Foto/ Gjurmët e masakrave të ISIS zbulohen përmes varreve masive

August 30, 2016 13:26

Foto/ Gjurmët e masakrave të ISIS zbulohen përmes varreve masive

Autoritetet lokale në Siri dhe Irak kanë filluar gërmimin e zonave të dyshuara si varre masive të Shtetit Islamik, ku besohet se janë varrosur dhjetëra viktima të ekstremistëve. AP vlerëson se 72 varre masive të lëna pas nga ISIS janë zbuluar tashmë në Irak dhe Siri teksa grupi islamik humbet territor.

Ky imazh i postuar nga militantët e Shtetit Islamik më 14 qershor 2014 tregon kadetët irakianë të kapur nga ISIS momente përpara se të vriteshin në Tikrit, Irak. Trupat e tyre besohet të jenë në një nga shumë varret masive të lëna pas nga ekstremistët e ISIS.

Ky imazh i postuar nga militantët e Shtetit Islamik më 14 qershor 2014 tregon kadetët irakianë të kapur nga ISIS momente përpara se të vriteshin në Tikrit, Irak. Trupat e tyre besohet të jenë në një nga shumë varret masive të lëna pas nga ekstremistët e ISIS.

Në këtë foto të 18 majit 2016, Nuri, djathtas dhe djali i saj flasin për Associated Press në kampin Kankhe për zhvendosjen me dhunë. Bashkëshorti i saj Murat Mahmoud u vra më 3 gusht 2014 nga militantët e ISIS në një masakër të yazidisëve.  (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 18 majit 2016, Nuri, djathtas dhe djali i saj flasin për Associated Press në kampin Kankhe për zhvendosjen me dhunë. Bashkëshorti i saj Murat Mahmoud u vra më 3 gusht 2014 nga militantët e ISIS në një masakër të yazidisëve. (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 18 majit 2016 në një telefon shfaqet fotoja e Murad Mahmoud, i cili është vrarë nga militantët e ISIS në 2014 dhe besohet të jetë mes 40 trupave të pajetë në një varr masiv në malin Sinjar. Vajza e tij mbahet ende nga militantët.  (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 18 majit 2016 në një telefon shfaqet fotoja e Murad Mahmoud, i cili është vrarë nga militantët e ISIS në 2014 dhe besohet të jetë mes 40 trupave të pajetë në një varr masiv në malin Sinjar. Vajza e tij mbahet ende nga militantët. (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 19 majit 2016, zona ku dhjetëra burra yazidi u vranë në gusht 2014 është rrethuar në Hardan, Irakun Verior. Foto: (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 19 majit 2016, zona ku dhjetëra burra yazidi u vranë në gusht 2014 është rrethuar në Hardan, Irakun Verior. Foto: (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 19 majit 2016, Arkan Qassim, në qendër qëndron në zonën ku dëshmoi vrasjen e dhjetërave burrave yazidi.  (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Në këtë foto të 19 majit 2016, Arkan Qassim, në qendër qëndron në zonën ku dëshmoi vrasjen e dhjetërave burrave yazidi. (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një kafkë njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një kafkë njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një nofull njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një nofull njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një skelet njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)

Ky imazh i publikuar nga Drejtoria e Varreve Masive në Qeverinë Rajonale të Kurdëve tregon një skelet njeriu të zhvarrosur nga një varr masiv i ISIS në rajonin Sinjar të Irakut në 2015. Foto: (Drejtoria e Varreve Masive e Kurdëve nëpërmjet AP)./BIRN

August 30, 2016 13:26
Komento

1 Koment

  1. MH August 31, 02:49

    Mbas 500 vjetesh dhe ma shume arkeologet do te shfletojne diturin e tyre si nji gjetje nga ndonji katastrof tsunamit.Si ne Azin e mesme po keshtu dhe varret masive ne Ballkan.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*