VIDEO: “Djali im sot do ishte… Asgjë nuk e mbush këtë boshllëk”

March 15, 2020 19:10

VIDEO: “Djali im sot do ishte… Asgjë nuk e mbush këtë boshllëk”

EKSKLUZIVE DITA – Shumica dhanë shpirt atë ditë në rrugë dhe oborret e shtëpive.

Të tjerë në spital. Mes tyre, fëmijë.

Të tjerë vranë veten pas dramave që erdhën më pas në jetën e tyre. Me to askush nuk u mor.

Disa bënë tregti me jetët e fëmijëve dhe familjarëve, me vrasësit e tyre. Të joshur nga paratë.

Zamira Durda as u dorëzua, as bëri kompromis me vrasësit, as vrau veten.

“Zoti më dha forcë dhe mjekja ilaçe për të vazhduar. Djali im sot do ishte 15 vjeç”, thotë ajo.

Kjo intervistë me Zamirën, botuar në DITA është marrë në 15 marsin e vitit 2016:

 

Zamira, kur kalon sot me makinë afër Gërdecit sheh që ai vend ka ndryshuar. Janë ndërtuar shtëpi të reja dhe duket sikur gjithçka ka shkuar në vend. Por ajo ç’ka është një kontrast i karakterit human, është fakti se qeveria e kohës, gjykatat, i dhanë dëmshpërblim për ndërtesat dhe sot e kësaj ditë nuk po dëmshpërblehen jetët e humbura. Pse kështu?

Zamira Durda: Pse kështu?! Po edhe vendimi gjyqësor që u dha atëherë u rrëzua akuza e vrasjes dhe u provua shkatërrimi i pronës dhe i të gjithave. Gërdeci u rindërtua shumë shpejt. Ishin të shumtë njerëzit që patën dëme materiale. Ne që patëm jetë të humbura ishim më pak. Qeveria e mëparshme e përdori këtë edhe për imazh që të dukej që Gërdeci u rimëkëmb, por në fakt kjo është e sipërfaqshme, sepse nga brenda Gërdeci është si molla e kalbur. Jetët e këtyre njerëzve nuk janë më si para 2008. Ata mund të jetojnë vërtet në ndërtesa më të mira, por ata nuk kanë një jetë më të mirë. Ata jetojnë si të trembur. Tremben edhe kur shpërthen një gomë makine.

Më vjen keq ta them, por ka një perceptim publik që banorët e Gërdecit bënë një kompromis. Nuk më pëlqen të përdor fjalët “ata bënë tregti me fatkeqësinë e tyre”, por pak a shumë është një paragjykim që për një pjesë të tyre ekziston…Ndryshe nga ju që ende prisni drejtësi!

Zamira Durda: U vu një barazpeshë e shtëpive të ndërtuara para viteve ‘90 dhe pas këtyre viteve. Njerëzit u joshën këtu dhe rendën të përfitonin ç’të mundnin. Shtëpitë që u shkatërruan ishin shtëpi të vjetra me qerpiç. Njerëzit këtu u joshën dhe u bë ajo përçarja siç e ka zakon politika në Shqipëri. Me të drejtë dikush thoshte, unë nuk flas se kisha më pak dhe mora më shumë. U vu paraja në mes dhe ajo mbylli shumë gojë. Por po ta përsëris, ata nuk u riparuan si njerëz. Unë njoh fëmijë të stresuar. Madje edhe të rritur me probleme.

Nga e kupton diçka të tillë, çfarë shenjash kanë ata?

Zamira Durda: Një gjëmim dhe njerëzit tronditen. Një gomë pëlcet në autostradë dhe bëjmë Ohh.

Ju vetë e keni marrë dëmshpërblimim për ndërtesën?

Po, e kam marrë si gjithë të tjerët.

Sa familje jeni tani që kërkoni dëmshpërblim për jetët e humbura. Jeni të gjithë ju apo ka edhe që janë dorëzuar?

Zamira Durda: Hiq familjen e baxhanakut të ish-kryeministrit dhe hiq familjen e Dvoranit (familje gjykatësi – shën.red), që e fitoi që në fillim dëmshpërblimin, që në vitin 2010, pjesa tjetër nuk e ka marrë gjyqin. Por nuk është dorëzuar.

A e dini pse nuk ka një kërkesë të tillë nga familja e baxhanakut të ish-kryeministrit?

Zamira Durda: Nuk di asgjë për këtë. S’e kam idenë.

Pse është fituar nga Dvorani dhe ju të tjerët jo?

Zamira Durda: Kalvari ynë ka qenë i gjatë. Që në fillim na veçuan. Ishim bashkë në Gjykatën e Lartë në 2009 dhe na veçuan. Pastaj nuk vazhdonte dot gjyqi civil deri kur të dilnin fajtorët. Në momentin që dolën fajtorët nisën praktika të reja. Ishim të grupuar dhe na ndan veç e veç. Vazhdoi disa muaj kjo procedura e ndarjes. U hodh shorti për gjyqtarë çdo familje më vete. Disa muaj u shty për shkak se na u tha se do të ishte kompania amerikane që do shpërblente dhe nuk kishim mundësi njoftimi. Tjetër pengesë ishin taksat. Taksa 3 për qind për dëmshpërblimin e jetës, e cila ishte goxha e kushtueshme për ne familjarët.

Jemi përpjekur që të ndjekim të gjitha rrugët ligjore për ta zgjidhur çështjen e dëmshpërblimit. Kemi gjetur refuzim për çdo gjë nga Ministria e Mbrojtjes, me të cilën kemi kërkuar ta zgjidhim edhe me pajtim dhe ajo nuk pranoi. E dërguam në Gjykatën Kushtetuese dhe ajo e la në varësi të gjyqtarëve, që ta shqyrtojnë rast pas rasti në varësi të të ardhurave që ka çdo familje dhe le të themi që topi u kthye sërish tek gjykata.

Pati një moment që çështja po merrte drejtim në gjykatë dhe krejt papritur doli një urdhër që vendimet për institucionet e paditura duhen të kalonin në Gjykatën Administrative. Morëm dosjet i çuam në Gjykatën Administrative dhe kjo na hëngri tre muaj të tjerë. Një kalvar pafund.

Ku jeni tani?

Zamira Durda: Në Gjykatën Administrative. Tani me ndryshimin e qeverisë ndryshoi taksa nga 3 për qind, ka zbritur në 1 për qind. Mund të them që edhe 1 për qind është goxha shumë për familje si ne.

Sot që flasim keni pasur një tjetër seancë? Ndonjë lajm të mirë?

Zamira Durda: Sot kishim një tjetër seancë në Gjykatën Administrative dhe avokati i Ministrisë së Mbrojtjes del e thotë se duhet rrëzuar kërkesa e familjarëve për dëmshpërblim nga MM, sepse ministria nuk është fajtore për shpërthimin. Më fal, po unë isha në shtëpinë time. Unë kë duhet të bëj fajtor?

Po sot MM drejtohet nga ata që dolën në protesta për Gërdecin. Zonja Kodheli ka qenë në front të parë të protestave për atë që ndodhi në Gërdec. Si ka mundësi që MM e sotme nuk është palë me ju?

Zamira Gërdeci: Nuk e di. Këtë kërkesë të avokatëve të ministrisë e prita e revoltuar, por ata fundja bëjnë punën e tyre. Ajo që dua të them është se ne edhe kësaj ministrie i jemi drejtuar për pajtim dhe kjo nuk ka ndodhur për shkak të taksave që janë tepër të larta dhe nuk pranojnë që t’i heqin. Kanë bërë vetëm një zbritje. Ja kemi kërkuar ministres, kryeministrit Rama dhe nuk kemi marrë asnjë përgjigje.

Më çfarë argumenti mbrohet MM?

Zamira Durda: Këta kanë parasysh rastin Dvorani, ku MM u përjashtua nga dëmshpërblimi. Por Dvorani ka qenë punëtor, ka pasur kontratë me atë kompani. Unë kam qenë në shtëpinë time. Djali im u vra në shtëpi, duke bërë detyrat dhe s’ka pasur kontratë me askënd. Ministria e Mbrojtjes i dha urdhrat që dolën armatimet sheshit. Transporti bëhej me mjetet e ushtrisë. Unë nuk njoh askënd veç shtetit tim. Atyre të tjerëve t’ju kërkoj llogari shteti. Unë nuk kam punë. Shteti im ka për detyrë të më mbronte, jo të më vriste djalin.

A shpreson tek politika e sotme?

Zamira Durda: Jo, nuk shpresoj. Ata e shohin sipas interesit të tyre.

Po besoj votoni sa herë ka zgjedhje parlamentare?

Zamira Durda: Po, sigurisht dhe kam votuar PS.

Do vazhdoni ta bëni?

Zamira Durda: Nuk kam ndonjë arsye, tashmë jam në atë pjesën gri të elektoratit.

A ju qetëson dëmshpërblimi nëse ju jepet?

Zamira Durda: Ajo që u bë nuk zhbëhet dhe nuk më qetëson. Këtë e bëj më shumë për të vënë drejtësi sipas ligjeve, por nuk ka qetësi për shpirtin tim.

Ju e keni apeluar çështjen në Strasburg. A keni një reagim nga kjo gjykatë?

Zamira Durda: Po, unë kam paditur shtetin shqiptar në Strasburg dhe para pak ditësh kam marrë një përgjigje pozitive. Strasburgu do ta marrë në shqyrtim çështjen. Gjykata e Strasburgut i ka nisur shtetit shqiptar një formular me disa pyetje dhe afati i fundit që i është vënë shtetit shqiptar për t’u përgjigjur është data 4 Maj 2015. Kam shumë shpresa që të paktën të vihet drejtësi dhe të paktën ata që kryen krimin të ndëshkohen, po edhe kështu merr jetë njerëzish dhe askush nuk ndëshkohet…..të gjithë janë në shtëpitë e tyre. Të gjithë të pafajshëm. Mbaruan ato dënimet, disa u falën për sjellje të mirë.

Një nga pyetjet e Gjykatës së Strasburgut që i bëhet shtetit shqiptar, më pëlqen ta vë në dukje. Thuhet: A janë njoftuar banorët për demontimin në zonë dhe që kjo fabrikë paraqet rrezik? Le t’i përgjigjen kësaj pyetjeje ata. Kush na njoftoi ne? MM thotë sot nuk jam unë fajtor, se fabrika kishte lidhur kontratë me një kompani amerikane dhe një private.

Tashmë të gjykuarit për Gërdecin janë të lirë siç e thatë edhe ju. A ka pasur ndonjë përpjekje për ta zgjidhur çështjen në rrugë private?

Zamira Durda: Unë nuk kam takuar asnjëherë ndonjërin prej tyre. Po nuk e kam menduar ta bëj. Unë kam punë vetëm me shtetin tim, atij që i paguaj taksa.

Nuk ju është ofruar kurrë asgjë. As në ato fillime?

Zamira Durda: Patjetër që në ato fillime ka pasur nga ata zotërinj. Më është ofruar dhe mal me para, por nuk ka qenë dhe nuk është ky qëllimi im. Tërë botën të ma japësh nuk e dua. Zoti më ka dhënë forcë e mjekja ilaçe, që më mbajtën në këmbë. Sot në gjykatë shpërtheva në lot, sesi më duket që po kërkoj unë dëmshpërblim. Kjo në fakt është thjesht një gjë e imja që nuk dua të fal, por bota s’më mjafton. Djali im do ishte 15 vjeç sot. Asgjë tjetër nuk e mbush atë boshllëk.

 

*****

Foto kryesore: Zamira Durda dhe kryeredaktori i gazetës Dita, Adrian Thano.

Më poshtë, intervista e Zamirës për Dita dhënë gazetares Mira Kazhani në mars 2016

 

March 15, 2020 19:10
Komento

92 Komente

 1. Agimi March 14, 22:58

  Kjo ceshtje Duhet te Hapet perseri Nga drejtesia Dhe te denohen fajtoret

  Reply to this comment
  • Sinan hibro March 14, 23:09

   Ju mos e votoni PS po do ta votoj unë deri në vdekje. Nuk dorzohem.

   Reply to this comment
   • kalushi March 15, 00:07

    “djali im u vra ne shtepi duke bere detyrat…”
    Ti Sinan qe ke shkruar ketu me lart, te ftoj vetem te mbyllesh pak sekonda syte dhe te mendosh: nje dhome e varfer, ku nje nene po gatuan dhe nje femije 6 vjec ben mesimet. Nje shpertim apokaliptik, pluhur e ulerima gjithandej, pastaj nena qe shkon dhe gjen vogelushin te vdekur ne tavoline me koken mbi libra…”
    Perfytyroje kaq gje dhe ndoshta do shkruash ndryshe.
    Respekte Zamira
    Respekte Dita.

    Reply to this comment
    • bana March 15, 00:09

     me ngjethe kalush 🙁
     o zot, sa na ka larguar nga njerzilleku kjo politike e ndyre dhe ai ndyresi me emrin Sali qe vijon pi gjak ne qafe et Shqiperise ndersa nje tufe me qelbesira rrotull tij nuk e shkulin dot se jane vete te zhytur deri ne mut si ai vete.
     Ptu, u shofshi!

     Reply to this comment
    • KingBardhyl March 15, 00:48

     O kalush une i mbyll syte, por arrij te perfytyroj vetem Shkelzen Berishen dhe Armina Mevlanin duke bere qejf ne plazhet e Maldives.

     Reply to this comment
    • qytetar March 15, 08:40

     Eshte e kot ti thuash nje gje te tille se ai koqe i mbyll syte vetem per gjume

     Reply to this comment
    • Jaho Lunxheria March 15, 15:18

     Kalush,
     Te falenderoj per komentin. Shume prekes. Prandaj Gerdeci do te mbetet nje varr i hapur per cdo politikan nese sdo te behet drejtesi.

     Reply to this comment
   • XUME PROTOPAPA March 15, 10:03

    KUR ÇAMI HITO U NGJIT NE LLOGARA,

    per te zaptuar 500 m2 toke mes ferrishteve plot manaferra e hithrave gjethegjera, nuk i vajti ne mendje qe do vinte nje dite te punesonte Sinanin e tij, mes kazaneve plot ngjyra te Kombinatit te Tekstileve, ne Beratin e mistrecit Braçe e balerines Endrina Fuga, qe aq mire e stigmatizoi (wow – po perdor fjalen e nje artikulli te Kastriot Islamit ne Panorama plot keshilla per tu ndjekur) dikur Osmani i Gazepeve te Tirones.

    U be i fameshem Sinani aq shpejt, sa qe shumekush mund ta kujtoje ate shprehjen “i doli boja si çarçafeve te Sinanit”, kur ndonje personazhi estrade apo rromani humoristik i dilnit te palarat ne shesh, sepse aq ishin aftesite e teknikut te tekstileve Sinan, mjaftonte fiksimi i ngjyrave vetem per heren e pare, per tu shitur pa mundesine e larjeve, shpelarjeve e tharjeve ne diell.

    E kishte frike Sinani diellin plot drite, andaj u be me dipllome nate ne filialin e Universitetit te Tirones, ne Beratin e njemije dritareve e dhjetemije amvisave tirr- leshese nen fishkellimen e kamzhikut te Sinanit nga Llogaraja.

    Erdhen kohe te veshtira per shqiptaret pas 97-tes, edhe per Sinanin e dashuruar pas ngjyrave qe humbin, u desh nje sforcim i madh i intelektit te tij per te sajuar mes kopese se dhive pa cjap kembore tundes, atje ne maje te Llogarase det veshtruese, profesionin e perkthyesit ne gjuhen meme te greqishtes dhe pak italisht te huazuar nga Hitua legjendar.

    Pasioni per ngjyrat qe humbin pas larjes se pare, e ben te shohe enderra dhe ne ditet plot mjegull e shi, andaj kur kalifi i Surrelit, Edi Rama, i kerkoi ndihmese per shkarravinat e tij, nuk u ngurros ta udhezonte edhe per votimet e 23 Qershorit: bej vetem premtime qe tu dale boja me diellin e pare, bej siç bera une me çarçafet e Beratit, une te perbetohem ne jete te jeteve ne besnikeri, paçka se surreterit boje-dale nje here nuk mund tu fiksohet nje ngjyrim i dyte.

    Reply to this comment
   • Dori March 15, 11:49

    Sinan mos u dorezo! Duket qe po te shijon i gjati.

    Reply to this comment
   • Greta March 16, 05:55

    Votoje i Sinan hibro,votoje se ju rilindasit jeni bere si KOLABORACIONISTET e pushtimit nazist!

    Reply to this comment
   • Xxx March 19, 18:53

    Ky mi qe shkruan ne emrin tim, do jete ai qe shkruajti dje te E.Vasili ne emer te Bashes.

    Reply to this comment
  • tepo cobani March 15, 15:21

   CFARE DHE SA KA NDRYSHUAR
   SJELLJA PUSHTETARE NGA KOHA E NOLIT ?

   DUKE REFLEKTUAR ME VARGJET E TIJ,
   PERDORE VOTEN DHE PARANE NE MENYRE INTELIGJENTE ! ! !

   Anës Lumenjve (Poezi nga Fan Noli)

   Arratisur, syrgjynosur,
   Rraskapitur dhe katosur
   Po vajtonj pa funt, pa shpresë,
   Anës Elbë-s, anës Spree-së.

   Ku e lam’ e ku na mbeti,
   Vaj-vatani e mjer mileti,
   Anës detit i palarë,
   Anës dritës i paparë,
   Pranë sofrës i pangrënë,
   Pranë dijes i panxënë,
   Lakuriq dhe i dregosur,
   Trup e shpirt i sakatosur.

   Se ç’e shempnë derbederët,
   Mercenarët dhe bejlerët,
   Se ç’e shtypnë jabanxhinjtë,
   Se ç’e shtrythnë fajdexhinjtë,
   Se ç’e pren’ e se ç’e vranë,
   Ç’e shkretuan anembanë,
   Nënë thundrën e përdhunës
   Anës Vjosës, anës Bunës.

   Çirem, digjem i vrerosur,
   Sakatosur, çarmatosur,
   As i gjall’, as i varrosur,
   Pres një shenj’ e pres një dritë,
   Pres me vjet’ e pres me ditë,
   Se ç’u tera, se ç’u mpaka,
   Se ç’u çora, se ç’u mplaka,
   Lark prej vatrës dhe prej punës,
   Anës Rinit, anës Tunës.
   Çakërdisur, batërdisur,
   Përpëlitur dhe zalisur,
   ËndËronj pa funt, pa shpresë,
   Anës Elbë-s, anës Spree-së.

   Dhe një zë vengon nga lumi,
   Më buçet, më zgjon nga gjumi,
   Se mileti po gatitet,
   Se tirani lebetitet,
   Se pëlcet, kërcet furtuna,
   Fryhet Vjosa, derdhet Buna,
   Skuqet Semani dhe Drini,
   Dridhet beu dhe zengjini,
   Se pas vdekjes ndriti jeta
   Dhe kudo gjëmon trumbeta.
   Ngrehuni dhe bjeruni,
   Korini dhe shtypini,
   Katundar’ e punëtorë,
   Që nga Shkodra gjer në Vlorë!

   Ky ilaç e ky kushtrim
   më bën djal’ e më bën trim,
   më jep forc’ e më jep shpresë,
   anës Elbë-s, anës Spree-së.
   Se pas dimrit vjen një verë,
   që do kthehemi njëherë,
   pranë vatrës, pranë punës,
   Anës Vjosës, anës Bunës.

   Arratisur, syrgjynosur,
   Raskapitur e katosur,
   brohoras me bes’ e shpresë,
   anës Elbë-s, anës Spree-së.

   Reply to this comment
   • Pëllumb zaimi March 15, 21:55

    VR ! @@@@ Tepo çobani ? Faleminderit që na i sjell këtë kushtrim lufte e optimizmi të Nolit të madh! Gjëmim për mendjet tona të fjetura. Nderime!

    Reply to this comment
  • lolita March 16, 07:24

   Xen Berisha dhe zoçka tij Karmina duke shiju hotelet me luxose neper bote….

   Reply to this comment
 2. Ladi March 14, 23:10

  Me sa me kujtohet ne zgjedhjet e para mbas shperthimit, Gerdeci votoi PD

  Reply to this comment
  • qytetar March 15, 08:41

   O ladi thellou o trap …..

   Reply to this comment
   • ??? March 16, 00:05

    Po Ladi ka te drejte,ato moren parate dhe votuan PD. Nuk e mban mend Jozin qe u mburrte se Gerdeci prape votoi PD? Keta njerez te ardhur nga veriu i vrau famillja Berisha dhe arriten te shesin gjakun me lek dhe prape votuan PD. Hajde kuptoje llogjiken e njerezve ne Shqiperi

    Reply to this comment
 3. LOVE March 14, 23:19

  Nje mal me para , me kane dhene nje mal me para ….

  nuk eshte kompromis i gerdecareve me vrasesit .eshte kompromisi i mjerimit ,i horizontit qe kane aq te ngushte …ne fund te fundit ma vleresuan shtepine me shume …oh zot ,por cfare te duhet shtepia kur ke fantazmen e te vdekurit qe paqe nuk ka gjetur ,kur ti i vdekur por i pakallur ke frike te pelcasesh nje tollmbace neper ate shtepi ….
  sillni prova te reja qe implikojne ministrin …ah mor zot , dikush duhet te vishet koke e kembe me tritol dhe duhet te futet brenda atyre institucioneve qe nxjerrin keto fjale
  duhet te hape xhaketen dhe tu tregoje qe keto jane provat , ky eshte ai materiali i ri per Mediun ,duhet ta mbylli xhaketen qetesisht , tu dorezoj thjesht materialin …
  nuk mund te vdesesh per keto vemje , aq me pak te vdesesh me ta , ti kesh me vete dhe i vdekur ,kur jeten ta nxine per se gjalli .

