Kemi shpend me emrin Zhytra?

July 27, 2018 15:40

Kemi shpend me emrin Zhytra?

Zhytra është shpend uji i familjes së zhytrakëve, me qafë të kuqe e krahë të shkurtër që përfaqësohet nga 5 lloje.

Më e madhja njihet edhe me emrin shator (Pogradec) ose zhytra e madhe.

Kjo ka trup 52-55 cm, është shpend i përhershëm dhe dimërues i zakonshëm.

Është e përhapur në Evropë, Azi dhe në Afrikën Veriore.

Në Shqipëri ndeshet në të gjitha gjolet bregdetare në liqenet e Shkodrës, Prespës dhe të Ohrit.

Jeton tërë kohën në ujë ku ushqehet me insekte të ujit, peshq të vegjël, butakë etj.

Në folenë e ndërtuar mbi grumbuj bimësh që qëndrojnë mbi ujë, femra pjell 3-4 vezë.

Zogjtë e porsaçelur janë në gjendje të notojnë.

Mishi i zhytrës nuk përdoret për t’u ngrënë.

n.s. / dita

July 27, 2018 15:40
Komento

2 Komente

  1. lola July 27, 16:01

    i thone edhe kredharak

    Reply to this comment
  2. santiago July 28, 14:40

    i thone dhe ..zhytese..

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*