Duçja do t’i kishte zili neofashistët shqiptarë!

April 16, 2018 12:40

Duçja do t’i kishte zili neofashistët shqiptarë!

 

Muharrem Xhafa

Po ndjek me vëmendje debatin e kohëve të fundit për krimet e komunizmit, duke filluar me kampin e Tepelenës që është menduar të kthehet në sinonim i kampit famëkeq nazist të Aushvicit, për të vazhduar më tej me të pushkatuarit me dhe pa gjyq gjatë regjimit komunist. Gazeta ‘DITA’ bëri shumë mirë që botoi një dokument zyrtar me statistika mbi numrin e saktë të të pushkatuarve dhe të dënuarve të atij regjimi. Ai dokument përgënjeshtron në mënyrë bindëse shifrat e stërzmadhuara mbi të dënuarit e regjimit të kaluar dhe pretendimet absurde të ish-të përndjekurve që tashmë të organizuar nëpër shoqata dhe institucione antikomuniste  me prapavijë të pastër politike nga ato forca që i vunë zjarrin Shqipërisë në vitin 1997 dhe që kanë sjellë aq shumë fatkeqësi në këtë vend gjatë këtyre 28 vjetëve.

E pra, të pushkatuarit me dhe pa gjyq gjatë 45 vjetëve të atij regjimi nuk janë as 4500, as 6000 dhe sidomos mbi 10 mijë sikurse thonë ca adoleshentë. Janë 2600. Dhe kjo sipas statistikave të hartuara nga regjimi neofashist i Berishës.

1.

Dje në ‘DITA’ është botuar një shifër tronditëse mbi një realitet rrëqethës që thuajse askush nuk e përmend. Në atë shkrim theksohet: “Mbas vitit 1990 janë 4000 viktima nga drejtësia penale apo civile në Shqipëri. Kjo është shifra që jep kreu i Komitetit për Pajtimin, Gjin Marku. Rasti për të kujtuar këtë bilanc që ndoshta është harruar në serinë e statistikave të përvitshme ku vrasja ka fituar statusin e normalitetit në jetën tonë, është ai i vrasjes së Marjo Majollarit pas së cilës thuhet se qëndron pikërisht një motiv i gjakmarrjes. Marku thotë se 4000 të vrarët janë gjeneruar nga vendimet e gjykatave shqiptare në 25 vjet, të cilat kanë mbjellë pasiguri sociale që ngjan se është parakusht i pushtetit të tyre të korporatizuar për dy dekada e gjysmë… Drejtësia kanunore sfidon këtu jo vetëm sistemin e drejtësisë penale në Shqipëri, por edhe vetë kredon dhe themelin e përpjekjes shteformuese dhe sidomos demokratizuese të shoqërisë. ”

Kjo shifër duhet të na vërë shumë më tepër në mendime se të merremi me debatin se sa ballistë e diversantë janë vrarë gjatë luftës e pas saj. Brenda kësaj shifre katër mijë duhet të zbulohen plagët shoqërore që na kanë pllakosur dhe që politika e kësaj periudhe i anashkalon, si gjakmarrja, korrupsioni i hatashëm etj, të cilat në regjimin e kaluar nuk njiheshin. Shtoj këtu se zhurma që po bëhet tani për krimet e komunizmit është fasada pas së cilës fshihet qëllimi për të penguar reformën në drejtësi që ka nisur të japë frytet e para.

Sidoqoftë, meqë debati i hapur ka të bëjëme krimet e komunizmit, le të përqendrohemi aty.

 

2.

Po bëhen 28 vjet që në Shqipëri nuk është ngritur asnjëherë egërsisht si kësaj radhe problemi i të pushkatuarve, të humburve e të dënuarve me burg a me internim nga regjimi komunist!

Kush e nxit që po ndodh tani, cili është ai që bën presion të ndizet e fryhet ky zjarr! Pse gjithë ky stërmadhim i shifrave, spekulim flagrant me to dhe shtrembërim drastik i së vërtetës?! Ata, zotërinjtë zjarrvënës,  nuk duhet të harrojnë se janë endé gjallë shumë nga njerëzit e atij sistemi (socialist), përfshirë të dënuar a të persekutuar të penduar e më realistë, të cilët do të flasin për të thënë të vërtetën! Në mos të gjithë, shumë nga të persekutuarit dhe vetë shteti i pas vitit 1990, që e fryjnë dhe e hiperbolizojnë problemin, synojnë të nxijnë më shumë gjithçka socialiste, aq sa vënë në pikëpyetje edhe ndonjë kritikë të drejtë! Se të folurit qesim, pa argumente, nuk bind askënd e jo më huajt a turistët e huaj, të cilët e kanë kuptuar se përkthyesit dhe shoqëruesit shqiptarë po i gënjejnë “ditën për diell”! Shifrat që u servilen si viktima të komunizmit krijojnë veçse ilaritet, një pështjellim të paparë e kaos ne opinionin shqiptar e të huajt.

Ngjan si teorike dhe as dua të teorizoj për kuptimin që ka fjala i persekutuar. Po i persekutuar ose “persecute”, sipas Cambridge Dictionary, do të thotë, në thelb, të trajtosh dikë në mënyrë të padrejtë, për një periudhe kohe, për shkak të racës, fesë, bindjeve politike.

Në konceptin juridik, të persekutuari politikë janë ish të përndjekurit politikë. Që prej gati 28 vjetësh “të persekutuarit” e sotëm ankohen për mbytjen e zërit të tyre në socializëm, për dënime me burg e pushkatime pa gjyq e në mënyrë të padrejtë, për “krime të komunizmit” kryer mbi ish-të burgosurit politikë (shumica të cilëve ishin keqbërës ordinerë), mbi antikomunistët, mbi neonazifashistët etj. Dhe përse?

Sepse ata kanë dashur e kërkuar dorë të lirë për të vepruar e livadhisur në atë pushtet, siç bëjnë sot! Ai pushtet kishte organet dhe organizmat e tij, kryente detyrat e tij kundër çdo shkelësi të ligjit. Ndaj i bëri zap dhe u tregoi vendin me ligj e me gjykata atyre që e meritonin atë qëndrim!

Po, janë dënuar për bindje politike të kundërta me ato të  socializmit, kur bartësit i kanë shprehur në formën e agjitacionit e të propagandës! Po kështu, them se asnjë nuk është dënuar për bindjet e tij pa i tërhequr më parë vëmendjen, dmth pa e paralajmëruar! Se kështu e kishte ligji dhe ligji duhet zbatuar! Është një gënjeshtër e trashë ajo që thuhet se shkelësit e ligjit i dënonte Partia e jo gjykatat e popullit! Them gjykatat ishin të popullit, sepse në socializëm gjyqtarët votoheshin e zgjidheshin drejtpërdrejtë në popull dhe nuk vendoseshin në detyra sipas oreksit! Krahasojini juristët e asaj kohe (të socializmit) me juristët e sotëm në sistemin kapitalist! Po, Partia e Punës në pushtet jepte vijën e orientimet e saj të përgjithshme për gjithë sektorët e jetës së vendit, po ajo nuk ndërhynte në çështjet konkrete, profesionale e teknike të organeve të tjera, përfshirë organet e drejtësisë e në veçanti në veprimtarinë e gjykatave. Kjo mund të provohet me lehtësi qoftë përmes dokumenteve që ndodhen në arkivat e shtetit, qoftë përmes atyre punonjësve të drejtësisë, të cilët kanë pasur shansin të punonin në dy sistemet! Asnjë krahasim nuk mund të bëhet me presionet e ndërhyrjet që i bëhen sot sistemit të drejtësisë! Kam qenë vetë në detyra të rëndësishme rinie, pushteti e partie në Krujë, në Mirditë, në Shkodër e në aparatin e KQ të Rinisë e të PPSH-së, po nuk ka ndodhur kurrë te kem ndërhyrë në vendimet e gjykatave. Çdo ndërhyrje e bërë prej cilitdo ka qenë në kundërshtim me direktivat e partisë e me ligjet e pushtetit socialist dhe ishte i dënueshëm.

“Të persekutuarit” janë të lirë të ankohen për atë pushtet, se ai i ka bërë zap dhe u ka dhënë atë që kanë merituar. As nuk themi që s’ka pasur një a disa njerëz të veçantë tē partisë, të pushtetit popullor e të organeve të tij, që mund të kenë shkelur ligjet, tejkaluar kompetencat apo bërë krim, duke bërë përpjekje të ndërhynin në punën e gjykatave! Se në çdo shtet e shoqëri ka njerëz të mbrapshtë! Po u themi të sigurojnë fakte, të dhëna, dokumente juridike të vërteta dhe t’ia dërgojnë ato gjykatave për të vërtetuar gjyqësisht shkeljen e ligjeve të asaj kohe e “mos të flitet në tym”! Këtu nuk duhet tê përfshihen ata persona, ish kuadro, që pushteti popullor i ka dënuar vetë për tejkalim të kompetencave e shkelje të ligjeve të asaj kohe, të cilët sot hiqen të persekutuar e më tej se kaq! Jam i bindur që shoqata e të përndjekurve e llogarit edhe këtë kontingjent si të përndjekur a të persekutuar nga pushteti popullor, në mos ata janë dhe në krye!

3.

A janë kaq të paditur intelektualët e sotëm apo bëjnë sikur nuk kuptojnë?! Vështirë është të besohet se nuk e dinë të vërtetën, kur thonë e krahasojnë kampin e Tepelenës me kampet e shfarosjes në masë të nazistëve! Po, a kishte fuqi Shqipëria e sapo dalë nga Lufta e Dytë Botërore të ngrinte, si bëri Gjermania e Hitlerit, kampe si Aushvici, Mathauzeni, Dachau, Birkinau, ku u dogjën e u asgjësuan miliona hebrenj e antifashistë nga tërë bota?! Jo, zotërinj, nuk kishte dhe nuk ka ndodhur asgjë e ngjashme! As në vende të tjera të Lindjes fituese të luftës mbi nazifashizmin, nuk u ngritën e as mund të ngriheshin kampe të shfarosjes në masë si të Gjermanisë naziste! Pyes njerezit  e mllefeve : A ka pasur Shqipëria socialiste ndonjë burg si ai i Guantanamos?! Po sot, a ka fuqi shteti shqiptar të ngrejë (të tjerë ka ngritur plot) një Aushvic apo një Guantanamo, veçse po ia ndërtoi SHBA-ja?!

