Kthimi i pronave, rilindje e padrejtësisë?

Andrea Stefani July 27, 2015 22:16

Kthimi i pronave, rilindje e padrejtësisë?

Pse qeveria Rama po kopjon qeverinë Berisha në çështjen e kthimit dhe kompensimit të pronave? Iniciativa e qeverisë për t’i kërkuar Gjykatës së Strasburgut që të mos shqyrtojë kërkesat e pronarëve të shpronësuar nga komunizmi dhe të tallur nga gjithë qeveritë e postkomunizmit, është iniciativë për të gjymtuar drejtësinë, është izolim nga drejtësia europiane

 

 

 

Të gjithë qeveritë e postkomunizmit duket se kanë maninë që t’ia u fusin pronarëve të shpronësuar kriminalisht nga diktatura. Vjen Berisha, pasohet nga Nano, Meta apo Mjako, vjen prapë dhe ikën prapë Berisha që pasohet nga Rama, por duket se për pronarët nuk ka alternativë tjetër. Ata që u dhunuan në pronën e tyre duhet të dhunohen përsëri. Dje në komunizëm prona ju morë për “të mirën e shtetit”. Sot, në demokraci, nuk po i kthehet po për “të mirën e shtetit”? Po ç’janë këta pronarët e dhunuar, a nuk janë pjesë e asaj bashkësie qytetarësh që përbën atë që, i parë nga një këndvështrim quhet Sovran dhe nga një këndvështrim tjetër Shtet? Pra, çfarë janë këta, mos vallë dashi i kurbanit, hekatomba që duhet të flijohet për “të mirën e shtetit”? Dhe a ka për politikanët shqiptarë ndonjë kuptim parimi që e shpall pronën private të shenjtë?

***

Këto pyetje i bëjmë pasi dëgjuam një deklaratë të çuditshme të kreut të kthimit dhe kompensimit të pronave, Sonila Qato.  Ja çfarë na thotë ajo për reformën e kthimit të pronave:

“ Misioni që qeveria shqiptare mori këtë reformë është nevoja për ti vënë fre vendimeve të Gjykatës së Strasburgut të cilat nga njëra anë janë shumë të drejta për shkak të këtij sistemi të korruptuar të cilin sot po mundohemi ta ndryshojmë por e kemi të trashëguar nga e kaluara. Fatura që na vjen nga Gjykata e Strasburgut është aq e madhe sa një ditë të caktuar me këtë prurje kërkesash që shkojnë në gjykatë mund të kërkojë dhe falimentimin e shtetit për ekzekutimin e këtyre vendimeve. Misioni që kemi marrë është pezullimi i vendimmarrjes së Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut që do të thotë që të gjitha ankesat e drejtuara në këtë gjykatë të mund të rikthehen në vendin tonë për t’u ezauruar dhe shqyrtuar brenda vendit përmes procedurave të reja dhe sistemit të ri që ngrihet nga kjo reformë që kemi lancuar këto ditë”.

***

E gjithë kjo deklaratë është kundërthënëse, një mish-mash i vërtetë. Dihet që shumë pronarë, pasi kanë pritur më kot drejtësi për më shumë se dy dekada, i janë drejtuar Gjykatës Europiane të Strasburgut ku edhe kanë gjetur drejtësi. Dhe shumë nga vendimet e Strasburgut e detyrojnë shtetin shqiptar të dëmshpërblejë në para pronarët për moskthimin e pronës së rrëmbyer nga komunizmi.  Por qeverive shqiptare, kjo zgjidhje me të vërtetë e drejtë i duket e papërballueshme financiarisht. Natyrisht që mund të jetë e tillë. Por nuk është faji i pronarëve. Është faji i qeverive që kanë toleruar padrejtësinë për shumicën (deri edhe grabitjen e tokave që sot po legalizohen) duke u treguar njëherazi intolerante dhe shpërfillëse me të drejtën që i takon pronarëve. Pse? Pse janë një pakicë dhe nuk ofrojnë shumë vota? Por tolerimi i padrejtësisë edhe ndaj një njeriu të vetëm është kanceroz për shtetin. Sepse padrejtësia ka aftësinë të përhapet si epidemi duke infektuar gjithçka. Dhe a nuk është kjo një kalbje e demokracisë sepse a nuk shfaqet shkalla e kësaj të fundit nga respekti që gëzojnë pakicat? (Lordi Akton) Natyrisht, vendimet e Strasburgut në favor të pronarëve i dukeshin të kushtueshme edhe qeverisë Berisha që edhe pse nuk rreshti së përdorur fondin e trojeve, tokave apo plazheve për gjithçka por jo për të komensuar pronarët, i bëri një kërkesë gjykatës së Strasburgut që të mos merrte më në shqyrtim ankesat e pronarëve shqiptarë. Një kërkesë tërësisht e padrejtë, që në thelb, i kërkonte gjykatës së Strasburgut të hiqte dorë nga misioni i vet, nga ajo për të cilën është themeluar, nga dhënia e drejtësisë për qytetarët pavarësisht se kujt shteti i përkasin. Mjerisht të njejtën kërkesë po shtron para Strasburgut edhe qeveria Rama. Prandaj, kjo kërkesë na fanepset si një rilindje e padrejtësisë. Dhe me shumë gjasë, meqenëse nuk ka asnjë lidhje me mbrotjen e të drejtës së pronës, nuk ka sesi të mos refuzohet. Gjykata e Strasburgut nuk ka sesi të pushojë së dhënuri drejtësi sepse qeveria shqiptare paska një “arsye shtetërore”!

***

“Reforma” e ekspozuar nga Qato është absurde. Për më tepër është ironike të vëresh se ajo është një reformë që synon të reformojë Gjykatën e Strasburgut! Sepse a nuk është reformim kur një gjykatë heq dorë së dhënuri drejtësi për një kategori të caktuar njerëzish, për një vend të caktuar apo për çështje të caktuara? Është më keq se reformim. Është gjymtim. Pra, “reforma” shfaqet absurde, së pari, sepse synon t’i vërë fre vendimeve të gjykatës së Strasburgut edhe pse, sikundër pranohet, ato janë të drejta. Dhe ky është nonsens sepse është njësoj si të kërkosh t’i vësh fre drejtësisë në emër të drejtësisë! Është absurd sepse në një kohë që kërkojmë t’i afrohemi Europës propozojmë që jo thjesht t’i largohemi por të izolohemi nga drejtësia europiane. Kjo është, në vetvete, alarmante në raport me objektivin e integrimit europian.

***

Së dyti, propozon që drejtësia për pronarët të mos bëhet në Strasburg por në Tiranë. Pse ky ekstradim?  Sepse mësojmë nga deklarata e Qatos, fatura që vjen nga Strasburgu është aq e madhe saqë një ditë mund të kërkojë falimentimin e shtetit. Qato dhe jo pak të tjerë më lart saj, në qeveri, nuk arrijnë të kuptojnë se kjo që ka ndodhur dhe po ndodh me pronarët është rrjedhojë e falimentimit të shtetit. Është një falimentim më i thellë, më kanceroz se ai financiari të cilit i trembet Qato. Është falimentimi i shtetit si e drejtë, si falimentim i të drejtës së pronës, si dhunim i paskurupullt neokomunist i shenjtërimit të saj. Absurdi është se pronarët ju drejtuan Strasburgut për mungesë drejtësie ne Shqipëri dhe tani i thuhet Strasburgut se drejtësia e tij nuk na duhet më. Ose, edhe më keq, se ajo është një drejtësi shumë e kushtueshme që ne nuk e përballojmë dot prandaj do t’i rikthehemi “drejtësisë” alla shqiptarçe.

***

Në vend se të bëjë propozime të tillë qesharake, qeveria shqiptare duhet të garantojë se në Shqipëri jepet drejtësi me standardet europiane si ato të Strasburgut. Nuk mund të ketë dy drejtësi. A e kemi ne një drejtësi të tillë? Dhe drejtësi do të thotë që nëse nuk ka para, qeveria shqiptare duhet t’u kthejë pronarëve fizikisht pronat e tyre. Kompensimi fizik duhet të marrë epërsi mbi kompensimin monetar. Një kompensim monetar jo aq i kushtueshëm sa ai që imponojnë vendimet e Strasburgut do të ishte padrejtësi, do të qe një “drejtësi” “buono per Albania”.  Dhe aty ku, për shkaqe të ndryshme, kthimi i pronës nuk është e mundur, pronarët të kompensohen po fizikisht me prona dhe toka që kanë, me vlerën e tregut të sotëm, po atë vlerë që kanë pronat që nuk mund të kthehen. Madje edhe me një vlerë disi më të madhe sepse nuk është e padrejtë të llogaritet në mos gjysmë shekulli interesa të humbura në kohën e komunizmit por të paktën, ato interesa që nuk u përfituan për mbi dy dekada në periudhën e sorrollatjes postkomuniste. Natyrisht, kjo nuk mund të ndodhë nëse plazhet, tokat dhe trojet shpërndahen nga qeveritarët për miq e shokë dhe lloj-lloj projektesh korruptive siç kanë ndodhur deri më sot. Madje rivendosja e të drejtës së mohuar të pronës është e pandarë nga lufta kundër pasojave së orgjisë korruptive që është zhvilluar me pronat në këto më shumë se dy dekada.

***

Deri më sot, qeveritë shqiptare, duke qenë të shkëputura mendësisht nga e drejta, duke mos e parë kthimin e pronës së grabitur si themel të shtetit ligjor, pra duke patur në gen mungesën e neverisë për grabitjen e pronës (që shumë politikanë e trashëgojnë nga komunizmi që u themelua mbi këtë grabitje) kanë preferuar të bëjnë lloj-lloj allishverishesh me trojet e tokat sesa t’i përdorin ato për të realizuar drejtësi. Hapi i parë i diktaturës komuniste ishte shpronësimi. Hapi i parë i demokracisë duhet të qe ripronësimi. Por nuk ndodhi kështu pikërisht se e drejta nuk ishte themel të mendësisë se “burrave të shtetit”. Dhe çfarë është fatura e lartë që vjen nga Strasburgu? Nuk është fatura e drejtësisë por është fatura e padrejtësisë, ndëshkimi për padrejtësinë, fatura e qeverisjeve të padrejta dhe të korruptuara që kanë dhunuar për të dytën herë pas komunizmit, të drejtën e shenjtë të pronës.

***

Në të vërtetë vendimet e kripura të Srasburgut nuk e falimentojnë shtetin. Përkundrazi, ato janë një kontribut që “burrat e shtetit” që e kanë rrënuar shtetin me politikat e tyre të korruptura dhe të padrejta, të detyrohen të ndryshojnë qëndrim. Dhe kjo nuk arrihet duke e ekstraduar çështjen e pronave nga Strasburgu në Tiranë. Sepse kjo do të thotë, që t’i heqësh pronarëve të vetmen mundësi që të gjejnë drejtësi. Kjo do të thotë, që të heqësh edhe kufizimin e fundit për padrejtësinë që mund të bëjnë në kurriz të pronarëve qeveritë e Tiranës duke e bërë këtë padrejtësi më të pakufizuar, më absolute.

***

Zgjidhja nuk është të frenosh, të tredhësh gjykatën e Strasburgut nga aftësia për të dhënë drejtësi. Zgjidhja nuk është që pronarët të mos kenë liri të dërgojnë çështjet në Strasburg duke gjymtuar lirinë dhe të drejtën. Zgjidhja është të bësh drejtësi në Shqipëri, një drejtësi që do ta bënte të panevojshme për pronarët t’i drejtoheshin Strasburgut. Ndryshe, drejtësia autoktone që propozon sot Qato, do të qe një tjetër rilindje e padrejtësisë.

 

 

*******

FOTO: LSA – DITA: Drejtoresha e AKKP, Sonila Qato, gjate prezantimit te Reformes per Kthimin dhe Kompensimin e pronave, ne hotel Sheraton, e enjte 26 korrik 2015

 

Andrea Stefani July 27, 2015 22:16
Komento

79 Komente

 1. Monika Kryezeza July 27, 22:46

  Thjesht qe ti perdor fjalen ‘KOMUNIZEM’ si sistem ashtu si tere alabakerija perfshi ate politike, nuk mund te behesh kurre gazetar se nuk je intelektual.

  Reply to this comment
  • sot July 28, 01:34

   Serish respekte gazetes Dita qe po behet zeri i shumices se Shqiptareve. Pronat jane nje premtim tjeter i pambajtur i Rames, dhe tani ka filluar edhe tallja. Kjo e emeruara e Rames doli dhe tha qe do zgjidhen pronat brenda 10 vitesh. Shtoji kesaj edhe 2 vitet qe kaluan, behen plot 12 vjet. Pra Rama kerkon 3 mandate per zgjidhjen e problemit te pronave. Po si mund te mashtrohet kaq haptas dhe te behen premtime per 3 mandate qe askush nuk e di se kush do jete atehere KM dhe cfare do beje. Kesaj i thone ti lash duart dhe te genjesh nen driten e diellit.

   Reply to this comment
   • Daku July 28, 07:41

    Kur flisni per kthim pronash, me vjen ne mendje mbreti shqipetar nga Mati. Mbret nga Mati!!! A e kuptoni? Nga Mati…! Edhe matjan edhe mbret. Po te vazhdojme keshtu edhe Halim Kosova do te na dali pronar i vjeter ne tirane.

    Reply to this comment
  • Ajo July 28, 08:11

   Problemi kryesor qe lidhet me padrejtesine eshte se cave u kthehen pronat dhe cave jo.

   Pse Jozi i ka marre te gjitha pronat? Pse merren pronat kur u jepet pjesa pushtetareve?

   Kompensimi qe ofron qeveria eshte qesharak dhe kriminal. Te mos shiten pronat e shtetit per nje cope buke, dhe ti blejne pushtetaret hajdute, le tu ndahen pronareve te cfilitur.

   Si ka mundesi qe me kollaj behet legalizimi sesa merret leja e ndertimit? Pse stimulohet me cdo kusht anarshija dhe paligjshmeria? PERSE VAZHDOJNE LEGALIZIME PA FUND NE TOKA TE GRABITURA, KJO DUHET TE MARRE FUND.

   Reply to this comment
   • edi por jo Edvini July 28, 10:50

    Jozi ka marre repartet ushtarake me procedure te pershpejtuar (te urdheruar). Dhe ato reaprte nuk ishin prone e saj, se te veten sigurisht qe e ka marre ajo…

    Reply to this comment
  • andromeda July 28, 11:45

   Mirë e ke shtjelluar, Stefani, por mos duhet theksuar se ky kryeministër po bën një maskaradë të pa parë me dhurimet e tapive, legalizimet e pronave që, janë rrëmbyer me përdhunë përgjatë 20 viteve gjoja demokraci? Të legalizosh ata që kanë rrëmbyer padrejtësisht pronën e tjetrit, qoftë dhe pronën e përbashkët është krejtësisht imorale dhe e shpifur. Mburrja e kryeministrit se gjoja po ligjëron hajdutërinë është skandaloze. E ç’drejtësi zeza pret nga Rilindja kur ajo e përdhunon haptazi nëpër sheshet publike me teatrin e legalizimeve thjesht dhe vetëm për të fituar kredibilitet dhe vota për të ardhmen. Unë s’i besoj më një qeverije që bëhet palë me hajdutërinë.

   Reply to this comment
   • zig July 28, 17:00

    Artikull i sakte!turp i qeveris rama dhe drejtoreshave te paafta qe jo vetem skane bere gje po pa turp pranojne se nuk do bejne gje se te thuash qe do i kthejme pas 10 vjetesh eshte njelloj si te thuash qe moa u merzisni se nje dite do i merrni?!? Ca turpi ca genjeshtaresh

    Reply to this comment
 2. tan July 27, 23:07

  nuk keni pare gje akoma

  Reply to this comment
 3. Krist July 28, 02:25

  More Andrea,ti e din mire se kete ligj nuk e ka bere Qato,por nuk ta mban te permendesh emerin e kryeministrit Rama.Edhe nje here qe shkruan per nje problem te vertete,realisht,perpiqesh qe tja faturosh fajin nje te emeruare nge kryeministri yt dhe I joni.Ndersa emerat e te tjereve qe I ka hikur fuqija,i permend me trimeri te pa shoqe.Gazetar nuk u bere ,servile po,por te pakten mos u trego frikacak.

  Reply to this comment
 4. Niku July 28, 02:32

  Ceshtja e pronave zgjidhej me lehte para 25 vjetesh. Tani eshte me e komplikuar. Eshte gjetur si zgjidhje denimi i shtetit nepermet Strasburgut! Por kush do ti paguaje keto para ? Te gjithe ne qe paguajme taksa. Pra nga nje padrejtesi ne nje padrejtesi tjeter. Ju zoti Stefani jeni pronar asetesh vete dhe nuk e di ne se i keni mare apo jo, por mos ju gezo Stasburgut qe denon taksapaguesit shqiptare se ky fenomen sjell polarizimin e metejshem te shoqerise shqiptare. Zgjidhja duhet gjetur tek mirekuptimi midis shqiptareve qe te heqin dore nga ekstremizmat (gje qe duket utopike per shqiptaret ku secili kerkon te behet vete mbret). Keshtu p.sh. Verlaci kishte gjysmen e Elbasanit dhe nuk mund tja kthesh pronat se per 50 vjet jane bere investime qe do ti merte si dhurate. Pra duhej nje ndarje ku asnjeri nuk do te merte ate qe kerkon, duke minimizuar konfliktet, dhe duke bere drejtesi per te gjithe. Vendimet e gjykates se Strasburgut mbrojne te drejten e nje individi ne kuriz te taksapaguesve shqiptare dhe ketu nuk ka vend per kenaqesi.

  Reply to this comment
  • Bureto July 28, 11:36

   Se ka te tille te mencur Shqiperia, si disa komentues ketu, ndaj edhe vendi eshte ne rrokopuje. Stefani i ka renditur gjerat drejt dhe paanesisht, edhe Ramen e ben pergjegjes, por per mua ky i fundit ka edhe pergjegjesine e fundit, sepse nuk eshte fajtori i gjendjes se deritanishme, por do te jete padyshim fajtori i keqesimit apo mos zgjidhjes perfundimtare dhe te drejte te ketij problemi. Argumenti i zonjes Qato, eshte nonsens juridik. E drejta mbetet e drejte dhe ajo duhet dhene, me nje menyre ose nje tjeter. Se nuk u be per 23 vjet, kjo nuk do te thote se ajo shuhet. Por edhe pritshmerite kane nje kufi. Si nuk del njeri nga komentuesit e mesiperm, qe ta vinte veten ne vendin e atij qe i eshte mohuar drejtesia? Apo do te zgjidhte tritolin dhe kallashin per ta zgjidhur?! Pronaret gjate ketyre 25 vjeteve, kane treguar qytetari dhe respekt ndaj shtetit, me bindjen se ky do rregullonte padrejtesine 70 vjecare ndaj tyre, edhe pse te vuajtur nga regjimi komunist, si te” shpronesuar”, duke u cilesuar me emrin absurd sovjetik “kulak”, qe shumica nuk i’a dinte dhe s’i’a di ende kuptimin, dhe si te tille regjimi komunist, i quajti ata armiq dhe pse?, sepse kishin prona te vena me trashegimi (neni 42 i Kushtetutes se sotme) dhe me djerse pra blere (po sipas ketij neni). Ne fakt ne Shqiperi eshte dhunuar pikerisht Kushtetuta qe keta demagoge e kane bere per t’i hedhur hi syve pronareve dhe Europes. Se te pakten ne leter drejtesine e kemi dhene!!!…Pa le kemi dhe Gjykate kushtetuese, qe merret me cic micet e luftes se dy blloqeve politike dhe jo me gjerat tjhemelore te Kushtetutes si kjo e shkruar e zeza mbi te bardhe. pse nuk i kane quajtur presidentet dhe Gj.K ligjet mbi kthimin dhe kompensimin e prones si antikushtetuese ne kuptimin e nenit te me siperm? Dhe per ironi apo cinizem politik iu dhane tokat e pronareve shqiptare minoritareve greke?!… dhe sot atyre shteti ua kompenson kur ata as i punojne ato, sepse mbi 80% kane ikur ne Greqi. A mund te quhen keto veprime kombetare. A mund ta bente Greqia kete ndaj shqiptyareve ne greqi, qe t’u merrte tokat grekeve autoktone dhe t’ua jepte gjoja fshatareve shqiptare pa toke atje? Ne kemi qene dhe jemi shteti i cudirave, per fat te keq, gjithmone kunder rrymes se qytereimit europian. Politikanet tane jane sjelle me keq se feudalet shqiptare, si psh Verlaci qe po citon dikush me lart. Keto 25 vjet jane bere me dhjetra ligje e qindra udhezime, jane ngritur institucione e agjensi, te cilat jane paguar po me leket e taksapaguesve dhe problemi jo qe nuk eshte zgjidhur, por eshte tejkomplikuar, ku jane futur ne loje matrapaze te te gjitha llojeve perfshire edhe vete gjykatat e hipotekat qe jane shteti vete. Si disa nga komentuesve, nuk u dhimbsen keto leke te popullit, por u dhimbsen leket qe u takojne pronareve, nese nuk do te kishte nje politike hileqare per interesat e saj, per te krijuar bazen ekonomike e politike dhe per te sunduar kesisoj “demokratikisht”? A nuk kane qene dhe jane edhe keto shpenzime para qe dalin nga xhepat e taksapaguesve ku futen edhe vete disa nga komentuesit?
   Se psh. pse duhet t’i gezoje dhjetra Ha. toke ne Portoromano fazllici, miku i Saliut, dhe te zhvilloje aty biznes, kur kete lloj marreveshje, ai shume mire mund ta kryente, po te donte, me pronaret e kompensuar (qe te ulej fatura pra) dhe jo me 1 euro sic bente allishverishe Berisha me pronen e tjeterkujt, qofte kjo edhe prone publike? Pse pronat publike te kryeministrave jane? Apo kjo gje realizohej me mire duke u kryer ne zyren e Argites dhe Zenit! Ndaj dhe keta sot, por jo vetem te gjithe te kesaj skote, jane fukarenjte me te medhenj te Shqiperise. Tashme po ne kete rruge po shkon edhe qeveria Rama, e cila perseri, per gjoja nevoja “zhvillimi” do te jape pasuri kombetare investitoreve te huaj me 1 euro. Po pse nuk ua jep pronareve si kompensim kete pasuri dhe te huajt te hyjne ne merreveshje biznesi me ta ne keto prona. Sepse si ata e si keta (pjella e katovices jane te dy palet) jane ne marreveshje qe pronen e te tjereve ta konsiderojne sikur babai i tyre shpirteror Enver Hoxha t’ua kishte lene atyre trashegim me kushtetuten e tij. Por ja qe ai nuk u la (deri ne vitet ’90 ajo quhej prone e shtetit). Ne fillim vitet ’90 te dy palet, po sipas platformes katoviciane, qe kapitalistet shqiptare nuk mund te ishin “kulaket” armiq e reaksionare, por keta te rinjte, bijte e fshatareve te varfer qe luftuan dhe ndertuan “socializmin” dhe bene keshtu ligje qe ta mundesonin vete kete per vete ne emer te gjoja fshatareve te varfer, qe ua shiten me vone per nje cope buke dhe per nje vize “ujqerve”, dhe ia mbathen ne emigracion. Ndersa pjesa tjeter e la djerre per mbi 20 vjet. Dhe keshtu kasta e re politike, dhe ajo ne sherbim te saj, u kthye edhe pronare e pasurise kombetare. Dhe ia kane arritur me se miri qellimit. Por tani jane ne veshtiresi se ndodhen nen presionin e Europes, me nje nga pese pikat per anetaresim ne BE, qe eshte dhe zgjidhja e ceshtjes se prones, si dhe vendimet e drejta te gjykates se Strasburgut. Pra e kane nga halli dhe jo nga qe i ha meraku per te vene drejtesine ne vend. Dhe Stefani kete po thoet, dhe ai kerkon ne kete analize pikerisht qe, te hiqet dore nga hileja dhe hipkrizia e qeveritareve si derimë sot. Sa i perket merakut te disave qe per kete katraure s’ka pse buxhetet e kompensimit te dalin nga “xhepat” e tyre, keta e kane gabim. Edhe sot cdo gje e keqe qe eshte bere ne kete vend, fatura nga xhepat e tyre eshte shlyer, pse te mos dale edhe ne kete rast qe ne fund te fundit kjo eshte nje e drejte kushtetuese e patjetersueshme. Pastaj nga te ardhurat e munguara te pronareve per 70 vjet nuk kane perfituar gje keta taksapagues. Dhe ironia eshte qe kane paguar edhe ata qe i lane apo u grabiten pronat e tyre. Megjithate ky nuk eshte problem qe zgjidhet nga ne kushdoqofshim. Sic thote edhe Stefani, me pronaret eshte abuzuar edhe per faktin se ata jane pakice, dhe nuk kushtezojne ardhjen apo jo te klikave politike ne pushtet. Ata kane krijuar, po me porosi te Ramizit, nje parti si ajo e Godo-Mediut, qe kur i eshte dashur, per t’u hedhur pronareve hi syve, e ka paraqitur veten si parti e tyre, por qe gjithmone ka punuar kunder interesave te tyre. Ne fakt Godo i mori pronat e gruas, se vete ishte sancylot, kurse Mediu si djali i fatorinos, eshte sot aksioner i shume pasurive te vene nga pronat e grabitura pronareve. Problemi ka qene dhe mbetet. Cdo qeveri ka patur dhe ka detyren ta zgjidhe. Eshte ajo qe ka qene dhe mbetet problemi dhe jo pronaret, keshtu qe i takon asaj edhe ta zgjithe. Kostot sigurisht qe do t’i paguajne ata qe zgjedhin te tille te papergjegjshem.dhe per fat te keq edhe te demtuarit, pronaret, se edhe ata pjese e popullit jane. Eshte ceshtje e se DREJTES kjo, dhe jo parash, zoterinj. Kur ta kuptoni kete do te jeni me te qete. Sa me shume te shtyhet aq me shume do te paguajme. “E drejta mënon, por nuk harron!”,- e ka thene historikisht, vete POPULLI.

   Reply to this comment
   • Niku July 28, 21:10

    “Bureto” nuk te pelqeu komenti im dhe me ben prgjegjes per situaten ne Shqiperi!!! Une vetem u perpoqa qe nga mencuria e ime te ndricoja sado pak mendjet e semura dhe te mykura qe kane humbur cdo ndjenje njerezore duke e transformuar veten ne nje specje tjeter njerezore te ndryshme nga ata qe kuptojne qe jeta eshte e bukur kur di te racionalizosh mire anen financiare me gezimet qe te jep jeta. Fatkeqsisht Shqiperia ka shume te tille qe u eshte bere mendje para dhe prona duke kujtuar se do ti marin me vete ne varr ashtu sikurse benin faraonet e Egjyptit. Jetojeni jeten ore derdimene se ajo eshte me e shkurter nga sa e pandehni.

    Reply to this comment
    • Bureto July 29, 10:16

     Nik! Me ke keqkuptuar. Me komentin tim kam dashur t’u sjell ne vemendje shume prej komentuesve, ne parim, por edhe ne frymen e ligjit universal te pronesise, qe problemin e trajtojne cektesisht. Eshte nje problem i madh i se drejtes dhe kete nuk mund ta mohoje askush. S’kam patur asnje intension te replikoj posacerisht, as me ju dhe me askend. Nuk eshte ne menyren time të të thenit te gjerave. Secili i nxjerr vete konkluzionet, nese lexon me vemendje dhe ato qe te tjeret mendojne. Ne te vertete, sic mund te vihet re, une me argumentet e mija, me shume kam mbeshtetur analizen e Z. Stefani, Kesisoj kush te doje mund te merret edhe me keto te mijat ose jo, eshte ne te drejten e gjithsecilit. Jam dakord me ti qe, sic thote populli, “parate s’i hane as qente” dhe une nuk futem ne ata qe i lakmojne ato. Ne parimet e mija zoteron vetem e drejta dhe kjo jo vetem ne fushen e pronesise, por ne cdo gje dhe kudo. Pa te s’kemi ku shkojne, pra nuyk mund te jemi nje shoqeri normale. Detajet, në dhe per cdo rast, le t’i shikojne qeveritaret, se per ate pune paguhen, por jo nga pozitat e perfitimit te atyre vete, apo me keq me syrin klasor te se kaluares. Ne mundemi vetem sa te shprehim disa sesnsibilitete publike. Ketu dhe mbaron detyra jone si individe.

     Reply to this comment
 5. XUME PROTOKAKA July 28, 03:49

  Aman fol o XUME PROTOPAPA se ti I jep drejtim. Je me I dituri I shqiptareve me shkolle per se mbari.

  Reply to this comment
  • XUME PROTOPAPA July 28, 07:53

   E kisha shkruar qe mbreme, dhe e postova komentin tim pak me vonese, se isha duke te bere ty ne tacen prej porcalni “ginori” te halese time. Mendova se do shkriheshe me shkarkimet e haleve te Tirones, po i paske shpetuar edhe sot kesaj fatkeqesie (per ty) jo e zakonte e “te gjtihe te dhjeret perfundojne ne Lane.

   Reply to this comment
 6. 21 janari= krim fashist shteteror July 28, 04:11

  nqs te artikulli i meparshem me titull:

  MINISTRJA NIKOLLA DHE RILINDJA E SE KEQES

  zoti Andrea kishte kapur dhe shtjelluar nje artikull brilant,perkundrazi ne kete artikullin e kthimit te tokave jeni pothuajse zero sidomos kur fillon me togfjaleshin:

  “”‘ Të gjithë qeveritë e postkomunizmit duket se kanë maninë që t’ia u fusin pronarëve të shpronësuar kriminalisht nga diktatura…..te jete ndonje nga pronaret e ndershem qe flet keshtu do ja beja hallall..por nje ish ushtarak..ish mesues marksizmi duhet te rezervohet nga keto shprehje idiote dhe emocjanale.

  fundja diktatori i dashur dhe i paharruar nuk mori asnje tulle shtepie per vehte dhe gjihte dokumetacjoni pronave qe nga koha e turqise u ruajt i paprekur..

  por se jeni idiote ti ,sala,tosi,rama,meta nuk eshte faji i enver hoxhes per te cilin ka ardhur koha te shenjterohet se tipa si andrea stefani..po tregohet “i tmerrshem” duke share xhaxhin e tij..

  me ngadale bre andrea se e ke marre me vrull dhe do thyesh qafen..

  mos u merr me gjerat me te thjeshta sot ne shqiperi:

  1- te shajsh diktatorin e dashur
  2- te gjesh gabime te Rames ne qeverisje.

  sot e ke dhjere i nderuar andrea..keqardhje…

  po te ishin burra te mire ato te strasburgut duhet te merreshin me burgun e sales per 21 janarin 2011

  Reply to this comment
  • edi por jo Edvini July 28, 10:58

   @21 janari= krim fashist shteteror: mesa duket je pjelle e asaj familjeje famekeqe qe te djeg kaq shume. Nuk shpjegohet ndryshe; sado te kesh ngrene nga ai sistem. Ose, je nga ata qe kane legalizuar pronat e te tjereve.

   Tema eshte shume reale dhe e trajtuar me shume realitet. Te tille zera i duhen Shqiperise qe te dale nga mentaliteti yt dhe i shokeve te tu komuniste. Kam patur rezerva per Andrean, por te jesh kritik ndaj shtremberimeve, te besh te te degjohet zeri yt, une i jam nje BRAVO te madhe Z. Stefani dhe kolegeve te tij qe ngrejne zerin.

   Reply to this comment
 7. Arben July 28, 04:25

  KETA JANE KRIMINELA, KJO ESHTE FJALA E DUHUR.

  PLUMBI KOKES, KY ESHTE VEPRIMI I DUHUR PER KETA GRABITESA.

  Reply to this comment
 8. Emri July 28, 04:38

  Komunizem i paster….
  Qato-Ja po lancon….
  Sa derra paska akoma …..

  Reply to this comment
 9. gezim July 28, 05:49

  Ky objektiv i qeverise eshte koncept diktature. Te cilen drejtuesit e sotem e kane me shume per qef, duke menduar se bota fillon e baron vetem me keta te ciet japin shfaqe ne vend te qeverisin problemet e medha te shoqerise, merren me monitorimin e policise, po te institucioneve te tjera do ti monitorojne me kamera??? Besimin ne shtet nuk e sjedh dhuna ndaj administrates e ushtruar nga drejtuesit nepermjet kamerave e ” shtepse me gjethe” ne forma te ndryshme e anti-kushtetuse, por me zbatimin rigoroz te ligjit nga te gjithe ata qe drjtojne shtetin ne rradhe te pare dhe qytetaret. Kane shume per qef te bejne krahasime me “arritjet” e tyre, por as njeri qe qeverise nuk flet per te arritur minimumin jetik te popullit me ato shtete qe kane zgjedhur te krahasohen. Nje minister tregonte “interesin” e shteteve te tjera per arritjet e tija !!! pika qe sibije nuk dallon dote kortezin e diplomacine e komunikimit me te huajt. T’na jap pergjigje publikimeve zyrtare kritike ne adrese te dikasterit qe drejton pastaj te flas per “arritjet” e tije.

  Reply to this comment
 10. aqo July 28, 05:59

  edhe ti mo Stefan paske derguar padi ne Strasburg?!

  Reply to this comment
 11. XUME PROTOPAPA July 28, 06:06

  SA I MANGET TREGOHESH O STEFANI

  i idiotesive me rigon te skaduar ! Le ta leme ne nje ane kembenguljen tende prej kokederri per emertimin e periudhes gati 50 vjeçare te enveroxhizmit si komunizem ?! Edhe pakez seder profesionale te kishe, kur te tjeret te kujtojne se komunizmi yt dhe i keqedhjakeve si ti eshte imagjinar, me te pakten nuk do e perdorje me si term, por ti me qerren tende vazhdon te ecesh perpara, qente, qe jemi ne le te lehim…

  Nuk kam ndermend te te ndryshoj psikopatine tende ne kete argument, eshte si ti kerkosh Edit te Kristaqit poet-vares te “recitoje” tabelen e shumezimit deri ne dhjete numura !

  Megjithate, duke pare origjinalitetin e interpretimit qe i ben historise se pronave, pronareve, dhe ripronarizimit te tyre, natyrisht me metriken e injorances qe te karakterizon, le ti rrjeshtojme pak gjera per kete problem “madhor” te nje grushti personazhesh, nje pjese me te drejte e me shume hajdute profesioniste te ingranuar ne nje sistem kriminal te rrezikshem te perbere nga gjykates, seksere, pseudopolitikane e pervetesues te pa skrupullt te pasurise se tjetrit edhe me forcen e intimidimit mafioz.

  Qatua, e katapultuar ne krye te AKKP-se, gjithnje nga kalifi i Surrelit, eshte personazhi me i gabuar, ne kohen e gabuar, ne vendin e gabuar. Jo vetem per arrogancen rralle here te pare ne nje femer e jo vetem ne Shqiperi (mjafton te kujtosh programet televizive te Fiks Fare), por edhe per mungesen totale te profesionalizmit ne pune, qe fare thjeshte mund te konstatohet ne sitin online te AKKP-se, te drejtuar nga kjo skuthke e mbrojtur edhe nga njeri nga drejtuesit te policise se shtetit.

  Le te marrim vetem zyren e Beratit: kur nuk ekzistonin kompjuterat dhe çdo tabele perpilohej me dore, ne rastin e riperseritjes se “item”-eve vendosej poshte nje dopio apostrof, te perdoresh sot nje metode te tille, me mjetet supermoderne qe ke ne dispozicion, eshte te tallesh me vendin e punes (qe duhesh pushuar ne vend) dhe me pagen qe perfiton per te dredhur zinxhiret, ne djall te vejne te tjeret…

  Per me shume dosjet jane edhe me dy numura protokolli, me dy e tre data rregjistrimi, me fraksione protokolli – kuptohet sa lendues eshte per ne normalet, pa le pastaj per pronaret, nje fenomen i tille i korrupsionit eklatant te rregjistruesve sharlatane te Qatos – jane aq aproksimative te dhenat e rregjistruara sa te ben te mendosh se Qatojanet e tashme dhe pararendes, me vullnetin e cmirezise se dallkaukeve te super-mbrojtur, bejne te pamunduren te shkaterrojne edhe ate pak harmoni shoqerore qe ka ngalur mes shqiptareve qe nga…enveroxhizmi (apo jo Stefanaq i komunizmit imagjinar)!

  Tre vreten truall (unita matjeje turke? afgane? kineze?..) rregjistron Naxhire Tepelena pronen e saj, apo nje tjeter “shtepi me oborr, pullaz dhe dy dritare”, apo “226 mq ish ndertese sot e prishur” e mijera te tjera bizhuterira Qatojane qesharake per te vene duar ne koken e saj natyrisht.

  Ç’te thuash per “dosje te djegura” rregullisht te rregjistruara, per planimetri akoma ne pritje te skanerizimit (nuk kane kohe), per prona pa protokoll dosjeje te trajtuara me precedence…

  Kur simili piktor i Adolf Hitlerit, i pushtetuar nga ne me nje milion vota, foli per pretendime pronesie tre kater here me te medha se gjithe siperfaqja e Shqiperise, edhe pse kishte te drejte, nuk mund te justifikohet per zvarritjen qe i ka bere ketij problemi ne dy vite qe perdhunon kete vend.

  Pa u sterzgjatur ne kete argument, desha te them edhe dy fjale per Gjykaten e Strasburgut: me te drejte ata trajtojne dokumenta, shumica te manipuluara – te vertetuara nga gjykates shqiptare te korruptuar me gjithe ingranazhet kriminale te kesaj meseleje, dhe i konsiderojne si shkelje te te drejtave edhe te pronareve sharlatane (Agim Toro si emblema e tyre) te Amfiteatrit te Butrintit, apo te Kalave te Tirones, perderi te asaj te Rozafes nga meshtare katolike me zell te pa permbajtur….

  Andaj eshte me se i drejte e llogjik rikthimi i dosjeve nga Strasburgu, per tu rigjykuar nga gjykata te pastruara nga krimi i organizuar mafioz serbo-malazezo-boshnjak i ketij çerek shekulli shkatrrimokraci: Çezarit i duhet dhene ajo qe eshte e Çezarit – thote nje shprehje e fameshme romane!

  Reply to this comment
  • Pellazgu July 28, 17:30

   @XUME PROTOPAPA

   Po si nuk u lodhe moj shurrane analfabete duke shkruar çdo ditë budallallëkun e radhës, përmes përdorimit pa kriter të fjalëve të “mëdha” që ti s’ ua di kuptimin.
   Ti moj hajvane e ndërkryer sulmon edhe Stefanin, edhe Qaton që është në shënjestër të Stefsnit, duke shpalosur një çekuilibër mendor për t’u marrë shembull.
   Të kam thënë, bëj nder vetes e mos shkruaj gomarllëqe, sepse forumi vetëm sa qesh me to.

   Përshëndetje shurrania e çmendur e forumit, z. Xume-Sume-Bediana-Gushi… Protopapa…
   P.S.
   Tani siç e ka zakon kopjo dhe ngjit ndonjë koment me të cilin i përghigjesh kujtdo.

   Reply to this comment
  • XUME PROTOPAPA July 28, 18:07

   TI GADI-VETERINER I JURIDIGICILUAR,

   e dijne vetem klanistet e mafiozeve te Polverino-s si arrite apicen e …. qe te dhane mundesine te gojemuthash ne sallat e gjyqeve te Piazzale Clodio-s, ku je njeshi i “betejave te medha (si truri yt bosh) dhe i kauzave te humbura”.

   Nga cila vile qeveritare ne Dhermi apo Vlore vazhdon te hash sa mundesh, me ato kinezerite qe shkruan si moçalishtuk qe ke mbetur, edhe pse ke bredhur ne autobuzet urbane pa bilete rruget e asaj qe quhet kula e kultures boterore, Roma.

   Nga ndonje rreshqitje hunde mbi ate pluhurin e bardhe qe ju mban ne kembe, dukesh qe je i eksituar e ke harruar te shkruash edhe shqip. Po ta shikosh mire ate qe kam shkruar moj skermidhje e Ramizit te Myzeqese, ( e kujtohu se ketu nuk je ne blogun Popinga !) jam shprehur te rikthehen kauzat per tu riverifikuar per fallsifikime te mundeshme, dhe siç e parashikon çdo proçedure penale, çeshtjet rihapen kur ka fakte e deshmi te reja qe nuk jane marre ne konsiderate ne gjykimin e pare. Idiot!

   Ndersa per bishtuken e Llambi Gegepriftit, me fakte te sterprovuara nga siti i AKKP online, kam folur per truleshesine e saj, siç eshte edhe korteçia e trurit te vogel tendit qe te ben te balerinohesh kur kullotesh ne prareine e Kryeministrise.

   Reply to this comment
   • Pellazgu July 28, 23:03

    @Xume-Sume-Besiana-Gushi… Protopapa…

    Shurrane analfabete, të kam thënë mos vijo të shkruash se e pordhe veten fare. Vetë përgjigjja prej të çarture që ke shkruar i vërteton më së miri ato që kam thënë në komentin e parë.
    Ti moj lopë e çmendur me kompjuter (të lumtë, ua ke dhjerë lopëve të tjera, sepse ato nuk dinë ta përdorin kompjuterin) shkruan: “… jam shprehur te rikthehen kauzat per tu riverifikuar per fallsifikime te mundeshme, dhe siç e parashikon çdo proçedure penale, çeshtjet rihapen kur ka fakte e deshmi te reja qe nuk jane marre ne konsiderate ne gjykimin e pare”. Këtu nuk po merrem me të gjitha gabimet drejtshkrimore, sepse lopëve u falet që të mos njohin shqipe tjetër veç asaj të Lenkës, por desha vetëm të të shpjegoja që nëse vijon ta shkruash trajtën e shkurtër “t’u” pa apostrof, ti do vijosh të shkruash përemrin “tu” dhe jo trajtën e shkurtër. Nga ana tjetër moj budallaçkë delirante, për cilat kauza e ke fjalën? Për kauzën e PPSh-së me trangullin Enver në krye?
    Pse bën sikur merr vesh nga jurisprudenca, kur vetmja gjë që ti mund të njohësh mirë (kuptohet me nuhatje, si çdo bagëti) është cilësia e barit të njomë dhe tagjisë? Mësoje moj trushkulur që edhe nëse dikush para 20 vitesh ka marrë një pronë me falsifikim, askush sot nuk mund t’i zhbëjë ato vendime nëse e drejta për të vepruar në rrugë ligjore ka rënë në parashkrim. Që ta mësosh mirë ti moj laraskë që guxon të më quash idiot (çka më nderon sepse ti je thjeshtë një qenie që në vend të trurit ke shurrë lope) edhe hetimi i vrasjes, që është krimi më i rëndë, parashkruhet brenda 20 viteve. Veç nëse për ty një falsifikim është i barasvlershëm me gjenocidin, atëherë moj lopë trutharë ke të drejtë.
    Sa për rishikimin po ta jap në mënyrë të plotë nenin 496 – Afati i paraqitjes së kërkesës, të Kodit të Procedurës Civile të RSh.:

    “Kërkesa për rishikim mund të paraqitet brenda 30 ditëve nga dita që pala ka marrë dijeni për shkakun e rishikimit, por në çdo rast jo më vonë se një vit nga dita që ka lindur shkaku i rishikimit. Në rastet e parashikuara në nenin 495, afati prej 30 ditësh fillon nga dita që vendimi ka marrë formën e prerë.”

    Si thua moj hajvane, p.sh., a mund të ketë “kaluar një vit nga dita që ka lindur shkaku i rishikimit”, për një vendim që ka marrë formë të prerë para 10 vitesh? Bëje llogarinë me gishta ose me gogla, se mbase të del siç do ti.

    Vazhdo të më përgjigjesh me çartjen tënde shembullore, moj pordhë e Nexhit të Enverit…

    Reply to this comment
   • XUME PROTOPAPA July 29, 08:34

    APOSTROFI TA KA NDARE NE DYSH

    trurin tend te atrofizuar, nga njera ane ate kriminale per lidhjet “simpatike” qe ke me klanin mafioz te Polverinos, nga ana tjeter ate te shume seksionuar (mos e ngaterro me seksin !) te injorantit, te peshtirendjellesit, te gojemutngrenesit, te manise per t’u veteushqyer me bajga gomaricash, te analfabetit (shih komentet e siperme qe ke bere) e te shume qelbesirlleqeve te tjera duke dalluar ne menyre te veçante ate te promovuesit (haptazi ne blogun Popinga) te doktrinave te ISIS-it per “Islamin e Madh” e dominues te se ardhmes, apo shpreson se propaganda qe ke bere pro ISIS te jete harruar !?

    Kur pashe leterkembimin zyrtar ne “Panorama online” te nje surrogati si ti me sekretarin e Presidences, me erdhi natyrshem nje e qeshur e hidhur do thoshja. Shumica qe e ka lexuar repliken qe ke bere eshte mallengjyer me stilin e persosur te shkrimit te asaj katrahure, une, per keqedashesine tende, JO! Ke perkthyer thjesht, duke plagjuar modelet zyrtare te letrave nga gjuha italiane, duke i perkthyer ato, natyrisht me pagese..sepse italianishtes ja nxin germat me qymyr guri.

    Ke degjuar ndonjehere, edhe ne Itali per “Cold Case” ? E pra jane rastet e krimeve te kryera edhe me shume dhjetevjeçare me pare dhe ndiqen rregullisht nga drejtesia, per ti dhene zgjidhjen e duhur, e rihapen sa here dalin ne drite fakte te reja qe ndihmojne ne zbulimin e krimeve dhe krimineleve te pa ndeshkuar.

    Me te fundit ishin edhe dy denimet me “ergastolo” per “la strage di Brescia” pas shume dhjetevjeçaresh. Po me ke mund te flitet, me viçin e Ramiz Agaçit qe u nis per tu bere lope e u shndrua ne juristobiçimist?

    Te mjeret ata dy fieraket qe kane mbeshtetur enderren e tyre per tu bere avokate te abilituar me “patrocinio-n” tende, do ngelen te zhgenjyer per gjithe jeten.

    Edhe nese Kodi Civil, ka parashikuar per raste normale, preskriptimin ne periudha te shkurtra kohore, rasti i tapive te fallsifikuara, per vete numurin e stermadh te rasteve, llogjika te çon ne trajtimin e tyre si preçedente te veçante, duke amplifikuar edhe Kodin ne fjale, per vete impaktin gjigantesk qe ka ne ruajtjen e paqes shoqerore.

    Po ti zgerdheshje e natyres veterinare, ate do, qe shqiptaret te vriten me njeri tjetrin qe ti te ruash privilegjet dhe bythet e kashtezuara qe te jane ngjitur ne kolltuket me vrime ne mes….

    Reply to this comment
    • Pellazgu July 29, 14:03

     @Shurrane-Xume-Sume-Besiana-Gushi-Topalloviçi… Protopapa

     Ti ose deliron, ose më ngatërron (prapë nga deliri).
     Unë nuk shkruaj askund tjetër moj bajgë!
     Edhe këtu nuk para shkruaj se po shtohen shumë trupjerdhurit si ty në këtë forum. Nisa të shkruaja dhe e bëra thjesht për të mirën tënde, pasi pash që sërish e ke dhjerë veten me gomarllëqet që ka shkruar. Për të mirën tënde e kisha, por ti kujton se ta kam me të keq dhe vijon të derdhësh në forum pizgën që truri yt i ftohur e prodhon me shumicë.
     E di që do replikosh sërish, sepse ti nuk e do veten fare, por mua aq më bën.
     Ja shiko, për shembull, ti vijon të mbrosh një gomarllëk nëpërmjet një hajvanllëku, duke shkruar: “Edhe nese Kodi Civil, ka parashikuar per raste normale, preskriptimin ne periudha te shkurtra kohore, rasti i tapive te fallsifikuara, per vete numurin e stermadh te rasteve, llogjika te çon ne trajtimin e tyre si preçedente te veçante, duke amplifikuar edhe Kodin ne fjale, per vete impaktin gjigantesk qe ka ne ruajtjen e paqes shoqerore.”
     O shurrane analfabete, posi moj lopë e bajgëzuar në pampers kodi civil paska raste normale dhe anormale, të cilat i trajton si ti dojë qejfi? Apo ti je një nga ato shurrat me të cilat piktori ka mbushur zyrat? Arsyeton njësoj si Qato, që thotë “ta detyrojmë Strasburgun që të bëjë siç do piktori!” Në ligj ka vetëm një logjikë (jo “llogjika” moj analfabete) o trushkulur dhe është logjika që të gjithë janë të barabartë përpara tij, ndaj askush nuk mund të trajtohet në mënyrë të veçantë. Sa për precedentin (jo “preçedent” moj bajgë) të kam thënë që ti nuk ua di kuptimin fjalëve që përdor. Në jurisprudencë “precedent” do të thotë “një çështje e gjykuar më parë, që ka të njëjtin objekt me aktualen” dhe që shërben si udhërrëfyes për gjykatat në trajtimin e të gjitha çështjeve të njëjta. Nuk mund të thuash “logjika të çon në trajtimin e tyre si precedentë të veçantë”. Precedenti është thjesht precedent, – pra, nga latinishtja: “diçka që ka ardhur më parë”, – dhe nuk mund të jetë as i ri e as i veçantë, siç kërkon truri yt i pjerdhur, pasi është i vjetër, ndryshe s’mund të ishte “precedent”…

     Reply to this comment
    • XUME PROTOPAPA July 29, 16:54

     ABU AL RAMIZI-it AL AGAÇI-it

     Paske arritur ta fshish nga Google reserch gjithe ate vrer qe ke derdhur kunder perendimit kristian, megjithate e kam shkarkuar me kohe te tere blogun “Popinga” me gjithe ata 15-20 italianet, qe te duan para drejtesise italiane per “nxitje te proselitizmit islam” ne favor te organizatave terroriste te ahereshme e te sotme, ku me shpirtin tend bajgor aderon i pa ndeshkuar edhe sot.

     Iku vapa me Gushtin, thuhet aty rrotull kullotores prapa Kryeministrise, po Gushti akoma nuk ka mberrire, andaj shkruan : “Stefsnt” – “çekuiliber” – “perghigjesh” – e me poshte – “dikreditohet” – “(shtu” – “….. ah te dhjefsha nenkulturen tende Abu al Ramizi al Agaçi !

     Fallsifikimet e tapive nuk kane “perparesi-precedence” ne ate qe une kam shkruar ne komentin tim, (kujdes se po vjen gushti) ato kane ndodhur ne te kaluaren (per te cilen fola une) – jane raste te ndodhura-preçedente me nje “abnormitet”- jashte normales ne numur te stermadh, andaj duhen trajtuar me nje rishikim edhe te ligjeve ne fuqi, sepse rrezikohet bashkejetesa paqesore mes shqiptareve, rikthehet perdorimi i Kanunit te Lek Dukagjinit.

     Nuk eshte ne natyren time te demtoj te tjeret, edhe kur kam te drejte e sulmohem padrejtesisht nga zylyfe si ti, po ti je nje “sui generis” e ja vlen barra qerane te te tregoj kufirin e thanes, aty ku enderrove te beheshe lopçar….

     Reply to this comment
     • Pellazgu July 29, 21:00

      @Shurrane-Xume-Sume-Besiana-Gushi-Topalloviçi… Protopapa

      Je thjesht një shurrane që deliron. Gabimi më i madh që bën moj shushkë bajgadhitëse është se fillon të shpjegosh ato që si di as vetë, për të mbrojtur pizgën që të ka dhjerë truri një koment më lart.
      Ti moj shurrane më nxjerr mallin e Nexhmijes!

    • XUME PROTOPAPA July 30, 01:55

     ABU MELEK AL RAMIZI AL AGAÇI

     Bu dünyada, sadece sana, ama bütün ırk ve sümüklü piç için tüm kötü keşke !

     Reply to this comment
 12. Loni July 28, 06:28

  Problemi eshte me i madh se qeveria, ajo duhet ta menaxhoje ate, te therrasin pronaret, kemi keto toka dhe keshtu mbrohet ne cdo gjykate, d. m. th. Qeveria mbrohet duke i shikuar ne menyre te drejte problemet, dhe ecen perpara drejte rruges se integrimit evropian, jane gjera qe behen ngadale.

  Reply to this comment
 13. Dn July 28, 06:31

  Deklarata e saj zoje eshte nje turp kombtar,nje turp qeveritar,nje turp per Edi Ramen qe e ka perzgedh aty!
  Bravo ,kur nje idiote kerkon t’i jep mend profesionisteve ma me ze te gjykates se Strasbourgut!
  Kjo tregon Cfare qe beri kemi!

  Reply to this comment
 14. Lola July 28, 06:58

  Te lumte z.stefani analiza juaj eshte perfekt. .strazburgu eshte destinacioni ku Kane shpresen e fundit pronaret. Sepse gjygjet shqipetare zgjasin me vite. Nje rast I jone, Zaptuesit e tokes p.sh. ER PETROL karburanti ne fillim te rruges Bon bosko qe 2 gjygje I Kane fituar pronaret dergjet gjygji I zaptuesit neper gjykata sigurisht kerkon te gjej shtegun per te kaluar,kuptohet ……
  Te shohim sa e drejte do te jete drejtesia,atehere edhe neve Strasburgu na pret.

  Reply to this comment
 15. bregdetasi Himariot July 28, 07:22

  Te lumte pena.
  Nje shkrim realist,kritik dhe teresisht I sakte.
  A do ta lexoje dhe do te reagoje ,A.Lame,A.Shkreli,S.Qato te cilet Pronen private e konsiderojne nje te drejte te pushtetareve ose thjesht shteterore sic dhe Reflektohet ne ligjin e ri te Administrimit te Pronave (me demek Ligji I ri i kompensimit te Pronareve,se kthimin e Prones tek i zoti e shohin si tradheti ndaj Oligarkeve te PPSH).
  Si mund te cohet ndermend qe Gjykata e Strasbourg do te pranoje te anulloje ceshtjet e Nisura,per tja kthyer sistemit Shqiptar.
  Po a nuk ishin ato per 25 vite me radhe ne Sistemin e padrejtesise ne Shqiperi dhe nuk moren asnje fije Drejtesi.
  A jeni ne dijeni se Konventat e firmosura nga Shteti Shqiptar nje nga te cilat eshte edhe ajo e gjykates Europiane te Strasbourgut qendrojne mbi ligjet Shqiptare dhe Kushtetuten.
  Kjo S.Qato do na dali Super Gjykatesja e Drejtesise Europiane.
  Thenia dhe themeli i kapitalizmit `Prona private eshte e shenjte` ju nxin syte dhe shpirtin ketyre demek Rilindasve.

  Reply to this comment
 16. Bash Alabaku July 28, 07:39

  Krimi I komunizmit me pronen private eshte renduar nga kelyshet e rinj te ketyre 25 vjeteve qe se cajne fare koken per kthimin e te drejtes se prones.Kjo po e shkaterron vendin dhe do ta shkateroje me keq.Rama njesoj si Berisha e Nano po mendon per te tjera gjera e jo per pronen qe eshte e drejta e shenjte bashke me jeten sic shprehen ne sistemin demokratik qe duam te ndertojme.Para se te legalizoje maloket ne tokat e tiransve Rama duhet ti shperbleje pronaret.

  Reply to this comment
 17. lis dushku July 28, 08:11

  Duke pasur si fis rreth 2000 ha toke dhe nuk ka marre sikur nje rrenje ulli ,me lind e drejta te shprehem.Keto prona,toka bujqesore,lope,qe dhe bageti u sekuestruan nga shteti komunist ne 1946 dhe ju shperndane fshatareve me reformen agrare.Pamvaresisht se babai im pat marre pjese ne te ashtuquajturem lufte nac-cl.gjyshi u arrestua,u denua si armik i pushtetit popullor dhe vdiq ne burg.Per cudi,kur ne perkrahnim Partine demokratike,ne vitin 1993,pushteti i Sali Berishes perfundoi shperndarjen e tokave tona me ligjin 7501,fshatareve,qe shumica ishin vendosur ne ato toka pas vitit 1945.Duke qene kundershtar i ligjit 7501 bashke me Rrapo Hajredin Danushin hartuam nje peticion,mblodhem rreth 30 mije firma per abrogimin e ligjit 7501 dhe kthimin e pronave tek pronaret me tapi te Zogut.Por Sali Berisha e bleu Danushin dhe e perdori shoqaten e pronareve per te luftuar mocionistat brenda partise demokratike,sikur ishim mbledhur ne per te ndare kush kishte qene me shume komunist,Sali Berisha apo Gramoz Pashko?Gjate kesaj periudhe pasoi nje dyndje e pa kontrolluar e fshatareve nga zonat malore duke okupuar tokat ende te pazena me ligjin 7501.Pushteti i Sali Berishes hartoi kontrata per dhenje te tokes me qera ,ketyre grabitesve te tokave,kontrata qe ata i shfrytezuan per te nxjerre dokumente pronesie ne kohe te mevoneshme.E megjithate ne i kerkuam te na kthehej pylli,i cili i kthehej pronareve sipas ligjit te vitit 1995.Po ketu nje fis i madh grabitesish katundare,qe sherbenin si hambar votash per Sali Berishen zaptuan pyllin dhe nxorren tapi fallco me ndihmen e punonjesve te korruptuar te hipotekes.Ne u perballem ne gjyq me tapite origjinale dhe e fituam gjyqin.Ne vend qe te denoheshin zaptuesit dhe fallcifikatoret e hipotekes per hartimin e dokumentave fallco,ne vend qe sip.pyjore te na kthehesh nga permbarimi,ndermarrja pyjore kishte lidhur nje kontrate me nje firme private per shfrytezimin e pyllit 100 vjet.Kjo gjeme ngjau ne pushtetin e dyte te Sali Berishes,ne periudhen 2005-2013.Kemi harxhuar neper zyra,neper gjyqe,aq sa me mire do na binte tja kishim blere token tone grabitesve.Kur Edi Rama erdhi ne krye te parise socialiste,na lindi nje shprese per rikthimin fizik te tokave te grabitura.Kur e pyeta ne salle te kinoteatrit,perse nxitohesh me legalizimin e ndertimeve te paligjshme ne tokat tona,ai mu pergjigj:-Ato jane fakt i kryer tashme,me mire t`i legalizojme se ti leme te jashtligjshme.E vetmja shprese per drejtesi me pronat tona te grabitura,tashme mbetet Strasburgu. Jemi koshjent se grabitesi i vertete,sabotatori i demokracise shqiptare eshte maloku antishqiptar Sali Berisha.Vetem cetat e hajduteve dhe grabitesve mendojne ndryshe.E dime se qeveria e Rames e ka te veshtire te ktheje pronen tek i zoti.Por me sa kuptova une nga ballafaqimi direkt me te,edhe ky nuk e ka deshiren e mire te ndermarre nje nisme ligjore,qe tja marre grabitesit dhe t`ja ktheje te zotit.

  Reply to this comment
 18. k July 28, 08:50

  PËR TË LYPUR LËMOSHA,DUHET TË HYJMË NË EVROPË,
  PËR TË VJEDHUR PRONAT,DUHET TË DALIM NGA EVROPA.
  POPULL E SHTET KRIMINEL DHE I MALLKUAR.

  Reply to this comment
 19. Bocari July 28, 09:28

  @lis dushku

  per sa kohe ti nu ke guxim edhe me pseudonim ti thuash Edi Rames, hajdut mire ta bejne. Jo vetem Saliu,por edhe Fatosi edhe Edvini jane hajdute te pronave tona, bile ky i fundit me i zi akoma, se po i legalizon vjedhjet e bera.

  Zoterinj komentues, zonja Qato eshte e bija e Llambi Gegpriftit. Partia socialiste akoma nuk eshte distancuar nga vepra e PPSh dhe Enverit. Ky sistem politik 25 vjecar eshte thjeshte pushteti politik komunist qe ka ndruar emrin, por asgje tjeter. Vetem naivet besojne fjalet boshe. Jemi ne diktaturen postkomuniste, qe ka per qellim vetem te shkaterroje jeten e te tjereve, per te siguruar jeten e elites post komuniste. Fjala e RAmizit ka qene;- kete pushtet me gjak e fituam dhe me gjak do ta mbajme.-
  Pra e vetmjarruge per te marre ate qe prinderit tane e fituan me pune, eshte bashkimi dhe qendresa ndaj padrejtesive, ndaj hajduteve ne pushtet dhe atyre nderkombetar qe i mbeshtesin ata.

  Reply to this comment
  • edi por jo Edvini July 28, 11:06

   vazhdim i fjales se famekeqit Ramis: Pronaret do i sorrollasim neper gjyqe, dhe perseri do i rifillojne gjyqet nga e para… Mesa duket Strasburgu po sfidonte kete fjale te Ramizit dhe Sonila Gegprifti nuk mundej te rrinte duarkryq e u hodh ne veprim: Ta varim Strasburgun!

   Reply to this comment
 20. Bocari July 28, 10:27

  Po shkruaj edhe dy fjale per ata qe kritikojne shkrimin e A. Stefanit, te cilin une personalisht e vleresoj si shume te mire. Te merresh me komentin e nje fjale qe ka perdorur mire apo jo autori, eshte fyese per kete problem kaq te madh qe i behet nga qeveria dhe hajdutet e rinj qe kane ardhur ne pushtet, nje prej te drejtave elementare njerezore, te drejtes se prones.
  Artikulli ngre nje problematike dhe eshte trajtuar me objektivitet. Te kerkosh te perbaltesh objektivitetin me subjektivizma ordinere, do te thote te jesh nje ziliqar dhe kritik patologjik.
  Falemnderit Zoti Stefani, per kete qendrim pozitiv ne mbrojtje te se drejtave te njeriut.

  Reply to this comment
 21. qytetari July 28, 10:55

  Xume Protokaka dhe te tjere berishiane dhe enveriste bashke kane njera pale hallin e Enverit dhe tjetra hallin e Saliut. Stefani nuk merret fare me kete kategori kakerdhish si ky Xumja qe shan prapa ferres se forumit nje gazetar qe del me emer dhe me fytyre. Po te ishin burra dilnin me emer dhe mbiemer e me foto qe tja u shikonim p[ak surreterit e shtremberuar nga shejtanet qe ju vlojne ne tru dhe ne bark! Andrea ngre nje peroblem qe lidhet me drejtesine ne shtet pavaresisht se ai eshte problemi i nje pakice si ish-pronaret dhe ne shqiptaret nuk e kemi per zakon qe te mbrojme ata qe jane pak e prandaj heret a vone e psojme te gjithe. Cingla mund ti nxjerresh gjithçkaje. Si per shembull njeri, me duket se qe po Xume Protokaka qe i dukej çudi qe ne artikull flitej per diktaturen komuniste. I dukej e pdrejte qe diktatura e Enverit te quhej komuniste! Por çfar qe atehere? O çar debilash na kan ra per pjese!

  Reply to this comment
  • XUME PROTOPAPA July 28, 11:54

   E DI ÇFARE JANE CINGLAT ?

   Me siguri nuk e di se aq ta pret rradakja e deformuar nga brenda, si pasoje e hemorragjive celebrale qe te shkakton mendimi i lire….

   Kur luanim poshte çardakut me mamin tat’te “shkop e cingel”, une gjuaja ajo i priste me shale cinglat, aq e pasionuar ishte sa nje here ju fut mu aty ku vite me vone nxorre koken te gervishur nga cingla e dikureshme, ti qe vetem qytetar nuk mund te klasifikohesh.

   Ky tipi qe Thanua e ka mirepritur ne redaksine e nderuar te DITA-s, edhe kur mundohet te jete korrekt, i shpetojne “cingla” qe perfundojne perseri aty, tek ajo vrima cingel-thithese e sat’eme.

   Pronaret, ata te vertetet, kane te gjitha arsyet e kesaj bote te kerkojne e tu jepet e drejta e tyre. Jo ne Strasburg, ama, siç pretendon i mbrojturi yt, sepse fallsifikimet veshtire te qartesohen apo zbulohen nga gjykates jo shqip foles. Ketu, kur drejtesia te çvishet nga mbeturina si ti, jot’eme, e tere soji e sorollopi yt, e drejta e pa kontestueshme e pronareve te vertete per pronat e tyre do gjeje zgjidhjen e duhur, mashtruesit, hajdutet, pseudo gjyqtaret e tere maskarejte e kesaj bote duhet te japin llogari para ligjit dhe te denohen per shkerdhatokracine qe kane sajuar keto 25 vitet e mjerimit, skamjes, paditurise.

   Reply to this comment
 22. bobi July 28, 11:18

  do perfundojme te bashkia ,do hame sup me garuzhde ne rralle…………prisni eshte akoma heret.

  Reply to this comment
 23. ALABAKERIJA July 28, 11:51

  Redaksi,po qe se do ta mbani kete lloj rubrike per ti sherbyer informacionit ne sherbim te shqipetareve duke komentuar opinione nuk ka asgje te keqe.Po qe se do ta ktheni ne letra te teta lefkave te Xumeve e Protopapave te tregojne perralla idjotesh me njeri tjetrin mbylleni urgjent se demtoni imazhin .Lerjani gazetave ‘aksham hair’ te mero lamçeve te shajne injorantet e pa pune njeri tjetrin.VENDI DHE POPULLI SHQIPETAR JANE NE HALL TE MADH SI ASNJEHERE NE HISTORINE E TIJ!
  Komentues apo idjote qe e kthejne kete rubrike ne vrasje kohe per te komunikuar me njeri tjetrin perben me teper se idjotesi qe nuk ka lidhje me asnje informacion te ‘Botes se trete’

  Reply to this comment
  • XUME PROTOPAPA July 28, 14:58

   ÇUÇUES I SISAVE TE TYT’ETI

   paske mesuar te shkruash gjuhen shqipe, me mundim e telhallek, teksa digjesh bythesh ne Gjiun e Lalezit, ku te pushim-veruan padronet tuaj vethe-veshe- shpuar !

   Kujdes se mes plazhisteve ka edhe harape qe te ngjiten e nuk te shkulen me nga pas shpinda e qelbur qe ke vene ne shitje …falas.

   Ah, se gati harrova, qe te marresh pak kulture, fut koken ne koshat e plehrave poshte pallateve ku mbijeton, se do gjesh me siguri gazetat e lexuara une dhe te tjere i hudhim rregullisht çdo dite.

   Reply to this comment
 24. Bocari July 28, 12:13

  @Xume
  qe te zgjidhesh problemin e pronave ne drejtesine shqiptare eshte natyrisht rruga me e drejte, por ku funksionon drejtesia shqiptare???
  Jo vetem kaq, por ajo as nuk pjerdh per ate europianen, sepse bosat tane jane shume te fuqishem dhe se shpejti do te mund te blejne gjithshka me para.
  Qe ta dish zotrote ne 2007 familja ime ka fituar ne Strasburg dhe akoma sot qeveria e shqipove nuk e ka zbatuar vendimin e gjykates se te drejtave te njeriut.
  Si thua Xume ku te shkojme ne te semes apo ne te atit. U mesuam 50 vjet me vjedhjen e Enverit, sepse pronat tona i mori shoqeria dhe atje shkonim si une, si ti dhe benim pushime.O.k. Pastaj erdhi ujku qe leu kemben me miell dhe tha, do te ti jap mbrapsh ato qe te vodha. Ne budallenjte e hengrem dhe beme letrat 25 vjet me radhe e shkuam ne dyert e zyrave e gjyqeve qe te zbatonim ligjin. Pra 50 vjet vjedhje+25 vjet mashtrim= kompesim
  Kompesim nga buxheti i nje shteti te zhytur ne borxhe, qe po vdes urie. Ne pronat e familjes time lulezojne vila, hotele te ndertuar me gjakun e gomoneve, prostitucionit, droges ku shkon dhe prehen qeverite postenveriane. Si thua Xume tja veme emrin mushke apo hajvan?

  Reply to this comment
  • XUME PROTOPAPA July 28, 14:50

   O BOCO KIJ DURIM

   se po i vjen edhe dita e xhehnemit edhe ketyre qe na mashtruan qe ne sekondat e para te nje milion shuplakave, e mban mend apo jo? Pastaj doli menjehere me “Kodin e Heshtjes” per tu mbyllur gojen te gjitheve… apo e ke harruar?

   Ky eshte qelbesira qe per pronen e tij te nje shekulli me pare ne Sarajeve, thuhet se kishin nje hotel (te stergjyshit Idromeneo ne mos gaboj) arriti te nderprese marredhenjet diplomatike me nje shtet ballkanik siç eshte Bosnja-Hercegovina.

   Besoj se e ke kuptuar qe kam jam shprehur ne dakordesi per rikthimin e gjykimeve ne kete vend, natyrisht me nje drejtesi te hidrogjenizuar, te shume hajduteve, mashtruesve, te korruptuarve e krimineleve, qe kane arritur te fallsifikojne pronesite e te tjereve duke i legalizuar nga gangstere gjykates te paskrupullt e mizerabel.

   E di se nuk jeni shume, po keta mund te dergohen ne xhehnem vetem me vote popullore, duke ju bashkuar edhe te demtuarve te tjere te çdo natyre e poshtersie ediramisto-ilirmetiste pa harruar kryeshkerdhaten Saliun e Shiqeres.

   Ne pritje te nje sihariqi te rrezimit te ketyre bushtrave, seicili duhet te angazhohet edhe vete edhe ne grup, duke i demaskuar keta vagabonde e gangstere ne te gjitha instancat e BE-se, te USA-s e gjetke. Eshte gjeja me e thjeshte qe mund te behet sot fale teknologjise internetiane.

   Shikoj me lart ordinere pseudo-komentues qe dredhin te pasmet me komentet tona, le te vazhdojne, siç do vazhdojme edhe ne pa u stepur nga gojemutngrenjet e ketyre zagareve kocke lepires te çdo kohe.

   Reply to this comment
 25. kristo nina July 28, 14:13

  per 25 vjet me rradhe po u drejtohem zoterinjeve nga baza ne qender dhe anasjelltas per pronat qe u takojne familjes nina si shtepi me themelues kavaljer ninen fund shekulli i shtatembedhejet dhe fillim i shekullit tetembedhjet,si dhe tokat e kullotat qe rrjedhin prej asaj periudhe ne vazhdimesi.sot ne shtepi,dhe ne pjesen qe i ka rrene babait(nestur nines)dhe si rrjedhim dhe mua si tokat e punueshme e kullote sot u jipen me forma grabidjeje fallsifikuesete gjithe hajduteve duke perfshire dhe politikane te klasit te larte ne shqiperi,si dhe te huaj,zonja sonila qato si bij e vazhdimesise,kur vinte ne dfhermi si bij me priviligje te vecanta sot jo vetem na shperfill duke abuzuar me detyren qe ka marre duke disiformuar zotin rama ne te dya ceshtjet,si ne ate te ninajve dhe ne ate te familjes bendaj panaja vlore,zoti rama,zonja sonila qato mos haroni se te paret e mi dhane gjakun per ate vend te shenjte dhe te shtrenjte,punuan ne shi bresher,ne balte dhe ne piskun e vapes jo per te na sorrollatur por per te cuar vendin ne nivele me te larta social ekonmike she social njerezore,tre telegrame ju kam bere zoti rama dhe kerkoj takm ballafaqimi me ju perpara ekranit qe populli shqiptar te shikoj realisht se si ju te tere pa perjashtim po krijoni hendeqe ekonomike te errta per kombin dhe popullin,jo pa qellim te terre ju nuk rregjistroni pronat kryesisht ne himarre qe te humbasin gjurmet dhe me ligje absurte kerkoni te shtremberoni zanafillen e asaj krahine legjendare,edhe nje hre po ju ftoj te me jipni autorizimin per rregjistrimin e pronave te himares tek pronari i vertete himariot.ftoj te gjithe himariotet me 15 gusht te krijojme levizjen regjistrim civil te pronave tona edhe pa vullnetin e ketyre kastave te pa vullneteshme,ju bej thirje ne emer te gjakut te gjyshit qe u vra ma urrdher te zogut me 1924, te babait qe e zhduken ne burgun famekeq te gjrokastres,si dhe per torturat qe i u bene ne burgun e tirane 1943-1944 si dhe te njerzve te mi ne himare qe me trazincionet qe u bene i zhveshen disa her nga te drejtat morale dhe njerezore,shume prej atyre qe drejtuan ne dhemi dhe himare ishin ata qe i bene bisht veshtiresive ne lufte dhe ne pune dhe me vone gezuan privilegje te pa cmuara duke na lene dhe ne terr si femije nxenes megjithese ishim ne nivele arsimdashese shume me lart,shume nga ata ishin dhe nepunes te fshehte,duke spiunuar shoket,gjitonet dhe cdo fenomen tjeter mjafton qe te merrnin ate qe nuk u takonte,zoti rrama shqiperia ka nevoje per zhvollim aktiv dhe te menjehershem,ju premtuat se do te marrin hipotekat te gjithe shqiptaret brenda 6 muajve,ku ekini premtimin tuaj,kam shume te jashtem ne dhermi qe ne baze te ligjit para 1990 ju dhashe toke per shtepi sipas normave,sot ata kane hipoteke dhe une qe u dhashe nuk kam me thoni kjo mbrekulli si shpjegohe,urrime

  Reply to this comment
 26. ELIA July 28, 14:33

  shkrim shume i mire, baza e te gjithave eshte drejtesia. Thuhet se do reformohet sistemi i drejtesise. por a nuk eshte edhe ceshtja e pronave nje e drejte ? e drejte qe duhet dhene nga nje shtet qe kerkon te jete ligjor? pse pronat i moren ata qe kishin pushtet????? pse kryetaret e komunave bene pazare duke ja kaluar pronat te tjereve ….me pronat e njerezve kur e dinin sh mire se te kujt ishin pronat??? pronat jane te kthyera nga komisioni i kthimit te pronave dhe pronaret s kane perfituar asgje akoma? Reforma duhet bere, por duhet nje reforme e thelle qe te kuptohet ne thelbin e saj , te se Drejtes. ky problem eshte teper sensitiv. nese nuk e merr seriozisht edhe kjo qeveri , do vijoje kalvari dhe kosto financiare do vijoje te rritet, dhe Shteti do vijoje te jete Shteti i Padrejtesive apo Shtei i Pushteteve.

  Reply to this comment
 27. mirel July 28, 14:42

  Faleminderit Andrea per kete shkrim te sakte dhe teper me vlere.
  Andrea gishtin e ka drejtuar direct te qeveria e sotme dhe jo te justifikimet mafioze te qeverise qe ja vesh faturen Enver Hoxhes per masakren qe I eshte bere te drejtes se prones ne Shqiperi.
  Nese Hoxha e kolektivizoi , ai nuk I shpronesoi pronaret pervecse perballe shtetit. Askush tjeter privatisht nuk I tjetersoi pronat e pronareve.
  Tapite I ruajti dhe ato ishin gati per tjua njohur te drejten pronareve kur ndryshoi sistemi.
  Por Berisha dhe Rama preferojne te ndjekin rrugen kriminale te grabitjes te se drejtes se prones perfundimisht, te tjetersimit, dhe aq me keq mohimit te kesaj te drejte nepermjet kerkesave te tilla absurde qe I behet Institucionit te se drejtes ne Strasburg, per mohim te dhenies se drejtesise.
  Shteti shqiptar nuk ben gje tjeter vecse afirmon dhe njehere, po tashme me autoresine e qeverise, qe eshte nje shtet mafioz, dhe kerkon te imponoje politiken e vet mafioze ne sistemin e drejtesise europiane.
  Shteti shqiptar ka dy rruge, ose te jape drejtesi, ose ti nenshtrohet falimentimit sepse nuk e meriton te jete shtet nese nuk ndertohet mbi ligjin dhe te drejten.
  Prandaj Strasburgu duhet te vazhdoje te funksionoje nga Strasburgu dhe do zoti gjobit aq shume qeverine shqiptare sa kjo te pushoje se ekzistuari..
  Do ishte mire qe Rama dhe Qato te mos kishin me leke te paguehshin.
  Megjithese deri tani I pagon mafia

  Reply to this comment
 28. gjermani i fundit July 28, 14:56

  Ai qe ben tridhjete ben edhe tridhjete e nje thote nje proverb papnor, lindur tamam per ceshtje pronash. Kur Enveri beri 30 gomarlleqe nuk do ishte keq ti fuste nje te djegur tere arkivave me tapi Turqie e Zogollie, nuk do kishim luksin te mbajme gjykaten e Strasburgut me pune dhe parcela dorovitjeje. Na u bene ish-pronaret si plaka Nurihan e Kadarese qe priste anglezet te zbarkonin ne krah te krimineleve te tipit Hamit Matjani apo pinjollet e krimineleve te komitetit te Maleve me Markagjoner dhe kompani.Po dalin perdite pronare me papire egjipti ne sqetull dhe jane bere AQ shume sa Strasburgo duhet te mbaje me pune dhe dieta edhe gjysmen e Evropes dhe s’do ia dale dot.Mos gjetsh rehat o Enver Hoxha qe na le kusur ne arkiva ato tapite e turkut dhe pllakat e argjiles romake dhe sumere; kur “s’ua fute” ketyre pinjolleve ne shumice me letra e pllaka argjile e papire falso e t’ua digjje paq, mos te na cajne derrasat me lesh te tjerrur e te patjerrur.

  Reply to this comment
 29. bardhyl July 28, 15:16

  Me se fundi nje shkrim per tu vleresuar maksimalisht per ligjin e ri qe pretendon qeveria socialiste. Kete duhet ta benin te gjithe opinionistet e cdo krahu.

  Reply to this comment
 30. Kris 1 July 28, 15:24

  Pa u nxjerre jashte ligjit PD,PS dhe LSI dhe pa ndertuar burgun e Spacit per te futur atje Saliun,Ilirin ,Fatosin dhe kete suprhajdutin e Surrelit me gjitha grate shqiperia nuk ka per te pare dite te bardhe.

  Reply to this comment
 31. albani July 28, 15:26

  po sipas mendimit te qatos ne duhet te izolohemi si ne komonizem dhe mos te njohim asnje te drejte tjeter pervec te drejtes te hajdutve po si munde ta zgjidhni ju kur ju beni plane per ti grabitur,dhegjykata e strastburgut tu bej ju me te drejte dhe me te afte ku nje gjykat e njhe gjith bota e krijuar nga njerzit me te mir te europes ,dhe ju doni me te madhe te futeni ne eorop ose pretendoim se jemi europjan.vetem gjykata e strasburgut mund tu japi te drejte pronarve shqiptare.

  Reply to this comment
  • mirel July 28, 16:21

   Dakort jam me ju-ky shtet po provon dhe njehere qe eshte shtet bandit dhe do te imponoje te qytetaret e vet ligjin e forces.
   Hajdutet duan te nenshtrojne dhe Strasburgun te llogjika e hajdutit

   Reply to this comment
 32. xy July 28, 17:03

  jam I bindur se shumica e komentuesve ne kete forum jane nga ai soji qe kane nje shtepi ne rrugen NY te bathores dhe tjetren ne luf te pukes.( I kerkoj te falur 5-10% e atyre qe kane te drejte per pronen)

  keto llapaqene forumesh po shfrytezojne pamundesine e shtetit per te zgjedhur ne nje kohe te shkurter nje problem shume te madh.

  ne kete prizem dhe zoti Stefani nuk duhet te marre shpaten ne dore per te perfituar si analist klasi se do ngelet te anal-et.

  si mund e zgjidhet me shpate nje prone qe ka 20 veta qe nga koha e tanzimatit e deri te reforma agrare apo ajo e 1993 ?

  zoti andrea mos perfito nga keto veshtiresi te qeverise Rama dhe poshtersise te disa pronareve “te ndershem”

  nqs se ka krim qe duhet ndeshkuar edi rama eshte tradhetia spektakulare e 21 janarit 2011
  & gerdecit ..te tjerat jane lojra fjalesh

  Reply to this comment
 33. 2+2=5 July 28, 17:16

  Stefano po me pelqen ka nevoje vendi per burra jo per impotente.

  Reply to this comment
 34. Hasani July 28, 17:16

  Ke te drejte o Andrea, vajza e Llambi Gegpriftit do jape pronat. Bukur e the, te urdheroje Strasburgun. Ha, ha, ha. Jam nje pronar qe kam token ne zgjatimin e bulevardit. Qato thote se une dhe bashkepronaret e tjere do kompensohemi per toke bujqesore pra me 260 leke per meter katror, kurse ata qe kane ndertuar ne token time dhe jane legalizuar falas do kompensohen me 26000 leke per meter katror, sepse Rama ja fali dhe do ta shpronesoje me cmime tregu. Bravo rilindja e shkateriumit te te drejtave te njeriut.

  Reply to this comment
 35. Pellazgu July 28, 17:46

  Shkrimi shumë i saktë, që vetëm hajvanët e stigmatizojnë. Atyre komentuesve të mençur u them vetëm se me këtë projektligj vetëm sa dikreditohet qeveria dhe “rilindja”, pasi, edhe nëse e miraton ky parlament “intelektualësh” eunukë, e rrëzon lehtësisht Gjykata Kushtetuese. Nuk ka ligj në botë me fuqi prapavepruese. Të gjitha vendimet që janë dhënë deri tani juridikisht konsiderohen të ekzekutuara që në çastin kur kanë hyrë në fuqi ( shtu siç ka ndodhur me disa syresh që janë ekzekutuar plotësisht) dhe nuk ka Zot që i ndyshon apo i hedh poshtë. Cili hajvan në ekzekutiv mundet të ndryshojë një vendim të formës së prerë (Ato janë të gjitha vendime të formës së prerë, përderisa janë parashkruar afatet ligjore kur mund të ankoheshe kundër tyre.)
  Prandaj ky ligj vetëm sa ka nxjerrë në pah paaftësinë qeveritare, sepse pronarëve u rr..n b….ën.

  Reply to this comment
 36. demo July 28, 18:09

  @Bocari
  Une s`kam si i them Edi Rames -hajdut,,,se pronat nuk mi vodhi Edi Rama.Ne 1993 ne pushtet ishte Sali Berisha,

  Reply to this comment
 37. sab July 28, 18:17

  Mendova te qendroj indiferente ndaj ketij artikulli , por nuk mundem. Sepse vete vij nga nje familje qe ka trasheguar toke bujqesore dhe truall. Por u bene shume vite qekur ndryshoi sistemi dhe asnje kompensim ose toke nuk kemi marre, megjithe dokumentet teper te rregullta qe zoterojme. Dhe ne kete kuptim artikulli me duket shume i drejte.
  E para: pronen e kane vene gjysherit me djersen e ballit dhe jo duke spiunu apo shitur Atdheun.
  E dyta: katrauren me pronat e beri berisha, i cili per arsye te pushtetit te tij personal (te kishte sa me shume vota), e fali token duke injoruar komplet pronaret e vertete dhe te vjeter. Ne qytet i shiti apartamentet e monizmit, ne fshat e fali token, duke bere nje lemsh te vertete.
  E treta : sot qeveria Rama ka marre persiper tu jape zgjidhje shume problemeve te vjetra, perfshire edhe kthimin dhe kompensimin e pronave, si pjese e reformave per tu futur ne Evrope. Pra nie nga kushtet e Evropes eshte respektimi i te drejtes se prones, qe tek ne eshte marre neper kembe. Kryeministri ka caktuar nje drejtoreshe te komisionit te kthimit te pronave, e cila ne vend qe te shkoje ne vendet ish komuniste dhe te shikoje si e kane zgjidhur ata ceshtjen e pronave, rri e jep zgjidhje idjote per te ndaluar vendimet e Strasburgut. Dhe eshte bere nje ligj i cili tallet me ish pronaret.
  E katerta : do i propozoja qeverise disa zgjidhje, si per shembull te konfiskojne pasurite maramendese te familjes berisha, dhe ish ministrave dhe politikaneve te tjere te korruptuar, qe i kane marre me hajdutlliqe. Te vendosin taksa mbi pronaret aktuale te tokave dhe me keto te ardhura te shlyejne ish pronaret. Te bejne ish pronaret aksionere ne fabrika dhe uzinat e monizmit. Te kthejne token fizike aty ku munden. Dhe ti marrin token atyre qe se punojne dhe jane ne emigracion duke lene tokat diere, te kompesojne ish pronaret.
  E pesta : ka gjithmone zgjidhje ku ekziston nje deshire e mire, por Qato me duket shume e paafte per detyren qe ka marre persiper.

  Reply to this comment
 38. Bocari July 28, 19:53

  @xume
  per ate grupin po lodhem edhe une Xume, por ti nuk ma var fare. [email protected]

  Reply to this comment
 39. shqiptar July 28, 20:31

  e shikon o Edi Rama me cfare pacavuresh si Sonila i le mbushur zyrat e administrates tende.mjer ky milet me kuadro si Sonila PA mend ne koke.

  Reply to this comment
 40. Arjani July 28, 21:47

  Mme se fundi sikur nise te vishe ne vete o Andrea, se ishe verbuar nga ylli i rilindjes dhe te kishte mbetur mendja te bushtra berisha. Shkrimi juaj pervec vleres se asaj qe trajton grish shqetesimin ne rritje te qytetareve qe shumica fatmiresisht me gjykimin e tyre shfaqin mendime te vyera sipas meyres se vet, por ajo qe duhet eshte ndergjegjesimi i atij grupi njerezish qe marrin ne analize dhe trajtonjne problemet politike dhe shoqerore te cilet duhet te ndjejne misionin e tyre(analistet) duke u distancuar nga politika dhe qendrimi i njeanshem, duke u vene ne sherbim te “burrave te sh.. m.u.t.i.t” dhe politikave te tyre te percudnuara. Andrea ti dhe jo vetem ti humbet kohe ne pritje te cudiberjes se ydhit te rilindjes, se idhulli i njemiljon shuplakave do te vinte se pari drejtesin ne vend, por jo se ate qe ju analistet u duhet kohe ta kuptoni nje qytetar i thjesht u’a beri te qarte ‘kodin e heshtjes’ qe po ndjek rama me paraardhesin e tije, nderkohe qe ai duhet te ishte vene prapa hekurave te drejtesise, ti merershe me patkojte e tije, nderkohe qe eshte koha e permbarimit te merret me te e ata, nese jo ate ligjore dhe me ate zakonore se ne fund te fundit duhet te behet dicka se ndryshe orteku i se liges eshte veshtire te frenohet, megjithate kjo vendosje ne vend e drejtesise nje dite do te vije. Biles me vjen mire qe edhe muza e Arben Dukes sikur filloi te kete edhe me shume nota e tone dh e te fshikulloje nga e djathta dhe nga e majta. Vetem meroja vazhdon i paepur me kermen berisha dhe cuditerisht nuk e shqetson heshtja institucionale e shtetit, qe me fjale thote mbajme drejtimin e duhur por qe ne fakt ka marre drejtimin e m.u.t.i.t, ne vend qe pena e mprehte e tij te sherbej si ai ‘hosteni’ per te pickur te bytha buajt e korrupsionit qe jane vene ne drejtim te timonit te shtetit. Andrea duhej me heret zeri juaj packa se besimi ishte i madh dhe paraqitja e rilindasve si zoterinj xhentelmen e premtues ndaj atyre qe i besuan ishte si ata prestigjatoret me veshje shik, barseline e papion qe genjyen shume besimtere e njerez te ndershem, por qe gradualisht filluan te shperfaqnin natyren e vertet te tyre duke nxjerr ne pahe veshjet shumengjyreshe si per te na treguar qe ne te vertet jane klloun e mashtrues qe hobi kane pasurine, mashtrimin dhe paharruar qe kthehen ne bartes gjithefere vesesh, keni modelin nano, por qe shpejt do ta shikoni dhe modelin e radhes qe drejton. Me ca soorra e papagaj rreth vetes qe duan te na mbushin mendjen per hartime ligjesh qe s’jane tjeter vecse gjetje per te pervetsuar pasurit e mbetura qofshin te individeve pronareve dhe ato shteterore, ligje qe vetem drejtesi nuk sigurojne dhe qe paturpesisht deri ne Strasburg duan te arrijne ndikimin, por kjo s’ka per tu bere e mundur. Beni ligje per turizmin dhe zhvillimin e tij pa zgjidhur te drejten e prones e ne dem te pronareve. Genjeni veten kur mendoni se po ja kaloni europes, me ligje gjysmake , klienteliste dhe grabiqare. U duhet kujtuar edhe njehere qe me te drejten mos luani se do bini pre e padrejtesive tuaja, mos luani me pronen se eshte e shenjte dhe cdo manover e tille eshte kosto per kete vend, si ne kohe dhe ane financiare. Pushtetar mos vidhni shume se do te vije koha qe do ti villni. Drejtesia do te behet njehere dhe per pdrejtesite tuaja. Andrea eshte radha juaj te flisni dhe te flisni.

  Reply to this comment
 41. Bocari July 28, 21:51

  @shqiptar

  nuk e ka fajin Sonila jo, por ai qe e vuri Sonilen ne ate detyre. Ai eshte Edi Rama, se ai ka shume mend ne koke dhe e di se qe te mbreterosh duhet ta mbushesh oborrin me dele.

  Reply to this comment
 42. Florian Kulla July 29, 11:32

  Jam nje trashegimtar i nje prone (toke bujqesore+truall) ne nje zone me potencial te madh zhvillimi ne bujqesi. Jam i diplomuar fillimisht ne kete fushe dhe aktualisht punonjes ne nje institucion shteteror jo ne profilin e punes se dikurshme. Aktualisht prona eshte ndare sipas ligjt 7501 ne parcela te vogla qe here shfrytezohen e here jo nga poseduesit e tanishem.Kjo sepse parcelat e vogla nuk sigurojne te ardhura te mjaftushme, te rinjte jane larguar dhe te mbeturit atje nuk investojne sepse nuk kane mundesi dhe sepse jane te ndergjegjshem qe nuk jane ne pronen e tyre. Ne biseda te thone se nese u kerkohet te kthejne pronen e marre me 7501 do e bejne (por jo truallin dhe banesen mbi te).
  Ne keto kushte kur toka nuk shfrytezohet, shteti nuk fiton asgje dhe perdoruesit shume pak, tregu i shitjes qe do te beje te mundur zmadhimin e siperfaqes eshte i bllokuar, perse nuk behet kthimi i tokes, ndoshta edhe rast pas rasti, nese perdoruesit nuk paguajne per blerjen ose te pakten te paguajne taksat per pronen dhe prodhimin.

  Reply to this comment
 43. sulo permeti July 29, 14:52

  Znj.qato duhet te japi doreheqjen,ose ta largojne me turp,per kete deklarate.Eshte njesoj si serbia te mesonte gjykaten e Hages ,e ti thosh qe nuk kemi nevoje per drejtesine tuaj,se “krimineleve” u japim ate vete ne serbet .

  Reply to this comment
 44. Hasani July 29, 18:49

  Mendjemprhtesia e Qatos duket qarte kur percakton se me kete ligj do t’I veme fre Gjykates se Strasburgut. Hallall mendjen e trasheguar nga babai, antar I byrose komuniste Llambi Gegprifti, Gjykaya e strasburgut eshte nje kale I hazdisur qe kerkon t’I vere fre Rama nepermjet Qatos. Taman si ne kohen e komunizmit ti veme fret e huajve se na duan te keqen nuk na leme te pasurohemi se pasurisne na I lane antaret e byrose.

  Reply to this comment
 45. Gjaton Toroveci July 29, 18:53

  Shkrimin e z.Stefani une e vleresoj shume te drejte e mbi te gjitha ne perputhje me Kushtetuten tone e Konventen Europiane te te drejtave te njeriut. Nese eshte vendosur ndonje moratorium lidhur me ekzekutimin e vendimeve te Strasburgut ky eshte nje gabim mjaft i rende. Shpiegimi i Pellazgut lidhur me sigurine juridike qendron. Cdo e drejte duhet ushtruar brenda disa afateve te parashikuara ne ligj. Ne kemi ne fuqi nje ligj lidhur me fitimin e pronesise me anen e parashkrimit fitues. Sipas tij nese dikush ka shtene ne dore nje send duke qene ne mirebesim, atehere ai behet pronar nese kane kaluar 10 vjet. Nese eshte me keqbesim ( ka perfituar sendin edhe me ane veprimesh qofte dhe te kunderligjshme) atehere ai fiton pronesine mbi sendin kur kane kaluar 20 vjet. Sipas nje rasti ne Angli, nje anglez kishte kryer nje ndertim pa leje ne njerin prej parqeve me te medhenj te Londres. Bashkia u kujtua per ta prishur mbas kalimit te 20 vjeteve. Gjykata e hodhi poshte aktin administrativ te nxjerre prej Bashkise se Lonres. Ndertimi mbeti ne pronesi te qytetarit. Kot nuk thone: ligji eshte ligj e si i tille duhet zbatuar. Edhe njehere urime z. Stefani qe mer gjithmone anen e se Drejtes dhe qytetareve te pafuqishem.

  Reply to this comment
 46. Bocari July 29, 22:55

  @gjaton toroveci

  vetem fjalen e fundit do desheroja ta ndryshoje. Nuk ka qytetare te pafuqishem, por qytetare qe nuk njohin dinjitetin e tyre, te prinderve dhe femijeve te tyre.
  Mendoni sikur politikaneve te sotem tu marresh pronat qe vodhen keto 20 vjet. Ata te cajne me dysh, ndersa ne mbushim faqet me komente dhe i qahemi nenes Parti per padrejtesite qe na ben. Neqoftese qytetaret shqiptare akoma nuk e kane kuptuar se jetojne ne diktature qe po u merr cdo dinjitet njerezor dhe nuk organizohen ne muajin shtator kundra genjeshtrave te rilindjes, fundi i ketij kombi eshte i afert.

  Reply to this comment
 47. Himarioti autokton! July 30, 10:49

  Për “Gjaton Torovecin”, dhe gjithë komentuesat e tjerë që problemin e pasurisë së patundëshme akoma edhe sot pas 25 vjet me kufij e sy të hapur, nuk dinë ta trajtojnë fare drejt !
  Unë “Himarioti autokton” një pyetje fare të thjeshtë dua t’ju bëj : Po në qoftë se një ose më mirë disa politikanë shqiptarë që kanë bërë krime njerëzore ose krime ekonomike ndaj pronave, dhe gjykimet e tyre në të quajturat (anti)gjykatat shqiptare, (të ngritura prej tyre !!!) i kanë mbyllur ose me proçedira të ndryshme, ose me vendime gjyqësore totalisht antijigjore(?!), dhe denoncuesat duke parë se tek ne nuk gjen kurrën e kurrës drejtësi nga ish elita komuniste, bijtë e nipërit e tyre, siç ishin e janë Nano, Berisha, Sonila Qato, Rama e Ilir Meta me gjithë kompanitë e tyre, thua kur të vendoset vërtet demokracia, këtyre mafiozëve tanë të mos u “futet as edhe një gjemb në këmbë” se kanë kaluar 10 ose 20 vjet ?! Jo, dhe jo “Gjaton Toroveci” këta përbindësha do mbahen përgjegjës edhe pas 200 vjet, ashtu siç ndodhi në Gjermani që pas 74 vjet mbajti përgjegjësi dhe u dënua me burg ish financjeri që regjistronte vetëm floririn pa marrë për vete as edhe një copë prej tyre ?! Dhe kur mbi këta tanët rëndojnë të gjitha llojet e trafiqeve, njerëzore, duhanit, drogës, armëve, karburantit e sidomos trafikimi i tokave tona të trashëguara, thua se do t’ja hedhin dhe ata do mbeten pronarë dhe ne skllevër të tyre ?!
  Në fakt Zoti Boçari që në një mbledhje të “Shoqatës Bregdeti”, në Tiranë, unë me të kam biseduar nga afër, që për çudi sot “udhëheqësit e Shoqatës Bregdeti” i ka zënë gjumi, ai ka plotësisht të drejtë, pasi kuptohet se njerëzit sot nuk janë më njerëz, por nga frika që u është futë në palcë që nga koha e diktaturës, frikë e cila vazhdon edhe sot e kësaj dite me format neokomuniste nga më të ndryshmet, janë kthyer vetëm në “dele”, por veç një gjë duhet kutuar se një gjë e tillë në Himarën Time nuk ka për t’ju shkuar, dhe së shpejti koha do vërtetojë se këta mafiozë pikërisht në Himarë Tonë patjetër që do thyejnë kokën !

  Reply to this comment
 48. Gezim Boçari July 30, 14:12

  Shkrimi I Andera Stefanit eshte nje analize e sakte. Meriton falenderime . E vetmja verejtje eshte pse me kaq vonese ? Por ne krahasim me analistet e tjere eshte shperthimi I pare. Kujt nuk I pelqen Andrea si person le ti thote cfare te doje por ju lutem mos shperdoroni kete minimum lirije qe krijon gazeta, duke abuzuar me pseudonime dhe emra anonime. Problemi prones eshte identiteti kombetar dhe e ardhmja e kombit. Zgjidhja, nese ju intereson eshte dhene me kohe me nje projektligj nga shoqata e pronareve . Kete draft e gjeni ne faqen e interneteit te shoqates http://www.defendingproperty.com. Kemi kerkuar me dhjetra here qe ky draft te merret ne shqyrtim nga Kuvendi, nga qeveria etj por kerkesat kane rene ne vesh te shurdher. Ky draft e rivendos te drejten e shkelur e zgjidh grabitjen e pronave 1945-2015, kjo zgjidhje nuk ka kosto financiare , perputhet me kerkesat e kushtetutes dhe te Strasburgut. Kompensimi qe po kerkohet eshte jo vetem antikushtetues por eshte fllucke sapuni . Respekte Gezim Boçari

  Reply to this comment
 49. Visho Vucidoli July 31, 00:41

  Kthimi i prones, baze e kthimit te sistemit demokratik, deri me tani shtresa me e persekutuar e gjithe popullsise, ja mori pronen Enveri, i varferoi, ja u vodhi Sala e Nano, po vazhdon te njeten gje Rama.Ky eshte turpi i shqiptareve si shtet si shoqeri primitive, si popull koti.

  Reply to this comment
 50. Bocari July 31, 09:19

  @himarioti autokton

  Bocaret jane familje e madhe. Une nuk jam ai i shoqates bregdeti, qe mos ngaterrohem here tjeter do shkruaj M.Bocari.

  Reply to this comment
 51. GURI I KAMJES July 31, 13:14

  Pwr “autoktonin himariot”. Mendimi im si dhe rasti qe permend nuk ka te beje fare me marredheniet pasurore te krijuara sipas ligjit famekeq 7501 apo atij “Mbi kthimin e kompensimin e pronave” etj. Ne keto raste nuk e shtie sendin ne dore qytetari sipas fitimit te pronesise me mirebesim apo keqbesim, por e merr ne dorezim si dhurate prej atij qe quhet shtet ose organet e tij : komisione, agjensi, gjykata etj. Ne raste te tilla, pronari ka te drejten e aksesit ne gjykate gjer ne Strasburg. Pikerisht ne gjykaten e ketij vendi kane gjetur drejtesi shqiptaret. Flitet per fatura te majme, por a nuk eshte me mire qe prona te shkoje tek i zoti. Si mund te arrihet paqja sociale pale vllazerimi kur nje pronar sheh nje tjeter qe gezon pronen e tij? Nderhyrja ime kishte te bente vetem me sqarimin e kuptimit te nje instituti mijevjeçar qe ka te beje me veprime vetiake te personave te veçante qofte dhe kur grabisin nje prone e qe veprimi te kete natyre thjesht pervetsuese por ku pronari kujton se eshte bleres i rregullt i nje prone e nuk di se ajo eshte prone e dikujt tjeter. Pra kete situate e krijoi shteti e po ky duhet ta zgjidhe. Shpresoj ne mirekuptimin tuaj.

  Reply to this comment
 52. laag January 17, 19:18

  PERSHNES SË PARI ARTIKULLSHKRUSIN PËR PROBLEMIN E RANSISHEM JETIK, QE RREGULLON LIRINË, EKONOMIN, SOCIALEN … DEMOKRACIN. TRAJTIM I PERSOSUN I ARTIKULLIT. … KAM RRETH 10 VJET QË KAM FILLUA ME PREGATIT DOSJEN, KAM RRETH 4 VJET QË KAM DOSJEN NË PRAKTIK, KAM HARXHUAR DERI TANI RRETH 3 MILION LV DHE ….. NUK KAM MBYLL AKOMA DOSJEN, PALE KOMPENSIMIN E PRONËS … PO VDES PA E MARR, PA E GZUA DHE PA E TRASHIGUA PRONEN TIME !!!!!!!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim