FAKSIMILE: Për të mos harruar çfarë ndodhi në mars ’97 në Përmet

March 8, 2020 13:01

FAKSIMILE: Për të mos harruar çfarë ndodhi në mars ’97 në Përmet

Autori Fred Abrahams në një  botim të tij të prezantuar këto ditë në Tiranë shkruan rreth ngjarjeve të 97-s në Shqipëri dhe veçon Përmetin (kliko KËTU).

Lidhur me ngjarjet e ’97-s në Përmet DITA ka botuar në numrin e 4 qershorit 2013 intervistën dhe dokumentet e mëposhtme, të cilat po i risjellim për lexuesin:

 

******

Në ditët e para të marsit 1997 është hartuar një plan operacional sekret në strukturat më të larta të shtetit, për mobilizimin ushtarak të pjesës veriore të vendit kundër jugut.

Nuk flitet këtu me hipoteza, por me dokumente konkrete.

Nuk funksionoi. Se si u përgatit ai plan dhe pse dështoi, këtë e sqaron në vijim Nënkolonel Hekuran Rapaj.

Zoti Rapaj, kemi në dorë një urdhër mobilizimi i 9 marsit të vitit 1997. Si ish-ushtarak i asaj kohe dhe si autor i një libri për ngjarjet e asaj periudhe, mund të na thoni a kishte realisht një plan mobilizimi shtetëror të rretheve veriore kundër jugut të vendit në atë kohë?

Po, kjo që thoni ju është plotësisht e vërtetë. Është padyshim një nga kapitujt më të dhimbshëm të historisë sonë. Nuk di për të tjerët, por për ne ushtarakët, sa më shumë kalojnë vitet, aq më e tmerrshme na duket ajo periudhë; sa më shumë i largohemi kontaktit me tragjedinë e madhe të shpërbërjes së ushtrisë shqiptare, në pranverën e vitit 1997, aq më shumë në mendjen time analizoj arsyet që e çuan ushtrinë atje.

Të gjithë shqiptarët dhe veçanërisht oficerët, që jetën e tyre e kanë  lidhur pazgjidhshmërisht me ushtrinë, tashmë janë të ndërgjegjshëm, se në Shqipëri ndodhi një dramë e madhe, e veçantë në llojin e vet: ushtria shqiptare u shpërbë, fatalisht në kushte paqeje.

Le të ndalemi konkretisht te ky urdhër. Cili është thelbi i tij, sipas jush?

Është lëshuar nga krerët e ushtrisë shqiptare të asaj kohe, Shefi i Shtabit, Adem Çopani dhe i emëruari gjeneral dhe komandant i operacionit kundër jugut, Bashkim Gazidede. Por urdhri është bërë me rekomandim të Komandantit të Përgjithshëm të ushtrisë të asaj kohe që ishte dora vetë Sali Berisha.

Pra, ka pasur një plan operacional të tillë. Kur filloi të qartësohej ai?

Urdhërat e parë për lëvizjen e trupave të ushtrisë drejt Jugut të Shqipërisë filluan të merrnin formë që në ditën e parë të muajit mars 1997. Në  ligjin Nr.7528, datë 28.02.1992 thuhet se Komandanti i Përgjithshëm “Me propozim të Shtabit të Përgjithshëm vendos për përdorimin e Forcave të Armatosura në operacionet ushtarake”

Po si u veprua në fakt? Në mediat zyrtare deklarohej  se ushtria po vepronte në ndihmë të forcave të rendit. Drejtoria Operative në Shtabin e Përgjithshëm përpilon urdhëra për lëvizjen e njësive dhe reparteve të ushtrisë. Ajo përgatiti një operacion luftarak. Në orën 16 të datës 2 mars 1997 Parlamenti Shqiptar u mblodh për të diskutuar gjëndjen e jashtëzakonshme.

Në orën 19.35 me një shpejtësi dhe oreks të çuditshëm hyri në fuqi Ligji i gjëndjes së jashtëzakonshme. Strukturat e Ministrisë së Mbrojtjes dhe ato të Ministrisë së Brendshme u bashkuan me SHIK-un dhe gjenerali Bashkim Gazidede është emëruar Komandant i operacionit për të shtypur revoltën në Jug të Shqipërisë.

Këtu filloi rrokullisja. Mbi kurrizin e ushtrisë  dhe efektivave të saj vepronte loja e rrezikshme e kungulleshkave. Ish Ministri i Mbrojtjes deri më datë 2 mars 1997 dha 22 urdhëra.

Cila ishte situata e atyre ditëve?

Situata ishte kjo: Në datën 3 mars, Sali Berisha rizgjidhet President për një mandat të dytë në një situatë shtetrrethimi, në një mbledhje parlamenti të mbyllur. Ndërsa Presidenti buzëqeshte në llozhën e parë të Parlamentit tanket dhe autoblindat marshonin drejt qyteteve jugorë.

U vendos institucioni i çensurës klasike dhe kontrolli i plotë mbi çdo mjet të informimit publik. Vetëm TVSH-ja mori përsipër të transmetonte buletinin dizinformues të policisë së fshehtë shtetërore. Radiot dhe televizionet e huaja shqipfolëse ose thjeshtë të interesuara për çështjen shqiptare, u zhurmuan.

Që prej datës 3 mars,  nuk dilte asnjë gazetë tjetër, veç “RD”-së. Korrespodentët e gazetave dhe radiove të huaja, për shkak të terrorit u larguan ose u fshehën.

Mund të na përshkruani kronologjinë e ngjarjeve të atyre ditëve, pra të mësymjes drejt jugut të vendit?

Kopertinë DITA, 4 Qershor 2013

Kopertinë DITA, 4 Qershor 2013

Kronologjia e ngjarjeve, dhënia e urdhrave, mënyra e përqendrimit të forcave dhe mjeteve, mendojmë se treguan idenë e veprimeve: Kapjen e portit dhe e Bazës së Sarandës, shbllokimin e situatës dhe kapjen e qyteteve të Delvinës dhe Sarandës. Në këtë drejtim u parashikuan të vepronin vetëm nga strukturat e Forcave të Armatosura 5 batalione këmbësorie, 1 batalion komando, 1 batalion i artilerisë së përzier dhe një kompani raketash kundër tank.

U llogaritën pra, rreth 2000 forca aktive, duke mos llogaritur forcat e SHIK-ut dhe te Akademisë së Rendit që ishin futur në Gjirokastër, drejt Delvinës, të komanduara nga gjenerali, komandanti i tyre.

Në Përmet në mesnatën e datës 7 mars 1997 afrohen forcat e Brigadës Komando të Zall-Herrit, batalionet e këmbësorisë të Divizionit Shijakut dhe Burrelit, forcat e artilerisë të Divizionit Këmbësorisë Tiranës, Brigada e Komunikimit, repartet speciale dhe të riparim-evakuimit, etj.

Atje qenë të vendosura më parë forcat e SHIK-ut së bashku me to edhe ato të ashtuquajtura Brigada Speciale e “mercenarëve të mbledhur” Forcat e Fierit dhe një batalion këmbësorie i Divizionit 8 Këmbësorisë Tiranës, ekuipazhet e tankeve së bashku me tanket dhe forcat e SHIK-ut qenë të vendosur për të bllokuar Qafën e Koshovicës me qëllim që të mos lejonin “marshimin e forcave të Vlorës” drejt Tiranës, si dhe të ulnin moralin e zonës përreth.

Për këtë ata u angazhuan në veprime terrorizuese në fshatrat e zonës, sidomos nëpërmjet SHIK-ut.

Në vijim dhe në përforcim të këtyre fakteve, po sjell edhe një dëshmi autentike. Flamur Teçpollari, Shef i Shtabit të Batalionit të këmbësorisë së mekanizuar në Laç, dëshmitar që në mëngjesin e datës 4 mars 1997:

“Së bashku me komandantin e batalionit tim Sami Cena shkuam tek prefekti i Fierit, i cili ishte komandant i operacionit të rrethit. Në prani të 14 vetave dha urdhrin luftarak “për mësymje ndaj Vlorës”. Populli terrorizohej  nga tanket nëpër rrugë. U nisën drejt Qafës së Koshovicës ku pashë me sytë e mij gjëra dhe veprime shumë të poshtra. U dha urdhër nga Izamedin Haxhia që të hapej zjarr në Cakran sepse sipas tij do të vijnë vlonjatët. Në fakt nuk kishte asnjë lëvizje.”

A pati ndonjë përpjekje për ta ndalur këtë mësymje, flas për qarqet e larta të ushtrisë?

Përkundrazi. Më datën 6 mars ish-Presidenti i Republikës, Sali Berisha, mblodhi partitë politike ku u vendos 48 orë armëpushim duke nisur nga ora 12.00 e datës 6 mars. Brenda këtyre 48 orëve iu bë thirrje të gjithë personave të armatosur civil që të dorëzonin armët.

Në këtë urdhër nuk u përcaktua se cili person civil do të dorëzonte armën, civilët e armatosur, militantët e partisë apo civilët e SHIK-ut. Nuk u përcaktua se ku do të dorëzoheshin armët apo kush do ti merrte ato në dorëzim.

Pikërisht në datën 6 mars në ”kushtet e ndalimit të veprimeve ushtarake” në akset kryesore  të rrugëve Tiranë-Fier-Berat-Përmet dhe Tiranë-Korçë-Ersek-Leskovik-Përmet, filloi lëvizja masive e njësive dhe e reparteve të ushtrisë me teknikën dhe mjetet e e saj luftarake. Kështu, si padashje, ushtria po dilte jashtë loje. Ajo nuk mund dhe nuk kishte arsye për një grupim të tillë.

Mund të tregoni me fakte një organizim të tille ushtarak kundër jugut të vendit?

Mund të ilustroj këtë me Përmetin. Përmeti ishte zgjedhur baza nga do të niseshin formacione të shumta ushtarake për mësymjen kundër ”rebelëve të kuq’’ të Jugut. Bashkë me pranverën, në Përmetin e njerëzve të mrekullueshëm, hyri dhe masakra shtetërore.

Pse u zgjodh pikërisht Përmeti?

Përmeti ishte i vetmi  qytet në Jugun e Shqipërisë që ndodhej nën kontrollin e rreptë të regjimit. Shteti kishte informacionin e sigurt për karakterin e njohur të qytetarit përmetar. Si njerëz të edukuar, të urtë e mikpritës, mendohej se ata nuk do të rezistonin ndaj makinës shtypëse ushtarake dhe përqendrimit të forcave atje.

Për herë të parë në historinë e tij, Përmeti ka parë këtë përqendrim të madh forcash dhe mjetesh luftarake. Ndërkaq, për herë të parë do të binte në kontakt me kulturat e dobëta banale dhe  veprimet rrugaçërore.

Mënyra e organizimit të luftës në Përmet me të vërtete nuk kishte precedentë. Nga çdo pikëpamje që ta shohësh ajo është një spektakël që nuk e ka shokun në analet e historisë së  konflikteve shqiptare.

Çfarë ndodhi konkretisht në Përmet?

Që në agimet e para të pranverës dhe deri në mbrëmjen e 8 marsit 1997, qytetin e mbuluan forcat e shumta të mercenarëve, specialet e SHIK-ut, Brigada Komando, Brigada e Këmbësorisë së Shijakut, Burrelit, Brigada Tankiste Zall-Herr, Brigada e Artilerise së Divizionit Këmbësorisë Tiranë, një brigadë e quajtur “rezervistë”, të grumbulluar kryesisht nga rrethinat veriore të Shqipërisë.

Qyteti i Përmetit u mbush me dy ushtri, të organizuara dhe të drejtuara nga shteti, të përqëndruara në dy kampe përballë  njëra-tjetrës. Lumi i ndante në mes: Forcat vullnetare të veriut dhe të SHIK-ut, si dhe Forcat e Armatosura të ushtrisë.

Pas udhëtimit të gjatë e të stërmundimshëm, përpara syve të njëra tjetrës, asnjëra nuk mund të hynte në “betejë”.  Kjo gjëndje vërtetonte faktin se edhe “fitoria” e cilës do force, ishte e padobishme.

Zhvillimi i ngjarjeve të planifikuara do të qëndronte aq larg për tu zbatuar sa edhe më parë se të përqëndroheshin forcat.

Kjo llojshmëri forcash të çorientuara, ky agresivitet i njerëzve që as vetë nuk e dinin përse kishin ardhur deri këtu, krijoi konfliktin më serioz  jo vetëm për popullin e Përmetit, por edhe midis formacioneve të ushtrisë dhe SHIK-ut.

Si duhet të shpjegohet kjo! Si njëra palë e forcave edhe pala tjetër kishin në përbërien e tyre pothuajse të njëjtën bërthame, ata ishin vetëm forca vullnetare. Bërthama e rregullt e Forcave të Armatosura në këto momente ose ishte shkrirë komplet, ose ishte bërë tepër e dobët për të realizuar veprimet që kërkonin zbatimin e urdhërave të dhëna.

Ajo përbëhej nga një masë e caktuar rekrutësh të pastërvitur, të mashtruar rreth asaj ç’ka do të kryenin. Ishte vetëm uniforma që i dallonte ose që i bënte ushtarë. Stërvitje as që ishte menduar të bëhej. Dëshira e oficerëve të forcave të ushtrisë së rregullt, por edhe ai numur i pakët i oficerëve vullnetarë nuk ishte për stërvitjen dhe drejtimin e këtyre lloj operacionesh.

Për organizimin e mirëfilltë ushtarak nuk mund të flitej madje, as për forcat e ushtrisë së rregullt. Absurdi qëndronte në faktin se edhe ushtarët aktiv ishin ushtarë të rinj. Ishte absurde të hidhje rekrutët e pastërvitur në një aventurë të tillë përballë njerëzve e familjeve të tyre që përjetonin të njëjtin fat.

Pra diçka nuk funksionoi në Përmet?

Po, kjo është e vërtetë dhe ishte e natyrshme që kështu do të ndodhte. Kështu, forcat ushtarake shtetërore të grumbulluara në Përmet mbetën tepër të befasuar, duke refuzuar ndërmarrjen e veprimeve të mëtejshme. Disponues për zbatimin e urdhrave ishin disa prej kolonelëve dhe ushtarakëve të ardhur atje, por që mbetën të vetmuar.

Për një moment të mendojmë se dëshira e personelit komandues dhe drejtues ekzistonte për stërvitje dhe manovrat e mëtejshme dhe se kjo vështirësi mund të kapërcehej.

Gjithsesi në Tiranë po grumbulloheshin rezervistët?

Kjo është një pyetje me vend por që në atë kohë nxori shumë pikëpyetje dhe që bëri në fakt të dështonte një operacion i tërë. Mund të pyetet: Si qëndronte puna me shpejtësinë e përgatitjes së kontigjenteve të mbledhura e të grumbulluara me urgjencë para pak ditësh në Akademinë Ushtarake “Skënderbej”?

Ky kontigjent kishte në përbërjen e vet diferenca moshe nga më të ndryshmet. Brezi i ri kishte rreth 10 vjet që nuk stërvitej ushtarakisht, gjë që i mungoi këtij kontigjenti rezervist. Për stërvitje me rezervistët as që ishte menduar ndonjëherë. Ishte kësisoj një efektiv i përbërë nga vullnetarë dhe rezervistë të papërgatitur.

Ndryshonte uniforma, emërtimi dhe deri diku urrejtja ndaj jugut  për aventurë. Ndërsa për kontigjentet e tjera mbështetës dhe special, puna qëndronte dhe më keq. Këto lloj shërbimesh kërkonin një kohë më të gjatë përgatitje, stërvitje më të kujdesshme sesa për këmbësorin e thjeshtë. Kjo edhe për vetë kuadrin drejtues.

Për një moment mendojmë se të gjitha këto vështirësi kapërceheshin dhe pjesa më e madhe e grupimeve gjendeshin në kushte të mira përgatitje. A mund të lëviznin ata edhe në këtë rast? Efektivave atje u mungonte ushqimi i thjeshtë, u mungonte morali.

Ushtaraku mbi karroceritë e mbushura me pluhur, rrugës hante copën e bukës, ndërkohë që fëmijët dhe familjet e tyre i kishin lënë në kushte jo më të mira. Furnizimi i saj duhej të plotësohej, por depot e ushtrisë kishin vite që pjesë-pjesë ishin grabitur sikundër ishin vjedhur dhe lekët e tenderave për ushqim dhe për veshmbathje. Organizimi i kësaj pike më elementare të shërbimit logjistik ishte një zero.

Gjithsesi, pjesa efektive e ushtrisë ishte në gatishmëri dhe mund të vepronte?

Forcat e tjera ishin më në gjendje, më të përkëdhelur nga shteti. Kishin marrë shumë më tepër lekë, por jo mbështetje logjistike. Ndryshimi qëndroi në atë që ishin më të guximshëm në shkatërimin dhe vjedhjen e dyqaneve, lokaleve  dhe furrave të bukës.

Kështu që as që mund të parashikohej se sa do te zgjaste kjo gjëndje e amullt në të dy kampet e grumbulluara, njëra tek pishat e bukura në hyrje të qytetit dhe tjetra tek reparti special i forcave komando, derisa materiali mendor i cilësise së lartë i ushtarakëve dhe i vullnetarëve  të mos ishte bërë i vlefshëm për vënien në lëvizje të asaj makine gjigande të armatosur, për të ulur armët dhe për tu gjunjëzuar në emër të një çështjeje të madhe.

Këtu ishte fundi i vendosmërisë për konfliktin e hapur që bënë kuadrot dhe efektivat e Forcave të Armatosura kundër drejtuesve të vet. Këtu mbeti fundi i çorganizimit të plotë i  komandim-drejtimit në ushtri.

A pati panik në radhët e ushtrisë në këto kushte?

Natyrisht që pati. Ushtria nuk ishte e përgatitur për t’iu kundërvënë popullit të vet, për të goditur popullin që ishte betuar se duhej ta mbronte. Në “vijën” përballë këtij fronti dhe grupimi të madh forcash dhe mjetesh qëndronte përsëri populli vullnetar i armatosur, po me armët e ushtrisë.

Këtyre kontigjenteve nuk mund t’u dihej me saktësi numri, përgatitja, mjetet, armatimi, teknika, mbështetja logjistike. Ishin të vendosur në kërkesat e tyre legjitime,  por edhe kurajua për tu ndeshur nuk mund të dihej me saktësi.

Kështu që, grupimet e forcave ushtarake të makinës shtetërore dhe populli i armatosur i Tepelenës, i Gjirokastrës, i Labërisë, dhe i krejt Jugut, të frikësuar nga njeri tjetri, duke iu trembur fitores pothuajse aq sa edhe disfatës, qëndruan përballë njëra me tjetrën, duke u orvatur të krijonin diçka.

Nuk mund të vepronin, nuk mund të ishte ndryshe, kur shihej edhe nga ushtari më i thjeshtë mbretërimi i padijes, dhe i mungesës së përvojës. Paniku nuk ishte i papritur. Tërheqja në çastin vendimtar të hyrjes së luftës civile e cila pushtoi  fillimisht tërë ushtrinë nuk mund të na habiste. Një gjë e tillë u bë më se normale duke penguar luftën civile.

Nëse forcat e mercenarëve do të vepronin, unë mendoj, se mbi kokat e tyre do të binte grushti i madh i historisë, ose do të ishin të detyruar të tërhiqeshin me disfatën e turpit, sepse forcat e jugut së bashku me ato të ushtrisë do të hidheshin në veprime, deri në një gjakderdhje të pashmangshme.

Masa aktive e efektivave, oficerët dhe ushtarët e thjeshtë që u ndodhën në Përmet, kundërshtuan të ndërgjegjshëm këtë aventurë luftënxitëse. Ky çelës i bllokimit të veprimeve justifikoi plotësisht zbatimin e urdhërave të eprorëve  për përqëndrimin e forcave në Përmet, por që atje dhe vetëm atje, në momentin kulmor të historisë kërkohej që çelësi mos të funksiononte më. Ishte momenti kur gjithçka ishte shëmbur. Lufta civile ishte në start. Dikush i pari të merrte guximin dhe gjithçka shembej.

Gjithsesi, demonstruesit e jugut duhet të falenderojnë ushtrinë e cila që në fillim i mori në mbrojtje në Përmet. Në të kundërt lufta do të zgjaste pambarim duke hapur në të njëjtën kohë atë konflikt gjakmarrjeje që dëshiruan disa, midis Veriut dhe Jugut të Shqipërisë.

Jo rastësisht për këtë ishte zgjedhur ‘’vendëkomandë’’ Përmeti. Për zbatimin e planeve bën fjalë vizita e ish Ministrit të Mbrojtjes në mesditën e 8 marsit 1997 në Përmet i shoqëruar nga ish Drejtori i SHIK-ut dhe një eskortë ushtarakësh të armatosur. Takimet e para i filloi me më të besuarit e shtetit, drejtuesit e SHIK-ut, veçanërisht  me komandantin e forcave speciale N/Kol. Mulosmanin.

Më pas me drejtuesit e forcave të ushtrisë. Hija e ardhjes së ish Ministri të Mbrojtjes në Përmet mbetet ogurzezë, por edhe tepër misterioze.

Pse u arrit në atë gjendje, sipas jush?

Në  një  raport  të  pabotuar  të  shërbimit  britanik  SOE  gjatë  Luftës së II-të Botërore, parregullsitë e luftës në Shqipëri përshkruhen në këtë mënyrë: “Shqiptari punonte arën e tij, paguante taksat dhe nëse shtypej shumë ose kërcënohej me shërbimin ushtarak, merrte pushkën dhe strehohej në zonat ku tanket italiane nuk mund të shkonin dhe këmbësoria nuk kishte arsye për ta ndjekur”.

Primitivizmi shtetëror në vitin 1997 kërkoi ta trajtonte ushtrinë si robot, të cilës mjafton t’i japësh një komandë, t’i shtypësh një buton, apo të nxjerrësh një dekret dhe ushtria si me magji të shndërrohej në tjetër.

Mirëpo Shqipëria dhe ushtria u ndodhën përballë një lufte të çuditshme. As lufte civile, as luftë kundër pushtuesve, as luftë për të pushtuar, as mes krahinash, as mes besimeve fetare, as mes njeri tjetrit.

Ky tmerr që në Shqipëri nuk mund të kishte emër, ngriu. Shpjegimi mendojmë se ngelet i thjeshtë. Kjo luftë nuk pati kundërshtarë. Krahinat e Jugut të Shqipërisë nuk ishin kundërshtarë të ushtrisë.

Komplekset e inferioritetit të ish pushtetit, të ish Komandantit dhe të atyre pak bashkëpunëtorëve të verbër të tij dërguan fjalën se “lufta në Shqipëri është mes krahinash”.

Për këtë mashtrim të paskrupullt u akuzua barbarisht pjesa jugore e Shqipërisë. Këta përfaqësues të këtij konflikti imagjinar nuk mundën të kuptonin se çfarë kërkonin dhe aspironin populli kryengritës në jug, për të gjykuar se ku po e çonin ushtrinë.

Ata konstatuan se Jugu nuk mund të vihej nën pushtetin fisnor të bajraktarëve. Kur populli i Jugut thirri Komandantin për të biseduar dhe këmbyer mendimet me të, ai i frikshëm, plot dinakëri shkeli besën e arsyes duke mobilizuar mercenarë dhe ushtrinë kundër njerëzve të pafajshëm.

Popullsia  filloi të organizohej për tu mbrojtur. Shpresa e ish shtetit për të kthyer kryengritjen popullore kundër tij, në një luftë krahinore, u mbyt.

Çfarë mund të themi si konkluzion të kësaj?

Nga ajo që ngjau në vitin e zi 1997 mund dhe duhet të nxirren shumë konkluzione, në mënyrë që historia të mos përsëritet në të ardhmen. Unë, si ushtarak, ndër të tjera mund të them: Në dekadat që lamë pas nuk e kemi parë asnjëherë vendin dhe ushtrinë më keq se sa në javët e para të marsit 1997.

Atë tërmet të madh që na çoi në buzë të greminës, e kemi përjetuar me zemër të copëtuar. Fenomenin e vetëshkatërrimit të ushtrisë do ta tipizojmë, duke i vënë emrin “ fenomen  shqiptar”. Ajo është vetësakrifikuar në muajt maj – qershor 1924 dhe në prillin e vitit 1939. Por ngjarjet e marsit 1997, për nga pasojat e tyre, kanë mbetur e do të mbeten të ngulitura thellë në mendjet e çdo shqiptari.

 

*******

 

1- SHIK-ut i jepet leje për të vrarë

 

Serinë e Urdhrave Luftarakë ‘Sekret’ e hap urdhri i datës 2 mars 1997, i firmosur nga Komandanti i Operacionit Luftarak, Gjeneral Bashkim Gazidede. Ja urdhri luftarak:

 

5“Republika e Shqipërisë/Shërbimi Informativ Kombëtar/ Sekret, Tiranë më 02.03.1997.

Urdhër Luftarak Nr 1. Veprimet Luftarake të Batalionit të Shërbimit Informativ Kombëtar.

Në situatën e krijuar nga rebelimi i forcave terroriste për rrëzimin me dhunë të rendit kushtetues, me qëllim që të parandalohet kjo veprimtari, URDHËROJ:

Batalioni i Shërbimit Informativ Kombëtar, me përbërje Kompaninë II, Skuadrën e ndërlidhjes, Skuadrën e ndihmës së shpejtë dhe togën xheniere, të lëvizë në drejtimin Tiranë-Fier, duke u përqendruar në Qafën e Koshovicës me detyrë:

-Në bashkëveprim me forcat e Ushtrisë dhe të Rendit, të pengojë, të bllokojë, të asgjësojë ose të kapë rob forcat, që mund të tentojnë të vijnë në drejtim të qyteteve Fier, Lushnjë, Tiranë.

-Komandanti i Batalionit, gjatë rrugë marshimit, të organizojë sigurinë e kolonës dhe në rast ndeshjesh, të hapet në formacion luftimi për të penguar trupat që mund të sulmojnë dhe me zjarr t’i rrethojë e t’i asgjësojë ato. Komandanti i Batalionit, gjatë marshimit dhe me mbërritjen në vend të bëjë organizimin dhe vendosjen e forcave në vend, mënyrën e bashkëveprimit dhe koordinimit të veprimeve të mëtejshme.

-Ndërlidhja me Shtabin e Qendrës të mbahet me celular dhe radio. Përgjigjet për këtë, Shefqet Meda.

-Të merren me vete një komplet luftarak i shpërndarë dhe një rezervë, pajisje mjekësore si dhe 5 transportues të blinduar. Në dispozicion të Batalionit caktohen 8 makina të mëdha dhe 3 makina të vogla. Kompania I qëndron në rezervë.

Ky Urdhër hyn në fuqi në orën 22:30.

Komandanti i Operacionit/

Gjeneral Bashkim Gazidede. (Firma)”

 

 

 

2-URDHËRI  PËR MOBILIZIMIN E MERCENARËVE NË VERI

‘Sekret’

URDHËR

Nr. 82, datë 09.03.1997

TEPËR URGJENT

 

6RRETHE: -Has, Kukës, Tropojë, Pukë, Mirditë, Shkodër, Dibër, Kurbin, Lezhë, Malësi e Madhe, Burrel.

 

Të gjithë rezervistët që paraqiten në repartet ushtarake të rrethit tuaj të vishen e kompletohen me armatimin e nevojshëm dhe të nisen urgjent në Akademinë e Forcave Tokësore në Tiranë (ish-Shkolla e Bashkuar).

Lajmëroni dhe Shtabin e Përgjithshëm.

09.03.1997

KOMANDANTI I OPERACIONIT

Gjeneral Gazidede (Vula, firma)

SHEFI I SHTABIT TË PËRGJITHSHËM TË USHTRISË

Gjeneral Major Adem Çopani (Vula, firma)

 

 

3-PLANI I VEPRIMEVE LUFTARAKE

Plani i veprimeve luftarake i forcave pjesëmarrëse në asgjësimin e kryengritësve rebelë në jug të Shqipërisë prej datës 1 deri në 30.3.1997.

 

IDEJA E ORGANIZIMIT

Nëpërmjet mobilizimit të trupave rezerviste nga Shqipëria e Mesme dhe e Veriut, në bashkëpunim me trupat Komando-Presidenciale si dhe përdorimin e gjerë të aviacionit, artilerisë, lëndëve helmuese luftarake (LHL) dhe të grupeve të zbulimit, në zonat kundërshtare, të realizohet përqendrimi i trupave në brigjet Veriore të lumit Vjosa si bazë nisjeje, për të ndërmarrë mësymje të përgjithshme, duke dhënë goditjen kryesore në drejtim: Fier-Vlorë dhe atë ndihmuese në drejtimin Gjirokastër-Sarandë, për të asgjësuar fizikisht të gjithë personat që do të kundërshtojnë dhe në pamundësi të realizimit të objektivave të përdoren për terror ndaj rebelëve, bombardime me aviacion, LHL(Lëndë Helmuese Luftarake), mjetet e blinduara deri në vendosjen e plotë të pushtetit ushtarak.

 

OBJEKTIVAT E OPERACIONIT

Mobilizimi i trupave nga data 4 deri më 7 mars 1997.

-Përqendrimi i trupave në bazën e nisjes Fier-Ballsh, Këlcyrë, Përmet.

-Hartimi i listave për personat që do të asgjësohen, në qytetet Vlorë, Tepelenë, Gjirokastër, Delvinë e Sarandë.

-Kapja e urave kryesore të kalimit të trupave Ura e Mifolit(Vlorë), e Pacinit (Mallakastër), urë e Dragoit Leklit (Tepelenë), Qafa e Muzinës (Gjirokastër), etj.

-Desantimi (ulja) e trupave speciale në rajonet e fushë Çajupit, aerodromi i Gjirokastrës, Sarandës, Rrafshnalta e Kurveleshit.

7-Zbarkimi nga deti në drejtim të Vlorës, 4 deri 6.3.1997.

-Përdorimi i forcave të Akademisë së Rendit, forcave speciale në rajonet ushtarake të Arshi Lengo në Gjirokastër.

-Vendosja e lidhjeve direkte midis forcave qeveritare me repartet e policisë e SHIK-ut.

-Organizimi i terrorit në popullsinë e qyteteve Vlorë, Tepelenë, Përmet, Gjirokastër, Delvinë e Sarande, djegie e shkatërrime;

-Kufizimi me çdo kusht i përhapjes së kryengritësve, në veri të lumit Vjosa.

-Mbrojtja me çdo kusht e Tiranës nga marshimi i forcave rebele të Jugut.

-Bllokimi me çdo kusht i urës së Rrogozhinës Qafës së Kërrabës (me forca policore e ushtarake).

-Kontrolli i gjendjes morale dhe origjinës gjeografike të trupave për mbrojtjen e Tiranës dhe neutralizimin e ushtarëve të Jugut.

-Përdorimi i aviacionit luftarak gjuajtës e bombardues, nga regjimenti i Gjadrit, përqëndrimeve të forcave rebele në Sarandë, Tepelenë e Vlorë.

 

FORCAT E MJETET PJESËMARRËSE NË OPERACION

-Tre Brk (Tiranë-Kavajë)

-Dy Bra (Gradec-Fush-Krujë)

-Dy BrT (Vlorë-Gjirokastër)

-Nje Br Xheniere

-Një Regjiment Aviacioni (Gjadër)

-Dy distrikte detare (Durrës e Shëngjin)

-Një Repart Komando (Përmet)

-Një Repart Logjistike

-Të gjitha forcat e komisariateve (Vlorë, Përmet Tepelenë, Delvinë dhe Sarandë).

Numri i pjesëmarrësve në operacion, 25 mijë vetë.

 

FAZAT E OPERACIONIT

 

FAZA E PARË 1-10.3.1997

-Mobilizimi i forcave dhe përqendrimi në baza e nisjes.

-Pastrimi i zonave rebele nga persona që drejtojnë rebelët.

-Përpunimi me aviacion, artileri e lëndë helmuese luftarake (LHL)

FAZA E DYTË 10-30.3.1997

-Lëvizja e forcave drejt qyteteve kryengritëse

-Vendosja e pushtetit ushtarak në këto zona

(Komanda e Operacionit. Firmat)

 

 

March 8, 2020 13:01
Komento

86 Komente

 1. Ylli March 16, 18:13

  Qeveria që sundon sot ka fituar numrin më të madh të mundshëm të shqiptarëve që nuk e duan më.

  Ky fakt shihet, lexohet e dëgjohet kudo.

  Por, ende jo të gjithë këto shqiptarë të shumtë që nuk e duan qeverinë, janë gati të mbështesin opozitën.

  Ky është në fakt trishtim..! Natyrisht jo për faj të njerëzve…

  Reply to this comment
  • tani March 23, 16:40

   Shoqeri e bastatizuar,fshatareske,miope.shtet i korruptuar,i paafte,pa ide,e autoritar,elite idiote dhe injorante,elita e vertete rri e strukur dhe e pa motivuar per tu shfaqur.sistem shendetsor qe te vdes vete,dhe komplet i paafte dhe e pa pregatitur

   per mos te permendur korrupsionin,arsimi qe na ka cuar drejt analfabetizmit,ekonomia qe nuk prodhon nje mut,qe nuk arrijme dot te prodhojme dot as ushqimet baze po i importojme,dhe nje ekonomi qe pasurit e vendit si nafta dhe mineralet perdoret per te mbush xhepat e individeve dhe qe ska pike vlere per shtetin,per mos te thene qe as perpiqet qe te rritet prodhimi i tyre nepermjet ivestimeve ne ifrastukturet e tyre.

   kultura nuk ekziston.vetem disa oaze te pakta ne tirane,por dhe ato kaotike.rendi ,mos te rente te shofesh njeri shtrember, se armet sigurohen shume kollaj.sporti ..ka zhvillim te basteve ne bodrume pasi i hoqen nga lokalet, baste pra se sporti vete ka mar fund.

   media,e vetmja qe ka bere para ne krahasim me te shkuaren,por nje pjese e saj komplet e manipuluar,shkenca zero,….

   Nuk gjej dot nje aspekt pozitiv kur e analizoj kete vend…

   vetem ngrohtesia e familjes dhe ambjentit shoqeror…dhe nuk jam tifoz i asnje pratie kur bej kete analize..

   Reply to this comment
   • TIGER June 4, 15:39

    Krimineli Bashkim Gazidede me ardhjen ne fuqi te shefit te tij Sali Ram Berishes me gjyqet qe hapi dhe fale “gjykatsve” te pavarur qe i sherbyen me zell Saliut II – ka mare qindra miljone leke demshperblime

    E kuptoni apo jo – gjykatat tona i kane kthyer para ketij Krimineli lufte – per te qene ne rregull me shefin e tij

    Reply to this comment
   • Daku20 March 10, 00:39

    Na kenoqe plak….respekt

    Reply to this comment
  • juli June 4, 14:02

   po te verteten ka thon mer. po ky artikull shkruesi ka harruar te shkruaj per 2 avionet qe u nisen te bombardonin jugun por shyqyr ishin ushtarak te vertet pilotet e dezertuan bashk me avion se te kishte qen noi tjeter e kishin bo hi vloren dhe saranden

   Reply to this comment
   • Andrea June 10, 09:18

    Ne nuk kemi patur avione bombardues (e para),qe te benin hi leshin me qime…E dyta dy avione qe do benin xhiro neper hapesiren e qytetin mund te shkonin per lesh me mjetet antiajrore qe ishin vjedhur nga depot e ushtrise… E treta: Ajo puna e dezertoreve duhet pare….Ato ku do qe te jene duhet ta kene te hapur dosjen per gjykim sipas Kodit te Ushtrise…

    Reply to this comment
    • x December 9, 23:22

     X ANDREA. PERSONAT QE KANE KALUAR KUFIRIN ME AVIONE,JANE GJALLE,SHENDOSHE MIRE,KANE FITUAR TE DREJTEN E AZILANTIT POLITIK DHE LEVIZIN LIRSHEM NE TE GJITHE BOTEN,KANE QENE EDHE NE SHQIPERI DHE DO TE ISHTE NE NDERIN E PRESIDENTIT TI DEKORONTE ME MEDALJET ME TE LARTA PER SHERBIM TE DEVOTSHEM NDAJ POPULLIT TE TYRE. SA PER AVIONET ZOTI ANDREA SHQIPERIA KA QENE I VETMI SHTET NE BALLKAN QE KA PATUR AVION GJUAJTESBOMBARDUES TE DISLOKUAR NE KUADRATIN 55-33,PERVEC AVIONEVE TE TJERE DUKE FILLUAR ME JAK,AN-2,MIG 15, MIG 17, MIG 19 DHE TE FAMESHMIT MIG-21 ME SHPEJTESIN PREJ 2100 KM NE ORE, TE BLERE ME DJERSEN E POPULLIT QE TANI BEJNE ROJE NE FERRAT AFER AEROPORTIT TE RINASIT.

     Reply to this comment
  • feniks June 4, 19:50

   E pershendes kolegun tim te dashur,qe denoncon ketu edhe nje here KRIMET E SHUMTA TE ANTI SHQIPTARIT ME TE ZI TE TE GJITHE KOHRAVE Sali Berishen!!!
   Nje keshille shoqerore:
   Jo kushdo,qe ka qene ushtarak,patriot dhe idealist mund te jete i afte,qe te jete HISTORIAN DHE LETRAR ne pershkrimin e ngjarjeve te tilla si ato te 97-tes!!!
   Nga intervista kuptova,se nje dore dhe nje mendje e afte per ta TREGUAR shkencerisht dhe ne menyre letrare keto ngjarje,do te nxirrte nje material me te vlefshem dhe me te arrire!!!
   EPOPEJA E LAVDISHME E KRYENGRITJES SE POPULLIT SHQIPTAR KUNDER PUSHTUESIT SERB BERISHA dhe mobilizimi i VERIOREVE SHPELLARE per te SULMUAR JUGUN eshte e PA PRECEDENT NE BOTE,ndaj ia vlente nje PENE DHE NJE MENDJE ME E AFTE per ta realizuar kete gje!!!
   Per deri sa askush,pervec kolegut tone ish ushtarak ,nuk e ka marre mundimin ta bente kete gje,me duhet ta PERSHENDES KETE PATRIOT TE NDERSHEM PER AQ SA KA BERE!!!
   Ku eshte Ismail Kadareja,qe nuk ka shkruar asnje RRESHT per kete MENXYRE ANTI SHQIPTASRE,qe ia vlente te behej jo vetem ROMAN,por edhe nje FILM!!!

   Reply to this comment
   • Banderas June 4, 19:54

    Ata qe organizuan FORCAT E ARMATOSURA PER TE NXITUR DHE REALIZUAR NJE LUFTE CIVILE NE SHQIPERI,qe nga Sali Berisha,Bashkim Gazidede,Adem Cobani,Agim Shehu etj,duhet te JEPEN PER NDJEKJE PENALE DHE TE SHPALLEN ARMIQ TE POPULLIT!!!

    Reply to this comment
   • bill June 5, 15:49

    TI MO FENIKS QE NA QENKE DHE USHTARAK PO TE JESH BURRE DIL ME EMER TE BERTETE DHE FOL,JO PRAPA KOMPJUTERIT.JAM SHUME DAKORD ME ZOTERINE QE KA SHKRUAR KETE POR AI SI USHTARAK DHE USHTARAKE SI PUNA JOTE E DERGUAT VENDIN NE ATE GJENDJE,SEPSE PO TE ISHIT USHTARAKE TE MIRE DHE TE NDERSHEM DO TI SHERBENIT POPULLIT ASHTU SIC JENI BETUAR KUR JENI EMERUAR SI OFICERE,JU FRIKACAKE E SHAKTERRUAT USHTRINE,SE NJE USHTRI E MIRE DHE E MIRFILLTE NUK DO E LINTE VENDIN TE SHKONTE NE ATE GRADE POR DO MERRTE INICIATIVEN DHE TE ARRESTONTE PRESIDENTIN A ATEHERSHEM DHE GJITHE ATO QE ZBATONIN URDHRA TE PALIGJSHME DHE DUKE BERE KETE DO ISHIN NE GJENDJE TE STABILIZONIN GJENDJEN DHE TE LININ NJE TJETER OPINION PER POPULLIN DHE TE GJITH ATYRE QE NUK NA DUAN TE MIREN ,KU TE TREGONIN SE SHQIPERIA KA NJE USHTRI QE I DEL ZOT VENDIT TE TIJ.POR JU NUK E BETE KETE VEPRIM .TE GJITHE DEGJENERUAT SI LEGENER DHE I THONI VETES TUAJ USHTARAKE.NUK E DI NGA JE TI POR MUND TE JESH ME SHUME SHPELLAR SE ATO SHELLARET QE TI I QUAN SI TE TILLE. GO F..K YOUR SELF YOU PIECE OF SH..T

    Reply to this comment
    • Samiu June 6, 11:17

     po ti pse nuk del me emer te vertete apo nuk e di qe Saliu ka ende grrden e tij pretoriane me ish shikas i gazidedes qe ne trurin e tyre eshte ende urdhri i gazidedes per te vrare…
     Sa per ae qe thua zotrote se ushtaraket te merrnin iniciativen te arrestonin Presisdentin…. e ke gabim plotesisht se do te perbente nje grusht shteti te paster. Do ishte anti kushtetuese. Vetem Turqia e ka kete ne kushtetuten e saj… Flisni me logjike kushtetuese. Nuk kishte faj ushtria por politika qe edhe pas ngjarjeve nuk beri ate qe duhej bere: te vinte para pergjegjesise fajtoret dhe shkelesit e ligjit ne te gjitha nivelet…

     Reply to this comment
    • Lleshi December 9, 21:19

     Zoti Bile apo Billi apo P..dhi , hajde tani e na mobilizo edhe nje here si ne 1997 -ten se ne qofte se atehere te persume , sot te pret plumbi mu perballe !

     Nuk ka bir kurve te kunderveje veriun dhe Jugun e Shqiperise , mos palaço i Amerikes !

     Reply to this comment
  • 09032020 March 9, 17:34

   Si ka mundesi qe ka shqiptare qe votojne prape pd??????

   Reply to this comment
 2. cukal March 16, 18:17

  Dritheruese…..me vite kam pyetur veten per prgjegjesit e vertete te ngjarjeve tragjike te ’97….edhe pse u pat ngritur nje komision parlamentar me Avokat Ngjelen,konkuzioni pat qene; faji ishte i dy paleve politike PD-PS….!!?? Une nuk e besoja sepse nga nje deshmi shu,me e sigurt,ne shkoder,Pjeter Arbnori,ne me mbledhje speciale me disa ” tipa ” pat porositur : ” rrafshojeni,permbyseni,digjeni,se neve nuk e marrim me “….ishte koha kur nje shokut tim te shkolles,mik i ngushte i Gazidedes,i denoja aktet dhe sjelljet e Gazidedes dhe ai e mbronte deri ne humbje te qetesise ……!!
  Tani e kam te qarte…do te doja,se pari qe keta dokumenta t’i lexonte shoku im ( sepse nuk jemi me shoke ) qe te kuptonte se qendronte nga ana e gabuar,mbronte kriminelet..etj..etj..

  Reply to this comment
 3. Niku March 16, 18:45

  Gazideden e hengri kanceri per keto krime , tani te shohim c’ka do ju bjere te tjereve .
  Ketu vetem nga gjykata nuk mund te vije drejtesia .
  Por te mos mendojne qe s’do ti zere haka e nenave qe kane veshur me te zeza .

  Reply to this comment
 4. Antisala March 16, 18:45

  I dashur Cukal!
  Dritheruese, kriminale dhe makaber. Te ngreshe militante me arme e LHL kunder popullit. Po nese voton prap per qeverine e korruptuar e te kriminalizuar, mos prit te kete ndeshkim apo garanci se nuk mund te perseriten situata te tilla…

  Reply to this comment
  • moçalor + terùn + redneck = jugor March 16, 21:19

   Gazeta Dita na shkrueni ndonje artikull mbi pushtimin e veriut nga moçaloret e jugut per 50 vjet rresht diktature moçalore. vrasjet dhunimet e burgosjet qe kan ba jugoret moçalor

   Reply to this comment
   • Qemal Laci June 4, 13:07

    Keto ngjarje jane me se te verteta nje siuate te tille kemi jetuar edhe ne Elbasan ,nuk me kujtohet datase nuk kam mbajtur shenime por ishim nje grup shokeshduke pire kafe prane kafes tek hyrja e kalase perballe ne lulishte ishte mitingu i PD ku ishin ne tribune BERISHA me shoke dhe nje djale rreth20vjec flet kunder berishes dhe ne keto momente forcat e gardes vrapojne per ta kapur dhe me force po e ngjisnin me force ne nje makine tip ifo te parkuar ne bulevardin kryesor perballe kulles sahatit , djali i shpeton ngaduart gardisteve dhe iken mevrap por ne lulishte e qellojne me automatik dhe e plagosin ,nekete mmentfillon edhe lufta mes gardes dhe qytetarevete Elbasanit dhe per 10minuta gardistet carmatosen .kjo ka qene per mua nje ngjarje shume rende. Kete situate e krioje garda si kudo ne kete kohe qe krionte situata te tilla nga drejtusit e saj qe ishin militante te thekur te PD.

    Reply to this comment
   • juli June 4, 14:05

    aaa po ju verioret jeni trima mer …si ju paskan pushtu lalucet hahahah..pale ju paskan vra e ju paskan pre…per lalucet e kishe llafin apo jo se ata kan pas jetu ne mocal

    Reply to this comment
   • shpatar June 4, 19:43

    Sic ke vene pseudonimin keshtu je nga shpirti dhe mendja. Historikishte ne nuk ju kemi dashur se na kini tradhuar gjithmone per ceshtjet kombetare .Me thuaj o macal te pakten nje moment historik qe ju kini sakrifikuar per ate qe sot quhet Shqiperi.Nuk dua te hapem shume se e kuptoje qe je nje ushtare qorr i pjeses me te keqe te shqiptarve .
    Jugu asnjehere nuk ka shtrire doren vrasese ndaj veriut .Por kini qene ju te udhehequr nga burra te shitur qe ju kane nderrsyer ndaj vellezerve te nje guhe.Flisni per nje M.Shehu qe u deryrua te shpetonte partizanet se ju i vrat prapa shpine kur bashkpunuat me gjermanet .Mos i hap shume petet lakrorit se une e kam ndar mendjen ju njohe shume mire se sa e doni Shqiperine .Po ta lexosh me ndonje perkthyes kete shkrim e te kesh gjak shqiptari do te prekeshe e do te vinte turp per urdhrat e dhena nga idhui yte.
    Gazeta Dita bene shume mire qe i boton keto fakte se shqiptarve me nje cope buke u fshifet memorja.Keto jane te verteta qe nuk i luan topi se i kemi hequr ne kurriz .Kam pare me syte e mi kur digjeshi shqiptaret te gjalle per mustaqet e Saliut.Eshte turp per cdo shqiptare qe keto i quan trillime .Nuk di me dokumente historike qe shqiptaret te jene kaq te percmuar e te percare me njeri tjetrin.
    Terhiqem disi qe kam aluduar per Zogun dhe Dullen qe nuk na la te merrnim fryme .Ky i socmi e ka te hapura rubinetin por mban te shterguar per fyti nje popull te tere per te mos ngritur koken.
    Dy fakte per G.Deden .Nuk e mohoje qe ka bashkpunur me Saliun e nuk dua ta marre ne mbrojtje. -Do e kete mbeshtetur por motivin ogurzi te Saliut ai nuk e ka ditur .-Nga disa biseda te njerzve qe i kane rrethuar dale ne konkluzjon se G.Dede ,nuk di se nga kush e ka marre urdherin ,eshte terhequr dhe e ka ndalur aventuren vellavrasese.-Di gjithone nga diskutimet se Saliu i eshte bindur .Ne cfare rrethana keto donin gjykim .
    Hekuri perpunohet sa eshte i nxete dhe Nano fillostrofi e la dramen shqiptare te fishkej ne harrese duke u marre me disa komisjone te Piramidave qe nuk prodhuan azgje.Saliu u tkurr,u zbut per momentin ,rimori fuqite e humbura dhe i diktoje Nanos ne pushtet te riktheheje ne pozitat e para sikur ne na kishte marre madhi per kete hero kombetare .Hipi dhe po e shikoni se cfare ka krijuar per 8 vjete. Shqiprate rrobot .Ushrti qe i ushqen me mendjen e tije.Kjo ushtrieshte gati per te ruajtur lluksin te japin dhe jeten per te .I tille eshte dhe ky mocali qe po i mban ison aventures se 97tes.

    Reply to this comment
   • Banderas June 4, 20:16

    Te shkruaj une si shqiptar,se cfare ka bere JUGU per ju VERIORET!!!
    Se pari,Ushtrine Nacional-cliriimtare,qe CLIROI Shqiperine e krijoi JUGU !
    Mijra DESHMORE,qe dhane jeten per CLirimin e Shqiperise dhe 650 BIJ E BIJA, te tjere qe dhanne jeten per Clirimin e te gjitha TROJEVE KU BANOJNE SHQIPTARET NE ISH JUGOSLLAVI,ishin 90% nga JUGU!!!
    JUGU i dha Veriut mijra kuadro te larte ,si MJEKE,MESUES,OFICERE,AGRONOME,INXHINIEERE etjqe punuan tere jeten per ju!!!
    Ne VERI u ndertuan dhjetra MINIERA,HODROCENTRALET GJIGANDE,SHKOLLA DHE INSTUTUTE,RRUGE DHE NDERMARRJE TE FUQISHME PYJORE,TREGETARE etj!!!
    Vetem ne TERMETIN E 1967-tes qe RRAFSHOI QINDRA SHTEPI NE RRETHET DIBER E LIBRAZHD,shteti SOCIALIST ndertoi per 3 muaj te gjitha shtepite e reja dhe ua dha FALAS BANOREVE!!!
    Me FANTASTIKE KA QENE NDIHMA VELLAZERORE E JUGUT KUR RA TERMETI KATASTROFIK E prillit 1979-tes ne SHKODER,qe la pa strtehe 100 mije banore dhe per 5 muaj iu bene shtepite VILA te reja,te pajisura me te gjitha orendite shtepiake!!
    Jane pikerisht te gjithe ato fshatrat e nen Shkodres qe Sali Berisha i permbyti cdo vit dhe nuk u dha asnje DEMSHPERBLIM!!!
    Ja ky eshte NDRYSHIMI MIDIS JUGUT DHE VERIUT!!!
    MIDIS UDHEHEQESIT JUGOR ENVER HOXHES DHE ATIJ VERIOR Sali Berishes,pa llogaritur edhe SATRAPIN TJETER VERIOR Ahmet Zogolli,qe ia shiti Shqiperine FASHIZMIT DHE VODHI TE GJITHE FLORIN E BANKES KOMBETARE!!!
    Per SPIUNET DHE BASHKEPUNTORET E PUSHTUESVE,HALLAL TA KENE PLUMBIN BALLIT DHE TE GJITHE TE TJERAT NGA PAS!!!

    Reply to this comment
   • Samiu June 6, 11:21

    O injorant ! nuk e kupton qe shhume kuadro te jugut qe shkuan ne veri sakrifikuan dhe cuan civilizimin sepse shume krahina te prapambetura te veriut , jo per faj te tyre flinin akoma duke vene koken ne kercunj druri , fejonin (me para) vajzat qysh ne djep e plot prapambetje te tjera ne fushen e jeteses gatimit, shkollimit etj… pyet brezin e atehershem cfare zakone mbreteronin kryesisht ne veriun e Shqiperise…

    Reply to this comment
 5. Berisha Ekber ! March 16, 18:59

  Dini gje ku ishte Blerim Cela ne keto kohe? Po tani?
  Do jete deputet i FRD-se ne Vlore. 😛

  Reply to this comment
 6. skenderbeu March 16, 19:07

  Si ka mundesi qe me gjithe keto gjera qe ka bere Sali Berisha del ne sy te popullit zgerdhihet sikur ska ber asgje?Si e duatroket pjesa simpatizuese e PD-ke kete njeri qe ka dashur te vras popullin e tij?Si pranojne keta deputet te PD-ke ne krye te partise dhe te qeverise?A jane njerez normal keta apo jane terrorista si Saliu?Kete nuk mund ta kuptoje dot.

  Reply to this comment
  • pa emer June 11, 06:50

   Me vjen shume keq qe populli ne vend te veje para pergjegjesise ushtrine qe desertoi dhe la te hapen depot na thone se paskan dashur te bejne lufte kunder jugut.shteti ra jo se nuk kishte fuqi por se ushtria e tregoi se ishte me yll te kuq ne kapele.Qellimet e fuqive nga jugu qe ishin te interesuara per destabilizim….ku Arben imami vinte me kostum ushtarak te kolonelit Grek.Kjo eshte per te qare.qe armiqte e shqiperise si ppsh dhe pasuesit shine leme .Ramiz Alia e dinte ca do ndollte dhe tha qe pushtetin nuk e leshojme dhe po qe puna me arme do ta mbrojme.Keto oficerat mos tregojne nje urdher a dy …por nje strategji te PPsh per te perjetesuar pushtetin e djajve te kuq.

   Reply to this comment
 7. AK March 16, 19:13

  Dy njerezit kryesor (Zhulali dhe Gazidede) SRB i zhduku. Ky kriminel duhet vrare si GADAFI qe as kujt te mos i shkoje mendja te vere dore kundra popullit.

  Reply to this comment
 8. Labi Vlore March 16, 19:28

  Fiks si ASAD-i ne Siri.

  Reply to this comment
 9. Korabi,France March 16, 19:28

  Cfare dokumentash te tjere kerkon Prokuroria shtetit per te filluar çeshtjen penale ndaj Sali Berishes dhe pergjegjesve te tjere qe jane gjalle?E di qe deshmia ime nuk merret parasysh por kam qene deshmitare kur ne Shkoder armatoseshin simpatizante te PD naten nga gjithe fshatrat dhe per kete i thosha ish magazinjerit te armatimit qe jepju armet por me dokument se nje dite do te pergjigjet ai qe ka dhene urdher.Vertete ai zbatonte urdherat por deri tashti askush nuk mbajti pergjegjesi per shkaterrimin e e shtetit nga vete shtetaret .Shpresoj qe nje dite do te vendoset drejtesia !

  Reply to this comment
 10. leon68 March 16, 19:36

  mos haroni edhe Agim Shehun se nje m..t me keta ishte dhe nuk ka asnje lloj ndryshimi si kriminel qe sot rri ne gadishmeri per te vepruar perseri.Kriminelet qimen nderrojne po zakonin nuk e harrojne

  Reply to this comment
 11. andrea March 16, 19:43

  E tmerreshme..LHL ?????Aviacion???Artileri???Tanke???Terrorr mbi popullsine???-Vetem nje i cmendur mund ti realizoje…

  Reply to this comment
 12. TONI PALAS March 16, 20:12

  Mir te gjitha i dim por a mund te thot ish kryetari i komisionit te asaj kohe qe ishte SPARTAK NGJELA kur te gjitha keto dokumente i kishte pse nuk e denuan fajtorin.

  Reply to this comment
 13. L.Itali March 16, 20:18

  Dhe rezultati?Rreth 4000 të vrare,me shume veriore,por dhe jugore kishte sidomos ne Vlore,Permet,Sarande dhe Berat.Kam pare me sy veriore te zhveshur qe erdhen ne Berat pa arme dhe cantat ushtarake.Shanin Berishen!Dikush desh ti vriste keta shqiptare te mjere qe qanin nga faji.Nderhyne shume qytetare dhe jo vetem u falen,por u dhane edhe te hanin.Pastaj me furgona(nuk kishte autobusa)i nisen drejt Lushnjes!Kishin mbetur gjalle dhe ne mjerim te thellë!Ishin shqiptare qe kishin shkuar te vrisnin me urdher shqiptare!…Nuk i dinim keto dokumenta!Bravo Dita,te bind edhe trupeshqit me nick naim Ben Cikago,Ramy e Salizinje te tjere,qe mesiguri do kene ndonje te aferm te mbetur gerxheve te Permetit,Vlores a quteteve te tjera,viktimë.Natyrisht mund te kene te drejte,per humbjen e te afermve,(rreth 3000 te ashtuquajtur “Cecene,maloke te Saliut”,por pa ditur se shkaktare jane Berisha,Gazidede,etj…Tani kane dhe dokumentat dhe fjalet e atyre qe kane qene prane Berishes!Dhe ata porositin serieh,kujdes!Kujdes jugore e veriore se kemi nje gjak,kemi nje gjuhe,jemi popull i vogel dhe dikush pas”Saliut”drejton shperberjen tone!Sigurisht riciklimi nga Nano,Fino,Meta,etj,eshte i pashembullt,i denueshem dhe kriminal!

  Reply to this comment
  • juli June 4, 14:09

   kur svdiqen te gjith neper ferrat e jugut.pse si kujton ti se per turizem ishin nis ata apo per te vrar…se robi kur i hap tankut apo kamionit te ushtris me armatim e di se ku esht nis

   Reply to this comment
 14. VL. HAS March 16, 20:54

  Shume mire qe opinioni shqiptare informohet dhe carte per te gjitha keto veprime kriminale te mbeshtetesve te regjimit kriminal te Sali Berishes .

  Reply to this comment
 15. Koz Dynjaja March 16, 21:22

  Ore do bisedoni kot ju apo si !?? – kujtoni pak kush Parti dhe persona firmosen marreveshtjen e 9 Marsit – Kujtoni Amnistine dhe cfare u amnistua – ?-

  -tung

  Reply to this comment
 16. VL. HAS March 16, 21:37

  Gazeta “Dita” ! Beni shume mire qe i botoni keto urdherat sekret te sherbimit informativ famekeq me ne krye Gazi Deden , per vitin e veshtire te 97 tes , vit i cili kurre mos ju ktheft me Shqiperise. ,Por per mua do te ishte me interes shume te madh , sikur te mesoja me shume per firmat “Piramidale : Kush i organizoi ? Pse pushteti i asaj periudhe i lejoi ? Cila eshte pergjegjesia e cdo pushteti per te mos lejuar ato deri dhe me ligj .. Mua personalisht kur ndigjoj Sali Berishen duke folur per bumin e lulzimimit ekonomik , edhe sot gjithenje mendja me shkon tek pasojat e renda qe i sollen vendit ato firmat .sude Gjalice e te tjera …… .Sa per urdherin…… pe mobilizimet ne rrethet e veriut ,ku te parin vene Rr. e Hasit me duket pak sa i ekzagjeruar ,pasi ishte populli zones se Hasit qe ,flas per shumicen ne rreth , qe ne 99 i dha voten perfaqesuesit te PS dhe jo atij te PD. me rrespekt per gazetentuj …

  Reply to this comment
 17. ajaza March 16, 22:25

  nuk di cfare te them cdo gje eshte e tepert ska bevoje per komente .drejtesia e muguar deri me sot te beje punen e saj,

  Reply to this comment
 18. Bajram March 16, 23:41

  Pasi u kethye nga operacioni ne jug nji ish fshatar i imi , i vajta pas dy javesh ne shtepi dhe sapo me pa ukli koken dhe nuk e deshi veten. E shava dhe e ofendova ne shtepi te tij se me ke luftoi ai ne malet e Vlores? Por per nji gje me erdhi mire se shkuan te veshur dhe te armatosur dhe erdhen te cveshur dhe te carmatosur. Por me vone moren nga 10.000.- leke te reja. Flas per Dibren. Te kerkohen borderote se kane qene dhe dalin dhe njerezit kush ka qene. Kjo ishte nji lufte civile e provokuar nga S.Berisha dhe zbatues gjeneral Gazidede. Por poshtersia edhe e Partise Socialiste eshte se nuk e hapi dosjen e vitit 1997 qe ti behej gjyq dhe te pakten te perjashtohej perhere Saliu nga politika. Por perseri them :Te gjithe derrat nji turi kane dhe nuk dijme per ke te votojme se votojme per servilet e kryetareve . Duhet te dalin sa me shume deputete te pavarur

  Reply to this comment
  • Labi Vlore March 17, 02:14

   @Bajram.Pyll pa derra nuk ka.Derra ka si ne Veri ashtu dhe ne Jug te Shqiperise.Sali Berisha or lum miku,ka qene dhe eshte armiku me i madh dhe me i eger qe Kombi Shqiptar ka pat njohur ne Historine e vet.Ai shan,percan Veri-Jug.I fryn percarjes Krahinore.I fryn dhe i hedh benzine zjarrit qe ai vete e ndez.Kjo eshte arritja e fshehte e Sali Berishes dhe mercenareve te tij.Shkaterrimi dhe percarja perfundimtare e Shqiperise.Ne menyre te pariparueshme.Te pershendes.

   Reply to this comment
 19. VL. HAS March 17, 08:32

  Komentuesi i ORES 11 :41 jam plotesisht ne dakord me ato qe thua . Punen e borderove , per shumen e lekeve qe ne ate kohe kane marrur keta mercenaret e Sali Berishes , e paskem harruar , Te faleminderit qe ma kujtove dhe me dhe edhe nje argument te forte per ta perdorur ne debatet me disa nga keta element regresv . Ti or shume i nderuar flet per Dibren , por mua ky qytet me njerez te mire e te zgjuar me kujton shume gjera te mira te moshes se rinise sime . Mbi te gjitha shoket e shkolles se mesme , mesuesit qe me aq perkushtim punonin per te na dhene dije per tu pergaditur sa me mire per jeten . Por dhe mdonje shok tjeter shume te mire dhe te zgjuar siq jane DIBRANTE . tANI QE ORA ESHTE 8:30 UNE PO DAL NGA INTERNETI PER TU MARRE ME PUNE FIZIKE PASI DHE DITA SOT KA FILLUAR ME DIELL …..

  Reply to this comment
 20. AL-Boston March 17, 09:50

  Per Sali Berishen dosja e krimeve dhe tradhetis kombetare eshte plote por nuk e di se kush ka by…. ta beje.Sali Qeni tani eshte ne nje faze qe do me cdo menyre ti shpetoje dhenies llogari dhe denimit,kjo me frikson qe te them se ky i cmendur po pregatit nje 97 te ri.Gjithashtu jame i bindur se kjo mund te realizohet nga njerez me ideale per kombin dhe jo nga Partit politike .

  Reply to this comment
 21. agim March 17, 14:33

  ai qe ka bere planin e operacionit sot eshte drejtori i arkives qendrore te forcave te armatosura Ish gjeneral Agim LALA, pyeteni se do kete gati ndonje plan tjeter per sivjet

  Reply to this comment
 22. drita bashaj March 22, 23:59

  Gazidede, Blerim Cela, Tritan Shehu, Arben Imami, Neritqn Ceka e shume te tjere jane te gjithe kriminele, bashkepunetore te ngushte Te Pisllekut Sali. Ne ka akoma burra Shqiperia, ngrihuni dhe bjerini, se zgjedhjet jane nje mashtrim i madh dhe nje gabim ne se do prisni per to. Zgjedhjet do i zgjatin jeten Sali Bishes, se ai nuk do lere parti qe te fitoje. Do vrase sa te munde se eshte ceshtje jete. Shikoni se si djali, vajza, gruaja e Sali qelbesires do largohennga Shqiperia fshehurazi. Ai e ka planin gati per te derdhur gjak shqiptari!Fiton kush hidhet ne sulm per ta bllokuar ate. Vetem kur ai t’i kaloje drejtesise me gjithe bashkepunetoret e tij, atehere do kete zgjedhje te lira ne Shqiperi. Hapni syte dhe mos vazhdoni me iluzione. Ai e di qe eshte i mbytur, po do marre te tjere me vehte. Goditeni para se te filloje ai goditjen. Mos kini frike nga Frika!

  Reply to this comment
 23. fier March 23, 00:44

  O zot cfare jane keto qe po lexoj kur egzistojn gjithe keto prova gjithe keto fakte pse nuk I degohen gjykates se larte te europes pse nuk dergohen ne amerik qe shtetet e tjera te nderhyjne pa u derdhur me gjak e pa u plagosur zemrat e nenave e pa u mare te tjera jete te pa fajshme nuk e kuptoj cabejn shqipetaret

  Reply to this comment
 24. Gjin Musa March 23, 09:29

  Teke lexone keto dokumente,keto inskenime,keto deklerata trishtuese,nuke ka sesi njeriu te mose ndihet keqe kure ne politik kemi ende aktiv ideatorin e 97-tes.z.Sali Berisha.
  Linde pyetja:c’fare pret ky popull qe nuke cohet ne kame,ta marri penge per se gjalli kete kriminel qe vret dhe pret njerz te pa fajshem,largon nga Shqiperia bashkoleget e tije kriminel si Gaziden,ju siguron strehim dhe cdo nevoje tjeter.
  C’fare kane bere ma shume Sadami dhe Gadafi?
  C’do komente eshte i tepert nga kushdo qofte,Sali Berisha pse heshte,struket si miu ne vrime,ne se eshte i pa fajshem te dali sheshit dhe te rrezoje keto mori akuzashe te cilin e vene ne karrigen e nji krimineli teper te rrezikeshem per Shqiperin dhe ma gjere.

  Reply to this comment
 25. cama June 4, 13:18

  ngjarjet e athershme ishin te frikshme por ne te vertet luften civile mendoj une se nuk e pengoj ushyrija por mos pasia e nje arsyeje bindese per te vrar popullsin civile. nga te dyja palet

  Reply to this comment
 26. desaret June 4, 13:18

  Nuk po shikoj te vraret?Mediat botrore atehere dhe deklarimet e shtypit te pavarur shqiptar,flasin per fillim lufte me 6 te vrarë,ne Permet(qytetare)ndersa flitet se u vane pas ketij krimi te ushtrise e gjer diten qe Berisha”u dorzua” me turp,per 200-2500 veriore te vrare,800 jugore,ku Vlora, Permeti, Saranda, Berati,Fieri, Lushnja mbajne rekorde te vraresh(edhe ato per pakujdesi armesh a sherre).Shteti nuk ka dhene asnjehere numurin e te vrareve, ku vetem Berati nga Shkurti 1997 gjer diten e dorzimit me turp te Berishës,ka 480 te vrare….Keto levizje ushtrie, shiku, etj jane te verteta, por nuk jepet rezultati i “ikjes”me turp te tyre duke lene armet, rrobet rruges te shpartalluar!…Po te huaj qe u kapen ne Vlore e qe nuk dinin shqip kush i kish veshur ushtare e armatosur?Perplasja e Shikut ne Vlore ku u dogjen te gjalle “cecenet”qe provokuan e plagosen studentet?Baza e Pashalimanit qe do godiste me urdher Vloren, a do permendet?40 tanket e Poshnjes ne Berat qe u nisen drejt jugut, por u dogjen menjehere pa ngjitur Qafen e Sqepurit(Lexo shtypin e kohes)kush i nisi ne lufte dhe pse vet oficeret u rrebeluan?Avjonet me pilote qe moren urdher bombardimi e dezertuan duke shkuar ne Itali, a nuk jane te gjitha keto Lufte Civile e bere nga Sali Berisha i vetshpallur president?…Kush do hetoje kete dosje kriminale shtetrore dhe a do lehtesohen ndopak rreth. 4000 mije te vraret(pretendon shtypi i pavarur-qeveria hesht-Përse?)duke u gjykuar shkaktaret?Ketu nuk jepet thelbi,Humbjet, vrasjet,Lufta Civile qe edhe sot vazhdon, ndersa Italia qe nuk ka vrare asnje njeri,shteti, nepermjet kryeministrit Letta e konsideroi te perfunduar!Opozita por dhe shtypi shqiptar duhet ta deklaroje te plotë ekzistencen e luftes civile ne Shqiperi nga Sali Berisha,bile edhe sot kjo lufte eshte e dukshme tek vriten qytetare nenpunes dhe gjer gjykates e deputetë si Xhindi dhe nuk ka ende të ndeshkuar! Saliu fatkeqesia shqiptare qe nuk duhet toleruar si beri Nano-Islami etj,pas vitit tragjik 1997.Te ndjekim vazhdimin…

  Reply to this comment
 27. renato June 4, 13:19

  Domsodo, ska sesi te mos shkoje ndryshe. Sala merr te paditurit e veriut dhe do te beje lufte me jugun, se e di qe jugu nuk e do salen. Kete rradhe sala do kuptoje qe komplet Shqiperia nuk e do me, do zbuloje qe shqiptaret e kane kuptuar sesi sillet komunisti berisha dhe do te japin goditjen finale ne 23 qehsor, kur te votojne per RILINDJEN e SHQIPERISE.

  Reply to this comment
 28. saliheqenefi June 4, 14:35

  po pajtimin kombetare kush e ideoi dhe e zbatoi ,dhe e vulosi bashkim fino,pse nuk flitet per dakordesine e P.S. qe kryekrimineli te mbetej ne politike cfare e mbante lidhur P.S. me te dhe me pas kjo e keqe pllakosi shqiperine per vite te tera deri me sot , ja kjo teme do te ishte intersante te dashur redaktore te dites,prapaskena na intereson dhe jo skena qe e kemi perjetuar vete,

  Reply to this comment
 29. fortunato65 June 4, 14:52

  bazuar te keto dokumente nje shtet serioz do te arrestonrte Sali Berisha dhe te gjithe ata persona qe bashkepunuan me te ne ato vite .duke i denuar sipas ligjit te luftes.
  pasi veprimi i tyre eshte i njejte me gjenocide kunder popullsis.pra te gjithe politikanet e dikurshem qe per fatin e keq sot jane ende ne pushtet.por ne shqiperi nuk asnje prokuror qe te marre guximin te zbatoje ligjin, pasi vete shqiperia jeton jashte ligjit.
  por ne baze te ligjit te okb-se nuk mund te denohen me pushkatim por popullit shqiptare i shkon mire edhe ti largoje jashte shteti si esilante, por ne fillim duhet tu sekuestroj te gjithe te ardhurat dhe pasurit.
  keshtu berisha dhe shoket e tij te provojne njehere jeten e emigrantit pa te ardhura dhe pa ndonje strehe.ndoshta ndonjerit i duket e pa realizueshme por populli arrin gjithmone edhe ti realizoje,pra vota do i largoje keta kriminel pervers mental.

  Reply to this comment
 30. xhemail xhemali June 4, 15:14

  Dritheruse. As ne kohen e diktatures per te cilen flitet shume, nuk u perdor ushtria kunder popullit. Kete e beri “demokratura” e Sali Berishes. Eshte nje damke i shemtuar qe ju vu ustrise dhe nje turp e krim i rende per ata qe e futen ate ne kete rruge pa armik perball por me popullin e vet te cilit duhet t’i sherbente.

  Reply to this comment
 31. aleks June 4, 15:50

  thirje gjithe popullit shqiptar te bashkuar per largimin e kriminelit berisha sa me pare te fitoj drejtesia te fitoj shqiperia………

  Reply to this comment
 32. Gramoz June 4, 16:05

  i nderuar z thano une nuk kam qene ne shqiperi kam degjuar vetem me te thene por kur lexoj ne kete po me dridhen gjunjet …z .thano keto na thate jane nje deshmi me se e mjaftushme po ju mendoni se me kaq embaruat punen tuaj .kjo eshte per te vene duart ne koke..z. pse nuk e publikon ne te gjithe mediat te shkruara dje vizive keto dokumente e te moa uzere gjumi deri sa te sensibilizohet opinioni ..pse nuk bashkepunoni me televizionet sepse jane keta qe mund shikohen me shume ai kasap nuk leshon pushtet po nuk vrau enuk preu si atehere tani jane zgjedhjet e me sa duket po pregatit skenar te ngjashem me te atehereshmin jepni alarmin qe te pakten te kuptojne njerzit e xhgenjyer te mos votojne .situata eshte e rezikeshme me ate njeri ai eshte kriminel …shkarkimi i tre gjeneraleve me te mire te ushtrise eshte oguri keq ..ju lutem une nuk jetoj ne shqiperi po une kam gjakun dhe jeten time atje une vetem nepermjet jush informohem .ju lutem ju jeni medje e fuqishme fjala emedjes tuaj jam i sigurte qe ka peshe ju e shhikoni ne komentet qe ju dergojme qe ai eshte i rezikshem dhe nga ai kriminel c ,fare nuk pret z thano ne kemii shpresa tek medja juaj respekt respekt respekt

  Reply to this comment
 33. Gramoz June 4, 16:41

  hapur motra evellezer shqipetare hapni syte
  artikulli gazetes dita eshte renqethes
  …une jetoj ne bote te huaj ,me qan shpirti per vendin por nuk behrt sa kohe ne politike eshte ky kriminel
  rofte shqiperia e lire

  Reply to this comment
  • mirel March 9, 17:55

   Kriminelet jane bashke ne pushtet o Gramoz, nuk eshte vetem ky-Berisha.
   Eshte e njejta klike kriminale me emrin e PSse ne kurriz

   Reply to this comment
 34. tirona June 4, 17:14

  dhe ata akoma vazhdojne te mbajne peng vendin si mafje kriminelesh?
  a do dine ndonjeher shqiptaret te clirohen nga pushtuesit mafjoz shqiptar?
  asiher nbot. ateher mbani se mire ua bejne………………….
  kane dhene dhe urdhra te tjere ata kriminel qe kishin pushtetin ne dor, kane dhene urdhra qe te perdhunohen te gjitha studentet dhe gjimnazistet qe ishin ne Tirane si dhe ne jug te shqipris, ku te ziheshin, qe me ane te perdhunimit seksual te tyre te shtypnin moralin e familjeve shqiptare…………… pyetni studnetet e gjimnazistet e vitieve 1996-97-98 se ju tregojne ato cka ndodhur me to………………………..

  Reply to this comment
 35. Kurthet e Politikes... June 4, 18:48

  Ne kete bote ndodhin ca gjera qe kurre nuk rrefehen se gjalli…

  Kujt i sherben acarimi e permendja e dhunes ne kete situate?

  Padyshim, pergjegjesine e pare, me te madhen e ka kreu i shtetit te kohes, por a vertete mendoni ju se eshte pa pergjegjesi opozita e kohes?! Po, edhe opozita, qe shfrytezoi marrezine e pushtetit, per tu ngjitur vete ne pushtet…Po, edhe ata qe ishin asokohe ne opozite jo-konstruktive e tani ushtrojne pushtet…Por edhe ata qe pasi u ben me pushtet me 1997, asnje lloj pergjegjesie nuk moren e as kerkuan…

  Dhe, me e rendesishmja, as mungesa e informacionit dhe e kultures, nuk justifikon ndarjen Veri Jug, perpjekjet per te diferencuar Jugun me Veriun…ju lutem…

  Behuni sa me te urte, per veten e femijet tuaj, por edhe per ate qe se bashku e therrasim Atdhe…
  Shkoni hidhni voten per secilin qe gjykoni, qofte edhe gabimisht, por mos iu ktheni historive qe ndodhen jo edhe aq per shkak te shqiptareve…

  Paçim paqe, se te tjerat vijne.

  Reply to this comment
  • redi June 4, 19:54

   Jo mor zotni, njerzit nuk duhet ti harrojne fytyrat e mostrave qe urdheruan perdorimin e tankeve, avioneve dhe lendeve helmuese luftarake mbi popullin e vet, se po harruan i votojne serish dhe duhet ti mbajne serish ne qafe keta kriminele qe nuk e kane per gje te vrasin per te mbrojtur karrigen e vet dhe pasurite e femijeve te tyre. pikerisht se duam paqe nuk duhet te harrojme.

   Reply to this comment
   • mirel March 9, 18:00

    Lere redi, se eshte ballisto zogist qe i eshte bashkuar Berishes, dhe tani ja ka hedhur fajin kultures, pse u hodhen si hordhi barbare kunder popullit dhe pasurive kombetare.
    Keta plera e shkaterruan Shqiperine.
    Plera

    Reply to this comment
  • ane June 4, 20:04

   Nuk mund te kete paqe per sa kohe, votat qe hidhen ne kuti transformohen live. Kujtesa e mire te ndihmon ne racionalitet dhe logjike, ndersa kujtesa e shkurter te ben te gabosh serish.

   Ngjarje te tilla duhen kujtuar çdo vit, ne menyre qe te mos guxojne te perseriten me. Keto krime nuk jane per gjykim ne nivel kombetar, por jane per ne Hage.

   Mos harroni, qe te mos gaboni!

   Reply to this comment
 36. Njeriu realist. June 4, 20:05

  Per kohen qe behet fjale mua me kishin liruare nga ushtria ne vitin 1995,arrita deri aty fal ca shokeve te njohur si Ilia Vasha,Cen Arapi,dhe atij te gardes qe nuk me vjen mire tja ze ne goje emrin.Kam qene oicer karjere dhe shteti shqiptar me mori 14 vjeç dhe me pregatiti ne shkollem skenderbej dhe deri ne Akademine ushtarake qe u diplomova ne vitin 1981.Si i liruare dhe pa asnje te ardhur kishja marre nje resorant ne Tirane dhe punoja atje per te nxjerre buken e femijve dhe te gjithe familjes.Nuk kam mbajtur shenime por ekzaktesishte djalin e vogel e kam pasur ushtar ne batalionin e nderlidhjes ne Tirane.I njihja po thua te gjithe oficerat dhe n/oficerat e atij reparti dhe duke vajtur per çdo dite se nuk me pelqente situata vura re se disa gjera nuk po shkonin mire qysh tek komandanti i brigades dhe deri tek shoket e mi me te cilet flisja pa doreza,por dhe duke qendruare i vendosur ne qendrimin tim qe ishja shume i sigurt qe e kishja mire.Ndjekja e situates mengjez darke me shtyhu te dal ne konkluzion dhe thirra djalin dhe 2-3 shoket e tij tiranas te ngushte dhe i thash:
  Djale ti kurre mos merr makine per te ngare dhe te nisesh per ne Permet,mire tha djali dhe shoket,mos merr arme me vete por gjej mundesine per tu shmangur.Ne se te marrin si ushtar ne makine transporti nisu dhe me shume vemendje do veproshe keshtu:Varjanti i pare hidhu nga makina ne kombinat dhe shko tek filani….Varjanti i dyte hidhu nga makina ne Rrogozhine dhe shko tek familja e filanit dhe me lajmero mua. Varjanti trete dhe i fundit mbeti Fjeri dhe shko tek filani ne shtepi thuaj jam djali filanit dhe me lajmero mua. Shikoni vellezer se çfar behesh ne ate dite terrori dhe tmerri.Mbasi i dhashe porosi djalit dhe mora edhe fjalen e disa shokeve se ne keto kushte nuk do me ndihmonin dote u ktheva ne resorant,kur çfar te shikoje 36 tropojane me nje gjuhe te çthurur deri ne ekstrem kishin zaptuare komplet resorantin dhe po kerkonin te hanin disi me force dhe pa ju dridhur syri fare.Nderhyra dhe kerkova pergjegjesin i cili sipas meje aty e mori ai ate detyre dhe mu afrua ,duke me thene ne djalektin e vete une jam xhid ke.E qetesova dhe ne nje tavoline me larg i thash se une jam filani ,kam qene oficer dhe i kerkova ca te njohurit e mi ne tropoje.Mbasi i fola edhe per disa fshatra qe une i njihja mire dhe per disa te njohur te atyre fshatrave ai me nje te bertitur stabilizoj shume shpejte situaten dhe disa qe kishin prishur dy tavolina dhe disa te tjere po shkruanin emrat u ndalen si me suste.Hej bre ky eshte i joni dhe kush do beje nje dem do kete pune me mua. Kaq desh edhe une dhe çdo gje shkoi ne rregull,mbasi hengren pine çfar deshen muarren edhe paketa me shumice ky me dha emrin dhe mbiemrin dhe u larguane per ne kamez se atje do visheshin dhe do shkonin ne permet per te luftuate jugoret.Me kujtohet se ky ne tropoje punonte si hamall ne nje fabrike mjelli dhe per kete sherbim qe po i benin qeverise do merrnin nga 200 mije leke .TURP O SHQIPTAR.
  Kaluane rreth 6 dite dhe kete njeri si pergjegjes e kam gjetur para shkolles Skenderbej duke lypur buke dhe duhan.E pashe me erdhi turp por prap e mblodha veten. Ju afrova dhe i fola ej ti je …direkt ne emer.Une jam qe mos qofsha me mire te me kishin vrare dhe kjo histori do mbyllesh.Jo i thash hajde me mua e çova perseri ne lokal se nuk ishte larg dhe mbasi me tregoi se çfar kishte vuajtur i dhashe te hante ,i dhashe duhen dhe disa leke per te ushetuare per ne Tropoje tek kishte lene femijet e tij pa buken e gojes siç tregonte vete.Me falnderoi me perqafoj dhe me ftoi te vija ne Tropoje ne shtepine e tij si mik dhe vella. Une kete nuk e realizove se bemat e kreminelit Sali me detyruane te marr rruget e mergimit dhe sote e kesaj dite nuk jam kthyere akoma Sikur ky person te jete gjalle dhe ta lexoje kete shkrim do me kujtoje shume mire dhe nuk e di si do me vleresoje se kur u ndame une ju shprehjka se Sali Berisha po vret popullin e vete.Ai nuk mu pergjegj por u largua.E tregova kete episod te shkurtet per tu thene te gjitheve se si ka mundesi qe kremineli Sali e çoi shqiperine ne kete derexhe.POPULL MBLIDH MENDJEN DHE JEPI FUND KESAJ HISTORIJE SE KA SHKUARE ATJE KU NUK MBAN ME:

  Reply to this comment
 37. Dike Mullai thote- June 4, 20:09

  Perderisa ka dokumenta konkrete, i duhen derguar URGJENT Gjykates ne HAGE! Cdo vonese mund te jete KATASTROFIKE per Atdheun Shqiptar nga SaliRamBERISHA!!!

  Reply to this comment
 38. Tomorri June 4, 20:11

  Kush dreqin ju financon qe botoni shkrime te tilla.
  Kujt i sherbejne keto shkrime. Nga ato qe ndodhen u vrane vetem Shqiptare.
  E gjithe klasa politike ishte fajtore c’ndodhi. Ca per te mbajtur karrigen e disa per ta marre
  e dogjen kete vend. Te huajt kishin pjesen e tyre dihet.
  Si ka mundesi qe jeni kaq te mbrapsht e kujtoni aventura te tilla.
  Dhuna prodhon vetem dhune.
  Kush fiton nese digjet Shqiperia? Shqiptaret e thjeshte jo , ne asnje menyre.
  Pse i meshoni veriu e jugu, jemi shume pak per tu ndare. Shqiperine e duan te gjithe.
  Ne germadha ska Rilindje, ka vetem vuajtje.
  Bejuni me te pergjegjshem, nuk jetojme ne ferr.

  Reply to this comment
 39. horri bulevardit June 4, 23:24

  TE GJITHE DUAM TE HARROJME!! POR NUK MUND TE HARROJME PA U BERE DREJTESI !!! PRANDAJ DUHEN KETO SHKRIME. MOS HARRONI DERISA DREJTESIA TE BEHET. NDRYSHE PESIMET DO NA PERSERITEN. JEMI POPULL IDIOT?? NUK BESOJ. LE TA VERTETOJME!

  Reply to this comment
  • Kurthet e Politikes... June 5, 15:38

   Ti, Horr Bulevardi…dhe Te Tjere qe nuk Paqëtoheni…

   Kjo eshte e keqja, me ju kuqalash te pandreqshem,
   harroni se ç.ndodhi ne 50 vjet nen çizmen tuaj te markes sllavo-komuniste
   dhe, ngaqe periudha e pas 90-es ishte serish e juaja, por pak e holluar,
   kerkoni te flasim e te kujtojme vetem kete periudhe…

   Gjyqi i Kafeve, vertete besoni se duhet te ndjeheni mire, pas tij, per krimet qe kryet ne gjysem shekulli?! Vertete nuk doni te pranoni si e late Shqiperine nen izolimin tuaj?! A nuk i dini shqiptaret qe shkuan si te mjere ne Greqi e me keq akoma ne Perendimin e Kultivuar? Apo mendoni se shkuan si krenare, pas sundimit tuaj, te vellait ndaj vellait?! Vrate kedo qe thoshte nje fjale, edhe njeri tjetrin e vrate, se paku ngrihuni me kembe dhe nderoni mehmetin qe e donte deri ne vdekje enverin dhe prape, edhe ate e vrate dhe e harruat…!

   Dhe dashkeni te beni fajtor Te Djathten, per shkak te marrezive te qeverisjes se viteve ’90?!

   Shkoni dhe votoni, per ke tu doje qejfi juaj, sado i peshtire prej krimeve qe kryet per 50 vjet, ose prej injorances suaj, qe kurre nuk u vetedijesuat se ne cilen kohe jetoni! Ju ne Europe, mos o Zot! Ju s’dini te bashkejtoni! Ju vetem dini te pergjoni dhe te urreni! Ju as Sali Berishen nuk e falni, sado qe eshte i Juaji, dhe sado qe po ju e votuat, edhe pas vitit 1997…! Ju s’dini ç’eshte prona, pra s’dini dinjitetin, mevetesine, zhvillimin, harmonine njerezore…

   Ju e ndani veten cope cope, atdheun e ndani nje njemije pjese: po si ore e quani malok njeriun e Zotit qe jeton ne male dhe miresisht e kemi njohur si malesor? E shikoni si te huaj, pse ai ka zbritur per me ne Jug, e pse jo ne Tirane? Pse ia hodhni atij hallet e Sali Berishes, ç’pune ka ai me qeverrisjen? Aq sa kishit ju, me Diktaturen e Proletariatit, sigurisht nese nuk keni qene ne togat e pushkatimit pa gjyq ne kohen e Qoftelargut! Sigurisht qe ai ka te drejte te zbres ne Tirane, kur ne si ju jemi pranuar kudo ne Bote…

   Pastaj kush ju tha juve te harroni krimin apo korrupsionin e ketyre viteve: votoni dhe kerkoni nga Ligji ta ndjek deri ne vrime te miut, secilin prej shklesve te tij, dhe kerkojani te gjithe paleve kete gje…por ndarjen mos e kerkoni, vetem urrejtjes mos i lini shteg, apo s’e dini se ç’eshte vetevrasja?

   Eshte shtepia ku rroni te gjithe, e digjeni te gjithe bashke, nese mbani flaken e 1997-es ne duar, kete duhet te kujtoni, te mos ndodh…Se, po ndodhi, ju do digjeni, jo ata qe u shtyjne drejt kesaj baterdie: ata, te te dy paleve, i kane pasaportat e sherbimit…

   Reply to this comment
   • mirel March 9, 17:58

    Rri mos ha mut shume me komunizmin ti Kurthi i Politikes.
    Fajin per krimet antishqiptare te Berishes dhe bandes se ballisteve e zogisteve qe e shoqeruan mos ja ler komunizmit.
    E treguat veten qe ishit bastarde te Historise dhe provuat qe kish te drejte Enver Hoxha qe ju denoi si tradhetare.

    Reply to this comment
 40. AL-Boston June 5, 17:57

  Ky shkrim dhe nje here zbardhe te verteten se kush eshte Sali Qen Berishovic dhe mnaskarenjte qe kishte vendosur per te masakruar popullin.Vdekja e Zhulalit dhe Gazidedes nga “Semundje te pasherueshme” i interesonte Berishovicit vetem per te zhdukur deshmitaret e ketij krimi qe pregatiti kunder popullit shqiptar.O Popull;kjo eshte fytyra e vertet e ketij krimineli.

  Reply to this comment
 41. Sulo KAPEDANI June 5, 19:51

  Lexova komentin e “Njeriut realist”.Ai paraqiti nje fakt, pa anesi politike ,pa share verioret te genjyer per te bere lufte me vellezerit e tyre jugore, dhe ne fund shtron pyetjen: Ky njeri qe shperberi ushtrine e shtetin, si ka mundesi qe erdhi perseri ne pushtet ne vitin 2005 dhe aq me keq tani po ky popull, duke ditur sa deme i ka bere perseri tenton ta votoje. Atehere, me te drejte une jap mendimin tim: Mire te na behet, vete e kerkojme te keqen.Ate koke kemi,dhe kapelen na kane zgjedhur sipas mates se kokes. TUNG.

  Reply to this comment
 42. Mullenja June 6, 22:32

  Letershkruesi e ka trajtuar problemin ne kend veshtrimin e tije aq sa din, ngjarjet e vitit 1997 treguan episodin e fundit te shkrumoqjes se shtetit shqipetar por finalizimin e kesaj drame me ckishte ngelur nga ushtria. Ushtria kishte kohe qe kishte kapitulluar ky qe akti i fundit. Nga pasuria e ushtrise cdo familje shqipetare duhej te mirrte nga 200 mij dollare. Nga sulmi mbi repartet ushtarake eshte dokumentuar se te parat jane djegur librat e llogarise se armatim municionit, pastaj te finances e te tjerat me radhe…..besoj eshte e kuptueshme

  Reply to this comment
 43. kingfish June 9, 18:58

  ku ishin nderkombetaret ne ate kohe? mos kishin dhe ata perfitime ne kte kryengritje shqiptare?kur u shperngul gjith jugu dhe filloj emigracioni nje vit me von filloj lufta e kosoves-gjera te tilla me bejn te mendoj

  Reply to this comment
 44. malko durmishi July 3, 09:31

  Do ti beja 4 pyetje ketij ushtaraku: 1 :Te ta linin ty ne dore,ose ta themi,sikur te ishe ti President,cfare masash do merje kunder rebelimit ?
  2 A duhej te dorezoheshin ne menyre aq te turpshme ushtaraket shqiptar,dhe te mos ishin te afte te mbronin repartet e tyre.? Pa vajtur ne reparte fare,pa bere asnje lloj detyre, per me teper se 6 muaj,ketyre ushtarakeve dezertore a u takonte ta mernin ate page te majme te cilen nuk lane nje 15 ditesh pa e marre.?
  3 A e realizuan ushtaraket ate per te cilin kishin kryer betimin ushtarak,te mbronin me jeten e tyre pasurine e popullit ?
  4 Cfare duhej te ndodhte me repartet qe nuk mbrojten dot as flamurin luftark ?

  Reply to this comment
 45. Janaq July 3, 12:04

  Bravo per te gjithe ju qe mbeshteseni nje shqiperi te bashkuar dhe te forte si dhe falenderime te shumta per te gjithe ju qe keni mundesi qe te beni publike te gjithe dokumentacionin e 1997 si viti me i keq i historise shqiptare.Ketu gjeje rastin te falenderoj dhe popullin shqipetare nga jugu dhe nga veriu si dhe ushtaraket qe me mjeshteri arriten qe te shmangin nje konflikt per interesat jo vetem karrieriste te Sali berishes por dhe te lidhjes se tije me agjensite e huaja qe donin shkaterrimin e shqiperise.Ju kokeboshe dhe qorra te kauzes berishiane hapni syte se shqiperia nuk eshte e agallareve por e shqiptareve.dinastite ikin dhe vine por shqiptaret jane te perjetshem.
  Tani miq te mije Sali berisha duket sikur eshte bere me i urte me modern .Kjo eshte nje terheqje ne nje drjtim tjeter ne lufte kunder shqiptareve .se keto 8 vjet beri shkaterimin ekonomik ,gjuhesor dhe kulturor te shqiptareve.Eshte kjo epoke e sali berishes ku nuk flitet me shqip por Anglish ,greqisht etj Ajo qe ka ngelur shqip eshte vetem une ,dhe ti te tjerat jane bere te huaja .Ain e jusifikon ket se gjoja po pasurojne gjuhen shqipe.Se barkut nuk i thone bark por Abdinomal,Zemers =kardia ,prodhimi i pergjithshem bruto=GDP,shoqeri=Sinergjio,Pakuptim =non sence,ndikim= impakt.,Zbatim =implmentim.kerkese=aplikim,detyre=mision etj.dhe keto deformime i bejne shume ata analistet e medjes ata me te zgjuarit e botes shqiptare pra vipat.Po kush behen vipa qe deformojne gjuhen shqipe vetem ata qe paguhen nga sigurimet e huaja qe te e deformojne gjuhen me te bukur te botes ate shqipe.kete gjuhe qe e ka bekuar zoti qe ka folur krishti qe eshte gjuha e zotit ,e kishes dhe e detit.Por serbet nuk duan qe te kene nje gjuhe kaq te zhvilluar ne ballkan dhe paguajne Vipat shqiptare qe te e deformojne ate .Flisni thjesht ,flisni shqip se vetem keshtu do te e mbroni ket gjuhe me te bukurn e botes .Kur dikush ju perdor ndo nje fjale te madhe mos u ndie inferiore por thuaj si i thone shqip se kete gjuhe nuk e kuptoj.mbeshtetuni te kultura e fshatit si kulture me e pa perziere me punet e spiuneve te vendit.mbroni kulturen gjuhesore ashtu sikurse mbrojtet shqiperine ne 1997 ,ashtu sikurse shpetuat shqiperine ne 23 qeshor 2013.
  Rrofte populli progresiv shqiptar,poshte tradhetareve dhe ideologeve jo shqiptare,rrofte gjuha orgjinale shqipe

  Reply to this comment
 46. kanto elezaj July 3, 20:16

  asgje e re .i dime te gjitha. ka vetem detaje qe sot nuk jane te rendesishme.kryengritesit e jugut jane reabilituar nga berisha[kujtoni imamin me uniforme koloneli.]por ju vazhdoni te shisni gazeten atyre qe jetojne ende me te kaluaren

  Reply to this comment
 47. .....m i r... December 9, 23:15

  ky osht facizmi …top hallve po me shume sheqer amo, a keni hore hallv ,………vetem per bajromllik qazim efeni.

  Reply to this comment
 48. enveri December 10, 08:41

  Dy here ka ndodhur kjo gje ne shqiperi. Me Haxhi Qamilin dhe Sali Berishen. Te dy keta felliqesira derguan mercenaret e tyre kunder popullit te tyre. Historia eshte kokeforte dhe te dy keta funderrina nuk i fshihen dot asaj.

  Reply to this comment
 49. ajas December 10, 10:47

  Po Komandat i Pergjitheshem i luftes civile u caktua Bashkim Gazidede,por mos harroni rol te rendesishem per kryerjen e veprimeve konkrete ne kete lufte kishte zvendesi i tij Bujar Rama,i cili me pare kishte qene komandate kopanie zbulimi ne brigaden e Permetit.
  Bujar Rama.zv.kryetar i sherbimit terrorist ne Shqiperi.sot trajtohet me pension si ish gjoja gjeneral..Bujar Rama.nje oficer ushtrie me kambale..ish komandate toge..

  Reply to this comment
 50. desi December 10, 11:34

  Faleminderit per shkrimin dhe te gjithe ju komentueseve te me siperm .Na cuat kujtimin edhe nje here ne ate periudhe tmerri,pasigurie ,frike e mungese shprese qe perjetuam ne ate periudhe te zeze per gjithe kete popull e kete vend . Eshte me te vertet gjeja me e shemtuar per kete popull dhe qe brezat qe do te vine , do te na gjykojne per kete njoll te madhe qe i kemi lene historise se ketij vendi ne koherenetet e kesaj periudhe turpi.
  Nje ” falenderim ” turpi i drejtoi Presidentit te vendit tim ne cilsine e komandantit te pergjithshem i cili me paturpesine me te madhe Dekoron me Urdherin E flamurit te Kombit shkaktarin ,ideatorin , autorin ,organizatorin dhe pergjegjesin kryesor te gjithcaje te keqe qe ierdhi ketij populli e ketij vendi.

  Reply to this comment
 51. malesori December 10, 12:33

  Jane te verteta shume nga ata qe thuhen. Ishte nje turp per ata qe e organizuan dhe ata qe e mbeshteten. Eshte e vertet qe jane mobilizuar njerez nga zonat tona dhe ata ishin pijanecet, shuume nga personat me precedente si hajdute, vagabonde, etj si dhe ithtaret e Berishes. ne mbremjen e mobilizimit kur po i hipnin ne autobusa dhe gjysma e te mobilizuarve ishin te dehur gati ka shperthyer revolte popullore ne qytet. Parate i ka shperndare ish drejtori i bankes i cili kishte hapur banken dhe merrte me thes parate. Sot ndodhet ne Amerike dhe pasi mori me vgehte te gjithe dollaret qe ishin ne banke po i shpenzon ne vendin e demokracise. Keshtui duhet te kene bere te gjithe te tjeret dhe akoma nuk eshte denuar kush per keto maskaralleqe.

  Reply to this comment
 52. kozetafecanji December 10, 12:42

  dhe presidenti e dekoron ku eshte pare kjo per cfar e dekoron per te keqijat qe i beri vendit tone

  Reply to this comment
 53. S- USA March 9, 04:47

  A ka ma ashiqare,C’pret S P A K -ku.Matrial I gatshem.

  Reply to this comment
 54. na percan me flamuj partie March 9, 05:10

  populli gjithmon esht perdorur mish per top…
  kur nuk denuan komunistat e gjakpirsat e bllokut por ran ne ujdi me ta cdo gje tjeter esht po njisoj.
  ata premtojn e premtojn e sa hipin ne pushtet harrojn ose hapin plag te reja qe populli te harroj te vjetren e te merret me te ren…. lufta e Kosoves filloi pas 97. ..
  ktyre qe merren me politik u esht shum kollaj te bien ne ujdi nderveti se ka aq shum lek lart e pusht sa sado shqiptar te vriten per ta esht thjesht statistik .. numra..
  Per ta jeta esht vetem LEK.. po harrojn qe shendeti nuk blihet me lek… nese ju qe jeni aty e vazhdoni te votoni e keni gabim.. KTA kushdo qofte me te ardhur ne pushtet do bjer ne ujdi qe ta len te vjedh dhe ky i riu si te vjetrit se me rrath esht… Cfarrosja e Shqiperis esht me problematike dhke kta drejt asaj po e cojn… Duke na nda Veri-Jug e duke na fut ne kurthe e agjentura arrijn
  te eliminojn kryesoret .. patriotat e vertet..
  ngjallin friken dhe pasigurin … mbledhin rreth vetes krejt servilat e spiunat .. me injorantet i ven ne poste qe te vjedhin e pastaj parat e vjedhura i ndajn o nderveti…
  pjella komuniste i ka pas te gjitha ne dor dhe i ka..
  asgje ska ndryshu… FATOS – NANO… e SALI BERISHA jan ende gjall…. KUR DO NDESHKOHEN…??? se nuk mund te ndeshkoni femijet per ato cka ka ber i ati… Femijet e ktyre si te shohin qe prindrit po ndeshkohen do largohen vet…
  e keshtu me radh te gjith sa kan qen neper punra te administrates te japin llogari per te gjitha cka kan ber..
  Kta te rinjt jan aq frikacaker sa do largohen vet…
  po shkuat ne votime prap te njejtat plera do keni verdall.. esht turp qe per inat te mutit te duash kaken..
  nga ky debil Kryeminister skeni gje as sot as mot e te gjith sa jan aty jan te Degjenenruar. te presesh nga keta qe jan sot ne politik esht pa llogjik…
  ata vec kan ndru karrige po gje nuk u ka ndodh.
  Shqiperia nuk duhet te humbi per interes te politikes.

  Reply to this comment
 55. Adih March 9, 13:12

  Ti lutemi Hollivudit te beje edhe per kete nje film ,se te parin per gerdecin e ka bere .
  Nuk e di a e lexon kete artikull Edi Rama se eshte ne pushtet ,apo eshte bythe e breke me Saliun ,si dikur qe i perkedheli krahet ne gerdec ,duke i thene ngushellime per baxhanakun .Kurse per xenin qe organizoi vjedhjen ,shyqyr qe e ke mire me shendet ,mos caj koken , e kam une ne dore per ta ndihmuar ???

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim