Shifrat e plota të armatimit dhe teknikës luftarake që kishte Shqipëria përpara ’90-s

July 23, 2018 02:47

Shifrat e plota të armatimit dhe teknikës luftarake që kishte Shqipëria përpara ’90-s

Më poshtë janë shifrat e plota të armatimit dhe teknikës luftarake që kishte Shqipëria përpara ’90-s botuar sot në DITA, pjesë e një analize mbi gjendjen e Mbrojtjes gjatë 5 viteve të qeverisjes së Rilindjes.

Shifrat e mëposhtme janë sjellë në DITA nga Kol. Dilaver Goxhaj, ish-zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës:

Këmbësoria: Ishin 22 Divizione Këmbësorie, në përbërje të të cilëve ishin 110 brigada këmbësorie; 19 brigada sulmuese të organizuara e të përgatitura për të vepruar kryesisht në shpinë të armikut; 8 brigada të Rinisë Shkollore të Armatosur me nxënës të shkollave të mesme, (klasat 11-ta e të 12-ta); 5 brigada të rinisë universitare të armatosur; 11 brigada tankesh me 1300 taknke, 638 transportues të blinduar e 630 diagaçë; 1 brigadë të ndërlidhjes; 36 batalione zbulimi me trupa, dhe dhjetëra posta radiozbulimi për përgjimin e armiqve të mundshëm1); (Sipas procesverbalit të Mbledhjes së Këshillit të Mbrojtjes, Shqipëria kishte gati 3 lloj armë këmbësorie (pushkë gjysëm automatike, automatikë e mitraloza) për çdo ushtar e vullnetar, nxënës e student: pushkë 436.800, automatikë 235.200, mitralozë të lehtë e të rëndë 28.000, mortaja (të gjithë kalibrave) 7.400, fishekë të kalibrave të ndryshëm 2.600.000.000 copë. Uzina e Poliçanit prodhonte 300.000 granata dore ofensive e difensive në vit, si dhe prodhoheshin edhe predhat e mortajave 82, 107 e 120mm dhe po zgjerohej linja e prodhimit të municioneve për topat KT 75mm, obuzat 122mm, për topat KA 37mm e mitr.KA 12,7 e 14.5mm”). ).

Brenda 72 orëve Shqipëra mobilizonte 750.000 njerëz në uniformë për të përballuar agresionin. Shqipëria ishte përgatitur edhe për mbrojtje kundëratomike dhe për një luftë të gjatë mbi dhjetë vjet. Vetëm depot e rezervave ushqimore e siguronin këtë aftësi në kushte hermetike të një rrethimi të plotë.

Mbrojtja Kundërajrore (MKA), arma më masive: Shteti shqiptar i kushtoi një vemendje të jashtëzakonshme MKA, duke marrë përvojën e luftës së Vietnamit, pasi në betejat e sotme aero-tokësore nuk mund të përballohet asnjë lloj agresioni pa MKA, ndryshe nuk mund të veprohet lirshëm në fushën e betejës. Si e tillë ajo ishte kompletuar me 34 regjimente të artilerisë kundërajrore dhe 100 grupe AKA (në përbërje të brigadave të Këmbësorisë), të kalibrave 20, 25, 37, 57, 85 dhe 100 mm, me gjithsej 3800 gryka zjarri; 14.000 mitralozë 12,7mm pa llogaritur 22 batalione të mitralozave KA 14,5mm dy dhe katër tytësh (gjithësej 1.188 tyta zjarri)2); një regjiment i raketave të drejtuara kundërajrore tokë-ajër SAM-2, për mbrojtjen e kryeqytetit nga aviacioni armik, ku të gjitha repartet e tij ishin shdërruar në rajon tepër të fortifikuar, dhe çdo lëvizje ishte e nëndheshme; një regjiment të zbulimir radioteknik, në përbërje të të cilit kishte 17 posta radioteknike, (14 aktive e 3 rezervë), të tipave P-8, P-10, P-15 dhe P-30, të cilat mbulonin gjithë hapësirën ajrore përreth kufijve të vendit tonë deri edhe 150 km tej kufirijve shtetërorë; 5 baza të furnizimit material-teknik RKP dhe shumë reparte të tjera të shërbimeve të domosdoshme të ushtrisë. I gjithë sistemi i MKA, përfshi edhe pozicionet e zjarrit të mit.KA 12,7mm, ishte i vendosur në tokë dhe nën tokë, asnjë armë ose aparaturë mbi tokë. Për kohën ky lloj armatimi dhe sasia e tij ishin tepër efikas3).

Dhe këtë fuqi të MKA të vëndit, ku edhe në çdo fshat kishim një togë të mitralozave kundërajrorë 12,7mm, e dinin të gjithë fqinjët tanë. Dhe ja se çfarë më tregojnë, në biseda shoqërore dy ish-oficerë shqiptarë të ish-ushtrisë jugosllave, që një pjesë të kohës së shërbimit të tyre ushtarak kanë qenë edhe pjesëtarë të Shtabit të Përgjithshëm të asaj ushtrie. Gjeneral Ramadan Qehaja më tregonte në vitin 1999: “Sa herë që hartonim metodika të ndryshme për mbrotje nga Shqipëria apo për mësymje kundër saj, nuk planizonim kurrë përdorim të desantit ajror as me hedhje e as me ulje, pasi ishim të bindur se ai ishte i asgjësuar pa rënë në tokë.” Të njëjtën gjë ma pat treguar koloneli I aviacionit luftarak, piloti nga Shkupi Ali Aliu, në vitin 1996. MKA ishte përgatitur që t’i kundërpërgjigjej me zjarr çdo sulmi të befasishëm nga ajri për 2-3 minuta, nëse shkelej hapësira jonë ajrore në rast agresioni ushtarak.

Artileria Fushore: 33 brigada të Artilerisë tokësore në vartësi të divizioneve dhe RKP, krahas artilerisë organike në brigada e batalione këmbësorie, të përbëra prej topa dhe top-obuz prej kalibrit më të vogël 75, 76 mm deri në kalibrin me larghedhje të madhe 122, 152mm, si dhe reparte mortajash të kalibrave 60, 81, 107, 120 dhe deri 160mm, që ishin efektivë në mënyrë të veçantë për veprime luftarake në terren malor. Me përparësi ishte punuar për sistemin e artilerisë kundër-tanke si dhe artileri reaktive me prodhushmëri të lartë zjarri. Si rrjedhojë ekzistonte një iventar i përgjithshëm artilerie tokësore pej 21.500 gryka zjarri, ku 4300 gryka zjarri ishin të kalibrave 120mm e lart; 6 Regjimente të Artilerisë Kundërtanke; 4 regjimente të artilerisë bregdetare të kalibrit 100 e 130mm, që vepronin bazë grupi e baterie për asgjësimin e anijeve desanto-zbarkuese e anijeve luftarake të armikut4). Të gjithë PZ të artilerisë ishin QZP tepër të fortifikuar.

Arma e Xhenjos: Ekzistonte një Divizion Xhenjoje me tre brigada xhenjere; si dhe 4 regjimente fortifikimi; një detashment i teknikës së rendë; një batalion autonom të nxjerrjes së kromit dhe një kompani autonome në ishillin e Sazanit5). Ky Divizion ishte Rezervë e Komandës së Përgjithshme (RKP) dhe shtrihej në të gjithë vendin. Përveç këtij divizioni ishin edhe repartet xhenjere të trupës: 22 batalione xjenjere, (një për çdo DK); 110 kompani autonome xhenjere, (një për çdo BrK); 440 toga xhenjere, (një për çdo batalion këmbsorie)6).

Arma e Mbrojtjes Kundërkimike: Një regjiment autonom i Mbrojtjes Kundërkimike (flakëhedhës), RKP, krahas nënreparteve përkatëse të divizioneve, brigadave, regjimenteve e batalioneve (grupeve), njësoj sikundër folëm edhe për trupat xhenjere.

Forcat Ushtarako Detare: 5 Baza Ushtarako-Detare, (Sarandë, Vlorë, Ishulli i Sazanit, Durrës, Shëngjin), të cilat në përbërje kishin: Katër silurues – 80 copë, Dragamina rade – 6 copë, Dragamina bazë – 2 copë, Gjuajtësa detarë – 4 copë, Nëndetëse – 4 copë (në Portopalermo tip tunel ujor); 6 copë Motovedetë – tip Shangai II. Të gjitha këto ruheshin në sistem tunel. Në Bazat ushtarake Detare ishin gati për minimin e ujit në afërsi të bregdetit mbi 35 mijë mina detare, të cila ishin të mbrojtura nga artileria bregdetare e përbërë me mbi dy mijë gryka të ndryshme topash.

Forcat Ushtarako Ajrore: Dispononim 3 regjimente ajrore gjujtës-bombardues (Kuçovë, Rinas dhe Gjadër); një regjiment helikopterësh (Farkë); skuadrilja autonome e avjonave të transportit (Laprakë-Tiranë); detashmenti i avjonave të shërbimeve qeveritare (Rinas); detashmenti helikopterave në varësi të MPB dhe ai shëndetësor (Laprakë); Uzina e Riparimit të Avjonave (Kuçovë), ku realizohej remonti kapital i avjonave dhe helikopterëve dhe Vendkomanda Qëndrore (Tiranë). Parku i përgjithshëm i aviacionit kishte 217 avjonë dhe helikopterë që dislokohej në 3 aerodrom të klasit të parë,  2 aerodrome të klasit dytë, një heliodrom, ndërkohë që ekzistonte një bazë e fuqishme e furnizimit material-teknik, si dhe të gjitha llojet e municioneve luftarake si për goditje ajrore ashtu dhe tokësore7). Gjithçka ruhej në sistem tunel, përjashtuar helikopterët. Sot disponojmë dy skuadrile helikopterësh me 12 tipe të ndryshëm. Përfytyroni tashti këtë lloj force ajrore laramane gjatë veprimeve aktive. Si mund të arrihet që municionet dhe pjesët e këmbimit të bëjnë për secilin helikopter?!

Përgatitja e kuadrit ushtarak (oficerave aktivë) bëhej në Shkollën e Lartë të Bashkuar të Oficerave (Tiranë), për të gjithë llojet e armëve e shërbimeve të ushtrisë, deri në nivel batalioni; në Akademinë e Lartë Ushtarake të Shtabit të Përgjithshëm (Tiranë) për nivelin brigadë, di vizion e lartë; Kursi i Lartë pranë Akademisë së SHP; Shkolla e Lartë e Aviacionit (Vlorë); Shkolla e Lartë e Marinës (Vlorë); 3 shkolla dy-vjeçare për përgatitjen e kuadrit rezervist, si dhe kurset tre-mujore pranë çdo Korpusi (divizioni) për komandantë skuadre. Pjesa dërmuese e studentëve të shkollave që përgatisnin oficerat komandues vinin nga Shkolla e Mesme e Përgjithshme Ushtarake “Skëndërbej” në Tiranë, fidanishtja e ushtrisë.

Forcat njerëzore. Llogaritur në efektivë, deri në fund të Luftës së Ftohtë, Republika e Shqipërisë, në përbërje të Forcave të Armatosura kishte: 16.500 oficerë, 9.000 nënoficerë aktivë si dhe 80.000 ushtarë e 8.000 civilë8), të clët përbënin bërthamën organizative, drejtuese e komanduese të FA; 450.000 rezervistë të organizuar në 136 brigada të të gjitha llojeve; 265.000 vetë të Forcave Vullnetare të Vetëmbrojtjes Populore që përbëheshin kryesishtë nga gra e vajza të moshës 35-40 vjeç, si dhe meshkuj të moshës 50-60 vjeç, (prej tyre 3.672 burra, 16.600 gra e vajza dhe 2.171 paraushtarakë), por dhe nga të rinjë paraushtarakë 18 vjeçarë, të organizuara në 11 brigada (ose 608 batalione) dhe që ishin në vartësi të shtabeve të mbrojtjes së rretheve9).

Efektivi i përgjithshëm i armatosur i FA shkonte në 750.00 vetë, krahas strukturave të tjera ndihmëse, ku të gjitha së bashku arrinin afërsishtë 1.000.000 trupa aktive.10)

Gatishmëria luftarake: Përveç rezervave që kishte ushtria në Bazat e saj të Furnzimit, çdo Diivizion Këmbësorie kishte rezerva municioni e ushqimi për 25 ditë luftime intensive, përveç kompletimit luftarak në pajime; brigadat e skalionit të parë kishin rezerva për 15 ditë, kurse në rajonet e parashikuar për luftë në rrethim rezervat shkonin deri për 6 muaj.

Me marrjen e sinjalit të kushtrimit luftarak llogaritej që mitralozat e postave kufitare, bateritë e gatshme të artlerisë dhe gjithë artileria kundërajrore të hapnin zjarr brenda 2-3 minutave; ndërsa batalionet mitraliere të vijës së parë ishin të gatshëm për të kapur rajonin e mbrojtjes për 25-27 minuta, duke pasur një efektivë prej 800 vetë, (nga të cilët 150-250 aktivë), 54 mitraloza të rëndë, 27-36 mitraloza të lehtë, një bateri artilerie me 4-6 topa regjimentalë dhe kish për detyrë të bënte një rezistencë 6-8 orë, ta lodhte e ta rraskapiste armikun, duke e shpartalluar formacionin e tij të luftimit derisa të kompletohej brigada, kohë e cila ishte dhe kufiri maksimal i kompletimit të brigadës, ku çdo BrK  e skalionit të parë kishte 2-3 të tillë.

Kompletimi me rezervistë i gjithë ushtrisë u arrit të realizohej për 72 orë.

Veç këtyre, shteti shqiptar kishte Divizionin e Mbrojtjes Civile të Republikës për t’i ardhur në ndihmë popullit në qendrat e banuara në rast lufte, si dhe struktura të tjera të organizuara pranë organeve të ekonomisë dhe të pushtetit lokal.

Duke pasur 7 korpuse në vijë të parë, në front, dhe 2 korpuse rezervë (deri në vitin 1983), ndërsa pas këtij viti 16 divizione në vijë të parë dhe 4 të tjerë në skalion të dytë dhe 2 Divizione RKP, si dhe Komandën e Mbrojtjes Kundërajrore për mbulimin e objekteve të rëndësishme,(qytetet dhe qëndrat e mëdha ekonomiko-industriale), Komandën e Aviacionit Luftarak, Komandën e Flotës Luftarako-Detar (të gjitha në dorë të Komandës së Përgjithshme), sistemi ynë i mbrojtjes garantonte veprime të sukseshme për përballimin e sulmit të kundërshtarit si në drejtim tokësor e atë detar, por edhe në atë ajror. Nëse do të shihej i hedhur në një hartë të vetme gjithë planizimi luftarak i mbrojtjes së vendit, i gjithë territori i Shqipërisë përbënte një rajon të vetëm mbrojtjeje. “Në rast agresioni kundër vendit tonë,- thuhej në Artin  Ushtarak Popullor -, nuk do të kemi një përleshje të armatosur ndërmjet një ushtrie të rregullt dhe Ushtrisë sonë Popullore, por në mes të ushtrisë së rregullt të armikut dhe të gjithë popullit tonë  të armatosur dhe të Ushtrisë sonë Popullore”11).

Shërbimi logjistik (Prapavija). Buxheti vjetor i ushtrisë shqiptare prej viteve 1980-1982 e në vijim ishte 12-15% të të ardhurave të buxhetit vjetor kombëtar, për çdo vit12).

Ushtria shqiptare kishte 5 Baza të fuqishme Furnizimi të Ushtrisë (Tiranë, Elbasan, Rrëshen, Berat dhe Tepelenë), me filialet e tyre dhe me depo po shumë të fuqishme në të gjithë territorin e vendit dhe të gjitha në depo tip tunel nëntokësor, të cilat kishin si detyrë kryesore luftarake: të siguronin nga ana logjistike të gjitha drejtimet strategjike e operativo-strategjike të vendit në të cilat kishe armatim, municione, veshmbathje, ushqime e medikamente për njerëz e kafshë (që freskoheshin çdo vit), aparatura mjekësore, pjesë ndërimi për të gjitha llojet e teknikës, transportit e armatimeve, tankeve, deri tek gryka zjarri rezervë për topat e artilerive, karburante, teknikë e municione xhenjere etj.

Vijimësinë e furnizimit të tyre në rast lufte Bazat e Funizimit të Ushtrisë e siguronin nga depot e Rezervave Shtetërore dhe ekonomia e vendit sipas planeve të veçanta të miratuara nga Këshilli i Ministrave dhe Këshilli i Mbrojtjes. Edhe depot e Rezervave Shtetërore ishin ndërtuar e skalionuar për të siguruar të gjithë drejtimet e mbrojtjes strategjike të vendit.13). Gjithçka që ruhej në këto baza furnizmi dhe filialet e tyre ishin llogaritur për të përballuar për 5 vjet luftë me secilin armik të mundshëm të asaj kohe, mbi bazën e një llogaritje sesa municion do harxhonte çdo ditë luftimi secila prej armëve14).

Bazat e Furnizimit kishin lidhje me  Rezervat e Shtetit që edhe ato në çdo drejtim ruanin sasi rezervash për llogari të ushtrisë. Përveç këtyre, ushtria kishte disa uzina e kombinate për prodhimin e gjithë nevojave të ushtrisë, duke filluar nga pistoletat, pushkët, automatikët, mitralozat, municionet e të gjitha llojeve të armatimit përkatës, duke përfshirë edhe predhat e artilerisë e të aviacionit, pa llogaritur prodhimin e eksplozivave.

Dhe të gjitha ç’ka përmendëm në këtë pikë ishte e  sistemuar në tunele, për të funksionuar edhe gjatë luftës.15)

Përsa i përket pajisjes së Forcave të Armatosura të Shqipërisë, vetëm në njësitë dhe repartet e ushtrisë, përjashtuar Rezervat e Komandës së Përgjithshme, në fund të viteve ’80 kishim 1 milon e 160 mijë armë të lehta këmbsorie16), me mbi 3.000.000.000  copë fishekë.

 

 

*****

b.m. / dita / botuar sot si pjesë e shkrimit të kopertinës së DITA “A ka rilindur Ushtria”.

 

July 23, 2018 02:47
Komento

193 Komente

 1. zogist nga Shen Naumi April 9, 13:44

  nuk kam patur ndonjehere dyshim

  ushtria e Shqiperise ne kohe te Enver Hoxhes kishte aq qarmatime sa megjithese kane shitur pa hesap shoket e Shkelzenit, ka akoma per te gjithe kandidatet per trafikante qe ka Shqiperia

  Ishim nje vend qe pergatiteshim me seriozitet per lufte

  Reply to this comment
  • MARK April 9, 13:50

   Enver Hoxha i bleu keto arme me gjakun e shqiptareve te skamur
   qe ngjanin si viktima te kampeve naziste kur u hapen kufijte ne 90

   Reply to this comment
   • beni May 31, 10:54

    I bleu apo ja fali russia vetem e vetem si baze ushtarake te saj.?
    Me pas nga kina por perseri te falura nga sistemi politik qe ruante shqipria!

    Reply to this comment
   • Joni May 31, 21:22

    Me ket emer qe ke ti nje komentim ndryshe Nuk da ordina kishte kuptim. Te paska pire gjakun ty… Ka popuj qe akoma Nuk e kane fituar nje cope toke dhe luftojne prej dhjetra vitesh kurse Enveri me ate ushtri ta la vendin te paprekur dhe te blinduar.
    Moter q shpellari ia shiti grekut vetem per karrige

    Reply to this comment
   • ERA October 19, 09:20

    Or taj marki,mos e shaj xhaxhin,se ju solli driten dhe ujin e ju solli anijen deri ne fierze,dhe ju mesoi juve malokeve shkrim,kendim,si te lani dhembet,kembet dhe si mos te flini me me derrat,po juve i harruat dhe sot jeni me keq se ju gjeti xhaxhi.malet tuaja nuk kane gje qe xhaxhi te pasurohej nga juve,atje ka vetem kumbulla te thareta dhe arusha,xhaxhi e beri njeri edhe xhaxhi saliun malokun qe e morri me valizhe derrasash e e beri doktor.ty nuk te ka pire gjak xhaxhi se nuk kishe as ke gjak por ke shurre ne vena.ketu komentohet per ushtri jo per sistemi politik,dhe ushtria ne ate kohe ishte aq e fuqishme dhe e trajnuar saqe nuk i kishte frike askujt.xhaxhi i dha shqiptareve krenarine dhe shtetin e ligjit dhe barazine.ai vdiq pa nje kacidhe dhe si hero jo si hajdut.ti po ishe trim ja thoshje keto kur ishte gjalle se sot,vjen si kofini pas te vjelit.per nje gje i heq kapelen xhaxhit qe disa morrave si ti ju ushqeu dhe ju mesoi shkrim qe ta shani sot.ik shijo demokracine e salifatosiliredvinhajduterve dhe kujdes gjakun se mos humb ndonje gram…ku ta kuptosh ti jeten dhe boten,deri sa ta kuptosh,u plake duke ju sjellur evropes dhe botes si skllav per nje kafshate,dhe kur vjen koha ta shijosh ate do te vdesesh dhe do marresh koqet me vete.por xhaxhi beri ate qe pak e bejne i mbajti shqiptaret zoter te vendit te tyre,pa semundje ,droge dhe kurveri,sot hani te prishurat samir manes e evropes,lani pjatat e zezakeve lepijini koqet italianve dhe grekeve per nje kacidhe dhe llapni duke share xhaxhin.xhaxhi iku bashke me te dhe kombi shqiptar.sot jemi greke,turq,italiane,serbe,lloj lloj racash,shqiptaret kane vdekur bashke me xhaxhin por akoma nuk e kane kuptuar.

    Reply to this comment
    • Korbi Shkodran October 20, 00:24

     _ERA___< ooo té puthsha doren.jam n'dakort me ju,vdiq Enveri ,i vdiq ora shqipéris

     Reply to this comment
     • Djal tirone July 28, 08:11

      Mark le e rritur me gur ke koka,je spiun i kohes se Enverit dhe legen i legenit Sal

    • nacionalist October 20, 08:15

     me sakte se kaq nuk mund ta shkruaje … dakort me cdo germe qe ke shkruajtur

     Reply to this comment
    • KORÇARI July 23, 18:15

     ERA, TË LUMTË GOJA. Ky Mark-u është Mark-uk- u i vjetër , ZAGAR BYTHLËPIRËS I SALI MUT SHPELLARIT, SHPELLAR DHE KY nga Ata që akoma në vend të jastëkut vendosim kërcu, PRANDAJ s’ja vlen ti shpjegosh gjëra, sepse që dikush të kuptojë diçka PRESUPOZON TË KETË TRU, DIÇKA QË MARK SHPELLARIT I MUNGON.
     ENVER HOXHA KISHTE BOLE, ISHTE UDHËHEQËS ME BOLE DHE JO BOLE UDHËHEQËS SI KËTA TË SOTMIT, BILE KËTA S’JANË FARE UDHËHEQËS JANË LEGENA TË SHPUAR, AI ISHTE UDHËHEQËS NË GJITHË KUPTIMIN E FJALËS DHE DERISA KISHTE KONTROLLIN E VEHTES DHE SHTETIT (Viti 1974) SHQIPËRIA LULËZONTE ,POR PAS GODITJES SË DYTË QË PËSOI , KAPISTALLIN E MORËN TË TJERËT , NË VITIN 1980 ENVERI NUK ISHTE I AFTË TË DREJTONTE SHTETIN DHE ÇAKEJTË E RRËMBYEN KËTË SHANS TË VYER PËR TA DREJTUAR SHQIPËRINË DREJT HUMNERËS SË SOTME.
     ATËHERE S’KISHTE [email protected] [email protected] TË PREKTE SHQIPËRINË , JO SI SOT QË NA HYRI GREKU DERI NË GJIROKASTËR VRAU DY USHTARË MORI DHE NJË PENG DHE IKU ME DËSHIRË. NA HYRI SËRBI DERI NË BAJRAM CURR I MBAJTI ÇENG FSHATRAT PËR DY DITË DHE IKU ME DËSHIRË .
     SOT S’KEMI FLOTË DETARE , KEMI NJË VARKË PESHKIMI ME TOP UJI DHE ATË DËRGOJMË VARAVING NË EGJE E GJETKË, S’KEMI FLOTË AJRORE, KEMI VETË CA HELIKOPTERË TRANSPORTI ,JO LUFTARAKË DHE MBROJTJEN AJRORE JA KEMI BESUAR KUJT ???? GREQISË….. (I DRIDHEN KOSKAT NË VARR ENVERIT KUR E DËGJON) DHE ITALISË, DOMETHËNË NË RAST LUFTE ITALIA DHE GREQIA SIDOMOS GREQIA , DO LENË MBROJTJEN AJRORE TË TYRE QË TË NA MBROJNË NE HAHAHAHAA.. , MË KA RËNË RASTI TË BASHKËBISEDOJ ME DISA PILOTË GREKË (Sigurisht pa e ditur që jam Shqiptar) DHE A E DINI SE ÇFARË THANË KUR I PYETA PËR KËTË TEMË, SEPSE NA SHANIN PA PUSHIM NE SHQIPTARËVE, MË THANË SAKTËSIAHT QË ” NUK DO NGREMË ASNJË AVION, ME PRETEKSIN , PAMUNDËSI FLUTURIMI PËR ÇËSHTJE SPECIFIKE JETËSORE” DHE E KANË KËTË TË DREJTË , SKEMI TANKE , MIRË QË NA DHUROI AMERIKA MJETE TË BLINDUARA , SE NDRYSHE NË RAST LUFTE ME SHOQATAT E GJAHTARËVE DO NA PUSHTONIN. S’KEMI USHTRI , PRA ME PAK FJALË S’KEMI ASGJË POR PRESIM NGA NATO-ja të na mbrojë, NATO-ja që s’mbrojti dot Krimenë nga Pushtimi Rus as Gjeorgjinë nga Sulmi Rus, NATO-ja që mesa duket po shpërbëhet , nqs TRAMPI vendos të tërheqë SHBA-në ashtu siç tha në samitin e NATO-s para 1 muaji.

     Reply to this comment
    • ELIOT July 24, 11:38

     ERA J NJE NAIVE E MADHE …OSE JE ME BUDALLAQJE NE BOTE …KUR NE MBANIM RRADHEN PER VAJGURI ..ENVER YT I LEXONT GAZETAT QE I VININ NGA PARISI NE DAJ T NE VLORE NE POGRADEC …SE KISHTE VILAT ME PISHINA ..MORE DEBILE ..KUR NENA E JOTE I LANTE PLACKAT SI NE AFRIKE ….ENVERI KISHTE SHERBETORE DHE 3 LAVATRICHE NGA ME TE MIRAT NE BOTE .. DHE NUK FLAS PER BENZAT ….. E KE PARE NEXHIJEN SHURREN NE AUTOBUZAT E PORCELANIN TE KINISTUDIOS TI MORE COBANE E NDYR …..JO SME HA MENDJA … DHE ARMATIMET JA DHA RUSIA SPSE ISHIM E AFREN ME EUROPEN … DHE NGA NE DO E FILLONIN SULMET NE ITALIE NEGREQIE ….E KUPTONI APO JENI IDIOTA ….JU A BEJ ME VIZATIME PO SI KUPTUAT HEJ ERA DUKET QE JE E CMENDUR …DEMOKRACIE KA NE EUROPE JO NE SHQIPERI ME NXENESIT E ENVERIT SI RAMA BERISHA .. QE JAN NGA SHKOLLAT E ENVERIT DO ME THEN KORRUPSION ….DITEN KUR TE KUPTOSH CDO TE THOTE DEMOKRACIE LIBERTE …… KE TE DREJTE TE ZHGARRAVIT …KUR DUAN TE NA JAPIN MEND DISA COBANE ……. MJERE CIVILIZIMI …MJERE SHQIPERIA IME NE CFARE DERRASH KA RENE …. VIVE LE LIBERTE VIVE LA DEMOKRACIE ….MERCI

     Reply to this comment
     • tonia July 25, 21:26

      Per ty qe shkruan me emerin Eliot dhe qe I mbyll shkrimet e tua me fjalen “merci”!Me sa duket do te tregosh se je ne France ose ne nje vend tjeter frankofon dhe se je I shkolluar.Se pari,do te rekomandonja qe te mesosh gjuhen shqipe. Ne gjuhen shqipe,qe presupozohet se duhet t’a dishe pasi arsimi 8 vjeçar ka qene I detyrushem,nuk shkruhet :”ne autobuzat e porcelanin” por “ne autobuzat e Porcelanit”Po keshtu nuk shkruhet “ti mori cobane e ndyr” por “ti moj cobane e ndyre” sepse fjala cobane eshte e gjinise femerore kurse fjala more I drejtohet nje mashkulli.Nuk shkruhet “ja dha” por ia dha”.Po keshtu,pa u ndalur ne thagmat e tjera qe shkruan,duke pretenduar se jane shqip,e “kenaq” edhe me frengjishten tende.Ne gjuhen fringe te mirefillte,jo ate qe di ti, fjala demokraci shkruhet “democratie”dhe jo “democracie”.:Po keshtu.te dy fjalet qe shkruan (demokraci dhe liri) ne gjuhen frenge sidhe ne shqip,jane te gjinise femerore dhe kerkojne parafjalen “la” dhe jo “le” si e shkruan ti.E pas ketyre verejtjeve te natyres didaktike, krejt miqesore, po te them edhe kete:”Mjere Franca ,apo ndonje shtet tjeter frankofon kiu je se ç’derra mban dhe ushqen!

    • bedri July 24, 15:58

     te lumte Era

     Reply to this comment
   • Tironci October 19, 12:27

    INFORMOHU MIRE OR TAJ, MOS RRI INJORANT, ARMATIMET JANE DHURUAR NGA FRONTI KOMUNIST, BS DHE KINA. OR TAJ. BUNKERET PO ATO U BENE ME PARATE E SHQIPTAREVE.

    Reply to this comment
    • DASHAMIRESI October 19, 21:49

     Xhaxhi ishte aq i mençem sa,diti t’i perdore per interesin e vendit te tij edhe Anglo-amerikanet,(deri ne vitin 1946), edhe Jugosllavet,sovjetiket e Kinezet , kurse nje tufe me derra , (qeveritare),q e mbajne veten per politikane,ka nje çerek shekulli, qe vjedhin e plaçkitin çdo gje me vlere,duke nxierre ne treg krejt vendin,vetem per interesat e tyre , kane prure aq shume te keqia per kete vend,sa nuk i ka sjelle as nje pushtues i huaj .
     Enveri diti ta vjele Frontin Komunist,more gjasme Tiranc,por “aleatet” e sotem,jo vetem nuk te kane dhuruar asnje fishek,por te kane rjepur e po te rjepin ,edhe pse u jemi bere si leter higjeni ke per ne banje .45 vjet qeverisje,ku ishte mbushur i gjithe vendi me depo armatimesh,municione e dinamit,nuk ndodhi kurre ndonje Gerdec,vjedhje e thesarit te shtetit,firma piramidale e 1001 te keqia,qe nuk i kishim degjuar kurre me pare.

     Reply to this comment
   • DASHAMIRESI October 19, 21:27

    Mark…,paske harruar te shkruash edhe mbiemrin “UJK” . Mos bej gabime te tilla,qe nuk te falen !

    Reply to this comment
  • andromeda April 9, 16:36

   Po more Mark, por na la pas një Shqipëri të bashkuar dhe që mundohej të mbijetonte me forcat e veta në kushte rrethimi aspak dashamirës si nga fqinjët dhe nga fuqitë e mëdha. Dhe kjo falë zgjuarësisë, mençurisë dhe diplomacisë së E.Hoxhës. Ai la pas një Shqipëri të varfër por të bukur dhe jo të rrënuar siç e ktheu i paudhi yt me injorancën e tij prej maloku shpirtkeq e cmirëzi dhe me përkrahjen e Serbise dhe lobit serb te Amerikës.

   Reply to this comment
   • unknown soldier April 10, 13:19

    Kjo ushtri u shkaterua pas 90-s nga ata qe donin ta shkaterronin para 90-s dhe nuk munden dot.
    Si?
    Duke futur ne klasen politike njerezit e tyre.

    E.Hoxha ka te mirat e te keqiajt e tij dhe eshte mire te mos ndegjojme as te perskutuarit,as ato qe kane bere qejf,as te paguarit qe shkruajne artikuj te te tille.
    Eshte mire te ndegjojme nje pale te trete asnjanjese dhe per kete qellim kam zgjedhur Montanelin si kakalizator.

    Ai gazetar nje nga me te miret ne Itali dhe ne bote krahas KERBACIT te forte qe I jep enverhoxhes I jep dhe KULACIN te cilen po e jap me poshte tekstualisht

    Si pershkruan top-gazetari Italian Montaneli me prirje fashiste disa ane pozitive per Enver Hoxhen shkurtimisht :

    1-burri i shtetit më jetëgjatë përsa i përket ushtrimit të pushteti

    2-e fitoi pushtetin si partizan

    3– e bëri Shqipërinë të papenetrueshme prej askujt, përfshirë SHBA-të.

    4-ishte edhe një situatë që i justifikonte persekutimet

    4-Shqiperia pas 1945 ishte tokë e lakmuar për pushtim. Greqia e mbështetur nga Perëndimi donte Epirin.

    6-Jugosllavia e mbrojtur nga Stalini, që atëherë kishte një dobësi për Titon, kërkonte Shkodrën dhe gjithë veriun.

    7-Hoxha nuk kishte në anën e tij askënd kur u paraqit në Konferencën e Paqes. Nuk kishte asgjë tjetër, veçse kurajës

    8-Prozelitë e para i bëri vetëm me mbarimin e luftës, por i bëri në emër të Shqipërisë dhe jo në emër të komunizmit

    9-në emër të Shqipërisë foli edhe në Konferencën e Parisit duke zbuluar mes të tjerash një nuhatje prej politikani race.
    10-Ishte i pari që ndjeu ndarjen mes Stalinit dhe Titos dhe luajti bukur

    11-për të shpëtuar pavarësinë e Shqipërisë kishte nevojë që Shqipëria të ishte e bashkuar

    12-ky vend në fakt nuk kishte qenë kurrë i bashkuar as prej race, as prej gjuhe, as prej feje. U bashkua nën Hoxhën

    13-Hoxha arriti atë që nuk e arriti dot as Skënderbeu, … ndoshta është më mirë që të mos hetohet si i bashkoi.

    14-kur pati në dorë vendin e tij të vogël, Hoxha luajti si të ishte një fuqi e madhe.

    15-Iu afrua Stalinit për t’u mbrojtur nga Tito që e kishte në kufi.

    16-Hoxha ka ditur të bëjë të funksionojë edhe vetë komunizmin. Dhe kjo duhet besuar.

    17-nuk kishte dobësitë dhe salltanetet e Causheskut apo Kim II Sungut

    18-në publik shfaqej rrallë

    19-ishte e vetmja xhaketë komunisti e nomenklaturave lindore që nuk mbante medalje deri në kërthizë.

    20-pas vdekjes një boshllëk më të madh sesa vendi që zinte ndërkohë që ishte ende ne jetë.

    Reply to this comment
    • Samir November 19, 22:03

     Pershendetje,
     Me poshte bera disa korigjime replikuese pa menduar se di shumeçka. Thjesht e kam jetuar kohen e merhumit dhe shume nga njezet pikat qe permendni ju jane te paverteta.

     1-burri i shtetit më vrastar e diktatorial qe e mbajti pushtetin me dhune e me gjakun e te tjereve

     2-e fitoi pushtetin si vellavrases

     3– e bëri Shqipërinë të papenetrueshme prej askujt, me perjashtim te Jugosllavise per disa vite, BRSS per shume vite, dhe Kines per po aq vite. Ne fund u miqesuam edhe me Burkina Fason qe Enveri e disa te tjere te mos penetroheshin.

     4-Asnje situatë nuk i justifikon persekutimet

     4-E verte qe Shqiperia ishte tokë e lakmuar për pushtim, por Greqia edhe gjate sundimit te Zogut nuk mundi te bente gje.

     6-Jugosllavia e mbrojtur nga Stalini, nje mik i madh i Enverit (lexo librin e Enverit “Me Stalinin) kontrolloi Shqiperine per disa vite, deri atehere kur Enveri kuptoi se me ndihmen e Titos Xoxe do i zinte vendin.

     7-Hoxha u paraqit mjaft mire në Konferencën e Paqes ne Paris, por kishte mbeshtetje jo te pakte. Lexo Historine e Shqiperise te vitit 1961 te shkruar gjate sundimit te tij.

     8-Prozelitë e para i bëri vetëm me mbarimin e luftës, por keqperdori atdheun si justifikim. Në emër të komunizmit ai zhvilloi Liften e Klasave.

     9-në emër të Shqipërisë foli edhe në Konferencën e Parisit, pasi nuk mund te fliste ne emer te Internacionales.

     10-Ishte i pari që ndjeu ndarjen mes Stalinit dhe Titos dhe kurre nuk e kuptoi se cfare duhej bere per te miren e Shqiperise.

     11-për të shpëtuar pavarësinë e Shqipërisë kishte nevojë që Shqipëria të ishte e bashkuar, andaj vrau e preu sa mundi.

     12-I la njerezit pa buke, me nje llampe 25 vateshe, nje telefon ne qender te qytetit. Ky eshte bashkim!

     13-Hoxha arriti atë që nuk e arriti dot as Skënderbeu, … ndoshta është më mirë që të mos hetohet…. Se po u hetua, do te dale edhe me i zgjuar se i paudhi. Helbete: hame edhe bar por marksizmin nuk e tradhetojme!”

     14-kur pati në dorë vendin e tij të vogël, Hoxha kujtoi se luajti si të ishte një fuqi e madhe njelloj si Kim Li Sung, por ia futen rregullisht. Vecanerisht aleatet ideologjike e strategjike!

     15-Iu afrua Stalinit për t’u mbrojtur nga Tito, e kur ai vdiq mori vesh se Stalini i kishte sugjeruar Titos ta bente Shqiperine republike te shtate te Jugosllavise.

     16-Hoxha ka ditur të bëjë të funksionojë edhe vetë komunizmin. Dhe kjo duhet besuar, sidomos pas “suksesit” te padiskutueshem dhe arriti ta bente boten fanar ndricues te Galaktikes

     17-Kishte shume nga dobësitë dhe salltanetet e Causheskut apo Kim II Sungut, por nuk i shfaqte cdo dite rregullisht. Ishte kopil i zgjuar!

     18-në publik shfaqej rrallë, se kishte frike se do e vrisnin per krimet qe patbere.

     19-ishte e vetmja xhaketë komunisti e nomenklaturave lindore që nuk mbante medalje deri në kërthizë, por deri pak mbi kerthize. Me vone kur askush nuk i jepte me dekorata, doktoret i thane se ato te lodhin, ndaj mos i mbaj.

     20-pas vdekjes një boshllëk më të madh sesa vendi që zinte ndërkohë që ishte ende ne jetë, sepse e cvarrosen dhe varrmihesit nuk donin ta mbushnin gropen pa u paguar me para ne dore.

     Reply to this comment
     • Naim Frasheri May 31, 04:04

      Samir qeke nje Injorant me mentalitet Maloku Shpellar.
      Njerez Qe kane fjetur me Nusen e Vllait dhe pjella te Incestit flasin kete Gjuhe , I Madhi Enver ka vetem nje Gabim, qe mori kafshe nga mali dhe donte ti Zbuste,kete se ka arritur asnje deri tani, Ju spo ju Zbut Perendimi do ju Zbuste Enveri.
      pse Tradhtaret e Kimbit Shqiptar kane qene gjithmone Malok ma shpjego pak

     • Tarrasi October 19, 20:58

      Ti e perdor shume fjalen shpellar por harron qe njerzit qe persekutoi Enveri dhe regjimi i ti ishin te gjithe te ndritur e te shkolluar (perfshire ketu edhe Fan Nolin mes shume te tjereve.) Dhe te gjithe ata qe ai vuri te drejtonin shtetin e ri komunist ishin me shpellar e me injorant se Sali Berishat me shoke.

      Te pakten e more nje luge gjelle nga se si ndjeshin te persekutuarit e Enver Hoxhes kur shpellaret dhe injorantet ne kuptimin e vertet te fjales e “benin” Shqiperine “shtet”.

      Dhe kjo baterdi qe po denoncon ti i dashur injorant i edukuar eshte pasoje qe vjen posacerisht pas nje pushteti si puna e tij te Enver Hoxhes.

      “DIKTATORET NUK KANE NEVOJE TE “BEJNE” ASGJE PER VEHTE SEPSE CDO GJE QE KA AI SHTET ESHTE E TYRE”

    • Gregor May 31, 11:42

     Nderime Ushtar i Panjohur
     Ne komentin tend lexova dicka qe nuk e dija me pare. Jo per Enver Hoxhen, sepse ate e njohim, por per gazetarin italian. Eshte me vlere te dish si e sheh figuren e Enver Hoxhes nje i trete, sidomos i hual, pa komplekset e nje te persekutuari dhe te nje te perkedheluri te regjimit.
     Ti prure ketu, pa komente te tuat, pikepamjet e italianit. Se cfare mendimi kam une ketu nuk ka rendesi fare, por komenti yt nuk le shteg per kunderargumente.
     Nuk e di pse mori persiper ky Samiri te ishte edhe ky me te tretet kur ky duket se di vetem historine e tij personale, as te Shqiperise, as te Europes e as te botes. Me disa komente banale prej kafenesh doli te na jape nje verdikt.
     Se cfare ndjen nje i persekutuar i burgosur apo i internuar kete e dime te gjithe dhe i respektojme per vuajtjet e tyre.
     Edhe ata qe humben privilegjet me renien e komunizmit i kuptoj. Jeta, politika, puna dhe pikepamjet jane gjithmone ceshtje interesi.
     Por i them ketij Samirit se Oliver Kromuelli ndertoi nje diktature puritane ne Angli. I preu koken mbretit dhe beri shume krime te tjera per te cilat denohet edhe sot. Por e ka statujenne oborrin e Parlamentit ne Londer si nje burre shteti qe punoi per te miren e Anglise. Gjate diktatures se tij Anglia u fuqizua si shtet.
     Ata qe burgosi dhe vrau Kromuelli dihet se cfare do thonin po te ishin gjalle sot. Por figurat shteterore vleresohen ne kompleksitetin e tyre. Kete nuk e bejme dot ne qe jetuam nen Enverin sepse jemi vete te kompleksuar. Aq te kompleksuar sa edhe nje parti si PDja qe udhehiqet nga nje komunist me metoda komuniste na paraqitet si e djathte kur edhe baza e saj eshte me shume e majte.
     Enver Hoxha me te mirat dhe te keqijat e tij i perket historise se ketij kombi dhe sa me realisht te vleresohet aq me mire eshte edhe per ne sepse do hyjme ne radhet e kombeve me kulture Europiane si Franca, Anglia, Gjermania apo Italia qe dine te vleresojne cdo gje te mire apo te keqe te historise se tyre.

     Reply to this comment
    • ERA October 19, 09:37

     Enver Hoxha ishte opium per popullin,sa here jam ne gjendje te keqe shpirterore ketu ne kurbet,vizitoj youtube dhe shikoj pak enver hoxha,eshte kujtesa jone e femijerise e vetmja gje qe me ben te lumtur dhe qe ndihem i sigurte aq force ka edhe sot xhaxhi.meqe jetojme 25 vite ne kurbet per nje kothere dhe e shikojme se xhaxhi ishte njeriu me i paster dhe me realist qe i erdhi kombit tone.mos te ngaterojme ramiz tradhetarin qe na la sali hajdutet pas tij,por enver hoxha sa ishte gjalle na ushqeu njesoj si mua ne kat te trete dhe ate ne kat te peste,ata qe kishte i ndante njesoj dhe na beri shume te mencur per ate qe ishim.nje anglez tek puna me thote se i vetmi shpetim per angline eshte te behet shtet ateist nga urrejtja fetare qe ka mes tyre.xhaxhi ashtu si hitleri per gjermanet la pas shume,por hajdutet dhe legenat i shiten te tera.xhaxhi ishte burre shteti dhe njeri i mire nuk vrau ne rruge dhe nuk vodhi miliarda ai jetoi ne nje shtepi modeste dhe vdiq po ashtu.te tjert e shfrytezuan dhe e perdoren pas vdekjes,ata jane minjte e sotem.ne jemi te vdekur si komb,se na ka marre otomanizmi dhe kisha greke por akoma nuk e kemi kuptuar.njerezit e medhenje kane nje varr te thjeshte,dhe xhaxhi eshte i tille.i qofte dheu i bute qe na dha ato pak vite lirie pa amerikane,greke,italiane,turq apo lloj lloj vampirash qe na kane kapur vendin tone,ku nje ambasador na hiqet si zoti dhe ku kur kalojme kufirin na shikojne edhe dhembet si kuajve.shani oj kurva shani te vdekurin,se nuk jeni shqiptar,i vdekuri nuk mund te mbrohet vete.juve mire ja u beri xhaxhi dhe ju qiu kurvat,se sot e kuptojme pse ai ja u morri me zorr dhe ju vrau ne 1945 se ishit vampira gjakpires si jeni edhe sot…lani pjatat e evropes per nje kafshate dhe vendi yne po kalbet,te na rroje kurveria,droga,hajduteria dhe vrasesit.

     Reply to this comment
    • mirel July 24, 03:23

     Unknown soldier, pershendetje.
     Ishin gjithe keto arsye qe rendite ato qe e cuan popullin shqiptar ta qante me lot Enver Hoxhen, si birin e vetem.
     Dhe kot nuk qane jo. Se vdiq ai dhe vdiq Shqiperia.

     Reply to this comment
  • cobani November 19, 20:36

   Natyrisht se duhet vleresuar realisht. Po me pare e pa paragjykim emrash duehn percaktuar kriteret. Se te mohosh Enverin se ka vrare me gjyqe shoket e tij, edhe pse e vertete nuk rregullon gja kur dheh Zogollin qe jo vetem ka vrare pa gjyq por edhe ka shitur pjese territori. Historia na meson se per pushtet jane vrare e do vriten kundershtaret, por nuk imagjinohet qe vendi i tij te ngreje ne pjedestal, madje ne sheshin kryesor monumentin e nje matarpazi tradhetar si Ahmet Zogu. Mendoni se pas Zogut e ka radhen salberisha per monument!!!??? Ngjakne se te dy kane shitur copa trojesh a ujerash shqiptare.

   Reply to this comment
   • Meteh November 19, 20:36

    E.HOXHA ishte komandant i pergj.i LNÇL.Si i till ka vendin e tij.Pas çlirimit beri gabime

    Reply to this comment
    • kotori November 19, 20:36

     KRIMI nuk quhet gabim….

     Reply to this comment
     • alfade November 19, 20:37

      Nje bravo kozmike per zotin ”unknown soldier” ! Te gjitha jane te verteta ato qe thoni !
      Enveri , me perjashtim disa dite pas clirimit , nuk u vesh kurre si Stalini dhe Mao, por si
      nje europiano-perendimire…..!!!!!

     • kujtesa November 19, 20:37

      Pas 90-s u shkaterrua jo vetem kjo ushtri qe shohim ne video por edhe ushtaraket.

      Sic o shkaterrua morali dhe shpresa e nje populli te tere qe sot duket si fis i eger zulu qe vret e hedh ne ere njeri tjetrin

   • Drini May 31, 02:37

    Statuja duhet te kene te gjithe kryeministrat.nga ismail qemali deri te sali berisha,se dhe ky ka vdek.Pastaj si Kane qene ate e vlersojne historianet,per mendimin tim pervec ismail qemalit te tjeret kane qene kolltukqar dhe asgje ma teper.Asnje ndjenje patriotike skane pas,zogu matrapaz dhe hadut,enveri kriminel dhe i pa bese ndaj popullit,sala robqire dhe ordiner bashke me tosin,edi me duket se ka marre rrugen e enverit (me mundesine qe i jep situata politike se seshte koha e luftes se ftohte) per te ardhmen nuk e di.Por dhe kryeministri i ardhshem(lul basha dhe veliaj) sme duken gjo.Keni noj menim tjeter coban

    Reply to this comment
  • Bureto July 23, 15:02

   Nuk di në ka shitur Zeni armë, Saliu po. Po po aq di që ka patur edhe ministra socialistë të qeverive Nano e Meta, që kanë bërë të njëjtën gjë. Vërtejtja e dytë është nëse mund të sqaronte zoti Goxhaj, meqë ka qenë dhe në luftën e Kosovës, Serbia kishte më pak a më shumë armatim se ne. Mendja ma do se kishte më shumë si vend në i madh e i fuqishëm se ne. Atëhere shtrohet pyetja pse iu dorëzuan ata NATO-s për tre muaj, vetëm me bombardime? Sa avjonë të NATO-s rrëzoi Millosheviçi? Kështu që përralla e Enver Hoxhës se ne jemi shkëmb graniti në buzë të Adriatikut dhe se mundim çdo armik dhe koalicion armiqsh, s’ishte veçse një e tillë si gogol për të mbajtur pushtetin. Koha e vërtetoi këtë. Luftë nuk pati dhe nuk do të ketë jo se jemi ne të fortë apo faktotr. Po se nuk i ka ardhur koha. Janë të mëdhenjtë e botës që me mençuri ruajnë ekuilibrat por edhe këtyre një ditë ju del situata nga dora. Luftrat janë fenomene të natyrës sepse dhe vetë njerëzimi pjesë e natyrës është.

   Reply to this comment
 2. Ylli April 9, 13:47

  shajeni me cfare te doni po vetem te USHTRIA dhe dinjiteti i kufijve nuk keni ci thoni Enverit

  Reply to this comment
 3. Mark uk April 9, 13:50

  Nuk ka nevoj per studim.E dine e gjith Shqiperia te kqijat e tij.Po te behen analizat del se 80% ka bere te kqija e 20 % te mira.Vetem shok te vete ka pushkatuar denuar burgosor 73 vete antar te komitetit qendror dhe antar te byros politike.

  Reply to this comment
  • Gregor May 31, 11:58

   Nuk ka nevoje me fole ma sepse ka fole ki Marki i biri i Ukit. Ky ashte burre i zgjut dhe ka dhane nji verdikt qi nuk ka lane ma shteg per te tjer’t me ba studime. Tu pi kafe ke Kafja e Madhe ka shkrujt ket koment me vlera historike. Propzoj qi ket Markin me e zgjedh n’Akademine e Shkencave si profesor historijet, por vetem per periudhen e Enverit se ma tutje nuk din as nji send. E ka lane c’aj pushtet pa shkolle e nuk po din ma gjate.
   Ah more Mark more Mark. Gjithmone e tregon veten. Vetem nje pyetje kam. Kur i vendos te dy ne peshore Enverin dhe Saliun, ti vete cfare perfundimi nxjerr? Jane njesoj, eshte Saliu me i vlefshem per keye vend apo ka Enveri me shume vlera nga Saliu? Por duhet t’a heqesh luften e klasave si kriter sepse te dy e kane zhvilluar me pasjon prej komunisti.

   Reply to this comment
  • Tironci October 19, 12:23

   o mARK UK. KETA QE KEMI NE NE KRYE OR TAJ, SIKUR SA SHURRA E ENVERIT TE ISHIN KY VEND DO ISHTE KALUAR ZVICRES. POR KETA NUK JANE AS SA SHURRA E ENVERIT. FATI YNE I KEQ ESHTE QE DO NA DUHET TE PRESIM DIKE QE TE QEVERISE KETE VEND ME PAK DORE ENVERI, SEPSE VETEM KESHTU FUTEMI NE BINARET E LIGJIT DHE SHTETIT. QIKSHTU OR TAJ. KOMENTATOR MOS MA CENSURO FJALEN SHURRE, SEPSE SHURRA ESHTE NORMALITET, NUK KA ASGJE FYESE. ESHTE BIO MADJE.

   Reply to this comment
  • DASHAMIRESI October 19, 22:08

   Disa thone ketu se Enveri paska vrare rreth 70% te shokeve te tij,sepse nuk i kane qendruar ne bese,….,porse koha tregoi se te gjithe politikanet e sotem meritojne te varen ne litar,se jane kriminele e antikombetare deri tek thonjte e kembeve . PRS , ENVERI PASKA PASUR TE DREJTE .

   Reply to this comment
 4. heta April 9, 13:53

  sa jan ne kembe keta sot, enveri kishte hallatin

  Reply to this comment
 5. luli April 9, 13:56

  o ILIR MOS FOL SHUME SE PINJOLLET E FASHIZMIT JAN GJALL SI ZAGARET NE PRITE
  MOS HARRO SALEN

  Reply to this comment
 6. Furtuna April 9, 14:13

  Luli,mos u merakos se ata qe ishin lepuj dje ne lufte,lepuj jane prape. Pse kujton se u bene luane ti a ? Ju pershendes luli .

  Reply to this comment
 7. Komiti 3 April 9, 14:18

  Unë koburen o luli e kam gati po te kesh ndonje merak me bej ze dhe e zgjidh në sekonde problemin!

  Reply to this comment
  • Tironci October 19, 12:24

   ATE KOBUREN OR TAJ KOMITI I LESHIT FUTE NE BYTHE, POR PARA SE TA BESH HIQ THEPIN. KOMENTATOR MOS CENSURO TE LUTEM, BYTHA BIO ESHTE GJITHASHTU. PJESE E TRUPIT.

   Reply to this comment
 8. BJORN April 9, 14:28

  e cfare ka per tu mburrur te nje potencial ushtarak i tille??

  kete e bejne vec te cmendurit e kriminelet.

  Reply to this comment
 9. mb April 9, 14:48

  akoma me armet e Enverit dhe pasurite qe la ai pas po jeton Shqiperia
  Plus borxhet pa fund.
  Nuk prodhojme asgje vec sherrit politik

  Reply to this comment
  • Vezhguesi F April 9, 15:18

   USHTRI I NJE VENDI SERIOZ DHE SOVRAN
   PALACOT QE ERDHEN PAS ENVERIT ISHIN KARAGJOZ JO BURRA SHTETI

   Reply to this comment
   • MIRI April 9, 18:24

    AS 97-A NUK E MBAROI ARMATIMIN QE KISHTE ENVERI NE DEPO.

    AS GERDECARET E SALIUT.

    AKOMA KA NE TUNELET PA FUND ARMATIM

    Reply to this comment
    • liri April 9, 19:30

     Eh ku e ke ushtrine sot
     hyjne greket bejne takime ne jug te shqiperise per te keputur copa sikur jane ne bahcen e tyre te molleve

     moren detin tani duan te marrin dhe bashkine e konispolit qe ta kene kollaj fare ate punen e naftes

     e ku te linte enveri te beje posaqilliqe te tilla me vendin

     Reply to this comment
     • Tironci October 19, 12:34

      NE KOHEN E VEKES , SHKONTE KUFITARI SHQIPTAR E BENTE CICIN MU TEK KUFIRI GREK, E GREKET NUK BENIN AS GEK AS MEK.

  • durimi April 9, 16:13

   Tash so e dobt po paradat ushtarake jan veq per shtetet komuniste si rusia “kinse” me kallxu forcen.

   Reply to this comment
 10. Malsori April 9, 14:57

  Kurse sot une ne gezimin tuj,
  Po e ngre te mbushur me uje.
  Keshtu tha trimi Enver Hoxha,
  Mal na i beri zemrat tona.

  Reply to this comment
 11. Horri i Bulevardit April 9, 15:12

  Fakte dhe vetem faktet, jane ato qe shqiptaret i kane jetuar, por dhe qei kane pare nga filmime te besueshme.
  Njeri fakt qe hedh poshte cdo dallkauk, eshte:
  Ju kujtoj filmimet e Tiranes, ku nuk ka adnje ndryshim, nga kurdistani dhe Afganistani i mbas luftes, pleq te parrojtur, pleq te palare, plaka dhe gra, qe vetem femra sishin, gra te veshura si ne malet e Kurdistanit dhe te gjitha ato pamje, jane ne qender te Tiranes.
  Dhe po ne te njejtin vend, pra ne qender te Tiranes, kemi pare si ne filmime edhe me syte tane, nje tablo komplet tjeter, burra dhe gra, qe skishin dallim, si nga veshja, pamja dhe kultura, nga popujt e tjere te Europes se zhvilluar.
  Faktet jane kokeforte dhe ata qe duan ti mohojne, jane thjesht dallkauke, qe kurre se kane ditur, se sfare eshte kultura dhe zhvillimi, panvatesisht se sot duan te duken te mencur.
  Vrasjet, ndermjet dy koheve, mos u mundoni te jepni mend, shkoni dhe beni nje vizite ne dy varrezat e Tiranes, edhe rrugicat jane bllokuar nga varret dhe ato varre jane mbi 80%, mosha nga 15 vjec deri ne 35-40 vjec, numer qe e kalon ne disa mijra here si ne numer edhe ne moshe, kohen e Enver Hoxhes.
  Enveri ishte diktator, por shurrpiresi i tij, na doli ndyresire.

  Reply to this comment
  • info analitike April 9, 15:45

   Horri,

   Statistikat nuk perdoren sipas qejfit sepse atehere duhet te kesh parasysh sa ishte numri i qytetareve te Tiranes ne kohen e Enverit e sa eshte sot. Sigurisht duhet pasur parasysh qe siperfaqja e varrezave eshte po ajo ne disa dekada rresht dhe ja ku mund te kene nje shpjegim ndryshimet qe verehen. Do te kisha deshire qe te me citoje burimet nga i ke marre shifra qe ke cituar meqe shkruan per fakte se perndryshe ato quhen hamendesime, perceptime e secili ka te vetat.
   Pastaj ne kohen e Enverit shume edhe ne moshe te re vriteshin dhe liheshin pa varr, po kjo eshte nje histori tjeter.

   Reply to this comment
   • Horri i Bulevardit April 9, 16:29

    Ifo analitike, sme ke kuptuar apo ske dashur te me kuptosh, krahasimi eshte brenda viteve 40-50, brenda nje dhjetvjecari, jo nje shekulli, Tirana e banoreve te vitit 40 dhe Tirana e vitit 50, ku kultura eshte jashtezakonisht e ndryshme, ku ne qofte se ne Tiranen e vitit 40, shume kollaj na konsideronin, kurd, afgan e lloj lloj anadollakesh, ne Tiranen e vitit 50, shikoje se jemi Europe.

    Reply to this comment
    • Tarrasi October 19, 22:43

     Per 50 vjet shume vende kane perparuar shume here me shume se Shqiperia. Ne ecem me hapa milingone e te tjeret ecen me vrap Leopardi. Jemi akoma shume mbrapa dhe ti nuk arrrin ta kuptosh.

     Dil njehere ne bote dhe shikoje sa mbrapa eshte shqiperia edhe sot e kesaj dite.

     Reply to this comment
  • beni April 9, 15:57

   Enveri ish nje Islamik i felliqet qe nuk e ben nena e jo se chthen sot ku Islamiku tjetr Berisha e beri shqiperine me keq se Enveri dikur,qe bleje 1 kg mish me nje dit pune e sot blen gjys kg mish e nje lo..mbas by…!!
   A e Kuptoni or bylmeza se Kosovaret me Titon ne Krye qe fundja fundit ishte Kroat lulezuan ne kohe te tij,u punesuan ne gjith Europen ne gjith Federaten Jugosllave e nuk e kan dit se cfar ishte uria!!
   Ket deshnim edhe ne Shiptaret e Shqiperise jo me teper,por ne dhe disa Kosovare e kishin mendjen tek nacionalizmi,ekstremizmi,qe Tito ja u leroj deri ne koske!!!

   Reply to this comment
   • KORÇARI May 31, 12:06

    @beni, kokëqeni në rradhë të parë SHQIPTARËT SHIPTAR I QUAN VETËM SËRBI, e dyta ENVER HOXHA nuk ishte fare islamik por ishte Shqiptar ,tani ti e quan islamik sepse nuk la rracën tënde si Bollano- Dule me shokë të shajnë dhe të kërkojnë copëtimin e Shqipërisë, por nejse o beniqeni, do të dale ndonjë Burrë Shteti me RR të fortë që tju tregojë vendin lapangjozëve si puna jote.

    Reply to this comment
   • feniks May 31, 21:46

    Ti serbi cetnik me emrin “beni”!
    Ne se je injorant meso :
    -Klika Tito-Tankovic ka qene nje bande kriminale ANTI SHQIPTARE!
    Vetem ne ishullin e Goli-OTOKUT Titua internoi me MIJRA shqiptare duke i vrare te gjithe!
    Edhe ate Masakren e Tivarit,qe ju kelyshet e UDB-se doni t’ia vishni Enver Hoxhes,eshte veper vetem e tij dhe spiuneve shqiptare qe ai kishte mbas vetes!!!
    Ajo qe ti dallkauk e quan punesim neper Europe ishte e kunderta:AI I SHKOMBETARIZOI KOSOVARET dhe i shrregjistroi nga librat e gjendjes civile si banore te Kosoves etj!
    Fakti qe kosovaret duan edhe sot Titon pas gjithe atyre krimeve qe ai ka bere kundewr tyre,nuk tregon asgje vec TRURIT TE SHPLARE TE KOSOVAREVE!
    Edhe per Sali Berishen keshtu bejne keta TRU SHPLARE!Ndonese ai furnizoi tanket serbe me nafte per te vrare djemte e UCK-se ata prap e mbajne ate per hero!!!
    TURPI JU MBULOFTE dhe harram prejardhjen shqiptare qe pretendoni! JU NUK JENI SHQIPTARE,por sllave shqip foles!!!

    Reply to this comment
    • fanol bardhi June 1, 01:27

     Ne Tirane ka ndodh nje perdhunim.
     Ne Durres ndodhi nje vjedhje.
     Ne kukes i dolen maskat nje familje dhe grabiten.
     ne Vlore u kidnapu nje vajz dhe perfundoi si prostitut.
     ne Shkoder vdes njeri i pafajshem nga nje plum qorre.
     Ne Gjirokaster leshohen certifikata falso.
     Gjitha keto krime kan ndodh ne secilen qytet ne Kosove apo secilen qytet ne Shqiperi. Pyetja nje milionshe per Feniksin esht se ku gjindesh ti ne kete mes !!!? ? ?

     Reply to this comment
     • feniks October 18, 23:59

      Eh,more “fanol bardhi” sa injorant je!!!
      Kjo qe derdellit ti nuk eshte SHQIPERIA IME,por e SALI BERISHES dhe e jotja!!!
      Ju kosovaret ndonese Tito-Rankovici ju VRAU,INTERNOI,PERDHUNOI etj prap SPIUNE te tij jeni edhe sot!!
      Keni 15 vjet PAVARESI dhe nuk merreni me ARMIKUN TUAJ SHEKULLOR:SERBET,por me Shqiperine e ENVER HOXHES!!!
      Ja pra sa ANTI SHQIPTARE JENI!!!
      Titua mbushi burgjet me shqiptare,mbushi GROPAT ME KUFOMAT tuaja,ndersa ju KERMA prap me ate jeni!!!MALLKUAR QOFSHI o plehrat e kombit!
      Ju nuk jeni shqiptare por serbe shqipfoles!!!
      Juve nuk ju do mas Serbia e as Shqiperia!!!
      Ju detyruat te ARRATISEJ Rexhep Qosja!
      Ju jeni mbeturina islamike!!

     • KORÇARI July 23, 18:43

      O fadil bardhi(ziu duhet të quhesh) , PO juve u Shkërdheu Rankoviçi më urdhër të Titos, në vitet 50 Titoja JU SYRGJYNOSI NË TURQI SI TURQ , boshatisi krahina të tëra Shqiptare , NOVI Pazari dikur vetëm më Shqiptarë tani ska asnjë, por ju vazhdoni ta doni TITON, atëherë jeni IDIOTË, LEXO artikullin që do dalë pas pak kohësh , NGA Sekretet e deklasifikuara të arkivave Sovjetike se çfarë i ka shkruajtur ENVER HOXHA STALINIT PËR TITON DHE KOSOVËN.
      JU KOSOVARËT DUHET TË KENI TURP QË PAS HAPJES SË ARKIVAVE TË UDB-SË REZULTOI SE SPIUNËT MË TË AHUMTË TË UDBËSË ISHIN KOSOVARË, JUVE KENI HUMBUR ÇDO NDJENJË KOMBËTARE SHQIPTARE JENI ISLAMIZUAR AQ SHUMË SA SHKONI DHE LUFTONI PËR ISIS , SAQË I THURRNI LAVDE SULLTAN MURATIT , SHFARROSËSIT MË TË EGËR TË SHQIPTARËVE, ËSHTË TEMË KOHE TI NGRINI BUST MILLOSHEVIÇIT, JENI AQ DEBILA SA ÇIRRENI PËR ERDOGANIN.
      TURP TË KINI!!!!!

   • Shaqo July 28, 22:31

    Po te mos ishte koha e Enverit, ti nuk do te quheshe Ben, por Mohamut.

    Reply to this comment
  • Lleshi April 9, 16:57

   E paska pase shurren farmak o Horro ! Rrodhi nga rrodhi neper kanale dhe tak perfundoi ne hale , tek ballsito-zogistet dhe UDB-ashistet ! U be nje perzierje …… ajo qe vjen ere Shqiperia sot ! Shkurt era Sllobodanko-Sali-Zogisto-Ballisto Kuisling ! Shqiperia sot me shume mbahet mend nga kufijte qe kishte ne kohe te Enverit , se sa realisht ka kufij reale sot ! Shqiperia sot praktikisht nuk ekziston !

   Reply to this comment
 12. ada April 9, 15:34

  U zhdukte rraca juaj, si dinosauret.

  Reply to this comment
 13. albert April 9, 16:25

  Enveri e prishi marreveshjen e Mukjes sipas direktivave te serbo-malazezeve . Milladinit , Mugoshes , Tempos nuk i interesonte bashkimi i shqiptareve, prandaj e urdheruan Enverin qe ate marreveshje ta prishe. Dhe Enveri ishte shume i degjueshem kur behej fjale per vellezerit sllave. Ai me shume i donte vellezerit me ideologji te njejte se sa vellezerit e vertete. Ai njejte vazhdoi edhe pas luftes. Ata e dirigjonin Enverin, dhe Enveri ishte shume i degjueshem. Aq shume i donte “vellezerit” serbo-malazeze sa qe antishqiptarin me te madh te asaj kohe, Aleksandar Rankoviqin e dekoroi me urdherin ” Ylli Partizan” kl. I. Dhe po te mos ishte prishja e maredhenjeve BRSS-Jugosllavi, sigurisht qe Shqiperia do te ishte bere republike e tete e Jugosllavise, sepse me 14 mars 1948 Byroja politike e PPS mori vendimin per bashkimin e Shqiperise me Jugosllavine.

  Reply to this comment
  • Lleshi April 9, 20:38

   Me ke do te bashkoheshin shqiptaret or ti , me pushtuesin dhe bashkepunetoret e tij ? Ke tru ne koke ti apo te kane lene ? LANCI shkonte ne Mukje me gjithe ato beteja te forcave shqiptare me pushtuesin italian , ndersa Balli shkonte me marreveshjen Dalmaco Kelcyra dhe me ofiqet kuislinge ! Mukja ishte shtytje e Anglezeve dhe ata u kujdesen edhe per delegacionin e LANCI-it , me qellim qe te mbanin ne kembe pjesen e shitur te tradhetareve qe beheshin me cdokend , vetem me Atdheun jo ! E dinte mire Anglezi kete pune , prandaj tentoi ta mbante ne jete kete fare hithri ! Por breshken vera ne kolltuk , prape ne ferre do te zbrese , keshtu dhe Balli , sa ia behu gjermani direkt dhe shkoi iu ul ne preher si prostitute e vjeter qe ishte ….. Se me bere t’i ze ne goje plehrat …!

   Reply to this comment
   • albert April 9, 22:19

    Letra e Hoxhes derguar shokut Tito me 17 mars 1948.
    “Populli yne eshte aq i lidhur shpirterisht e ekonomikisht me popujt e Jugosllavise sa asnje popull tjeter dhe ky bashkim s’ka asgje formale por ndihet thelle ne zemrat e popujve tane…Ne kemi nevoje te na thuhet nga ju nese ka ardhur momenti kur ne duhet te marrim ne shqyrtim ceshtjen e bashkimit…”
    Pra ishte pikerisht idioti Enver Hoxha ai i cili deshi qe shtetin tone te bente Jugosllavi. “Ke tru ne koke ti apo te kane lene”?

    Reply to this comment
    • Lleshi April 10, 07:23

     Leri mer llapalloqet ti dhe mos na perdor diplomacine dhe gjeopolitiken e momentit historik per te justifikuar tradhetine kriminale te Ballit kunder Shqiperise dhe shqiptareve ! Koha tregoi dhe historia verteton se Enver Hoxha ishte patrioti me i madh qe ka nxjerre ky Komb ! Koha tregoi se sa i dashuruar ishte Enveri me jugosllavet dhe me ruset . Koha tregoi se cdo sakrifice ne marredheniet me ta ai e beri ne dobi te Kombit Shqiptar ! Kush je ti more kuisling qe del dhe na ben moral tradhetie ?

     Reply to this comment
     • LOVE May 31, 07:03

      Llesh

      ‘Populli ne kembe ,partia ne balle
      botes mbare i futem friken
      barkun bosh ,me nje gote dhalle
      per i cik pushtuam Ameriken”

      ateher hanit buk misri se blete tanke
      tani shisni tanket dhe hani …azilin 😛

      si spjegohet Llllllesh , qe ai patrioti i madh
      ju la si fis zulu ne mes te Europes ?????
      ne 51 kur ai blinte ca hekura te ndryshkura
      bota firmosi aktin e pare te 5 shteteve per BE
      kur bota bente luften e yjeve ,ju pse benit luften e kllasave ?????
      Perse vrisnit shqiptarin Lllllesh ?????
      Mire “kuislinget” Lllllesh , se u denuan si “tradhetar” po gjithe Biroja Politike ,pse perfundoi burgjeve dhe pushkatimeve pa gjyq ?????????
      Lllllllesh , a e di borxhin qe pagoi Shqiperia ne 91 , nga ai patrioti i madh ,qe na la si
      fanar ndricues ????

     • Lleshi June 1, 10:02

      Love o Love , qe ne gjuhe te jashtme do te thote “dashuri” ! Vetem dashurine nuk njeh ti me gjithe sojin tend !

      Nga t’ia nis dhe cfare te them !

      Genjehstrat dhe Helmi , alla europian qe hedh ti , qe nuk eshte i ri , por eshte i vjeter qe nga koha e Trojes , ka bere punen e tij nder shqiptare ! Prandaj jane keshtu sot !

      Nje fjale e vjeter e pleqve tane , thote “e keqja do beje te sajen …!”

      Keshtu qe edhe ti do besh tenden , deri diten qe shqiptaret te blejne prape “hekurat e ndryshkura” dhe te te kerkojne hesap per vjedhjet dhe poshtersite e tua ne kurriz te tyre !

      E verteta vonon , por nuk harron ! I drejti zhytet por nuk mbytet !

      Prandaj mos u ngref si ai miku , sic benin te paret e tu ne krahet e italianeve dhe gjermaneve !

      Popullin Alban nuk keni per ta zhdukur ! Harrojeni ! Bota eshte “portokalle” !

     • Shahisti October 19, 08:34

      Kujt i shkon nder mend te te zhduke ty or Lesh, or Buburrec. A nuk e shef se te kane lene te kalbesh ne te pegerat e tua. Enveri te kish mbushur mendjen qe mu.ti ku ishe zhytur ishte mjalte e ty s’ta nxen truri jot idiot tani qe ne mes te mu.tit ke qene e ne mes te mu.tit do te vdesesh. Dhe e fundit, e mos bertit kot kaq shume, se sa me shume te hapesh gojen, aq me shume kake te hyn ne goje or debil.

 14. bbb April 9, 16:47

  Duhet te kuptojme se eshte ata te Ballit nuk ishin burra me te mire, madje ca me te keqinj them une duke pare edhe faktet. Konflikti per Mukjen ne fakt ishte lufte per pushtet. Po vinte fundi i luftes dhe Balli kerkonte te dilte ne krye te shtetit. Mos harrojme se shume eksponente te ballit dhe partive te tjera “nacionaliste” ishin njerez karrieriste dhe vdisnin per nje cike pushtet aq sa shume prej tyre u bene anetare te qeverive kuislinge. Nuk duhet te shofim ata te Ballit sikur ata te ishin “engjej” dhe ata komunstet si “djaj”. Po ta shikojme edhe optiken e sotme, e kuptojme se gjithe partite, apo kreret e tyre, nuk lene gje pa bere per nje cike pushtet. Shikoni Ilir Meten qe mbeti ne pushtet duke levizur here majtas e here djathtas… Pra, ska sesi ata te Ballit te dalin njerez te kulluar dhe komunistet ishin negativet. Per kundrazi, ata te Ballit pas 29 nentorit 1944, u larguan si legene bashke me gjermanet e fundit, madje ata te Ballit lane grate, kalamjte e familjet pasi ishin egosite dhe karrieriste. Shembulli me i qarte ishte Hasan Dosti, i cili mori pjse ne qeverise naziste kuislinge, qe la 7 femijet dhe gruan e cila i vdiq nga marazi. Kurse vete Hasan Dosti beri jete perrallore ne Amerike, kur femijet i kercenonte uria…Keta burra leshi kerkonin ta drejtonin Shqiperise valle??? Ata nuk mbajten dot familjet e tyre…

  Reply to this comment
 15. ARBER RADOMI April 9, 16:53

  Komenti nuk publikohet per arsye etike

  Reply to this comment
 16. grupi i prasit nga hasi April 9, 18:14

  te nderuar komentues

  Nuk gje me te ndyre ne globin toksor se sa ato ish komunste ultra agersive si banda e tropojaneve te berishes & mehmut elezit qe hanin supen duke lexuar veprat e enverit dhe pas 90′ e tani ushqehen me supen e kockave te tij si vampire

  Pershendesim zotin Zaimi me kete kengen qe kendonte Mehmet Elezi kur i shkonin per vizite udheheqja

  Plot pese shekuj nana priti
  Skenderbeut nji vella ia rriti
  legjendar n’lufte e n’liri
  enver hoxha emni i tij
  gjysem shekulli kombi t’pat
  lum si shqipja qe t’pat djale
  tan’ Shqipnia per ket emer
  me dy sy e me nji zemer
  ushton vaji, vaditi token
  shpi per shpi e ne çdo voter
  per ket’ vdekje t’burrit dheut
  qau dhe shpata e Skenderbeut

  Per Enverin qau dhe moti
  tan’Sshqipnin e ka shtang topi
  monumenti Nan’ Shqipni
  i ban roje birit te tij
  asht perkul i perkedhel ballin
  thue e ka t’pavdekshem djalin.

  Reply to this comment
 17. Frengu April 9, 18:16

  A keni lexuar o milet:
  Na ngordhi kali
  i rane thojt
  Po vrapon balli
  ti heqe patkojt
  Pacet fashizmi
  e vinceremo
  se iku koha e babaqemos.
  Do bejme lufte de more de
  si lum ti popull mezi na ke.
  etj etj….

  Reply to this comment
 18. Vlora e luftës nc-çl April 9, 18:26

  E pati Enveri gjitje kete ushtri dhe armatim.
  Vec nje gje i mungonte.
  Nje kokerr plumbi tia kishte dhene prej atehere nje ish-sekretari me llagapin e ndyre Sali

  Reply to this comment
 19. Pëllumb zaimi April 9, 18:42

  “Grupi i prasit nga hasi”? Po ta kisha ne dore juve do t’ju nderoja me cmimin e larte “Ylli i patriotizmit shqiptar” dhe bashke me ” Frangu” dhe ” Horri…” do t’ju çoja cdo vit pa pagese ne te gjitha vendet ku festojne veteranet e antifashizmit boteror(hotel me 29 yje të skalitur ne shkemb ne vitin 1944)! Kaq shume nuk e kam ne dore por nje dreke te mire e kam plotesisht. He si thoni? Ja u mban!? Nderime e perqafime!

  Reply to this comment
 20. PANO April 9, 19:18

  Shefqet Musaraj – Epopeja e Ballit Kombetar
  Etapa e letërsinë shqiptare qe zë fill në vitet e Luftës Antifashiste Nacionalcliimtare, qe perfaqesohet gjithashtu në krijimet e shtypit ilegal, si shprehje e qëndresës antifashiste, lëvroi një letërsi revolucionare, kryesisht poezi qytetare dhe patriotike. Poema satirike “Epopeja e Ballit Kombëtar” (1944) e Shefqet Musarajt është krijimi më i shquar i kësaj kohe dhe nje nga veprat me te bukura te kesaj epoke.

  U mbyt gjemia
  Me federale.
  “ – Vraponi burra,
  Kush mund te dale!

  Pacet fashizmit
  E Vinceremos
  Se iku koha
  E Babaqemos.

  Pa me fashizmin
  Glorian romane
  Vate dhe corba
  Musoliniane…

  C’e ndreq me popullin
  qe s’di c’kerkon!
  Do kthyer fleta
  Sa s’eshte vone!

  Pa dy – tri pushke
  Dhe ne armiqve
  Addio bello
  Prone e cifliqe!

  Do na mbulojne
  Plehrat e tokes,
  Do ngrihen kembet
  T’i bien kokes.

  Do dale djalli
  Nga fundi i dheut
  Do ngrihet bujku
  T’i thote beut:

  – C’beje zotrote
  Bej efendi,
  Kur une luftoja
  Per Shqiperi? –

  Pa do na nxjerre
  Kushedi c’deftere
  Zjarri i xhehnemit
  Mbi ne do bjere..!

  Prandaj o burra!
  Dhe ne ne cete.
  Atdhene e lire
  Ta bejme vete.

  T’i kthejme krahet
  mikut qe patme,
  t’i marrem xhane,
  se ndryshe vame…!”

  Pa kur t’i shohesh
  Dervene – dervene
  Ne vend te pushkeve
  Gota dhe ene.

  Jaka te ngrira,
  Bastun, ombrella,
  Pantofla, guante,
  Pizham, kapella.

  Te gjithe te pushkes,
  Te gjithe te malit…
  Tani qe i rane
  Patkonjte kalit.

  Na ngordhi kali
  I rane thonjte
  C’po vrapon balli
  T’i heqe patkonjte.

  “Na zien ne deje
  Gjak shqipetari,
  S’durojme kurre
  Zgjedhe barbari!

  Do bejme lufte
  De more de.
  Si lum ti popull
  Mezi na ke!”

  Pa nis dollia
  Theren kurbanet
  Varda rakia
  “Poshte italianet!”

  “Do bejme lufte
  Do tundim malet”
  Dhe fshati qeshet
  Dhe bota tallet

  Dhe vendi pyet
  “C’vapor i solli?
  Ku ish gjer dje
  Kjo fare sokoli?

  C’thua ti Daj Ceno?”
  “ – S’di gja o vlla
  Me bahen jane bullica
  Ne tevdil hava…”

  “Do bejme lufte
  Me armiq barbare,
  S’keni ku futeni,
  Dridhuni tradhetare!”

  “Kush jane tradhetaret?”
  “Shohim e bejme,
  Te marrim frenat
  Pastaj e gjejme…”

  “E bene luften
  Me pula strena,
  Tash dun dhe frena…”
  – Gjemon Daj Cena

  “-Dynjane sulltane
  E nderrun keta horra
  Dhe nje here dajakun
  S’e leshuan nga dora.

  Tash tek ne vrapin
  Si qente per petlla,
  Me na heq syte,
  me na vu vetlla…

  Po kush s’i njef se..!
  Nji ku ua thot daja
  Me kesi horrlliqesh
  Eshte ngope dynjaja!”

  Pellembe e gjak
  Andej matane.
  Luftojne e s’tuten
  Bijte partizane.

  As buke,as uje,
  As lecke veshur.
  Kepucet shqyer.
  Po armet ngjeshur

  Nga lufta kthehen
  Shkembinjsh deboje
  me gaz ne buze,
  me kenge ne goje.

  Reply to this comment
 21. AGJENTI 007 April 10, 02:21

  Ushtria ishte vetem nje nga ndryshimet e medha qe Enver Hoxha dhe grupi i tij politik i bene ketij vendi
  Shkoni ne arkiva dhe beni nje studim krahasues se si e gjeti Ai Shqiperine ne 1994 dhe si e la ne 1985.

  Reply to this comment
 22. MARKO April 10, 05:49

  Z Pano ! Sa desha t’u kujtoj Epopene e te madhit Shefqet Musaraj,por kete e bere ti. Ka nevoje qe kete poeme ta lexoje i pari Adriatik ALIVOGLI , qe ta dije mire se kush jane ballistet e co.

  Reply to this comment
 23. Tahiri April 10, 08:10

  Sa e cliroi Kosoven UCK-ja, po aq e ” cliruan ” Shqiperine komunistet e Hoxhes. Pa nderhyrjen e NATO-s Kosova do ishte Serbi, pa humbjen e luftes ne bote nazizmi do ishte akoma komod ne Shqiperi. Ka dokumente qe tregojne udhezimet e Enver Hoxhes per Mehmet Shehun kur i shkruan me dore te vet se ” Organizo levizjen e forcave ne veri kunder forcave balliste duke SHMANGUR PERPLASJET ME GJERMANET ” ( ?! ). Pra lufta ishte thjeshte lufte civile per pushtetin e pas luftes. N.q.s ballistet bashkepunuan me gjermanet komunistet bashkepunuan dhe u urdheruan nga serbet qe rrinin ne shtabin e pergjithshem duke ngrene e fjetur me Enverin dhe Nexhmijen.

  Reply to this comment
 24. kaninjoti April 10, 14:18

  Enveri vrau,po ne qe sot themi se gjithe deputetet duhet te vene ne burg,pra e njejta,por sa mendoje enveri per shqiperine,vetem Ismail qemali krahasohet.

  Reply to this comment
 25. lis dushku April 10, 21:00

  Menduam atehere me keq se Enver Hoxha nuk ka,por kishte edhe me zi.Ishte maloku komunisti antikomunist.Prej ketij populli nuk mund te dale nje Ataturk,nje Tito,nje Hrushov,nje Ten Hsiao Pin.E thote mire Viktor Malaj:Nderroje thesin sa te duash,mielli eshte po ai.

  Reply to this comment
 26. jj April 10, 23:33

  Normal ather, Enveri sju ka tut shteteve tjera, po tash qato arm e tij i kan shkatrru me kerkes per me hi en Nato.

  Reply to this comment
 27. baba nga durrsi April 11, 03:14

  Lejani ket pune Mimit se e rregullon ajo 🙂
  A e dini qe Enveri kishte gati nje plan per mbytjen e Durresit me dallge cunami me shperthim ne rast se binte ne duar te armikut?

  Reply to this comment
 28. Adem Begolli April 12, 13:37

  Rrnoft Enver Hoxha i qoft i leht dheu mbi vorr emri i ti kurr nuk do te harrohet rroft biografi e puna i ti

  Reply to this comment
 29. M A R K O November 19, 22:28

  Enver Hoxha rron e do te rroje ne zemren e Sali Berishes.

  Reply to this comment
 30. Dike Mullai thote- November 19, 23:36

  Marks
  Engels
  Lenin
  Stalin
  Internacionale

  Reply to this comment
 31. Lleshi November 20, 00:42

  Aha askush s’ka gje ne dore ndaj Enverit , por dhe ndaj kujtdo tjeter , edhe tradhetareve antishqiptare !
  Secili me punen dhe vepren e tij e vendos veten ne zemren e popullit shqiptar !

  Reply to this comment
 32. lulzim basha(lulushi) November 20, 02:08

  Kur beni histori edhe ju o injorant?
  Histori di te beje vetem sala edhe e shkruaj une si do ai.
  Hani mut nashinaj!

  Reply to this comment
 33. Arben May 31, 04:01

  ARTIKULL I SPONSORIZUAR NGA IDHETARET E KOMUNIZMIT.

  JU KUJTOJ, SE KETO MENDJE NA LANE KETU KU JEMI SOT.

  TE ISHIN RRADHITUR GJYSHERIT TANE NE KRAHUN E DUHUR TE HISTORISE,

  MENDOJENI PAK SE KU DO TE ISHIM SOT.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 08:40

   Pa MURTAJEN Bolshevike qe Enver Makiavelisti mbolli me trijet tona sot Shqypnia do te dukej si nje Zvicer me det dhe kjo klase e felliqur komuniste qe drejton Vatanin 25 vjet pas renies se Murit te Berlinit si Dinosaure prehistorike te Partise se Punes do te ishte zhdukur si kudo me Boten Demokratke.

   Reply to this comment
 34. padrino May 31, 05:46

  Shqipëria, e postkomunizmit, ska asnjë ndryshim, nga Kandahari , Tirana nevojtore, në qiell të hapur, kjo është demokracia, kapitalizmi, alla shqiptarçe, ku shqiptarët po hanë njëri , tjetrin .Enver Hoxha themelues shtetit modern shqiptar, emancipoi, dhe shkolloi popullin. Enveri bëri shtet, sot skemi shtet, ose të jem i saktë, kemi shtet, virtual. Në Shqipëri, ligjin e bën rruga, paraja, kush është më i forti, pse ky është shteti, ku kasta politike e pasur bën jetë përrallore, duke vjedhur, e grabitur shumicën e shqiptarëve. Ku sot e 25vjet shumica e shqiptarëve të thjeshtë, s’reshtin së emigruari.

  Reply to this comment
 35. intelektuali May 31, 06:05

  SADISTI ENVER HOXHA ISHTE VETEM NJE MONSTER, NJE ANTIKRISHT GJAKATAR PER SHQYPNINE DHE SHQYPTARET

  MONSTER ashtu sic e cilesoi edhe ambasadori amerikan ne Tirane, i cili e transformoi Vatanin si nje CIFLIG personal te familjes se tij amorale dhe vrastare duke mbushur lumenj me gjak njeriu dhe gjak femiljesh te porsalindur deri ne fund te jetes se tij. Dudumet dhe fanatiket e pandreqshem qe po kerkojne te gjejne veti pozitive tek kjo MONSTER gjakatare, gjithashtu edhe gazeta DITA qe hap debat nonens sot kur Shqypnia ka flakur izolimin kriminal qe i beri Shqypnise vrastari pederast i Frances Enver Hoxha dhe po kerkon me te gjitha forcat te behet pjese e BE-se Demokratike dhe Antikomuniste, perpara se te mburren me armet dhe armatimin e Enverit qe ngjan njesoj si armatimi i Korese se Veriut, pra keta fanatike debile enveriste, bashke me gazeten DITA le te mbajne heshtje per disa minuta per krimet e komunizmit dhe te Enverit ne vendin tone qe ne dallim nga vendet e tjera ish komuniste nuk eshte kryer akoma, perkundrazi politika jone kombetare akoma e mban Enver Gjakatarin si nje HERO dhe ministrat e qeverise se Edvin Piktorit dhe Like Floririt shkojne e bejne homazhe me fotografine e Enverit ne dore dhe qajne si kukumjacka pylli per 29 nentorin e ZI jugosllav qe mbolli MURTAJEN bolshevike ne trojet tona dhe per LANC-in kriminal qe vrau ushtaret angleze ne Kanalin e Korfuzit. Prandaj pyetja qe duhet te beje gazeta DITA dhe shoqeria civile shqyptare sot eshte:

  A DO TE BEHEN SHQYPTARET SI EVROPIANET APO DO TE MBETEN SI FIS PREJ AFRIKE ZULU, NJESOJ SI NE KORENE E VERIUT?

  Reply to this comment
 36. Politikane kurva May 31, 07:35

  Po exhe ne qoft se ka vrar disa politikane mir ja ka bere se kn qen per te vrar.shikoni sot ne demokraci nuk jan me shum se gjysma per tu vrare .?.???jan qe tu qish robt se e katandisen kte vend tallin karin te gjith me ne … me mirme rracion e tna rezpektojn se kshu si popull shkerdhat qe jemi katandis dum edhe shqiperi te madhe ne kur sjemi te zotet te bejm kte qe kemi..ca te bente me shum ai nuk e shikoni me cfar vende shkerdhat rrethohemi ne qe vetem mir sduan tna shofin.nuk ishte nevoja te shisnin cdo gje bleji me te mira pstaj shiti te vjetrat.mos u beni popull shkerdhat mos hidhni cdo gje posht se ne fund te fundit ishte shqiptar edhe e mbjti kte vend te paprekur.e provoi greku ne 1949 dhe e pa sa i vlente bytha. Shpirti ne parajs ju preft enver hoxhes se rrall vin kta burra.

  Reply to this comment
 37. toni May 31, 07:51

  Te gjitha marre nga Ruset dhe ndihmat Kineze,Marku genjem kur thote se ishin nga gjaku Shqiptareve.E Hoxha e nxorri vendin nga prapambetja dhe injoranca ne drite dhe kulture,ate qe beri E Hoxha nuk e ka bere Saliu dhe nuk do ta bej askush dhe per brezat qe vine.Pa dashur te krijoj pesimizem po ate qe po shikojme ne Shqiperi eshte shume larg te qenit demokraci.Ne kohen e enverit hajdutet dhe kriminelet vareshin ne litar,tani ne demokraci behen deputete,sa per reklame ja ben Fevziu ne TV Klan,nese do shkojme me larg do kuptojme se ne ate vend nuk ka te ardhme dhe model edukimi per rinine jane VIPAT SH Berisha,A Mevlani B Fevziu, M Vjollca e te tjere e te tjere.Nese do ta shikojme vetem serizisht do kuptojme se nuk ka te ardhme te mire per femijet tane dhe moral dhe edukim eshte bere paraja dhe imoraliteti.

  Reply to this comment
 38. paci May 31, 09:46

  Shajeni Enverin si djali drogaxhi e pijanec babain , por mos harroni se Enveri e çliroj e ruajti , e pastroj , e ndertoj e trefishuar ne toke bujqesore e ne popullsi e elektrifikoj dhe e beri kopesht te punuar e te zbukuruar Shqiprine , i hoqi injorancen e arsimoj e kulturoj nje popull te perçare e analfabet , e beri shqiptarin te njohur e te respektuat ne te gjthe boten , kurse trimat e çmendur dhe kriminelet , te paret i qetësoj me dashuri dhe te dytet i zbuti me forcen e pakorruptuar te ligjit duke i bere te pa demshem per shoqerin . Djemte qe la pas 85 nuk ja mjbaten amanetet por dolen me te zgjuar se babaj , \ i shiten amanetet e vendin dhe çuan Shgqiprine ku eshte sot , pa dinjitet , pa mbrojtje , pa toke buqesore ne krim dhe injorancen e para nje shekulli , tash me sha eshte e lehte dhe po shajme sa te na dalin goja mbrapa .

  Reply to this comment
 39. al-boston May 31, 11:07

  Ne radhe te pare te drejtohem ty o Mark-uk,o pjell e races bastarde te Sali berishes,ju jeni njerzit qe dhe ne kohen e Enverit ishit me servilet dhe spiunet e atij sistemi dhe se kishit per gje te spiunonit dhe babain dhe vellain tuaj o pjell e keqe e njerezimit. E dyta jam i bindur si shumica e atyre njerezve qe kemi jetuar dhe punuar ne ate sistem , qe si vete sitemi komunist ne te gjithe boten dhe ai ishte i deshtuar ne shqiperi por gjithashtu sduhet te harojme qe ate ndryshim ne kulture ,arsim,industri,mjekesi dhe mbrojtjhe qe beri Enver Hoxha si ka bere asnje tjeter ne kete vend.Por fatkeqesi eshte te ata qe moren pushtetin pas 1990 dhe te bindur per shkatrimin e gjithckaje nen drjetimin e baballareve te tyre Serb,e degraduan kete vend ne gjendjen e sotme.Shkatrimi i shqiptareve nuk ka ardhur nga koha e Enver Hoxhes por nga qelbesirat ,spiunet ,hajdutet qe moren pushtetin mbas 1990.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 11:46

   Po nuk te vjen pak turp o KOQE enveriste qe flet per ANTIKRISHTIN shqyptar nga Bostoni i SHBA sikur te ishte bolshevik komunist.

   Ata qe morren pushtetin pas 90 ishin spiunat e Sigurimit te Shtetit qe la pas Ramiz Alia per te vazhduar kauzen e Partise se Punes qe Vatani te mbahet si nje CIFLIG personal i klases politike komuniste dhe te sigurohej familja Hoxha nga ndeshkimi i merituar per krimet makaber qe kishin kryer ne Shqypni, pasi e pane se cfare e gjeti familjen Caushesku ne Rumani. Ky ishte Fatos Nano komunisti, ky ishte edhe Sali Berisha sekretari i Partise se Punes, keshtu eshte e Like Floriri ryshfetci-enveristi, po kshtu eshte edhe Edvin Rama neo-komunisti si mesalla me dy faqe qe shperndan para zgjedhjeve legalizime per pronat private te grabitura njesoj sic bente Enver Hoxha ne vitin 1946.

   Reply to this comment
 40. info analitike May 31, 11:21

  Kjo historia e hiperbolizimit te fuqise ushtarake te Shqiperise me kujton Sadam Huseinin i cili mburrej perpara SHBA dhe aleateve te saj per fuqine ushtarake. Perfundoi i fshehur si mi ne nje brime. Po te njejtin fund te tmerrshem pesoi edhe diktatori Gedafi.
  Kushedi si do ta kishte perjetuar diktatori Enver ekzekutimin e Causheskut.

  Reply to this comment
  • Daku May 31, 11:53

   O analo, ne kena pas probleme me fqinjet tane, s’ka lidhje Sadami ketu. Te raft nje sadam ne koke.
   Kur te beni listen e te keqijave te Enverit, per korrektesi, beni edhe listen e gjerave qe ka ndertuar. Jo per na i gje por kalojm ne nivelin e doktor rrumpalles pastaj…

   Reply to this comment
   • info-analitike May 31, 15:15

    Daku,
    Po per cfare niveli flet Daku? A i lexon perlat qe shkruan? Po deshe nivel shko shfleto dokumente dhe arkiva dhe atehere diskutojme. Pacavuret e kohes se xhaxhit jane vetem perralla qe i ke mesuar aq permendesh sa tani je i bindur qe ishin te verteta.

    Reply to this comment
 41. xhino May 31, 11:52

  Ushtria e Enver Hoxhes ishte shum her me e fuqishme thjesht per faktin , se jo vetem Ushtria Popullore por gjith populli kishin 1 disiplin , bindje dhe vendosmeri qe ndoshta vetem ushtria naziste e Adolf Hitlerit mund t’na superonte.Restua jan pallavra.

  Reply to this comment
 42. Mëno May 31, 12:04

  I pash te dy vidiot. E para: Nje ushtri mercenare, qe do te nevoitesghin vetem dy Kallaç dhe nje mitroloz i leht, per te asgjesuar gjithe njesine e Ministres qe kapardiset si pule mbi nje toge plehu. Pash edhe vidion e dyte: Nje ushtri qe e ka zili çdo ushtarak, dhe qe e respekton çdo kundershtar. Ne te njejten kohe me erdhi ndermend SHOU i Kryeministrit dhe i Ministres Balliste te “Kultures”, per te cilen nje grup ish oficerash qe e njohin mire Strehimin e Shtabit te Ushtrise shprehen: ” Krevati qe paraqitet si vend fjetje per Enver Hoxhen, ne realitet eshte krevati i babait te Ministres se kulures, ndersa dysheku i nenes se Kryeministrit Edi Rama. E vereta eshte se E. Hoxha as ka fjetur ndonjehere aty, e as ishte planifikuar te flinte sepse ai e kishte vendin ne strehimin e KQ te Partise, pavarssisht se ishte edhe komandat i pergjithshem i ushtrise”. Pak a shume i njejti SHOU i turpshem edhe per Shtepine me Gjethe, qe gjithashtu eshte nje gernjeshter e paster, per te fituar pike te elementi kunderevolucionar qe u vu ne sherbim te fashizmit gjate luftes se dyte boterore. Dhe hajde pastaj e besou ketyre kllouneve poliitike.

  Reply to this comment
 43. Dajti May 31, 12:21

  Ore Info Analitike, te kam vene re qe shkruan e shkruan disa here per te njejten teme. Ne kete rast krahason ushtrine e ketij apo atij duke prezantuar nje gezim te brendshem, nese ushtria shqipetare do te thyehej e perfundonte si ato.
  Ajo qe pame ishte ushtria e popullit shqipetar, me njerez me emr e mbiemer, disa dhane jeten per mbrojtjen e atdheut. Te tjeret shpenzuan gjithe jeten per ta mbajtur e ruajtur Shqiperine te lire e te pavarur. Kjo eshte nje periudhe e lavdishme e ushtrise shqipetare, dhe eshte periudha kur ne shqiptaret kemi patur ushtrine me te organizuar e te pergatitur ne te gjitha drejtimet, ne historine e gjate te Shqiperise.
  Por te kam vene re qe urrejtja dhe e kaluara ta kane erresuar shikimin, dhe kjo pasqyrohet edhe ne shkrimet e tua.
  Nuk eshte faji yt qe te paret e tu u bene kuislinge, tradhetare e spiune. Por faji yt eshte qe ti vazhdon te justifikosh tradhetine e tyre.
  Historia i ka ndare tashme tradhetaret nga patriotet. Humbesit nga fituesit. Kohen nuk e kthejme dot mbrapa.
  Edhe nje gje. Nuk mund te diskutojme temat e sotme duke ju referuar ne çdo rast politikes se shkuar. Ndersa historise patjeter do ti kthehemi.
  Ne jemi te gjithe per demokracine e kemi votuar dhe vazhdojme ta votojme, pavaresisht se akoma nuk i kemi pare e provuar frytet e saj per shume arsye. Por, ne keto 25 vite kemi bere shume ne disa drejtime, dhe kemi bere pak ne te shumten e drejtimeve te tjera, duke bere hapa prapa. Prandaj njerezit sjellin ne kujtese kohen e Enverit per ato drejtime qe kane qene me mire.
  Dhe eshte e drejta e tyre.
  Po zbret dita dites ne nivelin e atij “intelektualit”

  Reply to this comment
  • info analitike May 31, 12:37

   Ore Dajti vetme ti paske jetua ne nje Shqiperi te lire e te pavarur se ata njerez qe mezi pritnin te braktisnin ferrin me sa duket nuk kane pasur te njejtn perceptim tendin. Leri keto marrezite me kuislinge tradhetare se me poliagjent e te shitur se Enveri nuk ka pasur ndonjehere Shqiperia.
   Nese e ke fjalen per zbritje te sugjeroj te zbresesh me kembe ne toke se propagnda te ben me flatra po po te perpiqesh te fluturosh do te shohesh qe te perpals pertoke e te thyen hundet.
   Je nje nga shume shembujt e demeve qe ka bere propaganda gjysem shekullore e cila pergatiti njerez qe mesuan permendesh nje histori te stisur qe nuk i pergjigjej aspak realitetit.
   Nuk ka aspak urrejtje nga ana ime nese e cilesoj Enverin satrap e diktator sepse i tille ishte. Asnje shqiptar nuk ka shfarosur me shume bashkekombes se sa ai.

   Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 13:04

   Meqe ma ke permendur emerin o Dajti Komunisti i baba Enverit po te tregoj nje barcalete te vertete qe e tregonin me qef te gjitha ambasadat e huaja ne Kohen e Qepes te babes tend Enver Hoxha. Degjoje se nuk te ben keq:

   “Kur Enveri i prishi relatat dhe i shpalli lufte Kines Komuniste, spiunet e Mao Ce Dunit i thane:

   USHTRIA SHQYPTARE E ENVERIT NA KA SHPALLUR LUFTE!

   Mao Ce Duni pasi mesoi per luften qe i kishte shpallur Ushtria Famoze e Enver Hoxhes ashtu sic e tregon gazeta DITA ne kete material krahasimi historik me shume foto interesante, pyeti besniket e tij:

   NE CILIN HOTEL TE PEKINIT ESHTE SREHUAR USHTRIA FAMOZE E ENVERIT?”

   Reply to this comment
 44. sot punohet per luften yjeve May 31, 13:04

  te gjitha hambaret e shiperise, me grure,me peme frutore,me perime bio,ne ate sistem te Enverit,te administruara me hipoteke
  sot jane kthyer per te ardhur keq ne varreza makinash dhe te njerezve qe u vrane nga 91-e sot
  per pronen
  per gardhin
  per drogen
  per shitje njerezish
  per shfrytezim prostitucioni
  per hadut xhepash.
  kete e shohim me driten e hidrocentraleve vau-dejes,koman
  karl-marks e frederik-engels,bistrica qe kjo drite ndricon te varferit dhe pasuron ata opinioniste infoanalitike,qe kane filluar nje hidrocentral qe me 91 dhejane vjedhur miliona euro dhe akoma nuk eshte ngritur kantieri..
  ky ishte, dhe eshte ne zemrat e popullit ENVER HOXHA,ku ushtria e forcuar e popullit shqiptar me ndihma dhe e administruar deri te nje fishek e cdo bunker, beri qe langejte e brenshem e te jashtem shoviniste dridheshin kur mendonin vitalitetin popull -Enver

  Reply to this comment
 45. protesilahu May 31, 13:36

  “Njeriu i RI”!-Kjo eshte derma qe i dha popullit monstra e GJINOKASTRES.
  Te gjitha te tjerat ishin ne funksion te pregatitjes se ketij “njeriu” antinjeri dhe qe do te trashegohet brez pas brezi.Ushtria Shiptare ishte fasade,e ndertuar mbi “rere” dhe u zhduk si shurra e pules,investimi dhe shperdorimi i djerses se popullit SKLLAV,ne nje kohe kur ‘uria’ ne cdo aspekt ishte ne kulm,beri ate qe po korrim sot.Lufta e klasave ose percarja e popullit,e mbajti ne pushtet monstren.- ” dhe me ne fund,na riti floket,ky VAMPIR qe hante shoket”.

  Reply to this comment
 46. Dajti May 31, 13:58

  Ore ” Info ” i ke syte aq te veshur sa nuk di as te lexosh.
  Thuaj te te ndihmoje barcaletaxhiu qe ka shkruar poshte teje. Lexoje dhe njehere tekstin, se flet per te tjera gjera nga ato qe thua ti.
  Sa per propagande, po te rikujtoj edhe njehere se je kthyer ne nje nga ato balilat e kohes se te pareve te tu.
  Dhe mos reago menjehere me komente te parfumosura me pordhet e intelektualit injorant.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 14:25

   O Dajti Komunisti, si bir besnik i Enverit, po nuk na the more i paudhe:

   ME KE LUFTONTE USHTRIA FAMOZE E ENVER HOXHES?

   me Imperializmin Kapitalist Amerikan?
   me Socialimperializmin bolshevik sovjetik?

   apo

   me Revizionizmin Komunist Kinez te Mao Ce Dunit?

   se nuk e kemi marre akoma vesh deri tani.

   Reply to this comment
  • info-analitike May 31, 15:03

   Dajti,
   Dukesh qe ti je nga ata ushtaraket trima. Ne cfare lufte ke marre pjese zotrote qe na u krekoske si gjeli ne maje te plehut. Keshtu me llafe ushtria shqiptare mundte te gjithe po realisht nuk e pame asnjehere gjithe kete fuqi. Mjaft me perrallat me Enver se tashme keni mbetur vec nje grusht ushtarakesh fanatike te mbledhur tek Dita.

   Reply to this comment
 47. toni May 31, 14:33

  Filmat qe na tregon intelektuali nuk jane vetem ngjarje qe kane ndodhur ne Shqiperi po ne te gjithe europen lindore,fjala nuk ishte ne artikullin e mesiperm per jeten ne Shqiperi po per ushtrine qe kish krijuar Enveri,e sa per hotelin e Pekinit Enveri ishte nga ata qe i mori material ushtarak Kinezeve pa asnje lek,Nga komenti dukesh qe je nga ata zogjte e ri qe nuk i ke kryer detyrat ndaj atdheut dhe ketu del e na jep mend,eshte nje stil komenti qe e kane bijte e ish hajduteve dhe njerezve ordinere qe Enveri i tregoj vendin,por qe Saliu i beri ministra e deputete.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 15:02

   Domethene o Toni qylaxhiu keshtu sic po e spjegon ti ne repliken tende Enver Hoxha paska qene edhe HAJDUT dhe KUSAR pervecse VRASES dhe SADIST gjakatar sipas llogjikes me te thjeshte. Pse atehere Edi Rama dhe Like Floriri e mbajne kete MONSTER si HERO dhe pse ministrat e tyre shkojne e bejne homazhe me fotografine e enverit ne dore dhe qajne si kukumjacka pylli per 29 nentorin e ZI jugosllav dhe vajtojne si plakat per LANC-in kriminal te Enverit qe vrau ushtaret angleze ne Kanalin e Korfuzit me urdher direkt nga Moska dhe Beogradi?

   Reply to this comment
 48. palikari May 31, 14:33

  More “ben” !? Mire armet i kishte dhene rusi dhe kinezi me qe ishim baze e tyre, po ata qe luftonin ishin rus e kinez apo ishin shqipetar ?, qe te q…. n… ty dhe atyre qe e preknin kete vend. asnje shtet rreth nesh nuk e ka patur ate organike luftarake per m2, as Greqia jote qe i shkonin pordhet ne 7 qase.
  Sojit tend ai shtet i jepte pushk druri se nuk kishte asnje besim tek ju dhe mos e zgjat me se te ishte kohe tjeter me keto qe thua vendin e kishe ne giotine.
  Lutju “Shen Kozmait” ti dhe soji yt qe merrni nga 300 $ prej grekut se ju jeni pushk e mbushur e tyre ne kurrizin tone dhe shqiptar jo e jo..

  Reply to this comment
  • KORÇARI July 23, 18:57

   palikari, MOS u NGATËRRO, bëni është ISLAMIK , ndërsa info…ANAL..itike dhe intele…KARI..ktuali bashkë me PALLA….zgosin, janë QIRJE pë të Gërkut.

   Reply to this comment
 49. Dr May 31, 15:19

  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te njohe enver hoxhen si nje nga armiqte e saj me kurojaze dhe me trima dhe mos te ndegjoje pordhet e tribalit elez biberaj qe aksidentalisht ndodhet ne amerike.

  Ndërhyrja ushtarake që parashikonin amerikanët në Shqipëri

  Në Arkivin Kombëtar Amerikan në Avenunë Pensilvania, Washington D.C. gjendet tashmë i deklasifikuar për studiuesit një prej thesareve me të rëndësishme të historisë Shqiptare të Luftës së Ftohtë. Gjithsesi, operacionet sekrete amerikane duhen parë sipas kohes. Jo më larg se 5 vite nga fillimi i Operacioneve klandestine kundrejt Shqipërisë, oficerët e OSS-së, pararendësja e CIA-s, ishin përkrah Enver Hoxhës në marshimin e fitores në bulevardin e Tiranës. Brigadat partizane e marshonin në këtë paradë të armatosur nga forcat aleate dhe të trajnuar nga një sërë oficerësh të shërbimeve sekrete britanike dhe amerikane. Flamuri sovjetik qëndronte në krah të flamurëve amerikanë dhe atij britanik në marshimin e madh, ndërsa avionët amerikanë “Halifax” fluturonin mbi Tiranë duke shpërndarë fletushka në mbështetje të çlirimtarëve.

  projekti i CIA në 1949: Si do ndërhyhej në Tiranë

  TOP SEKRET
  21 mars, 1949
  Për: PILIGRIM
  Nga: CICERO
  OPERACIONI SHQIPTAR
  Për të rrëzuar qeverinë aktuale dhe zëvendësimin e saj me një qeveri të pëlqyer prej nesh,
  mbetet shumë për t’u bërë në terren, përpara se ne të ndërmarrim hapa konkretë. Ne duhet
  të koordinojmë veprimet tona në momentin kur Ushtria kombëtare greke është fitimtare
  në Epir

  Dosja e panjohur e operacioneve sekrete
  Autorët e projektit: Frank Wisner, drejtues i Drejtorisë Sekrete, dhe James Angelton,
  s
  hefi i Kundërzbulimit.
  Ndërhyrja ushtarake që parashikonin amerikanët në Shqipëri
  Në Arkivin Kombëtar Amerikan në Avenunë Pensilvania, Washington D.C. gjendet
  tashmë i deklasifikuar për studiuesit një prej thesareve me të rëndësishme të historisë
  shqiptare
  të Luftës së Ftohtë. Prej vitit të kaluar, rreth 10 mijë dokumente të
  deklasifikuara hedhin dritë për herë të parë mbi operacionet e Shërbimeve Sekrete
  Amerikane ndaj regjimit komunist të Enver Hoxhës. Dokumentet në fjalë i përkasin
  periudhës kohore 1949 -1955, periudhë kur një prej shërbimeve sekrete më të fuqishme të
  botës përgatiste në fshehtësi të plotë operacionet klandestine ndaj vendit më të vogël dhe më të varfër të Ballkanit, Shqipërisë. Gjithsesi, operacionet sekrete amerikane duhen parë në kontekstin e tyre historik dhe politik

  USHTRIA ENVER HOXHES
  “Provokacioni” grek i 2 gushtit 1949, agresion luftarak për pushtim
  Sipas dokumenteve faktike, në sulmin e 2 gushtit 1949, grekët përdorën kundër Shqipërisë ushtrinë me topa, avionë, ushtri tokësore e gjithçka që përdor çdo ushtri që synon të pushtoj një vend tjetër. Ushtria shqiptare, madje edhe populli i cili në regjimin “hoxhist” quhej “popull ushtar e kufitar vigjilent”, iu kundërpërgjigj sulmit pushtues grek, me luftë të armatosur, në mbrojtje të kufijve e trojeve që u sulmuan. Ishte një luftë e përmasave dramatike. Ndërsa Greqia vërsuli drejt Shqipërisë mbi 70 mijë forca të armatosura, mbi 50 avionë, 80 tanke dhe një skalion artilerie me afro 400 gjuajtës, kryesisht topa, shteti shqiptar mobilizoi dhe futi në luftën mbrojtëse 10 mijë ushtarë, ndërkohë që po mbante në gatishmëri edhe 30 mijë trupa të tjerë pranë zonës së sulmuar. Siç dihet, Greqia ka pasur historikisht pretendime e synime për rrëmbim territoresh shqiptare, të cilat në 100 vitet e fundit i ka manifestuar edhe me provokacione e diversione ushtarake, duke tentuar të zaptoj forcërisht trojet shqiptare. Këto diversione e sulme ushtarake, kanë qenë sistematike veçanërisht pas shpalljes së pavarësisë në vitit 1912 dhe sidomos pas vitit 1913, kur “Konferenca e Londrës”, caktoi kufijtë zyrtar shqiptar, duke mbyllur kapitullin e kufijve mes Greqisë e Shqipërisë. Një nga aktet më famëkeqe luftarake greke kundër Shqipërisë, ka qenë sulmi ushtarak i nisur në 2 gusht 1949 në jug të vendit, me objektiv pushtimin dhe aneksimin me forcë të asaj toke shqiptare, që grekët e quajnë “Vorio-Epir”.

  KARNAVALET E SALI BYTHISHES
  Me 10 prill te 1994 i realizua masakra e pergjakur nga skuadro komanda “Pirro 1” Komando përbëhej nga 7 persona te armatosur me armatim te ushtrisë greke Pjesa tjeter qëndroi ne greke.Ne mesnatë u bë krimi, kunder një reparti me 130 rekrute te rinj dhe te parmatosur.Më 10 prill, në orën 02:40 një komando greke prej 8 personash me uniforma të ushtrisë greke hynë në territorin shqiptar, në afërsi të fshatit Peshkëpi pranë një reparti ushtarak. Komandoja vret në befasi ushtarin Arsen Gjini, kapitenin Fatmir Shehu dhe plagos tre shqiptarë. “Këto i keni për Vorio Epirin”, kanë thirrur ndërsa gjuanin. Gazeta “Elefterotipia” publikon lajmin se vrasja është marrë përsipër nga grupi terrorist “MAVI” (Fronti për Çlirimin e Epirit”. Nata e 10 prillit 1994 do të mbahet mend nga të gjithë shqiptarët. Vendi ynë atëherë u gjend përballë një sulmi ushtarak. Një repart komando hyri nga Greqia 4 kilometra në tokën shqiptare. Pasi kishte studiuar më parë planin, njerëzit që mbanin veshur uniforma ushtarake, sulmuan postën kufitare të Peshkëpisë. Bilanci dy të vrarë, tre të plagosur dhe disa dhjetra ushtarë të traumatizuar. Komandoja greke kishte zgjedhur si moment të duhur për të sulmuar, kohën kur i gjithë reparti kishte rënë në gjumë. Dy persona me uniformë dhe maska hynë në korridorin e kazermës. Komandanti i stërvitjes, Fatmir Shehu, u foli të panjohurve, duke u kërkuar të kursenin ushtarët, por ata e qëlluan me armë duke e lënë të vdekur. Më parë maskat kishin ekzekutuar edhe ushtarin Arsen Gjini. Tre rekrutë të tjerë mbetën të plagosur gjithashtu. Nën këcënimin e armëve maskat që flisnin greqisht duke përmendur Vorio Epirin, i mbyllën 130 ushtarët në një dhomë, ndërsa dy oficerë të tjerë i izoluan në një zyrë tjetër. Ky ishte versioni zyrtar i shtetit shqiptar, porse në traktin e organizatës “MAVI” i botuar edhe nga shtypi grek, shkruhej: “Organizata patriotike MAVI, pasi studioi me kujdes kushtet dhe operacionin që do të kryente në janar 1994, i dha urdhër njërës prej skuadrave të saj të armatosura që të godiste një repart ushtarak shqiptar, pranë vijës kufitare. Në orët e para të datës 10 prill, ditë e diel, në bazë të informatave të dhëna nga “Seksioni i mbledhjes së informatave”, skuadra PIRRO-l, e përbërë nga një grusht luftëtarësh, gjendjej në pozicionin e vrojtimit të objektit, në një kodër aty pranë. Sulmi filloi me kapjen e rojes dhe brenda dy minutash, godina dykatëshe e stërvitjes në Peshkëpi ishte në duart e luftëtarëve tanë. Skuadra e mbajti repartin për 20 minuta. Duke ikur, mori me vete 15 automatikë tip Kallashnikov të prodhimit kinez, dy arka me municion, si dhe oficerin e SHIK-ut, të cilin pak më vonë dhe të lidhur me pranga, e la të lirë. Sulmi ynë, si dhe të tjerët që do të pasojnë, ishte një veprim luftarak.” Masakra e Peshkëpisë u pasua me një ngritje të marrëdhënieve diplomatike mes Greqisdë dhe vendit tonë. Qeveria shqiptare protestoi ne menyre poshtuese në Këshillin e Kombeve të Bashkuara,

  Reply to this comment
 50. shkoni ose lexoni May 31, 15:40

  MBROJTJA e atdheut eshte e shenjte per te gjithe se na i lane brezat……..ne nuk luftuam ,por beme mbrojtje dhe te forte se kush donte e provoji dhe e pesuan…
  ju qe erresoni vlerat e historise se kombit e beni sikur nuk jeni shqiptar
  ,shkoni ne konispol
  lexoni
  CFARE DUAN GJENERALET E POLICET GREKE ne fushten per bashkine e konispoli

  Reply to this comment
 51. Dajti May 31, 15:44

  O Intelektuali.
  Ti je i njohur ne kete forum per nivelin intelektual qe tregon ne çdo koment, dhe nuk kam deshire te debatoj me ty.
  Vetem se po te rikujtoj te lexosh ate qe kam shkruar une dhe pastaj te komentosh per te.
  Je mesuar qe fut tekstet e gatshme. Copy paste. E di pse e beni ti kete?? Sepse edhe ti je copy paste e pinjoll i karavidheve te luftes qe iken nga syte kembet per vete dhe te lane ty ketu qe te haje autobotin e supes neper kampet e punes. Nuk eshte faji yt. Eshte faji i tyre. Ti mendon se eshte e kunderta. Po mire..Rri aty ku je.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 16:49

   Ma kane thene edhe kriminele te tjere te Enverit kete pergjigje, prandaj nuk me ben pershtypje. Kur ish na burg nje gardian qe sot eshte ne Kanada me thonte:

   “Ti intelektual sec ja ke me hile Partise se Punes. Ne te japim buke dhe te ushqejme, ti perkthen veprat e shokut Enver, por nje fjale te mire nuk thua per Partine dhe Komandantin.” I thoja: “Nuk ja kam me hile Partise se Punes” Me thonte: “Thuaj: Rrofte Enveri dhe Partia!” I pergjigjesha: “Po mire le te roje sa te doje Enveri dhe Partia” Me thonte: “Ti ben sikur e thua, por ja ke me hile Partise, nuk e di pse te respektojne Fecori dhe hetuesin Barjaktari.”

   Kur e takova ne Kanada para do vitesh i thashe: “Thuaj: Poshte Partia dhe Enveri qe falimentuan ekonomine dhe renuan Shqypnine si kurre me pare ne histori!” me tha vetem neper dhembe:

   “Epo ashtu ishte koha or mik!”

   I thashe:

   “Vetem miku yt nuk jam!”

   Reply to this comment
 52. fteri May 31, 16:22

  ***** 1- .. Ushtria SHqiptare dikur nje ushtri e vertete e besnike e popullit ka qene shume e fuqishme e paisur me njerez shume te pregatitur teknikisht dhe ushtarakisht,kuadro dhe ushtar me nje unitet dhe besnikri pa kufishme per te mbrojtur atdheun me nje vendosmeri dhe nje shpirte te larte te sakrifices,per te bere nje lufte heroike per te mbrojtur atdheun me çdo kusht.Ne gjokset e ushtarakve (oficer)etj…ka patur te skalitur nje zemer qe ka rrahur vetem per atdheun dhe popullin,nje dashuri pa kushte ( kete e dije shume mire ) ,ndonse jeta e tyre familjare ka qene mjafte e veshtir. Njeriu, officer ,n/ofic dhe ushtar ka qene garancia me madhe qe ka treguar madheshtine dhe forcen e ushtrise se DJESHME.
  ***** 2-.. Armatimi qe ka pasur ne duart e saje ushtria e shqiptare ka qene modern me fuqi te madhe zjarri si per mbrojtje dhe per mesymje (disa nuk jane pershkruar me larte) per Kohen disa arme perdoren dhe sot si ne nato dhe ato ruse,kineze etj.Municioni ka qene i llogaritur per nje lufte te gjate dhe mirmbahej me kujdes dhe sejozitet ne çdo cep te atdheut .Ne raste se ndonje armik do te do te sulmonte shqiprine ku te vinte kemben ky armik do te ndeshej ne zjarr ,me hekur dhe gjokse te shqiptarve kjo ishte garancia me e madhe dhe epersia e asaj ushtrie te djeshme. Kete veti kane ushtrite e paguara me mercenar,pasi ne benim lufte te drejt ,mbronim atdheun ton te dashur ,kurse armiqte benin lufte pushtuese, grabiqare per para,nje lufte te pa drejt kjo i ata bente frikacak ne fushe te betejse te pa vendosur.
  ***** 3- ..Ushtrise i jepej ne force e madhe politike ushtarake paterjotike nga E.Hoxha pra me idologji qe fatin e luftes e vendos Njeriu i pregatitur e i vendosur me perdorimin e armatimit ne perfeksion per te shfrytzuar maksimumin e cilsive te armatimit modern qe kishte ne perdorim ushtria.Me nje fjale ishte ushtri e fuqishme nje shteti serjoz te fuqishem ne ballkan.Kjo eshte e verteta.
  ******************************************************************************************************
  Po -SOT -!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Politika e tradhtise e shtypjes e diskreminimit dhe e shfrytzimit nacional qe ndjek dhe zbaton klasa e borgjezve te rije shqiptar si ne te gjitha aspektet e jetes qe i ka grabitur dhe shkatrruar pasurine e shqiptarve te 50 viteve te vena me djerse dhe gjak,kjo shtrese politikanesh qe moren frenat e politikes se pergjithshme pushtetit kriminal ne shqipri ,u bene grabitsit me te mdhenje i armatimit gjigant shqiptar ,shumica u shite privatisht ,nje pjese tjeter e madhe u shkatrrua ne emer te Natos dhe B.E-se dhe armiqve grek,serbe dhe ruse.Pjesa tjeter me mercenaret e ketyre politikanve qe i aktivizun posaqrisht ju turren(versulen) depove te ushtrise dhe i grabiten i groposen i shkatrruan.Kjo per te mbuluar armiqesine e tradhtine e eger te tyre per ta lene shqiprine ne duar te fatit .pa ushtri.

  Reply to this comment
 53. toni May 31, 16:25

  O intelektual mos mu sill si pordha neper breke me ate logjiken tende,ketu ku jetoj eshte e veshtire te jesh qylaxhi,per ato qe une kam komentuar jane te sakta pasi thashe qe i mori arme Kinezeve dhe jo ja vodhi,pasi ata kinezet armet i sollen vete ne Shqiperi dhe me deftese falje,nese ke gje me Edi ramen shko merru me te po me sa di une as Rama dhe as Meta nuk e kane trajtuar si hero,e sa per ushtaret Angleze nuk i vrau Enveri,ata vrane veten pasi u futen arbitrarisht dhe provokuan ne ujerat teritoriale Shqiptare,keto kane dale tani,besoj se ushatret angleze te vdekur nuk kane ngelur ti besh ti avokatin,per te tjerat eshte me mire te lexosh me shume dhe te degjosh ata qe e kane jetuar ate kohe,pasi me te vertete ishim te varfer dhe jo ne nivelin e shteteve te tjere ne rajon dhe ne europe po te pakten nuk kishim mbi koke Sali e te tjere te na shkaterronin si nga familja dhe ne jete,ne ate kohe kush punonte jetonte te tjeret hanin burgun,dhe ata qe sot e mbajne veten te persekutuar nuk kane bere burg per politike po per vjedhje.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 18:27

   Kinezet kur u Enveri i beri rezil kerkuan me insistim jo vetem LEKAT per armet dhe municionet e derguara ne vendin tone, por edhe per fabrikat dhe uzinat qe kishin ndertuar badiava ne Shqypni. Borxhi i Shqypnise ndaj Kines Komuniste matej atehere me disa mialiarde USD, por Enver Hoxha vendosi te mos t’ja ktheje qe solli edhe izolimin e Shqypnise nga Bota dhe filloi tatepjeten me falimentimin e ekonomise dhe renimin e shtetit duke i detyruar shqyptaret te marrin arratine dhe t’i hypin dyrekeve te anijeve si majmune xhungle per te shpetuar nga “Parajsa” Komuniste Imagjinare qe trumbetonte ideollogjia e Partise se Punes.

   Borxhi qe Shqypnia i ka Kines akoma nuk eshte falur megjithese politika jone kombetare hesht per kete borxh te papaguar.

   Reply to this comment
 54. paci May 31, 16:30

  Nuk e kuptoj per disa komentues qe komentojne sikur nuk kane jetuar ne Shqiprine e arsinuar te kulturuar te shumfishuar ne popullsi dhe jetgjatsinë e popullit , me bujqesi , industri e mbrojtje te garantuar ,, Shqiprine me Hece qe na ngrohin edhe sot , me popullin me te ri e te shendetshem ne evrope , me histori te shkruar me fakte herojsh e deshmoresh te popullit shqiptar , dhe jo te mbushura tokat e jugut me lapidare ushtaresh te huaj si tash 23 vjet , mos shikoni vetem te metat e ish sistemit qe te gjithë bashke e rrezuam , , te meta te imponuara pati edhe Enveri se njeri ishte , po kur shikon te metat dhe hajduterin e politikanve te mbas Enverit , at/here mendon se Enveri na paska qene shqiptari me i madh i te gjitha koherave .

  Reply to this comment
 55. fteri May 31, 17:23

  o’pis ! .. me nofken “INTETELEKTUALI ” ! Nje ushtri te madhe te popullit -ushtar- shqiptar e quan : USHTI MAFIOZE !!!!?..Mafioze na qenka ushtria shqiptare o faqe zi ,nje ushtri heroike qe mbrojti atdheun e tije ?!. ti fundrin e injorant qe deri tani nuk e kam degjuar dhe nga goja e armiqve je armiku dhe kombit na e etikove ushtrine e gjithe popullit ushtar nje ushtri mafioze vetem perse mbronte atdheun e tije.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 31, 18:05

   O DUDUM pa edukate, por per cfare qyfyresh tregon more mavri, nga:

   “USHTRIA FAMOZE”

   ti e lexon intelektualin si:

   “USHTRIA MAFIOZE”

   po a ke mbaruar ndonje shkolle o BOLE komuniste dhe a di shkrim dhe kendim?

   Reply to this comment
   • Ballist i PENDUAR. May 31, 21:55

    Intelektual – Poet – Nasruddini .

    Sistemi Yt Kapitalist qe predikon
    po Jep Shpyrt .
    Torten kerkon ta Ndash Ti O kumandar Zogisti ?
    Ashtu si e Ndau Zogji I Pare ?
    Sklleverit jane Zgjuar ,
    dhe kohet kane ndryshuar .
    Nasrto Ilaçet e prostatit duhet
    te Pish ,
    se qelbe Dynjane , dhe te ka Plasur shurra
    nga te gjitha Brimat o I Zi ,
    E lere politiken se Nuk eshte per Ty .
    Qe i ke Kondra 99% te komentuesve ,
    Nuk te bene pershtypje ?
    Nuk reflekton fare o Mavri ?
    Pu Puuuuuuuuu Puuuuuuuuuuuuuuu
    ç’ka punuar natyra me Ty o Katran .
    Zoti te ndihmofte.
    Ndjej Keq arrdhje per Ty .

    Reply to this comment
 56. lato May 31, 18:34

  Tre fisheke na dha kapterr Zeneli ne ushtri,per qitje,dy vjet te tjera na dhane lopaten te ndertonim bunkere.Kur u hapen depot ne 97,jevgjit e lagjes zbarkuan nje IFA me kallashe me arka plot fisheke.I shkrepen ne vend te fishekzareve.Po per kaculet e jevgjiteve e paska ruajtur Enveri gjithe ate armatim?

  Reply to this comment
 57. fteri May 31, 19:37

  *****…”bolet komuniste “e ndertuan shqiprine nga themeli ne çati ,njerzit kishin nje shtepi falas , nje pune te sigurte per te gjithe ,askushe nuk vdiste per buk si qen rrugve si ndodhe sot,nje sherbim shendetsor modern falas,nje shkollim dhe arsimim falas , Nje rini pa droge te pastert si qelibari te edukuar me vetite dhe vytytet me te larta njerzore ,larg droges dhe krimit ,large imoralitetit dhe degjenerimit skandaloz qe ndodhe sot,Kurre nuk shfrytzohej dhe degjenerohej femra shqiptare ,asaj i jepej prioritet maksimal ,kush dhunonte gruan shqiptare ai burre do te perballej me ligjin dhe shtetin KUSHE NGRINTE DOREN KUNDER GRUAS AI PERFUNDONTE NE BURG,dhe perballej me shoqrin, opinjonin dhe moralin e pastert shqiptar.Jo si sot qe gruaja eshte poshtruar duke bere reklame per perfitime ekonomike me trupin e saje ne revisa dhe ne rklama te rrugve ,duke luajtur me ndjenjat e saje ,me shpirtin e saje ,me dhunen e burrecit manjak ne shtepi ,dhe shteti kapitalist bene sehir .Gruja shtatzene dhunohet rrihet ofendohet ne dere te gjykates ne sy te prokurorve dhe gjykatsve shqiptar ne sy te kamrave te televizionve.Kjo ne monizem kurre nuk guxonte as ta mendoje, lere me ta godisje gruan shtatzane me shkelme ne dere te gjykates dhe ne sy te policise siç ndodhe sot.!?.
  ********************************************************************************************************
  PO TI BOLJA E SOTME e semure me side TI “INTELEKTUAIi ” injorant i paisur me patente e te damkosur te tradhtise dhe te degjenerimit dhe mashtrimit ordiner çfar na ofron? …Perveç diferencimit klasor ne zbatim te ligjit me dy sandarte nga gjykatat shqiptare ,nje ndeshkim te eger qe po ndodhe per shumicen e varfer te shqiptarve ,dhe nje mos ndeshkim per peshqit e mdhenje te politikes dhe krimit.Na afron vjedhjet massive te politikanve dhe rrugaqve me ngritjen ne linje fabrikimi te korrupsionit diskreminimit kombetar.TI SI BOLE BORGJEZE NA SOLLE shfrytzimin e pa meshirshem te borgjezise burokratike qe i ka lene popullin pa pune, pa buk te ardhurat e tyre jane me te ulta se “minimum jetesor” !…,pa shprese vdese po nuk mbledhi kallaqe rrugve sa per te blere nje buk that. Mjeket sot ta shulin zemren po te kene mundesi e shesin per pasuri,kjo eshte humanizmi juaj o zvaranik opinjonesh si pordha neper brek. Prandaj o’bolja e sotme e tregut ZI a’ke vjedhur ndonje arme ,a’ke falsifikuar ndonje dokument se lavderohesh ,duhet studjuar dosja juaj ,si e ke pseudonimin ?…mos ke ndonje lidhje te shumfishte dhe mere rrogen ne nje ose ne disa vende per pune te nendheshme se shprehe shume mllef dhe genjeshtra ne komentet tua ?Ti dukesh se je me pro ameriken ,por ne thelbe jeni kundra .Nje vezhgues i kujdeseshem mune ta dalloi me lehtesi qendrimin tende anti shqiptar.Kjo mbetet per tu pare……!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~#

  Reply to this comment
  • intelektuali June 1, 05:55

   Pse shqyptaret po arratisen te lemerisur nga PARAJSA komuniste dhe po kerkojne te shpetojne koken ne Gjermanine Kapitaliste atehere o BOLE enveriste?

   Reply to this comment
   • Lleshi June 1, 10:18

    Intelektuhale u bera copa
    hip e zbrit neper gropa
    e verteta syte t’i nxorri
    Dielli shikimin ta morri !

    “Itelekt” qe s’paske fare
    te mbeti vetem pjesa “hale”
    Mbylle deren o teneqe
    se na mbyti era keqe !

    Paske mbetur vetem fare
    me “intelektin” tend bashke
    sa te gjithe bejne hajgare
    sa te gjithe te mbajne jashte !

    Kur tradhetione ke ne gen
    dhe genjeshtren gjithashtu
    katandisesh ne legen
    askush nuk ta ve ne pull !

    Ky ishte fati yt i zi
    ndaj ketij populli martir
    pa nder dhe me tradheti
    nuk mbledh dot shoke e lavdi

    Reply to this comment
 58. toni May 31, 19:39

  Nga komenti lato dukesh qe dhe ato tre fisheke qe te ka dhene kapteri i ke pasur teper,pasi po na tregon se ushtrine e ke bere ne xhenjo po e marr me mend se cfare kategorie ke qene,shkurt tipave si puna jote dhe gabelve ne ate kohe pushke druri i jepej,dhe mbas tre muajve karantine i jepej lopata.

  Reply to this comment
 59. palikari May 31, 20:08

  Nuk po e kuptoj se sa “intelektual” ka ne kete forum se disa hiqen si te tille dhe disa sikur jane ne burg akoma e perkthejne ne gjuhe te huaja vepra te Enverit qe ka 30 vjet qe ka vdekur !
  Enveri do mbetet ne kete vend mbasi mos jesh as ti dhe as une o intelektual.Figura te tilla nuk vdesin kurre ndersa ti paske vdekur pa lindur, mos e lodh me trurin me Enverin se me te jane marre institute nga me te rendesishmet ne bote dhe kane bere vlersimet perkatese si diktator, si udheheqes popullor, si nacionalist atdhetar pa cenuar asnje rreth e rrotull, por nje gje te kesh mire parasysh se nje popull prej 3 miljon nuk ishin te gjithe budallenj qe benin sic thoshte ai.E gjeti shqiptarin me brekushe dhe citjane dhe i beri qytetar te civilizuar, hanin me kupa balte dhe luge drurit, injorant dhe pa shkolle.Kur linde zotrote kishte analfabet ky vend ? Asnje zoteri, po sot sa analfabet dhe pa buke i ze gjumi nuk numrohet, prandaj leri pordhet me keto shkrime te dhjera.

  Reply to this comment
 60. Zoro May 31, 20:23

  Me ke komunikon o “palikar” ? Kete “intelektualin” e paska lene burgu gjysmak.

  Reply to this comment
 61. Vëzhguesi F May 31, 20:29

  Interesant me ca palo lexues.
  Si gjithmone i kryeson personazhi i vetedekonspiruar , qe del me nick te ndryshem, por qe nuk dua t’ia them emrin por vete,m inicialet e tij, 83 vjeçari UK, i keqnjohuri “nastradin”, “nasraudin”, “merobaze”, “avrizu”, “shkrimtari”, “i persekurtuar burgosur”, “poeti”, “antienveristi”, “antikomunisti”, ndersa ne kete faqe me nofken “intelektuali”.
  I vura ne thonjeza nofkat qe vendos per te thene se ka qene dhe mbetet e kunderta e atyre qe prezantohet me nofka.
  Nuk ka teme shkrimi, analize apo artikulli qe rreket te trajtoje me pozitivitet ate qe ne fakt ka qene pozitive ne kohen e shtetit monist, qe ky derdimen qe hiqet si erudit, sikur njeh te gjithe zhvillimet e universit, te mos beje per te njemijten here copy paste budallalleqet e tij qe jane nje lloj vjellje vreri per te pastruar ato çka vete ka pertypur me shume deshire.
  Po te lexosh here pas here ne ndonje rast, ashtu si pa dashje apo per inerci zbulon veten e tij si nje ish sherbetor besnik i udheheqjes se kohes te ciles i ka shewrbyer me devotshmeri duke qene deri pjese e saj deri ne intimitet, sahanlepires frikacak, i ndeshkuar per budallalleqet dhe genin e tij, spiun gardianesh dhe i sigurimit per te siguruar mbijetesen, por duke tradhetuar dhe shoket dhe miqte e tij me te afert, nje prej te cileve ka qene dhe i burgosuri LA, per te cilet tashme eshte bere gjoja pishman, por thjesht per tu justifikuar para drejtesise apo gjyqit te fundit, duke u munduar te qetesoj shpirtin e tij te ngarkuar me helm dhe lufte klasore..
  I thashe te gjitha keto jo se kam deshire te merrem me kete njeri i cili ne fakt eshte per tu meshiruar por per giçka tjeter. Sepse ka dhe te tjere qe flasin si e ema e Zeqos ne maje te thanes.
  Artikulli i shoqeruar me vidiot perkatese ve perballe dy forca ushtarake qe duhet te garantojne paqen dhe sigurine e nje vendi sovran, ne rastin tone te Shqiperise. Nuk ka trhene askush deri me sot qe paqja dhe siguria mund te realizohen lehte, pa sakrifica, pa mund, pa investime dhe pa shpirt atdhetar.
  Atehere le t’i permbahemi ketyre kritereve kur flasim dhe mos kepusim rroklla berdoklla per te shfryre inmate kot me kot. Ne ish shtetin monist, quajeni si te doni socializem, eneverizem apo komunizem, shumekush mund te kete kaharet e tij per arsye nga me te ndryshme. Te kenaqur 100% ne ate kohe kane qene vetem bllokmenet, pinjollet e tyre dhe perfaqesuesit e tyre ne te gjitha nomenklaturat e larta, te tjeret kane qene gati njelloj kur trajtohen problemet ekonomike apo trajtimet e tjera.
  Pra njelloj barazie ne varferi, por ne varferi ekonomike dhe jo ne dinjitetin njerzor. Shteti i asaj kohe ishte shtet i bazuar ne ligj por dhe ne voluntarizem. Pra po te shkelje ligjin por dhe ate qe quante kunder rrymes drejtuesi i larte, sekrtetari pare apo çdo drejtues tjeter mund dhe do te ndeshkoheshe.
  Ky ishte thelbi i gabimit apo fajit te asaj kohe dhe te atij shteti.
  Ne kete kuader ka patur dhe ndeshkime, ndeshkime per shkak te shkeljes se ligjeve te kohes, por dhe ndeshkime per shkak te pargjykimeve dhe trillimeve. Por ky fakt nuk duhet te behet faktor apo baze per te sulmuar dhe baltosur vedhe ato gjera qe ishin dhe mbeten mjaft pozitive.
  Dhe e keqja me e madhe ne kete rast eshte se kete baltosje e bejne pikerisht ata qe kane perfituar me shume ne ate kohe, qe kane qene pjese e lojrave te ndyra, qe ndryshimin e sistemit e konsideruan si ndryshim te stineve duke veshur kapardina per te mbrojtur lekuren nga paudhesite e tyre.
  Ne perfundim do te thoja, se edhe pse dhe une si mjaft te tjere mund te kem njemije e nje pretendime per ate kohe, per ato qe shpresoja, meritoja, enderoja, kerkoja dhe nuk mu dhane nga liliputet servile dhe bythelepires qe nuk rreshtin ne çdo kohe dhe sistem, nuk mund t’i them kembes dore dhe anasjelltas, nuk mund te perdore boje te zeze mbi punen kolosale dhe arritjet e asaj kohe, e cila kurrsesi nuk ka nevoje per kurrfare avokature, sepse ato kane qene dhe mbeten te dukshme dhe te prekshme.
  Nuk mund ta beje kete sepse gjate gjithe jetes time e kam konsideruar te shenjte dhe te patjetersueshme dinjtetin dhe ndershmerine, pavarsisht nga kostot qe nuk kane qene te pakta.
  Ushtria e kohes se shtetit monist as qe mund te krahasohet jo me kete ushtri qe kemi sot por as me ushtrite te konsoliduara te shume vendeve eurpiane te zhvilluara qe jane te angazhuara per te ruajtur sovranitetin dhe integritetin teritorial te tyre ne toke, ajer dhe det.

  Reply to this comment
  • intelektuali June 1, 05:45

   Dole nga Brima e Miut o enveristi i mocem qe te mbrosh Kauzen e Partise se Punes? Mos harro t’i besh te fala Prandvera Hoxhes dhe Kolanecit shkurtabiq te Piramides se Enverit, qe Edi Rama me Liken e tij te Ryshfetit dhe Korrupsionit maksimal e mban si nje relike e vecante per t’i kujtuar shqyptareve se Koha e Qepes e Enver mund te kthehet perseri ne vendin tone ne tollonat dhe bunkeret, me bidonat e vajgurit ne radhe bashke me mjerimet e tjera komuniste qe pederasti Makiavelist Enver Hoxha mbolli ne trojet shqyptare per ta bere Vatanin si nje CIFLIG persnal te familjes se tij sadiste dhe gjakatare, tip ADAM’S FAMILY.

   Mos harro t’i besh te fala edhe mikut tend dhe spiunit te Sali Komunistit dhe sherbetorit te Gazidedes, Ilir Kumbaro qe vrau Remzi Hoxhen sikur te ishte nje zog pule dhe e ka groposur ne ndonje kembe ure me beton persiper.

   Pergjigje me keto fjale se KOQET dhe BOLET enveriste ne DITA kane dale si puna jote nga brima e miut te inkurajuar nga Edvin Komunisti dhe Like Enveristi dhe kane filluar te qisin kokat e felliqura bolshevike qe nuk ja preu Demokracia dhe po kerkojne revansh duke i kenduar elegji dhe duke vajtuar si kukumjacka pylli per pederastin Enver Hoxha qe eshte fajtori kriminel per te gjitha menxyrat qe po vuajne sot shqyptaret.

   Sepse ceshtja kryesore qe trajtohet ketu nuk eshte intelektuali i vrare dhe i masakruar nga baballaret tuaj katila dhe gjakatare, as BOLET dhe KOQET enveriste pa shkolle nga Bostoni apo nga gopi i semes ku gjenden, por ceshtja qe shtrohet ne DITA per gjithe shqyptaret eshte:

   ME CILET ARMIQ IMAGJINARE DO LUFTONTE USHTRIA FAMOZE SHQYPTARE?

   qe Enver Sadisti e kishte furnizuar me arme dhe municione sovjetike dhe kineze sikur te ishte Kimi i Korese se Veriut, Kadafi i Libise apo Sadami i Irakut arme dhe municione qe iken per trafik ne vendet e Botes se Trete nga Mafia Komuniste qe la pas regjimi komunist ne vendin tone? Kjo eshte cesthja qe shtrohet per diskutim dhe jo biografia e nastradinit apo intelektualit qe thote vetem te VERTETEN LAKURIQE.

   Reply to this comment
 62. Gezimi May 31, 20:43

  Shtypi i huaj i viteve ’80 te shekullit te kaluar e cilesonte Shqiperine ne pikpamje ushtarake, si Izraelin e Europes!

  Reply to this comment
  • intelektuali June 1, 05:49

   Ne Izrael nuk kemi degjuar qe ne vitet 80-te BOSI i Partise te vrase Kryeministrin e vendit dhe ta shpalle me pas si nje poliagjent te Botes, ashtu sic beri Enver Hoxha me Mehmet Shehun dhe me gjithe shoket e vet komuniste.

   Reply to this comment
 63. padrino May 31, 20:47

  Të gjithë ju plehrat që mundoheni të ulni Figurën e Enverit , mundoheni kot. Enver Hoxha , mbetet shqiptari më i aftë dhe më i zoti , i mijëvjeçarit të dytë, për çka ka bërë për Shqipërinë, dhe popullin shqiptar. Flet zhvillimi industrial, arsimor, shëndetësor, rendi, siguria e jetës. sot jemi katandisur një republikë bananesh ku komandon gerqia, me ameriqinë, që kanë 25vjet që tallen Shqipërinë. Lavdi Enver Hoxhës, që na dha dinjitet, popull, e shtet. sot në shkërdhatokracinë, e berishovicit, lulushit, lilo floririt, të mer frika të kthehesh të jetosh, punë ska, siguri jete, ska buka me listë për shumicën e popullit, ka 24vjet që dëgjojmë të njëjtën muzikë, se allvanie e dules, janullatosit, lilo floririt, bashovicit, e salushit, do bëhet po kur do bëhet, se dritë, në fund të tunelit, s’duket .

  Reply to this comment
 64. tomorri May 31, 20:53

  E pranoj Enverin me te mirat dhe te keqijat e tij.Dua qe vleresimin e tij ta bejne historianet e vertete,qofte dhe te huajt ne bashkepunim.
  Po keshtu do te pranoja edhe Zogun mbase edhe Toptanin ne kohen e tije.

  Kurren e kurres nuk do pranoja as edhe nje fjale te tradhetarit Sali Ram Berisha.
  Per kete dua te shtoje dhe kerkoje:
  Eshte pergjegjesi numer nje per shkaterrimin dhe shitjen e te gjithe armatimit te ushtrise qe katerciperishte ishte djersa e popullit shqiptar pa perjashtuare as te persekutuarit dhe as te burgosurit ,as ballistet dhe as zogistet ndaj themi te gjithe shqiptareve.

  Sali Berishes ti behet gjyqi shembullor vetem per kete fakt,se ka akoma gjalle njerez qe e dine se sa ka kushtuare blerja e atij armatimi dhe kjo nuk diskutohet,prandaj Saliut ti behet kontoja dhe te jape llogari per tradhetine e larte qe ka bere kunder shqiptareve.Te gjitha te tjerat jane demagogji dhe llafollogji kote dhe pa vlere,ketu kemi te bejme me vlera monetare dhe jo me idelogji partishe siç do te na mbushe mendjen kremineli.Avioni apo tanku,apo raketa etj jane njelloj si ne komunizem si ne demokraci ato nuk ndryshojne ne perberje,dhe ne duhet te pranonim perdorimin dje dhe sote,por kurres se si te shiteshin nga familja Berisha dhe i biri itij faqe zi.

  Reply to this comment
 65. al-boston May 31, 21:06

  o intelektual,emrin e ke vendosur gabim se ti je vetem nje llapaqen dhe jo intelektual.Vetem para 90 ti nuk ke qen intelektual dhe nqse gaboje do kesh qen nga ata njerez qe silleshin rreth komiteteve te partise duke spiunuar shoket e tuaj,me fal o intelektual se gabova je nga ata te famshmit qe keni mbaruar “universitetin” afer zogut te zi .Nje njeri qe ka dy gram mend per cdo kohe duhet te shofi dhe te kuqen dhe te zezen,ti si “intelektual”shef vetem te zezen

  Reply to this comment
 66. besabese May 31, 21:14

  sh.ENVER HOXHA…nuk duhet lene ne mendjen e doren tuaj sepse urretja ju ka erresuar syte dhe mendjen.. Historia jone dhe ajo boterore nuk rresht se vlersuari…Antyishqiptaret ne sherbim te lobeve te huaja qe kane luftuar per shuarjen e ketij vendi…therriten nje dite festes se flamurit…ish/president te USA, ,Bushin plake ..gjaja per feste dhe sa filluan e mbaruan shane sh.EnverHoxha….Ai i ndigjoje dhe ne fund me kerkesen e tyre mori fjalen…
  I uroj per festen e flamurit dhe u tha …nuk kam dashur te vije ,pra tu pergjigjesha fteses tuaj…por vendosa te ndahem nje here e mire nga ju,me keto sharje ,tju beje me dije per keto arsye:(marre ne internet nga Zeri i Amerikes,mund ta kerkoni ne arkiven e saj)
  1. Me keni ftuar te vije per festen e flamurit dhe vazhdoni e shani Enver Hoxhen….

  2. Ne se ka shqiptare,ketu apo ne ndonje vend te botes qe ka bere me shume se sa beri Enver Hoxha per shqiperine e shqiptaret ..te dali te me thote para jush ne kete sall…zoteroj heshtja… dhe asnje nuk foli,ish presidenti Bush(plaku)…se po priste mos po dilte ndonje nga shqiptaret ne salle.. qe deri ne ate moment shanin pa rreshur sh.Enver…

  3.Enver Hoxha ishte nacionalisti me i madh ne bote,…per kete fakt flasin,mund t’i lexoni sendodhen prane institucioneve Amerikane te arkivuara…..

  4. Ne se ka ne bote shtet qe ka financuar me para.mjete dhe njerez,po,po dhe me njerez per rrezimin e Enver Hoxhes e para eshte USA…por kete nuk e kemi arritur kurre ,fal mencurise,drejtimit dhe ndertimit te atij vendi duke u udhehequr dhe u drejtuar nga sh,Enver Hoxha,kuper kete ka shume merita…
  Ai beri epoke te lavdishme ne kete vend.
  Beri luften nac- clirimtare,ku ne anlgo amerikanet i kemi ndjekur nga afer,kemi pritur qe neve te bashkepunonim me ballistet e legalistet,por qe fatkeqsisht ato shkuan ebashkepunuan me nazistet hitlerjane dhe per kete kemi bashkepunuar dhe kemi ndihmuar luften nacional clirimtare qe udhehoqi Enver Hoxha, dhe Mehmet Shehu….Pas clirimit ai u perqendrua ne zhdukjen e varferise dhe u perqendrua ne ndertimin e vendit…
  Zhduki malarjen semundjet dhe analfabetizmin
  E mori vendin nga hici dhe e zhvilloj ,bashke me vendin dhe njeriun e ri,shikoni edhe juve …se sa kane perparuar e arsimuar shqiptaret….
  Shume i lodhur nga sqarimet nje nga nje…u drejtua pjesmarresve ne salle me nje pyetje….
  Sa keni kontribuar ju per shqiperine e shqiptaret?
  Ne se njeri nga ju ne kete salle bene minimumin e kontributit qe beri Enver Hoxha per ju…ategere me therrisni qe keshtu bashke sic jemi,ta marrim vesh te gjithe…

  Reply to this comment
 67. besabese May 31, 21:34

  sh.ENVER HOXHA…nuk duhet lene ne mendjen e doren tuaj sepse urretja ju ka erresuar syte dhe mendjen.. Historia jone dhe ajo boterore nuk rresht se vlersuari…Antyishqiptaret ne sherbim te lobeve te huaja qe kane luftuar per shuarjen e ketij vendi…therriten nje dite festes se flamurit…ish/president te USA, ,Bushin plake ..gjaja per feste dhe sa filluan e mbaruan shane sh.EnverHoxha….Ai i ndigjoje dhe ne fund me kerkesen e tyre mori fjalen…
  I uroj per festen e flamurit dhe u tha …nuk kam dashur te vije ,pra tu pergjigjesha fteses tuaj…por vendosa te ndahem nje here e mire nga ju,me keto sharje ,tju beje me dije per keto arsye:(marre ne internet nga Zeri i Amerikes,mund ta kerkoni ne arkiven e saj)
  1. Me keni ftuar te vije per festen e flamurit dhe vazhdoni e shani Enver Hoxhen….

  2. Ne se ka shqiptare,ketu apo ne ndonje vend te botes qe ka bere me shume se sa beri Enver Hoxha per shqiperine e shqiptaret ..te dali te me thote para jush ne kete sall…zoteroj heshtja… dhe asnje nuk foli,ish presidenti Bush(plaku)…se po priste mos po dilte ndonje nga shqiptaret ne salle.. qe deri ne ate moment shanin pa rreshur sh.Enver…

  3.Enver Hoxha ishte nacionalisti me i madh ne bote,…per kete fakt flasin,mund t’i lexoni sendodhen prane institucioneve Amerikane te arkivuara…..

  4. Ne se ka ne bote shtet qe ka financuar me para.mjete dhe njerez,po,po dhe me njerez per rrezimin e Enver Hoxhes e para eshte USA…por kete nuk e kemi arritur kurre ,fal mencurise,drejtimit dhe ndertimit te atij vendi duke u udhehequr dhe u drejtuar nga sh,Enver Hoxha,kuper kete ka shume merita…
  Ai beri epoke te lavdishme ne kete vend.
  Beri luften nac- clirimtare,ku ne anlgo amerikanet i kemi ndjekur nga afer,kemi pritur qe neve te bashkepunonim me ballistet e legalistet,por qe fatkeqsisht ato shkuan ebashkepunuan me nazistet hitlerjane dhe per kete kemi bashkepunuar dhe kemi ndihmuar luften nacional clirimtare qe udhehoqi Enver Hoxha, dhe Mehmet Shehu….Pas clirimit ai u perqendrua ne zhdukjen e varferise dhe u perqendrua ne ndertimin e vendit…
  Zhduki malarjen semundjet dhe analfabetizmin
  E mori vendin nga hici dhe e zhvilloj ,bashke me vendin dhe njeriun e ri,shikoni edhe juve …se sa kane perparuar e arsimuar shqiptaret… me industri te zhvilluar dhe bujqesi te moderuar…. si ishit e si jeni tani…u drejtua pjesmarresve ish presidenti Bush,plaku.
  Shume i lodhur nga sqarimet nje nga nje…u drejtua pjesmarresve ne salle me nje pyetje….
  Sa keni kontribuar ju per shqiperine e shqiptaret?
  Ne se njeri nga ju ne kete salle bene minimumin e kontributit qe beri Enver Hoxha per ju…atehere me therrisni qe ketu bashke sic jemi,ta marrim vesh te gjithe… dhe per kete do vij per te tjera mos me therrisni ma se nuk ju ndigjoj me. Shume mund edhe te flasin sipas preferencave e bindjeve politike,por ky eshte fakt…. qe populli i din dhe te beje vete krahasimet,por disa jane mesuar qe ta besojne duhet tja relatojne nderkombetaret
  Kur u nda nga jeta sh.Enver ,eshte e vertete q populli e qau shume ,nuk i detyroj asnje…..Ai nuk u zevendesua e veshtire te lindi njeudheheqes i tille,i ketyre permasave….fale mendjes e punes e vepres se tij,se sic e dime Shqiperia e vogel ishte, por ama fjalimet e tij ne kongrese u ndiqnin e u degjonin me vemendje e shume frike nga tere bota…trim i mencur e shume largepames….sa sguxoj asnje u huaj te shkeli e preki interesat e ketij vendi e populli..(shikoni sot se Sali Berisha e Lulzim Basha) falin vije detare Greqise, qe edhe pse ka nje vendim te gjykates kusghtetuese qe hedh poshte kete falje deti,nuk denohet sali e luli,po te ishte gjalle sh.Enver a do ta gezonin kete liriSali e Luli tradhetari,sikur jane pronat te ketij vendi???
  Per Enver Hoxhen ka shume me fol..ka institucioni boterore ku krahas Marksit,Engelsit,Lenint ,Stalinit edhe Enverit,si klasiku bateror i mbrotjes e zbatimit te vijes marksist leninizmit….qe historia boterore …do flasi per keto drejtues ne epokat e tyre….por qe sot edhe sistemi i eger kapitalist qe neve ne kete kohe po jetojme ,shikoni krizat,emigrantet e tere botes.luftrat ne Siri e me pranverat Arabe etj… ,po ctjetersojne masat e popullit tere globit se ky sistemim ka falimentuar …e duhet arritur qe te aplikohet sistemi me i avancuar ne sherbim te popujve tere botes,sistem social njerzor,ku primar mos te jete fitimi,e pasurimi i pakices njerzore ,…por nje sistem nesherbim te njerzimit,social ekonomiko njerzor…..koha dhe bota po e kupton se kjo eshte e domosdoshme ,per shume arsye : siper mbulimin e krizave boterore, justifikimi i luftrave dhe vrasjeve,varferimit te popujve e gjendjes tyre te mjeruar……boll mame mashtrime e klauzola…qe justifikojne apo fshehin veprimet e tyre…se Marksi e ka argumentuar ne vepren e tij te madhe Kapitali, qe popujt e Gjermanise sot shihet te marshojne me veprej e tij ne duar….uroje te triumfoje e verteta e mne e mira…Lavdi e perjetshme vepres e punes se udheheqesit tone te paharruar sh.Enver Hoxha

  Reply to this comment
 68. tomorr May 31, 22:06

  Do te dish kush jane me se shumti komentues ne Dita ne masen 90%???
  Te mjafton nje artikull ku permendet ushtria popullore dhe Enverua dhe puffff plasin kokoshkat nostalgjike.

  Po su ngopet me pecet kineze te kembeve more dhe kapanonet qe mbanin era perc?

  Reply to this comment
 69. protesilahu May 31, 22:25

  “Po te mos kishte budallenj kjo bote, nuk do te rronin dot te mencurit”,thenie e lashte dhe me kuptim universal.-Skllavi mbetet perjetesisht skllav,eshte ne natyren e tij ne genin e tij qenia skllav i perjetshem.Ju skllever, e bij sklleverish nuk e meritoni lirine.

  Reply to this comment
 70. besabese May 31, 22:43

  O tomor …nje gje eshte e vertete se ne kohen e Enverit edhe mali i Tomorit shendriste me shume se sa sot….i cveshen i kane lene lakuric …edhe malet…
  Ato pecat e kembaleve te ushtareve ishin prej pambuku e nuk mbanin ere…por sot mbajne ere te keqe ato corape kineze,jo pambuku por prej neiloni 100 vjecar,pastru magazinat e botesI prej neiloni qe jane me killo ne rruge ….oh sa ka ..por ty qe paske qene edhe ish ushtarak ,se edhe titulli i ketij shkrimi …eshte per ty…si ishte ushtria atehere ne kohen e Sh.ENVER… e si eshte sot…por ne se ecen ne cmendurine e saliut..Rrugen e ke hapur shko se i cmendur do perfundosh..(.emrat fillojme me germe te madhe ,por ty ta bera te vogel…se i tille ishe ne kete koment.).. Si i pangopur…????oh vaj..vaj medet…

  Reply to this comment
 71. al-boston May 31, 23:08

  O ‘Intelektual” muti,sa po lexoja shkrimet e tua dhe jam i bindur se ti je nje kurve e atij sistemi te kaluar dhe sot je prostitut e ketij sistemi.Mos ha mut shume ,se ata qe te njohin ta ben portretin e fytyres tende te qelbur.Ne burge ti mund te kesh qen por jam i sigurt qe ti je nje mi burgu qe je mare me spiunlliqe ndaj te burgosurve me bindje te plota kunder atij sisitemi,ndersa ti je futur ne burge vetem per vjellje ,o hale..Dhe nje here po te shkruaj,ndroje emrin se ti gjithcka je por intelektual nuk mund te jesh kur o KOQE Kandari

  Reply to this comment
  • Dr June 1, 00:13

   i nderuar al boston

   ky kerma me emrin intelektual eshte nje pervers qe ka te pakten 10 vjet qe ka bere qindra miljona komente sidomos kunder enver hoxhes dhe pak a shume e ka vet pershkruar veten e tij si nje spiun i rendomte tip Kasaruho qe ishte ne te njejten kohe dhe i perndjekur poltik por dhe spiun i shokeve si perkthyes legjendar i veprave te Enver Hoxhes ne Rusisht.

   Interesante eshte se ky frankeshtetin monster sa me shume e shan enver hoxhen aq me shume ja shton lavdine…kur amerika vete po lidh marredhenie dipllomatike me kuben komuniste dhe ka marredhenie startegjike me kinen komuniste eshte iditiztizem te shash enver hoxhen..dhe ketu kam parasysh dhe ambasadorin arvizu i cili beri harakiri kur ofendoi publikisht enver hoxhen dhe te nesermen kerkoi te shihte nje seks simbol te Arjan Cani….Pra arvizu jo vetem qe ofendoi shqiptaret por dhe njollosi dipllomacine amerikane

   per kenaqsine tuaj lexoni me poshte autopsine e kesaj monstre :

   1………………nastradin esat pash toptradhetari

   Marrëveshja e tradhetarit Eset pash Toptani me Jovanoviçin nuk ishte veprimi i parë me të cilin Esat Toptani merrte nëpër këmbë interesat e shenjta të popullit shqiptar, të cilin nuk e deshi dhe nuk e vlerësoi kurrë, por e përdori vetëm për interesat e tij personale. Përmendet sidomos dorëzimi i Shkodrës Malit të Zi në marsin e vitit 1913, pas vrasjes tinzare të komandantit të garnizonit të qytetit, Hasan Riza Pashës, me qëllim që të siguronte përkrahjen e Malit të Zi për t’u vënë në krye të Shqipërisë si dhe për të marrë një shumë prej 600 000 franga, që iu dha nga malazezët. Ky veprim pasohet nga pazarllëku me qeverinë greke në shtatorin e vitit 1913, të cilën e njoftoi se ishte i gatshëm të vihej në dispozicion të saj. Kushti ishte që, kur të shpallej sundimtar i Shqipërisë, Greqia t’i jepte mbështetje diplomatike, asistencë në të holla dhe ndihmë ushtarake për rrëzimin e qeverisë së Vlorës. Në funksion të ndihmës ushtarake Esati do të merrej vesh me grekët për të përcaktuar kufijtë sipas vullnetit të tyre. Edhe qeveria serbe, hyri gjithashtu në traktativa me Esat Pashën. Sipas përfaqësuesit diplomatik serb në Sofje, M.Spalajkoviç, Esat Toptani duhet t’i ketë shprehur të njëjtën gatishmëri edhe Serbisë, të cilës i kërkoi që ta mbështeste për të rrëzuar qeverinë e Vlorës. Si shpërblim do të rregullonte në favor të Serbisë çështjen e daljes serbe në detin Adriatik

   2……………………nastradini zogu kurves

   1.Shipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.
   2.Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohi dinastinë Caragiorgvitch.
   3.Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohi Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.
   4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anullohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
   5.Shqipëria do të mbajë një gjindarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e çfarosur çdo lëvizje të ngritur kundëra Ahmet Zogut dhe kundra regjimit të vendosur prej tij.
   6.Në këtë gjindarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficera rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Ërangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë gjandarmëri me mjete financiare dhe armë.
   7.Në gjandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerat jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranoi në interes të dy vendeve.
   8.Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganal në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpëmjet kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
   9.Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllav do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit…….ect ect

   3’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin fashisti

   Kurora e Skënderbeut i dorëzohet nga Nastradin Verlaci mbretit xhuxhmaxhuxh Viktor Emanuelit

   Në datën 16 prill 1939, u zhvillua në Quirinale ceremonia e ofertës së kurorës.
   Në fjalën e tij Nastradin Vërlaci tha: “Vijmë tek ju madhëri, të dërguar prej popullit shqiptar që e ka shprehur vullnetin e tij me votën në Asamblenë Kushtetuese të mbledhur në Tiranë më 12 prill. Vijmë në emër të këtij populli që në një ofertë të njëzëshme i dhuron me devozion shpirtëror ma-dhërisë suaj kurorën e Shqipërisë. Ajo është e denjë për lavdinë tuaj sepse ka breruar kryet e Skënderbeut, heroit kombëtar shqiptar, i cili e valëviti flamurin e tij përbri flamujve të kombit italian. Me besimin në zemër se madhëria juaj do të pranojë këtë votë të njerëzve tanë, ju shprehim sot dëshminë dhe betimin për besnikërinë tonë dhe të të gjithë popullit nastradin shqiptar”.
   Mbreti u përgjigj: “Dë-shirojmë t’ju shprehim ndjenjat tona të mirënjohjes për mesazhin që ju na përcollët në emër të popullit nastradin shqiptar. Ne jemi të lumtur të mirëpresim votën e popullit tuaj trim e fisnik si dhe të pranojmë kurorën e Shqipërisë që ai na ofron, me të cilën lidhen kujtimi i lavdishëm i Skënderbeut.
   Që sot fatet e Shqipërisë do të jenë të pandashme nga ato të Italisë

   4‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin nazisti

   Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar ishte pjese e një Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”,
   Regjiment malor(alpin) i krijuar nga shefi i Gestapos Heinrich Himler, zyrtarisht nen titullin ne gjermanisht 21.
   Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr. 1) ishte emëruar sipas emrit te Gjergj Kastrioti Skënderbeut,
   Regjimenti 21 SS Skanderbeg u krijua pas pushtimit nazist në Mbretërinë se Jugosllavisë në vitin 1941. Gjatë 1942 dhe 1943 si Wehrmahti ashtu dhe sherbimi sekret SS kërkuan nga shqiptaret e Kosoves qe të ruanin ligjin dhe rendin,si dhe te pengonin partizanet jugosllave si dhe kunder rezistences antifashiste shqiptare. Njesia ushatarake shqiptare u vu nën komandën e kryegjeneralit August Schmidthuber, te rekrutimit ne regjimente speciale SS. Njesia SS Skanderbeg Malor luftoi kundër forcave partizane të Enver Hoxhës që ishin në rritjen dhe konsolidimin e veprimet e tyre, si në Shqipëri dhe ne Jugosllavi

   5’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin terroristi

   Bandat e “Komitetit të Maleve” kërkonin rrëzimin e pushtetit me çdo kusht dhe me çdo çmim që të ishte i mundur, duke mos kursyer gjakun e askujt, mjaftonte që të arrihej qëllimi. Ishim përballë një terrori dhe një kasaphane të pashembullt. Vrasjet e tyre kishin arritur dhe te gratë, pa pyetur për asnjë ndjenjë njerëzore. Nuk ishte pak rasti i kunatave, Marta e Prena Tarazhi, të cilat u rrëmbyen natën mizorisht nga bandat, vetëm për faktin se kishin shkuar në hekurudhë dhe nxisnin emancipimin në radhët e grave në zonë. Ato u lidhën me litar pas një peme kumbulle dhe aty, në mënyrën më barbare, iu prenë gjinjtë dhe u masakruan me thika derisa vdiqën. Ka raste të tjera si ai i Dilicës së Fregnit, të cilën e grabitën natën po ato banda për të cilat po flasim, duke e hequr me forcë nga duart e nënës së saj qorre, dhe e çuan diku afër shtëpisë, ku pas masakrimit e therën dhe e pushkatuan. Tipike në kësisoj rastesh është ai i vajzës nga Oroshi që quhej Prena Përkola, e cila njihej ndryshe me emrin “Cuca e Oroshit”, që e vranë me armë në prezencën e dy fëmijëve të mitur (Agimit dhe Albinës) në djep. Apo ai i Shkurte Carës apo Mrika Lokës. etj etj qe jane me mijra

   6””””””””””””””””Nastradini spiuni shokeve tip Kasaruho

   Disa këshilltarë të Presidentit të Republikës, Bujar Nissani, rezultojnë spiunë të Sigurimit të Shtetit, ku me raportimet e tyre kanë fikur disa jetë njerëzish. Konstatimi ka ardhur nga shoqata e ish të përndjekurve politikë, me në krye Skënder Tufën, ish-koordinatori i grevës së urisë. Ish të përndjekurit politikë akuzojnë presidentin Nishani, se e ka mbushur institucionin e Presidencës me spiunë të Sigurimit të Shtetit dhe me njerëz me të kaluar të zezë komuniste. Me anë të një deklarate, ata akuzojnë Presidentin se ka dekoruar njerëzit e Sigurimit të Shtetit. Të përndjekurit përmendin edhe një shembull konkret. Bëhet fjalë për Amik Nastradin Kasoruhon, këshilltar i presidentit Nishani, por i implikuar në Sigurimin e Shtetit. Ata deklarojnë se Partia Demokratike është kthyer në një ombrellë e spiunëve. “Mësuam edhe një herë se këshilltari i presidentit Nishani, z Amik Nastradin Kasoruho, ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Ky person ka marrë dekoratën “Nderi i Kombit” për rezistencë në burgje kundër diktaturës, veprim ky që fyen qindra martirë të vërtetë, të cilët rezistuan realisht e sot ndoshta jetojnë në mjerim dhe të harruar. Për këtë arsye, kërkojmë t’i hapet dosja Amik Kasoruhos dhe t’i hiqet menjëherë titulli që mban padrejtësisht. ky nastradin

   7’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin gomari pa shtet pa atdhe,pa dinjitet thjesht nje zvarranik forumesh

   ca gjera duhet ti themi sakte SOT kur ajo shoqeri eshte shperfytyruar si as nje komb ne historine njerzore.Atehere kishte diktature qe e pranonte vete DIKTATORI I DASHUR DHE I PAHARRUAR por kisht shtet

   mbrojteje
   arsim
   kulture
   shkence
   mjeksi
   nafte
   krom
   baker
   pyje
   dipllomaci
   plantacjone
   sera
   transport
   hidrocentrale
   bonifikim
   ……..
   po sot????????????????????
   tritol
   ndertim pa leje
   prostitucjon
   hashash
   gomone
   parlamet bordello
   ambsadore porno
   anti urbanistika
   rruget thertore
   enegji e papaguar
   bakri 0
   kromi 0
   vrasje politikanesh
   vrasje oficeresh shiku
   gerdece
   21 janare
   zhdukja e hakljave
   borxhet strasfere
   krimi ne familje
   ……….
   sot shqiperia eshte
   1-shprehje gjeografike qe ruhet nga Nato
   2-merr fryme nga 1.4 miljon shqiptaret e perendimit
   3-eshte regjim ambasdorial qe nga koha e rajersonit
   4- eshte e pushtuar de fakto nga ushtria e drog-diller-ave
   5-ka nje popull sot qe i ka perfunduar shpelarja e trurit
   6-ka nje klase politike qe e ka lene pa pune Asfaline dhe ish UDB
   Nuk do deshiroje njeri te lavderoje ate sistemin para 90′ qe ishte me detyrim percaktim POR TE PAKTEN BANORET E FERMES KAFSHEVE QE JETOJNE SOT NE SHQIPERI DHE NE BALLKAN TE MOS SHAJNE DJALIN E GJYLOS PA NDERTUAR SHTETIN E SHQIPTAREVE.

   THJESHT KENI KALUAR NGA NJE DIKATATURE NE NJE MONSTRATURE E DROGES DHE E PROSTITUCJONIT POLITIK.
   SHEMBULLI I MAQEDONISE SOT DHE I DISA NGJARJEVE NE BEOGRAD DHE LUGINEN E PRESHEVES TREGON SE NUK KA SHTET APO KOMB SHQIPTAR PRANDAJ LERENI REHAT ENVER HOXHEN NE VARR O
   INTELEKTHALEJA NAZISTRADINI I ZOGJIT KURVES..

   Reply to this comment
   • Ballist i PENDUAR. June 1, 09:01

    Kissinger Thote :
    Kemi Fituar ,
    Shtetet kane Faturat ne Duar .

    ” Shikoje tek kjo krize Globale nje Oportunitet te Madh ”’
    Sepse
    ” Kriza finanziare ishte Mashtrimi , pra Kufizoje Mjetet
    qe nje shtet kishte per Interesat e popullit ”

    Pra keshtu Henry Kissinger PROFETI I FUQISHEM
    I Super – Fuqise boterore Thote :

    Dje me Tankse ,
    Sot me Pushtimin Finanziar te Nje elite te Vogel .

    ” nuk eshte me e nevojshme te Krijosh
    nje Urdher te RI internazional ” Thote sekretari i shtetit Amerikan ne nje Intervist .

    ” problemet egzistuese SOT detyrojne te gjithe
    Per nje zgjidhje Komune e Globale ”
    dhe i quan interesa te perbashketa ,
    sikur te ishim komshinje te mire .
    Por ne te vertet Intende te Kunderten , Pra ?

    Komshiu , Pra shteti qe ne fillim Kolonizohet
    Me te vetmin SISTEM FINANZIAR
    Pastaj duke i nenshtruar me KRIZAT
    QE ai sistem eshte aq SHKATERUES
    sa i ve Njeri kundra Tjetrit
    E keshtu per te shpetuar , jane te detyruar te leshojne
    pjese nga Sovraniteti i Tyre , duke zgjedhur
    te vetmin REGJIM POLITIK
    DHE TE VETMIN MENAXHIM .

    Epoka e Re do te jete
    KISSINGERDATA NGA kombe egemone .

    Ne 40 vitet qe kaluan
    Sistemi Finanziar ka Kolonizuar te Gjithe :
    Nga IRAN deri tek Indonezia
    nga Rusia ne Japoni
    nga Brasili ne Europe , Kine , afrike
    Wall stret e Eurozone kane deflagruar
    Krizen me te fuqishme ne kete shekull ,
    Dhe ne vençanti ne Eurozone me ndihmen e FMI .

    Reply to this comment
  • intelektuali June 1, 05:52

   Nuk i je pergjigjur pyetjes kryesore o BOLE enveriste nga Bostoni Antikomunist dhe Demokratik dhe pyetja qe parashtrohet ne DITA eshte kjo:

   ME CILET MULLINJ TE ERES LUFTONTE USHTRIA FAMOZE SHQYPTARE?

   me SHBA kapitaliste, me Rusine bolshevike apo me Kinen Komuniste?

   Reply to this comment
 72. Ushtar Halimi June 1, 03:58

  JU dhjefsha mu ne ushtrine e Enverit, si puna e Sadamit.Njeriu i ben llogarite sipas jorganit te vet.Ne duhet te bejme nje Shqiperi moderne dhe te pasur e per kete duhet te bejme popullin me mend.Enveri e perdhunoi shpirtin e popullit dhe e coi dinjitetin ne fund.Ne duhet me u be njerez dinjitoze e me mend ne koke dhe kjo eshte kryesorja.

  Reply to this comment
 73. TROC June 1, 08:54

  SA KEQ QE KA AKOMA SHUME INJORANT NE SHQIPERI TE CILET NUK ARRIJNE TE NDAJNE TE MIRAT DHE TE KEQIAT QE KANE BERE UDHEHEQSIT E SHQIPERISE .
  -PO TI VESH NE KANDAR, E.HOXHA ESHTE SI DITA ME NATEN ME CDO NJERI TJETER QE KA DREJTUAR SHQIPERINE ………PASI AI KISHTE NJE KAUZ DHE NUK ISHTE PER TU PASURUAR VET…………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 74. gruri June 1, 09:13

  I kishim, i kishim, kurse tani i ka Imami me shoke qe nuk po ndihen fare dhe askush nuk po i prek.
  Sa per dinjitet o ushtar Halimi, ne ka pasur dinjitet ne ate kohe, nuk ka pasur kurre Shqiperia dhe shqiptaret. Atehere ishte krenari te thoja jam shqiptar, sot te vjen turp! Ja pra, kjo eshte kryesorja e jo ajo qe thua ti.

  Reply to this comment
 75. Na bashkoj kenga popullore October 19, 09:39

  Per 300 vjet i vetmi sistemi i te madhit ENVER HOXHA ka funksjonua ne token shqiptare thoni si te doni ENVER HOXHA nuk lind ma nena

  Reply to this comment
 76. E po kjo pune! October 19, 09:45

  Ne do te bejme perpara kur te veme pikat mbi “i” dhe clirohemi nga serbo-greket. Te respektosh Enverin per veprat ne dobi te kombit nuk do te thote qe nuk je demokrat apo me perendimin se pari SHBA. Enveri dhe SHBA ishin ne nje llogore, ate te kauzes shqiptare ne rajon, pavaresisht se ndanin ideologji te ndryshme. Kishte shtet dhe ligje, ata qe nuk i zbatonin, ndeshkoheshin, disa per inate spiunonin njeri-tjetrin (lufte e ftohte i provokonte keto gjera), disa me vetedije (keta jane disidentet e vertete). Pra te ndajme ideologjine dhe shtetformimin. Ai mbetet shtetari me i madh qe kemi patur.

  Reply to this comment
 77. kol Kulumria October 19, 12:12

  Enveri beni : shtet ligjor, e beri tere pop. me shkoll, beni ushtri
  te pathyeshme , e pregatiti gjith pop. ushtar.
  Pse nuk e sulmuan Enverin si Sadamin e Kadafin ?
  E sulmoi Greku ne vitin 1949, se donte Voriepirin,
  por i ketheu ne kerrma Enveri e Mehmeti.
  Qoft i perjetshem kujtimi i Tij.

  Reply to this comment
 78. .....m... October 19, 12:17

  gjynahet e ENVER HOXHES po lani te gjithe , prisni edhe pak…..keni per te mbajt rralle tek bashkia per nje garushte sup spitali, dhe do flini ne hotel me miliona yje,d.m.th jashte

  Reply to this comment
 79. Lleshi October 19, 23:58

  Ne dac shajeni Enverin , ne dac beni cfare te doni , por e vetmja gje qe keni bere eshte se ia keni futur vetes ! Ju xhveshen lakuriq dhe tani prisni kur t’ju shkojne ne sater , si ua bene shqiptareve te Kosoves para 10 vjeteve !

  Ju qesheni , se me mendje lehtesi mendoni se nuk ndodh , por ata qe ju carmatosen nuk e bene kot !

  Reply to this comment
 80. Eni October 20, 05:38

  Komentuesit ne pergjithesi harrojne situatat e kaluara duke i pare gjerat sikur zhvillohen sot,kur shpejtesia e e ndryshimeve nuk mund te krahasohet..kur I.Qemali ecte me karroce rruge pa rruge sic i thone dhe i vetmi mjet per tu lidhur me boten ishte telegrafi Kjo situate nuk mund te kuptohet sot nga nje i ri qe dhe shqipen nuk din ta shkruaj ,por ka ne dispozicion nje telefon qe e lidhe jo vem me boten por e perdore per te lene takime per kafe et. Ose ne periudhen pasclirimit kur u hapen kurset kunder anfabetizmit dhe inspektoheshin shtepite se si te pastroheshin , si te laheshin rrobat etj…dhe ne konviktet e para pervec te tjerave u jepeshin triska per veshmbathje nxenesve….kurse pas 1990 u kthyen ne germadha shkollat ….shih per kuriozitet si u be Tirana e paster pas 1990 nga Kelmendi apo Brojka apo Basha….dilni e shikon ju qe pini qumesht te infektuar,hani mish me salmonele dhe shkoni te doktorret e dilni me viroze disa here ne vit ….Beni nje udhetim imagjinar se si ka qene Shqiperia e pas clirimit…Dini cdo dite e beni nje pune sado te vogel ne sherbim te komunitetit dhe mos ndicni shembullin e komentatoreve te medias qe na coroditin cdo dite per te na genjyer qe mos te shohim dallaveret qe behen ne kurrizin tone e te atdheut qe e kane shitur tashme…..

  Reply to this comment
 81. demo October 20, 08:05

  Hiqi njeriut pronen,lere ne dore te brigadjerit,sekretarit,keshilltarit,dhe nje dite qe e ka pushim ,beja pune vullnetare dhe ate e ke bere lecke,pa dinjitet njerezor.Prandaj shqiptaret moren malet dhe detet,si Sirianet qe po ikin nga ISISI sot,.Cfare ushtrie thoni ju,kush do luftonte per Enver Hoxhen,sklleverit pa dinjitet?Nuk i pate si ndrruan emratr ne Greqi dhe u bene te gjithe vorioepirote homogjene?Nuk po flas per te persekutuarit politike brez pas brezi,se ata jane hesap tjeter!.Ky me nofken besa-bese flet sikur Bushi paska folur si shen Kozmai,qenka prekur fort,se i kane share Enver halene!Se cfare vule te zeze i ka stampuar ne turi Enverit Amerika ta tha Ambasadori zyrtar Amerikan Arvizu:-Monster!Monster qe torturoi popullin e vet!E beri popullin me hileqar,me hajdut,me spiun dhe me pa dinjitet ne bote.Te gjitha keto qe ngjasin sot jane pasoje e atij regjimi.Edhe Saliu pjella e tij eshte.

  Reply to this comment
 82. .skifteri October 20, 11:04

  Te gjithe pjerdhin nga bytha ky demo nga goja!

  Reply to this comment
 83. politkane kurva October 20, 11:39

  Ne skemi gje vet ushtri me pistoleta.ksaj i thon me u mburr me amerkien demethen me k…in e tjetrit.popull shhkerdhat

  Reply to this comment
 84. DRENICA E KUQE October 20, 14:14

  Kjo ishte dhe mbeti krenaria e jone kombetare! Kete e beri i madhi shqiptar Enver Hoxha. Kete duhet ta dije i madh e i vogel, çdo shqiptar qe i thote vehtes shqiptar! Po ku do mbesin ata qe e shane e po e shajne Enver Hixhen?… Epola e Enver Hoxhes qe dhe mbeti Epola e lulezimit te Shqiperise shqiptare!…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 85. ==> October 20, 23:21

  qekan mbledh gjithe veteranet edhe ish-ushtaraket me mbrojt komankarin pederast,,,,,ore ta doni ta kujtoni edhe niperve edhe mbesave i vini emrin e tij,,,,,,normale qe e doni se ishit mesuar mos me punuar ne ate kohe merrshit rrogat qyl edhe luftoshit ne zbor kunder tabelave te qitjes,,,,,kurse gruan jua punonte sekretari i partise kur ishit maleve duke shkruajtur emrin e pederastit me gure zalli,,,djemte e enverit jane bosat e shqiprise ju vazhdoni akoma me 1 pension legen edhe nuk ngriheni te protestoni tek ky kelyshi tjeter sepse per ju rensi ka vepra e pederastit,,,mos u beni merak se kte tjetrin qe po jua fut ne ditet e sotme do ta levdojne nipat tuaj ne te ardhmen,,,,,,packa se hani qofte korce me leket e pensionit do ti kujtoni kto dite te arta qe po kaloni,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 86. Adnan November 22, 14:04

  Esht krenari dhe mbrurrje kur i shef paradat e zhvilluara ne kohen e Enver Hoxhes gje qe nuk esht pak te jesh nje fuqi ne Ballkan po ndoshta dhe ne Evrope sa i perket mbrojtjes se integritetit territorial.
  Un mendova se Shqiperia shpetoi pas vdekjes se Enver Hoxhes por me vdekjen e tij vdiq dhe forca ushtarake Shqiptare, e them kete me plot pergjegjesi sepse ka shum arsye qe mund ta shoh kte cdo njeri i thjesht, sepse ne pushtet erdhen banda mafioze, matrapaz, hajdut e te tjer te ashtequajturit (demokrat e socialist) gje qe i sollen Shqiperis dhe popullit shqiptar vetem e vetem varferin.
  Qe nga 90-ta e deri me tani 2015 kta njerez qe shqiperin e lan pa breg si nje lavire, qe vodhen arin shqiptar e çuan ne bankat evrpoiane dhe e privatizuan dhe gjithqka pati i shiten per hiq gje dhe deklarojne cdo dit se doti burgosin njerezit un u them se nje dit do te shperthej zemrimi dhe mllefi i popullit dhe doti vjen fundi ketyre bandave klanore, matrapazeve, hajdutve dhe dota marrin denimin e merituar ashtu si e meritojn tradhtaret

  Reply to this comment
 87. dardani December 19, 20:29

  Enver Hoxha eshte nje kujtim i paharruar per te gjithe Shqiptaret, ai formoi shtetin Shqiptar duke u mbeshtetur ne fuqine tone si nje popull dhe nga reforma e pare agrare e deri ne elektrifikimin e plote te vendit dhe shkollat per te gjithe dhe gjithashtu shendeti ishte i garantuar per jeten e cdo njeriut . Mbas marrjes ne fuqi te pushtetit te ish agjendit te UDB Sali Berisha ku ai shkateroi fillimisht repartet speciale te ushtrise dhe me vone me hapjen e depove te armatimit Shqiperia u fut ne nje etape te re ate te vetevrasjes kolektive, ku edhe sot pasojat dramatike nga pasiguria. Nato dhe ushtri mercenare sot qe shkon me urdherat e qeverise simbas ditarit amerikan ne Afganistan Irak dhe gjetke kete varferi tragjike e ka vetem Shqiperia ne bote! Cdo shtet ka nje ushtri te saj me nje kapacitet mbrojtes si nga ana e numrti te ushtrise e deri ne armatimin e nevojshem. Po te bejme bilancin e autoritetit te ushtrise Shqiptare ne ditet tona ate e flasin vete faktet ku Greku na tregon se ju nuk keni ushtri dhe nuk ja u kemi friken. Kete e thote ministri i mbrojtjes se Greqise nje turp per nje komb te tere te jesh Shqiptar ne ditet tona . Greku ne kohen e Enverit urinonte ne pantallona nga frika dhe sot nga situatat e renduara te emigracionit dhe te varferise Greku na konsideron jo vetem te dobet por edhe deshiron te kete pushtet ne endrren e tij ne Vorio Epir, ku Himaren e quan greqi. Enver Hoxha ishte burre por Shqiptaret jane pjesa me e madhe tradhetare duan ta shesin cdo gje edhe identitetin per 300 euro edhe shtetin per para kete e beri edhe S,Berisha me paktin detar. Kurre te flisni ju bukshkale per Enver Hoxhen me mire ta mbyllni ate WC se ne kohen e tij burri me i forte Shqiptar kurre tradhetonte shtetin per llogarin te huaja ai e conte tek vendi por popullin ai e donte. Njekohesisht po te shikojme gjeneracionin me te forte dhe me te formuar si nga ana morale dhe nga kualiteti njerezor eshte ai i Enver Hoxhes. Sot Shqiperia ka vetem njerez te degjeneruar kriminela vrastar njerez qe martohen dhe shesin gruan e tyre prokseneta te droguar vrastare me pagese ku edhe gjakmarja e afruar nga vete s.Berisha jane krimet e nje shteti te falimentuar i cili po shkon drejt shperberjes. Shteti i Enverit kritikohet nga gjytyrymat por harrot sot kjo panorame e zymte ku njeriu eshte bere me keq se ne vendet kapitaliste ku Shqiptari me ane te ditarit te ish spiunit te UDB Bisturise eshte futur ne nje lufte vella vrasese! Ky eshte shteti i piste i sotshem dhe ai i diktatures ku njeriu ishte i barabarte por qe ne ishim te lumtur ne jete si nje familje e thjesht dhe e shendetshme shteti i athershem i Enver Hoxhes.

  Reply to this comment
 88. Selfo July 23, 14:01

  Krimi me i madh i kwtyre 28 vjeteve shpellare ka qwne shkaterimi i ushtrise shqiptare me pretekstet idiote se tani s’ka c’na duhet armatimi se erdhi paqja dhe dita e vellazerise midis popujve. Njesoj si parullat ultraidiote te cekut tw bardhe e te shkaterimit te ekonimise deri ne nivelin zero.
  Tani ushtria shqiptare ka vetem nje funksion tw beje parada para Ilir Metws e te beje roje nderi.
  Turp per klasen e sotme politike halldupe dhe mjere Shqiperia qe u katandis ne kete dite!

  Reply to this comment
 89. MH July 23, 14:38

  Oh,sa mire qe jemi e kemi demokraci te cuditeshme!!!!!!!
  Sot jemi ma te forte se kurr.Mbasi na vijne autoblinda modern nga Amerika.Duke e kthyer mbrojtjen Shqiptare ne moderne e te pa thyeshme nga cdo sulme pushtuesish me shkopinje dhe shpata.
  Me kuptoni drejt.
  Cfare jane avion,raketa nendetese tanke para autoblindave.Asgje,shkarravina dhe pike.
  pika qe s’iu bie shteteve qe disponojne raketa,tanke,artileri,avion.nendetese para autoblindave te jashtzakonshme.

  Reply to this comment
 90. Plaku Xhuxhumaku July 23, 15:37

  Ushtria heroike shqiptare fitoi 5 luftera ne 45 vjet. Kuptohet luftat i bente me fasulet qe ne mengjez dhe gjithe dites ia kriste pordhes. Ajo ushtri me shume se per mbrojtjen e vendit ishte instrumenti kryesor i shtypjes se brendshme. Ishte drejtuar kunder pinjolleve te fashisteve, zogisteve, kolaboracionisteve e keshtu me rradhe. Edhe sot e kesaj dite ne vazhdojme luften heroike kunder ketyre armiqve te tmerrshem te popullit shqiptar, po tashti nuk na lejon me demokracia t’i internojme e ti burgosim, keshtuqe jemi mesuar t’u hame mutin.

  Reply to this comment
 91. Komunist i Penduar Thellë July 23, 15:38

  (Fjala e Ramiz Alisë me dyer të mbyllura më 1989)

  Lexoje 2 minuta dhe shperndaje

  Sistemi ynë ka kapitulluar përballë atij kapitalist, ndaj jemi të detyruar të ndryshojmë strategji. Kjo strategji do të synojë në dy drejtime:
  1. Në respektimin e të drejtave të njeriut
  2. Në krijimin e pluralizmit politik.
  Të drejtat e njeriut janë diçka brenda nesh dhe mund të abuzohet me to deri diku, por pluralizmi do të bëhet se s’bën.
  Kundërshtarët tanë do t’i nxisim të krijojnë parti sa të duan; të majta, të djathta dhe të qendrës, por gjithsesi këto parti duhet të kontrollohen e të drejtohen nga Ne.
  Programet e themelimit të këtyre partive do t’i formulojmë dhe do t’i miratojmë Ne.
  Në krye të këtyre partive duhet të nxirren njerëz që përkrahin Strategjinë Tonë.
  Partia që do të marrë pushtetin, do ta shajë komunizmin me themel e me çati.
  Në këtë mënyrë, do të fitojmë simpatinë e Perëndimit dhe të Disidencës Antikomuniste.
  Ata që janë nëpër burgje, të dënuarit dhe të persekutuarit politikë antikomunistë, do të flasin për ne dhe do të na shajnë. Dhe këta, dihet që e urrejnë komunizmin, por do të na afrohen e do të na përkrahin. Neve na intereson karta morale e tyre. Këta do t’i afrojmë dhe do t’u japim punë të parëndësishme; por kurrë nuk do t’i lëmë të na marrin pushtetin, sepse Ata, sa të marrin fuqinë, do të fillojnë të hakmerren dhe Ne kështu, do të bëhemi hyzmeqarët e tyre.
  Në zbatim të të drejtave të njeriut, duhet që t’u japim edhe kompensim në para të burgosurve politikë e t’i kompletojmë edhe me komoditete banimi.
  Të sekuestruarve dhe të shpronësuarve do t’u japim nga një letër në dorë, që “’t’u njihet prona”, por asnjëherë nuk do t’ua japim Pronën e Tyre dhe, në forma të ndryshme, do t’i ngatërrojmë me njëri-tjetrin. Ata do të kalojnë nëpër gjykata, ku do të zbatohet rotacioni, nga Gjykata e Shkallës së Parë në të Dytën dhe, për “defekte teknike”, do të kthehen përsëri në të Parën.
  Të burgosurit dhe të persekutuarit janë të moshuar, nuk kanë fuqi dhe janë të parrezikshëm. Duhet të kemi kujdes nga fëmijët e tyre. Por këta, duke iu dhënë nga një pashaportë dhe duke u bërë presion, do t’i largojmë nga Shqipëria.
  Ata që do të pretendojnë, kundërshtojnë apo do të këmbëngulin, do të lëndohen e do të ndëshkohen.
  Pasuria e tyre na përket Neve, se Ne e bëmë.
  Materialin që më dërgoi Gorbaçovi kam dy vjet që e studioj. Ata (sovjetikët) kanë ecur shumë përpara. Për këtë Ju jeni në dijeni, sikundër i kemi diskutuar edhe më parë këto probleme.
  Neve kemi kuadro sa për shtatë komitete qendrore, ndaj nuk ka asnjë arsye që të kemi frikë. Ne i kemi studimet dhe platformat gati për zbatim. Do të ketë shumë intelektualë që do të na kundërshtojnë, por këtyre do t’ua mbyllim gojën dhe do t’u japim nga një copë punë. Një shqetësim mund të na krijojnë intelektualët pensionistë. Këtyre do t’u ofrojmë krijimin e Shoqatës së Veteranëve të Luftës dhe të Punës, pastaj do t’u japim nga një minipension dhe do t’u mbajmë ison.
  Kosova është në pragun e shpalljes së Kushtetutës. Le të bëjnë si të duan, sepse Ne kemi platformën tonë.
  Çdo gjë e kemi të programuar. Strategjinë e keni që të gjithë të qartë. Në përputhje me këtë strategji, kemi përcaktuar edhe rrugët për zbatimin e qëllimit dhe të misionit tonë. Nën një propagandë ekstreme kundër komunizmit dhe me disa ndëshkime të vogla, sa për sy e faqe, ndaj Nomeklaturës së Lartë Komuniste, “Ne, Komunistët Reformatorë”, do të zbatojmë Strategjinë tonë në Ekonomi, sipas së cilës Kapitalistët dhe Pronarët e Ardhshëm në një vend socialist, të jemi Ne dhe Njerëzit Tanë. Me këtë strategji, brenda dy-tre legjislaturave, do të arrijmë që nga Klasa Komuniste të krijojmë Klasën Kapitaliste, e cila do të na përjetësojë në Pushtetin Politik të së Ardhmes, që e kemi planifikuar dhe po e përgatisim Vetë.
  Të jeni të sigurtë që e Ardhmja do të jetë e Jona. Kurrë nuk do të lejojmë restaurimin e pushtetit politik të armiqve tanë.
  E ardhmja e fëmijëve tanë do të jetë e mrekullueshme, për këtë kemi derdhur kaq Gjak dhe do të derdhim përsëri, po të jetë nevoja.
  Shqipërinë do ta gëzojmë Ne dhe Fëmijët tanë. Nëse do të ndodhë që të na marrin pushtetin dhe të na rrezikojnë, atëherë haram na qoftë nëse nuk do të dimë t’i mbrojmë Fitoret e arritura, qoftë edhe me grykën e pushkës, si dikur, në Rininë tonë. Prandaj, gjithmonë të jemi të përgatitur për të dyja rrugët e mbajtjes së pushtetit: rrugën paqësore dhe rrugën e luftës së armatosur. Ne jemi përgatitur për të dyja rrugët dhe për këtë kemi organet tona të dhunës dhe njerëz tepër të vendosur e të aftë, që i kemi përgatitur për gjithë këto vite, me mund dhe sakrifica. Mjerë Ata që do të guxojnë të Na dalin përpara e të Na kundërvihen. Ndaj mbajeni moralin lart dhe mos u frikësoni. Nëse lind nevoja, do të kemi edhe mbështetjen e aleatëve të jashtëm ideologjikë në pushtet, të cilët nuk është nevoja t’jua përmend.

  Ditën e mirë dhe mirupafshim!

  Reply to this comment
 92. mirel July 23, 18:10

  Nuk kam cshtoj tjeter vecse “LAVDI KOMANDANTIT LEGJENDAR”
  Poshte pushtet dhe tradhetaret!

  Reply to this comment
 93. intelektuali patriot July 23, 21:11

  Politike ne nivel teper te larte jo dengla qe dhe Luja te tall b…

  Lexoni kete artikull
  http://www.gazetatema.net/2017/07/04/beteja-e-ashper-shqiperi-shba-ne-okb-intervista-me-ish-presidentin-george-bush-atehere-ambasador-i-shba-ne-okb/

  Shikoni patjeter videon drejtorin e cias dhe presidentin e ardhshem.

  Lexoni patjeter komentin e Bashkim Pitarkes ne Fund te artikullit

  Reply to this comment
 94. intelektuali atdhetar July 23, 21:12

  Politike ne nivel teper te larte jo dengla qe dhe Luja te tall b…

  Lexoni kete artikull
  http://www.gazetatema.net/2017/07/04/beteja-e-ashper-shqiperi-shba-ne-okb-intervista-me-ish-presidentin-george-bush-atehere-ambasador-i-shba-ne-okb/

  Shikoni patjeter videon drejtorin e cias dhe presidentin e ardhshem.

  Lexoni patjeter komentin e Bashkim Pitarkes ne Fund te artikullit

  Reply to this comment
 95. Lavdi Heronjte te Popullit Shqiptar! July 23, 21:17

  Lexoni artikullit

  http://www.gazetadita.al/historia-e-kombit-dhe-fati-i-njeriut-elegji-per-komandantin-e-nendetes es-105-aleko-pojani/

  Lexoni per heronjte dhe haroini ballisto-legaliste zogistet dhe vemjet e tyre.
  Sja vlen tu hedhesh dhe peshtymen

  Reply to this comment
 96. Lavdi Heronjve te Popullit Shqiptar! July 23, 21:18

  Lexoni artikullit

  http://www.gazetadita.al/historia-e-kombit-dhe-fati-i-njeriut-elegji-per-komandantin-e-nendetes es-105-aleko-pojani/

  Lexoni per heronjte dhe haroini ballisto-legaliste zogistet dhe vemjet e tyre.
  Sja vlen tu hedhesh dhe peshtymen

  Reply to this comment
 97. Arber Iliri July 23, 22:10

  Sa ngjaka kjo qe lexova me Koreve e Veriut sot.Hahaha, mire o Dilaver po ne edhe gjithe keto arme e mbrojme vendin mos u bej merak<12-13% te buxhetit.Fli 3 cifte ne nje dhome e bej 700000 bunkere- 700 mije apartamente.Nuk po them mos kemi ushtri por kjo qe lexova ishte ushtria e nje kombi 300 million vete jo tre million.hahaha.Nese doni ushtri bejeni prape dhe rrini pa breke.E me ate armatim na beri Enveri qe u dorezuam vete ne 90 si berra te tredhur duke kerkuar buke te Greku e Italiani.Ajo ishte ushtria o Dilo.Kim Jungu te na marre te keqen se nga ne e paska mesu zanatin.hahaha

  Reply to this comment
 98. Jimi July 23, 22:13

  Dhe te imagjinosh qe gjithe kjo pasuri shteterore, kolosale miliona dollareshe, pas viteve 90 ra ne duart e trafikanteve te sojit Hajdari, Medihoxha, pa tjeter Berisha, i madh dhe i vogel!? Sot keta “zengjine” i bejne karshillek nje populli te tere dhe betohen per demokraci!?

  Reply to this comment
 99. Fuat Babani July 25, 00:12

  E gjithe ajo ushtri do vente namin,,po armiqte ku ishin.

  Reply to this comment
 100. Hande July 25, 08:08

  Futi ne byth te gjitha. Raca e ketyre paska qene fatkeqesia me e madhe qe i ka ndodh ndonjehere ketij populli tash 2000 vjet.

  Reply to this comment
 101. anticensurë25642654 July 26, 09:58

  “Si mund të arrihet që municionet dhe pjesët e këmbimit të bëjnë për secilin helikopter?!”
  dhe idiotësia e shqiptarit,e atij që ka shkruar këtë artikull,nuk rri pa e nxjerrë kokën!!
  or copa e idiotit,je duke folur për shqipërinë dhe jo për amerikën,a rusinë!!
  or copa e idiotit je duke folur për një shtet aq të vogël sa kur fillojnë luftërat,o anashkalohet për shkak se nuk shihet o pushttohet në rrugë e sipër!!
  or copa e idiotit je duke folur për një shtet që nuk pati asnjëherë,jo vetëm një armatim aq të madh,por as një të mijtën e atij që pati,grumbulloi në atë kohë!!
  or copa e idiotit shkruaj ato që të kanë dhënë dhe mos ha mut me komente demente!!
  ne patëm fat dhe dëshirën për të pasur një armatim të tillë kolosal!!nuk mund të pretendosh që të kesh një armatim të unifikuar kur nuk je në gjëndje të prodhosh,pothuajse,ASGJË!!
  nuk mund të pretendosh që të kesh një armatim të unifikuar kur i ke të gjithë,kohë më kohë,ARMIQ,që të bllokojnë deri dhe ushqimin!!
  jeni copa idiotësh që kujtoni se çezari dhe gjergj kastrioti,ishin budallenj që nuk përdorën drone për të luftuar,por përdorën kuaj e shpata!!

  Reply to this comment
 102. Epiriot me Zemer e Shpirt July 27, 14:18

  Epiri o shoke edhe epiriotet
  fara e ndritur albanjotet
  rrenje thelle yll i botes
  ishte Leka zot i Tokes
  e pas tij Pirro Shqiponja
  dhe Iskenderi kryetrimi
  mjeshteror edhe Naimi
  Cercizi dhe plot kapedan
  qe i ka nxjerre ky Vatan
  jane te fares Epiriote
  jo turkosllave maloke
  Kryfjala ishte Enveri
  ai qe bibel e kruan kish
  lulezimin e Shqiperise
  manifestin e *komunizmit*
  e shkroi i ndrituri Sami
  Shqiperia C’ishte ,C’eshte
  si do te jete ne vazhdimeri
  profetizoi ne ket manifest
  ate qe nje do te behej realitet
  nga mendja e ujkut te Epirit
  e Enver Hoxhes zemer trimit
  projekti i Sami Frsherit
  u zbatua ne praktike
  Enveri beri Shqiperine dhe pike!
  Per te tjeret sahan lepiresat
  cubat edhe antialbanet
  tradhetaret edhe shejtanet
  i kujtoj fjalet e Naimit
  atij burri mendjendriturit :
  ”mos u bej tradhetor
  se pastaj do te pendohesh”
  brez pas brezi te turperohesh
  me breza do te mallkohesh
  me gisht do te tregohesh
  Memedheu ka nem te rende
  pa sherim e pa menim
  kudo qe te rrish e te jetosh
  kesaj neme sdo ti shpetosh..

  Reply to this comment
 103. Eurfix July 28, 02:38

  Kam pese puetje per autorin:
  1- A ishte Shqiperia ne gjendje te mbante ate ushtri qe ju e pershkruani ne menyre korrekte persa i perkete statistikave. Sa perqind e buxhetiy te shtetit shkonte per ushtrine? (kam lexuar diku 30%)
  2. Mbas prishjes me Kinen a beri ushtria shqiptare ndonje blerje apo permiresim armatimi. A eshte e vertete qe Kina paguante gjithe buxhetin e mbrojtjes se Shqiperise deri ne vitin 1976?
  3. A ishte ne gjendje Shqiperia te mbante tanket, avjinet dhe anijet mbas prishjes me Kinen? A eshte e vertete se shumica e tankeve nuk ndizeshin, dhe se pilotet nuk benin mjaftueshem stervitje pasi nuk kishte karburant? Sa ore stervitjene vit benin pilotet shqiptare dhe sa ore benin ata te vendeve te lindjes, se nuk dua te them sa benin ata te NATO-s se do dalim fare zbulyar.
  3. A eshte e vertete qe ushtria filloi te rriste derra dhe kafshe te tjera neper reparte pasi shteti nuk kishte me mundesi ta furnizonte? Me thuaj nje ushtri tjeter ne bote ku ushtaret dhe oficerat merren me rritje derrash.
  4. A ishte strehimi i oficereve dhe nen-oficereve nje problem i pazgjidhshem dhe qe krijonte stres total tek ata? Me thuaj nje ushtri te botes qe ka problem strehimine oficereve. Me thuaj nje, qofte edhe ne Afrike.
  5. Kur do behej Shqiperia ne gjendje te permiresonte armatimin ne se do vazhdohej ne te njejten menyre. Dhe sa do rronin tanket, avjonet, anijet apo gjithe teknika? Se cdo gje ka nevoje per phese kembimi, nuk ka nevoj vetem te pastrohet nga pluhuri
  Dhe per ta mbyllur kam nje sugjerim per autorin dhe per komentuesit. Te jesh krenar per vendin tend eshte ndjenje njerezore. Por te jesh realist per mundesite e vendiy tend eshte detyrim patriotik, sidomos per specialistet. Jam i bindur se pjesa me e madhe e komentuesve jane ish ushtarake dhe e dine shume mire qe nje pjese jo e vogel e predhave dhe fishekeve nuk shkrepnin fare. Gjithe te mirat.

  Reply to this comment
 104. Paci July 28, 18:36

  Gjithe ato armatime u blene me djersen lume te shqiptareve dhe u shiten ne interes te antishqiptareve dhe per pasurimin e nje grushti politikanesh hileqar .

  Reply to this comment
 105. lato July 29, 07:34

  Toni e gjete!Ushtar detashmenti xhenios kam qene.Me lopate llac,beton,elemente,kupola,qendra zjarri,tombino,tunele,.Me burgaxhij,kulake fshati,xhepista qyteti kam bere ushtrine me nipat e Xhevdet Mustafes dhe Hamit Matjanit.Kemi qene kontigjent ridenimi dhe hetuesi M.Martini,qe sot eshte avokat vinte poerdite ne repart per te plotesuar me tejkalim planin e arrestimeve.Edhe oficerat ishin nga kontigjenti i armkiqve te popullit Beqir Balluku Petrit Dume,zbritur ne baze nga udheheqja ushtrise.
  Mos je gje Qirjako Decka,,shefi i sigurimit i Detashmentit xhenjos? Ju sigurimsat e moret ne qafe ushtrine.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*