Ne në dëshpërim, ata në luks: Edhe sa do zgjasë Shqipëria e batakçinjve? 

July 24, 2018 03:12

Ne në dëshpërim, ata në luks: Edhe sa do zgjasë Shqipëria e batakçinjve? 

Populli i varfër, politikanë të pasur! Populli në nevojë ata jetojnë në luks. Të rinjtë duan të ikin, klasa politike fle në vila dhe është e zhytur në hedonizëm. A ia vlen në Shqipëri të jesh i ndershëm? Sa do zgjasë shoqëria apo shteti i batakçinjve? 

Një analizë për të mos u humbur me Përparim Kabon dhënë gazetares Entela Resuli, botuar sot në DITA në kontekstin e debatit të hapur në gazetë javët e fundit mbi situatën në vend dhe 5 vitet e qeverisjes së Rilindjes.

“Zeruam trashëgiminë e komunizmit, tani po paguajmë me pasurime të paligjshme, polarizim ekonomik ekstrem, zhgënjime masive, shpagime dhe vrasje, grabitje dhe falsifikime, “dashuri” me paratë e pista e kriminale… Si ka mundësi që atje ku ka krom, ka varfëri ekstreme?! Atje ku ka naftë ka të papunë?! Shteti është dehumanizuar dhe merret me interesin privat. Ka braktisur interesin publik, dhe në korridoret e shtetit, janë oligarkët që marrin vendimet” – thotë ndër të tjera antopologu dhe filozofi Kabo.

Më poshtë, intervista e tij e plotë e botuar sot si kopertinë e DITA. 

 

-Profesor, si një person që e ndiqni me vëmendje aktualitetin në vend,  çfarë ju shqetëson në këtë periudhë?

Mungesa e drejtpeshimeve që e bëjnë një shtet serioz. Institucionet janë të dobëta, nepotizmi vijon, korrupsioni e ka kalbur atë dhe për më keq akoma nuk ka strategji reale që shteti të kthehet në normalitet, më shumë luftohet në barrikada partiake dhe njëra palë flet e mburret për një lloj moderniteti që në nuk qenkemi në gjendje ta shohim, pala tjetër thotë që jemi në një ferr të vërtetë që ne nuk e shohim.

Ajo që më vret është fakti që ka një varfëri ekstreme në shumë familje si ai rasti që pamë para pak ditësh ku një nënë në një fshat i ushqente fëmijët me kumbulla. Kjo është ulëritëse ndaj para se të bëjmë 100 fshatra model një ide e mirë kjo, le të bëjmë mbase nja 300 fshatra normalë, ku njerëzit të gëzojnë realisht garancitë sociale të jetës.

-Mendoni se njerëzit si pasojë e pafuqisë janë bërë më pesimistë?

Pesimizmi dhe optimizmi i pa bazuar janë të pavlera, duhet të jemi realist dhe me një vetëdije dhe ndjenjë përgjegjësie, të përpiqemi çdo ditë të ndihmojmë që vendi të bëjë përpara, të rregullohet gjendja, të rikthehet shpresa, të ndalet rënia, të sigurohet besimi se çdo vend ecën përpara nëse ka një popull që mban përgjegjësi për fatet e veta, ka solidaritet njerëzor dhe institucione të shëndetshme.

-Si mund të dalim nga varfëria ku sipas një sondazhi të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, gati gjysma e shqiptarëve duan të largohen nga vendi, një pjesë tjetër presin, se çfarë nuk e dinë as vetë, ndërsa klasa politike duket gjithnjë e më e plogësht dhe e pa angazhuar për ta zhbërë këtë varfëri?

T’i marrim me radhë. Varfëria do së pari ta pranosh, ta identifikosh, ku është, në çfarë niveli. Duhet që ministria apo ministritë që kanë lidhje me këtë plagë të shprehin përgjegjësinë që u takon. Institucioni Avokatit të Popullit do duhej me kohë të ndërtonte hartën e varfërisë. Në çdo zonë, qytet, fshat apo zonë të thellë.

Gjithashtu duhet të bëhet kujdes për pasuritë kombëtare që janë në duart e atyre që s’u bën përshtypje varfëria. Si ka mundësi që atje ku ka krom, i cili eksportohet jashtë vendit dhe sjell valutë, pikërisht atje ka varfëri madje ekstreme?! Atje ku ka naftë ka të papunë?! Atje ku ka ujëra dhe pyje, eko-sisteme dhe burime te pasura natyrore gjithfarësh po atje ka varfëri?!

Arsyeja është e thjeshtë. Shteti është dehumanizuar dhe merret me interesin privat, ka braktisur interesin publik, dhe në korridoret e shtetit, siç thotë një studiues amerikan, janë Oligarkët që marrin vendimet.

Ikja nga vendi është e frikshme. Ata, ikanakët nuk mund të presin integrimin e vendit por preferojnë të provojnë një integrim individual apo familjar. Kjo gjendje do analiza serioze dhe jo pseudo argumente me batuta njerëzish që nuk shprehin as ndjenjë përgjegjësie dhe as atdhedashuri.

Një atdhe i zbrazur nga populli i vet është jetim. Një vend që zbrazet nga breznitë e reja është pa të ardhme. Një shtet ku njerëzit nuk dinë se çfarë të kërkojnë më parë është një ambient me shëndet mendor të sëmur.

Klasa politike nuk mbërriti asnjë herë të bëhej klasë dhe më shumë akoma me cilësi dhe vlera për të mbajtur përgjegjësitë që e bëjnë atë një klasë që drejtohet nga misioni, qëllimet dhe morali për t’i shërbyer atdheut dhe popullit. Populli i varfër e politikanë të pasur! Populli në nevojë ata jetojnë në luks. Të rinjtë janë të dëshpëruar dhe duan të ikin, kurse klasa politike fle në vila dhe është e zhytur në hedonizëm.

“Ndihem e pasur kur populli im ka një ekonomi, arsim, shëndetësi të fortë, si edhe drejtësi e barazi për të gjithë”- thotë kancelarja gjermane Angela Merkel. Nuk e di nëse ndonjë nga politikanët tanë kanë një ideal të tillë?

-Jemi 30 vite nga ndryshimi i sistemit. Vendi ka përjetuar një rrugë të gjatë dhe të mundimshme për të ecur përpara. Si e shikoni këtë rraskapitje të shqiptarëve në këto tri dekada?

Duhet të sillemi me kulturë ndaj atyre vlerave që ka sistemi liberal-demokracisë. Është e lehtë vetëm të ankohesh. Nëse sistemi liberal demokrat ka në themel Demokracinë përmes Ligjit dhe ndërtohet nga pluralizmi partiak, multikulturalizmi dhe zgjedhjet e lira dhe të ndershme, ne duhet t’i njohim dhe t’i respektojmë këta parime.

Nga i presim nga jashtë nuk mund të vijnë, nuk janë mallra që importohen, është kultura demokratike, pikërisht ajo që na mungon dhe ende nuk është krijuar. Ne duam të ndërtojmë sistem demokratik me mentalitet feudal, qëndrime demokratike me sjellje prej bejlerësh dhe drejtim demokratik me frymë otomaniste të kokës së prerë.

U bënë vërtet 30 vite por sa u punua të dilej nga mentaliteti shoqërisë diktatoriale?! Ikëm nga sistemi i ekonomisë së centralizuar dhe pronës së përbashkët. Por me çfarë i zëvendësuam? Me grabitjen e pronës shtetërore publike dhe individuale. Nuk donim ndërmarrje shtetërore si në komunizëm, por pse duhet të prishnim bazën materiale, makineritë, fabrikat dhe minifabrikat, hekurudhat dhe flotën detare, vreshtat dhe pyjet, ujerat dhe brigjet e lumenjve? Kush i bëri këto dëme kolosale? Kush? Mos erdhën nga jashtë vendit të huaj? Ne i bëmë vetë ndaj edhe po e pësojmë. Një ditë e tillë ku gjithçka është kokolepsur keq e më keq do të vinte dhe si pasojë nuk mund të ecej më kështu.

Tani ne po paguajmë me varfëri, me pasurime të paligjshme dhe me polarizim ekonomik ekstrem. Jemi shndërruar në masë të gjerë në një shoqëri në nevojë. Dhe njeriu në nevojë nuk e zbaton dot ligjin jo se nuk do por se ai nuk mundet. Necessitas non habet leggem thonin latinët – Nevojës nuk i duhet ligji. E nëse ligji nuk zbatohet s’ka më as kushte dhe as klimë për shtet ligjor.

Kështu krijohet informaliteti, veprimet e paligjshme që në Shqipëri përfunduan me gjunjëzimin e shtetit me legalizimet! Por kjo katrahurë u ndal më në fund nga Gjykata e të Drejtave të Njeriut në Strasburg e cila i nisi ultimatumin ekzekutivit shqiptar. Stop me legalizimet, janë të paligjshme. E kur shteti legalizon antiligjin ai humb funksionin, atributet dhe legjitimitetin.

-Çfarë është bërë gabim që nuk kthehet më pas?

Gabimi më i madh është vrasja e territorit, dëmtimi i fondit të tokës që nuk kthehen më por dhe një tjetër që duhet të rregullohet, është çështja e pronës e cila duhet t’i kthehet pronarit të ligjshëm!

-Të gjitha këto që përmendët më lart janë arsye që sot shqiptarët nuk janë atje ku duhet të ishin?

Padyshim, hymë të papërgatitur në ndryshimin e sistemit demokratik dhe në Kapitalizmin Global që funksionon falë ekonomisë së tregut të lirë dhe për rrjedhojë ne u sollëm keq në shumë drejtime, me detyrimet të cilat buronin prej tij. Menduam, ose më saktë nuk menduam ashtu si duhej. Kapitalizmi nuk është rend shoqëror që të fal gabimet dhe amatorizmin, as si iniciativë e lirë e tregut as si demokraci përmes ligjit; dhe për fatin tonë jo të mirë si ish-vend i izoluar, as edhe si një kapitalizëm global, ai nuk është zemërgjerë ndaj keqkuptimeve apo gabimeve me qëllim që kryhen si në drejtimin politik ashtu dhe në raportet social ekonomike në të gjithë nivelet.

Ne u sollëm keq me mundësitë dhe me fatin tonë, me partnerët dhe me shanset që na u dhanë, me kohën dhe me të ardhmen! Tani paguajmë me ngecje, me kthim pas, me konflikte, me gjykime e rigjykime në gjykata.

U bë kohë që përjetojmë zhgënjime masive, shikojmë shpagime dhe vrasje, njihemi me grabitje dhe me falsifikime, me “dashuri” me paratë e pista e kriminale, pataksemi me vjedhje arshivash në prokurori rrethesh, tromaksemi  me eliminime njerëzish në mënyrë mafioze, gjithçka nga kjo gjendje na ka krijuar dëshpërim.

-Profesor, a janë politikanët shqiptarë një grup aktorësh që luajnë me jetën tonë?

Ata nuk janë as aktorë dhe as politikanë.  Ata janë shpërdorues të shanseve historike. Sigurisht jo të gjithë, por në masë të madhe po janë të tillë. A nuk janë po këta që ndërtuan një realitet me firma piramidale, a nuk janë po këta që prishën dhe shpërdoruan pasuritë kombëtare me politikat e tyre të çekut të bardhë dhe terapisë shock. A nuk  janë politikanët aktual që me PPP e famshme po shesin interesat publike te privati? Shumë a pak po këta janë.

Në antikitet politika quhej “arti i të drejtuarit të shtetit”. Pra ky art lypte shtetar artistë dhe jo artistë që duan të shiten si shtetarë. Këta tanët në pothuaj tre dekada nuk janë të tillë. Ata janë të korruptuar, janë të pasinqertë, janë hedonikë dhe nuk kanë dhembshurinë e drejtuesve të punëve të shtetit në interes të popullit.

Politikanët tanë nuk janë public servant! Nuk u bënë kurrë të tillë. E kanë katandisur politikën në artin e pasurimit të tyre. Pasurimi i paligjshëm është vepër penale që duhet ndëshkuar ligjërisht.

-Besoni të reforma në drejtësi?

Po besoj. Besoj sepse Shqipëria është vendi i NATO-s dhe si i tillë ai nuk mund të jetë një vend ku drejtojnë gangsterët, ku drejtësinë e ka përpirë korrupsioni. Si vend i Aleancës së Atlantikut Verior ke detyrim, duhet një demokraci funksionale, duhet Rule of Law. Duhen njohur dhe respektuar liritë dhe të drejtat themelore të njeriut.

Ndaj për këto detyrime dhe arsye, faktori ndërkombëtar është kaq këmbëngulës. Kush dyshon ose është mosbesues mund të gjejë shkaqe rrethanore, por askush nuk  mund të thotë se interesat gjeopolitike dhe strategjike të NATO-s dhe ato të SHBA-ve, janë të tilla që mund të bashkëjetojnë me një sistem drejtësie të korruptuar, të kapur dhe të anatemuar nga publiku i gjerë. Vende dhe shtete të tilla janë jashtë kësaj aleance.

Ndaj pyetja rimodulohet. Me apo pa NATO-n?! Ndaj ndërkombëtarët vërtetë me vonesë, por e kuptuan kënetën që ishte krijuar këtu dhe iniciuan Vettingun. Të ishte për ne, as një gjë nuk do ndryshonte. Do hiqeshim zvarrë si një vend gjysmë oriental.

-A kanë frikë ata që kanë bërë drejtësinë deri më tani, po politikanët a po ndihen të frikësuar nga kjo reformë?

“Frika është përgjigja politike në të gjitha kohërat”… është shprehur Michel Foucault, që do të thotë se ndëshkimi me ligj është frika nga ligji dhe kjo është frika që krijon vetëdijen ligjore, edukon sjelljen ligjore dhe blaton vetëpërmbajtjen ushqyer nga edukata ligjore.

A janë të frikësuar?! Po janë, madje shumë. Tani kanë nisur ta kuptojnë se nuk është shaka Vettingu. Pas rrëzimit një e nga një në Komisionin e Verifikimit të pastërtisë do të vijnë konfiskimet dhe burgosjet. Në vjeshtë nis Vettingu me politikanët. Le t’i gëzojnë dhe këto pushime verore. SPAK dhe Byroja e Hetimit është ndryshe vjeshta e 2018-s, një vjeshtë me shirat e frikës dhe spastrimit të llumit!

Deri më tani u tremb dhe u frikësua njeriu i pambrojtur, qytetari nevojtar, shoqëria dhe individi. Kjo kohë u ndal. Shoqëria do të hyjë në binarët e ligjit, e për pasojë qytetari dhe individi do gëzojnë të drejtat e tyre të shpallura me ligj dhe të mbrojtura po më ligj.

-Si e shikoni orientimin e rinisë shqiptare? A ka gjasa të vijë një brez që mund të ndryshojë ecurinë e vendit apo…?

Rinia shqiptare ka vlera, ka energji dhe guxim, por i duhet dhe kulturë dhe ndjenjë përgjegjësie. Ikja nga atdheu apo nga detyrimi historik si brez antropologjik është thjesht zgjidhje individuale. Pasiguria është patologji globale. Rinia nuk duhet të ndotet me ideologji partish dhe me plane veprimi zyrash partie ku shitet dinjiteti dhe humbet vizioni. Rinia, por edhe pjesa tjetër e shoqërisë, duhet të marrin përgjegjësitë dhe jo të mallkojnë apo shajnë, të lavdërojë apo te qurraviten nëpër zyra apo ekrane Tv. Jeta është përgjegjësi, ndryshimi është detyrim, progresi u takon guximtarëve. Me lepuj nuk bëhet stani!

-Qytetari shqiptar sot, si konsumator jo si analizues, ka përballë dy identikite të situatës ekonomike: situatë e vështirë te bizneset, rritje çmimesh, më pak për të shpenzuar, por edhe pasiguri për të shpenzuar. Tjetra vjen nga qeveria e cila tregon shifra mbi rritjen e ekonomisë së vendit. Si është ekonomia, ku po shkojmë sipas jush?

Makroekonomia në ekuilibër apo zhvillimi si rritje e GDP-s thotë nobelisti Josef Stiglitz është gënjeshtër. Duhet parë jeta reale. Mundësitë dhe zhvillimi real dhe i qëndrueshëm i një vendi. Nëse GDP rritet si pasoje e rritjes së kreditimit dhe borxhit të jashtëm, s’ka zhvillim ekonomik të atij vendi, gjendja e përgjithshme social-ekonomike do gremiset shumë shpejtë.

Gjendja reale e njeriut e identifikuar si capita in come (të ardhurat për frymë) dhe llogaritja e saj, nuk është një veprim i thjeshte matematikor. Përkundrazi është më komplekse ndaj dhe ekonomia si shkencë dhe si politikë do të duhet të mbajë në vëmendje dhe të përllogarisë shumë faktorë,… që nga të ardhurat reale, çmimet, kreditimin, fluktacionin e parasë, inflacionin, deflacionin, pagat reale, çmimet e mallrave të konsumit të përditshëm, ndotjen e ambientit, gjendjet në spitalet, ilaçet-cilësinë dhe çmimet e tyre, sigurimet shoqërore dhe ato shëndetësore, kostot e transportit publik, nivelin e  kulturës digitale, krijimin e klasës së mesme, kthimin  te pronari i ligjshëm e pronës së tij.. etj etj.

Gjendja ekonomike ka të bëjë dhe me zhvillimin e qëndrueshëm, me infrastrukturën, me arsimin dhe me mbrojtjen e natyrës si kusht zhvillimi dhe për brezat që do të vijnë! Në tavolinë nuk hahet propaganda, hahet ushqim. Në trup nuk vishen deklaratat, vishen rrobat. Në jetën e njeriut gjërat jetësore janë aq të matshme sa s’ka as një lloj llafollogjie që mund ta mbulojë gjendjen reale te njeriut që është në varfëri, apo më keq akoma në mizerje.

-Profesor, a vlen të jesh i ndershëm në Shqipëri apo është më mirë të zgjedhësh  një nga format e shumta që ofron ky vend për të qenë batakçi?

Unë them i ndershëm. Kjo ka qenë dhe do të jetë filozofia ime e jetës. Batakçinjtë janë një klasë kandrash që shumë shpejt e gjejnë vendin, o shkojnë vetë ose i çojnë atje! Shoqëria apo shteti batakçinjëve nuk zgjat shumë. Kur je korrekt me ligjin dhe me rregullin, ti je mirë edhe me lirinë. Pa liri nuk ka as ndershmëri dhe as marrëdhënie me të vërtetën. Kredua e Batakçinjëve është gënje mashtro, spekulo, abuzo, zhvat, ik nga ligji dhe jeto vrimave. Kjo nuk është jetë.

-Mos e nximë pak si shumë bisedën, a kemi dhe gjëra të bukura në këtë vendin tonë të vogël?

Ka shumë por ju për këto me pyetët. Pakëz diell pse jo. Sa po u mbyll festivali i Butrintit, për një javë pashë shfaqje shumë të arrira. Pashë një Sarandë dhe Ksamil të mbushur me turistë, norvegjez, suedez, hungarez, polakë dhe ukrainas, realitet që më gëzoi pa masë.

Ky fluks nuk është se sjell vetëm valutë në ekonominë tonë, në një farë kuptimi turizmi është ushqyes kulture ndaj edhe të imponon një ndryshim që ka në themel orientimin nga civilizimi perëndimor. Eh, në gjykimin tim një ecje e tillë është në kahjen e duhur !

 

****

*Botuar sot në DITA, pjesë e forumit me bashkëpunëtorë të gazetës, analistë të jashtëm dhe lexues mbi analizën e 5 viteve qeverisje të Rilindjes. 

July 24, 2018 03:12
Komento

48 Komente

 1. Vlora1912 July 24, 07:18

  Bravo Profesor …qe tregohesh kaq “joprofesor”,

  Qe tregohesh kaq……NJERI (itulli me i lart per qeniet njezore).

  Sa keq, Kabo njeriu, qe je tek grupi i te pakteve( nder gjallesat mediatike te bastardizuara).

  Ketu “poshtku” shumica e kan ende titullimin njeri(jo se na mungojne kafshet), dhe kenaqen te degjojne dhe lexojne nje shkrim te logjikshem si ky i Juaji.
  Te jesh mir o Njeri

  Reply to this comment
  • Lexoje dhe shpërndaje... July 24, 11:39

   20 vjet kalim nga diktatura e proletariatit, te ajo e korrupsionit

   Nga Arben Rrozhani (20 shkurt, 2011)

   Janë sërish bijtë e partisë së Punës. Janë sërish çunat e ish-Bllokut, që janë shpërndarë në të gjitha arteriet qeverisëse të vendit. Në Legjislativ, Ekzekutiv, Gjyqësor, parti politike, institucione të pavarura kushtetuese. Të gjithë të lidhur familjarisht, ideologjikisht apo shpirtërisht me regjimin komunist, të cilit u shërbenin dhe ai ua shpërblente duke i shkolluar dhe duke i bërë pjesë të elitës së ardhshme të vendit.
   Në krye të piramidës qëndron i vetëquajturi “antikomunisti më i egër” Sali Berisha, 67 vjeç, anëtar i devotshëm i PPSH-së prej vitit 1968, një vit pasi ishte diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Tiranë. Partia e specializoi në degën kardiologji dhe e emëroi si asistent/profesor mjekësie në të njëjtin universitet dhe mjek kardiolog në spitalin e Përgjithshëm të Tiranës.
   Në vitet ’70, z.Berisha merret me punë kërkimore në fushën e kardiologjisë në Shqipëri dhe emërohet profesor kardiologjie në Universitetin e Tiranës. Në vitin 1978 bën studime të avancuara dhe trajnime në Paris. Në vitin 1989 iu dha titulli Profesor në Universitetin e Tiranës, ndërkohë që prej shumë vitesh ishte sekretar i partisë në organizatën e spitalit, duke drejtuar edhe ndëshkime mjekësh, siç ishte internimi i disa kolegëve nga Tirana për në Kavajë.
   Në dhjetor të 1990-ës, kthehet urgjentisht nga Italia dhe ngarkohet nga presidenti i asaj kohe Ramiz Alia, që të ndërhyjë te studentët. Berisha shkoi dhe mbeti atje, derisa mori në dorë frenat e partisë së parë opozitare PD, pas të cilës u formuan edhe parti të tjera, ku u shpërndanë ish-anëtarët e PPSH-së.
   PD-ja duhet të ishte bashkimi politik i të shtypurve nga regjimi komunist, por u kthye në çerdhen e komunistëve fanatikë me në krye Sali Berishën. Në propagandë Berisha ishte antikomunisti i flaktë, por në realitet ai përdori po ato metoda të regjimit komunist për të sunduar popullin, në mandatin e parë 1992-1997 dhe më pas në mandatin tjetër të nisur në 2005-ën, dhe për të mos e lëshuar këtë një muaj më parë qëlloi edhe mbi turmën, duke vrarë 4 njerëz, atë veprim që nuk guxoi ta bënte as Ramiz Alia 20 vite më parë, kur revolta popullore rrëzoi bustin e Enver Hoxhës.
   Ndërsa kohë pas kohe dalin dokumente dhe lidhje të tij me ish-regjimin të cilit i shërbeu me aq përkushtim, ai nuk i ka fshehur këto lidhje përkundrazi. Pak muaj më parë, kur në media doli një fotografi, ku mjeku Sali Berisha shëtiste në një varkë në Liqenin e Pogradecit, apo rrinte pranë oxhakut në shoqërinë e djalit të ish-diktatorit Enver Hoxha, kryeministri i sotëm evokoi me pathos atë fotografi dhe kohën e shkuar si i përkëdheluri i bllokmenëve. Liljana Hoxha, nusja e djalit të vogël të Enver Hoxhës ishte shprehur se: “Atë vit ne ndodheshim me pushime në Pogradec.
   Ky takim ku janë publikuar edhe fotot është për shkak të dy vjetorit të vajzës sime. Saliu është pritur për vite tek ne si mik i familjes. Deri para viteve ’90, ne jemi takuar shpesh…”.
   Dihej botërisht atëherë se të ecje përpara në atë regjim obskurantist duhej të kishe besimin e partisë, të kishe dhënë prova besnikërie, dhe nëse ishe i përndjekur nga regjimi duhej të bëheshe bashkëpunëtor i sigurimit të shtetit, siç mendohet se janë shumica e atyre që aderuan në PD.
   Sali Berisha ishte njëri prej të besuarve të partisë, sepse ajo e çoi edhe për specializim në Paris, kur shumë pak shqiptarë kishin fatin ta shikonin Parisin edhe në televizor bardh e zi. Si ai “Bijtë e partisë” nuk kanë munguar dhe ajo i rriti, i shkolloi dhe i bëri gati për brezin tjetër, që sot dy dekada pas rënies së bustit të Enver Hoxhës qeveris vendin dhe ka frenat e pushtetit.
   Në fjalimet e veta patetike Berisha u drejtohet bllokmenë disa prej figurave të opozitës, por duke mos llogaritur se sa bllokmenë, çuna blloku dhe bij të partisë kanë përreth vetes. Në krye të qeverisë së ish-sekretarit të PPSH-së, Sali Berisha, janë deputetë dhe ministra pinjollët e ish-nomeklaturës komuniste që drejtuan vendin gjatë regjimit monist. Janë ish-zyrtarë të besuar të regjimit të shkuar, apo bijtë dhe nipat e tyre, që sot janë veshur deputetë, apo ministra në qeverinë e Sali Berishës. Emra të tillë si Genc Ruli, Genc Pollo, Ridvan Bode, Tritan Shehu, Sokol Olldashi, apo Jemin Gjana.
   Bij të partisë dhe “çuna blloku” edhe në opozitë, e cila i ka trashëguar lidhjet familjare dhe shpirtërore me regjimin e kaluar. Në krye të opozitës shqiptare është Edi Rama nipi i ish-anëtarit të Byrosë Politike, Spiro Koleka, aleat i tij është Skënder Gjinushi, ish-ministër Arsimi i regjimit komunist. Rreth tyre janë deputetë apo zyrtarë vendorë, bij apo familjarë të ish-drejtuesve të regjimit të vjetër.
   “Shekulli” ka sjellë disa prej emrave të deputetëve të PD-së dhe PS-së që kanë lidhje familjare dhe shpirtërore me regjimin e shkuar. Por këta janë vetëm disa ilustrime të faktit se në piramidën shtetërore të vendit, në postet kyçe janë “bijtë e partisë” dhe “çunat e bllokut”.

   Reply to this comment
  • H.R. July 24, 12:20

   Kjo eshte opozita qe i duhet Shqiperise. Bravo. Pergezime dhe Dites qe gjithmon ka ditur te bej opoziten brenda se.majtes me emrat e duhur nga pikepamja morale, pa u perzier me Sali qenefin dhe burrat kurva te autokracise se tij blegtorale.
   Kenaqesi tju.lexosh ju profesor Kabo. Ju thoni bukur ato we gjithe ne te ndershmit e heshtur i kemi ne zemer dhe mendje

   Reply to this comment
   • Kolovezhga July 24, 16:11

    I ziu ki, duket sa vuan dhe cfare mjerimi ka. A nuk eshte ky profesoruci I paafte qe jep diploma pa vlere te universiteti I Cac Angjelikes dhe merr rroge milioneshe duke mashtruar shtetin, prinderit dhe studentet e shkrete? Ik o zotni e vere vehten para pasqires dhe kur te shohesh veshin e majte te puthet me ate te djathte, dil e na jep mend. Se nuk eshte e gjithe jeta uje, eshte edhe vajgur ndonjehere dhe bie ere.

    Reply to this comment
  • 777 July 24, 21:47

   Mos kujtove ti se kapitalizmi do ishte i mire per shumicen e popullit?
   Harroje profesor,se ky mjerim do thellohet gjithnje e me shume ne te ardhmen!
   Me mire kete gje e kane kuptuar ata 367 mije shqiptaret qe aplikuan per green card vitin e fundit.
   A e kupton o profesor se cfare perfaqeson shifra alarmante prej 367 mije shqiptaresh qe duan te shporren nga ky vend?
   Ky eshte vleresimi me i sakte i sundimit kriminal te te gjithe klikave sunduese ne keto 28 vjet qe quhet demokraci.
   Cfare demokracie eshte kjo kur nuk ke vend sot ku te ankohesh se te tregojne gjykaten edhe per gjera te thjeshta?
   A e fi ti profesor se kryebashkiaku i Tiranes Veliaj nuk ben asnje pritje populli dhe nuk u pergjigjet ankesave te qytetareve?
   Ky eshte shtet fashist e jo demokratik!

   Reply to this comment
 2. Saimir July 24, 07:22

  Profesor KKK.
  Qysh kur fillon ndryshoi sistemi??, ske gja per terezi. Qyah kur thu analiza etjetj per varferin dhe rregullator ministrine? Edhe ma keq apo jo? Me tre paragrafet e pare i ke ba boll sherbim katovices e katovicareve. Len ndonje per heren tjeter.

  Reply to this comment
  • perparim July 24, 09:54

   I dashur Simir te lutem mos lexo hyrjen qe ka bere gazeta lexo intevisten kur nisin pyetjet…po qe se ke pak durim…sherbimi eshte per deshperimin e njerezve dhe per njerezit ne deshperim si dhe gishti vihet ne plage…nese do ta lexonit te gjithe intervisten do ju falenderoja…por edhe nese nuk e lexoni …eshte zgjedhja juaj qe nuk mund ta refuzoj…diten e mire Ju flm

   Reply to this comment
 3. lexuesi July 24, 07:22

  Duhet nje revolucion Jakobin, pra Gijotina per te gjithe qelbesirat pa perjashtim.

  Reply to this comment
  • Person July 24, 10:33

   E keqja nuk luftohet me te keqe! Dostojevski i madh na meson.
   Mos harro, Komiteti i Shpetimit dhe Direktorati, ne France, u munduan te zgjidhnin ate ngerç gjitheperfshires, ne lirite civile e politike,por ajo qe lane pas ishte pikerisht gijotina, frike nga çdo gje.
   Reolucioni ha bijte e tij. Ndryshimi nis me perqafimin e vlerave.

   Reply to this comment
   • Tjerrje leshi... July 24, 12:51

    Ne fakt tjerrjen e leshit ty [person] duhet ta kene mesuar salinistet e moskes dhe jo revolucionaret e sankt petersburgut. Ndryshe nga sa thua ti, Dostojewski ne fillimet e jetes se tij politike ishte per ndryshimin e dhespotizmit carist me ane te revolucionit. Jo me kot morri pjese aktive dhe ne mbledhjen e revolucionareve te qarkut te petrashevskit, prej ku dhe u arrestua. Nese nuk do i kishte shpetuar vuajtjeve te burgut dhe terrorit psikologjik, e nese nuk do ishte degdisur me pas ne Siberi, e tij do kishte marre pasyshim nje rjedhe tjeter.

    Reply to this comment
    • Person July 24, 15:36

     Po kush ta mbrojti ty regjimin carist, despotizmin apo diktaturen?
     Une permenda nje shprehje te Dostojevskit qe del nga librat e tij. Nuk thashe as qe diktatura eshte e mire, apo gjera te tjera. Po ta perseris, gijotina ne kuptimin e pare te fjales, nuk eshte zgjidhja. Mbi 1 milione dergoi Robespieri, e si perfundim ca beri?

     Reply to this comment
   • Osman Lala July 24, 12:56

    Nje nga simbolet e korrupsionit ne gjyqesor Zaganjori sapo u konfirmua nga Vetingu.
    Tani mbetet te konfirmohet edhe Gjin Gjoni.
    Ju profesor Kabo thoni qe keni besim te Reforma ne Drejtesi.
    Une.mendoj qe si gjithcka ne sistemin e fuqise ae pushtetit dhe parase edhe kjo “reforme” do jete ndryshim forme jo ndryshim ne thelb. Pra selektive sipas oreksit te atij qe e komandon

    Reply to this comment
   • h July 24, 13:36

    Nëse nuk përmbysen dhe çrrënjosen
    rregullat e pranuara pa lejen e askujt,
    nuk ka shoqeri te perparuara.
    Niçe. Antikrishti.

    Reply to this comment
  • h July 24, 13:32

   Ka kohë që thërres GIJOTINËN,
   Vetëm maloku me varje,se e ka
   koken me qoshe dhe ka mundësi te rreshkasi.

   Reply to this comment
 4. Arben July 24, 07:55

  derisa te jete populli trim dhe heroik,

  i gjithi spiun i sigurimit te shtetit.

  Reply to this comment
  • Ulrih July 24, 12:39

   Bashkim Ulaj biznesmeni drogaxhi qe i ka dhuruar apartamentin dhe zyren ne qender te Tiranes Saliut sapo ka mare rrugen e Kasharit nga Rilindja.
   Suksese oligarkeve.
   Keta bejne sikur zihen po bizsnesmenet pas tyre shtojne pasurine

   Reply to this comment
   • Arben July 24, 13:23

    Ore, sigurimi I shteti I sherbente enver hoxhes,

    Vdiq pronari, ata iu futen punes per veten e tyre.

    Pa u shfarrosur ajo fare, nuk ka shance per.asnje gje.

    Shiko tani, been.Dhallen kurban, per.ti hedhur hi syve

    Evropes.

    Reply to this comment
 5. xha spiroja July 24, 07:57

  Professori na i permend te pa udhat tredhjetvjecare dhe fund e krye na thuhet se eshte nje analiza. Dakord. Po kush nuk i di, nuk i shikon dhe akoma me shume se kaq, kush nga 80% e popullsise nuk i ka ne kurriz?
  Jo i nderuar Profesor. Nuk ka analiza gjysmake, vetem te numurohen te keqiat, jo dhe jo. Si per ju dhe per ata qe na i publikojne.
  Analiza mbasi arrin te nxjerrë fatktoret nje dhe nga nje, jep zgjidhjen. Faktoret jane shkaktuar nga psh politika tepër arrogante. Atëhere kush e drejton politiken? Nje grup njerëzish! Kush e udhëheq kete grup njerëzish? Iksi dhe ypsiloni. Fillohet puna dhe kerkohet llogari atij apo këtij. Kush e ka lejuar kontrabanden? Kush ka miliona dhe si i ka përfituar? Kush lëvizje me miliona? Kush ka siguruar hektarë te tera per nje periudhe te shkurtër? Psh. A e pe i nderuar Profesor se sa ka vjedhur ish kryetari i institucionit qe kerkon drejtesi? A po gjithe keta gjyqtarë dhe prokurorë qe përfaqësojnë shtetin na bien nga fiku per dite, sepse nuk justifikojne dot vjedhjet, ryshfetet ne këmbimi te lirimit te atyre qe po shkaterrojne shtetin dite per dite.A e din zotni se ish guvernator i i bankës vodhe dhe lejoi vjedhjen e parave duke i nxjerrë parate jashtë bankare me brekushe? A din Profesor se bankat, institucionet shtetërore jane mbushur me te paafte dhe me te afërmit e politikaneve?.A e din Profesor se politikanët etj marrin shpërblime te majme nga pjesmarrja ne 5 apo me shume borde, te cilat jane monopolizuar ashtu sic jane bere edhe me mallrat qe vine nga jashtë. Po doganat more zotëri a e dini se si veprojnë?
  Professore, nuk duam analiza teorike, por Shqipëria sot kerkon operacione me bisturi te madhe . Kerkon te operacide ndaj politikes, partickave, sistemin e drejtesine, shëndetësisë, ekonomike, ne politikat sociale etj etj. Duhen denuar kokat qe krijuan keto situata qe gjoja me luftën kunder te shkuares na thelluar varfërine, po elettronica me ritmo te shpejta drejt vetasimilimit . Ngritjen i zerin ndryshe Profesor!
  Xha Spiroja

  Reply to this comment
  • LUANI I VLORES July 24, 17:25

   I NDERUAR Z.KABO
   I NDERUAR ADRIAN KRYEREDAKTOR I GWZETES SONE DITA

   BALLAFAQIM REALITETESH. NE PANAJA TE VLORES KATER KM LARG QYTETIT,KETO DITE,NDODHI NJE VDELE.NE BISEDE E SIPER,TRE DJEMT E FAMILJES QE KA TOKA ULLI E VRESHTA THAWNE :DO LARGOHEMI.KETU NUK JETOHET,VJEN RRUSHI 20 LEK/KG NGA MAQEDOMIA E NE NA NGELET PA SHITUR.SHTETI XNE NUK EKZISTON PER NE.S’KA ARDHUR NJEHERE TE 7HIKOJ SI JETOJME? NE MARDHENIET E REJA KAPITALISTE TE NA SHIKOJE KU PUNOJME,C’PRODHOJME,ME C’KOSTO,ME CFAR TEKNOLLOGJIE,SA NA KUSHTON PUNIMI I TOKES,KARBURANTI,PLEHRAT,FARAT ETJ? !CFAR SHESIM,KU E SHESIM,ME CFAR CMIMI E SA TE ARDHURA MARRIM!MBAS SHUME DEBATESH THANE:DO VEMI NE GREQI E DO JETOJME NE RODOS.ATJE KEMI MOTREN.AJO KA 3 VAJZA .PUNOJNE BURRE E GRUA.KAN BLERE SHTEPI.SHTETI GREK SI FAMILJE ME 3 FEMIJE U JEPE,250 EURO USHQIME NE MUAJ.U PAGUAN SHPENZHMET MUJORE TE UJIT E DRHTAVE E U JEP GATI 10000 EURO TE TJERA NE DITET E PASHKEVE,KRISHT LINDJEVE E VITIT TE RI. ATEHERE,NA THUAJ TI LUAN E QEVERITARET E POLITIKANET TAN PSE TE RRIME NE SHQIPERI??! ME FALNI NUK TE THAME:PO NE RODOS KAN E KAN BLERE SHTEPI,FATOS NANO E ARBEN MALAJ.? ! LUANI I VLORES

   Reply to this comment
 6. I. [email protected] July 24, 08:05

  Popull injorant. Kete meritojme.

  Reply to this comment
 7. Varferia shqiptare eshte dhurata e politikaneve shqiptar "modern" July 24, 08:44

  Varferia dhe mizerja shqiptare po riiten nga viti ne vit nderkohe pasurite e atyre qe nuk bejne asgje per varferine ne vend po behet gjithnje dhe me e madhe !
  Varferia nuk eshte dhurate nga zoti, nuk eshte nje fenomen qe ndodh vetvettiu ! Varferia eshte nje krijese e NJERIUT krijes e shoqerise korruptive ku rolin me te madh e kane POLITIKANET !
  Ne Shqiperi Politika ka krijuar varferine dhe varferia eshte kudo ! Ne te gjitha mardheniet sociale ekonomike ! Politika eshte force ne duart e atyre qe kane pushtet e atyre e jane ne opozite dhe pozite eshte force qe ndikon ne Ekonomine publike !
  Gjykatat Prokuroria E GJITHE GODINA E DREJTESISE -, jane dhurate e Politikaneve shqiptare !
  Shendetsia Arsimimi Edukimi- eshte dhurate e politikaneve shqiptare !
  200 Prokurore gjykatse ne sistemin e Drejtesie jane bashkepuntore me krimin bashkpuntore e pervetsimin e pasurive pronesimin e tyre personal ne menyre korruptive pra vertet batakcinje pisa ! dhe kjo, eshte veper e Politikaneve !
  Nuk jane vetem 200 vete batakcinje te sistemit te Drejtesie jane edhe me shume !
  po ky fenomen , fenomeni i batkcinjeve eshte dhe tek vet politikanet !
  Batakciklleku ketu eshte edhe me i madh !
  Shqiptaret nuk e meritojne te jene te varfer, sepse jetojne ne nje vend aq te pasur sa nuk do kishin nevoje te emigronin, nuk do te jetonin me pensione skandaloze, nuk do te jetonin pa dinitet, pa shtepi, strehim, pa uje, pa buke, pa drite,
  Eshte menyra e shperndarjes se pasurive keq pa jane te varfer shqiptaret, eshte administrimi i pasurive kombetare keq pa jne shqiptaret e varfer dhe ne emigracion !
  Kane batakcinje Politikanet shqiptare pa eshte populli i varfer !
  Politikanet shqiptare jane shume te pasur dhe budallenje njekohesisht !
  Budallenje te zgjuar TE SHKATHET ! Sic jane vertet hajdutet grabitqaret ne nje kopsht zoologjik !

  Reply to this comment
 8. aktualiteti July 24, 08:45

  Nje paranteze : Nje eksponent i ISIS ka bere nje deklarim qe po ben xhiro ne rrjetet sociale kudo. Ai ka thene afersisht ” Politikat tuaja (i drejtohet Perendimit) liberale qe ju mburrni e i doni aq shume jane arma e jone efikase kunder jush …”
  Pra dhe ketu ne Shqiperi adaptimi i ketyre politikave nga Perendimi por dhe te deformuara sipas menyres tone ka sjelle kete gjendje qe nga kjo lloj politike po majmen maskarenjte dhe po torturohen fukarenjte. Aq sa nuk ka variant tjeter politik (diktature p.sh) qe ta trembe kete popull aktualisht te tmerruar nga kjo e ashtequajtur Demokraci Liberale e cila eshte vertet nje Rrrumpallizem xhungle ku me i pushtetshmi ben ligjin dhe e shkel ate ligj, kurse te gjithe tjeret nuk perfitojne asgje nga ligjet e shkruara edhe kur jane plotesisht ne te drejte ligjore.

  Reply to this comment
 9. Kris 1 July 24, 09:56

  Profesor,
  Me keta bicim intelektuale qe u verbohet shikimi sa shikojne nje tas me makarona ky popull nuk ka te arthme por vetem kulla korrupsioni.
  Me marreveshien Rama Berisha per zgjedhjet u dhunua
  Vullneti i popullit ,liria dhe demokracia.Me kushtetute u perjetesuan bandat politike.
  Me ardhjen e dobiceve te rilindjes ne pushtet u vra dhe shpresa.Tashti duhet te zgjedhim te rrojme me hajdutin me te vogel apo me kazanxhinjte e europes
  Cka ngelur nga pasuria kombetare po e gllaberrojne derrat e rilindjes me PPP

  Reply to this comment
 10. Nje shqiptar July 24, 10:03

  Profesor Kabo, analiza e juaj si dhe tere shkrimet e fundit qe po boton DITA mendoje se i sherbejne pergatitjes te nje faze te re te zhvillimit demokratik te vendit ku te mbizoteroje ligji e besimi per te ardhmen. Mendoje se edhe ne auditoret e Universitete te behen leksione, disertacione e biseda te tilla per te zgjuar studentet e te kuptojne gjendjen reale te vendit. Siç dihet ne tere vendet demokratike rinia universitare ka qene kurdohere ne pararoje te protestave e te ndryshimeve te medha demokratike.

  Reply to this comment
 11. kokpalari 21 janarit July 24, 10:40

  Nje analize perfekte e situates ne vend, nje bravo e madhe per profesor Kabon dhe per Diten qe ia haoi vetes dhe ne lexuesve te saj keto dritare.
  Jam i bindur qe mendime te tilla te shprehura kaq sakte dhe.me.forcen e fjaleve te gjetura ndishta nuk e rregullojne gjendjen me sot me.neser, por jane nje kontribut i madh ne ndergjegjesimin e klases qytetare te vendit, i hapin syte dhe.mendjen atyre qe i kane te.mbyllura

  Reply to this comment
 12. Emigrant July 24, 10:41

  Mire eshte po duhen permend emra.
  Te denoncohen me emra gjakpiresit dhe batakcinjte

  Reply to this comment
 13. Krenar Cani July 24, 10:47

  Dikure nje argjendar
  Ne ender ne gjum
  Shikon nje kurore
  Kurore drite shume
  Ngrihet si i trembur
  Kuroren mos ta haroj
  Shkon drejt e ne punishte
  Dhe nise ta ndertoj
  As vete se kuptonte
  C’ishte ajo magji
  Punonte e vec punonte
  Si te ishte ne kllapi
  Aty nje djamant
  Ketu nje smerald
  Diku nje dege ulliri
  Qendisur ne ar
  E gdhendi kuroren
  Per dite dhe nete
  G’dhendi nje kurore
  Kurore per mbret
  E veshtronte kuroren
  E rotullonte nder duar
  Z’behej me e bukur
  Ishe i mrekulluar
  Mbasi kuroren gdhendi
  Filloj te mendoj
  Kujt koke mbreterore
  Kuroren t’ja dhuroj
  Atehere mpreu kuajt
  E brodhi shtet me shtet
  Per kuroren e tij
  Te gjente nje mbret
  E provoj ne shume koka
  Qe mbaheshin mbreteror
  Kurora mbi krye
  Askujt si qendroj
  Shkelqimi i venitej
  Drita i shteron
  C’fare i ndodh kurores
  Ai se kupton
  I merzitur shume
  Kuroren e pyeti ;-
  Po pse moj kurore
  Askushe s’ka koke mbreti ?
  Me punove me shpirt -i tha kurora
  Me punove me zemer
  Me bere kaq te bukur
  Sikur te isha ender
  Tek mua derdhe shpirtin
  Derdhe miresine
  Pore engjelli me djallin
  Bashke s’mund te rin
  Dhe prej ateher
  Keshtu vazhdon edhe sot
  Mbretrit zgjedhin veten
  Kudo neper bote

  Reply to this comment
  • opozitar i sifilitur July 24, 10:49

   Eeeee jo o Krenar se ne “mbreterit” tane i zgjedhim vete.
   Po cdo popull meriton qeverine qe ka.
   Jemi ne te tille pa jane ata keshtu sic thote z,Kabo, te zhytur ne orgjine e luksit te pamerituar. Tamam te dehumanizuar e te shnderruar ne derrat e Oruellit

   Reply to this comment
  • bukur... July 24, 11:46

   hm bukur ,
   logjika & filozofia
   e vargut te mjeshtrit me kuroren …

   Reply to this comment
  • Endri July 24, 13:43

   E bukur. Te lumte.

   @opozitar i sfilitur. Jo. prej 30 vjetesh nuk i zgjedhim vete.
   Keta u instaluan nga te huajt dhe kane dhene prova te panumerta qe punojne ne sherbim te tyre. Thjeshte e keqja eshte ndare ne dy gjysma, dhe thote “gjidh gjysmen qe te pelqen, dhe po t’u merzit, zgjidh gjysmen tjeter, se je ne demokraci.”. Nderkohe qe gjithe ekonomine e bene placke private dhe nuk kontrollohet me me vote. Vetem ndonje lulishte, rruge, apo se kush do ngreje vareza per Greket apo privatizoje pasurine publike mund te zgjedhesh.

   Reply to this comment
 14. Bogonica July 24, 11:11

  E gjithe puna eshte se te tera keto paudhesi i ka nderuar sigurimi i shtetit,sigurimi i shtetit,vodhi banken e shtetit me qellim qe te fajsohet Fullani,kaq e thjeshte eshte.Edhe Llalla pronat i ka siguruar nga sigurimi i shtetit thjesht vetem per ta diskredituar.Qellimi eshte qe duke u diskredituar keta qe qeverisin sot automatikisht ngrihen vlerat e Enver Hoxhes,pra keshtu sigurimi i shtetit shton numurin e atyre qe besojne tek diktatori Hoxha.

  Reply to this comment
 15. valentina July 24, 12:17

  A NUK DO TE ISHTE ME MIRE NESE TE GJITHE ATA INTELEKTUALE TE NDERSHEM QE VERTET U DHIMBSET VENDI DHE POPULLI ,KU ME SHKRIMET DHE OPINIONET E TYRE NUK KANE BERE GJE TJETER VECSE KANE CORODITUR MENDJET E POPULLIT ME MASKARALLEQET E POLITIKANEVE TANE QE POPULLI TASHME I NJEH FARE MIRE EDHE NESE GAZETARET,ANALISTET,PROFESORET NUK DO SHKRUANIN AS EDHE NJE FJALE PER VJEDHJET,GRABITJET,VRASJET QE I JANE BERE KETIJ POPULLI GJATE KETYRE 27 VITEVE,SEPSE KETA GRABITQARE I KEMI PASUR DHE KEMI NE CDO LAGJE,FSHAT DHE QYTET GJATE GJITHE KETYRE 27 VITEVE EDHE KUR NDRYSHOJNE PUSHTETET ,JANE PO TE NJEJTET,QE SUNDOJNE LAGJEN FSHATIN DHE QYTETIN,NUK DO TE ISHTE ME EMERGJENTE PER MOMENTIN KUR VENDI ESHTE NE PRAG TE GREMINES, QE NE VEND TE SHKRIMEVE DHE OPINIONEVE TE KISHIN MUNDESINE TE JEPNIN KONTRIBUTIN E TYRE NE MENYRA TE TJERA PER TE ORGANIZUAR ATE PJESE TE PAKORRUPTUAR TE KETIJ POPULLI QE FATMIRESISHT ESHTE ME E MADHE,QE TE NGRIHEN DHE TI JAPIN DERRMEN DHE TI PASTROJNE NGA KJO TOKE KETE FARE TE KEQE KU I KANE PIRE JO VETEM GJAKUN POR DHE KOCKAT PO I BLUAJNE ME PANGOPESINE E TYRE,POR KJO KA FARE PAK MUNDESI QE TE NDODHE,SEPSE GJATE GJITHE KETYRE VITEVE KEMI PARE SHUME DEMAGOGE QE KANE BERE INTELEKTUALIN E NDERSHEM,PATRIOTIN,ATDHETARIN,HEROIN DHE NE FUND KANE PERFUNDUAR QE TE GJITHE NE CORBEN E MASKARENJVE DUKE TREGUAR SE NUK KANE QENE GJE TJETER VECSE MATERIALISTE TE NDYRE,

  Reply to this comment
 16. perkthyesi July 24, 12:53

  Polarizimi i shoqerise ne kete nivel, eshte nje krim i perbindshem, ku nevojitet nje hetim i menjehershem dhe unikal! Natyrisht, nuk mund te jemi njesoj te gjithe, por jo qe ky disekuiliber shoqeror te ndodhe brenda nje kohe kaq te shkurter! Shpresojme te vettingu, megjithese dhe ketu ka gjera qe nuk shkojne ashtu sic duhet!

  Reply to this comment
 17. Bogonica July 24, 13:27

  Arber,kete ilac nuk e kam degjuar,ne fakt une marr aloperidol,por sot me kish mbaruar,prandaj i thashe gjithe ato budallalleqe,tani sa shkova ne farmaci u sherova.

  Reply to this comment
 18. Plaku Xhuxhumaku July 24, 13:43

  Si thote Edi Rama: “Qente le te lefin, karvani shkon perpara”, dhe si kodosh qe eshte asnje here nuk tregon cilet jane qente.

  Reply to this comment
 19. ETHEM July 24, 15:21

  Z.KABO KA MENDJE.DHE D I T A BERI MIRE QE E INTERVISTOI.POR AI I FUTI TE GJITHE NE NJE THES TE GJITHE POLITIKANET.KJO NUK ESHTE E DREJTE.PSE:
  1-RROKOPUJA E VEBDIT FILLOJ ME TERAPIN SHOK DHE ÇEKUN E BARDHE,E ZBATUAR NGA S.BERISHA,A.HAJDARI,G.PASHKO E KO..KU U SHKATERRUA ÇDO GJE E NDERTUAR NE SOCIALIZEM.KJO PASURI KOMBETARE ISHE MBI 3 MILJARD DOLLAR QE U SHPERDORUA NGA P.DEMOKRATIKE E ARDHUR NE PUSHTET JO SI NDERRTUESE TE VENDIT,POR SI PUSHTUESE ME KEQ SE NJE ARMIK.POR NE KTHESEN HISTORIKE TE VENDIT ISHTE I PRANISHEM RAJERSONI AMERIKAN,I CILI I PERGATISTE SALIUT FJALIMET SI TE SHANTE SA ME SHUME KOMUNIZMIN E E.HOXHES.PRA SHKATERRIMIN E PASURISE SE POPULLIT E BERI PD E SB DHE JO EDI RAMA E PS.
  2-SHPERNGULJEN PA KRITER TE POPULLSISE DUKE ZENE PRONEN E TJETRIT KU TE MUNDEJ E NDRRTIMET MBI KOKEKTOR E TOKE BUKE..E BERI SB ME GOJEN E TIJ DHE JO F.NANO APO E.RAMA.
  3-FIRMAT PIRAMIDALE KU U ZBRAZI XHEPAT POPULLIT..I SIMULOI SB E JO PS APO E.RAMA.
  4-SHKERMOQJEN E SHTETIT NE ’97,’98 E BERI SB E JO F.NANO APO E.RAMA.
  5-BUXHETIN NE”0″ NE 2O13 E ÇOI SB E JO PS.E TASHME PS PO E RRIT GRADUALISHT.
  6-SHPERBERIEN E DREJTESISE ME KURSIN 6 MUJOR TE PLEPAVE DHE MILITANTIZMIN E DREJTESISE E BERI SB E JO E.RAMA.
  7-E TASHME ZVARRITJEN E FORMIMIT TE ORGABEVE TE DREJTESISE PO E BENE PD+LSI..PAVARSISHTE SE KOMOSIONERI HAN I BERI THIRRJE OPOZITES TE VOTOJ LIGJIN E MAGJISTRATURES.DHE PA BERJEN E DREJTESISE..NUK KA RRUGDALJE.
  8-MOS-MARRJA E STATUSIT PER NE BE ISHTE SABOTIMI I PD QE LOBOJ ME RUSET KUNDRA VENDIT TE VET..Z.KABO.
  9-DHE DUHET THENE FORT SE VETINGUN NUK E DREJTON RAMA E PS POR ND/KOMBERTARET..!
  10-PO ASHTU K/PREKURORJA MARKU ISHTE PREFERENCE E SHBA E JO E KM RAMA.
  KA ARDHUR KOHA QE GJERAT DUHET TE THUHEN TROÇ E JO KUTURU SI PUNA E UJKUT NE KOPE QE RREMBEN KE TE MUNDET.DHE PROFESOR KABO SIDOMOS..E DISA TE TJERE SI AI QE SHKRUAJNE NE D I T A KANE MUNDESI TA ORIENTOJNE ME MIRE POPULLIN PER TE VENE PIKAT MBI “I”.NGA METEH..MALLAKASTER.

  Reply to this comment
  • vdis ngadale ose nxire alltine e numeroja ne lule te ballit kancerite te Shqiperise July 24, 16:20

   Rrespekt Etem ,

   ky eshte Realiteti Shqiptare ,
   por qe jo te gjithe e shikojne qarte .
   Autori i shkrimit duhet edhe falenderuar
   sepse cdo bashkim i zerit te OPOZITES POPULL ,
   eshte pozitive per shoqerine
   por qe kto s’duhet te ndodhin njiher ne 4-vjet ,
   por sensibilizimi duhet me qen permanent
   duhet te organizohen qytetaret shqiptare ,qe ndajne
   te njejtin mendim vs bandave ne politike qe kann marre Peng Shqiperine dhe arrijne X – marreveshje e te veprojne ,duke tentuar te ndryshojne situaten dhe ngjallin shpresen shqiptareve . Duhet bashkim -organizim – veprime konkrete – per tju pergjigjur nji bande te organizuar e bashkuar – per te mbajtur me force e mashtrime Pushtetin ne Shqiperi dhe ruajtur skllaverine e shqiptareve . – Duhe n veprime . Bota e huaj ja ka gjetur klecken shqiptarit per ti shndruar ne skllever . Ajo financon e mbeshtet shqiptare te tipit Berisha basha meta etj qe per postet e pushtet i Falin Shqiperine ktyre Bankierve qe i financojne , dhe zbatojne gjithe politikat e tyre ne Shqiperi ,kunder cdo interesi Shqiptare !!! – Cfar duhet te bej tashme shqiptari i gjendur perball ksaj Gracke qe i ka Futur mafie nderkombetare ,qe mban ne pushtet gjithmon Sherbetoret e vet Berisha basha meta etj ? – Shqiptaret nuk kann asnji force kunder ktyre banditeve te shitur ,ktyre putanave te kombit ,ti largojne nga pushteti . Cduhet te bejne shqiptaret e pafuqishem perball ksaj maskarade qe luhan Bota me jetet e tyre ? – 1- Ti heqin qafe kta lider antishqiptare ,si e vetmja rruge ,qe do ti hapte udhen clirimit te Shqiperise nga kjo mafie politike . Nuk ka asnji rruge tjeter ,per te ndryshuar situaten skandaloze ,mafien qe ka kapur gjithe institucionet e shtetin shqiptare .
   Duam te ndryshojne jeten si ka bere gjithe Bota Europiane qe sot Jeton ate jete me gjithe te mirat e Drejtesi ? – Ligji i pare – zhdukja nga qarkullimi e expeonenetve qe kann kapur shtetin shqiptare .Treshja me e rrezikeshme ne shqiperi .Perdnryshe ,vazhdojme tere jeten me shkrime ,kritika por ata mafioze ,na e kane marre doren ,e as qe Duan me dite nga shkrimet tona .Shkrimet nuk i heqin ata kurre nga Pushteti ,por plumbi .Perndryshe vdis ngadale titullohet nji Film i Bruss Willis

   Reply to this comment
 20. vasili July 24, 16:09

  Duhet te kalojne kohe,qe ta njohesh tjetrin dhe vecanerisht koha kur njeriu eshte vene ne detyre dhe para veshtiresise:
  Pata nje simpati shoqeruar me entusiazem,qe ne kete truall,ku sundonte callmja dhe injoranca e kulles se Vicidolit,doli dikush me kulture qytetare,qe rafshoi kioskat dhe implatoi kulture urbane perendimore ne kryeqytet.
  Zhgenjimi i pare i madh,me erdhi nga ky njeri,kur callmja e kulles,i shkaterroi investimin ne milion euro te zogut te zi,dhe ky rrinte qete ne zyren e vet,po kjo paralize frike i vazhdoi atij kur gjykata kushtetuese e quajti ate shkaterrim te paligjshem dhe callma duhej te paguante.
  Aty kuptova,qe ketij pushtetari i mungon vetia kryesore,per te bera punet e mbara dhe urgjente,qe priste prej kohesh ky vend:Trimeria.
  Pa trimeri, cdo lloj pune ne kete truall oriental,cvleftesohet dhe shkaterrohet.´´Trimerine e cartur“rama e cfaq ahere kur eshte i sigurte qe nuk e gjen gje,perkundrazi fiton bonus ´´patriotik´´tek turma amorfe kur bertet per Shqiperine e madhe.
  Ka kaluar me shume se gjysma e vitit,por vazhdojme ta perjetojme si vit te Erdoganit dhe jo si te Skenderbeut tone,qe luftoi me sulltane te eger si Erdogani.
  Duhet te kuptohemi dhe asnjehere te mos ngaterrohemi qe trimeria eshte diametralisht e kundert me Egersine dhe injorancen me te cilen sulmuan dhe pushtuan kete vend callmat e dala nga barqet e kullave.
  Frika e tij,ka bere qe gjithmone ti leshoje truall ketyre bandave, qe shpifin,sabotojne,shkaterrojne,pa u shqetesuar aspak duke e bere forcen e pushtetit te tij te dhene nga populli,apatik dhe inaktiv,duke u bere keshtu indirekt dhe Rama vet, pjestare ne kete tallava shteterore,qe i kane nxjerre prej kohesh nga binaret punet e duhura.
  Jo vetem qe nuk i eshte kundervene sabotimit te hapur qe i kane bere shtetit shqiptar,nje president begas handikap,nje kryeprokuror katundar i lig,ngarkuar me vese,nje kryeshikas qe asnjehere nuk njohu te zone,por ka thene dhe fjale falenderuse dhe duke i dhene dhe post fare te pa merituar ndonjerit prej tyre.
  Maskarallek i madh qe i serviri turmes kohet e fundit ishte kur quajti mafiozin poliedrik te pasuratin,tru-palarin meta si presidentin me te mire qe ka pasur ky vend.
  Vazhdon emulacioni socialist i rames ku ne faqen e tij te komunikimit,ku publikohen vec suksese si ne kohen e merhumit dhe asnje mangesi konkrete ne makinerine shteterore,qe po i kercasin eshtrat ne ingranazhet kryesore,tani ca me shume dhe nga lodhja dhe rutina e viteve.
  Kam pasur dhe kam neveri per miqte e rinise se Rames si Lubonja apo Zheji,pasi duan qe bota te rrotullohet rreth ngushtesise se tyre.
  Por ne gje ndjej tani qe ata kane te drejte:
  Ne karakterin e Rames:
  Eshte njeri pa parime:
  Mund ti bej hosana ne mes te dites cdo diktatori te eger,apo te ekspozoje strategji luftenxitese si tru i pjerdhur dhe te gjitha keto,per te mbajtur postiqen e pushtetit,qe emri i tij te hyje ne ´´histori ´´,sic ka deklaruar dhe vet ne median franceze dikur.
  Dhe besoj se ka gjetur turmen e duhur,per ta realizuar kete,duke vazhduar i qete ti bej shurren ne tepe te kokes asaj.

  Reply to this comment
 21. Boll me pasarela & karavla... July 24, 17:19

  Mesazh per zotin Adrian Thano dhe stafin e nderuar te Dites.
  .
  Ju lutem nese besoni ne zot ose ne besen e shqiptarit ndaloni kete pasarele mediatike per 5 vjetorin e Rames ne pushtet si kryeveqilharxh…
  *
  Sepse nuk asnje lloj rendesie ekonomia-ushtria-shendesia-drejtesia etj kur ai vend eshte okupuar nga kucedra Berishe qe nga viti 1992 dhe vazhdon dhe sot me Edi Ramen qe pervec celsave te kashtes dhe bibilushit te Zaho Rames nuk ka gje tjeter ne dore.
  ***
  Ne daten 5 mars 2018 ndodhi nje nga perversitet me te medha ne historine e Shqiperise qe nga koha e Gjergj Kastriotit
  Kryemonstra Berishe (burri i shtetit i faqeziut Arvizi) deklaron te studio e Sokol Palles se
  “Do qëlloja dhe vetë me snajper Ramën në 21 Janar 2011 sipas kanunit të Lekë Dukagjinit sic vramë dhe 4 protestues.. biles përzura dhe të dërguarin e Obamës që iku si pulë ”
  ****
  Vetem ne dy rrjeshtat me lart edhe nje adolesht me tetvjecare ( te kohes Enverit) nxjerr keto konkluzione dhe pyetje:
  1-Per here te pare Sali Mortja merr persiper autoresine e krimit e 21 janarit dhe pere kete duhet pergezuar se eshte vrases i qete dhe i ndershem.
  .
  2-Si ka mundesi qe i derguari Obames & Klintonit iku me bisht ne shale nga “frika ” Berishës

  3-Si ka mundesi qe antiamerikani Arvizu quajti kryemistrin vrases-burre shteti
  .
  4-Si ka mundesi qe sherbimet inteligjente amerikane jane gjunjezuar para Salimonstres
  .
  5- e vazhdon vete komentuesi me tej dhe 100 pika te tjera
  ____________________________________________
  Dhe une si atdhetar dhe dashamires i Dites kam drejte te bej ca pyetje per Thanon & stafin e tij
  A
  A ka kuptim te vazhdohet kjo histori me barcaleta 5 vjecare per Edi Ramen ne nje kohe qe ai eshte vetem nje kryetaksidar qe ka te drejte vetem te firmose borxhe nga Bankat e Huaja per tendera dhe te shterngoje rripin fukarenjve dhe popullit te thjeshte per taksa..ect
  .
  B
  A ka kuptim te flitet per demokraci-drejtesi-shtet ligjor ne Shqiperi kur hapur fare Amerika dhe Europa mbrojne hapur nje nga monstrat me te felliqura qe ka nxjerre shoqeria njerzore per te gjitha kohrat mender me thane Saleh Elez SERBiberishaj ?
  .
  Ka ardhur koha qe shqiptaret e ndershem te pakten teorikisht si fillim neper mediume te kerkojne te behet nje “gjyq nurembergu” per ato qe zbatuan teorine anrishqiptare te “dekomunisfikimit” pas 1991 me te cilen prune saliserbin nga beogradi dhe keta te sotmit qe me Vetingun e Donald Lububuse ( tani eshte ne Kirgistan) e perdorin si jelek antiplimbi per treshen kriminale BMB (berish-meta-basha) para se ciles Edi Rama duket si nje Gjeneral i kapur rob…nga bombolet

  Dy fjalë per karavlën qe ka bëre këtë artikull:
  I nderuar Kabo
  Mos i qaj hallin kokpalareve shqiptare ( homeless-at) se te tille ka plot dhe ne Amerike dhe kudo…por qaj hallin per ata “kokpalare” qe u vrane ne 21 janar 2011 dhe vrasesi i tyre po shurron jetimet e tyre me koqet e Rames dhe nen zgerdhimjet e Donaldeve ..Merkelave .dhe Makroneve qe eshte martohen me gjyshet e tyre.
  .
  Thjesht:
  Nese USA-BE nuk denojne Berishen e tyre e perseris Berishen e tyre ai vend quhet me keq se i pushtuar pra eshte i poshtruar…deri ne palce dhe 27 vjet nen junten berishiane jane qa shume qe nje shumice absolute shqiptare kane kthyer koken prapa duke thene:

  ISHIM MIRE KUR ISHIM “KEQ” SE SA ME KETE DREQ E KALUR DREQIT QE SHTE KTHYER NE PERBINDESH -MONSTER-SATANA..

  Reply to this comment
 22. valentina July 24, 18:47

  ETHEM NOSTALGJIKU?APO ETHEM MATERIALISTI,JEMI DAKORT ME GJITHCKA KENI NUMURUAR ,DHE KA ME MIJERA BEMA TE TJERA QE NUK I NUMUROHEN MALOKUT MONSTERT KOPILIT TE CETNIKUT SERB SALI VUK KARAZDICIT,POR PYRTJA ESHTE,MOS VALLE GJATE KETYRE 27 VITEVE PUSHTETI KA QENE NE DUART E SHPELLARIT?KU ISHIN KETA TE NDERSHMIT SOCIALISTE QE JU I MBRONI PAS 97_ES PER TE DENUAR KRIMET E MOSTRES SE VICIDOLIT DHE CETES SE TIJ QE BASHKEPUNOI NE RRENIMIN E CDO GJEJE TE MIRE NE KETE VEND?SI MENDONI JU ESHTE PAK 5 VITE PER TI TREGUAR VENDIN TE GJITHE ATYRE PLEHRAVE POLITIKANE QE JANE TE KAPUR ME ZE E FIGURE DUKE GRABITUR,VJEDHUR,DHE VRARE NJEREZ TE PAFAJSHEM NE KETE VEND?A DUHEJ TE SHPERBLEHEJ VISHO AJAZI NE ATE POST TE NDERUAR PREJ KRYEMINISTRIT TUAJ TE DASHUR KUR DIHEJ BOTERISHT QE KA QENE NE SHERBIM TE SHPELLARIT TE VICIDOLIT?A DUHEJ TE URDHERONTE KRYEMINISTRI JUAJ TERHEQJEN NGA GJYKATA NDERKOMBETARE PER DEMSHPERBLIMIN ME 13.5 MILJON EURO NE DEM TE TAKSAPAGUESVE TE VARFER SHQIPTARE NE FAVOR TE LULZIME SUMKAPUCIT VRASES,GRABITES DHE SHITES TE TERRITORIT TE VENDIT?A DUHEJ TE VENDOSTE NE KRYE TE VENDIT KRYEMINITSTRI JUAJ I DASHUR KRYEHAJDUTIN E SHQIPTAREVE QE TASHME NJIHET BOTERISHT SI NJE NDER KRYEMAFIOZET ME TE MEDHENJ TE BALLKANIT?PRA ETHEM NOSTALGJIKU CFARE MUND TE PRESESH NGA NJE KRYEMINISTER QE SAPO IU DHA MUNDESIA TE ADMINISTRONTE TIRANEN GJOBISTE ME 10-20 TE GJITHE ATA NDERTUSES PER CDO LEJE NDERTIMI QE JEPTE,DHE TE MENDOSH SE TANI QE KOMANDON PER GJITHCKA KY MASHTRUES,FRIKACAK,LEGEN KRYMINISTER NA QENKA SHNDERRUAR NE SHENJTOR.

  Reply to this comment
  • republika ambasadoriale e SALBANISE July 24, 19:23

   valentina

   Nuk eshte faji i ETHEM NOSTALGJIKUT….
   .
   Edhe socjalistet jane bashkfajtore per mos denimin e krimeve te MALOKUT MONSTERT KOPILIT TE CETNIKUT SERB SALI VUK KARAZDICIT,

   >>>>>>>>>>
   Shqiperia pas 1992 eshte PUPET STATE OSE REPUBLIKE AMBASADORIALE ku ambasdori i rruges elbasanit ben ligjin per 27 vjet..

   A eshte me gjithemend politika amerikane kjo e perkedheljes se SUPER KRIMINELIT BERISHE per cerek shekulli..apo mos po e ben TRIBUJA ELEZ BIBERAJ ME MAKARTISTIN WISNER me koken e tyre
   .
   Cuditerisht ne nje ndegjese me rendesi ne Kongresin Amerikan ne prill 2013 nje staf qe perfaqsonte Shqiperine ku ishin kryesore Elez Biberaj dhe G.Galanxhi ne nje material te gjate per periudhen e sundimit te juntes Berishiane as nje fjale per
   -Gedecin
   -Per 21 janarin 2011
   -dhe per vjedhjen e bashkise nga Luli Arvizuse dhe kjo eshte e pafaleshme per kongresmene te nderuar qe ishin present por te verbuar..
   .
   Si ka mundesi ne nje vend demokratik si Amerika ka lobe (podesta) qe per te hequr njollat e gjakut te nje krimineli si Berisha marin Dollare miliona dhe “zbusin” bossat e shtepise bardhe…..PRA pse duhet te shajme enverin..nese ka mekanizma te till ate pabesueshme ?

   .
   SEPSE VETEM CFARE THOTE IZET HAXHIA NGA TURQIA ,KONGRESI AMERIKAN DUHET TE FORMONTE NJE KOMISJON PER CESHTJEN
   ……………….SALIGATE……
   per krime,kanibalizem,genocide,tradheti dhe vjedhje miljardash ne bashkpunim me mafjen me kollare qe do rezultonte fatale per disa kokrra atje si ne
   .
   WATERGATE APO IRANGATE
   .…
   sepse behet fjale per mbi 20 biljon dollare te armatimit shqiptar qe kane kaluar ne dore te SHKELZENEVE ,QENEVE DHE DEVIROLEVE..miljardat e rruges kombit apo OFF SHORET E naftes.( mund te happen letrat e floririt Londres qe “menaxhoi” ilegalisht Rajersoni me Berishin ne 93 ‘)
   PIKERISHT KY ESHTE MISJONI I VENCIAS,…te mbulohen miljardat te dhena nga berisha te lobet “ kopetente” podesta & wisner..dhe pot e happen letrat SAKTE si thote komiku LU atehere nje CUNAM do ndodhe ne brigjet e atllatikut nga termeti adriatikut.
   VENECIA & DEKRIMINALIZIMIN ME KRIMINEL LULZIMIN ESHTE NDYRESIA E RRADHES OSE ME SAKTE LHL RADHES.
   KUR ISHTE KRIZA E LHL NE 15 NENDOR 2015..CUDITERISHT FORCA “TE PANJOHURA’ rrethuan kryministrine te udhehequra nga lul basha..qe I shkeli vijen e kuqe arvizuse
   sovraniteti i shqiperise ra ne shkurt 1992 kur Rajersoni mori pjese ne fushate elektorale krahas MONTRES BERISHE..dhe vazhdon dhe sot.
   KETO PERRALLAT E” VENE CIA S ” JANE NJE SKENAR IDEAL PER TA FUNDOSUR ATE VEND PERGJITHMONE
   Nqs ka kundravajtes me te madh sot ne shqiperi ..ai eshte GOVERNORI LUL. dhe ROMANA VLAHUTIN
   Nuk ka ne historine boterore njre rast te tille si raporti shtet shqiptar-ambasade amerikane.as koloni,as protektorat,,as puppet state,,,as stateless..as vend I pushtuar….por dicka si BLACK HOLE..
   Ne saj te kesaj lidhje Shqiperia mund te quhet si VRIMA E ZEZE E RITA PETROS ku nuk ka ngel diplomat,ambasdor,zyrtar,kongresmen,titullar sherbimesh,analiste nga cdo vendi botes qe nuk kane provuar shijen e saj.
   Eshte fat I madh qe Shqiperia u lidh fort ne 1991 me Ameriken…por akoma me I madh eshte zhgenjimi I shqiptareve me dipllomate amerikane qe merren me Shqiperine.
   CFARE GABIMESH FATALE KANE BERE ZYRTARET AMERIKANE..DHE PO VAZHDOJNE AKOMA ME KETO BARCALETAT E DON LUSE ??.
   .
   1-KRYEGAFA eshte emrimi I ambasdorit te pare amerikan W.E.R nga strofulla e Beogradit,vendit me armiqsor te shqiptareve.
   .
   2-Ne vend te nje pajtimi dhe armpushimi me qeverine e kohes, drejtuesit antshqiptare dhe antiamerikane rajerson-biberaj erdhen si “clirimtare” dhe filluan genocidin e panevojshem antikomunist duke rekrutuar komunisttet me te felliqur si berisha-hajdari-elezaj etj
   .
   3-Ne krye te ketij genocide u vu dhendri serb Berishovic ku sot prej tij eshte instaluar serbizimi,greqizimi,islamizimi dhe mafja nderkombetare tash ben ligjin
   .
   4-Marrja pjese ILEGALISHT e amb.amerikan Rajerson ne votimet E 1992 praktikisht eleminoi SOVRANITETIN E SHTETIT SHQIPTAR..qe vazhdon dhe sot.
   5-Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per 1996-1997 ku u vrane 4000 mije vete dhe u zhduk shteti shqiptar
   6- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per grushtin e shtetit 14 shtator 1998..por biles ata e bene ambasaden zyre per drejtesine shqiptare ku krimineli berishe dha “deshmine”
   .
   7- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per gerdecin ku ishte implikuar familjarisht.
   .
   8-Dhenia e vizes Amerikane ndaj gjeneralit LUAN LEPUR HOXHA edhe pse ishte I denuar nga drejtesia..edhe pse ishte kercenuar me jete nga bossi I gerdecit-skerdhen berisha
   .
   9-Implikimi I disa ekperteve te “virxhinias” ne mbulimin e vrasjes mafjoze te Kosta Trebickes
   .
   10-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke I thene NY-TIME..leter highenike.
   .
   11-Barazimi qe I beri amerika zyrtare krimit fashist te 21 janarit me protestuesit me duar ne xhepa
   .
   12-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke fshire prapanicen me ekpertizat e
   .FBI
   13-Perversiteti I Arvizuse qe dekoroi dy vrases..njerin burre shteti,tjetrin yll ne ngjitje
   .
   14- Perversiteti I Arvizuse qe lejoi ti shkele vizen e kuqe Lul Serbasha me rastin e LHL ne 15 Nendor
   .
   15-Perversiteti I Arvizuse qe ne bodellot e Arjan canit merret me Enver Hoxhen.
   .
   Lista e bemave te padeshirueshme deri antishqiptarete disa ambasdoreve eshte akoma me e madhe por aq sa jane rrjeshtuar mjafton te themi se DIPLLOMACIA AMERIKANE MORALISHT E KA HUMBUR BESIMIN E SHQIPTAREVE DUKE ABUZUAR NE MENYRE KOZMIKE.
   Mendoj se ka ardhur koha qe administrate amerikane te korigjoje gafat e saj cerek shekullore ne Shqiperi.
   Me sakte:
   Duhen vendosur mardhenie dipllomatike korrekte USA-ALBANIA midis shtetesh..dhe jo si deri me sot SHQIPERI-AMBASADE AMERIKANE..qe Vazhdon nga koha e serbofilit EDWIN RAJERSON.

   E thene ndryshe
   dipllomatet perendimore
   qe bejne ligjin 27 vjet ne shqiperi
   duhet ti kerkojne falje popullit shqiptar dhe te fillojne
   ‘’’’’’’’’’’’’’’’REFORMEN E DEBERISHIZIMIT….

   Reply to this comment
 23. populli duhet te dali rrugeve nen parrullat VDEKJE POLITIKANEVE July 24, 22:31

  VDEKJE SHPELLARIT

  VDEKJE HAJNIT TE THESARIT

  VDEKJE SURRATBYTH UTURAKUT BOSH

  Reply to this comment
 24. Dielli mbi Korab July 24, 23:16

  Falemindrit Dita per kete intervist madheshtore te nje intelektuali me shume vlera.

  Reply to this comment
 25. Kastriot Hajdini July 25, 06:08

  Skaner i perkryer i situates ne te cilen ndodhemi kemi miljard .titebruKeere te pangopur nga paraja e vene ne menyre shume te dyshimtedhe populli ne dileme te rri ne Atdhe apo te marri rrugen e kurbetit.Pjesa dermuse e komentuesve perkrahin mendimin tuaj por ka dhe nga ata qe u preken interesat dhe shkruajne anonim se skane moral te perballen me ju.Profesor Perparimi Pena Top tu befte Respekte

  Reply to this comment
 26. betixho July 26, 09:47

  Analiza dhe vajtime janë bërë pa hesap.
  A ka dritë në fund të tunelit.
  Thuaj nëse ka një shkallë që po ngjitemi dhe nëse po,kush po e ndërton atë shkallë dhe a do ta mbështesim të ndërtohen shkallët e tjera.
  Këjo është ndarja,mbasi të këqiat që numurojmë janë produkt progresiv i partive politike.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim