Enigma e “floririt të Enverit”

March 18, 2017 10:55

Enigma e “floririt të Enverit”

Xhevdet Shehu

Një nga lexuesit e rregullt të gazetës ‘DITA’ më sugjeroi t’i rikthehem historisë së Xhon Megout, një të ashtuquajturi “qytetar zviceran” në fillim të vitit 1992, i cili u bë i famshëm pasi bëri një deklaratë “bombë” në të vetmin kanal televiziv të kohës, pra në TVSH, ku tha se thesari i Shqipërisë, disa qindra tonë ar, kishin dalë nga Shqipëria dhe ishin depozituar në një bankë të Zvicrës.

Në vijim, unë po tregoj këtë histori ashtu si ka ndodhur, si e kam përjetuar dhe si e kam transmetuar në radion ‘Zëri i Amerikës”, për të cilën punoja në atë kohë.

 

Ja kronika që kam transmetuar me këtë rast:

“Menjëherë pas vendosjes së pluralizmit politik në Shqipëri, një nga çështjet që ka sensibilizuar vazhdimisht opinionin publik në vend ka qënë i ashtuquajturi problem i thesarit të shtetit ose Enigma e Arit. Sipas të dhënave të shtypit të opozitës, del se sasi të mëdha të këtij thesari janë grabitur e shpërdoruar nga ish-udhëheqja e lartë dhe e korruptuar e Partisë së Punës dhe pushtetmbajtësit komunistë për afro gjysmë shekulli.

Fillimisht, në shtypin shqiptar ky problem u ngrit një vit më parë në faqet e gazetës së parë opozitare RD. Por, si atëherë Partia e Punës dhe më vonë Partia Socialiste, sa herë është ngritur ky problem, kanë sulmuar opozitën demokratike për shpifje dhe truke propagandistike. Megjithatë, presioni i opozitës bëri që në parlamentin e parë pluralist të ngrihej një komision i posaçëm për problemet e thesarit, i kryesuar nga deputeti i Partisë Demokratike, Blerim Çela.

Nga ky komision, si dhe në faqet e RD-së, janë publikuar shifra për sasira të ndryshme të thesarit të zhdukura në mënyrë enigmatike. Gjithashtu, është fakt se tashmë pothuajse gjithë ish-udhëheqja e lartë e Partisë së Punës ndodhet në ndjekje penale, ndërsa disa prej tyre, duke përfshirë edhe zonjën Nexhmije Hoxha, e veja e Enver Hoxhës, si dhe ish-anëtarë të Byrosë Politike si Rita Marko, Manush Myftiu, Hekuran Isai e të tjerë, prej disa muajsh ndodhen të arrestuar nën akuzat për abuzime dhe përvetësime në përmasa të mëdha të pasurisë së popullit që thuhet se kapin miliona dollarë.

Nga listat që janë bërë të njohura deri tani, akuzohen pothuajse pa përjashtim të gjitha familjet e ish-udhëheqësve komunistë, duke përfshirë edhe presidentin Alia dhe ish-kryeministrin Çarçani.

Ditët e fundit, problemi i thesarit sensibilizoi sërish më me forcë opinionin shqiptar, pas një deklarate në TV shqiptar të qytetarit zviceran Xhon Megou në datën 24 shkurt. Zoti Megou deklaroi për 10 tonë ar që kanë dalë nga Shqipëria me dy avionë të posaçëm të ngritur nga aeroporti i Rinasit në muajt tetor – nëntor 1990 në drejtim të bankës Shtrasse të Zvicrës.

Sipas kësaj deklarate, del se një pjesë e këtij ari përbën kapitalin bazë të një banke shqiptaro-zvicerane në Tiranë.

Të nesërmen e kësaj deklarate Presidenti i Republikës, zoti Alia, nëpërmjet një njoftimi të posaçëm nga kabineti i tij, ngarkoi Prokurorin e Përgjithshëm për verifikimin e saktësisë së fakteve të deklaratës së qytetarit zviceran dhe kërkoi të vihen para përgjegjësisë penale personat e implikuar në këtë çështje.

Më në fund, së treti, Presidenti urdhëroi që, nëse lajmi rezulton i rremë, të fillojë procesi penal ndaj autorit dhe atyre që organizuan përhapjen e këtij lajmi.

Pika e tretë e njoftimit nga kabineti i Presidentit është konsideruar nga sindikata e pavarur e RTV si shantazh ndaj qytetarit zviceran Xhon Megou, ndaj gazetarëve në përgjithësi, si dhe ndaj fjalës së lirë. Të këtij mendimi ishin dhe shumica e gazetarëve të gazetave qendrore të intervistuara nga TV posaçërisht për këtë çështje. Ata e morën në mbrojtje qytetarin zviceran nga sulmet që i bëhen.

Bën përjashtim këtu Zëri i Popullit, që boton shkrime, pohime e deklarata të kryeministrit, ministrit të Financave, drejtorit të Bankës së Shtetit, drejtorit të Thesarit e simpatizantëve të Partisë Socialiste. Në faqet e Zërit të Popullit dënohet deklarata e Xhon Megout, ajo quhet “tollumbace, përrallë e kurdisur, manipulim politik për qëllime elektorale” etj.

Megjithatë, kryetari i komisionit parlamentar për çështjen e Thesarit, Blerim Çela, në një intervistë të tij, pasi mori në mbrojtje qytetarin zviceran, jo vetëm e quajti të drejtë deklaratën e bërë nga ai dhe plotësisht të mundshme nxjerrjen e 10 tonëve ar në fund të vitit 1990, por shtoi se kjo është vetëm një pjesë e vogël e thesarit të grabitur nga pushtetmbajtësit komunistë.

Sipas specialistëve, thesari i grabitur çmohet në rreth 280 tonë ar…”.

Nga gjyqi i Nexhmije Hoxhës

Procesi penal për Nexhmije Hoxhën u hap në Tiranë më 8 janar 1993. Policia kishte bllokuar rrugën e Durrësit, ku ndodhej gjykata e Tiranës, duke e rrethuar godinën me policë të shumtë, të cilët nuk i linin qytetarët e zakonshëm për t’u afruar, ndërsa ftesat për ata që do ta ndiqnin gjyqin në sallë ishin ndarë prej disa ditësh. Gjatë ditëve të këtij gjyqi nuk u zhvillua asnjë proces tjetër, ndërsa mjediset brenda gjykatës ishin rregulluar e pastruar me nxitim, pasi gjyqi do të ndiqej nga shumë gazetarë të vendit dhe të huaj.

Salla ku do të zhvillohej procesi ndodhej në katin e tretë dhe shikonte nga lindja, ajo ishte lyer enkas me gëlqere dhe, për herë të parë pas shumë kohësh mosfunksionimi, ishin vënë në punë kaloriferët si dhe në dritaret e saj u varën perde në disa korniza të stërpërdorura…

Nexhmije Hoxha

Nexhmije Hoxha

Nexhmije Hoxha nuk ka qenë asnjëherë anëtare e Byrosë Politike, por, duke qenë bashkëshortja e Enver Hoxhës, ajo ishte një nga figurat më autoritare të shtetit. Postet zyrtare të saj, në dukje kanë qenë të dorës së dytë. Vetëm pas vdekjes së Enver Hoxhës u zgjodh (në vend të të shoqit) kryetare e Frontit Demokratik.

71 vjeçarja N.Hoxha kishte zgjedhur për avokat të saj në këtë proces Dhimitër Beshirin, i cili ishte bërë i njohur si avokat i njerit prej të pandehurve në gjyqin e Shkodrës për ngjarjet e 2 Prillit.

N.Hoxha do të ulej në bangën e të akuzuarve së bashku me ish-drejtorin e Drejtorisë së Pritjes, 38-vjeçarin K.Buxheli, i cili e mbante këtë detyrë që prej vitit 1986.

Hoxha dhe Buxheli akuzoheshin për veprën penale të vjedhjes në përpjestime të mëdha të pasurisë shtetërore si dhe për shpërdorim të detyrës për periudhën 1986-1990.

Do dalë floriri, besonte shumëkush. Erdhi koha…

Prokurori Teodor Mosko tha se familja Hoxha ka patur një trajtim të veçantë me privilegje të pakufizuara gjatë viteve 1986-1990, duke bërë shpenzime të shumta nga pasuria e shtetit të pambështetura në akte ligjore e nënligjore. Llogaritet, tha ai, që familja Hoxha të ketë pritur e përcjellë mbi 12 mijë persona, për të cilët janë shtruar dreka dhe darka të shtrenjta, ndërkohë që niveli i jetesës së njerëzve të thjeshtë binte vazhdimisht drejt varfërisë ekstreme.

Prokurori foli për udhëtime të shumta të familjes Hoxha dhe të udhëheqësve të lartë të Partisë së Punës jashtë shtetit në kryeqytetet të Europës e Botës, shpenzimet e të cilave i motivonte Drejtoria e Pritjes, duke i nxjerrë nga pasuria shtetërore. Ndërkaq, funksionarët e lartë të shtetit nuk paguanin qera për banesat, për dritat dhe ujin, si dhe kishin klinika speciale ku kuroheshin falas. Gjithashtu  në dispozicion të tyre ata kishin edhe 131 vila dhe shtëpi pushimi në rrethe të ndryshme të vendit, ku trajtimi bëhej falas për ta.

Ndër emrat që u lakua më shumë për vjedhje dhe abuzime të mëdha ishte dhe ai i ish-presidentit Alia, i cili ndodhet në arrest shtëpie prej disa muajsh, si dhe ai i ish-kryeministrit Çarçani.

Por të pandehurit nuk e pranuan akuzën.

Gjyqi hyri menjëherë në fjalorin e përditshëm politik dhe publicistik si gjyqi i kafeve, duke shprehur në mënyrën më cinike farsitetin e proceseve që u bënë gjatë kësaj periudhe për ish-udhëheqësit e lartë komunistë.

Për Nexhmije Hoxhën, për shembull, nga pala akuzuese u tha se në bazë të dokumentave që ishin ruajtur rigorozisht nga Drejtoria e Pritjes, gjatë viteve 1986-1990 në familjen e saj ishin pirë 8116 kafe! Ndaj dhe për të u krijua përshtypja se i vetmi “mëkat” që kishte bërë ishte se, pas vdekjes së të shoqit, kishte pirë më tepër kafe nga ç’i takonte të pinte.

Gjatë këtyre seancave dëshmuan ish-zyrtarët më të lartë të partisë dhe shtetit komunist. Në mënyrë të veçantë interes ngjalli thirrja si dëshmitar e ish -presidentit Ramiz Alia në ditën e pestë të procesit, për të cilin që nga koha e arrestimit shtëpiak rreth 5 muaj më parë, kjo ishte paraqitja e parë në publik.

Zoti Alia hyri në sallën e gjyqit i shoqëruar nga policët, mes kureshtjes së të pranishmëve, që për herë të parë nuk  ngriheshin në këmbë para tij.

I pyetur nga kryetari i trupit gjykues në lidhje me çështjen për të cilën akuzohen të pandehurit, e veçanërisht Nexhmije Hoxha, zoti Alia tha se ka patur pikëpamjen dhe bindjen që familja e Enver Hoxhës duhej trajtuar në mënyrë të veçantë edhe pas vdekjes së Enver Hoxhës. Ai tha se E. Hoxha ka qenë Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë Nacionalçlirimtare dhe udhëheqës i shtetit shqiptar për 50 vjet me radhë dhe shtoi se familja e tij duhej trajtuar si familja e një personaliteti të tillë, si për gjithë ish-partizanët dhe heronjtë e Luftës Nacionalçlirimtare.

Alia theksoi se këtë trajtim familja Hoxha e meritonte, aq me tepër pasi e dinte që Enver Hoxha nuk i la familjes së tij, fëmijëve dhe gruas së tij as një shtëpi pasuri, as tokë dhe asnjë pasuri tjetër të tundshme ose të patundshme.

Ndërkohë ai tha se nuk kishte dijeni se çfarë vendimi është marrë nga Qeveria për trajtimin në mënyrë të veçantë të familjes Hoxha, por shtoi se nuk vinte në dyshim vërtetësinë e atyre që ka thënë Nexhmija…

Më 21 janar prokurori Mosko mbajti pretencën, ku i kërkoi trupit gjykues t’i deklaronte fajtorë të pandehurit dhe t’i dënonte ata me burg, përkatësisht ai shqiptoi 14 vjet për N. Hoxhën dhe 9 për K. Buxhelin.

sali-Berisha-22-mars-1992-3Kronikë e patransmetuar

Seanca e parafundit e gjyqit zgjati rreth dy orë me fjalën e të pandehurve si dhe me mbrojtjen që u bënë atyre avokatët. Të dy të pandehurit nuk i pranuan akuzat. Hoxha shtoi se akuzat ndaj saj bëhen për qëllime politike.

E pandehura Nexhmije Hoxha e quajti tepër të rëndë dënimin me 14 vjet burg që kërkoi për të prokurori. Ajo e quajti këtë të barabartë me dënimin me vdekje.

Ajo tha se në vitet e Luftës, fashistët dhe bashkëpunëtorët e tyre e kishin dënuar me 13 vjet burg, por nuk ia vunë dot prangat, pasi ajo pati dalë partizane.

Ndërsa i pandehuri K. Buxheli në fjalën e tij të fundit e quajti absurd gjykimin e tij së bashku me ish-udhëheqësit e lartë komunistë. Ai tha se kishte qënë thjesht një nëpunës që ka kryer detyrat që i kanë ngarkuar të tjerët…

Shtypi e akuzoi familjen Hoxha për përvetësim të sasive të mëdha të floririt shqiptar, që përmendi Xhon Megou. Mirëpo, fjala flori ishte një nga fjalët që nuk u përmendën asnjëherë në procesin gjyqësor të Nexhmije Hoxhës, në një kohë që mendohej se kjo çështje do të përbënte boshtin e procesit.

 

March 18, 2017 10:55
Komento

56 Komente

 1. demo April 5, 11:10

  300 ton flori kane shkuar me aviona ne Zvicer.E deklaron edhe ish drejtori arkivave Kastriot Dervishi.Qeverite shqiptare kane mbyllur syte para vjedhjeve te floririt dhe i kane trajtuar si perralla me UFO.Kaq te veshtire e kane qeveritaret shqiptare dhe shiku te zhvillojne nje vizite zyrtare ne Zvicer dhe ta sqarojne kete problem?

  Reply to this comment
  • JU E SHENJTERUAT ENVERIN SI JEZUSIN April 5, 15:53

   BRAVO ZOTI DEMON…..

   NQS DO KISHTE QOFTE DHE 1 KG AR NE ZVICER NUK DO TA LINTE CIA AMERIKANE ATEHERE PA JA VENE NE GOJE ELEZBIBEREVE PER TA PELLITUR.

   I DASHUR DEMON

   KA ARDHUR KOHA PER SHENJTERIMINE E ENVER HOXHES..LE TA SHAJME QE NA PRURI KOMUNIZMIN EDHE PSE I NXITUR NGA USA-GB-USSR NE VITET 1943-1945.

   POR JU PERVERSE TE HISTORISE MBYLLENI SQEPIN

   Per te ardhur ne ndihme per debatin qe keni me ALIAS INTELEKTHALENE…Nastradinin kete spermazoid te ESAT PASHTRADHTARIT ZOGKURVARIT & SALICARIT po te jap autopsine e kesaj kufome te pa kallur:

   1………………nastradin esat pash toptradhetari
   Marrëveshja e tradhetarit Eset pash Toptani me Jovanoviçin nuk ishte veprimi i parë me të cilin Esat Toptani merrte nëpër këmbë interesat e shenjta të popullit shqiptar, të cilin nuk e deshi dhe nuk e vlerësoi kurrë, por e përdori vetëm për interesat e tij personale. Përmendet sidomos dorëzimi i Shkodrës Malit të Zi në marsin e vitit 1913, pas vrasjes tinzare të komandantit të garnizonit të qytetit, Hasan Riza Pashës, me qëllim që të siguronte përkrahjen e Malit të Zi për t’u vënë në krye të Shqipërisë si dhe për të marrë një shumë prej 600 000 franga, që iu dha nga malazezët. Ky veprim pasohet nga pazarllëku me qeverinë greke në shtatorin e vitit 1913, të cilën e njoftoi se ishte i gatshëm të vihej në dispozicion të saj. Kushti ishte që, kur të shpallej sundimtar i Shqipërisë, Greqia t’i jepte mbështetje diplomatike, asistencë në të holla dhe ndihmë ushtarake për rrëzimin e qeverisë së Vlorës. Në funksion të ndihmës ushtarake Esati do të merrej vesh me grekët për të përcaktuar kufijtë sipas vullnetit të tyre. Edhe qeveria serbe, hyri gjithashtu në traktativa me Esat Pashën. Sipas përfaqësuesit diplomatik serb në Sofje, M.Spalajkoviç, Esat Toptani duhet t’i ketë shprehur të njëjtën gatishmëri edhe Serbisë, të cilës i kërkoi që ta mbështeste për të rrëzuar qeverinë e Vlorës. Si shpërblim do të rregullonte në favor të Serbisë çështjen e daljes serbe në detin Adriatik
   2……………………nastradini zogu kurves
   1.Shipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.
   2.Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohi dinastinë Caragiorgvitch.
   3.Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohi Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.
   4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anullohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
   5.Shqipëria do të mbajë një gjindarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e çfarosur çdo lëvizje të ngritur kundëra Ahmet Zogut dhe kundra regjimit të vendosur prej tij.
   6.Në këtë gjindarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficera rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Ërangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë gjandarmëri me mjete financiare dhe armë.
   7.Në gjandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerat jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranoi në interes të dy vendeve.
   8.Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganal në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpëmjet kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
   9.Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllav do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit…….ect ect
   3’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin fashisti
   Kurora e Skënderbeut i dorëzohet nga Nastradin Verlaci mbretit xhuxhmaxhuxh Viktor Emanuelit
   Në datën 16 prill 1939, u zhvillua në Quirinale ceremonia e ofertës së kurorës.
   Në fjalën e tij Nastradin Vërlaci tha: “Vijmë tek ju madhëri, të dërguar prej popullit shqiptar që e ka shprehur vullnetin e tij me votën në Asamblenë Kushtetuese të mbledhur në Tiranë më 12 prill. Vijmë në emër të këtij populli që në një ofertë të njëzëshme i dhuron me devozion shpirtëror ma-dhërisë suaj kurorën e Shqipërisë. Ajo është e denjë për lavdinë tuaj sepse ka breruar kryet e Skënderbeut, heroit kombëtar shqiptar, i cili e valëviti flamurin e tij përbri flamujve të kombit italian. Me besimin në zemër se madhëria juaj do të pranojë këtë votë të njerëzve tanë, ju shprehim sot dëshminë dhe betimin për besnikërinë tonë dhe të të gjithë popullit nastradin shqiptar”.
   Mbreti u përgjigj: “Dë-shirojmë t’ju shprehim ndjenjat tona të mirënjohjes për mesazhin që ju na përcollët në emër të popullit nastradin shqiptar. Ne jemi të lumtur të mirëpresim votën e popullit tuaj trim e fisnik si dhe të pranojmë kurorën e Shqipërisë që ai na ofron, me të cilën lidhen kujtimi i lavdishëm i Skënderbeut.
   Që sot fatet e Shqipërisë do të jenë të pandashme nga ato të Italisë
   4‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin nazisti
   Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar ishte pjese e një Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”,
   Regjiment malor(alpin) i krijuar nga shefi i Gestapos Heinrich Himler, zyrtarisht nen titullin ne gjermanisht 21.
   Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr. 1) ishte emëruar sipas emrit te Gjergj Kastrioti Skënderbeut,
   Regjimenti 21 SS Skanderbeg u krijua pas pushtimit nazist në Mbretërinë se Jugosllavisë në vitin 1941. Gjatë 1942 dhe 1943 si Wehrmahti ashtu dhe sherbimi sekret SS kërkuan nga shqiptaret e Kosoves qe të ruanin ligjin dhe rendin,si dhe te pengonin partizanet jugosllave si dhe kunder rezistences antifashiste shqiptare. Njesia ushatarake shqiptare u vu nën komandën e kryegjeneralit August Schmidthuber, te rekrutimit ne regjimente speciale SS. Njesia SS Skanderbeg Malor luftoi kundër forcave partizane të Enver Hoxhës që ishin në rritjen dhe konsolidimin e veprimet e tyre, si në Shqipëri dhe ne Jugosllavi
   5’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin terroristi
   Bandat e “Komitetit të Maleve” kërkonin rrëzimin e pushtetit me çdo kusht dhe me çdo çmim që të ishte i mundur, duke mos kursyer gjakun e askujt, mjaftonte që të arrihej qëllimi. Ishim përballë një terrori dhe një kasaphane të pashembullt. Vrasjet e tyre kishin arritur dhe te gratë, pa pyetur për asnjë ndjenjë njerëzore. Nuk ishte pak rasti i kunatave, Marta e Prena Tarazhi, të cilat u rrëmbyen natën mizorisht nga bandat, vetëm për faktin se kishin shkuar në hekurudhë dhe nxisnin emancipimin në radhët e grave në zonë. Ato u lidhën me litar pas një peme kumbulle dhe aty, në mënyrën më barbare, iu prenë gjinjtë dhe u masakruan me thika derisa vdiqën. Ka raste të tjera si ai i Dilicës së Fregnit, të cilën e grabitën natën po ato banda për të cilat po flasim, duke e hequr me forcë nga duart e nënës së saj qorre, dhe e çuan diku afër shtëpisë, ku pas masakrimit e therën dhe e pushkatuan. Tipike në kësisoj rastesh është ai i vajzës nga Oroshi që quhej Prena Përkola, e cila njihej ndryshe me emrin “Cuca e Oroshit”, që e vranë me armë në prezencën e dy fëmijëve të mitur (Agimit dhe Albinës) në djep. Apo ai i Shkurte Carës apo Mrika Lokës. etj etj qe jane me mijra
   6””””””””””””””””Nastradini spiuni shokeve tip Kasaruho
   Disa këshilltarë të Presidentit të Republikës, Bujar Nissani, rezultojnë spiunë të Sigurimit të Shtetit, ku me raportimet e tyre kanë fikur disa jetë njerëzish. Konstatimi ka ardhur nga shoqata e ish të përndjekurve politikë, me në krye Skënder Tufën, ish-koordinatori i grevës së urisë. Ish të përndjekurit politikë akuzojnë presidentin Nishani, se e ka mbushur institucionin e Presidencës me spiunë të Sigurimit të Shtetit dhe me njerëz me të kaluar të zezë komuniste. Me anë të një deklarate, ata akuzojnë Presidentin se ka dekoruar njerëzit e Sigurimit të Shtetit. Të përndjekurit përmendin edhe një shembull konkret. Bëhet fjalë për Amik Nastradin Kasoruhon, këshilltar i presidentit Nishani, por i implikuar në Sigurimin e Shtetit. Ata deklarojnë se Partia Demokratike është kthyer në një ombrellë e spiunëve. “Mësuam edhe një herë se këshilltari i presidentit Nishani, z Amik Nastradin Kasoruho, ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Ky person ka marrë dekoratën “Nderi i Kombit” për rezistencë në burgje kundër diktaturës, veprim ky që fyen qindra martirë të vërtetë, të cilët rezistuan realisht e sot ndoshta jetojnë në mjerim dhe të harruar. Për këtë arsye, kërkojmë t’i hapet dosja Amik Kasoruhos dhe t’i hiqet menjëherë titulli që mban padrejtësisht. ky nastradin
   7’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin gomari pa shtet pa atdhe,pa dinjitet thjesht nje zvarranik forumesh
   ca gjera duhet ti themi sakte SOT kur ajo shoqeri eshte shperfytyruar si as nje komb ne historine njerzore.Atehere kishte diktature qe e pranonte vete DIKTATORI I DASHUR DHE I PAHARRUAR por kisht shtet
   mbrojteje
   arsim
   kulture
   shkence
   mjeksi
   nafte
   krom
   baker
   pyje
   dipllomaci
   plantacjone
   sera
   transport
   hidrocentrale
   bonifikim
   ……..
   po sot????????????????????
   tritol
   ndertim pa leje
   prostitucjon
   hashash
   gomone
   parlamet bordello
   ambsadore porno
   anti urbanistika
   rruget thertore
   enegji e papaguar
   bakri 0
   kromi 0
   vrasje politikanesh
   vrasje oficeresh shiku
   gerdece
   21 janare
   zhdukja e hakljave
   borxhet strasfere
   krimi ne familje
   ……….
   sot shqiperia eshte
   1-shprehje gjeografike qe ruhet nga Nato
   2-merr fryme nga 1.4 miljon shqiptaret e perendimit
   3-eshte regjim ambasdorial qe nga koha e rajersonit
   4- eshte e pushtuar de fakto nga ushtria e drog-diller-ave
   5-ka nje popull sot qe i ka perfunduar shpelarja e trurit
   6-ka nje klase politike qe e ka lene pa pune Asfaline dhe ish UDB
   Nuk do deshiroje njeri te lavderoje ate sistemin para 90′ qe ishte me detyrim percaktim POR TE PAKTEN BANORET E FERMES KAFSHEVE QE JETOJNE SOT NE SHQIPERI TE MOS SHAJNE DJALIN E GJYLOS PA NDERTUAR SHTETIN E SHQIPTAREVE.
   THJESHT KENI KALUAR NGA NJE DIKATATURE NE NJE MONSTRATURE E DROGES DHE E PROSTITUCJONIT POLITIK

   Reply to this comment
   • Totila April 6, 14:27

    “JU E SHENJTERUAT ENVERIN SI JESUZIN ” !
    Me pelqen erudicioni juaj dhe trajtimi qe i ben ceshtjes ne fjale .

    Reply to this comment
  • gjermani i fundit April 5, 17:59

   300 tone vetem gomari fluturues i nastradinit i transporton, duheshin te pakten 10 Boeing transporti dhe jo avione te vegjel.Me kollaj i conin me nendetesen”JZF Topalli” apo aeroplanmbajtesen”Salì Koqekandari”, po dreqin, Zvicra nuk ka det me uje te kripur.

   Reply to this comment
   • Lili April 6, 19:02

    Kurse nje vêture e Zoti,me geraldinen e behen ne te,mundet me i transportuar… Hej Cfare gomar na kishte lagje ky enveri ne kete vend!

    Reply to this comment
  • Pilo Lala April 5, 18:21

   Me sa di une Enveri ka vjedhur 3 Mije Ton Ar.
   Kete gje e di te sigurte. Nga e di do pyesni ju?
   Nuk jua them.

   Reply to this comment
  • ELIOT March 19, 18:23

   ENVERI JA VODHI ARIN TE PASURVE NE 45 DHE E MORREN PER VETE … KISHTE SHUME FAMILJE TE PASURA NE 45 DHE POPULLI KISHTA AR ME KILE VETEM NE DURRES 2 VELLEZER I TORTURUAN PER VDEKJE SEPSE NUK JA TREGUAN KU E FHEHEN FLORIRIN E VET ..QE E BENE ME PUNE DHE JO VJEDHJE …POR SHUME TE TJERE SI DUARUN DOT TORTURAT E NAZISTEVE KOMUNISTA DHE JA DHANE .. DHE ENVERI I KA MBAJTUR PER VETE ..SE ISHTE NJE HAJDUT EGOIST NJE PUSHT ..QE VRAU EDHE FAMILJE N E VET . DHE PER NJE GRAM FLORI VRISTE TIRONEN MBARE …DHE NEXHMIJA MERITONTE 40 VJET BURG SE VRANE INTERNUAN TE PAFAJSHEM ..POR BERISHA SPIUN I KOMUNIZMIT E DENOI PER SHEQER … KA PIRE 10000 KAFE HA HA HA HA JO ME U TALLEN ME POPULLIN ..10 MIJE TE RINJ QE VRANE NE KUFIJ MIJERA TE INTERNIAUR TE PUSHKATUAR SI MJAFTUNA GJUKATES TA DENONI ME 40 VJET BURG ..JO ISHIN GJUKATESIT E ENVERIT SPIUNAT E POSHTER … DUHEJ GJUKUAR NGA AMERIKA ..SI ME NAZISTET GERMANE …

   Reply to this comment
  • Pse u zhduken shume persona qe benin rrugen e Zvicrres? March 20, 12:49

   Pse jane zhdukur ato qe trafikonin arin shqiptar ne bankat e botes?? Ato qene deshmitaret, te cilet me urdherin e Enverit u zhduken djemt e nenave! Hetoni te gjithe pashaportat qe shkuan ne Zvicerr ne ate kohe, sa prej tyre jane gjalle. Te flasin njerzit, te cileve ju vdiqen vellezerit e rinj, qe benin rrugen e Zvicrres!
   E vogel Shqiperia, po te medhaja misteret e saj!

   Reply to this comment
 2. shqipe April 5, 13:17

  Humor me floririn e Megout!… Botuar te g.”Kombi”

  MEGOU MIK IHAJDUTIT

  Tritani i paskej thene:
  – Hajde para gjashte nentorit!
  Mirpo llafet neper dhembe,
  S’ja kuptoi ky horr bir horrit!

  Ndaj dhe erdhi kur ju tek,
  (Tritani e kish ngrene dacken)
  Nejse,ja kish prur nje xhep,
  Plot pr plot me ate “placken”!

  Megou, mik’ i hajdutit
  Sepse kish cehre te verdhe!
  O kish marre ngjyrene e m…
  O te arit kete here…!

  Reply to this comment
 3. intelektuali April 5, 13:25

  FLORIRI I VJEDHUR NGA ENVERI DHE NEXHMIJA ME AVIONE DHE ANIJE NUK ISHTE SI FLORIRI IMAGJINAR ME KARROCA DHE GOMERE I AHMET ZOGUT

  sepse:

  ENVERI NUK VODHI VETEM FLORIRIN, POR GRABITI PER 50 VJET ME RADHE TE ARDHURAT KOMBETARE TE SHQYPNISE SI NJE MONSTER SADISTE DHE GJAKATARE E VERTETE.

  Po te kishte patur me te vertete opozite antikomuniste pas viteve 90-te te gjitha te palarat kriminale te Enver Hoxhes do te kishin dale sheshit, dhe floriri i Ahmet Zogut me karrova dhe gomere ne vitin 1939 do te dukej si nje komedi per debila dhe dallkauke,

  por:

  Per fatin e keq te Shqypnise Sigurimi i Shtetit me urdherat direkt nga Ramizi dhe Nexhmija dhe me mbikqyrjen vigjilente te Sillos u kujdesen me nje vemendje te posacme qe ne krye te opozites te vendoseshin figura te komprometuara dhe te shemtuara te Partise se Punes, te rekrutuar per vite me radhe nga agjentet e Enverit, prandaj edhe PD-ja u mbush me lakenj si Sali Berisha, Gramoz Pashko, Genc Ruli, me Stefanaq Pollot dhe sojet e sorrollopet e vemjeve te Bllokut nga pas,

  prandaj:

  KUSH DO TE HETONTE DHE KONTROLLONTE VJEDHJET MAKABER TE ENVERIT DHE NEXHMIJES QE MBUSHEN BANKAT E HUAJA ME FLORIRIN E SHQYPNISE?

  sepse:

  A e pate ne rastin e Fullan Kusarit si u bashkua dhe u sajdisen njezeri Saliu me Lulin dhe Edvini me Liken dhe e nxorren te pafajshem kete KUSAR me cizme kur fjala eshte per Kauzen e Perbashket te HAJNISE me Arken e Shtetit?

  sepse:

  Edhe BOSI i kokaines se Xibrakes dhe nipi i Enverit, Ermal Hoxha nga i gjeti LEKAT dhe milionat per te filluar kete biznes te rrezikshem ne Gjermani me veturat e tj Ferrari si nje miliarder i vertete, apo ja fali socialisti i Edvinit Taulan Balla nga Librazhdi?

  HE PRA O ENVERISTA TE POSHTER, PSE NUK FLISNI TANI MORE TE PAUDHE?

  Reply to this comment
  • Ballist i PENDUAR. April 5, 14:34

   Intelektual poet Nasrtradini .

   A e kupton qe je tradhetar i atdheut tend ?
   A e kupton qe po shet vendin Tend Privateve ?
   A e kupton qe po u merr te arthmen femijve te tu ,per faje te Qorllekut injorant …?
   Ae kupton qe duke mbeshtetur partine qe mban emrin ”demokratike ” o sistemin Perdhunon demokracine e vertet ??

   Jo .. Atehere mer koshincen e degjo .

   Une nuk e kam me Ty , Te gjithe mund te gabojme , edhe ti mund te ndryshosh ,
   e te bashkohesh ne luften tone .

   a e di se c’fare eshte Euro ? PO ?
   Gabim .Nuk eshte monedh .
   eshte nje instrument kontrolli .

   a e di se ceshte nje parlament ? PO ?
   ESHTE nje institut qe krijon ligje . Bravo.

   a e di cili parlament ne bote nuk krijon ligje ?
   duket pa Sens , por egziston nje ,
   eshte ai Europian .

   Me duket se ke filluar te kuptosh .

   A e di kush i krijon ligjet ne Europe ?
   jo ?
   Komisioni europian.

   A e di interesat e kujt bene Komisioni europian ?
   te atyre qe i kane vene atje .

   A e di se kush i ka vene atje ?
   JO ?
   Nuk ke qene ti , as une e as populli
   Ishin ata qe jane mbi TY . E POPUJT .

   Tani ke filluar te kuptosh dicka me shume per sistemin tend Kapitalist.

   A e di se cilat shtete Kane rritje ekonomike ne europe ?
   Ato shtete qe jane jashte europes .

   A e di se cilat shtete po vdesin ne Europe ?
   ato qe jane ne eurozone .

   A e di se c’fare po bejne ato shtete ku EURO po u shkateron ekonomine ?
   Po shesin te MIRAT publike spekullatorve Financiare , e mbi te gjitha me c’mime qesharake .

   A e kupton se kush qendron ne kembe me keto TAKSIME MASAKRUESE ?
   VETEM MULTINACIONALET , QE mund te ulin cmimet .
   A e kupton se ku na con ky sistemi qe ti predikon ?
   Ne MONOPOLIZIMIN E TREGUT

   e DI qe e ke te veshtire ta pranosh qe te kane tallur ,
   edhe une kur kuptova qe UE nuk eshte nje projekt ku do te KENDONIM TE gjithe bashke
   imnin e Gezimit me flamurin e Yllezuar te quajtur VELLAZERIMIT .
   KY eshte nje projekt per te bere vetem interesat
   e spekullatorve internacional , Ngela keq .
   Dhe po vazhdoje keshtu , dhuna nje dite eshte e pa shmangshme .
   historia perseritet gjithmone .

   Reply to this comment
   • Dine March 20, 12:39

    @Ti qe mban emrin ballist i penduar, a nuk do ishte me me vend “enverist i penduar”,
    1. Ke me fuqi njohese, se ballist nuk e njeh brezi i ri, se tani jane te gjithe delenxhinj….
    2. Enveristet, jetuan me gjate, pasi e vrane e e grabiten ballin e kombit, qe kishin mbaruar neper universitetet e botes, keto rrugacet e kuq, bene dhe historine e Shqiperise, si ju pelqeu..harruan se dikur do pyetej, po babai jot lindi ne nje ferr, ku i gjete o bandit, florinjte per dhembe?

    Reply to this comment
  • beni April 5, 15:22

   Po kta vetem nderuan emrin or nastradin duheshe rumania se ndryshe nuk regullohej shqypnia dhe ja ku esht sot kerkojn drejtesi por drejtesia vjen vetem kur derdhe t gjak gjaku tashme esht bere uje dhe ka mar ferauraten!
   A mundet te behet me hajdute e bythqire si ilir meta e salinjte e ramush piktorin e plor langore te tjere qe lepijn partite politike ndac majtas ndac djathtas per te rembyer ndonje koske te ngelur!

   Reply to this comment
  • nikoll April 5, 16:57

   o po ngele .., te duket vetja gjel maje plehut ….

   Reply to this comment
 4. SH.KOLONJA April 5, 13:35

  OR TI ‘GAZETAR’,
  Po nuk je ne gjendje ti rikthesh shpresen nje populli 25 vjet qe perjeton mjerimin e shperberjen e ti thuash vetem nje fjale:KUSH E QEVERRIS 25 VJET KETE GJYSEM POPULLI PA SHTET PA EKONOMI PA BUKE E TE ARDHME’—–o terhiqu nese nuk ke force te vrasesh vehten –ose mos krijo KONFUZION se shpije uje ne mullirin e krrimineleve salisjane e socialSSaliste 25 vjet qe kane pushtuar parlamentin e popullit pa i zgjedhur KURKUSH!

  Reply to this comment
 5. Atea April 5, 13:39

  Xhevdet, a e din sa bëjnë 8116 kafe për pesë vjet?
  Pesë vjet kanë 1824 ditë, pjesto 8116 me 1824 kemi 4,449 kafe në ditë. Unë çdo ditë i pi nga pesë kafe ore Xhevdet!!!
  Ja për çka çshtë dënuar Nexha, ndërsa për miliona sot kush nuk don të ndi!!!!

  Reply to this comment
 6. kasem gahinji April 5, 13:48

  I ka peshuar Demo Mburraveci.(eshte nje kenge popullore me titull Thoshte demoja.Rezervat e floririt jane gjetur te inventarizuara sakte ,me hyrje e me dalje.Ato jane bere edhe ne 1990, edhe kur keto rezerva u transferuan nga skrapari ne krrabe ,ku edhe u be baterdija.Akuza per floririn eshte ne skenaret e CIA-s .Po te futeni ne arkiva te KQPPSH do te gjeni te perkthyer kete skenar.Jane te gjitha akuzat standarte per udheheqesit e europes lindore,qe nga vjedhja e floririt e deri te perversitetet.Qellimi ishte vetem per ti bere figura te urryera.Po lexoja shkrimin dhe bera nje llogari.Nuk me dalin as 300 kg,as 1 gram.Dalin qe per 5 vite familja e N:Hoxhes ka pire 4.5 filxhane kafeje ne dite(5 vjetx365dite)8115kafe qe evidenton prokurori pjestim per 1825 dite bejne 4.5 kafe.Une tani qe po flasim pi cdo dite 5 kafe dekafeinato,qe eshte me i shtrenjte se kafeja e zakoneshme.Ata gjyqtare dhe ai prokuror duhet te dorehiqen nga profesioni i tyre,nese e ushtrojne akoma.Ose duhet te merren ne pergjegjesi penale per heqje te padrejte te lirise.

  Reply to this comment
 7. Ardiani April 5, 14:09

  Kujt do i jepte llogari Ramizi dhe Nexhmija ne 1990 per te dergu jasht cfare te donte? Kush do i pengonte ateher e kush do ti detyronte pastaj te tregonin? Kjo dyshe Ramiz-Nexhmije ka vra antar byroje e kryeminister e jo me mos bente me kryesoren e me te kollajtan, dergimin ne banka jashte valut, ashtu si gjithe koleget e tyre komuniste ne Lindje.

  Reply to this comment
 8. "Horri i Bulevardit" April 5, 14:22

  Keto jane marifetet e salehut, qe per te mbuluar miljardat e vjedhura nga familja e vet, kerkon dhe gjen pseudogazetare dhe pseudohistoriane, qe na nxjerrin genjeshtra, te tilla, se salehut akoma i genjen mendja, se shqiptaret jane turme dhe genjehen kollaj edhe mbas 25 vjetesh demoshkerdhatokraci.
  Fakti eshte Nexhmije Hoxha qe jo vetem qe se kishte privatizuar vilen ku jetoi 40 vjet, por banon ne nje apartament 2+1, ne Laprake.
  Vjedhje eshte bere, por kete vjedhje e beri Klani i Veriut i kryesuar nga ramiz haleja, klan ku ishte pjestar edhe saleh haleja, qe nen urdherat e UDB, moren persiper shkaterrimin e kombit shqiptar.
  Ne vitin 88, ramiz haleja coi ne Zvicer shume flori, duke i futur ne burse, se kujtoi se do te fitonte shume para, per te mbajtur pushtetin, qe po i ikte, nga varferia ekstreme, ku e kishte cuar ky tradhetar i E.Hoxhes.
  Shifni ku jetojne salehu dhe familjaret e tij dhe mos na cani me trapin

  Reply to this comment
 9. Truth April 5, 15:08

  O xhevo,
  Ti thua per Ramizin:
  Ndërkohë ai tha se nuk kishte dijeni se çfarë vendimi është marrë nga Qeveria për trajtimin në mënyrë të veçantë të familjes Hoxha, por shtoi se nuk vinte në dyshim vërtetësinë e atyre që ka thënë Nexhmija…

  Eshte e vetmja seamce qe kam ndjekur atehere ne TVSH dhe me beri shume pershtypje paburresia e ramizit.

  U pyeten perpara, manush myftiu dhe hekuran isai( te dy ne burg ne ate kohe) ne menyre te pavarur nga njeri tjetri
  Pyetje:
  Nexhmija ka thene se pasi vdiq Enveri , ju kerkoi shokeve te partise, ne baze te ligjeve ne fuqi te zhvendosej ajo dhe femijet ne ndertesa te tjera se nuk i takonte te jetonin me te vila qeveritare.
  Por sh. Ramiz me tha , jo ti do qendrosj atje se jeni familja e Enver Hoxhes.
  A eshte e vertete?

  Pergjigje (manush myftiu)
  Po ka ndodhur tek … ( se mbaj mend mire) me tapet te kuq, diku ne seline e KQ. Ajo pyeti dhe ramizi i tha …
  Fjalet qe tha nexhmija ne seance

  U pyet hekuran isai per te njejten gje dhe ai ktheu po te njejten pergjigje si manushi.
  U pyeten ne seanca te vecanta nga mjeri tjetri.

  Pastaj ne seane u therit ramizi dhe u pyet per te mjejten gje. E kish pyetur nechmija apo jo dhe a ja kish dhene ai lejen per te qendruar ne vile??

  Ramiz brekedhjeri tha:
  Une nuk e mbaj mend ta kem thene por meqe e thote shoqja nexhmije muk e kontestoj,
  O xhevo qe keshtu apo jo. Si gazetar qe je dhe si thua vete me VOA duhet te kesh ndonje shenim a incizim. Behej fjale per jetesen ne vilen e enverit ne bllok.

  Ramizi skuthi I pa burre. Atehete mendova vertete brekdhjere por tani dime historine e bullonave te cvidosura te monumentit e pardesyte e bardha. Tani them ishte agjent i vjeter dhe ja u futi te gjitheve, dhe mbeses se tija . I biri po kalbet ne burg kur tek ne lulezon jo vetem lazarati.

  @per demon & intelekt…
  Ato 300 ton apo sa qene kerkojani ne fillim zog sifilizit dhe pastaj sali vicidilit. I pari i morri mga nanka e i beri lesh , sa vjen i nipi e jeton ne shqiperi se skish mjete te tjeta jetese.
  Po aq edhe saliu qe ja fali anglezevr duke e myllur problemin a arit shqipetar te konfiskuar gjermaneve.
  Lexoni deshmine e prof. K. Krisafi , ne artikull ne internet.

  Ju mjaftohuni me ate honorar qe i japin per skruar komente ketu

  Hajt tung

  Reply to this comment
  • Lili April 6, 19:10

   Jo,kete ari ,arben bora,djali i ramiz Alise- qe ka ndryshuar emer in edhe eshte bâ Franceze me kete emer e me vendi in dje ne mal te zi-arben Bora pra ka hapur banke ‘investimi’ me kapital 200 millions ne France,po jo vetem ne France .edhe ka hapur firma patundshmeri ne Pariz …me rroge e nénés edhe ky sigurisht!
   .Edhe ne svicer edhe ne Luxemburg ka hapur bank e kompani investime,Sikur gazetaret nderkombtare te kishin njohur emerat e horrave tone, Panama papiers do kishin ‘fol’ ma shume per ne!

   Reply to this comment
   • ELIOT March 19, 19:38

    LILI KENI SHUME TE DREJTE …. SAPO E VURA EMRIN E CUNIT TA RAMIZIT SI ARBEN NE INTERNET … DHE ME DEL QE KA ENTERPRIZA NE PARIS PUNON MA QINDRA VETA .. DHE DUKET NGA SURRATI QE I NGJAN RAMIZIT … ME DOLLARET E POPULLIT BEN QE TE PUNOJNE FRANCEZET .. DHE THONE SKANE VJEDHUR …. TURP TE KENE … JAM NE PARIS DHE DO TA GJEJE … SE KA EDHE ARDRESEN HAJDUTI ..MERCI LILI ….

    Reply to this comment
 10. ELEZ KENDEZI I VUTHAJVE April 5, 15:14

  i nderuar Xhevdet Shehu

  ESHTE ” DELETED” QE NDERSA AMERIKA ZYRTARE U PAJTUA ME ARMIKUN ME TE RREZIKSHEM TE SAJ KUBEN E KASTROS…DHE JU TE VASHDONI KANIBALIZMIN E VITEVE 91-92 KARSHI KUFOMAVE TE HOXHES SIPAS PARAMETRAVE TE ANTISHQIPTAREVE BIBEROVIC RAJERSONOVIC
  qe ne fillim po te them se jam shume i pakenaqur nga keto artikuj….qe i lexojme per te 100-en….pra pse nxirrni keto flake kashte..kur nga ajo kohe kane dale FAKTE TE TMERRESHME te dinastise kriminale te berishjve dhe do te jap tre fakte qe jane qindra here me te medha se ai floriri i Xhon megout:
  1-Sipas dokumenteve te CIA-s te koheve te fundit…ilegalisht rajersoni me berishen kur behej gjyqi i kafeve negociuan pe FLORIRIN E LONDRES…biles ne nje mbledhje per kete ne KM berisha pyeste sa miljone dollare ti japim Rajesonamerikane per pronat qe i mori Hoxha pas 1945…..PSE JU GAZETARE NUK HULUMTONI PER KETE PANAMANE E RAJRSON BERISHES
  2-Ne rrugen e kombit eshte vjedhur mbi gjysem miljardi dollare me firmen e Lulit dhe Olldashit ku jane te perfshire ambasdorja MR ne shqiperi dhe Delli ne Kosove…..kerkoni PANAMANE TE RRUGA E KORBIT/KOMBIT
  3-Armatimi shqiptar ne 1991 kapte vleren MINIMALE per materialet e shiteshme rreth 30 miljard dollare….KUSH E MORI PANAMANE E ARMATIMITSHQIPTAR ??

  pse e mbrojne ” nderkombetareve” e ASS-it k/kriminelin Berishe ??
  Ne nje interviste dhene vone Bill Rajersoni ambasdori i pare amerikan (qe u kthye dhe nje mbret i plotfuqishem pas 22 marsit 1992) deklaroi se i kerkova Ramiz Alise qe te bente dekomunistifikimin sic bene gjermanet per de-nazistifikimin pas 1946..
  Besoj se ketu eshte thelbi i kesaj teorie dhe praktike THELLESISHT antishqiptare ( sot mund ta quajme dhe antiamerikane) qe e rrezoi ate shtet dhe perdhosi ate komb…
  Pikerisht kete detyre kreu “Toger Baba” i tyre duke:
  -i ngrene kockat enverit si kanibale (bashke me kadarenjte)
  -poshtroi luften nacjonal clirimtare ( ish aleate me USA)
  -injoroi meritat e rindertimit te vendit
  -perdhosi varrezat e deshmoreve
  -diskretitoi veteranet
  -shkaterroi ushtrine shqiptare
  -reabilitoi ish fashiste
  -e beri hero kombetar zogun
  -aplikoi teorine e shock-ut
  -na islamizoi dhe arabizoi

  -pranoi kolonelin janullatos
  -furnizoi me nafte milloshevicin
  -flirtoi me perversin Damir fazllic
  -poshtroi Fan Nolin..
  -ktheu shqiperine i Kolumbi te droges
  Pra keta me lart ishin KRIME KOMBETARE pa permendur krimet naziskine si 21 janari..remzi hoxha..gerdeci..haklajt etj etj
  ++++++++++++++++++
  Nga sa me lart konkluzioni eshte se ” nderkombetaret” e ASS-it mbrojne Sali kriminelin pasi ai ne menyre” te shkelqyer” duke vepruar si DEMON,SHTRIG,DEVIL,TRADHETAR,VRASES,KRIMINEL,PERVERS,MANJAK realizoi ate qe thame me lart..defuckomunistifikimin qe ishte me me shume se DIRTY JOB….dhe keto nderkombetaret e ASS-it jo vetem duhet te kerkojne falje per Salimonstren e tyre…duke gjetur gjetur menyra per pranga apo egzekutim..por dhte te demshperblejne ate popuul moralisht per demet e Devilit Viqidolit.

  Reply to this comment
 11. pppshpif se dicka do mbese April 5, 15:38

  John mcgow dhe dy prilli dhe shume skenare te tjere ishin te orkestruara nga agjenturat e specializuara te huaja. Bashke me ate qe theren ne martenitet 80 femije per tu marre gjakun e per tja transuzuae enverit. Ishin shume po nuk mbahwn ment

  Reply to this comment
  • intelektuali April 5, 16:30

   Ore ju po ju more debila enverista ne DITA kur vjen fjala per perrallat e floririt te Ahmet Zogut dilni te gjithe si nje ushtri e disiplinuar nga brimat e MIUT dhe kerceni zgupthi sikur ju ka pickuar ZEKTHI dhe filloni te sajoni historia qe edhe kalamajte e rruges nuk dine t’i besojne apo jo, tani qe del ashiqare HAJNIA dhe KUSERIA makaber e Enver HAJDUTIT qe grabiti floririn e tregetareve shqyptare dhe kollofiti per 50 vjet me radhe te gjitha te ardhurat e Shtetit si nje KULCEDER e vertete, tani ju more debila dhe fanatike dallkauke te Partise se Punes thoni:

   JANE SHPIFJE

   si ato horroret e Frankeshtajnit te Nexhmijes, doktor Glozhenit

   Po si nuk ju vjen pak turp more debila te pacipe?

   Reply to this comment
 12. Mark uk April 5, 16:12

  Ktyre komunistve qe bejn edhe komente pranojn me kthye edhe mbranicen, vete ai qe jua bene te jete i majt. Nuk u bahet vone vetem partia te shkoj mire me njeri tjeyrin.

  Reply to this comment
  • beni April 5, 17:25

   Mark……..
   Komunist me zemer por jo me tester ashtu sic kerkonin te perfitonin e perfitojn dije e sot!
   I drejte nga zoti e natyra por dikush e kupton gabim te drejtin qe gjithnje vuan ne brendesi te tij,ka por jan te ralle !
   Komunistet tane kan qen te drejt si drapri njelloj si turku ja u pervetsoj gjith tokat e pŕonat shqiptarve dhe u ngren e monumente ali pashes?

   Reply to this comment
 13. antienverist qe vlerson enverin me shume se monstrat sot April 5, 16:35

  PER MODERATORET E DITES

  KOMENTSHKRUESI KA QENE NJE ANTI- ENVERIST I STAZHIONUAR DERI FIX NE 20 SHKURT 1991 KUR NE MENYRE TE FELLIQUR

  RAMIZ ALIA
  SHERBIME SEKRETE JUGOSERBE & PERENEDIMORE
  LLUMI I SHTRESAVE SHOQERORE
  ISH KOMUNISTE ARRIVISTE
  ELEZBIBEROAMERIKANE
  CA DIPLLOMATE MAKARTISTE AMERIKANE
  ISH KOMITETARE TE MALEVE

  BENE NDYRESINE ME TE MADHE QE NGA KOHA E KRISHTIT
  HODHEN NJE COPE STATUJE BRONXI DHE KALUAN NE MASTERBIM SE HODHEN ENVERIN QE NE FAKT I RRUAJTEN BOLET SA ISHTE GJALLE..BILES I TREMB DHE I VDEKUR..

  NDERPRES KOMENTIN SE KETO KOMENTE KUNDER “LINJES XHEVDETSHEHUT TE ISHZERITAMERIKES TE LEZETBIBERIT” OSE I VONON OSE NUK I BOTON …. VIJON

  Reply to this comment
 14. Rita April 5, 17:41

  Vjedhja e floririt ne vitin 1990 ,me aeroplane per ne Zvicer eshte dhe vjedhja e fundit perpos shume e shume vjedhjeve te tjera e te njejta per dekada me rradhe !!! Kjo ishte dhe sigurimi qe ju beri te gjithe personalitetve te larta te sistemit komunist ,qe ishte ne falimentim e siper !!! Te gjithe ish-anetaret e byrose ,me perfaqsues femijet e tyre ,apo te afermit e kusherinjte , perfaqsues te partive te shumta qe u krijuan pas falimentimit komunist ju eshte debozituar shuma marremendese ,per te vazhduar betejen e ardhshme ,ate te rehabilitimit ,te sitemit sadist e diktotarjal qe kaluam per dekada !!! Kur kuleten e ke plot ,nuk ke pse kerkon falje per krimet ,,se je i gatshem te paguash e te rivrasesh prap !!! Dhe pak raste kemi ,per vrasje me pagese ????? E dinte mire Ramiz diktatori se ke la pas vetes ,,mikun e tij e te familjes Hoxha ??? A duhej qe opozita te kryesohej nga nje komunist ?????

  Reply to this comment
  • antonio April 6, 00:26

   Po mire moj Rita qe ti e dike mire se qenkan vjedhur me aeroplan gjithato florinj,po a nuk me thua nje te vertete tjeter qe e kane pare i gjithe populli?
   Kush i prishi,vodhi dhe shkretoi te gjithe minierat,fabrikat,uzinat,kombinatet,armatimi dhe municioni i ushtraise,vaporret,pyjet,ullishtet,pemtoret etj qe kishin vlere 1 milion here me shume se ai floriri i xhon mekgout tend???
   Po floririn e Krrabes kush e vodhi?
   Po 700 milion leket e Bankes se Shqiperise kush i vodhi???
   Gjithmone HAJDUTI ka thirrur:KAPENI HAJDUTIN!

   Reply to this comment
 15. Diktator i varfer April 5, 18:18

  O xhevo,
  Po ketu po del dhe bytha e pollos mo ne listat e panamase pa le te shkelzeni sy pordhes, ti merresh akoma si demo intelekti me EH.
  Une them paska qene budalla se per 50 qe “sundoi” shqiperine me dore te hekurt morri dhe florinjte e veta te familjes e te shokeve e mbushi banken Shqipetare te lene bosh pas vjedhjrs se dyfishte qe i ben zogu e gjermanet. Hengri populli e u ndertuan shkolla ku mesuan shqipetaret me te shumti analfabete, u bene me aresim te detyrushem 8 vjecar dhe u ngriten ambulanca e soitale dhe ne katundet me te humbura , sa shqiperia me gjith ato foshnjet qe u “theren” per te marre gjakun per Enverin e semure kish vdekshmerine foshnjore me te ulten ne europe. Pyesni prof e statistikes ylli vejsiu, pedhist i oreve te para, se si fryhej kur lexonte neper simpoziume ne evrope shifrat e studimeve te tija.

  Dhe e lame ke Enver Hoxha. Budalla qe u morr me nje popull injorant dembel mismirenjohes ti gdhente e ti bente njerez.
  Beja more te pakten si tito qe hengri e u kenaq dhe beri qejf gjithe jeten dhe su trazua e se pergol nga njeri.
  Pa le diktatoret e shefat e zyrtaret e lartete botes mbare, siguruan fisin jo vetem familjen e tyre brez pas brezi dhe u pleqeruan ne amerike apo cote d’azur.

  Beji mor m… popullit nje turme amorfe dhe mblidh pasuri ne mos si assadi apo marko apo si sala me rame. Te pakten si pollo apo ndonje zar tjeter. Bile dhe ai mziu apo si e ka , ai i kamzes ka mbledh kush e di cfare. Se harova gjygjtare e avokate e mjeke e kryetar komunash.
  Dhe femijte e Enverit apo gjithe ai brez qe vertete qene idealiste kane mbet me gishtin ne goje.
  Pronat e florinjte si kemi marre po arbnori e godo (qe e di une ) i morren qe ne fillim ar e gure te cmuar nga banka e shqiperise.

  Te vesh kujen, diktator i biri botes 50 dhe sot dhe nje kryetar komune ka me shume pasuri.

  Dhe ai ndertoi per popullin.
  Po bjeri mo se se gjen gje popullin.
  Dhe tani jane te kenaq e jetojne, mire keq ska rendesi . Te gjithe jetojne

  O xhevo ku te ka mbet sahati.
  Bashkim shehu i morri pronat e te jemes. Lexuam ne gazete, me ramen e ka mire, e ka konsulent per ceshtjet antikomunistrore.
  Cfare don me shume ti.

  Reply to this comment
 16. Olimbia ke karnavalet e korces April 5, 18:57

  O rita Po gjalle qenke ti mi?
  Po ku i di gjth kto ti mi amon.
  Po na trego dhe ne ku i lxu apo i ke msu gjithe kto gjona mi.
  Po si mi ti k paske gjet kto informcione dhe gjithe gazetare investigativ te perendimit apo sherbimet inteligjent nuk i paska. Kap keto gjona.
  Po ato tajaret mi plot me flori po nga fluturun per ne zvicer mi e si kapi asnje radar fqinj, italian apo franzez apo gjerman austriak lichtenstein.
  Apo tajaret u futen nen det e pastaj ne bunker e pastaj ne llogore e pastaj nje udhetim per ne qender te tokes derisa erdhen poshte zvicres dhe pastaj dolen prape mbi toke e shkun ke pika e uljes H ke banka.

  Qyqa mi none, kshu ka ndodh me siguri. Tani qe vras menien ne una e kapitova me ne fun

  Shif mi robat firmato te armines mi, ka 3000 evro canta dores e pastaj na thuj se ka ja mbathi florini.

  Reply to this comment
 17. pp April 5, 19:02

  Verrrrrronika ke te drrrrrejte.
  Desh te thosha rrrrrrita.
  Meqe rrrrra fjala te lindi lopa????
  Ha hahahaaaaa.
  Ke shume shume te drrrrrejte. Pajtohem plotesish.
  Edhe une ashtu mendoj

  Reply to this comment
 18. SA FEJZIU KISHTE HALLATIN April 5, 19:23

  pse behet kjo lufte me enverin sot dhe 30 vjet ??

  pse behet kjo lufte me nje te vdekur..o KANIBALE te adriatikut dhe atllantikut ??

  kush I kishte ne kohen e xhaxhit te madherishem CELSAT E OTRANTOS dhe se cante bythen per serb-grek-italian-rus amerikan …

  NE MIRE SE I “FALEM FREE ” CELSAT E OTRANTOS POR DHE PO NA RJEPIN…

  FJALIMI KARADUZIT GJIROKASTRES
  http://www.youtube.com/watch?v=alDazjHfi3Y

  Celsat e Otrantos I kemi Ne …

  Ne ju themi serbo mellenjeve
  miqeve te sigurte e te fshehte te russeve. qe
  dy rruge ka. Revizionistet russo-bullgare
  qe te sulmojne shqiperine per te dalur ne pjesen
  e adriatikut tone.

  Njera eshte rruga e vardarit e e kosoves.
  e tjetra eshte kanali i Otrantos.

  gjith populli shqiptar qe jeton ne kosove dhe viset
  e tjera te jugosllavise, qe nga shkupi
  e kacaniku, nga tetova e gostivari
  nga llapi plava e gucia do te ngihet ne kembe
  DO TI PRESE AGRESORET ME PUSHKE!!!!!!!
  ZJARR DO TE NDIZET GJITH JUGOSLLAVIA.
  DHE INVADORET REVIZIONISTE RUSO BULLGARE
  PO TE ARRIJNE NE ALPET TONA DO TE VIJNE
  SI NAZISTET GJERMANE KUR DOLLEN NGA STALINGRADI.

  ne rastin e dyte, CELSIN E OTRANTOS E KEMI NE…shqiptaret
  SAZANI DHE KARABURUNI, pa pasur frige se them ndonje sekret,
  JANE SHKEMBINJ TE VESHUR ME HEKUR E BETON KU
  S’KALON DOT FLOTA SOVJETIKE!!!!!

  ne te tilla aventura ne rast se deshirojne te futen
  armiqet russo bullgare e te tjere duhet te
  dine qe SHQIPTARET NUK JANE NJE SHTET PREJ
  TRE MILJONESH POR NJE KOMB PREJ 6 MILJONESH!!!!

  Komb i vogel ishte ky i joni ne luften e dyte boterore
  dhe i paarmatosur por vetem per vetem likujdoi nje numer te konsiderueshem diviznionesh fashiste italiane e naziste
  gjermane por tani kohet kane
  ndryshuar ne favor te republikes socialiste te shqiperise
  prandaj LARG DUART NGA SHQIPERIA.

  Shqiperia nuk kercenon kerkend ajo deshiron te rroje
  ne miqesi me te tjeret por po ti preken te drejtat dhe
  kufinjet e saj do ti pergjigjet cilitdo
  po me ate violence. Po keshtu do ti pergjigjet
  ne menyren me te rrepte padrejtesive
  dhe ofezave qe mund te perdore ndokush ndaj saj.

  NDOSHTA PAS 50 VJETESH BREZAT QE DO VINE DO MARRIN VESH QE MIQTE NA DEMTUAN ME SHUME SE ARMIQTE…..NJELLOJ SI TURQIT PARA 500 VJETESH KUR DHE GJERGJ KASTRIOTIT JANE HENGREN KOCKAT SULXHUKET

  Reply to this comment
 19. mesapliku April 5, 19:56

  Nje verejtje per Xhevdet Shehun dhe jo per legenet komentues si ” intelektuali ” apo ” Mark udbashi ” : Kur ke marre persiper te beje kete shkrim eshte dashur ta coje deri ne fund. Ka pasur nje kontroll shteteror pas 1992 si dhe prononcimet e zyrtareve me te larte te shtetit shqiptar te para 1991 ku behet krejt e qarte dhe vertetohet me dokumente se nga Shqiperia ne Zvicer eshte derguar me dokumentacion te rregullt nje sasi ari, shume me e vogel nga e pretenduara, dhe kjo sasi ari eshte kembyer me dollare amerikane per arsye se vendet perendimore qe po benin cmos ne prapaskene per permbysjen e sistemit te para 1990 nuk i lejonin Shqiperise blerjen e mallrave ushqimore per popullin vetem me dollare amerikane. Kete e ka pohuar edhe Ramiz Alia. Pra, ka qene nje transaksion i ligjshem bankar dhe asnje zyrtar shqiptar nuk ka futur ne xhep asnje cent. Kjo eshte e verteta. Te tjerat jane lehje qensh te terbuar ose edhe qen kazanesh te plehrave qe shohim perdite ne rruget e qyteteve tona.

  Reply to this comment
  • beni April 5, 21:46

   Enver hoxha………….i thot vito kapos…………….! Cu be me ato 300.000$ moj ministre!
   Vitoja ja kthen………….. i kam i kam jan te sigurta shoku enver!!!

   Reply to this comment
 20. Arben April 5, 21:54

  PO KU P……DHTE ENVERI PER FLORIRIN E SHTETIT.

  E GJITHE ULTESIRA PEREINDIMORE ISHTE SHPALLUR “ZONE USHTARAKE” DHE KULTIVOHEJ HASHASH 20-FISHI I ASAJ QE KULTIVOHEJ SOT.

  20% E CMIMIT FATUROHEJ NGA SHTETI SI “BIME MEDICINALE” DHE SHKONTE NE LLOGARI TE KOPERATIVAVE BUJQESORE PER PAGA DHE SHPENZIME, NDERSA 80% MBYLLEJ NE LLOGARI NE ZVICER.

  AS NUK I HYNTE FARE NE SY FLORIRI KETYRE KRIMINELAVE.

  I KUJTOJ POPULLIT SHQIPETAR, TRIM DHE HEROIK, SE KJO HISTORI NUK VAZHDOI GJATE, VETEM 25 VITE ME ENVER KRIMINELIN, DHE KETO 25 TE TJERA ME BIJTE E TIJ.

  RROFTE POPULLI SHQIPETAR, TRIM DHE HEROIK.

  Reply to this comment
 21. kush po i ngre lapidarin enver hoxhes prej diamanti ? April 5, 21:58

  Eshte fatkeqsi kombetare qe KEMI 25 VJET QE NA LESHOJNE PER USHQIM KOCKAT E ENVER HOXHES..per te mbuluar perdhosjen kombetare 1992-2013
  Eshte fatkeqsi kombetare qe e shohim se kush qendron prapa Sali Satanait dhe ose nuk e shikojme ose kemi frike ta themi.

  ATA QE BENE SKENARIN E RREZIMIT TE SHTATORES ENVER HOXHES .
  .QE ORGANIZUAN 2 PRILLIT 1991
  JANE PO ATA QE BENE SKENARIN E CAUSHESKUT
  JNE PO ATO QE SHPIKEN XHON MEGOUN DHE TEORINE E SHOCK-UT PRA ATO GRAMOAZ PASHKO+AZEM HAJDARE ME CA HELEZBIBERE NGA MBRAPA

  PSE NUK HAP SHAQIR VUKAJ DEFTERET E INVAZIONIT DIPLLOMATIK TE 1991-1992 QE I THONE SOT GJASME REVOLUCJON DEMONKRATIK

  CFARE FAKTE ULURITESE JEP SHAQIRI ??..PSE NUK HAP DOKUMENTE SHQIPTARE POR I BIE NGA RUMANIA

  KUSH E PENGON SHAQIRIN ??
  Shaqirr Vukaj
  Blloku Lindor / Bashkimi i Gjermanive dhe epilogu i përgjakshëm rumun
  Postuar më: 16 Mars, 2015

  Ne kete artikull te zotit Vukaj terheqin vemendjen tre “sekuenca” te frikeshme qejane specifikuar me A…B…C si me poshte
  A……………………………..
  Sipas burimeve amerikane, kineze, etj. gjatë takimeve të presidentit Bush me kryeministrin hungarez (qershor 1989) dhe Gorbaçovin në Maltë (2-3 dhjetor 1989) është marrë vendimi përfundimtar për përmbysjen e udhëheqjes rumune dhe eliminimin e Çausheskut.
  B……………………………….
  siç del nga dokumentet e botuar në vitin 1995 nga vetë rumunët, duke filluar nga viti 1987, në Rumani janë dërguar agjentë të përgatitur posaçërisht nga;
  B.Sovjetik,
  Hungaria,
  Izraeli,
  ShBA,
  Britania e Madhe etj.
  për të përgatitur terrenin për zhvillimet e mëvonshme. Tërheq vëmendjen fakti, se sipas këtyre dokumenteve, për eliminimin e Çausheskut kanë bashkëpunuar CIA amerikane me KGB sovjetike
  C…………………………………
  revolucioni rumun, ka qenë një kombinim midis:
  1- revolucionit popullor,
  2- komplotit të opozitës
  3-dhe një grushti shteti të organizuar nga shërbimet ndërkombëtare.
  Duke ju referuar ketyre ”sekuencave” po ju pyes
  Po demonstratat e q.studenti,ne hedhjen e permendores se enver hoxhes,ne provokimin e shkolles bashkuar kush jane ato agjentura qe nderhyne kaq hapur
  Po masakren e 2 prillit 1991 pervec udb jugosllave ka qene implikuar cia me kgb ? SI NE RUMANI…
  A duhen dekoruar banda e tropojes e elez biberajt,berishes,hajdarit etj.. si flamurtaret e demoNkracise dhe zagart te Serbise ??

  PO….PO… DUHEN DEKORUR ME BURGIM TE PERJETSHEM..OSE…
  KUR KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE TRADHETISE PABESUESHMERISHT TE MADHE TE EDI RAMES
  DHE KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE ABUZMIT KOZMIK TE DIPLLOMATEVE EURO-ATLLANTIKE ME NJE POPULL QE JU BESOI SI KRISHTI NE 1991-1992

  DHE KJO NUK DUHET TE NDODHI SE AI POPULL DUHET TE NXJERRE NJE AVNI RUSTEM PER TE EGZEKUTUAR PERBINDESHIN E VICIDOLIT QE ESHTE QINDRA HERE ME ANTISHQIPTAR SE ESAT PASHE TOPTANI ME GJITHE ANTISHQIPTARET TE MARRE SE BASHKU
  I PANDEHURI SALI RAM BERISHA DUHET TE EGZEKUTOHET ME TE NJEJTEN MENYRE QE AMERIKANET NDESHKUAN BIN LADENIN PER KETO KRIME KUNDER KOMBIT SHQIPTAR:
  1 krimi i vrasjes ne bashkpunim ne 21 janar 2011
  2-tradhetia me detin jon
  3-tradhetia me lejimine varrezave te grekut
  4-vrasje shteterore ne gerdec
  5-puci i shtetit shtator 1998
  6-genocidi mbi fisin haklajt
  7-shkaterrimi shteti 1997 (kater mije te vrare)
  8-masakra naziskine ne 1996 (sheshi skenderbej)
  9-futja ne konfernecen islamike
  10-fronezimi janullatosit
  11-shitja hidrocentraleve
  12 kalimi i borxhit mbi 67% (Humbja sovranitetit)
  13 etj…
  TE PAKTEN FISI HAKLAJVE,TE 21 JANARIT,GERDECIT ,OTRANTOS DHE MIJRA FAMILJE ME TE CILET KY PERBINDESH KA HYRE NE GJAK DUHET TE ZGJEDHIN NE “SIX NAVY ELITE” PER TE HEQUR QAFE KETE BAJLOZ TE ZI TE SERBISE DHE DREQNISE..

  Reply to this comment
 22. Lili April 5, 23:18

  Pyetni ne svicer,ne France,ne Luxemburg per banken e Arben Bores,qe te kuptoni ku ka perfunduar thesari..

  Reply to this comment
 23. Mark uk April 6, 09:31

  Mesapliku: Dukesh thjesht se ke qene nje sekretar partie fshati me kater klas.Te ishte rregjim i mire nuk do binte kudo me revolta ne gjith boten.Shif Gjermanin qe pjesa lindore eshte ala larg asaj prendimore.Shko ruaj dhit atje ne mal dhe lexo veprat e diktatorit ma te eger te Europes.Do ishte mire ne 91 te jua bente populli ashte asht sic beri rregjimi i urryer komunist kundershtarve te tyre.Aq kohe sa zgjati okupimi komunist aq do kaloj te behemi si Europa o komufliq me fal komuniste te hiqet era e keqe qe i late tokes shqiptare.

  Reply to this comment
 24. 60 miliard euro te dala nga shqiperia qe nga 1992 April 6, 12:50

  Per arbenin limin riten markujkun demon intel

  Ju shplaft mortja me gjirg robt e shpise

  Shkoni gjeni florinjte dhe eurot e dollaret e gjithe klases politike pas 90, te huajve qe kane mbushur xhepat nga ndihmat e koncensionet e dhena.

  Dhe pastaj shkoni e beni roje nderi ke varri i thjeshte i Enverit ne share ku dhe mermerin e kuq te pllakes origjinale ja muaren e ja vune anglezve
  Pocaqira qe bini ere

  Reply to this comment
  • 100 milion dollar vetem pushime ne vit March 20, 13:09

   60 miliard euro
   Enveri i thjesht, nga e ke kete perralle me mbret ti ore?
   Nexhmija ka bere plazh ne vendet me lluksoze te botes, o injorant! Atje ku shkojne 10 me te pasurit e botes! Pyete o hajvan! 100 milion vetem pushimet familjare…ne vit

   Reply to this comment
 25. Gjeni floririn naften mineralet energjine e lumenjve pas 1992 April 6, 14:31

  Per arbenin lilin riten markujkun demon intel

  Ju shplaft mortja me gjith robt e shpise

  Shkoni gjeni florinjte dhe eurot e dollaret e gjithe klases politike pas 90, te huajve qe kane mbushur xhepat nga ndihmat e koncensionet e dhena.

  Dhe pastaj shkoni e beni roje nderi ke varri i thjeshte i Enverit ne share ku dhe mermerin e kuq te pllakes origjinale ja muaren e ja vune anglezve
  Pocaqira qe bini ere.
  Na marshi te keqen maloker te pa lare se i kemi pas pronat ne mes te shqiperise e jo ne shpella si ju, i kemi pasur dhe stergjysherit me shkolla te bera jashte, gjygjtare qe te lashin me flori.
  Na vdiqete duke na qujt kooperativiste… Jo se kena qene me shume se kaq ne shqypnin para 1945.
  Katunar qylaf palare

  O modarotor po botohe se na thinje duke e kontrollu

  Reply to this comment
  • Lili April 6, 19:30

   Nuk e shava enveri,o njeri,se une e di mire se Enveri nuk ka qeverise ne Shqiperi prej vitit 70 -prof Milliez ishte edhe profesori ime dikur-po ato qe ju ka pru ne kete dite me familjen ‘ boshniake’ ne krye,e karakurve nexhmi…

   Reply to this comment
 26. MOHIKANI April 6, 14:32

  antikomunisti ma i madh nuk kishte mujt me ju a fut açfort
  rrnoft partia
  rrnoft enver
  hakmarje shum e fort
  orgasm politik
  god bless them

  Reply to this comment
 27. Rita April 6, 17:37

  Komentueses me emrin Olimbia tek karnavalet ( e veta ) do t”i shkonte me mire i pergjigjem se humori e ironia e saj s”me prek e cudit !! Dhe ne se ajo ( ai ) s”kane patur mundesi te degjonin ne kohen e dulles (se censura e diktatati bente punen e vet ne cdo skaj te vendit ) stacionet e huaja televizive ,te pakten sot mund te lexoje ato fakte e histori qe s”jane shkruar nga dora e trathtarit e kriminelit ;por nga duar e te persekutuarve e deshmimtareve okulare !!! Sa per florinjte e vjedhur me dekada nga qeveria sadiste komuniste perse habiteni e ironizoni ???? A ishte nje qeveri qe njeriun s”llogariste ,e burgoste kur te donte ,e vriste e ne vdisje ne burg as kufomen s”ja kthente familjareve e hendekun ku e kishte varrosur nuk u a thoshte familjareve te te ndjereve !!!! Te mbushesh vaporrat me florinj e te paguash padronet qe te mbrojne nga rreziku i jashtem ,mos duhet ta shkruanin si lajm ne gazeten e perditshme ???? A po do te pyesnin Olimbine e karnavaleve ,apo Riten e pa informuar ??????? Aq shume kane vjedhur sic dhe paralelisht kane dhunuar e vrare kete popull ai sistem i zi ,sa vjedhjet e sotme te dy dekadave te fundit jane therrime perpara tonelatave e tonelatave flori te vjedhur nga populli ne fillimet e sundimit 1946-49 me ligjin famekeq te tatimeve si dhe me punen cifluese ne miniera te mijrave te burgosur per dekada me rradhe !!! Provoje talentin Olimbi ne nje estrade se mos te ecen ,,por per ceshtje serjoze ,je larg realitetit!!! ,,,

  Reply to this comment
 28. Lili April 6, 19:17

  Komentuesit te majte e te djathte ketu hane koken e njenjitjetrit,Kurse abuzuesit ,te majte e te djathte darkojne bashke e zgerdhihem me popullin idiot qe Kane,e sa leur po iu ‘fusion’ ketij populi!
  Po behuni nje here bashke edhe shportni te gjithe abuzuesit,o komentuese,se vetem ate here kombi do edhe prépare:kur te harrojme parti te e te mendojme bashke per te morren e Nénés Shqiperi qe eshte to ngordh nga vjedhjet e tyre ,Kurse ne shahemi kot ketu!

  Reply to this comment
 29. Gezuar 7 prillin diten e clirimit nga Zogurva April 6, 20:26

  nder “drejtuesit qe na kane qeverisur deri tani Zogu-Enveri-Fatos Edi Berisha…..me I madhi nga keto eshte Enver Hoxha

  lexoni me poshte dhe komentet jane te teperta:

  “Le Monde”gazeta me e madhe franceze dhe nje nga me të medhate e globit!Ja perafersisht idea e saj sepse origjinali do rigjetur dhe publikuar me foto!Per keqfoljen ndaj shqiptareve ka te drejte Shmid, ka shume autore të gjithe te blere nga sllavet,por dhe greket!Ka qene vertet nje furtune e madhe mbi shqiptaret e prapambetur të asaj kohe!Dhe ketu jane sjelle fare pak autore…Eshte e vertet qe sllavoshkruesit i benin shqiptaret njerez me bisht dhe Le Monde e thote kete aty nga viti 1946 kur nje delegacion i rangut te larte shqiptar i kryesuar nga vet diktatori Enver Hoxha,zbriti per here të pare me avion ne Paris.Ishte e njohura mbledhje e Kombeve te Bashkuara dhe ka nje kenge shqipe qe brilantisht e historizon kete eveniment botror.”Në Paris u mblodh UNOJA!…..”
  Greket kishin nxjerr pretendime territorjale dhe sllavet gjithashtu kishin presion paikologjik ndaj shqiptareve si njerz me bisht.Delegacioni shqiptar zbriti ne Paris dhe ishte ne pritje te autoriteteve protokollare franceze qe vononin!Nje ushtarak francez i derguar per inspektim,filloi te shikoje,thote Le Monde,delegacionin shqiptar nje per nje nga prapa duke filluar nga me i fundit qeveritar shqiptar e mbritur tek i pari i tyre, Enver Hoxha,i cili thote Gazeta njihte dhe fliste shume mire frengjishten.Kur mbriti tek Enver Hoxha,dhe po e veshtronte drejtuesin shqiptar nga pas,si të tjeret,diktatori e pyeti:”Zotri,cfare kerkoni që na shikoni nga pas?” Menjehere kontrolluesi sqaroi:”Serbet na kane thene se ju shqiptaret jeni njerez me bisht…por une bisht nuk po shikoj “Gazeta shkruan se menjehere, duke qeshur,Enver Hoxha iu pergjegj:”Jo,zotni,serbet kane te drejte!Vetem se gabojne pamjen:Ne shqiptaret kemi bisht te madh,por e kemi ketu,përpara dhe do tua tregojme edhe ne mbledhje atyre dhe grekeve!” Shkruan me humor te larte “Le Monde”gje qe edhe ndodhi ne mbledhjen e Parisit.Vet “Le Monde”faqe 3 dhe 22 me foto e cilson Enver Hoxhen kryeshtetarin me fotozhenik te mbledhjes dhe me të ashprin ne mbrojtje te shtetit te vet.Ndofta mund te jene dhe keto arsyet qe studiuesit e paanshem gjejne tek kenga popullore e asaj kohe vargjet e pashkulshme:
  “Në Paris c’u mblodh UNO-ja,
  Fol Enver,të lumtë goja!
  Fol e mbro të drejtat tona!…”etj…
  Natyrisht,kjo s’ka te beje me balten qe ca shqiptarobishtukë të vertet i hodhën Enver Hoxhes,duke shitur gjer dhe trojet e detit ne jug dhe duke qënë,si dihet zgjatim bishti i bythës se sllavëve në Tirane e Shkodër!”Bishti ynë eshtë perpara”, një thenie enveriane lapidare qe i bën mirë kombit shqiptar!

  Reply to this comment
 30. alphade March 18, 12:46

  “demo” , e ke gjetur vete : “perralla me UFO” !!!
  “Perralla me UFO ” Demooooooooooooooooo !

  Reply to this comment
 31. kush e beri legjende enverin ?? March 18, 13:50

  Ne se ka mbetur nje shqiptar me atdhetari minimale ne Shqiperi duhet ti kujtojme se:

  1-SE VETEM ARMATIMI SHQIPTAR
  KAPTE VLEREN 40-40 MILJARD DOLLARE..
  .KUSH E MORI..”.WAR DOGS” ?
  ,
  2 ..SE VETEM NGA HIDROCENRALET XHAXHIT JANE PRODHUAR MBI 10 MILJARD DOLLARE QE NGA NDERTIMI I TYRE,,KUJTOJME SE DEMI I CEZ-IT ISHTE 1 MIJLARD DOLLARE
  **********************************************

  Por ajo qe ben Shqiperine si nje vend me te keq se nje koloni eshte artikulli i botuar ne nje reviste serioze amerikane:

  %%%

  Ja cfare shkruajne gazetat me fakte dhe prokuroria duhet qe neser duhet te marre te pandehur Lul Bashen..
  .
  Qe ketu paralamenti dhe ambasada ameriakane duhet te mbeshtese kriminalizimn nqs se nuke ka farse.
  .
  Do dokumente Adriatik Lalla Edi Rama dhe zoti Donald Lu ti mbeshtese..
  .
  Bujrum ja i keni faktet se boll mashtruat ate popull

  Bechtel: Dell – Frank Wisner-Lul Basha US Mafia: Rruga e Kombit, dy miliardë euro për vetëm 137 km autostradë! –

  Rruga e Kombit” shtrihet nëpër këndin më të varfër dhe më të largët në Evropë, ku shumë fshatarë ende jetojnë në kushte të vështira, duke luftuar që ta çojnë muajin deri në fund.

  Autostrada e gjatë 137 km me katër korsi që lidh kryeqytetet e Shqipërisë dhe Kosovës ka nxjerrë dy miliardë euro nga “portofolët” e të dyja vendeve – që u detyruan të devijojnë fondet nga shumë projekte të tjera shumë të nevojshme, si ndërtimi i shkollave, spitaleve dhe rrugëve të tjera më pak të kushtueshme, shumë prej të cilave mbetën të pashtruara.

  Pas një hulumtimi gjashtëmujor, publikohen dokumentet e panxjerra nga Shqipëria dhe Kosova me detaje, të shkallës së keqmenaxhimit dhe kostove të rritura e të pandalshme, të cilat kanë nxitur deri më tash tri hetime për korrupsion, abuzim të detyrës dhe keqbërje të lidhura me kontratën.

  T ë ndërtuara mbi premisat e krijimit të pasurisë nga ngritja e tregtisë dhe turizmit, çmimi i fundit për rrugët së paku ishte dyfishuar në të dyja vendet nga çmimet fillestare të ofruara. Tregtia në mes Shqipërisë dhe Kosovës ka shënuar vetëm një rritje modeste prej se është hapur rruga vitin e kaluar, por nuk ka çuar në rreshtimin e kamionëve që zakonisht shihen në kufijtë e tjerë të Ballkanit.
  .

  Ekspertët vlerësojnë se rruga po përdoret vetëm në 10 për qind të kapacitetit të saj. Në anën tjetër, kompania ndërtuese Bechtel- Enka përvetësoi profite me qindra miliona euro falë pjesërisht, sipas argumenteve të kritikëve, kontratës së majme në favor të tyre, çmimit të lartë dhe kthimit të taksave.

  Tenderi i shpejtë
  Kontrata për të ndërtuar fazën e parë të autostradës për ta lidhur Tiranën me kufirin e Kosovës ishte dhënë më 2006 me procedura të shpejta të prokurimit, të cilat Banka Botërore dhe të tjerët i quajtën procedura jokonkurruese dhe të paligjshme. Gjiganti amerikan i ndërtimit “Bechtel” dhe partneri i tij turk “Enka” fituan kontratën për të ndërtuar pjesën prej 61 kilometrash për 418 milionë euro.
  .

  A mbasada e ShBA-së ndihmoi në tejkalimin e shqetësimeve të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) në lidhje me trajtimin e procesit tenderues në Shqipëri, duke arsyetuar se rruga do të zhvillojë ekonomitë si në Kosovë dhe Shqipëri. Në fund, kostot shkallëzuan në Tiranë duke u derdhur përfundimisht 950 milionë euro për rrugën, sipas një emaili të rrjedhur nga ministri i atëhershëm i Financave, Ridvan Bode. Kontrata për të ndërtuar pjesën e Kosovës i ishte dhënë në prill 2010 partneritetit të njëjtë, pas lobimit të ambasadorit të atëhershëm në Kosovë, Christopher Dell.

  Dell pastaj u punësua nga Bechtel si drejtor shteti në Afrikë, duke ngritur dyshime në mesin e vëzhguesve në lidhje me ndershmërinë e kontratës. Zëdhënësja e “Bechtel”-it fuqimisht mohoi ndonjë sjellje të pahijshme dhe insistoi se Dell ka respektuar rregullat e Departamentit të Shtetit të ShBA-së menjëherë pas afrimit të kompanisë ndaj tij me një ofertë potenciale për punë, pasi që ai përgatitej të largohej nga Kosova, duke përfshirë çdo tërheqje të tij nga çdo çështje që lidhej me kompaninë.
  .

  Por një diplomat i lartë, Andrea Capussela, i caktuar për mbikëqyrjen e ekonomisë së Kosovës bëri thirrje Departamentit të Shtetit për të shqyrtuar përkrahjen e Dellit për skemën, duke marrë parasysh punën e re të ish-ambasadorit.
  Nuk ka asnjë sugjerim që Dell nuk ka përfillur me rregullat e ShBA-së. Gjersa ekziston periudha prej një viti para se ish-ambasadorët mund të lobojnë në emër të qeverisë së ShBAsë në emër të një kompanie private, atyre nuk u ndalohet që të marrin një punë në sektorin privat ku ata ndihmuan për të siguruar një kontratë.

  Shpenzimet në Kosovë shkallëzuan po ashtu, pasi qeveria dështoi për të marrë parasysh këshilltarin e saj ligjor për të caktuar një çmim fiks për autostradën. Kostoja u ngrit nga 400 milionë euro për 102 km të autostradës në 838 milionë euro për 77 kilometra. Bechtel-Enka ka pranuar më shumë nga kuleta publike kosovare në vitet 2011, 2012 dhe 2013 se çdo ministri tjetër.

  Në të njëjtën kohë projektet e tjera infrastrukturore, duke përfshirë ndërtimin e disa shkollave mbetën për më vonë. Dokumente kyçe për ndjekjen penale të dështuar të Lulzim Bashës – politikanit shqiptar që nënshkroi marrëveshjen në Tiranë me akuzat për “shpërdorim detyre” në lidhje me kontratën. Në mesin e akuzave tjera, dokumentet zbulojnë se çmimet e Bechtel-Enka-s ishin më shumë se dyfishi i kontraktorëve vendorë, duke u kushtuar taksapaguesve shqiptarë para shtesë prej 191 milionë eurosh. Sipas dokumenteve të prokurorisë, “të gjitha çmimet e dorëzuara nga kompania fituese janë disa herë më të larta sesa çmimet shqiptare”. Shifrat ishin përpiluar nga dy auditorë të shtetit të cilët nxorën një raport me 158 faqe deri më tani të papublikuar, duke detajuar problemet me kontratën e autostradës. T ë gjeturat formuan bazën e rastit për hetim kundër Bashës dhe dy këshilltarëve të tij, Andi Tomës dhe Armand Telitit. ect ect

  te nderuar shqiptar:

  ka ardhur koha qe enverin
  nga Diktator ta quajme SHENJTOR…e meriton

  Reply to this comment
 32. intelektuali March 18, 15:01

  Pyesni ARKETARIN e familjes Hoxha, Luan Bregasi se ju a tregon ai se ku i ka fshehur VERDHUSHKAT e Bankes se Shtetit qe Enveri i quante si prona e babes se vet.

  PO PSE KOT SE KOTI RUFJANI BAMIR TOPI LIDHI KRUSHQI ME KETE FAMILJE ARKETARI TE ENVER HOXHES?

  Reply to this comment
 33. Bashkim March 20, 04:06

  Ka dy te verteta te pamohueshme
  1.Ka ekzistuar nje Ligj (sekret) i Kuvendit Popullor qe autorizonte depozitimin e valutave dhe floririt jashte shtetit ne emer te Sekretarit te pare te KQ te PPSH per tu perdorur ne rast veprimtarie ne ilegalitet te Partise
  2.Vet Ramiz Alia ka poipuar me vone se ne vitin 1990 kane nxjerre flori jasht per te siguruar valute per blerje gruri dhe per kete kane pasur dijeni vetem 5 drejtues te shtetit
  Dhe kjo jo vetem eshte publike nga Ramizi por edhe nga ish Ministri i Financave qe besoj se eshte gjalle
  edhe sot

  Reply to this comment
 34. lili March 21, 19:15

  Djali i Ramiz Alise,qe jeton ne France me emerin e ndryshuar Arben Bora,ka hapur bank private ne svicer,sigurisht edhe ky me rrogen e nénés Shqiperi! Edhe ka blé pasuri millionash gjithmone me rrogen e Shqiperise!
  Kurde mbesat Jane ne per bote edhe shesin ne kannada florite qe dikur shteti ka pas mbledhur nga familier fisnike…

  Reply to this comment
 35. Arber Iliri March 22, 05:48

  Pa asnje dyshim qe sasi valute te huaj nga shitja e kromit, nikelit, bakrit , naftes etj e depozituar ne bankat perendimore kryesisht te Zvicres kane qene te identifikuara nga Rezervz e Shtetit Banka e Shqiperise por nga kanalet e Partise qe ndihmonin me pare edhe grupet ML.Sali Berisha si ish komunist dhe neokomunistc e sabotoi hetimin gjetjen dhe kthimin e florirt dhe valutes se huaj ne Shqiperi jam i sigurt se nje pjese e ka banaka kurse nje pjese duhet te jete perdor nga ishnomeklatura e larte komuniste.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*