Fazlliç: Nëse gjeni lidhje të mia me Energoinvest, jua shes aksionet juve si gazetë për 1 cent

Nga Habjon Hasani February 28, 2014 11:55

Fazlliç: Nëse gjeni lidhje të mia me Energoinvest, jua shes aksionet juve si gazetë për 1 cent

Në 24 orët e fundit, për shkak të raportimeve mediatike të ndryshme, në Shqipëri është krijuar ideja sikur biznesmeni i shumëpërfolur Damir Fazlliç është përfituesi i tenderit për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit mes Shqipërisë dhe Kosovës. E vërteta e asaj që ka ndodhur me këtë linjë mund të jetë më ndryshe nga sa po propagandohet dhe aludohet në media.
Por le t’ia nisim nga fillimi.
Projekti për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit dhe përcjelljes së energjisë elektrike mes Shqipërisë dhe Kosovës është një projekt i financuar nga shteti gjerman dhe  banka gjermane KfW dhe kap një shifër diku tek 75 milionë euro. Segmentin e linjës në territorin shqiptar do e ndërtojë një kompani boshnjake e quajtur “Energoinvest d.o.o” ndërsa punimet në territorin kosovar do i kryejë kompania kroate “Dalekovod”. Të dyja këto kompani janë përzgjedhur nga verdikti i bankës gjermane KfW. Ky projekt i nënshkruar së fundmi, ishte i bllokuar nga qeveria Berisha që prej vitit 2011.

Bllokimi mori përmasat e një skandali kur gazeta kosovare “Zëri” akuzoi Berishën se po e  bllokonte marrëveshjen pasi i biri i Berishës, Shkëlzeni, kishte marrë ryshfet nga dy miliarderë serbë. Gazeta në fjalë tha se kishte të dhëna dhe fakte për një takim mes Shkëlzen Berishës, Damir Fazlliç dhe Vuk Hamoviç (bosi i EFT-së) në Vienë. Këto të dhëna nuk u bënë publike dhe për shumë kohë mbetej e paqartë se kush po luante në këtë lojë disa milionëshe energjetike dhe çfarë po ndodhte realisht.

Fazlliç: Nuk kam lidhje

Një prej kompanive që do të zbatojë projektin e ndërtimit të kësaj linje interkonjeksioni në territorin shqiptar është boshnjakja “Energoinvest d.o.o”,  për të cilën aludohet se Damir Fazlliç është aksionar ose i lidhur. Nga verifikimet në regjistrin e kompanive të Bosnjes, i cili bëhet shumë kollaj nëpërmjet internetit, kompania “Energoinvest doo” rezulton e regjistruar me numër identifikimi : “012-01186”, asioneri kryesor i saj është vetë shteti i Bosnjës dhe më pas pjesë e paketës së pronarëve janë dhe një sërë biznesmenësh të tjerë, ndërsa emri i Fazlliç nuk figuron në këtë listë.

Vetë Fazlliç mohoi zyrtarisht ç’do implikim të tij me këtë kompani. “Shikoni, unë dua të qartësoj se gjithë sa aludohet për emrin tim dhe Energoinvestin janë shpikje. Nëse ju do të gjeni aksione të mia në këtë kompani, atëherë unë do t’ua shesë juve si gazetë këto aksione me çmimin që ju dëshironi. Nëse ju thoni 1 cent, unë do ua shes juve 1 cent. Aludimet për interesa të miat në Energoinvest janë trillime dhe nuk kanë lidhje me të vërtetën dhe nuk i bëjnë nder as klimës së biznesit në Shqipëri”, – deklaroi Fazlliç pasditen e djeshme në një bisedë telefonike me DITA.

Drejtues kryesor i kësaj kompanie është një zotëri i quajtur Enes Çengiç. “Zëri” shkruan se gjermanët e KfW -së nuk kanë dashur asnjëherë që kjo kompani të bëhej pjesë e projektit, por CV-ja e zotit Çengiç duket sikur e vë në dyshim këtë fakt. Më parë, zoti Çengiç ka qenë përfaqësues i kompanisë së njohur gjermane “Siemens”  madje ai ka kryer dhe disa specializime elitare në Gjermani në të kaluarën dhe njihet si biznesmen i lidhur me interesat gjermane.

Çfarë ka tava?

Përse Berisha nuk e nënshkruante ndërtimin e kësaj linje interkonjeksioni? Çfarë e pengonte që ta zvarriste për disa vite? Serbët? Apo kishte të tjera arsye? Për të eksploruar mundësitë, vlen të theksohet së pari se çfarë vlere ka ndërtimi i kësaj linje të re interkonjeksioni Shqipëri-Kosovë. Deri më sot, Shqipëria ka tre linja nga ku jep dhe merr energji elektrike. Nga Maqedonia, Nga Serbia dhe nga Mali i Zi. Linja e Malit të Zi është dhe më kryesorja pasi ka dhe kapacitet të lartë, ndryshe nga dy të tjerat. Linja e Malit të Zi punon me kapacitet 400 kW dhe përballon pjesën dërrmuese të flukseve të energjisë në raport me Shqipërinë.

Edhe linja e re që do të ndërtohet Shqipëri-Kosovë do të ketë një kapacitet prej 400kW duke krijuar një korridor të rëndësishëm alternativ për transmetimin e energjisë. Këto janë opsionet dhe situata. Deri më sot si korridor ekskluziv për transmetimin e energjisë në Shqipëri si destinacion ose si transit kalonte më së shumti nga linja e Malit të Zi. Duke qenë se ka pasur vetëm një korridor të rëndësishëm dhe me kapacitet të mirë, ky korridor ka qenë një monopol shumë fitimprurës për qeveritarët shqiptarë dhe sidomos për drejtorët e OST-së. Për shembull, kur në periudha të caktuara një kompani e huaj duhet të shesë energji në Itali, ajo duhej ta transitonte atë nëpërmjet Malit të Zi-Shqipërisë dhe Greqisë.

Shteti shqiptar mban “taksën” e vetë për çdo kW që transmetohet nga territori shqiptar. Kjo taksë nuk është fikse por ndryshon sipas ankandeve dhe zyrtarët shqiptarë mund ta negociojnë atë me kompanitë. Ekspertë të fushës shprehen se shumë zyrtarë të OST-së “i kanë parë hairin kësaj skeme” pasi kanë përdorur taksë dhe çmime të ulëta në letra por nën dorë mund të kenë marrë shpërblime të majme për të hedhur firmën. E gjitha ka ndodhur pasi korridori i transmetimit me Malin e Zi ka qenë thuajse monopol ndërsa kompanitë private të tregtimit të energjisë kanë dashur me ngut të realizojnë kontratat e tyre të shitjeve. Teorikisht, hapja e një korridori të ri prej 400 kW mes Shqipërisë së Kosovës, krijon një kapacitet dhe një alternativë më shumë në treg dhe e ç’tensionon marrëdhënien që krijon monopoli i deritanishëm duke krijuar variantin alternativ. Nga ky variant, të gjitha kompanitë private, pavarësisht nëse janë serbe, shqiptare, greke apo italiane, kanë interes, pasi ulin kostot e tyre dhe energjinë e shesin me një çmim më konkurrues dhe kontratat me klientët i zbatojnë në kushte më normale dhe jashtë skemës monopol.

Të dhënat për kreun e kompanisë boshnjake 'Energoinvest', Enes Çengiç, ku detajohen dhe eksperiencat e tij me kompaninë gjermane 'Siemens' dhe biznesin gjerman

Të dhënat për kreun e kompanisë boshnjake ‘Energoinvest’, Enes Çengiç, ku detajohen dhe
eksperiencat e tij me kompaninë gjermane ‘Siemens’ dhe biznesin gjerman

 

* * *

Gjiknuri sqaron marrëveshjen për interkonjuksionin: Përzgjedhja me konsulencën e KfW

gjiknuriNjë ditë më parë, Ministria e Energjetikës ka sqaruar përzgjedhjen e kompanisë  boshnjake “Energoinvest” me aksioner  Damir Fazlliç  për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Në një njoftim të shpërndarë për mediat, Ministria e Energjisë saktësoi se përzgjedhja deri në ofertën teknike është kryer nga drejtuesit e OST-së dhe konsulentët e bankës KfW, gjatë qeverisjes së Sali Berisha.

Më tej, në deklaratë sqarohet se procedura është ndjekur dhe zhvilluar nën konsulencën e bankës gjermane, e cila ka certifikuar procesin deri në firmosjen e kontratës më 12 dhjetor 2013.

Sqarimi erdhi pas botimit sot në disa të përditshme të lajmit që ato e cilësonin “rikthimi i Fazlliçit”.

 

Sqarimi i plotë i Ministrisë së Energjetikës

Duke marrë shkas nga disa publikime të fundit në media rreth linjës së interkonjeksionit 400 kV mes Shqipërisë dhe Kosovës, Ministria e Energjisë dhe Industrisë sqaron sa më poshtë:

Projekti i ndërtimit të linjës së tensionit të lartë 400 kV Kosovë-Shqipëri, është i ndarë në dy LOT-e. LOT1 përfshin ndërtimin e linjës interkonjeksionit e cila lidh nënstacionet NS Kosova B (Kosovë) dhe NS Tirana 2 (Shqipëri) me një gjatësi totale prej 241.5 km. Ndërsa LOT2 përfshin ndërtimin dhe instalimin e pajisjeve të tensionit të lartë në këto nënstacione, si dhe infrastrukturën e nevojshme për ofrimin e shërbimeve të rregullimit sekondar (frekuencë – fuqi), në mes të Operatorit të Sistemit, Transmetimit dhe Tregut të Energjisë Elektrike të Kosovës (KOSTT) dhe Operatorit të Sistemit të Transmetimit të Shqipërisë (OST).

Kompania kroate “Dalekovod” do të ndërtojë linjën në pjesën e Kosovës ndërsa kompania nga Bosnje Hercegovina “Energoinvest” (me pjesën kryesore të kapitalit shtetëror) do të realizojë ndërtimin në pjesën e Shqipërisë.

Ministria e Energjisë dhe Industrisë sqaron se pas periudhës së zvarritjes dy vjeçare nga qeveria e Shqipërisë, amendimi i kontratës së konsulencës për procedurën e ritenderimit është kryer më 4 shkurt 2013. Njoftimi për procedurën e re të tenderimit për këtë projekt u krye më 20 mars të vitit 2013.

Më 11 qershor 2013 është kryer hapja e procedurës së tenderimit, marrja e ofertave dhe hapja e zarfit të postkualifikimit.

Më 9 gusht 2013 është bërë hapja e ofertës teknike ku është kryer edhe skualifikimi i disa ofertave, duke bërë që më 1 nëntor 2013 (kur u hap oferta financiare) të kishte mbetur vetëm kompania Energoinvest.  Më 12 dhjetor 2013 është kryer firmosja e kontratës për Lot 1 me Energoinvest.

Selektimi dhe përzgjedhja, deri në ofertën teknike është kryer nga drejtuesit e OST-së dhe konsulentët e bankës KfË, gjatë qeverisjes së shkuar. E gjithë procedura është ndjekur dhe zhvilluar nën konsulencën e bankës gjermane e cila ka certifikuar procesin deri në firmosjen e kontratës më 12 dhjetor 2013.

Ndërtimi i linjës së interkonjeksionit të tensionit të lartë 400kV Kosovë-Shqipëri do të ndikojë në optimizimin e dy sistemeve, ngritjen e kapaciteteve transmetuese,  si dhe ngritjen e sigurisë dhe besueshmërisë së sistemeve elektroenergjetike të Kosovës dhe Shqipërisë, dhe po ashtu do të ndikojë në zhvillimin e tregut të të dy vendeve si dhe tregut rajonal të energjisë elektrike.

 

Nga Habjon Hasani February 28, 2014 11:55
Komento

91 Komente

 1. mama dhia February 27, 14:54

  Ore zoti Fazllic
  Po si mund te jemi te sigurte vetem pse ti nuk ke aksione aty??
  Ju e dini mire qe askush nuk flet per keto gjera, dhe do ti sugjeroja Dites qe pershembull ti ruaje keta zoterinjte per nje kohe dhe padyshim qe kete kreun e Energoinvest nuk esht cudi ta fotografoni duke ngrene ndonje dreke a darke ballkanase me zotin Fazllic 🙂

  Reply to this comment
  • animus February 27, 16:30

   Ky eshte disaster mediatik per Ramen – pamvaresisht nga motivet. Une nuk besoj ne dicka okulte apo konspirative ne kete rast – Por “sqarimi” i Gjiknurit edhe pse korrekt ne sensin ligjor nuk eshte aspak transparent – vecanerisht kur justifikohet me “konsulenecene FkW” – FkW nuk eshte zgjedhur nga votuesit /taksapaguesit shqiptar dhe nuk eshte aty per te mbrojtur interesat e shqiptareve. Gjithashtu shprehja “tinzare” se gjoja kompania Boshnjake qenka “ne shumce me kapital shteteror” vecse shton paqartesine – Cfare do te thote kjo qe kapitali shteteror eshte 20-3040% apo 51%?? Sa eshte perqindja e Fazllicit dhe miqve te tij ne kete kompani?? A e ka ditur Gjiknuri kete fakt???
   Pas gjithe akuzave qe Rama e PS kane ngritur ndaj Fazllic e klanit Berisha – qenia e ketij individi si perfitues i nje tenderi strategjik per shqiptaret ne te dyja anet e kufirit te le ne rastin me te mire nje shije te keqe.

   Reply to this comment
   • Lini February 28, 10:58

    Ajo eshte kompani qe ka ndertuar dhe ne vende te tjera e projekte akoma dhe me te medha nqs se di hy e kerko se e gjen kollaj, pse filloni e beni te tilla aludime saliste kot me kot, mos u merzisni se per fazllicin ska cben po saliun ne burg e keni.Komplimente qeverise per projektin dhe sa me shume projekte me kosoven.

    Reply to this comment
    • herta February 28, 11:28

     Po sa te ket tipa si puna jote nuk mbaron kurr kjo histori me fazllic e me salist, deri kur te mos faleni me te tempulli vogel qe keni per sali berishen ne shpi dhe te hapni syt e te shikoni realitetin kto gjera do keni.

     Reply to this comment
    • nastradini February 28, 12:23

     Energoinvest ME SELI ne Sarajeve nga nje firme e respektuar ne ish Jugosllavi me mbi 40 mije punonjes dhe nje baze te madhe prodhimi eshte transformuar nje nje komapni mafioze SEKSERE qe i ka dale nami ne Bote si e lidhur me Krimin e Organizuar te trafikut te armeve dhe me shume pislleqe te tjera antiligjore. Ku i ka fabrikat dhe bazat kjo kompani? Ne Bosnje? Shume qeshrake. Ku i ka puntoret kjo kompani? Ne Sarajeve? HA, HA! Vetem po shikosh faqen me poshte te internetit edhe kalamajte do te bindeshin se Energoinvest eshte nje firme SEKSERESH qe perfitojne me ndermjetesime mafioze dhe veprimtari te paligjshme duke blere me rryshfete pushtetare dhe qeveritare te korruptuar:

     https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

     Prandaj edhe Fazlli ngutet te thote se nuk ka asgje te perbashket me kete firme Famekeqe qe eshte SHUSHUNJE ne kurriz te investitoreve debile apo te korruptuar. Per kete arsye mos beso kaq lehte nga reklama genjeshtare e firmave mashtruese sepse:

     “JO CDO GJE QE FLUTURON MUND TE KOLLOFITET!”

     Kon Fuci.

     Reply to this comment
  • beni February 27, 16:49

   Bo bo …qenkan bere mavi nga inati enveristet e Dites. Mos u merzisni o byrazere se akoma nuk keni pare asgje, keshtu ka thene Edi Rama. Me kot u lodhet duke shfryre kunder Sali serbit. Po tani qe na dolen filo serbe edhe keta te tjeret si do t’ia beni hallit.

   Reply to this comment
  • KADUSH sADUSHI February 28, 15:22

   Sic duket edhe gazeta juaj ka aksione tek kjo kompani sepse ju jeni e vetmje gazete qe po e mbroni kete veprim. Tani Mero eshte bere shume i dashur me qeverine por kot e ka se nuk ja var Rama…

   Reply to this comment
  • besiana gushi March 1, 00:47

   KAMERIERIT SUEDEZ MARTIN – DAMIAN GHIKNURI

   Me DITA-n dhe dashamiresit e saj, ministri Gjiknuri duhet te jete me transparent ne pegjigjet qe dergon zyrtarisht. Nje pergjigje bshtdredhur e tille nuk na pelqen aspak, sepse te gjithe se bashku kemi shume me teper njohuri se tere stafi i ministrit te Edi AuNirthte Rames, Damian Gjiknuri.

   Energoinvest eshte nje Hoding (Shoqeri meme) qe perbehet nga dymbedhjete shoqeri te tjera private boshnjake. Eshte krijuar ne vitin 1951, me qender ne Sarajeve dhe ne kulmin e saj ka patur rreth 42.000 punonjes.
   Merret, nder te tjera, me projektime dhe ndertime hidroelektrocentralesh dhe linja te shperndarjes se energjise elektrike me stacionet e tyre.
   Ne vitin 2012, sipas bilancit te saj, te ardhurat kane qene mbi 200 milion dollare dhe fitimi vetem 81 mije dollare.
   Ne vite ka operuar ne 19 vende te botes, ku vantava nje kredi prej me shume se 600 milion dollaresh te papaguar nga vendet debitore.
   Para dhe pas bombardimeve te Natos, kur ex Jugosllavia e Millosheviçit u zhbe si shtet, keto kredi te pa realizuara u shiten nen dore nga drejtues te kesaj shoqerie, me vlera 5-10% te tyre, tre shoqerive fantazma – njera ne Brooklyn NY, tjetra ne France dhe e fundit ne Singapor. Te gjithe drejtuesit ne fjale jane nen hetim policor dhe te FBI-se amerikane.
   Sot ajo drejtohet nga inxh. Gengiç nje serbo-gjerman.

   Ajo qe duhej te sqaronte Gjiknuri suedezo-shqiptar eshte qe Energoinvest ne janar te 2013 ka fituar nje tjeter gare per ndertimin e linjave 110 KV dhe stacioneve perkatese ne jug te Shqiperise, i ashtuquajturi LOT 2, me vlere rreth 30,5 milion euro.
   Kontrata e re per linjen 400KV me vlere rreth 29 milion euro Tirane-Morine eshte e tipit “çelesat ne dore”, nga projektimi deri ne venjen ne shfrytezim te linjes ne 24 muaj kohezgjatje.
   Ajo qe eshte preokupuese me kete kontrate te financuar nga banka gjermane e zhvillimit KFW, qe do paguhet nga taksat e shqiptareve eshte perzgjedhja e firmes si e “vetme” ne konkurim.
   Shqiperia, desha ti kujtoj kamarierit Gjiknuri, ka ndertuar vete ne vite me qindra mijera kilometra linja te tensionit te larte. A ishte nje zgjidhje ekonomike e pranueshme dhenja e objektit ketyre ish serbo-boshnjakeve, te perzgjedhur nga serbo-malazezi Sali Ram Shiqere Berisha?
   A ka nje strukture ministria te afte te kontrolloje avancimin e punimeve dhe cilesine e tyre, meqe behet fjale per parate tona dhe jo te gjermaneve qe na i huazojne me interes bankar?
   Nga nje llogaritje paraprake del qe per çdo km linje vlera e kontraktuar eshte rreth 120.000 euro per km, qe eshte rreth 20-25% me e larte se ajo e tregut italian per shembull.

   Dhe pyetja e fundit: perse u firmos kontrata ne Prizren dhe cila eshte perfitimi ekonomik i Shqiperise ne kete investim pro kosovar?

   Reply to this comment
   • nastradini March 1, 08:14

    Pershendetje nga nastradini per kete koment tejet inteligjent o Besiana Gushi qe me fakte dhe llogjike te ftohte hedh DRITE mbi nje ceshtje madhore qe duhet te shqetesojne seriozisht shoqerine e pergjumur shqyptare per te mbajtur larg Vatanin nga KULCEDRAT e pushtetit, i cili ka ardhur me premtimin qe te RILINDE Drejtesi. Prandaj edhe Edi Rama nuk duhet te heshte dhe te fshihet pas Gjiknurit apo pas editorialeve te Mero Bazes, por te dale para shqyptareve dhe te sjegoje:

    PSE NJE FIRME E DYSHIMTE SI ENERGOINVESTI DUHET TE KOLLOFISE LEKAT E SHQYPTAREVE? PSE NE KETE PROJEKT TE MOS KONKUROJNE EDHE FIRMA SHQYPTARE?

    Reply to this comment
   • Horri i Bulevardit March 1, 09:48

    Besiana komenti eshte teper i sakte, nuk pretendoja te dija shume hollesi, sic i ke dhene ti, por menyra si e ke konceptuar komentin, i afrohet me shume te vertetes, se te gjithe komentuesit e tjere.
    Kjo ishte ajo qe une desha ti them Nastradinit, por qe nuk arrita dot tja mbush mendjen, per shkak te informacionit te pakte qe kisha.
    Por ke thene nje te vertete, qe ish kryeministri nuk i la zgjdhje tjeter qeverise Rama, per te bere nje konkurim te ndershem, se cdo gje ishte parapergatitur deri ne hollesi

    Reply to this comment
   • besiana gushi March 1, 10:20

    FANTAZMA E CILESISE ENERGOINVEST

    Rreziku me kete firme serbo-boshnjake eshte tek projektimi optimal i linjes, cilesia e materialeve te perdorura, cilesia e punimeve dhe garancia sipas standarteve nderkombetare per jetegjatesuine e vepres.
    Nga historia e saj mesohet se ka punuar vetem per vendet ne zhvillim, Kuba, Etiopia, Kameruni, Zambia, Algjeria, Iraku, Siria etj. Plot 19 shtete te tilla, debitore totale me mbi 600 milion dollare.
    A eshte ne gjendje Ergoinvest-i te projektoje e realizoje nje veper te tille me standartet CEI, te detyrueshme per BE-ne, USA-n, Kanadane dhe Japonine, shtoj edhe per ne qe enderrojme te jemi kandidate per te hyre ne familjen europiane ?
    Kujtoj qe çeliqet rumune nuk lejoheshin te perdoreshin ne asnje veper perendimore, sa per te marre nje shembull. Per te mos folur per fiderat, shtyllat e tensionit, izolatoret, bullonerine, transformatoret, skarikatoret, panelet e komandes dhe te kontrollit, sistemi i gjestionit SCADA tipik per veprat perendimore etj.
    Verejta ne faqen zyrtare te Ergoinvest-it edhe tre çertifikime te kualitetit: sa jane reale ato dhe sa aplikohen ne kete veper ?
    A jane parashikuar studime gjeologjike paraprake per terrenin e ngritjes se ketyre shtyllave, te domosdoshme si per llogaritjet e shkarkuesve atmosferike ashtuedhe per stabilitetin e linjave ?
    Cilet jane laboratoret e çertifikuar me standarte CEI ne te cilat mbeshtetet testimi si i materialeve ashtu edhe i aparaturave qe do perdoren ?
    Do ndertohet nga Ergoinvest apo do shperndahet ne dhjetra firma te tjera realizimi i kesaj vepre ?
    Shume mistere qendrojne pas kesaj firme, promovuesve te saj (Fasliç alias Sali Ram Shiqere Berisha) dhe ripeshkimit te saj nga kamerieri Gjiknuri.

    Reply to this comment
    • nastradini March 1, 10:37

     Pershendetje per here te dyte nga nastradini i emocionuar qe po shikon se jo cdo gje eshte e humbur ne Shqypnine tone pa fat te kalbur nga enverizmi dhe korrupsioni i gjate qeveritar. Me thene te drejten jam aq i emocionuar sa mezi po i shkruaj keto fjale ne shenje fralenderimi se Vatani disponon me intelektuale te mirefillte te fushave ekonomike dhe se Enver Hoxha nuk ja ka arritur qellimit te tij satanik ne vitin 1946 qe te likuidoje inteligjencen properendimore antikomuniste shqyptare qe do te sjelle prosperitetin e Vatanit.

     Reply to this comment
 2. tani February 27, 15:00

  Ishte sqarim bindes per nje tender te anulluar nga banka gjermane,per te cilen trumbetuan shume qe U hap pas ndryshimit te qeverise,por qe pa dashur paska pas vashdimsi vendimesh,edhe pse ishte nje proces i anulluar..se te gjithe ne jemi dele e na duhej nje sqarim nga gjiknuri per jo pergjeqsin e kesaj qeverie ne kete vendim…te pafytyre,e mashtrusa..Po U lumte kur skeni alternative tjeter ne shqiperi vec likes e sales…legena

  Reply to this comment
 3. iljaz February 27, 15:06

  mire eshte te kerkojne falje publike kreret e mazhorances se sotme per te gjitha ato qe kane leshuar kunder qeverise se mepareshme dhe Damir fazlliçit. kaq per sqarim.

  Reply to this comment
 4. Pëllumb zaimi February 27, 15:06

  Mé duket si një alibi “pa themel” sjellja e firmës se damir fazllic për këtë interkonjeksion? A ka ndonje ekonomist që të na i shpjegojë sesi mund te shmangej risjellja e këtij trafikanti? A ka procedura te tjera qe financuesja gjermane e projektit te mund ta shmangte këtë ngaterrese socialiste? N.q.s ka, atehere shfajesimi socialist bie “erë mut”!

  Reply to this comment
 5. Besnik Hasanaj February 27, 15:22

  Për mendimin tim personal është TURP. dhe një tjetër gjunjëzim përpara Serbit që u pasurua në kohën e Pedes të Saliut.
  KUJDES SE PO HUMBISNI SIMPATINË.

  Reply to this comment
 6. kritiku February 27, 15:32

  TURP – Ja ngulet ketij populli edhe nje here. Edhe jeni akoma ne 6 mujorin e pare. Na i moret votat specifikisht duke sulmuar matrapazlleqet e Saliut, e duke na thene qe sdo ndodhin me. Tani po perpiqeni te na justifikoni te njejtat turpe me terma proceduriale, e me keshillimin e bankes se leshit. E dime qe nuk eshte kollaj tu besh balle presioneve te mafiozeve te rajonit, por pranoni: ose skeni kellqe ose na e fusni me paramendim. TURP per ne qe skemi ke tjeter votojme.

  Reply to this comment
 7. Horri i Bulevardit February 27, 15:44

  Mos u nxitoni, Damir Fazllic ka bere nderhyrjen te Berisha dhe aksioneri kryesor i firmes, ka siguruar parate te banka gjermane.
  Damir Fazllic eshte aksioner te kjo firme diku rreth 15% te aksioneve, por Fazllic donte qe me ane te Shkerdhen Berishes, te perfitonte shuma te medha ne kurriz te cilesise.
  Aksioneri kryesor eshte boshnjako-gjerman.
  Ceshtja kete rradhe ndryshon, se parate do te hidhen sipas punes qe behet, jo si ne kohen e rrumpalles.
  Duhet te dini, biznesi nuk njeh njeh armiq, aty duhet patur kujdes mos ta fusin.
  Eshte ndryshe kur eshte qeveria garante dhe ndryshe kur biznesmeni duhet te falet me canten e zeze, tek Argita apo Shkerdheni..
  Jo berishianeve, por ata qe besuan tek Rilindja, mos bini preh e provokimeve te Saliut.
  Mos u beni trima si Gezim Kalaja, qe doli me ne fund duke protestuar dhe shyqyr, se kujtoja se kishte vdekur.

  Reply to this comment
  • Visi February 27, 16:07

   Eshte turp plako. Fazllici duhej te zhdukej nga shqiperia. Le te ishte oferta e vetme. Nuk duhej ta benin kete gje. Shteti ka shume gjera ne dore per ti ndaluar.

   Reply to this comment
   • Horri i Bulevardit February 27, 16:29

    Viso, esht banka gjermane qe ka zgjedhur firmen ku eshte aksioner Fazllic, nuk eshte shteti shqiptar.
    Banka gjermone as e njef Fazllicin, ai vetem se esht aksioner aty, por ne kohen e Berishes, donte te riste reputacionin e vet para aksionereve te medhenj, duke i treguar se njeh familjen kryeministrore.

    Reply to this comment
    • nastradini February 27, 18:00

     ASNJE banke gjermane nuk mund te operoje me firma mafioze te krimit nderkombetar te organizuar sic eshte firma e Bosjes Envergoinvest. Prandaj ketij mashtrimi i vjen era e mafies komuniste shqyptare. Meso nga faqja ketu per kete te vertete para se te shkruash dacibao-replika ne DITA:

     https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

     Reply to this comment
     • Horri i Bulevardit February 27, 18:13

      Nastradin, nuk kapem me ty se ke qene gjithmone me afer informacionit.
      Une skam patur mundesi te isha afer mbretit, biles ne nje feste, me cuan diku, vetem mos te isha prezent, kishte dhe disa te tjere te padeshiruar.
      Ti qe ke akses per informacione, ke te drejten te kundershtosh, une duke ju referuar ministrit perkates dhe duke qene vete sot biznesmen, kam tjezer qasje per biznesin.
      Tung Nastradin i mirinformuar.

     • nastradini February 27, 18:36

      FLM per repliken e civilizuar dhe komplimentin ne DITA. Mbetem i hapur per sqarime te tjera, sepse arkiva personale e nastradinit ka shume materiale te cmuara.
      Tung! nga nastradini

  • Celebron February 27, 16:22

   E vertete Horr!

   Reply to this comment
 8. Visi February 27, 16:03

  po si nuk u vjen turp.!

  Reply to this comment
 9. id February 27, 16:11

  ca po thua zoti minister…. qe procesi i tenderimin ishte i rregullt??? kur te fund kishte mbetur vetem kompania e atij qe keni pergojuar prej disa vitesh??? …apo po na mbushni mendjen qe procesi eshte certifikuar nga dikush tjeter dhe ju skishit cbenit???
  he more damian cdo thuash?!!!! thuaj nje gje me mend…. se njerezve qe iu kane votuar (perfshire dhe veten time) kane filluar te ndjejne shijen e dheut ne goje

  Reply to this comment
 10. S.p. February 27, 16:19

  Mos kujtoni se keta jane burra me te mire se ata qe lane pushtetin, kur ne mes hyne paraja, keshtu veprohet sic po vepron e majta.Ky eshte maskaralleku me i madh duke perdorur Fazllicin e KO e terhoqen zvarre popullin per t’ju marre votat.
  Keta te njejtin mashtrim perdoren me te hequrit nga puna, te cilet duruan, luftuan dhe ju shkuan nga pas 8 vjet dhe tani ju kthyen bythen.
  Edi Rama personalisht 16 here brenda mandateve 2005-2013 i mblodhi ish punonjesit e policise se shtetit dhe ushtaraket e hequr nga puna ne Xibrake, hotel “TIRANA INTERNACIONAL” , Vlore dhe ne takimet qe pati neper rrethe dhe pa pike turpi i mashtroi, te cilet duruan cdo diskriminim per heqjen nga puna dhe shkaterrimin e pensionevete tyre nga qeverite e Saliut.
  Cfare mund te presesh me prej kesaj gjysem bajge qeverie ? Cfare i thote mendja ketyre se do t’ju veje me njeri nga pas, flaken t’ju vene e kane pak.
  Kjo qeveri riktheu ne pune ata qe kishin ikur jasht Shqiperise (miqte e tyre) per te bere lek e jete me te mire, ata qe luftuan per ti sjelle ne pushtet po ngrohen ne diell.
  Turp themi ne ! Keta turpin po e hane me buke dhe po i fusin edhe nje gote vere nga pas, ate N…. e kane pak.

  Reply to this comment
 11. agron February 27, 16:24

  Po mire, mor zoti Minister, po pse nuk na del ai Brace Ziu, “trimi” Balla dhe Edi Rama e te terheqin mbrapsh ato qe thane per Qeverine e PD-se kur ia dha po kesaj firme tenderin? Si nuk kini turp te turperoheni. Mallkuar qofshin votat qe u kemi dhene dhe mallkuar qofshi ju qe na kini mashtruar! Turp!

  Reply to this comment
 12. Arben February 27, 16:29

  Sa eshte cmimi me te cilina ka tenderuar Fazllici kesaj rradhe ? Sa ndryshon me rradhen e pare ?

  Reply to this comment
 13. S.p. February 27, 16:47

  O “Horri i bulevardit” ketu nuk behet fjale per leket dhe cantat e zeza se sa venien e ekonomise shqipetare nen tutelen e armiqeve te betuar te popullit shqiptare dhe keta kerkojne te menaxhojne me parate e vjedhura po tek ne vendin tone !
  Ju zoteri mire e beni detyren e sqaruesit dhe detyren mbase te gazetarit te kesaj gazete, por kjo qe kane bere me kete kompani, qe te majtet na e shiten si hajdute te Shqiperise nuk kaperdihet dote pa sqarime te metejshme.
  Zoti Damian Gjiknuri! Ke punuar edhe ne M.Brendeshme, por s’paske mesuar asgje per serbet, paske bere vetem detyren e Kryetarit te Deges per Mardheniet me Jasht, thjesht perkthime dhe tani ke mare vallen e naplonit me Fazllicin qenkeni te paskrupullt.

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit February 27, 17:12

   S.p.- E ke idene e nje investimi apo jo, investimin nuk e ben firma fituese, por banka dhe ajo banke eshte gjermane, qe kur ka nxjerre ne faqen e vet ne internet, kerkese per firma ndertuese, ka zgjedhur kete firme gjermano-boshnjake, per koston me te ulet.
   Shtetit shqiptar i eshte ofruar nga banka gjermane, parate dhe firma qe ka zgjedhur, qe sic thashe me lart, as se ka haberin dhe nuk i intereson Fazllici, si nje aksioner i dores se fundit ne ate firme.
   Sa per dijeni, ajo firme eshte kroate, por e regjistruar ne Bosnje, per shkat te tatimeve me te ulta.
   Ke para, shko dhe beju aksioner, ata nuk te shohin se je shqiptar apo amerikan, ata shohin vete paret.
   Fazllici me Berishen donin te vidhnin investimin duke bere pune jo cilesore dhe e dyta, Saliu sdonte ta ndertonte, per interesat serbe.
   Ne disa vendime duhet durim.
   Edhe caktimi i kesaj firme eshte perseri vendim i qeverise Berisha qe ja ka sugjeruar bankes gjermane dhe gjermanet si intereson as Fazllic, as Berisha e as Rama, ata jane serioze e kan vendosur dhe ketu e kane mbyllur kete kapitull.

   Reply to this comment
   • Endri February 27, 19:20

    Lot lot :’D Kur e ben armiku eshte krim, vjedhje, mashtrim. Kur e ben miku eshte brenda rregullave. Nuk fuksiononte parimi i aksionereve dhe investimeve ne kohen e sales? Hajdut ngelen e u tregun te gjithe po qe do kishte dhe njerez qe do e benin veten budallenj vetem per partine tani po e shikoj. Mos perdorni dy standarte se kalon i ne paradokse.

    Reply to this comment
 14. S.p. February 27, 17:13

  Zoteri moderator ! apo vete ju zoti “horr i bulevardit”, mos i pasqyroni komentet e mia se nuk me prishni ndonje pune, por me shqeteson vetem fakti qe ju te vertetat nuk i pasqyroni dhe kete e kam vertetuar.
  Mungese korrektesie e theksuar. Nuk eshte agjitacion e propogande kunder pushtetit o rojet e komenteve. Ju kerkoni qe te gjithe te mendojne si ju.

  Reply to this comment
  • redaktor February 27, 18:22

   @S.p. Per cilat komente Behet fjale?..

   Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit February 27, 18:40

   S.p. Me te vertete nuk te kuptoj, kur ste pelqen, bej fresk Nastradinit se ai e merr informacionin te sakte, mua as me kane lene ndonjehere ti afrohem informacioneve, por kur jap nje mendim e jap sipas llogjikes time, se e besoj kete qeveri, biles kam luftuar qe te vine keta njerez ne qeveri.
   Prandaj ne disa momente delikate, sic eshte edhe ky ryst, sdua te marr si pushka e jevgut, pa patur informacionin e nevojshem.
   Une punoj me ndertimin dhe ne nje rast, kryenxhinjeri me qelloi serb nga Beogradi, dhe cfare te beja une, ta lija punen, une kontrate skisha bo me inxhinjerin serb, por me pronarin.
   Prandaj mos merrni kot.

   Reply to this comment
   • nastradini February 27, 18:57

    Po pse more Horr Miku te ikesh nga puna e mire qe ke vetem pse inxhnieri ishte serb. Po edhe nastradini ka shume miq e te njohur ne Serbi dhe teoria qe cdo serb eshte ARMIK eshte parrulla demagogjike e Partise se Punes dhe e Enver Hoxhes qe ja kishte shitur BYTHEN Beogradit dhe Moskes. Me beso si per informacionin per firmen mafioze Energoinvest se populli serb eshte mjaft i kulturuar dhe ajo qe ndodhi ne Kosove nuk ishte veper e gjithe popillit te Serbise, por e nje klike nacional-komuniste e Milloshevicit. Prandaj mos u largo ne asnje menyre nga puna qe ke me shef nje inxhinier serb, sepse do te besh gabim te madh.

    Reply to this comment
   • agimi February 28, 08:32

    O horr,pse kaq kohe ke te rrish e tu japesh pergjigje cdo personi qe shkruan.Ti sikur ishe biznesmen,si duket ske pune e merresh me analiza te Dita.

    Reply to this comment
  • hosteni February 27, 18:51

   ke te drejte S.p shume here redaktori fshin komentet qe nuk i pershtaten linjes se tij edhe mua me ka ndodhur,,,,,ndersa ti horri biznesmen mos na meso biznesin…. para se te flasesh qe ky projekt strtegjik do te ndertohet nga vegla qorre e BIA-s , ish UDB-ja reflekto me mire…….vetem kjo firme sduhte ta fitonte tenderin per shume arsye ,,horri edhe 1 sqarim tjeter armiq vetem ne lufte ka sipas teje ……jo armiqte jane kudo vetem se duhet te dish se ku te shikosh,,,,,,,,,!!!!!!!!!! (nuk pres leksoine biznesin nga 1 qe e quan enver hoxhen atdhetar kur vete ndodhet ne emigrim prej atij qe kishte ndertuar diktaturen me te eger ne europe,,,,,))

   Reply to this comment
   • Horri i Bulevardit February 27, 19:42

    Ti hosteni ndoshta je nga ata te penduarit e armeve kimike, sot na tregon zgjuarsine dhe neser, kur shef se e ke gabim, e dredh dhe me emer anonim, na thua se duhej ti merrnim.
    Hosten lali, informacioni per kete ceshtje eshte i paket, por besoj se e di qe Salushi nuk donte ta bente kete investim, se i prishej biznesi me serbet, ku na doli tani qe Fazllici me Salushin, paskan dash me e bo ket investim, kur Fazllici dhe Shkerdheni i Salushit, fitonin me shume kur e blenin korentin nga Serbija.
    Luj venit hosten, se o dojte o sdojte, Salushi. Po te dojte e kishte bo.
    Tung edhe ty.

    Reply to this comment
    • hosteni February 28, 10:36

     horri ; 1) nuk jam nga ata te penduarit per armet kimike ,perkundrazi isha pro armeve sepse edhe pse ishin me pak rrezikshmeri prap ja leverdiste sepse me ata dollare do rimekembnim arken e boshatisur nga halldupi brekdhjere&co…. 2) nuk jam ne kte forum per te treguart zgjuarsine por vetem me shpreh mendimin tim personal se si do te ishte me mire per te gjithe ne qe vendi yne te eci perpara….3) sa per dijeni nuk jom bythlepires qe ti lepihem askujt edhe kte gje e din shum mire redaktori i dite-s shume komente te miat i ka fshire sepse nuk perputhen me linjen e ketij redaktori (p.sh meqe redaktori osht mik me elton xhanarin i ka fshire komentet e mia sepse i thoja xhanarit qe vetem gazetar nuk osht sepse na paraqet ca perkthime nga italishtja ne shqip),,,,3) sa per “nick”-un e kom nderruar sepse ma vodhen tek gazeta tema, nuk jom i sigurte por besoj se moderatori i saj sepse komentonte pastaj me nickun e vjedhur pa te keq,,,,imagjinon ne cfare lartesie inteligjence ishte sa vodhi 1 pseudonim ,,,,4) cfare osht mo e rendesishme ti nuk ke kuptuar mesazhin qe doja te jepja ty i cili ishte ” kjo veper strategjike nuk duhej te ndertohej nga *miku i hasmit tone te perjetshem, ose me thene me mire nga spiuni i BIA-s* sepse kush me mire do tja dije pikat e dobeta kesaj vepre pervec se atij qe do ta ndertoje,,,,?????? ” (reflekto edhe pastaj pergjigju) TUNG…….!!!!!!!!!!!

     Reply to this comment
     • Horri i Bulevardit February 28, 14:21

      Hosteni, edhe mua disa komente nuk me jane botuar, por nuk kam asnje fakt qe redaktoret sduan ti botojne, por gjithmone kam menduar se ka nje fluks komentesh dhe eshte e natyrshme qe edhe mund te shkoje ndonje koment pa vene re, por te thuashe se sti botojne komentet, duke aluduar se mua mi botojne, kjo seshte e vertete, se as i njoh e as me njohin.
      Per te tjerat po te kem ofenduar kam burrerine te kerkoj falje, me fal per keqkuptimin.
      Tung edhe ti.

 15. mimoza February 27, 17:44

  Paskan qene vetem llafe ne tym ato shashka qe hodhi Rilindja kunder Fazllicit, e njihka ajo me mire se Berisha.

  Reply to this comment
 16. ladi February 27, 17:48

  Cfare mund te prisnim nga koalicioni i qelbesirave.

  Reply to this comment
 17. nastradini February 27, 17:54

  MIRE SALIU ME FAZLLICIN, PO GJIKNURI C’NE?.

  “ENERGOINVEST” NE BOSNJE ESHTE NJE FIRME MAFIOZE E KRIMIT NDERKOMBETAR TE ORGANIZUAR.

  Nuk eshte e mundur qe nje shtet si Gjermania te bashkepunoje me firmen ish jugosllave te Titos “Energoinvest” qe i ka dale boja ne Bote si nje firme mafioze e krimit te organizuar dhe tani kerkon te fshehe gjurmet ne Bosnje me propagande dhe mashtrime lloji-lloji. Mjafton te hedhes nje sy te shpejte ne faqen me poshte qe te bindesh per kete:

  https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

  Prandaj kjo mareveshje qe socialisti Gjiknuri po perpiqet t’ja shese si “sapunin per djathe” shqyptareve mban eren e komunisteve shqyptare, te cilet nuk kane hequr dore t’i shesin BYTHEN jugosllaveve te Kohes se Qepes te Enver Hoxhes. Pse keshtu i lidh gjerat nastradini? Sepse qe nga Koha e Qepes e Enverit Jugosllavia ishte partneri kryesor i Shqypnise ne tregetine e jashteme dhe kjo tendence vazhdoi edhe pas viteve 90-te kur Saliu e nuhati qe ishte me mire per familjen e tij te vazhdonte avazin e vjeter te Partise se Punes ne ekonomi me sekseret e sprovuar dhe profesioniste te Titos, sesa te krijonte kushte per nje prodhim vendas dhe ekonomi krejt te re shqyptare, e cila te ishte totalisht e pavarur nga shteti. Prandaj edhe mafia nderkombetare u ul kemberyq ne Shqypni duke filluar qe nga menaxhimi i energjise, kromi, nafta e deri tek infrastruktura rrugore e armatimi qe perbenin edhe “Pjesen e Luanit” per fitimet maramendese.

  Fazllici eshte vetem nje mashe ne duart e pushtetareve shqyptare dhe nuk ka pse t’i zemrohemi ketij subjekti qe ka gjetur SHESH per te bere PERSHESH per t’u pasuruar dhe per te bere LEKA ne kurriz te shqyptareve.

  Prandaj edhe ka ardhur koha qe te pyesim Edi Ramen:

  MIRE SALIU ME FAZLLICIN, PO GJIKNURI C’NE?.

  Reply to this comment
 18. Naerofsh sali berisha mbreti shqiperis. February 27, 18:00

  O rilidje kurva.po sali kriminelin e dim qe esht serb.po ju ju qenkeni si ato dhembjet . Po pastaj nuk ja ndjen sales prej jush .ne ketu me komente cahemi njer4 me tjetrin.kurse ju dallni ka…et me neju vazhdoni si nano me salen.e ne shpresuam ne rilindja .haram vota e mos e paci jeten e gjat ne pushtet plera te gjidh te lyer jeni por ne qe mbetm duke shpresuar 23 vjet .nuk ka shpres ne kete vend te mallkuar.

  Reply to this comment
 19. ARGITA February 27, 18:13

  GJIKNURI ESHTE MJESHTER PER MASHTRIME ,NE LONDER KA PUNUAR ME PASAPORTE SUEDEZE ME EMRIN MARTIN ,KA PUNUAR SI KAMARIER KY ESHTE NJE TURP PER RILINDJEN FAZLLICI NE BIZNESE NE TIRANE ?

  Reply to this comment
  • Pellumbi February 27, 19:49

   Futja po..dhes o Gida !
   Pavaresisht cfar pune ka bere Damjani emigrant, ai mbetet djale serioz dhe me integritet nder gjithe ministrat, madje perfshi edhe kryeministrin.
   Se si eshte e gjith e verteta per kete projekt, ende nuk e dime, por meqenese aludohet per Fazllicin, nuk besoj se ka paguar Damjanin apo Edin.
   Jo vetem se Damiri nuk eshte budalla te fale leke, por mendoni se do te kish politikan apo teknicien-administrator qe mund te bente pazar korrupsioni me Saliun apo Argita Malltezin(Fazllici ne rastin tone eshte fasada).
   Do rrojme e do shikojme te vertetat.

   Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit February 27, 23:34

   Argita torollake, une e kam filluar punen ne perendim duke korrur barin, sot moj zogeza e shpellarit te blej ty ne qofte se je per tu blere, prandaj mos na trego se cfare ka punuar njeri apo tjetri, po te ket qen pederast si luli juaj, jam dakort tregoje, por ne qofte se ka punuar per te jetuar, mbylle halen se vjen era qelbsinllik.

   Reply to this comment
   • ladi February 28, 09:43

    Horri,
    Mund te kesh sa pare te duash por ka dy gjera qe ti nuk mund t’i blesh kurre:
    1) Qytetarine ne kuptimin e saj me te gjere perfshi dhe edukaten, etiken, estetiken
    2) Kulturen.
    Sa per “biznesmen” jemi lodhur duke e degjuar e duke e lexuar kete term, kaq shume eshte inflacionuar nder shqiptare. Kemi lene pas dore” sipermarres” e “sipermarrje” per te futur leksikologjine angleze se na ben me “cool”.
    Nga menyra e komunikimit qe ke nxjerr ne pah karakteristikat tipike te shqiptarit: fyes, intolerant, grindavec e arrogant.

    Reply to this comment
    • Horri i Bulevardit February 28, 16:24

     O Ladi shpetimtari, sa per dijeni futem aty ku jom i sigurt qe blej, qytetarin skom nevoj ta blej se e kom vet dem baba dem, blej lir ndonji katunar, kur kom interes kaq.
     Edhe puna e biznesmenave, ke te drejt, por un sjom biznesmen qe i vejn tritol, se jom aty ku ti fusin koqet ne tritol nga ligji, tung Lad shpetimtari.

     Reply to this comment
     • ladi March 1, 09:35

      Ke shume te drejte “qytetarine” e ke te trasheguar “dum baba den”.

  • hundefutsi February 28, 13:35

   E nderuara zonja argita nese keni info me shume per kete ministrin “suedez” Gjiknuri te lutem mi coni ne kete adrese e-maili, qw e hapa vetem per te marre informacionin nga ju. Mos perdorni adresen tuaj te e-mailit, thjesht hapni nje adrese te re e-maili nje perdorimshme.
   Shume FLM!

   Reply to this comment
 20. Lexuesi. February 27, 19:33

  Amatorizem dhe diletantizem qe perpiqet me kot te beje profesionalizem.Fazlliç eshte ai qe eshte, qe gjeti shesh te beje pershesh sepse Salariu,miku i tij, prej bashkevjedhjes dhe dashurise e preznatoi ne mbledhjen e “Sigurise”. Per nje euro ia dha tokat e Portoromanos t’i çkimizonte dhe t’ia shiste Italise, siç mund te bente cilido nga “kelyshet” e Serbise. Ndersa Rilindja as prej “fqinjesise”, as prej urrejtjes e ndasise, nuk mund ta pengoje Fazlliçin te jete nga pala tjeter aksioner i energjise.Neqoftese nuk ka korrupsion punet e tregtise i tejkalojne ndjesite e simpatise e te antipatise.

  Reply to this comment
 21. nuri February 27, 19:34

  Beni je ok. Sepse ne kete vend ka patur me shumice naive, enveriste, saliste, edviniste dhe …ist e ..ist kane tallur dhe vazhdojne te tallin menderen me kete popull. Nuk ke cfare te besh keshtu ka qene dhe do te jete, e ka thene Konica, Fishta etj, etj.

  Reply to this comment
 22. ante February 27, 20:30

  Vetem savani nuk ka xhepa !!!

  Reply to this comment
 23. Tomorri February 27, 20:37

  Poshtersi moj poshtersi ,kurre s”te mori veshe njeri,sidomos ne shqiperi,ku çdo gje shkon per zi.
  Jepi Gjiknur se meire e ke te fala Elionit.

  Reply to this comment
 24. strano February 27, 20:54

  U mbars mali dhe polli nje mi. Kete mund te themi per rastin, per Ramen dhe Gjiknurin qe e ka nxjerre per sqarim. E nisi me Kocon…, tani Fazllici…Te presim ku do dali Rilindja…

  Reply to this comment
 25. kanan tafili February 27, 21:01

  Kjo eshte hipokrizia me e madhe . Ne vend qe tja kofiskojne pronat qe ka fazlliq ne shqiperi i. Japin tendera per te vjedh leke..dhe kujt pra fazlliqit qe ishte ne mmbledhjen e shtabit te mbrojtjes shqiptare hahaha rilindje ose ridhirje me mire…

  Reply to this comment
 26. lili February 27, 23:10

  Problemi eshte se cdo pune nga fazlici,kudo ne balkan eshte krye shkel e shko e ky investim eshte vetem vjedhja tjeter e tâches nga buxheti i jone,se paret qe banka germanet i ofron do t’i paguajne ne! Po fazlici ka nje te mire’di te ndaje tort en me politikanet tone,qofshin te berishes apo te metes,

  Reply to this comment
 27. lili February 27, 23:16

  Mos eshte kudo arritja e tâches e keshilltarit te Rames ,nga kosova,djal i udbashit Maliqi qe sot bashkpunon me nipin e kryeudbashit stanishiq,fazlicin tone aq te dashur per qeveritaret tone?
  PS’ bosnjes,po te ishin shtet me dignitet, vetem per faktin se nuk e njeh kosoven nuk duhet me i dhane tendera ne shqiperi e kosove.kurse ne i halil tenderin strategjik ….politikane pa asnje dignité qe shiten per nje pare,pouah…

  Reply to this comment
 28. Horri i Bulevardit February 28, 00:10

  Skeptikeve, jo berishianeve, do ti sugjeroja, te lexojne editorialin e zotit Mero Baze, ne tema, per shkrimin ne fjale.

  Reply to this comment
 29. Ilir February 28, 03:53

  NE JEMI PRAPA BOTE, BESOJME CDO GJE QE NA SERVIRET.

  DAMIR FAZLLICI I KA ZYRAT NGJITUR ME SHTEPINE E BARDHE, NE MERREMI ME LLONGO LLONGO TE POROSITURA NGA UDB-JA, ME TE GJITHA FORMAT, DUKE PERFSHIRE DIZINFORMIMIN PUBLIK NEPERMJET MEDIAVE QE PAGUHEN ME PARA KESH PER KETE PUNE.

  Reply to this comment
 30. sopiqoti February 28, 09:26

  E rendesishme eshte te ndertohet linja,aq e nevojshme per interesin e te dy vendeve tona,pa llafollogjite e renditura ketu me siper dhe te tjera si keto vene e vujne nga ata dhe tek ata njerez qe nuk meren me pune por me llomotitje.JA.

  Reply to this comment
  • nastradini February 28, 10:59

   Pa dyshim qe parimore ne kete histori qe te ndertohet linja e tensionit te larte midis Kosoves dhe Shqypnise apo e linja interkonjeksionit me llafe bombastike te politikes mburravece dhe mashtruese dhe mire do te ishte qe vete Sali Berisha ne 8 vjetet e tij te pushtetit absolut ta kishe mbaruar kete pune me rendesi kombetare.

   Por nga ana tjeter duhet qe te tregojme kujdes qe investimet madhore per fatin e kombit te mos perfundojne si “Kokoshi ne nje Thele” sic ishte dhe eshte akoma afera mafioze per rrugen Durres-Kukes me shume dosje qe ka vite qe mbledhin pluhur ne bodrumet e Prokurorise.

   Prndaj edhe Edi Rama nuk duhet te fshihet ne “Brimen e Miut” si SKUTH sic beri me LHL-te e Asadit, sespe ka ardhur me votat per te RILINDUR Drejtesine dhe per te bere shtetin ligjor dhe jo te nxjerre Mero Bazen ne TEMA me editoriale justifikuese qe bejne te qeshin edhe kalamajte e rruges, Per kete arsye nastradini demaskoi firmen ish jugosllave Energoinvest qe nga nje firme prestigjoze dhe e respektuar shteterore me mbi 40 mije puntore dhe me nje baze te gjere prodhuese eshte transformuar tani ne nje firme e Krimit Nderkombetar te Organizuar per trafiqe armes dhe pislliqesh te tjera me Kongon dhe vendet terroriste afrikane qe duken qarte edhe nga demaskimi qe i ben faqja me poshte e internetit:

   https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

   Ne kete firme jane strehuar individe te dyshimte dhe seksere profesioniste te Botes se krimit me te cilet e filloi Sali Berisha bashkepunimin ne fillim te pushtetit te tij te pare. Me sekserin Mario Stoickov Saliu bleu ne Bullgari minahedheset e para per t’i derguar nga Shkupi ne Beograd gjate embargos dhe per kete arsye sejmeni i tij Zhulali u shpall si person i kerkuar nga Interpoli qe per ironi te fatit eshte akoma WANTED nga policia ne Bote. Dihet me pas qe treshja Nano-Berisha-Thaci i rane me top kontrabandes se Armatimit te Enverit ne vendet terroriste te Botes se Trete nen GUNEN e Luftes se Kosoves dhe bene pare te madhe me kete kontrabande duke u pasuruar si Rockfellere prej Amerike. Askush nuk ka pyetur deri me sot: Kush ishin sekseret e kesaj kontrabande mafioze antiligjore? Pse media amatore shqyptare nuk e kea investiguar kete fakt? Eshte e qarte se pas tyre do te dilnin firmat jugosllave te Titos si Energoinvesti Mafioz ne Sarajeve, qe kishin hedhur rrenje ne Shqypni qe ne Kohen e Qepes te Enver Hoxhes. Nuk ka nevoje ketu te zgjatemi per sekseret serbe te ministrit supermafioz Imami sepse do t’ja zbathnim breket fare dhe do ta linim lakuriq dhe nuk do te cuditeshim fare sepse ata qe ishin me pare jane edhe tani ne Kohen e Rilindjes se Qepes te Edi Rames.

   Reply to this comment
 31. Vëzhguesi F. February 28, 11:49

  Per te gjithe nastradinet e “mireinformuar” , relike idiote te shekujve, keqdsashes te modelit te spurdhiakut dhe marionetes berishiane, Gezim Kalaja, para se te grini sallate, te fyeni veprimet e nje qeveie qe nuk duhet thene se eshte perfekte, por nuk eshte kriminale, klikoni ne gogle dhe informohuni per kete kompani boshnjake. Me vjen keq per ca miq te mi komentues qe i referohen nje paçavurje toptano -zogiste, nje mize kali bezdisese me nofke nastradin dhe me identitet UK, burgaxhi ordiner, qe aludon kete kompani duke e quajtur si kompani qe mbron interesat serbe. Dhe meqenese kjo gazete e nderuar e ka lehtesuar punen deri aty sa ka intrvistuar dhe serbo-boshnjakun, Fazlliç, po pres se kush do te jene argumentat e armiqeve te shqiptareve dhe te demokracise si ky nastradini famekeq dhe mediat e llojit te Nikoll Lesit “Koha e Pjerdhur dhe jo e jona”.

  Reply to this comment
  • DREAM February 28, 12:28

   Me vjen keq dhe mua ,qe disa komentuesve trularaske ,mercenar dhe shpifes ordiner , ish punonjes se 80 lekeshit dhe komentues te rregullt te fletores 60 lekeshe
   me vjen keq qe ju ka ngelur vetem replika boshe qe nuk bindin as kalamajte e kopshtit ,
   me vjen keq qe nga letra e atehershme drejtuar Austrise per gjoja paligjshmerine e lotarise austriake tani ju kane ngelur vetem pamfletet e Fates
   me vjen keq qe nga “armiku” serb tani ju ka ngelur ti thoni babe …ne fakt e keni gjak te vjeter serbine …jeni bijte e Titos
   me vjen keq qe nga ulurimat e gam gamit Braqe ,per shitjen e ARMO ,tani eshte vendosur shitja komplet e saj ,e ALB Petrolit ,e telekomunikacioneve …totalisht
   e kupton ti Vezhguesi cdo me thene kur shteti s’ka asnje perqindje mbi asete kaq te rendesishem ekonomik ?!
   jo se kupton ,se ju jeni te kenaqur qe keni bunkerin
   Me vjen keq qe Zamir Mane e peshtyti rrrrriindasin tuaj si lecke te ndyre
   me vjen keq qe Shqiperia 1 euro u kopjua me aq sukses nga Bojagjiu
   dhe sidomos me vjen keq {mire} qe KOKEPALAR ngelet !

   Vezhguesi , keni lene emer te keq historikisht ne kte vend dhe e ardhmja juaj duket ende me e erret . Tani fryn era e rrezimit te diktatoreve per se gjalli !

   Reply to this comment
   • Vëzhguesi F. February 28, 12:54

    Kesaj replikes tende, apo provokimit te trashe alla pa pike morali, ne populll i thone Hane shan dhe hane bagdat!
    Ëndër në vidh, keshtu perkthehet ne shqip nofka jote!
    Mbetesh kurdohere nje provokatore, inatçeshe dhe egoiste pa kurrfare kuptimi.
    Dhe diçka per ty zorraxheshe: Ta kam thene dhe ta perseris; kujdes me fyerjet tip kokelope ne adresen time.
    Se une jam ai qe kam qene qe ne fillimet e mia ne komente, nuk le kusur pa kthyer, pavarsisht llojit te tij edhe pse e di mire se kush qendron pas ketij nicku te pjerdhur qe kerkon te na shite per nje zonjez te “zgjuar”, 38-40 vjeçarje.

    Reply to this comment
  • nastradini February 28, 12:37

   Per ke te erdhi keq, per Saliun apo per Edvinin o Vigjilues apo thjesht Vezhgues i Kllases Puntore? Sepse nuk po merret vesh fare nga replika me sharje dhe fyerje per nastradinin qe guxon te thote te VERTETA te frikeshme per komunistet shqyptare qe nga Koha e Qepes e Enver Hoxhes. Qe sipas te gjitha gjasave kane kohe qe po punojne me firmen mafioze “Energoinvest, e cila nga nje firme e respektuar ne ish Jugosllavine e Tiros me mbi 40 mije punonjes dhe nje baze te madhe prodhimi eshte transformuar nje nje komapni mafioze SEKSERE qe i ka dale nami ne Bote si e lidhur me Krimin e Organizuar te trafikut te armeve dhe me shume pislleqe te tjera antiligjore. Ku i ka fabrikat dhe bazat kjo kompani? Ne Bosnje? Shume qeshrake. Ku i ka puntoret kjo kompani? Ne Sarajeve? HA, HA! Mario Stoickovi qe ishte BOS i kesja firme po kerkohet nga Interpoli dhe eshte WANTED si Zhulali per minahedheset bullgare qe Saliu ja fali Serbise. Vetem po shikosh faqen me poshte te internetit edhe kalamajte do te bindeshin se Energoinvest eshte nje firme SEKSERESH qe perfitojne me ndermjetesime mafioze dhe veprimtari te paligjshme duke blere me rryshfete pushtetare dhe qeveritare te korruptuar:

   https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

   Prandaj edhe Fazlli ngutet te thote se nuk ka asgje te perbashket me kete firme Famekeqe qe eshte SHUSHUNJE ne kurriz te investitoreve debile apo te korruptuar. Per kete arsye mos beso kaq lehte nga reklama genjeshtare e firmave mashtruese sepse:

   “JO CDO GJE QE FLUTURON MUND TE KOLLOFITET!”

   Kon Fuci.

   Beji te fla Ilir Kumbaros, Mikut tend te Fakultetit te Shekncave qe vrau Remzi Hoxhen dhe eshte fshehur nga Drejtesia ne Brimen e Miut, dhe meso nga nastradini se spiune nga Energoinvesti cuan llaf tek Saliu per ta likuiduar kete mjeran me metoda mafioze.

   Reply to this comment
   • Vëzhguesi F. February 28, 13:42

    Nastradin alias Kostrec i koteceve!
    Per dijenine tende jam aq i lire sa nuk me vjen jo keq por edhe meshire nese evidentohen krime nuk kam per askend ne bote! Ky jam une. Ndersa ti, si nje fabrikant i rendomte shpifjesh dhe thashethemesh, qe kerkon te besh dhe gomarin mashkull me barre, mbetesh po ai qe dikur lepije bythen e miqeve te bllokut dhe tani kerkon te na shitesh si armiku apo kundershtari i tyre.
    Zgjedhja jote, po mos harro se shpifjet dhe genjeshtrat, apo dhe spiunlleqet e shokeve te burgut per te shpetuar lekuren tende, jane faje , per te cilat do te japesh llogari diten e gjykimit nga i Madhi, sepse moshen e ke ne prag te ketij gykimi. Prandaj mos e rendo me shume veten, sepse dhe Ferri ku do te perfundosh i ka “ambientet ” e tij sipas shkalles se fajit ne jeten e te gjalleve.
    Kur ulem perballe kompiutrit une prirem te besoj ato qe shkruhen nga gazetar te pergjegjshem dhe jo t’u mbaje iso budallalleqeve dhe shpifjeve te atyre qe nuk dihet se ç’kerkojne te llojit tend. Per plotesimet e tjera kam acses ne internet dhe nuk kam nevoje per sqarime te personazheve donkishotesk.
    Se fundi nuk kam ku e gjej te shumekerkuarin e drejtesise kriminelin I.Kumbaro qe t’i beje te fala nga nje koleg i tij i kesaj fushe, ne rastin konkret qe je ti mor “U” qe kerkon t’i besh te fala..

    Reply to this comment
    • nastradini February 28, 14:38

     I ka pranuar gjynahet e mia qe kreva me kobure ne koke ne vitet e burgut, nuk ka pse t’i mohoj, por nastradini ka kerkuar edhe falje publike per to shume vite me pare me nje shkrim te posacem ne gazeten RD. Me vjen keq qe ne Shqypni akoma XHELATET komuniste akuzojne VIKTIMAT e tyre dhe nuk e kuptojne se kjo gje eshte mjaft antihumane dhe absurde, sidomos kur politika zyrtare deklaron se kerkon t’i bashkohet moralit te BE-se.

     Mbase Zoti do te me coje ne Ferr sic thua ti per gabimet dhe gjynahet e nastradinit qe i beri me kobure ne koke, por mbase JO do te mendoje per nje vend tjeter per nastradinin, sepse Ferri eshte vendi per ata te paudhe qe nuk besojne tek i Madhi Zot dhe qe shkaterruan Kishat dhe Xhamijat duke i shnderruar shqyptaret ne kafshe pylli ateiste, te pafe dhe spiune te Sigurimit te Shtetit, sic ke mbetur edhe ti o Vigjelues apo Vezhgues qe nga Koha e Qepes e Enver Hoxhes dhe qe nuk dine te kerkojne falje per krimet e tyre gjakatare dhe sadiste, sic demonstron nga media vazhdimisht Nexhmije Hoxha dhe familja e saj ADAM’S FAMILY.

     Beji te fala Prandveres se Kolanecit, qe u gezua shume kur Sulo Gradeci vrau Mehmet Shehun dhe tha: “Vdiq QENI!”

     Reply to this comment
  • beni February 28, 12:51

   vezhguesi F

   Ti je armiku nr.1 i shqipetareve sepse nuk as tolerance as respekt per ato shqiptare qe nuk e mendojne si ti.
   Ti i ndan shqiptaret ne miq e armiq, te mire a te keqinj, budallenj a te mencur ne varesi te ideve te tyre.
   Zoteri ketu nuk jemi ne gjyqet e kohes se enverit apo ne bodrumet e ministrise se brendshme qe te na besh moral partie e te perdoresh kete fjalor rrugesh.

   Reply to this comment
   • Vëzhguesi F. February 28, 13:26

    hahahaaa! @ beni!
    Te kam lexuar dhe here tjeter dhe ta kam dhene ate qe te takon!
    Ne shqip dhe jo ne greqisht apo serbisht, e zeza quhet e zeze, ashtu sikunder e bardha e bardhe apo ngjyrat e tjera fliten ne ate qe jane dhe jo si te leverdis ty apo kujdo karafili te llojit tend.
    Degjo ti adoleshent ne mendje por jo ne moshe! Po pergatitesha t’i jepja resto kesaj gerdalle me nofke nastradin nje burgaxhi ordiner qe i konsideron te gjithe si vetja e tij, sahanlepires dhe spiun. Por ja qe me dole prpara ti dhe e more ne mbrojtje prandaj po ta kthej ty se pari.
    Termin “armik” ta ka mesuar yt ate qe ka qene gardian ne burgjet e diktatures apo kapter ne kufi, ne mos je ndonje kopil i ndonje kufitari i zene rreze kanaleve.
    Une , ne asnje rast, perveçse kur del ndonje grekofon i llojit tend, qe ka shitur bythen per ca dhrahmi te qelbura, nuk kam bere ndarje te shqiptarve, aq me pak ne miq dhe armiq.
    Nese ti komentet apo replikat e mia ndaj ndonje hamulisje te dikujt si kjo relike nastradin i ke kuptuar ashtu siç mendon ti, eshte e drejta jote, por po e shprehe, natyrisht do te marresh dhe pergjigjen qe te takon dhe kjo per sot po ngelet me kaq.

    Reply to this comment
    • beni February 28, 14:02

     vezhguesi F
     Po pse kuturis kot o njeri. Perse deformon cfare te kam shkruar. Fyerjet i paske patologjike se nuk arrin te shprehesh as edhe nje mendim pa futur ndonje fjale fyese.
     Se ku e gjete lidhjen time me Greqine vetem ti e di.
     Nuk e di me cilin Ben ke folur por me siguri nuk kam qene une, megjithate zotrote qenke mjeshter i trillimeve edhe shpifjeve me oke. Gjuha qe perdor tregon natyren tende te vertete sado qe perpiqesh te sulmosh te tjeret e ti akuzosh per gjera qe fare mire mund ti kesh bere vete.
     Pastaj leri keto kalamalleqet se nuk tutet njeri nga dy kuturisje qe shfren ne tastiere dikush me nick-un vezhguesi F.

     Reply to this comment
     • Vëzhguesi F. February 28, 15:29

      @ beni! ma ber borxh dhe nuk te kam asnje lloj faji!
      Degjo ti kelysh, po ta perseris nuk jam nga ata qe kthejne faqen kur i qellojne me shpulle, perkundrazi resto e kthej sipas stilit tim!
      Hajvan! Une nuk po “kuturis” se ç’lloj gjuhe eshte nuk e kuptoj, por e shikoj qe kerkon te me fyesh. Je ti ai qe fillove te lehesh dhe per lehjet une perdor ate qe i duhet qenieve qe leshojne tinguj te tilla qe u duken si fjale.
      Dhe degjo o “beni” se me kete nofke del ti kalama ne tru dhe jo “Ben”, ti mund te besh te paditurin e kesaj qe te kam thene une,madje mund te mos jesh ai “ortodksi” apo “anti islamiku”, por nuk do shume per te njohur hamulitjet e qenve, pavarsisht se e pranojne apo jo, sepse hamulitjete qenve jane njelloj, qofshin te vendit dhe qofshin te rraces.

 32. Butcher February 28, 11:51

  Kur erdhi D. Fazllic ne Tirane qe ulur me Berishen dhe ne krahun tjeter me Tom Ridge, ish-keshilltar per Sigurine Kombetare te USA. Por socialistet e shane dhe mallkuan gjate ate dhe bizneset e tij. Mirepo tani lepijne c”fare kane thene dhe i japin tenderin pikerisht Fazllicit ” marifetciut serb ” sic thoshte Rama. Rilindasit ndihen keq nga kjo kthese e Rames, por duhet ta pranojne se Rama nuk e ka per gje te dale lakuriq ne publik. Dhe kjo dalje bllof e lakuriq e Rames tani me Fazllicin ” e poshter “, eshte me keq se dalja lakuriq ne plazh publik.

  Reply to this comment
 33. salihe bushtra February 28, 13:11

  me falni se duhet te shkoje ne banje dhe nuk jap dot komentin tim shume te vyer per ti sherbyer shoqerise qe numeron leket e tjetrit dhe haron cmimin e kripur te korrentit ne shqiperi, tere jeten kemi qare hallet e te tjereve,bashke me shtypin e pa (varur).kesaj i thone bjeri fyellit se i bie bukur ?

  Reply to this comment
 34. argita me baba salen February 28, 15:33

  me mire se kushdo fuqine tone e kane provi fisi i klodian saliut ku vane ne pronate ata dhene ne biznesin ata dhene keshtu mos u kruani te gjithe dhe kjo qeveri hahahahahahah pas ca viteshe do u vime me te forte se kure na prisni o popull a me falni skllevere

  Reply to this comment
 35. nastradini February 28, 17:07

  DAMIR FAZLLICI ESHTE NJE MAFIOZ I VERTETE.

  Po lexo more Edi Rama ne kete faqen me poshte se cfare shkruhet per kete mafioz qe po turbullon shume vjet Shqypnine tone:

  http://delhaske.blogger.ba/arhiva/2008/11/03/1875347

  Degjo njehere nastradinin o Edi Rama dhe gjej nje perkthyer te mire, profesionist nga serbishtja qe te mesosh per Damir Fazllicin “mikun e Sali Berishes, por me shume “mikun” e kunatit te Lulzim Bashes dhe pinjollin e VEFES kusare Erion Isufi.

  Degjo nastradinin o popull shqyptar qe te mesoni se kush ju ka vjedhur dhe ju ka telendisur vite me radhe dhe ju ka bere LOLO dhe skllever ne vendin tuaj, qe te mos besoni ne mashtrimet e ketij mafiozi inteligjent qe jeton si SHUSHUNJE vetem me rryshfete per pushtetare debile dhe lakmitare, sic ishte Sali Berisha me banden e tij, por sic po behet edhe Edi Rama me Gjiknuret e tij.

  Degjoni nastradinin o milet dhe mos e hani “sapunin per djathe” me fjalet e dinakut Damir Fazllic, pasi ASKUSH nuk mund te vertetoje stergjyshet e tij sa aksione kane ne firmen e dyshimte te Krimit Nderkombetar te Organizuar Envergoinvest pa fabrika dhe pa kurfare bazash prodhimi dhe pa puntore ne organiken e saj.

  Reply to this comment
 36. Beso February 28, 17:40

  Po ju te gazetes dita nga e dinit numrin e atdhetarit shqiptar Fazllicit, mbase ua ka dhene Edi se thuhet prandaj ndaj shkoi ne prizren ku e takoi Thaci mafiozi me Damirin per te bere pazaret e linjes energjetike. Nje mut jan te gjithe pd e ps, mjer ky popull trap qe beson. Kjo interviste ngjan me betimet e kurvave qe betohen sikur nuk jane kurva. pse nuk thoni kush eshte prnari dhe perse rama u betua me nder familjeje se do ta prishte kete kontarte, apo ishte sa per fushaten e 1 milion shuplakave qe na doli se jane 1 milion puthje me mafien e saliut

  Reply to this comment
  • Tartufi February 28, 23:08

   Beso nuk jane puthje,por jane nje milon qime nga te bythes.
   Ne nje komentin tim shume kohe perpara me dikend,qe me replikonte,se
   PD nuk eshte nje soi si PS.Replikusi me tregonte se une duhesha te ndaja
   shapin nga sheqeri,Beso i ktheva nje pergjigje ketij mjerani,qe kerkonte ndarje.
   Nuk ke c ndan ne nevojtore
   kush eshte shura apo muti
   po ta them me shkronja dore
   eshte Sala edhe Ruci.
   Beso shkruaj nga ndonje radhe per fryrje bythe e lere seriozitetin me keta bajga

   Reply to this comment
 37. P.A.B February 28, 21:00

  “Nëse ju do të gjeni aksione të mia në këtë kompani, atëherë unë do t’ua shesë juve si gazetë këto aksione me çmimin që ju dëshironi. Nëse ju thoni 1 cent, unë do ua shes juve 1 cent” Deklarata e z. D.F. (nga artikulli, me c&p)

  Kjo si ne perdorim ditor e ne ate mediak nuk konsiderohet me Justifikim e as Shfajtesim. Zoteria, per arsye te tijat (dhe ka te drejte te ndihet i lenduar) ju ka hedhur “Dorezen ne ftyre”

  Ne “vende me civile” deklarata te tilla nuk behen, por nese personi “shperthen”ai thote: Provojeni dhe do i jap/ e jap per bamiresi. z. F eshte pershtatur ne ambient (a nga origjina, a e di mire se ku gjindet) dhe deklaron: E she sper Nje Cent.

  Tashme, pa prure fakte te verifikuara ky individ duhet lene i qete, te pakten nga Ju (Dita) sepse kundershti me te qarte/paster askush nuk ben dot. Bini faktet ose mos me implikoni me fjale. Pres me interest zhvillime te tjera, si nje lexues Shqiptar. Sektori Energjitik eshte nje nga me vitalet ne jeten e nje vendi; ketu e keni Detyrim ndaj Interesit Publik qe ti futeni fakteve me themel, e me dokumenta plotesues…

  Me respekt per Dita, sigurisht dhe z. Fazlic.

  Reply to this comment
  • nastradini March 1, 08:36

   A e di O PAB-i skeptiku se sa gjysher dhe stergjysher ka Fazllici i Saliut, qe rezulton te jete edhe Fazllici i Edvinit? Po a ke pyetur o PAB-i mosbesuesi sesa niper dhe mbesa mund te kete Fazllic Boshnjako-Amerikoni, qe te mos i numerojme kalamajte qe ka bere me gruan e tij angleze? Po kusherinjte e tij te pare, te dyte dhe te trete ne skutat e Sarajeves se varfer dhe plot me te papune, me keq se Shqypnia jone i ke numeruar o PAB-i fillozofi? Sepse po te zoritesh pak do te meshosh se Fazllic Albanezi ka shume te tille syresh dhe cdo njeri nga keta mund te mbaje lehtesisht dhe besnikerisht aksionet e Fazllic Dinakut ne firmen mafioze Energoinvest.

   Sa per dijenine tende ne, kundershtaret ne DITA te kesaj firme te Krimit te Organizuar Nderkombetar qe rezulton e tille sipas vleresimit te faqes me poshte:

   https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/ccwatch/cc-watch-briefs/1236-energoinvest-sold-debts-in-secret-for-a-fraction-of-value-

   kemi te drejte te pyesim qeverine dhe Edi Ramen:

   PSE NJE FIRME E DYSHIMTE SI ENERGOINVESTI DUHET TE KOLLOFISE LEKAT E SHQYPTAREVE? PSE NE KETE PROJEKT TE MOS KONKUROJNE EDHE FIRMA SHQYPTARE?

   qe LEKAT tona te mos perfundojne si “kokoshi ne nje thele” ne xhepat e sesereve mafioze te profesionisteve me pervoje ne dhenien e ryshfeteve si ne rastin e aferes te vjedhjeve makaber te fondeve publike ne rrugen Durres-Kukes.

   Reply to this comment
 38. ilir March 1, 02:38

  Tall bythen o Rama me kete race populli, mire e ke kur theshe ketij mileti beji nenen te te thote baba. Ku eshte kokepalari Mero tani, po Balla , Brace, ku jane, talluni dhe lereni te ngordhe kete popull se kete meriton, boll tu kete ne qeveri pa vidhni, vrisni , na lini pa buke, nuk duam asgje

  Reply to this comment
 39. Mark.uk March 1, 08:34

  Socialistet kan shkuar pas shpifjes se Erjon Braces pa ditur te verteten.Brace ka marr rolin e qenit bashk me T Ballen te PS.Njeri mistrec Berati e tjetri nga Librazhdi qe edhe burrat vishen me rroba grash. Eshte nje shprehje popullore vet e beri e vet e hengri.Po ne ket rast e beri berisha dhe e hengi rama.Dua te pyes kta komentuesat qe vetem presin ne se po u bjen ndonje leke nga seksert e deputetve te majt.Cfar I thuani ksaj qe beri gjatoshi I juaj qe fatkeqsisht eshte kryeminister ne lidhje me Fazlic.Shkoni more te shkret e ruani dhit atje ne mal.E dini ate kengen shqiptare s kena para,tani eshte kenga tjeter s kena fushat.

  Reply to this comment
 40. Odini March 1, 08:51

  Mire thua, Ilir. Rama me kete tender te fituar nga Fazllic i ka zene gojen me mut Balles, Braces, Meros, Nazarkos math, Stefanit vogel e gjithe soj e sorollopit te Rilind dashesve te tjere. Keta e dine kete po nuk kane goje te flasin se po pertypin fekalin qe kane ne goje e qe ja futi Rama. Per kete bravo i qofte Rames se i jep mut e thone se eshte i mire. Hallall.

  Reply to this comment
 41. nastradini March 1, 10:53

  DISA PYETJE EMERGJENTE PER EDI RAMEN QE KERKOJNE PERGJIGJE:

  Po pse o Edi Rama kaq e veshtire eshte qe te prishesh nje kontrate mafioze me nje firme te Krimit Nderkombetar te Organizuar si Envergoinvesti i Saliut ne nje kohe qe ishte po ti o Edi Rama qe prishe ndertimet pa leje te Saliut tek Lana dhe tel lulishtja fet e fet dhe sa te hapesh syte vite me pare? Apo tani je bere si Emilianjo Zapata dhe te ka hyre ne qef pushteti?

  Po pse kaq veshtire o Edi Rama kaq veshtire eshte qe te refuzosh nje banke qofte ajo gjermane qe kerkon medoemos te jape kredi me detyrim qe LEKAT e shqyptareve t’i kollofise mafia e Fazllicit te Saliut sic i kollofiti vite me pare ne rrugen Durres-Kukes, qe futi ne thes dhe infektoi edhe Hashim Thacin prej Kosove? Apo i ke harruar zullumet e firmes BECHTEL qe vodhi fonde publike dhe i ra me top buxhetit te shkundur shqyptar me kosto te papare ne historine e ndertimeve te autostradave 5-7 here me te larte se ne vendet e rajonit?

  Po pse pak firma ka Shqypnia dhe Bota qe mund ta nderkojne kete PALO LINJE elektrike me kosto me te ulet dhe me cilesi me te larte? Po lexo komentin e intelektuales Besiana Gush o Edi Artisti,i qe emocionoi nastradinin e moshuar, qe te mesosh edhe ti i fundit si Kryeminister i paditur, se edhe Shqypnia ka intelektuale te mirefillte dhe specialiste te larte per t’i dhene zgjdhje ketij projekti pa nevojen e mafies se komunisteve dhe seksereve te Serbise qe jane fshehur ne Bosnje me shpresen per mbijetese dhe ne pritje qe pushtetare debile dhe te korruptuar t’u hedhin ndonje KOCKE te florinjte qe zakonisht matet me miliona eur.

  Po dil ne mejdan o Edi Rama dhe mos u fshih pas Gjiknur-Gaxhoit dhe pas editorialeve te Mero Bazes dhe siguroji shqyptaret qe votuan per ty ne 23 qershor se mafia nderkombetare nuk ka vend ne trojet shqyptare, ndryshe te pret ajo qe ndodhi me LHL-te e Asadit dhe kete radhe nuk do te kesh pas shpine Avrizune.

  Me respekt nastradini.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim