Fjala e fundit e Nexhmijes në gjyq dhe zhvarrosja e Enver Hoxhës

Nga Xhevdet Shehu July 31, 2014 15:23

Fjala e fundit e Nexhmijes në gjyq dhe zhvarrosja e Enver Hoxhës

Dita e fundit e procesit. (27 janar ’93).

“Siç edhe kish deklaruar në fjalën e saj të fundit një ditë më parë, e pandehura Nexhmije Hoxha e priti me qetësi vendimin Në emër të popullit për dënimin e saj nga gjykata e Tiranës.

Kryetari i trupit gjykues, zoti M. Kushi i shpalli të pandehurit fajtorë dhe shqiptoi për Nexhmije Hoxhën dënimin me 9 vjet heqje lirie, ndërsa për K. Buxhelin me 4 vjet. Koha e vuajtjes së dënimit për ta fillon nga dita kur janë arrestuar.

Zoti Kushi i hoqi të pandehurës Hoxha akuzën për shpërdorim të detyrës, duke i lënë vetëm atë të përvetësimit të pasurisë shtetërore, por edhe këtë të zvogëluar dukshëm në krahasim me shifrat që u dhanë në fillim të procesit. Po kështu ai i hoqi të pandehurit Buxheli akuzën për përvetësim të pasurisë shtetërore, duke i lënë vetëm atë të shpërdorimit të detyrës… Zoti Kushi solli disa rrethana lehtësuese për ta dhe bëri supozime se në vjedhjet me përmasa të mëdha të pasurisë shtetërore janë përzierë edhe persona të tjerë.

Sidoqoftë, as Nexhmije Hoxha, as avokati Beshiri dhe as djemtë e saj që ishin të pranishëm, nuk pranuan të bënin komente para gazetarëve rreth këtij gjyqi dhe dënimit që u dha.

Ndërkaq, megjithëse ky gjyq është vlerësuar për rregullin dhe kompetencën juridike, në qarqe të caktuara ka patur edhe vërejtje, sidomos për akuzën që iu bë së pandehurës. Sipas disa vëzhguesve, Nexhmije Hoxha nuk duhej gjykuar për faje ekonomike. Opinioni për një gjyq me akuzën për genocid politik gjatë sundimit komunist gati 50 vjeçar është shprehur vazhdimisht në shtypin demokratik shqiptar. Po kështu, në këtë shtyp Nexhmije Hoxha është quajtur herë pas here Çian Çini i Shqipërisë dhe njeriu që ka luajtur rol kryesor negativ në zhvillimet politike në Shqipëri, si gjatë kohës kur ishte gjallë Enver Hoxha, por sidomos pas vdekjes së tij më 1985.

Nga ana tjetër, shtypi e akuzon familjen Hoxha për përvetësim të sasive të mëdha të floririt shqiptar, i cili mendohet se është depozituar në banka të huaja. Në shtyp është pohuar se nga fundi i vitit 1990 ka dalë një sasi e konsiderueshme e arit shqiptar me avion të posaçëm. Për këtë ka deklaruar në TV qytetari zviceran Xhon Megou. Çështja e grabitjes së floririt është një nga pikat më të ndjeshme në opinionin publik të vendit.

Mirëpo, fjala flori ishtenjë nga fjalët që nuk u përmendën asnjëherë në procesin gjyqësor të Nexhmije Hoxhës, në një kohë që mendohej se kjo çështje do të përbënte boshtin e procesit.

Sidoqoftë, Nexhmije Hoxha do ta kremtojë pas disa ditësh në burg 72-vjetorin e saj.

Ky ishte gjyqi i parë në Shqipëri për ish-udhëheqësit e regjimit 50-vjeçar komunist. Mendohet se së shpejti do të ulen në bankën e të akuzuarve ish-anëtarët e Byrosë Politike dhe zyrtarë të lartë të Partisë së Punës që tashmë ndodhen në burg ose ndiqen penalisht. Ish-presidenti Ramiz Alia në një intervistë të këtyre ditëve dhënë shtypit francez, deklaronte se filloi sezoni i proceseve.

Ka të ngjarë që gjyqet që do të pasojnë për ish-udhëheqësit komunistë do të përmbajnë akuza më të rënda se ajo e Nexhmije Hoxhës, duke nënkuptuar edhe gjyqin politik ndaj tyre.

Afro katër muaj më vonë u zhvillua gjykimi në shkallë të dytë për N. Hoxhën dhe K. Buxhelin. Edhe ky gjyq u zhvillua në kornizat e gjyqit të parë. Në Gjykatën e Apelit ishin ankuar të pandehurit, të cilët nuk ishin dakort me masat e dënimit që kishte dhënë gjykata e Tiranës dhe kërkonin pafajësi, ndërsa prokuroria e Tiranës kishte protestuar nga ana e saj, duke e quajtur të pavend dënimin pas gjykimit të shkallës së parë dhe kërkonte rritjen e masës së dënimit për të pandehurit, sidomos për zonjën Hoxha.

Mirëpo, prokuroria nuk sillte fakte të reja rreth kësaj çështjeje.

 

Nga kronikat.

“…ndërsa në muajin janar gjykatës së Tiranës iu deshën mbi dy javë për të dënuar me 9 vjet burg të venë e Enver Hoxhës dhe me 4 vjet ish-drejtorin e Drejtorisë së Pritjes pranë Këshillit të Ministrave në vitet 1985 – 1990, gjykatës së Apelit i mjaftuan tre seanca brenda një dite për ta rritur në 11 vjet burg dënimin për N. Hoxhën dhe për të lënë në fuqi vendimin e shkallës së parë për K. Buxhelin.

Pritej që ky gjyq të ndryshonte sadopak imazhin e gjyqit të janarit, i cili tashmë komentohet si një farsë gjyqësore apo si gjyqi i kafeve.

Sikurse dihet, zonja Hoxha u dënua për disa dreka e darka familjare dhe për kafet që kishte pirë pas vdekjes së Enver Hoxhës… Mirëpo, akuzat për gjenocid dhe për grabitjen e floririt nuk u përmendën as në gjyqin e parë, as në të dytin.

Në gjykatën e Apelit u paraqit vetëm i pandehuri K. Buxheli, ndërsa e pandehura N. Hoxha me një letër drejtuar trupit gjykues sqaronte se nuk e shihte të nevojshme pjesëmarrjen në këtë gjykim, pasi të gjitha shpjegimet rreth akuzës i kishte dhënë në gjyqin e parë, ndërsa ngarkonte avokatin të mbronte çështjen e saj…”.

Më 26 gusht gjykata e kasacionit la në fuqi vendimin e gjykatës së Apelit duke i dhënë fund gjykimit të Nexhmije Hoxhës në të tre nivelet.

 

 

***

Dhimitër Beshiri: Dritën jeshile të procesit kundër Nexhmijes e ndezi Ramiz Alia

Në këtë pjesë të katërt dhe të fundit, avokat Dhimitër Beshiri i bën një vlerësim gjyqit ndaj Nexhmije Hoxhës njëzet vjet më pas. Ai rrëfen se si dhe pse u fut në burg Nexhmija, pse Ish-Presidenti Ramiz Alia e shiti dhe pse është gati ta mbrojë sërish klienten e tij edhe njëqind herë, i bindur në pafajësinë e saj ndaj akuzave që ishin ngritur. Episodi i zhvarrimit të eshtrave të Enver Hoxhës dhe një konsideratë për sistemin aktual të drejtësisë në Shqipëri…

 

Zoti Beshiri, unë e kam ndjekur në sallë gjyqin e Nexhmije Hoxhës dhe di thuajse të gjitha ato që u thanë në sallë deri sa u dha dënimi. Ashtu si e kam përjetuar atë gjyq e kam përcjellë për lexuesit bashkë me këtë intervistë, prandaj dhe nuk po ndalem në këtë aspekt. Tani që kanë kaluar rreth 20 vjet nga dënimi i saj, si e shikoni atë gjyq?

Ka qenë një gjyq i vështirë, më shumë nga ana psikologjike se juridike. Pse e them këtë? Avokati mbron atë që e sulmojnë të gjithë dhe kundërshton të gjithë ata që e sulmojnë. Vetëm kaq mjafton që të kuptosh detyrën e avokatit. Kur është e vështirë mbrojtja, qoftë edhe e një njeriu të zakonshëm merret me mend përgjegjësia për një të pandehur si Nexhmije Hoxha.

Çfarë përfaqësonte për ju Nexhmije Hoxha në atë kohë?

Në atë kohë Nexhmije Hoxha përfaqësonte një grua të moshuar, e shkarkuar nga të gjitha funksionet partiake dhe shtetërore, e izoluar në burg, e braktisur nga të afërmit e saj, me përjashtim të fëmijve dhe familjeve të tyre, e akuzuar për përvetësim të pasurisë shtetërore, pra thjesht një vjedhëse ordinere. Paradoksi qëndronte në faktin se, edhe pse thuhej se të gjithë të këqijat kishin ardhur si pasojë e bashkudhëheqjes së saj reale me Presidentin e atëhershëm të Republikës, ky i fundit vazhdonte ta mbante atë post shumë të lartë shtetëror. Nën trysnin e forcave politike shqiptare, ai i kishte ndezur dritën jeshile procesit penal kundër saj. Ishte po ky President i Republikës që kishte ngarkuar ministrin e Drejtësisë të sapo emëruar t’i siguronte asaj një avokat cilësor për ta mbrojtur. Në situatat dhe zhvillimet politike tepër të tensionuara të asaj kohe, kur Nexhmijen e kishte “shitur” edhe njeriu më i afërt në veprimtarinë partiake e shtetërore, ishte e kuptueshme që marrja në mbrojtje publike e saj, përbënte një angazhim qytetar të pazakontë.

E megjithatë, pavarësisht mbrojtjes suaj, Nexhmija u dënua me 11 vjet burg. Si e quajtët atë masë dënimi për të?

Unë e kam deklaruar gjatë gjithë procesit se e pandehura Nexhmije Hoxha ishte e pafajshme për ato që akuzohej. Sikur të bëhej edhe gjyqi i shkallës së njëqindtë, njëqind herë mbi bazën e provave të administruara gjatë hetimit paraprak edhe atij gjyqësor, do ta nxirjja njëqind herë të pafajshme.

Po sot, pas 20 vjetësh, ç’përfaqëson Nexhmije Hoxha për ju?

Si në atë kohë, edhe sot e në të ardhmen për mua ajo përfaqëson vetëm një kliente, të cilën e kam mbrojtur në procesin penal që ngriti kundër saj institucioni i akuzës shtetërore. E veçanta qëndron se për mbrojtjen juridike të saj më është dashur të harxhoj shumë kohë dhe energji. Është e vërtetë që ndjeva kënaqësinë e përfaqësimit dinjitoz si avokat mbrojtës në këtë proces gjyqësor të komplikuar, por në anën tjetër, gjatë këtij procesi dhe pas përfundimit të tij kam ndjerë edhe ashpërsinë e privacioneve të ndryshme personale e familjare.

Zoti Beshiri, në kohën që ju ishit avokat i Nexhmijes, ndodhi zhvarrosja e bashkëshortit të saj, Enver Hoxhës nga varrezat e Dëshmorëve të Kombit. Mund të na thoni se si reagoi Nexhmija ndaj këtij akti?

Po, ka qenë 3 maji i vitit 1992, ditë e diel, rreth orës 11 kur më erdhi në shtëpi i dërguari i fëmijëve të Nexhmijes. Aty mora vesh se ç’kishte ndodhur. Në mbrëmjen e 2 majit, atyre u kishte shkuar në shtëpi një postier dhe u kishte dorëzuar një zarf, të cilin e dërgonte Komiteti Ekzekutiv i Tiranës. Brenda zarfit ishte një shkresë ku thuhej se “Në zbatim të vendimit të Këshillit të Ministrave Nr. 135 datë 20.04. 1992 për heqjen e eshtrave të personave jo dëshmorë nga varrezat e dëshmo9rëve të atdheut… njoftoheni se më datën 03. 05. 1992 ora 06.00, të jeni të pranishëm në varrezat e Sharrës, në parcelën e parë, për vendosjen e eshtrave të zotit Enver Hoxha”. Atë natë qe bërë zhvarrosja e kufomës së Enver Hoxhës, transportimi nga varrezat e dëshmorëve dhe vendosja në varrezat e Sharrës. Me këmbënguljen e tyre djemtë e të pandehurës kishin qenë të pranishëm në të gjitha veprimet e kryera, nga hapja e varrit prej punëtorëve të Komunales, deri në vendosjen e kufomës në varrin e ri.

Po Nexhmija nuk dinte gjë për këtë?

Jo. Dhe ky ishte problemi më i vështirë për momentin. Njoftimin e saj për këtë ngjarje, familjarët ma ngarkuan mua…

Si e priti ajo këtë lajm?

Në mesditë të asaj dite mbërrita tek burgu dhe menjëherë kërkova të takohesha me Nexhmijen. Kur erdhi, vura re menjëherë shqetësimin e saj. Ardhja ime pa lajmërim dhe në një orë jo të zakonshme, ndërsa vetëm një ditë më parë isha takuar me të, linte shumë dyshime për të. Me vete kisha marrë edhe gazetat e ditës ku flitej me hamendje nëse do të shkonte apo jo Presidenti i Republikës (dmth Sali Berisha) në varrezat e dëshmorëve apo jo. Në këto momente e njoftova të pandehurën për vendimin e Qeverisë për heqjen nga varrezat e dëshmorëve të personave jo dëshmorë. E, disa nga këto veprime janë kryer sot paradite, i thashë. “Pra e paskan hequr Enverin nga varrezat e Dëshmorëve të Atdhut!?”, m’u drejtua me nxitim dhe tepër e zbehtë në fytyrë.  Pohova se ishte e vërtetë dhe për ta qetësuar vazhdova të tregoj hollësira mbi veprimet që ishin kryer për zhvarrosjen e të shoqit. U trondit së tepërmi. “Pse të ndodhë kështu dhe pa qenë unë e pranishme. Ai nuk e meritonte këtë që i bënë. Zhvarrosja nuk është zakon i shqiptarëve. Ky veprim nuk është as njerëzor, as human”, më tha pasi mblodhi pak veten…

Zoti Beshiri, le të kthehemi në një temë tjetër. Gjatë këtyre më shumë se 20 vjetësh në demokraci kanë ndodhur shumë procese të bujshme që në të vërtetë zvarriten e zvarriten pambarimisht dhe e vërteta nuk del në shesh asnjëherë. A kini besim se një sistem drejtësie i reformuar do të sjellë drejtësi?

Jo, nuk kam besim. Më duket një gjë gati e pamundur.

Pse e thoni këtë?

Sepse këtu pengojnë dy gjëra: E para mungesa e predispozicionit dhe e dyta paaftësia. Janë këto sëmundjet kryesore të drejtësisë shqiptare.

Megjithatë, qeveria duket e vendosur që ta bëjë këtë reformë dhe t’i shkojë deri në fund asaj…

Të urojmë të ndodhë kështu. Por që të kemi një drejtësi reale duhet të kemi edhe funksionimin e hallkave të tjera, pra edhe të Shërbimit Informativ, edhe të Policisë së Shtetit. Është rrugë e gjatë kjo. Trashëgimia është e hidhur dhe nuk lë vend për optimizëm.

 

***

Nexhmija mbrohet duke sulmuar

Kronikë e patransmetuar në VOA

“Kapitulli i parafundit i gjyqit me dyer të hapura ndaj të pandehurve Nexhmije Hoxha dhe Kino Buxheli zgjati rreth dy orë. Ai u mbush me fjalën e fundit të të pandehurve si dhe me mbrojtjen që u bënë atyre avokatët.

Të dy të pandehurit, pasi përsëritën se nuk pranonin asgjë nga akuza dhe pretenca e prokurorit, iu drejtuan trupit gjykues të shpallë pafajësinë e tyre. Ata shprehën konsiderata pozitive për zhvillimin e këtij procesi gjyqësor që, sipas tyre, u drejtua me kompetencë dhe aftësi profesionale nga trupi gjykues.

Zonja Hoxha në fjalën e fundit shprehu edhe një herë pikëpamjen se akuzat ndaj saj, arrestimi dhe ky proces gjykimi bëhen për qëllime politike. Ajo e quajti të tepërt të përsëriste ato që kishte thënë gjatë procesit lidhur me akuzën, të cilën e quajti absurde. Ajo deshi të shprehte pikëpamjet dhe qëndrimet e saj lidhur me zhvillimet e sotme në Shqipëri, por meqenëse kjo nuk kishte lidhje me akuzën, kryetari i trupit gjykues nuk e lejoi.

Mirëpo ajo nuk ngurroi të deklaronte se ato që do të thoshte ishin pupla para artilerisë së rëndë nga topa të ndryshkur që po përdoren jo vetëm nga gazetarët, por edhe nga personalitete zyrtare ndaj saj dhe familjes së Enver Hoxhës.

E pandehura Nexhmije Hoxha e quajti tepër të rëndë dënimin me 14 vjet burg që kërkoi për të prokurori. Ajo e quajti këtë të barabartë me dënimin me vdekje.

Zonja Hoxha, megjithëse deklaroi se nuk do të përdorte tribunën publike të gjyqit për të shprehur pikëpamjet e saj politike, përfitoi nga rasti të sulmonte forcat politike në pushtet.

Ajo bëri një biografi të shkurtër të saj si militante e Luftës Nacionalçlirimtare dhe e quajti veten luftëtare për emancipimin e gruas dhe shoqërisë shqiptare gjatë 50 vjetëve të fundit. Ajo tha se në vitet e Luftës, fashistët dhe bashkëpunëtorët e tyre e kishin dënuar me 13 vjet burg, por nuk ia vunë dot prangat, pasi ajo pati dalë partizane. Fati e solli, tha ajo, që 50 vjet më vonë, pinjollët e bashkëpunëtorëve të fashizmit, që, sipas saj, po ngjisin shkallët e pushtetit me revan, u hakmorrën ndaj saj, e futën në burg, i vunë dhe prangat vetëm për një ditë për kënaqësinë e tyre.

E pandehura N. Hoxha e mbylli fjalën e saj të fundit duke thënë se e priste me qetësi dhe durim çfarëdo dënimi.

Ndërsa i pandehuri K. Buxheli në fjalën e tij të fundit e quajti absurd gjykimin e tij së bashku me ish-udhëheqësit e lartë komunistë. Ai tha se kishte qënë thjesht një nëpunës që ka kryer detyrat që i kanë ngarkuar të tjerët…”.

Pavarësisht se në VOA ishin transmetuar të gjitha kronikat e gjyqit ndaj Nexhmije Hoxhës, pikërisht në kulmin e këtij gjyqi, kjo kronikë të cilën unë e përcolla në Uashington ashtu siç kishte ndodhur, nuk u transmetua. Arsyeja pse ndodhi kjo, nuk m’u tha asnjëherë, pavarësisht se nuk ishte e vështirë të kuptohej.

 

 

 

Nga Xhevdet Shehu July 31, 2014 15:23
Komento

44 Komente

 1. ARBER RADOMI July 31, 16:25

  Paradoksi me i madh nuk qendron te mos transmetimi i kronikes se fundit , mbi gjyqin ndaj monstres N. Xhu(n)glini Hoxha, Vejushes se Zeze , e quajtur edhe Ledi Makbeth i Shqiperise , por te fakti tjeter , se , ku e kish psonisur enveristin e vogel Xhevdet Shehu , VOA ( Zeri i Amerikes )?!!!… Ne fund , edhe dicka e pa imagjinueshme : Pantera e Zeze , kur meson nga avokati Beshiri , nje tjeter enverist i ” internuar ” po prej saj , se e kane zhvarrosur ” deshmorin ” e oreve te fundit te diktatures , vete kryediktatorin MENDER , ajo e habitur !!!! thote : Pse te ndodhe keshtu dhe pa qene une e pranishme ???!!! Ai nuk e meritonte kete qe i bene !!! Zhvarrosja nuk eshte zakon i shqiptareve .Ky veprim nuk eshte as njerezor , as human !!!! sqaroj superinjoranten Nexhmije se fjala njerezor , eshte perkthimi ne shqip i fjales human nga gjuhet latine !!!! Tani , vini re se si e kerkon humanizmin per Saturnin shqiptar , vejusha e zeze e tij , qe ben sikur nuk i di te gjitha krimet monstruoze , makabre , te pa rrefyeshme , qe rregjimi i te shoqit dhe i asaj vete bene ndaj shqiptareve ne gati 50 vite , ku 6500 te ekzekutuarit , me dhe pa gjyq , nuk paten kurre nje varr , ku te qanin familjet e te afermit e tyre !!! Te na revokoni burgosjen dhe gjyqin perkedheles , te kesaj Jekaterine te Trete ( se e Dyta ishte shume me e mire se kjo ) , nuk eshte ne nderin e gazetes tuaj , madje ky mund te konsiderohet si provokim i hapur i ndjenjave te atyre mijra shqiptareve , te cilet u ekzekutuan , burgosen , internuan e u persekutuan , vetem se , nuk e deshen diktaturen komuniste, antikombetare , e superstaliniste te bashkeshortit diabolik , te ciftit unikal Enver – Nexhmije !!!

  Reply to this comment
 2. Mal Uka July 31, 17:12

  Te lexohen me vemendje denimet qe Enver Hoxha ua beri bashkepuntorve te tij duke i
  pushkatue pa gjyq. Duke e luhate doren e shpalle armiq te qenefpartise se mrapshtise
  se punes se shqiperise dhe kjo zoja e zeze nuk pat as nje pike keqeardhje qe shoqja e sai
  Zonja Shehu,kojshinka e sai qe edhe femijt i kishin moshatar dhe ndanin kojshillak e partimaskarallk bashk e te internohet e vrahet, ti vrahet vlladimiri, ti denohen e persekutohen
  Bashkimi Ti quhet kurve reja e sai Te quhet anmik i popullit Skeneri qe u Dashurue ne vajzen e profesorit te nderuar turdiu Silven E te shkatrrohet krejt familja shehu Te shkatrohet familja Hazbiu i pushkatuar ; E Balluku i ndjere E ata e meritonin Se pse Mehmet Shehu eshte dashte Enver Hoxhen ta pushkatoj ne shtepi te vet bashk me kete fallgjeshen qergashen e partise me emnin Nexhmije stervina Qe perziheshin ne nderin e moralin e e familjeve Edhe sot duhet ti rjepet lekura per se gjalli Kesai armikje te popullit! Gjykimi ndaj sai ishte nje farse se pse kjo duhej pushkatue apo vare ne konop Per te nxerre hak te tpersekutuarve qe vujten nga mainja e tranillaku i Enver Hoxhes Enver Hoxha eshte simboli i flliqenise Simboli i idijotizmit i hangert shpirti M…… Kjo duhet vue perden e zeze e populli ta pshtyj qarshise !

  Reply to this comment
 3. Mark uk July 31, 17:33

  Se nuk u denuan krimet e komunizmit po kalojm kto caste kaq te veshtira te tranzicionit.Duhet te ishin hapur dosjet e te mos na dilnin te till njers si puna e kti Shehut qe po mbron Hoxhen.Edhe te vdekur duhet te denohen kta kryeminel per te zezat qe i bene e po i bejn kti populli qe eshte populli ma i pa vendosur ne Europe.

  Reply to this comment
 4. shqiptari July 31, 17:33

  eshte vazhdime krimi qe ju gazetate mereni me armiqte me te egere te njerzimite ata qe vrane e shkatruane popullin e dhe vendeine e tyre qe nga 45 e sote te gjithe duhene varure e djegure si miu kure shikone si rojne vete dhe si shkatrojne vendin e dhe popullin e tyre kure ne botene e bukure demokratie popjte e tre jetojne bukure dhe mire fale burave te shtetite qe kane jo si keta te shqipoerise armiqe te beture dhe njerez te blere pere te zhdukure shiperine dhe shqiptatete

  Reply to this comment
 5. Rasimi July 31, 18:05

  Kohe moderne kane ardhur!Sot duhesh te perballesh edhe me komentues si Mal Uka!Nje qenie e ralle qe fale faqes se kesaj gazete merr vesh se me ke ke te besh.Kesaj i thone demografi e jo demokraci.Me keta monstra sot heroi quhet hajdut e kriminel e hajduti e krimineli hero.Evolucioni njerezor preku te gjithe rruzullin tokesor vetem ne shqiperi nuk ka kaluar akoma.Ne Amerike sapo ka dale nje film qe i perket edhe kesaj race “PLANETI I MAJMUNEVE” ku bejne fjale edhe per kete race!

  Reply to this comment
 6. Mal Uka July 31, 19:33

  Rasim , U tregove qe je butak ( krym) sigurisht i perkatesise se atyre qe benin deponine e flliqnise ne pallamutin e Enver Hoxhes Qe i dur- trokitnin kur ai u bente gjyq E ishte i fshim potkojsh qe duhej ta korigjonte Ramiz Alija se nuk dinte as vet cka fliste Une nuk e kam jetue ate jete te juajn Por mesova duke lexuar Nga dhimta per popullin e shum vujtur nuk mund ti zgjedhe fjalet Por per Enver Flliqkun duhet dhane cilsimin meritor Rasim nuk do ishe ne amerike po te ishte gjalle ai shterrban tradhtar i pa bese i pa nere e moral ! Kur e hanger dreqi e cofi ai Shqipetaret u liruen Mjerisht u qfrenuen Se pse mbyllja e tyre si shtaze thi ne thark Kur dolen nga tharku u temerrleken e humben orjentimin Shqiperija demokracine e kuptoj si bashibuzukllak qe mund te bejsh qte duash Kjo eshte irituese per dashamire te kombit Por secila teposhte e ka nje perpjetez te shpreses ! Nuk je ti i nivelit te komunikosh
  me mue o raca e majmunve te Enverit qe han buk me grushta ne amerike se pse luga ta sjell terpine Enverin merre ne vorr Se pse te gjith ata qe gjejne mirekuptim per diktatorin jan
  gjenaze me qefin ner sjetull se pse i mbyte zilija E jan nostalgjik per primitivizmin e Enver rrencit Qe me bunkera kishte pase mendue ta mbroj atedheun Miku i milladinit I stojniqit
  I Mugoshes E deri Rankoviqin e ka shpalle heroj e ndare medalje o Arsim M….Mbylle gojen me qenefhane te enverit e te bafte si eshte ma se keqi !

  Reply to this comment
 7. Diu July 31, 20:11

  Enveri e Nexhmija e drejtuan kete vend per 50 vite, dhe e shnderuan teresisht, duke e kthyer ne nje vend me bujqesi, industri, shkence, ushtri, art, kulture, sport, ekonomi te zhvilluar. E kthyen Shqiperine ne nje vend vertete te Pavarur e Sovran. Prandaj edhe i donin e vazhdojne ti duan shumica e shqipetareve. Sigurisht qe bijte e fashisteve e te kolaboracionisteve, djemte dhe vajzat e tradhetareve e te armiqve te Shqiperise nuk do ti duan. Ata edhe sot pas kaq viteve ju ka mbetur lepuri ne bark dhe vazhdojne te vjellin supen e tradhetise qe hengren gjate luftes e me pas.
  Periudha e Enver Hoxhes eshte periudha kur Shqiperia u zhvillua me shume qe nga antikiteti e deri sot.
  Le ta bejne Shqiperine keta te sotmit me mire nese kane b…. Per Enver Hoxhen flasin veprat dhe jo telenovelat. Megjithese e vodhi Shqiperine, Sali hajduti me te birin e te bijen, por edhe me te tjere, perseri Shqiperia po ha ato qe la Enver Hoxha.
  Nese do te flasim per te drejtat e njeriut. Ne kohen e Enver Hoxhes vritej nje ne vit, gjate ketyre 23 viteve jane vrare me mijra shqipetare qe e kalojne numurin e te pushkatuarve si armiq te popullit e te Shqiperise ne kohen e Enverit.
  Gjate gjithe viteve te socializmit ne kampet e punes, pasi nuk ekzistonte burgu, mbaheshin rreth 3000 veta ne vit te denuar me denime te ndryshme, dhe % e te denuarve ne krahasim me numurin e pergjithshem te popullsise ishte shume me e vogel se sot kur sistemi dhe mungesa e shtetit e nxisin krimin, pavaresisht eshte politik apo ekonomik.
  Bejeni me mire ju trapat dhe injorantet e shpellave dhe flisni pastaj. Ju ja u dha shansin historia qe te tregonit veten, dhe e treguat qe kishit mbetur atdhemohues, hileqare, hajdute e injorante te pagdhendur. Sali plehu eshte perfaqesuesi juaj me i shqyer.
  Dyshja Enver-Nexhmije mund te shahen per çdo gje, por ata do te mbeten ne kujtese te ketij populli si patriote e shqipetare te medhenj, qe jo vetem nuk e shiten vendin siç bene te gjithe te tjeret para e mbrapa tyre, por i vune vendit zot dhe armiqeve ju treguan dhembet.
  Flisni me fakte.
  Napoleoni, nje nga njerezit me te medhenj te historise franceze e asaj boterore, as qe donte tja dinte se sa ushtare ju vrane ne beteja. I duhej fitorja per Francen dhe shumicen e francezeve. Duhej te denohej per kete. Por fitoret ishin me te medha sesa humbjet, dhe emri e legjenda e tij akoma me e madhe se demi.
  Kush paguan per pasigurine qe sot ka ne Shqiperi? Kush paguan per ata qe vriten perdite? Kush paguan per ata qe vriten per gjak e hakmarrje??
  Mos u merrni me Enverin e Nexhmijen se ata e kane vendin e tyre ne historine e Shqiperise.
  Keni gjetur dy kok bolet per te share Enverin e Nexhmijen, njeri me kok bole se tjetri. Fahri Balliu dhe Blendi Fevziu. Te pakten te kishit gjetur dy te sakte.
  Ajo periudhe iku me te mirat dhe te keqiat e saj se nuk ka sisteme te persosura. Meruni me te ardhmen. Meruni me Banken ku u vodhen parate e popullit nga ata qe populli i ka vene per ti ruajtur. Po bej pyetjen e zakonshme. A kishte ndonje shans te vidhej banka ne kohe te Enverit?

  Reply to this comment
  • arberia August 1, 02:09

   te lumte pena Diu.akoma po perdoren ato qe ndertoi enveri.
   nuk shikojne si jemi katandisur.pa ushtri,pa ekonomi.borxhe deri ne fyt ,prishje familje, tradheti ,hajduteri e tmereshme,po tallet bota,.pastaj mos fol per sharlatane balliu qe vetem surrati I tyre tregon kush jane.le te thone cfare te duan por kjo klase hajdute ne shkollat e enverit mesuan e sot po kthehet vendi ne alphabet,

   Reply to this comment
 8. xha braho July 31, 20:59

  Ndonjehere te iken edhe deshira te besh komente,jo se ske cte shkruash po te biesh ne nivele te tilla si ky tipi i mbiquajtur Mal UKA o me siper nje komentus qe smund te jete kure ARBER vecse nje mi gjirizi.Ne qe kemi jetuar kohen dime ate cke ishte e mire e ate cka duhej te behej ndryshe.Te vijn zoret ne gryke te degjosh shpesh edhe disa tipa te shtirur qe me perpara duartrokisnin diktaturen e tani na marin poza dizidenti.Respekt per ata qe ju kundervune hapur regjimit dhe kaluan rinine e ture ne burgje per fjalen e lire.Urej ne pakufi te pafytyret qe shfrytezuan vuajtjet e tyre per te bere pasuri e kariere politike.

  Reply to this comment
 9. askushi July 31, 21:19

  O DIU_uuuuuuuuo i ziu ti!
  Komunizmi eshte nje bombe biologjike-moralo-politike qe do te jape pasoja dhe per 50 vjetet e ardheshme.
  Ti dhe ATA TRUSHPELARET qe mendojne si puna jote,quhen me plot gojen GOJE QE HANE BUKEN KOT!
  KRYEPLEHERA e historise shqiptare eshte ENVER HOXHA,KAPO,SHEHU,PERISTERI,etj.
  Historia i DIU o i ZIU ti,nuk fillon me Enverin o qorr,po meso historine lexoje dhe do te shohesh qe ENVERI shketerroi cdo gje qe ne EMBRION……….
  Hajt TUNG.

  Reply to this comment
 10. mali July 31, 21:21

  Keta qe flasin mbi shkrimet e Fari Balliut, apo te kryeservilit te Komitetit te Partise se Elbasanit edhe po qe se kane qene te denuar mendoj se e kane pasur hake denimin. Sa per Enverin e Nexhmien ata e kane mbyllur historine e vete dhe te gjitha komentet per ta nuk kane asnje vlere. Fale fb , mjerishte ne shkrime te shumta vrehet tendenca injorante e mellefeve. Njeriu ka rendesi çfar le mbas veti. Dhe po te futemi ketij termi ka plote gjera qe mund te flitet per mire, ashtu si ka plote te tjera qe flasin per keqe. E rendesishme eshte çfar mbetet. Dhe duam apo nuk duam ne, Enveri do na shoqeroje ne shekuj sepse ka qene udheheqesi me jetegjate i ketij vendi. Ne mos ne, femijve apo nipave tane do tu dale vazhdimishte perpara sepse eshte nje periudhe kohore e gjate qe nuk mund te shuhet nga historia e kombit tone. Dhe ata do te jene ne gjendje qe te bejne edhe vleresimin real.

  Reply to this comment
 11. arber August 1, 06:50

  Ai gjyq ishte” PORDHE KALI”.Urdheroi arestimin e Nexhmijes Ramiz Alia?!ha ha ha.Po Ramon e la trshgimtar vet Enveri..Ramizi ky frikacak tipik liberal pa bythe, per te shpetuar lekuren e vet munde te arestonte ,jo vetem” bamirsen” por edhe nenen e vet.Pastaj.shkoi dhe vuri dy maskarenj ne krye te dy partive kryesore, kriminelin Sali Berisha dhe horrin Fatos Nano.
  Ne ate sistem , jo te vidhje banken e shtetit(hapu dhe) po vetem te fallcifikoje dietat e sherbimit duhet te gjeje vrimen e miut -500 grosh
  gjuqi i nexhmije hoxhes nuk nxori as gje konkrete lidhur me pervetesimin e prones publike.vetem se kishte dhuruar punime artistike shqipetare me vlere 300lek kur kishte qene jashte shtetit.kaq.
  pra ,ne nje sistem demokratik po denohej nje njeri,nje shtetase per hakmarrje” klasore”Ky Ramizi per te qetsuar ekstremistet e PD, hodhi koken e Nexhmijes me shprese , per te garantuar pushtetin dhe koken e vet.
  kur e pyeten ramizin perse e bere kete? tha:e arestuam per ti siguruar jeten se do ta vrisnin,e mbajme ca kohe sa te bjere tensioni pastaj e nxierim nga burgu
  mirpo u vertetua si gjithemon maksima kush do ti beje varrin tjeterit bie vete brenda.
  edhe Ramizi shkoi tek” hoteli pa para”………..
  si per ironi te fatit z Nexhmije feston 94 vjetorin e ditelindies Ramizi shtate vjet me i ri iku sic thuhet me te shumtit………….
  Thuhet se punet e zotit nuk dihen…..ndoshta Nexhmija do te kap shekullin(100 vjet). per te na refyer se cfare ka ndodhur ne te vertete ne vitet 70-80 ne superstrukturen shqipetare

  Reply to this comment
 12. info analitike August 1, 07:14

  Nexhmija dhe kriminelet e tjere bashkepunetore te regjimit gjakatar te E. Hoxhes do te meritonin te gjykoheshin nga gjykatat e kohes se tyre me te njejten egersi me te cilen i moren ose i shkaterruan jeten sa e sa njerezve.
  Eshte interesant fakti se justifikimet e monstrave jane te njejta pavaresisht nga kombesia. Une po sjell transkriptimin e gjyqit te Ceausescut, qe nuk pati fatin e Nexhmijes, per te kuptuar se sa qesharak dhe absurd ishte gjyqi ndaj Nexhmijes ne te cilin munguan akuzat te cilat mund te lexohen ne kete link:
  http://www.ceausescu.org/ceausescu_texts/revolution/trial-eng.htm

  Reply to this comment
 13. Mal Uka August 1, 07:21

  Edhe Homeini, Gadafi, e Hyseini ,Hitleri ,E sllobodani,Kargjiqi e stalini , Qaushesku
  eMuselini i kan gjalle ithetaret e tyre siq jeni ju manjaket nustalgjik te primitivizmit te sistemit
  diktatorial Qe sot i martoni vajzat me plakuqa serboqetnik Se nuk e kini harrue vellaznillakun
  me Miladinin qe Enveri e quente vellau Aliu Mugoshen e stojniqin Dhe ne librin e tij
  kur ua dorzon ballistet Kryeziu Shkruan ;;. Qe pasi kosova eshte e serbise po ua dorzoj
  kryezijt dhe gjykoni ju ! Fjalet e shkruara ne libra ,,Titistet” dhe,, Rreziku angloamerikan per shqiprine ” Jan testamenti qe pasqyron mrapshtine e Enver Stalinit Qe kuqoven e beri
  Stalin _ Enver Hoxha e Mao Ce duni Jan si buka prej nje brumi !! Me krenari dikure i kendonit
  Satrapit ju halabaket nostalgjik te primitivizmit Qe sot keni marr dynjen ne sy !

  Reply to this comment
  • tani August 1, 10:33

   nostalgjik je ti o shpellar qe bon gom gomdhe kujton ate qe njerzit mundohen ta fshijn nga kujtesa
   duhet te mendosh qe ky lideri espiritual antikomunist sali maskarai bashk me ate kurven nanon kan bo nji politik kaq te ashper antikombetare por dhe aq te ashper per te transformu pjesen derrmuse te popullsis ne te uritur dhe qe te mendojn si te mbyllin mujin ,dhe jo te mendojn se ne dor te kujt esht vendi
   formul e thjesht cdo kater vjet me po paret qe i vodhen popullit jepni lemosha dhe i rrejshin
   kjo situat shum e ngjasme me kohen e zogut koicidenc ka bo qe njerzit te kujtojn te dy kohet dhe natyrisht te jen nostalgjik me ate qe shkoi edhe pse ishte nje periudh relativisht me nje presion dhe skamje
   nuk e di ne ca pozicioni flet ti jemi shum qe kemi vite qe jetojm jasht dhe jemi ushqyer me nje far qyteterimi qe ska lidhje me vendin ton
   kjo nuk te jep te drejt te nxjerresh shpaten dhe te presesh nga te dy anet
   shqipria mor zotri ka 100 vjet panvarsi dhe po ti kapesh te gjith liderat shqiptar dalin te gjith te shitun
   deri ne 44 ne shqipri nuk ka pas nji kilometer rrug treni ,dy centrale elektrik kater shkolla te mesme dhe shum injoranc
   te pakten mes shum te zezave boni edhe te mira ,
   ke ty ska ndiku shum se as me shkrujt nuk dike
   mos meno se duke jetu jasht te jepet e drejt me mush faqet me replika
   enveri nji mut po kush esht per tu lavdru o uku

   Reply to this comment
 14. shqip August 1, 08:05

  Kemi arritur ne nje pike ku njerezit jane kthyer ne kafshe ,ku te jesh vrases hajdut e kriminel te bejne deri deputet e te jesh i ndershem te vene shkelmin.sigurisht liria eshte e para,por brenda disa normave.Sot kemi vdekje shpirterore dhe ngjallje te materiale.Kjo eshte e frikshme,duhen te dyja bashke qe te jemi shoqeri normale.ngopuni o njerez me leke dhe vrisni per para. ,asnjera pale nuk eshte e kenaqur,pothuaj te gjithe te pakenaqur.Betoheshim e çdo gje behej ne baze te merites per popullin e sot vetem per para.Degradim nga gjithe anet.

  Reply to this comment
 15. fatosi August 1, 12:52

  Me nja dy perjashtime, komentet tjera jane komente injorantesh. Nga formulimi i mendimeve dhe gabimet e shumta gramatikore kuptohet se sa poshte ka rene niveli kulturor i brezit te ri qe u rrit ne keto vite te demokracise se ”bukur” qe na eshte imponuar.

  Reply to this comment
 16. Kunder pinjolleve te fashizmit August 1, 14:47

  Nje teme apo artikull qe per mendimin tim nuk ishte i nevojshem t’i kushtohej vemendje. Ne gjykimin tim VOA nuk e ka transmetiuar kroniken tuaj te fundit, per fjalen e Nexhmijes ne gjyq, thjeshte dhe vetem per arsye se ajo (megjithe te keqiat qe mund te kete apo mund t’i vishen nga gjithfare lloj monstrash qe dalin dhe ne kete forum me nofka si pordhet e kalit) hoqi nje paralele te dejte lidhur me pinjollet e ish kolaboracionisteve dhe bashkepunetoreve te fashizmit qe uzurpuan pushtetin politik dhe shkaterruan me pas ekonomine duke vjedhur si te babezitur si te paret e tyre. Si duket ndonjeri nga ata te asaj redaksie te asaj kohe ka patur ndonje mize kali nden kesule.
  Tani une dua te beje nja dy replika, (replika eshte fjale e madhe per kerriçet e gomereve dhe pjellat e buçeve qe dine te bejne vetem gam-gam), te cilat dua t’i them shkurt dhe troç.
  Se pari ketij Mal Uk, apo ujkut te shpellave qe paska mesuar te shtyp tastieren. Degjo o trap! Perpara se te guxosh te shkruash ne forume meso pak gjuhe shqipe, meso te ndertosh fjali me kuptim dhe jo te rreshtosh fjalet si ne lojen e dames. Nexhmijen dhe Enverin, me ose pa te drejte per ate çka bene dhe çka nuk bene, tashme i ka ndeshkuar koha, duke permbysur sistemin e tyre. Por kjo nuk do te thote qe ne duhet te degjojme medoemos pordhet qe nxjerrin nga gojehaleja dykembesha injorante te sojit tend. Ketu po flitet per nje gjyq skandaloz dhe te shtirur per te mbuluar paaftesine dhe bashekefajsine ne halete politike te inicuesve te gjyqeve skandaloze qe kane qene bythelepiresit dhe sherbetoret e tyre te dikurshem.O mi gjirizesh!
  @askushi! Ti nuk je vetem askush, por ti je nje pjelle askushi 9bara me zero) qe kerkon te sillet sikur eshte dikushi qe nxine dhe grine broçkulla njeheresh.
  @Mark Uk, zanati yt pas dhive ne mal eshte ai qe ke mesuar ne rruget e Londres, çbllokimi i haleve, ndaj mos u merr me ato punet dosjeve se do te duhet te merremi me ata spiunet e serbit qe zbarkuan nga mali i zi per te ndihmuar demokracine berishiane. Me mire mos e gerric dregzen e plages qe ke, se nuk ke dhe moshe per ta perballuar.
  @ info analitike! Ti je tamam nje funderine qe ndot dhe kazanin e plehrave dhe jo te mbash nofka (info analitike) te tilla apo te marresh poze analisti. O idiot, kur komenton mos gergellit pallavra qe hamulit Saliu dhe pinjollet e bashkepuntoreve te fashizmit, por permbaju shkrimit qe prezanton autori..se pastaj do te dalesh zbualuar jo vetem ti por dhe ajo qe te ka pjelle, kelysh talebani qe je i etur per gjak.
  @ Arber Radomi. Ty levoshge e vezes se gjarperit, qe kerkon te revokosh nje te shkuar vetem sipas lupes tende, ( e drejta jote), po je kaq kopetent per ato qe thua, perfshi dhe termin prej nje injoranti dashakeqas per gazetarin e ketij shkrimi, merr guximin dhe kontakto drejtperdrejt me te dhe mos u mundo te imponosh shpifjen tende te ulet ne kete forum duke e quajtur kete gazetar nje “Enverist te vogel”, se prezanton vetme grumbullin e madh te plehrave qe kerkon te perfaqsosh.

  Reply to this comment
  • info analitike August 1, 18:32

   Ti o trimi i madh qe paske marre persiper te shperndash fyerje pa dogane. Partia nuk te paska mesuar se fyerjet nuk jane argumente!
   Mos u merr me gjera me te medha se koka jote se nuk ti nxe dhe do te pellcasesh nga urrejtja qe te kane ushqyer me luften e kllasave.
   Mos e qelb forumin me idete e tua plot urrejtje prej 80-lekeshi. Dikur hakmerreshe duke spiunuar por tani qe ke ngelur pa pune vazhdon avazin duke shfryre mllefin tend ne internet.

   ps. po tregon per te disaten here qe nuk je burre i beses sepse ishe betuar qe nuk do te shkruaje me ne kete forum po besniket e partise i kane keto te meta.

   Reply to this comment
   • Kunder pinjolleve te fashizmit August 2, 13:11

    Pak me vonese, por po te jap nje pergjigje te shkurter, o informator i shikut te sales, qe te eshte mbushur mendja se mund te besh punen e analistit. Se pari me ato p s-te e tu je tamam ne rolin e shikasve te gazidedes qe ne vazhden e te pareve te tyre tek çdo kundershtar mendimesh gjenin armikun e tyre.
    “Burre bese?!!” Kur ta kam dhene besen ty mor i pabese, vetem se po te kem perballe dhe si pjelle kolaboracionisti te jap… vetem nje gelbaze se jemi ne demokraci dhe jo ne lufte.
    Une nuk e di se per çfare 80 lekshi e ke fjalen ti mor produkt Co2-je, por nese e ke fjalen per spiunet e kallepit tend, ata paguheshin me 1200 leke te vjetra, por ngaqe Sala te ka pguar me euro, mban mend keto me te fresketat.
    Se dyti, falangave te llojit tend nuk i duhen idete, ata punojne vetem me urdhera si rrobote qe na koha e nemces apo e Mustafa Merlikes, o pordhe rigoni!

    Reply to this comment
    • info analitike August 2, 19:01

     Ty te djeg akoma qe te hodhen komentin tek pleherat.
     Zotrote u ndjeve kaq i fyer saqe u betove se nuk do te shkruaje me ne kete forum ndaj mos tirr lesh kot e mos nderro nofke se era e keqe qe le pas te tradheton.
     Po keshtu eshte kur ke te besh me njerez qe kane lidhur zorren e trashe me trurin, prodhojne vec ndyresira.
     Beju njeri se ngele shtaze o i gjore.

     Reply to this comment
 17. feniks August 1, 15:52

  Te pershendes,”Kunder pinjolleve te fashizmit”!
  Te gjithe keta plehra,qe zhgarravitin kunder Enver Hoxhes dhe Sistemit socialist,jo vetem jane ANTI SHQIPTARE,por jane edhe injorante!
  Kjo rrace e ndyre,qe sundoi ne Shqiperi keto 24 vjet,kryesisht SHPELLARE MALOKE,te nxitur nga ARMIKU ME I NDYRE I KOMBIT SHQIPTAR,SALI BERISHA,mbollen PERCARJEN ME KRIMINALE MIDIS SHQIPTARE,qe do duhen qindra vjet,qe te ndreqet!
  Duket haptaz se keta dallkauke nuk urrejne vetem Enver Hoxhen dhe SOCIALIZMIN,por edhe te gjithe JUGUN E Shqiperise ,sodomos ortokset,qe i konsiderojne GREKE!!!
  Harrojne se rraca e tyre kafsherore edhe nga pamja e jashteme u ngjan SLLAVEVE dhe per kete mund te marrin per model Sali Berishen:
  -GALLOF TRUP MUZHIKU,KOKE DERR,HUNDE ELEFANT,SHALEGJAT,KEMBET nr.50 etj!
  Verioret ne pergjithesi vuajne nga injoranca e tyre dhe zilia,pse te paret e tyre nuk u kane dhene asgje kombit shqiptar!!
  Shokoni JUGUN E Shqiperise ku gjenden me qindra monumente te kultures se lashte ilire,kisha,piktura,ndertime,arena sportive,teatro te vjeter ku jepeshin shfaqje dhe gara me kuaj etj!
  Ndersa ne VERI DHE KOSOVE,pothuaj nuk ka ASGJE nga keto,qe te matet qofte edhe ne nje rast me APOLONINE,BUTRINTIN,KISHAT E SHUMTA TE BERATIT,KORCES,GJIROKASTRES etj!!
  Te dashur INJORANTE DALLKAUKE VERIORE!
  Mos u merrni me te kaluaren tuaj se ajo NXIN ne thellesi te shekujve!
  Por edhe me te tashmen vertetuat se jeni po ajo pjelle shpellare si te pasret tuaj,perderi sa mbeshtetet nje ANTI SHQIPTAR TE EGER SI SALI BERISHA,qe shkaterroi Shqiperine me keq se te gjithe pushtuesit te marre se bashku ne MIJRA VJET!!!
  E kuptoj qe vuani nga KRENARIA E TEPERT,por ne fund te fundit jeni me shume te DHJERE SE KRENARE!!!

  Reply to this comment
  • info analitike August 1, 18:35

   ah… ti je ai polici i famshem qe njihje Shkodren 🙂
   Dukesh qe je njeri me kulture.

   Reply to this comment
   • feniks August 1, 23:28

    Heu bre “info analitike”!
    Do te kisha vrare veten po te kisha qene polic,aq me shume ne Shkoder!
    Kam punuar e jetuar ne Shkoder dhe Malesine e Madhe mbi 20 vjet dhe i njoh shume mire verioret!
    Atehere kam patur nje dashuri vellazerore per keta njerez,ndersa sot,pas 90-tes,kur pashe se si u bene SKLLEVER te nje ARMIKU TE EGER ANTI SHQIPTAR SI KERMA E ZGJEBOSUR Sali Berisha,atehere i urrej keta me gjithe shpirt!
    Per me teper tropojanet e kuksianet,qe jane bere MISH PER TOP per kete monster te ndyre,e kane vulosur perjetesisht veten si njerezit me te URRYER SE VETE PUSHTUESIT NAZI-FASHISTE E OTOMANE!!!
    MALLKUAR QOFSHI!!

    Reply to this comment
    • info analitike August 2, 09:45

     aman o fenix mavria,
     po ti ke lindur skllav a tu mbyllte! Deri dje shkruaje qe femijet i kishe te punesuar nga Sali Berisha ndersa tani e urreke.
     Dyfytersia ka qene nje tipar shume i zhvilluar ne kohen e diktatures e ti e paske zhvilluar akoma me tej.
     Si ti, si Saliu jeni pjelle e nje nene, nenes se madhe parti ndaj mos u anko kot ndaj vellait tend komunist.
     Cfare te mbjellesh do te korresh.
     Cudi si paske mesuar te mallkosh sepse partia beri nje lufte te madhe ndaj fese dhe bestytnive, por ti si duket ia pate me hile qe ateher partise. Ah qerrata, qerrata!

     Reply to this comment
 18. Rasimi August 1, 16:21

  Duke lexuar repliken qe ka dash me ba Mal Uka(Ujku i malit),me perforcon bindjen akoma ma shum qe ti or mik mund me ken i kamun por kur nuk mundesh me u ba i dijtun.Po e mbyll me nje anekdode “Dikur kam pas nje te njoftun qequhej Hajdar,e te gjithe banim pyetjen se si ka mundesi qe mir kur ka lind baba i vet ia ka vue emnin Hajdar ,por ku e dinte Ai qe vertet ky do te bahej vertet Hajdar kur te rritej”!

  Reply to this comment
 19. Diu August 1, 18:09

  @askushi
  Para se gjithash me ke drejtuar disa epitete te cilat tregojne se nuk ke argument per te bere debat dhe per te trajtuar me fakte elementet qe kap shkrimi I prezantuar. Por ne pergjigje te epiteteve qe me ke drejtuar po te them se ti duhet te japesh mendimin tend e te mos merresh me te tjeret pervecse kur gjen menyren e duhur. Ndoshta nuk e ke kuptuar qe une e zoteroj te gjithe variacionin e sharjeve te gjuhes se mrekullueshme shqipe, por nuk eshte etike ti drejtohemi njeri tjetrit me epitete ne nje forum ku shkruajne shume komentues te ditur e te nderuar.
  Dhe e dyta jam nje njohes shume I mire I historise se Shqiperise dhe kam kurajon te them ate qe mendoj duke respektuar edhe mendimin e te tjereve, por jo tendin ne kete rast. Nga menyra se si shkruan secili ketu, dallohet se sa dije ka.

  Reply to this comment
  • info analitike August 2, 07:19

   Diu,

   Se sa ti i respekton te tjeret e ke shprehur qarte ketu:
   “Bejeni me mire ju trapat dhe injorantet e shpellave dhe flisni pastaj. Ju ja u dha shansin historia qe te tregonit veten, dhe e treguat qe kishit mbetur atdhemohues, hileqare, hajdute e injorante te pagdhendur”.
   Prandaj mos u anko kot ndaj “askushit”.
   Nese ti pretendon se ajo pacavurja qe ke shkruar me siper te te nxjerre si njohes te mire te historise atehere ke shume rruge per te bere ne kete drejtim.
   Perla e “njohjes” tende te historise eshte kjo pjese:
   “Gjate gjithe viteve te socializmit ne kampet e punes, pasi nuk ekzistonte burgu, mbaheshin rreth 3000 veta ne vit te denuar me denime te ndryshme, dhe % e te denuarve ne krahasim me numurin e pergjithshem te popullsise ishte shume me e vogel se sot kur sistemi dhe mungesa e shtetit e nxisin krimin, pavaresisht eshte politik apo ekonomik.”

   Fatkeqesisht je nje nga shume shembujt se si u “kulturuan” njerezit ne kohen e diktatures enveriane. Ato qe shkruan ti nuk jane fakte por copeza propagande qe mbijetojne akoma sot si prove e shkaterrimit qe shkaktoi ai regjim cnjerezor.

   Reply to this comment
 20. Mal Uka August 1, 22:32

  ^Marksi ka thane: Baza materiale e dikton kulturen e njeriut ! Te nderuar komentues
  Nuk jam rrite me rriska e tallon. Nuk kam jetuar ne ate diktature te eger qe ti aplluadoj
  gomarit Nuk jam formue si ju qe shpijunllakun ta kem obligim se ta han partija M…..
  Univerziteti i zagrebit, e Beogradit kan tradite 500 vjeqare E univerzitetin e prishtines
  e kan hape profesoret e nderuar qe andej larg kosove kan studiju dhe i kan vue taban
  dijes ne Prishtine Nuk ishim neve kosovaret fare te izoluar Me pasaporte ne xhep shetitnim boten pa vizaVetem shqiperine e kishim malle e anderr! Fai i sllavofilit Enver ! Disa dredhan pakurrizor butak e shtrembrojne emnin tim ha ha ha Dhe duan te me korigjojne ne te shprehur e drejteshkrim! ha ha ha !Te tillet flasin fjale qe nuk i posedon vokabolari i gjuhes Flasin me lokakalizma Se horizontin e dijes e kan rreth me rreze te shkurt 10km Me vije keq
  Dhe do u deshiroja te ishit ma te mire Mos te martoni vajzat me shki Mos ta ndegjoni zdravko Qoliqin Mos tu lakmoni kulturave te hueja Mos te behi argat krahu neper bote Hej matrapaz !
  Shqiperija 100 vjet shtet E smund te krahasohi me kosoven te dale nga lufta Te bere shkrum
  Pra kush u ka faj juve shqipetarellave te shqiperise? Vraheni , qnjerzoheni, mashtroni,
  tradhtoni e qka nuk bani Kronika e zeze ne shtyp ma trazon shpirtin Hej gjungllash!
  Brahim Rugova e Anton qeta i paten shue gjaqet ! Marksistat na i ripjellen Por neve ne kosove
  Do i pajtojme e shuejm ato Hajde ta shofim cfar do beni ju Shteti i vjeter i sllavofilit
  diktator e imponues Enver ! Mjerisht jeni larg te tmires Se pse tranzicionin e kini kape
  me brina dhe kjo eshte pasoje e mbylljes se qytetarve tallongji e rriskagji Skamor
  U deshiroj te maren pa marksizem ! Po te ishte marksizmi i mire do ishte gjermanija Marksiste
  Ju qe me gjeni behane u tham : Per mue eshte shpenzim material te merrem me ju !
  Fshini gojen kur te hani M…. se jeni njerz e jo qene rrugesh!

  Reply to this comment
 21. baba juj August 1, 23:12

  Enveri e Nexhmija e drejtuan kete vend per 50 vite, dhe e shnderuan teresisht, duke e kthyer ne nje vend me bujqesi, industri, shkence, ushtri, art, kulture, sport, ekonomi te zhvilluar. E kthyen Shqiperine ne nje vend vertete te Pavarur e Sovran. Prandaj edhe i donin e vazhdojne ti duan shumica e shqipetareve. Sigurisht qe bijte e fashisteve e te kolaboracionisteve, djemte dhe vajzat e tradhetareve e te armiqve te Shqiperise nuk do ti duan. Ata edhe sot pas kaq viteve ju ka mbetur lepuri ne bark dhe vazhdojne te vjellin supen e tradhetise qe hengren gjate luftes e me pas.
  Periudha e Enver Hoxhes eshte periudha kur Shqiperia u zhvillua me shume qe nga antikiteti e deri sot.
  Le ta bejne Shqiperine keta te sotmit me mire nese kane b…. Per Enver Hoxhen flasin veprat dhe jo telenovelat. Megjithese e vodhi Shqiperine, Sali hajduti me te birin e te bijen, por edhe me te tjere, perseri Shqiperia po ha ato qe la Enver Hoxha.
  Nese do te flasim per te drejtat e njeriut. Ne kohen e Enver Hoxhes vritej nje ne vit, gjate ketyre 23 viteve jane vrare me mijra shqipetare qe e kalojne numurin e te pushkatuarve si armiq te popullit e te Shqiperise ne kohen e Enverit.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………..
  shkrimi me i sakte me i vertete qe kam lexuar ketu !le te na thone socialistet dhe biri i tromodemokrteve sali palle berisha se sa borxhe ka sot Shqiperia ?(sa borxhe i kane vene per koke shqiptareve qe nga dite e tromodemokracise se tyre ?),sa %e popullsise eshte bere miliardere duke mos derdhur nje pike djerse por duke derdhur shume gjak te shqiptareve te pafajshem ?,sa %eshte eksporti shqiptar ne krahasim me importin ?,cfare industrie zoteron sot “Shqiperia demokratike “?cfare prodhon sot vendi yne demokrat?
  sepse ne kohen e xhaxhit kishte bicak qe ti priste koq.. nuk te linte te shisje pordhe dhe te qelbje shoqerine ?sa famil;je mbahen sot nga te ardhurat e droges ,te prostitucionit ,te skllaverise (por nga shtete te tjera dhe shtetas te tjere ,por jo pak edhe ketu ne vend )???cfare prodhon sot vendi yne ,sepse une di qe athere ne kohen e monizmit ,ne kohen e diktatures ,qe juve keni guximin dhe e mbani ne goje ,prodhoheshin autobuza ,traktore ,bicikleta ,arme ?keto i dini juve qe beni keto shkrime te pista qe bien ere kerme dhe helmojne te verteten e sistemit te lavdishem qe Shqiperia nuk do te kete me shancin ta perjetoje ate ,turp per nenen Shqiperi qe ja keni ulur koken ne syte e botes ,ja keni nxire faqen o te palaret tromodemokracise ?shikoni pak borxhin e vendit tuaj se sa po rritet nga dita ne dite ,sepse ju do ta paguani kokerr me kokerr keni apo nuk keni buke te hani !

  Reply to this comment
 22. Kunder pinjolleve te fashizmit August 2, 12:55

  @ Mal Uka! Emri te fillon me M… dhe te befte mire se e ke permendur nja dy here.
  O ujk shpellash serbe! Po ç’te semes kerkon dhe fut hundet ti gjysmak shqipfoles. Ti idiot antishqiptar qe kerkon te faturosh serbofil-llekun tend, po ta theksoj meso shqipen , ate qe shkruhet dhe lexohet dhe jo ate qe flitet ne mejhanet e serbise, pastaj hajde dhe na cito te deformuar thenien e Marksit. O pjelle çetniku! Meso se gjuha shqipe ka 36 shkronja, ku secila ka rolin e saj ne ndertimin e fjaleve dhe te fjalise dhe askush nga ato nuk mund te zevendesoje tjetren, perveç “e”-se qe per arsye kohe zevendeson “ë”-n. Por kurrsesi ne shqip “q”-ja e shqipfolesve gjysmak te sojit tend, nuk mund te beje punen e shkronjes “ç”., kelysh qeni!

  Reply to this comment
 23. Diu August 2, 20:11

  @info analitike, te pakten je munduar ta ngresh nivelin pak me larte se @askushi. Nuk te pelqeu paragrafi qe fliste per numurin e te denuarve me heqje lirie dhe kryerjen e denimit ne kampet e punes, por me pare se te pretendoje mospelqimin duhej te kishe shfletuar statistikat e studimet post socializem.
  Persa i perket pragrafit ku kam perdorur nje sere epitetesh, ku pergjithesisht ne formulimin e tyre kam patur parasysh ate te cilin ju e keni me te mirin dhe qe ju udhehoqi deri tani, dhe qe gjate kesaj udheheqje ja hoqi Shqiperise edhe brinjen e fundit.
  Por juve kur ju shan Saliun ju vjen keq. Kam thene ndonje gje qe nuk e ka Saliu ne ato qe kam shkruar? Besoj biem dakort per kete. E ke lexuar se si shkruan tani ne facebook?? Nuk di te shkruaj shqip. Per te folur sigurisht nuk ka ditur ndonjehere. Perse perpiqesh ti mbash anen. Nuk e mbulon dot hija e fjaleve te tua vepren kriminale te Saliut.
  Edhe nje gje tjeter. Nese nuk je rreshtuar me Saliun, dhe komentet vend e pa vend qe ke bere pas cdo komentuesi, i ke te nxitura sepse je pasardhes i kuislingeve dhe tradhetareve te vendit, kjo perseri nuk te ngre aspak piket dhe te jep statusin e atij qe gjykon se cthone te tjeret, perkundrazi duhet te te japi force e te te ktheje ne njeriun qe behet realist dhe denon krimet qe ata kryen kunder rinise antifashiste shqipetare, popullit shqipetar, si dhe ti denosh ata per firmat qe hodhen per ta shitur Shqiperine tek pushtuesi apo synuesi i rradhes. Historia e ka thene fjalen e vet. Kjo eshte nje çeshtje e vulosur tashme, dhe fitorja ju eshte blatuar fitimtareve. Perdore hijen tende ne keto dite vape me pozitivisht.
  Nuk po hyj te te pyes nese pati shnderime Shqiperia mbas luftes dhe fitores mbi nazifashistet dhe tradhetaret e vendit. Ne shqipetaret edhe sot e kesaj dite jemi nje nga vendet me te pa zhvilluara te Evropes, ne shume drejtime. Imagjino sa te prapambetur kemi qene pas luftes!!!!
  Pa hyre ne histori. Nje nga zhvillimet e shndrimet me te medha ishte emancipimi i gruas ( eshte permendur edhe nga protagonistja e shkrimit ). Pse ishte nje gje e madhe dhe e jashtezakonshme e per Shqiperine e kohes? Sepse emancipoi edhe burrin, pasi ai i theu konceptet dhe e lejoi gruan te dilte, te shkonte ne pune, te shoqerohej, te merrte pjese, dhe te ishte faktor i rendesishem ne jeten e vendit. A mund ti benin keto gjera kaq te medha Berishet, Zogollet, e kuislinget?? Jo nuk, mund ti benin. Ata mbas 50 viteve e moren pushtetin, e paten ate dhe e perdoren per te kthyer perseri perçen.
  Ka vetem nje element, te pare nen driten e logjikes se sotme dhe jo te kohes, sepse po ta shikonim nen logjiken e luftes se ftohte, kerkesave shoviniste te vazhdueshme te fqinjeve, dhe pasigurise se Shqiperise per tu njohur e konsideruar si shtet i Pavarur, do ti jepnim te drejte luftes kunder armiqve dhe pinjolleve te tyre. Por si edhe e theksova, pare nen logjiken e sotme, nuk do te bija dakort me denimin e perndjekjen e te bijeve te kuislingeve dhe tradhetareve, vetem sepse ishin bijte e tyre. Kete nuk do ta pranoja. por kur edhe ata kishin aktivitet kriminal e armiqesor kundra Shqiperise, patjeter qe do te ishin objekt i veprimit te ligjeve te kohes.
  Edhe e fundit @info analitike, shkruesi i ketyre rradheve ka studiuar e kerkuar ne fushen e historise dhe ne 91-shin ka qene nentembedhjete vjeç, dhe asnjehere antar partie apo rinie.
  Diskutimi dhe komentet nuk ishin per te nxjerre se cili sistem apo kohe ishte me e mire, por per te bere dallimin me fakte, se cili personazh politik e historik e deshi me shume kete vend dhe kreu me shume vepra patriotike e te dobishme per Shqiperine. Sigurisht qe kur merren ne ” interviste ” keto personazhe rrjeta e interogimit kap edhe tradhetaret e vjedhesit.

  Reply to this comment
 24. info analitike August 2, 22:15

  Diu,
  Me pelqen se paske vendosur te jesh etaloni i kultures dhe i nivelit te shkrimit, por a mund te te pyes: di te lexosh?
  Ke shkruar nje strumbullar duke me akuzuar per gjera qe nuk kam shkruar, si psh. ajo mbrojtja e Berishes. Perpiqu te lexosh cfare kam shkruar une dhe jo cfare ke ne mend ti, sepse pastaj edhe historine e ben lemsh sic e ke bere. Meqe ra fjala, paragrafi qe te permenda sjell shifra qe nuk i pergjigjen realitetit, ndoshta do te kesh lexuar statistikat e Ministrise se Brendshme te kohes s e Enverit.
  Cfare dmth. Berisha i juaji i atyre etj se e mbake veten edhe per njeri qe paske studiuar?
  Problemi yt eshte se ti ke studiuar historine ne librat e vjeter te propagandes dhe vazhdon te besh propagande nen petkat e “studiuesit”.
  Ke harruar konkluzionin e historise se sukseseve qe pershkruan: Ikja nga syte kembet e shumices se popullsise.
  Si ka mundesi qe gjithe sukseset qe pershkruan te kurorezoheshin me nje turp te tille- braktisjen e “mrekullive”!
  As ne kohen e Zogut nuk pati nje eksod te tille.
  Berisha me shoke jane rezultat i atij regjimi qe ti larteson aq shume ndaj mos u perpiq ta hedhesh tutje si dicka qe nuk ka lidhje me te. Per kete arsye ato epitete qe ke perdorur i perkasin me merite kauzes qe ti mbron.
  Shqiperia eshte sot ku eshte sepse njerezit e formuar nga ai regjim e katandisen keshtu, e ky eshte tregues i efektit shkaterrimtar qe ka pasur edhe ne kohe regjimi diktatorial e cnjerezor i Enverit.
  Vazhdo te kerkosh se te mungon nje faqe tjeter e historise, ajo e krimeve ndaj klases intelektuale qe beri regjimi diktatorial enverist. Sa per quisling, Enver Hoxha mbante numrin 1.
  Ai mbetet shqiptari qe kreu me shume krime ndaj popullit te vet duke ia kaluar edhe pushtuesve.
  Po te heq edhe nje kureshtje tjeter meqe e paske zakon te perdoresh vend e pavend fjalet “tradhetar”, “quisling”, vij nga nje familje patriotke e atdhedashese qe ka bere shume per kulturen e ketij vendin ndaj me vjen keq kur lexoj disa syresh qe shkruajne te diktuar nga urrejtja dhe padituria.

  ps. Meqe u more me shqipen e Saliut, shiko se edhe ti ke probleme me gjuhen shqipe ndaj kujdes. Disa shembuj: lart e jo larte, numrin e jo numurin, dakord e jo dakort, shnderrime e jo shnderime (ne kete rast kjo fjale merr edhe kuptim tjeter). Sic e sheh te jesh nga jugu nuk te ben automatikisht njeri me kulture dhe njohes te gjuhes shqipe.

  Reply to this comment
 25. alfade August 3, 03:23

  Per te gjithe ata qe mendojne si Arber Radomi u sygjeroj nje propozim : vini dy fotografi
  ne dy kuti , nje njeren vini fotografin e Enverit dhe ne kutine tjeter vini cilendo fotografi te
  lederve te tanishen dhe te 100 vjetshit te formimit te shtetit shqiptar . Kini parasysh gjitha-
  .shtu sa lumej balte e llum eshte hedhur per Enverin gjate ketyre 23 vjeteve nga ballisto-
  zogistet dhe tradhetaret e kombit shqiptar , nga agjentet serb ,etj.etj . dhe t’i thuhet popullit
  tash votoni ne keto dy kuti , jeni te lire te votoni, e theksoj ”jeni te lire te votoni per cilindo
  ne keto dy kuti ,atehere do te shikoni ju se 85 perqind te votave i merr Enveri , jo sepse ka
  qene komunist, por Enver Hoxha mbi te gjitha ka qene patriot 24 karatsh duan apo nuk
  .duan sot shqipfolesit ,atdhefalesit e tradhetaret e kombit shqiptar ! Enveri i ngjan asaj
  pikture klasike qe sa me shume kalojne vitet aq me shume i rritet vlera dhe sa me shume
  .ta perplasin per toke,idem si topi, aq me lart ngrihet figura e legjendarit te luftes nacional –
  clirimtare dhe ndertimin e vendit te shkaterruar nga lufta dhe te lene ne oskurantizem nga
  .rregjimet antishqiptare te se kaluares ! Tash thoni cfare te doni me katilinaret tuaja zoterinj !

  Reply to this comment
  • info analitike August 3, 13:05

   alfade,

   Po na habit! Me logjiken tende i bie qe Marko Dajti te kishte fituar ne menyre plebishitare zgjedhjet.
   Zgjohuni o njerez e mjaft me propaganden bajate te kohes se qepes se tashme ne perendim Enver Hoxha cilesohet per ate qe ishte, nje diktator mizor e paranoik apo, mos ndoshta kishim nevoje edhe per nje milione bunkere te tjere per te kuptuar se sa “strateg” ishte.
   Ia kemi nxjerre bojen e edhe marksizmit sepse ne conceptin enverist filozofia ishte Marksi-Engelsi-Lenini-Stalini ndersa per boten e qyteteruar keto ishin vecse nje pjese e filozofise. Kjo eshte arsyeja pse sot kemi probleme me perqasjen dialektike te mendimit e shpeshhere duhet te perballesh me “qytetaret” e blogjeve qe vjellin vrer e fjale te ndyra ne pamundesi qe te artikulojne nje koncept a nje mendim.

   Reply to this comment
 26. alfade August 3, 03:44

  O Malo , Marksi nuk e ka thene kurre ate shprehjen tende qe e ve ne gojen e Marksit !?
  Mendja jote mediokre nuk mund ta pertype kurre filosofine ekonomiste te ”Kapitalit” .
  Historikisht dy veta njihen ne Historine e Filosofise qe e kane zberthyer Marksin : Engelsi
  dhe Kautcki ,kete te fundit e kane quajtur ”kacaforta e drujte ” e ”Kapitalit ” te Marksit !
  Marksi nuk e ka thene kurre se ”baza materiale percakton kulturen e njeriut ” ,zoti Malo ,
  por ka thene ca gjera te tjera si psh : ”Qenja percakton ndergjegjen ,, dhe jo kulturen ,
  po ashtu , Marksi ka thene se para se te merresh me art ,filisofi …, duhet me ”ngopur”
  barkun dhe te keshe nje cati ‘ ku te futesh koken ” ….. Aq e modes u be kjo thenje e
  Marksit sa qe studjuesit e filosofet e kohes e konsideruan ”Kapitalin ” si ”teoria e sto-
  makut ” . Pa u zgjatur sepse rreth kesaj teme mund te flasish vite te tera , por dua thek-
  soj vetem nje aspekt : sot Perendimi e mban ne bibliotekat e tyre ”Kapitalin ” e Marksit
  si dokument jashtzakonisht te vlefshem si material studimi kraha Adam Smithit e Rikardos !

  Reply to this comment
 27. latifond August 3, 07:21

  –___Vero Lloqja__
  Ta them une,ta them une!-,Therriste Vero lloqja me shume se te gjithe nxenesit e tjere dhe leshonte ndonje te trashe,ndonje gafe. Ne 1991,ekonomistet e kampit te perqendrimit Shqiperi,nuk dinin si do ta ndertonin kapitalizmin.Vetem nje malok ishte krejt i sigurte,i dinte te gjitha.-Ma jepni mua pushtetin,se e bej une!Ai ishte Sali Berisha.Tani eshte kthyer ne nje personazh komik si Vero lloqja ne shkolle……,25 vjet kush i paguan?

  Reply to this comment
 28. Mal Uka August 3, 11:29

  Alfade e nderuar, I kam lexuar veprat e Marksit, te Leninit, e stalinit Por edhe Titistet dhe,, Rreziku anglo amerikan per shqiperine “te Enver Hoxhes Kishe bere mireta lexosh librin,, Kujtime e perjetime” te profesorit te nderuar Mark Krasniqi Une jam kosovar dhe me beso
  qe gjenerata e ime aq shume e donim shqiperine dhe Enverin sa nuk gjeje fjale ta pershkruaj
  Kjo ndodhi deri sa e pame shqiperine dhe u ndame me dhimbje !Neve e kemi jetuar socjalizmin
  Titist , Kemi perjetuar shtypje, eksplloatim vrasje, persekutime por jo ne masen qe perjetuan shqipetaret nga Enver Hoxha , Kosova nen ate sundim te keq ishte shume ma mire se sa
  shqiperija e Enver Hoxhes Neve kishim kapital , shkollim , emancipim shume ma te larte se ju
  Lirija e te menduarit e te shprehurit ishte ne nivel ma te larte se sa ne shqiperi Ju nuk besoni
  Qe fshatrat e fshataret ne kosove kan pase ne prone private Toke, traktor, maqena percjellse
  Kombanje, kamjon , vetura deri te maqinat per mjelje te lopve Kishim lirine e levizjes pa viza
  Shkollim e bursa Por kishim edhe eksplloatim nga jugosllavet Dhe jo te drejta si poppujt tjere
  Ajo na ka detyrue te benim kerkesa legjitime per te drejtat tona dhe pergjegjejen e fituam
  me sulme ushtarake e policore deri ne gjenocid ! Ju ishit te mbyllun, nuk e shifshit boten
  dhe kenaqeshit me pune ne koperativa ku femna prashite , pren qerpiq, maron beton me kramp e shate dhe kete te drejt e queni emancipim Ndersa nje musafir tu vinte nuk e dij a kishit mundesi ta gostitni Enver hoxha ka qene mik i serbve Miladinin e quan vellau ali
  Stojniqi ishte komandant i ushtrise shqipetare Tito lozte koqe me Enverin U vrane 6000 shqipetar ne Tivat e Enver hoxha kurr nuk e foli kete masaker Une mendoj qe secila qeveri
  qe sundon ma shum se 4 vjet deformohet Te ju lirimi nga diktatura ka pase shume dukuri negative dhe do kete edhe shume kohe Nje popull qe i msyu ambasadat e detin Nuk e beri kete nga deshira apo avantura Por nga skamja e deformimet politike Une shof permiresim te jetes se qytetarve ne shqiperi , ndertim , rruge por edhe sundim akraballaku e hajni e poshtersi ne kurriz te qytetarit Eshte e dhimshme te lexosh kronikat e zeza e faqet e zeza qe ndodhin ne shqiperi Une mendoj qe sistemi Enverjan eshte i pa kthyeshem bile do ishte mire te harrohet po nuk mundet Intelektualet e kan borgj te punojne per te miren kombetare
  Te forcohen shkollat , te forcohet shendetesija, te rritet ekonomija te zhduket hajnija jan imperativ kohe , borgj atedhetar per ti krijue taban jetes se gjeneratave Pershendetje!

  Reply to this comment
 29. Mal Uka August 3, 13:02

  Alfado,Me siguri ke lexue cka ka thane marksistja Nexhmije gjunglla !Horizontin e dijes e kam te fituar keq nga se une i flase dhe i shkruaj 9 gjuhe te hueja Kam thene ma larte
  se po te ishte ,,Marksizmi ” vlere Gjermanija do ishte ,,Marksiste ” Ne podrume ruhen edhe veprat e Hitlerit , Duhesh ta dijsh qe shkencat egzakte nuk e kan brum studimi fillozofine
  Politike Por shtohastika i verteton deri ne saktesi mundesite e te vertetes per nje te shkuar qofte edhe ekonomiko sociale !po edhe per nje te ardhme! Pasqyren reale te seciles dukuri qofte edhe filozofike mund ta paraqesim me diagramin e voronoit Deri sa ne boten e qytetruar behen investime kapitale per zbulime te reja duke e fute ne fungcion vertetimin matematikJu duhet te merreni me coftana e stervina te njohur ne bote per diktator e faqezi Enver e Nexhmije Nje popull qe nuk meson nga e keqja eshte i gjykuar te perjetoj te keqija parreshtur! Prirja per ti dale te keqes ne mbrojtje eshte mani Apo mishnim me budallakun
  qe nuk ka kufi rezonimi e matunije Te menduarit kerkon shtrimin e problemit, analizen, konsultimin ,gjykimin dhe vertetimin !Kjo mungon te shume komentues trumcak e disa edhe halabak!

  Reply to this comment
  • Vëzhguesi F August 3, 20:52

   O Mal i Ukajve, o trumcak i çetnikeve te kosoves!
   Po qenke budall i madh mor mjeran!
   Ti nuk di te flasesh dhe te shkruash shqip, kerkon te besh kritikun e Marksit! Bela e madhe me budallenjte qe dalin ne blogje dhe rrjete sociale dhe mburren si puna e breshkes!
   Sa gjuhe flet mor katran gjysmak?
   Nente gjuhe sikur lexova me duket!
   Hahahahahaha!
   Kushdo qe lexon zhgarravinat e tua i vjen per te qeshur dhe per te pjerdhur njekohesisht (eshte pak banale, por eshte plotesisht shqip). Budallalleqet e tua nuk kane te sosur. Le te ndalemi pak ne ato qe ke zhgarravitur qe budallenj dhe maskarenj te sojit tend ta mbyllin gropen e halese qe kane ne vend te gojes dhe fabriken e fekaleve qe kane ne vend te trurit.
   Ti i thua komentuesit Alfado se “….shkencat ekzakte nuk e kane brum studimi filozofine”. Se pari , ne gjuhen shqipe shkruhet nuk e kane “pjese studimi” dhe jo brum petllash. dhe sipas logjies tende Marksi paska shkruajtur per shkencat ekzakte, ne rastin konkret, matematike. Je tamam nje lloj brumbulli qe bene zhurme kot. Veprat e Marksit, qe permblidhen tek “KAPITALI” i tij jane se pari vepra filozofike, qe deri me sot, duke te perjashtuar ty, nuk ka mundur t’i kundershtoje dot. Teoria e mbivleres, eshte sa e perboteshme po aq dhe e perjetshme sa te jete ky rend ekonomiko-shoqeror, thelbi i pasurimit mbi bazen e punes se papaguar.
   Se dyti ne cilin fjalor qe nga koha e Gjin Bue shpates e ke gjetur fjalezen “shtohastike”, apo ke dashur te thuash statistike apo me shqip, te dhena?
   Ne komentet e tua ka plot budallalleqe por dhe fjale gjysmake shqipe, qe me se shumti duhet t’i nenkuptosh se ndryshe jane pa kuurfare kuptimi dhe lidhjeje. Ndaj ndaj te njejtin mendim me njerin komentues me lart, se para se te ulesh , duhet te mesosh pak shqip.
   Por ne kete koment qe te referohem ty, dua t’i drejtohem dhe nje lexuesi, debati me te cilin u be shkak qe te terhiqem per disa kohe nga ky forum, me gjithe qendrimin dashamires te zotit Thano ndaj veprimit dashakeqas ndaj meje te nje prej moderatoreve te tij.
   Degjo ti Info-lesh!
   Une jam lexuesi me pseudonimin tim Vezhguesi F dhe qe komentoj qe prej 2009-tes me kete nick name, se pari tek Shekulli dhe tash tek Dita, me perjashtime te rralla dhe ndonjehere dhe me emrin dhe mbiemrin tim. Natyrisht eshte zgjedhja e gjithsecilit te shkruaj apo te terhiqet, siç e gjykon ai vete dhe jo zagaret e sojit tend, te cilet deshirojne te kene fushe te lire per te lehur.
   Une nuk mund te rri sehirxhi kur plehra si ty dhe te tjere kerkojne te baltosin dhe te bejne te zeze te bardhen.
   Dhe meqenese me lart duke iu drejtuar njerit , me ke anatemuar, po te them se kam aq kapacitet qe me injorante dhe kunguj si ty te tall laren apo menderen gjithe diten, pa kurrfar meraku.
   Une nuk jam breshke si ty mor rrk tre brezash, qe kur nje moderator mban nje qendrim fyes ndaj mendimeve te mia te hesht dhe te futem nden guacke. Meqenese te jam bere fiksim, ateher me duhet qe ne te gjitha rastet qe do te shoh jo vetem psudonimin qe ke por menyren e te shkruarit, do beje gati ca feste (kapele apo qeleshe) siç i takon kokekugullit tend pa fare.

   Reply to this comment
 30. Zefi August 4, 09:03

  Vezhguesi F , fekalje magjupesh i gabel mahalles, me gabel gjuhe te qenef mahalle!
  A ua shite motren shkive te kushumlise ?

  Reply to this comment
 31. Mal Uka August 4, 10:29

  @ Vezhguesi F, Se pari nuk tu kam drejtue ty Ti mundohesh te flasish shqip me gjuhe gabelqe duke ngrene M. me goruzhde ! Pra je i pa vlere e pa nere, mjerak i rritur ne torishte mjerimi !
  Nuk te kam faj une qe ti nuk kupton as emnin shtohastike Kur dihet se emnat nuk perkthehen
  o trueshperlare !
  Qarte e shqip thash po te ishte marksizmi vlere, gjermanet do thirreshin ne te ! Ti me hajvanatin e soit tan te tharkut te derrave blegron e gjimon e pret qe koriten me qulle (qkule)ta jepe partija si dhise ne aher! iq ta dha 50 vite !
  Nuk te kam faj qe ti nuk kupton o hajvan me bisht, teorija e gjases eshte shtohastika qe saketesine e limiton e jo parashikim me shabllon ematje me hapa vend njesije siq ben ti oj kuqeshe! Kete e dijne matematicjentet e jo ti o quni i peles Ti hajvan, fjala brum ka kuptimin ,,materje” He ty te pshurrsha ne gjuhe e ne gjeneze qe e posedon!

  Reply to this comment
 32. Vëzhguesi F August 4, 10:58

  @ Zefi! Kushdo qofsh me emer apo nick name! Une nuk te pordha ty mor kelysh qeni, çke qe fut hundet si buçja ne grope te halese?! Ke nevoje per pergjigje? Ta jep lali. Ti po, qe qenke nje bastard gjysem turk dhe gjysem serb, jot eme gjysem turke dhe gjysem shqiptare, ndersa jot moter (po bie pak ne nivelin tend mor mbeturine fekalesh), ajo qe ploteson kenaqesine dhe epshet e serbeve ne pubet serbe, bir bushtre!

  Reply to this comment
 33. Vëzhguesi F August 4, 11:15

  @ Mal Uka!
  O idiot i lindur, nuk eshte faji i pasqyres pse gungaçi eshte i shemtuar.Do ishte mnire qe gungaçi, per t’iu shmangur shpotive te botes te mos delte ne mejdan. Edhe ti me ato shkarravinat e tua prej debili, injoranti dhe dallkauku shqipfoles gjysmak do ishte mire,per ty ne rradhe e pare, qe mos te zhgarravisje budallalleqe pa hesap. Ti e thua me nje shkronje une ta them te plote ne gjuhen shqipe: ke filiuar te hash mut pa hesap, por kujdes se mos te bjerre ndonje damlla dhe shkon ne te asaj qe te ka pjelle , qofte dose (gruaja e thiut), gomarice (nusja e magjarit) apo bushter (dashnorja e qenit). Edhe ne kete koment, si dhe ne ate me pseudonimi “Zefi”, qe je po ti mor kelysh kurve, ke dashur te shash dhe te fyesh por as ketu nuk ja thenke ne gjuhen shqipe. Pa provoje nje here te fysh me gjuhen e babait tend biologjik, sllavoserb, se mbase qullos ndonje gje me sakte. Je superinjorant ne komunikim, superidot ne logjik dhe hajvan me brire ne argumente. Te pjerdhesha ne argumentin tend per fjalezat idiote “brum” dhe “shahostike”, vetem ne mos qofshin sllavizma qe nga koha e dyndjes se tyre nga stepat e rusise.
  ps: jam gati te kthej kusur me te njejten monedhe o babai i mushkes.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim