Kontakt

Adresa: Nacional sh.a. Rr. Qamil Guranjaku, Vila 9/1.
Kontakt:  +35568 90 89565 / +35568 90 73730
Email: [email protected] 
NIPT/NUIS L22205001K

***

Letrat dhe opinionet:

SMS – 068 90 73 730

Për marketing:

Cel: 068 90 73 739, email: [email protected], [email protected]

Shpërndarja:

Erland Durishti, Cel: 068 90 79 813

wwww.gundemtube.com

Komento

134 Komente

 1. edvini February 1, 16:31

  na cate trapin me absurditete

  Reply to this comment
 2. "Horri i Bulevardit" March 21, 20:39

  I nderuar zoti Adrian Thano.
  Do te isha shume i interesuar, te lexoja ndonje shkrim, per te drejten e autorit.
  Shof ne disa kanale televizive, si Klan emisioni “Stop”, ABC, Top Channel dhe ndonje emision tjeter, qe shfrytezojne sekuenca te ish Kinostudios, ose RTSH, nga filmat shqiptare, te realizuar nder vite.
  Jam mese i bindur se keto sekuenca jane te piratuara, por asnje nuk e ngre zerin, kur ato sekuenca edhe mund te paguhen dhe fitimet ti kalojne artisteve, qe sot jane me te varferit.
  Do te ishte nje teme shume interesante, qe do te shkaktonte furtune, por edhe mirnjohjen e artisteve tane te paharruar.
  Faleminderit.

  Reply to this comment
 3. favenido dr. May 3, 17:14

  Ato janme gjera te vdekura,te vjedhura me kohe.
  Por sot po vjedhin vet persoanat artikujt e shkruar nga autore D.F. per pervjetorein e flamurite .
  Bile nuk bene asnje ndryshim ne hyrje ase ne mbyllje vec heq emrin e autorit D.F. dhe shenon emrin e vete.
  Ne funde heq qytetin nga NY ne Shkupe.referat 26 faqe,
  Nga Ana kombetar ska asgje te keqe ,perkundrazi behet me shume publicistik problemet flamuri Kombetar nga lashtesia ne ditet e sortme .
  pja qe ndodhin ne shekullin e XXI.
  Po bile ta kisjhte bere me bashkautore.

  Reply to this comment
 4. Asnjeansi May 12, 23:48

  I nderuar zoti Thano , ka disa dite qe nuk po mund te postoj komentet e mija ne internet . Ju lutem me ndihmoni te rivendos lidhjen . Nuk eshte hera e pare qe me ndodh . Me respekt [email protected]

  Reply to this comment
 5. BARDHYL XHEMAL LAMI June 3, 21:47

  Pershendetje!mund te postoje ne gazeten tuaj nje artikull per nje ngjarje qe ka ndodhur gjithmone?si mund tju kontaktoj ?

  Reply to this comment
 6. Nafi Çegrani June 16, 17:43

  Ju pershendes redaksi e nderuar e gazetes DITA dhe stafit duke i deshiruar shendet, uroj te keni suksese kolosale !
  Respekte,
  N. ÇEGRANI

  Reply to this comment
 7. Skender Jashari June 28, 13:59

  Radikalizimi, rekrutimi, ekstremizimi, organizimi i ekstremitëve Vehabist në Institucionet Korrektuese në Kosovë dhe lidhja e tyre me zyrtar korrektues të caktuar, me theks të veçantë në Qendrën Korrektuese në Dubravë ( shkurt QKD), Qendrën e Paraburgimit në Lipjan ( shkurt QPL) dhe Qendra e Paraburgimit në Gjilan ( shkurt QPGJ).
  Kjo është fatmirësia në fatkeqësinë time, që gjatë qëndrimit të padrejtë në burgjet e Kosovës, si në QKD, QPL dhe QPGj, të mirëinformohem për shumë dukuri. Duke qenë i përkushtuar thellësisht edhe para se të burgosesha nga Eulex-i, si pjesë të Grupit Lëvizja e Lirisë ( Grupi i Dobrosinit i njohur nga mediet), në studimin e dukurive të terrorizmit vehabist (islamik siç e quajnë Serbia dhe vetë vehabistët). Asnjë Shqipëtarë i besimit islam dhe asnjë besimtarë i sinqertë i sektit Vehabi, s’duhet të preket, a të ndjehet i cënuar në integritetin e tij fetar. Në burgje të sipërdhëna, isha nga 16.10.2012, deri më 31.05.2016, që përfshinë tërë periudhën e dukurisë që shpërtheu nga viti 2013, e që u zvogëlu në maksimum në mesvitin 2015, kështu që pata mundësinë në imtësi ta studioja dukurinë e tillë, e nga ajo të bëja një punim të detajuar të kësaj dukurie.
  Në korrik 2014, njoftohen edhe me shkresë institucionet gjegjëse ( Prokuroria Speciale, Shërbimi Korrektues i Kosovës, Ministria e Drejtësisë etj), në lidhje me dukurinë e përhapur në QKD, sidomos në Pavionin VIII( të sigurisë së lartë), por të ngjajshme zhvillohen edhe në QPL dhe QPGJ. Dukuri kjo që ishte tejet serioze dhe e rrezikshme për shtetësinë e Republikës së Kosovës si dhe për Sigurinë Kombëtare Shqipëtare si tërësi. Gjykata tashmë kishin dënu raste ku terrorist vehabist që kishin sulmu institucionet e Kosovës, e që vetë këta të dënuar e thonin se janë quajtur jo pak herë si “dorë e Serbisë”( si nga institucionet e drejtësisë dhe ato qeveritare), mirëpo kjo nuk është përfshirë as në hetime nga vetë hetuesit dhe prokuroria, e as nga gjykata! Institucionet korrektuese, në vend se të bëheshin simbol i riedukimit dhe risocializimit të kriminelëve, për fat të keq kjo nuk ngjau.
  Në institucionet korrektuese të Republikës së Kosovës, që para vitit 2012, janë paraburgosur dhe burgosur disa terrorist vehabist ( islamik siç i pëlqen të vetëquhen dhe siç i quan politika antishqiptare), ndërsa këta ishin të dënuar për dy lloje veprash penale, ato të kryera kundër institucioneve të Kosovës ose për vepra penale ordinere ( kryesisht grabitje kazinosh, plaçkitje, grabitje !). Ndërsa në vitin 2013, u paraburgosën dhe gjatë vitit 2014 e më pas, edhe u burgosën për vepra penale si: kryerje e veprës terroriste; ndihmë në kryerje të terrorizmit; lehtësimi në kryerje të terrorizmit; rekrutim për terrorizëm; organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist; nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik; mbajtje në pronëse, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve; si dhe më rrallë edhe për vepra të tjera penale. Vlen të theksohet, para vitit 2013, asnjë terroristi vehabist ( pra ata të arrestuar para vitit 2012), nuk është dyshu, gjyku as dënu nën motivin e kryerjes së veprës penale të jenë fetar! Krasuar me këtë, të arrestuarit gjatë e pas vitit 2013, u është ngarku edhe motivi fetar sektar si shtytës për kryerje të veprave penale. Një krahasim tjetër qartazi vërehet, që pas shtator 2009, terroristët vehabist qartazi ndryshuan taktikë veprimi, ata që ishin si udhëheqës të grupeve të tilla, i rruajtën mjekrrat, i zgjatën pantollonat ( që mos të identifikoheshin), e që në trojet tona nuk synonin sulme terroriste ( përvetësuan taktikën terroriste palestineze të kryerjes së akteve terroriste në shtete të Europës perëndimore, për qëllim impakti më të madh) e me theks të vacant mbi obnjektiva që do kishin ndikim politik në dëm të Shqipëtarëve dhe në dobi të Serbisë. Po ashtu të burgosurit si terrorist vehabist( jo edhe të dënuar zakonisht si të tillë!), ishin pa mjekrra dhe me pantollone të gjata ( zakonisht).
  Ndërsa terroristët vehabist të arrestuar gjatë viteve 2013 deri 2015, janë shumica thuaja edhe absolute me mjekrra karakteristike dhe pantollone të shkurtëra. Dallim specifik, po ashtu është që shumë nga terroristët vehabist përpara vitit 2009 të arrestuar, janë qartazi të lidhur me hierarki komanduese nga Qarqe të Serbisë. Ndërsa për dallim terroristët vehabist 2012-2016, janë më specifik, sepse zakonisht lidhen me njerëz të Serbisë që të cilët janë “imam vehabist” ( mirë të njohur në mediumet tona). Duke e shiku këtë dukuri në Trojet tona, shohim që vazhdimisht është duke u mbështet dhe nxit nga Serbia, e që vazhdimisht është duke shku duke u bë gjithnjë e më serioze!
  Si zyrtarë të Institucioneve Korrektuese, veçmas në QKD, në Pavionin VIII ( derisa ishte i sigurisë së lartë fundviti 2014), kishte një superstrukturë agjentësh specifik të dirigjuar nga Serbisa (njëri prej tyre më kërcënon personalisht dhe mua- pasi kishte marrë informatën që kisha deponu shkresë tashmë për kundër kësaj dukurie), të cilët i radikalizonin, rekrutonin, ekstremizonin, organizonin ekstremistët vehabist që të bëhen Xhihadist! Mënyrat se si i kryenin këto ishin: u siguronin materiale propagandistike ( broshura e sidomos cd-dvd), i këshillonin për ndjekje të rrugës së tillë fetare ( vehabiste), i trajtonin më mirë ata që vehabizoheshin, i vendosnin në dhoma më të mira dhe të përbashkëta të vehabizuarit, beneficione më të mëdha ( pako, trajtim më të mirë, ushqim më të mirë, kushte jete më të mira, sende që mund të mbanin në burg etj) e deri edhe në disa raste në ndihma të konsiderueshme ( absolutisht kriminale!).
  Këta zyrtar korrektues, të katapultuar përmes UNMIK-ut, kryesisht si më me përvojë ( nga ish-regjimi i Serbisë), apo që kanë shkollim ( fakultete, por që kanë “gjak të përzier me serbë”), e që disa raste edhe të mbështetur edhe nga disa parti politike vendore, e që patjetër të mbështetur nga shërbimet sekrete të Serbisë, luajtën rrolin krucial në radikalizimin, rekrutimin, ekstremizimin, organizimin e ekstremistëve vehabist që të bëhen Xhihadist! Madje këta zyrtar korrektues, i “ndërsenin”( urdhëronin), që celula vehabistësh të kërcënonin, sulmonin dhe rrahnin të burgosur të tjerë që i pengonin në propagandimin e sektit vehabi ( ka raste të tëra në QKD- sidomos). Praktika tregon që ndjekej një procedurë specifike, sepse përmes të burgosurve të ekstremizuar si vehabist, fillimisht u jepej lehtësira në propagandim ( po nga këta zyrtar korrektues), e që pastaj pasi radikalizohej i burgosuri ordiner ( zakonisht), pastaj i rekrutonin ( po këta propagandues), me rastin e rekrutimit i rekrutuari behej një ekstremist vehabist( i cili duhet ta dëshmonte bindjen e tij, duke propaganda dhe rekrutu edhe të tjerë- zakonisht bëheshin shumë më ekstrem se sa mësuesit e tyre), pastaj vinte faza e organizimit në banda vehabiste ( me qëllim për të vepru më mirë në drejtim të propagandimit, por edhe për veprime tjera operative- si shkuarje në luftra terroriste)
  Zyrtarët korrektues si agjent të Serbisë ( në realizimin e politikës së vehabizmit), rreth vetës krijojnë rrethin shoqëror( sidomos zyrtar të tjerë korrektues mbi të cilët kanë ndikim a lidhje familjare, shoqërore a të tjera), e që këtë e bëjnë për të patur më të lehtë operimin. Në përgjithësi zyrtarët korrektues janë kundër këtyre, por që s’guxojnë ta rrezikojnë vendin e punës ( rrogën nga 450 euro e më shumë!). Këta zyrtar korrektues praktikisht nuk pengohen dhe as nuk janë pengu nga askush, as nga vendorët e as nga ndërkombëtarët, në periudhën 2012-2016. Disa zyrtar të tjerë korrektues mes tyre edhe të lartë në gradë( madje edhe nga Shërbimi Korrektues i Kosovës), pasi i jam anku për këtë fakt, e po ashtu dhe për shumë fenomene tjera kriminale ( krim i organizuar, nepotizëm, korrupsion, prodhim dëshmitarësh falso kundër ish-luftëtarëve shqipëtarë etj), vetëm e konfirmojnë si fenomen, por vetarsyetohen se s’mund të bëjnë më shumë!
  Për dallim nga QKD, në QPL dhe QPGJ, janë shumë më të pakët zyrtarët korrektues që operojnë në këtë drejtim. Pavioni VIII të QKD-së ( vitet 2012-2014), mbetet poligon i përkryer për celulat vehabiste. Ndërsa pas vitit 2014 ( kur edhe hapet), praktika e krijimit të celulave vehabiste, shprehet tepër edhe në Burgun e Sigurisë së Lartë, por mbetet të shihet se sa kanë ndikim shërbimet sekrete të Serbisë në ndonjë zyrtar korrektues të këtij institucioni ( siç ndodhi në QKD, pavioni VIII). Instituconet hetuese të Kosovës, asgjë nuk bën, në parandalimin dhe hetimin e implikimeve në dukurin e radikalizimit, rekrutimit, ekstremizmit, organizimit të ekstremistëve vehabist që të bëhen Xhihadist! Madje këto celula vehabiste, sidomos gjatë vitit 2014 dhe 2015 kanë tentu të kryejnë disa akte tepër të rënda terroriste, e që opinioni publik në Kosovë është njoftu shumë pak! Madje në fillim vitin 2014, tentativa e arratisjes nga QKD, Pavioni VIII( i sigurisë së lartë), kësaj grupe vehabistësh i kishin ndihmu së paku disa zyrtar korrektues mes tyre edhe deri drejtori i pavionit ( e që pastaj suspendohen vetëm ca prej tyre!). Apo edhe rasti i fillim vitit 2015, ku edhe nga Burgu i Sigurisë së Lartë në Gërdoc, disa terrorist vehabist planifikojnë arratisje, madje duke sulmu këtë Institucion nga jashtë( nga grupi i terroristëve vehabist), e pastaj për të shku në Maqedoninë Lindore, për të marrë një bazë ushtarake maqedone e cila kishte në dispozicion armatim të shumtë dhe të rëndë ( këtë ua kishte rekomandu Shërbimi sekret Serbë- përmes disa “imamëve vehabist) e që ruhej nga shumë pak ushtar maqedon ( 6-9 ushtar)! Ky informacion dihej nga të gjithë në QKD, QPL, mirëpo nuk u ndërmor asgjë, e pastaj ndodhi tragjedia në Kumanovë, ku edhe disa djem të vërtetë Shqipëtarë u vranë a u kapën robë( e theksoj disa nga të vrarët e nga robërit!).
  Në QPL, kam pa që kjo situate është përmisu deri në një masë sidomos pas gjysmëvitit 2015, kur edhe të paraburgosurit për terrorizëm vehabist i kanë largu për në Qendra tjera Korrektuese.
  Zyrtarët korrektues, të cilët janë të përfshirë në këso veprimtari kriminale, po ashtu duhet të nxjerren para drejtësisë- ende asnjë rast s’ka! Po ashtu që Institucionet Korrektuese t’i korrektojne mire gabimet e tyre, që këta terrorist vehabist mos të infektojnë me ekstremizëm edhe kriminelë ordiner.

  Post scriptum : Jam Skender Jashari, nga fshati Rahovicë, komuna e Preshevës, që jetoj në Kosovë, ngaqë e kam të ndaluar të kthehem në vendlindje nga autoritetet e Serbisë, për luftra kundër saj. Kam mbaru fakultetin juridik dhe tash jam në mbrojtje të temës së Master drejtimi juridiko-penal në Universitetin e Prishtinës, po ashtu kam studime joformale ushtarake. Më 2012 jam arrestu nga EULEX-i me porosi politike të Serbisë, si pjesë e grupit të Lëvizjes së Lirisë ( në medie i njohur si Grupi i Dobrosinit), e që jam mbajtur në QPL, QPGJ dhe QKD deri më 31.05.2016. Për shumë dukuri kam shkruar deri më tash sidomos institucioneve gjegjëse, e i jam shmangur maksimalisht mediumeve.

  Reply to this comment
 8. Dhimiter M. Xhoga July 21, 22:32

  Dhimbie sa krenari;nw vite lindur gazeta “EGNATIA”
  ( Me ju jetoj- te nderuar bashkwatdhetarw)

  I nderuari z.kryeredaktor i gazetws “Dita” z. Ardian Thano,pwrshwndetie e shwndet..
  Nwse e shihni tw mundur,jepini drite jeshile nw gazetwn tuaj, tw nderuar e tw pavarur “DITA”, kwtyre rjeshtave qw na shpien nw vite; krijuar gazeta e parw e emigrantwve vw Athine “EGNATIA” 10 prill 1993.

  Jo rastwsisht,pas 1muaji e10 ditw sot tej oqeanit(pas nipit 25 vjecar,lindur e rritur rrugwve tw emigracionit lindur e rritur aty,(detyruar tw pas 90tws emigrauar familia),sot fatmirwsisht, nisur “DOKTORATURW”,(si artist nw pjano),dipllomuar nw kryeqytetin Kanadws Ontario),
  Nostalgjia mw shpuri nw shkrimet e tw mirwnjohurit Albert Zholi, rilexuar, shkrimin e gaetarit shkrimtar- Kolec Traboini,pwr nismwn mwse atdhetare,,plot 23 vite shkuar: botuar -E para gazetw e emigrantwve nw Greqi-10 prill 1993.titulluar fillimisht- “EMIGRANTI”.
  Krenohem sa ligwshtohem, ato vite dhe unw mes tyre, ndaj,mw jepni mundwri tw shpie tek lexuesit emigrantw (jo vetwm),nw rrethana krijuar ajo gazetw.
  Lexoj terw emocione shkrimin e tw talentuarit gazetar Kolec Traboini e kujtoj me nostalgji, gjithcka ai,me vwrtetwsi shkruan c’ka pwrjetuar.
  – …10 prill 1993 mes Athinws e pikwrisht nw qwndwr tw “OMONIAS”rruga ‘Pretorias”,,ndodhi njw ngjarie e pabesushme sa ngazwlluese; botohet gazeta e parw nw shqip mes Athinws,gazeta;”EMIGRANTI”,nw njw shtypshkronjw tw vogwl nw Kolonaqi.
  Qw nw numwrin e parw nuk pwrballohen kwrkesat e vwllezwrve emigrantw, qw e pritwn atw,si “Zogu” thwrrimet”.
  Njw atdhetarizwm i pa pwrshkruar,sa telefonata pwrshwndetwse, Deri 10 gazeta blinte njw njeri,me synimin tua shpinte shokwve “tw uritur”.
  Dihet indiferentizmi i shtetit tonw tw asaj kohe,sa pengezat e autoriteteve vwndase(nxit ekstremistwt) antishqiptarw.sa mediat vwndase deri nw R/Tv e vwndit.
  qw, mw 1992-93 prapaganda antishqiptare me kronika tw dhimbwshme sa tw dwnueshme nga opinioni i shwndoshw vwndas.Kulmi arritur me1996 me parrullwn e njohur” “Skupa ja ton alvanus”(“Fshesa”shqiptarwve” ) .jp vetwm qeveria e Micotaqit po dhe Papandreistwt, .bwnw atw “gjueti spektakulare raciste.
  Nwnvizon kwto gazetari atdhetar Kolec Traboinie mw tej vazhdon:
  – Po gazeta qw pasoj atw me emrin “EGNATIA” pwr tw cilwn shtoheshi kwrkesat cdo ditw sa nga emigrantwt nw Athinw e twrw Greqinw, sa nw atdhe,,nuk u terhoq para vwshtirwsive dalw, sa ju pwrgjigj. kwrkesave.
  Mbi 1000 kopje dwrgoheshin nw Tiranw cdo botim,pos deri nw ishurj e greqisw,shpwrndanin pasionantet aktivistw. Gazeta shkoi deri nw Kosovw, Mqedoni e Mal tw Zi.
  Tw paharruara mbeten shkrimet e para e nw vijimwsi tw krijuesve grekw me nw krye Aristidh Kolwn ( kryetar i ARVANITASVE” nw Greqi), sa Kosta Velita, G. Jakerimis, Mimi Denmisi,Leta Kuceter e tj.
  I mirwnjohuri Spiro Xhai do bwhej sponsori kryesor sa ndwrlidhwsi me shtwpinw botuese, sa siguroi shkronjat me alfabet latin. Me tw grekwt Eleni e Babi Golena nw rrugwn “Xhavella”e “Kolonaqi tw Athinws.
  Po nuk harroen gazetarwt e parw profesionistw sa amatorw,amgazhuar nw botimin e kwsaj gazete, mbeshtetur qw nw fillim:Genc Cobani,Gazmend Kapllani,(student ato vitet e para). Me ta Robert Goro, deri me RT.sa nw Athinw e Tiranw.Festim Liti, Dhimitwr Xhoga Tatiana Qurku(poete),Zhoneta Orgaja (shkrimtare),sa Rajmonda Diamanti15 vjecare,poete, me Eglantina Kumen e Fatos Arapin.
  Bashkwpuntorwt e gazetws shtoheshin nga dita nw ditw. Ixh Andon Ikonomi, Pilo Zyba, Angjelina Xharo, Ilia Vasili, Dritan Haxhia,e krye tyre Albert Zhpli qw do tw bwhej,kryetari i parw i shoqatwsh “VELLAZERIMI”, me nw krah Ramadan Bizgwn, Agim Pipwn, Leka Gjoka,Andon Dedi,Hysen Sinani,Kostaq Pepa me Fredi S Mwrkurri e tj.
  Deri nga shqipwria MWMW shkruanin: Nasho Jorgaqi, Dhimitwr Xhoga, i moshuri Irfan Cela,sa tw mirwnjohurit Spartak Broho,Pipi Mitrojorgji, Florina Paskalideri,nwgazeta”ILIRIA”botuar nw Boston ShBA.
  Radio dhe Tv, shqiptar po ashtu, i bwnw jehonw kwsaj gazete nw emigracion, ndwr tw parat pas –90tws.
  Po largimi;thuajse i dhunshwm i botuesit gazetar, Kolec Traboinit,(nw Sh.B.A. vendosur) me gjithw pwrpjekiet e pasueses tij, z.Florinda Paskali qw drejtoi kwtw gazetw deri nw mbyllie,mbyllie qw u showrua me protwsta deri nw atdhe, nuk u ribotua “EGNATIA”po ajo mbeti “PIONOERIA” e shtypit sa revistave nw ship, botuar ne Athinw. Pa tjetwr, u pasua mw pas, nga tw tjerra Gazeta e revista tw njohura,deri nw ditwt tona
  Me dhimbie sa krenari i kujtoj ato vite me ata atdhetarw tw pwrkushtuar pwr botimin e asj gazete emwr lwnw pwr brezat sa shtypin shqiptar.
  Ndiesw pacin ata gazetarw apo kontributorw pwrmwndur nw kwtw shkrim,qw si kemi mw midis nesh,sa; shwndet e punw tw mabrw tw gjithw tw tjerwve,(shumica me thinja) qw japin ndimeswn e tyre pwr mbrodhwsinw e shtypit sa librit nw emigracion.
  Faleminderi Kolec Traboinit e Alber Zholit sa Rabert Goros me shokw,pa haruar kryetarwve tw shoqatave emigrante nw Athinw, mbwshtetur nw cdo situatw.
  Vetarani 80 vjecar korespodent i Gazetws MESUESI” nw ato vite,me qw ndodhem nw Toronto tw kanadasw, me lejoni tw pwrshwndes anallogwt kwtu; Ilir Lena me Stafin e tij ne Tv “Pasqyra shqiptare”,kryesinw e shoqatws “Shqiptaro-Kanada me kryetar; Muharem Xhaferi, Ruki Kondaj,Petraq Peci, sa ata tw shoqatws “KOSOVA”e tj. nw cdo qytet kanadez, sa gazetwn e parw “JON”, me Kliton Verlit, kryeredaktor. e Skluptorit talentusar atdhetar Ytbi Tarrelli.Me ta,Genc Tirana deri Konsull i Torontos enwruar,sa,Patraq Peci, Ramadan Kwllezi aktualisht kryetar i shoqatws “shqiptaro-Kanadeze” Me krye tyre shkrimtarin e nderuar Vangjysh Ziko,me Profesorin Kristian Bukuroshi gjithnjw krye tyre.
  . Me shumw konsideratw mbarwatdhetareve tane kudo qofshin me amanetin stregjyshor:
  “BJERINI BITES ANW E MBANW PO-
  MOS HARRONI VATANW”

  Toronto 21-07-2016 Dhimitwr M. Xhoga

  “EGNATIA” e para gazetw emigrante shqiptare nw greqi 10 Prill 1993.
  Duke nxjerrw “dufin”, 1 muaj e 10 ditw larguar nga atdheu, tek fwmijwt emigrantw tej deteve,( ctw bwn fwmija sta bwn perwndia”) nga halli pa tjetwr,lexoj e lexoj faqe mw faqe kompjuterash e ja gjeta njw shkrim qw mw shpuri nw ato vite; unw “lavierws”pas fwmijwvw marrw rrugwt e emigracionit masiv.

  Reply to this comment
 9. cdyera July 29, 10:05

  Dear Media Representative
  at DITA
  in Republika e Shqipërisë, Shqipëria / Republic of Albania

  RE : Be bound to settle at ‘Reliable Site’ esp. in Republika e Shqipërisë, Shqipëria / Republic of Albania

  This is David D Y Choi.

  Would you please let me have work and settlement opportunity?

  Over the Broadcast ;
  My extraordinary case was disclosed via Austria Local media,
  at TV forum on the date of April 14, 2014, while I was dwelling at detention center in Austria, Vienna,
  my case was classified as ‘Gov. Sanction’.
  This was keen story source among the local people in Austria.
  I joined at least 45 business sites, mostly pre-framed sites including of war and conflict zones during last decade or so.

  Over the film production ;
  I may be eligible to offer my extra case as the film,
  joined at least 45 business sites, mostly pre-framed sites including of war and conflict zones
  such as Iraq, Congo, East-Timor, Cambodia etc.
  After the extraordinary case was disclosed via Austria Local media on the date of April 14, 2014,
  its story was key source at detention center in Austria, Vienna.
  Chanted by camp dwelling children, through the nick named story of ‘Frog’.

  Considering personal work experience,
  I did my best at various business sites in and out of the state.
  Among the joined sites, there mostly SoCs which makes me have fresh eyes basis vision new business development affairs.

  Here, David D Y Choi, would be the right person, who worked at least 45 different business sites,
  upon receiving of positive notice to be settled.

  Since 2001, I have been placed at a lot of business site, including of war and conflict zone etc.
  Joined work site is at least 45 business placed while working as temporary hired status.

  Currently, I have sent tons of inquiry messages to have secure income source from my work.
  Meanwhile, there is no positive notice at all.

  Believing that,
  there, still, a reliable settlement site is in existence under the sky.

  For the detour way of approach,
  I am in searching of a reliable settlement site, should be named, ‘Reliable site’.
  To fulfill future originated career goal,
  I would like to send this enquiry message, whether there is a positive opportunity of settlement.

  ‘Reliable Site’ : Supporting, offering of basic accommodation until ‘David’ gets a secure income source & work permit
  ‘David’ side : Offering of potential skills, fresh basis eyes vision would be eligible, worked at least 45 sites, incl. SoC affairs

  Step

  1) I would like to be there,
  upon receiving of positive notice,
  will be reached at designated site within a few days.
  Believing that, acquiring of visiting visa toward ‘Reliable Site’, its procedure is not complicated as long as I follow current
  regulation, in there.

  2) Would like to exchange mutual benefit, for the coming future as the long-term basis period.
  Between 2001 and 2013, joined work sites were recorded by at least 45, from SoC projects up to conflict zones.
  My potential skills from various work site basis work know-how, this would be key asset toward your region.

  I am waiting of any of further notice from your side.

  Truthfully,

  David D Y Choi
  [email protected], [email protected]
  Tel. : +82-19-378-4105
  Personal URL : http://www.cdyera.wordpress.com
  On the bottom of Personal URL, liked images are eligible,
  hand written images, between Apr 2015 and Feb 2016.

  ====

  Reply to this comment
 10. Dhimiter M. Xhoga August 2, 20:24

  Ziso Dama -Pasardhes i “Luftetarit te shekullit”;
  Vaso Dama – ndarw nga jeta.”

  (Gjurmw ditari; kushtuar Ziso Dama,mars2003,ndarw nga jeta.Lajm tw kobshwn,larg atdheut..)

  Lajm i kobshem e Prwmte 28 Mars 2003 .Ndodhem nw Toronto tw Kanadasw, nxjerrw mallw me nip e mbesw, Njw telefonatw,-pa rwnw mirw dielli,-nga Korca. thotw mbesa,-me njwherw mwndia mw shkoi tek motra mbi tw 70tat vite,sa tw dajat nw Drenovw…
  Nuk e prisia,kjo telefonatw tej oqeanit,nga vwndi shqiponjave sa dallwndysheve,atdheu im.Shqetwsohem
  Motra me receptorin nw dorw, nuk shqiptonte dot fjalwt.E dinte dhimshurinw time,tashme,prag tw 70tave,nuk mw identifikonte kush u nda nga jeta.me kwtw,ma shtonte ankthin.- I them;
  – Mos mi shto brengat, nxire tw shkretwn, kush wshtw ndarw nga zwmrat tona?! e, pwr ti dhwnw kurajo i shtoj: -Cdo njeri ka fatin e vet,duhet tw jemi tw fortw e ti durojmw dhimbiet,sido tw jenw ato!
  -Zisua i dajo Vasos na la! sot ka tw nwntat.e pasi ngashwron- na fal pwr voneswn se e di qw ti e ke dobwsi.Po mos u mwrzit, jeta i ka kwto,
  -shqipton ime motwr tej receptorit,nga ndihen psherrwtimat e saj,unw pwrfytyroj lotwt.
  Motwr Frosa fliste,unw u bwra kufomw,sa shqetsova vajzwn,qw mw rinte karshi dhomws pwrballw e cila, nuk pati kohw tw perfundonte bisedwn.Shaminw e lagur ma vuri nw ballw shoqwruar me fjalet:
  – babi mblidhe veten,sa di,nw moshw tw vet ishte, pastaj, ti e di, ai ishte i swmurw! Nuk i dihet tw shkretws vdekie, qw s’pyet pwr moshw.
  Si gozhdw tuk! tuk! rahiet e zwmrws sime.po e mbledh veten pwr tw mos shqetwsuar cupwn,vite nw emigracion,akoma pa nxjerrw malin me mua.
  -Me motwn u ndamw ashtu nga biseda telefonike,e vajza e telefonoi pwr ta qetwsuar…
  Unw,krah ndarjes tij nga jeta,pwrjetoja mbresat e njw viti mw parw,atje nw Micanin e tij bwrw vizitw …
  Para syve e sjelljes nw mwnd mw vjen momenti i ndarjes fundit, njw vit mw parw, fund gushtit kaluar, festwn e “Ditws sw “Shwnmwrisw”,nw Micanin e tyre, sw bashku me ta,unw kujtuar fwmijrinw time tek dajat, mes krismave tw luftws,sa vitet e para tw clirimit me atw dhimbie,para 10 viteve,tw ndaries nga jeta tw “Luftwtarit te shekullit” Vaso V. Dama”,unw shkuar nw vendlindien e tij Mican, pwrciellw eshtrat e tij,e sot kujtoj e,nxjer mallin e fwmijnisw, atje kaluar thuajse pushimet e shkollws,cdo vit, ardhur nga Zavalani ynw. Dajat si dajat,tre aty mes Micanit; me tw ndierwt daja:Vason, Nauni sa Kita,qw na kwnaqte, me ato tregimet nga Franca(Lioni) para lufte kthyer. Daja i vigwl Hari,Invalid minator, nw Denovw pritur cdo vit, mua pas clirimit shkuar nw Tiranw.
  …Para suve mw vjen ndwr mwnd, 15 gushti, njw vit mw parw, ndarja e fundit,kur festuam sw bashku ditwn e “Shwnmwrisw”qw unw me kwtw rast,kujtova fwmijninw e herrwshme. Ai si ta paramendonte njw ndarje tw tillw nga jeta,mw thotw,krah derws mullirit, ,auzi plot me ujw e,ai vadiste zarzavatet:
  -Dale tw tw puth nw ballw(une(75 vjecar, ai 85-sw), pwr c’ka ke bwrw pwr Vaso Damwn, babain tonw, ti me Apostol Kotanin,ai thirur i pari atij “Luftwtar i Shekullit”. I faleminderit. Ju, me penwn tuaj ia thatw tw gjitha bwmat sa atw thwnien Amanet:
  -“Bjerini botws anw e mbannw dhe, mos e harroni VATANE”
  E pas saj psherwtiti thwllw, i miri Ziso,plot 86 vjecar,
  Tha me lot gjyshi qw ma fshah fytyrwn:
  -Po mw shkurtohen gjunjwt kusho e kjo, mw tepwr; shkela njw amanet tw babait “Luftwtarit tw shekullit” thwnw Apostal Kotani me tw drejtw, Amanetin pw tw mos u larguar nga fshati,vwndlindia,ai, njw jetw lwnw histori.Kwtw sia fal vetes e, dheu z’do mw tresw”.
  Kjo ishte ligjerata e fundit fiksuar unw nw mwndien time e sot, kwtu tej oqeanit me tw jetoj.
  Dihet Amanetin se tret dheu” thotw populli
  dhe ja,pwr njw amanet,ai bwri sublimen:
  Pa mbushur 6 muaj nw Drenovw tw Korces pas fwmijwve,blerw ai shtwpi e stabilizuar, kthehet nw Micanin e tij tw lindies e plakies me twrw ato kujtme,pos tw baba Vasos, vetw bwrw njw nga drejtuesit kryesore tw fshatit sa lokalitetit Dangwllisw.
  U kthye Zizua aty tw bwnte punwt e stines, prag vjeshte,aty ku i prehen tre wngjejt e tij fwmijw,mw gjyshin qw i donte shume,dhe pa pandyer atje nw ara i pushon zwmra e ndwrron jetw.
  Ndjesw pastw, lwnw pas dhimbie sa amanete: fshatin os ma harroni!
  Dhe ja unw sot mes Torontos, drejt njw kishe aty mes rrugws “Viktoria Park” voreza pranw, ndez e vendos njw tufw me lule nw shwnjw kujtimi me psherrwtimen e tij, sot unw 80 vjecar.
  ‘I perjetshwm kujtimi tyre”

  Atje nw atw veranden e tij;Ballkon i luginws Ashikies
  Krah Osumit nw atw vah, sa hyn nw Skrapar,pwrmes ati kanioni madhwshtor, shtwpinw dykatshw nw vite.
  Zison sa shkova nw shtwpi nuk e gjeta. E ke nw “mblata”( vresta”)me thotw e shoqia sa takohem me tw. kaqw, lashw canten e me aparatin fotografik nw dorw dhe “diktofonin, drejt Vreshtave, atje poshtw faqes Jugorw tw mali Micanit, fundi fshatit,twrrw vreshta e parcela zarzavates mbushur.
  Ruaja kujtimet e fwmijrisw kaluar aty e ecij gjyswm vrapi,sa mbesa e tij Liljana, s’mw ndiqte dot..

  Reply to this comment
 11. Guri Naimit D(Dh.Xh) August 4, 18:27

  Mbresa shpwnw nw vite shkuar-“trinitrina” jete.

  E diela nw pritie, wshtw e diela e 15 Gushtit 2016-t ,aktualisht,mes Torontos mikpritwse.
  Larg atdheut po me tw jetojmw,pos halleve aktuale qw kalon.Shpresojmw pwr mirw..
  U bw c’u bw, jo pwr ti fshirw,po pwr tw nxjerrw mwsime, mos pwrswriten, kjo tw jetw moto e tw gjithwve; pozitw opozitw.
  Atdheu wshtw atdhe,pwr tw gjithw,pa tjetwr atdhetare,
  … Natyrisht sa mbritur tek fwmijwt, kwtu tej oqeani,, kryebiseda kjo wshtw: gjwndia nw atdhe.(tw them tw drejtwn ‘zeherit’ i hedh “sheqer”Pse tua shtoj merakun.
  Mes bisedave sa ca dorwshkrime tw miat, ime mbesw,sa po mbaron Ut kwtu nw Toronto,(“Mesuesi”), pasionuar sipas porosisw gjyshit “amanet” lwnw, shkruan ditar.Mes tyre ka ruajtur njw ditar timin, vite shkuar,marrw si kujtim gjyshi
  Sikur nuk e kam shkruar unw i them, teksa dhe vete befasohem nga titulli “MBRESA CUAR NE VITE”.
  Ja c’ shkruaj:
  “..Familiarwt dhe pwrkrahwsit e vwrtetw tw tyre, bwnw protestwn e radhws dje,.(behet fjalw pwr 21 Janarin e 2011-tws),tw neswrmen kjo ishte biseda e ditws, nga do tw shkoje nw Tiranw. U ndava nga shokwt tek lulishtia “1 Maji”,(ani se Dajti deri poshtw kodrave me dwbore,) nw ballkon e pimw kafenw, me mikun tim Xh Subashi,nisemi drejt fushws “Ali Demi”.
  Unw, perfytyroj ato biseda e mw qetwsohet shpirti,sa hedh sytw tek mali Dajtit, njw jetw jetoj me kujtime, marw aty, kur Tirana kryeqytet priste tw merte UJE dhe DRITE (viti -1951 nwndor).
  Kujtoj plot 62 vjet mw parw (sot 64),kur Tirana e bwri realitet lajmin marw “Tiranws “Ujw e Dritw” nw atw Nwndor”(1951).
  Si pwr “t’u ngrohur”,kaluar mendimet nw thellwsi tw atij tuneli ujwmbledhws tw Dajtit,mes pwrmes carw mbi 1200 metro gjatwsi,mund kalonte njw makinw brenda tij. planifikuar qw edhe po u pre uji burimeve, ajo depozitw tw furnizonte Tiranwn deri plazhin e Durrwsit, me ujw e dritw.
  Ngrohem se aty kam kaluar pjesw tw fwmijnisw sime,plot kujtime.”Korieri Tuneleve” me thirnin minatoret me Sali Vatwn”Luani Tuneleve”, nw krye.(im vella drejtor kantieri),shpwnw Tiranws kryeqytet, bijtw dhe bijat shqiptare; nga ish Partizanw,punonjws deri drejtues veprave ndertimtare.
  Dhe ja, para meje, ruga “Dhimitwr Kamadra”,qw si njw tunel mes pallateve dhe pemevemw, mw shpie nw ato kreshtat e malit Dajtit.Ecie mes tyre, si nw wmderr.
  Para meje,dy bashkwmoshatre tw moshuara ecin e bisedojnw me pwrmallim, pwr cudi c’pwrfytyraja unw, duke parw Dajtin nw thellwsi tw viteve, bisedonin ato.
  Mw cuditi biseda e tyre,koecidence e rallw, dhe ju kerkoj ndiesw me shprehien drejtuar:
  -Mw falni zonja! -mund tw mar pjesw nw bisedwn tuaj?!- Jam njw dashamirws i atij “mali”, njw etw mw lidh me tw; “Dritw e Ujw”-jetwdhwnws,sjellw kryeqytetit!
  U prezantova ca si enigmatik”Pionieri Tuneleve”sa ju pwrmwnda emrat e “herronjve tw asaj vepre histori lwnwse, “Luanwt e Tuneleve”Sali Vata Sabri Shini, Shaban Xhema, me dhjetra tw aksidentuar,mbetur nw mendien time,sa drejtues me emwr ta asaj vepre:
  Rahman Hanku,Dretor i pwrgjithshwm, Stavri Mihali e Mali Rama, drejtorw kantjerwsh,me kuadrot inxhinierw e specialistw: Emin Mysliu, Doko Suli, Bardhyl Fico, Balo Balo,Buran Strazimit,Niazi Vrioni, mjeshtwr mekanik, Kadri Kryekurti nwnpunes llogarie me Aleksandra Budo e Meli Dwshnica e deri kuadro e specialistw vwndas, si Traktoristi parw A. Sollaku me drejtuesit;Ibrahim Dema e Ibrahim Tafa, sa mesuesi veteran, Seit Hallvaxhiu nga Qafmolla e tj.
  Janw mbresa lwnw vite,qw mw bwjnw tw bisedoj me kwto dy zonja;ish vajza nw ato vite ne fshatin e Tyre rrezw Dajti e Qafmollws; Rabie e Naime Kuka.
  Dy motrat, tashmw tw moshuara,kanw zgjedhur kwtw mbrwmje,prag janari,tw shwtisin me sytw dhe mwndien drejt vwndlindies sw tyre, Mojsitit pas Malit tw Dajtit twrw histori. me prinderit e tyre bwrw ndwrtues tw asaj vepre sa pasueset.
  Mbiemri tyre mw shpuri direkt tek kolegu im i viteve mes 60 tw e pikwrisht 1967,Bilal Kuka emwruar mwsues nw Zall-Dajt,sa Avdulla Cani e Abaz Mca, sa hapur shkolla e parw 8 vjecare, unw emeruar Drejtor, deri ime shoqe Natasha,mwsuese, nga Pwrmeti aty..
  Kujtoj sot dhe mwsuesin veteran nw ciklin e ulwt; Hamdi Mancaku,sa nw Besh Selman Muca e Shupal kodwr,Lili MIta.(Barjam Moqi,bwrw kryetar lokaliteti.
  Atw rrugw mes Tiranws me pwrpara Dajtin objekt bisedw e pwrfunduam me njohie recioroke.
  – U emancipuam qw fwmijw thotw Rabija, sa na u hapwn rrugwt e shkollws dhe u bwmw gra nw shwrbim tw shoqerisw. Sot gwzojmw pensionin mes kryeqytetit, njw jetw aty pas martese,kjo nw saje tw asaj pune dhe shkollimi qw morwm mes Tiranws krijuar familiet tona. Ato vite tw fwmijnise na shoqwrojnw njw jetw,me sw pari,kujtojmw ato aktivitetet kulturore tw fwmijnisw,nga grupet ardhur nga Tirana ato vite,me Fitnete Rexhwn ne krye.
  Mw kujtuan tw mirat motra, ato trasformome te pas luftws nw atw zonw tw thellw,si shprehet me nostalgji
  Nazmija flokwthinjur sot,sidomos hapien e shkollave nw cdo fshat deri me klasa kolektive,sa ato kurset kundwr analfabetizmit,tw viteve tw para pas clirimit,qw me tw drejtw i quajnw clirimi i dytw i vwndit.Deri shkollw tw mesme bujqwsore u hap nw Zall-Dajt.
  Na e nderpreu kwtw bisedw twrw mbresa, njw mik i pwrbashkwt,ish kuadri oficer.nga Tirana deri nw Kukws,Ilir Zaimi,larguar nga ai profesion,njw jetw pasioni tij,qw nuk harroi tw na ftonte nw njw aktivitet me veteranwt,prag vitit Ri.
  Biseda pas largimit te atij energjiku burrw,biseda kaloi nw ditwt qw po pwrjetojmw. Mos sigur Jetese sa tw moshuarit edhe atw pakw pension qw marin, jua rrembejnw hajdutwt mbushur rrugwt.si vijimesi e –97-tws,Rabia,qw njwherwsh thotw- ne deri kwtu jemi.teksa i drejtohen arkws kursimit…
  Me mirupafshim e faleminderit pwr koefidencen dhwnw, ju them zonjave sa Gwzuar vitin e Ri 2013 sa festuar. .
  ..Kwto mbres i zbardhe me 21 janar, natw pa gjumw,
  mw vrasin kujtimet akumuluar njw jetw sakrifica e gwzime,mes nxwnwsve e prinderve tw tyre,sidomos 15 vitw pune si mwsues e drjtues shkolle,nga malesia e Shegjergjit,Zall-Mnerit e Zall-dajtit, pas tyre,nw Katund te Ri(Yrshek) deri Krabw, Pezw, Dwrshe e marrw frymw nw Tiranw,nga shkolla Gjuheve tw huaja”Asim Vokshi”,nw Shtwpinw Mwsuesi e Seksino Arwsimit Rajoni 4, dalw nw pension 1991.
  Nderim tw gjithw atyre pwrmwndur qw si kemi mw midis nesh.
  Jetw tw gjatw pacin zonjat Mojsitase,Rabie dhe Naime Kuka, bashkwkohesw tw fwmijnisw e rinise sonw, rinuar e plakur ne Tiranw,me ujwt e Hidricentralit tw “Selitws”,Hidrocentrali i parw nw vwnd, sjellw “UJW e DRITE “Tiranws kryequtet,nga 1 nwndori 1951,( kwtw vit qw zbardh kwtw shkrim plot 65 vjet Kaluar.)e Pleqwri tw mbarw dy zonjave Rabie e Naime Kuka, bija tw Mojsitit, sot gjyshe nw familet Kurti e Koja mes Tiranws.urime e gjithw banirwve tw lagjes “ALI DEMI” ,qw na bwn krenar emri “ALI DEMI- Hero I popullit”,

  Toronto 04-08-2016 Guri Naimit D.(Dh. Xhoga)

  Reply to this comment
  • Dhimiter Xhoga April 6, 15:35

   Rilexoj sot kete Koement shkrim nga une ne 04-08-2016 dhe mbushem me emocione.Sa kthyer nga disa muaj pas femijeve ne Toronto te Kanadase,si tinitrine lexova vetevten,sa qortuar ate se nuk i kam takuar te nderuarat, bashkebanore te lagjes one “Ali Demi”.Ndiese ju kerkoj e pa tjeter do ti takoj ne lokalin para ish Nd.Gjeollogjike, ,tashme Fabrike kepuces a dicka te ngjashme.Atu prane lokali “ADLI” i pesionisteve pasionate atdhetare Adli dhe Liliana qe jane kthyer ne simbol te asaj Ndermarie dikur…
   Ndjese te nderuarave qytetare te lagjes one Rabie e Nazmie Kuka(Kurti dhe Koja) ,per mos takimin pas atij takimi sa te ralle dhe mbereslenes. Do ju lutesha te takoheshim ne ate lokal modest sa model “ADLI”peballle ish Nd.Gjeollogjike..Atje cdo te diele bejme takime me dashamiiresit e lagjes,Ju mirepresim me nostalgji Ju bija te MOJSITIT te Malesise se Shengjergj Zall-Dajtit-MOJSITI- krye fshat me histori..
   Me shume konsiderate mesuesi persionist 83 Vjecar, nje jete me ate Zone nga vitet e ndertimit te Hidrocentralit Selites,nje jete mesuees e drejtuies shkollash ne ate Zone, sa ne Tirane.Sot provuar emigracionin deri tej oqeaneve, me shkollat shqipe, ngushellohem qe i falenderoj mesuesit angazhuar nga Athina ne Toronto e kudo sot. (Une,ish Korieri tuneleve(1950-51) me tim vella Stavri Mihali,Djejtor i atyre kantiereve nga i pari ne te tretij. peruruar me 1 nendor 1951…) Ndiese te gjite atyre qe si kemi me midis nesh, me Sali Vaten “Heroi i pare i TUNELEVE”. I perjetshem kujtimi i tyre.
   Me shume dhimbie dhe konsiderate, 83 vjecari Dhimiter M Xhoga.

   Reply to this comment
 12. Dhimiter N. Xhoga August 16, 21:27

  AbdyL M. Skenderi-MESUES qe-duhet vleresuar..

  Te jetosh ditet e pleqerise,me nostalgine e femijnise, them se i vlen, pavarsisht si kaluar ajo.
  ( Femijnia ime, nisi me luften 1936-ta (ne Spanje, nder per ne bashkeatdhetare atje shkuar, si lufte progresiste e shoqerise njerzore),ritur mes krismave te Luftes N. Clirimtare,mare dhe dhuraten e pare prej saj. mes krismave qe lajmeruan fitoren, hapur shkolla e pare fillore ne Zavalanin tim, emer degjuar per TRIMRI e ATDHETARIZEM, ani se pa shkolle ne fshat. marre femijte e Zavalanit ne Frasherin emer madh, hapur ajo qw mw 1908, nga Rilindasit atdhetare. Frashellinjte para prires.
  Dhe mesuesit e pare te Zavalanit tim:” Llukan Xhoga, Muharrem Skenderin e Reshat Shehun Gjirokastrit, Mbaruar me qershor 1948,.I kujtoj me nostalgji, nisur rrugen e shkollimit, une,nipi Kapedan Jano P. Xhoga, rene Ai, si bien trimat me 1913-te.Pavaresia e sapo shpallur, kercenuar nga shteti fqinj jugor.(Histori e nhohur kjo).
  Mesuesi qe mori stafeten e tyre ne ato vite (une larguar per Tirane), ishte Abdyl Muharem Skenderi, sa mbaruar shkollen perkatese, ne zonen e vendlindies nisur ate mision te shenjte, tradite familiare.
  ..Vitet rrodhen e une bere koleg me te, shkova ne vendlindie;DANGELLINE NAIMJANE, pwr te nxjerre malle. ishte viti 1967, tre vjet mesues une, ne malesine e Tiranes; nga Shegjergji ne Zall-mner e Zalldajt.
  Fund gushti sa zbritur ne Permet drejt e malit te Tabor- Kokojkes, nga hapet panorama e asaj Dangelie me emer.
  Tere ederrime te asaj zone,kaluar me xhaxha Lilin me 1948, ai nisur mua per Tirane.Si ato vite pwrmallohem deri ne lote,tashme burre,dale MESUES.
  Kalova keshtu tere kujtime ate rruge, sa nuk kuptova se po kaloja mes pyllit te Kokojes,kaluar ate radhua varmali Tabor- Kokojke.
  Ne dalie te atij pylli krye fshatit te Selenices,me del kodra e pare disi e cveshur, me dellinja anes rruges, degjoj nje ze; –
  -Dale moj”Nazike”, te hengert TENJA se ma hodhe xhaketen ruges!-i therriste muskes para.
  Si te zgjohesha nga fgjumi nga njw ender, degjuar ate ze te njohur. Pyesnja veten?
  -Si ze i mesues Avdylit ky?!
  Sa kaqw shpejtova hapin dhe ia arrita. U cudita ai fliste me mushken,ngarkuar plackat e radhes..
  E pashe ate meso burre,shume simatik, ani se i dobesuar dukej fisnik me ato mustaqe te zeza. Keto me bene mos ta njoh, po zeri me shpinte tek mesuesi viteve shkuar.Takuar ate ne provimet e klases katwr ne Frasher (i benim ato vite bashke klasat e katerta fillore).
  E pershendes, me te pergjitheshmen- Tungjatjeta o mik! e sa kaqw, sa me pa,mu drejtua me emer:
  – O ! Dhimuar yne! nga na u hapen qiejte!
  Ashtu i perqafuar si dy vellezer( 5 vjet para meje ai,)me turp e pyeta,
  -Zeri me ‘prezantoi” po si besoja vetes,-eshte i mesues Abdylit ky ze ?!. E pas saj e riperqafova, sa mushka kishte kaluar bregun drejt Selenices.
  Tere mall e nostalgji;per c’nuk e yetem njeri tjetrin; Une per ata ne fshat, ai per shoke e miq ne Tirane.
  Me foli per nje kusheririn tone, Gjergjin. djalin e Llukanit, mesuesi pare ne Zavalan pas luftes ky, qe i biri po e nderonte me punen e tij, sa mbaruar istitutin e larte Pedagogjik.
  Sa kaqe dielli ne te perenduar,para kodrave drejt “Teqese Bektashiane”,shkembyem bisedat pwr te,sa aty, pashe qe rruga ndahej drejt lagjes pertejme,ku banonte kushua im, famiiarisht. Megjithse me ftoi; -hajde nga une sote, se vertet e kam feste,-me thote pa ma leshuar doren. Faleminderit i them po nga Tirana e kam njoftuar se vij sot. Takohemi, i them e peqafohemi.Ne ndarie ai shtoi;-
  -A i njeh nipat ne Tirane? -pa tjeter i them, do flasim neser
  … Rodhen e si rrodhen punet ai takim do mbeste i fundit,deri pas viteve -90-t ai ardhur familiarisht ne Tirane e pikerisht, ne Qytetin e ish nxenesve, vendosur..
  Shkova me nostalgji sa ne mendie ate ndarie mes mugetires mbremjes vite shkuar.Aty mesova historine e tij sa djalin e kishte bere mesues si tashegimi familiare.Pas asaj, thuajse cdo muaj, takoheshim si veterene ne Tirane. Ne Aktivitetet e fundit mbaj mend e kemi bere ne Kafe-librari “Agolli”, aty prane komitetit te veteraneve e pas nje bisede mes shokesh, ishte dhe i nderuar Pr. Kristo Frasheri, zhvilluar nje bisedet teper interesante( e kam shkruar ate, para ca muajsh, Prof. nderuar, ndare nga jeta),mesova se ci kishte ndodhur ati QW nga fillim 60ta, pushuar nga puna si mesues.
  U cudita. Si ne ndarie qe ish, si ta dinte kerkesen time me jep nje leter te palosur e me thot:
  – Per ty e kam pergatit. E di qe shkruan ditar e Gjergji juaj, ma ka thene kerkesen tende.
  E futa ne xhep pa e lexuar ne rruge e siper e sa shkova ne shtepi,e shkrova ne ditarin tim identik, c’ka shkruan Ai, qw fatkeqesisht, ka tre vjet,ndare nga jeta. Nderimin e duhur ia kam bere po kete deponim te tij per rrugen si mesues e pas saj “kafshar”ne Frasher, se kam shkuar.
  ..Ja me jepni mundesi, ju te nderuar miq te gazetes “DITA”, tua perciell dashamiresve te tij, ne tre vjetorin e ndaries nga jeta,
  “- I dashur Dhimo!
  Jam mire deshiroj dhe per Ju.Sipas fjales derguar po te dergoj nje”sidi” te punes sime.Nga viti 1947 ne 1955 si mesues, viti kur jam larguar si i pa desherushem… Telegrafisht po a paraqes.
  – Ne vitin 1945-se, kemi hapur shkollen fillore pas luftes, ne Frasher, une e Adriatik Skenderi, te caktuar nga pushteti rrethit Permet, si mesuese vullnetare pwr te mos mbetur femijet pa shkolle,rrugeve sa mbaruar lufta.
  Nga viti !945-47, kam qene antar i Komitetit Rinise rrethit. Gjate kesaj kohe jam pranuar dhe si i Ri komunist,(qe dihet ne ate kohe ishte ilegale).
  Si aktivist sa mesues nisur, u dergova ne kursin e Rinise shkoder 6 muaj, specializuar per mesues.
  Ne shtator te viti !947 u caktova mesues ne Vercisht, ti edi ku bie, atje buze Osumit tej Ashikies,(ku ti ke kaluar femijnine tek Dajo Vaso..(“Luftetar i shekullit”) keshtu ne klapa shkruar ai mesues i mesuesit…
  Viti shkollor 1947-48, do me gjente ne Suke te Permetit. Ay punova si mesues sa u pranova dhe ne Parti ,Antar i PK ato vite emertuar..
  Ne vitin mesimor !949-50, me trasferuan ne Zavalanin tuaj,(ti ke ikur nje vit me para, sa mbarove klase e ketert apo jo_ me pyet mua ).-Aty kam shpene dhe lidhien e Partise sipas rregullave.Si pasion jo vetem per punen e mesuesit,kam punuar pa u lodhur,jo per ti rene gjoksit, me aktivitete jashteshkolles,deri i zgjedhur nga rrethi,-Kryetar i Keshillave te Komunes Frasher,pra, per gjithe fshatrat.Aty benja mbledhie e e keshillit te te gjithe fshatrave te komunes nje here ne muaj sa, zhvilloja punen si mesues dhe per kurset e analfabetizmit,qe e zhdukem ate me 1950-t.
  Kete pune e pasqyroja ne informacionet e rregullta per qendren, ne Permet rregulisht.
  Me mua ne Zavalan, per zhdukien e analfabetzmit ka punuar dhe Ali Muharremi, nga po ai fshat; Aliu me burrat une me grate ne kurse te rregullta tre here ne jave.
  Une mbas dreke,mblidhie nenat me femije dhe, u spjegoja librat qe sillja nga rrethi,per nenat me shume femije.Ne mbremje mblidhie ato me 1dhe 2 klase sa pas tyre, me klasem e trete.
  Detyre kisha te ndiqia kete pune ne fshatrat: Shijan Vitisht dhe Piskal ti e di ku jane.(Tani, Piskalin e ka rrethi kolonjes).E benje ate pune cdo jave dhe mendo, kaloja dy lumej ate te Piskalit dhe Shijanit,(dege e lengarices Vjoses), qe ndahet me Zavalanin tuaj.
  Qe ne oren 5se te mengjesit e beja ate rruge dhe me akull te ishte rruga.
  Ne Lokalitet po ashtu kam qene i angazhuar me punonjesit e Adminitrates lokalitetit si sekretar i Bashkimeve Profesionale,sa propagandis t i “formave te edukimit”,per tema politike te dites,mare udhezime nga Permeti sa shtypi dites.
  Kam pergatotur materiale per gazeten e kohes, sa korektuaratoja ate shokeve,qe mi sillnin nga fshaterat .Gjithcka qe behej shkalle vendi e perconim ne fshatra nga mesuesit dhe aktivistet tone nxenes.
  Nuk me harroen vecanerisht, ato vitet e Elektrifikimit zones, sa Ndertimi spitalit ne Frasher.
  Tani me tutie s’kam c’te them, se me pushuan nga puna,si pasardhes nga familie balliste etj. I di vete ti ato pune…(me duket se si une, e ka pesuar yt vella Stavri,ish Parizan sa drejtues ne ndertimet errugeve hekurudhore te para apo jo.(1952 sa di e kane pwrjashuar nga parita. po sisa di nga dertya shteterore nuk e kane luajtur nga detyra nisur, Drejtor ka qene nje jete apo jo?!,-Me fal qw nuk erdha dot ne ndarjen e tij nga jeta, me 1998, mare vesh von.Mirwsi families dhe fisit tuaj te ndiere me Gjyshi Jano Kapedanin rene si trimat krye cetes, atje tek “Ura Dashit”mbi Lengarice te Shqerise, me 1913. Kete maka treguar Baba Muharremi,sa xhxha Meleqi e Seiti. Se hiqnin nga goja si dhe babain tuaj Mihal, me ate historine lene: Xhandari,(para luftes kjo), qe deshte t’u merte kalin, pa i pyetur mare e ngarkuar me bereqet per ne mulli, Mihali, e ndaloi mes qendres frasherrit dhe ia preu litaret e ngarkeses.Ishte trim ai,sa i vellai Lili… Sa kam per te biseduar me ty duhen “nete dimri”,po ke mundeis te pres ne shtepi,ti e di ate, tek lagjie njohur; Skenderasit..
  Me shume rrespekt Avdull Skendrri.”

  Me dhimbie e rilexoj kete leter ruajtur ne origjinal, ani se hedhur ne ditarin tim e nuk gjej fjale te pershkruaj ate njeri sa mesues te perkushtuar, Fatkeqesisht, larguar nga arresimi, qe ne vitin 1955,atij mbetur merak.
  Ndjese paste Ai dhe shendet e miresi pasardhesve.
  I perjetshem qofte kujtimi TIJ-
  Do sugjeroja; shoqates “Peemeti” apo “Vellezerit Frasheri”, tia vleresojne punen e tij;edhe pse ndare nga jeta, kjo do kish me shume vlere dhe per to..
  E meriton’.

  Toronto 16-08-2016 Mesuesi pensonist 80 vjecar
  Dhimiter M. Xhoga- Zavalani.

  Reply to this comment
 13. Dhimiter M. Xhoga August 20, 06:34

  Njeqind vjetorin i kujtojme: Ramadan Muces
  Nje jete ne sherbim te arresimit ne Tirane.

  Ne qershorin sapo kaluar, i krentuan familiaret sa kolege pasues Tiranas,”100 vjetorin e lindies”, mesuesit nga te paret ne Tirane te ndierir Ramadan Muca. Ai lindur ne Diber ne qershor te vitit 1916-te.
  I ati e la ne moshen 2 vjece jetim, ritur ate me mundime e jema dhe gjyshia, kjo sa e dhimbshurr dhe bujare.
  Arresimin fillor e kreu ne vandlindie,me ender per t’u bere MESUES.Me vullnet e sakrifica e arriti kete.
  Qe ne rinine e tij dashuria per librin e shoqeronte e kjo ia shtoi akoma me shume enderen e mesuesise.Tek libri ai kuptoi,se DRITA E DITURISE,buronte nga Lbri cellesi te cilti eshte shkolla.
  Pati fatin e madh, te afert te families e shpune ne Istitutin Amerikan, tw” Harity T. Fults” nw vitin 1926 ne Tirane.Si u c’tegonte ai pasardhesve sa shokeve, ne shkolle mbisundonte nje disipline spontane dhe cdo gje, kryehej me perpikteri te madhe; primare edukata e punes. Ai qe thyente normat etike ose disiplinen ne shkolle,denohej dri me pune te detyruar,per nje jave. Po kishte kushte ne shkolle, naturisht per kohen qw flasim. Krahas bibliotekes se pasur,me libra jo vetem shkollore, shkolla kishte nje spital ne mjediset e saj, sa mjedise te tjera per te ushtruar praktikat mesimore. Kishte nje fabrike akulli, parcela te mbjella me fruta e zarzavate,keto ne zonen e Laprakes,jo larg shkolles. Aty kishin dhe nje stalle per te mbajtur e mirerritur Derra dhe gjedhe,keto sherbenin pos per plotsimin e nevojave ushqimore per nxenesit konviktore dhe per treg.nga siguroheshin te ardhura.
  Gjate viteve te shkolles Ramadani u shqua per pune me kembengulje e cila,kosistonte ne pervetesimin e njohurive baze, te sygjeruara nga programi mesimor. Si model konkret per te, sherbente shembulli vetiak i drejtorit te Istitutit Politeknik, i nderuari Harity T. Fultz sa mesuesi pasionant qe dhe do ta zvendesonte ate si drejtor, deri dhe pas clirimit te vendit pasionati mesuesise shqiptar “Mesuesi Popullit” Gjergj Canco.
  Ne vti 1933 Ramadani e mbaroi degen normale prane atij istituti, me rezultate shume te mira. Aty pos profesionit, pervetesoi mire gjyhen Anglishte, qe i sherbeu shume ne jete, pavaresisht si rrodhen punet gjate viteve te luftes, qe i nderpreu lidhjet me shkollen. Ato vite ai i ri, u aktivizua me leviziet e kohes, kunder pushtimit Italo- Gjerman me njisitet guerile ne Tirane dhe fshatrat e saj.
  Janari i vitit 1945,pra 3 muaj pas clirimit, Ministri i atehershem i arresimit Kostaq Cipo, i ngarkoi Ramadanit detyren; te hapte disa shkolla ne Maqellare ,Kurtbeg, dhe Kavashice, te rrethit te Dibres,me synimin,te ndermerreshin hapa cilesore ne fushen e edukimit te femijeve ne ato zona.
  Ne ato vite, zgjidhet kryetar i Sindikatave te Arresimit te qytetit te Dibres ne vite 1945-51.
  Si rrefejne nxenesit e tij, ne pune ai, prirej nga serioziteti dhe perkushtimi maksimal, ne pervetesimin e dijeve dhe mbarevajtien e procesit mesimor.
  Jo ralle ate e kercenuan hapur disa bajraktare te zones, te cilet nuk donin qe ai te hapte shkolla atje. Ata madie,i refuzuan edhe shkollimin e vajzave te fshatrave,.te cilen e kundershtoi dhe rezistoi stoikisht. per te mos mare nje lokal shkolle afer vorezave te fshatit. Ai me kembengullien e tij siguroi nje ndertese shkolle, mes fshatit.Aty ai zhvilloi dhe shkolle mbremie per te riturit,pwr te zhdukur analfabetizmin.
  Ne vite 1950- 60-t, atij ju mgarkua detyra e drejtorit te shkolles 8 vjecare te Zall-Herrit, ne Tirane, qe kishte ne varesi shkolla vartese si ate te Priskes e Herrajt, Ai njeheresh drejtonte dhe punen metodike, si metodist i mire qe ishte .
  Me aftesite dhe cilesite si mesues,krijoi nje afinitet te admrushen ne fshatrat e rrethit Tiranes.Nje ish nxenes i tij,Skender Qefalia, kujton me nostalgji dhe respekt Ramadanin,ne fshatin e tyre Priske.vec mesimit e drejtimit te shkolles, ai kujdesej per vazhdimin e shkolles mesme per nxenesit e tij.Ramadanit ia, ia kushton shkollimin bashke te te vellane,ne ato vite. -Agroniomine qe mora,-thote ai,merite e drejtor Ramadanit ishte- thote Skenderi,- sot pensionist.
  Nga Priska Ramadani do e punonte ne Kashar, Yzberishe deri ne Mezez, gjithnje ne shkollat 8 vjecare perkatese. Ishte shume njeri i inisiatives dhe zbatonte metoda te reja mesimi.Gjate ketyre viteve, ka patur gjithnje prane kolege e drejtues te arresimit ne Tirane, ku pergjeronte ispektoret; Sami Kalasa,e Bari Turku,sa Aslan Hysa,Zv shef arrsimi rrethit, deri Ibrahim Kamberi ne Shengjergj. prane shtepise mesues. Nuk harronte, Petagugun Shefki Osmani qe se hiqte nga goja,sa dhe sot Ai i moshura e kujton Ramadanin si mesues te perkushtuar.
  Ruante respekt dhe per mesuesit me te rinj si:Qamil Panariti, Baki Egro dhe z, Luan Llagami te cilet punonin pa u kursyer per edukimin e bresit te ri, ne shkollat ku punonin.
  Jane keta arsimtare te ketij dimesioni, me ta dhe Ramadan Muca,qe duhen nderuar e perkujtuar per ndihmesen dhe kontributin e tyre, ne shkollat e Tiranes ne vite shkuar.
  Ramadani siviet kaloi 100 vjetorin e lindies e, duhet te ishte kujtuar sa nderuar nga organet perkatese.
  Ky evendiment kaloi vetem, ne shtepin e tij, djali tij Agim,fatkeqesisht, ani se mesues, ka vite, pas viti 2000-je, pa pune…
  Ramadan Muca ploteson te gjitha kushtet per tu vleresuar pas kaqe vites sherbim ne Arresim, per me teper, nje nga mesuesit e pare, qe nga para clirimit, qw kete “100 vjetor”te lindies tij, duhet tia kishim kujtuar sa nderuar te pakten moralisht, me titill perkates te MESUESISE psh Urdherin e punes;
  “Naim Frasheri”.
  Atji, deri sa doli ne pension ne vitin 1976.i kane ardhur ne shtepi per vizita ish nxenesit e tij sa perfaqesues te seksionit rethit, uruar 8marsin e atij vit.
  Ku mesues i nderuar, jetoi ne pesion, deri ne vitin 1991, e pikerisht me 6 Mars, nje dite para “7 Marsit Dites se mesuesit”, nderoi jete,pas 45 vite pune, kushtar shkolles shqipe..
  Ja vlen sa do te thosha, jemi te vonuar, pa vleresuar nje nga mesuesit e pare te viteve,, 30 ne Tirane,qe emri tij te vendoset ne PANTEONIN e Arresimit shqiptar, nder ky; per Te, familien e tij dhe arresimit shqiptar.
  Une njohur ne ato vite,sa punuar per MUZEUMIN e ARRESIMIT ne Tirane,Ate evidentuar per ta vendosur ne muzeun e Arresimit Tirane,gje qe u be,(deri me foto), por fatkeqesisht pas viteve te “demokracies” ai muze, u prish nga themelet,ish prane shkolles Pedagogjike,sot Ekonimike.Keq me vjen per ate MUZE sa per rastin ne Fjale.
  (Prishesve te atij MUZEU, as qe ju hyri gjemb ne kembe).Seksioni aktual duhet ta shohi kete problem
  Nga Toronto jua dergoj kete shkrim, pasi ne diten e tij te “100 vjetorit”lindies, nuk u ndodha ne Tirane,nisur per Kanada prane femijeve emigrante. .
  Ju lutem mereni ne konsiderate kete kerkese timen, nese nuk eshte bere gje ne ate dite te shenuar, te ketij mesuesi te nderuar qe i kujtojme 100 vjetorin e lindies.
  I perjetshem Kujtimi tij.
  Te me fali z. Agim,per mungesen time ne 100 vjetorin perkujtiomor mesuesit e babat tij,z.Ramadan Muca, une,larguar jashte shtetit.
  Do ti uroja Agimit mbi te 50 tat vite,rifillim te punes tij si mesues.s’di si nxjere jashte kuadrit.

  Ish mesues sa Drejtor Shkolle,80 vjecari
  Toronto 20-08-2016 Dhimiter M. Xhoga

  Reply to this comment
 14. Dhimiter M.Xhoga August 20, 19:32

  ” Dallandyshet e para”, te shkolles Pedagogjike femerore ne Tirane, bejne APEL.(Ne foto)
  (Kujtim vitesh ngritur ate “MUZE arresimi mes Tianes)

  Cdo kush, qe do te kishte marre ne dore kete fotografi,( nga te rrallat e historise Aresimit Tirane,qe mban siglen: “Matura e pare e vajzave 1932”).pa teter, do te shtangej, si me ndodhi mua, pikerisht ne prag te “7 Marsit”, Festes se Mesuesit dhe shkolles shqipe” sapo marre ne dore ate foto.
  Me joshi, pasi e shoh si dicka te vyer qe me mungonte,(shikuar dikur, afishuar ne “Muzeun e Arresimt” te qytetit te Tiranes, tashme mbyllur nga “diajte”,qe fatkeqesisht muar ne dore” administrimin e atij istitucioni, te pazevendesueshem te shkolles shqipe, i pari i llojit ne vend.
  Per me teper shqetesues! ku shkan tere ato materiale me vlere sa historike dhe e konomike,aqe dhe funksionin edukativ?!.
  (Tashme mos gaboj,duhet te kremtonte 20 vjetorin e krijimit (1985) fatkeqesisht e shohim e shkaterruar, ndertesa kthyer ne zyra burokratike.te “bashkise Tiranes,me krye saj ai, nje nga punonjesit krjues te atij istitucioni,si dhjetra kuadro angazhuar.( me cudit si mund te punoje Ai, ne ate zure tjatersuar…pa folur per mjaft drejtues dhe sot ato vite marre me kete Muze.)
  Sodoqofte,me kete shkrim, nuk kam ate qellim,( nuk dua ta quaj”perdhosie”,te atij istitucioni,MUZE i ngritur prane asaj shkolle te PARE Pedagogjike te vajzave ne vitet 30-t , me 1932 dale matura e pare qe shihet ne ate fotografi te vyer.
  Sidoqofte, istancat perkatese le ta shikojne kete problem.(ne eshe akoma i pa zgjidhur,pasi jam larg atdeut kete fund pranvere- aktualisht, tej oqeanit tek femijet emigrante sa mes tyre nxnes emigrante ne shkolla shqipe hapur ti pershendes sa bejne.).
  …Shoh kete fotografi te ralle me nostalgji dhe, perulem me rrespekt e konsiderate, perpara tyre qe s’e di, nese kemi zonje, mes nesh.(mosha bere te vetenen). Pasardhesve ju uroj gjithe te mirat dhe nonje syresh qe jeton i uroj jete te gate e te na kujtoje..ne kete prag 7 marsi ky shkrim, derguar per urim..).
  Ne foto, jane 13 vajza te shkolles se mesme femerore -Kamez, vazhdim i tradites se shkolles hapur ne Korce qe me 1922, nga atdhetaret e shquara Motrat Qiriazi; Parashqeve e Sevasti. qe shoqeria shqitare i ka nderua e nderon nje jete. Ato nga 1901 nisur ne Korce,(mbyllur gjate luftes Ballkanike me 1913-t,
  Fotografia flet vete, Flet buzeqeshia e vajzave ne ate dite gezimi per to; Dipllomen mare, per perfundimin e shkolles mesme, njeheresh besimit tyre per te ardhmen, qe prisnin te realizonin.(Faleminderit asaj dore mjeshterore fotografi, ato vite fiksuar aqe mjeshterisht.,sa familes dhuruar Muzeut)
  Ne rrejshtin e pare;e dyta, (shenohet pas fotos),eshte Margarita Mona e cila, duhet te kete patur lidhie me nje te afert me emrin Andrea,(skluptor) shenuar pa fotos.
  E katerta ne ate rrjesht(gjithnje sipas shenimeve, eshte Drita Malile(Hoxha) qe ka punuar si Drejtoreshe shkolle ne Durres. Fytyra e saj shpreh optimizemqe sipas shenimit i ka realizuar.pas clirimit.
  Ne rrejeshti e dyte ulur,dy te parat jane:Violeta Shqau dhe Pavlina Fundo,per te cilat keq me vjen nuk ka nonje te dhene.po si citova me lart,ato mbeten “Dallendyshet e para, nxenese maturante sa mesuese ne jete,te asaj shkolle te pare- VASASH.
  Ne rreshtin e trete me kembe,e pikerisht ne funduin e tij, shihet nje vajze me gershetin e saj thurur per bukuri,me ate shikimin e saj te larget,diku ne qiellin e kalter te saj,sikur ka fiksua te ardhmen e pritur.
  Ajo, shenohet pas fotos;eshte nga Kalakulat tiranase. Me te, shoh ato fytyra njera pas tjetres teper shprehese e me besim ne te ardhmen..
  Ato jane MESAZH, sa pershendetie njeheresh.
  ( Do ju lutem kush kontakton me kete fotografi, te identifikoje emrat dhe te na i dergoje ne kete redaksi gazete apo Drejtorise Arresimit,me kete rast, ta “zgjoje nga “gjumi harreses”,per kete istitucion.
  Mes kesaj fatografie si shkruhet gjithnje, eshte dhe znj. Fatmira Leka (Micolli),pa cituar vendi kush eshte.
  Te nderuar lexues te ketij shkrimi ( foton fatkeqesisht nuk e disponoj, dorezuar vete, seksionit arresimit Tirane, gjithe dosien me mbi 100 fotografi e dokumenta te atij MUZEU, ruajtur nga une,dorezuar kete fund Maji ,sot 80 vjecar, pasi jam larguar jashte shtetit pas femijeve emigrante, Ai nenpunesi ispektor,zotuar mua, paste ruajtur,zotimin:”MOS KI MERRAK GJYSH”.
  Me rastin e fillimit te ketij vitit Ri shkollor 2016-17, (kaluar 7 marsi), ju lutem percilleni kete shkrim,ne urim te fillimit te vitit te Ri shkollor sa Vitit Akademik per shkollat e larta, nga une pensionisti 80 vjecar, nje jete mes nenesve e mesuesve jo vetem te Tiranes, dhe sot mes tyre,ketu ne Toronto,nga pershendes Mesues e nxenes emigrante, shollat shqip,hapur ka vite,nje seri, ne gjuhen amtare,ketu e ne mjaft qytete te Kanadase.Faleminderit shtetit human Kanadez.
  Falemindrit dhe shoqatave: “”Shqiperi- Kanada”, “Kosova” etj per kujdesin tregua. Faleminderit TV “Pasqyra Shqiptare me Ilir Lenen drejtues per emisionet qe jep ne kete drejtim..
  Urime per fillimin e vitit te Ri shkollor 2016-17-te, pa harruar amanetin per “kopetentet”:
  -NAKTHENI MUZEUN E ARRESIMIT TIRANES”.

  (Vo. Nje leter e tille, derguar “kopetenteve” qe me 05 mars 2005.si merak, per muzeun e Arresimit Tiranes.)
  Sa u largova fillim Qershori dhuruar nje dosie foto e dokumenta, te atij muzeumi qe nuk funksionon.
  Paci miresi ju drejtues “te rinj” te Aresimit ne Tirane sa me tej.. te na e plotesoni ate boshllek.
  Me falni ju te Gazetes “DITA”; po Ju me keni mbetur..

  Toronto 20-08-2016 Mesuesi pesionist 80 vjecar.
  Dhimiter M. Xhoga.

  Reply to this comment
 15. Guri Naimit D. (Dh.Xh) August 21, 07:45

  Dy motra: nje jete MESUESE dhe NENA.

  7 Marsi ketij viti, erdhi dhe kaloi per mua,ne udhetim.
  Si vite pas -90-97-tes,kaluar me te vecanta,sa arritie me dhimbie te kohes qe jetojme,Kete,jo vem une
  …Kalojme diten e kesaj feste me dy motra “rreziote”; lindur ne Pellumbar buze Vjoses,bri qytetit Permetit te luleve. Ato,vitet e para te clirimit lindur e rritur, me mundime ne Pellumbar- Permetit(1947-49 perkatesisht
  Baba Jorgji L.Kristo,mesues qe vite e para te clirimit, Ai, njeri i nderuar ne rrethin e Permetit.
  Dy cupat si binjke,me dy vjet diference moshe,nisen mesuesine ne venlindien e tyre;Natasha, ne Pellumbar, Iliar, sa Strembec,sa martuar e vazhduar Tirane, me bashkeshort mesuesin Dhimiter Xhoga.,.
  Nje enderr realizuar vajzat,te jatit Jorgji,biri i Lilos, provuar rruget e emigracionit qe para clirimit; nga greqia ne Stamboll te Turqise.U kthye ne atdhe para luftes sa me 1947 krujoi familien,martese qe e gezoi me plot femije njeri pas tjetrit. Plot 6-te; Dy vajaza dhe 4 djem.Bere mesues doktore e agronome.
  Femija e pare do ishte vajze, Natasha, lidur me 1947,, vene emrin gjyshia Varvara,qe e donte diale. baba Jorgji iu gwzua vajzes. Gjashte femije rriti Jorgji me Ollgen basjkeshorte pas clrimit te vendit e,do e gezonin Jorgjin,si mbrodhesi te asaj familie,ne kushte fshati malor, rreze Nemerckes.
  Nga gjashte femije, Jorgji,:tre i nxori mesues; dy vajza Natashe e LENI dhe Vironi djale,
  Po Dy vajzat mesues Jorgji do ti kishte dobesi, jo vetem ju dha profesionin e mesuesise,po u kujdes dhe krijimin e familieve. Te dyja;martuar e stabilizuar Tirane e Durres,(1967-1974) perkatesisht..
  …Festojne kete 7 Marsin 2016-te, dy motrat pensioniste e kujtojne me nostalgji vitet e tyre te mesuesise, nga vendlindia e tyre ne Tirane e Durres perkatesisht,sa vitet e emigracionit kaluar..
  Ja c’na tregojne ato,pas bisedave pershendetese me femijte e tyre emigrante nga Athina, Gjermania e deri ne Toronto te Kanadase:
  Natasha:
  – “Jam e kenaqur nga jeta ne fshatin tim te lindies Pellumbar,Si e para e 6 femijve lindur prindet njeri pas tjetrit,aty mbaruar 7 vjecaren, baba Jorgji mesues.. Mbarova shkollen 2 vjecare per mesuese ne Tirane,sa ne Gjirokaster 4 vjecarin mare me korespodence,direkt sa nisa mesuesine. une vajza e pare motra e 5se femijeve,me nje rroge mesuesi ne familie sa pake toke, me te cilen merej vetem nena.Aty ne fshat emeruar sa mbaruar shkollen per mesuese. Mirenjohes ju jam bashkefshatreve sa ne Iliar,fshat buze Vjoses, rreze Melesinit mal dhe atyre te Stermbecit.
  Isha vetem 17 vjece,kur nisa punen e mesuesise,deri me klasa kolektive,(si fshat i vogel Iliari).Viti mesimor 1965-66 e kalova mes femijeve te gezuar te asaj zone arsimdashese. Nuk me harroet Teto Kicia,mema e nxeneses Kristofili Proko,jetime,do te dilte dhe ajo mesuese, bere kolege,ajo;te shkolla”Ali Demi” Tirane,(martuar me tim vella mjeku Petraq Kristo) Punova si mesuese dhe ne Strembec (fshati nenes sime,nga ruaj kujtime te paharruara. 1 vit aty,mbaj mend, jehonen qe kish lene me punen e tij, mesuesi Koco Llukani nga Postenani, ngulitur ne mendie ajo vjersha qe ju mesonte nxenesve: “Kosove e Cameri jane NJI”ato vite.
  U martova ne Tirane me nje Dangelliot.Dhimiter Xhoga, ato vite Drejtor shkolle ne Zall-Dajt te Tiranes.(1967-73) .Aty do nisia dhe une punen si mesuese sa u martova 25 gusht 1967 e,me 1 shtator mesuese ne ciklin e ulet, drejt ne Zall-Dajt..
  Ishin Vite te revulociarizimit te shkolles e ne shume te prokupuar. Punova aty vetem 7 muaj, me lindi vajza qe do ta thirnim Lindita, nga mora kujtimin e largimit me 7 mars 1968, bere ate manifestimin e madh, ne Pallatin e madh te Kulures”Tirane,ku shembulli yne, mesuese shkuar ne zona te thella, u vleresua shume. Jehona e mesues kolege ne Mirdite, Athina Mile.Mua sa mjaft vajza mbaruar pedakogjiken e Tiranes ato vite,na quajten”Athina Milet”e malesise Tiranes.
  Linda vajzen Lindita,(1969) e trasferohem ne Tirane si filim ne shkollen e Bregut Lumit Pas lindies dhe te djalit me 1971, hyj ne Tirane,nje jete edukatore ne kopshte rreth “Pazarit Ri…sa dola ne pension 1993,. Pas saj, fillon nje periudhe e vashtire e migracionit, une 12 vjet pas djalit ne Athine.me gezon fakti se vajza stabilizuar e Kanada(Toronto)pas 10 viteve ne Athine, nga viti 2000-je ne Toronto,rriti dy femije,sot mbaruar universitete: djali pjanist vajza Miesuese.
  Teksa na servir moter Leni, me flet per rrugen e saj, duke thene, -si Natash jam rritur dhe une”binjaka”qw gjyshia mallkoi nenen,lindur dy cupa njera pas tjetres.
  Mua babai me dergoi ne Tirane ne shkollen e kulures, qe e mbarova 4 vjet, vite keto te paharuara, atje ne qytetin e nxenesve, shkolla sa konvikti.1967-71.
  Se harroj Drejtoreshen Liri Kroi, sa Pr. kosovar Agron Gashi,e Gjyshen Vangjo me teze Aleksandra dhe i shoqi Llambi Budo,qe u kujdesen si per femien e tyre. .Pata fatin sa mbarova u emerova ne Permet,shkolla “Kamber Benja” e pas marteses me oficerin Petraq Proko, ne fshatin e tij Kaludh 1 vit e prej aty ne Durres.Nga viti ne fshat ruaj kujtime te paharruara si mesuese kulture, punuar pos shkolles me rinine e fshatit te rrinj e te reja.Falenderoj Foren e Kolos, Jorgo i Pilos, Tomia e Prokove sa Vasiliken dhe Valentinen me Lanen e Sotiren,amatore kultures sa amvise te shkelqyera.Ato ma mbajten gjalle ate grup artistik rreze Nemerckes e Dhembelit.Po ashtu Jorgua i Lipes si mesues aqe dhe aktivist i kultures ne fshat sa Fatia, me e moshuara,
  Qava me 1971, kur u largova per Durres nga Kaludhi, percielle nxenesit si une me lot ne sy.Ju faleminderit.
  Nuk me harrroet as vjerra Aleksandra qe me mua, prane kambanes kishes me thosh:
  – Me iku djali, tani po me mer dhe nusen.(per mua e kishfjalen).Kurse gjyshi Misto sa vinte nga bacia i:thoshte -Plake moj?! Ku eshte nusia ? me duart plot me rrush dhe fiq per mua.. Ruaj kujtime per ate vjerre dhe vjerr, sa dhe per gjithe kaludhitet te mbedhenj e te vegjel. keq me vjen qe shkoj ralle.
  Tani jam Durrsake mesuese pensioniste po me shume probleme. Djale e Cupe plot halle tani qe u rriten. me ta te vegje c’vuajta, Burri oficer me shume ne repart, punova si mesuese, ne shkollen “Isuf Ferra” Shkozet, deri 1979-te e,tek “Kushtrimi lirise”mes Durresit prane shtepise sa dola ne pension.
  Pas 24 vjet pune me 2003 dola ne pension,po me nx. jetoj dhe ne keto vite.Shtepia plot me rri Jam e kenaqur dhe shoqeria e ruan respektin dhe konsiderate si: Bakushe Rrokaj, Feride Dylia, Shpresa Muca dhe Lubica Cucia.Ato me clodhin dhe me mbajne mendien, shqetesuar me femijte e mij ne emigracion. Vajza ne Frangfurt te Gjermanise, kam prere bileten per te shuar vizite, sa djali qe kam ne shtepi me ben te kthehem shpejt se kam dhe ketu nip e mbese. Ja me thuaj, cte bej?.- mire thone “-ku te con femija ste con perendia.
  Flet ajo tere ngasherim e teksa me kerkon ta le kompjuteri – U lodhe me thote.-Mbylle dhe uluni ne Tavoline te hame dreke.
  Gezuar 7-8 Marsin sa festuar, ani se me plot probleme. -C’e ka zene njeriun dhe nuk e ka heq i them, sa ulemi e si me porosi “gjenerali” keshtu i them une te shoqit,Petraq, deri kolonel arritur pa te dale ne pension ,”REFORMA”ne ushteri e beri te provoje dhe ai, rruget e mergimit deri ne Krete te Greqise.Tani mes Durresit, po gjeti nonje-rroje nate… Ja si jemi katandisur.
  Ruge te mbare i them zonjes Leni sa Natashes qw dhe ajo niset per tek cupa ne Kanada.
  Po, nuk harrum; te urojme festat e 7-8 marsit,para nisies tyre.
  Nga Toronto pershendetie dhe miresi pacim.

  Guri Naimit D.( Dh. Xh)

  Reply to this comment
 16. Guri Naimit D(Dh.Xh) August 21, 20:58

  VITET;Kur mendohej te behej fshati si QYTETI

  (Ne zonat e thella te Tiranes-mesuesit paraprires)

  Koha me ligjet e saj, ecen e ben te veten,- thote nje fjale e uret popullore, -por kujtimet dhe mbresat e saj ruhen ne memorien e shoqerise njerzore, te cilat shpesh, njeriu u rikthehet si pa e kuptuar.
  Ruajtia e tyre mvaret nga thellesia e mendimeve akumuluar, te cilat shpesh, jane te paperseriteshme. Lum kush ka fatin ti ruaje, jo vetem per vete.
  Ato jane “trinitrina” jetedhenese, sidomos per ne te moshuarit. Keto porosi sidomos “perseritia- nena dijes” thene nje nder miqte dhe mesuesit e mij te pare, metodist i ralle ne Arresim, dhene nga i ndieri Sami Kalasa,me beri mua, ti futem kesaj rruge; “Arshivimit” te kujtimeve mbreselenese te jetes sime,apo mjedisit dhe rrethanave te jetes, me ne krah, kuadro te pasionuar si Asllan Hysa.
  Falenderoj te ndierin Sami Kalasa sa miqte e tij, bere te mijte; dishepuj te arsimit,si i ndieri Bedrei Dedia.sa me tej;” herrronjte e Hidrocentralit Selites(LENIN) marre mesimet e para une ne rritie,im vella Drejtor kantieri me shoke, idhur dhe sot per mua Emin Mysliu,kryeinxhinier,sa dale nga katedrat e shkollimit.

  …Ishte pranvera e vitit 1967 Une,sa filluar detyren e Drejtorit shkolles ne Zall- Mner te rrethit Tirane.(lene ate detyren e “Pergjegjesit kultures” ne Shengjergj te Tiranes,sa mesues deri ne Vakumone,anise nje muaj sa per nje jete..).
  Ne Zall mner,shkolla buze kodrave te :Koder Luces e te Vilzes e Zall-Bastarit,si kurorem,shkolles 7 vjecare, sapo ndertuar e atij fshati;Zall-mner,”Myzeqeja e Tiranes”, -do ta quante ate vere pas vizites pare, Abdyll Kellezi, kryetar i atyre viteve per Tiranen sa njeheresh Zv/kryeminister..
  .Si i ri ne ate mision te mesuesit,me tremte kjo detyre marre(drejtor shkolle),detyre sa fisnike dhe me pergjegjesi.Me inkurajonte e me nxirte nga situata, i miri Asllan Hysa, zv shef arresimi, ate vit(1964) une emeruar, me prosite e tij; – Mos harro se je “permetar- frashelli”, krahine kjo “lapidar”, jo vetem per shkollen shqipe.”.
  Kete thenie sa mesimet e Sami kalases ndiere, i kam “ETALON” te jetes sime.
  “Provimin e pare” me te veshtire, i pa paramenduar ,me dolli qe ne fillimet e punes sime ne arsim- Kulture ne rrethin e Tiranes.Ishte faza e kalimit te sistemit te shkollave “verore” ne sistemin e pergjithshem te vendit, nisia ne shtator- Qeshor. Na u desh te benim nje trampoline, gati dy vite shkolle ne nje vit. Pushime vere nuk beme, direkt ne shtator nisi viti i Ri shkollor si ne gjitha vendin. Perokupimi ishte i madh si nga qendra dhe ne baze.Po ajo qe perjetuam ne ne zonen e thelle te Malesise Tiranes ishte e pa parashikuar. ne kete aksion te madh,papritur,niset tere udheheqia e pushtetit ne qender,deri vete Kryetari Abdyl Kellezi. krye nje ekipi me ministra, pergjegjesa seksionesh,sa specuialiste te fushave akute- Shkoles dhe bujqesise.
  U shokuam, kur njohem perberien e ekipit me ne krye nga Manush Myftiu ne linje partie, sa Abdyl Kellezi me ne krah ministrat: Thoma Deliana i arresimit ,Kico Ngjela i finacave, sa tere shefat e seksioneve e kryespecialiste deri te kryeministrise sa rrethit.
  Ne mesuesve na binte barra me e rende,ne kete situate, si intelektualet e pakte ne fshat. Shkolla qe i vetmi istitucion ato vite ne fshat.Si te pamesuar me ispektime te ketyre niveleve, “u shokuam”.Tere vemendien tek shkolla si ta paraqisnim me mire,sa mjedisin rreth saj.Na lehtesoi,pasia prane shkolles Lapidarin, ndertuar ne kujtim te themelimit te Brigates 22 partizane,qe e mbanim si ujet e paket. lulishtia rreth tij sa para shkolles,na beri prezantimin e pare per mire,para kesaj eksorte ispektimi.Mes Tyre dhe shkrimtaret e mirenjohur Dalian Shapllo e Petro Marko ky,me subjektin e rrromanit “Ara ne Mal”…
  Grupi i ardhur na dukej si; “KRUSHQIT”ardhur ne nje “dasem te madhe”.Ne rolin e “NUSES”, ishte tere fshatit atje rreze dhe Qafshtambes,nder te parat qendra klimaterike ne vend.
  Kreret e gjithe fshatit, me ne krye Ismail Saliun kryetar koperative,(e para kjo ne malesine e Tirane nga1958-ta)priste sinjale nga kryesia e lokalitetit,deri per vendin, ku ti prisnin ter keta Qeveritare te larte.. Zyra e tyre nje dhome perdhese 4×4.
  Do ishte i miri Abdyl Kellezi,”praktiku”dhene zgjidhien . -Ne ate mjedis lendine ca e pjerret, rreze kodrave te Luces,pa nje mullar bari,si artist u ngrit nga karigia e tij (ai dhe Manushi ne karrige,ato kish ajo zyre kryetari), ftoi gjithe ekipin te uleshin rreth tij, fal dhe nje TRA i rrezuar perdorur si stol.-Sipas vendit behet kuvendi, -qeshi ai, qe ralle qeshte.
  Tere keto qe po i hedh ne leter, pare nga obori i shkolles,ku benin pergatitiet e fundit per priten e tyre, qe dihet,shkollen dhe Lapidarin,nuk do e linin pa vizituar.
  Dhe ja, ne ate ankth,shohim Xha Hamdiun,rojen e zyrave te kop.te kaloje perion qe na ndante ne ngullc, me drejtohet
  – Drejtor hajde se te kerkojne ata te kipit! se shqiptonte dot ekipit). Me te une,si qytetar, mesuar me ta,takoj sipas normave te kohes, Manush Myftiun,ato vite sa ardhur dhe Ai, i pari i Partise per Tiranen. Doren me dha si gjithnje akull dhe pas tij,pa nisur une pershendetien, me kap per dore Kryetar Abdyli.
  Me “mbyti”me kritika miqesore…-Mos do ftese te te bejme ty drejtor?me thote e shton; -Pa mesuesit dhe inteligjencen e fshatit nuk mund te punohet sot ne keto kushte te fshatit. Ju eni “komisare”, si ta doni thueni.”
  Ashtu si i imte qe isha, para tyre me dukej, se u “tkurra” fare,po e mora veten e them.
  – Ne keto raste, njerezit qe vine ne takime i caktojne “kopetentet”.
  -Sa kaqe, i pa permbajturi sekretari partse koop.(sa mbaruar 7vjecaren naten), kishte kurajo me tere udheheqien e partise sa shtetit, hedh nje batute, pa e menduar mire:
  -Nuk eshte AP.drejtori shkolles!
  U rrevoltua Kryetar Abdyli, sa i thote
  -Po me ju do ta drejtojme ekonomine, tashme te kolektivizuar..?!dhe nisi nje bisede te gjate,tere porosi:
  -“Ju mesuesit dhe kuadrot e tjera qe do te mbushni fshatin e sapo kolektivizuar,tani e tytie, jeni direkt pergjegjes per tere punet e fshatit,pos ato te shkolles si detyre shteterore.Mos harroni se ky Zall-Mneri, eshte “Myzeqeja” e malsise Tiranes,akoma pa kolektivizuar.
  E kuptoni kete shoku drejtor,”i pa organizuar”- me drejtohet mua, jo pa qellim shihte, ate sekretarin ne sy.
  Me tej, me dha dhe detyre; te kultivoje shkolla se pari deri ullirin dhe orizim,sa lulen e diellit.Ne doni te thoni jemi shkolla e fshatit.
  Poa ketyre me pyeti dhe per shtrirjen e arresimit ne fshat dhe kur i thashe se ne qender te lokalitetit nuk ka shkolle 8 vjecare,nuk ju besua dhe iu drejtua,shefit te arresimit Tiranes, Vedat Islami,me pyetien urdher!
  -C’e ke kete drejtor shkolle, qe nuk din shtrirjen e arresimit ne lokalitet, jo me, te drejtoje shkollen?e me shtrengon doren mua,(gjithe kohen,ashtu e mambajti) .
  Shef Vedati, si kurajoz qe ishte, i thote:
  – Po se diti ai, drejtori, as une se di !
  Sakaqw, pa mare leje ia pret Asllan Hysa(ate vit ardhur kryetar lokaliteti ne Zall- Dajt si kuader me pervoje).-
  -Nuk i sjelin femijet ne shkolle,se do ruajne lopet”..!
  Pa mbaruar mire Asllani fjalen,ia pret me nje batute qe habiti pjesmarresit qe u shukaten, nga kjo bisede.:
  – Po ty mor Asllan, per te ruajtur derrat te kemi sjelle ne kete zone! -duke ngritur zerin si ralle ai.
  Heshtie nga te gjithe,qe e prishi, vete kryetar Abdyli:
  -Asllani keshtu i ka fjalet,se mendien e ka tek puna..
  Kjo bisede kaqe shoqerore na beri per vete te gjitheve qe mbaroi me “urdherin” per mua:
  -“Drejtor nisu per ne lokalitet e me sakteso numerin e nxenesve qe kap juridiksioni asaj shkolle.Te henen me ke aty.
  Ngela i habitur sa fal kurajos, i them
  – Po tere ato detyra qe mora shoku Abdyll.. ai ma preu fjalen.
  -Kjo eshte detyra mbi detyrat per Ty.
  Per detyrat dhene per ketu ne Zall-mner dihet:
  -Nje bije mijera ngrihe, e di kete ti?!. E me kap ne supe,si te me jepte forca. Sakaqw ra nje heshtie e plote.
  Erdhi mbremia e ku do strehoeshi gjith keta “miq”. Tere kryesia vendit ne ankth,ku do bujtnin udheheqesit..
  Nga situata i nxori i mire Abdyll Kellezi, qe si tiranas, ju thote:
  Kush do vije me mua per mik sonte!/
  Tere u stepen e se pari paria e fshatit u shokua. Abduli ju thote.
  -Mua me Shokun Manush,si vlonjat sot ketu,me gjeni ne koder Luce,tek nje miku im,qe nga koha luftes,nuk me ka harruar besoj.(Familia Haruci).me nje theks bindes.
  Te pranishmit moren fryme sa mua,me thote:-
  – Mos e harro te henen na ke aty ne Zall -dajtK( ai ia vuri kete emer se pari).- Eshte 25 gushti e me nje Shtator apo me 15te,duhet te hapim shkollen 8 vjecare aty se na turperuat;qwnder Lokaliteti pa shkolle… Jo 8 vjecare po dhe te mesme duhet te kete.
  U tha dhe u be…Me 15 shtator 1967, ne Zall_dajt qendra e Lokalitetit,u hap shkolla,sa ne vaszhdimesi me 1971,shkolle e mesme bujqwsore deri me konvikt, E para kjo ne zonat e thella te Tiranes,qe pas saj, u masivizua arresimi mesen ne mbare rrethin.
  …Te gjithe jemi deshmimtare per zhvillimin e arrsimit ne ato zona sa mbare vendi, Vetem ne Ate zone Zall-Dajt, Zall-bastar, u hapen 19 shkolla fillore te reja dhe 6-te 8 vjecare, sa e mesmia bujesore ne Zalldajt, sa ne Zall- Bastar. Pas viteve 90t, fatkeqesisht mbyllur shkolls esme Zall-Dajtit, “Pionieria” e shkollave te mesme,jo vetem ne ate lokalitet, po rrethin e Tiranes pas Kamzes e Vores me Ndroqin.
  Keqardhie. Presim te festojme kete vit te pritshem ,50 vjetorin e asaj shkolle ne Zall-dajt,e..,mos me ardhte vdekia ketu ne Toronto,pa ardhur aty sa te uruar nipin ga vajza Jorgo kalo, mbaruar ciklet e sholles larte dhe nisur DOKTORATUREN, si nje PIANIST i apasionuar.(Djale sot 25 vjecar, me Gen nga; “Dangellia Naimjane”sa Gjirokstra e trimave te Cerciz Topullit me shoke.
  … Sa kemi per te treguar per arritien e asaj zone, ne vite shkuar. Duhen volume shkruar..
  . Falenderoj mesuesiT sa drejtoret,unuar ne ate zone, nga veterani Pr, i gjuhesise Seit Mancaku,nisur si drejtor i pare, ne Zallmner 1962-63… sa mesuesit Selman Muca, Hamdi Mancaku, Brajam Moqi, Mustafa Kamberi, Seit hallvaxhiu, Xhemal Koci. Ibrahim Dema, Sami e Qamil Meta, Bilal Kuka e tj.ne ate zone..
  I kane dhene asaj zone, mesuesit e ardhur nga Qyteti sa zonat fushore te Tiranes,qe jane shume po nuk ri dot, pa permendur te parret e shkolles mesme ne ZallDajt nga 1967-ta nisur 8 vjecaria me Drejtor Dhimiter M Xhoga, ne 1971 e mesmia, m e drejtor Maksim Gumrnin, ku sherbyen me devotshmeri:Dh. Xhoga drejoi pare, Bilal Kuka, Abdulla Cani, Abaz Muca. Ne fillore:Natasha Xhoga, Ylka Sharofi, e tj. Pas 1971, shkolla e mesme me drejtor Maksim Gumeni, N/dr Dhimiter Xhoga.me mesuesit: Ylli Caci,Liljana Nushi,Zana Karapici,Hasan Shehu,Bajame Balla ne fillore me Lili Miti, Shupal Koder, Selman Muca ne Besh. Lumturi Zaimi ne kurth.sa Z. Macaku ne Husaj, Shpresa Ceci ne Dajt.Keto shkolla te reja hapur pas vitit 1970.
  Ne Zall-mner indieri Naim Sula e Perikli Mima, Halil e Feti Skendaj, Piro Skendi, Dulejman Doci,me vellezerit Baja nga kukesi ardhur e vajzat; Lumturi Krutani e Elvira Dobrolishti,ne Zall- mner.
  Myrvete Fetiu drejtoreshe ne Bastar te mesem me 4 shoqe vullnetare nga Tirana ne vite 67-74. Dhe Bujar Hyska.ne Selite sa Xhetan stazimri ne Mojsit e tj.
  Permenda Zallmnerin e jo te tjera se aty kam qene drejtor pas naim Sules 1966.
  … Si garnityre te ketyre kujtimeve nuk mund te rri pa permendur shkollaat e Tiranes ne ato vite, mbajtur lidhie deri bere vizita te ndersjellta;
  Gjimnazi Qemal Stafa me dretoreshe te pa harruaren Sadete Cuci, Ismail Qemalin me Abdulla Pullazi e Bashkim Shijakun sa mesuesit e fiskultures te te dy shkollave.
  Me ta gjithnje ne aksione kulturore Ansambli i kennnngeve dhe valleve me YJET e ATIT te kenges e Baletot shqiptar, sa gjimnazi Kamzes. e tj.
  Te me falin gjithsa kam harruar pa permendur si 80 vjecar qe po kaloj kete vere ne Toronto te kanadase me NIpin si ju thshe nisur Doktoraturen si Pianist, mbesen mesuese pas nje viti me te larten shkolle.
  Gjithe te mirat mesues ,Nxenes e dashamires dhe fillim te mbare te ketij vitit t Ri shkollor 2016-17.

  Toronto 21-08-2016 Guri Naimit D.( Dh. Xh

  Reply to this comment
 17. Guri Naimit D(Dh.Xh) August 23, 23:09

  ” Vendlindia e ZANAVE” me SOLLI tek JU.
  Pasi lexoj shqetesimin e Gezim Flores (2006)

  Duhet thene se pari, faleminderit, Enver Robellit, me penen e tij erudite, qe me solli tek ju miqte e mij te viteve shkuar,ish nxenesit e mij te dashur te asaj zone”VENI ZANAVE”qe pake i a dine kimetin ( I faleminderit dhe, Doktorit nderuar, Xhorxhi, Jani,vite se bashku ne Zal- dajt. Ai drejtor spitali une i shkolles 7 vjecare, pemetare te dy,po une i them -jam DANGELLIOT” -ai Nga Lipa ne gen,lindur ne France (Lion) nga 1947 ardhur dhe atdhe;Doktor dipllomuar sa drejtor spitali,plakur;nga Shqiperi,ne Frence me “UJKENDET”,sa ne Mal VILZES, krah Qafshtambes ndertuar vilen e tij,ku kalon verrat sa kthyer nga Franca, qytetar i saj, trasheguar nga i ati i ndieri Ilia, me znj .Gone, mjeshtre ne “Hotel-Dajt”,me floktore. qe me xhaxhain tim Andrea Xhoga,sa u clirua atdheu, shqiperia,u tyre, u kthyen perfundimisht ne Atdhe. Tirana per Xhorxhin, qyteti jetes, Vlora, per pasardhesit e xha Andrea.Te dy ndjese pacin e, mbrodhesi pasardhesit e tyre: Iliapasardhes,djale e vajze, tashme me familiet e tyre.Andrea Dy vajza mesuese (Poleta e pa fat,sa maruar humbur jete ne lindie te vashtire) dhe Mata sa Maria llogaritare, si e para e femijeve ardhur nga Franca ne “djepe” riti dhe dy vellezerit: Zhani e Loni, tashme me familiet e tyre nga Tirana ne Vlore, me femije te suksesshem, realizuar enderren e gjyshit Andrea, ndare nga jeta pa i pare te stabilizuar, vajzat sa djemte. Po ata, arriten te dalin ne jete .
  Xhorxhi tash vite ne France, me beri te ndaloj per te ne Toronto,ndare Oqeani po zemrat bashke i kemi kete e di. Pleqeri te mire e uroj sa dy djemve azgane e kuadro dale ne U.E Tiranes. Tashme bere franceze.
  Po nuk dua te lagohem nga “ZALLET”: Zall-mner, Zall-basta e Zall-Dajt, deri Zall- Bruz i Krujes, Vite kaluar ne to.
  Si duket, per te “zbutur” largesine me Tiranen, sjelle me afer ato zona,vene keto emertime. Largpamese.
  Ne fakt, vargmalet rethuar, te lara deri ne “qiell”,i japin tere bukurine asaj zone.
  Dikur,ne kohen kur “mendohej se punohej per te gjithe”, nje nga udheheqesitme popullore te vendit, pikerisht Abdyl kellezi, e ka quajtur “MYZEQE e PAS DAJTIT”e udhezonte mesuesit e shkollave; derite eksperimentonin;kultivimin e orizit, pambukut e pse jo, panxharit te sheqerit.
  Natyrisht, enderrat prere ne mes….
  …Si e titullova kete shkrim; “nostalgji ne vite”,me solli tek ju shkrimi: “Kryengritia e zanave “,sa,shkrimi tjeter: “A do kete kryetar Zall- bastari?! me autor Gezim Floren nje ish nxenesi yne.
  C’ka shkruar jane mese te drejta e, duhet terheq vemendia per ate zone, vecanerisht pas ndertimi te liqenit e BOVILLES “Mushkeria e dyte e kryeqytetin me ujin sjelle, sa rendesine qe duhet te marre ajo zone, si zone Turistike.( sot qe zbardh kete shkrim eshte tej aktuales- djegur etapa…)
  Nuk e di, si e perfytyrajne drejtuesit e Tiranes sa bizesmenet, po- Nje UNAZE -rreth ketij vargmali; Kruje -Dajt, do ishte fantastike. Nga lugina Erzenit ne ate te Tiranes e Terkuzes,me kulmore nga: Lugina Erzenit me shpellen e Pellumbasit, Mali i Dajtit me tere basenin e ujembledhes te Hidrocentralit Selites,(nis nga Mali me gropa), ne Qafshtambe e Krye majen e Malit Krujes me te famshmin GUZ-BABA, Pa haruar, Krujen e KASTRIOTIT.
  Nuk e di po po te ishte gjalle i ndieri Petro Marko, ,shkrimtari qe qendroi nje muaj ne ate zone(Zall-Mner Bulces, nga mori subjektin e romani;”Ara ne MAL”, ate vere te 1966-67es- ( dihet fundi i tij) ndaj dhe u denua nga burokracia e kohes),
  Do te bente sot nje tejter rroman “ENDERRA e TIJ” per kete;parajse kryeqytetit shqiptar,qe se ka bota.
  Kete treve me te dejte do ta quante Ai(sa une po e nnenvizoj): “OAZI QETESISE dhe RINGJALIES”.
  Kam patur fatin e madh te jem prane tij dhe shume kolegeve te tij te “penes sa shpirtit”, jo vetem ate muaj pas tyre.
  Nuk eshte vendi sa koha, per te shkruajtur ato kujtime dhe mbres brilante,Po j dregoj nje fotografi brilante fikuar me te dhe shkrimari dailan Shapllo, mes mesuesve te shkolles Zall_ mnerit Koriki 1967, mes kolektivit mesimor pra Lapidarit te krijimit e brig XXII S. sa shkolles.
  Ne fakt dua te nxis dicka tjetes “ender te Patro Markos; “ENDERRA e OAZIT te QETESISE” qe une sot e shoh te mundeshme. Liqeni “Bovilles” es ati peisazhi te sjkrlqyer sa ujin kristal, duhet te kthehet ne nje qender TURISTIKE, natyrisht pas nje pune te kujdeseshme sa investime bere.Kush e ka parasysh liqenin e krijuar, me ne mes nje gadishull si “karaburuni” reze pikes turistike te Qafshtambes, do ishte mbrekulli, sa burim te ardhurash nga Turizmi.
  Mendooni te dilet tek “Sofra e Skenderbeut”maje malit Krujes.Nje cirkuid: “Shpella PELLUMBASIT-Vargu Dajt Bjesh- Qafshtambe-Sofa Skendrbeut- Kruje.e Preze,mbullur nje udheim i rralle, dhe brenda dites.
  Pra te krijohet nje UNAZE TURISTIKE duke bere nje rruge funksionale rreth Dajtit – Bjeshit e bregut Perendimor te Liqenit Bovilles, sa te lidhet ajo me rrugen nga Kampi Dajtit, nisur qe nga vitet 70, mbi fshatin Dajt del… do ishte me e mundeshmia e pa shume shpenzime.
  Urbanizimi i kesaj zone duhet te jete objektivi kryesor e administruesve te kryeqytetit deri Qeverrise. Do ta sillte bregdetin e Adreiatikut ne keto treva… Pa llogaritur nje tjeter perle turistike pas Dajtit mali me GROPA dhe BIZA qe lidhe dhe me Elbasanin sa tej Birelin pse jo Peshkopine Dibren. Rruga e ARBERIT do ta lehtesonte realizimin e kesaj enderre.
  Mos e paste “ender” po e realizofte Edi Rama,sa deklaroi ne nje takim me popullin.
  … Shqetesimin e mesuesit Shkelqim Flora, sot e 10 vjet para sot ringritur, besoj se do shkoje jo ne VESH TE SHURDHET. Kjo do sillte dhe me kryesoren do nderpriste SHPOPULLIMIN MASIV qe ju be asaj zone.
  -Roj me gaz e rroj me shprese,
  ndaj s’kam deshire te vjes”
  Me kete thirie poetike te hereshme po e perfundoj dhe une. sa popullorce”
  “Shkofte reja me DEGJOFTE..
  enderra u REALIZOFTE”

  Toronto 23-08-2016 Guri Naimit D. (Dh Xh)

  Reply to this comment
 18. Dhimiter M. Xhoga August 25, 21:07

  Nostalgji: sa URIM.
  : Nga “Lulishtia “VELLEZERIT FRASHERI”Tirane
  -ne shkollen “Terraview-Willowfield” Toronto…
  Gezuar vitin e Ri shkollor 2016-17
  Engjej shqiptare NXENES-STUDENTE.
  Eshte bere tradite e mire;festat e shkolave nisin na java e pare e Marsit,si prologu i pranvers, nis me festa. Jo rastesisht dy data historike, bunjake te njera tjetres prane: 7 dhe 8 Marsi.
  Kete vit 2016 kalova ne qytetine Korces, Korces te “Mesonjetore pare”. Mbetur feste mbare kombetare si “Dita e MESUESIT sa shkolles shqipe.
  Mora mbresat e rastit sa vizituar disa shkolla e takuar me mesues, deri mikun tim Pr. e nderuar te pedagogjise;Sotir Temo.sa miqte e mij ne Radio Korca,me Drejtorin ne krye, qe i falenderove per respekti; disa emisine dhene, une subjektin bere:”Me Nxenesit e studentet ne emigracion”..
  Drejtori i Ri i “Mesonjetores Pare” me kenaqi me shpirtin e tij te ri, per ta persour ate,kthyer ne qender edukimi per brezat.
  Vizitova dhe nje klub veteranesh,nga mora mbresa. Gjithcka aty,ne dispozicion te veteraneve,deri kafe e pije freskuese falas.I pershendeta nismetaret (te me falin per mos citimin e emrave,,tashme shkruaj nga Kanadaja, ruajtur ato mbresa. Ju faleminderit.
  Pas 2 qershorit, s abere nje udhetim si lamtumire se jam gjysh mes Tiranes e piva kafen tek lokali “Vellezerve Frasheri” si ngushellim me cperjetova.. nis rrugen nga Tirana- Athine-Toronto, me nje qellim:”80 vjetorin”e lindies sime(10-06-1936) atje ne Zavalanin e “Dangellise Naimjane”,ta festoj me vizita tek te afert e miqte emij ne kete inernar, femijet me nipa e mbese, ne emigracion,si dihet i pas 90tes.

  Teksa,mendoj udhetimin tim te gjate,me moshen qe kam,mendia me shkonte tek nxnesit e shkollave nje jete kaluar,me kryefjale keto vite emigracion, une bere lavieres.
  Sivjet sa kremtava 7- Marsin ne Korce dhe e mbylla ne Tirane, festuar mbylljen e vitit shkollor mes shkollave”Ali Demi”, Ismail Qemali e tj, tash kete vere te nxehe e kalova ne udhetim. me bbloqet e ditareve te mia me vete sa aparatin fotografit me qindra foto ne te.Me to i kalova ydhetimet e gjata.me rastin e largimit, pasi gjeta ne arkivin tim personal mjaft materiale per “Muzeun e Arresimit” Tirane,i dhurava drejtorise arsimire, ato materiale, me manet mos pacin fatin e “MUZEUT te Arresimit’ hapur pas 1985, prishur burakoracia e kohes pas ..90tes. fatkeqesi sa turp per autoret e kesaj MASAKRE po e shkruaj me te Madhe. …. ..
  Nga 6 Qershor ne Toronto, mar gezimet nga nxenes e studente,une, thuajse cdo vit, uruar fillimin e vitit te Ri mesimor.
  …Lexoj ne bloqet “Ditar”,shkrimet,si prag fillimit te Vitit te ri shkollor 2016-17-te, mes “Ditareve”ne vite,si pasoinant i fjales shkruar dhe te folur;sa disa emisione ne R/Tirana bere, te cilet gjej rastin ti falenderoj, duke vecuar, mikun tim te vjeter Jaho Margjega me shoke e shoqe, sa te mirin Inxh. Zhani Canco,i perhershem ne ate istitucion me bisedat e tij, pasardhes i te ndierit Gjergj Canco “Babai” shkolles Teknike “Hari Fulls” .Nuk mund te le pa pemendur znj B.T,ne emisionin R/Tiranen per “Bashkeatdhetaret”.bere mua,kranike te vecante,10 qershor 2011, me rastin e 75 vjetorit.( 80 vjetorin e festova ne udhetim Tirane-Athine-Toronto e, i falenderoj mesazhet marre,sa ne Toronto me miq e shoke emigrante,me kryefjalet nga nxenesit shqiptare deri studente universitare e mesues,qe na nderojne dhe ketu. si ne gjithe qytete kryesore te Torontos).
  I pershendes, deri Profesoret e nderuar Kistian Bukuroshi e “Mesuesin e Meriuar” Vangjush Ziko,sa mesueset e mesuesit shqiptare sa studenteve, qe na nderojne, me vijimesine e gjuhes shqipe dhe historise saj, Pershendes Studentet sa ishstudentin ne istitutin e Artit ne Otava,djaloshin 25 vjecar,Jorgo F.Kalo,(im nip,qw nuk do te shkruaj per te).Marte nga ditet e mia,nis ne kete shtator, “DOKTORATUREN” ne ate profil.Mbroddhesi paste.
  Shkova per nostalgji, ne shkollen 8 vj,mbaruar Ai sa mjaft femije shqiptare e u gezova.
  – “Flemurin Kombetar shqiptar”Kuq e Zi,dhuruar une10 vjet me pare,Shkolles”Terraview Willowfield” ne lagjen “Skalboro”,ne rrespekt te kujdesit per femijet shqiptare , ne ate shkolle 10 vjet me pare,( mes tyre Nipi Jorgo sot nis Doktorature, sa mbesa Ana, mbaron Univeritet per MESUESI.sa korcaria-drenovare-Joana Kita, kete vit mbaron per mjeke. e tj.
  Flamurin shqiptar e shoh ekspozuar ne ate ekspozite,krye 37 flamujve te shteteve te tjera te botes, nga kane prejardhien,mjaft nxenes te kesaj shkolle, pajisur me te tera,( terene sportive model, me ne krye te flamujve; Flamurin kuq e Zi Shqiptar.
  .Ju faleminderit
  Pres 1-Shtatorin e ketij viti, te shkoj e pershendes,ne shenje falenderimi, si mesues VETERAN ardhur nga atdhu i tyre, sjelle pershendetie vellazerore, mbare shqiptaret
  Si u clodha, nga ruga Tirane-Korce e anasjelltar, festuar ate mbyllje te viti shkollor, u clodha dhe ketu ne Toronto,qe si ju shkruajta me siper, vizitoj femijet ne emigracion,qe me gezojne me arritiet e tyre.
  Kete te diele me 21 gusht, Mesues Nxenes dhe prind nga mbare trojet shqiptare,fesuan ne nje piknik madheshtor,prologun e nisies se viti te ri shkolor 2016-17 ne nje nga sheshet e ketij qyteti; 2milion e gjysem banore.Tradite kjo ne keto vite emigracioni.
  Mbrodhesi vellezer shqiptare te kudo ndodhur.
  Unitet sic po e shoh te manifestohet ketu ne Toronto. Pershendetie organizatoreve me kryesite e shoqatave me ne krye ate “Shqiptaro-Kanadeze sa “Kosove” , sa Ilir Lenes me Tv. “pasqyra Shqiptare qe si gjithnje, ua sjell shikuesve ne ekran deri ne atdhe.Falemindrit atij.
  Pershendetie kolegeve te mij pensioniste sa VETERANEVE si pasues i gjyshi”Kapedaj Jano P. Xhoga, rene krye cetes qe komantonte me 1913-te, ne mbrojtie te Pavaresise sa shpallur,nga synimet e fqinjeve.Faleminderi Qarkut Gjirokastres,per nderimin dhene: “MIRENJOHIE”(25 maj 2015)-102 vjetori renies.
  Me shume konsiderate
  Mesuesi pensionist 80 vjecar
  Biri;”Dangellise Naimjane”: Dhimiter M. Xhoga
  Toronto 25-08-2016.
  VO. DO ju jem shume mirenjohes ta vendosni kete shkrim si pershendetie per vitin e Ri shkolor,nxenesve e studenteve ne Toronto te kanadase,sa mbare vendeve me shqiptare…

  Reply to this comment
 19. Dhimitwr M. Xhoga August 26, 04:45

  Kur do te vish ne Toronto te Kanadase i madhi-artist;

  Renato Ripa.

  Nje amanet gjyshi; “mikun e ri mbaje, po te vjetrin mos e harro.” me shpuri tek Ty RENATO sa prinderit e nderuar, miq e Luigjin,mjeshteri, im i femijnise.. .
  Teksa po shflrtoja nje nga blloqet e shumte “Ditar”, te miat ne Vite, Me tehoqi me shenimin siper viti 2008te. per cudi, faqia e perthyer ku lecoj; titullin qe po perciell kete shkrim.
  Pos faktit te atij si artist,disa vjet vizituar ne Athina sa pare koncertin e tij ne Tirane,mbi 5 vjet para, me Prindet nga Athine:I Madhim MJESHTER te punimit metaleve; Tornitor-frezatorin i talentuar,Luigj Ripa, pa tjeter me bashkeshorten Pina, kjo nje mesuese artiste e “Punes dores e vizatimit”sa mjeshtere rrobaqepsi, ne Tirane,shkolla “Petro Nini Luarasi”.
  Malli marre, pasi jam shkeputur nga Athina drejt Torontos,(ku te shpie femia sta ben perendia) e ja, pasi bej nje urim mesuesve dhe nxenesve te Torontos per nje Piknik fstiv, si prolog e vitit te ri mesimor, Po dergoj permes Gazetes “DIta”; “drite” bere per mua sa lexues te thjeshte, ne kontakt me lexuesit-I faleminderit.
  Mare shkas per ate leter dergua ne vite nje shkrim i gazetares se Njohur Elsa Dema, ne nje aktivitet, sjelle deri ne Toronto, me beri tiu drejtoj Pyetien:
  Kur do te vish ne Toronto,mjeshter i Violinceli, miku Yne Ranato Ripo?!
  Mjeshter; i ati mjeshter Luigji sa nene Pina, ne profesionet e veta,sot pensioniste vite pa i takuar. ,Jetuar me kujtimin e fundit mare atje mes Athines ne ate shtepi vile.(ani se me qira) Pleqeri te mire si gjithnje te mireve miqve te mij, prinder te Renatos sa per te sot mali per ta e te plotesoj nje kerkese ne vite.. , Po i perserish ate thirjen e viti 2008-te:
  -Kur do na vish ne Toronto-artisti violineles,Renato Ripa.
  Le ta marre kete “Ftese” nga une,( koleg pune me mjeshterin Luigj sa te miren Pina,) sa dashamires i tij, shprehur deshiren e emigranteve ne Toronto.
  Keq me vjen se jam pensionist i para 90tes ne atdhe e, nuk e financoj dot, po,po na konfirmosi,do ta gjejme zgjidhien.(edime ekonomi tregu). Ketu kemi shoqata teper atdhetare;nga e para “Shqiptaro-kanadeze”sa “Kosova” e “tj.
  Ne Toronto, jetojne mbi 20,000 shqipetare, nga mbare trojet amtare.
  U befte e mira, me se pari qofshi mire.
  Pa tjeter qe; kontaktoni me gazeten “DITA” ne faqet e se ciles po e perciell.
  Vit te mbare nxenesve dhe mesuesve shqiptare aty ne Athine,vite kaluar sebashku.
  VO gjithnje me falni mua gjyshin,
  ju miq te gazetes “DITA”

  Toronto 25-08-2016 Mesuesi 80 vjecar pensionist
  Dhimiter Xhoga.

  Reply to this comment
 20. Guri Naimit (Dh Xhoga) September 9, 06:39

  Ku tiu gjej tiu puth ne balle ish ju,ato vite-emigrante
  (Nga blloku i shenimeve te vitit 2001 (Athine)
  Me ju jetoj- te nderua BASHKEATDHETARE.!
  Te deruar lexues dashamires sa ju,miqte e mij te hershem nga viti 2001,mos me pare, njohur aty mes Athines, ku mundoheshim te mbijetojme si emigrante; detyruar situata ne Atdhe,sidomos,pas ngarjeve te 1997-tes.Aty im bir familiarisht si gjith ju mbetur.. Kalova nje jave kete Qershor e dihet c.hall keni…
  Teksa mundohem te cfelotoj blloqet e mia te ditareve,(“semundie” nje jete kjo per mua si mesues),me mbeti ne dore nje bllok xhepi me kapak si meshini. Si duket do ia kem mare,miku tim Lilo Nikollaidhis,(ky emigrant lindur ne Athine a Stamboll,(1931), me baba te ndierin Stefan, (Femije ikur nga Pellumbri i Permetit.) qe mbante shpenzimet e dyqanit tij ne Pire, tregtonte EREZA nga:Borziloku, meneksheja ,Caji e deri fruta te thata sa kafe etj.E kujtoj me rrespekt te ndierin: baba Stefani,shetitur nga une ne Tirane ne vitin 1967 ai ardhur pare vendlidien pa e pare qe para lufte merak nje jete, Lilo,megjithse djali tij,nuk harriti ta vizitoje Pellumbarin e tij te lindies me 1931,Peng mbetur edhe keto vite pas 90tes, ardhur ne si emigrante ne Athine.Atje Xhaxhain e tij Jorgji, qe ia shperbleu miresjelljen, me pritien e mbeses tij Lindita,nder te paret emigrante,ne eksodin e 1991shit me gjithe bashkeshortin e saj( te dielen e 14 marsit bere martesen ne Tirane, e te henen, nisur ne ate eksod te dhimshem),me nje leter te gjyshit ne xhep,me adresen e Lilo se ndiere,( ka 10 vjet ndare nga jeta),qe do ti priste si femijet e tij,ani pa njohur as Xhaxhain. histori e dhimshur. kjo..
  Ja c’kam shenuar ne kete bllok ditar mbi 30 fletesh, fatkeqesisht pa data,.vec vitit 2001 e ne tjetren 2001.
  Do te shenoj ne keto shkrim ditar,ashtu si gjej ne cdo faqe shenimet bruto. Besoj se do cfaqin interes.
  ***
  Sa hap bllokun,ne faqen e pare,shoh vetem nje emer te njohur e u cudita, kerkuar aty shkraja:
  1- Kujtim Rifat Vani-Fotoreporter nga Burreli.
  U elektrizova plot kujtim e me tej shenuar: Mbremja me Permetaret, Niisu me Termo trol 3 Stacioni Patision. te shtunen 12 Maj …Kujtimi.
  A sa kujtime marre ne ate mbremje..te shoh a do gjej shenimet,pos incizimeve te miat ne Nje kasetofon dore.
  ..
  2- Shkuar ne ate mbremje,paskam shenuar te paret orkestren:
  – Klonard Marku/-Piro Koka(kompozitor, aty me fisarmonike) -Fatmir Papaj,-Ben Fikaj/- Gezim Diku ky kengetar. ..
  Do kem mbrapa beso intervista me ta.
  Dhe ja. Takimi me pjestaret e asaj mbremje me rastin e 24 Majit organizuar Shoqata”Permeti”dhe “Lushnja”…
  3- Pershendetie e pare nga nje cift nga Fieri: Loreta dhe Ervini, ky shofer ne Greqi, sa ardhur e thote,- s’kam problem pune vec;kulmi racizmit, qe cfaqim grekerit, per ne shqqiptare.
  Krah tyre shoh nje cifte gjimnazistesh. prezantuar, Lindita Duka e Agim Myftari qe sa i pyes nga e si..me thone si horas:
  -Ne nje muaj keni qe kemi ardhur e na mori malli per Fierin tone.
  4- Pas tyre Drita Kocollari nga kucove, qe mu vete prezantua, sa me pa, ne rrolin e nje korespodenti, deri me aparatin fotografik ne dore sa diktofonin. me thote:
  – C’te te them Xhaxhi, kur s’kam Karte qendroimi,kam frike dhe te flas shqip se dihet.. ku perfundoj.
  Viktori i shoqi, nje babaxhan burre, thote:
  – Punoj si te jem punesuar ne shqiperi, po nuk na respektojne greket. Na shikojne me sy mosperfilles si te ishim,si ta them une se nuk dua te prek asken,nga do qofte. Mundohemi te ruajme dinjitetin tone ate pastretine e shqiptarit.
  Faleminderit i them teksa prape nje djale,beratas,si te vazhdonte fjalet e parafolesit nga Kucova thekson:
  – Kam plot per te thene .. ketej eshte per te hikur naten.. Jam 24 vjec me 10 vjet ketu ne Greqi,ku bera nje sakrifice te madhe.-“Nga Qeveria Greke, nuk pres asnje perkrahie. Sa kemi arritur gjithcka me forcat tona. Racizmi grek na shqeteson,sa mos interesi sa duhet i Qeverise sone (shqiptare),qe duhet te marri masa ne mbrojtie te shtetasve te vet.
  5- Sa kaqe,sa ishim duke ecur drejt e ne sallen e mbremjes,kecidece degjojme fjalen e hapies te kryetarit shoqates Permeti.Vasil Pr.me te tjerave si urim doli tek halli te gjitheve..
  -Duam te ndiejme perkrahien nga qeveria jone se me sa po degjojme e lexojme ne shtyp,,s’ka ndermend te beje gje per ne emigrantet,s’ka asnje shenje interesi.
  Pas saj mbremja nisi me vallzim popullor e salla buciste. Une si pasionant vazhdoja punen time, me kontakte me njerez te cdo moshe.
  6- Ja perseri nje zonje nga Kucova me ne krah vajzen dhe bashkeshortin,qe akoma nuk po zinin tavoline per tu ulur.Ajo me thote: Kam 6 vjet ne emigracion ketu e, me ka marre malli te takoj bashkeatdhetare,ndaj kam ardhur sot familiarisht si e shikoni.
  Kurbeti eshte kurbet vella sa VATANI -VATAN.-e per cudi shton:
  Na ndane ne grave nga burat me ligjin e ri… kjo na shqeteson> .
  5- Ja nje i johur nga Peposhet e Kukesit.Hyseni,djale beqar e dija, ndaj e pyes u martove? e qeshim te dy.
  – Jo xhaxhi me gjithse kam 10 vjet ne keto rruge emigracioni.Pe atdheun tone, Shqiperine, kemi shume per te thene. E kam fjalen per shtetin”
  Dam se pari qetesi,harmoni dhe dashuri.ndersa ne emigrantet:TE KTHEHEMI sa mepare ne vendlindiet tona,po duhet te na plotesohet se pari,vend pune.
  7- si me porosi,nje i sapo ardhur ne emigracion nga Peshkopia,me cuditi sa me tha:
  -Gabim s’kam bere vetem une qe erdha ketu,po dhe te tjeret, halli i ka sjelle.Pasiguria e punes na nxori ne rruge te madhe.shpesh kalohet ne ekstrem-vetevrasie.
  Mbi te gjitha jemi shqiptare e kete nuk duhet ta lejojme.Paste fat shqiperia dhe ne shqiptaret jashte atdheut. Zyrtaret ne shqiperi po degjenerojne..
  8- Kujtoja se isha vetem une nga Tirana,aty mes Pemetareve e lushnjareve sa Fieri,qe dominonin,po me doli dhe kolegu im Petrit Bunaca,ish mesues ne Mullet e kishim shume per ti thene njeri tjetrit.Ai duke ditur se sa kisha ardhur nga Tirane,me mbyti me pyetie per shoke e miq. Drejtoreshen Juli Jorgji,ma permend te parin,duke e ditur se eshte nuse ne fisin tim(i shoqi Jani,Pilot tek elikoptaret.Pyeti per Hasan Shehun,Fadil Teqen,Nezir Dauti,e Liljana Kellicin nga Qyteti.Me tha se ka dy vjet ketu ne Athine,larguar se paga ishte e vogel, kur cmimet kaluan ne ekstrem Paga shqiptar. cmimet nderkombetar” me thote duke buzeqeshur, me dhimbie.Qe do kthehem,do kthehem pa tjeter,them se do na hapen prespektiva. Me fal thote- se jam me nje shok te mire grek Ardi e quajne. E pershendeta menje JASUS .
  .9- Sa mora ne dore nje shishe bire, dhene miku im lushnjar Mihal Jano,sa me “urdheroj”,- mjaft more intervsta, ulu se s’je i ri, sakaqe,-me ‘areston nje cift vlonjat:Sivane e Sokol Myslimaj,cift simpatik ne nje tavolne si te podium vecante thote:
  – Ky aktivitet na mblodhi dhe eshte i pari,mes ne shqiptareve ketu ne Athine,kaqe masiv. Sot ndihemi si te ishim ne Vlore e ngritem dolline pikerisht per Vloren tone,-Vloren e Ismail Qemalit -do te thoshte Sokoli.
  Krah tyre,si gjithnje vlonjatet tok,Cifti Veziko e Rabert Avdiaj,sa kishin krijuar familien e tyre te Re.E uruam se bashku, sa Veziko tha; -na gjalleroi muzika shqiptare,si te ishim ne”Gus-baba”.le keto kenget e bukura te Permetit tuaj,- do me thoshte mua,Roberti.
  Mbremia vazhdonte me nje atmosfere si te ishin ne atdhe.Jo vetem orkestra po dhe punonjesit e atij lokali sa pronari shqiptar- Beratas.
  Teksa mendoja ta nderprisia punen me intervistat, Mihali,s’pushonte se thiruri deri harrazi,- hajde-de! me kapi per krahu nje zonje e moshuar- Vasilika Myslimaj jam tha ajo, -Meri dhe fjalet e mia- si te me urdheronte.
  -Nga Vlora jam,nje vit ka qe kam ardhur po jo vetem jam lodhur,po merzitur..Punoj si robaqepse private( ku gjen pune).Ne vlore punoja ne fabrike..Dallon si nata me diten cpo perjetoj.”Mefal -me thote,sa me ofron te ulesha kur shoh ne krah, Vjollcen mesuese e Vullnetin nga Tirane me dy femijet.
  Sa kaqe Elbasanasi Eduart Bali thote -Do ngre “dolli” morti,per 9 vjet qe po hame veten ketu e lene Ebasanin -e bukur Elbasan,si thoet ajo kenga jone. Le te falenderojme organizatoret qe na bashkuan e qajme hallet se bashku,pse jo dhe zgjidhien e tyre..
  Valbona Shaptarraku nga Fieri e kapi per qafe dhe i thote; – Te lumte goja sa fole.
  Me tavolinave kishte shume femij e deri ne karoca. Vili sa ka filluar klasen e pare sa Ili ne karoce.Ne krah Eli nga burreli qe si tha,vazhdonte klasen e katert.-Kam 20 shoke e shoqe ne shkolle nga shqiperia,po s’kemi ku te mesojme shqip.-Thone se do hapin nje ketu ne Atthine.-Blerina Bureli qe eshte ne klase te tret- thote: -Ne shkolle mesoj greqisht po ne shtepi mami me meson shqipen. Sa do doja te ktheheshim tek gjyshia ne Burrel ?,- thote ajo.
  Kur u hap mendimi per te hap shkolle shqip, oshetiu tere salla.e mes keti entuziazmi, Djali Erges Viku nje “OSELITO”.i vogel shqiptar,kendon “SAGAPONE”
  Aty u cfaq fotoreporteri burrelas Kujtim Vani sa organizatoria e ketij aktiviteti Elidiana Gurami.
  Arriti kulmi i kesaj feste,kaluar parashikimet e eskeptikeve.
  Ne krah te grupit artistik Shaqir Lici nga Ceriku,10 vjet ne emigracion,iu dha nje sihariq pjesmaresve.
  -Po krijonte nje shoqate ne Pirgos,krah asaj te Athines sa Permetit e Lushnjes,tashme afirmuar ne Athine.
  Pavaresisht se aktivitetit po i vinte fundi,nje tjeter emigrant atdhetar e pikerisht Lushnjari Mihal Jano, njoftoi,- eshte biseduar me Tiranen dhe ministria me ambasaden,po punojne per hapien e shkollave shqipe ketu ne Athine.Selaniku na e ka kaluar,do perfundonte ai fjalen.
  Kjo ishte nje mbyllje e gezueshme e kesaj mbremjeje kthyer, ne nje manifestim diskutimesh mese atdhetare.
  Une falenderova organizatoret sa me percolen Besnik e Gezim Kasollia,Tiranas,amatore te regullt.(qe sot qe po botoj kete shkrim flitet se jane ne Gjermani).
  Pacim Miresi sa permenda ne kete shkrim Ditar, thjesht, per te kujtuar ato vite,qe me gjith veshtiresite, solidariteti i emigranteve ishte per ta patur zili.
  E shoh kete ketu ne Toronto,10 vjet e me shume, lavieres shko e ardhie nga atdheu dhe; i falenderoj. Shkollat shqipe. Vetem ketu ne Toronto,jane me shume se tete klasa, qe zhvillojen emsim dy here ne jave. Kjo eshte java e pare> Faleminderit shtetit akanadez per perkrahien dhene.Suksese kete vit,dhe ju urojme.gjithe te mirat vellezer, kudo te ndodheni, Beso shumica do jeni kthyer ne atdhe. sa shkuar tej oqeanit,ku me kane shpene dhe mua femijet.
  Me gezoj nipi;nisi mbrojtien e “DOKTORATURES” .mbaruar konsevatorin sa pas universitetit,specializim 2 vjecar per PIANO.
  Suksese mesues e Nxenesve te kudo ndodhur.

  Toronto 09-09- 2016 Guri Naimit D.(Dh.Xhoga )

  Reply to this comment
 21. Guri Naimit D. ( Dhimiter M Xhoga) September 17, 17:36

  NOSTALGJI..
  Me Ju jetojme-ani tej OQEANI..

  (TASO- te “Pasqyra e thyer”)

  Nje jete me kane bere per vete, krijuesit ne fushen e artit e sidomos Piktoret.
  Ne femijni, atje ne fshatin e larget te Zavalanit ne “Dangelline Naimjane”, me kane cuditur ca rrasa te gurta(shtufi),te shekujve kaluar, si mbetie mes kodrave atje ne hyrie te Frasherit emer madh te “Vellezerve Frasheri, me pamje t bukura vizatuar gjethe lisi.
  Aty mesova dhe fajalen “PIKTOR” na mesuesi pare LLukani.(sa mbaruar lufta). e kjo me ndoqi ne Tirane ardhur femije,
  Mesuesia e vizatimit e ndiera Fatime Vokopoli, ne shkollen “10 Korriku” Tirane,qe donte te zbullonte deshirat tona feminore,pas ketij tregimi, bere une femije(Kl. V-te), me rekomandoi te shkoja ne rrethin e Vizatimit ne shtepine e pionierit( atehere ne nje shtepi te bukur “pasaniku”sekuestruar, aty afer shkolles “Kongresi Permetit”).Kane kaluar vite e me nostalgji e kujtoj sa me vjen keq se nuk pata vijimesi.Me beri per vete me shume rrethi letersise….
  Rethanat e sollen te mar mesuesine,pse jo nisur si mesues Vizatimi sa Muzike.thjesht si pasion,(ne fshat,s’kish mesues e atyre profileve ato vite..).Kjo me miqesoi akoma me shume me te tille krijues,sa dy nga mesueset me per zemer kam Pasur Znj Fatime sa Engjellushen e Muzkes.. nje gjirokastrite engjell dhe sot tek te 90 viteve,”CUPKE” si ne rinine e saj mes Tiranes, na jep kurajo ne ish nxenesve te saj,gjysher..
  .
  …U plaka dhe dore shoqa,piktoret me terheqin e i ndek krijimet e tyre.
  Per Nostalgji, shkova ne shtepi te mikut tim te femijniese Inxh talentuar sa krijuesi ne fushen e letrave sa ato biseda profesionale ne R/T. Zani Cancon dhe i propozova te benim nje shetitie bashke,si ne rini nga “LIQENI.
  Nuk me kudershtoi,Kaluam ato rugicat pas Ambasades Amerikane( ai shtepine vile;tashegimi nga e ema dhe i ati( Pr i nderuar Gjergj Canco),istiktivisht me merrakun e tij si Arkitekt, kaluan rreth Stadiumit “Qemal Stafa” e pas Universiteti te Arteve. Teksa po kalonim rrugen,aty pas selise te Presidences, drejt kodrave te Shen-Prokopit,( dhe kjo dobesi e kohes si nxenes e me von mesues),shoh nje tabele reklam,ne anekset e Akademise Arteve” :
  Ekspozite Nga Nanstas Kondo- TASO-
  “PASQYRA e THYER”
  E pyes “artistin tim”Zhani ;- ceshte kjo ekspozite,si i njohur ky emer?!
  Ai njeheresh me thote :
  Eshte nje arist pikto Pogradecar i talentuat, ardhur e hap kete ekspozite te shkelqyer. E kam vizituar e jam kenaqur sa e kam pergezuar.
  -Po ta shofim- i them dhe per koecidence, piktori TASO(keshtu i therresin) sa na pa, na pershendeti.
  Une qe e shihia per here te pare”humba ne te,sa dhe 2-djem e nje vajze si une shkonin e kuvendonin me njeri tjetrin. U kenaqa sa shenova dicka ne librin e pershtypjes aty ne dalie nga salla.
  I kenaqur i kerkova; -nese meund te shkruaj dicka, per punen tuaj,jam amator i gazetave?
  – Patjeter dhe ju faleminderi,per me teper shok e mik i mikut tim Zhani Canco -Kritiku im.
  Dhe ja c’kam shkruar:
  ***
  E pyes si e koncetuat kete krijim tuajin z,Anastas?

  .. Kjo ekspozite gjen frymezimin ne imazhin intim dhe poetik, tek “Pasqyrres thyer”, nje lloj kolejdoskopi qe thith e rreflekton boten perrreth dhe krijon nje trill vizual ritmik.
  Forma e destrukturuara superpozohen mbi baza figurative dhe realiste,qe behen pre e asaj loje,por qe qendrojne gjithsesi, te lexueshme nepermjet filtrave gjeometrike.
  Loja ka per qellim te vere ne pikepyetie krijimtarine tradicionale te artistit (peisazh,kompozime natyra te qeta,figura njerzore…),nepermjet denatyralizimit dhe trasformimit te teknikave dhe motiveve klasike te tij.
  – Artisti, duhet te insistoje qellimisht ne karakterin grafik per ti dhuruar piktures nje strukture e dimension te Ri,-do te me thoshte teksa e pyes per sekretet profesionale.
  -Keto tabllo te permbysura -thote ai, nuk jane tjeter, vecse punime te konsideruara si te paperfunduara apo te pa perfundueshme..
  .Ato i neneshtrohen nje metamorfoze te zellshme, gjate se ciles artisti aplokon nje sere ndryshimesh teknike per te krijuar nje filter opak ne shikim te pare, por te lexueshem per spektatorin germues , do te shtonte arktekti im- Zhani Canco.
  – Ai nderz kuriozitein prej arkeollogu te cdo njerit prej nesh, duke na ftuar te zbulojme ne thellesine e shtresave te vepres tij – shtoi miku yne,shoqerues, mesuesi Ilir Domi,njeheresh miku im familiar.
  Zhani qe e njeh nga afer,sa vite te tera veres kaluar familiarisht ne Pogradecmatje ne ate liqen te shkelqyer, nga te rallet ne Ballkan,si njohes i veprave te Anastasit piktor tregon:
  “Ne viti 1967, gjate revolucionit kulturor qe merrej nder te tjerat me shkaterrimin e istitucioneve te kultit,( Zhani vite tetera ka punuar ne Kinostudion “Shqiperia e Re”si inxhinier) Taso 13 vjecar, asistoi ne shkaterrimin e kishes se qytetit te tij.
  Prej shandanit te kristalte te hedhur per toke,ai mblodhi copat qe i sherbyen si koleidoskop per te observuar dhe idealizuar realitetin.
  “Pasqyra e thyer” trasformohet ne nje filter magjik mbi boten dhe sherben gjithashtu,si nje ure lidhese midis aristit dhe historise se families Tij.
  Ne “Pasqyre e thyer”e trasheguar brez pas brezi. Nje lloj albumi familiar,objekt efektiv dhe frymezues,ne te cilin pasqyrohen figrat e personazheve te dashur , qe vijne,ikin e nuk kthehen me. Do te thoja “pasqyra si nje terren narcizik.
  Pasqyra si nje ballafaqimme veten dhe dramen personale te artistit te izoluar, ne qytetin e tij te vogel.Teme teper personale e punes se TSASOS,do shtoja une, si amator ne vite pas PIKTURES.
  Po Zhani,njohur deri Rumanine(si student),dobesia e tij, qe nuk len pa e vizitar keto vite pesioni,si gjithnje, jep dhe mesazhin e kesaj ekspozite:
  -“PASQYRA” rreflektonraportin e nderlikuar;”dashuri-urrejtie”qe artsti ka ne vemendien e tij.Besnikeria daj qytetit, shperblehet me avantazhin e qetesise krijuese por zymetohet nga thatesire intelektuale qe ofron provinca shqiptare.
  “Pasqyra e thyer”, eshte nje lloj metamirfoze poetike , e nevojeshme, per t’ju prgjigjur jo vetem kerkimeve artistike te artistit,por edhe te deshires dhe kuriozitetit femijnor, per te magjepsur vazhdimisht dhe nga bota qe na rrethon,duke e obsrervuar dhe rindertuar.
  Me keto fjale do ta perfundonte fjalen e tij i miri Zhani, qe u degjua nga shikues te zgjedhur, studente te arteve, kjo,si galeri e “UNIVERSITTIT te ARTEVE”..
  Ja na kenaqi kjo vizite spontane,kaluar parashikime e nje shetitie ne “Shen-prokop”,jetuar me POGRADECIN “Parajsen e NATYRES SHQIPTARE”po e quaj une.
  Faleminderit i nderuar “TASO” qe na kenaqe me kete ekspozite cilesore,pasqyruar kaqe mire kjo, dhe ne pershtypiet e vizitoreve kryeqytetas,kete jave Ju i nderua “TASO”,sjelle ketu,”Kapitulin e TRETE te “Pasqyres Thyer” nisur si ckel ne GKA ketu ne kryeqytet. tre vjet para.
  **
  E rilexova sot kete pjese te ditarit tim,qe e quaj; dhurate te asaj vizite spontane po mbreselenese;ndaj po jua dergoj juve,te nderuar miq te Gazetes “DITA” si pershendetie nga TORONTO,(ku jam aktualisht),dhe kete shkrim, ekspozuar para miqve te mij,(ne nje aktivitet ketu ne Torinto),me arstin e fillimit te vitit te ri shkollor 2016-17,per femijet tane ne emigracion, qe ruajne me fanatizem, gjuhen dhe traditat kombetare.
  Kete aktiviet sa pasuese ne kete par vjeshte, TV. “Paqyra Shqiptare” me Ilir Lene ne krye, na i pasqyron ato jo vetem per Toronton.(Shiheni ate te dashur nashkeatdhetare dy here ne jave jepet ketu ne Toronto.
  Pershendetie sa urime studenteve e nxenesve ne fillimin e vitit te ri Shkollar sa Akademk.

  Toronto 17-09-2016 Guri Naimit D.
  ( Dhimiter Xhoga).

  D

  Reply to this comment
 22. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) September 20, 23:59

  “FRASHELLINJTE e RINJ” mes TORONTOS.
  Albert Frasheri me librin e ri: “Magjia e Riindies Kombetare”ne Toronto.
  Kjo e diele do te qyhet “E diela e Frashelinjve” ne Torono, si nje dite e njohies se vepres te me te riut Frashelli,(ani, sa kaluar te 70-tat), Albert Frasheri, nje nga pasardhesit e asaj familie te madhe Rilindase, Frashellinj,sjelle krijimin e tij me Librin: “Magjia e Rilindies Kombetare”( studime).
  Perurimi i ketij libri,organizohet nga Shoqata “Shqiptaro Kanadeze” me kryetar z. Ramadan Kellezi drejtues,me Z. Ilir Lena, operatorin eTv. “Pasqyra shqiptare “ne Toronto. .
  ** Shkallet e ballkonit hyries ne kete mjedis, u gjalleruan,para ores 11 te para dites;e dielle 18 shtator,si te ishte nje ceremoni –“dasme Tiranase”.
  Takime, buzeqeshie, perqafime, pa patur nevoje per prezantime; ishin gjithe,”ZEMRA SHQIPTARE” Aktiviteti zhvillohet,ne qender te Toronor e pikersht Rr.”Anete” 145, ne nje librari moderne me te gjitha anekset,mblidhur emigrante shqiptare nga te gjithe trevat e, gjitha moshat,ku garate dominonin.
  Si merakli pwr kesi aktivitetesh, ani se i kalova te 80 vite jete, sa me njoftuar per kete aktivitet, (faleminderit z. Ilir Lena, operator sa drejtues I Vt.” Pasqyra shqiptare” ne Toronto),shkova gati nje ore para, me merakun per te kontaktur, ardhien e te ftuarve. Parashikimi me doli,dashamiresit nje nga nje dhe familiarisht, populluan ate mjedis para Librarise ne rrugen “ ne kryqezimi “Kele”me Stari Clar.Nje mes dite e qete,ani mes Torontos. Akoma frekuentohen plazhet …sa vizitat ne Kataraktin e Niagares.
  Te paret edhen; Flora Mullai,nje devollite pasionate e librit,me ciftin; Antoneta e Leko Lido,lidhur jeten nje Gjirokastrite,ky, nje djale Librazhdi. Pas tyre elbasanasi Bashkim Carcani,(qedoli shtergjyshat,qene bashkefshatare ) ai, bir nga Zavalina e Elbasanit,(e ralle kjo, zbuluar) , une i thashe, jam nga Zavalani i Dangellise, nga ka orighinen gjithe ai fashati juaj Zavaline,sit ha ai; fshati tij, Zavalina ne malesine e Elbasanit,babaxha djale-burre.
  Prane tij, si te priste radhen me identifikimet e mia, Linda Carcani nga Velca e Pogradecit me Guralum Bregun, nga Zemlaku i Korces e, krah tyre kolegu mesues, Guri Bregu nga Devolli, qe me beri ti tregoj miqte e mij te shumte nga ky fis,ne Tirane.( Bashkim Bregun,ish oficer,(doli xhaxhai i tij) ,pa folur per Dritero Agollin e fisi tij. Me terhoqi Fatmir Duli, nje Gjirokstrit- Dibran.me aparat fotografik ne dore..
  Me terhoqi vemendien shprehia: -pse nuk na flet gjysh?-( per te hap bisedes)- nje babaxhan Burre qe me befasoi Ishte i njohuri im ne vite ketu,Jani Papadhimitri, nje nga kuadroh specialist ne zgjidhjen e tij.Pas tij, Aferdita Konomi nga Durresi dhe kjo, me shokoi me miqte permendur, si kryemikun z. Tarreli nje nga bashkepunoret paresore te”Fjales lire”, une lidhur pemes batimeve gati perdite….Me te djali Arben Saraci,me te cilin do te shastisesha,ishte djali Arben Saracit,I ati, miku im ne Tirane,organizator I ketij aktiviteti me bashkeshorten Mirela..
  Vargu i te ftuarve nuk mbaronte. Ora po afronte 11 sa u hap salla e aktivitetit, ne te Ilir Lena monton aparatet e tij te filmimit.
  Ja me erdhen, si te mernin karamelen e qirasies: Arben Serani nga Dibra e Lindor Shtembari, qe nuk ishte nevoja ta pyesie, Shtembaret, miqte e mij nga Lushnja ne Tirane,me ne krye Dhimiter Shtembarin, adashin tim, sa krijues.
  Nje rreze vezulluese me pershkoi syte, kur shoh te dale nga vetura,qe e drejtonte vete,Ruki Konda,(kuadro e larte farmaciste,qw ne atdhe para eksodit,sot punonjese ne nje istitucion qendror ketu ne Toronto),ish kryetare e sukseseshme e shoqates ”Shqiptaro-Kanadeze” ne vite, une asistuar ne zgjedhien e saj te pare,(viti 2008),sot Antare nderi e saj.
  I nderpreva fjalet pershendetese, me perqafime,si gjysh qe jam.( festuar 80 vjetorin mes tyre),me te ruaj kujtime te mira ne aktivitetet e shqoates, qe s’harrova ta pyes;- ku i ke shkoket?..Fjala ishte per veteranet Nga ish kryetari pare, Muharrem Xhaferi,e pas tij, Petraq Peci.sa veteranet; Pr. Kristian Bukuroshi,shkrimtari mirenjohur Vangjush Ziko,sa kuadrin poliglot Kliton Verlin, Pr. Mina Naqen, Ilir Ficon me skulptorin emirenjohur Ytbi Tarreli.!? -Me futi nje kritike si di ajo…
  Si me porosi pas saj,erdhi dobesia ime per “cupat” tiranase,( njohur ato, vitet e para pas 2005-ses, N/kryetare sa ekonomiste shoqates ato vite; znj Tafaj.si gjithnje organizatore,sot mare persiper “banketin modest”. E pas saj, Ilda Mulla Gjirokastrite me ne krah, nje vajze sipatike,sa mbaruar Universitetin.( prezantur); Irisi Kazanxhiu,cupa e Alfred Kazanxhiut.me te,pas saj, Lusi Brace.vajzae Edmondit kolegut tone.
  U zhvillua ceremonia, si nje feste e vertete.Salla mbush plot e perplot, sa rinia rrinte ne kembe.
  Une, ani se me i moshuri nga pjesmarresit, u bera i “zoti i shtepise”,pritur te gjithe njeri pas tjetrit, emigrante te te gjitha moshave, qe s’kishe nevoje ti pyesie. Buzeqeshiet dhe bisedat e tyre ne shqip, gjalleruan ate mjedis, ne kryqezimit te ruges “KELE” dhe “Anete st”.
  E hapi kete aktivitet z. Ramazan Kellezi,Kryetari shoqates, qe se pari falendoi sponsrizuesit e ketij aktiviteti znj. Mirela Saraci e cila,ne fjalen e saj do nenvizonte:
  -E dini pse e bera kete; se pari, si shqiptare.-e qesh.-Jo si TEZE e Bertit e vazhdon;-Nuk me harroen,sa ka bere Ai per mua nga nxenese ne Gjimnazin”Petro-Nini-Luarasi” deri sa mbarova Universitetin.Nje prind e shkuar prindit, si specialist mesues matematike.(sot me grada “Doktor i shkencave”).Ani se i matematikes, ndihmen e pare ma ka dhene; ne nje hartim,(isha ne mature). Pos kur dola ne pune e meresha me statistika, ai mbi koke… Nuk ia shperblej dot, miresjellie te tij si specialist, jo mw, me organizimin e ketij aktiviteti ketu ne Toronto.E falenderoj sa ka bere, ne kete liber te fundit, me parathenie ne gjuhen Anglisht qe perdor Kanadaja.
  Autori foli shkurt, se shumica e pjesmarresve e kishin marre librin, ai pershkoi momentet kyce me kryefjale ; -C’me shtyu mua, ta botoje kete liber?!- Ja si e spjegon ai kete nisme:
  -Me nxiten,mangesite e vena re deri me sot,sa deri mosperfillia nga disa “njesha”, te shkences perkatese shqipare, U jam mirenjohes miqve te shumte sa njeiut tim Alfred Frasheri Pr. Dr i nderuar Antar I kryesiese se“ Akademise shqiptare” aktualisht. Njeheresh njeriu im, qe eshte bere kryesori, ne nxitien time, per kete sipermarie serioze.
  Shkak tjeter qe meshtyti;-E di qe; “MJERIMI I POPUJVE eshte PADITURIA”. Sa; Ju jam rreferuar penave te miqve te verte e dashamiresve te shqiperise, deri tek Bajroni me shoke.
  Dua te ngulit tek cdo shiptar: ZOTI DO GJUHEN AMTARE-kete e theksoj;- sidomos per ne ne emigracion .Ndalova pos krereve te historiise sone, tek figura Gjergj kastriotit Skenderbeu, qe them se i kemi borxh sa ka bere Ai per atdheun. Vete Europa thote -jemi debitore ndaj figures se SKENDERBEUT. Dhe se fundi, ju drejtohem kryesisht te RINJVE te kombit tone. Ata ti drejtohen me mire e sakte Origjines, Identiteti dhe vetedijes kombetare. Le te marin shembull nga shtetet e zhvilluara; nga Amerika ne Irlande apo deri ne Azi e Afrike, c’bejne ata, per keto probleme te identitetit atdhetare etj. Me perparesi kam ndaluar;per kujdesin per brezin me te ri, femijet,ndaluar e sjelle shembuj qe duhen vene ne jete.
  . Pa tij, folen njeri pas tetrit diskutante,qe vleresuar ate pune qe; s’paguhet me para, ky;”Frasherlli” ne GEN.110 botime ka arritur te botoje, sot te radhes, po na e sjell nga Italia sa mare graden:.”DOKTORI i SHKENCAVE MATEMATIKE”.
  Nje fjale jo te zakonte, po; Teme shkencore studimi, per te nderuarin Albertin Autor, solli ne kete aktivitet z. Ilir Lena,(bashkeshorten lene me filmim.),referimi tij,mori duartokitie nga salla.
  Per kete nuk po zgjatem as per diskutimet e bera pasi do ti shikoni te pasqyruara ne dokumentarin film, qe do shoqeroje kete aktivitet, deri ne Tirane e gjetke ku ka shqiptare,ia vlen njohia e ketij libri..
  .Gjithnje sinjalete filmimit na jep Ilir Lena,sa fotoamatoret e shumte qe s’mbaheshin.
  Njeri pas tjetrit folen Znj Ruki Kondaj,qe pos te tjerave, do ta falenderonte autorin, qe na con tek e kaluara e harruar, jo pake dhe nga vitet pas 90-tes- kaluar.. Mirela Saraci sa; kosovari emigrant ketu, ne vite sa jurist i pa puni Sokol Asllaku,nenvizio ne fjalen e tij; -se sa jemi diskriminuar atje ne Kosove, deri si SKLLAV trajtuar…-do te thoshte dhe,-ne nuk njohim akoma herronjte e vertete te trevave mbareshqiptare, .Historine tone na e kane marre te tjerret. ..sidomos ate te Kosoves.Nga njerezit qe bejne programet ne shkolla thellohen me shume.Duhet qe njerezit e ditur te lidhen me mire me popullin.Te behet “BASHKIM” i njerezve te ditur,- do ta perfundonte ai diskutimin qe ngjalli debate…
  Nje ish nxenese e Albertit, mesues ne Burel pas mbarimit te Univeristetit, do te thonte se: – Nuk me harroet rrethi jashte shkollor qe benim me te Albertin mesues,ne mesimin Italisht jashte procesit mesimor, sa u trasferua Ai,ne e lame.,
  Pas ketyre diskutimeve u shtua nje kotej I thjeshte,( si eshte bere zakon tashme, ani se me “Kokakola”e “Leng portokalli”,ketu rregull, ne kesi aktivitete). u ndame me njeri tjetrin, duke plotesuar mangesite e numerave te telefonave, qe lidhemi e nxjerim DUFIN,si larg atdheut, keshtu do me percilte dhe mua veterani kuader, Petraq Bano, nje jete kuader nga Voskopoja origjinen ,sa Ardian Venhari e Lesh Rica nga Burreli.
  I fundit me dha doren kryetari Ramadan Kellezi, qe me porositi:
  – Gjyshi Dhimiter !-duke me shtenguar doren,- c’do te shtune e te diele, kemi aktivitete. Te duam midis nesh. Po deshe djem te te perciellin,kemi plot,deri, te te shpien ne shtepi, sado von te mbarojme.

  Toronto 18-09-2016 Dhimiter M Xhoga

  Reply to this comment
 23. velo September 25, 11:33

  Ne fshati Toc Tepelen ,vellezerit Mariglen Sherif Alimetaj kane mbjell 10000 rrenje kanabisative lende narkotike/Ju lutem te pakten i carmatosni se do na vriten djemet se qellojne me arme drejtime te ndryshme per keto qe po ju informaj kam njoftuar ambasaden Amerikane dhe Italiane gjithashtu dhe Kryeministrin zotin Rama.kane mbeshtetje nga fuksionare te rendesishem qe punojne ne policin e shtetit.Nga Ervin Hodaj

  Reply to this comment
 24. Ozan October 4, 20:01

  Pershendetje jam Ozani nga Kosova – Prishtina
  dhe dua tju tregoi se kam ilaq per ndalesen e renies se flokut dhe per zhdukjen e zbokthit , ilaqi eshte 100% natyrale mund te me kontaktoni ne nr +37744173315 .
  Ju pershendes

  Reply to this comment
 25. A.Adop October 14, 23:18

  Agron Tufa nuk del dot nga tufa(dialogomonolog)

  A.Tufa – Duhet theksuar fort, që në fillim: çmimi “Nobel” në Letërsi nuk është Gjyqi i Fundit për një shkrimtar të madh. Le të na qetësojë ky pohim.

  A.Adop -Mbare njohesit vepres se Kadarese i kane te qarte kufinjte e saj dhe nuk ndjejne asnje shqetesim.Shqetesim mund te shkaktoje stili i fryre dhe i perzjere kot me kot nga ju. Po te heqim fjalet Nobel,letersi dhe shkrimtar ,gjithe pjesa e mbetur na sjell nder mend fjalimet para dhe postdiktatoriale.

  A.Tufa – Është fakt, se “Nobeli” për më se një shekull ka evidentuar vlerat më të bukura artistike dhe humane të letërsisë botërore dhe ka shërbyer si një sistem referimi për shijet e mira estetike dhe edukative, që orientojnë tregun dhe trendin e lexuesit serioz. Por është fakt gjithashtu, se lista e “nobelistëve” fitues është zbehur jo pak herë nga lista e “nobelistëve” jo fitues. Dhe në disa raste kjo është kaq flagrante, sa hedh hije të fortë dyshimi si për nga kriteret e përzgjedhjes së fituesit, ashtu dhe për vetë Testamentin e Alfred Nobelit, që ky çmim t’i jepet atij shkrimtari që sjell risitë dhe arritjet më të mira në fushën e letërsisë. Mjafton të kujtojmë disa nga emrat më të mëdhenj të letërsisë botërore, tashmë klasikë të përbotshëm të fondit të artë letrar të shekullit XX-XXI, të cilët nuk e morën: Lev Tolstoj, Anton Çehov, Virxhinia Vulf, Xhejms Xhojs, D.H. Lourens, Marsel Prust, Franc Kafka, H.L. Borhes, F.G. Lorka, Vladimir Nabokov, Italo Calvino, Umberto Eko, Milan Kundera, Zbignjev Herbert etj. etj. Madje ka raste kur profili i nobelistit është ulur në nivele të rëndomta sipas meje, deri te Dario Fo, Alise Monro, Svitllana Aleksieviç etj.

  A.Adop – Pasi perfundoj leximin e paragrafit,mbushur me arsyetime
  qesharake,besoj se cdo lexues cuditet me” prokurorin” Tufa dhe akuzat ndaj komisionit: me flagrancat,hijet e forta te dyshimit dhe ne fund me rendomtesine e Dario Fo, Alise Monro,Svitllana Aleksievic etj .

  A.Adop – Hej…lexues …me poshte kemi te bejme me tradhetare:

  A.Tufa – Komisionet përzgjedhëse të “Nobelit” shpesh kanë tradhtuar politikat, shpesh majtiste apo dhe konjukturat momentale të historive politike të Euroamerikës, duke shmangur meritën dhe virtytet artistike të krijimtarisë letrare të kandidatëve të “Nobelit”.

  A.Adop – Vraaap…lexues… per te kapur kycin e tradhetive:

  A.Tufa – Në këtë kyç duhen parë “të papriturat” e komisionit të Stokholmit, sa herë shpallin fituesin e radhës. Shkarjet janë bërë të shpeshta dhe gjithë e më dendur zgjidhjet na dalin tendencioze, si infiltrim politikash që s’kanë të bëjnë me thelbin e misionin e letërsisë.

  A.Adop – Ah…po tradhetia me e madhe na qenkesh bere ne!!!

  A.Tufa – Rasti “Kadare” në gjithë këtë histori ka të bëjë me kreshpërimet dhe lëkundjet e panatyrshme të Komisionit të Nobelit. Personalisht kam menduar dhe mendoj, se korpusi letrar i veprës së Ismail Kadaresë ka qenë i denjë dhe i padiskutueshëm për çmimin “Nobel”. Atëherë përse nuk i jepet, përderisa vepra kadareane është gjerësisht e njohur dhe e përhapur në shumë gjuhë?

  A.Adop – Valle te mos kete ne kete bote qindra e mijra artiste letrare
  gjeresisht te njohur dhe perhapur ne shume gjuhe???!!!

  A.Tufa – E para mendoj se eshte burokracia dhe pertacia.Anetaret e Komisionit nuk e lexojne me vemendje vepren e nje pretendenti cerekshekullor te “Nobelit”

  A.Adop – O Tufa ,qe nuk ke dale nga tufa,keta burokrate e pertaca,nuk e lexojne me vemendje vepren e nje pretendenti cerekshekullor apo nuk e lexojne fare.

  A.Tufa – E dyta, mendoj se është krijuar një rrjetë paragjykimeshijet e forta te dyshimith, të ushqyera edhe nga letrat e liga denoncuese të qarqeve të ulëta shqiptare e antishqiptare, me alibinë se “një pjesë e veprës së Kadaresë ka qenë konformizëm me realizmin socialist”.

  A.Adop – Ah armiqte,armiqte…na kane perndjekur nder shekuj…na kane mohuar lirine…tani na mohojne Nobelin!

  A.Tufa – E treta, mendoj se është skepticizmi apriori që kihet nga snobët e “Nobelit” për kulturat e gjuhëve të vogla, si shqipja. Kemi pasur mjaft kohë të gjatë të mendojmë, analizojmë e krahasojmë për një pikë të katërt: a e meriton menjëmend një vlerësim të tillë vepra e Kadaresë. Dhe përgjigja ime, absolute dhe e bazuar në bindje nga krahasimet është, se shkrimtari shqiptar Ismail Kadare, e ka merituar gjithmonë këtë vlerësim, që me nominimin e parë për kandidat të “Nobelit” në vitin 1992 e deri më sot. Nga tre pikat që parashtrova më sipër, duket (dhe pëshpëritet me shpesh në ambientet shqiptare, po edhe të huaja), se ka peshë pika e dytë, pra fakti, se I. Kadare një pjesë (më minorja) të veprës e ka shkruar në pajtim me normat e realizmit socialist. Gjej momentin të theksoj se ky kinse argument është më i ligu dhe më pezmatuesi, pasi korpusi i veprës së Kadaresë është një kompleks katedralesh letrare, romanesh, novelash e tregimesh dhe se vepra e tij duhet parë në koherencën dhe konsekuencën e saj, së pari, si kundërvënie estetike, e mandej edhe si kundërvënie logjike ndaj artit zyrtar socrealist (shih shkrimin tim për ketë “Disidenca estetike e Kadaresë”).

  A.Adop – Paragrafi i gjate dhe i lodhshem e shtyn te them:nje pikez drite qe mbreteron ne erresiren e pafund,cfare vlere ,roli ka ne driten e pafund?

  A.Tufa – Por nëse Komisioni i Nobelit vërtet do të çmendej dhe ta pranonte një logjikë të tillë, ai do të binte ndesh me praktikat e veta të mëparshme. Çdo të thonim atëherë për dyzina të tëra poezish e poemash të nobelistit Pablo Neruda kushtuar Stalinit dhe regjimit stalinist? Po për modelet e socrealizmit sovjet në veprat e nobelistit Mihaill Shollohov? Nuk po zëmë këtu periudhat e hershme rinore e (disa deri kur u bënë zdapa të ndërgjegjshëm) të një numri të pafund poetësh të mëdhenj si Arragon, Elyar, Hikmet, Rricos, hipokrizitë e Sartrit apo Brehtit me stalinizmin, duke qenë madje të pa kërcënuar me jetë në vendet e tyre të lira perëndimore. Nëse këtyre emrave nuk u zihet për të madh zelli komunist, madje dhe i mbrojtjes së krimeve të Stalinit, për hir gjoja të kauzës, nëse për ta nuk u bë pengesë ky komprometim politik e ideologjik për nderimin me çmimet “Nobel” e të tjera çmime prestigjioze, atëherë, a nuk është meskinitet e hipokrizi t’i zihet kjo shkrimtarit shqiptar të mbijetuar nga një diktaturë monstruoze, që nuk e kishte për gjë të të kalonte në plumb për një varg (siç edhe ka ndodhur në Shqipëri, deri në gusht të vitit 1988)?

  A.Adop – O Tufa ,qe nuk ndahesh nga tufa,une dhe ti mund te cmendemi ose ,nisur nga ato qe shkruajme,jemi te cmendur.Po pse, o burr ,e zbulon me mendjen tende faktin se Kadareja eshte me pak mekatar se Pablo Neruda dhe me pak artist se Nobelistet e tjere???!!!

  A.Tufa – Unë mendoj se nuk ka asgjë për të sqaruar vepra letrare e Ismail Kadaresë përballë Komisionit të Nobelit në Letërsi. Përkundrazi, Komisioni i Nobelit ka shumëçka për të sqaruar përballë veprës së Kadaresë dhe letërsisë shqipe.

  A.Adop -Une mendoj se deri sa Komisioni i Nobelit te sqaroje perballe vepres se Kadarese dhe letersise shqipe dhe ndoshta kjo do te ndodhe,do te ishte mire te ndodhte,per te gjitha palet…une dhe ti te lexojme Nobelistet me kersheri…

  A.Tufa – Dhe ndoshta kjo do të ndodhë. Do të ishte mirë të ndodhte. Për të gjitha palët. Kombi shqiptar, i cili shenjë vendimtare të identitet të tij ka gjuhën shqipe, ka nevojë të shënjohet përmes kësaj gjuhe e kulture me një çmim Nobel. Kjo është ajo që bota na ka borxh, të na japë atë që na takon, të na shënjojë si kulturë e gjuhë, përmes instrumentit të saj më besnik, që në këtë rast është shkrimtari Ismail Kadare, kandidati çerekshekullor për çmimin Nobel në letërsi.

  A.Adop – Do te ishte mire qe paregrafin e fundit ta lexonte Nobelisti Bob Dylan, te shkruante nje tekst per ate qe bota na ka borxh,te na jape ate qe na takon…ose tekstin e bejme vete, e bejme shume me te bukur,super te figurshem,thene me fjale te tjera-lesh arapi. Dylan te beje muziken,te kendoje ne mbare boten…”Jepi borxhin kesaj Shqypnie, O Heeej !”

  A.Tufa – Të tjerat janë shkarje nga tempi, pengesa, paragjykime, snobizma të huaj e mazokizma të brendshëm.

  A.Adop – Uaaa, sa emocionuese shprehjet!

  A.Tufa – Faleminderit!

  A.Adop – Ja teksti,poezia,do frymezohet Bob Dylan,do tundet bota.

  Shkarje nga tempi
  Jepi borxhin kesaj Shqypnie,o heeej
  Pengesa
  Jepi borxhin kesaj Shqypnie,o heeej
  Paragjykime
  Jepi borxhin kesaj Shqypnie,o heeej
  Snobizma te huaj
  Jepi borxhin kesaj Shqypnie,o heeej
  Mazokizma te brendshem
  Jepi borxhin kesaj Shqypnie, o heeej

  Reply to this comment
 26. are October 16, 04:15

  e pash nje shkrim per berishen lidhur me kosoven te bomet e tije
  une jam vet qytetar i kosoves
  kret ai shkrim kunder berishes qe ekishi ber duket qart se jeni gazet socialiste komuniste shqip folse me baz serbe
  Sali berisha eshte nje hero igjall i kombit nje njeri qe beri aqe shum per kosoven qe te jet e panvarur dhe per nje shqipri te moderrnizuat
  sod shqipria duket me ndryshe fal punes se sali berishes dhe sod kosova eshte e lir e panvarur fal dhe kontributit te madh te ti
  shpikjet qe bohen per sali berishen nga selia socialiste eshte nje faktZi qe ibon ndom vet shtetit shqiptar.

  Reply to this comment
  • skifteri November 16, 13:38

   ******************are prej Kosove =! ************************
   Çdo popull është krenar për patërjotët e tijë .
   Dhe kombi ynë ka me dhejtra e dhjetra figura me të cilat krenohet me të drejtë si në kosovë edhe në shqipëri,por jo me S.Berishën .
   Prrallat dhe legjendat urbane që qarkullojnë për bamat e S.Berishës ju kosovarët mos i merrni për të vërteta . Ju kosovarët jani mashtruar një shekull nga propoganda raksionare serbisë,dhe nuk bënë të mashtroheni përsësri nga vllezrit tuaj të Tiranës .
   Do të tregoi një histori .
   Ishte një djalë i vogël në kosovë dhe vazhdimisht pyeste të jatin për heroi dhe lufter trima dhe fatin e tyre me familet e fëmijët e tyre . Edhe legjendat Jashari i vogël i merrte për të vërteta . ” Baba ,- i thotë të jatit ,si ishte Muaji ? Po Halili ? Na kallëzo një bejlig (duel) me balozët e kralët ! ” Dhe tregimi i gjatë i legjendave të Muajt e të Halilit të GJergj Elez Alisë ,vazhdonte me orë të tëra në netët e dimrit gjat me dëbor .
   Edhe ju kosovarët vazhdojnë ti besoni akoma legjendave e prrallave urbanë që qarkullojnë në kosovë për S.Berishën me orë e netë të gjata me dëborë.
   Sali Berisha është një mallkim i madhe për shqiptarët ,por edhe për kosovarët .Tradhëtitë e tijë janë të pa shembullta,mos besoni legjenda urbanë.

   Reply to this comment
 27. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) December 15, 23:00

  NOSTALGJI ne kete prag VITI i Ri !
  (15 vjet me pare; “5 Maji ne Athine)

  Prag festae; presim Vitin e Ri (per mua eshte i 81-ti) e fatkeqesisht po e festoj me zemra te ndara.Ku nuk i gjen,njrezit e mij te gjakut, sa te jetes me ta kaluar. Erdhen kohe te veshtira,Ne. marre ca si seprapi; Degjuar ata qe thoshin e thone;- nuk jetohet ne Shqiperi. E pesuam ndaj dhe mesuam:-Guri rende ne vend te vet.
  Po skemi mesuar tjetren:
  -Te thenen nga e bera, i ndan nje det i tere”!
  Me keto e te tjera fjale te urta thene, ngrys ditet jo vetem une,gjithsa te seres kam prane.Ka nga ata qe nuk flasin, po me te madh e kane marazin.
  Nje te tille,ngrohur nga pensioni; nje muaj ketu sa nje vit e me shume te vendi yne, mbetur me keq se cish e megjithate, atje na mbetet mendia sa zemra.
  Po ju sjell nje ditar gjyshi sot e plot 15 vjet para, emigrantet ne Athine,”perkujtojne sa lengojne”:Platia “Karaskaqi”5 Maj 2001
  **Te me falin sa do permend fjalet e tyre shkruar dhe sot ata, sa per ti Uruar;-Qofshi si donin ata, sot e 15 vjet para.Athine Ne mbremjen e “5 Majit 2001”
  *
  Platia “Karaskaqi” sot, tere shqiptare.Ardhur aty gjithe emigrante Athinas, sa nga rrethet deri tej oqeani.Eshte i dhjeti vit qe shqiptaret provuan masivisht emigracionin ku Greqia, si vend fqinj zuri vend paresor.
  Jo rastesisht caktuan kete Date “5 Majin” per te perkujtuar 28 mije cdeshmoret e atdheut ne luften e fundit clirimtare, ani se ndodhemi larg atdheut.
  Salla mbushur plot e perplot mes tyre Ambasadori yne z.Xhorxhi Robo i cili i pergezoi per unitetin e cfaqur ne kete aktivitet,sa shprehu solidaritetin me gjithe luftetaret antifashiste ne ate lufte boterore..
  Kryetari shoqates Beratit Met Metani,mare i pari nismen per kete aktivitet,me ne krah regjizorin e mirenjohur Fehmi Oshafi, Kryetari shoqates Myzeqeja Mihal Jano, Qamile Paja aktiviste Grave emigrante sa e reja Florie Bitri nga Fieri.e tjj.
  Mbas hymnit Kombetar dhe fjalimeve pershendetese, salla oshetou pasi djali Dalan Bariu, pasardhesi i te madhit Laver Bariu,si te ishte nje OSELIITO kendoi kene sa shqiptare dhe te huaja manifestuese.
  Mes kengeve dhe valleve kalova ne tavolinat e manifestuesve dhe mora mendimet e tyre atdhetare:
  _Floria Llazar Bitri,nga Fieri do thoshte:- jam e emocionuar se po kujtoj vite te shkuara,kur ne atdheun tone,me ato organizime te persosura te ketyre festave perkujtimore(babai im organizator) na ngadhnjonin.
  Krahas saj po fierakia Valentina Molckaj,me ne kraj dy femije engjej Ladin dhe Elion,qe thote:- i solla femijet ta kujtojne kete dite perkujtimore.mua me emocionuan se ruanin gjuhen amtare per bukuri ani se vite larguar nga atdheu.
  Nje kerkese interesante do me bente gjimnastia Liljana Daka nga Vlora:me shprehien:
  Xhaxhi gazetari,-a ke per te me cuar ne Shqiperi?! Keshtu e ndiej veten sot.Ketu jetohet pa objektiv.
  Ne krah te saj soqia Vasilika Kaludhioti do te shtonte:- -Presim te kthehemi ne ATDHE! me emocionoj sa bej me to nje fotografi.
  Suprizen ne ate takima dha Sherif Muarati, mesues Kolegu im dikurm nga Tirana.ardhur tek vajza,qe e ka gerzuar lidhur djalin, Josif e ndihet si te jete ne shqiperi.-Per ate kam ardhur timar -me shton ai.
  Peng e kishte largimin nga Berati; Vjollca me bashkeshort Agronin, nje Piktor pasionant pwr restaurimin e Monumenteve te kultures,sa per djalin qe e ka ne gjimnaz po po me humbet gjuhen amtare, .ketu nuk lejojne as individualisht te bisedosh ne gjuhen shqipe.Jane raciste te mbedhenj greket.shtoi.
  Duke me pare me diktofon ne dore nje zonje nga Himara me drejtohet:-Jam Violete Kazani me tim shoq Kicon,Kemi 10 vjet ikur nga ai vend i bekuar e c’te te them – Mezi po presim te kthehemi.
  Kete shton dhe nje djalosh,duke cituar emrin -Jam MILIANI nga Korca. Do e shkruash ne gazeta ta lexojne prindet e mij sa shoket o xhaxhi?.
  Pas tij Dhimiter Barkas nga Sofratike e Gjirokastres do me thoshte, jo me humor:- A do te kemi te tjera festa si sot?! Njeriu ka nevoje per njeriun.
  Si pa prit, me del Diamant Kodra,i deshperuar nga shoqata “Vellazerimi” mbetur pa kryetar…(dualizmi-sa shkuar Albert zholi ne Tirane)
  Atij, do ti pergjigjej Ladi Nako nga Lushnja:- Ngjyrimet politike e sjelin kete, kjo eshte shoqate e MAJTE…
  Ndoc Pjeter Simoni, nga Lezha, futur ne kete bisede spontane, thote:- U gezuam sot me kete manifestim shqiptarce,e na ardhte dita, qe ta bejme ne atdhe nje manifestim solid.se Partite politike po na percajne unitetin kmbetar..
  Kjo bisede beri te nderhyjne njeheres thuajse: Fredi e Natasha Samara, qe theksuan: kthimin ne atdhe e duam se pari per femijet tane .Ata po harrojne atdheun e tyre.sa gjuhen.Na mbeten femijet analfabete!..
  Ti leme Partite qe po na percajne, ketu jemi te gjithe shqitare.Ate, do e pasonte Nik Mallci nga Laci,Jorgo Bufi nga Oshteva Gjirokastres,
  Dila Malci do shtonte -kemi 5 vje ketu e nuk degjoj nje fjale shqip rrugeve te athines.Po fole shqip te nisin nga ke ardh..Pasaj,Olimbi Pafi thote -Buke e hi e ne shtepi (shqiperi), thote dhe sakaqe, dy vajzat e Jorg Bufit i fusin krahun per te kercyer. Me to Alma Shaholli nga Devolli qe ka ne krah Evis Murren nga Peshkopia ,qe me thote;- do mbedh do pare te shkoj ne Peshkopi te ndertoj shtepi te re dhe;- mos ia degjoj emrin emigracionit.
  Si me porosi ne fund te ketij internari te gjate bisedash, tavoline me tavoline,me dalin Tiranasit;
  Arben Ymeri nga Lagjia 10teNersin Bregasi qe ishte i kenaqur per mbresat mare ne kete aktivitet sa me thote ma shkruaj emrim me te mbedha qe ta mesojne prindet; ku dhe si jam.Nuk kam komunikuar.
  -Sot e ndjeme vten se jemi shqiptare,-do me thote me goten para Festim Hoxha nga Fieri dhe ky qe sot ketu dominonin.
  Kur une ia theksova;- ju lumte ju firakeve, ma pru nje meso burre, -jemi dhe ne nga Skrapari.Ishte Kasem Hysenbegasi,nje ish oficer i cmobilizuar- politikisht..
  Ai do bente verejtie qe ambasada jone, duhet te jete me aktive ne keto aktivitetet masive te shqiptareve.
  Intersante ishte se ne fund te kesaj marrathone,(ani se kaluar te 65 vitet),me ndalon nje Grek, ardhur me miq te tij shqiptare ne kete aktivitet.
  Ishte Ilia Parashqvopullosnga Athina qe me thote:
  -Per sot s’te them gje tjeter, vec kenaqesise qe kam ne gjoks, si e shikoni- STEMEN e SHQIPERISE me flamurin Kuq e Zi.
  Kjo mekanaqi. U perqafuam e si me porosi erdhi operatori Vani (burelas ky dhe na filmon nje seguence ne kujtim. Gje e rralle.Me ta Eglantina Diamanti nga Tepelena, Nuko Isufllari sa Adriatik Arifi,qe deri atehere po benin qefin e tyre vite pa u pare.ish oficere..
  Teksa une vijoja me ate timen, vjen e me kap per krahu me urdher.Mjaft me,U marrose.Mosha jote do dhe te ulet ke mbi dy ore s’u kenaqe? Ashtu si te me “arestonte me shpuri ne tavolinene, plot miq e shoke mes tyre dhe Tomor Toporia,qe sot
  Sot pas 15 vitesh gjej ket bllok shenimesh e them te kujtoj ate aktivitet sa ata miq e shoke ne te .Te me falin per nonje mos saktesim,apo emrat shkruar .te gjitheve ndjese dhe kudo qofshin shendet e miresi pacin. Do te doja te di per fatin e tyre.Iashin te gjithe thuajse te rinj. pershendetie mihal Janos qe e di se eshte ne Sh,B.A.dhe faleminderit qe nuk e harron.
  gezuar nga Torontua aktualist, Vitine Ri 2017-te

  Toronto15-12-2016 Guri Naimit D (Dh.Xhoga )

  Reply to this comment
 28. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) December 27, 21:34

  Nje ditw me Pr. Sotir Temon ne Korce,, Ai riperteritur.

  Ne dite mes Dhjetori takohem ne Korce me Prof Dr Sotir Temo, qe me gjithe moshen e trete, vazhdon te jape leksione ne fushen e teorise dhe komunikimit nderkulturor , ne departamemtin e Filozafise dhe shkencave sociale te Fakultetit te “Shekencave natyrore dhe humane” ne Universitetit “Fan Stilian Noil”. Universitet ky, me kate fakultette: Mesuesi ,Agronomi, Ekonomi- finance, dhe Filozofi e shkenca humane.
  Pr, Dr. Sotir Temo pas pershendeties permalluar vite pa pare, me thote:- Sot ,12 dhjetor 2014-te,kam kenaqesine te zhivilloj kete bisede te pa shoqe me ju, une, ani ne moshe me ju thuajse, ju kam patur student te viteve -60t.
  Dobesia ime, vazhdon Profesori, eshte Korca , vendi kultures dhe qyteterimit ballkanik,qe jo me kot thiret”Parisi i Vogel”, ku kane mersuar e ndricuar mendien e tyre dhe shpirtin atdhetar, figura te shquara te kombit shqiptar: Themistokli Germenji , Mihal Grameno,Stavri Themeli, Thimi Marko, emrin e te cilit e ka perjetesuar shkolla aktuale ne qytetin e Korces, me gjimnazin “Raqi Qirinxhi”, nder dritaret themelore te arsimit dhe kulturesh shqiptare, Me te drejte,ky Lice Kombetar, mban emrin “Raqi Qirinxhi” ne ditet tona, si vatra te diturise e qyteterimit kombetar e me gjere.
  Me karakter sa kombetar e profesional, rrezatuar ne kulturen kombetare sa Balkanike dhe , ne ate globale. Eshte nje shembell i preceptueshem per cdo qytetar, pavaresisht formimit dhe predispoziconeve social -kulturore, te nje kulture gjithe njerzore, per te aspiruar ne kulturen dhe qytetarine mbare njerzore europiane, me karakteristika te kohes e gjithe njerzore- thekson Ai, teksa pershendetet nga kolege, ne lokalin qendror te ish shtepise Oficerave sot istitucione partiake e tj.
  Ky themel, i hedhur ne historine e kultures dhe te tradites kombetare sa nderballkanike dhe pse jo, europiane, eshte nje bazament meditimi, arsyetimi dhe predispozicioni, per nje kulture te kohes qe jetojme, me keto karakteristika globale bashkekohore , per nje qyteterim te ri, me dimensione euroatllantike te pa diskutushme, te perceptueshme dhe plotesisht te mundeshme, per tu realizuar ne kushtet e reja te qyteterimit demokratik global.
  Kesaj i sherbeu edhe perriudhe e Luftes N.Cl. qe solli shume transformime ne fushen e ekonomise,te industrise dhe modernizimit te shoqerise, vecanerisht, emancipimit te jetes shqiptare, me perparesi ate te femres shqiptare, por edhe me disa reforma te pa plotesuara ne kuadrin ekonomik dhe emancipues, sic ishte koncepti i luftes klasave, qe ndikoi disi negativisht sa frenues, ne emancipimin teresor te shoqerise. Pikerisht, ne keto drejtime, shoqeria aktuale demokratike, duhet te sjelle risite qe i takojne , ne nje progres intensiv qytetar dhe global, per te arritur trasformimet sa ne ekonomi, ne kukture dhe sidomos, ne emancipimine ndergjegjes sociale, ne perputhie kjo, me kerkesat e zhvillimit social-ekonomik eurorpian
  Ketoni shin disa nga mendimet , predispozicionet dhe hapesirat filozofiko-sociale, qe inderuar Pr,Dr. Sotir Temo., me rezervoi mua, nje ish student i tij, sa bashkeudhetar, ne fushen e aresimi dhe edukimit te gjeneratave te reja , futur une ani se 78 vjecari, ne rruget e zhvillimit dhe progresit.
  Teksa rrufit glenken e fundit te kafese, shoqeruar me nje gote raki permeti, Profesori me thote:-
  -“Sa te rrojme do te meditojme per kulture dhe miresi qytetare korcare sa mbare shqiptare.
  Na duhet kjo. Ju faleminderit, per kete interviste te sinqerte, pas kaqe vitesh jetuar bashke ne Tirane dhe ne Korcen tone, takuar sa here vini ju, une, midis stuenteve dhe qytetarise fisnike Korcare”.
  Faleminderit juve Pr. Sotiri, per predispozicionin, ne kete fund dhejtrori te; ” 70 vjetorit te clirimit dhe 122 vjetorin e Pavaresise” , qe po perjrtojme se bashku keto dite ne Korcen tone, me plot aktivitete.
  Korce 12-12- 2014
  Ne kujtim te ketij takimi Gezuar vitin e Ri 2017 Familiarist .
  Toronto 27-12-2016 Dhimiter M.Xhoga

  Reply to this comment
 29. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) December 30, 00:15

  Faleminderit per “DHURATEN”dhene Ju gazeta “DITA”(Kontakt),botuar shkrime nga “Ditari nje 80 vjecari” !

  Ne lulishten e”VELLEZERVE FRASHERI”-Tirane !

  4 Mars 1998, buze mbremje ne Tirane.Neser do te nisem per tek femijet emigruar ne Athine, ndaj vendosa te bej nje shetitie vetem, ne legjet e saj rritur, kur kujtimet e femijnise s’me shqiten nga mendia.
  Ora 17.00, shetis pa adrese nga te me cojne kembet; kuptohet.atje ku dhe kujtimet, jane me mbreselenese.
  Si i telekomanduar shetin ne ato rruge, dikur; shetitur me sandale te sajuara nga dora e NENES,ne ato vitet e pas luftes,qe si gjithe femijeve te shqiperise se shumevuajtur, ju hapen rruget e shkollimit…
  * Sot, ne prag te mijevjecarit te trete,Tirana eshte zmadhuar e xbukuruar aqe shume,sa po te mos ishe rritur bashke me te,nuk do ta kuptoja ndryshimin.
  Imagjinata me con ne Tiranen e 50 viteve me pare e, per momentin,ngazellehem…
  Nga njohia e Tiranes te atyre viteve rritur,deri ne Universitet,vleresoj arritiet po fatkeqesisht,shoh prapesite e pas viteve pseudo(te pas 90tes,e sidomos 97-tes).Keto vite,lene asaj,nje njolle te pashlyeshme.
  Memoria e njjeriut eshte universale, Ajo ruan me fanatizmin me te madh,gjithcka perjetuar e gjen rastin,per te dhene kenaqesine e kujtimeve,qofshi dhe nga ato,qe nuk don ti kujtosh.

  **Pasi pershkova internarin nga rruga “Kavajes”-deri tere brigjet eLanes, sistemuar ne ato vite,dale para univeristetit e aty,me parakolojne para syve vite 55-64, vitet skalitur e mendien time nxenes e student..Ecia drejt enderrave,sa trokitur ndegjegjes sime.
  Ne ato shkalle,jane thurur enderrat e mia,qe ne manifestimet ne vitet e themelimit tij. Aty fokusuar enderrat rrinore,sot shoh Tiranen ne lengim.
  Si te kem dale nga psihiatria e ndiej veten sa e pyes?
  – Si pushoi ajo zemer, jehona e shqiperise?
  Ku.u shua gjithe ai entuziazem e buzeqeshie rinore, qe kishte ne dore celesat e jates ne kete kryeqytet, patur zili, cdo vizitor deri i huaj, sa vizion viziv dhe per ate ciltersi e siguri jetesore?Ku te mer malli te shikoje nje polic ne rruge?
  Kalonim shetitiet e mbremjes,ndoshta pa patur mundesi ndoshta te shijonin nje akullore,po; i qete, clodheshe pas shetities,ne vallzim lulishteve ne cdo rruge kryesore,deri ne orete vona te nates e, vajzat ktheheshin dhe te vetme, ne shtepite e tyre apo konvikt,pa asnje shoqerues.
  Ja keto mendoj ne keto shkalle e si te me nxiere nga kllapia,nje polic sherbimi,me afrohet e me thote:
  -Xhaxha,,,te iku treni ! me nje buzeqeshie pasksa ironizuese
  Si te zgjohesha vertet, i thashe:-Kam ‘Trenin e babait!
  E falenderova duke i thene:- ta kuptova humorin. Kishte te drejte djaloshi polic,siguria ne qytet ka humb.
  Shkoj drejt bulevarit qendror pa ndricim,vetem ato te Presidences,sa tej ne horizont ca drita te 15 katshit .As ajo veper e fundit e monizmit:”Pallati kongresve” sa hotel dikur “Dajti” e “EUROPA”,nuk ndriconin si dikur.
  Psheretij thelle,duke vrojtuar mjediset ne tere ate bulevard,qe pershkruan Tiranen nga kodrat e Universitetit(pas tyre Liqeni Tiranes).drejt stacionit Trenit,ne veri te kryeqytetit,nje nga mbrekullite e projrktuesve te kohes,nga 1920-ta kryeqytet.
  **
  Ndodhem para monumenteve te Rilindave Frashellinj e me shperthejne kutimet e femijnise,atje;ne Zavalan-Frasher te Dangellise,rritur sa mbarova shkollen fillore (1948).Ne vendlindien e Tyre,pata fat,te kaloj femijnine.Dhurate kjo.E ndjej veten krenar,jam nga kjo krahine,emermadhe,qe i jam borxhlli.
  Shprehem keshtu,pasi e ndiej; per vendlindien, Dangelline,jam borxhlli dhe jo vetem une….
  ,,,Gjithe ajo shetitie nostalgjike,ne rruget e Tiranes,ku, une u bera ai qe jam,jetoj me vendlindien.
  Me”zgjuan” nga qwndra,tingujte nje muzike buze mbremje.Balle parbale ajo bar lulishtia”;emertuar
  “Vellezerit Frasheri”
  ;Gjithe sheshi,me tavolina,sa vandale me kioska anes Lanes sa rreth tre busteve te Rilindasve tane,tethuar buster;”Vellezerit Frasheri”,qe nuk dukeshin,Deri mbi bustet e tyre, hedhur mbetie amballazesh..
  Dhimbien e ndieve e do te kisha perfunduar ne nonje klinike,po te mos me kish kapur per krahu,me nje;
  -Ej! Gjysh! -ke lajthitur! s’di cdo ndodhte..
  Ishte “djali”,njohur ne rruget e Athines,(sot pas 20 vitesh i therres”djali” dhe ai mua “Gjush),para meje,, Albert Zholli,me1966 zgjedhur, i pari kryetar i shoqates “Vellazerimi” ne Athine.sot,dale si me porosi.
  Ishte ky takim “trinitrina”e rastit. E falenderova,sa i shtova:
  -Kjo si falet asnjerit, ne kete pseudodemokraci” dhe zoti te me dali para! S’do heshtia.Me flal sa te bisedoj me nonje nga punonjesit e ketij lokali-lulishte.
  I drejtohem banakut ku sherbente nje vajze e re, qe ne dulie dukej me kulture.At pasqyroj dhe ne bisede me mua,kur iu luta-te takoj nje nga pergjegjesit e lokalit.
  – Xhaxhi! me degjo mua bijen tende, une nuk e di kush eshte ai qe kerkon ti, s’do ia gjesh rrenjet kure,ato rrenje jane te tella kushedi ku te shpien. po po me degjove mua,mos u merr me kete pune se do ta pesosh. As une se di e kujt eshte. Po ruaj veten!
  E pashe qe kjo vajze fliste e ciltersi ndaj i thashe:
  -Pac fat moj bije e naten e mire,po kete bisede ani se e ben me koleget.Le te shkoje ky sygjerimiim si gojdhene,ne mos shume a pake,fjala,shkon te i zoti.
  Largohem si i dehur,kur skisha pire as nje gote uje,ore rugeve te Tiranes sime. perjetova kete katraure qe po perjeton kryeqyteti,sa mbare vendi,me keq qeverisie. Deshem te vinim vetulla e na nxoren syte.
  I miri Albert,tashme, pertypur me vete kete gjendie, me thote teksa dola nga lokali ai priste me kembe ne ate mjedis me syte mbi Tre”Vellezerit Frasheri”me sy te pikelluar me thote:
  – Qetesou gjysh dhe me ftoi per nje kafe ..
  Ku te duash i them, po ne kete lokal jo! Jo i theksova,se duroj kete ambjent mbytes,po te lutem shkojme tek kafe prane R/Televizionit,mos gjejme dhe nonje nga miqte tane.
  U nisem e gjithe rruges sa kaluam Piramiden une risillia me mendi, gjithsa perjetova e si besoja vetes.
  Rikujtoj komunikimin me vete,ne ate rrugetim rreth Tiranes sime,une folur me veten.Habiteshin te njohurit qe me njihnin, me kete”mosperfillie kaluar rruget e saj e salutuar si te ishin te pa njohur. Ata,ish shoket e mij nje jete sa ish nxenes ne vite sot, ne keto mjedise shumica shites ambulante.
  Ulia koken,sot jetoj me vite shkuar.
  Teksa shkojme ne lokalin pas”Piramides”ku, nuk kalohet para saj, mbushur me shites ambulante,
  Ne Kafen perballe R.Tiranes,me miqte tane takuar;
  Si me porosi i gjetem ne lokal stafin e Emisionit per bashkeatdhetaret me ne krye; Jaho Margjeken.
  Teksa Alberti fliste me ta,per emisionin per Bashkeatdetaret ne emigracion, Alberi, tashme kryesori.Une mendien e kisha atje,tek lilishtia, “Vellezerit Frasheri”,kthyer ne ate gjendie mjerane, pyes veten,si te mos isha me ta::
  -Si pushoi ajo zemer, jehone e shqiperise,
  Ku u shua gjithe ai entuziazem e buzeqeshie rinore qe kishte ne dore te ardhmen e atdheut, cellesat e jetes per ti mare ne dore, te ketij kryeqyteti qe e ka pas zili cdo vizitor i huaj,me ate clitersi dhe siguri jete ne shqiperi.
  Kujtoj kur kaloje bullevardit apo ne”kafe Gjirokastra” si e thirnim, mjedisin rrethues te sheshit “Skendebej”e deri ne oret e vona te nates,pas ndoshta nje kafe apo nje akullor dhe pa shijuar,Shkonin vajzat edhe te vetme,ne shtepite e tyre,pa asnje ngurim.
  Keto mendoja,para universitetit,kur nje polic me thote:-
  – Xhaxah te iku “treni” dhe do te lesh dhe kepucet ! me nje nenqeshie ca si ironike.
  E kuptova djalin eme uniformen blu se ku e kishte fjalen.Shpejtova hapin.duke psherretitur thelle.
  Ajo kafe me keta miq ma skaliti me shume kete ne mendie,ata perdite me keto probleme marre.
  ***
  VO. hedhe kete pjese ditari per ju te nderuar miq, qe do kini mundesi te kontaktoni tek Gazeta “DITA”
  rubrika :KONTAKT skanuar.
  Me falni per gjithcka mua 80 vjecarin, tej oqeanit kaluar, se dihet:-C’te ben femija s’ta ben perendia! nga halli dhe ata e kane.

  Toronto 20-12-2016 Dhimiter M.Xhoga(Guri NaimitD)

  Reply to this comment
 30. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) December 30, 01:44

  Faleminderit per “DHURATEN”dhene Ju gazeta “DITA”(Kontakt),botuar shkrime nga; “Ditari nje 80 vjecari” !

  Ne lulishten e”VELLEZERVE FRASHERI”-Tirane !

  4 Mars 1998, buze mbremje ne Tirane.Neser do te nisem per tek femijet emigruar ne Athine,ndaj vendosa te bej nje shetitie vetem,ne legjet e saj rritur, kur kujtimet e femijnise s’me shqiten nga mendia.
  Ora 17.00, shetis pa adrese nga te me cojne kembet; kuptohet.atje ku dhe kujtimet,jane me mbreselenese.
  Si i telekomanduar shetis ne ato rruge,dikur shetitur me sandale te sajuara, nga dora e NENES,ne ato vitet e pas luftes,qe si gjithe femijeve te shqiperise se shumevuajtur,ju hapen rruget e shkollimit…
  * Sot, ne prag te mijevjecarit te trete,Tirana eshte zmadhuar e xbukuruar aqe shume,sa po te mos ishe rritur bashke me te,nuk do ta kuptoja ndryshimin.
  Imagjinata me con ne Tiranen e 50 viteve me pare e, per momentin,ngazellehem…
  Nga njohia e Tiranes te atyre viteve rritur,deri ne Universitet,vleresoj arritiet,po fatkeqesisht,shoh prapesite e pas viteve pseudo(te pas 90tes,e sidomos 97-tes).Keto vite,lene asaj,nje njolle te pashlyeshme.
  Memoria e njjeriut eshte universale, Ajo ruan me fanatizmin me te madh,gjithcka perjetuar e gjen rastin,per te dhene kenaqesine e kujtimeve,qofshi dhe nga ato,qe nuk don ti kujtosh.

  **Pasi pershkova internarin nga rruga “Kavajes”-deri tere brigjet e Lanes,sistemuar ne ato vite,dola para univeristetit e aty,me parakolojne para syve vite 55-64, vitet skalitur e mendien time nxenes e student..Ecia drejt enderrave,sa trokitur ndegjegjes sime.
  Ne ato shkalle,jane thurur enderrat e mia,qe ne manifestimet ne vitet e themelimit tij. Aty fokusuar enderrat rrinore,sot shoh Tiranen ne lengim.(1999)
  Si te kem dale nga psihiatria e ndiej veten, sa e pyes?
  – Si pushoi ajo zemer,jehona e shqiperise?
  Ku.u shua gjithe ai entuziazem e buzeqeshie rinore, qe kishte ne dore celesat e jates,ne kete kryeqytet, patur zili cdo vizitor,deri i huaj,sa vizion viziv dhe per ate ciltersi e siguri jetesore?Ku te mer malli te shikoje nje polic ne rruge?
  Kalonim shetitiet e mbremjes,ndoshta pa patur mundesi te shijonin nje akullore,po; i qete, clodheshe pas shetities,ne vallzim lulishteve ne cdo rruge kryesore,deri ne orete vona te nates e, vajzat ktheheshin dhe te vetme, ne shtepite e tyre apo konvikt,pa asnje shoqerues.
  Ja keto mendoj ne keto shkalle e si te me nxiere nga kllapia,nje polic sherbimi,me afrohet e me thote:
  -Xhaxha,,,te iku treni ! me nje buzeqeshie pasksa ironizuese
  Si te zgjohesha vertet,i thashe:-Kam ‘Trenin e babait!
  E falenderova duke i thene:- ta kuptova humorin. Kishte te drejte djaloshi polic,siguria ne qytet ka humb.
  Shkoj drejt bulevarit qendror pa ndricim,vetem ato te Presidences,sa tej ne horizont ca drita te 15 katshit .As ajo veper e fundit e monizmit:”Pallati kongresve” sa hotel dikur “Dajti” e “EUROPA”,nuk ndriconin si dikur.
  Psheretij thelle,duke vrojtuar mjediset ne tere ate bulevard,qe pershkruan Tiranen nga kodrat e Universitetit(pas tyre Liqeni Tiranes).drejt stacionit Trenit,ne veri te kryeqytetit,nje nga mbrekullite e projrktuesve te kohes,nga 1920-ta kryeqytet.
  **
  Ndodhem para monumenteve te Rilindave Frashellinj e me shperthejne kutimet e femijnise,atje;ne Zavalan-Frasher te Dangellise,rritur sa mbarova shkollen fillore (1948).Ne vendlindien e Tyre,pata fat,te kaloj femijnine.Dhurate kjo.E ndjej veten krenar,jam nga kjo krahine,emermadhe,qe i jam borxhlli.
  Shprehem keshtu,pasi e ndiej; per vendlindien, Dangelline,jam borxhlli dhe jo vetem une….
  ,,,Gjithe ajo shetitie nostalgjike,ne rruget e Tiranes,ku, une u bera ai qe jam,jetoj me vendlindien.
  Me”zgjuan” nga qwndra,tingujte nje muzike buze mbremje.Balle parbale ajo bar lulishtia”;emertuar
  “Vellezerit Frasheri”
  ;Gjithe sheshi,me tavolina,sa vandale me kioska anes Lanes sa rreth tre busteve te Rilindasve tane,tethuar buster;”Vellezerit Frasheri”,qe nuk dukeshin,Deri mbi bustet e tyre, hedhur mbetie amballazesh..
  Dhimbien e ndieva e do te kisha perfunduar ne nonje klinike,po te mos me kish kapur per krahu,me nje;
  -Ej! Gjysh! -ke lajthitur! s’di cdo ndodhte..
  Ishte “djali”,njohur ne rruget e Athines,(sot pas 20 vitesh i therres”djali” dhe ai mua “Gjush),para meje,, Albert Zholli,me1966 zgjedhur, i pari kryetar i shoqates “Vellazerimi” ne Athine.sot,dale si me porosi.
  Ishte ky takim “trinitrina”e rastit. E falenderova,sa i shtova:
  -Kjo si falet asnjerit, ne kete pseudodemokraci” dhe zoti te me dali para! S’do heshtia.Me flal sa te bisedoj me nonje nga punonjesit e ketij lokali-lulishte.
  I drejtohem banakut ku sherbente nje vajze e re, qe ne dukie,dukej me kulture.Ate pasqyroj dhe ne bisede me mua,kur iu luta-te takoj nje nga pergjegjesit e lokalit.
  – Xhaxhi! me degjo mua bijen tende,une nuk e di kush eshte,Ai qe kerkon ti,s’do ia gjesh rrenjet kure,ato rrenje jane te tella kushedi ku te shpien.po, po me degjove mua,mos u merr me kete pune se do ta pesosh. As une se di e kujt eshte.Po ruaj veten!
  E pashe qe kjo vajze fliste e ciltersi ndaj i thashe:
  -Pac fat moj bije e naten e mire,po kete bisede ani se e ben me koleget.Le te shkoje ky sygjerimiim si gojdhene,ne mos shume a pake,fjala,shkon te i zoti.
  Largohem si i dehur,kur skisha pire as nje gote uje,ore rugeve te Tiranes sime. perjetova kete katraure qe po perjeton kryeqyteti,sa mbare vendi,me keq qeverisie. Deshem te vinim vetulla e na nxoren syte.
  I miri Albert,tashme, pertypur me vete kete gjendie, me thote teksa dola nga lokali ai priste me kembe ne ate mjedis me syte mbi Tre”Vellezerit Frasheri”me sy te pikelluar me thote:
  – Qetesou gjysh dhe me ftoi per nje kafe ..
  Ku te duash i them, po ne kete lokal jo! Jo i theksova,se duroj kete ambjent mbytes,po te lutem shkojme tek kafe prane R/Televizionit,mos gjejme dhe nonje nga miqte tane.
  U nisem e gjithe rruges sa kaluam Piramiden une risillia me mendi, gjithsa perjetova e si besoja vetes.
  Rikujtoj komunikimin me vete,ne ate rrugetim rreth Tiranes sime,une folur me veten.Habiteshin te njohurit qe me njihnin, me kete”mosperfillie kaluar rruget e saj e salutuar si te ishin te pa njohur. Ata,ish shoket e mij nje jete sa ish nxenes ne vite sot, ne keto mjedise shumica shites ambulante.
  Ulia koken dhe une,sot jetoj me vite shkuar.
  Teksa shkojme ne lokalin pas”Piramides”ku, nuk kalohet para saj, mbushur me shites ambulante,
  Ne Kafen perballe R.Tiranes,me miqte tane takuar;
  Si me porosi i gjetem ne lokal stafin e Emisionit per bashkeatdhetaret me ne krye; Jaho Margjeken.
  Teksa Alberti fliste me ta,per emisionin per “Bashkeatdetaret ne emigracion”, Alberi, tashme kryesori.Une mendien e kisha atje,tek lulishtia, “Vellezerit Frasheri”,kthyer ne ate gjendie mjerane, pyes veten,si te mos isha me ta::
  -Si pushoi ajo zemer, jehone e shqiperise,
  Ku u shua gjithe ai entuziazem e buzeqeshie rinore qe kishte ne dore te ardhmen e atdheut, cellesat e jetes per ti mare ne dore, te ketij kryeqyteti qe e ka pas zili cdo vizitor i huaj,me ate clitersi dhe siguri jete ne shqiperi.
  Kujtoj kur kaloje bullevardit apo ne”kafe Gjirokastra” si e thirnim, mjedisin rrethues te sheshit “Skendebej”e deri ne oret e vona te nates,pas ndoshta nje kafe apo nje akullor dhe pa shijuar,Shkonin vajzat edhe te vetme,ne shtepite e tyre,pa asnje ngurim.
  Keto mendoja,para universitetit,kur nje polic me thote:-
  – Xhaxah te iku “treni” dhe do te lesh dhe kepucet ! me nje nenqeshie ca si ironike.
  E kuptova djalin eme uniformen blu se ku e kishte fjalen.Shpejtova hapin.duke psherretitur thelle.
  Ajo kafe me keta miq ma skaliti me shume kete ne mendie,ata perdite me keto probleme marre.
  ***
  VO. hedh kete pjese ditari per ju te nderuar miq, qe do kini mundesi te kontaktoni tek Gazeta “DITA”
  rubrika :KONTAKT skanuar.
  Me falni per gjithcka,mua 80 vjecarin, tej oqeanit kaluar,se dihet:-C’te ben femija s’ta ben perendia! nga halli dhe ata e kane.

  Toronto 20-12-2016 Dhimiter M.Xhoga(Guri NaimitD)

  Reply to this comment
 31. Guri Naimit D. ( Dhimiter M Xhoga) December 31, 01:31

  NOSTALGJI

  Emocione;”I jep dorene te keput krahun”…

  (Nje ndodhi; Mesues nxenes.vite pas 91-shit) .

  Kam nga viti 1994- bere lavieres-Tirane Athine Toronto.Femijet shperndare emigracioni. Vajza, bere me femijen e pare pikerisht ne vitin e pare te emigrimit ne Athine (1991)prill).10 vjet ne athine, dihet me cdo mrej ani se me universitet(ekonomik vajza, pune neper shtepite e grekeve mes Athines,sa dhenderi inxhiner mekanik sa mbaruar. Te dy e nisur kete emigracion te dhimshem.gjetur nje pune si Tornitor e fresazator.(Pire) . Pas 4 vites u be me femijen e dyte nje vajze per ta pire ne kupe.Per te rritur femijet u detyrua e jema, te shkonte, dihet sa vuajti per te nxjerre vizen,..me ta dhe i vellai 18 vjecar, lene shkollen sa dale e drejta e studimit ne Tirane, e nis marangosllekun ne Pire.
  Une ne Tirane sa dale ne pension po ate vit shtator 1991. C’nuk bera per te perballuar jeten,: roje nate ne nje pike varrimi,(prane spitalit ushtarek ne Laprake,) roje nate tek nje lokal miku(fotbollisti Met Metani) prane gjimnazit “Qemal Stafa”, qe i falenderoj sot e 20 vjet para.Provova dhe shites ambulant,tek sheshi i Manaziase(prane kuvendit Popullor sot), sa dhuruar nje kioske (si kabine telefoni,kish dhe drita),nje ish komshi, pasi per vete u be punonjes policie.
  Kioska perballe tek “Ura Tabakeve”.I jepia 1000leke te vjetra ne muaj qira,i faleminderit. Aty pas nje tre muajve,do me ndodhte “hataja”, Si ish mesues,me dobesi nxenesit, shume syresh, me vinin aty e une nga dobesia per ta, i mesova keq,ju jepia dicka si karamele deri nonje pako biskote, Punoje gjithe diten nga 6-te e mengjezit,deri 8-te apo 9-nte te mbremies. Nje nate,pune sportime mbylla nga ora 8 e mbremjes, Si gjithnje driten e lenja hapur. Dy nga ata femijet 10 -12 vjecare, mesuar si manare, i kisha dhe komshij te ruga Ali Demi”,paskeshin qene mjeshter hajdute.
  Kioska e mbyllur me celes nga jashte i joshi ata per ta vjedhur. Te zgjuar per prapesi.Me nje sharre dore hekuri, prere drynin,Tutius,dhe futur brenda si ne shtepine e tyre.Mare pako cigares, pajisie kinkalerish sa Carape grash, deri dhe c,mban nje kioske e tille. Gjithe keto, futur poshte ures Lanes, ti mernin me qef me von. Gjetur aty te kioska nje arke bire,qe ma linte nje shok,ish oficer,,qe shiste ne ruge, se i mbeten pa shit ate dite. Ajo i joshi ata, te uleshin e te pinin birre,sa aranxhata. Ora po kalonte te 11 e mbremjes, Polici i asaj zone, tek kalon trotuarit sa kalon uren e Lanes, drejt asaj te Tabakeve, sheh ne tokee,paketa te rena sa pako piskotash,ato si shenja udhe rrefyese e shpune te kioska, ku degjon bisedat e dy djemve si ne shtepine e tyre. Dera pas e hapur.Kaqe duhej, i mori i shpuri ne polici, bashke me mallin e vjedhur,.Mbyllur deren me nje celes te policise.
  Ne mengjes, une vij si perdite,shoh aty para kioskes, nje polic, Mendova ka ngelur pa cigare e me pret. Sa i them mirmengjesi, paske ngel pa cigare,ai me thote: -Ju jeni shites ne kete kioske?
  Po i thashe dhe bera te hap celesin.U habita tjeter celes.Polici si pa habitien time, me thote:
  – Shko ne rajon se ta kane vjedhur atje mer hollesite.
  I hypa bicikletes e drejt ne rajon,aty pas Ministrise jashteme,ku eshte dhe sot.Polici dezhurn me drejto tek oficeri rojes.Ngjis shkallet. Aty cudia e dyte; Dy djemte dobesia ime, nga pas xhamit dritare therresin: Xhaxhi !-xhaxhi !. S’po kupoja gje. Sa hyra ne dhomen e oficerit rojes, pashe tere dhoma mbushur me c’kishin vjedhur ata, Policet i inventarizonin.
  Me thane,vjedhesit jane dy femije,(ata qe une i pashe),
  i kemi ne izolim. Sa me tha kete,i them :
  – Liroini ata femije.Se seshte faji i tyre.Prindet mbajne pergjegjesi.Ashtu u be,pasi thirren prindet dhe bene dokumentacionin e duhur. .
  Tere ai mall mbi 250 mije leke te vjetra shkoi kot.Sa kur bera inventarinne e kioasek dyfishohej demi.Aty qe dhe fundi im. Mu desh te punoja roje, faleminderi mikut sportist,Met Metani,(ndjese paste ndare nga jeta) me
  Lirine, te shoqen (sot pensioniste,) me femijet sa mesoi historine me punesoi roje nate ne lokalin e tij.
  U faleminderit se lava borxhet mare.
  Tere kjo histori nuk do te vlente,pa fundin e saj. Pa kerkuar une qe te gjykohen keta femije, me therresin ne gjykate.U habita pse.Kur mora vesh shkakun ju thashe; po ate me policet.-Lironi femijet,s’kane faj ata. U be gjyqi,pa prezencen time une i fala, nuk mud te denoj nxenesit e mij e per meteper komshij. Familiaret qe dhe me njifshin,aty per aty me kapen per qafe e nuk gjeni fjale te me falendernin.JU thash vetem;
  -Ruani femijet e, mos vazhdojne ate rruge.
  -Nuk do te te harrojme profesor,keshtu me therrisnin,mua mesuesin,-sa dhe do te te plotesojme demin.
  Keshtu u ndava me ta dhe sot,ne mergim tek oqeanit, nuk e di ku jane,as si banore ne nje lagje e nuk me flasin me. Me e forta, ata femije atehere,sot berra,njeri veshur polic,sa me sheh nderron rrugen.Me kete me kenaq,se si duket e ndjen fajjin…
  Une ngushelloj veten,Mire kam bere.
  **
  Sot teksa kontrolloj ditaret e mia nje jete, me del ky shenim i asaj date te dhimbeshme, Nendor 1994.
  Ndoshta e lexon ai polici, se tjetri se kam pare, mos e ka perpire emigracioni si une, e lexojne dhe me kujtojne kete, “camarokie”po e quaj, te femijnise tyre. Prindet dhe sot i qortoj per mungese MIRENJOHIE, ndaj sjellien time.
  Une jam i kenaqur per vete,them se veprova mire ;vertet; si te isha direkt mesues i tyre.

  **Tornto ora po shkon tete e mbremies dhe ime shoqe me therret,t’u dogjen lajmet ne shqip,qe i degjojme cdo dite,fal femijeve pajisur me internet.

  Duhen dhe kujtimet me mbresat ruajtur. Po e lexua kete shkrim-ditar ne gazeten tuaj; ju uroj atyre keqberesve;minore atehere,shendet e,le te me gjejne.
  e kerkojne ndiese,kjo me duhet.

  80 vjecari mesues pesionist;

  Toronto30-12-2016 Guri Naimit D(Dh Xhoga)

  Reply to this comment
 32. Dhimiter Xhoga (Guri Naimit D.) December 31, 05:12

  N O S T A L G J I
  Qe na fton te urojme:GEZUAR VITIN E RI 2017.

  Mes PERMTAREVE emigrante;
  28 nentori 2002- ne Athine

  Me gezoi pa mase ftesa per dreken e shoqerise “PERMETI”,qe u be ne 17 Nentor 2002, ne lokalin “STANI”ne periferi te Athines. Nismetare nje grup Permetares sa Lushnjare.
  Edhe buze varrit te isha do t’iu pergjitgjrsha pa tjeter.
  Kam mbi supe mbi 65 vite ,(sot qe shkruaj per ju 81 vjecar),tani dua me shume se kurre prane, shoke e miq .
  Perjetova aty nje nga ditet me te enderruara me njerezve te nje gjaku, mbledhur ne kuvened gezimi. Mes gjith pjesmarresve,te vecanten e perbenin femijet, lulet e jetes, sa gjysher e gjysheqe na rinojne ne te gjitheve me cicerrimat e tyre femijnore e fjale te mencme, te asaj moshe te trete.
  Ja dhe supriza,organizatoret e aktivitetit,shperndaje STEMA me simbolin kombetar.Femijet turren te paret si dikur mbledhur lulegjokset e tyre zbukurohen me stemat Kuq e Zi, qe rezatojne atdhedashur. Ato gumezhijne si bletet puntore, me fytyrat e tyre te qeshura,si dallandyshet qe lajmerojne pranveren.
  Tingujt ne gjuhen e NENES shqiperi,gjuhes shqipe, bucasin si nje sinfoni Bethoviane.Me mbushen syte me lot.Jane lot gezimi,lote qe flsin por edhe akuzojne deri qeverite,per gjemen qe na bejne;mos shkollimin ne gjuhen shqipe te brezit te ri ,te ketij brezi buzequmesht re te pafajshem, ne emigracion.
  Ne emer te te gjithe femijeve pjesmarres,folen se pari engjejt e emigracionit permetar,qe dominonin.Krye Tyre
  Mihal Dusha nga Shqeria e Permetit, Novruz Alibeaj, Piro Loli, Andon Xhoga Faliarisht, Nase Jani,Mihal Jano,Gazetari Robert Goro,regjizori Fehmi Oshafi,Vasi Logo ,Serafina Serani fotoreportere, Kico Fotiadhi, me Vanin nga Bureli e tj.
  Vaso Pecollarin(nga Stembeci origjina),ne krye ,i cili ne keto ne keto vite emigracioni,eshte gezuar me tre femije:djalin Andon dhe dy binjake; ermanela dhe Manilen. Krh tyre nena Marjeta me dy vajza me emra puro shqiptare qe me befasuan; Borna dhe Erblina.
  S’kam c’tu jap ketyre engjejve, vec keto shenime te nje mesuesi ne pleqerine e tij te dhimbeshme,mer kete gezim dhe mendia me shkon te mbesa ime Ana dhe nipi Jorgo Kalo,qe ndodhen toni anen tjeter te kontinentit, ne Toronto te kanadase dhe jam i sigurte, se dhe ata, me flamurin Kuq e zi qe ju ka derguar gjyshi e majne te ballkoni i apartamentit si me shkruajne ne katin e 10 te nje pallati ne lagje Skalboro.I paste gjyshi sa ju uron gezuar keto festa dhe atje.
  Gezuar 90 vjetori Pavaresise se vendit tone nga pushtimi 500 vjecar Osman,o miqte emij te kudogjindur dhe mos harroni porosine e te pareve tane:
  -“BJERINI BOTES AN E MBANE-
  PO MOS e HARRONI VATANE”
  Athine 30 nendor 2003… Dh.Xhoga .

  ** E risjellkete tek ju te dashur bashkeatdhetare; femije atehere sot burrerrua,si nipi im Jorgo mbaruar konservatorin e vazhdon “Doktoratyre”per Pianist klasi, sa mbesa ne vit te fundit te Univerisytetit per pedagogji-psikollogji.
  Si ata gjithe femijet e emigranteve ketu ne Toronto, vazhdojne shkollat e vendit sa ato per ruajtien e gjuhes amtare qe me rasti e viti Ri i pergezo,bashke me mesueset e perkushtuar:
  Nikolete Kostandini,Rajmonda Dema,Engjellushe Xhakolli, Pavlina Muca, Tefta Tahiri,Drita Palana, Merita Allushi e Drita Tarifa, kjo me kurset per gjuhen sa shqipe dhe anglisht. Krah tyre shoqatat shqipare si ajo”Shqiptaro Kanadeza” e “Kosova” e tj.
  Gezuar Vitin e Ri 2017 te nderuar emigrante kudo qe ini,me gjithcka qe ju do zemra.
  Jo paqellim, mora kete flete ditari nga Athina, Nentor 2002 per ju.
  Si miku im, te vecanta urime Vaso Pecollarit Familiarisht.

  Toronto30-12-2016 Dhimiter Xhoga(Guri Naimit D.)

  Reply to this comment
 33. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) January 5, 19:27

  Le te vazhdojme me NOSTALGJI

  Ndue Dodbiba na mblodhi ne Mirdite.
  ( Nga Toronto i urojme 85 vjetorin..)

  5 Maj 2013-te. Nje dite mese mbreselenese ne Rreshen- Mirdite,ku na mblodhi veterani Ndue Dodbiba,ky 83 vjecar me nje familie te madhe, emigracioni shperndare;Europes,pas viteve 90-t..
  Ky 5 Maj, i mbodhi femijet e tij-me femije,sa miq e shoke ne Rreshen mes Mirdites,nje qytet i ri,qe mua me befasoi,(turp me erdhi pare ate per here te pare nga afer,pas mbi 75 vite jete).Nuk me la fjale pa qortuar miku dhe kolegu im sa i Ndues,shkrimtari Pjeter Nikolla,kur i thashe:- do me lyesh fytyren me mjalte,si nusia qe hyn per jere te pare ne shtepine e dhenderrit
  ,burrit te saj zgjedhur ne jete.Ai qeshte.
  Kjo dhe me gezoi me teper per ftesen bere i miri Ndue,se do te festonte atje;tre momemte te jetes tij.
  – 83 vjetorin e lindies tij,atje ne nje familie me tradita.
  -5 Majin,feste perkujtimore ai familie deshmori, sa;
  -Perurimin e librit:”Ndue Dodbiba na mbodhi ne Mirdite”,me autor Nok Noka,per kete figure emblematike te rrethit te Mirdites;Ndue Dodbiba.
  Ajo qe e gezoi me shume ishte ardhie e femijve te tij emigrante me pasardhes pas qe e rigjalleruan,sa e ngushelluan 4 vjet me pare ndare nga jeta.Mrika, Bashkeshortia e ndiere.
  Nga Anglia,Bekgjika,Italia ardhur femijet;6 djem e vajza,me femije si lule Prilli celur.nga Erisolda dhe Teani.te djalit te madh Lin.sa Anisa dhe Esmeralda me Elisen 12 cjecare te djalit Maksim etj.,qe nuk erdhen te zene me shkolla, i shihte permes albumeve voluminoze e nuk nginjej, ky gjysh tere shendet.
  -Jane pasuria ime -thote gjyshi Ndue,duke perkedhelur fotografite e dy nipave;Fationin dhe Enkelejdin te vajzes madhe Vasilika.pa harruar Brodinelen mbese,sa ata te Lilianes cupe ne Belgjike:Ledionin,Jugerten e Nataline.
  Elizen e djalit Maksim e ka vendos mbi Tv, ku kalon dite me ate fotografi me ne krah, Evisin 20 vjecar, te Mireles vajze,student ne Itali.U uron sukses me ate buzeqeshien e tij teper simpatike,te nje 83 vjecari.
  Tere ky perjetim behet ne shtepine e Gjyshit aty ne rrugen”Ali Demi”,pamja e te ciles te shpie ne malin e Dajtit,(une aty nisur jeten aktive ani pionier),teksa pritej makina te niseshin per ne Rreshen,atje vendosur te behej ky aktivitet me permasa jo te zakonshme.
  Ardhur ata nga larg e pritur me kete suprize mbreselenes.qe kulmi do te merrej aje mes Rreshenit, ne “Pallatin e kultures”,mes te ardhurve,deri autoritete, ardhur nga qytete te ndyshme,per te nderuar kete BURRE Mirditor,me nje histori te ralle.
  Mbresa te pashlushme na le hyria ne qytetin e rreshenit,si te priteshin artiste apo udheheqes shtetesh.Ajo qendra e Reshenit me pallatet njeri pas tjetri, gjithe ndertuar te reja,se i ri ky qytet Minatoresh. (pas clirimit ndertuar nga themelet).
  Dashie pa dashie,mora misionin e nje korespodenti
  ,shoqeruar kete aktivitet,mare me vete sa aparatin fotografik e diktofon,per te regjistruar bisedat.
  Pjeter Nikolla qe me shoqeron,regjistron ne memorien e tij gjithcka,si e ka ai zakon e i paraqit ne shkrimet e tij, tere mbresa,si nje shkrimtar i formuar tashme vite pensionist.
  Rresheni vertet ne feste.Gjithe mjediset plot me njerez,drejtuar pallatit kulture ku do zhvillohej aktiviteti.Krye pritesve autori i librit Nok Noka me Drejtorin e Pallatit Kultures Reshen.Gjergj Marku.
  z,Ndue Geda, kryetari Bashkise Reshen,me Ndrece Deden,Deputet i prefektures se lezhes ardhur posacerist per kete aktivitet.
  Krah Gjergj Markut shoh Pr.Dr Ilia Telon,ardhur posacerisht nga Gjirokstra.si ish nje nga kuadrot e para ne kete rrerh nga 1946-ta.,me ne krye Shkalleve, orkestra popullore, para hyries se atij pallati, si per dasme.
  Kenaqesia e jashtezakonshme, per mua vizitorin e pare ne kete qytet.qe shkelqente nga pastertia,sa mes tij. Monumenti i “12 barjaqeve te Mirdites.sa ndertuar ,(me cudit kjo,aty dikur vendi i heronjve te Mirdites?!)
  Krye pritesve kryebashkiaku I Rreshenit Ndrece Deda ,qe na trego lokalin e Mark Koles, ku do na jepte kafene e pare,ne te ardhurve nga Tirana.Nje Pallat si te ishe para mjediseve te Kinema “17 nendor”,sot qender biznesi.Aty u familiarizuam me te gjithe,e pas asaj njohieje,drejt salles se pallatit kultures perballe.
  Aty mjedise,si te nje”kongresi shkrimtaresh dhe artistesh”,me te gjitha: Ekspozite fotografike,mbushur koridoret,aparatet e kinooperatoreve regjistroni gjithcka ,sa vlonte kenga ne mikrogonet deri ne rugicat per rreth,sa organizuar nje koncert tipik krahinor..
  Salla brenda, (ku gjithcka fliste per Ndue Dadbiben, permes Librit qe do te perurohej).Per mua, si nje jete marre me kesi aktivitetesh ne Tirane,ishte nje suprize.
  Skena apo tribuna e ketij aktiviteti hapej me nje fotografi te permasave sa vete skena,(“mbi ato te udheheqesit E.H dikur),me foton e Ndue Dodbibes.
  Emocione te pa peshkrueshme salla mbushur plot e per plot,si te pritej,Vace Zela,apo Zef Deden e sotem.
  Mes salles mbushur plot e perplot,dominonin ne rjeshta e para, te moshuarit.Krye tyre;Gjet Noka,
  Simon Doda,Kol Ndreka,Pjeter Lleshi,sa Prof. veteran preng Cub Lleshi qe do ta emertonte Nduen si “Uje te pashuar te MIRDITES.Nga Tirana kishte ardhur kuadri fjeter Shyqyri Baja,qe kete liber e quajti: nje “thesar”nga kane cte mesojne njerezit.Ye gjithe pas fjales kryesore te kryebashkiakut, keta dhene pershtupjet dhe mbresat e fituara me Ndue Dodbiben nje jete,drejtues i bujqesise ne rreth sot 83 vjete jete..
  Si te bente konkluzionet,”i zoti i shtepise”sic e quajti konferencieri, dretori pallatit luktures,kryetarin bashkise z, Ndue Gega do theksonte:-Nuk jane sistemet qe percaktojne personin.”.Fjalen e kishte per Ndue Dodbiben.-qe e njeh Mirdita e tere,nisur Ai atje ne PRROSEKUN,qe e beri shkollle pervoje ne shkalle vendi.”
  Deri me telefonata pershendeten sic ishte ajo e Pjeter Tarazhit,qe ne pamundesi ardhie,permes kengetarit te mirenjohur Kurt Lika.me kengen “Lulia e Kurbinit” pershendeti gjithe pjesmarresit.
  Salla ngrihet ne kembe sa ne skene dalin Valtaret e talentuar, tere gjak i ri: Xheni Tuci,Elhiana Gjini,Alban Tusha,Brunilda Picaku,Xhenela Nikolla,Kristian Jaku, Kevia Deda,Harlen Nikolla,Denald Lleshi e Feliks Cara, qe me mjeshteri te ralle,kercyen ato valle,sa salla shoqeruar me duartrokitie e, ngritur ne kembe, Fotorreporteret sa kamerat nuk perballonin kerkesat.
  Une, mesuesi pensionist nga Tirana ,me origjine nga Zavalani i “Dangellise Naimjane”,pata nje fat te paperseritshem,nje aktivitet te tille dhe mes Tiranes nje jete,pa perjetuar ate atmosfere vellazerore, qe nuk mbaroj me kaqe.Sheshi jashte oshetiu me ore te tera pas asaj ceremonie qe sgjati ore te tera.Sa ne, kthehemi ne Tirane te “dehur” nga ai sukses.
  Faleminderit Mirdite me; MIRFITORE e MIRDITORE artiste dhe ne jete.
  Nje diapozitiv te tere me vehte te ketij aktiviteti deri ketu ne Toronto sjelle,me shoqeron mes bashkeatdhetarev. Jetojme me Mirdites sa,me ate “Mjeshter te Bujqesise Mirdites” Ndue Dodbiba” si e therresin te gjithe dhe sot, mes Torantos, sapo festuar 85 vjetorin po nxjerrim mall e atdheut,me mendien aty..
  Urime i dergojme te gjithe ne nga Toronto,tej oqeani.

  Toronto05-01-2017 Dhimiter M.Xhoga.

  Reply to this comment
 34. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) January 6, 00:27

  Theniet vleresuese-eksperience jete..
  (Me Ndue Dodbimen e pasuesit..)

  Me kenaqesine mare ne ato mjedise pritese me njerez te cilter mirditore, nisi promovimi librit:”Ndue Dodbiba na mblodhi ne Mirdite”, Pos asaj pritie feste ne hyrie te ati mjedisi,aktiviteti nisur me referatin kryesor, mbajtur nga Gjergj Marku,meshtetur ne liber qe shumica e pjesmarresve e kishin ne duart e tyre,mbi 200 kopje shperndare,nisen diskutimet.
  Ato bene pershtypie,se ishin diskutime,qe do ti barazoja me nje liber te dyte per kete figure te Mirdites sa per ecurine e ketij rrethi ne vitet e pas luftes, sidomos ne bujqesi.
  Nok Noka autori librit do te citonte:
  -Mbresa e pare qe mora sa u emerova ne hyrie te zyrave te kooperativesse Prosekut,lecova parullen me germa kapitale e ngjyre te kuqe:TE LUFTOJME KONCEPTIN PATRIARKAL SE BUJQESIA nuk mbahet me gra”! Ne zyre, babaxhan qe ate here, Ndue
  Dodbiba.i njohur e bashkefshatar me tha sa u pershendetem tere autoritet:
  -Ti do te mbash pergjegjesi per urdherat qe jep”! dhe shtoi,-Kemi shume specialiste te fushave te ndryshme nga; duhet te mesojme me se pari,nga specialistet dhe puntoret e minierave prane.sidomos per disiplinen dhe cilesine ne pune.keto jane themeli i venies se ekonomise sone bujqesore ne baza shkencore, e si kerkon koha.”- Te them te drejten,si i ri qe isha me beri te mbedh veten.Ky qenka burre thashe me vete”.
  Pas tij e mori fjalen Pr.Dr Ilia Telo,ky nga Gjirokastra ardhur mbi 80 vjec,e nisi fjalen :
  Falenderit per ftesen qe e quajti si nje privilegj per mua
  Dua t’u falenderoj, vite lerguar nga ky rreth dhe me duket si te kem jetuar ketu.Jane ato mbresa marre ne vite qe me injektojne kete Ju faleminderit.Mua me joshi inisiative e Nokes,per te shkruar,librin titulluar bukur per Nue Dadbben,ne fakt behet fjale per Mirditen dhe Mirditoret.Per Nduen me mire se c’fisni ju,nuk ka,Ju nje jete me te.Une 20 vjet me te specialist.me falni,po perseris nje thenie te nje dijetari te shquar:
  -Kur vdes nje i moshuar, digjet nje biblioteke” une do te shtoja-Digjet biblioteka kur i mashuari,ato qe di,nuk i publikon,por i mer me vete ne boten tjeter”.e kur i publikon nuk digjet ajo,po behet prone e brezave te tanishem dhe atyre qe do te vine”.
  Pas ketyre fjaleve,salla shpertheu ne duartokitie.
  Ju pergezoj per vleresimin.e dua te shtoj:
  – Une mbarova Univeristetin ne Tirane, ketu ne MIRDITE mora UNIVERSITETIN e DYTE.Mes tyre mora;TALENTIN ,harmonizuar me punen,atehere behet mbrekullia”.Fjala ishte per Ndue Dodbiben kryetar kop.
  Dhe mbrekullia e tij ishte:mori kryesimin e koperatives me 40apo 50 lek per dite pune e shpuri ne 130deri 150 leke.A nuk eshte mbrekulli kjo per kohen?!
  Dhe e mbylli fjalen Pr.Dr.Ilia Telo me nje kujtim te bukur,me te cilin ngrinte lart mikpritien mirditore:
  -Ne nje darke miqesor, une punonjes ne aparatin e Kom.Ekz.te rethit Nduja,me urdheroi te rija ne krye te tacalines,si mik nga Gjorkstra.Une nuk pranova.Pas pak erdhi vellai Ndues e, sa me pa ne ate posicion tha:
  -Ky eshte Ilia Telo nga Gjirokastra,jo se eshte shefi planit ne komitet, i takon te jete ne krye te sofresm ke gabuar, ke zene vend te huej.Aty i takon atij,zakoni yne.”
  Nje miresjellie mirdotore mesova te paren,ato vite buzequmesht,Iste viti 1956,mos gaboj, se u plakem.”
  Te njejtat vleresime do te bente dhe per autorin e librit e Nok Nokas. per te cilin,nenvizoj:-
  -Nok Noka eshte nje dijetar i shquar per mua sa, ju qe lexoni veprat e tij jo vetem kete te sotmin per bujqesine me Nduen kryefjale.Dua te theksoj”:
  -” Per njeriun duhet thene fjala e mire sa eshte gjalle,sa t’i ngresh nje monumente pas vdekies”,
  Kjo u be sot si per Ndue Dodbiben dhe Nok Nokan.”
  Me kete rast i uroj: Ndue Dodbibes,te kaloje pleqeri te mbare,ta gezoje kete famile prej shume shtepish.. sa Nok Nokes,urimin me te mire e kam,per kete liber te mbrekullushem e, me libra te tjera ne te ardhmen, eshte dialektike kjo.”
  Vijon…Me Gjergj Markun e tj…

  Toronto 06-01-2017 Dhimiter Xhoga (Guri Naimit D.

  Reply to this comment
 35. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) January 6, 19:01

  Pa Gjok Precin sa artiste merditore,nuk flas,
  ata jane zani jem !

  Keshtu e nisi prezantimin e dalies ne skene,si per clodhien e pjesmarresve Gjergj Marku i cili dhe shtoi:
  -Kuadrot ne Mirdite nuk jane kufizuar thjesht ne specialitetin e tyre,po jane marre dhe me aktivitete te tjera.shoqerore,per te cilat kishte shume nevoje Mirdita.
  Eshte e pabesueshme per brwzat e mevonshem, se Mirdita deri nga mesi vitit 1945,nuk ka pasur treg dhe as dyqane ne pjesen me te madhe te teritorit.te saj. Artikujt baze per jetese,si misri per buke,kripa ,shqeri vajguri,dhe pelhurat,bliheshin ne Shkoder, lezhe, Shengjin, Gjakove, Prizren e deri ne Diber t’Madhe.
  Sot femijet tane nuk i kujtojne dot shume ose s’duant’i dijne.Pra.. kjo ka qene Mirdita.
  Shtegun e lodhshem qe zgjaste 4-5 dite udhe, mirditori e ka vuajtur..Ja degjoni kengetarin Fran Preci, ne kengen me cifteli,qe se pari do me pershendet te ardhurit sot ne kete aktivitet kaqe masiv mr fjale.
  Fran Preci nje burre azgan,si jane malsoret,me ate kostumin karakteristik;kemishe te bardh si bora sa qeleshen me ate Gjoksore te qendisme, pak te hapur ne gjoksin e tij t’shendetshem, ani se kaluar te 60ta kendon e zeri tij, cau mjediset e asaj salle koncerti te pallatit kultures Reshenit.Me te tjerave kenga tregonte:
  S’kam cfare te coj tek gryka furres,
  Ma ka ka ngane qiraje e udhes,
  Barra kockat mi ka blue
  Hall me vdek e gjyq me jetue !
  Salla oshetiu nga brohoritiet sa ta lumsha Fran Preci, e Ai,pershendet si dine mirditoret,me dore ne zemer thote:-Pershendeti te vecante gjithe miqve te ardhur nga Tirane e rrethet !
  Pa ketyre momenteve qe salla gumezhinte nga komentet,Gjergj Marku, mjeshter i fjales artistike del ne skene e biseden e solli- tek libri qe keni neper duar-ju thote spektatoreve,mbi 450 vete ne salle me nje ne duar.e shtoi:
  -Autori me kete monigrafi nuk ka per qellim vec jeten e Ndue Dodbibes,por nepermjet pershkrimit te saj,ai pasqyron, historine e zhvillimit te bujqesise Mirdites dhe jo vetem te saj.Kjo ia rrit vleren ketij libri voluminoz.Ne liber ka disa shifra kur bujqesia ne Mirdite iu afrohej koheve moderne.Po citoj vetem nje fakt: Nga 1630 hektare toke bujqesore, vaditeshin vetem 700 megjithse mirdita tere ujera.Kjo beri qe dhe mirdita e MINERALEVE,bakrin se pari,te mendonte dhe per sigurimin e bukes ne vend.dhe kjo u arrit.
  Me kujtohet hidrotekniku i pare ato vite, Hider Kuci, permes kryetarit i kerkonte Ministrise Bujqesise nje specialist te mirefillte per ate pune.Ai,me Sami Kucin ne krah i ra per 30 dite Mirdite mbare,ani relievi si e dini i thyer, hartoi dhe kalkuloi gjithe rjetin e ujities se rrethit.me ujembledhesa,si ata ne Malaj 1 dhe 2,sa ne Perlat qender,Tarazh,Sheshaj,Prosek,Geziq e vepra te tjera qe per fat ke keq tashe 22 vjet pas 90tes, jane shkateruar pothuaj totalisht…Hamza Hyka na flet me qarte per keto trasformime, dhe e fton ne skene.
  Si te ishte artisi mirenjohur i fjales artistike,me thjeshtesi malsori, se pari falemderoi Ilia Telon kete mjeshter drejtues specialist, te asaj kohe, qe ishte ne sale e na i tha te tera, ne fjalen e tij,-Duke nderuar e falenderu Ndue Dodbiben e Nok Noken,qe na dhane mundesin e me u mbledhe e me u taku se bashki si ne vite shkuar.Kujtuar ate pune me harmoni e arritie qe kemi kaluar,jo pa veshtiresi,po ai unitet bashkeveprimi na solli arritie qe sot kur i permendim na bejne te krenohemi.Nga 30 vjet pune ne bujqesi,une 10 vjet kam qene ne Mirfite tuaj me ju e, me lejoni te perment Kryetarin inteligjent te Blinishtit Lec Becin me Mehill Nikollen te dy drejtues te kohes,sa : Ndue Dodbiben e Nok Noken qe na mbledhin sot me Mark Lleshin,Gjon Koken,Pjeter Kacorrin, Nikoll Sulejmanin, Gjin Noku, Zef Gjepali, Frok Gjet leshi, brigadieri famshem i Bukerrimes e Tj.
  Per librin, them se eshte nje monografi e arirre.
  Pershendtie autorit dhe aktorit( personazhit)kryesor..
  qe na ben ta njohim Mirditen si ka qene dhe si eshte.
  Ralle gjen specialist bijqesie ka,te njohe rethin me kaqe imtesi e profesionalizem si Nok Noka,paraqitur ne liber.
  Nje nga realizuasit e ketyre aritieve per gjithe kohen, i miri mes nesh,83 vjecari Ndue Dodbiba,qe.Jete paste.
  .Nora Ndoi, nje bije artiste e Mirdites do te ngeje me kembe gjithe pjesmarresit,dale ne skene direkt me ate kostumin karakteristij duke kenduar.theksoi:
  -Eshte privilegj per mua te kendoj e pershendes xhaxhi Nduen,dhe miqte qe e kane nderuar me ardhien ketu, per perurimin e librit qe ben fjale; per”Regjizorin fisnik te bujqesise Mirdites”,me penen e Nok Nokes.Ju pershendes”.10 minuta ajo ne skene, beri sallen ta shoqeronte ne kenget e saj popullore.
  Si per te qetesuar sallen ne skene doli nje tjeter specialist i mashuar Gjergj Buna me fjalet:
  -Do ju flas shume shkurt jo me letra e fjale te pergatitura,vetem per viti 1968 c’ndodhi ne Mirdite:
  Ishte shurti 1968.Ne Prosek mblidhet Asamblea e Koperatives,Koperativa me siperfaqe me te madhe toke ne Mirdite.Duhej dore e forte,ta drejtonte.Kryesia e rrethit rekomandoi Ndue Dodbiben qe sot e kemi para.Mashalla mbi 80 vite jete.Gjithe salla ra ne heshtie e mes tyre nje, u ngrit e iu drejtua te deleguarit:
  -Ju me duket se keni ardh per; te prishni kullen per te ndreq kasallen. Fjalen e kishte pse e hiqnin nga drejtues ne rreth e sillnin ne nji fshat Ndue Dodbiben. -Doni me prish rrethin e te rregulloni prosekun -a?!
  Gjergjo i thot- e do puna. Mbyllo fjalen e tij me:
  -Ardhie e Ndue Dodbibes ne Prosek ne vitin 1968,qe nje fatbardhesi per koperativen e Prosekut. Vete pritia e bere nga fshatret me gezim e besim per te.
  Tek Ai,bashkefshataret,shihnin nje personalitet qe u a mbushte syrin.Nxori rrethin pararoje, jo me Prosekun, theksoi njeri nga salla.
  Iu vuri vulen ketyre diskutimeve Kol Ndreka, nje mik specialist nga te paret ne Mirdite nga 1945ya, njohur Mirditen. Ai nga Lushnja ardhur tha:
  -Njoha Mirditen nga Vela e paraclirimit sa Kthella, Blinishti,Oroshi,ne to 4 vjet legjenda perjetuar .S’kam pare me sy vresha apo kanale vadite pervec perrenjve dhe deri provuar; urine e bukes.Ishte viti 1946-te. Ate vit,7 kg. miser ne muaj mershin per fryme.Nga uria thernin deri kaun e parmendes.Po femijet nuk rrinin pa shkuar ne shkolle qe sa u hap.Keshtue pashe Mirditen e ne vite me njerez si Ndue Ddbiba me shoke, pame si ndryshoi.A nuk e pame ate?,krye gjithe aksioneve deri ato social-kulturore,sa ne ato kombetare, Mirditasit dhe Mirditoret lene gjurme.Po e mbyll fjalen time me ne thenie proverbiale mesuar ne lexime:
  -Nuk ka mundesi te dale nje popull i mire,po te mos jete i nje race shume te mire”.Vete emri aqe shprehes “MIRDITA”, i thote te tera.ndaj dhe i kendojme:
  “Oj mirse erdhe e tungjatjeta”…Kjo eshte mirdita.
  Salla qe dhe koridoret i kishte plot ne kor e kendoi kete kenhe me ne skene te madhen cupe mirditase Nora Ndoja.
  Pas ketyr fjaleve te ngrohta, me nderuan mua, mesuesin veteran nga Tirana,origjina nga”Dangellia Naimjane”, ti pershendes.Fjalet keto, zgjedhur Konferncieri,-Drejtor i ketij istitucioni kulturor,bene qe sall te bjere ne qetesi.
  Me emicione si per here te pare ne kete qytet nje 75 vjecar mesues,ngjitem ne skene.
  -Te gjitha u thane ne kete aktivitet,sa Kol Ndreka,s’la fjale per mua.Po permbedh nje shprehie per te gjithe
  -Faleminderit.Une jam rritur ne kesi aktivitetesh,fal punes nje jete me arsim Kulturen ne Tirane,vizituar shume rethe,te me fali Mirdita qe vij sot per here te pare dhe;s’justifikohem,ndiese,po me Mirditasit artiste sa amatore dhe profesioniste,nje jete.Me falni, do ju pershendes dhe ne emer te krahines sime, a me mire te”Dangellise Naimjane”,bir i saj jam,qe; ashtu si Mirdita,kane nxjerre njerez te shquar,sa punuar e ndricuar shqiperine mbare.
  Faleminderit organizatoreve qe ma dhane fjalen dhe per nje arresye tjeter.
  Dua tiu sjell pershendetie nga bijte dhe bijat tona emigrante, une provuar ate,kaluar dete eoqeane,deri ne kanada.(Toronto ),vajzen pare,me dy engjej pasardhes, (sot universitare),Aty kam takuar shume mirditore qe si gjithnje, na nderojne.Nuk po permend emra se jane shume.Po ju permend nje emer djali mirditor;Tonin Ndoi qe, nderon Mirditen, me arritiet,deri aktivitete kulturore si ne Mirdite, organizuar ne lokalin e tij ne Toronto,ku punon familiarisht,sa me bashkeatdhetare ne krah>Krijuar shoqate,krye se ciles Ai.
  E falenderoj dhe nga ketej.
  Po e mbyll dhe me konkuzionin jo vetem timi: -Mirditoret na nderojne si komb ashtu si na nderon ne Tirane; Biri i saj Ndue Dodbiba,kryeveteraneve te Lagje “Ali Demi”,zgjedhur, qe na nderon te gjitheve.
  Me libra te tjera u pasqyrofte kontributi tij,si beri i talentuari Nok Noka,sa morem ne dore sot.

  Vijon “Sa kemi per te thene-lexonani..

  – Dhimiter Xhoga (Guri Naimit D)

  Reply to this comment
 36. Dhimiter M Xhoga (Guri Naimit D) January 7, 01:33

  Sa kemi per te thene Lexonani..:

  ZEMRA e tij si NJE KALA
  Liber me shume vlera ideore letraro-artistike;-tha ne disktimin e tij Ndue Gjoni per Librine Nok Nokes, -ku nje mirditor shkruan per nje mirditor.pergezime, ne librin:NDUE DODBIBA na mblodhi ne Mirdite”..
  Po une do te thoja me vargj : “Zemra e tij si nje KALA,” e ketij “rregjizori”fisnik te bujqesise Mirdites.

  Ja c’poezon Ai:.

  Shume pishtare ka lind Mirdita
  Me shume vlera e merita
  I nderuar eshte Bardhok Biba.
  Me tradita mirditore
  Trashegim nga t’paret e vet,
  Gjalleroj bujqesine e mirdites
  Me kembengulie me vullnet.
  I lartesohet emri Mirdites
  Kur del zani ndue Dodbibes,
  Me vizion, freski mendore
  Regjizor n’veprat bujqesore.
  Ne cdo rast gjente menyren
  E sqaronte ne kohe detyren,
  S’flinte gjume as dite as nate
  Pa e vleresuar mire situaten.
  Ne halle te shumta ne veshtiresi
  Gjithnje ne krah,shoket e tij,
  Me konsulta me gjykime
  Per cdo gje , merte vendime.
  Nuk i shmangej vapes,furtunes,
  Zemra e tij si nje KALA,
  Riti vleren e dites punes,,
  Mbronte femijet,-fukarane.
  Ndue Dodbiba cdo dite ngadhnjonte
  Vitet ikin e Ai ,lartohet,
  Puna e tij mbetet kujtese
  Per Mirditen,model do mbese.
  Shume vlera jo vetem n’ bukqesi
  I kane dhene koleget e tij
  E nderon dhe qielli e toka
  Cfare shkruan per Te;NOK NOKA.

  Tirane 02 Maj 2013. Ndue Gjoni.
  **
  Sa festuar vitin e Ri 2017 me mndien ne atdhe,mar “trinitrine” e rilexoj krijimtare MIRDITOR qe i pershendes. Me ta kaluar ate perurim libri.
  Nga Toronto e Kanadase i lexoj dhe impenjohem per keta kuadro te asaj kohe,qe verte la jo veten “KOMOSARE” e “Regjizore”,por dhe POETE si i nderuari Ndue Gjoni, nje jete,me unitet njeri me tjetrin,per tia nderue faqen e mjerimit MIRTDITES.gjetur ne kulmin e mjerimit clirimi.
  Pacin shendet kete VETERANE ne kete vit
  sa festuam ne familiet e tyre sa atdheu YNE MIRESI.

  Toronto 07-01-2017 Dhimiter Xhoga (Guri Maimit D)

  Reply to this comment
 37. Dhimiter M.Xhoga (Guri Naimit D.. January 11, 02:56

  Njeriu i nderuar NDEROHET- Ndue Dodbiba.
  Ai nderon dhe TIRANEN keto vite PENSIONIST.
  Fundi nje NOSTALGJIE.
  Ne Kuadrin e 101 vjetorit te Pavarsise dhe 69 vjetorin e clirimit Tiranes nga pushtimi nazi-fashist,Organizata e veteraneve te lagjes “Ali Demi”,ku militon veterani Ndue Dodbiba,beri nje mbledhie te posacme ne nderim te ketyre festave lapidare,per te nderuar me kete rast Veprimtaret e saj,
  Ishte 30 Nentori 2013,qe mblodhi veterane e kesaj lagjeje,ku mori pjese nga Komiteti Pergjithshem i veteraneve sh.Nexhmedin Mezenxhiu dhe nga lagjia 2 kryenashkiaku,z.Shpetim Cani.
  Kryetari i veteraneve te lagjes Dhimo Gjini,e hapi kete aktivitet ku fjalen kryesore e mbajti Agim D..,i cili vleresoi punen e veteraneve te lagjes, vecanerisht per punen me pasardhesit dhe me shkollat,sidomos ne kuader te festave jubilare e perkujtimore deshmoreve. .Pas tij Ndue Dodbiba ne funksionin e Perfaqesuesit te Komitetit pergjithshem te veteraneve, foli imtesisht per punen e bere ne kete lagje sa permendi me emra individe te vecante.
  Folen njeri pas tjetrit veteranes si: Hekoran Halili 86 vjecar, ky luftetar i oreve te para nisur nga vendlindia e tij nga Terpani,bri Beratit e Skraparit,radhitur me brigaten e pare e cila mori pjes dhe ne clirimin e Tiranes me 17 Nentor 1944 cliruar.Ky dallohet per punen me shkollat e lagjeve nje dhe dy, per biseda interesnte per ate lufte.
  Terhoqi vemebdien e te pranishmeve fjala e veteranit Nexhmedin Mezenxhiu, perfaqesues i kryesise se veteraneve te Tiranes,ku theksoi:
  -Historia e kombit tone ka tre maja te larta:
  Se pari ajo me Heroin tone Kombetar, Gjergj Kastriotin Skenderbe qe per 25 vjet i beri balle pushtimit Turk me ato luftera legjedare,ku valoi, Flamuri kombetar Kuq e Zi me Shqiponjen dy krenare per 25 vjet rrjesht.
  Se dyti, erdhi data historike e 28 Nentorit 1912 qe shpalli Pavaresine e vendit,pas 50 vjet roberi Turke.
  Se treti,Erdhi maja decizive e lufterave per liri ajo L.N.Clirimtare, qe solli clirimin e vendit me 29 Nentor 1944 nga pushtuesit e huaj dhe kolaboratoristet e vendit. Le te lehin forcat e erreta per kete dite clirimi. ..Une dua te pershendes ne vecanti, veterani Ndue Dodbiba, qe e kemi dhe nga me aktivet ne Kryesine e pergjitheshme, sa ate te Tiranes.Per te dhe gjithe veteranet, dua te jap nje pershendetie urimi,ne kete ceremoni analize te punes suaj,ju faleminderit.
  Dua te theksoj dhe ate daten e formimit te “Brigates se 27S” ne Shkoder,pikerisht e kete dite te clirimit ajo mori dhe detyren per te ndjek armikun tej kufirit shteteror me vellezerit tane.Dihet pse kane mbet jashte kufijve,qe pas 1913-nga vendimi pa drejte i fuqive te medha,Akoma vuan nje komb i tere.
  Te lumte goja ,harazi dhe me duartrokitie i percollen kete fjale pjesmarresit e pas tij, fjalen e mori veterania e lagjes Ali Demi, Oqeane..e impresionuar, tha:
  -Faleminderit dhe ju pershendes ne emer te nenave dhe motrave te veteraneve te luftes sone.Na gezuan festat ku u manifestua unitet.
  Une do te theksoja nder te tjera,se detyra jone si organizate veteranesh,eshte qe te propagandojme e punojme me njerezit qe nuk jane ne radhet tona.C’dua te them me kete; – Te punojme me me brezin e ri,sa ta bejme me masive organizaten tone.Dihet mosha ben te vten,duke i ndergjegjesuar te gjithe e ti nxisim, qe te na pasojne,duke i ndergjegjesuar, na pasojne ne cdo aktivitet tonin, Me shkoollat jam e kenaqur.Duhet perqendruar tek grate, ne menyre te vecante,se dihet roli i gruas,si nene se pari. Ju luem, qe nga ky takim , kryetaret e rinj te lagjeve, te na ndihmojne per ti aktivizuar grate veterane,se kemi shume e duhet ti vkeresojme.Te na nxisi ajo pjesemarie e grave deri 30% ne Parlament.I pergezojme.
  Nga te gjithe u pergezua fjale e saj e llogjikuar.
  Si natyre ekspresiv, foli veterani Ali Laze,qe ngriti nje problem akut:-Te dali nga zona jone nje propozim: -Vlora ka ngritur flamurin me 28 nentor dhe te gjithe te shkojme ne Vlore,ate dite si Kryeqytet,qe duhet shpall me dekret presidenti per nje dite..Pa tjeter pasi te festojme 17 nentorin ,Clirimin e Tiranes sone.
  Eshte cliruar Shkodra me 29 nentor,e kete se luan topi.Po deshi ta festoje si Vlora 28 Nendorin ajo 29-ten.
  Do me falni sh.Nexmedin, po vini ne levizie Komitetin e veteraneve, se ka shume lapidare dhe pllake perkujtimore deri monumente te shkaterruara.Per feste duhet te riparohen.
  Pas tij e mori fjalen kryebashkiaku i lagjes,Shpetim Cani,ky dhe pasardhes veteranes,te fisit nderuar Cani ne Diber,i cili,pasi uroi festat,ndaloi ne disa probleme akute,pa harruar te falenderoje veterane e legjes,per punen e mire qe kane bere..Une jam deshmimtar,13 vjet prane jush. Ju falenderoj per ndihmen dhene ne si pushtet ekzekutiv.tash kryetar pas emerimit te ish kryetares sone Lindita Nikolla si Ministre Arresimi,qe na nderon dhe ne.Ju jam mirenjohes per ndihmen dhe per ju veteranet, do tregoj vemendie te posacme.Nuk dua te flas me perkatesi partiake,po duhet pare cila parti mbeshtesin L.N.Cl dhe veteranet dhe cilat jo.
  Ne eduhet te perkrahim koalicionin e majte,si parti e shtresav te mesme dhe te varfera kryesisht, jo se te tjerat do i abandonojme.Do qeverisim per te gjithe.
  .Dihet luftojme per nje Shqiperi Europiane dhe ju, jeni nder mbeshtetesit e pare.Ju jemi mirenjohes.
  Ne fund te fjales tij Ai pershendeti PS. dhe qeverine ne koalicion me LSI-ne,se e ka nisur mire qeverisien e vendit.Ja shikoni Tiranen se c’beri Rama,keshtu do behet shqiperia mbare.Keq na vje qe kryetari zgjedhur nga opozita e djathte,po ben te kunderten.Ai nuk investon sipas nevojave te qytetarev po te partiakeve.
  Ne si njisi bashkiake na jane kufizuar kopetencat.Lul Basha, investon per lagjet me drejtim te PD.Po vetes ia ben se zgjedhesit,do ia thone fjalen e tyre..
  Teksa kryetari veteraneve te lagjes u ngrit e tha sot kemi dhe nje te vecante..ia nderprue fjalen, veterani Fejzi Muca: -me falni nje problem qe jo se u harrua,po kaloj pa dashie:-Duhet tu japim nje pergjitgje te forte,ju te zyrave e dini, Kolaboratoristeve per festen e 29 Nentorit.te prere, se nuk durohen deri rugeve me ofendime ne veteraneve.Pa tjeter
  -“Qente le te lehin, karvani te na eci perpara.”
  Kryetari Dhimo dha pastaj vendimin e kryesise veteraneve te lagjes,per pranimin e pese pasues VETERANESH te rinj: Ata jane:
  – Behar Gjika, Enver Basha,Dhimiter M.Xhoga, Zef Nikolla dhe Enver Gjikcelaj. I kemi sot midis nesh, te cileve ju uroj nga zemra shendet e te ngrejne lart e me lart sakrificat e paraardhesve te tyre-Deshmore.
  Lart e me lart kujtimi i te reneve.
  Pas pershendetieve e perqafimeve vellazerore u kalua ne biseda te lira deri me dollira urimi te gjithe nga nje shishe birre para.
  ***
  Kujtoj sot sa kaluar viti i ri 2017-te,kete ceremoni, pasqyruar,gjate e imtesisht ne librin e Ndue Dodbibes,Autori veteran Dhimiter M.Xhoga,hartuar atij pas asaj ceremonie te shkelqyer te Librit “Ndue Dadbiba na mbodhi ne Mirdite” pershtypie nga ceremonia,qe la mbresa mes te Reshenit, si ne nje feste te vertete,mes mbi 450 pjemarresve,deri nga rrethet.(Nga Gjirokastra,Tirana,Lezha,Lushnja,kolege te tij, sot kuadro veterane pesioniste aktiv..
  Pershendtie te gjithe pjesmarresve ne ate takim sa lexuesve te dy librave;kuadrit Veteran Ndue Dadbiba : Ate te Nok Nokes prej mbi 250 faqe libri,te ilustuara me fotografi sa ate te mbresave nga ai aktivitet, bere mesuesi Veteren Dhimiter Xhoga.Peruruar kjo ne kete mbledhie prag festash. Faleminderit pjesmarresve ne aktivitete,kushtuar librave te vecante-VETERANEVE.
  -Sa nisur ky viti i ri 2017,si larg atdheut ne emigracion tej oqeanit(Toronte-Kanada) ju uroj Gezuar sa mendoj tua kujtoj kete evendiment,lene mbresa ne MIRDITE sa lexuesit qe na kane pershendetur ne si autore,sa vete Heroin e librit Ndue Dodbiba,sa festuar 86 vjetorin e lindies tij.
  Paste pleqesi te mbare me ata femije e pasardhesit.

  Faleminderi Gazetes “DITA” per botimin e shkrimeve derguar.ne kete fillim viti qe e kalofshi me suksese.

  Toronto11-10-2017 Dhimiter M Xhoga(Guri Naimit D)

  Reply to this comment
 38. Hamid Kryeziu January 22, 14:34

  Me thane se ne nje kanjon te bukur te Shqiptarise,i cli i ndane dy bjeshke te larta,ndodhet nje ure atraktive druri,e cila bashkonte ato male.Vndosa ta vizitoj.Ishte dicka fantastike! Poshte gurgullonte uji i pastert si loti,i cili mund te pihej me kenqesi, pa e kulluar fare.Te dy anet e grykes ishin te mbuluara me gjelberim e druj te gjate.Dukej disi si perrallore.Bukurine e plotesonin dhite e te dy aneve,sa duke kullotur e sa ishin cuar areza , thua se do t’i mberrinin majat e drunjeve.Ishte dicka qe mund ta pershkruante vetem Naimi.
  Mberrina ke ura.Nga poshte,aty ku isha une,ura dukej si nje shtage barish, e cilaj puqet me dy anet e maleve dhe dukej se po puqet edhe me qiellin.Ishte aq large e larte. Vendosa te ngjitem nalte.Po te keqyresha posht me dukej se do ta theja qafen.Isha frikacak.Ulem ne nje maje shkembi te vogel.Shikoja dhite e asj ane.Dicka impresionuese!Edhate luanin thua se ndonje fushe magnetike i mbante per toke.Une dridhesha si thuprra ne uje e ata kercenin thua se jane ne rrafshin e Muzeqes apo te Dukagjinit.Me dhane kurajo dhe arrita mire ke ura.
  Ura ishte pak me e trash se sa dukej nga poshte.Nuk ishte e zbrazet.Ulem dhe pres qe ura te zbrazet pasi qe dy veta nuk mund te kalonin ne te njejten kohe.
  Diku, ne mes te ures ishin dy cjapa, njeri i kesaj ane e tjetri i asaj.Kuptova se shtyheshin me fjale.Briret nuk i perdornin.Kisha pershtypjen se i ruanin per sulmin final.Pritja te shoh se kur do te ndodh perplasja e fundit.E dija se deshet sulmonin me furi njeri tjetrin koke me koke.Me interesonte se cfare lufte bejne cjapet.Me kane thene se lufta e tyre u ngjane luftes se qeneve.Qohen areza dhe i cakrojne briret per t’i dhene kudershtarit sa me shume dhimbje.Me duket se keta nuk ishin te tille.I cakrronin briret thua se jane gota rakish.
  U lodha duke pritur.Me duket se keta cjapa e dine fatin e dhive te ures nga perrallat.Qohem dhe vazhdoj rrugen duke mos patur shprese se cakrrimi i ‘gotave’ te tyre do te pefundoje.

  Reply to this comment
 39. Syrja Islami February 1, 21:15

  ZOTI VIKTOR MALAJ

  Jam nje pensionist por dhe abonent i rregullt i Gazetes ”DITA”.
  Artikujt teper interesant ne sherbim te kombit shqiptar te perpiluar nga kolegji i gazetareve tuaj jane jasht mase ne interes te popullit e atdheut tone.
  Por ne vecanti artikujt tuaj qe mundohem t’i studioj me laps ne dore per te nenvizuar frazat me te vecanta,por nuk mundem dot se artikujt tuaj duhet te nenvizohen nga fillimi e deri ne fund.
  Por keta politikanet tane e ne vecanti keta te dy te koalicionit te majte cfare mender xxxx duan qe i shtrengojne dhembet njeri tjetrit.
  A je i majte mor vella,atehere uluni ne tavoline te rrumbullaket e vendosni cdo argument ne interes te kombit e te popullit.
  Sic duket ketu duket ashiqare se keta maskarenj i tregojne dhembet njeri-tjetrit me vota ,po te kene mend qe te bashkohen populli u jep edhe mbi 99 %,kjo eshte ne interes te kombit.
  Kjo grindje ne mes tyre do te thote se luftojne per karrike dhe karrikja ka para ,ka vjedhje,ka korrupsion.
  Ketu del sheshit se nga vjedhja nuk heqin dore,prandaj edhe reforma ne drejtesi besoj se do beje nje verre ne uje.
  I lumte pena edhe Arben Dukes qe i shan sa u nxjerr gurin e fundit por budallai ngelet tere jeten budalla dhe hajduti i ketij populli nuk e kupton qe po u shkon mbrapa ketyre maskarenjve ,Faleminderit.

  Reply to this comment
 40. Niko June 21, 22:38

  O z.Thano! Po pse more zoteri ? Edhe na ve gazeten perpara per ta lexuar dhe na ben per te vjelle me ate video- spot politik te PS( pasi s’guxon te klikosh per nje artikull se te del dhe shoqeron zhurma e spotit si mize kali).

  Reply to this comment
 41. Golik Kokojka D. July 9, 07:36

  O komentues Niko. Laj gojen para se te flasesh, per kryeredaktorin e pashoq z.Thano.
  Gazeta DITA eshte “DRITE”sa ndricuese,per ata qe duan SY dhe; verbuese per ata qe i shohin seprapi aritiet.
  Me konsideraten”Opozitare po VELLEZER”.
  Golik Kokojka.D.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 4, 09:03

   golik
   ke shumë të drejtë për ato që thua”Gazeta DITA eshte “DRITE”sa ndricuese”
   të njëjtën gjë thonë dhe për biblën e vejtër e të re,për kuran e për budizëm,për induizëm dhe taoizëm!!
   nuk ka radika që nuk përgjërohet për “dritën” e tij,bile dhe të vrasin për të!!ti je nga këta tipa??
   kurse njeriu normal,flas për atë që vetëm dritën e djellit njeh si dritë,bile dhe me hijet e saj,kritikon atë që nuk i duket e drejtë!!ndoshta dhe mund ta ket gabim,por prap ai shpreh mendimin e tij!!
   “kryeredaktori i pashoq”(për ty krisht,muhamet a budë)ka arsyet e tij që e bën atë që kundështon niko!!dhe ai do të mbajë gazetën gjallë,dhe ai bën kompromise për të mbijetuar,prandaj kur vihet në diskutim,vihet në peshore, personaliteti i një “kryeredaktori i pashoq”!?
   merren parasysh të gjitha këto arsye!!
   dhe aty del nëse është””kryeredaktori i pashoq”,apo kryeredaktor i pashoq!!
   dhe thamo nuk është i tillë!!
   është vetëm kryeredaktor!
   i kapur!!

   Reply to this comment
 42. Ahmet Collaku September 25, 02:40

  NE VIGJILJE TE 100 VJETORIT TE NAFTES SHQIPTARE

  PROF. DR. TELO VELAJ, PORTRET NAFTETARI

  Te besosh eshte fuqia e dyte, e para eshte te duash.
  Viktor Hygo

  Ahmet Ҫollaku

  Në Shqipëri specialistë nafte të graduar, që shtiren, ka me thasë, ndërsa specialistë me menu apikative ka pak, fare pak. Shtirja është kolerë qytetare. Fatkeqësisht, kemi shumë “shkencëtarë” bërë thyes me këto qeveri te cilat i kane çertifikuar gjeosekseret komediane ngjitur korridoreve dhe sallave qe mbajne varur në gjoks medaljone me tituj Dr. Prof., shërbëtorë motelesh në anëve rrugeve. Doni t’i numërojmë? Ka shumë të tillë, po te gjithe heqin valle dhe pozojnë në
  Prof. Dr. Telo Velaj
  sistemin 3D. Këta mostra, sikundër ata analistet e pasur, mbrojne qeverite tonë, ndërsa vendi rrudhet dita ditës. Një specialist i vërtetë nafte, diku nga mezi i Shqipërisë, kur unë e pyeta për naftën, më tha se, sikur fontane të shpërthente mu në qendër të Tiranës, do të shkonte t’i bënte m… sepse e kane flakur pensionist me 300 dollarë në muaj. Ai tani rrethe te 80-dhjetave i është vënë greqishtes, të shkojë tek djali, në Greqi, të bëhet grek, se ashtu i leverdise me mire. Pa pikë dyshimi ata do ta paguajnë mjaft më mirë.
  Po, le te kthehemi tek personazhi radhes, tek Prof. Dr. Telo Velaj. Ndryshe nga të tjerët, specialisti Telo Velaj shfaqet gjithmone i buzëqeshur, energjik, i pasionuar, dashamirës jo si mumjet hermetike te koridoreve të digastereve qeveritare si varreza moderne. E njoh mire sepse bashkë kemi ristudjuar zonën e Blinit, atë strukturë të bukur, por me amplitudë të vogël për të cilën disa drejtus të përçitur me istruktorët e KQ, na bënin presion qe të projektonim! Ky kërcënim i frikshëm na la ca netë pa gjumë, por më mirë kështu pa gjumë sesa të kishim vepruar kundër bindjeve tona, të digjnim disa miliona leke.
  Sikur shlodhem kur e mendoj gjeologun Telo Velaj. Me trup mesatar, me flokët e rritura, që në disa raste lëshoheshin si mburojë në ballë, ai shtërngonte dorën dhe përqafohej me shokë dhe kolegë. Ai vinte cdo dite nga qyteti Kucoves duke sjelle ne institut dicka nga fryma e fundit e gjeologut te madh polak Stanisllav Zuber, te cilin e vrau primitivisht sistemi monist qe diten e pare.
  Gjeolog Telua, shfaqej në Insitutin e Naftës në Fier si një meteor, që nuk godet. Më kujtohet e qeshura e tij e lartë, që kumbonte dhe derdhte kënaqësi tek ata që e dëgjonin, tek ata që ishin në simetri me ‘të. E qeshura e tij ndihej që nga rruga nacionale Fier-Berat, kur vinte nga larg, herë shpejtë, herë vonë, herë i lagur e herë i ftohur, herë i djegur, por gjithmonë nxitimthi, sepse kishte humbur shumë kohë duke pritur rrugëve për makina të rastit. Në vend që ta ndihmonin, partiaket cinik i kërkonin serinë e biletes me të cilën kishte udhëtuar, hipur në karroceri (!) Hip-zbrit! Rrugëve (jo vetëm ai), specialistët e naftës nuk humbën vite dhe muaj, por një jetë të tërë. Kështu i dogji specialistët e naftës sistemi monist. Specialistet e ndermarrjeve urdhëroheshin të bashkëpunonin me Institutin e Naftës, të bënin shkencë pa u dhënë makinë, të ecnin me këmbë se keshtu kishin ecur edhe partizanët.
  Por jo vetëm kaq. Shumë nga këta heronj nuk kishin as shtëpi ku të jetonin, ndryshe edhe nga kafshët, që kanë një kasolle, një kolibe, një strehë. Në ato vite fjalori shqip i Kristoforidhit u pasurua me fjalët e reja moniste si: Teknokrat, buroktrat, borgjez, karrierist, egoist, kapitalist, hileqar, dinak, fodull, spiun, oportunist, revizionist, frikacak, mendjemëdhenj, rehatçinjë, bythëmëdhenj, bjellogardist…, të krijuara nga instruktorët e partisë dhe drejtorët e ndërmarrjeve. Tani, në këtë “demokraci” nuk përmenden më këta epitete, por ama nuk kujtohen as emrat e specialistëve, thua se jemi në një planet tjetër.
  Prof. Dr. Telo Velaj mendonte gjatë udhëtimit për përgjithësimet, projektet, temat, të cilat i bënte herë vetë dhe herë me shokë. Telo Velaj si më parë edhe tani është i sinqertë. Ai nuk shtiret, nuk bën hile, thotë qartë e pa ekuivoke mendimet e tij shkencore apo shoqërore, ndryshe nga shumë të tjerë të graduar. Atë nuk e bën dot armik edhe nëse insiston, sepse ai është korrekt, i ëmbël dhe dashamirës. Ai di të repektojë dhe të lëshojë. Tolerant deri në dhimbje, ai i do dhe i jeton të gjithë, sepse sëpari ai dashuron punën dhe nuk merret me fjalë. Ai nuk është cinik dhe egoist, epidemi kjo që ka veshur dhe armatosur gjithë specialistët e lartë të Naftës Shqiptare. Morali është një luks privat dhe i kushtueshëm, thotë Henry Adams. Po të mos ishte ky infeksion, detashmenitit të naftës shqiptare nuk do t’i rezistonte asnjë qeveri demokratike-fashiste, sado e fuqishme të ishte dhe sado e lidhur me institucionet e Evropës dhe përtej, të cilët na përkundin në djepin tonë për të na vënë në gjumë, ta harrojmë fare Shqipërinë e mbarsur, e cila hë për hë nuk ka ndërmend të lind ndonjë njeri për të qenë, se, për hero as që bëhet fjalë!
  Prof. Dr. Telo Velaj pronëson një seri studimesh gjeologjike, për zona të ndryshme të Shqipërisë. Ai duhet studiuar dhe skeduar, sepse ka shumë mendime shkencore personale me vlerë të madhe. E mendoj këtë fond shkencor dhe më vjen keq për te, por shumë herë më tepër më vjen keq për popullin tim. Unë urrej pa limit administratën e tanishme të qeverisë shqiptare, atë të moteleve shqiptare, që nuk kujtohet për personalitete të tillë shkencorë, për aftësitë e tyre, për eksperiencen e tyre, që mbart me vete të nesërmen, sepse çdo punime ka studime, që kërkon të nesërmen. Asnjë nuk kujtohet për këta shkencëtarë aplikativ shqiptarë.
  Por le të pyesim, kush humbet në të vërtet?! Diçka humbet z.Telo, po shumë më tepër humbet Shqipëria jonë, për atë fond të painventarizuar, që ka të bëjë me naftën, me këtë pasuri të shenjtë të vendit tonë. Të huajt, këta OSBE, BE, KE dhe kompanitë konçensioniste, janë pjesë e Oktapodhit. Kush thotë, që ne nuk kemi aftësi të drejtojmë gjithë proceset, që kanë të bëjnë me kërkimet, zbulimet dhe administrimin e naftës Shqiptare?
  Z.Telo ka bere shume studime dhe ka projektuar mjafte puse. Studimet individuale të z.Telo për Diapirin e Dumresë janë pasaporta e tij. Ai ka konceptin e tij për këtë gjigant të madh nafte ende të pa zbuluar! Gjithashtu ai ka mendimet e tij për diaparizmin Shqiptar i cili shtrihet jug-veri e më tej. Studimet e naftës, që lidhen me diapirizmin, bota i ka nisur shumë vite më parë, dhe kështu janë zbuluar shumë vendburime të fuqishme nafte. Në botë ka sot institucione, që merren posaçërisht vetëm me studimin e diapirizmit. Kështu, z. Telo Velaj në këtë shkencë ka karriken e tij, në të cilën nuk mund të ulet ndonjë tjetër.
  Ka shume të graduar në naftë dhe në shkencat e naftës. Por pa më thoni, çfarë thonë këta specialistë dhe shkencëtarë për njëri-tjetrin?! Vetëm shajnë. Ata janë cinikë, egoistë të tejskajshëm. Të gjithë, si ata që u lexojnë studentëve disa leksione të kopjuara apo të përkthyera vite më parë, ashtu edhe ata gjoja super të kualifikuar, që punojnë nëpër kompani të huaja, të cilët në CV-të e tyre shkruajnë se kanë shkëlqyer! Te gjithe jane cinik, si ata qe gjoja lartesojne aftesite e tyre profesionale ne Facebook, ashtu edhe ata qe bejne art me ha-ha-ha, por qe nuk ua mban te kritikojne qeverine dhe ish koleget tane qe mbajne vulat qeveritare.
  Pa më thoni: Si janë përfshirë këta specialistë në këto qeveri dhe kompani të huaja? Me konkurs? Jo! Me punime autorësie? Jo! Ata janë ngulur nëpër ‘to me hile dhe miqësira demokratike. Ata janë vendosur aty si gjeobiznesmenë. I kanë kapur ato punëra, duke kërcyer që nga zyrat e korrupsionit. Më thoni: Si është puna që këto kompani të huaja, që menaxhojnë miliona dollarë, akoma nuk kanë zbuluar deri tani, një vendburim industrial nafte?! Tridhjete vite hapje. Tani të huajt i dinë më mirë se ne, sa përrenj, lisa dhe brinjë ka Shqipëria. Si thoni ju, nuk u dhimbsen paratë të huajve? Kuptohet, është paaftësia e ciceronëve gjeoshkencëtarë Shqiptarë! Këta gjeopolitikanë Shqiptarë, nëpër këto kompani të huaja, ekspozojnë si banditët punimet dhe studimet tona. Por, asnjëherë nuk mund ta ekspozosh drejt një studim apo punim, kur atë nuk e ke bërë vetë. Kështu pra, këta shkencëtarë, që shtiren të ditur me tituj Prof. Dr. paaftesitë e tyre ua hedhin si llaç të tjerëve, atyre që nuk duan, atyre që janë më aplikativ dhe më të moralshëm. Pyetja është e thjeshtë: Çfarë bëhet me naftën Shqiptare, që e grabisin të huajt? Qeveria, në vend që të investojë në industrinë e naftës, harxhon jo pak para për të blerë helikopterë dhe makina luksoze për vete. Investon për agitacion dhe propagandë për votime, ndërron karriket, investon për një godinë të re parlamenti, dhe bën sikur nuk e di se ku shkon kjo naftë, që del nga nëntoka jonë, e cila e rindërton vetë-veten për disa muaj…
  Prof. Dr. Telo Velaj është nje fond i çmuar, për të cilin herët a vonë dikush do të kujtohet, por atëherë do të jetë vonë. Për kapjen e këtyre vlerave bota moderne lëviz kryqëzata të dukëshme dhe të pa dukëshme. Fatkeqësisht, tani në Shqipëri flamurin e ka kryqëzata e hirit. Vendet e botës janë modernizuar me menaxhimin e pasurive natyrore, dhe jo me menaxhimin e moteleve dhe partive. Këtë mesazh skenon dhe rrezaton portreti i kolegut tim, Prof. Dr. Telo Velaj. Sepse nuk mund të jesh specialist apo shkencëtar, nëse nuk je i çiltër, i ndershëm. Por, a do të kujtohet ndonjëherë kjo lloj qeverije për këto elitare të naftës Shqiptare?! Kjo është çështje, që duhet të na tundojë nga brenda. “Mësoje pra, se veprimtaritë më të larta i kryejnë ata, që duken sikur s’bëjnë asgjë. Pikërisht ata dinë t’i trajtojnë njëherësh, si detyrat njerëzore ashtu edhe ato hyjnore”, thotë Seneka.
  Specialisti Telo Velaj, megjithe shendetin e renduar, mendon dhe shkruan per naften Shqipatre. Ai botoi tani afer ne anglisht, nje liber per Diapiret Shqiptare me ndihmen e nje shtepie te huaj botuese. Nese te huajit na ndihmojne, qeverite vendase bejne te kunderten, bejne ceshte e munduar te na pengojne, te na i djegin librat qe shkruajme. E ku numurohen poshtersite e qeverive shqiptare! Qeverite tona jetojne me legjslatura, kurse punimet dhe studimet e Prof. Dr. Telo Veles, nuk kane legjslature, ato presin aplikim. Dhe, te mos harrojme refrenin, ‘Ha-ha-ha…’ te kolegeve tane, ushqimin organik per pushtetaret tane!!

  Reply to this comment
 43. Dh. M.Xhoga (Guri Naimit D) October 2, 20:36

  Nje kerkese- Redaksise e Gazetes :”:DITA”:
  Ne se ka mundesi, bejeni te ditur per lexuesit..

  Ne Toronto te Kanadase,me miratim te Org Veterave Tirane,krijohet shoqata e Veteraneve dhe Pasardhesve te luftes,si organizate e pavarur politiko shoqerore, pluraliste dhe jo qeveritare.

  Sipas nenit 2 te statutit te org Pergjitheshme, ku thuhet:Org.eshte nje bashkim vullnetar i te gjithe veteraneve dhe pasardhesve.pa mare parasysh perkatesine partiake,bindiet politike,fetare,krahinore dhe gjinore”.
  Ne mbledhien e pare themeluese 16 shtator 2017,jo pa qellim kjo date,qe koncidon me mbedhjen historike te “Konferences se Pezes”. Muaren pjese 12 veterane dhe veterane pasues, qe banojne ne Toronto te Kanadase dhe vendosen unamimisht, Krijojne organizaten ne kuadrin e Organizates se VETERANEVE te shqiperise,
  Antaret e pare jane:
  1 Donika Piro Kadena-veterane, 2-Valentin Haxhiraj,
  3-Aferdita Qendro,4Vjollva F,Spaho 5-Drita S.T.Skilia,6-Xhafer S. Skilia,7-Spiro Kico Pandeliu,8-Irma Pandeli (Ndreu),9-Liljana V.Honia, 10-Janaq Pano(shkrimtar), 11-Kristaq Turtulli (shkrimtar)dhe.12-Lindita Xhoga,
  (ekomomiste).
  Kerkesat jane ne ritie,kjo sidomos, ne kuadrin e festave te Nendorit dhe vitit Jubilar 550 vjetorit te Herroit Kombetar- Gjergj Kastrioti-Skenderbeu.
  Nismetare: Pasuesi Veteran 82 vjecari
  Drita S.Skilia, Janaq Pani, Dhimiter Xhoga (ngarkuar nga Komitetit pergj.te Veteranve-Tirane )
  Pergatiti per gazeten
  Dhimiter Xhoga.

  Reply to this comment
 44. Andi Meca November 13, 13:46

  pershendetje! mund te abonohem ne gazeten Dita?

  Reply to this comment
 45. Guri Naimit D(Dh Xhoga) January 25, 00:27

  VO Me falni per gabimin; Jo Lindita Xhoga po Natasha Xhoga.
  Ne listen e pasuesve veterane shtoni dhe:
  1-Arqule Robo,2-Tahir Nezha,3-Fafsi Hajdari,4-Kico J.Buta,5 Spartak Vero,6- Alfred mehmeti,7-Faslli Mici,
  8-Emin Ymeri,9-Harilla J.Simaku.10-Kliton Verli.
  Me fillimin e muajit Shkurt behe zgjedhjet e Komitetit drejtues. (kjo per lexuesit e interesuar ne Toronto.)
  Pasuesi veteran- per shtypin ;
  Guri Naimit D( Dh Xh)

  Reply to this comment
 46. Joni April 9, 18:46

  Pershendetje , ndjej nje lodhje dhe veshtirsi ne te ecur te kembes se majt dhe dores mungesen e sensibilitetit . Druaj se eshte nje demtim nervor , cfare duhet te bej ne kete rast . Faleminderit

  Reply to this comment
 47. Atanasio Pizzi April 26, 18:07

  Se mi contatta le posso dare notizie di tante cose inesatte che gli arbereshe portano in Albania
  Atanasio arch. Pizzi
  3389048616

  Reply to this comment
 48. anticensurë25642654 May 3, 17:21

  o ben duka
  përse i ke bllokuar komnetet??
  lëri hapur o derdhtar!!
  më të zi se e ke bërë faqen ti nuk ta bëjnë dot të tjerët!!
  ja tashti e pordhi dhe atë palo kushtetuese rama!tashti do të futet labova në greqi o dukë!!nuk ke më nevojë për vizë!!apo do të të fusin ça shkelma dhe ty!!do të të nisin këtej nga shqipëria e mbetur!!
  megjithëse gërku i do tradhëtarët!!i mban mirë!si pirdho t’dhimin e qenefis shabanisin!!ec se bën emër në graqi dhe kërkon azil në ameriqi!!
  hy njerëz legena!!
  mos u mërzit beno!!ka shumë si ti!perandor keni molin e kadarve!!

  Reply to this comment
 49. Krist June 5, 17:45

  Bedri Islami,Viktor Malaj,Xhevdet Shehu,lapsin nuk e perdorin keq,pra ,ne nje fare menyre,jane bere zanatcinj,por mentaliteti i tyre,duhet te mos behet objekt,ne shkrimet e tyre.Bile,me sakt,do te desheroja te thoja,qe te hiqnin dore nga cfaqja militantiste (ata kane te drejten e tyre,te angazhohen apo te aderojne ne cdo krah te politikes).Jane gazetare dhe duhet te cfaqen te paanshem,pra ne krahun e pushtetit te katert.Pushteti i katert (ata jo se nuk e dine,bile e dine shume mire )duhet te luftoje me shume “, “mekataret”,qe me keto “mekate”demtojne interesat e popullit.Natyrish te shprehen edhe per politiken ne pergjithesi,per t’i ardhur ne ndihme ,atyre,qe te mos perserisin gabimet (te cilet pushteti i katert ja ve ne dukje).Por gazetaret qe siper shenova,tregohen shume te politizuar,bile ka raste qe tejkalojne e kufijte dhe shkruajne me ete politizuar se vete politikanet (dua te them,se behen me fanatike se Papa).Sa do me pelqente gazeta Dita (edhe keshtu e lecis me interes dhe deshire),pa politizimet,sidomos te skajeshme te tre lartpermendurve.

  Reply to this comment
 50. anticensurë25642654 June 12, 16:53

  o ben duka a e ke marrë vesh!?
  “”Në samitin e qershorit, ne do të japim miratimin tonë për rrugën europiane të Shqipërisë. Kemi zgjidhur tashmë të gjitha problemet, ne duhet të ndihmojmë dhe të mbështesim Shqipërinë në rrugën e saj europiane”, deklaroi Kotzias.”
  gërku i paska zgjidhur problemet me ne o dukë,o tradhëtar!!
  askush nuk di gjë këtej!të paktën ne idiotët që quhemi publik!
  ne i marrim të dhënat nga gërku se ti e thamo duhet të merreni me llogjet e tramp&kim!
  prandaj ishte tërë ajo gjullurdi,teatër opozitë-pozitë!tërë ato “kryengritje” të luajtura tmerrësisht keq dhe të paraqitura më ndyrë nga kazani i ramës!
  kazan në të cilin zjen ti,thamo dhe baze qerosi!!
  ju të tre të zjerë bashk ska llum që jua kalon!!
  o tradhëtar i labovës dhe nga labova,je i kënaqur tashti??
  hy ndyrësira!
  hy farë e qelbur!

  Reply to this comment
 51. anticensurë25642654 June 13, 15:54

  Çfarë hipokrizie – o Zot!
  vet portretizim i poetit partiak arben tradhëtar duka!!

  Reply to this comment
 52. 王毅 July 26, 06:32

  aa内容zzzz

  Reply to this comment
 53. kondi August 2, 14:20

  Para se te largohemi ose humbur vendlindjen tone – atdheun – kemi humbur/jemi larguar nga vetvetja.

  I nderuar zoti Thano,

  duke ju falenderuar per nivelin e gazetes tuaj e cila perpiqet te ndihmoje sadopak ne ”te menduarit jashte kutise” do te desha te ndaj me ju disa mendime personale modeste.
  1.me pelqeu shume debati/ anketa e mendimit intelektual per qeverisjen Rama deri tani e sidomos artikujt e Cukallit e prof. Kabos.
  2.mendimi humanist modern e ka bere te qarte se cdo platforme ose praktike qeverisjeje pasqyron mesataren statistikore te profilit psikologjik te individit qe perben komunitetin ne nivel lokal ose kombetar.
  3. rruga drejt civilizimit europian kerkon mentalitete te ri , zakone te reja, qe nuk arrihem me vendime qeveria as me artkuj /hartime ose ziliqare te pseudointelektualeve por me PUNE DHE PERPJEKJE INVIDUALE NGA SEJCILI PREJ NESH DITE PR DITE DERISA TE MBYLLIM SYTE.
  4pse e pelqej gazeten tuaj? si emigrant intelektual shqiptar qe jam kurioz te mesoj kam gjetur tek ju artikuj qe me kane ndihmuar te permiresohem ne nivel personal ne drejtim te NJOHJES SE THELLE TE VETVEHTES SI KUSHTI BAZE PER TE KUPTUAR BOTEN PERRETH.
  5.JU FALENDEROJ per sa me lart dhe perunjesisht do tju uroja te celnit ne te ardhmen anketa intelektuale psh. pse largohen shqiptaret , reforma ne drejtesi dhe KU po shkon shqiperia me te ftuar per shkrime/opinione edhe ark. maks velo, edhe prof. artan fugen edhe agim bacin . edhe erjon kriston etj etj
  6. jam i bindur qe kemi kapacitete – shembull eshte emigracioni e integrimi i suksesshem – por KEMI NEVOJE NE SHQIPERI PER MODELE POZITIVE ME KULTURE E INTEGRITET . JU MUND TE BENI DICKA PER KETE. ju faleminderit e suksese ne punen tuaj fisnike.

  Reply to this comment
 54. Guri Naimit D(Dh Xhoga) August 13, 22:19

  Flet komentuesi “kondi”,ta lexojme e rilexojme.. sa c’thote per gazeten “DITA” e falemderojme . Ajo po e ralizon ! E them une tej oqeanit, “trinitrina” per dite marre,
  Asaj i shkofte sipermaria mbare.
  Guri Baimit D.( Dh Xhoga)

  VO.Ju lutem redaksise,nese mundeni, me ribotoni nje shkrim te me siperme( nr 10 te komenteve,),ne 15 vjetorin e ndarie nga jeta,te nje”Pasuesi veteran” e konkretisht te,Ziso Vaso Dama biri “Luftetarit te Shekullit” Vaso Dama (-ky 1 shekull jetuar me arme ne dore, 25 vjetorin e ndaries nga jeta),qe prehen atje ne Micanin e”Dangellise Naimjane”,fatkeqesisht,thuajse braktisur pas 90tes. Do nderonit nje fshat te tere,dikur me mbi 100 shtepi.
  Shkrimi titullohet
  “Zizo Dama Pasardhes i “Luftetarit te Shekullit”Vaso Dama”(Ziso-.Ndare nga jeta 15 vjet para- Mars 2003-
  Do ju jem mirenjohes( si i moshar qe jam e pas nje “ishemie cerebrale tranzitore kaluar,se riprodhoj dot.).
  Me shume konsiderate.

  Toronto13-08-2018 – 82 vjecar “Pasues veterani”
  Guri Naimit D.(Dh Xhoga)

  Reply to this comment
 55. ligor August 19, 17:54

  Pershendetje
  Me lejoni nje replike me Z Bedri I slami per shkrimin e tij per artikullin e Z Kim Mehmeti
  Detyra e nje analisti me integritet eshte qe te beje oponencen e qeverisjes dhe jo te behet parzmore e saj ne rastin e pare kur nje tjeter analist kritikon punen e te pagabueshmit Z . Rama
  Po eshte e vertete se zullumet e paraardhesit Z Berisha jane ku e ku me te medha, por do te vazhdojme akoma qe per hir te kesaj ne duhet ta pranojme Z Rama si e keqja me e vogel dhe ti bejme hosanara .me mire nje kritike mbase jo plotesisht e merituar , sesa 1000 lavde te pamerituara qe behen nga tabori i pseudoanalisteve qe jane bere miliardere nga lepirja e B…. se politikaneve ne pushtet dhe nuk do te deshiroja qe ne kete tabor te beni pjese edhe ju Z Islami, sepse i kam lexuar me shume kenaqesi shkrimet tuaja dhe te gazetes suaj qe i adresoheshin PD ne kohen kur kjo parti ishte ne pushtet dhe me te vertete i keni bere nje sherbim te madh opinionit publik , kurse tani me vjen keq qe gazeta juaj eshte kthyer ne nje kopje te shemtuar te gazetes ZERI I POPULLIT SHERBIMI ME I MADH I NJE ANALISTI ME INTEGRITET DHE NE RADHE TE PARE PATRIOT ESHTE TE THOTE TE VERTETEN edhe kur kjo e vertete nuk i sherben partise ndaj se ciles ai ka afeksion. sepse keshtu duke i treguar publikisht gabimet mbase i ben sherbimin me te madh kesaj partie dhe ne radhe te pare kombit . me peshtiros thenja e nje exponenti te larte te PS (qe me mburje infantile qe nuk mund ta beje nje politikan me pervoje) ka thene : UNE DUA ME SHUME PARTINE SOCIALISTE SE SA SHQIPERINE , NESE KJO ESHTE BERE MOTOJA E ANETAREVE TE PS SE TANISHME ME VJEN KEQ QE KJO PARTI PASKA RENE KAQ POSHTE
  Me erdhi mire kur para disa ditesh gazeta juaj tha disa te verteta ndaj keq qeverisjes, por cfare ndodhi qe shume shpejt ju u kthyet ne parzmore e saj dhe nuk do te deshiroja qe ju e bete kete thjesht per te arritur disa perfitime meskine sepse kjo nuk eshte gazetaria qe pritet nga ju

  Reply to this comment
 56. Ahmet Collaku September 10, 04:22

  I nderuar Z.Thano,
  Kam kohe qe me ngacmon kurioziteti te di sa gazetare, studio dhe analiste ka kjo Shqiperi e vogel sepse shfaqet nje armate e mdhe e tille, sa nuk di ke te lexosh dhe ke te degjosh. Te gjithe flasin dhe komentojne kaq shume sa nuk di ke te besosh me pare, sepse here paraqiten te majte, here te djathte, dhe here te mesem… Agjitacioni i politikaneve i gjithe ketyre partive neper keto studio eshte nje tjeter “ushqim”, per kete popull te mjere. Ju faleminderit.
  Ahmet Collaku

  Reply to this comment
 57. FrankMuh October 17, 00:29

  майнер байкал цена – майнер байкал доходности, майнер байкал официальный

  Reply to this comment
 58. BarryNeoma November 12, 11:35

  Hey an well-connectedoffers
  To of a mind click on the mutual disreputable of

  https://drive.google.com/file/d/1U8IrrTIFcIMDGpbao1teUrgAYd7NPBra/preview

  Reply to this comment
 59. Cody December 31, 09:36

  Buy Marijuana this christmas safely and securely online
  24 hours delivery with secure packaging(we ship worldwide)

  Buy CBD and THC marijuana legally from home!

  Are you feeling depressed or stressed?Do you suffer from insomnia? MEDICAL CANNABIS can help you! You dont have to look for a dealer and take any risks.Order Cannabis securely and privately from home!

  Buy now at https://herbalmarijuanastore.com/

  Reply to this comment
 60. Brigida January 9, 16:50

  Beloved Sir/Madam,

  Pleased New Year! I am Matthew from Bluetooth Tool Ltd, a Hong Kong based technology business specialized in Bluetooth as well as cordless items including: Bluetooth headsets, speakers, adapters, billing tools and also variety of devices.

  Today item:
  360 Level Rotation Wireless Auto Battery Charger + Magnetic Holder For Brand-new Apple Iphone/ Mobile Phone (Air Vent Installed).

  A magnetic mobile owner for your safe driving when you need to examine your message or GENERAL PRACTITIONER transmitting as well as keep charging by QI.

  Even more information right here:

  https://www.bluetooth-device.com/index.php?route=product/product&product_id=131

  We only create finest items, both in feature and overview design.

  Farewell!
  Ideal relates to,
  Matthew.
  Sales Manager
  Bluetooth Gadget
  6F Leader Industrial Centre,
  57 Au Pui Wan Road,
  Fo Tan,
  Hong Kong
  Whatsapp/wechat: 852-64628287
  Email: [email protected]

  Why select us?

  Newest organisation version– Manufacturers union to conserve your time and also price.

  We developed a Mobile Add-on Manufacturers Union with our very- shut manufacturing facilities as well as we had the business shares each other to make sure that distributors can place orders for various mobile accessories products in a more convenient way without the unnecessary price by trading firms.

  Reply to this comment
 61. Mark February 11, 10:20

  Hello

  HI,I Saw You The Website http://www.gazetadita.al/kontakt/ Is Really Look Good, But Your Know Must Grow Up You Targeted Email Ad Campaign Or Visitor See You Awesome Website, Introduce For You This Software

  ~~Hot Super Targeted Leads From Facebook And Twitter!~~
  ~~Good Testimonials,What They Saying About Us!~~
  ~~Target You Customer,Super Targeted Marketing~~
  ~~Use It To Promote Your Products And Services!~~

  Best Regards!

  Dont Believe? You See Will Believe!

  https://supertargetedleads-11.ucraft.net/

  IG-romingsongoh

  Reply to this comment
 62. Logan July 14, 23:06

  Hello!

  You Need Leads, Sales, Conversions, Traffic for gazetadita.al ?
  I Will Findet…

  Don’t believe me? Since you’re reading this message then you’re living proof that contact form advertising works!
  We can send your ad to people via their Website Contact Form.

  I WILL SEND 5 MILLION MESSAGES VIA WEBSITE CONTACT FORM

  IF YOU ARE INTERESTED, Contact us => [email protected]

  Regards,
  Dunlop

  Reply to this comment
 63. Niamh October 30, 19:31

  Sick of wasting money on PPC advertising that just doesn’t deliver? Now you can post your ad on 10,000 advertising websites and you only have to pay a single monthly fee. Get unlimited traffic forever! To find out more check out our site here: http://moreadsposted.n3t.store

  Reply to this comment
 64. FreeMasons November 20, 21:01

  Ambasada Rumani_ diplomat pa status nga jasht mandat mbaruar Jonian Molla shok afer Taulant Balla PS
  Misioni Shqiptar OSBE Vien_ diplomat pa status nga jasht nga bankat e shkolles studenti Frank Ligori ,, djali Shegushe Ligori deputete PS e Henrik Ligori prokuror krimet e renda
  Ambasada Paris_ diplomat mandat mbaruar Taulant Topçiu
  Ambasada Berlin_ vajtur diplomat 2019 shikasi Gazidedes Kastriot Noli
  Arb Kapisyzi \diplomat Misioni Shqiptar New York,, djali ZV\Ministres Shendetesise Mira Rakacolli Kapisyzi

  Ish aktivistet e protestave studentore dhjetor 2018 qe u shiten te qeveria rilinden si diplomat pa status nga jasht ne ambasadat shqiptare
  1 Viliem Kurtulaj konsull ambasada shqiptare Hungaria
  2 Kejsi Ziu konsulle ambasada shqiptare Hollanda
  3 Armando Memushi konsull ambasada shqiptare Italia
  4 Arxhilda Rringaj konsulle ambasada shqiptare Bullgaria

  Reply to this comment
 65. Art November 22, 19:41

  Kontrolloni websotein se do ju kene bere hack sepse heren e pare qe e hap faqen tuaj me ben forward te nje fare spam.

  Reply to this comment
 66. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:10

  Familja pergjohet, perndjeket, terrorizohet dhe kercenohet pa fund qe kur jemi kthyer ne Shqiper vetem nga SHISH per interres te Ambasades Amerikane ne Shqiperi, dhe qeverise se Krimit te Eskobarit te Ballkanit edi Rama, Sander Lleshit,.Voltana Ademit

  Kemi qe ne oren 5:23 qe kemi derguar emailin e fundit drejtuar te gjithe marreseve te denoncimeve tona dhe na eshte bllokuar plotesisht denoncimi publik dhe vazhdon te na bllokohet plotesisht ky denoncim publik. Ky eshte zeri i familjes qe klith per ndihme sepse na terrorizuan veet SHISH ne pallatin e krimit dje me matrapik dhe goditje ne mur dhe SHISH ka ndjelkur fmailjen ne cdo hap qe kur kemi shkelur ne Shqiperine e Mjere duke na bllokuar te gjitha komunikimet vazhdimisht.

  Jeta jone eshte vene ne rrezik nga SHISH vazhdimisht dhe te gjithe personat qe na na kane cenuar, kercenuar, shantazhuar dhe qe na kane rrezikuar jeten vazhdimisht tash 2 vjet jane futur dhe jane perdorur nga SHISH ta terrorizojne dhe rrezikojne jeten tone.

  Familja terrorizohet dhe perndiqet nga SHISH per tu heshtur pergjithmone dhe per tu plackitur.

  Shume perfaqesues te PDse dhe PSse, te Qeverise se Krimit kane qene dhe jane ish anetare te SHISH dhe duke e denoncuar haptazi si maxhoranca e Qeverise se Krimit ne Shqiperi ashtu edhe PDja e Lulzim Soros Bashes, edhe Policia e Shtetit qe na ka cenuar dhe kercernuar ne telefon =vazhdimisht kane pasur qe ne fillim mbeshtetjen e Kriminelit SHISH qe eshte ne krye te Shtetit Shqiptar por kerkon me te gjitha menyrat me te poshtra te ne rrezikoje jeten dhe te na terrorizoje per Ambasaden Amerikane ne Shqiperi dhe per Qevrine e Krimit te Eskobarit te Ballkanit qe na shantazhon dhe terrorizon qellimisht per te na heshtur.

  Kerkojme ndihme dhe mbrojtje urgjente dhe te lejohemi te denoncojme publikisht tmerrin qe po na imponon SHISH me kete pergjim dhe perndjekje kriminale qe i imponon familjes duke u instaluar ne pallatin e krimit per te mbrojtur laboratoret e krimit te Edi Rames, Ambasades Amerikane dhe Ambasades Austriake dhe per te rrezikuar jeten tone duke na heshtur pergjithmone dhe per te na plackitur pronat tona.

  5:29 Arritem te denoncojme vetem te Bild dhe DW por ama nuk na lejojne te denoncojme publikisht te te gjithe marresit e denoncimeve tona ashtu siq kemi denoncuar gjithmone tash 2 vjet rresht. na e kane bllokuar komunikimin me email qe ne oren 5:21 dhe nuk na lejojne te denoncojme te te gjithe insttitucionet shteterore, mediat kombetare dhe nderkombetare siq kemi bere deri tani.

  Ju lutem na ndihmoni sepse jeta na rrezikohet vetem nga SHISH qe ka perdorur cdo kriminel rruge dhe shteti, cdo institucion shteteror te terrorizoje familjen me te gjitha metodat me poshtra. Shteti Shqipta don te plackise pronat ndersa departamementi Amerikan kerkon te heste familjen pergjithmone me doren e zeze te SHISH ne Shqiperi.

  ju lutem na ndihmoni te denoncojme haptazi sepse SHISH na bllokon emailin,. Dhe nuk po na lejon te deononcojme as te DW as te BIlD.

  Kerkojme ndihme te denoncojme rrezikimin e jetes qe i behet familjes.

  SHISH na ka bllokuar zerin sepse na terrorizon dhe na rrezikone jeten vete SHISH. Kerkojme te denonocjme terrorin e qellimshem qe na imponohet nga SHISH.

  ju lutem na ndihmoni

  kerkojme ndihme te lejohemi te denonocojme publiikisht terrorin qe na ka shkaktuar SHISH dhe vazhdon ti imponoje familjes me fuqine e tij kriminale ne krye te Shtetit Shqiptar.

  Kerkojme ndihme te na hapet liria e shprehjes dhe denoncimit publik qe SHISH i imponon familjes tahs 2 vjet qe kur kemi hyre ne SHQIPERINE tone te Mjere.

  Na eshte bllokuar emaili nga SHISH qe ne oren 5:20 mbasdite dhe nuk lejohemi te denonocjme krimin, zaptimin kriminal ne pallat, terrorin e qellimshem qe na imponohet cod dite pa pushim dhe npa ndales nga dora e zeze e SHISH kudo ku shkojme dhe ku rrime.

  Kjo eshte arsyeja sepse familja eshte detyruar te denononcoje tash 34 here ne Prokurorine e Shkodres, ne Prokurorine e PErgjithshme sepse SHISH e perndjek, pergjon dhe terrorizon familjen hap pas hapi per te na heshtur pergjithmone dhe per te na plackitur pronat.
  Kerkojme urgjentisht te lejohemi te denoncojme publkisht terrorin qe na imponon SHISH me te gjithe kriminelet nga me ordineret deri te institucionet shteterore perkatese qe na kane terrorizuar dhe cenuar qellimisht me nderhyrjen e SHISH.

  Na lejoni te denonocjme hapztazi terrorin qe na imponon SHISH duke na bllokuar menyrat e komunikimit publik qellimisht per te na heshtur dhe terrorizuar qellimisht.

  File Vrucaj
  Vjollca Xhaka

  We will not go outside of our house until we are allowed to denounce publicly the terror that SHISH has caused to out family for the last 2 years. WE will stay inside the house and will not go anywhere until we are allowed to denonuonce the terror and the risk of our lives that imminent fromSHISH that has cut completly our voice to speak out the intentional terror we arte gettin every day.

  we need help, immediate help and we need to speak out the intentional terror that is imposed to us from the Albanian Governement SHISH instituion.

  We cannot get out of the house until we know for sure we were able to denounce the intentional terror dhe the intentional blokage of the email communication with the outside world, national and international.

  Please help us.

  Nuk dalim jashte shtepise pa u lejuar te komunikojme me email dhe te denoncojme haptazi terrorin e qellimshem qe na imponon SHISH tash 2 vjet duke perdorur cdo taktike dhe metode kriminale te rrezikoje jeten e fmailjes, te terrorizoje familjen hap pas hapi.

  Kerkojme ndihme urgjente te lejohemi te denonocojme hapur tmerrin qe na imponohet dhe qe SHISH na e bllokon qellimisht zerin tone me email. Nuk dalim nga shtepia derisa te lejohemi te komunikojme lirshem me boten haptazi sepse denoncojme tash 34 here ne Prokurori dhe terrori ndaj familjes ka qene gjithmone me i eger sepse SHISH e ka kontrolluar dhe organizuar kete terror te qellimshem ndaj familjes qe ne fillim.

  File Vrucaj
  Vjollca Xhaka

  Per gjithqka cfare ti ndodhi familjes tone eshte shkaktar kryesore vetem SHISH me agjentet e tij kriminele qe na kane perndjekur, pergjuar, terrorizuar , kercenuar, dhe rrezikuar jeten tash 2 vjet qe kur kemi ardhur ne Shqiperi.

  Te gjithe kriminelet, individet qe na kane cenuar, terrorizuar, kercenuar qellimisht te cilet jane te denoncuar ne detaje ne 34 denoncime ne Prokurorine e Shkodres duke perfshire edhe Sheremedin Harushen, jane te futur dhe te shtyre vetem nga SHISH qe eshte perpjekur ne te gjitha menyrat me te poshtra te na perballoje me individe duke e kthyer me force krimine e tyre ne diqka personale, private kur nga fillim ne fund SHISH dhe Qeveria e Krimit e Eskobarit te Ballkanit, Edi Rama eshte ne krye te te gjithe terrorit dhe rrezikimit te jetes se familjes. Ky eshte krim shteteror qe eshte organizuar, zbatuar dhe ekzekutuar vetem nga SHISH duke perdorur cdo individ deri edhe shoke e miq te ngushte te familjes per te terrorizuar familjen ne menyrat me te poshtra te mundshme. Sheremedin HArusha na la te kalojme para klubit te tij 1 vit rresht duke na ndihmuar disa here te kalojme me kujdes afer klubit sepse e njihte nenen dhe na rrespektonte por ama kur u urdherua nga SHISH ten a cenonte, na kercenoj me jete, na rrahu ne mes te rruges dhe na terrorizoj qellimisht ne mes te rruges publikisht. Denoncuam te Policia e Shtetit me telefon dhe shkuam te komisariati dhe nuk pranonte askush te merrte denoncimin tone ndersa SHISH ndiqte te gjitha veprimet nga ndertesa e tij ngjitur me komisariatin.
  I kerkuam ndihme edhe SHISH dhe folem me drejtorin e SHISH duke I kerkur ndihme ate dite dhe na thane nuk eshte competence e jone kriminelet civile por duhet ti denononconi ne POlici kur Policia nuk pranonte te marri denoncime.

  Kerkojme ndihme urgjente qe te lejohemi te denonocjme haptazi tmerrin qe po I imponohet familjes nga SHISH qe na ka bllokuar zerin qe ne oren 5:21 dhe nuk na lejon te denoncojme askund me video dhe me ze tmerrin qe po na imponohet qellimisht prej SHISH.

  File Vrucaj
  Vjollca Xhaka

  nuk dalim jashte shtepise derisa SHISH te na hapi emailin dhe te na lejoje te denoncojme haptazi .

  Kemi frike p[er jeten dhe duam me cdo kusht te denoncojme publikisht.
  akoma na bllokon emailin me video SHISH duke na dhene mesazhin ne telefon The Connection to the Outgoing server failed ndersa ne kompjuter marrim mesazhin Mail konsiderohet SPAM.

  Duam urgjentisht te lejohemi te denoncojme publikisht tmerrin qe na ka imponuar SHISH per interres te Ambasades Amerikane dhe Qeverise se Krimit Shqiptare te Edi Rames dhe Sorosit.

  File Vrucaj
  Vjollca Xhaka

  kerkojme ndihme urgjente te lejohemi te denoncojme publikisht tmerrin, terrorin e qellimshem dhe bllokimin e emaili dhe komunikimit me email qe SHISH i imponon familjes qe ne oren 5:21 te mbasdites diten e djeshme date 27 Nentor 2019.

  Akoma na bllokohet emaili dhe nuk lejohemi te denoncojme publikisht as ne telefon as ne kompjuter. Ndersa denoncimet tone ne Prokurorine e Pergjithshme, Policine e Shtetit, Qeverine e korruputuar kriminale te Edi Rames, jane pa asnje vlere sepse ata vete nuk pranojne ta ndohmojne familjen tash 2 vjet rresht qe u kerkojme ndihme me denoncime perkatese, 34 vetem ne Prokurorin e Shkodres.

  Duam te denoncojme publikisht me video me zerin tone terrorin qe na imponohet tash 2 vjet nga SHISH qe kam perdorur cdo kriminel dhe cdo institucion shteteror te terrorizoje familjen 24 ore me taktikat dhe metodat me poshtra qe ekzistojen per t ena heshtur pergjithmone per interrres te Departamentit te Shtetit Amerikan dhe Kombeve te Bashkuara dhe per te plackitur pronat tona private qeveri a krimit e Eskobarit te BAllkanit Edi Rama.

  Kerkojme ndihme urgjente te lejohemi te denonocjme publikisht terrorin e qellimshem qe na ka imponuar kjo strukture kriminale SHTETERORE SHQIPTARE TASH 2 VJET DUKE NA SHKATERRUAR JETEN NE CDO ANE DHE NE CDO ASPEKT DHE DUKE NA E RREZIKUAR JETEN QELLIMISHT PER TE PERMBUSHUR QELLIMET KRIMINALE TE SHISH NDAJ FAMILJES.

  KERKOJME LIRI SHPREHJE DHE DENONCIMI PUB,LIK PER TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA IMPONOHET CDO DITE NGA SHISH.

  nuk na lejon SHISH te aksesojme as llogarine e emailit tone ne kompjuter duke e konsideruar paswordin gabim.

  kerkojme ndihme urgjente te lejohemi te denonocojme publikisht sepse nuk dalim dot jashte po nuk u lejuam te denonocojme publikisht. na rrezikohet jeta nga SHISH dhe kerkojme te denonocjme publikisht kete terror qe na imponohet tash 2 vjet nga SHISH.

  NA NDIHMONI TE DENONCOJME PUBLIKISHT QE TE DIHET TERRORI I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES PUBLIKISHT.

  NE JEMI GJALLE SEPSE JEMI LEJUAR TE DENONCOJME PUBLIKISHT KETE KRMI QE SHISH E KA ORGANIZUAR DHE EKZEKUTUAR NDAJ FAMILJES QE KUR KEMI VENE KEMBEN NE SHQIPERI.

  KERKOJME TE LEJOHEMI TE DENONOCOJME PUBLIKISHT. JU LUTEM NA NDIHMONI SEPSE NA RREZIKOHET JETA NGA SHISH.

  Kerkojme ndihme urgjente te lejohemi te denonocjme publikisht terrorin e qellimshem qe na ka imponuar kjo strukture kriminale SHTETERORE SHQIPTARE TASH 2 VJET DUKE NA SHKATERRUAR JETEN NE CDO ANE DHE NE CDO ASPEKT DHE DUKE NA E RREZIKUAR JETEN QELLIMISHT PER TE PERMBUSHUR QELLIMET KRIMINALE TE SHISH NDAJ FAMILJES.

  KERKOJME LIRI SHPREHJE DHE DENONCIMI PUB,LIK PER TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA IMPONOHET CDO DITE NGA SHISH.

  NA RREZIKOHET JETA NGA SHISH NE SHQIPERI PER INTERRES TE AMBASADES AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBEVE TE BASHKUARA PER TE NA HESHTUR PERGJITHMONE DHE PER INTERRES TE QEVERISE MAFIOZE SHQIPTARE TE EDI RAMES QE KERKON TE NA PLACKISE PRONAT PRIVATE NE SHQIPERI CDO KUSHT SI SHPERBLIM PER RREZIKIMIN E JETES QE I IMPONON FAMILJES ME SHISH.

  KERKOJME NDIHME URGJENTE TE BEHET PUBLIKE KY TERROR DITOR QE NA IMPONOHET NGA SHISH DHE QE NA RREZIKON JETEN CDO DITE. KERKOJME NDIHME TE DENONCOJME HAPTAZI TERRORIN QE NA IMPONOHET NGA SHISH QE JANE INSTALUAR NE PALLATIN E KRIMIT KU JETOJEM DHE MROJNE KRIMIN NE PALLAT DHE TERRORIZOJNE FAMILJEN NE TE GJITHA MENYRAT ME TE POSHTRA QE EKZISTOJNE PER INTERRES TE AMBASADES AMERIKAN NE SHQIPERI DHE QEVERISE SE EDI RAMES.

  KERKOJME NDIHME SEPSE SHISH NA KA BLLOKUAR ZERIN PLOTESISHT ME EMAIL.

  NUK LEJOHEMI TE DENONCOJME ASKUND ME.

  NA RREZIKOHET JETA NGA SHISH

  Reply to this comment
 67. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:13

  Date 26 Nentor 2019

  DENONCIMI I 34te DREJTUAR PROKURORISE SE SHKODRES

  Per njoftim:
  Presidences Amerikane
  Departamentit te Shtetit Amerikan
  Ambasades Amerikane ne Shqiperi

  Gjykata e Strasburgut Per Te Drejtat e Njeriut
  Komunitetit Nderkombetar ne Shqiperi
  Kombeve te Bashkuara
  Komisionit Europian
  Gjyqit Nderkombetar te Hages
  Interpol
  Europol

  Avokatit te Popullit Shqiptar
  Prokurorise se Pergjithshme Shqiptare
  Kryeministrit te Shqiperise Zotit Edi Rama
  Ministrit te Brendshem Zoti Lleshaj
  Ministres se Drejtesise Zonjes Gjonaj
  Policise se Shtetit Shqiptar
  Komunitetit Politik Shqiptar

  Adresa: Rruga Kol Idromeno, Lagjja Vasil Shanto, Hyrja 6, Apartamenti 18.
  Cel:069-390-0952

  Jemi nje familje nga Shkodra me kryefamiljare File Vrucaj, vajzen Vjollca Xhaka dhe djalin e vajzes Amin Xhaka Naik 6 vjeq. Denoncojme cdo dite me email, me telefon, duke ankuar direkt te Policia e Shkodres te 129, terrorin ditor te qellimshem qe na imponohet te pallati I dyshimte ku jetojme, ne rruge publike dhe ne pronat tona private ne lagjen Rus dhe ne Dobraq. Kemi 2 vjet qe torturohemi qellimisht qe nga momenti kur dalim nga apartamenti ku jetojme derisa kthehemi ne kete apartament. Individet dhe bizneset, me emer e pa emer, makinat me targat perkatese qe na rrezikojne jeten dhe na kercenojne cdo dite i kemi denoncuar me foto, me persona te identifikuar qe na shfaqen ne pallatin ku jetojme, makinat me targa konkrete, bizneset me persona konkrete dhe me makinat e tyre qe na bllokojne qellimisht trotuarin ku ecim, dhe policet perkates qe na kane injoruar kur I kemi kerkuar ndihme ose kur kane ardhur te flasin direkt me ne ne vendngjarje. Pavaresisht denoncimeve te vazhdueshme ditore ne Policine e Shtetit dhe ne Prokurorine e Shkodres, tortura ditore vazhdon akoma per familjen tone edhe pse ne vazhdojme te denoncojme rregullisht te Kryeministri I vendit, Policia e Shtetit, Ministria e Brendshme, Bashkia Shkoder dhe te digasteret e tjera shteterore perkatese.
  Kini parasysh se ne kemi depozituar ne Prokurorine e Shkodres denoncimet e listuara me poshte per te njejtin problem dhe rrezik jete ne datat perkatese. Gjithashtu Prokuroria e Pergjithshme I ka marre disa nga keto denoncime nepermjet websitit te saj tek platforma per denoncime:

  1 2/7/2018 8 12/10/2018 15 17/2/2019 22 10/6/2019 29 15/8/2019
  2 12/7/2018 9 22/10/2018 16 11/3/2019 23 17/6/2019 30 16/9/2019
  3 26/7/2018 10 5/11/2018 17 25/3/2019 24 24/6/2019 31 1/10/2019
  4 6/8/2018 11 12/11/2018 18 1/4/2019 25 1/7/2019 32 30/10/2019
  5 3/9/2018-denoncimi 1re 12 26/11/2018 19 24/4/2019 26 17/7/2019 33 4/11/2019
  6 3/9/2018-denoncimi 2te 13 17/12/2018 20 14/5/2019 27 22/7/2019
  7 24/9/2018 14 11/01/2019 21 3/6/2019 28 13/8/2019

  Ky terror I qellimshem dhe kjo perndjekje e tmerrshme ditore qe I behet familjes e ka rrenjen, zanafillen e saj dhe ka filluar ne Amerike nga Departamenti I Shtetit Amerikan pasi ne kemi denoncuar problemet serioze dhe shume te renda qe kam deshmuar ne llogaritari dhe ne ambjentet e punes dhe si pasoje e kesaj deshmie, jam diskriminuar dhe jam terrorizuar ne ambjentet e punes dhe jashte saj shume egersisht ne cdo organizate “JofitimPrurese” qe kam revizionuar dhe kam punuar ku padrejtesine dhe perndjekjen me te eger dhe te tmerrshme e kam marre brenda ORGANIZATES SE KOMBEVE TE BASHKUARA ne te dy anet e jetes si ate profesionale ashtu edhe ne anen personale.
  Kam ankuar direkt qe ne vitin 2013 dhe ne vazhdim deri ne kete vit 2019, te sekretaret e pergjithshem te Kombeve te Bashkuara, Ban Ki Moon dhe Antonio Guterres, dhe perfaqesuesit e UNDP-Helen Clark, UNWOMEN-Michel Bachelet, Misioni I Amerikes ne Kombet e Bashkuara, Misione te ndryshme ne Kombet e Bashkuara. Kam ankuar direkt te Departamenti Amerikan I Shtetit qe ne vitin 2015 dhe deri ne vitin 2019 tmerrin qe kam perjetuar ne Kombet e Bashkuara, dhe ne te gjitha organizatat “Jofitimprurese” ne te cilat kisha punuar dhe po punoja gjate kohes qe u detyrova te kerkoj ndihme nga Departamenti I Shtetit Amerikan sepse ne vitin 2015 AFS USA INC me detyroj te zgjidhja njeren nga dy alternativa, ose te firmosja SKANDALIN E LLOGARIVE TE PARAVE QE PERDORTE ORGANIZATA PA PASUR DOKUMENTE MBESHTETESE KONKRETE DHE PA NDJEKUR PROCEDURA LLOGARITARIE PERKATESE, OSE NESE NUK PRANOJA TE FIRMOSJA ASHTU SIQ ORGANIZATA ME PERFAQESUESIT E SAJ ISHTE MESUAR TE BENTE GJITHMONE ME VITE ME RRADHE, ATEHER UNE KUNDERSHTOJA HAPUR “PRAKTIKEN DHE KULTUREN DISA VJEQARE TE ORGANIZATES” DHE NE KETE MENYRE DUHEJ TE LARGOHESHA MENJEJHER SEPSE NUK ISHA E PERSHTATSHME PER KULTUREN E ORGANIZATES.
  PAS KETIJ ANKIMI DHE DENONCIMI SHUME NE DETAJE QE I DERGOVA DEPARTAMENTIT TE SHTETIT AMERIKAN NE VITIN 2015 dhe OFFICE OF Inspector General te Amerikes gjate kohes qe po punoja brenda organizates dhe po me behej presion direkt te hiqesha nga puna nese nuk pranoja te firmosja dokumentet e llogaritarise qe me kerkonte organizata “Jofitimprurese”. Te dyja institucionet shteterore Amerikane me kthyen pergjigje duke me thene se deshmia ime per Kombet e Bashkuara dhe organizaten ne fjale nuk ishin pergjegjsi e tyre edhe pse fondet kjo organizate I merrte nga Departamenti I Shtetit Amerikan per Edukimin. Pas disa ditesh Organizata AFS USA Inc, me hoqi nga puna me justifikimin se nuk I pershtatesha “kultures dhe praktikes se organizates”.
  Ky ishte fillimi I denoncimeve te Departamenti I Shtetit Amerikan dhe pergjigjja qe filluam te merrnim per keto denoncime direkte qe po beja per organizatat “Jofitimprurese” te cilat revizionoja dhe punoja per to.
  NDERSA KOMBET E BASHKUARA QE NGA JANARI 2013 RRINE NE HESHTJE ABSOLUTE NDAJ TE GJITHA ANKESAVE DHE PROBLEMEVE TE TMERRSHME QE ME JANE SHKAKTUAR BRENDA DHE JASHTE KESAJ ORGANIZATE. KOMBET E BASHKUARA NUK KANE PRANUAR KURRE TE ADRESOJNE TERRORIN DHE PADREJTESITE DITORE QE ME KANE SHAKTUAR BRENDA ORGANIZATES GJATE KOHES QE PUNOJA SI KONSULENTE PER ASETET E LUJTSHME DHE TE PALUJTSHME QE KISHIN NEPER BOTE UNDP DHE UNWOMEN.
  Pas Kombeve te Bashkuara, te gjitha eksperiencat e punes qe kam pasur kane qene ne organizata “jofitimprurese” Nderkombetare ku u punesova per kohe te shkurter qe te terrorizohesha nga secila prej tyre me eger dhe me ashper dhe pas shpine me te gjitha menyrat me te poshtra qe mund ti servireshin njeriut befasisht dhe fshehurazi. Keto organizata nderkombetare jane: AFS USA inc, Universiteti New York, dhe Girls Rising. Ndersa ne vitin 2014 u punesova ne New York nga nje kompani revizionimi per 3 muaj dhe pata rastin te revizionoja organizata te ndryshme “Jofitim Prurese te New York” qe vjelnin FONDET LOKALE DHE SHTETERORE DYCD NEPERMJET ADMINISTRIMIT QE I BENTE KETYRE FONDEVE DEPARTAMENTI I ZHVILLIMIT TE RINISE DHE KOMUNITETIT I QEVERISE SE NEW YORKUT. Gjate ketij revizionimi qe beja ne New York, gjeta shume probleme llogaritarie brenda organizatave qe merrnin DYCD fonde dhe nuk mbeshtesnin dot perdorimin e ketyre fondeve me dokumentet perkatese. Njoftova disa here boset e kompanise se revizionimit per gjithqka cfare po deshmoja dhe shihja ne punen time dhe pas 3 muajsh u nxorra nga puna me justifikimin se nuk I PERSHTATESHA PRAKTIKES DHE KERKESAVE TE FIRMES SE REVIZIONIMIT. Gjate experiences time profesionale kam punuar dore per dore dhe krah per krah me 3 kompanite me te medha te Auditit ne bote Deloitte, Pricewaterhouse Coopers dhe Ernst and Young ne revizionime te qeverise lokale ne Chicago, New York dhe ne Oklahoma City dhe kam perfunduar pa pune ne shumicen e kohes sepse merresha ne pune vetem qe te hidhesha me force dhe padrejtesisht perjashta.
  Kjo torture e qellimshme qe filloj ne ambjente e punes ku punoja u tranferua me shpejtesi dhe ne jeten personale qe ne vitin 2013 pasi u hoqa nga puna ne Kombet e Bashkuara. Ne vitin 2016 u ktheva me familjen ne Shqiperi ku familja filloj te terrorizohej hapur dhe direkt sapo hyme te jetojme ne pallat dhe Qeveria Rama bashke me Ambasaden Amerikane ishin te parat qe u vune ne dijeni cfare po perjetonte familja qellimisht ne Shqiperi ne shtepine tone. Por si Qeveria Rama ashtu edhe Ambasada Amerikane qendruan ne heshtje ne vitin 2016 dhe lejuan Gjergj Liqejzen me biznesin e dyshitmte Chicago ti versuleshin familjes me Cirilanin, familjan Marku, Familjen Sterkaj (te deputetit te PS Zotit Paulin Sterkaj), familjen Salihi dhe pas tyre na u versulen te gjithe klientet e bizneseve te dyshimta te pallatit, te rinj e te vjeter, duke na terrorizuar dite e nate ne pallat, ne tarrace dhe sa here dilnim e hynim nga pallati I dyshimte ne te cilin jetonim. Denoncimet e vazhdueshme ne Prokurorine e Shkodres dhe ne Policine e Shkodres nuk paten asnje efekt perkundrazi tortura vazhdoj e njejte. Denoncimet ditore te ambasadat e huaja dite e nate, shtyne Policine E Shtetit te nderhynte me ne fund dhe te ndalte turmen e qellimshme qe kishin zaptuar pallatin dhe qe biznesi Chicago I hapte deren e pasme te tij qe te zaptonin pallatin ne cdo kohe. Pas kesaj turme filloj Matrapiku i katit te 8te ne hyrjen e Zotit Liqejza I cili na shqetesonte ne mes te nates e ne mes te dites dhe e denonconim vazhdimisht ne Polici e Prokurori dhe te digasteret e huaja dhe vendase por perseri na shqetesonte.
  Nderkohe gjate veres 2016 gjetem kohen te shkojme edhe te toka ne Dobraq ku pame skandalin e rradhes qe na kishin instaluar te dera e prones tone. Dikush kishte vendosur nje pusete gjigande te dera e prones aty ku kurre me pare nuk kishte pasur pusete te pakten per afro 30 vjet qe kur nena e kishte blere kete toke. Puseten e kishin instaluar dhe e kishin lene te hapur vetem me nje rrjet hekuri siper saj ne menyre qe te qelbte dhe te permbyste me kollaj dhe me lehtesisht hyrjen ne token tone. Perveq kesaj niveli I tokjes ishte gerryer kudo perreth hyrjes se tokes dhe pusetes ne menyre qe e gjithe balta, uji qe derdheshin ne rrugen kryesore afer pusetes te derdheshin perpara deres dhe hyrjes ne toke. Kerkuam ndihmen e Ministrise perkatese, Ujesjellesit Shkoder dhe Vlash Pjetrit, kryetarit te komunes Rrethina ne vitin 2016 dhe puseta u mbyll me kapak betoni hermetikisht.
  U nisem per ne Amerike ne fillim te vitit 2017 sepse me kerkonte ne interviste pune CUNY University, Universiteti I Qytetit te New Yorkut. Dhe Natyrisht kur shkova te intervistohesha me refuzuan te me merrnin ne interviste dy here rradhazi, pastaj me thirren ne interviste dy here te tjera dhe ne fund me thane qe NUK I PERSHTATESHA KETIJ INSTITUCIONI PASI I SQAROVA PERFAQESUESIT E FINANCES DHE BORDIT TE UNIVERSITETIT SE ISHA PA PUNE SEPSE KISHA DENONCUAR HAPUR SKANDALET DHE PROBLEMET SERIOZE QE KISHA EVIDENTUAR GJATE PROFESIONIT TIM NE ORGANIZATA TE NDRYSHME “JOFITIMPRURESE”.
  Gjate 2017 nuk mu lejua te punoja askund dhe te merrja nje shtepi me qera askund ne New York City sepse Qyteti I New Yorkut kishte vendosur te me terrorizonte qellimisht ne menyren me te eger bashke me familjen. Na detyruan per 9 muaj te jetonim ne shtepi sociale sepse mbeta ne me te rruges me familjen qellimisht. Ateher Qyteti I New Yorkut si ndihme sociale me ofroj pune ne Departamentin e te Pastreheve te qytetit te New Yorkut ku shume qarte kuptohej dhe shihej tmerri, diskriminimi dhe presioni I tmerrshem qe me shkaktonin “bashkepunetoret” e ketij departamenti gjate “Punes se tyre ndaj meje”. Jashte punes, qe nuk ma jepnin kurre sepse me kishin punesuar vetem qe te me terrorizonin perfaqesuesit e Departamentit te Shtetit Amerikan te veshur me petkun e bashkepunetoreve te mi ne departamentin ne te cilin punoja, na priste nje terror ditor I qellimshem ne rruge, ne tren, ne dyqan, ne ambjentin ku jetonim nga kushdo dhe cilido qe nuk e njihnim dhe nuk kishim asnje lidhje me askend ne Amerike. Te gjithe kete tmerr dhe terror te qellimshem se bashku me historine e tmerrshme qe me ardhjen tone ne Amerike, me shkollimin tim, dhe pastaj me punen time ne revizionim ne Chicago, ne New York dhe ne organizata jofitimprurese kombetare dhe nderkombetare Amerikane, e kam sqaruar ne detaje shume te hollesishme dhe konkrete te Senati Amerikan, Kongresi Amerikan, Presidenti Obama dhe Presidenti Trump, Departamenti I Drejtesise Amerikane, FBIja gjate gjithe vitit 2017 dhe kam marre vetem HESHTJE DHE TE NJEJTIN TERROR NDAJ MEJE DHE FAMILJES TIME.
  Ne fund te vitit 2017 vendosem te mos durojme me kete terror te qellimshem sepse e kuptuam se nuk do te lejoheshim me kurre te punoja askund ne Amerike qe te mbaja familjen dhe nuk do te lejoheshim te jetonim te qete ne Amerike kurre me. Per kete arsye u larguam nga Amerika dhe u strehuam ne Kanada ku Qeveria Kanadaze bashke me ambasadat e ndryshme ne Kanada shume shpejt u njoftuan per tmerrin qe kishte kaluar dhe po vazhdonte te kalonte familja edhe ne Kanada, sapo hyme ne Kanada. Terrori nuk ndryshoj por perkundrazi u be me I eger dhe perndjekja ndaj familjes u be me e ashper. Makina te ndryshme krejt papritur na drejtoheshin me shpejtesi marramendese direkt perballe dhe na kalonin me shpejtesi te kembet duke na rrezikuar jeten disa here gjate kohes qe qendruam ne Kanada per nje periudhe 1 mujore afersisht. Qeveria Kanadaze qendroj ne heshtje absolute gjate gjithe kohes qe familja I kerkoj ndihme dhe asnjeher nuk arriti te sqaroj faktin SEPSE KANADAJA BOTES I REKLAMON EMIGRACION TE HAPUR DHE TE LIRE NE KANADA PER ATA QE JANE TE SHKOLLUAR DHE PROFESIONISTE NDERSA MUA ME LINTE PAS DERE ME DIJENI TE PLOTE TE DIPLOMAVE DHE EKSPERIENCES SE TMERRSHME PROFESIONALE QE KISHA KALUAR GJATE PROFESIONIT TIM.
  Nga Kanadaja lajmeruam Kryeministrin Edi Rama, Ambasaden Amerikane ne Shqiperi e ne Kosove cfare kishte kaluar familja deri ne ato momente dhe cfare po kalonim edhe ne Kanada tashme.
  U LARGUAM NGA KANADAJA DHE U STREHUAM NE DANIMARKE NE KAMPIN E KRYQIT TE KUQ TE DANIMARKES NE COPENHAGEN. BRENDA 2 DITESH “KRYQI I KUQ” NDERMORI NJE SULM TE TMERRSHEM NDAJ FAMILJES DUKE FUTUR NJE FAMILJE KOSOVARE QE NA E KISHTE INSTALUAR SI KOJSHI TE NA SHQETESONTE, CENONTE, DHE TE NA AKUZONTE QELLIMISHT NE MENYRE QE FAMILJA TE MOS DESHMONTE TMERRIN QE KISHIM KALUAR DERI ATEHER PERPARA ORGANIZATES “JOFITIM PRURESE” TE KRYQIT TE KUQ POR TE NA LARGONTE ME FORCE DHE ME INTIMIDIM NGA DANIMARKA.
  2 DITE PERPARA KRISHTLINDJEVE TE BEKUARA ARRITEM NE TOKEN E MJERE TE SHQIPERISE TONE TE DERRMUAR ME KEQ SE FAMILJA JONE NGA PADREJTESITE DHE TERRORI DITOR QE MERR POPULLI QE VETEM DURON DHE SHIKON SEPSE NUK KA FORCE TE LUFTOJE TE LIGEN E FUQISHME QE KA KAPLUAR SHQIPERINE E MJERE CEP E NE CEP.
  Kemi 2 vjet qe jemi kthyer ne Shqiperi dhe familja torturohet dhe terrorizohet identikisht si ne Amerike ne vitin 2017 per 9 muaj me rradhe. Ajo cfare lidh Qeverine Rama me kete terror dhe me ndikimin Amerikan ne torturen e qellimshme qe I imponohet familjes tone me force dhe me dhune, eshte se ky terror ka filluar egersisht dhe shume hapur vetem ne vitet qe zoti Rama u vu ne krye te qeverise Shqiptare. Ky terror nuk u kufizua vetem ne nje vend ose ne nje prone tonen por u perhap me shpejtesi marramendese dhe te kalkuluar ne te gjitha shtyllat mbi te cilat mbijeton familja jone dhe varet familja jone.
  Ne vitin 2016 familja u kercenua dhe na u be presion shume I madh me kursimet tona qe I I kishim ne banken FIBANK ku drejtori I bankes ne Shkoder hapur dhe direkt na thoshte se nuk na I lironte parate pa na marre gjobat mbi to ne forme tarifash absurde dhe pa te pajustifikuara me sherbime konkrete te bankes ne dobi te familjes. Pasi arritem ti terhiqnim parate tona nga kjo banke, FIBANK na tarifoj per gati 2 vjet cdo muaj mbi 30,000 leke te vjetra sepse kishim nje llogari te hapur ne kete banke me 0 balance dhe nuk kishim asnje sherbim as lidhje me me kete banke. Kete llogari kerkuam ta shkepusim sapo terhoqem parate por FIBANK nuk na lejoj sepse kerkonte te na merrte me teper gjoba ne forme tarifash absurde edhe per mbylljen e llogarise ose perndryshe llogaria do te mbyllej automatikisht pas 6 muajsh me balance 0 dhe ansje veprim ne te. Ne zgjodhem ta linim llogarine pa balance dhe pa aktivitet sepse nuk donim te paguanim me tarifa fallso. Banka shfrytezoj kete mundesi duke na faturuar per mbi 2 vjet qellimisht dhe duke lene active llogarine qe duhej ta kishte konsideruar joaktive perderisa kishte dy vjet qe kishte balance 0 dhe asnje akvitet nga familja ne te.
  Pas ketij terrori me kete banke, familja denoncoj dhe ankoj direkt te qeveria Rama dhe ministria perkatese e financave per terrorin dhe mashtrimin qe na ofroj kjo banke. Pas ketij terrori bankar, na u versulen ne shpine, bizneset e dyshimte poshte pallatit ku jetojme ku shitesit e tyre filluan te na cenojen e kercenojne sa here hynim e dilnim ne pallatin e dyshimte ne te cilin jetojme. Pas shitesave, filluan te na terrorizojne pseudo banoret e pallatit, te cilet tashme ishin zhdukur nga pallati por shfaqeshin me raste duke na bllokuar deren e pallatit ose ashensorin siq ishin familja Marku dhe Cirilani. Pas ketyre pseudo banoreve, filluan te na terrorizojne makinat e panumerta qe na ndjeknin sa here hynim e dilnim nga pallati I dyshimte. Gjithashtu Hotel Kolose cuditerisht ne vitin 2018 nderroj sjellje, dhe filloj te terrorizoje edhe ky biznes familjen qellimisht me rojen e tij te parkingut. Shume shpejt ne vitin 2018, hotel Kolose e bllokoj plotesisht pedonalen e Shkodres afer rruges At Gjergj Fishta me parkimin e makinave te tij dhe ne kete menyre na bllokoj kalimin e sigurte dhe normal sa here dilnim e hynim nga pallati I dyshimte ne te cilin jetojme.
  Ndersa tek toka ne Dobraq u instruktuan ne menyre shume te koordinuar te gjitha bizneset e dyshimta nga Rusi deri te Dogana e Shkodres per gjate rruges Shkoder Hani I Hotit te terrorizonin dhe te rrezikonin jeten e familjes sa here I drejtoheshim Dobraqit per te shkuar te prona jone private ne kete zone te dyshimte te Shkodres. Natyrisht Policia e Shkodres heshti, heshti dhe vetem heshti duke e lejuar qellimisht tmerrin dritherues qe na ofrohej cdo dite cdo here qe ecnim ne rrugen Shkoder Hani I Hotit per te shkuar te toka jone ne Dobraq. Puseta fiktive Gjigande 2 metra me 2 metra Natyrisht ishte care ne njeren ane te saj dhe me shume kujdes kjo cope betoni e care ishte lene ne ane te pusetes duke e lejuar puseten te rrinte e hapur mjaftushem qe te cenohej, kercenohej, trazohej dhe te shqetesohej qellimisht familja jone sa here i afroheshim prones tone dhe hyrjes se saj. natyrisht polici i dobraqit, ardisi e shplante kete skandal duke na perplasur te bashkia shkoder sepse puseta gjigande fiktive e neveritshme mbi kanale kulluese shteterore te bllokuara dhe zaptuara hapur dhe para syve te policit te dobraqit nga kojshi zeneli qe jetonte 10 metra larg kesaj pusete dhe nga kojshi lal marku qe jetonte perballe pusetes nuk ishte pergjegjsi e ketij polici. ose me sakte kjo pusete gjigande fiktive para deres se prones tone nuk do te permbushte misionin e cenimit te qellimshem ndaj familjes nese polici i dobraqit kerkonte qe te mbyllej kjo pusete te komuna perkatese qe ishte komuna rrethina shkoder dhe Kryetari I Saj Vlash Pjetri i cili ishte njoftuar ne vitin 2016 per kete pusete fiktive dhe i ishte kerkuar edhe ateher qe te mbyllej kjo pusete.
  Natyrisht pas ketij terrori te qellimshem qe po na ofrohej me kursimet tona, me pronat tona, ne rruge, ne dyqan, kudo ku shkonim dhe rrinim, familja nuk mund te gjente edhe punesim nga Qeveria Rama sepse Diplomat Amerikane me nje Eksperience Dritheruese dhe Alarmuese brenda Organizatave Nderkombetare Amerikane dhe brenda Kombeve te Bashkuara qe tashme kane futur putrat e tyre me kohe ne Shqiperine Meme, nuk I hynin ne pune askund Qeverise Rama. Perkundrazi I prishnin dhe I prishin edhe sot shume pune sepse Kombet e Bashkuara dhe Departamenti I Shtetit Amerikan lufton me shume zell dhe me shume force ta ndali kete te vertet te tmerrshme qe kam perjetuar ne Amerike gjate profesionit tim dhe me familjen time.
  Kombet e Bashkuara, nje here te vetme nuk dolen te adresojne hapur dhe direkt problemet e tmerrshme qe me shkaktuan ne pune dhe ne jete qe nga Janari 2013 qe u jam drejtuar por rrine vetem ne heshtje ndersa familja ime torturohet qellimisht cdo dite pikerisht per te verteten dhe skandalin e tmerrshem qe plasi brenda Kombeve te Bashkuara qe u be vegel e Departamentit te Shtetit te me terrorizonte dhe te me shkaterronte qellimisht profesionalisht dhe personalisht fshehurazi dhe pas shpine. U perdoren njerez dhe menyra nga me skandalozet te me behej presion dhe te shkaterohesha ngadale nga trysnia e tyre ne pune dhe ne jete.
  Por problemi mbeti gjithmone I njejte per Kombet e Bashkuara dhe per Departamentin e Shtetit. E doja shume punen e shkrete dhe sakrifikoja shume zell dhe durim dhe presion shume te madh sepse kisha studiuar me zell dhe me sackrifice dhe sapo me hapej drita jeshile ne nje vend pune, une jepja maksimumin pa kuptuar SE ISHA HEDHUR NE VORBULLEN E TMERRSHME TE KAZANIT GJIGAND BOTEROR HALE QE NE KRYE ISHTE I MBULUAR ME NJE CIPE TE HOLLE MJALTI KU UNE SAPO FILLOJA TE GERMOJA MBYTESHA NE KETE VORBULLE GJIGANDE BOTERORE KORRUPSIONI. NATYRSHEM UNE NUK E KUPTOJA KU ISHA HEDHUR DHE SKANDALIN QE PRISTE TE VLOHEJ PAS SHPINES TIME. NDERSA NE LIDHJE ME KARAKTERIN PERSONAL, ISHA NJERI QE NUK SHITESHA PER ASGJE DHE PER ASKEND DHE KURRE POR DOJA NE JETE TE KISHA NJE PERSON QE DONTE TE KRIJONTE FAMILJE ME DESHIRE DHE ME VULLNET TE MIRE PAVARESISHT VESHTIRESIVE QE MUND TE NA SHFAQESHIN NE JETE. PIKERISHT PER KETO KERKESA SPECIFIKE QE UDHEHIQNIN JETEN DHE QELLIMIN TIM NE JETE, SI KOMBET E BASHKUARA ASHTU EDHE DEPARTAMENTI I SHTETIT KISHIN PROBLEM TI GJUANIN DHE TI DAMKOSNIN SEPSE NUK PRANOJA TE SHITESHA AS NE PUNE E AS NE JETE.
  PRANDAJ REZULTATI I KESAJ TORTURE MBETI QE TE ME IMPONOHEJ TE RRIJA PA PUNE ME FORCE DHE QELLIMISHT PA USHTRUAR ZANATIN QE SHUME I KUSHTOVA ZELL DHE PERKUSHTIM PA DITUR ASPAK SE PO RREZIKOJA JETEN TIME ME KETE PERKUSHTIM TE DEVOTSHEM NDAJ NJE ZANATI SHUME TE VESHTIRE DHE SHUME TE RREZIKSHEM. NGA SHKOLLA AMERIKANE NE FILLIM BESOJA SE DREJTESIA, LIRIA E FJALES DHE MENDIMIT, DHE DEVOTSHMERIA DHE PASTERTIA E PUNES , NATYRSHEM DO TE TRIUMFONIN GJITHMONE. POR MU DESH VETEM PUNESIMI BRENDA KOMBEVE TE BASHKUARA TE KUPTOJA SE E VERTETA E HIDHUR BOTERORE ISHTE KREJT NDRYSHE NGA AJO QE UNE BESOJA.
  DHE FAMILJA QE NGA VITI 2017 PERNDIQET DHE TORTUROHET EGERSISHT KUDO KU JETOJME DHE KU SHKOJME. KJO PERNDJEKJE FILLOJ NE AMERIKE DHE TANI PO ZHVILLOHET SISTEMATIKISHT NE SHQIPERINE TONE TE MJERE SEPSE SHTYLLAT QE MBAJNE GJALLE FAMILJEN TONE PO NA KERCENOHEN DHE PERFAQESUESIT LOKALE DHE SHTETERORE NEN MASKEN E SHTETIT DHE NE BASHKEPUNIM ME KRIMIN, JANE BERE GATI TE MARRIN COPAT QE JU PREMTOHEN SI REZULTAT I TRYSNISE DHE PRESIONIT TE TMERRSHEM QE I BEHET FAMILJES.
  Ja tortura ditore qe kalon familja qe nga hera e fundit qe denoncuam prane Prokurorise Shkoder.

  4 Nentor 2019
  7:50 Nena u ul per shkallash ne mengjes heret per te shkuar per te bere pazarin dhe teksa nena ulej ne katin e 6te vuri re nje burre qe doli nga dera e krimit te katit te 6te dhe u ul ne katin e 5te me shpejtesi duke lene deren e katit te 6te hapur fhr kabllot elektrike te kriminelit te Sander Lleshit te hapur akoma ne shkallet e pallatit ne katin e 6te dhe te 5te. Kur nena u ul ne katin e 5te ky burre I doli nga prapa dhe u ngjit perseri ne katin e 6te duke tmerruar nenen qe po kalonte ne shkalla ne ate moment.

  Kur nena doli jashte pallatit dhe u drejtua te dilte ne pedonalen e Shkodres, vuri re makinen e patrulles se Policise qe kaloj para saj ne rrugen At Gjergj Fishta para pallatit kriminal ku jetojme.

  8:25 nisi menjeher zhurma e tmerrshme e goditjeve ne mur nga krimineli me pagese poshte katit tone.

  9:05 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja per te denoncuar kriminelin me pagese Lavdush Tormetaj dhe ai nuk e hapi telefonin.

  9:05 Morem ne telefon 129, policine dhe kerkuam ndihme ta ndalin zhurmen e tmerrshme qe na shkaktonte krimineli me pagese Lavdush Tormetaj dhe te hiqeshin kabllot elektrike te zotit Tormetaj nga shkallet e parmaket e shkalleve te pallatit ne katin e 5te dhe te 6te ku kalojme cdo dite. Perfaqesuesi I 129 na tha se do te na ndihmonte.

  10:29 derguam online denoncimin e 33te dhe te 32te te Prokuroria e Pergjithshme ne faqen e saj te internetit.

  10:36 Derguam publikisht me email denoncimin 33te qe do ta depozitonim ne Prokurorine e Shkodres te digasteret kombetare dhe nderkombetare te ndryshme perfshire digasteret perkatese te qeverise Shqiptare.

  10:37 krimineli me pagese Zoti Tormetaj sapo denoncuam online ja nisi duke bere zhurme edhe me te forte poshte katit tone.

  10:40 I derguam email publikisht edhe Zotit Lleshaj duke I kerkuar ta ndalte Policine e tij te krimit qe te mos na pergjonte, perndjekte dhe te na terrorizonte dhe te na rrezikonte jeten qellimisht hap pas hapi kudo ku ishim ne shtepi ose jashte shtepise. Perseri Zoti Tormetaj bente zhurme ne mur edhe pasi e denoncuam publikisht te digasteret perkatese dhe te Zoti Lleshaj.

  11:28 morem ne telefon 129 perseri dhe I kerkuam ndihme ta ndalte zhurmen e tmerrshme qe bente poshte katit tone krimineli me pagese I Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames.

  11:30 na mori ne telefon polici i lagjes, Zoti Lohja dhe na pyeti si po kalojme. E sqaruam per faqe tan te zeze prej kriminelit me pagese Lavdush Tormetaj qe vazhdonte te na terrorizonte qellimisht ne shtepine tone me zhurmat e goditjeve ne mur, kabllot elektrike te shtrira neper shkalle dhe ne parmake ne katin e 5te dhe te 6te te pallatit duke na bllokuar kalimin normal ne shkalle. Po marrim masa dhe po vi itash na tha Zoti Lohja. E sqarova Zotin Lohja se sa here I kerkojme ndihme Zotit Lohja krimineli e ndal tmerrin dhe heq kabllot per momentin por pas 1 dite perseri na imponon te njejtin terror.

  12:26 dolem nga shtepia dhe u ulem per shkallash per te depozituar denoncimin e 33te direkt ne Prokurorine e Shkodres pasi e kishim publikuar me email te digasteret e ndryshme kombetare dhe nderkombetare.
  Vume re kabllot elektrike te Lavdush Tormetaj vareshin nga kati I 6te ne te 5te te nyja kriminale e pallatit, biznesi Chicago, duke na bllokuar kalimin normal ne shkalla. Rana dhe zhavorri I kriminelit me pagese Tormetaj ishte hedhur ne shkallat e pallatit dhe kaluam me shume veshtiresi derisa arritem ne katin e Ire kun a priste koshi I plehrave plot I instaluar perballe ashensorit te pallatit. Plehrat e kujt hidhen ne ate kosh kur ne pallat nuk jeton askush perveq familjes tone qe I hedhim plehrat ne koshat e plehrave te Bashkise jashte pallatit dhe kriminelet qe rrine 24 ore ne sherbim te fabrikave te krimit te instaluara ne pallat.

  12:36 arritem te kinkaleria ku printojme denoncimet qe depozitojme ne Prokurorine e Shkodres dhe sapo hyme ne kinkaleri dy vajza qe po rrinin te dyqani ngjitur me kinkalerine, hyne pas nesh ne kinkalerine e ngushte dhe me dolen perpara gjoja te merrnin sherbim edhe ato kur po flisja me personin e kinkalerise te printoja denoncimin. Vajzat me rrinin rrotull ndersa po perpiqesha te printoja denoncimin. Nena me djalin u afruan afer meje dhe vajzat filluan te largoheshin. Me shume veshtiresi e printuam denoncimin e 33te dhe u nisem ne rrugen e tmerrshme drejt Prokurorise se Shkodres per te denoncuar tmerrin qe po kalojme tash 2 vjet qe kur kemi hyre ne token Meme dhe po jetojme ne pronat dhe gjakun tone qe po kerkojne me te gjitha menyrat me kriminale dhe me poshtra Bashkia e Krimit Shkoder, Edi Rama me qeverine e tij te krimit dje Sorosi te na I plackisin dhe te na kthejne me force ne Amerike sepse kerkojne te na heshtin pergjithmone per tmerrin qe kemi deshmuar dhe denoncuar ne Amerike dhe ne Kombe te Bashkuara dhe organizata te ndryshme nderkombetare.

  1:01 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Faik Konica para karburant Kastratit dhe dy makina (njera me logon LOTARIA KOMBETARE) ne drejtim te kundert me njera tjetren na u afruan dhe na kaluan para kembeve teksa po ecnim ne vija te bardha. AA694GH dhe AA938PR

  1:05 ju afruam rruges para Prokurorise se Shkodres ku makinat na kalojne me nje shpejtesi te tmerrshme sapo I afrohemi deres se Prokurorise. Depozituam denoncimin tone. Sekretari I Prokurorise na tha te prisnim te merrnim konfirmimin e Prokurorise.

  1:11 Ndersa po prisnim te dera e Prokurorise se Shkodres pasi depozituam denoncimin e 33te kur 4 dite me pare kishim depozituar denoncimin e 32te ne kete Prokurori per te njejtin terror te qellimshem qe na imponohet cdo dite nga Bashkiae krimit Shkoder dhe nga Qeveria e krimit e Edi Rames, erdhi menjeher dhe u afrua te dera/sporteli I Prokurorise sekretarja e Voltana Ademit. E pyeta zonjen se nese ishte sekretarja e Zonjes Ademidhe ajo me tha po une jam. E pyeta zonjen se cfare e sillte ne Prokurorine e Shkodres apo hallet qe ka Zonja Ademi. Sekretaja me tha donte te merrte nje deshmi. I thashe sekretares qe ne po I shkruajme Zonjes Ademi duke I kerkuar ndihme per terrorin ditor te qellimshem cdo dite tash 2 vjet dhe ne vitin 2016 dhe zonja Ademi po flen gjume dhe nuk po ban asgje. Nena I tha zonjes “Jeni gra te mira por pse nuk jepni doreheqjen nese nuk ju pyet askush? Voltanen e kam ne zemer dhe I kam thene Shame on You asaj edhe Ministrit te Brendshem, por nese Zonja Ademi nuk eshte e zonja ta bej punen e shkreta del e liroja vendin dikujt tjeter. Edhe pse une nuk di kujt me ja liru. ”

  Sekretarja e zonjes Ademi na tha “Cfare problemesh keni ju te shpia se I kam pa ato kerkesat e tuja”. I thame na sakatuan fabrikat e krimit.

  Ndersa nena e sqaroj “Asht prishe konstruksioni I pallatit krejt”. Zonja na pyeti: “Ne pjace e keni shpine ju me duket”. I thame “Po te pallati qe ka zaptu biznesi kriminal Chicago”. Nena vazhdoj ta sqaronte zonjen “jane vidh tana taksat, Arben Kopliku I ka fallsifiku letrat te tana, ja ka shite shume pronareve disa here, ashut siq thote Lame, i Hipotekes se Shqiperise. Po kush I shiti keto prona disa here Lamja me Sander Lleshin qe kane ne pushtet tash 7 vjet. Kane marre ashensorat, korridoret I kane zaptu haptazi, pra shkelet ligji hap pas hapi. Kane marre pedonalen Valter Fushaj dhe kane ba parkim dhe nuk te lane me hi e me dal ma prej aty sepse ka disa laboratore dhe miniera krimi tash 20 vjet. Ne krye rrin Gjergj Liqejza bashke me Edi Ramen. Kane shkelur ligjin hap pas hapi. Ku do ti futet Zonja Ademi ketij problemi????? Ne kete moment na thirri sekretari I Prokurorise dhe na dha konfirmimin per denoncimin qe depozituam.

  Teksa po largoheshim, sekretarja e Voltana Ademit erdhi me vrap pas nesh dhe hipi ne nje makine qe po e priste te dera e prokurorise. Ne makine ishin nje grua dhe nje burre qe punojne te fugonat dhe autobusat qe nisenn per Tirane nga Radio Shkodra. Gruaja eshte pronare e disa fugonave qe marrin pasagjere per rrugen ne Tirane vite me rradhe para Radio Shkodres.

  1:25 u kthyem nga Prokuroria ne shtepi. Para se te afroheshim te karburant Kastrati vume re nga larg nje makine u parkua para trotuarit publik ne kufi me karburantin duke na bllokuar plotesisht kalimin nga trotuari ne zonen e karburantit ku ndodhet edhe rruga publike per kalimtaret. Shoferi u largua nga makina dhe shkoj te fliste me nje shofer te nje autoboti nafte qe ishte parkuar ne rrugen kryesore publike para karburantit Kastrati duke bllokuar trafikun ne rruge publike. AA957IT

  Makina e Policise 112 hyri te karburant Kastrati dhe kaloj perreth karburantit ngadale gjate kohes qe vazhdonte te bllokohej qellimisht kalimin nga trotuari ne zonen e Karburantit. AA365VF

  1:26 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Bulevardi Zogu I Pare ne kryqezim me rrugen Faik Konica dhe 3 makina na kaluan para duke na prere rrugen ne vija te bardha. AA347NG, dhe nje makine e kuqe me logon TELECOM.

  2:02 kur u afruam afer pallatit kriminal ku jetojme vume re poshte ballkonit tone dhe siper dritareve gjigande te ballkonit te Gjergj Liqejzes ne katin e 8te, shihej nje shtrese e zeze qe ishte veshur murit te ballkonit tone. Kjo ndodh sepse ne katin e 8te dhe poshte tij ndizen kaldajat gjigande per te akomoduar fabrikat kriminale dhe I gjithe tymi I tyre na vjen te dritaret dhe ballkonet tona nga oxhaqet provizore qe I jane veshur faqatave te jashtme te pallatit te instaluar poshte ballokoneve dhe dritareve te banimit.

  2:03 vume re oxhaku ne katin e dyte te bizneseve te pallatit akoma ishte I instaluar ne faqaten e murit te pallatit poshte ballkoneve dhe dritareve te banimit edhe pse kemi muaj qe po denoncojme ne te gjitha digasteret kombetare te Mjedisit dhe te Bashkia Shkoder duke kerkuar te hiqen keto oxhaqe qe na shkaterrojne jetesen qellimisht ne pallat duke na qelbur me tymin dhe smogun e tyre.

  Gjithashtu krimineli me pagese Lavdush Tormetaj, kishte nxjerre nje gyp/tub gjigand ne katin e 6te nga I cili nxjerr qelbesiren dhe tymin e zi qe na e sjell ne ballkonet dhe dritaret e shtepise tone ne katin e 9te. Pra Agjencia Kombetare e Mjedisit, Inspektoriati Shteteror I Mjedisit, Ministria e Mjedisit edhe pas denoncimeve te vazhdueshme qe marrin nga familja per tmerrinq e na imponohet cdo dite nga keto instalimi kriminale ne pallat qe na shkaterrojne jetesen ne pallat qellimisht AKOMA LEJON KRIMINELIN ME PAGESE TE BASHKISE SE KRIMIT SHKODER DHE QEVERISE SE KRIMIT TE SHQIPERISE TE NA SHKTARROJE JETESEN NE PALLAT EDHE ME FORT, EDHE ME EGER EDHE ME HAPTAZI DHE DIREKT. Tufat e kabllove elektrike qe dalin nga bizneset e pallatit dhe lidhen me Ujellesin Shkoder dhe ALBTELEKOMIN eshte skandaloze siper kokave te kalimtareve. Tubat e dyshimte qe I jane veshur bankes Intesa San Paolo nga kati I 3te I bizneseve te pallatit derdhen ne trotuarin publik perreth pallatit.

  Kur u drejtuam te hyme te rruga At Gjergj Fishta per te ecur ne trotuarin e pallatit, nje burre rrinte ne qoshe te bankes duke bllokuar kalimin e familjes ne trotuarin e ngushte te pallatit. 5 metra larg ketij burri ishte parkuar ne trotuar as 1 m te gjere te pallatit duke na bllokuar plotesisht kalimin nje makine AA955ID. Ndersa ne te njejtin moment qe familja po kalonte ne rrugen At Gjergj Fishta ku trotuari ishte bllokuar qellimisht, disa makina hyne menjeher natyrish pa ndaluar te kalonin ne rruge duke na bllokuar edhe kalimin ne rruge tashme. Nga pas na ndiqte vargu I parpritur I makinave qe po hynin ne rrugen At Gjergj Fishta ndersa familja po I afrohej shtepise se saj ne pallatin e krimit. Oxhaqet ne katin e 3te dhe te 5te ishin akoma te instaluar ne faqatat e pallatit poshte dritareve dhe ballkoneve te banimit duke na imponuar tymin dhe smogun e qelbur te tyre ne shtepine tone pavaresisht se I denoncojme cdo dite keta kriminele qe po na shkaterrojne jetesen ne shtepine tone qellimisht.

  2:08 u ngjitem ne shkalla dhe tani ne katin e 5te dhe te 6te krimineli I rradhes me pagese I biznesit kriminal Chicago, Lavdush Tormetaj kishte hapur dyert e krimit ne shkallet e pallatit ne te dy katet dhe kishte perhapur kabllot elektrike te tij ne shkalla dhe parmaket e shkalleve te pallatit si cdo dite nga kati I 5te ne te 6in duke na bllokuar kalimin normal ne shkallet e pallatit. Ne katin e 6te e kishte lene deren e zaptimit kriminal te hapur ku shihej shume qarte shkaterrimi I mureve te korridorit te katit te 6te, vjedhja e ashensorit te katit te 6te dhe vjedhja e korridorit te katit te 6te.

  3:46 denoncuam me email publikisht te gjithe zinxhirin kriminal shteteror nga Edi Rama, ministrite me digasteret perkatese vartese ne ministrine e Brendshme, te Mjedisit, te Drejtesise deri te OSHEE duke perfshire Bashkine dhe Prefekturen e Shkodres me inspektoriatet perkatese duke ju kerkuar ta ndalin zaptimin kriminal ne pallat, ti heqin oxhaqet e tymit dhe smogut qe kane lejuar te instalohen ne poshte dritareve dhe ballkoneve, ta lirojne pallatin nga shkaterrimi dhe vjedhja direkte e ambjenteve ne anen e banimit dhe te biznesit te pallatit. Denoncuam me video perkatese qe vertetojen tmerrin qe na imponohet ne pallat dhe zaptimin kriminal ne pallat.

  6:22 mbasdite u perpoqem disa here te denonconim te Ministria e Mjedisit e Edi Rames por nuk na u pranua asnjeher denoncimi yne. Pastaj denoncuam publikisht me email mos pranimin e ankeses tone nga Ministria e Mjedisit qe ka nje platforme kontakti ne faqen e internetit te saj per te komunikuar me kete ministri por nuk pranon denoncime/ankesa aty.

  7:07 morem emailat e zakonshem ku na ktheheshin pergjigje se emailat tane nuk u morem per arsye te ndryshme. I denoncuam keto pergjigje me email publikisht duke pyetur si mund te merrnim drejtesi nga zinxhiri kriminal shteteror qe fillon me Edi Ramen dhe mbaron te Niveli Lokal I Pushtetit te cilet nuk pranojne te marrin as denoncimet tona edhe pse tash 2 vjet dhe ne vitin 2016 njoftohen me shkrim, me goje, me video, me foto perkatese per tmerrin qe na imponohet ne pallat dhe jashte tij.

  • Presidenti I Shqiperise e kishte ndryshuar per here te 3te emailin e tij te komunikimit me popullin.
  • Kryeministri Shqiperise e kishte plot emailin e tij dhe nuk pranonte me emaila.
  • Policia e Shtetit I kthente denoncimet sepse kishin size/sasi te madhe DHE NUK PERCAKTONTE SA ESHTE SASIA E DENONCIMIT ME SHKRIM DHE ME VIDEO PERKATESE PER POLICINE E SHTETIT. NE KETE MENYRE POLICIA E KRIMIT E SANDER LLESHIT DHE EDI RAMES KUJTONTE SE SHPELANTE DUART NGA DENONCIMET DITORE QE MERR NGA FAMILJA TASH 2 VJET QE I KERKOJME NDIHME CDO DITE DHE DUKE VERTETUAR TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA IMPONOHET ME FAKTE DHE VIDEO PERKATESE.
  • Agjencia Kombetare e Mjedisit, inspektoriati Shteteror I Mjedisit, Inspektoriati Kombetar I Mbrojtjes se Territorit kthenin pergjigje se sasia/size e emailit ishte shume e madhe per ta kur me fakte vertetonim zaptimin kriminal qe keto digastere kombetare donin ta injoronin me keto pergjigje identike si Kryeministri I Vendit q na I kishte injoruar denoncimet qe nga dita 1 qe kishim denoncuar dhe kerkuar ndihme te ai.
  • Bashkia Shkoder, Urbanistika dhe Inspektoriati I Mbrojtjes se Territorit te Shkodres kthenin per here te pare pergjigjen: MAIL REJECTED. Pra te njejten dite qe na kishte derguar sekretaren te Prokuroria e Shkodres kur shkuam te denoncojme tmerrin qe na kishte shkaktuar nje nate me pare zonja Ademi me dyzenin qe kishte mbajtur te nyja kriminale e pallatit, qe ka shakterruar dhe zaptuar te gjithe pallatin qe eshte biznesi kriminal Chicago, Zonja Ademi na I kthente prapa denoncimet haptazi dhe qellimisht. Ky ishte mesazhi I Bashkise Shkoder qe QELLIMISHT TASH 2 VJET DHE NE VITIN 2016 na shkaterronte jetesen ne pallat dhe lejonte terrorin ditor te qellimshem qe na impononte Lavdush Tormetaj me kriminelet e pallatit qe kishin zaptuar dhe vjedhur haptazi pallatin me dijenine e plote te Bashkise Shkoder, inspektoriateve perkatese te saj dhe kryetares se BAshkise Shkoder Voltana Ademi.

  8:52 te darkes nena I la mesazh Sander Lleshit, Voltana Ademit, dhe Gjykates se Strasburgut per te drejtat e njeriut. Nena denoncoj ne detaje tmerrin ditor qe na imponohet ne pallat, historine e zaptimit kriminal ne pallat dhe perreth tij nga nyja kriminale Biznesi Chicago dhe kriminelet qe kontrollojne pallatin 24 ore duke na terrorizuar qellimisht per te na nxjerre perjashta dhe per te vazhduar zaptimin kriminal net e gjithe pallatin. Nena theksoj rrezikimin e qellimishem te jetes qe na imponohet te shkallet e pallatit nga Lavdush Tormetaj dhe taktikat e tij terrorizuese ne shkallet e pallatit ne katin e 5te dhe te 6te dhe kur dalim jashte pallatit na rrezikojne jeten makinat qe na vine te kembet sapo fillojme te ecim ne rrugen At Gjergj Fishta per te dale ne pedonalen e Shkodres. Nena kerkoj te na hiqen oxhaqet e tymit dhe smogut qe na imponohet te ballkonet dhe dritaret e shtepise tone. Te na hiqet qafe Grupi I Dobraqit me Luan Harushen qe na rrezikon jeten sapo hyme ne Dobraq dhe derisa dalim nga Dobraqi.

  Reply to this comment
 68. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:14

  Nena e sqaroj zonjen Ademi se po rrezikonte jeten e familjes tone dhe gjithe popullit te Shkodres me paaftesine e saj per te drejtuar Shkodren perderisa rrinte ne heshtje dhe nuk priste askend ne takim per ta ndihmuar dhe familja jone specifikisht kishim 2 vjet qe denonconim cdo dite me fakte zaptimin kriminal ne pallat qe vete Zonja Ademi kishte firmosur dhe po lejonte ne pallat ndersa familja terrorizohej cdo dite qellimisht nga zaptuesi kriminel I cili me urdherat e zeze te Sander Lleshit, qeverise se Krimit te Edi Rames dhe bashkise se Krimit Shkoder na tmerronte cdo dite duke na e bere shume te veshtire jetesen tone ne shtepine tone. Nena e sqaroj zonjen Ademi se familja po ankohet per Urbanistiken dhe Policine Ndertimore te Bashkise Shkoder dhe Policia e Shtetit cfare mund te beje ne kete rast kur digasteret perkatese te Bashkise na tallin, na injorojne, na mohojne denoncimet qellimisht, dhe lejojne kriminelin me pagese te Edi Rames dhe Sander dhe Lleshit dhe Bashkise se Krimit Shkoder te vazhdoje zaptimin kriminal perpara.

  Nena ju lut Gjykates se Strasburgut te shihej dhe te vleresohej ceshtja e familjes tone dhe denoncimi yne I dates 31 korrik 2019 sepse familjes I rrezikohej jeta qellimisht cdo dite. Nena I rikujtoj Gjykates rastin e pallatit te Lulzim Bashes qe mori miliona euro si demshperblim per shembjen e pallatit nga Edi Rama. Nena dha mendimin se keto euro nuk duhej ti grabiteshin popullit te shkaterruar tashme nga pushtetare te paskrupull si Lulzim Soros Basha dhe Edi Rama qe mashtrojne popullin haptazi per ta zhvatur dhe plackitur por ti merreshin pushtetarit qe e ka firmosur dhe aprovuar demin specifik qe kerkohet te kompensohet nga Gjykata e Strasburgut. Dhe drejtesia ti jepej njerezve qe me te vertet ishin te dhunuar me te gjitha te drejtat njerezore cdo dite qellimisht siq ishte rasti I familjes tone qe nuk na lejonin te dilnim te dera e shtepise pa na cenuar dhe terrorizuar qellimisht nga kriminelet e Edi Rames dhe Lulzim Bashes. Qe na ndalohej fjala dhe denoncimi sa here denonconim tmerrin e qellimshem qe na impononin keta kriminele.

  Data 5 Nentor 2019
  8:00 te mengjesit ja nisi zhurma e tmerrshme e goditjeve ne mur poshte katit tone nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj, qe eshte sherbetor I Bashkise se Krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames.

  8:16 morem ne telefon 129 dhe nuk e hapi askush telefonin.

  8:17 morem ne telefon 112 dhe perfaqesuesi I Policise me thirri ne emer pa u prezantuar akoma me te. I thashe po dalim jashte tani nga pallati ku jane instaluar fabrikat e krimit nga grupi kriminal I Bashkise Shkoder dhe nga qeveria e krimit e Edi Rames, Sorosit dhe Sander Lleshit. Na rrezikohet jeta spo ulemi ne katin e 5te e te 6te ku imponojne zorret elektrike neper kembe dhe krimineli Lavdush Tormetaj mban dyert e zaptimit kriminal hapur ne shkallet e pallatit duke na tmerruar sa here ulemi dhe ngjitemi neper shkalle. I kerkuam Policise te na ruante, mbronte sepse na rrezikohej jeta nga kriminelet e instaluar ne pallat dhe nga grupi kriminal I Bashkise Shkoder dhe nga qeveria e krimit e Edi Rames dhe Sorosit qe na pergjonin, perndjeknin, dhe rrezikonin jeten cdo dite. Dhe sapo u beme gati te dilnim jashte shtepise filloj krimineli duke na tmerruar me zhurme poshte katit tone.

  8:23 u ulem per shkallash dhe dyert e kriminelit Lavdush Tormetaj ishin te mbyllura por kabllot elektrike te tij akoma mbahehin ne shkallet e pallatit dhe parmaket duke na bllokuar qellimisht kalimin normal ne shkallete e pallatit dhe duke na rrezikuar jeten me keto tela elektrike qe na I imponon cdo dite neper kembe krimineli me pagese I Bashkise se Krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames dhe Sorosit.

  Kur dolem jashte pallatit te krimit roja I nyjes kriminale ne pallat, biznesit Chicago erdhi nga qoshja e bankes Intesa San Paolo dhe u drejtua drejt familjes ndersa ne po dilnim ne pedonalen e Shkodres dhe po komentonim tmerrin qe I eshte veshur pallatit edhe jashte nga bashkepunimi kriminal me Bashkine e Shkodres dhe Qeverine e Krimit te Edi Rames dhe Sorosit. Roja pasi na u afrua u kthye prapa dhe ecte ne te njejtin drejtim me familjen dhe afer familjes. Familja pergjohet dhe perndiqet qe nga brenda shtepise tone derisa dalim jashte pallatit dhe kjo perndjkje kriminale vazhdon ne cdo hap qe bejme dhe kudo ku shkojme. Kondicioneret gjigande, tubat e dyshimte qe dalin nga kati I 3te I bizneseve dhe derdhen ne trotuar, oxhaqet kriminale te instaluar poshte dritareve dhe ballkoneve te ambjenteve te banimit, te gjithe jane veshur faqates se jashtme te xhamave dhe mureve te pallatit duke u shoqeruar me tufa te panumerta kabllosh elektrike qe dalin nga pallati I krimit dhe kryqezohen mbi kokat e kalimtareve per tu lidhur me ndertesat e dyshimta te perreth pallatit te cilat jane pjese e te njejtit aktivitet kriminal qe zhvillohet ne pallatin tone, perreth tij ne rrugen At Gjergj Fishta dhe te Ujesjellesi Shkoder dhe ALBTELKOMI qe jane ngjitur me pallatin e krimit dhe mbajne ne cdo kohe gjeneratore gjigande ndezur duke na tmerruar me zhurmen qe I imponojne familjareve ne kete pallat krimi dhe duke kamufluar gatimin e corbes se zeze te fabrikave te krimit ne pallat.

  Hotel Kolose si cdo dite kishte bllokuar kalimin ne pedonale me makinat e parkimit te tij te rezervuar ne pedonalen publike te Shkodres.

  8:31 u afruam te biznesi AZA, ne rrugen Qemal Draqini dhe vume re dy burra rrinin perpara dyqanit AZA ndersa kishin parkuar nje kamion me logon AZA ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ndersa shume ngadale dhe qete punetori I AZA shkarkonte kamionin qe nuk lejonte kalimtaret te kalonin normnalisht ne trotuarin publik para ketij dyqani. NAtyrisht AZA ka nje rrugice te vogel ngjitur qe mund ta perdore te parkoje kamionin gjigand te saj pa pasur nevoje te bllokoje kalimin e njerezve ne trotuar publik. Por kush don tja dije, kompania AZA qe na vjen deri te pallati I krimit ku jetojme ne katin e 9te dhe na mbush me reklamat e saj edhe pse pallati eshte I shkrete dhe nuk jeton askush aty perveq familjes tone. Si arrin AZA te hyje ne kete pallat te shkrete, te hipi ne ashensor te pallatit, te kaloje 5 kate qe nuk jane anbjenbte banimi, dhe te ngjitet deri ne katin e 9e dhe na vjen te dera e shtepise duke lene reklamat e saj te dyert e shkreta te 4 kateve te banimit ku 2 kate I ka vjedhur dhe zaptuar krimineli Lavdush Tormetaj? Me lejen e kujt hyn AZA qe ne mengjes heret ne pallat kur ne familja e vetem qe jetojme ne kete pallat pergjohemi dhe perndiqemi 24 ore brenda dhe jashte pallatit. A mos valle edhe AZA eshe pjese e grupit kriminal qe na ndjek dhe pergjon dhe ka copen e vet te aktivitetit kriminal qe behet ne kete pallat me kriminelet qe kontrollojne pallatin?

  8:43 u afruam te klubi I Harushajve te rrethrrotullimi I rruges Shkoder Hani I Hotit me rrugen e Dobraqit, dhe vume re kishin parkuar nje makine dhe disa motorre ne rrethrrotullim duke bllokuar kalimin edhe ne rruge para ketij klubi kriminal.

  8:45 arritem te biznesi kriminal I mermerit ku na priste nje makine e parkuar ne trotuar duek bllokuar kalimin ne trotuar.

  9:59 kur po ktheheshim nga Dobraqi per ne Shkoder, vume re kishin parkuar ne trotuar nje makine qe kishte bllokuar rrugen para bizneseve te dyshimta te serviseve qe ndodhen perballe hotel Buzes. AA246BN

  U afruam para rrobaqepsise kriminale ngjitur me Gomisterine SELA ku na priste nje makine tjeter e parkuar ne trotuar duke na bllokuar kalimin normal ne trotuar. AA841RZ

  Gomisteri SELA akoma I mbante RROTAT GJIGNADE TE KAMIONIT ne mes te trotuarit publik duke na bllokuar cdo here kalimin ne trotuar qellimisht. Ka 2 vjet qe na I imponon kete bllokim te qellimshem ne trotuar ky biznes kriminal.

  Arritem te biznesi Xhovani 4, biznesi kriminal I rradhes ne kete zone kriminale ku kishin parkuar nje makine ne trotuar dhe nje burre rrinte I ulur te dritarja e makines duke folur me shoferin e makines ndersa e kishin bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. SH3045E

  10:11 arritem te karburant Kastrati ku menjeher hyri nje fuoristrade e cila ne fillim udhetoj perpara drejt karburantit pastaj filloj te udhetoj prapa duke na bllokuar qellimisht kalimin ne rruge para karburantit, pastaj makina u kthye dhe na u afrua duke na kaluar anash. Pas kesaj manovre te rrezikshme, nje makine ishte parkuar perseri ne trotuar para shtepise ngjitur me dyqanin e miellit ne zonen e karburantit duke na bllokuar kalimin ne trotuar. AA212KX

  10:19 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa dhe nje makine na kaloj para duke na prere rrugen qellimisht. AA160OT

  Pas kesaj makine na kaloj nje makine tjeter para kembeve duke na prere rrugen ne mes te vijave te bardha. AA433KR

  10:27 nena po kalonte vijat e bardha te rruges Jeronim DeRada perpara monumentin te Martin Camajt dhe nje kamion I kompanise se policise private SECURITY OKTAPUS me nje shpejtesi te madhe I kaloj para nenes duke I prere rrugen ne mes te vijave te bardha. AA897AH

  10:33 Kur u afruam te Tirana Bank ngjitur me hotel Kolosene vume re kamionin e SECURITY OKTAPUS qe ishte parkuar ne trotuar dhe kishte bllokuar kalimin dhe ishte I njejti kamion qe I kishte kaluar nenes para kembeve duke I bllokuar kalimin dhe duke I rrezikuar jeten ne vijat e bardha.

  10:34 arritem afer pallatit kriminal ku jetojme dhe hotel Kolose e kishte bllokuar siq lejohet ta bllokoje cdo dite pedonalen publike te Shkodres me lejen e Bashkise se Krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames. Ecem ne rrugen At Gjergj fishta para tradikut te papritur dhe konstatuam si bejme cdo here oxhaqet kriminale te instaluara poshte dritareve dhe ballkoneve te mabjenteve te banimit te pallatit, tubacionet e dyshimta qe dalin nga kati I 3te I bizneseve dhe shtrihen jashte ne faqatat e pallatit duke u derdhur ne trotuarin publik. Vume re tufat e kabllove te panumert qe shtrihen nga pallati kriminal te ndertesa e dyshimte ngjitur me hotel Kolosese dhe ndertesa tjeter e dyshimte perpara pallatit. Vume re kondicioneret gjignade QE JANE VARUR MBI KOKAT E KALIMTAREVE NE XHAMAT E PALLATIT KRIMINAL DHE QE JABE RREZIK PER CDO KALIMTAR NE RRUGEN AT GJERGJ FISHTA DHE PER NE SI BANORE TE RREGULLT TE KETIJ PALLATI KRIMINAL. VUME RE REKLAMEN E NEVERITSHME GJIGANDE TE SOROSIT DHE SHOQERISE SE TIJ TE KRIMIT QE ESHTE INSTALUAR SIPER DERES HYRESE TE VETME TE PALLATIT DHE AFER REKLAMES SOROSI KA INSTALUAR EDHE NJE KONDICIONER MBI DERE DUKE NA RREZIKUAR JETEN DHE DUKE NA QELBUR ME UJIN E TIJ QE KULLON DIREKT NGA KONDICIONERI.

  10:36 U ngjitem per shkallash dhe si gjithmone ne katin e 5te dhe te 6te krimineli me pagese I Bashkise se krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames kishte shtrire kabllot elektrike neper shkallet e pallatit duke na rrezikuar jeten dhe duke na bllokuar qellimisht kalimin normal ne shkallet e pallatit. Ne katin e 7te te hyrja ku zonja Salihi shfaqet ne te rralle ashtu siq bejne edhe sherbetoret e tjere te krimit ne pallat, kishin vendosur nje qese plastike me plehra te shkallet e pallatit afer hyrjes pikerisht aty ku kalon familja. Nuk kemi marr me cenime direkte nga familja Salihi ashtu siq na benin ne vitin 2016. Zonja Salihi na impononte plehrat e saj te shkallet e pallatit CUDITERISHT 1 DITE PASI E KISHIM DENONCUAR NE PROKURORINE E SHKODRES NE DENONCIMIN E 33TE SI PERSON QE SHFAQET TE NA PROVOKOJE, TE JUSTIFIKOJE SHKRETIMIN E PALLATIT SIKUR GJOJA JETON NE PALLAT EDHE PSE KURRE NUK I SHOHIM RREGULLISHT SIQ I SHIHNIM NE VITIN 2016 AS KETE ZONJE DHE AS SHERBETORET E TJERE TE KRIMIT TE KATIT TE 7te SIQ ESHTE FAMILJEN CIRILANI, MARKUT DHE ZONJEN SALIHI.

  Teksa po kalonim neper shkalla dhe po I komentonim plehrat e sherbetores se krimit qe I kishte vendsour te shkallet e pallatit ashtu siq ka zaptuar per interres te krimineleve te pallatit murin e ambjenteve te perbashketa te pallatit ne katin e 7te te akomodoje lidhjen E DYSHIMTE TE KONDICIONERIT GJIGAND QE KA INSTALUAR PAS PALLATIT DUKE E FSHEHUR PAS DRITARES SE SHKALLEVE TE PALLATIT KUR KA HYRJEN QE MUND TA SHFRYTEZOJE PER TE INSTALUAR KONDICIONERIN QE LIDHET ME HYRJEN QE FREKUENTON. Zonja Salihi doli papritur te dera e hyrjes qe frekuenton dhe filloj te bertase “Cfare po te bejne plehrat ketu?”. Nena e sqaroj zonjen se nuk kishim asgje me te por me Bashkine e Krimit dhe Qeverine e Krimit te Edi Rames qe na impononte sherbetoret e krimit ten a provokojne e cenojen sa here hynim e dilnim nga pallati kriminal.

  Sapo hyme ne shtepi filluan menjeher goditjet ne mur dhe zhurma poshte katit tone nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj.

  10:47 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja por ai nuk e hap telefonin.

  10:47 morem ne telefon 129 dhe denoncuam Zonjen Salihi qe na priste te dera e hyrjes ne katin e 7te ten a provokonte ndersa kishte vendosur plehrat ne shkallet e pallatit dhe pas saj sapo hyme ne shtepi krimineli me pagese nisi te terrorizoje me zhurme goditjesh ne mur. Kerkonim nga Policia qe te hetonin jo thjesht zhurmen e tmerrshme te qellimshme qe na imponon Lavdush Tormetaj, krimineli me pagese por edhe personat specifike qe shfaqen ne pallat ne te rralle familjen Cirilani, Markut, dhe Salihi per te na provokuar, cenuar dhe per te krijuar pershtypjen se gjo jetojne ne pallat kur ne jemi familja e vetme qe jetojme ne kete pallat krimi tash 2 vjet rresht cdo dite dhe terrorizohemi cdo dite nga sherbetoret dhe krimineli me pagese Lavdush Tormetaj nen urdherat e zeze te Bashkise se Krimit qe ka firmosur zaptimin kriminal ne pallat dhe nga urdherat e zeze te Qeverise se Krimit te Edi Rames qe ka zbatuar instalimin e fabrikave te krimit ne pallat.

  1:00 filluam te denoncojme publikisht me email dhe video perkatese te gjithe terrorin qe na ishte imponuar kete dite.

  Gjate gjithe kohes na shqetesonte poshte katit tone krimineli me pagese Lavdush Tormetaj duke bere zhurme me goditje ne mur.

  2:05 e denoncuam publikisht kete kriminel qe na terrorizon ne shtepine tone sa here nisim te denoncojme terrorine qellimshem qe na imponohet ne pallat.

  2:26 ndersa po prisnim te dergohej denoncimi yne qe mbahej ne OUTBOX, vume re emaili u bllokua dhe na u shfaq mesazhi SELECT MESSAGES TO DELETE OR MOVE. Dolem jashte aplikacionit MAIL te telefonit sepse nuk mund ta perdornim per te pare email ne gjendje te ngrire dhe perdorem aplikacionin tjeter te emailit YAHOO. Ne kete aplikacion te gjithe emailat ne SENT folder I shohim qe dergohen jashte por ama kur klikojme te secili prej tyre per te pare cfare kemi derguar nuk shohim asgje sepse emailat shfaqen dhe zhduken shume shpejt dhe nuk downloaden plotesisht ne serverin e emailit. Dhe kur nuk jemi jemi te lidhur me internet nuk kemi akses te keto emaila qe dergojme jashte dhe qe shfaqen te SENT Folder sepse na I bllokojne qe te downloaden plotesisht kur I dergojme dhe si rezultat kur nuk jemi te lidhur me internet nuk shohim aspak cfare kane keto emaila brenda sepse na jepet mesazhi YOU ARE OFFLINE, Try again. Pra kjo do te thote qe te gjithe emailat ne SENT folder edhe pse dergohen jashte nuk downloaden ne telefon plotesisht me ane te serverit te emailit por rrine jashte dhe VETEM KUR TELEFONI LIDHET ME INTERNET ATEHER MUND TE HAPEN dhe te dowloaden specifikisht secili email qe klikon qe te shohesh por perseri sappo shkeputesh nga interneti keto emaila nuk jane me te aksesushem.

  Edhe aplikacioni MAIL ka te njejtin problem, kur nuk jemi te lidhur me internetin nuk I aksesojme dot emailat qe kemi ne SENT folder sepse nuk I lejojne te downloaden plotesisht qe ti aksesojme edhe kur jemi te shkeputur nga interneti. Ky eshte cenimi I rradhes qe I imponohet familjes qellimisht duke na bllokuar aksesin ne llogarine tone te emailit edhe kur jemi te shkeputur nga interneti ne telefon dhe duam ti aksesojme emailat tane. Arsyeja e ketij bllokimi te qellimshem eshte shume e thjeshte familja nuk lejohet te akesoje asnje emailt qe dergon jashte PA NJOHURINE DHE DIJEN E PERGJUESVE KRIMINELE QE RRINE GATI 24 ORE TE SHOHIN CDO HAP QE FAMILJA NDERMERR NE EMAILIN E SAJ DHE NE TELEFON. Ose kur duam te denoncojme tmerrin qe na shkakton Ambasada Amerikane me marionetat e saj ne Shqiperi qe jane Qeverine e Krimit te Edi Rames dhe Bashkine e Krimit te Shkodres, ne kthehemi te keto emaila dhe shohim keto denoncime qe kemi bere me pare dhe ne baze te tyre pergatisim denoncimin e rradhes qe depozitojme ne Porkurorine e Shkodres. Qeveria e Krimit eshte shume e interresuar te dije KUR AKSESOJME EMAILIN TONE, CFARE BEJME, CILIN EMAIL SHOHIM, PER CILEN ARSYE, TE DENONCOJME TMERRIN E RRADHES QE NUK E KEMI DENONCUAR AKOMA NE PROKURORI APO TE BEJME NJE DENONCIM TE RI PUBLIK ME VIDEO DHE MBESHTETJE PERKATESE.

  8:09 Te darkes po shihnim ABC news e Shqiperise ne televizor dhe e hoqen sinjalin duke e bllokuar kanalin qe te mos nqiqnim intervisten e Zotit Paloka, perfaqesuesit te PDse me Zonjen Milori. Natyrisht kjo interviste nuk ishte aq ne interres te Qeverise se Krimit te bllokohej sepse ne fund te fundit Edi Paloka bente propagande te PDse me Superlativa dhe Arritje Jashtetokesore te PDse qe ishin te paverteta. Por kjo interviste ishte ne interres te partise demokratike qe te fshihej dhe mos ta degjonim sepse kohet e fundit shikonim se edhe kanali opozitar SYRI TV na bllokohej ne telefon kur e shihnim nepermjet internetit. Edhe sa here shfaqej Lulzim Basha ne televizor duke mbajtur fjalimet e tij farse dhe me premtime te paverteta, hiqej sinjali I aksesit ose ne televizor ose ne telefon nepermjet internetit.

  Shkuam ne telefon dhe vendosem ta ndiqnim intervisten ONLINE te ABC News por u bllokua kanali televiziv edhe online duke mos na lejuar te shohim kete interviste propaganda dhe farse te rradhes te PDse se kalbur as ne televizor as ne telefon. Pra familja ka bllokim te qellimshem te aksesit informativ ne televizor dhe online jo vetem nga Qeveria e Krimit e Edi Rames por edhe nga PDja dhe pergjuesat e saj qe nuk duan te informojne shqiptare qe I shohin deshtimet e PArtise Demokratike me sy hapur dhe drejt sepse kjo Parti supozohej te ishte shtylla mbajtese e Popullit Shqiptar ku mund te kerkonim ndihme, te besonim, shpresonim se do te behej me mire dhe mund te ishin alternativa e Edi Rames por net e vertet PDja eshte NJE me Edi Ramen dhe qeverine e tij te krimit dhe pergjon dhe perndjek familjen ashtu siq ben edhe qeveria e krimit e Edi Rames. Kete pergjim e bejne vete sherbetoret e krimit te Bashkise Shkoder qe jane te instaluar ne shume nderrmarrje dhe institucione lokale te Bashkise dhe na kane perndjekur dhe pergjuar si ne pallatin kriminal ku jetojme ashtu edhe ne Dobraq. Ne pallatin kriminal sherbetoret e Bashkise mbronin interresat e grupit kriminal te Bashkise qe na terrorizonte qellimisht me uje te pijshem bashke me kriminelet e pallatit per te na terrorizuar dhe per ten a nxjerrre jashte shtepise tone me terror. Ne Dobraq sherbetoret e krimit te Bashkise bllokonin trotuaret me bizneset kriminale qe nuk na lejonin te ecnim ne trotuar publik qellimisht.

  8:14 denoncuam publikisht kete bllokim dhe terr informativ te qellimshem qe I imponohet familjes qellimisht ne Televizor edhe ne internet. Menjeher erdhi sinjali I ABC News ne televizor dhe arritem te ndiqnim deri ne fund propaganden e Zotit Paloka.

  8:51 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe la mesazh per Zotin Lleshaj duke e sqaruar ne detaje per terrorin e qellimshem qe na u imponua edhe kete dite. Gjithashtu nena denoncoj nyjen kriminale te pallatit qe eshte Biznesi Chicago i cili na terrorizon dhe cenon qellimisht tash 14 vjet qe kur eshte ndertuar pallati I krimit. Pallati ku jetojme nuk ka biznese te mirefillta por ka nga nje zaptues kriminal qe se bashku me nyjen e krimit te pallatit qe eshte biznesi Chicago, ne cdo kat te bizneseve, shkojne duke i ngrene perhere e me shume ambjentet e perbashketa te bizneseve brenda dhe jshte perreth pallatit. Grupe djemsh, vajzash, gra, burra frekuentojne anen e bizneseve te pallatit ne menyre shume te dyshimte kur bizneset jane te shkreta perderisa jane ose ME QERA ose PER SHITJE. Gjithashtu nga ana e banimit na pret plaka ne katin e 7te si dezhurn sapo ngjitemi per shkallash te na provokoje kur ajo se bashku me familjet e tjera ne keta kat jane zhdukur nga pallati dhe jane sherbetore krimi ne pallat siq ishin ne vitin 2016 kur na dolen haptazi perballe duke na cenuar dhe provokuar qellimisht cdo dite sa here uleshim dhe ngjiteshim ne pallat.

  Nena denoncoj Grupin kriminal te Bashkise Shkoder qe na ndjek, pergjon dhe na terrorizon qellimisht ne bashkepunim me qeverine e Krimit te Edi Rames. Ky grup ka nje veqanti sepse ne Shkoder ky grup kriminal nuk eshte mirifilli kriminal ne rruge, por ESHTE NE PUSHTET DHE KA FUQI LOKALE DUKE NA TERRORIZUAR DHE CENUAR QELLIMISHT TASHME ME DOREN E PUSHTETIT. Siq eshte kontrolli kriminal I Ujesjellesit Shkoder qe na e fiknin dhe lidhnin ujin sipas deshires se krimineleve te instaluar ne pallat pa pyetur drejtorine e Ujesjellesit. Apo shantazhi kriminal qe I ben nenes sa here drejtohej te Ujesjellsi Shkoder per te denoncuar shkeputjen e ujit ku I zhduknin punetoret e ujesjellesit dhe I prezantoheshin nenes individe te dyshimte te zyrat dhe dera e ujesjellesit duke I kerkuar llogari sepse kishte shkuar te ujesjellesi per te denoncuar. Qasja kriminale e perfaqesuesve te Bashkise Shkoder te Inpektoriateve Mbrojtjes se Territorit dhe Urbanistikes ndaj denoncimeve te vazhdueshme per zaptimin kriminal qe po lejonin dhe lejuan ne pallat per 1vit rresht, derisa arriten te na vine te dera e shtepise te merrnin edhe firmen se ishim dakort me zapimin kriminal te kriminelit me pagese Lavdush Tormetaj. Mohimi I qellimshem I sherbimeve baze perkatese qe familja kerkonte ne Shkoder siq ishte blerja e gazit ne pikat e gazit, blerja e ushqimeve ne treg te Rusit, zhvendosja e kondicionerit ne shtepi, blerja e nje dekoderi, te gjitha ishin prapaskena kriminale te grupit Kriminal te Bashkise Shkoder ne bashkepunim me Qeverine e Krimit te Edi Rames dhe Policine e Krimit. Voltana Ademi pas 2 vjet denoncimesh te vazhdueshme hidhte vallen ne mes te nates te nyja kriminale e pallatit, biznesi Chicago kur ne denonconim pa fund cdo dite zaptimin kriminal, vjedhjen e ashensoreve, korridoreve te pallatit, mureve te pallatit, instalimin kriminal te tubacioneve, oxhaqeve te dyshimta ne ambjentet e perbashketa te pallatit, ne faqatat e jashtme te pallatit poshte dritareve te banimit, zaptimin kriminal te trotuarit te pallatit, zaptimin kriminal te Pedonales publike para pallatit dhe rruges publike nga hotel Kolose.

  9:36 e derguam me email publikisht mesazhin per Zotin Lleshaj.

  9:53 akoma mbahej ne OUTBOX emaili dhe nuk lejohej te dergohej askund. U detyruam ta dergojme per here te dyte kete email.

  10:02 ndersa po shikonim emailin ne OUTBOX dhe prisnim qe te dilte nga OUTBOX dhe te dergohej jashte, vume re na shkeputej lidhja online me internetin shume shpesh.

  10:05 akoma mbahej ne OUTBOX emaili qe kishim provuar dy here ta dergonim. Provuam per te 3ten here ta ridergonim kete email qe po na bllokohej qellimisht dhe NE TE CILIN PO DENONCONIM HAPTAZI GRUPIN KRIMINAL TE BASHKISE SHKODER QE MBANTE NE KRYE VOLTANA ADEMIN DHE NA TERRORIZONTE HAP PAS HAPI NE SHKODER NE BASHKEPUNIM ME POLICINE E SHKODRES DHE QEVERINE E KRIMIT TE EDI RAMES.

  10:09 Akoma mbahej ne OUTBOX emaili ku denonconim grupin kriminal te Bashkise Shkoder.

  10:12 po shihnim ne televizor Opinionin te Klan TV dhe intervisten e Oficerit Nuhu per Redjan Rrajen qe e kishin kapur ne kufi ne Shkoder per krimin qe kishte bere ndaj Prokurorit Ndoja dhe shoqeruesve te tij disa dite me pare. E hoqen menjeher sinjalin e televizorit teksa po jepte mendimin e tij Zoti Nuhu nga mergimi tashme per Zotin Rraja.

  10:15 vume re me ne fund kaloj emaili qe e kishin mbajtur ne OUTBOX qe ne oren 9:36. Por diqka ishte e cuditshme se emaili qe u shfaq ne SENT FOLDER shfaqej si I derguar ne oren 10:08 kur ne te vertet ky email na u shfaq ne SENT Folder vetem ne oren 10:15 ore ne te cilen ishte derguar ne te vertet dhe te marresit e ketij emaili perderisa ne po prisnim qe nga ora 9:36 qe ta shihnim kete email ne SENT Folder. Pse shfaqej emaili 7 minuta me vonese ne SENT Folder dhe kishte nje ore dergimi 8 minuta me pare.

  10:19 na shfaqet ne SENT Folder I njejti email me emailin qe ishte shfaqur ne SENT Folder ne oren 10:08.
  Ky ishte emaili qe kishim perpjekur te dergojme qe ne oren 9:36 dhe tani po na shfaqej si I derguar dy here rresht nga ne kur kjo nuk ishte e vertet. Ne u perpoqem disa here te dergojme kete emaili qe na e mbanin ne OUTBOX dhe nuk shkonte askund dhe nuk shfaqej ne SENT Folder akoma qe te vertetohej se eshte derguar.

  10:36 na u shfaq ne Sent Folder I njejti email me emailin qe ishte shfaqur ne SENT Folder ne oren 10:19 dhe 10:08, pra dukej sikur familja kishte derguar 3 here te njejtin email kur nuk ishte e vertet.

  10:37 na u shfaq ne Sent Folder I njejti email me emailin qe ishte shfaqur ne SENT Folder ne oren 10:36, 10:19 dhe 10:08, pra dukej sikur familja kishte derguar 4 here te njejtin email kur nuk ishte e vertet. Ky email kishte nje veqanti se tregonte kohen e dergimit 10:24 kur nuk ishte e vertet sepse ne e pame te shfaqej ne SENT Folder ne oren 10:37.

  Gjate kohes qe na shfaqeshin keta emaila ne SENT folder, fshiheshin emailat e meparshem qe ishin shfaqur ne SENT Folder dhe nuk shihnim dot sa ishin te gjithe emailat se bashku qe na shfaqeshin te derguar nga emaili yne. Pra dukej qarte se emaili I familjes ishte pergjuar dhe kontrollohej nga qeveria e krimit qe nuk donte te denoncohej dhe per kete arsye nderhynin ne serverat e emailit duke bllokuar emailin qe te mos dergohej, qe te fshihej nga serveri dhe pastaj te shfaqej 4 here I derguar nga emaili yne kur nuk ishte e vertet.

  Pame ne kompjuter dhe aksesuam emailin nga kompjuteri dhe aty vume re se ishin gjithsej 5 emaila me te njejten permbajtje dhe video qe ishim perpjekur te dergonim qe ne oren 9:36 por na kishin bllokuar serverat e emailit dhe I kishin fshehur emailat qe te mos I shihnim se ishin derguar sepse ne SENT Folder nuk dukej asgje dhe asnje email I derguar jashte qe ne oren 9:36 qe ishim perpjekur te dergonim emailin e Ire.

  10:43 I kerkuam falje dhe i sqaruam te gjithe digastereve qe marrin denoncimet tona ditore sepse nuk ishim ne ato qe po dergonim te njejtin email 5 here por pergjimi kriminal Shteteror qe perdorte te gjitha menyrat me te poshtra per te na bllokuar denoncimin, per te na heshtur dhe per te na veshtiresuar denoncimin ditor.

  10:46 derguam pjesen tjeter te denoncimit te Sander Lleshi per Grupin Kriminal te Bashkise Shkoder dhe perseri na u bllokua emaili duke na dhene mesazhin The Connection to the Outgoing Server “apple.smtp.mail.yahoo.com” failed.

  11:06 denoncuam ne Interpol dhe Europol bllokimin e qellimshem te emailit qe na imponohej per te mos na lejuar te denoncojme dhe te shprehim haptazi tmerrin e qellimshem qe na imponohet cdo dite nga Grupi kriminal I Bashkise se Krimit te Voltana Ademit dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames. Vume re diqka te cuditshme kur denonconim te Interpoli nuk na kerkohej “captcha” informacioni qe vertetonte se denoncimi nuk po dergohej nga nje robot por nga nje person. Ky eshte nje detaj qe shumica e digastereve kombetare dhe nderkombetare e perdorin per te siguruar autenticitetin e denoncimit perkates qe marrin. U detyruam te fshijme historine e internetit dhe denoncuam per here te dyte perderisa ky informacion nuk po na kerkohej kur denonconim dhe natyrisht kur kemi provuar edhe bllokim te plote te faqes se internetit te Interpolit nuk ishte e cuditshme qe Qeveria e Krimit e Shqiperise nderhynte te bllokonte kalimin e denoncimit te familjes ne Interpol.

  11:38 te nates provuam te denoncojme te Ministria e Mjedisit tmerrin e oxhaqeve kriminale ne pallatin e krimit ku jetojme dhe perseri nuk na u pranua denoncimi sepse platforma e kontaktit me popullin qe ka ne faqen e internetit thjesht nuk e merr ankesen/denoncimin dhe nuk jep konfirmim qe e mora kete denoncim.

  U perpoqem te vizitojme faqet e Internetit te Agjencise Kombetare te Mjedisit dhe Inspektoriatit Shteteror te Mjedisit por na u bllokua aksesi te to dhe nuk hapeshin asnjera faqe online ne mes te nates.

  Date 6 Nentor 2019
  11:23 te dites filluam te mesojme femijen online dhe serveri I shkolles Amerikane u shkeput ndersa kishim internet per te pare cdo gje tjeter ne internet perveq shkolles online te femijes. Morem mesazhin Server Ip Address Could Not Be Found.

  11:31 ndersa po denonconim ne Interpol tmerrin e qellimshem qe I imponohej familjes ne cdo hap, me shkollen e femijes, me terrorin e qellimshem ditor qe na impononte krimineli me pagese I instaluar ne pallat me kabllot elektrike qe na I leshonte neper kembe ne shkallet e pallatit, degjuam goditje te forta poshte katit tone. Pra krimineli me pagese I instaluar ne pallat na terrorizonte qellimisht gjate momentit kur po e denonconim ne Interpol.

  2:30 goditjet poshte katit tone vazhduan pa fund. Morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe denoncuam zhurmen e tmerrshme te Zotit Tormetaj. Polici I lagjes na tha se Bashkia nuk eshte dashte me I dhane leje dhe ai ben zhurme. Une kam shku sa here qe ben zhurme dhe I kam kerku me e ndal zhurmen. Por sa iku une ai ban prape zhurme. Por po vi prape te pallati.

  6:07 te mbasdites derguam email drejtuar Zotit Basha qe kishte ardhur ne Shkoder te hotel Rozafa afer pallatit tone. E pyetem Zotin Basha si nuk lodhet se recituari te njejten vjershe farse para Popullit Shqiptar qe kerkon me ngulm nje ze opozitar te fuqishem por merr vetem premtime farse. Ndersa Bashkia e Kryesuar nga Partia e Zotit Basha na shkaterron cdo dite jetesen ne pallat Qellimisht duke na imponuar cdo dite kriminelin me pagese qe ka zaptuar te gjithe pallatin dhe ambjentet e tij dhe na terrorizon me presion dhe cenime direkte te vazhdueshme ndaj familjes edhe pse denoncojme 33 here ne Prokurorine e Shkodres dhe ne Polici dhe te Ministria e Brendshme vazhdimisht dhe te cdo dite me video perkatese te Bashkia Shkoder.

  Per kete arsye Zoti Basha nuk mund te ishte alternative per Shqiperine e Mjere sepse Partia e tij ishte po aq e mbytur ne dhom dhe e kalbur saq ishte edhe Partia Socialist e Edi Rames. Kete email na e bllokuan ne OUTBOX deri ne oren 6:12 dhe pastaj e lane te dergohet.

  11:11 degjuam nje zhurme te madhe poshte pallatit. Vume re zhurma vinte nga zona para hyrjes se bizneseve te pallatit ngjitur me ALBTELKOMIN dhe UJESJELLESIN. Zhurma ishte si te ishte nje fabrike ose uzine gjigande ne pune mu perpara pallatit. Natyrisht oxhaqet kriminale, tubacionet kriminale, zaptimi kriminal ne pallat te gjitha vertetojne se jane instaluar fabrika krimi ne pallat qe kane shkaterruar konstruksionin original te pallatit per te akomoduar keto nderhyrje kriminale ne pallat. Edhe zhurma e tmerrshme ne mes te nates ishte pjese e ketij instalimi kriminal qe vinte si rezultat I fabrikave te krimit te instaluara ne pallat.

  Date 7 Nentor 2019
  8:07 ne mengjes morem ne telefon 129 sepse krimineli me pagese Lavdush Tormetaj vazhdon akoma terrorin ditor te qellimshem ndaj familjes duke na bere zhurme dhe duke na shqetesuar qe ne oren 8 te mengjesit me goditje ne mur nga fabrikat e krimit te instaluara ne mall. Perfaqesuesi I 129 me pyeti “Cfare prodhojne ato fabrika aty?” I thashe “ato prodhojne kriminela qe jane instaluar ne pallat dhe nuk te lane me dal as me hi por terrorizojne familjen 24 ore, vjen nje ere shume e keqe dhe kane vjedhur katin e 5te plotesisht me dijenine e plote Tuaj dhe te Bashkise se Shkodres.”. Zoteria me ndaloj denoncimin dhe me tha “Jam I ri ketu une dhe pse thu me dijenine tone dha cfare eshte aty ne pallat, perderisa thu prodhojne kriminela aty, mos ka nje maternitet aty?”

  E sqarova zoterine se “kriminelat po na shkaterrojne jetesen me zhurmen qe bejne, zhurme te cilen e denoncojme tash 2vjet rresht, kane vjedhur ashensoret, korridoret, muret, ambjentet e perbashketa te pallatit, na terrorizojne me zhurme matrapiku tash 1 vit rresht, tash 1 muaj rresht e kane ndryshu zhurmen dhe na shqetesojne me godtije ne mur jo ma me matrapik por me goditje ne mur nuk. Keto jane krimet qe kriminelet bajne ne pallat dhe qe ju jeni ne dijeni te plote bashke me Bashkine e Shkodres dhe qe ne oren 8 sahati kane nis duke na terrorizu me zhurmen e tmerrshme qe bajne poshte katit tone. Mos na pyetni ne se cilet jane krimet qe bajne keta kriminele te grupit kriminal te Bashkise Shkoder te Voltana Ademit dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames sepse krimet I keni ne pallat qe ndodhet ne mes te Shkodres dhe hajdeni ju vete e shifeni tmerrin qe kane ba ne pallat. E marrim ne telefon policin e lagjes dhe nqa thote I kam thane mos me ba zhurme dhe sa iku vete, ata bajne prape zhurme. Kjo eshte arsyeja sepse ju marrim ne telefon sepse po na terrorizojne qellimisht ne shtepine tone.”

  Pastaj nena doli te conte plehrat te koshat e plehrave dhe kur u afrua te dera hyrese e pallatit vuri re dera ishte e mbullur dhe menjeher u shfaq te dera sherbetorja e krimit, shoferja e makines Warsteiner qe na ndiqte me makine sapo I afroheshim pallatit duke na bllokuar qellimisht hyrjen ne pallat. Sherbetorja e krimit kishte nje biqiklete me vete dhe e bllokoj kalimin e nenes te dera hyrese e pallatit me biqiklete teksa nena po dilte jashte pallatit.

  8:35 denoncuam publikisht me email tmerrin qe po kalonim ne pallat qe ne oren 8 te mengjesit nga krimineli me pagese Zoti Tormetaj. I kerkuam ndihme te gjithe zinxhirit kriminal shteteror te Qeverise se Krimit te Edi Rames dhe Bashkise se Krimit te Voltana Ademit qe te ndalej tmerrin ne pallat, te ndalej zaptimi kriminal ne pallat, te ndalej instalimi kriminal I oxhaqeve dhe tubacioneve kriminale ne pallat dhe te hiqeshin keto instalime kriminale ne pallat urgjentisht sepse po na shkaterronin jetesen ne pallat. Ky Zinxhir shteteror kriminal qe merr denoncimet tona ditore eshte Edi Rama, Sander Lleshi, Blendi Klosi, Agjencia Kombetare e Mjedisit, Inspektoriati Shtetor I Mjedisit, Drejtoria Kriminale e Mjedisit dhe Pyjeve, Inspektoriati Kombetar per Mbrojtjen e Territorit, Ministria e Infrastruktures, Bashkia Shkoder, Urbanistika Shkoder, Inspektoriati I Mbrojtjes se Territorit te Shkodres, Prefektura Shkoder, Policia Bashkiake Shkoder, OSHEE Shkoder, Ujesjelles Shkoder dhe Policia e Shtetit.

  8:57 ndersa po vazhdonim denoncimin me email, vume re emaili qe kishim derguar ne oren 8:51 arriti te dergohet dhe te shfaqet ne SENT Folder ne oren 8:57.

  10:24 vazhdoj akoma krimineli me pagese duke na terrorizuar me zhurme te tmerrshme poshte katit tone.

  10:35 Vazhduam te denoncojme me email ne detaje duke ju drejtuar zinxhirit perkates shteteror me te gjithe problemet pa fund qe na imponohen ne pallat plus me pergjimin dhe perndjekjen kriminale te vazhdueshme. Ndersa krimineli me pagese Zoti Tormetaj vazhdonte te na terrorizonte me zhurme goditjesh ne mur poshte katit tone.

  10:48 vazhdoj akoma krimineli me pagese duke na terrorizuar me zhurme poshte katit tone edhe pasi e denoncuam publikisht.

  11:16 vazhdoj akoma zhurma terrorizuese nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj.
  11:17 Morem ne telefon 129 dhe nena u kerkoj ndihme ta ndalnin terrorin e kriminelit me pagese te Bashkise se krimit te Voltana Ademit dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames.

  11:51 krimineli me pagese Lavdush Tormetaj ja nisi perseri te na terrorizonte me zhurme goditjesh ne mur edhe pse e denoncuam te 129.

  11:59 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja, dhe denoncuam tmerrin qe po kalojme ne pallat. Zoti Lohja na tha ser ka thirre nje grup auditi te vije te hetoje ne pallat. E pyeta zotin Lohja derisa auditi te nxjerri rezultatet a mund ta ndalesh terrorin qe na imponon krimineli me pagese Lavdush Tormetaj. Zoti Lohja me tha “Jam ne nje ngjarje tash e smund te flas.” Ne I kerkuam ta ndalte terrorin e kriminelit qe na terrorizon ne shtepine tone.

  12:09 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe I kerkuam qe te vije vete dhe ti hap dyert e katit te 8te, te 7te, te 6te dhe te 5te dhe te shohi cfare ka instaluar ne pallat krimineli Lavdush Tormetaj qe na terrorizon cdo dite ne pallat. Zoti Lohja me tha se e dinte ai se cilet dyert hapte por personi bente zhurme se kishte leje. I thashe Zotit Lohja po LEJA ISHTE PER 4 MUAJ, PO TASH CFARE PO BEN KY KRIMINEL? Zoti Lohja me tha se di por une e kam dite se e ka pas nje leje, githsesi po vi te pallati.

  12:23 te mesdites nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe I la mesazh Sander Lleshit duke I kerkuar te kthehet ne Libine e Shkodres, mu ne mes te Shkodres dhe te luftoje edhe krimin ditor qe na imponohet nga banda, grupi kriminal I Bashkise Shkoder qe tmerron popullin tash 30 vjet dhe qe tash 5 vjet ka ne krye Voltana Ademin. Nena I kerkoj ndihme Zotit Lleshi pasi te mbaroje pune me Alvinin ne Libi te kthehet te Alvini ne Shkoder ku familja jone terrorizohet qellimisht tash 14 vjet qe kur kemi filluar te jetojme ne kete pallat dhe gjate 2 viteve te fundit terrori ndaj familjes ka qene direkt dhe shume I eger dhe na ka rrezikuar jeten vazhdimisht dhe akoma terrorizohemi qellimisht cdo dite.

  12:35 kete mesazh Sander Lleshit ja derguam me email publikisht duke I kerkuar ndihme por emaili na u mbajt ne OUTBOX deri ne oren 12:49.

  12:50 e riderguam perseri kete email qe na e bllokuan qellimisht ne OUTBOX.

  12;55 ky email mbahej akoma ne OUTBOX dhe ne morem mesazhin THE CONNECTION TO THE OUTGOING SERVER FAILED. Ne kete moment nisi zhurma terrorizuese e goditjeve ne mur poshte katit tone. 1:03 arritem te dergojme emailin qe e kishin bllokuar ne OUTBOX qe ne oren 12:50.

  1:58 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja por na u mbyll telefoni shume shpejt.

  2:12 ja nisi zhurma e tmerrshme e kriminelit me pagese poshte katit tone duke na terrorizuar.

  2:26 dolem jashte shtepise dhe kishte ere duhani shume te rende pas deres se hyrjes tone dhe ne korridorin e katit tone aty ku nuk jeton askush ne perveq familjes tone dhe ne nuk pijme duhan. U ulem ne katin e 6te dhe te 5te dhe trokitem ne dyert e krimit te katit te 5te dhe 6te qe te kerkonim ta ndalnin terrorin ditor te qellimshem qe na imponojen kriminelet me pagese ne pallat. Por askush nuk I hapi dyert edhe pse zhurma e tmerrshme terrorizuese vinte nga keto kate ku vazhdon zaptimi kriminal ne pallat. Nuk mjaftoj denoncimi te Polici I lagjes, 129 dhe denoncimi publik disa here per keta kriminele te instaluar ne nyjen kriminale te pallatit ne katin e 5te dhe te 6te qe ta ndalte terrorin e qellimshem ndaj familjes. U ngjitem ne shtepi dhe sapo hyme brenda ja nisi perseri zhurma terrorizuese poshte katit tone.

  2:32 nena mori ne telefon 129 dhe denoncoj tmerrin qe po kalojme ne pallat nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj. Nena kerkoj te fliste me shefin e Krimeve Shkoder.

  Veme re keto goditje ne mur dhe terrori I qellimshem ne pallatin kriminal jane bere me te shpeshta qe kur kemi denoncuar publikisht Kryetaren E Bashkise Shkoder Voltana Ademi per heshtjen e saj dhe injorimin

  Reply to this comment
 69. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:15

  haptazi dhe direkt te familjes ndaj denoncimeve ditore qe I dergojme cdo dite asaj dhe Bashkise se saj dhe inspektoriateve perkatese te Bashkise se saj. Pra grupi kriminal I Bashkise Shkoder ne bashkepunim me Policine e Krimit te Sander Lleshit veprojne se bashku per te terrorizuar qellimisht dhe me force familjen e vetme qe ka mbijetuar ne kete pallat krimi. Grupi kriminal I Bashkise Shkoder KA FIRMOSUR LEJET PER ZAPTIMIN KRIMINAL TE PALLATIT NDERSA ESKOBARI I BALLKANIT, EDI RAME ME SANDER LLESHIN ISNTALON FABRIKA KRIMINALE TASH 1 VIT RRESHT HAPTAZI DHE DIREKT NE PALLAT DUKE NA TERRORIZUAR CDO DITE ME FORCE PER TE NA HESHTUR PERGJITHMONE DHE PER TE NA PLACKITUR PRONAT.

  3:33 morem ne telefon 129 dhe nena kerkoj ndihme sepse terrori I goditjeve ne mur poshte katit tone po behej me I eger dhe po na terrorizonte qe nga mengjesi pa ndalese edhe pse denonconim vazhdimisht te 129 dhe Polici I lagjes Zoti Lohja. Nena kerkoj te fliste me shefin e krimeve te Shkodres. Perfaqesuesi I 129 I tha nenes “shefin e krimeve do te vish ketu dhe do e takosh.” Nena I tha perfaqesuesit te 129 “Aty nuk vi se kam frike me ardhe, nuk mund te vi, dhe e di se shefin e krimeve nuk e takoj, Ndersa per disa gjyqtare e police gjyqesore qe hane njerez une nuk mund te vij aty.” Perfaqesuesi I 129 I tha nenes “ Nga kush ke frike?” Nena e sqaroj perfaqesuesin e 129 “Kam frike nga policet gjyqesore, cfare me kan ba kur me ka rrah Harusha, kan dal me na hanger.” Perfaqesuesi I 129 I tha nenes “Jo, jo nuk do bejne asgje tani ata. Hajde ketu dhe kerko takim me shefin.” Nena I tha “Faleminderit per oferten por nuk mund te vij atje.” Perfaqesuesi I 129 I tha nenes “Eja ketu dhe mos u merr me mua. Smerrem une me shefin. Ti eja ketu, Faleminderit per besimin por ti Eja Ketu”. Nena ju pergjigj zoterise “une vi por nuk me len kush brenda. A mund te me ndihmosh, mi thuj policit te lagjes ta ndali zhurmen ne pallat?” Perfaqesuesi I 129 I tha nenes “Eja Ketu tani, Smerrem une me te, nuk te ndihmoj dot me telefon vetem nese je ne rrezik jete, Tani ka nje sherbim te pritjes. Prandaj eja ne komisariat dhe fol vete me shefin ose sot ose neser..” Nena I kerkoj perfaqesuesit te na heq qafe kriminelin me pagese qe na terrorizonte cdo dite qellimisht. Perfaqesuesi I tha “Hajde Mirupafshim”
  Ne kete menyre e zgjidhi terrorin e qellimshem qe na imponohet ne pallat, policia e krimit e Sorosit dhe Edi Rames. Krimineli I 129 I tha nenes.

  Pas kesaj telefonate me suste pushoj zhurma poshte katit tone. Ja pra si I behet presion familjes dhe si terrorizohet familja duke ju thene “hajde te bisedojme” sepse KA BISEDUAR PAK POLICIA ME NE gjate 2 viteve te fundit ME DENONCIMET QE KEMI BERE TE KJO POLICI, ME 33 DENONCIME NE PROKURORINE E SHKODRES DHE DENONCIME DITORE TE KRYEMINISTRI I SHQIPERISE, MINISTRI I BRENDSHEM, BASHKIA SHKODER, INSPEKTORIATET PERKATESE, PREFEKTURA SHKODER, POLICIA E SHTETIT, MINISTRIA E DREJTESISE, PROKURORIA E PERGJITHSHME, AVOKATI I POPULLIT. Ndersa policia nuk pranon te hap dyert e kateve te zaptuara dhe te shohiu cfare fshihet aty dhe cfare po instalohet ne pallat qe terrorizohet familja papushim per 1 vit rresht qe me ardhjen ne Pushtet Te Zoti Lleshaj, Minister I Brendshem.

  Terrori per familjen vazhdon pa ndales cdo dite dhe ditet e fundit qe me viziten e Voltana Ademit me 3 Nentor 2019 ne mes te nates te pallati I krimit dhe te biznesi kriminal Chicago per “te festuar” pervjetorin e Teatrit Migjeni, ky terror ndaj familjes eshte intensifikuar dhe eshte bere me I eger. Per cdo dite e me shume qe po denoncojme me fakte vete kryetaren e bashkise Shkoder, anetaren e PDse dhe nen vartesi te Lulzim Soros Bashes dhe Sali Berishes, terrori ndaj familjes eshte me I eger. Zonja Ademi ka firmosur lejen kriminale te zaptimit kriminal ne pallat ndersa Sander Lleshi perdori Policine e tij te krimit te terrorizoje familjen CDO DITE dhe te na e imponoje kriminelin e tyre me pagese ne pallat tash 1 vit rresht teksa instalohen fabrikat kriminale ne pallat ne cdo kat dhe lidhen katet e banimit dhe te bizneseve me njeri tjetrin. Pra KA PASUR QE NE FILLIM NJE BASHKEPUNIM TE NGUSHTE MES BASHKISE KRIMINALE DHE QEVERISE KRIMINALE TE EDI RAMES QE TE ISNTALOHEN FABRIKAT KRIMINALE NE PALLAT BRENDA 1 VIT DHE TE TERRORIZOHET HAPTAZI FAMILJA CDO DITE JO VETEM BRENDA PALLATIT POR EDHE JASHTE TIJ.. NE NA PRET I NJEJTI TERROR I EGER NE DOBRAQ KUR SHKOJME TE PRONA JONE PRIVATE SEPSE QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES BASHKE NA PRENDJEK DHE PERGJON ME POLICET KRIMINELE DHE GRUPIN EDOBRAQIT PER TE NA RREZIKUAR JETEN DHE PER TE NA TERRORIZUAR SEPSE DUAN TE PLACKISIN PRONAT TONA DHE TE NA HESHTIN PERGJITHMONE. NDERSA KUR VIME NE PALLAT NIS KRIMINELI I BASHKISE KRIMINALE DHE SANDER LLESHIT TERRORIN E MENJEHERSHEM SAPO HYME NE SHTEPI.

  Denoncimet ne polici, te 129 dhe polici i lagjes, denoncimet ditore, denoncimet ne Prokurori sjellin me shume terror te qellimshem ndaj familjes sepse i gjithe Zinxhiri Kriminal Perkates Shteteror, Publik Dhe Privat Shqiptar perdoret te terrorizoje familjen dhe te injoroje klithmen tone per ndihme. Zinxhiri qe nga Sali Berisha, Ish Kryeminstri I Shqiperise qe eshte anetar themelor i PDse dhe mban nen sqetull Lulzim Soros Bashen dhe Voltana Ademin, dhe kjo e fundit lejon haptazi zaptimin kriminal ne pallat duke qendruar ne heshtje dhe duke injoruar denoncimet tona ditore qellimisht. Zinxhiri vazhdon me Presidentin e Shqiperise qe merr denoncimet tona ditore tash 2 vjet dhe ne vitin 2016 por ama nuk e ndali kurre terorrin ndaj familjes perkundrazi ne vitin 2016 ministria e tij e Hipotekes se Pergjithshme dhe e Drejtesise nuk na dhane as certifikaten e pronesise te plote me te gjitha m2 te pronave tona ne Shkoder edhe pse I kishim te bazuara ne vertetime pronesie perkatese me qellim qe te na I mohonin nje pjese te pronave duke na I lene te paperfshira te plota m2 te pronave. Zinxhiri vazhdon me kryekriminelin Edi Rama dhe qeverine e tij mafioze dhe Policine e krimit dhe per krimin te Sander Lleshit qe na shkaterron jetesen dhe na rrezikon jeten cdo dite per te na heshtur dhe per te na plackitur pronat. Zinxhiri vazhdon me Bashkine Kriminale te Shkodres qe I firmos vete zaptimet kriminale dhe ka grupin e saj kriminal qe terrorizon dhe na shkaterron jeten me ujesjellesin, me inspektoriatet perkatese te saj, te Urbanistikes, te Inspektoriatit te Mbrojtjes se Territorit, Inspektoriatit te Mjedisit dhe vete Kryetaren e Bashkise Shkoder qe na ka takuar ne kembe njeher dhe na premtoj se do ten a takonte. Kur shkuam ta takonim thirri Policine e Shkodres me Mikrobus dhe nxorri sekretaren e saj te na thoshte se ishte e zene kryetarja ne takim me Policine. Qe nga ajo dite nuk na thirri me kurre zonja Ademi por ama as terrorin e qellimshem shoqeruar me zaptimin ditor kriminal ne pallat nuk e ndali kurre.

  Kur e denoncuam publikisht, pastaj ne Prokurori ajo na solli sekretaren e saj ne Prokurori teksa po prisnim te merrnim konfirmimin e Prokurorise se e moren denoncimin tone. Pas kesaj dite filluam ta denoncojme cdo dite publikisht zonjen Ademi dhe Zotin Basha qe fryhet te behet Kryeministri I ardhshem I Shqiperise se Mjere kur e mashtron popullin shqiptar tash 6 vjet rresht. Menjeher krimineli me pagese I instaluar ne pallat fillo ten a terrorizonte me shume me fort dhe me eger dhe me gjate kur rrime ne shtepi siq beri edhe sot qe ne oren 8 te mengjesit. Pra FAMILJA PERGJOHET, PERNDIQET TE TERRORIZOHET DHE TI RREZIKOHET JETA NGA GRUPI KRIMINAL I BASHKISE SHKODER DHE GRUPI KRIMINAL I POLICISE SE SANDER LLESHIT TE QEVERISE KRIMINALE TE ESKOBARIT TE BALLKANIT, EDI RAMA. TE GY GRUPET SE BASHKU NA PERNJDEKIN ME FUKSAT DHE PERGJUESIT EW TYRE TE NA HESHTIN DHE TE NA TERRORIZOJNE QELLIMISHT PER TE NA PLACKITUR PRONAT DHE PER TE NA HSUAR ZERIN PERGJITHMONE.

  I GJITHE KY TERROR KA NJE KOKE DHE AJO ESHTE AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI QE VAZHDON PA NDALES TERRORIN E QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES HAP PAS HAPI SEPSE E KA MARIONETE TE VETEN EDI RAMEN, LULZIM SOROS BASHEN, SALI BERISHEN, ILIR METEN DHE BASHKINE E SHKODRES DHE ME TO NA TERRORIZON DIREKT NE JETEN TONE TE PERDITSHME DUKE NA SHKATERRUAR QELLIMISHT JETESEN NE SHQIPERI ME QELLIM QE TE NA HESHTI PERGJITHMONE PER DESHMINE E TMERRSHME NE KOMBE TE BASHKUARA, ORGANIZATA NDERKOMBETARE NE AMERIKE, NE QEVERITE E NEW YORKUT DHE CHICAGOS DHE TE NA PLACIKISIN PRONAT QE KEMI.

  5:28 mbasdite vume re dritat e shtepise u zbehen dhe tensioni I dritave ra. Kjo na ndodh qe ne fillim te muajit Nentor 109. Pra OSHEE Shkoder jo vetem qe nuk na jep drita sa duhet dhe e ul qellimisht cilesine dhe sasine e dritave qe na jep SEPSE DUHET TA NDAJE ME KRIMINELET E FABRIKAVE TE KRIMIT POSHTE PALLATIT QE ZAPTOJEN AMBJENTET E PALLATIT DUKE VJDHUR DRITAT E PALLATIT DHE NA I MBIFATURON FAMILJES CDO MUAJ KONSUMIN KRIMINAL TE KRIMINELIT LAVDUSH TORMETAJ QE KA ZAPTUAR AMBJENTET E PERBASHKETA TE PALLATIT PREJ KU KA LIDHUR EDHE KABLLOT ELEKTRIKE QE NA I IMPONON NEPER KEMBE DUKE NA RREZIKUAR JETEN DHE DUKE NA TERRORIZUAR QELLIMISHT CDO DITE.

  11:09 te nates nena I la mesazh Ministrise se Brendshme per terrorin e qellimshem qe na imponon cdo dite me grupin kriminal te Bashkise Shkoder dhe Policine e Krimit te Sander Lleshit. Nena sqaroj ne detaje historine e zaptimit, tjetersimit te hyrjeve dhe bizneseve ne kete pallat krimi, zaptimin kriminal qe eshte lejuar ne pallat nga Bashkia e Krimit Shkoder bashke me Qeverine e Krimit te Edi Rames. Nena sqaroj ne detaje terrorin dhe rrezikimin e qellimshem te jetes qe na ben grupi kriminal I Bashkise Shkoder qe I ka kthetrat e perhapur ne te gjithe Shkodren nga pallati kriminal ku kane zaptuar te gjithe pallatin dhe kane instaluar bashke me Edi Ramen fabrikat e krimit deri ne Dobraq ku na bllokohet kalimi ne trotuar nga kompani kriminale qe bllokojne trotuarin publik qellimisht, Te Ujesjellesi Shkoder ku na kane fikur ujin me muaj me rradhe per te na detyruar te braktisim pronat tona ne pallatin kriminal dhe ne Dobraq. Ky grup kriminal bashkepunon me Policine e Sander Lleshit dhe me Edi Ramen dhe cdo dite na perndjek dhe na pergjon per ten a terrorizuar dhe rrezikuar jeten qellimisht.

  8 Nentor 2019
  8:39 u ulem per shkallash per te shkuar te prona jone ne Dobraq. Ne katin e 6te kishin hapur deren e zaptimit kriminal dhe ku dukej korridori I pallatit I vjedhur, ashensori I vjedhur nga krimineli Lavdush Tormetaj qe eshte lejuar te zaptoje ambjentet e perbashketa te pallatit haptazi. Ne kete moment na erdhen afer deres punetoret e kriminelit qe gjoja po ngjiteshin neper shkalla ne momentin qe familja po ulej neper shkalla dhe na kaluan para kembeve duke hyre ne zaptimin kriminal te pallatit. Ky ishte krimi qe Voltana Ademi kishte bere me firmen e saj ndersa Sander Lleshi e kishte mundesuar sa me hapur dhe direkt zaptimin kriminal na pallat duke mbeshtetur deri ne fund zaptimin dhe vjedhjen kriminale te ambjenteve te per bashketa te pallatit me Policine e tij te Krimit. Edhe ne katin e 5te Krimineli me pagese I Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit te Edi Rames kishte mbajtur deren e biznesit te krimit te hapur ne shkallat e pallatit ashtu siq kishte bere edhe ne katin e 6te. Shkallet e pallatit ishin te mbushur me rane dhe zhavorr nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj.

  Si cdo dite kalimi ne perdonalen Publike e Shkodres ishte bllokuar nga makinat e hotel Kolosese te parkuara ne pedonale. Dhe si gjithmone ne duhet te ecim ne rruge duke na u rrezikuar jeta para trafikut te papritur te makinave qe na vine perballe sapo dalim nga dera e pallatit kriminal ku jetojme sepse nuk kemi ku te ecim. Hotel Kolose e ka bllokuar njeren ane te kalimit me makinat e parkuara ndersa ne anen tjeter janee dyqanet e qe kane zaptuar trotuarin publik dhe jane kondicioneret gjignade qe varen mbi kokat e kalimtareve ne faqatat e xhamit te pallatit te krimit kun a rrezikohet jeta te kalojme poshte tyre.

  8:45 U afruam te rruga Hasan Riza Pasha dhe po ecnim para pallatit qe ka qendren ITALMEDICA dhe vume re dy burra rrinin ne kembe para Kancelarise per celulare/aksesore dhe ne trotuarin e ngushte publik kishin parkuar nje motor mu ne mes te trotuarit duke e bllokuar plotesisht kalimin dhe ndersa familja kalonte me shume veshtiresi ku mundem, te dy burrat na shikonin direkt. Ne kete zone afer ketij pallati shume here na eshte rrezikuar jeta nga makinat qe na presin te ndaluara dhe papritamas na afrohen me shpejtesi shume te madhe te kembet kur kalojme kryqezimet e vogla te rrugeve afer zones se “Dollarit”.

  8:48 arritem te kompania AZA ne rrugen Qemal Draqini. Edhe kete dite e kishte bllokuar kalimin ne trotuar publik kjo kompani me kamionin e saj gjigand te parkuar ne trotuar.

  8:50 po kalonim para nje dyqani afer dyqanit ELEKTROTEK ne rrugen Martin Camaj dhe nje shitese ja nisi menjeher te fshij trotuarin publik ndersa po ecnim para saj. Nena ju lut ta ndalte fshesen dhe ajo na shikoj dhe e ndali fshesen.

  50 metra larg ketij dyqani ne rrugen Martin Camaj pasi kaluam pallatin ish 8kateshi dhe po I afroheshim nje dyqani me logon Kozmetike, nje grua doli ne mes te trotuarit publik dhe ja nisi te fshije me shume vrull duke hedhur pluhur ne trotuar dhe teksa familja po afrohej te kalonte aty. Gruaja na pa te agfroheshim dhe nuk e ndali asnjehere fshesen e saj te qellimshme. Per kete arsye ne I kaluam prapa ndersa zonja I jepte edhe me fort fsheses duke e hedhur pluhrin e trotuarit kudo.

  9:03 arritem ne Dobraq ne rrugen Shkoder HAni I Hotit dhe ndersa po afroheshim te zona ku ndodhet klubit I grupit te Dobraqit afer biznesit ITC Pllaka, vume re nje makine u parkua menjehere mbi trotuarin e ngushte duke e bllokuar plotesisht kalimin e familjes ne trotuar. Shoferi doli nga makina dhe u drejtua perballe familjes duke na ecur afer. AA810FJ

  9:05 po kalonim para biznesit kriminal te mermerit dhe papritmas degjuam zerat e punetoreve qe filluan te vershellejne dhe te bertasin teksa familja po kalonte ne trotuar publik larg biznesit te krimit. Kete here cuditerisht biznesi I krimit nuk kishte bllokuar trotuarin por ama kishte future punentoret te na provokonin dhe cenonin qellimisht ndersa po kalonim ne punen tone.

  9:09 arritem te Gomisteri SELA perballe karburant JUKOIL dhe sic do dite tash 2 vjet rresht ky biznes kriminal lejohet te bllokoje kalimin ne trotuar me Rrotat E Kamionit Te Daj Te Reklamuara Ne Mes Te Trotuarit.

  Pas rrotave te kamionit para klubit kriminal ngjitur me Gomisteri SELA ishte parkuar nje makine qe kishte bllokuar kalimin ne trotuar. AA618FG

  9:14 arritem te ISH SMTja e vjeter te servisi kriminal I makinave dhe klubi kriminal afer hyrjes se ISH SMTse se vjeter ku na priste nje fugon I gjate I parkuar ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin e familjes ne trotuar dhe duke na detyruar te ecim ne rrugen nacionale kun a rrezikohej jeta qellimisht. Pronari I servisit na pa nga larg dhe qeshi dhe u largua duke hyre te klubi kriminal ndersa fmailja po afrohej te servisi I tij. AA745PR

  Pas fugonit ishte parkuar nje makine ne trotuar duke bllokuar kalimin e familjes ne trotuar. SH4186D

  9:32 vume re Tregu I Fruta Perimeve Shkoder qe eshte ngjitur me pronen tone ne Dobraq kishte mbledhur plehrat e tij 10 metra larg murit tone rrethues ne zonen qe nuk e ka ndertuar as shfrytezuar akoma por e ka lene djerr dhe aty po grumbullon plehrat e tij ne vend qe ti hedhi ne koshat e plehrave larg familjeve qe jetojne ngjitur me kete Treg.

  10:03 u kthyem per ne Shkoder dhe kur kaluam para klubit kriminal te hyrja e ISH SMTse se vjeter vume re te njejten makine te parkuar ne trotuar qe akoma bllokonte kalimin e familjes ne trotuar. SH4186D

  10:12 arritem te drejtoria kriminale e mjedisit dhe pyjeve Shkoder dhe ne trotuar ishte parkuar nje fuoristrade qe kishte bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. AA927GL

  Ndersa po afroheshim te biznesi kriminal Velipoja nje makine hipi ne trotuar dhe u parkua ne trotuar duke bllokuar kalimin ne trotuar para se familja te afrohej aty. Natyrisht parkingu I Velipojes ishte BOSH. AA131KH

  Kur arritem karburant Kastratin vume re kishin bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar duke parkuar dy kamiona ne trotuar para dyqanit te miellit ne zonen e karburantit. AA456EK dhe AA195LO

  Kur u afruam para klubit te Harushajve ne rrethrrotullim te rruges se Dobraqit dhe rruges nacionale vume re kishin bllokuar kalimin edhe ne rrethrrotullim me nje makine te parkuar para klubit kriminal. SH7875D

  Kur u afruam te rruga kriminale Hysen Lacej vume re pasi kaluam rrugen ne anen e fugonave na shikonte direkt nje burre qe rrinte ne biqiklete dhe po fliste me nje burre tjeter ndersa biqikleten e kishte vendosur pergjate gjeresise se trotuarit te ngushte duke e bllokuar qellimisht kalimin ne trotuar. Ndersa familja afrohej te kalonte, burrat na shikonin dhe nuk leviznin askund ten a hapnin pak rruge te kalonim vetem na shikonin direkt pa levizur.

  10:44 arritem te pallati kriminal ku jetojme dhe hotel Kolose akoma bllokonte plotesisht kalimin ne pedonale dhe ne trotuar me makinat e parkimit te tij te rezervuar qe zaptojne cdo dite haptazi kalimin ne Pedonale Te Shkodres.

  10:44 u ngjitem neper shkallet e pallatit dhe ne katin e 5te dhe te 6te akoma krimineli me pagese qe ka vjedhur ambjentet e banimit te pallatit kishte mbyllur dyert e zaptimit kriminal por kishte lene kabllot elektrike jashte duke I varur dhe hapur neper shkalla dhe parmaket e shkalleve duke na rrezikuar jeten me kete tele elektrike qe na I imponon neper shkalla me muaj te tere pavaresisht sa here e denoncojme te Polici I lagjes, te 129 dhe ne Prokurori.

  Kur u ngjitem ne katin e 8te, nje plak na priste ne katin e 8te dhe pyeti nenen ku jeton Dori? Nena e sqaroj plakun se ne katin e 8te edhe net e gjitha katet nuk jeton askush perveq familjes tone ne katin e 9te dhe sherbetoreve te krimit te cilet kane zaptuar te gjitha hyrjet e banimit dhe bizneset dhe kane shkretuar plotesisht pallatin dhe hyne e dalin si te dojne e kur te dojne neper hyrjet e pallatit dhe bizneset e pallatit.

  3:08 sapo filluam te mesojme femijen online, e shkeputen serverin e shkolles amerikane dhe ndaluan aksesin e familjes te shkolla amerikane. Ne kishimm internet te mjaftushem por nuk lejoheshimt e aksesonim shkollen amerikane. Server IP address could not be found.

  Menjeher nisi poshte katit tone zhurma e goditjeve ne mur nga krimineli me pagese I instaluar ne pallat nga Bashkia e krimit Shkoder dhe Qeveria e Krimit te Edi Rames.

  3:34 perseri na u shkeput mesimi online I femijes dhe na u ndalua aksesi te shkolla amerikane duke na u dhene mesazhi Server IP address could not be found. Kishim internet te mjaftushem por nuk lejoheshimte aksesonim shkollen amerikane.

  3:53 na u lidh aksesi online me shkollen amerikane.

  5:28 te mbasdites filluam te denoncojme publikisht me email te gjithe terrorin qe na u imponua kete dite qe nga krimineli me pagese I instaluar ne pallat deri ne Dobraq. Denoncuam zaptimin kriminal ne pallat bashke me oxhaqet dhe tubacionet kriminale te zinxhiri kriminal shteteror qe hesht me muaj me rradhe pavaresisht se e denoncojme cdo dite kriminelin me pagese qe na shkterron jetesen qellimisht ne pallat.

  9:01 denocuam grupin e Dobraqit qe na kishte bllokuar kalimin te ISH-SMTja e vjeter e Shkodres. Dhe emaili shkoj menjeher ne OUTBOX ku mbahet ashtu siq mbahet nen control dhe pergjim dhe vazhdimisht bllokohet cdo email para se te dergohet.

  9:04 te darkes morem per here te dyte mesazhin The Connection to the outgoing server failed ndersa perpiqeshim dy here rresht te dergonim emailin me denoncimin per bllokimin e qellimshem qe na behej te servisi kriminal I makinave te ISH SMTja e vjeter e Shkodres.

  9:06 vume re diqka te cuditshme kur hapnim emailat qe kishim derguar me video perkatese. Pa klikuar ne video emaili tregonte se sasia e videos ishte 15.8MB ndersa kur klikonim ne video per ta hapur sasia e videos behej 12.3MB.

  9:21 akoma mbahej ne OUTBOX emaili qe kishim derguar qe ne oren 9:01 ku denonconim me video perkatese grupin e e Dobraqit qe na kishte bllokuar kalimin te ISH SMTja e vjeter.

  9:23 e derguam perseri emailin me video perkatese ku denonconim bllokimin e qellimshem te ISH SMTja e vjeter e Shkodres

  9 Nentor 2019
  10:37 po ndryshonim kanalet televizive dhe u ndalem te Report TV, televizionin propagande te Qeverise se Krimit te Edi Rames. Vume re po zhvillohej Kongresi I PSse dhe Spiropali dhe Ervin Bushati po bertisnin farsat e zakonshme ditore para militanteve te PSse. Ne kete moment na u hoq sinjali I kanalit dhe nuk arritem ta shihnim te plote kete farse te nevertishme rrenash qe I imponohet cdo dite Popullit. Ky terr informative I qellimshem na imponohet vazhdimisht si kur behet propaganda e PSse ne television ashtu edhe kur behet propaganda e PDse ne televizion sepse nu duan as Lulzim Soros Basha as Edi Rama te shpalosin rrenat e tyre para familjes.

  4:27 mbasdite vume re dritat ishin shume te dobeta dhe tensioni shume I ulet sepse OSHEEja na jep shume pak drite dhe NA MBIFATURON GJITHASHTU.

  Date 10 Nentor 2019
  1:45 mesdite doli ne konference per shtyp Edi Rama nga Ohri ne samitin e Ballkanit Perendimor dhe sapo filloj te flase na hoqen sinjalin e kanalit ABC News prej ku po e shihnim kete conference.

  1:50 e denoncuam publikisht me email dhe video perkatese kete terr informative te qellimshem qe na imponohet ne shtepine tone.

  1:52 u perpoqem te aksesojme llogarine emailit ne kompjuter por nuk lejoheshim te aksesonim faqen e Yahoo mail dhe merrnim mesazhin server IP address could not be found. Denoncuam nepermjet telefonit bllokimin e qellimshem qe I behej kanalit ABC News per te mos na lejuar te degjojme cfare flitej ne samit sepse ishte me rendesi kombetare corba e zeze qe gatuan cdo dite Zoti Rama.

  1:56 denoncuam Policine e Shtetit qe vazhdonte te na kthente pergjigjen se sasia e denoncimeve tona me email ishte e madhe dhe ne kete menyre Policia e Sander Lleshit kerkon dhe vazhdon to justifikohet se nuk I merr keto denoncime te cilat I bejme cdo dite me fakte perkatese qe jane videot qe dergojme me email ku vertetohet shume qarte tmerrin I qellimshem qe na imponohet cdo dite qe nga momenti kur dalim nga dera e shtepise tone derisa kthehemi perseri ne shtepi. Dhe kur jemi ne shtepi na terrorizon qellimisht krimineli me pagese qe kane instaluar ne pallat Bashkia e Krimit Shkoder dhe Qeveria e Krimit e Edi Rames.

  6:04 mbasdite po shihnim perseritjen e fjalimit te Edi Rames ne ABC News ne samitin e Ohrit dhe vume re dika te cuditshme. Degjohej nje kanal radioje ose muzike ne sfond dhe nuk na lejonte te kuptonim cfare bllofi te rradhes po gatuante Edi Rama. Interferenca qe na imponohej ne sfond te kanalit ABC News na imponohej per te na bllokuar qellimisht marrjen e informacioneve te plota dhe per te na imponuar terr informativ.

  8:00 shkruajtem nje leter per Kombet e Bashkuara te cilat me ne fund u GRITEN NGA GJUMI DHE PAPRITMAS PAS 1 VIT PROTESTASH TE ASTIRI, PNUD KISHTE ARRITUR TE KONKLUDOJE SE JANE SHKELUR TE DREJTAT E NJERIUT. I PERGEZUAM SHUME KOMBET E BASHKUARA PER ARRITJEN E KETIJ KONLUZIONI DHE URUAM QE BANORET E ASTIRIT TE MARRIN ME TEVERTET MBESHTETJEN DHE NDIHMEN QE KANE NEVOJE EDHE NGA OKBja. U perpoqem ta dergojme kete mesazh me email por na bllokuan emailin qellimisht sepse pergjohemi 24 ore nga Qeveria e Krimit e Sorosit dhe Edi Rames. U perpoqem te aksesojme llogarine tone te emailit, dhe na u blloku emaili duke na dhene mesazhin guce.yahoo.com’s server IP address could not be found.

  8:12 Ne oren 8:12 arritem te dergojme emailin qe perpiqeshim te dergojme qe ne oren 8.

  8:17 akoma na bllokohej emaili. Denoncuam kete bllokim te qellimshem te emailit dhe kerkuam ndihme te mos na bllokohej komunikimi me email.

  Date 11 Nentor 2019
  8:03 u nisem per ne Dobraq dhe u ulem per shkallash. Shkallet e pallatit pas katit te 5te e te 6te qe I ka zaptuar Lavdush Tormetaj, krimineli me pagese I Qeverise se Krimit te Edi Rames dhe I BAshkise se Krimit te Voltana Ademit, jane te mbushura me zhavorr dhe me ranen e Lavdush Tormetajt me muaj me rradhe sepse ky kriminel eshte I urdheruar te terrorizoje familjen e vetme te mbijetuar ne pallat me te gjitha menyrat me te poshtra te mundshme, si eshte edhe mbushja e shkalleve me zhavorr dhe rane, shtrirja e kabllove elektrike te Zotit Tormetaj neper shkallet dhe parmaket e shkalleve nga kati I 5te ne te6te per te na rrezikuar jeten, mbushja e tubit te ujit te shiut ne tarracen e pallatit me zhavorr dhe rane dhe doreza plastike per te shkaktuar dem ne shtepine tone.

  8:50 vume re nje thes plastik te zi plot me plehra qe mbahet mu perballe ashensorit te pallatit cdo dite I mbushur me plehra edhe pse pallati eshte I shkrete dhe familja jone e vetme qe jetojme cdo dite ne pallat asnjeher nuk I mbajme plehrat brenda pallatit por I hedhim ne koshat e plehrave jashte pallatit. ATEHER KUSH TJETER E QELBESON DHE E MBUSH ME PLEHRA KORRIDORIN E PERBASHKET TE PALLATIT TE BANIMIT BANORET I HEDHIN PLEHRAT E TYRE JASHTE PALLATIT? Kete e ben vetem krimineli me pagese qe ka zaptuar dhe vjedhur haptazi katin e 5te dhe katin e 6te te pallatit, ashensoret e pallatit, qe ka mbushur shkallet e pallatit qellimisht me zhavorrin dhe ranen e tij, qe ka shkaterruar qellimisht citofonin e pallatit per te ndaluar komunikimin dhe aksesin e plote te familjes nga dera hyrese e pallatit, qe ka shkaterruar prizat e dritave duke i shqyer neper shkallet e pallatit nga kati i ire ne 5te, ne katin e 6ka shqyer butonin e ashensorit te pallatit qellimisht per te bllokuar aksesin e banoreve te pallatit ne kete kat kur ashensoret e pallatit dhe korridorret e pallatit jane prone e perbashket dhe te aksesushme nga te gjithe banoret e pallatit ne cdo kat te banimit te pallatit. Kete terror haptazi dhe direkt ndaj familjes dhe te gjithe pallatit e ben vetem krimineli qe ka mbeshtetjen e plote dhe direkte te QEVERISE SE KRIMIT TE EDI RAMES DHE BASHKISE SE KRIMIT TE VOLTANA ADEMIT.

  Hotel Kolose si cdo dite kishte bllokuar kalimin ne pedonale me makinat e tij te parkuara ne pedonalen e Shkodres dhe rrugen At Gjergj Fishta qe ndodhet ngjitur me pallatin e krimit ku jetojme.

  8:26 sapo filluam te ecim ne vijat e bardha te rruges Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa dhe nje makine erdhi me shpejtesi dhe kaloj mbi vijat e bardha me shpejtesi pa ndaluar asnjeher ndersa familja po ecte ne vija te bardha. Makina hyri ne rrugicen e tregut te peshkut 20 metra larg vijave te bardha ku po ecnim, kaq me urgjence e kishte kalimin me shpejtesi maksimale ne vija te bardha pa ndaluar ne momentin qe familja po kalonte aty. SH3049C

  8:30 u afruam te rruga kriminal Hysen Lacej dhe nje makine ishte parkuar ne vijat e bardha dhe ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar dhe ne vija te bardha te kjo rruge. SH2002E

  8:32 ndersa po kalonim te klubi I Harushajve vume re biqikletat ishin parkuar njera pas tjetres ne vija te bardha ngjitur me trotuarin mu perballe market Xhedis dhe bllokonin qellimisht si kalimin ne trotuar dhe nga vijat e badha ne trotuar.

  U afruam te karburant Kastrati dhe vume re kishin bllokuar kalimin ne trotuar me nje makine te parkuar ne trotuar para Big Marketit te Karburant Kastratit. AA890NZ

  Arritem te biznesi Llamarinist/Bojaxhi perballe klubit kriminal te Grupit te Dobraqit, klub qe ndodhet afer biznesit ITC pllaka dhe kishin parkuar nje makine ne trotuar para deres se Llamarinistit/Bojaxhise duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. U detyruam te ecim ne rrugen nacionale ku na rrezikohet jeta qellimisht sa here na bllokojne kalimin ne trotuar. SH6952E

  Arritem perballe Kuka Center te biznesi Xhovani 4 ku e kishin bllokuar kalimin ne trotuar me nje makine te parkuar ne trotuar. Shoferi I makines doli menjeher nga KUKA Center dhe u drejtua te makina te cilen e kishte parkuar qellimisht ne trotuar. AA318MV

  U afruam te bizneset kriminale perballe karburant JUKOIL dhe si cdo dite gomisteri SELA kishte bllokuar kalimin ne trotuar me rrotat gjigande te kamionit ndersa klubi kriminal ngjitur me gomisterine kishte parkuar nje makine ne trotuar para klubit duke na bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. AA476MV

  Arritem para Lavazh Special dhe nje makine erdhi pas nesh nga rruga nacionale, na u afrua nje makine dhe hipi mbi trotuar ndersa familja po ecte ne trotuar dhe na kaloj para kembeve duke na prere rrugen dhe hyri te Lavazh Special duke na bllokuar kalimin qellimisht dhe duke na tmerruar sepse na u afrua te kembet duke na pare shume mire se na erdhi nga prapa dhe na kaloj para kembeve. AA329VR

  Arritem te servisi kriminal dhe klubi kriminal ngjitur me deren hyrese te ISH SMTse se vjeter te Shkodres dhe perseri e kishin bllokuar kalimin normal ne trotuar sepse kishin parkuar makina te ndryshme ne trotuar. Nje burre rrinte ne kembe afer nje fuoristrade qe kishin parkuar ne trotuar dhe na shikonte direkt ndersa afroheshim te kalonim afer tij. SH8054E, SH4186D

  10:07 u nisem per ne Shkoder dhe vume re kishin bllokuar trotuarin para shtepise se Zenelit, 5 m larg prones tone private me nje makine te madhe te parkuar ne trotuar. VD965663

  Perpara klubit ngjitur me hyrjen e ISH SMTse se vjeter kishin parkuar nje makine ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. SH4186D

  Pas makines para dyqanit te miellit ngjitur me servisin kriminal kishin parkuar nje kamion qe kishte bllokuar kalimin ne trotuar kur kishte hapesire te mjaftushme para dyqanit te miellit ku te parkohej ku kamion pa pasur nevoje te bllokoje kalimin ne trotuar publik. AA296BC

  10:12 u afruam te bizneset kriminale perballe karburant JUKOIL dhe vume re nje makine na priste e parkuar ne trotuar kur kishte hapesire te mjaftushme parkimi bosh pa pasur nevoje te bllokoje kalimin ne trotuar. AA479JL
  Kur u afruam te Gomisteri SELA vume re nje makine ishte parkuar para gomsiterise duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar dhe duke na detyruar qellimisht te ecim ne rrugen nacionale per te na rrezikuar jeten qellimisht. SH7679E

  Kur arritem te biznesi I punimit te hekurit ngjitur me biznesin e riparimit te lavatriqeve vume re kishin parkuar nje skode ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar duke na detyruar te ecim ne rrugen nacionale ku na rrezikohet jeta qellimisht. SH7553D

  Biznes Velipoja kishte parkuar nje makine ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar kur parkimi I Velipojes ishte BOSH. AA287GD

  Kur u afruam te rruga kriminale Hysen Lacej vume re biznesi I Hallunit kishte bllokuar trotuarin teksa shkarkonte/ngarkonte thase cimemtoje qe I ka reklamuar ne mes te trotuarit. Pritem derisa ata mbaruan punen e tyre perderisa na prisnin duke na bllokuar kalimin qellimisht dhe pastaj kaluam ne trotuar.

  10:29 po ecnim ne rrugen Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa dhe po I afroheshim tregut te Rusit dhe nje burre na kaloj me biqiklete para kembeve me nje shpejtesi te madhe duke na pare shume mire dhe direkt dhe duke na tmerruar teksa na prente rrugen me femije per dore.

  10:55 u afruam te pallati I krimit kur jetojme dhe si cdo dite hotel Kolose e kishte zaptuar Pedonalen e Shkodres me makinat e tij te parkimit te Rezervuar duke na bllokuar kalimin ne pedonale, ne trotuar dhe duke na detyruar te ecim ne rrugen At Gjergj Fishta para trafikut te papritur te makinave qe na sulen duke na ardhur te kembet sapo I afrohemi pallatit te krimit.

  Kur u afruam te dera hyrese e pallatit vume re rridhte uje ne ngjyre te bardhe dhe me shkume para deres hyrese te pallatit dhe dilte nga tubi qe eshte ngjitur me faqaten e murit te pallatit te dera hyrese e pallatit. U tmerruam edhe me kete pisllek qe po na imponohej tashme edhe te dera e pallatit nga gatimi I zi qe bejne fabrikat e krimit te instaluara ne pallat. Ndersa Policia e Krimit e Sander Lleshit nuk don tja dije per asgje qe na imponohet ne kete pallat.

  U ngjitem neper shkallat e pallatit te krimit me shume veshtiresi sepse krimineli me pagese I Qeverise se Krimit te Edi Rames dhe Bashkise se Krimit te Voltana Ademit I ka mbushur shkallet me zhavorr dhe rane te na terrorizoje dhe te na e beje sa me te veshtire qe te aksesojme menyren e vetme per te shkuar ne shtepine tone. Krimineli me pagese kishte hapur ne shkallet e pallatit dyert e krimit ne katin e 5te dhe te 6te dhe kishte hsperndare e varur kabllot elektrike te tij nga katin I 5te ne te 6te duke na rrezikuar jeten me keto kabllo qe me muaj me rralle na I imponon neper kembe dhe te duart sa nuk guxojme te prekim parmaket e shkalleve aty ku I vendos krimineli me pagese kabllot elektrike.

  1:52 nisem te denoncojme publikisht me email tmerrin qe na imponohet cdo dite nga krimineli me pagese qe kane instaluar ne pallat per te na terrorizuar dhe nxjerre nga pronat tona me terror ditor te qellimshem qe ushtron mbi familjen tone. Ja drejtuam kete denoncim Zotit Basha duke e sqaruar se Kalcetoja e oligarkeve te krimit qe po denonconte para popullit ishte mu ne mes te Shkodres dhe gjendej ne Bashkine e tij te krimit te Shkodres qe ka lejuar dhe vazhdon te lejoje kriminelin me pagese te zaptoje haptazi ambjentet e banimit dhe te bizneseve te pallatit duke e shkaterruar te gjithe konstruksionin original te pallatit siq ja kemi denoncuar cdo dite dhe vazhdojme tja denoncojem cdo dite zinxhirit shteteror kriminal te Shqiperise nga Edi Rama, te ministrite perkates vartese te tij, te Bashkia Shkoder dhe Inspektoriatet perkatese te saj, te Prefektura Shkoder, te Policia e Krimit e Sander Lleshit, dhe deri te Polici I lagjes.

  2:35 na u bllokua denoncimin me email ne OUTBOX sepse na shkeputen lidhjen me serverat e emailit ne telefon duke na dhene mesazhin The Connection to the Outgoing server failed. Shkeputja e servera behet me ane te shkeputjes se internetit qe marrim nga ABCOM. Dhe ne kete menyre na bllokohet denoncimin publik cdo dite sa here denoncojme me email dhe online.

  Menjeher degjuam goditje ne mur poshte katit tone ndersa po perpiqeshim te denonconnim publikisht tmerrin qe na impononte Bashkia e Krimit Shkoder dhe Qeveria e Krimit e Edi Rames me kriminelin qe na terrorizon ne baze te urdherave qe merr sapo familja fillon te denonocoje dhe gjate denoncimeve qe bejme publikisht online.

  2:48 vume re emaili akoma mbahej ne OUTBOX. E fshime ate email dhe riderguam perseri me videon perkatese.

  2:52 morem mesazhin. The Connection to the Outgoing server failed. Pra emaili qe kishim derguar ne oren 2:48 po na bllokohej perseri ne OUTBOX dhe nuk lejohej te shkonte askund.

  2:53 Provuam te shohim nese mund ta dergonim emailin qe kishim ne outbox nga kompjuteri dhe jo me nga telefoni perderisa na bllokonin serverat e emailit ne telefon. Arritem ta dergojme emailin nga kompjuteri.

  3:10 nena mori ne telefon Policine 129 dhe denoncoj zhurmen qe na bente poshte katit tone kriminelit me pagese ndersa familja denonconte publikisht. Nena sqaroj se personat qe na shqetesojne jane sherbetoret, punetore qe rrine 24 ore ne fabrikat e krimit dhe na shqetesojne ne cdo kohe qellimisht per te na terrorizuar dhe per te na bere presion te mos denoncojme. Perfaqesuesi I tha po cojme dike atje.

  3:22 vume re ne telefon ne SENT Folder nuk shfaqeshin emailat qe kishim derguar nga ora 2:53 deri ne oren 3:16. Ata fshiheshin sikur te mos ishin derguar asnjeher edhe pse ne I kishim pare ne sent folder dhe te derguar jashte. Ne kompjuter ne SENT folder shiheshin shume qarte emailat qe kishim derguar nga ora 2:53 deri ne orem 3:16. Pra ne telefon I fshihnin keto emaila ndersa ne kompjuter shiheshin. Keto jane taktikat e zeza te pergjuesve kriminale qe bllokojne emailin, internetin, serverat e emailit ne telefon vetem per te ngaterruar, veshtiresuar qellimisht denoncimin ditor publik te terrorit te qellimshem ditor qe na imponojne.

  Vume re shpejtesia e Internetit qe na jep ABCOMI ishte 520 KBS kur ne paguajme te marrim 4MBS dhe nuk po dergonim asnje email per momentin. Pastaj kjo shpejtesi u be 0KBS.

  Kur filluam ti hapim me shume veshtiresi emailat qe shihnim ne SENT folder ne kompjuter dhe qe ishin te fshehur ne telefon, vume re te gjithe emailat nga ora 2:53 deri ne oren 2:20, 5 emaila gjithsej, ishin I njejti email I derguar 5 here rradhazi. Pra kriminelet e Qeverise se krimit I kishin fshehur keto email nga serveri I emailit ne telefon qe te mos I shihnim se kishin kaluar dhe ishin derguar dhe te riprovonim ti dergonim perseri te njejtin email. Kjo eshte nje nder taktikat e neveritshme te pergjimit kriminal qe na shkaterron jeten cdo dite 24 ore duke terrorizuar, cenuar dhe rrezikuar jeten familjes cdo dite si pasoje e ketij pergjimi kriminal rigoroz ditor.

  3:28 filluan te shfaqen ngadale emailat qe ishin derguar por mbasheshin te fshehur deri tani ne telefon. U perpoqem ti shohim ne aplikacionin Yahoo por kemi 1 muaj qe emailat ne kete aplikacion nuk downloaden plotesisht qellimisht sepse nuk duan ten a lejojne ti aksesojme kur kemi nevoje te shohim cfare kemi derguar dhe videon perkatese.Kur klikojme ne emailat qe dergojme jashte ne kete aplikacion, veme re emaili shfaqet dhe zhduket shume shpejt sepse nuk eshte plotesisht kaluar ne emailin tone dhe ne vetem e shohim shume shpejt dhe cdo email ne kete aplikacion nuk e shohim dot nese nuk jemi te lidhur ne internet sepse EMAILAT SI ATO QE DERGOJME DHE ATO QE MARRIM NUK KALOJNE PLOTESISHT NE SERVERIN DHE EMAILIN TONE POR MBETEN TE FSHEHUR DHE TE STAKUAR JASHTE EMAILIT. VETEM KUR JEMI ONLINE DHE PERGJIMI KRIMINAL MUNDET TE NA VEZHGOJE ME KUJDES CFARE PO BEJME NE EMAIL DHE CFARE PO SHOHIM NE EMAIL, MUND TE SHOHIM ME SHUME VESHTIRESI EMAILAT QE DERGOJME JASHTE.

  Reply to this comment
 70. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:16

  3:52 krimineli me pagese filloj perseri ten a terrozionte me zhurmen poshte katit tone.

  3:56 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe denoncuam zhurmen e tmerrshme qe bente poshte krimineli me pagese Lavdush Tormetaj. Denoncuam kabllot elektrike qe krimineli me pagese vazhdon akoma ti mbaje ne shkallet e pallatit. E sqaruam zotin Lohaj se ky kriminel ka prishe citofonin dhe nuk na lejon te komunikojme as nga dera hyrese e pallatit dhe ky kriminel vjedh dhe zapton haptazi perderisa ka shkaterru butonin ashensorit te katit te 6te dhe e ka vu ne katin e 5te. Ai na tha po vi menjeher aty.

  4:34 akoma na bllokohej emaili. Emailin e ores 4:30 akoma e mbanin ne OUTBOX duke mos na lejuar te denonocojme. E riderfuam perseri.

  4:40 vume re perseri e bllokuan duke shkeputur serverat e emailit ne telefon dhe duke na dhene mesazhin The Connection to the Outgoing server failed

  4:49 sapo filluam te mesojme femijen te shkolla amerikane online menjeher shkeputen serverat e shkolles amerikane duke na dhene mesazhin the server IP address could not be found. Internet kishim mjaftushem per te askesuar cdo gje tjeter perveq asaj qe kishim nevoje te shihnim ne internet dhe qe ishte mesimi online I femijes te shkolla amerikane.

  4:53 na u bllokua email duke na dhene mesazh The Connection to the Outgoing server failed. Emailin qe kishim provuar 3 here ta dergonim e mbanin ne OUTBOX dhe nuk lejonin familjen te denonconte qe nga ora 4:20 deri ne oren 4:53.

  Date 12 Nentor 2019
  10:49 te mengjesit po ndjeknim tmerrin e banoreve te Astirit sesi deshmoni shembjen e gjakut dhe shtepive te tyre para vargut te Policise se Krimit te Sander Lleshit qe I kishte terrorizuar dhe larguar me force per te akomoduar shembjen e shtepive per te cilat keto banore bertasin e klithin ne protesta ditore tash 1 vit rresht. Papritmas na u nderpre sinjali televiziv te ABC News ku po ndiqnim tmerrin e banoreve.

  8:58 te darkes gjate kohes qe femija po mesonte online ne shkollen amerikane na u nderpre serveri shkolles dhe na u dha mesazhi the server IP address could not be found edhe pse kishim internet te mjaftushem per te aksesuar cdo gje tjeter online perveq shkolles amerikane.

  Date 13 Nentor 2019
  7:58 morem ne telefon perfaqesuesin e Ujesjellesit Shkoder, Bashkimin por nuk e hapi telefonin.

  8:01 nena mori ne telefon perfaqesuesin e OSHEE Shkoder, Lulash Gjelaj qe lexon sahatat e dritave ne pallatin e krimit qe kur eshte ndertuar ky pallat para 14 vjetesh dhe na mbifaturon tash 14 vjet me bashkepunimin e tij me kriminelet e biznesit Chicago qe kontrollojne dhe zaptojne pallatin tash 14 vjet. Nena e pyeti Zotin Gjelaj “pse nuk I bjen faturat e dritave ashtu siq bjen tufen e faturave per banore fictive qe nuk jetojne ne pallat dhe I hedh neper shkalla por faturen e familjes e vetme qe jeton ne pallat nuk e bjen?”
  Zoti Gjelaj I tha nenes “me shku te Drejtoria dhe me pyet sepse nuk vjen fatura dhe Me pa sahatin tan nje here dhe ma pa fotot e tanve”
  Nena I tha” A je ti qe lexon driten ketu”. Zoti Gjelaj I tha” Po dhe e lexoj krejt sakte bile” Nena I tha “Po ateher pse nuk e bjen faturen? Une po perdori te njejten drite ndersa ti a sheh cfare behet ne kete pallat ne keto korridore?” Zoti Gjelaj I tha nenes “Nuk jam me lexu as me pru fatura une”. Nena I tha “po per cfare je ti ateher?” Zoti Gjelaj I tha nenes :”jam per ato cfare me pagu shteti jo per ato cfare me thu ti.”Zoti Gjelaj I tha nenes “ Shko te Drejtoria dhe pyet per cfare paguhem une” Nena I tha”Ti je bashkepunetor me grupin kriminal te Bashkise edhe vjedh dhe mashtron tash 20 vjet” Zoti Gjelaj I tha nenes “Mos me merzit shko ne Drejtori” Nena I tha posi ne drejtori do te shkoj. Vete Zoti Xhevat Molla me ka thene do ta coj ne Polici vete une ate per ty.” Zoti Gjelaj I tha nenes “Me shku edhe nje here Pra”. Nena I tha “do te shkoj edhe disa here”. Zoti Gjelaj I tha nenes “Jo jo shko nje her jo disa here” Nena I tha Zotit Gjelaj “ Do te shkoj disa here te drejtori I OSHEEse por ama je burre ne moshe dhe pak a shume njifen dhe vazhdon me I ra disa here ne te njejten pike duke na chargu mbifaturu me drite dhe duke bashkepunu me kriminele te pallatit shaljane ketu qe bajne laboratoret. Kjo nuk eshte mire, nuk eshte mire as per ty zotni.” Zoti Gjelaj I tha nenes “Nuk jam I policise, ajo eshte tjeter gje”. Nena I tha “Ti nuk je I policise por ti je per me ndjeke policia por policia nuk ka aftesi. Ti je me te vu prangat policia se cfare ban ketu, se cfare fsheh ketu, se cfare lidhjesh ka ketu, ti e din mire e I ndjek tash 20 vjet vete ti.” Zoti Gjelaj I tha nenes “Ndaq shko te Policia ndaq shko te drejtoria e OSHEEse vetem se asht ka bjen shi dhe merr cader. Se kam hall se po lagesh” Nena I tha “do te shkoj te te dyja. Me pas hall nuk na gjobit derisa I qit tan njerezit jashte tu ju ra mbas shpine dhe tu I gjobit. Une e di se je I shtyme por ama nje burre qe ka femi nuk ban keshtu si ti.” Zoti Gjelaj I tha nenes “Ti me kan mashkull vi e te flas afer por tek je femen. Hajt te Policia e te Drejtoria.”

  8:04 nena mori perseri ne telefon perfaqesuesin e Ujesjellesit Shkoder, Bashkimin qe lexon sahatin e ujit dhe nena foli me te. Nena e pyeti Zotin Bashkim a e ka pa ujin qe na ka faturu muajin e fundit, ka pas konsum 9m3. Zoti Bashkim kam ardh e kam pa numrin dhe ke takse bashkie. Nena I tha jo nuk jam tu fol per taksen por m3. Ne konsumojne maksimumi 3m3 dhe na e keni cu 4m3 ateher na e ngritet edhe 5m3 dhe ju kam rrespektu dhe ju muajin e fundit e keni ngritur te 9m3. Une ketu shof nji tendence qe nuk ke faj tip or ai grupi kriminal I bashkise po me mbifaturon. BAshkimi I tha nenes “Kur te vij me pa sahatin kete muaj ta po ti bi deres.” Nena e pyeti po kete muaj sa m3 kam. Zoti Bashkimi I tha nenes “kete muaj ala se kam pa numrin por ta po ti bi deres kur te vi me pa sahatin”.nena I tha mire port e lutem me len flete fature se nuk asht puna per 1 m3 por eshte puna per kete grup kriminal qe I ban keto filma dhe qe ndiqet nga Paulin Radovani me te tjere dhe qe ju ka dal shpirti me I dal njerezve.

  8:07 nena mori ne telefon Lulashin Gjelen dhe e pyeti sepse I tha nenes “Me ken burre flas ndryshe me ty”. Zoti Gjelaj I tha nenes “te kam than me ken burre vi e flas me ty por ti je grua shko ne Polici e Drejtori”. Nena I tha pop se sa here kena bisedu bashke, pse te flasesh ashtu.

  8:14 nena denoncoj te 129 Policia Zotin Gjelaj se na kercenoj ne telefon dhe na beri presion duke I thene nenes me ken burre vi e flas me ty por je grua dhe shko ne Polici e ne Drejtori. Nena sqaroj perfaqesuesin e Policice se Zoti Gjelaj ka lidhje edhe me Gjergj Liqejzen, edhe me Cardaket, edhe Valter Fushen dhe me shaljanet qe kane zaptu pallatin ku jetojme sepse te gjithe jane shaljane.Zoti Gjelaj esht ekrimineel sepse vjedh dritat e ketij pallati, na mbifaturon, kane bere lidhje dritash te dyshimta poshte pallatit, te gjitha I kam denoncu ne Prokurori por problemi eshte ketu se keta shaljane te qesin dike qe me rrezikon jeten mu dhe ai me tha me ken burre flas ndryshe me ty. Keta shaljanet I ban nja 3 viktima deri itash, ata shoket e vet per droge. Perfaqesuesi I 129 I tha nenes po e mbaj shenim kete rast. Nena I tha do te deshirosha me I than edhe shefit tuj te krimeve por gjithsesi perderisa ti e more shenim kam besim se do ta keni parasysh. Ky esht nje kriminel qe na mbifaturon tash 20 vjet drita ne kete pallat krimi per me na nxjerr jashte shtepise tone. Dhe nuk I merr leket vete por me keta shaljane qe nga Genc Cardaku, Lavdush Tormetaj qe kane zaptu pallatin na ban presion.

  9:02 u ulem per shkallash dhe ne katin e 6te e kishin hapur deren e zaptimit kriminal nga ku dukej vjedhja e korridorit dhe ashensorit te pallatit dhe muret e pallatit te hedhura ne toke dhe ambjentet e perbashketa te zaptuara nga Zoti Tormetaj. Shkallet e pallatit ishin te mbushura me zhavorr dhe rane. Ndersa ne katin e Ire plehrat ishin plot perballe ashensorit te pallatit.

  9:07 po kalonim afer nje kafese ne pedonale te Shkodres afer rrugices se Shkolles Zemra e Krishtit dhe vume re brenda kafese ishte ulur Zoti Mirsad, perfaqesuesi I Imspektoriatit te Mbrojtjes se Territorit te Shkodres I cili na pa dhe nena shkoj ti afrohej dhe e pyeti DERI KUR E KAN AFATIN LABORATORET E DROGES NE PALLAT? MIRSADI I THA NENES NUK JAM MA ATY DHE NUK E DI. NENA I THA NA FAL MIRSAD DHE TE BAFTE MIRE.

  9:17 Shkuam te OSHEE Shkoder per te takuar Xhevatin, drejtorin ne OSHEEne e Shkodres.

  9:31 nena mori ne telefon perfaqesuesin e OSHEE Shkoder, Zoti Xhevat I tha se ishte I zane kete dite por neser mund ta takonim pas ores 9.

  9:43 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Edit Durham ne kryqezim me bulevardin Skernderbeu mu perballe minimarketit ne kryqezim, dhe nje makine na kaloj para kembeve me shume shpejtesi pa u ndaluar ne vija te bardha dhe duke na prere rrugen ndersa familja po ecte ne vija te bardha. SH8972E

  9:48 u kthyem per ne shtepi dhe po kalonim ne vijat e bardha te rruges bulevardi Skenderbeu ne kryqezim me rrugen Edi Durham mu perpara dyqanit te mishit dhe dy makina ne krah te kundert na prene rrugen ne vijat e bardha duke kaluar me shpejtesi para familjes. AA982TR dhe AA484RO

  10:28 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Studenti ne Parruce mu perpara lulishtes perballe universitetit dhe nje makine me shpejtesi na kaloj para kembeve pa ndaluar asnjeher duke na prere rrugen ne vijat e bardha dhe shoferi ishte nje grua. AA785JK

  10:34 po afroheshim te pallati I krimit ku jetojme dhe vume re nga larg ballkonet tona ishin gjithe bloze siper dritareve gjigande qe ka instaluar ne ballkone Zoti Liqejza ne ballkonet e tij ne katin e 8te poshte katit tone. Pra bloza e tymit te zi vinte nga poshte edhe nga Zoti Liqejza q ei mbante hapur dritaret gjigande qe ka instaluar ne ballkone.

  10:35 u afruam te hyrja e bizneseve dhe vume re nje makine te parkuar para zones se rrethuar “HERMETIKISHT” para bizneseve qe mbahet e mbyllur edhe me nje ndarese kufiri qe vetem makinat e krimineleve qe kane zaptuar pallatin e krimit lejohen te hyne ne kete zone te rrethuar kaq hermetikisht edhe me nderhyrjen e BAshkise se Krimit Shkoder qe I ka akomoduar keta kriminale siq kane dashur ne te gjithe zonen perreth pallatit te krimit duke lejuar:
  • shkaterrimit e trotuarit publik qe te akomodohej parkim per bizneset e krimit te pallatit mu ne pedonalen e Shkodres
  • ndarese kufiri automatike ne TROTUAR PUBLIK mu perpara pallatit qe lejon vetem makinat e krimineleve te pallatit te hyne ne zonen e armeve berthamore te shkodres qe ndodhen ne kete pallat
  • zaptim te pedonale se shkodres dhe shnderrim te saj ne:
   kafene mu ne pedonale per nje nga bizneset e pallatit te krimit
   parkim I rezervuar per Hotel Kolosene
  • instalim te tubacioneve dhe oxhaqeve kriminale dhe te dyshimta ne faqatat e jashtme te xhamit dhe te murit te pallatit poshte dritareve dhe ballkoneve te ambjeteve te banimit te pallatit
  • instalim kriminal te kondicionereve gjigande ne faqatat e jashtme te xhamit te pallatit siper kokave te kembesoreve qe ecin poshte pallatit dhe ne rrugen At Gjergj Fishta
  • bllokim te plote te trotuareve publike net e dy anet e rruges At Gjergj Fishta nga bizneset e Bashkise se Krimit Shkoder
  Pavaresisht se denoncojme cdo dite kete zaptim kriminal te jashtem te pallatit dhe zaptimin kriminal qe ka imponuar brenda pallatit krimineli me pagese Lavdush Tormetaj, akoma zinxhiri shteteror kriminal Shqiptar nuk ka reaguar ta ndali kete tmerr qe na imponohet tash 1 vit rresht pavaresisht sa her denoncojme te 129, te polici I lagjes dhe ne Prokurorine e Shkodres.

  2:57 te mbasdites sapo filluam te mesojme femijen ne shkollen amerikane na u shkeput serveri I internetit duke na dhene mesazhin the server IP address could not be found edhe pse kishim internet te mjaftushem te aksesonim cdo gje perveq shkolles amerikane.

  7:00 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe denoncoj tmerrin qe po kalojme cdo dite ne pallatin e krimit dhe jashte tij. Nena sqaroj ne detaje historine e ndertimit dhe tjetersimit te ambjenteve te banimit dhe biznesit ne kete pallat. Sorosi, LAvdush Tormetaj dhe krimi e ka zaptuar plotesisht kete pallat tashme dhe na eshte veshtiresu shume jeta ne kete pallat. Nena denoncoj Grupin e Bashkise se Krimit qe po na mbifaturonte ne menyre kriminale dritat e ujin per te na nxjerre me force dhe terror jashte pronave tona dhe duke na bere presion te vazhdueshem qe kur kemi filluar te jetojme ne kete pallat krimi me institucionet lokale shteterore qe na mbifaturonin haptazi dhe ne menyre kriminale derisa I denoncuam ne Prokurorine e Shkodres por ama leket mbifaturimit ekstrem nuk na u kthyen kurre nga keta kriminel as per drita e as per uje qe na kane marre ne kete pallat krimi. Gjithashtu na terrorizojne me kriminelin e instaluar ne pallat qe na bllokon kalimin ne shkalla me kabllot e tij elektrike dhe me goditje ne mur sa here denoncojme publikisht tmerrin qe kalojme cdo dite prej tij dhe zinxhirit kriminal shteteror Shqiptar.

  Date 14 Nentor 2019
  7:57 te mengjesit u ngritem nga gjumi dhe teksa po kontrollonim kanalet televizive vume re nuk kishte asnje kanal lajmesh qe funksiononte normalisht sepse ose I kishin hequr sinjalin plotesisht ose e kishin lene kanalin dhe kishin future interference muzike qe te mos kuptohej asgje cfare thuhej ne lajme. Ky eshte terri informative I qellimshem qe na mban cdo dite me force dhe pergjim kriminal rogoroz Ambasada Amerikane dhe Qeveria Shqiptare E Krimit E Edi Rames Dhe Sorosit.

  8:10 u perpoqem te denoncojm publikisht kete terr informative me video perkatese mbeshtetese por nuk lejoheshim te ngjisnim videon perkatese ne email sepse na e bllokonin download te videos ne email.

  8:16 Derguam email duke kerkuar te lejohemi qe te denoncojme terrin informative qe na imponojne cdo dite qellimisht.

  8:20 nuk na lejuan te denoncojme ne telefon sepse na bllokuan aplikacionet e emailit dhe serverat e emailit ne telefon. Per kete arsye kaluam ne kompjuter dhe u perpoqem te aksesojme emailin tone por morem mesazhin YOUR EMAIL IS TEMPORARILY UNAVAILABLE.

  8:22 me ne fund arritem te denoncojme me video perkatese bllokimin e qellimshem qe na behet edhe ne televizor.

  8:28 pame ne kompjuter dhe u perpoqem te hyme ne llogarin e emailit tone ne kompjuter dhe nuk na lejuan por e bllokuan duke na dhene mesazhin SERVER CONNECTION CLOSED. Ne kete menyre na u bllokua plotesisht denoncimi publik per terrin informativ qe na imponohet cdo dite qellimisht.

  9:28 u ulem per shkallash dhe kur arritem ne katin e Ire dhe u afruam te ashensori te merrnim plehrat tona vume re nje cift burre e grua pleq u afruan te ashensori me suste dhe po na shikonin direkt. I kerkova leje sa te hapja ashensorin dhe te merrja plehrat. Dhe me zor kaluam ne mes tyre sepse I rrinin ashensorit afer edhe pse ne nuk i kemi pare ne pallat me pare sepse ne jemi banoret e vetem qe jetojme ne pallat bashke me sherbetoret e krimit qe jane jetojne 24 ore te ngujuar ne pallat duke u sherbyer fabrikave te krimit te Sorosit, Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit.

  9:36 po ecnim ne vijat e bardha te rruges bulevardi Skenderbeu ne kryqezim me rrugen Edit Durham perpara dyqanit te mishit dhe menjeher nje makine na erdhi te kembet dhe na kaloj perpara duke na prere rrugen ne vijat e bardha dhe duke na rrezikuar jeten pa ndaluar asnjeher ne vijat te bardha. AA849XC

  Ecem ne vijat e bardha te rruges Edit Durham ne kryqezim me rrugen bulevardi Skenderbeu dhe perseri na erdhi te kembet nje makine teksa familja po kalonte ne vijat te bardha dhe na preu rrugen duke mos na lejuar te kalojme rrugen. AA363IM

  Hipem ne nje fugon me Ndoj Ukajn dhe shkuam deri te rruga qe te qon ne Kaq, fshat afer Mjedes. Aty shoferi I fugonit na rekomandoj te merrnim nje taksi dhe shoferin Nazmi, qe shkonte ne fshatrat afer rruges kryesore sepse ai ishte njeri I mire dhe mund ti besonim te shkonim ne Kaq qe ishte vetem 5km larg rruges kryesore ku na la fugoni. Sapo u ulem e pame Nazmine dhe ai na mori dhe na coj te fabrika e vojit te ullirit ne Kaq qe ishte shume afer dhe ne morem vojin dhe u kthyem ne aty ku na kishte lene fugoni ne rruge kryesore. Vume re po na priste nje makine e hapur qe te shkonim me ten e Shkoder dhe nena I tha sa e kishte pazarin. Zoteria na dha dyfishin e cmimit qe na kishte kerkuar fugoni qe kishte beret e njejten rruge. I thame zoterise jo dhe pritem pak. Nazmia na tha po ju gjej vete nje person te mire. Dhe pastaj erdhi nje makine dhe Nazmia na referoj te merrnim kete makine dhe me te arritem deri ne Shkoder dhe erdhem te pallati I krimit ku jetojme.

  3:30 ndersa po shihja emailin ne kompjuter vure re u nderpre INTERNETI PLOTESISHT DUKE SHKUAR SHPEJTESIA E INTERETIT TE ABCOMIT NE 0MBS. Vura re pjesa me e madhe e pergjigjeve te qe kishim marre per denoncimet qe kishim derguar nje dite me perpara ishte UNABLE TO DELIVER MESSAGE AFTER MULTIPLE RETRIES.

  3:43 pasdite morem ne telefon ABCOM te ankonim per uljen e shpejtesise se internetit ne 0 MBS. Por morem mesazhin Sorry but the User’s mailbox cant accept more messages.

  3:58 arritem ti denoncojme publikisht keto pergjigje qe merrnim qe ishin te gjitha njesoj edhe pse vinin nga marres te ndryshem te denoncimeve tona ditore.

  5:19 po denoncocim te Interpoli terrain ditor te qellimshemqe na imponohet cdo dite nga krimineli me pagese I isntaluar ne pallat dhe nga Qeveria e Krimit qe na ndjek dhe pergjon qellimisht cdo dite per ten a terrorizuar dhe plackitur.. pasi perfunduam denoncimin nuk na u kerkua recaptcha informacion dhe u habitem me kete gje. Per keter arsye u detyruam te pastojme historine e qbebrowserit dhe ta ridergojme denoncimin tone. Kete here na u dha rasti te vendosim captcha informacion para se te finalizonim denoncimin ne Interpol.

  6:09 derguam emailin me video perkatese ku perfaqesuesi I Inspektoriatit te mbrojtjes se territorit Shkoder na thote nuk jam me aty,gjja nuk ka me pune me ate zyre krimi.

  6:49 u perpoqem te aksesojme emailin tone online ne kompjute por nuk u lejuam dhe morem mesazhin Your request could ne processed.

  7:00 vume re emaili qe kishim derguar ne oren 6:09 nuk kishte video te ngjitur ne email edhe pse ne e kishm ngjitur kur e kishim derguar per here te Ire. U detyruam ta dergojme perseri sepse na e kishin hequr videon nga denoncimi.

  7:06 vume re perseri te gjithe emailat ne SENT Folder ishin te paaksesushem sepse duhej ti klikoje qe te hapeshin dhe duhej te prisje shume gjate qe te downloaden dhe pastaj te shihje cfare kemi derguar dhe kur. I njejti problem eshte me te dy aplikacionet e emailit ne telefon nuk I downloadin plotesisht emailat por I mbajne jashte serverit te emailit dhe vetem kur jemi online mund te klikojme te secili email dhe te presim gjate derisa te hapen dhe te shohim cfare kemi derguar.

  7:14 u perpoqem te denoncojme oxhaqet kriminale qe na qelbin me smogun dhe tymin e zi qe na vjen te ballkonet dhe dritaret tona porn a bllokuan emailin.

  7:31 ndersa perpiqeshim te denonconim kriminelin me pagese qe na terrorizon me keto oxhawe kriminale dhe me zaptim gjitheperfshires kriminal ne pallat, degjuam goditje ne mur poshte katit tone. Pra krimineli/pergjuesi kriminal po na bente presion teksa perpiqeshim ta denonconim publikisht te zinxhiri shteteror kriminal qe flen gjume para denoncimeve ditore te familjes. Kishim gjysem ore qe perpiqeshim te denonconim por nuk lejoheshim per shkakt te ketij pergjimi kriminal ditor qe na imponohet cdo dite ne shtepi dhe jashte saj.

  Denoncuam ne Interpol dhe goditjet u bene edhe me te forta teksa krimineli na bente presion me zhurmen e tij te tmerrshme te qellimshme qe na impononte ne katin poshte nesh.

  7:32 nena mori ne telefon 129 Policine dhe kerkoj ndihme te lajmerohej polici I lagjes ose dikush qe ta ndalte kriminelin qe filloj te na terrorizonte me zhurme sapo filluam ta denoncojme publikisht dhe ne Interpol. Perfaqesuesi I 129 I tha nenes mire.

  7:33 te mbremjes morem ne telefon policin e lagjes Zotin dhe denoncuam tmerrin qe po shkaktohej nga krimineli poshte katit tone sapo u perpoqem ta denocnojme publikisht dhe ne Interpol. Polici I lagjes na tha mire do te vi neser te kaloj aty.

  8:03 Arritem te denoncojme publikisht me email me video perkatese oxhaqet kriminale qe na shkaterruan qellimisht jetesen ne pallat sepse smogu dhe tymi I zi I tyre na vjen te ballkonet dhe dritaret tona ne katin e 9te. Kete denoncim ja drejtuam te gjithe zinxhirit kriminal shteteror Shqiptar perkates nga Zoti Rama, ministrite perkatese dhe te Bashkia Shkoder me inspektoriatet perkatese.

  Vume re pergjigjet e menjehershme qe morem nga Bashkia e Krimit, Urbanistika dhe Inspektoriati I Mbrojtjes se Territorit te Shkodres te Bashkise se Krimit dhe qe kthenin te njejten pergjigje MAIL REJECTED . Keto pergjigje po aq kriminale sa edhe krimi qe kane lejuar qellimisht ne pallat ne vinin vetem pas denoncimit te Zonjes Ademi perseri ne Prokurorine e Shkodres ne denoncimin e 33te qe depozituam ne Prokurori.

  8:17 derguam ankesen e meposhtme publikisht sepse vume re e lejuan emailin qe te kalonte por ama kishin fshehur 5 here kete email ne SENT Folder duke na detyruar ta ridergojme perseri perderisa nuk e shihnim te derguar akoma dhe si rezultat vume re qe ishte derguar I njejti email 5 here sepse I shinim emailat duke ardhur ne sent folder vetem pasi kishim denoncuar nje here online.

  Shohim 5 emailat e fundit jane I njejti email. Rezultati natyrisht nuk eshte nga deshira jone por nag Qeveria e krimit e SOROSIT, EDI RAMES DHE BASHKISE SHKODER QE LUFTON ME TE GJITHA MENYRAT ME TE POSHTRA TE MUNDSHME TE NDALOJE DENONCIMET E FAMILJES OSE KUR NUK MUND TI NDALOJE SEPSE DENONCOJME EDHE NE JASHTE SHQIPERISE GJITHASHTU, ATEHER MUNDOHET TI KAMUFLOJE DUKE DERGUAR 5 HERE TE NJEJTIN EMAIL.

  LIND PYEJTA PSE KAQ INTERRES PER KETE EMAIL?????? SEPSE NDJEJEM EREN DHE SMOGUN E QELBUR TE FABRIKAVE TE KRIMIT TE INSTALUARA NE PALLAT DHE KY SMOG QE NA SHKATERROJE JETESEN NE PALLAT VJEN NGA OXHAQET E INSTALUARA QELLIMISHT POSHTE DRITAREVE DHE BALLKONEVE TE BANIMIT DHE NUK MUNDEMI NE ASNJE MENYRE TE DALIM JASHTE NE BALLKON OSE TE HAPIM DRITARET PA MARRE EREN E QELBUR DHE SMOGUN E OXHQQEVE KRIMINALE QE NA KANE INSTALUAR NE PALLAT MJEDISI I EDI RAMES, DHE BASHKIA SHKODER.

  U PERPOQEEM TE DENONCOJME KETO OXHAQE NE OREN 7 MBASDITE DHE QEVERIA E KRIMIT NA BLLOKOJ TE GJITHE APLIKACIONET E EMAILIT NE TELEFON. ATEHER DENONCUAM NE INTERPOL. MENJEHER NISI GODITJA E TMERRSHME NE MUR NGA KRIMINELET E INSTALUAR NE PALLAT QE NA RREZIKOJNE JETEN DUKE NA TERRORIZUAR NE KETE MENYRE NEPERMJET KETIJ PERGJIMI KRIMINAL 24 OE QE I IMPONOHET FAMILJES NE COD HAP.

  MOREM NE TELEFON POLICINE E 129 DHE POLICIN E LAGJES DEH DENONCUAM ZHURMAT POSHTE KATIT TONE. PERFUNDUAM DENCONCIMIN NE INTERPOL.

  DHE ME NE FUND U LEJUAM TE DENONCOJME PUBLIKISHT.

  REZULTATI ISHTE QEVERIA E KRIMIT NE KETE SITUATE VENDOSI TE NA DERGOJE TE NJEJTIN EMAIL 5 HERE PER TE KONFUZUAR, KAMUFLUAR, INJORUAR DENONCIMIN QE PO BEJME ME MUAJ ME RRADHE TE KJO QEVERI KRIMI, TE KJO BASHKI KRIMI, TE MINISTRI KRIMINEL I BRENDSHEM, TE PROKURORIA E SHKODRES, TE POLICIA E SHKODRES.

  TE GJITHE HESHTIN, POR TERRORI I QELLIMSHEM VAZHDON TE NA IMPONOHET CDO DITE DHE DRITARET NUK I HAPIM DOT NGA SMOGU I QELBUR I FABRIKAVE TE KRIMIT TE INSTALUARA NE PALLAT. NE BALLKON NUK DALIM DOT NGA KY SMOG.

  NE SHKALLE KRIMINELI ME PAGESE HEDH ZHAVORR DHE RANE SEPSE KETO JANE URDHRAT E ZEZE QE MERR NGA EDI RAMA DHE SANDER LLESHI SI TE TERRORIZOHET ME FORT DHE ME EGER FAMILJA TEKSA ULET DHE NGJITET NE SHKALLAT E PALLATIT. SHERBETORET E KRIMIT NE PALLAT NA SHFAQEN SAPO HYME E DALIM NGA PALLATI SEPSE DUAN TE MBROJNE TEZEN SE AKOMA JETOJNE NE PALLAT KUR PALLATI ESHTE SHKRETUAR PLOTESISHT DHE JANE AKOMODUAR FABRIKAT E KRIMIT BASHKE ME KRIMINELET QE PUNOJNE 24 ORE NE TO.

  9:11 teksa po shihnim pergjigjen e ketyre emailave vume re kishin perfunduar ne TRASH 6722 email qe ishin emailat e Inboxit. Kjo ishte taktika e nevertishme qe perdorte Qeveria e Krimit per te me fshire emailat. Krijuam nje folder te ri te mbanim te gjitha pergjigjet e denoncimeve qe dergonim dhe cdo email tjeter e kaluam perseri ne Ibox ku kishte qene me pare.

  9:35 u perpoqem te aksesojme emailin tone ne kompjuter por nuk lejoheshim sepse na jepnin mesazhin guce.yahoo.com’s server IP address could not be found.

  11:43 provuam te merrnim ne telefon Ministrine e Brendshme por morem mesazhin Emergency Call only dhe na mbyllej telefonata.

  11;46 nena denoncoj Te Sander Lleshi bashkepunimin dhe udheheqjen qe I dha vete ai krimit te organizuar ne pallat duke na terrorizuar cdo dite krimineli me pagese qe ka instaluar ne pallat te zaptoje dhe vjedhe haptazi pallatin dhe te terrorizoje familjen e vetme qe ka mbijetuar ne kete pallat krimi me 33 denoncime ne Prokurorine e Shkodres. Nena denoncoj krimin e organizuar qe udhehiqet nga 4 familje ne Shkoder qe kane veshur kostumin e biznesit dhe tmerrojne gjithe popullin dhe familjen tone cdo dite dhe Sander Lleshi bashke me Edi Ramen dhe qeverine e Krimit I perkrah dhe mbron keto familje krimi. Keto familje kane zaptuar te gjitha pronat shteterore dhe kane zaptuar edhe prona private me te gjitha menyrat kriminale qe I udheheq ti dhe I ka udheheq edhe Edi Rama qe nga hyrja e Shkodres deri ne Dobraq. Keto familje varen dhe jane te lidhura 1 me Bashkine e Krimit dhe terrorizojne popullin e Shkodres dhe familjen tone qellimisht. Por Grupin Kriminal I Bashkise perveq krimit ka edhe pushtetin ne dore dhe me te na ben presion ne te gjitheve duke na cenuar qellimisht. Grupi kriminal I Bashkise e ka zaptuar kete pallat vete bashke me Edi Ramen dhe ka instaluar fabrikat e krimit ne pallat. Ne shohim shume vajza e djem te hyjne e te dalin nga ambjentet e biznesit ne pallat qe jane te shkreta sepse nuk ka me as biznese por as shtepi banimi. Pra nuk kuptohet akoma mire ku shkojne tufa e njerezve qe I turren anes se biznesit ne pallat nese nuk ka biznese ne pallat sepse jane ose me qera ose per shitje se nuk len kush te shesin as te bejne biznes ne kete pallat. Nena denoncoj ne detaj historine e tjetersimit dhe zaptimit kriminal ne pallat dhe bllokimin e qellimishem ditor qe na behet ne internet, email, telefon, kompjuter, per te mos na lejuar te denoncojme dhe per kete fajtor I vetem mbetej Sander Lleshi qe e ushehiqte kete terror ditor te qellimshem ndaj familjes cdo dite duke na terrorizuar dhe cenuar cdo dite brenda shtepise dhe jashte.

  Date 15 Nentor 2019
  12:27 te nates filluam te dergojme me email publikisht denoncimin duke ja adresuar Zotit Lleshaj dhe Interpolit dhe Europolit. Por emaili na u mbajt ne OUTBOX menjeher.

  12:37 akoma mbahej ne outbox denoncimi qe kishim per Sander Lleshin. U perpoqem ta dergojme me te dy aplikacionet e emailit ne telefon MAIL dhe YAHOO dhe asnjeri aplikacion nuk e lejonte emilin te shkonte askund. Aplikacioni Yahhoo vazhdon te bllokohet plotesisht ne SENT folder ku asnje emaili nuk downloadet ne server dhe si rezultat aksesohet plotesisht edhe kur perpiqemi ti shohim emailat qe kemi ne SENT Folder. Dhe natyrisht keta emaili nuk aksesohen fare pa internet gje qe na ndodh vetem kete muaj sepse nuk I lejojne te hidhen ne serverin e emailit dhe te rrine aty edhe kur nuk je I te lidhur me internet. Ne kete menyre pergjuesit kriminal duan te kene kontroll mbi familjen kur hyn ne emailin e saj, cfare sheh aty dhe cilin email kerkon te hapi. Gjithashtu keto emaila i kthehemi prapa sepse behen te gjithe pjese e denoncimeve ditore me shkrim qe akumulohen ne denoncimin e rradhes qe depozitojme ne prokurorine e shkodres. pra duke bllokuar emailin tone ne telefon qe kemi akses edhe me te shpejt, pergjuesit kriminale qe na ndjekin 24 ore na bllokojne qellimisht denoncimet perkatese sepse ne marrim emailin e fundit gjithmone dhe e lidhim me denoncimet e reja qe dergojme cdo dite. Gjithashtu mbajne nen kontroll familjen dhe na bllokojne emailin kur fillojme te pergatisim denoncimin per Prokurorine e Shkodres.

  12:37 kaluam ne kompjuter dhe u perpoqem te aksesojme llogarine emailit ne kompjuter por morem mesazhin login.yahoo.com Server IP address could not be found edhe pse ishim te lidhur ne internet.
  Fshime historine e webbrowserit dhe u perpoqem perseri te hymen e llogarine tone te emailit. Morem mesazhin YAHOO IS GOING PLACES, COME WITH US.

  12:38 te nates u detyruam te denoncojme ne INTERPOL kete tmerr te qellimshem qe na imponuan ne meste nates duke na bllokuar qellimisht aksesin ne emailin tone.

  12:40 morem mesazhin ne aplikacionin MAIL te telefonit The connection to the outgoing server failed.

  12:45 u perpoqem ta degojme denoncimin ne Interpol por nuk kerkohej CAPTCHA INFORMACION gje qe e bente shume dyshuese a shkonte ky denoncim te Interpoli apo jo. Per kete arsye denoncuam ne Europol dhe pastaj u kthyem dhe u perpjekem perseri te denoncojme ne Interpol por derisa te shfaqej captcha informacion dhe te lejoheshim ta jepnim kete informacion. KAQ E EGER DHE E TMERRSHME ESHTE RRUGA E FAMILJES PER TE DENONCUAR EDHE NE INTERPOL SEPSE KRIMINELET NA PERGJOJNE 24 ORE DHE NA BLLOKOJNE QELLIMISHT DENONCIMIN NE INTERPOL.

  12:48 arritem te denoncojme ne Interpol dhe pastaj shkuam te llogaria e emailit dhe perseri nuk u lejuam ta aksesojme duke marre mesazhin guce.yahoo.com server IP address could not be found.

  12:54 denoncuam per here te dyte ne Interpol sepse Kriminelet shteterore po na pergjonin hap pas hapi dhe na bllokonin qellimisht aksesin ne email dhe denoncimet perkatese te ketij terrori ditor qe na imponohet qellimisht cdo dite.

  PAstaj shkuam te emaili yne perseri ne komojuter dhe kete here arritem ta aksesojme llogarine tone te emailit pas disa bllokimeve te qellimshme rradhazi qe na u imponuan. Pra ekziston nje kriminel qe 24 oore ndjek emailat dhe aksesin e familjes ne internet dhe email dhe na bllokon qellimisht ne cdo perpjekje te familjes denoncimet publike te terrorit te qellimshem qe na imponon Ambasada Amerikane me kukullat e saj Qeverine e Krimit te Edi Rames dhe Bashkine e Krimit te Voltana Ademit.

  12:57 vume re emailin qe kishim ne OUTBOX ne telefon ne aplikacionin MAIL akoma mbahej ne OUTBOX qe ne oren 12:32.

  1:01 u detyruam ti kerkojme leje duke ja derguar me email publikisht Qeverise se Krimit te na lejont ete denonconim ne mes te nates terrorin e qellimshem qe na impononte cdo dite.

  1:10 riderguam emailin qe na e kishin mbajtur ne OUTBOX per 30 minuta. Vume re shpejtesia e internetit ULEJ DHE NGJITEJ ME SUSTE NGA OMBS NE 2.9MBS NE 1.8MBS NE 500KBS. Kjo luhatje kaq e shpejte I mbante emailat qe dergonim ne OUTBOX duke I bllokuar dhe duke mos I derguar askund.

  1:15 arritem te dergojme emailin e Ire me videon perkatese.

  9:12 po shihnim lajmet ne Ipad perderisa QEVERIA E KRIMIT NA imponon vetem kanalin propaganda te saj Report Tv ose ABC New qe e bllokon shumehere me interference muzike qe te mos degjojme asnje lajm. Po shihnim SYRI TV, media opozitare e Qeverise se Krimit dhe menjeher hyri interference muzike per here te Ire ne kanalin e TVse qe po shihnim ne IPad.

  9:26 u perpoqem ta denoncojme publikisht kete censure te qellimshme qe na behet edhe ne IIpad per te mos na lejuar te informohemi NE ASNJE MENYRE TE VETME POR TE MARRIM OSE PROPAGANDE OSE ASNJE LAJM QE NE DUAM TE NDJEKIM. Na u ul shpejtesia e internetit ne 510KBS, ne 640kBS kur paguajme te ABCOM te marrim 4MBS.

  9:27 provuam disa here te dergonim denoncimin tone publik me email me video perkates te censures direkte qe I imponohet familjes edhe ne informacion por nuk u lejuam dhe SHPEJTESIA E INTERNETIT VAZHDONTE TE LUHATEJ SHUME SHPEJT NGA 0MBS NE 1.8MBS DHE PERSERI ULEJ DUKE MOS NA LEJUAR TE DENOCOJME NE ASNJE MENYRE.

  Denocuam te Intepoli kete bllokim te qellimshem te internetit por nuk na u kekrua perseri captcha informacion. Per kete arsye shkuam te Europoli dhe denoncuam aty ne fillim.

  9:34 Vume re emaili yne per censuren e qellimshme te informacionit qe na imponohet cdo dite nga Qeveria e Krimit e Sorosit, Edi Rames dhe Sander Lleshit mbahej akoma ne OUTBOX qe ne oren 9:18 te mengjesit.

  9:39 provuam te denoncojme perseri ne Interpol dhe kur klikuam per te futur captcha informacion morem mesazhin Cannot Recaptcha, Check Your Connection. Pra qeveria e Krimit e Sorosit dhe Edi Rame fuste duart edhe ne Interpol duke na bllokuar qellimisht denoncimet ne Interpol ndersa ULTE SHPEJTESINE E INTERNETIT NE MOMENTIN KUR I DERGONIM KETO DENONCIME ME QELLIM QE TE MOS SHKONIN ASKUND.

  Provuam perseri derisa arritem te denoncojme ne Interpol.

  NDERSA NUK U LEJUAM NE ASNJE MENYRE TE DENONCONIM PUBLIKISHT CENSUREN E QELLIMSHME QE NA BEHEJ NE TELEVIZOR DHE NE CDO MJET INFORMIMI QE PERPIQESHIM TE PERDORNIM PER TE KUPTUAR CFARE PO NDODH NE VENDIN TONE.

  9:47 u ulem per shkallash dhe vume re ne korridorin e katit te Ire perballe ashensorit te pallatit kishin lene nje thes te madh plastic te zi plote me mbeturine. Kush qelb pallatin gjate nates kur vetem ne jetojme ne kete pallat dhe sherbetoret e krimit qe e zaptojne edhe naten neper shkalla dhe ne ambjentet e banimit te zaptuara tashme nga kriminelet e pallatit dhe ne mengjes na linin edhe plehrat ne korridorin e katit te Ire ashtu siq BEN KRIMINELI LAVDUSH TORMETAJ ME PLEHRAT E NYJES KRIMINALE CHICAGO E CILAT I HEDH DIREKT NE SHKALLAT E AMBJENTEVE TE BANIMIT TE PALLATIT DUKE E VAZHDUAR TERRORIN E TIJ TE QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES SE VETME QE KA MBIJETUAR NE PALLAT NE MENYRAT ME TE POSHTRA SEPSE BASHKIA E KRIMIT, POLICIA E KRIMIT, QEVERIA E KRIMIT JANE TE GJITHE PJESE MBESHTETESE DHE UDHEHEQESA TE KETIJ TERRORI TE QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES.

  9:50 morem ne video tmerrin ditor qe na imponohet jashte pallatit ne faqatat e pallatit ku varen kondicioneret gjigande ne xhamat e pallatit, tubacionet dhe oxhaqet kriminale ne faqatat e jashtme te pallatit, dhe tufat e panumerta te kabllove elektrike qe dalin nga pallati ne cdo kat dhe lidhen me Ujesjellesin Shkoder, ALBETELEKOMIN, Ndertesen e dyshimte ngjitur me hotel Kolosene dhe varen mbi kokat e kalimtareve qe ecin poshte pallatit. Natyrisht zinxhiri kriminal shteteror shqiptar eshte plotesisht ne gjume dhe mbeshtet kete krim qe na imponohet cdo dite ne pallat edhe pse denoncojme vazhdimisht te ky zinxhir shteteror me video perkatese.

  10:04 shkuam te OSHEE Shkoder dhe nena mori ne telefon Xhevatin, drejtorin ne zyrat e OSHEE Shkoder dhe kerkoj ta takonte. Zoti Xhevat I tha nenes po vinte ne zyre. Xhevati erdhi dhe nena denoncoj ne detaje tmerrin ditor qe na imponohet ne pallat nga krimineli Lavdush Tormetaj qe shfrytezon ambjentet e perbashketa te pallatit dhe OSHEEja na I mbifaturon neve si ambjentet te perbashketa. Gjithashtu nena denoncoj Lulash Gjelen qe ka 14 vjet qe na mbifaturon ne pallatin e krimit ku jetojme duke na rrjepur qellimisht sepse ndihmon kriminelet ne pallat qe te na nxjerrin jashte sa me shpejt edhe me doren e OSHEE Shkoder ashtu siq ben edhe Ujesjellesi Shkoder duke na rrjepur ne mbifaturim ne uje ne pallatin e krimit. Nena e sqaroj Zotin Xhevat se Zoti Gjelaj na kishte kercenuar gjithashtu dhe na kerkonte vete te shkonim ne Polici e Drejtorine e OSHEEse sepse ka mbeshtetjen e Policise se Krimit dhe OSHEEse te na mbifaturoje dhe te na zhvase qellimisht. E sqaruam zotin XHevat se mbifaturohemi cdo muaj nga OSHEEja teksa na rrit cdo muaj faturen e dritave gje qe eshte absurde kur ne perdorim te njejten sasi drite gjithmone pa ndryshuar asgje ne jeten tone por ama mbifaturohemi cdo muaj me shume se muajin paraardhes siq ka bere OSHEEja nga muaji Maj 2019 deri ne Muajin Tetor 2019. Kerkuam ndihme te ndalet mbifaturimi I qellimshem qe I imponohet familjes. Gjithashtu denoncuam edhe lidhjet e panumerta te OSHEEse qe dalin nga pallati si tufa dhe perfundojne te ndertesat e dyshimta perreth pallatit te krimit.
  Zoti Xhevat na tha do te fliste me Zotin Gjelaj qe te mos na shqetesonte me dhe do ti shihte faturat.

  10:32 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Teuta mu perpara hotel Rozafes dhe nje makine na kaloj para kembeve duke na prere rrugen qellimisht ne vija te bardha pa ndaluar asnjeher. Dy police rrugore rrinin perballe nesh duke na shikuar direkt ndersa nuk reaguan aspak per makinen qe kaloj ne vija te bardha duke na rrezikuar jeten. AA745PG

  10:49 po ecnim te vijat e bardha te rruges Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa para tregut te Rusit dhe nje makine ishte ndaluar ne vijat e bardha dhe kur u afruam na kaloj para kembeve duke na prere rrugen.

  Pas saj kaloj edhe nje makine tjeter duke na prere rrugen ne vijat e bardha pa ndaluar ansjeher. AA495GD

  Reply to this comment
 71. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:16

  10:53 arritem te rruga kriminal Hysen Lacej dhe na priste nje makine e parkuar ne trotuar dhe ne vija te bardha duke na bllokuar qellimisht kalimin ne vija te bardha dhe ne trotuar. Dy burra kaluan rrugen Hysen Lacej dhe u afruan te makina qe kishin parkuar ne trotuar dhe ne vija te bardha dhe hipen ne kete makine. AA331DX

  Biznesi Velipoja kishte nje makine te parkuar ne trotuar qe bllokonte kalimin ne trotuar kur I gjitha parkingu I Velipojes ishte BOSH. AA832FT

  Pas saj kishin parkuar nje makine ne trotuar para biznesit te riparimit te lavatriqeve qe kishte bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. 3 burra rrinin ne kembe para makines duke na shikuar teksa afroheshim te kalonim ku te mundnim. Kishin hapur pjesen e pasme te makines dhe e kishin lene lart me qellim qe te fshihnin targen e makines.

  U afruam te klubi kriminal afer drejtorise kriminale te Mjedisit dhe Pyjeve dhe dhe kishin parkuar nje makine ne trotuar duke na bllokuar kalimin sic bejne vazhdimisht bizneset kriminale ne kete rruge nacionale. SH7100D

  Fabrika e Qumeshtit Klegen kishte parkuar si cdo dite kamionet e saj te qumeshtit ne trotuar publik duke na bllokuar qellimisht kalimin normal ne trotuar.

  Gomisteri SELA perballe karburant JUKOIL kishte parkuar nje makine ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar dhe duke na detyruar te ecnim ne rrugen nacionale. Pas makines kishte reklamuar edhe Rrotat Gjigande te Kamioneve ne mes te trotuarit publik duke na bllokuar qellimisht kalimin ne trotuar siq ben tash 2 vjet rresht. AA559DC

  Kur u afruam te dera hyrese e prones tone private vume re kishin parkuar nje skode ne rrugen Mucaj dhe disa makina rresht pas skodes ne rrugen Mucaj kur ka parkim BOSH dhe te Bollshem ne anen tjeter te rruges Mucaj. Ne kete menyre kishin bllokuar kalimin e familjes nga rruga Mucaj ne hyrjen e prones tone private. MA2339B

  12:16 dolem nga prona jone private dhe u nisem per ne Shkoder dhe vume re ne vend te Skodes gjigande, kishin parkuar nje kamion te biznesit kriminal Xhovani 4 mu perpara hyrjes se prones tone private ne rrugen Mucaj duke na bllokuar qellimisht kalimin ne rruge. Pra Policia e krimit e Sander Lleshit akoma vazhdonte te na perndjekte me bizneset kriminale te zones per te na cenuar dhe terrorizuar qellimisht. AA337OL

  Klubi kriminal te hyrja e ISh SMTse se vjeter kishte bllokuar kalimin ne trotuar plotesisht me nje makine te parkuar ne trotuar. AA559VR

  Ndersa dyqani I miellit kishte nje fugon te parkuar ne trotuar qe bllokonte kalimin kur kishte hapesire te mjaftushem ku te parkohej para dyqanit pa pasur nevoje te bllokonte kalimin ne trotuar. AA260JP

  12:23 arritem te Lavazh Special perballe karburant JUKOIL dhe vume re nje makine ishte parkuar ne trotuar dhe kishte bllokuar kalimin ndersa kishte hapesire parkimi te blloshme bosh ku te parkohej pa pasur nevoje te bllokoje kalimin ne trotuar publik. AA438GD

  Teksa po kalonim para Gomisteri SELA ngjitur me klubi kriminal na erdhi nje makine nga rruga nacionale dhe hipi ne trotuar mu para familjes duke na u afruar te kembet ne vend qe te rrinte larg sa te kalonte, na rrinte afer kembeve duke na pritur te kalonim dhe duke udhetuar ngadale sepse e kishte me urgjence te hynte te Gomisteria kriminale me suste ne momentin qe familja po kalonte aty. TR7331P
  Gomisteri SELA ngjitur me rrobaqepsine kriminale e kishte bllokuar plotesisht trotuarin me nje makine dhe nje fugon te parkuar ne trotuar. U detyruam te ecnim ne rruge nacionale sepse nuk kishim ku te ecnim tjeter edhe pse na rrezikohet jeta qellimisht nga keto biznese kriminale qe I perdor Qeveria e Krimit te na rrezikoje jeten net e gjitha menyrat me te poshtra. AA559DC dhe AA890NT

  Edhe biznesi kriminal I Marash Micit kishte parkuar nje makine ne trotuar duke na bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. AA516RO

  12:27 arritem te klubi kriminal afer drejtorise kriminale te Mjedisit dhe Pyjeve Shkoder kun a priste e parkuar ne trotuar nje makine qe kishte bllokuar kalimin ne trotuar. SH7088D

  12:35 u afruam te Big Marketi I karburant Kastratit te rrethrrotullimi I rruges Shkoder Hani I hotti dhe rruges Dobraqit dhe vume re kishin parkuar nje makine ne trotuar duke bllokuar plotesisht kalimin ne trotuar. SH4156E

  Sapo hyme te ecnim ne zonen brenda Kastratit, erdhi nje makine me shpejtesi, doli nga rruga nacionale, na u afrua te kembet, ndaloj sa kalova me djalin per dore dhe me pas udhetoj me shpejtesi te madhe pas shpines tone duke hyre brenda zones se Karburant Kastratit ndersa e ndaloj nenen te bashkohej me ne dhe nuk e la te kaloj pa kaluar me pare ky sherbetor krimi I karburantit Kastrati dhe Qeverise se Krimit te Sorosit dhe Edi Rames. AA347UX

  12:38 arritem te rruga Hysen Lacej kun a priste nje cift ne kembe ne anen tjeter te rruges ndersa I rrinin afer nje kamioni qe e kishin parkuar para vijave te bardha afer rrethrrotullimit duke bllokuar plotesisht pamjen e trafikut qe vinte ne rrugen Hysen Lacej gjate kohes qe familja kalonte ne vija te bardha. AA605PG

  12:55 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Jeronim De Rada para monumentit te Martin Camajt dhe vume re nje makine na erdhi te kembet dhe na kaloj para duke na prere rrugen pa ndaluar asnjeher. AA300DP

  1:04 arritem te pallati I krimit ku jetojme dhe si cdo dite hotel Kolose e kishte bllokuar kalimin ne pedonalen e Shkodres me makinat e parkimit te tij te rezervuar duke na detyruar te ecnim para trafikut te makinave qe na vjen papritmas te kembet ndersa I afrohemi hyrjes se pallatit kriminal ku jetojme.

  2:11 na mori ne telefon zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi I cili na eshte ofruar muajt e fundit per te zbutur denoncimet e fabrikave te krimit te biznesit kriminal Chicago duke ofruar te na leshoje me qera dyqanin me nje qera te ulet, per 5, 10 vjet mundesisht dhe qerane e muajit te pare per kriminelet qe na e mbajne dyqanin qellimisht mbyllur mbi 1 dekade rresht. Dyqanin e kemi ne katin e 2te te pallatit te krimit ku na e mbajne tash 14 vjet te mbyllur kriminelet e biznesit Chicago duke mos na lene ta leshojme me qera. Nuk e hapem telefonin.

  2:38 teksa po shinim median SYRI TV ne IPAD papritmas na hyri interference muzike dhe nuk na lejonte te degjonim asgje ne kete media dhe u shkeput plotesisht media.

  2:40 provuam perseri te shihnim kete media online ne IPAD dhe vume re po jepte fjalim Eskobari I Ballkanit, Edi Rama ndersa asnje kanal ne televizor nuk po e jepte fjalimin e tij. Ne vetem ne IPAD po e shihnim kete kriminel duke mbajtur séance te veqante per Ilir Meten dhe gatimin e zi qe I ben popullit cdo dite me taktikat e tij te mbrapshta politike. Pra kjo ishte arsyeja sepse na u bllokua media ne IPAD sepse priste te dilte vete Zoti Ram ate bente propaganden e rradhes ndaj popullit qe terrorizon dhe shkaterron cdo dite qellimisht per ti larguar me force nga vendi yne ashtu siq ben edhe me familjen tone specifikisht.

  2:48 perdorem telefonin per te denoncuar kete censure informacioni kriminale qe po na imponohej PA NDALES TASHME GJATE GJITHE KETIJ MUAJI DHE NE TE GJITHA MJETET E KOMUNIKIMIT QE POSEDONIM. Vume re kishte 5 ore qe rrinte ne OUTBOX emaili per censuren e qellimshme qe ishim perpjekur qe ne mengjes te dergonim publikisht.

  2:55 vume re me kujdes te gjitha kanalet televizive qe na merr tevizori nuk kishin asnjeri fjalimin e Zotit Rama perkundrazi kete fjalim propagande e shikonim vetem online te SYRI TV ne IPAD qe vete Zoti Rama e bllokoj 2 minuta perapara se te dilte te mbante fjalimin per te na larguar nga kanali qe te mos shihnim propaganden e tij mashtruese te rradhes ne KUVENDIN e Shqiperise se Mjere.

  3:00 perseri na mori ne telefon zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi dhe nuk e hapem telefonin sepse zoteria si puna e Lulzim Soros Bashes premton dhe zgerdhihet por nuk pin uje kund oferta e tij.

  3:24 vura re pergjigjet qe kishim marre nga denoncimet qe kishim derguar qe kishin perfunduar ne TRASH ne oren 4:17, 4:16, 4:02 te nates. Pra familja I kishte marre keto emaila ne mes te nates kur kishte qene ne gjume dhe tani po I shinim ne TRASH bashke me disa denoncime qe kishim derguar me email diten e djeshme. Natyrisht nuk ishte deshira jone ti shihnim keto emaila ne TRASH prandaj I morem dhe I kaluam ne INBOX dhe ne SENT folder ku kishin qene me pare.

  3:59 na mori ne telefon perseri zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi dhe kete here nena foli me te. Zoteria I tha nenes se kishte nje te interresuar, arkitekt qe donte ta merrte me qera dyqanin dhe donin ta shihnin bashke te dy dyqanin kete dite ose neser. Nena I tha qe ishin te mirepritur ne cdo kohe dhe do te ulej nga shtepia te bisedonte me ta te dyqani te nesermen kur te ishin te gatshem at ate vinin.

  4:06 na mori ne telefon perseri zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi dhe na tha te nesermen ne oren 10 do te vinte te dyqani bashke me nje te interresuar per te marre me qera dyqanin. Nena I tha mire.

  6:13 vume re diqka te cuditshme emailat qe dergonim jashte dhe qe rrinin ne OUTBOX me minuta te tere kur shfaqeshin ne SENT Folder tregonin oren e dergimit te tyre ne momentin qe I kishim derguar edhe pse kjo nuk ishte e vertet sepse ata mbaheshin ne OUTBOX me minuta, me ore per te mos u derguar askund. Vume re emaili qe kishim derguar ne oren 6:05 u shfaq ne SENT Folder ne oren 6:13 dhe tregonte oren e dergimit jashte ne oren 6:05 qe nuk ishte e vertet sepse ne e pame qe arritem ta dergojme vetem ne oren 6:13, pra 8 minuta pas ores qe e kishim derguar. Keshtu ndodh me te gjithe emailat qe I dergojme jashte na shfaqen ne SENT Folder shuem minuta me vone dhe shume larg kohes kur I kemi derguar ne fillim dhe ka nje hapesire shume te madhe kohore nga momenti kur I nisim ose I dergojme dhe derisa I shohim te shfaqen ne SENT folder si te derguar tashme dhe jo me ne OUTBOX.

  6:25 na u bllokua perseri emaili per te mos na lejuar te denoncojme Grupin e Dobraqit qe na kishte bllokuar kalimin ne trotuar publik me makinat e tyre gjate dites se sotme. Kishim 21 minuta qe perpiqeshim te denonconim dhe nuk na lejonin duke na bllokuar qellimisht emailin dhe duke I mbajtur ne OUTBOX.

  7:14 vume re emaili qe kishim derguar ne oren 6:57 ishte akoma ne OUTBOX ne oren 7:14

  7:17 ndersa femija po mesonte online ne shkollen amerikane dhe na u nderpre mesimi dhe u shkeput serveri duke na dhene mesazhin server IP address could not be found kur kishim internet te mjaftushem per te aksesuar cdo gje ne internet perveq shkolles amerikane.

  8:00 na u shkeput perseri mesimi online dhe morem mesazhin server IP address could not be found.

  8:07 akoma perpiqeshim te aksesonim mesimin online te shkolla amerikane dhe morem mesazhin sorry but the page you were trying to view does not exist. it looks like this was the result of either: a mistypped address or an out of date link. Natyrisht kjo ishte e pavertet sepse adresa e faqes se internetit te shkolles amerikane ishte e sakte por ne po na bllokohej qellimisht aksesi ne mesimin online te femijes siq behet rregullisht dhe pa ndales qe ne momentin qe e denoncuam kete shkolle publikisht dhe ne Prokurorine e Shkodres ne muajin Prill 2019.

  8:14 denoncuam ne shkollen amerikane te drejtoresha dhe mesuesja e shkolles amerikane bllokimin e aksesit te plote online ne shkollen amerikane edhe pse ne kishim internet te mjaftushem te shihnim gjithqka ne internet perveq shkolles amerikane.

  Date 16 Nentor 2019
  7:15 derin ne oren 8:44 Mora nenen ne telefon 5 here dhe merrja mesazhin nga VODAFONE se telefoni mund te ishte I fikur. Mendova se me te vertet nena mund ta kishte fikur telefonin e saj gabimishte edhe pse ishte e pabesushme qe nena ta bente diqka te tille kur dilte jashte pa familjen per te bere pazarin sepse PER NE ESHTE ESENCIALE TE KOMUNIKOJME NE TELEFON SAPO NENA ULET PER SHKALLASH DHE DEL JASHTE PALLATIT VETEM DHE KUR KTHEHET PER TE HYRE NE PALLAT VETEM. Na rrezikojet jeta ne cdo moment nga kriminelet me pagese te instaluar ne pallat qe kane shkaterruar qellimisht citofonin e pallatit per ten a bllokuar komunikimin kur hyme dhe dalim nga pallati. Ne kete menyre kriminelet mund te na rrezikojne jeten ne shkallat e pallatit, ne ashensor kur nuk arrijme te komunikojme me familjen kur hyme dhe dalim nga pallati I krimit. Per kete arsye jemi detyruar te perdorim nje telefon per nenen qe te komunikoj sa here del dhe hyn ne pallatin e krimit qe te sigurohemi qe e bllokojne ne ashensor qellimisht, qe nuk e cenojne ne shkallat e pallatit kur hyn e del vetem ndersa familja eshte ne shtepi ne katin e 9te.

  8:44-8:51 morem ne telefon 3 here nenen por perseri morem te njejtin mesazh qe telefoni mund te jete fikur.

  Kur nena erdhi ne shtepi vume re diqka te cuditshme, telefoni nuk ishte I fikur dhe punonte shume mire por sinjali I VODAFONE nuk shfaqej askund ne telefon. Pra ishte fikur sinjali I VODAFONE dhe jo telefoni per te mos lejuar familjen te komunikoje me nenen kur ajo doli nga pallati I krimit dhe kur u kthye perseri.

  Kjo eshte e njejta arsye kriminale per te cilen na kane prishur qellimisht edhe citofonin poshte pallatit kriminelet me pagese te Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit, per te na bllokuar komunikimin dhe per te na rrezikuar jeten kur dalim e hyme nga pallati I krimit. Denoncimet dhe ankesat e vazhdueshme te polici I lagjes Zoti Lohja per kete problem dhe te zedhenesi I Lavdush Tormetaj, Genc Cardaku nuk e rregulluan kurre citofonin QELLIMISHT qe vete Zoti Tormetaj me kriminelet e tij e ka prishur ashtu siq ka shkaterruar qellimisht te gjithe pallatin duke e zaptuar haptazi dhe duke e rrjepur per cdo dite e me shume nga butonat e ashensoreve deri te celsat e dritave te shkalleve te pallatit, deri te zaptimet kriminale neper shkallet e pallatit me tubacione te dyshimta qe dalin nga nyja kriminale e pallatit, biznesi Chicago dhe I vishen pallatit brenda dhe jashte ne menyre kriminale, deri te zhavorri dhe rana e hedhur ne shkallat e pallatit nga Zotit Tormetaj, kriminelit me pagese te Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit, deri te plehrat e nyjes kriminale te pallatit, biznesit Chicago, deri te kabllot elektrike te biznesit Chicago qe na imponohen neper kembe ne shkalle dhe ne parmaket e shkalleve te pallatit.

  10:00 nena u ul poshte dhe shkoj te dyqani priti 18 minuta dhe askush nuk erdhi ta takonte te dyqani.

  10:18 na mori ne telefon zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi. E hapa telefonin dhe I thashe nena po ju pret te dyqani. Zoti Bernard me tha po parkojme makinen dhe po vime te dyqani. U habita me fjalet e tij sepse nuk kuptoja cfare po thoshte ky person kur duhej te ishte te dyqani tashme perderisa I kishte kerkuar nenes te takohej me ten e oren 10 dhe tani po shkonte ora 10:20 dhe nena ishte poshte te dyqani duke e pritur. I thashe zoterise edhe nje here qe nena pot e pret te dyqani sepse eshte ulur qe ne oren 10 aty. Zoteria me tha mire. Sapo ula telefoni me zedhenesin e kriminelit Chicago, degjova gersitje ne dere dhe ishte nena qe sapo ishte ngjitur te shtepia. Ajo me tha qe ishte ulur poshte, priti 20 minuta dhe nuk erdhi askush aty.

  E sqarova nenen se gjate kohes qe ajo ishte kthyer per ne shtepi dhe po ngjitej ne ashensor, zedhenesi I kriminelit Chicago me tha po vime. Pra kriminelet e pallatit e benin keter loje te neverithshme teksa pergjonin nenen 70 vjeqe kur shkoj te dyqani, priti 20 minuta dhe kur u kthye ne shtepi na moren ne telefon te na thone po vime.

  10:22 zedhenesi I krimineleve te Chicagos, Bernardi na mori perseri ne telefon dhe I tha nenes se ishte te dyqani. Nena pranoj te ulej te dyqani perseri qe te takonte sherbetoret e krimit te organizuar qe akoma I bejne presion, dhe cenonjen qellimisht familjen net e gjitha menyrat me te poshtra te mundshme. Keta kriminele kane shkretuar te gjithe shtepite e banimit dhe te bizneset ne pallat QELLIMISHT DUKE I NXJERRE PERJASHTA TE GJITHE PRONARET ORIGJINALE DHE ATA QE KISHIN BIZNESE ME QERA NE KETE PALLAT KRIMI DHE DONIN SINQERISHT TE PUNONIN. DHE AKOMA VAZHDOJNE PRESIONIN DHE TERRORIN DITOR NDAJ FAMILJES SE VETME DHE PRONARIT TE VETEM TE BIZNESIT QE PO MBIJETON ME DENONCIME TE VAZHDUESHME NDAJ KETIJ GRUPI KRIMINAL ME RRENJE TE BASHKIA E KRIMIT SHKODER DHE TE QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES.

  1:39 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe I la mesazh Sander Lleshit duke e sqaruar perseri tmerrin e qellimshem qe po kalojme cdo dite qe me ardhjen e tij ne pushtet ku pavaresisht se denonconim cdo dite terrori I qellimshem ndaj familjes nuk ndalej asnjeher. Vetem Zoti Lleshaj ishte pergjegjesi kryesor I ketij terrrori te qellimshem qe po na imponohej ne cdo hap te jetes tone nga shtepia ku jetonim ne rruge, ne Dobraq dhe kudo ku familja shkonte per te marre nje sherbim ne Shkoder sepse perndiqeshim dhe pergjoheshim 24 ore per te na terrorizuar, cenuar, provokuar, rrezikuar jeten qellimisht hap pas hapi duke mos e lene familjen kurre te qete por duke e torturuar ne cdo moment IDENTIKISHT SIQ KISHTE BERE DEPARTAMENTI I SHTETIT AMERIKAN ME QEVERINE E NEW YORKUT NE VITIN 2017 DUKE NA TERRORIZUAR NE SHELTER DHE JASHTE SHELTERIT, NE RRUGE, NE DYQAN PRA ME TE NJEJTIN TERROR QE NA IMPONOHET NE MES TE SHKODRES NA KANE KERCENUAR DHE RREZIKUAR JETEN EDHE NE MES TE NEW YORKUT DERISA U DETYRUAM TE LARGOHEMI NGA AMERIKA PAS 19 VJETESH PERNDJEKJE DHE PERGJIM KRIMINAL SEPSE NUK PRANOVA TE BEHEM PALE E GATIMIT TE ZI TE LOGARITARISE NE ORGANIZATAT JO FITIM PRURESE LOKALE DHE NDERKOMBETARE DHE KOMBET E BASHKUARA DHE QEVERITE PERKATESE TE CHICAGO DHE NEW YORKUT QE NUK JUSTIFIKONIN DOT PERDORIMIN E FONDEVE TE AMERIKES ME DOKUMENTE PERKATESE MBESHTETESE.

  Nena ju drejtua Udheheqesve Politikane Te Opozites dhe Presidentit te Shqiperise sepse nuk falsin kurre per familjen tone dhe pse rrine ne heshtje per rastin e familjes qe denoncojme tash 2 vjet rresht te ta edhe ne vitin 2016 dhe ata nuk na ndihmuan kurre ta benin publike tmerrin dhe terrorin e qellimshem qe familja po kalon cdo dite qe kur kemi hyre ne Shqiperine Tone te Mjere. Ata ngrihen ne kembe per Xhesiken dhe e mbrojne sepse rrahet me te dashurin e saj dhe pastaj e fal ndersa familja klith tash 2 vjet publikisht me forcen tone me emaila ditor drejtuar mediave kombetare dhe nderkombetare dhe politikaneve kombetar dhe nderkombetardhe siq e kemi vertetuar me fakte kemi nje censure ditore te qellimshme qe vetem ne e dime sesi arrijme cdo dite te klithim tmerrin qe kalojme me emailat tane. Nena u kerkoj ndihme perseri ta bejne publike ceshtjen tone sepse po terrorizoheshim dhe cenoheshim dhe po na rrezikohej jeta qellimisht nga Ambasada Amerikane dhe kukullat e saj ne Pushtetin e Shqiperise Edi Ramen, Sorosin, Sander Lleshin, Voltana Ademin dhe Bashkine e saj te Krimit.

  2:15 derguam me email publikisht denoncimin drejtuar Ministrit te Brendshem Sander Lleshi.

  2:21Vume re emaili u shfaq ne SENT folder ne oren 2:21 edhe pse tregonte nje kohe dergimi ne oren 2:15.

  2:47 vume re emailat ne aplikacionin MAIL ne telefon ne SENT folder kishte vetme 2 emaila, nje ne oren 2:15 dhe tjetri ne oren 2:22 kur ne kishim derguar 5 emaila qe nga ora 2:15 deri ne oren 2:47. Pra fshiheshin 3 emaila ne SENT folder dhe nuk tregoheshin te derguar. Ndersa aplikacionin YAHOO shfaqeshin te gjithe emailat ne SENT folder por problemi qendronte se kur klikojme ne to ato nuk hapen plotesisht dhe nuk downloden plotesisht ne server. Pra net e dy aplikacionet qe perdorim per email, ne kemi bllokim te qellimshem te serverave te emailit me qellim qe ti aksesojme me shume veshtiresi keto aplikacione dhe te denoncojme me shume veshtiresi dhe mundesisht ASPAK.

  4:28 morem ne telefon OSHEE Shkoder per te ankuar per uljen qellimisht te tensionit te dritave dhe nivelit te ulet te dritave ne shtepi qe ne fillim te muajit Nentor 2019. E sqaruam perfaqesuesin e OSHEE Shkoder se kete ulje tensioni e veme re te dritat e dobeta qe kemi jo ne nje dhome por ne te gjitha dhomat, te soba kur pjekim buken qe nuk nxehet sa duhet por rrin gjithmone e ngrohte por jo e nxehte si gjate periudhes se veres. Pra nuk kemi defekt ne sobe ose ne ne nje drite, por ne te gjithe shtepine. Perfaqesuesin na tha:
  “Ne nuk kemi asnje arsye sepse ju nuk keni drita te larta por ma jep emrin dhe ku jeton” I thashe jetojme te pallati 9katesh siper bankes Intesa te fabrikat e krimit qe kane instaluar ne pallat. Zoteria me tha” A di si ke fol itash, si me ken ne Parlament!Fabrikat e krimit quhen keta, e? “ E ndriquam zoterine e Qeverise se Krimit se bazohemi ne fakte qe denoncojme tash 33 here ne Prokurorine e Shkodres, cdo dite ne Polici te 129, te Bashkia e Krimit, te Ministrite perkatese te mediat kombetare dhe nderkombetare dhe te komuniteti politik kombetar dhe nderkombetar per tmerrin qe na imponohet ne kete pallat. Zoteria me sqaroj se ai punonte privat dhe ne shtet se nuk I dilte buka vetem ne shtet. Dhe per kete arsye kur te kishte kohe do te kalonte afer pallatit tone. E sqarova zoterine se une po merrja ne telefon “Shtetin” dhe ai ishte perfaqesues shteti dhe po I kerkoja ndihme sepse na ulej tensioni I dritave qellimisht dhe gjithashtu MBIFATUROHESHIM QELLIMISHT. PRANDAJ I KERKUAM TA MERRTE ANKESEN TONE DHE TA KONSIDERONTE SEPSE NE DO TE VAZHDONIM TE DENONCONIM NE KETE MENYRE PERDERISA OSHEE KISHIN FILLUAR NE MUAJIN NENTOR TE NA ULNIN TENSIONIN DHE TE NA MBIFATURONIN NE TE NJEJTEN KOHE.

  Date 17 Nentor 2019
  8:20 te mengjesit dolem ne tarrace dhe vume re krimineli me pagese Lavdush Tormetaj qe ka zaptuar pallatin dhe na terrorizon me zhavorrin dhe ranen e tij qe e ka hedhur qellimisht ne shkallet e pallatit duke na e bere te pamundur kalimin ne shkalle, kishte hedhur rane dhe doreza punetoresh ne gypin e uit te shiut duke e bllokuar kete tub qelimisht qe te mbante ujin e shiut qellimisht mbi zonen afer shtepise tone dhe ballkonit tone per te na demtuar qellimisht shtepine. Ne kemi denoncuar para 1 muaji oligarkun e Eskobarit te Ballkanit, Edi Rama, NEPTUNIN qe bashke me kriminelet e pallatit qe kane instaluar fabrikat e krimit ne pallat na instaluan kondicionerin ne oxhakun e pallatit duke na e mbushur shtepine me bloze qellimisht dhe kur u kerkuam ta hiqnin kondicionerin nga oxhaku spiunet e NEPTUNIT na paralajmeruan se brenda 6 muajsh do te kishim te njejtin problem edhe po te hiqnim kondicionerin nga oxhaku sepse problemi na vinte jo nga bloza e fabrikave te krimit poshte katit tone por nga lageshtia qe shtepia jone nuk e ka pasur kurre sepse tarraca ka tendence pjerrsie shume te madhe siper shtepise tone.

  Kur i denoncuam NEPTUNIN me kriminelet e pallatit per tmerrin qe na shkaktuan edhe kur u kerkuam ndihme te na hiqnin kondicionerin, pas 1 muaji konstatuam ujin e shiut te mbajtur siper shtepise tone afer ballkonit te tubi i vetem qe ndodhet afer shtepise tone ku kalon uji shiut. Kete tub kriminelet e pallatit e kishin bllokuar qellimisht me doreza plastike te verdha dhe me ranen e kriminelit me pagese Lavdush Tormetaj qe ka instaluar dhe vazhdon te instaloje fabrikat e krimit ne pallat dhe ne te njejten kohe na terrorizon, cenon qellimisht dhe na shkaterron qellimisht jetesen ne pallat per te na nxjerre me force dhe me terror ditor jashte shtepise tone. Oxhaqet e fabrikave kriminale cdo nate na qelbin me tymin dhe smogun e tyre te neveritshem qe na vjen te dritaret dhe ballkonet tona sepse Eskobari i Ballkanit, Edi Rama me institucionet e tij shteterore i ka lejuar qellimisht keto oxhaqe te instalohen poshte dritareve dhe ballkoneve te banimit te pallatit.

  Ja cfare na imponojne sherbetoret e krimit 1 muaj pasi denoncuam blozen e fabrikave te krimit te instaluara ne pallat. Sherbetori spiun I NEPTUNIT, na tha se edhe po e levizet kondicionerin nga oxhaku, pas 6 muajve do te kishit te njejtin problem. E pyetem zoterine sepse fliste ashtu kur kondicioneri ishte I instaluar ne oxhak qe ne fillim dhe pot e mbyllej ajo bire ne oxhak ateher NE NUK DO TE KISHIM ME BLOZE NE SHTEPI.

  Zoteria na tha nuk eshte bloze po lageshti ngjyra e zeze dhe e trashe qe I ishte veshur murit rreth e rrotull kondicionerit qe ndodhet poshte tarraces ku eshte I instaluar nje oxhak ekzistues. E sqaruam zoterine se vetem lageshti ne hyrjen tone nuk kemi pasur kurre SEPSE I KANE DHENE PJERRTESI DY GJYSMAVE TE TARRACES NE NJE MENYRE TE TILLE QE TE DERDHEN DIKUR NE MES TE TARRACES DHE PASTAJ TE KALOJNE NE TUBACIONET E UJERAVE TE SHIUT TE TARRACES. E gjithe shtepia jone eshte pjese e kesaj pjerrtesie dhe si e tille vetem LAGESHTI NUK KA PASUR KURRE JO SEPSE KRIMINELET E PALLATIT TASH 15 VJET NUK KANE PERDORUR CENIMET ME TE POSHTRA PER TE NA NXJERRE PERJASHTA POR SEPSE ATA E KANE BERE KETE NDERHYRJE NE TARRACE ME MENDIMIN SE DO TA GEZONIN VETE SHUME SHPEJT HYRJEN TONE PASI NA MASHTRUAN DHE NA VODHEN DIREKT 17,500 EURO ME SHUME SESA KISHIM RENE DAKORT KUR E PAGUAM KETE SHTEPI.

  Nuk kemi pasur kurre problem me lageshti dhe nuk jemi ankuar kurre per kete problem per shkak te pjerresise qe ka tarraca. Para disa muajsh vume re Lek Simoni, qe frekuenton hyrjen perballe ashensorit po e shtronte zonen e tij me zift per ta perforcuar me shume mbrojtjen e tarraces qe ka siper shtepise se tij. Ai gjithmone na ka ankuar se ne anen e tij dhe vetem siper shtepise se tij, kriminelet e pallatit bllokonin tubat e ujerave te shiut me kanaqe, shishe, gure, zhavorr dhe I bllokonin duke ja mbajtur ujin e shiut siper shtepise se tij anash tarraces. Kjo kishte shkaktuar lageshti te plote te mureve te shtepise se tij duke I shkaterruar plotesisht nje dhome te shtepise. Ne cuditeshim sa here na ankonte ne kete menyre sepse e kuptonim qe gjithqka behej nga dora e zeze e krimineleve te fabrikave qe perdorinin te gjitha mjetet me shkterruese per te nxjerre perjashta banoret e pallatit por ama vetem LAGESHTI NUK KISHIM PASUR ASNJEHER DHE NUK KEMI PER SHKAK TE PJERRTESISE SE TARRACES.

  I kerkuam punetoreve qe po shtronin tarracen e Zotit Simone te mos na demtonin askund tarracen tone. Ata na folen me shume rrespekt dhe na garantuan se nuk e preknin pjesen tone. I vetmi problem qe kemi pasur me tarracen siper shtepise tone NUK KA QENE KURRE LAGESHTIA POR I FTOHTI QE NE BIE NE KOKE PER SHKAK TE TARRACES. Per kete arsye nena mendoj te pyeste personat qe po ndihmonin Lek Simoni sa e kishin pazarin per te shtruar tarracen me nje shtrese. Ata na thane fol me bosin tone. Folem me bosin e tyre dhe e sqaruam zoterine na interresonte shtrirja e tarraces kunder te FTOHTIT JO LAGESHTISE. Por bosi I shtrimit te tarraces, na u prezantua si person qe ka punuar per Shefik Dibren dhe ka prekur tarracen e pallatit edhe kur I pikonte ne nje qoshe pikerisht kriminelit ne katine 5te Shefik Dibra sepse kishte instaluar per faqe te zeze lidhjet e ujerave ne pallat dhe na detyruan ti hapim shtepine qe te rregullonin qelbesiren qe kishin shkaktuar vete ata ne pallat me nderhyje kriminale ne cdo cep. Dhe me kete rast ky bos ishte ngjitur edhe ne tarrace dhe kishte pare tarracen me Zotin Dibra.
  Kur erdhem ne vitin 2016 vume re kriminelet e Chicagos kishin instaluar 6 blloqe gjiagnde betoni ne tarrace sepse planet ishin te ndertonin fabrikat e krimit edhe ne tarrace dhe per kete ne denoncuam tmerrin qe na shkaktonin siper.

  Bosi I shtrimit te tarraces na tha nje shume astronomike per koston e shtrimit te tarraces ne menyre perfekte sipas tij pasi u konsultua me kriminelet e pallatit qe kane zaptuar pallatin dhe na terrorizojne qellimisht cdo dite dhe tani kerkonin te izolonim ne menyre perfekte me bosin e tyre edhe tarracen e pallatit qe kurre nbuk kemi pasur problem Me te. Por vete keta kriminele kishin futur Lek Simonin me vite me rradhe duke na tmerruar se po I shkaterrohej shtepia dhe nuk jetohej aty dhe I bllokoheshin tubat e shiut me kanaqet e krimineleve te pallatit dhe ishte shkaterruar shtepia. Por ama Lek Simoni ishte ai qe nje dite para se te largohej na tha se e theren te dera e pallatit. Natyrisht ne nuk u morem me perfaqesuesin e krimineleve por I thame faleminderit per oferten.

  Por ama ja cfare na impononet krimineli I pallatit qe ka zaptuar pallatin 1 muaj prapa, e bllokonte qellimisht tubin e shiut me doreza dhe me ranen e tij NE TARRACEN E PALLATIT KU AKOMA MBAN 6 BLLOQET GJIGANDE TE BETONIT QE SHKATERROJNE SHTEPINE NGJITUR ME SHTEPINE TONE CDO DITE QE NE VITIN 2016 KUR I KONSTATUAM PER HERE TE Ire dhe I denoncuam kete blloqe dhe kriminelet ne pallat por policia nuk nderhyn, bashkia e krimit nuk nderhyn dhe qeveria e krimit mbron me shume instalimet kriminale te oxhaqeve, kondicionereve dhe tubacioneve te dyshimta qe I jane veshur faqatave te jashtme te pallatit ne xhama e ne mur.

  8:36 more ne telefon 2 here policin e lagjes, Zotin Lohja dhe nuk e hapi telefonin.

  8:36 morem ne telefon 129 dhe denoncuam bllokimin e qellimshem te tubave te shiut me qellim demtimin e shtepise tone nga krimineli Lavdush Tormetaj qe zapton ne menyre kriminale haptazi pallatin me dijenine e plote te te gjithe zinxhirit kriminal shteteror te Shqiperise duke filluar nga Edi Rama, te ministrite perkatese vartese te tij, te Bashkia e Krimit dhe te inspektoriatet perkatese te Bashkise se Krimit, Policia e Krimit dhe Ministria e Brendshme.

  9:25 morem ne telefon Genc Cardakun, zedhenesin e Lavdush Tormetaj, kriminelit me pagese te Bashkise se Krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit te Shqiperise por nuk e hapi telefonin.

  9:26 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe denoncuam bllokimin e qellimshem te tubit te shiut nga krimineli Lavdush Tormetaj. Nena I kerkoj Zoti Lohja ta njoftonte Zotin Cardaku a ta prishi krejt tubin e shiut qe e kane blloku punetoret e Lavdush Tormetaj dhe ta hedhi ne toke perderisa e kane bllokuar per te na demtuar kuzhinen tone, apo zoti Cardaku do e rregulloje tubin e shiut siq ka qene dhe pa e bllokuar me qellimisht me rane dhe me doreza kur celesat e tarraces I ka vetem ai dhe familja jone dhe askush tjeter. Polici I lagjes I tha nenes nuk ehste puna jeme por po I them Gencit. Aty duhet te nderhyje Policia e Bashkise Shkoder dhe jo une.

  10:05 denoncuam me video perkatese me email publikisht kete bllokim te qellimshem qe na behej ne tarracen e pallatit dhe e derguam emailim.

  10:12 akoma emaili mbahej ne OUTBOX I bllokuar per te mos u denoncuar krimineli me pagese I Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit.

  10:37 vume re emailin qe kishim derguar qe ne oren 10:25 akoma mbahej ne OUTBOX I bllokuar duke mos u derguar askund.

  11:35 vume re emailin qe kishim derguar ne oren 11:05 mbahej akoma ne OUTBOX deri ne oren 11:35.

  Date 18 Nentor 2019
  8:20 teksa po shihnim televizorin ne Report TV dhe po ndjeknim fjalimin e Zonjes Moses, perfaqesueses se Ambasades Amerikane qe po fliste per rrezikun qe mund te kishte Rrjeti 5G ne Shqiperine tone te Mjere, hyri nje interference zhurme qe nuk na lejonte te kuptonim qarte cfare po diskutonte zonja qe kishte shume rendesi per vendin tone. Ky eshte terri informativ qe na imponohet cdo dite ne cdo moment kur ka lajm te rendesishem, propagande te Qeverise se Krimit, propagande te Opozites qe te mos lejohet familja te mireinformohet cfare po ndodhe ne vendin tone dhe si ndikon ne jeten tone.

  9:13 vume re ne internet konsumin qe na kishte vene OSHEE te paguanim dhe ishte 163KW, 3 KW me pak se ne muajin e kaluar qe e kishim denoncuar tashme si mbifaturim kriminal qe na imponohet rregullisht cdo muaj nga OSHEE Shkoder sepse nuk harxhojme kete sasi energjie qe na faturojne.

  Vume re konsumin qe na kishin vene per Ujin dhe ishte 6m3, 3m3 me pak se muajin e kaluar. Pra po vazhdonte ne menyre kriminale mbifaturimi kriminal nga OSHEEja dhe Ujesjellesi Shkoder edhe pasi I kishim denoncuar me fakte ne denoncimin e 33te ne Prokurorine e Shkodres dhe ne vitin 2018, dhe ne vitin 2016 sepse na kane mbifaturuar ne menyre rigoroze qe kur kemi filluar te jetojme ne kete pallat kriminal qe Bashkia e Krimit bashke me qeverine e Krimit e ka zaptuar dhe po nderton ne bashkepunim me kriminelet e pallatit fabrikat e krimit duke imponuar padrejtesi dhe mbifaturim kriminal te vazhdushem tash 14 vjet me te gjitha institucionet shteterore Hipoteke, Ujesjelles, OSHEE.

  9:24 denoncuam me email publikisht kete mbifaturim kriminal qe na imponojne institucionet shteterore shqiptare dhe lokale qellimisht per te na nxjerre perjashta shtepise tone me force si pjese e terrorit ditor te qellimshem qe I imponohet familjes ne te gjitha anet e jetes tone.

  NE HARXHOJME ENERGJI ELEKTRIKE NJESOJ SIQ KEMI HARXHUAR NE MAJ 2019 ATEHER PERSE FATUROHEMI 30 KW ME TEPER NE SHTATOR 2019 KRAHASUAR ME MAJ 2019 APO EDHE NE KORRIK FATUROHEMI 19 KW ME TEPER SE NE MAJ 2019. PSE NA VIDHEN LEKET E KURSIMEVE NE KETE MENYRE NE PALLATIN KRIMINAL KU JETOJME. PERSER OSHEE ESHTE PALE E KRIMIT DHE NA ZHVAT PADREJTESISHT NDERSA KRIMINELI VAZHDON TE INSTALOJE FABRIKAT KRIMINALE NE PALLAT DUKE PERDORUR ELEKTRICITETIN QE E FATURON NE AMBJENTE TE PERBASHKETA QE I KA VJEDHUR GJITHASHTU HAPTAZI.

  Muaji Konsumi I faturuar Ndryshimi nga njeri muaj te tjetri Rritja ne krahasim me muajin Maj 2019
  Maj 2019 136
  Qershor 2019 144 8 5%
  Korrik 2019 155 11 13%
  Gusht 2019 182 27 33%
  Shtator 2019 166 (16) 22%
  Tetor 2019 163 (3) 19%

  JA PRA SI QEVERIA KRIMINALE SHQIPTARE E EDI RAMES DHE SOROSIT PERDOR OSHEEne te na zhvase parate padrejtesisht per te instaluar fabrikat kriminale ne pallat dhe per te na terrorizuar qellimisht qe te braktisim pronen tone ne kete pallat kriminal. Denoncimi te perfaqesuesi I OSHEEse rezultoj me 3 KW me pak konsum dhe me 20KW mbifaturim kriminal per ambjente te perbashketa qe na I imponojne me detyrim per shperdroimin qe ben vete Lavdush Tormetaj ne pallat kur ne na mohohet perdorimi I te gjithe ambjenteve te perbashketa qellimisht.

  Ujesjellesi Shkoder
  Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3
  Janar 3 Prill 4 Korrik 5 Tetor 6
  Shkurt 4 Maj 4 Gusht 4
  Mars 3 Qershor 5 Shtator 9

  Jemi 3 vete ne shtepi, 2 te rritur dhe nje femije dhe e kursejme ne maksimum ujin. 3m3 per 3 vete jane te pranushme. Por 4 m3 kalojme ne nje kufi tjeter ku fillon mbifaturimi I lehte me 1m3. 5 m3 kalojme ne nje nivel tjeter mbifaturimi me 2 m3 me teper. Ndersa ne Shtator na faturojne 9m3, pra Ujesjellesi Shkoder na faturon edhe 1 m3 me teper per te 6 muajt e kaluar qe na ka faturuar mbi 3m3. Ndersa pasi I denoncuam ne Porkurori ne denoncimin e 33te,e ulen mbifaturimin kriminal ne 6m3 PA PASUR ASNJE NDRYSHIM THELBESOR NE JETEN TONE QE TE JUSTIFIKONTE KETE MBIFATURIM KRIMINAL RIGOROZ MUJOR NGA JANAR 2019 DERI NE TETOR 2019.

  JA PRA SI BASHKIA E KRIMIT SHKODER NA ZHVAT LEKET ME FORCE DUKE NA MBIFATURUAR ME UJESJELLESIN SHKODER PER KONSUM QE NUK ESHTE I VERTET POR JANE FATURA FIKTIVE QE GATUHEN NE KETO INSTITUCIONE SHTETERORE DHE LOKALE DHE NA IMPONOHEN ME DETYRIM PER TE NA CENUAR QELLIMISHT SI VAZHDIM I TERRORIT TE QELLIMSHEM QE NA IMPONOHET NE TE GJITHA MENYRAT NE CDO PJESE TE JETES TONE.

  GJITHASHTU KETO INSTITUCIONE SHTETEORORE DHE LOKALE TE QEVERISE SE KRIMIT DHE BASHKISE SE KRIMIT JANE DENONCUAR EDHE NE VITIN 2016, NE VITIN 2018 NGA FAMILJA JONE NE PROKURORI SEPSE NA KANE CENUAR DIREKT ME KETO MBIFATURIME QE KUR KEMI FILLUAR TE JETOJME NE PALLATIN E KRIMIT QE KA NDERTUAR PA LEJE DHE LEJUAR ZAPTIMIN KRIMINAL TE TIJ BASHKIA E KRIMIT NE BASHKEPUNIM ME KASTEN E PERFAQESUESVE SOCIALISTE NE SHKODER KU KANE GJURMET E TYRE ARBEN KOPLIKU, PAULIN STERKAJ, GJERGJ LIQEJZA, VOLTANA ADEMI, KRESHNIK KOPLIKU, GENTIAN IBRO, LAVDUSH TORMETAJ, SHEFIK DIBRA. Ky cenim I qellimshem ndaj familjes vazhdon akoma nga Bashkia e Krimit, Ujellesi Shkoder dhe OSHEE Shkoder

  10:32 sapo filluam te mesojme femijen online na u shkeput serveri I shkolles amerikane duke na dhene mesazhin server IP address could not be found edhe pse kishim internet te mjaftushem per te pare cdo gje ne internet perveq shkolles amerikane.

  10:54 akoma nuk lejoheshim te aksesonim shkollen amerikane sepse e kishin shkeputur serverin e shkolles. Denoncuam ne Interpol kete cenim te qellimshem.

  10:59 akoma nuk lejoheshim te aksesonim shkollen amerikane dhe per kete arsye denoncuam ne Interpol dhe Europol.

  11:01 na u lejua te aksesonim shkollen amerikane dhe femija te vazhdonte mesimin e tij online.

  Date 19 Nentor 2019
  8:36 u ulem per shkallash dhe kur dolem jashte pallatit vume re diqka shume te cuditshme qe e kemi pare shpesh, uje I bardhe me shkume te bardha dilte nga tubacionin ngjitur me deren hyrese te pallatit. Nga vinte kjo derdhje e dyshimte uji, ku lidhej ky tub qe nxirrte kete tmerr para hyrjes se pallatit??? Ne nuk e dime

  Reply to this comment
 72. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:17

  por ama dime se jetojme ne nje pallat kriminal me fabrika krimi te instaluar brenda me bashkepunim kriminal te Bashkise se Shkodres dhe Qeverise se Krimit te Sorosit dhe Edi Rames.

  Shkuam te Ujejsjellesi Shkoder qe e kemi ngjitur me pallatin e krimit ku jetojme. I dhame perfaqesueses qe merr ankesat, denoncimin tone per mbifaturimin kriminal qe na imponon Ujesjellesi Shkoder. Perfaquesja e Ujesjellesit na tha keto denoncime nuk I marrim ne por Drejtoria e Ujesjellesit prandaj fute ne zarf dhe coje me poste te Drejtoria e Shkodres qe eshte diku tjeter dhe mos na e jep ne. Gjithashtu zonja me tha se perderisa denoncimin ja drejton Drejtorit te Ujesjellesit Shkoder Zotit Molla aterher duhet ta cosh te drejtoria dhe jo te ne. E sqarova zonjen se denoncimin ja drejtoja Zotit Molla, drejtorit te Ujesjellesit Shkoder por edhe Zotit Kapcari drejtorit te Ujesjellesit ne kete godine afer pallatit tone sepse doja qe te dy te informoheshin cfare po na imponohej nga Ujesjellesi Shkoder. Gjithashtu Drejtoria e Ujesjellesit na ka informuar se zyra e faturimit nuk eshte te Drejtoria por te godina afer pallatit tone pra te Zoti Kapcari dhe ankesa jone kryesore ishte pr mbifaturimin kriminal qe na impononte kjo zyre e Ujesjellesit Shkoder prandaj donim qe Zoti Kapcari te vihej ne dijeni gjithahsut dhe donim te depozitonim kete ankese te dy drejtorat. Zonja nuk pranoj ne asnje menyre ta marre ankesen tone me shkrim. Nena I tha mire po a mundesh me ja lan mbi tavoline Zotit Kapcari te pakten perderisa sa nuk pranon as me konfirmu qe e more kete denoncim edhe pse ne po te marrim ne video perderisa ti kerkon ta mohosh qe e ke marre kete denoncim. Zonja pranoj ta vendosi siper tryezes se zotit Kapcari dhe ne u larguam. Kjo eshte qasja kriminale dhe krimi qe na imponohet qellimisht nga Ujesjellesi I Bashkise se Krimit Shkoder.

  Ky ishte denoncimi qe depozituam te Ujesjellesi Shkoder:
  Date 19 Nentor 2019

  Ankese drejtuar Drejtoreve perkates te Ujesjellesit Shkoder, Zotit Molla dhe Zotit Kapcari

  Jam File Vrucaj dhe mbifaturohem qellimisht dhe ne menyre kriminale cdo muaj si me poshte:

  Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3 Muaji viti 2019 Konsumi m3
  Janar 3 Prill 4 Korrik 5 Tetor 6
  Shkurt 4 Maj 4 Gusht 4
  Mars 3 Qershor 5 Shtator 9
  Jemi familje prej 3 vetesh, 2 te rritur dhe nje femije 7 vjeq dhe mbifaturohemi ne kete menyre kriminale nga 3 m3 ne 4m3, ne 5m3, ne 6m3, ne 9m3. Kjo luhatje e konsumit te ujit, kur familja kursen ujin dhe larjet e teshave ne maksimum, eshte fallso dhe kriminale sepse na imponon pagese te detyrushme per konsum qe nuk I perket familes.
  Kemi denoncuar te drejtori I Ujesjellesit te Nene Tereza, Zoti Kapcari por Mbifaturimi vazhdon perseri.

  Kerkojme ta ndalni menjeher kete zhvatje dhe krim te qellimshem qe I impononi familjes.
  Ju kujtojme se ne jetojme ne nje pallat kriminal ngjitur me Ujesjellesin te Nene Tereza ne katin e 9te ndersa ne katin e 5te ndodhet biznesi kriminal I Bashkise se krimit dhe Qeverise se Krimit, Chicago. Bashkia e Krimit Shkoder bashke me Qeverine e Krimit te Edi Rames kane instaluar fabrika krimi ne kete pallat duke perdorur kriminelin me pagese Lavdush Tormetaj te instaloje keto fabrika dhe ne te njejten kohe te terrorizoje dhe shkaterroje jeten e familjes se vetme qe ka mbijetuar ne kete pallat duke denoncuar 33 here ne Prokurorine e Shkodres tmerrin qe na imponohet ne pallat ne forma te ndryshme. Familja terrorizohet dhe cenohet ne pallat qellimisht nga I gjithe zinxhiri shteteror kriminal perkates I Bashkise Shkoder dhe Qeverise se Edi Rames qe hesht dhe na cenon qellimisht duke lejuar padrejtesi te vazhdueshme ndaj familjes ne forma te ndryshme.

  Nje nder keto forma kriminale per te nxjerre me force familjen jashte shtepise tone eshte edhe mbifaturimi kriminal qe na imponohet cdo muaj nga Ujesjellesi Shkoder. Ne muajt e pare te vitit 2019, ky mbifaturim ishte me I vogel ndersa nga gjysma e vitit dhe deri tani ka shkuar duke u rritur me teper dhe duke na zhvatur padrejtesisht cdo muaj leket per konsum fallso qe na imponohet nepermjet ketij mbifaturimi kriminal.

  Ndaleni kete mbifaturim kriminal qe na impononi cdo muaj padrejtesisht. Luhatja e vazhdueshme gjate gjithe vitit 2019 verteton shume qarte qe familja nuk faturohet ne menyre konstante nje konsum konstant por mbifaturohet qellimisht sipas deshires se Krimit te organizuar Shteteror ne Bashkine e Shkodres dhe Qeverine e Edi Rames te cilet I denoncojme me fakte tash 2 vjet rresht ne Prokorurine e Shkodres per terrrorin e qellimshem qe I imponojne familjes ne forma te ndryshme ne pallatin kriminal ku jetojme.
  Kerkojme futjen e sahatit te ujit brenda hyrjes se shtepise tone qe te kemi kontroll ne konsumin qe na impononi te paguajme tash 14 vjet qe kur kemi blere shtepine tone ne kete pallat krimi. Na imponohet te paguajme mbifaturime kriminale tash 14 vjet. Ne fillim u mbifaturuam me 12m3/muaj ndersa pas denoncimeve te vazhdueshme ne Prokurori ne vitin 2016, mbifaturimet kriminale u ulen ne 6m3, derisa arriten ne 3m3 ne vitin 2019 dhe perseri filloj mbifaturimi kriminal me 4, 5, 6, 9m3 ne muaj.

  Shkuam te OSHEE Shkoder dhe depozituam denoncimin tone te sekretarja e OSHEEse e cila na e mori denoncimin dhe konfirmoj marrjen e tij. Ja edhe denoncimin per OSHEE Shkoder:
  Date 19 Nentor 2019
  Ankese drejtuar Drejtorit te OSHEE Shkoder

  Jam File Vrucaj dhe mbifaturohem qellimisht dhe ne menyre kriminale cdo muaj si me poshte:

  Muaji viti 2019 Konsumi kw Muaji viti 2019 Konsumi kw Muaji viti 2019 Konsumi kw Muaji viti 2019 Konsumi kw
  Janar 162 Prill 134 Korrik 144 Tetor 166
  Shkurt 141 Maj 138 Gusht 155 Nentor 163
  Mars 107 Qershor 136 Shtator 182
  Jemi familje prej 3 vetesh, 2 te rritur dhe nje femije 7 vjeq dhe mbifaturohemi ne kete menyre kriminale nga 107 kw ne 134kw, ne 144kw, ne 162kw, ne 182kw. Familja kursen larjet e teshave, nuk ngrohim as ujin akoma ne shtepi, ndersa soben e perdorim vetem te pjekim buke ndersa per cdo veprim ditor me soben perdorim gazin. Kjo luhatje e konsumit te dritave eshte fallso dhe kriminale sepse na imponon pagese te detyrushme per konsum qe nuk I perket familes. Ne muajin Nentor 2019 familjes I ulet edhe tensioni, niveli I dritave qe na jep OSHEEja. Pra jo vetem qe na imponohet mbifaturim kriminal por edhe cilesi dritash shume e dobet qellimisht.
  Kemi denoncuar te drejtori I OSHEEse Shkoder, Zoti Xhevat por Mbifaturimi vazhdon perseri.

  Kerkojme ta ndalni menjeher kete zhvatje dhe krim te qellimshem qe I impononi familjes. Ju kujtojme se ne jetojme ne nje pallat kriminal ngjitur me Ujesjellesin te Nene Tereza ne katin e 9te ndersa ne katin e 5te ndodhet biznesi kriminal I Bashkise se krimit dhe Qeverise Shqiptare te Krimit, Chicago. Bashkia e Krimit Shkoder bashke me Qeverine e Krimit te Edi Rames kane instaluar fabrika krimi ne kete pallat duke perdorur kriminelin me pagese Lavdush Tormetaj te instaloje keto fabrika dhe ne te njejten kohe te terrorizoje dhe shkaterroje jeten e familjes se vetme qe ka mbijetuar ne kete pallat duke denoncuar 33 here ne Prokurorine e Shkodres tmerrin qe na imponohet ne pallat ne forma te ndryshme. Familja terrorizohet dhe cenohet ne pallat qellimisht nga I gjithe zinxhiri shteteror kriminal perkates I Bashkise Shkoder dhe Qeverise se Edi Rames qe hesht dhe na cenon qellimisht duke lejuar padrejtesi te vazhdueshme ndaj familjes ne forma te ndryshme.

  Nje nder keto forma kriminale per te nxjerre me force familjen jashte shtepise tone eshte edhe mbifaturimi kriminal qe na imponohet cdo muaj nga OSHEE Shkoder. Ne Shkurt dhe Mars 2019, mbifaturimi ishte me I vogel ndersa cdo muaj pas Marsit 2019 dhe deri tani ka shkuar duke u rritur me teper dhe duke na zhvatur padrejtesisht cdo muaj leket per konsum fallso qe na imponohet nepermjet ketij mbifaturimi kriminal.

  Ju lutem ndaleni kete mbifaturim kriminal qe na impononi cdo muaj padrejtesisht. Luhatja e vazhdueshme gjate gjithe vitit 2019 verteton shume qarte qe familja nuk faturohet ne menyre konstante me nje konsum konstant por mbifaturohet qellimisht sipas deshires se Krimit te organizuar Shteteror ne Bashkine e Shkodres dhe Qeverine e Edi Rames te cilet I denoncojme me fakte tash 2 vjet rresht ne Prokorurine e Shkodres per terrrorin e qellimshem qe I imponojne familjes ne forma te ndryshme ne pallatin kriminal ku jetojme.
  Kerkojme futjen e sahatit te dritave brenda hyrjes se shtepise tone qe te kemi kontroll ne konsumin qe na impononi te paguajme tash 14 vjet qe kur kemi blere shtepine tone ne kete pallat krimi. Na imponohet te paguajme mbifaturime kriminale tash 14 vjet. Ne fillim u mbifaturuam me 546kw dhe 60kw ambjente te perbashketa ne vitin 2008, ne 500kw ne 2010, ne 300kw ne 2016 gjithmone te faturuar nga Lulash Gjelaj qe vazhdon akoma te lexoje keto mbifaturime kriminale. Pas denoncimeve te vazhdueshme ne Prokurori ne vitin 2016, mbifaturimet kriminale u ulen ne 170kw ne 2018, dhe ne 2019 arriten ne 182kw, dhe perseri filloj mbifaturimi kriminal ndaj familjes.

  9:13 shkuam te fugonat e Kaqes dhe u nisem per Kaq te merrnim voj ulliri te fabrika e vojit qe ishte 5 km larg rruges kryesore ku na ndalonte fugoni.

  9:43 mberritem afer Kaqes por vume re diqka te cuditshme, asnje makine ose taksi nuk ishte aty kur pak dite me pare ishin grumbull duke pritur te merrnin njerezit ne kete aks Lezhe-Puke-Mjede afer Kompleksi Turistik DEA. Dhe vete Nazmia, shoferi qe na mori heren e pare na tha ketu jam perdite dhe sot nuk ishte. Gjithsesi menduam mire Nazmia nuk esht epo KU JANE TAKSITE E TJERA???? Ishin zhdukur te gjithe. Morem ne telefon Nazmine sepse na kishte dhene nje numer telefoni ta merrnim ne telefon kur te vinim aty nje here tjeter dhe na doli ne telefon dhe na tha Une jam nga Mjeda dhe nuk jam shofer. Pra dukej qe diqka nuk shkonte sepse numrin e telefonit na e kishte dhene vete zoteria dhe tani na thoshte nuk ishte ai. Nena pyeti kepucarin afer taksive nese e kishte pare shoferin dhe na tha po edhe sot por ai kishte ikur pak me pare. Pritem gjate aty dhe filluan te dilnin disa burra nga nje klub perballe zones ku mblidhesin taksite dhe here na kalonin afer dhe hynin te dyqani I kepuceve afer taksive dhe here ktheheshin dhe shkonin perseri te klubi I dyshimte perballe nesh. U kthye shoferi I fugonit qe na kishte sjelle aty dhe na pyeti nese na interresonte te shkonim me te me nje shume sipas deshires se tij dhe ne nuk pranuam. Erdhi edhe nje shofer fugoni tjeter dhe na ofroj cmim te larte dhe nuk pranuam.

  Ateher papritmas u afrua nje “taksi” AA665DP dhe pranoj te na merrte me pazarin e shoferit Nazmi qe na kishte cuar ne Kaq me perpara. Hipem ne makine dhe nena bisedoj me zoterine Nga je, ku jeton dhe zoteria i tha nenes ti ke jetuar ne shkoder dhe une nuk te njoh dhe nena i tha as une nuk te njoh, nuk te kam pare me pare. CUDITERISHT NE NJE MOMENT ZOTERIA I THA NENES TI KE SHIT NE RUS DHE PASTAJ U PERPOQ TA SHPELAJ DUKE I THENE ME DUKESH SE TE KAM PARE DIKU. Natyrisht nena ka shitur per 20 vjet dhe e njohin te gjithe por ama ne nuk njohim askend sepse kemi nja 20 vjet qe kemi jetuar jashte Shqiperise. Gjithsesi na shqetesonte fakti qe zoteria papritmas I tha nenes kete detaj por mohonte me ngulm se e mbante mend dhe e njihte nenen. Zoteria I tha nenes se e njihte shoferin NAzmi dhe ai kishte pasur nje rast vdekje prandaj nuk ishte me taksi sot. Gjithsesi shkuam te fabrika e vojit dhe zonja e mori vojin dhe na e solli dhe ne u larguam dhe u kthyem te rruga kryesore per te pritur fugon per Shkoder. Vume re nga larg Nazmine qe erdhi me taksine e tij, qe shoferi na tha kishte pase nje rast vdekje. E takuam e pyetem perser na tha nuk ishe shofer dhe Nazmia na tha une jam nga Mjeda prandaj me ke ngaterru kur me ke pyet.

  Gjithsesi ndersa po prisnim erdhi nje makine e vogel dhe u ndal para nesh, nje burre doli nga makina ndersa Nazmia I tha nenes hipni me kyt se ju con ne Shkoder. Nuk deshem te hipnim me te dhe I thame jo.Makina u largua dhe erdhi nje makine tjeter. U ndal para nesh dhe deshi te na marre per ne Shkoder por kishte vend shume pak dhe ne fund te makines. U beme gati te hipim net e por vume re pas nesh donte te hipte ne ate makine edhe burri qe ishte ulur nga makina e Ire. U habitem me kete situate sepse makina e Ire po shkonte ne Shkoder dhe deshi ten a marre ne Shkoder dhe ky burre u ul nga makina se gjoja donte te ndalonte aty. Por ama kur erdhi makina e dyte ai deshi te hipi me ne per ne Shkoder kur ai ishte ne makinen e Ire dhe u ndalua para kembeve tona. Keto veprime te cuditshme na tmerruan dhe I thame jo edhe makines se dyte dhe ju larguam burrit qe na rrinte afer gjoja donte te shkonte per Shkoder dhe na afrohej te hipte me ne ne makine. Gjate kesaj kohe nje taksi e bardhe ishte ndaluar dhe here shkonte here vinte afer nesh dhe Nazmia I tha nenes shkoni me kete se nuk ka problem. Taksia u afrua ngadale dhe nena beri Pazar dhe hipem ne makine,

  Kur erdhem te fabrika e perpunimit dhe grumbullimit te duhanit ne rruge kryesore Shkoder-Mjede, papritmas makina mori kthese shume shpejt ne nje rrugice dhe vazhdoj me shpejtesi perpara. E vura re kete ndryshim rruge dhe u tmerrova sepse shoferi nuk na sqaroj per asgje por rrinte shume I heshtur dhe I ngrire. Nena e pyeti ku jeton dhe ai I tha afer Qafhardhise. E pyeta zoterine ku po shkonte dhe pse ndryshoj rrugen dhe doli nga rruga kryesore. Ai me tha po I bie ka Ura e Thive se dal ma shpejt aty. I thashe po kjo rruge nuk ashte kryesore dhe nuk na pelqen te kalojme ne kete drejtim. Ai na tha I bi ma shpejt knena. Ne kete moment doli nje burred he nje grua me nje femije ne rruge dhe ngrene doren qe te ndalej makina. Shoferi e ndali makinen dhe gruaja me femije hipi ne makine per te shkuar ne Shkoder. I thashe zoterise nuk me pelqen te kaloj ne kete rruge dhe dua qe te kthehesh dhe te shkosh neper rrugen kryesore sepse nuk rama dakort te kalonim neper kete rruge. Shoferi me tha nuk kthehem dhe nuk mund te coj ne rrugen kryesore. I thashe ndale makinen dua te ulem poshte me nenen. Ne kete moment gruaja me femijen u ul poshte makines pa lidhje sepse nuk kuptohej as arsyeja sepse ajo doli ne rruge, hipi ne makine dhe tani po ulej poshte kur askush nuk po fliste me te dhe ajo vete ishte e gatshme te shkonte me kete makine ne Shkoder ne drejtimin qe shoferi po shkonte.

  Shoferi I tha nenes hajt se po ju coj ne rruge dhe ne qendruam ne makine dhe ai vazhdoj te eci drejt perpara ne te njejten rruge kur ne po I kerkonim ten a kthente prapa dhe ten a nxirrte ne rruge kryesore. Nena I tha ndale makinen dhe na lejo te dalim jashte dhe dolem jashte te gjithe. Na u desh te ktheheshim kembe per te dale perseri ne rruge kryesore dhe vume re burrin dhe gruan me femije qe na shikonin direkt dhe na thane cfare ndodhi. I kerkuam zoterise te mos na shqetesonte sepse ata ishin shume te cuditshem me veprimet e tyre. Nese dolen ne rruge te hipnin me kete makine pse zonja u ul nga makina dhe na shikonin si te ishim alien dhe nuk shkuan me kete makine. Dolem ne rruge kryesore dhe dolem nga ana ku mund te merrnim nje fugon per ne Shkoder. Ne momentin qe u afruam te nje rrugice ne rrugen kryesore, nje burre doli nga ajo rrugice dhe ndaloj afer nesh duke pritur edhe ai makine per Shkoder. U larguam prej tij dhe qndruam ne nje distance dhe pritem derisa erdhi nje fugon dhe na mori. E pyetem shoferin e fugonit a ka rruge me te shkurter per ne Shkoder sesa rruga kryesore ku po udhetonte ai? Shoferi na tha asnje rruge tjeter nuk ka me te shkurter dhe Ura e Thive ishte pikerisht hyrja e qytetit ne rrugen Shkoder Mjede ku po kalonte me fugon.

  12:26 arritem te pallati I krimit ku jetojme dhe vume re thaset e plehrave qe I kishin stivuar para ashensorit te pallatit ne katin e Ire vete kriminelet qe e kane zaptuar pallatin dhe I shfrytezojne ambjentet e perbashketa poshtersisht dhe duke I shkaterruar ato. Ne katin e 5te dhe te 6te krimineli me pagese Lavdush Tormetaj ishte ngritur nga gjumi dhe kishte varur zorret e tij elektrike ne shkallet e pallatit dhe ne parmaket e shkalleve duke na veshtiresuar kalimin ne shkalle dhe duke na rrezikuar jeten qellimisht. Denoncimet te 129, te polici I lagjes, te Ministri I Brendshem, te Qeveria e Krimit, te Bashkia e Krimit nuk bejne asnje efekt.

  4:25 filluam te denoncojme ne detaje me video perkatese te gjithe tmerrin qe kishim kaluar kete dite.

  5:07 denoncuam me video perkatese te oxhaqeve kriminale dhe zaptimit kriminal perseri kriminelin me pagese Lavdush Tormetaj dhe te gjithe zaptimin kriminal qe behej ne pallat me dijenine e plote te te gjithe zinxhirit kriminal shteteror Shqiptar qe nga Edi Rama deri te Polici I lagjes.

  5:57 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe I la mesazh Zotit Sander Lleshi per tmerrin e qellimshem qe kishim kaluar kete dite ne Mjede dhe akoma krimineli me pagese na terrorizonte ne pallat qellimisht.

  6:48 e derguam publikisht me email kete denoncim drejtuar Sander Lleshit dhe Interpolit dhe Europolit.

  Date 20 Nentor 20198:09 na fiken dritat ne pallat. Degjuam zhurmen e tmerrshme te gjeneratoreve gjigande qe kane instaluar ne pallat ne anen e bizneseve duke na tmerruar me zhurmen qe bejne sa here I ndezin kur fiken dritat ne pallat.

  8:14 denoncuam me email publikisht te gjithe zinxhiri shteteror kriminal nga Edi Rama, te Ministrite Perkatese dhe institucionet perkatese te Mjedisit dhe Territorit, te Bashkia e Shkodres dhe Inspektoriatet perkatese te saj dhe Policine e Shtetit per zaptimin kriminal ne pallat dhe oxhaqet kriminale qe na shkaterronin jetesen ne pallat qellimisht.

  8:17 nena mori ne telefon Policine 129 dhe denoncoj oxhaqet kriminale qe na qelbin shtepine sepse tymi dhe smogu I tyre na vjen te ballkonet dhe dritaret dhe na shkaterruan jetesen qellimisht duke I instaluar poshte dritareve dhe ballkoneve. Gjithashtu nena denoncoj bllokimin e qellimshem qe na kishte bere LAvdush Tormetaj ne tubin e shiut te pallatit per ten a demtuar kuzhinen dhe ky kriminel akoma vazhdonte te zaptonte pallatin, te mbante kabllot elektrike ne shkalla ne katin e 5te dhe te 6te dhe dyert e krimit te hapura ne shkalla dhe te na terrorizonte e cenonte qellimisht cdo dite. Nena sqaroj Policin se na I fiken dritat dhe ndezen gjeneratoret e krimit poshte qe na qelbin me eren e naftes dhe me zhurmen e tmerrshme qe bejne poshte dritareve dhe ballkoneve te ambjenteve te banimit. Nena denocnoj edhe shkaterrimin e qellimshem qe I kane bere citofonit te pallatit dhe pse kemi kerkuar disa here ta rregullojne kriminelet qe e kane shkaterruar vete ashtu siq shkaterrojne ambjentet e perbashketa te pallatit, prizat, muret, butonat e ashensoreve deri edhe ne katin e 6te per ta bllokuar krimineli me pagese plotesisht aksesin me ashensor ne katin e nyjes kriminale. Ne momentin qe po mbyllte biseden me perfaqesuesin e 129 ne shtepi na erdhen dritat.

  8:56 po shihnim televizorin te Report TV dhe vume re lajmin flash Artur Cobani emerohet drejtor I ri I Kadastres se Durresit dhe do te zevendesoje Zotin CEngu. Ne 2016 Artur Cobani ne Hipoteken e Pergjithshme nen vartesi te Ilirjan Muhos na mbajti 10 muaj zvarre duke na premtuar qe do ti merrnim certifikatat e pronesise me m2 te plote dhe jo te pjesshem qe na I impononte Hipoteka e Shkodres ku qellimisht nuk na njihte m2 te plote te dyqanit ne Rus dhe shtepine ne pronen tone ne Dobraq me justifikimin se duhen dokumentat shtese KUR TE DY PRONAT ISHIN RREGJISTRUAR NE KETE HIPOTEKE 20 VJET ME PARE ME VERTETIM PRONESIE PERKATES ME M2 TE PLOTE QE KA DALE NGA KJO HIPOTEKE.

  11:11 Nena po shihte lajmet ne SYRI TV ne IPAD online dhe menjeher hyri interference muzike ne lajmet qe po shihte nena qe te mos e lejonin te shihte as lajmet ne internet.

  11:19 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme duke I lene mesazh Sander Lleshit. Nena denoncoj kriminelet dhe fabrikat e krimit te instaluara ne pallat. Nena sqaroj se ne mengjes na u fiken dritat dhe menjeher u ndezen gjeneratoret gjigande poshte pallatit te cilet bejne nje zhurme te tmerrshme dhe na qelbin me eren e keqe qe leshojne por AMA NUK KUPTOHET KUJT I SHERBEJNE KETO GJENERATORE GJIGANDE QE JANE INSTALUAR NE PALLAT KUR PALLATIT NUK KA AS SHTEPI BANIMI AS BIZNESE POR ESHTE I SHKRETE DHE I ZAPTUAR NGA NYJA KRIMINALE E TIJ BIZNESI CHICAGO. KUJT I SHERBEJNE KETO GJENERATORE MASIVE QE BEJNE NJE ZHURME TE TMERRSHME KUR NDEZEN KUR PALLATI ESHTE I SHKRETE??????? Nena denoncoj terrin informativ, bllokimin e telefonit kur kalojme ne vijat e bardha dhe perpiqemi te marrim me telefon tmerrin qe na imponohet, shkeputjen e internetit me suste edhe pse paguajme njesoj si per uje si per drita ashtu edhe per internet. Kush e ka kete force qe te nderhyje net e gjithe damaret e jetes te familjes perveq Ministrit te Brendshem Sander Lleshit, askush por vetem Sander Lleshi qe e pergjonte dhe perndiqte familjen hap pas hapi. Nena denoncoj Grupin Kriminal te Bashkise Shkoder qe mbeshtetej te 4 familjet kriminale ne Shkoder dhe na ndjekte dhe pergjonte ne cdo hap duke mos na lejuar te blejme gaz, duke na ardhur deri ne Kaq dhe duke na terrorizuar me nje shofer qe na futi ne nje rruge qorre dhe na tmerroj teksa po ktheheshim per Shkoder. Ky grup ishte I instaluar edhe te Drejtoria e Ujesjellesit Shkoder ku nenen e kishin terrorizuar disa individe qe u prezantuan si roje te drejtorise te zyrat perballe Kolpingut ndersa tani na mbifaturonin cdo muaj per ten a bere presion direkt te braktisim pronat tona ne pallatin e krimit ku jetojme. Ky grup ishte I instaluar edhe te OSHEEja Shkoder dhe na mbifaturonte ashtu si Ujesjellesi Shkoder.Dhe ky grup kishte interresa direkte te fabrikat e krimit qe ishin instaluar ne pallatin e krimit ku jetojme perderisa cenoheshim me rende me eger tashme qe denonocohej Bashkia e Krimit direkt me veprimet konkrete te saj dhe Voltana Ademit qe bente dyzen ne nyjen e krimit te pallatit ne mes te nates ndersa ne kerkonim ndihme te Policia e Shtetit ta ndalte zhurmen e muzikes ne mes te nates sepse ishim familja e vetme qe po jetonim ne kete pallat krimi dhe po cenoheshim qellimisht nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj qe kishte marre stafeten e rradhes se nyjes se krimit ne pallatin kriminal.

  11:54 e derguam me email publikisht denoncimin drejtuar Sander Lleshit, Interpolit dhe Europolit.

  5:20 mbasdite sa u err dolem ne ballkon dhe ndjeme eren e rende te oxhaqeve kriminale qe kane instaluar me lejen e Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit poshte ballkoneve dhe dritareve te ambjenteve te banimit duke na shkaterruar jetesen qellimisht. E denoncuam me email publikisht kete tmerr qe na imponojne cdo dite kriminelet e pallatit me dijenine e plote te Bashkise se Krimit Shkoder dhe Qeverise se Krimit dhe Policise se Krimit.

  Date 21 Nentor 2019
  1:42 ndersa po mesoja femijen online te shkolla amerikane mu shkeput aksesi te shkolla dhe morem mesazhin server IP address could not be found edhe pse kishim internet te mjaftushem per te pare cdo gje ne internet perveq shkolles amerikane.

  4:59 perseri na u bllokua aksesi ne shkollen e femijes online duke na dhene mesazhin server IP address could not be found edhe pse kishim internet te mjaftushem per te pare cdo gje ne internet perveq shkolles amerikane.

  Date 22 Nentor 2019
  8:13 po shihnim lajmet te SYRI TV ne telefon online dhe po ndiqnim specifikisht kroniken KU JANE LEKET E ERIONIT? Kjo ishte nje kronike qe tregonte menyrat se si I kishte shperdoruar leket e banoreve te Tiranes Zoti Erion Veliaj. Ne momentin qe po e ndiqnim me vemendje kete kronike shume interresante, na u nderpre sinjali I SYRI TV ne dhe nuk u lejuam ta ndjekim kroniken deri ne fund.

  8:19 vume re shpejtesia e internetit u ul ne 2.9MBS teksa perpiqeshim te shihinim SYRI TV ne telefon ne faqen e tij te internetit.

  8:48 degjuam cuditerisht nje zhurme shume te madhe matrapiku poshte katit tone qe nuk e kishim degjuar per nje muaj me rradhe nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj. Ai na kishte cenuar qellimsiht duke na terrorizuar me zhurme goditjesh ne mur por jo me matrapik. Dukej sa tani perseri Qeveria e Krimit dhe Bashkia e Krimit qe denoncohej cdo dite te Ministri I Brendshem vazhdonin terrorin e tyre me te eger ndaj familjes duke u kthyer perseri te matrapiku I terrorit te qellimshem qe te gjithe bashke Sorosi meVoltana Ademi me Bashkine e Krimit te saj dhe Edi Rama me qeverine e Krimit na imponuan per 1 vit rresht torture te tmerrshme zhurme dhe zaptimi kriminal haptazi ne pallat.

  8:50 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja, dhe nena denoncoj zhurmen e tmerrshme ne pallat dhe a dinte kur do ta rregullonin citofonin e prishur, apo kur do ti pastronin shkallet me zhavorr dhe me rane. Zoti Lohja I tha nenes po kaloj I here anej.

  8:50 Morem ne telefon 129 dhe kerkuam ndihme te ndalej zhurma e tmerrshme poshte katit tone. Perfaqesuesi I tha itash po nisi nj sherbim atje te ju.

  8:52 morem ne telefon Ministrine e Brendshme dhe nena denoncoj Grupin Kriminal te Bashkise se Shkodres qe na ndjek hap pas hapi me administraten kriminale te saj ne pallatin e krimit, ne Dobraq, te fabrika e vojit ne Muriqan dhe te fabrika e vojit ne Kaq dhe mendojme se grupi kriminal I Bashkise na ndoqi edhe ne Kaq sapo u depozituam denoncimin te Ujesjellesi Shkoder. Nena denoncoj se ky grup kriminal jane te mbeshtetur plotesisht te Sander Lleshi dhe te Policia e tij krimit qe I ka hapur rruge tash 1 vit te na terrorizojne haptazi ne pallatin e krimit. Keni nxjerre prape kabllot elektrike ne shkallet e pallatit dhe na cenoni dhe terrorizoni akoma qellimisht me kriminelin ne katin e 5te dhe te 6te qe keni instaluar te zaptoje haptazi pallatin qe kur erdhi Sander Lleshi ne pushtet dhe deri tani. Dhe sot perseri ja nisi krimineli me pagese dhe po na shqeteson poshte katit tone me zhurme matrapiku.

  9:16 denoncuam publikisht me email dhe me video perkatese mesazhin qe adresonim te Sander Lleshi dhe tmerrin qe po na impononte krimineli me pagese me matrapik poshte katit tone.

  9:44 pasi beme denoncimin publik krimineli me pagese filloj te na terrorizoje edhe me fort me zhurme te tmerrshme matrapiku qe po na terrorizonte direkt dhe qellimisht ne shtepine tone edhe pse e denoncuam te 129 dhe te Polici I lagjes.

  9:51 E denoncuam publikisht me email dhe me video perkatese tmerrin dhe zhurmen qe na bente krimineli poshte katit tone I futur nga marionetat e Ambasades Amerikane ne Shqiperi qe ishin Sorosi, Edi Rama dhe qeveria e tij e Krimit dhe Voltana Ademi dhe Bashkia e saj e Krimit qe e lejonin kriminelin te vidhte, te zaptonte pallatin haptazi dhe te na cenonte haptazi dhe vazhdimisht tash 1 vit rresht. Familja perndiqej dhe terrorizohej qellimisht nga Ambasada Amerikan per tu heshtur pergjithmone ndersa krimineleve Shqiptare ne pushtet u premtohen pronat private te familjes per tu zhvatur dhe plackitur siq na e bejne cdo dite duke na terrorizuar ne pronat tona private qellimisht.

  9:54 zhurma e tmerrshme vazhdonte poshte katit tone pa pushim. Morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja per te denoncuar zhurmen e tmerrshme qe behej akoma poshte nesh dhe ai I tha nenes “Me len ta bej detyren se jam tu marr une me ate pune”.

  9:56 morem ne telefon 129 dhe denoncuam zhurmen e tmerrshme qe bente krimineli poshte katit tone. Perfaqesuesi I 129 e pyeti nenen cfare po ben ai? Dhe nena I tha “po na terrorizon me zhurme dhe me matrapik dhe tash 1 vit na e ben kete pune dhe nuk don me na lan brenda ne shtepine tone. A ka mundesi me qu diken qe ta ndali se ky e ka ndal tash 1 jave”. Zoteria I tha nenes “Tani ka filluar me matrapik, ju shqeteson? Ju ben zhurme?”. Po I tha nena. Perfaqesuesi I tha “Mire se po coj dike me patrulle ose sherbim”.

  10:02 denoncuam publikisht me email kriminelin e instaluar ne pallat me oxhaqet, tubacionet kriminale dhe zaptimin kriminal qe ka bere ne pallat me dijenine e plote te zinxhirit kriminal shteteror nga Edi Rama deri te Polici I Lagjes. Kete denoncim si gjithmone ja adresojme te gjithe zinxhirit kriminal shteteror shqiptar nga Edi Ram ate Policia e Shtetit dhe Bashkia e Shkodres.

  10:03 dolem ne ballkon dhe vinte era smog dhe tymi te ballkoni nga oxhaqet e instaluara poshte ballkonit.

  10:12 na mori ne telefon na mori ne telefon polici I Patrulles dhe na tha se ishte ne pallat. Dolem dhe folem me te dhe na tha po ulem te shoh poshte neper kate ku e ben ky kete zhurme. Nena e sqaroj zoterine se po na shkaterronin me zhurmen e matrapikut kriminelet. Polici ishte personi qe na ka ndihmuar edhe diten kur na iken nga shtepia duke na bere presion se nuk do ta zhvendosnin kondicionerin sherbetoret e krimit te NEPTUNIT edhe pse e kishim kuzhinen te mbushur me bloze ndersa disa dite rresht krimineli me pagese na terrorizonte poshte katit tone me zhurme te tmerrshme matrapiku ndersa askush nuk pranonte te na hiqte kondicionerin nga oxhaku.

  2:55 degjuam prape zhurme goditjesh ne mur poshte katit tone nga krimineli me pagese. Pra krimineli po na shqetesonte perseri edhe pasi e kishim denoncuar te 129, Polici I lagjes, dhe kishina ardhur policet per ta ndaluar kriminelin ndersa ai perseri filloj te na terrorizonte me goditje ne mur.

  2:56 dhe 3:16 denoncuam publikisht me email dhe video perkatese zhurmen e tmerrshme te kriminelit qe kishte instaluar Bashkia e Krimit dhe Qeveria e Krimit ne pallat per te zaptuar pallatin dhe per te na terrorizuar.

  3:06 morem ne telefon 129 dhe denoncuam zhurmen e tmerrshme qe benin poshte katit tone kriminelet e pallatit. Perfaqesuesi I tha nenes “Po File Po, mire mirupafshim”. Nena I tha perfaqesuesit te 129 “A po merr noj mase qe po me thu Po Po?” Zoteria I tha “Posi” dhe vazhdoj te fliste me dike tjeter ndersa krimineli me pagese I Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit na terrorizonte me zhurme te tmerrshme goditjesh ne mur.

  3:19 Ndersa po denonconim oxhaqet kriminale qe kane pjelle me shumice papritmas ne ndertesat e dyshimta qe rrethojne pallatin dhe jane instalu edhe ne pallatin e krimit ne faqatat e jashtme te tij, morem mesazhin Cannot get mail. The connection to the server failed. Pra Bashkia e Krimit dhe Qeveria e Krimit nuk donte ten a lejonte te denonconim keto oxhaqe kriminaleqe jane instaluar ti sherbejne fabrikave te krimit te pallatit dhe perreth pallatit.

  3:21 vume re emailin qe kishim derguar ne oren 3:08 akoma ishte I bllokuar ne OUTBOX dhe nuk lejohej te shkonte askund.

  3:34 vume re se nuk I perdornim dot aplikacionet e emailit ne telefon dhe per kete arsye kaluam ne IPAD per te provuar nese mund te aksesonim aty llogarine tone te internetit. Vume re nuk na hapej faqja e emailit as ne IPAD dhe nuk e aksesonim dot ndersa ne telefon emaili ku I kjerkonim qeverise se Krimit te Sorosit dhe Edi Rames dhe Bashkise se Krimit ta ndalte bllokimin e qellimshem te serverave te emailit duke I fshire emailat, duke I fshehur emailat, duke I vonuar emailat, duke I bllokuar emailat dhe si rrjedhim duke na mohuar denoncimin publik per terrorin e qellimshem qe na imponohej cdo dite qellimisht nha I gjithe zinxhiri kriminal shteteror I Shqiperise se Mjere qe perdorej si marionete e Ambasades Amerikane per te heshtur pergjithmone familjen.

  3:35 e riderguam perseri emaili qe e kishin mbajtur te bllokuar ne OUTBOX deri ne kete kohe.

  3:46 emaili I ores 3:35 akoma mbahej ne OUTBOX I bllokuar. Zhurma e tmerrshme poshte katit tone vazhdonte akoma nga krimineli me pagese.

  4:00 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe nuk mund te flisnim me te sepse na mbaroj krediti.

  4:00 morem ne telefon 129 dhe denoncuam zhurmen e tmerrshme te goditjeve ne mur. E sqaruam perfaqesuesin e Policise qe ta ndalnin kete terror te qellimshem sepse ata kishin ardh vete ne pallat sot dhe e kishinn ndale zhurmen dhe krimineli akoma vazhdonte ten a shqetesonte qellimisht. Ne nuk kishim alternative tjeter perveqse ta denonconim publikisht kete kriminel dhe te Interpoli dhe Europoli sepse po cenonte direkt, haptazi dhe po na terrorizonte ndersa Policia nuk e ndalte kete terror 1 vjeqar te vazhdueshem tashme me kete kriminel. I kerkuam Policise te ven dore dhe ta ndalin tmerrin qe na imponohet ne pallat ose po kerkojme ndihme publikisht.

  4:19 arritem te dergojme me email denoncimin qe ishim perpjekur te dergonim qe ne oren 3:08 dhe na e kishin mbajtur ne OUTBOX gjate gjithe kohes.

  5:05 denoncuam zaptimin kriminal ne pallat dhe oxhaqet kriminale qe na imponojne smogun dhe tymine zit e ballkonet dhe dritaret tona. Kerkuamqe zinxhiri kriminal shteteror Shqiptar nga Edi Rama deri te Bashkia Shkoder ti hiqte keto oxhaqe kriminale dhe te ndalte zaptimin kriminal ne pallat.

  6:12 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe nuk e hapi telefonin

  6:12 morem dy here ne telefon 129 dhe nuk e hapen telefonin.

  6:13 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe denoncuam oxhaqet kriminale.Une nuk kam cfare me ba. Cfare te kena ne ne dore me ba do e bajme. Por Bashkia Shkoder ka nje zyre per Mjedisin dhe ata merren me kete pune dhe duhet te vine dhe ne kena fol me ta dhe ata duhet te vine me pa, me ba matjet dhe me I than coji oxhaqet me tuba lart ose hiqi krejt.

  Date 23 Nentor 2019
  7:57 te mengjesit po ndjeknim kanalin opozitar SYRI TV online perderisa na I kane bllokuar te gjitha rruget ku te shohim lajme konkrete cfare po ndodh realisht ne vendin tone, dhe sinjali u prish dhe nuk arritem te shohim asgje.

  8:07 e denoncuam kete censure te qellimshme ku nuk shohim lajme askund as aty ku duam siq jane mediat opozitare dhe as aty nuk nuk duam siq jane mediat propagande.

  8:53 u ulem per shkallash per te shkuar ne Dobraq. Ne katin e 5te dhe te 6te vume re kabllot elektrike te varura neper shkallet e pallatit, neper parmaket e shkalleve. Ndersa ne shkallet poshte katit te 5te kishte rane e zhavorr neper shkalle.

  Hotel Kolose si cdo dite e kishte bllokuar kalimin ne pedonale me makinat e tij te parkuara ne pedonale.

  9:10 po ecnim ne vija te bardha te rruges Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa para tragut te Rusit dhe menjeher dy burra me biqiklete ne drejtim te kundert me njeri tjetrin dhe dy makina ne drejtim te kundert me njera tjetren kaluan ne vijat te bardha duke na prere rrugen ne vija te bardha. AA277SH

  Pas tyre kaloj edhe mikrobusi I Policise para familjes duke mos ndaluar asnjeher ne vija te bardha teksa familja po ecte ne vija te bardha.

  Pas mikrobusit te Policise, erdhi edhe nje makine tjeter me shpejtesi duke na kaluar para kembeve me shpejtesi dhe duke na tmerruar teksa nuk ndalonte ashtu siq beri edhe Mikrobusi I Policise dhe makina para tij. AA940PR

  9:16 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Hysen Lacej dhe nje makine na kaloj para duke na prere rrugen ne vija te bardha pa u ndaluar asnjeher. AA155RA

  9:18 u afruam te Big Marketi I Karburant Kastratit te rrethrrotullimi I rruges nacionale Shkoder Hani I Hotit dhe rruges se Dorbraqit dhe ne trotuar kishin parkuar nje makine qe kishte bllokuar plotesishte kalimin ne trotuar. AA810FJ

  9:20 sapo u afruam te biznes Velipoja vume re nje makine qe ishte parkuar ne trotuar kur I gjithe parkimi ishte BOSH filloj te levize dhe te dali ne rrugen nacionale ne kohen qe fmailja u afrua aty dhe po perpiqeshim te shohim ku te ecim sepse makina na bllokoj plotesisht kalimin ndersa dilte ne rruge nacionale NATYRISHT PA NA LEJUAR TE KALOJME ME PARE NE DHE PASTAJ MAKINA. AA191XC

  9:21 teksa po ecja ne trotuarin e shkaterruar nga dora e zeze e Bashkise se Krimit dhe Drejtorise kriminale te Mjedisit dhe Pyjeve Shkoder ju drejtova zonjes Kojancic, zedheneses se Bashkimit Europian per punet e jashtme dhe sqarova pershtypjen qe me ishte lene kerkesa/urdhri/keshilla e saj drejtuar Popullit Shqiptar ku thoshte Mos dyshoni integritetin e Ambasadoreve te huaj ne vendin tuaj sepse ata perfaqesojne vendet perkatese prej ku vine. Kjo ishte fjali shume e cudittshme dhe absurde sepse ne fund te fundit Cfare jane Ambasadoret, Zoti, Krishti, Muhameti? Jo, jane njerez si ne te gjithe me fuqite dhe dobesite e tyre perkatese dhe natyrisht nuk jane imune ndaj korrupsionit sepse askush ne fund te fundit nuk eshte imune ndaj korrupsionit. Por ama njerezit kane dy zgjidhje ose ta pranojne ose ta mohojne korrupsionin por ama te gjithe perballen me kete dukuri negative te shoqerise politike dhe pushtetit jo vetem politik por edhe ne nivele te tjera shteterore dhe shoqerore.

  Natyrisht qe ambasadore te caktuar ne Shqiperi kishin ngjallur shume dyshim per integritetin e tyre sepse ata mbeshtesnin hapur Qeverine e Krimit edhe kur e mbushi vendin ne kanabis, edhe tani qe e ka rrenuar vendin nen korrupsion dhe krim masiv dhe droge masive dhe papunesi masive dhe varferi masive. Dhe per kete arsye kishte gjithmone arsye shume te forta per te dyshuar ne punen e ketyre ambasadoreve ne Shqiperi dhe mbeshtetjen e njeanshme qe I jepnin kesaj qeverie qe e zhyste populli cdo dite e me shume ne borxh dhe varferi.

  Natyrisht une ju referova edhe experiences personale si revizore dhe llogaritare ku kisha deshmuar probleme llogaritarie serioze dhe presion shume te madh per te pranuar problemet siq ishin dhe per te mbyllur syte brenda organizatave lokale te Chicagos, qeverise se Chicagos, organizatave lokale te New Yorkut, qeverise se New Yorkut, organizatave nderkombetare, deri ne Kombet e Bashkuara qe ishin Nena e te gjitha organizatave boterore. Por une nuk pranova ta bej diqka te tille dhe me nxorren ne rruge kur isha 9 muajsh shtatzene vete Kombet e Bashkuara sepse nuk pranoja te isha skllave e dhomit te llogaritarise qe gatuanin brenda. Dhe presioni dhe terrori qe mora ne ambjentet e punes me ndoqi edhe jashte punes ne jeten personale dhe me detyroj te braktise Ameriken sepse na u rrezikonte jeta te gjithe familjes sepse denoncova te Qeveria Amerikane cdo here problemet e tmerrshme qe hasa ne eksperiencen profesionale te shkurter qe pata. Ky terror qe na rrezikoj jeten ne Amerike na ndoqi deri ne Shqiperi dhe ne Shkoder kun a rrezikohet jeta dhe terrorizohemi qellimisht cdo dite tash 2vjet qe kemi ardhur te jetojme ne vendin tone dhe ne pronat tona.

  Pra nese ekzistonte korrupsion ne mes te Kombeve te Bashkuara dhe organizatave lokale dhe nderkombetare jofitimprurese pse nuk do te ekzistonte korrupsion edhe te vete diplomatet e huaj qe punojne dore me dore me Qeverine e Krimit.

  Kur u afruam te Biznesi I veglave bujqesore perballe karburant Kastratit nje makine doli me shpejtesi nga parkingu I ketij biznesi dhe u nis menjeher para familjes duke na u afruar perballe direkt dhe duke na kaluar te kembet me shpejtesi. Makina hipi ne trotuar, dhe doli me shpejtesi ne rrugen nacionale duke na tmerruar teksa po kalonim ne trotuar publik para biznesit. AA584XR

  U afruam te servisi kriminal dhe klubi kriminal te hyrja e ISH SMTse se vjeter te Shkodres dhe perseri e kishin bllokuar kalimin ne trotuar plotesisht me makina te ndryshme te parkuara ne trotuar.AA180TS dhe SH4186D

  Reply to this comment
 73. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:17

  Nje makine ishte parkuar ne trotuar parsa shtepise se Zenelit duke bllokuar kalimin ne trotuar. MA2222B

  Dhe nje makine tjeter e kishin parkuar ngjitur me rrethimin e Zenelit ne rrugen Mucaj afer trotuarit duke bllokuar kalimin ne rrugen Mucaj. AA418MV

  11:01 u kthyem per ne Shkoder dher vume re perseri trotuari para klubit dhe servisit kriminal te hyrja e ISH SMTse ishte I bllokuar me makina te ndryshme te parkuara ne trotuar. AA164CN, AA180TS.

  Ndersa para dyqanit te miellit ngjitur me servisin kriminal nje fugon ushgte parkuar larg trotuarit por ama kishte hapur deren e pasme gjiagande dhe e kishte lene te hapur mbi trotuar duke bllokuar qellimisht kalimin ne trotuar. AA634AC

  11:05 vume re nga larg nje fuoristrade doli nga rruga nacionale dhe hipi ne trotuar para Gomisteri SELA ngjitur me klubin kriminal perballe karburant JUKOIL dhe qendroj e parkuar ne trotuar kur I gjithe parkingu gjigand I gomisterise ishte BOSH. Ndersa ne afroheshim te Gomisteria, kjo fuoristrade rrinte ne trotuar e ndaluar sikur po na priste dhe kur u afruam filloj te levize prapa duke bllokuar kalimin tone ne trotuar plotesisht sepse makina po dilte PERSERI NE RRUGEN NACIONALE PREJ KU DHE ERDHI NE FILLIM. Makina kishte logon ROZAFA Security. AA342OA

  Gomisteri SELA ngjitur me rrobaqepsine kriminale kishte bllokuar plotesiht kalimin ne trotuar me makina. AA725UP, AA155SH

  Kur u afruam te klubi I Harushajve ne rrethrrotullim kishin parkuar nje makine para klubit ne rrethrrotullim duke na bllokuar edhe rrugen ne rrethrrotullim. AA246OL

  11:23 po ecnim ne vijat e bardha te rruges Levizja e Postrribes ne kryqezim me rrugen Europa dhe para tregut te Rusit dhe nje fugon na kaloj para kembeve duke na prere rrugen ne vijat e bardha. AA268GU

  11:51 arritem te pallati I krimit ku jetojme dhe hotel Kolose e kishte zaptuar pedonalen publike te SHkodres dhe kishte bllokuar kalimin ne pedonale dhe ne trotuar ne rrugen At Gjergj Fishta me makina te parkuara ne pedonale dhe ne rrugen At Gjergj Fishta.

  Kur u afruam te dera hyrese e pallatit kishte shkume te bardhe qe dilte nga tubacioni ngjitur me deren hyrese te pallatit. Vetem nje Zot e di cfare gatuajne kriminelet e pallatit ne kete pallat krimi qe nxjerrin edhe shkumen e tyre para deres se pallatit. Vume re zona perballe ashensorit te pallatit ne korridorin e katit te Ire ishte plot me plehra qe I perkasin vetem krimineleve te pallatit qe kane zaptuar pallatin dhe bejne si dojne vete ne pallat.

  Kabllot elektrike akoma vareshin nga kati I 5te net e 6te duke na u varur neper kembe dhe neper parmaket e shkalleve ku nuk mund te vendosim as dyart tashme sepse kriminelet e nyjes kriminale Chicago na tmerrojne me keto kabllo dhe mund te na rrezikojne jeten me to. Denoncimet pafund te 129, polici I lagjes ne prokurori, te ministri I brendshem Lleshaj nuk kane asnje efekt per kriminelin me pagese te vete Edi Rames, Sorosit dhe Voltana Ademit qe kane zaptuar kete pallat me pushtetin e tyre te korruptuar.

  1:17 u perpoqa te dergoj me email publikisht mesazhin qe kisha per zonjen Kocijancic dhe po perpiqesha ta dergoja me aplikacionin YAHOO por me mbyllej aplikacioni me force disa here duke mos me lejuar ta coj as mesazhin me fjale.

  1:23 perdorem aplikacionin MAIL dhe filluam te dergojme videot e shkurtra te komentit qe kishim bere gjate rruges ne Dobraq dhe menjeher sapo derguam videon e Ire, morem mesazhin Cannot Send Email. The server rejected one of the recipient’s addresses. The message has been placed in your outbox.

  Kaluam te aplikacioni YAHOO dhe provuam ta dergojme videon me kete aplikacion dhe vume re kishte nje upload shume te gjate per nje video qe ishte vetem 2 minuta dhe nuk uploadej aspak videoja dhe me mbyllej aplikacioni menjeher duke mos me lejuar ta pergatise emailin qe po perpiqesha te dergoj.

  1:31 Me email publikisht I kerkuam leje Qeverise se Krimit te na lejonte te shprehnim mendimin tone te lire, fjalen tone te lire sepse ne ishim qytetare shqiptare qe e donim vendin tone dhe ishim shume te shqetesuar per vendin dhe fatin e tij.

  1:36 arritem te dergojme videon e Ire ku kishim mesazhin tone per zedhenesen e BEse per punet e jashtme.

  1:43 morem ne telefon 129 dhe kerkuam ndihme qe te ndalej zhurma e matrapikut qe kishte nisur sapo ne filluam te dergojme mesazhin te BEja. Perfaqesuesi I 129 me tha “Mbylle telefonin ti dhe po te merr inspektori I lagjes se po I thom vete”

  2:13 vume re akoma mbahej emaili ne OUTBOX I bllokuar dhe nuk dergohej askund dhe ne kishim 21 minuta qe nuk lejoheshim te dergonim asnje email jashte.

  2:15 u perpoqem te perdorim aplikacionin MAIL por perseri na u bllokua emaili duke na dhene te njejtin mesazh. Cannot Send Email. The server rejected one of the recipient’s addresses. The message has been placed in your outbox

  Gjate kesaj kohe pame ne ABC News zonjen Vasak, Ambasadoren e Frances ne Shqiperi e cila I tha popullit midis mesazhit te saj qe ASKUSH NUK KA INTERRES TE FLASI KUNDER NJE AMBASADORI NE SHQIPERI, ASKUSH NUK KA INTERRES TE FLASI KUNDER AMBASADORIT BORCHARDT NE SHQIPERI.

  U mahnitem me fjalet pa vend te kesaj ambasadoreje sepse me fjalet e saj direkt ne mendonim se po I bente presion te gjithe Popullit Shqitar qe askush most e guxonte te fliste kunder ambasadoreve ne Shqiperi. Kjo ishte nje deklarate absurde kur vendin e ka marre lumi dhe ambasadore te caktuar akoma mbeshtesin deri ne fund Qeverine e Krimit ne Pushtet dhe natyrisht qe kjo qasje le shume dyshime per integritetin e tyre dhe interresat e tyre ne vendin tone kur zonja Vasak thote fjale te tilla ose zoti Borchard I ben me gisht mesi protestuesve te Unazes se Re ndersa klithin per ndihme sepse u shkaterrohen shtepite para syve dhe askush nuk po e ndal doren e zeze te krimit shteteror.

  Per kete arsye i derguam mesazh me email zonjes Vasak duke e sqaruar se ishim shume te habitur nga fjalet e saj dhe mendonim se ato ishin fjale te papershtatshme dhe nuk ishin fjale te drejta per Popullin Shqipar. Sepse kur ka fakte, kur ka vepra konkrete Pse nuk duhet te flasi populli Shqiptar kunder nje Ambasadori???? Pse nuk duhet te kerkoje integritet, drejtesi nga perfaqesuesit e huaj Populli Shqiptar kur ka veprime konkrete te papershtatshme prej tyre?

  2:45 emaili qe mbahej ne OUTBOX qe ne oren 2:20 arriti te dergohej vetem ne oren 2:45.

  2:50-2:51 morem 2 here ne telefon 129 dhe na e mbylli telefonin.

  2:57 morem ne telefon 129 dhe denoncuam te perfaqesuesi qe akoma behej zhurme me matrapik poshte katit tone dhe donim te ndalej kjo zhurme qe na shkaktohej nga krimineli I Bashkise se Krimit, Sander Lleshit dhe Eskobarit te Ballkanit, Edi Rama. Perfaqesuesi ne fillim filloj te flase normalisht pastaj e prishi telefonin me zhurme dhe duke perzier fjale te ndryshme ku degjohej qarte vetem emri im qe me thirrte ndersa nuk me lejonte te denoncoja. Ai tha : Une do merrem edhe me ndonje pune ketu. Gjithsesi bjeri shkurt ti se nuk kam kohe. Dhe diku permendi edhe fjalen SHPIFJE POR QELLIMISHT KY POLICI I 129 I INFILTRUAR NE POLICINE E SHKODRES E PRISHTE TELEFONIN QE TE MOS DEGJOHEJ QARTE PRESIONI QE PO BENTE NE TELEFON DUKE FOLUR ME SHUME ZHURME NE TELEFON. KJO ISHTE NJE TAKTIKE NDRYSHE E POLICISE SE KRIMIT TE SANDER LLESHIT QE NA CENON QELLIMISHT ME METODAT ME TE POSHTRA QE MUND TE EKZISTOJNE.

  KU KA VEND SHPIFJA PER FAMILJEN TONE QE DENONCOJME TE NJEJTIN KRIMINEL TE KJO POLICI KRIMINELE E SANDER LLESHIT PER TE NJEJTIN KRIM TASH 1 VIT RRESHT QE KUR KA ARDH NE PUSHTET ZOTI LLESHI??????? KRIMINELI LAVDUSH TORMETAJ KA VJEDHUR HAPTAZI KORRIDORE, ASHENSORET, AMBJENTET E PERBASHKETA TE BANIMIT TE PALLATIT. Ky eshte fakt qe e denoncojme me ze e figure por NATYRISHT PER POLICINE E KRIMIT ESHTE SHPIFJE SEPSE E LEJOJNE VETE KRIMINELIN TA VJEDHE HAPTAZI PALLATIN E BANIMIT.

  KEMI 1 VIT QE DENONCOJME ZHURMEN E MATRAPIKUT DHE GODITJEVE NE MUR QE BEN KRIMINELI ME PAGESE LAVDUSH TORMETAJ NDERSA ZAPTON PALLATIN E KRIMIT ME MBESHTETJEN DIREKTE TE SANDER LLESHIT DHE POLICIA KRIMINALE HESHT DHE E KONSIDERON SHPIFJE.

  Ne DHJETOR 2018 NA THIRRI NE TAKIM TE DETYRUSHEM ZOTI Lleshaj me perfaqesuesin e tij te Drejtorise se Policise se Shtetit duke na kerkuar me ngulm vete polici I lagjes te shkonim ne kete takim ku do te ishin edhe drejtori I rendit Shkoder dhe shefi I komisariatit Shkoder. Shkuam ne takim, ankuam hallet tona u kthyem ne shtepi DHE PAME SKODEN ME TULLA TE ZHGARKOHEJ MU PARA DERES SE PALLATIT DHE I GJITHE KORRIDORI I KATIT TE Ire te HYRJES SE VETME NE PALLAT ISHTE ZAPTUAR BRENDA 1 DITE ME TULLA NE TE GJITHE GJATESINE E TIJ DERI TE ASHENSORI I PALLATIT DHE ISHTE HAPUR EDHE ASHENSORI GJIGAND QE PO E SHIHNIM PER HERE TE Ire HAPUR NE PALLAT SEPSE GJITHMONE KISHTE PASQYRE.

  URBANISTIKA SHKODER NA KONFIRMOJ NE SHKURT 2019 SE NUK I KISHTE DHENE LEJE ASNJEHER KETIJ KRIMINELI TE BENTE ASNJE NDERHYRJE NE PALLAT. POR AMA KRIMINELIME PAGESE KISHTE BERE NDERHYRJE GJATE GJITHE KOHES QE NE DHJETOR 2019 DHE BASHKIA E KRIMIT E VOLTANA ADEMIT ISHTE E MIREINFORMUAR ME VIDEO PERKATESE CDO DITE BASHKE ME URBANISTIKEN, ME DETAJE ME SHKRIM CFARE PO BEHEJ NE PALLAT DHE PREJ KUJT POR VOLTANA ADEMI HESHTI DHE E LEJOJ ZAPTIMIN KRIMINAL HAPTAZI NE PALLAT QE NE DHJETOR 2019 EDHE PA LEJE.

  POR AMA KRIMINELI ME PAGESE I SANDER LLESHIT QE NGA MOMENTI QE NA THIRRI NE TAKIM PERFAQESUESI I SANDER LLESHIT DERI SOT QE PO SHKRUAJME DENONCIMIN E 34te VAZHDON CDO DITE TERROR, CENIM TE QELLIMSHEM DHE ZAPTIM KRIMINAL NE PALLAT. PRA KUR THEMI KRIMINELI I SANDER LLESHIT, EDI RAMES DHE BASHKISE SE KRIMIT E KEMI NJE ARSYE EDHE ME FAKTE SEPSE E KONSIDEROJME TE TILLE SEPSE QE NGA MOMENTI SAPO ERDHI NE PUSHTET ZOTI LLESHAJ DHE NA THIRRI ME SUSTE NE TAKIM NE POLICINE E SHKODRES, NISI ZAPTIMIN KRIMINAL HAPTAZI LAVDUSH TORMETAJ NE PALLAT EDHE PA BEKIMIN E BASHKISE SE SHKODRES DERI NE SHKURT 2019 TE KONFIRMUAR NGA ZOTI KOPLIKU, I URBANISTIKES SE SHKODRES. KJO NUK ESHTE SHPIFJE POR FAKT.

  SA HERE PA FUND KEMI KERKUAR NDIHME TE 129 PER TE NJEJTIN KRIMINEL LAVDUSH TORMETAJ DHE ZHURMEN E TMERRSHME QE NA BEN QELLIMISHT TASH 1 VIT RRESHT. PSE NUK NDAL POLICIA E KRIMIT KRIMINELIN QE VASHDON TE NA TERRORIZOJE ME FAKTE JO ME SHPIFJE, CDO DITE QELLIMISHT DHE NE TE NJEJTEN KOHE VAZHDON ZAPTIMIN KRIMINAL NE PALLAT HAPTAZI. PO DENONCIMET NE PROKURORINE E E SHKODRES PER TE NJEJTIN KRIMINEL TE RRADHES TE NYJES KRIMINALE CHICAGO NE PALLAT NUK QENE KURRE TE MJAFTUSHME TA NDALNIN TE NJEJTIN TERROR? PSE?

  PO VIDEOT ME FAKTE DITORE QE MERR POLICIA E KRIMIT E SANDER LLESHIT DHE I KTHEN ME PERGJIGJEN KANE SASI TE MADHE SEPSE MUNDOHET TE SHPELAJE KRIMIN QE BEN CDO DITE QELLIMISHE NDAJ FAMILJES TONE DUKE NA TERRORIZUAR DHE RREZIKUAR JETEN VETE POLICIA E SANDER LLESHIT DISA HERE DIREKT? Edhe keto jane shpifje per policin e infiltruar te Sander Lleshit ne Policine e Shkodres te 129 qe del ne telefon te bej presion dhe shantazhoje ne vend qe te marri I qete dhe shum qarte denoncimin e te njejtes viktime qe e degjon te klithi cdo dite per ndihme per te njejtin kriminel qe mbeshtet dhe mbron vete Sander Lleshi dhe Edi Rama.

  E sqarova zoterine sa mban konferenca ne telefon me mire te reagonte per kete problem sepse ne kishim marre ne telefon edhe 1 ore me pare duke kerkuar ndihme per te njejtjtin problem dhe kemi tash 1 vit qe kerkojme ndihme per te njejtin kriminel qe ka instaluar ne pallat Qeveria e Krimit e Edi Rames, Sander Lleshit, dhe Bashkise se Krimit. Perfaqesuesi ma mbylli telefonin menjeher.

  2:59 E mora prapa dhe e pyeta zoterine “A ka mundesi me denoncu deri ne fund?” Perfaqesuesi I 129 me bertiti duke me thene: “Me the qe po bejne zhurme ne kat te 6te, tani me ler te bej punen time te lutem” dhe ma mbylli telefonin.

  Ne te vertet une nuk I thashe asnjeher se ne cilin kat po behej zhurma POR NATYRISHT POLICIA E SANDER LLESHIT E DINTE SHUME MIRE SE NE CILIN KAT PO BEHEJ ZHURMA QE NA TERRORIZONTE QELLIMISHT KETE DITE.

  Une kerkova te denoncoj lirshem tmerrin qe po vazhdon ndaj familjes prej kriminelit me pagese qe eshte instaluar ne pallat dhe na shkaterron jetesen normale ne pallat cdo dite qellimisht tahs 1 vit rresht HAPTAZI QE KUR SANDER LLESHI U VENDOS NE KRYE TE MINISTRISE SE BRENDSHME. Dhe perfaqesuesi I 129 ma mbylli telefonin.

  3:12 na mori ne telefon Patrulla e Policise qe erdhi te shihte gjendjen ne pallat dhe na thane se ishin ne pallat por nuk degjonin zhurme. I thame zhurma ka mbaruar qe kur folem me perfaqesuesin e 129 dhe na e mbylli telefonin. Por I kerkuam patrulles perderisa kishin ardhur deri te pallati dhe ishin brenda a mund te ngjiteshin te kati jone ne katin e 9te dhe te vinin te ne.

  3:14 ata erdhen dhe dolem ti takojme dhe I sqaruam se zhurma kishte ndaluar per momentin dhe ne ishim te shqetesuar edhe me reagimin e perfaqesuesit te 129. Gjithsesi u kerkuam policeve te shohin nese ishte e mundur cfare behej ne katet e poshtme qe na terrorizonin ne ate menyre me matrapik. Policet na thane nuk kemi te drejte ta bejme diqka te tille por tani nuk zhurme dhe ne se ka zhurme me vone na njoftoni.

  6:38 Lexuam gazeta online si Tema, Mapo, Ekspres dhe vume re diqka te cuditshme fjalet e zonjes Vasak ishin hequr ne lidhje me ambasadoret. U habitem dhe e denoncova publikisht kete problem sepse Populli Shqiptar po ushqehej diqka krejt tjeter nga cfare ishte thelbi I deklarates se Zonjes Vasak.

  6:47 nena I la mesazh Sander Lleshit per terrorin e qellimshem qe na imponoj krimineli me pagese I tij sot perseri ne shtepine tone duke na terrorizuar qellimisht me matrapik kur po dergonim mesazhin tone te zedhenesja e BEse. Kishte muaj qe e kishte lene terrorin e qellimshem me matrapik dhe na terrorizonte me zhurmen e goditjeve ne mur cdo dite. Kete terror me direkt dhe me te eger e bente tani qe po denonoconim me konkretisht grupin kriminal te Bashkise Shkoder qe ishte shpalosur me ne fund para nesh perballe dhe ne po e denonoconim ashtu siq na imponohej cdo dite ne faturat e ujit,te dritave, kur shkonim te blinim gaz dhe nuk na jepej, ose na behej presion duke na thene merr me pak, ose kur shkonim ne Pazar te blinim produkte dhe tregtaret ishin te instruktuar te mos na sherbenin, ose kur shkuam ne Kaq te fabrika e vojit dhe na u be presion shume I madhe edhe atje dhe kudo ku shkojme sepse perndiqemi 24 ore nga ky grup kriminal dhe nga Policia e Sander Lleshit qe bashkepunon me ta per te terrorizuar dhe rrezikuar jeten e familjes qellimisht. Ne po klithim per ndihme tash 2 vjet te Bashkia e Krimit, te Qeveria e Krimit dhe akoma terroria ndaj familjes vazhdon pa ndales. Nena I la mesazh edhe Zonjes Vasak duke e sqaruar se ne I rrespektojme te huajt dhe ambasadoret por ama disa fjale jane te papershtatshme dhe gabim ti thuhen nje populli te shkaterruar nga Qeveria e tij e Krimit. Gjithashtu populli nuk gjykon askend por veprimet e secilit gjykojne individin vete.

  7:36 e derguam me email publikisht kete denoncim drejtuar Zotit Sander Lleshaj.

  Date 24 Nentor 2019
  9:52 te mengjesit morem ne telefon 129 dhe denoncuam zhurmen e matrapikut qe nisi menjeher. Pra ishte khyer terrori I matrapikut I QELLIMSHEM NGA POLICIA E KRIMIT E SANDER LLESHIT. Perfaqesuesi I 129 ma hapi telefonin dhe fliste me dike tjeter ne telefon. E prita te mbaronte perderisa tallej ne telefon ne kete menyre. Dhe pastaj e pyeta a mund te denoncoja. Zoteria me tha I ktheva pergjigje atij tjetrit se ishte para teje. Tash mund te flasesh. E sqarova zoterine se dje denoncuam publikisht ambasadoren e Frances qe cila beri presion me fjalet nuk keni interres te flisnin per asnje ambassador. DJE DHE SOT FAMILJA CENOHET QELLIMISHT ME TERROR MATRAPIKU QELLIMISHT VETEM SE DHAME PUBLIKISHT OPINIONET TONA PER ZEDHENESEN E BEse DHE AMBASADOREN E FRANCES NE SHQIPERI. Kishin 1 muaj qe e kishin lene Policia e Krimit terrorin e qellimshme me matrapik dhe tani papritur pas ketyre denoncimeve publike te dites se djeshme ne terrorizoheshim me matrapik papritur PER TE NA BERE PRESION QELLIMISHT, PER TE NA CENUAR QELLIMISHT, PER TE NA HESHTUR QELLIMISHT.

  Perfaqesuesi I policise me pyeti si e ka emrin ai I matrapikut, kur ky perfaqesues, dhe 129 marrin denoncime ditore per kriminelin qe kane instaluar vete ne pallat te na terrorizoje qellimisht dhe ne e denoncojme te njejtin kriminel tash 1 vit rresht me fakte, me video, me cenime dhe terror direkt qe ushtron ndaj familjes krimineli I Sander Lleshit, Edi Rames dhe Voltana Ademit. I kerkuam Policise ta ndalin terrorin e qellimshem ndaj familjes.

  9:57 pasi I sqaruam faktin Policise se Krimit te Sander Lleshit se kishin ndryshuar taktiken e terrorit te qellimshem krejt papritmas nga goditje ne mur ne matrapik sapo derguam mesazhet tona per zonjen Vasak dhe zonjen Kocijancic dje dhe kjo e bente te qellimshem terrorin ndaj familjes me kete zhurme te tmerrshme sepse po na behej presion direkt dhe terror direkt per opionionet tona qe dhame publikisht.
  Menjeher krimineli me pagese poshte katit tone kaloj ne goditje ne mur nga zhurma e matrapikut.

  10:08 denoncuam publikisht terrorin e qellimshem qe po I imponohej familjes ne pallatin e krimit.

  10:21 pasi denoncuam publikisht se kishte ndryshuar qellimisht metoda e terrorit ndaj familje qe dje, krimineli me pagese filloj te bente zhurme me godtije ne mur. Por kur e denoncuam kete detaj, krimineli me pagese e ndryshoj metoden e terrorit dhe u kthye perseri te zhurma me matrapik.

  Nena mori ne telefon Ministrine e Brenshme dhe I la mesazh Zotit Lleshaj duke e sqaruar me detaje tmerrin qe po kalonim ne pallat nga vete zoti Lleshaj, grupi kriminal I Bashkise se Krimit. Ky na ka pas lane me pushu dite te shtune dhe diell. Por tash nuk po len rehat keto dite. Nena sqaroj se familja terrorizohet nga grupi kriminal I Bashkise dhe cfare jane keta biznesmen qe terrorizojne popullin me te gjithe bizneset qe kane zaptuar. Edhe te karburant Kastrati Lici na eshte bere presion disa here aty dhe na kane dhene bombolen hapur dy here qellimisht dhe na kane terrorizu ne rrugen e gjane Bujar Bishanjaku na thane jemi te fortet e Shkodres. Ky grup do te kete presion per te mbylle problemet e Ambasades Amerikane dhe Kombeve te Bashkuara dhe hajnite e tyre deri ne fund. Nena e sqaroj Zotin Lleshaj se e din mire Voltana Ademi se kush ashte ky grup se Voltana Ademi eshte grua, asht femen, asht kryetare bashkie dhe te dalin te flasi hapur. Vine ne pallat me na terrorizu qellimisht.

  10:35 vume re emailin qe kishim derguar ne 10:30 e mbanin te bllokuar ne OUTBOX. E riderguam perseri. Morem me mesazhin The connection to the outgoing server failed.

  10:42 emaili qe riderguam ne oren 10:35 mbahej akoma I bllokuar deri ne oren 10:35

  10:43 e riderguam perseri emailin qe mbahej ne out box qe nga ora 10:35.

  10:52 vume re emaili qe kishim derguar ne oren 10:43 mbahej akoma ne OUTBOX I bllokuar.

  11:00 nena mori ne telefon 129 dhe denoncoj se akoma po na terrorizonte me zhurme matrapiku krimineli poshte katit tone.

  11:18 morem ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe na e mbylli telefonin. E morem prape ne telefon dhe ai I tha nenes “Po te marr une ne telefon”. Nena I tha te lutem mos harro me me marr ne telefon.

  11:25 zhurma e matrapikut vazhdonte akoma dhe ne morem ne telefon 129 dhe kerkuam ndihme te ndalej terrori I qellimshem ne pallat qe na imponohej nga krimineli me pagese.

  11:32 nena mori ne telefon Ministrine e Brendshme dhe denoncoj perseri zhurmen e tmerrshme qe na imponohej poshte katit tone. Per mendimin tone grupi kriminal I Bashkise na e bente kete terror te qellishem edhe ne pallat dhe ky grup perbehej nga Voltana Ademi, Gjergji te zyre me nje ndales, pra ky grup perdor keto metoda kriminale per tu marre pronat dhe per ti shkaterruar njerezit. Nje nga njerezit ne kete grup eshte punetori I Karburant Kastratit Licit. Ky individ dhe shoke te tij si ky na terrorizojne si pjese e ketij grupi dhe keta ndihmojen Arben Koplikun, Gjergj Liqejzen, Lavdush Tormetajn, Edi Ramen, Sorosin, LUne. Keta bashkepunetore terrorin dhe ekzekutimin e bejne me doren e ketij grupi.

  Nena mori ne telefon policin e lagjes Zotin Lohja dhe e pyeti a din gja ca jane tu ba more Ergys? Nuk e di moj File. Asht e dile, merr 129. Eshte e njejta gja cdo dite. Une e di shume mire se ata e kane pase leje. Une shume here vijk aty veq me ardh me fjete aty. Nena I tha une po ta leshoj nje dhome pork am frike se nuk po ta varin as ty.

  11:32 morem ne telefon 129 dhe nuk e hapi askush telefonin.

  11:59 vume re qe nuk merrnim asnje konfirmim nga DeutcheWelle qe nga ora 10:18 edhe pse ne kishim derguar disa emaila pas kesaj ore dhe ishte bere 1 ore dhe nuk po merrnim asnje konfirmim nga askush. I derguam kerkese DW nese kishte ndonje arsye sepse nuk merrnim konfirmim. Kur pame me kujdes emailat qe kishim derguar vume re ata ishin derguar vetem te ministria e brendshme. Kjo ishte hera e dyte qe familjes I behej nje cenim I tille ne email ku hiqeshin te gjithe marresit e emailit dhe mbahej vetem ministria e brendshme dhe ne dergonim email vetem aty pa e kuptuar se nuk kane shkuar askund tjeter denoncimet tona. Pas ankese qe beme te DW, menjeher u fiken dritat ne shtepi.

  12:01 me suste erdhen dritat.

  12:28 filluam ti dergojme perseri te gjithe emailat qe nga ora 10:17 perderisa I kishin hequr marresit ne fillim dhe tani u siguruam se emailat u shkonin te gjithe marresve.

  12:33 morem mesazhin The connection to the outgoing server failed dhe emaili I derguar ne oren 10:27 akoma mbahej ne OUTBOX.

  12:43 denoncuam ne Interpol terrorin e qellimshem qe na u imponua 2 dite rresht nga Qeveria e Krimit dhe Bashkia e Krimit. Krimineli menjeher nisi goditje e forta ne mur duke na terrorizuar ndersa po denonocnonim ne Interpol kete terror te qellimshem.

  2:04 na shkeputen plotesisht internetin duke e ulur shpejtesine ne 0MBS per te mos na lejuar te denoncojme.

  2:57 vume re tmerrin, blozen e zezeqe I vishet perdite parmakut te ballkonit qe qelbet perdite prej tymit te zi dhe smogut qe I eshte ngjitur ballkoneve nga oxhaqet kriminale te instaluara poshte dritareve dhe ballkoneve te ambjenteve te banimit.

  Denoncojme:

  Zinxhirin Kriminal Shteteror qe fillon me:

  Ambasaden Amerikane Ne Shqiperi qe eshte koka e zinxhirit kriminal qe perndjek, terrorizon, provokon, cenon dhe kercenon qellimisht familjen per te vazhduar terrorin e qellimshem qe na u imponua ne mes te Amerikes me qellim qe familja te heshte nje here e pergjithmone per dhomin, problemet skandaloze ne llogaritari dhe ne ambjentet e punes qe kishim perjetuar, deshmuar dhe denoncuar haptazi ne Qeverine Amerikane per Kombet te Bashkuara, organizatat te ndryshme jo fitimprurese nderkombetare dhe kombetare ku kisha punuar. Ai terror I eger qe na u imponua ne mes te New Yorkut ne vitin 2017 per te na heshtur nje here e pergjithmone po vazhdon pa ndalese dhe identik ne mes te Shqiperise se Mjere dhe ne mes te Shkodres.

  Keto jane pjeset qe drejtohen nga koka e zinxhirit kriminal:
  Ambasada Amerikane kishte instaluar Sorosin, Organizaten Shoqeria e Hapur ne pallat qe kur u kthyem ne Shqiperi para 2vitesh dhe me ndikimin e Sorosit ky pallat kriminal u zaptua dhe u shkaterrua haptazi jo me fshehtazi siq ishte bere gjate viteve te meparshme. Vete Sorosi e ben terrorin e qellimishem ndaj familjes me dore te lire. Shoqeria e tij I vuri titullin pallatit me reklamen e tij gjigande siper deres hyrese te pallatit dhe vuri edhe kondicionerin gjigand siper deres hyrese qe na pikon dhe qelb siper sa here kalojme te hyjme e dalim te dera hyrese e pallatit. Pastaj terrori ndaj familjes u imponua direkt dhe shume I eger me qellim qe familja te terrorizohej dhe te largohej me shpejtesi nga pallati kriminal qe kishte zaptuar Sorosi.

  U perdoren shume shpejt dhe vazhdojne te perdoren Pseudo banoret E Pallatit Kriminal te terrorizonin, provokonin, cenonin familjen direkt dhe haptazi ashtu siq kishin bere edhe ne vitin 2016 per te na detyruar te braktisim pronat tona ne pallatin kriminal.

  Pastaj u perdoren shitesit e bizneseve poshte pallatit te bllokojne qellimisht trotuarin dhe hyrje daljen e familjes ne pallat.

  Pastaj u perdor dhe vazhdon te perdoret rregullisht Bashkia Shkoder me Kryetaren e saj Voltana Ademi qe heshte per 2 vjet me rradhe dhe ne vitin 2016 edhe pse denonocjme cdo dite te Bashkia E Saj me video perkatese, me denoncim perkates duke kerkuar ndihme te ndalet terrori i qellimshem i krimit ne pallat dhe perreth qe nuk na lejon te ecim normalisht ne trotuarin e pallatit, rrugen para pallatit, pedonalen publike para pallatit. I kerkojme ndihme specifikisht te ndali zaptimin kriminal ne pallat qe e ben haptazi Lavdush Tormetaj dhe qe vete Kryetarja e Bashkise Ademi i ka dhene leje te zaptoje pallatin duke vjedhur haptazi korridoret, ashensoret, duke hedhur poshte muret e pallatit per te akomoduar fabrikat e krimit ne pallat.

  Te Policia Bashkiake denoncojme tash 2 vjet rresht dhe ne vitin 2016 cdo dite bllokimin e qellimshem te trotuarit kudo ku shkojme dhe specifikisht te pallati kriminal qe ka zaptuar Sorosi dhe kjo Polici e Bashkise se Shkodres vetem hesht.

  Zonja Ademi pasi u denoncua ne denoncimin e 33te qe depozituam ne Prokurori sepse po merrte vete pjese ne terrorin e qellimshem qe po I imponohej familjes ne mes te nates ne pallatin e krimit, filloj Papritmas pas dy vitesh qe merr denoncimet tona ditore te na I kthej denoncimet me pergjigjen MAIL REJECTED. Pra zonja Ademi eshte pjese e zinxhirit kriminal, eshte perdorur direkt per te cenuar familjen qellimisht duke heshtur qellimisht para zaptimit kriminal qe na imponua dhe imponojne akoma ne kete pallat krimi. Bashkia e Shkodres merr denoncime ditore me email dhe me shkrim 11 denoncime. Me date 1 Nentor kur depozituam denoncimin e 11te me shkrim na thane nuk ka asnje pergjigje per denoncimet e zaptimit kriminal qe lejon ne pallat.

  Urbanistika Shkoder dhe Inspektoriati I Mbrojtjes se Territorit na kthejne pergjigje qesharake dhe pa kuptim dhe duke mos adresuar ne asnje menyre zaptimin real kriminal qe po ndodhe ne pallat nen hunden e tyre dhe me dijenin e plote te Kreshnik Koplikut dhe Gentian Ibro dhe Bashkise Shkoder. Ata arriten ta heqin deren e zaptimit te katit te 6te dhe pastaj e lejuan biznesin kriminal ta vendosi perseri deren qe deri atehere ata thoshin do ta heqim bashke me skeletin e saj. Ndersa sot dera e zaptimit kriminal ne katin e 6te eshte ne vend dhe rrethon zaptimin kriminal qe Lavdush Tormetaj po ben ne pallat. Dhe keto digastere shteterore lokale qendrojne ne heshtje te plote cdo dite kur marrin me video zaptimin kriminal qe kryhet ne cdo cep te pallatit dhe terrorin e qellimshem qe na imponon krimineli me pagese Lavdush Tormetaj. Me date 1 Nentor 2019 kur po depozitonim denoncimin e 11 te me shkrim ne Bashkine e Shkodres, Gentian Ibro, drejtori I Inspektoriatit te Mbrojtjes te territorit te Bashkise Shkoder na u shfaq duke hyre ne Bashki dhe nuk pranoj te flase me familjen.

  Dhe ne te njejten dite me Voltana Ademin filluan ten a kthenin te njejten pergjigje MAIL REJECTED. Pra keto inspektoriate kane qene vegla krimi te Voltana Ademit per te lejuar deri ne fund zaptimin kriminal ne pallat haptazi sepse edhe pergjigjen e kthyen njesoj si Kryetarja e Bashkise ne te njejten dite.Me perpara Asnjeher nuk na kishte dhene kete pergjigje me email As Bashkia Shkoder dhe as Inspektoriatet perkatese.

  Inspektoriati I Mjedisit ne Bashkine Shkoder
  Me date 1 Tetor 2019 protokolluam ankesen nr.16494 per ndihme urgjente qe te hiqen oxhaqet provizore qe I jane veshur faqatave te pallatit poshte ballkoneve dhe dritareve te pallatit duke na qelbur dhe duke na shkaterruar jetesen ne pallat QELLIMISHT. Brenda muajit u instaluan 4 oxhaqe te tille neper faqaten e jashtme te pallatit poshte dritareve dhe ballkoneve te ambjenteve te banimit te pallatit: ne katin e 2te, te 3te, te 5te dhe ne tarrace. Kjo ishte pergjigjja e Inspektoriatit kriminal te Mjedisit ne Bashkine Shkoder per oxhaqet e fabrikave kriminale te instaluara ne pallat.

  Ujesjelles Shkoder
  Ky institucion na ka mbifaturuar gjithmone nga 1 m3 sepse ne jemi 3 vete me 2 te rritur dhe maksimumi qe shpenzojme eshte 3 m3 uje. I kemi lene te na mbifaturojne 1 m3, e ngriten ne 5 m3, nuk u thame gje. Por ama ne Shtator 2019 na zhvaten 9 m3 dhe ne Tetor 2019 na mbifaturuan 6m3 konsum uji pasi I denoncuam ne Prokurorine e Shkodres. Kur krahasohet ky mbifaturim skandaloz mujor I Ujesjellesit Shkoder me zhvatjen e OSHEEse qe behet cdo muaj dhe egersisht ne 2 muajt e fundit kuptohet se ketu ka nje trend te neveritshem nga te dy institucionet lokale qe te mbifaturohet familja me force cdo muaj per konsum qe nuk I perket familjes por krimit te organizuar ne pallat. Ky trend eshte pjese e terrorit te qellimshem qe ndjek familjen hap pas hapi qe kur kemi filluar te jetojme ne kete pallatg krimi qe eshte I zaptuar nga Bashkia e Krimit dhe Qeveria e Krimit te cilet sa bashku na mbifatturojne qellimisht per te na bere presion te braktisim pronat tona ne pallat. Ky terror eshte pjese e terrorit ditor te qellimshem qe na imponohet ne cdo cope te jetes tone ne Shkoder deri te mbifaturimi i qellimshem I ujit dhe dritave.

  Pastaj u perdor Opozita Shqiptare duke mos pranuar as Lulzim Soros Basha dhe as Monika Kryemadhi te na takojne dhe te flasin me ne per te degjuar me vemendje historine e tmetrrshme qe kishte kaluar familja dhe qe vazhdonte ti rrezikohej jeta ne Shqiperi tashme per tmerrin qe kishte pare ne Amerike. Natyrisht ne sot e kuptojme arsye sepse Opozita ka qendrua ne heshtje kur kercenohet zedhenesi I Presidentit te Shqiperise sepse shprehet hapur ndaj nje Ambasade te Huaj dhe I kerkohet ta terheqe deklaraten e tij publike ndaj Ambasades. Cfare detyrohet te bej Lulzim Soros Basha qe per vete ka shuma kolosale lobimi qe akoma nuk u dihet rrenja dhe qe jane hedhur ne Amerike?

  Cfare force dhe pushteti konkret kane politikanet shqiptare kur ambasadorja franceze I thote popullit direkt nuk keni interres te flisni per asnje ambasador dhe Asnje Lider Politik Maxhorance Dhe Opozite nuk e hedh poshte menjeher kete fyerje qe I behet popullit direkt?

  Cfare force dhe pushteti konkret kane lideret tane Politik kur cdo gje ne Shqiperi vendoset me nje telefonate nga Washingtoni dhe nga Ambasadoret perkates kryesor qe ndikojne ne vendin tone direkt?

  Zoti Basha erdhi ne Shkoder dhe dy here Partia Demokratike nuk e la te flase nenen hapur ne mbledhjet-protesta qe Partia Demokratike beri dhe ne nuk e kuptuam asnjeher arsyen sepse po NA BLLOKONTE FJALEN VETE PARTIA E LIRISE SE FJALES DHE MENDIMIT DHE DEMOKRACISE. Zoti Basha na referoj te merrnim ndihmen e duhur te kryetari I parties demokratike Shkoder Zoti Amuli. Pritem shume gjate, shume gjate, CUDITERISHT SHUME GJATE Zotin Amuli I cili erdhi dhe pasi justifikoj zaptimin kriminal ne pallat na tha se ne nuk mund te gjenim ndihme askund ne bote sepse askush nuk merrej me Ameriken dhe me ate cfare kisha deshmuar ne pune. U habitem me kete reagim te Zotit Amuli dhe rrjedhimisht te Partise Demokratike Shqiptare sepse Partia Demokratike Shqiptare jo vetem nuk po na ndihmonte te behej publik zeri, britma e familjes sepse po na rrezikohej jeta qellimisht, por Partia Demokratike po bente edhe presion qe ta ndalnim deshmine e tmerrshme qe kishim perjetuar dhe te heshtnim perderisa askush nuk mund te luftonte per drejtesi me Ameriken.

  Gjithashtu Partia Demokratike eci edhe me pertej na la gjithe kohen nen shoqerine e motres se ish Gjyqtarit Zefi qe dilte I krekosuar nen mbeshtetjen e Kombeve te Bashkuara teksa klithte Reforma ne Drejtesi po ecen mire dhe perpara kur popullit te shkrete dhe ne bashke me te na doli shpirti nga terrori ditor I qellimshem qe na imponohet nga Qeveria Mafioze Shqiptare ne cdo aspekt te jetes. Edhe pse denoncojme, denoncimet tona flene gjume tashme ndersa terrori I qellimshem ndaj familjes vazhdon pa ndales. Zoti Zefi u perjashtua plotesisht nga sistemi ndersa motra e tij ishte caktuar nga Kombet e Bashkuara te vinte te bente dezhurn te ne teksa prisnim me ore te tera te vinte kryetari I Partise Demokratike Shkoder.

  Kjo eshte arsyeja sepse familja denoncon hapur Ambasaden Amerikane dhe Kombet e Bashkuara sepse vetem ajo ka interres direkt te heshte familjen pergjithmone duke na terrorizuar, cenuar, provokuar haptazi, direkt, cdo dite ne baze te nje pergjimi rogoroz ditor qe na imponohet 24 ore. Kjo Ambasade vendos kryesisht per gjithqka cfare ndodh ne Shqiperine e Mjere derisa jep urdhera direkte hapur para popullit cili vend duhet te lejohet te bej tregti me Shqiperine dhe cili vend jo dhe bashke me delegacionin e Bashkimit Europian ne Shqiperi kane futur duart plotesisht ne sistemin e drejtesise shqiptare me qellim per ta bere me te mire, e kane hedhur poshte plotesisht sistemin e vjeter, dhe populli akoma po mbijeton nen germadhat e ketij sistemi te shkaterruar qe nuk I jep me drejtesi askujt perderisa nuk ka institucione drejtesie te gatshme te zevendesojne te vjetrat qe u hodhen pertoke qellimisht.

  Kjo eshte fuqia e vertet e Ambasades Amerikane ne Shqiperi dhe per kete arsye familja cenohet dhe terrorizohet kaq eger cdo dite sepse kjo Ambasade ka fuqine e plote dhe te vertet ne Shqiperi dhe perdor direkt marionetat e pushtetit ekzekutiv dhe lokal te terrorizoje dhe rrezikoje jeten e familjes tone cdo dite qellimisht.

  Zoti Rama Kryeministri I Shqiperise, marioneta kryesore e kesaj Ambasade qe kur ka ardhur ne pushtet merr denoncime cdo dite nga familja qe ne vitin 2016 ku perditesohet me terrorin e qellimshem qe I imponohet familjes dhe Zoti Rama ka qene ne dijeni te terrorit qe ka kaluar familja qe ne Kanada por ama terrori I qellimshem ndaj familjes ne Shqiperi nuk u ndal kurre sepse Zoti Rama ishte dhe eshte vegel e Ambasades Amerikane qe perdoret te na terrorizoje, kercenoje dhe te na plackise pronat ne Shqiperi duke perdorur 24 ore pushtetin e tij ekzekutiv ne Shqiperi mbi cdo institucion shteteror qe ka nen vartesi edhe Bashkine Shkoder qe nuk e ka nen vartesi qe te terrorizoje dhe shkaterroje jetesen e familjes ne Shqiperi me te gjitha menyrat me te poshtra duke na rrezikuar jeten per te na heshtur pergjithmone dhe per te na plackitur pronat tona. Me poshte jane te gjithe institucionet nen vartesi te Zotit Rama qe na shkaterrojne jetesen cdo dite ne Shqiperi dhe na rrezikojne jeten.

  Cdo Minister I Brendshem qe ka pasur Rama nga viti 2016 dhe deri tani eshte perditesuar rreth terrorit te qellimshem qe I imponohej familjes cdo dite. Zoti Tahiri nderhyri dhe na e hoqi qafe turmen e Klienteles se bizneseve kriminale ne pallat qe zaptuan shkallet e pallatit dhe kerkonin te zaptonin edhe tarracen dhe na ndihmoj te mbyllej dera e tarraces dhe te largoheshin turma nga pallati. Zoti Xhafaj merrte denoncime ditore per tmerrin qe na shkaktohej ne Dobraq por nuk e ndaloj terrorin e qellimshem qe na imponohej cdo dite ne Dobraq me qellim qe familja te braktiste pronen e saj.

  ZOTI LLESHAJ, KONSULENTI I ZOTIT RAMA I KRYESON TE DY MINISTRAT E MEPARSHEM PERSA I PERKET MBESHTETJES SE HAPUR QE I BERI KRIMIT TE ORGANIZUAR sepse mori biznesin Kriminel Chicago dhe i caktoj Lavdush Tormetajt detyren te terrorizoje familjen ne te gjitha menyrat me te poshtra. Ai instaloj kriminele ordinere ne pallat te na terrorizonin dhe te na rrezikonin jeten ne te gjitha menyrat vetem te realizohej braktisja e pronave nga familja dhe ikja e familjes nga Shqiperia. Ne te njejten kohe Kriminelit Lavdush Tormetaj ju dha drita jeshile te zaptoje dhe plackise haptazi pa frike dhe me terror ditor ambjentet e perbashketa te pallatit duke i uzurpuar haptazi me dijenine e Urbanistikes Shkoder, Inspektoriatit Te Mbrojtjes Se Territorit Shkoder, Inspektoriatit te Mjesidit, Bashkise Shkoder, Prefektit Shkoder, Prokurorise Shkoder, Policise Shkoder dhe vete Ministrise se Brendshme.

  Zoti Lleshaj qe me ardhjen e tij ne pushtet ka marre cdo dite denoncime nga familja te terrorit te matrapikut, te goditjeve ne mur, te kabllove elektrike ne shkallet e pallatit, te dyerve te krimit te hapura ne shkallet e pallatit qe na imponon krimineli me pagese Lavdush Tormetaj, te zaptimit kriminal qe ka bere ne pallat, te terrorit te qellimshem qe na imponohet ne rruge, ne Dobraq, ne dyqan, kudo ku familja shkon dhe ka nevoje te shkoje. POR KY TERROR I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES VAZHDON AKOMA DHE PER KETE ARSYE KEMI ARRITUR TE DENONCIMI I 34TE QE PO DEPOZITOJME NE PROKURORINE E SHKODRES.

  Dhe me date 5 Dhjetor 2018 Zoti Lleshaj dergoj edhe perfaqesuesin e Policise se Shtetit te qetesonte situaten tone dhe te na ndihmonte por ne te njejten dite Zoti Lleshaj I hapi driten jeshile kriminelit Lavdush

  Reply to this comment
 74. VJOLLCA XHAKA November 28, 09:18

  Tormetaj te zaptoje pallatin haptazi duke transportuar te gjithe materialet e ndertimit te korridori I katit te Ire te pallatit dhe duke shnderruar te gjithe pallatin ne kantier ndertimi haptazi dhe me force dhe me terror duke qene ne dijeni te plote te gjithe digasteret pergjegjse shteterore lokale dhe ekzekutive.

  Policia e Shtetit nen vartesine e Sander Lleshit ndoqi te njejtin vije me udheheqesin e saj, Ministrin e Brendshem duke zbatuar urdhrat e tij te zeze dhe qe nga 5 Dhjetor 2018 NA BEN PRESION NE TELEFON QE TE MOS DENONCOJME ZOTIN LLESHAJ, EDI RAMEN, HESHT, TALLET, INJORON DHE ANASHKALON PLOTESISHT VJEDHJEN E HAPUR QE I ESHTE BERE PALLATIT TE BANIMIT. Personat perkates ne Polici qe na kane rrezikuar jeten qellimisht jane Policet perkates te lagjeve Ardisi ne Dobraq, dhe Zoti Lohja ne pallatin krimina, Petrit Vukaj hetuesi I Dobraqit, police specifike te Policise RRugore qe kane qene deshmitare dhe kane injoruar shume raste kur na eshte rrezikuar jeta para tyre dhe ne prezence te tyre, dy Policet gjyqesore qe nuk pranuan te merrnin denocnimin penal per Sheremedin Harushen, dhe Police te 129 qe na dalin ne telefon na tallin, na injorojne, na shajne, na fyejne, dhe nuk nuk marrin denoncimet e familjes perkundrazi vazhdojne akoma ten a bejne presion ne telefon qe te mos permendim emrin e Sander Lleshit dhe Edi Rames kur krimineli I tyre na terrorizon qellimisht ne shtepine tone.

  Police te patrulles se Policise dhe Policise Rrugore qe na ndjekin nga pas dhe na shohin duke na u bllokuar kalimi ne trotuar qellimisht te bizneset e njejta kriminale qe denoncojme tash 2 vjet rresht dhe keta police nuk bejne asgje perkundrazi bejne sehir duke shikuar familjen ne veshtiresi dhe largohen. Nena ka denoncuar vazhdimisht te Ministri i Brendshem se ne I kerkojme ndihme tash 1 vit cdo dite policit te lagjes, 129 dhe shefit te krimeve ta ndali doren e zeze te krimit te Lavdush Tormetaj ne pallat qe ka vjedhur korridoret e pallatit, ashensoret e pallatit, muret e pallatit, ka ndertuar oxhaqe kriminale qe na qelbin poshte dritareve dhe ballkoneve dhe na shqeteson me zhurmen e goditjeve ne mur dhe me matrapik dhe me kabllot elektrike qe na I perhap neper shkalla duke na bllokuar kalimin ne shkalle qellimisht. KETE TERROR TE QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES KY KRIMINEL E VAZHDON AKOMA ME BASHKEPUNIMIN E PLOTE QE KA ME POLICINE E SHKODRES DHE URDHERIN DIREKT QE MERR NGA VETE ZOTI LLESHAJ DHE ZOTI RAMA TE TE CILET E DENONCOJME DIREKT DHE KRIMINELI NUK E NDAL TERRORIN E QELLIMSHEM POR E VAZHDON Q TASH 2 VJET QE DENONCOJME TE TA DHE NE PROKURORI.

  Prefektura e Shkodres nuk ben asnje reagim konkret qe ta ndal zaptimin kriminal ne pallat dhe kriminelin Lavdush Tormetaj te mos na cenoje me qellimisht me zhurme. Prefektura merr denoncimet e familjes dhe ja transferon Bashkise se Krimit Shkoder pa adresuar dhe ndaluar krimin e organizuar qe ka zaptuar pallatin dhe na terrorizon cdo dite qellimisht. Me date 1 Nentor kur depozituam denoncimin e 11te te Prefektura pyetem a ka ndonje pergjigje dhe na thane nuk ka asnje pergjigje.

  Prokuroria e Shkodres ka marre 33 denoncime dhe po vazhdon te marre denoncime per sa kohe qe cenohemi dhe terrorizohemi cdo dite pa ndales dhe flen gjume pa reaguar ne asnje menyre dhe duke lejuar cdo dite qe te vazhdoj terrori I qellimshem ndaj familjes pa ndales.

  OSHEE Shkoder
  Cdo muaj qe ne Maj 2019 ku institucion nen vartesine e Edi Rames na rrjep me mbifaturime duke na faturuar me shume cdo muaj dhe me 20-30% me shume ne Gusht dhe Shtator 2019 krahasuar me Maj 2019. Pra OSHEEja kriminale pergatitet te mbifaturoje Dimrin ne Ekstrem duke mbifaturuar qe ne Gusht e Shtator me 20-30% te konsumit nomal te familjes. Kjo eshte rrjepja direkte qe na ben ky institucion shteteror nder vite qe kur kemi hyre ne kete pallat dhe kjo zhvatje direkte qe I behet familjes ne kete menyre kaq harbutshe eshte pjese e terrorit te qellimshem qe perdor vete Edi Rama per ta nxjerre familjen me force dhe me kete terror shteteror te vazhdueshem nga shtepia jone, nga pronat tona.

  Posta Shqiptare
  Na ndjek sa here shkojme ne Dobraq duke na bllokuar kalimin ne trotuar qellimisht dhe duke na rrezikuar jeten kur na afrohet te kembet fugoni I postes siq na beri nje dite te rruga Mucaj sapo dolem nga prona jone private dhe nuk u ndal perkundrazi na foli rende shoferi qe hyri si I cmendur ne rrugen Mucaj teksa familja po kalonte rrugen aty.

  Posta Shqiptare na terrorizoj per te mos na kthyer dekoderin qe nuk punonte duke mos pranuar te na jepte parate pa video perkatese qe perfaqesuesja e Postes kishte pranuar ta kthente produktin. E njejta perfaqesuese Poste e shiste dekoderin pa fature fare haptazi si per ne dhe te gjithe te tjeret. Por familjes ju be presion direkt dhe shume I eger nga te gjithe sherbetoret e krimit ne poste qe rrethuan zyren e perfaqesueses qe na kishte thirrur vete qellimisht dhe sherbetoret benin sehir duke shikuar 2 gra dhe 1 femije qe kerkonin leket mbrapsht per nje dekoder qe nuk punonte qe na e kishte shitur vete Posta Shqiptare.

  Drejtoria e Mjedisit dhe Pyjeve Shkoder
  Kjo drejtori na terrorizon sa here I kalojme para ne trotuarin publik qe eshte prone publike jo prone e kesaj drejtorie. Perfaqesuesit e kesaj drejtorie na kane bllokuar kalimin ne trotuar vazhdimisht duke parkuar makinat e tyre ne trotuarin publik para kesaj drejtorie. Akoma vazhdojne ti parkojne makinat e tyre te hyrja e drejtorise ne trotuar dhe te klubi kriminal qe eshte afer drejorise kriminale. Tashme kane filluar tja zhgulin nje e nga nje pllakat trotuarit ne hyrje te drejtorise per ta kthyer gjoja ne rruge para hyrjes se drejtorise por persa kohe qe vija e trotuarit mbetet e njejte dhe nuk ndryshon ne rrugen nacionale, kjo drejtori le ta haje me dhembe trotuarin publik por ai do te mbetet gjithmone trotuar dhe zone publike ku kalimtaret duhet te kalojne te sigurte dhe jot e terrorizohen dhe te perndjeken nga makinat kriminale te drejtporise kriminale sapo I afrohen ketij institucioni kriminal. Kjo drejtori per Emrin qe mbart ne vend qe ta mbaje sa me te rregullt trotuarin publik para hyrjes se saj edhe per hir te sigurise se kalimtareve ne kete zone por ja ta shqyeje pak e nga pak se don te terrorizoje nje familje qe shkon ne prone te vet dhe kalimtaret e rastit qe nuk don the dije fare per ta.

  Me date 1 Tetor 2019 kur depozituam denoncimin tone per oxhaqet ne faqaten e pallatit na informuan se do ta protokollonin kerkesen tone dhe do tja kalonin Inspektoriatitt te Mjedisit. Natyrisht brenda Tetorit 2019 u ndertuan 3 oxhaqe gjigande ne faqatat e jashtme te pallatit poshte dritareve dhe ballkoneve te pallatit duke na qelbur me neverine e tymit te tyre. Me date 1 Nentor 2019 perfaqesuesi I BAshkise Shkoder na tha denoncimin drejtuar inspektoriatit te Mjedisit e dergojme te Drejtoria e Mjedisit Shkoder, pra te kriminelet e drejtorise qe na terrorizojne ne rruge ne Dobraq sa here shkojme te prona jone ne Dobraq. Kjo shpjegonte edhe shkaterrimin e faqates se pallatit me instalimet e oxhaqeve neper faqata e jashtme te xhamit dhe te murit te pallatit direkt poshte dritareve dhe ballkoneve te pallatit.

  Per kete arsye me date 1 Nentor 2019 denoncimin per zaptimin kriminal te pallatit brenda dhe jashte konstruksionit te tij duke perfshire edhe instalimet kriminale te oxhaqeve I denoncuam te Ministria e Mjedisit, Agjencia Kombetare e Mjedisit, Inspektoriati Shteteror I Mjedisit dhe Inspektoriati Kombetar I Mbrojtjes se Territorit . Gati cdo dite I denoncojme oxhaqet kriminale dhe zaptimin kriminal ne pallat ne keto institucione vartese te Edi Rames qe rrine ne heshtje te plote. Instalimet kriminale te oxhaqeve, kondiocionereve, tubacioneve te dyshimtat poshte ambjenteve te banimit dhe siper kokave te kalimtareve jane akoma ne vend dhe cdo dite na qelb ne ballkon dhe dritare smogu dhe tymi I zi I oxhaqeve kriminale qe I denonojme vazhdimisht..

  Grupi I Dobraqit me bizneset kriminale qe shtrihen nga rruga Hysen Lacej deri te Dogana Shkoder me Hallunajt, ne rrethrrotullim, Klubin e Harushajve, karburant Kastratin, klubin e Grupit te Dobraqit afer ITC Pllaka biznes, biznesin Velipoja, biznesin e riparimit te lavatriqeve dhe mermerit, Drejtorine kirminale te Mjedisit dhe Pyjeve Shkoder, klubin kriminal afer kesaj drejtorie, fabriken e qumeshtit Klegen, kompanine Balaj, biznesin Xhovani 4, biznesin e Marash Micit, Mobilerine ngjitur me biznesin e Marash Micit, Gomisteri SELA, Klubin kriminal ngjitur me Gomisterine, rrobaqepsine ngjitur me Gomisterine, Lavazh Special, dyqani I veglave bujqesore afer Gomisteri SELA, bizneset kriminale te hyrja e ISH SMTse se vjeter te Shkodres, dyqani I miellit, servisi kriminal dhe klubi kriminal na terrorizojne cdo here qe shkojme ne Dobraq me bashkepunimin qe kane me policin e lagjes Rus, policin e Dobraqit Ardisin, Pertrit Vuken, patrullat perkatese te Policise Rrugore dhe 112 qe bejne xhiro neper rrugen nacionale dhe nuk e ndalin terrorin e qellimshem qe na imponon ky grup me bizneset kriminale te tij ne vijen e rruges nacionale ne Dobraq.

  Krimineli me pagese Lavdush Tormetaj ka vjedhur korridorin e katit te 5te dhe te 6te, ka vjedhur ashensorin e pallatit ne katin e 5te dhe te 6te, ka shkaterruar muret e korridoreve duke ju ndryshuar dhe nderruar destinacion ambjenteve te perbashketa te pallatit ne ambjente te biznesit kriminal. Tubacionet e dyshimta te instaluar ne pallat dalin vetem nga kati i 5te ne shkallet e pallatit dhe perfundojne ne kat te Ire. Jane ndertuar disa tubacione shtese vetem vitin e fundit qe cuditerisht dalin vetem nga kati I 3te I bizneseve dhe derdhen ne trotuarin publik. Pallati ka 5 oxhaqe gjigande ekzistuese ne konstruksionin e tij. Brenda muajit te fundit jane instaluar 4 oxhaqe tymi ekstra ne faqatat e jashtme te pallatit poshte ballkonit dhe poshte dritareve tona te cilat na demtojne jetesen qellimisht direkt ne shtepine tone. Keto oxhaqe nxjerrin tymin e naftes se djegur, te duhanit, te avullit te qelbur gjate mesnates kur fabrikat kriminale jane ne pune. Jane instaluar kondicionere gjigande te shumte ne numer perreth te gjithe faqatave te xhamave te pallatit kur ka shum pak biznese ne pallat dhe vetem familja jone jeton cdo dite ne kete pallat. KUJT I PERKASIN KETO KONDICIONERE DHE CFARE FUNKSIONI KRYEJNE NE NJE PALLAT TE SHKRETE DHE KETO KONDICIONER DHE INSTALIME DIREKT NE FAQATEN E XHAMIT TE PALLATIT NA RREZIKOJNE JETEN SA HERE KALOJME POSHTE PALLATIT NE DHE CDO KALIMTAR TJETER QE KALON NE RRUGEN AT GJERGJ FISHTA ?

  Biznesi Chicago nen perfaqesimin e kriminelit me pagese Lavdush Tormetaj vazhdon cdo dite te na terrorizoje, provokoje dhe cenoje familjen qellimisht. Biznesi Chicago nuk eshte me biznesi Chicago qe nderhynte ne pallat fshehurazi. Perkundrazi ne po perjetojme nje periudhe shume te zeze dhe te eger gjate gjithe muajve qe me date 5 Dhjetor 2018 kur krimineli Lavdush Tormetaj u lejua te zaptonte haptazi ambjentet e perbashketa te pallatit duke I shkaterruar ato gjithashtu. Krimineli Lavdush Tormetaj terrrorizon familjen cdo dite me zhurme matrapiku, goditje ne mur, me kabllot elektrike duke I varur dhe hapur neper shkallet e pallatit, me dyert e krimit qe I mban te hapura ne shkallet e pallatit sa here ulemi e ngjitemi;
  1. Sapo familja fillon te denoncoje publikisht terrorin qe na imponohet ne pallat dhe jashte tij
  2. Sapo familja kthehet nga pushteti lokal pasi depozitojme denoncimet per terrorin e qellimshem qe na imponon ky biznes me zhurmen e matrapikut dhe me zaptimin kriminal qe po ben ne pallat
  3. Sapo familja kthehet nga Prokuroria e Shkodres pasi depozitojme denoncimet per terrorin e qellimshem qe na imponon ky biznes dhe zaptimin kriminal qe po ben ne pallat
  4. Sapo familja kthehet ne shtepi pasi kemi dale jashte gjithe diten
  5. Sapo familja nuk del perjashta dhe vendos te qendroje gjithe diten ne shtepi

  Pra biznesi Chicago ne katin e 5te te pallatit nuk eshte mirefilli nje biznes qe po ben thjeshte nje zaptim te vogel ndertimor ose po na shqeteson rastesisht sepse ka pak pune. KY ESHTE NJE BIZNES I MIREFILLTE KRIMINAL QE PO UDHEHIQET NGA KRIMINELI I RRADHES ME PAGESE LAVDUSH TORMETAJ I CILI ESHTE INSTALUAR NE PALLAT ME NJE QELLIM TE VETEM KRIMINAL: TE RREZIKOJE JETEN E FAMILJES, TE TERRORIZOJE FAMILJEN, TE PROVOKOJE FAMILJEN, TE NA CENOJE NE TE GJITHA MENYRAT ME TE POSHTRA. I kemi denoncuar dhe me fakte dhe me video rastet qe jemi cenuar, provokuar, terrorizuar dhe shantazhuar deri me uje te pijshem, drita, ashensorin e pallatit nga ky BIZNES KRIMINAL. KY BIZNES ESHTE INSTALUAR NE PALLAT TE RREZIKOJE JETEN E FAMILJES ME CDO KUSHT DHE SPECIFIKISHT KETO 2 VITE QE KUR KEMI ARDHUR NE SHQIPERI. Ky biznes me ne krye kriminelin me pagese Lavdush Tormetaj vazhdon te na terrorizoje dhe demtoje qellimisht cdo dite.

  Rasti I fikjes se dritave ne pallat nga OSHEE Shkoder kur nena hyn ne ashensor verteton shume qarte bashkepunimin kriminal qe ka midis OSHEE Shkoder dhe kriminelit Lavdush Tormetaj per te realizuar nje cenim kaq te eger dhe te rrezikshem ndaj familjes.

  Rasti I fikjes se dritave nga OSHEEja kur familja po denonconte edhe per Kombet e Bashkuara dhe Eskobarin e Ballkanit, Edi Rama ne Kombe te Bashkuara. Kur kerkuam sqarim nga OSHEEja me telefonata me pagese, OSHEEja veproj ekzaktesisht siq vepron Policia e kapur nga krimi dhe e udhehequr nga Sander Lleshi, U tall, na injoroj, nuk u pergjigj pyetjeve tona jo vetem nje perfaqesues I OSHEE Shkoder por disa qe gjoja paguhen te nxehin karriget ne Dispecerite e Shkodres gjoja ne sherbim te ankesave/kerkesave te Popullit Shkodran. Pra bashke me dritat e fikura dhe bllokimin e denoncimit publik duhet te merrnim edhe neverine tallese te hajdutave te Popullit qe perfaqesojne OSHEE Shkoder.

  Rasti qe ne ndjejme eren e naftes se djegur sepse fabrikat kriminale te instaluara ne pallat punojne ndersa tymi I zi I tyre del nga oxhaqet provizore qe ka INSTALUAR QELLIMISHT LAVDUSH TORMETAJ POSHTE BALLKONEVE DHE DRITAREVE NE FAQATAT E PALLATIT DIREKT POSHTE SHTEPISE TONE DUKE NA QELBUR ME EREN DHE TYMIN E NAFTES.

  Rasti ku jemi terrorizuar EKSTREMISHT ME ZHURME MATRAPIKU, GODITJESH NE MUR, ZHURMEN E GJENERATOREVE GJIGANDE POSHTE BALLKONIT, ZHURMEN E KANTIERIT TE NDERTIMIT KRIMINAL nga krimineli me pagese Lavdush Tormetaj per 1 vit rresht pavaresisht denoncimeve te vazhdueshme ditore, mujore qe benim ne Prokurorine e Shkodres, Bashki, Prefekture, Policine e Shkodres dhe Ministrine e Brendshme.

  Gjurmet e zeza te krimit dhe demit kolosal qe biznesi kriminal Chicago me perfaquesin e tij Lavdush Tormetaj na ka shkaktuar dhe na shkakton ne pallat na I ka lene edhe instalimi I nje kondicioneri ne oxhakun e pallatit nga “tekniket” e NEPTUNIT qe ne vitin 2016. Bloza u perhap kryesisht dhe vetem ne pjesen e kondicionerit dhe perreth kondicionerit sepse NEPTUNI, oligarku I Edi Rames na e instaloj kondicionerin ne oxhak qellimisht. Reagimi I “teknikeve te NEPTUNIT” duke perdorur te gjtha llojet e justifikimeve te paverteta PER TE MOS E HEQUR NE ASNJE MENYRE KONDICIONERIN E INSTALUAR NE OXHAK, pasi I thirrem ta hiqnin kondicionerin nga oxhaku eshte skandaloz dhe verteton shume qarte se I gjithe instalimi I kondicionerit eshte bere qellimisht ne oxhak, qellimisht per te na demtuar ne shendet dhe ne pronen tone private. Dhe pas thirrjes per ndihme dhe kerkeses qe te hiqet kondicioneri nga oxhaku te NEPTUNI, te gjithe tekniket e tij nuk PRANUAN TA HEQIN KONDICIONERIN POR DOLEN PERJASHTA ME JUSTIFIKIME. Pasi I kerkuam ndihme Prokurorise se Shkodres me denoncim specifik per kete rast u lejuam te merrnim ndihme nga bizne qe pranoj ten a ndihmonte dhe na faturoj demin e qellimshem te NEPTUNIT dhe Krimineleve te Pallatit me 150,000 leke te vjetra.

  Shkolla Amerikane qe femija po merr mesim online na ben shume presion direkt duke na imponuar shume padrejtesi dhe shume veshtiresi gjate mesimit qe merr femija. Kemi vene re qe presioni qe na imponon shkolla ecen ne nje linje me terrorin qe na imponon biznesi kriminal Chicago. Pra ne nje dite normale terrori nis me biznesin kriminal Chicago dhe perfundon me probleme te vazhdueshme qe na jep shkolla gjate mesimit te femijes online. Pra Shkolla Amerikane po perdoret si mjet shtese terrori ndaj familjes ekzaktesisht siq po perdoret biznesi kriminal Chicago.

  Mafia E Organizuar Shteterore e grupit kriminal te Bashkise se Krimit dhe Qeverise se Krimit qe na ka izoluar qellimisht per te na shkaterruar jeten per interres te Ambasades Amerikane dhe qellimit te saj te vazhdimit te terrorit ditor te qellimshem ndaj familjes, kontrollon cdo individ qe ne I kerkojme ndihme ose nje sherbim te caktuar dhe nuk I lejon njerezit te na japin sherbimin qe kemi nevoje dhe qe kemi rene dakort te marrim.

  Pra perdoren te gjitha bizneset gjigande kryesore ne Shqiperi,OLIGARKET E EDI RAMES, qe japin sherbim te caktuar Popullit Shqiptar te na terrorizojne, cenojne, dhe te na mohojne sherbimin qellimisht.

  NEPTUNI na ka instaluar poshtersisht aspiratorin dhe kondicionerin ne pallat. Na shiti printerin me garanci dhe nuk pranoj ta rregullonte brenda garancise.
  Karburant Kastrati perdoret te na bej presion te Stadiumi, te na terrorizoje te dhe te na rrezikoje jeten ne Dobraq
  ITC Pllaka biznes e rriti faturen origjinale te sherbimit qe I kerkuam shume lart pasi kishim rene dakort ne nje cmim final dhe ne fund beri si NEPTUNI e la pjesen e dyqanit pa pllaka per te cilen kishim rene dakort ta veshte me pllaka.
  Posta Shqiptare nuk pranoj te na ktheje parate pasi na shiti dekoder qe nuk punonte.
  Digitalb nuk pranoj te na shiste dekoder me te drejte kthimi nese nuk punon.
  Tring donte te na shiste dekoder qe punon vetem kur ke gjithmone oferte me Tring.
  Vodafone nuk pranoj ti sherbente nenes duke u justifikuar se nuk I punon sistemi dhe nuk pranonte te procesonte pagesen e nenes per telefonin qe perdorim sidomos ne nje situate te tille ditore kur e kemi jeten nen rrezik ditor.
  ABCOM
  • VAZHDON TE nderprese internetin me suste sipas deshires se Ambasades Amerikane qe te justifikohet nderprerja e mesimit te femijes ne shkollen Amerikane.
  • VAZHDON TE nderprese internetin me suste qe te mos lejohemi te denoncojme publikisht tmerrin dhe krimin qe na imponohet cdo dite qellimisht

  Familja PERGJOHET hap pas hapi brenda ne shtepine ku jetojme dhe jashte, ne korridorin e katit te 9te kur dalim dhe ne shkallet e pallatit dhe derisa dalim jashte pallatit. Kjo perndjekje dhe pergjim i vazhdueshem vertetohet shume qarte:
  • me nderhyrjet e menjehershme dhe te vazhdueshme ne email, ne internet, ne telefon sapo perpiqemi te denoncojme
  • me zhurmat terrorizuese te Lavdush Tormetajt qe perkojne me kohen kur bllokohet emaili, interneti dhe telefoni
  • me shfaqjen e sherbetoreve te krimit qe na presin ne ashensor ose ne shkallet e pallatit dhe na shfaqen papritmas kur afrohemi te marrim ashensorin ose kur dalim nga hyrja jone ose nga pallati dhe na dalin menjeher perpara.
  • me terrorin ditor te qellimshem qe na behet te hyrjet ne katin tone dhe ne katet poshte nesh qe biznesi kriminal ka akses ti perdor sipas interresit dhe deshires.

  Natyrisht kete pergjim Chicago dhe kriminelet e instaluar ne pallat e bejne me drite jeshile te hapur dhe me bashkepunim shume te ngushte me Qeverine Mafioze Shqiptare qe ka aftesite dhe mjetet e pershtatshme te zhvilloje nje pergjim te tille ndaj familjes me qellim te izoloje familjen, te terrorizoje familjen, te ndaloje denoncimet qe familja kerkon te beje edhe publikisht perderisa i gjithe Pushteti Lokal dhe Ekzekutiv hesht plotesisht ndaj familjes dhe terrorit te qellimshem qe i imponohet cdo dite dhe me keq kur vete Zedhenesi I Zotit Lleshaj, Zoti Rrumbullaku sqaron ne email se ankimet e vazhdueshme te familjes kane rezultuar pa vend edhe pse familja denoncon me video dhe fakte cdo ankim/denoncim qe ben tash 2 vjet rresht. Ose kur perfaqesuesi I Sander Lleshit te 129 e Shkodres I quan shpifje denoncimet ditore te familjes per kriminelin qe perdor Zoti Lleshaj te na terrorizoje cdo dite perderisa ne e denoncojme cdo dite te zoti Lleshaj.

  Veme re se terrori qe na imponohet ne zonen e Dobraqit eshte I lidhur ngushte me terrorin e qellimshem qe na imponohet nga biznesi kriminal Chicago. Kur familja rrin ne shtepi, ne terrorizohemi nga biznesi kriminal dhe nga presioni I rradhes qe na imponon Shkolla Amerikane. Kur shkojme ne Dobraq terrorizohemi nga Grupi I Dobraqit I caktuar natyrisht si biznesi kriminal Chicago te zbatoje terrorin e qellimshem ne zonen e Dobraqit gjate kohes kur familja eshte atje. Kur kthehemi ne shtepi na terrorizon qellimisht biznesi kriminal Chicago ne pallat.

  Veme re nga muaji Tetor 2019 dhe ne vazhdim ka nje tendence shume te eger te ndalohet denoncimi publik i familjes me te gjitha menyrat me te poshtra te mundshme
  • duke na fshehur emailat qe i kemi derguar ne data te caktuara por ne nuk i shohim me ne Sent Folder pavarsisht sa here perpiqemi te riinstalojme aplikacionet perkatese te emailit qe te jene te perditesuar sa me korrekt.
  • Duke na mbajtur emailat me minuta, me ore ne OUTBOX dhe duke mos I lene te shkojne askund
  • Duke na bllokuar aplikacionet e emailave plotesisht qe te mos mundemi ti aksesojme ne telefon
  • Ne kompjuter duke bllokuar shume here emailat ne Draft sepse konsiderohen SPAM automatikisht dhe nuk lejohen te dergohen askund
  • Duke na bllokuar plotesisht kompjuterin teksa perpiqemi te denoncojme me email
  • Duke na bllokuar aksesin te faqet e Interpolit, Europolit per te mos na lejuar te denoncojme terrorin e qellimshem qe na imponohet cdo dite.
  • Duke u koordinuar dhe perdorur kompanine ABCOM qe te nderpritet interneti ose te bjere shpejtesia e internetit e familjes me qellim:
   qe te mos dergohen emailat e mbajtur ne OUTBOX qe mos lejohet familja te denoncoje publikisht
   qe te ndalohet denoncimi te Interpoli dhe Europoli
   qe te justifikohet shkolla amerikane kur nderpret mesimim online ndersa kemi internet

  Pra ketu kuptohet qarte qe jeta e familjes eshte ne nje rrezik shume te madh sepse ne nuk po na ndjek nje grup I mirerfillte kriminal por ne po na ndjek NJE KUPOLE SHTETERORE KRIMINALE ME RRENJE TE AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI qe po perdor Qeverine Ekzekutive Mafioze Shqiptare, Opoziten Shqiptare, Pushtetin lokal te Shkodres, Prokurorine e Shkodres dhe Policine e Shtetit dhe te Shkodres per te zbatuar nje plan veprimi ditor terrorizues ndaj familjes per ta heshtur familjen nje here e pergjithmone ose per ta detyruar te braktise pronat e saj dhe te largohet nga Shqiperia nje here e mire.

  Kjo eshte arsyeja sepse familja VAZHDON TE TERRORIZOHET DHE TI RREZIKOHET JETA QELLIMISHT sado qe denoncon dhe kerkon ndihmen e Policise, Prokurorise, Pushtetit Lokal te Shkodres siq jane Bashkia dhe Prefektura, Ministrit te Brendshem qe I leme mesazhe cdo dite cfare kalojme dhe Zotit Rama bashke me opoziten dhe cdo digaster tjeter pergjegjes per situaten e tmerrshme ne te cilen ndodhet familja.

  Kerkojme urgjentisht te ndalet biznesi kriminal Chicago dhe kriminel Lavdush Tormetaj dhe te mos terrorizoje me familjen sepse ka 1 vit qe po na shkaterron jetesen ne pallat qellimisht dhe kete cenim po e ben me dore te lire dhe mbeshtetje te plote shteterore. Kerkojme te ndalet urgjentisht zaptimi kriminal I metejshem ne pallat sepse ky biznes kriminal qe eshte caktuar te rrezikoje jeten e familjes dhe te na terrorizoje qellimisht po prek katet e banimit te pallatit duke I vjedhur hapur ato dhe duke cenuar qellimisht sigurine ne pallat ndersa po nderton fabrikat kriminale te Edi Rames dhe Sorosit qe ka zaptuar pallatin. Familja eshte ne rrezik shume te madh nga biznesi kriminal Chicago dhe Lavdush Tormetaj qe eshte caktuar te hesht familjen pergjithmone ose ta nxjerri perjashta me terror te vazhdueshem ditor per ti plackitur te gjitha pronat familjes.

  Kerkojme te ndalet terrori qe Luan Harusha me Grupin e Dobraqit dhe bizneset kriminale te tyre dhe Policine e Krimit te Sander Lleshit vazhdon ti imponoje familjes ne te gjithe vijen e trotuarit e rruges nacionale ne Dobraq. Ne jemi cenuar dhe dhunuar fizikisht ne rethrrotullim dhe kemi denoncuar ne kohe dhe me fakte cfare na beri Sheremedin Harusha dhe qe nga ajo dite terrori I Harushajve eshte zhvendosur te karburant Kastrati dhe shtepia kriminale qe nuk la lejon te kalojme ne trotuar qellimisht. Kerkojme te ndalet terrori qe na imponojne te gjithe bizneset kriminale te Grupit te Dobraqit ne kete zone qe I kemi denoncuar dhe vazhdojme ti denoncojme cdo dite nga Karburant Kastrati deri te prona jone private qe vazhdojne te na bllokojne kalimin ne trotuar dhe rrjedhimisht na rrezikojne jeten qellimisht.

  Kerkojme nga Ambasada Amerikane ne Shqiperi ta ndali planin e zi te terrorit ditor te qellimshem qe I imponon familjes cdo dite duke perdorur dhe shfrytezuar nje vend si Shqiperia e jone e Mjere ku Pushteti Ekzekutiv dhe Lokal nuk ekziston me por vetem Korrupsioni dhe Krimi Masiv mbreterojne ne vend. Ambasada Amerikane ka perdorur dhe po perdor cdo Pushtet, Institucion Shteteror Shqiptar, cdo sherbetor krimi me qellim per te na heshtur pergjithmone, per te na shfarosur, per te na shkaterruar jeten duke na plackitur pronat private dhe per te na detyruar te braktisim gjithqka dhe te kthehemi ne Amerike me force dhe terror te vazhdueshem qe ushtrohet mbi ne cdo dite. Ne do te denoncojme gjithmone hapur dhe publikisht cfare na kanoset dhe nga kush SEPSE JEMI VIKTIMA TE KORRUPSIONIT DHE KRIMIT BOTEROR QE AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI PO MUNDOHET TI HESHTE ME FORCE. NA LINI TE QETE DHE MOS NA TERRORIZONI ME SEPSE NE PO DENONCOJME NJE TE VERTET TE TMERRSHME QE NDIHMON SHTETIN AMERIKAN DHE MBARE BOTEN.

  PER CDO INCIDENT, RREZIKIM JETE DHE PRONE NDAJ FAMILJES, PROKURORIA E SHKODRES, JU JENI PERGJEGJES TE PARET QE NUK E NDALNI KETE TERROR TE QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES DHE NUK ARRESTONI KRIMINELET QE NA RREZIKOJNE JETEN DHE TERRORIZOJNE QELLIMISHT CDO DITE.

  PAS JUSH, PERGJEGJES PER RREZIKIMIN, CENIMIN, DHE KERCENIMIN E JETES TONE QELLIMISHT DHE PER CENIMIN E PRONAVE TONA PRIVATE QELLIMISHT ESHTE AMBASADA AMERIKANE DHE KOMBET E BASHKUARA QE PERDORIN QEVERINE RAMA ME MINISTRAT PERKATES TE SAJ TE UDHEHEQIN TERRORIN E QELLIMSHEM DITOR NDAJ FAMILJES PAVARESISHT DENONCIMEVE TE VAZHDUESHME PUBLIKE DHE JO PUBLIKE QE MERR NGA FAMILJA KJO QEVERI PAS CDO INCIDENTI TERRORIZUES QE I IMPONOHET FAMILJES NE JETEN E SAJ.

  Kini parasysh se me date 31 Korrik 2019 ne oren 11:19 te dites, GJYKATA E STRASBURGUT PER TE DREJTA NJERIUT ka marre denoncimin e familjes per gjithe kete kalvar terrori qe po kalojme tash 2 vjet rresht ne Shqiperi dhe per historine e ketij tmerri qe ka filluar me vite ne Amerike. Natyrisht fajtori kryesor qe denoncohet ne kete denoncim eshte Edi Rama dhe Qeveria e tij Kriminale Shqiptare perderisa ne mund te denonoconim vetem Shtetet, Shqiperine ne kete rast, qe ishin pjese e juridiksionit te kesaj gjykate per te drejtat e njeriut.

  Jane 4 muaj qe ky denoncim ndodhet ne Gjykaten e Strasburgut NDERSA Ambasada Amerikane ne Shqiperi me marionetat e saj, Eskobarin e Ballkanit, Edi Rama, Lulzim Soros Bashen me Bashkine e Shkodres, dhe Sorosin vazhdojne te mprehin thikat cdo dite kunder familjes dhe pa ndales. Me 31 Korrik 2019 kishim depozituar vetem 27 denoncime ne Prokurorine e Shkodres. Sot po depozitojme denoncimi e 34te ne Prokurorine e Shkodres per te njejtin terror qe familjes vazhdont ti imponohet cdo dite duke na rrezikuar jeten dhe duke na shkaterruar jetesen. Natyrisht ne nuk jemi, Kryetari I Partise Demokratike te Shqiperise, Lulzim Soros Basha qe merr me miliona euro demshperblim nga Gjykata e Strasburgut per te Drejtat e Njeriut kur bashke me Edi Ramen hidhet poshte pallati shume katesh I Zoti Basha dhe Zoti Basha merr drejtesine qe kerkon me suste nga Gjykata per te Drejtat e Njeriut Ne Strasburg. Ne jemi nje familje e shkaterruar dhe e tmerruar nga terrori ditor qe na imponohet ne menyre rigoroze cdo dite dhe per kete arsye detyrohemi te denoncojme per te 34en here ne Prokurorine e Shkodres dhe PO PRESIM ME SHPRESE DHE ME SHUME DURIM DREJTESINE E GJYKATES SE STRASBURGUT.

  FILE VRUCAJ
  VJOLLCA XHAKA
  AMIN XHAKA NAIK

  DATE 26 Nentor 2019

  Reply to this comment
 75. VJOLLCA XHAKA December 5, 17:25

  PLEASE HELP US BECAUSE SHISH, THE ALBANIAN CRIMINAL GOVERNEMENT POLICE FORCE HAS BLOCKED OUR INTERNET AND EMAIL COMMUNICATION TO STOP US TRANSMITTING THE MEESSAGE WE WANT TO TRASMIT TO PRESIDENT OBAMA.
  WE ARE ASKING FOR HELP PRESIDENT OBAMA IN THIS MESSAGE BUT SHISH TOGETHER WITH THE CRIMINAL MINISTRY OF INTERNAL AFFARIS BLOCKS AND CENSURES EVERYTHING WE TRY TO DENOUNCE FOR THE LAST 2 YEARS IN A ROW.

  OUR FAMILY WAS TERRORIZED AND HARASSED INTENTIONALLY IN USA BECAUSE I WITNESSED AND DENOUNCED IMPROPER AND SERIOUS ACCOUNTING WORK ENVIRONMENT CONDITIONS WITHIN THE UNITED NATIONS AND VARIOUS INTERNATIONAL ORGANIZATIONS INCLUDING THE CHICAGO COOK COUNTY AND NEW YORK CITY GOVERNMENT AGENCIES WHERE I WORKED AS AN AUDITOR AND AN ACCOUNTANT.

  WE WERE FORCED TO RUN AWAY FROM USA BECAUSE OF THE CONTINOUS TERROR AND HARASSMENT THAT WAS RISKING OUR LIVES IN NEW YORK CITY IN 2017 AND CAME BACK TO OUR COUNTRY OF ORIGIN ALBANIA.

  IN ALBANIA THE CRIMINAL SHISH AND MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS UNDER THE LEAD OF THE ESCOBAR OF THE BALKANS, EDI RAMA FOLLOWS THE FAMILY IN EVERY STEP INSIDE OUR HOUSE AND OUTSIDE IN THE STREETS TERRORIZING, PROVOKING, RISKING OUR LIVES DAILY FOR THE LAST 2 YEARS IN A ROW IN THE MIDDLE OF SHKODRA CITY. THIS IS EXACTLY THE SAME TERRROR WE RECEIVED IN USA UNINTERRUPTED EVEN THOUGH WE DENOUNCED IT TO THE AMERICAN, CONGRESS, SENATE, PRESIDENTS OBAMA AND TRUMP.

  WE HAVE BEEN BLOCKED TO USE THE EMAIL SINCE 1:28 PM BECAUSE THE CRIMINAL SHISH THAT RISKS OUR LIVES DAILY AND TERRORIZES US INTENTIONALLY WANT TO STOP US TO TRANSMIT THE MESSAGE FOR HELP TO PRESIDENT OBAMA THAT COMMUNICATES WITH US THRU HIS OBAMA FOUDATION. WE ARE TRYING TO TRANSMIT THE MESSAGE BUT THE CRIMINAL AND MAFIA ALBANIAN GOVERNMENT THRU SHISH AND THE MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS IS NOT ALLOWING US TO TRANSMITT.

  BUT THE DAILY INTENTIONAL TERROR TO THE FMAILY IS IMPOSED UNSTOPPABLE TO THE FAMILY AND WE HAVE AND WE ARE DENOUNCING THIS INTENTIONAL TERROR THRU 36 DENOUNCIATIONS TO THE ALBANIAN GENERAL PROSECUTORS OFFICE, SHKODRA PROSECTUORS OFFICE, INTERPOL, EUROPOL, VARIOUS AND MOST ACTIVE FOREIGN EMBASSIES IN ALBANIA-US EMBASSY, EU DELEGATION, GERMAN EMBASSY, ITALIAN EMBASSY, NETHERLANDS EMBASSY AND VARIOUS OTHER EMBASSIES. DAILY WE DENOUNCE TO THE POLICE, TO THE MINISTER OF INTERNAL AFFAIRS, TO SHISH, TO VARIOUS ALBANIAN MAFIA GOVERNEMENT ISNTITUTIONS FOR THE LAST 2 YEARS IN A ROW AND STILL THE SAME INTENTIONAL TERROR AND HARASSMENT IS IMPOSED TO THE FAMILY DAILY.

  SHISH AND MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS WANT TO SILENCE US FOR THE INTEREST OF UNITED NATIONS AND AMERICAN DEPARTMENT OF STATE IN EXCHANGE TO STEAL OUR PRIVATE PROPERTIES IN ALBANIA.

  WE NEED HELP, WE NEED A VOICE AND WE NEED PROTECTION FROM THE ALBANIAN CRIMINAL GOVERNEMENT, SHISH, US DEPARTMENT OF STATE AND UNITED NATIONS.

  VJOLLCA XHAKA
  FILE VRUCAJ
  AMIN XHAKA NAIK

  NA ESHTE BLLOKUAR DENONCIMI I TERRORIT DITOR TE QELLIMSHEM QE NA IMPONON AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBET E BASHKUARA NEPERMJET SHISH DHE MINISTRISE SE BRENDSHME QE NE OREN 1:28 TE MBASDITES.

  U LEJUAM VETEM NE OREN 4:20 TE DENONCONIM ME SHKRIM POR JO ME VIDEO TERRORIN DITOR QE NA IMPONOHET CDO DITE.

  kERKOJME TE LEJOHEMI TE DENONCOJME ME FJALE DHE TE LEJOHEMI TE DENONCOJME MESAZHIN QE KEMI PER PRESIDENTIN AMERIKAN OBAMA.

  POR NA BLLOKOJNE EMAILIN DHE INTERNETIN QE TE MOS NA LEJOJNE QELLIMISHT TE DENONCOJME ANKESAT DHE TMERRIN QE DUAM TE ADRESOJME TE PRESIDENTI OBAMA.

  KERKOJME NDIHME TE LEJOHEMI TE DENONCOJME TERRORIN QE NA IMPONUAN EDHE SOT SAPO DOLEM NGA SHTEPIA DERI NE DOBRAQ ME KRIMINELET E HARUSHAJVE QE I PERDOR SHISH PER TE TERRORIZUAR DHE RREZIKUAR JETEN E FAMILJES QELLIMISHT NE DOBRAQ.

  KERKOJM NDIHME URGJENTE DHE MBROJTJE URGJENTE SEPSE PO NA RREZIKOHET JETA NGA AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI, SHISH, DHE MINISTRIA E BREDSHME E SHQIPERISE.

  Reply to this comment
 76. VJOLLCA XHAKA December 5, 19:28

  NA KANE BLLOKUAR EMAILIN AMBASADA AMERIKANE, SHISHI, QEVERIA E KRIMIT E ESKOBARIT TE BALLKANIT, EDI RAMA DHE BASHKIA E KRIMIT E VOLTANA ADEMIT DHE LULZIM SOSOR BASHES.

  GJATE KOHES QE DENONCOJME TMERRIN QE NA IMPONOJNE CDO DITE NE RRUGE, NE SHTEPI KETA KRIMINELE KOMBETAR DHE NDERKOMBETAR, NA MBYSIN ME TYMIN E ZI DHE SMOGUNG E OXHAQEVE TE KRIMIT TE INSTALUAR NE FABRIKAT E KRIMIT TE PALLATIT KU JETOJME .

  SAPO U PERPOQEM TE DENONONCOJME ME KETE MESAZH NA BLLOKUAN EMAILIN:

  NA I LARGONI OXHAQET E KRIMINELEVE TE SHISHIT DHE AMBASADES AMERIKANE SE NA MBYTEN ME TYMIN E ZI DHE SMOGUN QE NA E LESHOJNE GJATE TERRIT TE MBREMJES TE BALLKONET DHE DRITARET.

  KU JENI MINISTRITE PERKATESE TE ESKOBARIT TE BALLKANIT? PSE NUK I HIQNI OXHAQET E KRIMIT APO DONI DERI NE FUND TA TERRORIZONI DHE SHKATERRONI JETESEN E FAMILJES NE PALLATIN E KRIMIT QE KA ZAPTUAR SHISH, AMABSADA AMERIKANE, SOROSI, AMBASADA AUSTRIAKE?

  Reply to this comment
 77. VJOLLCA XHAKA December 5, 19:39

  FAMILJA KA FILLUAR TE DENONCOJE ME EMAIL QE NE OREN 1:24 TE MBASDITES. ESHTE ORA 7:34 E DARKES QE AKOMA NUK KEMI DENONCUAR PLOTESISHT TERRRORIN DITOR QE AMBASADA AMERIKANE, SHISH, ESKOBARI BALLKANIT EDI RAMA ME QEVERINE E TIJ TE KRIMIT, VOLTANA ADEMI ME LULZIM SOROS BASHEN DHE BASHKINE E TYRE TE KRIMIT NA IMPONOJNE CDO DITE SEPSE URDHEROHEN DIREKT NGA AMBASADA AMERIKANE DHE TERRORI KRIMINAL DITOR NDAJ FAMILJES EKZEKUTOHET NGA SHISH DHE MINISTRIA E BRENDSHME CDO DITE.

  NDERSA FAMILJES I IKEN JETA, KOHA DUKE KLITHUR PER NDIHME NGA KETA KRIMINELE NDERKOMBETARE DHE KOMBETARE NE SHQIPERINE E MJERE SEPSE NA FIKIN INTERNETIN TE SHTYJNE SA ME SHUME KOHEN E DERGIMIT TE DENONCIMEVE ME SHPRESEN SE FAMILJA DO TI NDALI DENONCIMET NDAJ KETYRE KRIMINELEVE QE I DENONCOJME TASH 36 HERE NE PROKURORINE E KAPUR PREJ TYRE DHE SOROSIT.

  Reply to this comment
 78. VJOLLCA XHAKA December 5, 22:18

  KEMI NISUR TE DENONCOJME NE OREN 1:27PM DHE PERFUNDUAM NE OREN 10PM TE DENONCOJME TE GJITHE TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA U IMPONUA SOT NGA AMBASADA AMNERIKANE,, KOMBET E BASHKUARA ME VEGLAT KRIMINALE SHISH, QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES DHE BASHKIA E KRIMI.

  NE OREN 10 NENA LA NJE MESAZH PER SANDER LLESHIN DUKE I KERKUAR 3 GJERA :
  1) QE TE NDALE SHISH MOS TE VRASE FAMILJEN
  2) FALEMNDERIT QE KA NDALE MATRAPIKUN SOT QE KUR KEMI ARDHUR NE SHTEPI NUK E DEGJUAM VETEM KUR U NGJITEM NEPER SHKALLE E NDEZEN DHE PASTAJ E FIKU SHIKU
  3) TE MOS NA KEPUTET INTERNETI SEPSE MESOJME FEMIJEN ONLINE ME INTERNET

  NENA E FALKENDEROJ ZOTIN LLESHAJ QE VETEM SOT E LEJOJ TE PUSHONTE E QETE NE SHTEPI PA E TERRORIZUAR ME ZHURMEN E MATRAPIKUT TE SHISH.

  KETE MESAZH NA E BLLOKOJ SHISH DHE NUK PO NA LEJON TA DERGOJME PUBLIKISHT ME EMAIL SEPSE SHKEPUSIN INTERNETIN DUKE MOS LEJUAR FAMILJEN TE DENONCOJE ASHTU SIQ NA E BENE EDHE SOT DUKE NA MBAJTUR 9 ORE NE KOMPJUTER QE TE DENONCONIM TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA IMPONON CDO DITE KOKA E ZINXHIRIT KRIMINAL AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI ME KOMBET E BASHKUARA DUKE PERDORUR SHISH, QEVERINE E KRIMIT TE EDI RAMES DHE SANDER LLESHIT, DHE BASHKINE E KRIMIT TE LULZIM SOROS BASHES DHE VOLTANA ADEMIT.

  Reply to this comment
 79. VJOLLCA XHAKA December 5, 22:50

  KEMI NISUR TE DENONCOJME NE OREN 1:27PM DHE PERFUNDUAM NE OREN 10PM TE DENONCOJME TE GJITHE TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA U IMPONUA SOT NGA AMBASADA AMNERIKANE,, KOMBET E BASHKUARA ME VEGLAT KRIMINALE SHISH, QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES DHE BASHKIA E KRIMI.

  NE OREN 10 NENA LA NJE MESAZH PER SANDER LLESHIN DUKE I KERKUAR 3 GJERA :
  1) QE TE NDALE SHISH MOS TE VRASE FAMILJEN
  2) FALEMNDERIT QE KA NDALE MATRAPIKUN SOT QE KUR KEMI ARDHUR NE SHTEPI NUK E DEGJUAM VETEM KUR U NGJITEM NEPER SHKALLE E NDEZEN DHE PASTAJ E FIKU SHIKU
  3) TE MOS NA KEPUTET INTERNETI SEPSE MESOJME FEMIJEN ONLINE ME INTERNET

  NENA E FALKENDEROJ ZOTIN LLESHAJ QE VETEM SOT E LEJOJ TE PUSHONTE E QETE NE SHTEPI PA E TERRORIZUAR ME ZHURMEN E MATRAPIKUT TE SHISH.

  KETE MESAZH NA E BLLOKOJ SHISH DHE NUK PO NA LEJON TA DERGOJME PUBLIKISHT ME EMAIL SEPSE SHKEPUSIN INTERNETIN DUKE MOS LEJUAR FAMILJEN TE DENONCOJE ASHTU SIQ NA E BENE EDHE SOT DUKE NA MBAJTUR 9 ORE NE KOMPJUTER QE TE DENONCONIM TERRORIN E QELLIMSHEM QE NA IMPONON CDO DITE KOKA E ZINXHIRIT KRIMINAL AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI ME KOMBET E BASHKUARA DUKE PERDORUR SHISH, QEVERINE E KRIMIT TE EDI RAMES DHE SANDER LLESHIT, DHE BASHKINE E KRIMIT TE LULZIM SOROS BASHES DHE VOLTANA ADEMIT.

  SHISH VAZHDON AKOMA TE NA BLLOKOJE EMAILIN DHE INTERNETIN QE TE MOS NA LEJOJE TE DENONCOJME. KETA KRIMINELE SHTETI NUK JANE NGI AKOMA DUKE TORTURUAR JETEN E FAMILJES TONE TASH 2 VJET RRESHT DUKE NA RREZIKUAR JETEN, DUKE NA TERRORIZUAR QELLIMISHT PER INTERRES TE AMBASADES AMERIKANE NE SHQIPERI, KOMBEVE TE BASHKUARA QE TE NA HESHTIN PERGJITHMONE. NDERSA KERKOJNE TE NA PLACKISIN GJATE KETIJ MISIONI TE ZI NDAJ FAMILJES TONE.

  Reply to this comment
 80. vjollca xhaka December 6, 14:13

  Dje na u desh 10 ore te denonconim terrorin e qellimshem qe na imponon SHISH dhe Ambasada Amerikane ne Shqiperi duke na rrezikuar jeten dhe duke na terrorizuar me kriminelet e SHISH ne cdo hap qe ben familja sa here qe dalim jashte shtepise tone. Kur rrime ne shtepi na bllokojne emailin dhe internetin qe ta izolojne familjen plotesisht qe te mos mesojme femijen online dhe te mos denoncojme tmerrin qe na imponojne ne pallatin e krimit ku jane instaluar SHISH dhe Ambasada Amerikane ne Shqiperi.

  9 ore na u desh te denonconim mesazhin qe kishim per Presidentin Obama dhe qe nga ora 10 e darkes me date 5 Dhjetor 2019 SHISH nuk na lejon te denoncojme me me email por na ka bllokuar plotesisht kete komunikim me email. Ne email duam qe ti percjellim nje mesazh Zoti Sander Lleshit si me poshte

  NE OREN 10 te darkes date 5 Dhjetor 2019 NENA LA NJE MESAZH PER SANDER LLESHIN DUKE I KERKUAR 3 GJERA :
  1) QE TE NDALE SHISH MOS TE VRASE FAMILJEN
  2) FALEMNDERIT QE KA NDALE MATRAPIKUN SOT QE KUR KEMI ARDHUR NE SHTEPI NUK E DEGJUAM VETEM KUR U NGJITEM NEPER SHKALLE E NDEZEN DHE PASTAJ E FIKU SHIKU
  3) TE MOS NA KEPUTET INTERNETI SEPSE MESOJME FEMIJEN ONLINE ME INTERNET

  NENA E FALKENDEROJ ZOTIN LLESHAJ QE VETEM SOT E LEJOJ TE PUSHONTE E QETE NE SHTEPI PA E TERRORIZUAR ME ZHURMEN E MATRAPIKUT TE SHISH.

  KETE MESAZH NA E BLLOKOJ SHISH DHE NUK PO NA LEJON TA DERGOJME PUBLIKISHT ME EMAIL.

  Jemi familja Vrucaj dhe po kerkojme ndihme tash 2 vjet rresht ne te gjitha institucionet ligjore, ekzekutive, dhe lokale te Shqiperise se Mjere sepse na rrezikohet jeta qellimisht, cenohemi, terrorizohemi qellimisht per tu heshtur pergjithmone dhe per ten a plackitur pronat nga SHISH dhe Qeveria e Krimit e Edi Rames, dhe Bashkia e Krimit e Voltana Ademit.

  Denoncimet ditore te Policia e Shkodres nuk kane rezultuar ta ndalin terrorin e qellimshem ditor sepse SHISH terrorizon familjen dhe qe ne momentin qe e denoncuam direkt SHISH BA BLLOKOHET TASH 2 HERE EMAILI DHE DENONCIMI ME EMAIL GJATE GJITHE DITES. NE E DENONCUAM HEREN E PARE NE PROKURORI DHE DO TA DENONCOJME EDHE KETE HERE NE PROKURORI ME TE GJITHE DETAJET SE SI FAMILJA BLLOKOHET, NDALOHET QE TE MOS DENONCOJE TMERRIN QE NA IMPONON SHISH QELLIMISHT NE PALLATIN E KRIMIT KU ESHTE INSTALUAR.

  Eshte data 6 Dhjetor 2019 dhe ne po perpiqemi te denoncojme publikisht me email terrorin qe na imponojne qellimisht cdo dite qe ne oren 4 te mengjesit deri tani akoma SHISH NA BLLOKON DENONONCIMIN.

  Ne oren 10 te mengjesit sapo provuam perseri te denoncojme degjuam zhurmen e matrapikut poshte katit tone PERSERI. PRA FAMILJA TERRORIZOHET NGA KETA KRIMINELE SHTETI TASH 1 VIT RRESHT SPECIFIKISHT ME KETE ZHURME TE TMERRSHME PLUS TMERRIT QE NA IMPONOHET NE RRUGE, NE SHTEPINE TONE CDO DITE.

  KETA KRIMINELE SHTETI NE INTERRES TE AMBASADES AMERIKANE BASHKE ME KOMBEVE TE BASHKUARA PO PROVOJNE METODAT ME TE POSHTRA TE KEPUSIN PLOTESISHT KOMUNIKIMIN E FAMILJES DHE KLITHMAT E FAMILJES QE BERTET TASH 2 VJET RRESHT CDO DITE, DHE NE VITIN 2016 TE QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES, ESKOBARIT TE BALLKANIT, TE BASHKIA E KRIMIT E VOLTANA ADEMIT DHE LULZIM SOROS BASHES, TE KOMUNITETI KOMBETAR DHE NDERKOMBETAR DUKE KERKUAR NDIHME TE NDALET TERRORI DITOR I QELLIMSHEM QE I IMPONOHET FAMILJES.

  SI REZULTAT I KESAJ KLITHME PER NDIHME NE MARRIM ME SHUME TERROR DHE RREZIKIM JETE DHE ME SHUME PRESION QE TE NA KEPUTET PLOTESISHT ZERI DHE KLITHMA DHE TE MOS LEJOHEMI TE DENONCOJME KETE TERROR DITOR QE E EKZEKUTON SHISH KRIMINELAT DHE MINISTRIA E BRENDSHME E SHQIPERISE.

  NE VEND QE TE NDALET TERRORI DITOR I QELLIMSHEM QE I IMPONOHET FAMILJES, RRITET ME SHUME PRESIONI, RREZIKIMI I JETES, TERRORI I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES SAPO DALIM JASHTE SHTEPISE DHE BRENDA SHTEPISE DHE KUR KERKOJME TA DENONCOJME KETE TERROR SHISHi kriminel ne krye te shtetit shqiptar ne terrorizon edhe ne internet dhe email per ten a ndaluar klithmen dhe bertitjen e terrorit qe na imponojne.

  PERSERI DO TE MBYLLEMI BRENDA DERISA KETA KRIMINELE KOMBETARE DHE NDERKOMBETARE TE NA LEJOJNE TE KLITHIM TERRORIN QE NA IMPONOJNE NE CDO KOHE, NE CDO MOMENT NATE E DITE. DERISA KETA KRIMINELE TE LARGOHEN NGA PALLATI I KRIMIT KU JETOJME DHE JANE INSTALUAR PER TE NA TERRORIZUAR DITE E NATE PER TE NA SHKATERRUAR JETEN QELLIMISHT DHE PER TE NA MBAJTUR NEN TENSION DHE PRESION 24 ORE. NA I LARGONI KETA KRIMINELE NGA SHTEPIA JONE, NGA JETA JONE DHE NA NDIHMONI TE BERTASIM, TE KLITHIM TMERRIN QE NA SHKAKTOJNE KETA KRIMINELE SHISHI DHE AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI BASHKE ME KOMBET E BASHKUARA. NUK DALIM JASHTE DERISA KETA KRIMINELE TE MOS PREKIN ME EMAILIN AS INTERNETIN E FAMILJES POR TE NA LEJOJNE TE LIRE TE DENONCOJME TMERRIN QE NA SHKAKTOJNE QELLIMISHT PER INTERRES TE AMBASADES AMERIKANE QE KERKON TE NA HESHTE PERGJITHMONE, DHE EDI RAMES, SOROSIT MDHE QEVERISE SE TYRE TE KRIMIT NE SHQIPERI QE KERKOJNE TE NA PLACKISIN PRONAT TONA.

  Marrim ne telefon vazhdimisht Prokurorine e Pergjithshme. Policine e Shtetit ne Shkoder, Ministrine e Brendshme gjate gjithe kohes qe po rrime te ngujuar brenda nga SHISH krimineli qe na rrezikon jeten dhe na terrorizon ne cdo kohe dhe vazhdimisht PAVARESISHT DENONCIMEVE TE VAZHDUESHME QE DEPOZITOJME TE PROKURORIA E SHKODRES DHE TE TE DENONCIMET NE FAQEN E INTERNETIT DITORE DHE TE VAZHDUESHME QE BEJME TE PROKURORIA E PERGJITHSHME.

  Policia e Shkodres hap telefoni dhe tallet me ne kur denoncojme se na kane bllokuar emailin dhe nuk na lejon SHISH te denoncojme duke na thene shkoni mbushni celularin se Policia nuk merret me celularin tuaj. Ministria e Brendshme sa hap telefonin e mbyll qellimisht. Prokuroria e Pergjithshem na del ne telefon dhe na thote mire mi coni me email denoncimet, ule telefonin dhe me coni denoncimet, NUK I MJAFTOJNE 36 DENONCIME QE KA TE DEPOZITUAR NE PROKURORINE E SHKODRES DHE DENONCIME DITORE TE VETE PROKURORIA E PERGJITHSHME TE FAQJA E INTERNETIT PER DENONCIME.

  NDERSA SAPO ULIM TELEFONIN DHE COJME DENONCIMIN TE PROKURORIA E PERGJITHSHME PER HERE TE DYTE SOT DEGJOJME ZHURMEN E MATRAPIKUT POSHTE KATIT TONE NGA SHISH.

  KJO ESHTE RRUGA QE KA ZGJEDHUR AMBASADA AMERIKANE DHE SHISH TE MBYLLE GOJEN FAMILJES, TA IZOLOJE FAMILJEN QE TE MOS KETE MUNDESI TE KERKOJE NDIHME KU PUBLIKISHT ME DENONCIM PERKATES ME VIDEO MEBSHTETESE QE VERTETOJEN TERRORIN QE SHISH I BEN FAMILJES HAP PAS HAPI DUKE NA PERGJUAR DHE PERNDJEKUR NE MENYRE KRIMINALE PER TE NA TERRORIZUAR, IZOLUAR, MBYLLUR ZERIN DHE NE FUND HESHTUR PERGJITHMONE DHE SI SHPERBLIM MARRIN PRONAT TONA PRIVATE. KY ESHTE TERRORI DHE RREZIKIMI I JETES SE FAMILJES NE MENYRE TE VAZHDUESHME NGA KETA KRIMINELE KU SHISH, MINISTRIA E BRENDSHME,POLICIA E SANDER LLESHIT, PROKURORIA E KAPUR E EDI RAMES DHE SOROSIT JANE NJE GRUP KRIMINAL QE PO E IZOLOJNE FAMILJEN QELLIMISHT PER TA HESHTUR PERGJITHMONE DHE PER TA PLACKITUR. I SQARUAM KETO ORGANE KRIMINALE SE NUK DO TE DALIM DHE NUK MUND TE DALIM JASHTE DERISA TE LEJOHEMI TE DENONCOJME PUBLIKISHT TERRORIN DHE RREZIKIMIN E JETES QE I IMPONOHET FAMILJES CDO DITE. NUK DALIM JASHTE SHTEPISE TONE PA NA U LEJUAR DENONCIMIN PUBLIK DHE KETA KRIMINELE SHTETI NE KRYE TE SHTETIT SHQIPTAR TE NJERE TE LARGOHEN NGA PALLATI KRIMINAL KU JANE ISNTALUAR DHE TE MOS TERRORIZOJNE ME FAMILJEN, MOS TE NA CENOJNE DHE MOS TE NA RREZIKOJNE ME JETEN.

  FILE VRUCAJ
  VJOLLCA XHAKA

  vazhdon akoma bllokimi i emailit dhe denoncimit publik qe familja po perpiqet te beje qe dje ne oren 10 te darkes. Vazhdon censura dhe izolimi kriminal i Ambasades Amerikane ne Shqiperi bashke me SHISH qe terrorizojne familjen qellimisht duke na bllokuar denoncimin publik me email sepse nuk duan as SHISH as Ambasada Amerikane te denoncohen per kete krim qe bejne mbi familjen cdo dite duke na terrorizuar dhe rrezikuar jeten ne Shkoder ne shtepine tone dhe ne rruge, kudo ku shkojme.

  ju lutem na ndihmoni te bertasim dhe te dneonocojme krimin dhe terrorin e qellimshem qe keta kriminele kombetare dhe nderkombetare kryejne ndaj familjes rregullisht tash 2 vjet rresht dhe fshehtazi tash 14 vjet rresht qe kur kemi flluar te jetojem ne pallatin e krimit ne mes te Shkodres.

  kerkojme ndihme dhe mbrojtje urgjente sepse na rrezikojne jeten kete kriminele duke na heshtur dhe duke na terrorizuar per te na plackitur pronat private.

  Reply to this comment
 81. vjollca xhaka December 6, 14:30

  ne momentin qe po denoncojme ku te mundemi, ne te gjitha portalet kombetare dhe nderkombetare akoma terrorizohemi nga SHISH te instaluar poshte katit tone me matrapik.

  nuk na lejojne te denoncojme askund sepse na kane bllokuar fjalen, denoncimin publik qe mban familjen gjalle perderisa KRYEKRIMINELI EDI RAMA MBAHET DHE MBESHTETET TE AMBASADA AMERIKANE PER TE TERRORIZUAR FAMILJEN QELLIMISHT BASHKE ME SHISH.

  DENONCUAM IRONIKISHT EDHE TE OSCE KUR SHQIPERIA JONE E MJERE NEN SUNDIMIN E ESKOBARIT BALLKANIK, PO MERR STAFETEN E KESAJ ORGANIZATE QE DESHMON TE GJITHE KETE TERROR QE I BEHET FAMILJES TONE DHE TE GJITHE POPULLIT SHQIPTAR DHE HESHT ORGANIZATA SEPSE MBRON KRYEKRIMINELIN QE NUK NA LEJON AS TE DENONCOJME TERRORIN QE NA IMPONON QELLIMISHT BASHKE ME SHISH HAP PAS HAPI.

  NUK MJAFTOJNE DENONCIMET NE PROKURORINE E SHKODRES, 36 GJITHSEJ, AS DENONCIMET DITORE TE PROKURORIA E PERGJITHSHME, TE JU INTERPOL, TE EUROPOLI. TE MEDIAT KOMBETARE DHE NDERKOMBETARE QE TA NDALIN TERRORIN E QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES QE EKZEKUTOHET NGA SHISH, MINISTTRIA E BRENDSHME ME URDHER TE AMBASADES AMERIKANE TASH 2 VJET DIREKT DHE HAPTAZI.

  KERKOJME NDIHME DHE MBROJTJET URGJENTE NGA KETA KRIMINELE SHTETI TE INSTALUAR NE SHTEPINE TONE, NE PRONAT TONA NE JETEN TONE.

  NA I LARGONI KETE KRIMINELE SEPSE PO NA RREZIKOJNE JETEN DHE PO NA PLACKISIN PRONAT DUKE NA DETYRUAR TE DENONCOJME JO NJE 1 DITE POR CDO DITE TASH 2 VJET RRESHT.

  Reply to this comment
 82. VJOLLCA XHAKA December 20, 13:32

  KJO ESHTE KERKESA QE PO I BEJME AMBASADES AMERIKANE DHE QEVERISE SE KRIMIT NE SHQIPERI.

  Sa here provojme te ngjisim video te aplikacioni MAIL me gjatesi 1 minuta 2 minuta, shohim se ne email ngjiten video me gjatesi 256bytes dhe kur I dergojme me email shohim se emaili nuk ka asnje video te ngjitur. Ju lutem na lejoni ti ngisim keto video dhe te FLASIM EDHE NE FJALEN E LIRE ASHTU SIQ JA PREDIKONI POPULLIT SHQIPTAR, PA URREJTJE ME DASHAMIRESI DHE SHUME SINQERITET.

  NGA KU INTERPOL KERKOJME NDIHME TE NA MBRONI DHE TE NA NDIHMONI NE KETE RRUGE TE TMERSHME DHE TE RREZIKSHEM QE PO KALON FAMILJA KU NA MBYLLET FJALA DHE DENONCIMI PER TE MOS NA LEJUAR TE DENONCOJME DERI NE FUND CFARE NA IMPONOHET CDO DITE QELLIMISHT.

  TANI NA BLLOKOJNE VIDEOT TE NGJITEN NE EMAIL NE APLIKACIONIN MAIL.

  NDERSA NE YAHOO APLIKACION. I BLLOKOJNE EMAILAT NE OUTBOX DHE NUK I LEJOJNE TE SHKOJNE ASKUND.

  NE KETE MENYRE PERPIQEMI PA REZULTAT TE DENONCOJME ME VIDEO MESAZHIN QE DUAM TE TRANSMETOJME POR NUK NA LEJOJNE.

  JU LUTEM NA NDIHMONI TE FLASIM HAPUR.

  Sa here provojme te ngjisim video te aplikacioni MAIL me gjatesi 1 minuta 2 minuta, shohim se ne email ngjiten video me gjatesi 256bytes dhe kur I dergojme me email shohim se emaili nuk ka asnje video te ngjitur. Ju lutem na lejoni ti ngisim keto video dhe te FLASIM EDHE NE FJALEN E LIRE ASHTU SIQ JA PREDIKONI POPULLIT SHQIPTAR, PA URREJTJE ME DASHAMIRESI DHE SHUME SINQERITET.

  JU LUTEM AMBASADA AMERIKANE NA LEJONI TA PERDORIM CELULARIN TONE DHE TE DERGOJME ME VIDEO FJALEN TONE, MESAZHIN TONE PER JU DHE PER KOMBET E BASHKUARA BASHKE ME PERFAQESUESEN TUAJ QE KENI INSTALUAR ME TITULLIN AVOKATE E POPULLIT E SHQIPERISE TONE TE MJERE.

  ASHTU SIQ NA LEJUAT TE DENONCOJME ME FJALE, NA LEJONI TE KALOJNE VIDEOT, MOS NA BLLOKONI APLIKACIONET E EMAILAVE MAIL DHE YAHOO, MOS NA BLLOKONI PERDORIMIN E VIDEOVE QE KEMI NE CELULAR DHE PO PERPIQEMI ME SHUME VESHTERESI QE NE OREN 10:33 TJUA TRANSMETOJME POR NUK PO NA LEJONI.

  NA LEJONI FJALEN E LIRE PA URREJTJE ASHTU SIQ E KEMI TE SINQERTE, TE DREJTPERDREJT, ME FAKTE, DHE TE PERSERITUR TE JU, QEVERIA AMERIKANE, AMBASADA JUAJ NE SHQIPERI, TE KOMBET E BASHKUARA ME VITE TASHME. POR JU AKOMA NA TERRORIZONI QELLIMISHT, AKOAM NA NDALIN FJALEN QELLIMISHT DHE KETE E BENI ME VEPRA KONKRETE. MESAZHI JONE ESHTE PER JU POR NA ESHTE BLLOKUAR EMAILI, CELULARI DHE PERDORIMI I PLOTE I TIJ QE NE OREN 10:33. VETEM JU KENI INTERRES TI NDALNI FJALEN DHE DENONCIMET FAMILJES TONE SEPSE JENI TE DENONCUAR HAPTAZI NE 36 DENONCIME NE PROKURORINE E SHKODRES SI KOKA E TERRORIT DHE RREZIKIMIT TE QELLIMSHEM TE JETES SE FAMILJES TONE NE SHQIPERI DHE NE AMERIKE DHE NE KANADA.

  NE SHQIPERI PERDORNI NJE QEVERI TE UDHEHEQUR NGA EDI RAMA, QE ESHTE KRIMINALE DHE E KORRUPTUAR DHE QE NENSHTRON DHE SUNDON POPULLIN QE E KA NXJERE PERJASHTA SHUMICEN E POPULLIT ME KETE SUNDIM KRIMINAL NE VEND DHE ME MBESHTETJEN TUAJ DIREKTE. Kjo qeveri kriminale bashke me SHISH, bashkine e krimit Shkoder terrorizon, cenon, kercenon, rrezikon jeten e familjes cdo dite tash 2 vjet rresht qe kur jemi kthyer ne Shqiperi pavaresisht se denonocojme tash 36 here ne Prokurori.

  Eshte nderhyrja juaj kriminale qe na bllokon emailin, internetin, telefonin, televizorin, fjalen, tash 2 vjet rresht sa here denonocojme sepse ne po ndiqemi dhe pergjohemi 24 ore rresht qellimisht dhe ne menyre kriminale nga ju dhe Departamenti I Shtetit Amerikan qe te heshte familjen me cdo kusht dhe te Kryekrimineli I Shqiperise te na plakite pronat private me huligaret e tij ne Shkoder.

  Ashtu siq po beni edhe sot. Flisni per liri shprehje dhe fjale te lire kur ne nuk lejohemi te denoncojme me video cfare na imponohet cdo dite, terrorizohemi sa me shume qe denoncojme. Ne kete menyre e mbroni lirine e Fjales se lire dhe ne kete menyre mbeshtesni Zotin Rama per ligjin e tij kriminal te AntiShpifjes NE MESIN E NJE SKANDALI TJETER TE RRADHES KORRUPTIV DHE KRIMINAL SIQ ESHTE RASTI I PASOJAVE FATALE TE TERMETIT TE 26 NENTORIT QE NXORRI NE PAH TE GJITHE KORRUPSIONIN, KRIMIN MASIV SHTETEROR SHQIPTAR QE KA LEJUAR ZOTI RAMA NE TIRANE DHE KRAHU I TIJ I DJATHTE ZOTI DAKO NE DURRES.

  vazhdon si cdo dite 24 ore oergjimi kriminal, perndjekja kriminale, terrori i SHISH dhe qeverise se Krimit te Edi Rames.

  po shihnim fjalimin e “Avokates se Popullit” te Shqiperise tone te Mjere te ciles i kemi kerkuar ndihme shume here por nuk kemi marre ndihme kurre. Zonja kerkonte LIRI PA URREJTJE. E sqarova zonjen se populli klith dhe ne bashke me te sepse NUK EKZISTON SHTET SHQIPTAR SEPSE NUK KEMI GJETUR MBROJTJE AS NDIHME NGA ASNJE INSTITUCION SHQIPTAR PERFSHIRE ZYREN E ZONJES NE FJALE.

  Sapo u perpoqem te denoncojme bllokuan aplikacionin MAIL ne celular duke mos na lejuar te ngjisim video. Arritem me shume veshtiresi te denoncojme videon e pare ne aplikacionin YAHOO por vazhdojne kriminelet e SHISH dhe Ambasades Amerikane te bllokojne qellimisht emailin qe te mos na lejojne te denoncojme fjalen qe duam te transmetojme te zonja Ballanca.

  Gjate kohes qe po perpiqeshim te denoncojme te Zonja Ballanca filluan te mbajne fjalim edhe perfaqesuesi i Kombeve te Bashkuara dhe Ambasades Amerikane ku natyrisht e quajne klithjen popullit per ndihme dhe familjes tone specifikisht qe e kane provuar me fakte si urrejtje, gjuhe konflikti dhe problematike gjate kohes qe “analizojne vleren e lirise se fjales ne Shqiperi qe Kyryeministri i tyre Edi Rama ja ka bllokuar popullit dhe medias duke nxjerre ligjin AntiShqipfje ne mes te nje Emrgjence KOmbetare te Termetit te dates 26 Nentor 2019 qe e nxorri te gjithe llomin dhe mungesen e kapacitetit dhe papergjegjshmerise te qeverise se Krimit te Edi Rames.

  pra krimi masiv dhe korrupsioni masiv mbulohen me carcafin e mbylljes se gojes se medias me ane te ketij ligji dhe Ambasada Amerikane dhe Kombet e Bashkuara, qe mbajne ne Piedestal Kryekriminelin e Shqiperise Edi Rama dhe me ane te tij terrorizojne, pergjojne, perndjekin, dhe rrezikojne jeten e familjes tone qellimisht, i kerkojne popullit dhe familjes tone te mos klithim per ndihme se nuk eshte gjuhe e pershtatshme. edhe po te klithim do te perballemi me heshjte dhe injorim absolut dhe ky reagim eshte Force per keto digastere nderkombetare dhe Avokaten e Popullit.

  Familja klith qe ne vitin 2013 sepse me bene presion, me cenuan qellimisht, me diskriminuan qellimisht, me nxorren jashte nga puna qellimisht Kombet e Bashkuara sepse me kishin marre ne pune qe te me nxirrnin perjashta ne menyrat me te poshtra te mundshme ose duke cenuar integritetin tim, punen time, ose duke cenuar jeten time personale. Provuan te cenojne punen time dhe integritetin tim dhe nuk arriten. Cenuan jeten time personale sepse Burri im ishte sherbetori i tyre dhe i futur qellimisht te shkaterroje kete ane te jetes time. Ne kete ane nuk kisha shume ne dore te reagoja as te veproje por vetem te duroja dhe te shihja me sy tmerrin qe me kishin gatuar kriminelet e Kombeve te Bashkuara.

  Natyrisht nuk ishte pa arsye ky tmerr sepse fokusi ndaj meje, punes time nga Departamenti i Shtetit Amerikan kishte nisur qe me Hill Taylor LLC dhe auditin tim ne Cook County ne Chicago ku kisha konstatuar shume problem pa fund llogaritarie dhe nuk kisha pranuar te behem pale e ketij pislleku por perkundrazi denoncova cdo gje te eproret e mi dhe ne fund me nxorren perjashta sepse nuk i pelqeja shefit te finances se Cook Countit.

  U piketova te shkaterrohesha nga Kombet e Bashkuara qellimisht per shkak te deshmise qe kisha ne Cook County dhe organizatat er shumta lokale jo fitim prurese. Por kjo deshmi nuk perfundoj aty por u u be me e madhe ne New York City ku deshmova organizata nderkombetare, Kombet e Bashkuara dhe qeverite e New York City dhe Chicago cfare benin ne fondet e popullit Amerikan dhe kombeve te shumta qe i financonin ato.

  Kam nisur te dergoj mesazhin tim per Zonjen Ballanca, Ambasaden Amerikane. dhe Kombet e Bashkuara qe ne oren 10:33 Por AMA ASNJE EMAIL ME VIDEON PERKATESE KU NDODHET MESAZHI NUK I ESHTE DERGUAR TE GJITHE RECEIPIENTEVE TE EMAILIT QE U DREJTOHEM TA MARRIN KETE MESAZH. nGA CELULARI IM SHOF VETEM MINISTRIA E BRENDSHME I KA MARRE TE GJITHA VIDEOT DHE ASKUSH TJETER EDHE PSE EMAILIN E PARE ME FJALE PA VIDEO E MOREN TE GJITHE RECIPIENTS.

  KUSH KA INTERRES TE MOS ME LEJOJE TE DERGOJE KETE MESAZH KU I DREJTOHEM ZONJES BALLANCA, AMBASADES AMERIKANE DHE KOMBEVE TE BASHKUARA ME FAKTE, ME RASTIN KONKRET TE FAMILJES TONE QE ATA E INJOROJNE QELLIMISHT SIQ KANE BERE TASH 2 VJET RRESHT NE SHQIPERI DHE TASH 10 VJET NE AMERIKE? VETE AMBASADA AMERIKANE, KOMBET E BASHKUARA KANE INTERRESS TI NDALIN KLITHMEN, ZERIN FAMILJES QELLIMISHT DHE TE MOS E LEJOJNE TE SHPREHET E LIRE, TE DENONCOJE HAPTAZI PER TE DISATEN HERE TMERRIN QE NA IMPONOJNE TE DYJA SE BASHKU AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBET E BASHKUARA NE SHQIPERI TE CILAT DUKE PERDORUR NJE QEVERI TE KORRUPTUAR DHE KRIMINALE SIQ ESHTE QEVERIA E EDI RAMES KERKOJME ME CDO KUSHT TE HESHTIN FAMILJEN PERGJITHMONE DHE SI SHPERBLIM TE LEJOJEN PLACKITJEN E PRONAVE PRIVATE TE FAMILJES NGA KRYEKRIMINELI I TYRE EDI RAMA.

  KERKOJME NDIHME DHE MBROJTJE URGJENTE NGA KETA KRIMINELE NDERKOMBETARE QE NA RREZIKOJNE JETEN QELLIMISHT DUKE PERDORUR KRIMINELET QE MBAJNE DHE MBESHTESIN NE PUSHTET NE SHQIPERI PER TE NA HESHTUR E PLACKITUR QELLIMIHST.

  KERKOJME TE LEJOHEMI TE DENONCOJME PUBLIKISHT ME VIDEO ME FJALEN TONE TMERRIN QE NA IMPONOHET QELLIMISHT QE E KA KOKEN TE AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBET E BASHKUARA.

  NUK NA LEJOJNE TE NGJISIM VIDEOT NE EMAIL NE APLIKACIONIN MAIL TE CELULARIT. NUK NE LEJOJNE TE NDAJME VIDEON NE VIDEO ME TE VOGLA QE TA DERGOJME PUBLIKISHT SEPSE NDERHYJNE DIREKT NE TELEFONIN TONE QELLIMISHT PER TI BLLOKUAR FAMILJES ZERIN DHE DENONCIMIN.

  TE GJITHE EMAILAT QE NE OREN 10:33 QE KEMI DERGUAR JASHTE ME VIDEO NUK I KANE LEJUAR TE SHKOJNE TE TE GJITHE RECIPIENTS. KETO JANE TAKTIKA DHE METODA KRIMINALE TE QELLIMISHME QE KA INTERRES VETEM AMBASADA AMERIKANE DHE KOMBET E BASHKUARA TE NDERRMARRIN NDAJ FAMILJES TONE QE I DENONCON HAPTAZI.

  Reply to this comment
 83. VJOLLCA XHAKA December 20, 14:33

  KERKOJME NDIHME TE LEJOHEMI TE DENONCOJME ME VIDEO CFARE NA IMPONOHET.

  KERKOJME NDIHME TE LIROHET EMAILI YNE DHE TE KEMI AKSES TE PLOTE TE EMAILI YNE.

  KERKOJME NDIHME TE NA LEJOHET DENONCIMI PUBLIK.

  kERKOJME NDIHME TE NA LEJOHET FJALA E LIRE QE NA BLLOKOHET QELLIMISHT NGA SHISH DHE QEVERIA E KRIMIT E EDI RAMES PER INTERRES TE AMBASADES AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBEVE TE BASHKUARA QE DUAN TE NA HESHTIN PERGJITHMONE.

  NE PO DENONCOJME HAPTAZI DHE ME FAKTE. PSE RRINE NE HESHJTE KETA INSTITUCIONE NDERKOMBETARE SPECIFIKE QE JANE TE DENONCUARA DIREKT NE PROKURORI?????

  PSE NUK ADRESOJNE DENONCIMIN E FAMILJES JO VETEM TASH 2 VJET QE E BEJME RREGULLISHT NE PROKURORINE E SHKODRES POR TASH 10 VJET NE AMERIKE, NE QEVERINE AMERIKANE, KOMBET E BASHKUARA DHE ORGANIZATAT E NDRYSHME JOFITIM PRURESE KU KAM PUNUAR?

  NESE NUK DUAN TA ADRESOJNE DENONCIMIN TONE, ATEHER PSE KERKOJNE ME FORCE TA HESHTIN FAMILJEN PERGJITHMONE DUKE PERDORUR SHISH, QEVERINE E KRIMIT TE EDI RAMES, BASHKINE E KRIMIT TE LULZIM BASHES DHE SOROSIN QE ESHTE INSTALUAR NE PALLATIN E KRIMIT KU JETOJME DUKE U TERRORIZUAR CDO DITE QELLIMISHT???????????????

  KERKOJME LIRINE E FJALES DHE TE SHPREHJES DHE TE DENONCIMIT TONE QE PO E PERSERISIM TASH 2 VJET RRESHT SEPSE TERRORI I QELLIMSHEM DHE RREIKIMI I JETES SE FAMILJES PO VAZHDON TASH 2 VJET RRESHT PA NDALES NE SHQIPERI PAVARESISHT SE DENONCOJME RREGULLISHT.

  Reply to this comment
 84. VJOLLCA XHAKA December 20, 15:03

  BLLOKOJNE EMAILIN DUKE ULUR SHPEJTESINE E INTERNETIT ABCOM. LUHATJET E SHPEJTA TE SHPEJTESISE SE INTERNETIT I MBAJNE EMAILAT NE OUTBOX ME ORE TASHME ME QELLIM QE KRIMINELET E SHISH TE INSTALUAR NE PALLAT TE MOS NA LEJOJNE TE DENONOCJME ME VIDEO.

  EMAILAT MBESIN NE OUTBOX QE TE BLLOKOHET MESAZHI I FAMILJES PER SHERBYESEN E AMBASADES AMERIKANE DHE KOMBEVE TE BASHKUARA, “AVOKATEN E POPULLIT” ERINDA BALLANCA, PER PERFAQESUESIN E AMBASADES AMERIKANE, PER ZOTIN WILLIAMS TE KOMBEVE TE BASHKUARA QE DOLEN TI MBAJNE LEKSION POPULLIT SHQIPTAR PER LIRINE E FJALES QE E MOHOJNE VETE TE PARET QELLIMISHT SIQ PO JA BEJNE FAMILJES TONE QELLIMISHT.

  PSE I MOHOHET FAMILJES SHERBIMI I INTERNETIT KUR E PAGUAJME KETE SHERBIM?

  PSE I BLLOKOHET EMAILI FAMILJES KUR DUAM TE TRANSMETOJME MESAZHIN PER KETA PERFAQESUES SPECIFIKE QE MBAJTEN KONFERENCEN FARSE TE LIRISE SE FJALES KUR NA E KANE BLLOKUAR FJALEN QE NE OREN 10:33 QELLIMISHT DHE NUK NA LEJOJNE TE DENONCOJME ME VIDEO.?????

  KJO ESHTE E QELLIMSHME DHE TERRORI I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES VAZHDON SEPSE AMBASADA AMERIKANE BASHKE ME KOMBET E BASHKUARA KERKOJNE ME FORCE HESHTJEN E ZERIT TE FAMILJES. PER KETE ARSYE FAMILJES I RREZIKOHET JETA QELLIMISHT NGA DEPAT. AMERIKAN I SHTETIT DHE KOMBET E BASHKUARA QE PERDORIN SHISH DHE QEVERINE E KRIMIT TE EDI RAMES TE PERGJOJNE, PERNDJEKIN, TERRORIZOJNE DHE RREZIKOJNE JETEN E FAMILJES.

  Reply to this comment
 85. VJOLLCA XHAKA December 20, 15:20

  Te ndodhur perballe ketij terrori te qellimshem te Ambasades Amerikane ne Shqiperi, Kombeve te BAshkuara ku terrorizohemi direkt nga SHISH dhe Qeveria e Krimit e Edi Rames te cilat perdoren te na pergjojne, perndjekin, terrorizojne 24 ore cdo dite,

  KERKOJME URGJENTISHT TE NA LIROHET EMAILI DHE TE LEJOHEMI TE DENONCOJME HAPUR, DIREKT TMERRIN QE NA IMPONOHET DHE TE LEJOHEMI TI DERGOJME MESAZHIN ZONJES, BALLANCA, PERFAQESUESIT TE AMBASADES AMERIKANE DHE PERFAQESUESIT TE KOMBEVE TE BASHKUARA NE SHQIPERI.

  PER HERE TE 3TE DO TE MBYLLEMI NE SHTEPI DHE NUK DALIM JASHTE DERISA TE NA LEJOHET LIRIA E FJALES DHE E DENONCIMIT PUBLIK ASHTU SIQ BEJME ME SHUME VESHTIRESI TASH 2 VJET RRESHT DHE NUK MARRIM ASNJE NDIHME DHE TERRORI I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES VAZHDON ME I EGER DHE ME I ASHPER.

  KEMI QE NE OREN 10:33 TE MENGJESIT KUR KA QENE DUKE DHENE FJALIMIN E SAJ ZONJA BALLANCA DERI TANI NE OREN 3;14 TE MBASDITES QE NA ESHTE BLLOKUAR PLOTESISHT DENONCIMI ME EMAIL. KY ESHTE CENIM DHE TERROR I QELLIMSHEM NDAJ FAMILJES QE NA IMPONOHET EGERSISHT VETEM SE DENONCOJME GJITHMONE KOKEN E KETIJ TERRORI QE MBETET AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI DHE KOMBET E BASHKUARA. KANE VITE QE KANE PASUR MUNDESI TA ADRESOJNE DENONCIMIN E HAPUR QE KEMI BERE NDAJ TYRE DHE NUK KANE REAGUAR KURRE DIREKT. PERKUNDRAZI KANE REAGUAR INIDIREKT DUKE NA IMPONUAR KETE TERROR QE PO NA DETYRON PERSERI TE MBYLLEMI NE SHTEPI DERISA TE NA LEJOHET LIRIA E FJALES DHE DENONCIMIT PUBLIK DHE ME EMAIL.

  Reply to this comment
 86. Olivia January 15, 21:58

  Are you seeking effective online marketing that actually gets good results? Sorry to bug you on your contact form but actually that was the whole point. We can send your advertising message to websites via their contact pages just like you’re getting this note right now. You can target by keyword or just execute mass blasts to websites in the location of your choice. So let’s assume you’re looking to blast an ad to all the plumbing companies in the USA, we’ll scrape websites for just those and post your ad text to them. As long as you’re promoting a product or service that’s relevant to that niche then you’ll get an amazing response!

  Send a quick note to [email protected] for the full details

  Reply to this comment
 87. Octavio February 14, 17:33

  Hello,

  YOU NEED QUALITY VISITORS THAT BUY FROM YOU ??

  My name is Octavio Archibald, and I’m a Web Traffic Specialist. I can get for your gazetadita.al:
  – visitors from search engines
  – visitors from social media
  – visitors from any country you want
  – very low bounce rate & long visit duration

  CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST ==> https://bit.ly/361jgUA

  Do not forget to read Review to convince you, is already being tested by many people who have trusted it !!

  Kind Regards,
  Octavio Archibald

  UNSUBSCRIBE==> http://bit.ly/Unsubscribe_Traffic

  Reply to this comment
 88. VJOLLCA XHAKA March 5, 18:22

  nuk na lejojne te aksesojme emailin ne celular, na bllokojne perdorimin e aplikacionit te emailit YAHOO ne celular.

  na bllokojne perdorimin dhe aksesin e plote te aplikacionit MAIL ne celular

  na ulin shpejtesine e internetit te VODAFON ne 0.

  na bllokojne emaila t ne OUTBOX duke mos i lejuar te dalin ose te dergohen askund.

  na ndalojne denoncimin me video qe ne oren 7:35 te mengjesit dhe na bllokojne emailat me video ne emailin e celularit dhe te te kompjuterit duke mos na lejuar te DENONCOJME KRIMIN, PERGJIMIN KRIMINAL, TERRORIN KRIMINAL, CENIMIN E CDO TE DREJTE NJEREZORE QE KA NJE NJERI NE KETE BOTE, RREZIKIMIN E QELLIMSHEM TE JETES 24 ORE NGA DEPARTAMENTI I SHTETIT AMERIKAN KRIMINAL BOTEROR, AMBASADA AMERIKANE KRIMINALE, QEVERIA SHQIPTARE KRIMINALE, BASHKIA KRIMINALE E SHKODRES QE TE GJITHE SE BASHKU NE INTERRES TE MBROJTES SE PERBASHKET TE KRIMIT QE BEJNE SE BASHKU NA PERGJOJNE DHE PERNDJEKIN 24 ORE PER TE MOS NA LEJUAR TE DENONCOJME KRIMIN QE KANE BERE DHE BEJNE CDO DITE ME FAMILJES TONE DHE NE SHQIPERINE TONE TE MJERE DHE NE SHKODER GJITHASHTU.

  NA NDIHMONI TE DENONCOJME SEPSE NUK PO NA LEJOJNE QE NE OEN 7:35 AKOMA PO LUFTOJME TE DENONCOJME PUBL,IKISHT DHE AKOMA NUK PO LEJOHEMI.

  KAQ I MADH ESHTE KRIMI NDERKOMBETAR DHE KOMBETAR NE SHQIPERI SAQE AS DENONCIMET NUK I PRANOJNE TI MARRIN SEPSE TERRORIN KRIMINAL GJITHSESI NUK E NDALIN KURRE POR AMA AS DENONCIMET PUBLIKE NUK NA LEJOJNE TI BEJME SIQ I KEMI BERE TASH 2 VJET.

  NA RREZIKOHET JETA NGA KETA KRIMINELE NDERKOMBETARE DHE KOMBETAR PRANDAJ NA NDIHMONI TE FLASIM HAPUR, TE DENONCOJME HAPUR KRIMIN QE BEJNE NDAJ FAMILJES CDO DITE.

  Reply to this comment
 89. VJOLLCA XHAKA March 5, 18:50

  JA CFARE NA BEN AMBASADA AMERIKANE ME SHISH DHE DEPARTAMENTIN E SHTETIT AMERIKAN,

  na lejoni te denoncojme me video perkatse. MOS I HIQNI VIDEOT NGA EMAILI DHE DENONCIMI PUBLIK QE PERPIQEMI TE BEJME QE KUR JEMI KTHYER NE SHTEPI NE OREN kishim dy video ne emailin qe na late te kalonte ne oren 6:34. por ama vetem nje video late te kaloj dhe ajo video nuk kishte denoncimin qe nena la per Porkurorine e Pergjithshme,. Nuk i pelqen Ambasades Amerikane denoncimi por ama ne duhet te lejohemi ta dergojme me email dhe jo te na bllokohet 1 ore ne email dhe ne outbox denoncimi siq bete qe nga ora 5:38 na bllokuatr denoncimin me video duke mos na lejuar te denoncojme. Dhe kur e late emailin te kalonte ne oren 6:34 hoqet nje video qe kishte denoncimin brenda dhe late momentin kur morem ne telefon Prokurorine e Pergjithshme PER HERE TE DYTE DHE NUK E HAPI TELEFONIN KETE HERE.

  Reply to this comment
 90. VJOLLCA XHAKA March 5, 19:24

  na i largoni keta kriminele boterore qe kane shkaterruar shqiperine cope e cope dhe po na ndjekin te na heqin koken per hajnine qe kane ne mes te Amerikes dhe qe po bejne edhe ne mes te Shqiperise tone te Mjere.

  Na i hiqni qafe keta kriminele boterore qe nuk na lejojne te denoncojme terrorin kriminal ditor qe na imponojne edhe pse 38 here i denoncuam te Prokuroria e tyre Shqiptare kriminale qe vetem flen gjume sepse krimi i Ambasades Amerikane dhe Departamentit te Shtetit ne Shqiperi eshte shume i madhe ndaj familjes tone por edhe ne Shqiperi kur mendon sa larg dhe si perdorin te gjithe zinxhirin kriminal te qeverise dhe bashkise se krimit te na zhdukin dhe te na heshtin pergjithmone sepse vetem me heshtje e fshehin hajnine e tyre boterore.

  nuk na lejojne te denoncojne keta kriminele ne ambasaden amerikane dhe ne departament te shtetit amerikan.

  Reply to this comment
 91. VJOLLCA XHAKA March 5, 20:51

  NUK NA LEJOJNE TE DENONCOJME TERRORIN E QELLIMSHEM TE DITES SE SOTME ME VIDEO PERKATESE. NA BLLOKOJNE VIDEOT ME NGA GJYSME ORE DHE 1 ORE.

  NUK DALIM JASHTE SHTEPISE PA NA LEJAUR KETA KRIMINELE BOTERORE TE DENONCOJME TE GJITHE TERRORIN E DITES SE SOTME BRENDA 1 ORE SONTE.

  KEMI QE NE OREN 7:35 TE MENGJESIT QE PERPIQEMI TE DENONCOJME. DHE SHUME QARTAZI, HAPTAZI, PUBLIKISHT DEPARTAMENTI I SHTETIT AMERIKAN, AMBASADA AMERIKANE NE SHQIPERI, QEVERIA E KRIMIT SHQIPTARE, BASHKIA E KRIMIT SHKODER DHE SHISH PO PERDORIN CDO MENYRE PER TE TERRORIZUAR DHE HESHTUR FAMILJEN PERGJITHMONE,

  AS NUK NA HESHTIN DHE AS NUK I NDALIM DENONCIMET E KRIMIT MASIV QE PO BEN DEPARTAMENTI I SHTETIT AMERIKAN, AMBASADA AMERIKANE, AMBASADAT E TJERA TE HUAJA DUKE MBESHTETUR NJE KRIMINEL DHE QEVERINE E TIJ TE KALBUR KRIMINELE QE PO SHPOPULLON SHQIPERINE PER INTERRESA TE TIJ PERSONAL DHE BOTERORE DHE BASHKIA E KRIMIT ME SHISH PO MBROJNE KRIMIN E TYRE NE SHKODER DHE SPECIFIKISHT NDAJ FAMILJES TONE.

  NA LEJONI TE DENONCOJJME TERRORIN E DITES SE SOTME BRENDA 1 ORE SEPSE PO NA BLLOKOHET QELLIMISHT CDO PERPJEKJE E JONA PER TE DENONCUAR HAPTAZI CFARE NA IMPONOHET.

  KETA KRIMINELE QE NA PERGJONE DHE PERNDJEKIN NE KETE MENYRE NA RREZIKOJNE JETEN DHE PER KETE ARSYE NE NUK DALIM JASHTE ASNJEHER PA DENONCUAR GJITHQKA CFARE NA IMPONOJNE KETA KRIMINELE BOTERORE DHE KOMBETARE NE SHTEPINE TONE DHE JASHTE SAJ.

  NA NDIHMONI TE DENONCOJME SEPSE NUK PO NA LEJOJNE. KANE KRIMIN E RRADHES TE KRYEJNE ME SHQIPERINE SEPSE JU DUHEN SKLLEVERIT SIRIANE NGA GREQIA TE RINDERTOJEN FALAS KAQORRRET E TERMETIT ME MILIONAT E EUROVE QE NA KA HEDHUR NE PREHER ME GOJE BOTA.

  PO JU KERKOJME NDIHME QE NE MENGJES POR AKOMA NUK PO LEJOHEMI TE DENONCOJME ME VIDEO. FEMIJA KA NEVOJE TE MESOJE NE KEMI NEVOJE TE BEJME GJERA TE TJERA NE JETE PERVEQ SE TE QENDROJME ME ORE TE TERA ULUR NE KOMPJUTER DHE TI LUTEMI INTERPOLIT, EUROPOLIT, BOTES, MEIDAVE NDERKOMBETARE TE NA NDIHMOJNE.

  HAJNIA BOTERORE E DEPARTAMENTIT TE SHTETIT AMERIKAN DHE HAJNIA KRIMINALE E QEVERISE SE KRIMIT DHE BASHKISE SE KRIMIT NA E BEJNE TE PAMUNDUR DENONCIMIN ME FAKTE POR NE NUK KEMI ZGJIDHJE TJETER DHE NUK DALIM JASHTE ASNJE MOMENT PA E DENONCUAR TERRORIN SIQ NA E IMPONOJNE.

  PRANDAJ NA LEJONI TE DENONCOJME OSE NDALENI TERRORIN E QELLIM SHEM NDAJ FAMILJES. RRUGE TJETER NUK KA PER FAMILJEN TONE.

  Reply to this comment
 92. Nje Qytetar March 28, 16:34

  I nderuar Z.Thano,

  Ju lutem kushtojini vemendje te vecante komentit qe po ju dergoj. Nuk eshte pleh interneti. Duke pasur parasysh se cfare po ndodh me COVID-19 kam lexuar se fundi ne disa studime shkencore se arsyeja pse te moshuarit jane me vulnerabel ndaj ketij virusi nuk eshte mosha e thyer dhe imuniteti i dobet por trajtimi qe marrin per hipertensionin.
  Kete mesa duket nuk po na e thone ata qe kane dijeni (mjeket). Do te ishte e udhes qe te intervistonit nje prej tyre qe dalin per intervista si Piperon apo Kalon ta na sqarojne njehere e mire pasi ne Itali ky thone qe eshte problemi.
  Medikamentet qe marrin pacientet me hipertension ne gjuhen mjekesore ndahen ne ACE inhibitors dhe ARB. Sipas studimeve shkencore te publikuara se fundi duket qe proteina qe prodhohet nga keta medikamente (Ang. ACE2 protein, the functional receptor for SARS coronavirus) per hapjen e eneve te gjakut eshte ajo qe perdor COVID-19 per te pushtuar mushkrite.
  Ju lutem shikoni artikujt e meposhtem:

  https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200323101354.htm

  https://www.bmj.com/content/368/bmj.m406/rr-20

  https://www.medscape.com/viewarticle/927542

  Mendoj se do te ishte nje diskutim me vlere ndoshta duke ja sugjeruar edhe ndonje prej TV ne shqiperi nje diskutim shkencor profesional dhe jo tallava me viktima e me viruse apokaliptike.

  Shpresoj qe ta merrni seriozisht kete mesazh.

  Diten e mire,

  Reply to this comment
 93. Lynette May 3, 23:30

  Hello, I was just visiting your site and filled out your “contact us” form. The “contact us” page on your site sends you messages like this via email which is why you are reading my message at this moment right? That’s the most important accomplishment with any type of online ad, making people actually READ your advertisement and that’s exactly what I just accomplished with you! If you have an advertisement you would like to blast out to millions of websites via their contact forms in the US or anywhere in the world send me a quick note now, I can even focus on specific niches and my charges are very reasonable. Send a reply to: [email protected]

  terminate these ads https://bit.ly/356b7P8

  Reply to this comment
 94. Adrian May 19, 08:46

  Product specifications:
  – greasy semifine wool (tigaie) 28 – 31 my, 50 – 120 mm, sc.yield abt. 60 %, v.m. 0 – 4 %
  – greasy carpet wool (turcana) 31 – 41 my, 80 – 200 mm, sc. yield abt. 60 – 70 %, v.m. 0 – 4 %
  – greasy lambs carpet wool (mitza de turcana) 31 – 41 my , 20 – 100 mm, sc. yield 60 – 70 % , v.m. 0 – 4 %

  Merino
  – Type: greasy white wool
  – Microns: 22-26
  – Yield: 43-50%
  – Length: +6cm

  Accepted Delivery Terms: CIF
  Accepted Payment: CAD

  For photos, please visit our website bit.ly/2LsyIAt

  Reply to this comment
 95. Steve May 22, 13:42

  Hi there

  We are interested in advertising on your website, gazetadita.al, on behalf of one of our clients, slotsbonuses2020.com.

  -A Text AD on your homepage. (With Do-follow Link)

  Could you please send me an email back with an offer for any of the above advertising options that would work for you?

  Steve
  ISmartMedia

  Reply to this comment
 96. Michel June 15, 05:00

  Hey

  You are invited for today, to this live webinar.

  To approve your seat, for the Live webinar from Carol Bell & Michel de Bakker for today 11:00 AM in Eastern Time (US and Canada), sent us an email to [email protected]

  Here’s a quick Overview of what we’re going to cover:
  • 5 Expensive Marketing Mistakes many business owners make, that prevent them from getting the results they want and how to avoid them (we’ll show you what’s working now)
  • How to know where to start and what to focus on
  • How to put together a cohesive marketing plan and stop wasting time on tasks that have no value
  • How to know if you are targeting the wrong keywords…
  • How to know if you are missing one of the most important components of your marketing … Learning this can dramatically lead to more sales…
  • And much MUCH more…

  Yours sincerely
  Michel de Bakker & Carol Bell

  “Sent from my iPhone”

  Reply to this comment
 97. Qytetari July 3, 13:01

  Z. Thano une jam nje lexues i rregullt i gazetes tuaj dhe gjithsej lexoj 2 gazeta ne treg njera eshte gazeta juaj. Ne rast se nuk nxirrni nje shkrim ne faqe te pare dhe ta lini si lajm kryesor pergenjeshtrimin dhe te kerkoni falje per dezinformimin ne dem te komunitetit te Deshmitareve te Jehovait, te cilet nuk kane asnje lidhje me ngjarjen makabre ne Kombinat,i cili eshte dashakeq dhe i qellimshem, sigurisht qe respekti dhe mendimi pozitiv per gazeten tuaj nuk kane me kuptim. Sigurisht qe une jam nje lexues dhe ndoshta nuk ju behet vone por kur flasim per gazetari te vertete lexuesi eshte me i rendesishmi. Te kerkoni ndjese per kete dezinformim ju nderon ju dhe gazeten tuaj.
  Pavaresisht se nuk te pelqen vepra, besimi apo ku di une cfare i dikujt nuk eshte e drejte ta njollosesh ne kete menyre makabre pa asnje prove dhe baze, thjesht se i teket dikujt. Ne rast se u vjen keq per viktimat intervistoni policine e shtetit dhe referojuni gjithmone atyre dhe jo portaleve halabake. Mos u beni pjese e llumit.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim