Përgjimet e drogës së Vlorës (2)

May 10, 2014 11:44

Përgjimet e drogës së Vlorës (2)

Disa ditë më parë shefi i antidrogës në Drejtorinë e Policisë së Fierit është arrestuar me urdhër të prokurorisë, pasi rezultoi se ishte i lidhur me një grup kriminal që trafikonte tonelata drogë nga Lazarati në drejtim të Italisë. Grupi afronte sasitë e ndryshme të drogës, afër bregut të detit,  mes Hidrovorit dhe Lagunës së Nartës në Vlorë. Pikërisht në këtë pozicion vinte nga Italia një gomone, e cila merrte mallin. Nisur nga kjo situatë, në kohë dhe vende të ndryshme prokuroria ka arrestuar në total 13 persona, Dritan Zagani,Edison Latifaj,Vasil Latifaj, Emiljano Brahimi, (me emër të dytë Jorgo Naci) Niko Brahimi, Agur Malaj dhe Saimir Shosha. Disa prej të arrestuarve si Edison Latifaj dhe Niko Brahimi rezultojnë administratorë lokalesh në Vlorë.

DITA posedon dosjen e plotë me përgjimet e bisedave telefonike të personave që janë implikuar në këtë trafik dhe boton sot pjesën e dytë:

– vijon nga numri i djeshëm –

 

Në orën 17:00 shtetasi nen hetim Jorgo Naçi ose “Mili” komunikon sërish me shtetasen “Monda” në Itali për mbërritjen e vëllait të tij “Niku” dhe bashkëpunëtorit tjetër të paidentifikuar akoma por të njohur si “Arseni”. Biseda ka këtë përmbajtje:

0393274697076 – Harove që do më thoshje se në çfar ore do arinin?

600 – Tashti do shkëputet ai, llogarite, sa është ora?

076 – Pesë pa dhjetë.

600 – Në orën nëntë e gjysëm dhjetë e ke aty të darkës.

076 – Po sikur të veja nëser në mëngjes ta takoja atje unë, ku do flinte ai?

600 – Në Monopoli.

076 – Të më priste mua nesër në Brindisi]e pastaj të ikte në Monopoli.

600 – Nuk fle në Brindisi.

076 – Ka makinë ai?

600 – Jo, janë pa makinë, do vijë t’i marri ai djali nga Monopoli.

076 – Ajo gruaja deri në orën dhjetë ma lë makinën mua, më vonë pastaj më bën probleme.

600 – Po nuk ke ndonjë mik ti nga ata që rrini, punoni që bëni?

076 – Jo, nuk as një nga ata unë.

600 – E di pse duhesh sot, se duhet të bësh një muhabet se je dexhizive, që do vijë andej nga ty ky, do rijë andej apo do rijë këtej.

076 – S’ka problem, të rrintë te mua ajo vajza, nuk ka problem fare, deri në orën dhjetë ma lë makinën ajo gruaja.

600 – Po nesër në mëngjes kur bëhet fjalë?

076 – Nesër në mëngjes nuk ka problem dhe në orën nëntë e çerek jam atje tek ai përpara.

600 – Mirë, ai e ka numrin tënd, do të baj një zile do vish në Brindisi ti do vijë dhe ai në Brindisi.

076 – Ok.

600 – Mirë, dhe shikoje vetë tani. Mund të vijë dhe vetë unë për nja dy ditë.

076 – Ishte mirë, thashë të bënim dhe ne Vitin e Ri si të gjithë jo si jevqitët.

600- Mos e vri mëndjen, do ta bësh shkëlqyeshëm po të them, do vijë unë e do takohemi, mirë?

076 – Po kjo motra jote do vijë ta bëjë Vitin e Ri këtu?

600 – E, e. Do vijë unë para Krishtlindjeve.

076 – Ok.

Vëllai i shtetasit nën hetim Jorgo Naçi, shtetasi nen hetim Niko Brahimi i cili është, i biri i Ilmi-ut dhe Peshqeshes, i datëlindjes 31.10.1962, lindur dhe banues në Vlorë ka ikur në Itali me traget te linjes Vlore-Brindizi me datë 21.12.2013 rreth orës 14:53 dhe është kthyer nga Italia me datë 27.12.2013 në orën 09:51 në Portin e Durrësit.

Ne orën 17:23:17 shtetasi nën hetim Jorgo Naçi në pritje për tu takuar me shtetasin nën hetim Athenajdo Abazi ose Amarildo komunikon me një shtetas tjetër shqiptar në Itali me emrin “Erion” me numër telefoni 00393891019648 dhe interesohet per mbërritjen e vëllait të tij atje, masave që duhen marrë për t’i ndihmuar e parë kjo me nevojën e mbështetjes për fshehjen dhe transportuar lëndën narkotike kur të mbërrijë në Itali. Biseda ka këtë përmbajtje:

0393891019648 – Alo!

600 – Do dalësh në darkë t’i marrësh se janë pa makinë ata.

648 – Kush është, me ke është ai?

600 – Niku me atë shokun e tij.

648 – Në ç’orë vjen trageti?

600 – Në dhjetë e ke aty, tashti u nis trageti. me minuta.

648 – Tani u nis, pse në dymbëdhjetë të natës do shkoj në Brindisi unë?!

600 – Jo, jo në dhjetë e gjysëm ik ti se ata janë të parët, s’kanë as makinë e asnjë gjë, do dalin direkt, do marrin vuliat, i more dhe ike ti.

648 – Mirë, mirë.

600 – Dua që të mos më qahen ata, gjesdisi një çikë nesër me makinë, bëju nga një xhiro.

648 – Unë do iki që në katër të mëngjesit në punë.

600 – Po mirë do u lësh makinën ose do u gjesh një shofer, ti e di vetë tani.

648 – Hajde, mirë.

Para largimit nga territori shqiptar me anije, shtetasi nën hetim Niko Brahimi komunikon tre herë në orët 17:37:49, 17:40:51 dhe 17:42:33 me vëllain e tij “Mili” lidhur me personin që do ti lënë lekët që lidhen me transportin e lëndës narkotike.

Bisedat janë sa vijon:

1 .Biseda e orës 17:37:49

075 – Ë?

600 – Ky shoku jot erdhi e takova unë, kemi një shok të përbashkët ne për të lënë ato lekët?

075 – Po pse ku e ka problemin ai?

600 – Ashtu është puna, ashtu bëhet realiteti. Të përbashkët të të dy anëve.

075 – Po tashti ku ta gjej unë?

600 – Nesër, nesër, më thuaj një emër ti mua se e lashë të takohem nesër në mëngjes.

075 – E mirë, të mendohem një herë.

600 – Mendohu dhe më thuaj.

 

2.Biseda e ores 17:40:51

600 – Ë Niku?

075 – Për te Taku, nuk i the për Takun?

600 – Te kush Tak?

075 – Te Taku.

600 – E njeh Takun ai?

075 – E njeh, si s ‘e njeh.

600 – Në regull.

075 – Ta marr t’i them unë?

600 – E, mere, po ashtu takohuni e i lini te Taku i thuaj!

075 – Ok.

 

3.Biseda e ores 17:42:33

600 – Ë Niku?

075 – E mora unë, fola me atë.

600 – E, në regull?

075 – I thashë unë, ai është vëllai im dhe të shtëpia ime t’i lesh, ik më tha, pa problem tha, do e regullojmë.

600 – O te Taku ose ti lëri te mua.

075 – E, i thashë, ik më tha mua, pa problem.

600 – Mirë, në regull.

Shtetasi me emrin “Taku” identifikohet me këtë emër me numër telefoni 0694880354 më datë 24.12.2013 në komunikim me shtetasin “Mili” rreth orës 22.00 pasi ishte sekuestruar lënda narkotike, por për këtë do të ndalemi në vijim. Nga tabulatet e marra për këtë numër, pra per numrin telefonik 0694880354, rezulton se më datë 21.12.2013 në kohën kur shtetasit “Niko” dhe “Mili” komunikonin sa më sipër, shtetasi “Niko” me numrin celular 0697819075 ka kryer komunikime me numrin 0694880354 si dhe në vijim në datat 22; 23 dhe 24 dhjetor ka kryer komunikime me këtë numër nga numri celularë italian 00393891019648 që pas shkuarjes në Itali do të përdoret kryesisht prej tij dhe jo prej shtetasit tjetër shqiptarë me emrin “Erion” që e përdori më lart në komunikim me “Milin”.

Pas këtyre bisedave, shtetasin nën hetim Jorgo Naçi ose “Mili” e merr në telefon shtetasi nën hetim Athenajdo Abazi ose “Amarildo” i cili së bashku me bashkëpunëtorin e tij nga Berati shtetasin nën hetim Saimir Shosha i njohur nga bisedat telefonike si “Saja” ose “Miri” po sjellin lëndën narkotike. Biseda zhvillohet ne orën 17:49:32 dhe ka këtë përmbajtje;

600 – Alo!

312 – Ku të vijë unë te shtëpia apo te puna?

600 – Ku je ti? Unë po vijë rrugës me makinë. Po s’je futur akoma mos u fut

kthehu në vend!

312 – Jo, unë për dy minuta futem këtu te “kripa”, të kthehem unë?

600 – Aty, gjej një nënkalim dhe prit se ja rrugës jam unë për dy minuta futem

në Pus Mezin.

312 – Ok. Hajd.

Pas kesaj bisede në orën 17:49:46 shtetasi “Mili” komunikon me një shokun e tij të punës me numër telefoni 0692456855 dhe i kërkon ta zëvëndësojë te puna pasi për dy ditët në vijim është i zënë, duke pasur kështu në konsiderate faktin se do të shoqëronte lëndën narkotike për në Itali. Biseda ka këtë përmbajtje:

600 – E di pse të mora?

855 – Ë?

600 – Kam hall dhe dua të më zëvendësosh!

855 – Po për kur?

600- Nesër dhe pasnesër më e pakta.

855 – Po nesër kam një drekë.

600 -Po të gjej ndonjë tjetër për nesër dhe të ashtu dy ditët e tjera? Mundet të më duhet një ditë mundet të më duhen dy ditë.

855 – Të vijë të hënën?

600 – Në regull rofsh.

 

Më pas shtetasi nën hetim Jorgo vijon komunikimet me bashkëpunëtorin e tij Athenajdo Abazi ose Amarildo për takimin mes tyre pasi ai po vinte në drejtim të Vlorës me lëndë narkotike për t’ja dorëzuar atij dhe ky do të duhej ta orientonte atë. Biseda e orës 17:50:53 ka këtë përmbajtje:

600 – Ë?

312 – Të kthehem këtu në Penjanja unë, çfarë është kjo?

600 – E, në Panaja do kthehesh dhe dil në krahun tjetër.

312 – Ka dalje të dal unë ne krahun tjetër?

600 – Ka.

Pas kësaj bisede në orën 17:53:04 shtetasi nen hetim Jorgo Naçi ose “Mili” telefonon shtetasin Besnik nga fshati Oxhare për të cilin ka indicie se i ishte ngarkuar strehimi i lendës narkotike dhe biseda ka këtë përmbajtje:

166 – Ëvlla?

600 – Ku të vijë unë?

166 – Ku je ti tani?

600 – Unë rrugës, s’ka arritur akoma në Fier.

312 – Kur të ashtu më bëj një zile mua!

600 – E mirë.

Pas rreth 10 minutash shtetasi Jorgo Naçi ose ndryshe “Mili” takohet me shtetasin nën hetim Athenajdo Abazi ose Amarildo dhe bashkëpunëtorin e tij shtetasin tjetër nën hetim Saimir Shosha. Biseda midis “Milit” dhe Amarildos e orës 18:02:40 flet për këtë fakt. Biseda ka kete permbajtje:  ‘

312 – Ë derman?

600 – Je kthyer ti?

312 – Po, jam me Rexhina unë këtu, me një benz.

600 – Je me bllokazhe?

312 – Po.

600 – Këtu jam unë te mbikalimi, të pash.

312 – Hajd.

Pas rreth 10 minutash shtetasi Jorgo Naçi telefonon sërisht shtetasi Besnik tek i cili ishte nisur tashmë për të shkuar pasi ka marrë lëndën narkotike nga Amarildo e bashkëpunëtori i tij dhe bisedat e orëve 18:13:27 dhe 18:14:00 dhe 18:20:41 janë sa vijon;

  1. Biseda            e orës 18:13:27 166 – Ë vlla?

600 – Ke mundësi të na dalësh një çikë përpara se jemi vonë.

166 – Hajd.

600 – Qoftë dhe pesë km a gjashtë sa të kesh mundësi.

166 – Hajd

  1. Biseda            e orës 18:14:00. 600 – Ë vlla?

166 – S ‘kam makinë, jam në këmbë.

600 – E mirë se ja po nxitoj unë.

3.          Biseda e orës 18:20:41.

166 – Hajde, këtu jam!

600 – Ku, në ç’vend? Në rrugë je?

166 – Në rrugë.

600 – Hajd se erdha.

Shtetasi nën hetim Jorgo Naçi ose “Mili” pasi ka siguruar lendën narkotike te shtetasi Besnik, sërish telefonon shtetasin nen hetim Amarildo i cili po e pret të takohet me të diku afër jo larg dhe bisedat e orëve 18:25:39 dhe 18:39:22 janë zhvillohen si me poshte vijon:

Biseda e orës 18:25:39.

600 – Po vijë, po vijë.

312 – Pa vajtur te Ura e Sheqit jam këtu te “L ‘amur” te ky hoteli që hyn direkt, kupton?

600 – Për 7-8 minuta jam aty.

2.Biseda e orës 18:39:22.

312 – Ë vlla!

600 – Ku je?

312 – Këtu te lokali brënda.

600 – Në ç’vend?

312 – (Pyet dikë)Si quhet ky lokali këtu? “L ‘amur” te ky hoteli pa vajtur te ura e Sheqit.

600 – Ok, ja se erdha.

312 – Kaloje urën e Sheqit dhe hajde, në ura e Mbrostarit, hajde.

600 – Në regull

Pas ndarjes prej shtetasve Athenajdo Abazi ose Amarildo dhe Saimir Shosha, shtetasi nën hetim Jorgo Naçi në orën 19:56:16 komunikon me shtetasin Armand i njohur ndryshe si “Mandi” dhe ndermjet tyre zhvillohet kjo bisede:

226 – Alo!

600 – Ku je, po fle ti?

226 – Jo, unë tani sa do ikja që andej.

600 – Më lindi një ide tjetër mua. Unë po vijë për në Vlorë por s’e besoj të

presësh ti flasim nga afër.

226 – Sa do vonohesh ti?

600 -12-13 minuta.

226 – Do të pres se s’bën.

600 – Ok, do na presësh, te lokali i Xhinos hajde shpejt.

226 – Të takoj një shok deri në çentral dhelvijë, ok.

 

Sërish në orën 20:29:40 shtetasi Jorgo Naçi insiston te takojë shtetasin Armand dhe zhvillon biseden ne vijim;

600 – Ku je?                                                ;

226 – Erdha, ku je ti?                                  –

600 – Unë këtu te EHV, te Sokoli.

226 – Te Universiteti?

600 – Në rrugë, në rrugë.

226 – Ë në rrugë, erdha!

600 – Hajd.

Pas kësaj bisede shtetasi Jorgo Naçi ose “Mili” telefonon shtetasin “Tani” me nr. telefoni 0698164161 në orën 20:37:45 dhe i kërkon ta takojë sërish të nesërmen. Biseda zhvillohet e tille:

161 – Ë vlla?

600 – Të bezdisa dhe një herë unë.

161 – Jo, ç’është ky muhabet?!

600 – Dëgjo, nesër në mëngjes kur del se dua të të pyes për diçka?

161 -Po ja tani s’takohemi dot ne?

600 – Do vish këtu te shtëpia?

161 – Këtu jam unë te lagja jote.

600 – Ku në ç’vend je?

161 – Jam këtu nja 100 metra larg lokalit tënd.

600 – Nga ana e postës?

161 – E, nga ana e postës.

600 – Dil në rrugë se kalova tani.

161 – Në rrugë jam.

Të nesermen me datë 22.12.2013, ne oren 07:50:33, shtetasi nën hetim Jorgo Naçi ose “Mili” komunikon sërish me shtetasen Monda në Itali ku kjo e fundit interesohet për takimin që do të kryejë me vëllain e tij të quajtur Niko tashmë të mbërritur në Itali.

Biseda zhvillohet e tille:

0393274697076 – Alo!

600 – Mirmëngjes.

076 – Nuk më mori mua ai mbrëmë në darkë.

600 -1 thashë unë për sot në mëngjes, s’vije dot.

076 – Nëm numrin se e marr unë!

600 – Aty është ai, ja do flas unë çfar numri ka hapur dhe do ta dërgoj më mesazh.

076 – Ok.

Ne oren 08:01:08 shtetasi Besnik pasi ka sistemuar për një natë sasinë e lëndës narkotike merr në mëngjes shtetasin “Mili” në telefon dhe komunikon me qëllim që ky i fundit të vijë e ta marrë atë. Biseda zhvillohet e tille:

600 – Ë Beso?

166 – Këtu në fshat jam, po ri.

600 – Ja se do vijë unë, nuk vonohem.

166 – Hajde vlla.

Ne oren 08:08:50, shtetasi nën hetim Jorgo komunikon me shtetasin “Tani” me nr. celularë 0698164161 i cili siç do të rezultojë dhe më poshtë do të marrë nga shtetasi Besnik lëndën narkotike dhe do ta dërgojë në fshatin Akërni tek shtetasi nën hetim Agur Malaj (deklarimet e shtetasit nen hetim Vehbi Bajramaj) për llogari të shtetasit Jorgo Naçi. Biseda ka kete permbajtje:

600 – Mirmëngjes.                                          ;

161 – Mirmëngjesi shoku.                              ‘

600 – Në shtëpi je ti?

161 – Në shtëpi, ja po pres të vijë të më mari ai shoku me makinë.

600 – Ti je në shtëpi në fshat?

161 – Jo, jo këtu.

600 – Unë kam ardhur te fshati jot. Të pres këtu unë?

161 – Prit aty.

Pas kësaj bisede, në orën 09:14:06 shtetasi “Mili” komunikon me shtetasin nën hetim Athenajdo Abazi ose “Amarildo” dhe i tregon me gjuhë të koduar se do të shkonte atje ku kishte lënë një natë më parë lëndën narkotike për ta marrë dhe kërkojnë të takohen sërisht me njëri-tjetrin në të njëjtin lokal ku ishin takuar dhe një natë më parë. Biseda ka kete permbajtje:

600 – Ë vlla?

312 – Çfar po bën?

600 – Ja po nisem për andej, për të vajtur atje.

312 – Do na presësh aty te lokali ku pimë kafe dje?

600 – Në regull

312 – Aty jemi mbledh s’erdhëm ktej. Prit aty dhe kur të jesh aty më thuaj. mirë?

600 – Ok.

312 – Prit në rrugë.


Pas kësaj bisede me Amarildon, shtetasi nën hetim Jorgo Naçi telefonon shtetasin me nr. telefoni 0698164161 dhe para se ky i fundit t’i hapë telefonin realizohet një bisedë ambientale e cila përfitohet dhe nga analiza e saj flitet për takimin me Athenajdo Abazi ose Amarildo dhe përpjekjet e tij për të gjetur një vend tjetër për lëndën narkotike që e ka dërguar te shtetasi Besnik. Biseda ka këtë përmbajtje:

X – Do takojmë tjetrin nesër.

600 – Ai tjetri na pret ne, mori qëpari, s’e dëgjove ti?

X – A, në regull pastaj.

600 – Ore, keshtu, s’i. bëj gjërat rumujë una o i bëj të pjekura o s ‘i bëj fare. Isha mbrëmë unë deri në dhjetë më atë, ai pret. Tashti po mundohemi mbase bëjmë ndonjë vend sot se na intereson ne mos i bëjmë.

Pas rreth 2 minutash, shtetasi Jorgo lidhet me shtetasin “Tani” me nr. telefoni 0698164161 dhe siç rezulton ai po shkon në drejtim të tij për në Fier. Biseda është zhvilluar në orën 09:28:14 dhe ka këtë përmbajtje:

 

161 – O vlla, ku je?

600 – Këtu te mbikalimi

161 – Te mbikalimi, ja se erdha!

600 – Hajd.

Në orën 09:40:04 shtetasi Athenajdo Abazi ose Amarildo komunikon sërish me shtetasin Jorgo Naçi dhe i kërkon të dijë për vendndodhjen dhe biseda ka këtë përmbajtje:

                  312 – U nise o derman?

                  600 – Ja tani lë rrugën e mirë ketu dhe futem te rruga e keqe.

312 – E mirë, hajd.

May 10, 2014 11:44
Komento

1 Koment

  1. ona May 10, 22:15

    a vazhdon akoma telenovela?

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim