Moskë ’60, fjalia e Hrushovit për Enverin që nuk u përkthye kurrë

October 4, 2016 12:25

Moskë ’60, fjalia e Hrushovit për Enverin që nuk u përkthye kurrë

Biseda me përkthyesin e Enver Hoxhës në mbledhjen e 81 partive komuniste e punëtore në Moskë në nëntor 1960 arrin kulmin në këtë pjesë të tretë të ciklit që po botohet ekskluzivisht në “DITA”.

Pasi e dimë rrjedhën e ngjarjeve deri në atë moment, mund të merret lehtësisht me mend atmosfera në Kremlin.

Në mënyrë artistike atë e ka shprehur Ismail Kadare në romanin e tij “Dimri i vetmisë së madhe”.

Myfit Mushi mban mend gjithçka sikur të kenë ndodhur dje, pavarësisht se kanë kaluar afro 60 vjet.

Por, pavarësisht se ai i ka të shkruara një pjesë të madhe të kujtimeve të tij për atë ngjarje, ka dëshirë të flasë dhe rrëfimin e tij e shoqëron edhe me gjeste.

Përgatiti botimin Xhevdet Shehu

 

(Vijon nga numri i kaluar:  KLIKO)

 

Në çdo hap e në çdo moment gjatë atyre ditëve të qëndrimit në Moskë ne ishim të përgjuar, ndaj dhe ishim tepër të kujdesshëm në bisedat që bënim – tregon Mushi dhe shton:

“Mbaj mend se në takimin me Hrushovin para se të fliste Enveri në mbledhjen e madhe, në një moment, Hrushovi për të zbutur situatën e tensionuar, tha: “Ju kemi trajtuar si vëllezër. Pse na e shpërbleni kështu?”

Enveri i tha: Mirë, po vëllezërit nuk përgjohen…

Hrushovi: Nga e dini ju këtë. Nuk është e mundur.

Enveri: E po, specialistët tanë shkollën tuaj kanë bërë…

Të gjithë ne e dinim që përgjoheshim në çdo moment. Mbaj mend kur na mbërriti një material i gjatë i rusëve në vilën ku banonim dhe Enveri më tha ta lexoja menjëherë, pasi nuk kishte kohë për ta përkthyer fjalë për fjalë. Pasi e lexova, shkova tek Enveri.

Ai pa më thënë asnjë fjalë më tërhoqi në korridor dhe shkuam poshtë shkallëve të drunjta që ngjiteshin në katin e dytë dhe me zë të ulët më tha t’i tregoja shkurtimisht përse bëhej fjalë në atë material. Po për jugosllavët, çfarë thonë? Shtoi ai. Me sa dukej, aty poshtë shkallëve nuk kishte përgjues…”

Në sallën Georgievskaja

I kërkoj Myfit Mushit të më tregojë ndonjë episod apo detaj të patreguar nga mbledhja e madhe dhe, ai, pasi mendohet pak, rifillon:

Mbledhja e rëndësishme filloi më 10 nëntor dhe sikurse dihet fjalimin e parë e mbajti Hrushovi. Pas tij e morën fjalën udhëheqës të partive vasale të Moskës që mbështetën Hrushovin. Por gjithë meraku ishte te qëndrimi i PK të Kinës dhe PPSH që do të flisnin më pas dhe që i kishin shfaqur hapur divergjencat e tyre me PK të BS.

Prandaj dhe u organizua ai takim i Enverit me Hrushovin në Kremlin më 12 nëntor, me qëllim që të bëheshin të gjitha përpjekjet për t’i ndryshuar mendjen Enverit deri në momentet e fundit. Por të gjitha takimet që u bënë rezultuan të pafrytshme…

Enver Hoxha e mbajti fjalimin e tij në mbledhjen e 81 partive më 16 nëntor. Dihet përmbajtja e atij fjalimi, të cilin e ka lexuar në rusisht nga kabina Gjerasi. Nuk po zgjatem në ato që tha Enveri në fjalim, 8pasi dihet se iu kundërvu shumë ashpër vijës sovjetike që shpalosi Hrushovi.

Dua të them se për atë fjalim është punuar ditë e natë deri në momentin e fundit. Vini re, aty sillen fakte dhe detaje nga takimet që u bënë me udhëheqjen sovjetike dhe me vetë Hrushovin para se të mbante fjalimin Enveri.

Llogarit që krahas me përgatitjen e fjalimit në shqip, bëhej përkthimi në rusisht e gjuhë të tjera. Përgjegjësia ishte e jashtëzakonshme për çdo fjalë që nxirrje nga goja…

Në atë fjalim bëhet fjalë për qëndrimin e Hrushovit në marrëdhëniet me perëndimin, me Jugosllavinë, për figurën e Stalinit, gabimet në mbledhjen e Bukureshtit dhe sidomos qëndrimi armiqësor ndaj Partisë Komuniste të Kinës. Nuk mund të thuhen të gjitha këto me pak fjalë. Është e pamundur. Enverit iu deshën dy orë të lexojë fjalimin në sallën Georgievskaja.

Dua të them një detaj nga ajo ditë. Para se të fliste Enveri, i thashë Mehmetit që kur të flasë Enveri t’i çonim një shishe ujë nga ato që mbanim në tavolinë dhe që ishin të kontrolluara. Por Mehmeti bëri një gjest sikur të më thoshte: Mos u bë merak se i dimë ne ato punë. Fakt është që Enveri foli shumë gjatë dhe gjatë gjithë fjalimit nuk piu asnjë gllënjkë ujë. 

E pyes Myfitin se si u prit fjalimi i Enverit. Ai thotë:

Në Moskë atëherë bënte shumë ftohtë. Po ai fjalim sikur i zbriti temperaturat shumë gradë nën zero. Sikur plasi një bombë në sallën Georgievskaja. Të gjithë u vuvosën. Ata që kishin dhënë emrat për të folur, u tërhoqën dhe kërkuan kohë për t’i riparë fjalimet e tyre në kontekstin që ishte krijuar… Kjo ishte një situatë krejtësisht e paparashikuar. Që Enveri do të dilte kundër Hrushovit kjo pak a shumë dihej nga të gjithë, pasi pak a shumë të gjithë i kishin marrë vesh divergjencat midis sovjetikëve nga njëra anë dhe kinezëve e shqiptarëve nga ana tjetër. Ashtu kishin ardhur punët. Që në mbledhjen e Bukureshtit ishin shfaqur divergjencat midis nesh dhe sovjetikëve, por në mbledhjen e Moskës ato u shfaqën botërisht…

Drejtuesi i mbledhjes i ndërpreu punimet për të vazhduar të nesërmen…

Të nesërmen, prapë u prish rregulli. Pavarësisht se kishte folur njëherë ditën e parë Hrushovi, e mori përsëri fjalën. Ishte një fjalim i ashpër, shumë denigrues ndaj PPSH-së dhe Enver Hoxhën për fjalimin që kishte mbajtur një ditë më parë. Unë i përktheja në vesh Enverit. Fjalimin Hrushovi e kishte me shkrim dhe, në një moment, i nxehur heq syzet. Mua më kapi ankthi, sepse si edhe herë të tjera që e kisha përkthyer, e dija se kur ai hiqte syzet fliste mbarë e prapë dhe këpuste mufka të pa imagjinueshme.

E, pasi hoqi syzet, Hrushovi tha: E dini, shokë se ç’ka bërë Enver Hoxha në këtë sallë? Na lyeu me mut të gjithëve…

Unë po vonohesha në përkthim, por Enveri më tha: Vazhdo përkthe. Dhe unë i thashë: Ai tha se dje shoku Enver na ka lyer me të pëgërë të gjithëve…

Enveri vetëm sa tundi kokën si të thoshte: Nga ky pritet gjithçka tani…

Dihet se pas Hrushovit, atë ditë folën shumë ashpër kundër PPSH-së dhe Enverit Dolores Ibarruri e Spanjës, Moris Torez i Francës dhe Gomulka i Polonisë. Por mua më ka ngelur në mendje fjalimi i kryetarit të Partisë Komuniste të Birmanisë. Ai, duke iu drejtuar Hrushovit tha në thelbin e fjalës së tij: “Është i turpshëm ky sulm që po bëhet ndaj PPSH-së që po mban lart flamurin e marksizëm-leninizmit në brigjet e Adriatikut. Turp për ju, shoku Hrushov që e kini lënë pa bukë popullin shqiptar… Sikur ta dinim se populli shqiptar ishte pa bukë, unë do t’i propozoja anëtarëve të partisë sime që kuotizacionet tona të shkonin në ndihmë të Shqipërisë. Këtë do t’ua sugjeroja edhe partive të tjera motra komuniste”.

zhukovi-ne-shqiperi-1957Dua të theksoj se, pas fjalimit të Enverit, Mehmet Shehu më porositi të shoqëroj në çdo hap Enverin gjatë pushimeve të seancave dhe të mos lejoj askënd t’i afrohet e t’i flasë Enverit.

Mbaj mend se në një nga ato pushime afrohet Andropovi dhe i drejtohet Enverit. Enveri bëri sikur nuk e vuri re, ndërsa shikonte tutje nga fundi i sallës. Ndërhyra dhe i thashë Andropovit se çfarë donte. Më thotë: “Kam këtë letër për ju…” dhe ma dorëzoi mua. Kur Andropovi ishte larguar, Enveri më thotë hape dhe shiko se çfarë duan. I them: Kërkojnë një takim tjetër të delegacioneve të të dy vendeve për problemet shtetërore…

***

Në mbarim të takimit për problemet e marrëdhënieve shtetërore midis të dy vendeve, që u zhvillua atë ditë që delegacioni ynë do të kthehej në atdhe, Mikojani i thotë Mehmet Shehut: Më vjen shumë keq shoku Mehmet kur mendoj se pasi të ktheheni në Tiranë, do ta kini pisk me popullin tuaj që ushqen një dashuri të madhe për Bashkimin Sovjetik. Më vjen keq…

Mehmeti ia kthen: Shoku Mikojan, mos u shqetësoni hiç. Unë ju ftoj zyrtarisht në Tiranë dhe të shikoni me sytë tuaj se si do të na presë populli.

 

**************”

“Krimi ynë është se jemi parti e vogël e një populli të varfër”

(Fragment nga fjalimi i Enver Hoxhës në mbledhjen e 81 partive komuniste e punëtore në Moskë, 16 nëntor 1960)

Në tetor të  këtij viti shoku Hrushov, me seriozitetin më të madh, u deklaroi shokëve kinezë se “ne do ta trajtojmë Shqipërinë si Jugosllavinë”. Ne ia themi këtë kësaj mbledhjeje të komunizmit ndërkombëtar, me qëllim që të shihet se sa larg po shkojnë punët, se ç’qëndrime po mbahen kundër një vendi të vogël socialist. Cili është “krimi” i Partisë së Punës të Shqipërisë që vendi ynë të trajtohet si Jugosllavia titiste? Mos vallë ne tradhtuam marksizëm-leninizmin, siç bëri klika e Titos? Apo u larguam nga kampi socialist dhe u lidhëm me qerren e imperializmit amerikan, siç është lidhur revizionizmi jugosllav?…

“Krimi” ynë i vetëm, është se në Bukuresht nuk pranuam të dënohej padrejtësisht një parti motër komuniste, siç është Partia Komuniste e Kinës, “krimi” ynë i vetëm është se ne hapur dhe në një mbledhje komuniste ndërkombëtare (dhe jo në pazar) patëm guximin të kundërshtojmë veprimin e padrejtë të shokut Hrushov, “krimi” ynë i vetëm është se ne jemi një Parti e vogël e një populli të vogël dhe të varfër, i cili sipas pikëpamjes së shokut Hrushov, vetëm duhet të duartrokasë, të aprovojë dhe të mos shfaqë mendim. Por kjo nuk është as marksiste, as e pranueshme…

Ne jemi të detyruar t’i njoftojmë kësaj mbledhjeje se në fakt udhëheqja sovjetike nga kërcënimet për ta trajtuar Shqipërinë si Jugosllavinë titiste ka kaluar në veprime konkrete. Sivjet në vendin tonë na kanë ngjarë shumë fatkeqësi të natyrës. Tërmet i madh ra te ne, në tetor pati përmbytje, por sidomos thatësira ka qenë e tmerrshme, 120 ditë vazhdimisht nuk ra një pikë shi. Gati i gjithë drithi u dogj. Popullin e kërcënonte uria. Rezervat shumë të pakta u konsumuan. Qeveria jonë i kërkoi të blinte me urgjencë bukë Bashkimit Sovjetik, duke i shpjeguar situatën shumë të rëndë. Kjo ngjau pas Mbledhjes së Bukureshtit. Ne pritëm 45 ditë përgjigje nga qeveria sovjetike, kurse për popullin kishim vetëm 15 ditë bukë. Pas 45 ditësh dhe pas disa kërkesave të përsëritura zyrtare qeveria sovjetike, nga 50 mijë tonë që i kërkuam, na akordoi vetëm 10 mijë tonë, që do të thotë 15 ditë bukë, dhe këtë sasi do të na e livronte në muajt shtator-tetor. Ky ishte presion i hapur mbi partinë tonë për t’iu përulur vullnetit të shokëve sovjetikë.

Shoku Hrushov na kishte thënë dikur: “Mos u bëni merak për bukë, atë që ju konsumoni për një vit, te në e hanë minjtë”. Minjtë në Bashkimin Sovjetik, pra, mund të hanin, por populli shqiptar le të vdiste nga uria, derisa udhëheqja e Partisë së Punës të Shqipërisë t’i nënshtrohej vullnetit të udhëheqjes sovjetike. Kjo është e tmerrshme, shokë, por kështu është…

Ju, shoku Hrushov, në datën 6 nëntor deklaruat se “shqiptarët sillen me ne, ashtu siç sillet Titoja me ne”. Ju u thatë shokëve kinezë se “ne humbëm një Shqipëri, kurse ju kinezët fituat një Shqipëri”. Dhe më në fund, deklaruat se “Partia e Punës e Shqipërisë është hallka jonë e dobët”…

Faktin që Shqipëria ecën në rrugën e socializmit dhe bën pjesë në kampin e socializmit nuk e përcaktoni ju, shoku Hrushov, kjo nuk varet nga dëshira juaj. Këtë e ka vendosur populli shqiptar me partinë e tij të Punës në krye, me luftën e tij, dhe nuk ka forcë që ta largojë atë nga kjo rrugë…

 

 

Nesër do të lexoni:

-Braktisja e mbledhjes dhe kthimi i Enver Hoxhës dhe Mehmet Shehut në Tiranë

-Çfarë i tha në telefon Nexhmije Hoxha përkthyesit Myfit Mushi një dekadë më pas

-Takimi i përkthyesit me shkrimtarin Ismail Kadare dhe e vërteta e romanit “Dimri i vetmisë së madhe”

October 4, 2016 12:25
Komento

44 Komente

 1. coku October 4, 12:42

  eh Enver, Enver. Burra jo kurva!

  Reply to this comment
 2. Lungara October 4, 13:35

  More a ka mbetur ndonjë komunist në Shqipëri që , ti tregojë vëndin këtij Enver Hoxhës , të paktën tani , pas vdekjes ?!
  Po pse ore edhe pas 60 vjetësh tradhëtitë e bandës Enver- Mehmet- Hysni do ti gëlltisim si heroizma ?!

  Se ç’palo shtet ndërtoi kjo bandë , e nxori lakuriq viti “90 :
  Një Parti që u shkri si kripa në ujë , një ushtri që nuk ruajti dot as depot e armëve , njeriu I ri që përmbysi ç’do gjë ……
  Kryebanditi Sali ishte rritur në familjen e Enverit , Hysniut , Simon Stefanit , Xhelil Gjonit etj . Këta ishin ata që do çonin stafetën më tejë .Saliu dhe të tjerët janë pjellë e udhëheqjes tradhëtare !

  Reply to this comment
  • leksion per lungaraqe 1 October 4, 15:13

   Lungaraq !

   Nuk mund te mbulosh nje mal me kaken tuaj dhe te ketij intelektuhales me poshte..

   Nuk e lavderoj Enverin se kohadhe rrethimi 40 vjecar i ndyre punoi kunder tij por ne krahesim me ahmet zogun dhe sali berishen ai eshte vite drite larg..

   Nqs se zogun e prune ruset e bardhe nga beogradi ne 1924..ne 1991 shtepia e bardhe e pruri berishen po nga beogradi..

   keto rrjeshta ja ne te pa besueshme …keto jane lapidari qe diplloamcia euroatllantike dhe te permjerrurit politik i bejne enverit si shenjtor

   SI E PRUNE SERBET DHE LOBI SERB I AMERIKES SERBERISHEN NE PUSHTET

   Ish-badiguardi i Sali Berishës gjatë presidencës së tij në 1992-1997, Izet Haxhia, ka filluar të flasë duke shpjeguar shumë zhvillime të rendësishme që nuk janë perceptuar nga publiku gjatë asaj periudhe.

   Në një postim të gjatë në profilin e tij në Facebook, Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët dhe lobi sërbo-amerikan tepër i fuqishem në atë atë që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

   Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava. Zonjës Berisha ju dhurua një çek prej 10 mijë dollarësh nga ana e Philips. Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

   Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

   Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

   “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”, – përbyll Haxhia.

   Berisha ishte përfolur vazhdimisht se është mbështetur nga serbët dhe lobi sërb ne Amerikë për ardhjen në pushtet, por kjo është një akuzë e fortë e bërë nga një ndër njerëzit që e kanë shoqëruar kudo kreun e PD-së në levizjet e tij brenda dhe jashtë vendit në atë kohë.

   Skandali, një i huaj në Këshillin e Sigurisë Kombëtare
   Sali Berisha arriti deri aty, sa t’i besojë një qytetari të huaj sekretet e Sigurisë Kombëtare. Tashmë është e njohur për të gjithë një foto e vitit 2006, ku shfaqet biznesmeni serbo­boshnjak Damir Fazlliç në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Nuk u sqarua kurrë çfarë kërkonte ky personazh në atë mbledhje, në çfarë cilësie ndodhej një shtetas i huaj, aq më tepër një i akuzuar për përfshirje në afera kriminale në disa vende të Ballkanit, me lidhje të forta farefisnie dhe biznesi me një nga kokat më të errëta të shërbimeve sekrete e mafies serbe, Jovica Stanishiç.

   Fazlliç është fotografuar në mars 2006, një vit pasi PD kishte ardhur në pushtet, në krah të Tom Ridge, i kontraktuar si këshilltar i qeverisë së atëhershme shqiptare dhe kryeministrit Sali Berisha për çështje të sigurisë. Para “mikut tim” (kështu deklaroi publikisht Berisha gjatë një seance në parlament më 7 tetor 2008 për Damir Fazlliç­in) raportojnë njëri pas tjetrit, të gjithë ministrat më të rëndësishëm të qeverisë shqiptare.

   me sakte:

   elezbiberizmi & berishizmi pas 1992 doli me i keq se fashizmi dhe socjalizmi..

   Reply to this comment
   • Spartaku October 4, 19:10

    Bravo! Nje koment i shkelqyer.Vertete,Sali Berisha eshte bashkepunetor i te huajve dhe armiku nr 1 o popullit shqipetare.Ata e sollen ne fuqi Berishen,nga i cili sot po renkon vendi.

    Reply to this comment
    • Dielli October 5, 04:02

     O spartak po perse nuke vendoset ne bangen e drejtesi sali berisha meqe sot i kane qe te tre pushtetet bijte e eterve,ato qe sipas jush dhe parakomenuesit ja faturojne serbise katapultimin e berishes ne majat e pushteteve.Turp,dyhere Turp oer ju,justifikimet e perrallat tuaj te bamirsese ja faturoni vetes,por Jo popullit qe vazhdon te vuaje nen skenaret e peshtire te rradhes se bandave blu-roze qe Shume shpejt do te vendosen ne bangen e akuzes si bashkeudhetare me boten e krimeve makabre e korruosionin imoralo politik ne dite e vite.Jeni ju ujqerit e cakejte e diktatures komuniste qe vazhdoni e mashtroni,grabisi e tjetersoni pasurine kombetare e private duke shtuar pas viktimave te eterve viktima te tjera te pa fajshme te rradhes se luftes se felliqur per leke te piset e pushtet pa kufi me c’do forme e cmim.Tashme binduni se skenareve tuaj te felliqur te futbollit me dy porta brenda mostrave te diktatures komuniste berisha,nano,gjinudhi,etj dhe pjellave te saje si rama,meta,mediu,apo basha e jozefina me shoke e shoqe i ka ardhur fundi,dhe ky do te jete nje fund i shpejte,i turpshem dhe pa kthim,cmim te cilen do ta marrin dhe ato pronare medjash qe pastrojne leket e botes se krim,korrupsionit,imoralo,politik duke i bete spotin e dites riciklimit te botes se krim,korrupsionit,imoralo,politik ne te tre pushtetet.

     Reply to this comment
  • Spartaku October 4, 18:59

   Lungara! ti meriton fjalet me te renda qe flete ashtu,dhe me ato fjale banale e mllefe.Kjo tregon se ti nga ky materjal qe ke lexuar nuk ke kuptuar gje fare,se je nje rrote mulliri.O matuf! ne ate mbledhje,Enver hoxha tregoi vehten e tij dhe te popullit shqipetrae se sa te forte e te zot jane,qe nuk ju nenshtruan intrigave te Hrushovit.Por tradhetia me Sali Berishen e kompani te mbeshtetur nga reaksioni i jashtem,arriten qellimin sa ta rrezojne Enver Hoxhen,qe ti sote flet nga zverku.Por nuk ke faj ti ore jo,se aq ment te ka dhene perendia.Te falet.

   Reply to this comment
 3. Burimi October 4, 13:46

  Ndodhemi ne te njejten situate e nenshtrim por ne kahe e kohe te ndryshme,po e njejta loje e superfuqive kete radhe jo komuniste por imperialiste!Mungon Enveri .Populli si nga hera i dhjere por krenar per miqesine e kolonin e vetshpallur ambasadoriale e nese Enveri ndeshej dhemb per dhemb me udheheqesit me te larte boteror te asaj kohe sot mjafton nje trukim ambasadorial e gjithçka e renuar e imponuar nen vezhgimin e muxhahedineve qe nuk e kuptoj se perse nuk shpallin edhe ata partine e tyre per te hyre ne zgjedhjet e 17 si te brabarte me te gjitha partite simotra qe kane mbire e tashme jane kalbur si kerpudhat e dala pas shiut e veses se demokracise siç thuhet shpesh togefjaleshi tashmeme i rendom i kesaj gjuhe!E ne lexojme bemat e nje “diktatori” qe asnjehere nuk pranoi nenshtrim ndaj kujdo qe kerkonte shqiperine te dhjere por krenare siç eshte sot,duke jetuar nen thundrat e lloj lloj menxyre e plehre qe na e rekomandojne per domosdoshmeri jetike sot!

  Reply to this comment
 4. intelektuali October 4, 14:01

  NIKITA SERGEJEVIC HRUSHCOVI (JO HRUSHOVI SIC TREGOJNE INJORANTET E ENVERIT)

  ishte bosi komunist i cili kerkonte te ndertonte “Socializem me fytyre njeriu” ne dallim nga “Socializmi Stalinist i Enverit me fytyre Kulcedre”.

  Por ky bos komunist ne dallim nga Enver Pederasti qe jetonte me Nexhmijen ne vilen e Bahro Omarit si levend borgjez, pra Komisari i Luftes se Ushtrise se Kuqe, Nikita Sergejevici ishte ai njeri qe vriste cdo ushtar rus ne Stalingrad i cili terrhiqej para ushtrise gjermane te Hitlerit dhe leshonte nje pellembe toke, ky bos komunist i kishte futur friken SHBA me raketat e tij ne Kube, por edhe ne te gjitha vendet komuniste satelite te Evropes Lindore dhe qe qe kur ngrinin koken ja priste si zog pule, ashtu sic e treguan ngjarjet ne Hungari 1956 dhe Cekosllovaki 1968, por qe nuk ndodhi ne Shqypni

  sepse:

  Nikita Sergejevici kishte thene edhe me pare:

  SHQYPTARET KUR DUAN TE HANE BAR LE TE VDESIN, KUJT I PLAS PER CA PALO NENDETSE?

  prandaj:

  Riprodhimi apo me sakte ritushimi i ngjarjeve ne Kremlin e Moske midis BRSS dhe Shqypnise me intervista rezili dhe turpi, sot 25 e kusur vite pas renies se Murit te Berlinit kur Shqypnia eshte antare e NATO-s dhe po kerkon te behet pjese e BE-se Antikomuniste me nje sfond tejet grotesk e dallkauk, sikur Enver Pederasti qe haber nuk kish nga marksizem-leninizmi dhe nuk kish lexuar asnje liber per komunizmin deri atehere, prak ky KAQOL i Shqypnise qe nuk kishte mbaruar asnje shkolle dhe nuk kishte asnje dipllome nga tregimet humoristike te Myfit Perkthyesit del sikur te ishte STRUMBULLARI i politikes Boterore qe vendoste fatin e popujve dhe maredheniet midis shteteve ne Kampin Socialist, pra keto intervista rezili dhe turpi per nje vend qe po kerkon te behet pjese e BE-se vertetojne dhe deshmojne per nivelin e ulet te shoqerise sone civile, por edhe te medias sone kombetare e cila ka rene ne llumin e enverizmit fanatik njesoj si politika jone mafioze. Mjafton te shikosh emisionet TV me analista si “mesalla me dy faqe” qe te peshtiroset cdo gje e gjalle dhe e vdekur ne vendin tone, shiko si pjellin mashtrime enveriste cdo dite servilat e cdo pushteti dhe argumentojne me lloj-lloj fintesh si ato te Enverit per importin e Armeve Kimike qe jane si KARAMELE bamiresie apo per importin e Plehrave se jane MALL biznesi, pra kur shikon keta VAMPIRE enveriste qe i servilen pushtetit sic benin edhe keta kafshe dru me pre e Moske qe tregon Myfit Perkthyesi me kaq mallengjim, te duket vetja jo sikur je ne zemer te Evropes, por ne nje vend afrikan prej kanibalesh ZULU.

  sepse:

  Ne fund te fundit kjo “trimeria” e Mehmetit ndaj bosit te BRSS Nikita Sergejevicit ne Moske u shperblye shume nga enveri kur e vrau si nje qen te zgjebosur ne gjumin e nates dhe e shpalli POLIAGJENT edhe te Moskes edhe te Uashingtonit dhe i masakroi familjen e tij si nje sadist filmash Hollivudi.

  prandaj:

  KUJT I PLAS SOT PER KETO INTERVISTA TURPI DHE REZILI SI MALLENGJIME PER LOQE-KOQE ENVERISTESH, SI KETO JASHTEQITJET E MYFITIT TE ENVERIT KETU NE DITA?

  Reply to this comment
 5. Kostandin October 4, 14:23

  Po kur nuk te PLAS pse i lexon mor idiot-intelektual?

  Reply to this comment
  • intelektuali October 4, 15:17

   MENGADALE ME FYRJET DHE OFEZAT QE VIJNE NGA LOQE-KOQE FANATIKE:

   Sepse:

   me bejne mire per shendetin, me cojne lart humorin dhe me bejne te gajasem me keto shkrime per LOQE-KOQE enveristesh, por ama qesh aq shume sa me ze lemza dhe majaselli.

   Reply to this comment
   • arbereshi October 4, 18:23

    Kujdes Bythen INTELEKTUAL, kur te te dali mjasilli me gisht miku im coje ne vend por me gishtin e mesit se ai eshte me i gjate dhe ai te mbaron pune

    Reply to this comment
 6. Skenderbeu October 4, 15:13

  Le t’i leme kakarisjet emocionale dhe absurde.
  Te luftosh brenda ne Kremlin,ne qendren e nje prej dy superfuqive te botes dhe te Mafies komunists boterore
  kerkon trimni. Vetem trimat (na ne Shkoder i themi trimat e cartun) mund ta bajn kte.

  Ne nje kohe kur Hrushovi, pa dijenine e shqiptareve, bente pazarlleqe per nje autonomi te minoritetit grek me Sofokli Venizellosin,
  Ne nje kohe kur ishte akoma e gjalle jehona e thirrjes qe i bene ruset Jugosllavise se duhet ta gelltisni Shqiperine (nado gllatit Allbanjii),
  Ne nje kohe kur UDBja bashkepunonte me Asfaline greke kunder Shqiperise,
  Thirrja e Hrushovit per te bere autokritike para Titos donte te thoshte kthim i Shqiperise nen tutelen jugosllave se ciles Shqiperia i kishte shpetuar vetem 10 vjet me pare.
  Kete nuk mund ta bente asnje politikan me dinjitet dhe dashuri per Shqiperine.
  Ne te tilla rrethana prishja e marredhenieve te vasalitetit me Rusine sovjetike nuk ishte surprize por ishte e pashmangshme.
  Surprize ishte trimeria qe Enveri me shoke treguan duke u ndeshur dhemb per dhemb me Hrushovin dhe gjithe udheheqjen ruse brenda ne Kremlin, duke e ditur mire qe ne cdo moment mund te beheshin viktima te KGBse kriminale.
  Qendrimi i tyre eshte ne kontrast maksimal me sjelljen servile te udheheqesve te Shqiperise pas 1990 (Sali, Berisha, Fatos Nano e Co.), qe kapitulojne pa kushte edhe ndaj nje shteti te falimentuar si Greqia, duke i lejuar krijimin e varezave greke (qe ua kishte refuzuar Enveri), sjelljen e Janullatosit si kryetar i Kishes “autoqefale” shqiptare dhe faljen e detit per t’i bere qejfin nje fare Bakojanisi, duke caktuar nje minoritar grek si nenkryetar te parlamentit shqiptar, duke lejuar propaganden e hapet antishqiptare progreke ne te katere anet e vendit, etj., etj.
  Mund te pyetet: kujt i duhet kjo trimeri? Ose mund te thuhet se kjo ishte nje fitore e Piros sepse Shqiperia nuk fitoi gje.
  Por eshte e kunderta, Ajo ishte nje fitore cezariane sepse, ne te vertete Shqiperia shpetoi nga vasaliteti rus dhe kercenimi potencial slllavomadh dhe konsolidoi pavaresine e vendit edhe per thuajse gjysem shekulli ne ate shkalle qe edhe sot akoma i ben te pashpresa perpjekjet e fqinjeve tane ne jug e veri per ta zhbere Shqiperine. Kjo se pari.
  Se dyti beni nje krahasim. Shqiperia u mbeshtet ne ndihmat ruse per 15 vjet (1945 deri 1960) dhe po kaq edhe ne ndihmat kineze (1961 deri 1976). Por ndihmat qe mori nga Kina i kalonin 6-fish ato qe mori nga Rusia.
  Tere veprat e medha industriale qe pati Shqiperia (pjesa me e madhe e te cilave u shkaterruan e u shiten per skrap ne keta 25 vjetet e fundit) jane ngritur me ndihmat e Kines.
  Te kthehemi te e para. Dikush shkroi ketu se vetem pasardhesit e Piros se Epirit dhe te Skenderbeut mund te tregonin ate trimeri te jashtezakonshme ne Kremlin.
  Po, ai ka te drejte dhe kjo na mban gjalle shpresen se heronj te tjer do te dalin per ta nxjerre Shqiperine nga gropa ne te cilen ka rene kete cerekshekullin e fundit.

  Reply to this comment
 7. A verteta e madhe October 4, 15:33

  Enveri ishte shume i fuqishem se kishte mbeshtetjen e Amerikes lexoni Librin Odiseja e nje Detektivi dhe do mesoni shume per Enverin.

  Reply to this comment
 8. Ta rrasi October 4, 15:57

  komentuesi Skenderbeu ka bere nje koment qe rralle shihet ne blogje on line.

  por ajo qe bie ne sy nga krahu tjeter komentuesi “intelektuali” ka kaluar ne skizofreni dhe ka dale nga kontrolli.

  Per te njohur lexuesit me kete komentues le te bejme autopsine e kesaj monstre te esat pashe toptanit dhe iHSAN TOPTANIT TE MUKJES

  Per te ardhur ne ndihme per debatin qe keni me Nastradinin kete spermazoid te ESAT PASHTRADHTARIT ZOGKURVARIT & SALICARIT po te jap autopsine e kesaj kufome te pa kallur:
  ……………….
  1………………nastradin esat pash toptradhetari
  Marrëveshja e tradhetarit Eset pash Toptani me Jovanoviçin nuk ishte veprimi i parë me të cilin Esat Toptani merrte nëpër këmbë interesat e shenjta të popullit shqiptar, të cilin nuk e deshi dhe nuk e vlerësoi kurrë, por e përdori vetëm për interesat e tij personale. Përmendet sidomos dorëzimi i Shkodrës Malit të Zi në marsin e vitit 1913, pas vrasjes tinzare të komandantit të garnizonit të qytetit, Hasan Riza Pashës, me qëllim që të siguronte përkrahjen e Malit të Zi për t’u vënë në krye të Shqipërisë si dhe për të marrë një shumë prej 600 000 franga, që iu dha nga malazezët. Ky veprim pasohet nga pazarllëku me qeverinë greke në shtatorin e vitit 1913, të cilën e njoftoi se ishte i gatshëm të vihej në dispozicion të saj. Kushti ishte që, kur të shpallej sundimtar i Shqipërisë, Greqia t’i jepte mbështetje diplomatike, asistencë në të holla dhe ndihmë ushtarake për rrëzimin e qeverisë së Vlorës. Në funksion të ndihmës ushtarake Esati do të merrej vesh me grekët për të përcaktuar kufijtë sipas vullnetit të tyre. Edhe qeveria serbe, hyri gjithashtu në traktativa me Esat Pashën. Sipas përfaqësuesit diplomatik serb në Sofje, M.Spalajkoviç, Esat Toptani duhet t’i ketë shprehur të njëjtën gatishmëri edhe Serbisë, të cilës i kërkoi që ta mbështeste për të rrëzuar qeverinë e Vlorës. Si shpërblim do të rregullonte në favor të Serbisë çështjen e daljes serbe në detin Adriatik
  .
  .

  2……………………nastradini zogu kurves
  1.Shipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.
  2.Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohi dinastinë Caragiorgvitch.
  3.Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohi Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.
  4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anullohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.
  5.Shqipëria do të mbajë një gjindarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e çfarosur çdo lëvizje të ngritur kundëra Ahmet Zogut dhe kundra regjimit të vendosur prej tij.
  6.Në këtë gjindarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficera rus të ish ushtrisë të Gjeneralit Ërangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë gjandarmëri me mjete financiare dhe armë.
  7.Në gjandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerat jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranoi në interes të dy vendeve.
  8.Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganal në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpëmjet kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.
  9.Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllav do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit…….ect ect

  ……
  3’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin fashisti
  Kurora e Skënderbeut i dorëzohet nga Nastradin Verlaci mbretit xhuxhmaxhuxh Viktor Emanuelit
  Në datën 16 prill 1939, u zhvillua në Quirinale ceremonia e ofertës së kurorës.
  Në fjalën e tij Nastradin Vërlaci tha: “Vijmë tek ju madhëri, të dërguar prej popullit shqiptar që e ka shprehur vullnetin e tij me votën në Asamblenë Kushtetuese të mbledhur në Tiranë më 12 prill. Vijmë në emër të këtij populli që në një ofertë të njëzëshme i dhuron me devozion shpirtëror ma-dhërisë suaj kurorën e Shqipërisë. Ajo është e denjë për lavdinë tuaj sepse ka breruar kryet e Skënderbeut, heroit kombëtar shqiptar, i cili e valëviti flamurin e tij përbri flamujve të kombit italian. Me besimin në zemër se madhëria juaj do të pranojë këtë votë të njerëzve tanë, ju shprehim sot dëshminë dhe betimin për besnikërinë tonë dhe të të gjithë popullit nastradin shqiptar”.
  Mbreti u përgjigj: “Dë-shirojmë t’ju shprehim ndjenjat tona të mirënjohjes për mesazhin që ju na përcollët në emër të popullit nastradin shqiptar. Ne jemi të lumtur të mirëpresim votën e popullit tuaj trim e fisnik si dhe të pranojmë kurorën e Shqipërisë që ai na ofron, me të cilën lidhen kujtimi i lavdishëm i Skënderbeut.
  Që sot fatet e Shqipërisë do të jenë të pandashme nga ato të Italisë
  .
  .

  4‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin nazisti
  Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar ishte pjese e një Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”,
  Regjiment malor(alpin) i krijuar nga shefi i Gestapos Heinrich Himler, zyrtarisht nen titullin ne gjermanisht 21.
  Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr. 1) ishte emëruar sipas emrit te Gjergj Kastrioti Skënderbeut,
  Regjimenti 21 SS Skanderbeg u krijua pas pushtimit nazist në Mbretërinë se Jugosllavisë në vitin 1941. Gjatë 1942 dhe 1943 si Wehrmahti ashtu dhe sherbimi sekret SS kërkuan nga shqiptaret e Kosoves qe të ruanin ligjin dhe rendin,si dhe te pengonin partizanet jugosllave si dhe kunder rezistences antifashiste shqiptare. Njesia ushatarake shqiptare u vu nën komandën e kryegjeneralit August Schmidthuber, te rekrutimit ne regjimente speciale SS. Njesia SS Skanderbeg Malor luftoi kundër forcave partizane të Enver Hoxhës që ishin në rritjen dhe konsolidimin e veprimet e tyre, si në Shqipëri dhe ne Jugosllavi

  5’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin terroristi
  Bandat e “Komitetit të Maleve” kërkonin rrëzimin e pushtetit me çdo kusht dhe me çdo çmim që të ishte i mundur, duke mos kursyer gjakun e askujt, mjaftonte që të arrihej qëllimi. Ishim përballë një terrori dhe një kasaphane të pashembullt. Vrasjet e tyre kishin arritur dhe te gratë, pa pyetur për asnjë ndjenjë njerëzore. Nuk ishte pak rasti i kunatave, Marta e Prena Tarazhi, të cilat u rrëmbyen natën mizorisht nga bandat, vetëm për faktin se kishin shkuar në hekurudhë dhe nxisnin emancipimin në radhët e grave në zonë. Ato u lidhën me litar pas një peme kumbulle dhe aty, në mënyrën më barbare, iu prenë gjinjtë dhe u masakruan me thika derisa vdiqën. Ka raste të tjera si ai i Dilicës së Fregnit, të cilën e grabitën natën po ato banda për të cilat po flasim, duke e hequr me forcë nga duart e nënës së saj qorre, dhe e çuan diku afër shtëpisë, ku pas masakrimit e therën dhe e pushkatuan. Tipike në kësisoj rastesh është ai i vajzës nga Oroshi që quhej Prena Përkola, e cila njihej ndryshe me emrin “Cuca e Oroshit”, që e vranë me armë në prezencën e dy fëmijëve të mitur (Agimit dhe Albinës) në djep. Apo ai i Shkurte Carës apo Mrika Lokës. etj etj qe jane me mijra

  6””””””””””””””””Nastradini spiuni shokeve
  tip Kasaruho
  Disa këshilltarë të Presidentit të Republikës, Bujar Nissani, rezultojnë spiunë të Sigurimit të Shtetit, ku me raportimet e tyre kanë fikur disa jetë njerëzish. Konstatimi ka ardhur nga shoqata e ish të përndjekurve politikë, me në krye Skënder Tufën, ish-koordinatori i grevës së urisë. Ish të përndjekurit politikë akuzojnë presidentin Nishani, se e ka mbushur institucionin e Presidencës me spiunë të Sigurimit të Shtetit dhe me njerëz me të kaluar të zezë komuniste. Me anë të një deklarate, ata akuzojnë Presidentin se ka dekoruar njerëzit e Sigurimit të Shtetit. Të përndjekurit përmendin edhe një shembull konkret. Bëhet fjalë për Amik Nastradin Kasoruhon, këshilltar i presidentit Nishani, por i implikuar në Sigurimin e Shtetit. Ata deklarojnë se Partia Demokratike është kthyer në një ombrellë e spiunëve. “Mësuam edhe një herë se këshilltari i presidentit Nishani, z Amik Nastradin Kasoruho, ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Ky person ka marrë dekoratën “Nderi i Kombit” për rezistencë në burgje kundër diktaturës, veprim ky që fyen qindra martirë të vërtetë, të cilët rezistuan realisht e sot ndoshta jetojnë në mjerim dhe të harruar. Për këtë arsye, kërkojmë t’i hapet dosja Amik Kasoruhos dhe t’i hiqet menjëherë titulli që mban padrejtësisht. ky nastradin
  ..

  7’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’nastradin gomari pa shtet pa atdhe,pa dinjitet thjesht nje zvarranik forumesh
  ca gjera duhet ti themi sakte SOT kur ajo shoqeri eshte shperfytyruar si as nje komb ne historine njerzore.Atehere kishte diktature qe e pranonte vete DIKTATORI I DASHUR DHE I PAHARRUAR por kisht shtet
  mbrojteje
  arsim
  kulture
  shkence
  mjeksi
  nafte
  krom
  baker
  pyje
  dipllomaci
  plantacjone
  sera
  transport
  hidrocentrale
  bonifikim
  ……..
  po sot????????????????????
  tritol
  ndertim pa leje
  prostitucjon
  hashash
  gomone
  parlamet bordello
  ambsadore porno
  anti urbanistika
  rruget thertore
  enegji e papaguar
  bakri 0
  kromi 0
  vrasje politikanesh
  vrasje oficeresh shiku
  gerdece
  21 janare
  zhdukja e hakljave
  borxhet strasfere
  krimi ne familje
  ……….
  sot shqiperia eshte
  1-shprehje gjeografike qe ruhet nga Nato
  2-merr fryme nga 1.4 miljon shqiptaret e perendimit
  3-eshte regjim ambasdorial qe nga koha e rajersonit
  4- eshte e pushtuar de fakto nga ushtria e drog-diller-ave
  5-ka nje popull sot qe i ka perfunduar shpelarja e trurit
  6-ka nje klase politike qe e ka lene pa pune Asfaline dhe ish UDB
  Nuk do deshiroje njeri te lavderoje ate sistemin para 90′ qe ishte me detyrim percaktim POR TE PAKTEN BANORET E FERMES KAFSHEVE QE JETOJNE SOT NE SHQIPERI TE MOS SHAJNE DJALIN E GJYLOS PA NDERTUAR SHTETIN E SHQIPTAREVE.
  THJESHT KENI KALUAR NGA NJE DIKATATURE NE NJE MONSTRATURE E DROGES DHE E PROSTITUCJONIT POLITIK

  Reply to this comment
 9. IP October 4, 16:36

  Merita me e madhe e Enverit ishte shporja e Jugosllavise dhe Rusise nga ky vend si dhe mbyllja e xhamive per te zhdukur influencen turko-arabe. Kishat e pesuan dhe ato, por kishtaret apo te krishteret sic deklarojne Census te kohes se Berishes nuk ishin as 10% e popullsise. Shikoni katrahuren e sotme, s’merr vesh I pari te dytin, tere plehrat, spiunet, imoralet, drogat etj etj jane sheshit me bekimin e politikaneve

  Reply to this comment
 10. vjola October 4, 16:58

  I paarritshem .Zor se lind nje i dyte qe te jete kaq i perkryer edhe kaq trim .(trimeria vjen kur je njeri i drejte , i pakorruptueshem

  Reply to this comment
 11. MH October 4, 17:01

  Enveri ishte trainer dhe lojtar klasit qe ia vuri kufirin tek thana te gjithe kundershtarve per rrembimin e pushtetit!
  Z.Myfit Mushi teper i sakt ne ngjarjet historike qe tunden boten ne ate kohe ne garazhdin e Kremlinit.
  Deklarimin:’Enveri na ka lyer me m… të gjithëve! e kam ndigjue qe ne ate kohe gojarisht nga ato qe flisnin per terbimin e Hrushovit qe kur hiqte syzet ishte i paparashikushme !
  Dhe thone te mundurit,te persekutuarit,te pjerdhurit,te perndjekurit,kolaboracionistet miqt me te denje te pushtuesve,kaviet laboratorike qe donin me cdo kusht te rrezonin pushtetin e Enverit.
  Enveri ia shiti Kosoven Titos.
  Kjo shpifje nuk shkon si shume shpifje te tjera me te cilat kane botue edhe libra kunder diktatorit.
  Enveri Triumfator!
  Cfare deshi beri dhe sot pushon ngrohte ne gjirin e dheut te perjetshem me nji histori te lavdishme burrenore!

  Reply to this comment
 12. fteri October 4, 17:31

  Enver Hoxha ishte pa dyshim një udhëheqës intelegjentë me personalitet të lartë i kampit komunistë, nuk mundë të mbahej skllavë i ndryshimit të kursit tradhëtar të Hrushovit në mbledhjen e 81 partive motra komuniste të botës !.
  ……Ndryshimi i kursit të BRSS nga Hrushovi ishte pasojë restaurimit të politikës dorzimit të sistemit socialistë te kapitalizëmi ,KAPITULLIMIT të rrugës socialiste e komuniste para borgjezisë botrore , gjë të cilën E.Hoxha nuk e pranonte kurrë ,së bashku me P.K.Kinës.
  …..E.Hoxha i vendosur në integritetin dhe personalitetin që dominoi në fjalimin madhështor të 81 partive në Moskë ,ishte qëndrim historik ,burrëror dhe i pa mposhtur,në “përleshjet ” dhe debatet e ashpëra me Hrushovin luftë parimore për të mos ju dorzuar kapitalizmit grabiqar si përfundoi BS-ik .
  …..E,Hoxha luftoi ballë për ballë me udhëheqjen revizioniste kryesore gjigande të kampit socialistë të BRSS-të dhe Hrushovit,luftë parimore M-L , për ruajtjen e pamvarsisë ,të integritetit dhe interesave të shqipërisë socialiste provë që rezultoi plotësishtë e suksesëshme duke patur parasyshë rrjedhjen e kursit të ngjarjeve trishtuese e grabiqare që solli klika e Hrushovit në GRABITJEN E PASURISË E PAMVARSISË TË VENDEVE TË TJERA socialiste të ishë BS-ike,etj.
  ….Suksesi i përpjekjes të E.Hoxhës për ruajtjen e pamvarsisë SHqipërisë nga klika revizoiniste Hrushoviane ishte burrëror ,i pa mposhtur largëpamës dhe vendimtare një ngjarje madhështore e pa përsë[email protected]@@@@@@@@@@@@@@@@@
  …..Në kundërshtim të plotë me pikpamjet ,disfatiste të alkolistit ,drogmenit ,thithsit të opiu-mit ,shpifsit e gojë ndyrit , -BAJGËS ZEZË të blogjeve të gazetave me nofkën INTELEKTUALI !,Ku të bardhën e bënë të zezë,e të zezën të bardhë .
  …..Ky intelektuali zvaranik si alpinistë liliput i dalë nga gjirizet e tradhëtarve burgagji e gjakatar shqiptar kërkon vazhdimishtë nevojnë për tu përplasur me shkëmbin e majes së malit EVEREST,Enver Hoxhën !..Po ku arrihet E.Hoxha ? sa mali EVERESTË nga ky alpinist liliput ,nuk krijon ekujlibra të kundraveproi KURR ! .
  ….Ky liliput shpifës ,përsërit me kureshtje pyetjen se përse e quaj bajgë ?,dhe çfar bajge është ?.Nuk do të jetë e vështirë për mu, dhe lexuesit e nderuar të G.Dita të përcaktoin se çfar plehu dhe bajge ëshë INTELEKTUALI ! ?? .Por Kurrë nga ai plehu që mbinë lulja ose trëndafili në të.Kjo bajgë që kërkon ta dishë ka qelur gjebaqin helmuese me nofkën INTELEKTUALI .
  …Të kamë lajmëruar o Alpinisti liliput me nofkën -intelektuali mos u përplas me malin madhështor EVERESTIN shqiptar E.Hoxhën se do thyesh kokën e do bieshë në humnerë.
  ……Kjo është bindja ime e pa shmangëshme,PËR TY EDHE TË GJITHË TJERVE AVENTURIER QË KËRKOJNË TË SHEMBIN EVERESTIN SHQIPTAR.

  për tu rrëzuar pashmangërishtë në humënerë njëherë e përgjithmonë.

  Reply to this comment
 13. paci October 4, 17:40

  Te kete pase nje popull fatin qe nxirrte nje burre shteti te permasave te Enverit qe nuk e nxorren kombet qindra miljoneshe dhe mos te vleresohet per emrin qe i dha kombit tone te len te kuptosh se populli jone per fat te keq nuk ka ditur per te vleresuar vetveten se si popull jemi nder kombet me te vjetra te botes kurse ne numer nuk jemi me shum se 10 miljon .
  Kur populli nuk vlereson vlerat reale te Tije e peson duke u shperbere e tjetersuar neper popujt e tjere si populli jone .
  Po te doje ky popull te rritet e te respektohet neper bote duhet ne radhe te pare te respektoje vetveten duhet te respektojet figura e Enver Hoxhes sic respekton populli turk me te drejte Ataturkun .

  Reply to this comment
 14. Brockhaus October 4, 18:04

  Shqiperia dhe Kosova, dhe gjithe shqiptaret kudo qe jane presin diten kur do te vije nje hero tjeter i ketij kalibri qe ta nxjerre kete vend nga llumi ku e ka futur Sali Berisha me shoke kete cerekshekulli.
  Jam i bindur se Shqiperia do te nxjerre shpejt ate HEROIN qe i duhet ne kete moment kritik te historise se saj.

  Reply to this comment
 15. Thanasi qe ta plasi October 4, 18:17

  Lavdi Enver Hoxhes, luanit te Shqiperise. Krahasojeni kete burre shteti me laviret qe na udheheqin sot

  Reply to this comment
 16. arbereshi October 4, 18:26

  Ai i i shkurtri dhe me i riu eshte Myfit Mushi, Gjerasi nuk duket gjekundi

  Reply to this comment
 17. Niko October 4, 18:36

  Faleminderit z. Myfit qe ndani me lexuesin e Dites kujtime te tilla te cmuara, Dhe te pershkruara me objektivitet, pa interpretime te panevojshme.

  Reply to this comment
 18. Lungara October 4, 18:44

  Enver Hoxha ishte një bandit që me dredhi e pabesi ia arriti të dalë në krye të pjesës më të ndershme e më patriotike të popullit shqipëtar , në krye të atyre që bënë Luftën Heroike dhe që , pas Luftës , e derdhën djersën lumë për të ndërtuar vëndin . Koha tregoi se ai nuk që I denjë për këtë , ai , kur ndjeu ti lëkundej kolltuku vuri veten mbi interesat e shqipëtarëve . Këtu shpërthyen trimëritë e tij donkishoteske , jehona e të cilave dëgjohet edhe sot . Të largoje Enverin nga drejtimi , dmth të fshije nga harta e Botës Shqipërinë ?!
  Histori e gjatë kjo puna jonë ; erdhi puna që Shqipëria iu kundërvu gjithë Globit si I vetëmi vënd komunist në Botë ?! Zorë se mund të gjëndet ndonjë idiotizëm ” marksist ” më I madh se ky . Se mos është vetëm ky ?!

  Sali Berisha është një bandit që doli në krye të të gjithë banditëve dhe shfrytëzoi vakumin e krijuar nga PPSH e kalbur dhe hodhi në erë gjithë Shqipërinë !
  Heronjtë e Saliut janë pinjollët e klasës se ndyrë të bejlerëve e të agallarëve që Enveri iu lujti Zotin , I zhduku pa nam e nishan , ashtu siç e meritonin , pinjollët e spiunëve dhe diversantëve , hajdutët ordinerë që I ktheu në të burgosur politikë , rrugaçët , kurvat , kurvarët , pederastët etj llumi I shoqërisë shqipëtare .
  Këtyre plehërave u erdhi dita të hakmerreshin ndaj Shqipërisë së ndershme . Këta shajnë mbarë e prapë komunistin Enver Hoxha , ndërsa unë kritikoj ashpër antikomunistin Enver Hoxha !
  Idiotët e majtë e të djathtë që mbushin faqet edhe të kësaj gazete , për mua janë , njëllojë , forca reaksionare që errësojnë ndërgjegjen kombëtare !

  Reply to this comment
  • enveri,jezusi muhameti=tre profete October 4, 19:17

   Zoti Lungara ke shume te drejte.

   Ja si e prista tropoja e sali bythishes dhe elez biberajt BANDITIN enver hoxha..

   dhe krishti me muhametin te ngjalleshin nuk do ishin pritur ne kete menyre

   ———————————————

   Enver Hoxha e vizitoi dy herë Tropojën. Vizita e parë më 5-7 shtator 1952 dhe e dyta më 30 maj 1970. Kam qënë pjesëmarrës në të dy takimet. Në shtatorin e vitit 51 isha 11 vjeç. Atë ditë zbrita nga bjeshka. Në shtëpi gjeta hallën dhe xhaxhain e vogël. Gjyshi, babai e dy xhaxhallarët e mëdhenj nuk ishin në shtëpi. Kishin shkuar në Kolgecaj (Bajram Curri) për të pritur Enver Hoxhën. Halla dhe xhaxhai i vogël kishin marrur porosi, që mos të më linin të ikja nga shtëpia. Unë bëra ç’bëra, u humba nga sytë dhe pa marrë asgjë parasysh me shpejtësi të erës u zhduka. Ecja me vrap. Gjithë njerëzit kishin ikur.

   Mbarimi i ditës po afrohej. Vetmia më bënte të më rrahte zemra. Arrita në Okol (livadh i madh). Aty ku rruga bashkohej me rrugë të tjera. Aty takova vargun e parë të njerëzve që ecnin me të shpejtë për të qenë në momentet e ardhjes së Enver Hoxhës. Përsëri vazhdoja të ecja me të shpejtë. Pas lija, njëri pas tjetrit grupet e tjera. Aq të shumtë ishin njerëzit që lëviznin gjatë asaj rruge, sa mezi depërtoja për t’i lënë pas. Makinat vinin njëra pas tjetrës. Vargut të njerëzve nuk i shihej as kreu as fundi. Të gjithë, duke biseduar me njëri-tjetrin, shikonin makinat për të parë atë që mbante Enver Hoxhën.

   Njëri thoshte se vjen me satë (autobus), tjetri thoshte se vjen me veturë, dikush tjetër thoshte se vjen me makinë ushtarake. Të gjithë prisnin me padurim që të shihnin Enver Hoxhën. Muzgu nuk kishte rënë akoma. Vendi ishte ishte mbushur plot e përplot me njerëz. Brohoritjet “Enver Hoxha”. këngët e vallet dëgjoheshin në çdo skaj të vendit të mbushur me njerëz. Në atë entuziazëm të papërshkuar, një makinë ndalet në hyrje të qytetit, që sapo kishte lindur. Dikush i hapi derën. Për një moment, etja e dëshira për të parë kush po del nga ajo makinë, e ndërpreu entuziazmin. Nji burrë shtatlartë, me shpatulla të gjera e me fytyrë tërë gaz ngriti duart lart, eci përmes turmës, duke shtërnguar duart sa me njërin sa me tjetrin, sa në një krah sa në krahun tjetër, duke përshëndetur gjithë të pranishmit. Brohoritjet, oshëtimat e tupanëve, këngët e vallet pa mbarim e bënë Enver Hoxhën, që të ndalej disa herë në mes të atij populli plot entuziazëm. Turma me Enver Hoxhën në mes mezi ecte përpara. U afruan te Shtëpia e Pritjes .

   Shoqëruesit mezi mundën të shkëpusnin Enver Hoxhën. Festa me këngë, valle e brohoritje vazhdoi deri në orët e vona të natës. Në Shtëpinë e Pritjes vazhdonte takimi mirëpritës. Në atë takim të mirëorganizuar merrnin pjesë autoritetet e rrethit, veteranë të luftës, ish-partizanë e partizane, nëpunës e aktivistë shoqërorë të dalluar, baballarë e nëna dëshmorësh, patriotë e mbështetës të luftës. Aty ishte edhe xhaxhai im, Ram Fazlia. Sipas Ramës, në atë ceremoni aq të ngrohtë e aq entuziaste u proçedua: “Arif Gashi, ishsekretar i parë i partisë për Tropojën në fjalën përshëndetëse, në emer të të gjithë popullit, i shprehu Enver Hoxhës, mirënjohjen dhe falenderimin për nderin e respektin, që ai po i bënte Tropojës e popullit të saj. Sekretari i partisë e siguroi Enver Hoxhën se Partia dhe ai në Tropojë, kurdoherë e në çdo situatë, kanë për të gjetur një popull besnik, nji popull të vendosur, nji popull që fjalën e dhënë s’di ta bëjë dysh.

   Në mes brohoritjeve e mori fjalën Enver Hoxha që shprehu kënaqësinë që ndodhet në mes të popullit të Tropojës, si dhe për pritjen shumë të ngrohtë që iu rezervua. Ai theksoi meritat historike të popullit të malësisë së Gjakovës, në luftë fyt për fyt me pushtuesit turq, serbo- malazezë, austriak e nazi-fshistë, theksoi arritjet e Shqipërisë gjatë tetë viteve çlirim si dhe perspektivat që i kanë çelur asaj planet 5vjeçare. Në vazhdim ai foli për miqtë e shumtë, duke veçuar Bashkimin Sovjetik e Stalinin e madh. Enver Hoxha ishte dhe psikolog. Ai i kuptonte njerëzit në shikim, në të folur, në lëvizje e në qëndërim. Afër mbarimit të fjalës ai iu drejtua të gjthë pjesëmarrësve. “E shoh se ju keni një shqetësim. Ju doni të dini se si është çështja e dy prej bijve të Tropojës, Zenel Bardhit e Beqir Ndout. Po jua shpjegoj. Zenel Bardhin, për merita lufte dhe aftësi organizuese dhe drejtuese, pas luftës e caktuam sekretar partie në vendin e vet. Për punë të mirë e bëmë dhe zv/ministër. Në atë detyrë shfaqi arrogancë, duke kundërshtuar dhe përçmuar ministrin. Më vonë mora vesh se Zeneli ishte fejuar me një vajzë nga Gjirokastëra, të cilës unë ia njihja familjen dhe të afërmit. Nga përbërësit e asaj familjeje, gjashtë prej tyre qenë në papajtueshmëri të plotë me pushtetin popullor dhe jetojnë në arrati.

   E thirra unë përsonalisht në zyrën time. I thashëë këto fjalë: -Zenel, e njeh atë vajzë me të cilën je fejuar? -Po, mu përgjigj. -I thashë-Sikur të isha duke kërkuar që të fejohesha me ndonjë vajzë nga Tropoja së pari do të të pyesja ty. Ju pse nuk më pyetët mua apo ndonjë shok tjetër që ka dijeni për atë vajzë e familjen e saj? Përsëri m’u përgjigj se dashuria nuk pyet për ato gjëra. Edhe Beqir Ndoun pas luftës e caktuam komandant qarku. Nga andej e ngritëm në përgjegjësi si zv/drejtor i drejtorisë politike në ushtri e pastaj zv/ministër të Brendshëm. Nji natë para se Sali Omeni të vriste vetën, Beqiri qëndroi me të tërë natën. Të dhënat për atë vrasje dhe shkaqet pse ndodhi, askush më mirë se Beqiri nuk mund t’i dinte. E thirrëm që të na e thoshte të vërtetën, të cilën na e fshehu, sepse u tregua frikacak. Tani për hatrin tuaj, të popullit të Tropojës ne do u japim dorën edhe një herë, por nëse ata, dorën tonë nuk e mirëkuptojnë , nuk na mbetet gjë tjetër veçse t’i kapim për supesh, t’u vëmë shqelmin në gjoks e t’i hedhim në humnerë”-u shpreh Enver Hoxha.

   Takimi emocionues me Sylejman Abaz Ndreun

   Në atë takim, thoshte Rama, folën shumë pjesmarrës, por ajo që elektrizoi gjithë pjesmarrësit ishte ngritja në këmbë e Sylejman Abaz Ndreut nga Selimajt e Gegysenit. Kur Enver Hoxha mbaroi fjalën e tij, duke falenderuar të pranishmit si dhe gjithë popullin e Tropojës për pritjen e ngrohtë që iu bë, Sylejmani, duke u mbështetur mbi shtagën (bastunin) e tij, ngrihet në këmbë dhe me kokën lart e me zë të fortë i drejtohet Enver Hoxhës : ”Bab mbaje kokën lart para armiqve e aleatëve se gjithë këtë popull që i pe i ke me vete e mos u tut (frikëso) prej askujt , se kurrkush nuk mundet me na ba gja”.

   Po kush ishte Sylejman Abaz Ndreu? Ishte një ndër burrat e njohur të Gegysenit, si dhe babai i dëshmorit Uk Sylejman Ndreu, partizan i brigadës së 25-të Sulmuese, që u bë fli me disa dhjetëra partizanë të tjerë në luftë për çlirimin e Kosovës. Fjalët e Sylejmanit e emocionuan Enver Hoxhën. Ai ngrihet nga vendi ku ishte ulur e shkon drejt Sylejmanit, e përqafon si djali babanë, e merr për dore, e ul pranë vetes deri sa përfundon takimi. Sylejmani kishte mbushur të shtëdhjetat. Vuajtjet e jetës si dhe azma kronike që e shoqëronte ia kishin shteruar forcat. Enver Hoxha , që nga ai moment e derisa Sylejmani mbylli sytë, u bë djalë e shkuar djalit për të.

   Me Enver Hoxhën, pranë lapidarit të Bajram Currit

   Interesimi i udhëheqësit komunist për jetën intime të heroit që u vra nga xhandarët e Zogut në mars 1925

   Mbas Kollatës, atje ku gjendet lapidari i i Bajram Currit, përballë kikave të Dragobisë, poshtë të cilave kalon rruga e makinës, u dëgjua nji oshtimë motorri. Në shpatin përballë u dukën tri makina që sillnin Enver Hoxhën afër shpellës së Dragobisë. Për ta pritur Enver Hoxhën, aty qëndruan dy prej pleqve të Valbonës, Ali Shabani, Muzli Tahiri dhe gjeologët, që përcaktonin vendburimet dhe rezervat e boksiteve të Valbonës. Enver Hoxhën e shoqëronin Ramiz Alia, Sadik Bekteshi, autoritetet e rrethit Tropojës si dhe veterani e bashkëluftëtari i Bajram Currit, Avdi Bajram Mulosmani.

   Në atë lëndinë, afër lapidarit, në pllakën e të cilit shkruhej: “Këtu më 29 mars 1925 ra heroikisht duke luftuar kundër xhandarmërisë së Ahmet Zogut Bajram Curri”, ishin shtruar disa sixhade. Nga aty duket shumë qartë shpella ku u rrethua Bajram Curri. Mikpritësit e ftuan Enver Hoxhën që të ulet në vendin që i kishin caktuar. Enver Hoxha, pasi u ul mori një cigare prej Ali Shabanit dhe ulur gju më gju me malësorët filloi kuvendimin sikur të ishte malësor i lindur dhe i rritur në atë vend. Veterani dhe bashkëluftëtari i Bajram Currit, Avdi Bajram Mulosmani i deklaroi Enver Hoxhës gjithçka kishte ndodhur në mëngjezin e 29 marsit 1925. I shpjegoi se Bajram Currin e stehuan në atë shpellë, duke menduar se xhandarmëria nuk do ta gjente, por ajo, në bashkëveprim me spiunët, e hetuan dhe e rrethuan papritur.

   “Ne, vazhdoi Avdiu, qëndruam. Vetë Bajram Curri u ngrit, mori pushkën dhe qëlloi mbi xhandarët. Gjithë synimi ynë ishte që të shpëtonim Bajramin, se po të na vritej ai do të na vritej edhe rezistenca ndaj Ahmet Zogut e regjimit të tij. Hoxha interesohej për jetën intime të Bajram Currit, moshën, ushqimin, apo si flinte. Hoxha, pasi nderoi Bajram Currin u rikthye në Dragobi. Populli ishte mbledhur. Vendi ku do bëhej takimi ishte caktuar e rregulluar. Makinat ecnin gjatë rrugës që përshkonte fshatin. Dy pleq të Dragobisë, Sadri Isufi, babai i heroit të popullit Ramë Sadria dhe Dul Alia, patriot dhe strehues i Bajram Currit, iu afruan Enver Hoxhës. Gjithë fjalimi i Enver Hoxhës, që zgjati jo më shumë se një gjysëm ore u përshkrua nga një ide e vetme se edhe në Malësi mund të jetohej mirë ashtu si në fushë. Dreka për të mirëpritur Enver Hoxhën u shtrua në një lëndinë buzë Valbonës. Mënyja kishte tre gjellëra karakteristike të malësisë së Gjakovës: çorbën, mazën e zier dhe qumështin e trashuar. Enver Hoxha, bashkë me banorët e grykave të Valbonës, u ul këmbëkryq si malësorët në sofrën e rrumbullakët tropojane. Shijoi gjellërat karakteristike.

   Kureshtarët nuk nguruan që ta pyesnin:. Si u duken këto gjellëra tano? -Shumë të mira- u përgjigj Enver Hoxha,- por ajo që ju preferoni shumë, (ishte fjala për mazën e zier), ka shumë shpenzime. Të nesërmën, datë 31 maj, Enver Hoxha u largua nga Tropoja. Tropojanët kishin mbushur rrugët nga Bajram Curri deri në Kam. Të vendosur në të dyja anët e rrugës, ata i shprehën mirënjohje dhe i uruan rrugë të mbarë. Vizitës së Enver Hoxhës në Tropojë iu kushtuan vargje poetike, këngë e valle. Poeti Ndoc Papleka e ka përjetësoi me vargjet e një peme të tërë “Enveri midis nesh”. Këngëtarja Fatime Sokoli i kushtoi këngën “Shkrepi rrezja mbi Shkëlzen”, ndërsa rapsodi popullor kosovar, Dervish Shaqja, vizitën e përjetësoi me vargjet : “Maj i kuq i vitit shtatëdhjetë/ N’histori ka me mbet/ N’ato bjeshkë të malësisë së Gjakovës/ Ushtoi zani i Enver Hoxhës.

   Maj 1970, Tropoja tri ditë Përgatitje

   Vizita e dytë dhe e fundit e Enver Hoxhës në Tropojë u bë në maj 1970. Asokohe unë isha i rritur. Kisha mbaruar shkollën për mësuesi e kryeja detyrën e drejtorit të shkollës në Valbonën turistike. Në agjendën e asaj vizite Enver Hoxha kishte planifikuar që të dilte mbas Kollatës, atje ku është vrarë Bajram Curri. Për këtë arsye, gjthë popullatës së Grykave (Dragobi, Valbonë e Çerem) iu krijua mundësia që takimin me Enver Hoxhën ta organizonte në Dragobi. Në vitin 1970 pranvera ishte vonuar. Dëbora akoma nuk ishte shkrirë. Freskia që ajo dëborë lëshonte acaronte klimën, duke shtyrë ditët e daljes së luleve dhe rritjen e barit. Ardhjen e Enver Hoxhës në ato gryka na e thanë tre ditë përpara. Drejtuesit e partisë e të qeverisjes vendore na mblodhën dhe të tërë së bashku hartuam detyrat për seicilin, që pritja dhe takimi të shkonte sa më mirë. Nuk na u desh shumë preokupim, sepse populli, sapo e mori vesh lajmin, shprehu kënaqësi të veçantë, duke menduar që të shkonte në atë takim me sa më shumë dinjitet që të nderonte vendin me gjitha vlerat patriotike që kishte.

   Burrat dhe gratë nxorrën nga arkat veshjet kombëtare që i kishin rujtur për dasma e festa. Të rinjtë e të rejat blinin në dyqane ato veshje që u shkonin sa më bukur për shtat. Mësuesit dhe nxënësit mendonin të gjenin lulet më të bukura, mendonin se si ta pregatitnin një program sa më denjitoz me vjersha këngë e valle. Nxënësit e Rrogamit që vazhdonin mësimin në ciklin e lartë në Valbonë, sapo mbaruan mësimin, me çantat e librave në shpinë e pa ngrënë drekë, u nisën drejt shpateve të Papllukës, ku mblodhën lulet më të bukura që i sollën të nesërmen në shkollë. Nuk i harroj kurrë ato lule. Një bisht i gjatë rreth 10 centimetra, në mbarim të të cilit ishte një kupë prej 5 nënpetalesh me ngjyrë jashile e formë vezake, që pak e rrethonin kurorën. Sipër kupës qëndronte kurora me petale të pandara, me ngjyrë rozë, me mes pak të fryrë, me madhësinë e një gote rakie, me buzë pak të kthyera nga jashtë, të cilat veçoheshin nga njëratjetra nga një vijë harkore shumë pak e thelluar.

   Dy mësueset e shkollës, që atë vit kishin vitin e parë të mësuesisë, i morën ato lule, i bashkuan katër nga katër, ua rrethuan bishtat me letër të bardhë dhe u dhanë atyre formën e buqetave. Me lulet që na sollën nxënësit pregaditëm aq buqeta sa kompletuam gjithë nxënësit e disa nga gratë e vajzat e fshatit. U përgatitëm me mish e shpirt. Në mesin e 30 majit të gjthë u mblodhëm në Zallë të Valbonës. mbanim me vete topan, fyell, çifteli. Për çudi të fatit, ajo ditë u gdhi e kthjellët. Dielli sa ngrihej në horizont e shtonte nxehtësinë. Njerëzit i thonin njëri-tjetrit: ”E shikoni dhe dita sot doli më e mirë se ditët e tjera”. Tjetri ia kthente: “Nuk thonë kot se njerëzit e mirë i shoqëron dita e mirë”.

   Reply to this comment
 19. intelektuali October 4, 19:14

  Po mire o enverista nga te gjitha llojet e sojet, po Enveri kishte edhe disa cilesi thelbesore:

  ISHTE HOMO
  ISHTE SADIST
  ISHTE GJAKATAR
  ISHTE MONSTER
  ISHTE ANTIKRISHT
  ISHTE I PABESE
  ISHTE HILEQAR
  ISHTE MASHTRUES
  ISHTE GENJESHTAR
  ISHTE I PACIPE
  ISHTE LAKMITAR
  ISHTE PA SHKOLLE
  ISHTE PA DIPLLOME
  ISHTE KAQOL
  ISHTE BARBAR

  dhe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin

  SI KURRE ME PARE

  Reply to this comment
  • your father October 4, 19:39

   dear son nasstradintelektualesh

   je bere si don kishoti i mances,keta komentues te nderuar nuk duan te rikthehet enveri por ata vleresojne sistemet dhe kjo eshte e drejte ne demokraci ,Ti nuk ke te drejte te dalesh me shpate ti fusesh dhjetra komente se me shume demton vehten psiqikisht dhe i rrit vleren e enverit..atehere behej fjale per lufte te ftohte dhe ne ate kohe edhe amerika qe eshte amerike i fuste dhe ne karrike elektrike ose franca denoi ish heronjete e vet pse u bashkuan me hitlerin..edhe greku qe kemi komshij u mbulua me gjak.prandaj ule shpaten

   nastradini mprehu shpaten
   dhe nje here per situaten
   kjo eshte shpata qe ju rri te koka
   tan kamunistave qe ka bota.

   Filloi nastradini avazin e tij qe ushqehet me kerma te ngodhura duke vajtuar per 70 vitet nen sundimin PPSH-PD-PS-LSI etj etj.

   Ka qene nje film grek ne vitet 70′ “cfare beri thanasi” ku flitej per nje person tip nastradini qe vetem ankohej dhe fshihej kur luftohej per fatet e atij vendi.

   Qe jane PD-PS-LSI nje amalgame e atyre komunistave me te dhjere dhe me te peshtirosur qe dolen nga PPSH kjo dihet por mos harrojme qe masa me e madhe ishin shqiptaret e ndershem puntore,fshatare,komuniste te thjeshte qe luftuan ne L2B duke perfshire ketu dhe punen kolosale falas te mijra te burgosureve politike dhe ordinere.

   Por duhet bere dallimi kryesor qe sistemi i kaluar u vet-rrezua dhe ne vitet 1990-1992 shumica absolute ishin me tesera PPSH ne xhep dhe ishin ato qe tradhetuan baballaret e tyre.Nuk ishte merita e te perndjekurve politike,as e ish pronareve as e spiuneve ambasadore.

   Kriminalja ndodhi pas vitit 1992 ku ne vend te cmontohej sistemi i kaluar ju te perndjekurit politike,ish pronaret dhe ambasadoret hipokrite shkaterruat me zjarr dhe me hekur cdo gje te ndertuar ne ate kohe dhe deri tani.

   Poshtersia juaj ishte se ju pranuat per udheheqes ne luften kunder komunizmit qe kishte vdekur njerzit me karrierista dhe me ultrakomunsitet si berisha me kompanine e tij.

   Ndyresia juaj eshte se gjeja e pare qe duhej ti kerkonit ketyre horrave
   ishte te hapeshin dosjet e sigurimit dhe te agjenturave te huaja dhe kete ta kerkonit me force deri ne vete flijim.

   Por ju jeni mesuar me gaveta ne dore per 70 vjet dhe e keni me kollaj te digjeni ne flake per kestin e trete te demshperblimeve se sa te kerkoni gjera minimale ne interes te kombit .

   Kurre ne keto 22 vjet ju te perndjekurit politike dhe ish pronaret nuk e ngritet zerin per tradheti extreme te kesaj klase te ndyre politike sidomos
   -ardhja e janullatosit
   -aderimi ne konferecen islamike
   -varrezat e ushtareve greke
   -shitja parciale e detit jon
   -furnizimi me nafte i miloshevicit
   -shitja e h/c
   -shitja mafjoze e albetrolit,armo,
   -kalimi i borxhit publik
   -grabitja monstuoze e bilonave $ te armatimit MMP
   -holokausti i gerdecit
   -vrasja ne detyre e mbi 300 policeve
   -vrasje gazetaresh,gjyqtaresh,deputetesh
   -etj etj…….

   Heroizmi i juaj i vetem ishte se u dogjet per ceshtje ordinere qe habitet dhe boten dhe nga krahu tjeter ju i dergonit kartoline per ditelindje Kryministrit tuaj te dashur.

   Sot ne Shqiperi eshte instaluar nje anti-shtet qe drejtohet nga kucedra me tre koke :
   PD KRIMINALE
   LSI MAFJOZE
   PS TARDHETARE

   E keqja eshte se kjo krijese monstruoze me tre koke eshte miratuar dhe legalizuar nga komunteti nderkombetar. Thjesht do kalojme nga nje republike ambasadoriale qe jemi tani ne nje shprehje gjeografike.

   Prandaj biri im nastradin mos u bej hero me gjera te ngordhura duke u ushqyer si hijenat me kockat e enverit,ne nje kohe qe po diskutohen fatet e vendit.

   Kur nuk ke prapanice te luftosh kunder ketij regjimi MAFJOZ te pakten hesht sepse sic thoshte i madhi Mirush Kabashi

   DO NGELENI BISHT QENI GJITHE JETEN…

   Reply to this comment
   • intelektuali October 4, 21:10

    SHIKOJE ME KUJDES KETE FOTO NE GAZETEN DITA

    Prapa ne mes, midis Nikita Sergejevicit dhe Enver Hoxhes qendron nje burre i gjate dhe mjaft serioz me vetulla si driza Skrapari,

    A E DI KUSH ESHTE?

    Nese nuk e di po te ndihmon intelektuali qe te spjegon se ai eshte Leonid Brezhnjevi qe erdhi ne pushtet pas disa piruetave bolshevike pas Hurshcovit, si stalinist i perbetuar, dora e forte qe do t’i shpallte Lufte Imperializmit Amerikan dhe do ta cilesonte Titon e Jugosllavise Komuniste si TRADHETAR. Ky stalinist i perbetuar nga Siberia e Larget perputhej ne te gjitha pikat me ideollogjine e Enver Hoxhes qe e shpalosi me force ne Moske per pastertine e marksizem-leninizmit dhe per forcimin e stalinizmit dhe te Luftes se Klasave, por Enveri per cudi nuk u afrua me Brezhnjevin, perkundrazi kur ky BOS i madh i Botes Komuniste sulmoi revolten ne Cekosllovaki me tanket ruse, Enver Hoxha u ngut ta shpallte BRSS si uzurpator ne Cekosllovaki, si Social-Imperializmi sovjetik dhe urdheroi terrheqjen e Shqypnise nga Traktati i Varshaves ne 1968 duke e izoluar totalisht vendin tone nga Evropa dhe Bota ne nje kohe qe disa vite me pare kur Hrushcovi e mbyti ne gjak Budapestin ne 1956 ishte po ky Enveri Yne qe lavderoi Ushtrine e Kuqe per FITORJEN madheshtore ndaj kunderevolucionit ne Hungari.

    PSE KESHTU?

    Kur Enver Hoxha dhe Partia e Punes nuk kishin me pengesa ideollogjike me Partine Bolshevike te Brezhnjevit nuk u krye afrimi i dy partive motra, gje te cilen qe asnje perkthyes apo analist i Kohes se Qepes nuk i ka shkuar ne mendje ta hulumtoje deri tani:

    PSE PRA KESHTU?

    Enver Stalinisti nuk u afrua me Brezhnjev Stalinistin dhe kur te dy luftonin per nje kauze te perbashket qe ne thelb kishte pastertine e marksizem-leninizmit?

    prandaj:

    O shoku leri dacibaot siperfaqesore me bisht qeni, por thellohu qe ta plugosh mire historine qe te mesosh te VERTETEN e cila eshte fare lakuriqe si puna e atij Mbretit te Andersenit nga Kopenhageni qe asnje enverist nuk do ta pranoje, por qe kelthet me force:

    TE GJITHE KETA KRIMINELE, MAFIOZE DHE TRADHETARE QE PERMEND TI JANE PJELLA TE ENVERIT DHE TE PARTISE SE TIJ TE PUNES,

    qe:

    VJEDHIN
    MASHTROJNE
    VRASIN

    njesoj si Enveri

    Reply to this comment
  • ELIOT August 25, 18:56

   ISHTE EDHE ANALFABETI ME MADH I TE GJITHEVE SHQIPTAREV QE KA NE BOTE ..SEPSE NDEJTI 5 VJET NE FRANCE DHE FJALET ….LIBERTE FRATERNITE EGALITE DEMOKRACIE ..KURRE SI MESOI NDONJHERE … KAM PARE KATUNARE QE VIJNA NGA BOTA NGA AFRIIKA NGA AZIA NGA EQUATORI DHE I MESOJNE KETO FJALE PER 5 DITE … KATUNARI NGA GJIROKASTRA SI MESOI PER 5 VJET … DUKET KUSH E KA KOMANDUAR SHQIPERINE NE DEBILE MENTALE NJE COPE MISHI NJE COBAN I … NJE ZGJEBS …DHE KA DISA QE SE KUPTOJNE AKOMA ……A MON AVIS ILS SONT DE MEME INTILIGENTE ..MEME CULTURE ..DE LA MERDE …MERCI

   Reply to this comment
 20. paci October 4, 19:25

  Langura ., Enveri ishte nacionalist shqiptar dhe jo komunist , Ai nuk mbajti asnjehere grada as nuk nuk mbajti emrin e PK po e shndroj ne parti e punes per te ndertuar vendin me pune . Per te mbrojtur kombin Enveri dinte te mbeshtetej atje ku tjret hungeronin si sot nga Ai .
  Po te ishte Enveri ne kohen e tranzicionit Shqipera do te ishte lidhur me Gjermanin qe ne kohen e ardhjejes se Shtrauzit ne Shqiperi dhe do ishim qe ne vitet 90 te anetar te Evropes .
  Harrove se Enveri e ncorri Shqiprine nga traktati i Varshave atehere kur nuk ja mbante as liderve me dhjetra miljon banor te evropes lindore . Harrove se cfar i tha Hrushovit ne Pasaliman te Vlores per Evropen dhe si guxoj ta niste me bisht nder shale ne Rinas .
  Enveri kishte gjithmone nje as nen menge per te shpetuar kombin dhe jo si pasardhsit e tije qe ju bejne detyrat e shpise ambasadoet .

  Reply to this comment
  • intelektuali October 5, 05:49

   ENVERI ME GJERMANIN?

   Pra del se Enveri ishte BALLIST si kunati i tij Bahri Omari qe e kishte strehuar gjate Luftes me gjithe Nexhmijen ne vilen e tij ngjitur me vilen e Qazim Mulletit, por atehere:

   PSE ENVERISTET FANATIKE E MBAJNE SI KUMANDAR LEGJENDAR KOMUNIST QE UDHEHOQI LANC-IN KRIMINAL QE VRAU ANGLEZET NE KANALIN E KORFUZIT?

   Gojet e liga tregojne se Enveri kishte kontrate me Bahri Omarin, kush te fitonte Luften te shpetonte kunatin nga persekutimi, por ky ANTIKRISHT i pabese nuk e mbajti fjalen dhe sapo mori pushtetin me ndihmen e jugosllaveve te Titos dha urdher per ta pushkatuar bamiresin e tij dhe kunat ballist Bahri Omari dhe kur ky e kerceneoi qe do t’i nxirrte te palarat per spiunimin e komunisteve tek fashistet e Hitlerit, Enveri i dha urdher Bedri Spahiut qe perpara se ta pushkatonin ta torturonin duke i thyer kockat deri sa te jepte shpirt. Kete fakt mund ta vertetojne djemte e tij, Luani dhe Fatosi, por edhe nusja historiane Donika Omari qe ka shkruar ne media nje CV te Bahriut si Patriot shqyptar, saqe mallengjeu aq shume Presidentin Nishani saqe ky e shpalli si HERO kombetar dhe i dha nje medalje trimerie postmortum.

   prandaj:

   Mbetet i hapur diskutimi:

   CFARE ISHTE ENVER HOXHA? KOMUNIST ME JUGOSLLAVIN APO RUSIN APO BALLIST ME GJERMONIN?

   Reply to this comment
 21. Ramy October 4, 20:18

  Nga nje lajm jo i sigurte degjova qe komunistet i bene atentat intelektuhales te kafe tajvani. Ra si thes ne toke.

  Reply to this comment
  • intelektuali October 4, 21:52

   PSE TA VRASIN INTELEKTUALIN KOMUNISTET?

   Kur ai po i tregon te VERTETEN dhe po u hap syte qe te mesojne dhe te shikojne se Enver Hoxha nuk ishte komunist

   sepse:

   kjo MONSTER gjakatare dhe lakmitare per pushtetin absolut i vrau me pabesi te gjithe komunistet e ndershem dhe la gjalle vetem spiunet e tij besnike dru me pre nga intelekti, xhelate robote qe i kishte stervitur me pare ne palestrat e Sigurimit dhe historikisht dihet qe i kishte deklaruar shkokut te tij te Frances, Zoi Fundos kur y po perpiqej ta njihte ne bolshevizmin:

   NE JEMI BURGJEZE O ZOI NUK JEMI PROLETARE TE RECKOSUR

   Por Enveri nuk mund te quhet stalinist sepse sic e spjegova me siper me siper kur ne pushtet ne Rusi erdhi stalinisti i perbetuar Brezhnjev, Enveri te cilit i kishte hyre frika dhe lepuri ne bark se mos tanket ruse vinin edhe ne Tirane dhe humbiste pushtetin, e nderroi pllaken si kameleon dhe e shpalli BRSS staliniste te Brezhnjevit si “Social-Imperializmi” sovjetik dhe u terrhoq pa leje nga traktati i Varsheves ne vitin 1968.

   Enveri gjithashtu nuk mund te quhet antifashist, sepse gjate gjithe Luftes ka banuar si levend borgjz ne vilen lluksoze te kunatit te tij Kryefashist Bahri Omari me gjithe Nexhmijen e tij dhe deri tani asnje nuk e ka mohuar kete fakt domethenes te pakundershtueshem.

   atehere:

   PSE TA VRASIN INTELEKTUALIN KOMUNISTET?

   Kur po i hap syte dhe po i tregon vetem te VERTETEN.

   Reply to this comment
 22. prtraq October 4, 21:16

  mos u diziluzioni patriote te shqiperise nderin e lavdine e enver hoxhes dhe popullit shqiptar ne ate kohe do e ver ne vend kosova.monumenti enverit eshte ne qytetin ferizaj dhe populli e ruan me perkushtim.presidenti thaci dekoroi keto dite shkrimtarin dritero agolli.

  Reply to this comment
  • intelektuali October 5, 09:29

   O SPIUN I TITOS DHE RANKOVICIT

   Monumenti i Enverit ne Ferizaj duhet te jete bashke me monumentin e Titos dhe te Rankovicit per te kujtuar kosovaret e vrare me pabesi ne Tivar nga serbet e Rankovicit, qe Enveri e dekoroi me medalje trimerie dhe qe me vendim te Kuvendit u shpall si HERO i Shqypnise dhe ashtu ka mbetur deri me sot nga Mafia e Kuqe qe la pas Enveri.

   prendaj:

   BEJI TE FALA MILLOSHEVIQIT O SPIUN I FELLIQUR.

   Reply to this comment
 23. kush po i ngre lapidarin enver hoxhes prej diamanti ? October 4, 21:32

  o intelektualeti !

  jeni perfaqsues te llumit te llumit te shoqerise shqiptare jeni spermatozoide te esat pashes qe ju e mbani si hero…..prandaj te djeg suma per enverin

  VUK DRASHKOVIC PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Ish-Ministri i Jashtëm serb, Vuk Drashkoviç deklaron se vendi I tij e ka paguar shtrenjt idenë e “Serbisë së Madhe”
  Duke folur për marrëdhëniet Shqipëri-Serbi në vite, ish-Ministri o Jashtëm serb shprehet se në historinë mes dy vendeve ka shumë shembuj, që sipas tij, vendet kanë ndihmuar njëri-tjetrin, si për shembull në kohën e luftërave ballkanike, kur ushtria serbe dhe Esad Pasha janë ndihmuar mes vete. “Kurdo që shkoj në varrezat serbe në Paris, unë i marr me vete dy buqeta lulesh: një për ushtarët serbë që kanë rënë atje dhe tjetrën për Esad Pashën, i cili ka vdekur në spitalin ushtarak në Paris dhe me dëshirën e tij është varrosur në mesin e ushtarëve serbë”, thekson Drashkoviç.

  …………….
  VULIN PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Varri i Esat Pashë Toptanit është vizituar sot nga një politikan serb me pozitë.

  Ka qenë ministri i Punës i Serbisë, Aleksandër Vulin, ai që ka nderuar Esat Pashë Toptanin pranë varrit të tij. Vulin ka vendosur një kurorë lulesh në nderim të tij, për atë që e cilësoi si kontribut të tij për Serbinë.

  “Serbia i kujton heronjtë e saj, por Serbia i kujton edhe miqtë e saj dhe ne nuk do ta harrojmë Esat Pashën, i cili në momentet më të vështira ishte përkrah nesh. Esat Pasha ishte mik i serbëve, padrejtësisht i harruar dhe i anatemuar nga historia, qoftë edhe e jona”, tha Vulin, raporton “Klan Kosova”.

  Sipas tij, Esat Pasha duhet kujtuar përherë, pasi përveçse u varros pranë serbëve në varrezat e Parisit, ndihmoi forcat ushtarake serbe për të depërtuar në Shqipëri.

  “Esat Pasha është shembull se si shqiptarët dhe serbët do të duhet të bashkëpunonin, rruga e tij ishte rruga e mirëkuptimit e marrëdhënieve të mira fqinjësore, ai ishte shqiptar që i donte serbët për këtë arsye nuk bën të harrohet”, tha Vulin..
  ……………….
  INETELTOLOVIC PER ESAT PASH TOPE TANIN
  PO PSE ISHTE TRADHETAR KRYEMINISTRI ESAD PASHA O GAZETA DITA?

  kur Shqypnia ishte gadi per t’u shqyer nga fqinjet lakmitare dhe kur atdhetari Esadi kishte shkuar ne Paris si Kryeminister qe te mbronte Vatanin nga coptimi dhe ku e vrau CUBI psikopat shqyptar dhe spiun i Moskes Avni Rustemi pa e njohur fare me pare? Kur e pyten gjykaesit ne Paris Avni Rustemin pse e vrau kryeministrin e tij ai u pergjegj: “Sepse nuk me pelqente mendjemadhesia e tij!” Ne vendimin frances per ekstradimin e Avni Rustemit ne Shqypni shkruhej ekspertiza: PSIKOPAT! Prandaj me mire gazeta dite per kete histori te trishtuar te historise shqyptare le te pyese:

  KUSH E TRAJNOI, E FINANCOI DHE E MBESHTI ME ARME NE PARIS CUBIN PSIKOPAT DHE TEJET TE VARFER AVNI RUSTEMI?

  Dihet se Esad Pasha me Qeverine e tij te Durresit ishte jo vetem antikomunist i perbetuar, por edhe ARMIKU i Austrohungarise dhe kur austriaket i shkaterruan sarajet e tij me bombardime nga deti nuk morre asnje LEK demshperbiim nga shteti. Kush pushtetar do ta bente sot nje gje te tille?

  kush po i ngre lapidarin enver hoxhes prej diamanti ?..kelyshet e esat pashe tradhetarit dhe zogurvarit

  Reply to this comment
 24. MH October 4, 21:58

  Ne shqipot kemi te vetmin hero kombetar Gjergj Kastriotin “Skenderbeu”.I cili lufto vit per vit me superfuqin e asaj kohe Turqin.Por nuk ka asnji shenje apo dokument qe ky hero te jete shprazur sulltanit brenda ne selin e tije osmane.Por ka perdor dinakerine dhe pa ba zhurmen ma te vogel ka ike me 300 luftetare nga Anadolli e driket ne Kruje pa u ndigjue persegjalli.
  Leni te gjitha perrallat qe sojdisin te mundrit,te pakenqurit si intelektual e te tjere si bira te fundit te kavallit.
  Guximi zgjaursia burrnia e Enver Hoxhes ne ate te madhnueshmin KREMLIN ka tregue forcen vitale,burrnore dhe aftesin mendore qe ka ba buje ne mbar boten.
  Ju flitni gjithmon qeni leh ne shtepin e vet.Enveri e leu me mut qenin shkja ne Kremlinin e vet.Ndersa ju te mundurve iu ka lane me smundje kronike te pasherushme qe bani gam gam cdo dite tue fole me vetveten.

  Reply to this comment
 25. 4x4 October 5, 00:26

  Mendoj se ajo qe I vuri vulen ndarjes me ruso-sovjetiket ishte nje skandal I Hryshovit me Venizellos ate kohe qe ai ishte zëvendëskryeminister dhe ministri i Jashtëm qe gjatë një takimi me liderin sovjetik, Nikita Hrushov, në 1960 bën publik një propozim të ri të grekëve për Epirin e Veriut, i cili u hodh në lojë si kusht për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Shqipërinë dhe shfuqizimin e ligjit të luftës.

  Në projektin e ri kërkohej vetëqeverisja e Vorio Epirit nga minoriteti grek, por brenda kufijve shqiptarë. Siç u bë e ditur më pas, detajet e zbuluara dhanë të kuptohej se Hrushovi të paktën parimisht nuk ishte shprehur kundër kësaj skeme. Ai i pati premtuar Venizelosit ta diskutonte këtë çështje me Enver Hoxhën në një kongres që do të zhvillohej pas pak kohësh në Bukuresht të Rumanisë. Sipas Venizelos, Hrushovi pati shprehur qëndrimin se çdo minoritet duhet të ketë autonominë e tij, për të zhvilluar gjuhën dhe kulturën sipas dëshirave.

  Kaq mjaftoi për të shpërthyer zemërimin e shqiptarve.dhe Enver Hoxha thërret ambasadorin rus të akredituar në Tiranë, Ivanov, të cilit i shpreh prerazi qëndrimin kundër thelbit të bisedimeve mes Venizelos e Hrushovit. Në librin “Dy Popuj Miq”, Enver Hoxha shprehet se Shqipëria nuk e njeh Sofokli Venizelosin, por babanë e tij, Elefter Venizelos po, i cili ka djegur me dhjetëra fshatra shqiptarë e ka ngritur banda që punonin si agjentë për autonomi të Vorio Epirit.

  LEXONI KETO TRE RRJESHTA ME KUJDES:
  Në përfundim Hoxha theksoi se Shqipëria nuk do të lejojë askënd të diskutojë për kufijtë e saj, qoftë ky edhe Hrushovi.

  PIKERISHT krisja me Bashkimin Sovjetik në mbledhjen e 81 partive dhe më pas prishja e marrëdhënieve rindezi shpresat greke për Vorio Epirin. Tërheqja e nëndetëseve nga baza ushtarake e Pashalimanit në Vlorë rriti presionin grek që mendoi se tashmë Shqipëria ishte thuajse e izoluar dhe pa mbështetje të fuqishme. Në të njëjtën kohë, Partia Komuniste Shqiptare prishi marrëdhëniet edhe me homologen e saj greke. Në Kongresin e Tretë të Partisë së Punës delegati i Partisë Komuniste Greke nuk u lejua të flasë, duke u akuzuar nga udhëheqja shqiptare si spiun i qeverisë së Karamanlisit.

  Kjo çarje erdhi si pasojë e qëndrimeve jo të qarta që edhe të majtët grekë mbanin për çështjen e Vorio Epirit. Në të njëjtën kohë udhëheqja shqiptare mori informacion se qeveria e Athinës po mblidhte opinione se cili do të ishte reagimi i disa vendeve në rast se Greqia do të sulmonte ushtarakisht Shqipërinë. Nga krahu tjetër, organizatat vorio-epirote intensifikuan punën e tyre duke nisur mbledhjen e vullnetarëve për të kryer sulme të armatosura ndaj Shqipërisë.
  ***
  Pikërisht,për ti shpëtuar ndeshkimit si personal po ashtu dhe në aspektin kombëtar Enver Hoxha luajti si nje shahist..mjeshter I madh nderkombetar duke hapur lojen me Kinen.qe dihet si rrodhen punet me vone.
  ***
  Keq ardhje per shume shqipfoles si ky perkthyesi,por dhe nje pjese e lexuesve qe nuk marrin parasysh faktorin NR 1 qe spjegon pse Enver hoxha hyri ne beteje me ruset..ishte Venizellos me Titon pas kraheve..
  ***
  Pikerisht ate qe serbet & greket u munduan gjate shekujve te mbysnin shtetin dhe gjuhen shqipe..pikerisht ate qe nuk arriti Venizellos me Titon ne kohen e Hryshovit..e arriti Milloshevici me Miqotasin ne 1991-1992 kur erdhen si krushq me amerikanet e pare qe shkelen ne shqiperi ne 1990.

  EPILOG

  Eshte me shume se fatkeqesi kombetare fakti qe nuk analizohet sot kush dhe pse e shperfytyroi shtetin dhe dinjitetin e shqiptareve pas 1992..por merren akoma me enver hoxhen si kanibale qe ne fakt ketyre armiqve te kombit..grekut & serbit si dhe lobet e tyre ne perendim I kinte nonen dhe mire ja bente

  Reply to this comment
 26. LORA October 5, 10:08

  Koha e percmuar e baltosjes se vepres se ENVER HOXHES po merr fund,,,e tash nis koha e lartesimit te pandalshem te kesaj vepre,qe e beri Shqiperine nje shtet serioz agro-industrial dhe te pacenueshme ne integritetin e vet,,,,e dokumentuar dhe e pakontestueshme edhe nga soji I gjakprishurve te
  nastro-spiunit.
  Persa kohe qe jetoi kohezioni i Enverit me Mehmetin,per aq kohe Shqiperia njohu vec progres dhe dinjitet,,,kur ai burri me ze femre dhe ftyre veremliu (ramiz alia) me hordhine e mjekeve-agjente e shkallmuan kete kohezion Shqiperia mori rrokullimen e tmerrshme.Uroj qe historiane patriote (une besoj se ka te tille ne Shqiperine tone ) te bejne te pamunduren per zhbirilimin e autoreve antishqiptare qe programuan dhe zbatuan kete plan gjeme-zi kunder Kombit tone.

  Reply to this comment
 27. ref0rma October 5, 14:18

  Ti DieII qe sgr0h, se me siguri je i nd0nje pIaneti qe nuk dihet, m0s u bej merak per bastardin e vicid0Iit, se pas ref0rmes burgu e pret

  Reply to this comment
 28. Baton November 1, 22:42

  Hrushqov eshte bytha me veshet. ai vet e ka lyer Stalinin.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*