Kur Mehmeti shpallej armik për pesë orë

August 15, 2018 14:05

Kur Mehmeti shpallej armik për pesë orë

Kolonel Dilaver Goxhaj

(Vijon nga numri i kaluar)

Rruga e dytë e komandës gjermane për shpartallimin e Brigadës së Parë Sulmuese, si forca kryesore e rezistencës antifashiste në vend, ishte kryerja e një vargu operacionesh në mënyrë të shkallëzuar në gjithë Shqipërinë e Jugut, duke i kushtuar rëndësi të madh përdorimit të metodës së luftës kundërpartizane; mësymja drejtqëndrore do të ndërthurej edhe me bllokimin e rrugëve e të shtigjeve, për të mos lejuar hyrjen dhe daljen e forcave partizane, sikundër u mundua të vepronte kundër Br1S gjatë inkursionit të saj në Veri, por pa sukses në të gjashtë përpjekjet e tyre. Përsa u përket forcave reaksionare ato do të përdoreshin kryesisht për detyra ndihmëse, për të siguruar krahët e kolonave gjermane si dhe për të spastruar zonat e operacionit dhe për t’i mbrojtur ato pas kalimit të trupave gjermane, por ato me nismën e tyre sulmuan disa herë forcat partizane. (“Historia e Artit Ushtarak e LANÇ-it,”, 1989,f.117-118).

Por, Brigada I, ndryshe nga përhapja e forcave sipas vendimit të SHP, qëndroi kompakte dhe e sfidoi planin e armikut, duke kryer marshimin (inkursionin) e saj drejt Veriut, gjatë periudhës shkurt-mars 1944, dhe përballoi sulmet e afër 10 mijë forcave gjermane e xhandaro-balliste, por për ndjekjen e kësaj Brigade u angazhuan më tepër se 15 mijë armiq. Sfida që u bëri Br1S 80 mijë forcave gjermano-balliste ndodhi në një kohë kur “Vëzhguesit në Londër e në Kajro, shkruan oficeri anglez Julian Amery, u dukej se ishte thyer boshti kurizor i kryengritjes shqiptare.”, (“Bijtë e shqipes”,f.95).

Suksesi i atij inkursioni krijoi kushtet për lëshimin e urdhrit nga SHP për kalimin e Ushtrisë NÇl në mësymje të përgjithshme, e cila njihet me emrin “Mësymja e pranverës 1944”. Një vlerësim të tillë e bën  edhe Reginald Hebbert: “Brigada I nën udhëheqjen e Mehmet Shehut mbeti corps d’élite e partizanëve, e kalitur nga vështirësitë e dimrit deri në nivelin e një qëndrueshmërie të madhe dhe nga komandanti i saj i ashpër e i patundur deri në një shkallë disiplinore e manovrueshmërie që do ta habiste David Smajlin, i cili u zhgënjye aq shumë në përpjekjet e tij të para më 1943. Brigadat e tjera e kishin si një model të shquar për të konkuruar me të: së bashku ata përbënin bërthamën e një ushtrie të aftë për t’u përdorur lirisht nëpër gjithë Shqipërinë, kur të vinin pranvera dhe vera.” (“Fitorja e hidhur”, f.191).

 

Lufta për çlirimin e Tiranës

Padyshim që kurora e lavdisë në luftën antifashiste për Mehmet Shehun dhe Brigadën e Parë është Lufta për çlirimin e Tiranës. Historiani dhe publicisti i njohur amerikan Peter Lucas, në librin e tij “Misioni amerikan në Shqipëri” tashmë të botuar edhe në Shqipëri prej më shumë se dhjetë vjetësh, e përshkruan kështu një situatë kur Mehmeti kundërshton misionarët anglezë të atashuar pranë shtatbit të tij luftarak:

“Gjermanët dhe bashkëpunëtorët e tyre, në pritje të ofensivës partizane, ndërtuan pozicione mbrojtëse në ndërtesat qeveritare dhe mbi çatira. Ata zaptuan hotelet, shtëpitë, dyqanet dhe parqet. Sipas Shehut, gjermanët gjithashtu kishin ndërtuar pozicione luftarake në spitalet e qytetit, në shkolla, në xhami, në kisha, në banka, në kinema, si dhe në ndërtesën e boshatisur të legatës amerikane. Gjermanët minuan rrugët që të çojnë në qendër të qytetit si dhe rrugët përreth ndërtesave. Ata sajuan pengesa dhe pika të forta nëpër rrugica dhe vendosën artileri nëpër kryqëzime në mënyrë të kalibruar. Tanke italiane dhe njësi gjermane patrullonin perimetrin e qytetit.  

Anglezët donin që Shehu të sulmonte menjëherë, por Gjenerali kishte të tjera plane. Shehu, në librin e tij përshkruan një takim idhnak që pati më 18 tetor me tre oficerë anglezë të SOE-s në shtabin e tij. Tre oficerët, majorët Viktor Smith, M.J. Thornton dhe kapitenin J.F.P. Oliver, këmbëngulnin që Shehu të niste sulmin menjëherë. Shehu nuk pranoi. Ai u tha oficerëve anglezë se do të sulmonte kur të ishte gati dhe jo më përpara. Shehu thotë se oficerët ngritën tonin dhe akuzuan partizanët për frikë ndaj gjermanëve. Jo vetëm për të hedhur poshtë ato fjalë, Shehu ua ktheu: “E dinë gjermanët nëse partizanët kanë frikë apo jo, dhe jo ju. Ju jeni tani në Shqipëri, por këtu janë partizanët dhe populli shqiptar që komandon, jo oficerët anglezë. Kur dhe ku do të sulmojmë është puna jonë, jo e juaja”.

Mehmet Shehu e filloi sulmin e tij mbi Tiranë më 29 tetor në orën 6 pasdite, njëmbëdhjetë ditë pas takimit me anglezët. Ai llogariste që forcave të tij do t’u duheshin nëntëmbëdhjetë ditë për të çliruar qytetin, duke patur parasysh që ato nuk kishin artileri, por vetëm mortaja të kapura në luftime. Shehu do të kishte mbështetjen ajrore të Aleatëve, por ai nuk i dha shumë rëndësi kësaj. Ai ishte i sigurt në fitoren. Ushtarët gjermanë ishin të lodhur dhe praktikisht të rrethuar. Ushtritë gjermane ishin në tërheqje gjithandej. Gjithnjë ushtria e tyre në Ballkan mbështetej në rekrutët e huaj si armenët, bullgarët e të tjerët për të mbushur radhët e tyre të rralluara.

Forcat e Brigadës së Parë partizane të Shehut udhëhiqnin sulmin nga veriu. Partizanët mbërrinin në malin e Dajtit dhe rrotull tij dhe mblidheshin në një qafë të gjerë që sa vinte e zgjerohej si një ftesë për në qytet. Plani ishte që Brigada e Parë të luftonte në rrugën e saj drejt qendrës së qytetit dhe t’i bashkonte forcat me Brigadën e 4-t të Kolonel Myslim Pezës që vinte nga jug-perëndimi.

Shehu krenohej me Brigadën e Parë, e cila ishte zemra e Divizionit të Parë të tij Partizan. Ai e kishte komanduar Brigadën e Parë qëkurse ishte formuar. Ajo ishte e para njësi ushtarake e organizuar që partizanët e krijuan së toku. “Ajo duhet të kujtohet”, shkruante Shehu, “Brigada e Parë i përmbushi ashtu si duhet të gjitha detyrat që iu ngarkuan asaj që nga fillimi”.

 

PASLUFTA

Mbas përfundimit të studimeve në BS Mehmet Shehu kthehet në Shqipëri ku i besohen këto funksione shtetërore:

 • Në vitin 1947 emërohet Shef i Shtatmadhorisë së Përgjithshme.
 • Në tetor të vitit 1948 emërohet Ministër i Punëve të Brendshme.
 • Në nëntor 1948 emërohet zv.Kryministër, duke mbajtur njëkohësishtë funksionin e Ministrit P. Brendshme, deri në vitin 1954.
 • Nga viti 1954 deri në vitin 1981 është Kryetar i Këshillit të Ministrave të RP të Shqipërisë.
 • Nga periudha 1974 – 1979, krahas të qenit Kryeministër, i besohet dhe detyra e Ministrit të Mbrojtjes, duke e forcuar edhe më shumë gatishmërinë e saj luftarake.

Funksione partiake:

 • Në konferencën e Parë të Partisë u zgjodh kandidat i Komitetit Qëndror të PKSH.
 • Në Kongresin e Përmetit u zgjodh anëtar i KQPPSH dhe antar i K.A.N.Çl.
 • Në Kongresin I të PKSH u zgjodh anëtar i KQ, Komiteti e zgjodhi anëtar të Byrosë Politike dhe sekretar të PKSh.
 • Prej vitit 1948deri 1981 ishte anëtar i Byrosë Politike të PPSH.

Pas eliminimit të Koçi Xoxes dhe bashkëpunëtorëve të tij projugosllavë, Mehmeti mori postin e ministrit të Brendshëm dhe atë të zv/Kryeministrit në qeverinë e drejtuar nga Enver Hoxha.

Si ministër i Brendshëm, ish-Komandanti i Brigadës së Parë udhëhoqi me sukses përballimin e provokacioneve greke në 2 gusht 1949 si dhe ishte pikërisht ai të cilit i atribuohet operacioni “Radioloja” i Sigurimit të Shtetit në vitet 1949-1954 që çoi në shpartallimin e bandave diversioniste që hynë në Shqipëri për përmbysjen me dhunë të qeverisë komuniste të Tiranës, duke pasur mbështetjen e fortë anglo-amerikane.

Fundi i Mehmetit

Në 17 dhjetor 1981 organizohet mbledhje e posaçme e Byrosë Politike për ndëshkimin e M. Shehut. Në këtë mbledhje u ndëshkua njeriu dhe jo veprimi, duke i vënë etiketën e një armiku. Ky ishte ndoshta veprimi më i padrejtë ndaj tij. Nuk mund të themi se u ndëshkua veprimi, pasi Mehmeti kishte 3 (tre) muaj që e kishte prishur fejesën e djalit me vajzëm e Qazim Turdiut. Fejesa ishte sebepi, me qëllim që të ndëshkohej personi dhe jo veprimi, pasi veprimi ishte ndëshkuar. Kur i thanë se ishte alibi autokritika e tij, atëherë Mehmeti e kuptoi qëllimin e vërtetë të atij ndëshkimi, një ndëshkim i mirëplanifikuar dhe i vonuar qëllimisht, ndëshkim me shumë emocione pothuajse nga të gjithë anëtarët e Byrosë Politike, pasi na u dha ta dëgjonim të gjithë, duke ndëshkuar personalitetin e tij dhe jo fejesën e prishur.

Bazuar në rrjedhat e viteve të mëpasme, kuptohet se ai ndëshkim kishte për qëllim që udhëheqja e partisë dhe e vendit duhej t’i besohej një klani të caktuar jo atdhetar. Mehmeti më në fund e kuptoi se lufta për çlirimin dhe zhvillimin e Shqipërisë, në të cilën ai kishte luajtur rolin e vet prej idealisti, kishte mbaruar, e kuptoi se misioni i tij ishte kryer, prandaj dhe besohet se ka vrarë veten. Ky është fati jo i njerëzve të mëdhenj, por fati i njerëzve të rrallë, gjithmonë të veçuar, që, duke e kuptuar me intuitë vullnetin e asaj nate të Byrosë Politike, ua nënshtroi atyre vullnetin e tij personal. Plagët morale janë plagë vdekjeprurëse.

Mehmeti vdiq, por vdekja e tij nuk i solli kurrfarë dobie Atdheut. Pas vdekjes dhe poshtërimit të tij, ç’besim mund të kishte ende njeriu në drejtësinë e byroistëve të PPSH? Harruan ata apo e kryen me dashje këtë akt? Përpara tyre ishte ish-Komandanti i Brigadës së Parë heroike që ishte dhe mbeti simbol i Luftës sonë Antifashiste Nacionalçlirimtare. Mos kishte ardhur koha që të njollosej, përbaltej e fshihej edhe ajo luftë? Pas vitit 1990 ka dalë hapur edhe kjo përpjekje në trajtën e një strategjie antikombëtare për ta përmbysur krejt Luftën Antifashiste, ndërsa janë dekoruar dhe ngjitur në piedestale bashkëpunëtorët e nazifashistëve. I hidhur, tepër i hidhur ky fakt, por është një realitet… Kemi 28 vjet që e përjetojmë këtë situatë kur neofashistëve u janë ngritur veshët dhe janë gjallëruar si asnjëherë më parë.

***

Bazuar në botimet e bashkëshortes së Enver Hoxhës, të bëra pas vdekjes së Mehmet Shehut, rezulton se Enveri ra në kurthin e atij klani shumicë në Byro, jo atdhetar… Le të shpresojmë që Nexhmije Hoxha të thotë, pavarësisht me vonesë, në mos krejt të vërtetën, thelbin e saj. Besoj se pas kaq shumë vitesh ajo e ka kuptuar se çfarë tragjedie të madhe i ka shkaktuar Shqipërisë eliminimi i Mehmetit.

Gjithashtu, mund të shtojmë se, ai klan arriti ta realizonte atë plan ogurzi, duke shfrytëzuar mosekzistencën e aftësisë të dikurshme mendore të Enver Hoxhës, e cila e ka fillesën prej vitit 1974, kur ai doli nga koma disa mujore, por dhe më pas ishte gjithnjë e më shumë i mundur dhe i nënshtruar nga sëmundja e parkinsonit dhe e diabetit, të cilat patën pasoja tek ai si në memorje ashtu edhe në dukurinë e jashtme, sikundër jemi dëshmitarë të gjithë.

Mehmet Shehu për vetë karakterin  tij, për autoritetin e personalitetin “himn” që gëzonte, nuk do të pranonte kurrë të merrej për dore, të ngrihej në tribunë e aty të pranonte hapur, gjoja, fajet kundër partisë…Gjithë ajo skemë, ai teatër që do t’i bëhej atij, një poshtërim, të cilin ai nuk do ta pranonte. Ndaj, që të shpëtonte nga ai poshtërim, duke mos marrë mendimin e askujt, zgjodhi plumbin… Me atë vetëvrasje Mehmet Shehu ia dogji në duar letrat partisë… Me plumbin në zemrën e vet, M.Shehu vrau moralisht e shpirtërisht edhe E. Hoxhën.”, analizon ish-drejtori i RTSH, Marash Hajati, (“Telegraf”, 20 qershor 2018).

Ajo mbledhje nuk duhej të qe pranuar nga E. Hoxha, pasi ka qenë e lidhur me vullnetin e atij klani që e kanë bindur Enverin ta zhvillonte. Ajo mbledhje nuk ishte as çështje pasardhësi, sikundër shprehet Kadare te “Pasardhësi”,  as çështja makbethiane për trashëgimimë e pushtetit, as çështje e zbutjes së luftës së klasave, gjë që e konfirmon edhe vetë Ramiz Alia disa muaj para se të ndahej nga jeta, në qershor 2011, i cili pranoi se “Tabloja sinoptike” ishte produkt i një analize emocionale. Gjetkë flinte lepuri. Ishte çështja e ekzistencës apo jo e pavarësisë së Shqipërisë; ishte çështja e privatizimit të pasurisë kombëtare prej tyre, dhe së fundi, ishte që Shqipëria të katandisej njësoj siç thoshte Pashko Vasa para 140 vjetve në manifestin e tij poetik: “Po sot, Shqypni, pa më thuej, si je? / Po sikur lis i rrëxuem përdhé! / Shkon bota, sipri, me kambë të shklet, / E nji fjalë t’ambël kurrkush s’ja flet!…E nuk të ka metun as emn as besë, / Vet e ke prishun për faqe t’zezë.

Me M. Shehun pasardhës, ata nuk e bënin dot kështu Shqipërinë.

Këtë përfundim e nxjerrim nga dokumentat që janë bërë publike. Ajo mbledhje e Byrosë Politike, në pasditen e datës 17 dhjetor 1981, u mbyll në ora 21.00. Vetë E. Hoxha thotë, (më mirë të themi se, ia kanë shkruar): “si dënim u kërkua vetëm “vërejtje e rëndë me shënim në kartën e regjistrimit”. Në këtë frymë e kisha përgatitur edhe unë diskutimin tim. Por për shkak se qe bërë vonë diskutimi im nuk u mbajt atë ditë.”, (“Titistët”,1983, f.576-577). “Ajo ndërprerje, ai rrip kohe midis së hënës dhe të martës, (në fakt midis të enjtes dhe të premtes, D.G) – sikundër shkruan Kadare te “Pasardhësi” (f.54-55),- hulli e errët që Pasardhësi nuk e kishte kapërcyer dot, e kishte rrëzuar në humnerë. Të gjithë kishin qenë të pranishëm në faljen e tij, veç atij vetë.”

Atëherë, si na doli Mehmet Shehu poliagjent e tradhtar 5 (pesë) orë pas asaj mbledhjeje, kur ai u (vetë)vra, në ora 02.00, datë 18 dhjetor?! Vetëm në këto 5 (pesë) orë të asaj nate u zbulua gjithë “tradhtia” 40 vjeçare e kësaj “çerdheje gjarpërinjsh”?!, sikundër u tha të nesërmen. Ja që kemi të drejtën të themi se ky komplot kundër M. Shehut erdhi jo aq prej preteksteve që u morën si shkak, sesa prej qëllimit të tyre antikombëtar, mllefit dhe urrejtjes që kishin shumica e anëtarëve të Byrosë Politike prej atij personaliteti autoritar dhe kompleksit të inferioritetit që ata ndjenin e që u ishte shndërruar në urrejtje. Këtë e dëshmuan edhe poshtërimet e mizoritë që iu bënë M.Shehut gjatë procesionit të varrimit, më pas kufomës së tij, veprës së tij dhe gjithë familjes. Klanorët byroistë dhe lakejtë e tyre nuk e lanë me kaq hakmarrjen: përveç familjes, edhe gruan (e cila vdiq në rrethana të paqarta në burg) fëmijët e vëllanë ia dënuan me burgim, farefisin ia dënuan me internim pa u bërë gjyq, të gjithë miqtë e tjerë i shkarkuan ose i pushuan nga punët shtetërore. Ato akte treguan se nuk paska kafshë më të egër se njeriu kur puqet tek ai forca e pushtetit me ndjenjën e urrejtjes. Por opinioni ka një forcë të madhe për t’i larguar mendimet nga koka, si të ishin njolla të sipërfaqshme, duke u marrë me problemet që kanë.

***

Mehmet Shehu vdiq në 18 dhjetor të vitit 1981, në moshën 68 vjeçare. Disa ditë pasi u varros në Sharrë, për gjithë natë zhvarroset fshehtas dhe varri i tij u gjet pas rreth 20 vjetësh poshtë një ure, në daljen jugore të Ndroqit. Sot eshtrat e tij janë varrosur përsëri në varrezat e Sharrës dhe nuk është rehabilituar ende si figurë e shquar e luftës dhe as si burrë shteti.

Fund

August 15, 2018 14:05
Komento

36 Komente

 1. intelektuali August 15, 14:59

  MEHMET SHEHU ISHTE NJE KASAP VRASTAR DHE VEGEL QORRE E ENVER HOXHES

  prandaj:

  Edhe perfundoi me nje plumb pas koke dhe jo vetvrasje ne zemer sic e tregon perrallen e tij koloneli dallkauk Dilo Goxhaj, qe po qan me lote krokodili kasapin Mehmet Shehu, katunar dru me pre nga Mallakastra qe jo vetem komunist idealist nuk ishte, por u tregua nje intigrant, frikacak dhe servil i Enverit qe i sherbeu MONSTRES sadiste me nje fanatizem te papare ne likuidimin e gjeneraleve rebele ne 1974 duke filluar nga Beqir Balluku, Petrit Dume, Hito Cako, Sadik Bekteshi e per te perfunduar tek shume te tjere qe te paret e kuptuan se politika izolacioniste e Enverit po e conte Shqypnine drejt humneres ekonomike.

  CILAT ISHIN MERITAT E MEHMETIT ATEHERE?

  sepse:

  Nga njera ane:

  Mehmeti na paraqitet realisht si nje Kumandar KASAP, killer i pameshirshem, vegel vrastare e Enverit dhe bashkepuntor ne te gjitha krimet e tij, trim per te vrare fshataret mjerane si zogj pule dhe frikacak per t’i dhene fund Diktatures familjare dhe personale te Enverit me Nexhmijen

  dhe:

  Nga ana tjeter ne kohe paqe del si nje Kryeminister dallkauk, katunar gdhe, dru me me pre qe sajoi bunkeret me Stratgjine e re te mbrojtjes, tufezimet me Strategjine e re ekonomike, qe cuan tek tollonat dhe skamja totale dhe qe si pasoje coi ne falimentimin e ekonomise dhe renimin e shtetit si kurre me pare ne histori.

  HE MO DILO KOLONELI CFARE MERITASH KISHTE MEHMETI QE TI I KENDON HYMNE DHE ELEGJI POSMORTORE PAS PILAFIT?

  sepse:

  Radioloja kunder diversanteve te derguar nga SHBA dhe Britania e Madhe ishte organizuar nga Moska dhe KGB-ja e sovjetikeve o Dilo Fanatiku me ndihmen e spiunit te ndyre te bolshevikeve, Kim Filbi nese ja ke degjuar emerin dhe intelektuali te kujton se sot Shqypnia eshte ne NATO qe do te thote se SHBA si financuese kryesore e kesaj organizate ushtarake eshte Mike e Shqypnise qe po kerkon te antarsohet edhe ne BE-ne Antikomuniste dhe Demokratike ku perrallat e tua arkaike me neofashiste gjermane nuk i honepsin fare,

  pastaj:

  Nuk e morrem vesh kush ishin ata byroista qe mashtruan Enverin per te vrare dhe likuiduar Mehmetin dhe pas vdekjes se tij vrane edhe Vladimirin dhe Fiqeretin, por vazhduan me vrasjet e Fecorit dhe Kadriut me nje ushtri banditesh dhe cubash mallkastriote nga pas?

  KUSH ISHIN BYROISTAT QE E BENE BUDALLA ENVERIN PER TE LIKUIDUAR MEHMETIN?

  sepse:

  Ne dacibaot e tua te gjata aludohet se byroistet qe mashtruan Enverin dhe Nexhmijen per te vrare Mehmetin kane qene vegla te Imperializmit Amerikan dhe Perendimit ne dem te Shqypnise si “Fanar ndricues i Komunizmit ne Bote” qe ngre pyetjen e intelektualit:

  A JE NE TEREZI O DILO KOLONELI FANATIKU I MEHMETIT?

  Reply to this comment
  • arber August 15, 16:10

   Marezite dhe injoranca jote kalojne cdo cak..Ti zoti askushi i bene pa dashur Enver Hoxhes nje nder,pasi edhe nje her provon se ai paska pasur te drejte qe gjakprishurit i futi atje ku kishin dale

   Reply to this comment
   • intelektuali August 15, 16:59

    Ore ti BYLMEZ budalle fanatike:

    DILO KOLONELI PO QAN MEHMETIN DHE NUK KA THENE ASNJE FJALE PER ENVERIN

    Per Enverin thote se e mashtruan byroistet pa permendur emera te pervecem kush ishin keta byroista kaq te fuqishem saqe budallepsen Enverin per te likuiduar Mehmetin dhe per ta shpallur POLIAGJENT dhe ARMIK te rrezikshem te Partise se Popullit ashtu sic ka mbetur deri me sot, pse nuk pyet dallkauku Dilo Koloneli Kryeministrin Edi Rama qe u vetshpall para do kohe si PARTIZAN i Enverit cfare soji ishte Mehmet Shehu:

    KUMANDAR LEGJENDAR, KRYEMINISTER KOMUNIST APO POLIAGJENT I GJITHE BOTES?

    sepse:

    Une per vete them ashtu sic e thashe edhe me pare, qe Mehmeti ishte nje MUT fanatik, katunar dru me pre, nje gdhe idiote, nje kasap dhe vrastar, frikacak pa kurfare dinjiteti njesoj si BOSI i tij sadist dhe pederast Enver Hoxha te cilit i sherbeu ne te gjitha krimet e tij kunder njerezimit dhe qe ne fund e denoi |Zoti.

    Reply to this comment
   • vl-or-a August 16, 02:13

    Byroistat qe ja vune para letrat e.hoxhes ishin klani vlleho-ortodoks qe perbenin 85% te byrose dhe te nomenklatures komuniste..!
    Ishin baballaret e edvinit,fatosit,pollos,blushit,palokes,etj ata qe me ato intriga bizante po ju siguronin jeten kulishave te tyre..!
    Sistem i ngritur nga serbet i mbeshtetur nga “200petritat” vlleh(coban) normale qe qe antishqiptar..!
    Packa se kishte dhe emra shqiptaresh gjakprishur qe nga e.hoxha e deri tek s.berisha..!
    Ndaj ky xhaxhi qe ka qene qeni i oborrit ka te drejt per klanin vlleho-ortodoks antishqiptar te atehershem..!

    Reply to this comment
  • Che Guevara August 16, 01:56

   Akoma nuk e keni kuptuar se keto shkrime behen per te rehabilituar Mehmet Shehut,sic bene me tradhetarin Zogolli?
   Kane kohe qe DOITA mbush faqet cdo vit me mburrje per M.Shehun,ndersa per Enver Hoxhen kane frike edhe nga fotoja e tij!
   Sipas kesaj del qe vetem Enveri i paska bere te gjitha te keqiat ndersa te tjeret dalin paster!
   Por e verteta eshte ndryshe!
   Enver Hoxha ishte udheheqesi i lavdishem i Shqiperise dhe kush ka dashur t’i vere gure nen rrota Shqiperise ka ngrene plumbin pas koke!
   Ky koloneli pensionist,ne se ia mban suma le te beje nje studim te plote mbvi shperdorimet kolosale qe beri M.Shehu per fortifikimin qe coi ne rrenimin e ekonomise dhe vendosjen e tallonit!
   Le tre na e thote ky strateg se perse i duhej kryeministrit te mbante edhe postin e ministrit te mbrojtjes,sikur Shqiperise i mungonin kuadrot e afte?
   Doemos qe te kishte edhe leket edhe justifikimet per te gllaberuar milionat duke lene popullin pa buke!
   M.Shehu eshte armik i popullit shqiptar dhe nuk mund te mbulohen keto duke numeruar postet qe ka patur!

   Reply to this comment
 2. Shqip August 15, 15:14

  Te ishte gjalle M Shehu nuk do te dilnin keta antishqiptare te bandes saliane UDB dhe pinjollat dava salianji. Pavarsisht sistemit qe drejtoi POR kam mendim se Shqiperia do te ishte ndryshe.
  Lerini denglat dhe kazanin e mediave ballisto zogiste antishqiptare. E di qe shume vjen mire dhe I bllokoni komentet

  Reply to this comment
 3. Çika August 15, 15:53

  Enveri , Mehmeti dhe Hysniu , kurrë s’kanë për t’u rehabilituar . Sa më shumë të ftohen gjakrat , aq më qartë do dalë në pah tradhëtia e tyre . “ Trimëritë “ e tyre s’kanë asgjë patriotike , veçse mbrojtjen e krimeve të tyre të përbindëshme duke zbatuar politikë idiote si brenda vendit ashtu edhe në marëdhënie me të tjerët .
  I kemi paguar tepër shtrenjtë meritat në Luftë të kësaj treshje .U bënë më fashistë se fashistët !

  Reply to this comment
 4. arber August 15, 16:11

  Marezite dhe injoranca jote kalojne cdo cak..Ti zoti askushi i bene pa dashur Enver Hoxhes nje nder,pasi edhe nje her provon se ai paska pasur te drejte qe gjakprishurit i futi atje ku kishin dale

  Reply to this comment
 5. katarakti August 15, 16:43

  Nuk jam fare dakort me Dilaver Goxhajn kur perpiqet ta lere duarjashte Enver Hoxhen. Seriali killeri Enver Hoxha nuk e kishte per here te pare qe vriste shoket e tij te Luftes. E kishte filluar kete pune qe me 1942-shin dhe e vazhdoi deri me 1982-shin. Pastaj nuk pati me fuqi dhe vdekja e mori me vete. Gjithe skenari i organizuar kunder tij te kujtonte te njejtat metoda qe kishte perdorur E.H. edhe kunder Beqir Ballukut, Koço Theodhosit, Petrit Dumes, Abdyl Kellezit etj etj. Tirani Enver Hoxha se bashku me Ledy Makbeth-in ose Merimangen e Zeze e çmenden edhe Fiqirete Shehun ne torturat e burgut. Dhe e çuan ne vetvrasje edhe djalin e madh te Mehmetit, me te pergatiturin dhe seriozin nga te tre djemte, Vladimirin. Pra ishte nje skene makabre nga ato qe vetem vampiri Enver Hoxha mund t’i organizonte. Dhe nuk ishte fare e vertete qe ne ate kohe Enver Hoxha nuk ishte ne gjendje te mire shendetesore. Jo vetem me 1981, por edhe me 1982 kur i preu koken edhe Kadri Hazbiut, siç duket edhe nga filmimet e kohes, vrasesi ne seri gezonte gjithe ligesine dhe zgjuarsine diabolike per te organizuar ato maskarada tragjike. Shkaku i eleminimit te Mehmetit ishte paranoja e E.H. nga lavdia qe kishte Mehmeti ne nje pjese te madhe te popullsise. Ne ate kohe Laberia kendonte : » Me Enverin dhe Mehmetin …. ». Enveri nuk mund ta duronte dot kete. Ai mendonte se pas vdekjes se tij do t’i binte vlera dhe lavdia. Se familja e tij, gruaja dhe femijet, do te kalonin ne plan te dyte, pas familjes se Mehmet Shehut. Ky i fundit do te merrte te gjitha meritat e Luftes dhe Rindertimit te vendit. Prandaj ai projektoi « qengjin e bute » Ramiz Aline si pasardhes te tij.
  Thene keto mua nuk me vjen keq fareper vrasjen apo vetvrasjen e Mehmet Shehut. Ai ishte po aq mizor sa edhe mentori I tij. Ne fund te fundit Enver Hoxha duke eleminuar te gjithe shoket e tij te idealit dhe luftes ia futi edhe vetes se vet. Ne rast se nuk do ta kishte vrare apo vetvrare Mehmetin monumenti I tij do te ishte sot perseri ne qender te Tiranes. Dhe shqiptaret do te ishin perseri te mbyllur dhe survejuar si zogu ne kafaz. Prandaj them se me gjithe te keqijat e panumerta te kesaj shkerdhatokracie te mallkuar, sistemi i sotem eshte me i mire dhe i lire se ai i meparshmi. Por kjo eshte nje teme tjeter.

  Reply to this comment
 6. Jovan bregu August 15, 16:50

  Kush erdhi mbas Enverit i kishte bere mire llogarite.

  Reply to this comment
 7. intelektuali August 15, 17:00

  Ore ti BYLMEZ budalle fanatike:

  DILO KOLONELI PO QAN MEHMETIN DHE NUK KA THENE ASNJE FJALE PER ENVERIN

  Per Enverin thote se e mashtruan byroistet pa permendur emera te pervecem kush ishin keta byroista kaq te fuqishem saqe budallepsen Enverin per te likuiduar Mehmetin dhe per ta shpallur POLIAGJENT dhe ARMIK te rrezikshem te Partise se Popullit ashtu sic ka mbetur deri me sot, pse nuk pyet dallkauku Dilo Koloneli Kryeministrin Edi Rama qe u vetshpall para do kohe si PARTIZAN i Enverit cfare soji ishte Mehmet Shehu:

  KUMANDAR LEGJENDAR, KRYEMINISTER KOMUNIST APO POLIAGJENT I GJITHE BOTES?

  sepse:

  Une per vete them ashtu sic e thashe edhe me pare, qe Mehmeti ishte nje MUT fanatik, katunar dru me pre, nje gdhe idiote, nje kasap dhe vrastar, frikacak pa kurfare dinjiteti njesoj si BOSI i tij sadist dhe pederast Enver Hoxha te cilit i sherbeu ne te gjitha krimet e tij kunder njerezimit dhe qe ne fund e denoi |Zoti.

  Reply to this comment
  • fteri August 15, 21:08

   Po ti intelektual -Mavria ,mbete gjithmon një fallgjor i pa skrupullt delirant politik ,kur i kërkon Dilaver Goxhajt fakte për E.Hoxhën ?

   Në faktë ai e shpjegon plotësisht ngjarjen armiqësore se përse armiqët e shqipërisë të brendëshëm dhe të jashtëm kërkonin kokën e M.SHehut ,kr/ministrit më të suksesëshëm në hisori të 103 kryeministrave të shqiprisë që nga v.1912 ,për të shkatrruar e vjedhur tërë ushtrinë e tërë shqipërinë siç e ralizuan ?..

   Ja po ta them kush ishin legjendat E.Hoxha dhe M.SHehu ishin ideator strateg e legjenda që udhëheqën luftën titanike A.N.Ç. dhe ndërtimin me sukses të shqipërisë socialiste si nuse me stoli ,pa pedykyr e manikyr e nxorën nga kthetrat e kapitalizmit gjakpirsë të pushtuesve të huaj ,çifligarve,bejlerve agallarve e bajrektarve e mercenarve ,nga errësira në dritë.

   Koha e E.Hoxhes 45 vjet ishte si nje simfoni muzike e ëmbeël e pa arritshme në histori të pushtimit anadollak turk e Zogistë ,që tingllon edhe sot , dhe do te tingelloi ne shekuj e pa persritshme me nje akustike te fresket elegante e pa perlyer ne pislleqe .

   Lidhja e E.Hoxhës me M.Shehun do te mbetet simbol madheshtor i patërjotizmit ,besës e burrërisë ,por me metrazh te shkurter deri sa u sëmurë E.Hoxha ,kjo eshte fatkeqesia .Nuk eshte opinjoni militant i imi apo kujdo qofte ,pozitiv apo negetiv, por forma historike e jetes qe populli jetoi ,militoi,ndertoi,zhvilloi, pra eshte nje shkence ,ajo që ralizuan këta dy burra shteti.

   Kjo ishte nje histori brilante te ndertimit shqiperiase nga egersia dhe padituria,tek shkollimi modernizimi ,zhvillimi ,jeta ,kultura ,paqja e qetësia te dashuria e respekti te pajtimi shekullor I gjaqeve dhe krahinave në armiqësi të përjetëshme të shqiptarve njëri me tjetrin .Shkollimi 100% nga 90% e popullsis analfabet,tek universitetet dhe akademia e shkencave.tek hidricentralet madheshtor ,tek hekurudhat ne çdo cep te atdheut ,tek sherbimi shendetsor falas,tek elekrifikimi 100%i popullates ,nga ndertimi I fabrikave dhe uzinave ,dhe punishteve pa funde ,te kanalizimet dhe bujqesia ,eleminoi permbytjet ,semundjet dhe malarjen. Punsimi dhe strhimi 100% i popullit.

   E.Hoxha dhe M.Shehu ishin burra shteti të dy idolog dhe studjues të mëdhejë ,të dy me bindje e shkonin ndertimin e shqipërise nga vete shqiptaret me forcat e veta si rruga e shpëtimit.

   Paterjotizmin këta e lidhidhnin me demokratizimin .Si demokrat ata i dhanë shkollim dhe dinjitet femres shqipëtare e barazuan ate me burrin .Ne te kaluarn gruaja ne shqiperi konsiderohej si kafshe barre.

   SHqiperine e shikonin pa princer dhe mbreter , pa shfrytzues matrapaze dhe tregtar gjakpirsa .Ne çeshtjen e mardhanjeve te klasave raporti forcave shkonte tek klasa puntore ne aleance me fshatarësin .Gjithe shqipëtaret duhet te quhen vllezer te pa ndare jug veri djem te nje mëmëdheu të dashur .

   Djali nga veriu sherbente ushtar ne jug,djali nga jugu sherbente ushtar ne veri,mesuesi nga jugu sherbente ne Viçdol te tropojes ,apo ingjinjeri nga veriu sherbente ne hidrocentralin e bistrices ne sarande.etj.E.hoxha ngulte kembe se ndarja e shqiptarve sipas feve eshte nje saim i armiqve te shqiperise nje diçka artificiale qe binte ndesh me interest e shqiperise ,kur te jete çeshtje e shqiperise te gjitha fete duhet te bashkohen si vllezer pa dallim feje krahine.Historikisht E.Hoxha thot se shqiptaret kane qene te bashkuar si vllezer,i perçau pushtuesi 500 vjeçar turk etj.E.Hoxha ishte syri vigjilent i paterjotit shqiptar qe mori persiper dhe ndriçoi mendjet e shqiptaeve ,zgjoi ndergjegjet e tyre komtare .

   Askush nuk munde te prekte kufijet shqipëtar ,lirine ,punen ,pronen dhe atdheun socialist . E pa harruar mbetet jeta e qete dhe e lumtur si nje muzik qe tingllon embel edhe sot ne veshet e bashkekohsve te ndershem e paterjot shqipëtar ,përse nuk thoni të vërtetën ?!.

   Keq tingllon ne veshet e armiqve ,hajdutve ,kriminelve ,agallarve ,shfrytzuesve ,bejlerve dhe pinjollve te tyre ,Matrapazve dhe politikane me kostume kamelonesh shites teritoresh ,me shume ,fyra dhe maskash te urreyera.

   Salla moderne e ndertimit socialist megjithe muret madheshtore te arritjeve te asaj kohe do te shperndaje rreze drite suksese te pa para dhe ne te ardhmen shekullore te shqipërise ,ishte simfoni me akustike qe ka tinglluar vetem nje here ne histori e jetën e lumtur të popullit.

   E.Hoxha dhe M.Shehu drejtuan punet e shtetit te vogel si dy mendimtar të nje shteti madhe politik ne interes te kombit dhe historia tregoi dhe ralizoi rruget e levizjes nac-çlirimtare dhe të dy nuk ju ndanë asnjëher zhvillimit te shqipërise ,që nga plugu e deri te uzina e traktorve ,nga shpata dhe pushka e shkurter italiane, gjermane,belge,turke ,e deri tek ushtria moderne, tek aviacioni luftarak , tanket dhe artilerine .

   E.Hoxha rilindi shqipërin ,nga mesjeta ne socializem,pa shfrytezues dhe mashtrues ,pa bejler dhe agallar ,kjo eshte brilante ,akoma ajo muzika tingllon embel ne veshet e shqiptarve te ndershem .E hidhur ne veshet e armiqëve ,tradhtarve,hajdutve ,trafikantve ,vrasesve dhe kamelonve ideolog pa koke qe ndrrojne ngjyren e kostumeve .

   Autorët e asaje muzike te embel brilante ishin dyshja E.Hoxha dhe M.Shehu ,shume salla moderne munde te ndertohen ne te ardhmen, por cilesia e asaj akustike mbetet e pa perseritshme. E.Hoxha dhe M.Shehu mbeten të pa vdekshem ne histori .

   Reply to this comment
   • intelektuali August 15, 22:07

    O fteri Myteberi:

    O BO BO BO!

    Po edhe Edi Ramen qe po i puth BYTHEN Amerikes dhe Kapitalizmit Boteror na e shpalle tani si ARMIK te rrezikshem, te Partise dhe popullit?

    Po me ke je ti more fteri Myteberi:

    ME ENVERIN APO ME MEHMETIN?

    sepse:

    Nexhmija deklaroi qe Mehmeti e vrau Enverin si POLIAGJENT qe ishte fshehur per 50 vjet me radhe ne gjirin e Partise.

    Po nuk e besove intelektualin, shko dhe pyet gazetarin e Nexhmijes, Xhevdet Shehu qe gazeta DITA i jep papushim tribune intervestave te tij enveriste

    Reply to this comment
 8. BUJARI August 15, 17:05

  Mehmet Shehu ishte jo vetem trim dhe komandant i shkelqyer i luftes me te lavdishme te popullit shqiptar,por dhe kryeminitrj me i sukseshem qe ka pasur ky vend.Ne kohen e qeveriejes se tij nuk ka patur tollona(ato u vendosen mbas viteve 80)po vetem ushqime te pastra bio dhe tekontrolluara sepse atehere kishte shtet ose sic thot populli kisht cecua bicak. prandaj ti mender intelektuali laj gojen kur permend gjeneralin e lavdishem dhe kryeminisrin me te ndritur te ketij vendi.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 15, 18:55

   PO POLIAGJENTI I RREZIKSHEM MEHMET SHEHU KUSH ESHTE?

   sepse:

   Ti flet per gjeneralin trim, por harron se ky eshte ARMIKU i rrezikshem dhe intelektuali nuk di qe te kete deri me sot rehabilitim te KASAPIT gjakatar Mehmet Shehu dhe katunarit dru me prenga Mallakastra qe falimentoi ekonomine me bunkeret e tij idiote dhe me tufezimet injorante si ne asnje vend tjeter komunistte Evropes Lindore qe renuan nga themeletshtetin shqyptar.

   Te paret qe e kuptuan humneren ekonomike te Mehmetit ishin Abdyl Kellezi dhe Koco Teodhosi shume kohe me pare vitit 81, pas tyre ishin gjeneralet qe deshen t’i bejne puc Mehmetit dhe bandes mallakastriote, por Mehmeti i parakaloi dhei spiunoi tek Enveri duke e bindur se puci i gjeneraleve ishte komplot kunder tij dhe keshtu Mehmeti likuidoi kundershtaret e politikes se tij ekonomike idiote dhe filloi te ndertoje bunkere dhe duke shpallur tufezimin e gjese se gjallesi ne Kohen e Qepes te terrorit te Stalinit ne Rusi. Tollonat dhe renimi i shtetit ndodhi me pas, por mjerimi dhe varferia ishte ulur kembekryq ne Shqypni menjehere pas prishjes me Kinen ne fillim te viteve 70-te nga politika idiote ne drejtimin e shtetit.

   KU ESHTE KOMANDANTII SHKELQYER KETU?

   qe:

   Zyrtarisht eshte akoma ARMIK dhe POLIAGJENT i rrezikshem i Popullit qe edhesikur mos te jete keshtu, por qe falimentoi ekonomine me idiotizmat e tij si katunar dru me pre fanatik stalinist, vrastar gjakatar qe nuk dinte se nga lidhej gomari i ekonomise?

   Reply to this comment
 9. Elis August 15, 21:12

  O Dilo,akoma je në tutelën e ideologjisë komuniste.Zgjidh e merr:oMehmetin, o Enverin .Të dy kriminelë janë.

  Reply to this comment
 10. zef August 15, 21:42

  Ore Dilo rreshteri, po ti e din mire se zanati i Dulles per te vrare shoket e vet ishte i hershem. Ishin porosite e shumta te ti gjate LNC per Nexhmien e shoket tjere per te “dekoruar” ( lexo likuiduar) shoke pas shpine. E vazhdoi zanatin gjere ne fund. Po te kish pase jete edhe pak vite te jesh i bindur se edhe Nexhmien do te kishte vra.

  Reply to this comment
 11. intelektuali August 15, 22:08

  O fteri Myteberi:

  O BO BO BO!

  Po edhe Edi Ramen qe po i puth BYTHEN Amerikes dhe Kapitalizmit Boteror na e shpalle tani si ARMIK te rrezikshem, te Partise dhe popullit?

  Po me ke je ti more fteri Myteberi:

  ME ENVERIN APO ME MEHMETIN?

  sepse:

  Nexhmija deklaroi qe Mehmeti e vrau Enverin si POLIAGJENT qe ishte fshehur per 50 vjet me radhe ne gjirin e Partise.

  Po nuk e besove intelektualin, shko dhe pyet gazetarin e Nexhmijes, Xhevdet Shehu qe gazeta DITA i jep papushim tribune intervestave te tij enveriste

  Reply to this comment
 12. demo August 16, 00:01

  Edhe sikur te qaj per Mehmetin nuk me beson kush.
  I biri Mehmetit me dy fjale jua ka zgjidhur enigmen e pas Enverit,sikur te rronte Mehmeti.:-Njesoj do te qe.
  Dy ekonomiste te shquar,Abdyl Kellezi dhe Koco Theodhosi i rane kembanave te alarmit per rendesine jetike qe kishte ndihma e Kines.Kjo ishte detyre e Mehmetit.Mehmet trimi u terhoq,sepse u tmerrua nga deshira e komandantit.Komandanti ishte fyer rende nga pritja e presidentit Amerikan dhe populli te haje bar,po HYQMI I TIJ,te shkonte ne vend.Mehmet trimi ishte dhjaks.Komploti i tezave te Mbrojtjes kunder Beqir Ballukut u pregatit nga Mehmeti,duke shtyre veglen e tij ne M.Mbrojtjes,Petrit Dume .Kur Enver Hoxha vendosi ti sakrifikoje te gjithe,Mehmeti e la ne balte mikun e tij.Mehmeti gjaknxehte,i rrembyer,allcak,nuk e kishte trimerine ,vendosmerine largpamese te Ten Hsiao Pingut,qe te ndermerrte reforma dhe te hapej ekonomikisht me boten pas vdekjes se Enverit..Mehmeti ishte nje QEHAJA I CIFLIKUT TE ENVER HOXHES,prandaj mos e qani kot!

  Reply to this comment
 13. Çika August 16, 10:43

  Mehmeti , përherë , por , sidomos paslufte , ka marrë më shumë nga ç’meritonte .
  Ç’e bëri komisarin e tij militantin Communist , marangozin , shokun e Qemal Stafës , heroin e popullit Tuk Jakova?!
  E la të ngordhte si qen duke iu servilosur Enverit !
  Mos Mehmeti ishte më trim se Petrit Dume ,se Hito Çakua , se Abaz Fejzo , se Vaskë Gjino , se Beqir Balluku , që i vrau si qenër , pa iu dridhur zemra e dora, përseri për t’ju servilosur diktatorit gjakatar e të pabesë , Enver Hoxhës !
  Kryeministri më jetëgjatë ?!
  Ky është argumenti më qesharak ! Në vendet demokratike jetëgjatësia ka kuptim , tek ne don të thotë që Mehmeti ishte pisqolla e verbër e Enver Hoxhës në të gjitha politikat idiote që zbatuan .
  Për të kuptuar ç’ka ndodhur realisht në PKSH( PPSH ) , kush ka qenë njeri e kush tjetri , duhet studjuar patjetër , materialet e Plenumit të Beratit – tetor 1944 dhe materialet e Konferencës së Tiranës- viti 1956 .
  Deri tashti, si enveristët , që për mua s’janë komunistë , ashtu edhe të vetëquajturit demokratë , që për mua janë fashistë , i kanë anashkaluar këto materiale . Mendoj- jo pa qëllim !
  Ekzaltimet e tepëruara , krahasimet me Kutuzovër e më the e të thashë , tragjedinë Mehmet Shehu e kthejnë në komedi . Enveri , kur ia donte puna e ktheu Mehmetin në legjendë , kur s’ju deshë më , e quajti mercenar e bashibozuk . Kush del qesharak në këtë mes , Enveri apo Mehmeti ? Enveri , natyrisht !
  Enver- Mehmet , Mehmet- Enver , 50 vjet këta sunduan , s’lanë emër tjetër të dalë dhe ne e quajmë meritë të tyre , zotësi që na sunduan kaq gjatë .
  Përulje e neveritëshme prej skllavi !

  Reply to this comment
 14. Orteku i Fekenit August 16, 11:46

  Plaku Hekuran Qazimi nga Aranitssi ish partizan nen M.Shehun mund te rrinte ne Ballsh e te gezonte pensionin, kishte lene nje kembe ne lufte e punuar gjithe jeten. Por jo Ju desh te vuante edhe njehere si ne lufte!
  Fjalia qe e coi ate ne burg dhe familjen ne internim ishte: ME THONI C’TE DONI PER MEHMETIN POR JO QE ISHTE TRADHTAR OSE JO TRIM.!!!!

  Reply to this comment
 15. Kasandra August 16, 13:54

  Për kolonel D. Goxhaj,
  Ky artikull devijon boshtin e problemit që ishte falimentimi me tamtam i socializmit në Shqipëri si “dominoja e fundit” e ish-vendeve socialiste. Erdhi fundi. Kërkohej dështimi i paarritur në 50 vjet se ishin pjekur kushtet në të gjithë Europën dhe më tej dhe do të fillonte sulmi frontal për ta shpallur socializmin të falimentuar. Stononte vetëm Shqipëria. Kur të zbërthehet dhe të analizohet aktiviteti intensiv i agjenturave dhe klaneve brenda dhe jashtë Shqipërisë, do tu jepet haka gjithë faktorëve pjesëmarrës sipas meritës.
  Nëse ishte punë klanesh, klani në institucionet qeveritare me veprimet e tij e zbuloi veten dhe humbi në 20 vitet e fundit të socializmit. Mehmeti i pa dhe i ndoqi të gjithë sektorët dhe kishte aftësi dhe mundësi ta pengonte dëmin po nuk e bëri. Tani ai duhej të hapte letrat për gjithshka që kishte ndodhur nën hundën e tij e të thoshte para Byrosë Politike cila ishte pjesa e tij nëse kishte pjesë. Cila ishte detyra e fundit mision i pamundur për Mehmet Shehun që e detyroi të zgjidhte vetëflijimin dukei i lënë dorë të lirë klanit partiak? Plaga morale?
  Fundi i tij “paburrni” tregon se fjala për plagë morale ka vetëm një kuptim, atë që Mehmet Shehu nuk mund ta çonte pjesën e tij deri në fund. Ai e la në baltë Shqipërinë dhe Enver Hoxhën para rrezikut që na priste. “Hrushovin” dhe “Jagon” vetëm sa i përmend në letrën e tij, por pa fakte. (Si mund të cilësohej ndryshe veprimi i tij, zhgënjimi dhe dhembja që shkaktoi?) Faktet dolën më vonë kur dëmi u thellua e shkoi deri në kockë, kur partia dhe udhëheqja e saj u asfiksuan, kur pushteti iu dorëzua flakëvënësve të Shqipërisë, kur statuja e E.Hoxhës u zhvidhos natën që të shëmbej lehtë ditën për spektakël para botës. “Dominoja e fundit”, socializmi në Shqipëri “falimentoi”. Tani vazhdon lufta klasore antikomuniste duke deformuar socializmin në Shqipëri dhe figurën e E.Hoxhës.
  Enigma e ndryshimeve që sollën përkeqësimin e përgjithshëm në njëzet vitet e fundit të socializmit nuk është zbërthyer akoma. Kjo kërkon kapacitet, këllqe dhe drejtësi. Po të ishte gjallë Mehmeti, koloneli Goxhaj të gjente vrimë të futej me thashethemet që përhap për udhëheqësin e përkushtuar popullor me konsiderata gazetarësh dhe letrarësh sepse Mehmeti nuk do të pranonte nderime në dëm dhe para shokut të ngushtë dhe udhëheqësit të tij, se Mehmeti u gdhend si “figurë e shquar dhe burrë shteti” në kudhrën e Enver Hoxhës, nën udhëheqjen dhe me kujdesin e Enver Hoxhës. Mirësisht, Kasandra.

  Reply to this comment
 16. kasem gahinji August 16, 15:56

  zoti dilaver!per mehmetin ka pika te erreta,per te cilat ka edhe dokumenta.deri tani asnje nuk ka vertetuar te kunderten,pra qe mehmeti ka qene viktime.nje prej ketyre dokumentave ka ardhe ne shqiperi ne vitin 1986,kur enveri dhe mehmeti kishin vdekur.kujt i interesonte te binte dokumenta ne ate kohe?ishte koha krramizi pregatiste luften kunder figures se enverit,duke krijuar alibine e kultit te individit.nok e ve ne diskutim ramizin.ka qene skalioni i fundit qe morri drejtimin e agjentures se huaj ne shqiperi.po te kesh degjuar fiqereten te regjistruar ne hetuesi nuk e ve ne dyshim figuren negative te mehmetit.shume kane folurper vetevrasjen tij.por ,pse nuk behet publike kjo deshmi?ay nuk ka asnje sekret tashme .eshte degjuar e sterdegjuar qe ne virin1983-1984.kujt i intereson ta mbaje te fshehte?ajo mbeshtetet edhe nga dokomenti i cia i prure ne rruge diplomatike ne 1986.me sa mbaj mend ne nje gazete kryesore shqiptare,para 4 apo 5 vitesh,ka nje interviste me is ambasadorin e shqiperise ne argjentineper kete dokument.ti flet per sukseset e mehmetit dhe kadriut ne vitet 1950-1955.po,u asgjesuan bandat terroriste.po,sikur kjo te kete qene loje e zbulimeve te huaja,qe duke sakrifikuar limonjt e shtrydhur ish bashkepuntore te fashizmit,figura te diskretituara,kerkonin te forconin pozitat e mehmetit me shoke?dkumentar e cia qe deklasifikohen,te botuara te gazeta sot evidentojne nje fakt:-kerkesen e cia ndaj pertnereve per te mos sulmuar ushtarakisht shqiperine.asnje nk duhet te prese qe agjente potenciale te rrangut te mehmetit cia ti deklasifikoje.une ruaj mendimin qe perderisa nuk ka asnje dokument apo deshmi autenike,zyrtare qe te vertetoje te kunderten,figura e mehmetit mbetet e njollosur.ndaj cdo perpjekje per ta rehabilituar nuk eshte objektive.

  Reply to this comment
 17. ISH ANTIENVERIST August 16, 16:00

  i Nerue Nastradintlektuhale me Çikat & Whoret e tij !
  .
  Në se do kishte nje kandar (peshore) qe te vleresonte se kush nga ne eshte me antienverist ju betohem me jete qe jam me shume se ju…
  .
  Kam perparesi nga ju sepse nuk kam qene armik i tij por kundershtar dhe kjo me lejon te jem me prane te se vertetes.dhe nuk jam ne konflikt interesi me te …
  .
  Thene me ndryshe ne 1989-1991 kemi qene bashke ne nje barrikade ju per shkaterrim dhe permbysje kurse une per ndryshim me cdo kusht e cmim jo per kaos dhe lufte te klasash qe arriti sa pati nje eksod 25 vjecar qe vazhdon dhe sot qe ja ka kaluar dhe shekullit XV kur na pushtuan turqit..
  Pra kush na ka pushtuar kush jane pushtuesit dhe kur eshte data e pushtimit ?.
  .
  Fakti qe Enveri ka 33 vjet qe ka vdekur dhe akoma armiqte e tij vazhdojne me kanibalizmin e tij flet shume.
  Pra kush jane pushtuesit reale te sotem….Pergjigja eshte re thjeshte; ARMIQTE E TIJ TE JASHTEM DHE TE BRENDSHEM.
  .
  fytyra e vertete e miqve tane u tregua ne 1997 qe brezat q e do vine kur te deklasifikohen letrat do mesojne jo vetem planet makabre qe u bene dhe vazhdojne te behen ppor dhe do vleresojne Enver Hoxhen me shume se dhe Gjergj Kastriotin
  .
  Kjo poezi e Arbe Dukes vlen me shume se 100 rromane qe tregon se sa me shume ishin bythe lepires te enverit aq me shume u bene kanibale te tij..
  ***
  .

  Të shajnë të tutë,

  o shoku Enver,
  vetëm gjysmë dite,
  dil edhe një herë!

  Vetëm gjysmë ore,
  dil e luaj fenë,
  në Shtëpinë Qendrore,
  ta pimë kafenë!

  Në Shtëpinë Qendrore,
  more Komandant,
  ku tani i parë,
  është një intrigant!

  Ty – ky shkretëtirë,
  as të shkon në mëndje,
  i ligu të ligjve,
  në partinë tënde!

  Ç’djall të tha në kokë,
  nga shpella ta nxirrje,
  të ngjiste ca shkallë,
  veç me bythëlëpirje!

  Në hatër s’të bie,
  ty mender Saliu,
  sa të ta ndjejë erën,
  do fshihet si miu!

  Rri veç pak sekonda,
  jo një gjysmë ore,
  ta çlirosh nga bandat,
  Shtëpinë Qendrore!

  Dhe mos shko aspak,
  në të tjera vënde,
  sepse një besnik,
  ke në zyrën tënde!

  Ai ta ka mbajtur,
  emrin të florinjtë,
  se ti mbi të gjithë,
  i ke skraparllinjtë!

  Ai ngjan nga ty,
  shoku Komandant,
  ndaj me të pushtetin,
  e kemi garant!

  Në zyrën e madhe,
  të shokut Mehmet,
  është djalë i Kristaqit,
  që qe deputet!

  Ai ndonjëherë,
  bën sikur të shan,
  po nga ana jote,
  kandarin e mban!

  Eh, edhe në zyrën,
  e shokut Haxhi,
  ësht’ një oficer,
  pak mustaqeli!

  Vetëm pak mustaqe,
  siç i kish Haxhiu,
  dhe për këtë punë,
  i hoqi i ziu!

  Kaq – o Komandant,
  s’kemi më ç’të themi,
  se pushtetin tënd,
  neve prapë e kemi!

  Se do të humbiste,
  kot mendoi shpellari,
  kur në mes të natës,
  të krreu nga varri!

  Tani ik i qetë,
  dhe nuk ke pse vuan,
  se këtu shumica,
  akoma të duan!

  Ka dhe që të shajnë,
  e të hedhin gurë,
  për inat të tyre,
  unë të mburr – o burrë!

  Unë të mburr – o burrë,
  se jam realist,
  se s’jam njohur kurrë,
  si një enverist!
  .
  E fundit:
  -Nuk u ngrita ne 1989-1991 per te hedhur Enverin dhe sot na kane bere hero Ahmet Zog Tradhetarin & Kurvarin

  -Nuk u ngrita ne 1989-1991 per te hedhur Enverin dhe sot PERBINDESHI BERISHE shurron mbi viktimat dhe jetimet e masakres se 21 janarit me koqet e edirames me trapin e governorit te rruges elbasanit dhe me bolet e Ilir Metes.
  .
  Thjesht e perseris jashte deshires time se Enver Hoxha eshte bere shenjtor me permasa boterore jo per merite te tij sa ishte gjalle por per merite te armiqve te tij pas 1992-it

  Reply to this comment
  • katarakti August 16, 19:40

   Respekte o antienverist. E ke permbledhur shume bukur endrren e shqiptareve ne fillimet e levizjes demokratike 1989 – 1991: – Nuk u ngritem per permbysje dhe shkaterrime, per kaos dhe lufte te re klasash, por per permiresim te jeteses, per me shume liri”. Eshte kuptimplote se ata qe e udhehoqen kete gjoja ndryshim vinin te gjithe nga rradhet e komunisteve te perbetuar. Qe si gjithmone nga germadhat do ngrinin boten e re! Enveri ne fakt e transformoi Shqiperine, por saliqeni veçse e rrenoi totalisht.

   Reply to this comment
 18. ATDHETARE SI MEHMETI NUK KA August 16, 22:35

  @@Intelektuali, qe ke marre “Shpaten” e Madhe ne Dore, per te “Vrare dhe prere” gjithcka POZITIVE TE Legjendes Mehmet Shehu..
  1-Djali i Mehmet Shehut ,Skenderi qe Studjonte ne Suedi,ishte edhe pake “Feminste”,ai kishte pare “Bote” me sy skure se thote Populli, dhe na Vjen per Pushime ne Tirane, diku nga Viti 1980-te Me Pantallona Xhins dhe Floke te Gjata..dhe Shikone nje Vajze Bukuroshe,aty te Kinemaja e Soteme..afer Ambasades Turke…
  Por edhe Vajzes, i beri Peshtypje Veshja pake sa Elegante e Skenderit po aq edhe “Ekstravagante” per Kohen…dhe kur shkon per Stervitje..Trainjeri Kreshnik Tartari i thote:He Silva si Shkoj Takimi me Djalin e Kryeministrit????????Silva, sa u Skuq dhe Hutua, ajo nuk pati nje “DATE” Me Skenderin,por edhe Skenderit i kishte “Leshuar Goja” nje Fishkellime Djalerie te asja Kohe..
  Pra Skenderit,Silven ja Nxorren te tjeret ne “Shteg”..akoma edhe “Prezantimin” Silvese me Skenderin ja bene po te Tjeret..PRA ISHTE NJE Loje e Organizuar mire..
  Silva Tyrdiu, Volejbolliste e Shkelqyer, Vajze e perkryer
  ishte “Enderr” per shume Djemte te Kohese ne Tirane.
  Pra Cuditerishte kemi nje “Krijim” dhe “Angazhim” nga te TRETE, qe kerkojne “Lidhjen ” e Skenderit me Silven.
  Nuk kalone shume kohe dhe Skenderi “Marroset” pas Silvese dhe jo pa te Drejte, ku dhe pas “Ndjekjese” se Silvas nga “Pase”..Silva i Dha Fjalen..
  Mehmeti e kishte Dobesi Skenderin, por ajo qe ishte e Rendesishme eshte se Mehmet Shehu u kishte Thene Djemeve:MOS BENI KRUSHQI NE BLLOKE,pra qendroni large Vajzave te Bllokut…
  Dime se ne Blloke ishin Lidhur te Gjithe Bythe e Breke me Krushqira..dhe i Pari ishe Ramiz Alia, qe “Rastesisht” na Hodhite Mbesen ne Krahet e Djalit te Enverit Pra mE ANE TE krushqise me Enverin FORCOJ POZITAT E TIJE.
  @@Mehmet Shehu, KERKOJ iNFORMACJON NGA Kadri Hazbiu, per Silva Turdiun, dhe ky i Fundit i tha se Silva eshte e Bija e Profesor Tyrdiut nje Njeri i Nderuar..
  athere Mehmeti Shpalle Fejesen, akoma dhe Ftone Enver Hoxhen ne Fejesen e Djalit…
  Enveri nuk shkone ne Diten e Fejeses por DERGON Te dy Djemte e tije…???Pse???
  pas disa Ditesh:SHKON edhe Enveri me Nexhmijen te Mehmeti per URIM, dhe aty Takojne edhe Silvan, dhe Enveri i thote Silves:E NJOHE BABIN TUAJ ESHTE NJE BURRE I MIRE DHE PROFESORE I ZOTI…
  Mehmeti duket se “Celibroj” Skenderin, me Viziten e Enverit..por????????????????
  Enver Hoxha Therret Hekuran Isain qe ishte Minister i Brendshem dhe i thote:C´fare Biografie ka “Nusja” e Mehmetit, Silva Turdiu???
  Edhe Hekuran Isai, i tha te Njejtat gjera, qe Kadri Hazbiu, i tha Mhmetiti:SE VAJZA ISHTE E PASTER, dhe vinte nga nje Familje e Nderuar..???
  Por kemi nje HAPSIRE te madhe , dhe nje Boshllek Informacjoni ,pra si Enver Hoxhes dhe Mehmet Shehut, ju dha Informacjon vetem per BABIN e Vajzes, dhe jo per Nene e saj..
  Vendimtare:Ramiz Alia(Skilja), Gjoja si Rastesishte,i thote Nexhmijes:SE SILVA KISHTE DAJAT E ARRATISUR…dhe ketu fillon edhe “Loja”..Nexhmije Hoxha..Therret Urgjentisht Sulo Gradecin..dhe i kerkon INFORMACJON PER FAMILJEN TURDIU..(Por edhe Nexhmija e dinte me pare, se Silva i kishte Dajat e Arratisur por nuk i tha Enverit,priti qe kete tja thonin te tjeret,pra ajo Donte te lante Veten e saj nga ky Kurthe)
  Sulo Gradeci, i thote Enverit se Familja Nuses se Mehmetit ishin Kunder Pushtetit Popullore, dhe Benin Propagande ne Amerike kunder Pushtetit Popullore, Evneri Thirri Urgjentisht Ministrin Hekuran Isai…dhe kur ky i Fundit i Konfirmoj se Silva i Kishte Dajat e Arratisur..Enveri TERBOHET DHE E KAPI PER XHAKETE DHE E HEDHE NGA SHKALLET DUKE I THIRRUR, pse nukmathe KETE ME PARE????????
  Pra Pika kryesore e kurthit, ishte Joshja e Skenderit me Vajzen e Pro.Turdiut, dhe Fshehja e te Dhenave Komprementuese.
  @@mE PAS rRJEDHA E nGJARJEVE MORI NJE sHPEJTESI mARRAMENDESE::
  Pra kemi Prishjen e Fejeses,por ja qe kjo nuk i Mbylli Problemet..Nexhmija i Thote Enverit se TRIANA po Flete se Kreyministri na Fejoj Djalin me Armikun e Partise, pa nje Ndeshkim qofte edhe Simbolike…
  Pra Nates Fatale, dhe disa dite me pare:Mehmet Shehu, KONTROLLONTE NE MBREMJE DYERT dhe u Thote Rojeve:HAPNI SYTE, dhe Shtoni VIGJELENCEN???Diten Fatale Mehmeti ishte ne Korce,kur thirret nga Tirana, se kishin Mbledhje te Byrose Politike…Pikerishte edhe kete dite MEHMETI POROSITI ROJET:Hapni Syte se Mos na vrasin??Cudi??Pra Kryeministri i Vendit, kishte nje PARANDJENJE TE CUDITSHME, sa Bente nje POROSI qe nuk e kishte bere me pare..
  @@Po te Besojme Byroistet QE THONE SE Mehmetiti do ti jepej nje “Vrejtje”, do te jemi Naive..FATI I MEHMETIT ISHTE VENDOSUR JO NE TIRANE, por diku ne Beograde..MEHMETI DUHEJ TE LIKUJDOHEJ ME C´DO KUSHTE::DHE PSE???
  A-Mehmeti ishte Ideatori dhe Projektuesi i Planit “Shperthimi” per Clirimin e Kosoves me Ndihmen e Ushtrise Shqipetare..EKZISTENCEN E KETIJ PLANI, sikurese na thuhet sote e dinin TRE-E VETE:Enveri..Mehmeti..dhe Shefi i Shtabit te Ushtrise Veli Llakaj…por si eshte e Mundur qe Jugosllavia e asaj Kohe Akuzonte Shqiperine per “Nderhyrje ne punet e Brendshme”??Demostratat e Studenteve ne Fillim te vitit 1981.ne Kosove ME PARAULLEN KOSOVA REPUBLIKE, Greva e Urise e Punojeseve ne Trepce..
  Keto Bejne QE AGJENTURA E UDB-se te hidhet ne VEPRIM,kemi nje Rrejedhje In formacjoni nga Ana e Shqiperise, sepse Serbet Kishin Djeni per Ekzistencen e Planit per Clirimin e Kosoves..por nga Kush??
  Nje Gje eshte fare e Sigurt VETEM NGA MEHMET SHEHU JO…dhe pse:Ne Schtuttgart te Gjermanise na Vriten Vellezerit Gervalla, qe ishin edhe ZBATUESIT OPERATIVE TE PLANIT, si dhe Filloj Ndjekja e “Shtrigave” kunder te Gjithe Kosovareve qe ishin Aktive ne Zbatimin e PLanit “Shperthimi”…
  Kthehmi me daten 17-Tetor ne Tirane:Mehmeti ne Byrone Politike Sulmohet Ashpersishte nga te Gjithe Antaret e Byrose Politike..Vecanrisht nga Ramiz Alia dhe Kadri Hazbiu, i vetmi qe Dukej i “Qete” ishte Enver Hoxha..dhe AI i thote Mehmetit:Thellohu..thellohu..dhe beje NJE AUTOKRITIKE TE FORTE, se “Alibia” jote nuk Qendron???Pra..ketu nuk po behej Fjale me PSE MEHMETI FEJOJ DJALIN ME “ARMIKUN” E PARTISE, ketu po kerkohej KOKA E MEHMETIT..
  Kemi nje Nderthurje te Komplotit ketu:Qeveria Jugosllave KERCENOJ SHQIPERINE(ENVER HOXHEN) se do te BENTE PUBLIKE DOKUMENTE QE KOMPROMENTONIN SHQIPERINE ;DOKUMENTE QE I PERKISNIN LUFTES SE DYTE BOTERORE…???Por ky Shantazh duket se i Behej Enver Hoxhes, kur dime se Enver Hoxha “Flinte” nje nje Shtrate me Komunistin Internacjonalist Miladin Popovic..dhe Dushan Mugosha..
  Pra kemi nje Kombinim te Perkryer, dhe nje Loje te Shkelqyer te Agjentures se UDB-se, qe Bashkepunoj me Segmete te Sigurimit te Shtetit, per Eleminimin e Mehmet Shehut..
  Mehmeti Shkone ne Shtepi,pas Mbledhje ; DHE si Zakonishte Foli ne Telefon me Skenderin ne Suedi.,.ku ky i Fundit thote se ai Dukej Mjafte i Qete…
  Por Pikerishte kete nate kemi:NE GRUPIN E Rojeve te Shtepise se Kryeministrit KEMI NJE USHTARE TE RI, ??Dhe i “Shtuar” ne Organike..Cili eshte ky USHTARE??
  Por po kete Nate kemi edhe VENDOSJEN E NJE Infermjereje po te Re..qe “Zevendesoj” te Vjetren..
  Cudi???Thua te jete Rastesi??
  Mehmet Shehu, “Gjendet i Vetevrare”, diku nga ora 5-e eMengjesit,dhe po ta shikojme ne Foto DUKET SE BENE NJE GJUME TE EMBEL, duke Shikuar Televizjonin dhe me Syzet ne Hunde…
  Pra asnje Tendosje te Muskujve te Fytyres..por nje Foto-Ikone??DHE Diku mbi Tavoline nje Zarfe per “Komandantin”??Ku ishte nje Testament,dhe i Shkruante qe ti Ruante Familjen??JA i Besuam te Gjitha keto:Por,ketu qendon edhe Gjithe Problemi:Pra Kryeministri Ulet dhe i “Qete” na Shkruan nje Leter “Vetevrasje”???Dhe sipas Grupit te hetimit Na u Gjete edhe Pistoleta e tipit Makarove..POR A MUNDE TE VRASE VETEN NJE NJERI ME DY PLUMBA NE ZEMER???Kur po te Shikojme Vetevrasjet e kohes diku nga fundi i Viteve 1970-ta ish Sekretari i Partise ne Fier Piro Gusha Vrau Veten me nje Plumbe ne Koke..
  pra “Vetevrasja” eshte 100% Efektive nese Gjuan ne Koke..
  Sikurese thote edhe Artikullshkuresei, z.Goxhaj per 5-seore u Shpalle Armike..u Gjeten Dosje..dhe Pseudonime..nga me te Ndryshmet ect,..??
  Ne Gjyqin e Kadri Hazbiut ai u Pyet :PSE SHKOVE TE VILA E MEHMETITI NATEN E VRASJES??Dhe Ai e Mohoj gjasme kishte Alibi, dhe kishte qene ne Laprake ne Ditelindjen e nje Punojesi..ect…Por kemi nje HAPSIRE KOHORE prej 30-minutash, ku Kadriu zhduket ne Afersi te Viles se Mehmetit..dhe pas kesa Ai shkon ne Laprake…Mos valle Kadriu ishte Ai qe Futi Letren e Famshme te “Vetevrasjes”;lETER E CILA U PERPUNUA DHE SHKRUAJTE NGA SPECJALISTET E UDB-s apo KGB-s,me Ndihmen e Kompjutervave..kur dime se te dyja keto Agjentura Njihnin Shkrimin dhe Firmen e Mehmetit??Pse jo..Kadriu ishte per nje Kohete Gjate Kryespiuni Shqipetarene Krye te Agjentures..dhe dime se Kadri Hazbiu ka bere nje Kures Trajnimi ne Jugosllavi me 1946-shten…dhe kuptohet Agjenturat kane pasur dhe kane gjithmone Agjentet eDyfishte..
  Misinstri i Shendetesise per Kohen Kur pa Kufomen e Mehmetit DEKLARON:KETE EKANE VRARE???Pse duhej te thoshte dicka te tille??Dhe kjo i Hengri Koken..
  @@Po te ishte Mehmeti ne krye te Qeverise pas Enver Hoxhes..Shqiperia nuk do te ishte keshtu sic eshte Sote..Mehmet Shehu si Kryeminister ishte AI qe Ndertoj Shqiperine..dhe Kryesore ishte se AI PO KERKONTE Rruge te Reja pas Prishjes me Kinen, per kete i kishte thene Ambasadorit Shqipetare ne Suedi..por ky i Fundit e Tradhetoj, duke ja then te gjitha Enver Hoxhes..Mehmeti kerkoj Kontakte me Amerikanet..KJO ISHTE EDHE “Alibia” e Enverit qe eberi Mehmetin Agjente te Amerikaneve…por Idjotesia me e madhe eshte Kur Thote qe ishte edhe i Jugosllaveve..kur dime seJugosllavet, Nuk VRISNIN AGJENTIN E TYRE KRYEMINISTER, por kerkuan Vrasjen e Mehmetit, per ti Hapur Rruge Ramiz Alise..qe edhe sote Nuk i dihetr Ditlindja e sakte..nje here na Thane se ka Lindur me 1925.-en, ne Shkoder..pastaj na Doli ne Diber te madhe…
  Ne Naten Tagjike..Rojet eMehmetit Marrin ne Telefon Ramiz Aline??Pse Aline???
  Diten Tjeter ne Mengjes Vajza e Enverit Pranvera:GJITHE GEZIM BERTITI:Vdiq Qeni!!Pra Vdekjen e tije e prisnin prej Kohesh…
  Kthehemi ne Fillim:Silva Turdiu i Deklaronte pas Tragjedise nje Kusheriri te saj:NJOHJA ME SKENDERIN U INICUA NGA SEGMENTE TE SIGURIMIT TE SHTETIT, dhe gjithcka ishte e Llogariturmire…Kreshn ik Tartari ishte Bashkepuntore i Sigurimit te Shtetit,dhe AI i Nxorri ne “Prite” Silvas Skender Shehun,shkaku u Gjete…AGJENTURA SERBE FITOJ..Na vjen ne Pushtet Njeriu me Zerin e Holle..Ramiz Alia..
  Ramiz Alia per te PERFORCUAR Pushtetin, me Ndihme e Agjentures se UDB-se dhe CIA-s..na Inskenuan nje Dokumente qe Gjasme u “Rrembye” ne Ambasaden Amerikane ne Argjentine..dhe ne kete Dokumente Flitej se Ne raste Permbysje te Pushtetit Populor ne Shqiperi, Stafi i kesaj Ambasade do te Zhvendosej ne Shqiperi..KJO ESHTE EDHE HISTORIA ME BANALE, dhe Gjoja ky DFokument thoshte se CIA-a kishte Njeriun e saj ne Qeverine Shqipetare dhe ky Ishte Numeri Dy…Jo me Emer..dhe gjoja se i ishin Premtuar 1-miljon Dollare…dhe Pordhe te tilla…
  KETE Dokument Ramiz Alia jua Shperndane Antareve te Byrose Politike qe ta LEXOJNE por jo “Diskutojne”..keshtu dhe u Mbylle C´eshtja e Mehmetit:AI ISHTE “TRADHETARE”…
  Por kur Erdhi Kadri Hazbiu ne Mallakaster per te “Qetesuar” Popullin dhe per tu Prure Fjalen e Shokut Enver:ISHTE HEKURAN QAZIMI Bashkeluftetare i Mehmet Shehut qe i thote Kadriut:Mehmet Shehu BERI LUFTEN DHE MOS NA THONI SE ESHTE TRADHETARE…Kur Kadriu i Raporton Enverit per kete..ENVERI ULERIU:I THONI Hekuran Qazimit SELUFTEN E BERI “PARTIA”???Vertet??Cila Parti??Vlerat e Mehmet Shehut KETIJ BURRI TE MADHE, VESHTIRE SE GJENDEN SOTE TE Lolot qe na Qeverisin..Qeveritaret tane jane te Shitur te Serbet dhe Greket..jane Njerez pa PRINCIPE KOMBETARE..
  dhe Se Fundi:Kur erdhi “Demokracia” ne Shqiperi nuk na Erdhi Personali i Ambasades Amerikane nga Argjenzina apo Afrika…NA ERDHEN NGA BEOGRADI…dhe ishin Po ata qe KERKUAN SALI BEREISHEN, ne Krye te PD-se..Njeri meLidhje Gjaku ne Serbi..Gruaja e Berishes, ishte Mbesa e nje Zbuluesi te UDB-se ne Serbi..si dhe Nena e Sllobodanka Berishes ishte Togere e UZNO-s Jugosllave..Paraadhese e UDB-se..
  Ja ku i keni SHIKOJINI..edhe sote…kur na Sjellin Damir Fazllicin Serbe ne Parlamentin Shqipetare..TURPE I MADHE…dhe Lavdi MEHMETI LEGJENDE..

  Reply to this comment
 19. OK August 17, 00:48

  jam 100% me ju per Mehmetin si atdhetar. dhe me sakte duhet thene Legjenda Mehmetshehu.
  .
  Kam pershtypjen se dueli Enver -Mehmet nuk ishte midis ketyre te dyve por nje pale e trete qe perfitoi..
  .
  Nese marrim parasysh deshmite e Fiqerete Shehut ( ka te verteta te frikeshme muajt e pare te fejeses jashte shtetit) dhe dy djemve te shehlereve del perfundimi qe koqet e bashkimit dhe skenderit vrane jo vetem babane e tyre por dhe memedheun ..shqiperine.
  .
  me sakte do ishte atdhetar si mehmeti nuk ka por as burre shteti si enver hoxha nuk do te kete.

  Reply to this comment
 20. intelektuali August 17, 13:10

  O-BO-BO-BO!

  Na mbyten enveristet me replikat e tyre fanatike.

  PO DILO DALLKAUKU I KENODN ELEGJI VETEM MEHMETIT O ENVERISTA FANATIKE, PER ENVERIN NUK E KA HAPUR FARE GOJEN?

  dhe:

  Sipas Dilo Kolonelit te Kohes se Qepes ishin vetem BYROISTAT ata qe budallepsen Enverin dhe i thane qe te vriste Mehmetin dhe jo vetem ta vriste si qen ne gjumin e nates me nje ekzektutim mafioz si te Hitlerit dhe te Stalinit, por me pas e shpalli POLIAGJENT dhe spiun e ARMIK te rrezikshem te Partise dhe Popullit,

  dhe:

  Historia nuk mbaron me kaq, por me pas Enveri i budallepsur nga byroistet vrau edhe Vladimirin qe nuk pranoi te deklaronte me shkrim se Mehmet Shehu ishte POLIAGJENT, dhe me pas likuiduan ne burg edhe Fiqeretin duke e poshteruar si nje lavire ordinere, njashtu sic e quajti edhe Mehmeti KURVE ne Konferencen e Tiranes ne vitin 1957 kur bashke me Beqir Ballukun per pak sa nuk e rezuan Enverin nga karrikja e pushtetit me urdher nga Moska dhe Hrushcovi dinak.

  dhe:

  Historia vazhdon akoma me tej, pasi likuidoi familjen konkurente Shehu, Enveri i budallepsur nga byroistet perpara vdekjes qe po i trokiste ne dere cdo dite, likuidoi edhe Fecor Shehun me nje te levizur te gishtit dhe pas tij poshteroi dhe likuidoi edhe Legjenden dhe themeleuesin e Sigurimit te Shtetit, Kadri Hazbiu duke e detyruar ne Peze kunder Mehmet shehut me fjale banale si nje rrugac ordiner qe cuditi shume ithtaret e Mehmetit ate kohe.

  prandaj:

  O ENVERISTA TRU PESHK KUSH ESHTE TANI PAS PILAFIT KUMANDARI JUAJ LEGJENDAR?

  Na e thoni pa vjersha dhe poezi:

  ENVER PEDERASTI APO MEHMET KASAPI?

  sepse:

  Gjerat jane bere carap dhe nuk po merret vesh gje fare.

  Reply to this comment
 21. intelektuali August 17, 13:12

  O-BO-BO-BO!

  Na mbyten enveristet me replikat e tyre fanatike.

  PO DILO DALLKAUKU I KENODN ELEGJI VETEM MEHMETIT O ENVERISTA FANATIKE, PER ENVERIN NUK E KA HAPUR FARE GOJEN?

  dhe:

  Sipas Dilo Kolonelit te Kohes se Qepes ishin vetem BYROISTAT ata qe budallepsen Enverin dhe i thane qe te vriste Mehmetin dhe jo vetem ta vriste si qen ne gjumin e nates me nje ekzektutim mafioz si te Hitlerit dhe te Stalinit, por me pas e shpalli POLIAGJENT dhe spiun e ARMIK te rrezikshem te Partise dhe Popullit,

  dhe:

  Historia nuk mbaron me kaq, por me pas Enveri i budallepsur nga byroistet vrau edhe Vladimirin qe nuk pranoi te deklaronte me shkrim se Mehmet Shehu ishte POLIAGJENT, dhe me pas likuiduan ne burg edhe Fiqeretin duke e poshteruar si nje lavire ordinere, njashtu sic e quajti edhe Mehmeti KURVE ne Konferencen e Tiranes ne vitin 1957 kur bashke me Beqir Ballukun per pak sa nuk e rezuan Enverin nga karrikja e pushtetit me urdher nga Moska dhe Hrushcovi dinak.

  dhe:

  Historia vazhdon akoma me tej, pasi likuidoi familjen konkurente Shehu, Enveri i budallepsur nga byroistet perpara vdekjes qe po i trokiste ne dere cdo dite, likuidoi edhe Fecor Shehun me nje te levizur te gishtit dhe pas tij poshteroi dhe likuidoi edhe Legjenden dhe themeleuesin e Sigurimit te Shtetit, Kadri Hazbiu duke e detyruar ne Peze te fliste kunder Mehmet Shehut me fjale banale si nje rrugac ordiner perpara se ta vriste edhe ate si nje qen rruge, gje qe cuditi shume ithtaret e Mehmetit ate kohe.

  prandaj:

  O ENVERISTA TRU PESHK KUSH ESHTE TANI PAS PILAFIT KUMANDARI JUAJ LEGJENDAR?

  Na e thoni pa vjersha dhe poezi:

  ENVER PEDERASTI APO MEHMET KASAPI?

  sepse:

  Gjerat jane bere carap dhe nuk po merret vesh gje fare.

  Reply to this comment
 22. demo August 17, 17:50

  I njejti popull,te njejtet armiq!
  Mehmetin e vrane intrigantet,agjentet,shahistet qe luanin fatin e shqiperise socialiste ne Beograd,ne Moske,ne Shba.E vrau Ramizi,Nexhmija,Kadriu,shoku Sulo,,.por jooo Enveri,.Nuk ka gisht Enveri ne kete pune.. Atdhetar si Mehmeti nuk ka dhe burre shteti si enveri nuk ka!.,meazallah Enveri..Enveri i tha vetem thellohu!
  Ne 1820 sulltan Mahmuti III,nisi ushtrine kunder nje tirani gjakpires,qe kishte cfarosur pese krahina shqiptare ne Epir,:Kardhiqin,,Hormoven,Sulin,Himaren dhe Camerine.Epirotet leber,came,himariote,shkruan kenge te mrekullueshme popullore,per vdekjen e shqiptarvrasesit,qe villojne me vargjet,,:O Gjarper,qe drodhe dhene,,ose te vdesesh e ke me hak..Ndersa ata qe nuk e vuajten,por sherbyen nen Aline,ssi mercenaret shkodrane dhe Mirditor,nuk pranojne qe ishte sulltan Mahmuti ,qe kerkonte koken e Aliut,por ja veshin intrigavew te Pasho beut dhe Kapudan pashes..Jo or jo!Mehmetin e vrau sulltan Enver Hoxha vete.Vrasja e Mehmetit tregon se Mehmeti ishte aq i pafuqishem perballe pushtetit te Hoxhes,sa nuk komandonte as rojet e shtepise se vet.

  Reply to this comment
 23. ALBAN DEGA August 18, 01:10

  From: [email protected]
  Date: January 11, 2010 at 9:03:00 PM EST

  KRONIKE E NJE VETVRASJEJE TE DETYRUAR

  – “Mehmet Shehut ia hengri koken Nexhmija me Ramizin … me 18 dhjetor 1981

  – Nga Hamdi Dega, Nju Jork

  Ne vend te hyrjes

  ….Naten kur eshte dhene lajmi per vdekjen e ish- kryeministrit shqiptar Mehmet Shehut me 18 dhjetor te vitit 1981 ne revisten televizive te ores 8 te mbremjes , kam rastisur per vizite ne shtepine e Z. Rame Halil Nezaj, qe vdiq kete jave ne vendlindjen e tij Shipshan. Halla ime Sabrija ishte e martuar me djalin e madh te tij, Zenunin …. Te gjithe u tronditem dhe per disa caste mbetem te shtangur….
  Nuk kaloi shume dhe Televizioni Shqiptar, ne vend te muzikes funebre qe eshte normale dhe zakon ne raste vdekjeje aq me teper te kryeministrit te shtetit, filloi te transmetoje muzike sikur te ishte festa kombetare e Shqiperise apo sikur te kishte lindur trashegimtari i Mbretit dhe jo nje dite zie… Sapo filloi muzika ne menyre instiktive u them te pranishmeve
  ” Mehmetit Shehut ia paskan ngrene koken Ramizi me Nexhmijen!”
  Gati te gjithe personat qe permendi ne kete shkrim jane gjalle dhe jetojne ne Shipshan te Tropojes…. Ma kujtoi kete ndodhi burri i halles, Zenuni dje kur e thirra ne telefon per ta ngushelluar per vdekjen e babait te tij mbi 90 vjecar! Ndjese paste!

  Sajime me leverdi reciproke

  Sapo mbylla ate bisede ngushelluese, si zakonisht fillova te lexoj ne internet gazetat e Tiranes… Me ra ne sy tek gazeta prestigjioze “ Shekulli” , padyshim me e madhja dhe me mire informuesja ne Shqiperi, pothuajse e njejta kronike per gjoja “nje dokument teper sekret te CIA-s amerikane ”, qe nje aventurier argjentinas, qe as nuk ia vlen ti permend emrin, ia kishte dorezuar ish- ambasadorit shqiptar ne Buenos Aires diku nga mesi i viteve 80-te. Ky “dokument teper sekret” qenka marre nga Ambasada e SHBA-ne ne Argjentine dhe ben fjale per rolin dhe misionin e ngarkuar nga CIA amerikane ish- Kryeministrit dhe ish numrit dy te padiskutueshem te ish- diktatures komuniste shqiptare, Mehmet Shehu per te vrare ish diktatorin Enver Hoxha.
  Jam matur te shkruaj disa here lidhur me kete ceshtje, por here koha dhe here karakteri teper i dyshimte i ketij dokumenti me ka penguar ne momentin e fundit. Kesaj here kjo histori eshte bere aq bajate sa vetem detyrimi qytetar dhe logjika me e thjeshte nuk me lene te hesht… Pse !?

  CIA- nje institucion strategjik

  Sepse behet fjale per idiotizma e sajime qe nuk i hane as plakat e Sofratikes. Po si do te dergonte CIA amerikane ne nje ambasade te saj ne cepin tjeter te botes dhe ” te perkthyer ne spanjisht” nje dokument teper sekret, qe edhe po te ishte i vertete, ndofta nuk do te publikohesh kurre as ne gjuhen angleze e jo me ne spanjisht. CIA nuk eshte shoqate ose zyre perkthimesh!??? Eshte turp te permenden e aq me teper te botohen budalliqe te tilla.
  CIA amerikane eshte nje institucion teper strategjik dhe super i sofistikuar ne sherbim te demokracise amerikane dhe asaj boterore ne pergjithesi ne lufte dhe veprim te vazhdueshem kunder totalitarizmit, komunizmit, terrorizmit dhe cdo veprimtarie subversive ne bote. Ajo eshte syri dhe shpata e demokracise amerikane .
  Po te kishte interes strategjik ta eleminonte Enver Hoxhen, CIA e fuste njeqint here ne thes ose e qeronte sa here t’ia donte qejfi! Pse do ta bente CIA nje veprim te tille!?

  Deklarata te heshtura “dashurie”

  Ish – diktatori shqiptar, Enver Hoxha i prishi marredheniet me BS qe ne 62-in… Enveri e largoi bazen sovjetike nga Vlora ne 64-en… Enveri e nxorri Shqiperine nga Traktati i Varshaves ne 68-en…. Pra, nuk ka pasur si te bente veprime apo deklarata “dashurie” me te medha dhe sherbime me te vyera per SHBA-ne dhe per Perendimin se kaq. Aq me teper pa u shpenzuar asnje cent prej tyre.
  Sic ka shkruar ish- kryeministri veteran italian dhe nje nga politikanet me te shquar ne Evropen e pas Luftes se Dyte Boterore Xhulio Andreoti, dhe ish- kryeministrja britanike Margaret Thecer, me keto veprime ish- diktatori komunist shqiptar Hoxha u kurseu SHBA dhe NATO-s biliona dollare qe duhet te shpenzonin ato per t’iu kundervene pranise ushtarake e strategjike te ish- BS-se dhe te Traktatit te Varshaves ne Shqiperi dhe Mesdhe.
  Dhe mos mendoni se Enveri ishte nje idiot politik, sic deklarojne ca injorante politike sot per leverdi ideologjike dhe per diploma politike e virgjerie antikomuniste. Nese e quajme Enver Hoxhen injorant, “pa diplome” , idiot atehere ne te tjeret qe e duruam, duartrokitem dhe e mbajtem ne fuqi per gati gjysem shekulli dalim idiote me bisht!!!
  Enver Hoxha ka qene nje diktator i eger, barbar komunist, por ka qene nje politikan teper dinak dhe i zgjuar. Sic thoshte babai i politikes boterore Winston Curcill “aftesia e nje politikani matet me vitet qe qendron ne pushtet“. Edhe ne kete rast, Enver Hoxha kaa qene nje dhelper e vjeter politike qe cdo hap e veprim e llogariste shume mire.
  Secili dhe te gjitha veprimet e ish- diktatorit komunist shqiptar kane qene nje shkelje e forte syri ndaj Perendimit dhe SHBA-se: une heq kercenimin ruso- sllav per vete dhe per ju dhe ju mos me ngani mua, ishte mesazhi i tij i heshtur, por me veprime e vendime te forta ne sherbim te karrikes se tij se pari dhe direkt edhe ne favor te Perendimit e SHBA-se..

  Sajim diletant, trukim aventurieresh

  “Dokumenti teper sekret” i gjoja e CIA-s amerikane ne Buenos Aires eshte thjesht nje sajim, falsifikim, trukim nga aventurieri latin per te zhvatur mijera dollare nga ambasada shqiptare atje dhe nje modus vivendi per ti dhene ca pike te forta besimi edhe ish- ambasadorit krejt te paafte shqiptar atje pasi nje trukim i tille i nevojitej fort ish- diktatures si prove per te nxjerre spiun te 10 agjenturave ish- krahun e djathte dhe te hekurt te diktatures Mehmet Shehu, sic kishte thene Enveri. Pra u ka leverdisur te dy paleve per momentin.
  Pra, behet fjale per nje pazar me leverdi reciproke.
  Mehmet Shehu ka qene agjent i shtate agjenturave aq sa ka qene edhe Enveri… Kur klani i Enverit dhe bashkeshortja e tij Nexhmija, e mireinformuar per shendetin e tij, e pane se ai i kishte ditet e numeruara, perdoren autoritetin absolut te Enverit ne ate kohe per te eliminuar krahun e djathte te tij Mehmet Shehun, po aq gjakatar dhe perbindesh sa edhe Enveri. Ndryshe Mehmeti ua hante arrat kollaj Ramizit , Nexhmijes e krejt stanit te tyre… Pse?

  Kocke e forte qe vetem Enveri mund ta thyente

  Sic ndodhi edhe realisht, Enverit i kishin mbetur 3-4 vjet jete… Kandidati me i mundshem per ta zevendesuar ate ishte Mehmet Shehu. Mehmeti ishte shpata e diktatures, por ishte edhe me burre se Lenkat, Palkat, Ritat …. edhe se vete Ramiz Alia.
  Backgraundi i tij ishte i pakundershtueshem, sic ishte edhe mbeshtetja e tij nga levat kryesore te shtetit qe ai faktikisht i kontrollonte.
  Ne kushte normale askush prej Politbyrose nuk mund te matej me te. Ai ishte kocka me e forte e ish- diktatures, ishte vete simboli dhe fytyra e saj. I vetmi qe mund ta thyente ate ishte vetem Enveri dhe askush tjeter.
  Duke e ditur e njohur ne hollesi karakterin e Mehmetit, Nexhmije Hoxha dhe klani e saj e dinin se me te ne krye te Partise e te Shtetit do te merrte fund sundimi absolut i dinastise se saj. Po ashtu ata e dinin se per vete karakterin e tij dhe njohjen me mire se kushdo te ekonomise dhe shtetit shqiptar Mehmeti nuk mund te qendronte per shume kohe si “pioner i Enverit”. Ai do te bente reforma dhe do te sfidonte trashegimine e kalbur bashke me shendetin e ish- diktatorit…

  Vdiq Mbreti…. Rrofte Mbreti !

  Per ta zgjatur sundimin e saj, midis Mehmetit dhe Ramizit, “Pantera e Zeze” shqiptare, Nexhmije Hoxha sigurisht do te zgjidhte Ramizin me te cilin kishte shume me teper lidhje te ngushta qe ne kohen e luftes. Me Ramizin ne krye te shtetit e te partise, Nexhmija do ta vazhdonte te mbreteronte edhe pas vdekjes se mbretit te pafronesuar Enver.
  Me Ramizin ishin cimentuar edhe lidhje te ngushta familjare , pasi mbesa e Ramizit( vajza e vellait te tij, Teuta ishte nusja e djalit te madh te Enverit, Ilirit….. ) Nderkohe e shoqja fisnike e Ramizit, fort e nderuara Semiramis Alia- Xhuvani ishte e semure me kancer dhe i kishte ditet e numeruara.
  Keshtu Nexhmija mbetej mbretereshe e padiskutueshme pasi duke perdorur autoritetin e imponuar dhe te padiskutueshem te bashekeshortit Enver Hoxha dhe butesine e Ramizit, do te bente ligjin deri kur komunizmi do te jepte shpirt ne Shqiperi perballe uraganit popullor demokratik.
  Midis te dyve vetem Ramizi gezonte besimin e plote te Lady Makbethit shqiptar…. Keshtu trashegimtar i fronit paracaktohet Ramizi. Qe ti hapej rruga dhe te mos kishte ferra neper kembe duhej eleminiuar pengesa kryesore, shkembi i pakalueshem per te qe ishte vetem Mehmet Shehu.

  “Jagot” shqiptare

  Me zgjuarsine dhe dhelperine e sprovuar te tij ne shume e shume raste, Ramizi Alia fut ne loje edhe ish- krahun e djathte dhe aleatin kryesor te ish- kryeministrit Mehmet Shehu, Kadri Hazbiun. Si!? Shume kollaj…
  Me porosine apo te dy se bashku Ramizi dhe Nexhmija i premtojne Kadriut se do ta benin kryeminister te Shqiperise ne vend te Mehmetit….
  Karrikja, prestigji, privilegjet kane me shume vlere se miqesite dhe aleancat ne cdo sistem, ne cdo kohe, ne cdo vend. Me nje naivitet politik por edhe njerezor, Kadriu i mikluar nga kjo oferte e majme ala makbethiane hidhet ne sulm per te kapur karriken numer dy te shtetit shqiptar… Perseri leverdia reciproke!
  Po te shikoni procesverbalet dhe filmimet e gjyqit politik te Mehmet Shehut ne Byrone Politike diten para vetvrasjes, Kadri Hazbiu eshte nje nga sulmuesit me te zellshem kunder ish- aleatit dhe beniaminit te tij Mehmet Shehu…. Ah sa kokat i ka henger kjo e shkrete karrike!?
  Edhe egersia me te cilen Mehmet Shehu sulmon Ramizin dhe Kadriun ( “Jagot“ shqiptare ) ne letren e lamtumires per xhelatin e tij politik Enverin eshte nje deshmi plus, por jo e vetmja per kete kacafytje Makbethiane ne gjirin e kupoles komuniste shqiptare.

  Midis murit dhe shpates

  I vene midis murit dhe shpates se partise dhe parise komuniste, dores gjakatare e Mehmet Shehut e lare deri ne berryla me gjakun e qindra atdhetareve, demokrateve e antikomunisteve shqiptare deri ate nate, nuk i mbetet rruge tjeter vecse te terheq kembezen drejt zemres se tij….
  Ramiz Alia tashme e kishte te sigurte postin numer nje te shtetit dhe partise komuniste…
  Nexhmije Hoxha e ka te garantuar fronin e Mbretereshes de fakto te Shqiperise persa kohe Ramizi te ishte ne ate post.
  Dinastia komuniste e ka siguruar vazhdimesine e saj per sa kohe do te sundonte ai sistem perbindesh, qe nena ime e quante “Sociafikja” qysh ne 1973-in.
  Kadri Hazbiu ishte nje cironke ne krahasim me peshkaqenin Mehmet Shehu. Pa u mbushur viti do ti bashkohej Mehmetit ne nje nga gropat pa emer e pa nishan, sikurse te dy ata kishin varrosur mijera shqiptare te pafajshem…. Kush i ben varrin tjetrit duhet te pergatise edhe te vetin, thote nje shprehje e lashte shqiptare.
  Ky eshte skenari i kesaj kacafytje per karrike, pushtet…

  Perralla kineze me salce shqiptare

  Prandaj mos te merremi me fantazira e perralla kineze me salce shqiptare. Letra e CIA-s ne Buenos Aires eshte vetem nje mashtrim i sajuar ne menyre shume naive per ti dhene te drejte edhe per se vdekuri “largepamesise dhe fuqise mbinatyrore” te Tarzanit dhe diktatures se tij. Nuk perjashtohet mundesia qe ajo te jete sajuar edhe me dredhine e Ramiz Alise per te siguruar patjeter nje prove te forte per te perligjur krimin makbethian. Sic duket fantazma e tij u fanitej atij dhe Lady Makbethit tamam si ne tragjedite e Shekspirit dhe nuk i linte rehat.
  Nuk ka vrasje me te tmerrshme se sa ta detyrosh tjetrin te vrase veten, thote nje shprehje e vjeter indiane. Vetvrasja e imponuar ish- kryeministrit shqiptar mbarte me vete edhe mesazhin e frikes dhe tmerrit per popullin…
  “Mehmet Shehu ishte nje poliagjent i CIA-s, UDB-es, KGB-se sovjetike…. “, thoshte jo vetem gjykatesi dhe xhelati suprem jo vetem i tij Enver Hoxha.
  Propagande bajate per te treguar se syrit te Partise dhe diktatorit nuk i shpetonte asgje, se ata triumfonin jo vetem mbi nje, por mbi te gjitha agjenturat e sherbimet sekrete te botes , perfshi edhe CIA-n amerikane, vec e vec apo te marra se bashku… A nuk ndodhte keshtu edhe me sajesat e tij paranojake “per ti bere balle dhe per te shpartalluar cdo sulm te armiqeve te jashtem: NATO-s, Traktatit te Varshaves vece vec ose se bashku”….. Hajde Tarzan, hajde!
  Mesazhi ishte sa cinik edhe djallezor: popull, njerez kujdes, mbyllni gojen se ndryshe e hengret koqen e ullirit… Syrit dhe shpates sime nuk i shpeton askush. Kur ia ha koken, e coj ne vetevrasje te detyruar “krahun tim te djathte, shokun e luftes dhe te punes, vellain tim Mehmet Shehu”, sic e kishte quajtur deri diten e pushkatimit te tij te impugner, ju te tjereve u percelloj fare!
  Ne te vertete Mehmet Shehu ka qene po aq agjent apo poliagjent …. aq sa ka qene Enver Hoxha, Ramiz Alia, Nexhmije Hoxha….

  Nje detyrm moral per historine

  U drejtohem kolegeve shqiptare qe tu drejtohen Z. Ramiz Alise dhe Nexhmije Hoxhes dhe te marrin informacion sa me te sakte dhe te pa trukuar nga ata, por edhe nga burime te tjera para se te jete vone.
  Vete fakti qe Ramiz Alia pohon tani se ai nuk beson se Mehmet Sheshu ka qene agjent i huaj, tregon se ai ka brejtje ndergjegje per kete kacafytje makbethiane ne krye te Partise dhe shtetit makbethian komunist shqiptar.
  Per me shume detaje, drejtojuni Ramizit, Nexhmijes, por edhe burimeve te tjera te kohes. Ia kemi borxh historise se Shqiperise para se keta deshmitare te gjalle te marrin me vete sekretet aspak sekrete te kesaj periudhe historike.
  Ia kemi borxh popullit tone qe ti tregojme te vertetat e hidhura te luftes per karrike, per pushtet per privlegje, per sundim e mbreterim ne Shqiperi… dhe per krimet te pafund te ish- diktatures komuniste

  Diktature jo… Katrahure!

  Mehmet Shehut ia hengri koken lufta per karrike ne kupolen e ish- dinastise komuniste dhe konkretisht Ramiz Alia, Nexhmije Hoxha qe perdoren edhe Kadri Hazbiun derisa e palosen edhe ate….
  Dukuri te tilla te luftes per pushtet dhe kacafytjeve per karrike, per privilegje, per sundim pa kufi nuk kane ndodhur vetem ne Shqiperi….Ato jane universale qysh kur u krijua njerezimi e deri sot. Ato vazhdojne e do te vazhdojne per sa kohe te ekzistoje njerezimi.
  Ne rastin e Shqiperise ato moren permasa te perbindshme. Aq te perbindshme sa edhe diktaturat komuniste si e Causheskut ne Rumani, e Fidel Kastros ne Kube, e Kim Ir Senit ne Korene e Veriut ishin gati Perendim ne krahasim me diktaturen komuniste shqiptare.
  Diktatura komuniste ne Shqiperi nuk ka qene thjesht nje diktature… Ajo ka qene dhe mbetet nje perbindesh qe ashtu si shtriga hengri edhe kokat e bijve te saj me te devotshem si Mehmet Shehu, Kadri Hazbiu, Beqir Balluku, Sejfulla Maleshova, Omer Nishani, Petrit Dume, Abdyl Kellezi, Tuk Jakova….
  Diktatura komuniste ne Shqiperi nuk ka qene thjeshte nje diktature ne kuptimin klasik te fjales. Diktatura komuniste ne Shqiperi ka qene nje katrahure per popullin e saj !

  Reply to this comment
  • intelektuali August 18, 12:25

   O Alban Dega qe e ke kuptuar te verteten me ne fund por fare pjeserisht,

   sepse:

   Caushesku ne Rumani ndertoi pallate dhe fabrika, ky Diktator Komunist si edhe Tito ne Jugosllavi po i largohej gradualisht Bashkimit Sovjetik dhe e kishte hapur Rumanine drejt Perendimit dhe kishte ne fund te viteve 80-te kishte me shume investime perendimore se cdo vend tjeter komunist i sateliteve te BRSS, ke shkuar ne Bukuresht qe te mos krahasosh Causheskun me Enverin dhe as me Mehmetin se behesh qesharak, megjithate Causheskun dhe gruan e tij rumunet e pushkatuan si nje qen ne vitin 1989, nderkohe qe Edi Rama e mban sot, ne vitin 2018 akoma Enverin si HERO dhe mbron me fanatizem Piramiden e tij Famkeqe ne mes te Tiranes,

   gjithashtu:

   Enveri me Mehmetin keta injorante gdhe ne dallim nga Caushesku ndertuan bunkere dhe filluan tufezimet staliniste pas viteve 70-te, qe falimentuan ekonomine dhe renuan shtetin sic u pa me vone fare qarte, keta gomare ne drejtimin e shtetit, keta MUTER kriminele sadista dhe gjakatare e izoluan Shqypnine nga Bota duke e transformuar Vatanin si nje Kamp Perqendrimi te tipit Gulag ne Siberi te rrethuar anembane me tela me gjemba dhe cdo kush qe guxonte te arratisej ose vritej ne vend nga ushtaret besnike te regjimit, ose familja e tij internohej dhe perfundonte mos me keq.

   nga ana tjeter:

   Fidel Kastro qe permend ti luftoi realisht me SHBA gjate Diktatures se tij, me ke luftoi Enveri me Mehmetin? Sepse kush ka jetuar ne Shqypni gjate Diktatures personale te Enverit e di fare mire se ky pederast i pacipe qe nuk kishte asnje lidhje me komunizmin luftoi gjate Diktatures se tij feudale vetem me:

   MULLINJTE E ERES SI NJE DONKISHOT MESJETAR

   Dhe kjo gje u pa qarte ne vitet 90-te kur Shqypnia ishte hapur si nje han pa porta, ekonomia kishte falimentuar totalisht dhe ushtria shqyptare ishte zhdukur perfundimisht dhe me pas tablloja fallco e Ushtrise se Enverit u be LIVE kur nje bande greke prej fanatikesh nacionaliste kaloi kufirin, hyri ne Shqypni, vrau nje repart te tere ushtarak dhe u largua me pas si “Dafllaku ne dasem”

   KUJT I HYNE NE PUNE MILIARDAT QE MEHMETI HODHI BADIAVA PER BUNKERET E STRATEGJISE SE TIJ USHTARAKE IDIOTE QE FALIMENTUAN EKONOMINE DHE RENUAN NGA THEMELET SHTETIN SHQYPTAR?

   Kohet e fundit dalin ca gjenerale karagjoza, ushtarake idiote debila fanatike qe justifikojne bunkeret e Enverit dhe Mehmetit te mbushura me MUT dhe SHURRE qe kane mbushur Vatanin si nje REZIL i intelektit te shqyptareve ne syte e Botes, duke treguar perralla groteske lidhur me Luften e Kosoves, gje e cila mund te sjelle vetem nenqeshjen dhe percmimin e Botes qe na monitoron.

   prandaj:

   ENVERI ME MEHMETIN JANE MONSTRA GJAKATARE QE NUK I GJEN NE HISTORI.

   Reply to this comment
   • Alban Dega August 18, 18:07

    PSE NUK TE QUAJ GOMAR O
    INTELEMAGAR !?

    Vetem e vetem se nuk dua te ofendoj gomarin!
    Eshte nje kafshe shume punetore dhe e urte ne krahasim me ty!
    Te quaj magar sepse keshtu i thone ne Vicidol babait te mushkut !

    Reply to this comment
    • intelektuali August 18, 20:48

     Shko dhe meso shqip o spiuni i Sigurimit te Enverit qe keni historine familjare plot me krime monstruoze te familjes Dega, shko dhe bej nje kurs per shqipe qe te mos shkruash si halabak qe MUSHKES te mos i thuash MUSHKU o karagjoz race e felliqur hafijesh, qe perdor fjale serbe pa ja ditur kuptimin, pasi te mesosh pak shkrim dhe kendim ne gjuhen tone amtare,

     pastaj:

     Laje gojen e felliqur te spiunit te Sigurimit kur te zesh emerin e intelektualit se do te vijme te gjejme ne brimen e miut ku je fshehur dhe do te dorezojme tek autoritetet si nje kriminel i Enverit.

     Reply to this comment
 24. Krist August 18, 01:50

  Dualiteti Enver-Mehmet,nga gjirokastritet,percaktohet shume shkurt dhe sakt:Shtepi (Enveri) mut,e prag (Mehmeti) hale.A ndryshon muti,nga haleja????Per te tjerat ,grini sallate-kot.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*