Enver Hoxha dhe bashkëkohësit…

December 27, 2017 14:16

Enver Hoxha dhe bashkëkohësit…

(Vijon nga numri i kaluar)

 E di gjithë populli se kush ishte Enver Hoxha, si luftoi, si punoi dhe si u shua  natyrshëm. Këto i dinë mirë edhe armiqtë, edhe opozitarët,  edhe ata që nuk shfaqeshin hapur kur Ai ishte gjallë,, por ka prej tyre që pasi e drodhën, thonë e ç’nuk thonë kundër Tij, aq sa dhe vetë s’i besojnë ato që flasin, e dinë edhe këta që tash pas 33 vitesh shpifin kundër Enver Hoxhës. Keq për ta…

 Sevo Tarifa

 Ç’THOTË NJË KULAK PËR ENVER HOXHËN…

(Pa datë)

       Në Vlorë kishte vdekur partizania E. Gj. Në familjen e saj shkonin shumë njerëz për ngushëllim. Siç ndodh në këto hidhërime, biseda kalon edhe në tema të ndryshme, deri në çështje politike të kohës. Ndër të tjera ra fjala edhe për Enver Hoxhën: Kush fliste mirë për e kush keq, ndonjëri edhe me sharje, fyerje e shpifje, sa s’duroheshin. Ata që ishin aty dëgjonin. Dëgjonte dhe një kuiaik, që u ngrit e tha:

 “Ju dëgjova me vëmendje, zotërinj, apo shokë. si t’ju them. Tani më dëgjoni pak edhe mua, kulakun nga fshati “Trevllazër”, Ejupin. Ju të gjithë që jeni këtu nuk e keni njohur Komandantin. Dhe ndonjë që ndoshta e ka njohur ose e ka takuar nuk thotë të drejtën, të vërtetën. E bëjnë të bardhën të zezë. Turp! Sa ishte i gjallë komandanti, e nderonin,  tani që ai nuk rron më, e shajnë! Se cili ka qenë Enver Hoxha, po ua tregoj.

     Një ditë të mallkuar përgjegjësi më komunikoi pushimin nga puna, pa më thënë asnjë arsye, por unë e kuptova, më pushuan se isha kulak! U dëshpërova shumë. Ç’të bëja, të vdisja për bukën e gojës? Një shok më tha: “Shko tek Enver Hoxha, se vetëm ai ta qan hallin”. Dhe unë po mendoja: “Kush më qas mua të shkoj te komandanti?” Megjithatë vendosa të nisem. Mora hua 500 lekë të asaj kohe dhe drejt e në Tiranë. Flija në lulishte. Vinin aty ata të komunales dhe një polic dhe më pyesnin ç’kërkoja. U tregoja hallin që kisha. Më  thoshin “Ku ka nge komandanti të merret me ty”. U përpoqa dhjetë ditë. Kur një ditë vjen një oficer e më merr me vete! Më çoi në një zyrë. Këtu qëndrova pak dhe pastaj po ky oficer më shoqëroi në një zyrë tjetër. 

     Sa u hap dera e kësaj zyre, sytë më panë Komandantin, që qëndronte në krye si një shqiponjë mali. U hutova fare. Ai u ngrit e më takoi. Më vuri dorën në sup dhe më tha: Ulu. U ul ai, u ula dhe unë. Filloi të më pyeste, por unë s’isha në gjendje të thoshja asnjë fjalë. Ai e kuptoi gjendjen time, buzëqeshi e më tha “qetësou”. Më dha guxim dhe fillova historinë time. Më dëgjoi me kujdes. Sytë i mbante tek unë.

     -Ku ke fjetur këto dhjetë ditë dhe çfarë ke ngrënë,- më pyeti?
     -Kam fjetur në lulishte dhe kam ngrenë panine me qofte. iu përgjigja unë. Dhe më erdhi goja. Pasi u bind çfarë i thashë, m’u drejtua me fjalët: “Mirë, po edhe kulakët kanë të drejtë të punojnë. Tani shko se do bisedoj unë me ata të komitetit…”.
U ngrita për të ikur. E përqafova dhe e falënderova. M’u shkrep të qarët nga pritja e përzemërt, nga gëzimi që takova Komandantin. Kur do të delja nga dera e asaj zyre. pashë që ia bëri me shenjë sekretarit dhe ky më dha 500 lekë. Nuk doja t’i merrja, po ai m’i dha me forcë. Kur iu afrova derës, e pashë dhe një herë Komandantin. Nuk do ta harroj kurrë atë takim. U ktheva. Si duket komandanti kishte folur në telefon me ata të Komitetit të Partisë të Fierit dhe këta po më kërkonin:
  -Po ku je, more Ejup! S’kemi lënë vend pa të kërkuar.
-Te Komandanti,- u them.
-Po pse vajte atje, ai ka gjithato punë, të vije tek neve.
-Vajta se më pushuan nga puna.
Pastaj shkova në ndërmarrje
. Drejtori dhe sekretari i Partisë më dhanë një copë letër dhe fillova nga puna.
Ja, ky ishte komandant Enver Hoxha dhe jo ai që thoni juve, zotërinj dhe shokë”!

***

Mesazh për grekët

      22 mars 1978 

Sheshi në të djathtë të rrugës kombëtare, para shtëpisë kulturës në Grapsh, ishte mbushur plot me dropullitë. Binte shi, por njerëzit s’donin t’ia dinin, mjafton të jenë bashkë me shokun Enver. Edhe më shumë s’donin t’ia dinin kur udhëheqësi i Partisë u drejtua me fjalët: “Koha sot na bëri shi dhe u lagëm, por kjo nuk na pengon aspak për të realizuar takimin tonë. Ne nuk kemi pasur frikë as nga mitrolozat, as nga mortajat dhe as topat e armikut, prandaj nuk ka përse të trembemi nga shiu dhe nga bubullimat”.

Që në fillim Komandanti shfaqi keqardhjen që nuk e mësoi dot gjuhën e bukur greke kur ishte në shkollë, që nuk arriti “t’i lexoj në gjuhën e tyre Homerin, Sofokliun, Aristotelin, Demokritin, këta dijetarë dhe filozofë të mëdhenj të kulturës së pavdekshme greke, që më kanë tërhequr shumë kur i kam lexuar në gjuhën frenge dhe në shqip”.

Megjithatë fjalimin e nisi me disa fjalë greqisht: “ Efkaristo poli. Ego o Enveris, dhen ksero elinika. Tora kalla, po flas shqip, se gjuha shqipe është gjithashtu e bukur, është gjuha e popullit shqiptar, e atdheut tonë të përbashkët, e Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë”.

Dhe foli gjatë përmes duartrokitjeve te dropullitëve. Mitingu ishte i zjarrtë. I gjithë Dropulli hidhej valle!

Ditari dhe librat me kujtime

10 shkurt 1979

Shoqja Nexhmije prej kohësh na kishte thënë se Komandanti ka një Ditar shumëvëllimsh, që do t’i vijë koha të botohet. Dhe ja dita erdhi. Na u dhanë pjesë nga ky Ditar. Janë shënime që flasin për Kinën. Vjet u botuan për përdorim të brendshëm në Parti. Tani do të botohen për popullin. Filluam t’i lexojmë. Por s’janë pak. Shprehen mendime e bëhen vlerësime. Nisin nga viti 1962. Janë shënime politike, të mbajtura vazhdimisht, duke ndjekur zhvillimin e ngjarjeve. Tani që udhëheqja kineze duket qartë se kush është, momenti për botimin e tyre është i përshtatshëm. (Dy vëllimet “Shënime për Kinën” dolën në qarkullim në qershor e në nëntor 1969. Shtypi botëror u bëri jehonë. Një agjenci e lajmeve turke shkruante: “Çdo faqe e Ditarit të Enver Hoxhës është një faqe e pjekurisë, e urtësisë, e burrërisë dhe e principalitetit të udhëheqësit shqiptar, i cili që në vitin 1962 paralajmëronte se “në vijën kineze duken tendenca zbutjeje, frike e pasiviteti”).

4 qershor 1979

Është Kongresi V i Frontit Demokratik të Shqipërisë që zhvillohet në qytetin e Vlorës. E hap dhe e mbyll kryetari i Frontit, Enver Hoxha. Raportin e mban Ramiz Alia. Diskutojnë delegatë. Është i pari Kongres i Frontit, që e gjen Shqipërinë në vitin e katërt me bukë të siguruar në vend, me çelikun e markës shqiptare, me energji elektrike nga gjigandi i Fierzës “Drita e Partisë”, me prodhimin e Uzinës së përpunimit të thellë të naftës në Ballsh, me Kombinatin e Autotraktorëve “Enver Hoxha”, me minierën e Valiasit etj. Delegatët janë të gëzuar për fitoret e arritura, për praninë e shokut Enver në Kongres dhe për veprën “Shënime për Kinën”, që e marrin të parët.

18 dhjetor 1979.

Në prag të Vitit të Ri 1980 lexuesit marrin një libër të ri: “Me Stalinin”, kujtime, shkruar me një stil tërheqës, të këndshëm. Lexuesit vihen në radhë para librarive për ta siguruar. Ka prej tyre që pyesin: A do të ketë botime të tjera të tilla, me kujtime? Më vonë autori dorëzoi e u botuan edhe libra të tjerë me kujtime e shënime historike si “Hrushovianët”, “Titistët”, “Rreziku anglo-amerikan”, “Dy popuj miq”, “Eurokomunizmi është antikomunizëm”, për të cilat pati një jehonë të madhe ndërkombëtare. Në mbyllje të vitit 1979 rezultoi: u botuan 9 libra me autor Enver Hoxhën: 3 libra “Kundër revizionizmit”, 1 me kujtime, 3 tematike dhe të tjerat vëllimet e serisë.

28 korrik 1980.

Na u dha sot ky libër me kujtime “Kur lindi Partia” me rastin e 40 vjetorit të themelimit të Partisë. Kujtime të bukura e me detaje. Vetëm kapitulli i parë është 337 faqe. Janë 6 kapituj. Të bie në sy forca e kujtesës së autorit. Flet me emër për 254 njerëz të thjeshtë. Që në vëllimin e parë të serisë ai kujton emër për emër 250 persona, 70 nga të cilët heronj, dëshmorë e patriotë të dëgjuar, për të cilët tregon respekt e nderim të veçantë. Linja kryesore është lufta për themelimin e Partisë. Tetë ditë e tetë net për ta themeluar. Është ndeshur me armiq si Anastas Lula e Sadik Premte, që “ngjanin me njëri tjetrin jo vetëm nga idetë trockiste, jo vetëm nga shpirti i lig e intrigant, por deri dhe nga shtati e fytyrat e tyre të thara e të nxira”.

Përmes kujtimeve bëhen analiza të thella të ngjarjeve, të cilat jepen me vërtetësi shkencore. Ka portrete e batuta për armiq e njerëz të lëkundur, por edhe episode të treguara me art. Përmes këtyre kujtimeve e shohim shokun Enver luftëtar të vendosur deri në fund për ndërtimin e një Partie të tipit të ri, që do të ishte në krye të popullit për çlirimin e vendit nga pushtuesit e huaj. Botimi i parë i librit “Kur lindi Partia”, doli në qarkullim më 14 qershor 1981. Kërkesat ishin të mëdha. U botua tri herë. Tirazhi 116.000 kopjesh.  Më vonë u botuan edhe kujtime të tjera në librat “Vite të Vegjëlisë- kujtime për Gjirokastrën”, Mes njerëzve të thjeshtë”, “Shokët e mi pionierë”, “Kur u hodhën themelet e Shqipërisë së re”. “Letra të zgjedhura”, tre vëllime, që u botuan në vitet 1985-1987.

21 tetor 1981

Nga Ditari i shokut Enver sot fillojmë botimin e vëllimeve “Për çështje ndërkombëtare”, për përdorim të brendshëm. Morëm materialet e para. Vëllimi është i madh. Kushedi sa libra do të dalin! (U botuan 14 vëllime. Vëllimi i fundit doli nga shtypi më 21 mars 1986. Të 14 vëllimet kanë 9400 faqe. Në to përmblidhen 3800 tituj.

1 nëntor 1981

Fillon sot Kongresi VIII i Partisë. Zhvillohet në Teatrin e Operës e Baletit. Delegatët janë në sallë. Ia kanë marrë këngës. Por kënga ndërpritet. Në sallë hyn shoku Enver. Duartrokitje e brohoritje të vazhdueshme. Kalojnë minutat e para. Pika kulmore e entuziazmit është kur shoku Enver fillon të lexojë raportin, në emër të Komitetit Qendror. Të gjithë janë të përqendruar ta ndjekin. Dikush mban dhe shënime. Shumica i kanë ngulur sytë te udhëheqësi i Partisë.

Pas raportit vrapuan pionierët e i dhuruan lule. E përqafuan fort. Shpërthyen duartrokitjet. Filluan diskutimet e delegatëve, të cilat shoku Enver dëgjon me vëmendje. Në pushime del në fotografi me delegatët e Kongresit. Pas leximit të raportit, në pushime, delegatët merrnin librin me këtë raport. Me  teserën e Partisë në dorë shkoi te kutia e votimit dhe voton Enver Hoxha. Kongres historik.

5 shkurt 1983

Kujtime të tjera na dorëzohen për botim. Këtë radhë për Gjirokastrën “Vite të vegjëlisë”. Janë shkruar në kohë të ndryshme për familjen, jo për botim. Por pasi u hoqën pjesë me karakter tepër intim, botohen me autorizim të autorit. Ndiejmë gëzim dhe kënaqësi që i lexojmë të parët. Sa të bukura që janë! Tërheqëse. Të freskëta. Me kolorit. Shprehin dashuri të madhe për vendlindjen, respekt për njerëzit e thjeshtë. Një poezi, prozë, simfoni…

Edhe pse unë e heq veten gjirokastrit, tani e shoh se nuk e njoh Gjirokastrën. Komandanti e njeh shumë mirë. Kujtimet e tij rrjedhin natyrshëm dhe kanë rrënjë të thella. Ai e përshkruan Gjirokastrën ashtu siç është, me bukurinë e saj karakteristike, me “shtëpi si kështjella të vogla rreth kështjellës së madhe; “ndërtimet e saj me shije artistike”; me “kala si një kryqëzor, bile të madh”; “me banorë të një vendi të ashpër, ku guri dominon në çdo qoshe”; me njerëz “që kanë pasionin e luleve, nostalgjinë e gjelbërimit; “me ballkone të bukura, të mahnitshme, deri dhe oxhakët e shtëpive janë të ndryshëm, vrimat e tyre heqin tymin shtëllunga- shtëllunga drejt qiellit. Në majë vihet një si qylaf i bardhë”, e të tjera.

Kujtime të fuqishme, që duke i lexuar të duket sikur po viziton Gjirokastrën: kalon nëpër sokakë, sheh shtëpinë e bukur të Ficaje, shtëpinë e Zekate, që është “një kështjellë me mure e bedena kalaje”; shtëpitë e Angonate, që janë “një tablo mahnitëse; përroin e Shamajve, që “ishte diçka misterioze për ne të vegjëlit”; shtëpinë e Çome Shoferit, shumë e këndshme dhe artistike”; shtëpinë muze të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të ish qarkut, në Palorto, ku ka lindur udhëheqësi i partisë e i popullit. Duke lexuar këto kujtime njihej me njerëzit e thjeshtë të Gjirokastrës, që nga gurëskalitësit e vegjël që bëjnë kalldrëmin e “sokakut të të marrëve” dhe i vënë emrin “Pionieri”, e gjer te mjeshtrit duarartë, që restaurojnë e zbukurojnë qytetin muze; njihej me figura patriotësh të së kaluarës, me veprimtarinë e tyre dhe mbresat e shokut Enver, që nga Nëntorët e largët, shkollat, shëtitjet e gëzuara, argëtimet e lojnat e kohës, udhëtimi me “fluturidhë” dhe vjen i gëzuar në ditët tona, në epokën e Partisë, ku qyteti i gurtë lulëzon, lulëzon gjithë Shqipëria.Të bën përshtypje kujtesa e shokut Enver. Libri flet me emër për 395 veta! Si i mban mend me emër gjithë këta njerëz, shumë prej të cilëve u përshkruan edhe portretin?!

7 mars 1985

Nisem për në Bularat të Dropullit. E kam për nder që t’i dorëzoj arsimtarit të verbër, komunistit nga minoriteti grek, Ilia Gazhgës, mesazhin e poshtë shënuar që ia dërgon shoku Enver me rastin 7 Marsit.

  I dashur Ilia,

    Të uroj nga zemra 7 marsin, Ditën e Mësuesit.

    Është  kënaqësi për mua kur dëgjoj se shtëpia jote gumëzhin çdo ditë nga tingujt e mandolinës, që ti ua mëson me pasion fëmijëve. Ajo është kthyer në një shkollë muzike, ku shumë vogëlushë janë bërë të aftë të përdorin këtë vegël të bukur. Dhe kur ata rriten, kudo që punojnë, në Dropull, në Gjirokastër, ose në çdo skaj të Shqipërisë socialiste, krah për krah me vëllezërit shqiptarë, të kujtojnë me respekt të veçantë edhe ty, që bashkë me këngët melodioze të shoqëruara me mandolinë, u ke futur thellë në mendje e në zemër idetë e Partisë, për vëllazërimin e minoritetit grek me popullin shqiptar dhe për miqësinë në mes popujve.

     Duke kujtuar takimet tona në Gjirokastër, të uroj shëndet dhe gjithë të mirat. Shumë të fala në familje. Përqafime, Enver Hoxha”

 

Festë në familje. Ceremoni e ngrohtë. Njëra nga vajzat i ka ardhur në shtëpi që nga Burreli, ku banon e punon. E gjetëm Ilian në punë e sipër me rrethin e mandolinatës, duke ua mësuar këtë vegël fëmijëve të fshatit. Deri tani ai ua ka mësuar mandolinën 200 fëmijëve! I verbër, por punëtor i palodhur. Pa sytë e ballit, por sheh me sytë e mendjes e të zemrës. I dorëzohet letra. E puth dhe qan. Ia lexojmë. Qan edhe më shumë. Preken dhe të tjerë, njerëz të familjes dhe fëmijë. Ilia e merr veten. Fillon e flet. Shpreh ndjenja të dashurisë për Partinë dhe shokun Enver. I kujtoj çaste nga koha kur mësonte në Liceun Artistik “Jordan Misja” në Tiranë. Atëherë ende nuk ishte i verbër. Lexonte, shikonte. Por edhe tani “lexon”. I lexojnë fëmijët që ai u mëson mandolinën.

Në shtëpinë e kulturës të Bularatit mblidhet fshati. 7 Marsin e festojnë të gjithë. Shkolla ka përgatitur një program letraro-artistik, të cilit i shtohet edhe një pikë: lexohet letra e shokut Enver, drejtuar Ilias si mësues për 7 Marsin. Salla buçet nga entuziazmi dhe gëzimi, nga brohoritjet dhe thirrjet për Partinë dhe shokun Enver. Folën bashkëfshatarë të Ilias. Foli dhe mësues Ilia. E çuditshme: foli aq bukur, sikur fjalët t’i kishte të shkruara. Thoshte përmendsh citate të shokut Enver! E pyeta: Ilia, si i mban mend kaq mirë, deri dhe me presje? Unë merrem me këtë punë dhe nuk i riprodhoj kaq mirë. Dhe ai më tregoi “sekretin”: “Dëgjoj lajmet nga radioja që më ka dhuruar shoku Enver, por edhe “lexoj” përditë: më lexojnë fëmijët e rrethit të mandolinës, sa herë që mban fjalime shoku Enver”! Dhe unë i mbaj mend. Ilia u përtëri. I këndoi zemra!

December 27, 2017 14:16
Komento

87 Komente

 1. Lumi i vlores December 27, 14:25

  Lavdi te madhit Enver .
  Shenjtor i shqiptarve .
  Ndertuesit te shtetit Shqiptare .

  Reply to this comment
 2. intelektuali December 27, 14:36

  AMAN SE NA HAPET BARKUN ME KETO LETYRA TE SEVO TARIFES!

  Gjeni nje vend tjeter ish komunist qe hedh papushim jashteqitje demagogjike dhe pastaj krahasojnei me Shqypnine Enveriste te Rilindjes Socialiste te droges dhe kanabisit, njashtu sic i la Partia e Punes ne vitet 90-te pa prodhim kombetar dhe pa shoqeri civile.

  Reply to this comment
  • fteri December 27, 16:57

   Intelektual mavria i di këto ,pasi i ka përkthyer në gjuhë të huaja !

   ,por gjithmon duhet kujtuar personaliteti i E.Hoxhës rinisë ,dhe ta krahasoi me degjenerimin e klasës politike të sotme ,që nuk zgidhë asnjë punë ,shoqëri e diskreminuar në raportin 1: 15 fishë ,pra 100 $ puntori /pensoinisti -1500$ Deputeti ministri në favor të klasës politike . Në kohën e E.Hoxhës raporti ishte 1:3 në favor të udhëheqësve ,pra 5000lek puntori ,15 mijë lek zyrtari i lartë.Pensioni mjaftonte tërsisht për pensionistin ,shërbimi shëndetsor dhe ilaçet merreshin falas.

   Populli sot është në pikë të hallit lufton për bukë të gojës ,këta mbushin thasët me pupla dhe para ,bredhin nëpër vila ,shtëpi moderna dhe resorte prrallore,dhe në gjithë botën .Shqiptarët shpresoin të shpëtojnë prej krizës me ndihmën e zotit ,prandaj hapën në çdo lagje e qytet kisha e xhamia .

   Për këtë arsye presidenti Shqipëtar I.Meta i dha pashaport shqiptare një agjenti i stërvitur ,një spiun i rrezikshëm ndërkombëtar një xhelati të fesë ortodokse që ka lyer duart me gjakun e priftërijve shqiptar që mësonin e përhapnin kishat ortodokse shqiptare në gjuhën shqipe.

   Kjo është fytyra reale e demokracisë banditesk 27 vjeçar në shqipëri , kriminelët nuk i ndëshkon askushë. .Qevritë banditeske ndrrojnë vendet bëjnë thirrje popullit mos e humëbni shpresën ,por populli po humbë kokën,se nuk ka buk në sofër .

   Reply to this comment
 3. Kris December 27, 14:38

  Ju lutem zoterinj! Lereni Enver Hoxhen atje ku i ka rene shpirti! Mendoni se eshte koha per te folur per te dhe vepren e tij? Eshte akoma shume shpejt! Secili ka mendimin e tij,flas per njerezit e ndershem qe japin pershtypjet e tyre te pa ndikuar nga politika! Eshte si puna e ushqimit apo shikimit te nje pikture! Njerez te ndryshem kane ndjesi te ndryshme apo te ngjajshme jo ne pak raste! Por shikoni Berishen! Politika enveriste e beri qe ai te vinte te studionte ne Tirane te behej mjek dhe me vone te ndryshonte ilacet qe i merrte nga Franca! Pra c’do njeri shqiptar ka nje histori te vecannte! Ne si familje na morri dyqanet dhe pasurine e gjysherve tane! Ishte nje kohe tjeter njerez me ideale qe me vone abuzuan me to! Lereni te vdekurin ne heshtjen e tij tani per tani! Nje Enver tjeter eshte gjalle Sala! Prane i qendron Likja! Le te presim!

  Reply to this comment
  • intelektuali December 27, 16:37

   Ti thua se Enveri ju grabiti dyqanet dhe pasurine e gjysherve dhe deklaron ne gazeten DITA:

   RROFTE ENVERI DHE PARTIA!

   Se ishte kohe tjeter me ideale qe me vone abuzuan?

   PO KESHTU JUSTIFIKOHEN VETEM SPIUNAT DHE XHEALTET E ENVERI MORE MAVRI FANATIKE.

   Po Ermal Hoxhen a e ke pare si Administrator te kokaines ne Xibraken e Taulant Balles?

   prandaj:

   Beji te fala Nexhmijes qe drejton pas skene KUKLLAT e politikes sone kombetare me LEKAT e mafies enveriste me emerin Biznes Albania te krushkut te saj qe ne fakt jane LEKA gjaku qe u ka vjedhur shqyptareve.

   Reply to this comment
 4. Genti December 27, 15:29

  Pervecse vrau te gjithe intelektualet shqiptare qe kishin studiuar jashte Shqiperise, pervecse la jashte kufirit Kosoven e shqiptaret e Maqedonise, Enveri ishte “i mire”. Sado te perpiqeni ta ngrini lart, kas shume mallkime ai qe vetem ne ferr do e takoni.

  Reply to this comment
  • Gent Kari December 27, 18:24

   Vrau ata intelektuale kopje te ketyreve qe kane zaptuar politiken sot.

   Reply to this comment
   • intelektuali December 27, 19:04

    JO MO JO O GENTI PENISI I ENVERIT,

    Intelektualet qe vrau Enveri ishin fare soj tjeter, kishin diplloma ne xhep perendimore te fituara ne Universitetet me prestigjoze te Botes

    ME THUAJ NJE NGA KETA QE KANE ZAPTUAR POLITIKEN SE CFARE DIPLLOME KA?

    Te gjithe si Enver Hoxha, te gjithe Spiuna te Sigurimit te shtetit ose pinjolle fanatike te familjeve te tyre xhelate besnike te Enverit sic eshte e Sevo Tarifa qe ka nxjerre cunin e tij ambasador ne shba per te mesuar Edi Ramen dhe Rilindjen enveriste si te luftoje Imperializmin Amerikan me forcat e veta si ne Kohen e Qepes te Enverit.

    Reply to this comment
 5. petro December 27, 16:25

  Cfar kishte bere me shume enveri nga sulejmani i turqise qe kishte vrare e prere koka brenda dhe jashte vendit te tije.por sulejmani i turqise eshte i madherishem kurse enveri qe e la shqiperine me drita e pallat kongresesh na qenka diktator.valle e kemi pyetur ndonjehere vehtendiktature ishte organizimi shoqeror i atije vendi per ate kohe ..

  Reply to this comment
 6. Potigu December 27, 16:44

  Me vjen keq,qe ke ven dhe emrin “INTELEKTUSI”.Ti cdo gje mund te jesh,por Intelektual,kurr nuk munt te behesh….me keqardhhje.

  Reply to this comment
 7. Izeti December 27, 16:50

  Se kush ishte Enver Hoxha pyesni tek Gazeta « Koha jone»,per sondazhin e organizuar ne vitet 1997–1998,,,,,,,,dhe shifeni cmendon Populli per Enver Hoxhen .. Po te kini deshire perseri beni nje sondazh nje mujor per figuren e Kombit ne keto 105 -vjet shtet dhe shifeni se kush do dale ne vend te pare

  Reply to this comment
 8. Dhimiter M. Xhoga December 27, 16:51

  lNuk mbulohet “diellie me shohe”..sa une;.
  Nuk mund te harroj, Tre here,balleperballe me
  udheheqesin e partise dhe popillit Enver Hoxha.
  E para: Ne viziten bere udheheqesit e kohes ne Tunelin e Dajtit,20 Gusht 1951-Hidricentrali Selites,(une ish nxenes i shkolles me emer ne Tirane “10Korriku”, shperndaja POSTEN,kryesisht shtypin e dites,ne pushimet e Veres Gazeta dhe posten, ne tre Kantjeret me 9 sektore,( pas tim vellai Stavri Mihali aty Drejtor kantjeri e Rahman Hanku drejtor i Ndermaries etj),qe se harroj shoferi e drejtorit Rahman Hanku, M.Zhegu me gaz(i ati kengetarit njohur sotLuan Zhegu), me shpinte ne to .
  E dyta Do kisha fatin me 3 shoke e i shoqe,(Te nderuarein Haxhire eshtia,sot mjeke ne pension si une,Kadri Gjata dhe Arqile Mojsiu),me30dhjetor 1952 ne pallatin e brigatave, mes 100 Pioniereve te Dalluar te vendit,mare prodhimet e para te vendit;peruruar Kombinate e Fabrika si:3 m.stof te Kombinate Teksileve Tirane,1 kg sheqer te Kombinatit Maliqit dhe llamburitien e dritave te hirdocentralit te Selites,ne ate pallat mbreteror;tashme “Pallati Brigatave.
  I treti -takim teper mbreselenes,ne Nendorin e vitit 1971,ne sallen e Operas dhe baleti,me grupin artistik te Zall-Dajtit,qe pos te tjerave,kendoi ate kengen e kohes:”! vjetorin sot festojme–“sa ate vallen dyshe te Shupalit (Trashegimise),me baba e bir, Abaz dhe Petrit Dajti.(Kenga “1 vjetorin Sot festojme”, krijimit te kooperaives),qe ne fund te koncertit Enveri do te zbriste ne skene dhe kerkoi direkt,Grupin e Zall-Dajtit ,.Konferencieri dhe drejtuesit me thirren mua, si pergjegjes i tyre,po mbeta goje kycur. Artistet amatore kishin shkuar,drejt e ne hotel(Tirana).M’u desh mua te cfajesoj ata,tere emicione nga brohoritiet dhe duartrokistjet e gjithe pjesmarresve Ne Triibunen gjithe udheheqia e salla plot me te ftuar,.Une mora timrin e zerit e tij dhe ate buzaqeshien qe e karakterizonte,me thote:
  -Mos u shqeteso djale,dhe takoi artiste te tjere…
  Shkova ne hotel,ku flija dhe une bashke me ta, ani se shtepine e kisha tek Kinema “Partizani”(dy vajza te grupit atje flejten,dy net me mesuesen e tyre,time shoqe, qe u martua te diellen e 25 gushtit 1968 dhe me 1 shtator filloi pune ne Zall-Dajt,(mesuese fillores)une drejtor i pare i asaj shkolle,hapur me 1 shtator 1967.e 1971 e mesme hapur,deri me konvikt.
  (Te vdes,nuk mund te harroj, cka ndodhur pas 92shit,ajo shkolle mbyllur),
  Nuk me harron te qarat sidomos te 5 vajzave,si Sofie Dajti, F,Hoxha,A.e Mine .Muca, sa Pertit Dajt ne klase te peste me Beqir Lushen,e tj sa Met Lugen me Dajre,dhe i ati me Cyrle, sa i famshmi Ali nga Mal Vilza me pipze.E kaluan ate nate ne hotel te mirzitur e te nesermen para monumentit Skekenderbe,ju kam bere fotografi te paharruara,qe dhe sot i kane ne shtepite e tyre, Keq me vjen se i kam ne Tirane e s’ua dergoj dot aktualist,tej oqeanit,sot 81 vjecar me femijet me femje, ne Toronto.qe me gezojneNipi mbaruar per pjanist e pa vazhdon doktoreturen ne montreal),me migrantet e grupe artistike me ta,me ne krye te nderuarin artist sa petagog ne ish Lice atistike e Konservator Tirane, Ramazam Muca, drejtues i ketyre grupeve artistike amatore te emigranteve,njeheresh,Kryetar i shqoqates “Shqiperi Kanada”. Kete 28-28 Nendor e festuam mes Torontos(para Parlamentit dhe ne mjediset e Tij na ate metingun sa .Ju jam shume mirenjohes.
  Ja te nderuar vellezer, si ti harrojme keto mbresa te pashlyeshme,deri ate kur Ai Udheheqes, nga ajo vozite ne Fushen e Dajtit gusht 1951,premtoi dhe e beri Pallatin e Madh te pionireve sa Kampin e puntoreve sa mbaroi Hidrocentrali, Nuk e harroj,Ai Enveri,kaloi me kembe me gjithe udheheqien Tunelin 1200 m.i gjate,me ne krah Sali vaten me Sabri Shinin, Herron minatore.ku nderio ato minatoret e demtuar aksidentalist ne ate fund tuneni(Depo dalese,mesTyre dhe Shaban Xhema qe mbijetoi dhe nje jete i nderuar pasy po mes Tiranes kush nuk e ka njohur. atje ne ish Kantjerin e trete.dhe Sot funksionale ani se kane ndryshuar maredheniet…
  Me ndieni te nderuar lexues, po te zezes duhet ti themi te zeze,pa injoruar TE bardhen, qe ka dominuar ne vitet Ai krye shtetitm nuk duhet ta nxijme.
  Gezuar vitin e Ri vellezer e motra ..dhe
  UNITET ne duhet.
  Ndiese aty Nderuesve te nderuar qe si kemi me midis nesh,
  ***
  VO.Dy vellezerit te perjashtuar nga Partia:Stavri 1945 pranuar 1952 pwrjashtuar dhe Kristo,1947 AP 1985 perjashtuar,pa tjeter burokracia partiake e kohes per cmirre,po ata,nje jete atdheun ne plan te pare e kemi patur e kemi.Te ndruar nga shoqeria deri vete shteti..
  Gjyshi Yne Kapedan Jano P Xhoga Zavalani,rene me 1913 ne mbrojtie te PV sa shpallur krye cetes qe komandonte, krah Papa Stadhe Melani,Faleminderit Rethit Permetit, per nderimin bere me 100 vjetorin e renie se Tij kete dhjetor sa mesojme nga mediat.. Faleminderit Qarkut gjirokaster,dhene Jano Xhoga, ne 100 vjetorin e renies, Titull Nderi “MIRENJOHIE”.atje ne Frasher ne “Diten e Naimit” 25 maj 2015 .

  Nipi 81 vjecar; Pasardhesi veteran.

  Toronto 27-12-2017 Dhimiter M.Xhoga(Guri Naimit D)

  Reply to this comment
  • intelektuali December 27, 17:51

   Fole edhe ti o Spiuni i Enverit, na trego brimen e miut ne Kanada ku je fshehur qe te gjejme dhe te demaskojme tek autoritetet vendase, qe te mos shkruash me letyra komuniste ne gazeten DITA.

   Reply to this comment
   • Persefoni December 27, 18:21

    C’fare kishte bere Enveri me mire?
    Duhet te jesh idiot ose antishqiptar te mos e dish.
    Ne qofte se Atdheu dhe siguria kombetare eshte gjeja me e rendesishme per cdo shqiptar te vetete, Enver Hoxha konsolidoi per GJYSEM SHEKULLIi Shqpierine si nje vend sovran qe pat guximin dhe ia doli me sukses te ruante e te forconte sovranitetin kombetar, ne lufte te prere me dhe i rrethuar nga te kater anet me armiq jo vetem ideologjike, por edhe me nderhyrjet subversive e paramilitare te atyre armiqve.
    Pa shikoni pak liliputet politike injorante, Sali, Fatos, Ilir, Ed etj.si po shiten per pese leke te greku e serbi, si perulen me servilizem, pa piken e dinjitetit, duke iu puthur doren e ndyre edhe klerikeve te huaj.
    Ai drejtoi dhe ruajti pavaresine e Shqiperise per gjysmen e kohes se ekzistences se shtetit tone.Kjo eshte edhe arsyeja qe ai sot eshte njeriu me i urryer ne Greqi e ne Shqiperi.
    Vetem nje Enver Hioxhe mund ta veje prape ne vend dinjitetin tone qe na i ka neperkembur greku e serbi.
    Si atdhetar shqiptar, qe e kam URRYER Enverin ne kohen e tij, sot uroj te dale dhe them se Shqieria do te nxjerre perseri heronj te kalibrit te Skenderbeut e te Enver Hoxhes, qe te heqin nga qafa e popullit ketw klase parazite qe ia vune mbi kurriz.

    Reply to this comment
    • ELIOT January 1, 13:40

     More persefoni nga gjirokastra ;;; ENVERIN EUROPA E KRAHASOJNE ME HITLERIN …PERSE …???? SEPSE NA LA VENDIN ME TE VARFE NE EUROPE . 2 THONTE BENI SIC THEM UNE THE MOS BENI SIC BEJ UNE … PER VETE VODHI 5 VILA ME PISHINA ME BENZA SI BORGJEZET ..DHE I URRENTE BORGJEZET ..??. PERSE S BRIDHTE ME BICIKLETAT KINEZE SI POPULLI ???? .. DHE RRALLAT 2 ORE PER VAJGURI … KUR NJE KAPITALIST MERRTE VETUREN DHE I BENTE PAZARET PER 30 MINUTA NE NE SHQIPERI 2 ORE PER VAJGURI 30 MINUTE TEK USHQIMORJA ..20 MINUTA TEK DJATHI .. 20 MINUTA TEK BUKA … DHE KESHTU CDO DITE …PA HARRUAR NE 5 TE MENGJEZIT PER NJE SHISHE KOS OSE QUMESHTI …. KJO QUHEJ MIZERJE NE EUROPE ..SHOKU PERSEFONI … DHE NUK FLAS PER NJE PUNETOR ..KUR NJE KOMBINATS QE PUNONTE TEK UZINA TRAKTORI .20 MINUTA NGA KOMBINATI NE QENDER ..PASTAJ NGA BANKA TEK UZINA 20 MINUTA … U BE ORA ..KUR NJE KAPITALIST MERRTE VETUREN DHE PER 10 MINUTA BENTE 20 K M … E KUPTONI DEBILA MENTALE APO TJU A BEJ ME VIZATIME … SE JENI GJYSMA BUDALLENJ ..DHIMITER KOQJA …. KISHTE NE GJERMANI GRA QE QANIN PER HITLERIN SI TY KATUNAR I TRASHE PER ENVERIN … … JE NJE LOPE …PA TRU POR NE SNA PLASI BYTH A SE SMENDON TI NJE SPIUN I QELBET PER HITLERINE EUROPES …ENVERI PO TE ISHTE NE FRANCE DO TE PERUNDONTE SI SHOKU I VETE REVOLUCIOIONAR ROBESPIERRE MAXIMILIAN ..NE GIJOTINE …MESOI MIRE SI PERFUNDOI HEROI I KOMUNISTAVE REVOLICIOARI I MADH QE BOLSHEVIKET RRENIN ENSHQIPERI MESOJEI MIRE HISTORINE BANDE LOPES …PASTAJ NA CANI TRAPIN ME JE ZGJEVS SI ENVERI DHE KY SPIUNI I HITLERIT …. PRANDAJ EUROPA JU LA JASHTE …SE GJYSMA JENI DEBILA NGA KOKA …. JENI ZGJEBSA BOLSHEVIKE QE SE MERITONI EUROPEN POR HUNIN E LITARIN E KIM JON JUG .. SHKONI ATJE ZVARRANIKE TE QEBET …DO TE GJENI ENVERIN E GJALLE ….

     Reply to this comment
   • Ne emer te Dhimiter Xhoges December 27, 18:41

    Ti intelektuali (“properendimor”), qe nga fjalori vulgar dhe nga ato qe shkruan je vetem nje karikature intelektuali, te kesh turp qe i jep zotit Dhimiter Xhoga kete pergjigje prejbu(bu)rreci.
    Duke dale me emrin real z. Dhimiter tregon se eshte burre dhe i ndershem, tregon se nuk eshte mi llagwmesh qw fshihet pas anonimatit te internetit.
    Vetem nje burracak debaton me pseudonim (emer llagemxhinjsh) me nje burre qe del me emer e mbiemer dhe ka kurajon te dale ballehapet e te thote plot gojen ato qe mendon.
    Ka nje ndryshim kolosal midis trimave si Dhimitri qe dalin ketu ballehapet (sa i rralle sot ky virtut nder shqiptaret) dhe minjve te llagemeve te internetit .

    Reply to this comment
    • Tartufi December 27, 19:47

     Une mendoj se miu me i qelbur i llagemit,ngelesh ti qe
     shkruan ne emrin Xhokes dhe o miu i llagemit nuk na vendos emrin tend te marim vesh,c fare lloje krijese je,me
     qene qe na shkruan per trimerira te Xhokeve ,qe vendosin
     emrat O miu i llagemit sipas truve te thara te tu,ketu nuk flitet per trimerira dhe burrerira,ketu flitet per nje
     ndergjegje te ndryshme,dikush pro me shtipsin dhe shtipjen dhe dikush me lirine pa diktatorin .

     Reply to this comment
   • floriri i Bençes December 29, 00:29

    Inteloqe, pregatit ate briskun qe perdor per kesi rastesh, prife mire e mire, se ti di me ja rrujt mire hajdarin … ta ka mesu komandar Enveri, te parit atij ja ke rrujt.

    Reply to this comment
 9. PETRO December 27, 17:10

  EDHE SULEJMANI I TURQISE KISHTE PRTERE SHUME KOKA BRENDA E JASHTE TURQISE POR AI QUHET SULEJMANI I MADHERISHEM SE KISHTE PRERFE KOKAT E ARMIQEVE TE POPULLIT TE TURQISE.PO KESHTU DHE ENVERI KA PUNUAR PER POPULLIN.ARMIQT KEQ DO FLASIN POR FJALA E TRYRE VETE NE VESH TE DJALLIT.

  Reply to this comment
 10. Lisi December 27, 17:20

  Komunizmi i Enverit dhe i Sevos është karikatura më e shëmtuar e marksizmit !
  Komunizmi i Enverit ngjan me komunizmin e kamboxhianit Pol Pot !
  Idetë e gjenialit Marks , në Shqipëri , i varrosi Enver Halil Efendi Hoxha , me Sevot rreth vetes !
  Për Sevon Enveri paska qenë ëngjëll , për mua ka qenë djalli vetë . Këtu mbyllet polemika ime me Sevot !

  Reply to this comment
 11. tajarja December 27, 17:51

  Me fal per shprehjen intelekrual Po he vetem a derzi si kaqol. Populli nuk mendon si ti.
  Ti sdi me ke je. Me zogun we ishte predator sexual, me ballin, me socialdemokratet.
  Hajt se ke kohe te vendosesh. I ri je.
  Kungulli nuk piqet ne hije, thote pipulli. Ti tere jeten ne burg, ne miniere, e ku do piqeshe o derezi

  Reply to this comment
  • PidhiISateme December 27, 18:06

   Po,po pipulli ashtu thote. Meso te shkruash or kar enverist.

   Reply to this comment
  • intelektuali December 27, 18:09

   O SUM-TAJARJA e Enverit,

   Mos i qaj hallin intelektualit qe i varen kembet hypur mbi kale po shiko veten qe si krimb zvarranik i peshtire po kerkon nje brime miu ku te futesh koken enveriste.

   Beji edhe ti te fala Sevo Tarifes, sherbetorit besnik te Enverit dhe Nexhmijes qe nuk ndjen asnje pendese per krimet e BOSIT te tij dhe qe ka qitur tani djalin Fatos Tarifen per te mesuar Edi Ramen si te luftoje Imperializmin Amerikan

   ME FORCAT E VETA.

   Reply to this comment
 12. Plaku Xhuxhumaku December 27, 18:05

  Pse s’e dime ne çishte Enver Hoxha, një mut muti!

  Reply to this comment
 13. Persefoni December 27, 18:17

  C’fare kishte bere Enveri me mire?
  Duhet te jesh idiot ose antishqiptar te mos e dish.
  Ne qofte se Atdheu dhe siguria kombetare eshte gjeja me e rendesishme per cdo shqiptar te vetete, Enver Hoxha konsolidoi per GJYSEM SHEKULLIi Shqpierine si nje vend sovran qe pat guximin dhe ia doli me sukses te ruante e te forconte sovranitetin kombetar, ne lufte te prere me dhe i rrethuar nga te kater anet me armiq jo vetem ideologjike, por edhe me nderhyrjet subversive e paramilitare te atyre armiqve.
  Pa shikoni pak liliputet politike injorante, Sali, Fatos, Ilir, Ed etj.si po shiten per pese leke te greku e serbi, si perulen me servilizem, pa piken e dinjitetit, duke iu puthur doren e ndyre edhe klerikeve te huaj.
  Ai drejtoi dhe ruajti pavaresine e Shqiperise per gjysmen e kohes se ekzistences se shtetit tone.Kjo eshte edhe arsyeja qe ai sot eshte njeriu me i urryer ne Greqi e ne Shqiperi.
  Vetem nje Enver Hioxhe mund ta veje prape ne vend dinjitetin tone qe na i ka neperkembur greku e serbi.
  Si atdhetar shqiptar, qe e kam URRYER Enverin ne kohen e tij, sot uroj te dale dhe them se Shqieria do te nxjerre perseri heronj te kalibrit te Skenderbeut e te Enver Hoxhes, qe te heqin nga qafa e popullit ketw klase parazite qe ia vune mbi kurriz.

  Reply to this comment
 14. lexuesi December 27, 18:38

  Te gjithe ata qe vetem urrejne dhe nuk arsyetojne jane ata qe nuk i beson asnje mendje e shendoshe se çfare shkruajne e thone.Keta meskine, shpirtezinj,truthare jane njerezit e veteposhteruar prej interesave meskine qe tirania i ka syrgjynosur dhe i ka vrare.Keta injorante rrumpalle qe nuk dine ate qe dine vetequhen “intelektuale”nga deliri per t’u mesuar te tjereve historine.Keto monstra “inetelektuale”, “tartufe”, “nastradine”,qe jetojne me hipokrizine kultivojne ne kete vend vetem prapasine e poshtersine.

  Reply to this comment
  • Tartufi December 27, 19:32

   I shkerdhyeri me prak te familjes,ne nuk urejme ,pervec
   shtipjes dhe dhunes,qe vjen nga barbarija dhe degjenerimi
   [ o lexuesi lavir i 70 viteve ] Qe te uresh nje shtipje dhe nje degjenerim ,kjo nuk do te thote urrejtje,por do te thote
   shpetim dhe lirim nga degjenerimi.Per plehanerine si ti me shoqeri kjo eshte e kunderta,se thelbesorija e familjes tende te degjeneruar vjen nga llumi ,qe pjell degjenerimin dhe shtipjen ,jo vetem tonin si kundershtare por dhe brenda lloit tuaj te plehanerise.
   Qen bir qeni i shtipur nga shtipija,pa ju nuk do te kishte
   vlere lirija dhe sakrifica tone ne mes te ketij populli.

   Reply to this comment
 15. Ne emer te Dhimiter Xhoges December 27, 18:42

  Ti intelektuali (“properendimor”), qe nga fjalori vulgar dhe nga ato qe shkruan je vetem nje karikature intelektuali, te kesh turp qe i jep zotit Dhimiter Xhoga kete pergjigje prejbu(bu)rreci.
  Duke dale me emrin real z. Dhimiter tregon se eshte burre dhe i ndershem, tregon se nuk eshte mi llagwmesh qw fshihet pas anonimatit te internetit.
  Vetem nje burracak debaton me pseudonim (emer llagemxhinjsh) me nje burre qe del me emer e mbiemer dhe ka kurajon te dale ballehapet e te thote plot gojen ato qe mendon.
  Ka nje ndryshim kolosal midis trimave si Dhimitri qe dalin ketu ballehapet (sa i rralle sot ky virtut nder shqiptaret) dhe minjve te llagemeve te internetit .

  Reply to this comment
  • intelektuali December 27, 19:08

   Na tregoni se ku e keni fshehur koken ne Kanada qe t’ju denoncojme si Spiune te Sigurimit te Enverit.

   por:

   Do te benit mire te shkonit vete vullnetarisht tek rusia e Putinit, ose me mire akoma tek Koreja e Veriut qe ta shijoni LIVE Enver Hoxhen dhe xhelatet e tij te Partise se Punes,

   sepse:

   Helbete nuk shkon qe fanatiket si puna juaj te jetojne me bujarine e Kapitalizmit dhe Imperializmit Boteror qe Enveri i urrente me gjithe shpirt.

   Reply to this comment
   • Petrika December 27, 19:38

    Perdor nje here menden (ne qofte se ke) kur shkruan a derezi se u bere Shaban Qosja i internetit.
    Boll me zhgarravina e me ate fjalor vulgar e te peshtire.
    Gje nje menyre normale per te komunikuar ato qe ke ne koke.

    Reply to this comment
 16. Guri Naimit D(Dh Xhoga) December 27, 19:13

  Mos u nxito Z.”intelektual”..ne mua,-per vete e ke…

  O zoti “intelektual”te pakten kur shkruan ne gazete shqiptare shkruaj shqip. Do te ishte mire mos u merr me mua.Sa per shtetin Kanadez, te dish mire,qe me njeh e me njeh mire, Une nuk te pyes Ty,apo, te te kercenoj si ben Ti. Puna yte. Une jam balleperballe, me emer e mbiemer sa i adresuar. Ju qofshi kush jeni.me gjithse, duhet tiu njoh, ne ke mbaruar shkollat aty ne Tirane.une nje jete aty MESuES.Me dilni direk une nuk te friksohem Ty,.as te kercenoj….
  Ndaj jemi ne demoktaci dhe bindiet jane bindie per cdo njeri.Po kush eshte, kunder interesave te atdheut eshte dhe kunder meje. Do me teper…,Sidoqofte ne je ne Tirane, me prit se do vij .Natyrisht pa kobure ne brez,si shprehesh Ti. Sot eshe koha e ballafqim mendimesh per te miren e VENDIT.Kush nuk kupton kete per vete e ka. Kush pyet per nje koke;si puna ime..me kupton tani z.Intelektuar?! (po ta shkruaj me te madhe, se si i pervetshem njeri,me drejtoheni.Njeriu i shkruhet emri me te madhe…

  VO. Dhimite M XHOGA me te madhe po ta shkruaj, se ate fis kam. Guri Naimit D .ne media, Sa kam takatin dhe per lobin vetiak,jo,per te tjeret.Besoj se me kupton ,Eshte hera e dyte qe me duket ,qe jeni drejuar keshtu. Per vete e keni.
  Mos u mer me mua,si te duash merre,po jo kanosie,as gjoks nuk po te trego. Kush me njeh,le te ta thote.Po desho,(ndoshta e ka bere),interesoju deri ne organet kopetente,une jam LEGAL jo ilegal si Ju ‘intelektual”
  Gezuar festen e Vitit te ri te nderuar Bashkeatdhetare dhe Dashmires te Atdheut se pari sa atdhetareve.

  Toronto27-12-2017 Guri Naimit D.(Dh Xhoga)

  Reply to this comment
 17. Izeti December 27, 19:32

  Kur e ben historine Blendi Faqeziu ( I biri I dy spiunave) meret me mend ku kemi arritur,,,,,,Para Enver Hoxhes te gjithe ngjasin si marauzhga,,,,,,,,Te ishte ai burre tani shurra do ju shpetonte te gjitheve,,,,,,,,,,Shteti do burra jo hajduta dhe vrases si keta plerat e sotem Por mga kjo demokrashurra qe na ka ardhur nje gje kemi fituar qe ,,,,,bythen e beme goje dhe gojen e beme bythe ,,,,,,

  Reply to this comment
 18. Petrika December 27, 19:39

  Perdor nje here menden (ne qofte se ke) kur shkruan a derezi se u bere Shaban Qosja i internetit.
  Boll me zhgarravina e me ate fjalor vulgar e te peshtire.
  Nuk presim filozofi nga ty por gje nje menyre normale per te komunikuar ato qe ke ne koke.

  Reply to this comment
 19. MH December 27, 20:00

  intelektuali!

  Ore,ku e merre te te hapet barku ty me shoket e tu.Ta mbyllni ate shkarpe goje e te dektiseni ne grope te dheut te mbuluar me 3-4 m/3 dhembi varre se qelbni dynjane.
  Nuk ka njeri pa gabime.Bile dhe vete Perendia gaboj rendshem qe lejoj te kriminalizohej i biri i Tije Jezukrishti.
  Ligjerata ma posht verteton realitetin e pa tundshem ne lidhje me gjigandin dhe popullin.
  “” E di gjithë populli se kush ishte Enver Hoxha, si luftoi, si punoi dhe si u shua natyrshëm. Këto i dinë mirë edhe armiqtë, edhe opozitarët, edhe ata që nuk shfaqeshin hapur kur Ai ishte gjallë,, por ka prej tyre që pasi e drodhën, thonë e ç’nuk thonë kundër Tij, aq sa dhe vetë s’i besojnë ato që flasin, e dinë edhe këta që tash pas 33 vitesh shpifin kundër Enver Hoxhës. Keq për ta…””
  Shtoj:
  Dy jave mbajti zi natyra.Shi e stuhi ne gjithe vendin nga dita qe vdiqe e mbrapa.
  Kur deklaroi natyra don te thote se nuk pergaditet nga njeriu qe ti japin natyres dhimbjen e zise per vdekjen e Tije.Por ketu asht vete natyra qe e kryen ngushllimin ne menyre perfekte.Jo vetem per te majtet por dhe per te djathtet e qelbur nuk i ka pyetur as i pyet as nuk do ti pyesin ndonjihere per jete te jeteve.Sepse jane pa piken e karaterit te cilet e derdhin si t’iu vije per mbare.

  Reply to this comment
 20. ELIOT December 27, 20:12

  PRAP SHKRUAN KY SEVO COBANI ……IK MORE SEVO IK SE PO TI LEXOJNE KETO SHKRIMET TUAJA NE FRANCE ….. DO TE FUSIN DIRECT NE PSIQIATRI MORE .. DEBILE ..EDHE HITLERIT ASNJE SJA THONTE NE SY …CFARE MENDONTE …SE ISHTE SKIZOFREN …POR KETE GJE KAQ TE TJESHTE TI SE KE KUPTUAR ..SE INTILIGENCA JOTE ESHTE ZERO…..

  Reply to this comment
 21. MH December 27, 20:14

  Plaku Xhuxhumaku.
  Kur ju mundi nji mut mutit.Vashdon dhe sot e ju mund.Merreni me mend se cfare jeni.
  Jeni kontigjenti ma i flliqet qe gezon vendi.Ju erdhi dita te bani ligjin dhe Shqiperia po gezon mjerimin,turpin dhe po deskreditohet nga dita ne dite para botes me njimije e nji te zezat.Qe nuk po dini te ndertoni shtet.Po vetem krime hajduteri dhe kurveri.
  Enveri asht lidhe me boten.Po nuk i linte te fusin hundet ne punet e brendeshme.Ia’u vinte kufinin tek thana.Dhe atyre qe iu hante kurrizi i thoshte.Si tu duk sllavishtja ,shqip.Kur hynin ne veturat e ambasadave.Ndersa sot “demokracia” ia lejon te ngrysen e te gellihen cdo dite-nate ne 24 ore pa pushim duke ba llap llap me servilizem dhe duke spiunuar c’ti vije permbare.Jo vetem kaq po sekreti shteteror ka perfundue ne tellallet e ambasadave e diplomateve te botes.
  Tashti t’ia vejme vijen e biulancit:kush asht mut e mut mutit ju me shoket ketu siper e posht apo i ndjeri E.Hoxha me simpatizanet e sincerte qe shkruajne me nderime e objektivitet per E.Hoxhen.

  Reply to this comment
 22. Berati December 27, 20:14

  Pranoje o intelektual, Dhimitri qendron ne nje nivel moral shume me te larte se ti:
  Dhimitri del me emer e mbiemer kurse ti fshihe pas “gaxhoit intelektual” qe fsheh identitetin tend.
  Ndershmeria kerkon qe atij qe shkruan me emrin e mbiemrin real t’i pergjigjesh vetem me emrin e mbiemrin tend.
  Perndryshe nuk je burre por sic lexova diku me siper je vetem nje buburec.
  E sheh sa te veshtire e ke te behesh BURRE?

  Reply to this comment
 23. fteri December 27, 20:53

  Heroi i popullit Ever Hoxha si një nga burrat e mëdhej të kombit shqiptar rron i pa harruar në ndërgjegjen e të gjithë shqiptarve ,lipset të dihet sheshit se shqipëria është e shqipëtarve burra -gra,jo vetëm burra !

  Prandaj Enver Hoxha si shqipëtar i madhë i kushtoi rëndësi çlirimit të gruas shqiptare ,nga vargonjt e robrimit bejlerve e pashallarve ,bajrektarve e zagarve. . Po nënvizojmë një postulatë me vlera konstante të mëdha aktuale :

  Vetëm PPSH ,dhe Enver Hoxha i mbështeti dhe i çliroi gruan ,motrat dhe vajzat shqiptare nga kthetrat e zhfrytëzimit shekullor feudalo – borgjez. Gratë u çliruan përgjithmon nga skllavria dhe errësira mesjtare ,tok me burrat i vunë gjoksin punës ,shkollës ,familjes, për ndërtimin e jetës së re të begatshme ,rreth vijës së PARTISË dhe E.Hoxhës lidhet përparimi i gruas shqiptare si nënë ,si ushtare ,si luftëtare ,si edukatore .si shtëpiake ,si nënpunëse së aktiviste ,si veprimtare heroike e popullit në ndërtimin e vendit ,por edhe si sportiste të talentuara ,ushtare dhe kuadre .

  Prandaj për herë të parë në histori të shqipërisë gratë u integruan ,u kualifikuan ,u shkolluan . Punuan në fabrika ,në fshatra,,në shkolla ,në shëndetësi e arsim në sporte ,kudo luftonin për tu kulturuar kundër injorancës feudoborgjeze që donin ta mbanin gruan dhe vajzat shqiptare në errësirë dhe injorancë dhe prapambetje.

  Gratë në socializëm ishin të forta ,të guximshme ,pse ato kishin partin e pushtetin në krah ,jo si sot që shitet me lek si raklamë prostitute ,që shfrytëzohet barbarisht si skllave ,që robërohet si kafshë barre ,kur ajo është e barabart në shoqëri me burrat..

  Sot jeta e grave e vajzave është vuajtje ,shfrytëzim ,trafikim ,grabitje .vrasje ,drogë është një VARR i hapur për së gjalli !.

  Prandaj edhe ky postulat i E.Hoxhës nuk duhet harruar ,ai e donte lumturinë morale të gruas shqiptare e ngriti atë në pejdestal .

  Reply to this comment
  • ELIOT December 28, 17:17

   FTERI QE JE NJE ANALFABETE ….KETO E SHIKON CDO NJERI QE KA PAK SHKOLLE … POR QE TE NA BESH EDHE NE PER DEBILA SEPSE TI JE NJE COPE MISHI ….. KETE GJE STA LEJOJ ….NUK E DI NGA KUSH KATUND TE MORRI ENVERI NE TIRANE PER SPIUNLLEQE …..POR TE MIRAT E ENVERIT FLET BOTA EUROPA ….. NE FRANCE E QUAJNE DIKTATORIN ME TE MADH NE BALLKAN … DHE PER VRASJET QE BERI PER FAMILJET QE INTERNOI KOT MERITON CMIMIN E HITLERIT TE BALLKANIT ……E DIN TI FTERI SE VETEM NE KUFIJ VRAU 10 MIJE SHQIPTARE …KUSH TJETER SHQIPTAR VRAU KAQ SHUME TE PAFAJSHEM DHE SA TE TJERE QE I VRAU BRENDA RRETHIT TE VET BENDA SHQIPERISE ..ME MIJERA ….. TI TE KESH TURP PER FAMILJET QE HUMBEN FEMIJE…. PRINDER NGA DIKTATORI SKIZOFREN ….. NA CLIROI NGA VARGONJ E BAJRAKTAREVE …PER TE NA FUTUR NE VARGOJTE E BOLSHEVIKEVE …. KU E PE ZOGUN TE FUSTE NE BURGE PUNETORET QYTETARET E THJESHTE ..ENVERI TE VRISTE PER NJE IDE PER NJE FJALE GOJE …KY ISHTE CLIRIMI NGA VARGONJTE ???ENVERI NA BERI POPULLIN ME TE VARFER NE EUROPE ..POR NJE COBANE SI JU …KENAQEJ ME BUKE MISRI ME KOS ..SE TE SOLLI NE TIRANE NGA FSHATRAT E PISETA …. KE SHANCIN QE JETON NE SHQIPERI SE NE FRANCE DO TE MBYLLNIN NE SPITAL …. TE RRONI VETE SE CITRONI TE PASKA LENE …BAJGE .. DHE MESO FJALEN DEMOKRACIE …PARA SE TE NA CASH TRAPIN ME NJE DEBILE MENTALE SI ENVERI ….MESOJE MIRE CDO TE THOTE DEMOKRACIE …SE QENKE AQ E ZGJUAR SA ………

   Reply to this comment
   • fteri December 28, 19:52

    ELJOTIT =KASHALOTIT !
    Vlersimin e figurës së legjendarit E.Hoxha më mirë se populli tijë nuk e vlerson askush ,as Franca dhe sa ndonjë shtet tjetër i huaj.SHQIPRINË E BËRI LULE.

    Ja si i këndon populli i Orikumit -Vlorë Enver Hoxhës ,i lartë si mali i Himalaja,ky është dhe përgjigja që po të jap,nuk po merrem me debila.

    BURRI ME MENDJE TË MADHE
    Enver Hoxha hane-hane ,
    burr me mendje të madhe ,
    tunde fusha ,tunde male,
    kënetat me uj’ i thave,
    bëre Reformën Agrare,
    tokën bujqëve ua ndave ,
    ua more çifligarve.
    Në çdo an’ të shqipërisë,
    Ngrite hidrocentrale me dritë,
    trenatë me vërshëllim,
    e përshkojnë shqipërinë.
    Shqipëria do të qajë ,
    tetë ditë zi do mbajë
    ty nga goja s’do të ndajë,
    Enver Hoxha Himalajë !
    ****** ****** *******
    Ti, moj nëna SHqipëri ,
    mbaje të ngrohët Enverin në gji,
    se ai të rriti ty
    dhe të mbushi me stoli ,….
    /Fushë Bardhë-Gjirokastër/

    Reply to this comment
    • ELIOT December 31, 13:14

     POPULLI SHQIPTAR .. GJYSMA E LABEVE ANALFABETA …E GJIROKASTRITAVE TYCA .. DHE TEFTA CAMI NENTE UJE NJE KOS … KUR POPULLI FRANCEZ E GJUKOI REVOLUCIONERIN ROBESPIERRE NE GIJONTINE ..ENVERI PO TE ISHTE NE FRANCE ..PER 10 DITE DO TU VARTE ME LITAR SI REVOLUCINARI I MADH FRANCEZ ….. MESO HISTORINE COBANE .. DHE SMA THE CDO TE THOTE DEMOKRACIE …NDOSHTA MAMI SPIUNE STA MESOI SE I … E KAM MIRE QE JE NJE ANALFABETE …KUR SDIN TE PERKTHESH LIBERTE EGALITE FRATERNITE ..DO TE THOTE KULTURE 0 0 DHE 0 PRANDAJ KTHEHU NE KATUNIN TEND DHE BEJ MORALE LOPEVE …. HA HA HA HA HA HA …FTERI …..

     Reply to this comment
 24. Lili December 27, 20:59

  Kuj ti besojme ne sot:atyre qe na tregojne se enveri humbi shikimin,e nuk kishte mundesi me shkruar,atyre qe na tregoj se skleroze e parkinsoni e kishin mbyt per se gjalli apo ketyre qe po na tregojne perralla per kujtimet e enverit pas 73 shit kur ai nuk ishte me ne gjendje me kujtuar asgje?
  Si nuk ju vjen turp,po mungesa e turpit po shihet ne kater anet me mutat qe na la enveri,fale edukates qe iu dha shqiptareve.

  Reply to this comment
 25. intelektuali December 27, 21:00

  NJE PERGJIGJE PER TE GJITHE FANATIKET E ENVERIT:

  Kam punuar per ca kohe si perkthyes per Zyren e emigracionit ne Quebec City, kam kaluar dhe shikuar mijra emigrante siriane dhe me ka bere mjaft pershtypje se asnjeri prej tyre nuk ka lavderuar diktatorin Komunist Asad qe vrau femijet ne siri me LHL-te e tij te llahtarshme.

  por:

  Kam pare me vemendje edhe shume ish Sigurimsa te Partise se Punes qe te gjithe pa perjashtim deklaroheshin si refugjate te perndjekur nga regjimi monist dhe gjakatar te Enverit, njeri prej tyre gardiani im i burgut qe me linte shpesh pa racionin e darkes vetem sepse nuk thoja ashtu sic duhej: Rrnofte Partia dhe Enveri!”

  por:

  Nuk njoh asnje shqyptar emigrant te llogjikshem qe t’i kendoje hapur ne gazeten DITA elegji Enverit i cili mbushi lumenj me gjak njeriu ne Shqypni, falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin ne vitet fatale 80-90. Kjo tregon se ju ose nuk e njihni fare Shqypnine qe la pas Enveri me Nexhmijen ose jeni nje nga ata spiune qe kaluan me finte ne Canadane Kapitaliste. Une krijova pershtypjen se jeni nga keta te fundit duke gjykuar nga gjuha e paster qe shkruani, sic ishte midis te tjereve edhe Sulo Gradeci, xhelati monster i Enverit qe vrau Mehmetin ne gjumin e nates me urdher nga Nexhmija, prandaj edhe kerkova adresen per te njoftuar autoritetet vendase per te verifikuar se kujt i kane dhene azil politik ne vendin e tyre qe Enveri e urrente kaq shume,

  ndryshe:

  KURGJE PERSONALE

  sepse:

  Nuk eshte fjala per te treguar trimeri apo per te qitur
  nga brezi sheshit patllaket, por per te rivendosur nje te vertete morale qe e ben allogjike per ata qe lavderojne enverin te jetojne ne nje vend qe Enveri e urrente kaqe shume,

  prandaj:

  Dua ta mbyll kete debati qe ka hapur gazeta DITA pa kurfare llogjike demokratike per nje vend qe kerkon te antarsohet ne BE-ne antikomuniste dhe Demokratike me nje thirrje morale:

  MOS QESHNI, POR QANI O FANATIKE TE ENVERIT, ASHTU SIC QANIN PRINDERIT TANE KUR XHELATET KOMUNISTE I THYENIN KOCKAT E TRUPIT NJE NGA NJE VETEM SEPSE DESHEN QE SHQYPNIA TE BEHEJ ASHTU SIC PO KERKON SOT PAS PILAFIT!

  Reply to this comment
  • Trumpi December 27, 22:00

   Sidoqofte, per te treguar se je njei i ndershem, ti duhet t’ia japesh emrin tend, Dhimiter Xhoges te pakten ne rruge personale.
   Debat midis nje njeriu te identifikuar me emer e mbiemer dhe nje anonimi nuk duhet te kete sepse kjo nuk eshte shqiptare.

   Reply to this comment
   • intelektuali December 27, 23:10

    Ata qe nuk e fshehen emerin dhe fytyren dhe ja perplasen ne sy Enverit ne 1944 duke i thene me guxim te papare:

    JE KRIMINEL DHE ANTISHQYPTAR!

    e pesuan keq dhe vdiqen me tortura cnjerezore nga dora e xhelateve te Enverit. Njeri nga ata ishte miku i familjes sone, Loni Adhami, konsulli i pare i SHBA ne Tirane qe sot ka nje pllake perkujtimore ne deren e Ambasades. Te tjere ka plot qe nga Sabiha Kasimati, Musine Kokalari me nje liste intelektualesh properendimore nga pas ku ben pjese edhe babai yne.

    prandaj:

    Me enveristat ndershmeri nuk mund te kete.

    por:

    Kam pasur nje debat te hershem ne gazeten DITA me kete zoteri sepse u hoq si farefis i nacionalistit dhe perkthyesit antikomunist Tajar Zavalani qe u be ANTIKOMUNIST i perbetuar kur Stalini i vrau vellane Hysen Zavalanin me nje egersi te papare. Ky ka qene mik me Zoi Fundon qe Enveri e vrau me tortura te padegjuara dhe me Sejfulla Malleshoven qe dihet si e masakroi Enveri me xhelatet e tij.

    SI KA MUNDESI TE JESH FAREFIS ME ZAVALANET ANTIKOMUNISTE DHE T’I KENDOSH ELEGJI KOMUNISTE ENVER HOXHES?

    Kjo mund te spjegohet se ky zoteri o eshte naiv dhe budalla dhe s’di gje fare per MONSTREN Enver Hoxha, o ka qene spiun i Sigurimit.

    Reply to this comment
 26. vasili December 27, 21:08

  Kur fshati vazhdon te digjet si dikur,tani kurva shtrige plake Tarifa,bashke me kelyshin vazhdon te kenaqet dhe ngrohet me zjarrin,qe vazhdojne ti vene atij,me katundaret brenda.

  Reply to this comment
 27. Mark .uk December 27, 22:22

  Si ka mundesi se ka prap gomar qe besojn se Envei ka luftuar?Ai luftoj vetem per te burgosur shoket e vet.Vetem kantidat e antar te byros zhduku 73.

  Reply to this comment
 28. intelektuali December 27, 23:11

  Ata qe nuk e fshehen emerin dhe fytyren dhe ja perplasen ne sy Enverit ne 1944 duke i thene me guxim te papare:

  JE KRIMINEL DHE ANTISHQYPTAR!

  e pesuan keq dhe vdiqen me tortura cnjerezore nga dora e xhelateve te Enverit. Njeri nga ata ishte miku i familjes sone, Loni Adhami, konsulli i pare i SHBA ne Tirane qe sot ka nje pllake perkujtimore ne deren e Ambasades. Te tjere ka plot qe nga Sabiha Kasimati, Musine Kokalari me nje liste intelektualesh properendimore nga pas ku ben pjese edhe babai yne.

  prandaj:

  Me enveristat ndershmeri nuk mund te kete.

  por:

  Kam pasur nje debat te hershem ne gazeten DITA me kete zoteri sepse u hoq si farefis i nacionalistit dhe perkthyesit antikomunist Tajar Zavalani qe u be ANTIKOMUNIST i perbetuar kur Stalini i vrau vellane Hysen Zavalanin me nje egersi te papare. Ky ka qene mik me Zoi Fundon qe Enveri e vrau me tortura te padegjuara dhe me Sejfulla Malleshoven qe dihet si e masakroi Enveri me xhelatet e tij.

  SI KA MUNDESI TE JESH FAREFIS ME ZAVALANET ANTIKOMUNISTE DHE T’I KENDOSH ELEGJI KOMUNISTE ENVER HOXHES?

  Kjo mund te spjegohet se ky zoteri o eshte naiv dhe budalla dhe s’di gje fare per MONSTREN Enver Hoxha, o ka qene spiun i Sigurimit.

  Reply to this comment
 29. Dh. M.Xhoga (Guri Naimit D) December 28, 00:27

  Mos injektoni percarie dhe VELLAVRASIE , Z. “intelektual.”!

  O zoti “intelektual” te thashe ne komentin tim qe mos u merr me mua,…Sa per ate mbiemrin Zavalani dhe te nderuarin Tajar Zavalani,po te them qe mos e zwre me ne goje se nuk i afrohesh as atek thembera e kembes.Ai dhe Zavalanasitt e atyre viteve te Rilindies se madhe mes Tyre gjyshi im kapedan-Jano Petro Xhoga,(Nderi Qarkut te Gjirokastres nderune 100 vjetorin e Pavaresie,(25 maj 2015)titullin”MIRENJOHIE” dhene atje ne Frasherin e te mbedhenjve;”Vellezerit Frasheri”qe ra si bien trimat,ne mbrojtie te Atdheut (Dangelli-shqerise), me ne krah Papa Stath Melanin,ate atdhetar te shquarqe shteti shqiptar e ka nderuar qe dhe para luftes,dhe sot ca pseudo drejtues te kishes permetit nuk lene familien sa shqoqatat ta nderojne.Nga keta do jesh ti zoti -“intelektuar”.
  Ja si eshte motivua dekorimi e Jano Xhoges ne qarku gjirokastres:
  -“Patriot,luftetar dhe komandant me cilesi te larta ne mbrojtie ta trojeve shqiptare ne vitet e para te Pavaresise Kombetare, me 10-12-1913″.Pos qe mund ta gjesh dhe ne dokumentat atje ne Gjirokaster sa ne librin: KUVENDIM me ENGJEJT dhe TRIMAT e Zavalanit”.borim Tirane 2017 ,f.64.autor une; nipi Tij.
  Do me z.”intelektual”qe ju vjen ndot intelektualeve te vertete te atdheut tone kudo qofshin,me keto ndoti qe beni ju me komentet tuaja pa fund.Nu them mos komento,po fol me baza jo t’u japish rast te tjereve te te pergojojne.Po te flas si mik e shok pa asnje perkatesi partiake vec si atdhetar,amenet gjyshi lene sot 105 vjet para. Po deshe ajdeni ne Dangelli me 25 Maj”Diten e Naimit”ta shohesh nderimin qe i behet atij sa fisit tim Xhoga,te parin Deshmor dhe me 1940 kete nga Itali-greket atje ne Sanoven mes frasherit e Zavalanit.
  Bite e Zavalani e kane treguar dje dhe sot,mi lunte asj Kozeta Zavalanit apo te ndeuare meri Lalaj qe na ka dhuruar vepren e saj per Bijte e Zavalanit.Laj gojen pastaj fole per fiset; Zavalani,Xhoga-Hasani-Shehu etj.o pseudo intelektual,qe me detyron tua permend.Se harrova per ate cilesimin tim SPIUN do pergjigjeni me ligj sa te vij ne tirane,nes nuk kerkoni falie publike.

  VO.Ju lutem ju te gazete sone atdhetare DITA ma botoni si shkrim te vecante mua gjyshit 81 vjecar qe si di ta shkruaj direkt.
  Me fani gjithsa lexoni,se kemi te tjerra halle jo; VELLAVRASIET-po -UNITET-UNITET KOMBETAR.
  .
  Pasuesi VEteran 82 vjecari;

  Toronto 27-12-2017 Dhimiter Mihal Xhoga(Guri Naimit D

  Reply to this comment
 30. Dh. M.Xhoga (Guri Naimit D) December 28, 01:51

  Mos injektoni percarie dhe VELLAVRASIE , Z. “intelektual.”!

  O zoti “intelektual” te thashe ne komentin tim qe mos u merr me mua,…Sa per ate mbiemrin Zavalani dhe te nderuarin Tajar Zavalani,po te them qe mos e zwre me ne goje se nuk i afrohesh as atek thembera e kembes.Ai dhe Zavalanasitt e atyre viteve te Rilindies se madhe mes Tyre gjyshi im kapedan-Jano Petro Xhoga,(Nderi Qarkut te Gjirokastres nderune 100 vjetorin e Pavaresie,(25 maj 2015)titullin”MIRENJOHIE” dhene atje ne Frasherin e te mbedhenjve;”Vellezerit Frasheri”qe ra si bien trimat,ne mbrojtie te Atdheut (Dangelli-shqerise), me ne krah Papa Stath Melanin,ate atdhetar te shquarqe shteti shqiptar e ka nderuar qe dhe para luftes,dhe sot ca pseudo drejtues te kishes permetit nuk lene familien sa shqoqatat ta nderojne.Nga keta do jesh ti zoti -“intelektuar”.
  Ja si eshte motivua dekorimi e Jano Xhoges ne qarku gjirokastres:
  -“Patriot,luftetar dhe komandant me cilesi te larta ne mbrojtie ta trojeve shqiptare ne vitet e para te Pavaresise Kombetare, me 10-12-1913″.Pos qe mund ta gjesh dhe ne dokumentat atje ne Gjirokaster sa ne librin: KUVENDIM me ENGJEJT dhe TRIMAT e Zavalanit”.borim Tirane 2017 ,f.64.autor une; nipi Tij.
  Do me z.”intelektual”,qe ju vjen ndot intelektualeve te vertete te atdheut tone kudo qofshin,me keto ndoti qe beni ju me komentet tuaja pa fund.Nuk them mos komento,po fol me baza,jo t’u japish rast te tjereve te te pergojojne.Po te flas si mik e shok pa asnje perkatesi partiake vec si atdhetar,amenet gjyshi lene sot 105 vjet para. Po deshe ajdeni ne Dangelli me 25 Maj”Diten e Naimit”ta shohesh nderimin qe i behet atij,sa fisit tim Xhoga,te parin Deshmor dhe me 1940 kete nga Italo-greket, atje ne Sanoven mes Frasherit e Zavalanit.
  Bite e Zavalani e kane treguar dje dhe sot,mi lumte asaj Kozeta Zavalanit,apo te ndeuare meri Lalaj qe na ka dhuruar vepren e saj per Bijte e Zavalanit.
  Laj gojen pastaj fole per fiset; Zavalani,Xhoga-Hasani-Shehu etj.o pseudo intelektual,qe me detyron tua permend.Se harrova per ate cilesimin tim SPIUN do pergjigjeni me ligj sa te vij ne tirane,nese, nuk kerkoni falie publike.

  VO.Ju lutem ju te gazete sone atdhetare DITA ma botoni si shkrim te vecante,mua gjyshit 81 vjecar qe si di ta shkruaj direkt.
  Me fani gjithsa lexoni,se kemi te tjerra halle jo; VELLAVRASIET-po -UNITET-UNITET KOMBETAR.
  .
  Pasuesi Veteran 82 vjecari;

  Toronto 27-12-2017 Dhimiter Mihal Xhoga(Guri Naimit D

  Reply to this comment
 31. Dh. M.Xhoga (Guri Naimit D) December 28, 01:52

  Mos injektoni percarie dhe VELLAVRASIE , Z. “intelektual.”!

  O zoti “intelektual” te thashe ne komentin tim qe mos u merr me mua,…Sa per ate mbiemrin Zavalani dhe te nderuarin Tajar Zavalani,po te them qe mos e zwre me ne goje se nuk i afrohesh as atek thembera e kembes.Ai dhe Zavalanasitt e atyre viteve te Rilindies se madhe mes Tyre gjyshi im kapedan-Jano Petro Xhoga,(Nderi Qarkut te Gjirokastres nderune 100 vjetorin e Pavaresie,(25 maj 2015)titullin”MIRENJOHIE” dhene atje ne Frasherin e te mbedhenjve;”Vellezerit Frasheri”qe ra si bien trimat,ne mbrojtie te Atdheut (Dangelli-shqerise), me ne krah Papa Stath Melanin,ate atdhetar te shquarqe shteti shqiptar e ka nderuar qe dhe para luftes,dhe sot ca pseudo drejtues te kishes permetit nuk lene familien sa shqoqatat ta nderojne.Nga keta do jesh ti zoti -“intelektuar”.
  Ja si eshte motivua dekorimi e Jano Xhoges ne qarku gjirokastres:
  -“Patriot,luftetar dhe komandant me cilesi te larta ne mbrojtie ta trojeve shqiptare ne vitet e para te Pavaresise Kombetare, me 10-12-1913″.Pos qe mund ta gjesh dhe ne dokumentat atje ne Gjirokaster sa ne librin: KUVENDIM me ENGJEJT dhe TRIMAT e Zavalanit”.borim Tirane 2017 ,f.64.autor une; nipi Tij.
  Do me z.”intelektual”,qe ju vjen ndot intelektualeve te vertete te atdheut tone kudo qofshin,me keto ndoti qe beni ju me komentet tuaja pa fund.Nuk them mos komento,po fol me baza,jo t’u japish rast te tjereve te te pergojojne.Po te flas si mik e shok pa asnje perkatesi partiake vec si atdhetar,amenet gjyshi lene sot 105 vjet para. Po deshe ajdeni ne Dangelli me 25 Maj”Diten e Naimit”ta shohesh nderimin qe i behet atij,sa fisit tim Xhoga,te parin Deshmor dhe me 1940 kete nga Italo-greket, atje ne Sanoven mes Frasherit e Zavalanit.
  Bite e Zavalani e kane treguar dje dhe sot,mi lumte asaj Kozeta Zavalanit,apo te ndeuare meri Lalaj qe na ka dhuruar vepren e saj per Bijte e Zavalanit.
  Laj gojen pastaj fole per fiset; Zavalani,Xhoga-Hasani-Shehu etj.o pseudo intelektual,qe me detyron tua permend.Se harrova per ate cilesimin tim SPIUN do pergjigjeni me ligj sa te vij ne tirane,nese, nuk kerkoni falie publike.

  VO.Ju lutem ju te gazete sone atdhetare DITA ma botoni si shkrim te vecante,mua gjyshit 81 vjecar qe s’ di ta shkruaj direkt.
  Me fani gjithsa lexoni,se kemi te tjerra halle jo; VELLAVRASIET-po -UNITET-UNITET KOMBETAR.
  .
  Pasuesi Veteran 82 vjecari;

  Toronto 27-12-2017 Dhimiter Mihal Xhoga(Guri Naimit D

  Reply to this comment
 32. Adih December 28, 02:14

  Ju lutem edhe nje here gazetes se nderuar DITA ,aman mos jepni keto pacavure te shkruajtura nga ky kelysh i kuq .Me ben pershtypje se po te tregosh maskaralleqet e diktatorit injorant Enver ,te hidhen ne fyt keta, o ish sigurimsat ,ose budallenjte, se rruge tjeter nuk ka.Po tju dhimbset Diktatori Enver , beni mire te shkoni ne korene e veriut te kerkoni azil ,dhe ju garantoj se ja u ben letrat ai Koreani verijori..Beni mire te mirni edhe keta cunat e enverit te socem qe nga 91 e deri me sot.Qe po manaxhojne me falni perdhunojne shtetin cop cop me te dyja kembbet ne menyren me brutale… ..

  Reply to this comment
 33. fteri December 28, 09:15

  Dashuria ,mirnjohja më e madhe i takon luftës antifashiste -nac-çlirimtare ,dhe figurës kryesore të sajë komandantit legjendar Enver Hoxha duan apo nuk duan tradhëtarët .

  Partizanët luftuan me heroizëm të rrallë me urrejteje të mëdha të mbledhura në gji kundër skllavrisë ,partizanët luftën nuk e pushojnë edhe një javë pa buk luftojnë.Daja i më heroi i popullit Gjok Doçi lufto herikisht kundër Gjermave dhe ra në symizë -tepelenë. Enver Hoxha lëshoi kushtrimin :
  Ngriheni ju komunista ,ç’bëni !
  Në mos keni armë ,-gjëni !
  Vrini,mirrni atij qëni !

  Epika popullore ka skalitur me mjeshtri figurën legjendare të udhëheqësit E.Hoxha
  “Burr mentar e trim rrufe” me kushtrimin që u lëshon komunistëve bashkë me partizanët.

  Urrejtjen e meritojnë tradhëtarët e idealeve të E.Hoxhës.

  Reply to this comment
 34. studenti December 28, 11:04

  Bastardet qe vetequhen intelektuale dhe bejne sikur dine çdo gje, kane nje mendje e shpirt te çale,jane te fishkur te rrenuar,mendjegedhe.Urrejtja, fyerja, sharja, mburrja jane sjelljet e bastardit,qe shihen ne komente nen logon e uk-tartuf-nastradin-intelektualit.Bastardet llomotisin e llomotisin pa fund, me zhargonet e tyre soc-politike “shume e per lume”, sepse jane te mesuar me mburrjen e vetevetes,prandaj zbrazin gjithenje llumin e fyerjes e urrejtjes.Llafazaneria malinje e tyre eshte e tejskajshme per ta bere mizantropine e tyre delinkuente te pafajshme.Neqoftese doni te dini me shume per kotesite e bastardit,konsultoni Psiko-sociologjine e Harvardit.

  Reply to this comment
 35. Pertefi December 28, 14:41

  Ja, Dhimiter Xhoga e beri biografine e tij dhe mxori prejardhjen e tij patriotike.
  Pa fole edhe ti gojeshtrembri “intelektual prpperendimor” (me ben te shkrihem gazit kjo shprehje prej analfabeti) per traditat e tua familjare dhe burgun si kolaboracionist.

  Reply to this comment
 36. Vasil janua December 28, 14:51

  ku eshte ndryshimi ndermjet
  Intelektualit dhe Mark Ukut ?
  ku eshte ndryshimi ndermjet

  Shuranjosit Xhuxhumak dhe Stanarit Tartuf ?

  1- Te gjithe jetojne me Keste ,
  2-
  3-

  Reply to this comment
 37. Dh. M.Xhoga (Guri Naimit D) December 28, 15:28

  Te nderuar Bashkeatedhatre!
  Te nderua Ju te nderuar veterane apo njerez te thjeshte,qe jeni angazhuar ne kete zallamahi llafazani, hapur ky ‘intelektuali per mua.qe dhe lepurit i hap rruge. Ju faleminderit per konsideratat ne adresen time, dhene pergjigjen ati “intelektuali”,pavarsisht se direkt nuk njihemi.Ju lutem vetem kush me njeh mire,sa organet perkatese,deri te drejtesise, tia japi jo vetem atij pergjigjen po opinionit mbare.
  Nje fjale e urte popullore thote:
  -Te marrit hapi rruge” -po Ai -s’eshte i tille- po i vetedijshem per ato qe ben.
  Do bashkohesha me nonje komentues qe kerkon mos na sillni te tilla komente ne gazeten e nderuar DITA.
  Le tu leme vend NJEREZVE te MIRE ne kete prag feste te UROJNE NJERI tjetri:
  GEZUAR VITIN E RI 2018.
  Me JU dhe TDHEUN M E M E !
  Me falni se u be si thenia:
  -jep nje grash e hyre ne valle;hedh 100 e nuk del dot”
  si urim per vitin e Ri “intelektualit”qe si duket nga halli e ka,sa ai “valltari”qe sdel dot nga vallia.
  Me kaqe qofte…! prgatisni festimin e vitit te Ri.
  (intelektuali na beri gazi botes-
  “c’ti besh-kur te ZE s’ke ci ben- thote populli.!
  Me kaqe qofte.tjeter kush mos u marrofte)
  Toronto 28-12-2017 Dhimiter M Xhoga(Guri Naimit D.)

  Reply to this comment
 38. studenti December 28, 18:29

  Mos u merzisni ju lexues te “Dites”kur lexoni komentet banale te quajtura “intelektuale,sepse liria perkunder erresires i sherben drites, per te dalluar njerezit e vertete nga ato te maskave ne “karnavale”.Mund te dalloni fare mire delinkuentet, qe hedhin balte mbi te vertetat e jetes, nga kontraverset,perverset, te mbytur ne ujerat e qelbura te kenetes.Mund te dalloni ata qe i sherbyen çdo sunduesi dhe u shiten per ca ofiqe tek pushtuesi,ata qe jetuan me klithmat “rrofte mbreti, poshte mbreti!”, nga ata qe treguan heroikisht se liria eshte vete denjiteti.Mund te dalloni ata qe u fshehen ne halé dhe betohen per vatan e per atedhé, gjithe ata hipokrite e lavdertare qe jetojne me alibirat e zotesive ne hipoteka, nga njerezit e ndershem qe jetojne nga puna, denjiteti e biblioteka.Mund te dalloni injorante-mburravecet, fara e se keqes, nga njerezit e veprimit te arsyes e te ndergjegjes.Mund te dalloni lavdertaret llafazane qe flasin ne emer te atedheut, sojin e atyre qe e kishte damkosur tradhetia e atedheut qe ne kohrat e ilireve e Kastriotit, nga ata qe nuk u genjyen nen skllaverine e pashait e te beut dhe u dritheruan prej vajit e lotit.Mund te dalloni ne keto kohra te trazuara cilet jane te mjeret, qe shtiren e mburren qe te perfitojne duke hedhur balte mbi te tjeret. Mund te dalloni e te nderoni viktimat e pafajshme te Stalinit,Maos e Enverit dhe te neverisni tradhetaret me te medhenj te botes, sojin e Judes,Brutit,Arnoldit,Kuislingut e Petenit.Mund te dalloni ata qe vrane 57 milione njerez per egon e pushtetit te Markos,Salazarit,Bigniomes, Pinoçetit si bijte shpirterore te Musolinit e Hitlerit.nga luftetaret e paqes,te lirise e denjitetit.Mund te dalloni e te nderoni njerezit e sakrificave qe çelin si lulet ne pranvere,nga lepiresit e prapanicave qe qelben ne llumin e poshtrimit dhe bota i neverit kudo e kurdohere.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku December 29, 15:25

   E para, shkruhet “dinjiteti” dhe jo “denjiteti”,
   E dyta, kush eshte Arnoldi? Schwarzeneger-i? Pse ke tradhetoi? Apo gruan?
   E treta, po , Enver Hoxha ishte nje mut muti.

   Reply to this comment
 39. demo December 30, 01:11

  Askush nuk ka te drejte te levdoje Tiranine,duke ia hedhur si dorashke interneti atyre qe dolen me plage te pashlyera prej saj.Dhimiter Zhoga le te luaje plakun qaraman,qe nga Kanadaja kapitaliste duke kujtuar parajsen e diktatures enveriste,qe i paska dhene 1kg sheqer Maliqi dhe 3m basme kombinati.Nqs.Dhimitri eshte 81 vjec,Sevo Tarifa eshte 90.

  Reply to this comment
 40. libraku December 30, 09:06

  Ka te drejte studenti,jo ti or plaku xhuxhumaku.
  Se pari “dinjiteti” si teresi vlerash njerezore,individuale, shoqerore,kombetare (fjalori i shqipes se sotme,1084, fq.205 vjen nga fjala “(ie)denje” qe tregon vleren dhe cilesite per ta merituar ate.Po aty fq.189.dmth se liria
  eshte e denje per njerezit e ndershem qe punojne e mesojne,
  Se dyti, Benerdikt Arnold nga SHBA, eshte njeri nga pese tradhetaret me te medhenj te historise boterore qe ua dorezoi anglezeve frontin e luftes per pavaresi,siç bene me vone edhe Kuislingu ne Norvegji e Peteni ne France.Te gjithe tradhetaret kane nje turi si derrat, por renditen sipas turpit qe bejne neper ferrat.
  Se treti, kontraverset injorante emocionale vetequhen “intelektuale” dhe llumin e urrejtjes e zbrazin me fjale.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku December 30, 22:03

   E para, o librak,” i denje” nuk eshte shqip, pra esht huazim, dhe megjithate ne shqip kemi i denje – dinjitet (kurrsesi jo denjitet) sic kemi ne italisht degno (i denje) por dignita’ (dinjitet). Nuk ishte fjala per kuptmin, por per drejtshkrimin e fjales. Para se te kercesh pupthi mundohu te kuptosh per se eshte fjala.
   E dyta, emri i Arnoldit eshte Benedikt dhe jo Benerdikt, dhe ti kuptoke shume nga ironia.
   E treta, te kujtoj se edhe Enveri – intelektual quajti mut, muti ne nje plenum shokun e tij te luftes Beqir Ballukun, dhe ajo qe them une per te nuk eshte gje tjeter vecse aplikimi i llogjikes se tij intelektuale. Shenet o librak!

   Reply to this comment
 41. PETRO December 31, 02:31

  Enver hoxha ishte nje udheheqes.ai renditet ne vargun e herojve te shqiperise dhe i perket nje etape te lavdishne te popullit shqiptar.shqiperija per njezetepese vjet nen udheheqjen e gjergj kastriotit prej vitit 1443 deri ne vitin i468 jo vetem qe ishte e pa mvarur por mbrojti dhe europen nga invazioni turk i kohes.periudha e dyte eshte periudha e lavdishme e rilindjes kombetare e cercis topullit dhe mihal gramenos ,e migjenit e luigj gurakuqit e plakut te vlores ismail qemalit qe cuan ne pamvaresine e shqiperise ne vitin 1912
  Periudha e trete e lavdishme e shqiperise eshte periudha e enver hoxhes dhe mehmet shehut,respektivisht sekretar i pare i komitetit qendror dhe kryeminister i shqiperise qe udhehoqen popullin ne luften nacional clirimtare,trinfuan te vetem,cliruan vendin nga okuparorwet nazi fashiste e radhiten shqiperine ne koalicionin fitimtar angline,ameriken e ish bashkimin sovjetik dhe e shpetuan vendin nga okupimi e ndarja nga fqinjet grabitqare.enver hoxha eshte ndertusi i shqiperise me thirjen qe i beri popullit e ndertoi shqiperine si nje arkitekt,shqiperia me toke mocalore ne te gjithe ultesiren perendimore me 95 per qind analfabet ne kohen e zogut ne vitin 1938 ei cili e kishte lene popullin ne varferi te skajeshne ne pa dije e semundje,enveri brenda nje kohe te shkurter e kthe shqiperine ne nje vend te perparuar agraro industrial,me nje fuqi mbrojtese te pa thyeshme e nje popull monolit rrreth vehtes.ne vitin i944 shqiperia kishte vetem nje milion banore,enveri e la me kater milion banore.shqiperia e armatosur deri ne dhem i perqeshi te gjitha fuqite boterore me forcen e saje ushtarake.kur italia kishte vetem nje nendetese shqiperia kishte kater dhe nje fuqi prej kater qinte aeroplane reaktite dhe nje mbrotje detare te pa thyeshme.por tradhetaret dhe armiqt e vendit tone punuan deri sa gjeten agjentet e tyre ramiz me shoke dhe e shkaterruan shqiperine.populli shqiptar ne vitet nentedhjete u genjye u corientua nuk diti te dallonte ndryshimin e sistemit nga njerezit qe punuan e luftuan per shqiperine.e humben mendjen goditja erdhi nga brenda e nga dalte por jo me vrull ndertoimi te demokracise por me shkaterrime.populli nuk kishte pretendime per ndryshimin e sistemit,sistemet gjithmone kane ndryshuar dhe pranda e pranoi dhe ate ndryshim.por tradhetaret nen kritiken e komunizmit si sistem shkaterruan njeriun duke i lene pa buke dhe moren arratine neper bote,ne ishim aleat te amerikes por djalli tradhetar e shfrytezoi ameriken per te mposhtur popullin e realizuar qellimet e tije.u deshen shume vjet qe amerika te kuptoje se miqt e vertete te saje jane aleatet e luftes se dyte boterore dhe jo ata qe u bashkuan me armikun,tani shqieria ka mare rrugen e drejte ne aleance me ameriken.me gjthe ate nuk eshte vone por shkaterrimi ishte i pa mase..nje e treta e popullit ka ikur jashte shtetit.fshati ka mbetur pa njeres.por populli i bashkuar rreth qeverise rama do ta beje perseri shqiperine edhe me te forte sikunder ishte.enveri do te mare vendin e tije ne histori e shqiperia do te festoje e gezuar edhe kete vit te ri me dritat e hidrocentraleve te enverit e mre pallatin e kongreseve te enverit.armiqt do te pellcasin e le te shikojne endra me cadra dicitale etj presione.shqiperia do te rroje per te punojme e luftojme ne kudo qe jemi brenda apo jashte vendit

  Reply to this comment
 42. lexuesi December 31, 09:01

  Xhuxhmakuplaku u ngjane djajeve te ferrit,
  qe njeh te tjeret me mire nga ç’njeh veten,
  prandaj perdor shprehjen e piste te Enverit,
  sepse zbraz ne vend te “logjikes” urrejtjen.
  Por Xhuxhmakuplaku eshte tejet i sinqerte,
  qe e quan veten majmun-plak-xhuxh-makak ,
  sepse ne komente hidhet poshte e perpjete,,
  siç i ka hije gjithenje intelektualit shpellarak

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku December 31, 14:56

   Bravo, lexuesi, edhe ti me njihke mua me mire se vehten, pra me logjiken tende edhe ti u ngjake djajve te ferrit. Po sipas teje, vete Enveri me shprehjet e pista qe perdorte zbrazte urrejtjen, se sa per logjike kishte sa aneja.

   Reply to this comment
 43. tajarja December 31, 13:46

  Nuk e zbulon emrin intelektuali se e Di cmut eshte.
  Kurse KY plaku xhuxhmaxhuxh eshte ky ballisti nga fahatrat e vlores. Nje koqe gamari qe ska jete po rri 24 ore te Dita dhe tema dhe u kthen pergjigje cdo komentusi. Budalla 24 karat.
  Intelekruali eshte nje kungull I rritur ne hije. Varu zigurin te dyve

  Reply to this comment
 44. Dashamiresi D. December 31, 15:10

  Me vjen keq se nuk e them dot te plote,
  ate vjershen saterike!
  Plak plag xhuxhumak…
  a do buke te te jap…”!
  sa ai te thoshte
  -Zonjen e sha zonjen- O/
  plot buke e kam torben-o.
  Kete thuaj o-“plak xhuxhumak” e
  – rri rehat se u bere gazi botes.
  Pa e njohur mos fol per dike…
  Ne je plak rri ne buxhak.
  Leri njerzit rehat !

  Gezuar vitin e Ri e
  Shko qetesohu ne shtepi.

  Dashamiresi D.

  Reply to this comment
 45. Dashamiresi D January 2, 18:19

  Me kete pergjigje qe jep,mua Dashamiresit D.tregon kush je; o i gjori xhuxhumak, qe me tej, s’te jap xhuvap…
  Une te them -shendet..ti me thua -PLAC.Ti qofsh.
  Dashamiresi D..

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

A ËSHTË EDI RAMA I MAJTË?

Shiko rezultatin