Dështimi i aventurierëve

March 19, 2019 10:05

Dështimi i aventurierëve

E gjithë sjellja e opozitës aktuale politike, sidomos me fillimin e këtij viti, nuk mund të përcaktohet ndryshe veç si një aventurë politike, një aventurë për qëllime dhe interesa të një grushti njerëzish të inkriminuar në të shkuarën, të pashpresë në të sotmen dhe të frikësuar për të ardhmen, një aventurë e tyre në dëm të vendit, por, mjerisht, e ndjekur nga jo pak tutkunë dhe dallkaukë. Të parët janë bërë ushtarë të aventurës së turpshme për shkak të të qenit tutkunë, ndërsa të dytët për shkak të ligësisë dhe ëndrrave për pushtet e përfitime personale.

Meqënëse bëmat e pamoralshme dhe kriminale të kupolës drejtuese të kësaj aventure i dinë shumica e shqiptarëve, e shoh të arsyeshme që sot thjesht të ballafaqoj pretendimet dhe parullat e tyre me reagimet dhe mendimet e botës perëndimore në mënyrë që të dalë më e qartë si panorama e falsitetit dhe sharlatanizmit të tyre, ashtu edhe sa të pamend tregohen kur mëtojnë se janë ata që duan ta bëjnë Shqipërinë si gjithë Evropa.

Pretendimet e opozitës shqiptare mund të përcaktohen si më poshtë: Zgjedhjet e vitit 2017 nuk kanë qenë të lira dhe as të ligjshme, rrjedhimisht, edhe Qeveria dhe Parlamenti i sotëm nuk janë legjitimë; reforma në Drejtësi ka dështuar, Shqipërinë e çon në BE opozita me bojkotimin e Parlamendit dhe veprimet e tjera më të fundit, ndërsa shumica qeverisëse dhe Kryeministri Rama nuk e duan Perëndimin; dorëzimi i mandateve ka qenë i imponuar dhe ky akt i shërben vendit dhe demokracisë; Kryeministri Rama duhet larguar me çdo mjet, qoftë edhe me dhunë. Le t’i ballafaqojmë këto pretendime “demokratësh” larashër e balashër me gjykimet e Perëndimit.

**

Nuk kishte zgjedhje të lira dhe të ndershme në 25 qershor. Nuk foli vullneti i qytetarëve…”- thotë L. Basha.

“25 qershori ishte vdekja klinike e demokracisë. Nuk ishte një proces zgjedhor por një proces me të vërtetë i manipuluar nga A-ja tek ZH-ja…”- edhe këtë e thotë L. Basha.

“Qeveria që lindi sot nga gropa e ujërave të zeza të votave të drogës dhe krimit asgjësoi që në lindje integrimin evropian” (P. Vasili).

“Nuk besoj tek ato që thotë Basha se pas kësaj ne do ta çmontojmë qeverinë. Qeveria ka legjitimitet të plotë” (Besnik Mustafaj).

*

Ne kemi pasur delegacionin tonë. Zgjedhjet kanë qënë të mira…Në raport thuhet se zgjedhjet janë në përputhje me standardet ndërkombëtare”.- deklaron Monika Makovei- Bashkëkryetare e Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asocimit BE- Shqipëri).

“Rezultatet e zgjedhjeve ishin një vendim i qartë politik dhe votuesit e kanë thënë qartë fjalën e tyre. Ne kemi investuar shumë dhe rezultati do të jetë një anëtarësim në BE”.- deklaroi Johanes Han.

“OSBE/ODIHR kanë konstatuar se është bërë një fushatë elektorale pozitive dhe procesi zgjedhor ka qënë i lirë dhe i ndershëm”.- deklaroi Suzanë Shulc, ambasadorja e Gjermanisë në Tiranë).

“Zgjedhjet parlamentare të Shqipërisë në 25 qershor u zhvilluan në mënyrë të qetë dhe të rregullt”.- u shpreh Romana Vlahutin, ambasadore e BE-së në Tiranë.

“Kënaqësi që procesi u zhvillua normalisht. Zgjedhjet ishin të mira krahasuar me 2013”.- deklaroi Kristinë Vasak, ambasadore e Francës në Tiranë.

“Kam vëzhguar zgjedhjet e 2017 dhe ishin korrekte.- u shpreh Kristian Preda, anëtar i Delegacionit të PE-së për Shqipërinë).

**

Kërkoj largimin e qeverisë së paligjshme….Sot vdes 25 qershori.” (L. Basha).

Kemi një krizë politike në vend dhe një parlament ilegjitim… Nuk ka më dialog por zgjedhje të reja.” (Monika Kryemadhi).

Aksioni qytetar do të vazhdojë pa dyshim deri në zhbërjen de fakto të asamblesë së krimit, se parlament legjitim dhe qeveri legjitime Republika e Shqipërisë nuk ka më…” (Lulzim Basha).

Shumica e shqiptarëve nuk e njohin Ramën si Kryeministër… Rama është ilegjitim…”   (Gazmend Bardhi, sekretar i PD-së.)

Ilegjitimiteti flagrant i qeverisë së Ramës… dalin e teprojnë për të motivuar qytetarët, pa dallim, që të dalin në protestë” (Preç Zogaj).

*

Ambasada e SHBA-së i konsideron Qeverinë dhe Parlamentin aktual të Shqipërisë të zgjedhur në mënyrë legjitime nëpërmjet zgjedhjeve të vitit 2017, të njohura ndërkombëtarisht.“- deklaroi Ambasada e SHBA-së në Tiranë.

Nëse duam të ruajmë atë progres që është bërë në ndërtimin e një rendi të lirë e demokratik nuk duhet të vihen në pikëpyetje institucionet legjitime të shtetit.“- theksoi Kristian Lange, Ministri Gjerman i Drejtësisë.

Unë besoj se Qveria e mori pushtetin këtë mandat, ashtu siç ndodhi edhe me mandatin e shkuar, në mënyrë shumë legjitime.“- u shpreh Aleksander Arvizu, ish-Ambasador i SHBA-së në Tiranë.

Pas zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2017 dhe raporteve të OSBE/ODIHR si dhe vëzhguesve të tjerë nga vende anëtare të BE-së, ne konsiderojmë se Parlamenti dhe Qeveria shqiptare janë plotësisht legjitime“.- deklaroi Monika Makovei.

Mendimi im është që Parlamenti është zgjedhur në mënyrë të ligjshme. Ju keni një qeveri legjitime”.– konkludoi Tunne Kelam, Kryesues i Delegacionit të PE në Tiranë.

**

Reforma në Drejtësi ka dështuar. Ajo është e kapur totalisht nga Kryeministri” (L. Basha).

Nuk janë plotësuar në mënyrë kategorike kushtet… A është Shqipëria vendi që duhet të vendosë modelin që nuk ekziston askund në botë?… Ambasadorët Lu dhe Vlahutin kanë punuar vendosmërisht për projektin Soros…” (S. Berisha).

Asnjë Reformë, e blerë dhe e shitur me paratë e drogës…nuk do të mund të blejë besimin e shqiptarëve se ky vend meriton më shumë se një reformë që gatuhet me helmin e krimit dhe që na shitet si betejë parimore e atyre që moralin e vetëm e kanë tek lidhjet e ngushta me Kryeministrin dhe banditët e tij” (M. Kryemadhi).

Kryeministri është tutori politik i asgjësimit të Reformës në Drejtësi” (P.Vasili).

Reforma që ne kemi votuar është kapur nga Rama dhe iu shërben bandave dhe viktimat janë qytetarët” (M. Kryemadhi).

Reforma në Drejtësi është mashtrimi i radhës për të ndërtuar një shpresë të rreme për budallenjt e radhës” (Fatos Lubonja).

*

Përgjithësisht, ONM mendon se Procesi i Vetingut po zhvillohet brenda kuadrit ligjor dhe bazuar në zbatimin e parashikimeve ligjore” (Deklaratë e ONM-së).

Vonesat në ngritjen e KLGJ, KLP, SPAK dhe Byrosë Kombëtare të Hetimit kanë ndodhur për dy arësye: E para ishte kundërshtimi i Ligjit të Vetingut nga opozita. E dyta ishte vonesa në gjetjen e kandidatëve të kualifikuar” (Donald Lu, ish-ambasador i SHBA në Tiranë).

Jam i bindur se Reforma në Drejtësi është një prej arritjevemë të prekshme të Reformave në Shqipëri. Kjo është e njohur edhe në BE “ ( Eduard Kukan ).

“Unë dua të them shprehimisht se Shqipëria ka bërë reforma të rëndësishme dhe se nëpërmjet tyre janë arritur përparime “ (Anxhela Merkel).

Besoj se Reforma në Drejtësi që po bën Shqipëria nuk ka precedent në historinë evropiane, ndoshta s’ka askund “ (Roberto Kutillo-ambasador i Italisë në Tiranë).

Disa shtete kanë bërë përparim të mirë… edhe Shqipëria përmes një reforme gjyqësore shembullore” (Haika Mas- ministër i Jashtëm i Gjermanisë).

Kjo Reformë është vërtetë mahnitëse… Ka pasur dhe ka ende shumë përpjekje nga ata që e kundërshtuan Reformën për shkak të interesave vetjake, që e sulmuan atë me mjete të ndryshme por dështuan “ (Romana Vlahutin).

Shqipëria ka bërë progres në Reformën në Drejtësi dhe është në rrugën e duhur drejt BE-së” (Johanes Han).

Dëshirojmë të përgëzojmë Shqipërinë për progresin dhe reformat e rëndësishme të arritura të cilat janë njohur nga KE “ (Deklaratë e Ambasadës holandeze në Tiranë).

Ne vlerësojmë punën e mirë që është bërë në Reformën në Drejtësi në Shqipëri si dhe përparimin në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar” (Deklaratë e Ambasadës së SHBA-së në Tiranë).

Shumë vende në BE duan ta kopjojnë (Vetingun) edhe për veten e tyre. Ky proces shihet si një model për vendet e tjera” (Johanes Han).

**

“Shqiptarët duan të shkojnë në BE por Edi Rama po e kërcënon këtë gjë” (M. Kryemadhi).

“Në Shqipëri po zbatohet një projekt antikombëtar, antievropian, antidemokratik… Integrimi në Evropë u sabotua” (L. Basha).

“Izolimi i Shqipërisë nga Evropa dhe bllokimi i integrimit evropian ka vetëm një fajtor dhe armik që është Kryeministri” (P. Vasili).

“Nuk ka BE dhe as integrim me Edi Ramën kryeministër… Rama ka qasje antievropiane dhe anti- NATO” (L. Basha).

“Hapaja e negociatave me BE-në në kushtet e sotme është kundër interesit kombëtar shqiptar” (Akil Kraja- drejtor i Fondacionit për Liri e Demokraci në PD).

“Unë jam tek ata që shqetësohen nëse BE i njeh Shqipërisë progres duke hapur negociatat” (Fatos Lubonja).

“Me regjimin e Edi Ramës duhet vazhduar beteja edhe me çmimin e shtrenjtë të pritjes në stacionin e trenit të BE-së” (Andi Bushati).

*

Ne duhet të hapim menjëherë negociatat me këtë shtet” (me Shqipërinë-V.M), deklaroi Knut Flektenstain.

Ne besojmë se ai ( Edi Rama ) do që ta shohë Shqipërinë të ecë drejt BE-së, do që ajo të jetë shembull për pjesën tjetër të rajonit” (Hojt Brajn Ji, zyrtar i lartë i DASH).

Në cilësinë e Kryetares së Delegacionit të PE-së në Komisionin Parlamentar të Stabilizim-Asocimit BE – Shqipëri, unë besoj fuqishëm se Shqipëria po përparon drejt pranimit në BE dhe zbatimin e agjendës së reformave të BE-së. Unë besoj se qeveria e tanishme është në rrugën e duhur në transformimin e sistemit të drejtësisë në vend “ (Monika Makovei).

Me qeverinë që kanë zgjedhur shqiptarët po shkojnë drejt Evropës, gjë që meriton respektin tonë maksimal. Duhet të vazhdoni në këtë rrugë” (Kristian Lange, Ministër i Drejtësisë i Gjermanisë).

**

“Kam nderin dhe privilegjin t’ju bëj të ditur vendimin unanim të Këshillit Kombëtar të PD-së për djegien e mandateve parlamentare me efekt të menjëhershëm.” (L. Basha).

“Ne mandatet i dogjëm për të qënë në krahun e qytetarëve” (L. Basha).

“Djegia e mandateve është një lojë e Edi Ramës” (M. Kryemadhi).

Grupi Parlamentar i LSI-së vlerëson se djegia e mandateve është rruga e vetme për të rikthyer shtetin e së drejtës dhe legjitimitetin e qeverisë”,- korrigjoj vetëveten M. Kryemadhi pak më von.

“Djegia e mandateve është gjëja më e mirë që ka bërë Lulzim Basha në jetën e tij” (A. Gjekmarkaj).

“Fitorja e betejës tonë është në përputhje totale me axhendën perëndimore, me Uashingtonin dhe Brukselin” (L. Basha).

*

“Konsiderojmë se vendimi për të hequr dorë nga mandatet parlamentare pengon seriozisht funksionimin e demokracisë në Shqipëri dhe kjo ndikon në integrimin e vendit në BE. Ne vazhdojmë të mbështesim ata që janë të angazhuar në procesin demokratik në Parlament “ (Deklaratë e BE-së ).

“Ata ish- anëtarë të Parlamentit që vendosën të braktisin mandatet hoqën dorë nga detyrimet e tyre ndaj qytetarëve shqiptarë prandaj duhet të lejojnë ata që duan të punojnë për të mirën e vendit të bëjnë punën e tyre” (Deklaratë e Ambasadës amerikane ).

“Dëgjova disa nga kritikat e tij (të L. Bashës-V.M) për qeverinë aktuale në Shqipëri. Pavarësisht nëse isha dakord apo jo me një pjesë të atyre kritikave, nuk dëgjova që të paraqitej një situatë që do të justifikonte një bojkotim të Parlamentit dhe aq më tepër dorëzimin e mandateve…” ( Robert Hand- këshillëtar Politik i Komisionit të Helsinkit).

“Për opozitën kam theksuar rëndësinë dhe faktin që vendimi i tyre për të djegur mandatet minon rrugën drejt BE-së “ (Kristian Danielson- Drejtor i Politikave të Zgjerimit të BE-së).

“Deputetët e opozitës kanë tradhëtuar votuesit e tyre duke hequr dorë nga mandatet dhe kanë provuar se opozita nuk po punon drejt afrimit të Shqipërisë me BE-në” (Monika Makovei).

“Parlamenti si bërthama qenësore e demokracisë nuk duhet bojkotuar kurrësesi… Bojkoti nuk është i përshtatshëm për përkrahjen e Shqipërisë në rrugën e saj drejt BE-së. Bojkoti i Parlamentit është një hap i madh mbrapa.. .Perspektiva evropiane është vënë në rrezik” (Florian Han- zëdhënës i Grupit Parlamentar gjerman CDU/CSU).

“Kërcënimet nga PD dhe LSI dhe parti të tjera opozitare për të braktisur mandatet e tyre në Parlament minojnë parimet bazë të demokracisë dhe sabotojnë përparimin e rëndësishëm që Shqipëria ka arritur në zbatimin e ligjit dhe qeverisjen e përgjegjëshme” (Deklaratë e Ambasadës së SHB-së në Tiranë).

“Bojkotimin e Parlamentit dhe, në veçanti, dorëheqjen e deputetëve e konsiderojmë të gabuar” (Deklaratë e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë).

“Vendimi i deputetëve të opozitës për t’u dorëhequr nga Kuvendi minon procesin demokratik ligjvënës… Prezenca e OSBE-së këshillon fuqishëm që të mos ndërmerret asnjë përpjekje për të tronditur themelet e demokracisë përmes dhunës, që të mos ndryshohet procesi demokratik përmes presionit jodemokratik” (Deklaratë e OSBE-së).

**

“Ta rrëzojm qeverinë me çdo çmim” (S. Berisha).

“Kryetari i opozitës nuk mund ta rrëzojë me dhunë Ramën. Rrëzimin me dhunë mund ta bëjë populli.” (L. Basha).

“Nuk ka dialog me Edi Ramën… Bashkëpunim me Ramën nuk ka. E vetmja negociatë me Edi Ramën është largimi i tij” (L. Basha).

“Largimi i Ramës me të gjitha mënyrat, në një vend që nuk ka demokraci… të gjitha mënyrat janë të ligjshme.

Top Channel: Edhe me dhunë?

– Sigurisht, kur them me të gjitha mënyrat, me të gjitha mënyrat.” (Edi Paloka).

“Edhe ne të bëhemi bashkë për ta tërhequr zvarrë për së gjalli këtë Kryeministër që po shkatërron Shqipërinë.” (M. Kryemadhi).

“Dhuna është mesazh simbolik… po të isha unë do të kisha lejuar edhe dhunë të ndodhte” (F. Lubonja).

“Opozita duhet të ndërmarrë akte radikale… Ata kanë fatin e madh se Rama e ka hequr gardhin e Kryeministrisë. Pikërisht atë mund të pushtojnë qytetarët të shtunën.” (Andi Bushati).

“Më mirë të mbajmë demokracinë me dhunë sesa diktaturën me heshtje” (Mark Marku).

*

“Liria e shprehjes nuk mund të justifikojë deklaratat që nxisin dhunën dhe, akoma më pak, aktet e dhunshme. Çdo shprehje e dhunshme e pakënaqësisë do të dënohet me vendosmëri nga pala italiane.” (Deklaratë e Ambasadës Italiane në Tiranë ).

“Mungesa e një dialogu konstruktiv politik dhe konsensusi midis partive politike në vend ka qenë shpesh herë dëmtues i imazhit të vendit.” (Eduard Kukan).

“Përparimi që ka bërë Shqipëria duhet të vijojë për të mirën e të gjithë qytetarëve shqiptarë dhe jo të përmbyset në dobi të një grushti dhunuesish.” ( Deklaratë e OSBE-së ).

” Trazirat nuk janë një rrugë e shkurtër për të ardhur në pushtet. Shqipëria ka parë mjaft dhunë politike në të shkuarën…Nxitësit dhe autorët e dhunës mbajnë përgjegjësi për incidentet e sotme.” (Ambasada e OSBE-së në Tiranë).

“Ambasada e SHBA-së dënon me forcë dhunën dhe shkatërrimin që ndodhën gjatë protestave të sotme në Tiranë. ” (Deklaratë e Ambasadës amerikane).

Konkluzion: Iu takon shumicës dërmuese të shqiptarëve të arsyetojnë dhe vendosin nëse do të ndjekin këshillat e botës perëndimore, drejt së cilës dëshirojnë të shkojnë, apo do të bëhen vegla qorre të një “grushti dhunuesish” të cilët, pasi i kanë hipur kalit mbrapsht, thërrasin: “E duam Shqipërinë si gjithë Evropa!”, ndërkohë që kali i tyre është nisur drejt Afrikës. Iu takon shqiptarëve të zgjedhin midis vlerësimeve dhe gjykimeve euro-atlantike dhe mashtrimeve opozitare shqiptare. Iu takon shqiptarëve t’i përgjigjen pyetjes retorike të z. Eduard Selami: “Si mund të jemi ne partia e lirisë dhe demokracisë kur vidhen votat brenda nesh?”.

Viktor Malaj

 

March 19, 2019 10:05
Komento

49 Komente

 1. bart72 March 19, 10:10

  Rrofte Rama drogaxhiu

  Reply to this comment
  • per @bart72 March 19, 11:32

   Ti je nje cope shtaze , qe ke dale nga pylli dhe i versulesh kujtdoje qer sheh prtane ! Kjo , sepse je modeli perfekt i injorances se kulluar turkoshake dhe e dashakeqesise serbo-greke ndaj gjitheckaje shqiptare !

   Reply to this comment
   • Zigur Qarri March 19, 15:28

    Militant i bandes mafioze te “rilindjes”,
    sepse “bart72″ ka thene nje te vertete,ke zbrazuar te gjith arsenalin ofendues?!”bart72”,ka thene nje te vertete,qe din e gjith
    Shqiperia,ate qe Edvin Rama eshte drogaxhi,kuptove,skizofreni me kartel Rama,eshte drogaxhi,prandaj edhe nuk bën testin
    e droges.Ne cilin vend te Botes,akuzohet Kryeminstri per perdorues droge,megjithate ai nuk bën testin?Detyrohet nje shofer te
    bëj testin e alkolit,ndersa Kryeministri qe ka ne dore fatin e miliona njerezve,jo!!!Dhe ketij pevers,ti dhe shume tjere tjere si ty
    i dilni ne krah?!Ka më antishqiptarizem se kjo,qe te perkrahesh nje Kryeminister qe i ka vene tritolin Shtetit shqiptare?

    Reply to this comment
    • Sheqerja March 19, 17:06

     Ja, Rama do shkoi neser të bëjë testin se do Ziguri!
     Se të teket ty Zigur duhet te bejë test?!
     Une them ti bejme ADN Lul Mjekërrvrimës se ngjan me Enverin e ri!
     Ti bejme testin Saliut se i ngjan Karaxhicit kur Sheqerja rrinte pa brekë…ti bejmë test Salos se merr Haloperidol!
     Te bejme testin edhe ty Zigur se je Beqir dhe të ndërzehet gruja.
     Dakord je ti zigur qe kerkon teste per të tjeret?
     E ke kerkuar vet testin.
     Mos e humb këtë rast, se nuk te vjen më.

     Reply to this comment
     • Zigur Qarri March 19, 18:20

      Kuptohet qe flet nga pervoja familjare per nderzimin.Pra, ti je bastard,produkt zoofilie.Pra,kurve e ke Sateme,Gruan,Motren
      dhe te gjitha pas o rrace kurvash dhe bythqirash pa indetitet.Anonim,as emrin tend dhe as te Babait,fakt qe te dekonspiron
      se nuk e njeh Atesine(ashtu si Rama djalit te tij),sepse ke marre luge luge dhe je klysh kurve.Nuk eshte rastesi qe rreth Rame
      Drogaxhiut,qe i ka palluar Gruan Kristaqi,jan mbledhur shume kurva,drogaxhinj dhe çuna kurvash si puna jote.E kuptove o
      çuni kurves?

     • mirel March 19, 19:16

      Shiko cfare niveli kane ..ju ngeli mendja te Sheqerja pa breke..
      Po mamate e motrat tuaja pa breke i shikoni?
      Me sy mbyllur, 1,2, 3.. I imagjinoni dot..
      Pa he, na thoni ezultatet..
      E pa ndonje pi.hin e te s’emes?
      He Rilindja..

     • Sheqerja March 19, 19:51

      Uuuuu, Ziguuuur,
      Tu bëft Sheqerja, ene ti mor qyq kurve e paske të Tëmë?
      Pa brekë rrinte ene ajo?
      Bir kurve je ene ti zigur qe akuzon të tjeret.
      Bir kurve paske ene mirelin?
      Epo njashtu, biri kurvës birin e kurvës do ket shoq.
      Mos u ngref ene mos u xef ziguri nanës, se kur shan te tjeret biri i putanës je.po ty zigur baba ta ka pallu grun?
      Jeni djemt e karaxhicit juve, ju njef shiqerja .

     • Zigur Qarri March 19, 20:52

      Doli perseri çuni kurves!Edhe me Karaxhiçin paska shkuar Sateme!?

   • Xha Jaho March 19, 16:54

    Pse nuk ve pseudonimin qe te ka caktuar perdhunuesi i dinjitetit tend o bisht i cunguar qeni? Ver pseudonimin e zagarit o popo-dhjer pastaj provo te besh rolin e cubit.

    Reply to this comment
 2. A March 19, 10:46

  Rrofte e qofte EDI KRISTAQ ANETA RAMA, karagjozi, sharlatani, demagogu, genjeshtari, hajduti per disa militant te Rilindjes dhe per disa mashtrues politikan te BE-se.
  Qe nuk duan tjeter vetem nje grusht njerezish te korruptuar, mafioz, oligark te sundojne mbi shumicen e popullsise qe kerkojne te qendroje ne situate gjumi amorf dhe kjo gjendje te vazhdoje pambarimisht.
  Problemi eshte se nuk kemi as opozite se edhe keto me SALI BERISHEN dhe LUL BASHEN ne krye nuk jane asgje me shume se do maskarenj ku ujin te dyja palet POZITE + OPOZIE e pine ujin ne nje burim.
  Tung.

  Reply to this comment
 3. Vatra March 19, 10:59

  Konkluzioni përfundimtarë :Me shkatrrimin e Republikës të Lazaratit dhe Shkatrrimin e Bosit të droges Kuliqaj filloi shembja e themeleve të Bandits Demokraflliqe dhe nëse vazhdon lufta e ashpër ndaj bizniseve tjera të krimit dhe drogës Pd shkon kah vetshkarrimi i pa shmangëshëm

  Reply to this comment
 4. demo March 19, 11:28

  Ate vit qe qe u pushtua Durresi dhe krejt Shqipnia mesme nga bandat e katundarise se Haxhi babes,qytetaret hoqen picirin e zi.Ate qe u bene katundaret per nje vit,nuk ua kishin bere as turqit per 500 vjet
  Kur u pushtua Tirana ne 1944 nga morrat e staneve,vujti ky popull qytetar,ate qe u bene morrat e kuq,as turku,as italiani as gjermani,as shejtani.
  Kur u pushtu Tirana nga shpellaret ne 1992,moren arratine qytetaret neper bote,se tokat e pronat dhe vendet e punes i zaptoi maloku madh.
  Aman Edi Rama,mos vidh shume,vidh pak.
  Nuk po kemi hall se po vjedh,se nuk mbeti horr pa vjedhur ne kete vend,po do na lesh ne dore te malokeve prape,Kush e duronb ate qenin e Sharrit.
  As Greqia,as Skandinavia,as Siberia nuk pranon nme shqiptare.

  Reply to this comment
 5. per @bart72 March 19, 11:34

  Ti je nje cope shtaze , qe ke dale nga pylli dhe i versulesh kujtdoje qer sheh prtane ! Kjo , sepse je modeli perfekt i injorances se kulluar turkoshake dhe e dashakeqesise serbo-greke ndaj gjitheckaje shqiptare !

  Reply to this comment
 6. Feniks March 19, 11:42

  Propaganda fallco qe behet sot se po iku Rama do vije Basha eshte mashtruese dhe kriminale!
  Populli shqiptar kurre nuk do votoje me PD-ne sa kohe qe ne ate bande politike te jene ata qe i vune zjarrin ketij vendi sa here u eshte dashur!
  Pra as qe diskutohet se do vije per 10-20 vjet PD-ja ne pushtet!
  Kryesorja qe duhet kuptuar eshte se kete propagande nuk e bejne cubat e PD-se,por horrat e PS-se.
  Gogoli i ardhjes se Bashes e Berishes ne pushtet i sherben Rames per te trembur njerezit dhe te ruaje pushtetin e tij te korruptuar!
  Se fundi,RAMA DUHET TE SHPORRET nga PS dhe qeveria,se ka shkaterruar shtetin ligjor komplet, eshte diktator dhe ka mbeshtetur korrupsionin!
  RAMA eshte antishqiptar se eshte kunder Luftes Antifashiste Nacional Clirimtare!
  Nderimi qe i beri kuinslingut M.Frashgeri i vuri kapakun cdo dyshimi ndaj tij!
  Ne se ne PS e mbajne akoma Ramen atehere ajo parti ka VDEKUR!

  Reply to this comment
 7. Populli para 90 March 19, 12:45

  Ka ardh koha që të zhduket kjo kaste politike që u instalua jo me dëshirën e popullit, por me dëshirën e Baballarëve komunist. Kjo kaste ose kjo mafie e neveritshme polotike që sben asgjë për të popullin por ruan interesat e veta politike dhe ekonomike bën të pamundurën që Shqipëria të qëndrojë akoma jashtë EU. MALLKUAR QOFSHIN KËTO LEGENA. RROFTË POPULLI.

  Reply to this comment
 8. dikushi March 19, 13:37

  Duhet me shume kohe qe te kuptohet se c’eshte demokracia. E shkreta demokraci nuk eshte send qe e blen ne treg si psh makina . E blen ti makinen? Ishe pa mkine u bere me makine . Hecje ne kembe tani ecen me makine. Jo dmokracia nuk blihet ne treg . Eshte marrezi te mendosh se votuesit e kuptojne te gjithe njelloj vleren e votes dhe te votimit pra te kuptojne pergjegjesine me te cilen te ngarkon liria . Po po liria. A e perdorim lirine e zgjedhjeve me mend dhe pergjegjesi? Fakti qe e shesim voten tregon qe nuk e kuptojme demokracine dhe pergjegjesine qe ka sjcili qe ajo , demokracia , te fuknsionoje. Sepse demokracia eshte mendesi nuk eshte mall. Duhet te kufizohet sasia e vouesve qe te mos thirren ne votim njerz qe nuk e kane konceptin e votes dhe vleres qe ajo ka. Do te ishte e arsyeshme kufizimi i moshes p.sh. nga 30-60 vjeç per burrat dhe 35-55 per grate

  Reply to this comment
 9. MH March 19, 13:50

  Nese PS zgjedh Z.Velija Kryetar i PS.Zgjedhjet.PS do jete edhe per 8 vjete te tjera pushtet nga viti 2021 deri ne vitin 2029.Pushtet ambsolut.Vetem me kete pushtet shqiperia do ecin ne rrugen e demokracive perendimore.

  Reply to this comment
 10. TiTi March 19, 13:56

  “Si mund të jemi ne, partia e lirisë dhe demokracisë (wow?), kur votat vidhen brenda nesh?”

  Po ta marrim dhe ta analizojme me pak terezi kete shprehje, ajo mund te interpretohet dhe keshtu: Një hajdut i vetedklaruar votash kërkon të bëjë pa pikën e turpit të ndershimin, dhe me një autokritikë sa per sy e faqe zotohet para të gjithëve, se po të kishte ai vetë gjë në dorë (dmth. po të kishte halla koqe) situata brenda partisë mund te ndryshonte (do t’i thonim dajë).

  Sidomos me katapultimin ultimativ ne krye te saj te kryetarit “de juro”, çeta demo-kaotike as qe ka me shpresa te rikuperohet dhe te grumbulloje rreth vetes elektoratin e dikurshem. Taktika selamiste “çohu prift te ulet hoxha” është praktikisht asi nën mëngë i pardesybardhëve ramizjanë. Të ndodhur kryekëput nën dirigjimin e doktor adhamullit (dhe jo vetëm), plani sekondar mund të kete parashikuar dhe pregatitjen e një pasardhesi gjoja më të pjekur dhe më të devotshëm, nese ylli dikur në zbritje s’do ketë këllqe për të marrë mbi shpatullat aspak burrërore pushtetin që ështe gati t’ja dhurojë ramaduci.

  [ http://www.gazetadita.al/wp-content/uploads/2015/12/selami-1024×710.jpg ]

  Pyetja retorike fare mire mund t’i referohej dhe partiçkës asociale, të cilin ushtari i panjohur ia ka ënda ta fuse përherë si kungull nen sqetull. Por të kotë e ka, se ky grupim paksa më i vogël zullumqarësh s’ka nevojë për mbrojtje ala-viktorjane. Mbrojtja e tyre më e mirë është i ashtuquajturi kundërshtar politik. Ajo që i jep oksigjen jetegjatesise se tyre ne pushtet eshtë pafundesia e pislleqeve te bera gjate gjithe tetë-vjecarit te tyre qeverisës, dhe jo mbeshtetja e ndonje gazepi te mirepaguar. Pyetja qe lind eshte se dhe sa kohe do furnizohen rilindjotasit me bombola oksigjeni? Edhe sa kohe do gjejne ata akoma trushplare qe ua falin voten shejtanit? Jo per gje, po prognozat supozojne nje tkurrje te vazhdueshme te elektoratit te majte, i cili i mbushur plot pasiguri dhe dyshim ne kursin mit’hator qe po ndjek kryetari i saj, nuk po dine se kujt grupimi politik t’i bashkohen. Kjo tufe amorfe do hidhet e do perdridhet sa andej e sa kendej, keshtu qe deri ne prag te votimeve nuk dihet se nga do i perplasin kokat. Kulishave te rahur qysh ne djep s’u ndahet shpirti kollaj prej tutoreve. Per ta ka vetem dy alternativa: Ose me koke pelltuq ke kazani roze, ose me bythe perpjete ke legeni blu.

  “O me ne, o kunder nesh!” – i ka mesuar partia heroike…

  Reply to this comment
 11. qeveria Rama e deshtuar ne ekonomi March 19, 14:03

  Gramafonet si Viktor Malaj nuk kane bythe te dalin hapur e te thone dot nje fjale se ku kjo qeveria Rama ka permiresuar jeten ekonomike te shqiptareve. Se kujt shtrese shoqerore kjo qeveri i ka rritur mirqenien. Se ku ka kjo qeveri ne rrafshin ekonomik dicka pozitive ne raport me qytetarin keto 6 vjet. Duke mos pasur pra goje te flasin nje fjale suksesi per kete qeveri te deshtuar keqas, vazhdojne bejne Gramafonin e prishur qe kerkellit pa pushim kunder opozites. Se keshtu kujtojne se genjejne dot njeri me gogolin opozitar kur kushdo perballet perdite me gogolin qeveritar te ekonomise ne krize. Qeveria Rama ka shpalosur kudo nje ekonomi ne krize Eshte krejt e deshtuar ne planin ekonomik. Sado te ulerijne Viktoret duke mallkuar opoziten, kjo nuk bind njeri qe te vazhdoje te duroje rrenimin e ekonomise familjare e kombetare.
  Qeveria Rama ka deshtuar ne ekonomi!
  Kete nuk ka Viktor ta mohoje, para ketij deshtimi nuk ka mallkim per opoziten qe te zere vend ne popull. Kudo e kurdohere per krizen ekonomike fajtor eshte ai qe qeveris. Dhe Viktoret kete e dijne mire por vazhdojne akoma te behen me qesharake duke dashur ta mbulojne kete deshtim te plote te kesaj qeverie Rama ne ekonomi me mallkime per opozitaret.

  Reply to this comment
 12. MH March 19, 14:04

  Preç Zogaj !!!
  “Ilegjitimiteti flagrant i qeverisë së Ramës… dalin e teprojnë për të motivuar qytetarët, pa dallim, që të dalin në protestë” (Preç Zogaj).
  A te vjen turp o Preç Zogaj qe shpre kete mendim.Zaten çorba e prishur e çiftelise vashdon ne unitet me çorben e prishur te penicilines.
  Nuk jane qytetar te dal nga populli ne proteste o Preç.I vetmi qytetar i dale nga populli ishte njeriu i tri tepsiave mbi koke para sheshit te kryeministrise.Te cilin e perzunen nga sheshi qe do zihesh nga protestuesit militant te PD qe doni te bindni te tjeret se asht populli qe proteston.Ne fakt aty pjesamrrja e protestuesve jane çoban e dhen te vathit te SHQUP-it.Prej nga pret ndonji kocke per ta lepire si ato qejt e rrugave.O i pa ftyre e i pa karakter.

  Reply to this comment
 13. mirel March 19, 14:59

  U kujtua dhe Viktori te retushoje perseri Ramizmi.
  Je lodhur ca o Viktor, i ke bere ato citime e kopjime
  Dhe nxore nhe goxha konkluzion te vyer.
  Rrofsh, na qetesove..

  Reply to this comment
 14. gjermani i fundit March 19, 15:28

  Tamam-tamam per te deshtuar kemi deshtuar te gjithe ne. Qe shpresuam se i drejti eshte ne skuadren qe bejme tifozllek ne kurse i shtrembti eshte gjithmone i skuadres kundershtare. Kurse aventurieret me te keq apo me te mire here zbresin dhe here i hipin autobusit dhe bejne bereqavers me aq sa hengren, po hane dhe do hane.

  Reply to this comment
 15. Dash March 19, 16:51

  Mjere Shqiperia per ju…

  Reply to this comment
 16. intelektuali March 19, 17:02

  Degjo ketu o enveristi fanatik Viktor Malaj, llogjet me citime nga kombetare dhe nderkombetare tregoja kalamajve para gjumit per t’i trembur me gogola demokratike si “Armiq te Kllases”

  sepse:

  Intelektualet properendimore qe u vrane dhe u masakruan nga Enveri dhe xhelatet e tij si puna jote vetem sepse deshen qe Shqypnia te shkeputej nga kthetrat e bolshevikeve te Titos dhe Stalinit dhe te behej pjese e Perendimit Demokratik dhe Antikomunist sic po kerkon te behet sot pas pilafit gjuhejashte dhe bythenderur me spiunat “Venursa” te enverit ne majat me te larta te Shtetit dhe pushtetit, prandaj degjo ketu dhe leri menjeane llogjet demagogjike per katunare dru me pre:

  EDI RAMA DUHET TE LARGOHET URGJENTISHT DHE TE THYEJE SA ME SHPEJT QAFEN,

  sepse:

  E ka babane e tij, Kristaqin kriminel te Enverit qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident, antikomunist, emerin e kishte Havzi Nela, por kishte edhe te tjere ne listen e krimeve te Kristaqit dhe te gjitha keto o enveristi fanatik, Viktor Malaj:

  JANE TURPI DHE REZILI I RILINDJES NE SYTE E BOTES DEMOKRATIKE

  Reply to this comment
  • tetemedy March 19, 20:40

   Pershendetje o ” intelektual bytha ” me koke boshe dhe mendje te thartuar ! Tamam – tamam, ketu nuk kemi kurrfare shkrimi te autorit Viktor Malaj. Mbi 90% te shkrimit e zene citimet e drejtuesve te opozites dhe vleresimet e te huajve. Tani, ti intelektuali i tenxheres me fasule ke dyrruge ( ashtu si ” mireli ” dhe ca te tjere te te njejtit stan me juve: ose jeni dakord me pretendimet e opozites ose me vleresimet e perfaqsuesve me te larte te Botes Perendimore.. Ne nje fare menyre, ky shkrim dhe reagimi yt si ” intelektual pa mend dhe pa nder ” jane diskreditimi me i madh per ty dhe sojin e sorollopin tend. Nga njera ane pretendon ne cdo koment qe ben se ” ne intelektualet me pikepamje perendimore….etj.etj.” dhe nga ana tjeter thartohesh dhe hakerrehesh pse autori i shkrimit te ka sjelle nja 50 citime te politikaneve dhe dip0lomateve perendimore. Tani, c’mut ke me Malajn ? Je me Monen, bashiqin dhe Berishiqin apo me Merkelin dhe dhjetera te tjere nga Perendimi ? O hiqu sic je ose duhet te jesh sic hiqesh. Perndryshe, beju gati t’i lepish prapanicen Viktorit dhe te tjereve si ai.

   Reply to this comment
 17. Alban Dega March 19, 17:53

  NJE ANALIZE E PERKRYER E NJE ANALISTI MENDJENDRITUR !

  Nje fakt vlen me shume se nje thes me pallavra eshte shprehjes filozofine e Babait te gazetarise badhkekohore dhe “ The New York Times”, Sulzberger.
  Viktor Malaj nuk sjell nje por fakt a fjale, fjale dhe fakte pa fund nga fillimi deri ne fund te analizes se tij.te perkryer !
  Cdo koment eshte i tepert!
  Nje shembull per tu ndjekur !

  Reply to this comment
 18. Alban Dega March 19, 18:07

  KYR KRYEKRIMINELAT E KRYHAJDUTET E sALI BABES CIRREN “KAPENI HAHDUTIN APO…

  A MUND TE KRIJOJE QEVERI ANTIMAFIA KJO MAFIA QE VJEDH EDHE SHTEPINE E VET POLITIKE !?

  From: Alban Dega
  Date: July 25, 2017 at 12:47:46 PM EDT

  – Vjedhja mbi e nen tavoline e PDSH-se

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kam vetem nje pyetje logjike per shqiptaret kudo ne Bote:
  1 – A mund te krijoje nje qeveri Anti-Mafia kjo “Bande Gangsteresh”e “kjo Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit “, sipas “The Times” e “Independent”te Londres ne shkurt 1997 dhe “The New York Times” te 15 marsit 2008, epitete qe nuk i kane perdore as per Kim Jong Unin e Enver Hoxhen…, me Sali Berishen ne krye, qe e rrenoi te pakten 13 here, qe e zhberi e beri Gerdec e Otranto shtetin shqiptar, qe i plackiti dhe vodhi , genjeu e vrau ne 13 vjet Salikraci me shume shqiptare se ish- diktatura komuniste ne 46 vjet !?

  2 – A mund ti vihen melcite ne qafe per ti ruajtur ketyre ujqerve e kucedrave krimi e korrupsioni qe na bene gazi i Botes me kusarine e vrastarine e tyre perbindeshe me Kryeprokuhora me diploma te falsifikuara e kryegjyqtare qe shesin blejne drejtesi si te ishte prona e tyre !?

  3- A mund tu besohet kenges se Sirenave dhe vajtimeve te kukumjackave ala Monika Kryemadhi e Like Floriri, ala Lulezim Basha e Sali Berisha qe qajne e vajtojne per rreth 100 mije shqiptare qe kane marre rrugen e kurbetit ne 4 vjetet te qeverisjes Rama- Meta- Vasili…kur jo 100 mije por 1.6 milione shqiptare , gati gjysma e popullsise totale te Shqiperise u detyruan te emigronin ne 13 vjetet e qeverisjes Berisha per shkak te Kuotes, Zero, Cekut te Bardhe e Ligjit 24 te Sali Kadafit qe i ndante shqiptaret ne te nenes dhe ne te njerkes … !?

  4- A mund tu besohet ketyre kryebanditeve e kryemafiozeve qe me sundimin e tyre, me politiken e tyre antishqiptare e antipopullore ia bene Shqiperise ate qe nuka ia ka bere asnje pushtues i huaj qe nga Roma e Greqia e Lashte, qe nga Bizanti e zaptimi otoman, qe nga barbaria e copetimi serb e grek i trojeve shqiptare, qe nga pushtimi nazifashist e deri tek terroristet e Aleksander Rankovicit e Sllobodan Milloshevicit, Venizellosve e Zerves. Ia kane bere Shqiperise hyjnore nga bukuirite, perrallore nga pasurite, fantastike nga klima e hijeshia njerezore shqiptare ate qe as hordhite barbara te Cincizkhanit nuk do tia kishin bere ! Lanet!

  A mund te drejtoje qeveri antimafia kjo Mafia qehajai i se ciles Lulezim Basha vodhen me ze e me figure votat e votuesve te vet qe votuan 4- 5 here per kryetarin de jure te kryetarit de facto te PDSH-se Sali Berisha me 23 korrik 2017 dhe perjashtoi nga konkurimi e ndoshta edhe nga jeta Sokol Olldashin ne 2013- en !
  Cfare nuk ben Mafia !?
  A mund ti besohet qeverisja e nje shteti nje hajduti me cizme te 600 milione eurove te Autostrades se Kusarise se Kombit qe vodhen edhe familjen e shtepine e vet politike PDSH- ne, qe ua vodhi Sali Berisha me koburen e Azem Hajdarit mbi tavoline dhe ndihmen e Milloshevic Rajersonit nen tavoline ne janarin e vitit 1991 !?
  Mendoni pergjigjet e ketyre pyetjeve para se te ndiqni kete “Bande Gangsteresh” e “kete Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” ne theqafjen e cmendurine, ne panikun dhe lemerine nga Vetingu dhe Reforma ne Drejtesi qe do tua konfiskoje jo vetem pasurite e vjedhura por edhe lirine e abuzuar ne kurriz e ne dem te shqiptareve e shtetit shqiptar! Sipas burimeve teper konfidenciale kjo bande eshte duke u instruktuar nga operative te RIA-s, DIA-s… etj.
  Vigjilence!
  Syceltesi shqiptare kudo jeni !

  Reply to this comment
  • A. Trungu March 19, 19:20

   Syçeltësi të nderuar… miopë ! 😉

   Këtë thirrje nuk po ja u bëj unë, por njeri prej kameleonëve më të spikatur të forumit.

   Si? Nuk e besoni?

   E po mirë pra… Zamet e keni po s’i vutë pak në lëvizje qepallat tuaja të stërlodhura prej badrushllëqeve “neto-ftero-hamdinore”, dhe te mundoheni te lexoni qofte dhe dy rreshta te vetme nga postimi i mëposhtëm i dhjetë viteve më parë.

   Pse do votoja për atdhetarin Sali Berisha, me 28 qershor 2009?

   Nga Hamdi Dega, Nju Jork.

   Se pari Sali Berisha eshte lideri politik me atdhetar ne Shqiperi. Ai e filloi karrieren e tij nga hiçi. Biri i dy malësorëve pa asnje mbeshtetje, qe per pak e lane pa shkolle per shkak te “kleçkave” ne biografi, arriti te perfundoje shkelqyer Universitetin, arriti te emerohej pedagog e mjek njekohesisht e deri deri edhe te specializohej ne Paris.

   Arriti te mesoje gjuhe te huaja dhe te shkelqeje ne kardiologji. Arriti te beje realitet endrra qe dukeshin te parealizueshme edhe ne ëndërr.

   Pasioni me te cilin ai ndiqte zhvillimet ne Kosove, perkushtimi ndaj çeshtjes se Kosoves qekur ishte mjek i thjeshte eshte shembullor. Akoma e kam te fresket ne sy, ne mendje, ne shpirt kur ne shtepine e mikut te tij dhe bashkevendasit tone Mehmet Elezi korrektoi komentin tim per planin famekeq te Millosheviçit per serbizimin dhe kolonizimin perfundimtar te Kosoves. Ai koment pati nje jehone te madhe nderkombetare dhe koha vertetoi largepamesine e tij. Ne kulmin e katrahures se ’97, kur Shqiperia ishte ne flake edhe per shkak edhe te gabimeve foshnjarake te Berishes, ne kohen qe Presidenca ishte e rrethuar dhe pritej te sulmohej nga Çaushët, sic me kane treguar deshmitare okulare, Sali Berisha nuk e braktisi Shqiperine. Vendosi te vdiste si hero e jo tua mbathte me te katra nga syte kembet, siç do te vepronte pak me shume se nje vit me vone Fatos Nano! Kjo eshte nje prove zjarri, nje deshmi madhore per atdhetarine e Sali Berishes.

   Ne kohen e luftes çlirimtare ne Kosove, kulla e tij ne Viçidol u be baze e sigurte dhe strehe e ngrohte e qindra lufetareve per liri te Kosoves. Shume prej tyre rane si heronj ne altarin e lirise dhe pavaresise se Kosoves. Vepra me e madhe ne Ballkan dhe Vetem nje ure ka ndertuar Ahmet Zogu ne lumin Mat dhe bile edhe ne kohen e diktatures e deri sot njihet si “Ura e Zogut”.

   Megjithe perpjekjet per ta sabotuar fqinjet tane te Jugut e te Veriut, Sali Berisha e filloi dhe po e mbaron Rrugen Durres – Morine, arterien e bashkimit kombëtar ShqiperiKosove. U vodh. U shkapërderdh. Sado te jete vjedhur e shkapërderdhur rruga mbetet monument , “investimi me i madh ne Ballkan”, siç e degjova ne “Euronjuz” para dy ditesh. E kot nuk thote populli ku punohet, ku ndertohet edhe do te shkaperderdhet e vidhet ngapak.

   Apo mos valle vodhen me pak Nanot e Gjinusherit, Cacet e Bacet, Malajt e Balajt ne vepra shume me te vogla e tendera ! Nuk ka shqiptar brenda e jashte Shqiperise te sjelle nje fakt korrupsioni ose dallavereje financiare te Sali Berishes. Jo vetem kaq. Ne çdo rast qe ai eshte informuar apo ka marre vesh per korrupsion e dallavere, ai menjehere i ka spastruar pa medyshje autoret e tyre si ne Dogana, ne KESH, ne Tatime pra ne pikat kyçe ku eshte djersa e mundi i popullit. Persa u perket shpifjeve per vajzen e dhëndrrin e tij do t’u thoja akuzuesve te tyre turp e faqja e zeze per ju se çdo pasuri e tyre eshte e mbuluar teresisht nga pagat e larta me UNMIK-un e KFOR-in ne Kosove. Mos valle djali dhe vajza e tij duhet te rrine papune e te heqin dore nga profesionet e tyre vetem per te kenaqur kundershtaret e tij!? Mos valle femijet e tij duhet te behen fli te “moralit proletar” dhe “dhjete tipareve te komunistit”!???? Te pergojosh djalin e Berishes eshte po aq e turpshme sa pergojimi i semundjes se kapercyer te djalit te Edi Rames.

   Edhe me e paturpshme eshte pergojimi i kombesise se bashkeshortes se tij! Turp e faqja e zeze se Liri Berisha, Balidemaj eshte nderi i gruas shqiptare ne te gjithe drejtimet … Shembull serioziteti / Mund te besh shume kritika e verejtje per politiken e meparshme dhe te sotme te Sali Berishes. Nuk ka se si ndodhe ndryshe: kush punon edhe gabon. Po askush nuk mund ta akuzoje Sali Berishen per mungese serioziteti. Sa ishte serioz e skrupuloz ne fushen e kardiologjise kur iu fut asaj, aq bile edhe me serioz e tregoi dhe po e tregon vetveten ne fushen e politikes. Asnje pune ai nuk i futet me dy mendje.

   Kiji inatin por jepi hakun edhe kundershtarit. Realiteti eshte realitet edhe kur nuk me vjen per hosh mua. Me gjeni nje lider politik me serioz e me punetor se Sali Berishen dje, sot. Neser ishalla do t’ia kalojne shume te tjere per te miren e Shqiperise. “ Nuk ka lider me punetor se Sali Berishen” ka deklaruar EuroDeputetja Doris Pack dhe shume personalitete te tjera evropiane. Zero tolerance ndaj imoralitetit / Nuk ka asnje lider politik ne Shqiperi sot qe gezon moralin dhe reputacionin e Sali Berishes. “Ishte i vetmi profesor qe te shikonte si prind, si profesor e jo si laper “ me thoshte nje ishstudente e tij e para 25 vjeteve.

   Gjithe jeta e tij, por edhe paraardhesve te tij dhe krejt families se tij jane eshte shembull morali te larte shqiptar. Per çdo gje mund te toleroje, por kur eshte fjala per moralin, toleranca e tij eshte zero, Sali Berishes i duhen edhe kater vjet qe t’i perfundoje ato. Ndaj vota ime do te jete per Sali Berishen. Ai ngjason mjaft me ishPresidentin amerikan Xhorxh Bush . Kur e jep fjalen, qofte edhe mbrapsht po te jete, ai e con deri ne fund. Ne rastin konkret behet fjale per fjale per se mbari ne dobi e ne sherbim te Shqiperise e popullit te saj. .

   Gazeta 55
   E premte, 19 qershor 2009

   Reply to this comment
   • Burgaxhiu i vjetër March 20, 14:50

    Trung bre trap,
    Një herë ja pa dhija deles
    Ndersa delja ja shihte ditë per ditë dhisë.

    Reply to this comment
   • Alban Dega March 20, 19:40

    MOS SE MA MBYLLE GOJEN TI TRUTRUNG QE ME KUJTON ATA FEMIJET MISTRECE QE KERCENONIN SE “ DO TI NXJERR SEKRETET” QE NUK KANE ASNJE TE FSHEHTE PASI JANE PUBLIKE !
    Sigurisht qe nuk kam shkruar kurre per Gazeten 55 te Fahri Lopes se Gjolit dhe ajo ka bere sakatime skandaloze por thelbi eshte i njejte !
    Kam origjinalin e plote dhe ai mbyllet me fjaline “ Neser perseri do ta kritkoj Sali Berishen !”
    Jo vetem e kam mbajtur por edhe tejkaluar fjalen jo per aresye personale por per hor te Shqiperise qe ai dhe Banda e tij e Gangstereve e zhbene e rrenuan me themel mbi 15 here ne 15 vjet te sundimit te SaLikekracise!
    E sa per dijenI nuk jam i penduar as per njerin e as per te tjerat para ose mbrapa ketij shkrimi qe ti permend ore e cast tamam si Gardistet e Kuq te Mao Ce Dunit … me tazibaot dhe Flete Rrufete e tyre, qe i binin kavallit vetem ne nje vrime si puna jote o zhurmues trutrung i Vicidolit !

    VRASESI SERIAL ….

    Vrasësi serial… – Nga Alban Dega
    Postuar më: 02-04-2012 | Ora: 14:02:27
    Sot mbushen plot 21 vjet nga vrasjet makaber te 2 prillit 1991 ne Shkoder.
    Nder e lavdi heronjve te 2 prillit! U qofte i lehte dheu i Shkoderloces!
    Drite u paste shpirti heronjve te 2 prillit!
    U vrane me arme serbe!
    U vrane me plumba serbe!
    Vrasja e tyre u urdherua e u pagua nga mercenare shqipfoles te Beogradit qe synonin ta fusnin Shqiperine e raskapitur e drobitur nga katrahura komuniste ne nje kasaphane e gjakderdhje.
    Pse…. Vetem qe te ngrinin karriken e tyre, poltronat e tyre neokomuniste mbi shkulmet e gjakut te paster e te dlire shqiptar te Arben Brocit, Nazmi Kryeziut, Bujar Bishanakut dhe Besnik Cekes e dhjetra te tjereve.
    A nuk jane po ata mercenare te Beogradit qe e deklaruan ashiqare para shqiptareve ne janar te vitit te kaluar se jo kater e katerdhjete por edhe mijera do te vriteshin prej tyre per te mbrojtur karriken e poltronat e tyre te ngritura mbi gjak.
    A nuk e pat thene vete babai i tyre Lenini se pushteti eshte me veshtire te mbrohet se te ftohet!
    E kush eshte vrasesi!?
    … Jo dorasi! Urdheruesi!
    … Jo Ekzekutori! Kryekzekutori!?
    Vrasesi i 4 heronjve te Shkodres eshte vrasesi i Remzi Hoxhes, qe i zhduken edhe kufomen…
    Eshte vrasesi i mbi 4000 shqiptareve ne 1997-en…
    Eshte vrasesi i Otrantos…
    Eshte vrasesi i Azem Hajdarit …
    Eshte vrasesi i Gerdecit!
    Eshte vrasesi i 4 protestuesve te 21 janarit 2011…! Qindra u plagosen.
    4000 te tjere I shpetoi Zoti nga 4000 plumba te Gardes Saliane qe u zbrazen ndaj tyre …
    …. Eshte vrases serial…
    Drejtesia vonon… Drejtesia nuk harron as vrasesin serial dhe as bashkepunetoret e tij!
    Vrasesi serial eshte vrases i Shqiperise!
    Jo vetem i saj, por edhe i enderrave te shqiptareve, i aspiratave te tyre ” e Duam Shqiperine si e gjithe Evropa!” ” E duam Shqiperine si Amerika demokratike!”
    Eshte ai qe ne vend te Evropes dhe Amerikes po i con shqiptaret e Shqiperine drejt Azerbjxhanit e drejt Butanit!
    Vrasesi serial eshte ai qe mos qofte!
    Nga Alban Dega, Nju Jork

    Reply to this comment
    • S. Protopapa March 20, 20:26

     Leri lotet se s’te shkojne, jo nuk qaj por e kam zakone… Leri fintet e Fidel Kastros dhe mos u mundo te hidhesh sa nga njera dege ne tjetren. Thuaje troc e ka shkruar hartimin, apo ka qene ndonje tjeter qe ka dashur te denigroje personalitetin? Vetem dy fjale. PO apo JO?

     Reply to this comment
 19. fteri March 19, 18:12

  Ore komentues gjak prishur , zemër helmë, gjak kalbur e shpirtë ZI ,ju intelektual e sharlatan, fatkeqësisht quheni shqipëtar se nuk mund të ju shesim se nuk ju blenë askush edhe ata të fiste ZULU do të ju refuzonin si bisha të egra.!. Kur L.Basha ,Sali Berisha ,Ilir Meta i vunë zjarrin shqipërisë ,dhe këtë po bëjnë bashkë me këtë suitën zjarrëvënse jan kriminel jo kot por se ata kan vra prapa kurrizit në befasi në bulevard katë protestues e patëriot ,sot dëshmor me 21 janar 2011 këta aventurier duhet të prangosen.

  Përse duhet të ikë Edi Rama k/kalorsi i politikës shqipëtare më i suksesëshmi kryeministër i 29 vjetve demokratoshkërdhatësi,ai që po na mban gjallë si kombë në ballkan dhe europë ,na mbështet Amerika she BE ,

  Po si ore gjykprishur përsëri kërkoni Saluin ,Lulin E MONIKËN ,ata bënë dëme të mëdha ,krime të mëdha ,vjedhje të mëdha ,abuzuan me pushtetin ,apo keni rrëmbyer ndonjë copë të majma nga kufoma e Saliut dhe pidhin e Monikës dhe thithni nga këto kufoma,që lëshuan bashibozukët për të shtypur e plaçkitur e terrorizuar popullin .

  Faleminderit Viktor Malajt ti je pena e artë që hap vizione për pëoullin,ju lexoi gjithmon me vemendje dhe përfitoi diçka të re..

  Reply to this comment
 20. fteri March 19, 18:17

  Ore komentues gjak prishur , zemër helmë, gjak kalbur e shpirtë ZI ,ju intelektual e sharlatan, fatkeqësisht quheni shqipëtar se nuk mund të ju shesim se nuk ju blenë askush edhe ata të fiste ZULU do të ju refuzonin si bisha të egra.!.

  Kur L.Basha ,Sali Berisha ,Ilir Meta i vunë zjarrin shqipërisë ,dhe këtë po bëjnë bashkë me këtë suitën zjarrëvënse jan kriminel jo kot por se ata kan vra prapa kurrizit në befasi në bulevard katë protestues e patëriot ,sot dëshmor me 21 janar 2011 këta aventurier duhet të prangosen.

  Përse duhet të ikë Edi Rama k/kalorsi i politikës shqipëtare më i suksesëshmi kryeministër i 29 vjetve demokratoshkërdhatësi,ai që po na mban gjallë si kombë në ballkan dhe europë ,na mbështet Amerika dhe BE ,

  Po si ore gjykprishur përsëri kërkoni Saluin ,Lulin E MONIKËN ,ata bënë dëme të mëdha ,krime të mëdha ,vjedhje të mëdha ,abuzuan me pushtetin ,apo keni rrëmbyer ndonjë copë të majma nga kufoma e Saliut dhe pidhin e Monikës dhe thithni nga këto kufoma,që lëshuan bashibozukët për të shtypur e plaçkitur e terrorizuar popullin .

  Faleminderit Viktor Malajt ti je pena e artë që hap vizione për pëoullin,ju lexoi gjithmon me vemendje dhe përfitoi diçka të re..

  Reply to this comment
 21. fteri March 19, 18:19

  Ore komentues gjak prishur , zemër helmë, gjak kalbur e shpirtë ZI ,ju intelektual e sharlatan, fatkeqësisht quheni shqipëtar se nuk mund të ju shesim se nuk ju blenë askush edhe ata të fiste ZULU do të ju refuzonin si bisha të egra.!.

  Kur L.Basha ,Sali Berisha ,Ilir Meta i vunë zjarrin shqipërisë ,dhe këtë po bëjnë bashkë me këtë suitën zjarrëvënse jan kriminel jo kot por se ata kan vra prapa kurrizit në befasi në bulevard katër protestues e patëriot ,sot dëshmor me 21 janar 2011 këta aventurier duhet të prangosen.

  Përse duhet të ikë Edi Rama paqësor ,k/kalorsi i politikës shqipëtare më i suksesëshmi kryeministër i 29 vjetve demokratoshkërdhatësi,ai që po na mban gjallë si kombë në ballkan dhe europë ,na mbështet Amerika dhe BE ,

  Po si ore gjykprishur përsëri kërkoni Saluin ,Lulin E MONIKËN ,ata bënë dëme të mëdha ,krime të mëdha ,vjedhje të mëdha ,abuzuan me pushtetin ,apo keni rrëmbyer ndonjë copë të majma nga kufoma e Saliut dhe pidhin e Monikës dhe thithni nga këto kufoma,që lëshuan bashibozukët për të shtypur e plaçkitur e terrorizuar popullin .

  Faleminderit Viktor Malajt ti je pena e artë që hap vizione për pëoullin,ju lexoi gjithmon me vemendje dhe përfitoi diçka të re..

  Reply to this comment
 22. Krist March 19, 18:53

  Viktor,bashke me dy-tre shoke te tu,edhe te idealit,asnje qeveri,nuk e ka komoditetin,tu pushoje juve nga puna! Juve do ngelni pa pune,vetem kur te mos kete me opozite.Oh sa qejf,heeee,s’do te keni se me ke te merreni,sepse per tjeter gje,jeni OUT.

  Reply to this comment
 23. Romak March 19, 20:40

  Sa shkrim idiot,idiot dhe laper

  Reply to this comment
 24. kalciani March 19, 23:26

  Ti biem drejt zoteri,Ne shqipot nuk e kemi qejf shtetin,nuk e duam,ndaj punet vene me byth gjithe kohen.Kush tregohet i rrepte per te detryuar shtetaret e ketij vendi te respektojne ligjet dhe rregullat demokratike,Ne i veme shkelmin.Ata qe na qeverisin sa majtas e sa djathtas, kane pothuajse shenjen e barazimit.Rama ka dale ca nga rreshti dhe kerkone te beje diferencen,por ka nje rruge me fekale per te pastruar dhe kur ke mut neper kembe do vish ere Ti dhe gjithe mehalla Shqiperi.Lereni ta pastroje rrugen e mutit per te mos ardhur ere vendi, o shqipo,pastaj vendosim perseri kush do na qeverisi,ani se ne nuk duam fare qeveri..

  Reply to this comment
 25. Kodiani March 19, 23:44

  Kali i opozites eshte nisur drejt Rusise dhe jo drejt Afrikes, sepse po te ishte keshtu, do te ishte me mire per shoqerine tone. Por drejt Rusise, per te sjelle Putinin ne Shqiperi dhe Lulin ne pushtet.

  Reply to this comment
 26. Zgalem March 20, 01:11

  Kodrat ne fushe ngjajne si male
  Perpara pak kohesh shkrova dy ese , ku kumtoja se opozita ja ka rritur lavdine Edi Rames , ne nivele te pa para . Ne c’do dite ka shkrime ne shtyp , qe pa turpesisht shkruajne , qe ne nuk hyjme ne zgjedhje me Edi Ramen Edhe sot nje funksionar i larte i PD , Edi Paloka perseriti kete sllogan , qe e kane te tere ne maje te gjuhes .
  Askush nuk e parafytyron Edi Ramen , kaq politikan te mbrapshte , sa e cilesojne keta mytebere , pas pilafit .Te jete per gjykimin tim , kurre nuk ua plotesoj kete kerkese absurde : “Ne nuk hyjme ne zgjedhje , se na tremb silueta e Edi Rames “ . Nuk besoj ta kene degjuar eurojnet nje arsytim te tille foshnjarak . Provohet hapur pa aftesia e tyre proverbiale . Ju duket ferra Brahim .
  Jane shume te pa turpshem , derisa kritikojne zgjedhjet , gati 3 vjet pasi jane certifikuar . Keta nuk njohin as ligj , as zakon , as mardhnie shoqerore . Burri flet per ate qe ndodh , jo per ate qe dhe mund te ndothte . Edi Rama eshte ai qe eshte . Nuk ka shkelqyer ne qeverrisje , por ka realizuar qeverrisjen me te sukseshme te tre dekadave . Edi Rama , jo , qe nuk ka vrare , por nuk ka bere asnje lloj skandali , sado te vogel . Kete besoj e pranoni dhe ju . Pra me largimin e Edi Rames , doni t’i hiqni Shqiperise , nje nga shanset me te mira te qeverrisjes . Juve ju ka provuar populli dhe nuk gabohet dy here . Keni arritur te diktoni dhe kush duhet ta zevendesoui Edin , ne nje qeverri kujdestare . Jam I sigurte qe dhe Majko do jete habitur , qe ka dale emri I tij . Kosovaret populli shqiptar I priti sic priti dhe camet , madje dhe hebrejte . Emertoni gjerat me emrin , qe kane natyrisht . Ne enderrat tuaja qeverrisese, lipset tu faniten perpar syve krimet e perbindshme te qeverrisjes tuaj . Jane mbushur vorrezat me mosha te reja . Qeverria aktuale, midis shume reformave , do te mbahet mend , per Reformen ne Drejtesi dhe per amortizimin e kontradiktave , per njohjen e prones .
  Nuk mund te lini , pa kujtuar , Lazaratin , ndertimet pa leje , gjykatat e mbajtura , nen sqetull e te tjera prapesi , qe ja prune shpirtin ne buze Shqiperise hallemadhe . Eshte thene disa here , te nxirrni emrat e Qeverrise hije . Kush do jete ai ekip , qe do te rrine ne kurrizin e Shqiperise , per 4 vjet . Te jem realist , rotacioni duhet , por Ju qe kerkoni pushtet me c’do kusht , nuk e merritoni . Do ta votoja me gjith deshire nje ekip te kryesuar nga Rudina Hajdari , vajze e shkolluar per se mbari , vajze e qete dhe idealiste . Me tradita familjare atdhetarie . Juve te tjeret mos u genjeni se do vini perseri ne pushtet . Boll jeni llastuar . As per rotacionin juve nuk ju dogj barku . Provoni veten ne kutine e votimit . Zgalem

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim