Hashim Thaçi si pretekst

June 26, 2020 13:48

Hashim Thaçi si pretekst

Ksenofon KRISAFI

Më 24 qershor 2020, u bë e ditur se Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur akuza ndaj Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, kryetarit të Partisë Demokratike të saj, Kadri Veseli dhe personave të tjerë, të dyshuar për krime kundër njerëzimit ndër të cilat vrasje, zhdukje të personave, përpjekje dhe tortura të kryera gjatë Luftës së Kosovës.

Eshtë e dëshirueshme të shpresohet se të vërtetën e këtyre akuzave do ta provojë drejtësia, nëse ajo do të arrijë të funksionojë. Sepse siç, dihet ajo nuk funksionoi në përmasat e duhura në rastin e krimeve monstruoze të serbve në Kosovë, ku vetëm gjatë luftës së fundit, u vranë rreth 13 deri 15 mijë njerëz të pafajashëm.

Lajmi i formulimit të akuzave ndaj Thaçit dhe luftëtarëve të tjerë të UÇK-së, është I trishtueshëm dhe nuk duket se i shërben qetësimit të situatave në Ballkan. Përkundrazi, veprime të tilla ringjallin dhe rikthejnë ndjesi që gjithkush do të dëshironte t’I harronte sa më parë që të ishte e mundur. Rajonit nuk  mund t’i vijë paqja nga rihapja në një kontekst të papërshtatshëm e çështjeve që risjellin ndërmend masakra barbare, vrasje masive, terror shtetëror, krime lufte, genocid, krime kundër njerëzimit, shkatërrime etj. I shërbehet vetëm  atëhere kur autorët e tyre, disa prej të cilëve sot drejtojnë shtetin dhe parti politike në Beograd apo zenë vende në Kuvendin e Serbisë etj, zbriten nga piedestalet e përgjakura dhe çohen përpara gjykatave për të dhënë llogari si përgjegjës të tragjedisë kombëtare të shqiptarëve të Kosovës. Ballkani nuk qetësohet kur akuzohen me falsitete dhe çohen përpara gjykatave ata që morën armët në duar për të mbrojtur shtëptë e tyre, fëmijet dhe familjet, tokën dhe atdheun nga agresorët. Radha e tyre, qoftë edhe për ndonjë rast ekcesi të ndodhur nën emocionet e fuqishme traumatike nga pamjet e llahtarshme të krimeve që mund t’iu kenë parë sytë në shtëpitë e veta, mund të vijë vetëm atëhere kur të mos ketë mbetur pa u dënuar asnjë serb me duart e lyera me gjakun e Kosovarëve, që nga politikanët e majës së piramidës shtetërore deri te ndonjë bandit e vrasës pervers fshati.  Kur të jetë ezauruar kjo listë, fatkeqësisht shumë e gjatë, mund të mendohet për këto raste përjashtimore. Sepse lufta e UÇK-së ishte e shenjtë, sublime, luftë për mbrojtjen e atdheut, për liri, dinjitet, të ardhme njerëzore normale, nuk ishte luftë pushtuese si ajo e Beogradit.

Fatkeqësisht veprime të tilla iu rikujtojnë shqiptarëve një fakt të pakontestueshëm me veprim gati permanent, atë që faktori ndërkombëtar, ka qenë shumë herë kundër shqi-ptarëve dhe në krah të armiqve të tyre. Kështu ka ndodhur që nga Kongresi i Berlinit, 1878, Konferenca e Ambasadorëve e Londrës, 1912-1913, Traktati i Fshehtë i Londrës, 26 prill 1915, Konferenca e Paqes e 1919-1920 etj. Për herë të parë në histori, në vitin 1999, u vu re një ndryshim radikal, kur NATO dhe faktori ndërkombëtar u rreshtua në krah të Kosovës dhe shqiptarëve, duke kontribuar fuqimisht në çlirimin e Kosovës nga zgjedha serbe dhe daljen e saj si shtet i pavarur. Por, me keqardhje dallohet se ngandonjëherë ai rikthehet sërish në gjurmët e një të kaluare të padëshirueshme. Nuk mund të kuptohet lehtësisht imponimi insistues nën premtimin e pambajtur të liberalizimit të vizave për Kosovarët për të lëvizur në BE, për të pranuar aneksimin e tokave të Kosovës nga ana e Malit të Zi, nëpërmjet zhvendosjes së padrejtë të vijës së kufirit midis dy shteteve. Nuk mund të kuptohet as edhe kur kohë pas kohe vijnë thirrje gati nervoze që i bëhen vetëm Shqipërisë dhe jo fqinjëve të saj për të pranuar kushtet e imponuara prej tyre, në emër të zgjidhjes së problemeve, që në të vërtetë nënkuptojnë cedime territoriale dhe cenim të sovranitetit kombëtar etj.

Kjo vjen ndërmend edhe këto ditë me lajmet e përhapura në mediat e ndryshme për akuzat ndaj emrave të mëdhenj të luftës çlirimtare të Kosovës, siç u bëdisa vjet më parë edhe me Ramush Harasdinajn dhe komandantë të tjerë.

Kjo ndodhi më çoi pas në kohë, në vitet 199802002, kur shërbeja në Gjenevë si ambassador I vendit tim në Zyrën e OKB dhe organizatat e tjera me seli në atë qytet. Koha e shërbimit atje, që përkoi me Luftën e Kosovës, është e mbushur me episode, ngarkesa, emocione e ngjarje të paharrushme, kur Shqipëria, nëpërmjet njerëzve të saj, përpiqej me gjithçka mundej t’i gjendej në krah Kosovës martire. Në atë kohë, sikurse shumë funksionarë të lartë të vendit, duke filluar nga kryetarët e shtetit, kryeministrat, ministrat e jashtëm, kolegë të mi, ambassadorë e diplomatë në Nju Jork, Uashington, Bruksel, Gjenevë, Londër, Paris, Vjenë, Romë, Moskë, etj kemi bërë përpjekje të pareshtura në mbrojtje të jetës, dinjitetit, lirisë së vëllezeërve tanë të Kosovës.

Por sidoqoftë për masakrat dhe krimet e luftës që serbët bënë në Kosovë në vitet 1998-1999, ka pa fund dëshmi autentike, rezoluta të Asamblesë së Përgjithshme dhe të Këshillit të Sigurimit të OKB, rezoluta dhe reporte të Komisionit të të Drejtave të Njeriut (KDNj) të OKB si dhe të organizatave të tjera ndërkombëtare. Midis tyre, mua më erdhi ndërmend një Raport i KDNj, që mban datën 7 shtator 1999. Ai është i mbushur plot prova dhe fakte mbi të vërtetat tronditëse, mizoritë dhe barbaritë e padëgjuara të kryera në Kosovë nga falangat vrasëse të Milosheviçit, bashkëpunëtorëve dhe pasuesve të tij.  Raporti përfaqëson një akt me rëndësi tepër të veçantë, i cili vjen në vijim të përpjekjeve të pareshtura të faktorit ndërkombëtar për çështjen e Kosovës. Ai sjell me qartësi dhe me fakte të pakontestueshme atë që kishte ndodhur në Kosovë gjatë dy vjetëve, 1998-1999, ç’kishin bërë serbët për ta mbajtur atë nën thundrën e tyre. Duke e lexuar gjendesh përpara befasisë së pabesueshme, kur sheh se deri ku shkonte imagjinata kriminale institucionale, cinike dhe çnjerëzore e një regjimi dhe e mijëra njerëzve në shërbim të tij, të indoktrinuar e të ushqyer deri në tërbim me ndjenjën mesjetare të shovinizmit dhe ekspanzionizmit ndaj Kosovës dhe kosovarëve. Ajo shfaqej qartë te platforma nacionaliste e Naçertanias së ringjallur pas një shekulli e gjysmë, platformë që kishte si aks themelor strategjinë për të shfarosur me forma e mjete mizore një pjesë të konsiderueshme të një populli të tërë, shqiptarët e Kosovës, me qëllimin e mbrapsht, për t’iu marrë atdheun, tokën, shtëpinë, shpirtin, jetën.

Rëndësia e veçantë e Raportit qëndron në faktin se gjithëçka paraqitet në faqet e tij, nuk vjen nga burime shqiptare, të cilat mund të atakoheshin për konflikt interesi, por nga një kompleks strukturash ndërkombëtare, të karakterizuara nga një shkallë e caktuar objektiviteti dhe paanësie.

Megjithëse gjaku dhe shpirti i mijëra të vrarëve, të zhdukurve, grave dhe vajzave të përdhunuara e të keqtrajtuara, për të cilat bëhet fjalë edhe ne Raportin e lartpërmendur, thërrasin ende për drejtësi, njerëzit e mrekullueshëm dhe tepër të civilizuar të Kosovës kanë pritur dhe presin me besim rivendosjen e drejtësisë tepër të vonuar nga ana e Europës, e cila e di mirë se shqiptarët, janë prezantuar në histori si europianë të qytetëruar, paqësorë e miqësorë, fqinjë të mirë, bashkëpunues korrektë jo vetëm në marrëdhëniet me përtej kufijve por edhe me pakicat kombëtare, brenda territorit të tyre. Një përcaktim të saktë e konciz për këtë çështje e ka bërë Ismail Kadareja, i cili ka thënë se “Bota shqiptare, hapësira shqiptare, universi shqiptar, në një Europë, të bashkuar vetvetiu, i dedramatizon kufijtë, i kthen ata në një faktor të dorës së dytë, të tretë… Fatmirësia më e madhe e kombit shqiptar sot është se ideja shqiptare me idenë europiane – përkon. Nuk ndeshen.”

Mirëpo, pa u ndëshkuar ende ata që i vunë zjarrin Ballkanit, duket sikur Europa po kërkon me çdo kusht “qimen në qull” siç thonë shqiptarët, po tregohet tepër e zellshme për të ndërtuar simetri të paqena midis krimeve të përbindshme të Milosheviçit dhe klanit të tij dhe ndonjë ekcesi që mund të ketë ndodhur nga dikush, nën efektet e traumave të shkaktuara nga pamjet e llahtarshme të krimeve që mund t’i kenë parë sytë në shtëpitë e veta.

Tentoi me një dëshhtim të suksesshëm me raportin gjithë shpifësira të Dik Martit. Dështoi me akuzat e qepura me pe të bardhë ndaj Ramush Haradinajt dhe bashkëluftëtarëve të tij. Tani kërkon kokat e Thaçit, Veselit dhe të tjerë komandantëve të Luftës çlirimtare të Kosovës.

Absurditete deri në ekstrem. E para sepse dihet se as Thaçi dhe as Ushtria Çlirimitare e Kosovës, që ai dhe komandantët e tjerë udhëhoqën në luftën për lirinë e vendit të vet, nuk i kaluan asnjë centimetër kufijtë e Kosovës, por luftuan brenda tokës së saj për ta mbrojtur atë, fëmijët dhe familjet e tyre nga armiku që iu kishte ardhur në prag të shtëpive.

E dyta përpara se t’i vijë radha ndonjë rasti përjashtimor të shkeljes së normave të së drejtës së luftës, duhet të ezaurohet lista kilometrike e kriminelëve dhe e krimeve serbe në Kosovë. Këtë duhet ta kenë parasysh disa nga drejtuesit e shteteve aleate të Kosovës dhe t’ua kujtojnë edhe drejtuesve të Beogradit, me qëllim që këta të fundit të kenë qytetarinë dhe kurajon të dalin nga guackat nacionaliste dhe, në fillimet e shekullit të XXI, të ndjekin shembujt e Robert Shumanit, Zhan Monesë, Konrad Adenaurit, Alcide De Gasperit dhe Paul Henri Spak, të cilët, menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore, mbi hirin dhe gërmadhat e saj, krijuan Europën e integruar.

Çështja e pazgjidhur ende e të ardhmes politike të shqiptarëve nuk duhet t’i trembi serbët dhe fqinjët e tjerë, as europianët. Sepse shqiptarët janë populli më paqësor i gadishullit, që kanë ofruar kurdoherë miqësi, nashkëpunim, fqinjësi të mirë për këdo. Ngjarjet që përsëriten gati periodikisht në këtë rajon të intoksikuar keqas nga nacionalizmat primitive përforcojnë nevojën e një trajtimi të drejtë dhe të përshtatshëm të çështjes së tyre, në përputhje me parimet dhe normat themelore të së drejtës së sotme ndërkombëtare, në interes të paqes dhe sigurisë në Ballkan. Vetëm atëhere do të mbyllet goja e Çubrilloviçëve, Milosheviçëve, Nikoliçëve, Daçiçëve, Vuçiçëve, por edhe e fashistëve grekë Nikolaos Mihaloliakos, Ilias Kasidiaris, Kosta Papas etj. Vetëm atëhere do të triumfojë fryma që kultivon dashurinë dhe miqësinë ndërmjet popujve dhe do të largohet nga skena e politikës raca e politikanëve të pashpirt, që frymëzohen nga dogmat arkaike të së kaluarës, që ngacmohen nga era e gjakut dhe e temiamit, që mendojnë vetëm për pushtetin dhe kolltukun e tyre.

Serbët ashtu si fqinjët e tyre në jugperëndim, të cilët historikisht e kanë kafshuar pa mëshirë territorin e Shqipërisë dhe i kanë përgjakur vazhdimisht shqiptarët, nuk ndjehen të qetë nga makthi i mëkateve që kanë kryer ndaj tyre dhe tremben nga frika e hakmarrjes, e cila iu rrëmben logjikën dhe i shtyn në aventura.

Duke u rikthyer te ngjarja që u bë shkak i këtij shkrimi, akuzat ndaj Thaçit, Veselit dhe bashkëluftëtarëve të tyre në radhët e UÇK-së, ajo nuk mund të jetë veçse një sulm ndaj Kosovës, shqiptarisë dhe trashëgimisë së luftës së UÇK-së. Kjo që po ndodh në Kosovë me elitën e saj politike ka shkaktuar shqetësim të ligjshëm, sepse ata që akuzohen me pretendime hipotetike, janë djemtë e saj. Në lulen e rinisë morën armët, u ngjitën maleve dhe me mbështetjen e faktorit ndërkombëtar sollën lirinë e shumëndërruar për të gjithë ne shqiptarët, andej e këtej kufirit. Pavarësisht se ç’mund të ketë ndodhur me ndonjë prej tyre në rrugën e gjatë të ndërtimit të shtetit, demokracisë, garantimin e të drejtave dhe lirive themelore etj, të gjithë ne iu jemi atyre shumë mirënjohës. Në këtë vështrim ishte impresionues fakti që dje dhe sot të gjitha forcat politike në trojet shqiptare u bënë bashkë dhe në solidaritet vëllazëror treguan se nuk pranojnë që nderi dhe dinjiteti i shqiptarëve të merret nëpër këmbë si kosto e kompromiseve që kërkohen. Nga kjo pikëpamje ato meritojnë vlerësimet maksimale dhe është detyrë e tyre që këtë rast ta kthejnë në shembull sjelljeje për të ardhmen që të kujtojnë dhe të kuptojnë porosinë e prijsit të madh, Skënderbeut, se bashkimi bën fuqinë se duke qenë së bashku do të respektohemi siç e meritojmë.

Me këtë rast do t’i referohesha Edi Ramës, i cili  me rastin e ndalimit të Ramush Haradinajt, në aeroportin e Bazelit të Zvicrës, në janarin e vitit 2017, thoshte me shumë të drejtë se qasja e dyzuar e Bashkimit Europian ndaj Serbisë dhe Kosovës, ku të parës i tolerohen eksese inerciale të së shkuarës së vet,… ndërsa të dytës i vihen kushte sui generis deri edhe për liberalizimin e vizave, që krijon një lëndim psikologjik që mund të ndikojë për keq, jo vetëm në perceptimin e popullit euro-optimist të Kosovës për raportin me Europën e Bashkuar, po edhe në tërësi tek shqiptarët si kontribues të padiskutueshëm në projektin e madh të paqes e të integrimit të plotë europian të rajonit. Bashkëçlirimtarët ndërkombëtarë të Kosovës duhet të zgjohen, përpara se sa Kosova dhe gjithë shqiptarët, do të shtoja unë, të ndjehen të tradhtuar prej tyre!

vijon…

June 26, 2020 13:48
Komento

54 Komente

 1. aktualiteti June 26, 13:58

  H. Thaci nje President i nderkombetareve jo i kosovareve. Gjithe karrieren e tij politike ka folur ashtu si kane dashur veshet nderkombetare te degjojne. Kurre, asnje here te vetme nuk ka ndjekur interesat e Kosoves, asnjehere nuk ka mbrojtur te drejtat e kosovareve!
  Si nje limon i shtrydhur i nderkombetareve ai sot duhet te hidhet prej tyre.
  Dihet se servilet ne politike jane me afat skadence dhe H Thaci e ka kaluar ate afat me kohe.

  Reply to this comment
  • hoti June 26, 15:23

   H.Thaqi ishte plotesisht i vetedijshem se Kosova pa mbeshtetje te aleances veri-atllantike nuk kishte asnje shance.Rusia dhe Kina jane ne anen e serbise,po sikur edhe te shfaroseshin gjithe shqiptaret.Hashim Thaqi beri qe Kosova per her te pare ne histori te shpalle pavaresi me koordinim te BE dhe SHBA.Por per fate te keqe Serbia me insistimin e saje permanent dhe e ndihmuar nga shqipfoles qe jane te shumte ja arriti te damkos njeriun me meritor ne Kosove dhe me te luften e UCK.Mbetet te shofim?

   Reply to this comment
 2. Marku June 26, 14:22

  Rrespekt.

  Reply to this comment
 3. mirel June 26, 15:12

  Lereni Thacin te haje milionat qe ka marre nga pazaret e shitjes se Kosoves, po shikoni si po shitet Shqiperia me300 firma. Jeni ne terezi apo jo? Ky po shet Shqiperine me Ligje te parlamenti shqiptar. Ka vene Leshin si polic, si ekspert gjuhe dhe si historian qe te shesi gjithe Jugun.
  Ca behet? Rrine e merren te gjithe vetem me Thac Vucicin
  Hapni gojen per Detin dhe Jugun qe po e shet Ramuti.
  Komb i vdekur

  Reply to this comment
  • Te tille jini , sa here qe hapni gojen June 26, 19:15

   Po pse more bajga “mire” flet keshtu si idjot ?! Nga i paske marre keto informacione kaq ” te sigurta” , ti palaco , qe nuk le njeri pa baltosur e fyer ? Cfar te dallon nga ajo biba e djeshne e banditit Azem Hajdari , qe kur ne parlament flitej ne mbrojtje te Kosoves martire dhe UCK – se , ajo derdelliste si e ema e Zeqos ne maje te thanes ? Ti e nje sere maskarenj te tjere , nuk e fshihni aspak qe jini antishqiptare te terbuar , qe paguheni nga sherbimet e huaja per 24 ore cdo dite , ne dispozicion te tyre , para monitorit . Me se jeton ti bajge , kur rri 24 ore pa rreshtur para monitorit dhe vetem vjell e vjell kunder cdo shqiptari ?!

   Reply to this comment
   • mirel June 26, 22:55

    Uuu kiurve e ramutit, kur i dhembe kesa kerme te Dules shpirti per Kosoven. I ke mledhur 300 firma per te bere ligjin 300 firma per minoritetet?
    Na thuaj, sa pale kocka greke ke nxjerre sot?

    Reply to this comment
    • Te tille jini , sa here qe hapni gojen June 27, 16:21

     Cfardo qe te thuash , gropa fekalesh si ti , nuk i lan as deti ! Ti je i paguar nga sherbimet greko -serbe per kete qe ben dhe luan me koke , po te levizesh bishtin . Te vjen era m*t deri ketu .Cfar gjarperinjsh mban ky dheu yne , qe vetem emri i ka mbetur si shtet !

     Reply to this comment
     • mirel June 27, 18:20

      ca thua o rrocke?
      Prandaj po ja jepni detin greqise?

 4. intelektuali June 26, 15:13

  Juristi i Rezilit, Ksenofon Kristafi:

  Gjykata e Hages per Krime kunder Njerezimit nuk e ka per here te pare takimin me vrastaret prej Shqypnie. Më 15 maj të vitit 1946, rreth orës 8 të mëngjesit, dy kryqëzorë britanike, ”Suberb” dhe ”Orion”, po lëviznin në drejtimin nga veriu në jug të kanalit, brenda ujërave territoriale të Shqipërisë. Bateritë bregdetare shqiptare hapën zjarr paralajmërues dhe më pas të dy anijet u larguan. Më 22 tetor 1946, katër anije luftarake britanike (1 kryqëzor e 3 destrojerë) të ardhur nga Porti i Korfuzit, kalojnë kanalin e futen në ujërat tona territoriale, duke u afruar midis kepit të Varesë dhe kepit të Kasiopeas. Në afërsi të kepit të Varesë, dy destrojerë ranë në minat e mbetura të Luftës së Dytë Botërore, duke shkaktuar dëme materiale dhe viktima në njerëz. Atehere Gjykata e Hages me nje vendim te formes se prere, me 11 vota pro dhe 5 kundër, arriti në përfundimin se Shqipëria ishte përgjegjëse për shpërthimin e minave në zonën e Kanalit të Korfuzit më 22 tetor 1946 dhe, për pasojë, fajtore edhe për dëmtimet dhe humbjet e jetëve të njerëzve. Sipas saj, bazuar edhe në ekspertizën e marrë për këtë qëllim, vendosja e minave në kanal ishte bërë rishtazi, pra jo shumë kohë para incidentit të 22 tetorit (minat ishin të grasatuar) dhe se, në bazë të rrethanave faktike, ishte e pamundur që autoritetet shqiptare të mos kishin dijeni për vendosjen e këtyre minave. Gjykata theksoi më tej se dijenia e presupozuar nga ana e Qeverisë Shqiptare përmban në vetvete detyrimin e saj për të njoftuar ”për të mirën e lundrimit në përgjithësi, për ekzistencën e minave në ujërat territoriale shqiptare”, duke paralajmëruar kështu edhe”Luftanijet britanike që po afroheshin për rrezikun e menjëhershëm që paraqisnin për ato këto mina”. Meqenëse pala shqiptare nuk e kishte respektuar këtë detyrim, Republika e Shqipërisë deklarohej se ishte përgjegjëse, sipas së drejtës ndërkombëtare. Lidhur me çështjen e kompensimit dhe shumën që duhej apo jo të paguhej me këtë rast, Gjykata e Hages urdheroi konfiskimin e floririt te Ahmet Zogut qe u gjend ne bunkeret e Hitlerit ne malet e Bavarise dhe e shpalli LANC-in e Enverit si nje “Organizate Terroriste”,

  prandaj:

  EDHE NE 1946 SI TANI NE 2020 KRIMINELET VRASTARE SHQYPTARE NUK KALUAN KUFIJTE E TERRITOREVE TE TYRE, PERKUNDRAZI ISHIN BRITANIKET ATA QE U FUTEN NE TERRITORIN SHQYPTAR,

  por:

  Gjykata e Hages edhe ne 1946 si tani ne vitin 2020 nuk e mori parasysh kete argument juridik grotesk dhe e sanksionoi Shqypnine e Enverit me konfiskimin e floririt te Ahmet Zogut qe u be sebep qe vendi yne te mos merte pjese ne Koferencen e Paqes pas Luftes, ne San Francisko te SHBA si te gjithe popujt e tjere dhe Shqypnise tí mohohej antarsimi ne OKB per vite me radhe,

  prandaj:

  Lerini menjeane dacibaot me propagande te shemtuar patriotike enveriste, hapni syte e fanatikut qe shikoni krimet e Killerave gjakatare dhe mafioze te Hashim Thacit ne Kosove, vrasjet e deshmitareve si zogj pule, trafikimin e organeve njerezore tek Shtepia e Verdhe ne Burrel ne bashkepunim me Baronin enverist, Fatos Nano, pse jo te zgjerohet hetimi edhe tek trafikimi i organeve njerezore tek Klinika Frankenshtajn “Medicus” ne qender te Prishtines, njgitur me zyren e Hashim Thacit, por pse jo te mos i kerkohet hajdutit me cizme, Hashim Thaci se ku i ka gjetur lekat apo parate per te ndertuar Sarajet e tij ne Prishtine kur nuk ka punuar asnje dite ne biznes dhe kur erdhi nga Zvicra si nje kokpalare pa breke ne bythe.

  HE MO FANATIKU PATRIOTIK, KSENOFON KRISAFI PSE TE MOS BEHET KOSOVA E MARE PENG NGA KILLERAT DHE KUSARET E THACIT, NJE SHTET NORMAL DHE DEMOKRATIK, SI TE GJITHA SHTETET E TJERA?

  Reply to this comment
  • qιριο ενωερ June 27, 14:50

   Edhe syleshër sikur të ishin, veglave të diktaturës s’do u kishte shpëtuar pa e mësuar diçka pikante rreth së vërtetës mbi skandalin në Kanalin e Korfuzit.

   Pyetja që lind në lidhje me këtë çështje është se pse heshtin veglat qorre, kur dokumentet përktëse sot ka mundësi t’i lexojë dhe t’i analizojë gjithkush.

   Një “easy homework” për gjithë qiriot, ksenofonërit dhe krizafat e Ditëzezës:

   International court of justice – Reports of judgments, advisory opinions and orders the corfu channel case (merits) . Judgment of april 9th, 1949

   [ https://www.icj-cij.org/files/case-related/1/001-19490409-JUD-01-00-EN.pdf ]

   Reply to this comment
  • 11 vota pro dhe 5 kundër, arriti në përfundimin se Shqipëria ishte përgjegjëse për shpërthimin e minave në zonën e Kanalit të Korfuzit më 22 tetor 1946 June 28, 02:25

   Minat ishin ven per anijet gjermane nga jugosllavet shqiptaret nuk ishin pergjegjes per kalimin e paligjshem dhe paparaljmerim te papergjeshem te anijve anglese ne nje territorin e nje shteti tjeter !

   Anijet angleze ishin ne vendin e gabuar ne kohen e gabuar !

   Reply to this comment
  • konfiskimin e floririt te Ahmet Zogut qe u gjend ne bunkeret e Hitlerit June 28, 02:34

   Republika e Shqipërisë deklarohej se ishte përgjegjëse, sipas së drejtës ndërkombëtare. Lidhur me çështjen e kompensimit dhe shumën që duhej apo jo të paguhej me këtë rast, Gjykata e Hages urdheroi konfiskimin e floririt te Ahmet Zogut qe u gjend ne bunkeret e Hitlerit ne malet e Bavarise dhe e shpalli LANC-in e Enverit si nje “Organizate Terroriste”,
   ___

   Ugjend apo u vodh ? Me kete rast ” kur i gjeten ” pse nuk i dorzuan, po gjeten nje preteks dhe i konfiskuan ?!!!
   Lufta kishte gati 2 vjet qe kishte mbaruar !! Pse nuk ia kishin kthyer Shqiperise arin froririn kur e kishin gjetur gjermaneve ?!!

   Cdoni anglezet ne kanalin e korfuzit ?!!

   Oloqe intelektual , anglezet luften e benin per flori per ar e argjend, prandaj bridhnin lart e posht

   Reply to this comment
 5. Zigfrid June 26, 15:55

  Mos iu refero fare Rames,se Rama eshte po aq antishqiptar sa edhe Vucici!

  Reply to this comment
 6. na mbro o elesali biberishpapa nga serbei.. June 26, 16:02

  nese futet Thaci ne burg

  dhe NATO duhet te shkrihet se eshte bashkfajtore m eThacin

  hapi tjeter europa do largoje bazat amerikane

  ngelet te themi

  na mbro o elez sali biberisha protopapa nga serbi ose na puth aty prapa

  Reply to this comment
 7. Hivseda June 26, 16:05

  Shqiptare ! Bashkohuni mos flisni percart duke u zene me njeri tjetrin se thirrja ne gjykaten speciale eshte intrige SERBE.Vetem duke qene te bashkuar perballohet kjo intrige.

  Reply to this comment
  • intelektuali June 26, 16:20

   NJASHTU DHE ASHTU:

   Si nje Grusht Bolshevik Bashkuar rreth Enverit dhe Partise

   por:

   Prokurori qe ka ngritur akuzen eshte nga SHBA qe cliroi Kosoven nga serbet e Millosheviqit dhe jo vetem kaq, por eshte emeruar ne kete detyre personalisht nga Presidenti i SHBA, Donald Trump

   prandaj:

   KUR DO TE HANI PYKA LLOGJIKE JU VAMPIRET DEBILE TE ENVERIT?

   Reply to this comment
   • Te tille jini , sa here qe hapni gojen June 26, 19:49

    Po ti banditi intelo-bole , perse ben avokatin serb dhe i versulesh si qen i terbuar Ashim Thacit dhe luftetareve te UCK-se dhe…, na mbahesh si shqiptar ?! Kini avancuar shume dhe nuk iu hyn ne pune as maska e frazollogjia e dy kuptimte por kini dale fare hapur kunder shqiptareve tani , kudo qe ndodhen , ne radhe te pare iu lehni gazetareve , me sllogane e shpifje stereotipe te dale boje , si enverista e komunista , bile te tille “paskan qene” edhe shume diplomate e forume nderkombetare ! Yyyyt , hale e Beogradfit dhe Athines , qe nuk fole kuuuuurre nje fjale te mire per shqiparet e per Shqiperine .

    Reply to this comment
 8. WANTED DEGA BROS. June 26, 16:24

  a keni pa gjo ate Ham ham di Degen ku eshte fshehur

  Reply to this comment
 9. intelektuali nga Nagasaki June 26, 16:32

  Me rregull treshi i bie qe dhe Haxhi Trumani te denohet pas vdekjes per 200 000 mije te vrare

  The United States detonated two nuclear weapons over the Japanese cities of Hiroshima and Nagasaki on August 6 and 9, 1945, respectively, with the consent of the United Kingdom, as required by the Quebec Agreement.
  .
  The two bombings killed between 129,000 and 226,000 people, most of whom were civilians, and remain the only uses of nuclear weapons in armed conflic.
  .
  Those who oppose the bombings give other reasons for their view, among them: a belief that atomic bombing is fundamentally immoral, that the bombings counted as war crimes, and that they constituted state terrorism

  Reply to this comment
  • intelektuali June 26, 17:16

   Keshtu dhe ashtu eshte o intelektuali i Enverit nga Hiroshima:

   Kur e kruan me te FORTIN e ha tullumin dhe iken per dhjame qeni,

   njashtu:

   Si Japonia Fashiste e LANC-it nazist qe u kruajt me SHBA dhe i sulmoi pabesisht ne Pearl Harbor me nje pabesi enveriste te papare:

   “Japan announced a declaration of war on the United States later that day (December 8 in Tokyo), but the declaration was not delivered until the following day. The following day, December 8, Congress declared war on Japan. On December 11, Germany and Italy each declared war on the U.S., which responded with a declaration of war against Germany and Italy. There were numerous historical precedents for the unannounced military action by Japan, but the lack of any formal warning, particularly while peace negotiations were still apparently ongoing, led President Franklin D. Roosevelt to proclaim December 7, 1941, “a date which will live in infamy”. Because the attack happened without a declaration of war and without explicit warning, the attack on Pearl Harbor was later judged in the Tokyo Trials to be a War Crime.”

   Reply to this comment
 10. koment proteste June 26, 18:09

  KOMENT PROTESTE NDAJ ZOTIT

  ADRIAN THANO
  .
  i NDERUAR E VLERSOJ PUNEN TUAJ SI GAZETAR QE VECON NG ATE TJERET POR ME KETE KOMENTUESIN “INTELEKTUAL” E KE KALUAR MASEN
  .
  Ky e thote vete qe jam me SERBET DHE ESAT PASHE TOPTANIN dhe kjo eshte e papranueshme qe ju e toleroni dhe i botoni gjithe prodhimin e fekaleve te institutit te Celos..
  .
  Pres dhe opinionin e komenteuesev te tjere
  Pse eshte PROSERB KY MONSTER

  Ne dy sekuencat ne vijim duket qarte me sy te lire qe hordhite mediatike serbe kane lidhje me nastradintelektualin me Esat Pashe Toptradhetarin dhe kaq mjafton.
  .Pra ate qe ju vertetoni me fakte dhe argumente ai e pranon vete qe eshte kulish i tyre
  lexim te kendshem !

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  sekuenca e pare..
  .( serbet nderojne Esat pashe toptanin si hero te tyre)
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  VUK DRASHKOVIC PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Duke folur për marrëdhëniet Shqipëri-Serbi në vite, ish-Ministri o Jashtëm serb shprehet se në historinë mes dy vendeve ka shumë shembuj, që sipas tij, vendet kanë ndihmuar njëri-tjetrin, si për shembull në kohën e luftërave ballkanike, kur ushtria serbe dhe Esad Pasha janë ndihmuar mes vete. “Kurdo që shkoj në varrezat serbe në Paris, unë i marr me vete dy buqeta lulesh: një për ushtarët serbë që kanë rënë atje dhe tjetrën për Esad Pashën, i cili ka vdekur në spitalin ushtarak në Paris dhe me dëshirën e tij është varrosur në mesin e ushtarëve serbë”, thekson Drashkoviç.

  …………….
  VULIN PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Varri i Esat Pashë Toptanit është vizituar sot nga një politikan serb me pozitë.

  Ka qenë ministri i Punës i Serbisë, Aleksandër Vulin, ai që ka nderuar Esat Pashë Toptanin pranë varrit të tij. Vulin ka vendosur një kurorë lulesh në nderim të tij, për atë që e cilësoi si kontribut të tij për Serbinë.

  “Serbia i kujton heronjtë e saj, por Serbia i kujton edhe miqtë e saj dhe ne nuk do ta harrojmë Esat Pashën, i cili në momentet më të vështira ishte përkrah nesh. Esat Pasha ishte mik i serbëve, padrejtësisht i harruar dhe i anatemuar nga historia, qoftë edhe e jona”, tha Vulin,

  Sipas tij, Esat Pasha duhet kujtuar përherë, pasi përveçse u varros pranë serbëve në varrezat e Parisit, ndihmoi forcat ushtarake serbe për të depërtuar në Shqipëri.

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  sekuenca e dyte
  ( si komentuesi intelektuhafi
  e quan Esatin hero kombetar)
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  KOMENTUESI INTELEKTUALI I DITES ( NASTRADINI TE GAZETA SHEKULLI)
  PER ESAT PASH TOPE TANIN

  PO PSE ISHTE TRADHETAR KRYEMINISTRI ESAD PASHA O GAZETA DITA?

  kur Shqypnia ishte gadi per t’u shqyer nga fqinjet lakmitare dhe kur atdhetari Esadi kishte shkuar ne Paris si Kryeminister qe te mbronte Vatanin nga coptimi dhe ku e vrau CUBI psikopat shqyptar dhe spiun i Moskes Avni Rustemi pa e njohur fare me pare? Kur e pyten gjykaesit ne Paris Avni Rustemin pse e vrau kryeministrin e tij ai u pergjegj: “Sepse nuk me pelqente mendjemadhesia e tij!” Ne vendimin frances per ekstradimin e Avni Rustemit ne Shqypni shkruhej ekspertiza: PSIKOPAT! Prandaj me mire gazeta dite per kete histori te trishtuar te historise shqyptare le te pyese:

  KUSH E TRAJNOI, E FINANCOI DHE E MBESHTI ME ARME NE PARIS CUBIN PSIKOPAT DHE TEJET TE VARFER AVNI RUSTEMI?

  Dihet se patrioti Esad Pasha me Qeverine e tij te Durresit ishte jo vetem antikomunist i perbetuar, por edhe ARMIKU i Austrohungarise dhe kur austriaket i shkaterruan sarajet e tij me bombardime nga deti nuk morre asnje LEK demshperbiim nga shteti.
  .
  sugjeroj i nderuar Thano..hap nje blog te ri ne kete gazete dhe quaje Halja e Druzhe Nastradinit intelektual dhe botoje gjithe fekalet e tij,,kush do ti marre ere le ti lexoje

  thanks in advance !

  Reply to this comment
  • intelektuali June 26, 18:26

   Proserbi i Sateme qe te ka lindur cyryk nga trute dhe te ka bere si Kafshe Pylli:

   PO KUSH KUJTON SE JE TI O JASHTEQITJE ENVERISTE?

   qe:

   Urdheron gazeten DITA te censuroje fjalen e lire, sepse nuk te pelqen intelektuali, njesoj si ne Kohen e Qepes te Enverit dhe te Partise se Punes

   PO KUSH TE DETYRON TY O MUT FANATIK QE TE LEXOSH GAZETEN DITA?

   Nese nuk te pelqejne komentet e intelektualit qe i zbathin breket mafies me pushtet ne Kosove dhe qe mbajne peng njohjen dhe integrimin e Kosoves ne strukturat demokratike, pse i lexon atehere? Ja gazeta DITA u ka dhene mundesi te barabarte te gjitheve:

   EDHE DEBILEVE DRU ME PRE SI PUNA JOTE EDHE INTELEKTUALEVE INTELIGJENTE

   qe:

   Te shprehin lirisht mendimet dhe replikat e tyre, kush te ka penguar ty o karagjoz enverist qe te replikosh si gjithe te tjeret pa fyerje me “pidh dhe kar”, por me fakte dhe argumenta llogjike ne kete forum te nerum te gazetes DITA?

   Po pse Kohen e Qepes te Zerit te Popullit te Enverit do te na kthesh ti te gazeta DITA o koqe agresive fanatike?

   Reply to this comment
   • ai qe ke lart gjithmone June 26, 19:25

    te falenderoj druzhe intelektaulul

    hallall e ke te permjerresh te gazeta e Thanos ku per hir te klikimeve pranon te botoje llagemin tuaj..

    kjo qe ben ti nuk eshte shprehje e mendimit te lire por terrorizem mediatik

    le ti leme lexuesit te na vleresojne

    tung !

    Reply to this comment
    • intelektuali June 26, 20:58

     Enveristi pa emer qe gjithmone shikon larte:

     Druzhen tregoja staeme, por me mire tregoja edhe Enverit se keshtu i drejtohej Pederasti Sadist i Gjylos dhe Bimbashit, Druzhe Titos dhe Antifashistit Aleksander Rankoviq te tij, qe Enveri e dekoroi me medalje te larte per krimet e tij kunder kosovareve dhe njerezimit, medalje qe eshte ne fuqi deri me sot dhe mbahet si relike e cmuar ne Kuvendin e Shqypnise per merita te posacme te kriminelit antishqyptar te Titos, me argumentin qe:

     VRAU DHE MASAKROI KOSOVARET NE TIVAR

     Me nje pabesi te papare antishqyptare, njashtu sic urdheroi Hashim Thaci vrasjen e deshmitareve kosovare ne Pyllin e Zi ne Llapushnik pa permendur ketu gabelet e masakruar, nga vellezerit vrastare Balla, Killera te Fatmir Limajt, qe jane duke vuajtur denimin ne burgun e sigurise se larte ne Hage te Hollandes.

     qe:

     Ishin njashtu si Killerat e Enverit, te cilit ju o fanatike te Partise i kendoni hymne nate e dite dhe i keni dale ne mbrojtje Piramides Famekeqe te tij ne mes te Tiranes, si nje ogur i keq i Shqypnise dhe i Kosoves per antarsimin ne BE.

     HE MO BOLE FANATIKE ME VRASTARE SI AL CAPONE DO TE HYJE KOSOVA NE BE?

     Po pse duke i mbyllur gojen intelektualit doni te varrosni te verteten, ju:

     O BOLE VRASTARE TE ENVERIT?

     Reply to this comment
   • Per idjote si intelobolja June 26, 20:47

    Me ererqelbur , pis te felliqur , lyer e zhgerryer nga koka te kembet ne gjirizet e UDB – Asfalise , me idjot e me dashakeqas ndaj shqiptareve se ty bole – inteloja , qe sa here hap ate , qe ti e quan goje , perpiqesh te parfumosesh me emrin e Enverit nuk ka ka pasur rastin ta shkruaje kush tjeter shqipen !

    Reply to this comment
   • Per idjote si intelobolja June 27, 17:47

    Si duket e ke te ngulur prapa specin djeges “Enver” sepse ne cdo 4 – 5 fjale renkon dhe e kerkon ate si ngushellim , ne mungese te arguenteve . Nje abuzim me brire ndaj lirise se fjales ! Ty , bole nitelua nuk te lidh asgje me kete gazete , sepse je dishepull i Xhafer Deves dhe , per hale si puna jote , ka plot e plot gjirize ne Shqiperi , pse “humbet” kohe me kete gazete ? Ti e sheh vete se sa shume urrehesh, si kellire naziskine , nga 99% e komentuesve , por ylefeja e tradhetise dhe spiunazhit , te detyron te qendrosh i lidhur ketu e te lehesh si qeni i terbuar dite e nate . Ka pare shume felliqesira ky vend , nder shekuj , edhe me te rrezikshem se ty , por historia i ka vulosur e nemur si tradhetare . Ti ndihesh i lumtur , se flet nga thellesite e gropes se fekaleve ky je zhytur dhe shpreson te kalbesh si anonim , por ne cdo rrethane qofte , ti e di fatin tend . E shikon kete kurven e Beratit , qe shkerdhehej , shitej e blihej per para , se si po perfundon ? Nuk iu pret ndonje fat me i mire as sojin tuaj te spiuneve . Qellimi yt eshte dukshem i qarte : Ti je nje provokator i sherbimeve te huaja (Greko – Serbe ) qe paguhesh majme , vetem per te mbjelle koleren midis njerezve me pikepamje te majta . Ti abuzon kafsherisht me lirine e fjales dhe te mendimit me llafollogji bajate komuniste , sikur njerezve u digjet xhani per kohen e tallonave e varferise qe kishte pllakosur vendin , duke u fshehur si gjarperi nen gur , prapa anonimitetit e kafshuar ke te mundish !

    Reply to this comment
  • Kapterr Bujar Cibani June 28, 12:34

   #Koment proteste# , ky haleja nuk eshte Pro Serb , ky eshte si ato Kurvat , kush jep me shume i ben gojoren me te mire duke pire dhe spermen.
   Kete tani e paguajne Serbet dhe prandaj e ka hapur bythen fare, neser mund ta paguajne greket dhe do nise t’ju beje gojore atyre.
   Prandaj mos u merzit fare , se Kurvat keshtu jane Shkerdhehen me ate qe paguan, po u pagua mire do i hape vete mullaqet e bythes qe t’ja fusesh deri ne rreze, tani e kane paguar Serbet.

   Reply to this comment
 11. intelektuali i Trapit 6 June 26, 19:08

  PSE HAGA E LESHIT NUK BERI GJYQ PER KETE MENXYRE
  .
  KU INTELEKTUALJA PIVETI THOSHTE

  MBYTINI SHQIPTARET NE DET

  Në 28 mars të vitit 1997, anija “Kateri i Radës”me 115 persona në bord, në përpjekje për të udhëtuar drejt brigjeve të Italisë, u përplas me anijen ushtarake italiane “Sibilla”. Për pasojë humbën jetën 81 persona mes të cilëve mjaft gra dhe fëmijë, ndërkohë që mbijetuan 34 të tjerë. Prej tyre, 57 trupa u gjetën, ndërkohë që 24 të tjerë rezultojnë të zhdukur.
  Në tragjedinë e Otrantos, humbën jetën,
  Zeqine Fejzaj, 61 vjeçe,
  Blerina Fejzaj, 8 vjeçe,
  Zonja Fjezaj, 36 vjeçe,
  Mihal Fejzaj, 60 vjeç,
  Fatos Fejzaj, 39 vjeç,
  Roland Fezaj, 14 vjeç,
  Oltion Fejzaj 13 vjeç,
  Mimoza Xhavara, 32 vjeçe,
  Kamela Xhavara, 9 vjeçe,
  Majlinda Xhavara, 4 vjeçe,
  Desantila Xhavara, 24 vjeçe,
  Firdesa Xhavara 1 vjeçe,
  Gerard Xhavara, 4 vjeç,
  Majlinda Roshi, 38 vjeçe,
  Qemal Roshi, 38 vjeç,
  Roland Roshi, 2 vjeç,
  Pushime Meminaj, 60 vjeçe,
  Donika Idrizi, 40 vjeçe,
  Elona Idrizi, 14 vjeçe,
  Semiranda Idrizi, 11 vjeçe,
  Romeo Andrea, 28 vjeç,
  Silvana Andrea, 18 vjeçe,
  Kristina Andrea, 2 vjeçe,
  Bardhyl Lame, 37 vjeç,
  Tushe Lame 38 vjeçe,
  Artuela Lame, 35 vjeçe,
  Kasiani Bestrova, 6 vjeçe,
  Viktore Bestrova, 9 vjeçe,
  Konstandin Bestrova, 2 vjeç,
  Anife Begotare, 41 vjeçe,
  Rezart Begotare, 12 vjeç,
  Erald Begotare, 13 vjeç,
  Zeman Avdia, 37 vjeç,
  Nertila Avdia, 11 vjeçe,
  Olsi Avdia, 6 vjeç,
  Irma Greko, 21 vjeçe,
  Kristi Greko, 3 muajsh,
  Bardhosh Deliaj, 46 vjeç,
  Burbuqe Deliaj, 45 vjeçe,
  Melpo Sejdiaj, 46 vjeçe,
  Hanëme Birçe, 41 vjeçe,
  Besmir Birçe, 9 vjeç,
  Lavdosh Kaja, 22 vjeç,
  Robert Bajrami, 19 vjeç,
  Miklovan Troqe, 17 vjeç,
  Anastas Mërkuri, 30 vjeç,
  Lindita Demiri, 12 vjeçe,
  Lindita Demiri 12 vjece,
  Bektash Tahiri, 47 vjec,
  Andi Aliaj 17 vjec,
  Teferi Saliu 48 vjec,
  Lirim Bulla 17 vjec,
  Zini Muça 27 vjec,
  Ermal Xxhaka18 vjec,
  Fatmir Geraj 28 vjec,
  Kastriot Sharraj, 36 vjec,
  përparim Mamanaj, 13 vjec,
  Zylyma Sulejmani 22 vjece,
  Krenar Sulejmani 27 vjec,
  Alban Sulejmani 4 vjec,
  Mirand Kaçuku, 28 vjec,
  Kizeta Sulo 21 vjece,
  Klodian Sulo 2 vjec,
  Fiqiei Sulaj 30 vjec,
  Ervin Sula 15 vjec,
  Latif Berberi 53 vjec,
  Maze Seferaj 31 vjec,
  Brunilda Seferaj 25 vjece,
  David Seferaj një muajsh,
  Vjollca Kaçupi 22 vjece,
  Albana Botrova 22 vjeçe,
  Merita Ferko 32 vjece,
  Bledar Ferko 10 vjec,
  Fredi Ferko 8 vjec,
  Viktori Kaçupaj 25 vjece,
  Robert Llanaj 30 vjeç,
  Kastriot Hasanbashaj 27 vjec
  , Klorida Hasanbashaj 24 vjeçe,
  Xhuljana Hasanbashaj 3 vjeçe,
  Ilir Kicja 34 vjec,
  Maringlen Bardha 16 vjec,
  Fatbardha Sejdia 21 vjeçe.
  as Adolf Hitleri nuk beri kete krim kunder njerzimit ne kete fare feje por kete e beri Italia nje vendi i Natos dhe Bashkimit Europjan.
  Ishte koha qe perbindeshi Berishe urdheronte avjonet te bombardonin Jugun,te sulmonin Jugun me mercenaret e Veriut.dhe te hidhej lende kimike kunder populates civile.pa permedur gerdecin,3000 te vraret ne 1997 ,genocidin ndaj haklajve etj etj…eleminimi i kundershtareve …

  Reply to this comment
  • E TMERRESHME - CFAR DHIMBJE TE LEXOSH EMRAT E BUKUR DHE MOSHEN E RE TE VOGEL AHHH RBT June 26, 22:44

   Rrespekt

   per edhe dhimbje e madhe kur lexon
   kta te rinnje e femije gra
   burra kosovare te
   masakruar nga Ushtria e Kafshes serbe

   e tmerreshme

   o moj BOTE E NDYRE KAFSHESH

   Ky eshte Krimi kunder Njerezimit qe duhet ti Plaset para syve Putanave te Hages
   dhe Mafiozeve te BE-s

   Terrore Shteterore Serb

   100-vjet Terror qe Djalli e fshehur kto 30-Vjet Demokraci

   dhe 20-Vjet mbas Clirimit te Kosoves ,mbas Fjaleve

   te integrimit gjasme Europian !

   Nuk eshte Rastesi kjo Heshtje e Europes dhe sulmet kunder Kosoves e Drejtueseve te shtetit Kosovare
   dhe mbeshtetja qe i beje Kriminele te Serbise nderkohe qe Masakrat e Serbise i pa gjithe Bota .

   Duket qarte ,se e Keqja eshte strehuar tashme brenda Shpirtit te Europianit dhe i ka gryyer Shpirtin ,

   cfar ka mbetur sot nga Europiani ,eshte Fasada Njeri ,
   pra qe duket ´nga ajo sjllje e shtirur Hipokrite si

   Njeri i Civilizuar por brenda tij Eurpiai eshte nji bishe

   gjithmon i etur per gjake !

   ———–
   Postoii kudo ne fb twiter instagram nqs mundni foto dhe emrat me moshen ,
   uk duhet te tregohemi aq te mefshet por plasim surratit

   Krimineleve qe provokojn pambarimishte shqiptaret
   me qellimi e keq .Monstra

   Reply to this comment
 12. ! June 26, 19:11

  intelektual ,

  Komentuesi Lart ka shume te drejte .

  Ke gjithe kohen ktu ke Dita qe provokon shqiptaret

  ne menyren me ordinere duke mos treguar aspak

  rrespekt per gjuhen Shqip qe shkruan .

  Shpesh her nuk i referohesh aspak Temes se hedhur per Diskutim
  dhe c’eshte me idiote nga ty eshte se ,

  ate te Enverit s’e heq nga goja ,duke vazhduar kuturu

  komentin tend edhe pse Tema nuk flet fare mbi Komunizmin tashme prej Vitesh te Varrosur .

  Nuk fitohen 300 duke ber njeriun Ordiner medieve
  dhe provokuar me vend e pa vend Nervat Komentueseve .

  s’jam i sigurt dhe sdua fare te dij kush je ,
  por tregohu Njeri e mos abuzo me Lirine e shprehjes .

  Ti i thot Mutit Koko !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tani si ta kuptojme ne nji llogjike te tille ?

  shpresoj mos te jesh noj tip Lubonja qe eshte katandisur si barbone mediesh ,i ka hik truni .
  ———
  Si nuk mesuat njiher te silleni si njerez e komuikoni si njerez !
  Cfar dreqi hani ?
  cfar Corbe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 13. intelektuali i Trapit shtate June 26, 19:17

  Nese do vendoset drejtesia sipas ketyre parametrave qe po veprohet me Hashimin atehere duhet te arrestohet ambasadori amerikan ( ose kush i dha atij urdher) qe ne vend te kallxoje Xen Berishin per kercenim te gjeneralit Hoxha dhe poshtrimin qe po i ben ky ambasador drejtesise shqiptare pas Luan Hoxha ishte i denua

  r…SI MUNDET QE NJE AMBASADOR
  TI JAPE VIZE NJE TE DENUARI NGA GJYKATA
  ……………………….
  10 Shkurt 2012

  Prokuroria kërkoi dënimin me 8 vjet burg, gjenerali largohet nga Shqipëria para se gjykata të japë vendimin për Gërdecin.

  Gjenerali Luan Hoxha, ish-shef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Shqiptare, i pandehur në dosjen “Gërdeci”, është larguar nga Shqipëria prej më se një muaji. Ish-zyrtari i lartë i Forcave të Armatosura, mësohet se ka lënë Shqipërinë në datën 1 janar 2012, duke u larguar siç thuhet zyrtarisht, “së bashku me familjen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”
  ,
  Pra fillojeni vetingun apo Hagen
  me Arvizune per MOS KALLXIM KRIMI
  dhe per Paisjen me vize nje te denuari..

  Reply to this comment
 14. kasem gahinji June 26, 20:40

  Emrin intelekt-hale,emrin,jo pseudonimin alla sigurimi apo alla udb.

  Reply to this comment
 15. Jimi June 26, 21:43

  Shqiptar te gjithe trevave bashkohuni! Hanibal ante porta!

  Reply to this comment
 16. Berti June 26, 21:58

  Si gjithnje, K. Krisafi, i paqte, i kthjellet, kompetent, atdhetar. Kur mbrohet nje ceshtje e drejte argumentet nuk mungojne. Kete mesim na jep profesori i nderuar. Provokatoret qe shfrytezojne gazeten Dita per spekullime antikombetare nuk kane vend ne analizen e ketij prroblemi.

  Reply to this comment
 17. VATRA June 26, 23:24

  Ndaj Kosovës politika selektive vazhdon kur bëhet fjalë për vrasjet ndaj njerëzve në Kosovë gjatë dhe pas luftes ato u kryen në mënyra hapur dhe fshehtë UÇK i ka ba që të gjitha publike kurse ato të fshehta u banë ndaj të dy grupacioneve politike ndaj LDK dhe ndaj UÇK dhe këtu është ajo padrejtësia e shfaqur publikisht e atyre që kanë vrarë fshehtas se deri sa,për vrasjet e ish aktivistëve të Ldk merret edhe Haga kurse për vrasjet makabre ndaj UÇK që ende vazhdojnë me rastin makabër që ishte ai i Qerim Kelmendit asgja askujt dhe ësht interesant se vrasjet ma së tepërmi janë va në rajonin e Dukagjinit ku Veseli dhe Thaqi as që kanë pasë bazë për të frigësu atje ndokend se nuk kanë pasë dhe sa që kanë farë mbështetje atje por vrasjet janë organizu nga shërbime sekrete të huaja e sidomos serb kurse ekzekutorët janë të rajonit Deqan -Tropojë

  Reply to this comment
 18. Intel kaka June 27, 00:52

  FAKTI QE KY INTE.MUTI HA MUT RREGULLISHT E NE SASI ANONDANTE TREGON SE EDHE KY THANO HA NE NJE TAS ME TE
  U BEFTE MIRE TE DYVE

  Reply to this comment
 19. Rambo June 27, 06:32

  Luftuan dhe u vrane per Kosoven. Por me pas e vodhen, e shkaterruan shpirterisht dhe menderisht popullin.
  Fatkeqesia me e madhe ka pllakosur Kosoven me kete klase te korruptuar politike.

  Reply to this comment
  • Per idjote si intelobolja June 27, 16:36

   Perfliten shume pjestare te UCK-se si te korruptuar dhe te tille ka atje sa te duash , ashtu si dhe ne Shqiperi . Le te godase pa meshire ligji i shtetit mbi ta , por nderkombetaret , duket sheshit , nuk e kane hallin fare atje . Ata po godasin UCK-ne dhe po bejne te gjitha perpjekjet , jo vetem te barazojne viktimen me xhelatin , por…. , perkundrazi , ta rikthejne Kosoven ne thonjte serbe , bashke me mantenuten Shqiperi , sikurse e katandisen ! Kjo eshte e keqja me e madhe z. Rambo .

   Reply to this comment
 20. intelektuali June 27, 08:26

  Bolja Berti “patrioti” me “prrobleme” mendore me dy “rr”:

  Profesori i Enverit, Krisafi i Partise akoma nuk e ka kuptuar se:

  KOSOVA NUK MUND TE INTEGROHET NE BOTEN DEMOKRATIKE ME HAJDUTE KUSARE DHE KILLERA VRASTARE NE MAJAT E SHTETIT

  dhe:

  Kosova nuk mund te mbahet peng nga banda vrastare dhe kusare e Hashim Thacit qe per te shpetuar lekuren e vet shkoi me Edi Ramen te Vucici i Serbise per te ndare Kosoven ne terrin e nates si:

  BYREKU NE TEPSI

  Hashim Thaci po keshtu spiunoi dhe dergoi ne Hage per ta sikterosur oponentin e tij kryesor, Ramush Haradinajn dhe qau dhe vajtoi si Enveri Qemal Stafen me lote krokodili, por prokuroret e Hages qe jane miratuar posacerisht nga SHBA, Hashim Thaci i beri puc shteteror Albin Kurtit me finte enveriste ne bashkepunim me Edi Ramen, cunin e Kristaqit, Killerit te Enverit qe firmosi me varje ne litar mikun tone Havzi Nelen dhe qe hesh per kete vrasje politike barbare si skuth enverist,

  HASHIM THACIN E KANE KALLEZUAR BEDELET E TIJ VRASTARE

  qe:

  Aktualisht jane duke vuajtur denimin ne Burgun e Sigurise se Larte ne Hage ne baze te vendimit te kesaj Gjykate Supreme per Krime kunder Njerezimit lidhur me ceshtjen “BALLA” per ekzekutime monstruoze te njerezve (kryesisht shqyptare te ndershem dhe gabele dhe aspak serbe te liq) pa patur asnje faj, vetem me llogje prej xhelati per tradheti si spekullime tipike enveriste antikombetare, njashtu si llogjet e tua ne kete forum te nerum te gazetes DITA qe si media me liberale ne Shqypni, ka bere te mundur zbardhjen e te vertetes,

  prandaj:

  Meso nga intelektuali, familja e te cilit u vra dhe u masakrua nga xhelatet e Enverit vetem sepse babai yne deshte bashkimin e trojeve shqyptare qe ne Mukje te vitit 1943 dhe denoncoi nga shqyptaret e pare planin antishqyptar, makaber te Enverit me Titon per ta bere Shqypnine si nje pjese te Jugosllavise Komuniste:

  HISATORIA E VATANIT NUK NJEH ANTISHQYPTAR ME TE MADH SE ENVER HOXHA DHE BANDA E TIJ VRASTARE

  qe:

  Shiti kosovaret tek Rankoviqi i titos per tí vrare dhe masakruar ne Tivar

  qe:

  Vrau dhe masakroi Aleatet Britanike ne Kanalin e Korfuzit me urdher nga Beogradi dhe Moska

  qe:

  Mbushi lumenj me gjak njeriu ne Shqypni duke masakruar me liber shpie jo vetem intelektualet properendimore, por edhe shoket e vet komuniste

  qe:

  Falimentoi ekonomine me tollona dhe bunkere dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori, nese nuk e ke harruar eksodin makaber shqyptar kur regjimi stalinist i Enverit i kishte bere shqyptaret si nje Fis Kanibalesh prej Afrike Zulu.

  dhe:

  Hashim Thaci dhe Edi Rama jane si nje KOPJE origjinale e Diktatorit me te eger shqyptar qe po i afrohen gjithnje e me shume me krimet e tyre Enver Hoxhes edhe ne vrasjet e tij, edhe ne hajnine e tij, duke perdorur toidhjo me spkeullime enveriste antikombetare edhe propaganden e tij gebelsiane lidhur me “patriotizmin” fals.

  FANATIKU KESNOFON KRISAFI NUK MUND TA KUPTOJE KETE TE VERTETE

  prandaj:

  Shkruan dacibao enveriste per “patriotizem” fals me argumenta juridike groteske pa asnje llogjike intelektuale dhe pikerisht kjo dacibao e tij irritoi shume intelektualin per te replikuar me nje koment per kete teme te vjeter hasmerie me fqinjet, kur te gjithe fajin e kemi ne, shqyptaret:

  DORA VEDI

  Reply to this comment
 21. intelektuali June 27, 09:15

  intelektuali i Trapit te Enverit:

  Listes tende famoze me viktimat e mbytura ne det qe i beri te mundur Italia Fashiste mund tí shtosh edhe viktimen e Edi Rames, djalin nga ne Bularati qe Renea Enveriste e Edi Rames e vrau si nje zog pule dhe e mbuloi me demagogji te shemtuar gebelsiane duke e argumentuar me nje video amatore celulari, por do te besh mire qe kesaj Liste Famoze tí shtosh edhe emerin e Martirit antikomunist, Havzi Nela qe babai i Edi Rames e vrau me nje cinizem enverist te papare, nje vit perpara se te binte Muri i Berlinit, per te trembur valen e protestave qe po ngrihej ne vend dhe qe Kryeministri shqyptar akoma nuk ka kerkuar falje per krimin monstruoz te babait te tij, Kiler Vrastar i Enverit,

  por:

  Degjo intelektualin i intelektuali i Trapit:

  SHTOJI LISTES TENDE EDHE 28 MIJE DESHMORET E LANC-IT KRIMINAL JUGOSLLAV

  qe:

  Replika jote per intelektualin te behet me e plote,

  por:

  Shtoji Listes tende famoze edhe viktimat e Coronavirusit Komunist Kinez,

  qe:

  KRIMET E HASHIM THACIT DHE BANDES SE TIJ VRASTARE TE DUKEN PALO GJE.

  Reply to this comment
  • gjermani i fundit June 27, 11:19

   Nastradino, ai djali nga Bularati ishte koqe nga mendja. Nje I armatosur qe qellon ndaj policise ekzekutohet kudo ne bote. Por shteti yne gaboi, se tipa te tille duhet ti individualize e ti coje per gjah ne drejtim te paditur qe prrockat te mos zmadhohen. Zotrote, po te ishe ndonje peshe e rende do te te kishte rrjepur me kohe e me vakt Enveri, po do kesh qene karavidhe qe s’prish pune. Enveri ua beri shume mire anglezeve ne kanalin e Korfuzit, sepse ishin arrogante dhe s’i merrnin leje te zotit te shtepise kur futeshin ne bahce. Ti je nje provokator leshi, me ty edhe gjerat me serioze duhen trajtuar si gallate.

   Reply to this comment
   • intelektuali June 27, 13:19

    gjermani i Hitlerit dhe vemje e Enverit:

    Keshtu i vrau dhe i likuidoi me plumb apo ne dhomat e gazit edhe Hitleri Yt, ata njerez te pafajshem dhe te semure qe ishin KOQE nga mendja, duke i servirur agresive me fotografi amatore si ajo videoja e rezilit e Edvin Droges qe kujtoi se do te mashtronte Boten Demokratike me fintet e tij enveriste,

    prandaj:

    Mbylle HALEN e vrastarit qe te mos u vije era e jashteqitjeve me gallata vrastare enveriste qe hedh ne kete forum te nerum te gazetes DITA.

    Reply to this comment
 22. Asnji Politike Tinzare ,asnji Intrige qe thuren pas flamujeve Blu te Neofashizteve te BE-se s'do tjetersoje Lirine e Shqiptareve te Kosoves June 27, 10:05

  BE-ja e hoqi masken .
  Shqiptaret duhet te braktisin Rolin e naivit tradicional

  dhe perballen me kte Realitet te Ri qe le qarte te kuptohet

  nga Politika e BE-se e cila sot perben nji kercenim

  per Lirine dhe mbarevajtjen e Shteve Shqiptare si ne

  Shqiperi por edhe Kosove . Sa me gjate mos te Flitet Text i Qarte direkt BE-se ,

  per kto qendrime Politike Terrori kunder shqiptareve

  akoma me shume ajo do ti shkaktoj deme shqiptareve .

  Historia flet qarte se cila eshte Europa .

  Ne njerzit me shpirt njeriu (para 30-vjetesh ) besuam ne

  IDEALIZEM ne qeien Njerezore ,ne shpirtin Njerezore

  ne Retorike dhe Europianizimin e Kontinentit ,ne ate se

  fjalet e Politikaneve te Medhenj europian si Genscher etj mbi Bashkimin e Europes

  kishte dicka njerezore brenda dhe se Fashizmi dhe Neonazizmi tashme i perket te kaluares Historike te popullit Europian .Por JO :

  Qenkemi gabuar .. Europianet ndrushua vetem Maskat ,

  por ngelen breda tyre bijt e baballarevee Neonaziste

  KRIMINELE NE SHPIRT DHE TERRORISTE NE POLITIKE

  TE CILET NUK HEQIN DOFRE KURR NGA SHKATERRIMI I ATYRE POPUJVE TE PAMBROJTUR

  JETOJME DRYSHIME E ZHVILLIME TEPER KERCENUIESE SI KOMB

  DUHET TE MBLIDHET URGJENT NJI MBLEDHJE

  E KESHILLIT KOMBETARE SHQIPERI-KOSOVE -MAQEDONI -MALE TE ZI

  TE GJITHE SI NE BESLIDHJEN E LEZHES

  DHE DISKUTOJNE PER NJI STRADEGJI SE SI TI BEJNE BALLE KTIJ AGRESIONI TE RREZIKSHME

  TE USHTRISE NEONAZISTE QE PO KERCENON PAQEN DHE SIGURIONE NE RAJON DHE KERKON

  TE NNDEZI PERSERI ZJARRE NE BALLKKAN

  JEMI I VETMI POPULL QE NA PERCAN ARMIKU NA CARMATOS NA ZHVESH PER TURP DHE

  QE NUK KUPTUM NJIHER SE CFAR SYNONTE BOTA ME PRRALLAT E SAJA ME TE HY NE SHTEPI DHE MIUAR SHTEPINE NGA BRENDA

  QE S’KEMI ZHVILLUAR ALA SOT STRADEGJI PER MBROJTJEN NGA

  INTRIGAT PABESITE DHE AGRESIONI POLITIKE

  QE BIE PAS ATE USHTARAKE LUFTEN :

  ESHTE PRAG LUFTE KUSH NUK MERR MASAT

  ZHDUKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DUHET MENJIHER JI KESHILL KOMBETARE

  DUKE MAJTUR JASHTE — ESADISTAT SALI BERISHA ILIR META ETL KLYSHA KURVES ANRTISHQIPTARE

  MADJE MBAHET E FSHEHTE GJITHCKA PER MEDIAN DHE ESADISTAT

  Reply to this comment
  • intelektuali June 27, 11:15

   Politika Tinzare e Enverit:

   NUK ESHTE EVROPA E LIGE, POR PROKURORI I TRUMPIT NGA SHBA

   ai qe:

   Po kerkon arrestimin e Hashim Thacit dhe bandes vrastare te tij, te cilet per vite me radhe e kane mare peng Kosoven ne rrugen e integrimit te saj drejt strukturave te Botes Demokratike Perendimore,

   apo:

   Harrove kaqe shpjet qe ishte pikerisht SHBA qe shpetoi Kosoven nga masakra serbe e Millosheviqit?

   prandaj:

   KUR DO TE HANI PYKA LLOGJIKE JU, FANATIKET E ENVERIT?

   Reply to this comment
 23. Dr.X June 27, 11:34

  Sa keq.
  Ne jemi popull shume naiv.
  Ne besojme akoma perrallat qe na tregojne perendimoret.
  I zoti e nxjer gomarin nga balta
  Me beri pershtypje qe as autori i ketij teksti,as ndonje nga komentuesit,nuk e vene piken mbi i.
  Kush eshte shkaku dhe perse sillet perendimi keshtu me ne.
  Ne fillim te viteve 90,presidenti i atehershem Doktor Mortja e futi Shqiperine ne Konferencen Islamike.
  Kjo i vuri vulen gjithckaje.
  Te dashur bashkatdhetare,Turqia ka 40 vjet qe pret te anetaresohet ne BE,por po pret si dhelpra per koqet e dashit.
  Aresyeja?
  Asnje vend mysliman nuk ka per ta pare ndonje here deren e BE-se.
  Ky veprim i Sali Brekskisha-s ishte i miremenduar.
  Me ate u vertetua teoria serbo-greke se shqiperia eshte vend mysliman.
  Ajo qe ndodhi ne 1913-en me copetimin e Shqiperise mbeshtetej ne kete teori.
  Perendimi na shikonte ne si bashkpunetore te perandorise Osmane.
  PS te me falin besimtaret myslimane,porn Evropa e krishtere nuk do ta pranonte kurr nje vend islamik ne gjirin e saj.
  Flm per mirkutimin.

  Reply to this comment
 24. VATRA June 27, 12:17

  Ish qeveria e R.Haradinaj keqsoi rapoetet me BE dhe konkret ma Makron Merkel se ata së bashku me Edi Ramën dhe Hashim Thaqin punojnë në darje të Kosoves sa vajti puna dhe u hodh në gjyq nga Rama dhe pastajpas 6 muaj vjen qeveri me Kurtin ku ndrrohet akuza ndaj Rames dhe veqanrishtë në Thaqin ku ky zbulon se Vashingtoni është ai që e mbështet dhe punon në ndarje kurse BE Parisi Boni janë në mbrojtje të sovranitetit( nëse ka sovranitet ) të Kosoves

  Reply to this comment
 25. TaniT June 27, 14:37

  Intelektuhali duhet te jete qire aq shume ne spac saqe ka nje urrejtje aq te madhe kunder Shqiptareve dhe nuk i permend serbet kuptojeni se sa Ky me lubonjen i dhemb bytha

  Reply to this comment
  • intelektuali June 27, 16:15

   Tani Erotiku i Enverit:

   Po ti me “KAR DHE ME PIDH” do t’i biesh qemones enveriste?

   Reply to this comment
   • Ballisti June 27, 23:17

    Ore ti mut muti malok alabak qe vetquhesh intelektual se je veç nje mut muti , ti e shan apo nuk e shan Enverin Ai ka vdekur dhe ste degjon , por ai ty ta ka shkerdhyer farefisin para syve te tu dhe ti rtije si mut , por ti si dobiç ke spiunuar rracen tende qe ke shpetuar o gelbaz e qelbur o zorraxhi qesharak, nuk na rruhet ne se çfar thua ti o pler o felliqsir por ndjem vetem neveri qe ka Shqipfoles kaq te ulet deri ne turp si puna jote , gjyqi kanalit otrantos u zhvillya mas 90tes dhe SHQIPTARET fituan te drejten e vet dobiç shqipfoles , tek e fundit mir ja ben anijeve angleze se vendin e drejtonin patriotet sumqiret si ty ne at koh ishin neper vrimat e miut , anijet britanike u futen ne ujrat tona pa pelqimin e shtetit shqiptar dhe ne i bem gropen dhe mir ja bem o llumi i llumit shqipfoles gelbaz kancerogjene .

    Reply to this comment
  • !!!! June 27, 17:12

   Hahaha vērtetë e paskan shkoqë sa i paskan qu faraq (sperma) deri në kokë

   Reply to this comment
 26. Ballisti June 27, 23:17

  Ore ti mut muti malok alabak qe vetquhesh intelektual se je veç nje mut muti , ti e shan apo nuk e shan Enverin Ai ka vdekur dhe ste degjon , por ai ty ta ka shkerdhyer farefisin para syve te tu dhe ti rtije si mut , por ti si dobiç ke spiunuar rracen tende qe ke shpetuar o gelbaz e qelbur o zorraxhi qesharak, nuk na rruhet ne se çfar thua ti o pler o felliqsir por ndjem vetem neveri qe ka Shqipfoles kaq te ulet deri ne turp si puna jote , gjyqi kanalit otrantos u zhvillya mas 90tes dhe SHQIPTARET fituan te drejten e vet dobiç shqipfoles , tek e fundit mir ja ben anijeve angleze se vendin e drejtonin patriotet sumqiret si ty ne at koh ishin neper vrimat e miut , anijet britanike u futen ne ujrat tona pa pelqimin e shtetit shqiptar dhe ne i bem gropen dhe mir ja bem o llumi i llumit shqipfoles gelbaz kancerogjene .

  Reply to this comment
  • intelektuali June 28, 11:04

   Ballisti i Enverit dhe ZORRAXHIU patriot dhe sumqires erotik i Bahri Omarit:

   BEJI TE FALA NEXHMIJE FASHISTES!

   qe:

   Gjithe jeten jetoi si nje Komuniste e devotshme me trisken e atarsimit ne Partine e Duces qe e mbante poshte dyshekut bashkeshortor me Enver Bython e Gjylos dhe Bimbashit:

   https://telegrafi.com/nexhmije-hoxha-ishte-anetare-e-partise-fashiste-dokument/

   Kur shkruan si halabak debil dhe injorant: “… anijet britanike u futen ne ujrat tona pa pelqimin e shtetit shqiptar dhe ne i bem gropen…” shko dhe shiko veten me pare ne pasqyre:

   A TE DUKET VETJA SI NJE FIS KANIBALESH PREJ AFRIKE ZULU?

   Ja keshtu te beri dhe te la Enveri me Nexhmijen gjate Diktatures se tyre familjare dhe LANC-i kriminal jugosllav qe vrau anglezet ne Kanalin e Korfuzit.

   Reply to this comment
 27. naim June 28, 14:15

  Respekt per kete artikull zoti Krisafi.

  Reply to this comment
 28. no censure please ! June 28, 18:32

  Pse nastradini I shekullit
  apo intelektuhalja e Dites
  ka kaluar ne konvulsione
  duke bere me shume se gjysmen e komenteve ??
  .
  Pse pikerisht Thaci sulmohet me shume se Enveri
  .
  Ky qe dhe Moikomin e vdekur e beri copa-copa si kanibal edhe pas vdekjes..
  .
  Ky qe kur vdiq Vacja e Madhe e quajti si nje kengetare fashiste..
  .
  Ky qe Bushin e quan dallkauk..Obamen mashtrues…Klintonin komunist,,,Kondolezen cingije dhe Withersin rrace majmuni
  .Pra pse” intelektuale “si Fatos Lubonja..Dasara Malltezi..Arjan Cani,,dhe ku halja I Dites Kostreci po e festojne skandalin e prokurorise special si feste “kombetare”
  __________________________
  Kush eshte enigma ?
  __________________________
  Nese armiqte e Enverit e akuzojne “diktatorin” per 2 probleme themelore ato jane:
  -1…Enveri ia la Kosoven Titos ( qe ne fakt nuk e kishte)
  ;
  2- Enveri nuk pranoi te ha fuste ne Europe edhe pse kjo e fundit na premtoje Gurabije veresije,,
  __________________________
  Edhe me antikomunisti ne Amerike dhe me proamerikani ne Shqiperi tashme eshte dorzuar per keto dy problem sidomos me poshtrimin e fundit te Thacit qe EuroATLLANTIKET ja bene kombit shqiptar.
  .
  Prandaj ka ardhur koha qe e themi na fal Enver jo per merite te tij por per gafat e euroatllantikeve qe nje here e clirojne per gjysem dhe tani po shesin hapur fare gjysmen tjeter si ne tetor 1944 kur Curchilli me Stalinin e ndane Europen si kasape dhe kur Amerika si dje dhe sot u terhoq nga Shqiperia,,
  .
  Pikerisht makineria e fekaleve te Celos se bashku me makartistet dhe xhejmtrafikantistet jane leshur si vuvuzela me ne krye Kostres-kastravec-intelektualin qe ka bere me shume se gjysmen e komenteve..
  Nje keshille per nastrointelektualin e Dites
  ,
  I nerun imtelektualeshi
  nese paguhesh per kete pune per te nxire Thacin-Enverin-Moikomin-Vacen-Avni Rustemin pra per te nxireShqiperine te garantoj se po kalon ne efektin “boomerang” E hodhem nje here Enverin me statujen e tij 10 metroshe ne 1991 por ju intelektuahelet bashke me disa sekte anti-demokratike ne Amerike dhe Europe e kthyet Enverin pa deshiren tone ne Profet..
  ,
  Pra ka ardhur koha te themi

  NA MUNDE ENVER NA MUNDE..!

  JO VETEM I GJALLE POR DHE I VDEKUR

  TALL TRAPIN

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim