Linda Rama, ishujt Kajman dhe një bankë e pazakontë në Tiranë

January 7, 2019 02:02

Linda Rama, ishujt Kajman dhe një bankë e pazakontë në Tiranë

Çfarë bën Linda Rama, bashkëshortja e Kryeministrit Edi Rama, në këshillin e administrimit të një banke të kontrolluar nga burime të dyshimta investimesh në një parajsë fiskale, të menaxhuar nga një financier me interesa mbizotëruese në Rusi? – shkruan portali Exit.

Për çfarë bëhet fjalë?

Është një histori që nis nga shumë larg dhe që është e vështirë të kuptohet se ku po shkon.

Në vitin 2014, Credite Agricole, si pasojë e një situatë të rrënuar financiare, shiti degën e saj shqiptare, të cilin e kishte blerë disa vjet më parë nga Emporiki, banka greke e kontrolluar prej saj.

Credit Agricole e Shqipërisë u ble nga kompania Tranzit shpk, e regjistruar në Shqipëri në vitin 2009 dhe e autorizuar nga Banka e Shqipërisë për të ushtruar aktivitet financiar, leasing dhe faktoring, blerje kredish të këqia dhe veprime të tjera të ngjashme.

Tranzit është në bashkëpronësi, me nga 50 për qind secili, të dy fondeve të investimit, NHC Balkan Fund L.P. dhe New Century Holdings XI L.P. Të dy fondet janë të regjistruara në Ishujt Kaiman, çfarë e bën të pamundur njohjen e idenditetit të pronarëve të tyre.

Më 12 maj 2015, Tranzit firmosi marrëveshjen e blerjes së Credit Agricole. Në momentin e blerjes kapitali total i blerësit ishte rreth 1,3 milionë euro, ndërsa bankës gati 55 milionë euro. Në bilancet e dorëzuara në QKR, Tranzit ka deklaruar të ardhura rreth 300 mijë euro në vit.

Menjëherë pas marrëveshjes, dy fondet pronarë të Tranzitit i shitën, për 390 mijë euro, 30 për qind të kuotave të tyre Andi Balltës—një shqiptar me pasaportë amerikane—administrator i Tranzitit që nga themelimi i saj.

NHC Kapital

Dy fondet aksionere të Tranzit janë të regjistruara në Gran Kaiman dhe administrohen të dyja nga NHC Capital Inc, një shoqëri amerikane administrimi kursimesh, në pronësi të kunetërve Moris Tabacinic dhe George Rohr. Të dy, hebrej amerikanë, morën pjesë në vitin 1991 në privatizimet e rëndësishme në Rusi dhe më pas ndërtuan një sistem fondesh të specializuara në Rusi dhe në vendet e Lindjes, të cilat administrohen direkt nga Moska.

Kompania mëmë deklaron se administron 25 fonde private që veprojnë gati në të gjithë vendet e Lindjes dhe kontrollojnë të paktën dy banka në Ukrainë dhe Rumani, me një vlerë të përbashkët të aktiveve për të gjitha fondet prej 3,4 miliardë dollarësh.

Edhe pse NHC Capital Inc është e regjistruar në entin rregullator financiar të SHBA-ve, SEC, si administrator i fondeve të investimit, fondet e veçanta dhe e gjithë struktura janë të regjistruara në Kaiman ose në ndonjë nga vendet lindore, pra nuk i nënshtrohen kontrollit të autoriteteve amerikane.

Dega kryesore aktive e NHC Capital Inc është në Moskë nën emrin NHC Capital Real Estate, që rezulton të jetë një lloj shoqërie e administrimit të kursimeve ruse, pra administron fonde investimesh dhe deklaron të paktën tre fonde të krijuara në fillim të viteve 2000 dhe tashmë të mbyllura, për një shumë të përgjithshme prej 1,8 miliardë dollarë. Shembujt e investimeve të realizuara nga këto fonde të NHC-së, të paraqitura në faqen zyrtare, duket se nuk e justifikojnë këtë vlerë të lartë të pretenduar nga NHC.

Blerja e bankës

Në shtator të vitit 2015 bëhet kalimi i pronësisë së Credit Agricole tek Tranzit shpk, emërohet bordi i ri i bankës, dhe ajo ri quhet Banka Amerikane e Investimeve sh.a. Më 17 tetor 2015 Bankës e Shqipërisë autorizon kalimin e kuotave 100 për qind tek Tranzit shpk.

Presidenti ri i bordit u emërua Lorenzo Roncario—84 vjecar italo-amerikan, banues në Panama, konsull nderi i Uruguajt në Tiranë, ish-drejtues ekzekutiv i Bankës Amerikane të Shqipërisë, dhe më herët drejtues i ING Italia. Drejtori Ekzekutiv u emërua Andi Ballta dhe anëtarë të bordit Armand Muharremi (ish KPMG Shqipëri), Mark Crawford (President i Dhomës Amerikane të Tregtisë në Tiranë) dhe Rezzo Schlauch (kryetar i grupit të Partisë së Gjelbër në Bundestag, ish-nënsekretar në qeverinë gjermane, konsull nderi i Shqipërisë në Shtutgardë, i martuar me një aktore shqiptare.)

Më 24 dhjetor 2015 kapitali i bankës u rrit nga 52 në 56 milionë euro duke dhënë edhe një borxh të marrë më përpara nga Credite Agricole. Asnjë lëvizje tjetër financiare mbi kapital nuk është e regjistruar deri më sot, dhe e njëjta gjë edhe për kompaninë Tranzit shpk, e cila ka mbetur me kapitalin e saj fillestar prej 1,3 milionë euro.

Më 17 janar 2016, Banka e Shqipërisë miratoi dy këshilltarë të zgjedhur vetëm 10 ditë më parë më 7 janar 2016 të cilët janë Lindita Rama—shqiptare, bashkëshorte e Kryeministrit Rama—dhe Richard Lukaj shqiptaro-amerikan i lindur në Itali. Çuditërisht emërimi i tyre regjistrohet në QKR vetëm në fund të shtatorit 2016. Në vend të Roncharit, dorëheqja e papritur e të cilit u miratua më 20 tetor 2016, presidente bordi u emërua Kathryn Swintek—amerikane, e pranishme në shumë borde fondesh dhe kompanish, e cila ka punuar në të shkuarën në BNP.

Banka ABI merr menjëherë shumë çmime “institucionale” nga qeveria shqiptare dhe Bashkia e Tiranës, edhe pse nuk duket se ka zhvilluar ndonjë biznes të madh, duke parë që nga blerja e bankës vetëm të ardhurat janë rritur me 63 milionë euro, pothuajse me 50 për qind, ndërsa çdo gjë tjetër ka mbetur e pandryshuar.

Sipas informacionit të publikuar nga uebi i NHC-së, banka ABI mund të veprojë edhe si depozitë për fondet e kontrolluara nga NHC. Dhe kjo mund të shpjegojë rritjet e papritura të rë ardhurave, duke pasur pronësinë e bankës drejton drejt saj likuiditetin e fondeve që administron.

Pikat e dyshimta

Struktura e kontrollit të bankës ngjall shumë dyshime në çdo vend të Evropës për një sërë motivesh që kanë të bëjnë më “politikat” e ndjekura në të gjitha vendet që luftojnë riciklimin.

Pronësia, e cila të çon tek Drejtori Ekzekutiv Andi Ballta dhe dy fondet e regjistruara në Ishujt Kaiman, e bënë të pamundur të përcaktohet përfituesi përfundimtar, dhe ndikimin kryesor në vendim-marrjen e bankës e kanë aksionerët e këtyre fondeve. Por ligji i ishujve Kaiman nuk lejon të njihet se kush janë aksionerët të cilët janë në gjendje ta detyrojnë bankën të kryejë praktika “jo të përshtatshme” përfshi ato me qëllim riciklimin e parave të pista. Madje, pikërisht fakti që fondet janë të regjistruara në një parajsë të njohur fiskale, pra të mbikëqyrur nga një autoritet lokal të interesuar për të ruajtur fshehtësinë e aksionerëve dhe veprimeve të kompanive, ushqen dyshimin se banka mund të jetë vërtetë e kontrolluar nga para të pista dhe që mund të përdoret për veprime të ndërlikuara të riciklimit të parave.

Ndërkohë si për ligjin shqiptar mbi shoqëritë tregtare, si për politikat e zakonshme të përqafuara nga autoritet mbikëqyrëse të “botës normalë”, fakti se CEO i një banke është titullari, qoftë edhe në mënyrë indirekte, i një të tretës të së drejtës së votës në asamblenë e aksionerëve dhe është njëkohësisht administrator i shoqërisë (Tranzit shpk) që zotëron 100 për qind të së drejtës së votës në asamble, duket krejtësisht i pazakontë dhe përtej kufirit të parashikuar nga ligji.

Është qetësisht e sigurtë që një strukturë e tillë kontrolli nuk mund të ishte pranuar në asnjë vend evropian, për motive të qarta të transparencës dhe politikave kundër riciklimit.

Edhe blerja e sipërcituar e 30 për qind të kuotave të shoqërisë Tranzit shpk që kontrollon bankën nga ana e Drejtorit Ekzekutiv të Bankës Andi Ballta, përbën një profil krejt të diskutueshëm nga pikëpamja e ligjeve ndërkombëtare antiriciklim, sepse ajo duket që mbulon një transaksion të kryer me vlera shumë të ndryshme nga ato të tregut.

Zoti Andi Ballta me 390 mijë euro ka blerë 30 për qind të bankës, e cila ka një kapital prej 55 milionë euro dhe e ka bërë këtë kur si ai ashtu edhe ortakët e tij e dinin tashmë që shoqëria do të kthehej në pronaren e vërtetë të bankës, dhe e ka bërë përpara se t’i nënshtrohej kontrolleve që Banka e Shqipërisë duhet të kryente përpara se të autorizonte shit-blerjen e bankës. Dhe nëse përfituesi i vërtetë i kuotës prej 30 për qind të jetë në të vërtetë dikush tjetër?

Skenarët e mundshëm hipotetikë

Një bankë në Shqipëri mund të kryejë shumë funksione, më e thjeshta dhe më normalja është ajo e mbledhjes së kursimeve nga publiku, të ardhura të cilat pastaj u jepen si hua kompanive dhe individëve. Por kjo është shumë e vështirë të ndodhë për arsye të përmasave minimale të vetë bankës, të normave të ulta të interesit dhe nga fakti që ajo nuk i përket një rrjeti ndërkombëtar bankar.

Ose një bankë në Shqipëri mund të shërbejë si bazë vepruese për të menaxhuar një fushatë investimesh strategjike në projekte të mëdha (për shembull duke përdorur kapital rus të depozituar në fonde offshore të cilët janë ortakë të bankës) duke siguruar mbulesë politike dhe siguri financiare, veçanërisht nën ombrellën e qeverisë, sikurse mund të sugjerojë në këtë rast prania e personazheve me lidhje apo histori politike.

Ose në fund, një bankë, e vogël dhe e veçuar nga sistemi, me një administrim shumë të qendërzuar, mund të shërbejë edhe për të administruar me kujdesin dhe fshehtësinë e duhur flukset financiare të një sistemi të korruptuar dhe paratë e pista të prodhuara nga trafiku i lëndëve narkotike.

January 7, 2019 02:02
Komento

119 Komente

 1. i cudituri nga 1993-shi January 7, 02:18

  Ky artikull me kujton bilancet e Blerim Celes qe i urdheruar nga W.R…E.B..dhe S.B ne 1993 per arrestimin e Fatos Nanos se kishin vjedhur “te tretet” nja 400-500 dollare.
  .
  Jam dakort qe Edi Rama te cilesohet tradhetari me i madh i Shqiperise se u be jelek anti-plumbi per krimet e Juntes Berishes…por te behet gjithe kjo radioskopi per te shoqen e tij…qe dhe sherbime inteligjente te sheteve te medha nuk i kane na ngelet te pyesim
  .
  kush eshte rrogozhinsi blerim cela i vitit 2018…?

  Reply to this comment
  • Biometri January 7, 10:27

   Nuk u vjen mire o tifozat e ish-Qemal Stafes?
   Ju doki dhe Ramiu si Saliu
   Nuk e pranoni dot qe jane njelloj eee?
   Qe e kane trunin vetem per pasurim familjar dhe qe populli nderkoh arratiset e arratiset perdite?
   Po mos e pranoni
   Demin vetes ia beni

   Reply to this comment
  • Labi January 7, 14:31

   Kush je ti qe u nxehe nga ky artikull shume interesant?!
   Nuk dukesh medioker por i shqetesuar…

   Reply to this comment
  • mirel January 7, 15:19

   Sa per dijeni, nje gazetare ne Malte u vra vetem per kete arsye. Dhe nje tjeter ne Rumani ne mos gaboj. Mafiet qeveritare qe fshehin parate e pista ne Panama apo Kajman jane nga me te organizuarat.

   Reply to this comment
   • Sokrat apo Derr January 7, 15:46

    LEXOVA KOMENTET E MILITANTEVE ME POSHTE DHE ME VJEN PER TE VJELLE.
    KUR LEXON KETA E KUPTON PSE POLITIKANET HAJDUTE NE SHQIPERI NUK IKIN KURE NGA PUSHTETI.
    ORE TUNXHA, NJE PYETJE TE THJESHTE:

    DUHET TA DIMENE NGA PAGUHET GRUAJA E KRYEMINISTRIT? PO APO JO?

    KUSH IA JEP RROGEN?

    LINDA VETE SI IA LEJON VETES KETE STANDARD??

    TE PAGUHET NGA PRONARE TE FSHEHUR?

    Reply to this comment
    • ncuk ncuk January 7, 15:47

     Po c pronar o Sokrat
     Linda eshte vete pronarja

     Reply to this comment
    • Ti je Derr nuk je Sokrat January 7, 17:34

     Ti je Derr, nuk je Sokrat.
     Banka eshte me aktivitet ne Shqiperi.Se ku jane aksioneret e saj, cfare aktiviteti kane neper bote, ku bejne biznese…keshtu eshte ndertuar mbare bota….
     Prandaj jane bursat dhe aktivitetet e tyre…Te gjithe biznesmenet kryejne aktivitet neper bote!
     Pothuajse shumica e qiellgervishtesve te Manhatenit, jane shoqeri aksionere, me amerikane, ruse, gjermane, kanadeze, kineze, nga gjithe bota.
     Organizmat financiare i kane kembet e tyre si ato te Oktapodit…Ky eshte sistemi kapitalist mbareboteror….
     Dhe per aktivitetin e tyre nuk te marrin leje ty .
     Qeveria le ti kontrolloje aq sa lejojne rregullat e ekonomise boterore!
     Ti je Derr, nuk je Sokrat!…

     Reply to this comment
     • mirel January 7, 18:04

      Ashtu eshte Ti Je Derr..ato qe nuk japin llogari fillojne dhe hyjne ne fushen e krimit, se dalin qe merren me pastrim parash dhe taksa te fshehura..
      Dalengadale po krijohen dhe institutet per kontrollet dhe penalizimin e ketyre kompanive.
      Wall Street eshte strumbullari, po kjo nuk do te thote qe populli te rrije e te bej sehir si I ha leket Ramuti me Linda Xhillarin, se nuk I kemi teper.

  • Une... ti... ne te gjithe... January 7, 19:57

   @ I cuditori nga 93-shi

   Te hyft nga mbrapa e te dalte tek veshi!

   Po ae shitjen e 16.5 miljon dollareve (30% te 55 miljoneve te vleres se bankes) per 390 mije dollare si e shpjegon zotrote?

   Le te jemi te sinqerte qe edhe rama eshte nje shkerdhat i cfardoshem (si berisha, basha dhe ilir meta) kur vjen puna tek idealet e se drejtes dhe jetes sociale!!

   Eshte nje kerrpushe e vertete ashtu sic duket ne paraqitje!!!

   Reply to this comment
  • sopiqoti January 8, 09:20

   Duke lexuar komentet te rjeshtuara tek ” Icudituri nga 1993 “, dua tju hem komentuesve :
   PSE cuditeni KETO MREKULLI KA SISTEMI KAPITALIST.
   Dhe flasim pastaj per demokrasi duke qene brenda nje sitemi ku ligji i se keqes vepron me tere forcen e tij.

   Reply to this comment
 2. Linda Rama January 7, 02:46

  Lajm i mirë për ministrat e shkarkuar, Abi Bank ofron kredi të butë

  Reply to this comment
 3. grate tiranse January 7, 03:11

  KETO JANE TE GJITHA GENJESHTRA E PD DHE LSI TE ORKESTRUAR NGA MONA DHE LULU SALI VETEM SHPIFIN .LINDA GODITET THJESHT SE ESHTE GRUAJA KRYEMINISTRIT .

  Reply to this comment
  • Gani USA January 7, 10:33

   Po po genjeshtra. Ku ka para dhe fshehje neper parajsa fiskale, ka vetem ndyresi dhe korrupsion.
   Opo e pam Edi Ramen kur shkonte te televizioni Bashkim Ulajt.
   Vdesin keta t rrine me hajdute me kollare. Ajo eshte bota e tyre.
   Rama nuk mbrohet dot me keto komentet tuaja militante. Pyetja eshte e thjeshte: Si keshilltare bankare ruas se tij i duket normale qe pronaret e nje banke te mbeten anonime?

   Reply to this comment
   • mirel January 8, 13:51

    Haha..kjo eshte Lule Bashe Spiropali e Freshit. Tani qe osht bo grua ka hyre te grate e Tirones. Keshtu e kane keto te politikes. I duan per vete ye gjitha se kujtojne se jane i gjithe populli.

    Reply to this comment
 4. Juli January 7, 05:05

  Kjo Lindita që thoni ju nuk ka të bëj fare më gjithë këtë “histori” përrallë me mbret.. Po të jeni ju kaq të zgjuar gjeni në fillim ku i kanë futur lekët për 28 vjet Berisha , Mona,Iliri,Imami,Pollo ……..
  Ska fund lista.

  Reply to this comment
  • Kokpalari 21 janarit January 7, 10:36

   Jane marre keta edhe me parate e Zenit e t gjitheve.
   Problemi nuk eshte te keta te medias eshte tek kapja e drejtesise.
   T shofim si do veje, por me sa duket gjithe derrat nje turi kane

   Reply to this comment
 5. mirel January 7, 06:00

  Ajo Linda e mira dhe e urta, qe me urtesi dhe miresi e ka bere Ramiun meeting shtepi.

  Reply to this comment
  • Rruga e Elbasanit January 7, 11:45

   Ky artikull eshte porositur nga ambasada amerikane

   Reply to this comment
   • mirel January 7, 15:25

    Eshte e vertete qe Amerika po organizohet ne hetimin e qeveritareve qe kane futur leke te vjedhura ne bankat e Panamase dhe Kayman
    Per fatin e “keq” te Lindes, shumica e personave qe kane llogari te fshehta aty jane udheheqes te botes se trete ku korrupsioni eshte galopant dhe nuk mund tu gjendet filli parave te vjedhura.
    Kjo nenkupton hapur kush i merr parate e taxapaguesve shqiptare
    Rama, Ahmetaj, Gjiknuri, Basha, Bode..nje ushtri e tere sipas rradhes se pushtetit. Ata qe nenshtrohen te japin jane shqiptaret qe paguajne per here te trete e te katert rruget qe i kane ndertuar vete me leket e tyre.

    Reply to this comment
 6. Lexuesi January 7, 06:56

  Jam plotesisht dakort me investigimin qe ndoshta eshte ndermare per te zhbiriluar keto banka qe qarkullojne para te pista duke bere riciklimin e tyre,por njekohesisht i drejtohem redakssese kesaj gazete qe te jete me e vemendeshme e me e besueshme me te tilla artikuj qe titujt i kane bombastike e brenda artikujve nuk gjen kurgje per individe konkrete!Mos e beni si ajo barcoleta qe njeri pretendonte qe kishte kapur ne flagrance kunaten e tij dhe kur e pyeten se si ai iu pergjigj:Ndigjova zhurme ne kuzhine dhe hapa deren menjehere.C’te shof kunaten e kapa ne flagrance duke vjedhur pirunjte!Keni nja pese artikuj qe i jini vene Kryeministrit tashme i kthyer si Tit Xhani i dikurshem ku te gjithe e ngacmonin!Ndoshta e meriton por jo per keto gjera por per fodullekun e tij,per arogancen e tij,per Jupiterellekun e tij sikur vetem ai di,vetem ai vepron e sikur bota rrotullohet vetem ne saje te tij!Se fundemi behuni kredibel e mos e humbisni lexuesin me te tilla bla blash te marra nga kafenete ku nuk pihet cigare haptazi!

  Reply to this comment
  • eliott January 7, 11:19

   Ketu ka probleme per hetime te mirefillta jo per reagime komentuesish trumykur ose qe shkruajne nga bodrumet e klases se degjeneruar politike te Shqiperise.

   Paratë që kanë themeluar Bankën Amerikane të Investimeve kanë kaluar përmes ishujve Cayman. Dokumentat e siguruara nga regjistri global i kompanive dëshmojnë se pronësia e ABI Bank ruhet e fshehtë në parajsën më të madhe fiskale të botës, përmes dy kompanive guackë, New Century Holdings XI dhe NCH Balkan Fund.

   Të dy këto fonde guackë janë themeluar në dhjetor të vitit 2012, por pak kohë më vonë do të shndërroheshin në një nga lojtarët më të rëndësishëm të sistemit bankar në Shqipëri.

   Sistemi bankar në Shqipëri numëron 16 banka, por vetëm Abi Bank vjen nga kompani offshore. Dyshimet për këtë bankë u shtuan kur në bordin drejtues të saj u ul Linda Rama, bashkëshortja e kryeministrit Edi Rama, edhe ky një tjetër rast i papreçedentë për sistemin financiar global, ku familja kryeministrore përfshihet direkt në sektorin bankar.

   Reply to this comment
 7. Dn January 7, 07:22

  Ah ,tash e kuptojme se si Linda e beri me shtepi Edin….

  Reply to this comment
 8. butrinti January 7, 07:22

  BO BO BO EDHE RAMA ESHTE LIDHUR ME RUSET . c’BEHET KESHTU .DUKET SE VETEM BERISHA ESHTE SHPETIMTAR I KETIJ VENDI , VETEM SE AJO REFORMA JA PRISH MENDJEN . AH SPAK , SPAK C’NA BERE.

  Reply to this comment
  • Komunisti krenar January 7, 11:26

   Në ndryshim nga të gjithë karrierat e politikanëve, liderëve të politikës shqiptare, ky njeri, kryeministri Edi Rama, vjen nga një model që nuk ka pasur ecurinë e lojës politike brenda partisë apo jashtë saj.

   Ky, në karrierën e tij, ka bashkuar mekanizmin që e kishte si bazë të punës në bashki, me emërimin e tij, i cili ishte tërësisht mekanik, rrethanor, një emërim i cili në politikë nuk pati proces.

   Ky ishte një njeri i cili bënte një jetë jashtë rrjedhës së statusit politik, bënte jetën e një emigranti të pakontrolluar dhe në nivele ku përgjegjësia morale nuk ekzistonte.

   Ky njeri erdhi në bashki me ndjenjën e hakmarrjes së gjendjes së tij financiare, si një emigrant i poshtë urave të Parisit. Ëndrra e tij nuk ka qenë kurrë piktura, ëndrra e tij ishte ‘vjedhja’ e një banke.

   Prandaj, sapo fillon punën në Ministrinë e Kulturës, fillon edhe ‘vjedhja’ e bankës. Po të kujtojmë këtu p.sh iniciativën e famshme të fasadave. E gjithë praktika e saj shkresore është një megavjedhje, e denoncuar edhe nga një ish-ministre socialiste, por ky njeri i përdori mjetet dhe mundësitë që të jep vjedhja për të filluar kursin e tij jo nga politika, por nga financa.

   Ai zuri të ecte brenda PS-së jo si një politikan, por thjesht si një blerës me çekun në dorë. Dhe ashtu bëri, e bleu partinë, duke vajisuar me paratë e lejeve të ndërtimit e mundësitë e tjera, duke ndezur urinë leniniste të komunistëve të parinovuar të PS-së. Prandaj Rama mbetet në fasadë të politikës dhe jo në thelb të saj. Ai mbetet në zemër të produktit të saj, financave.

   Ky njeri e fshehu në mënyrë aktoreske tejet të talentuar raportin e tij me lekun ku, në fakt, ishte i përqendruar me një uri dramatike për t’u pasuruar, por ndërkohë bënte lojtarin e painteresuar për pasurinë dhe përparonte rrezikshëm në shifra të larta financiare si rryshfete të marra për punët, lejet, tenderat e Bashkisë.

   Kanë qenë pa fund kutitë e këmishave që çoheshin me euro deri në vendosjen pothuajse zyrtare të 20%.

   Me një mbështetje fatkeqësisht tragjike nga tentaklulat ushqyese të Soros, ai kalonte me dhunë nëpër ekranet televizive apo forumeve të Partisë së tij dhe elektoratit, duke ushqyer primitivizmin politik sharlatanesk dhe bolshevik, apo kostumin qesharak të njeriut që nuk e njeh lekun. Në një kohë kur ky njeri karakteri i tij, ka të vetmen dhembshuri, pasurinë.

   Këtu ai ka gënjyer e mashtruar shumë vartës, bashkëpunëtorë, kolegë dhe ndërsa nuk pushonte së foluri, në të vërtetë nuk pushonte së vjedhuri. Ai mund të jetë i vetmi njeri që vjedh edhe në gjumë.

   Ky njeri u ngrit për shkak të nivelit të lartë të pasurisë në nevojën e gjetjes së rrugëve më radikale për të vjedhur. Dhe këto ishin PPP-të e famshme, ku niveli kriminal i organizuar solli kanabizimin e vendit, ligji mbi dividentitn, dhe kostot çnjerëzore të rrugëve.

   Historia e Al Kapones është një histori e krimit botëror dhe ka brenda një mundim të madh dhe një rrezik për kokën që bënte protagonisti, i cili, në fund të fundit, i kishte dalë haptazi, përballë shoqërisë amerikane si një bandit, kriminel, hajdut.

   Ndërsa Rama vuri në thikën e kasapit mendësinë e neveritshme të partisë së tij enveriste, të elektoratit të pakonvertueshëm në progres dhe tallej me cinizëm çdo vlerë morale fisnike, njerëzore, duke e zëvendësuar atë me pëlqimin e pederastisë së miratuar me ligj.

   Kolegët e nderuar intelektualët dhe çdokush i angazhuar në kritikën ndaj Edi Ramës janë ende në naivitet dhe në moskuptimn të thelbit të këtij njeriu në raport me abuzimin dhe vjedhjen së përminutshme të tij.

   Mungojnë krahasimet dhe ky njeri do të mbetet i vetmuar në listën e suksesit për të vjedhur pa paguar dhe pa iu nënshtruar ligjit.

   Gjithsesi, në ditët e vitet që vijnë koha dhe ligjësitë e saj do ta ndihmojnë rrugën drejt ndëshkimit dhe leximit të humnerës ekonomike që ky njeri hapi për të shkuar drejt ëndrrës së tij pasurore.

   Jemi në fillim të kuptimit të karrierës të një njeriu i cili kalon nëpër basifondet e zeza të nxjerrjes së lekut, duke shfrytëzuar një parti dhe duke mashtruar një turmë të tërë duartrokitësish, mirënjohës për varfërinë që ky u dha.

   Ora po ecën nga duhet!

   Reply to this comment
 9. Nje qytetar January 7, 07:52

  Gazeta Dita . Me keqardhje konstatoj qe je bere si Gazeta Shekulli , e cila pas prishjes se marredhenieve ndermjet pronarit te saj me KM aktual , u kthye ne nje gazete nevojtore ne te cilen ne lexuesit duhet te degjojme e shohim diarete e Kokedhimit :
  Nuk e di ku eshte kontradikta juaj me Edi Ramen , por shuh se keni nje mllef e nje armiqesi te madhe ndaj tij .
  Ne , te majtet , presi te jeni objektive e jo te gjuani balte e te supozoni se Rama e familja e tij po ben gjoja namin me ane te pushtetit qe ka.
  Sado gabime te kere Edi Rama , ai eshte nje mije here me i denje si Kryeminister se cdo politikan tjeter si p.sh. -Sali Berisha , Ilir Meta apo cilido tjeter .
  Adrian-o , mos e bej kete gazete si Shekulli , se nuk ka per te te lexuar njeri !

  Reply to this comment
  • Genti January 10, 04:51

   Po Gazeta Dita eshte e pavarur politikisht. Keshtu thuhet ne faqen e pare. Sipas teje duhet ti ferkoje bo….let Edi Rames? Atehere nuk do te quhet e pavarur por e varur. Po do ferkim b….olesh te ER hidhu andej nga Tema Mero Fake News shpk, qe te te qetesohet shpirti.

   Reply to this comment
 10. Arben January 7, 08:12

  Pastron parate e vjedhura bashke me burrin.

  Cmund te beje tjeter??!!

  Reply to this comment
 11. olimpia January 7, 08:32

  Nje artikull qe thote shume gjera dhe asgje te qarte …Dyshime ….dyshime…Sipas jush financa shqiptare nuk duhet te punoje me Rusine…Akoma me ideologji merreni ju te Dites…A nuk e dini qe me Rusine punon e gjithe bota ,qe nga SHBA,GJERMANIA ,KINA ,BRITANIA ,DRANCA JAPONIA,INDIA ETJ.Nderkohe qe ne duhet te veme nen dyshim cdo marredhenie me ekonomine ruse…Injorance e plote ,servilizem absurd….Eshte ky mentalitet i vjeter mbi 50 vjet qe na ben te humbasim interesin e miliardave kineze ,te cilat ne vend qe te investoheshin ne Durres ,Vlore ,investohen ne Greqi ,Itali ,Kroaci e deri ne Mal te Zi .Dalja nga varfderia realizohet me pragmatizem ,zgjuarsi ,politike shumedimensionale dhe elasticitet…Mjafton te kopjojme vendet neutrale qe jane me te pasurat,Zvicren ,Suedine ,Finlanden ..Nuk jemi ne qe do te gjykojme ofshoret ,mjfton te ndalojme qe te koruptuarit dhe krimi shqptar te mos transferoje kapitalet e paligjeshme jashte Shqiperise.

  Reply to this comment
  • me protesten e shpreses January 7, 11:50

   Nuk a si te kete qartesi absolute Olimpia kur behet fjale per regjistrime ne ishujt Kajman.

   Pikerisht ndaj behen atje, qe mos kete qartesi absolute.

   Gjithe politikanet e korruptuar atje i kane fijet e llogarive bankare.

   Pse duhet te ekzistojne vrima te tilla si shpellat e fshehta te pirateve te dikurshem??

   Sa per Linda Ramen, une nuk e njoh, si lexues do doja te dija me shume per punet dhe pasurite e saj qe te gjykoja, por gjithsesi nuk eshte mre qe ta lej veten grua kryeministri te punoj ne labirinthe te tilla

   Reply to this comment
   • Vezhgues nga kati X January 7, 11:56

    Nuk e njeh Linden?

    Eshte grua e pasur cuditerisht megjithese pa ndonje aktivitet shume fitimprures ne dukje

    Ka apartamente dhe toka në zona të ndryshme të Tiranës, por edhe jashtë saj.

    Edi Rama eshte burri i tretë për të.

    Me pare Linda Rama ka qene ish-gruaja e një pedagogu të Fakultetit të Shkencave dhe më pas e një biznesmeni, që tani përfiton nga qeverisja e Edi Ramës.

    Nje vetting per pasurine e saj duhet te bej pyetjet? Si e ka ndarë Linda Rama pasurinë e saj përgjatë dy divorceve të mëparshme, me Thanas Xhillarin dhe Ylli Çabirin. Çfarë paje ka sjellë Linda, nuse për herë të tretë në xhepin e Edi Ramës, i cili u martua me të pas 4 apo 5 divorcesh?

    Cila është pasuri e Linda (Lindita) Ramës?

    Gjatë jetës bashkëshortore, Lindita dhe Thanas Xhillari mësohet se kanë krijuar pasuri të konsiderueshme të paluajtshme, si më poshtë:

    1-Vreshtë me sipërfaqe 870 metra katrorë në Mjull Bathore. Pas divorcit kjo pasuri ka kaluar në pronësi të Thanas Xhillarit.

    2-Apartament me sipërfaqe 158.5 metra katrorë, në kufirin verior të Ambasadës së SHBA-së në Tiranë, pronë e krijuar në vitin 2001. Pas divorcit kjo pronë ka kaluar në pronësinë e Thanas Xhillarit.

    3-Dy garazhe me sipërfaqe 28.4 metra katrorë dhe 21 metra katrorë, pronë e krijuar në vitin 2003 dhe pas divorcit i ka kaluar Thanas Xhillarit.

    4-Tokë arë, me sipërfaqe prej 360 metrash katrorë në fshatin Qatos-Korçë. Pronë e krijuar në vitin 2005 dhe kaluar në pronësi të Thanas Xhillarit.

    5-Apartament me sipërfaqe prej 100 metrash katrorë në rrugën ‘Vaso Pasha’ (ish-bllok), pronë e krijuar në vitin 2008, në bashkëpronësi me Ylli Çabirin. Pas divorcit, pjesa takuese e pronësi i mbetet, Lindita Xhillarit së bashku me Ylli Çabirin, të cilët në gusht të vitit 2009 ia kalojnë Ertjan Çabirit.

    6-Apartament me sipërfaqe 103 metra katrorë në rrugën ‘Vaso Pasha’ (ish-bllok), pronë e krijuar në vitin 2008, në bashkëpronësi me Ylli Çabirin. Pas divorcit, pjesa takuese e pronësi i mbetet, Lindita Xhillarit së bashku me Ylli Çabirin. Më 31 gusht 2009, Lindita Xhillari e shet pjesën e saj të bashkëpronësisë duke mbetur kështu pronar i vetëm Ylli Çabiri.

    7-Apartament me sipërfaqe 146.15 metra katrorë në rrugën ‘Pjetër Bogdani’, pronë e krijuar në vitin 2007 bashkë me Ylli Çabirin. Pas divorcit pjesa takuese e pronësi i mbetet, Lindita Xhillarit dhe Ylli Çabirit. Në 31 gusht të viti 2009, Ylli Çabiri e shet pjesën e tij të bashkëpronësisë, duke mbetur kështu pronare e vetme, Lindita Xhillari.

    8-Garazh me sipërfaqe 17 metra katrorë e ndodhur në rrugën ‘Pjetër Bogdani’. Pronë e krijuar në vitin 2007 bashkë me Ylli Çabirin. Pas divorcit pjesa takuese e pronësi i mbetet, Lindita Xhillarit dhe Ylli Çabirit. Në 31 gusht të viti 2009, Ylli Çabiri e shet pjesën e tij të bashkëpronësisë, duke mbetur kështu pronare e vetme, Lindita Xhillari.

    9-Apartament me sipërfaqe 102.97 metra katrorë në Tiranë, rruga ‘Ismail Qemali’, pronë e krijuar nga Lindita Xhillari në vitin 2006 dhe se pas ndarjes së pasurisë, të dy bashkëshortët kanë rënë dakord t’ia kalojnë vajzës së tyre, Rea Xhillari.

    10-Tokë arë me sipërfaqe 2582 metrash katrorë në Surrel, Tiranë, pronë e cila pas divorcit i mbetet Lindita Xhillarit.

    11-Tokë arë me sipërfaqe 1955.5 metrash katrorë në Surrel, pronë që pas divorcit i mbetet Lindita Xhillarit.

    Reply to this comment
    • tpz January 7, 12:08

     Open Data Albania, ka publikuar deklaratat e pasurive të politikanëve shqiptarë për vitin 2016. Një nga deklaruesit është edhe kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

     Kryeministri ka deklaruar të ardhura nga pagat dhe shpërblimet, të ardhura nga honoraret dhe të ardhura nga krijimtaria dhe shitja e punëve artistike.

     Në deklaratën e tij të pasurisë vihet re se personi që fiton më shumë se pjesa tjetër e familjes, është zonja Linda Rama. Ajo ka deklaruar të ardhura nga paga, honorare, të ardhura nga qiraja e një apartamenti banimi dhe të ardhura nga interesat bankare. Paga e zonjës Rama është më e lartë se e kryeministrit me 3 142 579 lekë që ajo paguhet si eksperte, kundrejt pagës së kryeministrit prej 2 021 748 lekë.

     Djali i kryeministrit Rama, figuron me të ardhura rreth 25 mijë euro, nga shitja e punëve artistike. Mesa duket Edi Rama nuk është i vetmi piktor në familje, por duket se edhe Gregu ka sukses si piktor, sepse punët e tij janë shitur për një vlerë mjaft të kënaqshme.

     Reply to this comment
     • mirel January 7, 17:32

      Pyeteni njehere Gregun sa I ka kushtuar kurimi I kancerit ne Amerike. E ke idene e cmimeve amerikane per kurimet? Vetem nje vizite apo skaner ben mijera dollare. Jo me operacionet apo kurimet qe duhet e kene kushtuar qimet e kokes.
      Kush ja garantoi leket? 25 mije euro nuk do I kishte mjaftuar vetem fatura e fjetjes ne spital

 12. As January 7, 08:35

  O gazetar ku eshte Hetimi, llafe kot

  Reply to this comment
 13. Sala January 7, 08:47

  Futja pordhes o Dita.Ka nje mobilizim te çuditshem ne Shqiperi,te gjithe mediat ordinere,dhe disa qe deshirojne te behen ordinere,si ju,top channel etj,sulmoni Edi Ramen,pa fakte,ne menyren me banale te mundeshme.

  Reply to this comment
  • Lili January 8, 21:27

   Nuk po sulmohet Rama,vetem po tregohet pasuria e lindes, pra e ciftit Rama.
   Ne qofte se nga ky tregim lindin dyshime per si me nje rroge linda arriti kete pasurim,nuk eshte faji i jone,po faji i lindes e i Rames.
   Ka pyetje me vend,si vertetesia e deklaratave te pasurise,per pushtetaret. Behuni pak nordik e kerkoni qe cdo cent i shtetit t’i dihet ku u shpenzuar nga kush e si..
   Pa toleruar asnje keqperdorim
   Ky eshte nje minimum etike per kush kerkon pune publike,e aspak nje sulm.
   E kupton dallimin?
   Behet qytetar e jo dele!
   Kerko llogari per paret tona!

   Reply to this comment
   • salushe January 10, 21:04

    keto jane shpifie linda punon ne nje banke ku drejtor eshte tjeter ajo vetem punon aty dhe flasin shum mire po me sa shihet po ja arine qellimet sala lili ti mbajne ato qe kan vjedhur mblidhni mendjen ooooooooooooooooooooooooo shqiptare

    Reply to this comment
 14. Ana January 7, 09:22

  Pirdh Bule se Lirohesh, shkrim me sikur, sikur, sikur

  Reply to this comment
 15. intelektuali January 7, 09:38

  LIDHJA ME MAFIEN RUSE E EDVINIT ESHTE QE NGA KOHA E KRISTAQIT:

  Arutr Çani gazetari investigativ, gjatë emisionit 360 grade të Artur Zhejit u shpreh se Rama ka një vëlla Rus. Ai tha se ka dhe një dokument për këtë.

  Fjala e plotë e Çanit:

  “Të gjitha partitë shqiptarë duan të bëjnë lobim. Të gjitha këto lobime i bëjmë përmes financimeve të paligjshme.Pershembell pagesa 80 mijë dollare, duke u shtire si gay për të bërë nje foto me Obamën. Si kjo e Bashës që pagoi gjithë nje thes lekë për të bërë nje foto me Trump-in. Të gjithë e pranojnë, që partitë nuk mbahen as me kuotizacione as me palo gjëra si këto. Nuk mund të themi indirekt se meqe Rama ka një vëlla Rusi, se Kristaq Rama ka një fëmijë te tij ne Rusi, trezulton se edhe Edi Rama është rus…Jo këtë s’e themi dot, por dokumentet e Partisë së Punës e thone qarte, shikoni deklaratat që ka bërë vete Kristaq Rama kur ka treguar se ka qenë e martuar me një ruse dhe ka një fëmijë atje…”

  qe:

  Te con ne koknkluzionin se OSBE-ja ka pasur te drejte ne raportin e “Secret” per Mafien e Kuqe shqyptare, raport te cilin u a shperndau te gjitha ambasadave te huaja perendimore, raport qe ka mbetur pa asnje pergjigje nga pushteti dhe media jone amatore servile kombetare.

  Po te ishte ne nje vend tjeter ish komuniste te Evropes Lindore, katunarja prej Tirone me strece moderne, Linda e Edvinit do te sihte tani ne Prokurori per te spjeguar per parate e pista te droges qe “lan e shpelan” Banka e saj Pseudo Amerikane qe realisht eshte Banka e KGB-se se Putinit.

  Reply to this comment
  • Kur shpif ti intelektualnastradin mua më vjen për të pjerdhur. January 7, 09:58

   Kur shpif ti intelektualnastradin mua më vjen për të pjerdhur.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 10:00

   nastroqëni nuk e paske përmëndur enverin??
   je sëmurë??

   Reply to this comment
   • intelektuali January 7, 10:16

    O anticensure e Sulo Gradecit, o Vezhgues F, o Neti Interneti i Partise se Punes, o Vemje enveriste,

    ASGJE NUK KA NDRYSHUAR NE TROJET TONA QE KUR ENVERI MBOLLI MURTAJEN BOLSHEVIKE NE SHQYPNI,

    Beji te fala Bashkim Ulajt qe lan dhe shpelan parate e droges te Edvinit me ndihmen e Bankes se Lindes, katunarja prej Tirone me strece moderne.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 7, 10:40

     jo mor qën jo!
     nuk ka ndryshuar që kur shqiptari ngatërron tradhëtinë me patriotizmin!!
     kur shqiptari qan për gërkun terrorist dhe gëzohet për shqiptarin e persekutuar/vrarë nga gërku!!
     nuk ka për të ndryshuar deri sa të ketë qënër si ti,o mut muti e bir kurve!!

     Reply to this comment
     • intelektuali January 7, 10:59

      I bere te fala Patriotit Bashkim Ulajt?

      sepse:

      Dukesh si nje QEN besnik i Oligarkut te Edvinit, por edhe spiun i Sigurimit, prandaj beji te fala edhe shoqes dhe mikes tende Prandvera Hoxha, por me pare trego se ku gjendet vrastari i Remzi Hoxhes Ilir Kumbaro

      qe:

      GJERAT TE QEPEM DREJT

     • anticensurë25642654 January 7, 11:26

      jo o qën r….q..,atij bëji të fala ti!ngrije pak qiriun dhe do tia shikosh fytyrën!!mos ja mbaj tërë kohën tek vrima nga ke dalë!!

 16. Bureto January 7, 09:48

  Në gjithë rrjetën padyshim të ndërlikuar të merimangës, të koncentruar në emrin ABI bank, mbasi e lexon materialin të rezulton vetëm njëherë emri i Linda Ramës dhe në këtë rast se ajo qenka miratuar nga Banka e Shtetit si këshilltare aty, pra nënpunëse. Atëhere ku është problemi, kur titulli “Hetimi: “Linda Rama, ishujt Kajman dhe një bankë e dyshimtë në Tiranë”, të lë të kuptosh, që në të parë, se ke të bësh me një aferë të dyshimtë, në mos të pistë, të saj, pra gruas së kryeministrit, dhe që mu për këtë hetohet? Por, nga ana tjetër, po të nisemi nga titulli, nuk del e qartë se kush po heton? Dhe, ajo që është më e rëndësishme për publikun, nëse vërtet ka nisur një investigim serioz, do të donim vërtet që t’i shkohej kësaj deri në fund, që të marrim vesh se kush është ajo dhe vetë kryeministri ynë, targeti i vërtetë në këtë “hetim”. Dhe kështu urojmë që kjo punë të vazhdojë paralelisht dhe për dhjetra e dhjetra afera të tjera të përfolura për pastrimin e parave të pista nga bankat shqiptare të nivelit të dytë, por dhe tituj të ndryshëm kapitalesh në parajsat fiskale nga ‘oligarkë’ shqiptarë.
  Në të kundërt si për ato, por edhe në këtë rast, kemi të bëjmë me një scoop mediatik të servirur nga një i ashtuquajtur portal Exit, si ushqim për lexuesin e uritur për të tilla, të llojit ‘babale’. Urojmë që në ditët në vazhdim të ‘çirret’ dhe maska e Linda Ramës, dhe njëkohësisht të shohim dhe fundin e turpshëm të kryeministrit. Se, a nuk është në vetvete, dhe ky një qëllim?!

  Reply to this comment
  • Lili January 8, 21:48

   Bureto, hetimet kane filluar qe moti po jo ne Shqiperi..
   Edhe dihet pse shteti francez detyroj credit agricole nene me shit bijen ne Tirane…edhe lihet prape kjo banke te veproje, se va do interesi: me e shtrenguar qeverine shqiptar kur te duan e per cka te duan…pyetni xhafajn do ju tregoje per cka deshten me i thane disa sherbime e pse e largoj Rama…

   Reply to this comment
 17. Kur shpif ti intelektualnastradin, mua më vjen për të pjerdhur. January 7, 09:58

  Kur shpif ti intelektualnastradin , mua më vjen për të pjerdhur.

  Reply to this comment
  • intelektuali January 7, 10:16

   O anticensure e Sulo Gradecit, o Vezhgues F, o Neti Interneti i Partise se Punes, o Vemje enveriste,

   ASGJE NUK KA NDRYSHUAR NE TROJET TONA QE KUR ENVERI MBOLLI MURTAJEN BOLSHEVIKE NE SHQYPNI,

   Beji te fala Bashkim Ulajt qe lan dhe shpelan parate e droges te Edvinit me ndihmen e Bankes se Lindes, katunarja prej Tirone me strece moderne.

   Reply to this comment
 18. Vatra January 7, 09:59

  Gazeta dita rruga e Salih Berishes

  Reply to this comment
 19. Nje shqiptar January 7, 10:28

  Cila banke nuk do te deshironte te kishte ne bordin e saj gruan e nje kryeministri? Por kur eshte edhe profesioniste e afte dhe me keperience ajo behet shume e kerkuar. Zonja Linda nuk ka te beje , sipas ketij hetimi, me asgje qe lidhet me parajsat fiskale, me riciklimin e me shkelje ligjesh qe supozohen ne kete shkrim. Krijimi i bankes ABI, gjithemone sipas ketij hetimi, nuk ka shkelur ligjet e shtetit tone. Krijimi i nje banke, si ABI, qe synon investime ne vendin tone eshte nje dhurate shume e madhe, e paçmuar per kreditimin e ekonomise. Shpresoje qe ABI dhe Bankat e tjera te nivelit te dyte te hapin edhe dosje titujsh, qe shqiptaret, qe po u digjen kursimet nga ulja e normave te interesit, te investojne edhe ne bursat e ne tregjet financiare te botes.

  Reply to this comment
  • Aladini me eskorte January 7, 10:40

   Po meqe eshte e afte dhe e kerkuar Linda pse zgjedh nje banke me keto te dhena te dyshimta e me pronare te.fshehur ne parajsa fiskale ku dihet kush operon?

   Meqe eshte e tille dhe meqe eshte gruaja e kryeministrit t vendit a nuk duhet te jete ca me e kujdeshme?

   Sigurisht qe po, por lepuri fle gjetke. Aty jane fijet. Gjeni pse u licensua nje banke e tille.
   Aq me teper kur tregu i vogel shqiptar eshte full me banka

   Reply to this comment
  • intelektuali January 7, 10:46

   Nje shqyptar debil dhe budalla,

   “…Shpresoj qe ABI dhe Bankat e tjera te nivelit te dyte te hapin edhe dosje titujsh, qe shqiptaret, qe po u digjen kursimet nga ulja e normave te interesit, te investojne edhe ne bursat e ne tregjet financiare te botes…”

   A E DI SI TINGELLON KY QYFYR?

   Si ato perrallat e Sali Berishes per Piramidat Financiare te Ridvan Bodes kur tregonte per shqyptaret dru me pre budalla dhe injorante se:

   KETO PIRAMIDA JANE TE PASTRA SI “UJET E BJESHKEVE” SEPSE PUNOJNE ME BURSAT DHE TREGJET E ARMATIMIT NE BOTE.

   dhe:

   Koha tregoi se shqyptaret dru me pre si puna jote:

   HONGREN “TULLUMIN” E MASHTRIMIT ENVERIST

   prandaj:

   Beji edhe ti te fala Oligarkut Super Hajdut dhe Super Fallsifikator te Edvinit, Bashkim Ulaj qe lan parate e droges tek Banka Misterioze Amerikane e Lindes me pronar te paditur dhe e regjistruar ne Parajsa Fiskale si ajo puna e firmes te Unaza e Madhe.

   Reply to this comment
   • Nje shqiptar January 7, 11:31

    Ore Zotni qe quheni Intelektual, por siç duket keni lexuar vetem broshura nihiliste dhe nuk merrni vesht asgje nga financat. Per informacion, ne Tirane jane ulur kembekryq shume fonde spekullative, qe shesin bitcoin dhe kryptavaluta te tjera, qe shesin baste dhe opcione financiare e monetare, por qe as nuk jane rregjistruar ligjerisht dhe nuk kane licence. Ne keto fonde po humbasin aktualisht shume para shqiptaret. Banka e Shqiperise, per te ruajtur kursimin e popullesise, ka shume vite qe u ka hapur rrugen ligjore tere Bankave te Nivelit te dyte qe te lejojne qytetaret te investojne ne bursat nderkombetare, ne ETF, apo ne obligacionet e shteteve te ndryshme, por ata nuk po e bejne kete pune pasi grumbullojne valuten e qytetareve me norma interesi afer zeros dhe investojne vete. Inflacioni real dhe importuar ne Shqiperi eshte rreth 8 %, kjo do te thote se ” shqyptaret ” e tuaj, qe ju i doni shume, duke mos investuar humbasin gjysmen e kursimeve te tyre ne çdo dhjetevjeçar. Se ku investojne bankat veçanerisht edhe ti si intelektual kafeneje nuk ke per ta kuptuar asnjehere. Mue si budalla, me intereson qytetari i thjeshte shqyptar qe te kete kursime e vetesigurine financiare, tani dhe ne kohe. Nje Banke si ABI, dhe Zonja Linda qe punon aty, derisa respektojne ligjet e vendit, mendoj se nuk e demton shqyptarin e Shqiperine por perkundrazi vihet ne sherbim te tij.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 7, 12:01

     o një shqiptar,
     këtu qëndron problemi or taj “Nje Banke si ABI, dhe Zonja Linda qe punon aty,”!!
     nëse nuk ke mundur të shesësh asnjë pikturë përsa kohë ke qënë njeri i thjeshtë,dhe politikan pa post qeveritar!?
     nuk duhet të pranosh që të ti blejnë kur bëhesh K/ministër!!ka konflikt interesi!mor lal!!
     nëse gruaja tënde,tmerrësisht inteligjente,por njeri normal para se të bëheshe K/ministër,me punë normale dhe fitime normale!
     fillojnë e i ofrojnë vënde të rëndësishme dhe me fitime të mëdha,pasi bëhesh K/ministër!?nuk duhet ta pranosh sepse ka konflikt interesi dhe mundësinë për të të akuzuar për favoritizëm!korrupsion!!
     “ne Tirane jane ulur kembekryq shume fonde spekullative, qe shesin bitcoin dhe kryptavaluta te tjera, qe shesin baste dhe opcione financiare e monetare,…..”
     në tiranë e shqipëri krimi është ulur këmbëkryq,por nuk mund ta quajmë normale që dhe gruaja e K/ministrit të jetë pjesë e kupolës mafjoze!!
     ka disa rregulla shteti o lal shqiptari!!
     ka protokollin e tij që do apo nuk do duhet ta ZBATOSH!
     flas për shtet demokratik!!
     për diktaturë!?
     rama është në rregull!!
     deri ditën që ti shkojë!!
     raste kemi sa të duash,nga sadami tek kadafi!!

     Reply to this comment
    • intelektuali January 7, 12:35

     Une i dua shume shqyptaret e mij, jo ata spiunet dhe xhelatet e Enverit qe mbushen lumenj me gjak njeriu dhe mbollen faren e urrejtjes per fqinjet duke i meshuar nacional-socializmit enverist ne cdo cep te Vatanit,

     prandaj:

     TE DALIM NE TEME:

     Me pelqeu zbulimi qe ke bere:

     “…Inflacioni real dhe importuar ne Shqiperi eshte rreth 8 %, kjo do te thote se shqyptaret e tuaj, qe ju i doni shume, duke mos investuar humbasin gjysmen e kursimeve te tyre ne çdo dhjetevjeçar…”

     Kur e pyeten nje pinjoll te Dinastise bankiere Rothschilld, në fund të vitit 2010, Baroni Benjamin Rothschild tha se familja nuk ishte e ndikuar nga kriza financiare 2007-2010, për shkak të praktikave të tyre konservatore të biznesit. Ai deklaroi: “Ne i a dolëm mirë, sepse menaxherët tanë të investimeve nuk donin të depozitonin para në banka të çmendura, por ne veprimtari konkrete prodhuese te firmave te njohura prestigjoze.” Ai shtoi se Rothsçajlldët ishin ende një biznes i vogël familjar dhe kishin kujde të madh lidhur me investimet e klientëve të tyre sesa Bankat qe u sherbejne kompanive amerikane, duke shtuar: “Klienti e di se ne nuk do të spekulojmë kurre me paratë e tij, ky eshte kyci i suksesit tone.”

     T’I BESOSH PARATE LINDES ESHTE NJESOJ SI T’I BESOSH LEKAT SUDES.

     Apo e harrove 1997-n e Piramidave Financiare te Saliut dhe Bodes?

     prandaj:

     O shqyptare i mire, degjoje intelektualin dhe mos i mba lekat ne bankat e Rilindjes Enveriste, sepse do te mbetesh me gisht ne goje, sapo te bjere nga fiku Edvinit, por perpiqu t’i futesh ne pune duke kryer ndonje biznes konkret, me mire eshte qe te kete qasje ndaj Prodhimit tone kombetar, shume shqyptare te ndershem e kane filluar, por Bashkim Ulajt e qeverise i pengojne papushim dhe i detyrojne te largohen nga vendi per te gjetur nje territor tjeter ku te investojne parate e tyre.

     Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 11:23

   Nje shqiptar

   “Cila banke nuk do te deshironte te kishte ne bordin e saj gruan e nje kryeministri? ”
   këtu qëndron problemi mor debil!!
   ky quhet korrupsion,kur gruaja e K/ministrit fillon e merr vënde pune të tilla!!ajo nuk ka punuar më parë në sistemin bankar për të qënë e arsyetuar në këtë “zgjedhje”!
   sepse “zgjedhje” të tilla nuk bëhen për të përfituar nga dituria e tironces linda basha e që prej 7 vitesh dhe rama!e dimë që linda basha-rama është një Kryeqytetase e vjetër;prej 400 vjetësh,pra familja e saj ka qënë fshatare tirone e pas 1920 K/qytetase;që është shumë e qut,por duhet të bëjë pak si shumë kujdes me këto postet që i ofrohen nga banka e fondacione!!
   megjithëse shëmbujt i kemi prezentë!presidenti i “pa parti” flë në të njëjtin krevat me kryetaren e një nga tre partitë më të mëdha shqiptare!!
   punë shqiptarësh o “një shqiptar”!!dhe ti nuk mund të dalësh nga lëkura tënde!!ne nuk e kemi korrupsionin në gjak, si thonë!!
   ne nuk ja kemi idenë se çdo të thotë korrupsion!!
   pra INJORANCA e tmerrëshme që egziston në popullin tonë është e pa imagjinueshme!!

   Reply to this comment
   • Nje shqiptar January 7, 11:56

    anticensurë25642654

    Banka ABI eshte private dhe ne zgjedhjen e punonjesve te saj shikon interesat e veta. Ku qendron korrupsioni ketu? Sipas mendimit tuaj te varfer, Zonja Linda nuk duhet te punoje tek privati por duhet te shikoje nje vend pune ne SHTET si gruaja e kryeministrit apo te rrije fare papune? Tri jane mundesite per pune : ne shtet, tek privati dhe e papune. Sipas mendimit tuaj te kufizuar ne te tre rastet kemi korrupsion? Zonja Linda, neqoftese nderhyne per te siguruar favore per banken ku punon atehere fillojme qe te diskutojme per korrupsion. Deri tani nuk kemi asnje fakt qe deshmon per kete. Kemi vetem lajmin e mire qe sistemit tone bankar iu shtua edhe nje BANKE e re investimesh dhe madje me kapital vendas. Kete une si SHYQPTAR e quaj sukses dhe jo korrupsion more zotni.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 7, 12:52

     zotëri i nderuar me mendim të pasur
     “Banka ABI eshte private dhe ne zgjedhjen e punonjesve te saj shikon interesat e veta.”jam i një mëndje me thënjen tënde për interesat e bankës,por në asnjë mënyrë për interesat e taksave të mija!!
     në një shtet si yni ku korrupsioni është në nivelet më të larta dhe në një masë të tillë sa është e pamundur ta prekësh me dorë!?
     nuk mund të pranoj që ” Zonja Linda”,zonja qefsere a zonja mazllëme të përfitojnë vënde pune në bazë të pozicionit të burrave të tyre!
     prandaj ambasadorët e huaj habiten se si është e mundur që të gjithë politikanët e gjyqtarët shqiptarë kanë gra të pasura!!
     sepse mua nuk më interesojnë interesat e bankës a të bashkim ulajt,por që taksat e mija e të tua të mos shkojnë në pasurimin e një grushti të vogël batakçinjsh por të rrisin mirqënjen time e tënden!!
     ky mendimi tim i varfër nuk shkon aq larg sa mendimi tënd i pasur që kërkon të majmësh e të paguash shpenzimet e oxhaqeve dhe të pikturave të ramës,të ditlindjeve të monikës dhe të vilave të berisës!!
     a ta merr mëndja se mishel obama do të pranonte vënde të reja pune,ndryshe nga ai që kishte pasur para se të zgjidhej i shoqi president??
     a thu se po të kishte vepruar në të njëjëjtën mënyrë si zonja jon ë kryeministrore dhe kryeqytetare dhe kur tirana ishte fshat,do të kishte amerikan që do të ishte po aq i pasur në mendim sa ti??
     jo do të ishin të gjithë mendimvarfër si unë!!
     o shqiptar MOS MBRO GRABITËSIN TËND!!
     edhe sikur të pikojë diçka për ty!!
     prap i grabitur je!!
     ps:këto fjalë kam thënë dhe për parardhësin e ramës dhe të bijën e tij!!
     unë jam me të vërtet shqiprar!!ti ke vetëm pseudonimin,se në “gjak”je partiak!!

     Reply to this comment
    • intelektuali January 7, 13:43

     BANKAT NE NJE VEND PA PRODHIM KOMBETAR JANE PIRAMIDA FIANCIARE

     Keshtu tregonte perralla edhe Saliu per:

     PRAMIDEN E SUDES, TE VEFES ETJ.

     “Te pasterta si ujet e bejeshkeve”

     prandaj:

     Prit dhe pak se do ta hash tullumin si ne 1997

     Reply to this comment
  • Lili January 8, 21:53

   E pra kur ke burrin kryeminister ,ke nje konflikt interesi direkt e nuk te takon me qene punuese ne nje banke se mundesh ose me ndikuar tek burri per interes te bankes,ose me paralameruar banken per ligjet qe qeveria ka ne plan me marr e qe munden me prek banken.
   Pra punesimi i lindes apo lindites,se kjo ka rendesi per konton e hapur jashte ,pra punesimi i saj ne nje banke eshte nje skandal,qe nderkombtaret kane me ia ba me paguar Rames..

   Reply to this comment
 20. Te bejme komente serioze January 7, 10:37

  Është shumë e qartë se ABI Bank është një sipërmarrje e errët, ku kryeministri është pjesë e saj, ndërmjetësuesi i saj dhe njeriu që vë në dispozicion të saj, shtetin dhe gjithë shkeljet e ligjit për të.

  E përbërë nga kapitale të dyshimta, të kompanive offshore të regjistruara në ishujt Cayman, me qindra milionë dollarë dhe qindra aksionerë të fshehur kjo është ABI Bank.

  Pas shqetësimit mbarëbotëror për kompanitë offshore dhe parajsat fiskale, hapjes së një nga hetimeve më të mëdha për to anë e mbanë globit dhe ligjeve, që adaptuan mjaft vende për të penguar hyrjen e këtyre parave të dyshimta, që shkaterrojnë ekonominë, pikërisht në këtë moment lindi ABI Bank.

  Banka e Shqipërisë licensoi atë si të parën dhe të vetmen në Shqipëri me kapitale offshore, duke ligjëruar një situatë nga më negativet e dha një nga mesazhet më të këqija për ekonominë e biznesin vendas dhe sidomos atë të huaj.

  Banka e Shqipërisë hesht.

  Kjo ëhstë heshtje fajtore dhe me pasoja katastrofike.

  Kryeministri dhe Banka e Shqipërisë kanë ligjëruar një nga situatat me të errëta ndërkohë, që Shqipëria është kthyer në listën e zezë të vendeve që pastrojnë para të pista në sasi kritike.

  Prokuroria shqiptare tashmë e kapur kokë e këmbë ka mbyllur sytë ndaj një situate shumë të rrezikshme dhe me pasoja nga më shkatërrueset që ABI Bank përfaqëson.

  Kriminalizimi i financave është sigurisht preludi i piramidave të reja financiare ku pasojat e rënies së tyre do të jenë shumë herë më të rënda se ato të vitit 1997.

  Kjo situate duhet denoncuar shumë fort sot.

  Të gjithë ata që kanë përgjegjësi kushtetuese si kryeministri, Banka e Shqipërisë dhe prokuroria do të përgjigjen, deri në një secili, në të nesërmen e afërme për veprimet e mosveprimet e tyre e që lidhen me këtë aferë të dimensioneve shumë të mëdha si dhe me krijimin kësisoj të AUTOSTRADËS së hyrjes së parave, që vijnë erë në Shqipëri.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 13:05

   “Banka e Shqipërisë hesht.”
   sepse shuarsi i zhurmës me emrin Linda Rama-Basha,nuk lë të dëgjohet zëri!!dhe një shqiptar më flet për “interesat e bankës” apo punësimin e gruas kryeministrore që na ka bërë dhe një djal kryeministror dhe që duket dukshëm se ka ndryshuar shumë pas pozicionimit të burrit në karriken e parë të shtetit shqiptar!!

   Reply to this comment
 21. Një mesazh për Kryeredaktorin. January 7, 10:39

  Nje mesazh per Kryeredaktorin….
  Kur i jep dritën jeshile nje shkrimi ,
  i nderuar Kryeredaktor,
  duhet te marresh parasysh ti shkosh deri ne fund te vertetave!
  Ndryshe shkrimi, po nuk zbulon te verteten, quhet nje b l l o f …
  Dhe Bllofi, me sakt do te quhej nje SHPIFJE…
  Dhe shpifja ështe e denuesheme.
  Une po te jem si Edi Rama, ju coj ne deren e Prokurorise dhe te Gjykates.
  Ose ky shkrim eshte i vertete, ose i pavertete.
  Dhe po nuk mbeshtetet me fakte, eshte i denushem sepse cenon autoritetin jo te nje personi te rendomte, por te Kryeministrit te vendit, i cili ne nje republike parlamentare, eshte Violina e pare e Politikes dhe e Qeverisjes.
  Nje rast tipik ndodhi edhe ketu ne Atdheun tim te dyte.Revista “Alles täglich” botoi nje shpifje per Presidentin.Presidenti e hodhi ne gjyq Revisten.
  Dhe si fajtore Revista u denua me nje gjobë milionshe…(gjobën milionshe nuk e mori Presidenti por ja dhuroi nje shtepije femijesh jetimë)
  Të nesermen e Gjobës , “Alles täglich”,
  nuk e pa më dritën e botimit.
  Falimentoi.
  Pershendetje, me respekt N.

  Reply to this comment
  • Boku January 7, 11:13

   Zot I madh, njesoj keta qe mbrojne ramen dhe le te hane nje here ne dite, me ata qe niseshin ne kembe nga kamza per te protestuar me saliun. Ore kaq popull per kapister qe paskemi qene? Askush nuk sheh gje per te dyshuar te nje banke leshi qe gdhihet papritur e fuqishme me emrin e gruas se kryeministrit? Apo ka akoma socialiste syleshe qe besojne se rama mbahet me pensionin e mamase, ashtu si berisha ishte pak I eger, por I ndershem:)
   Pthu hajvane, mire tu behet, popull gaforre qe vdes me ec prapsht

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 January 7, 11:51

    “Pthu hajvane, mire tu behet, popull gaforre qe vdes me ec prapsht”
    e fortë kjo e gaforres!!

    Reply to this comment
   • intelektuali January 7, 13:10

    Ja shikoje ketu me poshte kete gaforren e Enverit qe edhe ben pyetje me hap perpara dhe jep vete pergjigje me hap indietro.

    JA PRA QE KA SOCIALISTE DHE ENVERISTE SYLESHE QE I BESOJNE MASHTRIMEVE TE EDI RAMES

    kur:

    Ne fillim thote para studenteve se sarajet ne Surrel i ka bere me kursimet si emigrant ne France dhe pastaj po ky Kryeminister genjeshtar fshihet pas fustanit te Lindes dhe deklaron ne TV se vilat ne rreze te Dajtit i ka ndertuar me lekat e gruas se tij bankiere e nje banke me kapital te dyshimte e regjistruar ne Parajsa Fiskale sic jane edhe Ishujt Kajmane, Parajsa e Mafies nderkombetare.

    Arian Cani ne emisionin e tij “Zone e Lire” e tregoi me sake me nje videoregjistrim se “syleshet” ne trojet tona jane njesoj si ne Kohen e Qepes te Enverit.

    Reply to this comment
  • intelektuali January 7, 11:54

   GAZETA AUSTRIAKE NUK FALIMENTOI NGA GJOBA E PRESIDENTIT

   dhe:

   Kercenimi per shpifje me gjobe qe i behet gazetes DITA per kete shkrim krejt real qe pas skandaleve me tenderat e Oligarkut fallsifikues te Edvinit, Bashkim Ulaj dhe me emerimin e hajdutit te Saliut Ridvan Bode ne krye te Bankes se Shtetit, jane njesoj si kercenimet e Enverit per “Armikun e Kllases” ne Kohen e Qepes te Partise se Punes kur kishte zbrazur buxhetin e shtetit dhe kishte falimentuar Shqypnine.

   Ja cfare tregon Wikipedia per kete gazete austriake:

   “…Gazeta Täglich Alles u botua për herë të parë më 5 prill 1992. Themeluesi i gazetës ishte Kurt Falk. Ai ishte gjithashtu themeluesi i revistës javore argëtuese “Die Ganze Woche. Oswald Hicker shërbeu si kryeredaktor i së përditshmes, i cili kishte selinë në Vjenë.”Täglich Alles” ishte një gazetë tabloide. Në vitin 1996 Presidenti Federal i semure ne shtrat, Thomas Klestil u be objektivi i sulmeve te gazetes. Në vitin 1996 raportohej çdo ditë nga një histori rreth një sëmundjeje të dyshuar me AIDS-it të Presidentit Federal dhe qe rezultoi si nje lajm i pavertete dhe Gjykata vendosi qe gazeta te paguante një gjobë prej një milion shillings (72,000 euro), të cilat Presidenti Klestil i dhuroi për fondacionin “Lebenshilfe” për të mbështetur fëmijët me aftësi të kufizuara. Gazeta fillimisht më së shumti mbulonte tregime të shkurtra, pak të detajuara dhe fotografi dhe ilustrime të gjera. Karakteristikat e tjera të gazetës ishin përdorimi i titujve të mëdhenj, perdorimi i nje një gjuhe bisedimi te thjeshte popullore dhe me fokusime në tregime lidhur me skandalet e bujshme te dites dhe të Botes se thashethemeve. Ne fushen e politikes, gazeta gjithashtu shprehte mendime rreth disa ngjarjeve të rëndësishme dhe ishte nga te paktat gazeta evropiane qe kundërshtoi me force anëtarësimin në BE të Austrisë. Gazeta austriake “Täglich Alles” kishte gjithashtu një diskurs ksenofobik. Në një studim mbi orientimin politik të lexuesve të gazetave në Austri të kryer në vitin 1992 u zbulua se 46% e lexuesve të saj kishin një qëndrim ksenofob. Täglich Alles kishte një xhiro ditore prej 500,000 kopjesh në 1993, duke e bërë atë gazetën e dytë më të shitur në vend. Në periudhën 1995-1996 gazeta kishte një xhiro ditore prej 544,000 kopjesh, duke e bërë atë gazetën e dytë më të shitur pas “Neue Kronenzeitung”. Në 1997 “Täglich Alles” ishte një nga katër gazetat më të lexuara në Austri. Në vitin 1998, letra shiti rreth 390,000 kopje ditore. Për shkak të qëndrimit politik allogjik ksenofob, veçanërisht ne lidhje me kundërshtimin e saj në Bashkimin Evropian, gazeta humbi gradualisht në mënyrë të konsiderueshme të ardhurat reklamat. “Täglich Alles” pushoi botimin në gusht të vitit 2000…”

   Permbledhje nga:

   intelektuali

   Reply to this comment
   • N. January 7, 12:41

    Ja qe eshte e perpikte ajo qe kam thene une….
    Por ti nastro nuk arrin dot ta kuptosh se nga denimi tek ekzekutimi gjobës duhet kohë.
    Shkaku i falimentimit ishte gjoba!…
    Por kete ti se kupton dot se di te lexosh edhe te perkthesh por jo te kuptosh ato qe lexon….
    Pse?
    Se të kane ikur bletët dhe te ka mbetur Kosherja….!
    Sa vjec vajte?
    Shurren e ben ne pantallona apo ke vene pampersa?…
    Se nga Kosherja, dukesh qe te pikon tavani…

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 7, 13:09

     neto kur flet dhe ti për “dukesh qe te pikon tavani…”!?
     të dyve ju mungon metri kubik e jo më disa dërrasa!!ndryshimin e keni vetëm në drejtimin gjeografik!njëri nga veriu tjetri nga jugu!!ose njëri me krushkën tjetri me mushkën!!
     ps:mos repliko,debato si thua ti!!thjesht për të ta kujtuar!!

     Reply to this comment
    • intelektuali January 7, 13:35

     Gazeta DITA nuk eshte ksenofobe as kunder BE-se dhe mban ne shkrimet e saj nje pozite te larte qytetarie qe zbulon papushim afera korruptive te Mafies me pushtet dhe sot ne kete shkrim real ben publik konfliktimin e interesit qe ka gruaja bankiere e kryeministrit me banken qe punon, banke e cila menaxhon kursimet e njerezve, por qe ka prejardhje te dyshimte, qe buron nga regjistrimi i saj ne Parajsat e mafies nderkombetare ne Ishujt Kajmane ku kryesisht pastrohet parate e droges, megjithate eshte regjistruar nga Institucionet kontrolluese duke i ngjitur vetes per mashtrim te klienteve edhe nje emer si Banka e Amerikes ne SHBA ose Bank of America, USA e krijuar ne 1922 ne San Francisco, California qe respektohet nga e gjithe bota.

     Reply to this comment
     • N. January 7, 15:01

      K a m e l e o n
      Nastradinintelektuali,
      Sa here e ke sharë gazeten Dita si gazete enveriste?
      Ah Vemje a vemje!
      Ah Krimb plehu!….
      Je shume i lutur te na tregosh si te rekrutoi Ministri i Sigurimit, Fecorri, ….si te tha?…
      (Se e kane komentin tend keta te Dita-s…e kane te registruar…!)
      – Do na perkthesh veprat e Enverit…? – të tha….
      – Aman, ore,- i the ti…- vetem më nxirrni prej ketej nga kjo vrima ku më keni futur,…pa une jo veprat, por dhe ty Fecor, ta lepij me gjuhe mbarë e prapë birrën e Bithës…?!
      Rekrutim e ka emrin kjo o Nastro?…
      Po këstet e burgut i ke marre te gjitha?…
      Edhe per perkthimin e veprave te pagoi Sillua?!…
      Apo te pagoi Fecorri?…Tani po te paguan dopjo Rama…
      Po nga ata shoket e Spacit sa ke spiunuar?…

     • intelektuali January 7, 16:03

      Asnjehere nuk kam cilesuar gazeten si enveriste megjithese spiunet e Sigurimit e kane pervehtesuar kete gazete liberale me prirje te majta si baze logjistike per frymezime partie, po te ishte keshtu pse ankoheni papushim tek moderatoret e gazetes liberale DITA qe i publikojne intelektualit shkrimet e tij antienveriste, te cilat demaskojne qe nga 1991 Mafien e Kuqe me pushtet qe la pas Enveri me Nexhmijen?

      Mos u hidh si majmunii xhungles nga dega ne dege, se per biografine e intelektualit nuk i plas kujt sot, por hidh syte e qorrit fanatik dhe shiko Kulcedren Bashkim Ulaj qe bashke me LAVATRICEN Linda Rama po pin dhe kollofit edhe pikat e fundit te gjakut te shqyptareve, pse nuk i benpytje vetes:

      C’I DUHET EMERI BANKA AMERIKANE LINDES?

      njashtu:

      Sic i firma amerikane Bashkim Ulajt?

      qe:

      Ylli Rakipi i zbathi breket dhe i nxorri bythejashte si fallsifikues dhe hajdute nderkombetare duke vjedhur jo vetem buxhetin e shtetit, por edhe identitetin e firmave amerikane per te mashtruar me tendera mafioze shqyptaret dru me pre si puna jote

     • anticensurë25642654 January 8, 09:54

      këtu ke të drejtë o qën gërk”se per biografine e intelektualit nuk i plas kujt sot,”!!
      ty si një pikë uji në oqeanin e tradhëtisë shqiptare nuk të përfill askush!!
      kur hyjnia e netit rehabilitoi me nja dy fjalë debilash,me nja dy gomarllëqe që i solli si argumente bindëse,mithatin turpin e frashërllinjve të mëdhenj!?çfar mund të presësh më??
      megjithëse si e mira dhe e keqja nuk kanë fund!!
      kanë mbetur dhe të tjerë për tu rehabilituar,toptani esat dhe badera ballaban!!
      të tjerët nuk kanë vlerë!!

 22. FutjaKot January 7, 10:45

  Ju paska futur dhe juve Mona në thes. Ajo ia shpërndau mediave të saj këtë lajm dy ditë më parë dhe sot e paskeni marrë dhe ju detyrën. Përfundimsiht jeni gazetë pacavure. Ramën e kam shumë inat, por me këtë mënyrë ka për të qëndruar edhe tre mandate ne pushtet

  Reply to this comment
  • Emigranti January 7, 10:52

   O Dita i keni mesuar keq keta militantet. Do tu duhet ca kohe ta besojne qe politikanet shqiptare me gjithe gra e femije jane te gjithe hajdute.
   Po ta shkruanit ket artikull per gruan e Bashes do ishte ndryshe per ta.
   Mendësi tifozesh. Po si do bejne tani qe ua hoqi shoku qeramistit edhe emrin e Qemal Stafes nga stadiumi 🙂

   Reply to this comment
  • Qytetari January 7, 11:12

   Ndryshimi mes nje militanti dhe nje qytetari eshte qe militanti tifoz ka dy shqetesime kryesore:
   1 – Te mbroje lidrin cfaredoq ky te beje
   2 – Te vrase mendjen cili rival po kerkon tia fus liderit te tij qe militanti ti tregoje besnikerine
   Kurse qytetari ka shqetesimin nese lideri, liderat dhe gjithe klasa politike e ketij vendi, eshte zhytur e gjitha ne korrupsion dhe hedonizem dhe ne nje cirk mosndeshkimi pasi zevendesojne njeri tjetrin ne pushtet.
   Sa per artikullin, ai duket me shifra dhe referenca serioze.
   Zonja Rama i ka borxh publikut dhe votuesve te bashkeshortit te saj nje sqarim

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 January 7, 11:49

    Qytetari
    e ke thënë shumë bukur,sidomos mbylljen!!
    por mesa di unë Z.Rama nuk e rruan shumë në atë drejtim!!sqarimet,dhe kur i jep,i jep me fjalë të përgjithëshme dhe jo me fakte të thjeshta e të qarta!!
    para disa kohësh flitej për një punë bilete avjoni!!përgjigja ishte e gjatë dhe e komplikuar,në një kohë që do të mjaftonte të paraqiste biletën e avjonit të paguar nga llogaria e sajë!!
    Qytetari,kur ka shumë fjalë në një sqarim!?
    ka pisllëk brënda këtij “sqarimi”!
    burri i Z.Rama ka zakonin që kur i bëhet një pyetje të japë një përgjigje!!ai thotë “më bëre një pyetje,të dhash një përgjigje?”,por kur shikon se pyetja ishte për lengën e përgjigjia për prengën!?nuk kemi të bëjmë me përgjigje,por me mashtrim prej të forti!!pra me dhunë të pastër!!

    Reply to this comment
 23. Socialisti i Ndershem January 7, 11:00

  Ja pra, ky eshte produkti i votuesve injorante, qe binden qorrazi pa e futur trurin ne pune.
  Pse cfare kujtonit ju DELE, se Rama me te vertete perpiqet per hallet tuaja? Jo mor jo ai thjesht tall hallatet me ju dhe superpasurohet.
  Nuk e di cfare duhet te beje tjeter Ramuti qe juve t’ju hapen syte dhe te mbushni mendjen qe duhet hequr zvarre si gomar i ngordhur.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 11:41

   ke plotësisht të drejtë!
   tërë klasa politike duke filluar nga më të vjetërit sali qën berisha,ilir hijenë meta,edvin dështak rama janë ndyrësira kriminale!
   ky i fundit fitoi zgjedhjet e fundit,në mënyrën më të veçantë që mund të ketë ndodhur ndonjëherë në botën demokratike!!
   duke tallur koqet me qyfyre për “lulin në çadër a në piknik”!pra nuk shtroi asnjë program ekonomik,politik a kulturor!!
   për program ai paraqiti tepsinë dhe timonin!pra nga më pak se 100% që i kishte i kërkoi ti kishte 100%!
   pra e vetmja shifër që paraqiti ishte 100% tepsi e timon!të tjerat!?
   ku jemi parë!
   prandaj dhe injoranca shqiptare e votoi për këtë!në fakt jo për idiotësitë e tij por nga frika që të mos këthehet berisha në pushtet!!
   sikur do të kishte ndonjë ndryshim!!edhe ky po bën të njëjtat gjëra që bëri berisha!!
   berisha kishte sekserë fëmijët dhe gruan ky ka vëllain e gruan e pasur!!
   ku shkojnë e gjejnë këta politiaknë gra të pasura!!
   përse nuk na rastis dhe ne merhumëve të martohemi me gra të tilla!që askush nuk i njeh po që kanë para sa të plasin!

   Reply to this comment
 24. asd January 7, 11:39

  Mafia e ka kapluar Shqiperine dhe e perdhunon cdo dite. Vetem SHBA ka mundesine dhe kurajon ta gropose kete padrejtesi. Shpresat jane shume te pakta. Keta qe kane marre pushtetin nuk tremben me fjale. Nuk tremben as me burg. Vetem sekuetrimi i cdo prone eshte masa me e tmerrshme per ta. Megjithate deri sa te celin lulet ne kete vend, do kene vdekur te gjithe ata qe sot jane gjalle.

  Reply to this comment
  • Lili January 8, 21:40

   Jo, mos prit prej shbase,po cohu vete si jelekverdhet ne France.
   Bashke e largojme kete kaste pushtetar te korruptuar. Perndryshe jo.

   Reply to this comment
 25. Kris 1 January 7, 11:49

  Kur shqiptaret nuk duan te punojne eshte e detyruar dhe gruaja e KM te beje nje pune te dyte.Une jam me militantet.Po nuk punoi Linda ne bordin e bankes do tja zeje vendin Lirija e Saliut.
  Bankat ne shqiperi jane si dysheket ku fshiheshin paret ne kohen e perandorise.Klienti nuk fiton asgje ndersa dysheku trashet.Po bejme shtet Ramist.

  Reply to this comment
 26. ETHEM January 7, 11:56

  ME DUKET SE ARTIKULLI ESHTE SAJUAR NGA RIDVANI I SALIUT I EMRUAR NE B.SH.DHE KM RAMA MIRE TI BEHET PAS GABIMEVE TE RADHES:
  1-EMROI LIKEN PRESIDENT ME KOKEN E TIJ KUR KY INXORI SHUME PISLLEQE TE SAJUARA
  2-DERGOI VISHON E SALIUT NE N.A.T O,KUR KY INFORMONTE SB ÇDO DITE NE DIXHITAL.
  3-DHE ME R.BODEN I VURI VULEN E TRADHETISE ANTAREVE TE PS,DUKE I LENE ATA NE “DIELLE”
  4-KY SHKRIM NE D I T A PO BEHET USHQIM PER Q E N T BERISHIST TE CILET NE VEBD TE PUSHKES TASHME DO MARRIN TOPIN E MATO GRUDES PER TE GODITUR KM ME TE MIRE NE 28 VITE-SIPAS REXHEP QOSES E ALFRED MOISIUT.
  -ARTIKULLIN MUND TA BOTONTE GAZETA 55 E JO D I T A,KU NE KULLOSIM SYT PERDITE E JAPIM MEIDIMET TONA PER NJE QEVERISJE ME TE MIRE TE PS.PASI ME KETO VERSIONE QE NGRIHEN I BIE QE NE PUSHTET TE NA VIJE JUNTA KRIMINALE E SB,LB,IM,MK.MOS O ZOT.
  -SI QYTETAR I KETIJ VENDI,PESIONIST I NDERSHEM,ISH USHTARAK MADHOR,ME 17 VJET SHKOLLE TE LARTE TE ENVERIT,DEKLAROI SE:
  1-KUR GAZETA DITA HEDH FOSHNJEN NGA MAGJA BASHKE ME UJIN E QELBUR,SIÇ THOT FOJERBAU,E GJITHE NEDJA E SHKRUARE KA MARR FUND.ESHTE BER KAZAN E ME TEJ.
  -I VETMI MEKAT I KM RAMA ESHTE REABILITIMI I M.FRASHERIT PER TE CILEN D I T A E KRITIKOI NDONSE NUK ESHTE K R I M.TE THERAT JANE POLITIKE E OPOZITES.
  2-KM RAMA PO PUNON E LUFTON NE RRETHIM,TASHME & NGA D I T A QE NUK E BESOJA NJE SULME TE TILLE.
  -DUKE DITUR SE E GJITHE KJO FURTUNE PO BEHET SE PO KRIJOHET S.P.A.K & B.K.H,DITA DUHET TE SYNOI NE MBESHTETJEN E KETYRE ORGANEVE TE REJA(QE UN NUK KAM SHUME BESIM),ME QELLIM QE HAJDUTET E PAPRECEDENT TE DOREZOJNE GJEN E VJEDHUR TE POPULLI E TE SHKOJNE NE BURG.
  -SE FUNDI:KM RAMA KA MBESHTETJEN E SHBA +GJERMANISE PER TE ÇUARE DERI NE FUND REFORMAT SIDOMOS RD QE E INICOI VET.NDAJ HORDHIT OPOZITARE KERKOJNE VETEM LARGIMIN E TIJ ME ÇDO KUSHT.M,MBESHTETURA NGA UDB,ASFALIA E LOBET KUNDER VENDIT TONE SIÇ…NE KOHEN E E.HOXHES.
  -NE DITA (B.ISLAMI)UNE KAM LEXUAR SE PSE NUK DENOHET SALIKRIMINELI.KJO ME KA BERE QE TE LEXOI KETE GAZETE ÇDO DITE PASI KY NJERI ME KA FUTUR EDHE MUA NE BURG PER TE ME VJEDHUR VOTAT E PS NE 1996.NDAJ ESHTE E TMERRSHME QE TE VIJ PRAP BERISHIZMI NE PUSHTET.NESE RAMA BIE-KY VEND MORI FUND.
  -MOSARDHJA NE DETYRE E AMBASADORES AMERIKANE E KA NJE DOMETHENIE.MENDOJ SE KRIMI E TE KORRUPTUARIT 28 VJEÇAR NE KETE VEVD NUK FILLOJNE NGA EDI RAMA.ATO E KANE ZANAFILLEN QE NGA 2 PRILLI 1992 SHKODER,KU U ZBATUA PARIMI UDB”VRIT NJE NGA TE TUT E HIDHJA FAIN KUNDERSHTARIT POLITIK PER TE MARR PUSHTETIN.E KJONU ZBATUA ATY POR DHE ME AZEM HAJDARIN ETJ,POR DHE ME “KURIMIN” E 9 PERSONALITEVE TE PD NE ITALI,NE TE NJEJTIN SPITAL..ME P.ARBRORIN,A SPAHIN,B.GAZIDEDEN,ETJ,ETJ.
  -KETO DITE LEXOVA MENDIMET E NJE 105 VJEÇARI SLLOVEN,BANUES NE ITALI QE CITONTE SE SISTEMI KAPITAKIST DUHET TE NDRYSHOI DHE NE BOTE TE VIJNE NE PUSHTET FORCAT E MAJTA.DHE DIHET PSE.ME TE TILLA TEMA DUHET TE MERREN GAZETARET E NDERUAR TE DITES E JO ME LINDA RAMEN,KU ME KRAHE-MARRJE SULMOHET KM RAMA,I CILI ESHTE ME PUNTORI,VIZIONARI,GUXIMTARI,QE NUK KA VRARE ASNJE M I Z E,QE KERKON TE BEJ SHTET E JO RR U M P A LL Ë.
  .NGA MALLAKASTRIOTI MAJTIST 100 KARAT,JO ANONIM..SI NJE FAR intelektuali ANONIM ME 4 KLASE.

  Reply to this comment
 27. kuriozitet January 7, 12:01

  Pyesni pak pse e kanë të ndaluar Edi Rama dhe Linda Rama të shkojnë në Arabinë Saudite?

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 12:57

   naj thuaj ti o lali,se as linda e as palloshi nuk të japin përgjigje!!bile nuk i pyesim dot!!
   pastaj nuk është ndonjë vënd për tiu referuar arabia saudite!!diktaturë e pastër dhe shtet fetar!!

   Reply to this comment
  • intelektuali January 7, 13:19

   Me e sakte do te ishte pyetja:

   PSE BOTA DEMOKRATIKE, AS SHBA DHE AS BE NUK BEGENIS TE FTOJE ASNJE NGA PUSHTETARET TANE?

   por:

   I kane abandonuar dhe i kane lene ne harrese totale:

   Edi Rama me baba kriminel dhe vrastar te Enverit,

   Gramoz Ruci dora vete kriminel dhe xhelat i Enverit,

   Like Floriri, Mbret i Ryshfetit, pionier i Enverit

   Reply to this comment
 28. Korabi,Francë January 7, 12:07

  Me vjen keq qe një gazete serioze dhe shumë e lexuar nga njerzit e thjeshte ashte ba si pacaveurja e RD.Me vjen keq dy here sepse ne te shkruajnë gazetare e analistë serioze si Bedri Islami .Kohet e fundit kjo gazete ashte kthye në zedhenese e genjeshtres.Të jeni te sigurte se nuk i them keto se përmendet gruaja e Kryeministrit vetem një here sepse unë jetoj në Francë e nuk me intereson se kush qeveris , nuk kam asnjë interes personal por nuk dua qe një gazete serioze si Dita te merret me thashetheme te paverteta.Nga sot e kam veshtire ta lexoj ma jo vetem për kete artikull por sepse ka disa kohe qe kjo gazete shkruan te paverteta.

  Reply to this comment
 29. LAJMI FUNDIT nga USA January 7, 12:21

  Ju bej thirje Gazetareve te Ndershem qe ti kushtojne vemendje Institucioneve te Reja qe po Krijohen siç eshte SPAK dhe BKH , sepse sipas INFORMACIONEVE 100% te SAKTA te AMBASADES USA ne TIRANE , kelyshe STUDENTE te UNIVERSITETIT LUARASI ne TIRANE , qe eshte PRONE e LSIse , po kerkojne te PENETROJNE brenda SPAK dhe BKH , dhe pastaj te SABOTOJNE , Ndjekjen Penale tè QINDRA HAJDUTÈVE tè LSIsè qè i kanè bèrè ‘GJÈMÈN’ ZYRAVE tè SHTETIT me TENDERA dhe KONÇENSIONE KRIMI ! BANDITÈT e LSIsè , po ju Japin edhe PARA KÈSH kètyre STUDENTÈVE tè LUARASIT , (gjoja Ekselentè) , por nè tè Vèrtetè tè KAMUFLUAR pèr tè mos Ndjekur PENALISHT asnjè KUSAR HAJDUT tè LSIsè , prandaj edhe FBI brenda AMBASADÈS AMERIKANE nè TIRANÈ , janè vènè menjèherè nè LÈVIZJE tè Menjèhershme !

  Reply to this comment
 30. MISTER X2 LIBRAZHD. January 7, 12:58

  Po oxhakun ku e kanë blerë.Haha shkrim leshi.Fake news.

  Reply to this comment
 31. STUDENTI I PAVARUR January 7, 13:40

  I BEJ THIRRJE KM TE HETOJE DIPLOMEN E MINISTRAVE TE RINJ. DISA PREJ TYRE S KANE BERE FARE SHKOLLE.

  Reply to this comment
 32. Llaf Dibre January 7, 14:28

  Ish Kryeministri dhe ish Presidenti Berisha, gruas se tij Liri Berisha i dha hapsire deri kryetare te nje fondacioni, pra te mjelte ca fonde fondacioni. Edi Rama nuk eshte nje “katundar” si Berisha, ndaj gruas te “qytetarit” Edi Rama i takon te vjele banka…
  Na rrofte ne, bashke me gazeten Dita, qe masakruam Berishen ne zgjedhjet e v.2013. Masakruam lugatin, por nuk dinim qe po gradonim vampirin Rama. Dhe tani s’na ngelet gje tjeter veçse te presim ate qe thote vampiri Rama: ” pritni se s’keni pare gje akoma”.

  Reply to this comment
 33. sali January 7, 14:39

  .Ik ore bastarde Gazetare e Gazete.Keni humbur shume ne syte e njerezve p.po per ju kjo ska rendesi varet sa para ju jep Mona.Gazeta Dita eshte kthyer ne pacavure te LSI.Kur te bjere mona mga fiku Bythelepiresit e Dites do ti ktheen Rames per te perfituar.

  Reply to this comment
  • mirel January 7, 15:49

   Po o ramist po. Futja kot se paret e fshehura te Linda Rames dhe banka qe dyfishon kapitalin pa aktivitet te rendesishem jane llafe pazari.
   Unaza, rruga e kombit, koncesionet e Heceve, incineratori i plerave.parate e kompanive qe nuk paguajne taxat, arketimet e studenteve, gjysma e taxes se falur te oligarkise, si te duken keto? Genjedhtra? I nxori vete me Ligj apo jo?
   Kush e fal taksen e biznesit te fuqishem? Jo vetem qe ua pergjysmoi duke u falur dhjetra miliona euro qe i hiqen buxhetit te shtetit, por fali dhe ato te papaguarat, apo taksimet e prapambetura. Kush mabush mendjen mua qe Ramuti dhe Ahmetaj nuk i kane lene me pare ne tavoline prapambetet dhe nuk i kane ndare bashke me Bashkim Ulajn dhe te tjere? Pazari eshte kurdisur i tille, i kursen biznesmenit disa qindramijera dollare dhe fitimi i ngelur ndahet pergjysem. Shteti merr berrylin
   Popullit i rritet taksa. Keshtu i ben leket banka e Linda Rames.
   Mund te mos kuptojme gjithe detajet e operimit bankar, as dusa koncepte, por ajo qe eshte e qarte si drita e diellit -asnje lloj kompanie, qofte edhe Banke, nuk gjeneron te ardhura pa aktivitete financiare. Kjo e Lindes dyfishon milionat. Dhe me llogari ne ishujt Cayman, ku pastrohen tere parate e pista te botes.

   Reply to this comment
 34. demo January 7, 15:52

  Shume e kuruar per ate burre qe ka.Duket si 15 vjece..Kjo i tregon jo vetem 4 grave parardhese te Rames,por edhe 4 miljon grave te Rajonit,qe eshte nje grua Rajonale,jo e padenje per ate burre.

  Reply to this comment
  • intelektuali January 7, 16:15

   Keshtu jane katunaret e Tirones sapo heqin brekushet dhe mbathin strece moderne i duket vetja si Madona pse nuk e ke pare Kosemin e Turqise qe trodhi nje thes me burra dhe i beri si eunuke te bindur?

   Vetem nje gjenuk dihet:

   KUSH E FUTI TE SOROSI?

   Edi Linden apo Linda Edin?

   Reply to this comment
 35. demo January 7, 16:05

  Duket si 15 vjece.Vertet nje grua Rajonale.Kjo i tregon jo vetem 4 grave te meparshme te Rames,por edhe 4 miljon grave te Rajonit si mbahet burri RAJONAL.

  Reply to this comment
 36. fteri(kush ndodhet në pushtet ndodhin vjedhje!) January 7, 18:00

  Ilir Meta ose Ilir Floriri !!!!!!!??????……..
  Berisha e ka akuzuar i pari Ilir Metën për grabitjen e floririt të Kërrabës. Aq e vërtetë është kjo, saqë Berisha për ca kohë e thërriste atë, “Ilir Floriri”

  Nga viti 2000 deri më 30 Qershor 2016, kanë ndodhur 3 vjedhje spektakolare në Shqipëri, jo vetëm përsa i takon shumave monetare, por edhe mënyrës sesi ato janë kryer.

  …. E veçanta në të tre vjedhjet e kryera, nga thesari i Shtetit që ruhej në tunelet e Krrabës, tek vjedhja e thesarit të Bankës së Shqipërisë dhe së fundmi grabitja e kryer në Rinas, KA LIDHJE ASTRONOMIKE ?????…

  ……është se Ilir Meta ka qenë pjesë e pushtetit qeveritar. Ndoshta fati i keq e ndjek Kryetarin aktual të Kuvendit, njëherëz edhe ishë Kryetar të LSI-së, që sa herë ndodhet në pushtet apo pjesë e mazhorancave qeverisëse, të ndodhin vjedhje masive apo spektakolare.A’ka fakte ?…Ka,..çë çke me të , se kot nuk kërceu në presidencë me Fullan Kusarin që grabiti me thasë lekët e BSH-së kur ishte në ndjekje e hetim penal,ku doli i ” larë ” me bojë të zezë ,sterr.

  Vjedhja e thesarit në Krrabë

  20 vite më parë në tunelet e sigurisë në Krrabë u vodhën rreth 280 kg ar. Qeveria kryesohej nga Ilir Meta, ndërsa tunelet e Krrabës konsideroheshin ndër më të sigurtat përsa i takon ruajtjes së thesarit të shtetit. Vjedhja u denoncuar në atë kohë nga Partia Demokratike, më konkretisht kreu i saj në atë kohë, Sali Berisha. Por deklaratat e Berishës nuk u morrën në konsideratë, u cilësuan në atë kohë thjesht si sulme politike dhe spekulime, ndërsa vetëm pas 6 muajsh u provua se thesari i Krrabës ishte vjedhur.

  Hetimet për ngjarjen në fjalë nuk zbardhën kurrë për sasinë e floririt të vjedhur në Krrabë, madje edhe autorët e saj, ndërsa për një nga vjedhjet më spektakolare do të akuzoheshin disa fshatarë të zonës, të cilët kishin vjedhur sasisë e arit duke e ngarkuar në mushka,ose gomer !!!

  Vjedhja e thesarit të Bankës së Shqipërisë

  Në vitin 2014, pra 14 vite pas vjedhjes së thesarit të Krrabës, një tjetër thesar do të vidhej, ai i Bankës së Shqipërisë. Këtë rradhë vjedhja ishte në plot 713 milionë lekë, të cilat ruheshin në degën e thesarit të BSH-së, ndërsa pas vjedhjes u arrestuan disa nga punonjësit e Bankës, përfshi këtu edhe ish-Guvernatorin Ardian Fullani. Ky i fundit u zgjodh si Guvernator fillimisht në 2004 me votat e deputetëve socialist, të cilët qeverisnin vendin në atë kohë. Ndërsa në 2011 u rizgjodh për një tjetër mandat 7 vjeçar, ku pjesë e qeverisjes së vendit ishte Ilir Meta.

  Madje rizgjedhja e Fullanit në këtë detyrë përkoi me plasjen e video-skandalit Meta-Prifti, për të cilin Kreu i LSI-së u përballë në Gjykatën e Lartë, ku fitoi pafajësinë,megjithse me zë e figurë u pa duke vjedhur ,por gruaja e Fullhanit e nxori të pa fajshëm !

  Zgjedhja e Fullanit dhe gjyqi ndaj Metës ndodhën në të njëjtën javë, me një diferencë vetëm dy ditësh. 3 vite në mandatin e dytë ish-Guvernatorit Fullani, ndodhi edhe grabitja në Thesarin e BSH-së, ndërsa Ilir Meta këtë rradhë ishte pjesë e qeverisjes së drejtuar nga Edi Rama.

  Edhe në vjedhjen e dytë të madhe të kryer, Ilir Meta ishte në krahun e Qeverisë.

  Më 30 Qershor 2016 në pistën e aeroportit ndërkombëtar “Nënë Tereza” në Tiranë u vodhën plot 83 kg kartmonedha euro, ndonëse zyrtarisht nuk ka një shifër mbi milionat e grabitura. Mund të konsiderohet një nga vjedhjet më spektakolare,

  Fati i keq i tij, që sa herë ndodhet në pushtet, ndodhin grabitje spektakolare jo vetëm në sasi, por edhe në sigurinë e vendeve që cënohen si të sigurta.

  Dikur gjatë një debati në TV KLAN gazetari Artan Hoxha,pohon Kreshnik Spahiu ishë nënkryetar i KLD-së, tërthorazi denoncoi një “politikan” të LSI-së që ka konvertuar floririn e “vjedhur në Krrabë” me 70 milion paund pasuri të patundeshme që gëzon sot në Britaninë e Madhe Ilir Meta ?!….

  Por drejtësia vonon ,por nuk harron !…

  Bashkë me FBI dhe organet ligjzbatuese shqiptare, në kuadër të zbatimit të reformës në Drejtësi dhe zbardhjes së pasurive të padeklaruara të atyre që kanë abuzuar me paratë e shqiptarëve dhe në kurriz të tyre, tashmë dhe ekspertët britanikë kanë nisur me intensitet punën.

  Ata kishin rënë me kohë në gjurmët e arit të Ilir Metës të vjedhur në Kërrabë vite më parë kur ka qënë kryeministër i vendit dhe investuar në Britani por dhe depozituar në bankat e Mbretërisë së Bashkuar dhe sidomos në ishujt me parajsa fiskle

  Reply to this comment
 37. I.Troplini January 7, 18:05

  Gojet e liga, thone “pa te drejte” se, ka nje koordinim veprimesh midis perpjekjes boshe se Monikes ne bulevard , per tu vjedhur protesten studenteve dhe asaj qe shkruan DITA me germa te medha.
  Te perdoresh nje titull te tille bombastik si kryeartikull, duhet te kesh edhe permbajtje reflektuese brenda, rezultate te punes investiguese, ndryshe, perfundoni si ato levizjet e Monikes ne politike, ku barset mali per te pjelle nje mi ose si ne rastin tuaj sot,,,nje tymnaje fjalesh pa asnje vlere informimi, asgje me teper.
  Faleminderit per asgje, Zoterinj.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 8, 10:09

   troplino
   nuk e di a po ndodh e njëjta gjë si dhe në raste të tjera,qënja superiore p.sh.,ku përdoren nga persona të tjerë pseudonimet!?
   po më duket se po lëshon pak si shumë nga karrakteri tënd i qartë kritik!para pak ditësh pate një debat me banon dhe dikë tjetër për të njëjtën temë!jo të lindës por këtë squlljen tënde!desha të ndërhyja dhe unë por ganua dhe ai tjetri të kishin thënë qartë e shkurtë,ndryshe nga unë,atë që duhej thënë!!
   unë personalisht do të të shtroja dy pyetje:
   1-“titullit bombastik”që ti përmënd a i qëndron fakti që linda rama-basha është pjesë e kësaj banke??
   2-përse ky ndryshim tëndi,pikërisht në kohën kur rama nuk ka në dorë “kundërshtarët”e tij studentë??
   mund të jetë dhe ashtu si thua ti!?por ka shumë të dhëna të “vogla”,gurë gurë,që tregojnë se shumë nga pisllëqet që përmënden qëndrojnë!!kemi pes vjet e gjysëm që nga ’13ta,troplin që po tregojnë se ngjarjet nuk janë zhvilluar ashtu si kemi shpersuar!!këtë,shpresën e dikurshme,nuk e them nga pozitat e një foshnjori!!nga pozitat e një idealsti që pret të zbatohet fije e për pe tërë ajo “gosti me qumësht dallandysheje”!por nuk mund ta shoh me zgavrat bosh të syve që i kamë nxjerrë vet!!
   PËRSE KY NDRYSHIM KAQ RADIKAL TEK TI TROPLINO????????????????

   Reply to this comment
 38. tola bashkim January 7, 19:31

  me vjen keq per gazeten DITA

  Reply to this comment
 39. DISPERATAMENTETHANO.. January 7, 21:56

  Pa filluar te komentoj kerkoj mirekuptim dhe le te bejme nje marreveshje (deal).

  I perkas atyre shqiptareve qe tradhetine e Rames e kam denoncuar qe te genjeshtra e pare e tij kriminale kur deklaroi qe gjithe VKM te Berishajvanit nga 24 qershori-deri ne 20 shtator 2013 do ti c’fuqizonte si te kundraligjeshme ku shquheshin LICENCA HIDROCENTRALESH DHE GRABITJA E SHQUPIT…

  Pra nqs numerojme KRIMET & TRADHETITE E RAMES..qe nga deklarata e tij ne prill 2014 duke e quajtur Berishorrin si luftetar per clirimin e Kosoves….

  Dekorimi dhe gradimi i Visho Ajazit ( truri Gazidedes) ne Nato e deri te glorifikimi UNLIMITED qe i beri Mit’hat Frasherit..etj etj mund te numeroj dhe 100 krime-ndyresi te tjera..duhej qe Gazeta te nxirrte “flake & barut” qe para 4-5 vitesh dhe jo tani qe e ka marre fera uraten..
  .
  Qofsha i gabuar por te krijohet pershtypja se ustallare te modelit “2 prill 1991” jane prapa ketij invazioni RAMA IK…
  Nuk me dhimbset fare Edi Rama se Tepsine dhe Timonin qe kerkoi ja dhane votuesit dhe ne vend qe te pakten te heshti TRIO KRIMINALE BASH-BERISH-META ata jane bere aq agersive qe nga shtyllat e tensionit larte qe hedhin naziskinet e Azem hajdarit dhe deri te “mishi i dhise” qe i futi Usali Berisha i Voa-s..e kam fjalen per “zgjimin” e Elezit qe na cuditi se po na i fut me Bashkim Ulajn e Vuthajve te Malit te zi qe ai e ka nje histori …
  .
  Jam qe neser te varet te Sheshi Skenderbej familja Rama..por kjo duhet te ndodhte nese ne pranga do ishin vene Burri i shtetit dhe ylli ne ngjitje i Arvizuse…qe jo rastesisht erdhi para pak javesh dhe u dekorua nga Monstra Meta.

  .Nje ikje e Rames ne 2019 me turp i bere kurban si ne maj 2011 qe i fitoi Rama por i pari u shpall nga mengperveshuri Arvizi ylli i tij…me falni se po ju them por as ne kolonite e shekujve te kaluar nuk ka ndodhur nje gje e tille

  Keqardhje per Diten !!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 8, 10:59

   lali i dëshpëruar
   të vësh kushte të tilla”Jam qe neser te varet te Sheshi Skenderbej familja Rama..por kjo duhet te ndodhte nese ne pranga do ishin vene Burri i shtetit dhe ylli ne ngjitje i Arvizuse…qe jo rastesisht erdhi para pak javesh dhe u dekorua nga Monstra Meta.” do të ishte e barabartë me thënjen e arkimedit për levën”më jep pikën e duhur mbështetëse dhe unë mund të lëviz gjithë botën”!teorikisht ai kishte të drjejtë,por ti as teorikisht nuk e ke drejtë!!
   sepse nëse ramës i vë një kusht të tillë!?
   nuk do ti dënojë asnjëherë ata që ti i vë në radhën e parë,ose më mirë i çon për të nxehur sado pak litarin që do të vësh në qafë të ramës!!duke mbrojtut ata ai mbron veten!!
   më pas vjen me thënjen,mentalitetin që varjon nga budallallëk popullor deri në subversion i ndyrë politik:”.Nje ikje e Rames ne 2019 me turp i bere kurban si ne maj 2011 qe i fitoi Rama por i pari u shpall nga mengperveshuri Arvizi ylli i tij…”!unë shpresoj se është varianti i budallallepsjes nga përsëritja që i bëhet të njëjtës gjë!!
   zotëri!!
   një largim i ramës,e meriton jo vetëm të largohet,por dhe të dënohet moralisht dhe penalisht,nuk do të thotë automatikisht një kalim i pushtetit tek “ujku”me të cilin duan të trëmbin shqiptarët!!
   jo zotëri,rama mund dhe duhet të zëvëndësohet me një person tjetër që është pjesë e palës që fitoi zgjedhjet e korrikut 2017!pra të PSsë!
   një person që duhet të formojë një qeveri,jo si deri sot,pa kalamaj dhe bythëlëpirës,një qeveri me nerëz të dedikuar për të çuar përpara këtë vënd!!
   para 20 vitesh pamë të njëtën çmënduri që po ndodh dhe sot!!
   në ’97 u ngrit një popull i tërë që kërkonte largimin e sali berishës!ai me një këmbëngulje prej të çmënduri për këmishë force,mbështetësit e tij,po në të njëjtin nivel,nuk pranoi të largohej sepse e quante veten si garantin e vetëm,të padiskutueshëm dhe të pazëvëndësueshëm të demokracisë!
   rrëzimi i tij tregoi se jo vetëm nuk ishte një garant demokracie,por ishte një shkatërrues i saj!
   rrëzimi i tij tregoi se pa atë “garant të padiskutueshëm” të demokracisë,ajo mund të jetë më e mirë!!
   kështu që pas kalimit të 20 viteve të kemi një ripërsëritje mentaliteti,indoktrinimi,budallallëku,idiotësie!!
   sot në vënd të saliut kemi ramën!
   sot në vënd të rrezikut për këthimin e komunizmit,kemi rrezikun e këthimit të berishizmit!!
   DISPERATAMENTETHANO..
   nuk është e thënë patjetër se “duke kritikuar vjerrën,duhet të shkosh të flesh me mullixhiun”!
   mund të vazhdosh të flësh me burrin,të kujdesesh për familjen tënde!bile bile dhe ta vësh në binarë vjehrën!sado e ndyrë që të jetë!!
   por tek ne gjërat thuhen sipas leverdisë,për të mashtruar e grabitur!
   prandaj e kanë më kollaj të flënë me mullixhiun(ilir metën në 1 prill 2013)sesa të vënë vjerrën në binarë!!vënja e vjerrës në binarë do të thotë që të drejtosh familjen me drejtësi!
   lënja e vjerrës të bëjë çtë dojë!?
   do të thotë se ti je e njëjtë me vjerrën!se ti je po aq e ndyrë sa dhe vjerra!për të mos thënë dhe më e ndyrë!!
   kjo po ndodh në shqipëri!
   të tjerat janë PORDHË SYFYRI, a indoktrinim për gomerë!!

   Reply to this comment
  • mirel January 8, 13:59

   Ore disperato..po kur Rama e zgjedh Meten vete Kryetar Shteti, ke duhet te varim te parin, ate qe duhet varur, apo ate qe na e ve ne kurriz Meten? Pse nuk e vari Ramuti po e beri President?

   Reply to this comment
 40. Plaku Xhuxhumaku January 7, 22:18

  E keni gabim te gjithe ju qe komentoni ketu per kete gje qe nuk ka fare rendesi. Fundja pune milionash te vjedhura nga familja kryeministrore jane. Nuk e keni marre vesh qe Grida Duma na e paska pas mbiemrin Suma, sic eshte zbuluar nga nje faksimile e rralle e para viteve ’90. Kjo po qe ia vlen te diskutohet gjere e gjate si jashtezakonisht e rendesishme per te ardhmen e popullit te mençur e shume bujar shqiptar.

  Reply to this comment
 41. Shkodrani-Belgjike January 7, 23:02

  Ça bahet ashtu ne vendin tim, kan hi mafia dhe po i pine gjakun fukarenjve Shqiptare, a ku je Enver çou prej varrit e vari kta te pa shpirt.

  Reply to this comment
 42. Gazetari i Temes January 8, 08:30

  Zoterinj te Dites!
  Fare thjesht per ta zgjidhur. Merr pabythsin Andi Ballta (kush e njeh e di se cfare zgjebsi eshte – nipi i ish sekretarit te partise korce-sefundi nje zgerbythje servile e Lad Kostes) shterngoja pak koqet me dere te tregoje si i gjeti 390 000 mije dollaret dhe pastaj ai e ben roman me te treguar te gjitha.

  Reply to this comment
 43. DJ Sky Tower January 8, 14:37

  E vertete gazetar i Temes,
  Ballta eshte nje shtresezim shtrirjesh; vdes te shtiret si i rendesishem, i pasur, dhe me njohuri te thella (?!) eshte komplet rrote ka…Pyesni Zana Guxhollin qe e perdorte si sekretar per te mbajtur canten e pazarit… Ngeli duke vjedhur me karten e kreditit te NCH sa qe e hoqen. Tani i luan fene me parate e bankes duke paguar andej ketej sikur te jene te tijat (derisa te perfundoje atje nga erdhi) Eshte me dosje te vjeter ne SHIK. Ne Amerike 8-9 vjet vetem sandwich tunafish hante. Mashtrues patologjik por pa bole. Kur erdhi ketu me leket e NCH paguante veprat e artit “per bamiresi” te Liri Berishes.

  Reply to this comment
 44. DISPERATAMENTETHANO.. January 8, 15:55

  i nderuar anticensurë25642654

  Faleminderit qe i ke kushtuar vemendje komentit tim por me lejo te them se krahas shume te vertetave qe thua ne ato rrjeshta me siper keni bere dhe keto gafa dhe keni falas disa keshilla
  .
  a-Perpara se ti ktheni nje komentuesi replike….mundohuni te shkoni sa me afer me “fabulen” qe thuhet
  .
  b-Mundohuni qe te mos ofendosh bashkbiseduesit dhe mos luaj rolin e e ‘dinshumit ” se dhe ato pak vlera qe mund te keni i shumzoni me zero

  .e fundit
  po ta perseris:
  Le te veme Edi Ramen te parin ne rradhe per varje ne litar..por nese te nesermen vjen ne pushtet Sali-Lili-Luli nen zgerdhimjen e “vjehrreve ambasadore” nuk me ngelet gje tjeter se ju shqyptareve qe keni ngelur ne ate vend..bishtin qe ja u hoqi Enveri ne 1945-en…ja u vuri Saliu Luli Edi dhe Lili nga 1992 e deri me sot…

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 9, 09:24

   i dëshpërruar dhe i nderuar në të njëtën kohë!!
   tek të tre pikat,a dhe c,e fundit,je ti që nuk ja ke idenë e asaj që shkruan,dhe asaj për të cilën unë replikoj!!
   sa për b ke sa të drejtë aq dhe të padrejtë!!normalisht unë shpreh mendimin,se me çfar e shumzon ti!?
   nuk më bën përshtypje!!
   si i thonë llafit,sipas vëndit bëhet kuvëndi!!
   mund të përdorja pikën b dhe në këtë replikë,por e shoh se është e kotë,ti prapë në të njëjtin vënd në oqean dhe me turrjelë në dorë!!vazhdo të hapësh vrimë në ujë vëlla,vazhdo!!
   vazhdo me mendimin se muti i ri është më i mirë se muti i vjetër!!vazhdo e ruaj këpucët nga muti i vjetër dhe shkel mbi të riun!!frika se mos shkelësh mbi të vjetrin të bën të ecësh mbi të riu!
   morali i fabulës është se mbi mut je tu hec,sido qoftë ai!!
   unë dua të pastroj mutin dhe jo të mbaj më të mirin!!
   sa për ne “shqyptarët”(mos e tradhëto veten o nastradin)nuk kemi pasur as para e as pas enverit!!ai që sheh ti,bishti,është tëndi!!ti i vjen vetes vërdallë!!
   po të kuptoje se çfar shkruan vetë!?
   do të kuptoje dhe ato që shkruaj unë!!

   Reply to this comment
 45. Durrsaku January 8, 20:27

  Eshte bere qesharake gazeta Dita me te njejtat genjeshtra per ABI BANK. Tranzit u krijua ne 2009 ne kohen e Berishes dhe asnje nuk foli per kompanine financiare dhe aksioneret e saj nderkohe qe kompania bleu borxhe te keqija te bankave “te konsoliduara” dhe solli fitime per cdo vit, pak shume fitoi.

  “E Forta” Emporiki qe i diheshin aksioneret shkoi per lesh, me nje tufe grekesh egzekutive qe benin palle ariu gjithe diten, “E Konsoliduara” Credit Agricole nuk u ndje kurre nese ishte banke apo kasolle ku na mblodhe me nje tufe francezesh te pandjeshem. Transit bleu kete banke te mbaruar dhe e ktheu ne banke model, ku puna vazhdon cdo dite e rritet.

  Une jam klient i bankes ne Durres qe nga 2010. Shikoj me kenaqesi qe banka ka ndryshuar, punon shume me mire dhe ka me teper cilesi dhe profesionalizem.

  Cfare dreqin kerkoni te gjeni nga aksioneret ne ishujt Caymen? Banka operon sipas ligjeve shqiptare, mbledh depozita, jep kredi, NCH Capital eshte e regjistruar ne SEC dhe kontrollohet nga enti rregullator amerikan. Mos me thoni qe ne shqiptaret duam me shume garanci per fondet tona me shume se nje kompani qe kontrollohet nga enti rregullator financiar se do vras veten nese thoni PO.

  Keni pyetur ndonjehere per kompanine qe manaxhon aeroportin e Rinasit. Koncesioni kinez, kompania meme e te ciles eshte e regjistruar ne ishujt Caymen. Dhe cfare? Funksionon dhe askujt nuk i duhet kjo. Ne rastin e ABI-t krimbi eshte qe punon Linda Rama si anetare bordi. Edhe cfare? Bordi mblidhet nje here ne kaq kohe dhe merr vendime strategjike per investime fondesh apo aprovime buxhetesh. Cfare pune ju prish Linda Rama shqiptareve se ngre doren dhe thote PO. Ne fund te fundit ka edhe poste honorifike ne kete vend si ne cdo vend te botes ku njerezit punojne anetare bordesh, fondacionesh, NGO etj. Besoj se zonja e ka treguar veten qe eshte e afte per nje post te tille sepse 40 vjet ka care vete ne jete edhe pa qene gruaja e Rames.

  Besoj qe DITA po behet me sketerre se nata me keto lajme bajate pa thelb dhe logjike per ABI BANK. Une besoj se per sa kohe stafi i bankes t’u sherbeje klienteve me cilesi dhe profesionalizem, cdo gje ecen mire me nje banke kudo qe t’i kete aksioneret. Chill gazeta Dita, gje ndonje gozhde tjeter ku ta varesh xhaketen se je bere boze…..

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 9, 10:24

   durrsako
   ke një naivitet të tmerrshëm dhe një miopi të theksuar!!mund të komentohet çdo fjali tëndja por unë u ndala në:
   -Dhe cfare? Funksionon dhe askujt nuk i duhet kjo.
   ajdin sejdia funksionoi,sudja e gjallica gjithashtu funksiononin për njerëz si ti!përsa kohë që merrnit fitim thoshit të njëjtat gjëra,POOOOOOR kur mbetët pa brekë në bythë!?
   e para thatë,mes shokëve të cilët ju kishin këshilluar të mos mashtroheshit,”kishit pasur të drejtë” dhe më pas ti vërsuleshit shtetit për mos bllokimin e tyre!!
   e keqja është se në mashtrimin e rradhës binit prapë dhe prapë i njëjti muhabet humbje e pendimi!
   -Ne rastin e ABI-t krimbi eshte qe punon Linda Rama si anetare bordi.
   POOOOOOOOO,sepse është gruaja e K/ministrit që e “këthen gjirin e lalëzit nga një ranishte në një parajsë”,mos vallë nuk u “ble” falas toka në lalëz dhe më pas falë ndërhyrjeve të babait K/ministër nuk mund të paguaje 1 m2 sa pagoi vajza e babait për tërë rërën e blerë??
   ky quhet korrupsion,si ishte dhe korrupsioni i të bijës së berishës!!
   -Cfare pune ju prish Linda Rama shqiptareve se ngre doren dhe thote PO.
   na prish punë sepse e ngre dorën për pisllëqe!sepse gruaja e atij që duhet të jetë pastërtia e shtetit dhe ta pastrojë atë!?
   përfiton nga pozita që ka i shoqi!!
   sepse ai që e ka marrë në punë do ti kërkojë leshtësime të shoqit të lindës!lëshime që janë në kundërshtim me ligjet e shqipërisë!
   zotëri nëse ka pisllëqe të tjera si ky!?
   nuk duhet të heshtim për këtë pisllëk!!
   duhet të ulërasim dhe për të tjerët!!
   qofshim me lindë a me pindë!!
   unë,ne si komnetues,komnetojmë për ato që lexojmë dhe na ofrojnë!nuk jemi ne ata që zbulojmë a hetojmë!!ne të paktën përpiqemi ti mbajmë mbi ujë këto denoncime!
   ti kërkon ti fundosësh dhe këto pak që arrinë të dalin mbi sipërfaqe!!
   ne jemi të mbytur në korrupsion dhe këtë e di ti fare mirë!!e ke denoncuar deri dje si korrupsion të saliut!
   sot përse e mbron atë që është në të njëjtën formë si ai i djeshmi??
   se ka ngjyrë tjetër??

   Reply to this comment
 46. Lili January 8, 21:30

  Durrsaku,ketu nuk paske kuptuar : credit agricole e shiti kete filiale pikerisht sepse ishte nje filiale e dyshymte,thene bute, per te mos rra pre e sanksioneve qe shteti franceze vendosi mbas amerikes per disa banka qe pastrojne pare…

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 9, 10:26

   lil
   durrsaku nuk e ka kuptu gabim!
   ai mbron korrupsionin që shante dje,vetëm e vetëm se ka ngjyrë tjerët!!
   sepse është korrupsioni “i tij”!!

   Reply to this comment
   • censura pa pune January 11, 21:20

    anticensura me dhjete numra mbrapa nuk denjoj as te pergjigjem sepse qenke injorant kalibri, une flas per banke ti flet per politike. Kam pershtypjen qe duhet te jesh ndonje i papune qe te pagon ndonje banke konkurente e ABI BANK sepse ka me shume hapesire komenti i anticensure-s se sa vete artikulli medioker i Dites.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 January 12, 13:39

     censura pa pune
     nuk është faji tim që je pa punë!!
     “Kam pershtypjen qe duhet te jesh ndonje i papune qe te pagon ndonje banke konkurente e ABI BANK” është e mundur,si është e mundur që të më paguaj saliu kur flas kundër ramës pë gomarllëqet që bën në politikë,mund të më paguaj sërbi kur flas se “kreu i SHISH i propozuar nga rama është gërk”,mund të më paguaj gërku kur them se rama mbron idiotësitë e harshim palloshit,më të shkurtër se rama!!
     është e mundur o lali që ndërron pseiudonimin sipas oreksit!
     “une flas per banke ti flet per politike.”
     a të funksionon truri kur shkruan dhe kur lexon??
     këtu nuk po flitet vetëm për bankë por për ndërthurrjen e veprimtarisë së bankës me politikën!!
     nëse rama do të ishte një piktor i thjeshtë(as i thjeshtë nuk e ka vlerën),a ta merr mëndja se dikush do të kishte pyetur se ku i punon e shoqja??por duke qënë se është një K/ministër,njerzit pyesin ku i punon e shoqja!dhe kjo rit më shumë kureshtjen se ku ka filluar punë pasi është bërë K/ministër i shoqi!!
     kur na del se paska filluar punë në një bankë të dyshimtë!?
     atëherë nuk kemi të bëjmë më me ” une flas për banke”,por unë flas për bankë që shfrytëzon politikën!
     pra fillon problemi financiaro politik jo në rrugën e drejtë por nëpërmjet gruas që nuk ka lidhje të drejtëpërdrejtë me politikën!pra gruan e K/ministrit!!
     kështu o dursako!!
     banka e lidhur me politikën,kur nuk është banka e shtetit,por private!?
     QUHET KOOOOOOOOOOORRUUUUUUUPSION!!

     Reply to this comment
  • pika January 11, 21:16

   Lili o te rente pika, e shiti se ishte filial i dyshimte Credit Agricole se pastronte para, jeni te mbaruar dhe idiote, nga e gjetet qe Credit Agricole pastronte para? apo jua tha Berisha sepse credit agricole operonte ne kohen e Sales apo jo

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim