Dëshpërimi dhe revolta e hipokritëve

May 19, 2020 23:55

Dëshpërimi dhe revolta e hipokritëve

 

Nga Viktor Malaj

“E vetmja gjë më e keqe se të jesh gënjeshtar është të jesh edhe hipokrit “‘/Tenesi Uilliams*

Qyshkur u bë publik plani i Qeverisë për ndërtimin e një godine të re teatri në vend të asaj ekzistuese, pati shumë diskutime, interpretime, justifikime dhe kundërshtime. Kundërshtimet justifikoheshin kryesisht me “faktin” se ndërtesa e vjetër ishte një “objekt historik” dhe “monument kulture”. Askush, as specialistët e mirëfilltë nuk na shpjeguan asnjëherë se cilat ishin vlerat kulturore, arkitektonike dhe të tjera që e bënin të domosdoshme ruajtjen e ndërtesës së vjetër të ndërtuar nga ushtria pushtuese italiane gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ushtria pushtuese nuk e ngriti godinën për shfaqje teatrale, por për zbavitjen e ushtarëve të lodhur nga “betejat” luftarake. Ajo u ngrit si godinë e përkohëshme dhe, për të mos shëmtuar arkitekturën e ndërtesave të ngritura më parë e më vonë sipas planit rregullues të qendrës së Tiranës, ideuar dhe zbatuar nga arkitektë dhe inxhinjerë italianë, ishte gjysmë e fshehur. Po t’i hiqje emrin e vënë “Teatri Kombëtar”, godina në fjalë i ngjante më shumë një depoje bimësh mjekësore sesa një institucioni kulturor të nivelit kombëtar.

Në projektin fillestar, gjëja e vetme që linte vend për dyshime dhe bëhej shkak për debate dhe kundërshtime të arsyeshme kishte të bënte me parashikimin që ndërtuesit të godinës së re të Teatrit Kombëtar t’i jepej edhe një sipërfaqe mjaft e madhe nga prona publike në qendër të Tiranës ku ai do të lejohej të ndërtonte disa “kulla” shumëkatëshe. Pati edhe projekte të tjerë të shoqëruara me të tjera debate, por për të mos e lodhur lexuesin po kaloj tek projekti i fundit, i cili hap pas hapi mori në konsideratë kërkesat e kritikëve të planeve të mëparshëm.

Tani që shteti planifikoi ndërtimin e godinës së re me shpenzimet e veta, duke i mbajtur jashtë fondeve publike duart e “oligarkëve”, në tryezën e diskutimeve mbeti vetëm çështja nëse duhej ruajtur godina e vjetër apo duhej shembur, siç edhe ndodhi. Në çdo vend të botës ka diskutime dhe mospajtime në raste si ky yni, por askund nuk e vendosin prishjen apo mosprishjen, ndërtimin apo mosndërtimin e një objekti një grusht kundërshtarësh me argumente artistike dhe aq më pak kundërshtuesit e profilit profesional në bashkëpunim me djallëzorët politikë.

Që disa aktorë apo regjisorë të kenë nostalgji (mall) për një godinë ku kanë ushtruar veprimtarinë e tyre gjatë disa dhjetëvjeçarëve, është normale. Që këta aktorë e regjisorë të kenë mendimet apo bindjet e tyre se ndërtesa duhet ruajtur, edhe kjo është normale. Çfarë nuk është normale dhe as e pranueshme ka të bëjë me faktin se një grupim i tillë njerëzish nuk mund të pengojnë me dhunë verbale dhe as fizike realizimin e projekteve qeveritare, qoftë edhe atyre që përfshijnë prishjen e godinës së vjetër. Edhe më e papranueshme është kur këta aktorë dalin e flasin në emër të popullit edhe pse as i ka zgjedhur populli dhe as ata nuk e kanë pyetur popullin. Mundësinë kushtetuese për të bërë referendum nuk e shfrytëzuan gjatë dy vjetëve, sepse e kishin të sigurt se do të humbisnin.

Aktorët dhe regjisorët dalin nga roli i tyre dhe tradhtojnë pretendimet se po luftojnë për një kauzë artistike, kulturore dhe kombëtare qysh në momentin që iu bashkëngjiten partive politike dhe mbajnë fjalime me përralla politike të “dhjetorit 1990, përmbysjes së komunizmit nga Partia (e tyre) Demokratike” etj. etj. Në fund të fundit godina e shembur ishte pronë publike dhe iu përkiste aktorëve po aq sa edhe barinjve dhe minatorëve, mësuesve dhe mjekëve etj. Ata kanë qenë dhe janë aty thjesht punëtorë, punëtorë të artit dhe, për sa kohë i kanë mundësitë e ushtrimit të veprimtarisë së tyre artistike në hapësira të tjera të siguruara, e drejta e tyre nuk i kalon kufijtë e shprehjes së mendimit kundër prishjes së godinës, qoftë edhe nëpërmjet protestave paqësore.

Ajo që të bën përshtypje të madhe tek këta aktorë dhe regjisorë është fakti se thuajse asnjë prej tyre nuk e ka ngritur zërin kur vidhej, digjej e shkatërrohej Shqipëria nga bandat ordinere e politike të atyre që sot janë bërë “aleatë” për mosprishjen e godinës që u prish. Asnjëri prej tyre nuk pipëtiu kur u tjetërsua godina e Kinostudios “Shqipëria e Re” e cila edhe nga ana arkitekturore dhe estetike qendronte shumë më lart se kjo e teatrit. Dhe, më e rëndësishmja dhe më domethënësja është se askush prej këtyre “luftëtarëve të trashëgimisë kulturore” nuk e ngriti zërin kur disa neofashistë shqiptarë propozuan ndalimin e filmave dhe dramave apo komedive shqiptare të realizuara gjatë gjysmës së dytë të shekullit të 20-të. Duke kujtuar vetëm kaq, këta dalin hipokritë të kulluar që “merakosen” dhe janë gati “të flijohen” për një ndërtesë që e kishin planifikuar pushtuesit e huaj, sipas shijes dhe qëllimeve të tyre dhe nuk u shqetësuan fare për prodhimtarinë e shumëfishtë letrare, artistike dhe kulturore të mirëfilltë shqiptare ku kanë mbrujtur dijet, kulturën dhe talentin e tyre shkrimtarët, regjisorët dhe aktorët më të mirë shqiptarë. Identitetin e kulturës shqiptare e përcaktojnë veprat dhe kryeveprat teatrore dhe filmike të yjeve shqiptare të këtyre fushave dhe jo godinat e ndërtuara nga pushtuesit e huaj për strehimin e ushtrive të tyre. Sikur nga Lashtësia të mos na kishte ardhur asnjë dramë apo tragjedi, por vetëm rrënojat e amfiteatrove greke, vështirë se do të merakosej kush për ambiente ku nuk dihej çfarë, si, kush ka luajtur në to dhe çfarë të mirash i kanë sjell njerëzimit. Arti i vërtetë qendron në përmbajtjen e veprave dhe cilësinë e interpretimeve të tyre. Hapësirat nuk janë pa rol, por janë vetëm ndihmëse.

Dhe, tani të hedhim një sy tek vathi i grenzave politike shqiptare. Me pak përjashtime, në këtë vath gjen ideatorët, frymëzuesit dhe nxitësit e shkatërrimeve të pakthyeshme të thuajse çdo gjëje të ndërtuar para 1990 në këtë vend. Nuk besoj se ka gjë më të rëndësishme për historinë e lashtë të një populli se qendrat arkeologjike të zbuluara dhe mirëmbajtura prej tij. Duke përjashtuar arkeologun e shquar Neritan Ceka dhe ndonjë individ tjetër, asnjë prej këtyre “heronjve” të sotëm të “kujtesës historike” nuk e ka ngritur zërin kur prisheshin, vidheshin apo dëmtoheshin qendrat dhe objektet e arkeologjisë shqiptare. Madje, politikanët hipokritë, zullumqarë, hajdutë dhe dëmsjellës të vendit, që sot “i bashkohen kauzës së trashëgimisë kulturore”, megjithëse erdhën e shkuan disa herë në pushtet, financuan pak ose aspak mirëmbajtjen e objekteve arkeologjike dhe, çfarë është më e keqja, lejuan ndërtime mbi këto objekte.

Pavarësisht mendimeve e diskutimeve pafund për godinën e vjetër të TK, një gjë mbetet e palëkundur: shumicën dërmuese të kundërshtuesve të prishjes së godinës dhe krejt çetën politike që i bashkëngjitet kundërshtimit as që i ha fare meraku për ndërtesën e saposhembur. Jo! Kundërshtimet e tyre nuk kanë si shkak as ndjenjat atdhetare, as shijet estetike (që s’i kanë fare), as ruajtjen e vlerave kulturore dhe as respektin për trashëgiminë popullore (që godina e prishur nuk i përket). Motivi i vetëm i kundërshtimit është fakti se ndërtesën e vjetër e prishi qeveria që ata  (qoftë, edhe me të drejtë) nuk e votuan dhe ngaqë kjo qeveri do të ndërtojë aty një godinë të re që do jetë shumë më estetike dhe funksionale se e para.

Pasi nuk kanë lënë mjet dhe artific politik dhe ordiner pa përdorur për t’u rikthyer në pushtet pa ia dalë dot, ashtu si i mbyturi që kapet pas fijes së kashtës, kjo aradhë zullumqarësh politikë që e patën shpallur godinën e prishur si “objekt pa vlerë” dhe për këtë arsye nuk e futën në listën e objekteve të trashëgimisë kulturore, tani përbetohen se do “ta mbrojnë me trupat e tyre” dhe pasi u prish, i bëjnë thirrje popullit (asaj pjese që s’i ka dalë ende narkoza e viteve ’90) “Të përsërisim historinë, si në vitin 1990!”. Kjo thirrje e ideologut të shkatërrimit dhe atit shpirtëror të vandalëve, Sali Berisha, është i vetmi motiv dhe qëllim i protestave opozitare kundër punëve qeveritare si ndërtimi i stadiumit, këndit të lojërave për fëmijë, rrugëve (Astiri) etj. etj. Mbrojtja e trashëgimisë kulturore nuk mund të pritet nga aktorë të tipit Budina, Liçaj apo Bejleri fjalori i të cilëve s’ka asnjë lidhje me kulturën dhe që (ky i fundit) fyente nënat dhe motrat e dhjetëra policëve të rreshtuar për të kryer detyrën e tyre. Mbrojtjen e objekteve kulturore nuk mund ta bëjnë politikanët/et ordinerë që kanë mbetur në kujtesën popullore për goditje me çizme në Parlament, për përbetime të shumta, si ky i fundit, për t’i “ngrënë veshin Edi Ramës”dhe që në fjalimet e herëpashershme nuk iu mungojnë asnjëherë fjalët ” gjak, dhunë, vrasje me gurë etj. “. Protestat e tyre synojnë të bëhen jelek “antiplumb” për t’i mbrojtur nga llogaridhënia ligjore për të shkuarën e vet dhe aspak për të mbrojtur trashëgiminë kulturore. Trashëgiminë kulturore në Tiranë nuk mund ta mbrojë as Albin Kurti nga Prishtina i cili, gjithnjë e më shumë po vetëzbulon mungesën e vlerave politike që i propagandon si gjithëkombëtare dhe dritëshkurtësinë e sjelljeve dhe veprimeve të veta.

Edhe sot në shekullin e 21-të vazhdon të na ndjekë ligësia e mishëruar në legjendën e Kështjellës së Rozafës, ku njëri ndërton ditën e tjetri prishë natën. A ju kujtohet prishja e mbikalimit tek rrethrrotullimi i Zogut të Zi kur Sali Berisha dhe banda e tij ia çuan dëm popullit mbi një milion euro vetëm pse nuk donin që aty të mbetej një vepër me vlerë e kundërshtarëve politikë dhe si është e sotmja në atë rrethrrotullim? Në këtë hulli rrjedh edhe thirrja e një akademiku drejtuar opozitës. Akademiku e këshillon opozitën që, kur të vijë në pushtet, ta prishë godinën e re të teatrit dhe të “rikthejë” të vjetrën. Dhe këtë ide, që akademiku e merr si model nga legjenda e lashtë, mendjelehti dhe ligjshkelësi Lulzim Basha e shpall “flakë për flakë” si premtim të opozitës. A ju kujtohet kur “mbrojtësit” e sotëm të trashëgimisë kulturore i vinin zjarrin njërës nga ndërtesat pranë TK në maj 1991 dhe kur zaptuan dhe shkatërruan ndërtesat e tjera përreth në shtator 1998 apo kur sulmonin me zjarr godinat e Qeverisë dhe të Parlamentit vjet, parvjet dhe për shumë vjet?

Mëkatet e mëdha morale dhe cektësia e intelektit i kanë çuar kundërshtarët pushtetkërkues deri aty sa të shpallin se “Vendi drejtohet nga një kriminel dhe hajdut ordiner. Rama është hajduti që i vjedh shqiptarët, është mashtruesi që i gënjen, është xhelati që i dhunon. Prishja e TK është një akt lufte i Ramës ndaj qytetarëve shqiptarë”. Kjo është deklarata e Lulzim Bashës, njeriut që iu shpërdoroi 230 milion euro shqiptarëve kur ishte Ministër Transporti dhe e mbylli gjyqin me procedura pa u shpallur i pafajshëm, është deklarata e njeriut që kur u vranë katër njerëz të pafajshëm në bulevard ishte Ministër i Brendshëm dhe as u thirr dhe as dha ndonjëherë shpjegime para drejtësisë, megjithëse kishte qenë 10 metra mbi kokat e e gardistëve që hapën zjarr dhe vranë njerëzit e pafajshëm (mbi tarracën e Kryeministrisë). Ky  “engjëllor” deklaronte më vonë se “në 21 janar kemi zbatuar vetëm ligjin”. Ky është nënshkruesi i Marrëveshjes kundërkombëtare të Detit me Greqinë, autori i falsifikimit të votave për bashkinë e Tiranës në 2011 dhe për kryesimin e PD-së tre vjet më vonë. Është i njëjti person që mëton të bëhet kryeministër dhe që guxon t’iu vendosë të tjerëve “vijat e kuqe”. Në të vërtetë, po të kishte shtet ligjor në vend të shtetit shërbëtor të “elitave” qarkulluese politike, ky duhej të ishte në burg sot dhe jo të na jepte leksione morale dhe kushtetuese. E, ndoshta, pas tij do të shqyrtohej edhe mundësia që Rama t’i bënte shoqëri. Por, gjithnjë, pas tij sepse edhe “dosjet penale” kanë një radhë kohore shqyrtimi e vendimmarrjeje.

Për fat të keq, edhe Presidenti i vendit z. Ilir Meta po e rreshton veten në të njëjtin formacion politik e moral si hipokritët e lartpërmendur sepse, pasi ka shpallur pavërtetësisht se “Kompleksi i TK mishëron vlerat e identitetit tonë kombëtar” (?!), pas shembjes së tij e konsideroi veprimin qeveritar si “urdhër të Mafias”. Duke u bërë prej kohësh, hapur dhe padinjitetshëm, pjesë e palës politike ku ndodhen partia dhe gruaja e tij Presidenti po e ulë veten në nivelin e Bujar Nishanit i cili iu bashkua dikur protestuesve kundër ndërtimit të Këndit të Lojërave tek Liqeni Artificial. Shpallja prej Presidentit e qeverisë dhe e Forcave të Rendit si “talebanë” veçse shton bindjen se njeriu i gabuar ndodhet në vendin e gabuar. Prej kohësh, madje.

Prishjen e godinës karakatinë të TK e shpallën vepër të Mafias edhe disa politikano-gazetarë si M. Marku etj., por hipokrizia e disa të tjerëve shfaqet dukshëm kur përpiqen të krahasojnë ish-godinën e TK në Shqipëri me Katedralen Notre-Dame të Parisit. Kjo prirje qesharake vetëdiskredituese që bën krahasime të tilla është shumë e shtrirë në jetën tonë shoqërore e publike.  Në qoftë se nuk je shumë i zbrazur nga dijet duhet të jesh shumë i pacipë të krahasosh karakatinën e TK me një nga kryeveprat e arkitekturës botërore, ndërtimi i së cilës zgjati mbi një shekull dhe që sot vlerësohet në disa miliard euro, mbi shtatë shekuj e vjetër dhe pjesë e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s. Madje, njëri prej tyre, z. Genc Burimi citoi edhe thënien e shkrimtarit dhe politikanit francez Viktor Hygo se “Ka dy gjëra më vete në një ndërtesë historike, vlera e saj për përdorim dhe bukuria e saj”. Tani, ne duhet të presim nga kundërshtuesit e prishjes së godinës së TK në Tiranë të na tregojnë se cila ishte bukuria (vlerat estetike) e kësaj godine dhe cila ishte vlera e saj e përdorimit që mbetet “e pakthyeshme”.

Burimi dhe disa të tjerë, jo vetëm e shpallën 17 majin si “dita e parë e diktaturës” por edhe e quajtën shembjen e asaj ndërtese si “traumë kolektive”. Nuk më vjen për mbarë, por më duhet të pohoj se thënie të tilla janë shumë larg të vërtetës. Traumën kolektive nuk mund ta shkaktojë prishja (për t’u zëvendësuar me një më të bukur dhe më funksionale) e një ndërtese pa kurrfarë vlerash arkitekturore e estetike, në të cilën s’kanë hyrë kurrë mbi 90% e shqiptarëve. Nuk mund të pësojë “traumë kolektive” një popull që ka 30 vjet që sheh dhe merr pjesë në prishjen, vjedhjen, djegien dhe shkatërrimin e qindra fabrikave, uzinave, muzeumeve, kinemave, qendrave kulturore dhe mjekësore, lapidarëve, vreshtave, plantacioneve të agrumeve, pyjeve, betonizimin e trotuareve, lulishteve dhe bregdetit etj. Zotërinj, e lini mënjanë hipokrizinë!

Të dëshpëruar dhe të zemëruar, me pak përjashtime, janë sot vetëm ata që s’iu eci e tyrja, pra ata që nuk arritën t’i imponohen qeverisë. Nëse ata besojnë vërtetë se qeveria bëri “krim antikushtetues” duke prishur godinën, le të presin edhe pak dhe t’i denoncojnë këto krime në organet e reja të drejtësisë. Drejtësinë apo padrejtësinë e prishjes së godinës, ashtu si drejtësinë apo padrejtësinë e shoqërimit me forcë në polici të kundërshtuesve të forcave të rendit nuk mund ta përcaktojnë as gazetarët partiakë që përpiqen të pengojnë policinë në kryerjen e detyrave të saj dhe as ndonjë politikan (i djathtë) evropian që na gazmon me besimin e tij se e ardhmja e ndritur e Shqipërisë do të vijë nëpërmjet PD-së. Gazmorit nuk i kanë thënë lulushët se shqiptarët e njohin shumë mirë këtë parti, prandaj edhe e kanë braktisur në shumicë vetëm katër muaj pas ardhjes së saj në pushtet. Të ” revoltuar ” me fillimin e prishjes së godinës qysh pa gdhirë janë të gjithë ata që ëndërronin dhe dëshironin dhunën e ndërsjelltë midis protestuesve dhe forcave të rendit dhe pasojat e paparashikuara të kësaj dhune t’i përdornin pastaj si alibi për kriminalizimin e kundërshtarit dhe braktisjen e pjesëmarrjes në Reformën zgjedhore.

*Thomas Lanier Williams – Dramaturg amerikan i shek. 20-të.

****

Botuar në DITA. Ndalohet ribotimi i plotë ose i pjesshëm pa lejen me shkrim të redaksisë

May 19, 2020 23:55
Komento

88 Komente

 1. Zigur Qarri May 20, 00:29

  Ne fakt,hipokriti më madh ne historine shqiptare,eshte Edvin D’Rama,aq sa ish koleget dhe nxenesit e tij, “çuditen”se si ndodhi kjo metamorfoze!Jo,nuk ka ndodhur asnje metamorfoze ne personin e tij,ai eshte Djalli qe luajti Engjellin,dhe ne momentin qe ia arriti qellimit,
  ne momentin qe u vesh me pushttet tregoi fytyren e vertete.1938,1938,1938,….Ndërtesa u porosit nga Mbretëria Shqiptare,ndërtesa u porosit nga Mbretëria Shqiptare, ndërtesa u porosit nga Mbretëria Shqiptare,ndërtesa u porosit nga Mbretëria Shqiptare, ndërtesa u porosit nga Mbretëria Shqiptare …. Ndërtesa e teatrit është e vetmja godinë futuriste e inxhinierit dhe arkitektit italian, Giulio Berté, projekti i nisur në fillimjanarin e 1938 dhe që përfundoi në shtator të 1939. U porosit nga Mbretëria Shqiptare në bazë të marrëveshjes italo-shqiptare të janarit të 1938, në hulli të planit rregullues të qendrës së Tiranës.
  http://www.gazetadita.al/kryeministria-gjate-ndertimit-fotografi-te-viteve-1940-1941/

  Reply to this comment
  • besi May 20, 13:02

   cfare fatkeqesie per kete vend !! qe edi rama duhet te zhduket madje te shkoje ne burg per shume zullume qe ka bere gjate ketyre viteve duke vjedhur e mashtruar gjithcka e gjithkend qe i del perpara kjo nuk ka as edhe me te voglin dyshim Por kur shikon alternativat politike ne kete foto qe rrijne gati si hienat per te ardhur per te disaten here ne pushtet kur dihet korrupsioni dhe madje vrasjet qe ata kane bere kur kane qene ne pushtet,kjo eshte vertet e dhimbshme dhe madje nevoje uluritese per nje force te re dhe fytyra te reja dhe te paperlyera politike

   Reply to this comment
   • Zigur Qarri May 20, 15:04

    Pakti Berisha-Rama 2008,nuk e mundeson “nje force te re dhe fytyra te reja dhe te paperlyera politike”,per sa koh qe nje nga dy projektuesit e saj eshte akoma ne pushttet.Zhberja e 2008-s nga Rama eshte e pamundur,sepse do tia fuste vetes,do te pranonte nje gabim.Ne reformen zgjedhore te tanishme,nuk behet fjale fare per zhberjen e paktit Berisha-Rama.Meqe statukuoja politike eshte e pandryshueshme,mbetet rrotacioni si alternative,si e keqja më vogel.Fatkeqsisht keto jan njerezit tane,Sulltan pas Sulltani.

    Reply to this comment
  • Zigur Qarri May 20, 17:55

   Dmth u projektua te ishte klub argetues / bordello ne kohen Zogollit dhe pushtimit fashist, u adaptua si kapanon gjyqesh / Teater ne kohen e qoftelargut dhe ishte ne liste per t’u prishur nga te gjitha qeverite qe ne vitin 1958.

   Reply to this comment
  • I tille je , sa here qe hap gojen May 20, 20:38

   O Zigur , ne se nuk te mbushet mendja edhe me gjithe keto argumkenta , mbetet qe te jesh jo vetem Zigur Qorri , por nje fare budalle pre Vlonet , e mos na caj trapin !

   Reply to this comment
   • Zigur Qarri May 20, 21:17

    Ik ore debil!

    Reply to this comment
    • Besi May 21, 18:43

     Zigur dramen e ndryshimeve kushtetuese rama – berisha te 2008 qe ka sjelle kete qelbesire politike qe kemi sot e dijne edhe kalamajte e vegjel Ajo qe nuk arrij te pranoj eshte sesi ne keto kushte pavaresisht kuadrit kushtetues ne si popull nuk arrijme qe ne kudervenie te ketyre krimeve politike majtas apao djathtas ne si popull nuk jemi ne gjendje te krijojme nje force politike qe tu kundervihet ketyre kriminelve majtas dhe dhathtas Kosova e dha shembullin me vv

     Reply to this comment
     • Zigur Qarri May 21, 23:13

      Besi,
      shoqeria civile ne Shqiperi eshte e pafuqishme per nje ndryshim,perkrahja e vaket e mbrojtesve te Teatrit e vertetoi kete,e dhimbshme
      por e vertete.Nje force premtuese ishin studentet dhe profesoret e tyre,por edhe ata i perçau Rama,ndersa Profesoret i denigroi me
      median e tij.P.sh,Alban Dudushi luajti nje rrol negativ me studentet ne emisionin e tij.U duk pak e çuditshme.Por më pas ai u ftua ne
      emisone te tjera duke luajtur rrolin e miliantit”rilindas”!Para disa Javesh u zbulua rroga qe merrte Gruaja e Alban Dudushit,Mira Kazhanit
      dhe Gruaja e Erion Velias ne Bashki.Nje problem eshte edhe struktura e shoqerise shqiptare.Punonjesit publike shumica militante,afro
      150 mije,nuk ngrihen se i largojn nga puna,gjimnazistet dhe mesuesit e tyre perdoren nga Qeveria,ata qe kan biznese familjare nuk jan te interesuar,solidariteti social eshte gjithshtu shume i vogel.Aleanca kuqezi ishte nje shprese por rezultoi flluske,Per mua Rama eshte
      shume here më negativ se Berisha,sepse e ka asfiksuar,demuluar komplet shoqerine shqiptare.25 persona pagua Erion Veliaj per
      promovimin e propagandes se tij,200 paguan Rama.Eshte helmuar e gjith shoqeria shqiptare nga gangsterat e”rilindjes”.
      Lexoje te lutem”Shkrimtarja Flutura Açka: Disa artistë u blenë me dhurata, të tjerëve u nxorën dashnoret” te kuptosh se
      cfar makinacionesh perdor Erion Veliaj.https://lapsi.al/2020/05/20/shkrimtarja-flutura-acka-disa-artiste-u-blene-me-dhurata-te-tjereve-u-nxoren-dashnoret/

  • alphade May 23, 00:02

   Komenti im …….!

   Reply to this comment
 2. Alban Dega May 20, 02:04

  SI GJITHNJE I SHKELQYER E MENDJENDRITUR !

  Viktor Malaj han buke vetem ne publicistiken Shqiptare !
  Mjeshter i perdorimit te fakteve!
  Gjeni ne argumente te pakundershtueshme!
  Replikues rrenues per mashtruesit qe rrejne e edhe per oren, per president mafioz qe tund e shkund Kushtetuten duke uluritur
  “ Kushtetuta jam une !” njesoj si kryerrenimtari e krye tradhetari i Shqiperise Saleh Ramollah Ajatollah Toptani i Vicidolit …dhe krejt “ Banda e tij e Gangstereve” politike, oligarkike, mediatiko e pseudo artistieve qe sherbejne papagaj te nje Karabushi 7 x 7 = 42 e nje kukuvajke me 11 nevojtore edhe per macet ne “ Qytetin e Ndaluar” te Lalezit …nje Huneibini- gardisti te kuq nga Kosova, te cilit i mungon vetem libri i kuq i Timonierit dhe stema e tij ne gjoks…
  Keep going… vec perpara Viktor Malaj qe ke vetem nje parti- shqiptarine si dje edhe sot edhe mot !

  Reply to this comment
  • Beni May 20, 11:34

   Nuk i shtoj asnje presje, si analizes se shkëlqyer te Viktor Malaj , edhe komentit te Alban Dega. Bravi, keni te shkëlqyer.

   Reply to this comment
 3. Poko May 20, 03:41

  Bukur,shume bukur e keni trajtuar revolten e hipokriteve.

