Kush na i ka shkaktuar gjithë këto padrejtësi dhe pakënaqësi? Zogu, Hoxha, Berisha, Nano, Meta, Rama? Po ne, ku kemi qenë ne gjatë kësaj kohe?

January 9, 2021 01:17

Kush na i ka shkaktuar gjithë këto padrejtësi dhe pakënaqësi? Zogu, Hoxha, Berisha, Nano, Meta, Rama? Po ne, ku kemi qenë ne gjatë kësaj kohe?

Nga Viktor Malaj

Botuar në DITA

“Të lindet një njeri / nga gjin’ i dheut tonë të rim me lot të vakët / nga thalb’ i shpirtit tonë që shkrihet në dëshirë të flakët / për një gen të ri, – Të lindet një njeri” – Migjeni

 

Kur kanë kaluar tridhjetë vjet nga vendosja e pluralizmit politik, dhe kur jemi në prag të një fushate të re elektorale, shumëkush prej nesh pyet: Çfarë na nevojitet?

Dhe, është e qartë se përgjigjet janë të ndryshme në varësi të intelektit individual, karakterit vetjak dhe, veçanërisht, pozitës shoqërore dhe ekonomike. Pavarësisht pëllitjeve publike, dëshira e politikanëve mbetet pushteti, ai politik dhe, rrjedhimisht, edhe ai ekonomik. Mundësisht sa më i lartë, sa më i lehtë për t’u arritur dhe sa më i gjatë për t’u mbajtur.

Dëshira e biznesmenit mbetet shtimi i pasurisë, sa më i madh, sa më i shpejtë dhe, mundësisht, me të gjitha mjetet që ia lejojnë rrethanat dhe thuajse pa kurrfarë skrupulli kufizues.

Njeriu i zakonshëm, punëtor apo zyrtar, lutet të ruaj vendin e punës, t’i rritet rroga, të ketë rend e siguri publike, drejtësi shoqërore dhe juridike. Ndërsa i varfëri lutet, më kot sepse s’ka kujt t’i lutet, të dalë nga kasollja dhe të hyjë në një shtëpi normale, të ketë aq të ardhura sa mos t’i qajnë fëmijët nga uria dhe të mos i turpërohen nga skamja, të ketë mjaftueshëm para për ilaçe dhe për një palë rroba të reja për pjesëtarët e familjes, sidomos për fëmijët.

Kemi tridhjetë vjet që jetojmë në “demokraci” dhe të lirë (“Liri!- Po, liri dhe gaforrja gëzon, por gaforre asht”- Migjeni). Kemi rrugë më të mira, hotele luksoze dhe restorante të pashoq, TV të pafundme dhe shfaqje të padenja, shfaqje politike dhe artistiko-pornografike, kemi edhe shkolla të reja dhe universitete pa fund por pak zell për dije dhe gati aspak dëshirë për shërbim.

Nuk e kam fjalën për shërbime ndaj vetes apo partisë, por për vepra dhe shërbime ndaj popullit dhe vendit. Jemi të gatshëm të fyhemi, kacafytemi e vritemi për partitë dhe pushtetin, por fare pak të gatshëm të sakrifikojmë diçka për të mirën e vendit. Ne, vendin e fyejmë, e djegim dhe e grabisim për “të mirën” tonë vetjake apo partiake, por nuk jemi të gatshëm të paguajmë taksa, as të bëjmë një punë në shërbim të bashkësisë së cilës i përkasim.

Shërbimi ndaj interesit të përgjithshëm tallet, përgojohet dhe fyhet tash tridhjetë vjet si diçka e vjetëruar, “komuniste”, e padobishme. I kemi ndërruar partitë dhe qeveritë disa herë, por e kemi ndryshuar fare pak, nëse jo aspak, mendësinë tonë, sjelljen dhe qëndrimet tona.

Thuajse të gjithë jemi të pakënaqur, nganjëherë të dëshpëruar dhe nuk pushojmë së mallkuari të tjerët dhe fajësuari njëri-tjetrin, por asnjëherë veten tonë. Kush na i ka shkaktuar gjithë këto padrejtësi dhe pakënaqësi atëherë? Zogu, Hoxha, Berisha, Nano, Meta, Rama etj.?

Po ne ku kemi qenë gjatë kësaj kohe? Të ndarë në grupime, jo në grupime mendimesh dhe ideshë, por në grupime interesash dhe pasionesh, të cilët i kanë kthyer grupimet tona në “çeta luftarake”, të gatëshme të vetësakrifikohen në mbrojtje të idhujve, edhe kur ata sillen e veprojnë padenjësisht dhe kriminalisht.

Në këtë mënyrë, ne i kemi kthyer vetjet tona në avokatë të së keqes të grupimit ku bëjmë pjesë dhe në ushtarë të çartur e kokënxehtë, të gatshëm t’i vërsulemi “çetës” tjetër, me apo pa të drejtë. Koha provoi pa dyshime se Shqipëria nuk shpëtoi as pas dëbimit të Ahmet Zogut, as pas vdekjes së Enver Hoxhës dhe as pas largimit nga pushteti të Sali Berishës dhe Fatos Nanos.

Pse nuk ka shpëtuar Shqipëria as pas këtyre ngjarjeve kulmore të historisë së saj dhe as pas ushtrimit të së drejtës sonë për të zgjedhur “më të mirët”?! Shqipëria ka ndryshuar, por ajo nuk ka “shpëtuar” sepse ne nuk kemi mundur ende të dëbojmë nga vetja jonë, të vdesim brenda vetes tonë apo të largojmë lirisht nga vetja jonë pikërisht “veten tonë”.

Vetja jonë, e shumëve prej nesh, ka qenë dhe mbetet një “kazan” plot paragjykime, mendësi, pasione, mosdije, vese dhe urrejtje. Vetëdija e përkatësisë tonë, deri shumë vonë, madje tek disa edhe sot, nuk i ka kaluar kufijtë e familjes, fisit, krahinës, bashkësisë fetare apo asaj politike. Vetëdija e përkatësisë përcakton, në një shkallë të madhe, edhe motivet e sjelljes dhe të veprimtarisë së individit.

Sa më e qartë, e gjerë dhe e drejtë të jetë ndjenja e përkatësisë së grupit, aq më e dobishme është sjellja dhe veprimtaria e pjesëtarëve të tij. Kur ndjenjat e përkatësisë dhe përgjegjësisë shoqërore e qytetare arrijnë nivelin e kombit, atëherë është formuar qytetari i denjë dhe i dobishëm.

Qytetari i denjë dhe i dobishëm është conditio sine qua non* për progresin shoqëror dhe të mirën e përbashkët. Sa më e madhe të jetë përqindja e qytetarëve të tillë në një shoqëri, aq më i shpejtë është progresi dhe aq më e madhe është drejtësia shoqërore.

Ne, me të drejtë, i fajësojmë pa pushim politikanët e vendit, herë si individë, pastaj si parti politike dhe, jo rrallë, si klasë politike, mirëpo harrojmë ta përqendrojmë vëmendjen dhe analizën tonë ndaj atyre që i kanë zgjedhur, brohoritur, votuar dhe mbështetur ata.

Ne kemi të drejtë të ankohemi kundër garuesve politikë, fitues apo humbës qofshin, por, më së pari duhet të analizojmë dhe fajësojmë “jurinë” që i ka zgjedhur dhe votuar ata, pra veten tonë.

Një votues që është i lirë të zgjedhë e votojë cilindo garues politik, por kur me vetëdije dhe në mënyrë të përsëritur, zgjedh e voton të keqin, të padenjin, të pandershmin dhe të dëmshmin, është një votues i cili nuk e meriton as lirinë e zgjedhjes.

E nëse lirinë e zgjedhjes s’ia heqim dot, të drejtën e ankimit, qurravitjes, vajtimit e mallkimit ndaj të zgjedhurve prej tij, ia heqim që ç’ke me të. S’ia heqim me ligj as me “dajak”, por me mospërfillje, me përçmim.

Shikoni ku ndodhemi sot, pak muaj përpara datës së zgjedhjeve. Ne do të paraqitemi përpara kutive të votimit për të votuar, por jo për të zgjedhur. Ne nuk kemi kë zgjedhim sepse i kemi zgjedhur disa herë dhe na kanë detyruar t’iu fusim shkelmin politik. I kemi zgjedhur para 7 vitesh dhe jemi të pakënaqur me ta. I njohim të gjithë, i kemi provuar shumë herë dhe po aq herë na kanë zhgënjyer dhe, madje, dëshpëruar. Tani ndodhemi në situatën e atij fshatarit që, pasi ishte ngopur me fiq, i kishte urinuar ata që i mbetën dhe, pasi ndjeu sërish uri, u kthye dhe i hëngri fiqtë e përmjerrë duke gënjyer veten se “ky, edhe ky, edhe ky… nuk janë të përmjerrë”.

