuar kundër nazi-fashizmit për asnjë arsye nuk u ka shkuar nëpër mend për të amnistuar moralisht, ligjërisht, apo aq më tepër për t’i shfajësuar kolaboracionistët e nazi-fashizmit. Sepse aty nuk ndyrësira të tilla si tek ne, që nga mllefi dhe zemërimi i fitores humbasin jo vetëm arsyen por edhe burrërinë.

Zotërinj të nd(y)eruar!

A u shkon burrave të zemërohen? Zemërimi zakonisht është një ves që takohet kryesisht te gratë dhe fëmijët. Por ka edhe burra që vuajnë prej tij. Kjo, sepse edhe disa burra kanë karakter fëmijëror ose femëror. Shikoni si “qan” Agroni …do të më vrasin thotë …..e kam lënë edhe me të shkruar se kush… A nuk tregohet kalama me këto që thotë? Po të jesh burrë përballu me të vërtetat historike. Mos hartoni lista e botime tinëz. Dilni në publik dhe promovojini! Pse tinëz xhanëm? Sepse tinëzaria është jo vetëm hipokrizi por edhe paturpësi, sidomos kur zemërimi lëshohet me një dhunë të pashembullt për të ndryshuar e deformuar të shkuarën tradhtare. Shpirti, kur është i pushtuar nga zemërimi, ai nuk e ka më aftësinë për ta përmbajtur hovin e tij. Ai e lëshon veten që të tërhiqet zvarrë, deri sa të nisë të rrokulliset nxitimthi nga pesha e vet e të mbërrijë në fund të greminës nëpër tatëpjetën natyrore të vesit. Prandaj, një thikë dy tehëshe nuk e ka vendin në duart e një njeriu të zemëruar si Agroni, zoti kryeministër “sockolaboracionist”, e të drejtojë institucione të tilla shtetërore, aq më tepër që me talentin që ka, është humbje kohe për të… Ju lutemi, si i ngjashmi yt, ndihmojeni të gjejë rrugën e Zotit e të mos merret me “lugetërit e fashizmës”, një djalë i ri i “talentuar e i zgjuar” si ai.

Zotërinj të nd(y)eruar!

As dekorimet, as bustet, as monumentet e as paratë nuk mund ta ndryshojnë rrjedhën e ndyre të lumit të ballistëve, tradhtarëve dhe kolaboracionistëve të Shqipërisë, që janë masturbuar politikisht me të gjithë pushtuesit e saj gjatë epopesë së lavdishme të Aleancës së Madhe Antifashiste Botërore, ku komunistët u rreshtuan në ballë të kësaj aleance dhe e udhëhoqën popullin drejt çlirimit të Atdheut. Ky është fakt historik i njohur nga Komanda Supreme e kësaj Aleance. Ashtu siç është fakt historik edhe tjetra: Kolaboracionizmi i ngushtë i Ballit Kombëtar me nazi-fashizmin.

 Kolaboracionistët e luftës dhe…..

Një dëshmi për këtë është edhe libri L’internacionale des traitres”, Paris, La Biblotheque François,1948-(“Internacionalja e Tradhtarëve”,) përkthyer në shqip, në vitin1952. Sipas origjinalit, tre vjet pas luftës së dytë, kur ende nuk qenë tharë plagët e luftës dhe faktet e mbledhura ishin të freskëta. Shkruar nga historiani, polemisti dhe eseisti francez, Renaud de Jouvenel. Në këtë libër përshkruhen dhe klasifikohen të gjithë kuislingët e shteteve europiane pjesëmarrëse në këtë luftë, në formë “pakete”, duke përfshirë edhe “paketën” e kuislingëve të Shqipërisë.

Në kapitullin “Misionarë të një tipi të ri”, lexoj:

Kolaboracionistët…e  Shqipërisë A .Zogu, e A. Kupi të fshehur në Egjipt,

 1. Frashëri, A. Këlcyra, K. Cakrani , V. Runa e A. Ermeni , K. Muka, V. Andoni, Xh. Deva, M. Kruja, K. Bib Mirakaj, të strukur në Itali, F. Dine H. Dema, M. Bajraktari të arratisur në Greqi dhe të strukur atje si kriminelë…. Shqipëria, si tërë bota, pati kuislingët dhe kolaboracionistët e saj, të cilët nuk u kënaqen nga ndihma që u dhanë okupatorëve gjermano-italianë, por luftuan me aktivitet kundër Rezistencës, që kishte rrokur armët kundër armikut. Këto organizata: Balli Kombëtar i Mit’hat Frashërit, Legaliteti i Abaz Kupit (i quajturi Bazi i Canit), grupet e Muharrem Bajraktarit, bajraktar feudal, edhe të Ministrit Fiqiri Dine-të gjitha këto qenë aq të dobëta sa që u zhdukën menjëherë pas çlirimit të vendit.

 … kolaboracionistët e pasluftës

Dhe detyrat e reja ishin të përcaktuara në projektin antikomunist, të parashtruar nga shefi i CIA-s amerikane Alen Dallesi, në një mbledhje sekrete me agjentët e vet, në janar të 1945 pa mbaruar ende lufta e dytë, por që kishte marrë tatëpjetën.

Në këtë mbledhje sekrete ai shpalosi strategjinë antikomuniste për Rusinë dhe për vendet e tjera të ish kampit socialist. Ja se çfarë shkruhej në këtë strategji.

“Do të vijë fundi i luftës e në një farë mënyre gjithçka do zërë vendin e vet. Gjithçka zotërojmë arin, ndihmat materiale, apo pasuritë e tjera, ne do t’i vëmë në dispozicion për të trullosur trurin e njerëzve, për t’i budallallepsur më tej ata. Truri dhe ndërgjegjja e njerëzve kanë predispozicion për të ndryshuar. Duke mbjellë në trurin e tyre farën e kaosit, krejt natyrshëm do t’ua zëvendësojmë vlerat e tyre të vërteta me falsitete, duke i detyruar ata që këto falsitete t’i marrin si të mirëqena.

Në ç’ mënyrë? Aleatët, ndihmësit, njëmendësit me ne, do t’ i kërkojmë dhe do t’i gjejmë brenda Rusisë. Gradualisht ditë pas dite, do të ngjasë tragjedia më grandioze e katastrofës njërit prej popujve më të pamposhtur në botë, duke shuar përfundimisht dhe në mënyrë të pakthyeshme vetëdijen e tij! Në fushën e letërsisë dhe arteve p.sh, ne gradualisht do të helmojmë thelbin e tyre shoqëror, duke i ç’mësuar artistët, duke u hequr atyre dëshirën për t’ u marrë me pasqyrimin dhe hulumtimin e proceseve që ndodhin në thellësitë shpirtërore të masave të gjera. Do të bëjmë që literatura, teatri, kinemaja, të gjitha pa përjashtim, të pasqyrojnë dhe të ngrenë lart ndjenjat më të ulëta njerëzore. Me çdo formë e mënyrë do të mbështesim e vlerësojmë artin e të ashtuquajturve piktorë, të cilët në krijimet e tyre nxisin në subkoshiencën e njeriut, kultin e seksit, të dhunës, sadizmit, disidentizmit e të imoralitetit të të gjitha llojeve.

Të ngjallim në udhëheqjen shtetërore kaosin dhe pështjellimin. Rregulli dhe Ndershmëria, do të fshihen dhe do të shndërrohen në vlera që s’i duhen askujt. Harbutllëkun e poshtërsinë, mashtrimin e gënjeshtrën, alkoolizmin e narkomaninë, frikën nga njeri tjetri, paturpësinë, irredentizmin, nacionalizmin dhe ndjenjën e përçarjes mes nacionaliteteve, por të gjitha këto ne do t’i mbjellim me shkathtësi e në fshehtësi. Në këtë mënyrë ne do t’i prishim brezat njëri pas tjetrit… Me njerëzit do të merremi që në moshën e fëmijërisë dhe, synim kryesor do të jenë të rinjtë. Ja kështu do të veprojmë!”

Dhe kështu vepruan për 35 vjet me radhë siç e kanë pohuar edhe vetë, duke subvencionuar për këtë qëllim qindra miliarda dollarë, për të financuar agjentë brenda këtyre vendeve deri në organet më të larta të shteteve përkatës, shkrimtarë, artistë, ambasadorë e punonjës ambasade, misionarë, të rinj, diversantë nga toka, ajri, deti, me libra, dhurata, piktura etj., etj… Një arsenal i paimagjinueshëm dhe një propagandë e paparë nëpërmjet shtypit, radios, televizionit, reklamave, filmave porno, një propagandë “makartiste” e padëgjuar kundër intelektualëve, shkencëtarëve apo të gjithë atyre që dyshoheshin me lidhje komuniste.

Dhe “këto ishin detyrat e reja”, ishin përpjekjet e këtyre kriminelëve, që pasi ja mbathën me bisht në shalë pas b…së nazistëve, për të mos harruar zakonin ndërruan pronarin. Hynë në bashkëpunim me agjenturat e huaja, për të përmbysur një qeveri legjitime me veprime terroriste, në një kohë kur Republika ishte në rrezik nga provokacionet e monarko- fashisteve grekë.

Është e dokumentuar veprimtaria e tyre kriminale kundër pushtetit popullor, poshtërsitë e kriminelëve me damkë si Hamit Matjani etj., krijimi i organizatës famëkeqe në mërgim-Komiteti “Shqipëria e Lirë”.

E pra këta “patriotë”, në këto momente delikate për qeverinë komuniste, pas prishjes me jugosllavët, provokacionet e grekëve, dhe me një popull të rraskapitur nga lufta, i shtuan edhe përpjekjet e tyre për rikthim, duke desantuar nga ajri, toka e deti, duke masakruar popullsinë e zonave ku desantonin. E megjithatë, të gjitha këto përpjekje “përfunduan në një katastrofë të vërtetë për këta agjentë, por edhe për vetë CIA- n, që e financoi këtë operacion paramilitar që do të zgjaste për pesë vjet”.

Me këtë përfundim të dështimit të tyre, pavarësisht se fituan përsëri komunistët duhet të ndjehemi të kënaqur, sepse “pikërisht në këtë periudhë është formësuar qëndrimi anglez për copëtimin e Shqipërisë, ndërkohë që ekzistonin edhe plane të tjera….”. Vetë Britania e Madhe e quajti këtë një gabim të pafalshëm ndaj një shteti sovran dhe kërkoi ndjesë rreth gjysmë shekulli më vonë.

… dhe komedia balliste …vazhdon….

Zotërinj të nd(y)eruar!

Me listat tuaja për shpallje kriminelesh luftëtarë e komandat lufte për liri dhe me  botime librash të tipit “Lepenica&Co për “heroizmat” balliste, në vend që të vini vetullat keni nxjerrë sytë! Kur shikon fotot dhe lexon bejtet (gazeta dita, dt 24,prill 2019, artikulli i gazetarit Xh..Shehu), menjëherë na rikujtoni poemën e famshme të Sh. Musarajt “Epopeja e Ballit kombëtar” që përfundoi në “Epopenë e Bishtit të Kombit”. Ju falënderojmë jo vetëm për këtë por edhe se përpjekjet tuaja për të njëjtat motive shpërfaqen si vazhdimësi e kësaj komedie. Por me aktorë të rinj, më pak të zgjuar dhe shumë më pak inteligjentë se baballarët e tyre shpirtërore M.Frashëri alias Lumo Skëndo etj.. Sa të mjerë dukeni në përpjekjet tuaja për t’u hequr baltën këtyre baballarëve tuaj, me gjithë angazhimin edhe të Kryeministrit tonë “sockolaboracionist”, që është bërë “kaqole” e ballistëve dhe qesharak me deklaratat e tij kontraverse dhe diversioniste për të ndarë veteranët e luftës nga komunistët e pas luftës, kur thotë se: “pjesa ku duhet të ulin kokën, sipas meje, jo veteranët e Luftës Nacionalçlirimtare, po komunistët e pasluftës që sot e gjykojnë Mid’hat Frashërin, a thua se jemi të nesërmen e fitores së luftës, e jo plot 28 vjet nga data zyrtare e vdekjes së shpresës që solli fitorja e tyre(!), ka të bëjë jo me atë luftë po me krimet që u bënë në emër të fitores së saj!”

“Komunistët e pas luftës”? Punëtorë, fshatarë, mësues, mjekë e specialistë të ndryshëm, që me punën e tyre të ndershme, heroike e me abnegacion nxorën Shqipërinë nga analfabetizmi, injoranca, feudalizmi mesjetar, mentaliteti otoman, nga bataku kënetor ku ishte zhytur qysh nga shpallja e pavarësisë. Dhe e transformuan me aq mundësi sa kishin në një vend me arsim të konsoliduar pa asnjë analfabet, pa asnjë sëmundje ngjitëse, pa çitjane e shamira në kokë, por me gra të emancipuara, me bujqësi moderne e hidrocentrale me fabrika e uzina etj., etj. Ku janë tani uzinat fabrikat shkollat dhe qendrat shëndetësore në çdo fshat, hidrocentralet, rezervuarët, hidrovorët, arsimi, shëndetësia. Kush i shkatërroi, dogji, vodhi dhe vrau për t’u pasuruar? Komunistët e pasluftës? Jo zoti kryeministër. Ishte “xhinsi” i atyre komunistëve bastardë që u ngjizën në mitrën antikomuniste të PPSH-së ata lumpenkomunistët, që u bënë liderët e “demokracisë” tuaj totalitare, që shkatërruan e rrafshuan një vend dhe një popull jo vetëm materialisht por edhe shpirtërisht. Ju duhet të ulni kokën që votën e deleguar nga socialistët për kryeministër, po e shpërdoroni në mënyrën më të keqe me arrogancë, madje edhe për inat të socialistëve. Në ditët tona poshtërsia, gënjeshtrat e mashtrimet quhen zotësi dhe shumë njerëz mburren me këto, disa të tjerë duan t’i hedhin si baza të një morali të ri, që do të dëshironin të riformatonin historinë sipas pikëpamjeve të tyre dhe ta tërheqin popullin në rrugën e dekadencës së tyre personale. Djallëzia është bërë si rregull, një rregull aq universal, saqë historianë amatorë të Ballit e përdorin atë lirisht si një mjeshtëri të re stili. Poshtërsia e tyre nuk i pengon aspak që të thonë të tilla absurditete si të kryeministrit “sockolaboracionist” apo të “tufës&Co”, që e trajtojnë LANÇ si luftë civile.

Nëse hipokrizia është nderi që i bën vesi i virtytit, vjen një çast kur vesi, i katandisur në urrejtje, i demaskuar, i shëmtuar, as që mund të zgjedhë hipokrizinë. Si ajo kurva plakë që heq dorë nga pispillosjet dhe, ndonëse e dehur, tregon paturpësinë e saj trashanike, po ashtu edhe këta sharlatanë të historisë që kërkojnë të mohojnë apo tjetërsojnë LANÇ, gjithmonë do të ngelen në “bisht të kamionit të historisë” dhe gjithmonë, për fat të keq do të ngelen përjetësisht të zemëruar dhe të mërzitur!

 

 

 

April 27, 2019 11:29
Komento

109 Komente

 1. qytetar April 27, 11:52

  Nje analize e thelle ,e vertete dhe shteruese,pamvaresisht se lehesit e paguar do vazhdojne te bejne gama gam pasi paguhen e ushqehen me kete zanat prostitutash.Kermat nallisto zogiste dhe gjithe ata tradhetaret e tjere qe u arratisen ne jugosllavi e greqi dhe qe u bene spiune ie ketyre shteteve qe kerkojne coptimin akoma te shqiperise pasi kane marre trecerekun e saj u vafte shpirti ne hale,.

  Reply to this comment
  • Tartufi April 27, 13:33

   Sa bukur na I thua or mut muti,,o evgjit I Prongjise ,apo fare e qelbur dropulliti I shitur per 6000 leke tek qeverija shqiptare [ nga emri Jorgo ] Qen bir qeni
   kudo qe te kerkoni te dilni,do te dilni perpara te vertetes . Pasi derdellisni si qelbesire dhe idiote , I thoni tru shplareve mbeturinave te shtipjes ,,, kemi qene ne kualicionin e madh Amerikano – Anglez dhe Rus,,, ne vendin e duhur. Me pas o kaqoli I pjerdhur Mandili na tregon tiparin e vertete te kualicionit tuaj,ku pa mbaruar lufta drejtori Cia na mbajka fjalime kunder aleateve te luftes !!?? Po kush eshte ky kalician o pis I pisi me komandante si Dallasi dhe Curcilli me shoke te bashkuar me kriminelet shqiptare te dalur meleve per te luftuar. banditin perndimor [ Hitler Dallasin ] Mashtrusit gjithmone bejne kualicion me mashtrusin .

   Ka ardhur dita te mesohet,si e kane mesuar komunistet

   greke qe luftuan ne krah te Anglo – amerikaneve ,kunder gjermaneve,qe armiqte e vertete te tyre kane qene Amerikanet dhe Anglezet ,duke vrare ne luften e ndezur po nga ata 500 mije bije dhe bija grekesh ,qe luftuan neper male . Ti o pis I pisit nuk ka bythe ti tregoshe keto popullit shqiptar,,, se je krimb ,tregon bajga me trimerite e barbareve te pa fe ,

   Ne vitet me pas imoraliteti I aleateve, si Dallasi me shoke ,mbushte aroplanet me viktima dhe I destonte ne teritorin e rrethuar me tela,,,perpara se te mbritesh lajmerohesh [ poli agjenti ] ku do te leshoheshin keta te mjere,,, gjoja ne emer te lirise se Dallasit ???? Plehu I plehut,, neve nuk na hapet bytha te themi te verteten e madhe ,se prishim aleancen e peshtiresise Amerikane .

   Reply to this comment
   • Teli April 27, 15:10

    Tartufi,tartuf mbetet,injorant 24 karat!

    Reply to this comment
    • Tartufi April 27, 15:55

     Teli ,pse nuk e vure emrin Gajdani ? te besonin I gjithe mileti I Dites ,qe nuk je Aristoteli apo Telemahu nga Pogoni minoritetas I shitur I teri per 6000 leke te vjetera tek qeverija shqiptare ,,si Jorgua tend,,skllav I shtipur me origjine greke nga shqiptaret ?? Shto dhe dicka ,, Te paret e Tartufit vine nga malet e Sulit,,, Tartufi dhe fisi I tij eshte 84 karat shqiptar,,, le te jete injorante,,, nuk shitet kollaj per 6000 leke te vjetera si [ Jorgua ] tek greket ….

     Reply to this comment
     • Pellazget do rikthehen April 27, 22:00

      Tartuf djali thua se je 100% shqiptare bile nga malet e sulit bravo te qofte. Shqiptar 100% ka shume dhe akoma me shume kane kaluar, por problemi nuk eshte pastertia e te qenit por sherbimi qe i kame dhene kombit te tyre. Edhe Zerva nga ato ane ishte, dhe thelle thelle veshtire se mund te kete gen tjeter por historia jone nuk idha vend tjeter vec ate te kriminelit. Betimi per origjinen nuk te shplan helmin qe leshon per vendin dhe kombin qe gjoja i perket. Historia shqiptare eshte e veshtire dhe ka njohur shume GEN helmur qe vetem vendit te tyre nuk i kane sherbyer por prap ka mbijetuar. Sa me te veshtira kane qene kohet aq me i forte ka dale. Edhe ne kohet e sotme sa me shume qe e pergojojne Tartufat dhe Tufat aq me i drejte ne historine e tije eshte.

   • Nejse Anglo Ameikanet pas luftes ndryshuan qendrimin ! April 27, 17:51

    Mbas luftes anglo amerikanet ndryshuan qendrim ! Vetkutohet! Kjo eshte nje histori tjeter ! Histori pas luftes ! Ndryshimi i qendrimit ndaj Shqiperise lidhet me vednosjen e sitemit Komunist ! Natryrisht keshtu do te ndodhthe! Por para luftes partizanet dhe komunistet shqiptar ishin ne anen e aleateve anglo amerikan, rus !
    Ashtu sic dihet ! Armiku i armikut tim eshte miku im ! Dhe u bashkuan !
    Ata anglo amerikanet kishin nje ide se forcat “patriotike ” balliste zogiste ishin antikomunist ! Por nuk kishibn besim tek “keta antikomunist” qe u lidhen me gjermanin armikun e anglo amerikaneve !
    Ky ishte problemi ! Ne Shqiperi ashtu si edhe sot ! Forcat Opozitare “anti komuniste ” -jane te paafte te pa organizuar jane dembel !
    Nuk u besohet sepse nuk kane integritet dhe moralitet !
    Ballistet ZOGISTET SI FORCE OPOZITARE ISHIN TE DISKRETITUAR ne syte e Anglo Amerikanet !

    Mbeturinat e tyre pas luftes amerikanet u munduan qe ti perdornin kunder komunisteve por nuk ja arriten qellimit !
    At ishin te diskretituar edhe brenda popullit te vet !
    Hani pula dhe pinin rraki, desertonin nga ushtria !

    Te njeten gje bejne sot DemoBallistet zogistet !
    Pe 13 vjet ne pushtet hane e pine vodhen dhe plackiten te gjithe vendin ane e mbane dhe tani kerkojne pushtet !
    Bejn fajtor Edi Ramen ! Duan ta hane te gjalle !

    E cuditshme po edhe sot anglo amerikanet perkrahin Edi Ramen ! “Drogaxhiun” !” Komunistin ”

    Historia perseritet ne menyre shume te ngjashme !

    Albaneszi maskalsone per mangiare makaroni ! :))

    Reply to this comment
    • Tartufi April 27, 18:32

     Koqija I kandarit,apo karagjozi si thote Nastradini o ti me larte .
     Anglo – amerikanet ,as e kane ndrishuar dhe as nuk e ndrishojne formen e tyre politike ,ata jane te njejte. Me ata qe luftojne per kombin e tyre ,pa kompromis,nuk bhen kurre aleat. Kjo race e dale nga dhelpera e madhe Angli ,kompromisin e ben me zheleznote e popujve ,qe nuk kane bythe,qe shesin gjithcka per tu qene koloni e tyre. Ai qe e kupton e kupton,ketu nuk ka pune as ballisti as komunisti,ketu ka pune idioti ballist ,qe I sherben kesaj race te pa ndershme.Ketu ka pune hajvani komunist ,qe I sherben kesaj race mashtrusi,qe eshte veshtire ta keshe aleat,pa patur shum interesa,,, koqija e qepes ,, qe shkruan dhe italisht .. lexoje keto reshta te Tartufit se nuk te bejne keq.

     Reply to this comment
     • Ai me lart teje ! April 27, 20:20

      “ popull qe nuk kane byth “ thote Tartufi Bufi
      Athere pse ha mut per amerikanet ? Kush e ka fajin se ai popull ka kaq tartufa tope tope papagalli si puna jore ?!
      Prane sofres I pa ngrene prane detit I pa lare prane dijes I pa nxene …
      Kur do zini mend o Tar Tufa ?! Bisht qeni do ngeleni !

   • I tille je , sa here qe hap gojen April 27, 19:10

    Interesant , cfar kohe erdhen ! Edhe shtazet ne te egra te lindur e rritur ne shpella , qe nuk kane idene me te vogel te moralit njerezor , tashme lehin e ulerijne hapur , duke mos u permbajtur as ndaj atyre qe dhane jeten e tyre te njome , per clirimin e ketij vendi nga bisha nazi-fashiste ! Se si e kujtojne veten njerez normale dhe te kerkojne t`u degjohet fjala shtazeve te tilla , si ky fare matufi a tartufi me sivellezerit e tij naziskine , vetem truri i banoreve te xhungles mund ta shpejgoje ! Pa treguar as minimumin e logjikes njerezore , dalin ketu nga 10 e 20 here ne dite , per te vjelle diarete e tyre te akumuluara nga kapslleku i para `90-es ! Keta , duket se nuk bejne asnje pune tjeter , vecse nga mengjesi deri ne oret e vona te nates , qendrojne para monitorit , per ti sherbyer besnikerisht sherbimeve te huaja qe i paguajne ! Ne se do te punonin , si gjithe te tjeret per te siguruar jetesen , nuk do te mund te ishin te pranisherm para monitorit 24 x 24 ! Ata e kane ne gen bacilin e tradhetise dhe pjese te organizmit te tyre , e nuk mund te jetojne pa te ! Te tille ka kudo ne bote , por tek ne ka lene gjurme te thlla turku dhe kane qene e jane teper aktive bishat fqinje sllavo-greke !

    Reply to this comment
  • Peza April 27, 14:27

   I nderuari z.Mandili!
   E vleresoj pa mase shkrimin tuaj,por dua t’u tregoj se keni gabuar ne nje rast,jo pa rendesi:
   Ne fillim te shkrimit keni thene se,Partia Socialiste…
   “ne programin e saj ajo ka mbrojtjen e vlerave antifashiste të kësaj lufte. “!
   Nuk eshte aspak e veertete kjo qe thoni ju i nderuari Mandili!
   Ne statutin e PS-se nuk permendet ne asnje fjale kjo gje,njelloj mashtrimi si dikur me faturat e Rrapush Xhaferrit pa vule,pa firme kur dorezonim milionat,bile pa i numeruar fare ato!
   Keshtu eshte hartuar edhe statuti i PS-se se socialistet jane treguar DELE para mashtruesve qe ka patur e ka ne krye qe nga Edi Rama!
   Bile ketu e ka burimin qe Rama u zgjodh kryetar i PS-se pa gjykuar se ai ishte shprehur qe ne fillim te 90-tes se “LANC-i ka qene lufte civile”!
   Pra kryetari i PS-se eshte armik i LANC-it dhe kete e provoi hapurr kur nderoi krye ballistin kuinsling dhe askush ne PS nuk u ndie!
   Ky eshte statuti mortor i PS-se,sepse e tille eshte shdrruar antaresia e saj DELE!
   Cfare pritet nga nje parti qe hesht kur kryetari i saj perdhunon Luften Antifashiste?

   Reply to this comment
 2. qytetar April 27, 11:55

  Nje analize e thelle ,e vertete dhe shteruese,pamvaresisht se lehesit e paguar do vazhdojne te bejne gama gam pasi paguhen e ushqehen me kete zanat prostitutash.Kermat nallisto zogiste dhe gjithe ata tradhetaret e tjere qe u arratisen ne jugosllavi e greqi dhe qe u bene spiune te ketyre shteteve qe kerkojne coptimin akoma te shqiperise pasi kane marre trecerekun e saj u vafte shpirti ne hale,.

  Reply to this comment
  • Eppur si muove... April 27, 13:12

   Zoti qytetar ke shume te drejte dhe te falenderojme per demo-kuislinget qe ju cjerr masken.
   .
   Nje kategori me e rrezikeshme jane
   ish te burgosurit nga kampi Enverit qe do vecoja monstrat
   tos lubonja tak ngjela bashkim mehmet shehu..pa harruar dhe nipin e Hysniut felliqsiren Andi Bushati qe nuk la brime te Elizese Parisit pa vizitura me xhaxhi Salen qe I fshinte kaken te suma
   .
   Per te kuptuar pse Enveri mori “bicakun” dhe u tregua I pameshirshem me te drejte duket te nje artikull I Dites ne 26 nendor 2018 me titull”Vajza e gjeneralit tregon dasmën me djemtë e Bllokut dhe Kadarenë” ku behet fjale per orgjite e djemve te disa udheheqesve qe ishin bere Pashallare te kuq si I quante Ismail Efendiu..
   .
   Vera Bekteshi dhe keto monstra te bllokut ose te gjysem bllokut ne vend te mbyllin gojen shesin mend se ‘kane share apo perdhosur baballaret tyre.
   Shikoni ne artikull fotografite sit e Droguar te cunit Mehmetit apo Gimi I Manush Myftiut nje rr..k ..K..ari qe dikush e quan me prirje perendimore si thonte dikur Halena Kadare per orgjite te shtepia e Gamor Pashkos..ku rrinin deri ne mengjez dhe dilnin nga shtepia e gojeshtremtit Pashko me shishe qumeshti..
   ,
   Cfare kerkon kjo Bija e Gjeneral Mavrise sot ?
   .
   Lexoni cfare thote:
   Isha ne vitin e dyte kur u martova dhe “shteti i enverit “ I jep super-shtepi ne qender te Tiranes….prinderit I japin nje burre qe punonte ne New York..hanin..pinin dhe kercenin “Rock and roll” bythe jashte..dilnin jashte shtetit kur I donte bytha…..dhe shanin Enverin..qe ne fakt ketyre Vera-ve (vërrave) Bekteshit…Fatos Lubonjave..Spartak Ngjelave… e deri te Monstra Bashkim Shehu ja beri mire qe I rrasi ne burgje se e meritonin..
   .
   E meritonin se mbi 90% e rinise shqiptare I dilte djersa curke dhe shpesh dhe me gjak..me nje ushqim qe nuk ishte per tu lavderuar…sakrifikonin per vendin se nuk I dinin orgjite e Vërres se Bekteshajve apo te Bashkim Shehlereve qe vrane me koqet e tyre jo vetem baballaret por dhe nje komb te tere..
   ,
   Dhe jane pikerisht
   keto vemje qe dalin
   dhe komentojne ne kompjutra
   ,vazhdojne orgjite qe lane pergjysem
   se ai xhaxhi ju tregoi vendin duke perfshire dhe
   kete intelektualen
   ketu poshte

   Reply to this comment
   • Lili April 28, 00:07

    Jo,jo nuk kanevoj per aq gje!mafton qe te perkthehen ketoshkrimet tuajaedhe gjithe bota behet kunder shqiperise…

    Reply to this comment
 3. intelektuali April 27, 12:39

  “BANDILLEVE” TE ENVERIT U KANE MBARUAR ARGUMENTAT LLOGJIKE DHE KANE HEDHUR NE PERDORIM PROPAGANDEN E PARTISE KUNDER CIA-S DHE IMPERIALIZMIT AMERIKAN

  Po Shqypnia eshte ne NATO dhe po kerkon te antarsohet bythenderur ne BE-ne Antikomuniste dhe Demokratike o “Bandilli” i Enverit, Jorgo Mandilli? Leri llogjet e propagandes enveriste me kolaboracionise franceze se Franca ishte e para qe e ndaloi me ligj ne Kushtetute Partine Komuniste pas Luftes per te perfituar ndihmen ekonomike te Planit “Marshall”, apo nuk te vjen zeri per kete fakt te pakontestueshem?

  KOLABORACIONISTI ME I MADH NE SHQYPNI ISHTE ENVER HOXHA BASHKE ME NEXHMIJE FASHISTEN

  He mo “Bandilli” i Enverit pse nuk e thua ne dacibaon tende bolshevike ku ka jetuar Enveri me Nexhmijen gjate viteve te Luftes?

  sepse:

  Mjafton te hapesh dokumentat e Arkivave te Shtetit rezulton se ka jetuar si levend borgjez ne vilen e kunatit te tij Kryefashist, Bahri Omari dhe me kunatin e tij bamires ka udhetar ne Itali gjate Luftes shume here per te kuruar reumatizmen ne resorte lluksoze ne kete vend te Duce Mussolinit. Llogjet qe shkruan Donika Omari ne media se Enveri ka dashur ta vriste Bahriun ne vitet e Luftes jane demagogji mashtrimi, sepse po nga familja Omari ka dale ne publik Mareveshja qe kishte Enveri me Bahriun qe me dy fjale mund te shkruhej:

  NESE FITON GJERMANI BAHRIU MBESHTET ENVERIN, NESE FITON JUGOSLLAVI ENVERI DO TE MBESHTESTE BAHRIUN

  Por Enveri nuk e mbajti fjalen, e shkeli Mareveshjen midis te dyve dhe kur Bahriu e kercenoi se do t’ja nxirrte te palarat e spiunimeve te Enverit per komunistet, perfshire ketu edhe spiunimin tek fashistet per Qemal Stafen urdheroi Bedri Spahiun per ta torturuar kunatin dhe bamiresin e tij me thyerje kockash perpara se ta pushkatonin. Per kete arsye motra e Enverit nuk i foli deri ne vdekje, por Enveri u kujdes per dy djemte e Bahriut, Luanin dhe Fatosin qe te mos binin ne Sepaten e “Armikut te Kllases”,

  prandaj:

  PER CILIN LANC E KE FJALEN TI O BANDILLI I ENVERIT?

  Per LANC-in kriminal jugosllav te Enverit qe vrau dhe masakroi anglezet ne Kanalin e Korfuzit?

  apo:

  Per LANC-in e pabese Antikombetar dhe Antishqyptar qe u nguli thiken ne shpine kosovareve ne Tivar duke u cuar ne therrtoren e Rankovicit te Titos?

  apo:

  Per LANC-in qe e beri Shqypnine si nje Kamp Perqendrim te tipit Auschwitz te Hitlerit, rrethuar me tela me gjemba anembane, qe mbushi lumenj me gjak njeriu edhe ne kohe paqe duke likuiduar intelektualet properendimore, por edhe te gjithe komunistet e Luftes dhe ne fund te grahmave te ngordhjes falimentoi ekonomine me tollona dhe bunkere duke i transformar shqyptaret si nje fis kanibalesh prej Afrike ZULU. Ketu mund te shtojme pyetjen parimore:

  PSE U VRAU ENVERI VAJZAT SOVJETIKE KUR ATO ISHIN NGA FAMILJE TE NJOHURA ANTIFASHISTE?

  Kur ne cdo dacibao i meshoni llogjeve te demagogjise me Antifashizmin. Po Antifashiste ishin te gjithe komuniste o mavri fanatike,

  sepse:

  Aleksandër Rankoviç gjithashtu eshte dekoruar si Antifashist i Madh me medalje nga Kuvendi Popullor i Shqypnise dhe nuk i eshte hequr deri me sot, ja kush ishte antishqyptari me i madh ne histori sipas enciklopedise ne internet qe mund te konkuroje per Antifashizem te gjithe “deshmoret” dhe veteranet VAMPIRE te Enverit:

  “Aleksandër Rankoviç ka lindur në vitin 1908 në Obrenovac, Serbi . Prej vitit 1926 ai u bashkua me Lëvizjen Komuniste Antifashiste Jugosllave. Në vitin 1938 ai u bë anëtar i Byrosë Politike të Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Jugosllavisë dhe ishte një nga bashkëpunëtorët më të ngushtë të Josip Broz Titos. Në korrik 1941 ai u kap nga Gestapo në Beograd, ne nje aksion te gjermaneve kunder rezistencës komuniste, por shpejt u arratis dhe doli ne mal partizan. Në vitin 1944 u bë kreu i sapokrijuar i Sherbimit Informativ Ushtarak te Departamentit të Mbrojtjes së Popullit dhe pastaj Drejtori i policise se fshehte te menaxhimit të Sigurimit të Shtetit (UDB). Pas krijimit të Jugosllavisë Federale ka mbajtur disa poste të larta në shtetin dhe Partinë Komuniste Jugosllave, ka marrë një numër dekoratash dhe medaljesh nga shteti. Por pas Plenumit te Partise Komuniste ne vitin 1966 shkarkohet nga postet si stalinist. Ai jetoi në Dubrovnik, ku vdiq më 18 gusht 1983, por u varros në Beograd. Figura e tij prej dylli është vendosur në muzeun e Luftës LANC Maqedonase në Shkup.”

  HE MO “BANDILLI” ENVERIT A MUND TE KRAHASOHET ANTIFASHIZMI JUAJ JU ME ATE JUGOOSLLAV APO SOVJETIK?

  Nga ana tjeter:

  Pse Enveri nuk u bashkua perseri me BRSS kur ne pushtet erdhi “Stalini i Vogel”, Leonid Brezhnjevi qe i shpalli Lufte SHBA dhe Perendimit, por perkundrazi e shpalli BRSS dikur mike si nje Social-Imperializem sovjetik?

  CFARE MUT ANTIFASHISTI DHE KOMUNISTI ISHTE PEDERASTI ENVER HOXHA?

  He mo “Bandilli” i Enverit ke ndonje pergjigje adekuate per keto pyetje?

  sepse:

  Nuk thua kurgje ne dacibaon tende allogjike, por hedh vetem llogje alla Tufa&Co, por harron hajdutet Bashkim Ulaj&Lukuni qe po e vjedhin Shqypnine njesoj sic e vodhi per 50 vjet me radhe Enveri me Nexhmijen dhe Ramizin, shiko relacionet nga Zvicra per tonelatat e floririt shqyptar qe eshte nxjerre nga vendi me aeroplane, njesoj si thaset me miliona euro te Edvin Enveristit qe fluturojne vazhdimisht ne dhe te huaj, ne menyre qe edhe ti o “Bandilli” i Enverit, Jorgo Mandilli qe te mbyllesh halen e qelbur enveriste dhe te mos shkruash me dacibao fanatikesh ne kete forum te nerum te gazetes DITA.

  Nga: intelektuali

  Reply to this comment
  • Ivan i madh April 27, 13:35

   Po menjehere sherbetoret dhe b.. e neoballistit Rama dhe pjella e felliqur e fashizmit s intelektualeja, Xxx erotike i semes e shume te tjere te sulmojne artikuluesin pa fakte e prova. Keta felliqesira që abuzuan me sistemin e tani na dalin antikomuniste te flaket jane pjese e asaj mitre te basarduar e te semure punuar e ifektuar nga fashistet. Ju pjella bastarde e fashizmit si prinderit tuaj që si mposhten dot ne kohe te luftes tani a hani m… atyre dhe historise që shkrojten me pushke dhe gjak. Sado që te te lihni e ulerini te mbeshtetur dhe nga neoballisti Rama tumori i Ridhjeries që ka zaptuar PS prape skeni se cfare te beni deri sa te ngordheni bashke me ju dhe felliqesira Edi Mit’tat Rama.

   Reply to this comment
   • xxx April 27, 14:26

    Merreni kete koqen,Ivan shkerdhon me gjithe Jorgo Manallin,mbylini te muzeu i rraqeve te vjetra, mbeturinave te plerave enveriste

    Reply to this comment
  • intelektuali me fillore April 27, 15:28

   O Mender intelektual akoma ketu qenke ti duke i rene gajdes e bere romane .A nuk e kupton ore gjysmak*ne pagese se ska me lek lsi-ja e pd-ja te te japin * se nuk ka kush durim te lexoje brockullimat e tua,ndaj degjoje lalen puno ,por mos e tejkalo planin se prape me dite shiu do te paguajn.

   Reply to this comment
  • PATRIOTI April 27, 16:33

   intelektual
   jam shum dakord me komentet e tuja
   duke ken se historin e ban gjithmn fitusi i takon qe fitusat me ba edhe sot historin
   jan te njajtit qysh nga viti 1944

   Reply to this comment
  • Shkodra April 27, 21:26

   Intelektual, je nje vemje e paguar qe te shperthesh diarrene tende mendore. Po ta mbash ne wc-ne tende, mire, po ti qelb boten me kete diarre.

   Reply to this comment
   • Lili April 28, 12:24

    Une e admiroj faktin se vetem nje njeri si intelektuali po ju çmend te gjitheve ju enveristet ! Bravo i them intelektualit qysh po i bene te vjelljin gjithe ate vner qe kane ne shpirtin e tyre e qe tregon se keta kur nuk meritojne evropen!!
    Veç vazhdoni keshtu se cdo dite po i tregoni botes se sa te çmendur jeni e se sa jeni te pa integrueshme ne vlerat e evropes!!
    Veç vazhdoni se cdo here bindeni boten se bisha jeni e duhet me ju izoluar ne çmenduri!
    Intelektuali ketu eshte meritor qe duron e ju demaskon futyren tuaj kriminele!

    Reply to this comment
  • Pellazget do rikthehen April 27, 23:03

   Sa njohes te thelle te historise serbo -sllave jane keta intelekt-HALET dhe jo vetem kaq por bashkohen te gjithe ne nje pike te perbashket qe eshte SALIZMI. Edhe SALIZMI eshte i se njejtes linje njohes i thelle i luftes te cilen nuk e bene mbi 70000 shqiptare po tre kater serbe qe per kohen ishin antifashista pavaresishte se c’fshihej nen te. Edhe SALIZMI me intelekt-HALET flasin per antikomunizem pavaresishte se hapur jane antishqiptare. SALIZMI me antikomunizem i nxori themelet ketij vendi, por ne rruge e siper na tregoj se miku me i mire i familjes na ishte FAZLLICI. Edhe kryetari i sotem i PD u pergatite nga FAZLLICI duke njollosur luften heroike te shqiptarve kunder gjenocidit serb. Edhe ky po i ve flaken vendit, pra se me shume flet kjo fare per antikomunizem, aq me shume te lidhur jane me agjenturen antishqiptare. Veshtire ne bote te kete abuzim kaq te madhe ne emer te demokracise. Fara e SALIZMIT dhe e tellalleve te saj antishqiptare te tipit intelekt-HALE ndoshta jetojne ne fundin e tyre, ndaj jane kthyer te gjithe ne historian. Historia duhet bazuar ne perrallat e tyre dhe ne shqiptaret nuk duhet te shqetesohemi nga miqte e tyre FAZLLIC te fshehur apo te hapur. Ne nuk duhet te shohim faktet qe gjithe qenia e tyre ne 30 vitet paskomunizem ishin nje antishqiptarizem i hapur kur vellavrasja ishte pjese e politikes se tyre te perditeshme. Edhe shitjen e paster qe i bene territorit te vendit 100 vjet te pavarur mbi 350 km katror ne detin Jon shqiptaret duhet ta marin per atdhetari.

   Reply to this comment
  • HOMORA April 28, 13:22

   Bah me ty qeka e veshtire te dialogosh dhe te komentsosh,sepse blasfemin e ke mu na maje te gjuhes se,dallimin dhe objektivitetin midis genjeshtres dhe vertetesise i ke te nje ngjyre,shpifie,shpifie dhe shpifie pa fund.
   Eshte e dyta here a ndoshta me shume qe na flet per planin marshall,e ne fakt ti as idene ske se çfare fshihej dhe sa çfare loje ogurzeze luhej mbi europen e porsa dale nga lufta dyte boterore me kete pla skllaverues dhe vasal.
   Europe e mbyt ne gjak e dhimbie,ne europen qe ishte ne grahmat e deshtimit,europe ku skeletet e viktimave te saja endeshin si hijet e terbimit mbi nje cope buke te mykur.
   Pra shko lexo e informohu mbi historine e vertete dhe jo mbi ate qe llomotitet neper kafene e lokale ky mbyt muzgu i demoralizimit dhe i pergojimit dhe i fryries dhe shtremberimit te lajemeve te thurura neper hale ku ne vend qe te shurrohet pihet shurre,dhe ne vend qe te dhitet hahet mut.
   Le te rivime tek kushti i planit marshall si presion vene frances per likuidimin e Partie Communiste Française (Le Parti Communiste de la FRANCE) pra per te nxjerre bllof argumentin tend hap mire syte,sepse kam frike qe pergjate 1970 e deri me 1985 ka pasur lidhie miqesore midis PCF dhe PPSH nen inisiativen e GEORGE MARCHAIS.

   thenia jote:
   Franca ishte e para qe e ndaloi me ligj ne Kushtetute Partine Komuniste pas Luftes per te perfituar ndihmen ekonomike te Planit “Marshall”

   zgurdullo mire syte e na trego kur eshte anulluar me ligj ndalimi i aktivitetit te PCF?!

   https://fr.wikipedia.org/wiki/Georges_Marchais

   https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=partie+communiste+fran%C3%A7aise

   https://www.universalis.fr/encyclopedie/albanie/3-l-albanie-depuis-1945/

   https://tel.archives-ouvertes.fr/file/index/docid/1011589/filename/2013-06_-_POPESCU_-_LAl.pdf

   Tashti sa here qe te shoh komentime nga intelektuali do ja fus vrapit nga myll syte komet.
   Eshte e ndereshme per nje peron te flasi gabim por eshte e dinjeshme per nje person te mbjelli helm dhe urrejtie ne saje te helmit dhe vrerit te tij personal.
   a thua se je vetem ti ai qe ke vuajtur nga komunizmi qe izolimi e detyroi qe te bente ato qe beri,i justifikohe ato per kete duhet vetem historia te flasi e me pas po qe se drejtesia sheh se i takon te perqendrohet ne pikaa perkatese,ateher dhe te nderhyje per te marre masat e duhura,por jo te perdhunohet nga tipa si ju qe neper kafenet e mykura ku kundermon ere gjaku dhe tmerri i pafajshem shqipetar.
   E veshtire te lexosh,te kultivohesh dhe emancipohesh me dije sot ne shqiperine demokatrane.
   Historia eshte e Verteta dhe VERTETESIA eshte tek ZOTI.

   Reply to this comment
 4. xxx April 27, 12:40

  Majmuni i ri,katastrofa njerezore qe krijoj ai sistem,mbijeton akoma,mjafton te lexosh kete artikull qe te
  bindesh.

  Reply to this comment
 5. Tushi April 27, 12:51

  Oh sa me ke elektrizuar i dashur artikull shkrues me kete analize te goditur.Fjalet e mija do ishin te teperta.Ja rekomandoj ta lexoj karrieristi i nd(yeruar) .

  Reply to this comment
 6. lexuesi i DITES April 27, 12:51

  Nderim dhe jetegjatesi te shendeteshme, i nderuar Jorgo Mandili per kete artikull me shume se fantastik per nga stili letrar i te shprehurit, per nga renditja kronologjike e ngjarjeve historike madhore, per nga logjika e fakteve, ku gjithecka eshte e barabarte me realitetin autenetik.
  ”Si ajo kurva plakë që heq dorë nga pispillosjet dhe, ndonëse e dehur, tregon paturpësinë e saj trashanike, po ashtu edhe këta sharlatanë të historisë që kërkojnë të mohojnë apo tjetërsojnë LANÇ, gjithmonë do të ngelen në “bisht të kamionit të historisë”.
  Keta sharlatane jane mjerimi i vetvetes dhe turpi i kombit shqiptar.
  Keshtu do te mbeten perjetesisht ne memorien e kombit tone, mbasi kete e gje e kane vulosur me sjelljen, vepren dhe mendjen e tyre te cunguar.
  Keqardhje per shefin e ”Rilindjes”, qe i jep oksigjen nje semundjeje infektive. Shpresoj te kete ndonje nga keshilltaret prane tij, per t’ia vene ne dukje pasojat, qe do te kete neser, duke vazhduar si deri me sot.
  Edhe nje here faleminderit per kontributin e çmuar ne interes te kombit, i nderuar z. Jorgo Mandili.
  Faleminderit GAZETA DITA!

  Reply to this comment
 7. Limani April 27, 12:53

  Jorgo!
  As të njoh e as më njeh , por , më duket sikur jemi rritur bashkë . Bravo , mëndje të tilla , njerëz të tillë si ti janë shpresa e Shqipërisë !
  Ç’qelbësirë është ky , kryetari i të ashtuquajturës Parti Socialiste , që përmbys rezultatet e Luftës II Botërore ?!
  Partia e sotme Socialiste është një kufomë politike që e pshurr dhe e dhjet në kokë ç’do pervers politik , që nga kryetari i saj i degjeneruar e deri tek kastraveci Tufa .
  PS duhet të shkrihet sepse është kalbur e po qelb dynjanë , boll banditizmi i Saliut ka qënë alibi për këtë parti , gogoli Sali bollë i ndihmoi për të justifikuar tradhëtinë dhe impotencën e tyre .
  Edvin Rama është një zagar dhe duhet qëruar nga PS , ose do qërohet vetë PS !

  Reply to this comment
  • Xha Xhai April 30, 04:57

   Ke te drejte bre muzhik pensionist, te gjithe duhen shkrire, veç teje dhe autor-shkruesit. Po habisni edhe serbet dhe ruset.

   Reply to this comment
 8. Anus tasi April 27, 12:59

  Uau çfare pene brilante ??? Çfare logjike e hekurt ???
  Bravo !

  Reply to this comment
 9. pitu April 27, 13:00

  nuk fole nje fjale per krimet qe kane bere 265 komunistet sipas tufes por meresh me ata qe denuar nje here u eshte bere gjyqi ……fitue si shkruan historine komunizmi ra ata qe e udhehoqen u dorezuan fitues eshte pala tjeter kuptohe vete tani eshte kush te shpetoje emrin e mire qe ka vendosur ne komunizem

  Reply to this comment
 10. Landi April 27, 13:07

  Ajo qe me beri pershtypje eshte ai plani i CIA-s , i cili eshte pikerisht Shqiperia sot !

  Reply to this comment
 11. Plaku Xhuxhumaku April 27, 13:16

  Eh, mer Jorgo, mer Jorgo po ti paske qene spiuni i sigurimit ne kursin e Fizikes 68 – 72 dhe ne te gjoret vinim verdalle e nuk e kuptonim kush na spiunonte.

  Reply to this comment
  • intelektuali me fillore April 27, 15:31

   O Mender intelektual akoma ketu qenke ti duke i rene gajdes e bere romane .A nuk e kupton ore gjysmak*ne pagese se ska me lek lsi-ja e pd-ja te te japin * se nuk ka kush durim te lexoje brockullimat e tua,ndaj degjoje lalen puno ,por mos e tejkalo planin se prape me dite shiu do te paguajn.O Plaku sumdermuari me hbite dhe po filloj te kem pakez respekt per ty, e paske mbaruar kursin kunder analfabetizmit,me vjen inat qe su bera dot dhe une fizikan si ty

   Reply to this comment
 12. MH April 27, 13:20

  Nderpreva vashdimin e te lexuarit sepse me bani pershtypje qe Tufa qenkesh i talentuar i zgjuar.Nuk asht vetem Tufa kemi dhe Berishin te zgjuar dhe te talentuar.Shkapet njerin per tjetrin.Turp e pisllek karakteri i te dyve bashke me ato qe i shkojne nga pas si dhe ato qe kontribojne me mbeshtetje zyrtarisht si ish Nishani dhe mbas tije Piktor gjatoja qe gezon postin e kryeministrit nga vota e popullit qe ne kohen e luftes nxorri bijte e vet per mbrojtjen e atdheut.
  Tashti do vashdoj leximin deri ne fund.Sepse me jep krenari pozitiviteti i historise se luftes clirimtare nga historit ma te lavdishme te kombit tone.

  Reply to this comment
 13. intelektuali April 27, 13:23

  KESHTU JANE TE GJITHE “BANDILLAT” E ENVERIT

  Ata thone si Papa Piu Pirati:

  BENI SI THEM UNE, POR MOS BENI SI BEJ UNE!

  sepse:

  Askush nga Derrat e Fermes se Enverit nuk e pyet “Bandillin, Jorgo Mandili:

  PSE I KE CUAR FEMIJET TEK IMPERIALIZMI AMERIKAN DHE TE CIA? PSE NUK I KE DERGUAR TE PUTINI NE RUSI APO TE KIMI NE KORENE E VERIUT?

  Ne vend te bejne keto pyetje me llogjike elementare, Derrat e Fermes se Kafsheve te Enverit hungerrijne:

  SA I MODH JE O “BANDILLI” I ENVERIT, O SA MIR ME KEN ENVERIST!

  Reply to this comment
 14. Ylli April 27, 13:25

  Jorgo Mandilli…..ka ikur ,ka cofur e ka pjerdhur koha kur historia e Luftes shkruhej ne baze te direktivave te pagabueshne te shokut Enver dhe PPSH !!
  Zgjohu Jorgaqis se eshte kohe e re ,ne te cilen gjithesecili zgjedh cfare deshiron te jete ne jete .Ju keni zgjedhur te jeni vazhdim zombi i asaj kohe .Zgjedhja juaj
  Por ka qindra mijera shqiptare qe nuk duan te jene vazhdim i asaj kohe por arsyetimi i tyre te jete zgjedhja e tyre e pavarur …..nga direktivat e Partise me shokun Enver ne krye !!!
  Ju e konsideroni Luften nje institucion te paster ??? Por si ka mundesi qe ky “institucion i paster” prodhoi rregjimin me gjakatar te Europes ??
  Si ka mundesi qe ky “institucion i paster” vrau ,torturoi e burgosi vete themeluesit e ketij “institucioni te paster” ???
  Ju doni ta shkepusni Luften me ate qe solli perfundimi i saj ,por perse nuk veproni keshtu me gjithe ngjarjet dhe figurat kryesore te historise te Shqiperise ??
  Ngjarjet e Luftes se Dyte Boterore ne Shqiperi prodhuan rregjimin antinjerezor dhe te mallkuar te Enver Hoxhes .Komunistet qe pa filluar Lufta ishin nje organizate terroriste e cila ishte betuar te permbyste rendin borgjez kudo ne bote me dhune dhe terror .
  Largpamesia e krereve te opozites te PKSH u vertetua per pak muaj kur komunistet mbasi asgjesuan eliten perendimore shqiptare ju turren shokeve dhe vellezerve te tyre te arneve dhe e kthyen Shqiperine ne oborr te jugosllaveve ,çiflig te ruseve dhe eksperiment te kinezeve !!
  Asnje pushtues ,as edhe nje nuk i ka lene shqiptaret pa prone private ,pa levizje te lire dhe mbi te gjitha pa varr .
  Ky ndodhen varret e komandante legjendar te “Institucionit te Paster te Luftes ” ,Mehmer Shehu e Kadri Hazbiu ,Dali Ndreu e Liri Gega e qindra te tjereve ,shokeve tuaj e jo armiqve !?!
  Ky ndodhen o Jorgo Mandilli i institucionit te paster ????

  Reply to this comment
  • N.Vojtorja! April 27, 21:27

   O Ylli !
   Keni 29 vjet qe na cani trapin me te shkuaren,qe per ju eshte e zeze,ndersa per shumicen e popullit ka qene e bardhe!
   Per me teper LANC-i eshte epopeja me e lavdishme e popullit shqiptar,por qe per ju nuk vlen sepse ju luftuat kunder popullit shqiptar ne bashkepunim me pushtuesit!
   Aq plehra jeni ju,sa nuk keni guxim te tregoni se cfare ka perfituar shumica e shqiptareve nga regjimi i juaj shkerdhatokratik!
   Na trego sukseset ne ARSIM,SHENDETESI,Bujqesi,.drejtesi,industri,miniera,pyje,bregdet,droge,korrupsion, etj,etj!
   Ne se ke cfare te na ofrosh ne kete drejtim nuk do kesh nevoje as te shash e as te shpifesh kunder LANC-it!
   Por ju nje MUT keni arritur deri me sot,prandaj shqiptaret vetem vjet kane aplikuar rreth 400 mije persona per green card,gje qe verteton se ju e keni mjeruar kete vend!
   Boll na cate trapin me keto mufka se vetem shtoni urrejtjen e popullit ndaj jush!
   Megfjithate ju vazhdoni te hani mut se …QERAS une!

   Reply to this comment
 15. Kole Shuli April 27, 13:25

  A ka kush the thote,a te mendoje te kunderten sa shkruan Jorgua me lart,une them se jo ,Jane theme te grit ha,po cfar duet here.Duhet bere ago qe thote me nje shkrim te botuar ne gazeten Tema nga nje Veteran:’qe populli te ngrihet ne Kembe per te mbrojtur luften nac.cli.e tu tregoje vendin tradhetareve.Ti tregoje vendin kryeministrit po qe se nuk do te zdatoje programin e PS per vlerat e kesaj lufte.K.ministri te beje majtas sa nuk eshte Von ose te largo heat se ka shqiperia njerez qe e duan me shume vendin dhe Kete popull.

  Reply to this comment
 16. Ivan i madh April 27, 13:36

  Po menjehere sherbetoret dhe b.. e neoballistit Rama dhe pjella e felliqur e fashizmit s intelektualeja, Xxx erotike i semes e shume te tjere te sulmojne artikuluesin pa fakte e prova. Keta felliqesira që abuzuan me sistemin e tani na dalin antikomuniste te flaket jane pjese e asaj mitre te basarduar e te semure punuar e ifektuar nga fashistet. Ju pjella bastarde e fashizmit si prinderit tuaj që si mposhten dot ne kohe te luftes tani a hani m… atyre dhe historise që shkrojten me pushke dhe gjak. Sado që te te lihni e ulerini te mbeshtetur dhe nga neoballisti Rama tumori i Ridhjeries që ka zaptuar PS prape skeni se cfare te beni deri sa te ngordheni bashke me ju dhe felliqesira Edi Mit’tat Rama.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 14:03

   Meqe ma permend emerin ne nje forme tejet fyese per kete forum te nerum intelektualesh te gazetes DITA, por te permend serish is me pare se emeri “Ivani i madh” nuk ekziston ne asnje dokument te historise, perdorimi i nje meri pa kurfare kuptimi te ben qesharak dhe te nxjerr karagjoz ndaj te tjereve ne kete forum, prandaj perpara se te fyesh intelektualin si halabak injorant dru me pre, mundohu te lexosh se:

   “Ne historine e Careve te Rusise njihet Mbreti Ivani i Katert, ose Ivani i Tmerrshëm, në rusisht : Ivan Groznы qe e ka trasheguar kete emer per shkak se vrau djalin e tij më 16 nëntor, 1581, histori qe eshte pasqyruar edhe nga nje tabllo e pikturuar midis 1881 dhe 1885. Tabloja është nga historia e Rusisë dhe përshkruan skenën kur për herë të parë Cari Ivani i Tmerrshëm në zemërimin e siper ka shkaktuar një goditje të vdekjeprurese ndaj djalit të tij Ivan Ivanovich. Realizmi ne pikturen famoze te piktorit boteror Rjepin ka prekur momentin duke imagjinuar dhimbjen e babait, keqardhjen nga njëra anë dhe nga ana tjetër – të mirësisë dhe faljes së fëmijës që po vdes. Në vitin 2013 një grup i Rusisë lëvizjes Ortodokse patriotike e “Rusia e Shenjtë”, doli ne proteste me thirrje kunder piktures se Ilya Repinit “Ivani i Tmerrshëm dhe djali i tij Ivan” te dates 16 nëntor, 1581″ dhe kerkuan qe kjo pikture me fame boterore të hiqet nga ekspozita e përhershme e Galerisë Tretyakov, pjesë e së cilës ajo është tashmë më shumë se një shekull, pasi i minon ndjenjat patriotike të popullit rus dhe i mashtron popullin, sipas protesuesve nuk kishte prova se Ivan Grozni kishte vrarë djalin e tij. Duke iu përgjigjur thirrjes se protestuesve, drejtoresha të Tretyakov Gallery, Irina Lebedeva tha se nuk është e nevojshme të japë pergjigje per kërkesën, pasi sipas saj ky ishte një veprim i kufizuar i nje organizate jo perfaqesuese ne Rusi si PR i “Rusia e Shenjtë”, dhe se per një vendim i tillë duhet nje diskutim më i gjerë.”

   Reply to this comment
   • Ivan i madh April 28, 16:45

    Ore idnetelektuhale mos u hiqeni shume i zgjuar se di gjithcka po di vetem nje m… E se nuk eshte vetem nje Ivan që e ngatron me ate te tmershmin e nenes tende Rusi. Po nje Ivan i madh ku lane eshtrat miqte e gjusherve dhe prinderve tuaj fashiste dhe manarkofashistet greke. Prandaj para se te hash m… si e ke zakon lexo e pyet pasaj leshoje ate llapen e felliqur antishqipetare si krimb gjirizi.

    Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 14:04

   Meqe ma permend emerin ne nje forme tejet fyese per kete forum te nerum intelektualesh te gazetes DITA, por te permend serish is me pare se emeri “Ivani i madh” nuk ekziston ne asnje dokument te historise, perdorimi i nje emeri pa kurfare kuptimi te ben qesharak dhe te nxjerr karagjoz ndaj te tjereve ne kete forum, prandaj perpara se te fyesh intelektualin si halabak injorant dru me pre, mundohu te lexosh se:

   “Ne historine e Careve te Rusise njihet Mbreti Ivani i Katert, ose Ivani i Tmerrshëm, në rusisht : Ivan Groznы qe e ka trasheguar kete emer per shkak se vrau djalin e tij më 16 nëntor, 1581, histori qe eshte pasqyruar edhe nga nje tabllo e pikturuar midis 1881 dhe 1885. Tabloja është nga historia e Rusisë dhe përshkruan skenën kur për herë të parë Cari Ivani i Tmerrshëm në zemërimin e siper ka shkaktuar një goditje të vdekjeprurese ndaj djalit të tij Ivan Ivanovich. Realizmi ne pikturen famoze te piktorit boteror Rjepin ka prekur momentin duke imagjinuar dhimbjen e babait, keqardhjen nga njëra anë dhe nga ana tjetër – të mirësisë dhe faljes së fëmijës që po vdes. Në vitin 2013 një grup i Rusisë lëvizjes Ortodokse patriotike e “Rusia e Shenjtë”, doli ne proteste me thirrje kunder piktures se Ilya Repinit “Ivani i Tmerrshëm dhe djali i tij Ivan” te dates 16 nëntor, 1581″ dhe kerkuan qe kjo pikture me fame boterore të hiqet nga ekspozita e përhershme e Galerisë Tretyakov, pjesë e së cilës ajo është tashmë më shumë se një shekull, pasi i minon ndjenjat patriotike të popullit rus dhe i mashtron popullin, sipas protesuesve nuk kishte prova se Ivan Grozni kishte vrarë djalin e tij. Duke iu përgjigjur thirrjes se protestuesve, drejtoresha të Tretyakov Gallery, Irina Lebedeva tha se nuk është e nevojshme të japë pergjigje per kërkesën, pasi sipas saj ky ishte një veprim i kufizuar i nje organizate jo perfaqesuese ne Rusi si PR i “Rusia e Shenjtë”, dhe se per një vendim i tillë duhet nje diskutim më i gjerë.”

   Reply to this comment
   • Ivan i madh April 28, 16:47

    Ore idnetelektuhale mos u hiqeni shume i zgjuar se di gjithcka po di vetem nje m… E se nuk eshte vetem nje Ivan që e ngatron me ate te tmershmin e nenes tende Rusi. Po nje Ivan i madh ku lane eshtrat miqte e gjusherve dhe prinderve tuaj fashiste dhe manarkofashistet greke. Prandaj para se te hash m… si e ke zakon lexo e pyet pasaj leshoje ate llapen e felliqur antishqipetare si krimb gjirizi.

    Reply to this comment
 17. demo April 27, 13:38

  Cfare djallezie ka ky person qe quhet jorgo!!!!!
  Sa kohe te lindin te tille shejtaner qe ta bejne te zezen te bardhe dhe te bardhen katran,Shqiperia do te mbetet peng i demagogeve,hajduteve me kollaro.
  Keta jane kopjet qe krijoi Urjahipi,njeriu i ri .Po mire o Mamdile,,po perse nuk e citon Dallesin me dokument per ato porosite qe paska dhene ne 1945,por i fut nje propogande ne lemin e fshatit me xha Beqon e xha Sharen.Po kush t`i blen mufkat e tua per Imperializmin me ate Amerikan ne krye?Ti me ato DJALLEZITE per agjenturat imperialisto revizioniste,mbete ne mesjete,mbete ne kushte burgu,mbete si kolonite e lebrozeve ne Madagaskar,kurse Bota perendimore imperialiste borgjeze,u zhvillua,Ju ideologet e komunizmit enverist i zgjatni doren,kerkoni edhe azil politik,se ju ka perndjekur HIJA JUAJ..
  Asaj qe ju i trembeni me shume ESHTE HIJA JUAJ.
  Krimet qe keni kryer gjate luftes kunder shqiptareve nacionaliste,per te zhdukur identitetin shqiptar fare nga kjo bote.Jo vetem viset e pushtuar nga greket dhe serbet ne luften ballkanike dhe luft.e pare bot,por Ju serbo-sllavistet i ofruat Jugosllavise edhe kete Shqiperi te mbetur nga Konferenca e Londres.

  Reply to this comment
 18. NNP April 27, 13:45

  QENIT GREK ME VULEN IN-TEL-EKTU-HALEJA SEpari duket te erdhi ora te HASH MUT si cdo diteE DYTA ose je idiot e nuk kupton por e sigurte eshte qe je me mision per te nxirre historine tone TE LAVDISHME Rankovici mund te kete biografi te mire si antifashist per Serbine po ti o idiot a nuk ke lexuar dokumentat qe tregojne per genocidin qe beri ai ndaj kosovareve apo per ty ka vlere cdo gje ne dem te shqiptareveSa per b incidentin e Kanalit te Korfyuzit edhe qente jo me bagetite si ti e dijne se cila eshte e verteta qe e kane pranuar edhe vete anglezet Edhe per masakren e Tivarit e verteta ka dal ne shesh por jo per ty qe je mut. Je kaq injorant sa thua pse nuk u bashkua Enveri me BrezhnjevinEh mjeran.Kujton se Enveri kishte trute e tua A nuk vertetopi koha sa te drejte kish Enveri per ate goxillen ruseTi duhet ta dish mire se efhe per greket thone si per ruset se NJE FECKE KANE TE GJITHE DERRAT. Sa per Bahri omarin kur erdhi koha e llogarise ishte Enveri qe i dha koqen e plumbit ballit Dhe sa per Antifashizmin shqiptar qe mundohesh ta krahasosh me ate jugosllav duhet ta lash gopjen perpara se te flasesh per te.Antifashizmi shqiptar eshte i pashoq Nje popull i varfer e i masakruar ngaju grekewt,serbet e Europa u ngrit ne kembe pa asnje ndihme e shkroi faqe historie te lavdishme qe do te rrojne e shkelqejne ne jete te jetyeve JU MOS PUSHONI SE LEHURI E lehura juaj na ben me te kujdeshmem e na tregon se jemi ne rruge te drejte.Ju greket ne cfare haleje e futet antifashizmin tuajRri o idiot e mas llap kur je i dhjere.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 14:14

   KETU FSHIHET LEPRI

   Rankovici sipas biografise ne enciklopedi ishte Antifashist me i madh se te gjithe Antifashistet shqyptar, Jugosllavia e Titos kishte bllokuar 35 divizione gjermane ne vendin e vet, nderkohe qe cubat e Babe Lymit dhe te Mehmetit nuk kishin mundur te perballeshin me disa toga austriakesh qe Wehrmachti i Hitlerit i kishte derguar per te siguruar prapavijen,

   por:

   Rankovici megjithese ishte Komunist dhe Antifashist i Madh per kosovaret ishte Antishqyptar, sic ishte edhe Enver Pederasti dhe LANC-i i tij kriminal jugosllav qe u nguli thiken pas shpine kosovareve ne Tivar dhe i coi ne thertoren e Rankovicit qe akoma mban medaljet e dhena nga Kuvendi Popullor i Enverit,

   prandaj:

   O Budalle katunari dru me pre qe krahason Luften Partizane te Jugosllavise Komuniste me cetat e cubave Bab Lymit dhe te Mehmet Shehut qe vrane me shume shqyptare e kosovare se gjermane e italiane si thua ti

   TA FESTOJME APO JO FITORJEN E “GOXILLES RUSE” MBI FASHIZMIT ME 9 MAJ APO JO?

   sepse:

   A hani pyka llogjike ju, Derrat e Fermes se Enverit?

   Reply to this comment
   • Shkodra April 27, 21:30

    Ferma jote o Intelektuhale polli vetem minj arash, qe i kane borxh Shqiperise bashkelidhjen me fashizmin qe na e kane perdorur aq shume armiqte tane. Prandaj mbylle halene, mos e nxirr diarrene ne kete gazete, mbaje diku aty ne pjaten tende, kenaqju cdo dite meqe te shijon.

    Reply to this comment
 19. Vasili April 27, 13:46

  Mandili po shof ,qe mandilja jote,jo vetem qe ka futur uje,por qe qenka ndryshkur keq.
  Duket qe lloji tend,rend,mbas eres se tepsive,por ne menyre me te rafinuar.
  Jemi bere prej kohesh spektatore,te lehjeve te terbuara te ndersjellta midis komunisteveve dhe ballistave apo pjellave te tyre.
  Kush e kush, ta shqyeje me shume. dhe ta terheqe nga ana e tij Shqiperine tone fare te cfilitur.
  Nuk thone kot qe historine e vertete e bejne historianet qe vijne mbas.Por une do te shtoje,qe ne rastin tone,´´historianet´´tane sado breza te kalojne do te vazhdojne ta shkruajne historine nga llogoret ku i kane pozicionuar te paret e tyre.
  Ai qe lufton per atdheun kunder pushtuesit,mbetet perjetesisht ne panteonin e tij.
  Partizanet,per kohen qe luftuan me arme kunder pushtuesve,misheronin idealin e lirise dhe kunder padrejtesise njerzore.
  Por fill,mbas mbarimit te pushtimit,lideri i partizaneve,qe kish kohe qe i kish zene pusi ketij ideali,kaloi ne te kundert me ate qe ata kishin enderruar idealiste e vertete.:
  Instaloi nje regjim diktature dhe represioni,qe ishte shume me i keq dhe se ai i pushtuesit vet.
  Natyrshem ata partizane,qe me pas u shndrruan ne vegla te verbra te vaisura mire, qe te funksiononte kjo makineri shpirt dhe trup shqiptaro ngrenese,meritojne neverine dhe denimin historik qe meritojne nga ky popull dhe ky komb.
  Tani shume nga ky lloj kanibalesh., ne menyren me tinzare hileqare dhe te paturpeshme,keto dy periudha diametralisht te kunderta i unifikojne ne nje dhe duan te glorifikojne ate ripushtim denatyrimi njerzor komunist.
  Ne anen tjeter historia e ballisteve,zogisteve te vjen si nje lish mash,qe mendoj se do peridha qetesie dhe objektiviteti historik,qe te lexohet ashtu sic eshte.
  Tufa tani ndjehet si nje kalama i inatosur,qe i kane vrare babane dhe me dockat i inatosur dhe ulurima,sulmon kriminelin qe vazhdon te jete i armatosur mire.

  Reply to this comment
 20. lisi April 27, 14:42

  Duket qe je nje super injorant e llapaqen Nese vertete luftouan jugosllavet perseri ata kur erdhi fundi vetem rusi i cliroi nga gjermanet kurse ne Shqiperi nuk hyri asnje fuqi e huaj ta ndihmonte por u clirua me forcat e veta.E din ti o qyp se ceta e MYSLIM PEZES eshte e para ne Europe qe nisi luften kunder fashizmit dhe kjo ne nje vend te vogel e jo si Jugosllavia disa milioneshe si krijese amorfe e pa te ardhme qe e krijoi Europa dhe qe ne fund po vete e shpartalloi.Pse e prishi Jugosllavine Europa o rrotek..>Sepswe nuk i duhej me Kurse me politiken qe vndoqi Enveri Kosova mbijetoi per nje shekull e ne fund fitoi liruinePo ju mut greket ku e b cuat gjakun e derdhur ne lufte kunder fashizmit e nazizmit>Si gjithmone ju jeni te deshtuarit e perjetshemBota ju do juve vec per sherbetore e mercenare.Perpara se te flasesh per boten shiko me mire ku eshte katandisur shtepia juaj qe po ju perdhunon e gjithe Europa .Ne te pakten e nxorrem nje Enver,nje NENE TEREZE kurse ju kurre nuk nxorret asnje kapter ne historine tuaj te re se e vjetra dihet qe na eshte vjedhur ne .Nuk te vjen neveri qe flet si nxenes i fillores e tregon historira qe tani i bejne ne cerdhe kalamajteIDIOT PA NIVEL.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 16:32

   Sa te hapeah internetin te befason me biografine e Bab Lymit:

   “..
   Myslym Peza ka qenë ne fillim kaçak dhe me pas politikan shqiptar. Myslym Peza përfshihet në listën e përpiluar nga Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, që përmbledh pjesëmarrësit që kanë përgjegjësi direkte për krimet e Partisë Komuniste Shqiptare dhe të LANC-it kriminal, duke qene, sipas ligjit nr. 41, anëtarë të strukturave politike dhe ushtarake “që kanë inspiruar, organizuar, urdhëruar, ekzekutuar ose ndihmuar forcat partizane në vepra kriminale”. U lind në Pezë më 1 maj 1897, në kohën e Perandorisë Osmane. Gazeta “Bashkimi” e 28 nëntorit 1944 shkruante: Myslimi di të këndojë e të shkruajë fare pak, por di të lëftojë mirë. Gazeta shkruante se ai kishte qenë Cub vrastar apo Killer Kaçak me pagese në vitet 1924-1929. Në vitet 1926 – 1930 qëndronte në arrati jashte shtetit ne disa vende te rajonit i kërkuar për vrasjen e Osman Balit. Më 1930 – 1939 qe emigrant në Jugosllavi. Më 1939 u kthye në në Shqipëri pas amnistisë së mëkëmbësit Jacomoni. Gjatë luftës ngriti një çetë luftarake në Pezë e perbere nga katunare te krahines se. Më 1944 – 1946 qe zëvendëskryetar i qeverisë së parë komuniste dhe më pas nga 1946 deri më 1982 qe deputet dhe zëvendëskryetar i Presidiumit Popullor. Vdiq në Tiranë më 7 shkurt 1984. Qe i martuar së pari me një italiane, me të cilën pati një djalë të quajtur Partizan. Më pas u martua me Xhemilen, prej të cilës pati me Dashamirin…”

   Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 16:33

   Sa te hapesh internetin te befason me biografine e Bab Lymit:

   “..
   Myslym Peza ka qenë ne fillim kaçak dhe me pas politikan shqiptar. Myslym Peza përfshihet në listën e përpiluar nga Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, që përmbledh pjesëmarrësit që kanë përgjegjësi direkte për krimet e Partisë Komuniste Shqiptare dhe të LANC-it kriminal, duke qene, sipas ligjit nr. 41, anëtarë të strukturave politike dhe ushtarake “që kanë inspiruar, organizuar, urdhëruar, ekzekutuar ose ndihmuar forcat partizane në vepra kriminale”. U lind në Pezë më 1 maj 1897, në kohën e Perandorisë Osmane. Gazeta “Bashkimi” e 28 nëntorit 1944 shkruante: Myslimi di të këndojë e të shkruajë fare pak, por di të lëftojë mirë. Gazeta shkruante se ai kishte qenë Cub vrastar apo Killer Kaçak me pagese në vitet 1924-1929. Në vitet 1926 – 1930 qëndronte në arrati jashte shtetit ne disa vende te rajonit i kërkuar për vrasjen e Osman Balit. Më 1930 – 1939 qe emigrant në Jugosllavi. Më 1939 u kthye në në Shqipëri pas amnistisë së mëkëmbësit Jacomoni. Gjatë luftës ngriti një çetë luftarake në Pezë e perbere nga katunare te krahines. Më 1944 – 1946 qe zëvendëskryetar i qeverisë së parë komuniste dhe më pas nga 1946 deri më 1982 qe deputet dhe zëvendëskryetar i Presidiumit Popullor. Vdiq në Tiranë më 7 shkurt 1984. Qe i martuar së pari me një italiane, me të cilën pati një djalë të quajtur Partizan. Më pas u martua me Xhemilen, prej të cilës pati me Dashamirin…”

   Reply to this comment
 21. h April 27, 14:49

  Kombi shqiptar është i mallkuar në përjetësi nga psherëtimat dhe qarjet pa zë
  të gjithë atyre burra,gra,fëmijë që vuajtën,burgosën ,u poshtëruan dhe u vranë padrejtësisht
  duke shkelur në menyrë mizore çfarëdo dinjitetiti njerëzor që njerëzimi kishte njohur
  deri në ate moment.Gjithshka paguhet me kiste,por paguhet.
  Te tjerat janë llogje kavaje.
  Nuk di a ju pëlqen marmalata ju.(A.Çekov)

  Reply to this comment
 22. Dobrej April 27, 15:14

  Profesor Mandili u jep lexueseve nje material historik nga i cili del qarte fytyra e demokuislingeve e vertetuar dhe nga analiste te Europes e me gjere. Kjo analize del ne pah ne nje kohe kur vendi yne eshte ne situatat politike te viteve 1912-1924, kur mbi njeqind parti politike ne lufte per pushtet kane ashpersuar si asnjehere tjeter urrejtjen midis tyre duke cenuar rende interesat kombetare. Ne te njejten kohe edhe vene ne dyshim mundesine ose jo te qeverisjes se Shqiperise.
  Armiqte kombetare, plehun e luftes e kane perqendruar ne dy drejtime. Se pari ne ngjitjen e urrejtjes krahinore dhe politike. Se dyti nxjerrjen ne pah te “krimeve te komunizmit”. Te dyja keto kane qellim zhvillimin e nje lufte civile te pergjakshme. Agron Tufa dhe te tjere s’jane gje tjeter veç transmetues te detyrave te ngarkuara nga armiqte e vendit tone, por kurre nuk do t’ja arrijne qellimit.

  Reply to this comment
 23. Dobrej April 27, 15:20

  Kolaboracionistet te djeshem dhe te sotem mohojne Luften Antifashiste Nacional Çlirimtare duke e quajtur fatkeqesi çlirimin e vendit nga okupatori dhe tradhetaret. I tille eshte Agron Tufa me disa pseudohistoriane dhe gazetare. Prandaj analiza e profesor Mandilit mbetet aktuale per sot dhe ne te ardhmen.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku April 27, 16:45

   Ky eshte mashtrimi qe beni ju Dobriçet, nuk e quan njeri fatkeqesi clirimin e vendit nga okupatori, aq me teper qe okupatori iku vete, jo se e deboi njeri. Fatkeqesia e madhe eshte se ata qe u mburren se gjoja cliruan vendin nga okupatori, ia bone nonen popullit krenar shqiptar. A e more vesh tashti se cila ishte fatkeqesia e popullit krenar dhe largpames shqiptar o Dobriç?

   Reply to this comment
 24. mirel April 27, 17:03

  Jorgo ma shpjegon dot kete fjaline:
  ” Por kjo parti e drejtuar nga Edi Rama jo vetëm që nuk i ka dalë zot, por disa herë ka shpërfaqur edhe insinuata për zbehjen e vlerave të saj…”
  E kuptoj qe eshte e nevojshme te shprehesh ne menyre te artikuluar, por kjo qe shkruan nuk eshte aspak inteligjente, dhe aq me teper me vlere.
  Me mjaftoi dhe paragrafi i dyte te kuptoj se sipas teje, Rama vetem sa ka anashkaluar disa gjera..Shperfaqesisht? Apo ne menyre indirekte me insinuata? Keto jane aludimet e tua..
  Dhe sipas teje perseri, Tufa domethene perfitoi, si te thuash pabesisht, sepse duket sikur ja hodhi Ramutit.
  Prandaj nuk e vazhdoj dot me kete esene tende te zhvleftesuar nga vete dora jote me teorine se Ramuti vetem sa ka bere nje gabim siperfaqesor, dhe nje mut i padukshem si Tufa, i paska imponuar nje politike shteterore ne te cilen Tufa nuk ka as fuqine dhe as mjetin.
  Ato ja dhuron Ramuti qe ka pushtetin, apo jo?
  E ke mesuar valle kush ka qene kryeminister keto vite? Ramuti, apo Tufa?
  Do vazhdoni te minimizoni deri sa ta hiqni fare peshen e fajit nga supet e Ramutit?
  Ramuti eshte ne kampin e kuislingeve qe po merr votat e PSse.
  Kaq, ai duhet zhdukur i pari nga PS dhe te gjithe plerat qe i kane bere fresk keto vite.
  Ky eshte problemi numer nje i te majtes shqiptare.
  E kam theksuar dhe me pare, sot ne krize nuk eshte opozita, por e majta te ciles i eshte vjedhur perfaqesimi nga kuislinget dhe opozita, me qarte se kaq nuk ka ku te veje.
  Ti kerkon ti biesh atyre qe jane te mbaruar, dhe nuk i bie atij qe po i ushqen me gjakun e socialisteve dhe te bijve te partizaneve te LANCL, Edvin Ramutit.
  Atij duhet ti shqyejme gurmazin, te tjerat vijne vete

  Reply to this comment
 25. MH April 27, 18:03

  Lufta nacionalclirimtyare krenari e perjetesise kombetare!!!

  I mbetet koalicionit Antifashist te luftes se dyte boterore kundra hordhive te Hitlerit ne mbrojtjen e lirise se popujve te deklarojne me vertetesi dhe argumente qe lufta nacional clirimtare ishte jo vetem e drejte por ishte ne nji llogore me vijen e drejte te koalicionit te luftes se dyte boterore BS.Angli,France dhe Amerike.Diplomacit perendimore duhet ta shprehin kjarte vlersimin e luftes clrimitare qe bani populli Shqiptare nen udheheqjen e Gjeneral kolonel Enver Hoxha.
  Kur argumentet nuk mungojne ne vlersimin e e clirimtave qe benin nji lufte heroike kundra nazifashizmit duke i deergue ndihma veshm,bathje dhe ushqime.Por ne kete ndihme vepronte dhe njifare politike e ndyre e Anglezve qe donin ta denigronin luften me hedhjen me parashute kepuce vetem te nji kembe.Kjo politike e ndyre u perdore dhe nga aleatet e tjerete te ish koalicionit duke riabilitue kusilinget kundra pushtetit qe fitoj luften dhe mbrojti vendin dhe popullin.Te reabilitosh kuslinget tradhetaret shqiptare te cilet i denoi cdo popull asht veprim politik teper i ndyre dhe i pa precedent.Kur kjo politike e ndyre e perendimit arriti te krijoj eksperimente sic eksperimentojne kaviet e laboratorve edhe sot ne gjithe boten ne interres te jetes se shoqerise.Por ato i perdoren kolaboracionistet me ne krye Abaz Armenin kavi laboratorit per te rrezue pushtetin popullor qe ishte vendosun me gjakun e deshmorve per lirin e vatanit.
  I mbetet diplomacise perendimore konkretisht Amerikes dhe BE te deklarojne vlersimin e luftes clirimtare,nji heroizem i vertet i shpirtit dhe zemres se popullit shqiptare per lire a vdekje.Jane teper te vonuar keto diplomaci qe ne raste te festes se clirimit te nderojne institucionet shqiptare me urime dhe pjesmarrje ne gezimin tone.Kjo do vlente shume ne stopimin e gojes dhe trunit te trashigimtarve te kolaboracionisteve te ndryre te heshtin e te mos ndihen ne jete te jetes kundra luftes clirimtare.Lufte qe nderon gjithe kombin shqipatre para ftyres se botes.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku April 27, 18:08

   ti o MH ia fut pordhes se madhe si gjithmone, po hala nuk e ke marre vesh qe ftyra e botes sic i thua zotrote as nuk e rrun hiç, e as i çahet trapi, e as pjerdh per kombin shqiptar, sado te masturbohesh ti dhe shoket e tu me keto krenarite boshe dhe pabuke. Sikur te harxhonit gjysmen e energjive qe harxhoni per keto pordha, per ndonje gje te dobishme, atehere qe kushedi ne fytyre te botes kombi shqiptar mbase do te nderohesh pak me teper. O, dhe meqe ra fjala te dhjefsha gjeneral kolonel enver hoxhen me gjithe udheheqjen e tij te leshit.

   Reply to this comment
 26. Demo Ambas Adori April 27, 18:43

  Zoti Mandili nje ‘BIG” falenderim per keto artikujt ne emer te se vertetes por me lejoni te bej tre verejtje miqsore:
  I
  Verejtja e pare ka te beje me

  .DEMO-XHAMBASADORET EURO-ATLLANTIKAS qe e thene popullorce e kane dhi punen me Shqiperine qe po kalon periudhen me te zeze qe nga krijimi I SAJ…Me troc ambasdori I pare amerikan qe merr pjese ne votime ne 1992 qe nuk ndodh ane ne VENDE KOLONIALE..i beri presin Ramiz Alise me foton e CAUSHEKUT TE PUSHKATUAR qe te bente dekomunistifikimin se bene gjermanet me denazistifikimin..ketu fillon kjo histori me Tufat demo-naziste
  II
  Verejtja e dyte ka te beje me

  .DEMO-XHAFERRDEVISTET ku ben pjese dhe “ demo me nastradintelektualin e Dites)..Boterisht deklaroj se Xhaferr Deven nuk e paragjykoj se u lidh me gjermanet ne 1944 pasi ishte zgjedhja e tij qe mendonte se ishte me I mire gjermani ne ate kohe..Absolutisht Xhaferri nuk duhet paragjykuar ne L2B..Ajo qe eshte e pafaleshme ishte se shteti amerikan jo vetem qe nuk e dorzoi kete kriminel nazist sipas ligjeve te kohes por e perdori si Terrorist per veprime qe denohen nga Karta e Kombeve ku e ka firmosur dhe Amerika..
  Xhaferr Deves si shqiptar nuk I falet ajo qe pas L2B ne kuader te luftes kunder komunizmit shqiptar u shtri ne kembet e komunisteve jugoserbe dhe kaq mjafton..
  .Miqve tane perenidomore nuk I falet qe praktikisht jane pas reabilitimit te terroristeve te Mynihut apo Maltes qe kane beret e mundur nje presion te pabesueshem kunder PS jo vetem per reabilitimin e Xhaferr devava & Hamit Matjaneve..por dhe tolerimin e krimeve te nazi-berishizmit qe nga Arvizuja e deri te Luja

  III
  Verejtja e trete ka te beje me
  DEMO-TURBO-KOMUNISTET

  qe deri ne 1990 ishin me Envere se Enveri dhe kur e pane qe anija po mbytej…ikin si minjte..ku do vecoja Ismailin dhe Driteroin qe per kenaqsi te lexuesve le te kujtojme kete poezi:

  Dritëro Agolli

  Elegji për Enver Hoxhën

  Ish i rëndë dimri i sivjetshëm
  Dhe pranvera erdhi me mundim
  Erdhi përmes shirash të rrebeshëm,
  Erdhi me një det me hidhërim.

  Falmë Enver, që vargu m’u rëndua,
  Falmë, Enver, që fjalët s’i them dot;
  Shqipërisë zemra iu lëndua,
  Shqipëria jote po derdh lot.

  Shqipëria Jote s’i kish parë
  Mbyllur as në gjumë syt e Tu,
  Qielli i ballit Tënd me yj të larë
  Ndriti dhe nga retë nuk u zu…

  Falmë, Enver, që po përmend në vjershë
  Fjalën vdekje mbushur gjëmë e zi,
  Fjalën vdekje Ti në varg s’e deshe,
  Deshe jetën në çdo poezi.

  2.
  Malet heshtin, malet ulin kryet,
  Roje rrinë në arkivolin Tënd,
  Janë vrejtur pishat nëpër pyjet,
  Po rënkon çdo plis e gur e shkëmb.

  Eh, shiriti i zi, një ton me hekur
  Më rëndon në krahun tim, Enver,
  Shqipëria s’të sheh dot të vdekur,
  Ndaj lumejtë e pikëllimit derdh…

  Falmë, Enver, nga dhimbja s’jam i qetë,
  Falmë Enver që kaq i dobët jam!
  Paska çaste kur njeriu I shkretë
  Veten se pushton e dot s’e mban!

  3.
  Falmë, Enver, kam bërë dhe gabime,
  Nëpër fluturime si nëj zog,
  Ndofta të kam sjellë dhe shqetësime
  Ndofta të kam thinjur ndonjë flok!…

  Ti na rrite dhe na bëre burra,
  Rrite çdo të ri dhe çdo plak,
  Ecëm nëpër male, shkrepa, gurra,
  Ndezëm komunizmin prag më prag.

  Ne me ty, me dorë i kapëm yjet
  Dhe i vumë përmbi Shqipëri;
  Ne me ty s’I ulëm kurrë kryet
  Nëpër gjysmëshekullin e ri.

  Falmë, Enver, që kryet i kam ulur
  Dhe ec rrugës dhe nuk vij në mënd;
  Neve, që furtunash jemi turrur,
  Çdo qelizë e trupit sot na dhëmb!

  4.
  Vallë a do mësohemi njëherë
  Pa të patur pranë dhe mes nesh,
  Bora nëpër male kur të bjerë,
  Dielli kur të dalë midis nesh,

  Plisat kur të ngrihen në luginat,
  Fushat kur të vishen me flori,
  Kur të nisë Komani turbinate,
  Kur të mbushet plot liqeni i ri,

  Kur të zgjohet herët Gjirokastra
  Dhe të hapen portat në sokak,
  Kur shamitë e nuseve buzarta
  Flokëve të çelin si zëmbak,

  Kur të mblidhen shesheve fëmijët
  Tok si luleshqerrat në livadh,
  Kur si zjarr të ndizen karafilët
  Dhe në gjoks të derdhet malli i madh,

  Kur Një majet duart të trokasin
  Mbushur plot me lule dhe me gaz,
  Kur pëllumbat kopshtit të gugasin
  Dhe të rrahin krahët në pullaz,

  Kur Tirana mes përmes të dritave
  Të lundrojë natën si në det,
  Kur shtëpitë e ëndrrës së petritave
  Të na duket sikur dikë pret,

  Kur të vijnë Kongreset e Partisë
  Me hap komunizmi ngadhnjimtar
  Dhe të ndritë balli i Shqipërisë
  Me flamurin Tënd të ngritur lart…

  5.
  Falmë, Enver, që frymë dot s’të dhashë
  Nga kjo frymë e gjallë e gjoksit tim!
  Zemrën time do ta nxirrja jashtë
  Të ta jepja Ty me ngazëllim!

  Ç’them dhe unë e ç’vargje hedh ën letër!
  Fjalët më përzihen, sigurisht!
  Vallë a mos jam bërë njeri tjetër
  Dhe harroj që jam një komunist?

  Jo, Enveri s’vdiq e s’është i vdekur,
  Është i gjallë e ndër të gjallë rron,
  Ngrihet sipër malesh kreshtëhekurt
  Dhe armatën komuniste çon.

  Si profet ngre kokën madhështore
  Dhe rrudh ballin mbushur me mendim,
  Dhe na thotë njihni veç fitore,
  Pastë nder e dritë vendi im!

  Dhe na thotë: ruajeni Partinë,
  Që e lidhëm më dyzetenjë,
  Jam mes jush, mes brezave që vijnë,
  Jam me mendje, frymë dhe me zë!

  6.
  Falmë, Enver, që jam trishtuar shumë,
  Ndofta kam përlotur ndonjë varg,
  Jam njeri me mish e gjak dhe unë,
  Ndonëse shoh si komunistët larg.

  Unë e di se zemra Jote e madhe
  Di të falë, e mua ti më fal
  Si poet u preka kësaj radhe
  Dhe në gjoks një lëmsh me lot m’u ndal.

  Jam krenar që rrojta me Ty bashkë
  Dhe jam bashkëkohas tok me TY,
  Nëpër popull shpirtin tënd e pashë,
  Pashë pranë të pavdekshmit sy!

  Jam krenar që gjendem në armatën,
  Që e ke ngritur Ti si arkitekt,
  Kjo armatë mprehur e mban shpatën,
  Se ia mprehe Ti mbi dyzet vjet…”

  ………………………..

  Shenim:
  Komentuesi nuk ka patur ..nuk ka dhe nuk do te kete asnje simpati apo lidhje politike me vitet 1944-1990..biles kam histori personale ne refuzimin total te shume kerkesave per tu bere antar I PPSH te pakten per 15 viteve 1975-1990 dhe spjegimi im ka qene se ne ato vite keto komuniste ishin o frikacake..o karrieriste ose per privilegje gje qe e tregoi 1992-2019 ku shteti shqiptar nuk egziston me kuptimin e plote te fjales ( shikoni sot KM Edi Rama qe eshte bere si lepur qe po qellohet rrugeve nga ujqerit e nazi-berishizmit nen zgerdhimjen e miqve tane perendimore..)
  .
  Me kot lodheni me Tufat e pinjolleve te nazisteve te 1944-es kur sot hordhite e biberishizmit dhe lulbashizmit ja kane kaluar dhe bemave te komunizmit dhe fashizmit te marra se bashku qe eshte merite dhe e demo-xhambasadoreve dhe berishorrave

  Reply to this comment
 27. MH April 27, 19:08

  Plaku Xhuxhumaku
  Nuk desha te pergjigjem.Por meqe the qe ftyra e botes nuk e rruna hiç.
  Po te jap nji shembull.
  Ashtu sic nuk po e rruan fare Amerika dhe BE surratin e Berishes ne krye te SHQUP-it, i cili e quajti “New york Times” leter higjenike.Sot e ka degtise rrugaç rrugash ane e mban vendit si ato zagaret ne gjithe vendin me shpikjet e tija banale filozofike “Mos bindje civile”.
  Vlersim vetem e vetem per luften kerkoj te arrihet nga perendimi.
  Asht ne nderin e diplomacive perendimore e kryesisht te Amerikes dhe BE te vlersoje gjakun e deshmorve qe dhane per lirin e vendit e te popullit.Mbasi i gjithe inisiativa sot e perendimit per rreformen ne drejtesi mbeshtetet nga e majta,ajo e majte qe trashegohet nga te renet dhe veteranet e luftes se dyte botrore qe ishin ne nji koalicion me BS.France.Angli dhe USA.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 20:02

   MH te eshte prishur busulla ideollogjike dhe ke dale nga shinat e debatit ne kete forum te nderum, qe ka te beje me dacibaon e Jorgo Mandillit, i cili e cileson CIA-n dhe Imperializmin Amerikan si Enveri, si te Keqen e Madhe per Shqypnine, prandaj mos e perdridh bythen si “kurvat ne bordello” per koalicione BS, Angli dhe USA (Franca ishte e pushtuar dhe nuk bente pjese ne koalicion),

   sepse:

   Ne kete linje mendimi Antifashiste enveriste duhet t’i japim te drejte Antishqyptarit Antifashist, shefit te UDB-se se Titos, Aleksander Rankovic qe i cilesoi kosovaret si kolaboracionise qe bashkepunuan me gjermanet dhe e imasakroi dhe i vrau ne Tivar me ndihmen e Enverit, qe po keshtu i cilesonte kundershtaret e tij politike dhe intelektualet properendimore ne Shqypni, sebep qe i vrau pa meshire. Po te hidhemi ne jug te vendit duhet t’i japim te drejte Partizaneve Antifashiste greke qe i cilesuan camet kolaboracioniste me gjermanet dhe per kete arsye i konfiskuan pasurite dhe pronat dhe i debuan ne Shqypni.

   KESHTU ME DY STANDARDE, SI “MESALLA ME DY FAQE” DO TA SPJEGONI JU HISTORINE O ZOTNIA MH?

   Po pse me finte enveriste dhe duke e perdredhur bythen si “Kurvat ne Bordello” do te hyje Shqypnia ne BE?

   Reply to this comment
 28. intelektuali April 27, 19:10

  A DO TA FESTOJE ZYRTARISHT SHQYPNIA 9 MAJIN, DITEN E FITORJES MBI FASHIZMIN?

  Me 9 maj 1945 Ushtria e Kuqe pushton Reichstag-un – Parlamentin e Hitlerit pas Luftimeve te pergjakeshme ku vetem gjate 24 oreve te fundit dhane jeten afro 200 mije ushtare rus “Deshmore-Heronj” te BRSS qe gjenerali Zhukov i hidhte si “mish per top” mbi germadhat e Parlamentit gjerman. Qe nga ky moment i 1945-s deri me sot Rusia dhe vendet satelite qe i mbeten besnike Rusise pas renies se Murit te Berlinit festohet 9 maji zyrtarisht si “Dita e Fitorjes mbi fashizmin” me parade ushtarake, ben pershtypje se kete date historike e feston edhe Izraeli qe nuk eshte dhe nuk ka qene satelit i BRSS, ne te gjitha vendet e tjera te Botes 9 maji nuk festohet si “Data e Fitorjes mbi fashizmin” por si “Dita e Evropes” dhe SHBA dhe pothuaj te gjitha vendet Perendimore kane lene daten 8 maj si Date Perkujtimore jozyrtare qe t’i kujtoje popujve Kapitullimin pa kushte te Gjermanise ndaj Forcave Aleate, date qe keto vende e konsiderojne edhe si fundin e Luftes se Dyte Boterore. Ne kete situate kur ne Shqypni po zhvillohet nje debat tejet agresive me pjesmarrje ne nivele te larta te Shtetit dhe Deputete te Parlamentit qe vazhdon ashiqare kryesisht edhe ne faqet e gazetes DITA, atehere lind pyetja llogjike pse hesht Politika jone Kombetare per kete ceshtje qe i ka ndare shqyptaret ne dy kampe antagoniste dhe qe jane gadi t’i hane gurmazet njeri tjetrit qe te Kujton Kohen e Qepes te Enverit me balliste dhe partizane? Ne kete linje duhet te pyesim Bosat e shtetit dhe te Pushtetit:

  A DO TA FESTOJE ZYRTARISHT SHQYPNIA 9 MAJIN, DITEN E FITORJES MBI FASHIZMIN?

  dhe:

  A do te dergoje Shqypnia delagacion ne Paraden ne Sheshin e Kuq me 9 maj, a do t’i dergoje telegram urrimi Vladimir Putinit Presidenti Ilir Meta, Kryetari i Parlamentit Gramoz Ruci, Kryeministri Edi Rama sic e do edhe protokolli zyrtar ne festa te ngjashme, perderisa Shqypnia demonstron me force dhe papushim se me LANC-in e Enverit ka ene nje pjese e vogel e kontributit Antifashist qe coi ne fitorjen Historike mbi fashizmin, me 9 maj 1945?

  Une per vete them se kjo gje ka shume gjasa te mos ndodhe, madje eshte sot nje mision i pamundur, sepse u bene disa dekada qe Shqypnia Zyrtare e ka lene ne harrese te plote Daten e Fitorjes mbi Fashizmin, nuk e di nese permendet ne tekstet mesimore, por mesiguri brezi i ri sot nuk e ka haberin se c’do te thote kjo Date historike qe shpetoi Boten nga nje Diktature Satanike sic ishte ajo e Hitlerit, por po te urroje Presidentin Putin per 9 majin, Shqypnia duhet te urroje edhe Presidentin Vucic te Serbise sepse Jugosllavia Komuniste e Titos ishte ne vend te dyte ne renditjen e kontributit boteror persa i perket Luftes Antifashiste Partizane pas BRRS dhe dihet se Shefi i UDB-se, aleksander Rankovic ishte nje nga antifashistet me te medhenj te Jugosllavise, te cilit i ka dhene medalje madje edhe Enveri me vendim te Kuvendit popullor. Koracia dhe Sllovenia as qe duan te degjojne per 9 majin, sepse e quajne si Date te Zeze te historise se tyre qe perkon me pushtimin e vendeve te tyre nga Ushtria e Kuqe, Maqedonia gjithashtu sidomos tani kur po pregatitet te hyje ne BE, per vendet e tjera ish komuniste te Evropes Lindore as qe behet fjale, me dekret te posacem qe ne vitet 90-te keto vende e kane fshire nga Datat e Festave zyrtare 9 majin, Daten e Fitorjes mbi Fashizmin, atehere:

  CFARE POZITE DUHET TE MBAJE SHQYPNIA E CORODITUR QE KA 30 VJET QE NK DI TE ORIENTOHET NE DETIN E TRAZUAR TE POLITIKES PERENDIMORE?

  Nga njera ane i meshon papushim Antifashizmit te LANC-it te Enverit si merite madhore qe e renditi vendin ne “anen e duhur te historise” dhe nga ana tjeter injoron Daten e Fitorjes se Fashizmit pa argumenta llogjike duke mohuar dhe anashkaluar me finte demagogjike krimet e enverit dhe te komunizmit gjate Luftes dhe pas saj per 50 vjet me radhe qe jo vetem mbushen lumenj me gjak njeriu, por falimentuan ekonomine me buknere dhe tollona si kurre me pare ne histori. Qellimi i ketij shkrimi nuk eshte qe t’i mbushe mendjen fanatikeve te Enverit, qe nuk mungojne ne kete forum te gazetes DITA, as t’i fyejme ata per bindjet e tyre amorale dhe anakronike, por qe te pyesim Politiken tone Kombetare:

  KUR DO TE BEHET SHQYPNIA SI TE GJITHA VENDET E TJERA ISH KOMUNISTE TE EVROPES LINDORE QE TE BINDE BOTEN DEMOKRATIKE QE NUK ESHTE SI “MESALLA ME DY FAQE”?

  Reply to this comment
  • 666 April 27, 21:18

   O Hale!
   Ne festimet e 9 MAJIT nga Shqiperia nuk jane ftuar as presidente e as kryeministra,por vetem PARTIZANE!
   9 MAJI eshte festa e popujve qe luftuan kunder nazi-fashizmit e jo ata qe bashkepunuan me pushtuesit si ballisto-zogistet!
   Te jeni te bindur se Ramen nuk ka per ta ftuar njeri,se jo vetem e ka demaskuar veten si bashkepuntor me kolaboracionistet,por edhe se nuk ka asnje merite edhe ne festimet e krijimit te njesive te ushtrise Nacional Clirimntare,bile nuk njeh as 10 korrikun diten e formimit te Shtabit te Pergjithshem!
   Rama eshte nje tradhetar i LANC-it se nuk ka kerkuar qe ne Kosove te nderohen 650 deshmoret partizane te rene ne ish Jugosllavi per clirimin e trojeve shqiptare!
   Rama ka ne gjak TRADHETINE!
   Sa per ty o HALE je njelloj si HALJA tek ushtari i panjohur mbushur me mut tere kohes!
   Ti meriton vetem gjysmen e lekut!

   Reply to this comment
   • KOZi April 27, 21:39

    Ore vertete e kini qe Kosova duhet te nderoje partizanet shqiptare qe shkuan ne Kosove ne 1945 ???
    Ato ishin aleate te serbve dhe te komunisteve kosovare me Fadil Hoxhen ne krie !!!
    Shteti i Kosoves dhe politikanet e historianet kosovare respektojne ato qe punuan e luftuan kunder Serbise !
    Ka vite qe udheheqesit e Lidhjes Demokratike te Kosoves pyetjes se si e komentoni problemin historik te Shqiperise ne lidhje me 29 nentorin 1944 pergjigja ishte – Per daten 29 nentor 1944 udheheqesit e kosoves i qendroine mendimit qe ajo eshte dita e Ripushtimit Serb te Kosoves……tung

    Reply to this comment
    • 666 April 28, 11:51

     Na re KOZI!
     Po ushtrite e SHBA,Britanise se Madhe qe luftuan bashke me Ushtrine e Kuqe te Stakinit kunder nazisteve hitleriane,mos valle bashkepun uan me komunistet sovjetike per te vendosur socializmin ne gjithe Europen?
     Na re KOZI me qafsh me qurre se qenke bere per…SAMAR o i vrare!
     Po shko more cope idioti,qe me tregon ti se per cfare shkuan partizanet shqiptare ne Kosove!
     Ne se e ke problem samarin hajde se kam teper nje samar te gomasrit tim.
     E ke falas bashke me nje qyp me….MUT!

     Reply to this comment
     • KOZi April 28, 14:10

      Vazhdim , Bedri Pejani sot gjimnazi i Pejes ka emrin e tij.Ne periudhen gjermane ishte Regjenca , Mehdi Frasheri i cili u largua dhe jetoi ne vendet Aleate.,Lef Nosi u pushkatua por per merita me te medha historike ka monument ne Elbasan, Pader Anton Harapi qe u pushkatua dhe Shkodra po vonon ne nderim te tij, dhe i katerti Cafo Beg Ulqini i cili pas denimit jetoi ne Shqiperi. Sot ne Ulqin per merita patriotike eshte nje rruge me emrin Cafo Beg. vazhdoime me pas….tung

     • KOZi April 28, 14:51

      Rexhep Mitrovica ,firmetar i pavaresise ,kryeminister ne periudhen 1943-1944 Pas lufte jetoi jashte Shqiperise e Kosoves, Sot ne emer te tij per merita patriotike eshte ne emer te tij nje rruge ne Prishtine dhe nje ne Mitrovice.
      Xhafer Deva ,Minister i Brendshem ne vitet 1943 – 1944 jetoi jashte Shqiperise e Kosoves pas lufte ne vende Aleate, Per merita ne ceshtjen shqiptare sot ne emer te tij eshte nje rruge ne Mitrovice, ne Prishtine dhe Ferizaj.
      Bedri Pejani firmetar i pavaresise i angazhuar ne luften e dyte perkrahes i ceshtjes shqiptare. U arrestua ne Shqiperi dhe u dorezua Jugosllaveve .vdiq ne 1946 . Presidenti Topi e ka nderuar me titullin Nderi i Kombit,,,,,vashdon……

   • intelektuali April 27, 22:08

    PER CILAT FESTIME ME 9 MAJ E KE FJALEN?

    Per Paraden e Ushtrise se Putinit ne Sheshin e Kuq te Moskes ne daten 9 maj e ke fjalen?

    CILET PARTIZANE TE ENVERIT KA FTUAR PUTINI NE KETE PARADE ME 9 MAJ?

    Po pate mundesi m’i shkruaj me emera dhe mbiemra keta partizane te Enverit qe i ka ftuar Putini ne paraden e tij ushtarake me rastin e Dites se fitorjes mbi fashizmen se nuk kam asgje kunder dhe me te vertete kjo ftese do te ishte nje kthese e madhe ne njohjen e LANC-it kriminal jugosllav te Enverit qe vrau anglezet ne Kanalin e Korfuzit, por kam frike se eshte vetem nje mashtrim si llogje te nje debili dhe dallkauku qe nuk formulon dot nje fjali me baze llogjike elementare ne replikat e tij.

    sepse:

    Partizanet e Enverit do te ishin ne tribunen e Putinit ne Moske bashke me Partizanet e Titos, pinjolle antifasishte te Aleksander Rankovicit qe vrau dhe masakroi kosovaret me akuzen se kishin bashkepunuar me gjermanet si tradhetare dhe kolaboracionise, njashtu sic i ka akuzuar Enveri kundershtaret e tij politike ne menyre te vecante intelektualet properendimore per t’i vrare dhe asgjesuar si nje kasap sadist i vertete dhe njashtu sic i masakruan partizanet greke shqyptaret e Camerise duke i akuzuar po keshtu si kolaboracioniste qe bashkepunuan me gjermanet, e shikon se ky debat nuk eshte kaq kollaj per t’u spjeguar vetem me propagande enveriste,

    sepse:

    ME KE DO TE FESTONI JU O PARTIZANE TE ENVERIT 9 MAJIN E FITORJES MBI FASHIZMEN?

    Me Antifashistet Antishqyptare te Aleksander Rankovicit dhe Josip Broz Titos qe vrane dhe masakruan kosovaret ne Tivar me ndihmen dhe pabesine e e Enverit me akuza qe kishin bashkepunuar si kolaboracioniste me gjermanet?

    apo:

    Me Partizanet Antifashiste te Zevres qe i grabiten dhe i vrane e masakruan ne Cameri bashkeatdhetaret tane me akuza po keshtu se kishin bashkepunuar si kolaboracioniste me gjermanet?

    HE MO BOLE FANATIKE ENVERISTE ME DO TE FESTOSH TI NE MOSKE 9 MAJIN?

    Me Antifashistet e Rankovicit, apo me Antifashistet e Zevres?

    Reply to this comment
    • Shkodra April 27, 22:29

     Ferma jote o Intelektuhale polli vetem minj arash, qe i kane borxh Shqiperise bashkelidhjen me fashizmin qe na e kane perdorur aq shume armiqte tane. Prandaj mbylle halene, mos e nxirr diarrene ne kete gazete, mbaje diku aty ne pjaten tende, kenaqju cdo dite meqe te shijon.

     Reply to this comment
    • 666 April 28, 11:58

     Na re KOZI!
     Po ushtrite e SHBA,Britanise se Madhe qe luftuan bashke me Ushtrine e Kuqe te Stakinit kunder nazisteve hitleriane,mos valle bashkepun uan me komunistet sovjetike per te vendosur socializmin ne gjithe Europen?
     Na re KOZI me qafsh me qurre se qenke bere per…SAMAR o i vrare!
     Po shko more cope idioti,qe me tregon ti se per cfare shkuan partizanet shqiptare ne Kosove!
     Ne se e ke problem samarin hajde se kam teper nje samar te gomasrit tim.
     E ke falas bashke me nje qyp me….MUT!

     Reply to this comment
    • 666 April 28, 12:01

     Njoftim zyrtar per intel:HALENE:
     Ka marre ftese nga Putini vetem nje person nga Shqiperia:Nena e intel:HALES,per kontributin qe ka dhene si prostitute e ushtareve naziste duke ua ulur fuqite fizike per lufdte!
     Kjo ishte dhe arsyeja qe toga naziste humbi ne Shqiperi e jo se i munden partizanet!~
     Ketu ti intel-HALE ke te drejte,se qenke eshte ti pasardhes partizani!

     Reply to this comment
 29. intelektuali April 27, 19:12

  A DO TA FESTOJE ZYRTARISHT SHQYPNIA 9 MAJIN, DITEN E FITORJES MBI FASHIZMIN?

  Me 9 maj 1945 Ushtria e Kuqe pushton Reichstag-un – Parlamentin e Hitlerit pas Luftimeve te pergjakeshme ku vetem gjate 24 oreve te fundit dhane jeten afro 200 mije ushtare rus “Deshmore-Heronj” te BRSS qe gjenerali Zhukov i hidhte si “mish per top” mbi germadhat e Parlamentit gjerman. Qe nga ky moment i 1945-s deri me sot Rusia dhe vendet satelite qe i mbeten besnike Rusise pas renies se Murit te Berlinit festohet 9 maji zyrtarisht si “Dita e Fitorjes mbi fashizmin” me parade ushtarake, ben pershtypje se kete date historike e feston edhe Izraeli qe nuk eshte dhe nuk ka qene satelit i BRSS, ne te gjitha vendet e tjera te Botes 9 maji nuk festohet si “Data e Fitorjes mbi fashizmin” por si “Dita e Evropes” dhe SHBA dhe pothuaj te gjitha vendet Perendimore kane lene daten 8 maj si Date Perkujtimore jozyrtare qe t’i kujtoje popujve Kapitullimin pa kushte te Gjermanise ndaj Forcave Aleate, date qe keto vende e konsiderojne edhe si fundin e Luftes se Dyte Boterore. Ne kete situate kur ne Shqypni po zhvillohet nje debat tejet agresive me pjesmarrje ne nivele te larta te Shtetit dhe Deputete te Parlamentit qe vazhdon ashiqare kryesisht edhe ne faqet e gazetes DITA, atehere lind pyetja llogjike pse hesht Politika jone Kombetare per kete ceshtje qe i ka ndare shqyptaret ne dy kampe antagoniste dhe qe jane gadi t’i hane gurmazet njeri tjetrit qe te Kujton Kohen e Qepes te Enverit me balliste dhe partizane? Ne kete linje duhet te pyesim Bosat e shtetit dhe te Pushtetit:

  A DO TA FESTOJE ZYRTARISHT SHQYPNIA 9 MAJIN, DITEN E FITORJES MBI FASHIZMIN?

  dhe:

  A do te dergoje Shqypnia delagacion ne Paraden ne Sheshin e Kuq me 9 maj, a do t’i dergoje telegram urrimi Vladimir Putinit Presidenti Ilir Meta, Kryetari i Parlamentit Gramoz Ruci, Kryeministri Edi Rama sic e do edhe protokolli zyrtar ne festa te ngjashme, perderisa Shqypnia demonstron me force dhe papushim se me LANC-in e Enverit ka nje pjese e vogel e kontributit Antifashist qe coi ne fitorjen Historike mbi fashizmin, me 9 maj 1945?

  Une per vete them se kjo gje ka shume gjasa te mos ndodhe, madje eshte sot nje mision i pamundur, sepse u bene disa dekada qe Shqypnia Zyrtare e ka lene ne harrese te plote Daten e Fitorjes mbi Fashizmin, nuk e di nese permendet ne tekstet mesimore, por mesiguri brezi i ri sot nuk e ka haberin se c’do te thote kjo Date historike qe shpetoi Boten nga nje Diktature Satanike sic ishte ajo e Hitlerit, por po te urroje Presidentin Putin per 9 majin, Shqypnia duhet te urroje edhe Presidentin Vucic te Serbise sepse Jugosllavia Komuniste e Titos ishte ne vend te dyte ne renditjen e kontributit boteror persa i perket Luftes Antifashiste Partizane pas BRRS dhe dihet se Shefi i UDB-se, Aleksander Rankovic ishte nje nga Antifashistet me te medhenj te Jugosllavise, te cilit i ka dhene medalje madje edhe Enveri me vendim te Kuvendit popullor. Koracia dhe Sllovenia as qe duan te degjojne per 9 majin, sepse e quajne si Date te Zeze te historise se tyre qe perkon me pushtimin e vendeve te tyre nga Ushtria e Kuqe, Maqedonia gjithashtu sidomos tani kur po pregatitet te hyje ne BE, per vendet e tjera ish komuniste te Evropes Lindore as qe behet fjale, me dekret te posacem qe ne vitet 90-te keto vende e kane fshire nga Datat e Festave zyrtare 9 majin, Daten e Fitorjes mbi Fashizmin, atehere:

  CFARE POZITE DUHET TE MBAJE SHQYPNIA E CORODITUR QE KA 30 VJET QE NK DI TE ORIENTOHET NE DETIN E TRAZUAR TE POLITIKES PERENDIMORE?

  Nga njera ane i meshon papushim Antifashizmit te LANC-it te Enverit si merite madhore qe e renditi vendin ne “anen e duhur te historise” dhe nga ana tjeter injoron Daten e Fitorjes se Fashizmit pa argumenta llogjike duke mohuar dhe anashkaluar me finte demagogjike krimet e enverit dhe te komunizmit gjate Luftes dhe pas saj per 50 vjet me radhe qe jo vetem mbushen lumenj me gjak njeriu, por falimentuan ekonomine me buknere dhe tollona si kurre me pare ne histori. Qellimi i ketij shkrimi nuk eshte qe t’i mbushe mendjen fanatikeve te Enverit, qe nuk mungojne ne kete forum te gazetes DITA, as t’i fyejme ata per bindjet e tyre amorale dhe anakronike, por qe te pyesim Politiken tone Kombetare:

  KUR DO TE BEHET SHQYPNIA SI TE GJITHA VENDET E TJERA ISH KOMUNISTE TE EVROPES LINDORE QE TE BINDE BOTEN DEMOKRATIKE QE NUK ESHTE SI “MESALLA ME DY FAQE”?

  Reply to this comment
  • KOZi April 27, 20:43

   9 maji ne shqipeeri perkujtohet si Dita e Europes. Ka lidhje me vitin 1950 kur filloi krijimi i BE, Ndersa 9 maji i vitit 1945 kujtohet ne Rusi, Biellorusi , Serbi e ndonje tjeter qe nuk kujtoj. NATO ku bejme pjese edhe ne perkujton 8 majin 1945 si dite e mbarimit te luftes se dyte. Ashtu sic perkujtohet 11 nentori 1918 si dite e mbarimit te luftes se pare. ……..tung

   Reply to this comment
 30. damam Damashi April 27, 20:48

  analizw shumw e sakte. Kush shan e ofendon artikullshkrusin eshte nje bythelepires pushtetesh.Sot kush i shkon pas edi rames qe po shkatrron cdo gje te mire tradicionale si Sali Berisha,eshte servil dhe lapanjoz.Edi rama per te ruajtur karrigen e tij u serviloset e paguan te huajt me para droge dhe i ka vene kazmat shiperise,pa le me partise socialiste e traditave te luftes.

  Reply to this comment
 31. NNP April 27, 20:58

  Ti INTELEKTU-MUT duket se je nje psikopat ose me natyrshem nje agjent i shitur tek greku per te njollosur lavdine e historine e shqiptareve Ju grekeqireve ju plas shpirtin e ju injoron fakti qe prej mijera vjetesh nuk po mundeni ta shperbeni vendin e shpirtin e shqiponjave Duket se t’i pregatisin te gjitha shkrimet ne guzhinat e junanit te dhjere.Nga qe nuk ke tru e formim intelektual per cdo gje citon enciklopedine E kupton sa vtru keni ju grekmutet.9 Maji eshte dita e fitores se gjithe botes demokratike mbi nazi-fashizmin Ajo eshte dita kur ju thyen dhembet edhe grekofilise tende dhe e hodhi ne plehrat e historise.,Shqiperia nuk eshte Junanistan qe nuk ka as dinjitet as bythe qe te qendroje vete ne kembeNe shqiptaret as ju kemi llogaritur dhe as do te ju llogarisim ndonjehere se egzistoni ju muterit grek.Ne rrojme nen pjesen e diellit qe na takon pa ju lutur e falur askujt.Qeverite vijne e shkojne por bky popull nuk e ben qejfin qeder Shqiptaria eshte ylli yne i karvanit Vetem shqiptaria eshte feja e zoti yne..Zagaret si ju do te ngordhin pa na pare kurre ne gjunj.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 28, 09:12

   Ja qe nuk eshte ashtu:

   Po te hapim enciklopedine ne internet shikoje se cfare tregon per katunare dru me pre si puna jote:

   “…Dita e Fitorjes është një festë për të festuar fitorjen e Bashkimit Sovjetik mbi Gjermaninë naziste në Luftën e Madhe Patriotike. Kjo feste eshte zyrtare dhe eshtë caktuar me dekret të Presidiumit të Sovjetit Suprem të BRSS dhe festohet çdo vit më 9 maj . Sot Dita e Fitorjes është një festë zyrtare në Azerbajxhan, Armeni, Bjellorusi, Kazakistan, Kirgistan, Moldavi, Rusi, Taxhikistan, Turkmenistan, Uzbekistan. Dita e Fitores është një festë zyrtare edhe në Izrael. [2] Duhet të theksohet se Aleatët Perendimore te luftës e festojnë gjithashtu, por me 8 maj si Data e Kapitullimit te Gjermanise Fashiste qe shenoi fundin e Luftes se dyte Boterore e cila nuk eshte feste zyrtare, por vetem Date Perkujtimore. Në vendet e tjera që morren pjesë në Luftën e Dytë Botërore, përvjetori i përfundimit të Luftës festohej me 9 maj deri ne vitet 70-te në Francë, Valéry Giscard d’Estaing shfuqizoi kremtimin e çlirimit në vitin 1974/75 në Francë. Kjo u pasua nga protesta të dhunshme nga anët e ndryshme, prandaj François Mitterrand rivuri ne diskutim këtë date pasi mori detyrën në vitin 1981. Në Itali dita e çlirimit të Italisë festohet më 25 prill….”

   Cfare ndodh ne vendet ish komuniste te Evropes Lindore ku bente pjese edhe Shqypnia si “Mesalla me dy faqe? Ja ta perkthen intelektuali nga interneti qe te mbyllesh gojen e budallit debil qe fyen si halabak injorant:

   “…Në të vërtetë, fundi zyrtar i Luftës së Dytë Botërore është vendosur 8 maji 1945 me dorëzimin e Gjermanisë naziste kur Japonia nuk ishte dorezuar akoma dhe Churchilli deklaoi se “Kjo ishte vetem Gjysma e Fitorjes” ne te gjitha vendet ish komuniste te Evropes Lindore deri vone festohej si Date Zyrtare dhe dite pushimi 9 maji, por gradualisht te gjitha keo vende rishikuan pozitat e tyre dhe sot prakikisht ne asnje nga keto vende 9 maji nuk eshte me date zyrtare qe shenon V-Day, ne Poloni dhe Hungari eshte fshire nga kalendari i festave dhe konsiderohet si Date e Zeze qe solli “pushtimin” e vendit nga Ushtria e Kuqe dhe implementimin e diktatures Staliniste ne keto vende me shume pasoja shkaterrimtare…”

   Reply to this comment
 32. valentina April 27, 21:07

  Ja dhe intelektuali e paska gjetur se ku fle lepuri,si thoni ju intelektual?qe Jugosllavija Titos bllokoi 35 divizione ne vendin e vet ndersa partizanet Shqiptare nuk perballonin dot disa toga?A nuk na thua meqenese jeni kaq i lexuar,a kishte Jugosllavia e Titos kaq me shumice bastarde gjakprishur kolaboracioniste si ne Shqiperi,ku ne vend qe teperqendroheshin per te luftuar te huajin,do duhesh te luftonin me nje armik akoma me te rrezikshem dhe te padukshem? qe gjendej ne cdo vater Shqiptare, ku padyshim ishin paraardhesit tuaj qe kane qene,dhe do mbeten turpi i kombit ndaj asaj lufte te ndritur te bijve dhe bijave me te mire te kombit Shqiptare,eshte e vertete qe ne cdo vend te Europes ka pasur bashkepunetore te nazi-fashizmit,por per nje vend me kushtet dhe popullsi si e
  Shqiperise,eterit tuaj bastarde jane kampione te tradhetise ne gjithe Europen si ne numer,ashtu edhe ne vepra.

  Reply to this comment
  • Mjeku i kadavres April 27, 21:50

   JU LUTEM MOS E SHANI DEMONASTRADINTELEKTUALIN ..pse?
   .
   Ky supermonstre jo vetem ben enverin cope cope ne miljarda komente por dhe presidente amerikane
   ..
   Bushit i thote DALLKAUK
   .
   Obames i thote Mashtures
   .
   Bill Klintonit i thote Komunist….
   .
   Kondoleza Rice e ofendon zeshkane cokollate etj etj

   JU LUTEM NDIQNI AUTOPSINE E KESAJ KERME ESAT PASHISTE DHE ZOKURVATISTE

   1………………nastradin esat pash toptradhetari
   Marrëveshja e tradhetarit Eset pash Toptani me Jovanoviçin nuk ishte veprimi i parë me të cilin Esat Toptani merrte nëpër këmbë interesat e shenjta të popullit shqiptar, të cilin nuk e deshi dhe nuk e vlerësoi kurrë, por e përdori vetëm për interesat e tij personale. Përmendet sidomos dorëzimi i Shkodrës Malit të Zi në marsin e vitit 1913, pas vrasjes tinzare të komandantit të garnizonit të qytetit, Hasan Riza Pashës, me qëllim që të siguronte përkrahjen e Malit të Zi për t’u vënë në krye të Shqipërisë si dhe për të marrë një shumë prej 600 000 franga, që iu dha nga malazezët. Ky veprim pasohet nga pazarllëku me qeverinë greke në shtatorin e vitit 1913, të cilën e njoftoi se ishte i gatshëm të vihej në dispozicion të saj. Kushti ishte që, kur të shpallej sundimtar i Shqipërisë, Greqia t’i jepte mbështetje diplomatike, asistencë në të holla dhe ndihmë ushtarake për rrëzimin e qeverisë së Vlorës. Në funksion të ndihmës ushtarake Esati do të merrej vesh me grekët për të përcaktuar kufijtë sipas vullnetit të tyre. Edhe qeveria serbe, hyri gjithashtu në traktativa me Esat Pashën. Sipas përfaqësuesit diplomatik serb në Sofje, M.Spalajkoviç, Esat Toptani duhet t’i ketë shprehur të njëjtën gatishmëri edhe Serbisë, të cilës i kërkoi që ta mbështeste për të rrëzuar qeverinë e Vlorës. Si shpërblim do të rregullonte në favor të Serbisë çështjen e daljes serbe në detin Adriatik

   2……………………nastradini zogu kurves

   1.Shipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.
   2.Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohi dinastinë Caragiorgvitch.
   3.Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohi Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.
   4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anullohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
   5.Shqipëria do të mbajë një gjindarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e çfarosur çdo lëvizje të ngritur kundëra Ahmet Zogut dhe kundra regjimit të vendosur prej tij.
   6.Në këtë gjindarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficera rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Ërangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë gjandarmëri me mjete financiare dhe armë.
   7.Në gjandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerat jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranoi në interes të dy vendeve.
   8.Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganal në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpëmjet kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
   9.Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllav do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit…….ect ect

   3’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin fashisti

   Kurora e Skënderbeut i dorëzohet nga Nastradin Verlaci mbretit xhuxhmaxhuxh Viktor Emanuelit

   Në datën 16 prill 1939, u zhvillua në Quirinale ceremonia e ofertës së kurorës.
   Në fjalën e tij Nastradin Vërlaci tha: “Vijmë tek ju madhëri, të dërguar prej popullit shqiptar që e ka shprehur vullnetin e tij me votën në Asamblenë Kushtetuese të mbledhur në Tiranë më 12 prill. Vijmë në emër të këtij populli që në një ofertë të njëzëshme i dhuron me devozion shpirtëror ma-dhërisë suaj kurorën e Shqipërisë. Ajo është e denjë për lavdinë tuaj sepse ka breruar kryet e Skënderbeut, heroit kombëtar shqiptar, i cili e valëviti flamurin e tij përbri flamujve të kombit italian. Me besimin në zemër se madhëria juaj do të pranojë këtë votë të njerëzve tanë, ju shprehim sot dëshminë dhe betimin për besnikërinë tonë dhe të të gjithë popullit nastradin shqiptar”.
   Mbreti u përgjigj: “Dë-shirojmë t’ju shprehim ndjenjat tona të mirënjohjes për mesazhin që ju na përcollët në emër të popullit nastradin shqiptar. Ne jemi të lumtur të mirëpresim votën e popullit tuaj trim e fisnik si dhe të pranojmë kurorën e Shqipërisë që ai na ofron, me të cilën lidhen kujtimi i lavdishëm i Skënderbeut.
   Që sot fatet e Shqipërisë do të jenë të pandashme nga ato të Italisë

   4‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin nazisti

   Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar ishte pjese e një Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”,
   Regjiment malor(alpin) i krijuar nga shefi i Gestapos Heinrich Himler, zyrtarisht nen titullin ne gjermanisht 21.
   Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr. 1) ishte emëruar sipas emrit te Gjergj Kastrioti Skënderbeut,
   Regjimenti 21 SS Skanderbeg u krijua pas pushtimit nazist në Mbretërinë se Jugosllavisë në vitin 1941. Gjatë 1942 dhe 1943 si Wehrmahti ashtu dhe sherbimi sekret SS kërkuan nga shqiptaret e Kosoves qe të ruanin ligjin dhe rendin,si dhe te pengonin partizanet jugosllave si dhe kunder rezistences antifashiste shqiptare. Njesia ushatarake shqiptare u vu nën komandën e kryegjeneralit August Schmidthuber, te rekrutimit ne regjimente speciale SS. Njesia SS Skanderbeg Malor luftoi kundër forcave partizane të Enver Hoxhës që ishin në rritjen dhe konsolidimin e veprimet e tyre, si në Shqipëri dhe ne Jugosllavi

   5’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin terroristi
   Bandat e “Komitetit të Maleve” kërkonin rrëzimin e pushtetit me çdo kusht dhe me çdo çmim që të ishte i mundur, duke mos kursyer gjakun e askujt, mjaftonte që të arrihej qëllimi. Ishim përballë një terrori dhe një kasaphane të pashembullt. Vrasjet e tyre kishin arritur dhe te gratë, pa pyetur për asnjë ndjenjë njerëzore. Nuk ishte pak rasti i kunatave, Marta e Prena Tarazhi, të cilat u rrëmbyen natën mizorisht nga bandat, vetëm për faktin se kishin shkuar në hekurudhë dhe nxisnin emancipimin në radhët e grave në zonë. Ato u lidhën me litar pas një peme kumbulle dhe aty, në mënyrën më barbare, iu prenë gjinjtë dhe u masakruan me thika derisa vdiqën. Ka raste të tjera si ai i Dilicës së Fregnit, të cilën e grabitën natën po ato banda për të cilat po flasim, duke e hequr me forcë nga duart e nënës së saj qorre, dhe e çuan diku afër shtëpisë, ku pas masakrimit e therën dhe e pushkatuan. Tipike në kësisoj rastesh është ai i vajzës nga Oroshi që quhej Prena Përkola, e cila njihej ndryshe me emrin “Cuca e Oroshit”, që e vranë me armë në prezencën e dy fëmijëve të mitur (Agimit dhe Albinës) në djep. Apo ai i Shkurte Carës apo Mrika Lokës. etj etj qe jane me mijra

   6””””””””””””””””Nastradini spiuni shokeve tip Kasaruho

   Disa këshilltarë të Presidentit të Republikës, Bujar Nissani, rezultojnë spiunë të Sigurimit të Shtetit, ku me raportimet e tyre kanë fikur disa jetë njerëzish. Konstatimi ka ardhur nga shoqata e ish të përndjekurve politikë, me në krye Skënder Tufën, ish-koordinatori i grevës së urisë. Ish të përndjekurit politikë akuzojnë presidentin Nishani, se e ka mbushur institucionin e Presidencës me spiunë të Sigurimit të Shtetit dhe me njerëz me të kaluar të zezë komuniste. Me anë të një deklarate, ata akuzojnë Presidentin se ka dekoruar njerëzit e Sigurimit të Shtetit. Të përndjekurit përmendin edhe një shembull konkret. Bëhet fjalë për Amik Nastradin Kasoruhon, këshilltar i presidentit Nishani, por i implikuar në Sigurimin e Shtetit. Ata deklarojnë se Partia Demokratike është kthyer në një ombrellë e spiunëve. “Mësuam edhe një herë se këshilltari i presidentit Nishani, z Amik Nastradin Kasoruho, ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Ky person ka marrë dekoratën “Nderi i Kombit” për rezistencë në burgje kundër diktaturës, veprim ky që fyen qindra martirë të vërtetë, të cilët rezistuan realisht e sot ndoshta jetojnë në mjerim dhe të harruar. Për këtë arsye, kërkojmë t’i hapet dosja Amik Kasoruhos dhe t’i hiqet menjëherë titulli që mban padrejtësisht. ky nastradin

   7’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin gomari pa shtet pa atdhe,pa dinjitet thjesht nje zvarranik forumesh

   ca gjera duhet ti themi sakte SOT kur ajo shoqeri eshte shperfytyruar si as nje komb ne historine njerzore.Atehere kishte diktature qe e pranonte vete DIKTATORI I DASHUR DHE I PAHARRUAR por kisht shtet

   mbrojteje
   arsim
   kulture
   shkence
   mjeksi
   nafte
   krom
   baker
   pyje
   dipllomaci
   plantacjone
   sera
   transport
   hidrocentrale
   bonifikim
   ……..
   po sot????????????????????
   tritol
   ndertim pa leje
   prostitucjon
   hashash
   gomone
   parlamet bordello
   ambsadore porno
   anti urbanistika
   rruget thertore
   enegji e papaguar
   bakri 0
   kromi 0
   vrasje politikanesh
   vrasje oficeresh shiku
   gerdece
   21 janare
   zhdukja e hakljave
   borxhet strasfere
   krimi ne familje
   ……….
   sot shqiperia eshte
   1-shprehje gjeografike qe ruhet nga Nato
   2-merr fryme nga 1.4 miljon shqiptaret e perendimit
   3-eshte regjim ambasdorial qe nga koha e rajersonit
   4- eshte e pushtuar de fakto nga ushtria e drog-diller-ave
   5-ka nje popull sot qe i ka perfunduar shpelarja e trurit
   6-ka nje klase politike qe e ka lene pa pune Asfaline dhe ish UDB
   Nuk do deshiroje njeri te lavderoje ate sistemin para 90′ qe ishte me detyrim percaktim POR TE PAKTEN BANORET E FERMES KAFSHEVE QE JETOJNE SOT NE SHQIPERI DHE NE BALLKAN TE MOS SHAJNE DJALIN E GJYLOS PA NDERTUAR SHTETIN E SHQIPTAREVE.
   THJESHT KENI KALUAR NGA NJE DIKATATURE NE NJE MONSTRATURE E DROGES DHE E PROSTITUCJONIT POLITIK.
   INTELEKTHALEJA NAZISTRADINI I ZOGJIT KURVES..

   Reply to this comment
   • intelektuali April 28, 09:24

    O Ilir Hoxha pse jargavitesh kot se koti me dacibao idiotesh si te gjitha veprat e babait tend sadist dhe gjakatar more mavri budalli? Shko dhe pyet nenen, tende Nexhmije Fashisten se mbase kujtohet ajo se kush eshte intelektuali qe i perkthente veprat e babait tend me patllake tek koka me urdher te Fecor Shehut qe me kercenonte se po te mos perktheheshin ne kohe do te me kthente ne galeri, “Keshtu ka urdheruar Nexhmija” me thonte.

    PYETE NEXHMIJE FASHISTEN O ILIR HOXHA SE TA TREGON AJO KUSH ESHTE INTELEKTUALI.

    Reply to this comment
  • intelektuali April 27, 22:27

   Aty fle lepri,

   sepse:

   Nuk ke ku ta levizesh bythen si “kurvat ne bordello”:

   PO TE JESH ME LANC-IN DHE ANTIFASHIZMIN, JE ME RANKOVICIN E TITOS QE NUK KISHTE TE BARABARTE PER NGA BIOGRAFIA ANTIFASHISTE NE SHQYPNI

   Ketu me thene te drejten o Valentina Fanatikja e Enverit, une per vete do te mundohesha per arsye patriotike dhe atdhetare, ta krahasoja Antifashistin Aleksander Rankovic te Titos me Mehmet Shehun tone, te vetmin Antifashist shqyptar ne LANC-in kriminal jugosllav te Enverit, por Mehmeti ishte katunar dru me pre nga Mallakastra nderkohe qe Rankovici ishte me shkolle te larte, pastaj Mehmeti perfundoi ne fund si Poliagjent i Botes dhe e bene Rezil ne Byrone Politike duke e shpallur si ARMIK te rrezikshem te popullit, sic edhe ka mbetur deri me sot,

   PO TE HEQESH ANTIFASHIZMIN LANC-I JUGOSLLAV I ENVERIT MBETET SI KOKOSHI NE NJE THELE DHE MBETET VETEM NJE ORGANIZATE ANTIKOMBETARE DHE ANTISHQYPTARE QE KA KONTRIBUAR NE MASAKRAT E KOSOVAREVE NE JUGOSLLAVI DHE TE CAMEVE NE GREQI DUKE I CILESUAR SI KOLABORACIONISTE ME GJERMANET

   Es hikon o Valentina Enveristja se keku nuk eshte si byreku?

   Reply to this comment
   • Shkodra April 27, 22:41

    Ferma jote o Intelektuhale polli vetem minj arash, qe i kane borxh Shqiperise bashkelidhjen me fashizmin qe na e kane perdorur aq shume armiqte tane. Prandaj mbylle halene, mos e nxirr diarrene ne kete gazete, mbaje diku aty ne pjaten tende, kenaqju cdo dite meqe te shijon.

    Reply to this comment
 33. Drino April 27, 21:27

  Shume e sakte kjo analize e Jorgo Mandilit. Vetem se gjithçka e pergatitur per te fshire historine e lavdishme te luftes nacional-çlirimtare eshte veper e Edi Rames i cili qe ne ‘90 doli si nazist me parullat famekeqe dhe tani qe çuditerit PS i dha pushtetin po realizon idene e tij per turpi e atyre qe heshtin ne ate parti.

  Reply to this comment
 34. demo April 27, 21:34

  Askush nuk besonte ne 1944 se kryekrimineli,qe urdheronte masakrat ishte nje buckalaq me bukuri femerore,me buze te fryra,me floke te lepire me brilantine.
  Gishti drejtohej kunder Mehmet Shehut,kurse vete Mehmet Shehu,nuk po dinte edhe sa shqiptare duhej te vriste per tu pranuar nga dyshja Enver-Xoxe.
  Shiheni Mehmet Shehun ne mberritjen e qeverise se Permetit,nga Berati ne Tirane.Mehmetin e kane lene ne ane.I lene pas dore,Per te terhequr vemendjen,Mehmeti fut gishtat ne goje dhe u fershellen partizaneve:-O Xhaku,o Pali,jam ketu!
  Se cfare malli ishte enver hoxha e kuptoi Tito me nje te pare.Kur e pa ashtu te llustrosur,te lyer,te ngjyer si per ballo,i tha:-Ti Hoxha Dil jashte dhe fshij cizmet se i ke me balte!
  Me kaq u shkermoq enveri,si mutri ne shi.
  Kurse Stalini qeshte nen mustaqe.Aman ere,shifeni Stalinin si buzeqesh me Molotovin ne stadiumin e Moskes,kur enveri s`ja ndante shikimin.
  Shiheni mire edhe ne foltore ne kongresin e XIX.
  Kurse Beria,si ujku i vjeter i Kaukazit i thoshte Hrushovit:-S`ju ndane Malenkovet,xhaxha Kobes?
  Enveri eshte nje aksident ne Mjedisin shqiptar.
  Eshte nje aksident ne Gjirokastren e Bajo dhe Cerciz Topullit dhe eshte nje aksident ne Familjen Hoxha..Ky aksident e kishte emrin Gjylo Cuci.
  Xha Halili ishte nje burre i ndershem,dede,i padjallezuar.Punoi deri ne Amerike te mbaje familjen nje radhe cupa per te martuar,bashke me djalin e madh,qe i vdiq nga tuberkulozi.Gjylo ishte neperka qe ja helmoi jeten deri sa vdiq i pire,ne deshperim,Kjo neperke i fali kopilin qe helmoi Hoxhatet,Gjirokastren dhe gjithe Shqiperine.

  Reply to this comment
 35. për mëmëdhenë April 27, 22:12

  Pse makartistat,xhorxhsorristat.ish nazista t,ish ballistat,ish terroristat rajersonistat elezbiberistat xhaferdevistat ibrahimrugacistat berishistet ediramistet me demomin demo dhe haleintelektualin deshtuan ne menyre te turpeshme per mundjen enverit dhe te vdekur

  Ka nje hipokrizi kozmike ne ditet e sotme ne lidhje me rrezimin e bustit te Enver Hoxhes qofte nga te perndjekurit politike, ish te shpronsuarit,PeDeristat,tironsit e vjeter dhjertoristat e dhjetorit deri te dipllomatet “Inteligjente” euroatllantike qe u ngopen me luge te zbrazur.

  A e hodhen shqipfolesit Enverin apo i rruajten bolet ?

  Enverin e kam share dhe mallkuar deri ne ngjarjet e 1996-1997-1998,vite kur shqiptaret i treguan botes se nuk kane aftesi vetqeverisese qe vertetonte nje nga pikat kryesore te “Doktrines se Shenjt Serbe”
  Mbi tre mije te vrare,Vdekja klinike e shtetit shqiptar,urdhri per bombardimin e jugut me lende kimike nga ajri,mobilizimi privatisht i mijra verioreve nga 15-70 vjec kunder jugoreve ne lufte civile nga Perbindeshi Berishe normalisht ne cdo vend te globit duhej te ishte egzekutuar me varje publike ne litar.Veprimi i palo Bashkim Finokeve dhe Fatos Nanoputaneve te PS duke i dale ne mbrojtje dhe e falur nje perbindesh ishte po aq kriminal sa dhe vete krimet e SERBerishes.

  Ne trekendeshin e dyte te Bermudes (Gerdec-21 janar-vjedhja e bashkise Tiranes ) ishte nje rast i dyte qe shqifolesit te kishin kryqzuar Perbindeshin Berishe ose ne burgim te perjetshem ose ta egzekutonin me kanun pasi organet e drejtesise jo vetem qe nuk egziston por jane kthyer ne jelek antiplumbi.

  Duke shtuar dhe tradhetite e tij si me Janullatosin,varrezat e grekerve,falja e nje siperfaqe detare,sabotimi i ceshtjes came,spiunimi i UCK ne fillimet e saj,disa vrasje dhe disa arrestime te tyre,furnizimi me nafte i Miloshevicit ,sabotimi i lidhjes energjitike me Kosoven jane fakte pambarimisht antishqiptare qe vetem gjyqi i Hages ose nje Avni Rustem qe ta zhduke nga faqja e dheut.

  E thashe dhe ne nje koment me pare qe ai popull me shume shqipfoles dhe pak shqiptare po perjeton nje periudhe te LAJTHITJES KOMBETARE sepse ka njecerek shekulli qe po tregon sindroma nekrofilie deri dhe ne shendrrimin e Berishes ne Vampir i cili ushqehet dhe “tregton” akoma kockat e Enver Hoxhes.
  Kryeqelbesira e vicidolit shkeli kodin numer nje te malsise qe buka e mikut nuk shkelet.A ka ngel ndonje shqiptar i ndershem(ish i burgosur ose ish i pronesuar) ne Shqiperi te na tregoje se cfare i beri Enver Enver Hoxha ketij monstre pervecse e mori me morra nga tropoja edhe e beri kirurg ?

  Ai do ta beje mitingun dhe do mblidhen njerez shume sepse vetem gjysma e Bathores te dale ne shesh mbulohet jeshili i Lulit. Ne fuckbookun e djallit do shkruhet se ishin nje miljon veta.Ky mitingash psiqikisht i semure edhe pse ka vrare,prere,tradhetuar biles ka eleminuar dhjetra kolege te tij per te mbuluar krimet nu duhet bere fajtor.Por cdo veprimtari kriminale te tij ai e ka bere hapur fare dhe jane te dokumentura qofte me pamje filmike apo dokumente zyrtare.Pra ai eshte kriminel por jo fajtor.

  Fajtoret kryesore jane te ish perndjekurit politike,te shpronsuarit,intelektualet,demokratet idealiste,mediat te cilet duke mos patur kurajon te cojne ne koshin e historise Esat pashen e vicidolit qe shkaterroi dhe shiti shqiperine merren me komedine se hodhen nje mase bronxi nen “kujdesin e sig. te shtetit”
  Kjo sjellje hienash dhe zvarranikesh e tyre na bejne te besojme se ne ate vend paska me shume antishqiptare se atdhetare dhe Enveri paska bere detyren patriotike si diktator qe i vuri ne rrjesht keto pula te shpifura qe kakarisin sot se rrezuam regjimin kur kishte rene me kohe.

  Nuk ngelen pa faj dhe dipllomacite perendimore qe prune ne pushtet Djallin Berishovic ne rrethana te paqarta ne 1992.Eshte hipokrizi e lexueshme e tyre sidomos ne rastin e 21 janarit 2011 ku midis 4 protestuesve te vrare dhe gjakatarit Berishe e mbrojten me cdo kusht dhe cdo cmim kete te fundit.

  _________

  Sugjerim per komentiset ; demo & intelektuhafi & shit storm company:
  .
  Dikur qe para 1990-es kemi qene bashke ne nje llogore kunder Enverit ju si armiq te tij dhe une si kundershtar I tij.
  .
  Nuk matet “poshtersia e Enverit” as me numrin kozmik te komenteve dhe as me gjuhen e boleve
  .
  Enveri ka patur shume gjynahe dhe shume prej tyre I ka bere me detyrim percaktim I detyruar nga rrethanat dhe nuk themse I shte burre I mire..POR
  ne krahesim me krimet e berishes ..te zogut..ne lidhje me impotencen kriminale te edi rames dhe hipokrizene e miqve tane E PERSERIS ME HIPKRIZINE E MIQVE TANE ai eshte vite drite larg dhe kete nuk e them une por ju armiqte e tij kanibale te jashtem dhe te brendeshem

  .Eshte koha te themi
  NA MUNDE ENVER NA MUNDE.
  .DHE I VDEKUR

  Reply to this comment
  • xxx April 28, 00:26

   Memedhetari i enverit !!!
   ENVER HOXHA NA PASKA QENE I DETYRUAR ?!
   KAQ PALACO ? ME KE FLET TI ? ME SHOKET E TU?
   PASKA VRARE I DERTYRUAR NGA RETHENAT ?ATEHERE TI VETE E POHON, KA QENE SI VRASESI ME PAGESE,ME NDRYSHIMIN SE AI VRAU NE SHKEMBIM TE RUAJTJES SE PUSHTETIT

   ESHTE KOHA TE KUJTOSH NOLIN,
   “SKLLEVER E BIJ SKLLEVERISH”

   Reply to this comment
 36. intelektuali April 27, 22:34

  Aty fle lepri,

  sepse:

  Nuk ke ku ta levizesh bythen si “kurvat ne bordello”:

  PO TE JESH ME LANC-IN DHE ANTIFASHIZMIN, JE ME RANKOVICIN E TITOS QE NUK KISHTE TE BARABARTE PER NGA BIOGRAFIA ANTIFASHISTE NE SHQYPNI

  Ketu me thene te drejten o Valentina Fanatikja e Enverit, une per vete do te mundohesha per arsye patriotike dhe atdhetare, ta krahasoja Antifashistin Aleksander Rankovic te Titos me Mehmet Shehun tone, te vetmin Antifashist shqyptar ne LANC-in kriminal jugosllav te Enverit, por Mehmeti ishte katunar dru me pre nga Mallakastra nderkohe qe Rankovici ishte me shkolle te larte, pastaj Mehmeti perfundoi ne fund si Poliagjent i Botes dhe e bene Rezil ne Byrone Politike duke e shpallur si ARMIK te rrezikshem te popullit, sic edhe ka mbetur deri me sot,

  PO TE HEQESH ANTIFASHIZMIN LANC-I JUGOSLLAV I ENVERIT MBETET SI KOKOSHI NE NJE THELE DHE MBETET VETEM NJE ORGANIZATE ANTIKOMBETARE DHE ANTISHQYPTARE QE KA KONTRIBUAR NE MASAKRAT E KOSOVAREVE NE JUGOSLLAVI DHE TE CAMEVE NE GREQI DUKE I CILESUAR SI KOLABORACIONISTE ME GJERMANET

  E shikon o Valentina Enveristja se keku nuk eshte si byreku?

  Reply to this comment
  • Shkodra April 27, 23:10

   Intelektuhale, po te studjosh veprat e psikiaterve te medhenj te botes, ate fjalor qe perdor ti, ne fakt eshte personaliteti yt, domethene, je absolutisht nje pederast klasik.

   Reply to this comment
  • Shkodra April 28, 00:49

   Ferma jote o Intelektuhale polli vetem minj arash, qe i kane borxh Shqiperise bashkelidhjen me fashizmin qe na e kane perdorur aq shume armiqte tane. Prandaj mbylle halene, mos e nxirr diarrene ne kete gazete, mbaje diku aty ne pjaten tende, kenaqju cdo dite meqe te shijon.

   Reply to this comment
  • Lordi April 28, 00:50

   Po pra , se lufterat me pushtuesit i beri sateme me kembe perpjete qe ra heroine ne dysheke !
   Ikni mor mortjet e ketij Kombi ! Mor parazite kermash ! Semundje e qelbur antishqiptare !
   Sa here eshte keq ky Komb.do te degjohet kuisja juaj !

   Reply to this comment
 37. Roza April 27, 23:44

  Artikull madheshtor.
  Respekt per autorin.

  Reply to this comment
 38. Hm bomba April 28, 00:01

  Great

  Reply to this comment
 39. war dogs April 28, 00:21

  .Nje gje nuk e kuptoj ne kete histori me luften “partizane -ballista” te shekullit kaluar
  .
  Perse duhet te merremi kaq gjate me te kaluaren para 40 ..50..60..70..vjeteve te kaluar me fashizmin e atyre viteve kur Nazi-serbi Berishoviq ka fshire menderen deri dhe me ekspertiza FBI apo I ka shkelur ca ambasadore ndoshta me pelqimin e drejtoreve te tyre..
  .
  A nuk duket qe kjo me deteje me luften e shekullit kaluar po behet per te eklipsuar krimet e Demonit Berishe..?

  Pa u arrestuar Frankestein Monster keto artikuj jane nje leter higjenike duke perifrazuar thenien e Sali Qenit ndaj gazetes me prestigjoze ne bote NY-Times.

  1-I pandehuri Sali Qen Berisha duhet i merret i pandehur si kriminel ne inskenimin 2 prillit 1991,me prishjen e qeverise stabilitetit dhe pjesmarrjen e denueshme te ambasdorit amerikan Rajerson ne votimet e 1992 per te cilen shteti amerikan duhet ti kerkoje falje shqiptareve dhe per kete veprim ilegal te Rajersonit por dhe gradimin qe i beri Sali qenit.
  2-I pandehuri Sali Qen Berisha duhet i merret i pandehur si kriminel per masakren e sheshit skenderbej 1996,me luften civile te 1997,dhe me pucin e shtetit te 14 shtatorit 1998.Perseri segmente jo te sinqerta te dipllomacise amerikane duhet ti kerkojne falje shqiptareve sepse ne vend qe te kerkohej zbatimi i ligjit per krimin shteteror te pucit shtetit nga Sali Qeni “merret ne pyetje” brenda mureve te ambasades nga nje prokurore amerikane.Pra ne kete rast jane perseri dipllomate amerikane qe jo vetem shkelen ligjin por dhe mbrojten nje kriminel qe ka parametrat e Agusto Pinocetit.

  3-I pandehuri Sali Qen Berisha duhet te merret i pandehur si kriminel per holokaustin e Gerdecit,vazhdoi me masakren fashiste te 21 janarit dhe vjedhja me llereperveshurin ne krye te bashkise Tiranes dhe duke i quajtur 2 kriminele njerin burre shteti dhe tjetrin yll ne qitje.

  Jane dhe shume akte terrori dhe tradheti te thelle antikombetare ku me kryesoret jane ne vazhdim:

  4–Tradhetia kombetare me Janullatosin.
  5–Tradhetia kombetare me varrezat greke
  6–Tradhetia kombetare me detin Jon
  7–Tradhetia kombetare me naften e Milloshevicit
  8–Tradhetia kombetare me sabotimin e UCK
  9–Akt terrorist ne zhdukjen e R.Hoxhes*****
  10-Akt terrorist ne genocidin ndaj Haklajve
  11-Akt terrorist ne vrasjen e F.Xhindit
  12-Akt terrorist ne vrasjen e k/komunarit Kukes
  13-Akt terrorist ne djegjen e oficerit shikut Durres
  14-Akt terrorist ne vrasjen kuliciane te K.Trebickes
  15-Akt terrorist ne egzekutimin mafjoz te gjyqtarit te Vlores
  16-Akt terrorist ne lincimin te Edi Rames
  17-Akt terrorist ne djegien te gazetes Koha jone 1997
  18-Vdekje misterioze e Gramoz Pashkos
  19-Vdekje misterioze e Pjeter Arbnorit
  20-Vdekje misterioze e Safet Zhulalit
  21-Vdekje misterioze e Ali Spahise
  22-Vdekje e pilotuar e gjyqtarit Xhelal Elezi*****
  23-Vdekje e pilotuar e doktorit Shik-ut Ylli Xhagjika*****
  24-Vdekje e pilotuar e zyrtarit Shik-ut Pirro Visari*****
  25-Vdekje e pilotuar e prokurorit Xhevat Hana*****
  26-Vrasje e pilotuar e Azem Hajdarit
  27-Vrasje e pilotuar e Sokol Olldashit
  28-Krim ekonomik me rrugen e Kombit
  29-Krim ekonomik me Albetrolin
  30-Krim ekonomik me Kromin
  31-Krim ekonomik me Albetrolin
  32-Krim ekonomik me shitjen e h/centraleve
  33-Krim ekonomik me borxhin e jashtem mbi 67%
  34-Krim ekonomik me super drogen e Lazaratit
  35….vazhdon rromani i krimeve…

  Por qe te behet kjo duhet thene e verteta shume e hidhur qe eshte:
  Dipllomacia amerikane dhe europjane dhe sherbimet e tyre inteligjente dhe strategjike te tyre pa harruar dhe fushen e biznesit jane pergjegjeset kryesore per katandisjen e kombit shqiptar ne kete katastrofe biblike morale dhe ekonomike…prandaj hedhin shurren perpjete demonet e demonkracise sa Enveri po duket lule..
  Ju kujtohen parullat e viteve 1990-1991 E DUAM SHQIPERINE SI GJITHE EUROPA DHE AJO NA FUTI TE GROPA..
  .
  Ju kujtohet Xhon Megou per miliona dollare qe kishte Enveri ..kur ne fakt ai la veprat e tij qe vlersohen me mbi 200 miljard dollare..
  .
  Ku shkoi armatimi shqiptar me vlere mbi 50 miljard dollare dhe na tallin me filma WAR DOGS qe edhe nazistet te kishin ardhur ne 1991 nuk do te na linin jetime lakuriq me duar ne xhepa si kjo kohe e Demon-Kracise

  Reply to this comment
 40. Anes Elbes April 28, 04:34

  Nje artikull per t’u vlersuar qe ka nje qendrim qe pa frike them qe eshte dhe mendimi dhe qendrimi i shumices se shqiptareve.
  Gjithsesi kam vene re se kur shkruhet me idene per te analizuar “problemet e dites politike te dites” ,apo dhe konkretisht si ky rast,kur objekt i bisedes i qendrimeve i analizes eshte nje ngjarje madhore e Historise tone ,sic eshte Epopeja e Lavdishme e LANC-it,vazhdon e njejta menyre nga e cila nuk po shkeputemi dot,vetem ajo e konstatimit te gjerave,te problemeve.
  Pra thjesht dime te marrim “penen” dhe te tregojme “guxim e kurajo”per ato qe njerzit ne fakt i dine dhe nen ze i thone cdo dite, si edhe ne keto portale,se ata nuk kane “mikrofon” dhe “pene” qe te flasin,por nuk jane dhe gazetar dhe analiste te mirfillte dhe me emer qe te thone ato qe duhet te thone per t’i sherbyer vendit. Pertej ketyre edhe nese do te donin te merrnin inisiativen, do te binin ne gracken qe kane rene sot te gjith ata “gazetaruce e te ashtuquajtur analista” qe bllokojne cdo dite studiot televezive dhe na diskutojne e na bejne me dijeni me “dijet e tyre te gjithanshme”per gjithcka qe shqiptaret “duan te dine”, por vetem nje gje nuk dijne te thone,se “si te ndertohet, te zhvillohet dhe te mbrohet” vendi i tyre.
  Analistet e mirfillte,gazetaret e lajmit te vertete e me integritet,pershendetet e duartrokitet nga populli.Ashtu sikurse dhe cdo intelektual qe ka “ze” te paster,te forte e te vertete ,do te merrte iniciativen dhe duke lene “pas kraveve” doktoraturat dhe dekoratat e pafundme,do te mund te demostronte jo vetem integritetin e tij ,por duke i bere publikut te qarte te vertetat e duhura dhe idete per zgjidhje ,do te jepte kontributin e dobishem per qytetarin dhe vendin e tij.
  Ne kete sens ,artikulli i shkruajtur eshte nje kontribut i vlefshem ne keto kohe te veshtira te boshllikut moral e shpitror dhe do te ishte me i plote nese do te kishte konkluzione zgjidhjeje konkrete.
  Ne kete pike jam me @mirel-in edhe pse ai kritikohet ( ne raste te tjera komentesh ) si radikal. Por ky moment qe po kalojme , stisja e nje krize artificiale nga opozita destruktive ,ka dhe nje “kale troje” brenda mazhorances dhe ai nuk mund te jete tjeter pervecse Rames.
  Dikush mund te thote ,”cfar thote ky”, por une u them,se mjafton te mblidhini te gjitha faktet, kronologjite e gjithe ngjarjeve qe mbas ndryshimit te kodit zgjedhor te 2008-es e deri me sot dhe do te shihni se cfar “loje te madhe” ka bere Berisha-Rama-Meta.
  Ne fund PS -te duke marre vulen e turpit si “bashkpuntore me kolaboracionistet”, zvogelohet sepse humbet moralin e asaj partie qe elektorati e ka njohur deri me sot.

  Reply to this comment
 41. MH April 28, 06:59

  intelektuali
  Nuk me asht prishur busulla.Kam busullen e atdhetarizmes se popullit.Nuk ka gja qe e prish.Nuk kam busullen tende te hitlerizmes e te fashizmes.Ty kjo soj busulle te punon perfekt.Ndaj nuk ta ofendoj.As nuk ta lakmoj.E gezofsh per jete e mot busullen qe orientohesh kundra atdheut kundra popullit.Ne keto pikpamje nuk biem kurr dakort ne ujdi ndervedi.Me kaq e mbyllim komentin.
  Ndersa per francen di te them qe mbi Raishtag Flamurin e vendosi BS.Ndersa Berlini u nda ne 4 pjese.Nji i mbeti BS,nji USA,nji Anglise dhe nji Frances.Tashti ishin bashk ne koalicion apo jo.Ndarja tregon se ishin bashke.Muri i ndarjes vendosi ne nji krah treshen USA,Angli France dhe ne krahun tjeter BS.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 28, 09:18

   Mos u perdridh si “kurvat ne bordello” me llogje llafoqyli si propagande enveriste,

   por:

   Pergjigju direkt:

   DO TE SHKOJE SHQYPNIA ANTIFASHISTE TE PUTINI NE PARADEN NE SHESHIN E KUQ TE MOSKES PER TE FESTUAR 9 MAJIN, DITEN E FITORJES MBI FASHIZMIN KRAH PER KRAH ME PINJOLLET E RANKOVICIT TE TITOS?

   Pastaj:

   Ulemi e flasim sa te duash per patriotizem, kolaboracionizem dhe atdhetari busullash enveriste.

   Reply to this comment
   • Shkodra April 28, 21:07

    Komentuesit “Intelektuali”: Ferma jote o Intelektuhale polli vetem minj arash, qe i kane borxh Shqiperise bashkelidhjen me fashizmin qe na e kane perdorur aq shume armiqte tane. Prandaj mbylle halene, mos e nxirr diarrene ne kete gazete, mbaje diku aty ne pjaten tende, kenaqju cdo dite si ato qe i paske per zemer ne fjalorin tend.

    Reply to this comment
 42. info analitike April 28, 10:40

  Si gjithnje idhtaret enveriste dallohen per pamflete ideologjike dhe varferi argumentative. Qy i nderyuari Jorgo na nderton nje carcaf me” me the te thashe” e me pas i fut edhe ndonje shprehje absolutizuese si “ne asnje vend te botes nuk rishikua lufta e clirimit dhe lkrimet e saj”, po ashtu edhe krimet e dikaturave te kuqe. Ore i nderyuari Jorgo ne cilen shpelle ke qendruar i mbyllur zotrote qe nuk te paskan erdhur ende habere nga bota? Gjermani eshte nje nga shtetet qe e dha shembullin e para si ne denimin e krimeve naziste po ashtu dhe te atyre komuniste po mesa duket zotrote ke qene i zene te vajtonje kumandarin qe e shkelen me kembe keta vandalet e demokracise.
  Ore ja ca pietje qe kam kam une per tija? A jane bere krime gjate LANC dhe gjate regjimit enverist? A duhen ndeshkuar ato???

  Reply to this comment
 43. gjermani i fundit April 28, 12:22

  S’behet stan me lepuj. Jemi vend demokratik tani, kemi koka te medha qe merren me hallet e popullit. Salihu, Fatosi I nanes, majko, meta, edua I rames. Luli I kush-ia-gjen – t’ane, etj, Shqiperia eshte ne duart e neokolaboracionisteve. Keta shesin mbitoke è nentoke per nje takim me trampin apo merkelin. E kane kthyer shtetin ne rezervat majmunesh, shtet pa kufij. Pa dinjitet, pa perspektive. Gjejuni dosjet, me siguri jane te pilotuar ne pushtet nga segmente sherbimesh te huaja. Ne presim qe keta te huaj ti denojne per korrupsion, kur po keta te huaj I mbeshtetin qe te behet vendi kripe derri. Atij Tufes do bere testi i fernetit, duket xurxull qe ne mengjes. Ka ca koqe kandari si nastradin Tufa qe edhe bota te permbyset neser ia vene fajin enverit. Enveri or ti pijanec i Tajvanit pati shume gjynahe, por beri shtet nga hici. Kur shkelje ne derrase te gabuar te conte tek shtate penxheret, qofte pijanec mejhaneje te ishe, qofte general apo kryeminister. Shteti kishte kushtetute, qeveria te tregonte vijen e kuqe, saken se è shkelje se te hante hanxhari. Beni qejf sot, Ligji te denon, por asnjeri s’ben burg vec fukarenjve. Me te pasurit e Shqiperise jane edhe hajdutet me te medhenj te deklaruar. Pijini lengun demokracise dhe hajde te merremi me krimet e partizaneve qe sulmonin kaskot blu te Hitlerit dhe duces.

  Reply to this comment
  • ... April 29, 03:39

   E more pensionin e imperializmit ti o koqe gjermani?

   Reply to this comment
  • info analitike April 29, 15:00

   Ja lexoni jeni kete dinjitetin enverist trim e sypatrembur. Qy sapo iu dha rasti i beri naften parimeve dhe idealeve qe propagandonte dhe iu shit armikut nazist. Ah e shkreta Shqiperi kur moralin e bejne akoma enveristet, kriminelet, servilet dhe maskarenjtë.

   Reply to this comment
   • **** April 29, 16:08

    Kur flet info bytha, lere mos e pyet me per parimet

    Reply to this comment
   • demo damiri April 29, 16:28

    Info Banali !
    Edhe ne amerikanet nuk jemi pa faj.
    .
    Pyete qitetarin amerikan Intelektualin Kostrec Nastradinin apo turbo-amerikanin Hamdi Dega …mund te hedhin poshte me fakte si e prune amerikanet me sllavo-komunistet e Milloshit Sali Bythishen ne pushtet ?
    ….
    SI E PRUNE SERBET DHE LOBI SERB I AMERIKES SERBERISHEN NE PUSHTET
    Ish-badiguardi i Sali Berishës gjatë presidencës së tij në 1992-1997, Izet Haxhia, ka filluar të flasë duke shpjeguar shumë zhvillime të rendësishme që nuk janë perceptuar nga publiku gjatë asaj periudhe.

    Në një postim të gjatë në profilin e tij në Facebook, Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët dhe lobi sërbo-amerikan tepër i fuqishem në atë atë që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

    Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava. Zonjës Berisha ju dhurua një çek prej 10 mijë dollarësh nga ana e Philips. Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

    Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

    Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

    “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”, – përbyll Haxhia.

    Berisha ishte përfolur vazhdimisht se është mbështetur nga serbët dhe lobi sërb ne Amerikë për ardhjen në pushtet, por kjo është një akuzë e fortë e bërë nga një ndër njerëzit që e kanë shoqëruar kudo kreun e PD-së në levizjet e tij brenda dhe jashtë vendit në atë kohë.

    Skandali, një i huaj në Këshillin e Sigurisë Kombëtare
    Sali Berisha arriti deri aty, sa t’i besojë një qytetari të huaj sekretet e Sigurisë Kombëtare. Tashmë është e njohur për të gjithë një foto e vitit 2006, ku shfaqet biznesmeni serbo­boshnjak Damir Fazlliç në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Nuk u sqarua kurrë çfarë kërkonte ky personazh në atë mbledhje, në çfarë cilësie ndodhej një shtetas i huaj, aq më tepër një i akuzuar për përfshirje në afera kriminale në disa vende të Ballkanit, me lidhje të forta farefisnie dhe biznesi me një nga kokat më të errëta të shërbimeve sekrete e mafies serbe, Jovica Stanishiç.

    Fazlliç është fotografuar në mars 2006, një vit pasi PD kishte ardhur në pushtet, në krah të Tom Ridge, i kontraktuar si këshilltar i qeverisë së atëhershme shqiptare dhe kryeministrit Sali Berisha për çështje të sigurisë. Para “mikut tim” (kështu deklaroi publikisht Berisha gjatë një seance në parlament më 7 tetor 2008 për Damir Fazlliç­in) raportojnë njëri pas tjetrit, të gjithë ministrat më të rëndësishëm të qeverisë shqiptare.

    Reply to this comment
    • info analitike April 29, 17:02

     Ja me keta luanet e tastieres ka qejf te beje stanin enveriste i fundit. Keta po qe hane trima sypatrembur. Vetem aman se mos ju shkermoqet perseri shkembi ii granitit buze Adriatikut ashtu sic ndodhi ne ’90 e ia mbathni te gjithe nga syte kembet..

     Reply to this comment
     • dd April 29, 18:01

      shkembi i granitit buze Adriatikut ashtu sic ndodhi ne ’90 u shemb egzaktesisht pas vdekjes diktatorit Gjergj Kastrioti ne shekullin e 15-te

      dy diktatore profete ka pas bota

      gjergj kastrioti dhe enver hoxha

     • info analitike April 29, 19:03

      ate te parin e dime se cfare beri nga dokumentet po kete te dytin nuk e morem vesh se u mpleks me turrlisoj te huajsh duke filluar nga perfaqesite e Mbretit Zog ne France e Belgjike, sllavet Dushan e Miladin e tutje.
      Skenderbeu luftoi per Arberi ndersa kumandari per bithen e tij. E kupton ndrishimin nashti???

 44. mohikani April 28, 13:36

  Ans thé winner is…..
  Intelektuali.

  Reply to this comment
 45. demo damiri sales April 29, 19:18

  Ta dinin shqiptaret ( e kam fjalen per popullin) nuk besoj se do vinin ambasadoret si agersore propogande dhe zogista-ballista-terrorista te shqyenin kete vend me keq se serbi te na kishte pushtuar….kjo eshte vazhdim i nje krimi i bere ne 1991 me teorine e dekomunistifikimit qe donte te bente Rajersoni qe ne fakt u kthye ne nazistifikim….OK e rrezuam statujen e Enverit atehere ( se sa ishte gjalle i rruajten trapin) por ne asnje menyre nuk duheshin glorifikuar zogistet-ballistet isha bashkpuntore te fashizmit qe erdhen si CLIRIMTARE ne 1991 gjoja hodhen nje kamunizem te vdekur dhurate prej ramiz alise dhe e ligesise te elezbiberajt i mergates qyqeve..
  .
  Jane pikersisht keto zombie jo vetem qe e reabilituan Enverin por e kane shenjteruar
  %%%%%%%%%%%

  O Enver te kam rixha
  Ngrehu neser me sabah
  Behu dhe nje here i ri
  Ne dac hajde si sozi

  Mer komanden ne kete vende
  Se te prete populli tente
  Qe ti vesh gjerat ne vende
  Se Shqiparine e shqyen qente

  Jan ngjallur krimbat e tokes
  Cep me cep i bien botes
  Me genjeshtra e mashtrime
  Letra fallco e ngjyrime

  I fshine emrin Shqiperise
  Mohojne bijte e Lavdise
  Mohojne gjakun per ket vende
  Kane fshire edhe mundin tende!

  Jan ngritur ne piedestale
  Kriminele “intelektuale”
  Ane e kende bejne morale
  Per te vdekur e per te gjalle

  Madje ketu ne forume
  Bejne komente shume spiune
  Mbajne nofken “intelektuale”
  Por ne fakt jan avdalle

  Jan avdalle te “Lilidhonit”
  Pjelle e djallit dhe e klonit
  Qe vertiten pas baronit
  Jan ushtare te Salihonit

  Ne cdo zyre e ne cdo frone
  Krimineli ka timone
  Basarduan historine
  E shkateruan gjithe Shqiperine

  Neper rruge e neper sheshe
  Ne bregdet e ne biznese
  Ane e mbane kudo te veshe
  Vec te huaj do te gjeshe…..

  Nuk ka me as industri
  As bujqesi e blegtori
  Madje dhe Naimin vete
  Nuk e njef me ky milete….

  E mos fol per Skenderbene
  Qe shume vjete mbrojti Atdhene
  E kan nxjere mor, ne pazare
  Por ne kembe, e jo mbi kale…

  S’ka me sheshe SKENDERSBE
  Vec nje male, plote gurre e pleh
  Qe kane zbrituar nga malesia
  Te mohoje sheshin e tija….

  Dhe nje djale paska i drojtur…
  Ti Enver nuk e ke njojtur?
  Vec nje gje me vjene cudi!
  Per fytyre, eshte kopje Ti!!!

  Per mendje e burreri
  Eshte naive, eshte cilimi
  Sala leve e punesoi
  Qe mire halet t’ja pastroi

  Ky debil pak kohe me pare
  Nxori detin ne pazare
  Dhe ja fali more Greqise
  Kapitalet e Shqiperise…

  Ky agjente e ky spiune
  Drenicare thot, jam une…
  Eshte hajdute i licensuar
  Rrugen e Kombit ka pervetesuar

  Te mos flasim per Gjykata
  Kemi hedhur vertete hapa
  Ne plepishte “master” muarr
  Ne kupole te emeruar…

  Dhe “cekani i drejtesise”
  I bje kokes se vegjelise
  Mjeri popull ku te veje
  Te derjten ku do ta gjeje?

  Me arme e demagogji
  Shkateruan brezin e ri
  Neper rruge te droguar
  Pa familje, te shkateruar…

  O Enver u shua bota
  Ti e bere mor si lopa
  Shume punove per Shqiperi…
  Po c’le pas more derezi?

  Ca spiune e kriminele
  Shume hajdute e dembele
  Nje Nano e nje Sali
  Qe e shiten kete Shqiperi

  Qe shiten Jo vec lavdine
  Jo vec vlerat e historine
  Po nenshtruan vegjeline
  E skllaveruan per hordhine

  Skllaverine ne vendin tend
  Se pertypin dot as qente
  A ka burra ne ket toke
  Qe ti dalin vendit zot?

  O Enver te kam rixha
  Hajde neser me sabah
  Se te prete mor populli tend
  Flamuj Shqipesh ne Kuvend!

  Komentshkruesi ka qene a-enverist por cna kane pare syte pas 1992-it Enveri eshte shenjteruar nga demo-kuislinget demo -xhambasadoret dhe keto zombiet e Dites nga info anali te nastrosuma

  Reply to this comment
 46. Jimi April 30, 13:10

  Bravo Jorgo! Si gjithmon konseguent!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim