Kalon sot në “sitën” e Vettingut, zbardhet pasuria e gjyqtarit Ilir Toska

June 20, 2018 09:09

Kalon sot në “sitën” e Vettingut, zbardhet pasuria e gjyqtarit Ilir Toska

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Tiranë, Ilir Toska, do të dalë sot para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, organit bazë të Vettingut, për t’u njohur me rezultatin e verifikimit të trefishtë, për ligjshmërinë e pasurisë, kontaktet e mundshme me krimin dhe aftësitë profesionale.

Trupa gjykuese që po shqyrton dosjen e gjyqtarit Toska përbëhet nga Etleda Çiftja, Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari. Ditën e sotme, kjo trupë gjykuese, do të japë një sinjal të qartë nëse gjyqtari do të konfirmohet si pjesë e drejtësisë së re apo do të shkarkohet nga detyra. Ligjshmëria e pasurisë, deri më sot, ka qenë faktor vendimtar për shkarkimin apo konfirmimin në detyrë, të të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve që i janë nënshtruar Vetingut. Shqiptarja.com publikon pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Toska pranë ILDKPKI që nga viti 2004.

Gjyqtari posedon vetëm dy pasuri të paluajtshme, konkretisht një apartament me sipërfaqe 91.44 m2, me vlerë 50 292 euro, blerë me kursime, hua dhe me një kredi bankare si dhe 33% të një apartamenti banimi me sipërfaqe 68 m2, në vlerën 25 000 lekë. Në deklaratën fillestare, gjyqtari deklaron edhe 2 600 000 lekë para cash. Ndërkaq, në vitin 2007, gjyqtari deklaron se ka blerë një autoveturë me vlerë 1 000 000 lekë. Sa i takon të ardhurave, gjyqtari deklaron vetëm pagën e tij, të ardhura nga disa projekte të ndryshme si dhe pagën e bashkëshortes.

Nga viti 2004 deri në vitin 2014, bashkëshortja e gjyqtarit deklaron vetëm një pagë rreth 497 106 lekë, ndërsa më pas, ajo rezulton me disa punë paralele. Në vitin 2016, bashkëshortja e gjyqtari deklaron 48 375 lekë pagë si pedagoge e jashtme, 483 408 lekë të ardhura nga paga pranë subjektit privat ‘Albiomed’ sh.p.k, 209 610 lekë ardhura nga paga pranë subjektit privat Qendra Diagnostike Moskat dhe 96 000 lekë të ardhura nga paga pranë subjektit privat person fizik Gëzim Shaholli, ‘Medical farma’.

Pasuria e gjyqtarit Ilir Toska

Viti 2004

Bashkëpronar me 33% i një apartament banimi 68 m2, në vlerën 25 000 lekë.

Para cash 2 600 000 lekë.

Depozitë bankare në vlerën 650 dollar.

Paga vjetore Ilir Toska 1 400 000 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 180 000 lekë.

Viti 2005

Paga vjetore 1 375 884 lekë, shpërblime 28 400 lekë.

Apartament 91.44 m2 me vlerë 50 292 euro, burimi kursime, hua dhe kredi bankare.

Detyrime në vlerën 7 065 750 lekë për një kredi bankare 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet.

Detyrime 12 000 euro për një hua për blerje banese, afat shlyerje 1 vit.

Detyrime -47 421 lekë për kredi bankare marrë më 12.10.2005 me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet.

Viti 2006

Paga 1 403 500 lekë, shpërblime 15 000 lekë.

Bashkëshortja paga 160 608 lekë.

Detyrime 6 781 233 lekë për një kredi bankare.

Detyrime -284 527 lekë për kredi bankare shtetërore

Detyrime të paguara në vlerën -12 000 euro për një hua.

Viti 2007

Paga 1 261 285 lekë.

Pagesa nga angazhimi ekspert pranë Shkollës së magjistraturës, 258 euro.

Pagesa nga angazhimi në Projekt të financuar nga AECI, 720 euro.

Pagesa nga angazhimi në Projektin e USAID në vlerën 90 dollar.

Bashkëshortja paga 325 800 lekë.

Blerë një autoveturë me vlerë 1 000 000 lekë.

Detyrime në vlerën 6 496 696 lekë për një kredi bankare.

Detyrime -284 527 lekë për një kredi bankare.

Viti 2008

Paga vjetore 1 207 394 lekë.

Pagesa nga angazhimi si ekspert projekt EU 1 640 euro.

Pagesa si ekspert pranë Shkollës së Magjistraturës në vlerën 145 800 lekë.

