Epidemia e agjencive të inteligjencës

November 22, 2017 10:06

Epidemia e agjencive të inteligjencës

Bedri Islami

Ka disa kohë, sidomos ditët e fundit, që shumë njerëz, analistë, të politikës, shkrues artikujsh, media dhe pasmedia, zëra e paszëra, në referimet e tyre ndalen tek informacionet që kanë marrë ose që kanë mësuar nga shërbimet inteligjente të vendeve të ndryshme.

Nuk ngurrojnë të flasin mbarë e prapshtë se “nga një burim i pakonfirmuar kanë mësuar se shërbimet inteligjente të vendeve partnere…” ose “një e dhënë nga një burim pranë prokurorisë që kërkon të mos identifikohet… flet se….shërbimet inteligjente të një vendi partner kanë dorëzuar…”.

Analistët shkojnë dhe më tej duke folur për kontaktet që këto shërbime kanë pasur me gazetarë të ndryshëm apo informacionet e besuara që u kanë përcjellë atyre. Isha në një nga qytetet veriore dhe rastësisht u takova me njërin ndër gazetarët lokalë, që, ende pa nisur mirë biseda po i tregonte bashkëbiseduesit tim se si shërbimet e huaja inteligjente kanë filluar të marrin takim me gazetarët e rretheve, duke nënkuptuar qartë se edhe ai ishte njëri prej tyre.

Zoti Berisha, në njërin nga shënimet e tij të fundit, duke folur për përgjimet e bëra nga shërbimet inteligjente dhe duke sjellë hollësi prej tyre, do të shtonte me sigurinë e njeriut që është brenda në strukturat e këtyre shërbimeve se , “…Këto regjistrime u janë dhënë, përveç instancave që drejtojnë shërbimin e jashtëm në Bruksel, edhe disa prej shërbimeve të vendeve kryesore. Mbi bazën e këtyre përgjimeve ekziston një debat i brendshëm për qëndrimet që duhet mbajtur ndaj Ramës dhe vëllait të tij Olsi“.

Thuajse në çdo prononcim të shefit të opozitës risillen agjencitë e huaja. Edhe në rastin më të fundit që ka lidhje me kryebashkiakun e Durrësit, Dako. Thuajse në çdo serial të opinioneve politike, shërbimet e huaja zënë vendin kryesor të “burimeve“ të informimit. Gjithnjë në mjegullën e asaj që mund të cilësohet fshehje e së vërtetës, pasi flitet  “një agjenci serioze e shërbimeve të inteligjencës“ dhe kalohet më tej me sigurinë e atij që, pasi ka thënë këtë, tani e tutje është plotësisht i besuar.

Por, le ta shtrojmë më qetësisht.

Në Shqipëri, është largmendësh që të mos ketë përfaqësi të shërbimeve të huaja të inteligjencës. Disa njihen, disa veprojnë e nuk dihen. Në Kosovë edhe më tej se kaq: ata janë shtrirë aty qoftë në formën e EULEX-it, qoftë nëpërmjet shërbimeve të tjera.

Në vendin tonë gjërat janë më të konkretizuara. Shërbimet partnere kanë lidhje me shërbimin tonë të inteligjencës dhe kjo është një gjë e njohur dhe që dihet. Vetë fakti i disa strukturave politike e ushtarake ku bën pjesë vendi ynë, e ka të domosdoshme edhe të përbashkëtën e punëve, aq më tepër që, në disa raste themelore, si në rritjen e radikalizmit islamik, sheshet e lënë hapur për lëvizjen radikale salafiste, streha që herë pas here kanë gjetur fondemantalistë të njohur islamikë, por edhe të lëvizjeve të tjera agresive, qoftë politike apo fetare, trafikimi i armëve, drogës, i qenieve njerëzore, e kanë bërë të domosdoshëm këtë bashkëpunim, që në të shumtën e rasteve, është diçka e njohur.

Por, duhet të jesh miop të mendosh se këto agjenci, të njohura për seriozitetin e tyre dhe që nuk janë lëmsh e li siç janë punët tek ne, më parë se të bashkëveprojnë me shtetin shqiptar, strukturat e tij dhe shërbimet e njëmendta të së njëjtës natyrë, vrapojnë e shkojnë e bëjnë tellallin me secilin që ka ndër mend ta publikojë këtë.

Është larg mendsh që shërbimet e kësaj natyre, tepër serioze e delikate, më parë se të veprojnë si një institucion serioz, ashtu sikurse në fakt janë, bëhen pjesë e kazanit mediatik dhe politik që mund të përmenden vend e pa vend, duke i bërë edhe ato pjesë e debatit politik e jo vetëm politik në vendin tonë.

Në njërin nga emisionet e fundit televizive nga gjashtë pjesëmarrës, katër prej tyre u referoheshin pikërisht kontakteve me agjencitë e huaja të inteligjencës, si t’i referoheshin një burimi në ministri apo në prokurori. Dy prej tyre ishin të njohur më parë për lidhje me strukturat e shërbimit të sigurimit të shtetit shqiptar, çka, domosdoshmërisht nuk mund të jenë pjesë e një lidhje të re, edhe po të duan të jenë gjithë ditën e gjithë natën në dispozicionin e tyre. Dy të tjerë, edhe kur faktet binin poshtë nga të cituarit prej tyre, përsëri këmbëngulnin se “kemi burimet tona që kërkojnë të mbeten anonimë“, duke e bërë gjithçka të diskutuar një mish-mash të politikës sy nxjerrëse.

Është krejt e mundur që punonjës të këtyre shërbimeve inteligjente të kenë lidhje herë pas here me njerëz të medias apo të politikës, gjithnjë për hesap të punës së tyre dhe jo që pikërisht këto shërbimeve  të jenë drutë që i vënë flakën kazanit mediatik.

E mundur është, por do të thosha edhe krejt e besuar se, ka mjaft analistë e njerëz të politikës që do të donin të ishin pjesë e bashkëpunimit të këtyre shërbimeve. Gjëja që mund të gjendet më lehtësisht në Shqipëri, por edhe në Kosovë, mendoj, janë bashkëpunëtorët. Ka prej tyre që qënia në bashkëpunim me një agjensi të këtij lloji i duket si titull nderi dhe mburrje.

Gjithsecila agjensi, mendoj, e ka në praktikën e saj shtrirjen e një rrjeti nga mund të marrë të marrë të dhëna, por ku nuk mund të shpërndajë informacion. Ndërsa tani, jo rastësisht, të duket sikur në çdo vend që të hedhësh sytë gjen njerëz që ushqehen pikërisht nga burime “të sigurta“ të shërbimeve inteligjente dhe janë më të besuarit e saj. Nuk besoj se ka shembull tjetër dëshira e shumëkujt, nuk mund të them e shqiptarëve, sepse më vjen keq për të qenë në shërbimin e dikujt tjetër.

Çfarë ndodh në më të shumtën e rasteve, mendoj unë dhe nuk e di pse jam i bindur për këtë.

Njerëz të politikës apo analistë të njohur, prej viteve, për shkak të njohjeve apo përfitimeve të përbashkta, kanë krijuar lidhjet e tyre, të hershme e të tashme, me njerëz apo struktura të sistemit tonë të drejtësisë, sidomos në prokurori, ku edhe janë të dhënat e para, por edhe figura të caktuara në Shërbimin Informativ Kombëtar.

Përmes këtyre lidhjeve bëhet kalimi i dokumenteve dhe i materialeve që përcillen tek ata, qoftë nga Shërbimi Informativ Kombëtar, qoftë nga shërbime analoge, të cilat, kurdoherë kanë në thelbin e tyre mbrojtjen e interesave të vendit tonë, por edhe të bashkëpunimit politik e ushtarak ku bëjmë pjesë.

Në shumë e shumë raste, segmente të prokurorisë, qoftë për shkak të zemërimit me shefin aktual të qeverisë dhe qeverinë e tij, për bindjet politike që kanë, për shlyerjen e favoreve apo frikë nga hijet që kanë lënë pas, shpesh herë edhe si garanci për të ardhmen, dokumente sekrete, qoftë të brendshme, qoftë të jashtme, më parë se të jenë publike për të gjithë dhe pa mundur vetë nga detyrimet ligjore t’i shpërndajnë, i kalojnë tek njerëzit e opozitës apo tek disa gazetarë të njohur.

Kalimi tani është i thjeshtë dhe lë shtegun e hapur të prononcimit politik të opozitës, krijimin e sikurseve në jetën e vendit dhe në këtë mënyrë, ajo që bëhet prijëse dhe i hap shtegun prokurorisë për një çështje të caktuar, duket sikur nuk e ka burimin tek ato, por tek gjetjet e vetë opozitës apo medias. Mjafton të risjellim faktin që operacionin për kapjen e Habilajve më parë se të ishte në dispozicion të prokurorisë, prokurori ia kishte dërguar Berishës, që e bën publike të gjithin tabllon.

I njëjti dërgon materialet e tjera të çështjes “Tahiri” dhe tani, pa “asnjë prapamendim“ do të gjykojë këtë dosje që e ka bërë si pusull bakalli. Është ndoshta rasti më tipik deformues, kur prokuroria që vetë kishte shpërndarë lajmet në njerëzit e politikës dhe të medias, do të hapte pak çaste më pas një çështje, pikërisht tek ato që kishte përhapur media, e furnizuar prej tyre.

Blendi Fevziu ka vërejtur me të drejtë se disa nga çështjet më djegëse të kohëve të fundit, siç ishte rasti “Tahiri”, nuk është ngritur fillimisht nga prokuroria, por nga shefi i opozitës dhe kjo po vazhdon ende, edhe sot e kësaj dite.

Për një material të EULEX-it, dërguar këto ditë strukturave të shtetit shqiptar, të gjithë të ftuarit në emisionin e tij të ditëve të fundit, shumë apo pak, kishin dijeni. Sa që të dukej sikur materiali i EULEX-it ishte njëlloj si Letra e hapur e dikurshme që kishin dijeni të gjithë dhe mund ta diskutonin të gjithë.

Burimi i parë, prokuroria, po përkthehet në agjencitë e inteligjencës, pa i cituar, duke vënë theksin se kjo që po ndodh është një siguri e madhe.

Agjencitë e shërbimeve inteligjente po kthehen kështu, për hir të mediokritetit politik dhe zemërimit inatçor, në një njësi e zakonshme llafesh, çka, jo vetëm është e pasaktë, por edhe krejt e dëmshme për besimin ndaj tyre.

Me këtë linçim të emrit të tyre, rënë si një epidemi, duke menduar se jemi më të besuar, do të bëjmë që jo larg, edhe vetë citimi i tyre të mos jetë më i besuar.

 

November 22, 2017 10:06
Komento

12 Komente

 1. Monika Kryezeza ish prostitute tani shtetare e gazetare November 22, 10:57

  O BEDRI,FATKEQESIJA JE TI QE SKE TE BESH FARE ME INFORMACION E GAZETARI!PSE!?
  -Se akoma mendon se ne kete vend bordello ka shtet
  -Se akoma mendon se ky vend eshte i lire i pa varur
  -Se akoma mendon se mendon se ka edhe prostituta te virgjera
  -Se akoma mendon se nje vendt i shperbere e nje popull ne arrati mund ta mbledhe kryekrrimineli qe e shperndau me emrin Sali dhe krahu i djathte i tij simboli i korrupsionit te ‘koke palareve me emerin Like flori…
  Se ti akoma quan opozite nje bytheqire me emerin Lul hollandezi e nje prostitute politike me emerin MonaLike
  -Se akoma nuk e kupton qe ketu edhe grate nuk kane te drejte te nderzehen me kalin e Xenit pa miratimin e Fazlliqit dhe ambasadoreve qe u ka rene infarkt ne Lure mbi dafllak shqipetarkash gra te fevzinjve..
  -TI DHE TERE KAMIKAZET E INFORMACIONIT INI TRAGJEDIJA E VERTETE SE MERENI ME PATENTAT E NJE DEPUTETI E MINISTRI QE NE GJITHE BOTEN I MBAJNE SHOFERAT E BODEGARDET DHE NUK MERENI ME:
  …PIDHAT e tere deputeteve prostituta te ketij parlamenti se prone e kujt jane 27 vjet perveòse e shoferave bodegardeve por dhe tere te huajve ambasadoreve e misionareve te ‘integrimit’ fyleve Kukaneve hajvaneve e gomareve dhe ‘burrat’ e tyre e kane per nder qe Dodat,topallet e tre Dedat e dudat u shkerdhehen me te huajt……

  Reply to this comment
 2. vicens November 22, 10:57

  Sherbimet intelegjente te huaja , sipas ish kryeministrit Berisha, bejne hetime te thella vetem per Edi Ramen dhe Olsin vellain e Edi Rames !! Por per Sali Berishen sherbimet e huaja inteligjente nuk bejne fare , hic fare ?!!! Sic duket ata (sherbimet e huaja) e dine qe Sali BERISHA eshte qelibar, i paster ! Vetem Edi Rama eshte i implikuar me krimin e droges !! He he he..Berisha eshte perrrrrrrrr…fekt!

  Reply to this comment
 3. QIrio QInam QInami November 22, 11:08

  Per para njeriu QIN vedin,
  Per para ngre muhabetin
  ja di kimene parase!

  Per para prostitute ne Jale
  per para Lulushin e ben djale
  ja di kimene parase!

  Xenit kur i tregon parane
  Le Fazlliqin ti shkerdheje Sadije e mamne
  Ja di kimene parase!

  Fevzo per para e per ‘onore’
  Nate e dite pranon gojore
  Ja di kimene parase

  Ne kete vend me llalla e hirre
  Te gjithe jane bythe qire
  ja dine kimene parase

  Mbi te gjitha Like floriri
  eshte ai me bythe qiri
  ja di kimene parase

  Reply to this comment
 4. Koba November 22, 12:01

  Duhet te behet nje loje teresisht e hapur.Ne rradhe te pare duhen hapur te gjitha dosjet,sidomos per personat qe jane ne ofiqe dhe vegjetojne ne politike.jane te zbuluar tashma dhe disa gazetare qe marrin e japin me Zbulimet e Huaja ,pa u hyre gjemb ne kembe.Po me keq akoma ka politikane qe as u jane pergjigjur akuzave te ngritura kunder tyre per bashkepunim me Agjensite e Huaja!!!????.Pra duhet veprim atdhetar ne te gjitha keto raste.Se tashti per tashti po del ma mire me qene tradhetar se Atdhetar!!!????.Apo jo O Sali Gerdeci?????

  Reply to this comment
 5. anticensurë November 22, 12:52

  “Në Shqipëri, është largmendësh që të mos ketë përfaqësi të shërbimeve të huaja të inteligjencës. Disa njihen, disa veprojnë e nuk dihen. Në Kosovë edhe më tej se kaq: ata janë shtrirë aty qoftë në formën e EULEX-it, qoftë nëpërmjet shërbimeve të tjera.”
  bedri një gjë është e sigurtë në këtë frazë tënden naive!!
  në shqipëri,në tërë trojet shqiptre,vetëm shërbim të fshehtë shqiptar nuk ka!!
  kur flasim për shërbim të fshehtë nuk flasim për EULEX-ai është shërbim i hapur!!
  sa për të tjerat që ke shkruar,prap nuk dalin nga naiviteti!!

  Reply to this comment
 6. Lili November 22, 14:35

  Sapo paska filluar bedri Zeza me kuptuar se po u soset durimi te gjitheve,edhe miqeve qe deri sot kane mbyllur syte,edhe veshet,per hir te nje stabiliteti ne Balkans..b
  Mos keni derrte sicili me radhe se dosjet jane plotb

  Reply to this comment
 7. Dodona mbi Tomorr November 22, 15:38

  Ju , Islami , nuk permendni se sa ” agjensi spiunazhi ” jane krijuar ketu tek ne .I pari eshte Saliu qe ja ka kaluar edhe agjensive me me emer te botes me rrjetin e tij te famshem “Dixhital”.Ai me kete rrjet “zoteron”informacion te mjaftushem nga brenda e jashte vendit per te sulmuar cdo kundershtar : politik,biznesi ,profesinal ,shkencor,”artistik”,me nji fjale ne te gjitha fushat e veprimtaris njerzore.Pastaj vijene Tv,private .Ata jane shndruar ne “agjensi “te verteta zbulimi e kundra zbulimi .Aq e vertete eshte kjo sa edhe ne nji bisede te ministrit Klosi mesuam se nga “zbulimi”i madh i Tv. Top kanal , qenka demtuar parku kombetar ne malin e Tomorrit.! Po Klosi eshte edhe deputet i beratit si s’e pati vene re vite me pare, apo duhet qe ta “zbulonte” Topi qe ta merte vesh edhe ministri i mjedisit se me perpara nuk ka pasur ministri mjedisi . Po vendin e pare ne zbulime e mban si gjithmone Tv Klan.Ky ben zbulime marramendese ;Ku priten pyjet , ku gjuhet ne menyre te paligjeshme ,ku jane njerzit qe lypin rrugeve , se keto nuk i shohin as ministrat e qeverise as komunat e bashkite as shoatat , keta i mbajne syte mbyllur dhe vene keta te Tv. private i zbulojne dhe ….Nuk e di kujt ja marrin parat!?

  Reply to this comment
 8. Dodona mbi Tomorr November 22, 15:42

  Ju , Islami , nuk permendni se sa ” agjensi spiunazhi ” jane krijuar ketu tek ne .I pari eshte Saliu qe ja ka kaluar edhe agjensive me me emer te botes me rrjetin e tij te famshem “Dixhital”.Ai me kete rrjet “zoteron”informacion te mjaftushem nga brenda e jashte vendit per te sulmuar cdo kundershtar : politik,biznesi ,profesinal ,shkencor,”artistik”,me nji fjale ne te gjitha fushat e veprimtaris njerzore.Pastaj vijene Tv,private .Ata jane shndruar ne “agjensi “te verteta zbulimi e kundra zbulimi .Aq e vertete eshte kjo sa edhe ne nji bisede te ministrit Klosi mesuam se nga “zbulimi”i madh i Tv. Top kanal , qenka demtuar parku kombetar ne malin e Tomorrit.! Po Klosi eshte edhe deputet i Beratit si s’e pati vene re vite me pare, apo duhet qe ta “zbulonte” Topi qe ta merte vesh edhe ministri i mjedisit se me perpara nuk ka pasur ministri mjedisi . Po vendin e pare ne zbulime e mban si gjithmone Tv Klan.Ky ben zbulime marramendese ;Ku priten pyjet , ku gjuhet ne menyre te paligjeshme ,ku jane njerzit qe lypin rrugeve , se keto nuk i shohin as ministrat e qeverise as komunat e bashkite as shoqatat e pa numurta qe paguhen edhe ato nga taksat tona , keta i mbajne syte mbyllur dhe vene keta te Tv. private i zbulojne dhe ….Nuk e di kujt ja marrin parat!?

  Reply to this comment
 9. ETHEM November 22, 16:12

  ANALIZE E SAKT.FILLIMISHT PROBLEMI “HABILAJ-TAHIRI” DOLI NGA LULI NE PD..I CILI URDHEROI PREKURORIN PER ARRESTIMIN E TAHIRIT.DHE PREKURORIA E KR JU DREJTUA KUVENDIT,KU DIHET SE SI U VEPRUA ME PAS.PRA..TRAJEKTORIA E LAJMIT ESHTE KJO:SALI-DIXHITALI-LULI & ZEVENDSAT E TIJ NE PD-PREKURORI-MEDJE..DHE SHPIFJA KA MBERTHYER GJITH POPULLIN SHQIPETAR KETU E MATAN KUFIRIT.KJO PUNE KA VAZHDUAR 4 VJET SE NE KRYE TE SHISH KA QEN BENIAMINI SB-VISHO.KY IKU POR KA LENE PRAPA LITARIN ME IDHETARET E TIJ TE CILET INFORMOJNE PRAP “QYTETARIN DIXHITAL”.DHE REFRENI PERSERITE DUKE KRYQEZUAR RAMEN E QEVERIN E TIJ.SHTO KETU EDHE DISINFORMIMIN QE U BEN LULI DELEGACIONEVE TE HUAJA DHE TE DERGUARIT E TIJ NE BRUKSEL.DHE KA FAKTE QE GAZETAR TE PAGUAR 2-3 HERE NGA PD QE NGREHIN SHPIFJE TE NDYRA NDAJ VENDIT E QEVERISJES QE PO ÇUDISIN BOTEN.SHKURT:SB,LB,MK E KO JANE KTHYER NE PROSTITUTA POLITIKE PER TA NXIR KETE VEND PER TE MARR PUSHTETIN NE TAVOLINE.FAKTI QE U SAJUA DOSJA TAHIRI NGA KY RRJET DHE PO SHTOHEN FAKTE TE TJERA NGA PREKURORET TROPOJAN,DUKE KRIJUAR NJE DOSJE TJETER PER VANGJUSH DAKON E DURRSIT..PO NGA LULI TREGON SE MARIONETAT E PD KAN INTESIFIKUAR SULMIN ME ARTILERI TE REND NDAJ RAMES,PASI PO ZGJIDHEN STRUKTURAT E REJA TE DREJTESISE DHE PO SHKEPUTET HALLKA SALI-LLALLA-VISHO SI E KEQA E KETIJ SISTEMI TE KALBUR NE VITE.GAZETA D I T A ME SHKRIMTARET E SAJ TE PAANSHEM PO I BEN NJE SHERBIM TE MADH PUBLIKUT PER TA INFORMUAR ATE ME SITUATEN NE VEND TE VESHUR ME NJE HIJE TE ZEZE NGA PD-ISTET HAJDUT E KRIMINEL.

  Reply to this comment
 10. republika xhambasadoriale e SALBANISE November 22, 16:51

  NE VEND TE HYRJES:
  .
  Ky komente me poshte eshte bere para dy vjetesh per Bedriun qe i gjuan Berishes me shkop me pupla:
  .
  Ne paragrafin e katert i drejtoheni Berishes me parafjalen “zoti” dhe kryeministrit aktual i drejtoheni me Emer….kjo per ju eshte “delete-perdorni nje fjale te ndyre te fjalorit”
  .
  Kjo me lart quhet virusi “alekasander arvizu” qe barazoi viktimat me xhelatet e 21 janarit dhe kete te fundit e “burre shteti”
  Ndiqni kete koment para dy vjetesh dhe qe eshte me aktual sot:

  ******************************

  Zoti Bedri te falenderojme per kete artikull por nuk dua te ofendoj se keto artikuj jane vetem blegerima….
  Si specialist ajo kulla e mender Berishajve nuk eshte shifer e madhe dhe do te thoja modeste po aq sa kafet e zonjes Nexhmije.
  Nuk e kuptoj pse merreni me keto “kinkalerina” kur TRADHETIA & KRIMET E berishajve nuk kane shembull ne bote per egersine e tyre qe vetem nga ndonje MONSTER NGA KOZMOSI mund ti bente.
  Nje pyetje per ju zoti Bedri ?
  A nuk e kuptoni se ky monstra e viqidolit ka nje perkrahje teper te forte nga nje sekt antikomunistet psiqikisht te semure ne perendim qe dihet kush jane dhe ju i atribuoni si “nentoka serbe”
  A e dini qe “forca mbinatyrale” e ketij superkrimineli mbeshtetet te nje nga doktrinat me antishqiptare qe quhet “dekomunistifikim” te hartuar ne katakombet e beogradit dhe te zbatuar nga dyshja rajerson-biberaj duke patur si kobure te tyre pit bullin berishes.
  A e hodhi kush komunizmin ( qe vetem i tille nuk ishte) ne Shqiperi ne 1990-1992 ???
  Ai fare komunizmi kishte vdekur ne ate vend dhe falangat e rajersonit,elez biberajt me banden e tropojes te berish-hajdarit bene lufte me nje sistem te vdekur..pra ishin kanibalet qe hengren komunizmin e vdekur qe vazhdo dhe sot.
  Por le te kalojme ne VITIN 93′
  Cfare ndodhte ne ate kohe prapa teatrit me Nexhmijen?
  Kam qene pjesmarres ne mitingun ne mbrojtje te Fatos Nanos te stadiumi Dinamo.
  Nuk kam pare as ne filma horror sjelljen e policise private dhe shikut te berishes..as naziskinet ne 1933 nuk vepruan ne ate menyre…kjo eshte teme tjeter.
  Cuditerisht Kastriot Islami pasi deklaroi se do ti thyem kafken Berishes u zhduk nga qarkullimi dhe shpetoi per fije te perit nga terrorizmi berishian se do kishte perfunduar si Remzi Hoxha.
  Nqs Fatos Nano u arrestua si Bin Ladeni per 100 dollare qe kishte vjedhur ( ai akuzoi Rajersonin per kete me te drejte)…nje tjeter ndyrsire me emrin Lul Basha qe vrau si Bin Ladeni ne 21 janar dhe vodhi gjysem milardi dollare shpallet yll ne ngjitje.
  Dritheruese eshte se pas disa dokumenteve te deklasifikuara ne kohen qe kryqzohej Fatosi per 100 dollare dhe Nexhmija per kafe…ne menyre antiligjore Rajersoni me Berishen neogociojne per arin shqiptar te Londres dhe nje zot e di ku shkoi.
  Jam i bindur qe nese hapen letrat e arrit londres,armatimit te gerdecit,rruges kombit,albetrolit ne Tirane,washington dhe bruksel do te behej nje CUNAM i njejte me WATERGATE ne vitet 70″
  Pra i nderuar BEDRI:
  MOS E ULNI NIVELIN TUAJ KAQ POSHTE:
  objekivi juaj duhet te jete kusha jane ato segmente pro-berishiane,proserbe,progreke ne washington dhe bruksel qe po e mbrojne me cdo kusht kuislingun e tyre berishe me cdo cmim..qofte dhe duke na poshtruar kombetarisht:
  KUSH E MBRON SOT MOSTREN BERISHE NGA KETO SUPER KRIME:
  1-vrau ne 21 janar 2011
  2-dogji ne gerdec 26 veta
  3-tradhetoi qe shiti detin
  4-tradhetoi te varrezat e grekut
  5-sabotoi uck
  6-furnizoi miloshevicin
  7-beri genocid ndaj haklajve
  8-zhduku remzi hoxhen
  9-beri pucin e 14 shtatorin 1998
  10-dogji vendin e ne 1997
  Pra keto krime te berishes presin ndeshkim shembullor..dhe kjo nuk behet duke blegeritur me keto artikuj per inteligjencen e padukeshme por ti drejtoheni
  SHTETIT AMERIKAN DHE BASHKIMIT EUROPJAN VETEM ME PAK FJALE:
  PSE TE NDERUAR ALEATE PO MBRONI ME CDO KUSHT PERBINDESHIN E TROPOJES ??
  **********************************
  Dy fjale per artikullin e sotem:
  .
  Nqs se ti Bedri nuk e ke kuptuar qe lobet berishiste& lulbashiste, greko-serbe ne Washington & Bruksel tentakulat e te cileve shtrihen deri ne segmente antishqiptare ne dipllomacine dhe ne inteligjencien nderkombetare po bejne radiolojen Tahiri..je i leshte dhe i qerruar nga mente…
  .
  Nqs se i kupton dhe nuk ke guxim ti thuash je frikacak ordiner.
  .
  Vetem nje shembull kriminal:
  .
  .Para pak ditesh Paskal Milo deklaron serbes-serbes se
  1-AMBASDORI AMERIKAN
  2-AMBASADORI GJERMAN
  3-AMBASDORI ITALIAN
  nuk na lejuan te arrestonim berishen per super-krimin e 14 shtatorit 1998

  E pra i nderuar Bedri kjo nuk ka ndodhur as ne vende te pushtuara dhe as ne kolonite e shekullit kaluar..
  .
  Pra nqs se shtetet e lulbashkuara te amerikes dhe shtetet e salibashkuara te europes kane mbrojtur hapur ne 1998 sali kriminelin…..pse duhet te shajme fashizmin dhe komunizmin akoma ?
  Te mbrohet dhe nderohet nje super-kriminel nga vendet e demokracive perendimore kaq hapur..eshte POSHTRIM KOMBETAR qe eshte 1000 here me i keq se nje pushtim klasik.
  Brezat do ju mallkojne (dhe jetimet e 21 janarit) zoti Bedri ju intelektualve dhe analistev ete transvestite….Brezat do mallkojne dhe te majten pas 1992 per impotencen e saj kriminale
  Fuckyourdemonkraci o intelektuale te tredhur !

  Reply to this comment
 11. zombie berishe is ok November 22, 18:13

  Ne shqiperi sot o duhet te arrestohen ” shpifesit” BEDRISLAMI-MEROBAZE-IZETHAXHIA
  dhe te dekorohet Berisha nga Donald luli si hero kombetar
  .
  OSE
  Duhet arrestuar Berisha per krimet e tij..ti thuhet jazekte qofte donald luse dhe te Dekorojme Bedri Islamin si atdhetar te vertete.
  ++
  nuk ma merrte mendje qe bedrislami ti drejtohet salibishes me dy fjaleshin ‘Zoti Berisha”….mooooos bedri se do te mallkoje vete zoti nese beson…

  ***
  Berisha nuk eshte se ka kryer krime.JO..Ai eshte treguar
  PERBINDESH
  KANIBAL
  MONSTER
  TERRORIST
  TRADHETAR
  DJALL…etj etj
  Dhe miqte tane e tolerojne se gjoja hodhi komunizmin qe eshte ne vetvete nje genjeshter kriminale qe nuk eshte vendi dhe koha ta argumentojme.Por le te analizojme disa krime te kesaj drakule te viqidolit qe nuk ka zog kurve ne bote ta shpetoje apo ta amistoje:
  .
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe
  1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
  /
  ..a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
  /
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi

  12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
  .
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
  .
  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes

  a mund ti thuhet ‘zoti berishe ” ketij qe

  21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta

  zombie Berishe eshte me e vogla

  Reply to this comment
 12. goni November 23, 22:17

  rreplik me monika kryezeza prostitut,shtetare e tash gazetare.ju lutem,monika kryezezta prostitut,shtetare e tash gazetare,mos shkruaj pa lidhje

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim