Fotot sureale/ Jupiteri habit shkencëtarët

May 26, 2017 11:31

Fotot sureale/ Jupiteri habit shkencëtarët

Sonda Juno që orbiton ka realizuar disa foto dhe kryer vëzhgime që kanë befasuar shkencëtarët.

“Afresket” e sjella këtu janë re në një planet shumë dinamik, me bërthamë ndryshe nga sa mendohej, e përbërë nga metale të rënda dhe në shkrirje drejt hidrogjenit metalik të lëngshëm.

JUPITERI

Jupiteri është planeti i pestë nga Dielli dhe më i madhi nga të gjithë tjerët në galaktikën “Rruga e Qumështit”.

Jupiteri është më shumë së dy herë më i madh së sa planetët e tjerë dhe 318 herë më i madh së sa Toka.

Jupiteri ka 63 Hëna ose siç quhen ndryshe Satelitë që rrotullohen rreth tij. Shumica prej tyre janë shumë të vegjël në krahasim më disa nga Hënat e mëdha. Jupiteri (Zeus për grekët) ishte mbreti i Perëndive, princi i Olimpit dhe mbrojtës i shtetit romak.

May 26, 2017 11:31
Komento

1 Koment

 1. ganiu May 26, 17:30

  Jupiteri është planeti i pestë nga Dielli dhe më i madhi nga të gjithë tjerët në galaktikën “Rruga e Qumështit”.
  Sigurisht që janë studiuar përmasat e satelitëve të 100 mijë miliard djejve të Rrugës së Qumështit!
  Përse harxhojnë kaq para për sondazhin kozmike? Të gjitha janë thënë në Bibël ose Kuran. Bile dhe Nostradamusi i ka të shkruara.
  Mjafton ti rregullosh fjalët si duhet.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*