  Reply to this comment
 4. Vladimir Dushniku May 20, 07:02

  Tragji-komedia e nje ndertese!
  Edhe Servantesi i madh do te ligeshtohej po te degjonte dhe shikonte realizimin grotesk te romanit te tij te famshem “Don Kishoti i Mances”,nga ca aktore anonime shqiptare,qe kane terhequr vemendjen e mbare botes duke hargalisur dashamiresit e humorit boteror te personazhit te famshem te Don Kishotit,qe luftonte me fantazmat e mullinjve te eres,duke i zevendesuar ata me nje ndertese,qe tashme eshte kthyer ne gjendjen e nje wc-je publike,por qe per keta ka vleren e Dylqinjes se Tabozes!
  Por ne ndryshim nga Don Kishoti spanjoll,ky shqiptari nuk ka si yshtar te tij besnik vetem Sanco Pancon,por ka siguruar nje armate te tere “sanco pancosh” dhe nje taborr te tere amplifikuesish mediatike,politike dhe juridike vendas e te huaj!
  Se sot Don Kishoti shqiptar ka zevendesuar gerdallen e Rosinantit te tij,me gerdalla te tjera politike,mediatike dhe juridike,ndersa “sanco pancot” e shumte nuk denjojne me te kene si mjet mesjetar gomarin,se tani vijne ne shfaqje me makina luksoze!
  Mbi te gjitha Don Kishoti dhe Sanco Panco shqiptar,ndryshe nga ata spanjolle,qe luftonin te vetem ne mes te shkretetires ku nuk i shikonte njeri,pervec te vetmit “deshmitar”okular,Sevantesin e madh,keta i shohin,degjojne dhe brohorasin miliona njerez ne mbare boten gje qe u ka garantuar jo vetem nje audience te pa pare,por edhe nje rritje madheshtore te garancive,per nje fitore te madhe e te padiskutueshme ne zgjedhjet e ardheshme te pergjitheshme ne Shqiperi!
  Don Kishoti shqiptar eshte kaq i frymezuar ne suksesin e tij,sa eshte gati te paguaje edhe shumen marramendase te te”drejtes se autorit”,sepse pritet qe vetem nga te drejtat televizive,do te fitojne aq shume sa edhe Hollivood-i gjigand do t’u kish zili!
  Ketu vertet nuk luan as Al Pacino dhe as Arnold Scharzenegger,por nje talent i ralle si Mehdi Malkaj,qe ka bere te qajne edhe muret e “mullinjve me ere”!
  Te kthehemi per nje moment ne realitet:
  _Per cfare protestojne aktoret?
  1-Per mos prishjen e godines se teatrit si arkitekture me vlera;
  2-Per historine dhe vlerat e shfaqjeve te realizmit socialist;
  3-Per kullat e Rames;
  T’i marrim me radhe:
  1-Godina e teatrit u ndertua nga Italia fashiste dhe ndryshe nga ndertesat me vlera te spikatura arkitekturore,si ministrite,qe as diktatura komuniste nuk i prishi,kjo ndertese u projektua dhe u ndertua jo si teater,por si nje ambient i perkohshem per argetimin e ushtareve dhe puntoreve italiane pas punes,mbase edhe si bordello!
  Materiali baze per ndertimin e saj ka qene pupuliti(tallash i presuar) e jo tulla,guri apo betoni,gje qe percakton edhe perkohshmerine e ndertimit dhe perdorimit te saj si ndertese!
  Pse duhet te flasin aktoret dhe politikanet per vlerat arkitekturore te kesaj ndertese e jo specialistet e ndertimit?
  Nuk besoj se do dale ndonje arkitekt sot,qe te mbroje ndertesen e teatrit te sotem si objekt me vlera arkitekturore,qe duhet ruajtur!
  Pra mbetet,qe arsyeja e vetme e mbrojtjes se kesaj ndertese te jete vetem fakti se ate e kane ndertuar …fashistet italiane!
  2-Protestuesit e fantaksur ngulmojne se kjo godine permban historine e teatrit shqiptar nder vite!
  Dhe teatri ne kete godine e ka fillesen ne vitin 1946 e deri me sot!
  Ne se arrijme te gjykojme vlerat artistike te shfaqjeve te vena ne skenen e keti teatri deri me sot,del se pa asnje dyshim i bie qe keto cilesi artistike qe pretendohen,kane qene vetem deri ne vitin 1990 dhe kryesisht vepra te realizmit socialist!
  Ndersa pas 90-tes ,nuk besoj se del njeri,qe te mbroje shfaqjet e vena ne skene aty,qe mund t’u afrohen sado pak edhe ndonje shfaqjeje nga me mediokret te asaj kohe!
  Pra i bie,qe protestuesit e sotem,te gjoja mbrojtes te godines se teatrit,ne te vertete dashkan te mbrojne vlerat e medha te shfaqjeve te realizmit socialist!
  Atehere me cfare argumentesh te verteta i mbrojne keta “sanco npanco” aksionet e tyre “donkishoteske”?
  Dhe e verteta del ne shesh,se teatri eshte preteksti,ndersa arsyeja jane vetem kullat,qe parashikohen te ndertohen aty per rreth,per te cilat nuk kam fakte dhe argumente qe t’i kundershtoj!
  Pse nuk harxhojne kohen dhe mundin per te kundershtuar kullat,por sajojne “mullinjte e eres” ,kur aty nuk ka as mullinj e as ere?

  Reply to this comment
  • Ne te vertete... May 20, 10:05

   Do te duhet pak koh te kuptosh qe ti permbledh ne personin tend Don Kishotin dhe Sanco Pancon ne nje.Ti i teri dhe veri idjot,komplet bole.
   Shfaqjet e realizmit socialist o kar me syze nuk zinin as 20% te shfaqeve,prandaj Teatri ishte dy orshi i vetem i lirise ne ate koh.Godina e
   teatrit o pis burr o mashtrus si qelbaniku Rama u ndertua me porosi te qeverise shqiptare ne kohen e zogut.Edhe nje here,personi yt permbledh Don Kishotin dhe Sanco Pancon ne nje o fare e keqe mut e shurr.

   Reply to this comment
   • Doktori May 20, 11:00

    Qetesohu,i nderuar “Ne te vertete”,se njerezit e edukuar dhe kulturuar perdorin mendjen e jo bythen kur debatojne me njerezit!
    Ne se ke kundershtime me keso shtro argumentet e tua pa mllefe,pa banalitete dhe rrugaceri,aq me pak kur pretendon se po mbron nje ndertese kulturore e artistike si Teatri Kombetar!
    Teatri mund te mbrohet vetem nga njerezit e pasur shpirterisht e menderisht ,por kurresesi nga njerez qe sapo kane dale pa leje nga spitali psikiatrik pa pire edhe ilacet e mengjesit!
    Te keshilloj qe te kthehesh se spital,se ndryshe do te perfundosh si qente rrugace,qe grryejne kazanet e plehrave!
    Te uroj shendet te plote duke te rikujtuar se sherimin tend nuk ta jep godina e ish bordellos fashiste,por mjekimi ne spitalin psikiatrik!

    Reply to this comment
    • Ne te vertete... May 20, 14:08

     Pacienti Vladimir Dushniku ne rrolin e Doktorrit!
     Po i njejti gabim si me Don Kishotin dhe Sanco Pancon.
     Do te duhet pak koh te kuptosh qe ti permbledh ne personin tend Don Kishotin dhe Sanco Pancon ne nje.

     Reply to this comment
  • Claus May 20, 10:54

   Flisni ore me nje fije logjike dhe mos flisni rroma per toma. C`hyn ketu Sanco, Don Kishot, fashizmi a feudalizmi?

   Po a nuk sheh qe ja ai Rama dhe Veliaj ne ato ndertesa fashiste rrine dhe vjelin miliona me tendera dhe PPP? Po perse ore edhe qendrat e Vjenes, Romes, Berlinit, Leningradit, Parisit na duhe prishur se jane ndertuar me material te gurte dhe jo me xhamlliqe dhe skelete celiku?

   Po natyrisht qe materialet e ndertimit jane perdorur sipas kushteve dhe kohes. A e pe si u zhduk per 30 minuta Notre Dame se ishte e tere kubeja me material drunor?

   Po ke akoma ne Europe aq me shumice ndertesa historike te ndertuara nga kohet e princerve, careve, mbreterve dhe perandoreve qe nuk i numeron ne Europe por nuk i shkon njeriu ndermend te prishe dhe te shkaterroje per kulla dhe tregje per klane mafiozo-fshatareske qe kane gjetur ate copez vend ne qender te Tiranes ku vetem prishin dhe ndertojne per ate biznes te qelbur qe kane ngriturne ate ekonomi informale prej 30 vjetesh.

   Tirana ka qene e konceptuar nga arkitekte italiane te kohes se Mussolinit duke mos vene dore dhe vete Enver Hoxha pervec hedhjes ne ere te ish-Komitetit Ekzekutiv ku u ndertua ajo gerdalle qe quhet Muze Historik Kombetar qe nuk ke cfare i sheh si brenda ashtu dhe jashte. U ndertua dhe ai hotel 15 katesh qe u be vetem orientues per ata qe kishin ndonje takim me shokun Rropi si tek filmi „Kapedani“ aty ishte historia, aty ishte Tirana aty ishte nje brez i tere qe ndjeheshin te pakten ne ate pjesezen e tyre te jetes dhe rinise se tyre, per te mos zene ne goje tere ate plejade aktoresh dhe regjisoresh qe na kane bere keshtu sic jemi, te mire apo te keqinj, hipokrite apo autentike.

   Hajde dhe jepi derrmen „vjetersirave“ te qendres se München-it, ose Esslingenit ku jeton ky Bedri Islami apo Viktor Malaj se atje ne ate ndertese ku sot eshte Konservatori na qenka nenshkruar Pakti Chamberlein-Daladier-Mussolini, apo ate Mullirin e drujte ne Esslingen qe i fanitet Bedri Islamit cdo mengjes, apo Hofburgun ku ka qene ai katundari lab Fate Velaj per te mos folur per Parisin qe ka qene vete i madhi Edi, por si duket nuk ka pare asgje se ne ate metropol vetem poshte ures ka fjetur.

   Nuk e di si po durojne ca socialiste me nje fare dinjiteti ate njeri qe ka patur aq zig-zage ne jeten e tij si karakter dhe si personalitet?
   Po ate minister te brendshem Sander Lleshaj qe na i serviri ai shkrimtari, qe kur e lexoj so me duket me monoton se askush tjeter me ato fjali te merzitshme deri ne madheshti, Ismail Kadare qe vetem tere jeten e tij na ka pershkruar rrufitjen e kafeneve tek „Flora“ dhe „Roststand“.

   Dhe perse? Sepse ai minister katolik na paska ndjekur nje kurs ushtarakesh ne Gjermani dhe Ismail Kadarese i eshte dukur qe njeri pedant dhe poliedrik!!!!
   A e keni degjuar ate Sander Lleshin qe i duket vetja se ka fizionomi dhe karakter gjerman se ka perkthyer me aq pathos kujtimet e Neubacher-it duke pershkruar Pater Anton Harapin legjenden klerikale te viseve te Veriut dhe patriotin e madh shqiptar qe mezi lidh dy fjale?

   Ja, keta i keni aty qe nderrojne lekuren sa here u kerkohet, njehere zv-Shef Shtabi ne kohen e Berishes dhe tani Minister i Brendshem ne kohen e Rames duke bere raprezalje dhe dhune ne mes te Tiranes a thua se je ne Shqiperine e Mobutus dhe kunder kujt ama?
   Kunder grave, burrave, artisteve dhe cfare gjente perpara!

   Rames i ka ardhur fundi por po merr me vete dhe nje PS qe nuk e meritonte ate fat qe po i vjen nga nje i cmendur qe eshte bere vegel e oligarkeve te brendshem dhe te jashtem.

   Reply to this comment
   • Rama dhe Veliaj May 20, 11:34

    Shoqeria e sotme moderne ka rregullat e saj dhe funksionon sipas ligjeve te caktuara ! Shqiperia duket se i mungon dicka ! Nje here me Berishen dhe nje here me Ramen ! eshte ne krye e njeta figure por me dy koka njera lart dhe njera posht ! Sido qe te rrotullohet eshte e njeta gje !
    Bota shqiptare rrotullohet ne kete version fenomen “nje here Rama lart nje here berisha posht” tani jemi ne fazen e perpjekjeve per te cuar koken e Berishes (Basha Monika Iliri) lart !
    Po ne fakt asgje nuk ndryshon per popullin ! Situata mbetet njesoj !

    Edhe Media funksionon sipas ketij versioni fenomen rotacion, – Berisha Lart -Rama posht pastaj …..Rama Lart dhe Berisha posht !

    Ritual i njete ! Agje nuk ndryshon ! Kemi nje Trup ku qendrojne 2 koka 2 bole ! Jane njesoj pra 2 kokat jane e njeta gje !

    Tani Rama ngjan si Berisha ne vitin 2013 !! ndoshta me keq !

    Kete ritual te mundimshem te lodhshem abuzues me popullin e vet e rregullon vetem nje kolone, nje shtylle e cila MBAN NE KEMB GJITHE PESHEN DHE SHTETIN NE NJE SHOQERI :

    – ” Sitemi i Drejtesie i pavarur nga qelbesirat Politike qe kane ose nuk e kane pushtetin !

    Reply to this comment
   • Arber May 20, 12:41

    Hmm! ”
    …ministri katolik…” thote Claus.
    Pse te ben pershtypje qënia katolik e ministrit Sandër?
    Pse nuk ju bente pershtypje kur kishim minister me emrin Sherefedin apo Nedin (ketu) dhe Abdylheqim Ademi (ne Maqedoni)? Etj., etj,
    However, edhe ty Mahmut te pelqen te vësh nickname-in Claus.

    Reply to this comment
   • Xhixhi May 20, 12:41

    I mjeri Claus!
    Mos u mundo djallezisht te krahasosh ndertesat me vlera unike arkitekturore te botes,qe i ka njohur bota me kohe ne te gjitha guidat turistike,me germadhen te kthyer ne wc publike prej pupuliti,qe deri dje nuk e kishte ditur njeri se ekzistonte!
    Ku ishin deri dje keta aktore kooperative bujqesore dhe keta opozitare te fandaksur,qe nuk e futen kete karabina ne radhen e trashegimise kulturore te vendit,sic eshte vepruar per te tjerat!
    Pse diktatura komuniste vleresoi xhamine e Ethem beut si “Monument kulture”,ndersa kete ndertese ish bordello nuk e vleresoi si te tille?
    Pse nuk reaguat ju “dashnoret” e kultures ,kur u grabit Kinostudio ,kur u zhduken te gjithe teatrot ,estradat,shtepite e kultures,te pionierit,ansamblet e kengeve dhe valleve popullore,ansambi i ushtrise,Shtepia Qendrore e Ushtrise,te gjitha fushat sportive te lagjeve,kampionatet e shkollave,lagjeve,nderrmarrjeve,fakulteteve,fshatrave,spartakiadat, stadiumi me i madh dhe me vlera te spikatura
    arkitekturore “Qemal Stafa” dhe u mbajt germadha “S.Stermasi”,etj
    Boll u sollet si qen rrugace se po qe se doni te rrezoni Ramen,kete mund ta beni duke perdorur plot krime te tij!
    Harrojeni,se nuk ju mbeshtet shumica e popullit shqiptar!

    Reply to this comment
    • mirel May 20, 16:47

     I mjeri Claus!? Legen i mbaruar. Ku krahasohesh ti mor nje cope injorant i ndyre. Eshte turp qe shkruan, merre me mend te tjerat cfare mendon.

     Reply to this comment
   • alphade May 23, 00:28

    Komenti im …….!

    Reply to this comment
  • Andi May 20, 12:09

   Bukur Vladimir.Ta bej hallall kohen qe harxhova per te te lexuar.Te lutem hkruaj perseri.Perndryshe vendin tend do e zene injorantet dhe plehrat e vendit qe shtohen cdo dite.

   Reply to this comment
   • mirel May 21, 07:21

    Andi, apo Anda. Dhiare e bajgave te Dules
    Si thote? Te lutem shkruaj perseri.
    Ke mesuar te lexosh o dhiare?

    Reply to this comment
  • Berati May 20, 12:23

   Vladimir Pancoja para ca kohesh “kritikonte” Partine. Si duket Don Kishoti Demaj i Beratit ja dha gomarin dhe postin e shqytarit e tani Vladi eshte i lumtur dhe i ben hosana Don Bablokut. Ptu rrace e keqe.

   Reply to this comment
   • Shpiragu May 20, 14:00

    Lexo letren drejtuar kryeredaktorit te dites se djeshme,per te kuptuar se po ha…mut kot!
    Nje popull me dinjitet nuk mbron as partine e as qeverine,por Shqiperine dhe interesat e shumices se popullit shqiptar!
    Ne se Rames i jap te drejte qe prishi teatrin,nuk i kam dhene te drejte,bile e kam akuzuar si antishqiptar,kur prishi Stadiumin Kombetar “Qemal Stafa”apo kur nderoi kryekuinslingun M.Frasheri!
    Kurse ti ,Berati je mesuar te hash mutin e kujtdo se je njeri pa dinjitet njerezor!
    Se je KAFSHE!

    Reply to this comment
  • mirel May 20, 16:39

   Ore Vladimi Dushku, o budalla i mbaruar. E ke lexuar Don Kishotin, apo ke qeshur si idiot pa kuptuar asgje?

   Reply to this comment
 5. eno May 20, 07:25

  Ky Kryeminister duhet te arrestohet dhe burgoset per shperdorim detyre dhe per krimet e tjera qe ka bere ndaj Kombit, shtetit, dhe popullit shqipetare. Kjo mbeturine e komunizmit duhet te paguaje per arrogancen dhe lendimin dhe dhunen fizike e psikologjike qe i ka bere gjithe shqipetareve. Edvin rama jo vetem qe ka shembur teatrin kombetar por dhe ka perdhunuar ne nje fare mynyre te te drejten e dinjitetin e cdo shqipetari me kete rast per oponence dhe mendimin e lire. Edvin rama duhet arrestuar dhe kaloje ne burg pjesen e mbetur te jetes se tij.

  Reply to this comment
 6. h May 20, 07:46

  Edhe sikur të rrinë në shesh gjithë jetën,kur të bëhen zgjedhjet,
  populli do votojë Ramën.Këra u pasuruan,vodhën,vranë dhe njerëzit
  i njohin shumë mirë.Pas tyre fshihet berisha dhe meta.Dy kryehajdutët universalë.

  Reply to this comment
 7. Karadakliu May 20, 08:51

  Opozite me destructive, e me genjshtra e hajdutri ishvte ne pozite,tash edhe me to jetton edhe ne opozite, hipokrite-mizevire po jetton e po vepron duke perbaltur gj itha vlerat jo vetem shteterore,por edhe velart sh pirterore e materiale kombetare.Aty ka drejtues qe, jo vetm meren me krime e kriminalitet si Klaimashi,21 Janri e Gerdeci, por edhe kane injoruar identitetin kombetar e Shqiperine dhe veprimet politike I kane per avanture argetuese,duke luajtur,genjy er e mashtruar shtresen e varfer,te cilet vet im sllen ne ate gjenjeje.Ju kujtohet Qadra,kur paguanin njerez te varfer qe.per nje meditje nate vinin nga zonat e largeta, te “kujdestarojne” ne Qader ne Tirane.

  Reply to this comment
 8. raul May 20, 08:58

  Shikoni o njerez kush e rrethon gruan e lajthitur qe zhgarravitet ne bulevard per te mare pushtet , shokojini cfare sharebajgash te neveritura, duke filluar nga kembeshtrembeta, sygerdoqja, shalepiprra, trularaska, e pashkolluara, Kejdi dhembcakallja, Erisa hundpinokja, Silvi shurramanja surratpispirucja, Floida surratufo surrtalienja. dhe ketu eshte momenti kur Nafija urdheron Kejdi dhembcakallen ;; cohu Kejdi me vrap shko blloko rrugen tjeter. Dhe konja e bindur me vrap ngrihet ne kembe dhe shkon dhe shtrihet ne rrugen tjeter si sharebajge e neveriteshme pa e ditur se kane marre mbi vehte mallkimin e gjithe Tiranes duke i braktisur ne menyre spektakolare.

  Reply to this comment
 9. Te gjitha te verteta May 20, 09:01

  Po sipas ithtareve te se keqes, keto godina na identifikonin ne si komb!
  Godinat kur jane te mira ruhen, kur jane te rrezikshme dhe per me teper shemti per ate pjese te Tiranes, duhet te ishin rrezuar me kohe.
  Po vertet ku ishte ky Edmond Budina, kur vendi i hyri rruges se shkaterrimit nga 92-shi. A ka nje shpjegim ky pse artistet me te mire ne kete vend, IKEN nga Shqiperia pas 92-it, perfshi edhe ate vete! Duhej te kishte kishte ndodhur e kunderta. Ata plot optmizem duhej te kishin ngritur ne nje nivel me te larte prodhimin e tyre artistik. Po ja qe iken se e pane ate qe po vinte.
  Eshte qesharake kur degjoje ne Njuz 24 Albana Bije Vokshin te thonte se ndertesa ka edhe vlera historike, se aty u bene gjygjet e para komuniste. Argument i forte apo jo.
  Jemi ne hall te madh se zhvillimi dhe perparimi ka sfidat e veta dhe me guret, shkopinjte qe i vene rrotave te zhvillimit keta te partise regresive demokratike e bejne me te veshtire perparimin.

  Reply to this comment
 10. Hipokrit eshte personi qe pretendon ... May 20, 09:10

  se ka Intelekt ka ide, te medha, por nuk ka as nje grime, nje fije ne kap-loqen e vet !

  Reply to this comment
 11. gjermani i fundit May 20, 09:43

  Po, kjo eshte e vertete. Biles nuk eshte, as revolte, por nje arsye kapur rruges per te shfaqur opozitarizem aktiv. Por ne fakt godina ishte qender argetimi Dopolavoro, dmth shtepi kulture. Bosio ishte shume I mire per ndertesa imponente, por duket se nuk kishte eksperience me hapesirat per Teater, ne fakt S’ka projektuar ndonje te tille. Qendrojne te tera variantet, edhe prishja. Se qytetet pa prishur nuk ecin perpara. Por ceshtja eshte se projekti Fusha mbeti nje dhe I vetem, dmth histori korrupsioni. Ja psh nje detaj I vogel, ndertesa e te s’eshte katror. Logjikisht, meqe trualli eshte I teri I Teatrit, kthejeni ndryshe, paralel me rrugen dhe ca me lart qe te lihet hapesire per shesh midis nderteses dhe ministrise se Rendit. Shkurt fare, bejeni afer atij 200 metershit qe la Fusha. Edi dhe Erjonit jane kampione te hapesirave publike, le ta shohin me kete prizem. Po e bene kete rrezojne nje mal me dyshime. Pra. I nderuar z. Malaj, eshte vetem ky siklet I vogel qe I ben njerezit mosbesues. Fusha e vendoste objektin ngjeshur ne gjeresi se kishte projektin e tij dhe nuk e paragjykoj. Eshte kapitalist, normale qe do krijonte perspektiva fitimi. Por ky version ra, atehere le ta vendosin ndertesen e re dhe te bukur mu ne mes te gjithe hapesires publike. Gje e vogel, qe rrezon gjithe opinionin negativ qe e gjykon kete histori me Teater si nje afere korrupsioni.

  Reply to this comment
 12. Idhuj pa Krena ! Kufoma ! .. May 20, 10:10

  Te gjithe politikanet shqiptare jane hipokrite te lindur medioker dhe te paafte !
  ne 30 vjet kemi te njetat fytyra qe shfaqen para popullit dhe qe me hipokrizine e tyre mediokritetin dhe mashtrimin kane mbijetuar ne politike dhe kane aritur te jene aty ku jane ! Te pasur ,super ! (pa ber asnji fije pune ) dhe ne pushtet !

  Reply to this comment
 13. O president mblidh gruan se iku nga fiqiri May 20, 10:28

  Prishja dhe shkatrrimi i fabrikave ,uzinave lulishteve apo gjithe ato qe kemi 30 vjet qe i themi nuk kishin vlera historike se ato ushqenin popullin por kishin vlera monetare qe pasuruan familjet gambino berisha ,meta e cecenet ,qe me nje urdher te trafikantit azem shkatrronin cdo gje komuniste…
  Si u pasuruan familjet e lalzit me vlera historike apo monetare…
  Skrapi i skraparit nuk la hekurishte pa mbledhur…
  Pasi u pasuruan duke vjedhur ,u kujtuan per tallashin historik

  Reply to this comment
 14. Heretiku May 20, 10:43

  E gjithe kjo “telenovela” e Teatrit i ngjan nje komedie te Shekspirit, te vene ne skene ne po ate Teater shume dekada me pare, me titull “Shume zhurme per asgje”. Drejtuesit aktuale te shtetit dhe bashkise deklarojne publikisht se ne vend te nderteses se vjeter dhe te esauruar teresisht do te ndertojne, ne te njejtin vend, nje Teater te ri me te gjithe parametrat bashkekohore. Per kete nenshkruajne edhe kontraten perkatese me kompanine e ndertimit. Para ketyre fakteve, ku qendron problemi i protestuesve, çfare ka ketu per te protestuar ? Autori i artikullit e ka dhene shume qarte se vlera artistike, kulturore, arkitektonike, ndertesa e vjeter nuk ka pasur asnjehere.
  Ne rast se individe te politikes apo qytetare te thjeshte ndihen te frustruar per arsye nga me te ndryshmet ( mund te jene politike, ligjore, ekonomike, financiare, familjare, sentimentale, jane te pa realizuar profesionalisht etj.) atehere problemi eshte i tyre personal dhe jo i komunitetit. Ate duhet te perpiqen ta zgjidhin ne menyre individuale, apo duke ju drejtuar edhe stukturave kompetente, ne rast nevoje. Dhe jo te perzjejne publikun dhe te krijojne “kauza” artificiale.

  Reply to this comment
 15. info analitike May 20, 10:47

  Shokut Viktor kauzat i sherbejne si sebep per te sulmuar shqupistet. Pasi i ben nje pershkrim kaluar ceshtjet se tetatrit duke “harruar” te na shpjegoje shkeljet e ndryshme qe u bene hap pas hapi dhe skandalet qe e shoqeruan dhe po e shoqerojne kete afere, justifikimet e se ciles nga ana e rilindjoyteve kane prekur notat siperore groteske, Viktori i kthehet gjahut te tij te preferuar dhe sulmeve routine ndaj opozites.
  Viktori i partise citon ca autore kot me kot qe ne shume raste kane pasur parime e koncepte kryekeput te kunderta me bindjet e tij por kete e ben thjesht sa per ti dhene nje lluster sherbimit te radhes ndaj pushtetit ne stilin klasik leifenist. Po mire more shoku Viktor nuk na the ajo versulja kafsherore ee policise ne terrin e nates dhe furia shkaterrimtare e fadromeve te yshtur nga etja per para qe zuri nen vete tere pasurine arkivore dhe rekuizitat e teatrit mos valle u be per inat te Lulit, Saliut, Mones dhe Lirit? Me siguri Viktori i partise do te kete perjetuar nje gjendje ngazellimi sepse do ti kete kujtuar furine shkaterrimtare te vitit 1967-1968 nen frymen e revolucionit te vellezerve kineze.

  Reply to this comment
 16. Mos bini në ngrackën e Nastradin Ram e fendiut që periodikisht hedh një gurë në ujë që shqipëtarët budallenjë të vrapojnë për ta shpëtuar, ndërkaq ai ........ May 20, 11:22

  Qeveritarët tanë janë si fëmijët në plazh. Një fëmijë ndërton mjeshtërisht sipas tij një kala me rërë dhe bashk me familjen ikën. Fëmja tjetër i familjes që instalohet në të njëjtin vënd me fadromën e pllëmbës i jep një të prishur ndërtimit që gjen dhe fillon e ndërton kalan që ai pretendon se do ta bëj më të mirë, megjithëse mund ta ndërtonte një metër më tutje, pa prishur të parën. Epo fëmij janë, dhe rëra nuk kushton dhe s’do harxhohet mund, djersë,para material ndërtimi.
  Po qeveritarët tanë që i kanë punuar qindin psh sheshit Skënderbej sa herë që marrin pushtetin. E rikonstrukktoj Rama si kryetar bashkie, por jooooo, erdhi Basha dhe sikur të ishte kështjell prej rëre, e fshiu ndërtimin dhe parat e hedhura në të dhe miljardat u harxhuan, e ndërtuan nga e paara. Por, jooooo, erdhi Rama në pushtet dhe u shkatrrua çdo gjë dhe miljarda të tjera për të ri-ri-ri-ribër sheshin Skënderbej. Mua s’ më shqetson fare çështja është apo nuk është monument kulture ndërtesa e prishur por mëndësia e ndyrsirave që na qeverisin që prishin e ndërtojnë sikur ato që prishen dhe ato që do të ndërtohen janë kalatë e fëmijëve në plazh dhe jo ndërtime ku luhen miljarda nga djersa e popullit. Pse këto miljarda të mos investohen jo për stadiume e sheshe mender të rilindjes urbane por për fabrika e punishte që të përpunojnë lëndën e parë, mineralet, produktet bujqësore që shpërdorohen me tonelata dhe kur duke investur në aktivitete prodhuse dhe njerzit të punësoheshin e të begatoheshin, të vazhdohej pastaj me sheshet dhe stadiumet, parqet, theatrot e mender lungomaret. Sepse , me braktisjen totale që po vazhdon, këto sheshe e stadiume do të ngelen vërtet bosh.
  Për mua shëmbja e tetatrit është një gur i hedhur në ujë nga Nastradini i politikës shqipëtare Edi Rama që budallenjtë e Shqipërisë të mos meren me problemet e popullit dhe vëndit por të vrapojnë të shpëtojnë gurin se mos mbytet. Me këtë rast edhe pjesa e popullit e zhgënjyer që mund të rreshtohet në ndonjë forcë të re politike që do ti flakte në koshin e plehrave PS,PD,dhe LSI, tani do të rreshtohet pas kusarve profesionist dhe dinak të PD, LSI dhe pse jo edhe përsëri pas kusarve të PS. Një gur rezervë që do të hidhet shpejt në ujë nga Nastradini do të jetë legalizimi i kanabisit. Ndërkaq, ndërsa ne budallenjëtë do kërkojmë për të shpëtuar nga mbytja gurët e Nastradinit, ai me bashkëkusarët e tij Lulin, Salinë, Metën, të qetë, do të ken bërë reformën zgjedhore të varur në qafën e kusarit të votave Damjan Tërmetit, nën kujdesin e Borcharit të OSBE dhe Sorekës dhe do të ken ndarë miljarrdat e tërmetit dhe luftës së tretë botërore të pandemisë. Edhe ju, zoti Viktor jeni hedhur për të shpëtuar nga mbytja gurin e Nastradinit dhe Nastradin Ram efendiu ndërkaq ka mbushur poturet e tij me ca miljarda të tjera, bashk me Salinë, Metën dhe të kujtojnë dhe kusarin Nano me ndonjë qindarkë që t’ja shtoj parave që mer si rrogë apo bashkaksioner nga kompanitë shtetërore që u privatizuan në kohën e tij.

  Reply to this comment
 17. ? May 20, 11:32

  Big like Viktor.!!! Eshte e kote te perpiqesh te bindesh xombit, kush eshte i infektuar nuk dizinfektohet me,, kjo eshte nje cudi shqiptare dhe limiti yne kryesor……… Kete po e them une nje nga ish studentet e dhjetorit te larget historik……..gati nuk ia vlen te komentosh apo te polemizosh se kane vrerin ne bark ne menyre te pakuptueshme

  Reply to this comment
 18. Shqipëria ka 3.900.000 banorë dhe jo 2.870.000 banorë si gënjen INSTATi May 20, 11:38

  Edhe ju gazetaret e gazetes Dita hipokrita jeni se jeni sherbetore te politikaneve dhe te shoqerise se hapur te sorrosit. Nuk i thoni te vertetat ju megjithese i dini. Disa here keni arritur me teatrin tuaj te felliqur gazetaresk deri atje sa qe beni sikur jeni kunder Rames dhe perdorni lajmet e rreme te Sali serb Berishes dhe i shpallni si te verteta ne gazeten Dita. Por ju ne fakt jeni me Ramen dhe kete e keni shkruajtur vet. Rama, Berisha dhe Meta jane bashke dhe ju si te gjithe gazetaret shqiptare vazdhoni teatrin politik per te genjyer opinionin publik dhe nuk i thoni hapur te vertetat.

  Ne Shqiperi politikanet pas 1990 jane si ne te gjithe boten kukulla te Rothschildeve qe komandojne te gjitha vendet e botes nepermjet Amerikes, CIA, Bashkimit Europian dhe organizatave te tyre te fshehta. Nuk jane dhe as nuk kane qene kurre kundershtare mes tyre politilanet e Shqiperise. Vetem per te genjyer opinionin publik bejne sikur jane kundershtare ata. Prandaj Berisha nuk eshte denuar kurre per te gjitha vrasjet dhe krimet e tjera qe ka bere. Nano beri burg fallco dhe denimi i tij ishte qesharak dhe ai hynte dhe dilte nga burgu kur te donte. Edhe Nexhmija dhe Ramizi bene burg fallco. PS kishte Fondacionin Populli dhe Rrapush Xhaferin. Kurse PD kishte te gjitha firmat e tjera piramidale. Amerikanet i kane bere edhe ne vende te tjera firmat piramidale. Edhe 1997 ishte nje teater amerikan me kukulla politikanet e Shqiperise. Cfare cmedurie ishte hapja e depove te armeve dhe shperndarja e tyre ne popull. U vodhen popullit rreth 1.5 miliarde dollare dhe u shperndane edhe armet qe te vriteshin mes tyre. Cili shtet ka bere idiotesira te tilla si kryekrimineli Sali Berisha? Po gjithe ato vrasjet qe ka bere Saliu? Ne 1998 Saliu dogji kryeministrine dhe kriminelet e tij para disa muajsh godisnin deren e kryeministrise me sende te forta per ta thyer dhe nuk u ndodhi asgje. Kurse Saliu vrau me 21 Janar ne fund te protestes megjithese ata ishin paqesore dhe kryeministria kishte gardh. Ku ka idiotesi me te madhe se kaq dhe ka akoma qe jane me PD dhe Saliun ne Shqiperi. Edhe Gerdeci ishte vetem faji i tij por si gjithemone asgje nuk i ndodhi. Saliu eshte e keqja e madhe e Shqiperise. Ai dhe gjithe familja e tij nuk kane ndergjegje shqiptare por ndergjegje serbe dhe kete e ka treguar edhe mbesa e tij. Edhe te gjitha zgjedhjet dhe formimin e qeverive Rothschildet me nepermjet amerikaneve i kane vendosur ne kohen e demokracise. PS ka bashkepunuar gjithemone me PD dhe nuk kane qene fare kundershtare mes tyre. Prandaj edhe Rama beri koalicion me LSI ne 2013 megjithese ca nuk kishte thene per Meten e 21 Janarit dhe te floririt te vjedhur. Prandaj e beri hajdutin Meta qe doli hapur me ze dhe figure president pa pyetur as PS Rama. Per pallatin qe ia prishi i fali Bashes gati 17 milione euro duke mos derguar as avokat ne Strasburg Rama. Sheti e kishte te fituar ate ceshtje dhe ai pallat ishte edhe pa leje fare. Ku ka me hipokrizi se kaq? Ai pallat nuk do kushtonte as 4 milione euro nese do kishte perfunduar por ai as nuk ishte perfunduar. Kaq hapur dalin qe jane hajdute politikanet shqiptare. Edhe te gjitha krizat politike ne Shqiperi me protesta dhe cadra jane fallco ashtu si jane ne te gjithe boten fallco. Prandaj as nuk jane paditur kurre ata politikanet per krimet e tyre. Edhe vetingu eshte nje teater fallco dhe politikaneve nuk u ndodh asgje. Edhe anetarsimi ne BE eshte nje teater politik dhe nuk sjell asgje per vendet anetare. Ne BE sjellin aq shume aziatike dhe afrikane ata se kane si qellim perzierjen e rracave dhe BE eshte krijuar per te hequr pavaresine shteteve dhe perkatesine nacionale njerezve. Rothschildet jane me origjine nga Frankfurti ne Gjermani dhe me fe cifute. Kane 200 vjet qe e kane krijuar organizimin e tyre ata. Edhe shtetin e Izraelit ata e kane krijuar se e kane te tyrin. 11 shtatorin dhe te gjitha sulmet terroriste vet i kane bere. Ne 11 shtator nuk kishte as avione dhe ka filmime origjinale. Ishte rrezim me dinamit i kullave. Edhe te gjitha luftrat ata i komandojne. Edhe te gjitha bankat e botes ata i kane. Ata e komandojne parane dhe vendosin nivelin e rrogave dhe te cmimeve ne te gjitha vendet e botes. Edhe te gjitha firmat e medhaja dhe internacionale ata i kane. Eshte nje diktature e fshehte pushteti i tyre. Edhe vajtja ne hene nuk eshte fare e vertete se xhirimet jane bere ne Amerike. Eshte e pamundur qe astronautet te qendronin ne hapesire jashte tokes se rrezet gama te diellit do i vdisnim direkt. Edhe fotografite dhe xhirimet duken hapur qe jane fallco se hena nuk eshte e vogel sa nje skene xhirmi dhe jane edhe jashtezakonisht shume arsye te tjera. Ne nje film humori te 2001 me politikane amerikane ata i kane pranuar te gjitha genjeshtrat per vajtjen ne hene dhe tallen me gjithe boten qe u beson genjeshtrave te tyre.

  Edhe ngrohja globale nuk ekziston fare. Edhe rritja e nivelit te detit nuk eshte e vertete. Dioksidi i karbonit nuk eshte fare gaz sere. Jane te gjitha vetem genjeshtra te Rothschildeve per opinionin publik. Vertetohen lehtesisht te gjitha keto gjera per politiken dhe keto tema te tjera. Edhe lufta e pare boterore, lufta e dyte boterore dhe lufta e ftohte ishin teater politik i Rothschildeve. Ne te vertete vendet demokratike nuk jane aspak demokratike sepse te gjithe politikanet i komandojne ata dhe vetem sipas skenarit te tyre veprojne.

  Reply to this comment
 19. Jimi May 20, 12:38

  I nderuar Viktor! Nuk na le shteg apo hapsire per te shtuar sikur edhe dicka me shum ne keto qe parashtron. Falemnderit!

  Reply to this comment
 20. Z May 20, 12:39

  Mesoni shqip te dashur komentues te dhjere te dites! Kultura juaj tregon se jeni fare pa vlera edhe si njerez pa folur per inteligjencen tuaj!

  Reply to this comment
 21. anticensurë25642654 May 20, 12:43

  ““E vetmja gjë më e keqe se të jesh gënjeshtar është të jesh edhe hipokrit “‘‘/Tenesi Uilliams*
  më keq se ky përcaktim i,Tenesi Uilliams,është që ti kesh këto vese dhe ti përdorësh për tu shërbyer atyre që kanë pushtetin!
  ky je ti o VKart Malaj!!
  mutit sado mjalt ti hedhësh o VK malaj!?
  prap mut mbetet!!
  edhe të thuash se muti është më i keq se kaka!?
  prap për mut po flet!!
  ti do të bëhesh i besuar kur të godasësh mutin!
  të huajin dhe tëndin!!
  vazhdo e merr rrogën o VK malaj se dhe ti do të hash!!por kjo nuk të bën më pak fajtor për ato që shkruan!

  Reply to this comment
 22. Pellazgos May 20, 14:17

  Ju lutem shkruani “shqip” .
  Cila nga keto fjale te titullit (title) eshte (este) “Shqipe” zoti Viktore (Fitore)?
  Deshperim nga Despire.
  Dhe nga And.
  Revolt nga Rivolta.
  Hipokrite greqisht Ipo-Xrisia.
  Cfare Gluhe(Glosa)!
  Gluha e lashte “Pellazge”!

  Reply to this comment
  • Shqipëria ka 3.900.000 banorë dhe jo 2.870.000 banorë si gënjen INSTATi May 20, 16:24

   Ti komentuesi “Pellazgos” je komentuesi me debil i gazetes Dita.

   Nga cila gjuhe e ke marr ti fjalen “este”? Do ishte shume interesante pergjigja jote se do tregonte injorancen tende.

   Fjala “dhe” edhe fjala “and” e anglishtes nuk kane asgje te perbashket. Pse shkruan idiotesira?

   Reply to this comment
  • mirel May 21, 00:11

   Pjellazo, ketu eshte e bukura, te gjitha jane shqip. Dhe kjo eshte ajo qe mendja jote prej dhiari jevg nuk e kap dot. Capture ne anglisht. Kap. Grab, grabis
   Mendje, mendt, ment.
   Bota flet shqip o dhiar i ndyre i tagjise graqire.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 May 21, 12:15

    lëreni pellën rehat!!shyqyr që pati pak kohë të vërë gishtat mbi tastierë për të lëshuar demencën e tij!!
    tërë kohë i ka të zëna me rroçat që mban në gojë!!
    pelle vazhdo ti e shkruaj!!kemi mbetur pa humor e pa shfryrë nervat prej herës së fundit!!
    robt ku ti kesh!!
    normalisht nuk duhet të shahet a të tallet i marri,por ti më duket se e ke dhe kënaqsi kur të shajnë!!

    Reply to this comment
 23. intelektuali May 20, 14:50

  Enveristi fanatik, Viktor Malaj:

  E VETMJA GJE ME E KEQE SE TE JESH GENJESHTAR ORDINER ESHTE TE JESH MASHTRUES PUSHTETAR ME PROPAGANDE ENVERISTE

  Nga: intelektuali, perkthyesi i veprave te Enverit nga burgu ne Kohen e Koleres te Partise se Punes.

  Pse e them kete kondrateze ne nje forme kaq agresive per fanatiket e Enverit ku ben pjese edhe ti?

  sepse:

  Lexoje kete shkrim te publikuar ne gazeten DITA:

  http://www.gazetadita.al/kur-protestohej-kunder-kulles-eiffel-me-fjalet-mos-ma-prek-parisin/

  A SHIKON DICKA QE NUK SHKON?

  Ne pamje te pare duket si nje lajm qe duhet te gezoje ne radhe te pare shpirtin e Erion Veliajt, sepse gazeta DITA ne kete shkrim mbeshtetes ka kopjuar copy-paste ate deklarate qe beri te ditur Kryebashkiaku yne “Vertikal” duke cituar listen e gjate te artisteve famoze franceze qe fillimisht e kundershtuan me vendosmeri Kullen Metalike te inxhnierit Gustave Eiffel, por pastaj e dashuruan dhe e levduan shume, por ne kete histori dashurore ne Parisin e artisteve disa shekuj me pare Erion Veliaj nga deshira per te bindur artistet shqyptare per te pranuar “Bjarke Ingles Group” si Gustav Eiffelin e Frances dhe Parisit ka shtuar ne listen e shkrimtareve te penduar emerin e Alexandre Dumas qe per fat te keq ka vdekur ne 1870, nderkohe qe Kulla e Eiffel-it daton 17 vjet me vone, pra rezulton qe Alexandre Dumas te jete ngritur nga vorri qe te nenshkruaje peticionin famoz te Erion Veliajt, qe e ripubilkoi edhe gazeta DITA, gje e cila nuk duket si nje genjeshter ordinere nga padija e Kryebashkiakut Erion Veliaj qe ka terrhequr ne genjeshtren e vet edhe gazeten DITA, por ky duket si nje mashtrim pushtetar i paramenduar enverist per katunare dru me pre, njashtu sic genjente Enveri miletin per cmimin e pare ne Bote per ushjqimin, kur popullata po vdiste nga uria ne luften per mbijetese. Ja ku e keni biografine e shkrimtarit Alexandre Dumas qe e permendi fillimisht Erion Veliaj dhe me pas edhe gazeta DITA dhe me pas shume nga media jonje kombetare pa e vrare mendjen se ne Shqypni ka akoma intelektuale qe dine te lexojne dhe te perkthejne nga interneti:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas

  Qysh keshtu atehere Erion Veliaj dhe pas tij gazet DITA dhe gjithe media jone kombetare nxjerr dhe ngre nga vorri Alexandre Dumas per te firmosur disa shekuj me pare peticionin kundra ndertimit te Kulles Eiffel ne Paris?

  kur:

  Firma famoze “Bjarke Ingels Group” qe i largohen si “djalli nga tamjani” edhe miliarderet amerikane ka fituar pa konkurs dhe pa gare te ndershme projektin per Teatrin e Ri te Edvinit qe do te kollofise nga xhepat e shqyptareve dhjetra milione euro, kur mijra familje shqyptare kane mbetur ne qiell te hapur nha termeti dhe nga injoranca e menaxhmit te procesit te ndertimit nga Shteti dhe kur biznesi po gulcon ne grahmat e fundit duke falimentuar nga Pandima e Coronavirusit kinez?

  A KA MASHTRIM ME HIPOKRIZI ME TE MADHE SE KJO?

  O enveristi Viktor Malaj?

  Reply to this comment
  • Alban May 20, 15:45

   X 0

   VET PSEUDONIMI JOT ESHTE DESHMIA ME E MIRE E HIPOKRIZISE, MASHTRIMIT TEND DHE PROVA E SHKELQYER E TITULLIT TE KESAJ ANALIZE DHE MENDJES SE NDRITUR TE MENDIMTARIT VIKTOR MALAJ

   Reply to this comment
   • intelektuali May 20, 16:44

    Alban BOLJA:

    Ke gje per te treguar dhe replikuar per thelbin e problemit:

    A DUHET QE SHQYPTARET TE HEDHIN MILIONA EURO NGA BUXHETIT I SHTETIT BADIAVA PER TE PAGUAR “BJARKE INGLES GROUP” PA KONKURS DHE PA GARE PER NJE TEATER TE RI MEGALLOMAN NE KOHEN E KOLERES KUR MIJRA FAMILJE SHQYPTARE KANE MBETUR NE QIELL TE HAPUR NGA NENTORI I VITIT TE KALUAR SI PASOJE E INJORANCES SE QEVERISE NE MENAXHIMIN E PROCESIT TE NDERTIMIT?

    kur:

    Te gjitha Shtetet e rajonit po perpiqen te shpetojne biznesin kombetar te goditur keqaz nga Pandemia Boteore dhe kur Edi Rama ka mashtruar jo vetem mjeranet e termetit, biznesin, por edhe mjeket e emergjences me premtimet e tij enveriste?

    PSE KA RENE NE DASHNI EDI RAMA ME “BJARKE INGELS GROUP” NE KOHEN E KOLERES?

    He mo BOLE a ke pergjigje ti per kete pyetje qe ka te beje me ceshtjen thelbesore:

    SI E HARROI NE CAST EDI RAMA PANDEMINE E KOLERES QE KA PLLAKOSUR BOTEN DHE I U SUL TEATRIT TE BOSIOS SI NJE KULCEDER E VERTETE ENVERISTE?

    Shikoji qyfyret qe ka shkruar Viktori si nje mashtrues i vertete enverist:

    “…Tani që shteti planifikoi ndërtimin e godinës së re me shpenzimet e veta, duke i mbajtur jashtë fondeve publike duart e “oligarkëve”, në tryezën e diskutimeve mbeti vetëm çështja nëse duhej ruajtur godina e vjetër apo duhej shembur, siç edhe ndodhi. Në çdo vend të botës ka diskutime dhe mospajtime në raste si ky yni, por askund nuk e vendosin prishjen apo mosprishjen, ndërtimin apo mosndërtimin e një objekti një grusht kundërshtarësh me argumente artistike dhe aq më pak kundërshtuesit e profilit profesional në bashkëpunim me djallëzorët politikë…”

    NE CILIN VEND TE BOTES SHKATERROHET NJE MONUMENT KULTURE, AQ ME SHUME NJE TEATER KOMBETAR MA ARGUMENTA QE KA DEGRADUAR KUR DEGRADIMI KA ARDHUR SI PASOJE E PUSHTETIT MAFIOZ?

    intelektuali ka shkruajtur shume komente dhe ka dhene spjegime te hollesishme per vende fqinje me Shqypnie si riparuan Qeverite e ketyre vendeve Teatrot e tyre Kombetare me nje kosto minimale me pak se 100 mije euro Shkupi eshte nje deshmi e gjalle, ne Sofje u riparua Teatri Kombetar qe daton ne vitin 1906 duke u restauruar ne gjendjen fillestare e gjithe skena me konstruksion druri, nje firme shqyptare nga Kosova ishte pjese e grupit te rikonstruksionit ne Sofje. Ku do t’i gjeje dhjetra milionat ne euro Edi Rama si “Dhia e zgjebosur me bishtin perpjete” kur ka deklaruar qe eshte “pa breke ne bythe”, nderkohe qe Erion Veliaj hodhi teorine e kredive nga bankat nderkombetare? Po pse nuk mer Qeveria kredi per te strehuar familjet qe ka lene ne qiell te hapur, por shkon dhe lutet per ndihma financiare bythe-nderur dhe gjuhe-jashte si qen i zgjebosur te Erdogani i Turqise apo nga BE-ja.

    PSE NUK MER KREDI QEVERIA PER TE NDIHMUAR BIZNESIN QE PO FALIMENTON?

    He mo BOLE ke ndonje pergjigje reale per keto pyetje thelbesore, sepse nese nuk ke dhe vazhdon te hedhesh llogje idioti prej budalli fanatik me mire hap krahun dhe mbylle halen me levdata per Viktorin e Enverit dhe nese nuk ke intelekt per te vazhduar debatin intelektual ne kete forum te nerum te gazetes DITA.

    Reply to this comment
 24. sorosianet May 20, 14:55

  Ky Viktor Malaj, qe hiqet si kryeshqiptari ne mendime dhe kerkon te na japi mend, paska mendimin se monumenmt kuklture duhet te jete godina e ndertuar me ata apo me keta gurre, si p.sh.si selia e PS, e PD, e PR qe jane shpallur monumenmt kulture. Ta ket nga injoranca apo nga mercenarizmi?! Ka gjasa kjo e dyta.E kemi lexuar deri dje me kersheri, ne shumicen e shkrimeve, pasi ka pas edhe shkrime si ky i sotmi, si i thone ndryshe: merre me leng se mishi mbaroi, por ne nivel injorance si ky i sotmi nuk na ka shkuar nder mend se do te shkruante Viktor Malaj. Me sa duket, atje ku ky zoteri jeton, duhet te kete marre ndonje informacion se se shpejti do te shkoi edhe Rama dhe , helbete, te pakten te pije kafene qyl nga miliardat e Rames qe ia ka vjedh popullit. Sa posht bie njeriu kur e nenshtron ninteresi i parase!!! Fale o Zot se ka nevoje per para. Tyurp!

  Reply to this comment
  • Wisto May 20, 17:01

   Mos lexoni Viktor Malajn,por gjithologun “mirel”,qe jo vetem i di te gjitha,por edhe i …ha te gjitha!
   Eshte bere si kapterri Ethem jo anonim,qe pas cdo komentuesi ha…mut pa hesap!
   Mbase keshtu do kete arritur kete zgjuaresi qe ka sot!
   Lum partia dhe gjithesia qe ka koqe gomarti si ky,se ai di cfare llap,se nuk ha…mut kot!
   Urime “mirtela” dhe vrap ha edhe..mutin tim taze ,pa u ftohur!

   Reply to this comment
 25. Kapter Ramiu May 20, 15:27

  Ku ka humbur shoku Ethem? Komentet e tij jane melhem dhe fanar ndricues per shpirtin e rilindioteve. Madje une i propozoj Dites qe nese nuk mund te shkruaj editorialin te pakten te kete kendin e vete cdo dite.
  Presim me kershero dhe padurim komentet e tij ne cdo fushe te jetes, gjithmone duke pasur parasysh mesimet e liderit suprem, i vleresuar si Km me i mire nga Alfred Moisiu dhe R. Qosja. Flm Dita!

  Reply to this comment
  • Wisto May 20, 17:02

   Mos lexoni Viktor Malajn,por gjithologun “mirel”,qe jo vetem i di te gjitha,por edhe i …ha te gjitha!
   Eshte bere si kapterri Ethem jo anonim,qe pas cdo komentuesi ha…mut pa hesap!
   Mbase keshtu do kete arritur kete zgjuaresi qe ka sot!
   Lum partia dhe gjithesia qe ka koqe gomarti si ky,se ai di cfare llap,se nuk ha…mut kot!
   Urime “mirtela” dhe vrap ha edhe..mutin tim taze ,pa u ftohur!

   Reply to this comment
 26. ALBAN DEGA May 20, 15:52

  Me gjuhen e fakteve

  Kur kryehajduti therret kapeni hajdutin

  ROBIN HUDER APO KRYEKUSARE TE POPULLIT !?

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kthejuani te varferve dhe popullit 600 milione eurot e Vjedhura te Autostrades se Kusarise se Kombit !
  http://www.gazetadita.al/sharlatanizem-donkishotizem-apo/
  Kthejuani te varferve 18 millione dollaret e vjerrit ish- manaxher te Piramidave te Sali Ramollah Ajatollah Milloshevicit!
  Kthejuani jetimeve te palindur akoma baballaret qe Sapleh Karaxhici Stanishici dhe ti ua ekzekutuat me 21 janar 2011 ne Bulevardin “ Deshmoret e Kombit” aty ku nuk kishte ekzekutuar as nazifashizmi dhe as komunizmi !
  Kthejuani popullit e kombit pasurite pa fund e miliardat e grabitura !
  Cfare i dini shqiptaret ju “ Banda e Gangstereve” dhe ” Mafia krejt jashte kontrollit” e Gerdecit “ 7 x 7= 42” apo “ dy kile energji elektrike” !?
  Kur te genjen dikush per here te pare eshte faji i genjeshtarit!
  Kur te genjen dikush per here te dyte a me shume eshte faji i te genjyerit!
  E ky kokoroshi kokeboshi Lulush Karabushi njesoj si padroni i tij nuk nxjerr fjale nga goja pa rre …
  Mos na beni Robin Hudin e Nene Terezen!
  Ai dhe Banda e Salikes nuk jane gje tjeter vecse vrastaret e kryekusaret e mbi 15 fishte te shqiptareve dhe te Shqiperise dhe te kombit shqiptar !
  Mallkuar qofshin ne 7 breza keta vampire duargjakosur e vrases serial te Shqiperise !
  Cdo qindarke e vjedhur dhe cdo pike gjaku e derdhur e shqiptareve ne 1997-2013 ju befshin ilace oer semundje te pasherueshme kryebanditeve dhe kryekusareve te Shqiptarise e kujtdo qe ngaterron xhepin e shtetit dhe te miltetit me xhepin e vetit!
  Amen !

  From: Alban Dega
  Date: May 12, 2020 at 10:15:20 AM EDT

  Reply to this comment
 27. Nje qytetar May 20, 16:19

  Z Malaj, je brilant.

  Reply to this comment
 28. intelektuali May 20, 16:45

  Alban BOLJA, Hamdi Dega, spiuni i Sigurimit ne Kukes:

  Ke gje per te treguar dhe replikuar per thelbin e problemit:

  A DUHET QE SHQYPTARET TE HEDHIN MILIONA EURO NGA BUXHETIT I SHTETIT BADIAVA PER TE PAGUAR “BJARKE INGLES GROUP” PA KONKURS DHE PA GARE PER NJE TEATER TE RI MEGALLOMAN NE KOHEN E KOLERES KUR MIJRA FAMILJE SHQYPTARE KANE MBETUR NE QIELL TE HAPUR NGA NENTORI I VITIT TE KALUAR SI PASOJE E INJORANCES SE QEVERISE NE MENAXHIMIN E PROCESIT TE NDERTIMIT?

  kur:

  Te gjitha Shtetet e rajonit po perpiqen te shpetojne biznesin kombetar te goditur keqaz nga Pandemia Boteore dhe kur Edi Rama ka mashtruar jo vetem mjeranet e termetit, biznesin, por edhe mjeket e emergjences me premtimet e tij enveriste?

  PSE KA RENE NE DASHNI EDI RAMA ME “BJARKE INGELS GROUP” NE KOHEN E KOLERES?

  He mo BOLE a ke pergjigje ti per kete pyetje qe ka te beje me ceshtjen thelbesore:

  SI E HARROI NE CAST EDI RAMA PANDEMINE E KOLERES QE KA PLLAKOSUR BOTEN DHE I U SUL TEATRIT TE BOSIOS SI NJE KULCEDER E VERTETE ENVERISTE?

  Shikoji qyfyret qe ka shkruar Viktori si nje mashtrues i vertete enverist:

  “…Tani që shteti planifikoi ndërtimin e godinës së re me shpenzimet e veta, duke i mbajtur jashtë fondeve publike duart e “oligarkëve”, në tryezën e diskutimeve mbeti vetëm çështja nëse duhej ruajtur godina e vjetër apo duhej shembur, siç edhe ndodhi. Në çdo vend të botës ka diskutime dhe mospajtime në raste si ky yni, por askund nuk e vendosin prishjen apo mosprishjen, ndërtimin apo mosndërtimin e një objekti një grusht kundërshtarësh me argumente artistike dhe aq më pak kundërshtuesit e profilit profesional në bashkëpunim me djallëzorët politikë…”

  NE CILIN VEND TE BOTES SHKATERROHET NJE MONUMENT KULTURE, AQ ME SHUME NJE TEATER KOMBETAR MA ARGUMENTA QE KA DEGRADUAR KUR DEGRADIMI KA ARDHUR SI PASOJE E PUSHTETIT MAFIOZ?

  intelektuali ka shkruajtur shume komente dhe ka dhene spjegime te hollesishme per vende fqinje me Shqypnie si riparuan Qeverite e ketyre vendeve Teatrot e tyre Kombetare me nje kosto minimale me pak se 100 mije euro Shkupi eshte nje deshmi e gjalle, ne Sofje u riparua Teatri Kombetar qe daton ne vitin 1906 duke u restauruar ne gjendjen fillestare e gjithe skena me konstruksion druri, nje firme shqyptare nga Kosova ishte pjese e grupit te rikonstruksionit ne Sofje. Ku do t’i gjeje dhjetra milionat ne euro Edi Rama si “Dhia e zgjebosur me bishtin perpjete” kur ka deklaruar qe eshte “pa breke ne bythe”, nderkohe qe Erion Veliaj hodhi teorine e kredive nga bankat nderkombetare? Po pse nuk mer Qeveria kredi per te strehuar familjet qe ka lene ne qiell te hapur, por shkon dhe lutet per ndihma financiare bythe-nderur dhe gjuhe-jashte si qen i zgjebosur te Erdogani i Turqise apo nga BE-ja.

  PSE NUK MER KREDI QEVERIA PER TE NDIHMUAR BIZNESIN QE PO FALIMENTON?

  He mo BOLE ke ndonje pergjigje reale per keto pyetje thelbesore, sepse nese nuk ke dhe vazhdon te hedhesh llogje idioti prej budalli fanatik me mire hap krahun dhe mbylle halen me levdata per Viktorin e Enverit dhe nese nuk ke intelekt per te vazhduar debatin intelektual ne kete forum te nerum te gazetes DITA.

  Reply to this comment
  • Alban Dega May 20, 17:20

   JE AQ HAJVAN SA EDHE TE KOPJOSH NUK DI O PLAGJIATURE EDHE ME E PESHTIRE SE AGRON TUFA !

   INTELEKTUALI TRU GOMAR E MENDJE BOLE !

   AVOKATET E NIKITA HRUSHOVIT, LEONIDA BREZHNJEVIT, ANDROPOVIT DHE PUTINIT NUK MUND TE MOS JENE EDHE PROTEKTORE TE BEOGRADIT. ATHINES DHE MERCENAREVE ANTISHQIPTARE E VRASESVE SERIALE TE TIRANES E MBARE SHQIPERISE …
   TE GJITHE DERRAT NJE FECKE KANE!
   TE GJITHE GOMARET NJESOJ PALLIN!
   AS INTELEGOMARI NUK BEN PERJASHTIM!
   PALL GOMAR
   TE MBIJE BAR… OSE … OSE
   Vertete me frymezove me vleresimin tend per kllounin rus Nikita Hrushov.
   Te gjithe derrat nje fecke kane !
   Po ashtu edhe trugomaret e mendje bolet si puna jote e Xhaxhi Hrushovit !

   .. O sa mire me qene Hrushov
   Ole ole ole ole….
   O INTELEGOMAR Sharov !
   Oí… Oí… Oí … OI
   O kopil i Nenes Rusi !
   O bastard i shkines Serbi !
   Oí… Oí… Olé…Olé
   Tru gomar e mendje bole!

   Reply to this comment
   • intelektuali May 20, 17:54

    Hamdi Dega, xhelati i Kuksit dhe spiuni i Enverit:

    PO ‘CA THU O MAVRI IDIOTE?

    Xhevahiret e idiotesise njerezore postoja Edi Rames se mbase te jep ndonje post ne Qeveri qe te ndihmosh me spiunime enveriste xhelatin gjakatar Spartak Braho, apo te ben deputet te Gerdalla e Enverit, Gramoz Ruci bashke me “Venusat” e Enverit nga pas,

    sepse:

    KESHTU TE BEN ME MIRE!

    Reply to this comment
 29. Alban Dega May 20, 16:56

  A MUND TU BESOHET KETYRE KRYEBANDITEVE SHQIPERI RRENUES

  – SaLikevirusi- rreziku dhe kercenimi me i madh I Shqiperise …

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Krimi me i rende i komunizmit kudo ne Bote ka qene lufta e klasave, virusi me i keq i cdo diktature.
  Fatkeqesisht kjo dukuri e mendesi vazhdon edhe sot nga opozita berishiste.
  Salí Berisha dhe “banda e tij e gangstereve “ eshte virusi me i rrezikshem i Shqiperise me historine e saj.
  Pse !?
  Deri edhe fabrikat, pemtoret, diplomat nga universitetet me te mira ne bote u shpallen komuniste nga antikomunistet antikomuniste qe deri edhe breket e grave e te tyre e te verar ishin dhe vazhdojne te prodhohen ne Kinen komuniste!
  Nuk po flas per I-phonet, I-Podet, laptopet, kompjuterat …. e prodhuara atje ….
  “ Nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist” eshte shprehja lapidare e disidenti antikomunist Vaclav Havel.
  A nuk ishin pikerisht komunistet antikomuniste Sali Berisha, Gramoz Pashko… qe hodhen parullen rrenimtare te “ Kuotes Zero” te “ Cekut te Bardhe”, qe filluan Plep-izimin, Vitrinazi-min, “ Kristal”-izimin qe ishin tre hapat e pare te shterrenimit antishqiptar qe u pasuan edhe nga mbi 13 shtet- zhberje e Shqiperi- rrenime te tjera.
  A nuk ishin ata Dr. Profesore te specializuar edhe ne Perendim qe Piramidizuan mbare Shqiperine duke e kthyer ne nje megakazino ku “ parate e pastra si Kristali” te shqiptareve deri edhe ne Alaska e Zelanden e Re… u futen me piramidat serbo- berishiane qe shkaktuan mbi 10 000 viktima prej te cileve 4000 te vrare dhe vetem nderhyrja e forcave Perendimore te udhehequra nga SHBA – Ora Mitike e shqiptareve si popull e si komb e shpetuan Shqiperine nga rrenimi total dhe cliruan e pavaresuan Kosoven!?
  Asnje agresor e pushtues i huaj, as Gengizkhani- Chinchizkhani e as Sllobodan Rankovic – Pashici nuk ja bene Shqiperise e shqiptareve ate qe ia beri kjo “ Bande Gangsteresh” per 15 vjet SaLikekraci.
  E kane fytyre te japin receta 24 karat “ Ceku i Bardhe” per te perballuar pandemine qe po trondite mbare Boten – Coronovirusin sikur Edi Rama e qeveria e tij te jete nje fabrike parash kur e gjithe Bota eshte ne karantine.
  E lane Shqiperine troke, rrase ne Diell sic themi ne tropojanet, dhe te pafytyret kane fytyre te rekomandojne mospagimin faturave te energjise elektrike, te ujit por “ sa te jete Lala Gjoni hani pini dhe kendoni “
  E dyfishuan borxhin e jashtem me megakusarine 600 milione euro dhe te “ Autostrades se Kusarise se Kombit”, 650 milione euro te CEZ-it, 860 milione euro borxhe publike Ndaj bizneseve te medha e te vogla ne kohe paqeje e jo ne kohe lufte e lehin dite nate e nate e dite si qene te terbuar per te hapur thesin magjik te qeverise Rama per ti superpaguar edhe te papunet!?
  Sali Berisha Ilir Meta e qeveria e tyre e lane arken e Emergjencave natyrore Kombetare me 4400 dollare gjithsejt ne shtatorin e vitit 2013 dhe sot ulurasin si ujqer te uritur te “ skenarit ogurzi grek” per te detyruar Edi Ramen ne kohe pandemie e lufte mbareboterore kunder COVID-19-es ta beje detin kos.
  Jo vetem ata por edhe “ Banda e Gangstereve” mediatike te tyre u entusiazmuan deri ne orgazme ekstazike per gjobitjen e shtetit shqiptar nga nje mashtrues e spekullator i sponsorizuar prej tyre si Mafiozi nderkombetar Beketi dhe nje gjykate po aq mafioze nderkombetare prej se ciles jane larguar shtete me mbi gjysmen e popullsise se Botes si India, Kina… qe as e njohin fare, sikur ato para te ishin te Edi Rames dhe jo mundi e djersa, taksat e gjaku I popullit e shtetit te tyre qe e rrenuan e zhbene mbi 15 here ne 15 vjet SaLikekraci!!?
  A mund tu besohet qeverisja e Shqiperise ketyre kryegangstereve e kryebanditeve te sterkorruptuar!?
  Ndaj vigjilence, syceltesi kenges se ketyre Sirenave thellesisht e thelbesisht antishqiptare e antikombetare ne keto kohe kolere e lufte globale!
  Tu besosh atyre qeverisjen e Shqiperise edhe nje here tjeter eshte jo vetem marrezi e cmenduri, por edhe vetvrasje masive per shqiptaret si popull e si komb dhe per Shqiperine si shtet !
  SaLikevirusi eshte rreziku dhe kercenimi me i madh Shqiperise, qe e vodhen dhe e dogjen, e rrenuan dhe e shkaterruan, qe e vrane dhe e shiten qe e zhbene e graviten si shtet mbi 15 here me 15 vjet SaLikekraci !

  From: Alban Dega
  Date: April 9, 2020 at 1:44:43 PM EDT

  Reply to this comment
 30. Alban May 20, 17:03

  A MUND TU BESOHET KETYRE KRYEBANDITEVE SHQIPERI RRENUES

  – SaLikevirusi- rreziku dhe kercenimi me i madh I Shqiperise …

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Krimi me i rende i komunizmit kudo ne Bote ka qene lufta e klasave, virusi me i keq i cdo diktature.
  Fatkeqesisht kjo dukuri e mendesi vazhdon edhe sot nga opozita berishiste.
  Salí Berisha dhe “banda e tij e gangstereve “ eshte virusi me i rrezikshem i Shqiperise me historine e saj.
  Pse !?
  Deri edhe fabrikat, pemtoret, diplomat nga universitetet me te mira ne bote u shpallen komuniste nga antikomunistet antikomuniste qe deri edhe breket e grave e te tyre e te verar ishin dhe vazhdojne te prodhohen ne Kinen komuniste!
  Nuk po flas per I-phonet, I-Podet, laptopet, kompjuterat …. e prodhuara atje ….
  “ Nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist” eshte shprehja lapidare e disidenti antikomunist Vaclav Havel.
  A nuk ishin pikerisht komunistet antikomuniste Sali Berisha, Gramoz Pashko… qe hodhen parullen rrenimtare te “ Kuotes Zero” te “ Cekut te Bardhe”, qe filluan Plep-izimin, Vitrinazi-min, “ Kristal”-izimin qe ishin tre hapat e pare te shterrenimit antishqiptar qe u pasuan edhe nga mbi 13 shtet- zhberje e Shqiperi- rrenime te tjera.
  A nuk ishin ata Dr. Profesore te specializuar edhe ne Perendim qe Piramidizuan mbare Shqiperine duke e kthyer ne nje megakazino ku “ parate e pastra si Kristali” te shqiptareve deri edhe ne Alaska e Zelanden e Re… u futen me piramidat serbo- berishiane qe shkaktuan mbi 10 000 viktima prej te cileve 4000 te vrare dhe vetem nderhyrja e forcave Perendimore te udhehequra nga SHBA – Ora Mitike e shqiptareve si popull e si komb e shpetuan Shqiperine nga rrenimi total dhe cliruan e pavaresuan Kosoven!?
  Asnje agresor e pushtues i huaj, as Gengizkhani- Chinchizkhani e as Sllobodan Rankovic – Pashici nuk ja bene Shqiperise e shqiptareve ate qe ia beri kjo “ Bande Gangsteresh” per 15 vjet SaLikekraci.
  E kane fytyre te japin receta 24 karat “ Ceku i Bardhe” per te perballuar pandemine qe po trondite mbare Boten – Coronovirusin sikur Edi Rama e qeveria e tij te jete nje fabrike parash kur e gjithe Bota eshte ne karantine.
  E lane Shqiperine troke, rrase ne Diell sic themi ne tropojanet, dhe te pafytyret kane fytyre te rekomandojne mospagimin faturave te energjise elektrike, te ujit por “ sa te jete Lala Gjoni hani pini dhe kendoni “
  E dyfishuan borxhin e jashtem me megakusarine 600 milione euro dhe te “ Autostrades se Kusarise se Kombit”, 650 milione euro te CEZ-it, 860 milione euro borxhe publike Ndaj bizneseve te medha e te vogla ne kohe paqeje e jo ne kohe lufte e lehin dite nate e nate e dite si qene te terbuar per te hapur thesin magjik te qeverise Rama per ti superpaguar edhe te papunet!?
  Sali Berisha Ilir Meta e qeveria e tyre e lane arken e Emergjencave natyrore Kombetare me 4400 dollare gjithsejt ne shtatorin e vitit 2013 dhe sot ulurasin si ujqer te uritur te “ skenarit ogurzi grek” per te detyruar Edi Ramen ne kohe pandemie e lufte mbareboterore kunder COVID-19-es ta beje detin kos.
  Jo vetem ata por edhe “ Banda e Gangstereve” mediatike te tyre u entusiazmuan deri ne orgazme ekstazike per gjobitjen e shtetit shqiptar nga nje mashtrues e spekullator i sponsorizuar prej tyre si Mafiozi nderkombetar Beketi dhe nje gjykate po aq mafioze nderkombetare prej se ciles jane larguar shtete me mbi gjysmen e popullsise se Botes si India, Kina… qe as e njohin fare, sikur ato para te ishin te Edi Rames dhe jo mundi e djersa, taksat e gjaku I popullit e shtetit te tyre qe e rrenuan e zhbene mbi 15 here ne 15 vjet SaLikekraci!!?
  A mund tu besohet qeverisja e Shqiperise ketyre kryegangstereve e kryebanditeve te sterkorruptuar!?
  Ndaj vigjilence, syceltesi kenges se ketyre Sirenave thellesisht e thelbesisht antishqiptare e antikombetare ne keto kohe kolere e lufte globale!
  Tu besosh atyre qeverisjen e Shqiperise edhe nje here tjeter eshte jo vetem marrezi e cmenduri, por edhe vetvrasje masive per shqiptaret si popull e si komb dhe per Shqiperine si shtet !
  SaLikevirusi eshte rreziku dhe kercenimi me i madh Shqiperise, qe e vodhen dhe e dogjen, e rrenuan dhe e shkaterruan, qe e vrane dhe e shiten qe e zhbene e graviten si shtet mbi 15 here me 15 vjet SaLikekraci !

  From: Alban Dega
  Date: April 9, 2020 at 1:44:43 PM EDT

  Reply to this comment
  • intelektuali May 20, 17:54

   Hamdi Dega, xhelati i Kuksit dhe spiuni i Enverit:

   PO ‘CA THU O MAVRI IDIOTE?

   Xhevahiret e idiotesise njerezore postoja Edi Rames se mbase te jep ndonje post ne Qeveri qe te ndihmosh me spiunime enveriste xhelatin gjakatar Spartak Braho, apo te ben deputet te Gerdalla e Enverit, Gramoz Ruci bashke me “Venusat” e Enverit nga pas,

   sepse:

   KESHTU TE BEN ME MIRE!

   Reply to this comment
 31. mirel May 20, 17:12

  O Viktor gjeniali, o qelbesire. Nuk mund te jesh gjenial sepse citon nje thenie te dikujt tjeter. Ti nuk je origjinali qe ke krijuar kete konstatim te Ulliams. Je nje kopjac i rendomte qe kujton se kuptimi i kesaj thenieje eshte vetem per Opoziten, dhe jo per te gjithe rracen njerezore. Po rraca jote nuk eshte rrace njerezore, por rrace qelbi i ndyre.
  Si mor qelbesire prona publike nuk qenka e aktoreve?
  Si mor qelbesrire, prona publike nuk qenka e minatoreve?
  Si mor qelbesire prona publike nuk qenka e naftetareve?
  Po ky eshte populli mor ndyresire, mor vemje e qelbur e Ramutit. Minatore, naftetare, aktore, punetore, mesues, bujq, shtepiake, etj..
  Prona publike eshte pikerisht e tyre, e naftetareve, e minatoreve, e aktoreve, e punetoreve. E te gjitheve.
  Ku mor legen i ndyre na dalke ti dhe na thua qe nuk i perket prona publike popullit?
  Dhe na ben dhe ironi!! Na e quake marrezi te mendojme se na perket neve, popullit prona publike.
  Te duket marrezi qe njerezit, aktoret, minatoret, naftetaret, te kerkojne te drejten e tyre mbi pronen publike.
  Te duket sikur ti dhe kermat qe ti perfaqeson jeni vete pronaret e prones publike. Ti dhe kermat qe perfaqeson keni te drejte te vendosni cfare do behet me pronen publike. Ta shisni, ta vidhni, ta shkaterroni, ta shfytezoni. Njerezi per ju jane thjesht zbatues te vendimeve tuaja.
  Po si ke goje e flet mor ndyresire e na tregon Moniken, PDne kur keni kaq vjet qe beni aleanca dhe hani e pini nga tepsia me te dyja duart?
  Kush eshte hipokriti mor qelbesire qe na tregon nje thenie te tille per hipokritet duke qene vete hipokriti me i ndyre qe mund te ekzistoje?
  Ku e cuat ju voten e socialisteve mor plera te degjeneruar? A nuk e cuat ne plera? A nuk e cuat ne Presidence? A mos doni ta shisni gjithe Shqiperine cfare ka ngelur, meqe e nisi ta shesi Berisha dhe Basha? Duhet te rrime urte tani dhe te degjojme se si na rendisni krahasimet e gjemave dhe bemave?
  Cfare duhet te presim, barazimin apo fitoren tuaj kush shkaterron me shume?
  Kerma te ndyra. Mire qe po beni krim, por po deklaroheni te pafajshem, sepse nuk jeni te vetmit kriminele. Sipas jush dhe ata te pafajshem jane. Dhje ketu mbaron historia. Vete beni krimin, dhe vete e shpallni veten te pafajshem. Populli, aktoret, naftetare, minatoret, nuk kane te drejte tju gjykojne.
  Vetem ju e keni te drejten te beni cte doni.
  Hallall. Keni gjetur kete popull qe nuk ju shtron ne dru. Vazhdoni me lojera fjalesh, ndyresira

  Reply to this comment
  • Zigfrid May 20, 18:47

   “mirel” me dole ne shteg!
   -Per cilen prone publike derdellit zotrote me kaq pasion?
   Harroje pronen publike,se ajo qe quhej prone e te gjithe popullit ne socializem,ka vdekur nje here e pergjithmone!
   Nuk ka as prone publike,as prone e gjithe popullit ,por e gjitha eshte prone PRIVATE e atyre qe sundojne kete vend!
   Pas rrezimit te socializmit e gjithe prona ishte e te gjithe popuillit,pra e shtetit!
   Pasi na privatizuan shtepite ku banonim,na dhane ca “Letra me vrime”,duke na mashtruar se me ato letra do perpjestohej e gjithe pasuria kombetare midis banoreve sipas rregullave te caktuara,por qe kurre nuk u caktuan!
   Ky ishte mashtrimi i pare,ku sundimtaret testuan kete popull BAGETI,qe pranuan ne heshtje edhe me pas te gjitha grabitjet e te gjitha pasurive kombetare!
   Sot prona publike ekziston,aq sa ekziston edhe demokracia,aq sa ne kemi te garantuara me Kushtetute,por jo realisht “Lirite dhe te Drejtat e njeriut”!
   Aq sa kemi te garantuar barazine para ligjit,aq sa kemi te garantuar, qe qeveria po “Bashkeqeveris me qytetaret”,aq sa ne Kushtetute ndonese kemi te garantuar teorikisht se,
   -” Sovraniteti në Republikën e Shqipërisë i përket popullit”.
   Por ne fakt ne as celesat e kashtes nuk kemi,se sovran ne Shqiperi,vecanerisht pas grushtit kushtetues qe bene Rama me Berishen ne 2008,,i ka patur vetem kryetari i partise,qe ka hartuar listen e kandidateve per deputete,kryebashkiake etj,ndersa ne,populli jemi thirrur si delet,vetem te votojme e me kaq ka marre fund jo vetem sovraniteti,por edhe lirite dhe te drejtat e njeriut!
   Si Berisha dje,por edhe Rama sot,nuk degjojne nga asnje vesh se per cfare ankohen qytetaret,keta te ashtuquajtur “bashkeqeverises..”,por i justifikojne veprimet e tyre diktatoriale me ate,sic thote Rama me arrogance,se “Jam votuar nga 1 milion shqiptare dhe do largohem vetem kur te votojne prap keta qytetare”!
   Pra e thene troc kjo do te thote se ai SUNDON e jo qeveris,ndersa slogani se ai “bashkeqeveris me qytetaret” ka qene vetem nje mashtrim i ndyre per efekte mediatike,qe bota jashte te kujtoje se ne Shqiperi ka demokraci reale!
   Keshtu thone edhe perfaqesuesit e KE,BE,PE etj,kur vjen fjala per Shqiperine se qeveria Rama i ka plotesuar te gjitha kushtet e vena nga BE-ja!
   Por se cilat kushte ata nuk e thone!
   Ne se ka kushte,qe jane me kryesoret qe duhet te plotesonte qeveria Rama ,por qe jo vetem se nuk jane plotesuar,por kane shkuar drejt rrenimit!
   Sot ne Shqiperi nuk ekziston shteti ligjor,nuk ekziston demokracia,ndersa jane neperkembur lirite dhe te drejtat e njeriut!
   Sot eshte rrenuar administrata qendrore dhe vendore dhe vete kryeministri eshte bere mbrojtesi i korrupsionit!
   Aq te drejta dhe aq respektohen qytetaret sot nga ky shtet i rrenuar nga pa aftesia e korrupsioni,sa edhe kur te faturojne gjoja gabimisht ne fasturat e dritave apo te ujit shume here me teper leke per te paguar nga sa ke harxhuar ne fakt,po te ankohesh,jo vetem,qe nuk te kerkojne falje per gabimin e tyre duke korigjuar faturen e padrejte,por te perbuzin duke te thene se “Nuk behen ndryshime ne sistem.Paguaje ate shume,qofte edhe disa milione,se ne nuk te faturojme deri sa te mbulohet krejt shuma e faturuar”!
   E ku t’i gjej qytetari miliona leke,per faj te rrogtareve te tyre?
   Me kaq mbyllet ankesa dhe po te ankohesh deri tek kryeministri kurre nuk e gjen me te drejten!
   Per kaq gje dhe nuk te degjon ky shtet hajdut,po per me shume,cfare te gjen?
   Dhe ben te habiturin kryeministri se, pse paska korrupsion ne administrate!
   Per 600 leje taksa te paligjeshme ne faturat e UKT me eshte dashur te hap gjyq,kur ligji e percakton qarte te drejten time!
   Kjo eshte diktatura e shtetit te Rames e jo Teatri!

   Reply to this comment
   • mirel May 20, 19:21

    Sakte Zigfrid. Shkaterruan pronen publike dhe bashke me te dhe konceptin e saj. Tani u duket cudi qe njerez si aktore, naftetare e minatore te kerkojne llogari per ate qe kane te drejte, sepse jane te gjitha prona publike, jo te ketyre maskarenjve.
    Pasurite e shqitpareve jane ndare si zare, dhe njerezit rrine e merren pas Ramutit, Monikes, dhe Berishes.
    Ky plera qe quhet Viktor, as nuk duhet te ishte marre me ta, por me faktin sesi grabitet populli.
    Se kujt iu be vone se doli Monika dhe Luli.
    Ne nuk po na zjen per ata, por per aktin kriminal te rrembimit te asaj qe na perket te gjitheve.
    Vetem Viktor Dita behet merak per ata. Se eshte plere e pales se tepsise, prandaj. Ata behen merak si do i ndajne pjeset, jo ne

    Reply to this comment
  • albanologu May 21, 03:38

   @ mirel
   O trimi i cartur mirel ! Te paska zene keq koronavirusi a i zi. Lexoje edhe nje here shkrimin qe ke komentuar sepse autori nuk thote asgjekundi qe prona publike nuk eshte e aktoreve, minatoreve dhe naftetareve por ai, shqip dhe qarte, ta ka thene se aktoret dhe regjizoret kane pjese ne pronesine e Teatrit Kombetar po aq sa edhe punetoret, fshataret, mesuesit etj. Pra nuk kane ndonje te drejte me te madhe se ata per te prtotestuar apo kerkuar mosprishjen e nderteses. Meso a i zi te kuptosh shqip sepse, me sa duket, qenke analfabet funksional qe lexon por nuk kupton. Per te kuptuar me mire, ftoji ne kafene edhe te shumediturit ” sorosianet “, ” intelektuali “, ” info analitike ” dhe gjithefare analesh te tjere. Hajde xhan se u bere vone dhe te duhet te masesh edhe temperaturen dhe te besh testin e COVID-19.

   Reply to this comment
   • Dajti May 21, 09:42

    Mos u merrni me “mirel-in”,se ai eshte vetem nje idiot i lindur dru me pre,qe ngul kembe si muashka,ndonese eshte thjesht GOMAR.!
    Lexoji komentet e ketij gomari qe gjithmone si zgjuaresi te tij cmon sharjet me liber shtepije!
    Ja ky eshte “filozofi” gomar i koduar “mirel”!
    Ne demokraci edhe gomeret paskan te drejta te barabarta me njerezit!

    Reply to this comment
    • mirel May 21, 17:20

     o dhiare e dule ramutit, nje kerme je qe komenton me disa nike. po vari leshte. anda, andi, nje shqiptar, nje qytetare e tiranes. nuk me kujtohen te gjitha. uskania, ziguri, ( jo i verteti). e njejta pordhe e dules dmth

     Reply to this comment
 32. uskania May 20, 17:36

  I nderuar Viktor,
  Na mbytën plehrat, që mbrojnë plehrat!

  Reply to this comment
 33. Zot Bardhi May 20, 17:56

  Viktor malaj nje rrotë kari pa peshe

  Reply to this comment
  • kandari May 21, 03:42

   Kete ceshtjen e peshes se ” rrote kari ” te Viktorit nga e nxore ti Bardhush ? A ke ndonje peshore qe i mat keta ” rrote karat ” dhe te tregon ty sa peshojne ? Na e trego edhe ne te vijme te na e peshoje meqenese Viktorit ia paska peshuar mire.

   Reply to this comment
   • ZOTI May 21, 15:06

    HAJDE MEQE E PASKE PARASYSH KANDARIN, TE TE FUS HURIN NE BITHE E TE TE NGREJ HOPA, VEC ASHTU PESHOJ.

    Reply to this comment
 34. Cuni i Vuk Karaxhicit nga Vicidoli May 20, 20:41

  Oh sa bukuri ka tufa ( e dhive ) me nje cjap femer ne mes !

  Reply to this comment
 35. PO , PO May 20, 20:45

  Ja , keta jane liderrat e ” pa provuar ndonje here ” , qe do na bejne te hame me luge te florinjte , nga floriri i Krrabes ! Ec e mos i voto , po deshe 1 Po na i sjellin zorret ne gryke .

  Reply to this comment
 36. Aktoret e deshtuar duan drejtesi, hahahahahahahaha derdimenet. May 21, 00:08

  Dolen keta pa buksa qe mbrojne Sali serbin, koleren e shqiperise qe akoma vjen era mut, Mona baxhell çizmen, ilir hajdut llumin e shqiperise, Bashen shal ngjiturin etj etj si keta vemje, me keto komente per te bere zhurmuesin e siguruat edhe nje paçe pilaf tjeter. Rames ti hani koken e karit ju te gjithe qe e shani, po pra po koken e karit. Dhe robt ku ti keni po me shani pasi te lexoni kete koment. Barkbosha.

  Reply to this comment
  • Shqipëria ka 3.900.000 banorë dhe jo 2.870.000 banorë si gënjen INSTATi May 21, 11:35

   Ik or skizofren i Rames! Rama per pallatin qe ia prishi i fali Bashes gati 17 milione euro duke mos derguar as avokat ne Strasburg Rama. Sheti e kishte te fituar ate ceshtje dhe ai pallat ishte edhe pa leje fare. Ku ka me hipokrizi se kaq? Ai pallat nuk do kushtonte as 4 milione euro nese do kishte perfunduar por ai as nuk ishte perfunduar.

   Apo mos e harrove qe Rama ne prill 2014 tha ne Kukes qe Sali serb Berisha ka merita per luften çlirimtare te UÇK ne Kosove?

   Po qe i ferkonte shpatullat Sali serb Berishes ne kuvend Rama pse nuk e thua ti debil i Rames?

   Ça ke me per te thene per Ramen ti budalla?

   E kupton qe Rama eshte shoku i Berishes, Metes dhe Bashes?

   Reply to this comment
 37. zhapiku May 22, 15:27

  se kuptoj dhe se konceptoj dot,perse shqipot e shqerojne çdo koment apo shprehjie opinioni me sharjie dhe fyerjie nga me te rendometa.
  çdo njeri ka te drejten e fjales se tij,ka te drejten te lexoj opinionin e tjetrit por pa shkelur normat e njeriut me nivel kulture apo dhe me objektivitet realiteti.
  Vetem njerezit pa aftesi argumentimi e shprehin paaftesine e tyre me ofendime dhe fyerjie te renda.
  repsekti eshte reciprok,ndersa fyerjia ul dhe denigron fyeresin.
  Komentoni dhe shprehuni sa me shume ne menyre njerezre edhe pse komenti i tjetrit ju duket pa vlere,shkembimi i opinionit kete vlere ka,te pavlerat seleksionohen me zhvillimin e debatit pozitiv,te rendesishmet qendrojne me shoshitjen e negativitet duke krijuar nje baze te forte evolucioni ne ndergjegjesine dhe emancipimin e qytetarit me vertetesine dhe realitetin.
  Tung,dite te mbare dhe me me gjakftohtesi debatet e juaja.

  P.S.(Post Skriptum)
  Ofendimi komplikon pasurimin ideollogjik te qytetarit dhe kthjellesine me te cilen ai duhet ti beje balle etapave,krizave apo fenomeneve gjeopolitike apo ekonomike sociale ne te cilat gjenden si ai por edhe populli mbare.

  Reply to this comment
 38. alphade May 22, 22:54

  Shenim: gazetari Artur Ajazi botonte me gazeten “TEMA”
  ku krahasonte Presidentin ILIR META me FIDEL KAS-
  TRON ! Une duke u perpjekur per te qene gjithemone
  Objektiv dhe i sakte deshiroj te bej nje “korigjim te Vogel”
  Fidel Kastron e ka njohur e gjithe Bota me te 5 Kontinen-
  tet,ndersa ILIRIN tone,nje boset apo ministure e FiDELIT,
  mbase vetem Monika e njeh per President sepse asnje
  shqiptar kur e sheh kete xhuxh,pa bemat dhe gjemat e tij,
  nje NEVERI gati per te vjellur !!! Kaq kisha per sqarim !

  Reply to this comment
 39. alphade May 22, 22:59

  Edhe nje sqarim: Ka Kohe qe gazeta “TEMA” nuk m’i
  boton komentet e mia,mbase nga largesia, prandaj e
  dergova ne “DITA” komentin e mesiperm….!

  Reply to this comment
  • Bertrand May 23, 07:13

   Gabohesh “alphade”!
   Tema sot eshte klonimi me i felliqur i “Zerit te Popullit”!
   Ne se shan me liber shtepie Ramen dhe qeverisjen e tij,t’i botojne,ndersa po ngrite probleme korrupsioni etj me fake dhe argumente,harroje!
   Merua te lejon t’a kritikosh Ramen deri atje sa nuk e rrezikon,ndersa po e kalove “vijen e kuqe”suksese ne jete!

   Reply to this comment
 40. Gertruda May 24, 10:36

  Te gjoret Sanco Pancot e vertete,por qe e quajne veten per artiste!
  Po bejne namin se ju prish Teatri Kombetar,kjo pjese e trashegimise kulturore!
  Uaaaaaa,cfare thone!
  Po ku kane qene deri dje keta birbo?
  Po teatrin keta e vrane qe ne 90-ten, me akuzen “komunist” ,por nuk e varrosen kyfomen e tij,se e donin te ushqeheshin me kermen e tij krimbat qe u quajten aktore!
  Po pse teatri kombear paska qene e vetmja trashegimi kulturore?
  Po gjigandi kinematografik “KINOSTUDIO” qe pridhonte 14 filma artistike ne vit,pa folur per te tjeret,cfare paska qene?
  Po te gjithe teatrot,kinemate,ansamblet e kengeve e valleve popullore,shtepite e kultures e te pionierit,po kinemate e shumta ne cdo qytet etj,mos kane qene me pak?
  Kultura shqiptare u shkaterrua plotesisht qe ne 90-ten edhe me mbeshtetjen e ketyre vemjeve antishqiptare,qe sot derdhin lot krokodili,ne emer te luftes kunder komunizmit!
  A nuk ishin keta zgjebanjose qe mbeshteten idene e cmendur te zhdukjes se gjithe letersise,filmave,teatrove etj te socializmit?
  A nuk veproi keshtu edhe krishterimi kunder shkences me inkuizicionin e vet kriminal?
  Po Galileun pse e dogji kisha ne turren e druve?
  Ja pra,jane keta vemje qe shkaterruan kulturen se jane pjese e armiqve te popullit shqiptar!

  Reply to this comment
  • Gertruda May 24, 12:51

   Keta Neritan Licajt,jane nga ata,qe te “Vrasin naten e te qaqjne diten”!
   E vrane kulturen kombetare ne emer te luftes kunder komunizmit,asjtu sic zhduken dhe grabiten te tjeret te gjithe pasurite kombetare dhe sot marrin borxje dhe kredi kolosale per te rindertuar shtepite e demtuara nga termeti!
   Me siguri ,kjo eshte nje loje e pastert mafioze e te gjithe klases politike shqiptare fajtore per deshtimin e gjithckaje ne Shqiperi keto 30 vjet!

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

mersin escort mersin bayan escort konya escort eskişehir escort

Njoftim

Njoftim