Alimadhi: Krimineli Mehmet Shehu arriti deri në tredhjen e ballistëve që të mos shtoheshin

June 23, 2016 13:10

Alimadhi: Krimineli Mehmet Shehu arriti deri në tredhjen e ballistëve që të mos shtoheshin

Kryetari i Ballit Kombëtar, Adriatik Alimadhi, ka qenë edhe më parë prezent në DITA duke replikuar shpesh me botimet tona.

Sigurisht që i sheh ndryshe nga DITA dhe lexuesit e saj, temën e LANÇ, por kolegjiumi i gazetës vendosi ta botojë edhe këtë intervistë për të respektuar edhe opinionet e atyre që mendojnë ndryshe nga ne.

Këtë herë, Alimadhi replikon veçanërisht me botimet mbi Mehmet Shehun, të cilat kanë ngjallur edhe më herët polemika, madje edhe brenda bashkëpunëtorëve të gazetës si në rastin e Andrea Stefanit.

“Krimineli Mehmet Shehu ka ngrënë në mënyrë të pabesë ballistët në disa raste, siç është vrasja e 67 ballistëve në Matjan të Lushnjes, 22 nacionalistet e Martaneshit, 68 ballistët në Dunicë të Pogradecit, 185 ballistët e vrarë therur dhe mbathur me patkonj kali në Shipckë të Korçës, aq sa u qelb edhe mishi i njeriut. U kanë këputur organet seksuale ballistëve për të mos krijuar dhe mbajtur familjet e tyre…” – akuzon ndër të tjera Alimadhi.

Ai flet për “bijtë e kriminelëve komunistëve që po qeverisin” por i shmanget paradoksit që krijon vetë kur pyetet për aleancën me PD-në.

Megjithëse, janë të shumtë shqiptarët që kanë nostalgji për sistemin e kaluar, përballë dështimit të madh të këtyre 25 viteve të mëpasme,  z.Alimadhi mendon se “fjalët ‘partizan’ dhe ‘komunist’ do të ngelen më të urryerat nga brezat që do vijnë” – sipas tij.

Më poshtë intervista e plotë me kreun e Ballit.

 

– Zoti Alimadhi, para disa javësh kini pasur një replikë me kryetarin e PD-së, zotin Basha, i cili tha pak a shumë se “ne na shikojnë pak a shumë si ballistë”.  A jeni ndier i fyer nga ky etiketim i zotit Basha?

– Çfarë ka thënë Z. Basha e kemi diskutuar në takimin që kam bërë personalisht në muajin Prill. Ai e tha dhe Balli Kombëtar mbajti qëndrim zyrtar. Mos harroni se ne njerëzit nuk i ndajmë në armiq dhe tradhëtarë me mendësinë e dikurshme kriminale komuniste. Për gjithçka gjeta mirëkuptim të plotë me Z. Basha. Bashkëbiseduam situatën e vështirë politike, në takim konsoliduam parimet tona të përbashkëta për bashkëpunim programor dhe institucional në vazhdimësi, konsolidimin e mendimeve dhe veprimeve të përbashkëta, për të ngritur besueshmërinë e bashkëpunimit midis strukturave të Partisë Demokratike dhe partisë Balli Kombëtar; mendoj se është koha e afrimit midis njeri-tjetrit, është koha e bashkimit dhe jo e ndarjes dhe për t’iu afruar shqiptarëve ne proceset që vijne alternativa programore me vlera të shëndosha kombëtare.

– Një nga çështjet që ju replikoni në vijimësi me autorët e DITA-s është qëndrimi mbi Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Ju vazhdoni të këmbëngulni në idenë se ajo luftë ishte e gabuar? Për çfarë luftuat ju?

– Një gjë që s’e kanë kuptuar akoma shqiptarët është se ndjenja nacionaliste dhe komunizmi janë dy gjëra të kundërta që s’mund të pajtohen kurrë me njëra-tjetrën. Nacionalizmi është dashuri për kombin, për bashkimin dhe lartësimin e tij. Kurse komunizmi është internacionalizëm i bazuar në të ashtuquajturin bashkim proletar botëror. Këto dy parime të kundërta nuk mund të pajtohen në një ide të vetme, as në një luftë të përbashkët. Nacionalistët luftonin për të mbrojtur kombin e tyre kurse komunistët luftonin për të bërë revolucionin komunist me tërë egërsinë e tij.

Për të gënjyer popullin, komunistët bënin sikur luftonin kundër pushtimit të huaj, por e vetmja gjë që u interesonte ishte revolucioni komunist; të cilin e zbatonin në mënyrën më të tmerrshme dhe mizore. Përderisa mos të jetë kuptuar ky ndryshim ndërmjet nacionalistëve dhe komunistëve, shoqëria shqiptare nuk do të kuptojë asgjë nga historia e 50 viteve të diktaturës kriminale komuniste. Është për të ardhur keq që politika e këtyre 25 vjetëve nuk është shkëputur nga kjo mendësi. Ne kemi këmbëngulur dhe po vazhdojmë mbi programin e Ballit Kombëtar, ashtu siç po e shikojnë dhe po e kuptojnë të gjithë shqiptarët se, politika shqiptare brenda dhe jashtë kufijve politikë të sotëm po ndjek programin e Ballit Kombëtar. Gjykatësi më i mirë është koha prandaj koha na dha të drejtë. Në çdo periudhë që kombi ka nevojë dhe ne kemi qenë aty historikisht dhe e kemi dhënë këtë kontribut patriotik dhe i kemi qëndruar besnik kombit shqiptar, dhe nuk kemi bërë luftë me kohë të pjesëshme ashtu siç pretendojnë kriminelët komunist sikur kanë bërë luftën antifashiste, gjatë luftës së dytë botërore, në vitet 1943-1944.

– Pra ju thoni se lufta e partizanëve është sajesë e komunistëve? Nuk ju duket e tepruar

Adriatik Alimadhi

Adriatik Alimadhi

kjo?

– Po këtë e thonë arkivat dhe dokumentet, faktet po nxjerrin të vërtetën: janë vrarë zero italianë dhe zero gjermanë nga lufta partizane… Atëherë, ku është lufta partizane? Ky është një turp, ne bënim lufte kombëtare sa herë që na thërret kombi. Kemi qenë dhe jemi të gatshëm ta japim kontributin tone. Gënjeshtrat dhe shpifjet kanë bërë historinë, por kjo nuk duhet të vazhdojë më tej. Sepse të vjen keq që edhe pas më shumë se 70 vjetësh brezat edhe sot po edukohen me këto të pavërteta. Kriminelët partizanë vranë 4000-6000 nga vëllezërit e tyre shqiptarë të ndershëm që e deshën kombin e tyre me shumë se jetën. Dhe ju më thoni se ku ndahemi ne nga këta kriminelë dhe gjakpirësa të popullit shqiptar?! Ishin ata kriminelë që e varfëruan dhe e izoluan shqiptarin nga Europa dhe shqiptarët kaluan diktaturën më të egër në botë. Unë mendoj se politika i ka përdorur dhe vazhdon t’i përdorë këta mjeranë që nuk dinë ç’thonë dhe ç’bëjnë. Lufta partizane apo lufta antifashiste nuk ishte luftë çlirimtare. Ajo ishte luftë vëllavrasëse, asgjë tjetër. Po ku kuptojnë ata të paditur, ata mjeranë, ata të pabesë, të palexuar dhe të pa kulturuar. Ju i kini dëgjuar ato vargjet e një poeti nga Zagoria që ka thënë “Mora pushkën dola malit,/ të luftoja për atdhe,/ Ku ta dija unë i ngrati,/ se armiku ishim ne.”

Këto vargje nuk kanë nevojë për komente. Kjo ju shkon atyre trutharëve.

– Sidoqoftë ballistët u mundën 70 vjet më parë…

– Ballistët nuk u mundën, ata e deshën shumë Shqipërinë. Faktet dikur të mbyllura sot po flasin realitetin se kush ishte tradhtari dhe vrasësi, kush ishte patriot dhe kush ishte kolaboracionist. Ballistët u therën, u vranë dhe u pushkatuan. Statistikat tregojnë se gjatë viteve 1943-45 janë vrarë mbi 4000 shqiptarë të ndershëm atdhetarë dhe patriotë. Këtu shtrohet problemi se me vrasjen e këtyre pinjollëve të familjeve patriotike të nacionalizmit të kulluar shqiptar u vra patriotizmi dhe me pas u shkatërrua trualli shqiptar. Mendoj se kjo elitë kombëtare që u vra prej kriminelëve komunistë, po i mungon aktualisht kombit shqiptar dhe, sigurisht, për pasojë Shqipëria u pushtua nga kriminelët. Po u vrave dhe po u there nuk ngelet asgjë dhe prandaj u mund Shqipëria që ngeli republika e shteteve të Jugosllavisë, këtë gjë shkatërruese kanë bërë kriminelët partizanë dhe kriminelët komunistë.

Duke patur parasysh kolaboracionizmin dhe ato që kanë ndodhur me kolaboracionistët jo vetëm në Shqipëri, sa i merituar ishte ky persekutim?

Ju më pyesni se sa i merituar ishte ky persekutim? Pikërisht këtu dallon një nacionalist nga një kriminel komunist. Po të duash atdheun do të vritesh, po të duash atdheun do të japësh jetën, do të pushkatohesh, do të theresh për atdheun tënd. Mendoj se të gjithë këta dëshmorë nacionalistë të kombit tonë duhet të kishin një trajtim tjetër në këto 25 vite, në të cilën nuk është bërë asgjë, keqardhje për këtë politikë që nuk është shkëputur akoma nga mentaliteti partizan. Në Shqipëri do të vijë koha që fjalët ‘partizan’ dhe ‘komunist’ do të ngelen më të urryerat nga brezat që do vijnë dhe atëherë mendoj se shpëton njëherë e përgjithmonë shoqëria shqiptare.

– Më duket mua, apo pas Enver Hoxhës, inatin më të madh ju ballistët e kini me Mehmet Shehun?

– Zotri! Nuk shtrohet problem inati me këtë apo atë kriminel, sepse krimineli kriminel mbetet. Për Ballin Kombëtar të dy këta që përmendni ju kriminelë kanë qenë. Por sipas fakteve dhe dokumenteve arkivore krimineli Mehmet Shehu ka bërë vrasjet më të mëdha dhe ato i ka bërë me pabesi. E them këtë sepse i ka ngrënë në mënyrë të pabesë ballistët në disa raste, siç është vrasja e 67 ballistëve në Matjan të Lushnjes, 22 nacionalistet e Martaneshit, 68 ballistët në Dunicë të Pogradecit, 185 ballistët e vrarë therur dhe mbathur me patkonj kali në Shipckë të Korçës, aq sa u qelb edhe mishi i njeriut. Këta gjakpirësa nuk ngopeshin me kaq, kane tredhur dhe u kanë këputur organet seksuale ballistëve për të mos krijuar dhe mbajtur familjet e tyre… E ju shtroni pyetjen: ‘Ke keni më shumë inat?’ Atyre dhe shumë kriminelëve të tjerë edhe për gjatë 50 vjetëve duhet t’iu ishte bërë gjyqi dhe duhet të ishin shpallur kriminelët më të mëdhenj të botës. Por nuk mund të mendohej se bijtë e tyre do të drejtonin sot Shqipërinë dhe të pasuroheshin me gjakun e shqiptarëve duke shitur çdo aset kombëtar për interesin e tyre.

– Po nëse është kështu ku e mbështesni këtë optimizëm se idealet e Ballit Kombëtar do të triumfojnë një ditë në Shqipëri?

– Balli Kombëtar i ka pasur dhe i ka rrënjët tek ekzistenca shqiptare, te shqiptarizmi dhe patriotizma, ka lindur dhe është themeluar me idenë që të vihet plotësisht në shërbim të kombit shqiptar dhe jo Kombi Shqiptar të vihet në shërbim të Ballit Kombëtar. Koha po tregon çdo ditë se Balli Kombëtar e ka dhënë kontributin dhe e ka bërë vetëflijimin e tij për interesat e larta kombëtare. Idealet e Ballit Kombëtar kanë triumfuar dhe po lartësohen dita-ditës dhe ato po triumfojnë. Shikoni zhgabën, qeleshen tradicionale shqiptare si po mbush botën dhe e vendosur në kokat e shqiptarëve pa yllin moskovit. Shikoni hartën etnike, brohoritjet “Shqipëri etnike”, shikoni që e gjithë politika po flet me gjuhën e Ballit Kombëtar dhe ç’ka thënë Balli Kombëtar po realizohet sot. Nuk është problem se triumfon Balli Kombëtar, por fiton Shqipëria dhe shqiptarët, fiton kombi shqiptar, ky është dhe kjo do te ngelet alternativë. Partia jonë është Shqipëria.

– Po ju jeni në aleancë me Partinë Demokratike e krijuar dhe drejtuar nga ish-komunistë. Sa i përfaqëson interesat dhe idealet tuaja PD-ja?

– Partia Demokratike ka programin e saj dhe Balli Kombëtar ka programin e tij dhe secila prej tyre ka kontributin dhe historinë e saj. PD ka një kontribut të rëndësishëm në proceset demokratike, ktheu besimin te shqiptarët duke u përleshur me të keqen dhe duke fituar mbi diktaturën. Këtu meritë kanë të gjitha shtresat e shoqërisë shqiptare, që pak e nga pak po shkëputen nga mendësia komuniste. Partia Demokratike ka ndjekur dhe zbatuar disa politika madhore në interes të Shqipërisë dhe këtu mundet të përmend orientimin perëndimor të Shqipërisë, anëtarësimin në Nato, proceset e anëtaresimit të Shqipërisë në Europë, ndryshimet në legjislacion. PD kur ishte në pushtet ka dhënë një kontribut në zhvillimin e Shqipërisë në fushën e turizmit, në fushën e zhvillimit rrugor kombëtar të  Shqipërise, i cili i shërben bashkimit kombëtar me të gjithë shqiptarët jashtë kufijve të sotëm politikë dhe është në interesin e politikave për të gjitha bizneset dhe për të gjithë shqiptarët që duan të prekin dhe shijojnë çdo cep të kombit shqiptar.

Ju më pyesni se sa i përfaqëson interesat tona PD-ja aktuale? Si shoqëri e re dhe e mbartur me një histori shumë të gënjeshtërt, shpifëse, tallëse, përçarëse, shume të çuditshme, e mbyllur për 50 vjet, me një kulturë të izoluar, të lexuar ndryshe, unë mendoj se Partia Demokratike nuk u ngrit në lartësinë e duhur në këto 25 vjet, të ndëshkonte gjithçka të shkruar me ligj dhe të mbronte idealet e shtresave që u vranë, u pushkatuan, u burgosën, u internuan, pronarëve, kulakëve etj. PD, mendoj se e largoi me fjalë komunizmin dhe iu duk i lehtë për ta larguar, ajo harroi se t’i shkulje rrënjët e thella në parti duhej shumë pune, duhej të ndëshkonte gjithçka komuniste, historinë, pronën, kulturën, me ligje duhet të tregonte një interes më të madh mbi shtresat e persekutuara nga regjimi komunist, duhej me shumë bashkëpunim dhe mbështetje me ato subjekte dhe filozofi programore që kanë dhënë kontribute kombëtare. Duheshin shumë veprime të forta ligjore por ajo ngeli peng e kësaj mendësie dhe bijtë e tyre padrejtësisht sot qeverisin Shqipërinë. Kjo është një padrejtësi historike.

 

Intervistoi Xhevdet Shehu

 

June 23, 2016 13:10
Komento

42 Komente

 1. Qarri i zigurit June 23, 13:41

  Gjynah i madh.
  Qe se paska tredhur dhe kete. Po ky qeka i tredhur nga trute. Prandaj. Gjynah qe se trodhi dhe berishen.

  Reply to this comment
  • Nje lexues June 23, 14:20

   NE SE BALLISTET JANE TREDHUR NA DEL QE JU JENI KOPILA….!?

   Reply to this comment
   • Loko-Loko June 23, 21:17

    Meqenese ballistet i paska tredhur M.Shehu kjo tregon se keta ballistet e sotem jane DOCER te komunisteve!
    Pra nenat.motrat e vajzat tuaja kur prinderit apo burrat ishin tredhur apo ne burg,jane NDERZYEWR me operativet e sigurimit,brigadieret,kryetaret,shefat etj dhe nje nga keta kam qene edhe une!
    Ky DAMLLAMADHI me duket se me ngjan mua!
    Nuk eshte cudi te jete cuni im!
    Gjynah qe paska perfunduar kaq budalla sa te pranoje qe babain e tij e paskan tredhur si QENHTE apo si DERRAT!!!
    Me go9mar nuk behet se kaq!

    Reply to this comment
   • Shefqet Cela June 25, 21:41

    Komentet e tjera duken te teperta!
    Dikush, me pare, ka thene;……. i keni baballare me qe…..

    Reply to this comment
   • ELIOT February 7, 18:13

    BRAVO GAZETA ….KETU PO I TREGONI NJEREZVE TE HUMBUR SHQIPTARE KUSH ISHIN ME TE VERTETE KOMUNISTAT ..ENVERI MEHMETI …KY NJERI TREGON REALITETIN QE TE GJITH E PAME PER 50 VJET … KUSH ISHTE MEHMETI ENVERI I PAME NE PER VITE .. VUAJTJE MJERIM VRASJE … SPIUNLLEQE … KOPILELLEQE ..CDO GJE QE TE BENTE TE VRISJE VETEN ..PRANDAJ TE MJERE FEMIJE SPIUNASH ….DONI APO JO REALITETI ESHTE KJO QE TREGON KY BURRI I MENCEM …. DHE MOS HARRONI BOLSHEVIKE DES MERDE . MBANI RRALEN E VAJGURIT QE JU LA NE TRASHEGIM DAJE ENVERI ….. KOMUNIZMI ESHTE BAJGA E CIVILIZIMIT …. BAJGA E PROGRESIT … ESHTE SI ZGJEBJA ….. MERCI GAZETA QE JA KENI DHENE FJALEN CDO NJERIU ..KJO QUHET DEMOKRACIE …KESHTU E BENI DIFEENCEN ME GAZETAT E KOMUNISTAVE ..QE VETEM RRENIN DHE LEXONIM VETEM HIPOKRITA ZGJEBSA QE JA LEPININ KEPUCET ENVERIT PER NJE TULLON MISHI ..

    Reply to this comment
  • 1944 xhaferr deva= lulzim bash krimineli 2017 k/m June 23, 14:23

   mendoj se nje gabim fatal bene dipllomatet amerikane qe ri-erdhen ne 1991.

   kete semundje do ta quaja sindromi “xhaferr deva”

   xhaferr deva ishte nje turbo-nazist qe luftoi aleatet angloamerikane dhe partizanet shqiptare….pra ishte nje kriminel qe duhej per ne gjyqin si kriminale nazist

   pas l2b ky jo vetem qe nuk u dorezua por u be terrorist per te rrezuar kamunizmin.

   pra loja dyfishe vazhdoi…

   jo vetem xhaferrin por shume naziste u vune ne perdorim nga amerika…

   ne fillim u bene aleate me komunistin stalin per te mundur hitlerin

   pas 1945..u bene aleate me mbeturnat fashiste per te mundur ate fare komunizmi ne shqiperi..

   po pse ne shqiperi e shkrete e gjeten amerikanet ne 1992 e deri tani te mundin kufomen e komunizmit…qe e prune vete ne 1944 per interes te tyre

   ja dhe sindromi xhaferr deva qe e kane zevendesuar me lul bash kriminelin

   Ish-nazistët kanë spiunuar për SHBA-të deri në vitet ’90-ta të shekullit të kaluar, shkruan “New York Times”, duke përshkruar dokumentet e klasifikuara, të cilat tani janë të disponueshme për publikun.
   Në kulmin e Luftës së Ftohtë, duke filluar në vitin 1950, J. Edgar Hoover nga FBI dhe Allen Dulles i CIA-s, në mënyrë agresive ka rekrutuar ish-nazistët, ku i trajnuan për të spiunuar komunistët dhe Bashkimin Sovjetik.
   Hoover dhe Dulles besonin se “dallimet morale me nazistët nuk ishin të mjaftueshme që të lënë pas dore vlerat e tyre në luftën kundër rusëve”, transmeton Telegrafi.
   CIA ka rekrutuar ish-anëtarin e Schutzstaffel (NS), i cili ndoshta ishte fajtor i “vogël për krimet e luftës”, thuhet në dokument.
   Dokumentet tregojnë se në vitin 1994, avokati i CIA-s ka bërë presion te prokurorët, të cilët kishin nisur një hetim kundër ish-spiunit mbi dyshimet se kishte marrë pjesë në masakrën e mijëra hebrenjve në Lituani. Hetimi u braktis përfundimisht.
   Në vitin 1980, zyrtarët e FBI-së nuk kanë pranuar të dëshmojnë rreth ‘gjahut ndaj nazistëve’ para Departamentit amerikan të Drejtësisë në lidhje me spiunët e tyre gjerman.
   Në vitet e ’80 të shekullit të kaluar, FBI kishte informacione të konfirmuara, se 16 ish-nazistë kishin punuar për CIA-n.
   Disa spiunë gjatë Luftës së Dytë Botërore kanë qenë në pozita të larta të “Rajhut të Tretë”.
   Otto von Bolschwing ishte një oficer në SS dhe mentori i Adolf Eichmann, arkitekt i “Zgjidhja Përfundimtare”, dokument që përmban planin e zhdukjes së hebrenjve nga Evropa.
   CIA e kishte punësuar pas luftës për të spiunuar në Evropë, ndërsa në vitin 1954 mori një shtëpi në Nju-Jork, ku u zhvendos me familjen e tij.
   Kur Izraeli e arrestoi Eichmann, autoritetet amerikane mbrojtën Bolschwingun, i cili ka jetuar i qetë edhe 20 vite të tjera. Pasi e kaluara e tij u zbulua, gjermani hoqi dorë nga shtetësia amerikane, por shumë shpejt vdiq pas kësaj.
   Norman Goda, historian në Universitetin e Floridas, i cili është duke punuar në dokumentet e klasifikuara, pohon se marrëdhëniet midis CIA-s dhe nazistëve ishin edhe më të larta, por që dokumentet e shumta do të mbeten mister.

   Reply to this comment
  • Flamuri June 23, 18:31

   BK ishte kombetar shqiptar, kundra sllaveve, kunder komunizmit sllav, kunder tradhetareve te kombit shqiptar qe i sherbenin sllaveve, ruseve, serbeve, grekeve. BK ishte armik i xhihadisteve komuniste shqiptare qe i sherbenin xhihadizmit sllav. Po komunistet e sotem ia kane bere kete pyetje vetes?

   Reply to this comment
   • anticensurë 25642654 June 24, 08:26

    a të hyftë shtiza e flamurit në bithë o fladysheme!!

    Reply to this comment
   • bureto June 24, 11:39

    Ngjarjet kane ndodhur ne Shqiperi, ashtu si kane ndodhur, dhe jo vetem ato te LIIB. Historia eshte shkruar sipas nevojes se fitimtareve, keshtu qe i takon historise nepermjet fakteve dhe dokumenteve ta rishkruaje ate me skrupulozitet shkencor. Ma do mendja se nje dite, kur te mos jemi ne, kjo do te behet.
    Sa per mendimin tim modest, nga sa e njoh historine, eshte e padrejte qe te quhej nga historiografia komuniste Mit’hat Frasheri, i biri i Abdylit dhe nip i Samiut e Naimit, tradhetar dhe E.Hoxha, M.Shehu etj heronj. Por tashme kush ka ca mend ne koke di t’ua beje edhe dallimin. Megjithate jane ceshtje te historise relativisht te larget, dhe ne saje te demokracise i eshte dhene gjithkujt e drejta dhe liria ti mesoje e t’i komentoje si t’i duket me mire.
    Shume historiane duke iu referuar Mukjes kane argumentuar se E.Hoxha dhe jugosllavete e prishen ate, vec te tjerave, sepse rrezikohej e ardhmja e pushtetit te tyre (komunisteve). Ky eshte thelbi, i athershem dhe i sotem, thelb qe ka qelbur politiken shqiptare deri ne ditet e sotme. Mjafton teatri grotesk i paralmentit per te kuptuar se ku jemi dhe meremi akoma me ’43-’44.
    Ne kontekstin e mesiperm, sa i perket intervistes me Alimadhin, doja ti kujtoja atij se ç’mendim ka rreth faktit se kur iu rrezikua pushteti Berishes, (komunist i thekur dhe ky me shoke brenda PD), ne vitet 1994-1997, nga ngjarjet qe ndodhen pas rrezimit te referendumit te tij per kushtetuten (nuhati se pushteti nuk mbahej me vota e referendume), i quajti ballistet, deputete te parlamentit te kohes, kolaboracioniste, karrige thyer etj dhe i nxorri pothuajse me shkelma nga mbledhja e grupit paralmentar te PD (Toto, Dosti, Malaj etj?!
    E dyta, pse ka dy parti te Ballit Kombetar, njera demokrate, ajo e njefare Roshi, dhe kjo e Alimadhit? U krijua PDjathte nga Kalakula. Pse e lane ne balte, kur ajo tregoi, per aq sa ekzistoi, me vdekjen e tij, se ishte nje e djathte e re e vertete. Pse u prish e Djathta e Bashkuar, e cila sic dihet sa u krijua, fitoi bashkine e Shkodres? pse u shkaterua LZHK dhe dalngadale Shehi u fut ne prehrin e Berishes dhe eshte katandisur me 4000 vota, nga 12.000 qe merrte kur ishte jashte saj, po aq sa merrni dhe ju bashke dy partite e ballit. Si ka mundesi qe nje parti monarkiste si L.Legalitetit, hyn ne koalicion me nje parti republikane, sic jane PD dhe PR, por dhe partite e ballit? Pyetjet sigurisht qe jane retorike se nuk kerkon shume mund qe t’u japesh pergjigje. Eshte ceshtje pushteti mor zoteri dhe asnje idealizem per atdhetarizem, prosperitet etj si keto nuk ka. Koha ne keto 100 vjet te Shqiperise se pavarur e ka treguar katerciperisht se rekjet e te gjitheve per te na shitur atdhedashuri jane me e pakta hipokrizi dhe demagogji. Patriote si K.Spahiu?!!, Apo Ed Rama, qe kur ishte kryetar bashkie u drejtohej keshilltareve demokrate e legaliste, “ju nuk dini gje tjeter vecse te hani pula”, duke perifrazuar mitin komunist te sajuar po prej tyre per ballistet.
    Nese partite e Ballit Kombetar, duhet te bejne dicka per vendin sot e ne te ardhmen, le t’i vihen me vendosmeri, manipulimit qe i behet opinionit publik keto 25 vjet se PD dhe ballistet e sotem, jane te djathte dhe PS e co. te majte. Keto jane steriotipe qe ata i kane krijuar per vete per t’u hedhur hi syve shqiptareve. Historikisht, edhe vete balli Kombetar i M.Frasherit ishte nje parti socialdemokrate (shihni ‘Dekalogun’ ) dhe duke qene nje parti antimonarkiste ishte frymesuar nga revolucioni freng. Pra kush eshte e djathta ne Shqiperi qe pretendon Alimadhi dhe kushdo tjeter si ai? Shqiperia, historikisht, nuk ka patur terren per nje te djathte klasike, si ato qe do te permbushnin tezat e konservatorizmit, te pershkruara nga Edmund Burke. Por kete nuk mund ta realizojne as komunistet e PD dhe PR dhe as’ ballistet’ e Alimadhit dhe Rroshitetj qe mundohen me shume per nje karrige deputeti!!! Shqiperia ka nevoje per te ardhme dhe jo per te shkuar.

    Reply to this comment
  • ELIOT July 10, 19:27

   Bravo shoku Alimadhi ;;;; ; enveri mehmeti per ti bere qefin serbit vrane mijera shqiptare ;;; ATO ISHIN TRADHETARET E VERTETE… SVRANE ASNJE GJERMAN .. ENVERI KUNATIN E VET SPIUN E LINTE NE MES TE TIRONES … PERSE SI THONTE LYM KETES TA HIQTE QAFE ..?????APO KISHTE NEVOJE PER …… PARTIZANET SBENE LUFTE .. LUFTEN E BENE ALEATET DHE KOMUNISTAT BENE HISTORINE ME RRENA …… BRAVO MONSIEUR .. VOUS DITE QUE LA REALITE …MERCI ..BONJOUR DE PARIS …

   Reply to this comment
 2. demo June 23, 13:58

  Pas karroqes se banditeve te partise demokratike,grabites te pronareve dhe pasurise kombetare,mos ja pafshim bojen ballit te Alimadhit,ballit te Sewlfos .Me mire votoj partine komuniste,se ballin e Alimadhit qe ne emer te unitetit me bandat e Sali malokut,ja fal pronat e mija malokeve qe solli nga vucidoli kryemaloku.

  Reply to this comment
  • Shtylla June 23, 18:33

   Do duartrokitsh nga Serbia, Rusia, Greqia.
   LANCL ishte kopile e ruseve dhe serbeve dhe nuk ishte pjese e koalicionit anglo-amerikan-sovjetik. Nuk firmosi ndonje shqiptar ne ate koalicion. Prandaj Shqiperia nuk u ftua ne Konferencën e Paqes në Paris në verën e vitit 1946. LEXO SHKRIMIN E KRISTO FRASHERIT.

   Reply to this comment
   • feniks June 23, 21:12

    Me keto zhgarravina dhe urrejtje qe keni ndaj Shqiperise SOCIALISTE vertetojne drejte se sa mire ka vepruar shteti komunist qe ju pushkatoi,burgosi dhe internoi juve kelysheve te fashizmit!
    Pervec PLUMBIT PAS KOKE ju nuk meritonit asgje!
    Edhe sot pas 26 vjet kapitalizem rraca juaj e qelbur ka mbetur po aq ARMIKE E SHQIPERISE SA ATEHERE!
    Mallkuar qofshi o rrace e bastarduar balliste!

    Reply to this comment
 3. Shqipja June 23, 13:58

  Faktet jane fakte.
  Nqs ju duken jo te te drejta ato 50 vjecare flisni ne baze
  Te dokumentave te huaja.
  Sa e kini dashur Kombin e dime.
  Dhe sa e doni prape na e thoni me kete aleance me PD.
  A e dini kush jane sharlatanet e PD.
  Prandaj mos na flisni brockulla se kemi 25 vjet qe Po degjojme perrallat e tuaja.
  Asnje nuk ju beson.lereni propaganden e komunizmit se eshte zemra e gjaku i ketij populli qe njeh bemat e tuaja.
  Sa per Mehmet Shehun per luften nuk ka burre ta gjykoje.
  Per pas lufte verini ne kandar e peshoni kush rendon
  Me shume mehmet shehu apo aleati juaj sali berisha e banda shkateruese e lulush I aleances suaj.
  Kjo aleance tregon qarte se kush jeni ju.e kush eshte PD.
  I vute pikat me I.
  Rrofte lufta nacional clirimtare lavdi deshmorve e komandanteve te luftes.
  Sharlatanet qe pas luftes ja mbathen nga frika.kush eshte burre vdes ne vendin e tij e nuk le pas familjen e femijet per ruajtur buth.. Ja kush jeni ju trima .

  Reply to this comment
  • Bredhi June 23, 18:34

   Xhihadistet komuniste sllave (pavaresisht se flasin shqip, apo gjuhe te tjera) si me pare dhe tani, ashtu si xhihadistet vahabiste te Arabise Saudite dhe Osmaneve te rinj turq qe jane grumbulluar tek ISISi i sotem jane te tere njesoj: kundra europiane, kundra shqiptare, kundra kombit shqiptar, kundra perendimit. Brigadat xhihadiste vahabiste te ISISit te sotem jane grumbulluar, frymezuar, edukuar, organizuar njesoj se brigadat xhihadiste komuniste internacionale (jo-kombtare) te Luftes se Spanjes me 1936-1939.

   Reply to this comment
 4. luftetari June 23, 14:07

  Z. Xhevdet! Eshte turp te botoni nje interviste te dhene nga nje njeri kaq antihistori, si ky, qe ka vene edhe qylafin mbi koke.
  Luften NCL e ka pershendetur ne kohen e vete edhe kryeministri anglez Curcilli, pa le te tjeret. Partizanet, ku kishte jo pak komuniste, luftuan dhe fituan mbi bishen nazi-fashiste. Ndersa ballistet, pikerisht kur ushtria hitleriane filloi operacionin e dimrit 43-44, u bashkuan me te me shprese se partizanet do te zhdukeshin dhe keta do te merrnin pushtetin. Pergjigjen ia dhane partizanet dhe, midis tyre, edhe Mehmet Shehu.
  Mos besoni keto qe them une, por lexoni cfare kane shkruajtur anglezet dhe amerikanet qe erdhen ne vendin tone per te ndihmuar ne luften kunder nazi-fashizmit. Ndonjeri prej tyre, sic ishte gjenerali Davies, e provoi ne kurriz te tij besimin qe pati te ballistet. U dorezua te ata dhe ballistet me Bicakun ne krye e dorezuan te gjermanet.
  Ishte lufta qe bene partizanet, ne krah te aleateve te medhenj, e cila beri qe aletaet e medhenj te njihnin qeverine qe drejtoi Enver Hoxha. Eshte tjeter gje se si shkuan punet kur filloi “lufta e ftohte”.
  Persa i perket luftes NCL, komunistet do kujtohen si trima luftetare dhe e dhane jeten per atdheun.
  Eshte turp z. Xhevdet qe te lejoni theniet e ketij birboje se ne Shqiperi u vrane 0 italiane dhe 0 gjermane. Dhe i thoni vetes gazetar! Ky, birboja, te tregoje masakrat qe bene ballistet, te cilet gjermanet, ne kujtimet e tyre (Lexoni Nojerbauerin) i perdornin vetem si kallauze, sepse per te luftuar nuk kishin asnje aftesi. E thote gjermani me rangun me te larte qe ka ardhur ne Shqiperi.
  Se cfare perfaqeson Balli Kombetar sot nuk ia vlen te ndalemi. Asnje deputet nuk nxjerr dot vetem. As ai e as Legaliteti. Prandaj i jane ngjitur si m… pas kepuces Partise Demokratike. Se mos vetem Basha i ka perbuzur. Po Sali Berisha? Kur ballistet munguan ne parlament, ne nje votim qe kishte rendesi per Berishen, dhe disa prej tyre po hanin dreke me Koket ne Durres, Berisha u tha…”po ju vetem per pula jeni shquar edhe gjate luftes. Po Berishes nuk iu kthyen keta se…nje shqelm te jepte ai dhe dihej fundi.
  Sa me shume kalojne kohet, aq me e lavdishme do te vleresohet lufta NCL dhe aq me pa vlere do jene keta te pavleret e Ballit Kombetar.
  Tani, o balliste, qe nuk keni patur ne radhet tuaja nje te re ose grua, qe nuk keni patur kurre formacione me te medha se nje cete, qe nuk keni nje kenge qe t’i kendoje “luftes” tuaj te madhe, qe nuk keni patur nje spital, ku te mjekonit luftetaret tua, por i mjekonit ne spitalet gjermane, mblidhuni, shpertheni, kundershtoni…por e keni kot. Une ju kam luftuar gjate luftes e nuk pyes sot per ju qe jeni te vdekur me kohe.
  Dhe mos harroni. ju lutem, se npartia juaj ka qene me orientim social demokrat dhe nuk kuptohet pse sot hiqeni te djathete.

  Reply to this comment
 5. Bayoneta June 23, 14:37

  Ore ky duhet te jete dobic i kuq ,se po jane tredhur ky nga doli????Po ik o Alimadh se ka ikur koha e ballit ,juve nuk vrate nje pushtues,a mund te na japesh nje emer.Nuk kam simpati per komunizmin,por edhe juve jeni me hale se ata.

  Reply to this comment
 6. intelektuali June 23, 15:05

  KJO DEKLARATE ESHTE NJE E PAVERTETE DHE NJE GENJESHTER E MADHE:

  ‘DITA’ është e pozicionuar qartë në mbrojtje të vlerave të padiskutueshme të dëshmorëve, veteranëve dhe Luftës sonë antifashiste në tërësi, e cila e radhiti Shqipërinë në kampin e fitimtarëve të Luftës së Dytë Botërore.

  GAZETA DITA DHE GAZETARI XHOTE ENVERISTI ME MIRE TE MOS FLASIN BADIAVA PER FAKTE HISTORIKE

  Kush ishte LANC-i jugosllav i Enverit kur Gjykata e Hages e cilesoi si nje ORGANIZATE TERRORISTE sepse masakroi dhe vrau me pabesi bolsheviku ushtaret gjasme aleate angleze ne Kanalin e Korfuzit? He pra o gazeta DITA me ke ishte LANC-i kriminal i Enverit qe ju po i kendoni elegji si kukumjacka pylli ashtu sic i kendon gjithe politika jone kombetare 25 vjet pas renies se Murit te Berlinit?

  Dhe jo vetem kaq,

  Por Gjykata e Hages per krimet e Luftes e ndeshkoi Shqypnine Enveriste me konfiskimin e floririt shqyptar te Ahmet Zogut qe u gjet ne malet e Bavarise ne vendstrehimet e Hitlerit dhe ja fali Britanise se Madhe si kompensim per ushtaret e vrare me mina jugosllave me pabesi nga Enveri qe kishte marre urdher nga Beogradi dhe Moska per kete krim makaber kunder njerezimit.

  prandaj:

  Cilet jane deshmoret e Vatanit o gazeta DITA dhe ti o gazetari enverist Xhote Shehu?

  ATA QE MBUSHEN LUMENJ ME GJAK NJERIU TE PAJASHEM NE VENDIN TONE DHE I HENGREN KOKEN NJERI TJETRIT DERI NE FUND TE JETES SE TYRE KRIMINALE, APO ATA SHQYPTARE QE DESHEN BASHKIMIN E TROJEVE SHQYPTARE QE NE MUKJE 1943 DHE QE E DESHEN SHQYPNINE ASHTU SIC PO KERKON TE BEHET ME ZOR SOT, POR QE PER KETE VEPER TE LARTE PATRIOTIKE U VRANE ME MIZORI TE PASHOQ NGA XHELATET KOMUNISTE, SPIUNE TE ENVERIT?

  He pra o gazeta DITA kush jane sipas jush DESHMORET e vertete te Vatanit?

  Reply to this comment
 7. Partizani June 23, 15:36

  Z.Xhedet, nuk ja vlen te botosh intervistat e ketyre tradhetareve dhe funderrinave te kombit.Se sa luftuan keta e me ke luftuan, edhe sot kete e di i tere populli edhe sote e kesaj dite dhe pallavrat e tyre nuk ja ndryshojne mendjen askujt.Z. Xhevdet ne fshatin tend, ne operacionin e qershorit 1944, gjermanet kishin si udherrefyes eksponentin e Ballit nga Gorishti, Shahin Nuredinin, i cili orienton gjermanet tek shtepite e partizaneve dhe keta ne moment i vinin flaken.Ky ballist pulaxhiu kishte mesuar dhe disa fjale gjermanishte dhe u thoshte :”Feuer, das ist die partisanische Haus”. Ja keta ishin ballistet qe nje gje e benin mire : qe luftonin me pulat kur ndonje familje e varfer hezitonte t’ja u shtronte me pula.

  Reply to this comment
  • Lumi i Vlores June 23, 18:36

   Po “çlirimtaret” pushtues xhihadiste komuniste a kishin te drejte te ishin kollaboracioniste te sllaveve dhe te kryenin krime para dhe pas “çlirimit”?

   Reply to this comment
 8. maks June 23, 15:38

  gjunah i shkreti i paskan tredhur ballin aloma dalin keta debila

  Reply to this comment
 9. ATDHETARI June 23, 15:42

  Vet fjala “ballist” ne gjuhen shqipe ka hyre si sinonim i faleve “tradhetar”,”kolaboracionist”, “qylaxhi”,”kotecaxhi” etj. Populli ja ka vene kufirin tek thana edhe organizates se sotme te “ballit”.Ka 25 vjete qe nuk i jep asnje vote ne te gjitha zgjedhjet parlamentare dhe lokale.Ballistet pas luftes moren arratine dhe mbeten ashtu siç ishin,ndersa PARTIZANET TRIMA,ISHIN ÇLIRIMTARET e ATDHEUT DHE RINDERTUAN DHE ZHVILLUAN SHQIPERINE ME NE KRYE KOMANDANTIN TRIM LEGJENDAR MEHMET SHEHUN,Populli i Laberise dhe i Mallakastres Trime gjate gjithe Luftes NAC.Çlirimt. i thurte himne dhe kendonte me deshiren e tij per heroizmat dhe trimerite e Mehmet Shehut kunder pushtueseve dhe tradhetareve te Shqiperise: “Gjemon topi tundet dheu,lufton kudo MEHMET SHEHU”

  Reply to this comment
 10. gjon cima June 23, 15:44

  Ka qene Dushani dhe jo Mehmet qe ka organizuar keto krime

  Reply to this comment
 11. ATDHETARI June 23, 15:45

  Populli ja ka vene kufirin tek thana edhe organizates se sotme te “ballit”.Ka 25 vjete qe nuk i jep asnje vote ne te gjitha zgjedhjet parlamentare dhe lokale. PARTIZANET TRIMA,ISHIN ÇLIRIMTARET e ATDHEUT DHE RINDERTUAN DHE ZHVILLUAN SHQIPERINE ME NE KRYE KOMANDANTIN TRIM LEGJENDAR MEHMET SHEHUN,Populli i Laberise dhe i Mallakastres Trime gjate gjithe Luftes NAC.Çlirimt. i thurte himne dhe kendonte me deshiren e tij per heroizmat dhe trimerite e Mehmet Shehut kunder pushtueseve dhe tradhetareve te Shqiperise: “Gjemon topi tundet dheu,lufton kudo MEHMET SHEHU”

  Reply to this comment
 12. jugu June 23, 16:29

  per te gjithe ju qe rendni te shani Alimadhin: une per nje gje nuk jam dakord me te dallimin midis partizanit dhe komunistit eshte gabim nese e thot tipikisht ashtu- lufta partizane ish nje perpjekje per liri ne kuptimin e bazes,ndersa rryma komuniste ishte dhe mbetet kanibalizem, per te tjerat ju duhet te lexoni pak me shume arkivat qe mos te hedhim uujin ne hava kot dhe te themi ato qe jane thene shkruar botuar e xhiruar per 50 vjete e me, jo po i gradoni serishte ata mostra i beni dhe qytetar nderi si rasti me i fundit i Fecorr Shehut(shpersoj qe ky shehu i shkrimeve ta kete thjeshte koicidence mbiemrin dhe mos te kete asnje lidhje me te…shpresoj) qe e bejme qytetar nderi dhe kur lexojme deshmi rrengjethese me deshmitar okular per keta pervers- moster manjak seksual – thjeshte bejme indiferenntit dhe shajme ballistat,i shani ballistat niseni qe na kryetari i tyre biri i frashellinjeve , biri i Avdyl Frasherit atij qe shiti pasurin per Shqiperin e deri te ai i fundit se ata ju katandisen ne keto dite te bukura qe jeni duke jetuar ne vendin tone te begat

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 June 24, 08:36

   jugu
   mjafton kjo që thua për të hedhur posht ato që thotë alimadhi”me te dallimin midis partizanit dhe komunistit eshte gabim nese e thot tipikisht ashtu- lufta partizane ish nje perpjekje per liri ne kuptimin e bazes,”!!
   nëse ti pranon se është bërë luftë kundër pushtuesit!?atëherë do të thotë se alimadhi gënjen!!
   nëse alimadhi gënjen kur thotë se nuk është vrarë asnjë italian dhe asnjë gjerman,atëherë ti bën gabim që e mbron atë,sepse është thejsht gënjeshtar!!
   sa për të tjerat nuk ja vlen të diskutosh!!

   Reply to this comment
 13. Kapter baba nga burgu i Lezhes qe u ... June 23, 16:53

  Alivogli e pranon e dhe vete qe nuk jane gjak ballisti se te paret e tyre i ka tredhur Mehmeti, pra ju keni dale ne menyre te jashteligjeshme nga pallimi i grave tuaja prej PARTIZANEVE.

  Reply to this comment
 14. we people June 23, 16:56

  Mesazh modest per zotin Xhevdet Shehu.
  Si lexues i rregullt i gazetes e quaj te papranueshme kete interviste qe duket qarte se do te rrise audiencen duke e kthyer kete gazete ne arene perleshjesh PARTIZAN-BALLISTA-ZOGISTA.

  Nuk eshte puna e debatit PARTIZAN-BALLIST..po ky ka kaluar ne nje platforme jashtzakonisht antishqiptare duke hedhur poshte dhe burimet zyrtare amerikane-gjermane-italiane-ruse dhe me gjere.
  Pse stonon gazeta Dita me keto artikuj NEKROFILE me kufoma,mballoma.tredhje koqesh e patkonj etj etj
  e para:
  te vesh nje kryeartikull qe ben fjale per 60-70 vjet me pare ne nje kohe qe ka filluar offensiva e nazi-berishisteve dhe bashibozukeve te kombit kunder nje qeverie ligjitime eshte pak ta quajme antishqiptarizem eshte thjesh per biznes mediatik pse jo dhe per te mjegulluar ujqerine e hordhive berishiane pse jo dhe hipokrizine “deleted” te Donaldev dhe Helmuteve.
  e dyta

  Zoti Obama beri para nje muaji nje vizite historike ne Vietnam.Dihet qe u vrane amerikane atje me shume se ne te gjitha luftrat te marra se bashku..dhe per vietnamezet po ashtu
  KUSH ISHTE MORALI I KESAJ VIZITE:
  ishte vetem nje: bota duhet te harroje armiqsite e shekullit kaluar dhe te filloje nje epoke e re paqe pajtimi dhe miqesie.
  Nqs se do flismin me kete gjuhe te gazetes Dita qe na nxjerr keto FANTAZMA QE KANE AKOMA HELMIN E WW2 atehere duhet te fillojme prape luften..qe ne fakt kemi 25 vjet qe po e shkaterrojme ate vend
  John Kerry anti-war testimony to the Senate (1971)
  (sekuenca)

  “I would like to talk on behalf of all those veterans and say that several months ago in Detroit we had an investigation at which over 150 honourably discharged and many highly decorated veterans testified to war crimes committed in south-east Asia. These were not isolated incidents but crimes committed on a day-to-day basis with the full awareness of officers at all levels of command.
  It is impossible to describe to you exactly what did happen in Detroit – the emotions in the room and the feelings of the men who were reliving their experiences in Vietnam. They relived the absolute horror of what this country, in a sense, made them do.
  ==============They told stories that at times they had personally raped, cut off ears, cut off heads, taped wires from portable telephones to human genitals and turned up the power, cut off limbs, blown up bodies, randomly shot at civilians, razed villages in fashion reminiscent of Genghis Khan, shot cattle and dogs for fun, poisoned food stocks, and generally ravaged the countryside of South Vietnam in addition to the normal ravage of war and the normal and very particular ravaging which is done by the applied bombing power of this country.
  We call this investigation the Winter Soldier Investigation. The term Winter Soldier is a play on words of Thomas Paine in 1776 when he spoke of the Sunshine Patriots and summertime soldiers who deserted at Valley Forge because the going was rough. We who have come here to Washington have come here because we feel we have to be winter soldiers now. We could come back to this country, we could be quiet, we could hold our silence, we could not tell what went on in Vietnam, but we feel because of what threatens this country, not the reds, but the crimes which we are committing that threaten it, that we have to speak out…
  In our opinion and from our experience, there is nothing in South Vietnam which could happen that realistically threatens the United States of America. And to attempt to justify the loss of one American life in Vietnam, Cambodia or Laos by linking such loss to the preservation of freedom, which those misfits supposedly abuse, is to us the height of criminal hypocrisy, and it is that kind of hypocrisy which we feel has torn this country apart.

  – See more at: http://alphahistory.com/vietnamwar/john-kerry-anti-war-testimony-1971/#sthash.mvuuUi2l.dpuf

  pra me gjithe mizorite vrasjet e dy aneshme midis amerikaneve dhe vietnamezeve( qe keto te mehmet shehut duken romanca roze)..megjithate zoti Obama jep nje mesash me rendesi boterore:
  PAQE-PAJTIM-BASHKPUNIM..qe fatkeqesisht ne faqet e gazetes Dita nuk i shohim.

  .A E KUPTONI O NJEREZ SE ATO QE LUFTUAN NE 1944 PARTIZANE APO BALLISTA..TE MIRE APO TE KEQINJ..NUK KA RENDESI…..JANE BERE ME STERNIPA DHE STERMBESA QE BESOJ SE THONE..

  ..BOLL KANIBALE ESHTE KOHA PER PAJTIM PASI TI VEME PRANGAT SALISERBIT QE PO BEN 25 VJET ME RRADHE LUFTE KUNDER KOMBIT SHQIPTAR

  Reply to this comment
 15. zani June 23, 17:04

  Nuk e kuptoj se si ka mbire kjo ferr kur ati eshte tredhur!Mos deklarata e tij le shteg per hamendje!

  Reply to this comment
 16. Edi June 23, 17:11

  Fundja nuk kanë faj. Sistemi u ka rënë aq shumë në qafë këtyre saqë persekutimi u është kthyer në psikozë dhe nevoja për hakmarrje në bukë të përditshme. Pas përfundimit të luftës, regjimi komunist duhet ta kishte lënë me aq. Mos t’ju qepej këtyre me bukë në trastë por t’i linte të ndërtonin nga fillimi jetën të qetë.

  Reply to this comment
 17. zani partizani June 23, 17:58

  Po ti nga koqet e kujt ke rrjedhur o debil, apo te kane zene me fare kosi?!

  Reply to this comment
 18. Spartaku June 23, 18:57

  Po ky mut Adriatik Alimadhi ku ishte qe nuk e trodhen? Me bastard njeri si ky nuk kemi pare deri sote.Ky meriton te varet ne nje litar me Sali Berishe,si kriminel te medhenj te kombit shqipetar.

  Reply to this comment
 19. Askushi June 23, 18:58

  Ehhhhh vape e madhe. E ze dielli njeriun e nuk di se c thote, deliron me fjale pa kuptim e pa llogjike.

  Reply to this comment
 20. l ri June 23, 18:58

  Ik ore fosile e antishqipëtarisë,,,!
  Ke surrat ti të shash luftën partizanët,,!
  Ik or dhelpra qymezesh ,grabitës pulash,me gjithë paraardhësit e tu të çpifur.
  Edhe italianet fashistë,apo nazistët gjermanë që u kishin në krah ju panë se sa patriotë ishit,sa luftuat ,,,Bëni mirë ti lexoni se çfarë kanë shkruar edhe ata për ju.Ju quislingë meritoni edhe sot atë që ju bënë francezët si vëllezërve tuaj në ideal,,,që i kaluan në plumb si bashkëpunëtorë me armikun.Del tani e kakaris,pasi dole nga ferra,se na kini bere vezë të kuqe. POSHTË FARA TRADHËTARE E BALLISTO ZOGISTËVE,ANTISHQIPËTARE E TË POSHTËR

  Reply to this comment
 21. faro June 24, 05:20

  Kujt i sherben ky antishqiptar!?
  Te mos pranoj as partizanet qe i mbeshteti i gjithe populli dhe ku u mbeshtet i gjithe koalicioni nderkombetar antifashist?!
  Pse nuk nxjerr nje emer ky i sponsorizuar nga dikush qe e gjen vendin lehtesisht ne faqet e gazetave, per kete apo ata ballistat k… prere sexualisht ?

  Reply to this comment
 22. anticensurë 25642654 June 24, 08:25

  shumë nga komentuesit kanë shkruar mjaft për këtë trap të madh,unë po i them se mbi qeleshet shqiptare nuk ka,” “Shikoni zhgabën, qeleshen tradicionale shqiptare”,zhgabë,por shqiponjë!!
  ky pallosh nuk ja ka idenë se zhgaba dhe shqiponja jnë dy shpend të ndryshëm!!
  shqiponja është shpend gjahtar,zhgaba është kërmë ngrënës,thjeshtë pastrues!!
  ndoshta alimadhi e personifikon veten me zhgabën!?
  ne shqiptarët me shqiponjën!!
  ndryshimi është pak a shumë i madh.apo jo??

  Reply to this comment
 23. aida June 24, 09:39

  Kur dikush kerkonte, vite me pare, nje vize per ne SHBA, ishte i detyruar te deklaronte nese kishte qene pjese e partive dhe organizatave, te cilat kishin bashkepunuar me nazi-fashistet gjate luftes. Nuk kerkonte te dinte nese kishe qene komunist, apo kishe vrare antikomunistet, qe jane shtuar aq shume sot.
  A i di Alimadhi keto?
  Ne SHBA, edhe sot, festohet me madheshti data 8 maj, qe per perendimin eshte dita e shpartallimit te plote te bishes naziste.
  Partizanet e mbajten koken gjithnje lart, krenare per luften qe bene. Ndersa ballistet, te cilet te gjithe shpresat i mbanin te te huajt, tentuan te permbysnin komunistet ne vitet 49-53, por deshtuan plotesisht.
  Se kush i mundi, le te lexoje Alimadhi librin me dokumente te deklasifikuara te CIA-s amerikane, me titullin “Operation Valuable Fiend”. I sugjeroj te mos merzitet shume, kur te lexoje se cfare shkruhet ne dokumentet e CIA-s per Mehmet Shehun e Kadri Hazbiun.
  Z. Alimadhi, historia mbetet histori. Populli i ka dashur partizanet dhe i ka mbeshtetur vazhdimisht. Po ky popull i voton edhe sot bijte e tyre, edhe kur ata nuk punojne sic duhet, sepse beson qe ata do ecin ne gjurmet e te pareve te tyre dhe do e duan gjithnje atdheun.
  Degjoji kenget e krijuara nga e ndjera Dhora Leka, qe te kuptosh pse populli mbeshteti levizjen NCL.
  Sa per prejardhjen tende, jam i bindur qe ti je bir ballistesh sepse nje njeri normal, per me teper pasardhes partizanesh, nuk mund te thote se ne Shqiperi u vrane 0 okupatore.

  Reply to this comment
 24. Bir Partizani June 24, 14:50

  Po cfare po na degjojne veshet more z.Alimadhi me ato qe thua, se partizanet paskan tredhur ballistet.Kjo do te thote se ti dhe ata si ti po shajne baballaret e tyre partizane. Po ku eshte pare e degjuar qe femijet te shajne baballaret qe ju kane bere koken me aq mundim.

  Reply to this comment
 25. Arber June 24, 19:10

  Ali Madhi deklaron: “faktet po nxjerrin të vërtetën: janë vrarë zero italianë dhe zero gjermanë nga lufta partizane… Atëherë, ku është lufta partizane? Ky është një turp, ne bënim lufte kombëtare sa herë që na thërret kombi. Kemi qenë dhe jemi të gatshëm ta japim kontributin tone. Gënjeshtrat dhe shpifjet kanë bërë historinë, por kjo nuk duhet të vazhdojë më tej. Sepse të vjen keq që edhe pas më shumë se 70 vjetësh brezat edhe sot po edukohen me këto të pavërteta. Kriminelët partizanë vranë 4000-6000 nga vëllezërit e tyre shqiptarë të ndershëm që e deshën kombin e tyre me shumë se jetën.(?!) Askushn ne Shqiperi dhe jashte saj nuk e njeh Ali Madhin si historian, por te gjithe e njohin si nje pseudopolitikan sharlatan qe ka marre shtizen te luftoje me mullinjte e eres per t’i bere qejfin Ali Baba Saliut dhe Dylqinjes Serbe.

  Reply to this comment
 26. U MBYT GJEMIA ME GJENERALE.... June 24, 20:38

  DY FJALE PER KOMENTUESIN “BURETO”

  duke qene se dukesh si Ballisti me I edukuar dhe me I mencuri me lejoni te bej dy verejtje.

  verejtja nr 1

  Asnjehere e djathta shqiptare nuk ka sherbyer ne interes te vendit perjashto 1-2 perqind te tyre…JU LUTEM MOS NGATERRO RILINDASIT E 1850-1912.

  VEREJTA NR 2

  e majta shqiptare si thohet gabimisht komunste ishte nje krijim artificjal nga rrethanat nderkombetare dhe nje dite do te rrezohej

  Merita e te majtes e vegjelise e atdhetareve pra e 80-90 perqind e popullit I doli zot vendit ne 1944 dhe e rindertoi ate vend me halle dhe derte me hasmin te dera.

  Pra rrezimi I pushtetit enverhoxhes erdhi ne menyre te natyreshme dhe kur u cuan keto ballistat e sotem ene 1991 ai system kishte 10 jet qe kishte vdekur qe ne 17 dhjetor 1981 me vetvrasjen e legjendarit Mehmet shehu qe me te drejte ja u bente ballisteve nenen sepse ato ishin te tredhur qe ne prill 1939

  NDIQNI JU LUTEM SE SI TRODHEN VETEN KETO ETERIT TUAJ PARA XHUXH MAXHUTIT VIKTOR EMANUELI TRETE

  Më 12 prill të vitit 1939, , oborrtarët puthadorë të Zogut, servilë klasikë dhe tradhtarë deri në thonj, mbledhin Asamblenë Kushtetuese Kombëtare dhe marrin vendime zyrtare për nënshtrimin e plot të vendit, duke theksuar në to mirënjohjen për ndihmën që i ka dhënë Duçja Shqipërisë! Por vendimi më poshtërues është dhënia e kurorës mbretërore me simbolet e Skënderbeut Viktor Emanuelit të Tretë, si dhe vendimi që kjo kurorë të çohej me ceremoni nga një delegacion në Romë! Në delegacionin e miratuar nga Asambleja Kombëtare që do të shkonte në Romë u zgjodhën njerëz interesaxhinj, të lidhur me Italinë fashiste, ithtarë, por edhe kundërshtarë të Zogut, njerëz të shitur, me moral të dobët dhe kryesisht nga shtresat e pasura

  Ja lista:

  Prefektura e Beratit (17 delegatë)

  Hysen Vrioni, Hamit Myftiu, Dr. Loni Gjin, Ferit Vokopola, Vangjel Haxhistasa, Pilo Papa, Zoi Xoxe, Qemal Vrioni, Sabri Kaltani, Reshat Cakranji, Gaqi Goxhomani, Llazi Bozdo, Karaman Vrioni, Ali Kuçi, Neki Ruli, Xhevdet Mehmqemeja

  Prefektura e Dibrës (10 delegatë)

  Jak Koçi, Ramiz Dibra, Cen Elezi, Shaqir Dema, Xhevdet Gumbaçe, abdyl Kongoli, Selim Gjetan Kaloshi, Fiqiri Rusi, Irfan Ohri, Jashar Erebara

  Durrës-Tiranë (18 delegatë)

  Izedin Beshiri, Dhimitër Papa, Zef Kadareja, Ali Begeja, Izet Dibra, Nexhmedin Qoralliu, Hystref Frashëri, Mahzar Këlliçi, Athanas Shundi, Athanas Prosi, Murat Begeja, Ismail petrela, Shefqet Kondi, Mubareq Toptani, Shazivar Alltuni, Kristaq Zagordhi, Xhaferr Toga, Abdulla Izeti

  Prefektura e Ebasanit (18 delegatë)

  Shefqet Vërlaci, Anton Beça, Ahmet Hastopalli, Dervish Biçaku, Qemal Karaosmani, Shefqet Daiu, Taq Buda, Mit Papajani, Ibrahim Hastopalli, Xhavi Biçaku, Ibrahim Miraku, Grigor Nosi, Gani Bungo, Thanas Floqi, Bexhet Hesti, Ibrahim Sula

  Prefektura e Elbasanit (25 delegatë)

  Fejzi Alizoti, Gani Toro, Mehmet Karagjozi, Avni Dabulla, Safet Libëhova, Shefqet Sadullahu, Timo gjini, Niko Aleks Çeçi, Jani Dado, Niko Polo, Sulo Lekdushi, Rexhep Plaku, Islam Këlcyra, Abedin Hasani, Hasan Gina, Vasil Lek Nito, Kristo harto, Safet Karalliu, Lame Kareli, miha Kaso, Fuat Asllani, Dhimitër Kancibara, Dr. Jani Melo, Petro Poga, Reis Selfo

  Prefektura e Korçës (21 delegatë)

  Vasil Avrami, Xhavit Leskoviku, Thoma Orolloga, Faik Dëshnica, Gani Sulejmani, Dr. Syrja Pojani, Petraq Kondi, Selim Mborja, Qazim Frashëri, Thodhoraq Mamo, Kristaq Kosturi, Qemal Ypi, Refail Porodani, Xhevat Starova, Aleko Karanxha, Pali Shehu, Vangjel Tasho, Shefqet Frashëri, Dr.Dh. Basha, Tefik Panariti, Bexhet Frashëri

  Prefektura e Kosovës (11 delegatë)

  Ismet Kryeziu, Qerim Bemoli, Xhemal Prishtina, Halim Spahiu, Ndrek Kaçulimi, Osman Lila, Kolë Perrolla, Ibrahim Jakova, Andrea Krasniqi (dy vende pa emër)

  SHENIM:

  KA NDONJE ZOG KURVE BALLIST ZOGISTFASHIST TI PERGJIGJET KETIJ KOMENTI ??

  Reply to this comment
 27. drini June 25, 04:59

  Mir u ka bere qe i ka tredhur se e kish ditur cfare rrace e dhjere paskeni qene!?

  Reply to this comment
 28. fteri June 27, 07:02

  Sa mirë që ja ka bërë ballistve ,Ballistët nuk kanë lënë kotec pulash pa vjedhur,prandaj edhe sot pasë kaq vitesh pulat tremben nga sjellja e quditëshme e ballistëve të rijë.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*