Dalzotësi i qenve

June 12, 2018 13:04

Dalzotësi i qenve

Viktor Malaj

Tirana, kryeqyteti i barbarisë ndaj qenve. Lal Plehu ka vrarë mbi 10.000 qen dhe ka vjedhur fonde publike të destinuar për mbrojtjen e tyre“. /Sali Berisha

Jo rrallë kam dëgjuar apo lexuar të thonë se nuk duhet folur as shkruar më për Sali Berishën dhe se ai, meqë nuk ndodhet më në pushtet, nuk mund të fajësohet për asgjë. Pohime të tilla bëhen kryesisht nga ithtarët e tij, por edhe nga ata që kanë mbaruar universitete në Shqipëri apo Perëndim dhe kanë mësuar parime teorike e frazeologji joshëse, por që në ndërgjegjet e tyre iu kanë dhënë “strehim politik” mendimeve, koncepteve dhe moralit mesjetar të shqiptarëve.

Për aq kohë sa ne analizojmë, mallkojmë dhe interpretojmë sundimet dhe sjelljet e A. Zogut dhe E. Hoxhës të cilët kanë dekada që i kanë mbyllur hesapet me këtë botë, do të ishte antihistorike dhe shoqërisht e dëmshme të mos merremi me një individ politik si S. Berisha i cili, përveç se është ende gjallë dhe vepron çdo ditë për të helmuar jetën politike në tërësi dhe të dhjetëra njerëzve të veçantë, por ka nga mbrapa edhe një parti shumica e anëtarëve dhe figurave kryesore të së cilës mbartin të njëjtin moral, mentalitet dhe mënyrë sjelljeje si e tij. Ndërsa Saliu klloçit duke shpurdhur plehun tufa e larove i mblidhet rrotull për të treguar se janë bij të klloçkës.

Shqipëria njeh dhe do të njohë shumë figura politike të padenja apo të dëmshme por, vështirë të ndodh që në skenën politike shqiptare të shfaqet një figurë e tillë politike, niveli i paprecedent i hipokrizisë, pafytyrësisë dhe anakronizmit të të cilit të lë pa mend.

E keqja më e madhe nuk qëndron tek bartësi i këtyre cilësive negative, por tek fakti se sa i madh është numri i shqiptarëve që edhe sot, pas gati tri dekadash, vazhdojnë t’i miratojnë, duartrokasin, lavdërojnë dhe imitojnë sjelljet e tij.

Nëse Zogu dhe Hoxha, përgjithësisht, kanë qenë konsekuentë në sjelljet e tyre dhe, pak ose aspak, janë përpjekur të shfaqen çfarë nuk ishin, Sali Berisha është rasti shembullor i njeriut pa kurrfarë parimesh, skrupujsh dhe as idesh; është individi që bën çmos të shitet ai që s’është; të kalojë me lehtësinë më të madhe dhe pa brejtjen më të vogël të ndërgjegjes nga njëri ekstrem politik në tjetrin, të mohojë pa droje dhe kurrfarë turpi ato që ka thënë apo bërë, jo dy vjet më parë por edhe një ditë më parë; është individi politik i shekullit të 21-të që demonstron sjelljet dhe moralin mesjetar të mbuluar me vellon e frazeologjive moderne.

Shqipëria nuk njeh asnjë rast që një individ politik të manifestojë në një shkallë të tillë mungesën tërësore të përgjegjësisë morale për ato që thotë dhe të mos përgjigjet ligjërisht për ato që bën; të fyejë, shpifë, trillojë dhe nëpërkëmbë dinjitetin e anëtarëve të tjerë të shoqërisë shqiptare me lehtësinë më të madhe.

Përgjegjësia më e madhe morale, historike dhe politike e Sali Berishës nuk qëndron edhe aq në mosarritjen e atyre që iu pati premtuar dikur shqiptarëve, sesa qëndron në ushqyerjen dhe mbajtjen gjallë ndër shqiptarë të një klime të turpshme dhe të dëmshme morale me ndikim shoqëror që karakterizohet nga përçmimi, ndasitë, përdallimi (diferencimi), urrejtja, poshtërimi, mosrespekti për të vërtetën, për dinjitetin njerëzor dhe shkelmimi i çfarëdo vlere qytetëruese në marrëdhëniet midis individëve të shoqërisë, si dhe midis individit dhe shtetit.

Ai është mishërimi perfekt i njeriut arkaik të periferisë të cilit, pasi i jepet mundësia të shkollohet shumë mirë, i bije me shkelm mundësisë tjetër, asaj të ndriçimit (iluminizmit) dhe qytetërimit. Dijet e marra në shkollë dhe në jetë i vë në shërbim të dinakërisë dhe makinacioneve për të plotësuar epshet e veta politike karrieriste dhe sunduese.

Është e dhimbshme, e dëmshme por edhe domethënëse që nga një individ me karrierë gjysmëshekullore politike sot mund të kujtohen shumë çjerrje, ulërima, kërcënime, fyerje, mohime, mashtrime dhe maratona pa fund bredhjesh kryq e tërthor Shqipërisë për hir të pushtetit politik, por askush nuk mban mend prej tij ndonjë fjalë me mend, ndonjë këshillë të mençur, ndonjë ide të vlefshme për vendin, ndonjë rol paqësues a përbashkues në çështjen kombëtare, ndonjë mendim udhërrëfyes për të sotmen dhe të ardhmen. Jo! Në vend të këtyre në kujtesë të trokasin britmat dhe pamjet e një njeriu të egër që beson dhe tenton të mposhtë të tjerët jo me mendime, por me poshtërime, jo me ide, por me shpifje, jo me intelektin e epëm, por me turrin dhe egërsinë e instinktit, jo me fuqinë e pathyeshme të arsyes, por me dredhinë dhe pabesinë e të ligut.

Shikoni ku është katandisur njeriu që shqiptarët kanë pasur disa herë në drejtim, herë si kryetar shteti e herë të tjera si kryetar qeverie. Në vend që të largohej nga politika dhe të ishte në rolin e një “kryeplaku” të mençur të cilit t’i drejtoheshin shqiptarët për mend dhe t’i referoheshin për fisnikëri, ai, me shumë pasion dhe pa kurrfarë skrupulli, është shndërruar në një plak gërnjar, llafazan, i fëlligësht që nuk lë njeri pa marrë nëpër gojë, pa fyer e poshtëruar. Nuk i bëjnë fare përshtypje gafat, fajet dhe krimet që ka kryer tash 28 vjet dhe as që ndjen kurrfarë breje ndërgjegjeje për to. Po të kishte mundësi do t’i bënte edhe njëqind herë të tjera ato që ka bërë.

Ka rrahur, burgosur e plagosur gazetarë dhe, për këtë shkak është shpallur “armik i lirisë së shtypit” nga institucionet përkatëse ndërkombëtare dhe tani u bije borive të alarmit pse kryeministri i sotëm i quan një pjesë të medias “kazan”; ka burgosur, rrahur dhe vrarë kundërshtarë politikë dhe protestues paqësorë dhe sot del në mbrojtje të qenve endacakë të Tiranës; Ka vrarë 30 njerëz e plagosur qindra të tjerë në Gërdec, duke pranuar vetë se “ka qenë një krim shtetëror” dhe sot del e fajëson qeverinë edhe për një aksident automobilistik; ka nënshkruar Marrëveshjen e Detit me Greqinë e cila është hedhur poshtë unanimisht nga Gjykata Kushtetuese dhe sot flet për “tradhti kombëtare” të qeverisjes të sotme megjithëse nuk është bërë ende asnjë marrëveshje zyrtare me shtetin grek; ka dëmtuar e shpërdoruar qindra miliona euro vetëm në rrugën Milot-Kukës dhe sot shpall si “vjedhje qeveritare” çdo financim zyrtar projektesh të rrugëve, djegies së plehrave apo turizmit.

Megjithëse është shpallur fajtor dhe dënuar nga gjykata shqiptare për veprën më të lehtë dhe më të shpeshtë penale që ka kryer, atë të shpifjes, vetëm në citimin e mësipërm të tij kemi një fyerje, një shpifje dhe një hipokrizi ekstreme kur shfaqet si dalzotës i qenve. Ai beson se edhe me qentë e rrugës do të mund t’i shtojë vlera figurës së vet të diskredituar qytetare. Ndoshta në këtë pikë ka të drejtë. Është për t’u besuar se vlerat e qenve të rrugës ia rregullojnë disi pamjen dhe përmbajtjen.

Siç e pohova më sipër, e keqja më e madhe, qoftë në rastin e Berishës, ashtu edhe të figurave të tjera politike, nuk qëndron thjesht në ekzistencën e tyre por në gatishmërinë e jo pak shqiptarëve me mendje të lehtë dhe me ligësi në shpirt për të admiruar, ndjekur e përkrahur bartësit e veseve.

Partia Demokratike, në kundërshtim me pretendimet e saj politike dhe predikimet morale të fillimit është kompromentuar para historisë dhe përpara shumicës së shqiptarëve pasi, qysh në fillim është marrë peng nga morali berishist, i është përshtatur atij në shumicë dhe, edhe sot e kësaj dite, zhgërryhet në baltovinën morale dhe politike berishiste.

Pa folur për drejtuesin formal të partisë, i cili është vënë aty prej tij për të siguruar vazhdimësinë morale dhe sjelljen politike të mëparshme, si dhe për të shërbyer si truproje ndaj veprimit të ligjit, fatkeqësisht ende një numër fatalisht i madh figurash qendrore të kësaj partie janë shfaqur vazhdimisht si bartës dhe demonstrues të antivlerave politike berishiste.

Pavarësisht se shumica dërmuese e shqiptarëve e kanë parë me mosbesim qysh në fillim “kapërcimin e ylberit politik” nga Sali Berisha dhe, me kalimin e kohës, janë bindur në padobishmërinë dhe, madje, rrezikun e ndjekjes së një figure të tillë politike me mentalitet parak dhe sjellje antidemokratike, sot ende ka njerëz politikë apo mediatikë që kanë paturpësinë t’ua shesin shqiptarëve si “realisht… një burrë shteti që ka bërë histori në këtë vend” (N.Lesi); “Berisha zë një vend të nderuar ndër politikanët, është me plot cilësi dhe i rrallë” (M.Kryemadhi) etj. Dhe kapakun këtij kazani me çorbë të prishur, ia vënë marioneta politike pa dinjitet që deklarojnë se “Unë personalisht mbështes çdo qëndrim dhe veprim politik të Sali Berishës” (B. Nishani).

Kam mbetur pa gojë para disa vitesh kur një prefekt, i cili kishte qenë më parë edhe kryetar bashkie, më pohoi se “Sali Berisha më ka bërë njeri”. Unë e kisha të qartë se togfjalëshi “më ka bërë njeri” donte të thoshte më ka bërë të pasur, sigurisht në mënyrë të paligjshme. Këtu gjendet edhe shpjegimi për një kategori njerëzish. Jo vetëm ata që kanë përfituar pushtet politik dhe ekonomik prej tij, por edhe një tufë shqiptarësh anakronikë, të paditur dhe viktima të pasioneve dhe mentaliteteve fisnore, krahinore dhe patriarkale mbeten adhurues pa kushte të fjalorit banal dhe egërshan, mentalitetit regresiv dhe sjelljes barbare të Sali Berishës. Është ai “njeriu shqiptar” për të cilin më qortonte me të drejtë në shkrimin e mëparshëm një komentues me pseudonimin “Claus”.

Është individi shqiptar që nuk ka ndjenjën e përgjegjësisë qytetare e kombëtare por, pasi ka filluar të humbë edhe respektin dhe ndjenjën e fisit, është lëshuar tërësisht në prehërin e interesave vetjake të çastit dhe shfaqet i gatshëm të shkelë mbi këdo e gjithçka për të kënaqur këto interesa. Dhe pastaj, me paturpësi, shprehet : ” Ky vend nuk bëhet. Askush s’e ka seriozisht “. Në të gjithë botën ka individë dhe grupe shoqërore që iu shkojnë mbrapa politikanëve të padenjë, por vështirë se do të gjendej ndonjë vend tjetër evropian ku rreth një e treta e popullsisë vazhdon të ndjekë, mbrojë dhe glorifikojë një figurë politike kaq të paskrupullt moralisht dhe aq të vrazhdë qytetarisht e politikisht

Edhe të pretendosh se do Evropën moderne, por edhe të ndjekësh mbrapa politika dhe politikanë mesjetarë, kjo është diçka që duhet t’ia prishë qetësinë shoqërisë shqiptare. Prandaj, edhe pse na mungon zelli, nuk duhet të heshtim. Sali Berisha vazhdon të rrezikojë shoqërinë dhe ajo nuk duhet të presë që “natyra të bëj të vetën”, meqë qytetërimi dhe fëlligështija nuk mund të bashkëjetojnë gjatë.

 

 

June 12, 2018 13:04
Komento

44 Komente

 1. anticensurë25642654 June 12, 13:27

  o viki
  vari hajdarët!!
  ça ishte për tu bërë u bë e tha kocja i gërkut””Në samitin e qershorit, ne do të japim miratimin tonë për rrugën europiane të Shqipërisë. Kemi zgjidhur tashmë të gjitha problemet, ne duhet të ndihmojmë dhe të mbështesim Shqipërinë në rrugën e saj europiane”, deklaroi Kotzias.”,në një intervistë për televizionin grek Kontra,!!
  lëreni tashti salën se nuk ja vlen më!!na prutë vërdallë,na humbët mëndjen me këto lojëra që të na vinit në gjumë!që të mos na linit të flisnim për pazaret tuaja me gërkun!!
  viki o kokrra e tradhëtarit,o legen me laps në dorë!
  boll më me shkrimet në kazanin antishqiptar!!
  robt ku i keni të gjihtë!!
  tradhëtarë të ndyrë!!
  ku jeni ju nacionalistët e vjetër se ne të rinjt e shitëm shqipërinë??
  megjithëse dhe ju nuk është se keni qënë pas!!
  vetëm një ndryshim të vogël kemi!
  ne se kishim shitur deri tashti!
  u bëmë bashk!
  u bëmë i njëjti llum!
  ps:shikoni dh epërmbajuni temës për të cilën ka shkruar viki leshi,se po dolët nga tema do të ngelni në klasë!!shikoni se mos ka bërë nodnjë gabim ortografik dhe nëse ka përdorur fjalë të huaja!!
  jemi apo sjemi nacionalist atdheshitës??

  Reply to this comment
  • shpellai ndershem June 12, 13:55

   Lereni Salen ?
   Tipave si ty i duket sala so Nena e vet ! Hik mer rrospi pjell e ndyre antishqiptare .
   Kush te kerkoj mendim ty o putane saliste yyyyt tqrbt

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 June 12, 15:57

    çdo ditë shohim arrtijet e qeverisë në videot e ramës??
    çdo ditë përurohen rrugë që do të fillojnë në vjeshtë apo vitin tjetër??
    çdo ditë shikojmë se si qeveria po rrit ekonominë??
    çdo ditë shikojmë se si punësohen të papunë??

    çdo ditë shohim sulme për qeverinë e drogës?
    çdo ditë shikojmë thirrje për demostrata dhe rrebelime për tahir e xhafë??
    çdo ditë shohim që kërkohet mbrojtja e xhepit të shqiptarëve nga taksat e rrugëve të paguara prej tyre?
    çdo ditë shikojmë se si mbrohen artistët nga qeveria që do ti lërë pa teatër?

    çdo ditë shikojmë se bisedimet ndërmjet greqisë dhe maqedonisë nuk shkkojnë si duhet për një mut emri??
    çdo ditë shikojmë e lexojmë se si duhet të bëjmë seks,sa më të mirë që të jemi të lumtur?
    çdo ditë shikojmë se trampi me kimin luajnë loja luftash??

    që të tre këto grupe pyetjesh janë për tre “shtyllat” e shtetit shqiptar:
    pozita
    opozita
    shtypi

    tashti pyetjet e mija për ty bashkshpellar i saliut,por i ndershëm deri në idiotësi:
    përse nuk mburret për arritjet që ka bërë me gërkun edi rama??
    përse mburret gërku se i ka zgjidhur të gjitha problemet dhe rama hesht??
    përse saliu që kërkon gjilpërën në kashtë,ose qimen në qull për të “rrëzuar” ramën,nuk e hap gojën për këtë gëzim të gërkut dhe heshtje të ramës??
    përse medja jonë nuk jep asnjë lloj lajmi për atë që po ndodh me bisedimet shqiptaro-greke kurse medja greke i jep??

    bashkshpellar i saliut por i ndershëm deri në budallallëk!
    a mund të më japësh përgjigje??
    pastaj do të komnetoj fjalinë tënde të fundit!!
    për momentin po e lë me kaq!!që mund ta quaj MIRSJELLJE!!

    Reply to this comment
  • prizem June 12, 15:35

   SB – kjo kufome politike qe leshon ere kerme te dekompozuar cdo dite e cdo nate…megjithese nuk e meriton, groposeni kete kufome perfundimisht.

   Reply to this comment
  • korçari June 12, 18:26

   Mndoj se qenishteja i shkon me shume Salehut pra mund te flase me qente s’ke çti besh pune qenjsh ,por meqe i kane rene dhembet buk mund te kafshoje por te lehe qenisht…

   Reply to this comment
 2. Tomas Willson June 12, 13:27

  Bravo per guximin. Faktet dhe provat per kete njeri negativ jane te pafundme, por ende vazhdon te mbrohet me fanatizem nga nje Zot e di se kush ( edhe pse dihet mire qe mbrohet nga Perendimi… matane Atlantikut).
  Fat i keq per ne shqiptaret te kishin ne krye nje njeri te tille…..
  Fatkeqesi kombetare…..

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 12, 16:44

   guxim do të ishte para 5 ose 6 viteve dhe jo sot!!
   sot është vetëm një teatër!!
   është një tallkarësh me ty!!

   Reply to this comment
  • Kopshtari June 13, 06:53

   Ti ore i vetçensuruar, si qeka teater lufta kunder te liges me te madhe qe ka prodhuar ky vend, SB?
   Jo vetem qe eshte aktuale deri ne çrrenjosjen e metodave e mendesive te tij ne PD dhe ne ne nje pjese te mire te popullsise shqiptare, por eshte koha qe S kafsha te pergjigjet per shitjen e shkaterrimin e vendit, per qindra kundershtar politik te likuiduar me porosi te tij dhe mijra jete te keputura ne mes si pasoje e politikes se tij antinjerezore e antiatdhetare.
   Akoma jane ne burgje, te pafajshmit e denuar prej tij, per arsyen e vetme te mosbindjes ose te njohjes me themel te krimeve te ketij perbindshi.
   Pa vendosur drejtesi dhe pa pastruar Shqiperine nga fara berishjane, eshte shume e veshtire te ecim perpara. Eshte si te perpiqesh te ngjisesh majat me nje autobot fekalesh lidhur nga pas.
   Mos u perpiq te na japesh mend apo te na mbushesh mendjen me ato qe thua, sepse fjalet e tua nuk arrin dot pertej oratorise. Nuk ka asgje revolucionare apo rinovuese ne mendimet e tua, asnje shenj patriotizmi te vertet apo qyteterimi perendimor. Ne fjalet e tua ka vetem urrejtje per Ramen dhe socialistet, nje mendjengushtesi shembullore dhe nje nacionalizem te semur, qe nuk i duhet askujt e aq me pak Shqiperise.
   Me çkuptoj ti je nje nga ata qent e fundit te perkushtuar ne sherbim te SB, jo per besnikeri, sepse besnikeria nuk hyn ne arsenalin e cilesive te tua morale, por me siguri ju lidhin interesa te perbashketa materiale.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 June 13, 10:04

    ha mut ha,se gërku po vallëzon për zgjidhjen e problemeve me shqipërinë!!
    nuk e di a kishim ne probleme me të apo ai me ne??
    të qifsha robt o kopështar pas shiut,kur unë kam shkruar kundër saliut di o ishe në pidh të satëme o i lëpije bythën o ishe strukur në atë karrigen tënde që të jepte bukë dhe e ruaje me devotshmëri duke dalë në kundërmitingje!!
    ju shkërdhefsha çju mban pragu idiotë të qelbur që shisni gjithçka për një vënd pune!!

    Reply to this comment
 3. Taku June 12, 13:35

  I bej thirrje Bashkise te mari masa se kam nje familje jevgjith perballe pallatit qe kane 4 qen ne shpi dhe 2 qen i ushqejne te dera e shpise dhe spo mundemi me fjet nje min gjume. Vetem se jam besimtar nuk po i prek qente me dore se do i kisha zhduk nje ore e me pare. Dhe tjetra pas ores 12 te nates sulmojne kalimtaret.
  Adresa rruga: Hysen Dalliu.

  Na can trapin Saliu. Ben politike me qente e rruges qe jane kthyer ne shqetesim per te gjithe. Le ti mare ne shpi te vet ose te krihojne qendra te posacme jo rrugeve. E kafshuan nje femije para dy javeve cfare duhet te presim me.

  Reply to this comment
 4. Kafsha do kafshen June 12, 13:37

  Futeni krykafhen pas hekurave me kafshet , ne kopeshtin Zoologjik
  Atje eshte ne boten e tij kafsha e vicidolit lindur ne shpell mbas nji orgjie te shqires me kafshet e shpelles

  Reply to this comment
 5. patriot me kembe ne toke June 12, 13:38

  Salija leh per kopene ku ben pjese: as me shume e as me pak nje qen rrugesh, i cili kerkon perseri te zhvate fonde. Ku e ka katandisur veten ky qen.

  Reply to this comment
 6. alphade June 12, 13:45

  Ky qenbirweni qe i ka shkaktuar kaq deme shqiptareve
  dhe Shqiperise na del ne mbrojtje te qenve nderkohe qe
  te gjithe shqiptaret e dine qe kjo kake sadiste ka vrare me
  mijra shqiptare te pafajshem ne vitin e mbrapshte te 97-tes. Ky mizerabel behet humanist -qenist ,ndersa eshte
  terroristi me i madh i Shqiperise. Shqiptaret po mbeten pa mend qe ky njeri- kafshe ende livadhis i lire ne rruget
  e Shqiperise ?! Pse nuk e rrasin ne burg kete pizeveng ?
  Apo shteti pret qe ta bejne te huajt,Amerika qe te vije ne
  Shqiperi dhe te beje ate qe beri me Noriegen e Panama-
  se ?!

  Reply to this comment
 7. referendum per denimin e sali koleres June 12, 13:51

  te gjitha keto i dime se i kemi pare me syte tone ose i kemi provuar ne kurrizin dhe kuleten tone.
  i kemi thene e sterthene sa here,kush me frazollogjira,kush me fjale te bukura e te ashper.
  sa here eshte thene per kete intrigant se sa antishqiptar eshte.
  ky antishqiptar disa here e ka pranuar edhe vete qe eshte kriminel qe ka vrare,qe ka ber korrupsion armesh dhe nafte me serbe.
  ky vete e pranon qe ka bashkepunuar me prokurore e kryeprokuror per mbulimin e krimeve.
  ky kercenon dhe bene thirrje per lufte,armatosje e shkatrrim dhe lufte klasash.
  ky spiun eshte gati te rrije gjithe diten ne hale mjafton qe te shikoj kundershtarin se si dhjete qe te sajoj lloj lloj kronikash.
  te gjitha keto i dime,por cfare do behet me kete njeri qe e ka katandis vendin dhe shoqerin ne kete gjendje.
  a ka ndonje ligj nga moot shteti,a ka moral kjo shoqeri…..

  Reply to this comment
 8. dajti June 12, 14:00

  Nje gje eshte per tu habitur, si ka mundesi qe nje pjese njerezish votojne per kete shpellar nga vicidoli, nje njeri jo mesjetar por i periudhes parahistorike.
  Eshte e thjeshte fare, PD dhe shpellari nuk duan qe Shqiperia te futet ne Europe. Kush perfion nga futja ne Europe? Padyshim populli, socialist, pd ist etj. Do kete mundesi te shkosh jashte te punosh me dokuemnta, hapet e ardhmja e femijeve tane. Kush e pengon? PD-ja. Atehere ata qe votojne PD-ne pengojne femijet e tyre te punojne ne Europe me dinjitet dhe jo tek privatet tane qe i trajtojne si skllever. Si ka mundesi te ndodhe kjo??

  Reply to this comment
 9. Sllobodanka June 12, 14:07

  Salihi brrisha ,
  ka nji lidhje intime me kafshet e vecanarisht qent . Sapo qisha ba nuse
  e sala me propozoj te benim treshe
  un qeni i stanit dhe sala !
  Nendova , mbase nuk i ngrihet kafshes perverse por heshta .si thash gja . Punen e dhandrit e mori persiper rrahmani , i jati , por dhe ai aha pthth sa me krrunte . Me ne fund takova nji skluotor te gjate , vetem ai ma ngopi pajdhin . Kristaq i thirrshin e sala e rrespektonte shume . Eh iken ato vite , kur ma bente hoteleve , saher sala ri te gjate ne mbledhjet e partis me ramiz rrospiun

  Reply to this comment
 10. alphade June 12, 14:20

  Nese do me pyeste zoti Viktor cfare vrejtje ke per kete
  shkrim,artikull do t’i pergjigjesha: Kam vetem nje vrejtje!
  Dhe kjo nuk ka te beje vetem me kete shkrim por me te
  gjitha shkrimet qofte ne gazeten “Dita” apo “Tema” ku
  artikullshkruesit vazhdojne ta konsiderojne si Parti,Par-
  tine Demokratike ! JO, zoterinj ! Ju nuk duhet ta konside-
  roni kete Parti ,si demokratike. Ajo ka pushuar se qenuri
  si parti dhe eshte shndrruar ne nje BANDE JENICE-
  RESH ne bunkerizimin e familjes BERISHA.Ne kete me-
  nyre duhet te enfokohen analizat dhe shkrimet qe behen
  ne drejtim te bandes pedeiste,idem banda “cerre” leseiste ! Duke e trajtuar si te tille,si bande dhe jo si Parti
  keto dy gazeta qe permenda me lart do te kontribojne
  edhe ne sqarimin e opinionit te lidershipit te PPE , te ci-
  lat ende vazhdojne ta konsiderojne kete bande si Parti.
  Dhe kjo konsiderate e PPE duhet te kthjellohet nga shtypi
  progresist se nje qendrim i tille i tyre eshte i gabuar dhe
  per pasoje kjo bande duhet perjashtuar nga radhet e PPE-se . Pra, kete kontribut duhet ta japin me shkrimet
  e tyre zoterinjt: V.Malaj,A.Duka, B?Islami….Mero Bazaj ,
  Minxhozi, A. Hoxha,etj.etj. pena e te cileve dallon nga te
  gjithe lakejt e sahanlepiresit gazetaruce te cilet ” Per nje
  Euro me shume” shesin edhe babane . Falenderime te
  pafund ndaj ketyre gazetareve qe me objektivitetin dhe
  ne mbrojtje te se vertetes kane ngjallur besimin dhe admirimin e shqiptareve te ndershem e patriote. Edhe nje
  here FLM ,!!

  Reply to this comment
 11. heretiku June 12, 14:42

  Gjithshka,qe artikullshkruesi shpalos ne kete shkrim, eshte “tmerresisht” e vertete. S. Berisha, pas 90-tes, gjate karrieses se tij politike, here si president i vendit, here si kryeminister, here si opozitar, deputet etj. me bemat e gjemat e tij, ka vertetuar katerciperisht ate, qe autori i mesiperm ka nenvizuar.
  Babai i politikeberjes moderne sot ne bote eshte dhe mbetet Niccolò Machiavelli, qe jetoi e punoi ne Firenze, ne kapercyell te 1500-tes. Vepra e tij kryesore, ku parashtron dhe ideon ne vija te pergjitheshme politikebejen moderne, eshte “Il Principe” ( Princi ). Ne kete veper koncepti kryesor eshte “Ragione di Stato” ( Arsyeja shteterore ), ku politikani, qe teorikisht duhet te jete person, jo vetem me karizem e inteligjence te larte, por i pajisur me virtyte e vlera te larta morale, njerezore e qytetare, mundet qe ne raste te caktuara ti shkele parimet e tij, ne emer te interesit suprem te popullit.
  Nga ky pohim del ajo qe ne te gjithe e njohim si “qellimi justifikon mjetet”. Machiavelli eshte teoricieni dhe themeluesi i shkences politike moderne.
  Duke iu referuar kesaj, nje nga korifenjte e gazetarise italiane dhe asaj europiane, Enzo Biaggi, shprehej : “Ne politike ne disa raste morali mund te shkelet, por pa moral politika nuk mund te behet”.
  Pra, per te bere nje politike te drejte dhe efikase, duhet nje ndergjegje relativisht e larte e politikanit.
  Cila eshte ndergjegja dhe morali qytetar i S. Berishes ?
  Nuk eshte e nevojshme te rendis ne menyre kronologjike ate ç’ka bere e thene ne rrjedhen e viteve, sepse çdo shqiptar me mendje te kthjellet dhe kujtese normale e ka te regjistruar ne koke. Por ai nuk eshte vetem, nje pjese e mire e politikaneve te djeshem dhe atyre te sotem, kane qene dhe jane ne te njejten gjatesi vale me te. Rrjedhoje e kesaj jane te gjitha fenomenet negative qe evidentohen ne jeten e perditeshme te shqipatreve, ne politike, gjyqesor, administrate, mjekesi, arsim, shtyp etj.
  Te mbesim vetem tek vleresimi kritik i S.Berishes dhe i politikes ne pergjithesi, do te ishte nje vleresim gjysmak. Duhet pohuar me ze te plote, qe si S.Berisha dhe nje pjese e mire e politkes shqiptare, eshte edhe nje pjese e konsiderueshme e popullit shqiptar. S. Berisha me shoke, nuk jane gje tjeter veçse Pasqyre e tyre. Mund te jesh i zgjuar, praktik etj. por pa pasur nje ndergjegje te lartesuar nuk mund te besh as nje gjysem hapi perpara. Kjo eshte arsyeja qe Shqiperia dergjet ne gjendjen aktuale. Pa kete lloj ndergjegje, ajo shprehja “E duam Shqiperine si gjithe Europa” eshte dhe do te mbesi nje shpehje utopike.

  Reply to this comment
 12. Amerikani June 12, 14:51

  PD nuk u duhet me shqiptareve!

  Ajo e pati nje mundesi per te ndryshuar fizjonomi dhe per te spastruar nga radhet e saj ish funksionaret e larte te partise dhe administrates gjate viteve te qeverisjes se vendit nga kjo parti, ne kohen kur Berisha dha doreheqjen, por kete gje nuk e beri.

  Gaboi qe me perzgjedhjen per kryetar te Bashes i cili edhe nqs do e amistonim per vjedhjen ne rrugen e kombit, marreveshjen antishqiptare te delimitimit te hapsires detare me Greqine dhe vrasjen e protestuesve ne bulevard dhe te gjitha keto t’ia ngarkonim Saliut, kush mund ta justifikoje Bashen per paaftesine totale ne drejtimin e Bashkise se Tiranes!?

  Nqs perseri do tentonim ta justifikonim se ishte i “bllokuar” nga qeveria Rama e sapo ardhur ne pushtet dhe ishte i “zene” me punet si kryetar i PD, si mund ta justifikojme per paaftesine e dy viteve te para si kryetar bashkie 2011-2013???

  A nuk pati suksese te dukshme E.Veliaj per te njejten perjudhe kohore dhe me te njejtat kushte si drejtues?

  Ku qendron ndryshimi dhe mbeshtetja per te dy, veçse te paaftesia e L.Bashes per te drejtuar dhe administruar qytetin dhe per mos bere as 5% te puneve qe Veliaj realizoi dukshem dhe prekshem per te gjithe per dy vitet e para si kryetar bashkie?

  Si mund te jete ky njeri i paafte pretendent per Kryeminister!?

  Duke pare ecurine e zhvillimeve te brendshme ne PD dhe rolin qe duhet te luante si opozite per cdo njeri me mend ne koke fare thjesht mund te konstatosh se sot kjo parti eshte kthyer ne nje relike te ndryshkur qe nuk i duhet me askujt.

  Edhe ato pak zera qe perpiqen te na shfaqen si opozitare me kryetarin e saj ne fakt jane edhe me te pashpresa se vete kryetari Basha. Si mund te reformohet partia pa u shkeputur publikisht dhe demostrativisht nga trashegimia e zeze e udheheqesit te saj Berisha!?

  Si mund te ngjallet shpresa per reformimin e PD kur thuhet: “Jemi kunder Bashes por me Saliun!” E pastaj dhe me idiotsi dhe miopi politike made in Harxhi, “kthehu baba se na mori lumi!”

  Une nuk mendoj se dikush ende duhet te meret me Saliun.

  Te vetmit qe duhet te meren me me Saliun duhet te jene organet e drejtesise.

  Saliu sot nuk po ben me politike. Saliu sot po mbrohet. Saliu sot po mbron familjen nepermjet PD-se. Saliut sot i intereson kaosi dhe rremuja qe dita e drejtesise te vonoje sa me shume qe te jete e mundur dhe per kete qellim cfare nuk ben dhe cafare nuk thote!

  Arin deri sa te therase ne ndihme jo vetem qente e grupit parlamentar kur bllokojne foltoren por edhe qente e rruges qe jane kthyer ne shqetesim per gjithe banoret njerez te qyteteve tona.

  Ne kete prizem PD nuk ka ctu ofroje me shqiptareve as si denoncuese jo me si alternative.

  Babale partia dhe Babale saliu nuk mund te jene alternative qeverisese per shqiptaret me nje administrator ish kry bashkie te paafte dhe me ish ministra e deputete te korrupruar qe u shkojne njerzve te varfer dhe ne nevoje “per tu qare hallet” me Range Rover dhe Luis Viton.

  Kuntributin me te madh kjo ish parti e shpreses se viteve 90 kur u krijua, sot mund tja jape shqiptareve vetem me mos egzistencen me te saj.

  Atehere cfare duhet!?

  Duhet padyshim nje parti e re, me njerez te rinj (jo ne moshe por ne moral, kulture dhe dije) dhe te pa cen e te pa perlyer me pushtetet dhe rokadat politike te 27 viteve.

  Derisa kjo te ndodhe, “me mire djepi bosh, se sa shejtani brenda!”

  Reply to this comment
 13. Martini June 12, 14:58

  Nje shkrim brilliant ke rreshtuar fjalet e mia ne menyre prefekte bravo ..

  Reply to this comment
 14. Do thyer turinjte June 12, 15:26

  eshte faji shqiptareve ndoshta qe jane shume naiv qe besojne ne nje njeri nga fjalet besojne me genjeshtra, ne shpifje, intrigan per tip populli te till Berisha eshte I pershtatshem po me e keqja eshte per ate pies te inteligjences qe ka nje intelkt aftesi te kuptoj nje njeri midis tyre por qe nuk kane guxim ndeshmeri dhe diniitet tja perplasin ne fytyre, ti thyejne turinjte nje krijese monster qe fshihet mbas liderit “te masave”por nuk eshte vetem berisha eshte dhe ilia meta edhe basha ….

  Reply to this comment
 15. MH June 12, 15:47

  alphade
  Partia Demokratike lande e pare qe frymzon vargun e penave qe Ti po i rreshton per bukuri.Po te mos ishte PD nuk do kishim dhe kete nivel pendagjiu.Me beso!Posa te shuhet nga historia PD,do bjere dhe niveli i artit i te shkruarit te pendagjiut.Hajde e gjej mandej gazetar te nivelit.
  PD nji hambar pesticidesh hibride qe na frymezon vjerrshtarin Duka po sa hapin gojen dhe del vrritja nga germazi i tyre me arome qelbesire qe kjo lloj tekonolgjie e permban ne vecanti nga e gjithe bota.

  Reply to this comment
 16. Guri June 12, 15:58

  Gati tre shekuj me pare nje shkrimtar fabulist rus ka shkruar nje fabul, e cila duket sikur sikur i kushtohet Berishes. Ja perkthimi i ire i asaj fabule:

  I. Krillov
  UJKU DHE MAÇOKU
  (përkthim i lirë)

  Ujku i trembur, turravrap
  Erdhi dhe hyri në një fshat.
  Lëkurën të shpëtonte nga zagarët,
  Që i ishin sulur bashkë me gjahtarët.
  Kishte dëshirë të hynte në një portë,
  Veçse të gjitha ishin mbyllur fort.
  Kur mbi një mur pikasi një maçok,
  Tek po përgjonte ndonjë zog.
  Ujku i tha: “Shpejto, më thuaj miku im,
  Kush nga fshatarët është më i miri,
  Që të më fshehë mua, jetënxirin,
  Nga qentë që po vijnë me tërbim?”
  Ia kthen maçoku: “Thuaji Stefanit.
  Është burrë i mirë, nuk të përze kot.”
  “Jo jo, tha ujku, ai më ka urryer,
  Se dashin e stanit i kam shqyer.”
  “Atëherë provoje tek Demiri.”
  “Edhe ai qentë ka për të ndërsyer,
  Sepse një sqap një herë i kam rrëmbyer.”
  “Shpejto pra, futu tek Neziri”.
  “Neziri? Sa e shoh më ze frika,
  Se qëngjin i kam ngrënë në pranverë.”
  “Sa keq! Pyet tek Zeneli një herë.”
  “Bah! Atij një ditë viçin i mbyta.”
  “Me sa po shoh or mik, në këtë fshat
  E ke djallosur fare. – i tha ujkut maçoku,-
  Me ç’mendje vjen këtu e kërkon fat
  Kur si gjakpirës nuk të gjendet shoku?
  Fshatarët janë aq mendjethellë,
  Sa të bëjnë të korrësh atë ç’ke mbjellë!”

  Reply to this comment
 17. usali serberisha "made in 1991" June 12, 15:59

  Zoti VM
  .
  Je shume larg realitetit

  e
  kam
  thene
  dhe po
  bertas fort dhe sot qe

  BERISHA ESHTE PERBINDESH POR JO FAJTOR.
  .
  fajtori nr 1..nga rajersoni te donald ubububuja
  .
  fajtori nr2….soqialistet nano-meta-majko-ramuti
  .
  fajtori nr3…gazetaret (gaztoret) e mediave + viktori
  .
  I paprekeshmi Serberisha eshte i tille se ai ka kartabjanken ( Rajerson-Biberaj)
  qe i dha fuqine pakufi e nje Pinoceti akoma me gjakatar per te shkaterruar te majten shqiptare ( 85% e elektoratit) dhe per shkaterruar deri ne qelizen e fundit sistemin e Enverit qe ne fakt ne 1990 quhej i vdekur si teori dhe praktike
  .
  Pra lufta kunder ‘KAMUNIZMIT TE VDEKUR’ ishte nje kanibalizem
  ….
  Rajersoni i Beogradit dhe Elez Biberaj i Titogradit
  do te ngelen jo vetem anti-shqiptaret me te medhenj ne historine shqiptare por dhe antiamerikanet mete medhenj. qe ka shkelur ne shqiperi..
  nqs se do te beja nje gjyq nurembergu per krimet kunder njerzimit ne shqiperi pas 1992 do te vija ne bangen e te akuazuarve:
  :
  Edwin rajerson
  saleh berisha
  azem hajdari (edhe pas ngordhjes)
  tritan shehu
  elez biberoviq
  lulzim basha
  bujar nishani
  james trafikanti
  damir fazllic
  nick gage (gaxojani)
  .
  AKUZA:
  DHUNIM KUFOME
  .
  qe do te thote se ne 1991 kur shkelen keto barbare ai komunizem qe keto makartiste dhe neofashiste pretendojne se rrezuan..kishte vdekur qe ne 17 dhjetor 1981.
  pra keto kanibale,vampire hijena dhe nekrofage munden nje system qe kishte 10 vjet qe kishte vdekur.
  jo vetem kaq por keto zbatuan nje nga teorite me agersive te zbatuar dhe ne amerike midis vete amerikaneve.
  po pse ketu ne shqiperi e gjeti makartisti rajerson te rrezonte nje te vdekur..
  pse ngaterroi ky colonel I ardhur nga beogradi tiranen me saigonin,mosken dhe berlinin e viteve 50-60

  Dy here qeveria amerikane ka bere gafa qe kane lene gjurme ne histori
  .
  E para
  ishin kampet e perqendrimit te amerikaneve me origjine japoneze ne WW2 nga 1941-1947 qe me ne fund I demshperbleu ne kohen e Reganit ne vitet 80 me miljarda dollare
  .
  E dyta
  invazioni dipllomatik dhe I sherbimeve secrete amerikane ne vitet 1990-1992 nga Beogradi duke vene ne krye te shtetit shqiptar nje monster filoserb me emrin Saleh
  ka ardhur koha qe administrate amerikane te investigoje gafat dhe gabimet fatale nga dyshja anti-amerikane Rajersonovic-Biberovic.
  .
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje lidhjet e disa zyrtareve amerikane me ish udb jugosllave ne dem te kombit shqiptar
  .
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te marrjes pjese te kolonelit diplomat Rajeson ne fushaten elektorale ne janar-mars 1992
  .
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje dhe denoje zyrtarisht aktin e turpshem te interferences rajersonit per arrestimin dhe denimin e Fatos Nanos si genocide antikomunist I panevojshem
  .
  ka ardhur koha qe qeveria amerikane te investigoje se kush zyrtare amerikane dhe shqipare u “demshperblyen” me floririn e londres..dhe pse pikerisht u abuzua me florin e londres ?!
  Me ka zene lemeria qe kur ne Shqiperi honorable Donad Lu shpiku reformen per drejtesi,pas dekrinializimit te famshem,ku me I humburi doli Edi Rama dhe votuesit e 23 qershorit..me I fituari ..ylli ne ngjitje.

  Gjithe shtypi shqiptar ( edhe gazeta Dita me bedrisalmet e saj) jane verbuar dhe nuk shikojne qe kjo eshte nje manover tip “kale troje” po behet per te reabilituar pergjithmone krimet e kupoles 2B dhe per te vendosur K/M ne 2017 gjarperin Lul Basha I cili do kujdeset me pas per mosprekjen e SRB-it dhe ne rast te ngordhejs se tij natyrale ti beje nje varrim madheshtor si DEMON kratit tjeter te tropojes mender me thene A.Hajdarit.
  .
  Me e vogla qe mund te mendojme eshte se miqte tane po na konsiderojne si te Ferma e Kafsheve te George Orwellit…PSE
  ***
  Berisha nuk eshte se ka kryer krime.JO..Ai eshte treguar
  PERBINDESH
  KANIBAL
  MONSTER
  TERRORIST
  TRADHETAR
  DJALL…etj etj
  .
  Dhe miqte tane e tolerojne se gjoja hodhi komunizmin qe eshte ne vetvete nje genjeshter kriminale qe nuk eshte vendi dhe koha ta argumentojme.Por le te analizojme disa krime te kesaj drakule te viqidolit qe nuk ka zog kurve ne bote ta shpetoje apo ta amistoje:
  .
  1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
  .
  2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
  .
  3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
  .
  4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
  .
  5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
  .
  7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
  .
  8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
  .
  9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
  .
  10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
  .
  11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi
  .
  12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
  .
  13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
  .
  14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE
  .
  15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin
  .
  16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)
  .
  17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi

  18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti
  .
  19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.
  .
  20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes
  .
  21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta
  ***
  ***
  Pas mos ndeshkimit te Monstres Berishe per disa kryekrimet e tij..sidomos per masakren HITLERIANE te 21 janarit me keqardhje kemi drejte te mendojme se:
  Amerikanet po bejne gabimin e turqeve para 500 vjeteve ku I kane ndare shqiptaret ne armiq te betuar ne socialiste dhe demokrate (turqit na ndane ne myslymane dhe te krishtere)..dhe ne vend te ballaban pashes dhe hamza kastriotit shohim berishen dhe bashen….dhe analoge eshte enverhoxha ne rolin e skenderbeut..
  ————————
  Paprekshmeria e serberishes
  gjendet ne kasafortat
  e rajersonit-arvizuse
  dhe donald-luse
  dhe eshte jo burrerrore
  qe ke frike te thuash te verteten qe
  i paprekeshmi quhet
  WILLIAM BIBERAJ
  (alias sali serberisha
  made in 1991)
  UDB-CIA (seksioni ballkanit)

  boll viktor se na i shpife !

  Reply to this comment
 18. anticensurë25642654 June 12, 16:48

  vazhdoni krihuni komnetues,se gërku është në kulmin e kënaqsisë!!
  i zgjidhi problemet me ne të gjitha!!
  mbajuni temës së shkrimit se çi qi tëmën shqipërisë!!
  vazhdoni e merruni me karremat e ramës dhe mos shikoni grepin që ju ka kapur!!
  notën 12 keni nga 10 të mundëshme për njohuritë tuaja partiake!
  -100 për atdhedashurinë tuaj!
  hy rracë e qelbur debilash!

  Reply to this comment
  • Pushti i UDB-se June 12, 20:08

   O @ Anticensleshi , po si nuk u bere nje here te vetme njeri nomal ?! Edhe ate zgjuarsi qe te ka falur natyra e shfrytezon per te larguar vemendjen nga problemi qe trajtohet ne artikuj dhe njekohesisht te mbjellesh percarje , urrejtje dhe tensione , duke menduar se nuk te kupton kush , se ku don te dalesh me kete idjotizmin tend ! Je dhe vazhdon te mbetesh nje plehre e pa riciklueshme , qen besnik e dalzotesit te qenve te rrugeve !

   Reply to this comment
 19. Çika June 12, 16:52

  More Viktor , po si s’u lodhe mor’ burrë , duke i rënë culës në një vrimë ?!
  Banditi Sali , idioti Nishani , rrugaçja Mona , hajduti Ilir , palaçua Nano , demagogu Rama ( shto këtu 99% të zagarëve politikanë e gazetarë ) mbështeten në një bazament shumë të fortë – në shoqërinë tonë të degjeneruar . Këta janë pjesë e këtij imoraliteti , janë produkt gjenetik , organik i saj . Këta janë përfaqësuesit tanë adekuatë , ose e thënë popullorçe , janë festja sipas kokës , apo sipas tenxheres kapaku .
  Të jetojnë kaq gjatë këta banditë në krye të popullit dmth populli s’ është në rregull .
  E kanë thënë filozofët – ç’do popull meriton ata që ka në krye .
  Prandajë mbyllni gojën , qelbësirën Sali , ne e mbajmë gjallë , veset e tij , janë veset tona .
  Këto 28 vjet dëshmuan se jemi një popull shumë i dobët !

  Reply to this comment
 20. ETHEM June 12, 17:03

  SHKRIM I SHKELQYER.EDHE SHUMICA E KOMENTUESVE JANE DAKORT.EDHE UNE KAM BERE SHUME KOMENTE NE D I T A,PASI VALA BERISHISTE ME KA PREKUR DHE MUA NE ’96 KUR HORDHIT E TIJ ME FUTEN NE BURG SE DONIN VOTAT 100% PA MBARUAR PROÇESI VOTIMIT.
  DHE ESHTE E ÇUDITESHME SE SOT AI DHE SHPURA E TIJ ÇIRREN SE JU VODHEN VOTAT NE 2017.ASPAK.PD NUK MERR VOTA ME SHUME SE 30% NE ÇDO ZGHEDHJE NESE NUK I MANIPULON ATO…DHE SA TE JEN NE PD SB E LB.
  ESHTE FAKT SE SB TASHME E DI MIRE SE PD NUK VJEN KURRE NE PUSHTET SA TE JET AI ATY.KETE E DIN DHE ATA RROTULL TIJ POR KAN FRIK TE DALIN HAPUR SE AI TE VRET NATEN E TE QAN DITEN SIÇ VEPROI ME 4 SHKODRANET NE 2 PRILL 1991,ME A.HAJDARIN APO S.OLLDASHIN.
  TASHME SB BEN SI QEN I RRAHUR NE ZINXHIR PASI E SHEF SE NUK KA ME FUQI URDHERUESE PER TE KOMANDUAR,VJEDHUR E VRARE NJERZ SI NE ’97,’98..KU NEN SUNDOMIN E TIJ RANE FLI MBI 6000 NJERZ TE PAFAJSHEM.
  ASHTU SI EDHE A.ZOGU E E.HOXHA..EDHE KY DO TE MBAHET MEND PER SHPIFJET E TIJ TE PERDITESHME,PER SAJESAT E TIPIT BABOLE-OLLDASHI,HABILAJ-TAHIRI…PER TE PENGUAR NEGOCIATAT DHE MARRJEN E PUSHTETIT ME DHUNE.
  POR DUHET THENE SE SB KA 28 VJET QE MBROHET NGA DIKUSH QE MEGJITHE KRIMET QE KA BERE..AKOMA QENDRON NE POLITIKE DHE BEN LIGJIN NE KETE VEND.
  KRYEKRIMI I TIJ NE GJITHE KETO VITE ISHTE KAPJA E SISTEMIT TE DREJTESISE ME KURSIN 6 MUJOR TE PLEPAVE..QE NUK BESOJ SE DO TE BEHET DREJTESIA QE KERKON POPULLI MEGJITHE NDIHMEN E SHBA+BE.
  ESHTE PRECEDENT I VETEM NE BOTE QE NUK NDESHKOHET PER 101 KRIMET E BERA NE KETO VITE RRUMPALL TE DREJTIMIT E UBUBUVE TE TIJ DITORE NE KUVEND,MEDJET PRO SALISTE QE I BREDHIN PAS SIKUR KY TE ISHTE BABAI TYRE OSE PAGATOR MUJOR NE BORDERON E SEJCILIT.
  FAKTI QE RAMA I QUAN MEDJET “KAZAN”KA TE DREJTE.POR AI E SHFRYTEZON TINEZISHT KETE RASTE.
  SHKURT:SB ESHTE FATKEQESIA KOMBETARE E KETIJ VENDI.AI KA MARE PERSIPER TE SJELL DESTABILIZIM…SHPIFJE..BALTOSJE..DUKE ÇORODITUR POPULLIN DHE OPINIONIN ND/KOMBETAR.

  Reply to this comment
 21. Pedagogu durrsak June 12, 17:32

  Z. Malaj,
  urime per kete artikull. Ky eshte berishizmi, ju e keni pershkruar sakte dhe hollesisht ne kete artikull analitik. Dhe berishizmi nuk eshte gje tjeter por nje ideologji dhe veprimtari e dirigjuar nga sherbimi sekret serb, per te shkaterruar Shqiperine keta 28 vjet (sic e kane shkateruar si asnje pushtues i deritanishem) dhe ta demoralizojne kete vend ne nje nivel te tille, saqe vete shqiptaret nuk po dijne te orientohen per te perballuar jeten e tyre ne Shqiperi, sidomos te rinjte. Ky eshte berishizmi qe ka shkaterruar Shqiperine dhe do te vazhdoje ta shkaterroje dhe ta destabilizoje, sa te jete i lire Sali Berisha te shpife dhe te baltose ke te doje dhe si te doje ai, njekohesiht bartesi dhe zbatuesi rigoroz i kesaj ideologjie antishqiptare.

  Reply to this comment
 22. çeço Selimi June 12, 17:48

  C’te themi !? I kane thene e sterthene te gjithe : Sali Berisha , nje perbindesh i ketij shekulli ! shpifes i paskrupullt ! Nje hipèokrit i pa korrigjueshem ! Nje… Vetem Zoti marrte hak per kete njeri ! Nuk me besohet se ky do te kthehet ne udhen e Zotit !

  Reply to this comment
 23. fteri June 12, 17:56

  Nuk kam asnië faj thotë Saliu ! Unë u solla demokracinë duke bashkuar kuturu ,me sy mbyllur vjedhsit me kriminelët ,vrasësit me prokurorët dhe gjykatësit e plepave ,kështu jan edhe qentë e rrugës ,deputet qeveritarët dhe F. Ballit i bëra të pasur me vila e para me thasë. Prandaj ata jan besnik më duan e më vijn mbrapa ,qoftë Ish presidenti pa mustaqe B.Nishani ,apo shumë kriminel e hajdut që i shkojnë mbrapa .

  Këta besnik të S.Berishës jan as më shumë dhe as më pak jashtëqitja e kombit . S.Berisha i përket frymëzimit SPONTAN ,popullit i hapa derën e vathës të marrin arratinë rrugve të botës me sy mbyllur ka drejtuar vendin ky tradhëtar skizofran që nuk kërkon as falje ! .

  Dëmet që i ka shkaktuar ky njeri popullit shqipëtar jan të tëmerrshme,të pa riparueshme sikur edhe 100 jetë të kishte dënim me varje në litar nuk do mjaftonin të rikuperonte krimet makabre që ka bë.

  Vetëm pena brilante e Viktor Malajt e përshkruan saktësishtë . Të lëshë pa përmendur S.Berishën gjoja se ka dorzuar pushtetin ,kur ky si qen laskaroi atdheun ,është njëlloi propogande sikur të shijoshë çorbën e prishur që të helmon të manjakut Fari Balliu .

  Në çoftë se ne nuk merremi me shfarosjen rradikale të modelit kriminale të Berishës dhe Berishizmit si rrymë e shfarosjes së zezë të gjithçkaje në shqipëri, nuk na le ai ai me aktivizimin e L.Bashës me tufën e qenve tradhëtar e hajdut rrugësh,me krimet makabre të vrasjes e shkatrrimit të gjithçkaje në Shqipëri në të gjitha fushat e pa preçedentë në histori dhe të mos ndëshkohet .

  Edhe lufta nuk i ka bërë kaq dëme të pa riparueshme popullit e atëdheut si Sali Berisha !

  Reply to this comment
 24. h June 12, 18:06

  Ka te drejte se mbron rracen e vet.QENTE.

  Reply to this comment
 25. alphade June 12, 18:16

  Shenim: shikoni fotografine e keti rrugaci,kerkon te imito-
  je Presidentin Trump me rrethin qe ben me gishterinjt e
  dores,idem si Trump. More lapanjoz,valle ke fytyre Ti ,
  te imitosh Presidentin Amerikan. Ky mjeran perpiqet ta
  mate veten me hijen e akshamit !? Por je thjeshte nje ve-
  mje e peshtire,e neveriteshme qe kerkon te imitosh me
  qellimin e vetem qe t’i shpetosh Drejtesise qe te ka rre-
  thuar tashme. Drejtesia vonon por nuk harron. Nje dite do
  te trokase ne dere. Kriminel,hajn,mafioz…..!!!
  MOS E IMITO PRESIDENTIN TRUMP SE BEHESH QE-
  SHARAK E KARAGJOZ .,..!!! LE QE KARAGJOZ KE
  QENE QE KUR I TURRESH MBRAPA DINE ABAZIT PER TE FUtUR NEGRUPIN E UDHEHEQJES KOMU-
  NISTE DHE T’I LAJE.BYTHEN ANDi BUSHATIT,NDER
  QE BUSHATI NUK TA HARRUAR AS SOT E KESAJ
  DITE…..

  Reply to this comment
 26. Kodra e vogël June 12, 18:44

  Shumë kanë shkruar për Sali Berishën. Mendoj qe shumica gabojnë në ate qe mundohen të shprehin qe deri ne c’shkallë ka degradu ai . Per mu ai nuk është që po degradon dita dites,por është një person i kapur nga serbët, pra me mision për ta mbajtur ate vend në tension permanent. Nuk mund të bëjë ndryshe, se ka pasoja pastaj. Ai është shumë inteligjent dhe nuk është i rrjedhur. Për sa kohë do kete mbështetës ai do vazhdoje misionin , moslenien e atij vendi te qete. Sillni ndërmend veprimet e tij. Cili prej jush do te bënte ekzakt ato qe ka bëre ai pa qene me detyrë? Kështu qe kot lodheni, ai do vazhdojë të bëjë ate është porositur nga serbët derisa të vdesë

  Reply to this comment
 27. Pushti i UDB-se June 12, 19:18

  Foli edhe dalzotesi i qenerve te terbuar serbe , njeriu me i urryer nga shqiptaret mbare , ai qe per nga te keqiat qe i ka sjelle dhe vazhdon ti sjelle popullit shqiptar , ia kalon edhe pushtuesit turk ne 500 vjet ! Fara me e hidhur qe ka prodhuar e rritur kjo toke ! Per plehra kanceroze , shpirt kazme te pa shoq , qe e ndjekin nga pas nje maaal me krime , gijotina do te ishte pak , shume pak! Tani ky monster , eshte ne perpelitjet e fundit , per te ndezur nje konflikt te eger vellavrases , midis Jugut dhe Veriut te vendit ,nje lufte civile , duke e thelluar e cuar deri ne fund tradhetine kombetare , gje qe nuk ka per t`i ndritur, sepse tashme e njohin mire edhe nderkombetaret sa i rrezikshem eshte , jo vetem per ne , por edhe per ta ! Mallkuar qofsh ne jete te jeteve , ti edhe pjella jote e ndyre , foleja e gjarperinjve qe le pas !

  Reply to this comment
 28. M A R K O June 12, 19:42

  Berisha , jashqitje e Kombit Shqiptar.

  Reply to this comment
 29. TLN June 12, 19:45

  Felliqesira qe dogji te gjalle femijet ne Gerdec paska dhembshuri per qente.

  Reply to this comment
 30. tomorraku June 12, 20:27

  Ky “kujdestari” i qenve ka te drejte te protestoje , sepse me ata merret tashti; prandaj as mos e shani as mos e mallkoni , po vetem meshirojeni!

  Reply to this comment
 31. vasili June 12, 22:01

  Gjithmone me ka pelqyer stili i malajt,portretizon si askush tjeter,ne gjuhen shqip,specien e kulles,ne dimensionin e tij real te monstres anti shqiptare dhe antihumane.
  Por duhet thene,se vazhdimesia e pafund e bemave te kesaj monstre,ka te bej se pari,me ´´politikanet´´ frikacake dhjerarake qe ka pasur perballe si nano,qe ja mbathi jashte kufijve,kur bandat e haxhiqamilit verior,pushtuan kryeministrin,apo interesaxhinj postesh dhe pronash turcelinj si mejdani,topi etj.
  Por jemi dhe ne tufa,(qe ne vende te tjera quhet shoqeri),qe nuk dime kush jemi,tjeter themi tjeter ndjejme brenda.
  Faj historik,per vazhdimesine e bemave,qe monstra e kulles vazhdon ti bej i pa trazuar,bije mbi qenien pa forme rama,frika atavike e ka bere,qe te tkurre kompetencat qe posedon pozicioni i kryeministrit dhe duke lare gjithmone duart si Ponc Pillati,tja adresoje nje pjese te tyre jurisprudences albanistanase.
  Dhe keshtu specia sali me banden e tij,vazhdon te mbaje pushtuar kete vend si asnje dushman tjeter.

  Reply to this comment
 32. tradita June 12, 22:19

  ha..ha.ha. Historia qe tani Sali Breishen e ka shkruar me shkronja te arta ndersa ju mbetjet toksike te rregjimit hoxhist ( nje nder rregjimet me te ndyra ne bote) ju ka ndeshkuar me perbuzje totale.

  Reply to this comment
  • historiani June 14, 05:11

   ” Tradita ” ka shume te drejte. Historia e ka shkruar emrin e S. Berishes me shkronja te arta ne mendjet boshe dhe zemrat e semura te katundareve te pagdhendur shqiptare dhe te injoranteve me kater klase shkolle. Dhe, populli shqiptar eshte me fat qe ky emer do te mbetet i gdhendur aty por i neveritur nga mendjet e ndritura te kombit dhe nga pjesa dermuese e shqiptareve.

   Reply to this comment
 33. "BOHOTINA" June 12, 23:08

  Malaj bravo 1000 here. I jashtezakonshem. Bravo! Nje liber te tere kam per kete perbindesh me titull “Balashet”. por ti ne kete artikull ke thene me shume…

  Reply to this comment
 34. Syri i Shkodres June 13, 13:51

  Te dashur shqiptare! Mendoni ju se Brrisha e ka mendjen ne komentet tona?! Une mendpj se jo! E ka mendjen si te shpetoje koken dhe familjen! Pra i dime te gjithe se c’ka ka bere Saliu dhe skota e tij kriminele dhe c’ka po ban! Tregoni se si mund te dale para drejtesise ky kriminel vrases, tradhetor dhe spiun i serbeve dhe Biberajt! Te tjerat jane kot! Shikoni komentuesit qe mbrojne Brrish jane gjysem analfabete!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*