Prapa tij Berisha. Rama e mban në këmbë. Ku shkel dhe falsifikon ligjin drejtori që flet me terma boksi si psikopat

May 1, 2019 10:33

Prapa tij Berisha. Rama e mban në këmbë. Ku shkel dhe falsifikon ligjin drejtori që flet me terma boksi si psikopat

“Me deklaratën e djeshme në mbrojtje të kreut të Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ajo parti dëshmon se qëndron mbrapa Tufës dhe institutit të tij. Kurse dekorata e Xhelalit e turpëron edhe më keq atë që e mori dhe e nxjerr edhe më të zi në sytë e një opinioni të tërë, i cili gajaset nga dekorime të tilla” – thotë deputeti Spartak Braho në këtë intervistë botuar sot në Dita.

“Rama e ka financuar dhe e ka mbajtur në këmbë këtë institut, të paktën këto gjashtë vitet e fundit” – shton ai dhe kërkon që Parlamenti ka për detyrë në bazë të nenit 102 të Regullores të kontrolloje dhe verifikojë veprimtarinë e tij dhe përdorimin e fondeve të shtetit në këtë Institut.

“Duhet të ngrihet një komision i posaçëm që ta verifikojë se si janë shpërdoruar paratë e buxhetit të shtetit, domethënë të taksapaguesve shqiptarë për paçavuret e këtij palo instituti” – thotë deputeti.

Intervistoi Xhevdet Shehu

– Zoti Braho, në kulmin e debatit që po bëhet për Institutin e Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit me drejtor Agron Tufën, Qeveria ka heshtur, po ashtu dhe opozita. Por kjo e dyta reagoi më në fund zyrtarisht. Partia Demokratike e mori në mbrojtje Tufën dhe Institutin që drejton, ndërsa po dje Tufa mori një dekoratë  të lartë edhe nga kryetari i Bashkisë së Kamzës, Xhelal Mziu. Rastësisht i është dhënë titulli “Qytetar nderi i Kamzës” zotit Tufa?

– Deklarata e PD-së ia hoqi petët lakrorit. Me këtë deklaratë ajo parti dëshmon se qëndron mbrapa Tufës dhe institutit të tij. Nuk ka asgjë për t’u çuditur në këtë qëndrim. Deklarata e djeshme konfirmoi se PD është totalisht kundër luftës sonë antifashiste. Është një parti balliste dhe kolaboracioniste me palën humbëse 75 vite më parë. Është zgjedhja e saj. Nëse deri më tash kishte dyshime se Tufa kishte bindje dhe vepronte me kokë të tij në qëndrimet e mbajtura, përfshi edhe atë për Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare, tashmë është gjithçka e qartë. Tufa kurdiset nga selia blu, për të mos thënë direkt nga dora e Sali Berishës. Të mos harrojmë se ai institut u krijua me firmën e Berishës kur ky ishte kryeministër me vendimin nr. 43 datë 14.1.2009.

Sa për dekoratën, jo rastësisht, por qëllimisht. Ta gëzojë atë titull Tufa, pasi ai shkoi në harmoni të plotë me deklaratën e PD-së dhe tregon fare qartë se nuk kemi të bëjmë me një institut të pavarur, por me një institut të Partisë Demokratike dhe të Berishës dora vetë. Dekorata e Xhelalit e turpëron edhe më keq atë që e mori dhe e nxjerr edhe më të zi në sytë e një opinioni të tërë, i cili gajaset nga dekorime të tilla. Është më keq se dekorimet e Bujar Nishanit.

– Ju e akuzoni se ka dalë jashtë kompetencave pasi ka shkelur ligjin. Ku e mbështesni këtë akuzë?

– Unë kam përpara dokumentet. Ai ka falsifikuar përmbajtjen dhe ka shkelur ligjin nr. 102242, datë 25.5.2010, i cili përcakton statusin e Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, në nenin 2, pika a, të të cilit thuhet: “Periudha e komunizmit”, periudha e historisë së Shqipërisë nga 29 nëntor 1944 deri më 8 dhjetor 1990, si dhe periudha përpara datës 29 nëntor 1944, gjatë së cilës është zhvilluar veprimtaria, që ka përgatitur ardhjen në pushtet të Partisë Komuniste të Shqipërisë, e cila,më pas, u shndërrua në Partia e Punës e Shqipërisë.

– Ku qëndron shkelja këtu?

– Ka një inkonsekuencë flagrante në formulim që bie menjëherë në sy dhe që flet për falsifikim të ligjit. Fillimisht thuhet  Periudha e komunizmit shtrihet nga 29 nëntor 1944 deri më 8 dhjetor 1990, dhe menjëherë, krejt artificialisht shtohet  periudha përpara datës 29 nëntor 1944. Kjo është bërë djallëzisht që t’i lihet dorë e lirë këtij palo instituti të merret edhe me periudhën e luftës.

Dua të sqaroj për ata që ende nuk e dinë ende të vërtetën: Deri në vitin 1948 Partia Komuniste ka qenë në ilegalitet. Njihej vetëm Fronti Antifashist që më vonë u quajt Fronti Demokratik. Me këtë emër u bënë edhe votimet e 2 dhjetorit 1945. Edhe gazeta Zëri i Popullit, rifilloi  botimin e saj në vitin 1948. Nga viti 1944 derimë 1948 dilte vetëm Bashkimi, organ i Frontit.

– Çfarë, konkretisht?

– Në të njëjtin ligj, neni 2, pika b, thuhet: “Krimet e komunizmit, janë veprimet e kryera nga funksionarët e shtetit komunist për periudhën 29 nëntor 1944 deri më 8 dhjetor 1990, që kanë të bëjnë me konceptimin, përpunimin apo vënien në zbatim të masave represive, me shkelje të të drejtave  të njeriut ose me akte, që përbëjnë krim, në kuptim të konventës evropiane të të drejtave të njeriut dhe kodeve penale të shoqërive të lira.”

Atëherë, pyetja e parë që i lind vetvetiu një njeriu normal, pa le më një njeriu që i njeh ligjet e shtetit: Ku e gjeti të drejtën Tufa dhe Instituti i tij të merret me periudhën e luftës dhe të botojë libra si atij të cilit iu referuam kur botuam listën me 265 emra? Ai libër me autor Çelo Hoxhën mban titullin: “Krimet e komunistëve gjatë Luftës 1941-1945”, botim i Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit. A nuk është kjo një shkelje e hapur e ligjit? Kush ia dha të drejtën këtij instituti të cilësojë si kriminelë udhëheqësit, dëshmorët dhe heronjtë e luftës antifashiste? A nuk është ky një akt i dënueshëm? Tjetër. Tufa mashtron ndërkombëtarisht.  Ai flet për një konventë evropiane të 25 janarit 2006, ku gjoja u flitja se vrasjet e kryera nga regjimet komuniste në Europën qendrore e lindore e tejkalojnëmë se dyfish numrin e viktimave të shkaktuara nga nazifashizmi. S’ka absurditet më të madh e më skandaloz, një trillim dhe mashtrim edhe ky i dënueshëm si shkeljet e tjera të Tufës. Nuk ekziston jo vetëm në konventën që citon Tufa, por në asnjë konventë, një pretendim i tillë. Unë do të përsëris atë që tha Prof. Pëllumb Xhufi para pak ditësh se “ajo ekziston vetëm në hiperfantazinë e Agron Tufës dhe të Çelo Hoxhës”.

Në një intervistë të para pak ditëve i famshmi Agron Tufa mburret se paska hedhur “nokdaun” historianin Pëllumb Xhufi,  term ky i huazuar nga sporti i boksit. Tamam psikopat. Kur e dinë të gjithë shqiptarët se si e ka degjeneruar një vit e ca më parë kur diskutohej për “Aushvicin e Tepelenës”.

Por  ai bën sikur harron se “heronjtë” e tij të Ballit, të cilëve tani u shërben me zellin e një sharlatani ordiner, kanë rënë nokdaun që në vitin 1944 dhe morën arratinë së bashku me ata që u shërbyen, nazistët e Hitlerit. Megjithatë unë e kam të pamundur t’i mbush mendjen Tufës dhe tufës që e ndjek, pa le mentarëve të tij politikë dhe atyre të cilëve ai u shërben me aq zell. Tufa është një hitlerian i vonuar, por i mirë paguar, ndaj dhe dërdëllit. Por mendoj se ky shënon edhe fundin e tij. Nuk dua të citoj këtu vargjet brilante të Arben Dukës tek “Kryevepra e shëmtimit”. Beni i bëri përcaktimin më të qartë figurës së tij, dhe i tillë ka për të mbetur. Të tillë si në vargjet e Benit do ta mbajnë mend shqiptarët këtë personazh…

– A keni gjetur shkelje të tjera në veprimtarinë e këtij Instituti dhe të vetë Tufës?

– Po. Ai ka shkelur edhe nenin 5 të këtij ligji, pasi ka vepruar jashtë kompetencave. Tufa edhe pas dhjetë vjetësh në krye të këtij instituti nuk ka certifikatë sigurie, që është e detyrueshme për një post të tillë. Atëherë, ku e gjeti ai kurajon të publikojë dokumente sekrete, që nuk janë deklasifikuar. Po ai që ia ka dhën, si ka guxuar, t’ia japë, kur ligji nuk e lejon. Që nuk ka certifikatë sigurie, kjo do të thotë se në CV-në e Tufës ka diçka të rëndësishme që nuk shkon, pasi institucionet përkatëse e kanë studiuar biografinë e tij, janë bindur se ai nuk e meriton të jetë një njeri i besueshëm. Prandaj dhe nuk ia kanë dhënë certifikatën e sigurisë. Ky është një element i rëndësishëm dhe i patolerueshëm.

– Pavarësisht se ju keni folur hapur dhe keni treguar me fakte shkeljet e Tufës dhe të Institutit që drejton, ai, pra Tufa duket serbes nën petkun e ish-të përndjekurit politik. A nuk u bën përshtypje ky fakt?

– Çfarë i përndjekuri ka qenë Tufa. Si mund të quhet i përndjekur dhe i persekutuar një person që nuk ka qenë asnjë ditë në burg, që është lënë të vazhdojë studimet e të gjitha niveleve, madje edhe të shkruajë me dashuri për Partinë dhe shokun Enver para vitit 1990? Po, unë e kam thënë dhe po e përsëris: Agron Tufa nuk është i përndjekur politik. I ati i tij, Hajredin Tufa po, ka qenë i dënuar gjatë kohës së socializmit për krime ordinere. Kjo është e gjithë historia e tij, shkaku nga i buron gjithë mllefi dhe vreri që shpërndan çdo ditë.

– Në prononcimet e tij publike të javëve të fundit, Tufa ka thënë se ndihet i kërcënuar dhe i rrezikohet jeta, duke drejtuar gishtin nga ju. Sa i vërtetë është ky konstatim i Tufës?

– Është një idiotësi e radhës e tij. Unë i them se asnjë rrezik nuk i vjen nga unë. Të gjitha rreziqet që do ta ndëshkojnë atë i vijnë nga vetja e tij. Nga shkeljet ligjore që ka bërë. Dhe do t’i tregoj ato shkelje të rënda një për një. Tani gjoja i “frikësur” nga unë se e kërcënoj për ta vrarë, shpërndan alarmin fallco për rrezikun që i ” kanoset” !!

Me sa duket  fare qartë nuk e ka hallin këtu, por tek alibija që krijon për t’u “arratisur” dhe ky jashtë shtetit, sikurse bënë gjithë kriminelët e Berishës në vitin 1997, me shpresën  e ndonjë azili politik si i përndjekur nga regjimi i Ramës!  Qesharake kjo alibi e tij. Sepse është Rama që e ka financuar dhe e ka mbajtur në këmbë këtë institut, të paktën këto gjashtë vitet e fundit.

– Ai thotë se keni qenë prokuror i diktaturës dhe keni përgjegjësi dhe gjynahe të mëdha nga ajo periudhë. Si do t’i përgjigjeshit kësaj akuze të tij?

– E para e punës, unë nuk kam qenë asnjë ditë prokuror apo sigurims apo bashkëpuntor i ndonjë shërbimi të huaj, as kontgjent i patriotit tënd Gazidede, o Tufë. As i serbëve apo i rusëve  siç të akuzon Shaqir Vukaj, ish ambasadori i Shqipërisë në Rusi, një akuzë që ty të dogji aqshumë dhe u hodhe përpjetë sikur të kafshoi gjarpri. Nuk dua të sqaroj Tufën, por ty Xhevdet dhe lexuesit e gazetës DITA: Unë kam qenë si jurist për pak vite në organet e gjyqësorit dhe kam zbatuar  e respektuar ligjet e kohës brenda sistemit të drejtësisë për disa vite në gjykatë. Nuk kam shkelur asnjë ligj të kohës dhe ndihem krenar për këtë. Prandaj nuk më bëjnë asnjë përshypje shpifjet ordinere të një njeriu ordiner. Por, pa më thuaj Sali Berisha ku ka qenë në ato vite? Kujt i ka shërbyer? Pale të pyes Tufën se kujt i ka shërbyer dhe ç’punë ka bërë pas vitit 1990…

– Pavarësisht se me sa shikoj ky debat lidhur me përpjekjet për denigrimin e Luftës Antifashiste do të vazhdojë gjatë, deri në fund të këtij viti po se po, dhe me ju do të kemi edhe intervista të tjera, dua t’ju bëj një pyetje direkte: Megjithë këto shkelje që ju evidentuat për institutin e Tufës, ç’do të bëhet më tej me këtë Institut? Pasi janë shtuar zëratdhe kërkesat për shkrirjen e këtij instituti si një pandiks i panevojshëm?

– I kam dëgjuar edhe unë këta zëra dhe i kam lexuar këto kërkesa. Krejt e natyrshme pas gjithë këtyre zullumeve që ka bërë instituti i Tufës. Ndoshta mund të ndodhë edhe ashtu. Dhe do të ishte normale që të ndodhte. Por unë nuk mund të flasëme hipoteza. Unë tani për tani mund të them vetëm kaq: Është kërkuar dhe besoj se do të realizohet shkarkimi i bordit të këtij instituti me në krye Agron Tufën për shpërdorim fondesh. Dua të sqaroj këtu se Kuvendi ka për detyrë në bazë të nenit 102 të Regullores të kontrolloje dhe verifikojë veprimtarinë e tij dhe përdorimin e fondeve të shtetit ndaj duhet të ngrihet një komision i posaçëm që ta verifikojë se si janë shpërdoruar paratë e buxhetit të shtetit, domethënë të taksapaguesve shqiptarë për paçavuret e këtij palo instituti fashiste e të merret vendimi i duhur… Besoj se kjo është rruga që do të ndiqet. Pallavrat e Tufës nuk pijnë ujë dhe unë besoj se ky person do të përgjigjet para drejtësisë

 

May 1, 2019 10:33
Komento

86 Komente

 1. Donald LU May 1, 09:59

  RESPEKTE pér BABA TAKUN e madh ! Bjeri Kokés DOBIÇIT Agron Tufa i NDERUAR BABA TAKU ! Mos i lér KUSUR BALISTIT dhe ZOGISTIT të URRYER TUFA KokéKARIT !!

  Reply to this comment
  • Miku i Donald Lu May 1, 11:55

   Donald Lu qe nga Taxhikistani me pyeti: Mire poeti Agron Tufa dekorohet ne Kamze si “Qytetar Nderi” i saj dhe kete do ta marre ne analize DASh (departamenti i Shtetit te SHBA), por Feçor Shehu, a i ben nder Ballshit?! Sepse mesa di une ate e pushkatoi Enver Hoxha si kriminel dhe tradhetar. Per Tufen ne nuk dime ende te kete ende ndonje akuze te tille.

   Reply to this comment
  • Fidel Kastro May 1, 15:07

   Respekte baba Takut ,apo baba kakut!!!!???????

   Reply to this comment
  • Puna May 1, 15:41

   HAHAHA BABA ..AKU
   Paska zbuluar nje cen tek dokumenti. Me parekishte nje valixhe me thashtheme te zbuluara per shpellarin Sali Berishoviçin dhe i hengri mune Sali shpellarit.
   Si muzhike bashke me Xhevdetin ankohuni tek ambasada serbe dhe ruse, jo ne Shqiperi.

   Reply to this comment
   • ALBAN DEGA May 1, 23:40

    FATKEQESIA KOMBETARE !

    KUSH MBAN BESE ME TE PABESIN
    ESHTE ME I PABESE
    SE VET PABESIA
    ME TRADHETAR
    SE VET TRADHETIA
    ME SERB SE VET SALIA!

    – Me gjuhen e fakteve

    – Nga Alban Dega , Nju Jork

    – Si Berisha !

    …. Jane nje shpure qyqesh qe krijojne nje kor sa injorant aq edhe fatkeq… Tamam nje kor qyqesh qe jane gati te japin edhe jeten per “nenen parti” . E heqin veten te djathte pa pasur asgje ne xhep pervec dashurise per “liderin e pavdekshem” dhe milionave te siguruara me korrupsionin dhe tenderat e Padrinos ne kembim te besnikerise dhe servilizmit te tyre pa kushte.
    Kane vetem emra te ndryshem: Lulezim Basha, Flamur Noka, Arben Ristani, Fatmir Mediu, Oerd Bylykbashi, Edi Paloka, Fatri Balliu, Aleksander Frangaj, Blendi Fevziu, …” Klan”, “ Gazeta 55” , “ABC” … Gjithcka tjeter eshte pike per pike si Berisha.
    Flasin si Berisha. Kercenojne si Berisha. Shajne si Berisha, Cirren si Berisha. Per te menduar nuk behet fjale. Kane vetem mendte, me mire te themi mendesine enveriste te Berishes
    Lehin dite e nate per antikomunizem duke harruar shprehjen lapidare te disidentit te sprovuar Vaclav Havel se “nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist”.

    Haraci i mercenarit

    Me nje mentalitet tipik komunist japin mesime morali kur imoraliteti eshte “virtyti” me i larte i tyre… Flasin per demokraci kur shpirti i tyre eshte prangosur pas nje partie dhe lideri qe pervec emrit asgje nuk kane te perbashket me demokracine…
    Perbetohen per liri kur pervec servilit, sherbetorit dhe skllavit politik nuk dijne te bejne pune tjeter. Clironi shpirtin dhe mendjen tuaj nga prangat o fatkeqesi e vetvetes dhe e Berishes, qe po e demaskoni edhe me keq me genjeshtrat tuaja. Nuk e kuptoj si Berisha pranon te paguaje mercenare te tille qe po ia marrin krejt fytyren… ( !? )
    Nese jeni “vullnetare me zor ” te 97-es coni perpara akrepat e ores edhe plot 13 vjet se nuk u shpeton dot as Berisha. Genjeshtrat tuaja i kane kembet edhe me te shkurtera se mendja juaj xhuxhe o “Skuadronet e Vdekjes” se Ajatollah Ruhollah Gazidedes me emrin e vetem real “Fatkeqesia Kombetare….”
    Genjeshtrat e tyre i kane kembet shume me te shkurtera se rrenat e tyre dhe te padronit te tyre qe u kthen permbys jo vetem shikimin e botes por edhe te vertetat! A e keni informuar akoma Berishen se ku ndodhet Gerdeci !? Po se ku ndodhet Vicidoli!? Ka shume e shume vite pa e shkelur…. Po ….. Po… Nuk kane faj te gjoret. Nuk dine se cfare bejne. Eshte haraci i mercenarit

    Shifrat enigmatike dhe
    pasojat tragjike….

    Cfare kuptimi ka shifra e UDB, e KGB-se dhe sherbimit sekret francez XY, qe ia permendi ish- deputeti Spartak Braho ne Komisionin e Ligjeve te Kuvendit Popullor!?
    Si dhe pse e spiunoi tek Beogradi Xhelil Gjonin, te vetmin qe nuk e arrestoi dot bashke me bllokmenet e tjere !? Cili e rekrutoi i pari dhe sa u shit tek tjetri!? Jane pyetjet e tij jo te miat.
    Jane bere gati kater vjet nga deklarata e deputetit Braho ne nje forum ligjor te Kuvendit Popullor dhe as Kryeministri e asnje zedhenes i tij nuk ka hedhur ose pergenjeshtruar akuzat shume te renda te tij ndaj Berishes. Nje akuze gjithnje quhet e vertete persa kohe ajo nuk eshte pergenjeshtruar me fakte apo nuk eshte provuar e kunderta e saj ne gjykaten e drejtesise …..!
    Me shqetesojne seriozisht keto pyetje !? Nuk behet fjale per nje hafije a spiun ordiner a kaskete 80 lekeshe te ish- Sigurimit te Shtetit komunist. Behet fjale per nje udheheqes partie politike ne pushtet dhe per Kryeministrin e Republikes se Shqiperise qe ka ne dore fatet e vendit ! E di pse?!
    Se pari, sa here lexoj lajme nga Shqiperia sot me kujtohen mallkimet e nenes sime te viteve 70 per ” Qoftelargun e asaj kohe qe “eshte ka e drejton vendin sikur t’ia kete inat popullit te vet”
    Se dyti, as UDB serbe, as KGB-ja ruse nuk do ta drejtonin kaq mbrapsht Shqiperine si qeveria e korruptuar e sotme …
    Se treti, emerimi i Bashkim Gazidedes, nipit te shefit te UDB-se per Kosoven ne ate kohe, si kryetar i sherbimit sekret shqiptar – SHIK, te cilin lideri dhe heroi i demokracise Z. Azem Hajdari e ka akuzuar mese njehere per shitjen e te gjitha dosjeve teper sekrete te paraardhesve te tij UDB-es serbe…

    Zi e me zi per Shqiptari

    Se katerti, kontrabanda e naftes dhe hapja e rubinetave te saj per makinen serbe te luftes dhe terrorit ne Bosnje, Kosove, cka perben nje shkelje flagrante jo vetem te ligjeve shqiptare, por edhe te atyre nderkombetare dhe te Kartes se OKB-se!?
    Se pesti, ftohja dhe acarimi i marredhenieve me ish- Kryetarin e LDK-se dhe te Kosoves njekohesisht , Zotin Ibrahim Rugova ne vitet 1993- 1997, kur ai asnjehere nuk e vizitoi Tiranen.
    Se gjashti, arrestimi i kryeheroit te Kosoves Adem Jashari dhe liderve te tjere te rezistences ilegale ne Kosove ne vitet 94-96 ndersa takohej me Milloshevicin
    Se shtati , rrembimi , torturimi, ekzekutimi ne tortura dhe zhdukja e kufomes se atdhetarit kosovar Remzi Hoxha nga SHIK-ui i Gazidedes dhe mbrojtja me te gjitha mjetet e rrembyesve dhe torturuesve te tyre Sefgjini e kompani nga drejtesia shqiptare nen pretekstin me absurd te mundshem ” per te mos paguar demshperblime per denim te gabuar” duke i dhene vetes edhe rolin e krye-Kryegjykatesit te Shqiperise e duke penguar organin e akuzes shqiptare me emerimin e tij ne poste te larta ku ndodhen burimet kryesore te te ardhurave te shtetit shqiptar

    Nga katrahura ne katrahure

    Se teti, akuzat e befta dhe te pabesa kunder UCK-se dhe rezistences se armatosur ne kohe si “organizate terroriste…. marksiste- leniniste…. si dore e zgjatur e Beogradit” ne kulmin e saj per te dekurajuar luftetaret e lirise.
    Se nenti, organizimi i katrahures 97 qe shkaktoi mbi 10 000 viktima, mbi 4 miliarde dollare deme ekonomike e financiare popullit dhe e shkermoqi krejt shtetin shqiptar duke e futur ne trazira vdekjeprurese e rrenim deri ne zhberje…
    Se dhjeti, organizimi i grushtit klasik te shtetit te 14 shtatorit 1998. Ai shkeli jo vetem kodin e jetes, por edhe kodin e vdekjes. U keqperdor ne menyren me makaber deri edhe arkivoli me kufomen e heroit te dmeorkacise Azem Hajdari per te shqyer dyert e Kryeministrise, per cka ka protestuar mese njehere edhe vete bashkeshortja e Azemit te ndjere. Po te mos ishin paralajmerimet e Uashingtonit, do ta kishte futur Shqiperine ne nje katrahure te re… duke perdorur edhe mercenare te UDB-se serbe ne castet me vendimtare per Luften Clirimtare te Kosoves,
    Se 11-ti, rekomandimet e mbrapshta per Delegacionin e Kosoves ne Konferencen e Rrambujese per te mos nenshkruar ate marreveshje, cka i solli fitim kohe dhe i sherbeu vetem Beogradit dhe Milloshevicit…

    Nga dhuna ne terror

    Se 12, tragjedia e Gerdecit e 15 marsit 2008 shkaktoi mbi 500 viktima, midis te cileve 26 shqiptare te pafajshem te vdekur , fakira qe punonin si skllever pa asnje sigurim shoqeror e pa asnje mase sigurie teknike e jetesore ne fabriken e vdekjes se qevezise Berisha. “ Kjo Mafia ka dale krejt jashte kontrollit” shkroi gazeta me e madhe ne Botes “ The New York Times”
    Perparimi i regjimit te Berishes eshte i dukshem: nga “Qeveri e gangstereve” ne 97-en kalon ne nje “Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” !!!
    Se 13-ti, zullumi antikombetar i Berishes dhe qevezise me te korruptuar ne historine e Shqiperise po ashtu shenon lartesi te reja. Ne prag te zgjedhjeve te reja parlamentare ata miratojne marreveshjen atdheshitese te Otrantos me Athinen, e cila akoma mban ne fuqi me ligj gjendjen e luftes me Shqiperine, tashme nje vend aleat e e anetar i NATO-s.
    Po te mos ishte kushtrimi atdhetar i Kolonelit te flakur nga detyra Myslim Pashai dhe vendimi i Gjykates Kushtetuese, Shqiperia do te kishte sot rreth 350 kilometra katrore me pak ose dhjete Shen Nauma me shume ne nje pellg ku flitet per nje det prej triliona fuci nafte e biliona tone metrik gazi natyror. Secili prej bashkepunetoreve te Berishes ne kete akt tradhetie kombetare gradohen ne majat e diplomacise, ushtrise. Spikat emerimi i“ Kolonelit te Asfalise greke me tre gishta” Arben Imami ne krye te Ministrise se Mbrotjes se Shqiperise!

    Nga vjedhja e pasurive dhe votave tek …

    Se 14-ti Berisha dhe qeveria e tij e korruptuar e atdheshitese nuk lene mjet pa perdorur per ta kaluar sa me shpejt kete akt atdheshitjeje Greqise para zgjedhjeve. Po ashtu ministrat e tij dhe krejt peshkaqenet e korrupsionit hidhen ne gare per te shperblyer mercenaret e Berishes
    me tendera pa fund. Brenda 30 diteve te fundit te mandatit te pare te Berishes dhurohen mbi 50 tendera hidrocentralesh, rrugesh… me vlere prej rreth gjysem miliardi euro vetem per klanin e korruptuar rreth Berishes.
    Se 15-ti, vjedhja masive e mundit e djerses, pasurive te taksapaguesve shqiptare, pasohet nga vjedhja masive votave te tyre ne zgjedhjet e 28 qershorit te vitit 2009.
    “ Votat u numeruan keq ose shume keq ne 30 per qind te tyre” thekson raporti i vezhguesve te Evropes dhe Amerikes demokratike. Per cudi a per leverdi reciproke ata i japin note kaluese kesaj demokracie ala Ahmedinaxhad ne zemer te Evropes e Berisha qeveris me me pak vota popullore dhe me pak se nje te dhjeten e votave te trukuara e sakatuara edhe nga modeli Hollandezo- Spanjoll i Kastriot Islamit!

    Qevezia e hajnave

    Se 16-ti,si rezultat i ketyre vjedhjeve krijohet edhe qeveria e hajnave me ne krye Padrinon Sali Berisha. Ish- ministri i Transportit dhe i Puneve te Jashteme Lulezim Basha i akuzuar jo vetem nga opozita, por edhe nga Prokuroria e Pergjithshme per vjedhje qindra milioneshe ne autostraden kombit emerohet ne krye te Ministrise se Brendshme. Nje i akuzuar per shkelje rendi e ligji emerohet ne krye te forcave te rendit e ligjit!!!
    Ish- Ministri Mbrojtjes Fatmir Mediu ne kohen e tragjedise Gerdeci, i akuzuar ligjerisht per korrupsion, shperdorim detyre dhe vrasje massive te shqiptareve … emerohet si Minister Mjedisi ne vend te dergohet per stazh drejtesie ne birucat e Bences !

    Fjalet plumba dhe ….

    Se 17-ti dhunes fizike te Berishes dhe regjimit te tij ndaj shqiptareve i shtohet edhe dhuna verbale, sharjet prej rrugaci, kercenimet dhe shperthimet skizofrenike kunder opozites shqiptare dhe liderit te saj Edvin Rama, kunder cilitdo qe i kundervihet paranojes diktatoriale te Sali Berishes, qe eshte kthyer ashiqare ne Luigjin e 14-te te Shqiperise “Ligji jam une” dhe klani im. Te tjeret jane “shiftaret e njerkes”!
    Se 18-ti, shkelja flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para ligjit , duke i ndare ne shqiptaret e Sales dhe ne shiftaret e njerkes eshte dhunimi me i madh jo vetem i Kushtetutes shqiptare, qe askush si Sali Berisha nuk e ka kthyer ne nje pacavure pa kurrfare vlere. Eshte po ashtu edhe shkelja me flagrante e Konventave Nderkombetare per te Drejtat dhe Lirite Njerezore. Eshte edhe ushqimi me dru i zjarrit te revoltes popullore.
    Se 19-ti, kjo shkelje e flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para Kushtetues dhe Konventave te te drejtave e Lirive Themelor te Njeriut shoqerohet me vete zvetnimin njerezor te kryeministrit shqiptar dhe qevezise se tij perballe greves se urise se dhjetra deputeteve te opozites para selise se tij. Bashke me kete degjenerim te cdo ndjenje njerezore vdes edhe iluzioni se ne shpritin e mendjen e kryeminsitri shqiptar ka mbetur qofte edhe nje gjurme e Betimit te Hipokratit, si ish- mjek.

    Parzmorja e hekurt e diktatorit ne vend te bluzes se bardhe te doktorit

    Se 20-ti, ne vend te bluzes se bardhe te mjekut, qe pat premtuar se do ta rivishte sapo ta kerkonin interesat e demokracise dhe subjektit kryesor te saj demosit, popullit shqiptar. Tashme ai imazh ka vdekur pergjithnje. E vetmja gje qe ka mbetur gjalle dhe e fuqishme ne shpirtin mendjen dhe praktiken e Sali Berishes eshte shpirti fanatik komunist, enverist, stalinist i tij.
    “ Une do te qendroj ne pushtet edhe 30 a 35 vjet… aq sa te me jape ymer ai lart” deklaron Kim Jong Ili i Shqiperise. Komentet jane te teperta. Sali Berisha do te shfaqej keshtu me parzmoren e hekurt te nje diktatori komunist pranojak qe ashtu si babai i tij shpirteror ekzekutoi publikisht kater shtetas te pafajshem , qe shikon kudo armiq, puciste, bastuna, stilolapsa revolvere, pilula me helme.
    Tragjedia e 21 janarit 2011 hoqi edhe iluzionin e fundit lidhur me antikomunistin 24 karat komunist Sali Berisha.
    Perfundimisht ai doli para popullit dhe para Botes sic eshte ne te vertete, si ekzekutor publik i qytetareve te vete te lire, faji i vetem i te cileve ishte se kerkonin liri e demokraci, nje jete me te mire per veten, per femijet dhe femijet e femijeve te vet.

    Si ta nxjerrim vdekjen nga politika shqiptare !?

    Duke vrare kater prej nesh, ai na ka vrare secilin e te gjithe ne. Secili prej nesh mund te ishte ate dite aty ku ishin ata, ne betejen per liri e demokraci sipas modelit me te te perparuar e me te sprovuar ne Bote, asaj amerikane.
    Bashke me plumbat e urdheruar te zbrazen mbi kater prej nesh, ne politiken e Sali Berishes ka hyre vete vdekja.
    E vetmja gje qe e nxjerr vdekjen nga politika, thote Nobelisti Gabriel Garcia Markez , eshte denimi me vdekje i politikes se vdekjes.
    Po aq ne mos edhe me sakte e tha edhe mendimtari kombetar shqiptar Akademiku Rexhep Qosja, dikur miku e perkrahesi me i vendosur i Berishes: Kush perdor dhunen ne politike nga dhuna do te vdese!
    E tha hapur e teper njerezisht edhe diplomati i larte amerikan Countryman i cili e filloi konferencen e shtypit sot ne Ambasaden amerikane ne Tirane me ” trishtimin” per vrasjen e 4 shqiptareve me 21 janar 2011.
    Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne! Ato po bien cdo dite e me fort!

    SHENIM : KY ARTIKULL ESHTE SHKRUAR NE FILLIM TE VITIT 2008. PERDITESUAR ME 27 MAJ 2011. RIBOTOHET PA ASNJE NDRYSHIM.

    Reply to this comment
    • Sendi May 2, 15:53

     Mos u merni me Berishen se ai e ka mbushur KUPEN me kohe per ne burg te perjetshem,por merruni me Edi Ramen kete antishqiptar te rrezikshem,qe o e shet Shqiperine!

     Reply to this comment
  • Bora May 2, 03:35

   Keshtu duhet ti bien te gjithe në koke ketij Tufes e Tufave si ky.
   Mos rrime goje kycur e te na vene poshte keta halabake.

   Reply to this comment
  • Popullori May 2, 13:23

   Z.Spartak, ne se nuk je i zoti te kryqezosh neofashistin Edvin Rama, MOS u merr me te tjeret.

   Reply to this comment
 2. cfar pritet me ? Te veproje Ligji . Kta maskarenje po nxijne Shqiperine -Kombin May 1, 10:05

  shqiperia e rrezikuar seriozishte nga tufa e maskarenjeve

  qe zbriten nga malet e dal nga shpeellat .

  Historia patriotike e luftes se shqiptareve per liri ,

  si ajo e Skenderbeut etj e LNC eshte shpirti dhe i

  vet identiteti i nji Kombi ,

  qe tufa e maskarenjve u hodhen si kafshe te egra

  per ta zhdukur ,mbas ardhjes ne pushtet te bandes pseudoDemokratike

  ne sherbim te armiqeve tane shekullore ,Greko-Serbe

  sulmet e ftes se maskarenjeve u perqendruan ne gjithe

  Vlerat e Kombit Shqiptare qe nga Himni Kombetare

  e deri ke personalitet Kombetare .

  Ashtu si e rrafshuan pasurine shqiptare te trasheguar

  nga sistemi komunist ,Industrine e vendit ,

  ne te cieln kishte Uzina qe konkuronin ne nivele Ballkanike ,

  Demokraci , ne kte Bote nuk do te thoshte Revansh

  i maskarenjeve te Historise Shqiptare ,

  por Kulture Civilizim Drejtesi e Zhvillim

  cfar prune kafshet e shpelles ?

  dhune ,krime ,shkaterrime ,tradheti ,kurveri ,prostitucion

  pafytyresi njerezore e kthyen shoqerine shqiptare

  nga nji kulture e nivel filo Europian te shekullit 19

  direkt ne Mesjete ;DUKE SHFRYTEZUAR HESHTJEN

  NAIVITETIN E SHQIPTAREVE TE CORIENTUAR NGA

  AJO QE PO NDODHTE – DUKE MOS I BESUAR SYVE

  SE CFAR I SOLLI “DEMOKRACIA” E QIT NGA SHPELLA
  – SHQIPERISE TONE!!!!!!!!!!!!!

  KY MARRSH CLIRIMI I SHQIPERISE SOT NGA

  BANDA E PUSHTAVE PSEUDODEMOKRATE

  QE NEN MASKAT E POLTIKANIT SHKATERRUAN

  TE ARDHMEN E SHQIPERISE NUK DUHET TE NDALET ME

  PERNDRYSHE DO NA ZHDUKIN KAFSHET -MAJMUNET NE POLITIKE

  SI SHQIPTARE E NJEREZ PARA KSAJ BOTE

  KEMI PER DETYRE TE MBROJME JETEN DHE KOMBIN TONE

  NGA KJO BAKTERIE KANCEROGJENE QE DIKUSH

  NA E RRASI NE CORBEN DEMOKRATIKE

  Reply to this comment
 3. Genti May 1, 10:12

  Po e ka thene Baba Taku, ka mare fund ajo pune.

  Po nga kriminelet, bashkepunetoret dhe jashteqitjet e diktatures, kerkoni nje opinion te shendoshe e te pavarur ju te Dites.

  Mos u beni qesharake, sepse keta lloj dinosauresh me nje kembe ne varr, kane nje konflikt te madh interesi qe te flasin qarte e sakte, per ate periudhe te erret ne historine e ketij vendi.

  Reply to this comment
  • Agronomi May 1, 11:20

   Pseudo “shkencëtarët” dhe “intelektualët” tanë NEOFASHISTË nuk kanë as nivelin arsimor të atyre që janë diplomuar në universitetet-kioska. Ata nuk kanë sens njerëzor e historik, nuk kanë vetëpërmbajtje e as realizëm. Ata janë duke bërë një KRIM MORAL duke sfiduar rëndë sistemin tonë arsimor si dhe parimet universale të edukimit të brezit të ri me ndjenjën e dashurisë për atdheun dhe të përgjegjësisë ndaj tij. Të bëhesh me fashizmin dhe nazizmin apo t’i mbrosh ata, duke përligjur pozicionin e ballistëve gjatë Luftës, është një marrëzi që mund të mbetej, në fund të fundit vetjake. Por jo të propagandohej me kaq arrogancë dhe kaq publikisht. Përndryshe kjo lëvizje amorale bëhet për qëllime të tjera. Bëhet ose për të hequr vëmendjen nga problematikat e mprehta në realitetin e sotëm në vend, ose për të justifikuar gropat e zeza që përvetësojë individualisht paratë publike të vjedhura përmes “projekteve” e “instituteve” të kësaj pseudoshkencës që kemi ne sot!
   Nuk mund të “demaskohet” dot e as të luftohet me këto lloj sloganesh mashtruese e fakte të falsifikuara 100% as Lufta dhe as komunizmi në vendin tonë (si në të shkuarën e afërme ashtu edhe në të tashmen). Sepse luftën II botërore duçe-hitlerianët e nisën duke sulmuar në fillim pikërisht KAPITALIZMIN: Poloninë, Austrinë, Francën, Vendet e Ulëta, Vendet Nordike, Shqipërinë mbretërore, Greqinë, Jugosllavinë, duke pasur si synim Britaninë…
   Për arsye të rrezikshmërisë ndaj sistemit të moderuar e të rregulluar KAPITALIST u fut në luftë SHBA-ja që ishte tepër larg vullkanit përvëlues të luftës që i hapi botës fashizmi. SHBA-ja nuk u bashkua me fashizmin, përkundrazi u shkul nga fundi i botës dhe braktisi jetën e saj në paqe për t’i hedhur djemtë e burrat e vet në luftëra aq të largëta, që nga Evropa e gjer në Japoni, duke paguar kosto njerëzore të pallogaritshme, përveç kostove materiale. Harruan SHBA-të të vinin të luftonin në Shqipëri për të ndihmuar Ballin që ky të merrte pushtetin, ashtu të armatosur me amët moderne të gjermanëve që mbanin në krahë…
   Prandaj nuk ka as kuptim në këtë situatë që tu thuash qoftë edh e“turp!” këtyre lëtyrave tona të tanishme që s’janë as qytetarë, as “njerëz”, veç disa qenie të verbuara nga pasionet e tyre primitive e shtazarake që duan të nxjerrin bukën e tyre nga lufta me mullinjtë e erës që atyre u duken si “komunistë”, kur këtyre nuk u kanë mbetur më as kufomat…

   Reply to this comment
   • Genti May 1, 12:04

    D.m.th kur dikush denon dhe denoncon krimet e ish diktatures, kunder 70% te popullsise se Shqiperise per 70 vite me radhe, ne ato vite te mbrapshta, ose eshte fashist ose Ballist ose nuk ka nivel arsimor.

    Ore qe ta marim vesh, ju jeni kunder apo pro atyre qe kryen krime kunder njerezimit ne ate periudhe.

    Eshte shume i thjeshte thelbi e muhabeti, pa u hallakatur shume ne sofizma e filozofira.

    Aq me teper kur nje ish persekutor si ky Baba Taku, sot del e na shet sofizma. Ky sot duhet te ishte ne Hage, e jo ne Tirane.

    Reply to this comment
    • Agronomi May 1, 13:32

     Po a nuk ka lindur ky debat nga shpallja e të gjithë komandantëve partizanë si kriminelë lufte? Vetëm për faktin e thjeshtë se kishin dalë malit për liri nga pushtuesit e vendit?! Si kanë bëtë pothuajse gjithmonë shqiptarët qysh nga koha e Skënderbeut!
     Apo partizanët dhe prijësit e tyre janë kriminelë për arsyen se luftuan kundër fashistëve?!
     Dhe ATA QË U BASHKUAN ME NAZI-FASHISTËT, kundër çlirimtarëve të atdheut të vetë, QENKAN HERONJ PËR TË CILËT DUHET TË JEMI SOT KRENARË?!
     Ky qenka morali i këtij diskutimi absurd e të molepsur?
     Ky qenka parimi vlerësues universal i historisë kombëtare e mbarënjerëzore?!
     FAKTE KRIMESH LUFTE KANË TË DYJA PALËT! Ato janë përmendur e parashtruar nga historianë profesionistë e dijetarë të tjerë në mënyrë sistematike e bindëse edhe në këtë “luftë të re klasash”. Dhe ato fakte janë aq të shumta, sa mirë do të ishte që në këtë moment (meqë është hapur diskutimi) të gjendet/përcaktohet me realizëm e objektivitet se nga anon peshorja e meritave dhe e krimeve…
     S’KA MË KOMUNISTË në këtë realitetin tonë të miliarderëve, të të korruptuarve përmes pushtetit a postit, të trafikantëve, vjedhësve, mashtrueseve, të majtë a të djathtë qofshin. Këto krimet e sotme janë e ç’janë! Janë shumë më të mëdha… Prandaj, meqë kanë kaluar shumë dekada nga koha e humbur për të dënuar krimet e komunizmit, le të fokusohemi me më shumë forcë te këto krimet e reja!…
     Kështu mendoj unë.

     Reply to this comment
    • Bureto May 1, 13:46

     Mirë e morëm vesh që paska akoma fashistë, allias neofashistë, dhe që asnjë nga këta ka deklaruar apo deklaron se është i tillë. Po si t’ia bëjmë që ka ende komunistë, allias neokomunistë, që nuk druhen ta deklarojnë me krenari që janë të tillë. Bile deklarojnë me aq krenari që janë më keq që janë dishepuj të Enverit. Mendoni sikur ndonjë të deklarohej sot ithtar i Musolinit apo Hitlerit, do ishte bërë nami. Dhe kjo sepse këtë mjedis la Enveri me propogandën e tij (litarin jashtë), nëpërmjet Institutit të Studimeve marksist-leniniste që drejtohej nga gruaja e tij, nga shkolla dhe arti tejet të ideologjizuara me këtë frymë dhe për të cilat u harxhuan miliona nga djersa e shqiptarëve, vetëm për të bërë të mundur shplarjen e trurit të tij dhe për të klonuar “njeriun e ri”, pra të llojit xhoda, takë, benë e kompani. Dhe që paska një institut sot që merret me studimin e krimeve të komunistëve dhe drejtuesve të tyre para dhe pas 1945 po bëhet nami. Në fakt ky debat i stisur u shpik dhe po mbahet gjallë vetëm nga këta protagonistë dhe nga një tufë nostalgjikësh enveristë si komentues në këtë forum. Është për të ardhur keq që ka ende fosile të gjalla që prishin mjedisin shoqëror duke i mëshuar ende veprimtarisë që solli dhe instaloj murtajën komuniste dhe qëshkaktoi aq shumë vuajtje dhe varfëri për shqiptarët, përjashtuar sërës së tyre, që i shërbeu të keqes dhe që ende vazhdon ta bëjë me devotshmëri, dhe që për këtë u shpërblye apo dhe shpërblehet si pak të tjerë.
     Komunizmi dhe fashizmi ishin ideologji kundërshtare armiqësore, por që bashkoheshin në themel, në atë që regjimiet e tyre ishin diktatoriale. Fashizmi e kamuflonte disi këtë, ndërsa komunizmi e kishte konsakruar në nenin 1 të kushtetutës së tyre dhe këtë e ushtroi me dorë të hekurt diktatori Enver Hoxha. Nga kjo ka lindur dhe perifrazimi që “ekstremet puqen” dhe që rastin e këtyre e vërtetoi historia moderne e shek. XX.
     Si mundet të mos habitesh se nga fosilet e komunizmit guxohet akoma të krenohen pinjollët e tyre me krimet e baballarëve të tyre biologjikë apo shpirtërore. Mbrojmë luftën antifashiste nga neofashistët thonë!?! Ku dhe kur është deklaruar qoftë dhe me një fjalë të vetme anatemimi i luftës së shqiptarëve në vitet 1943-1944? Veçse kjo ështënë kokat e fosileve të asaj kohe dhe që përdoret manipulativisht në mlnyrë sa bansle aq dhe cinike. Jemi në këtë tranzicion problematik allias demokratik pikërisht se nga komunistët e kamufluar si demokratë, sipas platformës së diktatorit të fundit Ramiz Alia, mbas vitit 1990, nuk u bë dekomunistizimi i shoqërisë, ashtu siç u bë në gjithë vëndet e ish perandorisë komuniste. Është pikërisht kjo që sot edhe mbas 30 vjetëve vazhdon dikotomia e shpifur komunist-fashist, apo partizan-ballist, kur të gjitha këto i përkasin historisë, një pjesë e studimit të së cilës i është ngarkuar dhe Institutit i ashtuquajtur qëllimkeq nga fosilet e gjalla, ‘Instituti i Tufës’.

     Reply to this comment
    • lexuesi May 1, 13:56

     Se ke ndonje prove qe Baba Taku ka bere krime, shko e denoncoje ne Hage e se do edhe ne Prage, po ketu mos na trego perralla si Kastriot Dervish Tufa!

     Reply to this comment
     • Bureto May 1, 14:57

      Dakod i dashur @lexues. Nuk kam ndonjë provë, që Taku ka bërë ndonjë krim dhe as më shkon në mend ta çoj në ndonjë gjyq. Po ti ke ndonjë provë që Tufa ka bërë krime? Nëse po, pse nuk e çon ti atë në gjyq, në Hagë apo në Pragë, po deshe. Jemi larg, shumë larg miku im në distancë. Këtu nuk bëhet fjalë për personalizim të problemit, por për fenonomenin, për principet që mbart ai. Se ja psh. intervistuesi i sotëm dhe artikullshkruesi i djeshëm Xhevdet, shtroj në artikullin e tij në këtë forum pyetjen: Kush do t’i bëjë zap neofashistët, sipas tij tufët. Dhe unë jam dakord që fashistët dhe neofashistët, kurdo dhe kudo që ata të shfaqen të bëhen ZAP. Po si i bëhet hallit që komunistët, nekomunistët dhe sidomos enveristët të shfaqur sheshit me krenari, kush do t’i bëjë ZAP?. E pra, kjo është çështja! (to be or not to be-shkroi Shekspiri, tek “Hamleti” ). Ne që nuk bëjmë pjesë në këtë kategori komunisto-fashisto-balliste, kush na mbron nga kjo ndotje publike që i bëhet e mjedisit shoqëror, që ne aspirojmë të jetë demokratike, kur shqiptarët në shumicë absolute, nuk duan t’ia dinë fare për to, se kanë 101 halle të tjera për të zgjidhur?

 4. Istrument i Saliut,Lulit,Ilirit,Monikes dhe Edvinit ?? May 1, 10:17

  Tufa anti-antifashiste nuk eshte ndonje tufe e madhe.
  Jane nja kater pese kalemxhinj te paguar nga Ed-Lakuriqi
  per te spostuar vemendjen nga hajduteria qeveritare,qeveri e maskuar me lekure socialiste.

  Ju kujtohet ajo perralla e gomarit qe kishte veshur lekuren e luanit dhe po tmerronte
  gjithe kafshet e pyllit deri sa era ja rrembeu lekuren dhe dolli lakuriq gomari….
  atehere kafshet ju kthyen e ja bene kurrizin me te bute se barkun!!!

  Keshtu po ndodh edhe me EDIN te cilit era popullore ja ka flakur “lekuren socialiste”
  duke e nxjerre perseri lakuriq para skiptareve,te cilet me siguri do t’ja “zbusin kurrizin”!!

  Prandaj jane paguar tufat anti-antifashiste per te spostuar vemendjen nga skena lakuriqo-politiqo.
  Keto tufa nuk jane gje tjeter vetem pjestare te PPP e agitropit qeveritar per te bere zhurme ideollogjike.

  Reply to this comment
  • Lasgushi May 1, 13:57

   Pra pune Laviresh …

   Reply to this comment
  • shqipe-pelivani May 2, 01:26

   Ne fakt,me te verteten e Zotit, era qe do fryje do e nxjerr cupllak Agronin dhe do i mbetet mejdan vetem busti qe i ndertoj me mjeshteri Ben Duka…
   O njerz!
   Kujdes kur të hidhni kembet,sapo kane shperthyer te vjellat e shqupit te sali gjirizit e lyrash Mut stêrr Mutit… dhe…

   Reply to this comment
 5. artan vlora May 1, 10:35

  thoni pastaj që nuk është koqe ky. kërkova në google dhe doli se babai i agron tufës quhet isuf dhe jo hajredin. lëre pastaj për të jerat.

  Reply to this comment
 6. tregon fare qartë se nuk kemi të bëjmë me një institut të pavarur, por me një institut të Partisë Demokratike dhe të Berishës dora vetë May 1, 11:09

  Qysh ne 1991-92 Sali Berisha u mbeshtet me karten e Ant-ikomunizmit ne dore duke qene nje Antar i Partise Komuniste per 25 vjet !! Ky eshte pik se pari paradoksi me i madh !
  Por dihet qellimi i vertete ka qene dhe eshte vetem Pushteti personal !

  Re shikimi i historise se diktatures i tejkaloi caqet ! U shtua edhe me shume boje te zeze ne disa ngjarje te rendesishme te historise se poullit shqiptar sic eshte ajo e LANC

  E kujtojme shume mire aksionet masive te PD dhe militanteve te verber te saj kunder Lapidareve dhe perkujtimoreve te Luftes Nacional Clirimtare dhe pensionistave veteraneve te luftes duke i goditur fizikisht dhe duke i vrare aty ketu ! Duke u hequr kapelet dhe duke i injoruar !
  Keto akte vagabondesh ishin te pranishem kudo ne vitet 1992 -1997 !
  Cdo kritike opozite kunder PD konsiderohej “komuniste” cdo veretje per gabime faje te asaj periudhe etiketohej si komuniste dhe shtypej me force me dhune fashiste !

  1997 ishte perludi dhe deshtimi i nje orvajtje te madhe te PD aktive politike dhe dhune te verber qe i erresoi syte “Politikaneve” qe kishin marre per detyre per ta bere Shqiperine si Europa !!

  Paradoksale !

  1997 perfundoi ne kaos social me viktima te medha 3000 vet te vrare dhe te plagosur , te dhunuar, dhe te vjedhur !
  Te shkatruar TE GRABITUR edhe nga Piramidat !

  Financiare ! Qe u ngriten dhe u shiten gjasme si Kapitalizem !!!

  PD ballistet e rinje te paafte dhe te demshem per presporitetin e vertet europian te shqiptareve !

  Dje i rruajten Pulat sot kane Grabitur pasuri te tundshme dhe te patundshme ne emer te “Baballareve te Kombit “

  Reply to this comment
  • Bora May 2, 03:31

   Jam plotesisht dakort në ju. Po harxhohen taksat e popullit per te ushqyer balliste e tradhetare. Edhe epoken e luftes me te cilen mburremi perpara botes po na I mohojne.

   Reply to this comment
 7. intelektuali May 1, 11:35

  NUK E NDAN DOT HISTORINE SI “KOKOSHI NE NJE THELE” PARA 1944 DHE PAS SAJ, O KRIMINELI I ENVERIT DHE KESHILLTARI I EDVIN DROGES, SPARTAK BRAHO.

  Intervisen me gazetarin e Nexhmijes, Xhevdet Shehu tregoja fanatikeve te tu, sep sot nuk e han as qeni i zgjebosur dhe propaganden gebelsiane te Paskal Milos me mashtrimin:

  ENVERI I “MIRE” GJATE LUFTES DHE I “LIG” PAS SAJ

  Gjithashtu sot kete mashtrim gebelsian nuk e hane as qentë e zgjebosur te rrugës dhe askush nga Bota Demokratike nuk ka gjasa t’i besoje seriozisht. Kushtetuten enveriste qe keni sajuar ju o kriminele dhe xhelate te Enverit me Parlamentin e Gerdalles Prehistorike, Kryetarin e hurit dhe te litarit, Gramoz Ruci qe askush nga Bota nuk ka begenisur ta ftoje per nje vizite te vetme kortezie, pra kete Kushtetute ju o kriminele te Enverit e keni bere si:

  LETER HIGJENIKE

  Dhe fshini bythen tuaj te kriminelit enverist sa here ju shkrepet, ne nje kohe qe e keni lene Shqypnine pa Gjykate Kushtetuese si ne asnje vend tjeter te Botes dhe si asnjehere ne historine tone kombetare.

  KE DO TE MASHTROSH TI O PUSHTI I ENVERIT?

  Rezoluta 1481/2006 e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE), lëshuar më 25 janar 2006 gjatë seancës së tij të dimrit deklaron:

  “PACE dënon me forcë krimet kunder njerezimit të regjimeve totalitare komuniste në të gjithë Botën”.

  Nga ana tjeter:

  Parlamenti Europian ka propozuar që 23 gushti të jetë Dita e Zezë Evropiane Përkujtimore për krimet naziste dhe komuniste si krime makabër, antinjerezore të shekullit të 20-të. Te gjitha vendet antare te BE dhe SHBA dhe kandaja e kane pranuar 23 gushtin si Data e Zeze Perkujtimore per krimet e Komunizmit dhe te fashizmit, si dy ane te nje monedhe te regjimeve totalitare,

  Po Shqipëria qe po pret bythenderur dhe gjuhejashte antarsimin ne BE? Ja pak histori per te freskuar kujtesen e fanatikut: Në vitet e para të Luftës së Ftohtë, Midhat Frashëri u përpoq të bashkonte një koalicion të forcave anti-komuniste të opozitës në Britaninë e Madhe dhe në Shtetet e Bashkuara me emerin “Free Albania”. Komiteti Kombëtar u formua zyrtarisht më 26 gusht 1949 në Paris. Frashëri ishte kryetari i saj, me anëtarë të tjerë të Bordit Drejtues: Nuçi Kotta, Albaz Kupi, Said Kryeziu dhe Zef Pali. Koalicioni Anikomunist u mbështet nga Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) dhe u pranua si anëtare e Komitetit Kombëtar për një Europë të Lirë. Po c’ndodhi me pas? Te gjithe antikomunistet Patriote shqyptare u vrane dhe u masakruan nga xhelatet dhe kriminelet e Enverit, ashtu sic kishin vepruar edhe gjate Luftes me urdher nga Beogradi dhe Moska qe qendronte pas tij.

  PSE DUHET TE NDAHEN KRIMET E KOMUNIZMIT PARA LUFTES DHE PAS SAJ?

  Shqipëria ka miratuar Ligjin për Genocidin Komunist me qëllim me qëllim përshpejtimin e ndjekjes penale të shkeljeve të të drejtave dhe lirive themelore të njeriut ne vëndin tonë. Ligji gjithashtu është referuar dhe përkthyer per Boten Demokratike në anglisht si “Ligji i Gjenocidit Komunist” pa ndarje kohore dhe kufinj propagande.

  Ja cfare shkruan enciklopedia ne internet o mashtruesi kriminel, spartak Barho:

  “…Në rezolutën 1481/2006 të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE) të lëshuar më 25 janar 2006 gjatë sezonit të tij të dimrit, Këshilli i Evropës “dënon me forcë krimet e regjimeve totalitare komuniste “. Kjo Rezolute dënoi “shkeljet masive të të drejtave të njeriut të kryera nga regjimet totalitare komuniste dhe shprehu keqardhje, mirëkuptim dhe njohje për viktimat e këtyre krimeve”. Kjo rezolute historike gjithashtu nenvizoi se këto shkelje “përfshinin vrasje individuale dhe kolektive, si dhe ekzekutime, vdekje në kampet e përqendrimit, uri e detyruar, dëbime, tortura, punë sklaveruese dhe forma të tjera të terrorizmit masiv fizik”. Rezoluta u mbështet nga shumica e konservatorëve përfshirë PPE / CD , ED , grupet liberale dhe disa social demokrate, te gjitha vendet ish komuniste te Evropes Lindore e miratuan pa asnje hezitim Rezoluten: Hungaria, Republika Çeke. Polonia, rumania Bullgaria apo vendet baltike. Rezultatet përfundimtare të votimit: Nga 153 anëtarë të pranishëm, 99 anëtarë votuan në favor të Rezolutës 1481, 42 anëtarë votuan kundër rezolutës 1481, 12 anëtarë abstenuan…”

  HE MO KUSH GENJEN DHE MASHTRON TANI?

  Ti o xhelati i Enverit Spartak Braho, apo Viktima jote, Agron Tufa?

  Reply to this comment
  • Lili May 1, 17:54

   Me 23 nje manifestim te madhe ne Tirane qe te permbysim vertete diktaturen komuniste edhe mbetjet e tij!

   Reply to this comment
  • Shkodra May 1, 23:14

   PUSHT baraz INTELEKTUAL,
   Ose
   INTELEKTUALI baras PUSHT.
   Mesojeni kete nga menyra si shykruan ky Intelektu-Haleja

   Reply to this comment
 8. SUPER BABA TAKU May 1, 12:01

  Rroftë BABA TAKU ! Mos ju nda HAJDUTËVE Baba TAKU i Nderuar !!! Shkoi deri në fund ! Ku i ka çuar PARATÈ e Financuara nga TAKSAT e SHQIPTARÈVE , KRYEHORRI , KUSARI , BANDITI , KRRIMINELI , ANTISHQIPTARI Agron KOKËKAR Tufa !?!!!!!! I Nderuar BABA TAKU , Shpresat për Transparencë , i kemi vetëm tek ju !!!! Mos ju jep asnjè mundèsi HAJDUTÈVE qè të na VJEDHIN !!!

  Reply to this comment
  • Genti May 1, 12:36

   I pari hajdut qe trembesh nga transparenca jeni juve, Sepse ju pabuksat, fuksat e funksionaret e ish sigurimit, e shkaterruat dhe vodhet Shqiperine keto 30-vite. Po tu nxjerrin te palarat juve bashke me kete Takun, nuk ka oqean qe ju lan nga pislleqet e bythq…rlleqet qe keni bere, o MORRA te kuq!

   Reply to this comment
   • Ish Sigurimsi May 1, 16:23

    O Genti, dosjet e Tufes na paskan zbuluar se mamaja jote i futej ne breke nje ish-sigurimsi dhe ja merrte me gjithe tope. Dhe ja ku na dole ti Gentush si “krijese antikomuniste” nga pllenimi i spermes se ish sigurimsit ne gopin e sat eme.

    Reply to this comment
    • Lili May 1, 17:59

     Po tregon ti ma shume se si e ke bere punen tende duke u marr me gra te dhkreta
     Po verteton gjithe ato qe fliten per racen tuaj te poshter sigutimse.
     Ky ishte morali iSigutimsit , apo jo te shkerdheje nenat shqiptare se nuk ishin komuniste?
     Edhe çuditesh se jeni te urryer nga populli qe u ngrit kunder jush ne 90!! Keni humber pushtetin tuaj me

     Reply to this comment
    • Genti May 1, 19:05

     Per ish sigumsin e 80 lekshit te grisur.

     Une ish sigurimsave ju a kam q…ire grate e vajzat. Po ce do qe shume Shqiptare nuk jane ne te njejten frekuence, se flene ende gjume, prandaj edhe livadhisni ende ju morra.

     Reply to this comment
 9. pitu May 1, 12:02

  eo spartak ku e kishe mendjen kur projekt ligji erdhi ne kuvend por tani e shikon cfareke aprovuar si e ke lene deri tani ke 6 vjet qe ke qene ne pushtet dhe nuk e kuptoje kaq trapa jane deputetet tuaj te ishte gjalle ai i madhi do ju kishte pushkatuar

  Reply to this comment
 10. KOZi May 1, 12:20

  Gjithe debatet mbi luften dhe mbi komunizmin nuk i ka percaktuar as fjala e Edi Rames ne 1991, as libri ” Refleksione” as ligji mbi te perndjekurit politik” as instituti ne fjale, as Bunkartet,as shtepia e gjetheve, as kthimi i Ali Kelcyres, as kthimi i Eqerem Vlores, as kthimi i Mit,hat Frasherit.
  Ndarja e pare u be ne Kongresin e 10 te PPSH ku u hudh poshte gjithe vija politike e ideologjike e enverizmit dhe filloi Kongresi i pare i PS.Aty ju comentues dhe z. Braho sepakut nuk kundershtuat !
  Ndarja perfundimtare ku nuk ka vlere termi antifashizem pasi percakton lufte ideologjike komunizem verso fashizem dhe ne europe perdoret termi mbarimi i luftes se dyte ose i luftes se pare u be me viziten e Papes se Romes ne Tirane. Ate dite bulevardi kishte prezantuar 38 te denuarit nga komunizmi qe u shpallen Martire ! Portretet e tyre ishin prezent. Ne ceremoni ishte maxhoranca dhe opozita si dhe Trupi Diplomatik. Ne fund Kryetari i PS dhe Kryeminister i vendit realizoi nje ceremoni per djalin e tij nga Papa personalisht !
  Juve comentuesit dhe Z, Braho sepakut nuk kundershtuat.
  Jemi tek ” Cili ka per te thene dicka te flase tani ose te heshte pergjithmone : dhe ju heshtet ……..

  Reply to this comment
 11. Niku May 1, 12:29

  Dihet qe koka e gjarperit eshte Sali Berisha. Sa kohe qe ai do te jete jashte burgut, do te pjelle gjarperinj te vegjel neofashiste si ky Tufa dhe Mziu I Kamzes.

  Reply to this comment
 12. kris 1 May 1, 12:37

  A ka ligj qe percakton kur ka te drejte kryekari I bashkise app shtetit te shpalle te ndershem?

  Reply to this comment
 13. Genti May 1, 12:56

  Do organizojme nje peticion drejtuar qeverise Shqiptare dhe KE-se dhe parlamentit Europian, per vendosjen para drejtesise te Spartak Brahos, si nje ish kriminel qe nen diktaturen Komuniste ka kryer krime kunder njerezimit.

  Reply to this comment
  • Monteskie May 1, 15:20

   Po te organizoje peticionin e pare per Sali Berishe dhe te dytin per Baba Takun mund te ishe i besueshem e objektiv, po keshtu nuk ben gje tjeter veçse pjerdh per motive qe vetem ti i di …

   Reply to this comment
 14. dori May 1, 13:03

  PO KRIMET QE JANE BERE NE LUFTE NGA KOMUNISTET KU DO TI CONI APO DO BENI LIGJ TJETER
  Skeni Turp.Ngelet duke genjyer.Nuk thoni pse jane kryer po thoni nuk i ka kompetencat ky institut.Po te mos ishte ky institut ju do te vazhdonit me genjeshtrat 50 vjecare te enverit dhe banditeve te tjere.

  Reply to this comment
 15. fuksat e funksionaret e ish sigurimit, e shkaterruat dhe vodhet Shqiperine keto 30-vite May 1, 13:21

  fuksat e funksionaret e ish sigurimit, e shkaterruat dhe vodhet Shqiperine keto 30-vite

  Hidhi nje sy ku jane me shume ” funksionaret e sigurimit te shtetit ” qe kane shkatruar sipas teje Shqiperine !

  Aleksandër Meksi
  (born 1939)
  Aleksandër Meksi (nënshkrim).svg 13 April 1992 1 March 1997 Democratic Party
  4 years, 10 months and 16 days
  29 Bashkim Fino
  (born 1962)
  Bashkim Fino (nënshkrim).svg 11 March 1997 24 July 1997 Socialist Party
  4 months and 13 days
  — Fatos Nano 2003.jpg Fatos Nano
  (born 1952)
  Fatos Nano (nënshkrim).svg 25 July 1997 28 September 1998 Socialist Party
  1 year, 2 months and 3 days
  30 Pandeli Majko.jpg Pandeli Majko
  (born 1967)
  Pandeli Majko (nënshkrim).svg 2 October 1998 25 October 1999 Socialist Party
  1 year and 23 days
  31 Ilir Meta (portrait).jpg Ilir Meta
  (born 1969)
  Ilir Meta (nënshkrim).svg 28 November 1999 29 January 2002 Socialist Party
  2 years, 2 months and 1 day
  — Pandeli Majko.jpg Pandeli Majko
  (born 1967)
  Pandeli Majko (nënshkrim).svg 22 February 2002 25 July 2002 Socialist Party
  5 months and 3 days
  — Fatos Nano 2003.jpg Fatos Nano
  (born 1952)
  Fatos Nano (nënshkrim).svg 29 July 2002 1 September 2005 Socialist Party
  3 years, 1 month and 3 days
  32 Sali Berisha (cropped).jpg Sali Berisha
  (born 1944)
  Sali Berisha (nënshkrim).svg 12 September 2005 12 September 2013 Democratic Party
  8 years
  33 Edi Rama
  (born 1964)
  Edi Rama (nënshkrim).svg 13 September 2013 Incumbent Socialist Party

  Me rezulton se Ballistet e PD jane me shume ish funksionare ose spiune te sigurimit po te kemi parasysh prejardhjen e tyre familjare !

  Reply to this comment
 16. intelektuali May 1, 13:43

  HISTORIA E RUKIE RAMES E MASAKRUAR NGA KOLEGET E SPARTAK BRAHOS ME DIJENINE E TIJ TE PLOTE:

  “Rukie Rama ishte mësuesja e bukur tropojane që ra pre e epshit te sigurimsave hamshore te Enverit. Liri Gjoliku ishte gjyqtarja e kësaj çështjeje të ngritur nga Sigurimi i Shtetit. Çfarë kishte ndodhur? Ishte akuzuar për agjitacion propagandë vetëm pse kishte refuzuar të kënaqte epshet e një oficeri të Sigurimit të Shtetit, një nga përfaqësuesit më të pështirë të pushtetit të kohës, i cili kishte thurur në kokë plane me bukuroshen. Ishte një nga ato mendje që nuk arrijnë të shohin te një femër e bukur më shumë se sa shfryrjen hormonale. Mirëpo, planet nuk shkuan siç ishin thurur. Malësorja e refuzon dhe e përbuz. Ky qëndrim nuk mund ta linte indiferente hakmarrjen e një mashkulli. Kështu që, një ditë të bukur, Rukie Rama akuzohet si agjente e shërbimit të fshehtë Jugosllav dhe arrestohet. Një dëshmitar i montuar thotë në gjyq se ajo, në disa vite, ka qenë e dashura e tij dhe se si e tillë i ka besuar edhe të vërtetat e spiunazhit. Por, në seancën e parë gjyqësore, vajza bukuroshe befason dhe shokon të gjithë me guximin e saj tropojan:

  “Ai PUSHT gënjen në gjithçka. Unë jam ende e virgjër”.

  Po te kujtojme seancat e stisura qe drejtonte Liri Gjoliku, Rukien e gjore e patën akuzuar se mbante një ditar ku pretendohej se gjendeshin fakte që përforconin akuzën. Në fakt, ditari i saj i shkollës ishte krejt si të tjerët, “unë e kam parë vetë” deklaroi nje deshmitare shoqe e Rukies qe ne vegjeli. Madje nuk e ka parë rastësisht, por kriminelja e enverit, Liri Gjoliku ka kërkuar me ngulm që të gjej detajet e drejta të kësaj historie. Edhe pse sot që kanë kaluar 40 vite nga ajo ngjarje, këto kujtime të tronditin edhe sot. Me gjithë fundin e lumtur, dëmtimi psikologjik i Rukies, jo vetëm për akuzat e për fyerjet, por edhe për 7 vitet e burgut që duroi, ende edhe sot ngre krye sa herë ngacmohet për të rikujtuar historinë që u mbyll me certifikatën e pastër të virgjërisë dhe me kujtime të dëmtuara. Sot, Rukie Rama vijon të jetë po aq e pasionuar pas profesionit të saj, edhe pse gjendja e pas ’90-s e largoi nga vendi, duke e detyruar të emigrojë në Belgjikë. E sigurisht që ka bërë mirë, të paktën nuk do të dëgjonte edhe tani, 30 vite më pas, hungerrimat justifikuese per krimet e komunizmit te kriminelit Spartak Braho, apo te lexonte bejtet imorale te pedofilit Arben Duka qe i thurr hymne perdhunuesve te saj”

  Reply to this comment
  • **** May 1, 14:23

   Cja nxori bojen Rukies ky pas 40 vjeteve. Sa e bukur ishte..na thuaj pak me tutje..

   Reply to this comment
   • intelektuali May 1, 15:07

    Ja ta vazhdon intelektualin historine e masakres qe i bene Rukijes:

    PUSHTI, OFICER I SIGURIMIT QE AKUZOI RUKIJEN ISHTE NGA SOJI I FAMILJES SE SPARTAK BRAHOS

    prandaj:

    Beji te fala Liri Gjolikut, vajzes se Heroit te LANC-it te Enverit qe denoi me 7 vjet burg Rukie Ramen pa patur asnje faj dhe qe si trimereshe tropojane ja zbathi breket pinjolleve te familjes se Spartak Brahos.

    PSE THEM KESHTU?

    sepse:

    Pas Agron Tufes qendron PD-ja qe ka sajuar lincimin e tij per te kerkuar azil politik ne Perendim dhe kjo nuk perben asnje cudi, kur kjo Parti ka deklaruar me kohen poziten e saj antikomuniste dhe properendimore,

    por:

    PAS FJALEVE PER AZIL POLITIK TE AGRON TUFES QENDRON EDI RAMA QE SI SKUTH “HEDH GURIN DHE FSHEH DOREN”

    njashtu:

    Sic akuzoi edhe Komisarin ne detyre Dritan Zagani kur i tregoi me gisht Kapobanden e Habilajve te Vlores qe ishte Ministri i tij beniamin, Saje Qorri dhe pokshtu veproi edhe me Komusarin e Policise se shtetit, Emiliano Nuhu kur kallezoi ne Prokurori perdhunuesit deputete socialiste nga Kruja te Xhisieles, qe i kishin vene patllaken tek koka Komisarit te ngrate me ne krye Taulantin prej Librazhdi.

    Reply to this comment
 17. Frani May 1, 14:14

  Rukija shkoi ne Belgjike me vizen e Saliut.
  por ti Saliu, Gazideja, Flamur Noka etj. keni qene dhe jeni te gjithe agjente te serbit.
  Ne mos veprofte drejtesia mbi ju tradhetare te Atdheut do te veproje mallkimi i popullit shqiptar, qe eshte me i rendi se cdo mallkim

  Reply to this comment
  • intelektuali May 1, 15:25

   Po kur Saliu qenka kaq i fuqishem sa te leshoje viza si Mbreti i Belgjikes,

   PER CFARE E DONI TA MBANI GERDALLEN E ENVERIT, SPARTAK BRAHO?

   qe:

   Di vetem te qaje dhe vajtoje si kukumjacke bolshevike per LANC-in kriminal te Enverit qe vrau Aleatet ne Kanalin e Korfuzit dhe te kercenoje me vdekje Agron Tufen dhe antikomunistet shqyptare qe kerkojne ndeshkimin e krimeve te Enverit dhe komunizmit ne shqypni si ne te gjitha vendet e tjera normale ish komuniste te Evropes Lindore?

   PSE NUK E MERRNI ME VETE GERDALLEN ENVERISTE, SPARTAK BRAHO KUR KERKONI AZIL POLITIK NE PERENDIM?

   Reply to this comment
   • **** May 1, 17:14

    Ik mer plere. Gjej nga nje rrospie e thurr nga nje legjende si ato te Saliut.
    I ka dhene vize pune ose vize Shengen Saliu bushtres qe thurri legjenden

    Reply to this comment
    • intelektuali May 1, 18:20

     Saliu eshte nga dora juaj, ne vend te kerkoni falje qe ngritet ne majat e Shtetit dhe Pushtetit nje Sekratar Partie dhe VARKAR te familjes kriminale Hoxha, sot ju o bastarde te felliqur akuzoni viktimat e Enverit me cinizmin dhe paturpesine makaber enveriste.

     BUSHTRA JANE NENAT DHE MOTRAT TUAJA O PUSHTA KRIMINELE TE ENVERIT

     Keshtu beni ju kriminelet enveriste i palloni femrat dhe i shpallni bushtra dhe kurva dhe u digjni organet intime me cigare sikur te ishin tavlla duhani dhe kur keto vajza marrin guximin dhe ju kallezojne ne Polici shkoni tek Komisari i Policise qe do te dergoje kallezimin ne Prokurori, nxirrni patllaken dhe e kercenoni me jte dhe kur prape Komisari i Policise nuk tutet dhe nuk degjon, vjen Taualant Xibraka dhe qit edhe ai patllaken dhe ja ve tek koka Komisarit te Policise ne detyre dhe kur Komisari i Policise nuk tutet dhe arratise me gjithe familjen ne dhe te huaj per te shpetuar koken dhe femijet, atehere del Edvin Droga dhe e shpall ARMIK dhe POLIAGJENT te rrezikshem te partise dhe popullit qe i ka sajuar te gjitha historite me vajzen e perdhunuar nga deputetet socialiste te Krujes per te kerkuar azil politik ne Zvicer,

     qe:

     ESHTE NE UNISON TE PLOTE ME AKUZAT E SPARTAK BRAHO PER AGRON TUFEN VETEM SEPSE TREGOI ME GISHT KRIMINELET E ENVERIT QE KANEMBUSHUR LUMENJ ME GJAK NJERIU NE VENDIN TONE DHE QE GEZOJNE STATUTIN “DESHMORE” TE LANC-IT KRIMINAL TE ENVERIT.

     Reply to this comment
   • Dajti May 1, 17:17

    Qei paguhe nga serbi kuptohet lehte nga qendrimi i yt emocional qe vbihet re qarte ne helmin antishqiptar qe leshon nga llagemet e internetit.
    Nderkohe qe Spartak Braho identifikohet me emwr, mbiemer e krenari si bir Laberie, ti nxjerr nga llagemet e internetit psheretima dhe sharje banale “intelektuale”.

    Reply to this comment
    • intelektuali May 1, 18:27

     Beji te fala Baton Haxhiut me shkolle UDB-je qe Edvin Droga e ka Keshilltar personal si Gerdallen e Enverit, Spartak Braho qe hiqet si familje patriotesh por asnjehere nuk e pyeti BOSIN e tij pederast:

     PSE JA SHITI ENVERI KOSOVEN TITOS DHE JUGOSLLAVISE KOMUNISTE QE NE MUKJE 1943, NJE TRADHETI MAKABER ANTISHQYPTARE DHE PSE I VRAU DHE I MASAKROI KOSOVARET NE TIVAR DHE ME PAS NE SHQYPNI SAPO KALONIN KUFIRIN?

     He mo BOLE fanatike pse hesht Gerdalla e Enverit, Spartak Braho qe hiqet si Patriot per tradhetine e pabese antishqyptare te Enver Hoxhes ne Mukje te vitit 1943 kur ja shiti interesin kombetar Titos dhe nuk lejon asnje qe te permendet me fakte dhe dokumenta duke e argumentuar kete pabesi antishqyptare dhe antikombetare me ligjet e tij si:

     LETER BYTHE?

     Reply to this comment
 18. mirel May 1, 14:18

  Neofashistet tane ngaqe nuk kane kapacitet mendor te mjaftueshem per te ushtruar ndonje lloj profesioni e vetmja gje qe mund tjua ngreje pak dinjitetin eshte te ankohen si kurvat per komunizmin, qe gjoja i paska shtypur, e nuk i ka lene te nxjerrin talentin.
  Ja, Tufen komunozmi e paska cuar ne Moske me studime, megjithese te jatin e kish ne burg per vjedhje. Thone qe eshte poet i mire, por e vetmja gje qe e beri te njohur eshte qurravitja kunder komunizmit, … dhe spiunlleku,. Me sa duket eshte i derguar direkt nga Moska per te hapur frontin e percarjes.
  Me Luften dhe fitimtaret nuk merret asnje ne bote. Vetem Tufa e qelbesirave te Berishes dhe Rames angazhohen per kete pune. Ta zeme se eshte i interesuar te marre nje rroge, meqe si poet nuk po qullos gje..(cope idiot si gjithe ballistet), .por duket qe rroga nuk i mjafton dhe trazon ujerat se e ka inatin te madh me komunizmin. Po prape me shime se inatin ka dhe nje arsye me te madhe, se komunizmi tashme ka 30 vjet qe ka vdekur, cfare kerkon Tufa me teper?
  Rroge me te madhe..
  Qe si duket Tufa e merr nga Moska dhe Beogradi per te hapur lufte civile ne Shqiperi.
  Dhe per fatin e keq te socialisteve, keta e mbeshtesin, me apo pa dashje, nepermjet Ramutit.
  Pra, fundi i gjithe ketij pislleku eshte Ramuti. Antishqiptar i felliqur si Berisha.

  Reply to this comment
 19. Nardi May 1, 14:24

  Pirdh baba Taku Pirdh.

  Reply to this comment
  • Tartufi May 1, 15:23

   Nuk e kisha menduar ,qe ky palloshi I gjate te qe mjeshter kaq I holle kunder mbeturines se shtipjes ,ku ky qendron ne krye te saj si pashaje ne Litharice ? Qe ta beshe nje shoqeri apo parti per te qeshur e tallur ne mendjen dhe syte e qytetarit normal,,, nxjer te derdelliti si gallof pa vlere , me te konsumuarin,me abuzusin me qesharakun e njeriut politik,qe nuk miret vesh,ku qendron sot dhe ku ri neser,,,Sot shan ate qe qendronte dje,,, neser do shaje ate qe volli se bashku me te sot ! Per ta bene mut e mbi mut kete punen e komunisteve ,,, dobicat e perendimit vendosen nje ndyresire komunisti Enver Hoxha mbi ta per ti dhier !!! Per ta pjerdhur me mut luften e tyre,dhe jo per ta mbrojtur ky pallosh nxjer kete qesharak Braho sic citova me larte per te folur per heroizma te te mjereve kjo krijese kaq e deformuar shqiptare. Do te qe nje pjekuri e madhe te mos te flitesh fare kunder ketij institute per punen e vet [ ndoshta dhe te keqe ] se sa te dali kjo karikature dhe te flasi ne emer te te vrareve te asaj kohe,,,, se ky ore milet ju shton te mjereve dhe vlerat e tij ,qe ndoshta ata nuk I kane patur.Me nje fjale te te mroje muti,ti kthehesh nga I zakonshem ne nje mut muti !!! Pallosh je mjeshter me refleksionet . Qe jane bene nje pjese bajge e te burgosureve politike,,,, Eshte ,,,, se flet per vlerat e tyre nje super bajge komunisti I ndyre Saliu dhe shoket e tij !
   Me nje fjale te te mbroje Saliu si I burgosur ,kthehesh ne nje [ I burgosur bajge ] Konia mirel fiton pike ketu !

   Reply to this comment
   • Tartuf = Rat(spiun burgjesh) May 1, 16:32

    Je spiun i qelbur I birrucave te komunizmit o Tartuf Dambllaja. Te njeh gjithe Gjirokastra per poshtersite e tua. Fosile si ty jetojne thjesht per te na kujtuar se sa te ndyre kane qene vemjet Tartufore

    Reply to this comment
 20. Goni May 1, 15:30

  Spartak Brao eshte nje ektremist i majte (komunist) i flakte. Kujtoni qe ishte inisiatori i ” Vullnetareve te Enverit” ne viin 1991! Ketu nuk flitet per partizanet naive dhe idealiste te L.Cl. Behet fjale per ata qe u bene vegla qorre dhe kasape te regjimit enverian, qe bene pislleqe ne emer te luftes se klasave. Spartaku, nje pinjoll i kesaj skote te poshter, ka shume hesape per te lare me drejtesine po te jete se do te egzisonte!
  Goni

  Reply to this comment
 21. Anes Elbes May 1, 16:48

  Keto intervista me S.Brahon sigurisht qe qartesojne percaktimin e hapesires se veprimtarise se institutit,por mbi te gjitha dhe figuren butaforike dhe antishqiptare te neonazistit Tufa .Nga ana tjeter a ishte e domosdoshme qe “lufta” ndaj Tufes te behej me “hidh e prit” si nje “lufte” personale!?
  Mendoj se Braho nuk eshte qytetar i thjeshte dhe si i tille ai ka tagrin me shume se kushdo, edhe ne pozicionin e deputetit, ka me shume akces,jo vetem nga pervoja por edhe nga perfaqesimi i tij ne komisione,keshtu qe ai ka mundesi te “godase e te shkermoqe” Tufen ne rruge institucionale me mire se kushdo tjeter.
  Atehere pse e ben kete me intervista te tilla!? A eshte edhe ai i pafuqishem ligjerisht te ushtroj kontrollin e “tij” ndaj institucionit dhe Tufes dhe t’i veje kufirin” tek thana”!?
  Une jam dakort me Brahon kur thote se PD e vertetoi qe eshte kunder Luftes NACL.
  Por une i them Brahos,a mos eshte momenti qe t’a pohoni dhe ju mazhoranca socialiste, nese e njihni ate lufte apo jo dhe jo neper rruge por ne menyre institucionale ne Parlament!?
  A ka kohe “me te bukur” per ju se sot qe keni nje mazhorance absolute dhe t’i tregoni shqiptareve por edhe aleateve serioze euroatlantik, se ne njohim Luften e popujve kunder Nazi-fashizmit e kolaboracionisteve te tij,se njohim LANC-in dhe jemi pasardhesit e tyre dhe jo te kolaboracionisteve.
  Kete duhet t’a beni sa me shpejt zoti Braho,perndryshe i bie se edhe ju jeni mbeshtetesit e vertete te Tufes,derisa ne krye mbani Edi Ramen,”karikusin” e tij.

  Reply to this comment
 22. Dajti May 1, 17:21

  Qei paguhe nga serbi, o “intelektual” i Enverit (se ai te beri me shkolle) kuptohet lehte nga qendrimi i yt emocional qe vihet re qarte ne helmin antishqiptar qe leshon nga llagemet e internetit.
  Nderkohe qe Spartak Braho identifikohet me emwr, mbiemer e krenari si bir Laberie, ti nxjerr nga llagemet e internetit psheretima dhe sharje banale “intelektuale”.

  Reply to this comment
 23. MH May 1, 17:39

  Bravo Spartak Braho.
  SPA(rta)K
  Tundi dhe shkuli nga pislleku te gjithe negative te shoqerise dhe historise.
  Ne kete forme permbajtje dhe juve sic reagoni jeni nji SPA{rta}K ne vete.

  Reply to this comment
 24. Konti Sbalta May 1, 17:46

  Mire ky Me i Ziu i Kamzes qe e beri qytetar nderi a turpi eshte puna e tij po PD c’pati qe i doli ne mbrojtje Tufes?Ja pra qe ky Instituti i Tufes nuk qenka vetem “Antikomuniste,por qenkan edhe pro BallistoZogisto- demokrat dhe antiSocialiste !Ja perse ky Institut eshte shndruar jo vetem ne nji seksion te Ballit,por edhe te Pd ,prandaj ;Te ktheje parat qe eshte financuar deri tashti dhe ti kalojePD-s!Ne nuk kemi pse paguajme nga pensionet tona nji gje qe jo vetem nuk na sherben por perkundrazi na kundervihet!

  Reply to this comment
 25. Konti Sbalta May 1, 17:47

  Mire ky Me i Ziu i Kamzes qe e beri qytetar nderi a turpi eshte puna e tij po PD c’pati qe i doli ne mbrojtje Tufes?Ja pra qe ky Instituti i Tufes nuk qenka vetem “Antikomuniste”,por qenkan edhe pro BallistoZogisto- Demokrat dhe antiSocialiste !Ja perse ky Institut eshte shndruar jo vetem ne nji seksion te Ballit,por edhe te PD ,prandaj ;Te ktheje parat qe eshte financuar deri tashti dhe ti kalojePD-s!Ne nuk kemi pse paguajme nga pensionet tona nji gje qe jo vetem nuk na sherben por perkundrazi na kundervihet!

  Reply to this comment
 26. End of the game May 1, 18:03

  Vazhdoni, vazhdoni se nuk keni arritur piken kur do beni popullin me va ba ate qe nuk u ba ne 90 si per Caucescu se vetem ato veprime ju japin mend o ju kriminelet e Enverit qevetem burgun meritoni.
  Vazhdoni edhe pak se gati e keni arritur piken pa kthese per ju.

  Reply to this comment
 27. bureto May 1, 18:04

  Ismail Kadare në hyrje të librit të Bedri Blloshmit të botuar në vitin 2010 ku përshkruan vrasjen e vëllaut të tij Vilsonit dhe të Genc Lekës nga regjimi i Hoxhës ka shkruar: “Komunizmi ka rënë në Shqipëri, por jo edhe pluhuri dhe duhma e tij. Vezët e gjarpërit ende janë gjithkund. Ato vazhdojnë të pjellin mashtrim, dhunë psikologjike, dhe veçanërisht urrejtje. Ato janë shpërndarë në partitë e së majtës e të djathtës, në partitë e vogla dhe të mëdha. Ato qëndrojnë syhapur për të siguruar mbrojtjen historike të diktaturës së rënë. Ato nxisin një kritikë sipërfaqësore, shpesh në nivel të poemave dhe artistëve, për të zhvendosur vëmendjen larg asaj që perbënte thelbin e sistemit: krimin e vërtetë.” Mendoj se kjo ka qene quinta esentia, thelbi qe ka shtyre parlamentin shqiptar te miratoje ligjin per krijimin e Institutit te studimeve te krimeve dhe pasojave te komunizmit (ISKPK), tashme te titulluar nga “vezet”, Instituti Tufa.

  Reply to this comment
 28. Erzeni May 1, 18:07

  Thoni c’te doni.
  Te gjithe ju me “intelektualun properendimor” ne krye jeni te detyruar te pranoni epersine morale te Spartak Brahos ndaj jush, qe nuk guxoni t’i dilni perballe e te identifikoheni, sic ben edhe ai.
  Nuk eshte shqiptare te kritikoni e shani si egersira duke perdorur pseudonime sikur Spartak Brahua eshte qeveritar qe do tu fuse ne burg.
  Behuni burra e i dilni hapet Spartak Brahos, ashtu sic duhet te beje nje shqiptar i nderuar e jo lehni si halabake!
  Si po humbet burreria ne kete vendin tone!

  Reply to this comment
 29. Erzeni May 1, 18:08

  Thoni c’te doni.
  Te gjithe ju me “intelektualun properendimor” ne krye, jeni te detyruar te pranoni epersine morale te Spartak Brahos ndaj jush, qe nuk guxoni t’i dilni perballe e te identifikoheni, sic ben edhe ai.
  Nuk eshte shqiptare te kritikoni e shani si egersira duke perdorur pseudonime sikur Spartak Brahua eshte qeveritar qe do tu fuse ne burg.
  Behuni burra e i dilni hapet Spartak Brahos, ashtu sic duhet te beje nje shqiptar i nderuar e jo lehni si halabake!
  Si po humbet burreria ne kete vendin tone!

  Reply to this comment
  • intelektuali May 1, 19:28

   Burrnia e Spartak Brahos?

   qe:

   I sherbeu Sali VARKARIT te Enverit, Like Floririt dhe tani Edvin Droges,

   njashtu:

   Sic i sherbeu Enverit si prokuror gjakatar dhe sigurims urdherues dhe pjemarres ne te krimet makaber antishqyptare te tij?

   PO CFARE BURRNIE PREJ XHELATI QE TALLET DHE GAJASET ME VIKTIMAT E TIJ NA QENKA KJO?

   Kush eshte intelektuali:

   INTELEKTUALI ESHTE GUXIMI
   JO GENJESHTRA DHE MASHTRIMI
   INTELEKTUALI ESHTE E VERTETA
   JO PROPAGANDA DHE GERNETA
   GERNETA E XHELATEVE TE ENVERIT
   PER TE FSHIRE KRIMET PREJ TEFTERIT

   Reply to this comment
 30. dauti May 1, 19:34

  @Intelektuali….
  Ti, nje horr, qe ke ne kurriz shume gjera, nje pjese te bera edhe gjate burgut tend, qe na ben historine ashtu sic te leverdis ty dhe nuk guxon te vesh emrin tend te vertete, te cilin tashme e dine shume vete nga komentuesit ne kete faqe, je thjesht nje abuzues me te vertetat:

  Po te them se cfare mendonin amerikanet, flas per ata qe me vone do realizojne operacionin BGFIEND, qe njihet si operacioni shqiptar.

  Ne librin me titulle”Operacionet sekrete amerikane dhe strategjia e luftes se ftohte-Truman dhe politika sekrete e CIA-s”, historiania Sara-Xhejn Kork (Sarah-Jane Corke) shkruan:

  “Komitetit Shqiperia e Lire ishte nga te paret qe u krijua gkjater presidences se Trumanit.
  Qe gjate vitit 1947, Mit’hat Frasheri iu ofrua qeverise amerikane (deri atehere ai ishte i izoluar ne Itali-shen. im) dhe ofroi sherbimet e tij, qe perfshinin nje plan per te sjelle ne SHBA 50 udheheqes te emigracionit shqiptar me qellim per t’iu “kundervene” (thonjezat jane ne tekst!) intrigave komuniste. Kjo iu refuzua nga Departamenti i Shtetit, i cili argumentoi se grupi i tij perbehej nga kolaboracioniste te njohur dhe kjo mund te konsiderohej si nje veprim i turpshem per administraten. Kjo ishte e drejte”.

  Eshte e tepert te shkruaj se si u zhvilluan ngjarjet me tej. Amerikanet, ishin ata qe krijuan Komitetin Shqiperia e Lire dhe jo Frasheri me shoke, sic shkruan ti vazhdimisht. Ata e perdoren ate per te rekrutuar emigrante shqiptare qe i derguan ne Shqiperi dhe perfunduan ashtu sic dihet.
  Ne vitin 1952, amerikanet e menjanuan kete komitet nga aktiviteti i tyre agjenturor, duke e konsideruar si nje nga burimet kryesore nga ridhnin sekretet e tyre, te cilat binin ne dore te Sigurimit shqiptar. Dhe dyshimet e tyre ishin me baza, po une nuk kam ndermend te shkruaj per to.
  Thhjesht deshiroj te zbuloj fytyren tende te vertete.
  Ne burg te lepiheshe qe te te linin te perktheje libra, te cilet kryesisht i perdorte Sigurimi i Shtetit. Ke nje dosje, te cilen e ke ne arkivat e Ministrise se Brendshme, qe ne cdo moment, ty, nje intelektuali perendimor qe ne kohen e qoftelargut Enver, ta vene ne dispozicion. Botona ndonje pjese prej dosjes tende!
  Hesht , o i pegere, se kur te thuash emrin tend njerezit do tallen ne kete faqe, ashtu sic jane tallur kur kane lexuar “Marshin e Karkaleceve”!

  Ngele dike permendur Havzi Nelen, duke e ndotur emrin e tij, sepse cdo llaf i yti kundermon era m…!
  Ngele duke share Bahri Omarin, te cilit ti nuk i vjen as te qimja e b…
  Ngele duke permendur Kristaq Ramen, i cili i ka lene vendit plot vepra te madherishme dhe nuk mund te shpetonte Havzi Nelen.
  Ti meriton te te vene flaken per cfare ke bere.
  Rri aty ne Amerike e mos na shkruaj cdo dite, njelloj si Alban Dega, nga 20 here ne cdo botim te DITES.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 1, 20:33

   Kristaq Rama jo vetem qe ka palluar nusen e tij, Matilda Makoci sipas akuzave ne gjykate te Edi Rames (lexoje tek Mero Baze nese nuk beson),

   por:

   Ka firmosur me vullnetin dhe doren e tij varjen ne litar te Havzi Neles, dhe ky krim monstruoz ne vitin 1988, nje vit para se te binte Muri i Berlinit dhe kjo per ta perdorur kete varje si nje mesim per popullin qe po revoltohej nga protestat ne vendet e tjera ish komuniste te Evropes lindore (shikoje se e ka thene Ramizi me gojen e tij),

   prandaj:

   Tama e debatit nuk eshte intelektuali, asi biograifa e tij ne burgun e Enverit kur pekthente me patllake tek koka veprat e tij idote dhe megalomane, mos e krahaso intelektualin me Hamdi Geden spiunin e Sigurimit me nje thes me krime kunder njerezimit ne vendin tone, as me bamiresin e Enverit, Bahri Omarin qe ishte me te vertete nje burre i mire, por jo Patriot sic e shpalli Bujar Nishani, sepse Ministri Kuisling i Mitrovices, qe komunkonte direkt me Ribbentropin e Hitlerit, megjithese me i ndershem se Enver Pederasti, ishte Armiku i Perbetuar i familjes se intelektualit qe strehoi oficeret e larte angleze ne shtepine e vet, qe erdhen ne Mukje ne 1943 me nje oferte fantastike per bashkimin e trojeve shqyptare, por me kushtin e ndryshimit te kursit politik nga Lindja Bolshevike e Titos drejt Perendimit te Oksidentit Demokratik, keta oficere u spiunuan nga Enveri tek gjermanet e Bahri Omarit qe derguan ne Shqypni nje snaiper SS per tí vrare dhe vetem me shume mundime familja e intelektualit ja arriti tí shpetonte duke i nxjerre ne Mal te Zi te veshur tebtil si fshatar

   DHE KY SPIUNIM E BEN BAHRI OMARIN NJE KRIMINEL ANTISHQYPTAR DHE JO PATRIOT

   Kjo eshte e verteta e dokumentuar me fakte origjinale qe Shteti dhe Pushteti enverist nuk kerkon tí publikoje dhe tí beje transparente 30 vjet pas renies se Murit te Berlinit.

   ME KETE ENVERIZEM FANATIK QE KA MOLEPSUR SHTETIN DHE QE MOHON KRIMET E ENVERIT DHE TE KOMUNIZMIT DO TE HYSH TI NE BE?

   Kush eshte HORRI dhe PUSHTI i pegere tani o BOLE enveriste? Shko dhe gjej nje Kryeminister tjeter ne BE apo ne Boten Demokratike qe ta kete pasur babane kriminel te Diktatures qe ka firmosur pa e detyruar kush, ne vitin 1988 varjen ne litar te nje disidenti, poet antikomunist vetem si mase represive per popullin qe proteston?

   Ne fund te fundit:

   KUSH TE DETYRON TA LEXOSH NGA FILLIMI NE FUND INTELEKTUALIN KUR NUK E PELQEN?

   O BOLE enveriste?

   Reply to this comment
 31. intelektuali May 1, 19:36

  Burrnia e Spartak Brahos?

  qe:

  I sherbeu Sali VARKARIT te Enverit, Like Floririt dhe tani Edvin Droges,

  njashtu:

  Sic i sherbeu Enverit si prokuror gjakatar dhe sigurims urdherues dhe pjemarres ne te krimet makaber antishqyptare te tij?

  PO CFARE BURRNIE PREJ XHELATI QE TALLET DHE GAJASET ME VIKTIMAT E TIJ NA QENKA KJO?

  Kush eshte intelektuali:

  INTELEKTUALI ESHTE GUXIMI
  JO GENJESHTRA DHE MASHTRIMI
  INTELEKTUALI ESHTE E VERTETA
  JO PROPAGANDA DHE GERNETA
  GERNETA E XHELATEVE TE ENVERIT
  PER TE FSHIRE KRIMET PREJ TEFTERIT

  Reply to this comment
 32. Teli May 1, 19:43

  Kjo celule balliste me Tufen ne krye dhe bordin duhet te shkrihet sa me pare dhe te cohet per ndjekje penale! Si mund te quhen kriminele heronjte dhe deshmoret e LANC?Ku e gjejne kete te drejte keta pseudostudjes!Ka qene kriminel Raqi Qirinxhi -profesori i liceut te Korces se la mesimin e u bashkua me partizanet?Jo kjo eshte antikombetare dhe anikushtetuese e duhet ndeshkuar!

  Reply to this comment
 33. Qemali May 1, 20:11

  Intelektual me kete fjalor rrugacesh nuk mund te kete.
  Enveri te dha shkolle me te vertete, por universiteti nuk te ben intelektual.
  Te atille te bejne veprat, punimet e krijimet ne shebim te popullit tend e jo lehjet neper internet si Shaban Qosja.

  Reply to this comment
 34. Qemali May 1, 20:12

  Intelektual me kete fjalor rrugacesh nuk mund te kete.
  Enveri te dha shkolle me te vertete, por vetem universiteti qe te dha nuk te ben intelektual.
  Te atille te bejne veprat, punimet e krijimet ne shebim te popullit tend e jo lehjet neper internet si Shaban Qosja.

  Reply to this comment
 35. Tushi May 1, 21:21

  Ti intilektual te vjen per te vjelle kur te lexon… Cka komenton cdo dite nuk jane argumenta llogjike..dhe asgje qe ta besosh..Nuk behesh me ti je per gjynah.Bej 1 vit pushim .se na e shpife.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 1, 22:02

   Kur ha CORBEN e prishur te Enverit do te vjellesh nate e dite kur lexon ne kete forum te nerum te gazetes DITA TE VERTETEN lakuriqe me fakte dhe dokumenta historike qe tregon intelektuali papushim ne nje lufte te pabarabarte me BOLET fanatike, qe si derra te Fermes se Kafsheve te Partise se Punes dine vetem te hungerinje me nocken e tyre vetem sharje dhe fyerje personale lidhur me biografine e intelektualit si burgaxhi politike duke dale totalisht nga tema e dabtit kryesor qe eshte:

   ME KRIMINELET E ENVERIT SI SPARTAK BRAHO, GRAMOZ RUCI, FATMIR XHAFAJ ME LUKUNINE E “VENUSAVE” TE SIGURIMIT NGA PAS, NE MAJAT ME TE LARTA TE SHTETIT DHE DUKE MOHUAR KRIMET E KOMUNIZMIT DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE?

   He mo BOLE kush duhet te beje tani pushim?

   Kur Shqypnia ftesen bythenderur dhe gjuhejashte per antarsim ne BE dhe kur kriminelet e Enverit ne majat e Shtetit tone jane bere pengesa kryesore per kete arritje madhore?

   Reply to this comment
 36. intelektuali May 1, 22:03

  Kur ha CORBEN e prishur te Enverit do te vjellesh nate e dite kur lexon ne kete forum te nerum te gazetes DITA TE VERTETEN lakuriqe me fakte dhe dokumenta historike qe tregon intelektuali papushim ne nje lufte te pabarabarte me BOLET fanatike, qe si derra te Fermes se Kafsheve te Partise se Punes dine vetem te hungerinje me nocken e tyre vetem sharje dhe fyerje personale lidhur me biografine e intelektualit si burgaxhi politike duke dale totalisht nga tema e debatit kryesor qe eshte:

  ME KRIMINELET E ENVERIT SI SPARTAK BRAHO, GRAMOZ RUCI, FATMIR XHAFAJ ME LUKUNINE E “VENUSAVE” TE SIGURIMIT NGA PAS, NE MAJAT ME TE LARTA TE SHTETIT DHE DUKE MOHUAR KRIMET E KOMUNIZMIT DO TE HYJE SHQYPNIA NE BE?

  He mo BOLE kush duhet te beje tani pushim?

  Kur Shqypnia ftesen bythenderur dhe gjuhejashte per antarsim ne BE dhe kur kriminelet e Enverit ne majat e Shtetit tone jane bere pengesa kryesore per kete arritje madhore?

  Reply to this comment
  • Alban Dega May 1, 23:47

   INTELEKTUALI TRU GOMAR E MENDJE BOLE !
   From: Alban Dega
   Date: March 7, 2019 at 8:13:43 AM EDT

   SA MIRE E BEN LEHESIN E HRUSHOVIT QE ENVERI E SHKERDHEU SI ASKUSH TJETER

   … O sa mire me qene Hrushov
   Ole ole ole ole….
   O INTELEGOMAR Sharov !
   Oí… Oí… Oí … OI
   O kopil i Nenes Rusi !
   O bastard i shkines Serbi !
   Oí… Oí… Olé…Olé
   Tru gomar e mendje bole!

   Reply to this comment
   • Genti May 3, 15:55

    Po pse ben sikur te ka hyre brenda, o Dega? Derr! Ti e do nje dru te mire aty ne New York ku fshihesh. Po mos u merakos se i kemi nja dy miq andej, do te gjejne e do ta bejne kurrizin te bute.

    Reply to this comment
 37. dauti May 1, 22:07

  O karkaleci, Uran Kostreci! Te fola per Mit’hat Frasherin, duke te treguar cfare pergjigje i dha Departamenti i Shtetit…ti nuk m’u pergjigje.
  Te fola per punen tende ne burg, se si i sherbeje “ngritjes profesionale” te Sigurim,it te Shtetit dhe nuk m’u pergjigje.
  Lere Hvaziun ne ameshimin e tij, se nuk ka nevoje ai qe ti ta mbrosh. Nuk ke ate moral per te mbrojtur ate. Nuk u denua si poet, kete e dine te gjithe. U denua se qelloi me revolver policin ne fytyre! Boll me genjeshtrat e tua, te cilat i ben per te fituar pike per vete.
  Nuk shpetonte dot Havzi Nela, sepse ate e kishte vendosur Enveri.
  Pse nuk e boton dosjen tende? Pse nuk flet per komandantin e burgut tend, por flet per Edmond Cajen? Apo ke frike nga ai?
  E c’ta zgjas me ty! Ti je bole fanatike, por je si bolet e Enverit, kur ai u plak. Ai te trodhi sa i deshi qejfi.
  Ne fund per Bahri Omarin! Ai e pagoi me jete qendrimin e tij prej kuislingu, por Mit’hat Frasheri, Hasan Dosti e te tjere, qe benin pjese ne Komitetin Shqiperia e Lire, ishin me te zinj se Omari.
  Ti shan Ramen, por eshte ai qe ta solli Mit’hatin ne Shqiperi, eshte ai qe po financon Uran Butken dhe CO!
  Natyrisht, shan Berishen…ke te drejte, tye shtrydhi koqet, njelloj si Enveri, dhe te flaku tutje, sepse njerezit si ti kete fuknd kane.
  Nejse, nuk merrem me me ty. Tani te njohin te gjithe kush je.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 2, 06:38

   Bahri Omari u pushkatua pas Luftes pasi kercenoi Enverin se kishte shkelur mareveshjen dypaleshe qe kishin lidhur ne vilen e tij me Enverin, kur si bamires i hershem i tij e kishte strehuar megjithe Nexhmije Fashisten ne shtepine e vet dhe kur enveri urdheroi pushkatimin e e bamiresit te tij qe nga vitet si student ne France, nga ambasada e zogut ne Bruksel dhe emerimi si pedagog pa shkolle dhe pa dipllome ne Liceun e korces, pra kur bahriu e pa qe Enveri e kishte tradhetuar per interes te pushtetit te tij personal e kercenoi kunatin e tij te pabese do t’ja nxirrte te palarat per vrasjen e Qemal Stafes dhe per tradhetine e pabese ne Mukje te vitit 1943 dy krime makaber antishqyptare dhe antikombetare te cilat Gerdalla e Enverit, Spartak Braho do t’i mbylle ne “SYRTARIN” e harreses me 7 dryne monizmi me ligjet e tij si “Leter Bythe”. Vetem se kur i shkoi motra e enverit Prokurorit Bedri Spahiu per te kerkuar meshire per burrin e vet qe do te pushkatohej, Bedriu qe ishte mik i familjes i tregoi nje leter me shkrim dore qe mbante firmen origjinale te Enverit ku urdheronte:

   TE TORTUROHET ME THYERJE KOCKASH PERPARA SE TE PSUHKATOHET

   Keshtu kishte vepruar gjithmone me kundershtaret e tij qe e kishin zemeruar shume. Motra e enverit dhe gruaja e bahriut nuk i foli me vellait deri ne fund te jetes, por enveri u kujdes per dy djemte e bahriut, Luanin dhe Fatosin qe te mos binin nen “Sepaten” e Luftes se kllasave si shume te tjere me hije ne biografi.

   SA PER:

   Havzi Nelen e kishte vendosur ta varte Enver Hoxha ne 1988?

   PO A MUND TE BESH DEBAT NORMAL ME NJE DAUT DEBIL DHE BUDALLA?

   Mund te them vetem:

   C’me ka gjet mue me kete race fanatikesh qe nuk hane pyka llogjike!

   Reply to this comment
   • Dunavatasi i vjeter May 2, 09:41

    Po ti je PYKE NE DIELL vete o INTELOBOLJA MIS(KOS)TRECI me perralla stereotipe qe vetem nje QENIE mund te dhjese nga goja ate qe ka ngrene nga bytha dhe kjo te percakton ty se kush ke qene ..kush je ..dhe si do perfundosh duke lehaqenisur poshte ures se Lanes…Zoti vonon por nuk harron mor plehre ordinere..Vetem nje Boleje i duken te gjithe njerezit si vehtja e tij…Te fala sateme nga hija e Enverit..Pthu race mutit..

    Reply to this comment
 38. Tushi May 1, 22:59

  O intelektual me fillore kush e ka mllefin kaq te larte sa ty i ka firuar mendja prandaj te them bej ca kohe vakanca tek bolet e …mikut.

  Reply to this comment
 39. Shkodra May 1, 23:23

  Mesazh per komentuesin me pseudonim “INTELEKTUALI”
  1, Je i paguar, domethene mercenar, si i tere soji e sorollopi qe i delni perkrah
  2. Je Pederast, sepse fjalori yt e tregon kete.
  3. Je i semure, sepse ke diarrre te njejte.
  4. Per sa me siper, nuk ke gjetur gazeten e duhur per te shfryre prederastine, felliiqesine dhe mercenarizmin tend. Gje nje gazete tjeter. Besoj do kete komuniteti juaj ndonje gazete qe do mund te mbuloje afesksionet dhe prirjet e tua mercenariste, psderastike dhe diarreutike.
  Nese nuk je duke vjelle npesetb e tua mercenariste, pederastike dhe diarreutike, besoj do e kuptosh qe ke akoma hapesire per ta jetuar kete jete me ca dinjitet. Si mercenar, si pederatst dhe si diarretist, natyrisht.

  Reply to this comment
 40. Klodjana May 2, 00:03

  Bjeru BALLISTËVE dhe ZOGISTËVE me Çekan Kokës , i madhi BABA TAKU ……………… Bjeru HAJDUTËVE të PULAVE dhe QYLAXHINJËVE të URRYER Baba TAKU i madh

  Reply to this comment
 41. Zana May 2, 03:03

  Po perse harxhohen leket e popullit per kete palo insitut qe merret me te shkuaren e lavdishme. Taksat e popullit ti sherbejne popullit e te kthehen në te mira materiale e jo te harxhohen per urrejtje .
  As qe duhet te egzistoje nje Insitut si ky i ketin Tufes qe mbiu si nga qielli blu mbas shiut.

  Reply to this comment
 42. dauti May 2, 09:43

  Intelektuaaaaal! Fol per Mit’hatin Intelektuaaal! Fol per burgun dhe komandantin e burgut Intelektuaaaal! Fol per dosjen tende Intelektuaaal!
  Kur thashe Enveri, po te kishe mend e kuptoje se ai e futi ne burg, pastaj e internoi…pastaj i vuri prane “Cietenjine”, pra brumbullin pergjues prej mishi…ia vuri ne shtepine e tij Intelektuaaal! Fundi dihej, e shtyu te bente ato qe beri me pas.
  Po ti o mi i burgut i di mire keto! Dhe hesht per ato gjera. Vjen e na can koken cdo dite, njelloj si Alban Dega. Njelloj si ai je, edhe ne sherbimet qe i ke bere atij sistemi ne burg ku ishe.
  O Shaban Qose i koheve te sotme.
  Shkruaj me emrin tend ashtu sic ben Spartak Braho dhe Agron Tufa.
  Po nuk e ben dot.

  Reply to this comment
 43. Qaniu May 2, 17:12

  Bravo Baba Taku bjeri motèrQirit Agron Tufa , sepse Nuk èshtè SHQIPTAR , por HAJDUT dhe AntiSHQIPTAR !!! BABA TAKU mos ju nda PISIT , por bëji gati DOSJEN dhe PADITE KURVËN e URRYER Agron PithMotèr Dukën

  Reply to this comment
 44. era! May 2, 23:49

  Ky Intelekt-muti na cau bythen Edhe vete e kupton se i doli bija e nuk e perfill askush Intelektuali eshte NJE MUT/intelektuali eshte NJE ZAGAR/Intelektuali eshte nje SPIUN E MUTNGRENES TE BEFTE MIRE O PLEHRE GREKQIRE.

  Reply to this comment
 45. Genti May 3, 14:25

  Hahahahahaaa, i paska ka cmendur lista e Tufes te gjithe morrat e kuq. Po perse shqetesoheni kaq shume o morra dhe jashteqitjet e Komunizmit?

  Ato qe thote intelektuali jane te verteta historike, ashtu si eshte vrasja nga Enver Hoxha e kunatit te vet, Bahri Omarit.

  Dosja e Spartak Brahos kur do te hapet?

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim