Drama e Arsimit, studentët dhe të varfërit shqiptarë përballë oligarkisë

July 19, 2018 02:41

Drama e Arsimit, studentët dhe të varfërit shqiptarë përballë oligarkisë

 “Sot, më shumë sesa pushtuesit të huaj, duhet t’i frikësohemi pushtuesve vendas. Kësaj oligarkie pasanikësh dhe pushtetarësh që po zaptojnë të gjitha burimet ekonomike dhe na zhveshin nga të drejtat shoqërore. Për t’u pasuruar e pasuruar. Përderisa ata arrijnë në përfundimin se prej rrënimit të arsimit publik mund të nxirren fitime, do ta fusin ruspën. Dhe nuk është se e urrejnë popullin dhe duan ta shkatërrojnë. Thjesht janë indiferentë ndaj tij dhe të etur për fitime. Shkatërrimi, pastaj, vjen si efekt anësor i domosdoshëm”, – shprehet për Dita pedagogu Arlind Qori, i intervistuar në kontekstin e debatit në Dita për 5 vitet e qeverisjes Rama.

Pas disa replikave mbi Ekonominë e vendit, debati prek sot një nga fushat më problematike dhe më të rëndësishme që më shumë se të gjitha ka të bëjë me të ardhmen e vendit, sistemin arsimor.

Arlind Qori i Organizatës Politike, prej më shumë se dhjetë vitesh është pedagog pranë Fakultetit të Shkencave Sociale. Ai ka që në vitin 2011 që kritikon reformën arsimore në vend si aktivist i Lëvizjes Për Universitetin, më parë i asaj Universiteti në Rrezik.

Sipas tij me arsimin, fatkeqësisht, po ndodh i njëjti proces shkatërrimi i ngadaltë si me të tjera fusha të jetës shoqërore, si ekonomia, mjedisi, të drejtat shoqërore…

“Të jesh i varfër sot në Shqipëri është mallkim i shumëfishtë sepse nuk je thjesht i varfër ekonomikisht.,, Studentët e ardhshëm duhet të kuptojnë se shtetin – i cili duhet të ishte në krah të tyre – e kanë kundër. Shteti është palë me subjekte private që kanë interes t’i zhvatin me tarifa të larta dhe t’i përdorin për krahë/mendje pune të lira e pa të drejta” – thotë Qori.

Në këto kushte, vullneti i tyre duhet të jetë më i fortë. Duhet studiuar më shumë, por nuk mjafton vetëm studimi

Më poshtë intervista e botuar sot në DITA. Me Arlind Qorin bisedoi gazetarja Entela Resuli.

 

– Arlind, si fillim një pyetje e përgjithsme, e drejtpërdrejtë: çfarë po ndodh me arsimin në Shqipëri? Si i shikoni politikat arsimore të viteve të fundit?

Me arsimin, fatkeqësisht, po ndodh i njëjti proces shkatërrimi i ngadaltë si me të tjera fusha të jetës shoqërore, si për shembull ekonomia, mjedisi, të drejtat shoqërore etj.

Shoqëria është një tërësi, sigurisht me kontradiktat dhe diferencat e veta. Kësisoj, e tëra është në degradim e sipër sepse pjesët e saj degradojnë dhe anasjelltas.

Pakkujt do t’i shkonte ndër mend më 2013 se qeveria “socialiste” do të bënte me arsimin më keq se qeveria “demokratike”. Mirëpo që në nëntor të 2013, qeveria “Rama” nxori nga koshi i plehrave projekt-reformën në arsim të qeverisë “Berisha”, i shtoi disa elementë edhe më shkatërrimtarë dhe, në fund, e bëri ligj.

Një ligj nga më ekstremisht të djathtët – në kuptimin e favorizimit të universiteteve private – në Evropën e sotme.

– Ju jeni pedagog, jeni pranë studentëve por edhe shumë pranë sistemit. Pse kaq shumë të diplomuar, të papunë ose nëpunë pa lidhje me nivelin arsimor?

Sistemi arsimor është krijuar dhe zhvilluar ndër shekuj për disa arsye. Së pari, që ta edukojë njeriun. Më saktë, ta bëjë njeriun njeri, atë lloj të veçantë kafshe që dallohet prej vetëkontrollit, arsyes dhe jetës së përbashkët gjithnjë e më komplekse dhe solidare. Posaçërisht universiteti ka për detyrë parësore të kultivojë mendimin kritik, hapjen ndaj tjetrit dhe të resë dhe, si i tillë, kahmoti ka qenë i bazuar mbi një komunitarizëm universitarësh.

Së dyti, shkolla dhe universiteti kanë marrë rrugës edhe tiparet e të formuarit profesional të punonjësve të ardhshëm. Dhe këtu nuk është fjala vetëm për ato punë që i shërbejnë ekonomisë, por të gjitha fushave të jetës shoqërore. Deri vonë, sidomos në vendet e përparuara, është ruajtur njëfarë ekuilibri midis universitetit si kultivues i avancuar i mendjes njerëzore dhe universitetit si dhënës zanati të kualifikuar. Mjerisht, me reformat neoliberale, dimensioni i dytë po ia merr dita-ditës frymën të parit.

Paradoksale është, gjithsesi, se universitetet e sotme që tentojnë t’i përshtaten tregut nuk arrijnë as të përgatisin punonjësit e ardhshëm. Papunësia e të diplomuarve është fenomen shqetësues anembanë botës. Kjo ndodh sepse në kapitalizmin neoliberal tregu i punës është kapriçoz, ndryshon shpejt, ndërkohë që studimet universitare janë shumëvjeçare. Nga ana tjetër, problemi i punësimit nuk zgjidhet – siç pretendon qeveria “Rama” për shembull – duke ia përshtatur jetën universitare një tregu pune të ngushtë në alternativa punësimi dhe të varfër në paga.

Detyrë e universiteteve do të duhej të ishte pikërisht studimi kritik i strukturës ekonomike dhe i modeleve të zhvillimit, parashtrimi i alternativave të reja që do ta zgjeronin dhe përmirësonin tregun e punës. Mirëpo për këtë qeveritarëve tanë u mungon vullneti ose, më keq akoma, inteligjenca e mjaftueshme.

Me studentët

– Keni qenë tepër i ashpër me reformën ne arsimin e lartë. Sot jeni duke heshtur. Ka rezultuar e suksesshme apo ka ndonjë arsye tjetër që duket se keni rënë në qetësi?

Si aktivist i Lëvizjes Për Universitetin – më parë i asaj Universiteti në Rrezik – kam që në vitin 2011 që kritikoj të njëjtën reformë arsimore, të nisur nga qeveria “Berisha” dhe të bitisur nga qeveria “Rama”.

Lufta jonë nuk ka ndalur për asnjë çast, ndonëse forca dhe dukshmëria e saj varet edhe nga konteksti. Kulmin Lëvizja e ka pasur në vitet 2014-2015, ku ka bashkuar me mijëra studentë e pedagogë kundër ligjit të arsimit të lartë. Në vitet në vazhdim jemi marrë me kundërshtimin e zbatimit të ligjit në universitete. Kemi protestuar për ulje të tarifave studimore, kemi kontestuar burokracinë e mykur të universiteteve publike, kemi denoncuar pedagogët abuzues dhe i kemi inkurajuar studentët të vetorganizohen.

Dy vitet e fundit kemi demaskuar skemën e padrejtë të aplikimit dhe regjistrimit në universitete, e cila i vendos universitetet publike dhe private në kushte të pabarabarta gare dhe i çorienton studentët duke e zëvendësuar meritokracinë me lotarinë.

Se deri në ç’pikë kemi qenë të suksesshëm nuk mund ta them me siguri. Ama dy-tri gjëra mund t’i rendis.

 1. Ndonëse e ka bërë padrejtësinë ligj, qeveria e ka humbur tërësisht betejën në mendjet e qytetarëve për reformën në arsim. Sot i madh e i vogël e di që kjo reformë ka qenë klienteliste dhe ka pasur për synim të financojë privatët me paratë e buxhetit të shtetit. Kjo duket edhe në faktin se në zgjedhjet e përgjithshme të vitit të shkuar qeveria mburrej me çdo lloj reforme, ama reformën në arsim nuk guxonte ta përmendte.
 2. Ia kemi arritur të ndërgjegjësojmë mijëra e mijëra studentë jo vetëm për reformën në arsim, por edhe për të drejtat e tyre. Kemi nxjerrë nga gjumi shoqëror shumë syresh, duke i sjellë afër organizimit dhe aktivizmit.
 3. Edhe si rezultat i rezistencës sonë, prej vitit akademik 2014-2015 qeveria nuk ka guxuar t’i rrisë më tarifat studimore. Kurba e tarifave ka shkuar në rritje prej vitesh, dhe prej vitit të sipërmendur – që përkon me kulmin e rezistencës sonë – ajo është drejtvizore. Sidoqoftë, tarifat dhe kostot studimore vazhdojnë të jenë paturpësisht të larta.

-Ka një përqasje dhe nxitje për formim profesional, edhe pse tendenca e të rinjve mbetet sërish shkolla e lartë. Është çështje mendësie apo politikat e duhura në këtë drejtim?

Parimet “nuk na duhen universitete, por shkolla profesionale” apo “ka punë, por mungojnë profesionistët” janë mite. Punë nuk ka, ose më saktë ka pak. Edhe aty ku ka, shumica e punëve kërkojnë punëtorë të pakualifikuar ose pak të kualifikuara. Shumica dërrmuese e punëve janë sfilitëse, tëhuajësuese për punëtorin, me paga mjerane dhe pa të drejta.

Prandaj ngul këmbë se ne na duhet një model krejt i ri zhvillimi, një model që ua vështirëson kapitaleve të kanalizohen në sektorë spekulativë, si ndërtimi apo lojërat e fatit, dhe i orienton në prodhim dhe shërbime, që e bën shtetin faktor të rëndësishëm zhvillimi, që kërkon jo vetëm më shumë punëtorë fasonerie, por edhe më shumë inxhinierë, punëtorë të kualifikuar, mësues, mjekë etj.

Vetëm atëherë ne mund ta shtrojmë seriozisht për diskutim temën se cili duhet të jetë raporti i shtrirjes së universiteteve dhe i shkollave profesionale.

-Analfabetët funksionalë janë shtuar dukshëm vitet e fundit. Pse vjen kjo, lidhet me pamundësinë ekonomike për t’u shkolluar, apo me besimin e pakët në shkollim?

Të jesh i varfër sot në Shqipëri është mallkim i shumëfishtë sepse nuk je thjesht i varfër ekonomikisht. Shteti është zbythur shumë nga mbështetja sociale. Të jesh i varfër nuk do të thotë vetëm se do të ushqehesh më keq apo do të kesh televizor më të vjetër.

Komercializimi i thuajse gjithçkaje do të thotë sot të duhet të paguash gjithçka: çerdhen, librat, mësuesin, spitalin, argëtimin e fëmijëve, nganjëherë duhet të paguash edhe për t’u futur në punë etj. Kështu që të varfrit janë të varfër në gjithçka.

Në këto kushte, mua nuk më habit niveli i analfabetizmit funksional, por si ka mundësi që ky nivel nuk është edhe më i lartë. Po me sa duket njerëzit, edhe në kushtet më të vështira, sakrifikojnë që fëmijët e tyre të shkollohen.

-Ka një tendencë të vazhdueshme të ikjes së maturantëve të mirë apo dhe në faza të mëhershme, në ndjekje të shkollave jashtë vendit. Pse nuk arrin sistemi ynë arsimor t’i mbajë në vend këto burime njerëzore?

Sepse sistemi ynë arsimor po rrënohet përditë e më shumë. Dhe ndërhyrjet e deritashme në të nuk kanë qenë rindërtuese, por faktori kryesor i rrënimit. Në këtë situatë, kush mundet kërkon të shpëtojë duke ikur.

-Thonë se, nëse do që ta pushtosh dhe shkatërrosh një popull, dëmtoi arsimin. A jemi në fazën që duhet të shqetësohemi shumë seriozisht?

Sot, më shumë sesa pushtuesit të huaj, duhet t’i frikësohemi pushtuesve vendas. Kësaj oligarkie pasanikësh dhe pushtetarësh që po zaptojnë të gjitha burimet ekonomike dhe na zhveshin nga të drejtat shoqërore për t’u pasuruar e pasuruar.

Përderisa ata arrijnë në përfundimin se prej rrënimit të arsimit publik mund të nxirren fitime, do ta fusin ruspën. Dhe nuk është se e urrejnë popullin dhe duan ta shkatërrojnë. Thjesht janë indiferentë ndaj tij dhe të etur për fitime. Shkatërrimi, pastaj, vjen si efekt anësor i domosdoshëm.

-Duke qenë se ky është momenti kur po aplikohet për në universitete, pas mbarimit të fazës së provimeve, ku për hir të së vërtetës niveli mbeti larg pritshmërive. Çfarë do u sugjeroje ti studentëve të ardhshëm?

Studentët e ardhshëm duhet të kuptojnë se shtetin – i cili duhet të ishte në krah të tyre – e kanë kundër. Shteti është palë me subjekte private që kanë interes t’i zhvatin me tarifa të larta dhe t’i përdorin për krahë/mendje pune të lira e pa të drejta.

Në këto kushte, vullneti i tyre duhet të jetë më i fortë. Duhet studiuar më shumë, por nuk mjafton vetëm studimi. Duhet të gjejnë mënyra për të ndihmuar njëri-tjetrin, për t’u organizuar për të drejtat e tyre. Vetëm kështu e ardhmja nuk do të jetë vazhdimi i të tashmes së shëmtuar, por një realitet i ri i ndërtuar bashkërisht.

 

*****

Intervistoi Entela Resuli. Botuar sot në DITA, pjesë e forumit me bashkëpunëtorë të gazetës, analistë të jashtëm dhe lexues mbi analizën e 5 viteve qeverisje të Rilindjes

 

 

July 19, 2018 02:41
Komento

85 Komente

 1. Arben July 19, 05:18

  Ngaqe jemi populli trim dhe heroik, prandaj.

  Rrofte partia me shoket edver dhe lalidhjer ne krye.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 July 19, 09:25

   dhe në p… sëmës sulltani tënd o dylber i turqisë!!
   si palloshi i tironës dhe fiqisti në krye të tironës janë shqiptarë!!
   janë zgjyra jonë dhe jo mut anadolli!!

   Reply to this comment
   • Arben July 19, 13:59

    pak por e sigurt, nje miku im, u regjistrua universitet

    shteteror Torino, per juridik, meqe ishte me te ardhura

    1700 euro / muaj, ja llogariten tarifen vjetore 500 euro.

    te rinjte 18-19 vjecar, pa te ardhura e kane tarifen

    vjetore 150 Euro.

    beji llogarite, me psikopatite qe ka vendosur

    edkokaina, ketu tek ne.

    Reply to this comment
 2. Jevi July 19, 07:25

  Te kritikosh eshte gjeja me e thjeshte qe mund te behet.Cilat jane sugjerimet tuaja per te permiresuar punen.Problemi themelor i arsimit shqiptar eshte meritokracia qe nuk zbatohet gjekundi.Jo me kritika klasore por rruge per zgjidhje.Intervista eshte nje tjerie llafesh pa koke,e pa rugedalje.

  Reply to this comment
  • mesopotam July 19, 08:47

   Mua me duket se ky i ofron disa politika zhvillimi ndryshe dhe vertet te majta:

   1-“Na duhet një model krejt i ri zhvillimi, një model që ua vështirëson kapitaleve të kanalizohen në sektorë spekulativë, si ndërtimi apo lojërat e fatit, dhe i orienton në prodhim dhe shërbime, që e bën shtetin faktor të rëndësishëm zhvillimi, që kërkon jo vetëm më shumë punëtorë fasonerie, por edhe më shumë inxhinierë, punëtorë të kualifikuar, mësues, mjekë etj”

   2-Problemi i punësimit nuk zgjidhet – siç pretendon qeveria “Rama” për shembull – duke ia përshtatur jetën universitare një tregu pune të ngushtë në alternativa punësimi dhe të varfër në paga.
   Detyrë e universiteteve do të duhej të ishte pikërisht studimi kritik i strukturës ekonomike dhe i modeleve të zhvillimit, parashtrimi i alternativave të reja që do ta zgjeronin dhe përmirësonin tregun e punës. Mirëpo për këtë qeveritarëve tanë u mungon vullneti ose, më keq akoma, inteligjenca e mjaftueshme”.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 July 19, 09:45

   Jevi
   “Te kritikosh eshte gjeja me e thjeshte qe mund te behet.”
   “Jo me kritika klasore por rruge per zgjidhje”
   të shkruash kështu si ti!?
   duhet të jesh shumë i trashë!!
   aq i trashë sa dhe kur përpiqesh të mbrosh të kritikuarin,do të thotë se e dëmton!!
   Jevi,hapi i parë që bëhet në jetën e përditëshme është konstatimi i diçkaje!thënë thjeshtë shikimi,dëgjimi,ndijimi dhe shijimi!!
   janë themeltare!!
   në momentin e dytë fillon vlersimi!pasi ke konstatura ti vlerson!për mirë a për keq!!nëse vlerson për mirë shkon përpara!nëse vlerson për keq,përpiqesh ta korigjosh ose ta anashkalosh,ta shmangësh totalisht!!
   kështu që në rastin tonë KRITIKA,është veprimi i parë pas konstatimit të gabimit,fajit!!
   pra të kritikosh është e drejtë e gjithkujt!të kuptosh një veprim të gabuar të një personi a të një grupi personash nuk është mundësi e të gjithëve,por të kritikosh pasi ke konstatuar një gabim është e drejtë,bile detyrë e të gjithëve që e kanë konstatuar!!
   të gjesh një zgjidhje!?
   në radhë të parë nuk është e lehtë sa të konstatosh gabimin,nuk është e lehtë sa të kritikosh!sepse gjetja e zgjidhjeve është më e vështirë,është më komplekse dhe bëhet nga specialistë,nga rrahja e mendimeve mes tyre!
   pra kritika,klasore a mbiklasore,si i quan ti,është e drejtë,është e vlefshme dhe për fat të mirë është një person që ka marrë guximin ta thotë hapur!!
   kurse ti me dritshkurtësinë tënde,ndoshta partiake a “klasore”(mjafton të jesh klasa e kundërt me këtë të personazhit të intervistuar)mbyt dhe këtë zë në shkratëtirën intelektuale shqiptare!!
   Jev
   nuk e di në çfar niveli je ti!pasuror e kam fjalën.por po të them se kudo qofsh!?
   e ke gabim!!
   e ke gabim nëse je një i varfër dhe mbron ata që të kanë lënë aty ku je!!
   e ke gabim nëse je i pasur dhe bron zhatjen që u bën të tjerëve,sepse një ditë mund të përfundosh dhe ti i zhvatur nga të tjerët!!

   Reply to this comment
   • syri July 19, 14:35

    Ky komentues eshte gjysem analfabet dhe mundohet te jape leksione philozofie! Cfare mjerimi salinaian! Saliu beri qe keta mytebere ,jo si ky anticensure,por shume te tjere te mbarojne universitetin pa shkolle te mesme ata qe nuk dine te shkruajne akoma shqip! Saliu i vuri kazmen arsimit qe ne fillimet e tij! Mesuesit u anatemuan dhe militantet injorante berishiane u vune ne krye te arsimit! Saliu dhe salinianet injorante duhet te heshtin! Gjysem analfabete ne gjyqesor dhe ne politike jane produkte nga saliu i vici-dolit!

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 July 20, 09:26

     o syçkë
     ku e ke lënë shkodrën moj zemër??
     po kur jep ti vlersime për “leksione philozofie”,duhet të besojmë patjetër që ke mbaruar universitet!!atje ke mësuar me të vërtetë philozophi!!duket nga mendimet që jep!!
     phiçka e sëmës sa njerëz të qut qesin universitetet tona!!pale kur në to shkojnë qytetarë si tironci i ramës,a rama i tironës!
     o gomar dhe rama vetë universitetin e ka me mik!asnjëherë nuk ka mësuar të pikturojë!!ti moj syçkë të vetmen shkollë që ke pasur,shkollë të vërtetë,ke pasur ato 7 vjet në perhërin e gjyshes tate!!të tjerat!?
     pirdhi në të!!

     Reply to this comment
  • Arben July 19, 14:03

   zgjidhjet i jep edkokaina.

   vjel nga shqipetaret dyfishin e asaj qe vilej ne 2013.

   dhe pervec kesaj, cdo investim te ri e ben me klering,

   qe do te thote, te fal truall klas 1 per te bere nja dy

   metra beton ne kembim. Kete zgjidhje ka edhe per

   universitetet, do ti coje faliment tu marre truallin.

   fukarenjte, perfundimisht i kane te mbyllura dyert

   e shkollave.

   Reply to this comment
 3. hysa July 19, 08:35

  Moj Entela, gjej ndonje tjeter per te marre interviste, e lere qorrin, se e kemi degjuar, edhe balle per balle me ministren. Me sa me duket mua ky qorri eshte nje koker debili qe se ka shokun, qe perpiqet me cdo menyre te duket mbi te tjeret duke kritikuar cdo reforme te mire qe mund te merret ne arsim. Po te jete burre ky qorri nuk qendron me si pedagog por jep doreheqien. Si mund te punoje ai ne nje sistem qe eshte kunder mentalitetit dhe formimit te tij. Cfare ju thote ai studenteve. Po universiteti ku punon ky qorri si e mban pedagog nje njeri qe eshte kunder programeve dhe reformave ne arsim. Ky njeri do te jete gjithmone kunder rrymes, ashtu sic ne fakt ka qene, duke grumbulluar disa studente te tij te trembur ne nje proteste e cila nuk kishte asnje ide.

  Reply to this comment
  • na moren shpirtin militantet July 19, 09:06

   O ti Hyseee, ku jeton ti?
   Ndonje femije maturant a ke pas?
   Ka 28 vjet qe arsimi, shkollat ne Shqiperi jane shkaterruar nga mender reformat arsimore prej personave te tille qe kane drejtuar qeverite shqiptare me tipa dhe protipa te tille si SALI BERISHA, FATOS NANO, ILIR META dhe EDI RAMA.
   Ka 28 vjet qe cdo fillim dhe mbarim viti shkollor te ndryshojne rregullat e lojes.
   Ne menyre te vecante kur fillon vitin e pare te shkolles se mesme, duhet te dihen rregullat e sakta dhe te qarta deri sa te mbarojsh shkollen. Kurse ketu rregullat dhe reformat ndryshojne deri ne meomentet e fundit qe ka ardhur koha provimeve. Pra, mender reformat dhe menyra e vazhdimit te shkolles se larte, universitetit, jane bere pengese reale per te vazhduar me larte.
   Politika dhe Qeverite ne Shqiperi jane ne duar te atyre qe nuk duhet te ishin ne keto pozicione, sepse nuk ka sjellur gje tjeter, vetem ngaterresa, intriga.
   Ka ardhur koha qe cdo gje te shkoje ne vendin e duhur. I ka ikur koha thenies lere qeverine te punoje, ne nje kohe qe patem filozofine te zbatuar si ne teori dhe ne praktike: “TERAPIA e SHOCKUT dhe EKONOMIA ZERO”. Pse e lame qe qeverite te punojne nen kete fryme, ja ku jemi, me politike te jashtme dhe te mbrendeshme, me ekonomi, me shendetesi dhe me arsim te shkaterruar.
   Akoma ju militant dhe simpatizante partish nuk u ngopet me keto brockulla dhe pallavra te ketij kallepi qe nuk dine tjeter vetem shperdorimin, shkaterrimin, mjerimin dhe varferine e shumices se popullsise per interesa te tyre personale, te familjeve te tyre biologjike dhe klaneve te tyre mafioze dhe gangstere.
   Se si ecet ne politike, ne ekonomi, ne arsim, kulture, ne shendetesi, ne mireqenie, zhvillim dhe begati merren shembujt nga popujt dhe vendet me te zhvilluara te Evropes dhe te botes.

   Reply to this comment
   • mesues July 19, 09:58

    Shume mire Dita qe ka hapur keto debate me pro e kunder.
    Kritikat kane qene nga njerez qytetare, te majte te vertete, me etike dhe te argumentuara.
    Shkrimet kane qene te nivelit te larte, me ndonje perjashtim si ai i Ngjeles.
    Qeveria te lexoje dhe te mbaje shenime se vetem mire i bejne keto kritika.

    Reply to this comment
 4. socialist mat July 19, 08:54

  Si do zhvillohet arsimi kur politika vendoset mbi gjithcka, kur nevoja per te mbajtur numrat e pushtetit prevalon mbi te gjitha interesat kombetare?
  Pershembull ne Diber , Mat e Bulqize arsimin nuk e drejton PS-ja. Drejtorine Rajonale ne Diber Edi Rama me deshire dhe Lindita Nikolla e detyruar , ia ka falur Imer Lales , babit te dashur te deputetes se PDIU, i cili ka vene ne drejtim ( drejtoreshe ” te madhe” nje ikone te PD , kthyer si e PDIU-se, pa arsim perkates qe DAP-i e ka refuzuar, ne Bulqize drejton dajovica e deputet Perparim Spahiu, ndersa ne Mat nje zonje apo zonjushe e cila aq shume e do arsimin sa edhe per provimet e matures shteterore , qe duhej t’i menaxhonte , shkoi ne France te shikoje kampionatin evropian. Fundja kampionatet jane nje here ne kater vjet , ndersa provimet nje here ne vit. Socialistet e Matit thone qe ” ceshtja Sabiel” ne Mat eshte te heqesh kete drejtoreshe zyre, e cila nuk le klub pa gjetur rastin te thote ” mua me don Lindita”. Per cudi kete refren perdorin dhe dy te tjerat. Te rrofte reforma ne administrate moj qeveri e Rilindjes per se dyti!

  Reply to this comment
 5. one 13 July 19, 08:55

  Po diplome “Kristali” ka vete shoqe Lindita Nikolla moreeeee… apo nuk e dini?

  Reply to this comment
  • . July 19, 09:22

   E ka nga UFO-ja diplomen
   Me Kristal eshte zevendesja e saj e LSI, qe nuk e di a e kan heq apo eshte akoma aty
   Sidoqofte njera me e kualifikuar se tjetra 🙂

   Reply to this comment
 6. prind July 19, 09:01

  Pasoja me e rende e sistemit tone arsimor eshte kjo puna e futjes ne shkollat e larta bazuar tek mesatarja.
  Vjen nje injorant nga Laci Puka apo Delvina qe ka marre 10-ta duke i shkembyer me pula se aq kerkes llogarie ka ne ato zona dhe merr Mjekesine.
  Vjen nje nga Tirana ku shtrengohet nota dhe megjithse niveli mund te jete shume me i larte se ai i lacianit, e ka nxjerr mesataren 8 dhe nuk futet ne shkolle te larte.
  Ky mjeku i ardhshem do mare jete njerezish me pas, ose do mesoje duke vdekur apo sakatuar pacientet e tij per vite me radhe.
  Keshtu qe flasim per politika te medha, po realiteti eshte shume me i prekshem.
  Ktehni prape konkurset e drejtpedrejtta dhe te ndershme, jepuni te gjitheve te njejten mundesi te startit pa mesatare fiktive

  Reply to this comment
  • info analitike July 19, 13:41

   Shkollat kane dhe nje koeficient qe shoqeron mesataren. Ai koeficient eshte vene pikerisht per te pasur parasysh ndryshimin e nivelit te arsimimit nga Tirana ne rrethe e nga shkolla e mesme ne shkolle te mesme. Edhe brenda vete Tiranes ndryshon niveli i formimit ne shkollat e mesme. Nuk e di nese edhe kete vit po aplikohet koeficinti i shkolles se mesme ku formohesh bashke me mesataren. Megjitahte mos mendo se do te kete ndonjehere konkurse te ndershme te drejta ne Shqiperi, eksperienca ka treguar e po tregon te kunderten..

   Reply to this comment
 7. A July 19, 09:03

  LINDITA NIKOLLA, nen drejtimin e nje profani ne ekoomi e arsim si EDI RAMA, pak probleme, ngatarresa i solli nxenesve maturante qe mbaruar ne vitin 2016 e shkollave te mesme me lloj-lloj sajesash ne menyre qe te mos vazhdonin shkollat e larta, universitetin??? Jo vetem kaq por deri nxenesve me mesatare te larta dhe te shkelqyera nuk i doli shkolla e larte.
  Ne momentet e fundit nderruan lendet per provime e deri menyrat e dhenies te provimeve, deri me afate te shkurtuara. Maturanteve te vitit 2016 ju prishen enderrat dhe te ardhmen per te studjuar ne momentet e fundit ne menyre te papritur. Prandaj mender LINDITA NIKOLLA si shume po broçkullit.
  A u ngriten çmimet per te vazhduar shkollat e larta publike dhe orientimi ishte qe te shkonin neper universitete private. Akoma more milet nuk u ngopet me bemat e qeverise perverse te EDI RAMES. Qe nuk ka bere asgje, vetem se ka ngritur çmimet dhe denuar e gjobitur shtresen e varfer e te mjeruar deri per rregullimin e nje çatije.
  E kuptoni qe grupimi politik PD + LSI + PS qe kane sunduar vendin prej 27 vjetesh nuk jane asgje tjeter vetem disa mafioz politik, maskarenj qe nuk bejne zgjedhje te drejta, te barabarta e te lira edhe mbrenda partive te tyre. Akoma nuk jeni ngopur me keto palaço qe shkaterruan vendin nga ana ekonomike dhe sociale.
  Tani, Evropa na konsideron si nje popull me shumice origjine rurale, fshatare, katundare, injorante dhe gelle, ku nga kjo shtrese kane dalur politikanet tane te qelbur. Sepse ke frike ti afrohesh afer se “te qelbin” me perversitetet, fjalet dhe punet e tyre te pista.
  Njeri thote duhet “Rilindja” dhe tjetri thote duhet “Republika e re”, neser do te dali nje tjeter qe do te thote qe nuk e quaj 28 NENTORIN 1912, shpalljen e pavaresise, sepse pavaresia eshte tani dhe vjen me mua, perseri del nje tjeter qe uluret qe me 29 nenetor 1944, nuk eshte çliruar Shqiperia, çlirimi i vendit fillon me ardhjen time ne pushtet. Te gjithe personat nga ky takem vagabondash dhe maskarenjesh duhet te hidhen ne koshin e plehrave dhe te digjen, “ne asnje rast te mos dergohen per riciklim plehrash” sepse jane nje soj te rrezikshem. Tung.

  Reply to this comment
  • Lili July 19, 21:11

   Nuk duhet te hidhen ne pleh,po ne burg per vjedhjet e tyre ne kurriz te studenteve, ne kurriz te te semutereve etj etj
   Duhet te harrojme riciklimin. Riciklimi i gjyqetarit te korruptuar ne avokat,i profesorit te perjashtuar ne dekan..
   Mjjjjaaaaaaft me
   Ne burg e kane vendin.

   Reply to this comment
 8. N.VJOSA July 19, 09:08

  Ky Qorri qënka k u n d r a p e d a l…!
  Shtetin, thotë Qorri, studentet e kanë kundra!
  Atehere, llogjikisht iu dashka vënë kazma këtij Shteti!…
  Dhe te na rroje Qorri…!

  Reply to this comment
  • A.GRAMSH July 19, 10:02

   TRAGJEDIJA E NJE POPULLI?
   BERISHA PAS NJE GJYSEM SHEKULLI(1968-2018)!

   Kadaver e harruar nga te huajt qe u sherbeu,APO varr i zbuluar per shqipetaret qe persekutoi dogji dhe vrau!?
   ——————————-
   Ne vend te paraDhenjes:
   Presidentja e Rpublikes se Kroaise ardhur per nje vizite ne kalifatin e Bathores nder te tjera tha:
   ”Shqipetaret miq ne kohe te veshtira,luftuan per lirine tone”!!
   Pavaresisht kujt periudhe ju referua nje shtetare kroate shume e emanipuar e demokrate, kreret e krimit e korrupsionit politik shqipetar dhe studentet ‘Kristal’ nuk duhet te harrojne se Kroacija dhe populli Kroat kur shqipetaret derdhnin gjak per LIRI e pavaresi kunder pushtuesit ,ishin satelit te Gjermanise naziste dhe Italise fashiste!

   Kur te huajt vleresojne GJAKUN e shqipetareve per LIRI e pavaresi pse politika antishqipetare kujslinge ,xhihadisto-Berishjane ka mbi 28 vjet qe shkel gjakun e te reneve ,mohon periudhen e lavdishme te luftes se dyte boterore dhe kerkon tu beje shpelarje truri brezave qe vine kur dihet se :Nje popull pa te shkuar smund te kete te ardhme?

   A do te jete paresi e kushti kryesor ne hapjen e negociatave ,bashke me rilindjen e shtetit te se drejtes:
   HETIMI,GJYKIMI DHE DENIMI i krereve te antishtetit per krimet e bera ne emer te te HUAJVE ,Xhihadit dhe Allahut ndaj POPULLIT shqipetar per me shume se nje ÇEREK SHEKULLI!?

   1.-Kush do ta hetoje e sjelle prova ne gjyqin e Hages perveçse FBI-ja se si u fut e kush e futi dhenderrin SERB ne vitet ’70 ne qender te bllokut te udheheqjes pikerisht tek numuri DY t diktatures Hysni Kapos krahut te djathte te E.Hoxhes kur shqipetareve u shihej biografija deri ne brezin e shtatembedhjete nderkohe qe kish me dhjetera mjeke te tjere?Hyri si i besuar i sigurimit te shtetit apo si AGJENT apo te dyja bashke?

   2.-Kush ,perveç FBI-se do tu thote shqipetareve tashme pa shtet e atedhe se kush e katapultoi e kush e propogandoi ne krye te bandes se trustit te lule lakres me pardesy te bardha Adolf Berishen qe ne emer te demokraise e luftes me mullinjte me ere te kAmunizmit te zbatonte teorine reaksionare te ‘terapise se shokut’ e te DIGJTE Shqiperine perjashtu BLLOKUT kur ne krah kish tere FEMIJET BASTARDE te bllokut qe propogandonin nga radio zhurma ‘Zeri i Ameriqise’ ne duar te anishqipetarit Biberaj e Serbise?

   3.-Kush perveç FBI-se si nje nder agjensite me prestigjioze dhe e pa varur do tu thote shqipetareve se per cilet shtete kane punuar kreret e xhihadit e kalif SALIJA mbi nje çerek shekulli ne kete vend ku me teori e regji te huaja SHPRONESUAN nje popull bashke me tere pasurine kombetare ,kapitalet strategjike perfshi hapesirat tokesore detare e ajrore dhe u dhane rruget eBotes tere Rinise ,brezave te se ardhmes me GJENOCID te kamufluar si ‘Levizja e lire’?

   4.-Vetem FBI-ja qe ka qene prezent ne kete vend mund tu thote shqipetareve dhe dorrezoje FAKTE ne Gjyqin e Hages se sa MILIARDA kane hyre ne kete vend nga shtetet e fondamentaliste Islamike e ISIS per te perkrahur kreret e xhihadit e kalif SALINE ta fusnin popullin me LAIK te Europes ne lidhjen islamike dhe dhe ne krye te sherbimit sekret shteteror te vihej nje Mysliman islamik konvertuar ne XHIHADIST si Gazidede krahu i djathte i kalif SALISE?

   5.-Vetem FBI-ja mund ti paraqese fakte gjyqit te Hages se shumica e ‘ambasadoreve’ amerikane qe kane shkelur gjithe kriteret e diplomaise dhe ato te se drejtes Nderkombetare ne sherbim te kujt kane qene qe jo vetem kane perkrahur por kane qene ne krah te krereve te XHIHADIT e kalif Salise per krijimin e shtetit te kalifatit ne kete vend nga kushtetita e deri tek islamizimi fondamentalist xhihadist i tere pushteteve e istitucioneve dhe kur kreret e xhihadit si ne kohen e inkujzicionit VRASIN VJEDHIN PERZENE NGA TROJET SHIèETARE—Jane konsideruar ‘burra shtet’ apo ‘yje ne ngjitje’ ?

   6.-Vetem FBI-ja mund te paraqese fakte te pakontestueshme ne ‘Gjyqin e Hages’ pr krimet kunder popullit shqipetar qe perbejne dhjetra vepra penale deri tradheti te larte ndaj ATEDHEUT nga kreret e xhihadit qe bejne kasapane ne GERDEC dhe ministri i mbrojtjes si krriminel eshte PAGATOR i lobizmit antishqipetar amerikan ndersa shefi i shtabit te pergjithshem kerkon strehim e azil ne Amerike bashke me tere ‘Shtatmadhorine’ si dikur kreret e ‘SS’ ne ameriken e jugut?

   7.-Vetem FBI-ja mund te sjelle fakte qe jane ne driten e diellit ashtu si solli me 21 Janar se kush e ka mbeshtetur kreret e xhihadit dhe kalif SALINE apo dhenderrin e agjentes se UDB-se Jovanka te vrase SHQIPETARE ne shekullin e njezet e njete ne mes te bulevardit sikur te ishin DERRA dhe mbasi i vret krahu i djathte i tij Mulla Meta,sot i veteemeruar ‘president ‘ i perdhunon duke i quajtur ‘Koke palare’ vetem se kerkonin BUKE?

   8.-Vetem FBI-ja mund ta ngreje ‘prestigjin’ e shtetit dhe popullit amerikan deskritituar nga ‘ambasadore’ o IDJOTE o ne shernbim te lobizmit antishqipetar o ne sherbim te te huajve e jo DASH qe me EKSPERTIZAT e FBI-se ne kete vend per simbolin e Hajduterise Like Florise dhe vrasjen e Shqipetareve ,kane fshire bythen e kalif Salise sherbetoret amerikane te quajtur mender ‘ambasadore’ kur thoshin se ‘Plumbat kane bere rikoshet’!?

   9.-Vetem FBI-ja eshte ne gjendje te faktoje se ku kane perfunduar e ne duar te kujt MILIARDAT e masurise kombetare te ketij populli ,sot me i varferi i Ballkanit qe ushqehet me miell kafshesh nga Serbija te blere me para te PROSTITUCIONIT te dy shtresave me te denigruara grave e femijeve dhe ti shpjere FAKTE gjyqit te Hages e kreret e xhihadit e Kalif Salise te marin denimin e merituar si kreu i trufave financiare amerikane Bernie Madof qe u denua 170 vjet burg e i biri u vete var!!

   10.-Vetem FBI-ja ne bashkepunim me ‘agjencite’ prestigjose te shteteve te BE-se mund ti rikthejne shqipetareve shtetin e se drejtes e me pas ‘hapje negociatash’ me perfaqesuesit e vertete te popullit shqipetar duke paraqitur bashke me FAKTET dhe DENONCIMET per KRIME kunder njerezimit e mbi kete baze te ngrihet dhe PADITE nga nje prokurori speciale e te DENOHEN kreret kujslinge antishqipetare si dikur kreret ‘SS’ te nazizmit e fashizmit ne gjyqin e Norembergut!?

   P.S—Kush e krijoi e ne duar te kujt ka qene deri mesot ANTINJERIU-SALI sot e kesaj dite kalif ne antishtetin e Bathores dhe pse nuk pesoi akoma fatin e Bin Lan Denit,Sadam Huseinit,Gedafit etj kush ‘shtet-avokat’ i fuqishem e mbron ne kembim te miliardave te popullit shqipetar,apo eshte ‘harruar’ abandonuar’ shtrydhur si tere agjentet si limon apo si PROSTITUTE ka nderruar ‘klient’ e padron?
   A DO JETE KUSHTI NUMUR NJI KALIF NERON SALIJA PER TE HAPUR NEGOCIATAT BE ME PERFAQESUESIT E POPULLIT SHQIPETAR E JO KRERET E XHIHADIT..?
   Shqipetaret nuk perfaqesohen nga asnje pushtet e as nga kjo qeverri e çdo lloj mareveshje me fqinjet e BE do konsiderohet TRADHETI deri ne krijimin e shtetit dhe rikthimin popullit te sovranitetit dhe prishjen e tere mareveshjeve krriminale antishqipetare te ketyre 2 8 vjeteve bashke me prishjen e simboleve antishqipetare e rikthimin ne INDETITET.Gjaku i shqipetareve nuk mund as te behet uje e as te nderroje DNA eksperimentuar kryqezim me serbe e xhihadiste nga doktoret krriminale e Sali Karaxhixh…qe jane ushqyer me gjak femijesh kadavera per pjese kembimi organesh..!!!!!!!

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 July 19, 12:52

   neto
   në ka një person që mund të jetë “kondrapedal”!?
   je vetëm ti!!
   je aq tmerrësisht “partizan”(mos e ngatërro fjalën me partizanët e L2B,prinërit e mi)sa nuk ma merr mëndja që të ketë kemio terapi të ta heqë partizanllëkun!!
   por më e keqja është se ty nuk të bën punë dhe një financim për të ndjekur ndonjë shkollë LLOGJIKE!!
   bile nuk ma merr mëndja se ke aftësinë ta fusësh në kujtesën tënde fjalën LLOGJIKË!!
   nuk duhet të jesh i aftë as përmëndësh ta mësosh!!
   duhe të kesh ndonjë mangësi fizike në tru!!

   ps:neto
   mos më repliko të lutem!!

   Reply to this comment
   • N.V. July 19, 18:59

    Ore Ceno,
    Kur replikon , mos jep urdhera se e ben si Hoxha…
    Une kam kohe qe te lexoj tyja.
    Po si ore qerrata, nuk kam lexuar asnje koment qe ti te vleresosh dicka, por vetem nxin.
    Te gjithe i shan, i kundershton, bile dhe i ofendon, pa asnje shkak… pale ata Gjatoshin, ate e ben fertele fare…!
    Tani me thuaj mua a kam te drejte une te quaj ty , me germa te medha: K O N D R A P E D A L….!?
    Natyrisht une nuk jam njeri qe nuk gaboj, ndryshe nuk do isha njeri…
    Por nga jeta kam mesuar te jem me shume pozitiv, SE POZITIVE eshte vet JETA…
    Dhe kritik natyrisht, por perpiqem shume qe kritika te jete sa me konstruktive. Perpiqem, dmth e kam moto.

    Mendje mendje eshte kjo Dynja,
    Mendja-mendjes nuk i ngja…

    Hajde, fillo tani dhe tirr lesh…

    Reply to this comment
  • gjermani i fundit July 19, 15:12

   Neti, zoteria pedagog thote “shtetin e kane kundra…” ne kuptimin qe shteti nuk perkujdeset per shanset e barabarta te studenteve, dmrh favorizon me te pasurit. Ne kete kuptim e ka thene dhe eshte evidente qe e thote me shume te drejte. Dua te them qe pedagogu Arlind Qorri ne kete interviste ka brume te majte shume e me shume se kryetari i PS aktual dhe skuadra qeverisese ne total. Votat i mori PS, ne qeveri jane Shkrelet, nuk te duket pak anakronike?

   Reply to this comment
   • N.VJOSA July 19, 18:32

    I nderuar Miku im virtual @gjermani fundit,
    Une shikoj cfare ka shkruar autori te zeze mbi te bardhe:
    (dhe jo cfare mund te kete ndermend ai)
    Ai shkruan:
    “Studentet e ardhshem duhet te kuptojne se shtetin – i cili duhet te ishte ne krahe te tyre – e kane kunder.
    Dhe akoma me qarte:
    “Shteti eshte pale me Subjekte private qe kane interes ti zhvatin me tarifa te larta dhe ti perdorin per krahe/mendje pune te lira e pa te drejta.”
    Nuk le vend fare per ekuivok!
    ….
    Ky ShallArafati ja kunderve studentet Shtetit, sikur shteti shqiptar nuk mendon per studentet dhe se Pedagog Qorri ka te drejte ti ngreje studentet kunder Qeverise!
    Qeveria nuk eshte armike as e Universiteteve as e studentve! Per mua Pedagog Qori e shtron problemin ne menyre radikale!
    (Dhe te mos harrojme se Partite politike kerkojne ti kene studentet ne anen e tyre dhe ti perdorin ata kunde Qeverise, sepse jane pjesa me energjike e rinise.Dhe ketu fle Lepurushi…)
    Sistemi qe kemi ne per arsimin e larte eshte pak a shume sistemi amerikan i arsimit te larte.Qeveria Rama i pastroi ne nje fare mase shume Univeritete private Piramide qe lejoi Superkatastrofa!
    Natyrisht ka vend per permiresime.Por jo te kundervesh studentet me Shtetin se shteti eshte edhe i Studentve! Shteti kujdeset, ne baze te mundesive qe ka, qe pregatitja e studentve te jete sa me e kualifikuar dhe ata te ingranohen ne ato dege te ekonomise ku ka nevoje.
    Por te thuash se Arlind Qorri ka brume te majte me shume se Kryetari PS aktual, nuk i pergjigjet realitetit.E para sepse ai eshte besuar dhe eshte i votuar nga shumica e shqiptareve, si Elektorat i majte. E ka fituar me vote mbeshtetjen e tyre.Po punoi mire do ta votojne prape…
    Por ky lloj Shteti , qe kemi ne e ka mbare bota.Ai nuk mund te beje nje politike kunder Punedhensve te pasur.
    Pse?
    Sepse ata jane Motorri i kesaj shoqerie qe kemi, investojne, punesojne dhe rrisin mireqenien nepermjet kompleksit te Punes se tyre.Rama nuk mund te jete kunder tyre.Ky eshte Kapitalizmi, ose e thene ne menyre me te moderuar, Ekonomia e Tregut te lire… Pse ne Italine ku punon e jeton ti dhe ne Austrine ku punoj e jetoj une nuk jane Punedhensit e pasur ata qe kane ekonomine ne dore?
    Ne Europe e me gjere nuk jane koncernet e medha ato qe kane ndikim ne qeverit europiane?
    Ti thuaj se votat i mori PS dhe ne Qeveri jane Shkrelet dhe kjo qenka anakronike…Po te luftoje Qeveria Shkrelet, bie sistemi dhe e di ti se si quhet ai sistem qe likujdon te Pasurin, Investitorin…
    Nje Qeveri e majte ben politiken e saj ne interes te qytetareve kur ajo takson te pasurit , ne baze te te ardhurave dhe eshte nje Rregullator per te shfryre tensionet sociale, nje qeverisje qe te funksionoje godia shteterore, por dhe duke u kujdesur per nje shperndarje sa me te drejte te te ardhurave, te ndihmes sociale etj.
    Por te mos dalim nga tema.
    Ky eshte thjesht mendimi im, pa pretenduar ti imponohem kujt.
    Ne thjesht shkembejme mendime dhe perfitojme nga njeritjetri.
    Te pershendes dhe te lexoj me kenaqesi.

    Reply to this comment
    • N.Badri July 19, 20:58

     Po e ka thon taksixhiu i klandestineve i ka dek nona asaj pune… Shikoni pak se cfare mufkash ia keput merhumi 24-karatesh.

     “Ai (e ka per tutorin e tij) eshte i votuar nga shumica e shqiptareve si elektorat i majte” 😉

     Edhe nje cope mishi me dy sy e ka te qarte se gysma e shqiptareve jetojne ne emigracion dhe prej andej nuk e kane patur mundesine te votojne (zvarritja e reformes zgjedhore!). Teprica, apo gjysma tjeter, dihet qe i bojkotuan zgjedhjet, cfare do te thote se vetem diku ke 25% e shqiptareve kane marre pjese ne votime. Po te zbresim nga ky 25% edhe votat qe shkuan per cetat opozitare dhe tere partickat e sojit te librucave, i bie qe gjithe e gjithe a-socialet tane te parilindur te kene kollofitur jo me shume se 15-18% te votave te shqiptareve. Se me cfare marifetesh i kane kollofitur dhe ato pak vota, ketu s’po dua te zgjatem se do na kundervihet gamor neti qe conte fshat me fshat thaset me miell,

     Reply to this comment
     • N. July 19, 21:27

      Or Pis, qe shkruan me @N.Badri,
      Nuk e meriton te kthej pergjigje, por deri sa Gazeta zbardh diarren tende, e ndjej te them dy fjale.
      Nuk me emocionojne fare sharjet e tua.
      Ti nuk e ke mendjen te debatosh si njeri , por te fyesh.
      Pse shpif keshtu or Lango Pazari?
      Zgjedhjet kane dy vjet qe jane zhvilluar, njohur legalizuar dhe zyrtarizuar brenda vendit dhe nga institucionet nderkombetare.
      Qeveria funksionon ne te gjitha mardheniet , funksionon Parlamenti me shumice qeverisese, por ti
      Hajvan i Klasit nderkombetar merresh me perqindjet qe ke fiksuar ne koken tende prej Psikopati.
      Vazhdo leh si Zagar i fshehur anonim , se po te ishe balleperballe do ti leroja te vrimat e Kokes…E di qe e shkel etiken, por per nje Qen si ty nuk mund te zgjedh fjalor tjeter…!
      Ytttt, Zagar i zgjebosur…!

     • Net Suma July 20, 01:16

      O Net bytheci. Une s’jam turs qe t’i bi bythes po me qe kerkon te kesh shqiptare perballe na e trego pak adresen po deshe.

    • Lili July 19, 21:16

     Neti eshte votuar nga nje pakice shume te vogel bile,mos harro se eshte votuar me pak vota as gjysma e shqiptareve nuk morrin pjese ne votime, e nga gjysme qe votoj, as gjysma nuk votoj per Ramen,pra as 1/4 ta e popullit shqiptar,…shume pak per me thane se eshte votuar me shumice…

     Reply to this comment
     • N. July 19, 21:45

      Lili,
      Ne gjithe boten me “shumice”, thuhet dhe kuptohet shumica e pjeses qe ka votuar, se ata te tjeret nuk dihen , mund te votonin per PS, mundet nje tjeter…
      O Lili,
      A me kuptoooooooooooooooooooooon…?!
      Sidoqoft falemnderit qe debaton si njeri dhe jo si kafshe si ky “Badri” me larte…

    • anticensurë25642654 July 20, 10:21

     “Ai shkruan:
     “Studentet e ardhshem duhet te kuptojne se shtetin – i cili duhet te ishte ne krahe te tyre – e kane kunder.
     Dhe akoma me qarte:
     “Shteti eshte pale me Subjekte private qe kane interes ti zhvatin me tarifa te larta dhe ti perdorin per krahe/mendje pune te lira e pa te drejta.”
     Nuk le vend fare per ekuivok!”
     dhe kjo është e vërtetë!!dhe qorri ka të drejtë të ngrejë studentët kundër vendimeve të padrejta të qeverisë!!
     qeverija është pjellë e popullit,sudentët janë popull dhe kanë të drejtë ta sjellin në binarë atë qeveri që po punon kundër tyre!!
     ti o “partizan”partiak që deri dje,bashk me mua,çfar nuk bëre për ti ngritur studentët(dhe tërë të tjerët)kundër qeverisë,përse sot e paske tabu??përse sot qeverinë tënde nuk duhet ta perkë kush??
     apo se po të pëlqeu ty!?
     të tjerët duhet ta pëlqejnë patjetër??
     ky dhe pak të tjerë duhet të jenë alternativa opozitare e shqipërisë,dhe jo ata që propagandon rama!!
     rama,dhe ti si bedel(nuk është ofezë po fakt)i shkon pas,quan opozitë,partnerët e tij në grabitjen që i bën shqipërisë!nuk pranon,bile shkatërron çdo lloj mundësie për lindjen e një opozite të re!të ndryshme nga kjo maskaradë që sot quhet mashtrushmërisht opozitë!ti si bedel,pa futur aspak llogjikën në punë e ndihmon me të gjitha forcat!!
     net!!
     neve si popull nuk na intereson diktatura!!një njeri i zgjuar e kupton se,dhe sikur vet ai të jetë diktatori,se diktatura është ndryshe nga demokracia!e para rrotë,e dyta një vijë e drejtë në ngjitje!!
     njeriu i zgjuar e di fare mirë se në rrotë,edhe sikur në një moment të jesh në majë,pashmangshmërisht do të përfundosh në fund!!herët a vonë!!kurse në vijën e drejtë,ke në të gjithë kohën jetë normale!!pa ja hypur e pa ta hypur në shpinë askush!!
     net ti që thua se nuk ke asnjë leverdi direkte nga politika shqiptare,unë gjithashtu,përse anon tmerrësisht nga njëra anë??përse nuk qëndron në mes?përse nuk anon nga shqipëria,nga mirqënja dhe begatija e saj??
     net ti thua gjithnjë se rama nuk është aq mut sa saliu!!
     unë kërkova ta heq mutin sali jo se desha të kisha një mut më të mirë se ai,por thjeshtë se nuk e ha mutin!!
     net,unë nuk dua të kem përpara mut,qoftë dhe timi,e jo më të pranoj një mut të njëjtë si i pari por më të mirë!!a thu se ka mut të mirë!!
     me gjithë të metat e tij,të meta që janë rrjedhojë e vëndit dhe kohës që jeton,qorri dhe të ngjashëm me të mund të jenë një fillim i një opozite të vërtetë në shqipëri!!
     ne duhet të krijojmë një opozitë të vërtetë dhe jo të vazhdojmë e të përdorim si opozitë friksuese këtë pjesë të politikës që është e ndarë në dysh vetëm e vetëm që të mbajë pushtetin!që të mbajë e forcojë sundimin nëpërmjet frikës!!
     moni ta ka thënë bukur,por dhe ai prapë mbetet në pozitat e një partizani të moderuar,ose maksimumi të zhgënjyer!!
     ai bën fajtorë “shkrelët” por jo PSnë!!gjë që nuk është e vërtetë!!
     PS,ashtu si ishte në 2005,2009 nuk egziston më!!sot kemi një PS private që merr votat e një elektorati të majtë,thjesht për inerci,thejshtë me kërcënim(gogol berisha),thjesht me mashtrim!!
     sot PS nuk është më një parti kolegjiale,por është pronë e një personi,dhe për pasojë që gjitha zgjedhjet,gabimet,fajet janë të atij personi!!
     nuk egziston,nuk duhet të mendojmë më se “I PARI”,është i pastër,të tjerët janë ata që trubullojnë ujin!
     kjo ka funksionuar deri disa kohë më parë,të paktën 20 vjet,por sot nuk funksionon më!!është njëlloj sikur të thuash se toka është e sheshtë dhe nuk rrotullohet,pas galileit!!
     ne e dimë fare mirë,përvoja jonë 60 vjeçare,pak a shumë moshat tona,na ka treguar se “uji del i trubullt që në burim”!!
     ka dalë që me kohë të kohëve,por është arsyetuar në mënyrë të gabuar!!është quajtur i pastër burimi dhe më pas janë eleminuar “trubulluesit”,pavarsisht se shpesh ishin ata që e pastronin trubullirën që dilte nga burimi!!viktimizimi i tyre bënte që të mbijetonte burimi i trubullt!
     mono rama është pisllëku,të tjerët janë të zgjedhur prej tij!i janë përshtatur kërkesave të tij!si nga ai vetë në zgjedhje dhe nga personat vetë për interesat e tyre!!

     ps:neto
     të thash që nuk ke lidhje me llogjikën!?e vërtetove që në fillim!!
     1-replikove
     2-lutjen time e kuptove për urdhër!!të thash “mos më repliko të lutem!!”!ishte një lutje dhe jo një urdhër!!
     3-lutja ishte që të mos më detyroje të ta bëja një “çarçaf”

     NET NA DUHET SHQIPËRIA,NË TË SËMËS RAMA E SALIA,E MË TUTJE PARTIJA!!
     SHQIPËRIA MBETET,TË TJERËT VENË E VIJNË!!

     Reply to this comment
     • N.VJOSA July 20, 12:04

      Ceno,
      Pjeserisht jam dakord me ty.
      Sidomos fjalia e fundit thote shume…
      Por edhe partite duhen se ato organizojne dhe nxjerrin qeverit.Pa Qeveri sundon Anarshia….Pse nuk e nxjerrin nje Opozite te re, siç thua ti…?…
      Ceno, te te pyes, ku e gjen gjithe kete energji?
      Kaq shume komente…
      Edhe une shkruaj, por jo kaq sa ti dhe sidomos tani qe jam elektron i lire…E kupton ti…
      Duhet te kuptosh se nuk e çan koken njeri as per lavderimet dhe kritikat e mija as per te tuat…
      Une nja nje jave, tok me te fejumen, kemi gjetur nje oferte dhe nisemi per ne Kryeqytetin e Europes… Ti e di kush eshte, jo ai zyrtari, por ai i bukuri…
      Keshtu qe te uroj te shkruash per vehte dhe te me perfaqsosh edhe mua…!

     • anticensurë25642654 July 20, 12:43

      “Ceno, te te pyes, ku e gjen gjithe kete energji?”
      neto normalisht jam i qetë,por kur vjen puna!?rreaktiv!!noralisht jam si tranzistorët,jo si llampat!!pra funksionon ose nuk funksionon,jo funksionon e bie deri sa të mos funksionojë!!
      kjo sa për shaka!!shkruaj vetëm atje ku më intereson dhe shkruaj njëlloj sikur të flisja!!pa aasnjë lloj korrigjimi dhe rikëthimi në shkrim!!
      “Por edhe partite duhen se ato organizojne dhe nxjerrin qeverit.Pa Qeveri sundon Anarshia….Pse nuk e nxjerrin nje Opozite te re, siç thua ti…?…”
      këtë frazë ka dy mënyra si ta marrësh,flas për vete:
      1-naivitet i tepruar
      2-manipulim nga ana tënde!!
      unë në asnjë moment,këtë radhë,nuk kam folur për “zhdukje partish e shteti”!!
      neti nëse jam kundër këtyre politikanëve hajdut 100%,kundër anarkisë jam 200%!!
      tashti për fjalinë e tretë:”opozita e re”nuk nxirret!!sepse e panë se çdo të thotë “të nxjerrësh” opozitë!!ti ndoshta si vjen në të,por unë e mbaj mënd!!na nxorrën saliun,edin dhe disa bastardë të tjerë dhe po e shohim se çpo pësojmë!!
      opozita duhet të LINDË!ajo kur lind fillon rrugën e saj,duke u rrëzuar por duke ecur përpara!
      këta,opozita “e nxjerrë”bëjnë gjithçka që të mos lindë një opozitë e vërtetë!!këta pavarsisht se bëjnë sikur hahen me njëri tjetrin,gjithkujt që del jashtë rredhëve të tyre,lind jasht radhëve të tyre,nuk ka lejen e tyre!?
      i presin kokën!!këta nuk duan dikë që tu rrezikojë pushtetin,fitimet!!
      këta nuk janë problemi!!
      të garantoj unë o net!!
      problemi janë mbështetësit e tyre,TI një nga ata,që janë arma vrasëse e opozitës!!
      e mban mënd çbëre ti dhe shokët e tu për vezët mbi ramën,për salcën mbi nikollën??
      besoj se të kujtohet!?
      nëse jo!?
      hidhi njo sy këtyre që ke shkruar sot!!
      neto,unë ti dhe gjithë të tjerët që nuk rrojmë nga thërrimet që bien nga tavolina e gostisë politike!
      unë dhe ti që duam shqipërinë dhe jo sundimtarët e ndyrë të saj!?
      duhet të ndihmojmë gjithkënd qe është për shqipërinë!duhet të jemi ata që duhet të mbështesim çdo opozitë që do të dalë!duhet ta mbështesim dhe kritikojmë në të njëjtën kohë!!
      neto,të dy kemi qënë në krahun e ramës!këtë e di fare mirë ti dhe unë!të vetmin ndryshim që kemi ne të dy është se ti vetëm e ke mbështetur,unë e kam mbështetur dhe kritikuar!!
      net e kam thënë dhe herë të tjera.
      votuesi duhet të votojë atë që mendon se është më i miri për qëllimet e tij!!por vetëm në momentin e votimit!!pas votimit,nëse ka fituar i zgjedhuri i tij!?ai duhet të vihet në opozitë me të!pra me qeverinë që ai ka zgjedhur!!ai duhet ti kërkojë asaj qeverie që,në radhë të parë të zbatojë ato që ka premtuar,në radhë të dytë,pasi ti ketë plotësura premtimet,të bëjë dhe më tepër!!dhe jo të bëjë atë që bën ti,e të tjerë si ti!
      fitoi i zgjedhuri tim,në të sëmës se çbën ai,poor unë do ta mbroj,unë to ta mbasj në pushtet që,pavarsisht se më sundon,shfrytëzon mua,të sundojë e shkatërrojë kundërshtarin!!
      jo net,nuk shkon kështu!!nuk shkon të mbash harbutin sepse ke frik nga kafsha!nuk shkon kështu net sepse ti kryen vetvrasje!!sepse si harbuti dhe kafsha janë më të zgjuar se ty në pisllëkun e tyre!!
      sepse si harbuti dhe kafsha bëjnë aleancë për të të rrjepur ty!!
      net e di përse e bëjnë këtë aleancë të dy kriminelët??
      fare thjeshtë!!
      fitojnë më shumë po ti ndajnë fitimet mes veti se sa ti ndajnë me TY,me popullin!!
      këtu qëndron tërë sekreti,që ti e shumë të tjerë nuk i keni rënë asnjëherë në të!!

      e vetmia gjë që qëndron tek fraza tënde është “edhe partite duhen”,por jo si e vazhdon ti,por “partitë duhen”mbajtur nën kontroll!!duhen kritikuar!dhe nëse nuk dëgjojnë duhen vënë në binarë!!
      mënyra ka sa të duash!!nga kritika deri tek demostratat për rrëzimin e qeverive!!nuk jemi të parët që mendojmë ti shpikim!i kanë shpikur të tjerët!!dhe funksionojnë shumë mirë!!

     • anticensurë25642654 July 20, 12:46

      i kalofsh mirë pushimet,me sa kam parasysh shumica njeh parisin,për mua janë londra,berlini dhe roma,më të bukur!!

     • N.VJOSA July 20, 14:26

      Falemnderit Ceno!
      Ky eshtë nje nga komentet e tua me te bukura!
      Ti e di se une jam me Shumicën…
      Ne Londer dhe Rome kam qene.Ne Berlin jo, por do shkoj javen e dyte te gushtit….Kam shkruar shpesh ne Gjermani ,por jo ne Berlin…Kam kapur Offerte të mirë.
      Fundi gushtit dhe shtatori në Kroaci dhe Shqiperi…
      E ëmbla në fund!…Jo per gje por nuk e duroj dot Vapën e atyshme dhe me pelqen Vjeshta e Artë e Atdheut tim te shtrenjte, edhe pse atdheu eshtë i varfer, per mua eshtë me i pasuri ne B o t ë…!
      Falemnderit!…

  • Lili July 19, 21:06

   Po bile eshte detyre e qytetareve me rezuar qeverine kur kjo shkel te drejtat e qytetareve..kushtetutat e amerikes,qofte me arme bile…
   Pra derisa shqiptaret nuk e kuptojne se duhet nje revolucion qe dergon ne burg gjithe vjedheset e ketyre 30 vite, nuk kane pse te ndryshojne pushtetaret e oligarket tone: do vazhdon me va vu litarin ne fyt e me shtreguar edhe ma fort.
   Kane gjetur vend ku me keqvepruar keshtu pa asnje pergjegjesi..
   Edhe mos u mashtroni se gjenerata e studenteve te rinj do ndryshoje gje : jane bijte e te eterve. Bile ma zi do va bejne.

   Reply to this comment
   • N. Badri July 20, 00:47

    Ndryshe nga depresioni per te cilin mendohet se eshte thjesht nje lodhje shpirterore, skizofrenia dhe paranoja jane semundje te renda psiqike.

    Do pyesi dikush se cfare lidhje ka kjo me artikullin?

    Me artikullin aspak. Ka lidhje vetem me nje bythlepires 24-karrrrratesh 😉 qe rri i strukur si mi gjirizesh prapa monitorit dhe na ben trimin. Ju lutem me korrigjoni nese e kam gabim, por kush fillon nga bythefryrjet, dihet se e ka humbur komplet llogjiken dhe sensin normal te komunikimit.

    Per t’i percaktuar diagnozen ketij motherfuckeri 24-karatesh nuk eshte e thene te jesh medoemos doktor. Fakti qe se s’ka lene komentues pa u grindur dhe pa u share, fakti qe kerkon te notoje kunder rrymes, fakti qe del gjithmone skifo me jashteqitjet e tij gojore, me bejne te mendoj se simptomat e shfaqura rishtazi prej tij kane te bejne me teper me ndonje demtim serioz te psikozes, me paranojen, dhe jo me faktore te tjere.

    Ke nje artikull tjeter, ky koketrashe (apo jo info?), u kap si beqir me nje tjeter per pune replike. Jo pse kerkon te replikosh me mua, e terci e verci. Edhe ketu pak me lart po e njeta paranoje. Edhe pse per replike normale me te as qe behet fjale fare, atij i duket sikur te gjithe duan te replikojne me te. Eshte aq trangell i hidhet, sa s’arrin ta kuptoje, se sejcili mballos hajdarin sipas oreksit. Ca pak si me stil, dhe ca te tjere shqeto fare.

    Reply to this comment
    • info analitike July 20, 10:26

     Netin e kemi si qyfyrin e forumit, nuk ia vlen ta marresh seriozisht se truri i ka lene shendene me kohe! Eshte dhe nje tjeter “vezhgues” qe nderron nofke sa here shkruan qe turret si i marre. Po keta te shkretet aq dine aq bejne. Nuk ke cfare pret nga dikush qe nuk eshte ne gjendje te beje nje arsyetim te pavarur nga mendesia politike. Keta jane pasoja te bombes atomike te enverizmit qe i ka lene cyryk pas 50 vjet bombardimi.

     Reply to this comment
    • N.V. July 20, 10:30

     Ore @Badri,
     Ore Lango rrugesh,
     Une as te fyejta, as replikova me ty.
     Fyerjet dhe sharjet i nise ti.
     Natyrisht une tu pergjigja me te njejten monedhe.
     Tani po na ben dhe doktorin dhe gangsterin.
     Une e kuptoj se kush je ti lango pazari.
     Te uroj te gjesh ate qe kerkon.
     Ne ketu jemi per te shkembyer mendime me njeritjetrin, por me sa duket ty nuk te mbakan frenat….
     Kuptohet lehte kush eshte Skizofreni dhe paranojaku….
     Mendon ti se e kam te veshtire te te identifikoje ty or Skizofren?!….

     Reply to this comment
     • Net Zyba July 20, 11:45

      Ky paska rjedhur komplet. Tani po kerkon bile t’na identifikoje… hajdarin. Mos u lodh shume beqiro. Dy te kapme koka jashte bejne fiks 25cm. 😉

 9. predator July 19, 09:10

  Zoti Qori prita te thoshit dicka edhe per njohjen e diplomave

  Te studiosh tre appo kater vite ne universitete te huaja, qofte edhe me kompletim te krediteve te caktuara per specialitetin, nuk do te thote te kesh apo te quhesh “I DIPLLOMUAR” !

  Ne praktiken perendimore, stepi i metejme eshte “Provimi Shteteror” per njohjen e dipllomes. Nga sa tregojne faktet, vetem ne Itali, jane gjithsj ne keto 28 vite te shkerdhatokracise, nga rreth 30 mije student shqiptare, vetem 62 me diploma te njohura nga Shteti Italian.

  Te tjereve, nuk u njihet asnje e drejte per te ushtruar profesionin e ndjekur. Kurse Ministria jone e Arsimit merr guximin te njohesh diplomat ketyre deshtakeve te turnit.

  Me ç’te drejte ben nje maskarallek te tille ? Uroj qe ndonjeri nga keta triumfatore te injorances, ti sherbeje si mjek ministrave kur te ndiejne nevoje per kurim….

  Reply to this comment
  • biometri July 19, 09:11

   aty mbahu i predator
   se do kurohen ketu politikanet tane
   ministra e opozitare, te gjithe i shkollojne femijet jashte, dhe sa per kurim edhe per nje pucerr ne bythe shkojne ne Vjene, e Gjermani apo Shba
   Une dhe ti qe nuk kemi leka do shkojme te kasapet qe nxjerr mje sistemi arsimor shqiptar

   Reply to this comment
  • info analitike July 19, 13:49

   Po ngaterron regjistrimin ne regjistrat profesionale “albo dei professionisti” me diplomen apo diplomimin. Jane dy gjera te ndryshme. Te diplomohesh nuk nenkupton qe duhet medoemos te shkruhesh ne regjistrin e profesionisteve, pra ne kete rast vlen e njejta gje per te diplomuarit ne Shqiperi te cilet pas diplomes hapin NIPT-et e tyre ose regjistrohen si profesioniste apo sic eshte rasti i Juridikut dhe shkolles se magjistratures. Nuk ka asnje maskarallek ne kete mes sepse MASR njeh titullin e diplomes njesoj si te nje diplomuari ne Shqiperi e pastaj secili zgjedh nese do te beje provimin e shtetit apo do te ndjeke rruge te tjera ne jete e ne zanat.

   Reply to this comment
 10. lexues shkoder July 19, 09:13

  Nuk di per te tjerat (para ca javesh pati arrestime ne Elbasan me duket) po korrupsion galopant behet “diten per diell” ne universitetin e shkodres. Ky nis nga punesimi i pedagogeve.

  Shikoni rastin e meposhtem:

  “Buletini Nr.40, datë 12 Tetor 2015 Agjencia e Prokurimit PublikBulevardi “Dëshmorët e Kombit”, Këshilli i Ministrave Tel.+ 355 4 22 77 510 https://www.app.gov.al 284/313

  UNIVERSITETI I SHKODRËS “LUIGJ GURAKUQI”

  NJ O F T I M

  Njoftohen të gjithë të interesuarit se në Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi” do të shpallet konkursi për 4 vende të lira pune në Fakultetin e Drejtësisë, në pozicionin lektor/e, në Departamentin e së Drejtës Nderkombëtare Europiane. Kandidatët duhet të plotësojnë këto kritere :

  • Të kenë zotësi të plotë veprimi.

  • Të mos kenë procedim penal të filluar ndaj tyre e të mos jenë të dënuar me vendim të formës së prerë të gjykatës për kryerjen e një vepre penale të dënueshme sipas legjislacionit në fuqi.

  • Të mos jenë marrë ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga puna.

  • Të mos jenë larguar nga USH pa miratimin e këtij të fundit.

  • Të mos kenë lidhje familjare (bashkëshort, bashkëjetues, bir, bij dhe fëmijët e tyre), gjinie (prindër, motër e vëlla dhe fëmijët e tyre, emtë a ungj) apo krushqie (prind, fëmijë, vëlla, motër, bashkëshor dhe bashkëshort/bashkëjetues i fëmijëve) me punonjës ekzistues brenda Fakultetit të Drejtësisë.

  • Të kenë kryer studimet universitare dhe pasuniversitare me jo më pak se 300 kredite në fushën e të drejtës.

  • Diplomat e studimeve universitare dhe pasuniversitare të jenë në fushën për të cilën aplikon kandidati. • Për të diplomuarit jashtë vendit kërkohet certifikata e njohjes nga MAS-i.

  • Të kenë kryer arsimin e lartë në sistemin me kohë të plotë, në degën juridik me notë mbi 8.5. • Nota mesatare e përgjithshme e studimeve në diplomën e sistemit të vjetër të jetë jo më pak se 8,5. • Nota mesatare e grup-lëndëve, për të cilat aplikon kandidati të jetë mbi 9.

  • Nota mesatare e përgjithshme e studimeve Master të jetë mbi 9.

  • Të kenë dhënë provim universitar dhe/ose pasuniversitar lëndën për të cilën pretendojnë të jenë lektorë. •

  Të kenë moshën deri 40 vjeç.

  • Preferohen që kandidatët të kenë: 1. mbaruar studimet universitare dhe pasuniversitare në universitete perëndimore; 2. eksperiencë mësimdhënieje në universitet publike brenda ose jashtë vendit”.

  Eshte i vetmi universitet ne bote qe nuk kerkon qe pedagou te kete grade apo titull shkencor. Pasja e nje doktorature apo titulli profesor nuk permendet askund si kusht. Perdoren lloj-lloj marifetesh per te pranuar ata persona qe jane gati te peguajne. E keta te fundit, per te nxjerre parate e dhena drejtuesve per tu bere pedagoge, do tua marrin studenteve permes provimeve!!!!

  Peshku qelbet nga Koka!!!!

  Reply to this comment
 11. arben July 19, 09:16

  Arsimi ka nje Ministre medikore dhe rrufjane
  E tregoj veten qe kur ju ul saliut duke ju meshiruar. E mbani mend?
  E demostroj mediokritetin dhe brishtesine e saj kur edhe deklaroj ” saliu ka merita ne demokracine e ketij vendi”
  Nga ky detaj, kuptohet qarte demagogjia dhe lojrat

  Reply to this comment
 12. vlora 97 July 19, 09:20

  Në Prokurorinë e Tiranës ka një dosje penale në ngarkim të kupolës së Ministrisë së Arsimit, pikërisht për skenarin e doktoraturave.

  Sot nuk mund të aplikosh për studime të ciklit të tretë në asnjë universitet publik në Shqipëri, por vetëm tek Universiteti Evropian të Tiranës, i cili sipas një raporti sekret të vetë Ministrisë së Arsimit, UET nuk plotëson kriteret dhe standardet bazë.

  Nga shkresat dhe dokumentet rezulton se misioni kryesor i Ministrisë së Arsimit, gjatë dy viteve të fundit, ka qenë jetësimi dhe mbrojtja e interesave të UET, duke goditur në të njëjtën kohë universitetet publike.

  Zhvillimi i programeve të doktoraturës sot janë monopol i Universitetit Europian të Tiranës.

  Vetëm me një firmë të ministres së Arsimit, Henri Çili futi në gjel plot 2.7 milionë euro.

  Kjo ehste qeverisje e majte???

  Reply to this comment
 13. kokpalari 21 janarit July 19, 09:28

  arsimi shqiptar??? Ku mesuesi eshte kthyer ne nje lecke rrogetar prej qeverive, ku hall ti godase nxenes “garipe” se e pushojne nga puna, e hall te beje mesimin, se e fyejne e bile godasin fizikisht mesuesin, pale mesuesen…

  Ky eshte produkti direkt i “demokramutit” te gjyvendeve e kurvareve politike monstra te brendshem e te jashtem (mos i permend me emra ,se nuk kam kohe, me vjen ndot , na vete gjate e do me heqe barku) qe na la si vendet e Botes se Trete , se te pakten deri atehere i perkisnim komunizmit qe perbente afro gjysmen e botes, ,…!

  “Nena dhe Mesuesi jane nepunesit e pare te shtetit” , thote Viktor Hygo!

  Po ketu tek ne …Republika e maskarenjve e hajdudeve , ku krahas nje krimineli ordiner Dr. Salahudin Rrahman Berisha , Fatos Thanas Nano, nje fshatari te poshter e hajdut si (Sanco Panco) , Ilir Muta e nje gallofi frikaman deri ne krim,….si Edvin Rama , nuk duket se do te zgjidhin sa te jemi gjalle problemin themelor te kombit….Arsimin!

  Te fyeje, ..pale te prekje me dore mesuesit , ne kohen e epokes socialiste, te prekte gjarpri , e perfundonje ne burg!

  Keto te Arlind Qorit nuk jane llafe partiake pazari, por nje thirrje uleritese ndaj se pari gallofit kryeminister Edi Rama, frikaman (qe trembet burri i dheut nga nje plak si Salihi) , e ministres se arsimit L.Nikolla ,kukull e shemtuar, krejtesisht e paaafte e partiake, kur po veme ne kandar katandisjen e Arsimit te sotem te te gjitha niveleve…

  Askush ,e kurrkund ne bote nuk ka mundur te diskutoje ,pale te neperkembe figuren e Mesuesit, …kudo e kurdohere ne bote!

  Shkencetaret e artistet me te medhenj te botes , kane qene edhe mesues e pedagoge po aq te famshem, ne percjelljen e njohurive te tyre tek brezat pasardhes , si testament i pashpallur i njeriut me te madh te njerezimit …Albert Ajnshtajn!

  Mesues eshte Ai apo sidomos Ajo ,qe ne kushtet e tmerrshme te trysnise partiake, e te mbijeteses ekonomioke, pavaresisht gjendjes pasurore , sidomos ne province, mbron statusin e shenjte te Mesuesit, e njejte me urdherin mjekesor te Hipokratit!

  Shume zhgenjime fanepsen , sidomos per mesueset e mrekullueshme , gra zonja , qe i kane dhene ketij kombi ne te kater anet e Shqiperise , dituri , kulture e shkence e kane edukuar e mesuer breza te tere , shpesh duke sakrifikuar rinine e tyre,

  Dita e Mesuesit duhet te ishte dita me e shenjte kombetare pas shpalljes se Pavaresise qe erdhi pas vepres patriotike te Naim Frasherit, te, Imzot Fan Nolit , Pashko Vases , At Gjergh Fishtes , Petro Nini Luarasi, Pandeli Sotirit e qindra atdhetareve shqiptare , themeli i arsimit te kombit shqiptar!

  Sot mesuesit i shef rrugeve, me rroba te vjetra se nuk u del te blejne te reja e me bicikleta ose ne pritje te fugonave sepse as makina nuk kane, nderkohe qe perbri u kalojne me Benza e Range ish nxenesit rrugace qe ne sedilje te pare ben vaki kane edhe nje minister a politikan. Turp!

  Reply to this comment
 14. kritik pa deshiren time July 19, 09:31

  Lexova para disa ditesh nje sondash ne nje gazete ku shtrohej pyetja kur ka qene arsimi cilesor dhe ne sherbim te vendit,dhe nuk u habita kur nga ata mijera njerez qe kishin klikuar,vleresonin arsimin para viteve ’90 te persosur mbi 85% dhe pak fare vlersonin arsimin pas viteve ’90 ??????? ( edhe keta duhet te jene nga ata qe kane blere diplomat ne universitetet e Dhimokracise.)

  Zoteria me lart”PIRRO” ka thene ca te verteta,qe as ministrja e arsimit e as qeveria nuk do ti pranoje,sepse edhe kjo ministri,e qeveri duke ja lene ne dore punesimin deputeteve te rretheve(qe shumica e tyre kane diploma te blera),kane shperblyer militantet dhe kontribusit gjate fushates me vende pune,njelloj si dikur PD.

  Per te mos zgjatur me idiotizma,ku drejtori shkolle vendoset nga deputeti nje bari dhish,nje shitese,nje berbere,se e kane paguar ne zgjedhje,apo nje qe nuk dihet ku ka mbaruar universitetin e nuk ka punuar kurre mesuse,sot drejton 30 arsimtare???? e qe per mendimin tim ketu duhet te kishit bere studime dhe te jepnit konkluzionet tuaja shkencore,per arsimin e perparimin,apo edhe te kishit studjuar sa drejtues ne arsim jane me diploma e mastera te blera,etj,etj,???

  Qeveria dhe ministria e arsimit,ka bere pune shume te mire me mbylljen e universiteteve qe shisnin diploma e mastera,por perse nuk i hyte ketij studimi e te nxirnit:
  1.SA ARSIMTARE SOT PUNOJNE ME KETO DIPLOMA E MASTERA NGA KETO UNIVERSITETE?
  2. SA NGA KETA JANE DREJTORE SHKOLLASH?
  3.SA NGA KETA JANE DREJTUES ME TE LARTE,NE QARQE,DREJTORI ARSIMORE?
  4.SA DREJTUES SHKOLLASH JANE ZGJEDHUR ME KONKURS(sipas urdherit te minstres Nikolla,ku komisioni te emeroje ate qe do komuniteti.qe ka nivel,qe ka eksperiencen,vjetersine,etj,cilesi qe Znj.Nikolla i ka percaktuar??
  POR KETU FILLON SHKATERIMI I ARSIMIT,TEK DEMAGOGJIA,TEK MASHTRIMI,TEK KORUPSIONI DHE JAM SHUME DAKORT ME PARASHKRUSIN KUR THOTE SE NE NA KA MBYTUR INJORANCA DHE DEBILAT,POR ME SHEMTUARA ESHTE SE VETE QEVERIA DHE MINISTRIA E ARSIMIT PO NA I SUGJERON SI SUKSES SE DREJTOJNE DEBILAT DHE NJEREZIT ME DIPLOMA FALLCO,E MASTERA TE BLERE.

  Reply to this comment
 15. lexues i Dites nga numri i pare July 19, 09:32

  Lindita Nikolla eshte nje pasuri e vertete kombetare. Nje intelektuale e pa krahasueshme ne fushen e vet. Mbi te gjitha eshte NJERI(me te madhe sic e shkruante Gorki ket emer).
  RILINDJA ka filluar te hedhe shtat….E ata qe do vine pas nesh me krenari do thone se kjo reforem u ndermor kur ishte Lindita Nikolla Ministre e Arsimit! Urime dhe vetem urime sokoleshes se Mirdites dhe gjithe Shqiperise!!!.
  Shenim: Sa per disa komentues te me siperm shikoni vetem zhargonin e tyre dhe do kutohet se cfar monstrash jane.

  Reply to this comment
 16. y.k. July 19, 09:33

  Pershendetje ! A e di Ministria e Arsimit qe mesuesit e edukimit fizik gjate 45 min qe kane mesim ndodhen neper kafene ?! Besoj se nuk e di , sepse po ta dinte nuk do ta merrte nje vendim te tille . Shpresoj qe kjo gje mos te ndodhe , sepse nese kjo ndodh , atehere nxenesit do t’i gjeni neper lokale duke pire cigare dhe droge !
  Faleminderit per mirekuptimin !

  Reply to this comment
 17. ilir July 19, 09:34

  Edi Rama eshte kryeqytetar dhe rrjedh nga nje familje e rangut te larte.Ai kerkon me te miren per shqiptaret e per shqiperine ,se sa per vehten e tij ,i ka ne terezi punet.Por sa kohe Berisha te jete jashte hekurave,kjo qeveri sdo te kete qetesi ne punen e vet,as ne si popull e as vete ky vend nuk do te kete paqe,as edhe nje dite te vetme.Edi po punon me administraten dhe drejtorat e Berishes prandaj dhe i nxorren ne shesh te rinjte duke lene mesimin.
  Lindita Nikolla nje porosi per ty:
  Leri konkurset e “ndershme” por zhduk urgjent te gjithe drejtoret qe na bene katrahuren,i hoqen shqiperise shansin per te dale nga fukaralleku ku na ka zhytur Sali krimineli,qe vetem shqiptar nuk mund te jete.

  Reply to this comment
  • mirel July 19, 20:10

   Ama lere Edi Ramiun se gjyshin shofer te Zogut e ka patur.
   I mbante deren e makines bythes se Zogut,, e mure vesh tina apo jo, aq i larte ka qene..
   Dhe ky Ramuti jot, bicim zogisti doli.

   Reply to this comment
 18. Poeti! July 19, 09:37

  Pirdh e pirdh pirdh e e u thuaj :
  Se nuk shtyhet groshe e huaj :
  Se zorret po tronditen:
  Se shikimet po dridhen:
  O te mjere o te shkundur :
  Te pafat dhe mendje humbur:

  Merrni armet dilni malit :
  mbeshtilljani me plumb djallit:
  qe shqiptaret i do skllever :
  ne shekuj dhe forever :

  Te na rroje Himni kombetar:
  porsi lopet qe hajne bar:

  “Se Popujt shuhen mbi dhe
  dhe te paret jemi ne!”:

  Futja kot dhe gri sallate:
  sa te kaloje edhe kjo nate:

  Mor Idiote se kuptoni!
  Keto jane kodet e Zionit!

  Zionistat kane marre Shqiperine
  Enver, Ramiz, Berishe, bejne partine!

  Fatos Nano vet per 20 vjet
  shiti Rinasin per miliarda lek,

  Tani ky rihyn ne politike :
  Sepse Ed Rama na paska frike :

  Hajdutat kane nje pike!
  bashke kur jane s’kane frike !

  Zionista skemi cfare tju bejme!
  Evropa eshte humbja jone !

  Qendra juaj eshte Brukseli !
  BE dhe Gjysmagjeli !

  Tallni trapin me ne cdo vit !
  do ju fusim por prisni edhe nje cik!

  Ha ha ha dhe hi hi hi :
  E mjera ti o Shqiperi !

  Ika se kam pune!
  Edi Rama burre Zotni!
  Me jep rrogen pa nje pa dy!

  Por nje gje mos lini pa bere !
  te gjithe si popull i tere !

  Zoti ligje ka sjelle !
  Per hajdute dhe kriminele!

  Kur voten tju kerkojne !
  Ligjet e Zotit te dominojne!

  Fusni ligjet ne kushtetute!
  per kriminele dhe hajdute!

  Koka tu hiqet Dora tu pritet !
  Shpirti ne vend te vihet!

  Reply to this comment
 19. qytetari njesia 1 July 19, 09:38

  Nuk e njoh kete qe kini intervistuar.
  Si ky ka me kamiona ne cdo kafene te Shqiperise.
  Lindita Nikolla nuk ka te krahasuar, per vlerat dhe punen e palodhur. Modeli i saj drejtues, nuk u shfaq vetem ne Ministrine e Arsimit.
  Ajo drejtoi per 6 vite Administraten e Njesise Bashkiake Nr.1 duke sherbyer pa lodhje per çdo qyetetar te asja Njesie, qofte i majte apo i dhjathte, Ne pune nuk ka ngjyrime politike dhe per me teper kur je ne sherbim te komunitetit dhe problematikave qe i shoqeron ato çdo dite.
  Ne qe kemi jetuar ne ate zone e njohim me mire se ky qe ka dhene interviste.
  Habitem me qendrimet e gazetes Dita te koheve te fundit
  Zoti Thano, keni qene gjithmone ne pararojen e mediave serioze dhe te qendrueshme qe nuk e dridhninsa andej ketej sic bejne Nikoll Lesat, Blend Fevzirat e And Bushatet me shoke. Shpresoj te mos kini ngrene dhe ju nga corba e prishur e Salih Metes apo kukullave te tyre te neveritshme Lul e Monik

  Reply to this comment
 20. Arsimtari July 19, 09:41

  Keshtu ka funksjonuar arsimi shqiptare ne keto vite.X femer ne X Qytet mbaron studimet mbas moshes 30 vjec,ngaqe nuk kishte leke mjaftueshem,profesoreshat i pagoii me leke kurse profesorat i pagoi ngrejtjen e shaleve perpjete.U be miltante u be dhe drejtoreshe arsimi,qe e
  beri burdello.Merr leket dhe emero mesues qe nuk kishin mbaruar as gjimnazin.
  Per sa koh qe ne drejtorite e arsimit emrohen militantet,arsimi shqiptare do jete me skandal se ne Afrike.Dhe ky fenomen nuk perjashton as edhe nje parti,se edhe PS beri po te njejten gje sa erdhi ne pushtet ne mandatin e pare,hoqi militantet injorante te PD dhe vuri injorantet militante te PS dhe LSI sidomos LSI.
  tani ne mandatin e dyte aty i kemi akoma keta, po bejne sikur jane socialist te thekur dhe te vrasin po shave Ramen

  Reply to this comment
  • opozitar i sfilitur July 19, 09:53

   Zoti Thano, PS e ka mendjen te pushoje mesues hallexhinj nga puna,nen pretekstin e reformes.Po largon mjaft specialistet te larte te profileve te ndryshem te fushave te dijes thjesht se nuk kane diploma edukimi (?!), duke i barazuar keta me ato emerimet klienteliste te kohes se PD te te shkolluarve me arsim te mesem ne gjithfare shkollash fshati e duke i quajtur PA ARSIMIN perkates , si ate te SPECIALIZUARIN si ATE qe s ka bere asnje shkolle.Nga ana tjeter kjo Znj Nikolli qe ka detyrimin ligjor te nxjerre nje udhezim per Diplomat e njevlershme qe i parasheh dhe ligji egzistues mbi arsimin, e ka mendjen te krihet dhe pispilloset, duke shtyre ne mizerje, kuadro te afte qe ka sot arsimi shqiptar.PS eshte force e majte dhe per rrjedhoje duhet te mbroje interesat e shtresave te dobeta shoqerore ku futen edhe mesuesit.Perpara se ti nxjerre mes kater rrugeve kuadro specialiste te larte, duhet ti jape nje shans integrimit te tyre aty ku jane dhe jo tu lere ne dore nje pistolete dhe nen buzeqeshjen prej ndrikulle te znj Nikolli tu thote me gjakftohtesi …VRISNI TANI VEHTEN JU QE VOTUAT PER MUA

   Reply to this comment
 21. bobi July 19, 10:43

  arsimi ka fytyren e lindites. nje cope mesuese nuk mund te bej me shume

  Reply to this comment
 22. info analitike July 19, 10:45

  Qyfyri i fundit rilindjot qe mesove eshte se tani eshte barazuar niveli i krediteve (120 ne total) si per masterin shkencor ashtu edhe per ate profesional. Ai profesional ka pasur 90 kredite. Por ai qe te le te kuptosh shume mbi politikat rilindjote te meritokracise eshte fakti se ne rregulloren e DAP pranohen vetem studentet qe kane kryer master profesional(zakonisht ata qe kane mesatare te ulet) ndersa ata me master shkencor perjashtohen nga seleksionimi sepse i konsiderojne ekskluzivisht kontingjent akademik. Pra thene me thjesht, qe ta kuptoje dhe Neti me shoke, ata me mesatare te larte dhe rezultate me te mira perjashtohen nga qasja dhe karriera ne administraten publike dhe ne vend te tyre prferohen me te dobetit. E kuptuat pra shoke thelbin e meritokracise rilindjote? Nuk kishte si te ndodhte ndryshe ne nje shtet ku ne pushtet kemi te pashkolle gjysme te shkolluar ose njerez qe punojne ne fusdha ku nuk ia kane haberin fare nderkohe qe profesionistet jane perjashtuar. E gezofshi shtetin rilindjot shoke!

  Reply to this comment
 23. N.V. July 19, 12:33

  @info kokeholli,
  Me vjen keq shume, por nuk te ndihmoj dot ne fushen e politikave shteterore per arsimin.
  Eshte fushe e panjohur per mua. Pyet me mire Salen ose ate Vokshen, ate sytopen e Sales, ose Mul Noken ose nardin se ata jane kopetent…., se ti vetem ata beson…!
  Me siguri ata i din te gjitha , si tyja, specialiste per cdo fushe…
  Me vjen shume keq, ndjehem shume keq qe nuk te ndihmoj dot infua yne i gjithanshem!…
  Te uroj gjithe te mirat, dhe lart e me lart… Po u ngjite ne poste te larta thuaj ndonje fjale te mire dhe per ne fukarenjt…!

  Reply to this comment
  • info analitike July 19, 13:08

   Ore ti ndihmo veten se je bere per gjynah se une as te kam kerkuar e as te kerkoj ndihme.
   Po c’ti besh o Neti jo te gjithe jane koketule si “tyja”!

   Reply to this comment
   • N.V. July 19, 14:19

    Ore @info,
    Mos ma dridh muhabetin tani, se nuk ka lezet!
    Edhe ke kerkuar ” që ta kuptoje Neti me shokë…”
    Edhe thuaj tani ndihmo vehten se je bërë per gjyna…
    Si ta ndihmoj veten unë…,
    pa ndihmen tende….?

    Reply to this comment
 24. BLACK SWAN July 19, 12:42

  polemike thjesht per te kundershtuar, asnje shifer reale, me keq akoma asnje projekt-ide per diçka ndryshe, ne njeren ane rendit varferine, qe i pengon per studime, por ana tjeter e medaljes eshte bixhozi, arrin deri aty sa perflet dhe arsimin profesional, deri dje u telendisem se dolen te gjithe juriste, sot qenka keq se duhet te marrin nje zanat ???
  nje foto alla Che Guevara, nje rivilicionar bukurosh por kokebosh, teper i dobet qofte dhe per nje bjonde si Nikolla.
  dhe sa per studente kunder qeverise, mjafton te kujtoni 91,ne ate fare terrori çfare ndodhi
  çdo qeveri e di mire kur ka studentet kunder,por ama duhet te siguroheni qe keni Studente.

  Arlind, arsimi eshte violence legjitime (Pier Bordieu) , dija e ben njeriun njeri …

  Dobet DITA, kur pashe kopertinen thashe se do me ‘habisnit’,thashe se do ta beja te vdekur Nikollen 😛
  kjo eshte nje nga ato lajmet qe thote çdo gje per mos te thene asgje …

  Reply to this comment
  • N. July 19, 15:37

   Jo, jo BLACK,
   Nuk imiton Che Guevarën,
   ka vënë Shallin e Arafatit ne qafë,
   eshtë revol-ucionar terrorist mysliman ne tajare lartë nga Universi, shikon egër, me inat…!

   Reply to this comment
 25. anticensurë25642654 July 19, 12:44

  “Dhe nuk është se e urrejnë popullin(Kësaj oligarkie pasanikësh) dhe duan ta shkatërrojnë. Thjesht janë indiferentë ndaj tij dhe të etur për fitime. Shkatërrimi, pastaj, vjen si efekt anësor i domosdoshëm”
  njeriu i dalë nga stadi shtazor,nuk ka arritur ndërgjegjen që të jetë i vetdijshëm se barazija është e barabartë me siguri dhe jetë të sigurtë!!
  ai si dhe çdo kafshë,kërkon të ketë copën më të madhe,më të freskët dhe për pasojë bën gjithçka për ta pasur!!dikush ka mundësinë shumë të tjerë jo!!por që të kesh mundësinë për të marrë gjithnjë copën më të madhe,duhet të kesh dhe shpirtligësinë për ti hequr dikujt një pjesë nga ajo që i takon!!ky veprim nuk bëhet pa dëshirë,nuk bëhet pa qëllim!
  deri tashti fola për persona,për grupe të vogla njerëzish,por kjo e bërë në përmasa të mëdha,do të thotë se duhet ta kesh shpirtligësinë po ashtu në përmasa të jashtëzakonshme!!
  pra o Arlind, Qori pedagog pranë Fakultetit të Shkencave Sociale,kjo që thua ti!?
  o është një mashtrim
  o ti po përdor doreza shumë të trasha kur prek këtë temë!!
  të thuash se”nuk është se e urrejnë popullin”,është pak si tepër e butë!!
  tipat për të cilët ti flet,popullin e shohin si miza,si skllevër,si njerëz të një niveli të tillë të ulët,që po ta kishin ata në dorë!?
  dhe veglat do të ishin më lartë!!

  “Në këto kushte, vullneti i tyre duhet të jetë më i fortë. Duhet studiuar më shumë, por nuk mjafton vetëm studimi. Duhet të gjejnë mënyra për të ndihmuar njëri-tjetrin, për t’u organizuar për të drejtat e tyre. Vetëm kështu e ardhmja nuk do të jetë vazhdimi i të tashmes së shëmtuar, por një realitet i ri i ndërtuar bashkërisht.”
  pavarsisht se mendimet që shpreh,janë të “jashtëzakonshme”,në krahasim me ato që shprehen,ose lejohet të shprehen,janë të jashtëzakonshme në krahasim me këtë injorancë,njëtrajtshmëri mendimi të indoktirinuar,PRAPË ato janë tepër të cunguara!
  janë tepër të kufizuara në një grup njerzish,në një grup të kufizuar moshash!!
  përveç se duhet studiuar më shumë,DUHET QË TË VIHEN NË PUNË,jo vetëm studimet por të arrihen qëllimet për tu organizuar!
  studimet nuk duhet të këthehen në qëllim për të arritur atë që ti po kritikon sot,për tu bërë pjesë e “olgarkisë së pasur”por për të bashkuar shoqërinë!për ta qytetaruar,barazuar shoqërinë!!
  pavarsisht mendimeve që shpreh,prap kufizohesh shumë!prap je shumë larg profesionit që ke!
  prap mendimi tënd është i kufizar brënda mendimit të indokrtinuar që mbizotëron në shqipëri!!

  Reply to this comment
 26. Faim July 19, 13:07

  O delet e Shqiperise dhe ti o Kokosh i gjate…

  Reply to this comment
 27. N.VJOSA July 19, 14:27

  Hahaha…!
  Pergjigje klasi Naim!
  Po ky profesor Qorri na paska venë shallin e Arafatit…
  mos e ka kusheri Arafatin ky ?..

  Reply to this comment
 28. Gringo July 19, 17:47

  Turp per Ditan qe i jep hapesire mytebereve te tipit Qorri. Ky eshte nje dallkauk qe meriton ta degdisesh ne Anadoll.

  Reply to this comment
 29. Lake July 19, 18:56

  Urime LSI-së dhe PD-së, të cilave iu shtua dhe një media antiqeveritare!

  Reply to this comment
 30. N. July 20, 11:30

  O info, ore maskara,
  Ti do na shitesh si i papartishem, si parimor?!…
  Njerez te shkerdhyer si ti ,qe ja keni falur shpirtin Qoftlargut, nuk e keni problem ta rrotullosh gjuhen andej nga ua do interesi.
  Une i besoj te Vertetes dhe ne politike jam ne krahun e atyre qe kane votuar me shumice shqiptaret dhe jo me shpifsit, sharlatanet dhe mashtruesit.
  Jeta me ka mesuar te dalloj shpejt te Verteten!
  Me gjej nje koment te vetem ku ti Vuvuzele e Saliut nuk merr anet e Monstres…
  Por ti ke nje fare burrerie, dhe nuk besoj se ndryshon nicknamen, …ndersa ky tjetri qe sot na paraqitet me emer tjeter Zagari, Badri, eshte i njejti Zagar por me shume emra…
  Po ashtu, verifikohet lehte nga radha e komenteve se kush i ka nisur fyerjet.
  Ky qe na hiqet si trim, e na kerkon adrese pa dhene adresen e vet, kuptohet lehte se cfare L a n g o j e
  eshte dhe se për hesap te ciles Babalepartije leh.
  Natyrisht , mua nuk bejne pershtypje fare as shpifjet as ofendimet qe vijne nga nje komentues rrugaç.
  Kush do te komentoje normal eshte i mirepritur, kush do te ofendoje, do marre reston ashtu si i takon…!
  Nuk kam ndermend ti pergjigjem çdo lloj Krundeje,
  se, siç thote mençuria popullore, kush merret me Krundet, e hanë Pulat…

  Reply to this comment
  • Net Bedeli July 20, 13:22

   Hahahaha sa kom qesh me ket Net bajgen. Ia ka qefi te replikoje me te gjithe, por si sahanlepires pa pagese qe eshte ai nuk i hyn ne pune as dreqit. Baballaret e ketij forumi po tallin vetem leshte me te, e megjithate ai vazhdon me paranojat dhe halucinacionet e tij.

   Mire qe s’ka lene vulgarizma dhe banalitete pa nxjerre nga haleja tere keto vite, por na quan si sharje dhe fjalen merhum (wow?), packa se edhe nje gamor labove e di qe fjale kjo qe perdoret me teper per te bere shaka dhe aspak per sharje. Eshte vete ai qe provokon dhe ofendon si pa te keq te tjeret, dhe kur i has sharra ne gozhde fillon te gafuret si bedel para tyre duke e fryre sumatricen me kompresor, a thua se s’ka gjithe ky forum ndonje shqipo nga ata te hurit dhe litarit qe e dine mire se si cpohen tollomabacet.

   Vetem dy dhembe te kalbura i kane mbetur ne goje ketij shtrembaluqi qe mezi mbahet ne kembe, e megjithate, nuk heq dore as nga bythlepirjet shqeto, as nga provokimet ordinere, dhe as nga bythefryrjet. I leshon bajgat si lopa, kundershton vend e pa vend mendimin ndryshe, i ben karshillek kulufave dhe sociopateve si vetja, e perdredh sumatricen sa nga njera ane ne tjetren, dhe pastaj kur e ha si zonjat hajdarin fillon e pellet si i terbuar. Qetesohu rrocke, qetesohu se mund te bjere nje pordhe ne zemer pastaj dhe do na lesh pa bere gallate.

   Reply to this comment
   • N.V. July 20, 15:51

    O @Bedel,
    Ti je lindur Kulish dhe do ngordhesh Qen i zgjebosur!…
    O Kameleon,shkruaj me Nicknamen që shkruan gjithnje dhe mos u fshih si Mi…(më e pakta, Moderatori, te merr vesh dhe Serveri shënon edhe nga cili aparat shkruan duke te identifikuar,por për mua nuk ka rendesi se cili rrugac je ti…)
    Sinqerisht, po kam gabuar,kam guximin te kerkoj ndjesë, se e kuptoj që të kam shkelur ne Kallo…por spjegohu dhe mos nxirr Diarre nga goja, se zgjuarsi nuk tregon, por vetëm meskinitet…
    Fytyren tende tregon!…

    Reply to this comment
    • Te ndjefsha t'miren... July 20, 18:29

     Me zaberhone eshte e veshtire te debatosh pa hyre ne konflikt, keshtu qe ti edhe njeqind here te kerkosh falje, ti s’ke per te hequr dore nga zanati yt i preferuar. Si sahanlepires personal i tutoreve rilindjote ti e ke me hak epitetin merhum. Ne fakt kete epitet e ke pak, se po t’i zgurdullosh edhe nje here syte dhe te lexosh me kujdes permbajtjen e replikes fillestare, do bindesh se ke dale komplet jashte binareve. Edhe pse aty ne fakt s’kishte gje personale me ty. po per keqinterpretimin qe kerkove ti besh ti qendrimit admirues te shqiptareve ne votimet e fundit, ti si militant i thekur te dogji e verteta e “pakices absolute” qe po mban te shtrenguar fort ne duar pushtetin.

     Ngaqe nuk ishe ne gjendje te replikosh me argumente bindese ashtu sic i ka hije nje qytetari te civilizuar, ti preferove gjuhen e pushtit ordiner. Ofendove dhe bere cubin, pa e ditur se replikuesi eshte nga ata qe di te respektoje cilindo per sa kohe debati mbetet konstruktiv dhe nuk i cenon dinjitetin, por qe te shkerdhen edhe brinjet po t’ja lype nevoja.

     Tani degjo nje keshille miqesore nga dikush qe te do te miren. Para se te shkosh e te pervellitesh ne diell, do beje mire te hiqje urgjentisht dore nga sahnlepirja dhe fodulleku i tepruar, se e para eshte mjaft e demshme per nje sistem kaotik dhe nje shoqeri te hallakatur dhe te percare si mos me keq, dhe e dyta te ben edhe me keq qepaze ne sy te botes.

     Reply to this comment
     • N.VJOSA July 20, 21:32

      Or ti,
      qe kerkon te me ndjesh t’miren…
      O shkrimtar, po pse genjen diten ne diell or llapaqen? (llapaqen, ne kuptimin qe flet kot, pa argumenta)
      Mire qe e the se per cfare behet fjale…
      Ne ate koment une nuk kam folur fare per ” pakice absolute”…

      Qendrimi admirues i shqiptareve ne votimet e fundit i dha shumicen qeverisese PS dhe Kryeministrit aktual.
      Kjo eshte nje realitet qe nuk ka nevoje te flasim une e ti, por ekziston Parlamenti, Qeveria, dhe organizmat nderkombetare qe e certifikuan kete realitet. Votat numerohen per ata qe votuan dhe jo per ata qe mund te votonin dhe nuk votuan sic aludon ti…
      Vetem Lulushi ,Karabushi dhe Mona Kryekusarja flasin nga pozitat e luftes se piste politike kunder ketij realiteti.Ne ate koment une kam replikuar me @gjermanin.. dhe as e kam ofenduar as kam folur si thuaj ti si pusht ordiner, apo si cub, sic shpif ti.Perkundrazi replikusin e kam replikuar me shume Respekt.
      Pas ketij komenti vjen komenti yt me ofendime, ( taksixhiu i klandestinve, merhumi 24 karatsh,…se gjoja une e paskam tutor Edi Ramen, cope mish me dy sy, gamor neti… qe conte fshat me fshat thaset me miell..etj)
      Kush i ka leshuar keto ofendime une apo ti?

      Mos genje se eshte turp per nje “shkrimtar te degjuar” si ty…
      Keto jane te shkruara te zeze mbi te bardhe dhe cdo komentues i ketij blogu mund ti shikoje…
      Pastaj vjen si reagim komenti im qe i pergjigjet ofendimeve te tua…
      Kjo eshte e verteta.
      Une mund te thosha qe ” ti shkerdhej brinjet po t’ja lype nevoja”, sic shkruan ti apo mund te te thosha te befsha shurren ne penen tende dhe ate te Madhin ne veprat e tua, qe ti pergjigjesha me diarre , diarres tende, por nuk e dua te ofendoj keshtu se do te bija ne pozitat e nje ordineri…

      Une nuk jam sahanlepires i askujt, rroj me djersen time dhe nuk ja kam nevojen asnje politikani shqiptar!
      Po flas mire per Edi Ramen, flas se ate e duane dhe e respektojne shumica e shqiptareve dhe politikane te respektuar ne Opinionin nderkombetar!
      Kjo eshte e drejta ime sic eshte e drejta jote te simpatizosh Sali Mandaten, Lulushin apo Monen e Leshelis.

      Kuptohet qart se kush nga ne te dy e shikon tjetrin nga maje e Olimpit…

      Te kuptosh edhe dicka. Une jetoj me djersen time dhe nuk kam nevoje te kem tutor. Ne se ti je mesuar me tutor, nuk eshte faji im, kete ves mos ua vesh te tjereve…!

      Ty mos te vij keq per mua se dinjitetin tim e mbroj vet me karakterin tim. Shoket qe me njohin qe nga 1972-shi kur une nisa te shkruaj, e te mpreh kalemin si gazetar (jo ate kalemin tjeter, se i keqkupton gjerat ti)
      me njohin per karakterin e forte, qe respekton ligjet dhe eshte korrekt ne shoqeri ne pune e kudo.
      Po te thoshe emrin tend, ka rrezik qe une te njoh ty, ashtu si dhe ti, te me njohesh mua , prandaj kur fyen te tjeret, bej kujdes se po te hedhesh do te presesh, i thone nje fjale…
      Edhe une te ndjefsha te miren dhe besoj se u kuptuam.

 31. info analitike July 20, 12:39

  Freskohu ca o Neti se te paska zene keq vapa.

  Reply to this comment
  • N.VJOSA July 20, 15:15

   Info Djali,
   E kuptoj se në cfarë kuptimi e thuaj ti…
   Por tani që po te shkruaj jam vertetë ne një Liqen te vogel ,më se një Hektar, Uji Kristall dhe po kridhem një here per vehte dhe një here per Ty, Debatuesi im kontrovers!…
   Po te dua, per pak orë, mund te jem me këtë Kampingun tim dhe me pas me teleferik ne nje Mal 3000 metra te lartë, ku Syri te sheh Akullnaja te perjetshme!…
   Kaq atraktive eshtë Austria ne Vere por dhe ne dimer dhe tani und kam kohë, jam Elektron i Lire, dhe kam punuar që edhe ta shijoj këtë pjesë te Jetës….
   …Se jeta iken shpejte Info Djali, jo vetëm të punosh sie kafshe pune!
   Gjithsesi te uroj edhe Ty ta kalosh sa me mirë!….
   Ndjesë, po të kam lenduar me ndonje fjalë të ashper!…
   Opozitarë por vellezer!…

   Reply to this comment
 32. N.VJOSA July 20, 15:16

  Info Djali,
  E kuptoj se në cfarë kuptimi e thuaj ti…
  Por tani që po te shkruaj jam vertetë ne një Liqen te vogel ,më se një Hektar, Uji Kristall dhe po kridhem një here per vehte dhe një here per Ty, Debatuesi im kontrovers!…
  Po te dua, per pak orë, mund te jem me këtë Kampingun tim dhe me pas me teleferik ne nje Mal 3000 metra te lartë, ku Syri te sheh Akullnaja te perjetshme!…
  Kaq atraktive eshtë Austria ne Vere por dhe ne dimer dhe tani und kam kohë, jam Elektron i Lire, dhe kam punuar që edhe ta shijoj këtë pjesë te Jetës….
  …Se jeta iken shpejte Info Djali, jo vetëm të punosh sie kafshe pune!
  Gjithsesi te uroj edhe Ty ta kalosh sa me mirë!….
  Ndjesë, po të kam lenduar me ndonje fjalë të ashper!…
  Opozitarë por vellezer!…

  Reply to this comment
 33. katarakti July 20, 17:23

  Te them te drejten nuk e kuptova mire çfare thoshte ky i intervistuari per arsimin. Une di qe gjate ketyre 28 vjeteve ka pasur me shume universitete ne Shqiperi se ne France. Universitete qe prodhonin diploma. Madje i kishin dhene nje diplome edhe djalit te Umberto Bosit ne Itali, qe nuk di asnje fjale shqip. E para gje qe duhet te bente qeveria per mendimin tim ishte mbyllja e te gjitha ketyre fabrikave qe e quajne veten universitete private. U merrnin parate studenteve dhe u jepnin nga nje diplome. Si ne tregun e gjese se gjalle! Nuk e di nese qeveria Rama i ka mbyllur keto univeristete apo jo. Ne rast se i ka mbyllur aferim i qofte. Ne rast te kundert jazek i qofte. Por vura re se ky problem nuk ishte prekur fare nga i intervistuari. E dyta gje eshte roli i universitetit shteteror, apo publik siç e quajne sot. Per mua ky universitet duhet te jete falas. Pedagoget duhet te paguhen nga shteti. Dhe pike.Nje qeveri qe e çuan veten te majte arsimin falas duhet ta kete primar. Problem i madh per mua ne keto universitete eshte dhenia e parave per marrjen e provimit. Korrupsion i tmerrshem qe duhet ndaluar me ligj. Edhe ky problem nuk ishte trajtuar nga i intervistuari! Nga ana tjeter duke pasur parasysh se ekonomia shqiptare eshte zero, si pasoje e terapise se shock-ut, qe shkaterroi, nder te tjera rreth 400 fabrika, uzina, kombinate dhe ndermarrje, nuk me duket se vendi ka aq shume nevoje per universitare. Kur ne kohen e Enver Hoxhes me nje universitet dhe disa institute mbahej dhe perparonte vendi, perse sot u dashkan 100 universitete?! As kjo teme nuk eshte trajtuar nga personi ne fjale! Udheheqesi i Vetvendosjes Albin Kurti gjate nje interviste u shpreh: “Ne kemi nevoje per djathberes, nuk kemi nevoje per 100 diplomate ne vit. Kemi vetem 20 ambasada ne bote, atehere per çfare na nevojiten 100 diplomate qe mbarojne shkollen per marredheniet me jashte çdo vit”?! – pyeti ai. Edhe Shqiperia ka sot nevoje per me shume specialiste te mesem dhe teknike, sesa universitare. Por as ky problem nuk trajtohet. Veçse mjegull, tym, fjali boshe, saqe eshte e veshtire te kuptosh se ku çalon gomari?! Nga çfare vuan sot sistemi i arsimit te larte ne Shqiperi?! Apo kemi te bejme ketu me interesa individuale dhe klanore?! Po e perseris qe nuk kuptova asgje nga ajo e ashtuquajtura interviste.

  Reply to this comment
 34. . July 20, 22:21

  .

  Reply to this comment
 35. eshte bere e pa durueshme July 21, 08:55

  Une mendoj, sipas mendimit tuaj se ate ju çfare mendoni qe do ta thoni ect……Arlind Qorri me kater sy duket si i majte, por eshte i tille, njesoj si Saliu dhe pak me shume se eshte me i ri. Ka folur shume ashtu si e ka zakon ai, pedagogu (!) qe te merzit e lodh me “leksionet” e tij. Perse Arlindi nuk jep nje zgjidhje koknkrete, te pakten dhe si ish Kreshnik Spahiu?! Po na merzit me interviste e shkrime qe nuk durohen? Nuk ka alternative fare, vuan nga semundja e madheshtise, dijes dhe lirise, pra, perfundimisht eshte skizofren. Keshtu jane nje pjese e mire ne Shqiperi qe u duket sikur i dine te gjitha dhe nuk lidhin dot oçkurin e brekeve te tyre. I ka dale boja fare gjate kesaj kohe dhe duhet kallajisur tek kallajxhijte e Permetit qe te filloj ta degjoj perseri. Kete pune beri dhe Saliu mbreme me Preçin e Lorencin te RTSH-ja, ndersa Artani e ndiqte direkt nga tv se nuk e lejoi Saliu te ishte ne emision! E kuptoni ju se çfare bari keq ka bire ne Shqiperi qe e ka mbjelle qoftelargu? Mollur, rrapice, por keta jane kuskute jonxhe. E njihni kuskuten? E pastroni dot po ra ne jonxhe? Po me kimikate e eliminoni dot? Jo. Fizikish edhe mund te ja arrin pas 28 vjetesh, por kjo menyre ne Shqiperi nuk funksionon per ata qe i beje keq asaj, funksionon vetem per ata fakiret. Prandaj u thoni profesoreve si Saliu apo dhe Arlindi qe jeni kuskuta e Shqiperise dhe shqiptareve.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim