29 Nëntor 2015



 

Ku ndodhet Kulmaka?

0
Postuar më: 25 Maj, 2013 tek Enciklopedi

I nderuar lexues!

Kulmaka (Mali i Zaloshnjës) është mal në rrethin e Skraparit, pjesë e vargmalit Tomor-Kulmakë-Miçan. Majat më të larta janë: Kulmaka (2173 m), Ramia (2172 m) dhe Kakruka (2161m). Relievi është i thyer me shpate të pjerrëta dhe shumë të thepisura në lindje dhe më të buta në perëndim. Kurrizi i Kulmakës është i sheshtë, me plot forma karstike, gropa e hinka. Vende-vende ka edhe sheshe e livadhe të pasura me kullota verore. Bimësia drusore, mbi lartësinë 1700m është e varfër (dëllinjë e zezë, ah, lajthi).

Faleminderit per vleresimin!
Si ju ben te ndiheni ky lajm?

  • asnje ndjesi
  • I kenaqur
  • i shqetesuar
  • i trishtuar
  • i indinjuar


0 Komente



Ji i pari te lesh nje koment!


Lini nje pergjigje

(e domosdoshme)