Kur Berisha i lutej Papës: Na shpëtoni nga myslimanët (!)

January 30, 2016 19:26

Kur Berisha i lutej Papës: Na shpëtoni nga myslimanët (!)

Pikat kryesore

 • ISH-TRUPROJA: Kur zbritëm pasi mbaroj takimi me Papën, po bisedojshim. Berisha tregonte çfarë i kish thënë Papës. Imagjinoje çfarë hipokrizie: Berisha tregonte se çfarë i kish thënë Papës: “Na shpëtoni nga myslimanët, duam evangjelizmin”. Dhe e bënte këtë, e imagjinon dot, në të njëjtën kohë kur flirtonte me iranianët, me arabët me sheikët...

Ish-truproja i Berishës Izet Haxhia në rrëfimin e tij në DITA tregon ndër të tjera një episod gjatë vizitës së Berishës në Vatikan, shoqëruar nga ish-ministri i jashtëm Alfred Serreqi.

Tregon Haxhia:

“Serreqi ishte gjithmonë shumë cinik. Kur shkuam tek Papa u fut Berisha në takim, dhe në të tjerët prisnim në paradhomë. Ai (Serreqi) filloi duke më thënë se edhe pse je mysliman, ti Izet do futesh e do i puthësh dorën Papës. Ngrihem me nerva dhe nga nervozizmi harrova që me vete kisha edhe pistoletën. Ato rojet zviceriane më panë mue dhe u tmerruan. Më morën dhe më ulën poshtë, morën edhe pistoletën dhe pastaj shkum brenda. I dhashë dorën Papës. Ai më dha nje medaljon që në një anë kishte fytyrën e Papës.

Kur zbritëm pasi mbaroj takimi me Papën, po bisedojshim. Berisha tregonte çfarë i kish thënë Papës. Imagjinoje çfarë hipokrizie: Berisha tregonte se çfarë i kish thënë Papës: “Na shpëtoni nga myslimanët, duam evangjelizmin”. Dhe e bënte këtë, e imagjinon dot, në të njëjtën kohë kur flirtonte me iranianët, me arabët me sheikët. Në atë çast ndërhyn edhe Serreqi. – E more vesh, i tha Serreqi, Berishës, se çfarë skandali qe duke na bërë Izeti për pak? Shyqyr që nuk kish media… Do futej tek Papa me pistoletë. Dhe i kujtoi atij se edhe ai që kish plagosur Papën është mysliman…”

Vetë Berisha në një intervistë televizive në shtator 2014 duke folur për dy takimet e tij me papa Gjon Palin ka thënë se gjatë vizitës së këtij të fundit në Shqipëri në prill të vitit 1993, “kujtimi më i bukur ishte që ati i shenjtë i bekoi fëmijët, Shkëlzenin dhe Argitën”.

Fotoja shoqëruese, është e 25 prillit 1993. Intervista e plotë VIDEO mund të lexohet KËTU / Dita /

 

 

January 30, 2016 19:26
Komento

10 Komente

 1. mentori January 30, 19:29

  E paska bekuar Papa
  Prandaj Shkelzeni shkelqeu ne Gerdec

  Reply to this comment
 2. elidon USA January 30, 19:30

  Kam nje propozim per komentuesit e nderuar qe vizitojne Gazeten “DITA”(vlen edhe per vete Gazeten “Dita”). Ju lutem, merreni ne konsiderate!
  Sa here qe del e nevojshme te shkruani emrin e kesaj krijese, shkruajeni me “s” te vogel.
  Nuk e meriton te shquhet emri i tij, per poshtersite e panumurta, qe i ka bere dhe vazhdon t’i beje vendit. Eshte emer i neveritshem per tere boten shqiptare.
  Ata qe nuk e kuptojne sot, do ta kuptojne pak me vone. Distancimi prej tij eshte gjeja me e mire, qe mund t’i bejne vetes dhe shoqerise.
  Ju faleminderit!

  Reply to this comment
 3. bashar January 30, 19:32

  Shikojeni foton me kujdes do kuptoni hipokrizine kozmike te kesaj qenieje me emrin Sali.
  Si nuk beri asgje te bukur ky merhum, si e la Shqiperine ne kete derexhe.
  Vizioni i tij eshte intriga.
  Eshte kaq njeri demode.
  Pa le na tregon edhe per dy femijet hajdute e vrases
  Ky eshte monstra qe e patem fat ne, mbolli percarjen,vrasjet e korupsionin.
  Terbohet sapo shikon nje ndryshim sado te vogel ne kete evnd qe e ka mare peng dhe ku nuk ka me burra ti tregojne vendin.

  Reply to this comment
 4. kokpalari 21 janarit January 30, 19:35

  Lidhur me kete perralen qe tregon xha Salpordha per bekimin e femijeve nga Papa.

  Meqe te njejten gje na tha per Zahon edhe basketbollisti qe u be kryeminister

  Po risjell nje koment te Xumes:

  Kodet Kanonike nuk e lejojne batezimin per disa arsye qe i sjell me poshte ne gjuhen italiane:

  “Cosa dice la Chiesa Cattolica in merito al nome che si può attribuire ad un neonato?
  “I genitori, i padrini e il parroco devono aver cura che non venga imposto ai battezzandi un nome estraneo al senso cristiano” (codice canonico 855). Quindi non si impone, ma si raccomanda un nome di un santo cristiano così come anche specificato da Papa Benedetto XVI: “Ogni battezzato acquista il carattere di figlio a partire dal nome cristiano, segno inconfondibile che lo Spirito Santo fa nascere di nuovo l’uomo dal grembo della Chiesa”.

  Se il nome scelto dai genitori non è quello di un santo?
  Il parroco non può rifiutarsi di battezzare il neonato con il nome scelto dai genitori se questo non risulta nell’elenco dei santi. Usanza vuole che se il parroco è reticente venga aggiunto al nome scelto anche uno di senso cristiano.

  Quanti nomi si possono dare al bambino al momento del battesimo?
  La Chiesa Cattolica non specifica il numero massimo di nomi con cui i genitori possono battezzare il neonato.

  Il nome o i nomi registrati all’Anagrafe all’atto di nascita del neonato devono essere uguali a quelli utilizzati per il battesimo?
  No, i genitori possono aggiungere uno o più nomi a quello o quelli con cui il bambino è stato registrato all’Anagrafe.

  Il nome di battesimo
  Le indicazioni per il nome di battesimo del neonato

  LA CELEBRAZIONE DEL BATTESIMO dal CODICE DI DIRITTO CANONICO Can. 850 – Il battesimo viene amministrato secondo il rito stabilito nei libri liturgici approvati, salvo il caso di urgente necessità, nel quale deve essere osservato soltanto ciò che è richiesto per la validità del sacramento.
  Can. 851 – La celebrazione del battesimo deve essere opportunamente preparata; pertanto: 1) l’adulto che intende ricevere il battesimo sia ammesso al catecumenato e, per quanto è possibile, attraverso i vari gradi, sia condotto all’iniziazione sacramentale, secondo il rito dell’iniziazione, adattato dalla Conferenza Episcopale e secondo le norme peculiari da essa emanate; 2) i genitori di un bambino da battezzare, come pure coloro che stanno per assumersi l’incarico di padrino, siano bene istruiti sul significato di questo sacramento e circa gli obblighi ad esso inerenti; il parroco, personalmente o tramite altri, provveda che i genitori, mediante esortazioni pastorali ed anche con la preghiera comune, siano debitamente istruiti, radunando più famiglie e dove sia possibile visitandole.
  Can. 852 – §1. Le disposizioni contenute nei canoni per il battesimo degli adulti, si applicano a tutti coloro che, usciti dall’infanzia, hanno raggiunto l’uso di ragione.
  §2. Viene assimilato al bambino, anche per quanto concerne il battesimo, colui che non è responsabile dei suoi atti. ◾Can. 853 – L’acqua da usarsi nel conferimento del battesimo, eccetto in caso di necessità, deve essere benedetta secondo le disposizioni dei libri liturgici.
  Can. 854 – Il battesimo venga conferito o per immersione o per infusione, osservando le disposizioni della Conferenza Episcopale.
  Can. 855 – I genitori, i padrini e il parroco abbiano cura che non venga imposto un nome estraneo al senso cristiano.
  Can. 856 – Anche se il battesimo può essere celebrato in qualsiasi giorno, si raccomanda tuttavia che ordinariamente venga celebrato di domenica o, se possibile, nella veglia pasquale.
  Can. 857 – §1. Fuori del caso di necessità, il luogo proprio del battesimo è la chiesa o l’oratorio. §2. Si abbia come regola che l’adulto sia battezzato nella propria chiesa parrocchiale, il bambino invece nella chiesa parrocchiale propria dei genitori, a meno che una giusta causa non suggerisca diversamente.
  Can. 858 – §1. Ogni chiesa parrocchiale abbia il fonte battesimale, salvo il diritto cumulativo già acquisito da altre chiese. §2. Per comodità dei fedeli, l’Ordinario del luogo, udito il parroco locale, può permettere o disporre che il fonte battesimale si trovi anche in un’altra chiesa o oratorio entro i confini della parrocchia.
  Can. 859 – Qualora il battezzando, a causa della distanza dei luoghi o per altre circostanze, non possa accedere o non possa trasferirsi senza grave disagio alla chiesa parrocchiale o ad altra chiesa o oratorio di cui al can. 858, §2, il battesimo può e deve essere conferito in un’altra chiesa o in un oratorio più vicini, o anche in altro luogo decoroso.
  Can. 860 – §1. Fuori del caso di necessità, il battesimo non si conferisca nelle case private, a meno che l’Ordinario del luogo per grave chiusa non lo abbia permesso.
  §2. Negli ospedali, a meno che il Vescovo diocesano non abbia stabilito diversamente, non si celebri il battesimo, se non in caso di necessità o per altra ragione pastorale cogente.”

  Dhe ne shqip arsyet jane keto:
  – nuk kane patur ungjer (padrini)
  – nuk jane zhytur ne uje te bekuar
  – nuk kane kaluar te gjitha fazat paraprake te batezimit
  – nuk kane emrin e nje santi e/o sante shtese I domosdoshem ne batezim.
  Ka vetem nje mundesi per te qene te batezuar: nese jane me te meta mendore, e duke pare qe insiston duhet te jete kjo edhe arsyeja e batezimit te Shkelzen Gjin Gjon Berishes dhe Argita Maria Madalena Berisha Malltezi .

  Gjin Gjonin e njohin te gjtihe, Maria Madalena ishte ajo prostituta qe Jezu Krishti e shpetoi etj. Etj.

  Kjo vlen per Saliun e Sheqeres dhe per nipin e Vera Rama Kolombit, Edushken.

  Reply to this comment
 5. robert January 30, 19:38

  Shikoni sy peshkaqenin e vogel , pederastin ShkerdhenBerisha……

  Reply to this comment
 6. l rii January 30, 20:11

  Çfarë të shikosh një familje e shimpazeve,,,,!Orangotangu saleshi është fatkeqësia më e madhe për këtë popull ,,!

  Reply to this comment
 7. Saliu Komunist i pabese dhe serb.. January 30, 21:22

  Gabimi me i madh i Ppapes, ka bekuar 2 hajdute dhe kriminele.

  Reply to this comment
 8. killhim January 30, 23:58

  nuk kuptoj vetem nje gje kryesore:

  kam ndjekur me vemendje te gjitha shkrimet e Izetit dhe nje njeri me intelekt mesatar kupton qe ne baze te fakteve ekstremisht te sakta qe thote izeti dilet ne konkluzion qe berisha eshte terrorist (kujtoni deshmine e tij persulm mbi ambasaden amerikane dhe kontigjentin gjerman ne rinas)

  qe berisha eshte nje derivat i sherbimeve sekrete serbe dhe amerikane te viteve 80-90

  si dhe shume fakte qe ai eshte serial killer.. deri urdherues i Izetit qe i “hypte ne dru” opozitareve si ne fiset tribu

  PRA:

  pse gazeta e nderuar Dita
  pse mazhoranca powerfull e Rames
  pse hipokriti Donald Lu
  pse shoqeria civile
  pse ismail kadarrenat
  pse te burgosurit politike
  per demokratet e ndershem

  nuk i fusin DUART NE FYT ketij perbindeshi por po zbaviten ne faqet e shtypit e deri duke duruar pordhet e tij ne paralament ku PS-istet duken si dele para nje ujku..

  Pra si spjegohet ky shperfyterim kombetar te ne ?
  ——————————————
  Fritz Stern
  GRAND PROFESOR NE UNIVERSITETIN E KOLUMBIAS NE NY KUR E PYETEN DJE

  Çfarë ka ndryshuar në shoqërinë amerikane dhe boterore?

  Ai u pergjigj

  Unë them banalizimi intelektual. Kjo edhe për shkak të kontributit të madh të medias dhe të faktit të ekzistencës gjithnjë e më të pakët të gazetarëve objektivë

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

MENDONI SE PËR TË ZGJIDHUR KRIZËN POLITIKE DUHET NJË MARRËVESHJE E RE RAMA-BASHA?