Dosja X e hashashit (Të kujt janë 900 milionë euro të konfiskuara në 2014 në parajsën fiskale të Qipros?)

October 28, 2017 00:57

Dosja X e hashashit (Të kujt janë 900 milionë euro të konfiskuara në 2014 në parajsën fiskale të Qipros?)

Nga Arben Meçaj

Nuk do të desha të “ngatërrohesha” me debatin e sotëm për Hashashin, nëse nuk do të kisha një ngacmim nga një gazetar, “antiTahir” të themi.

“Në kohën e Berishës nuk pati sasi të konsiderueshme hashashi të kapur nga ne, apo fqinjët tanë! Nuk pati asnjë grup kriminal trafikantësh të denoncuar apo të asgjësuar nga organet ligjzbatuese të vendit!”, argumentoi gazetari. Ndërsa tani: Grupe kriminale, dhjetëra ton hashash të denoncuara dhe të kapura etj., etj.”

Një argument kyç i amplifikuar në kor nga aparati propagandistik “Anti RAMA” (Mirëkuptoni këtë term; aktualisht nuk ka të majtë e të djathtë, por Pro RAMA dhe Anti RAMA). Një argument me vend. Bindës, pse jo dhe i pranuar si i vërtetë, kur problemin e trajton përciptas, duke e prerë “shkurt”, pa u futur në detaje dhe pa analizuar mbi të njëjtin “KUT” ngjarjet e kohës Berisha me ato të sotme.

Ky ngacmim më intrigoi të analizoj dhe zbardh në dritën e fakteve të vërteta të cilat askush nuk duhet t’i harrojë. Të evidentoj aktorë e protagonistë të së djeshmes, personazhe që ndërsa duhej të ishin në bankën e të akuzuarve, sot mbartin flamurë të pa merituar të anti-narkotizmit. Nuk pretendoj që kjo analizë të ezaurojë ngjarjet, por gjykoj si domosdoshmëri për hapjen e një debati të shëndetshëm për pastrimin real të kësaj dreq politike nga këto figura kloune, donkishoteske, kriminale dhe dëmsjellëse në Shqipëri.

Deri më sot debatet ndërmjet palëve në sheshbetejën e hashashit janë përqendruar në argumentin se: Sasia e hashashit është shtuar në vitet e fundit. Por asnjëherë nuk i është dhënë përgjigje pyetjes: Sa ishte sasia e hashashit të prodhuar në 2010, 2011, 2013, 2014. Kush e menaxhonte prodhimin?

Kush e administronte, “eksportin“ nga Lazarati apo drejt vendeve fqinje?  Cilat ishin instrumentat dhe rrugët e “eksportit“? Cila ishte skema e shpërndarjes së “fitimit”? Kush i përvetësonte të “ardhurat”?

Pyetjet e mësipërme, natyrisht duhet të intrigojnë çdo analist, investigator apo dhe organet ligjzbatuese. Dhe pse kanë kaluar vite, aktorët  e viteve 2010-2013 janë prezentë në realitetin shqiptar. Në poste politike, në fushbetejën politike, në struktura ligjzbatuese, në rrjete kriminale. Kudo! Ata nuk u zhdukën, sepse asnjëherë nuk u evidentuan, aq më pak u goditën dhe asgjësuan. Ata u “harruan”, “fjetën”, “kaluan në inkubacion” për t’u “zgjuar” e riaktivizuar sot të ricikluar, imunizuar, agresivë, “luftëtarë” të antikorrupsinit dhe anti-narkotizmit. Sot ata janë më të rrezikshëm se kurrë më parë . E këta “monstra” minimalisht duhen demaskuar. Por jo vetëm. Ata duhet të shfarosen nga memorja, e sotmja dhe e nesërmja jonë. Gjykoj se është momenti. Sot pretendoj ta hap këte debat për ta kurorëzuar pse jo me pjesëmarrjen e të gjithëve.

1. Diçka mbi historikun e prodhimit të hashashit në Lazarat

Viti 2007 është viti kur Lazarati prezantohet me bimën e hashashit. Deri në këtë vit kjo bimë nuk ishte prezente në Lazarat.

Është viti 2008, viti kur në Lazarat fillon mbjellja intensive (por jo masive) e hashashit. Në Shqipëri, në lokale apo ambiente tavolinash fillon të diskutohet mbi bimën “made in Lazarat”. Dhe pse intensive, në këtë vit akoma hashashi nuk ishte fenomen në Lazarat.

Në fund të këtij viti (2008), në media konstatohen artikujt e parë (janë dy deri tre të tilla) që me zhanrin reportazh artikulojnë: “Lazarati, një fermë e madhe e prodhimit të hashashit”. Këto reportazhe  thjesht janë idiciet e para informuese mbi lindjen e këtij fenomeni në Lazarat. Ndërkaq, publikisht, në këtë periudhë filluan të identifikohen personat e parë me tipare kriminale dhe suport politik si kultivues, posedues dhe trafikues të lëndës narkotike hashash.

E njëjta situatë identifikohet dhe në vitin 2009, por në këtë vit për herë të pare (diku në tetor- nëntor, periudhë kur fillon tregtimi i produktit të prodhuar) konstatohen “aksione” sporadike të policisë lokale. Mediat informojnë për kapjen sporadike të sasive 150-200 kg hashash, e në një rast të trumbetuar zhurmshem 500 kg në drejtim të Greqisë. Gjithsesi dhe këtë vit Lazarati ruan trendin e 2008 me ritme modeste rritjeje.

Është viti 2010 -2011 -2012 -2013, ku Lazarati kthehet në një “Fermë Gjigande” të  prodhimit të hashashit

Në viti 2010 fillojnë prononcimet e para të funksionarëve shtetërorë. Pas dy aksioneve të dështuara (qershor-gusht 2010) në Lazarat. Drejtori i Përgjithshëm i Policisë, Burgaj, pas dështimit të aksionit të dytë në gusht 2010, në takim me drejtuesit vendorë të policisë Gjirokastër deklaron: “Kam gjithë informacionin e duhur për përgatitjet që po fillojnë nga disa persona që po penalizojnë jo vetëm Gjirokastrën, por mbarë Shqipërinë. Veprimet e policisë do të jenë tepër të ashpra“. Po atë ditë,  gusht 2010, në opinionin publik vjen dhe deklarata e Ministrit të Brendshëm të kohës Lulzim Basha. “Ai grusht njerëzish do të ndiejë peshën e fortë të ligjit dhe do të përballen me drejtësinë në çdo ditë çdo javë në ditët dhe muajt në vijim”.  Janë dy prononcime publike, ku qartësisht evidentohet dijenia absolute e instancave shtetërore ligjzbatuese (Ministri i Brendshëm dhe Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit) mbi fenomenin kriminal të kultivimit masiv të Hashashit në Lazarat.

Ndërkaq, në vijim të “masave anti- hashash”, në Ujë të Ftohtë Tepelenë dhe daljen jug-lindore të Lazaratit, në mënyrë demonstrative,  vendosen postblloqe policiore 24 orëshe. Çdo automjet apo qytetar që kalonte në këto akse rrugore, i nënshtrohej kontrollit të rreptë fizik policor. (mos e nënvlerësoni dhe harroni në argument këtë fakt).

Por viti 2011 shënon vitin epokal të shpërthimit galopant të mbjelljes dhe prodhimit të hashashit në Lazarat. (Shënim ! Minister i Brendshëm ishte Lulzim Basha).  Në dijeni të tij dhe Drejtorit të Përgjithshëm, Policia e Shtetit ajo Lokale dhe Qendrore organizojnë planin operativ të policisë së shtetit për “neutralizimin dhe shpënien para ligjit” të “atij grupi njerëzish” që “do të ndiejë peshën e fortë të ligjit dhe do të përballen me drejtësinë në çdo ditë çdo javë në ditët dhe muajt në vijim”.

Rezultati: Asnjë i denoncuar; asnjë sasi e kapur; asnjë grup kriminal. Mbjellja e hashashit nga intensive u bë masive.  9 në 10 familje në Lazarat në vitin 2011 kultivonte hashashin.

Foto nga Lazarati, Shkurt 2011

Sa ishte sasia e hashashit të prodhuar në 2011 në Lazarat?

Lazarati përfshin një territor rreth 500 ha. Fotot ajrore të 11 shkurtit 2011 mbi Lazarat tregojnë se zona qëndrore e fshatit (rreth 270 ha) në mbi 80 për qind të saj ishte e mbjellë me hashash. Ndërkaq  mbjellje konstatohen në periferi (dhjetra parcela) dhe buzë rrugës nacionale.

Në këtë vit, mbështetur mbi fotografimin ajror,  mund të llogariten me rezervë rreth 230-250 ha sipërfaqe e mbjellë me hashash në Lazarat.

Duke konsideruar që kjo bimë (në standardin e unifikuar në Lazarat) mbillej në rreshta çdo 2 m, me distancë rreth 2-2.2 m nga njëra- tjetra, llogaritet se në një hektar ishin mbjelle rreth 3 000 rrënjë. Duke llogaritur sasinë e sipërfaqes së mbjellë dhe intesitetin e mbjelljes për ha, llogaritet se: në 2011 në Lazarat ishin mbjellë rreth 700-750 mijë rrënjë apo ekuivalent 700-750 tonë hashash.

Viti 2011. Asnjë indicie mediatike apo shtetërore mbi fenomenin Lazarat. Asnjë informacion shtetëror apo mediatik mbi trafik hashashi nga Lazarati, prani të grupeve kriminale të narko-trafikut në Lazarat apo dhe Shqipëri. Dhe kjo “heshtje” në vitin 2011 kur Minister i Rendit ishte Lulzim Basha, në kushte kur:

 • në Lazarat janë mbjellë mbi 750 mijë rrënjë hashash në vit
 • në Lazarat janë prodhuar mbi 750 tonë hashash në vit
 • nga fshati Lazarat evakuohen mbi 750 tonë hashash në vit
 • nga territori shqiptar “eksportohen” drejt tregut evropian mbi 750 tonë hashash në vit

Çfarë po ndodh???

Viti 2012 nuk karakterizohet nga ngjarje në Lazarat. Postblloqet tek Uji i Ftohtë dhe dalje Jug-Lindore Lazarat operojnë 24/7. Mbjellja, prodhimi, evakuimi i hashashit nga Lazarati, eksporti i tij drejt tregut evropian, vazhdon qetësisht, me ritme akoma në rritje.

Situata në Lazarat bëhet publike në 2013 në aksionin Guardia di Financia Italiane. Deklarimet e para zyrtare të Drejtorit të Aviacionit të Guarda di Finacia Italiana, Stefano Bastioni pas fotografimeve në 5 zona problematike të prodhimit të hashashit në Shqipëri, informojnë se “Lënda narkotike hashash në Lazarat mund të arrijë në 900 tonë me një vlerë tregu 4.5 miliardë euro. Në terren identifikohen 319 ha parcela të mbjella me hashash. Në Lazarat 9 nga 10 familje kultivojnë hashash.”

Duke mos qëndruar në vitin 2009 por vetëm në atë 2010-2013, llogaritet me fakte të pa kontestueshme se sasia e hashashit të prodhuar në Lazarat shkonte nga 700 në 900 tonë në vit. Pra në katër vjet rreth 3 000 ton. Sasi galopante.

Çudi!!! Askush nga organet ligjzbatuese apo media nuk informon mbi këtë aktivitet kriminal. Asnjë narko-trafikant apo grup kriminal i identifikuar, kapur apo penalizuar. Ndërkohë që vlen të theksohet se kemi të bëjmë me një akt kriminal me cikel të mbyllur (kultivim, prodhim, evakuim, eksportim), akt në të cilin pa kushte pjesëmarrin shumë “aktorë”:

 • Prodhuesit (fshatarët e Lazaratit)
 • Evakuesit e hashashit nga Lazarati (?)
 • Transportuesit e hashashit drejt kufirit të Republikës (??)
 • Eksportuesit e hashashit drejt tregut evropian (???).

Natyrisht nuk dua të analizoj pritësit jashtë kufijve të Republikës (është jashtë juridiksionit territorial të organeve tona ligjzbatuese)

1. Kush e administronte nxjerrjen e hashashit nga Lazarati

Aktualisht nuk ka asnjë informacion të besueshëm se kush e administronte nxjerrjen e kësaj sasie  hashashi nga Lazarati. Por ndërkohë mund të analizojmë:

Sasia prej rreth 700-900 tonë prodhim në Lazarat nxirrej çdo vit prej fshatit Lazarat. Prej vitit 2010 rruga nacionale ishte nën vëzhgim 24/7 nga postblloqe policore. Si kishte mundësi të dilte gjithe kjo sasi hashashi nga Lazarati?? Çfarë rruge ndiqte kjo sasi narkotiku?

Prodhimi i hashashit në Lazarat ishte bërë publik dhe për të kishte dijeni Drejtori i Përgjithshëm i Policise, Burgaj. Për të kishte dijeni dhe Ministri i Rendit, Basha. Për të kishte dijeni dhe zv/ministri i Rendit, Strazimiri. Për të kishin dijeni Shërbimi Informativ dhe Shërbimet e brendshme Operative të Policisë së Shtetit. Natyrisht për këtë kishte dijeni dhe Kryeministri i vendit, Berisha (në prononcime të mëvonshme ai shprehet se “Po” kishte dijeni por ishte vendimmarrje politike ????).

Po si shpjegohet që asnjë informacion mbi këtë sasi galopante prodhimi të “eksportuar nga Lazarati”.

Nuk ka nevojë për “dyshime të arsyeshme ”. Në “eksportin” e kësaj sasie narkotiku nga Lazarati i implikuar ishte direkt Shteti. 900 tonë hashash në vit (në fakt për një periudhë jo më shumë se 6 mujore) nuk mund të transportohej me “gomerë e kuaj nga mali”  (është nje pretendim policor). Jo kjo sasi galopante transportohej me automjete, direkt në rrugën nacionale nën shoqërimin, mbrojtjen dhe mbështetjen absolute të strukturave të posaçme të administratës ligjzbatuese.

Por cili korridor i administratës ligjzbatuese të shtetit shqiptar?

Detyra organike dhe funksionale e administrimit ligjor të goditjes së këtij trafiku me legjislacionin e  shtetit shqiptar i takonte Ministrisë së Rendit. Po ashtu dhe Shërbimit Informativ. Të vetmet struktura që kishin dijeni dhe që administronin legalisht këtë produkt informativ dhe operativ ishin vetëm këto struktura . Çdo aksion “evakues i hashashit nga Lazarati ” jashtë dhe pa dijeninë e këtyre strukturave do të identifikohej pa kushte prej tyre.  Nuk flitet për 1 apo 10 tonë, por për rreth 750-900 tonë në vit.

Nuk ka asnjë dyshim se, në kushtet kur rruga nacionale ishte në kontroll të rreptë policor, kur në terren policia organikisht kishte struktura të punës permanente operative, evakuimi i hashashit nga Lazarati kryhej nga struktura të posaçme të Policise së Shtetit, të njohura legalisht nga organet policore lokale, në dijeni dhe mbështetje të plote të SHIK-ut.

Vetëm elementë me mandat policor mund të depërtonin pa “ngacmim”rrethimin operativ dhe fizik policor të Lazaratit. Vetëm elementë me mandate QENDROR policor mund të depërtonin pa “ngacmim” rrethimin operativ dhe fizik LOKAL policor të Lazaratit.

Bëhet fjalë për vitet 2010 – 2013, vite kur në krye të Ministrisë së Rendit ishte Lulzim BASHA  e zv/ ministër, Strazimiri !! ??

2. Kush e administronte nxjerrjen e hashashit jashtë vendit

Por ndërsa problem deri në këtë moment është analizuar në skemën e prodhimit dhe nxjerrjes së hashashit nga Lazarati nën suport dhe implikim të drejtpërdrejtë të Ministrisë së Rendit, konkluzionet  bëhen më shqetësuese kur analizon pyetjen: Si kalonte kjo sasi hashashi (700-900 tonë në vit) kufijtë e shtetit shqiptar?

Është një periudhë kur në Lazarat posaçërisht prodhohej 700-900 tonë hashash në vit, ndërkohë që Policia e Shtetit dhe Shik-u nuk identifikojnë asnjë grup kriminal.

Kush e administronte atëherë “eksportin e hashashit” drejt tregut evropian?

Aktualisht deri më sot nuk posedohet asnjë informacion apo investigim mediatik, asnjë informacion dokumentar nga strukturat e shërbimeve operative të luftës kundër krimit të organizuar. Asnjë. Asnjë.

Por ka një fakt të pa kontestueshem: Në periudhën 4 vjeçare 2010-2013, rreth 3 000 tonë hashash u prodhuan dhe evakuan nga Lazarati. Ku shkuan???

Në kohen e Hoxhës, Shqipëria ishte kontrabandistja më e madhe e cigares, por dhe në atë kohë askush nuk kishte dijeni apo informacion për aktivitet apo grupe kriminale. Arsyeja? Sepse trafikun e administronin në konspiracion të plotë struktura speciale pranë administratës së lartë të Sigurimit të Shtetit.

Po në vitet 2010-2013 kush ishin këta “anonimë” që në konspiracion të plotë nga opinioni publik dhe organet ligjzbatuese kurorëzonin me sukses nën hundën e Policisë së Shtetit dhe Shërbimit Informativ, nxjerrjen nga Lazarati dhe transportin jashtë kufijve të vendit sasi marramendëse prej 700-900 tonë në vit.  Një pyetje që kërkon përgjigje, aq më tepër kur ngjarja zhvillohet në kushtet e ciklit të mbyllur kultivim, prodhim, evakuim, eksportim. Natyrisht problemi bëhet më shqetësues kur flitet për fitime që në periudhën katër vjeçare 2010-2013 llogariten në rreth 16 miliard euro, vlerë e mjaftueshme për veprimtari që cenojnë sigurinë kombëtare të vendit.

Bëhet fjalë për një proces të mbyllur që teknologjikisht kërkon shumë tipologji aktorësh, por që çuditërisht është zhvilluar në konspiracion të plote; as gjurmë, asnjë informacion. Precedentët botërorë informojnë se kjo tipologji aksioni organizohet nga struktura tepër të organizuara, kryesisht ushtarake, me suport të padiskutuar qeveritar.

Gjithsesi fenomeni Lazarat 2010-2013 për përmasat dhe shkallën e implikimit të strukturave shtetërore të kohës në të kërkon investigim shtetëror. Nuk është vonë. Parimi i hetimit mbështetet në lëmën: “Gjithmonë në vendin e krimit krimineli ka lënë një gjurmë. Ajo ndodhet e gjallë para syve tanë, mjafton të kihet vendosmëri dhe zgjuarsi për ta identifikuar”.

Për fenomenin Lazarat 2010 -2013 aktualisht ekziston dyshimi i arsyeshëm i mbështetur në prova dhe fakte se protokolli: kultivim-prodhim-evakuim-eksportim i lëndës narkotike hashash të prodhuar në Lazarat, kryhej  në dijeni të plotë të administratës së lartë politike të kohës, në implikim të drejtpërdrejtë të strukturave “sekrete“ pranë administratës së lartë politike të kohës.

Ka dyshime të arsyeshme që minimalisht për këtë aktivitet dhe për këto struktura ka pasur dijeni, pse jo dhe implikim Ministri Brendshëm, Lulzim Basha.  Kush tjetër ..??

Hetimi është imperativ. Shqiptarët duhet të dinë të vërtetën e kësaj periudhe të errët në historinë  e hashashit shqiptar.

Hetimi mbi implikimin e drejtpërdrejtë të hierarkisë së strukturave shtetërore ligjzbatuese të kohës në aktivitetin kriminal zinxhir të mbyllur të kultivimit-prodhimit- evakuimit dhe eksportimit të hashahit të prodhuar në Lazarat drejt tregut evropian, bëhet më imperative kur konstatohet se ky protokoll në këtë periudhë kryhej në kushtet kur Shqipëria ishte nën embargo radikale të moratoriumit të skafeve. Asnjë mjet privat detar nuk qarkullonte në ujërat territoriale të Shqipërisë, aq më tepër të kapërcente në menyrë klandestine kufijtë e Shqipërisë. Në rrugë tokësore kjo ishte absolutisht e  pamundur (janë 700-900 tonë në vit), transporti rrugor është një risk tepër i madh. Ndërkaq në këtë periudhë nuk konstatohet asnjë kapje hashashi në kufin tokësor të Republikës.

E padyshim nuk ka më hamendësi: Natyrshëm lind dyshimi i arsyeshëm mbi arsyetimin deduktiv (Dyshim që hetimi shtetëror që duhet të procedojë kryesisht do ta kthejë në dyshim të arsyetuar mbi prova dhe fakte) se kjo sasi marramendëse narkotiku (vetëm nga Lazarati 3 000 tonë), administrohej nga struktura speciale sekrete, tepër pranë politikës së lartë, struktura të veshura me uniformë, struktura me mandat të pa limituar, të fuqishme,  të sigurta dhe të afta teknikisht të transportonin në prezence policore 700-900 tonë hashash në vit pa u identifikuar as si transportues dhe as si grup kriminal.

Hetimi do të vërtetojë pa kushte ekzistencën në këto vite të një “tuneli gjigand qeveritar ” trafikimi të lëndës narkotike hashash nga Shqiperia drejt tregut evropian. Vetëm prania e këtij “tuneli” i jep përgjigje pyetjeve: Ku përfundonte sasia prej 700-900 tonë hashash të prodhuara në Lazarat. Përse në këtë periudhë 2010-2013 në Shqipëri askush nuk flet për hashash, aktivitet kriminal të prodhimit dhe “eksportimit” të hashashit. Askush nuk flet dhe identifikon grupe kriminale të narko-trafikut.

Trafikant, protektor dhe përfitues i drejtpërdrejtë i narko-trafikut të viteve 2010 -2013 ishte vetë hierarkia e lartë qeveritare e shtetit shqiptar.

3. Po si futej kjo sasi në vendet kufitare

Është ligjshmëri që ku ka dërgues ka dhe pritës. Po si shpjegohet që për 4 vjet, rreth 3 000 tonë hashah ka kapërcyer kufijtë e Shqipërise, ka depërtuar në fqinjët tanë kufitarë dhe asnjë ton i kapur nga strukturat policore fqinje. Natyrisht krimi dhe mafja politike nuk fillon në Shqipëri, ajo bashkëpunon në mbrojtje të interesave të saj të fitimit . “Tuneli shtetëror i trafikimit të hashashit në vitet 2010-2013”, natyrisht ka një hyrje në Shqipëri, por ka dhe një dalje në vendet fqinje. Askush nuk duhet të pretendojë se krimi ndodhet vetëm në Shqipëri…

Viti 2014, aksioni Tahiri në Lazarat preu shumë lidhje. Mbi të gjitha shkatërroi “tunelin” e trafikimit të hashashit nga Shqipëria drejt …

Prologu, çdo të ndodhë

Me rëndësi është që media-shteti të zbardhë rreth 16-18 miliardë euro fitime nga hashashi, vetëm nga trafiku qeveritar i prodhimit në Lazarat në vitet 2010 -2014, vite kur Ministër i Rendit ishte Lulzim Basha e më tej Noka. Ministër i Drejtësisë Halimi–Alibeaj. Zv/ministër Strazimiri; Kryeministër Sali Berisha (Personazhe tepër aktive sot ???) Në këte rast gjykoj se në diskutim është Siguria Kombëtare e vendit. Kjo sasi monedhe e fituar në rrugë kriminale aktualisht përbën një risk riciklimi dhe aktivizimi të resurseve të rrezikshme mediatike-politike dhe militare, potenciale që seriozisht në çdo moment rrezikojnë rëndë sigurinë kombëtare të vendit.

Ndoshta ndjekja e protokollit të konfiskimit në vitin 2014 të rreth 900 milion eurove në parajsën fiskale të Qipros do të hapë Kutinë e Pandorës. Ndoshta rishikimi i profileve teknike, dinamikës së penetrimit në treg apo aktivitetit të deklaruar të flotave detare dhe ajrore pranë qeverisë së kohës, flota të aktivizuara zhurmshëm në vitet 2010 -2013 dhe të zhdukura pa lënë gjurmë pas vitit 2014 do të sjellë shumë fakte, do të zbardhe të vërtetën e “tunelit qeveritar të trafikimit të narkotikëve në vitet 2010-2013”.

Kam bindjen se krahas Vettingut, me këtë aksion, Shqipëria do të çlirohet përfundimisht nga krimi politik!

Lul Basha! Prej vitesh të kam kërkuar: Zbardh identitetin tënd! Kush jeni Ju z. Basha?!  Uroj që hetimi shtetëror mbi “tunelin qeveritar” të trafikimit të narkotikëve në vitet 2010-2013 të konsiderohet me seriozitetin që i takon. Do të shohim ÇUDIRA!

Botuar sot nga DITA

 

October 28, 2017 00:57
Komento

31 Komente

 1. Mirejuabere October 28, 02:21

  Te lumte per kete analize. E ke mberthyer. Le ta marri tani Prokuroria dhe te procedoje ndaj emrave qe ju permendni dhje te cilet kane patur pergjegjesira qe sot jane bere si qente e terbuar qe ndyjne kudo.

  Reply to this comment
 2. Vertino October 28, 03:50

  Nje bravo te madhe Beni.Ke bere nje shkrim me deduksion logjik si askush tjeter.Te marrin shembull nga ty gazetaret “investigtive” sidomos ai fevzoja qe shet shume fake news.
  T pershendes nga USA
  God bless

  Reply to this comment
 3. Bashkim October 28, 04:41

  Sherbetori i se keqes flet per Lazaratin me750 ton ne vit c’ka na con te mendojme se nen Ramen e Tahirin ku kemi gjithe Shqiperine Lazarat duhet te jete prodhuar te pakten 3000 ton ne vit

  Reply to this comment
 4. Guri Shyti October 28, 08:32

  A E DI NJERI SE KU SHKONTE KANABISI QË MBILLEJ NË LAZARAT DHE JO VETËM?

  Është e pamundur të përshkruash në pak rreshta krimet e atij njeriu, në bashkëunim me shpurën e tij, pasi ato janë të shumta. Desha të përqendrohesha vetëm tek një fenomen, me të cilin po abuzohet nga Luli i Vocërr dhe gjithë kundërshtarët e reformave që janë bërë dhe që do të bëhen në të ardhmen, dhe pikërisht për “kanabizimin e Shqipërisë”. Është një abuzim i hapur me të vërtetat e dokumentuara nga të huajt, jo nga policia shqiptare.
  Nga sa është botuar në shtyp del se vetëm nga plantacionet e mbjella me kanabis të Lazaratit mblidheshin të ardhura që i kalonin katër miliard eurot. Normalisht lindin shumë pyetje: Ku kanë shkuar ato para gjatë shumë viteve? A mund të ketë mbetur jashtë megapërfitimit Berisha dhe partia e tij nga këto para? A thua e shpalli kot Berisha “të ligjshëm” kanabisin e Lazaratit? Por pyetja kryesore që duhet të bëhet është: Ku shkonte kanabisi që mbillej në Lazarat? Në shtypin shqiptar nuk është thënë as edhe një fjalë e vetme nëse policia e asaj kohe kishte kapur ndonjë sasi kanabisi që trafikohej jashtë, apo jo. Siç dihet, kanabisi mbillet jo vetëm për t’u përdorur si i tillë, por për sintezën e drogave të tjera, më të forta. Prandaj del e qartë se, duke mos pasur mundësi teknike të futeshin në prodhim këtu, tonelatat e kanabisit eksportoheshin. Dhe për sa kohë askush nuk e di ku shkonin dhe si shkonin gjithë ato sasi kanabisi, del e qartë që ishte qeveria e asaj kohe dhe policia që e bënin vetë trafikun. Flitet se edhe E. Hoxha, në kohën e vet, bënte kontrabandë cigaresh, ndonëse kontrabanda ishte e ndaluar rreptësisht dhe, po të të kapnin e pësoje keq. Me siguri shembullin e
  parardhësit të tij, si në shumë gjëra të tjera, ka ndjekur Berisha edhe në këtë fushë. Në qoftë se kjo që po them është vetëm një hamendje e pabazuar, le të dalë Luli, ish ministër i brendshëm t’u përgjigjet pyetjeve të mësipërme. Në të kundërt duhet të mos lodhet kaq shumë duke sharë policinë e tanishme, e cila ka shkatërruar dhe kapur mijra rrënjë bimë dhe ka sekuestruar dhjetra ton kanabis të tharë. Bilanci është si qielli me tokën.
  Që ka policë të përfshirë në prodhimin dhe trafikim e kanabisit, nuk diskutohet, por është po kaq e vërtetë që tani janë proceduar dhe burgosur disa punonjës policie me akuzën e pjesëmarrjes në trafik. Ndërkohë që në qeverisjen e Berishës, policia, duke filluar nga krerët e saj, Basha etj., ishte e përfshirë totalisht në krimine e trafikimit. Prandaj është e vërtetë ajo që thuhet se Berisha akuzon të tjerët për krime që i ka bërë vetë, ose që i kanë mbetur ende pa i bërë dhe synon t’i realizojë me anë çadrash të shpifura.
  Guri Shyti
  Shënim: Ky shkrim është botuar në gazet137nDita dt. 27.2.2017

  Reply to this comment
 5. Dino October 28, 08:58

  Fjalet e Arben Meces kunder PD jane si fjalet e Koco Kokedhimes kunder PS. Thjesht per prekje interesi. Te dy nga qe partite respektive i hodhen jashte salles se Parlamentit. Por ndryshe nga Koco, ky Arbeni eshte fare budall.

  Reply to this comment
 6. Lisi October 28, 09:18

  Ben mire qe thua te verteten ne nje bote tashme te genjeshter!Je shume vone z.Meçe ,Lulezimi eshte ne kulm te lulezimit me nofka ne punen e tij te ndyre si “yll ne ngjitje”!A eshte nje enigem me tre pasaporta me shtetesi te ndryshme, i pjelle nga ulkonja qe ha njerez per te zevendesuar nje kryekriminel qe edhe pse kane kaluar 27 vite mban peng akoma Shqiperine qe enderuam Une ,Ti ,Ai Ajo e qe edhe sot edhe pse eshte ne buze te varrit perseri eshte e detyruar te ndigjoje broçkullat e intrigat e kryekriminelit e pordhet e kinezeve te radhes!Shqiperia tashme e marr peng drejtohet nga dy shtete paralele ku ekzekutivi drejtohet nga nje qytetar dashamires per te ndertuar diçka per kete vend e nga shteti i dyte qe pasi jane bere latifondiste ,kerkojne me çdo kusht gjakderdhje per mbrojtjen me çdo kusht te pasurive marramendese te armeve te falura e te shitura,te toneve te kanabisit e pronave te privatizuara!Kjo eshte Shqiperia sot ku pjesa me e felliqur e saj sot disponon zedhendes te saj ne rol ambasadoresh.Ja perse Dhallet,jazet,toto Liket,Berishet ,Lulet e lulet nuk bien nga pushteti i tyre ,i cili burimin e vetem e ka nga kontrabandat e njepasnjeshme,nga vrasjet nga inskenimet e deri tek blerrjet e ndonje pseudodiplomati qe shkon ne ndonje takim me te rrinjte e ndonje zone e u bene thirrje per rrezim qeverie!Sali krimi me tentakulat e tij te thella po e tresin trupin e Shqiperise deri ne vdekjen e saj klinike duke patur shpresen se do te vije nje dite e nje shtet i ri do te linde ,ku ata nuk do te jene me fajtore per krimet e tyre ndaj nje shteti qe me pas nuk do te ekzistoj me!Rrofte miqesia Shqiptaro-Kineze.

  Reply to this comment
 7. intelektuali October 28, 09:19

  PO SI NUK TE VJEN PAK TURP O ARBEN MECAJ?

  Ti ishte nga te paret qe denoncove banden kusare te Sali Berishes per vjedhjet makaber ne Rrugen e Kombit, ti ishte nga ata qe fajesove Gjykatat e Korruptuara shqyptare qe lane ne arrest shtepie Fullan Kusarin,

  tani:

  Po i meshon parrulles se njohur enveriste:

  MEQE SALIU KA BERE KRIME EDHE EDI RAMA MUND TE BEJE SA TE DOJE.

  Cfare moral KURVASH eshte ky?

  sepse:

  Me keto finte dhe llogje imorale enveriste lind pyetja qe shekuj me pare Bismarku i drejtoi Botes per Shqypnine?

  A JANE NE GJENDJE SHQYPTARET TE BEJNE SHTET?

  Reply to this comment
  • Eri October 28, 11:12

   Ku i konstatove keto qe po thua o intelektual i leshit??
   Çfare lexova une nga ky artikull ishte qe te pakten keta qe po i bejne gjyqin politik Tahirit, sot duhet te heshtin. Duhet te heshtin sot (Basha, Alibeaj, Halimi, Strazimiri, Noka, Berisha), sepse ata dje kane qene pergjegjes te lejimit te lindjes se fenomenit te kanabisit dhe me shume gjasa organizatoret e tij per aq kohe sa dihej qe ishte kjo ferme ne Lazarat, por nuk kapej asnje trafikant.

   Reply to this comment
   • intelektuali October 29, 08:27

    Gjyq politik Tahirit?

    – Qe i “DHUROI” veturen e tij Habilajve te droges?

    – Qe masakroi Komisarin e Policise, Zagani dhe e shpalli ARMIK te popullit vetem sepse zbuloi qe Sajme Qorri i Edvinit nuk ishte nje Minister Rendi, por nje narkotrafikant mafioz i tipit Camorra qe e kamuflonte veprimtarine e tij te piset me demagogji enveriste?

    – Qe e transformoi Policine e Shtetit si vegel besnike ne duar e Habilajve, qe i fikte radaret kur Habilajt transportonin drogen ne Itali dhe i beri policet femra si “dashnore” te tyre?

    KU E SHEH “LESHIN” E INTELEKTUALIT KETU TI MORE MUT FANATIK?

    Reply to this comment
 8. Ami. October 28, 09:48

  E verteta e vonuar perballe cdo shqiptari.
  Kjo eshte arsyja qe kerkohen gazetare investigativ.
  Te jete nje shembull per trupen e gazetareve .Saktesi dhe argumenta .Kete kerkon situata SOT.

  Reply to this comment
 9. orli October 28, 09:55

  Me goditjen e Lazaratit, filloi dhe goditja ndaj Saimir Tahirit(per mua ministri me i suksesshem i te gjithe ketyre viteve postkomuniste)eshte normale te lehin cakejt me ne krye supercakallin sali fazllic sepse ju kane ikur nga duart miljardat e dollarve! Mos harroni dhe nje gje se mbjellja dhe kultivimi i kanabist nuk ka filluar ne vitet 2008-2010 por ne jugun e Shqiperise ka filluar qe ne vitet 1993 e 1994 dhe ne sasi shume te medha.Si perfundim lehjet nuk jane lufte per crrenjosjen e hashashit por lufte per zonat e influences dhe te fitimeve te humbura ne menyre drastike!!

  Reply to this comment
 10. Mersin October 28, 09:56

  Bravo

  Reply to this comment
 11. Novruz Taip Vishanji October 28, 09:58

  HASHASHI I TRURIT TEND TE SEMURE !

  Megjithe se je nje “rocketar” si ai italiani i diteve te sotme, qe ne filastroken e zhurmekenges se tij citon “me ne frega della Guerra in Kosovo”, perseri duhej te kishe shfletuar pak, vetem pak literature per te na treguar qe nje qenje e lakuriqte, eshte e veshur me vel najloni, te mberthyer me gozhda prej kockash miu te ngodhur ne nje gracke !

  Nuk hyj fare ne ipotezen tende te prodhuesve, trafikanteve e perfituesve te kesaj dukurie kriminale, sepse atje ne Lazarat, perveç viçidolasve te çunit te Shiqere Berishes, ishte edhe ai vrasesi i Luizes, deputetes se çunit te Kristaq Vares Poetesh Rama, e per me shume gjysmen e dyte te 2013-tes dhe tere 2014-ten i drejtonte organet ligj zbatuese, çuni i Luizes tjeter, ky i audit te blere/jo blere, te shitur/jo te shitur, gangsteri Tahiri.

  Edhe nje here, sepse e kam trajtuar edhe shume here te tjera kete argument kriminelesh te pa cipe, ndryshimin mes hashishit (hashashit) dhe marihuanes apo cannabis sativa-s.

  Hashishi ne pergjithesi eshte nje koncentrat i pricipeve active (THC) te Cannabis Sativa apo marihuanes. Per te perfituar hashishin apo hashashin, çdo kulture popullore qe e prodhon, ka krijuar nje teknike te mirefillte me te cilen dallohet si nga cilesia ashtu edhe nga karakteristika te tjera te veçante per seicilen prej tyre.

  Sot dallohen tre teknika te ekstratimit te saj:
  – Ajo e subkontinentit indian
  – Ajo e Afrikes se Veriut dhe disa zonave te Lindjes se Mesme
  – Dhe ajo hollandeze.

  Ne vendet e Afrikes se Veriut, Marok dhe Egjipt, priten dhe grumbullohen bimet e maturuara, me pas ne nje dhome te mbyllur, apo brenda qeseve plastike te mbyllura, “rrihen” apo shkunden deri sa ti dale e gjithe rezina qe kane, pistillet e luleve te bimes “femer” e copeza te vogla te bimes, ne nje shtrese mushamaje apo ne nje vaske. Ky pluhur, pastaj, se bashku me rezinen perpunohet me dore (dhe kjo eshte pjesa me e vlefeshme e saj) ne formen e brumit, qe me pas shkermoqet perseri, per tu presuar me nje makine te prodhimit industrial te hashishit/hashashit.

  Teknika indi-himalajane, ne te kundert, nuk parashikon prerjen e bimeve, gjate periudhes se lulezimit (Lul trendafilit te Hollandes), me disa nderhyrje radhazi, ferkohen me duar lulet e cannabis sativa-s, direkt ne fushen ku jane mbjellur, pastaj duke shkeputur me duar rezinen gomoze qe krijohet, ne formen e sferave te vogla te quajtura Charas, qe eshte edhe konsistenca tipike e hashashit indian, afgan, nepalez.

  Teknika hollandeze, se fundmi, konsiton ne vendosjen e kurorave te maturuara te cannabis sativa, ne nje vaske me uje dhe akull (ne menyre qe ato te shkermoqen lehtesisht). Me pas me nje frullator “zhytes”, si ato te kuzhines, copezohen krejtesisht, duke i filtruar fillimisht copezat e medha te mbetura dhe me pas, pasi ja lene per rreth dhjete minuta, mblidhet uji dhe hashishi-hashashi. Pastaj, me nje shoshe te imet, largohet uji nga mishela dhe perfitohet ekstrakti, duke e presuar ate per te patur produktin final te hashashit hollandez.

  Nuk po zgjatem me tej per cilesine e seicilit prodhues te ketyre rezinave dhe emrat me te cilet njihen ne tregun boteror, pasi per kete ka nje literature te bolleshme te cile mund ta hulumtoje kushdo qe eshte i interesuar.

  I gjithe ky pershkrim, vetem per ti kujtuar ketij sharlatani me “parasy” si te kuajve qe ngasin karrocat ne Park Avenue te New Yorkut, apo ato te Romes rreth Koloseut, dallimin me hashish/hashashit, nje produkt i perpunuar, qe shpesh perzihet edhe me opiumin (nga afganet) e lulekuqeve, me marihuanen, thjesht cannabis ativa e thare dhe e presuar.

  E kuptove ore torollak !

  Reply to this comment
 12. ETHEM October 28, 10:22

  SHUME SAKT:JU TE DITES PO I TREGONI TE VERTETEN KETIJ VENDI.ESHTE E ÇUDITESHME SE SI PS DHE RAMA VETEM MBROHEN KEQ NGA SULMET BRRISHIST DHE NUK PO DI TE SULMOI MEGJITH ARGUMENTET E SHUMTA QE KA NE 27 VITE.SIDUKET SALIU ARTIN E TE SULMIT E TE MBROJTURIT JA KA PERVETSUAR MIRE AGJENTURA E HUAJ-UDB+ASFALIA.TAKTIKA BERISHTE:”MBROU DUKE SULMUAR” I KA DHENE FRUTET E SAJ,NDAJ AI RRI NE POLITIKE PER 27 VJET SE:1-NUK E LENE TE IKI ATA QE E PRUN NE PUSHTET ME MISJONIN PER TA MBAJTUR VRNDIN NEN TERRORIN E TIJ LARG BE.2-ATA QE I FURNIZOI ME ARMNE E PARA NE 97,98.3 NGA FRIKA PER KRIMET QE KA BERE NE VITE QE NGA SHKODRA GJER NE VLORE..TE CIKAT DIHEN.4.SAJESA TAHIRI ESHTE TYMNAJ E PERGATITUR NGA KUZHINA SALI+LIKE+LULI+LLALLA+VISHO LIKA..SI TYMNAJ PER TE HARRUAR REFORMEN NE DREJTESI DHE MEKATET E PD QE ESHTE PA KOKE E NEN THUNDREN E SB.E DIN TE GJITHE SE HASHASHI KA QENE ATY EDHE NE VITET E PD E ME BEKIMIN E SALIUT QE E KA DEKLARUAR VET.POR TE NE NUK KA DREJTESI.LLALLA E VISHO INFORMOJNE QYTETARIN DIXHITAL E JO KM RAMA.DHE KY NE VEND QE TI SHKARKONTE ATA MENJEHERE,I RICIKLOI DHE ATA TASHME TALLEN ME ATE VET.DHE DHALLA PO KERKON MANDAT TJETER.KJO ESHTE TE VESH DUART NE KOKE.RAMA TE BALLA MBREM DEKLAROI SE”DOSJA TAHIRI U PERGATIT KETU,U DERGUA NE ITALI PER TE FIRMOSUR DHE JU DHA SHQUPIT E KJO PREKURORISE”.DHE SOT SNJE GAZET SE SQAROI KETE.SE SHTYPI ESHTE 100% I DJATHTE ME PERJASHTIM TE:DITES,TEMES DHE SOT..QE JANE TE PAANESHME.NE KETO KUSHTE RAMA PO PUNON E LUFTON NE RRETHIM TE PLOT VEÇ LU+VLAHUTIN QE E MBESHTESIN PER REF.NE DREJTESI.
  SPIUNI I UDB DERHAN LUÇIC NE 13.08.17 KA DEKLARUAR SE NE SHQIOERI PO NDIQET TAKTIKA E:1 VRIT NJE KATOLIK DHE FAIN HIDHUA MUSLIMANEVE..2 VRIT NJE POLITIKAN TE DJATHT DHE HIDJJA FAIN TE MAJTEVE..KESHTU FILLON DESTABILITETI I VENDIT.NDAJ SB E DEKLARON DISA HERE KETE KUDO E KURDOHERE.SE KESHTU U VEORUA NE SHKODER ME A.BROCIN ME SHOK,ME AZEM HAJFARIN,Etj.

  Reply to this comment
 13. Lili October 28, 11:28

  Bravo.
  Gazetari eshte kur hapish syte publikut me fakte e kur kerkojsh te veprijne si qytetar e jo si militante qe mbyllin syte sapo te preket ylli i tyre
  Bravo edhe nje here per kete kontribut tuaja ne emancipimin e shoqerise.

  Reply to this comment
 14. Lalai October 28, 12:00

  Nga Komentet kupton qarte që Shqiptaret jane për të qare hall akoma si popull.
  Dhe pse sot ne 2017 Shqiptaret ndahen ca te njerkes e ca te njerkut kur e gjithe Politika ka bërë këto që ka bërë.
  Shqiptaret kanë 100 vjet që zihen mes veti si qëntë nga injoranca që i ka mbërthyer e si lëshon,dhe keta PolitiQËNË e dine mire mentalitetin injorant të shqiptareve dhe tallen me bagetine.
  Po pse or të mjere,vrasjet,vjedhjet,korrupsionin….kete SISTEM kush e beri e kush e ngriti,cfare rendesie ka o të mjere mbyllur në ate INJORANCEN tuaj,se cfare krahu i perkasin Majtas Djathtas apo te Qendres!?
  Të gjitha keto a i kanë bërë këta legena qe nga Saliu Nano….Rama të gjithe?
  Po Atehere ne kazan me Mut,ju argumentoni se kush Mut eshte i thare dhe ka më pak Erë?
  Prandaj Shqiptaret ne asnje vend te Europit nuk i marrin seriozisht se Ne Bijte e Shqipes jemi popull Karagjoz…..karagjoz me fatet tona,femijet tanë,të ardhëmen….karagjoze me veten tonë!!!

  E gjithë Klasa Politike duhet të kaloje në SATËR pa asnje përjashtim…..biles për ta zhdukur këtë lloj fare,duhet zhdukur me gjithe injorancen e Militanteve nëpër webe!!!

  Reply to this comment
 15. Arber I October 28, 12:56

  Bravo! Kam mbetur pa fjale nga nje shkrim bombe i nje analisti te nivelit boteror: ARBEN MECE.

  Reply to this comment
 16. Ylli October 28, 15:05

  Analist i nivelit boteror.Hahahahahaha.Keta jane kampionet e idiotizmit.Jane aq te trashe sa mezi presin nje shkrim ku akuzohet PD para 5 viteve ,qe te “arsyetojne” se kane shitur “ata” ,keshtu qe skane goje te flasin se po shesim “ne”.
  Supozojme se keto shifra jane te verteta .Ka nxjerre analisti i “niveli boteror ” nje foto te Lazaratit dhe fillon me mbjelljen e hashashit dhe mbaron me depozitimin e parave ne Qipro ,qe qenkan bllokuar ne 2014 dhe tani ne 2017 analisti u kujtua te na e thote.Perralla komuniste qe thuhen sa here ka skandale ose fushata.Fiks si i ndjeri Remzi Hoxha ose 21 Janari qe i kane kthyer ne estrada dhe cirk politike sa here PS ka probleme.
  Te dashur kushurinj kanabist ,per hater tuaj po i marrim te mireqena keto me lart.
  Eshte qesharake te insistosh qe Lazarati ka patur siperfaqe te mbjella me shume se Shqiperia ne teresi.I bie qe Fuat Cela te jete me i madh se Enver Hoxha.Kete qe te kuptoni idiotesine me te cilen ushqeni veten.
  Sesi nje fshat mund te prodhoj me shume se gjithe Shqiperia ,kete e din ky “analisti i nivelit boteror” dhe keta te mjeret antiberishe ,qe cfare tu hedhesh e gelltisin.
  Me te njejten llogjike i bie qe meqe Lazarati u eleminua si qender prodhimi dhe shitje hashashi ,ne Shqiperi nuk duhej te kishte me hashash.Por jo vetem qe hashashi mbillet kudo nen qeverisjen Rama ,por per here te pare futet ne prodhim fara qe japin prodhim per 3 muaj.E ka idene ky analisti qe policia italiane brenda dites kapte ngarkesa 10 t kur nen qeverine Berisha kaoeshin 10 t gjithsej ne vit.Po ky analisti qesharak si e justifikon faktin qe per here te pare ne tregtine e droges perdoren avione.Apo do thote qe jane per mushkonja ,sic thonte Tahiri ??.
  Sali Berisha gjeja e pare qe beri kur erdhi ne pushtet ne 2005,ishte miratimi i ligjit kunder perdorimit te skafeve.Kalimi i Adriatikut u reduktua ne shifra qesharake ne krahasim me qeverisjen Nano.
  Levizja e pare qe beri Qeveria Rama ishte anullimi i moratoriumit te skafeve.Ketu fillon sulmi skafist drejt Italise.Dhe do ishte me interes te na shpjegonte iuministi Arben ,si ka mundesi qe nuk punojne radaret ne kanalin e Otrantos ,kur kjo ishte pune e ushtrise.??Ketu po zoti Arben cenohet siguria kombetare.
  Nuk ju ben pershtypje qe per here te pare kemi raporte te disa sherbime sekrete te huaj per kultivimin dhe prodhimin e kanabisit ne vend.Aq problem sa dhe kryetari i juaj Edi deklaroi….flm opozites per ndihmen e dhene ne luften kunder kanabisit.
  Lazaratin e mbyllen dhe bene shume mire.Nuk besoj se ka shqiptar me dy pare mend ne koke qe nuk ishte me policine ne ato dite.Qofte dhe me Tahirin.
  Po te permendesh Lazaratin perdite ne 4 vjet ,per te justifikuar gjithe kete turp kombetar te tregtise se hashashit ,do te thote te jesh antishqiptar dhe idiot partiak.
  E ka thene Taulant Balla te duam Partine me shume se Shqiperine ,por mos e merrni kaq seriozisht.E dime se moto juaj historike eshte Partia mbi te gjitha por Partia nuk eshte Sajmir Tahiri.
  Shkoni ne Qipro dhe gjeni parate .Nese eshte e vertete ne burg te shkojne te gjithe.Por mos denimi i hajdullikut te njerit smund te sherbej si alibi per mosdenimin e hajdutllikut te tjetrit.

  Reply to this comment
 17. Pensionisti October 28, 17:08

  Aeroplanet qe u kapen ne Divjake ,Gjader , Gjirokaster e Vlore kishin kohe qe e benin kete rruge , por per qeverine e re te sapo ardhuer ne pushtet ne vitin 2013 kjo ishte e pabesushme , prandaj ne parlament perdoreshin prej saj batutat “lufte”mushkonjash e fluturime ” lejlekesh”,;Ndersa ish ministri i mbrojtjes Imami deklaronte ne parlament se po perdoren avionet e ushtrise per transportuar droge , sikur bente zbulimin e madh te kontrabandes se qeverise te sapo ardhur ne pushtet kur kete rruge ai kishte vite qe e kishte
  nisur vete .Ndersa me te organizuar e me te fshehte e kishte Lulzim Basha rrugen e eksportit te hashashit , nepermjet flotes se tij te” BELAIR” fluturimet e te ciles ne vitete e fundit para te ashtuquajturit “falimentim”ishin bere me te shpeshta dhe perfshinin gati tere Europen.E te gjitha keto nuk ka se si te beheshin pa dijenin e Sali Berishes i cili sikurse e thote edhe Arben Mece Lazarati ishte jo vetem me dijeni por edhe me vendim partie .Cfar fakti tjeter i duhej prokurorise qe te fillonte hetimin per Lazaratin e njerzit qe e kishin krijuar ketevater qe infektoi mbas vitit 2010 te gjithe vendin dhe e beri te veshtire luften ndaj tij.

  Reply to this comment
  • intelektuali October 29, 09:37

   Ore Pensionisti i pjerdhur nga trute e kokes, po me teorine e Hitlerit gjykon ti more MUT fanatik?

   MEQE SALIU KA TRAFIKUAR DROGE EDHE EDVINI MUND TE TRAFIKOJE SA TE DOJE?

   Po cfare KURVASH te perdala jeni ju enveristet ne gazeten DITA dhe ku e keni moralin qytetar qe ju ka rene poshte brekeve nga narkotrafikanti i Edvinit, Sajme Qorri qe e ka bere Vatanin si Kolumbia e Eskobarit dhe qe e ka bere Policine e Shtetit si nje BORDELLO kurvash me police te shitur tek Habilajt e Rilindjes Socialiste.

   Reply to this comment
 18. Pensionisti October 28, 17:11

  Aeroplanet qe u kapen ne Divjake ,Gjader , Gjirokaster e Vlore kishin kohe qe e benin kete rruge , por per qeverine e re te sapo ardhuer ne pushtet ne vitin 2013 kjo ishte e pabesushme , prandaj ne parlament perdoreshin prej saj batutat “lufte”mushkonjash e fluturime ” lejlekesh”,;Ndersa ish ministri i mbrojtjes Imami deklaronte ne parlament se po perdoren avionet e ushtrise per transportuar droge , sikur bente zbulimin e madh te kontrabandes se qeverise te sapo ardhur ne pushtet kur kete rruge ai kishte vite qe e kishte
  nisur vete .Ndersa me te organizuar e me te fshehte e kishte Lulzim Basha rrugen e eksportit te hashashit , nepermjet flotes se tij te” BELAIR” fluturimet e te ciles ne vitete e fundit para te ashtuquajturit “falimentim”ishin bere me te shpeshta dhe perfshinin gati tere Europen.E te gjitha keto nuk ka se si te beheshin pa dijenin e Sali Berishes i cili sikurse e thote edhe Arben Mece Lazarati ishte jo vetem me dijeni por edhe me vendim partie .Cfar fakti tjeter i duhej prokurorise qe te fillonte hetimin per Lazaratin e njerzit qe e kishin krijuar kete vater qe infektoi mbas vitit 2010 te gjithe vendin dhe e beri te veshtire luften ndaj tij.

  Reply to this comment
 19. intelektuali October 29, 09:37

  Ore Pensionisti i pjerdhur nga trute e kokes, po me teorine e Hitlerit gjykon ti more MUT fanatik?

  MEQE SALIU KA TRAFIKUAR DROGE EDHE EDVINI MUND TE TRAFIKOJE SA TE DOJE?

  Po cfare KURVASH te perdala jeni ju enveristet ne gazeten DITA dhe ku e keni moralin qytetar qe ju ka rene poshte brekeve nga narkotrafikanti i Edvinit, Sajme Qorri qe e ka bere Vatanin si Kolumbia e Eskobarit dhe qe e ka bere Policine e Shtetit si nje BORDELLO kurvash me police te shitur tek Habilajt e Rilindjes Socialiste.

  Reply to this comment
 20. eqelbetaipordha i bigmalcise October 29, 15:25

  zoti Nevruz TV-ja
  .
  Dikur i lexoja me kureshtje komentet tuaja por ka kohe qe e ke lene rrugen e Zotit.
  .
  Do merrem vetem me kete shprehje tuajen:

  ” deputetes se çunit te Kristaq Vares Poetesh Rama”
  .
  kjo tregon se ke nivel mjeran te njohjes realitetit ..pse ?

  ***
  Ai poeti me emrin Havzi Nela nuk u var si poet por si terrorist qe shtiu me revole mbi nje polic te shkrete kur ky i fundit i dha nje njoftim qe te paraqitej ne dege…
  .
  Ne te tilla raste dhe ne Amerike merr denim shembullor..kur godet Policin e Shtetit..jam dakord qe ishte gabim varja ne litar ne popull por egzekutimi ishte i merituar qofte si terrorist qofte dhe lidhjen me nentoken serbe ku ka qene arratisur…
  .
  .Besoj se Babai i Rames Kristaqit ishte 10000000 here me pak fajtor se bisha e vicidolit qe vazhdon te perdhose ate vend per cerekshekulli..
  .
  Ku ishe ti o monstra e portaleve O nevruz TV-JA kur ai qe gerdhiste

  VARENI HYSEN SHOSHORIN NE LITAR ?

  .
  Nje sugjerim miqsore zoti Tahip:

  Ju lutem nderroni “nickun” dhe stilin e shkrimit se po ja kalon dhe ndyresise berishisteve dhe ilirmetisteve qe fshijne sumen me komentet tuaja.
  .
  Sa per drogen i ftoj shqiptaret te kujtojne KOMPANINE SHQIPONJA me president Tritan Shehun dhe ‘KUMANDANT” bashkim gazidede….
  .
  Si kaluan miljona ton nafte dhe kush ishte kanali shqiperi-greqi-angli-usa ?
  .
  Jane po ata njerez po ai skenar vetem se ne vend te gazidedes eshte/ishte Devilul Basha.

  Reply to this comment
  • Novruz Taip Vishanji October 30, 11:48

   MUND TE PERDORJE EMRIN E SAT’EME,

   ne vend te nick-ut qe gojemutha me lart.

   Degjo o kreature e poshter, nje palo skulptor nuk mund te vendose per fatin edhe te nje krimineli te rendomte qofte, sepse gjykatesi i fundit eshte vetem perendia dhe jo nje biçim vllahu me emrin Kristaq.

   E pranon edhe vete pasi ha mut me tonelate, qe “beri gabim” duke firmosur varjen ne litar te kushdoqofte ai.

   Une nuk justifikova veprimet e Havzi Neles, as nuk mund te ndyshoj te qenurit e tij poet, por nje gje ama ta kesh te qarte, nese ne litar do ishte jot’eme, dhe firmen per ta varur do e vinte vjehrra e saj, do e duartrokisja deri ne gjakosje te pellembeve.

   Askush e askujt i jam permeshiruar te lexoje ndonje komentin tim, po ty ama, te shpindngjitem me mallengjim te nderrosh rruge kur ndeshesh me to.

   Je Meçaj vete. apo ndonje surrogat injorant si ti, pak rendesi ka, ajo qe me ben tu pergjigjem idioteve eshte thjesht deshira per ti bere shqiptaret te ndergjegjeshem e kontemporane ne ate qe lexojne, komentojne e serviren nga uthullake si ti

   Reply to this comment
  • merjerem daullja October 30, 12:26

   Komentin Moisi…

   Reply to this comment
 21. Qytetari durrsak October 29, 20:00

  Z. Arben,
  respektin tim me te thelle per qendrimin tend dinjitoz qytetar ndaj fenomenit te korrupsionit dhe hipokrizise se felliqur te klases politike opozitare, si dhe te mediave te paguara nga politikanet e korruptuar. Vazhdoje dhe thelloje kete analize qe pasqyron ne kete artikull brilant. Te vjen keq qe nuk kuptohet nga nje pjese e “pagdhendur” e shqiptareve. Nuk arrijne te kuptojne dhe “te pertypin” kete ceshtje kaq te qarte qe Ju shpalosni ne kete artikull ?! Cudi ! Cfare kerkojne shqiptaret, qytetaret e Shqiperise, te shohin me qarte se kaq korrupsionin dhe kriminalitetin e shkrire edhe me politikanet, qe Ju argumentoni ne kete artikull ?!
  Z. Arben,
  mos u shqetesoni nga keta “qytetare dhe patriote” qe ju kundervihen sepse qendrojne shume poshte, krahasuar me personalitetin tend dhe vizionin tend qytetar dhe patriotik. Edhe nje here, respektin tim me te thelle per kete analize, tejet bindese dhe te pakundershtueshme.

  Reply to this comment
 22. ONKEZMI October 30, 03:27

  PO KY FARE ARBENI MESE MERRET,,,?!

  Reply to this comment
 23. Trafikanti nga lazarati October 30, 11:05

  kUSH JE TI ZOTI LYL????!lYLI I VOCERR APO….?!!!Ky shkrim parashikon hapjen e kutise se pandores ne shqiperi,neqoftese organet e reja te drejtesise do bejne si duhet punen e tyre.Patjeter qe eshte nje kembane e forte per organet e vetingut,qe hetimin e tyre duhet ta fillojne se pari me kete “bombe me hidrogjen” neqoftese duan te pastrohet jeta politike nga krimi dhe nga kriminelet e infiltruar prej shume vitesh ne politike,duke filluar nga kryekrimineli Berisha,nga “i panjoihuri” lyl shkerdhata, nga ,Strazua,Alibeaj,cibuku Halim dervishi,Noka flamur pa bishti e te tjere, Sic me te drejte shkruan dhe i madhi Arben Mecaj,i cili duhet uruar e falenderuar per kete analize gjeniale te kultivimit,tregetimit dhe te financimit e pervetesimit te pjeses se luanit te parave te tij, shtrohet me te drejte pyetja: cILI JENI JU ZOTI LYL?!!! Jeni thjesht lyli i vocerr,bythelepiresi i Berishes e zbatuesi i urdherave te tij qorrazi,apo dikush tjeter,me nje rol me te rendesishem e me te madh dhe destruktiv se ai i atij,te mbiquajturit ” el capo”?.Pse deri tani nuk eshte hetuar ceshtja e sekueastrimit te 900.000 eurove ne Qipro nga “agjenti ne gjume”lesh hatrapashi i pergjumur qe u zgjua nga gjumi ,duke pare ne enderr Tahirin me urdher te Berisho-Meta-Lyl-Monikes,tani qe i mbaron mandati dhe pasi ka mbyllur kushedi se sa dosje per trafikun e droges ne Lazarat nga keta etj,apo te tjera si ajo e Gerdecit, e 21 Janarit etj etj????! Kjo mbetet detyre emergjente e organeve te reja qe po ngrihen.
  Ky shkrim eshte nje kembane dhe per Donald Lune e zonjen Vllahutin.Ata e dine vet dhe jane te interesuar per keto ceshtje ted nxehta te korrupsionit e degjenerimit te politikes shqiptare,por une mendoj se ata duhet Ta lexojne dhe te veprojne dhe emrat e permendur,qe nuk jane te panjohur per shqiptaret dhe per organet kompetente per veprimtarine e tyre “te shquar” destruktive,pavaresisht se jane apo jo disa prej tyre ter lidhur me prova ose jo.Duam ne dhe doni Ju peshq te medhenj? Ja ku i keni! Ka peshq me te medhenj se Berishovic,i cili ka vene 27 vjet dhjame nga parate e ketij populli te varfer,i,Lyl hollandezi,Strazo banditi e Halim koqja? Ne rruge e siper do dalin dhe te tjere si per droge,vrasje,korrupsion etj etj. Ja per kete duhet te beje deklarata spikeri i rishfaqur me zell keto dite,ish zevendes ministri i drejtesise se Berishes ne kohen e lulezimit te hashashit ne lazarat etj,meqe duket sikur do qaje ngaqe e ka urdheruar Berisha te dale ne televizion e “digjet nga bytha” per drejtesine e munguar.Te njejten gje duhet te beje dhe Mona-lizeta e Gazidedes,trafikantja e cocaines me shofer personal e me pasuri te papare.Duhet te fillojne AVASH AVASH TE PERGATITEN TE VENE VETE NE PROKURORI PER TE GJITHA CESHTJET E HAPURA NE PUBLIK NE NGARKIM TE TYRE.

  Reply to this comment
 24. xhumja October 30, 13:30

  dy fjale per komentuesin Novruz Taip Vishanji

  ai komentuesi ” e qelbe….i bigmalsise” te paska bere funeralin sepse pergjigja jote tregon se te paska djegur prapanica. Duhet te lexoni komentuesin “trafikanti nga lazarati” qe thote shprehjen lapidare:

  “”””ky shkrim eshte kembane alarmi per donald lune”
  qe ose te fusin ne liste dhe berishajt ose te na kthejne permendoren e Enverit.

  Te krahesosh gabimet e gafat e Rames dhe te te jatit te tij dhe te tolerohen krimet e dinastise berishiane eshte tradheti dhe poshtersi kombetare.

  Le te analizojme veprimet DIABOLIKE te berishajve:
  1-Sipas dokumenteve te CIA-s te koheve te fundit…ilegalisht rajersoni me berishen kur behej gjyqi i kafeve negociuan pe FLORIRIN E LONDRES…biles ne nje mbledhje per kete ne KM berisha pyeste sa miljone dollare ti japim Rajesonamerikane per pronat qe i mori Hoxha pas 1945…..PSE JU GAZETARE NUK HULUMTONI PER KETE PANAMANE E RAJERSON BERISHES
  2-Ne rrugen e kombit eshte vjedhur mbi gjysem miljardi dollare me firmen e Lulit dhe Olldashit ku jane te perfshire ambasdorja MR ne shqiperi dhe Delli ne Kosove…..kerkoni PANAMANE TE RRUGA E KORBIT/KOMBIT
  3-Armatimi shqiptar ne 1991 kapte vleren MINIMALE per materialet e shiteshme rreth 30 miljard dollare….KUSH E MORI PANAMANE E ARMATIMITSHQIPTAR ??

  Ne nje interviste dhene vone Bill Rajersoni ambasdori i pare amerikan (qe u kthye dhe nje mbret i plotfuqishem pas 22 marsit 1992) deklaroi se i kerkova Ramiz Alise qe te bente dekomunistifikimin sic bene gjermanet per de-nazistifikimin pas 1946..
  Besoj se ketu eshte thelbi i kesaj teorie dhe praktike THELLESISHT antishqiptare ( sot mund ta quajme dhe antiamerikane) qe e rrezoi ate shtet dhe perdhosi ate komb…
  Pikerisht kete detyre kreu “Toger Baba” i tyre duke:
  -i ngrene kockat enverit si kanibale (bashke me kadarenjte)
  -poshtroi luften nacjonal clirimtare ( ish aleate me USA)
  -injoroi meritat e rindertimit te vendit
  -perdhosi varrezat e deshmoreve
  -diskretitoi veteranet
  -shkaterroi ushtrine shqiptare
  -reabilitoi ish fashiste
  -e beri hero kombetar zogun
  -aplikoi teorine e shock-ut
  -na islamizoi dhe arabizoi

  -pranoi kolonelin janullatos
  -furnizoi me nafte milloshevicin
  -flirtoi me perversin Damir fazllic
  -poshtroi Fan Nolin..
  -ktheu shqiperine i Kolumbi te droges
  Pra keta me lart ishin KRIME KOMBETARE pa permendur krimet naziskine si 21 janari..remzi hoxha..gerdeci..haklajt etj etj

  Reply to this comment
  • Novruz Taip Vishanji October 30, 17:33

   KOMENTOVE NGA KREVATI NE SPITALIN PESE

   or psikopat me shtrim te detyruar ne psikiatri ?

   Une siç duhet te besh edhe ti e ai i dhjeri tjeter me lart, nuk mund te bej historine e tre dekadave te shkerdhatokracise, ne çdo koment, jashte llogjikes se shkrimit te komentuar, sepse nuk dua te behem i merzitshem, “logoroik” siç i quajne italianet, i shpelare mendimerisht e i pjerdhur (si ti dhe ai tjetri me lart) e lecka bythe te Edi Kristaq Vares Poetesh Rama.

   Tregoheni aq basifondiste, sa edhe vete Marksi, per t’ju klasifikuar si dy kembore qe qelbesoni çdo ambjent ku futeni ngushtesisht per tu perzjere me normalet, do krijonte ndonje shprehje a fjale te re, perveç “llumpen-it”.

   Po une nuk jam as Marksi e as Enver Hoxha, per mua jeni kelyshe zagaresh te djegur ne landfillet e me te fundemve “minorance etnike” evgjiteve-egjyptiane Lanor !

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*