Për politikanin “perëndimor” Lulzim Basha që “nuk është edukuar në komunizëm”

January 25, 2021 17:17

Për politikanin “perëndimor” Lulzim Basha që “nuk është edukuar në komunizëm”

 

Nga Viktor Malaj

Botuar në DITA

“Me mua… nuk do të keni vetëm kryeministrin e parë që nuk është rritur dhe edukuar në komunizëm, por ka një botëkuptim perëndimor, por do të keni edhe ekipin me më shumë integritet në këto tridhjetë vite” – Lulzim Basha

 

Për të gjithë shqiptarët që, tridhjetë vitet e fundit jo vetëm i kanë jetuar fizikisht, por edhe i kanë përjetuar emocionalisht dhe analizuar (sadopak) ndërgjegjësisht, fjalët e sipërshënuara, të thëna nga L. Basha në TV Klan para disa ditësh, kanë shkaktuar një buzëqeshje që shpreh disa ndjenja njëherësh: gaz, çudi dhe neveri.

Gazin ta shkakton fakti që këto fjalë mashtruese dhe lajkatuese t’i thotë një njeri që ne e dimë se kush është dhe çfarë përfaqson; çudinë ta shkakton guximi me të cilin ky njeri kërkon të na shitet ndryshe nga ç’është, ndërsa neverinë na e prodhon vetëdija dhe arsyetimi ynë sa herë kërkojmë të jetojmë me dinjitet qytetar dhe këtë dinjitet përpiqen të na e nëpërkëmbin gjithfarë sharlatanësh dhe larvash politike.

Deri tani, kanë qenë disa politikanë pa dinjitet, që këta tridhjetë vjet i kanë shtyrë duke u kacavjerrë, rrëzuar dhe ringjitur në pemën e politikës shqiptare me synim vjeljen e frutave pa i bërë asnjë shërbim asaj. Këta gjunjëthyer nga rëniet e shpeshta na kanë thënë se “Basha përfaqson një politikan perëndimor…etj.”

Nuk ma merrte mendja që vetë Lulzim Basha do ta thoshte këtë për veten e tij. Duhet guxim prej të marri apo me zero skrupuj që të pohosh një gjë, për të cilën shumica e shqiptarëve e dinë se nuk është e vërtetë dhe të përpiqesh ta përdorësh si Atu* në lojën politike për pushtet. Një guxim i tillë i ka të gjitha gjasat të kthehet në bumerang dhe jo në sukses.

Duke pohuar publikisht se ai përfaqson (nëse dëshira e tij bëhet realitet) “kryeministrin e parë që nuk është rritur dhe edukuar në komunizëm”, Lulzim Basha rreket të na mashtrojë dhe, njëkohësisht, fyen shumicën e shqiptarëve që janë lindur e rritur përpara vitit 1990. Ai rreket të na mashtrojë sepse e vërteta e pakundërshtueshme është se ai, fëmijërinë dhe adoleshencën i ka kaluar në Tiranë përpara se të binte sistemi i ashtëquajtur komunist dhe sociologjia botërore ka një konsensus të përgjithshëm që pranon se tiparet kryesore të karakterit dhe personalitetit njerëzor formohen brenda kësaj moshe.

Duke pohuar se nuk është edukuar në komunizëm, ai fyen miliona shqiptarë të arsyeshëm, të lindur e rritur në gjysmën e dytë të shekullit të njëzetë, të cilët as i kanë bërë keq ndokuj, as i kanë shpërdoruar apo vjedhur pasuritë financiare të buxhetit të shtetit, as kanë vrarë njeri në mes të bulevardit apo të pyllit, as kanë bërë lëshime apo marrëveshje me fqinjët e Shqipërisë për dhënie territoresh dhe as kanë marrë pjesë në falsifikime apo dhunime procesesh zgjedhore.

Kjo kategori njerëzish të ndershëm, punëtorë, të varfër me shtëpi modeste, pa vila e pallate në pronësi, por të panjollosur me asgjë të keqe, ndihen të fyer kur ndonjë horr i pas 1990 ua shet shkollimin e tij enigmatik jashtë shtetit si çertifikatë intelektualizmi apo pasurinë e tij të sotme marramendëse (pa bërë asnjë punë) si dëshmi të aftësive të tij prej kapitalisti dhe antikomunisti mbas pilafit.

Ky është karshillëku që gjithfarë birbosh dhe lapangjozësh të këtyre tridhjetë viteve iu bëjnë, të paktën, dy brezave të shqiptarëve që u lindën, edukuan dhe jetuan me ndjenjat e dashurisë për vendin, sakrificave vetjake e familjare për zhvillimin e tij, respektit për librat, dijen dhe besimit se mjete dinjitoze jetese janë vetëm dituria dhe puna vetjake.

Dhe, tani le të shohim pak “botëkuptimin perëndimor” të z. Lulzim Basha. Politika evropiane, e djeshme dhe e sotme, ka prodhuar me qindra politikanë, një pjesë e të cilëve kanë qenë njerëz dinjitozë, parimorë, të pakorruptuar dhe i kanë kontribuar zhvillimit të vendeve të tyre.

Por politika evropiane ka pasur, dhe ka ende, edhe shumë sharlatanë, horra, hajdutë, mashtrues dhe kriminelë që s’kanë lënë gjë pa bërë në vendet e tyre dhe ndaj vendeve të tjera. Në Evropën Perëndimore janë “edukuar” dhe kanë zhvilluar veprimtarinë e tyre edhe Franko, Hitleri, Musolini, Berluskoni, Metaksai etj.etj.

Se çfarë formimi dhe botëkuptimi ka Lulzim Basha e provojnë mjaftueshëm sjelljet dhe veprimet e tij prej vitit 2005 kur e sollën me shkuesi në Shqipëri dhe e vunë të drejtonte tre dikasteret më të rëndësishme qëndrore të vendit në dy “qeveritë Berisha”. Përpara se të analizojmë këto, duhet të vëmë në dukje se politikani Basha ka bërë dy pohime krejtësisht të kundërta të cilat nuk mund të bashkëjetojnë dhe flasin shumë për personalitetin e tij të pavlerë.

Në vitin 2013 ai ka pohuar se “Ne i përkasim shkollës politike të Sali Berishës”, ndërsa tani na thotë se “ka një botëkuptim perëndimor”. Kjo do të thotë se “ndihem femër megjithëse kam organet gjenitale mashkullore”.
T’iu kërkosh shqiptarëve të të bëjnë kryeministër sepse “nuk je rritur dhe edukuar në komunizëm” dhe, nga ana tjetër, të pohosh me krenari se “i përket shkollës politike të Sali Berishës”, i lindur, rritur dhe edukuar në komunizëm, sekretar i partisë komuniste dhe militant i saj, kjo s’ka të ndenjura ku të rrijë.

Dhe jo vetëm kaq. Të pretendosh se ke “botëkuptim perëndimor ” dhe të betohesh se je vazhduesi i një politikani shqiptar të cilin bota perëndimore e ka cilësuar “Si kryetar i shtetit ai rezultoi një katastrofë, ndërsa si drejtues i opozitës një ordiner i rrezikshëm” dhe, madje, sundimin e tij të parë pesëvjeçar e patën cilësuar si “një regjim gangsterësh”, kjo dëshmon qartësisht se nuk ke respekt për shqiptarët dhe as dinjitet personal.

Nëse Basha kërkon të identifikohet me politikën dhe politikanët progresistë dhe dinjitozë evropianë (sa qesharake!) ai duhet t’iu përgjigjet shumë pyetjeve dhe të shpjegojë shumë sjellje dhe veprime të tij. Në botën perëndimore, tash tridhjetë vjet, kanë studiuar dhe janë diplomuar dhjetëra mijëra shqiptarë e shqiptare, madje në universitete shumë herë më prestigjozë se ai ku ka studiuar L. Basha.

Ky fakt nuk i bën asnjërin prej tyre vetvetiu të përshtatshëm për drejtimin e qeverive tona dhe, madje, as për drejtim dikasteresh shtetërore.
Nëse Basha kërkon ta besojmë se “ka botëkuptim perëndimor”, me çka ne duhet të nënkuptojmë se me të në drejtim do të bëhemi si Evropa Perëndimore (?!!!), duhet të shpjegojë përse pranoi në vitin 2005 t’i bashkohej një partie politike shqiptare që gjatë historisë së saj 15- vjeçare, në pushtet dhe opozitë, kishte manifestuar mendësi dhe sjellje krejtësisht antiperëndimore, duke manipuluar dhe dhunuar procese zgjedhore (çfarë nuk e kishin bërë as komunistët e mallkuar); kishte rrahur e burgosur kundërshtarë politikë; kishte rrahur e burgosur gazetarë dhe djegur redaksi gazetash; kishte çuar vendin në prag të greminës, kishte vendosur gjendjen e jashtëzakonshme dhe ideuar e tentuar një ballafaqim të dhunshëm veri-jug midis popullsisë civile, forcave ushtarake dhe paramilitare; kishte ideuar përdorimin e aviacionit, artilerisë dhe Lëndëve Helmuese Luftarake kundër popullsisë civile etj. etj.

Ai duhet të na tregojë nëse përputhet “botëkuptimi perëndimor” me “shkollën politike berishiste” i cili ishte shpallur “armik i shtypit të lirë” nga organizatat ndërkombëtare të lirisë së shtypit dhe kishte guxuar të rizgjidhet President i vendit në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme, vetëm me votat e partisë së tij, vota të deklaruara antidemokratike edhe nga bashkësia ndërkombëtare.

Por, le ta zëmë për një çast se në vitin 2005 Basha nuk i dinte asnjërën prej këtyre sjelljeve e veprimeve politike me natyrë të qartë kriminale të qeverive të “Baba Sali Dovletit”. Tani, atij i mbetet barra të na shpjegojë sjelljet dhe veprimet e tij pas kthimit në atdhe dhe sa përputhen ato me parimet e përgjithshme demokratike dhe “botëkuptimin (e tij) perëndimor”.

A mundet një qytetar dhe politikan i civilizuar “perëndimor” të pajtohet me moshapjen e kutive të votimit kur këtë e kërkon opozita politike, menjëherë pas zgjedhjeve, siç ndodhi në vitin 2009, kur opozita u fut në grevë urie për këtë arsye, pra për transparencën, ndërsa qeveria ku ai ishte ministër i dogji kutitë dhe fletët e votimit? A mund të përgjigjet ai pse qeveria e tij veproi kështu dhe a ishte në një mendje ai me këtë akt?

A mundet një politikan me “botëkuptim perëndimor” ta konsiderojë ndërtimin e një rruge, si ajo që quhet e Kombit, si “kryevepra e jetës time” kur Kontrolli i Lartë i Shtetit dhe Prokuroria e Shtetit të tij kanë vërtetuar shpërdorimin e 240 milion eurove në ndërtimin e saj? A paraqiten politikanët perëndimorë në hetuesi dhe gjyq për sqarimin e akuzave mbi shpërdorimet apo e mbyllin procesin e gjykimit “me procedura”, pa pasur një vendim gjykate për pafajsinë e të akuzuarit, siç ka bërë Lulzim Basha?

A mundet që një politikan modern perëndimor të pohojë se “kemi zbatuar ligjin” dhe “njerëzit janë vrarë brenda perimetrit të mbrojtjes së godinës” kur gjykatat e vendit të tij kanë gjykuar dhe vendosur se vrasjet e protestuesve paqësorë kanë qenë të paligjshme, dhe gjithë populli i vendit të tij e ka parë të filmuar vrasjen e protestuesve jashtë rrethimit të godinës, siç ka ndodhur në 21 janar 2011 në Tiranë?

A njeh ai ndonjë politikan modern perëndimor që, kur nuk e voton shumica e zgjedhësve të vendit të vet, braktis Parlamentin pa kthim, dorëzon mandatet e të gjithë deputetëve, sulmon ndërtesat qeveritare dhe parlamentare me molotov dhe mjete të tjera zjarrvënëse dhe urdhëron partinë e tij të braktisë plotësisht pjesëmarrjen në zgjedhjet lokale?

Cilët politikanë perëndimorë, nga të cilët ai mund të frymëzohet dhe shembullin e të cilëve ndjek, humbin disa procese zgjedhore rresht dhe nuk e gjykojnë të arsyeshme të japin dorëheqjen? A njeh ai ndonjë rast në vendet perëndimore kur dikush humbet zgjedhjet për kryetar bashkie dhe, në vend që të përgëzojë fituesin, bëhet vetë fitues i rremë duke mbledhur fletëvotimi jashtë kutive përkatëse, siç ka bërë z. Basha në vitin 2011?!

Pyetjet janë të pafundme por, është e sigurt se përgjigjet e tyre nuk do të jepeshin kurrë. Në mënyrë që të heqim qafe sa më parë “të keqen”, pra qeverisjen Rama, dhe t’ia besojmë atë “shpëtimtarit” Basha, do të duhet që Lulzim Basha të na provojë dy gjëra themelore: Së pari, se shkolla e tij politike, e quajtur berishizëm, përputhet me botëkuptimin politik dhe demokratik perëndimor dhe, së dyti, se mendimet, sjelljet dhe qëndrimet e manifestuara prej tij në 15 vjet janë të ngjashme, në mos të njëjta, me ato të politikanëve dinjitozë perëndimorë.

Ne e dëshirojmë me bindje largimin e modelit qeverisës “Rama” dhe zëvendësimin e tij me një model qeverisjeje më efektiv dhe dinjitoz, por jo zëvendësimin e saj me berishizmin e kamufluar nën ambalazhe të zbukuruara, por që me tejdukshmërinë e tyre na lejojnë të shohim kalbëzimin.

Për aq kohë sa Lulzim Basha, me kokëfortësi, do të vazhdojë të betohet si sigurues i vazhdimësisë politike berishiste dhe nuk do të na “provojë” dy përputhjet e sipërshënuara, ne do të jemi të detyruar, fatkeqësisht, ta përbuzim “ofertën” e tij politike, të cilën znj. Topalli e emërton “oferta Bashalike”.

Sa i përket premtimit të Bashës se ne “do të kemi ekipin me më shumë integritet në këto tridhjetë vjet”, nuk ka nevojë për komente dhe as sqarime sepse çdo shqiptar vetëqartësohet kur shikon tufën e njerëzve që e rrethojnë sot atë. T’i krahasosh ata me shumë ish-ministra të PD-së ose PS-së në kabinetet e dikurshme qeveritare, dallimi është si nata me ditën dhe për të vënë lemerinë.

Prandaj, janë të gjitha gjasat që pretendimet dhe premtimet e Bashës për “botëkuptime perëndimore” dhe “qeveri që punon vetëm për popullin” të kthehen në bumerang dhe objekt talljeje nga shumica e shqiptarëve.

* Atu- Letër bixhozi që të siguron fitoren. (fig.) Mjet i volitshëm që përdoret për arritjen e një qëllimi.

 

—–

©Copyright Gazeta DITA

Ky artikull është ekskluziv i Gazetës DITA, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar DITA dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016.

 

January 25, 2021 17:17
Komento

61 Komente

 1. pirati behet pape January 20, 01:51

  I nderuar artikullshkrues !
  .
  E kam thene dhe here te tjera
  qe Nazi-berishiset dhe lulbashistet
  jane kriminele por jo fajtore;

  .Kush jane fajtoret ?

  Dihet nga te gjithe qe Sali B…eshte nje kavie e formuar nga nderzimi I Rajersonoviqit me Biberoviqit qe eshte shkuar dhe harruar te Dita te artikulli ‘BIBERISHIZMI’
  .
  Dihet nga te gjithe qe Lylzim B…eshte nje kavie e formuar nga nderzimi arvizuse me fazllicet e washingtonit & doris Faket e europes qe eshte shkruar sakte te artikulli I Yzerit per KINEZERIRAT E ARVIZUSE

  ..
  Kete koment e kam bere te Dita para shume vitesh dhe tregon qarte DIRTY JOB te disa segmente te dipllomacise dhe gjeopolitikaneve amerikane qe e kane DHI PUNEN RENDSHEM me Shqiperine..
  Letra e Gery Kokalarit drejtuar Donald Lu-se per lidhjet e tij me Wisnerin qe shte berishist makartist I cmendur dhe lidhjet e tyre me lobin grek te washingtonit do lere m egoje hapur dhe me proamerikanin ne Shqiperi
  ,
  Sidoqofte ndiqni keto SHenime per Arvizune e Kimes
  ————-
  lexim te kendshem:

  Dhjetor 2006
  Banorët mbajnë mend ish-ambasadoren amerikane Marcie Ries, që vinte për darkë në apartamentin e çiftit Basha, sidomos në fund të vitit 2006, kur ai në cilësinë e ministrit të Transporteve dhe Punëve Publike, firmosi kontratën për ndërtimin pa projekt dhe faturë të segmentit Rrëshen-Kalimash të rrugës Durrës-Kukës, marrë përsipër nga konsorciumi armerikano-turk “Bechtel-Enka”.

  26 Janar, 2012
  Ambasadori Arvizu, ka takuar për më shumë se 40 minuta kryebashkiakun e Tiranës, Lulzim Basha. Pas takimit Arvizu ka thënë se është diskutuar në lidhje me një vizitë të Lulzim Bashës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

  6 Maj, 2012

  Amb. Arvizu pati një darkë të gjatë disa oreshe familjare me Lulzim Bashen. Diplomati amerikan, i shoqëruar nga bashkëshortja zbriti atje rreth orës 19.00.
  21 Shtator, 2011
  Amb. Arvizu në Tiran eekziston një celulë antiamerikane.

  17 Gusht, 2012
  Ambasadori Arvizu ka paralajmëruar per drejtuesin e ri të SHISH, se ai duhet të ketë parasysh në punën e tij trashëgiminë e shkëlqyer të Bahri Shaqirit dhe të harrojë kohën e SHIK-ut të viteve 90-të, duke injoruar emrin e Visho Ajazit

  27 Prill, 2011
  Ambasadori Arvizu, është parë në mbrëmje në një bar në ish Bllokun në Tiranë duke parë ndeshjen Real- Barcelona së bashku me Lulëzim Bashën.

  24 Prill, 2011

  Ambasada amerikane njofton se mbi pretendimet se Basha është mbajtës i një pasaporte të SHBA sqarohet se Ambasada se SHBA nuk i lejohet të komentoj me tej.

  10 Gusht, 2012
  Arvizu ka zhvilluar një takim me Lulzim Bashen, ndërsa i ka prezantuar zëvendësambasadorin e ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës,

  7 Shkurt, 2012
  Mendoj se Lulzim Basha eshte si yll në ngjitje në qiellin politik shqiptar..
  8 Shkurt, 2013
  Ambasadori Arvizu: Shtetet e Bashkuara të Amerikës shprehen të tronditura nga vendimi i Gjykatës së Tiranës për të liruar tre të akuzuarit e Gardës për vrasjet më 21 janar 2011 kur minister I Brendshem ishte Lulzim Basha (hajde tronditje hajde..mbaje veten o burr I dheut…)
  8 Shkurt, 2011
  Deklarata e Arvizu shkaktoi reagime të forta pasi ai e quajtir korrupsionin një problem shqiptar dhe jo problem të qeverisë shqiptare
  Arvizu takon policët, i përgëzon për profesionalizmin gjatë protestave të PS-së
  Ambasadori amerikan, takim informal me efektivat e policisë së Shtetit

  04 mars 2011 17:13
  Pak minuta para nisjes së një proteste të organizatës rinore të Partisë Socialiste para Ministrisë së Brendshme, Ambasadori amerikan në Tiranë, Aleksandër Arvizu ka takuar disa efektivë të policisë së shtetit para dyerve të kësaj ministrie.

  Takimi ka qenë informal e mjaft miqësor dhe ka ardhur fare rastësisht. Diplomati amerikan ka dalë nga Galeria e Arteve dhe është drejtuar nga efektivët, duke i takuar të gjithë ata që gjendeshin në shërbim në hyrje të Ministrisë së Brendshme.

  Forcat e policisë janë përgëzuar edhe zyrtarisht nga Ambasadori Arvizu për sjelljen në mënyrë profesionale gjatë protestave të shkuara të zhvilluara nga Partia Socialiste, përfshirë këtu edhe demonstratën shume te dhunshme të 21 janarit.

  Kur ne pranvere te 2012-s shkoi e gjthe paria Tiranes ne Washington per te bere “rrjeshtore” te Filip Rekeri vetem Basha u prit dhe dhe u percoll nga Arvizu sikur te ishte lindur ne Ambasade apo bodrume inteligjence..

  Deri me sot kerkush nuk e ka spjeguar se ku e gjeti fuqine Basha ti shkele “vijen e kuqe “ nenpunsit te pallatit te endrrave arvizu ne 15 nendor per problemin e LHL…a mos ishte nje kurth me zgjuarsi per te hedhur Ramen..apo pashaporta amerikane qe ka patur Luli ne Hollande me numra ekstra ishte cudiberese ? Edhe pse ne nje fare menyre Basha poshtroi Arvizune ishte ky I fundi qe I beri vizite bashes te shqup-I me nje pako llokume per ti uruar shtepine e dyte te re dhe per ti kerkuar falje se e kishte “ofenduar ne 15 nendor..ishte po arvizu qe me menget eperveshra diten dhe pantallonat e ulura naten kontribuoi qe Bash ate merrte tiranen edhe pse ishte si n je Xhaferr Deve junior.

  Shqiptaret duhet te qetsohen se cdo gje per kriminelin Lul eshte paravendosur qe ai do behet k/m I ardhshem dhe kete e ka vendosur gjirafa 2-metroshe Edirama ne gafen e tij qe dorzoi me tradheti bashkine e tiranes ne 9 maj 2012 dhe qe beri tradhetine e rradhes ne gjirin e lalzit.Por ajo qe I vuri vulen vendimit per Bashen si k/m eshte puthja qe mori “free & live” nga zonja Nuland e cila nuk ka shqisa perceptuese qe te ndjente se ne faqet e Lulit pikonte gjak nga protestuesit te vrare “sipas kornizes ligjore” te xhaferr deves ne 4 shkurt 1944 qe

  “””1 dite terror eshte 10 vjet qetesi”””.

  Prandaj Neonazisti Basha hoqi nga harta e tiranes rrugen e deshmorve te 4 shkurtit 1944 dhe vuri emrin e nipit te xhaferr deves dhe me habiteshmja ishte se e miratuan xhandaret e Ilir metes me qe I eshte tekur te festoje 70 vjetorin e clirimit

  Ky kuvend vendosi BASHKFAJTORIN Bashicin , zyrtarisht si vazhdues te veprimtarise kriminale antishqiptare te Berishovicit qe mbahej ne kembe nga rajersonovicet,elezbiberovicet,damirfazllicet dhetani se fundi nga Ediramicet dhe Ilirmeticet.

  Ne fakt jane keto subjektet e mesiperme qe po I ngrene portretin legjendes Enver Hoxhes dhe jo ata 50 fakira ne gjirokaster qe u sulmuan aq paturpesisht nga hijenat,vampiret,frankeshtein monstrat qe te vetmen pune qe kane bere neshqiperi eshte supa me kockat e vdekura te enverhoxhes qe ja servirin cdo dite 24 ore non stop atij populli NGA KAZANI I MEDIAVE XHORSORRISTE & MAKARTISTE qe duhet ti japin fund komedise me Bedelulin e Arvizise
  .
  Stop riardhjes ne pushtet
  te Xhaferr Deves Junior..

  Amerikanet duhet te mos perserisin gafen me Nazistin Deva qe ashtu si ai kane vrare qytetare te Tiranes me duar ne xhepa dhe e quajten Yll ne ngjitje qe eshte fjalia me keqe

  jo vetem antishqiptare

  ..jo vetem anti amerikane

  por dhe anti humane

  Reply to this comment
  • beni January 20, 10:00

   Gjithcka kete riciklim te neveritshem te njeriut qe ka pasur postet me te larta per me shume se 8 vite ne administraten qendrore dhe vendore ne vend, me emrin lule basha, e kemi dhurate nga i degjeneruari dhe super i korruptuari edvin Rama, Cfare fatkeqesie qe ky vend nuk ofron politikane te tjere pervec sali berishes edvin rames, lulush bashes, ilir metes, fate methoxhes dules e camit idrizi

   Reply to this comment
   • pirati behet pape January 20, 17:45

    I NDERUA BEN !

    Gjysmen e komentit e ke drejte ate qe Rama ne nje fare menyre u be “mbrojtesi me I madh I Lylit..Biles kur filluan votimet e 8 majit 2011 e kasha paralajmeruar personalsht me leter si atdhetar ku I shkruajta textualisht;

    MOS U FUT NE VOTIME PA KERKUAR DOREHEQJEN E TIJ…

    Dhe cfare ndodhi me vone duke fituar serbasha votimet e Tiranes me menget e perveshra te Arvizuse u be gjykatesi I pare qe I pastroi gjakun nje krimineli
    .
    Gjysma e dyte e komentit qe ungon eshte faktori nderkombetar qe sic eshte shkruar me lart::::

    “””Letra e Gery Kokalarit drejtuar Donald Lu-se per lidhjet e tij me Wisnerin qe shte berishist makartist I cmendur dhe lidhjet e tyre me lobin grek te washingtonit do lere me goje hapur dhe me proamerikanin ne Shqiperi..ect
    .
    Tregon se paria Tiranes jane kellefa njeperdorimsh ne dispozicjon te ‘GARANTEVE NDERKOMBETARE qe po na I fusin sa krahu demonkratikisht ne dac me Kriminelulin ne dac me ediramortjen qe sic dihet jane pjelle e xhorxhsorrizmit &makartizmit I konvertuar ne neo fashizem
    ,

    Reply to this comment
    • Caku January 26, 12:27

     pirati qe eshte bere pape ne Shqiperi ka qene Ali Pashe Tepelena dhe Edin Rama.Rama ka ber pazare me Vucicin ne kurriz te Kosoves pirati behet pape thote serbasha per Lul Bashen.Kush e ftoi Goran Bregovic ne Tirane pa u thare akoma plaget ne Kosove,kush beri pazar me Vucicin per ndarjen e Kosoves,kush i dergoi leter futbollistit serb Sinisha Mihajlovic,kush e paditi kosovarin Ramush Haradinaj?Lul Basha eshte politikan qe nuk ben konflikte,qe nuk e kthen ne personale,kurse Rama ku ven bythen,rren,tallet ose plas sherri.

     Reply to this comment
  • Donald January 21, 15:26

   Pirati behet prape. FLM analize e sakte.
   Kete nuk kuptojne njerzit qe Cdo Dite Po humbin vlerat. Nuk mendojne e shikojne cpo ndodh. Aleancat me usa jane per Aq kohe sa jane e interesat. Mos shkollimi qe eshte bere me qellim, i bejne njerezit qe te votojne vetem keta antishqiptare . Lulshit lulezime bashuqi eshte njeriu me I keq qe mundet eshte kelushi I Saliut Por jo I shkolluar e eksperience Por vetem cfare I thote ustai.

   Reply to this comment
 2. Raimond vlonjati January 20, 02:50

  O SHoku Viktor !
  Po ku po genjen ketu ky Basha, se ky vertet nuk eshte ritur ne Komunizem ?

  Si duhet te thote qe te te pelqeje ty mor aman ? Qe eshte ritur ne Komunizem ?

  Ca na tregon ti ish ministrat e PS-se me te PD-se ,

  Ku ke ti ndonje mareveshje kriminale nga ata te PD-se, si mareveshjet kriminale e anti-shqiptare te Fatos Nanos, per Aeroportin e Rinasit,
  kur per shkak te mareveshjes anti-shqiptare qe Nano ksihte bere me firmen Gjermane ,
  shqiptaret paguajne edhe sot tarifat me te larta ne Europe
  ..
  Po ashtu Mareveshja Anti-shqiptare per 10 vjet e Nanos per Telekomin me telefonine celulare Greke ( vodafon) ,
  ku konsumatori Shqiptar humbte 350 milion dollare ne vit ,
  kjo e deklaruar nga Ministria e Ekonomise se asaj kohe
  ..
  Tjeter Mareveshje kriminale e Nanos qe ne privatizmin e AMC , telefonise celulare Shqiptare, ja fali firmave greke Vodafon te Kokalis, dhe firmes shteterore greke Cosmote,
  per ne nje vlere totale 93 milion dollare,
  dhe nga kjo mareveshje kriminale te Nanos,konsumatori Shqiptar paguante cmimin me te larte ne Europe

  Dhe sipas Bankes Boterore, 1/3 e Telefonise sone celulare kushtonte 1.2 Miliard dollare

  Mos te flasim pastaj per kete hajdut te pa-meshireshem EDI RAMA , i cili
  ka futur cmimin me t e larte te Karburantit ne Europe, se gjasme eshte futur taksa e ruges,
  kur nderkaq ky bastard thote se do ti beje te gjitha ruget me taksa,
  Pra paguhet taksa e ruges 2 here–

  Po ashtu vjedhjet e pafundeme qe ben ne shtrimin e rugeve te reja
  kur 1 km ruge fshati ky hajdut KryeminISter e shtron per 20 Milion dollare

  Vjedhjet e tmereshme qe Rama ben me djegesat , ku ju jep oligarkeve te tij nga 30 milion dollare ne vit , nderkaq ata pa filluar punen fare

  Ky hajdut Kryeminister qe punon vetem per te pasuruar miliarderet e lidhur me familjen e tij,
  po jep tani Portet Detare te Shqiperise per perdorim te pasanikeve,
  duke i kthyer ne porte te jahteve, Kur dihet se jahte kane vetem miliarderet

  Mos flasim pastaj qe ky Kryeminister po i shemb ne taksa te larta per sherbimet shqiptaret,
  ku ne Shqiperi paguhet per dritat dhe per ujin me shume se ne Gjermani

  Dhe per shkak te kesaj qeverisje prej hajduti te EDI RAMES ,
  shqiptaret po emigrojne ne turma te medha, saqe , sic thone gazetat franceze dhe angleze ,
  ne emigrojme njelloj si Sirianet qe jane ne gjendje lufte

  ..Po boshatiset Shqiperia nga Rinia qe emigron , sepse nuk ka asnje perspektive
  ne kete qeverisje kriminale qe ju sherben vetem Miliardereve te familjes Rama

  Dhe kemi 8 vjet me kete hajdut Kryeminister dhe i vetmi investim i huaj ne kohen e tij eshte TAP gazesjellesi, i cili eshte frut i punes se kohes se PD-se, jo i ketij
  Se ky hajdut kryeminsiter nuk ka sjelle azgje fare
  ..

  Atehere mor shoku Viktor qe je kaq i apasionuar kunder Bashes,
  ku e ke pare ti Bashen te kete kryer ndonje mareveshje kriminale si mareveshjet e Nanos apo te EDI RAMES

  Hajde na i thuaj ketu –Ja ku jane gjithe njerezit , edhe fol me fakte,
  mos na bej propagande se na fyen intelektin e koqeve kur mendon se nje deficeent
  si puna jote
  do na mbushi mendjen per te mbuluar pislleqet , vjedhjet dhe antishqiptarizmin e ketij Kryeministri , avokat te interesave te Greqise

  Fol me fakte !

  Reply to this comment
  • Gim January 20, 08:05

   Gjithsecili sheh ate qe do, e rendesishme eshte qe mos beje si kopetent

   Reply to this comment
   • Shefqet Cela January 20, 16:55

    SAKTE.
    Per kompetencen, une i referohem Fishtes, i cili ka portretizuar ata qe levdohen se “kane studjuar jashte”:
    SHTINI PUSHK O SHQYPTARI
    SE NGJI TAT PO KTHEN NJI LULE.
    SI PO KTHEN, AS VET SE DI.
    KA SHKU ARK, PO KTHEN DAULLE…
    Lulushi eshte prototipo i ketij palo personazhi.

    Reply to this comment
  • Fisniku January 20, 08:31

   O Rai-MUT vlonjati!
   Mos komento pa i pire ilacet e daqmllase tende se ia fut si kau peles!
   Pastaj lexoje edhe nje here artikullin e z.Viktor se aty i ke te gjitha pergjigjet qe kerkon me fakte dhe arsyetime te pa kundershtueshme!
   Per mua eshte nje material nga me te saktet e botuar kohet e fundit ne shtypin shqiptar!
   Te kuptohemi,jam i mendimit qe Rama duhet te shporret nga pushteti,se i ka futur KANCERIN Shqiperise,por qe te vije Basha do te thote ta futesh Shqiperine ne arkivol!
   Cfare duhet bere ?-do pyesesh ti.
   Per mua kushjdo qe te fitoje nga lideret aktuale,pergjegjes per rrenimin kriminal te Shqiperise i HUMBURI I MADH DO JETE VETEM POPULLI SHQIPTAR!
   Fakti,qe nuk kane dale personalitete te afte,idealiste,te pa korruptuar dhe trima,qe te marrin ne dore fatet e atdheut duke i bere me pare GJYQIN E HISTORISE ketyre 30 vjeteve shkerdhatokraci,do te thote se Shqiperia eshte ne buze te humneres dhe populli shqiptar,vecanerisjht rinia e ka te humbur perfundimisht shpresen se ky vend mund te behet!
   Cfare do te kete bere Edi Rama keto 20 vjetet e tij ne politike,nuk jane asgje per te justifikuar mbajtjen e tij ne politike!
   Modeli Rama i ketyure 8 vjeteve ne pushtet eshte MODELI ME KRIMINAL dhe me ANTISHQIPTAR e gebelsian i nje njeriu qe ka uzurpuar me pare PS-ne dhe nepermjet tru shplareve te saj votues ka uzurpuar edhe qeverine vetem se ka qene nje SOFIST i perkryer per trute bosh te votuesve te tij!
   Rama i ka mashtruar shqiptaret njelloj sib bene kolonizatoret europiane kur pushtuan Ameriken ,qe i genjyen indianet e atehershem me copa pasqyrash ne kembim te florinjve dhe lirive e te drejtave te njeriut duke i kthyer ne skllever gjithnje ne zhdukje!
   Ka punuar Rama-derdellitin votuesit e tij,por harrojne se jo vetem ,qe ai ka shperdoruar buxhetet e shtetit per ndertime anti ekonomike dhe ne kundershtim me interesat jetike aktuale te popullit,por te gjitha i ka bere duke marre mbi 13 miliard euro borxhe!Si mund te mburret nje mashkull ,se gruaja e tij ka lindur djale,kur ate e ka ngjizur me komshiun e jo me burrin e saj?
   Si mund te krenohen votuesit e Rames tru tallashe vetem se kane te punesuar ne administrate veten,femijte e tyre,se Rama vishet si klloun karagjoz,se Rama perdor fjalor rrugaci ne komunikimin me te gjithe etj,etj!
   Si mund ta pranoje une qe Rama ka punuar,kyr ne lagjen time ne Tirane,prane bllopkut tim te banimiot,kur dal nga pallati kemba me shkel ne balte,ku femijte e mij nuk kane ne lagjen prej 100 mije banoresh asnje cerdhe,kopesht,lulishte,kend lojrash etj shteteror,ndonese kemi paguar cdo muaj taksa vendore per kete qellim dhe nuk na jane kthyer ne sherbime per komunitetin tone?
   E gjithe klasa politike eshte tradhetare dhe fajin e kemi ne qe na kane hedhur “Trute e gomarit” dhe habitemi pas shallvareve dhe mjekrres se felliqur te sharlatanit Rama,se te tjeret as i llogaris fare!
   MJERE SHQIPERIA!

   Reply to this comment
   • Caku January 20, 11:08

    Fisniku don te shporret Rama por nuk do te vije Basha!Ti je militanti rilindjes ose je idjot.Kush nga opozitaret mund tja marri pushtetin Rames pervec Bashes o bole?Raimondi ka 1000% te drejte ne cdo fjale.Viktorit i rreh zemra majtas ke hajduti Rama te cilin nuk e ka sulmuar kurre kaq ashper sa Bashen megjthese e ka shkerdhyer Shqiperine para e mbrapa.

    Reply to this comment
    • Fernando January 20, 13:32

     Me fal ti Caku,por qenke pakez …idiot i lindur ndaj nuk ke faj per cfare komenton!
     Une dua qe Rama te shporret,por jo te humbase PS-ja!
     Ne se ne PS i jane nenshtruar totalisht Rames dhe nuk mbeshtesin asnje figure tjeter me te mire,atehere kjo PS ka vdekur dhe meriton te varroset si ata te covid 19:Pa njeri!
     Asnje parti e djathte nuk mund te beje Shqiperine dhe me parti te djathta quaj Ballin Kombetar dhe Legalitetin,ndersa te gjitha partite e tjera jane krijesa antishqiptare qe luftojne per pushtet!
     Ndersa PD dhe PS nuk jane as te djathta e as te majta,se te dy partite jane armike te Luftes Antifashiste dhe si te tilla duhet te reformohen me njerez te rinj idealiste!
     Vetem e MAJTA mund te beje shtet,por jo kjo qe hiqet e tille deri tani!
     Ne se nuk del ndonje parti e re me ideale patriotike,me njerez,qe te vene me shpatulla per muri te gjithe klasen politike te ketyre 30 vjeteve,atehere populli shqiptar do te detyrohet ta vuaje pa aftesine e tij edhe per 500 vjet,sic vuajten ne kohen e pushtimit turk!
     Votoni cilin te doni,por dijeni se e humbur do te jete Shqiperia dhe shumica e popullit shqiptar!

     Se “GOMARIN” kur po e shqyente ujku lutej :Ishalla jam ne enderr”!

     Reply to this comment
     • Caku January 20, 15:21

      Fernando bolja qenke komplet idjot.Shqiperia nuk ka pasur asnjehere te majte dhe te djatht,as para luftes dhe as tani,por ka pasur diktatore qe fshihen pas ketyre indeologjive,kurse Rama eshte nje mafioz qe e ka shkerdhyer shtetin dhe Shqiperine para e mbrapa si i ka dashur palla.Prandaj duhet largohet sa me shpejt ndryshe Shqipria nuk ngre koke kurre.Me shkerdhate dhe antishqipar se Rama nuk ka qene as Esat Toptani.

    • Remo January 20, 17:44

     Caku me 1000% te padrejte qe te mbroje Rajmond Vlonjatin?!
     Une nuk e dua te jete me Rama KR, por kjo s’do te thote se duhet Bashar Suma per kete pune!
     Eshte nje bir kurve i provuar per 8 vite ne udheheqjen e Kalifit Sali, e ka permjere anembane dhe nuk ka mbajtur pergjegjesi per asgje! Tani ti radhitesh Rajmondit dhe ty bemat anti-shqipetare te malokerise (Partise se Debilave) qe shkaterroi vendin nga themeli duhet te shkruash nje roman ketu! Shqipetaret i dine mire, ose ata qe duan ti dine dhe nuk jane bythelepires…. Shikoj se shume ketu e sulmojne Rame shkerdhaten jo per te miren e vendit, e bejne se duan te shikojne Shpellaret e tyre ne pushtet, duan saliun, duan lulune, monen liken mediun, pra asgje te re, thjesht rikthim tek e vjetera, riciklim Varremihesish!! Militante karagjoza qe masturbojne trurin e i shkruajne “biografine e re PD” ketu!! Po pse nuk i dime ne se kush jane? Shqiperia ka degraduar si asnje vend tjeter, nje force e re politike apo poli i trete nuk ka per te lindur kurre me njerez mendje-mykur qe kokeulur votojne tre familjet mafioze te Tiranes dhe 128 parti-bandat e tyre!!

     Reply to this comment
     • Caku January 20, 19:29

      Molokeri e perdorin armiqt e shqiptareve greket dhe serbet qe kerkojn percarjen e shqiptareve.Kjo per mua eshte veper penale.
      Nuk zgjidhet Kryeminister Myslim Murrizi dhe Rudina Hajdari,Kryeminister do behet Rama ose Basha se asnje tjeter nuk ka bole,
      kte nuk e ndryshon askush.Ai qe nuk don ta besoje kete eshte budalla.Prandaj merrni e zgjidhni ne Europe me Bashen apo ne
      Turqi me Ramen qe e shkerdhy para e mbrapa shtetin dhe ka detyruar shqiptaret tja mbathin nga syte komet.

    • Raimond vlonjati January 21, 01:13

     Edhe une i Majte jam, sepse te jesh emigrant dhe te jesh i djathte do te thote te jesh idiot.

     Por kesaj radhe per te miren e gjithe Shqiptareve dhe te Shqiperise ,
     e Majta duhet te shkoje ne Opozite,

     Sepse kjo e Majte nen udheheqjen e hajdutit EDI RAMA eshte kthyer ne nje e Djathte Ekstreme Mesjetare,
     qe punon vetem per pasurimin e 5 Oligarkeve te cilet jane te lidhur me familjen Rama ,
     qe kuptohet se i ndajne parate tek Banka e Familjes Rama , tek Abi Bank.

     Te gjitha ligjet per taksat dhe per tenderat behen ne ate menyre qe ti sherbejne vetem ketyre 5 Oligarkeve ne menyre qe keta te pasurohen
     dhe pjesa tjeter e Shqiptareve automatikisht varferohet ne ekstrem…
     sepse ngrihen taksat ne ekstrem , saqe keto taksa qe paguajne Shqiptaret jane me te larta edhe se ne Amerike ,

     Ka dhe dicka tjeter , pse duhet qe e Majta te shkoje ne Opozite :
     Kjo e Majte eshte kapur per gryke dhe eshte marre peng nga Rama ,
     me sektin e tij te RIlindjes, te cilet jane disa te rinj qe kane si Moral vetem vjedhjen dhe bindjen e verber ndaj Kryehajdutit EDI RAMA

     Dhe pikerisht per kete arsye duhet qe e Majta te shkoje ne Opzite,
     dhe nga aty te filloje Pastrimi i kreut te PS-se nga keta pioneret e Hajdutit Rama,
     dhe te vijne ne krye te PS-se, politkanet me integritet , me eksperience pune dhe jete ,
     se nuk drejtohet Partia dhe Shteti me njerez qe kane eksperience zero,
     si ekipi i Rilindjes hajdute qe nuk kane asnje dite pune ne Librezat e Punes

     Natyrisht kur themi te vijne ne krye te PS-se njerez me pervoje,
     nuk themi te vije super-hajduti dhe spiuni i deklaruar i Greqise , Fatos Nano, Anastas Angjeli e co,

     Por PS-ja eshte Parti e madhe ,
     dhe ka me mijera kuadro te pregatitur te cilet duhet te dalin perpara me kurajoe dhe te kerkojne , te zgjidhen ne krye te Partise mbi bazen e Merites ,
     ne baze te debateve e diskutimeve me njeri tjetrin ne Organizatat e Partise
     dhe aty masa e socialsiteve te shikoje e te zgjedhe ata qe jane me inteligjente dhe me integritet

     Pra, patjeter duhet qe te vije Opozita ne pushtet, sepse vetem Opozita ka autoritetin dhe pregatitjen qe ta heqi qafe nga Shqiptaret ,
     kete hajdut Kryeminsiter , i cili jo vetem vjedh parate e Shqiptareve,
     por ai po vjedh edhe te ardhmen e Shqiptareve, edhe integritetin detar te Shqiperise ne favor te Greqise .

     Pra ky Kryeminister qe eshte tani, eshte nje ARMIK i eger i Kombit Shqiptar
     dhe duhet hequr me cdo menyre, dhe populli duhet te shfrytezoje keto zgjedhje,
     duke votuar pro Lulezim Bashes , i cili ka shumicen dermuese te Opozites ,
     qe ta heqim kete Kryeminister -Anti shqiptar ne ruge paqesore dhe sa me shpejt,

     Ndaj cdo vote duhet ti jepet Lulezim Bashes , nga gjithe SHqiptaret,
     por sidomos nga Socialistet, ne menyre qe te shpetojne PS-ne nga sekti kriminal Rilindja dhe nga hajduti EDI RAMA ,
     te cilet kane si moral vetem vjedhjen e pasurive shqitpare per xhepat e tyre.

     Reply to this comment
  • sopiqoti January 20, 16:37

   O zoti Raimond vlonjati,allias ” MENDJE THATI “,na fal POR ato qe zotrote shkruan dhe na i servir si te verteta macoku im i nxjer cdo mengjes nga prapanica.

   Reply to this comment
   • Raimond vlonjati January 21, 01:17

    ……dhe ato qe nxjerr macoku jot nga bytha , i ha ti ne pjate ,
    bashke me keta deficentet e tjere .

    Ndaj dhe ju genjen Rama ju kerdis , se ju hani mut macoku , ndersa ai ben miliona

    Reply to this comment
  • sabo January 26, 04:46

   Ju shume i njohuri Raimond vlonjati per rreplika me sa shof dhe i lexoj jeni shume aktiv mos e keni emrin e vertet sali serbi Fila-U.S.A

   Reply to this comment
 3. AD January 20, 03:58

  LULEZIM BERISHA RREN EDHE RRENEN…..

  FJALE NGA GOJA
  S’ NXJERR PA RRE
  PO TE BESUAM
  JEMI ME GDHE !

  E ndrite
  me Autostraden
  Nje per rrugen
  Tri per Lul- Salen!
  Autostraden e
  Shqiptarise
  500 milione
  Ne goje te hajnise
  Grope e rende
  Ne borxhe te
  Shqiperise
  Djerse e gjak
  Te vegjeleise
  Si skenari
  i Greqise
  Me bekimin
  e Saliserbise
  Me tramvaj
  bere Tiranen
  Para e mbrapa
  Ilerove Nanen !
  E grabite e plackite
  Me djerse gjak
  shqiptari e vadite !
  E gjete si akulloore
  e le pas Dopolavore’
  26 i vrau Gerdeci
  Per here te pare
  Eshte faji jot !
  per here te dyte …+
  Ne jemi kot !
  Fjale nga goja
  S’ nxjerr pa rre!
  Se nga koka je
  vec gdhe
  Me kile mat
  electricitetin
  Aq e ke
  kapacitetin !
  Shite Otranto
  E shite detin!
  E ndrit fare
  matematiken
  7 x 6= 49
  ke aritmetiken
  Ti genjen
  dhe per sahatin
  Me te medha rrenat
  Se sa shtatin
  Fjale nga goja
  S’ nxjerr pa rre
  Po te ribesuam
  Jemi me gdhe!
  I pa nder e i pafe
  Zot vec Dollar
  Euron ti ke !
  Rren dhe baben
  Rren dhe nenen.
  Lulezim…Berisha
  rren dhe rrenen !

  From: Alban Dega
  Date: July 11, 2020 at 4:02:44 AM EDT

  Reply to this comment
 4. sabo January 20, 04:28

  Artikull dinjitoz ,mjere Shqiperija per te tille bufona si Lul -sali -Basha qe pretendojnte behen kryeministra,kur ndegjoj ne tv qe flet Lulushi une kryemimistri ,me vjen ketu nga Sh.B.A te qaje se cfar ndodhe ne atdheu tone .Urime autorit per guximin qytetar qe ka

  Reply to this comment
  • Floket aman i stilon shume bukur, ske çi thua tamam per ne perendim January 20, 15:03

   Luli nuk eshte nje shqiptar me pikpamje perendimore. Ai eshte thjesht nje hollandez. Luli ne pashaporte eshte hollandez, pasi Hollanda nuk lejon dy nenshtetësine, duke ia mohuar Lulit te drejtej per te qene shqiptar.
   Lul hajdut, molotovi, bashkepunetor i vrasjeve te 21 Janarit, mos qenia e tij si shqiptar me dokumente, jane arsye pse ai NUK duhet te behet ndonjehere Kryeminister i Shqiperise.

   Reply to this comment
  • Gjergji January 20, 18:26

   Basha, dhendri i Xhafes, ish sekretar i byrose se partise ne nje repart special.
   Xhafa, mesues i Lulit per te ndruar ngjyrat e lekures sipas rastit,; mesues si te vjedhe; mesues si te genjej.
   Kam qene me PD qe ne ditet e para, se doja ndryshim, por Sali Berisha shkaterroi endrat e te gjjithe neve, re majte e te djathte.
   Ky Lulzim, qe e heq veten jo Komunist, ky eshte me komunist se komunistet.
   Mjere ai vend.

   Reply to this comment
  • Gjergji January 20, 18:27

   Basha, dhendri i Xhafes, ish sekretar i byrose se partise ne nje repart special.
   Xhafa, mesues i Lulit per te ndruar ngjyrat e lekures sipas rastit,; mesues si te vjedhe; mesues si te genjej.
   Kam qene me PD qe ne ditet e para, se doja ndryshim, por Sali Berisha shkaterroi endrat e te gjjithe neve, re majte e te djathte.
   Ky Lulzim, qe e heq veten jo Komunist, ky eshte me komunist se komunistet.
   Mjere ai vend me “liderat” qe ka.

   Reply to this comment
  • Kaçi January 26, 15:47

   Ky ka shkollen e Xhafes, vjehrit ish sekretar i byrose se partise ne nje repart special, ka shkollen e Xhafes , nje matrapaz i lindir, ka shkollen e Xhafes – nje hajdut i lundur, ka shkollen e Xhafes – njeriut qe ta fuste thiken nga mbrapa, dhe se fundi ka shkollen e Sali kriminelit.

   Reply to this comment
 5. Tuk Tuk January 20, 04:44

  E ke pershkruar si eshte Kete Fytyre qullci qe nuk di as te beje llogari,lere me te drejtoje Shtet,ky kelysh serb ,vrases dhe hajdut…

  Reply to this comment
 6. 250 milion euro ku shkuan lulush? January 20, 05:45

  Po ska faj se nuk e di sa vjec eshte

  Reply to this comment
 7. 250 milion euro ku shkuan lulush? January 20, 05:46

  Po ska faj se nuk e di sa vjec eshte 7×7= 42

  Reply to this comment
 8. Lasgushi January 20, 07:37

  Eshte era e pare qe Viktori,ben gabime ne shkrim.Megjithe te vertetat ,gabimi eshte.
  Une si i ritur,shkolluar fhe formuar.ne socializem,duke e krahasuar veten me dordolecin Lulezim Basha,jam krenar.
  Skam cti bej Saliut dhe ndonje tjetri,qe ma cenojne kete krenari.

  Reply to this comment
 9. Dorian January 20, 07:58

  PER HERE TE PARE E PERGEZOJ LULEZM BASHEN
  PER KORREKTESINE E DATELINDJES SE TIJ:
  15 TETOR 1990.

  Reply to this comment
 10. ERTV ose Edi Rama Turpi Vendit January 20, 09:14

  O Viktoooor, e di ti kur ka lindur Lulzim Basha? Ne 1974, dhe renia e komunizmit e ka gjetur pa mbushur 16 vjetet. Pra nuk i perket WC-Dhjetor 1990 te Ramiz Alise, kaq! Asaj WC-Dhjetor 1990 qe ka 30 vjet qe qeveris-baterdis Shqiperine dhe ku ben pjese dhe Padroni yt Edi Kristaq Rama qe ti i sherben me zell sherbetori prej 8 vitesh ne pushtet.

  Reply to this comment
 11. spata January 20, 09:35

  Pa dyshim Z.Lulush qe sje rritur dhe edukuar ne komunizem .Por sperma qe te nxorri ty ne drite qe aq komuniste sa qe nuk arriti te pershtatej me hapjen demokratike . Sic thone nga anet tona dole kungull qe ske asnje vlere per kohen qe erdhi .
  Ne emisjonin e Qafokut ku perball ishte Z.Gjinushi u be nje pyetje . Pse Akademija e Shkencave ka me shume te majte se te djathte.Gjinushi me te qeshur u tha : Te jesh me titull shkencore duhet nje kohe e gjate te merresh me pune shkencore dhe te besh dicka qe te vlersohesh .Keta qe jepni ju ne tabelen e Akademikve e kane filluar punen e tyre shkencore shume vite me pare.Sot vlersohen per ate qe kane bere .Nuk tha qe koha e shkuar ishte komunizmi te mos shkaktonte keqardhje per ata qe jane sot Alkademik.Do tingellonte keq per sojin e modelit te Lulit e Berishes e do binte ndesh me politiken qe sot plehrat i kalojne kufijte e injorances.
  Luli Zoti te dhente shendet se per ato qe thua i ke djegur etapat .Kungulli ben mire per tu dobesuar dhe eshte pjese e dietave qe rekomandojne mjeket .

  Reply to this comment
 12. Ethem Lalaj January 20, 09:42

  DITA:Shkrimi Juaj sot në DITA i bënë mirë ANATOMINË L.Bashës,birit politikë të SaliKriminelit 77 vjeçar të shekullit.20,21.
  -Lb është një njeri(jo politikan) me mëndësi adoleshenti që nuk duhet të ishte në PD,por me derra.Atë e mori Sb me porosi të UDB,UNMIK -Kodovë-Sërbi dhe të ARGITA BERISHËS,pasi punoi “mirë” për denoncimin e UÇK dhe u pagua mirë-Siç deklaroi Ai me 1 mil.€,$.Ndaj VIFIO E KRUSHËS U FSHEHË.Dhe sot H.Thaçi me shokë janë në burg në HAGË,po për faje të Lb,por dhe të Sb ku 50 % e familjes së tij ështe SERBE.Tonet e ashpra Sali-Thaçi disa herë në TV midis tyre çuanë në këputjen e hallkës së zinxhirit në pikën më të fobët,te Thaçi pa mbështetje politike në Kosovë për ti zënë vëndin dhe urrejtjes që kishte Beogradi për Atë si shtëpia e dytë e Sb.
  -Ndaj,Lb është i detyruarë të ndjek shkollën,metodën,mëndësinë e destabilizimit të vëndit që dikton Sb dhe ky Atë të Beogradit,Grekut,Kremlinit.!Ndryshe Lb përfundon si Hajdari,Olldashi,Arbnori,Spahia,Zhulali,Gazidede,Hoti,etj,që pasi bëri krime me ta,i dërgoi për “KURIM”në të njëjtin spital-Torino,ku pas ardhjes së tyre në arkivol u çoi një tufë me lule.
  -Qëndrimi në politikë i Sb dhe horrave politikë përfshi dhe Lb është mision edhe i Agjenturave të huaja që nuk i lënë të ikin,pasi i kan paguarë mirë dhe tashmë u kërokjnë asprën për shkatërrimin e Shqiptarizmës MYSLIMANE,diktim i PPE ekstremiste Europiane,ku KinoShqupi e helmon me shpifje ditë-natë.
  -Ka rrezik se Ekstremistët e djathtë dhe disa AMBASADOR po tentojnë të bjenë Berishizmin përsëri në pushtet.Dhe kjo shihet te marrveshja e 5 qershorit ku komisionerët u vendosën politikë siç deshi Saliu,duke anashkaluarë OSBE+ODHIR+KM E.RAMA.
  -Po kështu,mos formimi i GJK për 4 vjet duke e mbajt peng Im,ku aty u emrua Vitore Tusha,Sonila Bejte dhe M.Xhaferllari militantet e PD+LSI dhe jashtë kritereve dhe mos krijimi i GjL,tregon se edhe nd/Kombëtarët po bjen në kurthin e Sb,Im,Lb..dhe do të dështojnë me drejtësinë e kursit plepist të Sb.Se bajgat e derrit nuk bëhen mjaltë kurrë.Drejtësia është 90 % në Koma.Dhe nuk nëhet më..!
  -Duhet thën shqip se pa u larguar nga politika dhe dënuarë Sb,Im..ky vënd do të jetë rrokopujë edhe 30 vjet të tjeta.Pasi pas R.Alisë agjent i udb,u rekrutuanë Sb si agjent i shumfisht me pseudonimin Bisturia e Penicilina,Lb,Im me pseudonimin Kodra dhe më pas Flamur Noka.Nuk di në krahun e PS ndonjë spiun.
  -Vetëm zoti e shpëton Shqipërinë.
  -FLM DITA

  Reply to this comment
 13. Nuk ka Terrorist islamik me kulture Perendimore o kok trungu shpellarit January 20, 09:53

  bashah eshte nji funderine islamike ,brenda
  te cilit jane te misheruara gjithe poshtersite njerezore.

  eshte nji tinzar injorant teper i dukshem .
  nji funderine toksike qe jo ne politike duhet te zhduket me
  shqelma bythes,
  por teper i rrezikshem per shoqerine shqiptare.

  sharlatani komik basha duhet te ishte sot mbas hekurave, te pakten 25- vjet,

  per krime,abuzime me pushtetin,,tradheti kombetare !

  qe ta shikosh e trajtosh,nji plehr toksike si basha,
  si politikan apo akoma me idiote,si konkurent per
  kryeminister, eshte me shume se skandaloze per ate
  shoqeri aty,
  e cila tregon qarte paaftesine e nivelin e saj ordiner se ku ka degjeneruar dhe se sa e pashprese eshte.

  me vjen turp per nji nivel te tille te shoqerise shqiptare

  viktime e politikave imponuese experimentale qe luan bota .
  nji paaftesi poshteruese

  Reply to this comment
  • Edkokaina January 20, 22:38

   Funderrine islamike eshte Rama qe dha lejen per ndertimin Xhamise turke e qe qihet nga Erdogani,kurse Berisha eshte funderrine
   ortodokse se dha lejen per ndertimin e Kishes greke.Basha ka studjuar ne perendim e palle jo si Rama qe nuk maroi i kurs pikture
   ne France.Ke Rama jan misheruar te gjitha poshterite njerzore,tinzar,mashtrues,injorant,drogaxhi,hajdut.Basha ka familje te rregullt
   Rama u martu pleqni vetem per tregu se ka familje.Rrenc Rama rrenc edhe rilindasit.Tkishte vjedh Basha ke rruga e kombit do te ishte
   bo padi,jo llaka llaka si kurvat.Rama do gropos i gjalle me gjith qent qe i shkoj mrapa.

   Reply to this comment
 14. joel shkodra January 20, 10:12

  Me sa duket Luli i ka mesuar keto nga i gjati E. Rama kur thote per vete “une jam njeshi”.

  Reply to this comment
 15. SON January 20, 10:38

  Kush ja ben PR ktit mor aman? Fut uje nga re gjitha anet. Rama po te kishte gjysmen e normalitetit njerezor te ktit kushedi sa vjet do qeveriste….e tani prezantohet si engjel se ka pr fantastike…gjynah per Lulin

  Reply to this comment
 16. Duhet ti jepet Fund Politikes vetvrasese ne Shqiperi ,perfundimishte ,njiher e mire. January 20, 11:13

  Gjithe veprimtaria “Politike ” e ktij kllouni ordiner,
  dhe bandes politike te Lalzit,
  qe perfqson ky sharlatan, eshte nji Politike shkaterruese,
  kriminale e thellesishte AntiKombetare .

  Tani let’na japi dikush,nji shembull te ngjashem Partie Politike , ne Kontinente !

  Ne baze te cila kritereve , qendron ne Politike e konkuron per te kapur Shtetin nji Bande e tille Kriminale ?

  E lejon Kushtetuta nji Parti te tille ?
  Nqs jo,
  perse nuk injorohet e kerkohet nga shqiptaret qitja jashte Politike e ksaj bande !
  Cfar duhet te prese nga ky rrace ” Politikani” si KM ?

  1) se sa shqiptare do vrasi perseri nqs do vij ne Pushtet ?
  2 ) sa Miljona do i vjedhi Shtetit ?
  3) sa km² Teritore Shqiptare do t’i fali Grekut e sa Serbit ?
  4 ) se sa Vila te tjera do ndertoje me parate e taxapaguesit shqiptare ?
  5) se do ti shndroje perseri ne germadha Qytetet e Rruget qe ndertoje KM ne Pushtet ?

  Pra un nuk mundem te kuptoj dot ,llogjiken e ksaj
  Maskarade Absurde me te cilen jetojne shqiptaret !
  Si mundet te jet e mundur nji degradim i tille njerezore,
  ku shqiptari te pranoje nji poshtersi te ksaj Natyre absurde,
  vetvrasese njerezore !!
  Atehere si mundet te ndryshoje niveli i jetes ne anen pozitive ne ate shoqeri ?
  Kjo eshte nji llogjike ,qe nuk shkon,kontraproduktive
  per shoqerite Njerezore.

  Reply to this comment
 17. MallaKASTRIOTI January 20, 11:14

  DITA:Fjalët: GAZ,ÇUDI DHE NEVERI nga V.Malaj për L.Bashën 7×7= 42 janë shumzimi me “0” i një njeriu që nuk ka hedhur një kazmë në bujqësi,Nië kaçavidë në industri,Një laps në ekonomi e shkollim..dhe ca më pakë në politikë kur i bën RRESHTORE duke e çuarë në aventura Saliu 77 vjeçar,pasi e ka tredhur duke e detyruarë të vjedhi 230 mil.€ të rrugës së Kombit,,Të shesi detin Greqisë,,Të vrasi 4 veta në 21 janar,,Të loboi me Rusët,,Të organzioi vidion BABALE,,TË blej 4 vila e gati të 5-tën në 6 muaj,,Të shpifi ditë-natë kundra E.Ramës…dhe DREJTËSIA TË HESHTË duke i bërë karshillëk popullit.Ndaj populli ikën.. dhe jo se Rama është i keq,diktator.
  -Te drejtësia e degjeneruarë dhe e kapur nga Sb që në 92 me kursin e plepave duhet gjëmoi TOPI I MATO GRUDËS I VËRTET.Por nuk ka zot ta bëjë.Druri nyje nuk mund të bëhet bishtë sopate,lopate,kazme.Është nië lloi sikur në një qyp me bajga derri 50 kg të hedhësh 1 kg.mjaltë..!
  -Kjo do të thotë shqip se: Lb do bëjë çfar ti doi trapi pasi mbrohet nga SaliSërbi siç mbrojti Ilir Metën me vidion e 7 % Meta-Prifti,ku sot ky i fundit po ha dhe..!
  -Dhe sa të jetë mbi tokë dhe në politikë Sb,Im,Lb e ko..ky vënd nuk mund të bëhet kurrë.Pasi të 3 këta janë të kapur nga Agjenturat e UDB+ASFALISË,KGB,ku Sb pasi e largoi Nexhmie Hoxha nga blloku e mori Hysni Kapo që drejtonte edhe sigurimin e Shtetit.Dhe e bëri agjent të shumfisht.Tashmë ti mbaj sehir Rdi Rama,biles ta ruaj mire me eskort,ndryshe i fluturon koka nga agjentet e UDB ulur këmbë-kryq në Tiranë e gjetkë..deri te VV e Albin Kurtit,zgjatim i P/Bujar Bukoshit-mikut të Sb,të grushtit të Shtetit 98 me financim të S.Millosheviçit prej 20.mil.$.
  -Ndaj karabushi Lb do qëndoi në PD deri sa të jetë gjallë Sb,pasi të dy dhe Im janë të betuarë ti nxjerrin UJI TË ZI Shqipërisë,sipas urdhërit të padronve të tyre.
  -Edi Rama ndonse po punon në rrethim,u mbajt Kryeministër nga SHBA+BE për të votuarë ligjet e teformës në drejtësi si investim prej tyre.Dhe kur Të të ngec pafundësishtë RD..edhe E.Rama do të abandonohet prej tyre dhe të bjenën në pushtet QEVERINË E GANGËSTERVE siç e quajtën vetë.
  -Shpresa është te 25 prilli,ku shumica e popullit të mos votoi hajdutët e vrasësit e shekullit 20,21 PD+LSI dhe Partitë e vogla fantazmë që u ka ngelur vetëm vula në xhep.
  -FLM DITA,FLM V.MALAJ

  Reply to this comment
  • MeteH January 20, 11:54

   Kapterr Lalaj gati-tu! Prapaaaa-ktheu! Me hap rrjeshtor drejt katundit tend dhe Mehmet Shehut paraaaa-marsh nje-dy, nje-dy, nje-dy…

   Reply to this comment
 18. Bertrand January 20, 11:59

  Kur degjova Bashen pardje se qeveria Rama duhet te largohet nga pushteti se paska rritur cmimin e energjise elektrike,u gajasa aq shume sa thashe me vete:Ore eshte mire me shendetin mendor ky apo eshte sozia e tij,qe derdellit cfare i japin te tjeret per te lexuar”?
  Nuk po merrem me gafat apo krimet e medha te tij se i dine te gjithe,por po marr nje fakt,qe lidhet me akuzen e tij per cmimin e energjise elektrike!
  Grabitjen me te madhe dhe mashtrimin me te madh qeveria Rama dhe kryebashkiaku i tij gebelsian Veliaj ua kane bere dhe vazhdojne tua bejne 1 milion qytetareve te Tiranes me FATURAT E UKT!
  1-Ne faturen e UKT pretendohet se po na furnizon me uje te pijshem,kur te gjithe qytetaret e dine se ai eshte UJE I PA PIJSHEM dhe se ujin per te pire dhe gatim e blejne shtese nga shpenzimet mujore te tyre!
  2-Cmimi i ketij uji te PA PIJSHEM eshte 760 leke te vjetra per m/3,kur cmimi i energjise elektrike eshte vetem 95 leke per kw/ore,pra uji na shitet me cmimin 8 HERE ME SHTRENJTE SE ENERGJIA ELEKTRIKE!
  Familjet tona shpenzojne ne muaj me shum,e per ujin se sa p[er enewrgjine elektrike ne vend qe te ishte e kunderta!
  3-Dhe ky palo opozitar,ne vend qe te ngreje zerin e protestes per keto mashtrime dhe cmime skandaloze,merret me cmimin e energjise elektrike,qe eshte normal dhe qeveria nuk ka vjedhur asnje!
  Pikerisht se ky njeri dhe e tere opozita jetojne vetem per PUSHTETIN E TYRE e jo per interesat e popullit!

  Reply to this comment
  • Po moj rroçkë January 26, 14:27

   Ti qeke bash rrotë hajdari. Sot s’bëhet fjalë se po ngre bash lyli një problem uji apo bertrand brryli një problem energjie, se zullumet janë trashur aq shumë sa s’ke ku t’ja nisësh e ku të përfundosh. Sa për ato interesat e popullit aty dukesh që je prapë rroçkë. Sikur të ishe ti në vend të tyre do bëje edhe më keq se ta. Je pjellë e ndyrë ti Bertrando. Je pjellë qensh.

   Reply to this comment
 19. Ard January 20, 12:13

  Shkrim bindes,por jo per shqipetaret,sepse e njohin shume mire Lulin dhe bemat e tij.
  Per ne Luli eshte si ai shkopi qe ka ren ne grope te halese qe edhe nese te hyn ne pune nuk ke ku e kap.
  Vetem SHBA dhe CDU mund ta kapin kete shkop dhe ta quajn yll ne ngjitje.
  Per amerikanet,CDU dhe Ramen,Luli mund te behet k.m. i ardheshem,vetem atyre u leverdis.
  Mjer ne.

  Reply to this comment
 20. Ramalluku i Surrelit January 20, 12:40

  Ore po dhe sikur Mut,
  ky fare Bashe te jet,
  ky Rama Mut+Shurr,
  esht menderos 8 vjet!
  Basha e kushdo qofte,
  nuk arrin dot kurr dot,
  nga sa ka ber Mullar,
  zullumin Rama Idiot!

  Reply to this comment
 21. fteri January 20, 16:02

  Një hu në bythë bashës ,berishës dhe ilirit.

  Reply to this comment
  • Edi January 20, 17:43

   Dil shpejt nga byth e Rames o ‘FTERI’ sa pa i hyre atij Huri e te rras dhe ty me thelle…Ahahahaha

   Reply to this comment
  • Ripjerdhje January 26, 14:41

   Mos e nigjo kët inatçorin fterruco po rri i fshehur mrena sumatriçes së afendikoit dhe mos dil. I shkreti ti. Si do ja bësh kur t’ja lëshojë ndonjë breshëri pordhash? Do fluturosh në havá me gjithë tespije.

   Reply to this comment
 22. Pika # 4 January 20, 16:40

  Një vërejtje me “V” te madhe per autorin
  .
  Si ka mundesi te mos thoni nje fjale te vetme per rolin e dipllomacise perendimore per kete DEVIL &DEBIL
  .
  Si ka mundesi te mos thoni nje fjale te vetme PER GRABITJEN E BASHISE TIRANES me regjizor Arvizune?
  Pse ky Monster ruhet me cdo kusht nga paneli nderkombetar ?
  .
  Ja dhe spjegimi per YLLIN KRIMINEL NE NGJITJE I ARVIZUSE LUSE DHE KIMETES

  Në një letër që i është dërguar dje ambasadorit amerikan në Tiranë, Aleksandër Arvizu, një kopje e së cilës u ka shkuar dje edhe një numri zyrtarësh të lartë të Departamentit të Shtetit dhe FBI-së, shqiptaro-amerikani Geri Kokalari ka kërkuar përgjigje zyrtare për dokumentin e publikuar dje nga “Shekulli”, ku emir i ish-ministrit të Jashtëm e të Brendshëm të vendit, ka kryer një blerje pronësie ku figuron i paraqitur para noterit me një pasaportë amerikane të pashpjegueshme. Dokumenti është zyrtar nga Kadastra Shtetërore e Holandës.
  Egziston një kopje dërgesës që ka shkuar dje në orët e vona në zyrat e ambasadorit amerikan në Tiranë dhe zyrtarëve të lartë në Uashington. Aty thuhet mes të tjerash:

  “Linku bashkëngjitur (i përkthyer edhe në anglisht) është i një artikulli në gazetën shqiptare ‘Shekulli’, dhe përmban mes të tjerash një kontratë ku shtetasi shqiptar Lulzim Basha prezantohet para një noteri për blerje shtëpie në Holandë si

  “mbajtës i një pasaporte amerikane”.

  Jeni ju në dijeni që Basha të ketë një pasaportë amerikane? Nëse po, si e ka marrë këtë pasaportë? Nëse jo, atëherë ai ka kryer një mashtrim dhe ju keni detyrimin të raportoni këtë mashtrim tek autoritetet kompetente në Holandë, dhe ajo që është më e rëndësishmja, publiku shqiptar duhet të marrë përgjigje për këtë falsifikim, veçanërisht në rrethana të tilla, në vigjilje të zgjedhjeve elektorale ku personi në fjalë kandidon për kryebashkiak në Tiranë.

  Bashkëngjitur është një kopje e dokumentit të përdorur nga Basha për të kryer një blerje shtëpie. Aty ai është referuar me “”amerikann pasport 0160138”

  Publiku pret përgjigje për dokumentin e Kontratës së Utrechtit

  Kandidati i PD-së për Bashkinë e Tiranës, Lulëzim Basha, po përballet me dyshimin për përdorimin e një pasaporte jo të rregullt amerikane në vitin 2001 në Holandë. Sipas dokumentit noterial holandez, me të cilin ai ka blerë shtëpi në Utret të Holandës në vitin 2001, Basha është paraqitur para noterit me “amerikann pasport 0160138?.

  Nga një hetim i shpejtë i numrave të pasaportave amerikane rezulton se ato janë me 9 numra dhe jo me 7 numra. Ambasada Amerikane në Tiranë i tha dje një gazetari të interesuar se nuk shprehet për këtë rast. Po ashtu nuk shprehet për këtë rast dhe vetë Lulëzim Basha, i cili po përballet me një sërë mashtrimesh që ka bërë me deklarimin e pasurisë së tij dhe rrethanat në të cilat e ka vënë këtë pasuri në Holandë.

  Për të marrë shtetësinë amerikane, që sipas këtij dokumenti Basha e ka, duhet të plotësosh këto kushte:
  1) Lotaria Amerikane: Po ajo jepet vetëm pas 4 vjetësh dhe duke jetuar në Amerikë.

  Basha nuk e plotëson dot këtë kusht; 2) Azili Politik: Persekutim nga një forcë qeveritare në vendin tënd (Ndoshta Basha ka qenë i persekutuar në kohën e Fatos Nanos!)

  3) Pjesëmarrje në Shërbimin Ushtarak USA (Ndoshta Basha ka qenë ushtar në Irak apo Afganistan),

  4) Anëtarësia në organet e CIA ose FBI (as këtë nuk e vërtetojmë dot) dhe e fundit:

  5) Si pasardhës i prindërve amerikane (mjafton edhe njeri vetëm, p.sh., babai mund të jetë amerikan…)

  Për aq sa jemi në dijeni, zombie Basha nuk ka jetuar në SHBA. Shpresojmë që ai të reagojë dhe të tregojë të vërtetën.

  Reply to this comment
 23. Pertefi January 20, 17:01

  Ky djaloshi fringo i ri, qe pretendon se ka qene bebe kur ia arritem sistemit antikomunist. të komunistit 24 karatesh dhe sekretarit te PPSH-se Sali Berisha, ky na dalka se paska
  qene 16-17 vjec ky aguridhja. Apo do te thote qe nuk ka punuar ne ate sistem. Ska gje, se vellai njohu mire sistemin tjeter te te qenit agjenture e huaj.

  Reply to this comment
 24. Cun i lagjes January 20, 19:36

  Mos u merzitni se s’keni pa gjo hala! T’hiki X e vij Y osht i lloj se si ka thone Berti: Barku qe i polli nuk esht shterp akoma! Jane rraca jon te tjere ka ti morim, nga Hona?

  Reply to this comment
 25. zgalem January 20, 19:41

  As Mish as Peshk ,
  Sejcili politikan , i c’do rangu , ka lene nje trashegimi politike , ulje ngritje , drejt objektivit , qe i ka vene vetes. “Politikan ” , si Lulzim Basha , rralle t’u kene zene syte . Keshtu bisedoja me nje mikun tim . Jo rralle , por , i vetmi , per tipin e tij , me kundershtoi miku . Me gjej nje politikan ne bote , vijoi miku , qe te kete pesuar vetem humbje , ne karieren n e tij , politike dhe t’u drejtohet votusve , ta zgjedhin Kryeminister . Po perse ? . Deshtimet e tij jane spektakolare , ne c’do pozicion , qe eshte emeruar . E theksoj emeruar , se kurre nuk eshte zgjedhur . Perkrahesit e tij , ose tutoret , e vendosen , ne kolltukun e larte te Kryebashkiakut te Tiranes . Ky pozicion eshte i dyti , pas Kryeministrit . Jo vetem qe u diskretitua si hajdut , qe vodhi ne emer te “Kunatit te shokut Xhemal ” , por priti , me pa durim , tja doresonte kandidimin , mjekut te ndershem , Halim Kosova Vepra me eshquar , si Kryebashkiak , ishte torta , qe u nda me bidona
  dhe u shkel me cizme te dala nga lluca . .Paturpesisht tani qurravitet rrugeve te Shqiperise , per ta votuar si Kryeminister . Per te qene Kryeminister , duhet te realizosh nje veting te thelle , perppara popullit . Ti vetem premton , pa kufi , duke ofenduar votusit e ndershem dhe te vetedijshem shqiptare . Shprehu , per bemat e tua spekullative , nga Rruga e Kombit , deri te djemte e Shqipoerise , qe i pushkatove pa gjyq , ne 21 Janar . Je burre te pergjigjesh , per keto bema ? Kushdo te ishte K/gjyqi , qe do te gjykonte , do te jepte denim te perjetshem , sepse eshte hequr denimi me vdekje . Me paturpesi , duke qene ne keto kushte , premton se do te besh diellin , per Shqiperine . Nuk di me siguri , kush te ka promovuar tyj si politikan , por kushdo qofte , me promovimin tend , ka bere armikun e Shqiperise . Me detyrat , qe ke pasur , vetem zjarrin , nuk i ke vene ketij vendi . Zjarrin kerkon tja veshe tani , qe mendon se votusit do te degjojne ulerimet e tua , per t’u bere Kryeministres . Ti e ke demaskuar veten , ne ate menyre , qe as per fshesaxhi , nuk e meriton te jeshe . Si i pa votuar i perhershem , ashtu do te rezultosh dhe ne 25 Prill. Zgalem

  Reply to this comment
 26. L'imperatore Diocleziano January 20, 20:52

  Popull shqiptare, mos votoni nje Genjeshtar, hipokrit, mashtrues e shume shume cilesish qe ka Basha. Ju komentues qe e numeroni nje mije e nje te keqija Bashes, pervec kesaj platforme, flisni me njerez te thjeshte, i bindni ata te mos votojne PD se do jete Fundi i Shqiperise.
  Vet jam ne emigrazione e do te vije te votoj. PD kurre me VOTA.

  Reply to this comment
  • Qirio imberadore January 26, 14:06

   Ti mirë se të vish or toç, por mos harro të marrësh me vete edhe motrën. Edhe gruan po pate, por me sa shoh… aha. Rilindjotët ke baxhellat dhe ke bythqirat i kanë varrur shpresat.

   Reply to this comment
 27. info analitike January 20, 21:02

  Nje gje nuk kuptoj une tek shoku Viktor dhe shoket e Dites. Po kur keto genjeshtra ua tregonte Rama ne kohen e 1 milion shuplakave juve ngazelleheshit e sulmonit si te marre gjithkend qe guxonte tu vinte ne dukje faktin se Rama eshte edhe me keq se Berisha. Te kujtohet o shoku Viktor qe edhe ti ne fillim na u shite si perendimor ama qasjet i kishe me keq se nje militant partiak. Mos u lodh kot se Saliu-Luli-Edi-Mona-Likja hane ne nje canak e nuk kane ndermend ta leshojne pushtetin. Nga ana tjeter shoh qe edhe shoket e partise vazhdojne me dashurine per partine e do te vazhdpojne te votojne rilindjen ndaj gezuar shoke po mos u ankoni pastaj per te keqen qe do tu mbuloje koke e kembe.

  Reply to this comment
 28. pinoceti viqidolit January 20, 21:41

  ky koment i kushtohet atyre
  qe shajne xhenazen Edi RAMA
  dhe nuk thone gjysem fjale
  per shenjtorin e Lulit ALEKS ARVIZU

  ne fakt vetingu duhet te filloje te ambasadore & stratege euroatllantikas qe e prune berishen ne pushtet nga beogradi ne 1991 dhe po e mbrojne sot.me cdo cmim
  .
  Ky tropojani qe mbron tropojanin berishoviq eshte molekule para arvizuse qe i tha berishes burre shteti pasi vrau si nazizkin ne 21 janar

  ky koment i bere para ca vitesh eshte aktual sot

  gjeneral Luan Hoxha sipas dokumenteve orgjinale te amb.amerikane deponon te A.A.A se eshte kerrcenuar me vdekje nga Xen Berisha se i ka thene:

  Qepe sqepin se do te vras si Kosta Trebicka.
  .
  NQS DO ISHTE NORMAL ALEKSARVIZU duhej ta padiste Xenin si terrorist….

  por kjo nuk ndodhi..biles i dhane vize gjeneralit….
  ,
  Kjo eshte nje figure krimi e arvizuse dhe te atyre qe jane pas tij…..E KAP NENI:

  MOSKALLXIM KRIMI..
  ===========================

  JO VETEM QE ARVIZU MBROJTI XEN KRIMINELIN DHE GJASME LUFTONTE ME BERISHEN ME FISHEKE MANOVRE POR….

  Del pyetje vetvetiu: Ku e gjen kete force ky monster berishe & sons ??
  ..
  Dihet nga te gjithe se mender me thane Berisha eshte nje ‘TIGER LETRE” qe u fuqizua pasi ai zbatoi luften kunder nje sistemi qe kishte vdekur ne ate kohe..pra ishte ishte nje kanibal i nje lloji te papare ne historine e njerzimit.Me nje fjale me berishen armiqte e kombit pasi hodhen gjasme enverhoxhen ngriten lapidaret e zogut,xhaferr deves,hamit matjanit dhe gopit somes kush i mban mend se eshte lista e gjate.
  Le te analizojme nje shembull PIKANT :Shkerdhen berishen me ermal ilir enver hoxhen
  Ndersa i pari ka bere krime te dokumentuara ku dhe ambasada amerikane i ka publikuar here ps here…..i dyti pra nipi enverit eshte arretuar per aresye banale dhe deri tani nuk asnje akuze nga drejtesia..pervec nje raportimi te nje prokurori gjerman anonim qe ndoshat eshte nipi adolf hitlerit.
  Vone shqiptaret e kuptuan hilen e anti ambasadorit Arvizi i cili i la Edi RAMES celsat e kashtes..nje shtet te falimentur dhe nje plantacjon droge 28 mije km katrore dhe nje PUSHTET PARALEL I SALI MONSTRES QE NUK KA RAME AS OBAME TA SHKULE NGA VENDI
  1-PRESIDENTI
  2-K/PROKURORI
  3-KRYETARI SHIKUT
  4-KLD
  5-KLSH
  6-70% E ADMISTRATES
  7-VOA E ELEZ BIBERISHES
  8-VATRA
  9- GJYKATAT SHQIPTARE
  10-DONALD LULUSHI
  11-ish HELMUTI ALEMANIES
  12-KRERET E BANKAVE KRYESORE
  13- MIJRA INVADUESIT E BATHORES
  14-KALI TROJES ILIR MUTA
  15-BANDITET MEDIATIKE 2F (FRANGAJ-FEJZIU)
  .
  Pra me thjeshte Shqiperia eshte e pushtuar nga KOQET E SHKERDHEN BERISHES dhe eshte menxyre kombetare qe kemi nje kryeminister te tredhur ,hallatet e te cilit jane ne bodrume ambasadash

  donaldi i madh i washintonit ( BIDEN TANI) ose duhet te fuse berishen ne burg ose te shpalle VIQIDOLIN KRYEQYTET TE SHQIPERINE dhe te kene shqiptaret “jeruzalemin e tyre” ne tropoje

  Reply to this comment
 29. Aliu nga Selenic January 20, 22:43

  U be nje reforme e thell ne drejtesi megjithse akoma nuk kemi pare nrytet e saje , pore na habit fakti.
  Si ka mundesi qe figura te tilla te tipit Basha te lejohen akoma te kandidojne per deputet madje edhe te qudit fakti kure ai “:aspiron” per Kryeminister?????
  Ateher per c`fare u be kjo reforme.?
  U me per puntoret dhe nepunesit e thejsshte .?
  Basha me rrekorte te renda kriminale qe edhe autori i permende ne kete shkrim, e ku eshte kjo drejtesi.?
  Perse nuk i jepet SPAK-ute Basha me te gjith ato rekorde kriminale.? Perse Mediu qe akom bjen era mish gerdeci dhe SPAK-ku ben sehire.! Po Berisha perse lihet akom i lire, Po likja e plote te tjre qe vazhdoj te vegjitojne te qete siku nuk kan bere asgje.
  Keqe me vjene.Ambasadorja Amerikane vazhdon te jape rrekomandime per mos lejimin e kendidimit te figurave te tilla. Ne fakte akoma nuk kemi pare p[ezullim te tyre.!
  Basha thot nuk jam rrite ne Komunizem.P Anila Merkel nuk ishte rritur ne Komunizem.? Po Sali Berisha qe e paske ideatore i Bashes ku eshte rritur.?
  Te gjith keto tregojn se Basha dhe shum si Basha kerkojn te shiten si qengja pore fatkeqesishte ata jane ujqer qe shqiperin e bene copa e cika.!

  Reply to this comment
 30. Konjak January 21, 17:49

  E para here qe lexoj kete gazete . Se pari me duket teresisht e njeanshme . Se dyti , flitet nga artikullshkruesi sikur te jete 100% i sigurt , dhe ditka gjithcka mbi kete toke . Pretendonse i di mir gjerat dhe jane , vetem sic thot ai , dhe s’ka ndryshe . Len njeriu nje dritare te vogel , per te hyre nje mendim ndryshe , dhe per ta bere shkrimin , me terheqes dhe me te vertet . Nese ju thoni se , eshte keshtu ,se e them une , dhe s’ka ndryshe , nukse keni ndonje vlere , pervecse tek lexusit qe shohin vetem nje pike te horizontit . Sa per shkrimin . i aft dhe dinjitoz eshte ai njeri , qe sulmet bosh –sa per propagante — nukse i konsideron , qysh ketej fillon edhe vyrtuaziteti i njeriut .

  Reply to this comment
 31. Banditi vicidolas January 26, 12:16

  Bravo zoti Viktor Malaj! E ke kaluar ne skaner kete bastard teveqel,por ashtu sic thua edhe ti,ai nuk tregon diplomen e shkolles qe pretendon se ka kryer,pa le me te te pergjigjet ty dhe shqiptareve per keto qe ti me te drejte thua.Ai eshte ngeles ne klase per keto krime qe ka bere.Por ai eshte kalues i klases per te tjera gjera dhe aresyeja kryesore qe ai gjen force e ben te gjitha ato qe ju thoni e te tjeraqe dihen e qe nuk dihen dhe qe eshte bere tellalli me i keq i mundshem per nxirjen e figures se shqiperise ne Europe e neper bote,si vijues i babait te tij shpirteror Vicidolas dhe i berishizmit me te cilin ai mburret dhe jo vetem eshte se ai,or lum miku,eshte sepse eshte i rendesishem ne listen e UDB-se dhe porosia e tyre sic duket eshte qe ai te behet ylli ne ngjitje ne banden e uzurpuar nga agjenti i tyre Berisha,pasi biollogjikisht ai duhet te zevendesohet,mbasi e ka kryer me sukses misionin e tij per zbatimin pike perpike skenarin e Sgeshelit ne Shqiperi dhe nje me i ri duhet ta zevendesoje.Ne kete kuader nuk perjashtohet qe dhe ambasadori Arvizu,te kete pjesen e tij ne cilesimin qe i ka bere si yll ne ngjitje apo mbeshtetja e aleateve te Beogradit ne Amerike si zoti Biberaj e ndonje tjeter apo ne Moske…Spjegim tjeter llogjik,qe me gjithe deshtimet e njepasnjeshme te ketij langoje qe ka marre rob politiken shqiptare ,sidomos opoziten zyrtare, me gjithe akuzat per paaftesi,gjume,mungese karakteri ,hartim dosjesh te drejtuesve te UCK-se,korrupsion apo vjedhje votash,per lobime me para ruse etj etj ai vazhdon sikur te mos kete ndodhur gje.Koha do tregoje se si eshte e verteta.

  Reply to this comment
 32. Lili January 27, 05:07

  Problemi i tij eshte se ne cdo veprim na ka treguar sa jo perendimor eshte! E sa me edukate te lindjes eshte: prej arrogances, shkellje te ligjit, perbuzjen per popullin e kombin deri ne jetesen part time ne Shqiperi, tradhtine karshi ceshtjes kombtare me kosoven e Çamerine, etj etj
  Veçperendimore nuk eshte ky tip njeri!

  Reply to this comment
 33. redaktori January 27, 08:50

  Shoku Viktor, veri fre marazit se nuk te lejon te pranosh te verteten.
  Lulzim Basha, do a nuk do ti, nuk eshte edukuar ne komunizem as nuk eshte shkolluar ne komunizem!
  Kete te vertete te qarte mos u mundo kot ta mohosh.
  Lulzim Bashen sulmoje per gjithcka tjeter por jo per sa ke shkru sot se bo autogol e bohesh qesharak.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim