Rama, ministresha e Shëndetësisë dhe dialogu që duhet të vijojë

May 8, 2019 16:00

Rama, ministresha e Shëndetësisë dhe dialogu që duhet të vijojë

Nga Pajtim Lutaj

Prej shumë vitesh, Kryeministri i shtetit  shqiptar sillet, ëndërron, trumbeton dhe flet alla frënga, por produkti, fakti, realiteti tregojnë se ai është ulur këmbëkryq në një tepsi të madhe alla turka që duket se e ka verbuar, se, duke kënduar këngën e Legen-Kazan-Tepsisë, ka harruar punët e Shqipërisë.

Kjo sjellje i është induktuar shoqërisë sonë, e cila, edhe pse me shumicë është transformuar realisht në alla frënga, sepse emigron, punon, aspiron dhe dashuron Europën, në realitet po i nënshtrohet diktatit të drejtuesve të paaftë dhe të një  administrate politike primitive.

Përqasja anadollake e braktisur edhe nga vetë Turqia, fatkeqësisht është përqafuar nga politika dhe administrata shqiptare vetëm për t’ju kacavjerrë pushtetit.

Kjo kulturë, ky mentalitet shprehet në çdo veprim të Kryeministrit, i cili të tjera thotë dhe të tjera bën. Për përzgjedhjen e profesorëve që do të drejtojnë mjekësinë shqiptare dhe do të përgatisin mjekët e rinj për të ardhmen, ai ngriti një komision me ekonomiste-juriste-sekretare dhe jo me akademikë, profesorë, mjekë. Ky komision bedelësh vlerësoi doktorët më shumë se profesorët se kështu ka bërë edhe kryeministri: Doktoreshën ka Ministre dhe Profesoreshën zv/Ministre! Dhe pyetja vjen vetiu: Përse K/Ministri nuk veproi si në rastin e përzgjedhjes se arkitektëve për vepra të veçanta, të përzgjedhjes se dirigjentes së orkestrës RTSH?

Amullia dhe indiferenca deri në përbuzje e Ministrave, por edhe e Kryeministrit, kundrejt vërejtjeve që i bëhen nga intelektualë, profesionistë, specialistë të fushave përkatëse, tregon se ata as duan ta zhvillojnë këtë vend dhe as duan ta çojnë në Europë.

Mishërim i kësaj politike anadollake janë Universiteti Mjekësor i Tiranës (UMT) dhe Qendra Spitalo-Universitare e Tiranës (QSUT), dy institucione publike kult, me traditë e histori, që po shuhen gradualisht nga partitizmi i kriminalizuar, nga politikat klienteliste, nga paaftësia monumentale dhe nga korrupsioni kapilar. “Rilindja” e këtyre dy institucioneve, që u mori mendjen shumicës prej nesh, rezultoi një fiasko aq sa rezultati përfundimtar mund të krahasohet vetëm me rezultatin e kongresit të vazhdimësisë.

Për sqarim publik, UMT-ja , FM dhe QSUT-ja janë identitete të pandashme. Spitali merr dije nga Universiteti dhe Universiteti merr frymë nga Spitali.

Duke konsideruar se Kryeministri u bashkua “sinqerisht” me protestat e studentëve, më rezulton se shuplaka e studentëve të mjekësisë nuk i ka bërë efektin e duhur, prandaj unë, si protestues à vie që jam formuar në vendin e Revolucionit Francez dhe edukuar me thënien e Viktor Hygoit “Sikur edhe një protestues i vetëm të ngelet, ai do të jem unë!”,  i kërkoj Kryeministrit  të vazhdojë dialogun  për ndryshimin e madh, t’i analizojë drejt problemet e ngritura nga profesionistët.

Studentët e UMT-së qenë përfaqësia më dinjitoze e masës studentore shqiptare dhe kërkesa bazë e tyre qe: Më shumë dije për më shumë formim.  Problemet thelbësore në UMT dhe në QSUT, të ngritura nga kjo protestë, me e kulluara e kohërave, Kryeministri i anashkaloi tinëzisht.

Studentët e UMT u organizuan shumë mirë, krijuan përfaqësinë e vet me 120 student (dy për çdo grup) të gatshëm të dialogonin, por u mashtruan nga hienat parti, të cilat aktivizuan paraushtarakët e tyre, kamikazët, të paaftët, ngelësit, të fortët, ata që shesin e blejnë notat, diplomat, titujt, duke e shuar shpresën e protestës.

Dinjitoz në fundin e protestave ata rifilluan mësimin për sezonin e provimeve, për të mos humbur vitin akademik me mendimin e trishtë: «Profesor në këtë vend nuk të dëgjon njeri, nuk të vlerëson njeri, nuk duan dijen, nuk duan progresin, ne do futemi në provime për të marrë diplomën dhe do ikim në Europë »

Duke iu drejtuar Kryeministrit, dua ta pyes: Përse nuk rishikoni nenet e Ligjit të Arsimit të Lartë nr 80 të vitit 2015, që përkeqësuan gjendjen  e Arsimit Universitar dhe pengojnë formimin e studentëve dhe mjekëve të rinj? Njëri prej atyre është  neni 45. Në cilin universitet të botës gjeni të formuluar pohime të tilla si “titulli më i ulët drejton titullin më të lartë”?

Përse nuk u zbatua orientimi i Komisionit Europian « Drejtues në Universitete dhe klinika universitare zgjidhet titulli më i lartë »? Ky nen qe shkak i dekadencës universitare, sepse  prishi hierarkinë mjeko-shkencore dhe uli shumë cilësinë e shërbimit mjekësor dhe arsimor, uli shumë nivelin e përfaqësimit në nivel ndërkombëtar,uli nivelin e shërbimit ndaj pacientit dhe i hoqi Qendrës Spitalore  “U”-në!

Përse nuk rishikoni titujt shkencorë të funksionarëve shtetërorë dhe të titullarëve universitarë?  Si mund të pranohet që drejtorë apo ministra të marrin tituj pa shkollë doktorature duke bërë trafik influence? Ku e keni parë që doktori me diplomë nga Universiteti i Mjekësisë të marrë Gradë e Titull nga shkolla e infermierisë? Ku e keni parë që në komisionet për titujt të mos ketë profesionistë të fushës? Ju po harxhoni kohë e energji për plagjiaturat, duke bërë sikur kërkoni gjilpërën në kashtë ndërkohë që doktor gjilpërën e keni në strukturat drejtuese. Meqë e pëlqeni Vettingun,do t’ju këshilloja ta lini Vettingun e punëtorëve dhe të bëni Vettingun e tutorëve!

Përzgjedhja e Shefave të Shërbimit në QSUT konfirmoi politikat klienteliste antieuropiane. Konkursi që u shpall në shtator 2018 dhe që s’ka mbaruar as sot drejtohej nga Ministria e Shëndetësisë, e cila krijoi një komision me anëtarë që nuk kishin aftësitë e nevojshme për nivelin e kësaj gare dhe që ishin të panjohur nga trupa konkurruese. Komisioni ka bërë një pakt të pistë me shkrim, që rezultatet analitike të çdo komisioneri të mos bëhen publike. Gjashtë muaj iu deshën ufo-komisionit të jepte verdiktin gjysmagjel të deformuar, sipas të cilit për 8% të shërbimeve nuk u gjetën kandidatë, për 50% të tyre pati kandidatë unikë, pra nuk pati garë, ndërsa në 20 shërbime ku pati garë 40% u kundërshtuan, kurse 2 kandidatë ishin jashtë kritereve.

Katër muaj që profesorët e UMT i shkruajnë kryeministrit, ministrave dhe komisionit famëkeq, shumë denoncime në portalin që rekomandon K/ministri orë e çast por as një përgjigje, heshtje varri, kur rrjetet sociale gumëzhijnë nga përgjigjet që kryeministri u jep atyre që e shajnë apo e ofendojnë. Harxhon kohë K/ministri me reklama fasadike, me fjalime bombastike se do vazhdojë të dëgjojë njerëzit, do vazhdojë të punojë për njerëzit, do vazhdojë të qeverisë… Po pse këta profesore/ë që po përçmohen nga ministrja e Tij, që po injorohen nëpër seanca gjyqësore të turpshme nuk janë njerëz? Këta student/e, mjek/e që dalin të pa përgatitur nuk janë njerëz? Këta pacient që sorollaten, nuk mjekohen në kohë, nuk kurohen si duhet… nuk janë njerëz?

Përse nuk pranoni të bëhet transparenca? Dihet që në çdo konkurrim ka rregulla për barazinë në garë dhe për paanshmërinë në vlerësim, ndërsa komisioni juaj as i njeh, as i zbaton parimet bazë të garës, ministresha ulërin se ka zbatuar ligjin dhe fsheh rezultatin dhe as tronditet fare kur komisionierja e saj i konfirmon se: «secili komisionier ka bërë vlerësim por ne kemi firmosur që këto vlerësime të mos bëhen publike».

Atëherë kush e garanton ndershmërinë, barazinë dhe meritokracinë në garë, kush na siguron se komisionerët nuk manipulojnë, nuk korruptohen? Komunikimi i rezultateve analitike deri edhe përsëritja e garës janë detyrim ligjor nëse kërkohet nga kandidati. Ne, pedagogët, e përsëritim garën, e rishikojmë vlerësimin sa herë ta kërkojë studenti. Nëse ju nuk e bëni këtë, lind pyetja: Mos vallë ky komision ka zëvendësuar Gjykatën Kushtetuese që mungon apo keni ngatërruar komisionin e përzgjedhjes së profesorëve me komisionet e numërimit të votave?

Nuk duhet humbur kohë dhe energji për ta mbuluar diellin me shoshë, duke promovuar të paaftët apo duke trembur ankimuesit dhe denoncuesit e marrëzive të ufo-komisionit tuaj, ky proces duhet korrigjuar urgjentisht sepse Europa nuk e pranon.

UMT-ja dhe QSUT-ja: Në kundërshtim me praktikat Europiane, ku Universitet bashkohen, UMT u nda nga UT për qëllime klienteliste, u la 3 vite  ne kaos total pa zgjedhje, u deformua nga zgjedhjet e fundit të cilat prodhuan një senat «steril », i pa aftë të prodhojë asnjë organizëm vartës. Si është e mundur që ju ta quani normalitet mos konstituimin e komisioneve të senatit tre vjet pas zgjedhjeve? Çfarë do të bëhej me një parlament pa komisione? Po ata bordistët profesionistë çfarë bëjnë?

Dypërkatësia është në rrezik, ndarja e administratës nga profesionistët ka demotivuar trupën mjekësore, bashkëpunimi UMT-QSUT nga sinergjist është kthyer në antagonist, hierarkia nuk njihet, politika e personelit është partiake, programet të deformuara, ku mësimi bëhet nga pedagogë të jashtëm se ata të brendshmit marrin rrogat…

Ku është parë që studentët e ciklit të tretë të studimeve mjekësore (specializantët) të diplomohen pa bërë asnjë orë mësim, pa bërë asnjë provim? Ku është parë që 50% e mjekëve të rinj mezi presin të mbarojnë studimet për të ikur jashtë? E ndërsa këta tregues janë shumë shqetësues për të ardhmen e vendit pushteti në vend që të analizoje shkaqet e shkretëtirës mjekësore në vend, ndez motorin ERTV për të shushatur shqiptarët me imazhe në 3D e grafiqe keqinformuese duke u krahasuar me periudhën e rrënimit; publikon dhe komenton me zell tabelën e emigrimit të mjekëve, ku Shqipëria krahasohet me Finlandën, Gjemaninë, Anglinë.

Po mirë moj ERTV, a e dini ju se ka një rregull në vendet e zhvilluara që profesionet e Juristit dhe Mjekut nuk emigrojnë por lëvizin lirisht në botën e lirë që JU politika nuk ua keni siguruar shqiptarëve.

Në QSUT, me gjithë  investimet pa kritere në ndërtime dhe aparatura shërbimi ndaj pacientit, formimi i mjekëve të rinj lë shumë për të dëshiruar. Më gjeni një QSU në botë si kjo e jona? Ku bëhen të gjitha përveç mjekësisë, ku nuk ka sistem informatizimi, ku ka kompjutera por nuk ka programe, ku nuk ekziston sistemi i planifikimit, ku shërbimet funksionojnë me urdhra dhe jo me protokolle,  ku shërbimi parësor, dytësor dhe terciar nuk lidhen fare me njëri- tjetrin,  ku pacienti më shumë sorollatet se sa kurohet, ku 90% e referimeve janë të pavlefshme,  ku nepotizmi, sekserët dhe vullnetarët kanë krijuar partinë e tyre të paaftësisë dhe drejtojnë ministren e Shëndetësisë, ku pseudo konferencat shkencore i organizon sponsorizuesi, ku institucioni i profesorit është fshirë nga administrata arrogante, ku menaxherët menaxhojnë doktorin dhe jo pacientin, ku administratori bën brigadierin dhe jo organizatorin, ku ekonomisti bën inventarë dhe jo llogari, ku recepsionisti bën shpërndarje dhe jo planifikime, ku harxhohen shuma marramendëse për rezultate minimale, ku mungojnë hallka të tëra shërbimesh… ku i pa zoti i bënë të gjitha dhe i pa dituri bënë sikur i di të gjitha.

Të tëra këto më duket se mjaftojë për të arritur në përfundimin e dhimbshëm se në QSUT nuk bëhet mjekësi, nuk jepet formim e as edukim, se po të flasësh për hierarki mjeko-shkencore, organizim europian, stafe, konferenca, kongrese, eksperimente apo kërkime shkencore, shpallesh në mos armik, të paktën i panevojshëm për institucionin!

Po e mbyll këtë shkrim me një thënie të Marguerit DURAS: «Écrire, c’est hurler sans bruit  = Të shkruash do të thotë të ulërasësh pa zhurmë »

*****

Autori është profesor i UMT & QSUT / Diplomë Oftalmologji Paris 6 Francë / Ish Shef Shërbimi & Departamenti QSUT / Ish-Intern, Attashé, Asistent i Spitaleve të Parisit. 

Botuar sot në Dita. Ndalohet ribotimi i pjesshëm ose i plotë pa lejen me shkrim të redaksisë

 

 

May 8, 2019 16:00
Komento

50 Komente

 1. MALLAKASTRIOTI May 8, 13:21

  ne prezantimin tend pervec atyre ke rreshtuar duhej te thoje I BIRI I DANO MUTIT QE BENTE SHURREN NE RROBA I NIPI I SULO MUSTAFAJT ME NJEQIND FLAMURE SERVIL NR 1 I NIPI I YLMIUT NJE HU PER TE PASTRUAR HALET DHE VELLAI I MUSTAFAIT QE SI KISH LENE DAJO YLMIUT SERVIL NJE COP GOMARE ASHTU SI ATIJ QE I SHERBENTE PALI MISKES OOOOOO PAQO SUKSESET JU DJEMT E DANOS I KENI NGA SERVILISMAT QE ESHTE PA BURRERIA NGA SERVILIZMAT E SULOS E TE MUSTAFAIT RRAC E DOBET JENI SI TY QE PO KRITIKON KRYEMINISTRIN SE TE HOQI PIRDHOOOON NGA DEPUTET

  Reply to this comment
  • Glaukias May 8, 14:23

   Po mirë o MALLAKASTRIOT, se është i biri i ‘filanit’ e nipi i ‘fistekut’, nuk duhet të shprehi mendimet e tij ? Servil nuk më duket se nëse do ishte, nuk do kishte shkruar një letër të hapur me kritika kundër funksionimit të QSUT-së por do i servilosej ndonjërit me pushtet e do kapte ndonjë post drejtuesi se nga ana akademike duket nga ata që ka qejf Kryeministri. Ikën 6 vjet nga koha e Saliut ‘doktor gjakpirësit’ Ann ! Kur erdhi në pushtet, Rama ‘piktori, pedagogu, basketbollisti, shkrimtari e analisti’ deklaroi se krahasimet nuk do i bënte me qeverisjen e shkuar por me vendet e BE-së. Nëse në 6 vjet arritjet janë vetëm përmirësimi i ndërtesave, atëherë ka dicka që nuk shkon. “Ka kompjutera por nuk ka programe”, “secili komisionier ka bërë vlerësim por ne kemi firmosur që këto vlerësime të mos bëhen publike”, “titulli më i ulët drejton titullin më të lartë”, etj. Këto janë problemet, jo se si ishte në kohën e Saliut ‘doktorit tradhtar, kriminel e vrasës’. Edhe në qoftë hatërmbetje sic dyshon ‘faro’ , përsëri nuk duhet të anash-kalojmë problemet e ngitura nga artikull shkruesi. Duhet, të gjithë, të kërkojmë më shumë transparencë të fondeve publike, shërbime më të mira nga administrata shtetërore e kushte më të mira jetese në Shqipëri. Nuk duhet lincuar akuzuesi (kur ka të drejtë) e mbrojtur qeveria(kur nuk punon sic duhet) nga frika se mos kthehet përsëri në pushtet Saliu ‘doktor gjëmëprurës i pakallur në dhe’ !

   Reply to this comment
  • Roja i Mehmetit May 8, 18:43

   Kuptohet qe eshte shkrim gjobevenes. Po na e dini se Pajtua nuk ka doktorature fare ne France? Ka thjesht nje diplome qe ka kryer nje kurs hyres ne nje universitet francez. Pse doktoraturat ne France behen si ketu? Po ku do e beje doktoraturen per syte ky Pajtua, apo te syte qe ti pelcasin? Keta jane tre kater vellezer interesaxhinj, qe I kane marre postet pa merita, madje ky koqia nuk eshte fare mjek ne QSUT, se I dhane shkelmin ne kohe te Sales, per vandalizem. Pajtua e ka nje hall, e di mire ai se ku fle lepuri, e di mire se titulli qe ka nuk eshte marre rregullisht, pasi mbeshtetet ne nje doktorature te pa kryer. Eh more Pajto, mos me bej ti hap tere letrat, edhe ato te kurverive, edhe te spitalit tend privat, edhe te mjekimeve te gabuara, se di ti ku shkon mor labaraq I ndyre.

   Reply to this comment
  • zylua May 8, 19:50

   Mire e the vella. Biri e nipi i gomarit e i kerricit. Ministresha e beri tender emerimin e shefave te sherbimit. Shumica e shefave te rinj te spitalit punojne ne spitale private.

   Reply to this comment
  • Demo May 8, 22:54

   Pershendetje Cop Injoranti!
   Dua te ktheji nje pergjigje persa i perket komentit , ose me sakte fjaleve fyese qe edhe nese ka te verteta per personin ne fjale qe ka bere shkrimin nuk duhej te ishe aq i ashper, vulgare ne fjalor dhe duket qe jeni shume njeri i vogel. Kjo qe me irriton me shume eshte qe keni zen ne goji dhe te vdekurit….., sipas meje paske dhimbje te madhe edhe per atje ku personi ne fjale eshte NIP. Ai eshte nip ne nje familje te madhe ne mallakaster dhe te nderuar, dhe ktu e kam fjalen Per te ndjerin Z.Ylmi Refiti! Para se te shkruash here tjeter dhe te besh komente te ulta si nje njeri i vogel qe je, je thjeshte llum qe sdi as te shkruash pike se pari.. , sbesoji qe je dhe mallakastriot, ose edhe nese je do jesh nje nga ysmeqaret qe Ylmi Refiti dhe Refit Myslymi kan pasur. Pres qe ne komentin e radhes duke tu dridhur duart o kelysh i vogel, o biri kur…. te kerkosh ndjese. Ose nese je kaq kokosh dhe ke kellqe me dergo pak adresen tende ose nr. se ta tregoji une kush eshte Ylmi Refiti o pragqire.

   Reply to this comment
  • Mustafa Lutaj May 9, 12:18

   Degjo ketu ti miu i gjirizeve. Ti felliqesir e kohes. Ti jashteqitja e jashteqitjeve. Ti nuk ke as sy as nder as me te voglen mundesi te afrohesh te ne. Ti palaço e goj qelbur qe te gjitha keto qe thua i ke nga inati dhe nga pamundesiia per tu afruar me ne. Ti patjeter je pjelle e ndonje bushtre apo pushti nga Hekali qe citon me emera njerezit tane te shtrenjte te nderuar dhe te respektuar. Po te them vetem kaq se ne do te gjejme dhe do te dhjesim ne gojen tende te felliqur qe ta vulosim e ti te lash halet e Hekalit.Ti pergojon njerezit e nderuar e te respektuar qe i ke pasur zili ti e parardhesit e tu dhe qe i ka nderuar e gjithe krahina dhe me tej.Kaq per sot. Une jam Mustafa Lutaj.

   Reply to this comment
 2. ann May 8, 13:23

  Po,more zoteri poa ke qene ndonjehere ne spitale ne kohe doktorrit? te operuarat me kancer ne miter urinonin ne kembe ne banjat alla turka ku s’kaloje dot nga ujrat e lavamaneve te thyer me rrubineta te prishura. Ju jeni njerez jashte realitetit.

  Reply to this comment
 3. faro May 8, 13:24

  Toni I artikullshkruesit të lë dyshimin se shqetësimi i tij lidhet më shumë me hatermbetje personale?
  Me shume tingëllon mllefi se sa zgjidhja.

  Reply to this comment
 4. demo May 8, 13:38

  Rama eshte rrethuar nga garda revolucionare e femrave te Gadafit,qe shpejt do i dali tymi nga vrima kazanit.

  Reply to this comment
 5. durim May 8, 13:53

  Kush shkruan dhe “uleret” ? Nje batakci mjek qe para disa vetesh rrahu shefin e tij dhe iu ndalua te ishte mjek ne QSUT. Nje katundar nga Hekali qe thote se vjen nga Parisi. Ne Paris ke vajtur kur ishe 30 vjec dhe jo per meriten tende po me ndyrhyrjen e Palikar Miskes, ku vellai yt sherbente. PO te bene edhe Dekan dhe te hoqen me shkelma se ishe thjesht nje ulerites vulgar.

  Reply to this comment
  • MALLAKASTRIOTI May 8, 17:31

   bravo durim ky eshte realiteti s duhet te flase fare PAQUA SE JA DIM HISTORIN ky GLAUKIAS FLET NE PARIM POR S UA DI HISTORINE BEHEN GANGESTERA TE MEDHENJE KETA POR KETYRE U KA PJELL MUSHKA ME KETO SERVILIZMA PRANDAJ GLAUKIAS KA TE DREJTE LE TE SHPREHET VETEM NE NE KOHEN E TYRE NUK KISHIM TE DREJT

   Reply to this comment
  • MK May 8, 18:33

   O durim i ç’nderuar, po si ore nga hajdut pulash qenke kthyer ne rrjeten sociale, po shko o duro pastro morrat dhe pastaj shkruaj.

   Reply to this comment
 6. antonio May 8, 14:51

  Fajtori kryesor per te gjithe gjendjen e mjeruar gjithnje ne rrenim te vazhueshem total te te gjithe fushave te jetes ne Shqiperi eshte satrapi megalloman antishqiptar Edi Rama!
  Ai pervec se eshte nje i pa afte i pa korigjueshem eshte edhe arrogant,cinik,talles,perbuzes i shtresave te varfra,shkaterruesi i PS-ne deri ne “vdekjen klinike “te saj,aq sa deri me sot,megjithe nxjerrjen jashte loje te administrates qendrore e vendore vazhdon te propagandoje te ashtuquajturen fantazem kanceroze te “bashkeqeverisjes (talljes) me qytetaret”!
  Me kete Rama ka shkateruar shtetin ligjor dhe ka mbeshtetur korrupsionin total kudo!
  Rama eshte jo vetem armik i te afteve,por edhe i Shqiperise!
  Rama kurre nuk ben dialog,por vetem monolog!
  Fjalori i Rames eshte tejet rrugaceror dhe jo vetem nuk e meriton te jete kryeminister,por as politikan i thjeshte!
  Parulla e Rames per gjoja “shendetesine falas” jo vetem eshte mashtrim,por fsheh edhe korrupsionin e madh qe ndodhet pas saj!

  Reply to this comment
 7. Messerschmitt May 8, 15:11

  tek ky Tipi lexoj ne fund vetem ish e ish e ish !!!!!!!!!

  dmth ky po e hap gojen e po kritikon vetem tani kur ka statusin e ishit !!!

  Reply to this comment
 8. Lajtim Putaj May 8, 16:49

  vizitova babane nga syte tek ky doktorri. i beri viziten, na tha nqf do behet operacion kushton kaq, mori dhe vleren e vizites , deri ketu mire.
  por nuk na dha as nje leter se cfare ka, vetem llafe me goje, nuk shkroi asnje epikrize, diagnoze.
  o ish shef sherbimi, pagesa qe more, e perfshin edhe nje leter shoqeruese nga mjeku se cfare ka pacienti.
  mu duk sikur kishte frike ,se ate qe konstatoi , nuk duhej ta merreshin vesh doktorret e tjere, pasi ajo qe zbuloi ky ishte shume profesionale ne krahasim me ate qe do diagnostikonin te tjeret.
  Dhe te mendosh qe ishte nje vizite e thjeshte e syve.
  une shkova se ma rrekomanduan dhe nga ana profesionale nuk e kontestoj, se nuk kam njohuri, por me la nje shije te hidhur.
  bile, bile me vone ne telefon i thashe te me jepte konluzionet e vizites me shkrim dhe nuk mi dha.
  “Të shkruash do të thotë të ulërasësh pa zhurmë » eshte per ty profesor

  Reply to this comment
  • Doktor Adha-Mudhi ! May 8, 18:42

   Shiko Lajtim kjo qe thua ti e besoj ! Arsyeja pse e ebsoj eshte se shumica e shqiptareve sot qe jane me tituj shkencore dhe profesor si puna e ketij Patimit jane mashtruesa te medhenje , Nuk jane te ndershem sic duan te hiqen Jane interesaxhinj dallakauk qe punojn per interesat e veta ! prandaj dhe i futen Politikes !
   Shkrimi eshte komplet politik dhe per interesa politike dhe jo nje shkrim teknik qe kerkon te permisoj gjendjen reale te shendetsise !
   Me sa shikoj autori eshte mjek okulist dhe ka nje spital privat si okulist ! Ka sherbyer edhe ne spitale publike !

   Deri tani me rezulton se keta tipa jane pafytyre sidomos ata qe punonin edhe mjek publik edhe mjek privat duke xhvatur sektorin publik dhe duke u fokusuar vetem ne ate privat !
   Ky merret me Kryeministrin dergon letra te hapura, sic be kohen e qoftelargut ! Komunizmit dhe kooperativave buqesore
   Ku letrat e hapura ishin per masat e gjera te popullit ! Ishin ajri i paster ku merrte fryme populli !

   Shkrimi eshte katundareske dhe provincial !

   Pse leter e hapur dhe jo e mbyllur ?!! Megjithse edhe e hapur edhe e mbyllur keto lloje menyrash per te zgjidhur problemin jane pa vlere sic eshte dhe vet autori perpara Kryeministrit !

   Jetojme ne kohen e maskarenjeve ne kohen e koleres !

   Reply to this comment
 9. John May 8, 17:03

  Kudo ka vend per kritika ne cdo cep te botes Por duhet bere krahasimi me ate qe ka qene Tani qe nuk eshte me vellai juaj deputet nga polic ushtarak arriti majat “ Sipas jush cdo gje tani nuk eshte e mire Ju lumte professor per gjetjet tuaja”

  Reply to this comment
 10. Arben May 8, 17:04

  Rama e ka dialogun tel me ministreshen.

  Eshte shprehur publikisht se “une e bera “njeri”, se ishte si “pule e ngordhur””

  Reply to this comment
 11. MALLAKASTRIOTI May 8, 17:35

  bravo durim ky eshte realiteti s duhet te flase fare PAQUA SE JA DIM HISTORIN ky GLAUKIAS FLET NE PARIM POR S UA DI HISTORINE BEHEN GANGESTERA TE MEDHENJE KETA POR KETYRE U KA PJELL MUSHKA ME KETO SERVILIZMA PRANDAJ GLAUKIAS KA TE DREJTE LE TE SHPREHET VETEM NE NE KOHEN E TYRE NUK KISHIM TE DREJT

  Reply to this comment
 12. Socialisti i Ndershem May 8, 17:50

  Socialistet rilindiote ( jo socialistet socialiste) jane gati te shkerdhehen ne te gjitha vrimat e trupit vetem Rama te mos preket dhe kritikohet.

  Reply to this comment
  • I tille je ,. sa here qe hap gojen May 8, 19:39

   Per ty , fashist i diteve tona , qe ha ne grazhdin e SHQUP-it dhe kerkon te hiqesh per socialist , dhe ca me keq “i ndershem” , bajga e Sali Karaxhicit . krimineli me i urryer i kombit tone , per shtaze si ty , mbetet idhull , te tjeret , pertej hundes tende nuk vlejne ! Ja ku po e cojne vendin malokeria e tokes se xanun , me gjak turku , sic e ka pohuar edhe vete Saliu , por qe vete realisht ka ADN-ne e Vuk Karaxhicit …….. dhe , megjithate edhe juve e quani veten shqiptar !

   Reply to this comment
 13. capajevi May 8, 18:01

  Ky plehra qe e mban veten per dok.prof. eshte nje mashtures ordiner qe ka bere para dhe emer duke qeruar shikimin e shume shqiptareve… Personi qe shkruan keto radhe eshte nje nga viktimat e tij. Fakti qe nuk ka reagime negative per kete shkrim te ketij funderine eshte se viktimat qe ai ka lene, sot nuk lexojne dot gazetat dhe kete shkrim kunder Rames pasi ai i ka verbuar…qeruar… vetem per pak euro!!!! Ky eshte Pajtim Lutaj i cili sot duhej te ishte prapa hekurave

  Reply to this comment
  • MALLAKASTRIOTI May 8, 18:15

   PO CAPAJEV ME SE E DREJT EDHE UNE KAM FAKTE KY OSE NUK ESHTE DOKTORR OSE KA BER EKSPERIMENTE ME NJERZIT BILE PROKURIA DUHET TE NIS HETIMET PER GJITH OPERACIONET QE KA BER KY QE KA LENE NJERZIT QORRA

   Reply to this comment
 14. Astriti May 8, 18:05

  Edhe me i pashkolluari qe e lexon kete shkrim e kupton qe artikullshkruesi nuk e ka hallin tek problemet por vetem sa shfryn mllefin e mbledhur ngaqe nuk e kane vene shef sherbimi. Po ta kishin bere shef gjithcka per te do ishte mire e bukur dhe me zero probleme edhe per Ligjin e Arsimit, edhe per Universitetin, edhe per fakultetin edhe per QSUT.

  Reply to this comment
 15. Alla Turka ! May 8, 18:14

  Shkrimi eshte alla turka Autori ala frenga ! Dy kahje te kunderta qe shtremberojne njera tjetren !
  rezultati ?
  Pajtimi dhe shkrimi kane konflikt interesi Ate Fotografine nuk e kuptova une Cfare ishte per ? Dmth titulli shkencor profesor perbri shrimit eshte vendosur aty per te treguar se autori eshte doktor profesor ?

  Kesaj i thone te vishesh nje kostum dhe kollare ne ballo te mashtrosh femrat !

  Katundar o katundar qytetar (Gazetar) nuk behesh kurre sikur te ndrosh edhe 7 pale LEKURE !

  Shkrim i dobet folklorik !

  Reply to this comment
 16. Doktori May 8, 18:34

  Pajtim Lutaj njihet si njeri i lig dhe shpirtvogel. Ne qsut tregojne se si para shume vitesh kur ai ishte shef i okulistikes erdhen disa specialiste greke per te sjelle nje teknike qe perdorej prej vitesh ne bote ne operacionet e syrit dhe qe “profesor” Pajtimi nuk e kishte mesuar ne France megjithe ato vite qe kishte ndenjur per specializim. I mbylli ato pajisje me celes dhe e porositi kryeinfermjeren qe te mos lejonte asnje mjek tjeter pervec atij qe te operonte me aparatin qe te huajt ja kishin sjelle spitalit per te mesuar mjeket e okulistikes. E si mund te beje moral per cilesine e punes dhe te mesimdhenies nje personazh i tille i urryer nga koleget e tij.

  Reply to this comment
 17. ben May 8, 18:40

  Problematika eshte shume e prekeshme..Doktori e ka shkruar me profesionalizem dhe ka vene ne dukje te meta qe duhet te merren parasysh..Ky mjek ka arritur çdo gje per vete, por shqiptaret qe komentojne ketu dhe merren me daajo e halla, jane te paret qe ankohen per gjendjen e shendetsise kur i vjen dita te shkojne ne spitale..prandaj nuk behemi ne!

  Reply to this comment
 18. Taraboshi May 8, 18:49

  Zoti pajtim mbeshtetu tek thenia popullore.
  Une aga.ti aga po gomarin kush e mba.Po ke titull Dr Profesor e ke marre per te drejtuar apo per te sherbyer nevojtareve.Me cfare lexova ki qenke nje karreris i terbuar.
  nuk ke studiuar per te miren e njerzeve.Ai mjek qe nuk ka titull mundet te jete shume me afte se ti ne drejtimin dhe mbarvajtjen e puneve ne QSNT.Ti je i afte per te percaktuarmire semundjen dhe kurimin e tij.

  Reply to this comment
 19. Lili May 8, 20:05

  Po t’ju tregoj se ku ky ka kryer sherbimin e si , ju nuk shkoni me tek ky….ffi ne nje spital te periferise se Parizit ku askkush nuk shkon pos disa te huaj si ky…93 me thone francezet

  Reply to this comment
 20. Dr. Eda May 8, 21:45

  Problemi ne zgjedhjen e shefave ne sherbimet universitare nuk eshte se doli doktori mbi profesorin sic paska ndodhur tek okulistika, por e kunderta, qe ne shumicen derrmuese te sherbimeve u konfirmuan te njejtet shefa qe ishin pa u bere asnje analize te punes se tyre te deritanishme.
  Ne klinikat e ashtuquajtura universitare te Tiranes ka shume shefa qe jane kthyer ne pashallare, qe me titullin profesor te marre pa asnje kontribut shkencor sigurojne pushtet te perjetshem dhe absolut te cilin e shperdorojne ne menyren me te keqe te mundshme duke i kthyer klinikat shteterore ne klinika private apo shtojca te klinikave te tyre private.
  Para se te zgjidhen shefat e sherbimeve, ne Universitetin dhe Fakultetin e Mjekesise duhet bere nje veting i plote i te gjithe titujve te marre, se sa ato jane plagjatura dhe se sa jane te justifikuara me kerkim shkencor te njohur nderkombetarisht.
  Per me teper, perzgjedhja e shefave te sherbimeve duhet te kete kriter kryesor jo titullin filtiv qe i ka vendosur tarafi dhe klientela para emrit, por projektin e tyre, cfare kane bere ata per gjithe ato vite qe kane qene ne drejtim te sherbimeve dhe cfare projekti kane kandidatet e rinj qe nuk kane qene me pare.
  Cdo mjek ne QSUT e di se titujt profesor dhe doktor ne Shqiperi jane ne shumice fiktive dhe te kote sa i perket kerkimit shkencor. Prova e ketij mashtrimi eshte qe punimeve me te cilat ata jane bere prof. dhe dr.shk. nuk ju referohet askerkush ne bote.
  As eshte bere dhe as ka per tu bere ndonjehere kerkim shkencor ne Shqiperi por urgjente eshte te rritet niveli dhe cilesia e spitaleve universitare sepse ka sherbime dhe klinika qe jane katandisur si mos me keq per shkak te shefave te perjetshem dhe abuzive. Ne kete veshtrim nje mjek i ri i formuar dhe i afte klinikisht, me integritet moral dhe profesional edhe pse pa titullin prof., mund ti jape energji dhe zhvillim pozitiv nje sherbimi klinik shume me mire se nje i ashtuquajtur prof.servil e klientelist qe e ka kalcifikuar me dekada nje sherbim sic eshte kalcifikuar edhe vete.

  Reply to this comment
 21. XXX May 8, 21:47

  Mjekesia eshte mision jo profesion.Mjeket e kohes se Enverit qene te gjithe HERONJ.Keta te soteshmit as nga profesioni as nga dinjiteti nuk u vijne as tek themrat atyre Tahmaja dhe paaftesija e miku bbashke me politiken e xhvleftesoi aftesine .Lerini pallavrat e qeverise mut profesoreve te sotshem Duhet nje rilindje e vertete e aftesise e dinjitetit ne m,jekesi por kete nuk e ben dot AS SALA E AS PIKTORI.

  Reply to this comment
 22. info analitike May 8, 22:08

  Cikli i trete ose me mire studentet specilaizande po i dalin vete punes perpara duke mesuar gjermanisht qe ne vit te peste e duke u pergatitur te emigrojne ne Gjermani, ku do te zhvillojne kurset e tyre te specilizimit pas nje provimi paraprak njohurish te pergjithshme te marra ne UMT. E vetmja gje qe na mbetet ne keto kushte eshte ti orientojme ata drejt me te mires per te ardhmen e tyre me shprese qe nje te neserme te realizojne veten e te kthehen qe te japin kontributin e tyre ne Shqiperi. Tani per tani me kete qeverisje mizerabel e me kete arrogance menaxhimi nuk ka vend per ekselentet. Edhe ata ekselente qe punojne psh. ne Kardiologji dhe Kardiokirurgji ushtrojne ne kushte ekstremisht te veshtira. Ajo e konkurseve ishte dhe vazhdon te jete nje maskarade e papare. per sa kohe politika te fuse hundet tek UMT-QSUT gjerat do te jene gjithnje problematike e konfliktuale me pasja negative per te gjithe.

  Reply to this comment
 23. gjermani i fundit May 8, 23:43

  problematika me siguri qendron, por te tere, qe nga Ilda top modele dhe doktori ketu, i shkruajne Rames pa e ulur steken fare. Sikur te shikoj ndonje polic lokal qe me ve gjobe per parkim makine, po i fus nje leter te hapur Rames dhe shtojme kureshtjen. Kam vizituar nenen dhe babane tek doktori okulist, se na kishin folur mire. I operoi per cipen e syrit, por nuk qellova une se kisha ikur. Vellai me tregoi se pyeti doktorin sa kushtonte operimi, i thote doktori 150 mije leke per person. Ok, ia dha, ne fund doktori i thote qe te kalonte tek arka. Atje i thone se ishte vendosur lente qe kushtonte 120 mije, i pagoi vellai edhe ato, po kush po e merrte vesh. Spitali 1, shteteror. Nuk po them gje per anen profesionale, se ato kushte ishin. Dhe per aq pak kohe sa u beri pune heqja e perdes se syrit pleqve te mi ia vlejti. Por duke qene se kam bere vizita dhe kontrolle per vete ketej jashte, dua te them se jo vetem kushtet ne spitalin 1 ishin mizerabel, por edhe vizitat, pazaret ne kembe si ne tregun e gjedheve, po edhe operimet, se shkuam per vizite tek nje i aferm qe sapo e operuan. Atje njereit i ruan Zoti, po edhe po s’i ruajti, kush po e merr vesh. Doktori nuk te shpjegonte fare se çfare diagnoze kishte, o burra per operim katarakti(heqje e perdes). Une e kisha te qarte dhe ua shpjegova prinderve se do vinin ne daten e caktuar, thjesht operim me mpirje lokale, pa rrezik. Njerezit ne Shqiperi alarmohen kur u thua per operim, instikti i shtyn te mendojne se ka rrezik te madh per jeten, o burra para sa te duash. Nuk jane te tere – kuptohet – por te pamesuarit duan qe doktori te “beje punen” se parate s’jane problem. Dhe e kote te vazhdoj, shume mjeke jane bere lorde edhe per operime te thjeshta qe shpeshhere i bejne asistentet. Mire shteti eshte i dobet dhe i varfer, ministrat/ministreshat qe jane titullare politike nuk ditkan e s’kane habere nga bota, po ju o profesore e doktore me tituj e diploma France, sikur ua ka dhene diplomen Pasteri dora vete, çfare vlere te shtuar i keni dhene spitaleve? Sa keni ndikuar me shembullin dhe vullnetin tuaj qe sherbimi te behet me cilesor, me human dhe me i arrire? Njoh mjekun tim ketu, okulist, se jemi bere edhe miq, eshte shume modest dhe komunikues. S’ka as titull te madh, profesor apo doktor shkencash, biles eshte moshatar me doktor Lutajn, dy dite ne jave kryen operime. Biles jo aq te lehta dhe nuk eshte se paguhet me miliona. Por me sa e njoh, eshte i kenaqur me punen qe ben. Me e forta, se ndodha vete aty, i erdhi nje ftese per nje kongres per okulistiken dhe thirri kryeinfermieren per tu konsultuar per ato dite, nese kishte kohe te shkonte. Ajo i tregoi agjenden me prenotime dhe pa nje-pa dy mjeku i thote qe te dergonte nje mail qe te konfirmonte mosvajtjen ne kongres. Sa here me ndodhte qe çoja nenen per vizita ne Qsut dhe s’gjeja specialistin, jo ka shkuar ne Kongres jashte shtetit, jo e kane ftuar ne BE, jo po ka shkuar per te operuar ne Berlin, Rome a Milano, a thua se pa keta profesoret tane spitalet e botes moderne mbeten ne tako. Lerini mo, keto shitje mendjeje prej koti. Behuni me modeste, ketu e kam fjalen. Dhe falenderoni perendine qe per aq sa jepni keni arritur shume, por shume ama. Dhe para se te keni te drejten legjitime per ti kerkuar kryeministrit llogari – e mire beni – konsultohuni njehere me arritjet dhe deshtimet tuaja. Kam takuar njerez ne spitalet ketej ku jetoj dhe fjala e pare qe thone, me vjen turp ta pohoj, eshte qe falenderojne Zotin qe u dha mundesine qe operimin e bene jashte. Se po te ishin ne Shqiperi nuk i dihej fatit.

  Reply to this comment
  • Muhamet Toporaku May 9, 11:47

   Ky tipi pervec okulistit eshte edhe berber, biles kete te dyten e bene me mire se te paren. E bene me mire se pervec se qeth larte ka filluar te qethi edhe poshte.

   Reply to this comment
 24. Zigur Qarri May 9, 01:17

  Scanim perfekt i skizofrenit delikuent Edvin D’Rama dhe qeverise se paafte te “rilindjes”.Shteti shqiptare ne zgrip te humneres.Rrespekt Z.Pajtim Lutaj,per informacionin e sakte dhe kurajon qytetare-intelektuale per te percjelle te verteten,rrespekt.

  Reply to this comment
 25. Lalai nga Povla May 9, 05:53

  Mallakastriotët janë popull me virtyte.Por nuk ka pyll pa derra.Familja Lutaj nga Hekali është tipike interesaxhesë servilash.Pseudo nipërit e pseudopatriotit Sulo janë tipike,QË NË kohën e keshilltarëve të Hekalit,deri në atë të Salës.Por Pajtimi është milioner,në sajë të batakcillëkut dhe adhamudhllëkut mbi pacientët.Ai të vret për një qindarke.Pyesni mallakastriotët dhe hekalasit.Ai shyqyr që ka gruan e hajrit.IK ORE I BIRI I DANOS DHE NIPI I MECES NUK KEMI NEVOJË PËR MËNDJEN TËNDE.Ruaju se do të bëjnë llogari sa ke vjedhur dhe ske paguar taksa dhe do të fusin në burg bashkë me qënin e shtëpisë.Pseudo parizien nga Hekali me papipion.Të kesh dy bythë.

  Reply to this comment
 26. Pacient May 9, 08:26

  Ja dhe nje kukuvajke tjeter, qe i jane erresuar syte nga shkelqimi i perditeshem qe po merr edhe sherbimi shendetesor ne çdo cep te vendit!! Eshte bere nje pune kolosale, qe nuk ka asnje krahasim as me disa vite me pare. Por perseri mbetet per tu permirsuar, ne veçanti pastrimi nga disa mbetje kanceroze, qe kan zene vend ne shume hallka te ketij sherbimi, si puna e ketij psudo shkencetari, qe perfaqeson akoma te kaluaren e shemtuar te rumpallhanes!!!

  Reply to this comment
 27. Pesimisti May 9, 08:57

  Mjeksia per Edi Ramen dhe bashkpunetoret e tepsise se tij është thjesht një sektor ku nëpërmjet oktapodëve PPP të xhvasin miljarrdat nga populli fukara. Për popullin mjeksia është nje organizëm mafioz që ndoshta xhvat ne rrugë të padrejtë 30-40% të të ardhurave. Mjer ai që ka një të sëmur në shtëpi , të rjepin doktorët. Mjeksia është një organizëm i flliqur korruptiv nga të gjitha pikpamjet që një hajdut ordiner dhe një njeri primitiv në formimin e tij si kryeministri ynë nuk mund ta shëroj, përkundrazi më keq e më keq do të bëhet. Ishte model mjeksia në epoken e errtë të diktaturës. E shani diktaturën por me gjëndjen që ka arritur vendi vetëm nje diktatur mund ta ndryshoj gjendjen që e ka sjell demokracia e Sali Berishës, Fatos Nanos dhe e të çakërdisurit të ripjelljes së PS, Edi Ramës.

  Reply to this comment
 28. Dok. May 9, 09:04

  Pjesa me e madhe e shefave qe rrine me dekada ne post pa sjelle asgje te re dhe pozitive si dhe e ish shefave qe duan te rikthehen si puna e Pajtim Lutajt e kane hallin tek fitimet qe sigurojne ne privat. Ne fillim te tranzicionit keta u leshuan me babezi dhe pompozitet te madh neper klinika private duke shfrytezuar titujt dhe specializimet e fituara prej sherbimeve ndaj kastave ne pushtet. Me kalimin e kohes keta fodulle kokeboshe pak e nga pak u shfryne si tullumbace sepse sado qe penguan dhe sabotuan specializimin dhe formimin e mjekeve te rinj, nuk e eliminuan dot konkurrencen. Sot njerezit jane aq te zgjuar sa te bejne dallimin mes prapambetjes dhe injorances profesionale te profesoreve te skutave te ish bllokut dhe te rrumpalles se Saliut dhe specialisteve te rinj te cilet edhe pse pa tituj e ofiqe diagnostikojne dhe operojne shume me mire se vjetersirat e fosilizuara. Kjo kategori si Pajtim Lutaj dhe te ngjashmit me te e duan postin e shefit qe te shtojne artificialisht punen dhe fitimet ne klinikat e tyre gati te falimentuara.Rreziku qe posti i shefit te shperdorohet duke shkaterruar klinikat publike qe ata drejtojne per te rritur aktivitetin dhe fitimet ne punet e tyre private eshte per te gjithe, edhe per shefat e rinj, prandaj duhet ndaluar dypunesimi per konflikt interesi per te gjithe drejtuesit e spitaleve dhe te sherbimeve.

  Reply to this comment
 29. Ismail May 9, 09:54

  Me ate “sekretar te pergjithshem” qe i ka ngjitur pas asaj gruaje te zakonshme, eshte e mire edhe aq ajo… Ai,mbasi e shoi ministrine ku ishte per kater vjet e gjysme, ka mision ta shuaje edhe kete ministri!

  Reply to this comment
 30. Dash May 9, 10:25

  Bravo DITA , nga i gjen xhanem…..ndoshta tani ju gjejne ATA….

  Reply to this comment
 31. Muhamet Toporaku May 9, 11:42

  Ti dr. Pajtimi mund te kesh te drejte per disa gjera, por jo per te gjitha. Sot perkedhelesh dhe flet si me qene ne Paris, ndersa dje nuk ta mbante dhe nuk te bente pershtypje qe Minister kishe nje sallatop elektrout dhe drejtor spitalesh bletrrites,veteriner, e njerez llafos kot.Cfare kerkon ti sot? Do te promovohesh? Nuk meret njeri me ty, flije mendjen. Mbaj ate vend dhe qethi njerzit sa te mundesh, sa te gjesh budallenj.

  Reply to this comment
 32. Jaltim Tupaj May 9, 13:11

  lexoi Paqo lexoi
  njerezit te ditkan edhe biografine

  Reply to this comment
 33. Goni May 9, 17:45

  Ai qe ka klinike private ose eshte i punesuar ne nje te tillë, është e dëmshme që paralelisht te punojé ne QSUT, pasi mjeku nuk e ka mendjen te pacienti i QSUT, por shpejt sa të mbarojë punen ne shtet do te vrapojë tek privati. Ai qe e vuan kete praktike dy punesimi eshte drejtperdrejtë PACIENTI. Dihet qe mjeket nuk kane orar.Ndonjehere atyre u duhet ta ndjekin ecurine e pacientit kur ai eshte rende edhe pertej turnit.
  Kur vjen puna tek privati, po te duan te punojne njëherazi edhe ne 5 vende. Mjere ata qe paguajn per keta lloj kasapesh.
  Po te diskutojme rastin e doktorit te syve, eshte thjesht i frustruar se nuk ka marre nga kjo administratë atë që ka dashur. Nuk e ben per humanizëm, kjo eshte e dukshme se para 2013 nuk eshte shquar per ndonje kritike ndaj gjendjes se mjerueshme ne te cilen ndodheshin spitalet. Me siguri nuk ia mbante se i dinte pasojat. Edhe kur e perzune nga spitali me force edhe atehere nuk e beri problem dhe as nuk i shkruajti ndonje leter te hapur kryeministrit te asaj kohe.

  Reply to this comment
 34. Tori May 9, 17:59

  Nuk kane faj shumica e komentuesve (po qe se jane vertet shume ) qe i sulen Pjtimit se ky i ka ofenduar duke kritikuar idhullin e tyre :Ramen.

  Reply to this comment
 35. Doktor Adha-Mudhi ! May 9, 22:24

  Problemi me i madh eshte se mund te flasesh si kur je ne Paris a te Komuna e Parisit por kjo nuk te mbulon dot prejardhjen provinciale sepse te tradhtojne disa tipare provinciali sic jane :
  Maskaralliku, dmth te jera thua te tjera ben
  Shit-mendja ose shit-pordha, perpara te tjereve per tu dukur si nga parisi !
  Mendon qe shiu te bie ne bacen tende dhe jo tek komshiu !
  I duket pula e komshiut me e madhe se e tija ! Dhe ha inat me veten !
  Mbasi ka ven disa miliona me nje ane ! Iduket vetja gjeneral dhe fillon nga pretendimet te behet psh Kryeminister !!
  Nje fjale popullore thote “Ruaju nga argati qe behet zengji i pasur ” sepse te merr shpirtin dhe behet me i eger se zengjini (i Pasuri) te cilit i sherbente !

  Keshilla nga doktor Adha Mulli ” qe te shpetoj njerin sy , me mire te heqim tjatrin “

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*