Kadrinjtë, një analizë mbi ish-shokët e zemëruar të Kryeministrit

April 23, 2019 01:00

Kadrinjtë, një analizë mbi ish-shokët e zemëruar të Kryeministrit

Nga Viktor Malaj

Para rreth një viti kryeministri Edi Rama nisi t’i quante disa gazetarë “kadrinj”. Epiteti i përdorur prej tij, në mos gaboj, buron nga emri i njërit prej komentuesve me të cilët z. Rama replikoi në rrjetet sociale rreth problemeve të ndryshme dhe, kryesisht, atyre të qeverisjes së tij. Qytetari shqiptar me emrin Kadri, sipas Ramës, ishte një person trushplarë, që nuk kuptonte çfarë ndodhte në realitet dhe vetëm mohonte çdo arritje të vendit dhe të qeverisë së tij sepse kështu e kishte mësuar propaganda opozitare, pas së cilës ai ishte i dhënë pa kushte dhe të cilën nuk e “negocionte” për së gjalli.

Në fillim e kam konsideruar epitetin e Kryeministrit si të panevojshëm dhe të tepërt, ashtu si disa shigjetime dhe qëndrime të tjera të tij. Mirëpo, me kalimin e kohës kam vënë re se vërtetë ekzistojnë një kategori gazetarësh të cilët, megjithëse vetë jetojnë në nivele materiale e financiare më të larta edhe sesa ato perëndimore, jo vetëm nuk shohin asgjë të mirë në Shqipërinë e sotme por, me emisionet e tyre, me pohimet, shtrembërimet dhe njëanshmërinë e tyre po bëjnë çmos ta paraqesin vendin tonë si ferr i vërtetë që bën thirrje për shpëtim, shpëtim me çdo mjet, qoftë edhe me dhunë, përplasje dhe konflikte civile.

Për t’u bërë të besueshëm përballë shikuesve dhe lexuesve ata nuk pushojnë së përsërituri se i përkasin “pushtetit të katërt”, atij mediatik dhe kërkojnë status të veçantë shoqëror, të drejta të pakufizuara, imunitet edhe kur e shkelin ligjin, përpiqen të krijojnë iluzionin se janë një kategori shoqërore shumë e ditur, e pagabueshme, e padjallëzuar, e pakorruptuar dhe e ngarkuar me mision thuajse hyjnor për të hulumtuar, zhbiruar, kontrolluar e ndëshkuar pushtetet e tjerë me synimin përfundimtar shpëtimin e popullit shqiptar.

Por, çfarë është në të vërtetë pushteti mediatik? Si çdo pushtet tjetër ai përbëhet dhe ushtrohet nga njerëz që i përkasin të njëjtës shoqëri nga e cila burojnë dhe ushtrohen edhe pushtetet e tjerë. Si i tillë, “pushteti mediatik” mbart dhe demonstron të njëjtët virtyte dhe vese, vlera dhe antivlera nga të cilat lulëzojnë e lëngojnë edhe pushtetet e tjerë. Ai as krijohet dhe as ushtrohet për qëllime humanitare, bamirësie apo hyjnore, por si mjet jetese dhe mbijetese, si veprimtari shoqërore e nevojshme dhe e vlefshme, por po aq i cenueshëm dhe i korruptueshëm sa pushtetet e tjerë. Ai është dhe do të mbetet i tillë sepse “lëndën e parë” dhe “teknologjinë” i ka të përbashkët me çdo pushtet tjetër. Qeliza bazë e të gjithë këtyre pushteteve mbetet njeriu me vetitë e tij të admirueshme, por edhe të kritikueshme e deri dhe të neveritshme. Cilësia e pushteteve varet nga fakti se cilat nga këto veti dominojnë.

Pavarësisht nga gjinia, mosha, kultura apo prejardhja kadrinjtë kanë tipare të përbashkëta, në të kundërt emërtimi “kadrinj” nuk do të shkonte dhe as do ngjiste në kujtesën e njerëzve. Disa prej tyre kanë qenë shokë apo të njohur të kryeministrit të sotëm, por të gjithë së bashku e urrejnë dhe shohin tek ai vetëm individin e dëmshëm, të korruptuarin, të lidhurin me krimin dhe bëjnë thirrje shumë herë në ditë për largimin e tij nga pushteti me çdo mjet si e vetmja rrugë për shpëtimin e Shqipërisë e cila, sipas kryeopozitarit Basha, “ndodhet në rrezik”.

Rrugëtimi im mendor me kadrinjtë shkon deri atje ku ata pohojnë se qeveria aktuale ka shumë gabime, të meta dhe faje dhe se na nevojitet një qeveri më e efektshme dhe një Kryeministër më i përgjegjshëm. Por ky bashkudhëtim ndahet kur kadrinjtë mohojnë legjitimitetin e qeverisë, kërkojnë rrëzimin e saj “me urdhër të peshkut”, madje edhe me dhunë. Dhe, çfarë është më e keqja, kërkojnë zëvendësimin e Kryeministrit dhe të Qeverisë me njerëz tashmë të stërsprovuar në pushtet si sundimtarë, të dështuar si qeverisës, të shpëlarë si qytetarë e politikanë dhe thellësisht të inkriminuar ligjërisht.

Kadrinjtë drejtojnë emisione televizive opiniondhënës dhe nxitës, redaksi gazetash apo rrjete sociale që synojnë të njëjtën gjë: formësimin e opinionit shoqëror në mënyrën që iu intereson atyre. Për ta e vërteta s’ka shumë rëndësi. Të vërtetën e sajojnë, formësojnë dhe shesin vetë. Ata i gjen në thuajse çdo studio televizive ku, me radhë ftojnë njëri-tjetrin, sipas zakonit të vjetër fshataresk: sonte mblidhemi për pasdarke në shtëpinë time, nesër tek e jotja. Janë të njëjtat fytyra, i njëjti gjykim e mendim për të arritur tek i njëjti përfundim (konkluzion). Kur mungon njëri bëjnë çmos ta intervistojnë prej atje ku ndodhet jashtë Shqipërisë për t’i marrë medimin e tij të vyer, të përsëritur qindra herë dhe që konkludon se “gjendja është shumë e rëndë… kemi një krizë reale… përgjegjëse për krizën është shumica parlamentare… e vetmja zgjidhje është largimi i Ramës…”.

Në studiot e tyre kadrinjtë bëjnë kujdes të thërrasin kryesisht kadrinjtë e tjerë dhe, para fillimit të emisionit hedhin vështrimin rreth e rrotull për të parë se mos gabimisht kanë ftuar ndonjë që iu prish harmoninë e të menduarit, gjykuarit dhe konkluduarit. Nëse ndodh kjo hata atëherë bëjnë çmos ta ndërpresin edhe pse ia japin fjalën, i bëjnë zhurmuesin, i ndërhyjnë duke thënë se “do ta trajtojmë më vonë këtë problem… po japim reklama dhe pastaj kthehemi përsëri në studio…”. Shumica në studiot e kadrinjve janë fodullë, të gjithëditur, mendjemëdhenj dhe arrogantë. Duke qenë të pasur dhe të privilegjuar, duke u ndjerë të gjithëfuqishëm dhe të paprekshëm ata i vërsulen kujtdo, mendimi i të cilit nuk iu pëlqen, e fyejnë, e përçmojnë dhe përpiqen ta vënë në lojë. Të njëjtët kadrinj guxojnë të japin mendim për gjithçka dhe të bëjnë specialistin e blegtorisë dhe të kozmosit, të seksit dhe politikës, të moralit dhe ligjshmërisë, të drogës dhe fesë, prostuticionit dhe historisë. Shkurt, ata janë gjithologë shkencor dhe meteorologë politikë. Bëjnë çmos të krijojnë idenë se Shqipëria do të shpëtonte po të ndiqte mendimet dhe rrugëzgjidhjet e tyre “për ndryshimin e sistemit”. Mirëpo, këtë “ndryshim të sistemit” na ftojnë çdo ditë që t’ua besojmë pikërisht themeluesve dhe ndërtuesve të tij.

Pasi nuk kanë lënë epitet fyes pa përdorur ndaj Kryeministrit dhe kujtdo që s’iu pëlqen atyre, pasi shpifin drejtpërdrejt apo nëpërmjet botimit të çdo gëlbaze të Postierit Dixhital (një gazetare e nderuar e vlerësonte saktë: “lolo plak pa dinjitet”), dhe me gjithë se nuk iu hyn gjemb në këmbë, kadrinjtë japin alarmin se “këtu s’ka liri shtypi… qeveria është arrogante me median… e ka blerë atë” etj. Kaq e madhe është mungesa e dinjitetit dhe kaq i vogël integriteti moral i disa kadrinjve saqë shkojnë në takime “për lirinë e medias” të thirrur nga kryetari i opozitës, i opozitës që dikur ka rrahur, burgosur e sakatuar gazetarë dhe ka djegur redaksi shtypi. Kaq të paskrupullt dhe të padenjë janë disa prej kadrinjve sa njëri prej tyre, të cilit dikur regjimi berishist i pati djegur redaksinë e gazetës dhe rrahur e burgosur gazetarët, më vonë e quante Sali Berishën “burrë shteti”, ndërsa sot bërtet për “shtet diktatorial dhe autoritar” dhe jep si argument faktin se policia s’e kish lënë të kalonte në një rrugë që e kishte bllokuar për arsye sigurie për të gjithë qytetarët.

Kadrinjtë hiqen si parimorë dhe misionarë. Mirëpo e tradhëtojnë shpejt veten, ngaqë jo vetëm kanë qenë dikur avokatë moralë e mediatikë të të gjitha krimeve të regjimeve berishiste, por edhe sot kërkojnë, si shpëtim, rikthimin në pushtet të autorëve të atyre krimeve. Ata hiqen si armiq të oligarkisë megjithëse ose janë vetë oligarkë, ndërtues e biznesmenë të maskuar ose paguhen nga paratë e dyshimta të oligarkëve. Shiten si luftëtarë kundër drogës, por kur kultivohej hapur plantacioni më i madh në Evropë i drogës së Lazaratit kadrinjtë heshtnin ose qeshnin. Disa kadrinj dhe një kadrie kanë punuar disa kohë në një TV të ngritur dhe mbajtur me paratë e drogës dhe krimit. Atëherë ishin të lumtur si pak kush, por kur Qeveria e mbylli kanalin televiziv dhe filloi ndjekjen penale ndaj pronarit mafioz italian që paguante kadrinjtë me rroga marramendëse, menjëherë kadrinjtë u shndërruan në parimorë, u vetëshpallen armiq të drogës dhe korrupsionit dhe i drejtuan shigjetat kundër Qeverisë, duke e shpallur si burimi i vetëm i gjithë të këqijave.

Kadrinjtë pretendojnë se janë edhe atdhetarë të klasit të parë. Megjithëse shesin atdhetarizëm me fjalë, me qendrimet dhe sjelljet e tyre kontribuojnë në të kundërtën e pretendimeve të tyre. Kur shqiptarët e Kosovës organizoheshin në luftë për jetë a vdekje me regjimin serb të Milosheviçit disa nga këta kadrinj botonin çdo javë shkrime në gazetat e tyre në Tiranë ku, në të njëjtën linjë me propagandën serbe, e shpallnin UÇK-në ” organizatë terroriste “. Kur nënshkruhej Marrëveshja famëkeqe e Detit me Greqinë kadrinjt i suleshin cilitdo që e kritikonte atë. Për inat të qeverisë aktuale ata nuk lënë t’iu kalojë java pa pohuar në shtyp apo TV se ” Shqipëria është qendër e tregtimit të drogës në Evropë ” dhe ia faturojnë qeverisë shqiptare edhe trafiqet e drogës nga Amerika Latine në vendet e Evropës Perëndimore, mjafton që në përbërjen e grupeve kriminale të jetë edhe një shqiptar. Ata janë të gatshëm të sakrifikojnë të sotmen dhe të ardhmen e vendit për hir të  urrejtjes ndaj qeverisë. Kur diplomacia perëndimore pohon arritjet në stabilitetin e vendit dhe reformat e kryera si dhe dënon qendrimet destabilizuese dhe antidemokratike të opozitës, kadrinjtë shpallin se ” të huajt nuk janë zgjidhja por problemi “. Atëhere mbetet që zgjidhja të jetë kadriizmi dhe kadrinjtë.

Gjithë “misioni” i kadrinjve synon largimin me domosdo dhe me rrugë antidemokratike nga pushteti të Kryeministrit dhe shumicës parlamentare, të bërë të tillë nëpërmjet vullnetit popullor. Por, për kadrinjtë, vullneti popullor nuk ka rëndësi përpara vullnetit, interesave dhe pasioneve të tyre. Ata bombardojnë çdo ditë veshët e shqiptarëve me pretekstet e opozitës së pavotuar se gjoja zgjedhjet e vitit 2017 kanë qenë të blera me paratë e drogës dhe krimit për t’i lënë në heshtje faktet e sondazheve, vendase dhe të huaj, para zgjedhjeve dhe ditën e zgjedhjeve, madje edhe sondazhet e sotme ndërkombëtare, që tregonin dhe e tregojnë shumicën aktuale si një shumicë të ligjshme dhe si shprehje të mendimit dhe vullnetit të shumicës së shqiptarëve. Të jesh mediatikisht në mbështetje të opozitës politike sa herë ajo ka të drejtë është fisnike dhe atdhetare, por të vihesh në shërbim të një grushti politikanësh të korruptuar, të inkriminuar, të papenduar dhe të pandëshkuar praktikisht ke zgjedhur të luash një rol që nuk ka të bëjë me fisnikrinë dhe atdhetarinë. Përpjekja për ta paraqitur braktisjen e Parlamentit dhe dorëzimin e mandateve parlamentare si të imponuar nga pushteti dhe jo siç është në të vërtetë, një artificë politike për të kthyer në pushtet një skotë përplot vjeturina që nuk i do shumica e popullit, si një përpjekje që synon të imponojë dhunshëm zgjedhje të parakohëshme të cilat duket se shihen si mjet për të shkaktuar zhgënjim, mosbesim, dëshpërim dhe tërheqje të elektoratit të majtë, pra si mjet i dhunës psikologjike për të shmangur gjykimin e arsyshëm të zgjedhësve, është shërbim ndaj të pavërtetës. Në një studio televizive, njëri nga këta kadrinj i thoshte znj. Rudina Hajdari, e cila ishte kundër braktisjes së Parlamentit: “Ç’të bënte opozita në Parlament kur vendimet i merrte vetëm shumica?”. Sipas këtij kadriu, vendimet duhet t’i marrë pakica dhe përgjegjësinë ta mbajë shumica. Këtij kadriu nuk i bën fare përshtypje fakti se prej gati dy vjetësh pakica ka shkuar në sallën e Parlamentit dhe është përpjekur të bëjë spektakle dhune verbale dhe fizike duke e dëshmuar veten si një bandë politike pa mendim dhe rrugëzgjidhje, por imponuese ordinere e rendit që dëshiron ajo.

Kadriu mund të ketë qenë edhe prezantues i suksesshëm dhe i respektuar i emisioneve artistike televizive por, tani që drejton emisione mediatiko-politike është shndërruar në kadri, thjesht sepse ka pasur diku dhe dikur një zënkë me Kryeministrin e sotëm. Për inat të tij, ai thërret në studio një individ të proceduar penalisht për korrupsion dhe i kërkon mendime “profesionale” për mënyrat dhe rrugët korruptive të tenderave që bën Kryetari i Bashkisë së kryeqytetit. Kadriu s’ka gjë me kryetarin e bashkisë, por e ka të pashuar mërinë me kryetarin e kryetarit. Ky kadri, ashtu si disa kadrie, fton në studio ish-Presidentin dhe ish-Kryeministrin dhe, megjithëse e di se ka përballë një individ të cilin shumica e shqiptarëve e konsideron një bandit politik mbi të cilin rëndojnë faje dhe krime pa fund, e trajton atë si “baba të kombit” dhe është gati t’i përgjërohet Perëndisë t’ia shtojë ymrin Padishahut tonë. Kadriu, që deri dje ishte i respektuar nga thuajse të gjithë shqiptarët, nuk e ka problem pse me sjelljen dhe moralin e tij sot fiton përbuzjen e shoqërisë. Përbuzja nuk i prish punë kadriut për aq kohë sa nuk i zvogëlohet rroga.

Kadrinjtë s’pushojnë së pohuari se sot Parlamenti shqiptar është njëpartiak, se deputetët e rinj që zunë vendin e të vetëlarguarve janë ligjërisht në rregull, por nuk janë të tillë nga pikëpamja politike dhe demokratike. Sipas këtij koncepti demokratike është ajo që duan ata dhe jo ajo që përcakton Kushtetuta dhe ligjet që burojnë prej saj. Nuk mund të presësh gjykime të tjera nga njerëz që gjithë jetën e kanë kaluar si avokatë të paligjshmërisë dhe shkeljeve antidemokratike të regjimeve të atyre që sot na premtojnë “rikthimin e legjitimitetit”. Është kjo arësyeja që ata thërrasin në studio dhe, në gjendje thuajse ekstaze, i kërkojnë mendime për të ardhmen demokratike të vendit pikërisht njeriut që ka rrahur, burgosur e vrarë kundërshtarët politikë, ka falsifikuar e dhunuar disa procese zgjedhore, është shpallur armik i lirisë së shtypit nga institucionet ndërkombëtare përkatëse, e ka çuar vendin në konflikte civile, ka tentuar të marrë pushtetin me banda mitingashësh të armatosur, është konsideruar nga Perëndimi: “ordiner i rrezikshëm”, “kryetar i një regjimi gangsterësh” dhe “kryetrukues zgjedhjesh”. Në vend që t’i kërkonin llogari për çfarë ka bërë në të shkuarën, i kërkojnë mendime se çfarë duhet bërë për të ardhmen. Kur banditi politik Sali Berisha bënte thirrje për rrëmbim armësh para 3-4 vitesh dhe kur bën thirrje sot për përplasje civile dhe “luftë për jetë a vdekje”, kadrinjtë e përkëdhelin dhe i ledhatojnë thirrjet e tij antishqiptare dhe antidemokratike në vend që t’i kërkonin të hiqte dorë nga këto qëndrime dhe si “baba i kombit” t’i ftonte shqiptarët për paqe e marrëveshje. Kaq të padinjitet janë kadrinjtë dhe kadriet saqë pranojnë t’iu paraqitet si misionar i luftës për “votën e lirë” dhunuesi më i madh, dhunuesi serial dhe dhunuesi i papenduar i proceseve zgjedhore të Shqipërisë. Teksa i dëgjon kadrinjtë pyet veten: a do gjëllinte ende Saliu në livadhet e shkretuara të politikës sonë po të mos ishin kadrinjtë? Kurrsesi jo. Ne kemi kadrinj prandaj e kemi ende lolon gjëmëzi.

Në vend që ta qortonte opozitën për braktisjen e Parlamentit, njëri nga kadrinjtë i tha në studion televizive deputetit të ri Ralf Gjoni: ” Turp të kesh që ke shkuar në Parlament !”, edhe pse një gjë të tillë e miraton shumica e shqiptarëve dhe e këshillojnë Evropa Perëndimore dhe SHBA. Po të kishte bërë shumica e sotme parlamentare çfarë po bën pakica, kadrinjtë do t’i vërsuleshin dhe etiketonin si ” antiperëndimore ” dhe ” komunistë të pandreqshëm “.

Po të kishin dinjitet dhe mision e jo vetëm interesa, po të kishin ideale e jo vetëm pasione, po të luftonin për Shqipërinë e jo vetëm për të mirën vetjake, kadrinjtë do t’i pyesnin drejtuesit e opozitës politike se si mund t’iu besohej atyre qeverisja dhe lufta kundër korrupsionit kur në të shkuarën janë kapur “mat” disa herë në akte të rënda korrupsioni; si mund t’iu besohet atyre “rivendosja e demokracisë dhe shtetit ligjor” kur ata, në të kaluarën, kanë dëshmuar ushtrimin e paligjshmërisë dhe nënshtrimin e drejtësisë; si mund t’iu zihet besë atyre se po luftojnë për “zgjedhje të lira” kur, në të shkuarën, kanë fituar vetë poste të larta partiake e shtetërore nëpërmjet falsifikimit dhe dhunimit të zgjedhjeve; si mund t’iu besohet atyre “misioni” i dekriminalizimit kur ata vetë, dje dhe sot, kanë bashkëjetuar me kriminelë ordinerë, i kanë liruar nga burgu në fushata zgjedhore dhe me krenari kanë shpallur si filozofi, moral dhe sjellje të tyre berishizmin, një teori dhe praktikë politike arkaike, banale, antidemokratike dhe e dështuar; si mund të besohet se opozita e vetëlarguar nga Parlamenti po lufton “për ta çuar Shqipërinë në BE” kur të gjithë vendimmarrësit evropianë dhe autoritetet amerikane po i thonë kësaj opozite se e ka gabim, se rruga për në Evropë nuk kalon nga drejtimi i zgjedhur prej saj, por nga transeja që i rekomandohet nga të zotët e shtëpisë evropiane, nga ata që kanë çelësat e asaj shtëpie. Kadrinjtë nuk mund t’i bëjnë këto pyetje sepse, pak a shumë, kanë të njëjtin formim dhe moral si të drejtuesve kryesorë opozitarë. Pikërisht për këto arsye tamtamet e opozitës janë në sintoni me tamtamet e kadrinjve.

Po t’ia donin të mirën vendit po aq sa vetes së tyre dhe partisë së zemrës, do e këshillonin opozitën të qëndronte në Parlament dhe të kontribuonte në Reformën Zgjedhore për të cilën ankohen pa pushim dhe japin ultimatume pa fund, do ta këshillonin opozitën të bënte mendimtarin e vlefshëm dhe jo dhunuesin e dëmshëm, do ta këshillonin të përpiqej të dëshmonte epërsi intelektuale e morale ndaj shumicës parlamentare dhe jo ta nxisnin të përdor dhunën fizike si mjet imponues. Po të mendonin vërtetë për Shqipërinë dhe për shqiptarët, kadrinjtë do ta këshillonin opozitën të ndreqte veten përpara se të merrte përsipër ndreqjen e vendit, të hiqte dorë nga berishizmi i dhunshëm, abuziv dhe i dështuar dhe të shprehte keqardhje e të kërkonte ndjesë për instalimin në Shqipëri të ” Rrumpallës demokratike ” të manifestuar në grabitje pronash, ndërtime pa leje, mospagime taksash, energjie elektrike dhe ujit, rrënimin e pyjeve dhe grabitjen e nëntokës si dhe ngritjen e sistemit më të korruptuar të drejtësisë dhe jo, në vend të kësaj, mezi presin shkrimin e radhës për të shprehur ” respektin për zotin Berisha “.

Po të kishin ideal Shqipërinë dhe të mirën e përbashkët, edhe sikur të gjitha pretendimet opozitare të ishin të vërteta, kadrinjtë do t’i luteshin opozitës politike të bënte një “pushim” deri pas qershorit 2019 kur shqyrtohet vendosja e hapjes së negociatave me BE-në dhe pastaj të hidheshin në sulm, do të dënonin pohimet e L. Bashës dhe E. Alibeajt nëpër parlamentet e vendeve evropiane se “Shqipëria nuk e meriton të pranohet në BE”, pohime dhe veprime të ngjashme me paraardhësit e tyre biologjikë, politikë dhe moralë të Luftës së Dytë Botërore që, për pushtet vetjak i lëpinin çizmen cilitdo vendzaptuesi dhe bashkëpunonin me ta për të masakruar shqiptarët që rreshtoheshin në rezistencën për çlirimin e vendit. Njëlloj si ata atëherë edhe opozita e sotme politike e shpall Shqipërinë “të pushtuar nga komunistët” dhe pretendon se po përpiqet “për çlirimin e Shqipërisë”. Në vend që t’i luteshin Evropës t’i “sillte në binarë” pozitë dhe opozitë për të mirën e Shqipërisë, kadrinjtë i luten asaj “të mos e lejojë Edi Ramën të asgjësojë opozitën”.

Këtu gjendet arësyeja pse kadrinjtë bëjnë thirrje për dhunë, ashtu si berishizmi i djeshëm dhe i sotëm. Sulmet e protestuesve ndaj godinave qeveritare dhe Parlamentit, djegien e makinave dhe gomave, hedhjen e shashkave dhe kapsollave ndaj punonjësve të policisë i shpallin “dhunë simbolike”, ndërsa përdorimin e gazit lotsjellës (që djallëzisht e quajnë helmues), siç veprohet në gjithë botën perëndimore, e shpallin faj dhe dhunë shtetërore, terror dhe diktaturë. Madje, ndonjë prej tyre kërkon llogari pse gazi lotues nuk përdoret individualisht (!) por ndaj turmës dhe pse në vend të gazit nuk përdoren “mjetet e forta” nga policia. Nga njëra anë i shpallin protestuesit e dhunshëm “të burgosur politikë”, nga ana tjetër dëshpërohen pse shteti nuk po vret askënd në mënyrë që të shtohej urrejtja popullore ndaj qeverisë dhe ata të mos mbeteshin pakicë. Kadrinjve iu nevojiten vrasjet e protestuesve që, pastaj, të venë nëpër studiot televizive, të marrin pozat e dhimbsurisë, humanizmit, ligjmbrojtësit, paqësorit, demokratit dhe të pohojnë se “profecitë” e tyre u provuan dhe kështu shtohen shikuesit televizivë, shtohen klikimet, shtohen reklamat televizive, shtohen fitimet e bosëve mediatikë dhe, rrjedhimisht, edhe rrogat e kadrinjve. Nxihen e dëmtohen vendi dhe populli sepse interesat e kadrinjve dhe pagatorëve të tyre janë larg, shumë larg, interesave  të Shqipërisë.

Si mbyllje duhet thënë se kadrinjtë nuk i frymëzon interesi i përbashkët, as ndjenja e drejtësisë dhe as parimet morale, por thjesht interesat vetjake dhe pasionet meskine. Ata duhen dëgjuar me durim, por duhen përbuzur për çdo mashtrim, falsifikim e shtrembërim të së vërtetës dhe duhen neveritur për thirrjet e tyre për dhunë.

*****

Botuar në Dita. Ndalohet riprodhimi i materialit pa lejen me shkrim të redaksisë

 

April 23, 2019 01:00
Komento

60 Komente

 1. Heretiku April 23, 01:59

  Eshte plotesisht i vertete pohimi i mesiperm lidhur me nje pjese te konsiderueshme te “kadrinjve” te mediave elektronike apo shtypit te shkruar, si individe teresisht te degjeneruar, me vese, si alkolizmi, bixhozi etj. Keto plehra, qe dikush u ka dhene te drejten per te publikuar, komentuar fakte, ngjarje aktuale apo te se kaluares, i japin ato te shtremberuara, te deformuara sipas midese se tyre apo te atij qe i paguan. Ne shume raste jane bandite ordinere gjobevenes, organet ku operojne jane thjesht “dyqane” ku shiten Fake News, ne varesi te shumes se gjobes se paguar realizohet, jepet deformimi i faktit apo realitetit. Spekullojne me rrena apo gjysem te verteta, bejne te bardhen te zeze dhe anasjelltas, perpiqen te shesin sapunin per djathe.
  Ndoshta ka ardhur koha qe edhe per kete kategori te aplikohet procesi i Vetingut, ne menyre qe te pastrohet sado pak moçali ku llokoçiten keto gjallesa te llumit.

  Reply to this comment
  • Peza April 23, 13:24

   Kadrinjte jane dy llojesh:
   -Nje pale eshte kunder pushtetareve;
   -Nje pale eshte ne mbrojtje te pushtetareve.
   Edhe ju z.Thano jeni vene ne mbrojtje te kryebashkiakut Veliaj, duke censuruar denoncimet me fakte qe I kam bere. atij se nepermjet UKT vjedh qytetaret me taksa te paligjeshme vendore,duke mos pyetur edhe rekomandimet e KLSH kunder shkeljeve te tij.
   Ju keto denoncime I Jeni censuruar edhe si komente,se mbron hapur vjedhjen kolosale qe ai u ben mijra emigranteve te larguar jashte Shqiperise
   Ky kryebashkiakut arrogant Jo vetem nuk ka bere asnjehere pritje populli,as vartesit e tij ne bashkia,por as u pergjigjet letrave dhe mesazheve ne adresen e tij.
   Veliaj e ka trajtuar Yzberishtin njelloj si dikur klika Tito-Rankovic diskriminonte kosovaret,pa investimenti serioze.
   Ndonese ka xhvatur nga banoret ketu miliona leke nga taksat vendore nuk ka ndertuar asnje cerdhe,kopesht,kende lojrash,kende sportive,lulishte etj per rreth 50 mije banoret dhe 3-4 mije femije.
   Ne se ju lidhin interesat me Veliaj prap edhe kete koment do ta censuroni!
   E verteta nuk eshte vetem atje ku e gjykoni ju

   Reply to this comment
   • Vladimir Dushniku April 23, 20:02

    E shikon z.moderator se juve e censuroni komentin tim me kritika konkrete per Veliajn se jeni te lidhur me interesa personale ndaj tij dhe ketej hiqeni si idealiste?

    Reply to this comment
    • Vladimir Dushniku April 23, 22:34

     Jeni hipokrit dhe cinik z.moderator,por nuk me beni dem mua,por vetes!
     Ata qe e lexojne kete komentin tim te shkurter me ankese ndaj jush e kupton se ketu behet fjale per nje tjewter material,pra ju indirekt u jepni te kuptoni te tjereve se po veproni me cinizem dhe tallje!
     Turpi ju mbulofte z.moderator,juve dhe ata qe ju urdherojne te veproni keshtu!
     Ju mbroni kadrinjte e zinj te pushtetit dhe nga ana tjeter akuzoni kadrinjte e anti pushtetit!
     Ja pra qe edhe ju nuk jeni gazete e pavarur!

     Reply to this comment
     • Vladimir Dushniku April 24, 00:44

      Meqenese keni vendosur te luani rolin e budallait,vazhdojeni me tej atehere!
      Ju ka shkruar me pare se Bashkia e Tiranes vjedh qytetaret nepermjet UKT me taksa vendore te paligjeshme,ndersa as kryebashkiaku Veliaj dhe as kryeministri Rama jo vetem qe nuk u jane pergjigjur ankesave te mija,por nuk kane marre parasysh as rekomandimet e KLSH,qe me ka dhene te drejte!
      Kjo eshte realisht e ashtuquajtura “bashkeqeverisje me qytetaret”,qe reklamohet aq shume nga kryeministri Rama,por qe i ka vene kazmen shtetit ligjor!
      Botojeni shkrimin tim ne se gjykoni se jeni te pavarur!
      Deri tani nuk e keni botuar se edhe ju jeni KADRINJTE e zinj te pushtetit anti popullor qe po ua nxin jeten shqiptareve!
      Dhe ju si medie nuk jeni pushtet i katert,por xhelatet e pushtetit hajdut!
      Nuk luftohet korrupsioni qeveritar me sofizma sic beni ju!

     • ALBAN DEGA April 24, 01:26

      AS KRYEKADRINJTE NUK JANE MBI LIGJIN!

      – Aq me pak Kadrinjte mediatike…

      – Te ndrite mendja e te shkelqefte mendja
      o Viktor Malaj !

      Koment eshte fakti, e verteta, hedhja poshte e shpifjeve, trillimeve, mashtrimeve me fakte sic vepron Viktor Malaj Adrian Thanp, Xhevdet Shehu, Bedri Islami…
      Megjithese nuk permend emra konkrete cdo lexues qe di te lexoje i dalin para syve Kadrinjte e krye-Kadriut te Shqiperise Saleh Ramollah Ajatollah Milloshevici si Ylli Karipi, Blendi Toptan- Korani, Artur Zhele Putini, Andi Bushat Sputniku, Fatos Lubonja- ekzekutori politik i babait te tij, Ardian Krasta Vicidoli qe perballe Sali Berishes me kujton mantenutat e Kimeve te Korese se Veriut, Mark Mark Makiaveli, Sonia Mece, Klodiana Lala …
      Lista eshte po aq e gjate sa edhe lista e kryenanditeve te Bandes se Gangstereve te SazLike Berishes, Lulush Karabush Cizmes Fatmir Medihoxhe Trafikantit …. te zhytur ne vrasje seriale, hajni madive, krime pa fund ndaj Shqiperine si shtet e shqiptareve si komb.
      Eshte koha qe bashke me Mafian politike te kalojne ne siten e Vetingut dhe Drejtesise edhe Banda e Kadrinjeve dhe Gangstereve mediatike, pasurite e tyre, taksat e paguara e te fshehura, shantazhet, lidhjet dhe financimet nga sherbime te fshehta armike si ato serbe, greke, ruse… etj.etj.
      Pushteti i katert ashtu si cdo pushtet tjeter nga Presidenti e Kryeministri e deri tek kryeplaku i katundit me te humbur nuk jane mbi ligjin.
      Demokracia, shteti demokratik e ka zemren prej ligji!
      Askush nuk eshte mbi ligjin !

  • mirel April 24, 22:49

   Cfare thua o Alban Dega, qe je xurxull ore e minute.
   Po ky Viktor Pushti pse nuk shkruan kush e financon Ballin Kombetar te botoje Epopete e Lavdise se LANCL qe e paska bere Balli dhe jo Partizanet me ne krye Enver Hoxhen?
   Ramuti i Viktorit i financon keto poshtersira, dhe ti e Viki merreni me kadrinjte.

   Reply to this comment
 2. Tani April 23, 02:26

  Shqiptaret duhet te braktisin kanale televizive qe ftojne kadrinjte .Prej tyre nuk ke cfare meson,perkundrazi.Ata qe propagandojne dhunen,mashtrimin,krimet dhe perkrahin kriminelet jane njelloj fajtore.Spak duhet te hetoje kadrinjte milionere qe paguhen me para te dyshimta .Kumarxhinjte,pijanecet dhe imoralet e ekraneve Jane me te rrezikshem se vrasesit me pagese.

  Reply to this comment
  • Epiriiiiii April 23, 10:09

   Me kete Artikull Meriton te quhesh; PERDHUNUSI KADRINJVE….Veru Hune ne Mendere Kadrinjve. Leri te notojne ne Gèlbazen e tyre deri sa te marin Hurin tjeter se afermi. urime per artikullin

   Reply to this comment
 3. besa v. April 23, 02:38

  Bravo Viktor Malaj ! NJe ze i forte, i mencur e i ndershem si askush tjeter ne ditet qe jetojme. Edhe trim, edhe i pakorruptueshem ndryshe nga kolege te tjere.
  Kam frike se nnuk do t’i kesh te shumta ditet ketu por do te ndiqja edhe sikur te shkoje tek 55 e balli fahriut per te lexuar.
  Respekt te thelle per nje gazetar profesionist e per nje njeri te dinjitetshem.

  Reply to this comment
 4. Zgalem April 23, 03:33

  Nje shkrim , qe I duhet opinionit dhe u duhet vete kadrinjve . Z. Malaj e ka trajtuar me shume profesionalizem mardhenien e njerzve te shtypit , me shtresat e ndryshme shoqerore , ne puhtet ose jo . Kadrinjte , dikur kane qene njerez normale , ne kuptimin e formimit edukativ , arsimor dhe kulturor . Pa qene I kulluar ne keto vleresime , nuk ke si te kritikosh te tjeret . Kurrizon e drejton vetem varri . Njerez te molepsur me turli pislleqe , duhet te izolohen nga masa e gjere e njerzve . Politiaknet , qe kane konsumuar krime te renda I njef populli , Pavaresisht se nuk jane gjykuar . Jane gjykuar ose jo , shkaketaret e 97-98 , ose te rruges Kombit , te zhdukjes se njezve , si Remzi Hoxha , te Gerdecit , te 21 janarit . Protogonistet e ketyre ngjarjeve , Kadrinjte I marrin neper studjo dhe per cudi u kerkojne mendim , per eliminimin e krimit . Po cilit krim ? Kadrinjte , dashur pa dashur behen ortak me kriminelet reale . Kriminelet flasin si puritane . Kadrinjte e perdorin mikrofonin , per te shitur krimin si virtyt . Nje fenomen I tille , nuk besoj se ka ndodhur ne ndonje vend te botes : hajdutet, kriminelet vrasesit , perkedhelen nga njerzit e shtypit . Thuhet se Drejtesia ka mbrojtur krimin . Fillimisht dhe ne menyre demonstrative krimin e kane mbrojtur kadrinjte , qe nuk jane me pak se politikanet kriminele dhe hajdute . Shtypi duhet te jete ne vijen e pare te frontit , per te mbrojtur te verteten dhe virtytin , Kadrijte jane ne vijat e para , qe kerkojne nga ne t’i themi derrit daje .Shtypi jo objektiv , nuk I duhet askujt . Ka gazeta dhe gazetare , qe 30 vjet , nuk kane mbrojtur asnje kauz te drejte , por vetem genjeshtar . Ne rrast se ka ndonje shkelje flagrante te parimeve , jane kadrijte . Nuk e kane parasysh , qe mikrofoni , perpara se te jete I tyre , eshte I popullit , qe ka ditur dhe di ta ndaje grurin nga egjera . Gazetari , qe tjeterson nje situate, ben krim si te gjitha krimet . Pronaret paguajne krimielet gazetare me roga astronomike . Nje nder cudite eshte se pergojojne deputete dhe parlamentin . C’do parlament perfaqeson vullnetin e popullit . Kush ta jep kete te drejte ? Beni nje analize te kritikave fallco ndaj parlamentit . Eshte ndryshe paralamenti dhe ndryshe nje ose dy deputete , qe pergjigjen vete , perpara zgjedhesve . Populli nuk ka gabuar kurre , ne vleresimin objektiv te lajkatarve , krimineleve dhe harbutve te pa ndreqshem . Te tille , jane kadrinjte e shtypit aktual . Nuk besoj se kjo situate e tjetersuar mediatike , do te zgjase . Eshte situate sic ishte drejtesia , perpara vettingut . Zgalem

  Reply to this comment
 5. Arjan April 23, 04:03

  Nuk te heq asnje presje Viktor. Problemi eshte se kjo qe po jetojme eshte parajsa e kadrinjve, ndersa ne jemi zhytur ne llumin e gatuar ketu e 29 vjet me pare. Konstatimet nuk mjaftojne. Shpresojmë te shohim drejtesi.

  Reply to this comment
  • antonio April 23, 18:54

   Nje kryeminister,qe fyen e jo argumenton kundershtimet e tij ndaj te tjereve eshte me keq se “kadrinjte”,qe ai shan!
   Kadrinjte nuk i bejne ndonje dem jetes se popullit,por fjalori dhe veprimet arrogante,perbuzese,tallese etj te kryeministrit jane degjenerimi i shgtetit!
   Por nuk e kane fajin pushtetaret,por turmat e njerezve budallenj qe u shgkojne prapa vetem per nje cope buke!
   Ben protesta opozita,ben anti protesta qeveria!
   Mire opozita se nuk ka rruge tjeter qe t’i shpetoje drejtesise per krimet e veta,po qeveria cfare halli ka qe shpenzon miliona per te blere mijra karrige dhe te mbledhe mijra njerez sahan lepires neper sheshe?
   Te gjitha keta jane tallje te politikaneve me popullin budalla!
   Volteri ka thene:

   -” Është e vështirë t’i çlirosh budallenjtë nga zinxhirët të cilët ata i adhurojnë!”

   Reply to this comment
   • Arjan April 24, 09:11

    Jam pjeserisht dakord me keto qe ju shkruani. E di pse? Nuk te ben pershtypje qe ashtu si klasa politike qe ka zaptuar skenen ketu e 30 vjet, ashtu dhe keta “analistet” e mediave kane pushtuar jo vetem TV po dhe jetet tona. Dhe ti kete e quan normale? Thjesht shiko elitat politike ne Itali, ne momentin qe humbasin zgjedhjet ata largohen per ti lene vendin nje elite tjeter qe ngjall shprese. Kurse ketu cdo gje eshte kalbur. Per sa i perket kryeministrit une nuk kam degjuar ndonje fjalor skandaloz nga ana e tij. Eshte tjeter gje se ai eshte ironik, dhe arroganca ne kete rast eshte tipar i atij qe eshte me i zoti se te tjeret e kushtezuar dhe nga elementet qe karakterizojne shoqerine. Kujt i thua opozite ti? Ketyre qe ishin ne 91 e sot jane akoma kur jemi ne 2019?. Apo jane pjese e politikes moderne eeeeeee? Po keta nuk kane as 1/3 e nivelit mesatar intelektual te shoqerise shqiptare. Jane bere si feudale..

    Reply to this comment
    • antonio April 24, 16:39

     Arjan!
     Mund te mos jesh dakort me mua,por nuk mund te mos ndryshosh sjelljen rrugacerore te ketij kryeministri!
     1-Rama asnjehere nuk merr pjese ne dialog,bile e urren ate.
     Ai ben vetem monolog se ashtu ai do te sundoje panelet ku flet!
     2-Rama gjithmone ben takime vetem atje ku ka investuar dhe ka per te marre lavderime,por KURRE nuk ka shkuar atje ku nuk ka investuar,ose ndaj qeverisjes se tij ka ankesa,denoncime ose akuza!
     3-Rama sillet me fjalor rrugaceror si ndaj opozites,por edhe ndaj popullit!
     -Nje pensionisti,qe iu ankua atij Rama iu kundervu me pyetjen:Sa femije ke?
     -3 femije-pergjigjet pensionisti!
     -Vete i ke bere femijet?- hakerrehet Rama.
     -Po ne nje rast si ky ankeses se pensionistit Rama i kthehet me pyetjen:Sa femije ke?
     -3 femije pergjigjet fakiri.
     -Rama:Vete i ke bere te gjithe?
     4-Rama gazetaret qe e kritikojne i ka quajtur “kadrinj”,,qe me trute e Rames ishte njelloj si t’u thoshte “budallenj”!
     Kush eshte ky kryeminister te drejten te fyeje gazetaret keshtu,ne vend qe t’u pergjigjet atyre realisht per cdo problemn,pa fyerje?
     5-Kur e pyeten Ramen pas denoncimit nga media te tenderit korruptiv te unazes se re,Rama doli ne mbrojtje te hajduteve dhe mashtruesve duke thene:Ku eshte ketu korrupsioni?
     Ja pra si pergjigjet nje kryeminister si te jete lideri i te korruptuarve!
     6-Nje raport i BB deklaroi se ne Shqiperi 37% e te punesuarve punojne ne te zeze!
     Qe do te thote qeverisja e Rames jo vetem eshte treguar e pa afte per te ushtruar kontrollin e saj ne cdo fushe te jetes,por kush tha se ministrite perkatese i kane lejuar vete kete shkelje per korrupsion?
     Fakti qe Rama heshti pas daljes se ketij fakti teper skandaloz verteton se ai eshte i kapur nga te korruptuarit!
     Qe 37% e te punesuarve nuk u paguhen sigurime shoqerore dhe shendetesore do te thote se ketyre punonjesve do t’u mungojne edhe vitet e pensionit dhe te ardhurat per te perballuar semundjet e ndryshme!
     Vetem kaq mjaftonte qe Rama te shkarkonte ministrin e Punes,Shendetesise,te Tatimeve etj!
     7-Mbi 110 milion euro jane borxhe te pa paguara nga institucionet shteterore per Sigurimet Shoqerore,gje qe tregon per nje SHTET RRUMPALLE dhe nje kryeminister rrumpalle qe nuk merret me problemet madhore te shtetit (doemos se eshte komplet i pa afte),por merret me show,festa bostanit,vizita neper baxho private ku qeveria nuk ka asnje merite dhe kurre nuk shkon atje ku fshataret derdhin qumeshtin,qepet,mollet etj!
     8-Rama kurre nuk ka folur per akuzen e bere qe ne gusht 2014 se buka prodhohet me miell kanceroz.Pra ka nje skenar per zhdukjen e popullit shqiptar!
     Po behet GENOCID dhe heshtet!
     9-Rama kurre nuk ka folur per gjakmarrjen,sepse ne veri shteti nuk ekziston!
     10-Rama ka sajuar “bashkeqeverisjen” per te zhdukur shtetin ligjor dhe nxitur korrupsionin!
     Do me ti Arjan per te kuptuar se Rama eshte aktualisht FATKEQESIA me e madhe e Shqiperise?

     Reply to this comment
     • Arjan April 25, 11:52

      Antonio une e kuptoj qe cdo gje varet nga pika e referimit dhe nuk eshte e thene qe te ndajme te njejtat mendime per ceshtje te caktuara. Por kam pershtypjen se ky mllefi yt behet pak bardh e zi, dhe shikon njeren ane, vetem ato qe mendon ti per kryeministrin. Kurse une ju referova tere klases politike qe eshte e degjeneruar dhe qe nuk hap rruge ( personalisht nuk punoj ne shtet dhe nuk ma ndjen per askend ) Une si taksapagues direkt kam shume pakenaqesira ne lidhje me kete qeveri (nuk e personalizoj kryeministrin ). Por kur mendoj qe alternativa qe kerkon te vije ne pushtet eshte totalisht pa ide, e paditur, e infektuar, dhe qe nuk ka piken e deshires te ndryshoje strategji. Atehere them o zot ku paskemi rene. Po qe per fjalor banal e te peshtire, fyerje dhe fjale te denja per libra porno leshohet nga opozita ne paarlament e rrugeve saqe te vjen ndoht ti degjosh se dhe veshet te behen pis. Gjithsesi une e respektoj mendimin tend po nese ti mendon se kjo rruge e zgjedhur eshte me e mira per ti dhene nje alternative vendit, atehere dhe femijet tane nuk kane se ca bejne me ne kete vend. Personalisht mendoj qe njerezit qe kryeministri punon jne po nga ai brume qe kane qene dje e 27 vjet ne Shqiperi, e normal qe nese gjerat nuk ndryshojne atehere zoti na ruajt. Por nese mendon se kryeminstri eshte ekeqja me e madhe ne kete vend atehere, kush do e zere vendin e tij? Keta qe dorezuan mandatet? jooooooooooooooo Antoniooooooo. Nje gje te kuptosh qe qeverise ju drodhen kembet vetem nga protesta e studenteve.Sepse ne 90 kam qene vete student dhe i varfer, dhe qeveria e atehershme nga studentet pati frike. Ne momentin qe komunistet e keqinj si Berisha me shopke monopolizuan opoziten atehere kjo punbe mori fund.Edhe ne rastin e protestes se studenteve qe kaloi ne momentin qe frenat e protestes i terhoqi opozita, atehere ti e pe se ca u be me kete proteste. Gjithsesi te pershendes

 6. Plaku Xhuxhumaku April 23, 04:16

  Boooooooooo, sa qeke lodh o Viktor me ia lepie lart e poshte kryeministrit tone te nderuar dhe ke harruar qe sipas kryeministrit zotrote edhe ne mos je Kadri, je brenda kazanit.

  Reply to this comment
  • arben demo April 23, 11:16

   Plako..! Tori nuk na tha si quhen kritikuesit e tjere te kesaj Qeverie…se kadrinjte e morem vesh kush jane ….apo nuk ka te tille se ka vetem Edvin me profetet e dishepujt e tij qe vuajne per dite duke punuar per tya ..mua e te tjere..

   Reply to this comment
  • Tartufi April 23, 14:14

   Kete radhe o Viktor e ke ngordhur . Nje Kadreshe e madhe ,qe ngeli tek kadrinjte e gazetes Koha jone eshte dhe nje fare Arta Dade . Kjo Kadreshe ri dhe ri dhe ben thirje te heqim kallamin dhe te veme kazanin . Kadrinjte dhe Kadreshat o miku tim I shtrenjte I gjen kudo dhe kurdohere ,po te kerkoshe .

   Reply to this comment
 7. Morava April 23, 04:49

  Ah Shqiperia atdheu yne i dashur sa nevoje ke per gazetare te ketij kalibri. Respekt dhe nderime per ju Malaj.

  Reply to this comment
 8. Lili April 23, 07:09

  Bref , siç thone francezet , na qenka lufte mbrenda lojit!!
  Ku shqipet nuk perfasojne asgje…

  Reply to this comment
 9. Tori April 23, 08:37

  Po ty mos te therrasin gje Edi apo je nje bythlepires qe flet me gjuhen e tij per koleget e tu.Po ti nuk ben pjese tek kadrinjte?

  Reply to this comment
 10. ETHEM LALAJ April 23, 08:52

  TE LUMT Z.V.MALAJ.ANALIZE E SHKELQYERE E PA BERE NDONJEHERE NE KTO PERNASA.
  -MENDOJ SE MEDJET QE CILESOHEN SI PUSHTET I KATERT,NE FAKT ESHTE I RENDESISE SE DORES SE P A R E.SEPSE NESE NUK DO I VIHEJ MIKROFONI NE GOJE SALIJRIMINELIT ATIJ NUK DO NDIHEJ ZERI,SHPIFJA,HAKRRIMI NE KUVEND E KUDO KU AI KA BERE PRONARET E TYRE ME PRONA E DOLLARE,PRA TE GJITHE ATA QE I SHKOJNE PAS SI B.LEPIRSA.
  -DUHET THEKSUAR FORT SE KM RAMA,PS NUK KA ASNJE MEDJE QE E MBESHTET,PASI EDHE GAZETEN ZERI POPULLIT E HOQI NGA QARKULLIMI.E TASHME KA NJE VIDIO ERTV.
  -PARA DO KOHE U PUBLIKUA SE DISA MEDIE FINANCOHESHIN NGA LOBET GREKE,BILES JEPESHIN EDHE DISA EMRA GAZETARESH.POR SI GJITHMON LAJMI U SHUA SHPEJ DHE NUK U MOR KUSH ME KTE SKANDAL.PSE: SE TE NE NUK KA DREJTESI DHE SE AJO ESHTE E KAPUR NGA SALIVIÇIDOLI.
  -DISA TIPA SI FATOS LUBONJA I THIRRUR PER-NATE-DITE NGA KADRIU ZHEI BEN THIRRJE PER PROTESTA TE DHUNSHME NJELLOI SI SALIU.PSE:SE KY E URREN E.RAMEN THJESHT SE AI PO PUNON ME MIRE SE ÇDO KM TJETER NE KTO 29 VITE(SIPAS REXHEP QOSES E ALFRED MOISIUT).
  -DITE ME PARE V.O.A NE SHBA TE TROPOJANIT E ELEZ BIBERAJ BOTOJ NJE SHKRIM PER VJEDHJE ZGJEDHJESH NE DURRES,PESHKOPI,ETJ.KY SHKRIM MORI SHKAS NGA NJE INFORMACION TE DHENE NGA GAZETARJA E NEWS24 KLODI LALA E MARRE NGA NJE PREKUROR SHARLATAN I SALIUT.DHE KTE INFO GJOJA TE DALE NGA SHBA-BILES NGA PRESIDENTI E TUND SI FLAMUR FITORE SALIU,LULI,MONA SI ARME MODERRNE KUNDER EDI RAMES TE CILIN DUAN QE TA HAN MISH TE PJEKUR NE HELL.DHE KJO U BE ARSYE E FORTE PER DJEGJE MANDATESH NGA OPOZITA.
  -PER MEDJET PD ME A.VOKSHIN PATEN INFORMUAR BOTEN E MEDJEVE PER ÇFAR BEN RAMA KUNDER KADRINJVE NE SHQIPERI.DHE PO ATE INFO E KEXON PO VOKSHI SI INFO TE ARDHUR NGA BOTA MEDIATIKE.KJO MARRZI VAZHDON PASI “QYTERARI DIXHITAL”NUK FLE GJUME NATE-DITE PER SAJESA DOSJESHTE TIPIT BABALE,DUKE SHFRYTEZUAR GJUMIN PALLE-ARIU TE DREJTESISE SONE TE DEGJENERUARE,KU DERI TANIME 50 % PREJ GJYQTARVE E PREKURORVE KAN DALE NGA SISTEMI SI TE KORRUPTUAR TE SHEKULLIT.
  -DHE SHPIFJET E MEDJEVE DO VAZHDOJNE DERSA NUK KA LIGJ TE SAKT KUNDER SHPIFJES,TE CILIN E KUNDERSHTON TMERRSISH SALIZMI SI FATKEQSIA KOMBETARE NE KTE VEND.

  Reply to this comment
 11. drejtesia April 23, 09:14

  Nje permbledhje dhe qendrim i shkelqyer ndaj ngjarjeve e Kadrinjeve qe i ndjen cdo shqiptar dhe arrin tju vleresoje Ju dhe ti percmoje Kadrinjte e vjeter e te rinj, bashke me pronaret e tyre te cilet shpresoj te analizohen ne nje shkrim tjeter.

  Reply to this comment
 12. qytetar April 23, 09:17

  Nje analize brilante per qenerine e mender analisteve te shtypit e televizionit .Humori qendron se vogelushi ne moshe por jo ne krime Lulushi pellet se medit i ka kapur e blere Rama,nderkohe qe vetem dy televizione jane te pa anshem Vizion Plusi e Report Tv,e nder gazetat kater jane Dita,Sot dhe shqiptarja dhe shqiptarja.com.Te gjithe te tjeret jane bythlepires te neveritshem ne sherbim te krimit dhe agjenturave serbe greke e ruse

  Reply to this comment
 13. kreis 1 April 23, 09:30

  Nje perle artistike dhe llogjike.Ball I kazanit!Shkruar nga shoku Demke qe dermon kadrinjte dhe mbron figure heroike Te Maliqit.

  Reply to this comment
 14. Vatra April 23, 10:09

  Mjafton vetëm fytyrat e tyre të shëmtuara tu shifen dhe ska nevojë të lexohen e dëgjohen opinionet e tyre këta nuk janë gazetarë këta janë të paguar – mercenarë

  Reply to this comment
 15. Turi April 23, 10:16

  BRAVO . PO KA NJEREZ ME TE HURYER SE POLITIKANET AJDUTE SHQIPTARE JAN VETEM DHE TE PA KONKURUSHMIT KADRINJTE PLERA,QE PO I BEJN VARRIN DHE PERFUNDIMISHT DHE PD DHE PERKOHSISHT DHE SHQIPERISE. PLERA KAN QEN DHE PLERA DO VDESIN.

  Reply to this comment
 16. Vasili April 23, 10:58

  Dhe cfare eshte kjo prrallisje e stergjate,per gjerat qe i jetojne dhe i dine te gjithe.
  Dhe mbi te gjitha ky malaj,nuk guxon te permende as emra,pa le me tu bej skopin e gjenezes se tyre,nga e cila dhe dirigjohet ajo qe ata bejne..
  Pra ky eshte vet dhe nje nga kadrinjte,bile dhe me i keqi,pasi mundohet te maskohet ne mes te dites.

  Reply to this comment
 17. Timi April 23, 11:08

  Falemnderit z. VIKTOR MALAJ, MR SAKTE E ME BUKUR NUK KA PETSHKRIM PER KADRINJTE….

  Reply to this comment
 18. Samiu April 23, 12:12

  BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  Reply to this comment
 19. Jimi April 23, 12:46

  Viktor! I ke thene te tera dhe qarte! Kush ka sy le te shikoje, kush ka veshe le te degjoje !

  Reply to this comment
 20. Mondi April 23, 13:10

  Me fal qe po nderhyj ndoshta pa takt ne analizen tuaj shume te menduar dhe te goditur zoti Malaj,por meqenese jyve nuk ja u lejon edukata dhe etika ta plotesonit edhe nje detaj qe i karakterizon keta Kadrinjte e sotem dhe me sakte ta thonit shkoqur po e them un qe keta Kadrinjte qe me te drejte anatemoni ju jane dhe kane qene po aq bythlepires sa edhe besnike te Edi Rames ashtu sic jane sot te plakut dixhital qe mbahet ne kembe me morfine.Keta thjeshte nderrojne rolet njehere beshtyjne aty dhe me pas kthehen edhe e lepijne,pastaj anasjelltas lepijne diku gjetke dhe me pas kthehen e beshtyjne po prap.

  Reply to this comment
 21. Alumin Bakri April 23, 13:12

  zoti MALAJ, eke qar artikullin per kadrinjte, po me emra duhet thene megjithse dihen, shumica jan kadrinj te lindur me ne krye fahriballiu,yllirakipi dhe gjith llumi gazetarve te pd, por jan shtuar kadrinjt ish shok te rames si bushati lubonja xheji qe si beri drejtora, jan kadrinjt e beketit si sonilaqato adikrasta, kadrinjt e henricilit qe su ndien ca koh si ai kadriu me mbiemer iljazaj qe hiqet i ditur, dhe pa harruar kadrinjt e tipit bejtja te fevziut, apo tipat babaramo, ah po na ka dal nikolla i lehsit nje kadri modern, po analisti me fame amerikane ilirdemalia cfar kadriu, popopo na mbyten kadrinjt ,po shtohen cdo dite, jane parate ruse qe po i ushqejn, kam harruar shum kadrinj te tjere qe po mbijne cdo dite ne cdo tv.respekte

  Reply to this comment
 22. Ramazan April 23, 13:14

  Nie analize perfekte! Ju lutem shkruani me shpesh sepse keshtu i beni nje shebim te madh ATDHEUT TONE TE DASHUR!

  Reply to this comment
 23. betixho April 23, 13:24

  Zoti Viktor!Ke shkruar për gjithë njerëzit e drejt e të ndershëm,të moralshëm e të frymëzuar nga ndjenja e dashurisë për vendn dhe prosperitetin e popullit:u ke plotësuar dëshirën të gjithë atyre që nuk janë të shprehur në rjetet mediatike por si shqiptarë të mirë me viryte e cilësi pozitive e kanë të qartë si drita e diellit se ç’farë mashtruesish janë këta tipa të poshtër e me shiumë fytyra që përmbledh me nofkën “kadrinj”,lojtarë që për interesat e tyre,nuk arrijnë dhe nuk kanë asnjë shtysë të brëndëshme
  pozitive,atdhetare,pluraliste,progresiste që të ndihmojnë opozitën të përmirësohet intelektualisht,poltikisht dhe organizativisht të sjellë një model sjellje të re politike dhe ideologjike për ta lënë njëherë e mirë tranzicionin e tejzgjatur politik dhe të kapërxejnë një epokë e cila manifestoi dhe akoma po manifeston psikologjine e urrejtjes dhe armikut përballë konkurentit politik kushdo qoftë,për ti dhënë nxitje luftës dhe debateve moderne duke u orjentuar drejt sfidimit intelektual të programeve që do ta shpinin ppopullin dhe shqipërinë në një fazë të re zhvillimi intelektual,motivimi demokratik dhe paqes sociale.
  Të lumtë Z.Viktor shprehës i shumë të vërtetave që ndodhen në mëndjen e zëmrat e ç’do shqiptari koshient për kohën që po kalojmë.

  Reply to this comment
 24. Xha Bakja April 23, 13:34

  Bravo nje analize prefekte. Keta kadrinjte e mediave sot jane nje nga fatkeqesite e medha qe ka ky vend. Kane gjithe keto vite qe na kane mbire ne TV dhe vetem mbrojne interesat e tyre, por jane llumi i kombit. Kur do vije ajo dite qe te shporren dhe te na rrine veshet dhe syte rehat.

  Reply to this comment
 25. Xha Bakja April 23, 13:36

  Bravo nje analize prefekte. Keta kadrinjte e mediave sot jane nje nga fatkeqesite e medha qe ka ky vend. Kane gjithe keto vite qe na kane mbire ne TV dhe vetem mbrojne interesat e tyre, por jane llumi i kombit. Kur do vije ajo dite qe te shporren dhe te na rrine veshet dhe syte rehat.

  Reply to this comment
 26. ema April 23, 13:53

  urime per shkrimin! kadrinjte jane bere te padurueshem…njihen boterisht kush jane..vene pasuri dhe nuk I intereson fare e verteta

  Reply to this comment
 27. qazim April 23, 14:27

  Shkrim fantastik.Nje radiografi ekzakte dhe e plote e te gjithe sjelljes se ketyre imoraleve mediaktike qe e kane helmuar dhe po e helmojne cdo dite ambjentin mediatik.Cinike,maskarenj deri ne perversitet,te rreshtuar ne nje barrikade,ulerijne,shantazhojne,mashtrojne e cirren cdo dite e cdo nate sa ne studio TV aq dhe ne gazeta,portale,kanale TV.
  Mallkuar qofshin e u shofshin.

  Reply to this comment
 28. mirel April 23, 14:52

  Nuk e di ne cfare kategorie e fyt veten Viktori, por qe eshte me idioti i te gjithe kategorise se gazetareve qe mund te gjenden majtas-djathtas.
  Te polemizosh me nje terminologji te shpifur vetem nga “strategu” i Rilindjes do te thote te jesh ulur dhe perrulur poshte shollit te kepuces se Ramutit dhe te kaperdish bajgat qe leshon ai.
  Ne cdo vend te botes kryeministri ishte ndeshur me probleme te etikes dhe shperdorim te autoritetit shteteror ne neperkembjen e personit te cilin e etiketoi dhe e ktheu ne krahasim vulgar mbareshoqeror. Edhe me ligjin mund te kishte probleme.
  Nje funksionar shteti per politike zyrtare perdor facebook meriton te shahet nga te gjithe perdoruesit, sepse kthehet vete ne “kazanin qe ai vete e trazon dhe e ndyn me pjesemarrjen e tij.
  Dhe Viktori ben eurodicion mbi kete.
  Cope mishi

  Reply to this comment
 29. mirel April 23, 15:10

  Nuk e di ne cfare kategorie e fut veten Viktori, por qe eshte me idioti i te gjithe kategorise se gazetareve qe mund te gjenden majtas-djathtas.
  Te polemizosh me nje terminologji te shpifur vetem nga “strategu” i Rilindjes do te thote te jesh ulur dhe perrulur poshte shollit te kepuces se Ramutit dhe te kaperdish bajgat qe leshon ai.
  Ne cdo vend te botes kryeministri ishte ndeshur me probleme te etikes dhe shperdorim te autoritetit shteteror ne neperkembjen e personit te cilin e etiketoi, dhe e ktheu ne krahasim vulgar mbareshoqeror. Edhe me ligjin mund te kishte probleme.
  Nje funksionar shteti, qe per politike zyrtare perdor facebook, meriton te shahet nga te gjithe perdoruesit, sepse kthehet vete ne “kazanin qe ai vete e trazon dhe e ndyn me pjesemarrjen e tij.
  Dhe Viktori ben eurodicion mbi kete.
  Cope mishi

  Reply to this comment
  • @ April 23, 15:59

   Bravo VIKTOR me kete shkrim i ke terbuar Kadrinje e Kadrillesha qe jane raca me antikombetare dhe e degjeneruar e popullit shqiptare.Pa u zhdukur kjo specje e ndyre asgje nuk lulezon ne kete vend.

   Reply to this comment
  • @ April 23, 15:59

   Bravo VIKTOR me kete shkrim i ke terbuar Kadrinje e Kadrillesha qe jane raca me antikombetare dhe e degjeneruar e popullit shqiptare.Pa u zhdukur kjo specje e ndyre asgje nuk lulezon ne kete vend.

   Reply to this comment
 30. I gjati per te gjatin April 23, 15:31

  E paske qare.
  Suuuuuupppppeeeerrrr

  Reply to this comment
 31. info analitike April 23, 17:37

  Viktor Malaj apo kadrizimi pro qeveritar i nje te vetequajturi “perendimor” me kumandarin ne zemer. Se ne cfare eshte “perendimor” kete e di vec Viktori.
  Lexon Viktorin dhe e kupton se sa keq te katandis kulti i individit.

  Reply to this comment
 32. uskania April 23, 17:43

  Viktori nuk është KADRI. Edhe komentet kanë KADRINJTË e tyre, që i kundërvihen këtij shkrimi të shkëlqyer.

  Reply to this comment
 33. Martini April 23, 18:17

  Z Malaj.I saktë si gjthnjë.Nuk të heq asnjë presje.Fajin për shtimin e kësaj specie Kadrinjsh,e ka Edi Rama.Është ai që mbështet qoftë dhe indirekt.Njësoj si vepron me Sali Berishën,Lulin Monikën me shokë për krimet dhe vjedhjet e tyre.Duke u justifikuar me drejtësinë.Gënjeshtra.A është p.sh.Ylli Rakipi,Fahri Balliu i implikuar direkt me Berishë në krimet e 97 98 Gerdec.Milionat e deklaruar si i kanë bërë.Cfarë taksash e detyrimesh skanë paguar.E drejta borgjeze dhe ligjet tona,mundet tu venë kufi.Por strukturat që drejton Edi,cfaqen impotente se kështu do Edi.Ushtri kontrolluesish,auditi,policësh,inspektorësh.Përfundimi nul.A mundet të më thuash Viktor,po të funksiononin këto struktura cdo të bënte Fevziu,Ylli,Fariu,Fatosi,ai që calon,Zhei,cani,Bushati,qerosi etj dhe të gjithë ata që kanë vila e pasuri që me një komtroll bilanci i fut në burg.TA THEM UNË.S I M U T.Ju a njohim trimërinë.Prandaj bjeri Edit që mos e ketë mëndjen tek brekushet,por të zbatoje detyrën.

  Reply to this comment
 34. HOMORA April 23, 19:58

  vetem mediat mainstream jane ne sherbim te sistemeve politike dhe oligarshive pra,qe te besoni ne seriozistetin dhe pjekurine e tyre,dhe sidom ne prefesionalizmin e tyre asnjeanes apo te ndershme don te thote qe,kur ke ardhur ne kete dynja ke ardhur per se mbrapshti,nga ku del se hecen koka ne vend te kembeve dhe se mednojne kembet ne vend te kokes.
  Vetem mediat indipendente dhe investigative mund tju besosh deri diku,biles anoj me teper per mediat invastigative qe jane me te lidhura me nocionin prefesionalist kundrejte VERTETESISE dhe LIRISE se OPINIONIT.
  U arrestua Julien ASSANGE me nde bota pseudo demokratike as qepallen nuk levizi per i dale ne krah ketij personi qe sakrifikoi karrieren e tij vetem per LIRINE e Informacionit.
  Lexoni Aldous Huxley per te kuptuar dhe pare se çfare qellimi apollogjik ka Tv dhe shtypi.
  ne kohen e dulles kur shifnim tv me po te njejetn fryme propagande apollogjike,nga forca e saj u transformuam ne paranojake,aq sa kishim frike se mos spiunonim pa dashjie vellain apo baben apo momen e motren.
  Pa llogarit ZERI i POPULLIT qe çdo gje kish ne te por vetem zerin e populit se permbante ne te.
  Pranej vellezer e motra midis kapitalizmit dhe komunizmit edhe pse fillojne qe te dyja me “K”,vetem terminollogjia ju ndryshon se principi dhe qellimi eshte mbytjia e POPULLIt ne skllaveri morale,shpirterore,materiale e me se fundi ne skllaveri egzistenciale.
  Po su ngrit POPULLI e te mari ne dore PUSHTETIN e tij,ta dije se e ka puthur HANKJOA mu ne lule te ballit,sepse Kdriu,para se ta provonte vete se çfare ishte pushkatimi pat çuar kushedi sa para tij.
  Pra ramaqia harron qe KADRI eshte nje shenje e mire sidomos per ata qe besojne ne ZOT.
  E kur permendet ky lloj emri ta dije se ne ta jane dy anet e medaljies.
  Sepse RAMA rimon me DRAMA!!!
  E duhet te jete miop cerebral kryem…qe duke zhytur kombin e tij ne tragjedi vete eshte zhytur ne tragjedi-komedi,dhe se nje qime floke e ndan nga dramaturgjia e DRAMES se tij jetesore.
  Pra o SHQIPETARE ZGJOHUNI!!!

  Reply to this comment
  • mirel April 23, 22:17

   Shume drejte Homora.
   Megjithese une nuk e kam per Kadriun e zotit, por per kedo qe e ka emrin Kadri eshte fyerje masive e bere nga vete institucioni shteteror, dhe merr karakter gazetaresk te idiotet, i pari Viktori

   Reply to this comment
  • Drini April 23, 22:45

   Ti Homorra ke te drejte,por edhe ky shkrim nuk eshte bere thjesht per te akuzuar “kadrinjte” qe percakton Rama me tallje si arrogant qe eshte,por per te retushuar imazhin e vete DITA-s para Rames meqenese e kane akuzuar pa pushim deri me sot!
   Por nje gje duhet te dini:Si DITA dhe TEMA,qe mbahen si gazeta pro mazhorances se MAJTE, e bejne jo per interesat e medha te Shqiperise dhe popullit,por per interesat e veta private!
   Se as DITA e as TEMA nuk te botojne as si komente kritika me fakte konkrete kunder pushtetit,me emra,shifra etj,sepse ju duhet te mbrojne veten!
   Nderkohe qe lejojne komente me sharje me liber shtepije para e prapa,ndaj tyre,sepse e dine qe sharjet nuk i merr njeri seriozisht dhe se nuk cenojne ligjerisht personin qe shahet!
   Jane mjeshter edhe keta ,Homorra,prandaj ky eshte nje mocal i ndyre ku “pi” uje populli yne i mjere!
   Sot i gjithe shtypi eshte ne anen e varrmihesve te popullit shqiptar dhe hedhin shashka tymuese duke hedhur ne treg shkrime mbushur plot me sofizma mashtruese!

   Reply to this comment
   • HOMORA April 24, 11:47

    Ho me eshte dhene siraja te bej pak kerkime per te pare se kush merua.
    et bindjiet i kam te paluhateshme mbi qellimin e tij perrallor.
    E mesova qe dita eshte ne kooperim me temen,por pak rendesi ka kjo,rendesi ka qe ne komunikojme per te zgjuar njeri tjetrin nga letargjia e botes konsumatore,nga mondializmi dhe nga oligarshia qe premton me bythe dhe perdhunon me xhizme te hekurt.
    Pra eshte mire qe diskutojme per te kuptuar qe populli sherben vetem nje dite,manipuloehet vetem nje sekonde,perdoret vetem me nje buzeqeshie hipokrite e me pas fundoset akoma me thelle no koshin e galbesirave ne te cilen e ka futur politika sataniste.
    Populli duhet te kuptoje qe vota eshte nje loje joshese dhe mashtruese,pra eshte nje bombe e vonuar ne dem dhe shkaterrim te popullit.te ishte se vota zgjidhte problem,jini te bindur qe me kohe ajo do ishte ndaluar,biles do fshihej si fjale nga fjalori nderkombetar.
    ndaj dhe ajzbergut i duket maja por jo bazamenti sepse ai gjendet nen thellesine e ujit.
    kesht eshte dhe politika ku,maja e tij jane premtimet e pafundeme por,bazamenti tij jane indtrigat,manipulimet,bashkepunimet,kompromiset, lojrat cinike dhe finoke,strategjite fodulle dhe hipokrite.
    E kush i vuan tere kato???
    Populli qe si dele manare beson se çobani e çon ne kulloten me te mire,ne lendinene me te bukur qe deljia ti gezohet te mirave te saja,kur ne realitet çobani i merr qumeshtin,rroben dhe pjellen.
    Pra politika luan me nevojshmerin vitale te njeriut e njeriu perulet ne saje te kesaj vitaliteti egzsitence duke i dhene gjerat me te shanjta politikes.
    Pra i varferi pa varferine i duket vetia jetim,ndaj dhe si lypesar shkon e voton sepse mendon qe taksa e lemoshes se tij zdo jete e shtrenjte.
    Oh Mirel dhe Drin jam farketuar nga diktatura qe ta urej ate dhe jo ta dua,ndaj jam krenar kur shoh qe ka bij shqiperie qe po zgjohen,sepse gure mbi gure behet mure e mure mbi mure behet kalaja,pra arma me e forte e njeriut eshte durimi,dhe kur durimi behet hekur ketu kala vershon llavet e saja te REVOLTES e kur ZGJOHET POPULLI ska Mal qe e ndalon.
    Mjere ai qe do bjeri nen drejtesine dhe lirine e tij,mjere qofte sepse dita do i behet nate e nata sketerre.
    Rini ne ZGJIM,kerkoni drejtesine dhe te drejtat e juaja.
    sepse kjo bote kapitaliste apo demokratike ka rreshqitur drejte gremines lajthitjie.
    Mendoni per brezat qe do vine.
    mendoni qe nje here vini ketu mbi kete dynja.
    Pra duhet te mesojme si jetohet ketu per te merituar si jetohet atje,SIPER,lart tek i Madhi ZOT.
    rrofte shqiperia dhe LIRI,PAQE,MIRESI dhe BEGATI POPULLIT,e per keto po su çuam NE askurkush sna i jep,perkundrazi na i perdhunojne me dhune drastike dhe tiranike.
    ZGJIM dhe vetem ZGJIM ky eshte i JONI shpetim.
    🙂 🙂 🙂

    Reply to this comment
 35. Alban Dega April 24, 02:50

  MARIONETAT

  Sent: Friday, January 31, 2014 7:10 PM

  Subject: OPINIONE: MARIONETAT

  Opinione

  MARIONETAT ….

  – Sabelotodo es sabelonada, thone spanjollet

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Ata dine gjithcka… Gjithcka e per gjithcka… Jane mjeshter e specialiste, eksperte e njohes te shkalles me te larte, fjala e fundit e politikes e ekonomise , artit e mjekesise , kultures e arsimit, te financave e ceshtjeve ushtarake, te shkences e te teknikes … te armeve kimike edhe atyre termoberthamore… Ata dine e njohin gjithcka. Enciklopedi e gjalle e cdo fushe
  Shume pak…. Nuk do te jete e larget dita kur do te na shpikin ndonje arme te re… apo mrekulli te tete te njerezimit.
  Te njejtat fytyra. Te njejtat fjale. Te njejtit persona… Kurdo e kudo. Tek Topchanal e tek Klani. Ne Vizion Plus e ne Koha TV… Ne RTSH e ne RTK… Kudo e kurdo. Per gjithcka e per cdo gje. Lum Shqiperia e Kosova, lum Maqedonia e Mali i Zi, lum Lugina e Presheves e lum Cameria, lum shqiptaria qe i kemi.
  Sabelotodos… Ata qe dine gjithcka, thone spanjolle per keta sojesez analistash e publicistash, gazetaresh e rrota…k…, sipas gjuhes celulare te Fatos Nanos me mikun dhe servilin e tij Zheji

  Deliri i madheshtise apo deliri i marrezise

  Xhorxh Uashingtoni e Winston Churchilli, Abraham Linkolni e Sharl De Goli, Bill Klintoni e Toni Bllejer, Henri Kisingeri e Ten Hsiao Pini, Golda Mejer e Mahatma Gandi… Albert Ajnshtajni e Isak Njutoni, Bill Gejtsi e Steve Jobsi… Sulzburger e Larry Kingu… Skenderbeu e Nene Tereza …., ” The New York Times” e “ The Times”, CNN e BBC… Euronews e Raiuno… jane nje hic para tyre.
  Lum si ne shqiptaret qe i kemi keto koka te medha .
  Ketu e gati 150 vjet me pare rilindasi mendjendritur Sami Frasheri ka bere radiografine e shkelqyer te kesaj mendesie dritshkurter shqiptare:
  – Cdo shqiptari i duket vetja i perkyrer , por mjafton te degjoje vetem pese per qind te asaj qe mendon ai per vetveten nga goja e dikujt tjeter dhe ai eshte i kenaqur.
  A mund te gjesh pershkrim e vezhgim me te perkryer per delirin shqiptar te madheshtise se ky i Sami Frasherit. E sic thone amrikanet Deliri i madhshtise nuk eshte deliri i marrezise.

  He si tu duka… !?

  E sa dalin nga mejhanet e kurverise apo kamerat e TV-se, nga ditlindjet apo vdekjet, nga gazmendet apo deri edhe funeralet .. si askush tjeter ne shqiptaret pyesim familjaret apo kanakaret, dashoret apo inatcoret, shoket apo miqte….
  – He si tu duka !?
  U jane merzite edhe grave e femijeve te vet ne shtepi qe mezi presin te perzene prej sysh.
  Na cajne menderen dite e nate, nate e dite sa ne nje ekran ne nje tjeter, sa ne nje gazete ne nje reviste me te njejtat llogje Kavaje apo pallavra Paruce.
  U jane merzite e shkaktojne alergji tek shikuesit e lexuesit qe mezi presin te mbarojne perrallat e tyre ruse me salce kineze apo nderrojne kanale per te shpetuar prej marrezive te tyre.

  Pse !?

  Pergjigjen e keni tek “Opinionet” e 30 janarit 2014 te Blendi Fevziut me Ministrin e Brendshem Saimir Tahiri ne Televizionin “Klan” dhe tek kronikat e séances se djeshme te Kuvendit Popullor te Shqiperise. .
  Tre prej ketyre “yjeve” te analizes mediatike shqiptare Artur Zheji dhe Ardian Hoxha dhe Blendi Fevziu dora vete jane deshmia me e qarte e marrezise jo vetem te medias, por edhe te krejt politikes dhe mendesise shqiptare.
  Skenat e fjalimeve ala Fidel Kastro te Sali Kadafit, replikat pafund te tij me cilindo qe mendon e vepron ndryshe nga mendja e tij e cartun, kacafytjet verbale te sejmeneve te tij sipas porosive dhe urdherave te tij ne altarin e demokracise shqiptare, Kuvendin e Shqiperise ishin preludi dhe udhezuesi i “Opinioneve” te Fevziut.
  Ekranet e celulareve te tyre jane edhe vete ekrani i persosur i marrezise dhe mendesise se pandryshuar ketu e gjithhere shqiptare te stigmatizuar aq sakte nga Samiu i madh ketu e 150 vjet me pare. Eshte ekrani i turpit jo vetem i medias por edhe politikes, i mendesise se marre, shkurt i krejt marrezise shqiptare.

  Pasqyra e marrezise shqiptare

  Ekranet e filmuara te celulareve te ish- kryezedhenesit te qeverise dhe shtetit shqiptar Artur Zheji, “ish- kandidatit surprize” te Sali Berishes per President i Shqiperise Ardian Hoxha, jane deshmi e gjalle dhe pasqyre reale e kesaj marrezie shqiptare.
  Ato jane denoncimi dhe demaskimi i persosur i krejt mekanizmit te lidhjeve okulte e marredhenieve mafioze midis politikes dhe medias, i pushtetit politik dhe atij mediatik, i korruptimit total te te gjitha hallkave te pushteteve ligjor, zbatues, juridik, mediatik… i pushteteve numer nje, numer dy, numer tre, numer kater… i te gjitha pushteteve reale ne Shqiperi.
  “Yjet” e medias shqiptare e marrin ndricimin , guximin, frymezimin, udhezimin, veprimin, komandat, urdherat nga dy dinosauret, nga dy kucedrat e politikes shqiptare te 23 vjeteve te fundit Fatos Nano dhe Sali Berisha, nga klanet e pjella e tyre e deri niperit e mbesat, tek dhenduret e kollovaret e tyre.
  Nuk eshte fjala vetem per Blendi Fevziun e Artur Zhejin, per Ardian Hoxhen e Prec Zogajn, per Henri Cilin e Cim Peken, per Sazan Gurin e … por edhe per deputete e ish- ministra qe nga Arben Imami e Enkeled Alibeaj, Kastriot Islami e Albana Vokshi, Flamur Noka e Genc Ruli… per cdo hallke te klaneve politike Berisha- Nano, fatkeqesia e politikes, ekonomise, financave , fatkeqesia e mallkimi i shqiptareve dhe Shqiperise si shtet ne keto 22 vjet e fundit.

  Miti dhe realiteti

  Secili prej ketyre hallkave mediatike e politike u duket vetja i perkryer, sic thoshte Samiu . Jo vetem kaq, por dhe si koka Zeusi, Sabelotodo. Ky eshte miti. Po realiteti!/
  Realiteti eshte ai i ekraneve te celulareve te Hoxhes dhe Zhejit, te Fevziut, dhe Cilit….
  Realiteti tregon qarte se secilit dhe te gjithe ata vec e vec apo te marre se bashku nuk jane gje tjeter vecse marioneta, kukulla qe komandohen nga Berisha apo Meta, Mona apo Lulushi , fatkeqesia e Shqiperise.
  Si te tille edhe keto marioneta jane jo vetem fatkeqesia e vetvetes, por edhe e shqiptareve dhe Shqiperise qe jane te detyruar te degjojne llogjet, porosite urdherat, komandat pa fund te Nanos e Berishes, te Berishes apo Nanos.
  A nuk u kujtojne keto skena turpi e marrie mbledhjet e dikurshme te Byrose Politike e plenumeve te KQ te PPSH-se, RTSH-ne qe ne fakt ishte e RTPPSH-se kur te gjithe gerxhot e tyre flisnin si ai Qoftelargu, thoshin cka u thoshte ai Qoftelargu, lavderonin apo ndeshkonin, syrgjysnosnin apo varrosnin per se gjalli apo se vdekuri cilindo qe donte vetem ai Qoftelargu, dora vete. I vetmi ndryshim ishte teknologjia por jo produkti. Atehere nuk kishte celulare…
  Marionetat jane shume me te vjetra se celularet… Ato mbeten marioneta. Jo dosido!
  Marioneta qe dine gjithcka… Sabelotodos… Sabelotodo es sabelonada, thone spanjollet.
  Pra, ata qe dine gjithcka nuk jane gje tjeter vecse ata qe nuk dine asgje !

  SHTESE: Lukunise se marionetave, prostitutave te mediave kurva ne sherbim te politikes karakurve shqiptare po i shtohen mantenuta te reja cdo dite….
  Do te vecoja “Profesorin” e Plepave Agron Gjekmarkaj jo vetem per peshtirosjen deri ne krupe edhe te vete fjales servilizem Politik por edhe te padijes, analfabetizmit gjuhesor… Vetem ne pese paragrafe te nje “analize te botuar para nje muaj ne gazeten ” Panorama” numerova plot 115 gabime fatale ortografike, 74 fjale te huaja jo vetem te panevojshme ose me kuptim tjeter per tjeter, kuptim te kundert !
  Pse? Vetem nga padija madhore, mosnjohja e plote e gjuhes shqipe, moskuptimi i plote i gjuheve te huaja, prirja per te shitur mosdijen si dije te shkalles siperore!
  Te mos dish nuk eshte mekat… Te shesish padijen per maje te dijes eshte maja e gomarllekut, thoshte filozofi i madh kinez Konfuci!
  Ndalova leximin sepse me erdhi te villja… Ma coi tugen nga prapanica, sic thoshte babai im i nderuar!
  Bera nje pergjigje qe “Panorama” ” e pavarur” nuk e botoi kurre sepse Agron Gjekmarkaj eshte jo vetem marioneta me e peshtire e PD-se, por edhe mantenuta me e vet shperdoruar e Lulezim Bashes!
  Mjere studentet qe u jep cmesim Agron Gjekmarkaj!

  Reply to this comment
  • HOMORA April 24, 11:53

   Kapelen!!!

   Reply to this comment
   • Hajriu April 24, 16:57

    Nuk jane te rrezikshem vetem mantenutat qe shajne qeverine,se e kane nga halli,por mua me duket se jane me te poshter sidomnos ata qe mbrojne qeverine!
    Pse duhet mbrojtur qeveria?
    Nga kush duhet mbrojtur qeveria,qe shqetesohen kaq shume mantenutat mediatike?
    Ne se qeveria punon per popullin,pse u dashka mbrojtur?
    Ne se qeveria ka vene ligjin ne zbatim pse i duhet mbrojtja e tyre?
    Historia njerezore njeh vetem diktaturat qe i detyron njerezit t’u pergjerohen,t’i mburrin,t’i trajtojne si perendi,ndersa ne nje shtet demokratik,ne se populli ngrihet ne mbrojtje te qeverise se vet (jo nga nje sulm ushtarak i jashtem),me siguri kjo qeveri ka mbaruar si e popullit dhe nxjerr rrogtaret apo delet e tyre per te krijuar imazhin e vet despotik!
    Nje popull i mjere,i varfer ne kulm,pa asnje shprese per jeten etj me siguri mblidhet me nje thirrje te pushtetit qofte edhe per te ngrene nje pjate supe falas!
    Eshte e trishtueshme qe shohim krahas protestave te opozites (qeveria po te ishte ne rregull duhet te perdorte dajakun dhe organizatoret te ishin arrestuar),qeveria blen mijra karrige dhe mbledh mijra rrogtare per te demos TURP! TURP! TURP!
    QEveria forcen e saj e tregon me politika popullore,me investime jo per imazhin e saj,por per popullin!
    Ne se kjo qeveri harxhoi miliona euro,krejtesisht pa sens per qendren e Tiranes,kur ish komunat perreth,qe tani jane pjese e bashkjise jane ne gjendje te mjerueshme,ky eshte skandal i madh dhe i denueshem!
    Ne Yzberisht dhe Astir me mbi 80 mije banore nuk ka asnje cerdhe,kopesht,lulishte,kend sportiv,biblioteke etj,ndonese bashkia ka vjele miliona leke ne muaj per kete qellim!
    Ku i ka cuar milionat tona kryebashkiaku Veliaj?

    Reply to this comment
 36. ALBAN DEGA April 24, 16:48

  AS KRYEKADRINJTE NUK JANE MBI LIGJIN!

  – Aq me pak Kadrinjte mediatike…

  – Te ndrite mendja e te shkelqefte mendja
  o Viktor Malaj !

  Koment eshte fakti, e verteta, hedhja poshte e shpifjeve, trillimeve, mashtrimeve me fakte sic vepron Viktor Malaj Adrian Thanp, Xhevdet Shehu, Bedri Islami…
  Megjithese nuk permend emra konkrete cdo lexues qe di te lexoje i dalin para syve Kadrinjte e krye-Kadriut te Shqiperise Saleh Ramollah Ajatollah Milloshevici si Ylli Karipi, Blendi Toptan- Korani, Artur Zhele Putini, Andi Bushat Sputniku, Fatos Lubonja- ekzekutori politik i babait te tij, Ardian Krasta Vicidoli qe perballe Sali Berishes me kujton mantenutat e Kimeve te Korese se Veriut, Mark Mark Makiaveli, Sonila Mece, Klodiana Lala …
  Lista eshte po aq e gjate sa edhe lista e kryebanditeve te Bandes se Gangstereve te SaLike Berishes, Lulush Karabush Cizmes, Fatmir Medihoxhe Trafikantit …. te zhytur ne vrasje seriale, hajni masive, krime pa fund ndaj Shqiperise si shtet e shqiptareve si komb.
  Eshte koha qe bashke me Mafian politike te kalojne ne siten e Vetingut dhe Drejtesise edhe Banda e Kadrinjeve dhe Gangstereve mediatike, pasurite e tyre, taksat e paguara e te fshehura, shantazhet, lidhjet dhe financimet nga sherbime te fshehta armike si ato serbe, greke, ruse… etj.etj.
  Pushteti i katert ashtu si cdo pushtet tjeter nga Presidenti e Kryeministri e deri tek kryeplaku i katundit me te humbur nuk jane mbi ligjin.
  Demokracia, shteti demokratik e ka zemren prej ligji!
  Askush nuk eshte mbi ligjin !

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim