Konica në 1901 për muhaxhirët: Farë e ndyrë, duhen kthyer në Anadoll me shkelma

March 4, 2016 21:30

Konica në 1901 për muhaxhirët: Farë e ndyrë, duhen kthyer në Anadoll me shkelma

Faik Konica njihet për gjuhën e hidhur.

Ky shkrim botuar sot nga DITA është botuar në faqen 121 në numrin 8 të revistës Albania në 1901 në Bruksel.

Titullohet Muhaxhirët dhe publikohej nën okelion “Mendime të Vogla”.

Fara më e ndyrë e Shqipërisë janë muhaxhirët – shkruan Konica.

E jo vetëm kaq.

“Të mos ish populli shqiptar një komb i poshtër e i ndyrë, i dërgojnë muhaxhirët në Anadoll me një shkelm prapa” – e mbyll ai ashpër shënimin. / Dita /

47388e60-bf0f-4b41-b904-bf585142fcc4

March 4, 2016 21:30