Historia si mësim, armë dhe mashtrim

August 21, 2018 12:06

Historia si mësim, armë dhe mashtrim

Nga Viktor Malaj

 

“Mësimi më i madh që na jep historia është se njerëzit nuk zënë mend sa duhet nga mësimet e historisë”/ Aldus Haksli*

 

Sikur njerëzimi të ishte treguar më i mençur në njohjen e së kaluarës së tij dhe, sidomos, më i vendosur në mospërsëritjen e gabimeve dhe fajeve të veta sot do të kishim një pamje krejt tjetër të shoqërisë njerëzore, shumë më të drejtë, më të sigurt dhe më humane se ç’është në fakt, qoftë në aspektet kombëtare, qoftë në ato ndërkombëtare. Në mosnjohjen e së kaluarës dhe në përsëritjen e gabimeve dhe fajeve, përveç padijes në përgjithësi, një rol kyç kanë luajtur shtrembërimet, falsifikimet dhe keqpërdorimet nga njerëzit e politikës të cilët, në vend që ta përdorin historinë si mësim të së kaluarës, e kanë gjetur më të udhës, domethënë më të dobishme për veten e tyre, ta përdorin atë si armë të së sotmes në shërbim të interesave të ditës dhe së ardhmes vetjake.

Në rastet kur e shkuara, ashtu siç ka qenë, nuk iu ka hyrë sa duhet në punë, politikanët dhe shërbëtorët e tyre të propagandës nuk kanë përtuar ta shtrembërojnë, falsifikojnë dhe keqinterpretojnë atë. Ky është një fenomen mbarëbotëror dhe i gjithhershëm të cilin nuk kanë mundur ta shërojnë as të ashtuquajturat “liri mendimi” dhe “pluralizëm politik”. Në sistemin politik njëpartiak të para 1990, në pamundësi për të arritur ritmet e duhura të zhvillimit shoqëror, propaganda shtetërore vazhdonte me kokëfortësi, por pa efektivitet, të bënte krahasimin e gjendjes ekzistuese të vendit me atë të 1938, madje edhe 50 vjet pas saj. Ndërsa etiketonte me të drejtë regjimin monarkist si regjim të dhunës e padrejtësisë të komanduar nga “një satrap”, vetë regjimi i “socializmit real” vazhdonte të bënte padrejtësi, faje dhe krime që kanë cenuar dhe rënduar jetët e shumë individëve dhe familjeve shqiptare.

Në vitin 1990, kur ndodhi ndryshimi paqësor i sistemit politiko-shoqëror në Shqipëri, e kaluara u përdor si armë nga grupimet kryesore të reja politike megjithëse shumica e protagonistëve të “politikës së re” i përkisnin së kaluarës dhe jo pak prej tyre ishin edhe mëkatarë të saj. Por, ndërsa në atë kohë përdorimi i historisë si armë për pushtet edhe mund të mirëkuptohet dhe konsiderohet si “armë me leje”, vazhdimi i të njëjtës “melodi” sot, dëshira për t’u armatosur me të kaluarën, madje duke e shtrembëruar dhe keqinterpretuar atë, flet shumë për konstitucionin moral të autorëve të këtyre veprimeve. Ky fakt nuk flet vetëm për batakun e tyre moral, por edhe për hallin në të cilin gjenden dhe shpresën e tyre të kotë se nga ky hall, gjithnjë i tyre dhe jo i popullit, do të mund të shpëtojnë duke mashtruar rreth fakteve historike dhe duke u përpjekur të fajësojnë kundërshtarët e tyre politikë për krime të ndodhur ose të sajuar, por të kryer nga tjetërkush. Nëse në vitet ’90 zhurma rreth së kaluarës si armë e të pakënaqurve dhe të revoltuarve mund të justifikohet, përdorimi dhe keqpërdorimi i saj sot nuk është tjetër veçse tymuese qesharake dhe e turpshme e të dëshpëruarve dhe të pamerituarve për pushtet. E kaluara e largët, sado e zezë qoftë, e përdorur nga ata që të zezë dhe të turpshme kanë të kaluarën e tyre të afërt, mund të shërbejë si një çifte pa saçme, zhurma e së cilës kënaq ata që jetojnë me pasione, por u shkakton neveri atyre që udhëhiqen nga arsyeja.

Nxënësi dhe trashëgimtari besnik i berishizmit, Lulzim Basha është njëri nga individët politikë i cili, meqë ka dështuar përherë të bëjë diçka në shërbim të vendit dhe popullit, pra të bëjë diçka historike, e ka bërë mënyrë sjelljeje keqpërdorimin dhe shtrembërimin e historisë së largët me shpresë se ne do të emocionohemi dhe harrojmë të shkuarën e tij të afërt krejtësisht të palavdishme dhe të sotmen e tij të rreme. Një nga ngjarjet e së kaluarës me të cilën është spekuluar më shumë pas 1990 është dënimi dhe ekzekutimi me varje i Havzi Nelës në Kukës në vitin 1988. Rasti në fjalë, ashtu si edhe disa të tjerë si ai, është një rast tragjik dhe, gjykuar nga pikëpamja humane, është i dhimbshëm pasi kemi të bëjmë me dënimin kapital të një njeriu. Mirëpo, tjetër gjë janë gjykimet emocionale dhe tjetër gjë e vërteta historike. Pavarësisht manipulimeve, gënjeshtrave dhe keqinterpretimeve të qëllimshme të bëra nga sharlatanë politikë, manipulues të historisë dhe publicistë pa integritet moral, e vërteta është se Havzi Nela ka qenë sa viktimë e egërsisë së sistemit politik, aq edhe e temperamentit dhe keqkomandimit të vetes së tij. Mendoj se përgjegjësia e pamohueshme e regjimit, në rastin e tij, qëndron në faktin se shteti i kishte të gjitha mundësitë të mos e lejonte marrëdhënien midis tij dhe shtetasit Nela të merrte rrjedhën që mori dhe duhej që kurrsesi, në fund, të mos i jepte dënimin kapital.

Përpjekjet e paskrupullta të bëra pas 1990 për t’ua paraqitur shqiptarëve rastin e tij si rastin e dënimit të një njeriu krejt të pafajshëm, thjesht pse ishte poet apo sepse i këndonte lirisë, dëshmojnë kalbëzimin moral të predikuesve dhe llafazanëve të të pavërtetave dhe guximin sfidues të mashtruesve dhe manipuluesve të historisë për t’i shitur popullit shqiptar sajesat e tyre si të vërteta të kulluara. Nëse manipuluesit e fakteve historike që ndodhen jashtë establishmentit politik kanë një herë përgjegjësi për qëndrimet ndaj së vërtetës, tregtarët e rrenave politike kanë përgjegjësi të shumëfishtë pasi ata e shtrembërojnë të vërtetën me qëllime të mirëfillta përfitimi. E, kur këtë gjë e bëjnë njerëzit politikë që janë vetë mëkatarë të historisë, përgjegjësia bëhet akoma më e madhe.

Njëri prej këtyre spekuluesve të padinjitetshëm të historisë është edhe z. Lulzim Basha i cili, siç e kanë shprehur edhe aleatët e tij kryesorë të sotëm politikë, “gënjen edhe kur e pyet sa është ora”. Para disa ditësh, në një prononcim të tij rreth rastit të sipërpërmendur, Basha shkruante: “3 dekada mbushen sot nga dita kur xhelatët gjakatarë të Tiranës komuniste varën në litar në mes të Kukësit poetin që i këndoi lirisë Havzi Nela. E dënuan me vdekje poetin vetëm se i thurte himne lirisë… E zezë është faqja e atij kombi që pranon të predikojnë sot për drejtësi xhelatët e pandëshkuar të krimeve të komunizmit dhe bijtë e tyre të papenduar… Nderimi më i madh për poetin kryelartë të lirisë është të ngremë krye kurdoherë kundër tiranisë së të keqes, për liri, për demokraci, për Zot dhe Atdhe, për veten dhe fëmijët tanë”.

Në këtë thënie të tij ka shumë elementë që flasin qartë për mungesën e dinjitetit dhe karakterin e shtrembër të kryetarit formal të opozitës politike shqiptare. E vërteta historike dhe dokumentare është se Havzi Nela nuk është dënuar as pse ka qenë poet dhe as pse i ka kënduar lirisë. Nëse duhet të vajtojmë vdekjen e tij duhet ta trajtojmë si qytetarin dhe njeriun Nela. Përdëllimet, manipulimet dhe spekulimet e tjera hipokrite dëshmojnë mossinqeritetin e atyre që lëshojnë lot krokodili jo pse iu dhimbsen Nela dhe nelat, por sepse besojnë se lotët e tyre të rremë do të joshin sa më shumë mendjelehtë që t’i bashkohen rrugës së tyre kënetore për pushtet. Havzi Nela duhet trajtuar dhe vlerësuar si njeri sepse, po t’iu hyjmë anëve të tjera, ai ka qenë një mësues i thjeshtë fshati, me shkollë të mesme, me një kulturë mediokre dhe me një krijimtari letrare krejt të varfër. Ne duhet të ndiejmë keqardhje për humbjen e njeriut dhe jo të poetit dhe as të heroit, pasi i tillë ai s’ka qenë kurrë. Qenia poet apo shkrimtar nuk mund të shërbejë për askënd si kartë imuniteti ndaj ligjit dhe as si dëshmi e dëlirësisë hyjnore. Shkrimtar, madje i shquar, ka qenë edhe Radovan Karaxhiç dhe sa e sa të tjerë në botë të cilët janë implikuar në krime, jo pse kanë qenë shkrimtarë, por duke vepruar si qenie njerëzore. Prandaj, për Nelën, pavarësisht fjalës së tij pak para ekzekutimit se “I keq kam qenë dhe i keq po shkoj”, ne duhet të ndiejmë keqardhje pasi ishte qytetari dhe njeriu Nela.

Havzi Nela është konfrontuar me regjimin me të drejtë për disa gjëra (siç ishte kolektivizimi i bujqësisë), por edhe padrejtësisht për gjëra të tjera (ai ishte kundër masave qeveritare për emancipimin e femrave etj.). E ndërsa shteti kishte reaguar fillimisht duke i thënë se nga ai priste ndihmë dhe jo kundërvënie pasi konsiderohej edukator dhe njeri i përparimit, më vonë e kishte transferuar në një vend tjetër pune, gjë që e ka indinjuar Nelën. Trajtimi dhe interpretimi sot i dy arratisjeve (kalimeve të kufirit) të tij në Jugosllavi si “kërkime të lirisë” tingëllojnë cinike dhe të rreme. Çfarë lirie do të gjente Nela (dhe jo vetëm ai) duke ikur nga një vend komunist në një tjetër vend komunist, nga Shqipëria e Hoxhës në Jugosllavinë e Rankoviçit (herën e parë) dhe nga Shqipëria e Alisë në Jugosllavinë e Milosheviçit (herën e dytë)?

Mashtrimet më të mëdha me rastin Nela i përbëjnë fshehjet e shkaqeve të vërtetë të dënimeve të tij. Nela ishte dënuar herën e parë për “arratisje jashtë shtetit” gjë e cila sot tingëllon absurde, por çdo kohë dhe vend ka ligjet e veta. Shteti më i zhvilluar dhe Perandoria e botës, Anglia, ka dënuar me vdekje homoseksualët, deri para një shekulli ndërsa sot ua ka ligjëruar edhe martesat, por nuk i ka shpallur të pafajshëm viktimat e mentalitetit dhe gjykimeve të saj të atëhershme. Ne nuk duhet të pajtohemi sot me dënimet e mëparshme të Nelës për arratisje dhe agjitacion e propagandë, por ndërgjegjja e shëndoshë nuk mund të justifikojë aktin më të fundit të Nelës që i kushtoi atij edhe jetën. Në vitin 1988, Havzi Nela nuk është dënuar “vetëm se i thurte himne lirisë”, siç thotë mashtruesi i pandreqshëm Basha, por, përveç largimit nga vendi i internimit, tentativës për arratisje dhe armëmbajtjes pa leje, është dënuar edhe për terror pasi, kur tre punonjës të shtetit kanë shkuar për ta arrestuar në shtëpinë ku kishte bujtur pranë kufirit, ai ka tentuar t’i vrasë të tre me pistoletën që mbante pa leje. Fati e ka dashur që arma t’i bllokohej pas zbrazjes së dy plumbave dhe plagosjes së rëndë të punonjësit të policisë Sh. Shehu i cili ka mbetur invalid i përhershëm nga plumbi i marrë.

Po të ishte për Nelën, të tre përfaqësuesit e shtetit do të varroseshin të nesërmen e asaj dite. Nela nuk e kishte marrë armën e zjarrit me vete për t’i treguar rrugën për të shkuar në Jugosllavinë e Milosheviçit, por për t’iu marrë jetën atyre që do ta pengonin të kalonte kufirin, veçanërisht rojeve kufitare. Marrja e jetës së të tjerëve për të fituar lirinë tënde të pretenduar nuk përbën as akt human, as të ligjshëm dhe as heroik, por thjesht një akt kriminal që dënohej dhe dënohet në gjithë botën. Është e sigurt se po të mos e kishte me vete dhe po të mos e përdorte armën e zjarrit, Nela nuk do të kishte marrë dënimin kapital. Të paktën moralisht dhe njerëzisht, Nelën nuk e shpëtojnë sot falsifikimet e paturpshme të ndonjë letraro-politikani që mashtron opinionin sikur Nela deshi të vriste veten por, pa dashje, plumbi mori drejtim të kundërt 180 gradë dhe goditi punonjësin e policisë së zonës. A mos duhet që t’i mësojmë brezat e sotëm me bindjen se sa herë ata të konfliktohen me shtetin kanë të drejtë të përdorin armët kundër punonjësve të tij? E, ndërsa ndiejmë keqardhje për fundin e Nelës, mos duhet të përçmojmë jetët e tre qytetarëve të tjerë që nuk kishin shkuar për ta vrarë Nelën, por që u rrezikuan seriozisht nga veprimet e tij?

Në thënien e mësipërme të L.Bashës, përveç mashtrimit për shkaqet e dënimit të Nelës, bien në sy disa gjëra të tjera si dhe qëllimi i vërtetë i mjaullimave të tij tinëzare. Ashtu si edhe në disa postime apo fjalime të mëparshme, Basha, jo vetëm hiqet si fetar i kulluar, por edhe përdor dhe përshtat shprehje nga Kurani për të forcuar ndikimin e ligjërimit të vet tek dëgjuesit (“e zezë është faqja e atij…”). Pjesa e fundit e shkrimit të tij zbulon edhe synimin e vërtetë kur bën thirrje për kryengritje “kundër tiranisë së të keqes, për liri, demokraci, për Zot dhe Atdhe…”. (Ec e mos qesh me qesharakun, kur na bën thirrje të luftojmë edhe për të fituar Zotin- “për Zot”!!! A mos kemi të bëjmë gjë me komandantin e ISIS-it ?!).

E kam parë dhe dëgjuar edhe herë të tjera të mos skuqet dhe as zverdhet kur iu kërkon llogari të tjerëve për gjëra që s’i kanë bërë dhe e shet veten për misionar të së mirës dhe predikues të moralit. E kam dëgjuar të thotë se “më vjen turp” për dënimin e disa deputetëve në vitet ’40 me procedurë të rregullt ligjore dhe për vepra që shumica e tyre i kanë pranuar, por nuk ndien kurrfarë turpi për krimet e kryer nga qeverisja e tij në vitet 1992-1997, as për 30 jetët e humbura në fabrikën e Gërdecit, krijuar me procedura mafioze (megjithëse tutori i tij politik e ka pranuar se “ishte një krim shtetëror”). E kam parë disa herë të shkojë me vrap në Shkodër çdo 2 prill dhe të derdhë lot krokodili, si dhe të akuzojë kundërshtarët politikë që s’iu është vërtetuar fajësia në pasojat e ngjarjes së vitit 1991 dhe, nga ana tjetër, të vetëshpallet i pafajshëm dhe të pohojë se në ngjarjen e 21 janarit 2011, ku ai ishte Ministër i Brendshëm dhe 20 metër larg vendngjarjes, “është zbatuar vetëm ligji”, megjithëse edhe gjykatat e komanduara nga babai i tij shpirtëror i kanë konsideruar vrasjet të paligjshme. Ai ka guximin që dënimin kapital të një njeriu, jo vetëm të armatosur, por edhe që përdor armën ndaj shtetit ta konsiderojë mëkat ndërsa vrasjen e katër njerëzve të paarmatosur dhe me duar në xhepa në mes të Tiranës dhe ditën për diell ta cilësojë “të ligjshme”. Sipas formimit të tij, nëse vret ai dhe qeverisja e tij kjo duhet vlerësuar e ligjshme dhe e moralshme. Prandaj, ekzekutuesit e vendimit të gjykatave për Nelën i etiketon si ” xhelatët komunistë ” ndërsa qeverisjen e tij që ka ekzekutuar pa gjyq katër protestues të paarmatosur dhe të pafajshëm si dhe veten e vet i shpall përditë si luftëtarë të lirisë, drejtësisë, demokracisë. Këto sjellje dhe veprime mund t’i bëje vetëm një antikomunist qesharak, i rremë dhe dredharak si z. Basha.

Pavarësisht dukjes dhe mënyrës së të shprehurit, Lulzim Basha është po aq hipokrit, i paskrupullt dhe i dëmshëm sa ati i tij shpirtëror dhe politik S. Berisha. Një njeri normal që ka minimumin e dinjitetit dhe që është i implikuar në bëma të së kaluarës do të duhej të ishte tërhequr mënjanë politikës dhe jo të na bëjë pastorin e politikës, drejtësisë e moralit. Ata që na premtojnë “Republikën e Re” më parë duhet të japin llogari për mëkatet që kanë kryer në “Republikën e Vjetër” ku kanë qenë protagonistë; ata që janë autorë të “krimeve të tmerrshme të pas 1990” (cilësim i z. Donald Lu) përpara se të akuzojnë, duhet të ulen në bankën e të akuzuarve; përpara se të veshin togën e prokurorit dhe gjykatësit, duhet të pranojnë prangat e të pandehurit; përpara se të kërkojnë të bëhen zot shtëpie për gjithë vendin, duhet të bëhen bujtës të “hotelit” më të ri të Reçit; përpara se të shpallin të tjerët përgjegjës për bëmat e “etërve”, duhet të ndëshkohen për krimet që kanë kryer vetë; përpara se të shprehin me hipokrizi “turpin” që ndiejnë për krimet e kryer nga të tjerë para 70 vitesh, duhet të rrëfehen dhe përgjigjen për krimet që kanë kryer vetë para shtatë vitesh; përpara se të flasin për mëkatet e të tjerëve në dënimin me gjyq të Havzi Nelës, duhet t’i lënë pa mbrojtje dhe t’i dënojnë mëkatarët e zhdukjes pa gjyq të Remzi Hoxhës.

Lulzim Basha nuk mund t’i bëjë vullnetarisht asnjërën nga këto, sepse formimi i tij moral është i tillë që i mundëson përdorimin e standardeve të ndryshme në vlerësimin e  njerëzve dhe të ngjarjeve. Standardet e dyfishta e të shumëfishta dëshmojnë qartë për dyfytyrësinë dhe shumëfytyrësinë e përdoruesve të tyre. Vetë fakti që L. Basha (jo vetëm ky) iu bashkua PD-së pavarësisht bëmave të saj të së kaluarës dhe mospendesës për krimet e kryera që në nisje, por të paktën për ato krime që ajo dhe drejtuesi i saj kishin bërë në Shqipëri në vitet 1996-1998 do të mjaftonte për të konkluduar se angazhimi i tij politik nuk ka pasur kurrfarë idealesh, vlerash dhe as parimesh. Madje, ai, për shkak të besnikërisë ndaj autorit kryesor të atyre bëmave, ka marrë përsipër trashëgiminë dhe çuarjen më tej të mungesës së këtyre vlerave (“Ne i përkasim shkollës politike të S. Berishës”- deklaron me krenari L.Basha).

Unë besoj fort se regjimi politik i para 1990 ka pasur aq shumë bëma dhe mëkate saqë nuk është fare e nevojshme të sajohen të tjera shtesë për të gjykuar rreptë autorët e tyre. Ne mund të kemi mendime e gjykime të ndryshme rreth faktit, por nuk na lejohet të sajojmë, shtrembërojmë apo fshehim vetë faktin. Mendjet e shëndosha dhe shoqërisht të dobishme i dënojnë krimet e të gjitha kohërave, pavarësisht nga kush janë kryer dhe kush e ka pësuar, ndërsa mendjet djallëzore kanë nevojë për fshehje, sajime, keqinterpretime dhe keqpërdorime të fakteve dhe të krejt historisë. Këto mendje djallëzore i bëjnë këto veprime sepse zotëruesit e tyre nuk kanë kurrfarë idealesh dhe as parime, por thjesht interesa dhe etje për pushtet nga i cili presin të përfitojnë lavdi, por më së shumti para.

 

* Aldous Huxley – Shkrimtar dhe filozof i shquar anglez i shek. 20-t.

August 21, 2018 12:06
Komento

87 Komente

 1. Une August 21, 12:19

  Nuk ja vlen te komentosh per lulen e Hollandes,kllonuar nga saliu!

  Reply to this comment
  • Xing Ling Tung August 25, 06:29

   Viktor Malaj? Hmmm, ku kullot ky njeri?

   Reply to this comment
   • Bolearti August 27, 05:44

    Ore kinez I squet, vertet kush asht ky Viktor Malaj qe asht kaq analist I forte e se kena pa asnjihere ne televizor? Pse nuk e marrin ket rob zoti, ket talent te analitikes shqiptare keto televizionet tonaa, po na e mbushin ekranin me tipa si Zheji zhelani, Tos marmalata, Taku I Kicos, apo ai Nanua I Skrapkarit. Une I bej thirje tan televizioneve qe Viktorin ta bejne ikonen e gazetarsie televizive shqiptare. Mer kurajon o Viktor e dil e beji mut keto baxhella ne ekranet e vendit.

    Reply to this comment
 2. Qezarit,cfare eshte e Qezarit.... August 21, 12:50

  Problemi eshte edhe pertej Lulashit…
  Nje faqe interneti kujto.al qe merr persiper te paraqes biografite e te denuarve nga gjyqet e Shtetit te Diktatures se Proletarjatit i shmanget dokumentave te kohes per motivet e denimit duke i meshuar Agjitacionit e Propogandes e duke i paraqitur te gjithe te denuarit si te denuar per bindjet politike.Ne se njihni ndonje te denuar si hajdut apo per krime te tjera shikoni si ja kane qendisur biografine!!!Ky fenomen po perhapet gjersisht duke demtuar jo vetem ekonomikisht,por edhe moralisht shoqerine..Ndoshta duhet nje data baze on line ku te paraqiten biografite e verteta te te ashtuquajturve “te denuar politik”.Per deri sa nje grup shoqeror po deformon realitetin eshte e domosdoshme qe te publikohen edhe dokumentat zyrtare dhe qytetaret te kene mundesi te gjykojne realishtQezarit,cfare eshte e Qezarit….

  Reply to this comment
  • info analitike August 21, 13:49

   Jo ti nuk do ti japesh Cezarit ate qe i takon por do ti heqesh Cezarit e t’ia japesh “katnarit” te partise.
   Listat e te persekutuarve jane hartuar duke kaluar nje sere dokumentesh e jo duke i fshehur ato. Ne rast se ti ke raste nga ato qe citon atehere cfare te pengon ti denoncosh? Jo me llafe pazari e letra anonime se ashtu jeni mesuar keq ju te nenes parti por me dokumente, prova e fakte. Sa per demshperblimin ai eshte minimumi i hakut te punes per nje jete te flijuar per bonifikimin e kenetave e te tokave te cilat i grabiten njerezit e rinj te partise. Ne ka nje dem moral e ekonomik qe po i behet shoqerise ky eshte pikerisht demi qe po i bejne bijte e partise e poasardhesit e tyre qe paskan qene kriminele e hajdute me kuç e me maç. “Qezari” yt qenka ca i verber nga keta hajdutet me teser te PPSH-se qe nuk lane gje pa i grabitur Shqiperise. Po keta mos i llogarit si “Qezare” zotrote?

   Reply to this comment
   • I tille je , sa here qe hap gojen August 21, 19:40

    Ore muuut , ne kuptimin e plote te kesaj fjale ! Atyre qe thote komentuesi “Qezarit… ” , nuk mund tiu hiqet asnje presje , se jane teper te sakta e te logjikeshme , kurse ti , je vetem nje jashteqitje njerezore e qe ushqehesh me ato mbetje ! Idjot , kujton se mund te lexoje kush bajgat e tua!

    Reply to this comment
 3. Masala e 1998 nuk harrohet August 21, 12:58

  Masakra e 1998 nuk harohet eshte pika e references se diktatures dhe korupsionit me te lart te politikaneve me pushtet.Ata ende vazhdojne te luajn rolin e engjellit dhe kriminelit njekohesisht jane bastaret me te medhenj te historise miderne shqiptare

  Reply to this comment
 4. Loreta August 21, 13:00

  Nje analist i shkelqyer, trim, i sakte dhe objektiv.
  intelektual te tille jane shprese per Atdheun.
  Bravo Z. Viktor Malaj.

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN August 21, 13:34

   ah maj Loreta ,
   hanalist eshte ky ?? po trim pse ??
   Zot me ruaj nga budallenjte e tu !!

   shiko te shkruaj une diçka qe e ka ‘harruar’ banalisti yt. Ndërsa kalonte vijën kufitare, ai shkroi në një copë letre, “Lamtumirë, atdhe i dashtun, po të la, por zemërplasun …” dhe e vendosi në degën e një peme lajthie që ta gjenin rojet e kufirit….pra nuk nxori koburen te vriste askend, si e pershkruan ky hanalisti yt …Në përkujtimin e 75 vjetorit të lindjes së Havzi Nelës shKRIMtari Ismail Kadare shkruante: “Poeti Havzi Nela është një këmbanë që ende bije për shoqërinë shqiptare. Të mos e dëgjosh këtë këmbanë do të thotë të vazhdosh të shkelësh me këmbë lirinë e Shqipërisë”.
   pra kujt ti besojme ???
   llogjexhiut Malaj apo Kadarese ??
   per mua personalisht nje MUT jane te dy, mjere shqiptareve kokepalare qe ju ngelen ne dere kta kambere

   ENI TE VAJTOJME SHQIPERINE

   Nda e përçudnue,larg prej shoqesh tjera
   Shikoni si dergjet,si lëngon e mjera
   Mundohet qyqarja,rron me shpirt ndër dhambë
   Banditët e vendit e kan vu nën kambë
   E mposhtën,e shtruen,me hekur e zjarr
   Neronët e kohës ia banë jetën varr
   E veshën me gjemba,me tela e ferra
   E kyçën nga brenda,se lanë as te dera
   N’derë,as në dritare,se lanë me pa fare
   Ja kane qepë syte, për faqe të zezë e marre
   A e dini shqiptarë,ç’ngreminë kemi ra
   Hangrëm njeni-tjetrin,u mbytëm vëlla me vëlla
   Hangrëm njeni-tjetrin me kurthe e t’pabesë
   Me thasë e intriga shamata rri ndezë…

   kto i shkruante ai mesuesi i fshatit ‘medioker’…kete e thote fillozofi, gjithologu, mjerani enverist, lepirsiregjimi, qelbesiri i bunkerit Malaria Viktor ….

   Reply to this comment
   • korçari August 21, 15:35

    Dhe sot nqs pshm ne USA dikush t’a provoje te qelloje policine ai vritet si qen pa hezituar po keshtu ne France e kudo ne bote dhe nuk po flas para 30 vjeteve por sot pra nqs ky poeti eshte vrare ne perpjekeje me policine ka gjetur ate çfare ka kerkuar dhe jam i surprizuar pasi nuk e njihje historine e ketij poeti pra z.Nela pasi kudo degjohet se u pushkatua nje poet pra kjo paske “qene loje “e birbove te cilet dhe pas 30 vjetesh duan te perfitojne nga shoqeria .

    Reply to this comment
    • BLACK SWAN August 21, 16:59

     ah, ja pra Lakrori e mesoi historine e Poetit,
     e shikon ti apo jo ?? ktu meson Lakrori
     Rrrrrrilindiot, HAVZI NELA eshte varur ne litar, pas shume viteve burg, e internime . nuk eshte lejuar as varrosja, e kane fut ne vendin e nje shtylle vertikalisht, dhe ne dosjen e tij nuk flitet hiç as per plagosje polici, sepse kur shkuan ta arrestojne u perlesh me nje nga ata zarbot.

     nqs ka ndonje birbo qe perfitoi ai ishte EDI RAMA, sepse ne saje te firmes se te jatit per varje poetesh e futen ne shkolle, e futen ne parti,dhe Torja prandaj leh ketu, se ka hallin e udheheqesit.

     Korçar Qelbesire ;
     ai gjeti ate qe kerkoi, sepse nuk ishte skllav si puna jote e si gjithe ju kokepalaret perfsheri dhe kte Toren e udheheqesit, ai eshte aty , i derdhur ne bronx e
     ju tregon brezave krimin tuaj !!
     ju jeni ketu duke lehur si qen rrugesh, rrace qensh qe nga 41 .

     Reply to this comment
     • korçari August 21, 17:45

      O SORRA e ZEZE nuk ofendova asnje person por ti qe flet prej France besoj ke ikur ne kohen e Salehut “me pasaporte diplomatike”dhe tani nuk le rast pa lehur si ata qente e terbuar qe kafshojne dhe bishtin e tyre.Po e perseris qe kurre mos ardhte ajo dite qe tradhetaret,maskarenjte,hajdutet ,batakçinjte ,dhe Salehet te vijne ne pushtet dhe sorrat hane m*t pasi po ju dha rasti te nxjerrin dhe zorret perjashta dhe jo me kot sepse sorrat jane shpendet me te urryer qe ndotin çdo gje me helmin e tyre,çfare plehrash …beji te fala Nishanit se dekoroi gjithe kriminelet mbase i ka mbetur ndonje dekorate dhe per ty…keshtu te qetesohesh( et ferme ta geule tout pourri)

 5. Mersin August 21, 13:05

  Kaq gjate per dicka pa vlere. Luli eshte i detyruar te genjeje. Lereni se e merr pergjigjen ne zgjedhjet e tjera. Do te ishte mire ta merrte nga drejtesia, por kjo nuk besoj se do te ndodhe ne vendin e 1001 cudirave.

  Reply to this comment
 6. valentina August 21, 13:22

  Te lumte mendja Viktor Malaj.

  Reply to this comment
 7. Zani Burimi August 21, 13:26

  Havzi Nela e mori denimin ne kushtet e atij Ligji qe kishte ne periudhen e socializmit, as me shume as me pak. Me vjen mire qe Z. Viktor Malaj ka bere nje paraqitje te sakte, madje dhe me shembuj. Per arrestimin e fundit ka treguar dhe nje burre zotni nga Ujmishti i Kukesit qe e kishte pasur ne shtepi Havzi Nelen, ngaqe e kishte sternip te vetin, si te thuash i kishte zene deren ate nate kur po perpiqej te arratisej prape ne Jugosllavi. Burri me ka thene: “Havziu e preu ne bese policin, se i thirri qe te hynte ai, ta arrestonte dhe, sapo hyri e qelloi ne fytyre dhe pastaj i ngeci naganti dhe e arrestuan dy policet e tjere. Ishte njeri i keq vertet se na e beri tere gjak shtepine…”
  Ne gjykim te fundit Havziu u denua rende, por ishte denim i gjykuar sipas kohes.
  Ndaj Lulashi te mos na beje te paditurin per maskaralleqet e veta!

  Reply to this comment
 8. ALBAN DEGA August 21, 13:29

  CFARE TE THEM PER VIKTOR MALAJN ME SHUME SE KAQ !?

  From: Alban Dega
  Date: May 11, 2018 at 9:03:51 AM EDT
  Subject: VIKTOR MALAJT

  Ne vend te nje pergezimi

  MENDJE FLORI
  PENDE AR !

  E ke qare
  Ore e ke qare
  Mendja flori
  Penda ar …
  Nder shqiponja
  Je i pare
  Mendja drite
  Penda flori
  Shtylla e tyre
  Shqiptari !
  Shpirti i tyre
  Demokraci !
  Zemra e tyre
  Eshte liri !
  Te lexoj
  Fort ma ka enda
  Sikur eshte
  Sulzberger
  Brenda !
  Drite … flori
  te pjell ty
  penda!

  Reply to this comment
 9. info analitike August 21, 13:51

  o shoku Viktor po milionat per pallatn e prishur kush ia dha lulushit, saliu? lerini keto thiatrot se lulushi me kriepsikon hane ne nje çanak.

  Reply to this comment
  • Vicidolisti Digital August 21, 16:02

   Po ti infoshurraqi ne cilin canak mbllacitesh???Ha persheshin e SHQUP-it dhe vjell neper blogje si vemje e toksikuar. Ptuhhh fare muti

   Reply to this comment
   • info analitike August 21, 19:07

    jo ne canakun rilindjoto-lulasho-berishist por ne ate te punes e zotesise time. Kuptove nashti o tepelenasi karneval! Muti te befte mire se ate e ke ngrene tere jeten e ate meriton!

    Reply to this comment
 10. Syri i Shkodres August 21, 14:00

  Te vjen keq qe ne Shqiperi ka mendje te semura si ky “infopolitike”!

  Reply to this comment
  • info analitike August 21, 19:14

   Prandaj po perparon perdite Shqiperia se ka ca syshkodre qe shohin vetem mavi e nuk dallojne dot ngjyra te tjera. E degjove si e cilesoi Tao Tao ate trafikantin e kerkuar nga Interpoli “familje te mrekullueshme”. Ore po si mbeten te rrethuar me shoqeri kriminelesh keta shoket e partise e ti “syri i shkodres” je qerruar fare e nuk sheh gje! Hajde te fala Roneles se me te do te beje perpara Shqiperia.

   Reply to this comment
  • Vicidolisti Digital August 21, 21:29

   Ai e ka info anali, mbarset me trahanane e SHQUP-it dhe vjen te pjelle(lexo;vjelle) ketu ne blog. Eshte vemje e peshtire shqupiste,

   Reply to this comment
 11. ALBAN DEGA August 21, 14:26

  OPINIONE

  TERRORISTET JANE TERRORISTE !

  – Havzi Nelaj ka qelluar me arme zjarri policin … Edge ne SHBA merrte denim kapital…

  – Nga Hamdi Dega, Nju Jork

  Kam lexuar me dhjetra shkrime, analiza, intervista lidhur me ekzekutimin e Havzi Nelajt. Kohet e fundit kam lexuar edhe disa intervista te ish- bashkeshortes si dhe te ish- policit te qelluar me arme zjarri per tu vrare nga Havzi Nelaj.
  Kam lexuar edhe nje koment poetik te Sekretarit te Përgjithshëm i Shoqatës Mbarëkombëtare Integrimit të Burgosurve dhe Përndjekurve Politikë të Shqipërisë, Zotit Besim Ndregjonaj me titull ” A varet poeti…. !?” botuar ne gazeten “Panorama”.
  Vajtimi i fundit sot ne Kosovapress nga Zoti Blerim Cocaj e ngre ne qiell Z. Nelaj si poet i shquar, si intelektual i madh, si hero qe ra viktime e ish- diktatures komuniste per aresye politike… Cila eshte e verteta !?

  Ringjallja e te vdekurve dhe varrosja e te gjalleve

  Ndersa nuk leme akuze e shpifje, hamendje e trillim pa sajuar per koriifejte e gjalle te poezise e letrave shqipe, rendim te nderojme, ngrejme ne qiell e himnizojme cdo te vdekur qofte edhe terrorist.
  Vdis te te nderojme, i thone kesaj maniere qe tregon se cilido qe respekton me shume vdekjen se jeten ia shkurton jeten vetvetes. Bejme thirrje per ringjalljen e te vdekurve kur nuk leme gje pa bere per te varrosur per se gjalli te gjallet qe jane ku e ku me lart se te paret.
  Ne emer te luftes kunder komunizmit bejme thirrje te hapen dosjet brutale te ish- Sigurimit te Shtetit, por heshtim per dosjet makabre te nenes se tij PPSH-se qe komandonte dhe bente ligjin edhe ndaj tij.
  Kerkojme te perjashtojme nga jeta ish- operativet e gjore qe nuk ishin vecse ushtare te partise kur ish- sekretaret e PPSH-se i kemi ne krye te kupoles se shtetit.

  Shqiptaret e nenes dhe shqiptaret e njerkes

  Dy standarte. Dy ligje… Dy pale shqiptare: disa te nenes e disa te njerkes.
  A ka lufte me te ndyre klasash se kjo ( !? )
  Po . Ajo e ish- diktatures , por te pakten ajo e kishte te sanksionuar deri edhe ne Kushtetute.
  Jo vetem lufte klasash, por edhe diskriminim politik, shoqeror, moral cka eshte shkelja me e rende e te drejtave themelor te njeriut.
  Hapja e dosjeve ne menyren si po behet sot eshte sherbimi me i vyer ndaj komunizmit. Pse ? Sepse, pikesepari ajo godet ish- te persekutuarit politike, ish -” armiqte e kllases”, ish te vuajturit realisht te vuajtur…
  Pse !?
  Ata ishin edhe aktoret edhe viktimat kryesore te dosjeve dhe rekrutimeve…. Me ligj dhe me ish- platformen makabre te ish- Byrose Politike ka qene e ndaluar rekrutimi nga ish – Sigurimi i Shtetit nga radhet e PPSH-se, me perjashtime teper te rralla.

  Objekti dhe subjekti kryesor i “syrit” te PPSH-se

  E dyta, kujt do ti besonte “armiku i kllases” per t’ia hapur zemren dhe shpirtin e lenduar e sakatuar(!? ).
  Nje ish- komunisti, nje ish- anetari te PPSH-se apo njerezve te seres se vet (!? ) Mbi 95 per qind e agjentures dhe te rekrutuarve nga ish-policia e fshehte e ish- diktatures komuniste ka qene me cene e deri me biografi te pergjakur.
  Ata ishin objekti dhe subjekti kryesor i syrit dhe veshit te kudondodhur te ish- PPSH-se. Hapja e dosjeve do ti rikthente ata ne objekt e subjket kryesor te nje goditjeje e diskiminimi te ri edhe ne ditet e sotme.
  Ne demokraci secili ka te drejte te shprehe mendimet e veta te lira. Askush nuk ka monopolin e se vertetes pervec vete te vertetes dhe forces se pakundershtueshme te fakteve.
  Po permend vetem dy- tre prej fakteve qe dalin nga keto intervista te dy protagonisteve qe lidhen me arrestimin, denimin dhe ekzekutimin e Havzi Nelajt, per poezine krejt mediokre e gati folklorike te te cilit, po shkruhet keto dite sikur Havzi Nelaj te kishte qene profesori i Naim Frasherit, Migjenit, Ismail Kadarese apo Dritero Agollit e jo nje poet popullor, e nje poezi me teper folklorike dhe nivel krejt medioker.

  Le te flasin faktet

  Arratisja dy a tri here e tij nga Shqiperia, pritja ne hotel jo ne biruca, kerkesa e UDB-es per t’i sherbyer asaj si agjent, kthimi mbrapa ne Shqiperi, qe pohon ish- bashkeshortja e tij lene te kuptohet se Havzi Nelaj, eshte rekrutuar dhe ka qene ne sherbim te Beogradit dhe sherbimit te fshehte te tij gjakatar UDB-es, e cila i ka lyer duart deri ne berrylla me gjakun e vellezerve e motrave tane shqiptare ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi…. Pse!?
  Sherbimet sekrete ish- komuniste, qofshin liberale qofshin brutale, kane pasur nje rregull dhe ligj te pashkruar : nese u refuzon sherbimin te leronin bicimin, domethene te zhduknin: aksident, infarkt, hemoragji cerebrale… ne grope!
  Te qellosh policin ne cdo shtet demokratik te botes quhet akt terrorist dhe denohesh me denimin maksimal. Ne te gjitha makinat e policise ne Nju Jork shkruhet: Njofto per cilindo person qe ka qelluar mbi policin: shperblimi 10 000 dollare!

  Simboli i shtetit dhe cnderimi i nderimit

  Polici nuk eshte thjesht sherbetor i shtetit, eshte figura, perfaqesuesi me tipik, simboli i shtetit.
  Qe ne momentin qe qelloi me arme zjarri mbi policin, qe vetem Zoti ne qiell e shpetoi nga vdekja, Havzi Nelaj e kishte vetpercaktuar denimin e tij kapital per terrorizem.
  Kushdo ka denuar nje terrorist, nje bandit, nje kriminel ne cdo kohe dhe brenda kufirit te ligjit ka kryer me nder vetem detyren ndaj ligjit. Cnderimi i nderimit eshte denim me vdekje i ndershmerise dhe atdhetarise, eshte hakmarrje primitive eshte vetvrasje kolektive.
  O njerez, te mos i bejme tradhetaret e spiunet, vrasesit e kriminelet, banditet e terroristet heronj!
  U japim kurajo, i stimulojme edhe banditet e terroristet e sotem te vrasin e presin me mendimin e gabuar se jane heronj!
  Heronjt jane heronj!
  Spiunet jane spiune!
  Tradhetaret jane tradhetare!
  Terroristet jane terroriste! Ata denohen ne cdo shtet te botes si terroriste!

  SHKRUAR E BOTUAR PER HERE TE PARE ME 9 JANAR 2009

  KUR NJE GRUA FLET SI BURRAT DHE BURRAT FLASIN SI GRATE E KEQIJA

  NUK KA FAJ EDI RAMA SE CFARE KA BERE I JATI !

  – Flet e shoqja e poetit te varur ne litar nga ish- diktatura

  Fatmira Nikolli

  Nuk ka faj Edi Rama se çfarë ka bërë i ati. Unë e falenderoj që erdhi të vizitojë ekspozitën e shkrimtarëve. Më vjen keq që nuk isha aty, sepse po të isha, do i tregoja ku është fotografia e tim shoqi dhe do i flisja për të. Së paku ai u kujtua të vinte, ndryshe nga shumë deputetë demokratë që nuk erdhën fare. Unë nuk e prisja këtë, jo nga ata”, – kështu shprehet Lavdie Nela, teksa flet për të shoqin, Havziun.

  Çfarë ka mbetur pa u publikuar nga ato që ka shkruar ai?

  Unë i kam të gjitha në shtëpi. Kam vetëm letrat e tij që kemi shkëmbyer bashkë. Këto dua t’i botoj. Unë e kaloj jetën me kujtimet e tij. Nuk jam në punë, sepse nuk kam gjetur mbështetje nga deputetët, e as nga qeveria. Unë jetoj me ndihmat e të afërmve. Asgjë s’ma kthen në jetë atë, por do doja të më lehtësonin dhimbjet.

  JA PRA SI FLET GRUAJA DINJTOZE E HAVZI NELES PAVARESISHT KUSH ISHTE AI.

  NE ANEN TJETER TE BARRIKADES KA ME SHUME GRA TE KEQIJA SI LULEZIME BASHA QE NA BEN VAJATOREN E HAVZI NELES SIKUR I PLASI SHPIRTI PER NJE FAJTOR ME FAJ NDERSA EKZEKUTOI KATER PROTESTUES KREJT TE PAFAJSHEM NE MES TE TIRANES NE SYTE E SHQIPTAREVE E NDERKOMBETAREVE, NE FOKUSET E DHJETRA KAMERAVE NGA E MBARE BOTA !.
  JANE PIKERISHT ATA QE SALI KADAFI DUHET TI QUANTE “ LAVIRE BULEVARDI “ !?
  LULEZIM FAZLIC BASHA, ENKELED GEBELS ALIBEU, MUL STANISHIC NOKA, ERVIN SALIANJIN PUTINI, FATMIR MEDIHOXHE GERDECI, EDI PALOKARI, KEVIN FATRI BALLIVICI … JANE VETEM DISA PREJ CETES SE KETYRE LAVIREVE QE KANE NE BALLE KRYELAVIRIN E VICIDOLIT !

  Reply to this comment
  • Gzim Kulufi August 22, 17:50

   Sikur t’ma kishe degjuar keshillen e para shume viteve tek Tema, o Dega pa kokrra, per t’mos qendisur carcafe kaq te gjate me ornamente te rendomta kuksi, nuk kishe per te leshuar tani serish gorrica te papjekura! Mire qe e cileson (ne fakt: denigron) Havzi Nelen si nje vjershetor folklorik, gati medioker, a thua se me kaq ai nuk eshte larg cilesimit si kriminel, shkon e na aludon (biles je i sigurte fare, si ata hetuesit pa shkolle pas clirimit), se Havzi Nela na qenka nje agjent i UDB-se, kur asaj kohe e dinin te gjithe shqiptaret, se Jugosllavia e Titos i kthente me te shumtet e te arratisurve qe banonin ne rrethet kufitare. Une kam njohur disa te tille. Dhe bajat fare behesh kur na e justifikon denimin e tij kapital me 1988-en, kur dihet mire se qysh ne vitet 70 e 80 ka patur shume raste vrasjesh qe merrnin denimin 25 vjet, ushtari oficerin, ushtari ushtarin, etj., raste, shume me te rende se ky i Neles. Vertet emri i Havzi Neles perdoret sot nga gjithfare dallkaukesh te PD dhe edhe hiperbolizohet, cfar nuk mund ta kritikosh ne kete pike autorin e shkrimit (V.M.), vertet Havzi Nela nuk eshte as poeti Dritero Agolli apo Xhevair Spahiu, por ama Havzi Nela e ka hapur gojen atje ku te tjeret rrinin si guafe, -kjo mjafton qe ne sot ti heqim kapelen.

   Reply to this comment
 12. TURP PER USA + BE ..QE TOLEROJNE SALI & LUL KRIMINELIN August 21, 14:43

  Shqiperise kurre nuk i ka ardhur e keqja nga Saliu Liliu apo Luliu por nga ata qe e mbeshtesim ne Amerike & Europe qe ne i dime por nuk kemi kellqe ti themi..
  .
  Si ka mundesi qe perfaqsuesaj e Europes ne Shqiperi Rrocka Vlahutin thote sot se ne kohen e Enverit FUTESHE NE BURG PO TE NDEGJOJE CILENTANON…kur vete fisniku SHERIF MERDANI E hodhi poshte edhe pse u fut ne burg por per gjera te tjera.
  .
  Si ka mundesi qe Amerika e ketij Alban Deges me TE ZIUN ARVIZI i thote bashes je yll ne ngjitje kur sapo kishte palosur 4 kokpalare ne bulevard
  .
  Si ka mundesi qe Amerika e ketij Alban Deges dhe PELLUMB KURVES me TE ZIUN ARVIZI VODHI VOTIMETE E 2011-ES

  TE PSHURRSHA KOMENTET HAMDIALBAN DEGA
  ME PELLUMB KURVAT E MARIKES !!1
  ..

  Terrorizohem kur ne gazetat shqiptare lexoj fjalen LIDER per kete Lul bashndyresiren qe i ka lyer duart me gjak shqipatersh.
  Kete udbash nuk e shpeton a puthja e NULANDES..AS KINEZERIRAT E DONALD LUSE DHE AS ARDHAJE E FAMEKEQIT ARVIZU “RASTESISHT” KETO DITO. BILES AS FYTYRA E BRENGOSUR E EDI RAMES QE E KA KUPTUAR QE ISHTE NJE PERGJEGJE KOMUNLE NGA 2013 DERI NE 2017
  KETE NUK E SHPETOJNE AS KETO KOMENTE TE ZAGAREVE TE SALISERBIT ..XHAFERR DEVES APO ESATPASHE TRADHETARIT
  Amund ti thuhet Lider nje lloj spiuni
  Qe jo rastesisht dergohet ne Hollande ku flitet se zoteronte nje pashaporte amerikane qe nuk ju sqarua kurre burimi

  A mund ti thuhet Lider nje lloj spiuni dyfish

  Se ka fakte qe gjate punes ne Kosove me rroge perrallore ka punuar per sherbimet serbe ne dem te UCK qe gjate punes ne Kosove ka hyre ilegal ne Shqiperi dhe ishte pergjegjesi per dosjen e shtepise verdhe ne Burrel
  A mund ti thuhet Lider nje lloj manekini ne dore te mafjes nderkombetare.
  qe si minister Transporti eshte pergjegjsi NR-1 per vjedhjen e 300 miljon dollareve ne rrugen e kombit.Kujtojme keto nje ambasadore amerikane qe i shkonte per vizite private ne shtepi dhe Foreign Policy Journal ne Amerike qe akuzonte dhe Lul Bashen , Bechell-in dhe Dellin e Kosoves per nje dem prej gjysem miliardi dollare..
  A mund ti thuhet Lider nje supertradhetari
  qe si minister i jashtem ka shitur si Ahmet Zogu ne bashkpunim me mobsterin Berishe pjese te detit Jon. dhe ka miartuar ngritjen e varrezave te ushtareve greke sipas vijes imagjinare te Vorio Epirit
  A mund ti thuhet Lider nje vrasesi kesaj MONSTRE
  qe si minister i brendshem eshte fajtori kryesor bashke me berishoviqin per vrasjen e kater protestuesve ne 21 janar
  NUK SHOH NDONJE NDRYSHIM MIDIS LUL UDBASHIT DHE XHAFERR DEVES….MIDIS 4 SHKURTIT 1944 ME 21 JANARIN 2011
  I VETMI NDRYSHIM ESHTE SE I KOLONELI GJERMAN E KRITIKOI RENDE XHAFERRIN ATEHERE ..KURSE ARVIZU I THA YLL NE NGJITJE DHE TANI DONALD LU E KA DOLLIBASH TE REFORMES SE DREQESISE.
  ………………….
  Normalisht me keto qe ka bere Lul Bashi me e vogla do ishte burgim i perjetshen dhe normalja Egzekutim bashke me Salen dhe Xenin si fillim.
  .
  Pse Lul Basha e hedh shurren perpjete?
  1.Sepse ne Hollande zoteronte nje pashaporte amerikane jane dhene dhe numrat e saj qe nuk ju sqarua kurre burimi.
  2.Sepse anti -ambasdori Arvizu i tha yll ne ngjitje kur akoma ishte i fresket gjaku ne bulevard..
  3.Sepse anti-ambasdori Arvizu ne menyre te lexueshme ishte me Lul Bashin ne votimet e Tiranes ku me “menget e perveshura” i vodhi hapur votimet e 2011
  4.Sepse ambasdorja amerikane M.R dhe ai i kosoves Kristofer Dell duhen te arrestohen nga gjykata e Hages per pothuajse 1 miljard dollare vjedhje e dokumentuar.
  5.Sepse drejtoresha e Ballkanit ne Amerike Victoria Nuland kur vinte per vizite ne Shqiperi e kishte merak ti fuste nje puthje ne faqe ketij bimbashi….A puthet nje kriminel ne faqen e gjakosur me gjak shqiptaresh (kokpalaresh.)
  6.Sepse Greqia suksesin me te madh pas L2B quante marreveshjen tradhetare te detit.
  7.Sepse ku Esat Pashe Junior kur viziton ameriken perqafohet me vellezerit e tij qe jane GRUPI (SILOGU) THELLESISHT ANTISHQIPTAR I HIMARES DHE VORIO EPIRIT.
  8.Sepse kur punonte ne kosove me UNMIKUN ishte menaxheri i dosjes per krimet e UCK ne shqiperi dhe kosove dhe per cudi ka koqevare qe nuk shikojne “nentoken e tij serbe..
  ……………….
  Shkurt:
  Segmente antishqiptare ne amerike dhe europe..por dhe stratege perendimore qe vlersojne me shume poziten gjeografike te Greqise apo Serbise ne BALLKAN
  NE NJE FARE MENYRE po perdhosin shqiptaret duke toleruar kuislinget e tyre gjoja me
  luften kunder te majtes/socjalizmit/komunizmit qe eshte kthyer ne nje terror i zi antikomunst 1000 here me i keq se vete komunizmi dhe ky eshte LUL BASHIZMI= qe ne nje fare menyre eshte nje lloj Xhaferr Deve Junior..
  ………………………….

  Reply to this comment
  • Alban Dega August 21, 16:21

   ASNJEREN E AS TJETREN !

   Une as te pshurrja as te dhjes fare pacavuret e tua te njejta per cdo analize, per tema krejt te ndryshme ti jashteqitje e Shqiptarise!
   E di pse !?
   Sepse do ti felliqja te dyjat me to !

   Reply to this comment
 13. intelektuali August 21, 14:59

  KRIMET E ENVERIT NUK MUND TE FSHIHEN ME KRIMET E SALIUT O FANATIKU I PARTISE, VIKTOR MALAJ

  Ja cfare shkruan shtypi nderkombetar dhe me konkretisht gazeta “Süddeutsche Zeitung” ne Mynih te Gjermanise:

  “…Më 24 qershor 1988, gjyqtarët komunistë të Gjykatës te Larte të Shqipërisë, të përbërë nga Fehmi Abdiu, Vili dhe Fatmira Laskaj keta kriminele gjakatatre te Drejtesise enveriste hodhën poshtë ankesën e bashkeshortes, Lavdie Nela kundër dënimit me vdekje të burrit të saj . Regjimi ne ngordhje i Enver Hoxhes mendonte se vrasja e Havzi Neles ishte një mundësi e mirë për ta bërë shembull ne popull. Ata ndërtuan një trekembesh në mes të qytetit të Kukësit, ku ai do të varej në publik si ne mesjete. Dënimi me vdekje u nënshkrua nga Ramiz Alia dhe Kristaq Rama. Më 10 gusht 1988, në ora 02:00, ai u ekzekutua. Pasi e lane kufomen e poetit Havzi Nela gjithë ditën, më 10 gusht 1988, në mesnatë xhelatet komunistë morën trupin e tij dhe e hodhën në një vrimë apo grope që e krijuan duke hequr një shtylle druri në një vend të pazbuluar. Ai u privua nga mundësia për të pushuar ne vorrin e tij. Trupi i tij mbeti i groposur dhe i pazbuluar për pesë vjet dhe dhjetë ditë, deri më 20 gusht 1993. Pas përpjekjeve të shumta të qeverisë post-komuniste të Shqipërisë , kjo ishte dita kur më në fund u bë e mundur të kërkohej gropa që ishte mbuluar me shkëmbinj dhe shkurre pranë fshatit Kolsh, dy kilometra larg nga Kukësi…”

  SHQYPTARET NUK DINE TE MESOJNE NGA HISTORIA

  “Ai popull qe harron gabimet e te kaluares eshte i destuniar t’i perserise ato ne te ardhmen”

  Winston Churchill

  ” Poeti Havzi Nela është një zile që ende mbetet unazë për shoqërinë shqiptare që të vazhdon të shkelet nga këmbët e shtypësit ”

  Ismail Kadare

  PO SI NUK TE VJEN PAK TURP O FANATIKU VIKTOR MALAJ QE E QUAN “PISHTARIN E DEMOKRACISE”, HAVZI NELA SI KRIMINEL?

  Po kur do te pendoheni ju kriminelet dhe xhelatet e Enverit per krimet qe i keni bere ketij populli?

  Reply to this comment
  • Alban Dega August 21, 15:59

   MOS E NGATERRO “ SUDDEUTSCHE ZEITUNG “ ME RD E BERISHES DHE “55” E FAHRI BALLIUT O INTELEGOMAR !

   Genje e mashtro per toke jo per qiell o mutacion gjenetik i Sali Qinamit !
   Qenka marre gazeta e dyte me e madhe ne Gjermani me denimin me vdekje te Havzi Neles qe nuk e ka njohur as gjysma e katundit te vet!
   Common INTELEMAGAR Vicidoli !
   Per Toke jo per qiell !

   Reply to this comment
   • intelektuali August 21, 16:41

    Fahri Balliu eshte DORA JUAJ spiun i Sigurimit te Enverit si edhe bashkfshatari i familjes tende, Sali Berisha te gjithe kriminele te Partise se Punes,

    Prandaj:

    MOS JA NGJIT INTELEKTUALIT SI MUTI PAS KEPUCE

    Sepse:

    Eshte nga soj tjeter qe nuk ka asgje te perbashket me Kafshet e Enverit

    Artikulli i prestigjozes gjermane per kriminelin Kristaq Rama qe eshte babai REZIL i Kryeministrit akual Edi Rama eshte nxjerre nga Wikipedia dhe mund ta lexoje cdokush

    Reply to this comment
    • Fantomi August 21, 17:47

     PER TOKE INTELEGOMAR !

     Jo per qiell !

     Reply to this comment
    • mirel August 23, 12:38

     Intellectual, nje pjetje kisha, si e donit ju trupin e Neles, te zbuluar, apo te mbuluar..

     Reply to this comment
     • intelektuali August 23, 15:30

      PJETJES TENDE DO T’I PERGJIGJEM KESHTU:

      Poetin disident Havzi Nela nga Kuksi i Shqypnise do ta desha te gjalle, sic eshte Edi Kristaq Rama dhe femijet e tij nga Vunoi i Shqypnise, do te doja shume ta qirasaja sot trimin kuksian, Havzi Nela me nje teke raki te Tajvani ku pi cdo dite ne sabah kafen tradicionale, dhe ta perqafoja duke i thene:

      TE LUMTE O HAVZI TRIMI QE JA HODHE GELBOQEN NE FYTYRE XHELATEVE TE ENVERIT, SIC BERI EDHE BABAI YNE 50 VJET ME PARE!

      Por:

      Deshira e intelektualit nuk mundte realizohej,

      Sepse:

      Babai i Kryeministrit tone Karagjoz dhe pa shkolle, Edi Rama e vrau dhe masakroi Havziun e mjere me akuza enveriste qe i sajuan bashke me Ramiz Aline dhe Viktor Malaj tani e ka cilesuar si “terrorist” me gjithe lukunine e ujqerve dhe cakalleve te Enverit qe presin nga Edvini ndonje kocke per ta lepire

      Dhe:

      Kjo me mbush shpirtin me nje trishtim te madh.

     • mirel August 23, 17:49

      Intelektual..dhe une do te doja qe Shqiperine te mos e kishin tradhetuar dhe te mos e kishin persekutuar bashibozuket e bandave serbo greke, ballistet, kolaboracionistet. Te mos kishin vdekur ata bij e bija nenash sepse nje tufe horrash donte te zinte kolltuqe.
      Sa per Edi Ramutin uroj qe ti veje pas Havziut dhe te tjereve qe kane ngritur pushke kumder popullit.
      Rradha eshte e gjate.
      Sidomos pas 90es eshte shtuar shume.
      Keta lloj pisash duke u bere si viktima kane hyre shume ne borxh me Shqiperine.
      E shkaterruan..e vrane, dhe tani kerkojne ti vdesin shpirtin me historine.
      Enver Hoxha mund te kete bere gabime qe vinin nga momenti historik..por ama plerave jua tregoi vendin..ata e kane vendin te koshi dhe jo me teper.

 14. intelektuali August 21, 15:00

  KRIMET E ENVERIT NUK MUND TE FSHIHEN ME KRIMET E SALIUT O FANATIKU I PARTISE, VIKTOR MALAJ

  Ja cfare shkruan shtypi nderkombetar dhe me konkretisht gazeta “Süddeutsche Zeitung” ne Mynih te Gjermanise:

  “…Më 24 qershor 1988, gjyqtarët komunistë të Gjykatës te Larte të Shqipërisë, të përbërë nga Fehmi Abdiu, Vili dhe Fatmira Laskaj keta kriminele gjakatare te Drejtesise enveriste hodhën poshtë ankesën e bashkeshortes, Lavdie Nela kundër dënimit me vdekje të burrit të saj . Regjimi ne ngordhje i Enver Hoxhes mendonte se vrasja e Havzi Neles ishte një mundësi e mirë për ta bërë shembull ne popull. Ata ndërtuan një trekembesh në mes të qytetit të Kukësit, ku ai do të varej në publik si ne mesjete. Dënimi me vdekje u nënshkrua nga Ramiz Alia dhe Kristaq Rama. Më 10 gusht 1988, në ora 02:00, ai u ekzekutua. Pasi e lane kufomen e poetit Havzi Nela gjithë ditën, më 10 gusht 1988, në mesnatë xhelatet komunistë morën trupin e tij dhe e hodhën në një vrimë apo grope që e krijuan duke hequr një shtylle druri në një vend të pazbuluar. Ai u privua nga mundësia për të pushuar ne vorrin e tij. Trupi i tij mbeti i groposur dhe i pazbuluar për pesë vjet dhe dhjetë ditë, deri më 20 gusht 1993. Pas përpjekjeve të shumta të qeverisë post-komuniste të Shqipërisë , kjo ishte dita kur më në fund u bë e mundur të kërkohej gropa që ishte mbuluar me shkëmbinj dhe shkurre pranë fshatit Kolsh, dy kilometra larg nga Kukësi…”

  SHQYPTARET NUK DINE TE MESOJNE NGA HISTORIA

  “Ai popull qe harron gabimet e te kaluares eshte i destuniar t’i perserise ato ne te ardhmen”

  Winston Churchill

  ” Poeti Havzi Nela është një zile që ende mbetet unazë për shoqërinë shqiptare që të vazhdon të shkelet nga këmbët e shtypësit ”

  Ismail Kadare

  PO SI NUK TE VJEN PAK TURP O FANATIKU VIKTOR MALAJ QE E QUAN “PISHTARIN E DEMOKRACISE”, HAVZI NELA SI KRIMINEL?

  Po kur do te pendoheni ju kriminelet dhe xhelatet e Enverit per krimet qe i keni bere ketij populli?

  Reply to this comment
 15. Alban Dega August 21, 15:09

  ASNJEREN E AS TJETREN !

  Une as te pshurrja as te dhjes fare pacavuret e tua te njejta per cdo analize, per tema krejt te ndryshme ti jashteqitje e Shqiptarise!
  E di pse !?
  Sepse do ti felliqja te dyjat me to !

  Reply to this comment
  • intelektuali August 21, 16:23

   Ore po natrego adresen o kriminel se vijme ne cast o race e poshter e spiuneve te Enverit, SHBA nuk ka nend pertyo race e poshter xhelatesh qe talleni dhe gajaseni me krimet tuaja kunder njerezimit

   MOS QESHNI O KRIMINELE ME VIKTIMAT TUAJA, POR QANI SIC QANIN PRINDERIT TANE KUR I MASAKRUAT DHE I VRATEME TORTURA SE DESHENQEVATANITE ISHTE SI PERENDIMI

   Mos qesh dhe mos u zgerdhi o Alban Dega se do te vije ditae shpagimit edhe per ty o krimb haleje enverist qe je fshehur ne SHBA, gezoje kriminelin dhe drogaxhiun Edi Rama per kohen qe i ka mbetur se raca juaj e killerave enveriste

   I KA DITETTE NUMERUARA

   Reply to this comment
   • Alban Dega August 21, 23:43

    KERCENIMI I KRYEMINISTRIT TE ZGJEDHUR NE MENYRE DEMOKRATIKE
    TE NJE SHTETI ESHTE AKT TERRORIST !

    Mbas Sali Berishes ti je i dyti qe ben kercenime te tilla !
    Vec sa per kujtese kjo !

    Reply to this comment
  • intelektuali August 21, 16:24

   Ore po na trego adresen o kriminel se vijme ne cast o race e poshter e spiuneve te Enverit, SHBA nuk ka vend per ty o race e poshter xhelatesh qe talleni dhe gajaseni me krimet tuaja kunder njerezimit

   MOS QESHNI O KRIMINELE ME VIKTIMAT TUAJA, POR QANI SIC QANIN PRINDERIT TANE KUR I MASAKRUAT DHE I VRATEME TORTURA SE DESHENQEVATANITE ISHTE SI PERENDIMI

   Mos qesh dhe mos u zgerdhi o Alban Dega se do te vije ditae shpagimit edhe per ty o krimb haleje enverist qe je fshehur ne SHBA, gezoje kriminelin dhe drogaxhiun Edi Rama per kohen qe i ka mbetur se raca juaj e killerave enveriste

   I KA DITETTE NUMERUARA

   Reply to this comment
   • Alban Dega August 21, 17:58

    KUSH FSHIHET O INTELEMAGAR !

    Une qe jam perdite ne faqet e gazetave e gazetave me emrin e mbiemrin dhe e-mailin tim te vertete apo ti o Intelehajvan pa emer qe gjuan si cub Vicidoli nga pas ferrat e emrave te rreme !
    Vetem minjte e haleve si puna jote fshihen si brumbujt ne bajgat e lopeve !
    E mos harro se kercenimet e cubave si ti e co. nuk me trembin as leshin e hajdarit!

    Reply to this comment
    • intelektuali August 21, 18:21

     Nuk te kemi gjetur ne asnje adrese me kete emer te felliqur kriminelesh te Enveri ne SHBA,

     ndryshe:

     Do ta kishe pare se sa te vlen lekura e spiunit te Sigurimit dhe do t’i luteshe intelektualit per meshire,

     njashtu:

     Si Sillua i Enverit do kohe me pare.

     Reply to this comment
     • ALBAN DEGA August 21, 20:02

      VETEM KETO KERCENIME DO TE CONIN SE PAKU NJA PESE VJET BURG KETU NE SHBA TI INTELITRAP !

      Jo vetem kaq por do te hiqnin cdo status ligjor ne SHBA , perfshi edhe shtetesine amerikane per kercenim me jete dhe … nja 7 akuza te tjera !
      Ndaj mos leh shume se te duket prifti gomar dhe hoxha samar o inteli hajvan!
      Liria e shprehjes eshte neni 1 i Kushtetutes Amerikane!
      Mos u kruaj me te gjithe!
      Mos shaj ne internet !
      Mos ofendo!
      I shami shan!
      Shpifesi shpif!
      Ndaj kur nuk ke gje te re per te thene hesht!
      Heshtja eshte kapak foriri!
      Nje keshille ligjore falas!

     • intelektuali August 22, 19:49

      Mosadii Izraelit e gjeti kriminelin Eichman ne Argjentine dhe e futi ne thes duke e cuar ne Jeruzalem dhe e nxorri para Gjykates a e di cfare deklaroi ky kirminel i Hitlerit ja ta tregon intelektuali qe punon per nje organizate qe ka dryre nga DSH te SHBA per te zbuluar kriminelet e komunizmit kudo qe jane fshehur ne Bote, ja cfare tha krimineli i Hitlerit, Eichman perpara se te ekzekutohej ne Jerusalem nga Gjjykata e Izraelit:

      KJO QE POBENI JU ESHTE E DENUESHME NGA LIGJET NDERKOMBETARE

      por:

      Nuk e degjoi kush, prandaj mbylle squpin o kriminel i Enverit qe tallesh dhe perqesh Trimin poet, Havzi Nela se do te vije dita qe do t’i kerkosh meshire intelektuali qe do te demaskoje perpara autoriteteve federale ne SHBA sic ka ndodhur me shume kriminele te tjere

     • mos harro briskun e rrojes nastro August 22, 21:55

      O nastradin efendi !
      I rruac bythen Alban Deges ti me gjithe ato qe i ka zene semundja e histerise antikamuniste te kohes se viteve 50′ Joseph McCarthy -it qe shkoi per lesh nga terbimi kur ju kundervune amerikanet e civilizuar.Edhe Albert Ajshtaini (EINSTEIN) e perndoqen si tido ti te arretosh Alban Degen..
      si perndiqej njeriu me i zgjura i njerzimit ?
      Why the FBI Kept a 1,400-Page File on Einstein
      The world-famous physicist was outspoken against racism, nationalism, and nuclear bombs, prompting deep suspicion from J. Edgar Hoover.

      ALBERT EINSTEIN WAS already a world-famous physicist when the FBI started keeping a secret dossier on him in December 1932. He and his wife Elsa had just moved to the United States from their native Germany, and Einstein had been very vocal about the social issues of his time, arguing publicly against racism and nationalism.

      By the time of Einstein’s death on April 18, 1955, that FBI file would be 1,427 pages long. Agency director J. Edgar Hoover was deeply suspicious of Einstein’s activism; the man was quite possibly a communist, according to Hoover, and was certainly “an extreme radical.”

      Einstein himself probably would have laughed out loud at those labels if he’d known about them; he’d heard far worse from the Nazis back home. And he was not at all intimidated by officialdom. “Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth,” he declared
      .
      We can only guess what Einstein would have said about today’s political atmosphere. But we do know his reaction to an earlier era of government crackdowns: the anti-communist hysteria of the 1950s.

      “Every intellectual who is called before one of the committees ought to refuse to testify,” Einstein declared in 1953, referring to the congressional investigations that were intimidating and ruining the careers of many innocent people.

      That statement earned him outraged editorials in newspapers across the country, including the Washington Post and New York Times. .

     • intelektuali August 23, 10:56

      SHBA ka firmosur rezoluten e OKB qe cileson mohimin e krimeve te komunizmit si nje veper penale qe denohet nga ligji, njesoj si ligji i miratuar nga Senati amerikan per mohimin e Holokaustit te Hitlerit,

      prandaj:

      Edhe kriminelet e Enverit si Alban Dega si si puna yte qe perqeshin dhe tallen me viktimat e regjimit me te eger e Bote do te trajtohen nga Drejtesia si kriminelet e Hitlerit qe talleshin nga brimat e miut ku ishin fshehur, por qe po zbulohen nje nga nje nga njerez si intelektuali.

      por:

      Kjo eshte nje teme tjeter dhe nuk ka pse te tregojme muskujt ne kete forum te nderuar te gazetes DITA. Tema e debatit ne kete forum te nderuar te gazetes DITA qe Viktor Malaj ka hapur pa dashur me kete shkrim te tij si REZIL i Shqypnise eshte:

      SI KA MUNDESI KRYEMINISTRI SHQYPTAR TA KETE BABANE KRIMINEL KOMUNIST QE KA DENUAR NJEREZ ME VARJE?

      Kjo eshte tema e debatit dhe jo kush eshte me i forte, apo ka shkruajtur media nderkombetare apo jo per Havzi Nelen, qe eshte viktima e fundit e regjimit komunist ne Evrope qe e ka bere Shqypnine si nje REZIL i nje populli qe di te zgjedhe me voten e tij vetem perbindesha dhe pjella te krimineleve te veshur me pushtet.

 16. heretiku August 21, 15:22

  Mbas 1990-tes, me futjen e pluralizmit ne Shqiperi, shume individe kane hapur thesin e genjeshtrave dhe ne emrin personal apo te strukturave politke, shoqatave etj. qe perfaqesojne a bejne pjese, po bejne gare se cili do ta thote genjeshtren me te madhe.
  Rasti i mesiperm eshte pasqyrim i kesaj mendesie sa primitive aq edhe diabolike. Nuk eshte Basha i pari qe po e modifikon dhe manipulon nje fakt per interesat e veta partiake; shume te tjere para tij kane bere te njejten gje per ekzekutimin e H. Neles, ku me nje qetesi çarmatosese te thone nje idiotesi me brire, qe eshte per te vene duart ne koke. H. Nela u denua me vdekje pasi shtiu me armen qe e mbante pa leje dhe plagosi punonjesin te policise. Ne ate kohe denimi maksimal per tentative vrasje ndaj punonjesit te rendit ishte denimi me vdekje dhe u aplikua. Po te tentonte dikush sot p.sh. ne Itali te vriste nje karabinier, duke e plagosur rende, do te denohej me burgim te perjetshem, sepse ky eshte denimi maksimal ne Itali. Ne Shqiperi ne ate kohe u alikua e njejta gje.
  Edhe per dy te denuarit e tjere Blloshmi e Leka tregohet barcaleta se u denuan me vdekje per shkak te nje recensioni negativ qe u be per poezite e tyre.
  Kush i thote apo u ben jehone ketyre “gje a gjezave” tregohet sa naiv aq edhe i pajekur se kerkush nuk i beson.
  Ai qe deshiron te na tregoje fakte qe nuk dihen nga opinioni mbare, ne radhe te pare duhet te thote apo publikoje akt-akuzen zyrtare dhe vedimin gjyqesor final te procesit, sepse per keta te denuar eshte bere nje proces gjyqesor normal dhe nuk jane vrare si cubat prapa ferres.

  Reply to this comment
 17. Mehmet Metaj August 21, 15:24

  Dua ti them Z. Viktor Malaj, te mos ngaterroj Lul Bashen, nje karavidhe PD-je me Havzi Nelen, njeri fisnik, intelektual, poet dhe njeri dinjitoz, qe mgjse e trajtuan barabarisht ai nuk e uli kurre piacen e fisnikut Kuksian..! Ndersa krimi ndaj Havzi Neles, dhe gjykimi i tij nga injorant-te-bindur si Fehmi Abdiu, nje injorant i pamase dhe kameleon i pafytyre, ..por si ai dhe gjithe mendjendriturve-dinjitoze qe beri sistemi mos e kaloni keshtu se eshte nje banalitet dhe injorance e madhe kur flitet per jeten e qindra njerezve te pafajshem..dhe ju mundoheni te ti justifikoni me ligj…Jo-se ligjin e ka ne dore maliqi, dhe maliqi yne Enver Hoxha ishte monstra me e madhe e tere lindjes pas Stalinit..prandaj sot te bejme nje ndjese sa here flasim per ta.
  Se ju thoni qe Havzi Nela-kur donte te kalonte kufirin kishte dhe arme pa leje dhe kur donin ta kapnin sigurimsat alias ndyresirat, tentoj ti vriste, por s’e s’i ka vrare dhe te kishte shpetuar ai, se po te kishte vrare Enver Hoxhen Mehmet Shehu do te kishte shpetuar veten dhe tere Shqiperine..por s’e beri dot u dorezuaa dhe la ate leter mjerane..qe tregon karakterin e tij te dyfishte…
  Se kjo qe thoni ju bie ndesh me vete thenien e Aldous Hakslit, qe me sa duket e sillni rastesisht por as vete s’e kuptoni ketu: “Mësimi më i madh që na jep historia është se njerëzit nuk zënë mend sa duhet nga mësimet e historisë”/ Aldus Haksli*..Ndryshe ne do te mbetemi perjete sic e ka thene Pashko Vasa” me krye n’hi..!” I paharruar qofte kujtimi i Havzi Neles, dhe i ndritte shpirti qe ja moren para kohe dhe pa asnje arsye..
  POEZI NGA HAVZI NELA I CILI U VAR VETEM PER SHKRIMET E TIJ
  KUR TË VDES
  (Kjo poezi eshte shkruar nga Havzi Nela – 1983, ne burgun e Qafe-Barit (PUKE)
  Kur të mësoni se kam vdekë,
  Kur të thoni: “Ndjesë pastë!”,
  A e dini se çfarë kam hjekë,
  Unë, poeti zemërzjarrtë?
  Kur të pyesni: “Ku e ka vorrin?”,
  Kur t’kërkoni me ma gjetë,
  Thoni: “Ai urreu mizorin”,
  Thoni: “Dheu s’ka me tretë!”.
  Thoni: “Ai e deshi jetën,
  Jeta n’vuejtje e dërmoi”,
  Thoni se ka mbrojtë të drejtën,
  Grusht tiranësh nuk duroi.
  Thoni: “Desh, kërkoi lirinë,
  Si skifter në fluturim,
  Provoi prangat, t’errtë qelinë,
  Për të mjerët lëshoi kushtrim”.
  Thoni: “Dritën ai kërkoi,
  E vetë dritë nuk pa me sy”,
  Thoni: “Për njerëzinë këndoi
  E për vete mbajti zi!”.
  Thoni se e qorroi terri,
  Thoni: “Dielli nuk e ngrohu”,
  Thoni se e trishtoi tmerri,
  Ai të shtypunit i tha: “Çohu!”.
  Kur të vijë, të çelë pranvera,
  Kur bilbili nis me këndue,
  Mbi vorr tim me gur’e ferra
  Nji tufë lule me ma lëshue.
  Prekni vorrin, mos ngurroni,
  Kush ka lindë, ai ka me vdekë,
  Veten ju kur ta ngushlloni
  Thoni: “Gjallë kërkush s’ka mbetë!”
  (Qafë-Bar, me 5 shkurt 1983)

  Reply to this comment
  • Zigur Qarri August 21, 17:06

   Poezi e mrekullueshme,rrenqethese,poezi trimash
   qe sfidojn vdekejn,qe i qendrojn besnik fjales deri
   ne fund.
   Nje tjeter poezi nga nje tjeter i burgosur i
   ndergjegjes se diktatures.

   HETUESIT TIM
   Në urrejtjen tënde jam gjak i pangrirë,
   un s’di të vras.
   Ti-ançar në shkretëtirë,
   Unë palmë në Oaz.

   Ty krahu të rri mpirë,
   se mbi goditjet ke mallkim përjetë.
   Plagët prap me rrjedhin gjak zixhiri!
   (Kur shuhet flaka,mbetet hiri,
   dhe hiri nuk humbet).
   Pano Taçi

   Reply to this comment
 18. ETHEM August 21, 15:28

  ANALIZE E SHKELQYERE NGA V.MALAJ NE D I T A.KESHTU I DO MUSHKA DRUT,ME FAKTE E ARGUMENTE PER TA VENE ME SHPATULLA NE MURE LULUSHIN (7×7=42) KETE PUTHADORE TE SALIKRIMINELIT QE JO VETEM MASHTON PUBLIKUN ÇDO DITE,POR ESHTE BERE I PABESUESHEM EDHE NGA FAKTORI ND/KOMBETAR.
  SHPESH DEGJOJME GJITHANDEJ PER TE PERNDJEKURIT POLITIK TE RREGJIMIT TE KALUARE QE JANE TE SHUMTE E SE JANE DENUAR KOTE.KETE E SQARON MIRE Z.V.MALAJ,POR ME DUHET TE CITOJ NJE TE PERNDJEKUR POLITIKE NGA SHIJAKU NE VITET 90.”ENVERI MESONTE SE..PUNONI,HANI,PINI,MOS VIDHNI ME SHUME SE 2OOO LV SE U DENOJ..DHE MOS ME NGACMONI SE PRAP U DENOJ..” DHE UNE E SHAVA ENVERIN SE DUHET TE BEHESHA MINISTER ARSIMI ..DHE U DENOVA ME TE DREJTE..”RASTI DYTE:NE 1997 U NDODHA NE GREQI DHE PO DEBATONIM ME 15-17 SHQIPTAR PER POLITIKE.MIDIS TYRE DY ISHIN ME PD,POR NJE DEKVINJOTI ISHTE SHUME INATÇOR DHE NUK DEGJPNTE KERKEND NE DEBA,TAMAM SI SALIU DORA VETE.AI NA DOLI SE ISHTE DENUARE NGA RREGJIMI E.HOXHES PER PEDERAST.
  ME KETE DUHET TE ARGUMENTOJ SE NE KOHEN E HOXHES NJERZIT DENOHESHIN:
  .PER KALIM KUFIRI
  .PER VJEDHJE,
  .PER SHPUFJE
  .PER VRASJE
  .PER PEDOFILI,ETJ.NJE RAST I TILL KA NDODHUR EDHE ME PERSONIN NE FJALE.POR,DUHET THENE SE DISA PREJ TYRE GJAT VITEVE TE PD U MASKUANE DHE U SHPERBLYEN PADREJTESISHT.MUND TE KET AKOMA TE TILLE NEPER LISTA SIKURSE U ABUZUA PER NDIHMEN EKONOMIKE.
  QEVERISE RAMA I KANE NGEL SHUME DETYRA PER TE KORIGJUARE NGA E KALUARA.MBI TE GJITHA DUHET TE EVIDENTOI EDHE RASTE TE TILLA SIÇ I ARGUMENTON Z.MALAJ,ME QELLIM QE I BALTOSURI TE MOS BEJ PIS TE TJERET PA ARGUMENTE.DHE KJO PER FAKTIN SE TE NE NUK FUNKSIONON PREKURURIA QE TE NDAJ SHAPIN NGA SHEQERI.

  Reply to this comment
 19. Alban Dega August 21, 15:44

  ASNJEREN E AS TJETREN !

  Une as te pshurrja as te dhjes fare pacavuret e tua te njejta per cdo analize, per tema krejt te ndryshme, si papagall e mulli pa kokrra, tangalle si themi ne Malesine e Gjakoves !
  E di pse !?
  Sepse do ti felliqja te dyjat me to !

  Reply to this comment
  • Alban Dega August 21, 20:10

   Ky koment eshte futur gabimisht dhe nuk ka lidhje as me parakomentuesin e as me autorin e analizes me te cilet jam ne pajtim absolut! Gabim teknik !
   Kerkoj falje !

   Reply to this comment
 20. TURP PER USA + BE ..QE TOLEROJNE SALI & LUL KRIMINELIN August 21, 15:45

  Nese Berisha i Lulit dhe Xenit:
  .
  FSHIU BYTHEN ME EKSPERTIZAT E FBI TE 21 JANARIT 2011
  .
  I THA NY LETER HIGJINEKE PER GERDECIN.
  .
  E PERDHOSI TE DERGUARIN E OBAMES NE 21 JANAR
  .
  I PRUNE PROKUROR SPECIAL NGA VIRGJINIA PE RTE MBULUAR VRASJEN E TREBICKES

  kuptohet qe saliu dhe luli nuk jane probleme te shqiperise por te amerikes DHE TE EUROPES PLAKE
  ..
  deri tani vetem nje trimereshe ka dale ne shqiperi dhe ajo eshte Flora Memeli jo si juve zvarraniket e internetit qe dinei vetem kengen OBOBO NA RRAFI SALA OLELE NA I NGULI LULI

  SERBasha takim me studentët, pedagogia e quan “Vrasës”!
  2 Maj 2011 – 20:02
  Kandidati demokrat për bashkinë e kryeqytetit është përballur paraditen e sotme me një situatë të papritur. Gjatë një takimi në kuadër të fushatës elektorale në Fakultetin e Inxhinierisë, një pedagoge i është drejtuar SERBashës me fjalët: VRASËS!
  …………..

  Të gjendur në vështirësi, truprojat e SERBashës mesohet ta kenë nxjerrë jashtë pedagogen në fjalë me dhunë. Sipas personave të pranishëm në takim, studentët e kanë duartrokitur gjestin e pedagoges së tyre.

  Flora Osmani dhe është pedagoge e lëndës së Analizë Algjebër. Po sipas këtij burimi, Basha i është drejtuar zonjës me fjalët “do e shohim pas 9 majit cili është vrasës!”

  Më pas, takimi vazhdoi me fjalën e SERBashës i cili ftoi studentët e fakultetit të ndërtimit të bëhen pjesë e hartimit të planit të ri urbanistik të Tiranës, dhe projekteve të tjera zhvillimore.

  ________________

  Kliko për videon
  http://www.youtube.com/watch?v=fz3b80smJF0

  _______________
  Epilog:

  masakra e 21 janarit…holokausti i gerdecit otranto 4 mije te vraret ne 1997 jane miljona here me te renda se keto avzi nelat apo kampet e tepelenes..por me i rende eshte tolerimi kriminal qe po i ben bashkesia nderkombetare Devili berishes dhe debilit lul bashmonstres

  Reply to this comment
 21. besimndregjoni August 21, 15:53

  Ne vitin 2018 shtypi enverist shqiptar paraqet shkrime te tilla kriminale qe po te ishte gjalle kryekrimineli Enver Hoxha do te ekzaltohej qe krimet e tij ne propogande po vazhdukan dhe mbas 33 vitesh te vdekjes se tije..Nje publicist kriminel dallkauke e i pa skrupull si ky Viktor Malaj besoi se vetem ne Serbi do te gjendet.. paraqet ne shkrimin e tij te urretjes se si internuari politik paska pasur arme zjarri… ku atij nuk i lejohej lapsi pa proçesverbal te sigurimit… e paraqet sikur ai paska ik dhe ne kohen e Alise per Jugosllavi… kur ai ishte i internuar ne Arren nje fshat malor qe ishte kufi me Luren dhe aspak me kufirin… Kur Poeti i lirise Havzi Nela ne gulakun e Spaçit i kendonte me poezi Te drejtave te Komisionit te Helsinkut… ky sharlatan propogandist i enverizmit konspektonte fjalimet e kriminelit Hoxha dhe ruante vigjilencen ndaj armiqve te Havzi Neles..Nuk mund ti drejtohesh nje urrejtsi dhe mashtruesi kriminel si ste vjen turp qe genjen.. se genjeshtren e ka moto te shpifjes dhe te krimit te tije..dhe nuk i drejtohem ketij mashtruesi kriminel se pse ske turp qe genjen..deri kur ky arrin dhe thote ne shkrim se Havzi Nela ka bere gabim qe ka kundershtuar prishjen e dokeve dhe zakoneve malsore se po behej emancipimi i grave…dukeu hequr veshjet e tyre tradicionale shekullore.. Ky mbasi kenaqet nga varja ne litar e poetit… nuk shkruan se pse e varrosen ne kembe ne nje shtylle dritash… apo dhe i vdekur duhej denuar si i vdekur…Do te duheshin me mijera faqe gazetesh te dokumentohen krimet e diktatures enveriste..por ne kete koment me nje percmim njerzor ndaj autorit te shkrimit do te i pergjigjem me mesazhin e Shkrimtarit Ismail Kadarese i cili citon me rastin e varjes ne litar te poetit te lirise Havzi Nela: Poeti Havzi Nela eshte i qete ne ne boten e amshuar… por shoqeria shqiptare a eshte e qete… deri sa ka kriminel qe perbuzin poetin dhe shpifin ndaj tij… kho shoqeri nuk ka qetsi…

  Reply to this comment
  • rh August 21, 16:17

   o besimndregjon.

   Pse te harrohet REMZI HOXHA qe e zhduku berisha juaj dhe te behet fortune me terroristin avzi nela ?
   .
   PSE ZGJODHET BERISHEN NE 1991 QE DO VARTE NE LITAR HYSEN SHOSHORIN

   Që nga viti 1995, familja Hoxha asnjëherë s’ka pushuar për të vërtetën e zhdukjes së familjarit të saj. Indiferentë nuk është dashur të qëndrojnë as institucionet e Kosovës. Përkushtimi i Remziut për Kosovën nuk ka munguar për të gjallë të tij.

   Kur u zhduk Remzi Hoxha u krijuan shumë mistere e teori konspiracioni. Konspiracioni i parë, i cili nisi të qarkullonte rreth zhdukjes së tij në qarqe të ndryshme politike e institucionale veçanërisht në ato të Shqipërisë atëbotë ndërlidhej me atentatin kundër ish-presidentit të Republikës së Maqedonisë, Kiro Gligorov, i cili ndodhi më 3 tetor të vitit 1995 në Shkup. Flitej kinse Remzi Hoxha mund të ishte njëri nga atentatorët e mundshëm kundër presidentit maqedon dhe eskortës së tij, pasi sipas të njëjtës teori, zhdukja e tij në kryeqytetin shqiptar ndodhi vetëm dy javë më vonë.

   Konspiracioni i dytë ishte mundësia e kidnapimit të Remzi Hoxhës nga pjesëtarët e Shërbimit Informativ Kombëtar në Tiranë dhe atë ia kanë dorëzuar Shërbimit Sekret të Maqedonisë.

   Konspiracioni i tretë diskutohej për kinse një takim konfidencial midis ish-presidentit serb, Sllobodan Millosheviq, atij të Maqedonisë, Kiro Gligorov, dhe ish-presidentit shqiptar, Sali Berisha, në ish-rezidencën verore të Josif Brozit në Shën Naum, shumë afër kufirit me Shqipërinë. U tha se Remzi Hoxha ka survejuar këtë takim dhe e ka informuar presidentin e Republikës së Kosovës, dr. Ibrahim Rugova.

   Konspiracioni i katërt dhe disa të tjerë me radhë ishin të turpshëm. Kinse Remzi Hoxha ka tradhtuar çështjen e Kosovës dhe ishte i implikuari i Shërbimit Sekret serb dhe kinse zhdukja e tij ishte imperativ i kohës.

   Disa nga këto teori konspiracioni u disejnuan në godinën e Shërbimit Informativ Kombëtar në Tiranë. Teoritë konspirative dhe mjegullnajat e SHIK-ut u disejnuan me qëllim që aktorët e zhdukjes së Remzi Hoxhës të mos zbulohen kurrë.

   Një çështje dihet dhe ka shumë rëndësi. Zhdukja e Remzi Hoxhës ka ndodhur në Tiranë. Shumëkush beson se Remzi Hoxha ishte ndër nismëtarët e parë të organizimit ushtarak në Kosovë. Shteti shqiptar duhet të marrë përgjegjësinë për zhdukjen e tij.

   Më kujtohet shumë mirë kur vëllai i Remziut, Hetemi qysh në vitin 1996 kishte në dispozicion emrat e inspektorëve të dyshuar të Shërbimit Informativ Kombëtar në Tiranë. Disa vjet më vonë të njëjtit u intervistuan nga Prokuroria në Tiranë. Njëri nga ata ishte Ilir Kumbaro, ish-shef i Degës së Parë Operative në Drejtorinë e SHIK-ut në Tiranë. I njëjti iku në Londër duke u fshehur me emrin e kosovarit Shaqa Shatri, të cilit ia kishte vjedhur kartën e identitetit. Ilir Kumbaro disa vjet me radhë i shpëtoi një urdhër arresti ndërkombëtar të lëshuar nga Prokuroria e Tiranës. Ilir Kumbaro dhe katër ish-inspektorë të SHIK-ut dyshohen për kidnapimin dhe zhdukjen e Remzi Hoxhës, por askush më shumë se shteti shqiptar nuk heziton zbardhjen e zhdukjes së tij.

   Më 21 tetor të këtij viti mbushen 20 vjet nga zhdukja e Remzi Hoxhës. Janë dy dekada ankth për familjen e tij. Edhe në peticionin e fundit ata theksojnë: “Armiku kryesor që po vret shpresën që Remzi Hoxha të ketë një varr është koha. Për ne familjarët dhe bashkëveprimtarët e tij, ky hezitim është një vrasje e dytë e tij. Për këto arsye, Qeveria Shqiptare, Gjykata e Lartë në Tiranë dhe organet e sigurisë duhet të bëjnë punën e tyre”.

   Familjarët e Remzi Hoxhës kanë një të drejtë fundamentale: të dinë ku është varri i tij. Ata s’duan hakmarrje, duan drejtësi. Këtë duhet ta merr në përgjegjësi shteti shqiptar, në kryeqytetin e të cilit edhe është zhdukur Remziu…

   BESIMONSTRA !

   kur do denohet berisha juaj per zhdukjen e remzi hoxhes ?

   Reply to this comment
  • luzati August 21, 17:03

   ky besimi ka qene sigurims i klasit pare.Duhet te hapen dosjet per te dhe do shikoni THAGMA.Race e ndyre spiunesh,japin edche mendime dhe hiqen si filozof.

   Reply to this comment
  • fteri August 21, 19:07

   Doli edhe ky besim brekushja nga brima e mutit Zogut të Matit !!!!

   …..si muti në shi të kritikoi Viktor Malajn, këtë pendë te artë të kombit shqipëtarë që ja kan zilinë ta kenë për vete shumë armiqë tanë rreth e rrotull Shqipërisë.

   …..Po more kriminel përse nuk shkruan për Havzi Nelën si kriminel -vrasës të oficerit të popullit në krye të detyrës ?!…..Po ky kundërshtim me armë nuk është krim ?..

   …shumica e të pushkatuarve KUKËSIAN ishin kriminel ,pasi donin ruajtjen e privilegjeve të sistemit anadollak 500 vjeçar otoman,dhe Zogist të çifligarve,bajrektarve dhe gomarve ,donin errësirën e zhfrytëzimin barbar ,ishin kundër shumicës popullit varfër ,edhe Havzi Nela ishte një mësues aventurier i rëndomtë ,me gjithë mundësitë që ju dhanë nga pushteti popullor ,ai i përbuzi .

   Populli i kukësit si gjithë shqipërisë jetonte në varfëri ekstreme ,flinte me një trung pishe nënë kokë ,para 44-tës .Si ndriçim përdorte pishën që ja kishte nxirë fytyrën trupin e leckosur dhe jetën.Kurse regjimi komunistë i E.Hoxhës u qoi bukën,diturinë dhe dritën elektrike pa dallim..

   Kush ishin këta patëriot të “mëdhejë ” si Havzi Nela ,apo Muharrem Bajrektari që hapën zjarr dhe vranë bijt e popullit varfër ,ishin këta komunist që popullit i hapën sytë ,jo me vjerësha si nastradini ,por me vepra !….?…:

   Ishin një pakicë familje të lidhura me spiunazhin e huaj serbo -grek ,por edhe me turkun dhe Satrapin Zog. njerëz dilengji që urrenin popullin e thjeshtë kukësian e shqipëtar ,por edhe partizanët e ushtrisë A.N.Ç që sollën kulturën ,shkollën , e mjeksinë ,hapën kurse kundër analfabetizmit pa dallim ,që qindra vjet nuk i hapi Turku ,zogu ,apo bejlerët ,bajrektarët .

   Regjimi turk,zogistë ,bajrektar e tradhëtar bursat e shkollat i ruanin vetëm pasanikët e Kukësit ,dibrës,matit e shkodrës ,kurse Havzi Nelës ju dha bursa nga pushteti popullor dhe doli Mësues dhe u punësua ,por ai e përbuzi u ktheu armët djemve të popullit që ruanin lirinë e fituar me gjak të pastërt shqiptari dhe u arratis te Milosheviçi me zemër.

   Po kush ishin këta ? …: Siç shihet Havzi Nela mësues u varë për tradhëti ndaj atdheut , Muharrem Bajrektari një bajrektar i pa besë vrau shumë partizan e partizane të lirisë në kukës dhe u arratis së bashku me ushtrinë gjermane ,Hakik Mena bajrektar me pasuri prrallore në lurë iu pushkatuan 2 djem se ju kundravunë me armë dhe vranë disa partizanë të lirisë .
   Të gjithë kundërshtarët e regjimit socialistë ishin familje e Bajrektarit famëkeq të lumës që ka lyer duart me gjakun e dëshmorve të luftës,ishte strehë e komitve dhe raksionit ANTI -SHQIPTËAR të dibrës dhe kukësit .

   Po kështu Doçi i Lurës vjetër i lidhur këmbë e kokë me Turk-Sulltanën ,oficerë të lartë të Zogut prandaj ju kundravunë L.ANÇ- shqiptare duke u bashkuar me Raksionin më të zi të Dibrës ,Matit,Mirditës,e reaksinin kriminal të Shkodrës ,megjithatë disa pasardhës të këtyre dyerve ,E.Hoxha i shkolloi dhe i bëri kuadro dhe disa mësues .

   Me gjithatë se pushteti popullor pasardhësit e tyre i shkolloi dhe punësoi pa dallim,dhe këta sot nuk jan mirënjohës legjendarit E.Hoxha që hapi shkollat deri të mesme në Kukës e gjithë malësinë ,hapi spitalet ku merrte ndihmën shëndetësore pa para populli ,hapi shtëpitë e kulturës kudo në shqipëri ,hapi biblotekat që populli të merrte sa më shumë dije e kulturë , dhe krijoi kulturë në popull ,jo me poezi e aventura por me fakte ,krijoi grupet artistike në fshatra të thella malore të shqipërisë përqoi kulturën e artin etj.

   Këto familje raksinarësh që ndëshkoi Regjimi komunistë nuk hapën as spital,as bibloteka dhe asë shkollim për popullin e varfër kukësian e lumian . Janë turpi i kukësit dhe tërë kombit ,shtylla e zezë e raksionit kombëtar ,jan ata pasanik e të përkdhelur raksionar që kërkonte të mbante popullin e kukësit e gjithë shqipërinë nën pushtim agjenturave të huajve serbo-greke dhe zhfrytëzim e popullit deri në varfëri ekstreme .

   Sa shkolla hapi Havzi Nela si mësues i popullit ?..,veç prrallave e aventurave të poezive të nastradinit duke u trnsferuar nga një vend në tjetrin si aventurjer spiun e kriminel.

   .Në kukës e Lumë , hante pula gurë,vetëm PPSHdhe E.Hoxha i shkolloi e pasuroi popullin e këtyre anve ,i kthejë nga njerëz të egër që vrisnin njëri tjetrin në vllezër ,ku punonin e rronin së bashku.

   Kukësi e Luma 300 shtëpi 250 ishin në konflikt ,në hasmëri e vrasje ,plaga kullonte gjak nga brezi në brez HASMËRI .Sipas tefterit Otoman v. 1900 dhe statistikës ministrisë brendëshme të Zogut v. 1934 .

   Kur këta pashallar të LUMËS e kukësit ,dibrës e Matit e Mirditës që u pushkatuan nga regjimi komunist nuk bënin asgjë për të ndaluar vrasjet shekullore ,një tragjedi historike ,përkundrazi ata i nxisnin vetë hasmëritë midis popullit.

   Vetëm me ardhjen në fuqi të PPSHdhe Legjendarit E.Hoxha në v. 1944 u arrit lumturia e qetësia në këto krahina të përgjakur historikisht .

   Komunistët zhduën hasmëritë dhe vrasjet midis popullit.Populli i këtyre rretheve ishte i sigurtë e i lumtur në shtëpitë e tyre ,nuk ngujoheshin e mbylleshin më në kulla si dikur me Zogun e Turkun dhe të kishin frikë se mund ti vriste bashkfshatri i tyre te dera e shtëpisë !!!.Vrasjet në kukës ,mat e mirditë,shkodër e dibër shkoni zingjir nga brezi në brez , ato bënin kërdinë midis Lurianve me zbatimin e kanunit famëkeq të L.Dukagjinit .

   Nderë dhe respekt për Legjendarin E.Hoxha dhe PPSH, regjimit komunistë në shqipëri për 45 vet që i dha nderë e dinjitet ,i ndërroi faqen Kukësit -Lumës dhe gjithë shqipërisë,e mori shqipërinë 1 milon njerëz dhe dorzoi te shkërdhatët S.Berisha 4 milon në v. 1990-tën.
   Dhe :
   -I pa harruar qoftë kontributi i partizanve ,dëshmorve dhe veprimtarve të popullit kukësit ,dibrës e mirditës që ndihmoi e strehoi partizanët legjendar të lirisë dhe mbështeti regjimin komunistë të popullit .

   Regjim që i dha dritën e syve shqipëtarve,lirinë në troje të veta ,dashurinë për atëdhe popullit Shqipëtar të Lumës e Kukësit ,Dibrës e Tropojës ,larg drogës ,degjenrimit e tradhëtisë ,vjedhjeve e shfrytëzimit borgjez -kapitalistë të bajrektarve e zuzarve ,dhe gjithë LULASHVE të Sali Berishoviçit ,këta tellall të klasës politike të tradhëtarve dhe hajdutve të sotëm si KY Ndregjon Kapistra që merr disa para nga djersa e gjaku i shqipëtarve si i përndjekur politik ,kur ka qenë spiun .

   Kjo shushunjë ,që dinë vetëm të shtërmbrojnë thelbin e e vëretë mbi aventurierin Havzi Nelën që me armë në kundërshtoi e hapi zjarr kundër forcave të rendit të mbrojtjes popullit .

   Reply to this comment
  • Lunxheria August 22, 02:58

   Nje ish – bashkepunetor i Sigurimit te Shtetit, me emrin real ( sepse pseudonimin do ia botojme nje tjeter here ) Besim Ndreqeni, me tete klase shkolle, ish – magazinier dhe spiun ferrash, merr persiper te beje analizen e nje shkrimi si ky i Malajt. Eshte karakteristike e gjithe Ndreqejve te ketyre 28 viteve qe, ose te sajojne histori false rreth se shkuares ose te mohojne histori te verteta, te ndodhura dhe te provuara katerciperisht. Ndreqeni perpiqet te mohoje faktet qe jane provuar ne nje gjyq krejt te rregullt dhe jane pranuar edhe nga vete Nela si: pasja e armes pa leje, tentativa per arratisje jashte vendit dhe tentativa per vrasjen e tre perfaqsuesve te shtetit ku njeri ka mbetur gjysem njeri nga plumbi i Neles. Ndreqeni shtron pyetje pa pergjigje dhe beson se me zhargonin banditesk dhe rrugaceror te turmave pa tru te ketyre 28 viteve do te hedhe poshte ngjarje te verteta, te provuara me shume fakte dhe te pranuara nga autoret. Mjafton te lexosh intervistat e gruas se Havzi Neles si dhe te disa bashkekohesve te tij ( gjithashtu edhe te punonjesit te plagosur te policise ) dhe, vecanerisht, dosjen e Neles dhe bindesh se cfare hienash dhe njerezish te pa nder e pa moral ka shoqeria jone si puna e Ndreqenit.Kur Havzi Nela bente burg apo ishte ne internim, Besim Ndreqeni takohej fshehurazi me punonjesit e Sigurimit te Shtetit dhe jepte informata per njerezit e dyshimte te regjimit. Tani, me injorancen dhe ligesine e tij, na hiqet si avokat i Neles. Duke qene injorant dhe bartes i mentaliteteve mesjetare, Ndreqeni, edhe sot, shprehet kunder masave per emancipimin e grave, si barazia me burrin, ndjekja e shkolles, heqja ( jo me dhune por me bindje ) e shamijave, pjesemarrja ne pune etj. Duke qene njeri i lig, Ndreqeni dhe disa te tjere ( te ligj si ai ) ketu thone se Nela duhej t’i kishte vrare punonjesit e shtetit dhe te mos mbante pergjegjesi apo, cuditet se perse autori i shkrimit ka thene se cdo kohe dhe vend ka ligjet e saj dhe per kete ka sjelle shembullin domethenes te Anglise me homoseksualet, te cilet, ne fund te fundit, s’i benin asgje shtetit pasi merreshin me bythet e tyre por Anglia i denonte mevdekje ose i tredhte. Te gjithe Ndreqenet ( ‘ intelektualet “, ” infot-analitike “, ” black swanet ” etj ) besojne se me fjale e shprehje te pergjitheshme kunder sistemit te kaluar do te mund te justifikojne, moralisht ( ky ehste morali i tyre ) te gjitha krimet e kryer ne emer te antikomunizmit apo antidiktatures nga gjithfare banditesh, bashkepunetore kriminele te pushtuesve 9 gjate luftes ) dhe spiune te regjur terroriste te te huajve ( pas luftes ) apo thjesht nga njerez te nervozuar me regjimin e kohes. Havzi Nela do te kishte marre denimin maksimal edhe ne SHBA apo ndonje vend tjeter perendimor po te kishte tentuar te vriste tre zyrtare te shtetit. Dhe, tentativen per ta kryer kete akt e ka pranuar vete ne hetuesi dhe gjyq si dhe i eshte vertetuar me dhjetera prova si dhe me deshmitaret e pranishem ne ngjarje, duan apo nuk duan Ndreqenet e sotem.

   Reply to this comment
 22. Zigur Qarri August 21, 16:42

  “…….çdo kohë dhe vend ka ligjet e veta!
  Mashtrimet më të mëdha me rastin Nela i përbëjnë fshehjet e shkaqeve të vërtetë të dënimeve të tij.
  Nela ishte dënuar herën e parë për “arratisje jashtë shtetit” gjë e cila sot tingëllon absurde, por çdo
  kohë dhe vend ka ligjet e veta”.”…….çdo kohë dhe vend ka ligjet e veta! Viktor Malaj.

  Ky bastard,mire qe nuk thote,se,”mire jan kan bere Havzi Nelës,e ka merituar denimin me vdekje”!
  Ky nuk mbron individin apo disa individe,ky mbron sistemin,diktaturen komuniste,ky justifikon krimet e diktatures!
  Sipas logjikes se tij,se”…çdo kohë dhe vend ka ligjet e veta”,krimet e diktaturave naziste dhe fashiste,jan te justifikuara,
  sepse edhe ata ka pasur ligjet e veta.I gjith qellimi i ketij zagari,eshte ta denigroi Havzi Nelen ne nje Babale(strategjia e
  “rilidjes” per te fshehur zullumet),per ta paraqitur jo dinjitoz si kundershtare te regjimit.Mburracaku nuk e vlerson dot
  trimerine,ngaqe i mungon tharmi gjenetik per ta ngjizur ate tek vetvetja.Eshte pikerisht kompleksi i inferioritetit,shkaku
  kryesore qe kerkon ta “ç’burreroi” Havzi Nelën,ti uli vlerat intelektuale,duke treguar edhe formimin arsimor,kur koha
  ka deshmuar,se jo vetem poete te medhenj,por edhe shpikes te njohur ka pasur pa universitet.(Mos marrja parasysh e
  rrezikut,eshte tipari kryesore i atyre qe luftojn per te drejta kombetare dhe sociale).Paragjykon zhaba Shqiponjen,
  paragjykon skuthi Havzi Nelen,qe sfidoi vdekjen,qe ishte nga te paktet qe i doli diktatures perballe!Ti dhe tjere nuk do
  guxonit ta çonit neper mend kete,dhe jo ta benit realitet.Si mund te kete paqe kombi shqiptare,kur ka akoma vemje te tilla?
  Sistemi komunist nuk kishte rene akoma edhe sot,po t’mos kishte falimentuar ekonomikisht.Tipa si Malaj e vertetojn kete.
  Duam apo nuk duam ne,idete e majta kan lene gjurme,ashtu si çdo kulture dhe ideologji tjeter,prandaj eshte nje realitet,
  dhe çdo realitet nuk duhet injoruar,ndryshe shkojm drejt konflikteve me pasoja,Myslimanizmi dhe kristianizmi jan realitet,
  dhe nese dikush nuk i pranon,ose pranon njeren per te favorizuar tjetren,i hedh bezin zjarrit,dhe shkojm gjithashtu drejt
  nje konflikti me pasoja.Mesatarja e sistemit politik,qe njeson te majten me te djathten shqiptare,jan sistemet sociale
  perendimore,sistemet me pak te polarizuara.Sistemi i sotem i “rilindjes”,eshte sistem i rrumpalles ekonomike dhe
  sociale,udhehequr nga nje autokrat skizofren,qe ka mbledhur nga jan e nga s’jane te gjith llumin e shoqerise shqiptare,
  per te mbushur vetem xhepat e tyre,ne kundershtim me ligjet qe kan aprovuar vete.

  Reply to this comment
  • mirel August 22, 22:12

   Pordhe me rigon. I doli diktatures perpara si budalla. Me kobure ne dore per te vrare tre te pafajshem.
   Nela ne pune te tij, ata ne te tyren.
   dhe secili ne fatin e vet.
   Po te ishte kaq e ndjeshme bota ndoshta Hemingueji nuk do kishte vdekur. Nuk eshte e thene qe armen ta zbrazi shteti, ,
   Ai lloj antikomunizmi qe gjeneroi gjuetine e shtrigave krijoi dhe viktima nder njerezit me talente nga me te spikaturit. Shkrimtare, artiste dhe shkencetare.
   Rozenberget nuk duhet te vdesin..
   Jo ne Aushvic.,a mund ti thuash ekzekutoreve te tyre naziste? Apo bisha diktatore?
   A ka popull qe ta perbuze vetveten me teper se shqiptaret.
   Gati per perdhosje, vetem per hakmarrje.
   Vesi me i ulet
   Kam lexuar nje kuriozitet per milingonat.
   Kur ka permbytje ato mblidhen topth ne menyre qe te fluskoje. Ato qe jane siper mbijetojne, ato qe rrine poshte nen uje vetesakrifikohen ne menyre qe te ngjiten mbi to te tjerat dhe te mbijetoje kolonia.
   Shqiptaret as sa milingonat nuk kuptojne

   Reply to this comment
   • Zigur Qarri August 23, 00:59

    Ai perkufizim per trimerine eshte subjektiv.Kur institucianializohet nje ideologji,vetem atehere mund ta vleresosh si duhet.
    Idealizmi i komunistit spanjoll tek “Shoferet e Madritit” te Hemingueit,nuk besoj se do te mbeste i tille tek brezat me pas.
    Edhe ne Shqiperi pat ne fillim nje idealizem te tille,por ishte riperteritja qe vjen mbas luftes.Futi doren dikush dhe mori
    me shume,u prish rregulli.Ekonomsti(B.P) pa Parti,por i ndershem,verifikoi ne magazine 30 milion Leke pjese kembimi
    stoqe,shume astronomike per kohen.Per kete vuri ne dijeni Drejtorin,qe ishte fajtor,sepse ishte ai qe kishte porositur aq
    shume mall qe nuk i nevoitej ndermarrjes.Ekonomisti i sugjeroi tja shesin ndermarrjeve te tjera.Por shitja do te nxirrte
    pisllekun,qe ndoshta Drejtorit komunist por injorant,qe kishte bere shkollen e Partise,do ti kushtonte shtrenjt.Kur Ekonomisti
    kishte dezhurnin ne ndermarrje,Drejtori i dergoi nje kurve qe ju lut te futej pak ne dhomen e dezhurnit,sepse jasht po binte shi.Ekonomistit(naiv)nuk i shkoi mendja per te keq.Mbas disa minutash vjen Drejtori ku bashke me te ishte edhe Kryeinxhinieri,
    dhe i tha ekonomistit,te kapem mat,Kryeinxhinieri u tregua Burre,nuk pranoi te nenshkruante,megjithate Drejtori e dergoi
    relacionin ne Komitetin e Partise per Ekonomistin.Perfundimi.Ekonomisti shpetoi,sepse ishte familje deshmoresh,dhe kishte
    shume komuniste ne rrethin familjare,por e larguan nga ndermarrja ne nje Ferme.Drejtori katundar,mbeti po Drejtor.
    Diskutimi per te majten eshte nje teme e gjate,por fakti qe socializmi real deshtoi,tregon se ishte utopi.Te gjith vendet
    komuniste falimentuan,ky eshte fakt.Nje kronikan turk shkruante,se arrnautet bashkoheshin vetem kur luftonin kundra nesh,por
    kur largoheshim ne,fillonin mes vetes,dhe shtepite i kishin shume larg me njeri tjetrin.Keto jemi ne,kjo eshte gjenetika jone.
    Milingonat jan teper sociale,ashtu si kinezet,ndersa shqiptaret jan individualiste,prandaj e kan te zorshmete te jetojn ne komunitet.
    Keshtu qe socializmi ishte parashkruar qe do te deshtonte.Un nuk mendoj se perbuzim vetveten,por e kemi te zorshme te pranojm
    mendimin e kundert,kjo sjell konflikt.Fshataret gjerman ne mesjete,s’kan pasur nevoje per reforme agrare,sepse ata me shume toke,
    ja falen vete atyre qe kishin pak.Kibutset,fermat komunare izraelite,te popullit me social ne Bote, jan drejt zhdukjes!
    Ishte kenaqesi menyra si me kundershton.Shpresoj te jete shumica keshtu.Tung.

    Reply to this comment
 23. intelektuali August 21, 17:02

  NUK MUND TE JUSTIFIKOHEN KRIMET E ENVERIT ME KRIMET E SALIUT

  Po pse me kete moral justifikues prej krimineli vrastar do te hyje Shqypnia ne BE?

  Havzi Nela u arratis ne Kosove pa demtuar askend, por Enveri kishte mareveshje me Jugosllavine dhe e kthyen menjehere, si ka mundesi nje poet disident qe ja perplasi ne sy regjimit komunist me vjershat dhe poezine e tij te quhet nga shqyptaret terrorist?

  SI KA MUNDESI QE FEMIJET QE U LANE TE VDESIN NGA URIA NE TEPELENE TE QUHEN NGA SHQYPTARET DIVERSANTE?

  Une per vete them qe gjithe ky HELM amoral. enverist qe media po vjell papushim dhe jo vetem gazeta DITA e ka fuqine te Kryeministri yne me baba kriminel qe vetshpallet si PARTIZAN ne Parlament, qe mbron me fanatizem Piramiden Famekeqe te Enverit, qe dekoron me medalje trimerie xhelatet e Enverit dhe u rrit pensionet vazhdimisht dhe qe drejton shtetin njesoj si Enveri

  ME KETE KRYEMINISTER SHQYPNIA NUK KA VEND NE BE

  Reply to this comment
 24. Intelektuali August 21, 17:34

  PSE SHQYPTARET NUK DINE TE MESOJNE NGA HISTORIA

  Të nerue lexues dhe komentues kam një pyetje dhe vetëm një:
  Cfarë ndryshimi ka litari që vari Avzi Nelen qe plagosi policin me litarin qe vari Zogu i Kurves Burgajetit priftin Dom Gazuli ?
  *****

  .Masakrat e Ahmet Zogut, nga varjet ne litar tek pjekja në hell e njeriut ne Dukagjin

  At’ Benardin Palaj në revistën “Hylli i Dritës” Nr. 13. shkruan se “Kur plasi lëvizja e Dukagjinit, atëherë Ahmet Zogolli ua muar jeniçerëve të Stambollës ato armë të ndryshkura me gjak të shqiptarëve për me shue vllaznit e vet të krështenë të Dukagjinit.

  E atë vjet Muharrem Bajraktari i Lumës, ngrehë shtabin e vet- dibranësh, matjanësh e lumjanësh, hi në Kishë të Shalës, ku si nder dhuni të tjera bani kjo ushtri laperash e zhelanash – toka me pasë randë – vrau edhe rrogëtarin e fratit krejt afër kishe… Burrat ma të mirë të Dukagjinit bashkë me shumë meshtarë u burgosën, vriten, futen në lak e arratisen. Burgjet mbushë me gra e fëmijë, gjaja mbarë plaçkitë… (“Hylli i Dritës, Nr. 13” viti 194125-253).

  Një dëshmitar tjetër i asaj kohe, Pal Dukagjini shkruan se “Çka ndodhi aty e mbrapa në Dukagjin e dijnë vetëm ata që e provuen. U dogjën shtëpia , u grabitën pasuni, u pushkatuen burra, u burgosën robni, u varën u rrahën deri u dhunuen në nderë e erz, çka për shqiptarin ashtë dekë ma e ranë se deka. Pas sukseseve të para kryengritësit, të cilëve u mungonin armët dhe fishekët, nuk u rezistuan forcave të rregullta të ushtrisë e xhandarmërisë dhe bandave të shumta të mercenarëve civilë që ishin shumë më superiore në numër e në mjete luftarake, prandaj detyrohen të tërhiqen drejt Gurit të Kuq.

  Forcat zogiste ndërmorën një aksion të shpejtë, të rreptë dhe të efektshëm reprezaljesh, ku terrori i bandave civile të Matit dhe të Lumës,të cilat i kalonin 10 000 vetët – Pas sukseseve të para kryengritësit, të cilëve u mungonin armët dhe fishekët, nuk u rezistuan forcave të rregullta të ushtrisë e xhandarmërisë dhe bandave të shumta të mercenarëve civilë që ishin shumë më superiore në numër e në mjete luftarake, prandaj detyrohen të tërhiqen drejt Gurit të Kuq. Forcat zogiste ndërmorën një aksion të shpejtë, të rreptë dhe të efektshëm reprezaljesh, ku terrori i bandave civile të Matit dhe të Lumës, të cilat i kalonin 10 000 vetët(Zef Harapi, Kamiljo Libardi), që u mblodhën menjëherë në Qytetin e Shkodrës dhe të prirë nga Fiqiri Dine vazhduan më pas reprezaljet që ishin të papara dhe të padëgjuara në malësitë e Pukës, Shalës, Shoshit, Nikaj-Mërturit, Pultit, Shllakut e Temalit.

  Në drejtimin e Komandantit të Përgjithshëm Fiqiri Dines, armata e Nënkolonel Xhemal Arianitit filloi kundërgoditjen ofensive ndaj Dukagjinit sipas këtyre drejtimeve

  1- Më 27 nëntor 1926 forcat e Kapiten Preng Previzit u nisën drejt Koplikut për në Theth.

  2-Me 28 nëntor Dukagjini mori ikjen masivisht nga Qafa e Pejës -Shtegu i Dhenve drejt Malit të Zi. Në këtë qafë nga forcat mercenare të Kelmendit u zunë 300 shaljanë, ndër të cilët Avdi Kola(Bajraktari i Gimajve), me gjithë nipat e bajraktarit të Shalës.

  3- Më 29 nëntor 1926 Kapiten Muharrëm Bajraktari, mësyni Qafën e Agrit nga Nikajt dhe Merturi e hyri në Abat të Shalës, gjatë operacionit vriten Prelë Ndoka, Gjelosh Ndoka(dy djemtë e Ndokë Mirashit të Pepajve, Pep Nika –Pepaj- Shosh dhe Stakë Ndoci Dardhë-Shosh.

  4- Po më 29 nëntor nga Guri Kuq dhe Mali i Shoshit Hasan Beg Bushati me një pjesë të forcave të tij, hyri në Shosh dhe me pjesën tjetër hyri në Pult të Dukagjinit u rrethua nga të gjitha anët ndërkohë që kryengritësit kishin marrë arratinë drejt vendeve të padepërtueshme. Komandanti i Operacionit të Shkodrës N/Kolonel Xhemal Arianiti në Shkodër me 11.12.1926 bënte të ditur se “përveç 14 vetave që ishte njoftuar më parë nga kjo komandë ndodhën nën vërejtje 53 komitë prej Shale, Shoshi e Nikaj- Merturi, si dhe 110 vetë të tjerë prej Thethit, të cilët kanë marrë pjesë në kryengritje.

  Përveç të naltpërmendurve ndodhën këtu nën vërejtje edhe 129 gra e fëmijë prej Shale, Shoshi e Nikaj –Merturi” (Zef Harapi “Dukagjini, historia dhe etnografia”. Studim i viti 1949, fq 219) U dogjën dhjetëra e dhjetëra shtëpi, katunde të tëra u grabitën, u therën bagëtitë, u plaçkit çdo gjë që nuk mund të merrej me vete.“Sot janë dorëzue prej komandantit Operativ Kapiten Prengë Previzi 67 kokrra dele dhe 23 krenë lopë e qe” (Zef Harapi po aty.

  Mercenarët ngado që i ranë, shkatërruan vathët e bagëtive, duke i detyruar pleqtë që kishin mbetur pa arratisë dhe plakat t’ua piqnin në hell, t’ua zinin mishin e bagëtisë, me qumësht madje edhe në planc të bagëtisë së therur se kështu u shijonte shumë më tepër. Hapnin qypat e gjalpit e pjek petulla të cilat i shoqëronin me mjaltë, ndërsa bletëve u fusnin flakën e barutit në derë të zgjojës. Bashibozukët shpërthenin kotecat e drithit e jepnin për të ngrënë kuajve të tyre.

  Imoraliteti i tyre çnjerëzor arriti deri aty sa në Shalë marrin e lidhin një plak pas hellit të fërlikut dhe fillojnë ta rrotullojnë pranë zjarrit sikur të ishte ferlik..(hell qe pjekin qingjat).

  Reply to this comment
  • intelektuali August 21, 18:17

   Ore intelektuali me “I” ter madhe, po shko more qafir tek Taulant Xibraka se mbase ta shpeton djalin Edi Rama qe gjermanet e zbuluan ne laboratorin e kokaines te Rilindjes Socialiste te Taulant Xibrakes dhe ta rasen ne burg, degjo intelektualin e vertete o pjella e Nexhmijes dhe ushko tek pushti enverist Edi Rama qe po po YSHT xhelatet e Enverit per te shkruar letyra pa moral ne median tone kombetare si nje REZIL i Shqypnise ne syte e Botes qe po na shikin me habi.

   Reply to this comment
 25. socialisti August 21, 17:46

  Historia si mashtrim thote shoku Tore. Mire e ka qerratai. Por ky realiteti i prej 5 vjetesh nen mbreterimin e Rames se Pare c’emer duhet ti veme o Tore? Behu nje here te vetme burre o lumemadh se te ka mbetur koha ne 2013! Dil e shih sot mashtrimin me realitetin e zymte qe po ben perdite nje qeveri qe deshtimet i quan suksese kurse varferine e shqiptareve e quan reforme. Hajt njatjeta o shoku Tore.

  Reply to this comment
 26. 2b August 21, 17:50

  Si ish te perndjekurit politike zhvillonin luften brenda llojit dhe pastaj i lene fajin sistemit ?
  …………………….
  Bedri Blloshmi eshte shkak i vrasjes se dy poeteve-
  Gjithcka filloi ne mars 1976.Bedri Blloshmi kishte zene te hasdisej me magazinjeren e Quksit dhe ju duke vetja si me i bukuri fshatit.Filloi ti vardisej të bijës së kryetarit të këshillit të fshatit,që kishte një baba kokoroç,që e thirri Bedriun për sqarime në zyrën e tij.
  Aty i dha një dajak ku të dhëmb e ku të djegë,ashtu fshatce,sa Bedriu ulërinte si gomar-Boll,se do të tregoj kush e shan partine në fshat!
  Gjate një mbledhje më kuadrot e partise në Librazhd,ky kryetar keshilli i thotë kryetarit të degës se puneve te brendshme i quajtur Merdar Hasa :- Shiko,se keni një thesar të pazbuluar në Bërzheshte! E therrasin Bedrinë për zbor,e mbajtn me të ngrëne e te pirë dy muaj rrjesht në hotel-turizmin e Librazhdit,sa u rrefye mire,jo vetëm për të vëllane Wilson Blloshmin dhe kusheririn e tij Genc Leka,por edhe për magazinjerën rruspien me gjithë të shoqin që vidhnin,kafsharët ,që hidhnin plehun në përrua,ca sharrxhinj trupash në Stravaj.Si u zbërthye mire Bedriu,u arrestuan dy poetet dhe grupi i sabotatoreve,
  Dy poetet,që përmbushnin kushtet politike si kryetarë grupi u pushkatuan,ndërsa Bedriu si bashkëpunetor dhe të tjerët si ordinere,u burgosën me afate të ndryshme.Se si shkoi historia e ketij gjyqi dihet mire nga librat dhe dokumentaret e botuar.Bedriu i futi në burg.
  ….
  Nje speciale zbardh mesazhet qe vajza e Vilson Blloshmit ka shkembyer me xhaxhain.

  Zbardhen mesazhet e këmbyera mes Enerjetës, vajzës së Vilson Blloshmit që jeton në Milano he xhaxhait të saj, drejtorit të Institutit të ish-të Përndjekurve Politike, Bedri Blloshmit. Biseda vërtitet rreth fushatës mediatike që Bedri Blloshmi nisi në vitin 2010 për mbledhjen e ndihmave financiare për kurimin e mbesës Enerjeta.

  Kjo e fundit e pyet xhaxhanë se pse ka ndërmarrë një hap të tillë, kur ajo nuk ishte sëmurë. Ndërsa Bedri Blloshmi, pa mohuar hapjen e fushatës, thotë që nuk ka përfituar nga ajo. Biseda vjen duke u “nxehur”, pasi Enerjeta e akuzon për marrjen e 4 milionë lekëve vetëm në Qukës (fshat në Librazhd) dhe shuma të tjera nga ish-të përndjekurit politikë dhe shoqata. Ndërsa xhaxhai, teksa pranon se e ka marrë shumën e përfolur në Qukës, por jo për të, i përgjigjet: “Që ta dish, unë kam marrë lekë te Ministria e Kulturës, kam marrë në Qukës dhe i kam marrë se kam bërë librat dhe këngën e Vilsonit dhe të Gencit dhe nuk kam marrë për ty. Do të marr ku të mundem dhe ti nuk ke punë me këto lekë. Për çdo aktivitet që kryej unë, nuk të takon lekë. Bedriu”. Më tej, mbesa i kujton xhaxhait edhe një letër që ia kishte dërguar ish-kryeministrit Sali Berisha. “Kam edhe letrën që i ke dërguar Sali Berishës dhe i ke kërkuar lekë për mua që isha e sëmurë, apo edhe kjo është gënjeshtër?”, e pyet Enerjeta xhaxhain e saj.

  Bedri Blloshmi ia kthen: “Besoj se gabohesh për faktin, Saliu nuk më ndihmoi për ty, unë jo vetëm që u prisha (me Berishën), por nuk i kam lënë gjë pa i thënë. Kjo është po aq e vërtetë, sa të gjitha të tjerat që të kam thënë”. Atëherë Enerjeta i kujton xhaxhait se ajo nuk i ka kërkuar asnjëherë asgjë dhe se ai nuk është kujdesur asnjëherë për të. “Po unë ty nuk të kam kërkuar asgjë, asnjëherë, apo gabohem? Ju të gjithë, sidomos ti, nuk jeni kujdesur ndonjëherë për mua. Prandaj kur bëre fushatën në emrin tim për ndihmë, se isha sipas teje duke vdekur, lekët që të dhanë njerëzit, ku i çove?… Po të them edhe një herë që Vilsoni u fut në dhe, por më la mua mbrapa. Ti si vlla duhet të kujdeseshe, por ti je shumë i dhënë pas lekut. Ti njerëzit i përdor vetëm për interesat e tua! Ti je njeri shumë i lig dhe i pashpirt!”, i shkruan Enerjeta Bedri Blloshmit. Duke i sqaruar këto SMS për gazetën, Enerjeta thotë se këto janë mesazhe të ditëve të fundit, pasi kishte marrë vesh se xhaxhai i saj vijonte të “lypte” lekë për mbesën gjoja në prag të vdekjes nga kanceri. Ajo thekson se kanë pasur biseda telefonike shumë të ashpra, ku xhaxhai ia ka pranuar

  http://www.panorama.com.al/2014/06/02/vajza-e-vilson-blloshmit-zbardh-sms-te-si-po-mashtron-me-semundjen-time-xhaxhai-im-bedriu/ Page 1 of 3

  Vajza e Vilson Blloshmit zbardh SMS-të: Si po mashtron me sëmundjen time xhaxhai im Bedriu | Gazeta Panorama ONLINE 6/3/14 8:40 AM

  abuzimet, ndërsa në mesazhe ai ka qenë shumë i kujdesshëm, duke iu druajtur publikimit mediatik të tyre. Gazeta “Panorama”, me lejen e Enerjeta Blloshmit, i boton të plota këto SMS, ashtu siç janë në origjinal, pa asnjë ndërhyrje.

  MESAZHET ENERJETA -BEDRI BLLOSHMI
  ENI: Nuk arrij ta kuptoj pse vazhdon te thuash neper shoqata dhe neper njerez qe kujdesesh per mbesen e semur? Kam mar vesh qe ke marr ndihma ne emrin tim dhe vazhdon te maresh lek per mbesen e semur…. Me kan shkruar shum njerez qe te njohin shum mir se kush je dhe me kan then qe ti ke marr shum lek per mua……un ty do te degjeneroj o njeri i lig o kafsh me ftyr njeriu do te hedh ne gjyq dhe do te nxjerr bojen neper gazeta se ti kshu e do se je maskara je njeri i paftyr!!!!! Deri me sot kam ndejtur ne heshtje skam folur kurre por tani Ta rregulloj un qejfin ty! Do Ta marrin vesh te gjith se kush je ti dhe sa je kujdesur ti per mbesen e semur! Ti je i etur per fam per lek!!!!!!!!! Ti nqs ha sot esht fal gjakut te Vilson Blloshmit se ty o kafsh nuk Ta var njeri se je nje cop injorant qe sdi te lidhesh dy fjal!!!!!! I dashur xhaxha pergatitu se shpejti mbesa jote e dashur do ti tregoj te gjithve se sa shum je kujdes per mua dhe kush je ti ne te vertet!!!!!!!!
  BEDRIU: Eni Me vjen shume keq qe shkruan keshtu. Te dish nje gje se asgje nuk eshte e vertet qe une kam mare para.Dy kestet e mara per Vilsonin ti kam derguar bashke me Dianen ty.Mos u infuenco nga shpifjet qe te thone .Nuk eshte mire qe te besh ato qe thua.Bedriu
  ENI: Une nuk po flas per kestet po flas per leket e tjera qe ke marri ti dhe ti è di shum mir qe esht e vertet prandaj mos vazhdo te genjesh!!! Un i di te gjitha di edhe nje gje tjeter qe kur un isha e semur vetem nga quksi ke marr 4 milion lek plus te tjerat qe ke marr nga shoqata!!!!Un kam prova per kto qe po them dhe do ti shofin se shpejti te gjith njerzit pislliqet qe ke ber ti ne kurrizim tim!!!! BEDRIU: Qe ta dish, une kam mare leke tek MINistria e Kultures,kam mare ne qukes dhe i kam mare se kam bere librat dhe kengen e vilsonit dhe te gencit dhe nuk kam mar per ty.Do te mare ku te mundem dhe tl nuk ke pune me keto leke.Per cdo aktiviteti qe kryej un nuk te takon leke.Bedriu
  ENI: Mua nuk me intereson aktiviteri jot nuk me ka interesuar asnjeher merr lek nga te duash po un e di shum mir qe ti ke marr lek te tjera ne emrin tim per te me ndihmuar mua po ti mua nuk me ndihmuar kurre un kam edhe letren qe i ke derguar sali berishes dhe i ke kerkuar leke per mua qe isha e semur, apo edhe kjo esht genjeshter…. Un nuk kam pun fare me ty mua me vjen keq vetem per nje gje qe ha akoma nga emri i babait tim se ti je askushi!!! Kto gjera do zgjidhen ne gjyq mos ki merak!!! Edhe dicka tjetrer mos harro se vilsoni la femi nga mbrapa nuk la vetem vllezer e motra….. Megjithate leket qe ke marre i befsh ilace mos i henksh!!!! Ka zot lart vonon po nuk harron!!!! Pergatitu se me mua do te te dali shum pun e madhe ksaj rradhe!!
  ENI: Ti je Bedri Sami Blloshmi kurse un jam Enerjeta Vilson Blloshmi prandaj me takon mua perpare te tjereve jo ty se ishte babai im apo e ke harruar!!!!!!!!! BEDRIU: Besoj se gabohesh, per faktin qe salu nuk me ndimoj per ty, une jo vetem qe u prisha por nuk ikam lene gje pa ithen kjo eshte po aq e vertet sa gjitha te tjerat qe te kam then.
  ENI: Po un ty nuk te kam kerkuar asgje asnjeher apo gaboem? Ju te gjith sidomos ti nuk jeni kujdesur ndonjeher per mua……. Prandaj kur bere fushaten ne emrin tim per ndihme se isha sipas teje duke vdekur leket qe te dhan njerzit ku i cove? Mos u mundo kot te fshihesh me trego me mir se è di qe te kan dhen lek e di shum mir me kan treguar!!!!!!!! Po te them edhe nje her vilsoni u fut ne dhe po me la mua mbrapa dhe ti si vlla duhet te kujdeseshe po ti je shum i dhen mbas lekut ti njerzit i perdor vetem per interesat e tua!!!!!!!!!ti je njeri shum i lig dhe i pashpirt!!!!!!!!

  Reply to this comment
 27. Drejtesia August 21, 18:00

  Te lumte pena.

  Reply to this comment
 28. Gjeneral Telini August 21, 18:14

  Viktor Malaj, gjithmone i sakte, ne shkrimet, e tua komplimente.

  Reply to this comment
 29. Ai qe di ti August 21, 19:04

  O Intelektuali i vertete, se kush je nuk me duhet, te kam vene re ne cdo koment merresh Enverin…dhe bemat e tij pa llogjike fare jashte teme…Mos Enveri te ka qire tet eme motren ,gocen e xhajes, gocen e tezes apo ndoshta ty….qe nje mllef allogjik per te dhe familjen e tij..se nuk ka si shpjegohet ndryshe per kaq kohe ti vetem pjerdh nga kafeneja e Tajvanit mor Hajvan patologjik…Nuk i le njerezit te shprehen per mendimet e tyre ashtu sic i mendojne dhe ti…Phu rrace e mutit bashke me disa te tjere qe shani dhe anatemoni…

  Reply to this comment
 30. info analitike August 21, 19:19

  Shiko shiko si e relativizon Viktor enversiti i fshhur ne petka “perendimori” krimin ndaj Havzi Neles. E quan nje mesues te “thjeshte fshati”. Po mire more tore partie po me kete meter ti Migjenin e cilesoke nje cope mesues ne Vrake e per me teper me emer sllav?
  Jane spekullime te tilla kriminale qe te bejne te kuptosh se sa i domosdoshem ka qene nje Nuremberg ne Shqiperi, qe te mos lexonim me te tilla makabritete cinike e cnjerezore. Ore shoku Viktor po falje a keni guxim te kerkoni ju apo nuk ju le partia?!

  Reply to this comment
 31. Lili August 21, 19:46

  Poshtersia ´intelektualé e ketij pseudo intelektuale eshte te perdore lulzim bashen per ne fakt anatemuar simbolin e lirise,e poetit vertet disident,qe ne vjershat e tij ´mediokrer’ ’ sipas ketij pseudointelektuali, tregon nje realitet qe te gjithe e kane perjetuar,pos nje grusht njereze besnike e sherbetore te Partise si ky pseudointelektuali qe ka mbijetuar duke akuzuar shoket e vete. Vjershat e ketij pseudointelektuali jane harruar kurse vjershat e Havzi Neles cdo dite e ma shume lexohen e mesohen nga liridasheset.
  Sherbetoret di vetem me recituar ate qe Partia ka vendos.
  E kuptoni dallimin ,o intelektual faqezi qe as ballafaqimin direkt me Bashen nuk di me ba…se mjafton bashes me i kujtuar te kaluaren e tij,qe eshte e njete me kete te ketij intelektuali edhe kaq mjafton per me treguar se ai e ka humbur qe moti te drejten morale per me fole per viktimat e komunizmit.
  Po juve ju duhet se prape mundoni me ringjall luften e me armiqesuar kombin,se vetem keshtu fitoni poena edhe zgedhje..
  Pffff per intelektualet te ketij kalibri..qe as nuk kuptojne se ka vdekur Koha e tyre.

  Reply to this comment
 32. fyelli ne ngjitje i Arvizise August 21, 20:08

  Keshtu si po shkojne punet nuk eshte cudi qe Luli Arvizuse kete 21 janar qe po vjen te kerkoje ngritjen e memorialit te atyre qe u vrane ne 21 janar.
  .
  Nese njerzit e Havzi Neles nuk denojne publikisht krimet e bandes berish-basha dhe nuk i kthejne mbrapsht keto “lotet e lulit” me lejoni tju them por e keni patur hallall dajakun dhe litarin e xhaxhit…
  Kush eshte ylli ne ngjitje e mavriarvizuse ??

  PROFILI I LARTE” KRIMINAL I DEVILIT LUL

  A
  -Enigme do ngeli numri I nje pashaporte amerikane me numra ekstra e paraqitur ne Hollande ne nje zyre noterie (nuk eshte zyre gabelesh) per marrje shtepie.As sot e kesaj dite nuk ka ndonje prononcim zyrtar qe nab en te besojme se eshte nje 007 I prodhimit serb me market e lobit serb te amerikes qe eshte akoma I fuqishen ne shba dhe per kete mjafton te kujtojme damir fazllicin mikun e Tom Rixhit me seli ne Washington qe jane kumbaro te serberishes te sllobo dankes.

  B
  -Enigme do ngeli dhe rrugtimi illegal I maskuar si” inxhinier rrugesh” me pashaporta fallco( kush qe ai udbash qe ja siguroi) ne Bicaj dhe te shtepia e verdhe per te spiunuar “krimet” e UCK.Nqs do shfletojme deshmite e antropologut peruan qe ka kerkuar “eshtrat e serbeve” qe I kishin marre melcite dhe veshkat ne shqiperi I bie qe LUBasha te kete qene si te gjenerali ushtrise vdekur si Koloneli Zampa ne versionin serb..

  C
  -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te jubileut te Kosoves ne 18 shkurt 2012 ne menyre ektremisht provokative hiqet tabela me emrin e “ deshmoreve te 4 shkurtit” dhe vendoset ajo e IBrugoves. Dihet qe Rrugova eshte kusheri me gjakatarin Xaferr deva qe ka qene filonazist dhe me vone ne luftene ftohte me detyra terroriste kunder shtetit shqiptar.Pra hoqem nje embleme “komuniste” per te vene nje emblem naziste….A kemi te drejte te themi qe LUBasha eshte neonazist…
  D
  -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te Clirimi teTiranes nga partizanet (te ndihmuar nga anglo-amerikanet) te sjelle eshtrat e Rrahmet Zogut.Kush jane keto forca te errta qe duan te percajne kaq egersisht shqiptaret

  E
  -Enigme do ngeli kush e komandoi me pult LUBashen qe pikerisht ne vigjilje te ardhjes se Rrahmet Zogut ne 24 dhjetor 1924 me bajonetat e serbit I ngriten permendoren te stacjoni trenitEshte po ky edepsez qe eshte shprehur hapur kunder Fan Nolit njeriut me poliedrik shqipfoles per te gjitha kohrat…

  F
  -Enigme do ngeli se pse nga te gjithe “‘6 kokat” e parise Tiranes qe shkuan ne Washington ne pranveren e 2012 per te takuar zotin Filip Riker vetem LUBasha u percoll dhe u prit personalisht nga honorable Arvizu dhe u proklamua ne media si yll ne ngjitje

  G
  -Enigme do ngeli se pse zoti Arvizu ne mars 2011 ne nje proteste rinore te PS ku hidheshin parrulla per ministrin e brendshem “Luli vrases” doli gjoja rastesisht (ofendim pa kufi I shqiptarve) perballe tyre dhe takoi po rasteshit forcat e policies duke I pergezaur per pune e mire kunder kokepalareve..no coment

  J
  -Enigme do ngeli se pse zoti Arvizu ne protesten mbare kombetare kunder LHL ne 15 nendor 2013 u tregua “agresiv” me LUBashen duke I then se ai I shkeli vijen e kuqe..dhe nuk kaloi shume dite po ky ambassador pas pak diteve I kerkon ndjese ‘Yllit te tij ne ngjitje” kur I shkoi te Shqup-I te cilin sapo e kishte grabitur Pedeja…Pra kush ishte me I madh “ne detyre” Luli apo nenpunsi Arvizu..

  M
  -Enigme do ngeli qe gjate “komandimit” te tij si minister I jashtem ndodhi akti me makaber I mundshem me greket me e rende se e detit Jon…jo vetem qe u miratuan varrezat e ushtareve greke sipas vije imagjinare te vorio epirit (tashme varrezat jane enkllava greke) por u be ge shiblerja e kockave ne biznes qe nuk ishte pare ne historine e njerzimit dhe ky minister monster nuke hapi sqepin kurre …

  “PROFILI I LARTE” DEFICENT I DEBILIT LUL

  -LUL LEGENI
  Ajo qe nuk eshte enigma eshte qe e vetmja detyre qe I kane lene shqup-taret – LUBashes ishte organizmi I super pastes per 100 vjetorit qe u degjenerua ne betejen e legenave ,kusijave dhe bidonave te haleve per pasten e Lules

  LUL TRAPI..ME FALNI TRAMI
  Ajo qe e ben debil kete devil eshte ceshtja e tramit.Ajo tregon se ky jo vetem qe eshte “alifmatrak” qe eshte Lul-Nul se nuk kishte mundesi por dhe nga ana urbanistike bashkohore ishte gomarllek por dhe u mundua qe t’ja fusi Rames fajin…

  -LUL MALOKARI
  .Ne nje miting electoral ne 2011 ne nje salle me malsore me moton “nikaj-merturi voton lulzim bashen” ky I fundit akuzen me te madhe per Edi Ramen e kishte se e kishte kthyer bashkine ne zyre partie..Kur nisen pyetjet nje person e pyeti nese fitonte bashkine e Tiranes a do ta pranonte dhe ate te kryetarit te PD…dhe pergjigja dihet..ai tha se une jame drenicak dhe na doli qe qenka jo vetem renacak por dhe kacak.

  LULI KUQ
  Por “kryevepra” e ketij Devil-debili eshte se ne votimet e Tiranes edhe pse u ndihmua nga ai mengeperveshuri (naten) beri te pabesueshmen ..Beri koalicjon me komunistet e Hysni Milloshit me votat e te cilet (+ vjedhjen me ristanet ) mori karriken e bashkise.Dhe monstruoziteti I kesaj felliqsire eshte se ulurim me teper kur ngihet ndone portret I enverit ne ndonje ceremony dhe I thote Rames ..mos luaj me zjarrin…

  LUL I AMBASADORES
  Sipas “International network Foreign policy” publikohej me fakte per lidhjet qe kishin ambasadoret amerikane me Bechelin e rruges kombit ne Shqiperi dhe Kosove dhe jepej sakte shifra e frikeshme e vjedhur ng kjo kompani dhe lidhjet e Delli tne Kosove dhe M.R per Shqiperine ku posacerisht permedej dhe Luli yne si nje pjestar ndoshta me Kryesorin ne kete Vjedhje me permasa boterore.

  Reply to this comment
 33. intelektuali August 21, 20:56

  MOHIM I KRIMEVE TE KOMUNIZMIT PERBEN VEPER PENALE TE DENUESHME NGA REZOLUTA E KESHILLIT TE EVROPES

  Viktor Malaj dhe bashke me te edhe gazeta DITA ne baze te Rezolutes se KE eshte duke kryer krim, ose duke konsumuar nje veper penale duke lejuar poshterimin qe po kryhen me figuren e kuksianit Havzi Nela duke quajtur “terrorist” qe ka qelluar mbi ushtaret gjakatare te Enverit, nje viktime te regjimit komunist, nje “martir” te demokracise se brishte shqyptare, nje nder paktit trima intelektuale qe paten guximin t’i hedhin gelboqen ne fytyre Ramiz Alise dhe gjithe regjimit sadist dhe gjakatar te Enver Hoxhes, por qe kriminelet me pushtet e masakruan vetem disa muaj perpara se te shkermoqej ne gjithe Boten regjimi komunist dhe te binte Muri i Berlinit.

  Shikoni si eshte hedhur ne sulm lukunia e krimineleve te Enverit me fyerje dhe ofeza per kete “martir” kuksian, per kete poet, per kete intelektual,

  SI NE ASNJE VEND TJETER TE BOTES

  Po pse me kete lukuni kriminelesh pa moral do te hyje Shqypnia ne BE me nje Kryeminister qe babai i tij ka denuar me varje nje “martir” te Demokracise?

  Reply to this comment
 34. 1997=LAPIDARI ENVERIT August 21, 21:27

  Pse do merremi 100 here me Avziun dhe te harrojme krimet e Saliut

  1997 u vra shteti shqiptar dhe fatura ishte 4000 shqiptare

  Pse nuk egzekutohet kryekrimineli berishe per kete KRIM KUNDER NJERZIMIT

  Urdhrat sekretë të marsit ’97!
  DOKUMENTET
  1-SHIK-ut i jepet leje për të vrarë
  Serinë e Urdhrave Luftarakë ‘Sekret’ e hap urdhri i datës 2 mars 1997, i firmosur nga Komandanti i Operacionit Luftarak, Gjeneral Bashkim Gazidede. Ja urdhri luftarak:
  “Republika e Shqipërisë/Shërbimi Informativ Kombëtar/ Sekret, Tiranë më 02.03.1997.
  Urdhër Luftarak Nr 1. Veprimet Luftarake të Batalionit të Shërbimit Informativ Kombëtar.
  Në situatën e krijuar nga rebelimi i forcave terroriste për rrëzimin me dhunë të rendit kushtetues, me qëllim që të parandalohet kjo veprimtari, URDHËROJ:
  Batalioni i Shërbimit Informativ Kombëtar, me përbërje Kompaninë II, Skuadrën e ndërlidhjes, Skuadrën e ndihmës së shpejtë dhe togën xheniere, të lëvizë në drejtimin Tiranë-Fier, duke u përqendruar në Qafën e Koshovicës me detyrë:
  -Në bashkëveprim me forcat e Ushtrisë dhe të Rendit, të pengojë, të bllokojë, të asgjësojë ose të kapë rob forcat, që mund të tentojnë të vijnë në drejtim të qyteteve Fier, Lushnjë, Tiranë.
  -Komandanti i Batalionit, gjatë rrugë marshimit, të organizojë sigurinë e kolonës dhe në rast ndeshjesh, të hapet në formacion luftimi për të penguar trupat që mund të sulmojnë dhe me zjarr t’i rrethojë e t’i asgjësojë ato. Komandanti i Batalionit, gjatë marshimit dhe me mbërritjen në vend të bëjë organizimin dhe vendosjen e forcave në vend, mënyrën e bashkëveprimit dhe koordinimit të veprimeve të mëtejshme.
  -Ndërlidhja me Shtabin e Qendrës të mbahet me celular dhe radio. Përgjigjet për këtë, Shefqet Meda.
  -Të merren me vete një komplet luftarak i shpërndarë dhe një rezervë, pajisje mjekësore si dhe 5 transportues të blinduar. Në dispozicion të Batalionit caktohen 8 makina të mëdha dhe 3 makina të vogla. Kompania I qëndron në rezervë.
  Ky Urdhër hyn në fuqi në orën 22:30.
  Komandanti i Operacionit/
  Gjeneral Bashkim Gazidede. (Firma)”
  2-URDHËRI PËR MOBILIZIMIN E MERCENARËVE NË VERI
  ‘Sekret’
  URDHËR
  Nr. 82, datë 09.03.1997
  TEPËR URGJENT
  RRETHE: -Has, Kukës, Tropojë, Pukë, Mirditë, Shkodër, Dibër, Kurbin, Lezhë, Malësi e Madhe, Burrel.
  Të gjithë rezervistët që paraqiten në repartet ushtarake të rrethit tuaj të vishen e kompletohen me armatimin e nevojshëm dhe të nisen urgjent në Akademinë e Forcave Tokësore në Tiranë (ish-Shkolla e Bashkuar).
  Lajmëroni dhe Shtabin e Përgjithshëm.
  09.03.1997
  KOMANDANTI I OPERACIONIT
  Gjeneral Gazidede (Vula, firma)
  SHEFI I SHTABIT TË PËRGJITHSHËM TË USHTRISË
  Gjeneral Major Adem Çopani (Vula, firma)
  3-PLANI I VEPRIMEVE LUFTARAKE
  Plani i veprimeve luftarake i forcave pjesëmarrëse në asgjësimin e kryengritësve rebelë në jug të Shqipërisë prej datës 1 deri në 30.3.1997.
  IDEJA E ORGANIZIMIT
  Nëpërmjet mobilizimit të trupave rezerviste nga Shqipëria e Mesme dhe e Veriut, në bashkëpunim me trupat Komando-Presidenciale si dhe përdorimin e gjerë të aviacionit, artilerisë, lëndëve helmuese luftarake (LHL) dhe të grupeve të zbulimit, në zonat kundërshtare, të realizohet përqendrimi i trupave në brigjet Veriore të lumit Vjosa si bazë nisjeje, për të ndërmarrë mësymje të përgjithshme, duke dhënë goditjen kryesore në drejtim: Fier-Vlorë dhe atë ndihmuese në drejtimin Gjirokastër-Sarandë, për të asgjësuar fizikisht të gjithë personat që do të kundërshtojnë dhe në pamundësi të realizimit të objektivave të përdoren për terror ndaj rebelëve, bombardime me aviacion, LHL(Lëndë Helmuese Luftarake), mjetet e blinduara deri në vendosjen e plotë të pushtetit ushtarak.
  OBJEKTIVAT E OPERACIONIT
  Mobilizimi i trupave nga data 4 deri më 7 mars 1997.
  -Përqendrimi i trupave në bazën e nisjes Fier-Ballsh, Këlcyrë, Përmet.
  -Hartimi i listave për personat që do të asgjësohen, në qytetet Vlorë, Tepelenë, Gjirokastër, Delvinë e Sarandë.
  -Kapja e urave kryesore të kalimit të trupave Ura e Mifolit(Vlorë), e Pacinit (Mallakastër), urë e Dragoit Leklit (Tepelenë), Qafa e Muzinës (Gjirokastër), etj.
  -Desantimi (ulja) e trupave speciale në rajonet e fushë Çajupit, aerodromi i Gjirokastrës, Sarandës, Rrafshnalta e Kurveleshit.
  -Zbarkimi nga deti në drejtim të Vlorës, 4 deri 6.3.1997.
  -Përdorimi i forcave të Akademisë së Rendit, forcave speciale në rajonet ushtarake të Arshi Lengo në Gjirokastër.
  -Vendosja e lidhjeve direkte midis forcave qeveritare me repartet e policisë e SHIK-ut.
  -Organizimi i terrorit në popullsinë e qyteteve Vlorë, Tepelenë, Përmet, Gjirokastër, Delvinë e Sarande, djegie e shkatërrime;
  -Kufizimi me çdo kusht i përhapjes së kryengritësve, në veri të lumit Vjosa.
  -Mbrojtja me çdo kusht e Tiranës nga marshimi i forcave rebele të Jugut.
  -Bllokimi me çdo kusht i urës së Rrogozhinës Qafës së Kërrabës (me forca policore e ushtarake).
  -Kontrolli i gjendjes morale dhe origjinës gjeografike të trupave për mbrojtjen e Tiranës dhe neutralizimin e ushtarëve të Jugut.
  -Përdorimi i aviacionit luftarak gjuajtës e bombardues, nga regjimenti i Gjadrit, përqendrimeve të forcave rebele në Sarandë, Tepelenë e Vlorë.
  FORCAT E MJETET PJESËMARRËSE NË OPERACION
  -Tre Brk (Tiranë-Kavajë)
  -Dy Bra (Gradec-Fush-Krujë)
  -Dy BrT (Vlorë-Gjirokastër)
  -Nje Br Xheniere
  -Një Regjiment Aviacioni (Gjadër)
  -Dy distrikte detare (Durrës e Shëngjin)
  -Një Repart Komando (Përmet)
  -Një Repart Logjistike
  -Të gjitha forcat e komisariateve (Vlorë, Përmet Tepelenë, Delvinë dhe Sarandë).
  Numri i pjesëmarrësve në operacion, 25 mijë vetë.
  FAZAT E OPERACIONIT
  FAZA E PARË 1-10.3.1997
  -Mobilizimi i forcave dhe përqendrimi në baza e nisjes.
  -Pastrimi i zonave rebele nga persona që drejtojnë rebelët.
  -Përpunimi me aviacion, artileri e lëndë helmuese luftarake (LHL)
  FAZA E DYTË 10-30.3.1997
  -Lëvizja e forcave drejt qyteteve kryengritëse
  -Vendosja e pushtetit ushtarak në këto zona
  (Komanda e Operacionit. Firmat)

  Reply to this comment
 35. Dn August 21, 22:29

  Viktor malaj po na tregon se nuk ka marr asnje mesim nga historia,edhe prape do me na bere moral..
  Dega e lidhur shtrembet kur nuk mundet me u drejtuar,edhe ky shtrembet eshte rritur..

  Reply to this comment
 36. intelektuali August 21, 22:33

  MASAKRA BOLSHEVIKE E BUDAPESTIT NE 1956 SI NJE KUJTESE PER LUKUNINE E KRIMINELEVE TE ENVERIT NE 2018 NE SHQYPNI

  Ne 1 nentor te vitit 1956 populli hungarez u ngrit ne protesta masive kunder tiranise sovjetike, ne Budapest intelektualet u armatosen duke krijuar cetat e gardes qytetare, vete Kryeministri i vendit Imre Nagy udhehoqi protestat dhe shpalli largimin e vendit nga Traktati i Varshaves, i kerkoi OKB, SHBA dhe Britanise se Madhe njohjen e Hungarise se pavarur si nje shtet sovran.

  PO C’NDODHI ME TEJ?

  Moska dergon me urgjence tanket qe mbysin me gjak demostratat popullore dhe mbyllin intelektualet e armatosur ne Uren e Danubit tip tynel, afro 2000 vete dhe fillojne te qellojne me topat e tankeve ne mish njeriu deri sa nuk u degjua me ze. Imre Nagi i perndjekur u fsheh ne ambasaden jugosllave por u kap dhe u arrestua nga KGB-ja, sepse jugosllavet ja dorrezuan Kryeministrin rebel sovjetikeve menjehere, Imre Nagy u var ne mes te nates ne sheshin qendror te Budapestit perpara Kishes Katolike dhe u la i varur per nje jave per frikesim, me pas u hodh ne nje grope te fshehte dhe deri ne vitin 1989 nuk i dihej varri.

  Në vitin 1989, Imre Nagy u rehabilitua dhe kockat e tij u rihapën në 31 vjetorin e ekzekutimit të tij pas një funerali të organizuar nga shoqeria civile dhe opozita demokratike ndaj regjimit stalinist të vendit. Mbi 100,000 njerëz kanë marrë pjesë në homazhet e Imre Nagy qe shenoi edhe fundin e qeverisë komuniste në Hungari. Qe nga ajo dite nuk mund te gjendet nje hungarez qe t’i quaje intelektualet e masakruar ne tynelin e Danubit si “terroriste”, perkundrazi ne hyrje dhe ne dalje te ketij Tyneli-Ure historik ka nje pllake perkujtimore me te gjitha emerat e “martireve” te demokracise hungareze qe guxuan t’i kundervihen me arme ne dore regjimit satrap te bolshevikeve te Bashkimit Sovjetik dhe cdo vit ne Budapest behen homazhe per nder te ketyre “martireve” te lirise qe vazhdon me homazhe tek varri i Imre Nagy-t

  SHIKONI SA NGJAN FATI TRAGJIK I KRYEMINISTRIT HUNGAREZ, IMRE NAGY-T ME POETIN SHQYPTAR, HAVZI NELA SIKUR I KA KRYER NJE “USTA”

  por:

  Krahasoni moralin e lukunise se krimineleve te Enverit me komentet e tyre amorale ne gazeten DITA me shoqerine civile te Hungarise qe te kuptoni sa larg ndodhet Shqypnia ne rrugen e saj te veshtire drejt Demokracise Perendimore nga vendet e tjera ish komuniste te Evropes Lindore.

  CILI ESHTE DEDUKSIONI?

  Une per vete them se Shqypnia me kete Kryeminister pa shkolle dhe me baba kriminel qe ka nenshkruar varjen ne litar te nje poeti disident kur regjimi i Enverit po ngordhte ne grahmat e fundit dhe me fanatike me psiqike krimineli si lukunia e ujqerve enveriste ne gazeten DITA, se:

  NUK KA SESI TE ANTARSOHET NE BE

  Reply to this comment
 37. chikago August 21, 23:59

  Pse armiqte e Enver Hoxhes nuk e munden Ate as te gjalle as te vdekur?
  .
  Te luftosh kunder komunizmit imagjinar qe perfaqsohet nga 90 vjecaret Muho Asllani apo Muharrem Xhafa eshte lufte me mullinjte e eres.
  .
  Nese bota demokratike (Euroamerika) heshti ne 5 mars 2018 kur nje perbindesh viqidoli tha se une jam krimineli I 21 janarit dhe do vrisja Ramen me doren time sipas kanunit Leke Dukagjinit…kjo eshte data qe duhet te thuhet Enveri u ngjall..
  .
  Hapni sa te doni kampe muze internimi dhe quajini keto terroriste poetuce si Heronj leshi por nuk mund te ndaloni ndergjegjen kombetare te mendoje se Enver Hoxha eshte kthyer ne legjende ne nivel nderkombetar dhe jane pikerisht armiqte e kombit dhe te tij qe po e bejne Enveri me shume se Profet

  ENVER HOXHA
  .
  Ne vendin qe ka liri
  Do ngre bustin me flori
  Enver Hoxhen djale te ri
  Per cdo dite do ndez e qiri
  Prane statujes se Lirise
  Te ndrije ylli I Shqiperise
  Rrugen ti tregoj vegjelise
  Qe te shkoi drejt diturise
  Ta marr vesh bota mbare
  Enver Hoxha ish Shqiptare
  Ndricoi naten si fanare
  Leshoi drite per te pare
  Zhduku bej dhe yzmeqare
  Malet i kthehu ugare
  Grur dhe miser ne hambare
  I la bangat me thesare
  Ai shkriu malet me bore
  I vuri Shqiperis kurore
  Se vet ish madheshtore
  Si ylberi me kolore
  Te quajten dhe dictatore
  Ata qe te puthnin dore
  Vet na dolen dezertore
  U shiten per nje lakrore
  Historia eshte percare
  Kane dale larte ca zuzare
  Deri dije syte pa lare
  Sot jane shpallur si te pare
  Kuvendojne mizat e kalit
  Neper pellgjet e mocalit
  Duan ti ulin majen e malit
  Se nuk shohin nga syte e ballit
  Eshte diamant gurri gjerdanit
  Mbi kuroren e Vatanit
  Lare nga gjaku i istikamit
  Se thane dot ere e murlanit
  Ne per ty jemi krenare
  Per cdo dit lule mbi vare
  U derdh loti i papare
  Ne cdo vend ku kish shqiptare
  Larte ne qiell me shkreptime
  Malet leshuan bubullime
  Lumenjt fryhen me terbim
  Populli qau me ngasherime
  Planetet derguan kurore
  E percollen dor me dore
  Si kristali me debore
  E vendosen mbi Tomore
  Dallget deti do ti ndale
  Dielli do te ndris ngadale
  E verteta ne drite do dale
  Kush na ishte ai djale
  O Enver ylli me nure
  Populli nuk te haron kure
  Do ta ngreme kalan me gure
  Do te qendisim ne Flamure
  E bere dimrin pranvere
  Largove stuhit me ere
  Bere shum gjera me vlere
  O Hazreti yne Envere
  O Mason mendje ndritur
  E gjith vepra qe ke ngritur
  Do te ngelet e skalitur
  Neper shekuj e rinditur

  Reply to this comment
 38. Kola August 22, 09:09

  “…Mendoj se përgjegjësia e pamohueshme e regjimit, në rastin e tij, qëndron në faktin se shteti i kishte të gjitha mundësitë të mos e lejonte marrëdhënien midis tij dhe shtetasit Nela të merrte rrjedhën që mori dhe duhej që kurrsesi, në fund, të mos i jepte dënimin kapital.”
  Mendoj se me kete fraze i ke thene te gjitha. Kur i shmanget pergjegjesise shteti, c’mbetet per personin e pambrojtur nga askush. Mendoj se perben prishje te ekujlibreve teper te ndjeshem te bashkejeteses, marrja ne mbrojtje apo justifikimi i krimeve te diktatures, sepse nuk kemi vetem Nelen te varur, por qindra te tjere, te konsideruar armiq prej diktatorit me te shplare te Evropes, qe sot shqiptaret i nderojne per kontributin e tyre. E kam fjalen per drejtuesit e ushtrise, te ekonomise dhe te artit qe veshtire se do i denonte ndonje ligj i botes se qyteteruar. Turpet mbeten turpe dhe kur ato i ben shteti, mbeten njolla te zeza ne memorjen e kombit.

  Reply to this comment
  • karrikja elektrike demokratike....e Koles August 22, 14:31

   Zoti Kole ke 100% te drejte kur thua ti me fjalet e artikullshkruesit:
   A-Përgjegjësia e pamohueshme e atij sistemi ( regjimit,) në rastin e tij, qëndron në faktin se shteti i kishte të gjitha mundësitë të mos e lejonte marrëdhënien midis tij dhe shtetasit Nela të merrte rrjedhën që mori dhe duhej që kurrsesi, në fund, të mos i jepte dënimin kapital.”
   .
   B-Po pse harrohet qe dhe shteti me demokratik ne bote perdori karrike elektrike…pra mund te themi:
   Përgjegjësia e pamohueshme e demokratizmit amerikan,) në rastin e tij, qëndron në faktin se shteti i kishte të gjitha mundësitë të mos e lejonte marrëdhënien midis tij dhe shtetasve Rosemberg të merrte rrjedhën që mori dhe duhej që kurrsesi, në fund, të mos i jepte dënimin kapital.
   .
   C-Po pse harrohet nga bashkesia nderkombetare ( gjasme demokratike) zhdukja e Remzi Hoxhes nga regjimi kriminal sali elezbiberist?…..pra mund te themi:
   .
   Përgjegjësia e pamohueshme e regjimit kriminal nazi-makartist te berishes,) në rastin e tij, qëndron në faktin se shteti i kishte të gjitha mundësitë të mos e lejonte marrëdhënien midis tij dhe shtetasve Remzi Hoxha të merrte rrjedhën që mori dhe duhej që kurrsesi, në fund, të mos i jepte dënimin kapital dhe sot eshte pa varr qe ky komentuesi ‘kola i leshit” e paska harruar
   .
   Nuk e kuptoj pse gezohen kaq shume “antikamunistet” per nje varje te vetme qe beri ai sistem qe nga koha e varjes se Hamit Matjanit me kerkese te popullit dhe anashkalohet karrikja elektrike demokratike ne amerike dhe zhdukja e Remzi Hoxhes nga ” burri i shtetit” i Arvizuse se Amerikes te alban deges dhe pellumb kurves te okebese..

   Reply to this comment
 39. STOP KANIBALIZMIT ANTIKAMUNIST August 22, 10:09

  Pse ky kanibalizem histerik me periudhen 1944-1990 ?
  .
  Pse kjo heshtje kriminale e miqve tane nderkombetare ndaj krimeve nazi-berishiane 1991-2013
  .
  .
  Pse xhoxhsorristi “I maskuar” Lul Bash Qenefi me xhorxhsoristin e legalizuar Edi Rama po bejne kete terrorizem mediatik kunder pushtetit popullor te kohes Enver Hoxhes duke na servirur kohet e fundit kampin e Tepelenes dhe kete vrasesine policit qe ne Amerike egzekutohen ne vend ne raste te tilla.
  ..
  A e dini qe pas 1992 cfare kane thene ( urdheruar) dipllomatet dhe strateget euro-amerikane eshte bere ne Shqiperi ? dhe ka ardhur koha per nje GJYQ NUREMBERGU per keto kanibale qe hapin kufomat e shekullit kaluar.
  PSE SOT DUHET NDALUR KY GENOCID ANTIKOMUNIST-MAKARTIST-XHORXHSORRIST –ANTIHUMANIST ??
  ___
  Ky koment me poshte I bere para ca vitesh tregon hipokrizine e ndyre te panelit nderkombetar qe sot eshte bere I pabesueshem e deri I urryer ne ate vend
  _____
  Mendoj se I pandehuri Lulzim Xhelal Basha po ben hapin e duhur dhe te sakte ne lidhje me pozicjonin qe ndodhet duke zbatuar me perpikmeri cfare I thone ato qe e komandojne me telekomande qe nga 2005.
  Punonte me “cimkat” e sigurimit shtetit ne aeroportin e Rinasit ne vitet 90,pastaj shkon ne Hollande me nje plakush gay qe I fali: tre gjera nje pashaporte te huaj me numra extra,takimin e “punes” me Fazllicin dhe pinjollen e Vefa Holldingut.
  Pas mbarimit te shkolles u dergua me mision ne kosove ku themeloi grupin e KOPilave te serbise ku kreu akte spiunazhi duke u futur me pashaporta fallco ne shqiperi si ingjinjer rrugesh per te”shpikur” trafikun e organeve te shtepia e verdhe per te eklipsuar genocidin e serbise ndaj kosoves ne masakrat ndaj popullsise.
  Pas kesaj katapultohet si minister I transporteve ku ne rrugen e kombit gllaberohen 300 miljon euro dhe shpeton me procedure.
  Si minister I jashtem ne prag te votimeve te 2009 I dhuron nje pjese deti Karamalisit dhe Bakojanit duke u bere tradhetar ne menyre te dokumentuar.
  Si minister I brendshem dhe komandant I operacjonit urdheron me shefin e tij vrasjen e protestuesve ku me vone prishin filmimet nuk dorzojne gardistet ne prokurori dhe nderrojne tytat e armeve.Ne cdo vend te botes me e vogla do ishte doreheqja e tyre dhe normalja do ishte arrestimi I k/m dhe ministrit te brendshem.
  Cfare ndodhi me vone tregon se banda 2B ka nje imunitet te jashtzakonshem nga sherbimet dipllomatike dhe secrete te shteteve te huaja te cilat kane mbrojtur deri tani keto kriminele per 22 vjet.
  Duket qe Basha eshte vazhdimi I veprimtarise antishqiptare te Berishes dhe nuk eshte rastesisht aty.Deklarata e Arvizuse se nje vrases ishte burre shteti dhe tjetri yll ne ngjitje tregon se vlera e Berishes dhe Bashes eshte me e madhe se e nje dipllomati te rangut Arvizu
  Me Berishen dhe Bashen ,atë ëndërr që nuk e arritën ta realizonin për qindra vjet regjimet serbe e greke të Pashiqëve, Karagjorgjeviçëve e Venizellosve me luftëra e me kancelaritë evropiane, e arritën pas vitit 1992 nga qeverisja e shqiptarëve me tradhtarin Sali Berisha në krye të Pushtetit, bile me përmasa shumë më tragjike. Dëmet që i ka shkaktuar popullit Sali Berisha, janë të pallogaritshme dhe të gjitha janë bërë me dashje, një budalla nga fshati Viçidol do kishte qeverisur shumë më mirë. Dihet se dëmet që i shkakton një vendi armiku i brendshëm, asnjëherë nuk mund t’ia bëjë armiku i jashtëm. Nuk është e vështirë të qeverisësh një vend me një popullsi sa gjysma e Athinës me resurse të shumta, pasuri që nuk i ka asnjë vend i lindjes por edhe vendet e zhvilluara perëndimore. Shqipëria është qeverisur kundër interesave të Popullit, është shkatërruar plotësisht ekonomia e vendit, u shkatërrua djersa e popullit e ndërtuar për 45 vite. Populli në këtë vend nuk ka më asnjë mundësi për jetesë. Baza e një shteti është ekonomia dhe uniteti i popullit, nëse ajo shkatërrohet e shitet, nuk ke më shpresa për një jetë më të mirë. Është tradhtuar plotësisht e ardhmja e brezave, papunësia ka kapur shifra rekord, i gjithë brezi i ri është pa punë, të gjithë studentet që mbarojnë shkollat e mesme dhe të larta janë pa punë.Dhe te gjitha keto krime bashke me borxhin e jashtem mbi 65% dhe me borxhin ndaj biznesit rreth gjysem miliardi dollare ja kane lene peshqesh qeverise re e cila ne vend te akuzoje kryetradhetarin berishe I jep llogari sot ne kuvend VRASESIT TE SHTETIT shqiptar Sali QeniNë Shqipëri, pas vitit 1992 jo vetëm nuk është ndërtuar një sistem demokratik por regjimit të pushtetit të Sali Berishës do t’ja kishin zili dhe regjimet më diktatoriale në Botë. Shqipëria është katandisur në një shtet paçavure, më keq se vendet e Afrikës qendrore si Somalia, Uganda etj. Nuk ka më keq, por për 20 vjet rresht, përfaqësuesit e Europës nuk po munden të stabilizojnë politikën e një vendi me 2.5 milionë banorë. Më vjen keq të shprehem, por këtu njeriu ka më pak vlerë se një bagëti. Ai tani është pa asnjë të ardhme, pasi ekonomia është rrënuar tërësisht. Konkretisht: – Është shkatërruar totalisht bujqësia, kur dihet se ne jemi një vend bujqësor, janë shkatërruar themelet e bujqësisë; Uzinat e prodhimit të plehrave kimike, superfosfatit e nitratit, plehra me cilësi shumë të lartë dhe me shumicë; Është shkatërruar ujitja, mbi 50 % të rezervuarëve dhe kanaleve ujitëse; Janë shkatërruar institutet e prodhimit të farërave bujqësore që janë bazë për rendimentet e cilësinë e prodhimit, mekanizimi është kthyer si në vitin 1945; 50 % e tokës bujqësore është kthyer në moçalishte kur dihet se nga rreth 260 mijë hektarë tokë që kishte vendi në vitin 1945, në vitin 1992 kishte rreth 645 mijë hektarë tokë bujqësore dhe kjo nga tharja e kënetave. Nga viti 1992 – 1997 u shkatërrua si në asnjë vend tjetër të Lindjes e gjithë industria e lehtë e ushqimore, industria e duhanit, panxhar sheqerit, lulediellit, pemëtaria plotësisht (janë në kujtesë plantacionet e mëdha me agrume në Lukovë e gjithë Jugun e Shqipërisë, plantacionet në Tropojë, Korçë e Dibër). U shkatërrua e u shit për 5 grosh industria nxjerrëse e përpunuese, a nuk është kriminale të shkatërrosh industrinë e pasurimit të Ferrokromit në Burrel e Elbasan kur dihet se çmimi i Ferrokromit është 10 fish më tepër se 1 ton krom, industrinë e bakrit totalisht dhe të gjitha industritë nxjerrëse e përpunuese të mineraleve të tjera. A nuk është kriminale që vendburimet e nxjerrjes mineraleve shqiptare kanë qenë vetëm burim vjedhjesh e korrupsioni, tani janë kthyer në gërmadha, shko e shihe Kam Tropojën e Rragamin, njëlloj e gjithë Shqipëria. Është shkatërruar transporti hekurudhor plotësisht, në vitin 1947 është bërë inagurimi i linjës hekurudhore Tiranë-Durrës- Peqin. Janë shkatërruar e shitur po thuaj totalisht pyjet duke përfshirë dhe qendra turistike si Thethi, Lura e tjerë, po shkatërrohet e vidhet kultura mijë vjeçare e popullit, Akrologjia, monumentet kulturore, kishat e tjera e tjera.
  Është shkatërruar sistemi arsimor, shëndetësor e gjyqësor. Është e patolerueshme dhe kriminale të shkatërrosh arsimin. Është plotësisht i qartë Sali Berisha, se vetëm në rrethin e Tropojës ka patur mbi 20 shkolla të mesme të një niveli shumë të lartë në fshatra e Komuna. A do të mund të dalin kuadro të lartë në fshatra si në Viçidol, Lekbibaj, Çerem e fshatra të tjera në Shqipëri? Kjo dihet që jo. Diplomat po shiten si perime, analfabetizmi që u zhduk në vitet 1950 është kthyer këmbëkryq jo vetëm në fshatra por edhe qytetet kryesore të vendit. Shëndetësia dhe sistemi gjyqësor janë kthyer në organizata biznesi. Është shkatërruar administrata shtetërore. Qytetari shqiptar nuk mund të drejtohet askund për të zgjidhur një hall, në administratë mund të punosh vetëm po të jesh militant i PD, pasi edhe Akademik po të jesh hiqesh nga puna. Pas vitit 1992 vuri në funksion nenin famëkeq 24/1 që hiqeshe nga puna pa asnjë motiv, nen i cili funksionon edhe sot. Të gjitha gjyqet e fituara nga të hequrit nga puna, që janë me miliona dollarë, i ka paguar populli, asnjë titullar nuk është vënë para përgjegjësisë ose të shlyejë dëmin e shkaktuar. Asnjëherë lufta e klasave nuk ka qenë më e ashpër se sot. Sali Berisha shpiku firmat piramidale, edhe sot janë të freskëta kujtimet e bashkëpunimit të Sali Berishës me Vehbi Alimuçën, presidentin e firmës “Vefa”, kur tha: Kjo është pionerja e parë e borgjezisë në Shqipëri dhe paret e shqiptarëve janë të pastra e fituar me djersë, veprim që vendin e futi në kolaps të plotë.Në vitin 1996 realizoi zgjedhje të manipuluara totalisht, u zgjodh President duke e rrethuar parlamentin. Gjatë vitit 1994-1997, kur regjimi Serb i Millosheviçit bëri kërdinë duke vrarë njerëz të pafajshëm, gra e fëmijë, një genocid i pa parë në Bosnjë Hercegovinë, Kroaci, Slloveni e Kosovë, furnizonte Serbinë me naftë duke thyer dhe embargon e vënë nga OKB dhe BE. Në vitin 1997 mobilizoi mercenarë e sharlatanë duke i armatosur dhe dërguar në Jug të Shqipërisë (Vlorë, Gjirokastër, Përmet e qytete tjera të Jugut) për të luftuar e vrarë, pra organizoi luftën civile, konfliktin Veri – Jug, dëshirë e hershme e qarqeve greke e serbe. Mobilizoi dhe avionë për të gjuajtur Jugun, të cilët zbarkuan në Itali. Dihet se ish ministri i Mbrojtjes, Safet Zhulali nuk pranoi të realizonte atë strategji dhe u arratis në Itali. Me këtë rast, habitem për Labërinë trime, si është e mundur tpleroje një njeri që deshi ti vrasë e ti djegë, si ka mundësi të votojnë e ta mbështesin kur ai duhet të ketë frikë ta kalojë qytetin e Durrësit!?.Në vitin 1995 vrau me organet e SHIK-ut të ndjerin Remzi Hoxha, kjo pasi ai filmoi dhe regjistroi takimin sekret në Maqedoni të Sali Berishës me Sllobodan Millosheviçin, edhe sot pas 16 vitesh nuk dihen eshtrat e tij. Në vitin 1992, u takua në Shkodër me Kriminelin serb Arkan, arsyet dihen. Mburret me rrugën e kombit, autostradën Milot – Qafë Morinë, gjatë realizimit të këtij objekti, jo vetëm u vodh dhe u shpërdorua djersa e popullit, por vetëm me vlerën e armatimit të Ushtrisë para vitit 1992 e të shitur për llogari të klanit të tij, do të ishte realizuar e gjithë Infrastruktura rrugore e Shqipërisë në përputhje me standartet europiane.Te numerosh krimet e drakules Berishe dhe kelyshit Bashe nuk mjafton ky koment por ajo qe vlen te theksohet eshte se kjo veprimtari antishqiptare 22 vjecare e Sali qenit I ka rrenjet ne hipokrizine e dipllomacise te USA & BE si dhe ne impotence fatale te Qeverise sotme.
  Nqs se nderkombetaret dhe qeveria e sotme nuk denon berishizmin si praktike dhe doctrine antishqiptare duke e futur ne biruce supertradhetarin berishe atehere Enver Hoxha do jete Jezu Krishti I shqipatereve I cili u tregoi vendin hajduteve,krimineleve,imoraleve,tradhetareve,hipokriteve,terroristeve,diversanteve,spiuneve,agjenteve,idioteve pa harruar pseudo malsoret dhe porno-ambassadoret.
  Keto ” finte” qe po ben I pandehuri Lulzim Xhelal Basha me reformen territorial eshte nje lluks, kalim kohe dhe tallje bythesh me rilidjen e Rames.
  Ne prokurori eshte nje mal I jashtzakonshem me mijra denoncime per akte kriminale,korrupsioni dhe tradhetie dhe Adriatik Llalla qe neser duhet te merret I pandehur per kete akt criminal ne dem te shtetit shqiptar dhe ne mbrojtje te ish qeverise kriminale te Berishes.
  Ne emisionin fiks fare shqiptaret pane se komplet kollonat e gjykatave nga ai me periferiku deri ne koken e saj ishin totalisht te korruptuar qe duhen qeruar sa me pare.
  Ne sektorin me strategjik te shtetit ne Shik eshte akoma fantazma e gjeneralit islamik Gazidede famekeqi Visho Ajazi I cili e ka mbushur ate sector dhe te tjere me mijra kamikaze te berishes.
  KLD kontrollohet nga nje mender president qe ka qene ekstremisht politik si minister I drejtesise dhe I MPB qe eshte illegal pasi eshte zgjedhur pa consensus dhe akoma mbron “fortesat” e berishes.
  Rasti I super skandalit ne Londer me Ambasdorin Mal Berishen gjate vizites se k/m Rama atje dhe mos reflektimi I presidentit tregon se dhe handikapati nishani duhet heque nje ore e me pare.
  Prandaj Lul Basha po tall lesht me Edi Ramen se bashke me Berishen jane te garantur 100% nga nderkombetaret me imunitetin q e I kane dhene.Ata kane jo vetem prokurorine,gjykatat presidentin,shikun etj etj por kane dhe “kalin e trojes” Ilir Meta qe vetem nje qorr-shurdh-memec nuk e kupton qe ai eshte nje katalizator ambasadash.
  Kam bindjen e plote qe 23 qershori 2013 ishte nje pushkatim me vote i bandes kriminale 2B I cili po kthehet ne nje rrotacjon paqesor duke falur keta vrases ,tradhetare dhe superhajdute.Ky problem me kampe Tepelene dhe killerin Nela eshte nje show mediatik qe po luhet bukur nga mazhoranca,opozita,media,trupi dipllomatik ne syte e opinionit shqptar tashme te lodhur te rraskapitur te cilet kane 3 dekada qe po I shpahet truri nga fallxhorete klaneve te Blendi Fejzive,Tos Lubonjeve,Tan Hoxheve,Presh Zogzave,Frrok Cupeve,Qim Pekave,ballinejve, dhe mijra te tjereve qe e kane kryer misionin. SHPLARJA E TRURIT qe eshte me I rende se nje pushtim klasik

  STOP KANIBALIZMIT ANTIKAMUNIST ARTIFICJAL
  .
  MALLKUAR JUNTA NAZI-BERISHISTE & LULBASHISTE E DEMONKRACISE

  Reply to this comment
 40. I tille je , sa here qe hap gojen August 22, 21:39

  Ka njeres qe hane buke dhe rrojne e vene kapital , vetem duke komentuar ketu , per te coroditur mendjet normale ! I numurova , vetem per kete shkrim te V. Malajt , nje kellire i vetequajtur Intelektuali , ka komentuar deri tani , plot 12 here dhe pas tij vjen nje tjeter mercenar i sherbimeve te huaja , Infoanaleshi , pa permendur edhe disa te tjere , qe kalojne 8 – 10 ore para monitorit , duke gjurmuar artikujt pikante !
  Interneti eshte bere nje fushe e vertete lufte per sherbimet e huaja , qe jep rezultate mjaft te mira per ta dhe me nje kosto teper te ulet . Ky eshte mercenarizmi dixhital , ku rreshtohen te gjithe keta kerma e llumi i kombit tone . Nder ta , eshte nje numur jo i vogel , nga Mergata e Qyqeve , emigrante te mevonshem si dhe mjaft te tjere nga Xhafer Devistet e Kosoves e te Maqedonise !

  Reply to this comment
 41. Zigur Qarri August 23, 01:00

  Ai perkufizim per trimerine eshte subjektiv.Kur institucianializohet nje ideologji,vetem atehere mund ta vleresosh si duhet.
  Idealizmi i komunistit spanjoll tek “Shoferet e Madritit” te Hemingueit,nuk besoj se do te mbeste i tille tek brezat me pas.
  Edhe ne Shqiperi pat ne fillim nje idealizem te tille,por ishte riperteritja qe vjen mbas luftes.Futi doren dikush dhe mori
  me shume,u prish rregulli.Ekonomsti(B.P) pa Parti,por i ndershem,verifikoi ne magazine 30 milion Leke pjese kembimi
  stoqe,shume astronomike per kohen.Per kete vuri ne dijeni Drejtorin,qe ishte fajtor,sepse ishte ai qe kishte porositur aq
  shume mall qe nuk i nevoitej ndermarrjes.Ekonomisti i sugjeroi tja shesin ndermarrjeve te tjera.Por shitja do te nxirrte
  pisllekun,qe ndoshta Drejtorit komunist por injorant,qe kishte bere shkollen e Partise,do ti kushtonte shtrenjt.Kur Ekonomisti
  kishte dezhurnin ne ndermarrje,Drejtori i dergoi nje kurve qe ju lut te futej pak ne dhomen e dezhurnit,sepse jasht po binte shi.Ekonomistit(naiv)nuk i shkoi mendja per te keq.Mbas disa minutash vjen Drejtori ku bashke me te ishte edhe Kryeinxhinieri,
  dhe i tha ekonomistit,te kapem mat,Kryeinxhinieri u tregua Burre,nuk pranoi te nenshkruante,megjithate Drejtori e dergoi
  relacionin ne Komitetin e Partise per Ekonomistin.Perfundimi.Ekonomisti shpetoi,sepse ishte familje deshmoresh,dhe kishte
  shume komuniste ne rrethin familjare,por e larguan nga ndermarrja ne nje Ferme.Drejtori katundar,mbeti po Drejtor.
  Diskutimi per te majten eshte nje teme e gjate,por fakti qe socializmi real deshtoi,tregon se ishte utopi.Te gjith vendet
  komuniste falimentuan,ky eshte fakt.Nje kronikan turk shkruante,se arrnautet bashkoheshin vetem kur luftonin kundra nesh,por
  kur largoheshim ne,fillonin mes vetes,dhe shtepite i kishin shume larg me njeri tjetrin.Keto jemi ne,kjo eshte gjenetika jone.
  Milingonat jan teper sociale,ashtu si kinezet,ndersa shqiptaret jan individualiste,prandaj e kan te zorshmete te jetojn ne komunitet.
  Keshtu qe socializmi ishte parashkruar qe do te deshtonte.Un nuk mendoj se perbuzim vetveten,por e kemi te zorshme te pranojm
  mendimin e kundert,kjo sjell konflikt.Fshataret gjerman ne mesjete,s’kan pasur nevoje per reforme agrare,sepse ata me shume toke,
  ja falen vete atyre qe kishin pak.Kibutset,fermat komunare izraelite,te popullit me social ne Bote, jan drejt zhdukjes!
  Ishte kenaqesi menyra si me kundershton.Shpresoj te jete shumica keshtu.Tung.

  Reply to this comment
 42. Dn August 24, 20:28

  Ouah kthim ne identitet tek dita..shyqyr qe nuk ju perkthen kush se do jeni turpii botes

  Reply to this comment
 43. intelektuali August 25, 07:44

  Dn alias DIN shumpaku

  Reply to this comment
 44. intelektuali August 25, 08:47

  O Miran tufa,

  Po si mo Burr permend Imre Nagyn dhe harron:

  1.
  Enver Hoxha ja U perplas ne fytyren ruseve ne mbledhjen e 81 Parrive Komuniste ne Moske 1960

  2.
  Largoi ne 1961 Ruset nga baza e tyre e vetme ne mesdhe Duke mbajtur dhe anijet dhe nendetedet dhe mjete e tjera ujore qe i takonin ne baze te marreveshjes.

  3.
  Nxorri Shqypnine nga Traktati i Varshaves ne 1968 mbas nderhytjes ushtarake ne Cekosllovaki.

  4.
  Pranimi i Kines ne OKB ne baze te perpjekjes se paprecedent diplomatike te delegaciont Shqyptar (shteti i udhhequr nga Enver Hoxha).
  Kerkoni ne rrjet intervisten e Bush Senior, ne ate Kohe ambasadori amerikan ne OKB.

  Kuptoni cfare rendesie, cfare vepra madhore ne maredheniet nderkombetare boterore ne sherbim te lirise dhe pavaresise te popujve e vendeve te botes jane keto

  Ah more Miran tufa buzequmesht dhe ti vjen e me permend Nagyn.

  Cdo lufte ka dhe deme kolaterale.
  Cte besh qe tani merremi me kete njazine nese duhesh varur ne litar apo percelluar ne karrige elektrike. Apo shume te Tjere gjoja te petsekutuar politike.

  Qe Ai komiteti i te petsekutuarve politike leshoi certifikata e deshmi Pa Fund (kuptohet kundtejt pagesese) se gjoja personi ne fjale ridhte nga nje familjen e perskütuar

  Nje shoku im siguroi nje te tille per te ndjekur nje Kurs mesimi te gjuhes anglezet KE shkolla e fullcit. Hahaha. Ju bejj be eshte me se e vertete.

  ENVER HOXHA shqyptari me i madh, qe arriti te luaj me Shqypnine e vogel si nje Aktor i madh ne Arenen nderkombetare, ne sherbim te popujve te botes, te lirise dhe barazise

  Reply to this comment
 45. intelektuali August 25, 08:48

  O Miran tufa,

  Po si mo Burr permend Imre Nagyn dhe harron:

  1.
  Enver Hoxha ja U perplas ne fytyren ruseve ne mbledhjen e 81 Parrive Komuniste ne Moske 1960

  2.
  Largoi ne 1961 Ruset nga baza e tyre e vetme ne mesdhe Duke mbajtur dhe anijet dhe nendetedet dhe mjete e tjera ujore qe i takonin ne baze te marreveshjes.

  3.
  Nxorri Shqypnine nga Traktati i Varshaves ne 1968 mbas nderhytjes ushtarake ne Cekosllovaki.

  4.
  Pranimi i Kines ne OKB ne baze te perpjekjes se paprecedent diplomatike te delegaciont Shqyptar (shteti i udhhequr nga Enver Hoxha).
  Kerkoni ne rrjet intervisten e Bush Senior, ne ate Kohe ambasadori amerikan ne OKB.

  Kuptoni cfare rendesie, cfare vepra madhore ne maredheniet nderkombetare boterore ne sherbim te lirise dhe pavaresise te popujve e vendeve te botes jane keto

  Ah more Miran tufa buzequmesht dhe ti vjen e me permend Nagyn.

  Cdo lufte ka dhe deme kolaterale.
  Cte besh qe tani merremi me kete njazine nese duhesh varur ne litar apo percelluar ne karrige elektrike. Apo shume te Tjere gjoja te petsekutuar politike.

  Qe Ai komiteti i te petsekutuarve politike leshoi certifikata e deshmi Pa Fund (kuptohet kundtejt pagesese) se gjoja personi ne fjale ridhte nga nje familjen e perskütuar

  Nje shoku im siguroi nje te tille per te ndjekur nje Kurs mesimi te gjuhes anglezet KE shkolla e fullcit. Hahaha. Ju bejj be eshte me se e vertete.

  ENVER HOXHA shqyptari me i madh, qe arriti te luaj me Shqypnine e vogel si nje Aktor i madh ne Arenen nderkombetare, ne sherbim te popujve te botes, te lirise dhe barazise

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*