Bashkëshortja paga 338 800 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 6 212 169 lekë për kredi.

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për një kredi bankare.

Viti 2009

Paga vjetore 1 147 173 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 400 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 5 927 642 lekë për kredi.

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për kredi.

Pasuria 2010

Paga vjetore 1 224 698 lekë.

Bashkëshortja paga 450 000 lekë.

Depozitë për vajzën moshë e mitur vlera 100 000 lekë.

Depozitë për djalin moshë e mitur 100 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 5 643 116 lekë për një kredi bankare.

Paguar 2 500 euro për studime master pranë M. Barletit

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për kredi.

Pasuria 2011

Paga vjetore 1 230 300 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 362 000 lekë.

Vajza interesa bankare në vlerën 7 620 lekë.

Djali interesa bankare në vlerën 7 620 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 5 034 062 lekë për një kredi bankare.

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për një kredi bankare.

Pasuria 2012

Paga vjetore 1 261 697 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 465 600 lekë.

Vajza interesa bankare në vlerën 12 021 lekë.

Djali interesa bankare në vlerën 12 021 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 4 749 535 lekë për kredi.

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për një kredi bankare.

Pasuria 2013

Paga 1 319 446 lekë.

Bashkëshortja paga 497 106 lekë.

Vajza interesa bankare në vlerën 12 695 lekë.

Djali interesa bankare në vlerën 12 695 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 4 465 008 lekë për kredinë.

Detyrime të paguara në vlerën -284 527 lekë për kredinë.

Pasuria 2014

Të ardhura nga paga, 1 367 063 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga si mjeke në klinikën mjekësore “Hamdi Sulçebe”, Tiranë, 483 408 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga mësimdhënia në Fakultetin e Infermierisë, Tiranë, 21 312 lekë.

Gjendja cash, 150 000 lekë, pjesa takuese 50 %.

Gjendja e depozitës në emër të vajzës, 112 047 lekë.

Gjendja e depozitës në emër të djalit, 112 047 lekë.

Gjendja e depozitës bankare, 2 645 euro, pjesa takuese 50 %.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë bankare, 21 312 lekë, pjesa takuese 50 %.

Kredi shtetërore, 5 000 000 lekë, për 25 vjet me normë interesi 3 %, detyrimi financiar i pashlyer 4 505 008 lekë.

Pasuria 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtar, 1 376 595 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, në emër të vajzës, 8 615 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare në emër të djalit, 8 615 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 40.46 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga si mjeke, 483 408 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga mësimdhënia në Fakultetin e Shkencave Mjekësore, 56 564 lekë.

Bashkëshortja, Znj. Majlinda Toska të ardhura nga paga si mjeke pranë subjektit Qendra Diagnostike Moskat, Tiranë, 10 000 lekë.

Gjendja cash,100 000 lekë, pjesa takuese 50 %.

Gjendja e depozitës 349 322.84 lekë.

Gjendja e depozitës 349 322.84 lekë.

Gjendja e depozitës 2 685.72 euro.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë rrjedhëse 56 564 lekë.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë 47 895 lekë.

Kredi shtetërore në shumën 5 000 000 lekë.

 

Shpenzime në shumën 284 526.84 lekë për shlyerjen e kredisë shtetërore.

Pasuria 2016

Të ardhura nga paga, 1 400 650 lekë.

Të ardhurat nga interesat e depozitës 21 euro, 5 172 lekë, 5 172 lekë.

Bashkëshortja, paga si pedagoge 48 375 lekë.

Bashkëshortja, , të ardhura nga paga pranë subjektit privat ‘Albiomed’ sh.p.k, 483 408 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga pranë subjektit privat Qendra Diagnostike Moskat, 209 610 lekë.

Bashkëshortja, Znj. Majlinda Toska, të ardhura nga paga pranë subjektit privat person fizik Gëzim Shaholli, ‘Medical farma’, 96 000 lekë.

Gjendja e depozitës bankare 2 706 euro.

Gjendja e depozitës 20 000 euro.

Gjendja e depozitës 354 494 lekë.

Gjendja e depozitës 600 000 lekë.

Gjendja e llogarisë 736.84 lekë.

Kredia shtetërore, detyrimi i mbetur pashlyer, 3 202 501 lekë.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë 86 129 lekë.

l.h/ dita

June 20, 2018 09:09
Komento

Ende pa komente

Ende pa komente!

Je i mirëpritur. Bëhu i pari që komenton këtë artikull. Kujdes etikën.

Komento
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*