  Mrika ,o shoqjaaaaaaaaaaaaaa Mrikeeeeeeeee ,neser si e ke axhenden ti ???
  Juristet e tu te dhjere por krenar ,u rrezuan para Imamit , por gerdecaret joooooo
  keta nuk na mundin dot ….he he ,se do i shofim ne Strasburg juridiksat

  JU ZONJA DURDA ,PER TY NUK KA FJALE AS KOMENTE
  RESPEKT DHE KOKAT ULUR PARA KESAJ NENE !

  ashtu si kjo numeron vitet e vuajtjeve te saja ,po aq te gjata qofshin ditet e agonive tuaja
  te kelyshave qe ju keni pjelle , gjithe jeten e kalofshi duke pare duar te pergjakura qe ofrojne lek te ndyra ! Zoti mos te perjashtoje gjykates e prokurore ,ish ministra te vjeter e te rinj , kedo qe qofte dhe me nje fjale ka pergjegjesi ne kete tragjedi !

  Reply to this comment
  • Sallakja March 16, 10:10

   Nel nome del padre…….spirito santo
   …..zoti mos te perjashtoi gjyktes…..
   Ej la,la. Cos’è ? Non si lotta più ? Si prega ?
   Ma da quando ? Forse è meglio ?
   No. Non è meglio. Pero questo ė uno scoop.
   LOVE, (love un tubbo) non lotta più, ma prega,
   prega per la giustizia.
   Va be,paese libero !
   Buona preghiera.

   Non è che ti “perdiamo” e diventi suora ?

   Reply to this comment
 4. Perashiani March 14, 23:50

  Shqiperise i ka mbetur ora ne vitin 1997.

  Reply to this comment
  • Sony March 15, 09:48

   Optimist?
   Ketu jemi ne MESJETE, çfare 97′!?
   Eshte TURP! Kane nenshtruar nje popull te tere, e kane bere skllav, skllav te varferise e bejne si u do qejfi HALENJTE e te gjitha kraheve politike.

   Reply to this comment
   • john March 15, 10:44

    cfare te presesh nga BERISHA RAMA META DHE BASHA … JANE 4 KETUNARE PA KULTURE ..PA IDE ..JANE FEMIJET E KOMUNISTAVE QE JANE RRITUR ME NDJENJAT E VJEDHJES … HIPOKRIZISE … EGOIZMIT … KJO NENA KA TE DREJTE KETO PERBINSHA JANE NE GRUP DHE BEJNE SIKUR ZIHEN PER TE VENE NE GJUME POPULLIN ..POR NE FACT I NDAJNE BASHKE VJEDHJAT .. SHIKONI VILAT E RAMES BERUSHES BASHES METES … I KANE BERE DUKE VJEDHUR POPULLIN … TEK KETO TIPA NUK KA ASNJE PIKE SINQERITETI BESIMI .ASNJE GJE POZITIVE QE MUND TE NDRYSHOJNE PER POPULLIN … MEGJITHATE KAM NJEOHUR SHQIPTARE TE CULTIVUAR TE ZGJUAR QE EDHE NE FRANCE NUK KAM PARE … PO KA NE SHQIPERI NJEREZ PER TE DREJTUAR VENDIN …POR DUHEN TE HIQEN NANO BERISHA BASHA META …. DUHEN TE FUTEN NE BURG .. ME VJEN TURP KUR LEXOJ KUSH E DREJTON VENDIN ..DHE KUR MENDOJE PER DJEMT DHE VAJZAT INTILIGENTE QE KAM NJOHUR.. DHE NUK ANGAZHOHEN NE POLITIKE …POR JA LENE VENDIN DISA COBANEVE TE HUMBUR …

    Reply to this comment
 5. shqiptar sharri. March 14, 23:53

  Po,moj zonje e vrare per s’gjalli,nji shtet si ky i yni,eshte ashtu siq eshte populli,dhe mjerishte ti zonje dhe une jemi pjestar te kty populli matuf,qe blehet e shutet shum lir,pra jemi nji popull pakurizor,dhe nuk meritoim ma mir.
  Po,Agimi po thot te hapet perseri nga Drejtsia dhe te denohen fajtoret.
  Agim gjali kush,cila drejtsi more gjal,po ku kemi drejtsi more agim?
  Ne,kemi korupcion,vrasje,vjedhje,hajdutri,harbutri,rumpall,lesh arapi,krim,dhe protesta per perkrahjen e krimit,kush te beje drejtsi,llalla,apo nishani,zaganjori apo gjin gjoni,apo cefa?
  Jo,jo ore agim dhe ti zonje nga gerdeci,jo mjerishte mos pritni se dote ket drejtsi per fukara,e per njerez te ndershem,jo jo,por gjithmon dote kete padrejtsi deri sa ne politik jan njerezit te udb serbe me sali serbin e bashen ilirin,dhe ramen me zagaret e tyre.

  Reply to this comment
 6. Aliu nga Selenic March 15, 00:17

  Po Po Paraj.Paraj te epe Emer/,Paraja te epe femer, edhe Kadiu iMeqemes /qe rrine ne mes sexhades/Kure e shef parane / Terrs e keth imzane.!(ligjin)

  Reply to this comment
 7. March 15, 00:23

  Sa e trishtueshme.Ropt politikes dhe politikaneve

  Reply to this comment
 8. SHQIPE March 15, 01:01

  Mbas apokalipsit Gerdeci, gerdecaret votuan perseri PD-ne!!!!!!! E tmershme. E pa besueshme.
  Gerdecaret shkelen mbi eshtrat e femijeve, familjareve, miqve, fqinjeve, bashkefshatareve te tyre, dhe I dhane MUNDESINE KRIMINELEVE te PD te fshijne hirin e te vdekurve, te lajne gjakun me UJE, te shesin shpirtin e viktimave, e ta kembejne me monedhen e vdekjes………

  Po dhimbja, po zeri, po britma, po hija, po hiri, po gjaku, po humb ja a mund te harohen? A mund te zevendesohen? A mund te tregetohen?

  A DUHET DIKUSH TE DENOHET? APO MEDIU ESHTE I PAFAJSHEM?
  PTU SHTETE ME QELBESIRA. SI PD dhe PS JAN NJESOJ. KRIMINELI DHE AI QE E MBULON KRIMIN JANE SHENJE BARAZIMI. MEDIU = KODHELI

  RESPEKTE DHE NGUSHELLIME PER JU BURNESHA ZAMIRA!

  Reply to this comment
 9. "Horri i Bulevardit" March 15, 01:21

  Eshte kollaj te gjykosh, por me sa po shoh une, asnjeri nuk ben fajtor, faktorin shqiptar, qe eshte fajtori kryesor.
  Pse?.
  Se vertet gerthiten per Edi Ramen kryeminister, por voten ja dhane LSI-se dhe kjo vote e dhene LSI-se, ishte litari qe i lidhi kembet Rilindjes se vertete.
  E kuptoj zonjen Durda, ne dhimbjen e vet, por nuk e kuptova qe ne zgjedhjet e vitit 2009, 2011, gerdecaret ja dhane voten LSI-se. Ky fakt doli nga vete banoret, ne prononcimet e tyre neper tv te ndryshme.
  Ti kishte Edi Rama 84 vota, vetem te partise qe perfaqeson, Saliu, Mehdiu, Basha e Shkerdheni, sot do te ishin ne burg.
  Kur ti kerkosh Edi Rames te mbaje 100%, premtimet qe ka dhene, atehere jepjani edhe ate vote, qe Edi Rama, mos te mbetet peng i koalicioneve, por te zbatoje 100%, premtimet qe ka marre para elektoratit.
  Eshte shume kollaj te kerkosh llogari, biles ketu kane dale edhe shpellare te dhjerre, qe po na deklarojne se paskan votuar Edi Ramen, deklarojne ata qe smund te jetoj e pa hengur kaken e saliut, cdo vakt.

  Reply to this comment
  • bora March 16, 09:36

   Ik mor ti me gjithe Edi Ramen, “ti kishte Edi rama 84 vota!!!!!!!!!!!!!!!”.

   Po ti kishte ketu do te behej republika e G99. Edi Rama eshte nje pervers

   frikacak qe e ka horizontin deri tek lartesia e organit te tij. Njeri i vogel, i djathte, qe po persekuton partine qe e mban.

   Nje frikacak qe po i jep jete monstres Berisha frymemarrje, dhe po fshihet pas gishtit te mesit me emrin Meta.
   Une nuk e votoj me kurre Ramen, do votoj per cilen do parti te vogel te majte, me perjashtim te LSI-se. Njerez te ndyre e pa moral!

   Respekt i jashtezakonshem per Zonjen Durda qe po na jep te gjitheve nje leksion dinjiteti. Edhe nje mesim per shoqerine e pjerdhur shqiptare : Jo cdo gje mund te blihet e shitet me lek! Zoti te ndihmofte o Zonja Durda te gjesh drejtesi per birin tend te humbur ne moshen e endrrave dhe lodrave.

   Reply to this comment
   • "Horri i Bulevardit" March 16, 10:27

    Bora moj Bora, si fillim po te tregoj se ajo toke, ku jane ndertuar shtepite, seshte e tyrja, por eshte toke e xonme, sipas ligjit berishian, por seshte kjo ajo qe dua te them.
    Se dyti, pikerisht keta banore, dy here ja dhane voten LSI, nuk i paragjykoj, ashtu menduan.
    Se treti, pa u hequr presidenti sakat, qe mban peng gjithe drejtesine, ska cfare te beje as Rama e as Zoti.
    Ne qofze se ke kunj me Edi Ramen, kjo eshte ceshtjee jotja personale, tung.

    Reply to this comment
    • Hosteni March 16, 14:54

     Per ke president e ke fjalen? Per Meten? Po ate kush e vuri? Rri o burr i dheut dhe mos fol brockulla si Edi Rama dora vete. Dhe sa per dijeni Rama kishte ne dore rastin me te mire fill pas shperthimit te Gerdecit te ndryshonte njehere e mire Shqiperine. C’beri ? Marshimin e heshtjes. Njesoj si Bamir lesh Topi qe tha une flas me heshtjen time. Nje mut jane te gjithe. Per Saliun me shoke e dinim, por ta dish ti si edhe militantet e ripordhjes qe do e ndjejne edhe me fort grushtin e indinjates popullore.

     Reply to this comment
 10. padrino March 15, 01:33

  Sì ps, pd, lsi, pr , pdiu , të gjithë derrat një turi kanë .ska për tu bërë, ndonjëherë drejtësi për shumë krime që janë bërë gjatë këtyre 25vjetëve demokraci të ndyre në Shqipëri . për 2prillin e 91shit , për 97 tën,për Otranton Katrin e rades ,për gërdecin,për bombat te vefa në Tiranë në 96tën , për 21janarin , për dosjen Tropoja, ku personit kryesor që pasë dorë në këto krime sali berishes , dhe familjes së tij si ka hyrë gjëmbë në këmbë.

  Reply to this comment
 11. sandro March 15, 02:13

  Respekt dhe solidaritet per kte nene dhe zonje fisnike!

  Drejtesia dhe politika jane shembelltyrat me te flliquara se shoqerise Shqiptare.

  Populli i thjesht, ai popull qe jeton ndershmerisht eshte pjesa me pozitive e ktij vendi.

  Reply to this comment
 12. kuqo 23 March 15, 03:16

  edi rama, ilir meta dhe ju te gjithe plehrat dhe frikacaket qe erdhet ne pushtet pas kryekriminelit, oktapodhit, gjakpiresit dhe ndyresires sali berisha, mallkuar qofshi.!!!
  E dime qe nuk jeni as prokurore dhe as gjykates, por qe jeni po aq mashtrues dhe maskarenj sa qelbesira berishe, kjo nuk ka diskutim. U shofshi me fare e me koqe!

  Reply to this comment
 13. lilo March 15, 05:19

  A ka djem gerdeci.

  per ate zot te kishte ndodhur ne ndonje vend tjeter jam i bindur se shume politikane do te iknin per lesh…

  Reply to this comment
  • red por jo i kuq March 15, 12:03

   Per nje gardh e vrasin jjeri tjetrin po politikanin me kollare nuk e prekin.
   I tille eshte mentaliteti.
   Shqiperine e beme, tani duhet te bejme shqiptaret- tha ne 1912 Fishta

   Reply to this comment
 14. shqip hesapi March 15, 06:09

  Me vjen keq Horr,por Edi beri vete koalicion me LSI-ne pa na pyet neve dhe ajo shfrytezoi mire aleancat,formulen e “pagezimit” ne Kodin zgjedhor,parate,vendet e punes,disa te zhgenjyer nga 2 partite e medhe e tj dhe Iliri doli me 18 deputete,kur ne 2009 sa mezi fitoi dhe vete ose duke ia lene Rama ne Ndroq.

  Reply to this comment
  • ada March 15, 22:41

   O shqipe,i ke rene pikes me Ndroqin dhe Ilir Meten vetem se e ke nje gabim. Edi e donte te pjekur Ilirin por fati e ndihmoi qe ne Ndroq i doli per zot nje shok i tij i vjeter qe ka nje nga Hotelet me te bukura “VILA TOSCANA”.

   Reply to this comment
 15. luli March 15, 06:47

  @ horri i bulevardit,
  Edi jot i shume dashur eshte thjesht nje frikacak ose dhjaks si i themi ne fushoket

  Reply to this comment
 16. antienveri March 15, 07:13

  PO TE KISHTE SHTET DHE PRESIDENT NE SHQYPNI DEMSHPERBLIMIN E MAJME FAMILJEVE TE VIKTIMAVE DUHET T’JA JEPTE SHBA DHE PENTAGONI I BUSHIT QE FINANCOI “BUMJEN” E GERDECIT ME 300 MILIONE USD PER FIRMEN MAFIOZE KOMUNISTE SALIU&SON.

  Keshtu kane vepruar Pentagoni dhe SHBA ne raste te ngjashme ne Bote me demshperblime te medha per familjet e viktimave, por ne vendin tone BABAI i Kombit Bamir Topi deklaroi se nuk dinte se ku bie Gerdeci ne harten e Botes me gjithe SHIK-un e tij dhe e la Saliun te tallej me gerdecaret me nje CINIZEM te papare enverist, njesoj si ne Kohen e Qepes te Partise se Punes qe deklaronte si Pal Vata per vajzen e tij:

  NJE BIE, MIJRA NGRIHEN!

  Po keshtu si Bamir Topi veproi edhe Edi Rama qe do te mbahet mend me ngushellimin e tij per familjen Berisha kur mplasi “BUMJA” duke i rrahur krahet Saliut kur i tha ne Gerdec:

  TE RONI VETE!

  Tani qe ka ardhur ne pushtet Edi Rama ka dy vjet qe fshihet si skuth pas Prokurorise dhe Gjykatave, enveristet fanatike kane gjetur spjegim si indulgjence per veten e tyre duke ja hedhur fajin Like Floririt qe nga aleat i Saliut u be brenda dites aleat i Edvinit dhe Gerdeci ka mbetur atje ku e la LAKMIA e mafies me pushtet, atje ku kane mbetur edhe rruga Durres-Kukes, edhe Remzi Hoxha, edhe Kosta Trebicka edhe 21 janari edhe vilat e Lalzit edhe vilat e Edi Rames ne reze te Dajtit si nje vazhdim i kauzes se Partise se Punes dhe si per t’i treguar Botes se Vatani eshte bere nga kjo mafie me pushtet si

  NBJE CIFLIG PERSONAL I BOSIT KOMUNIST.

  Reply to this comment
 17. albania March 15, 07:59

  Me vjen shume keq per kete nene, nga drejtesia ne shqipri mos prit gje… e vetmja menyre qe ti te qetesohesh eshte tu shkaktosh dhimbje ne ate forme qe te shkaktuan ty personave pergjegjes se tragjedise se gerdecit

  Reply to this comment
 18. Mark uk March 15, 08:11

  Kujt i behet vone po nuk votove.Jo si me nje thes miell rrehen shqiptart.

  Reply to this comment
  • Sony March 15, 10:02

   Eh mor Mark Uku, shyqyr e the nje gje tamam nje here!
   Eshte strategji puna e thesve te miellit. Eshte strategji ketu e 25 vjet shkerdhatokraci, ta mbajne popullin ne varferi e skamje e ta mashtrojne me thase mielli kur vjen koha zgjedhjeve, apo te perdorin bythelepiresit e partise qe trokasin dere me dere, legenat e PD, PS e LSI kush ofron me shume lek! Lufta e 1000 lekshit 🙂
   Vota nuk eshte zgjdhje per zonjen, e sigurisht nuk i behet vone kujt se per ke voton!
   Zgjidhja do ishte tjeter, por ne fatkeqsisht apo fatmirsisht nuk jemi as Afganistan, as Pakistan e as Irak.

   Reply to this comment
 19. METEH March 15, 08:31

  Ngushellime familjeve te 26 te vrareve te gerdecit.E verteta nuk zbardhet kurre sa te jet Saliu gjall,i cili ka kapur drejtesin prej fyti se i ka vendosur vet e kan frik prej tij,dhe kan te drejt.Ai te vret naten e te qan diten.A i vrau me 1991 4 vet ne Shkoder?A e vrau A.Hajdarin dhe tashme vendos lule te varri sikur e vrau tjeterkush?E e vraau ai Xhindin,Trebicken,Remzi Hoxhen,Olldashin.Santon..etj.A theu embargan e naftes,Shiti detin,shkaterroi shqiperin me teorin e Rajersonit “O”.çeku i bardhe,bota na ndihmon ne administrojme(vjedhim)? Z.Durda duhet ta kuptoje se djalin ja vrau Saliu,Shkelzeni,Mediu dhe jo Rama dhe ky nuk e drejton drejtesin e korruptuar 100% e komanduar nga Saliu,pa vdekjen e te cilit ky vend nuk ka qetsi.

  Reply to this comment
 20. durrsaku March 15, 09:00

  me vjen shume keq x ty zamira . por shqiptaret kan hum,bur shume nga traditat e tyre besa , mikpritja , ndershmeria , dhe bujaria . ata jane turrrur si te babzitur mbas parase , dhe jan ne gjendje te bejne gjera te peshtira vetem te pasurohen . sic ben edhe ata bashkefsgataret e tu , kur mbi gjakur dhe fatkeqesine e te tjereve zgjodhen parane , votuan x pd ne 2009 mos e harro …… sa per ps ti duhet ta dishe se drejtesia eshte e kapur akoma nga sali serbi dhe bujar pucra , dhe x sa kohe ta kene ata drjtesi nuk do te ket as x vgerdeci as x 21 janarin as x krimet dhe vjedhjet qe i beri sali serbi shqiperise . te them prit vetem 2 vjet dhe do te shohesh , sa po te zgjidhet presidenti i ri , prokurori i ri dhe pastaj mund te gjukosh ps .

  Reply to this comment
 21. Flamurtari March 15, 09:30

  Ngushellime te gjithe familjareve te viktimave te Gerdecit

  Sali Berisha, Shkelzen Berisha, Fatmir Mediu dhe te tjere hajdute te PD-se, ju vrane ne Gerdec, ndersa ju te mjere te Gerdecit po ja jipni votat prape ketyre krimineleve per nje grusht lekesh, qe tju vrasin perseri.

  Drejtesia e 15 marsit nuk eshte vene ne vend.

  Reply to this comment
 22. info analitike March 15, 09:49

  Politika e ndyre mbijeton ne Shqiperi sepse blen mjerimin dhe fatkeqesite e njerezve me nje thes miell. Mund te merren dhjetera diploma ne Shqiperi por kjo nuk e ndryshon mendesine dhe emancipimin e shoqerise.Politikes i intereson qe njerezit qe te mos jene ne gjendje te kene nje gjykim te pavarur e ti kundervihen asaj si shkakatare e se keqes qe ka kapluar vendin e qe ka leshuar helmin e saj ne cdo qelize te shoqerise. Cfare mund te bejne nevojtaret nese rebelohen kur politika vendos mbi punesimet apo kujt t’i jape e ti heqe ndihmat financiare. Edhe privati po keshtu vuan kete influence te politikes e cila vendos ke te favorizoje e ke te penalizoje me gjoba, presione, tritol, plumba. Ne Shqiperi nuk ka ekonomi tregu por ekonomi dhune dhe korrupsioni. Ne nje shtet te kapur nga mafia qytetari ndershem ndihet i shtypur dhe i pashprese aq me teper kur gjendja ekonomike eshte e rende e ai detyrohet te shese dinjitetin per nje cope buke per te mbajtur familjen.

  Reply to this comment
 23. Lul March 15, 09:50

  Drejtesia shqipetare ka ngel prapa diellit….zoti u dhente force familjareve te viktimave ne gerdec qe per Berishen ky vend nuke ekzistonte ne harte qe ishte vetem 15 mint nga zyra e tij.

  Reply to this comment
 24. lol March 15, 11:14

  Lul,
  Zoti u dhente force familjareve me kap nje pushke edhe me vu drejtesi vete,se bekimin e shqiptareve do ta kene!

  Reply to this comment
 25. "Horri i Bulevardit" March 15, 11:26

  Jane nja dy qe me kane kundershtuar, por problemi eshte se ata se kane kuptuar ate qe une kam shkruajtur.
  Sa per saktesi, PS i ka me duket 68 deputete, tani me ikjen e Doshit, atehere le te me thone ata qe presin hakmarrjen e Edit, a jane te gatshem shqiptaret per te luftuar vrasesit dhe hajdutet?, kush thote se me 68 deputete ben mrekulline, larg qofte, por i paska trute e mpira.

  Reply to this comment
  • Toni March 15, 12:40

   Horr pergezime per komenin e shklqyer,EDI RAMES i kerkohet llogari ku ky popull ti besoje nga 84-90 deputete maxhornce derrmuse e jo me me 68 sa ka tani,po mire ky miet nuk e shikon se ca bohet maxhoranca sotme kur miraton ligje ne parlament ndodh qe ose rraketiku i presidences nuk i dekreton ose pefundojne ne gjykaten kushttetuese nga plert e SHQUP-it,j,ju thoni drejtesi po mire keto dosje kush do ti hetoje+gjykoje plerat si adriatik llalla apo gjyqtare kurva si gjin gjoni,po pse saliu do gjykoje veten e tij po ai pse e emeroi kapterrin ne presidence sipas ideollogjise tuaj dhe shikoni ot ka ne dore gjykate te cdo niveli-kryeprokurorine-KLD-shish+prsidence edhe juve prisni drejtesi ,ketu duhet NUREMBERG per krimet nga m mostrueze qe u eshte bere ktij kmbi sot e 24-vjet..

   Reply to this comment
   • Pëllumb zaimi March 15, 15:03

    Horri dhe Toni ? Nuk kam ndonjë gjë me komentet tuaj, janë komente njerëzish të mirë. Por më vjen keq t’ju them se janë komente të mbingarkuara me idealizëm. Mendoj se nuk mund të pritet drejtësi ideale nga ajo forcë që simpatizoni ju dhe që “nuk ka asnjë qelizë idealizmi dhe morali në programin e saj”! Programi i saj është fund e krye pragmatizëm o njerëz të mirë? Më thoni nëse s’jini dakord me këtë ide, më thoni të paktën “një frazë të vetme idealizmi dhe morali nga ky program”! Ju siguroj se nuk ka asnjë për be! Nuk ka e nuk mund të ketë Rilindje shqiptare pa Rilindje të atij kodi moral që ne e quajmë thjesht “shqiptarizëm” e që përkthehet po aq thjesht si burrëri, fisnikëri,bujari,dashuri për të varfrit,vendosmëri,ngrohtësi,njerzillëk,mikpritje,besë,fjalë e mbajtur, ndëshkim i të këqijve,barazi,solidaritet,kooperim, virtyt etj.etj! Nuk ka jo! Dhe kjo duket te përgjigja që i jep znj. Durda, Ministria dhe avokati i znj. Mimi ! Një përgjigje e ndyrë dhe cinike do të thosha,një përgjigje për të cilên Rilindja duhet të japë një provë,- ta zhdukë menjëherë nga ajo Ministri! Por, ju siguroj se nuk do t’a bëjë! Nuk do ta bëjë sepse atje sundon jo filozofia morale por pragmatiste. Sundon katovicizmi dhe më besoni, këtu do jemi, kini për ta parë se kështu do të ndodhë! Eh mor miqtë e mij komentues. E di që nuk ja u them dot të gjitha këtu për shumë arsye por po t’ju kisha pranë(Horri ma ka dredhur 105 herë betimin për ardhje) do t’ju tregoja edhe disa ide koefidenciale që t’ju bind për idetë që shtroj. Nuk fluturoj në erë,i mbaj këmbët në tokë dhe sefundi ju kërkoj: mos e braktisni idealizmin tuaj sepse rraca e idealistëve e ka bërë Shqipërinë por,…kujdes, kini përpara një terren ku lulezon pragmatizmi dhe paraja..! Në mbyllje një ngushëllim e kurajo për znj. Durda por dhe një thirrje për znj. Mimi,- hiqe perden e manikyrit që ju pengon të shihni se përtej “aksidentit teknologjik” është bota e njerëzve më të mirë se ju dhe nga të cilët rroni e pispilloseni ju! Jepuni atë që kërkon kjo zonja e intervistës ndryshe mallkimi i Gërdecit ju mbuloftë e ju marrtë frymën! Ty dhe gjithè sehirxhinjve té drejtèsisè! Tung!

    Reply to this comment
    • gjermani i fundit March 15, 17:02

     @Pellumb, me fal qe po nderhyj, por nuk me rrihet. E lexova intervisten dhe jam dakord me ju se shtet nuk beri dot drejtesi as atehere dhe nuk ben dot as sot. Une shkaqet i gjej tek Kapitalizmi, marredheniet midis pushtetit dhe Parase, identike ne mijera aksidente industriale ne bote edhe sot e kesaj dite. Me duket se ne nje aksident me vdekje ne nje uzine ne Itali, drejtuesit e Thyssen u denuan, Ne Bhopal te Indise jo, ne Vietnam etj si ne Shqiperi as llogariten jetet e njerezve. Ne nje shkrim fantastik mbi ndergjegjen e njeriut Xhorxh Oruell ka treguar kur vrau elefantin ne Birmani, ku miqte e tij ushtare i thone se nuk duhej ta vriste elefantin, se ishte kafshe e bukur dhe gjigante. Ky u thote se po vriste njerez te tjere, se u terbua dhe dikush vdiq, mirepo ata qeshen, e “ç’u duhet jeta ketyre gjynahqareve…”. Ketu – thote Oruell – kuptova natyren e imperializmit, natyren antinjerezore…Nejse, mos te zgjatem shume, une nuk po nisem nga simpatia per ministren e Mbrjotjes, biles sa me shume ajo kerkon ti ngjaje Theçerit aq me antipatike behet, keto jane lodrat e Edit per te vene gra ne poste kyçe, njesoj si ato policet femra ne protestat e PD; teorikisht mund te vihen edhe femije kopshti, por ketu ministria e Mbrojtjes nuk mund te jete pale e paditur dhe ja pse. Procedura perjashtonte Ministrine e Mbrojtjes, demontimin e bente nje kompani civile. Kjo rruge ishte zgjedhur qe te bente para nje kompani ” e specializuar” pertej detit edhe nenkontraktori, civil edhe ky. Nuk e kam te qarte pse MM kishte vetem pergjegjesine e transportit, se a e bente me pagese kundrejt paleve civile, por mesa kuptoj MM ishte pagatore e proçesit te demontimit, por jo pergjegjese. Per mendimin tim rebusi ishte i zgjidhur sikur kete cikel te plote ta bente vete MM. Dmth te blinte keto makinerite/aparaturat dhe te angazhonte oficeret dhe nenoficeret aktive ose ata ne rezerve apo te tjere ne lirim. Keshtu proçesi ishte ne kontroll te plote dhe mund te evitohej katastrofa. Se qysh u be dhe pse u be e thashe edhe me lart, dikush do bente para dhe qellimisht ky proçes doli nga kontrolli i MM. Atehere nuk mban pergjegjesi MM, qe do paguante demshperblim nqs shperthimi ndodhte gjate transportit te menaxhuar nga kjo, por jo per shkaqe te tjera ku pergjegjese ishte kompania e kontraktuar. Nqs znj, ministre ka folur dikur nga pozita e politikanes eshte tjeter gje, por e theksoj, ministria e Mbrojtjes nuk duhet te pergjigjet per nje proçes qe ligjerisht i eshte hequr nga duart e dhene nje kompanie private. Mesa kuptoj ketu askush nuk mban pergjegjesi se perse u zgjodh kjo rruge? Psh, MM mund te kishte kontraktuar nje kompani amerikane dhe paguante vetem kete si operatore teknike, por duke evituar marrjen e punetoreve civile nga nje nenkontraktor si Delijorgji, pa kontrata pune dhe pa eksperiencen e nevojshme, etj.Tek kjo hallke duhet gjetur pergjegjesia penale dhe pastaj ne fund demshperblimin e paguante MM, kurs ne rastin e mesiperm demshperblimet i paguan kompania private amerikane dhe nenkontraktori, qe eshte Albademil. Pershendetjet e mia!

     Reply to this comment
  • berisha March 23, 02:46

   Shiko ti horr bir horri se nga erferr horri ke dal me 68 deputet ben gjithcka sic beri e po ben por nuk mundet te hsp as gerdecin e as 21 janarin kush eshte delijorgji e njeh ti?po te tregoj une njw bire horri si ti enferrist hapja civin e shikoje ndersa vet eshte ish shikas dinamovit nanoist ,e kujt si persjtatet flen ne dosje more horr e zgjebe je ti dhe ti ato pare te flliqura qe i ke marre qe shite voten ne spitale do te shkoje jeni mesuar te shitni dhe grate ne shtepia per partin meme

   Reply to this comment
  • berisha March 23, 02:52

   Hahaha bana t ja paske lypur ti saliut e sta paska dhene prandaj e ke inat plas ai eshte gjigant por ju jeni njerez tw lashte

   Reply to this comment
  • berisha March 23, 03:05

   Horri ke sa j he re voto per gjigandin berishaaaaaaaaaaaaaa ik nga hprrat e kuq je ma mire nga PD keto jane trathetare shesin grate si ti me lek ju mesuar partia meme

   Reply to this comment
 26. tjl March 15, 11:28

  Keq ardhje per ata njerez qe iken ne boten tjeter nga dora e djallit.Shqiperia ka 24vjete qe drejtohet nga nje llum i ndyr poligomeresh.Qeveria vicidoli e manaxhuar nga virusi i jashtem anti shqiptare ,e çoje kete vende drejte zhdukjes.Qeveria rama e cila ka rene pre e arkitektit fam keq pd. Shqiperine dhe shqiptaret i ka mbuluar pelhura e mirimanges. Qeveria aktuale eshte kthyer sherbetore e qeveris se me parshme reaksionare.Me nje president te tille,nje gjykate e tille,dhe me nje pd te tille,shqiperia dhe shqiptaret do te jene pa te ardhme.

  Reply to this comment
 27. shpatar March 15, 11:31

  Sa here u jemi kthyer e do ti kthehemi ketyre temave qe jane jetesore per nje popull. Fatkeqsishte ,sic thot populli ,po i bjem gjithmone fyellit ne nje brim . Nje gje eshte e qarte.Kur politika lan faqet e qelbura nga e djathta ne te majten populli duhet tu presi duarte e jo te mjaftoje vetem ne voten per ti rrezuar .
  Deri me sot politika nuk ka ndryshuar qendrim nga gabimeve skandaloze .Nuk ka ndeshkim dhe vrasim mendjen pse keshtu .Pse nuk ka nje qendrim mbarepopullore edhe kur shteti te vret .Te ngrihen ato duar te qelbura djathtas e majtas e te laje kete “Liqen” te qelbur politike. Nuk ndodh se inteligjenca shqiptare, e joshur nga politika, se kaperxen cakun e ketije “Liqeni”.
  Nje popull pa inteligjence mbetet vegel ne duatre e politikes . Mungon ideatori qe ta drejtoje popullin per te realizuar qellimet e tij. Faktin e kemi shume te fresket. Cberi Pd ne 12Marse : I beri thirrje popullit te ngrihet ne protesta per te rrezuar Qeverine e per ta zvendesuar me nje Qeveri kriminale dhe hajdute .Do thoni qe kjo proteste deshtoje. Eshte mendim shume naiv qe nga nje e keqe e vogel pranon se nje me te madhe .Cila eshte e keqja me e madhe .Ata qe protestuan jane popull .Te afermit apo miqte e Gerdecit . Kete nuk arrijme ta kuptojme qe dhe nuk ndryshojme.Nuk vlersojme forcen qe ka nje popull. Nuk e orjetojme ate dhe vlerat e saje degradohen .Deklarojme ose ngushellohemi se nuk i jap voten kesaj apo asaje partie .Gjeja me minimale qe i heq forcen sovranit .Ketu perfiton politika aktuale qe deri me sot jemi vasales te saje. Edhe kur duam ta ngrem zerin duhet te na mobilizoje e te na rrjeshtoje partia . Te na hipi ne autobuza,te na japi nje traste buke e nje qeske per te shu… .
  Turren Medjat te marin intervista e te numerojne.Ishin kaq apo aq .Jo nuk pranohet te na thone :Cdo popull ka ate Qeveri qe e meriton .Tallje me te madhe nuk ka jo vetem per popullin por per inteligjencen e tij. Organizohen nga kanalet Tv tryeza ku diskutohen problematikat .Cndodh . Debati ndizet pro qeverise dhe kondra opozites per skandalet e ndodhura .Njera pale hedh te sajat e tjetra po ashtu .Analistet i ngren e i shpien deri ne nje pike sa ne perfundim mjaftohet me ate qe u diskutua .Cfare diskutojme .Ato qe kemi thene e themi cdo dite .Saliu ,Luli ,Mediu ,Shkelzeni e shume te tjere vrane me duarte e tyre popullin ne Gerdec .Me kaq ceshtja quhet e zgjidhur .
  Perse gjithe kjo Medje e pavarur dhe inteligjenca shqiptare nuk ulurine qe ti dali themeli akuzave pambarim qe behen e jane bere.Pse nuk luajne rrolin qe ta orjentojne popullin ke te rrezoje e te denoje .Rezoje Saliu por nuk po denon Drejtesine per mos ndeshkueshmerine .Te mos presi nga dyshja Rama -Meta; por ti vene para pergjegjsise qe organet ligjevense te veprojne .Shikoni e gjukoni shemtiren me ceshtjen Ko-Doshi .Nje amulli qe ka filluar 6 muaj me pare e qe do te shtyemi dhe 6 te tjera deri sa te mblidhemi e te diskutojme plot kopetenca keshtu dhe ashtu ndodhi me ceshtjen Doshi .Prokurori i pergjithshem, para krishtelindjes, tha se shume shpejte do te njiheni me nje skandal te madh qe ne do te denoncojme para Drejtesise Ministra e kuadro kryesore si nga Mazhoranca dhe Opozita. Vrisnim mendje se cfare kane zbuluar dhe lepuri na doli vete nga foleja .Ja nje prove qe themelet e kesaje Drejtesie populli ti shkaterroje.Llalla u struk .Nga kush dhe pse .Fare e qarte nga politika .
  Le te shpresojme themi vazhdimishte dhe shpresa po na mungon .Presim te na bjer nga qielli pa luftuar te sjelli te miren tone e te popullit shumevuajtur.

  Reply to this comment
 28. Denisi March 15, 12:02

  Ngushellime zonjes per kete tragjedi!
  Nje gje i them kesaj zonje,me ndyresirat politikane te te gjitha kaheve mos u mer me kurre,sepse ata jane te perlyer gjeri ne gryke me te gjitha pislleqet e ketij shteti.
  Dhe gjykatat shqiptare,e njejta gje si politika, e ca me keq se ajo.
  Behu e forte zemer,engjelli yt po te shikon……
  Ne kete vend te ndyre,asnje nuk do te jetoje por te zhduket nje ore e me pare.
  Ky vend nuk eshte me per njerez te ndershem,por per vampira,kafshe,injorante,e per çfaredo lloj tjeter,te tille.

  Reply to this comment
 29. isa boletini March 15, 15:01

  I paharruar kujtimi per viktimat e Gerdecit dhe te gjitha viktimat e shkaktuara nga keta politikane vrases kunder popullit shqiptar.
  O zot ndihmoje kete popull nga keta politikan vrases djathtas dhe majtas.te gjitha te keqijat qe kane bere me kete popull ju befshin familjeve te tyre brez pas brezi.mallkimi i gjithe shqiptareve ju zente o plehra politikan

  Reply to this comment
 30. nuri March 15, 16:11

  Mire vrasesit qe nuk kane skrupull po Rama, Meta dhe shpura e drejtesise cfare bene… heshten dhe bene kompromis me djallin, me ligesine, babezine e krimin. E bene aq kollaj sic beri Berisha dhe Rama pazaret per pushtet me Ilir Meten . Nje hale me ere te qelbur, ja kjo eshte maxhoranca sot. Kjo maxhorance tradhetoi dhe vrau shpresen e gjithkujt ne kete vend.

  Reply to this comment
 31. .............. March 15, 16:31

  Zonja dhe te gjithe shqiptaret s’duhet te pushojne se kerkuari qe fajtoret te dalin para gjygjit, Jo te shijojne jeten e tyre. Kjo zonje po ngatarrohet kot me demshperblime qe I kerkon qeverise. Zgjidhja eshte te ribehet gjygji dhe te dalin fajtoret e vertete, Shkelzen berisha & Co.
  Se kuptoj PSE socialistet s’ja kerkojne demshperblimin Shkelzen berishes,po e lene te beje komente ne Facebook si politikan I madh. Them qe e drejta do dali nje dite, qe s’eshte larg.

  Reply to this comment
 32. durrsaku March 15, 16:45

  durim deri sa te zgjidhet presidenti i ri , pastaj do shikoni !!!!!

  Reply to this comment
 33. Kola March 15, 17:34

  Kerkojani premtimet qe ju ka bere Erjon Veliaj per tju ndihmuar

  Reply to this comment
 34. Noli March 15, 19:05

  Duhet drejtesi:
  1. Per ata qe e bene.
  2. Per ata qe e pesuan.
  Pushteti e paraja nuk lene te behet drejtesi.

  Reply to this comment
 35. kope March 15, 19:57

  Ministri i Brendshëm, Saimir Tahir, i është kthyer sot “Facebook” për të postuar një shqetësim të tijin për ngjarjen e Gërdecit. “Sot është një ndër ditët më të zeza e të turpshme për drejtësinë. Një biznes i lidhur me majën e pushtetit dhe zemrën e familjes së ish KM. Fëmijë, gra e burra të vrarë nga babzia për fitim. Vite dënim më pak se numri i jetëve të humbura. Ish Ministri Mbrojtjes vijon të mos gjykohet sepse rifitoi mandatin e deputetit, dmth imunitetin. Skandal që vazhdon, deri në kufijtë e mosveprimit kriminal nga drejtësia. I biri i ish KM nuk u pyet kurrë, as edhe një herë të vetme. Ish Ministri i Drejtësisë dhe një deputet tjetër që i shërbenin ‘kopsitjes’ së letrave, nuk u pyetën kurrë. Sot këta janë të lirë, pa ndjer peshën e drejtësisë e as peshën e turpit publik. Ndaj është ndër ditët më të zeza e të turpshme për drejtësinë.
  Kush mendon që edhe kjo është përgjegjësi e maxhorancës, le të kuptojë se është vetëm Prokuroria dhe Gjykata që mund të veproje për këtë cështje. Reforma në drejtësi është angazhim i maxhorancës, e kjo po ndodh me shpejtësi, që të tilla gjëra të mos ndodhin kurrë në të ardhmen”, shkruan Tahiri. Nëse lexojmë drejt ministri na kujton se në Shqipëri funksionon parimi i ndarjes së pushteteve. Por a mund të vlejë ky pohim diçka më shumë sesa një tallje me qytetarët? Le të marrim rastin e fundit, pra çështjen “Doshi”. Prokuroria nisi hetimin kryesisht pas deklaratave publike të z. Doshi. Shumë mirë. Ja se çfarë në thotë ministri i Brendshëm: “Ish Ministri Mbrojtjes vijon të mos gjykohet sepse rifitoi mandatin e deputetit, dmth imunitetin. Skandal që vazhdon, deri në kufijtë e mosveprimit kriminal nga drejtësia. I biri i ish KM nuk u pyet kurrë, as edhe një herë të vetme. Ish Ministri i Drejtësisë dhe një deputet tjetër që i shërbenin ‘kopsitjes’ së letrave, nuk u pyetën kurrë”. Pse vallë prokuroria nuk nis hetimin kryesisht nisur nga këto deklarata? A di gjë ky ministër për këtë çështje për të cilën, me aq sa shkruan në FCB, do të dihet të thirret dëshmitar? E vërteta është se postime të tilla, pas fjalëve turp për drejtësinë, fshehin lojën “me të ngecur” që ka kohë që zhvillohet në Shqipëri. Për të mos thënë që duan të largojnë vëmendjen nga sëkëlldia që jep çështja “Doshi”.

  Reply to this comment
 36. ar March 15, 20:20

  pyetje shkurt Rilindjes:
  Pse nuk kallezohet Berisha,Mediu ,Alibeaj,Aldo apo shkerdhata Zeni?! Apo po prisni te vdese Berisha me pare?!

  Reply to this comment
 37. Tomorri March 15, 20:21

  Sinqerishte te nderuare shkrusa ne kete faqe te dites(gazete) une duke folur me telepatine time siqerishte me vjen ne veshe nje ndjesi e mire dhe me fund te realizuare.Durim te nderuare miq qe kerkoni ashtu si edhe une zbardhjen e Gerdecit (15 mars 2008) .Kjo do te ndodhe ju them se do te ndodhe,po vonon e shohim se po vonon por do te ndodhe,si ju dhe une duhet te durojme dhe presim pak se çdo gje do te rregullohet,ne mos jo Sali berisha,Fatua,Aldua,Zeni Edi Rama ilir meta por çdo lloj kopil kurve te vije ne pushtet kete do ta kete vare te varur ne qafe per tere jeten dhe keta me larte nuk kane per te gezuare gje,prisni dhe shikoni si do tju dale.
  Me ka thene nje shume me i vjeter se une shkurte dhe prere Edi Rama per tu shkeputur nga kjo hallke do beje se s ben per ate popull………!!!!!!

  Reply to this comment
  • Pëllumb zaimi March 15, 21:38

   VR ! @@@@ Gjermani i fundit? Faleminderit që më lexoni! Përgjegjësinë e M M e shikoj te përgjigjet cinike dhe të pashpirt që jep për këtë zonjë kjo ministri dhe avokati i saj. Me ç’të drejtë ata e quajnë “aksident teknologjik”. Akoma nuk e di znj. Mimi se nuk ka qënë i tillë por shpërthim vrasës i babëzisë mafioze të ish-pushtetarëve? Me ç’të drejtë kjo ministri nuk kërkon rihetimin e një tragjedie tê pazbardhur të ndodhur në territorin e “juridiksionit të saj”? Me ç’të drejtë ajo nuk ripërsërit akuzën penale ndaj ish- ministrit mediu? Në këtë kuptim ajo është padyshim pjesë e përgjegjësisë shtetërore! Por ka edhe shumë përgjegjësi të tjera si pjese e një qeverisjeje që premtoi drejtësi. Ku është drejtësia te “gërdectragjedia”??? Me të tjerat jam në një vale me komentin tuaj. Nderime! PS/ore gjerman i fundit,-nuk paske ikur akoma? Nejse, je bërë shqiptar i mirë më duket sepse paskeni qëndruar këtu! Tung!

   Reply to this comment
   • Elpiniqi March 16, 21:27

    O Pellumb Zaimi!
    Mjaft na derdellite ti,o shoku i sharlatanit Qani Durajt!
    Po te ishje burre ta kishetreguar atehere duke demaskuar SHPIFJET DHE MBURRJET e Qani spiunit e mburravecit!
    Tani qepew se na je bere si kKIU-FIU!
    SPECIALIST per te gjitha fushat je bere,o mendjemadh skrapalli!!

    Reply to this comment
 38. emigrant March 15, 20:22

  Përfytyroni shpërthimin e Gërdecit ku humbën jetën 26 persona dhe u dëmtuan qindra biznese, me vrasjen imagjinare të deputetit Doshi, dhe më thoni se kush është ngjarja më e rëndë e ndodhur në këta 23 vjet? Tung

  Reply to this comment
 39. G... March 15, 20:41

  “Cfar zhgenjimi jan keta shqiptaret!” Noli.

  Reply to this comment
 40. Dita March 16, 03:56

  Ngushellimet me te sinqerta per kete nene dinjitoze. Asgje ne bote nuk e zevendeson ate qe ajo ka humbur, por te pakten pak drejtesi mund ta lehtesoje fare pak dhimbje dhe plagen e saj qe nuk do mbyllet kurre. Uroj nje dite drejtesia shqiptare te jete ne gjendje ta reflektoj even emrin qe mbart, per Kete nene , per te Gjithe ata qe humben jeten ne kete tragjedi dhe per te Gjithe shqiptaret. U prefshin ne paqe femija e kesaj nene, dhe gjithe ato Te vegjel e te rritur qe kane humbur jeten ne ngjarjen e Gerdecit, ne ngjarjen e 21 janarit, ne 1997, ne Otranto, e ne ngjarje te tjera te dhimbshme qe te pakten nga 1991 dhe deri present.
  Te pershendes ketu nga USA nene Zamira me sy te perlotur per humbjen e djalit tend te vogel, Zoti te dhente force dhe shendet, drejtesia ardhte ne vend sa me shpejt per ty dhe per te Gjithe !

  Reply to this comment
 41. durrsaku March 16, 13:51

  drejtesia vonon por nuk harron , prisni sa te zgjidhet presidenti i ri , dhe do flasim , rilindje do kete edhe ne drejtesi …

  Reply to this comment
 42. mira March 16, 21:19

  Rofsh tepo cobani

  Nuk ka koment me te mire se sa kjo poezi

  Reply to this comment
 43. mali March 16, 21:22

  Kur do kete rilindje ne Drejtesi ne 1 prill kur te hame ngjalat e reja?

  Reply to this comment
 44. mira March 16, 21:29

  tepo cobani , nuk ka me mire se poezia qe ke vene ne koment

  Reply to this comment
 45. agron March 18, 15:03

  Propogand puro kesaj i thon te mbulosh diellin me shosh .

  Reply to this comment
 46. Lolo March 18, 15:20

  Mire atehere Voto per Sali Berishen.

  Reply to this comment
 47. Kris 1 March 18, 18:00

  se pas dimrit vjen nje vere,
  A do jemi gjalle atehere?
  krimbat po na hane te gjalle
  shuajne etjen me Llalle

  Reply to this comment
 48. normali March 23, 19:36

  Pasuria me e çmueshme e pushtetareve shqiptare pas shpalljes se pavaresise(duke perjashtuar vetem qeverine e Ismail Qemalit dhe ate te Fan Nolit),mendoj se ka qene dhe eshte prapambetja shoqerore,varferia e madhe dhe heterogjeniteti ekstrem gjenetik dhe konceptual i shqiptareve.Keta te tre faktore duhet te perafrohen per te arritur ne mendime e gjykime te domozdoshme zhvillimi demokratik,qytetarie dhe drejtesi njerezore. Konica shprehej,”Shqiperia u be,por shpetoje o zot Shqiperine nga shqiptaret”,por pak a shume edhe Fishta,”“Shqipërinë e bëmë, tani duhet të bëjmë shqiptarët”.
  Problemi qe po diskutohet me komentet e mesiperme,mendoj se eshte fare i qarte.Por komentet siç lexohen jane shume heterogjene,nuk i shpetojne dot ndasive dhe mbeshtetjeve sipas pushtetareve dhe grupimeve politike,qe jane pergjegjes direkt per tragjedine ne fjale.Edhe vete gerdecaret si viktima te kesaj tragjedie nuk i shpetuan kesaj dukurie.Kjo ka ndodhur me 21-janarin,kjo ka ndodhur edhe gjate 25 vjeteve te fundit,me shkaterrimin,tjetersimin dhe vjedhjen e te gjithe pasurive kombetare,nga pushtetaret.Por megjithate ata(pushtetaret) jane duartrokitur e votuar vazhdimisht,neper rruge e sheshe, qytetesh e fshatrash,te mbushura e tej mbushura plote e perplote.

  Reply to this comment
 49. ari April 18, 15:47

  I paharruar kujtimi per 26 viktimat e Gerdecit,per mijra te tjere te traumatizuar nga babezia e politikaneve te emeruar ne kete vend. Fatkeqesia qendron se vrasesit milioner ata qe ishin pergjegjes per kete ngjarje,mandje te denuar edhe nga gjykata jane shperblyer me poste e grada,deputete e drejtore.kjo eshte tallse jo vetem per viktimat e te afermit por per gjithe qytetaret ,kushdo qe do te ndodhej qofte edhe rastesisht ne krye te institucioneve pergjegjese
  ne ate moment,sot minimalisht duhet te kryente denimin per ate qe ndodhi,
  Pavaresisht komenteve, qendrimi indiferent i politkes dhe drejtesise ne kete vend, per Gerdecin eshte- a- se ky shtet mund te fuksionoj.

  Reply to this comment
 50. aqifi May 14, 14:03

  duhet te ngrihet Enveri nga varri per keta Salirat, Medirat,Lulashet e cdo lloj balashi tieter qe tallin Bythen me kete popull mjeran.

  Reply to this comment
 51. aqifi May 14, 14:09

  ju zonja dhe zotronj qe shkuani komente ne kete faqe nuk ka nevoj per analiza te gjata,por te dim se neket cop toke mund te vras kush mundet e nuk i hyn asnje gjemp ne kembe.Ky eshte problemi qe askush nga baballare e kombit nuk do ta zgjidhe.

  Reply to this comment
 52. Mark uk October 23, 18:24

  Tani edhe do mosh e paske,e nuk u hyne ne pune.Pune e madhe voton a jo.

  Reply to this comment
 53. tj March 15, 10:58

  Respekt per kete Zonje grua dhe nene! Por me vjen keq per nje gje! Ishte nje firme private! Ishte firma e Zenit dhe e te jatit! Nuk e kuptoj se cfare lidhje ka shteti me demshperblimin!Gerdeci votoi per PD edhe pas zgjedhjeve dhe tani kerkojne demshperblim pasi bene pazar me jetet e tyre! Te vjen keq ,te vjen te uleritesh se si k mundesi te ndodhe keshtu?! Por ka nje emer te dashur shqiptare dhe ky emer eshte Sali!

  Reply to this comment
 54. zgalem December 5, 18:09

  Zamira duda eshte pjesa me revoltuse e ketij tranzicioni . grua qe do te mbetet ne histori ! Zgalem

  Reply to this comment
 55. heretiku March 15, 18:13

  Po, nje pjese e mire e gerdecareve bene kompromis me vrasesit e tyre; dhe kjo jo ne kushte dhune dhe diktature, por ne kushte demokracie. Pas ca kohe nga tagjedia, u zhvilluan zgjedhjet ( nuk me kujtohet mire, a ishin politike apo vendore ), te drejten per te votuar e kishin 120 vete, nga keta 80 votuan pro vrasesve te tyre, te tjeret kunder.
  Ky eshte nje Turp ( me T te madhe ) per te gjithe ata funderrina qe votuan pro krimineleve te tyre. E pra, para hundes se tyre parakaluan arkivolet me trupat e te vrareve, para hundes se tyre ishin dhjetra te tjere te gjymtuar per jete, ne karroca per invalidet. Ketyre qenieve, ti thuash bageti eshte ofendim per vete bagetine, sepse po ta therin nje dele afer nje deleje tjeter, kjo e fundit blegerin ne shenje mosaprovimi per ate qe po ndodh.
  Keto tragjedi te ketyre permasave, per njerez normale, nuk ka pare qe i blen. E megjithate, ka qenie te gjalla, me dy kembe qe blihen edhe ne keto raste. Ata, per njerezit normale, jane te vdekur te pakallur, kot qe jetojne. Jo vetem ne Gerdec, qe shkakataret e tragjedise se llahtareshme duhet te merrnin Xero vota, por edhe ne rrethinat nga ku u pa dhe u degjua shperthimi “atomik”, deri ne Vore, vrasesit duhej, teorikisht, te merrnin Xero vota.
  Per sa i perket kesaj nene trime dhe civile, i bej respektet me te mira, dhe i uroj te gjeje drejtesine qe po e kerkon prej shume vitesh dhe me shume perpjekje e andralla.

  Reply to this comment
 56. T. Voda March 15, 21:19

  — I nderuar Pellumb Zajmi !!- Respeke per komentin.

  – E Rilexova dy her, se bashku me poezin e Nolit ku te gjeja brenda dhe Ty me pezmin, trishtimin e zemerimin e ligjshem.per drejtesi, ndershmeri dhe humanizem njerezor qe deshiron ti dhe gjithe njerzit e ndershem nga te cilet shume pak kane mbetur pa u lagur nga ”….ai shiu ..”
  — Me pelqeu dhe ”gjermani…” per pergjigjen, sqarimin qe te bente. . Dicka , apo nje arsyetim ligjor ku jane kapur ,ata qe e kane sorollatur kete zonjen e nderuar
  edhe mund te ket . Dhe keshtu ata hadhin poshte cdo arsyetim , sa do llogjik e njerezor te jet…
  –I duhen leket MM, [ushtris] se do te patrohen halete plazheve,.. .aty mbushet dhe xhepi.. I duhen per fushatat , ..fushatat sjelli fitoren.., fitoret deputeti..pas tija vine postet, ku mbushen dhe xhepat. ….e keshtu..
  xxxxx
  Edhe une kam pesuar nje fatkeqsi[aksidnt] qe me ka prere cdo mundesi te leviz e kthehem aty. …Aty nga sa bisedoj , te gjith me thone mos u kthe., per arsye se kushtet qe siguron shteti ketu jane krejtesisht te pa realizushme aty. . — Te shpresojm se edhe aty nje dite qe gjerat t arrihen .
  — Z. Durda do i percillja , ngushellimet e mija,.. durim dhe kurajo >
  –Z Pellumb, kjo zonje me qe ceshtjen e ka cuar ne gjj. e Strazburgut , mbase donte mbeshtetje mediatike , pse jo dhe kerkesa ne mbeshtetje te saj drejtuar Strazburgut nga grupe e shoqata , nje nga ato mund te ishte dhe shoqata e ushtarakeve te liruar.
  –Me respekt –Tomor Voda — N’Y USA

  Reply to this comment
 57. ceshtjen e ka cuar ne gjj. e Strazburgut , mbase donte mbeshtetje mediatike March 15, 23:37

  T.Voda ,

  gjithe krimet e kjo mizerje maskarada 30-vjecare ,

  vazhdon te jet e paprekur ,pikerishte per kte qe ju shkruani ,

  sepse ky popull ,ne kto 30-vjet ,eshte tradhetuar e maipuluar nga kjo Medie e cila eshte thjeshte nji Bordello e Politikes .

  Nji medie ,perber ga karatere te ndyra njerezore ,
  por edhe te pashpirt ,
  qe jovetem nuk bejne detyren qe ka daj Politikes por censurojne shqiptaret ,
  duke imponuar manipulimin e opinionit dhe shkaterruar keshtu cdo shprese te shqiptareve per Drejtesi .

  Sepse kjo medie ,i´ka qen sherbetori me i ndyr i krimit politike ,
  prandaj edhe jemi ktu ne kte mizerje jete ,ku na ka len

  pa asnji te drejte e paasnji mbrojtje nga Dukruite e Natyres se kafsheve Politikane .

  Shife sot ,cfar na kercenon jetet ?
  Jemi me te pambrojturit me te pafuqishmit sepse kjo kurve medie beri qe te deshtoje cdo deshire e shqiptarut per Drejtesi e Shtet Demokratike .

  Me dhemb e shpirt kjo Nene per Tragjedine qe i ka ndodhur por edhe shume nenave e motrave shqiptare qe sali berisha i vrau ,duke i larguar nga kjo jete e ken pas ,

  ji grope si humner per familjaret ,per femijet e tyre per nenat shqiptare dhe deri me sot ,

  nuk ka denjuar kush te organitzoje nji Proteste para Drejtesise Shqiptare per kto Krime Monstruoze

  Turpin do na e mbuloj dheu qe do na mbuloje si Komb ,
  por jo talljen e Zotit se ishim nji Shoqeri e Deshtuar

  dhe e pafytyre qe s’luftuam kurre per Drejtesi e Njerzillek .

  Eshte e kote ,e di ,por shpirtin se censuroj dot perderi sa jetoj …

  Reply to this comment
 58. Adih March 16, 18:12

  E nderuara Z .Zmira Durda ,per luften e panderprere ,per te gjetur te drejten mbi vdekjen e enjgjullit tuaj ,e deri ne gjykaten e Strasbourgut, qe e keni bere kondra shtetit shqiptar me vendosmeri , ne shqiptaret e ndershem e me principe ,ju japim te drejte ,ju jemi borxhli juve personalisht ,kemi rrespekt per ju ,por doja te thonja me keqeardhje ,se bota mbare eshte dhjere ,e ketu nuk eshte fjala per te gjithe mbare politikanet e ketij tranzicioni 30 vjecar ,si PS ,PD e LSI se jane bajga e ndare e PPSH , i njohim shume mire cfare monstrash jane ,por fjalen e kam vetem per Strasbourgun, ku ju prisni ,dhe prisni ,per te drejten tuaj ,dhe deri me sot as edhe nje pergjigje .Kjo eshte kulmi ,tragjiko komike .E them kete se Lulzim Basha, ishte shume mbrapa juaj ne kohe ne gjykaten e Strasbourgut ,por kjo gjykate i mbaroi pune Bashes para jush (pa radhe )dhe para shume shqiptareve te tjere ,me gjithe se kane kaluar edhe mbi 15 vite kondra shtetit shqiptar te dhjere dhe fakiret mjere te pa perkrahur presin ,e presin si puna e juaj ne kete gjykate te Strasbourgut .Prandaj besoj qe me ipni te drejte ,bota mbare , eshte dhjere mender me mut .

  Dua tju kujtoj se kjo qe ndodhi ne Gerdec ,nuk ishte pakujdesi ,por ishte vjedhje ashiqare nga banditet ne pushtet , vjedhur prona shteterore .E argumentoj kete si drita e diellit ,se diten e tragjetise vdiq ne pune e siper edhe fadromisti i ministrise se mbrojtjes ,ku fadroma ,nafta dhe paga e tij e paguanim ne gjithe populli me taksat tona . Ku simbas qeverive te thenave edhe ne gjygj e quajne aksident ,por per kete rast, as edhe nje nuk ndihet .Dihet simbas te ashtuquajtura neper gjygjet , se firma private e Delijorgjit punonte aty .Cfare donte ky punonjes i ministrise se mbrojtjes aty ,a e kuptoni sa shume qe tallen , si vjedhin pa pike skrupulli ,si politikanet mbare po ashtu edhe gjykatat e korruptuara ,qe e anashkalojne abuzimin makaber ,te vjedhjes ,Por faj ka edhe me shume Ripjellja qe nuk eshte ndjere per kete megavjedhje ,eshte me ze e me figure .Njeriu iku ,fadroma shtetit u hodh ne ere ,nafta e shtetit prej muajsh per fadrome dhe po ashtu rroga qe paguhej nga shteti Min Mbrojtjes ,me abuzimin me makaber ne planet ,qe une sinqerisht i le zotin atyre te mare hak mbi to ,e deri cfare i mbane pragu i shtepise .Ai fadromisti ishte me pak se 38 vjec ,dhe familjaret e tij nuk u ndiene as edhe nje here ,dhe eshte turp per to, qe se ngriten as edhe nje here kete problem .Ky abuzim ,kjo eshte vjedhje e paster , paguhet me taksat e popullit ,si mund te anashkalohet qofte nga opozita e Rames ne ate kohe ? po ashtu nga gjykatat e degjeneruara .Vetem per kete rast ,qe e zgjata tme falni , po te ndodhte vetem ky abuzim i ketij fadromisti ne nje shtet ligjor perendimor ,menjehere do ishin zhdukur te gjithe politikanet nga faqja e dheut .Maxhoranca ,ne burg (,kreret) ,kurse opozita pe te heshte si ne rastin ne fjale ishte zhdukur pa lene as edhe nje gjurme ,ne te semes..Desha per tju thene ,se une kam respekt per ju z Zamira qe luftoni per dite ,per te gjetur e denuar fajtoret ,dhe kini me se te drejte dhe po ja u perseris rrespekt kane per ju te gjithe shqiptaret me principe ,bile eshte mbi 90 % e popullsise.

  Dua tju keshilloj z Zamira : Ju keni te drejte ti shkruani Strasbourgut ,pse po vonohet vendimi i juaj ,pa frike z. e nderuar ,shembell mer Bashen qe fitoi 13.5 milion euro nga Strasbourgu ,me gjithe se ishte ne vjedhje komplet me shkelje ,abuzime ,ku natyrisht u ndihmua nga Rama ,si ne gjygjet brenda shqiperise ,ju mbuluan abuzimet ,po ashtu edhe ne Strasbourg per ceshtje te pershpejtuar kohe ,para shume te tjereve shqiptare fakire te pa mbrojtur..Mos keni frike Zonje e nderuar Zamira ,se vetem nje leter e juaj ,per kete shembull ne qofte se e botoni ne nje gazete perendimore ,do ta shkundete gjykaten e Strasbourgut qe ben dallime , per njerez ne politike (me grada mbaron pa radhe e shume shpejt ne kohe ) kundrejt njerezve te pa perkrahur si rasti i juaj ,presin me dekata te tera.
  Z. Zamira ,shkruaj pa u menduar ,postoja Strasbourgut dhe do ngjisi ,desha te them , se per te share eshte shume e thjeshte per te shkruar ,kurse per te falenderuar eshte shume e veshtire per te shkruar .
  Nderime Zonja Zamira .Ju them familjarisht per humbjen e djalit tuaj ne jete te jeteve ta kujtoni e kurre mos e haroni . .Besoj se me kuptoni ne kete rrjeshtin e fundit ..

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim