Ulërima e një banditi

September 10, 2018 12:53

Ulërima e një banditi

“Thirrja është për qytetarët: Ta rrëzojmë qeverinë me çdo çmim. Kur vjen problemi, çdo durim ka një kufi, çdo çmim është i leverdisshëm për të çliruar shqiptarët nga ky regjim”

                                                            Sali Berisha

Ka kohë që është bërë praktikë e sjelljes së medias shqiptare të heshtë ndaj thirrjeve haluçinante dhe kriminale të Sali Berishës, siç është edhe ajo e sipërcituar, nëpërmjet të cilave bën thirrje për dhunë, luftë, revolucion, tërheqje zvarrë etj. Po kjo medie, e shkruar apo vizive, nuk lë rast pa paraqitur çfarëdo gëlbaze morale dhe intelektuale që plaku bandit Sali Berisha lëshon thuajse çdo ditë nëpërmjet të ashtuquajturit “qytetari dixhital”.

Kjo medie e korruptuar, e mjerë intelektualisht e profesionalisht dhe e zvetënuar moralisht nuk merr mundimin as të verifikojë saktësinë e produkteve gëlbazore të njeriut politik pambarimisht të kriminalizuar. Por, as nuk lodhet të shqyrtojë sa të dëmshme janë ato për shoqërinë dhe vendin duke kujtuar pasojat e dëmshme që kanë sjellë thirrjet e një anormali psikik, të përçudnuar moralisht që  ka sunduar vendin dhe e ka marrë zvarrë popullin shqiptar si dje në pushtet ashtu edhe sot në opozitë.

Është thënë me të drejtë se çdo popull ka qeverisjen që meriton dhe, për rrjedhojë, është e drejtë të pranohet se çdo popull ka edhe median që meriton, drejtësinë që meriton, shërbimet që meriton. Jo pak gazetarë, pronarë mediash apo analistë, pra jo pak njerëz opinionformues në Shqipëri kanë të njëjtin mentalitet dhe janë bartës të standardit moral, psikik, antiqytetar dhe antishqiptar si ai i qytetarit dhe politikanit Sali Berisha. Prandaj, ata ose heshtin, ose zgërdhihen, ose flasin me të njëjtin fjalor dhe papërgjegjshmëri si ai, siç bënte para pak javësh një banor i vonë i Bathores i shndërruar në gazetar.

Thirrja e sipërcituar e Sali Berishës do të mund të nënvlerësohej apo kalohej në heshtje si shpërthim nën ndikimin e etheve politike, nëse do të kishim të bënim me një individ të ri politik, të panjohur dhe të paprovuar, mirëpo në këtë rast ne kemi të bëjmë me politikanin më të vjetër, më të vrazhdë, më banal dhe më të kriminalizuar të këtyre gati tri dekadave. Ne kemi të bëjmë me një individ politik që fare pak e ndajnë fjalët nga veprat kur është fjala për t’i sjellë telashe dhe mbrapshti popullit. Nga ana tjetër, një oqean i tërë i ndan fjalët e tij mikluese për të mashtruar popullin kur kërkon ta ndjellë t’i shkojë mbrapa dhe sjelljeve të tij me pushtetin kur e arrin atë.

Karakteri kriminal i thirrjes së cituar nuk qëndron në faktin se ai kërkon rrëzimin e qeverisë dhe rikthimin e tij në pushtet për herë të pestë apo të gjashtë. Kushdo e vë re se çfarë thotë: “ta rrëzojmë qeverinë me çdo çmim”. Edhe kuptimi i fshehur i shprehjes por, veçanërisht gjithë sjellja dhe morali i tij i shpërfaqur pa ngurrim dhe pa skrupuj në të kaluarën të bindin plotësisht se: Në çmimet për rrëzimin e qeverisë bëjnë pjesë dhuna e gjithanshme, djegiet e shkatërrimet, pushtimet e institucioneve, vrasjet dhe çdo gjë tjetër që ai e ka zbatuar herë me sukses dhe herë me dështim në të kaluarën. Praktikat e tij të njohura të bllokimit të jetës ekonomike e politike dhe rrënimit të rendit e sigurisë qytetare me synim krijimin e kaosit shoqëror dhe dëshpërimit qytetar për ta detyruar popullin shqiptar, me pahir t’i bindet atij  dhe ta ndjekë, jo nga respekti dhe besimi tek ai, por nga mungesa e çdo rrugëdaljeje, i pati zbatuar me sukses në periudhën 1990-1992, ashtu si edhe gjatë sundimeve të tij të palavdishëm si edhe në vitin 1998.

Ai iu thotë qytetarëve shqiptarë se “çdo çmim është i leverdisshëm për të çliruar shqiptarët nga ky regjim”. Kjo do të thotë se edhe po e dogjët dhe e poqët Shqipërinë, edhe po e shkatërruat ekonominë e vendit, edhe po “shkuat për lesh” duke u prerë e vrarë me njëri-tjetrin, është e leverdishme. Pyetja që shtrohet është: për kë është e leverdishme të paguaj këto çmime? Për popullin shqiptar që ka paguar kaq shumë prej tij dhe për të, çka e ka detyruar ta largojë nga pushteti me dru si të padenjë dhe të inkriminuar sepse kërkonte të qëndronte “majë kalit” me pahir dhe përkundër vlerësimit dhe vullnetit popullor të shprehur me votë?

Për popullin shqiptar është e leverdishme rruga demokratike dhe normaliteti i ardhjes dhe i qëndrimit në pushtet të forcave politike dhe jo sjellja dhe risjellja në pushtet e bandave dhe e banditëve politikë të cilët, për leverdinë e popullit shqiptar dhe për shkak të së kaluarës së tyre të errët e kriminale, do të duhej ta kalonin pjesën e mbetur të jetës në burg. Berishizmi si moral, ideologji e sjellje politike dhe kupola politike e përbetuar për ta trashëguar dhe çuar më tej këtë lloj politike as janë alternativë për shqiptarët dhe Shqipërinë dhe as duhet të kthehen atje ku s’kanë lënë gjë pa bërë. E leverdishme për popullin shqiptar do të ishte një PD që dënon moralin dhe sjelljet berishiste dhe që iu përmbahet normave të sjelljes demokratike në opozitë dhe në pushtet.

Ata që i kërkojnë Lulzim Bashës të realizojë “trininë”: lider, ekip, program për të ardhur në pushtet janë njerëz që as i vret ndërgjegjja qytetare për çfarë Basha dhe partia e tij kanë bërë në 28 vjet dhe as duan t’ia dinë për Shqipërinë dhe shqiptarët. Këta janë thjesht gjuetarë postesh dhe privilegjesh. Ata, në një mënyrë apo tjetër, janë pajtuar dhe pajtohen me moralin dhe krimet berishiste dhe janë dakord që ky moral dhe kjo sjellje të rikthehet në qeverisjen e vendit. Po të ishte ndryshe, ata do të këmbëngulnin që PD-ja, së pari të dënonte krimet e kryera, të hiqte dorë nga sjelljet dhe praktikat e mëparshme dhe pastaj të rikërkonte pushtet. Programe “të bukur” mund të krijojë çdo parti, siç ka ndodhur në të shkuarën që këto programe janë hedhur në koshin e plehrave dhe pastaj qeverisja i është nënshtruar psikologjisë, moralit dhe interesave të liderit. Është shumë e lehtë të përgatisësh programe, por është tmerrësisht e vështirë të gjesh drejtuesin dhe zbatuesin e duhur të programit dhe sidomos të krijosh ekipin e denjë për transformimin e vendit. Lulzim Basha as nuk është lider dhe as mund të bëhet i tillë. Ai ka qenë dhe mbetet thjesht një amanetqar i baba Saliut dhe, siç thoshte korrespondenca diplomatike amerikane ai “si administrator është jashtëzakonisht i dobët”. Nga ana tjetër, tingëllon fyese për shqiptarët e ndershëm dhe ata me sadopak mend që “kauzën” e luftës kundër krimit dhe dekriminalizimin ta shpallin dhe marrin përsipër njerëz të tillë si Sali Berisha dhe Lulzim Basha mbi të cilët rëndon një mal me krime të kryera gjatë qeverisjes së tyre sunduese. Këta do të ishin të parët që do të shkualifikoheshin nga një Vetting i vërtetë në politikë dhe do të jepeshin për ndjekje penale, duke u pasuar pastaj edhe nga shumë të tjerë majtas e djathtas dhe sidomos “në mes”.

Shikoni njerëzit që sillen në orbitën politike berishisto-bashiste. Shumica dërmuese e tyre nuk do të ishin të denjë as për kryetarë kooperativash bujqësore të para 1990 dhe jo pak prej tyre nuk dallohen me lehtësi nga gangsterët e rrugës. Kjo “turli” e gatuar me elementë me nivel intelektual të mjerë dhe me moral të pështirë ka vetëm një vlerë, atë të besnikërisë së rreme ndaj kryetarit dhe militantizmit qesharak apo ekstravagant. Kjo është vlera që i shijon Bashës, por kjo nuk është vlera që iu duhet shqiptarëve. Basha dhe të tjerë si ai, ndërsa duhej të jepnin llogari për të shkuarën e tyre të padenjë dhe kriminale kanë marrë tani rolin e gardianëve të ligjit dhe moralit dhe përcaktojnë “vijat e kuqe” ndaj pushtetit se përndryshe… Hëmmmm!

Siç vihet re me lehtësi “kauza” kryesore e Bashës dhe berishistëve që i shkojnë pas është “lufta kundër krimit” dhe “pastrimi i pushtetit nga krimi”. Përveçse është tallje me kujtesën dhe moralin shqiptar kjo është edhe një fyerje për të gjithë ata njerëz që në forma dhe përmasa të ndryshme e patën pësuar nga sundimet e tyre të shpeshta. Krimet e kryer nga Berisha dhe qeverisjet e tij janë dhjetëra herë më të shumtë e të rrezikshëm se krimet e kryer nga disa ish-deputetë tashmë të larguar. Ndryshimi qëndron në faktin se të larguarit nuk kishin pushtet të plotfuqishëm për të mos u ndëshkuar ndërsa Berisha, Basha etj. e kanë pasur (dhe vazhdojnë ende ta kenë) pushtetin mbi organet ligjzbatuese. Pikërisht, fakti që ky pushtet ka filluar të zbehet e zvogëlohet me procesin e Vetingut i ka alarmuar të inkriminuarit dhe duke e ditur (siç e ka pohuar vetë Berisha) se Ramën nuk mund ta rrëzojnë me vota, besojnë se do të mund të rikthehen nëpërmjet anormalitetit politik dhe kaosit shoqëror. Në moralin dhe vetëdijen e tyre, kaosi, rrënimi dhe krimi janë të leverdishëm për aq kohë sa mund t’iu sigurojnë atyre ardhjen në pushtet dhe sigurimin e mosndëshkimit për veprat e kryera. Prandaj, çdo ditë dhe pa pushim bëjnë çmos të krijojnë ndjenjat e pasigurisë publike dhe ta paraqesin Shqipërinë si Palermon e shekullit të 20-të. Hedhja në erë e shtyllave të tensionit të lartë, djegiet më të fundit të çerdheve e kopshteve, zjarrëvëniet nëpër kazanët e plehrave anash rrugëve të kryeqytetit, thirrjet për mospagim taksash apo tarifash rrugore etj. janë vetëm disa nga shenjat e planeve kobzeza ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve. Në krye të kësaj sipërmarrjeje qëndron përsëri “njeriu me antiplumb”, ai që shtypi anglez e ka vlerësuar “gangster” kur ishte në pushtet dhe shtypi gjerman “një ordiner i rrezikshëm” kur ishte në opozitë. Nuk ka çudi që edhe plumbat në fasadën e ndërtesës së të afërmve të gazetares Lala ta kenë marrë barutin dhe shënjestrën nga ideatori i dhunës dhe kaosit me qëllim që në opinionin e brendshëm dhe atë ndërkombëtar të krijohet përshtypja e një vendi pa zot apo një vendi të sunduar nga binomi krim-pushtet. Në fund të fundit, ata që nuk kanë nguruar dikur të rrahin, burgosin, gjymtojnë, fyejnë e kërcënojnë gazetarët dhe qenë shpallur “armiq të lirisë së shtypit” nga institucionet e shtypit të lirë ndërkombëtar, nuk e kanë për gjë sot që të organizojnë e nxisin edhe akte si ai i përmenduri më lart për të krijuar ndjenjat e pasigurisë dhe besimin se “edhe këta qenkan si ata”.

E mira e Shqipërisë dhe e shqiptarëve e kërkon që qeverisja e vendit të jetë e një cilësie më të lartë se aktualja, por kjo nuk do të thotë kurrë që një qeverisje jo sa duhet cilësore të zëvendësohet në rrugë jokushtetuese dhe, aq më pak, nga banda dhe banditë që kanë shumë llogari të pazgjidhura me drejtësinë. T’i zgjidhin ato një herë dhe pastaj të pretendojnë zgjidhjen e halleve tona. Të pastrojnë veten dhe pastaj të vijnë të pastrojnë vendin.

Viktor Malaj

 

 

September 10, 2018 12:53
Komento

51 Komente

 1. Dulla September 10, 13:00

  E ndjen qeni qe po i vjen fundi

  Reply to this comment
 2. Katovica September 10, 13:09

  E KANE ME SHAKA KATOVICKARO – KOMUNISTET KETE PUNE!!!! TALLIN BYTHEN ME POPULLIN!!! ROBT E SHTEPISE ….!

  Reply to this comment
  • T.T September 10, 20:44

   Gélbaza digjitale

   Ia merr kéngés Viktori
   “Ujku shoké, ujku”,
   Gjoksin reh tutori,
   Jargavitet bujku !

   Né kor e shoqérojné,
   Solistin e partisé,
   Bedelat miltanté,
   Lépirés té tepsisé !

   E dashur kéng’ e ujkut,
   Sejmenéve u éshté béré,
   Me prrall’n e késulékuqes,
   Zgérdhihen qé té téré!

   Plot njé cerek shkekull,
   Ujku shqyen shqerra,
   Por besépreré mavrité,
   Garojné pér tendera !

   Garojné vec pér tendera,
   E shumé s’i béhet gajle,
   Se hané a s’hané cakejté,
   Gelbaza digjitale !

   Reply to this comment
 3. Donela September 10, 13:12

  Bravo,si gjithmone brilant dhe i sakte.

  Reply to this comment
 4. Don Kishoti September 10, 13:12

  Te lumte dora z. Viktor.

  Reply to this comment
 5. Dori September 10, 13:33

  Banditi i Trustit te Geshtenjave ulerin per te trembur trumcaket tane qeveritare, te cilet nuk kane kellqe te perdorin “Arsyen Shteterore”!

  Reply to this comment
 6. Shkjesi September 10, 13:39

  E ben nga deshperimi, se ku eshte katandisur duke u perlyer me jashteqitjet e veta, sali kerma te ha mutin. Por tani sheh arkivolin e Zenit te hapur dhe qe nuk ka me force ne bote qe te ndaloje shfarosjen e rraces se tij.

  Reply to this comment
 7. Kris 1 September 10, 13:48

  Saliu nuk eshte budalla por kriminel .Ai e ka te qarte se me qeverine e rilindjes nuk i hyn gjemb ne kembe dhe se thirrjet e tij jane trokit ne dere te shurdhit.Aq bukur e luan rolin sa qe Rama mund te preket dhe ti jape titullin mjeshter i madh.

  Reply to this comment
 8. Arber Iliri September 10, 13:49

  Ne keto pak vjet te nje perpjekje per mireqeverisje dhe modernizim te shtetit shqiptar jane leshuar te gjithe tu kritiku, me siguri gjen plot gjera keq e me te meta, por aktualisht jo vetem Berisha qe duhet arestuar nje ore e me pare por edhe shumica e lidershipit opozitar jane komplet primitive e hajdute.kete qeveri qe kemi mund ta shajme por shoh shtetare modern ne disa prej tyre, seriozitet e pune.Opozita po paraqitet si nje fatkeqesi per vendin dhe patjeter duhet rinovuar e perterire sepse nuk funksionon ndryshe sistemi demokratik, por jo kjo opozite ku Saliu vazhdon te beje violinen e pare.Fatkeqesi per vendin e lene nga komunizmi dhe e mbeshtetur aktualisht nga qarqet antishqiptare jashte e Brenda vendit. goditini keta armiq te Shqiperise.

  Reply to this comment
  • labi September 10, 21:44

   Ti Gumen pa fare(pa fare je), zakonisht ne boten e qyteteruar , kritiket merren me te tashmen,me ate qe ndodh ,sepse ate kane ne dore te ndryshojne,ate qe eshte duke ndodhur dhe ate qe pritet te ndodh ,jo te shkuaren. Po , per rracen tende(ve bast je bir komunist lexo qeni), konsistenca nuk ka rendesi.

   Reply to this comment
 9. kasem gahinji September 10, 13:50

  shkrimi juaj eshte shume i sakte.jam i bindur qe mbi75%e popullsise e mbeshtet.por duhet te “replikoj” per nje gje:-si nuk e kupton mor viktor,sa dhembje ka ai?mire vete qe do iki per lesh,por do terheqi kushedi sesa nga familja biologjike dhe politike.po u deshen 27 vjet vjedhje permes shkaterrimit,gjakut ,korrupsionit,trafikut dhe kontrabandes per ti vene ato te shkreta miliona euro.dhe vetingu iu kerkon te gjitha dhe menjehere.po, eshte dhimbje e madhe ,more viktor.ti nuk e kupton cdo te thote te te heqin te ardhurat.jo,jo.pa pyet njehere nje ish ushtarak qe ,megjithese ligji ua jepte,saliu me vendim qeverrie ua hoqi,jo pak, por deri 30%te pensionit suplementar,duke i nxjerre edhe debitore ndaj shtetit.hoqi buken e gjojes.kur mua me zbrit 4000 leke te reja,plus 2 mije te reja si detyrim shlyerje,pra gjithsej 60 mije cdo muaj,mendo cfare gjeme peson ai i varferi sali kur ti sekuestrohen miliona euro.ruai zot ment e kokes sepse na duhet shendoshe e mire fizikisht dhe menderisht.duam ta degjojme kur te flase para trupes gjukuese.ndaj uleret dhe nuk i ben pershtypje cmimi.pastaj,kur i ka bere pershtypje?ne shkaterrimet e 91-92?ne 97-98?me gerdecin?me 21 janarin?edhe 300 do te vriteshin aty perpara kryeministrise,mjafton qe kasapi i tropojes te qendronte ne pushtet.i kushton gje atij?se mos do zbresi zeni ne fushen e betejes.ndaj,viktor,na duhet i gjalle,ta degjojme,te mesojme.nuk duhet te shkojme pas saliut.ai nuk ka as bole si dashi qe i prin kopese,por fshihet pas deleve qe shtyen perpara dhe nxiten prej tij.

  Reply to this comment
 10. Beluli September 10, 14:19

  Mallkimi i ketij vendi,banditi me imunitet dhe qe rri ne pisk te vapes me jelek antiplumb,qe e kapin te gjitha nenet e kodit penal pa perjashtim dhe qe ben edhe sot ligjin si dikur,padrinua i mafjes politike dhe publike shqiptare,plaku Mere i shqiperise me emrin e mallkuar Salih Ram Berisha ,vicidolasi bastard,duhet urgjentisht te vihet ne ndjekje penale dhe te hetohet nga prokuroria,edhe per keto thirrje destabilizuese qe ben here pas here publikisht ne televizion apo ne te dhjerin” qytekarin dixhital”.Eshte e cuditeshme qe ,megjithese deklaron publikisht ne televizion se kishte vendosur e urdheruar snajperet te qellonin Edi Ramen ne 21 Janer dhe po te mos e qellonin ata do e qellonte ai vete me snajper dhe prokuroria akoma dhe sot hesht.Perse?Perse nuk akuzohet ai per favorizimin dhe mbrojtjen e prodhimit te droges ne republiken e Lazaratistanit,kur deklaron se policia nuk hynte ne Lazarat,me urdher te tij? Deri kur ky kulish e qen bir qeni do vazhdoje te marre fryme i pashqetesuar kur perdite kunder tij dalin deshmi te reja per vrasje etj etj sic dhe sot shprehet zonja Haklaj nga Suedia?Apo kur Izet Haxhia kerkon rihetim dhe e akuzon drejtperdrejt ate si organizator te vrasjes se Azem Hajkarit?

  Reply to this comment
 11. Syri i Shkodres September 10, 14:33

  Sic duket komentuesi ish spiun dhe kandidat per presiden por edhe komentuese gjysem analfabete berishiane po presin direktivat e saliut per te komentuar! Keta militante injorante i kane ngelur sales! Por eshte dhe tosi,”i persekutuari” nga regjimi i enverit,avukati po ashtu,zheji ne te njejten kazan,andi i perkedheluri i saliut! Portalet e zenit,likes,saliut,portale mediokrish! Ka ardhur dhe ka kaluar bile koha per kriminelin tradhetar sali! Shenim emrat jane shkruar me shkronje te vogel me vetedije!

  Reply to this comment
 12. Për mëmëdhenë September 10, 14:35

  E ke kritikuar Salibishen aq butesisht sa do te thoja e ke goditur ‘tmerresisht’ me pambuk biles kete rradhe ja paske hequr dhe berthamat pambukut…
  .Pse Salisatanai po sfidon jo vetem votuesi plebishitare te 23 qershorit 2013..te vraret dhe jetimet e tyre biles dhe USA-BE ??
  .
  Pergjigja gjendet ne intervisten qe dha SERBERISHA ne 6 mars 2018 te studio e S.Balles ku pabesueshmerisht tha:
  A-.Pranoj autoresine e vrasjeve te 21 janarit por kam bere sipas kanunit Leke Dukagjinit.
  .B-Do egzekutoja me doren time Edi Ramen nese do kalonte prane KULLES TIME ate dite
  .C..( lexoni cfare shitje pordhe ndaj amerikes) Biles te derguarin e Obames nuk e pordha fare ate dite dhe iku si pule e lagur..
  .
  Jo vetem kaq por sipas Izet Haxhise ( qe po torturohet psiqikisht) keto krime TE DOKUMENTUARA DHE NE VARIANTE TE TJERA jane turp per Ameriken e Trampit (+ obame-bush-klinton) por dhe Gjermanine e Frau Merkelit ?

  1. Vrasja e Azem Hajdarit
  “Berisha ishte i informuar për ardhjen e Fatmirit në Tiranë që me 11 shtator dhe me stacionimin e tyre pranë PD që në momentin e parë. Ai, i alarmuar thërret në zyrën e tij Hajdarin, i cili po hezitonte të dilte të takonte Fatmirin në atë vend që do komprometonte Hajdarin, ashtu të kompromentuar para syve të Berishës. Biseda e nervozuar që ka bërë Berisha me Hajdarin në ato momente (bisedë e dëgjuar vetëm nga Linda Ihsani më vonë e vdekur në mënyrë të “papritur” si shumë të tjerë afër Berishës) tregon se Hajdari është urdhëruar që të dalë e të largojë ata që kishte sjellë vetë aty, pra Haklajt. Vetë nxitimi i Hajdarit gjatë daljes se tij e tregon këtë kërcenim. Po përse Berisha nuk njoftoi organet shtetërore se PD ishte rrethuar nga kriminelët tuaj, por përdori Hajdarin për t’i larguar ata?”.

  2. 14 Shtatori ‘98
  “Unë që kam qenë një nga zbatuesit e këtij skenari, për grusht shteti, me direktivë të Marshallit. I them Marshallit se ka ikur koha e budallenjve si puna ime, që sulmonin institucionet e shtetit për interesat karrieriste e antishqiptare të tij”, ka deklaruar Haxhia. Po ashtu, Haxhia ka folur edhe për direktivat e Berishës. “Ditën e këtij grushti shteti udhëzimet që vinin nga Berisha ishin të mos sulmohej e të mos merrej Presidenca, por vetëm Kryeministria e braktisur nga Nano, që i fiksuar pas plumbit që i la në tavolinën e tij, ndihmësi i tij, por shërbëtori i treshes Kastriot Islami, në 13 shtator, kishte marrë arratinë për Maqedoni”.

  3. Hapja e depove të armëve
  “Një herë pati thënë që depot e armëve i hapën rebelët e kuq, herën tjetër që erdhën nga deti ata që i hapën depot dhe tani, në fund, që ai paska lejuar hapjen e tyre për të armatosur popullin, që të mbrojë veten nga bandat e kuqe. E vërteta e hapjes së depove të armëve është ajo që ato depot i hapi populli i rebeluar i Jugut, për të rrezuar Berishën. Dhe Berisha, i fiksuar nga revolta me armë e nisur në Jug, urdhëroi hapjen e depove në Veri dhe shpërndarjen e armëve për militantët e PD në Tiranë, me qëllim që, konfliktin në mes tij e popullit të revoltuar kundër politikave të PD e Berishës, ta shndërronte në një konflikt Jug-Veri”.

  4. Bashkëpunimi me Millosheviçin
  “Tani na del e përrallis se depot i hapa që populli të armatosej e mbronte vetveten dhe armët të shkonin në Kosovë, që shqiptarët e Kosovës të mbronin pragun e tyre nga pushtuesi serb. Nuk ka hipokrizi e tallje më të madhe kur dëgjon këto fjalë nga goja e atij që ka furnizuar makinën e luftës së Millosheviçit me karburant e armë në gjenocidin e tij ndaj popullit boshnjak e atij të shqiptarëve të Kosovës. I thotë ai që ka përndjekur, përzënë dhe burgosur të gjithë patriotët nga Kosova, që ishin bërthama e parë e UÇK, duke inskenuar futjen e armëve në shtëpitë, ku banonin në atdheun mëmë, nëpërmjet falangave të SHIK-ut famëkeq të Gazisedes”.

  5. Lidhja me UDB jugosllave
  “Dihet tashmë se rolin kryesor për zgjedhjen e fitoren e Berishës dhe PD në ‘92 e luajti Elez Biberaj me Zërin e Amerikës, që e vuri në funksion të PD dhe Berishës dhe ambasadorin Rajerson, i ardhur çuditërisht nga Beogradi me një çantë, ku kishte dosjet e politikanëve të ‘rinj’ të pluralizmit shqiptarë të marra nëpërmjet kanaleve të UDB. Elez Biberaj ka qenë një shqiptar i arratisur në Jugosllavi e pas qëndrimit disavjeçar të familjes se tij u ndihmua nga UDB të emigronte në Amerikë. Aty, ai, me ndihmën e njerëzve të lobit serb në Amerikë, arriti të bëjë karrierë deri si këshilltar i Departamentit të Jashtëm Amerikan. Pra Berisha erdhi në pushtet i mbështetur nga lobi serb ne Amerikë që ka pasur ndikim të madh në administratën e Bushit në vitet ‘90 nëpërmjet Igellberger, i cili kishte lidhje e interesa ekonomike me Serbinë e konkretisht firmën Zastava”.

  6. Për torturimin dhe zhdukjen e Remzi Hoxhës
  “Arrestimi i Remzi Hoxhës është bërë me urdhër të Gazidedes, kjo është e sigurt. Atëherë mes nesh flitej se Remzi Hoxha kishte filmuar një takim të Berishës, Gligorovit e Millosheviçit në vilën Viljana në Ohër. Që ka pasë një takim Berisha-Gligorov në atë vilë, kjo është e vërtetë. Nuk di për Millosheviçin, por ajo që më ka bërë përshtypje në atë takim është se asnjë nga shoqëruesit e Berishës nuk është lejuar të futet në brendësi të kësaj vile. Gjë që nuk na ka ndodhur kurrë në asnjë takim tjetër ndërkombëtar, madje as në Shtëpinë e Bardhë… Remziu ka vdekur nga torturat në qelitë e SHIK-ut. Atë kohë qarkulluan nën zë dy variante për trupin: njëri, që u transportua në det afër Lezhës me lundër dhe u hodh atje dhe, i dyti, që kufoma u dogj dhe u varros diku në anën e pasme të Dajtit”.

  7. Plani për të vrarë Aleksandër Meksin
  “Lajmi i shumëpritur për rrëzimin e avionit që mbante Meksin nuk kishte ardhur, sepse falë pilotit italian me mjaft përvojë në fluturimet e tij në vendet afrikane si Somali, Libi, kishte bërë një ulje të pamundur në pistën e errët të Rinasit duke shpëtuar jetën e Meksit dhe pjesëtarëve të tjerë të delegacionit shqiptarë, dhe duke shuar ëndrrat e Koplikut për t’u bërë kryeministër dhe ato të Marshallit për të hequr qafe një kundërshtar potencial të tij Aleksandër Meksin…”.

  8. Plani për të vrarë Sabit Brokajn
  “Sa për rastin e Dr. Sabit Brokaj është një kërkesë që i ka bërë Hajdari vëllait tim, e jo mua, për ta vrarë Dr. Sabitin. Vëllai im e ka hedhur poshtë këtë kërkesë të Hajdarit. Në atë kohë unë nuk flisja me Hajdarin pas ngjarjes te Stadiumi Dinamo. Por Azemi merrte çdo ditë në telefon në Presidencë dhe kërkonte të bashkohej me ne që ishim në Presidencë për mbrojtjen e Berishës. Dhe ka qenë kërkesa ime për Berishën në atë kohë, që pas këtyre lutjeve të Azemit, ai u përfshi përsëri në strukturat e PD në atë pranverë të ’97, pasi ai ishte i larguar nga këto struktura”.

  9. Bashkëpunimi me terroristët
  “Kishin ndryshuar personazhet, dikur në kohë të Berishës u merrte lekë arabëve për leje qëndrimi shtetasi Haxhi Bardhi, kushëri i afërt i Berishës e njeri i Gazidedes, tani u merrje lekë t’i me Klosin. Sepse këto 25 vite vetëm riciklime kemi patur në politikë e vjedhje, ikën një mashtrues e hajdut si puna jote e vjen një mashtrues e hajdut si puna e Flamur Nokës, ju jeni prurjet tipike të dy krahëve të këtij tranzicioni e riciklimi kriminal. Ti erdhe nga skutat e Sigurimit, ndërsa Muli nga skutat e UDB”.

  10. Atentati ndaj Ambasadës Amerikane
  “Është e vërtetë që ka patur një skenar për hedhjen në erë të ambasadës amerikane në vjeshtën e ’98, në prag të sulmeve të NATO ndaj Serbisë, duke përdorur celulat e Bin Laden në Shqipëri. Në këtë skenar, pa dijeninë time, do gjendesha në kamionin me eksploziv që do hidhe në erë ambasadën amerikane, por vrasja e Hajdarit e pengoi këtë skenar, vrasje në të cilën u gjenda i përzier pa dijeninë time”.

  11. Eliminimi i figurave të PD
  “Për kujtesë marshallit: A ke ndonjë njoftim apo të dhënë nga qytetari yt dixhital për mikun tuaj doktor në Itali të cilit i pate besuar strehimin e fëmijëve të tu e dhëndrit me supermbesën e vogël në arratinë e 13 Marsit ‘97? Pse të gjithë ish-funksionarët e PD, që dinin shumë për ty dhe ishin bashkëpunëtorë të ngushtë tuajt, pas sëmundjeve të ‘papritura’ të tyre i çove për ‘shërim’ në kliniken e këtij doktori, nga ku të gjithë u kthyen të ‘shëruar’ me përjashtim të njërit që nuk pati ‘fatin’ e këtyre të tjerëve të ‘shërohej, ‘sepse ra në fund të detit së bashku me helikopterin, që i dhe me urgjencë për ta çuar të ‘shërohej’ si të tjerët?”.

  12. Bomba te kioska e Lush Përpalit
  “Rasti i parë është vendosja e bombës tek kioska e Lush Përpalit. Ka qenë dita kur ti Ylli do ikje në Turqi për të marrë ndihma për gazetën tënde të partisë tek miqtë e Berishës. Para se të niseshe kemi folur për vendosjen e kësaj bombe, kuptohet me porosi të ‘marshallit’ dhe të kam thënë që sa do zbresësh në Turqi kjo punë është e mbaruar. Dhe e vërteta është se pa zbritur ti akoma në aeroportin e Stambollit, bomba është vendosur dhe i pari që ke marrë lajmin në tel. ke qenë Ti apo ke harruar? Mos më thuaj që kur zbrite në Stamboll nuk të pritën aty Miri i Xhikes me Ylli Kelmendin me porosinë time kuptohet”.

  13. Bomba te zyrat e Sorosit
  “Prindërit e mi të thjeshtë e të ndershëm më kanë edukuar të mos gënjej kurrë, të mos shpif, të mos vjedh, te jem i ndershëm e besnik. Ndërsa ti, kuptohet që ke marrë shumë nga zanati i babait tënd prej sigurimsi. Nuk e njof as Sorosin as soroistat. Por dua të kujtoj ty dhe Salehut se me porosi të tij kemi vendosur bombën në ndërtesën e këtij fondacioni në mars të ’97-s, sepse ky, sipas Salehut, po financonte rebelimin e kuq dhe gazetën e këtij rebelimi, “Koha jonë”.

  14. Bomba tek VEFA
  “Atë ditë që ka shpërthyer bomba tek VEFA kam qenë në zyrën e Agim Shehut. Kemi shkuar që të dy në vendngjarje. Pas dy ditësh u vu në lëvizje shteti. Berisha ka qenë në Dajt. Shkoi dhe e mori helikopteri dhe e çoi në Presidencë. I thashë kështu-kështu dhe ai e priti shumë qetë, “E di, e di”, më tha. Pas rreth 3-4 ditësh vjen një miku im i komisariatit numër 3, një polic i vjetër dhe profesionist. Ai thotë që “unë e di kush e ka vënë bombën tek VEFA”. Polici më tha mua që ta transmetoja tek Berisha. Atë bombë e ka vu, vëllai i Il Mulletit. Vëllai Il Mulletit ka qenë bashkëpronar i firmës Shqiponja, ortak me Tritan Shehin, me Anton Gjergjin”.

  15. Akuza për Shkëlzen Berishën
  “Kam qenë dëshmitar vetë në distancë kur Zeni ka marrë 30 milionë lireta nga Miri i Xhikes tek stadiumi “Qemal Stafa”. Plus do të shtoja edhe diçka tjetër për Zenin; çfarë e lidhte Zenin e “vogël” me Fitim Gërxhalliun e firmës “Gjallica”? E pyes babë Saliun: A kishte dijeni që Zeni shoqërohej me Fitimin? Apo nuk e pa as Fitimin kur ishte i ftuar personal i Zenit në festimet e 28 Nëntorit në darkën që jepnit ju o Salë Mashtruesi. Po qe se edhe këtë e quan gënjeshtër, të hapen arshivat e TVSH dhe shihni kronikën se më ke shoqërohej Zeni jot i dashur”.

  16. Klani numër një i mafies
  “Klani numër një i mafies në Shqipëri është klani i Berishës, apo ai “Trustit të Gështenjave të Tropojës”. Ky klan i ka fillimet e tij në mesin e viteve ’90, por fuqinë e tij të madhe ekonomike e kriminale e arriti në qeverisjen e dytë të Berishës. Ky klan edhe në saje të lidhjeve me shumë fije të dukshme e padukshme me agjenturën serbe, arriti të fuqizohet dhe shtrijë ndikimin e tij në gjithë shtetin shqiptar. Veprimtarinë e tij e nisi me kontrabandën e naftës dhe armëve në drejtim të ish-Jugosllavisë, me trafiqet e drogës dhe e vazhdoj me shitjen e aseteve dhe pasurive kombëtare. Edhe lufta që u bë ndaj bandave në dy vitet e para të sundimit të dytë të Berishës ishte një luftë për pastrimin e kundërshtarëve dhe pastrimin e rrugës për fuqizimin absolut të këtij klani, jo vetëm mafioz, por edhe antikombëtar”.

  Turp per demonkracine biberishiste
  e instaluar “nga miqte” ne Shqiperi !!
  .
  .Turp dhe per ju mediat shqiptare
  qe jeni kthyer frikacake te peshtirosur
  me keq sikur te ishit
  ne ndonje vend te poshtuar
  apo koloni e shekullit kaluar

  Reply to this comment
  • Aliu nga Sele i September 10, 17:29

   Per Memedbene te lumte pena dbe mdna e ndritur.!

   Reply to this comment
  • Ylli September 11, 18:05

   Memedhe qesharaku .Cfare do beje o i mjere po mos ishte Sala.Ne rastin me te mire do ishe “rilindes anonim”.Ashtu si Viktorit qe shkruan brockulla ( zjarr te kazanet e plehrave ,hahahahaha) ,ashtu si dhe ti Memedhe do ishit askushi.Por ja rrofte Saliu qe injorantet dhe fshatunaret i beri analiste ,gazetare dhe agjent 007 si puna jote Memedhe.
   Po cfare dreq Partie eshte kjo e jotja o Memedhe qe nuk te degjoi nje here te vetme.Sa vite ke punuar per te mbledhur fakte si Lej Feni gozhda e hekura rrugeve.Po si nuk ta pordhi Partia nje here te vetme o.James Bond i Rilindjes.
   Turp per prokurorin dhe gjykatat qe nuk mbledh e paraqitura nga ty perdite e 10 vjet me rradhe te gazeta “Dita”.Partia jote as te niveli i Sales nuk vjen dot.Ai te pakten traplleqet qe i shkruajne militantet e tij i boton.
   Ndersa ty o i mjere sta var kush.Nesje hallall ,ti je si profetet qe nuk kuptohen te vendi tyre ose kuptohen mbas 100 viteve.
   Ty drejtova o Njerkedhe ( c’pune ka komunisti me Atdheun ???) se ti je me i mencuri .!
   O Zot ….imagjino si jane te tjeret kur ky eshte me i mençuri.
   Pershendetje shoku Viktor.Shkrim i bukur dhe jemi te lumtur qe na njohe me fakte te reja.
   Kjo djegja e kazaneve te pkehrave nuk durohet.Ne vija te pergjithshme dhe per Ideal te Partise eshte me e rende se 21 Janari .!!
   Memedhe apo Njerkedhe ,mos u merzit se shaka bej.Ti nuk je si Sala i prapambetur ,je perparimtar si Partia jote ( qe sta pordhi nje here) .E mban shakan ti ,sa krahu !

   Reply to this comment
 13. Bureto September 10, 14:54

  Mos u shqetësoni! Saliu ka hallin e tij, ndërsa për zullumet e shkuara dhe për bëmat e tmerrshme te tij, populli pret që drejtësia të vihet në vend.
  Përsa i takon ndikimit që Saliu ka në popull, me ato që nxjerr (gëlbazat thotë Malaj), ato janë zero. Tani është kthyer në qen që leh, dhe ai dihet që nuk të ha.
  Më shumë është kthyer në një bezdi për opinionin publik, por kësaj s’kemi ç’ti bëjmë. Dihen mediat, por edhe teknologjia është e tillë, që nuk njeh kufij. Pra le të presim DREJTËSINË.

  Reply to this comment
 14. Çika September 10, 15:27

  Një njeri përballë një populli , kundër një populli , tash 28 vjet . E ka rrahur këtë popull , e ka sharë , e ka perbuzur , e ka peshtyrë , e ç’si ka bërë ?!
  Ia ka bërë mirë , siç e meriton, hakun i ka lujt . Popull zgjebarak , pa dinjitet , i mjerë ………!

  Reply to this comment
 15. ETHEM September 10, 15:31

  ANALIZE E ARGUMENTE SI GJITHMON BRILANTE E V.MALAJ NE D I T A.NJERZIT E MENÇEM SI JU QE E DUAN KETE VEND BEJNE ÇMOS QE TE SJELLIN ARGUMENTE TE TILLA QE TE NDRGJEGJSOHET POPULLI,NDONSE JO TE GJITHE E LEXOJNE D I T E N SIDOMOS EKSTREMISTET E DJATHTE TE BASHKUAR QORRAZI ME SALIKRIMIBELIN,POR POPULLSIA E MAJTE QE PERFAQSON 95 % TE NDERGJEGJSOHET SE NESE VJEN SALIZMI NE PUSHTET KY VEND DO TE SHKOI SI NE ’96,’97,98,APO 1938.DHE PER KETE PO SYNON BERISHIZMI NE 28 VITE DUKE VJEDHUR,SHKATERRUARE DHE VRARE NJERZ TE PAFAJSHEM DUKE FILLUARE QE NGA 2 PRILLI 1991 NE SHKODER E DERI TE A.HAJDARI,KU NE GJITHE KETO VITE JANE VARROSUR ME URDHERIN E TIJ MBI 6000 NJERZ KU VETEM NE TROPOJE MBI 15O SYRESH.
  -MOTRAT(SHOTAT) E HAKLAJVE QE SALIU U VRAU 4 VELLEZERIT TRIMA NE TROPOJE,JANE VESHUR ME TE ZEZA DHE KERKOJNE DREJTESI,POR NE CILEN DREJTESI. !?AJO AKOMA ESHTE E MARRE PENG NGA BEU I VIÇIDOLIT QE KERKOJ TE BEHEJ MBRET NE 1994,E MEQENSE POPULLI NUK E VOTOJ,AI ESHTE I BETUAR TE NXJERRI UJI TE ZI NE KETE VEND DUKE MOS LENE KEMBE SHQIPETARI TE GJALLE MBI TOKE.DIKUR NE TV PAS 2013 AI THA:”..DO TE LUFTOJ ME ÇDO MJET TE BIE PD NE PUSHTET..QOFTE EDHE SIKUR NE PD TE NGELEM I VETMUARE…” KJO ISHTE E TMERRSHME.DHE ASNJE M E D I E NUK E KRITIKOJ KETE SYNIM ANTIDEMOJRATIK.NE TOPSTORI TE SOKOL BALLA DEKLAROI SE “..NE 21 JANAR 2011 RAMA U FSHEHE,IKU SI LEPURI..SE UNE ISHJA SNAIPERI I 5-TE QE DO E VRISJA E DO I BEJA NJE VARRIM MADFESHTOR. “KUOTOHET QE 4 SNAIOERET E TJERE ME AGIM LLUPON VRANE PRITESTUESIT ME DUAR NE XHEPA.DHE SOKOL BALLA NUK E NDALI EMISIONIN.POR DHE SHUME TV E TJERA I BREDHIN NGA PAS DUKE U GAJASUR ME SHPIFJET E TIJ OGUERZEZA.PO KY NJERI SHPIRTE ZI KA DEKLARUARE SE “..VETEM ME MAMURAZIN E LAÇIN E PERMBYSI QEVERIN E NORIEGES…”
  +NUK BESOJ SE KM RAMA TREMBET NGA KETO SAJESA,POR FAKTI QE NUK PO SULMON E DERRMON ME ARGUNENTE SHPIFJET E KSAJ OPOZITE KRIMINALE,TREGON SE OSE KA FRIKE,OSE NE RADHET E VETA KA TE TE KORRUPTUARE SI ATA.
  +DERI SA TE KRIJOHET DREJTESIA E RE(NESE MUND TE BEHET),SALIZMI NUK DO LERI GURE PA LEVIZUR QE TE SABOTOJ VETINGUN NE DREJTESI SIKURSE NXORI ALIBIN E “VETINGUT NE POLITIKE”,SI BABALE 3,PAS BABALE 1 ME S.TAHIRIN DHE BABALE 2 ME VELLEZRIT XHAFA.
  +HESHTJA E MOSVEPRIMI NDAJ KRIMIT BERISHISHT 28 VJEÇAR ESHTE NJE ZENERIM I TMERRSHEM I VOTUESVE TE MAJT QE MUND TE VIHEN NE DILEM..TE SHKOJNE APO-JO NE VOTIMET E ARDGESHME.DHE KJO DO SHIFET NE ZGJEDHJET LOKALE 2019.TE SHOFIM.

  Reply to this comment
 16. Guri September 10, 16:05

  Këtë shkrim e kam botuar në “Dita”, dt. 13.1.2016
  “JUA BËJ SI MË 21 JANAR”

  Është botërisht e njohur se, njeriu, në kushte të caktuara psiko-emocionale, kundër vullnetit të tij, nxjerr në shesh gjëra të panjohura për të tjerët dhe që ai, në kushte normale psikike, nuk i ka pranuar kurrë se i përkasin personit të tij. Në historinë e kriminalistikës ka shumë shembuj që e vërtetojnë në praktikë këtë teori. Në këto kushte të veçanta emotive ka ndodhur që të zbulohen krime, të cilët janë fshehur me kujdes të madh për vite, apo edhe dekada.
  Ndodhi kështu që, kryeministri i asaj kohe, Berisha, në kushte të tilla psiko-emocionale, të cilat po vijnë gjithnjë e duke u shtuar dhe që mund ta kenë burimin edhe në atë që Sigmund Frojdi e quan: “Pjesë infantile e psikikës që vepron mbi parimin e kënaqësisë”, të zbulonte përpara gjithë mediave, me zë e me fugurë, krimin e kryer prej tij dhe prej falangave që komandonte. Kujt nuk i kujtohen fjalët kërcënuese se: “Do t’jua bëj si më 21 janar”, që ish-kryeministri S. Berisha, nga lartësia e kolltukut të tij kryeministror, ua drejtoi deputetëve opozitarë socialistë, në një seancë të nderë emocionalisht të Kuvendit të Shqipërisë? Të gjithëve u kujtohet, me përjashtim të prokurorisë.
  Po afron ajo ditë e kobshme e pesë viteve më parë kur u vranë katër njerëz të pafajshëm, u plagosën dhjetra të tjerë dhe u rrahën e u torturuan qindra demostrues krejtësisht paqësorë që, në të drejtën e tyre kushtetuese, kërkonin vetëm zbatimin e ligjit, në mbrojtje të votës dhe fjalës së lirë, të atyre të drejtave, për të cilat, Saliu dhe tellallët e tij, sot në opozitë, pa asnjë shkak, çirren se po u mohohen.
  Le të përfytyrojmë për një çast sikur një kriminel çfarëdo të deklaronte vetë se e ka kryer krimin me vetëdije të plotë, cili do të ishte veprimi i organeve ligjzbatuese. Nuk ka dyshim se do ta merrnin menjëherë të pandehur dhe do ta ndëshkonin sipas ligjit. Po kjo shprehje e Berishës, e thënë përpara kamerave TV a nuk ishte një cipëgrisje vetjake (autodemaskim) nga urdhëruesi kryesor i krimit? Pse prokuroria nuk vepron ashtu si do të vepronte me një kriminel tjetër? Cila është ajo “blindë” e papërshkueshme që e mbron Berishën nga veprimi i ligjit?
  Të habit edhe një fakt tjetër: pse opozita e djeshme, shumica e sotme, e ka lënë të kalojë në heshtje dhe nuk i ka dhënë asnjë rëndësi kësaj vetëdeklarate të ish-kryeministrit?
  Në këto dyshime do të përfshija edhe personazhe të tjera të politikës dhe të gazetarisë, zz. Preç Zogaj, Kreshnik Spahiu etj. Të gjithë mbajmë mend me sa zell e zemëratë fliste Zogaj atëherë për vrasjen e Aleks Nikës, atij njeriu të pafajshëm, që i përkiste të ishte edhe bashkëqytetas i tij nga Lezha. Si u platit gjithë ai mllef dhe ai inat kundër pushtetit kriminal të asaj kohe? Çfarë metamorfoze ndodhi me shkrimtarin dhe publicistin, i cili, kohët e fundit po shkruan për gjithçka, ndërsa bashkëqytetarin e tij nuk e përmend fare?
  Po kështu ndodhi edhe me zellin e madh që shfaqte disa vjet më parë një protagonist, ndonëse butaforik, i politikës shqiptare, kryetari i AK, Kreshnik Spahiu. Të gjithëve na kujtohet sa shumë e ngrinte zërin ai asokohe kundër vrasësve të njerëzve, dhe përsonalisht kundër S. Berishës, për të cilin kërkonte arrestimin e menjëhershëm nga qeveria që do të krijohej pas zgjedhjeve (një jurist që kërkonte të shkeleshin ligjet). Kurse tani, ku i dihet se për ç’arsye, pasi ka harruar Berishën, kërkon të arrestohet Rama për “krime” që ai paska bërë, por që Spahiu nuk e sheh të arsyeshme të na i thotë, pale pastaj t’i çojë, në prokurori, siç e kërkon ligji.
  Të gjithëve na kujtohet sa shumë u mor, dhe merret ende, si opozita, por edhe mediat e paguara prej saj, me shprehjen e kryeministrit Rama se: “Nuk keni parë gjë akoma”. Kjo thënie, që ishte vetëm një togfjalësh i thënë “ala Rama”, po të përfshihet në bashkëtekstin e vendit dhe kohës kur u tha, mund të merret, jo vetëm në kuptimin që i dha opozita, por, meqenëse sapo kishte përfunduar fjalimin mbi programin e qeverisë për katër vitet e ardhshëm, mund të kishin edhe kuptimin se: nuk keni parë akoma reformat që kemi ndër mend të bëjmë; do të shikoni se si do t’i vijë fundi abuzimit me mospagimin e energjisë elektrike, me katrahurën territoriale, me mosmbledhjen e taksave etj. Pra, mundësia më e madhe është t’i jepen këto kuptime logjike, të cilat edhe ndodhën në vitet që pasuan, duke vërtetuar kështu hamendësimin tonë.
  Kurse shprehja e Berishës, që e kemi vënë në titull, nuk ka asnjë dykuptimësh, është e drejtpërdrejtë: unë ju vrava më 21 janar dhe, po vazhduat të më bezdisni, do t’ju vras sërish. A nuk tha disa orë pas krimit në bulevard se, jo vetëm nuk ishte penduar, por, për ruajtjen e karriges së tij, do të vriste edhe treqind e më shumë?
  Cili prokuror në botë, përjashtuar Llallën, nuk do ta merrte nën hetim këtë përbindsh, që jo vetëm të vret, por edhe deklaron hapur nga salla e Kuvendit se do të vrasë përsëri sa herë t’i rrezikohet ambicia e tij prej kolltukofagu? Prokurori i përgjithshëm e ka pranuar këtë vetëdeklarim fajësie nga Berisha, dhe po e pranon ende, sepse është i kapur prej tij, sepse çiraku nuk e ndëshkon dot ustanë, sepse po ta bënte, Saliu do t’i vinte epitetet që i vuri Kryeprokurores Ina Rama, ose, më e pakta, do ta quante bukëshkalë.
  Shumë gazetarë të njohur në vend kanë parashikuar se “Reforma në Drejtësi” nuk ka për t’u bërë. Duhet thënë se edhe në popull është e lartë mungesa e besimit në kryerjen e kësaj reforme për sa kohë ajo duhet të çojë detyrimisht në marrjen të pandehur të kryekriminelit të këtij vendi, S. Berishës. Dhe ky mosbesim e ka bazën e vet në faktin se ky i fundit do të përdorë të gjitha marifetet e mundshme që të mos shkojë vetë pas hekurave. Nuk ka asnjë dyshim se, çfarëdo reforme në drejtësi, që mund të bëhet, do të ishte vetëm një letër pa vlerë në qoftë se nuk do të çonte në bankën e të akuzuarve S. Berishën, këtë sëmundje që na është qepur pas këpuce për njëzet e pesë vjet dhe, pasi shkatërroi pronën, pasi shkatërroi shtetin, pasi shkatërroi ushtrinë, pasi e futi në hulli të shtrembër ekonominë, nga e cila kushedi se kur do të dalë, pasi kapi fort drejtësinë, ka çoroditur edhe politikën, aq shumë sa edhe përfaqësuesit e nderuar të miqve ndërkombëtarë, të cilët duan të na ndihmojnë të dalim nga kjo rrugë pa krye, e kanë të vështirë të veprojnë pa shkuar “t’i marrin dorën” Berishës, atij njeriu që tani, zyrtarisht, është vetëm një deputet i ndërkryer, të cilit i janë dhënë të drejta antikushtetuese të dërdëllisë nga foltorja e Kuvendit për të vazhduar çoroditjen e mëtejshme të politikës, dhe asgjë më shumë.
  Kur flas për çoroditje të politikës kam parasysh edhe faktin që, në radhë të parë, ai ka çoroditur partinë, së cilës i përket, duke e drejtuar në kahje krejtësisht të gabuar, të një opozite pa projekte, ose me projekte donkishoteske, pa qëllime të shëndosha, por vetëm për marrjen e pushtetit, deri edhe “me revolucion”.
  Kryeministri i tanishëm, Z. Rama, pa vlerësuar si dhe sa duhet kushtet ku ndodhej ekonomia, gaboi që, ndër premtimet parazgjedhore të fryra të v. 2013, siç ishin vendet e shumta të punës etj. futi edhe zbardhjen e krimeve të përbindshme të kryera nga qeveria e kaluar, në një kohë që e dinte se sistemi i drejtësisë, përveçse i korruptuar deri në palcë, ishte edhe degë politike e partisë së kriminelit.
  Duke shkruar këto radhë, shtroj para vetes pyetjen: ky njeri që i ka bërë kaq shumë të këqia këtij populli, ku e gjen forcën dhe mbështetjen të vazhdojë të ndotë ajrin dhe tokën e këtij vendi, duke e penguar të eci përpara në rrugën e tij të mundimshme drejt të ardhmes së dëshiruar? Dhe menjëherë më shkon mendja ta marr përgjigjen tek dëshmitë tronditëse që sjell shqiptaro-amerikani i nderuar, Gerri Kokolari.
  Guri Shyti
  Shënim: Është botuar në “Dita”, dt. 13.1.2016

  Reply to this comment
  • ambasadorial republic of salbania September 10, 16:57

   Zoti Guri ju falenderojme per kete koment te dikurshem por sot po shohim se Vrasesi me te vertete eshte berisha qe e ka pranuar si Karaduz masakren e 21 janarit..por nuk eshte fajtori.
   FAJTORI NR 1 ishte Arvizu ( DHE KUSH ISHTE MBRAPA TIJ NE WASHINGTON) dhe eshte i vetmi ambasador amerikan qe behet pjesmarres ne vrasje..
   .
   Pse Ilir Yzeri akuzonte Arvizune atehere ?
   >>>>
   NDIQNI PSE ARVIZU ISHTE JELEK ANTIPLUMBI PER SALI KRIMINELIN
   ________________________________________________________________
   Ambasadori i vogël i një vendi të madh ( ose kinezerirat e arvizuse)
   ________________________________________________________________
   Ambasadori Arvizu ishte i ftuar në një emision televiziv dhe paraqiti edhe njëherë performancën e tij si një ambasador i vogël, (jo për nga shtati, por për nga statura), i një vendi të madh.

   Zhgënjimi kur e dëgjon dhe e sheh këtë ambasador nuk është vetëm mënyra se si ai flet, por është mënyra se si na trajton ne shqiptarëve. Zoti ambasador ka zgjedhur të heshtë dhe të mos fajësojë qeverinë shqiptare pse ajo sillet si një qeveri autokratike, që është e pleksur me krimin e organizuar, që ka mbytur tregun dhe që e kontrollon atë me klientët e vet, që ka mbytur median dhe që e ka kthyer Televizionin Publik Shqiptar në një qendër zëri të shëmtuar të reparteve ushtarake të kohës së komunizmit.

   Por, ajo që është më flagrantja, ky ambasador ka zgjedhur të mbrojë dhe të justifikojë një kryeministër që ka në biografinë e tij njëherë mbi 3000 të vrarë në krizën e vitit 1997 dhe 30 të vrarë të tjerë në ngjarjet e Gërdecit dhe 21 janarit.

   Ambasadori i vogël i vendit të madh përmendi me cinizëm se edhe në Amerikë Garda ka vrarë në vitet ’70. Po është e vërtetë dhe shqiptarët e dinë se në Amerikë është vrarë edhe presidenti Kenedi, edhe Martin Luter Kingu, por askush në Amerikë nuk ka qenë në krah të vrasësve dhe askush në Amerikë nuk ka menduar qoftë edhe një ditë të vetme që të përkrahë vrasësit dhe të dënojë viktimat siç bëni ju, zoti Ambasador. Nga ana tjetër, nuk është e gjetur përpjekja që bëni ju për t’u treguar se jeni një njeri i dashur me popullin. Këtyre në shqip ne u themi “kinezërira”.

   Ju e njihni mirë psikologjinë e kinezëve të Maos dhe heroin Lej Fen. Ju mund të lexoni edhe romanin “Koncert në fund të dimrit” të shkrimtarit tonë të madh Kadare. Atje vizatohet bukur ajo që ne i themi “kinezëri”. Në fakt, historia që treguat mbrëmë me atë që ju bëtë kur shkuat të darkoni me zotin Kantrimen te “Tajvani”, pra historia që treguat ju me atë gruan me fëmijën që ju e takuat dhe përkëdhelët edhe fëmijën, të më ndjeni, po nuk ishte e gjetur. Ky lloj populizmi në Shqipëri nuk ngjit, përkundrazi bën efekt të kundërt.

   Ne shqiptarët e kuptojmë shumë mirë vështirësinë që ka sot diplomacia amerikane për të ndikuar në botë. Pas dështimit në Irak e Afganistan, pas krizës së tmerrshme ekonomike, Amerika nuk e ka më atë fuqi që kishte dikur.

   Natyrisht, ne e dimë shumë mirë se Amerika nuk mund të vihej në krye të revolucioneve arabe, se ajo u tregua e matur qoftë me Mubarakun, qoftë me Ben Alinë, se për të ndërhyrë në Libi, u desh që iniciativën ta marrë Franca.

   Pra, të gjitha këto ne i mirëkuptojmë dhe jemi të vetëdijshëm se Amerika nuk mund të na shpëtojë nga autokracizmi dhe nga mafia që na qeveris. Ne e kuptojmë shumë mirë se për ju është i shenjtë stabilizimi, se demokracia do kohë të mësohet, ndaj edhe ju me cinizëm na kujtoni shembujt me vrasje të viteve ’70 që kanë ndodhur në Amerikë.

   Të gjitha këto ne i mirëkuptojmë, ashti siç edhe ju duhet ta dini se ndjenjat tona proamerikane nuk kanë të bëjnë me asnjë ambasador të përkohshëm që vjen në Tiranë.
   Vetëm se ju duhet ta dini i dashur ambasador se me sjelljet tuaja dhe me mbështetjen që i bëni qeverisë në emër të stabilitetit, po i dëmtoni ndjenjat proamerikane të shqiptarëve.

   Në atë intervistë ju do të duhet të përgjigjeshit edhe për një letër të hapur që ju ka dërguar një shqiptaro-amerikan i njohur me emrin Geri Kokalari, por ju zgjodhët të flisni me një gjuhë konspirative duke thënë shpesh e më shpesh se më kanë ardhur disa njerëz e më kanë thënë kështu, më kanë ardhur ca të tjerë e më kanë thënë ashtu.

   Cilët janë këta njerëz që vijnë e ju raportojnë zoti Ambasador? Uroj të mos jenë “të pakënaqurit nga opozita”.

   Do të ishte mirë që ju të mos i dekonspironit këta dashnorë të stabilitetit. Nuk kam ndërmend të analizoj me detaje intervistën dhe sjelljet tuaja, zoti Ambasador. Ajo që më shqetëson është perceptimi dhe imazhi që ju po krijoni me shpejtësi në këtë vend. Dhe një pyetje të fundit, a e kini parë portretin e Anës, vajzës së Ziverit që u vra më 21 janar?

   Në një shkrim timin atë e kam quajtur “Perëndesha e dhimbjes sonë”. Ajo dhimbje që ndjeva atëherë për atë vajzë me buzë të mbledhura dhe me dy pika lot në sy, nuk më është fshitur ende.

   Por kur të pashë e të dëgjova në atë emision televiziv m’u shtua indiferenca ndaj jush dhe ndjeva dhimbje pse Amerika e madhe zgjodhi një ambasador të vogël në vendin tim gjithashtu të vogël..
   .
   pra zoti Guri te quaje nje ambasador burre shteti
   nje vrases ne nje kohe qe gjaku ne bulevard akoma nuk ishte thare
   eshte me i rende se cdo pushtim eshte POSHTRIM KOMBETAR dhe ky Viktori duhet te ULURASE
   .
   pse arvizu & donald lu & more
   mbrojne hapur nje monster ??

   Reply to this comment
 17. faro September 10, 17:08

  Problemi:
  Pese u “zgjodh”pikerisht ky lloj personaliteti nga nderkombetaret?
  Perse nderkombetaret nuk u perkujdesen qe sh intelektual te mos largoheshin nga politika, madje, te NEVERITUR.
  Perse sot PD, ka perfunduar si parti qe nuk ngjall as edhe nje shprese?

  Reply to this comment
 18. Drejtesia e munguar September 10, 17:10

  Gazetaret ne sherbim te kriminelit salih jane as me pak kriminele te Popullit Shqipetar
  Ata e dine se po mbrojne nje kriminel dhe per cudi nuk reshtin ta paraqesin me lloj lloj sfidash qe ai eshte nje lider dhe duan ti japin Pushtetin
  Shpresojme se drejtesia do beje detyren

  Reply to this comment
 19. mirel September 10, 17:11

  Viktor ke po tmerron keshtu?
  E vertisni tigrin prej rrecke sa here qe para Ramutit shfaqen sfida apo angazhime serioze shteterore
  Planifikohet realizimi i mareveshjeve me Greqine. Falja e detit eshte pjese e kesaj mareveshje, ndersa ti thua o njerez trembuni nga Berisha, dhe mos e shqetesoni qeverine.
  Ku e ka ate grushtin e fuqishem shteti i Ramutit per te denuar kriminelin Berisha?
  Apo mos e le per shqiptaret te bejne byrek me lakra nderkohe qe Rama shet detin.
  Haleja Berisha vetem ka lehur si bandit gjithe kohen, perse shqetesohesh tani o Viktor?
  Pyet kryeminister kurven perse nuk informon ]popullin per shitjen e detit?
  Perse dezinformon opinionin per Teatrin kur BE deklaron qe nuk ka kompetenca te autorizoje prishjen e Teatrit?
  Kush eshte krimineli aktiv ne kete rast, Ramiu qe po vepron duke abuzuar me autoritetin e shtetit, apo Saliu qe leh dhe vepron si aksesor i Ramiut?
  Kaq nuk je ne gjendje ta dallosh?

  Reply to this comment
  • kumbari September 10, 18:09

   Mirel ke pjeserisht te drejte.. por ti po tregohesh “kopil” … kopil po ta them me perkedhelje se je akoma ma zi..
   .Edi Rama deri tani e shumta ka bere kundravajtje penale dhe nuk ka mbajtur fjalen per pranga berishes…pra le ta quajme legen burre..POR
   .
   kjo nuk e shpeton sali pordhen nga drejtesia apo hakmarrja popullore dhe ne gop te sateme te shkoje..prandaj shko vizitohu se ke semundjen e te ziut arvizi qe barazoi vrasesin me viktimen.. se ne cdo vend te botes me keto qe ka berisha qe ti gjasme e shan ose do ishte ne burg te perjetshem ose i egzekutuar me kanun
   1-vrau ne 21 janar 2011
   2-dogji ne gerdec 26 veta
   3-tradhetoi qe shiti detin
   4-tradhetoi te varrezat e grekut
   5-sabotoi uck
   6-furnizoi miloshevicin
   7-beri genocid ndaj haklajve
   8-zhduku remzi hoxhen
   9-beri pucin e 14 shtatorin 1998
   10-dogji vendin e ne 1997
   11 etj

   Reply to this comment
   • mirel September 10, 23:55

    kush tha qe te shpetohet Sali plera?
    une pretendoj qe te shpejtohet Sali Plera te denohet dhe te vuaje burgun sa pa vdekur akoma, se po na kendon si Hoxha maje minarese perdite.
    Nuk te duket se po e le Edi Rama Berishen te lire, qellimisht qe te mbaje sa me gjate karrigen?

    Reply to this comment
 20. OPGJ September 10, 18:17

  Viktor ke te drejte edhe kur prangosesh ke.disa.te drejta plus.Saliu eshte si ajo pula qe i eshte prere koka por si ka dale shpirti dhe perpelitet.Po te jete i zgjuar te punoje ne dy drejtime.
  1.Te beje stervitje per te perballuar jeten ne burg dhe te.mos kerkoje qe diten.e.dyte atje bebelina se nuk i shkon si “bure”shtetit qe ka qene.Keshtu veproi kur e ndaloi Iliri.
  2.Te filloje stervitjen me avokatet se me hetuesit amerikane dhe gjermane..nuk ben dot pordhe si me Fatos Nanon apo Edi Ramen dhe te zgjedhe ndonje avokat te mire se me ata qe ka ka te siguruar 4 here burgim te perjetshem.Ai e di mire.se Stani i vicidolit kete bulmet ka.

  Reply to this comment
 21. Partizani September 10, 19:27

  Mo Konunistat e Derit. Saliu klushi I Enverit ka qene o Dita. Po pse ju mo nuk keni shkruar ndonje here per krimet e Pederas Tarasit? Po pse mo der prej deri nuk keni shkruar per masakrat kunder popullit Shqiptar per 50 e ca vjete? Po si Pederas Tarasi Shiti Kosoven be Mledhjen e Mukjes? Po si Pederas Tarasi Shiti Shqiperine si Republika #7 me 48 kur Pederas Tarasi u Takua me Titon be Beograd? Po si ajo bledhje I kushtoi jeten Heroit Te Popullit Nako Spiro? Ahhhh mo Komunistat e Derit? Po shkruani ndonje shkrim per Lady Macabeth? Ose vidheni (se ju jeni Maestro per keto gjera) nga libri i Liljana Hoxhes “Tanet”
  Po une mo edhe Intellektuali jemi munduar per shume kohe tju hapim syte o Komunistat e Derit per vite por ju akoma bertisni “Parti Enver Prapanicen Ma Lero Njehere”!

  Reply to this comment
  • mirel September 11, 15:32

   Puna eshte se ju antikomunistet u bete te gjutge kelyshet e Saliut. Keshtu qe i bini te jeni te gjithe kelyshe te Enverit.
   Prandaj ule koken kur tja zesh prapanicen me goje Enverit.

   Reply to this comment
 22. I.Troplini September 10, 19:41

  Kryeministri yne, nuk eshte lexues i DITA.

  Fatkeqesi kombetare, kjo e te qenit teper i prekoupuar me zgjidhjen e halleve te popullit, me luften ndaj korrupsionit ne administrate, me deklarimin e cdo ministri te tijin per te paafte dhe te padenje per te mbajtur ate post. Tek e degjoja kryeministrin, te analizonte ne menyre brilante cdo problem qe ndjejne qytetaret e ketij vendi, cdo deshtim te kabinetit te tij per te justifikuar besimin e votes se zgjedhesve, mendova per nje moment se po ndodhte dicka e mire, dicka pozitive ne aspektin e impulseve te nevojshme, qe sjellin figura te reja ne dikastere, te pakonsumuara apo me shqip,,,JO KAQ TE DALE BOJE si ata qe po kritikonte.
  Atllaret zihen, ose bejne sikur kane probleme. Shkelmat, i han Gjetan Gjetani.
  Ata qe thone se jane te tejngopur me derdellisje boshe dhe se presin vepra, jane vetem te padurueshem, asgje me teper. Punet e mira, duan kohe.
  Ah sikur ky kryeministri yne te lexonte shkrimet e Z.Malaj, analizen e tij (te 50 te) mbi qehajajin e Hysniut.
  Mospasja e mundesise per nje lekture te tille te arte, eshte arsyeja kryesore pse ai shkon neper cadrat e ngritura si cibane turpi para godines se kryeministrise dhe mbyllet me zogun e Saliut per ore te tera, deri qeveria i dorezohet qehajajit, ne emer te stabilitetit politik.
  Vota e sovranit? C,sovran mo xhan?
  Ah sikur kryeministri yne te kish lexuar keto analiza te mprehta. Ai do ndalte menjehere cdo pazar te ndyre me qehajajin, nuk do thoshte me kurre se ky president qe kemi sot, na qenkesh me i miri qe kemi patur ndonjehere.
  Z.Malaj.!!! Eshte shterim idesh apo te qenit pjese e oborrit, tundja e gogolit dordolec?

  Reply to this comment
  • kris 1 September 11, 00:16

   ah,ah,oo Troplin te kishte halla koqe doo te kish lene me barre te gjiitha grate e fshatit .Zoti e beri me vrime qe te ngulet sala

   Reply to this comment
 23. Aleksander Thana September 10, 19:52

  Nuk mjafton qe kryekrimineli eshte jashte e vegjeton mbi parate e grabitura, Nuk mjafton qe na e nxirrni kete klloun perdite ne gazeta e tv, por perse na e nxirrni me flamurin Kombetar qe e ka shkelur e menderosur sa here e kane urdheruar padronet, perse na e nxirrni kete shpellar duke pozuar per t’u dukur si koke e madhe, si bajraktar e monster qe vetem Mendon e punon SI mi qenefi per te shkaterruar edhe me tej ate qe ka mbetur e qe mund te ndreqet ne Shqiperi.

  Reply to this comment
 24. bujari September 10, 19:58

  Te lumte z.Viktor. une personalsht nuk u njoh dhe as jemi takuar ndnjehere vecse nepermjet shkreimeve dhe artikuj qe shkruani ne gazeten Dita. Te gjitha ato veprimtari te kobeshme nga ana e dyshes Berisha -Basha jane te verteta dhe skam cfar te shtoj une se i ke thene te gjitha dhe smund tu heq asnje presje.Por mua me bene pershtypje si ka mudesi qe kjo klase politike, keto organe te drejtesise ,organet e institucioneve te ndryshme ligjzbatuese nuk veprojne dhe ti vene para prgjegjesise keta politikane qe e vodhen ,e mashtruan, i pine gjakun dhe e vrane psikologjikisht dhe fizikisht kete popull te vuajtur! Por edhe nderkombetaret, mendoj une, kane nje faje te rende, qe i kane lene te livadhisin si tu doje qejfi ketyre banditeve. Mjer ky popull.

  Reply to this comment
 25. Brainwashing continue September 10, 20:13

  I nderuar Viktor (dhe lexuesit e nderuar.)

  . JU LUTEM KRAHESONI KETO
  DY SEKUENCA
  DHE LE TE PYESIM

  A jemi ne vertete,
  kaviet e ndërkombëtarëve
  si thoshte Ylli Xhabiri para dy javesh
  ne nje artikull te Dita ?
  .
  A duhet te ” respektoje’ akoma Euro-ameriken saliun e tyre qe hodhi gjasme “komunizmin ” qe ne fakt ishte dhe eshte nje genjeshter kriminale?

  THIRRJE TERRORISTE NGA “BABAI” I SALISERBIBERISHES 1992 (nga ylli xhabiri)

  Në mitingun e madh në përmbyllje të një greve të pakuptimtë me bllokime rrugësh të punëtorëve të Kombinatit Metalurgjik të Elbasanit (mars 1992), oratorët, përfshirë zotin ambasador Rajerson, flisnin për shkatërrime makinerish dhe repartesh, sepse ato ishin ndërtuar nga “komunistët”. (Rajersoni ishte Ambasadori i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipërinë pas – komuniste. Fliste shqip. Një shqipe të rëndë, ishte pa roje dhe vinte në takim në mes të vapës me biçikletë. Nuk dukej aspak si diplomat.).Ai shprehej duke klithur: Komunistët janë kafshë, qenër, gjarpërinj, tigra, gomerë, të pabesë, vrasës gjakftohtë, pa moral.

  ————————–

  THIRRJE TERRORISTE SE KOPILIT BERISHORRIT 2017
  Doni luftë, luftë do të ketë. Shpojuani gomat e makinës, thyejuani xhamat, atyre që ju ndëshkojnë pa të drejtë. Kush luan me popullin t’i bëjë llogaritë mirë, se ndryshe vala popullore do t’i fshijë nga zyrat.
  Kjo është një lëvizje popullore pa kthim, nuk është një manifestim partiak. Populli nuk mund të durojë më. Durimit të popullit i ka ardhur fundi, edhe durimit tonë. . Për çdo padrejtësi goditini me grusht, koha kur populli trajtohet si dele po merr fund”, tha Basha.
  “Ky është sistemi kriminal, kasta kriminale, republika kriminale që duhet përmbysur me çdo kusht, me çdo kusht, përmbysur dhe varrosur për ti hapur rrugën një republike të drejtësisë, demokracisë dhe zgjedhjeve të lira dhe të ndershme. Jo kriminelët, jo kodoshbiznesmenët dhe politikanët e korruptuar, kjo nuk është thjesht një protestë, një luftë që ka nisur mes shumicës dërrmuese të shqiptarëve që kanë vendosur ta marrin fatin e tyre në duart e tyre…

  &&&
  .
  Kur arrin vrasesi Lul Basha te kerkoje te “permbyse” me dhune nje sistem te ligjshem nen zgerdhimjen e Donaldlulit te rradhes ky eshte me keq se fashizem dhe komunizem bashke eshte demokratizem…qe do te thote qe je i pushtuar si vend por nuk e merr vesh kush eshte pushtuesi as dhe kohen e pushtimit…..se ka mbaruar shplarja e trurit..Brainwashing

  Reply to this comment
 26. MH September 10, 20:34

  “Gezohuni” qe ky ishte i fundit i sherbimeve agjenturore,qe i shpetoi Diktatorit.Kjo fale vetem nga efekti moshe kohe moshe.Se do shkonte me vakt e me kohe dhe do ishte i kalbur ne dhe.Sic jane te kalbur paradhesit e keti banditi nga Koci Xoxe e deri tek i fundit Shehu.Shqiperia sot do te kishte ftyre tjeter shpirterore,gazmore dhe mirqenie ekonomike.
  Populli meriton langun e vet,yndyren e vet deri ne kalbesinen e vet.

  Reply to this comment
 27. Kopshtari September 10, 20:46

  Saliut i ka ardhur dita e burgut dhe per te shpetuar bythen e tij, eshte gati te bej fli Shqiperine… por do ti marr te keqen, se sot Shqiperia ka Zot. Shqiptaret tashme jane meçuruar dhe nuk i perpunon dot Saliu dhe mediat e paguara prej tij.
  Shqiptaret shohin e gjykojne vet se kush punon per vendin e sa punon. Shqiptaret i din permendesh krimet dhe hajdutlleqet e Saliut. E mbi te gjitha, shqiptaret e din shume mire te miren e tyre, andaj kan votuar 2 here me rradhe socialistet, ata qe punojne per te ndertuar Shqiperine dhe i mbrojn si patriot te vertet interesat e vendit.
  Sali Sllobodanit i kan ngelur vetem llafet, prandaj mos ja varni me teneqet. Shqiptaret ja njohin propaganden, intrigat, krimet, “aksidentet”, tritolin… e dine mire sa shqiptar ka vrar dhe sa shkaterrime i ka ber Shqiperise. Berishes nuk i kan mbetur me arme pa perdorur, prandaj eshte teresisht i çveshur ne syte e kombit.
  Shqiptaret e din mire qe Saliu eshte ende jasht burgut, sepse e mbrojne dhe e mbeshtesin armiqt dhe tradhetaret me te medhenj te ketij kombi. Kupa e krimeve te Berishes u mbush e filloi te derdhet, kur Amerikanet vendosin ti bejne qilizem te thelle drejtesise shqiptare e te qerojne prej saj gjith krimbat e Berishes. Denimi i Berishes eshte tashme i sigurte, eshte vetem çeshtje kohe. Prandaj ulerin egersira, se i ka ardhur ngordhja

  Reply to this comment
  • mirel September 11, 15:39

   Nuk e ben dot fli Shqiperine Saliu. I hengri bajgat Shqiperise kur ishte ne pushtet. Dhe do e kish pesuar mire nga druri i vlonjateve sikur mos ta kishte rehabilituar Fatos kurva.
   Kjo eshte e keqa e shqiptareve
   Mbyllin syte dhe e quajne mision te mbaruar faktin qe fituan zgjedhjet kunder Berishes, por fatkeqesisht votat ja dhane nje rivali te Berishes, kophes se tij dhe jo nje atdhetari te vertete.
   Edi Rama u prodhua nga brumi i Berishes.
   Ai ishte antisocialist i terbuar, dhe arriti e be kryetar shteti nga socialistet.
   Kaq ghe nuk kuptojne shqiptaret, qe shtetin ja kane besuar nje berishiani, pavaresisht se nuk quhet Sali Berisha, po Edvin Ram Berisha

   Reply to this comment
 28. info analitike September 10, 21:05

  Shokete e Dites me keto artikuj kunder saliut jane bere si ata qente qe lehin por nuk kafshojne. Taqni pietja lind natirshem: shoke c’prisni per ta shpene saliun prapa hekurave, direktiva e kriepsikos?
  Pastaj more shoke e harruat se si cirrej dhe kriepsikoja sa ishte ne opozite qe premtonte ti fuste ne burg te gjithe ( ne ate kohe nuk e vriste shume mendjen se nuk e kishte ate kompetence), por me te marre pushtetin ndoqi po te njejten rruge te saliut duke u kthyer ne bandit e jo me kot zgjodhi prane vetes bandite, kriminele e hajdute. Dhe ju shoke brohoritnin tere entuziazem koalicionin e qelbesirave e disa syresh akoma sot vazhdojne te brohorasin kriepsikon pavaresisht se ia ka dale boja brenda dhe jashte vendit.
  Thene me troc o Viktori i partise koha e llafeve ka mbaruar, tani qe keni tepsi, timon, kamion, qysqi eshte koha e punes. Keni 5 vjet qe beni gam gam e pune hic se edhe punen me te vogel e keni dhene me koncesion nga parate e taksapaguesve, duke i lene nje barre borxhesh per ketu e 30 vjet.

  Reply to this comment
  • pse saliu po "mund' ameriken dhe ramen e sorrosit? September 10, 21:52

   Edi Rama qe kur coi ne Nato monstren e gazidedes dhe kur tha per berishen qe eshte atdhetar per clirimine kosoves ne prill 2014..VDIQ SI POLITIKAN DHE NGORDHI SI ATDHETAR.
   .
   pse edi rama nuk i preku nje qime bythe burrit te shtetit te arvizuse dhe kumbarit te donald luse??

   .
   I paprekeshmi Serberisha eshte i tille se ai ka kartabjanken ( Rajerson-Biberaj)
   qe i dha fuqine pakufi e nje Pinoceti akoma me gjakatar per te shkaterruar te majten shqiptare ( 85% e elektoratit) dhe per shkaterruar deri ne qelizen e fundit sistemin e Enverit qe ne fakt ne 1990 quhej i vdekur si teori dhe praktike
   ,
   Pra lufta kunder ‘KAMUNIZMIT TE VDEKUR’ ishte nje kanibalizem
   ….
   Rajersoni i Beogradit dhe Elez Biberaj i Titogradit
   do te ngelen jo vetem anti-shqiptaret me te medhenj ne historine shqiptare por dhe antiamerikanet mete medhenj. qe ka shkelur ne shqiperi..
   nqs se do te beja nje gjyq nurembergu per krimet kunder njerzimit ne shqiperi pas 1992 do te vija ne bangen e te akuazuarve:
   :
   Edwin rajerson
   saleh berisha
   azem hajdari (edhe pas ngordhjes)
   tritan shehu
   elez biberoviq
   lulzim basha
   bujar nishani
   james trafikanti
   damir fazllic
   nick gage (gaxojani)
   AKUZA:
   DHUNIM KUFOME

   qe do te thote se ne 1991 kur shkelen keto barbare ai komunizem qe keto makartiste dhe neofashiste pretendojne se rrezuan..kishte vdekur qe ne 17 dhjetor 1981.
   pra keto kanibale,vampire hijena dhe nekrofage munden nje system qe kishte 10 vjet qe kishte vdekur.
   jo vetem kaq por keto zbatuan nje nga teorite me agersive te zbatuar dhe ne amerike midis vete amerikaneve.
   po pse ketu ne shqiperi e gjeti makartisti rajerson te rrezonte nje te vdekur..
   pse ngaterroi ky colonel I ardhur nga beogradi tiranen me saigonin,mosken dhe berlinin e viteve 50-60

   Dy here qeveria amerikane ka bere gafa qe kane lene gjurme ne histori
   .
   E para
   ishin kampet e perqendrimit te amerikaneve me origjine japoneze ne WW2 nga 1941-1947 qe me ne fund I demshperbleu ne kohen e Reganit ne vitet 80 me miljarda dollare
   .
   E dyta
   invazioni dipllomatik dhe I sherbimeve secrete amerikane ne vitet 1990-1992 nga Beogradi duke vene ne krye te shtetit shqiptar nje monster filoserb me emrin Saleh
   ka ardhur koha qe administrate amerikane te investigoje gafat dhe gabimet fatale nga dyshja anti-amerikane Rajersonovic-Biberovic.
   .
   ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje lidhjet e disa zyrtareve amerikane me ish udb jugosllave ne dem te kombit shqiptar
   .
   ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te marrjes pjese te kolonelit diplomat Rajeson ne fushaten elektorale ne janar-mars 1992
   .
   ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te interferences rajersonit per arrestimin dhe denimin e Fatos Nanos si genocide antikomunist I panevojshem
   .
   ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje se kush zyrtare amerikane dhe shqipare u “demshperblyen” me floririn e londres..dhe pse pikerisht u abuzua me florin e londres ?!
   Me ka zene lemeria qe kur ne Shqiperi honorable Donad Lu shpiku reformen per drejtesi,pas dekrinializimit te famshem,ku me I humburi doli Edi Rama dhe votuesit e 23 qershorit..me I fituari ..ylli ne ngjitje.

   Gjithe shtypi shqiptar ( edhe gazeta Dita me bedrisalmet e saj) jane verbuar dhe nuk shikojne qe kjo eshte nje manover tip “kale troje” po behet per te reabilituar pergjithmone krimet e kupoles 2B dhe per te vendosur K/M ne 2017 gjarperin Lul Basha I cili do kujdeset me pas per mosprekjen e SRB-it dhe ne rast te ngordhejs se tij natyrale ti beje nje varrim madheshtor si DEMON kratit tjeter te tropojes mender me thene A.Hajdarit.
   .
   Me e vogla qe mund te mendojme eshte se miqte tane po na konsiderojne si te Ferma e Kafsheve te George Orwellit…PSE
   ***
   Berisha nuk eshte se ka kryer krime.JO..Ai eshte treguar
   PERBINDESH
   KANIBAL
   MONSTER
   TERRORIST
   TRADHETAR
   DJALL…etj etj
   .
   Dhe miqte tane e tolerojne se gjoja hodhi komunizmin qe eshte ne vetvete nje genjeshter kriminale qe nuk eshte vendi dhe koha ta argumentojme.Por le te analizojme disa krime te kesaj drakule te viqidolit qe nuk ka zog kurve ne bote ta shpetoje apo ta amistoje:
   .
   1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
   .
   2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
   .
   3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
   .
   4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
   .
   5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
   .
   7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
   .
   8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
   .
   9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
   .
   10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
   .
   11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi
   .
   12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
   .
   13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
   .
   14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE
   .
   15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin
   .
   16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)
   .
   17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi

   18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti
   .
   19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.
   .
   20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes
   .
   21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta
   ***
   ***
   Pas mos ndeshkimit te Monstres Berishe per disa kryekrimet e tij..sidomos per masakren HITLERIANE te 21 janarit me keqardhje kemi drejte te mendojme se:
   Amerikanet po bejne gabimin e turqeve para 500 vjeteve ku I kane ndare shqiptaret ne armiq te betuar ne socialiste dhe demokrate (turqit na ndane ne myslymane dhe te krishtere)..dhe ne vend te ballaban pashes dhe hamza kastriotit shohim berishen dhe bashen….dhe analoge eshte enverhoxha ne rolin e skenderbeut..
   Paprekshmeria e serberishes gjendet ne kasafortat e rajersonit-arvizuse dhe donald-luse

   i paprekeshmi quhet WILLIAM BIBERAJ (alias sali serberisha) made in 1990 UDB-CIA (seksioni ballkanit)

   Reply to this comment
  • I tillë je , sa herë që hap gojën September 10, 21:57

   Foli edhe kafsha anali-tiike , por kesaj radhe e paska humbur , jo vetem toruan , por edhe busullen … , ka hedhur tej edhe masken dhe ulerin ne te njejten frekuence me bishen e lindur dhe rritur ne shpellat e bjeshkeve ! Nuk ka cfar i duhet logjika !
   S\i thone shaka , bejne lufte per te shpetuar koken dhe bythen , .. ndizen e perflaken cdo dite e me shume , kur u dalin para syve birucat moderne te Recit !

   Reply to this comment
 29. ALBAN DEGA September 10, 22:08

  AS CHINCHIZKHANI AS SLLOBODAN MILLISHEVICI ….

  DORE E ZEZE E MILLOSHEVICIT NE SHQIPERI !

  Qysh kur Sali Berisha erdhi ne krye te PD me voten “demokratike” te revoles se Azem Hajdarit mbi tavoline, me perkrahjen e William McCart Rajersonit dhe intrigat e doren e zeze te Sllobodan Milloshevicit, Stanishicit dhe UDB-se gjakatare serbe, PDSH u kthye ne doren e zeze e Milloshevicit ne Shqiperi.
  Partia Demokratike nuk e futi Shqiperine ne shinat e Partise – Shtet !
  E futi Shqiperine ne rrugen e Nje Njeri Shtet, ku Sali Berisha urdheronte, sundonte dhe te tjeret vetem aprovonin ose poshteroheshin, demaskoheshin, flakeshin nga radhet e saj e bile edhe vriteshin.
  Nga Partia Shtet e partise se pare te Berishes u kalua ne sistemin e Njeriut- Shtet te Sales, ne sundimin absolut te tij ala Luigji i 14-te, “ Ligji Jam Une” ose sundimi i Sales , shkurt Salikraci !
  Vriteshin jo vetem me plumba si Arben Broci e Azem Hajdari, por edhe me pilula helmesh plutoni ose eutonasie hollandeze si Bashkim Gazidede, Safet Zhulali, Ali Spahia… qe dinin aq shume zezona e urdhera genocidale te Sali Berishes sa u duhej mbyllur goja pergjithmone me qetesi e dashuri qe Shtrigu i Vicidolit te mos perfundonte para Gjykates Nderkombetare te Drejtesise per Krime kunder Njerezimit ne Hage njesoj si padronet e tij te Beogradit Sllobodan Milloshevic, Sanisha Stanishic e co !
  Harronte marrani se cdo krim len mbrapa gjurme !
  AS SLLOBODAN MILLOSHEVICI AS CHINCHIZKHANI … as 700 dreqerit e mallkuar nuk do ja kishin bere Shqiperise si shtet dhe shqiptareve si komb zezonat qe ua ka bere Sali Berisha dhe“ Banda e Gangstereve” politike, biologjike, oligarkike dhe mediatike te tij !
  Heret apo vone ato do ti hane koken cdo krimineli!
  Askush nuk eshte mbi ligjin !

  Reply to this comment
 30. h September 10, 22:48

  Nje vend, ku nje kriminel i ditur nga te gjithe,
  del cdo dite ne gazeta pacavure dhe tv degjenerata
  duke dhene leksione mbi demokracine,
  ai vend eshte i vdekur pa u varrosur.

  Reply to this comment
 31. Atdhetari September 10, 23:14

  Si mos te ulerije kur ky vend eshte pa shtylle kurrizore.Me gjemen qe i ka bere ketij vendi ne nje vend ttjeter do te kishte fundin tragjik te Kadafit o do te futej Brenda e do te hidhrshin celsat ne del.Per fakt te keq njerezit ketu kane kane frike nga hija e tye.

  Reply to this comment
 32. Alban September 10, 23:19

  From: Alban Dega Date: February 20,2017 at 8:25:04 AM EDT

  SALI LUL … BERISHA+ … NE HAGE!

  -Thirrjet per dhune e guerilje jane akte terrori

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Pasi u zgerlaq edhe nga Opinion i Klanit te Klanit te Vicidolit , dje dhe sot, lideri de jure i SHQUP-it, Lulezim Basha hoqi edhe maskat e fundit te demokracise se rreme e te degjeneruar prej ” bandes se gangstereve” te Sali Berishes, Fatmir Mediut, Flamur Noke Stanishicit…. dhe korporates se Krimit.
  Dje ai deklaroi hapur e pa maska se krejt protestat dhe potera e Korporates se krimit te organizuar te Sali Berishes nuk jane zgjedhjet e lira por parandalimi i 7 ligjeve te Vetingut dhe rrenimi i Reformes ne Drejtesi.
  Sot qehajai i Berishes ne krye te PD-se se Berishes shkoi edhe me tej.
  Me nje gjuhe qe te kujton me teper thirrjet e Fidel Kastros dhe Chegevares, ISIS-it e Eskobarit ai Iu drejtua “Xhuponeve te zinj ” falangave te murrme ala neonaziste, skuadroneve te vdekjes dhe njesiteve guerile me thirrjet per dhune e terror te hapur kunder nje qeverie dhe institucioneve te zgjedhura ne menyre demokratike!
  Ngrihuni ne kryengritje per permbysjen me dhune te rendit kushtetues te Republikes se Shqiperise eshte thelbi i kushtrimit te Bashes! ” Shpojuni gomat e makinave!
  ThyjunI xhamat e dritaret…
  Qelloni me grushta…
  Nxirrini jashte….
  … lufte do te kene!
  Adelante camaradas ! Perpara shoke lufte!
  Eshte thirrje e hapur per guerilje e terror e telallit te Sali Berishes dhe Bandes se tij te Gangstereve!
  Kryekriminelet me te medhenj te Shqiperise Sali Berisha, Lulezim Basha, Fatmir Medihoxha, Flamur Noke UDB-a na bejne engjellin e antikrimit.
  Asnje i burgosur per krime te renda dhe i denuar me ndeshkimin maksimal , ate per jete, nuk ka kryer krime aq te renda sa secili prej cetnikeve dhe terroristeve te siperpermendur.
  Krime qe shkojne deri ne terror shteteror sic ishin ato te 28 majit 1996, katrahura me mbi 10 mije viktima e 97-es, nxjerrja ne prite dhe vrasja e Azem Hajdarit, grushti fadhisto- cetnik i shtetit i 14 shtatorit 1998, Gerdeci me qindra viktima, marreveshja Atdheshitese e Otrantos, ekzekutimi pa vendim gjykate e antikushtetues i Sali Bashes i 4 protestuesve te 21 janarit 2011 pikerisht aty ku kercet tallavaja e vallja e vdekjes se mercenareve te tyre!
  Asnje hajdut e bande kusaresh se denuar per vjedhje ne permasa te medha vec e vec e se bashku nuk kane vjedhur e plackitur sa cka vjedhur Banda familjare e politike e Berishajve vetem me Piramidat e Autostraden e Kombit.
  Po milionat e ” sypeshkaqenit” te Berishes dhe Fatmir Mediut ne Gerdec, interkoneksioni energjitik ne Kosoven i Shkerdhenit, tokat e helmuara te Argita Fazlicit e Lulezim Bashicit ne Durres !?
  Po CEZ- i Sali Kadafit dhe Shkelzen Milices!
  Mbi 25 miliarde euro u jane vjedhur ose tjetersuar shqiptareve dhe Shqiperise vetem gjate viteve 1992 – 2013 nga kjo Mafia e Kusarise, Vrastarise dhe Korrupsionit , MKVK, te Sali Berishes.
  E kryebanditet Berisha, Basha… dhe ish ministrat e Brendshem te Republikes se Lazaratit, Lulezim Basha, Bujar Nishani, Flamur Noka kane goje e fytyre bashke me krye… kryebanditin Sali Berisha te na permendin Eskobara e deri edhe mbledhje Keshilli te Sigurise Kombetare per nje cironke te narkotrafikut.
  A e dini si e justifikoi dhe motivoi kete mbledhje Presidenti sakat nga trute e me shume nga shpirti katran i SHQUP-it po ashtu vjedhur nga banda e Berishes!?
  ” Per aresye se Balili dhe narkotrafiku perbejne rrezikshmeri shoqerore” ! Hajde President K… ari hajde me keshilltare koqe kandari.
  Rrezikshmeria shoqerore eshte ceshtje policesh lagjesh, prokuroresh te shkalles se pare!
  Keshilli i Sigurise Kombetare mblidhet vetem per ceshtje qe rrezikojne Sigurine Kombetare dhe ne mbledhje te jashtezakonshme ne gjendje lufte, si kjo qe shpalli sot kryebanditi e kryekrimineli Lulezim Basha.
  Cfare pret kryeprokuhori i Shqiperise Adriatik Palla e banda e tij e horave te Drejtesise !?
  Merret ne pordhet e intrigat e Bandes se Gangstereve te Berishes dhe me gjurme gishtash ne vend qe te urdheroje arrestimin ne flagrance te Lulezim Bashes dhe krejt bandes se Berishes qe fshihen pas tij per
  1- Cenim dhe rrezikim te rendit kushtetues dhe Sigurise kombetare per llogari e ne sherbim te RIA- a ruse, DIA-se serbe dhe agjenturave armike.
  2- Thirrje te hapura publike per dhune e terror kunder qeverise dhe institucioneve te zgjedhura ne menyre demokratike me mbi 1 milione vota.
  3….Te arrestohet ne flagrance Sali Berisha e Lulezim Basha per krimet e renda te tij te se kaluares dhe ato te sotme!
  Sot ai sterderdhi jo kupen, por cisternen e krimeve pa fund te tij kunder shqiptareve e Shqiperise !
  Lulezim + ne pranga!
  Sali Berisha … Fatos Lubonja ekzekutori politik i babait te vet e krejt krye banditet e tyre ne Hage !
  Sot ! Neser eshte kurre!
  Pse nuk zbaton ligjin kunder krimeve ne flagrance te ketyre vrasesve seriale !?

  Reply to this comment
 33. Alban Dega September 10, 23:21

  Mendime nga ketej oqeani

  PSE ESHTE HARLISUR KRIMI
  NE SHQIPERI !?

  – Kush eshte frymezuesi i krimit ne Shqiperi ?

  – Ligji i ruajtjes se kokes se Mafias shqiptare dhe lufta e saj per mbijetese !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kercenimet deri per ekzekutimin me snajper te kryeministrit te vendit, mosndeshkimi ligjor i djalit politik te Berishes Fatmir Mehdihoxha dhe atij biologjik Xenit per 27 te masakruarit e Gerdecit, kercenimet per ekzekutimin jo te 4 ekzekutuarve te 21 janarit 2011 por edhe 300 te tjereve, thirrjet e kryebanditeve politike per dhune, terror, per krijimin e ” grupeve te vogla “ revolucionare” ala “ njesite guerile” e ala “ skuadrone vdekjeje”, i Bataljonit “ Azem Hajdari” me simbole naziste, per thyerje xhamash e per shpime gomash, perdirimi i shufrave i hekurit e bidonave me benzine kunder pronave publike e private …. klithmat e opozites per permbysjen me dhune e rrokje armesh ala bolshevike e chegevariste kunder nje qeverie te zgjedhur ne menyre demokratike… jane aresyeja kryesore dhe frymezimi me i madh per dhune e terror, per krime te renda e plumba ne mish !
  Pse !?
  Vetem per ti vene flaken e rrenuar shtetin shqiptar si e vetmja rruge per ti shpetuar Vetingut dhe Drejtesise, ligjit dhe shtetit ligjor, duke i vonuar, sabotuar e minuar ne cdo hap e me cdo mjet !?
  Pse !?
  Per ti shpetuar mbi 25 miliarde eurot e vjedhura e mijera hektaret e plackitura popullit shqiptar ne keto 27 vjet demokusari e Salikraci !
  Per te mos leshuar qytetet e ndaluara te Lalezit e Ksamilit, Jales e Thethit, Farkes e Kunes… sarajet e dugajat, butikat e Armines e vilat milioneshe te Golemit… !
  Kjo opozite ogurzeze e kobezeze qe e zhberi dhe rrenoi mbi 13 here ne 13 vjet sundimi te saj kur qe ne pushtet del sot me thirrjen per veting ne politike !
  Po si mundet qe nje politike e inkriminuar nga sholla e kepuces deri tek fijet e flokut, te beje vetingun e vetvetes kur pikerisht ajo eshte shkaktarja e tij !?
  U rrethua mbi 112 here dhe iu rrezikua koka mbi 215 here kryeterroristit, kryenarkotrafikantit, kryekriminelit te drogave Pablo Eskobar por ne asnje rast jo vetem nuk e vrau, por as tentoi te vriste veten derisa e ben shkrumb e hi syshqiponjat amerikane pasi kishte lene mbrapa lumenj gjaku e miliona te vrare per se gjalli ne mbare Boten nga kokaina e tij !
  Shihni historine e Mafias shqiptare e nderkombetare e pothuajse ne asnje rast kryemafiozet nuk vrane veten, por u kapen dhe ndeshkuan nga ligji !
  Te njejten gje qe bene tash e 27 vjet po orvaten ta bejne edhe tani duke u orvatur te komandojne ata edhe Vetingun edhe Reformen ne Drejtesi pikerisht ata qe e krijuan, forcuan dhe dalldisen pandeshkueshmerine, pacenueshmerine dhe paprekeshmerine e vetvetes .
  Nuk mund te kete as Veting as Reforme te politikes nga shkakataret e saj.
  Pa Vetingun dhe Reformen ne Drejtesi, pa rivendosjen dhe zbatimin pa meshire e megjithe fuqine e Ligjit dhe Drejtesise, cdo Veting e Reforme tjeter eshte e vdekur !
  Pse !?
  A e vini re vellezer e motra se me shpejtimin dhe perparimin e zbatimit te Vetingut dhe Reformes ne Drejtesi ashpersohet, acarohet, egersohet edhe reagimi i Mafias Politike dhe i Mafias klasike dhe i krimit te organizuar!?
  Pse!?
  Sepse Mafia politike dhe Mafia klasike jane armiqte me te eger te ligjit dhe drejtesise!
  Pse !?
  Sepse si njera dhe tjetra jane ne sinkron me njera tjetrin!?
  Pse !?
  Sepse sa me shume ecet, perparohet drejt zbatimit te ligjit dhe drejtesise, aq me i eger eshte edhe reagimi i antiligjit dhe antidrejtesise !
  Eshte ligji i luftes per ekzistence, per mbijetese, si nje nga ligjet me te egra te natyres!
  Eshte ligji per ruajtjen e kokes, sic e ka quajtur kryemafiozi dhe kryerrenuesi historik i Shqiperise Sali Berisha !

  Reply to this comment
 34. Alban September 10, 23:23

  SHTATORI I ZI I KOBEZINJEVE ME TE ZI TE NJEREZIMIT.

  1- AUGUSTO PINOCETIT
  2- SALI BERISHES
  3- OSAMA BEN LADENIT…

  -Nga Alban Dega, Nju Jork

  11 shtator 1973- Grushti fashist i Shtetit i Augusto Pinocetit ne Kili me mijera te vrare, te torturar dhe zhdukur pa gjurme e pa varr

  14 shtator 1998- Grushti fashist i Shtetit i Saleh Ramollah Milloshevicit ne Tirane kur u shkel e dhunue barbarisht Kodi i jetes dhe Kodi i vdekjes se Azem Hajdarit
  Kodi i jetes : Sepse 4 dite perpara me 8 shtator 1998 Shtrigu i Vicidolit paralajmeroi vrasjen e nje lideri te rendesishem te PD-se me nje saktesi sikur ta kishte kurdisur vete…
  Kodi i vdekjes: sepse arkivoli i Azem Hajdarit u perdor si dash, si topuz nga jeniceret e Sali Berishes dhe cetniket shqipfoles te Milloshevicit dhe FARK-ut te Bukoshit per te shqyer dyert e Kryeministrise, per te pushtuar e grabitur Kuvendin dhe RTSH-se, prej ku Eqerem Spahia i Stanishicit dhe Leka Zogut shpalli permbysjen e qeverise se bythecit Fatos Nano qe ia mbathi si lepur ne Shkup te Maqedonise !
  Ne vend te perfundonte perjete ne burg Sali Berisha perfundoi edhe 8 vjet Kryeminister, ala Kryekapo krimi, korrupsioni, rrenimi, vrasjesh seriale te shqiptareve e te Shqiperise. Kryeministri dhe Presidenti me makaber ne historine e saj, ne saje te bythecllekut dhe paaftesise te pianecit kronik Fatos Nano, qe ia shiti edhe zgjedhjet e 3 korrikut 2005 me nderhyrjen e padroneve te te dyve … nga ketej oqeanit vetem nje dite para zgjedhjeve !?
  11 shtatori 2001- Akti me i rende terrorist ne historine e SHBA kur perbindeshi Osama Ben Laden dhe kryekanibali i tij Muhamet Atta goditi me aeroplane amerikane pasagjeresh amerikane me kredite karda amerikane…. Qendren Boterore te Tregtise, Pentagonin duke shkaktuar mijera viktima krejt te pafajshme e duke neneshkruar fundin e merituar te tij si nje mi halesh nga dora e syshqiponjave amerikane qe tashme ishin zgjuar nga letargjia…
  Elefanti amerikan tashme ishte zgjuar per te mos mbyllur syte e per te qene nje hap para armiqeve te SHBA-se!

  Reply to this comment
 35. alphade September 10, 23:29

  Vetem titulli: “Ulurimat e nje bandit” ,te thote gjithecka !
  Sali Berishovici,megjithate eshte me shume se kaq,shu-
  me me teper se titulli i ketij artikulli. Kemi te bejme me nje
  ganster te menyres me primitive dhe pse e them kete: “gansterizmi” i tij eshte i perzier me nje amalgame te gji-
  theaneshme me bajraktarizimn primitiv, me kanunin e
  eger te hakmarrjes, me tribalizmin e shpellave,me gjuthe-
  cka negative qe njeh historia njerezore. Ulurimat e tij prej
  banditi e horri kerkojne vetem gjak,gjak shqiptaresh dhe
  jo gjak nga genet e tij te prejardhur nga brigjet e Kaspi-
  kut. Ai nuk eshte dhe nuk mund te jete kurresesi shqiptar
  e gen shqiptari,ne dejet e tij qarkullon ADN- ja barbare.
  Prandaj kjo ADN i ben thirrjen me leitmotivin: “Te rrezoj-
  kete qeveri me ‘cdo cmim’ ” ,ku perfshihet ne dy fjalet e
  fundit egersia e tij prej “killeri” te lindur, prej gangsteri,qe
  nuk mund te rrije pa thithur gjak, “gjak Drakule”. Historia
  e Shqiperise as ka njohur dhe as do te njohe nje terrorist
  e mafioz te tille, i mbrujtur me elementet me negative e te
  neveritshem te qenjes njerezore. Prandaj e perseris, se
  Berisha eshte shume me teper se nje ” BANDIT” ,Ai eshte nje prototip makbethian qe per te ardhur ne pushtet
  ka borxhe te perdore te gjitha rruget dhe mjetet makiave –
  like,ku sipas tij: ” Qellim justifikon mjetin”, cdo mjet,cdo
  intrige,cdo shpifje,cdo mashtrim, cdo shpikje nga truri i tij
  i semure e halucinant vetem me nje synim: “gjakderdhje”
  te shqiotareve per llogari te miqeve qe Ai u sherben ! Tash eshte momenti qe pasardhesit e Milloshevicit kerkoj
  ne me cdo kusht destabilizimin e Shqiperise dhe kete
  Berisha,me Mulin e Ko. Po e ben me zellin me te madh.
  Nuk do te thosha pasardhesit e Milloshevicit ,por dje me
  keq ardhje degjova presidentin Vuchic qe i thuri lavde e
  ditirambe Milloshit ne djalimin e tij “kasapit” te Ballkanit.
  Dhe thashe me vete:”bari ne rrenje do te mbije” ,gje qe
  tregon se serbi nuk ka ndryshuar ne asgje,vazhdon po ai
  mentalitet,i trasheguar nga Milloshevici,Shesheli,Arkhani,
  Karaxhici,Dachici etj.etj.Edhe serbi i fundit eshte frymezu-
  ar me urrejtjen kunder shqiotareve. Kurre shqiptaret nuk
  kane bertitur neper stadiume e metingje se “shqiptari i
  mire eshte shqiotari i vdekur”,sllogan qe u perdor ne she-
  kujt e kaluar kur spanjollet e amerikanet pushtuan tokat e
  reja duke vrare e masakruar ” pkreolet”,vendalit,pronaret
  autoktone te trojeve te kontinentit amerikan : Veri- Jug,ku
  thuhej “indiani apo indigjeni i mire eshte indiani vdekur” !
  Huazimi i keti termi nga sllavet,serb,tregon me se miri
  mentalitetin e tyre katile e gjenocid-dashese ndaj shqip-
  tareve ne menyre eksklusive.
  Por Berisha,krahas urrejtjes qe ka per shqiptaret qe e ka
  shfaqur qysh vite me pare : “Ah te behem edhe nje here
  nuse,pra di edhe une cfare bej” kur shqiptaret e rrezuan
  nga pushteti ne vitin 1997- te dhe kur u rikthte ne pushte
  per se dyti u beri gjemen shqiptareve duke u hakmarrur
  ne menyren me te pashpirt ndaj kundershtareve te tij po-
  litike,sidomos. Por tash, Berisha qe “ulurine” ka nje hall
  shume te madh. Ky do te jete viti decisiv per te ardhmen
  e tij si politikan dhe si deputet me imunitet,megjithese
  thuhet e perseritet si sllogan se imuniteti i deputetit eshte
  hequr perseri ne praktike ai ekziston dhe zbatohet ne nje
  menyre apo tjeter nga ata qe kane pushtetin. Sepse asgje nuk i ndodh Berishes,Mulit,Vokshit,Strazimirit,
  Alibeajt, Lulit, Salianjit ….etj. kur shpifin,shajne. manipu-
  lojne,bejne tekste erotike ne mes te parlamentit …!
  Per Saliun tash po vjen vettingu ! Vetingu perfshin ate me
  “129 m2″ shtepi por me familjen e tij, Giten,Zenin,dhend
  rrin qe posedojne pasuri marramendese. Si do t’i justifikojne keta individe milionat ne euro qe vete kane
  deklaruar dhe qe perfaqesojne vetem ” majen e aisbergut” ! Kjo eshte “tpThembrra e Akilit” ,aresyeja pse
  “Banditi ulurine me te madhe” dhe kerkon vetem “gjak”
  por jo gjak te femijve te tij,por gjak shqiotaresh,sic beri ne
  vitin e mbrapshte te 1997-tes. Por hajnite e Saliut perbej-
  vetem nje aspekt te “ulurimave te ketij banditi” sic thote
  zoti V.Malaj, aspektin tjeter per te cilat Monstres se Vici-
  i ka ikur gjumi dhe ben “gjumin mskbethian”, jane krimet
  e tij te panumurta qe cdo shqiptar,i madh e i vogel i di dhe ia kane numuruar me dhjetra e qindra her artikull-
  shkruesit e komentatoret e gazetave te nderuara “DITA”
  dhe “TEMA” dhe ne fund, Monstren e Vicidolit,shqiptaret
  e akuzojne per Tradheti te Larte,fakjen e detit fqinjit tone
  jugor. Per kete Berisha dhe vetem per kete,sikur asgje tjeter te mos u kishte bere shqiotareve,meriton Denimin
  Kapital . Varje te sheshi i Skenderbeut ! Ky do te mbahet
  mend ne historine e kombit shqiotar si tradhetari me i madh i te gjitha kohrave! Historia do ta thote,me siguri
  FJALEN e SAJ per kete Monster te lindur.,!!

  Reply to this comment
 36. ALBAN DEGA September 10, 23:29

  FRYMEZUESI ME I MADH KRIMIT DHE TERRORIT NE SHQIPERI
  Fakte mbi fakte
  From: Alban Dega [email protected]: April 2, 2012 at 11:31:Opinione

  VRASESI SERIAL ….

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Sot mbushen plot 21 vjet nga vrasjet makaber te 2 prillit 1991 ne Shkoder.
  Nder e lavdi heronjve te 2 prillit! U qofte i lehte dheu i Shkoderloces!
  Drite u paste shpirti heronjve te 2 prillit !
  U vrane me arme serbe!
  U vrane me plumba serbe!
  Vrasja e tyre u urdherua e u pagua nga mercenare shqipfoles te Beogradit qe synonin ta fusnin Shqiperine e raskapitur e drobitur nga katrahura komuniste ne nje kasaphane e gjakderdhje.
  Pse…. Vetem qe te ngrinin karriken e tyre, poltronat e tyre neokomuniste mbi shkulmet e gjakut te paster e te dlire shqiptar te Arben Brocit, Nazmi Kryeziut, Bujar Bishanakut dhe Besnik Cekes e dhjetra te tjereve.
  A nuk jane po ata mercenare te Beogradit qe e deklaruan ashiqare para shqiptareve ne janar te vitit te kaluar se jo kater e katerdhjete por edhe mijera do te vriteshin prej tyre per te mbrojtur karriken e poltronat e tyre te ngritura mbi gjak.
  A nuk e pat thene vete babai i tyre Lenini se pushteti eshte me veshtire te mbrohet se te ftohet!
  E kush eshte vrasesi!?
  … Jo dorasi! Urdheruesi!
  … Jo Ekzekutori ! Kryekzekutori!?
  Vrasesi i 4 heronjve te Shkodres eshte vrasesi i Remzi Hoxhes, qe i zhduken edhe kufomen…
  Eshte vrasesi i mbi 4000 shqiptareve ne 1997-en…
  Eshte vrasesi i Otrantos…
  Eshte vrasesi i Azem Hajdarit …
  Eshte vrasesi i Gerdecit!
  Eshte vrasesi i 4 protestuesve te 21 janarit 2011…!
  …. Eshte vrases serial…
  Drejtesia vonon… Drejtesia nuk harron as vrasesin serial dhe as bashkepunetoret e tij !
  Vrasesi serial eshte vrases i Shqiperise!
  Jo vetem i saj, por edhe i enderrave te shqiptareve, i aspiratave te tyre ” e Duam Shqiperine si e gjithe Evropa!” ” E duam Shqiperine si Amerika demokratike!”
  Eshte ai qe ne vend te Evropes dhe Amerikes po i con shqiptaret e Shqiperine drejt Azerbajxhanit e drejt Butanit!
  Vrasesi serial eshte ai qe mos qofte !

  Reply to this comment
  • usali serberisha "made in 1991" September 11, 19:24

   o hamdi dengla !

   je budalla qe nuk e di qe Pinocheti u mbeshtet nga USA qe e thone dhe vete !
   .
   Ja cfare thone vete amerikanet ?

   .
   The U.S. provided material support to the military regime after the coup, although criticizing it in public. A document released by the U.S. Central Intelligence Agency (CIA) in 2000, titled “CIA Activities in Chile”, revealed that the CIA actively supported the military junta after the overthrow of Allende and that it made many of Pinochet’s officers into paid contacts of the CIA or U.S. military, even though some were known to be involved in human rights abuses

   CIA documents show that the CIA had close contact with members of the Chilean secret police, DINA, and its chief Manuel Contreras (paid asset from 1975 to 1977 according to the CIA in 2000). Some have alleged that the CIA’s one-time payment to Contreras is proof that the U.S. approved of Operation Condor and military repression within Chile

   nje keshille:

   mos uluri ne kete komente nga amerika se na i shpife..besoj se si thone sot amerikanet per “gabimet” e tyre ne Kili pas gjysem shekulli ashtu do thone per Usali Berishen e Elezit dhe Hamdiut.

   tung!

   Reply to this comment
 37. Adih September 11, 23:37

  Z i nderuar Viktor .Dilni ju lutem edhe nga fusha tjeter e . Volejbollit , luhet ma hidh ta hedhe dhe nxire nga fusha (ana )tjeter .Sali Berisha dihet qe eshte politikani ,me anti shqiptar i gjithe historise se kombit tone shqiptar ,dhe nuk diskutohet ,por i nderuar z Viktor ,me kete shkrim nuk ndihmoni edhe aq shume ,sa ju e citoni . Saliu i dashur Viktor ,nuk vjen me ne pushtet ,skemi as edhe me te voglin dyshim ,eshte i pjerdhur ,po behet gati te shkoj ne Rec ,dhe pa dyshim e pret vendimi me burgim te perjetshem ,por dil te shkreten edhe nga fusha (ana ) tjeter ,e them kete , se ne te gjithe kete tranzicion ,te pa kufi , kemi pare ,kemi provuar ,kemi perjetuar … nga te gjithe zyberet politikane mbare te njejtin program. Te gjithe ne unison ,korrupsioni ne rritje ,Shkelm kushtetutes ,kondra pronareve dhe kondra zhvillimit e deri tek mos hapja e dosjeve te sigurimit famekeq te diktatures ,qe kemi shume ne foltoren e parlamentit ,me keqeardhje edhe sot e kesaj dite ,Se me fal qe po zgjatem i nderuar z Viktor ,qe te dy min e brendshem te Saliut mbas 92 ,kane qene 80 leksha .Shembell i vogel .. ,Nuk leviz as pike e as presje ,nga keta neokomuniste e anti zhvillim ,ne programet e tyre si sot e 28 vite me pare . Me kundershto z Viktor ,per kete problem , qe te ngrini e komentoni ,por jam i bindur ,se do me japesh te drejte .Prandaj z Viktor i nderuar volejbolli nuk luhet pa kundershtare??? ????…………..

  Reply to this comment
 38. MH September 12, 02:44

  Per Viktorin nuk kemi cfare te komentojme sepse shkrimet i qendise si askush ma mire,bukur dhe me rrealitet qe asht karakteristika kryesore ne profesionin e gazetarise.
  Por pershendes dhe te nderuarin ketu ma siper z.Për mëmëdhenë.I ka marr shtruar ingje per ingje kroniken e ngjarjeve realisht ashti sic kane ndodhun.
  Po due ti them dhe nji keshille mos ia ven veshin te gjithe atyne qe duan te kritikojne ,injorojne dhe nga pa mundesia ne te dy rastet qe nuk jane adapt per te kritikue dhe injorue kalojne ne fyrje.
  Mbes i kenaqur me komentin tend mjafte precize,direkt e ballore.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*