Për shifrat që përmenden, unë nuk  kam ndonjë merak të madh, as bie “në lojën e shifrave”, sepse kjo është një gjë e njohur. Mua më “habit” fakti përse heshtet përpara këtyre shtrembërimeve skandaloze, kur shifrat jepen te deformuara ose falsifikohen nga të përndjekurit! Thuhet e shkruhet që janë mbi 1000 vetë të pushkatuar pa gjyq, prej atyre që u përkasin diversantëve e bandave kriminale, të cilët shtetet “demokratike” të perëndimit ia sillnin e ia hidhnin Shqipërisë nga jashtë, nga qielli, deti e toka, deri në vitin 1954! Po, është e mundur të jenë 1000 vetë, kriminelë të stërvitur e të prurë për të përmbysur me forcën e dhunës regjimin e pushtetin popullor socialist, për të bërë terror mbi popullin shqiptar! Veçse llogaritë qenë bërë “pa hanxhinë”! Se pushteti popullor me Enver Hoxhën në krye e populli bashkë me ta, i kapte dhe i asgjësonte “mysafirët”, sipas planeve të përgatitura me hollësi më parë nga PPSH, shteti shqiptar dhe organet e tij te diktaturës së proletariatit, herë në ajër, herë në majë të pyjeve të maleve të veriut e kudo që atje desantoheshin, herë në tokë e herë sapo hidhnin hapin në breg te detit, kudo që ata zbarkonin! Se pushteti popullor i kishte bijtë e tij, heronj të heshtur, në strofkullat e shteteve armike të borgjezisë kundër socializmit.

Populli pyet : Po këta të persekutuarit-efektivë te bandave kriminale, te grupeve sabotatore etj., etj., që jetojnë e që nuk jetojnë, a kanë vrarë shqiptarë të pafajshëm, vajza e djem të ri, mësues e deputetë, komunistë e pionierë, klerikë patriotë?! Kush i vrau Bab Rexhën e Krujës, Bardhok Bibën, Ndrec Ndue Gjokën e Heroinat të Mirditës, Nik Pjetër Ndrekën e Vermoshit, Baba Fajën e Martaneshit?! Si u vranë këta prej bandave kriminale e kriminelë të tjerë, me gjyq?! Se kush i vrau, kjo dihet, i vranë ata kriminelët që kërkonin të përmbysnin regjimin socialist e pushtetin popullor! Është e saktë që shteti vrau kriminelët e bandave kriminale! Po thënë vetëm kaq, nuk është e vërtetë, po një pjesë e saj, se, po kaq e më tepër se kaq, janë vrarë efektivë të forcave të mbrojtjes së vendit e njerëz të thjeshtë të popullit, të cilët nuk lejuan që sulmet e bandave diversante të përmbysnin sistemin socialist dhe pushtetin e vet  popullor. Lexoni e rilexoni po të doni librin “Heronj të heshtur”, për të parë deri ku shkonte heroizmi i bijve të popullit! Askush nuk mund të mohojë faktin që ata (efektivët e bandave të armatosura kriminale) ishin ose kriminelë të Luftës së Dytë Botërore ose u bënë të tillë gjatë kësaj lufte në vazhdim kundër vendit dhe popullit të tyre, gjatë së cilës edhe janë vrarë nga forcat partizane e të mbrojtjes së vendit. Nuk vë kush në dyshim që në atë periudhë deri më 1954-n është bërë luftë midis bandave diversante e forcave të mbrojtjes së popullit në malet e Shqipërisë, sidomos, ne veri, po edhe në fushat e saj. Ok, që pushteti popullor me forcat e tij në këtë luftë i paska vrarë kriminelët pa gjyq! Po kjo ishte luftë, zotërinj, ku t’ua bënte pushteti popullor gjyqin me vendim gjykate në pyjet e Pukës, të Martaneshit a në Malin me Gropa, atyre që vriteshin në përpjekje? Se jo të gjithë u dorëzuan! Shumë u vranë në ato luftime! Ata që u dorëzuan dhe u kapën të gjallë, ata, po, janë hetuar e janë dënuar ose me vdekje me vendim gjykate e pastaj janë pushkatuar ose janë dënuar me vendim gjykate me masa më të lehta! Kjo është e vërteta! Nuk duhet harruar se partia e shteti popullor bënin nje punë të madhe parandaluese me bandat e kriminelëve e njerëzit e tyre për të shmangur sa të ishte e mundur më shumë gjakderdhjen dhe kjo nuk ka qenë pa sukses!

Zotërinj, po ata që u vranë nga radhët e efektivave të forcave të mbrojtjes së popullit e nga njerëzit e thjeshtë të tij, që vepronin në mbështetje të forcave të mbrojtjes se popullit, me gjyq u vranë nga kriminelët e nga bandat kriminale?! Në ato vite janë vrarë më shumë se 2 mijë ushtarë e oficerë, drejtues partie, nëpunës, gra, vajza, pionierë, të përfshirë në jetën e re ndërtimtare të vendit. A bënë bandat ndonjë gjyq?! Jo, asnje! Sepse edhe keta u vranë në  frontin e luftës kundër bandave kriminale! Është kriminale dhe e papranueshme të vesh shenjë barazimi midis këtyre dy kategorive të të vrarëve! Si ju, zotërinj, thoni se Nishani, ish president i vendit, veproi mirë që dekoroi rreth 400 diversantë si martirë të demokracisë, prej të cilëve jo pak kanë qenë anëtarë të formacioneve fashiste e naziste?! Duçja vetë do t’ia kishte zili një fashisti si Nishani! Pse ai “i zi” nuk guxoi të dekoronte, të paktën për të provokuar, asnjë të vrarë nga populli e forcat e mbrojtjes së popullit?!

4.

Shteti i sotëm i ka në arkiva shifrat e të dhënat e krimeve të kryera prej bandave kriminale e kriminelëve të tjerë, po nuk i leverdis të publikojë të vërtetën e pushtetit popullor, se s’është pushteti i popullit, po i borgjezisë, madje hesht me dashje dhe deformon e nxit hiperbolizimin e shifrave e të dhënave si ia do “oreksi”! Jo një herë është thënë, madje, në një bisedë televizive i është thënë edhe zotit Pjeter Arbnori:

“Pastrojeni” shoqatën tuaj të “të persekutuarve” nga hajdutët e vjedhësit ordinerë të konvertuar në të persekutuar, largojini nga shoqata juaj kriminelët e vrasësit për gjakmarrje, dëbojini prej andej “komunistët e persekutuar” e “kuadrot” e ndyrë të atij shteti famëmadh, që u keni dhënë “dëshminë e të persekutuarit”, guxoni e publikoni dosjet e të persekutuarve, çfarë ata kanë thëne në gjyq, që të shihni sa jeni, sa mbeteni! Se ka midis jush dhe njerëz të penduar e realistë, prej te cilëve njoh disa! Bëjeni ju sot ketë zotërinj “të përsekutuar”!

Po mos harroni të dalloni të internuarit nga të pushkatuarit, se nuk janë e njëjta gjë! Po, internimi ishte dënim sipas të cilit i dënuari ishte i detyruar të qëndronte në një vend të caktuar, që mund të ishte fshat, qytet, krahinë, një ishull etj., për një kohë, pa pasur të drejtë të largohet që andej pa vendim të organeve kompetente te shtetit! Por i internuari kishte si qytetarët e tjerë shtëpi, punë, merrte pagë për punën që bënte, kishte arsimin falas, shërbimin shëndetësor e spitalor falas, ilaçet falas, gëzonte të drejtën e pensionit etj. Pas ndryshimit të sistemit mund të thuhet se asnjë i internuar në zonat bregdetare të Krujës, Lezhës, Durrësit, Lushnjës, Fierit etj. nuk u kthye në trojet e veta prej nga ishte internuar a dëbuar me vendim gjykate apo të komisioneve të dëbim-internimit pranë organeve shtetrore! Padyshim, të internuarit kanë pasur edhe kufizimet e veta bazuar në  ligjet e kohës. S’është çudi që, siç thonë vetë të internuarit, të cilët janë bërë sot banorë të qyteteve të ruajnë shoqëri e miqësi të mirë me banorët vendës ku kanë qenë të internuar! Shihni se ka midis tyre ose te afërmve të tyre që, për arsye të ndryshme, janë trajtuar në mënyrë te diferencuar! Do të ishte e pandershme që këto të mohoheshin!

Tjetër është i pushkatuari a i varuri ne litar! I pushkatuar a i varur në litar është ai që është vrarë nga shteti me armë zjarri ose varur në litar, pasi është dënuar me vdekje me vendim gjykate. Dhe i burgosuri është tjetër! Nuk besoj që zotërinjtë, të cilët e quajnë veten të persekutuar, të thonë se janë të njëjtë me të burgosurit e tjerë? Se i burgosur është ai njeri i cili është dënuar me heqje të lirisë e është mbajtur (mbahet) në burg me vendim gjykate, që mund të jetë i lehtë, i rëndë, i përjetshëm. Po ky njeri i burgosur, i mbyllur në burg, mund të jetë dënuar sepse ka vjedhur shtëpinë e komshiut, ndërmarrjen etj. Ai mund të jetë liruar dhe para kohe, mund të ketë pasur dhe përfitime të tjera të ligjshme, ndërsa hiqet sot i persekutuar! Mirë ky, po shoqata e “ish të persekutuarve” si e pranon këtë gjë?!

5.

“Të persekutuarit” janë një kontingjent antikomunist dhe pas 90-s erdhën në pushtet. Po niveli i tyre i ndërgjegjes nuk duhet të ulet deri në atë shkallë sa të vihet shenjë barazimi midis atyre që u vranë, u pushkatuan e u dënuan për krime kundër regjimit socialist e pushtetit popullor dhe atyre që u vranë në luftë për mbrojtjen e pushtetit popullor e të fitoreve socialiste! Është në faqen e zezë të këtij shteti që të vrarët si kriminelë e banditë të bandave të armatosura ose si bashkëpunëtorë të pushtuesve nazifashistë kundër Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare i dekoron, i nderon, i paraqet si “heronj”, ndërsa heronjtë e vërtetë të LANÇ-it e ata që u vranë nga bandat e diversantëve paraqiten si djaj e persekutorë, siç mund të shihet qartë nëpër muzerat e sotëm. Aq shumë u është shtuar oreksi “ish të përndjekurve” të socializmit sa si “viktima të regjimit komunist” janë përfshirë edhe të vrarët nga viti 1941 deri me 1944, pra gjatë LANC-it, të cilët vendimi i Keshillit te Ministrave (2007 – 2009) nuk i ka përfshirë! Madje, shkruhet në këtë vendim, se “viktima te regjimit komunist”, te cilët do të shpërblehen, konsiderohen “vetëm ata që janë vrarë me e pa gjyq nga data 30 nëntor 1944 deri me 1 tetor 1991”. Që s’ka pasur viktima te regjimit komunist, po ka pasur kriminelë të dënuar e te burgosur në nivele të ndryshëm në bazë të ligjit nga gjykatat popullore te socializmit, e kemi thënë me kohë. Por përforcojmë se asnjë “viktimë” e regjimit komunist bazuar në këtë vendimi te Këshillit të Ministrave nuk është shpallur “i persekutuar” me vendim të ndonjë gjykate të sotme, e cila të zhbënte vendimin a vendimet e gjykatave popullore e ato të Gjykatës së Lartë të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë.

Del krejt qartë se “ish të përndjekurit” e sotëm synojnë të përligjin tezën a teorinë e baballarëve të Ballit e të Legalitetit për luftën civile në vendin tonë, që mbrohet prej kohësh me zjarr nga bijtë e kuislingëve e të tjerëve, në kundërshtim të hapur me të vërtetën historike, e pranuar zyrtarisht nga gjithë shtetet e botës, se LANÇ-i ka qenë luftë për t’u çliruar nga pushtuesit e huaj nazifashistë dhe jo luftë civile dhe se Balli e Legaliteti kanë qenë organizata bashkëpunëtore me pushtuesit e huaj italiane e gjermanë! Qeveria nuk duhet të bjerë në llumin ku duan ta tërheqin e ta zhysin duart e fshehta të bijve të kuislingëve dhe “budallallëku” i “ish të përndjekurve” të sotëm!

Populli shqiptar e shteti i sotëm, ashtu si shtetet e tjerë te vendeve aleate të Luftës së Dytë Botërore duhet të vlerësojnë me të gjitha nderet ata djem e ato vajza (28 mijë), që, në lulen e rinisë, u vranë, u persekutuan, u internuan, u torturuan nga nazifashistët pushtues e bashkëpunëtorët e tyre vendës para e gjatë Luftës së Dytë Botërore! Krime të luftës këto kanë qenë, që i ka dënuar gjithë opinioni botëror dhe nuk i janë nënshtruar e as nuk i nënshtrohen parashkrimit, pavarësisht nga koha kur janë kryer. Qeveria shqiptare, po edhe “ish të përndjekurit” duhet të dinë se qeveria socialiste e Shqipërisë ka aderuar në konventën “Për mosparashkrimin e krimeve të luftës dhe të krimeve kundër njerëzimit”, e adoptuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 26 nëntor të vitit 1980. As në Rezolutën e Asamblesë së Përgjithshme të BE-së për “krimet e komunizmit”, Shqipëria socialiste s’është zënë në gojë për “krime kundër njerëzimit”! Kjo është nxitur prej qarqesh reaksionare antishqiptare të shteteve që nuk i kanë dashur regjimin socialist e pushtetin popullor në Shqipëri.

Dielli nuk mbulohet me shoshë!

April 16, 2018 12:40
Komento

33 Komente

 1. antifashisti April 16, 13:34

  Kemi 28 vjet qe degjojme hungerrimat e kulisheve te bashkepuntoreve me pushtuesit!
  Jane gjithsejt 12 mije vete te denuar e nternuar,qe ishin kunder shtetit socialist,ndersa kunder tyre kane qene dhe jane 4 milion shqiptare!
  Keta bandite kurre nuk kane per ta pranuar se kane qene dhe jane antishqiptare,por gjoja antikomuniste!
  Por se cfare i kane sjelle popullit tone keta te zgjebosur nuk e thone dot!
  Se e kane shkaterruar Shqiperine dhe e grabiten,prandaj asgje te mire nuk kane bere!
  Prandaj dhe vazhdojne per 28 vjet luften kunder fantazmes se komunizmit,per te mbuluar deshtimin e tyre total!

  Reply to this comment
  • Patriot Mekembenetok April 16, 15:14

   Po mer vetquajturi antifashist, ashtu siç thua ti eshte. Ti je anti-europian, ti do tela me gjemba, klone dhe kampe te reja perqendrimi, Shko ne Kore te Veriut per strehim politik, e mos na zhgarravit me tej

   Reply to this comment
  • KOZi April 16, 15:44

   Antifashisti ! nuk ka rendesi numri ! me duket se nuk je realist ne nje problem. Per te mbuluar nje te vertete juve dhe ne cdo rast permendni -bashkepunetoret e fashizmit etj- Te kujtoj qe bashkepunetoret e fashizmit ne 1939-1944 jane kene te gjithe moshe e madhe. Sot nuk jetojne me as nipat e tyre. Te perndjekurit politik sot dominohen nga ish komunistet qe u denuan po nga shoket e tyre komuniste. Jane anetaret e byrove politike,drejtuesit e formacioneve partizane qe nga ceta plake e vlores. Ekonomistet,ushtaraket, artistet, e pa mbarim nga Koci Xoxe e gjer tek Kadri Hazbiu. Lexo listen me pare ! Si antifashist qe je duhet te kontrollojsh pak aktivitetin armiqesor ,pro fashist te Enver Hoxhes i cili vrau aq shume komuniste sa nuk do vriste as antikomunisti me i madh shqiptar……tung

   Reply to this comment
   • Liti April 16, 16:50

    Re Kozi mavriu!
    A nuk e kuptoni ju burgaxhinjte se jeni rraca me e urryer e kombit?
    Shani e shpifni sa te doni,por bisht qeni do mbeteni.
    Mos e kruani mutin se vjen ere e keqe.
    Cfare keni arritur keto 28 vjet i kellira?
    Tere kohen shfryni mllefin antishqiptar duke mbjelle kudo percarje.
    Ju jeni me te humburit.
    Ju jeni mashtrues se trisken e te perndjekurit ia keni dhene edhe nje ish sekretari te komitetit te PPSH Lushnje i quajtur Halit Elezi,qe sot jeton ne SHBA si i persekutuar.
    Bile po ben edhe nje liber ne kujtim te persekutuarve meqenese vete u bente atyre demaskimet para kolektivit para burgimit.
    Ja me keta mashtrues keni mbushur listat.
    Ky mbase merr edhe demshperblimet.
    Mallkuar qofshi per jete o rraca me e ndyre shqiptare.

    Reply to this comment
    • KOZi April 16, 22:32

     Eo po cfare thua ! Kozi burgaxhi ? Kozi ka qene 15 vite ne 1990. Ne mbiemer te Kozit ka Hero te Popullit ne Luften e dyte dhe nga gjyshja ka veterane te luftes se Vlores ne 1920. Kozi e ka lexuar emer per emer listen e te vrareve,pushkatuarve, denuarve,internuarve nga komunizmi.Kjo liste ka qene botuar nga gazeta “Tirana Observer” dhe “Metropol”
     JU pelqen ose jo lista eshte ne shumice nga ish komuniste te denuar po nga komunistet. Te drejten per tu quajtur i persekutuar nuk e jep asnje individ por e jep ligji i pafajesise i 1991 i votuar me shumice socialiste dhe opozite PD.Jane cilesuar nenet e kodit penal per denime politike te kohes se komunizmit. Jane rrezuar keto nene dhe eshte rrezuar denimi. Ketu hyjne edhe gjithe ish komunistet e denuar politikisht. Prandej vigjilente per veprimet e Enver Hoxhes ,mos ka qene agjent i Asfalise o dikujt qe i vrau te gjithe komunistet……tung

     Reply to this comment
   • Antifashisti April 16, 16:54

    Kete ta kam lene ty dhe kellires intelektu-halese.
    Enverit i rruajtet sumen sa ishte gjalle,bile edhe tani tmerroheni sa here permendet emri i tij.
    As te vdekur nuk e mundni fot Enver Hoxhen o gelbaza tuberkulare.

    Reply to this comment
 2. intelektuali April 16, 15:11

  FOLE EDHE TI O KRIMINELI I ENVERIT?

  Po mire te pakten qe pranon:

  “…Qeveria shqiptare, po edhe “ish të përndjekurit” duhet të dinë se qeveria socialiste e Shqipërisë ka aderuar në konventën “Për mosparashkrimin e krimeve të luftës dhe të krimeve kundër njerëzimit”, e adoptuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 26 nëntor të vitit 1980…”

  por:

  Me poshte ky qafir enverist, me ndergjegje kriminel komunist shikoni se cfare qyfyresh tregon:

  “… As në Rezolutën e Asamblesë së Përgjithshme të BE-së për “krimet e komunizmit”, Shqipëria socialiste s’është zënë në gojë për “krime kundër njerëzimit”! Kjo është nxitur prej qarqesh reaksionare antishqiptare të shteteve që nuk i kanë dashur regjimin socialist e pushtetin popullor në Shqipëri…”

  A ESHTE NE TEREZI SE CFARE FLET MY KRIMINEL ENVERIST?

  Po Keshilli i Evropes ka dale me nje vendim te posacem per Shqypnine o Dinosauri i Enverit, Muharrem Xhafa, Edi Rama pas kesaj rezolute te KE kur shkoi tek Merkeli ne Berlin kerkoi falje per krimet e komunizmit dhe te Enverit ne Shqypni, por sapo i shkeli kemba ne Rinas e ktheu menjehere pllaken anapolla duke ndryshuar ngjyren e kameleonit dhe shpalli festimin me buje te 29 nentorit te ZI jugosllav qe mbolli MURTAJEN bolshevike ne vendin tone.

  PO PSE ME KETA ENVERISTA MASHTRUES DHE KRIMINELE TE ENVERIT DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE?

  Reply to this comment
 3. Paul Tedeschini April 16, 15:45

  Ndigjoni e mos flisni kur flet Muharrem Xhafa Sekretari i Parë i PPSH.
  E ç’te presim nga keto kriminela si puna e Muharrem Xhafes apo te Pellumb Xhufit !!!

  ——————————

  Interpretimi cinik pa pikë ndjenje njerzore i vegles së diktatures komuniste Pëllumb Xhufi rreth kampit famkeq të Tepelenes në Shqipninë jugore asht nji shprehje e urrejtjes kostante kriminale sadiste e tij ndaj viktimave të pafajshme të diktatures komuniste, së ciles Pëllumb Xhufi i perkiste dhe i sherbente.
  Në këtë shkrim nuk do të futem FARE në debatin se a luftuen komunistat (simbas pikpamjeve të tyne) per të miren e Shqiperisë, apo antikomunistët (simbas pikpamjeve të tyne) luftuen per të miren e Shqiperisë, apo si do të kishte pas qenë në fakt ma mirë per Shqiperinë dhe per mbar popullin shqiptar në pergjithësi. Ky asht nji problem krejtë tjeter, që un nuk e diskutoj këtu.
  Un due të diskutoj këtu VETEM per ekzistencen e KAMPEVE antinjerzore tȅ PERQENDRIMIT në token shqiptare të ngritun nga shqiptar kundra shqiptarve.

  Nuk ka nevojë të futemi në debatin se si ishte kampi i perqendrimit të Tepelenes kur vetë e gjithë Shqipëria ishte këthye në nji KAMP të MADH të frikshem terrori, me kufij të rrethuem me tela me korrent, me breza toke të punueme me traktora, të kontrolluem me qej, me spijuj, me polic, që shtijshin me automatik ndaj kujtëdo që i afrohej nga larg zones kufitare, pa permendë këtu hetusinat, torturat, gjygjet, ekzekutimet, burgjet etj.
  Në këto kufij kan gjetë vdekjen shumë të rij shqiptar, të cilët tentojshin të ikshin nga ky kamp i madh tue aspirue nji jetë të lirë dhe ma të mirë. Sa e sa familje shqiptare janë internue neper kampet e komunizmit per shkak të pjestarve familjes të ikun nga burgu i madh Shqipnia. Që vetë Shqipnia ishte nji KAMP, e vertetuen eksodet e mijra e mijra shqiptarve mbas dates 2 korrik 1990 e kndej. Prandej Pëllumb Xhufat e kan gojen e mbyllun e tu vijë turp per këto krime dhe menxyra të pa gjykueme ende as sot nga gjykatat shqiptare në dallim me vendet e tjera ishkomuniste europiane.

  Gjatë debateve publike në këto dit kan deshmue shumë deshmitar okular dhe shumë të internuem mbi gjendjen e tmerrshme të kampit të Tepelenes dhe të kampeve të tjera të perqendrimit, ku gjeten vdekjen sa e sa fëmij, pleq, grà dhe burra të pafajshem nga keqtrajtimi i tyne çnjerzor. Në këto kampe vetem furrat e djegieve të njerzve mungojshin, sa per të tjerat nuk kishin asnji dallim me kampet naziste deri edhe në zhdukjen pa gjurmë e pa nishan të trupave të vdekunve neper kampe.

  Ekzistenca e kampeve të perqendrimit në token shqiptare ishte nji veper kriminale i nji shteti kriminal i mbeshtetun nga kriminela, qofshin këto kriminela ekzekutor materjal apo qofshin këto urdhënuesa o ideolog të diktatures komuniste si puna e historianit komunist Pëllumb Xhufi me të ngjashmit e tij, të cilët nuk mund ti shmangen pergjegjësisë penale ligjerisht të paparashkrueshme si KRIME NDAJ NJERZIMIT .

  SOT në shekullin e XXI po na del me paftyrsi ideologu i ideologjisë kriminale komuniste Pëllumb Xhufi per të na e mbushë mendjen se këto kampe simbas CIA-s na paskan qenë “të buta” dhe simbas BOTKUPTIMIT të tij të pakorrigjueshem kriminal KOMUNIST paskan qenë të justifikueshme ndaj familjarve të anmiqve të komunizmit. Perndryshe ai do ta kishte denue mbajtjen e këtyne kampeve.
  Populli shqiptar nuk ka nevojë të lexojë KOPJET e kerkuj rreth pershkrimeve të këtyne kampeve kur si provë ORIGJINALE ka jeten dhe pervojen e vet.

  Simbas “PARIMEVE TË DREJTAVE TË NJERIUT” pergjegjësia e nji veprimi të kundraligjëshëm, perfshi edhe të veprimit kriminal terrorist, asht personale e VETȄ PERSONIT, që ka kryer veprimin kriminal. Në vendet ku respektohen të Drejtat e Njeriut nuk kriminalizohet asnji person, i cili nuk ka ba ose nuk ka lidhje fare me nji veprim kriminal as edhe kur këtë veper penale kriminale e ka kryer nji familjar i tij. Per këtë na shofim në Europë se asnji familjar i asnji terroristi islamik nuk ndiqet penalisht dhe as izolohet në kampe (se ma per kampe shfarosëse as që bahet fjalë).
  Prandej Pëllumb Xhufi, në bazë të PARIMEVE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT, per të cilat ka aderue edhe vendi i jonë dhe janë të sanksionueme në Kushtetuten e Shqiperisë, duhej ta denonte EKZISTENCEN E KAMPEVE të perqendrimit gjatë kohës së komunizmit në Shqipni si nji SHKELJE e të DREJTAVE TË NJERIUT, në vend që të perpiqet të na i paraqesë këto kampe si “të buta” dhe të justifikueshme ndaj familjarve të pafajshem të armiqve të diktatures antinjerzore komuniste.
  Po qe se do të provohej se këto familjar të armiqve të komunizmit kan ba ato vetë ndonji krim antiligjor konkret kundra shtetit, atëherë këto duhej të gjykoheshin dhe të denoheshin në gjygjë me privim lirie në burg simbas ligjve në fuqi. Në rast të kundert, pra në rastin e pafajsisë së tyne, KURR nuk duheshe të iu privohej liria në kampe internimi ku permateper i mungojshin kushtet minimale të mbijeteses.
  Prandej Pëllumb Xhufi, tue mos denue internimin e njerzve të pafajshem në kampe perqendrimi, ai vetë ban nji krim nȅ vetevete tue mos hjekë dorë nga parimet e tij kriminale te diktatures komuniste.
  “Perseverare autem diabolicum” = “Të ngulish kambë (në krim) asht djadhzore”

  Reply to this comment
  • NETI VJOSA April 16, 18:24

   O Paul Tedeshini, or Derr Debili,
   Muharrem Xhafes, i rrofsh K O Q E T …! (Po te flas puro shqiptarce, edhe pse ne menyre emocionale…)
   Muharremi eshte nje njeri i mrekulluershem dhe jo Kriminel !
   Hajde ore Torobell, me thuaj nje Krim te Muharrem Xhafes!…Dhe une do bej autokritik me emer dhe mbiemer publikisht!
   Muharrem Xhafa eshte nje Njeri F I S N I K, qe ti ndoshta nuk i vjen dot as tek Thoi i Kembes…!
   Ai i qendron Besnik bindjeve te tij !
   Dhe kjo per mua dhe cdo njeri te ndershem, eshte nje vlere shume e madhe!…
   Ju qe e kthyet pllaken sa hap e mbyll syte, u erret me Xhamadanin e kuq dhe u gdhit me Xhamadanin e Zi, keni per borxh te tradhetoni edhe Nenen edhe Baben tuaj!…
   Historia e Njerzimit njeh shume rende shoqerore qe kane ndryshuar sipas Kohes, shekujve…
   Te kam lexuar shume komente dhe me ben pershtypje qe tok me ca sharlatane te tjere nuk jeni ne gjendje te dalloni qe ne nje shoqeri demokratike, eshte Alfa, te pranosh dhe te bashkjetosh me mendimet e kunderta, eshte Alfa e te drejtave te Njeriut te njohesh Lirine e Ndergjegjes, te pikpamjeve…Cfare eshte shoqeria demokratike?
   Eshte nje bashkejetese e te gjitha pikpamjeve, e te gjitha Ngjyrave te Ylberit…
   Kete nuk e kupton dot ti dhe sharlatanet si ty, jo se ti nuk do, por kaq eshte niveli yt…!
   Ti as Anshtajnin nuk e kupton dot kur thote se
   DO TE ISH NJE FATKEQSI E MADHE SIKUR NJEERZIT TE MENDONIN TE GJITHE NJELLOJ…!
   Une kam patur rastin dhe fatin ta njohe
   Pr. Dr. Muharrem Xhafen nga afer.
   Student i shkelqyer ne Fakultet!
   Me i nderuari studenteve te Universitetit te Tiranes ne kohen kur ka qene student.Nje Aktivist shoqeror i talentuar!
   Nje Njeri korrekt si ai!…
   Duhet te mendoj patjeter edhe Muharremi si Tedeshini!?.
   Mos e dhente Zoti..
   Pershendetje Dr. Xhafa, shpresoj te vij shpejt ne Tirane dhe kam nderin te pi nje kafe dhe te respektoj ty, Miku im i vyer.

   Reply to this comment
 4. A April 16, 18:39

  Po TOGER BABA nga Kurve/Leshi si komunist dhe si sigurims çfare deshi ne Shqiperine e Veriut qe vrau, preu, pushkatoj dhe perdhunoj me dhune femrat e veriut. Cfare i kishin bere, a po zbatonte direktivat e Partise se Punes dhe shokut ENVER HOXHA.
  Ne fund fare kete person qe perfaqesonte PPSH-ne, i cili u deskrititua si komunist, cfare i bene, kete te na e thote MUHARREM XHAFA. E dekoruan apo e varen ne litar, sepse kur vete BARDHOK BIBA, komunisti i Mirdites, pat thene na diskrititoj.

  Reply to this comment
 5. ELIOT April 16, 18:59

  enveri ka pushkatuar nje batalion te tere ;;; fillojeni me trimin ;;komandanitn Mehmet shehun komisarin beqir ballukun fadil pacramin ;; kellezin qe njiheshin si trima komandate te brigadave te l n c ;;,,, dhe po te flsim per njerez te tjeshte qe nuk niheshin nga blloku ka me mijera ;;ku e ditka ky spiuni:::2600 i paska vrare ky spiuni po vellzerit e ketije po miqte e tije sa kan vrare ;;; 5000 mije jane vrare vetem ne kufj more zgjebs komunist dhe ishin rinia e ;ardhmja ;por skizofreni enver i vrau ;;se ishte nje Hitler ne shqiperi ;;;

  Reply to this comment
 6. ELIOT April 16, 19:03

  e din ky spiuni se edhe gjermanet i kane varret ne europe ;;megjithese ishin nazista kriminela ;;; me enverin shume shqiptare jane pa varre ;;;; apo se kupton ky cobani qe na ben si i zgjuar ;;;; enveri ishte si hitleri more gjytrym prandaj mos na ca bythen me debila jo shqiptare si enveri ;;

  Reply to this comment
 7. do vijë një ditë April 16, 19:21

  Lexova diku se: historiani dhe profesori universitetit te Harvardit, Ëalker Laqueur thote: “Pas luftes se II-boterore ne zonen britanike u shqyrtuan me shume se 2 miljone raste denaifikimit….Ne Belgjike (me 8 miljone banore) u hapen 634 mije çeshtje penale dhe 77 mije vete u denuan si bashkepuntore te pushtuesit. Ne Holande 150 mije burra e gra u hetuan si bashkepuntore. Ne France u denuan 120 mije vete, duke perfshire 4785 denime me vdekje (prej te cileve u ekzekutuan 2 mije vete). Midis te ekzekutuarve kishte edhe shkrimtare e gazetare (“Europa ne kohen tone”, faqe 23-24 dhe 28). -Philip Petain edhe pse ishte heroi francez ne luften e I-re boterore, Franca e denoi me vdekje. Keshtu Norvegjia me Vidkund Quilingun. Atehere, perse ankohen kuislinget tane? Mendimi im eshte se ata ngelen ne gen te tille si parardhesit dhe e duan ate vend vetem per vete duke sunduar te tjeret. Prandaj edhe sot duhet tu tregohet vendi.

  Reply to this comment
  • ELIOT April 16, 21:34

   NE FRANCE 120 MIJE VETA …..U DENUAN ….JE BUDALLAH APO BEN SI …. JETOJ NE PARIS COPE DEBILI DHE SKANE VRARE AS 10 VETA …DISAVE VAJZAVE QE BASHPUNUAN I PREN FLOKET ..POR SI VRANE … DHE KISHTE KENGETARE TE MEDHNJE FRANCEZE QE KENDUAN PER GJERMANET NE OPERAT E PARISIT DHE ASGJE S BEN … PRANDAJ MOS JA FUT KOT TYC …KAM NJE SHOK QE GJYSHJA E VET KISHTE DASHNOR NAZIST … DHE BERI NJE DJALE ME ATE ….. NAZISTI IKU MBAS LUFTE ..POR FRANCEZJA E MBAJTI DJALIN ..DHE TANI NIPI ESHE SHOKU IM QE ME TREGON HISTORINE …PRANDAJ TE LUTEM SHKO DHE TREGOJA COABNEVE HISTORITE TUAJA BOSHE … 120 MIJE N FRANCE JO ME DHE PETIN E TRADHETOI LUFTEN FRANCEN …. JA DEREZOI HITLERIT FRANCEN DHE U DOREZUA ..SEPSE E PA QE GJERMANET ISHIN … SHUME ME TE FORTE …NUK DONTE ..HUMBJE TE KOTA … PLESHTI SE MUND DOT LUANIN APO JO ..DHE GENERAL DE GAULLE NUK E VRAU PETIN POR E LA NE BURG TE PERJETSHEM ..JO SI ENVERI ME MEHMETIN ME KADRIUN ME BEQIRIN DHE MIJERA TE TJERE .MERCI

   Reply to this comment
   • do vijë një ditë April 16, 23:59

    Eliot, ti mund te jetosh ne Paris, por kjo nuk do te thote se di gjithe historine e Frances, megjithate ne qoftese e ke koken mbi shpatulla dhe jo ne vend tjeter, lexoje dhe nje here: nuk e theme une por historiani dhe profesori Harvardit Ëalker Laqueur. Merci beaucoup, mon cher et ne soyez pas trop en colére. Croyez-moi, vous avez compris maintenant. Bonne nuit.

    Reply to this comment
    • ELIOT April 17, 19:23

     TI ME BINDE …. DONC AMERIKANET KAPEN ROB 1 MILION GJERMANE.. DHE I MBAJTEN 2 .. 3 VITE NE KAMPE DHE I LIRUAN …. SVRANE ASNJE .. I CUAN NE GJERMANI MBAS LUFTE .. E SHIKONI NDRYSHIMIN ..DHE SHUME KISHIN VRARE ..PRANDAJ MOS U MUNDONI TE JUSTIFIKONI KRIMET E KOMUNSTAVE ..DHE NJE MINISTRE E KULTURES …. SEGOLENE ROYAL NE FRANCE I BERI STUDIMET NE SARBONE ..FAK ME I MIRE NE PARIS DHE KUR IKU NE CUBA NE VDEKJEN E FIDEL KASTROS .NUK PA PRISONIER POLITIKE .. BURGOSUR POLITIKE DHE THA …SKA TE BURGOSUR NE KUBA UNE SPASHE ASNJE NJE KABANA ….. KUBA … DHE KA FAK E PARISIT …DHE KETIJ TE HARVARDIT NUK E DI KU I KA MARRE KETO LAJME MAIS NUK JANE TE VERTETA …KAM PARE NJA 100 EMISONE DHE KAM LEXUAR AQ SA JAM I BINDUR QE ..MERCI BONJOUR …

     Reply to this comment
    • ELIOT April 26, 18:57

     DO TE VIJE NJE DITE ….. DJE LEXOVA HISTORINE QE TREGONTE LIRI BELISHOVA …..DHE ME BERI TE MENDOJE PER JU ME …….. KUR ISHTE NE HOLLANDE ME KOMUNISTAT …. SHOQJA LIRI FOLI ME NJE KOMUNIST HOLANDEZ ….DHE E PYETI SA VETA TRADHETARE KANE VRARE NE HOLLANDE … DHE KOMUNISTI HOLLANDEZ JU PERGJIGJ ..4 VETA QE BASHKEPUNUAN ME NAZISTAT ….. SHOQJA LIRI BELISHOVA U CUDIT ….DHE I THA NUK PASKEN PASUR SHUME QE PUNUN ME HITLERIN ???? AI HOLLANDEZI JU PERGJEGJ ….SHOQJA KOMUNISTE ….NE HOLLANDEZET E MABJME VETE SI KURSHERINJ TE GJERMANEV E PRANDAJ….KISHE SHUME SHUME …POR NE DENUAM VETEM ATO QE ISHIN KOKA QE DUHESHIIN DENUAR ….//. DHE LIRI BELISHOVA NGELI E SHTANGUR ……MENDOJ PER KRIMET QE BENIN NE SHQIPERI …ME FAREFISNA DHE FEMIJE TE PAFAJSHEM JA REALITETI …PO QE QE EKUPTON TA PERKTHEJ NE FRENGJISHTE …AU ITALISHTE .MERCI E A BIENTOT ..

     Reply to this comment
 8. lenci April 16, 19:58

  Per disa “antikomuniste” te thekur, qe kane gjetur strehe te faqja e gazetes DITA…
  Vazhdimisht flisni per kriminele dhe enveriste ne shkrimet tuaja dhe, pastaj, shtroni pyetjen : “Pse me keta …do hyje Shqiperia ne Europe?”
  Faktyet tregojne se ne Europe do hyhet me te gjithe keta.
  Ne te gjithe votimet e bera ne Shqiperi, qe ne vitin 1991 e deri me sot, bashkepunetoret me nazifashizmin dhe te gjithe familjaret e tyre, kane mare vetem 1% te votave. A e kuptoni se cfare do te thote kjo gje?
  Se votuesit shqiptare nuk i honepsin, edhe sot me shume se kurre, ata qe tradhetuan vendin e tyre.
  Shikoni kush shkruan cdo dite ne kete faqe…te njejtit emra. Shikoni kush shan ne kete faqe, te njejtit emra.
  Qofte Muharrem Xhafa, qofte Pellumb Xhufi, per nga mosha qe kane, nuk kane bere kurre krime. Ata vetem mbrojne pikepamjet e tyre. Ku qendron e keqja ketu.
  Po shqiptaret fitoren me te madhe qe paten pas renies se sistemi totalitar, eshte fitimi i te drejtave themelore te njeriut. Midis tyre e drejta per te shkruar dhe folur lirisht.
  Mendoni tani per ato qe thone gjithnje Paul Tedeschini dhe Intelektuali, qe kane te drejten te thone e shkruajne lirisht mendimin e tyre. Po pse ua ndalojne te tjereve? Ata nuk e kuptojne se enverizmi ka hyre thelle te ata vete.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 17, 11:08

   Ore ti lenci dallkauku liria ne demokraci nuk eshte anarki ku i ke mesuar keto gjera more bylmez. Shko dhe fol ne Izrael ne favor te Hitlerit qe te provosh se sa te vlen teoria jote. Po Polonia vetem sa u perpoq te zbuste krimet polake kunder hebrenjve gjate Luftes se Dyte Boterore dhe OKB e paralajmeroi qe do ta perjashtonte nga organizata

   sepse:

   DEMOKRACIA PERENDIMORE NUK ESHTE LIRI SI ANARKI DHE SHLLAFARI

   Mohimi i krimeve kunder njerezimit perben veper penale e cilesuar nga Gjykata e Hages menjehere pas Luftes dhe prandaj vete MOHIMI eshte krim ne vetvete dhe krimet e komunizmit jane cilesuar edhe nga OKB edhe nga KE si krime kunder njerezimit a e kupton llogjiken e ketyre deduksioneve?

   prandaj:

   Mos fol llogje idiote ne nivel katunaresh dru me pre ketu ne kete forum te nderuar intelektual te gazetes DITA se ja nxjerr bojen vetes si nje gdhe

   sepse:

   Po te ishte Pellumb Xhufi dhe Rrema pas tij ne ndonje vend tjeter me shoqeri civile me te zhvilluar do ta kishin ngrene “tullumin” e demokracise me kohe

   Reply to this comment
 9. N.V. April 16, 19:59

  KOMENT SHTESE…
  ———
  O Tedeshin,
  Po ti qenke dhe “teoricion” i te drejtave te Njeriut, more qerrata…
  Sipas parimeve te te drejtave te Njeriut, ai regjimi i meparshem paska bere faj se ka perdorur denimin e njerzve te farefisit te Personit Kriminel apo shkeles te Ligjit…
  Duhet te kesh mendjen e Tedeshinit te gjykosh regjimin e djeshem me te drejtat dhe ligjet e Regjimit te sotem!…Sot edhe une them se jane bere plot faje dhe gabime…SE E SOTMJA E QESH TE DJESHMEN!..
  Zot na ruaj, ti shkeputesh ngjarjet ne kohe!…
  O Terdeshin, Historia eshte ashtu si ka ndodhur!
  Ajo nuk behet me SIKUR!…
  Po te mos denoheshin edhe nga farefisi , po te mos merreshin masa ekstreme, me ate nivel qe kish Shqiperia e athershme, me nje popullsi analfabete, me nje qendrim armiqesor te shteteve fqinje ndaj Shqiperise, por dhe te disa fuqive te medha, SHQIPERIA DO TE SHPARTALLOHEJ PER 24 ORE!…
  Shqiperia ish shtet i vogel, sapo doli nga zgjedha feudale turkoshake dhe analfabete e Zog Satrapit, qe e mbajti Shqiperine analfabete dhe i vrau asaj Patriotet me te mire, Ajken e Djalerise shqiptare!
  Shqiperia sapo doli nga Lufta!
  Lufta eshte nje ndeshje e tmerrshme, makabre, ku kundershtaret synojne te likujdojne njeritjetrin!
  Te mundurit donin Pushtetin!
  Vendi kish nevoje te rindertohej, u zhduk Analfabetizmi nga 90 perqind e Popullates!
  U ndertuan Mijera shkolla!
  U mposht Zija e Bukes!
  U mposht tentativa e te mundurve ne Lufte per te marre Pushtetin!
  U bonifikua mbare Shqiperia!
  U be elektrifikimi dhe u ndertuan Hidrocentralet qe na japin drite edhe sot!…
  U ngriten fabrika, uzina, Kombinate, u hapen udhe, u ndertuan Ura, u ndertuan hekurudha…U ndertua nje Fuqi mbrojtse e jashtzakonshme!
  Bota jetonte Luften e ftohte midis dy kampeve kundershtare!…
  Deri ne vitet 70-te u perteri komplet Shqiperia!
  Dhe kjo vetem per 25 vjet…!
  Se me pas nisi rrokullisja, per arsye edhe te dobesimit te regjimit por edhe arsye te tjera..
  Cfare duhej te behej?
  Ti hapeshin kufijt nje Populli tmerrsisht te varfer?!…
  Tu lihej dore e lire kriminelve dhe diversantve te vrisnin mesuesit, te vrisnin Cucat e maleve, pse shkonin te punonin ne hekurudhe!?
  Te lejonin Kerpushat ti pinin gjakun Popullit?
  Jo ore Zotri,
  PER ATE STAD QE KISH SHQIPERIA,
  DUHEJ RREGULLI,
  DUHEJ DISIPLINA,
  DUHEJ DHE REPRESIONI
  NDAJ ATYRE QE I VININ GURE NEN RROTA SHOQERISE SHQIPTARE…
  Une jam nga ajo Krahine.E njohe Lberine ne pellembe te dores…
  Ti Tedeshin do me tregosh mua per Burgun e Tepelenes?!…
  Ti do ti tregosh Pellumb Xhufit Tepelenen!?
  Po Pellumbi eshte Tepelenas, eshte ne Shtepine e tij!Ti do i tregosh per Shtepine e tij?!…
  Ai te sjell dhe argumenta nga vleresimet e atyre qe ti ndoshta i merr me te besueshme!
  Natyrisht, denimi dhe internimi i njerve te pafajshem ish nje mase represioni.Por ne ate kohe edhe te tjeret keshtu vepronin.Une kam pare Ishullin e Vdekjes, sic e quajne Jugosllavet, ishullin ku Tito, miku i anglezve internonte kundershtaret e vet…
  Keto ngjarje gjykohen ne kohe.
  Mendon ti se kane qene me te bute francezet, gjermanet, anglezet, amerikanet me njerzit e tyre, kur perdornin masa represioni?
  Jo ore zoteri.Keto ndodhi duhen pare ne kohe dhe ne rrethanat konkrete, ne stade te caktuara te zhvillimeve shoqerore!
  SHBA ka sot ne burg rreth 20 % te te burgosurve te mbare Botes!
  Dhe prape quhet shtet demokratik!
  Per ata qe kundershtojne Ligjin, nuk mund tu ferkosh Kurrizin!…
  Por nje pjese prej jush ish te denuareve, ish te mundurve, ekzagjeroni paturpesisht te verteten!
  Ja, para pak ditesh u paraqit nje shkrim me te dhena zyrtare per ish te denuarit e para 90-es!
  Ne shtyp shohim te botohen te dhena dhe fallsifikime te paimagjinueshme!
  Ti Zotri thua se Shqiperia ish e gjitha nje Kamp internimi!
  Po ne te tjeret nuk kemi jetur ne Shqiperi, apo kemi jetuar ne Hene apo ne Mars!?
  E njohim ate realitet dhe ai regjim, po te mos perkrahej nga populli, nuk do kish qeverisur Gjysem Shekulli!…
  Me qe mund te jesh denuar ti zoti Tadeshini, nuk do te thote se ka qene denuar gjithe Shqiperia!
  Shqiperia nuk eshte as 4 mije as 10 mije!
  Por ish mbi 4 Milione banore!
  Dhe ish Populli me i ri i Europes, me moshen e nje 25 Vjercari!…
  Ah, medet, medet per keta tedeshinet tane qe e shohin Historine me syze te zeza…!

  Reply to this comment
 10. alphade April 16, 20:12

  Dakort plotesisht me zotin Neti Vjosa ! Ashtu si Ti edhe une e njoh Muharrem Xhafen dhe i tille ka qene. Gjeni
  nje njeri qe tekete thene se Muharrem Xhafa ka vrare
  apo spiunuar ndokend. Le te dale nje bir k…ve dhe te
  pohoi me fakte dhe jo sic shpif e trillon “qytetari dixhital”
  i te mallkuarit ,monstres se Vicidolit ,qe Ky njeri ka kryer
  qofte edhe nje krim,nderkohe qe Sali Vicidoli ka kryer
  gjenocid ndaj popullit shqiptar: kujtoni 2 prillin ne Shko-
  der, ngjarjet e 97- tes,Gerdecin, 21 Janarin, pa permen-
  dur ketu dhjetra vrasje me emra e mbiemra gjate neofa-
  shisteve berishiane te ardhur ne pushtet ne emer te luftes
  “kunder komunizmit” dhe gjoja per te te restauruar demo-
  kracise ne Shqiperi. Por qe kurre nuk eshte vendosur de-
  mokracia por nje forme “anarkizmi” te sundimit despotik,
  nje amalgame e bajraktarizmit primitiv kanunor dhe re-
  vanshizmit kunder nje pjese te popullsise shqiptare ndaj
  tjetre duke vene ne praktike moton romake: “divide et im-
  pera” duke ngritur Veriun kunder Jugut shqiptar. Ne histo-
  rine e kombit shqiptar Monstra e Vicidolit do te njihet si
  percaresi me i madh i shqiptareve, tradhetari me konse-
  kuent i kombit shqiotar brenda dhe jasht kufijve shteteror te shqiperise.
  Se fundi,,duke iu referuar edhe nje here zotit Xhafa dua te theksoj nje fakt qe shumekush qe e quajne veten “de-
  krate” dhe te tjeret qe nuk ndajne “idete e tyre” i etiketoj-
  ne antidemokrate qe ajo qe ata praktikojne nuk puqet ne
  asnje pike te horizontit me demokracine. Demokracia
  i ngjan “Ylberit” ka thene nje filosof : Ngjyrat e ylberit per-
  bejne demokracine,ate qe quhet : respekt ndaj mendime-
  ve te ndryshme,qofshin edhe ato te kunderta. Ideve nuk ia pret dot koken,ka thene nje mendimtar,emrin e te cilit
  nuk po ja permend . Pra, zoterinj qe e quajne veten de-
  mokrate nuk kane perse te ngrihen si bisha te terbuara kur nje person shfaq nje mendim qe nuk pajtohet qind per
  qind ,e theksoj qind per qind sepse nuk lejojne as 50 dhe
  as 5 perqind kunder mendimit tyre. Kjo do te thote se ata
  ne psikologjine e tyre ekziston monizmi,mos lejimi dhe
  mos respektimi i mendimit ndryshe.
  Zoterinj mos u trembeni me “Ngjyrat e Ylberit” ! Any Way!

  Reply to this comment
 11. ELIOT April 16, 21:43

  TI ALPHADE KOQJA ….DITEN QE DO TE MESOSHE …C ESHTE DEMOKRACIA E VERTETE DHE DEMOKRACIA E BERISHES .. QE E MESOI DREDHERINE ME ENVERIN PER 30 VJET … NA SHKRUAJ …..PRANDAJ MOS U LODH TE NA PERSHKRUASH DEMOKRACINE ..SE TI COBAN NGA LUSHNJA SE KE KUPTUAR NDONJEHERE …. HAJDE NE PARIS NE ROME NE MILANO NE BRUKSEL NE KALIFORNIE ..DHE DO TA MESOSH VRAIMENT.. CDO TE THOTE .. KUSH TA THA SE BERISHA ESHTE DEMOKRAT ….MAMI APO BABI ..ANALFABET .QE I NGATERRON GJERAT …

  Reply to this comment
 12. Bardhi Tolabi April 17, 00:03

  Dje kam bere debat me te quajturin KOZI,ne artikullin me titull:Paradoksi me dekorimet dhe demshperblimet.Po e ribotoj dhe ketu.Ky koment eshte I disati I kembyer me kete person KOZI:
  Vleresimin une e bej sipas mendimit tim,si e gjykoj une nje sjellje te pushteteve ne kohen kur kane ndodhur ngjarjet.Patjeter duke u nisur dhe nga vleresimet e situatave dhe qendrimeve qe kane mbajtur shtetet me pervoje te gjate demokratike te Europes.Per kete shkrojta dhe nje koment,i cili nuk me eshte botuar.Une vleresoj si te pafajshem mbas lufte,te gjithe ata qe u ndeshkuan per pikpamjet e tyre te kunderta me pusahtetin e kohes,siata qe thoni ju te Frontit Demokratik apo te klerit katolik,por qe nuk ndermorren veprime te armatosura,apo te krijonin organizata per permbysjen me dhune te pushtetit te vendosur me vote.Jam kunder internimeve te bera ne bllok kunder familjeve te ketyre njerezve,si dhe te familjeve te diversanteve apo te krimineleve te ndryshem.Pergjegjesite jane personale dhe jo familjare.Te gjithe njerzit,te cilet u ndeshen me kriminelet dhe diversantet ishin te detyruar te zbatonin ligjet dhe urdherat e pushtetit te kohes,prandja dhe ne se rane ne perleshje me arme kunder diversanteve dhe krimineleve,te tillet duhen nderuar.Mua nuk me intereson se ke vlereson Edi Rama dhe Ardian Klosi ne “Refleksioe”,apo Hungaria.Mua me intereson fakti se kolaboracionistet dhe aleatet e nazifashizmit u ndeshkuan prej aleateve Anglo-Amerikano-Sovjetike.Shume prej te dekoruarve prej nesh keto kohe,jane ne listen e Gjykates Nderkombetare per Krimet e Luftes te Dyte Boterore,te shpallur si kriminele lufte.Po te ishin kapur atehere do te ishin gjykuar,prandaj dhe u mbajten fillimisht ne kampe perqendrimi ne Itali e gjetke.Tjeter pune se si u zhvilluan ngjarjet me vone.Lufta e Ftohte ndryshoj qendrimin midis aleateve te atehershem,ne njerin krah Amarika e Anglia,e aleatet e tyre te perendimit dhe ne anen tjeter,Bashkim Sovjetik dhe aleatet e tij te lindjes,Amerika dhe Anglia dhe perendimoret kriminelet e luftes i shrytezuan si mish per top per interesat e tyre ne te gjitha vendet e lindjes per permbysjne me dhune te pushtetit,por kurre nuk nderhyne drejt per se drejti,sepse do te shkaktonin konflikt nderkombetar ,deri ne nje lufte te re Boterore.Kete beri dhe Shqiperia per te tillet,i ndeshkoj ata qe vinin si diversante e kriminele,apo dhe i perdorin disa prej tyre ne sherbim te saj te kunders[piunazhit e kunderzbulimit.Nuk e di por sot,pra gjate ketyre 28 vjeteve demokraci ,ne se do te hynin,shqiptare ne origjine,si diversante ne sherbim te sheteve jo dashamire ndaj nesh,si thua ti,do i lejonin qeverite e kesaj periudhe dhe per me teper,do i dekoronin ata sot?Ne se te tillet e mbas lufte,deri nga vitet 1954 u perdoren prej fuqive ish aleate me ne,kjo nuk do te thote se veprimi i tyre ishte i drejte,pamvaresisht se sot jemi aleate me ta ne NATO dhe neser ne BE.Nderhyrjet me dhune ndaj vendeve te tjera,kur nuk ka genocide,kur nuk ka ngjarrje te cilat po nuk u ndaluan cojne ne katastrofe nje X-vend,jane teori Marksiste te marrjes apo rrezimit te pushtetit me dhune revolucionare…Jane keto vende,te cilet i vune kufirin tek thana Sali Berishes,ne grushtin e shtetit te 14 Shtatorit 1998,kur e kercenuian se nuk do e njihnin kurre marrjen me dhune te pushtetit prej tij…Ne sot jemi rrjeshtuiar me aleatet dhe mbajme qendrim te njejte me ta,si ne rastin ndaj Sirise,por eshte krejt tjeter gje situata e atjeshme,me nderhyrjet ne Shqiperi me ane te deiversanteve e krimineleve te luftes dje.E djeshmja e tyre ishte e gabuar,ndersa qendrimi i sotem ne Siri eshte krejt sjellje tjeter me te djeshmen…
  Prandaj jam kunder dekorimit te diversanteve dhe krimineleve te luftes,por jam per respektimin dhe vleresimin e te denuarve per shkak te bindjeve,apo internimeve dhe keqtrajtimeve te familjareve te tyre…Ky eshte qendrimi im dhe jo detyrimisht i pranuar prej te gjitheve

  Reply to this comment
 13. intelektuali April 17, 11:10

  Ore ti lenci dallkauku liria ne demokraci nuk eshte anarki ku i ke mesuar keto gjera more bylmez. Shko dhe fol ne Izrael ne favor te Hitlerit qe te provosh se sa te vlen teoria jote. Po Polonia vetem sa u perpoq te zbuste krimet polake kunder hebrenjve gjate Luftes se Dyte Boterore dhe OKB e paralajmeroi qe do ta perjashtonte nga organizata

  sepse:

  DEMOKRACIA PERENDIMORE NUK ESHTE LIRI SI ANARKI DHE SHLLAFARI

  Mohimi i krimeve kunder njerezimit perben veper penale e cilesuar nga Gjykata e Hages menjehere pas Luftes dhe prandaj vete MOHIMI eshte krim ne vetvete dhe krimet e komunizmit jane cilesuar edhe nga OKB edhe nga KE si krime kunder njerezimit a e kupton llogjiken e ketyre deduksioneve?

  prandaj:

  Mos fol llogje idiote ne nivel katunaresh dru me pre ketu ne kete forum te nderuar intelektual te gazetes DITA se ja nxjerr bojen vetes si nje gdhe

  sepse:

  Po te ishte Pellumb Xhufi dhe Rrema pas tij ne ndonje vend tjeter me shoqeri civile me te zhvilluar do ta kishin ngrene “tullumin” e demokracise me kohe

  Reply to this comment
 14. lenci April 17, 16:21

  Intelektual….dukesh qe nuk je i tille…une nuk te shava, thashe ate qe mendonja, sepse jemi ne pluralizem. Vetem kaq. Une me buke, e ti me gure. Joooo, te kam rixha.

  Reply to this comment
  • ELIOT April 19, 11:36

   ::Lenci ke chanc qe shkruan ne SHqip ,,,,,,,,,,, sepse po te perktheheshin ne Frengjishte shkrimet tuja ;;;;; me vjen keq qe ta them por do te merrni per jo normal anormal en Francais ;;;; me kutpon jespere ;;;; Sepse bota kane jetuar shume me mire se ne dhe nuk i bejn lavdime partive qe ishin ne fuqi ;;;ne France ne 1968 u be revolucioni ;,,,?;A;; e dini perse ;;;;;;Per te punuar me pak dhe fituar me shume ;;;; Disa me ide Marksiste Trockiste bene rremuje rinia enderronte Marksin dhe ;;;;General de Gaulle heroi i luftes ;;;; tha ok e la vendin e Presidentit ;;dhe i la te merrni qeverine ;;;;; dhe e pane per 2 vjet u ben rremuje sdinin ku ishin partia e popullit komunist ;; dhe Francezet ju luten perser Charle de Gaulle qe te vinte ne qeveri ;;;;; s e .be anarshi ;;;;dhe te jetoSh me nje varferi sI ne shqiperi ;;;;; nuk e di ske llogjike ose je i trashe ;;; por nuk mbrohet politika e enverit me gjthe krimet qe beri dhe varferin qe la na vend ;;;KUR EUROPIANET I KISHIN FRIGOT PLOT ..KUR NUK I MBANIN RRALLET SI NE KUR NUK SHONIN E PUEN SI KINEZET ME BUCIKLETA DHE ENVER BEU ME BENZA ME 5 VILA ME PISHINA ..KUR FAMILJA E ENVETI JETONIN SI PASHALLARE DHE NE SI MORRACAKET E EUROPES ….. JO PER MUA JE I TRASHE ..OSE ENVERI TA HOQI TRUNIN DHE TE VURI NJE TOP PINGPONU …KINEZ ..MA HA MENDJA …KE SHANC QE NUK SHPRESH NE FRENGJISHTE SE DO TE GJUANIN ME DOMATE NE KOKE …UNE ..KUR DEGJOI SHOKET E PUNES ..QE NA KRAHASOJEN ME AFRIKANET …… SHPESH I GENJEJ I TTREGOJ ANET POZITIVA TE SHQIPERISE …MEGJITHESE NUK KISHTE SHUME ….POR KRENARIA IME SI SHQIPTAR ME BEN TE MOS PERULEM ME TE SHKUAREN E MJERIMIT ….MERCI ….

   Reply to this comment
   • Bardhi Tolabi April 19, 13:53

    Meqenese e njeh historine e ngjarjeve te 1968-es ne France,po te pyes:
    Di gje per nje kerkese te De Golit bere SHBA-se per te konvertuar ne flori nje sasi prej 10 milliard dollaresh qe kish gjendje banka Franceze?
    Besoj se p[o te dish kete,atehere duhet te kuptosh se ne pamundesi te bente kete kembim Amerika,(edhe sot nuk ka mundesine e konvertimit te dollarit me flori),futi ne loje CIA-n.Kjo nga ana e saj futi ne loje agjenturen e saj ne rradhet e rinise dhe sindokatave dhe mbas nje greve paralizuese 3 mujore,De Goli beri ate qe thoni ju…Sa per dijeni De Golin,populi frances e mban si fihuren e dyte mbas Napoleonit,i cili vendosi rregull ne administrimin e shtetit…

    Reply to this comment
    • ELIOT April 21, 15:19

     BARDHI …. E PASKE LEXUAR KETE HISTORIE NE GAZETEN ZERI I POPULLIT …. APO E SAJON VETE ..DE GAULLE DONTE TE NRYSHONTE 10 MILION ME FLORI …… ??? MERR ILACE APO ….REVOLUCIONIN E BERI RINIA STUDENTET ..QE ENDERONIN TROCKIN KARL MAKSIN … DHE SINDIKALISTAT JU VUNE NE KRAH …. AGITATORI I RINISIE STUDENTEKSE DEL SHPESH NE TELE DHE TREGON REALITETIN E ENDRRAVE … DHE PASTAJ REVOLTES JU BASHKUAN DHE PUNETORET E UZINES SE RENAULT DHE SAVIEM TE AUTOBUZAVE DHE SHUME TE TJER ME IDE BOLSJEVIKE .. DHE GENERAL DE GAULLE S VRAU NJERI SI ENVERI … NUK I FUTI NE BURG ME POLICINE SEKRETE SI EN SHQIPERI ..NUK INTERRNOI NJERI ..JO JA LA VENDIN ME PAQE .. DHE I THA POLICEVE .QE TE MOS SHTININ MBI POPULLIN … GJE QE NUK ISHTE AS NE ENDERR ME ENVERIN ….. DHE GENERAL DE GAULLE NUK KISHTE SHERBETORE SI ENVERI ME NEXHMIJEN … GRUAJ E VET JA QEPTE KOMCAT DHE JA LANTE CDO KEMISHE ….. DHE GRUAJ E GENERAL DE GAULLE NUK MORRI PENSION SI NEXHMIJE HOXHA …QE SPUNONTE POR FUSTE NE BURGJE TE PAFAJSHEMIT … E KUTONI APO TJU A BEJ ME VIZATIME SI NE KOPESHT .. DHE PER TE MBARUAR I MADHI GENERAL DE GAULLE KUR DOLI NE PENSION THA ….JO NUK E DUA PENSIONIN ..JEPJANI POPULLIT SE AI KA ME NEVOJE PER MUA … … AFPHADE ..ME QE PASKE PARE BOTEN … PERSE SI TREGONI RINISE SI ESHTE JETA .. SI JETOI EUROPA KUR NE VUANIM PER BUKE ..SI JETOI ENVERI SI BEJ …KUR NENAT TONA E MBANIN RRALLEN NE 5 TE MENGJEZIT PER NJE SHISHE QUMESHTI …ME THUAJ JU LUTEM KENI PARE NDONJE GRUA APO BURRE NE EUROPE NE 5 DUKE MBAJTUR RRALLET ????? MEGJTHESE MAGAZINAT HAPIN NE OERN 9 … ME THUANI … DHE PER TE VAZHDUAR .ME JU I ENVERIT … Q E KUR NENA IME FOLTE 3 GJUHE TE HUAJA DHE I KALONTE PUSHIMET E VERES NE ITLALIE ..TI DHE ……. JETONJE NE ……..FSHAT NE TIRANE NUK E DI ..PO …. JAM I SIGURTE QE 14 VJEC SE KA PAR FIERENCEN AS MILANON AS VENECIAN …MERCI ….

     Reply to this comment
 15. demo April 18, 20:05

  E more Partine e Punes,jo ne fund 15 diteshi,por 30 vjet pas qametit,o Muharrem!.Hitleri edhe mund te ngjallet,por enverin nuk e duan me as te vetet.Oligarket ish komuniste nuk duan te dorzojne pasurine e grabitur.

  Reply to this comment
 16. alphade April 20, 22:04

  Ah, more Eliot, nuk me rrihet pa ta thene nje te vertete,
  megjithese nuk dua te te ofendoj por,me qe stomakun
  nuk e kam “magazine” jam i detyruar te replikoj me ty.
  Ti na ben “alarde” me Brukselin,Romen,Parisin…..etj.
  une po te them se kur Ti rrokulliseshe ne barkun e sate-
  me une kam pare: Brukselin,Romen,Parisin, Nju Jorkun,
  gjithe Europen, Ameriken e Veriut, Ameriken e Jugut ,etj.
  Nuk njoh vetem kontinentin e Azise dhe te Afrikes. Keto
  nuk i njoh,por sa per boten tjeter qe permenda po ta per-
  seris edhe nje here: zotrote nuk kishe lindur kur une u
  njoha me kete bote dhe e njoh aq shume mire kapitaliz-
  min sa edhe socializmin qe u gropos. Jam i detyruar te
  replkoj me ju djem e rinj qe na e shitni sapunin per djathe
  dhe perpiqeni t’i tregoni ” arat babait” ! Edhe ne se je i
  moshuar perseri nuk ju falet dhe nuk duhet te jepni she-
  nja megallomanie duke na treguar vendet e kryeqytetet
  qe une i kam pare shume vite para teje. Any way !
  Nuk e di nga e ke gjetur fjalen lushnjar . Une as kam lin-
  dur dhe as kam punuar ne Lushnje. Kete te fundit nuk e
  di nga e ke nxjerre.

  Reply to this comment
 17. ELIOT April 21, 16:09

  ALPHADE KAM NJE MESAGE PER JU … MEQE KENI UDHETUAR SHUME POR SNIHKE SHUME HISTORINE E REALITETIN OSE SDON TA TREGOSH …???.. KAM NJE HITOIRE … KUR MOTRA E HITLERIT IKU NE AMERIKE MBAS LUFTES ….. DHE GAZETARET AMERIKANE E MESUAN KU NDODHEJ I GJETEN SHTEPINE . SE .NUK U EKSPOZONTE …… E BOMBARDUAN NE PYETJE …. DHE NJE PYETJE QE VINTE SHPESH ISHTE … CFARE MENDONI JU PER KRIMET E VELLAIT TUAJ …… MOTRA I KRIMINELIT …. I KISHTE TE GJITHE PERGJIGJET NE MAJE TE GJUHES …. DHE JU PERGJEGJ ….. PO VELLAI IM BERI KRIME … VRAU 6 MILION CIFUTE ..DHE PER KETE GJE E DENOJ ..VRAU CIGANE DHE NJEREZ INDIKAPE NGA NATYRA … POR PER KOMUNISTAT NUK I VEJ FAJ …….. JOURNALISTAT I THANE SI ..NUK I VENI FAJ .PER KOMUNISTAT …..??? JO I THA AJO … SHOKE GAZETARE A E DINI S A VRAU STALINI ME SHUME SE 6 MILIONE … DHE SA VRANE KOMUNISTAT NE VENDET E LINDJES … ME MILIONA … PRADAJ PO JU THEEM ME VJEN KEQ PER CDO GJE QE BERI VELLAI IM PO NUK KAM KEQARDHJE PER KOMUNISTAT …EDHE SIKUR I KISHTE VRARE TE GJITHE … BOTA DO TE ISHTE ME E MIRE . DHE GAZETARET E MBYLLEN GOJEN SE I DININ PER KRIMET E BOLSHEVIKEVE .. ….. PASKE UDHETUAR SHUME POR SPASKE MESUAR GJE NGA … BOTA NGA JETA … EDHE ENVERI NDEJTI 5 VJET NE FRANCE POR 3 FJALE SI MESOI LIBERTE ..EGALITE … FRATERNITE ..MERCI …

  Reply to this comment
 18. alphade May 1, 05:46

  Eliot ! Sa qesharak qe behesh me keto brockulla ! Na
  jep nje argument qe nuk perputhet asfare me realitetin.
  Zotrote kur vjen puna per motren e Hitlerit na e vecon
  nga vellai i saj dhe kjo eshte e drejte sepse ne demo-
  kraci secili “dash varet nga kembet e veta” ?! Deri ketu
  arsyeton drejt por perdor ne menyre shume cinike e te
  gabuar kur ve ne gojen e motres se Hitlerit per komunis-
  tet,zotrote me njehere ngazellehesh duke bertitur “EU –
  REKA” sepse gjete nje argument te nje deshimutare po
  aq negative sa vete Hitleri apo Stalini. Ne kete rast arsy-
  etimi yt nuk eshte dhe aq i goditur.
  Nese zotrote je cifut sepse,sipas emrit “Eliot” ma do men-
  ndja se je i tille une po te sqaroj dicka: Hitleri vrau mbi 6
  milion cifute, dergoi ne kampet e perqendrimit miliona te
  tjere dhe me te drejten e zotit cifutet e denijne Hitlerin. Por nuk kam degjuar deri me sot qe cifutet te kene denu-
  ar Stalinin po per te njejten gje. Nazistet kerkohen ne cdo
  qosh te botes,ndersa nuk kam degjuar deri me sot te njej-
  ten gje per komunistet,qe te kerkohen nga cifuten. Dhe se fundi, sqaroj se ishte komunizmi ai qe ne L2B ,seba-
  shku me aleatet:SHBA- Angli – BS munden bishen nazis-
  te dhe cliruan boten nga nazi-fashizmi.
  Ideleve nuk mund t’u pritet koka …..! Bota e tille eshte ..!
  ” Idete, ka thene ‘dikushi’ i ngjajne ngjyrave te ylberit ,qe
  i japin bukuri ‘shumengjyreshe’ botes…..”

  Reply to this comment
 19. alphade May 2, 06:47

  Shenim : ndjese per disa gabime ortografike ,jane nga
  nxitimi apo edhe “lapsus” te harreses…..!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*