Ne në zgjedhje do të shkojmë dhe, patjetër, do të ketë një fitues por pak, fare pak do të ndryshojë në të sotmen dhe të ardhmen e afërt të Shqipërisë. Të njëjtët individë apo grupime individësh, i njëjti moral dhe personalitet, të njëjtët borizanë të “përparimit” dhe të njëjtët vajtues të “mjerimit”, të njëjtët mëkatarë që paraqiten si shpëtimtarë, qofshin në opozitë apo në pushtet.

Atëherë, çfarë na nevojitet dhe ç’duhet të bëjmë? Pa ndryshuar politika nuk ndryshon rrënjësisht Shqipëria, por politika nuk ndryshon rrënjësisht pa ndryshuar ne të parët. Ndryshimi ynë do të thotë ndryshimi i njeriut shqiptar.

Migjeni thoshte “të lindet një njeri” por sot, ndryshimi rrënjësor i Shqipërisë nuk mund të vijë nga “një njeri”. Jo, duhet të ndryshojmë shumica prej nesh, nëse është e pamundur të ndryshojmë të gjithë ne. Pra, siç pohonte Migjeni, na nevojitet “një gen i ri”.

Ky “gen i ri” duhet të jetë geni i njeriut që dëshiron dijen dhe jo zdërhalljen, që pyet “çfarë lexove sot” dhe jo “a ke bo noj lek”, që sakrifikon ditë, vite dhe dekada mbi libra dhe jo nëpër klube nate apo rrugë me drita të kuqe. Ky “gen i ri” duhet të përmbajë dashurinë dhe respektin për familjen dhe shoqërinë dhe jo etjen për paratë, vilat, makinat luksoze dhe qejfet e pakufi.

Ky “gen i ri” do të na shtojë numrin e njerëzve që kanë vullnetin për punën dhe jo paturpësinë për korrupsionin, drogën apo prostitucionin.

Shqipëria do të ndryshojë rrënjësisht atëherë kur “geni i ri” do ta gjejë dhe luftojë të keqen duke filluar nga familja dhe fisi e deri tek bashkësia shoqërore e, sidomos, politike së cilës i përket. Shqipërinë nuk mund ta ndryshojnë si duhet ata që pajtohen me të keqen e grupimit biologjik, shoqëror apo politik të cilit i përkasin dhe janë kurdoherë idhnakë, me dhe pa të drejtë, ndaj grupimeve të tjera. Idhnakë dhe luftëtarë, jo për hir të parimeve dhe virtyteve, por të interesave dhe veseve.

Eksperienca jonë e tridhjetë viteve të fundit na ka dhënë mjaft raste të hidhëruara, të grindjeve, largimeve dhe rikthimeve tek partitë, por fare pak prej tyre kanë qenë të motivuar nga parimi dhe virtyti. Disa grupe individësh politikë u larguan nga PD-ja gjatë kësaj kohe, madje edhe duke paraqitur mocione në formë parimore, por u kthyen më vonë “në gjirin e partisë” si pula të lagura, pikërisht atëherë kur duhej të largoheshin akoma më shumë, sepse partia i kishte trashur zullumet e saj.

Ata, jo vetëm lëpinë pështymën e hedhur por guxuan të pohojnë se “As ne nuk e dimë pse jemi prishur me z. Berisha”. Prandaj, me të drejtë, publicisti F. Çupi pohonte se “ata janë të gjithë vëllezër” sepse asnjëri prej tyre nuk është ose nuk guxon të jetë antiberishist, përkundrazi e mbajnë Sali Berishën si “atin” e tyre politik e moral dhe e sulmojnë njëri-tjetrin si “komunist, spiun i Sigurimit të Shtetit, ramist etj. “.

Për të kuptuar ku jemi duhet të krahasojmë qëndrimet e anëtarësisë dhe, sidomos, kupolës së PD-së ndaj ngjarjeve kulminante antidemokratike dhe kriminale të viteve 1996-1998, 2009 dhe 2011 apo qëndrimet konformiste dhe të padenja të kupolës së PS-së sot ndaj disa veprimeve mjaft të dyshimta qeveritare që lidhen me koncesionet dhe PPP-të, me qëndrimin më të fundit të senatorit republikan dhe ish-kandidatit për President të SHBA-së, z. Mit Romni (Mitt Romney) ndaj sjelljes së padenjë dhe fundit të paprecedent të Presidentit Donald Tramp dhe një tufe mbështetësish ekstremistë dhe të ndërkryer të tij, të cilët sulmuan godinën e Kongresit.

Ndryshimi rrënjësor i Shqipërisë do të ndodhë kur të “lindet njeriu”, jo njeriu “i ri” që partitë tona i anëtarsojnë si makiazh për fytyrat e tyre të vjetëruara dhe të zvetënuara politike, por me kusht që të sigurojnë “vazhdimësinë” e moralit të vjetër dhe të shërbejnë si ushtarë të kupolës së mëkateve.

Nëse z. Ilir Meta (por edhe bashkëshortja e tij politike) pohojnë se “kjo klasë politike ka dështuar”, atëherë le të largohen ata dhe drejtuesit e partive të tjera, si bashkëfajtorë të dështimit, dhe të krijohen ose rikrijohen parti politike pa mëkatarë. Sjellja e “gjakut të ri”, por me ADN të njëjtë me klasën aktuale politike nuk i sjell asgjë të mirë Shqipërisë.

Ndryshimi rrënjësor dhe i dëshiruar i vendit do të ndodhë gradualisht dhe për një kohë të gjatë, jo kur “të lindet një njeri”, por kur të lindin shumë, miliona njerëz që udhëhiqen në jetë nga parimet, idealet dhe virtytet. Nëse vërtetë do të lindin.

Kjo na nevojitet.

* Conditio sine qua non ( lat. ) – Kusht i domosdoshëm

 

——

©Copyright Gazeta DITA

Ky artikull është ekskluziv i Gazetës DITA, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar DITA dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016.

 

January 9, 2021 01:17
Komento

79 Komente

 1. Nje qytetar neutral January 9, 01:40

  Z. Viktor Malaj, nuk eshte zor te kuptohet se cfare ke parasysh ti me “genin e ri”, pavaresisht se i referohesh Migjenit. Edhe Hoxha, qe e ke futur midis fajtoreve potenciale besoj thjesht per kronologji, ka folur sa na ka plasur per “njeriun e ri”. Qe ta dish zotrote, Shqiperia nuk ka per t’u bere me ‘njeriun e ri”. Shqiperia po u be ndonje here, do te behet kur shqiptaret te kuptojne se pervec ndershmerise, qe ti nuk e permend drejtperdrejt, po e le te nenkuptohet si e kunderta e veseve te keqia qe permend, duhet edhe njohje e thelle e administrimit te shtetit, pra profesionalizem. Po te marim me rradhe te gjithe emrat qe permendni ju, duket ashiqare qe asnjeri prej tyre nuk e kishte idene e administrimit te shtetit, asnjeri nuk kishte arsimimin dhe kredencialet e shtetarit. Nuk eshte puna te kesh pushtetin dhe fuqine per te thene vrite kete, prija koken ketij tjetri, merrja pasurine ati maskarait (pa pyetur fare qe ai “maskarai” e ka vene ate pasuri me mundin e vet), apo o burra prish cfare te mundesh se po na vjen “çeku i bardhe”, apo lyej pallate me boje te kuqe dhe blu se duken me bukur etj. etj. E kam fjalen qe edhe drejtimi dhe menaxhimi i shtetit eshte nje profesion i caktuar. Eshte e kuptueshme qe mund te ndodhe edhe qe ne krye te vendit mund te vije nje politikan pa pregatitjen e mjaftueshme, thjesht per karizem apo rrethana te caktuara historike, por ky politikan duhet te jete ne gjendje te kuptoje qe ai duhet te asistohet ne drejtimin e shtetit nga njerez te pergatitur dhe profesioniste. Nejse, votimet po vine dhe farsa e votimeve qe ka filluar nga 1945 e vazhdon ende dhe sot do te na jape nje qeveri qe do te vazhdoje te na inatose e te na rrjepe e ne do te presim votimet e tjera qe te hame fiqte qe i kemi shurruar po vete. Kete punen e fiqve duhet ta dije mire Erion Veliaj.

  Reply to this comment
  • Peza January 9, 10:02

   Eh more z.moderator,qe keni frike nga e verteta,prandaj censuroni komentet e mija!
   Ju hiqeni sikur jeni gazete e pavarur,por jo deri sa te preket direkt plaga kriminale!
   Ju pranoni te shahet Rama me liber shtepije,por jo te akuzohet direkt!
   Se ju keni frike edhe nga kritikat dashamirese qe ju bera juve si gazete,se si duket keni te njejtin mentalitet si Rama!

   Reply to this comment
   • Peza January 9, 10:53

    Botoje komentin tim te meparshem me kritika per gazeten tuaj dhe mos beni karagjozlliqe duke botiar komentin ankese per censurimin e meparshem!
    Kjo eshte menyre e pa denje per nje gazete te pavarur!
    Pranoni kritikat per te treguar se jeni te hapur,te ndershem ne ato qe shkruani,ndryshe mos i kerkoni te tjereve te skellin ndryshimin!

    Reply to this comment
    • Peza January 9, 12:41

     Per cfare ndryshimi shkruani kur edhe ju njelloj si Rama nuk pranoni kritila per ju si gazete?
     Nje gazete serioze nuk ka frike nga kritikat,por me miresjellje i pranon ose i arsyeton ndryshe e jo t’i censuroje duke u hequr sikur as shikon e as degjon.
     Para pandemise dergoja komente edhe nga SHBA ,por moderatori ( moderatoret) juaj arriti deri sa i beri bllok numerit tim!
     Fillojeni ndryshimin nga vetja dhe ne se citoni Migjenin e madh,mos beni te kunderten e tij! Ne se doni te jeni pushtet i katert,hapuni ndaj opinioneve te qytetareve, se opinionistet qe botoni shkrimet e tyre,si F.Tarifa mbushur me citate jashte realitetit,mbulojne diktaturen e sotme!
     A nuk eshte DIKTATURE kur Rama u ka mbyllur gojen shumices se shqiptareve te ankohen?
     Shkulni rrenjet e kesaj diktature te urryer e mos i krasitni gjethet!

     Reply to this comment
     • Sorrat fluturojnë lart... January 9, 15:18

      Po hë mo pezak, tani tu mbush mendja se dikush prej moderatorëve është futur me dobiçllëk ke ditëzeza dhe po e shfrytëzon pa kokëçarrje postin që ia ka bërë peshqesh “shitësi i thanave”?

      Sa herë duhet ta përsërisim se këtu ka vite që po aplikohet censurë selektive dhe askush, përfshi këtu dhe viktorin e rilindjes, nuk e ka çarë kokën?

      E si mund të shkruash gjithë këtë qitap e të bësh bashkëfajtore një tufë amorfe për keqqeverisjet nga ato zogiste e deri ke kjo edramiste, ndërkohë që vetë kjo platformë, e predispozuar gjoja për të bërë publike jo vetëm mendimin e shërbëtorëve partiakë të “pushtetit të katërt”, arrin deri aty sa nga njëra anë mbyll syrin para jashtëqitjeve gojore të nja dy qelbësirave pa din e pa iman, dhe nga ana tjetër censuron si harbut mendimin e lirë dhe të painfluencuar të qytetarit?

    • ELIOT January 9, 17:25

     more vicktor ;;; shoku po te pyes une a ke jetuar ne ndonje vend demokrat si ne shqiperi ;;; a ke pare demokracie si ne shiperi ;; jo sma ha menja ne shqiperi ska demokracie e ka mbuluar korrupsioni e ka mbbuluar rama berisha basha nano me piselliqet e tyre ;; mos e mhatarro demokracine me korrupsionin;;; jetoj ne france dhe ju them SE RAMA BERISHA NANO BASHA DO TE ISHIN NE BURGJE QE ME KOHE PER KORRUPSON PER ABUE DETYRE .. DHE VEDHJE … NUK E DIID KU E KE BERE SHKOLLEN ..POR NGATERRON DEMOKRACINE ME KORRUSPIONIN .. DHE SE KE KUPTUAR AKOMA SE ENVER SOCIOPATI LANE BREZIN E RI SHUUME SPIUNA KOMUNISTA QE BEJEN SI DEMOKRAT .. BERISHA RAMA BASHA SJANE DEMOKRATE JO JANE HEJDUTA ME CIZME ..MERCI . SHQIPERIA DEMOKRACIE ..HA HA HA BARCALETA ME E MADHE .. SHKO TUAJ RAMES BERISHES QE JANE HEJDUTA DHE DO TA SHIKONI KU ESHTE DEMOKRACIA .. MBARONI NE BIRUCA MEGJITHESE THONI TE VERTETEN ..

     Reply to this comment
     • Drenova January 9, 19:03

      Eliot francezi!
      Se pari ne komentin tend nuk ka arsyetim,por lojra fjalesh dhe nje llogjike te verber!
      Se dyti,ju antikomunistet pas pilafit keni 30 vjet qe derdellitni lufte kunder fantazmes se komunizmit,qe jo vetem nuk ka ekzistuar si ideologji,shtet etj,por se nuk keni qene ne gjendje t’i ballafaqoni me vepra derdellitjet tuaja kunder socializmit te Enver Hoxhes!
      Jetojme prej 30 vjetesh ne kapitalizmin tuaj,por meqenese qenke ne France po ta them i sigurte qe ti do jesh nga ata qe fle poshte urave mbuluar me plasmas,se nuk ke asnje njohuri nga sistemi kapitalist!
      Ne Shqiperi kurre nuk ka ekzistuar KAPITALIZMI,por feudalizmi otoman!
      Prej 30 vjetesh nuk ka funksionuar shteti ligjor,demokracia ka ekzistuar vetem ne leter,ndersa administrata publike eshte mbushur vetem me militante partiake,qe e trajtojne qytetarin si klient e jo si pjese e sovranit sic i cileson Kushtyetuta e RSH!
      Mos u merr me Enverin se del zbuluar,se Enverin nuk e mund dot as me sharje,as me shpifje,por vetem me vepora!
      Ne se doni ta mundni Enverin,bejeni jeten e shqiptareve me te mire se ai,bejini rinine shqiptare te mos ike neper bote ,por te gjeje te sotmen dhe te ardhmen ne vendin e vet!
      Te jesh i sigurte se 90% e shqiptareve,femije,te rinj,te rritur,pleq e plaka,sa te qetesohet pandemia do te largohen nga vendi se ketu nuk shohin asnje shprese se ky vend mund te behet!
      Ata qe linden ne 1990 sot jane 30 vjec qe jane rritur mes krimit dhe korrupsionit,te padrejtesive pa fund dhe nje shteti qe te perbuz cdo dite e ne cdo qelize te jetes!
      Me gjej nje vend ne bote ku qytetareve u mohohet e drejta per t’u ankuar dhe t’u jepet zgjidhje,pervecse ne kryeministri,sic eshte ketu?
      Pse keshtu veprohet ne France ku jeton ti?
      Edhe ne diktaturen komuniste qytetaret kishin te drejte te ankoheshin ne te gjitha hallkat e pushtetit,ne cdo zyre dhe epror te atyre ndaj te cilece behej ankesa!
      Por pas ketyre ankesave ndaj fajtoreve rrogtare merrej mase deri tek pushimi nga puna e jo si tani,qe as kryeministri nuk ta var teneqene!
      Eshte njelloj sikur ne trupin e njeriut te kete gjak dhe nerva vetem ne koke e jo ne pjeset e tjera te trupit gje qe sigurisht te vjen vdekja e sigurte!
      Keshtu eshte edhe ne Shqiperi:Shteti ka “vdekur” qe kur u mbylli gojen shqiptareve te ankohen duke fshehur krimet dhe korrupsionin ne administrate!
      UJKU UJKU,por CAKALLI PO BEN KERDINE!
      Besoj se e di kete fjale te urte popullore!
      Boll u moret me Enverin,por merruni me qeveritaret e sotem qe po na nxine jeten tone dhe femijve tane!

    • skenderi January 9, 17:47

     hala meresh me shqipon akoma se ke kuptuar se cfare formati ka, moralin e ka personal te familjes te trasheguar shkurt prone private nuk e ka ne bashkpronesi me komunitetin dhe kjo e ben shume qesharak dhe primitiv ,

     Reply to this comment
  • Fernando January 10, 14:27

   I nderuari Viktor!
   Keni trajtuar nje problem jetik te shoqerise shqiptare sot,por ne fund jo vetem nuk keni dhene zgjidhje,por na keni bere te zhgenjyer duke na thene se “Shqiperria do te ndryshoje kur te linde njeriu”!
   As me pak e as me shume kjo nenkupton se ne sjhqiptaret duhet te ulim koken para ketij realiteti,deri sa te linde “Jezusi” yne i ri!
   Dhe deri atehere,te mendjme vetem per boten tjeter se ne kete te sotmen nuk ka vend per shumicen e shqiptareve!
   Keni gabuar llogjike,i nderuari Viktor!
   Vertet shqiptaret jane te antaresuar ne parti te ndryshme duke ju nenshtruar lidereve dhe pushtetit te tyre,se keto 30 vjet te gjithe pushtetaret kane zbatuar parimin e te gjithe sundimtareve nder shekuj,qe “Lere nje popull te varfer se e nenshtron lehte”!
   Ne rastin tone,ky parim eshte zbatuar jo vetem sakte,por duke sjelle edhe risine e paprecedent ne bote,sundimin nen terrorin e propagandes gebelsiane!
   Sot shumica e shqiptareve nuk kane buke te hane dhe kur degjojne kryeministrin Rama,se “Shqiptaret kurre nuk kane vuajtur per buken e gojes,bile as ne mesjete”,ata HESHTIN dhe bile luten zotit,se “Po iku Rama do vije Basha” etj!
   Cfare pret me nga nje tufe e tille delesh pervec nenshtrimit?
   Por duhet ditur edhe nje veti jo e pa mundur e shqiptareve,se kur ndodhen nen shjtypjen dhe shfrytezimin me te pa skrupullt,mjasfton nje SHKENDIJE qe ata te marrin flake si ne 97-ten!
   Se DRUTE jane gati ne pyll,por ato ndizen vetem kur marrin nje shkendije,qe te shkrumbojne tere pyllin!
   Pra edhe shqiptaret,ku shumica ndodhen te zhgenjyer e te pashprese,qe te ngrihen e te shkallmojne prangat ,qe u kane vene sundimtaret,mjaftojne te kene nje shkendi dhe atehere mjhere politikanet qe nuk do dine ku te futen!
   Dhe kete shkendije mund e duhet ta jape i pari SHTYPI,si i vetmi pushtet i katert,ne opozite te perhereshme me te gjitha qeverite!
   Jepeni kete shkendije dhe do shikoni se ne “ZJARRIN” e revoltes popullore ne mbrojtje te demokracise,do te dalin edhe “Njerezit e rinj”!
   Keshtu ka ndodhur kudo ne bote!
   Se hekuri rrihet i nxehur e jo i ftohte!

   Reply to this comment
  • Remo January 10, 15:57

   Viktor Mala u ka bere nje kronologji te percipte ngjarjeve qe kane shoqeruar kete vend ne gati nje shekull. Me mire do te ishte te fokusohej ne keto tre dekadat e fundit!
   Ketu ka ndodhur edhe tragjedia me e madhe e jona, e me te drejte shkruan se: “Ne, vendin e fyejme,e djegim dhe e grabisim per “te miren” vetjake apo partiake, por nuk jemi te gatshem te paguajme taksa apo te bejme nje pune ne sherbim te komunitetit te cilit i perkasim”, mbase jo te gjithe! Nje pjese e mire e popullit u perzu me genocid nga syte-kembet e propogandohet te ikin sa me shume! Perse? Ai Popull atje as zgjedh e as zgjidhet, as voton e as votohet, per fatin e keq shumica jane indoktrinuar aq keq me Partite sa nuk arrijne te kuptojne se cfare permban ai program qe parti-bandat u servirin! Jane aq te dale boje sa me 25 prill do jete dita e turpit, me e madhja e 30 viteve! Perse do shkojne njerzit ne ato qendra votimi?! Deshtimin si ne Shqiperi nuk e ka perjetuar asnje vend tjeter ne Europe!! Cakenjte e vjeter me gen te ri, vetem kaq ofron ajo menù e asaj dite!!

   Reply to this comment
   • Bertrand January 10, 22:22

    Shqiperia do te ndryshoje,kur ju shtyp[[i si pushtet i katert te mos beni lojen makabre antioshqiptare se gjoja Antikomunizmi,qenka me e mira e ketij populli!
    A nuk mjaftuan 30 vjet per te mbushur mendjen se ANTIKOMUNIZMI eshte ANTISHQIPTARIZEM?
    Cfare bene per shumicen e popullit keta antikomunistet,pervec se vete mbushen llogarite bankare me miliarda,ndersa shumicen e popullit e lane te vuante per buken e gojes?
    A nuk ishte ARMIQESORE shkaterrimi dhe grabitja e te gjitha pasurive kombetare ne emer te luftes kunder fantazmes se komunizmit?
    Kujt i sherbyen mohimi dhe baltosja e Luftes Antifashioste Nacional Clirimtare dhe deshmoreve dhe partizaneve heroike qe shpetuan zhdukjen perfundimtare te Shqiperise si shtet?
    Kujt i interesuan rrenimi i arsimit,shendetesise,bujqesise,mjedisit,tokes bujqesore,veprave bonifikuese,zaptimi i tokes bujqesore sikur te ioshte placke lufte?
    Kujt i interesonte baltosja e artit,kultures,letersise,shkences,sporteve etj ne kohen e socializxmit?
    Si mund te hidhet balte mbi 50 vjet jete,mund e sakrifica te nje populli te tere,sikur ato i beri Enver Hoxha?
    Po vete Enver Hoxha,meqenese cilesohet diktator,pse nuk i prishi ndertimet e kohes se fashizmit,si ndertesat e ministrive etj apo xhamite dhe kishat monuimente te kultures,por i ruajti dhe mirembajti shume mire?
    A nuk kane qene ARMIQESI ndaj popullit shqiptar te gjitha keto?
    Si mund te grabitej e tere pasuria kolosale e ushtrise aq sa sot nuk ka asnje te dhene se sda leke kane hyre ne arken e shtetit nga shitja e armatimit dhe municioneve?
    Kujt i sherbeu rrenimi i minierave,fabrikave,uzxinave dhe kombinateve,prertja e pyjeve,vreshtave,pemtoreve etj?
    Kujt i intereson qe as sot nuk del njeri e te kerkoje llogari per te gjitha keto krime kunder popullit shqiptar?
    Ja,pra i nderuari Viktor,NDRYSHIMI I SHQIPERISE DO TE FILLOJE VETEM ATEHERE KUR T”U BEHET GJYQI I HISTORISE KETYRE 30 VITEVE te sundimit otoman,qe e kane kthyer Shqiperine si ne kohen e pushtimit turk ne SHTET TAKSIDAR,sepse Rama i ka privatizuar te gjitha sherbimet shteterore duke i vene lakun ne fyt popullit shqiptar!
    Pa bere kete GJYQ POPULLOR as te mos i shkoje ndermend njeriu se do te filloje ndryshe Shqiperia!
    Fillojeni ju si gazete,ndizeni shkendijen e pare,qe te marre “flake”revolta popullore kunder shtypesve dhe shfrytezuesve te eger te ketij populli qe nga Sali Berisha e deri tek Edi Rama!

    Reply to this comment
  • Shpiragu January 11, 10:58

   Zoti Viktor!
   Qe ne titull keni vulosur deshtimin e misionit qe i keni vene vetes duke bere kete shkrim!
   Se kush e ka fajin e dine edhe femijet,ndersa ju duhet te spjegonit se cfare duhet bere per te vene me shpatulla pas murit te gjithe sundimtaret qe e cuan Shqiperine 100 vjet pas edhe me heshtjen e nderkombetareve.
   Akoma do vazhdojme te konstatojme pa mbarim apo te therrasim “UJKU,UJKU,kur CAKALLI RAMA po ben kerdine?
   Pse nuk vini gishtin ne plage dhe te botoni shkrime,se pse duhej Rama te privatizonte te gjitha sherbimet shteterore dhe bashkiake,pse duhej te behej ortak me privatet ne te ashtuquajturat PPP korruptive,qe kane gllaberuar te gjithe buxhetin e shtetit me kosto katastrofike?
   Kush e kontrollon diktatorin Rama ne gjithe keto hovardara me lekun e popullit?
   Ka plot te tilla,prandaj mos u merrni me filozofi roze tymuese,qe pervec llomotitjes se lexuesve tru shplare me komente adnje qime bythe nuk i iken Rames nga keto shkrime!
   Permende Migjenin,por nuk po shkruan si Migjeni,qe i beri radiografine regjimit te satrapit Zogoll,ndersa ju keni frike t’ia numeroni te gjitha Rames se eshte DIKTATOR e jo autokrat e te tjera lajle lule te embelsuara!

   Reply to this comment
 2. Adih January 9, 03:02

  Bravo ,nje shkrim brilant ,dhe te jete kembane alarmi per te gjithe shqiptaret ,kur te perballen para kutive te votimit ne prill te ketij viti . . Nuk dua te zgjatem ,e di do kete shume komente ,ti leme radhen ,por dua ta mbyll duke trumbetuar dhe i luem Zotit te madherishem ,qe EDI RAMA te jete katovicari i fundit .Dhe kete duhet ta beje e ta vendose rinia ,qe ka ADN te re, gjak te ri e te paster .Ka ardhur koha ,per interesin e te gjithe popullit te neperkembur shqiptar , qe te votoje kesaj here ,komplet parti te reja , pa kompleske , me dinjitet e me principe perendimore .Larg PS ,PD e LSI ,i provuam , na vodhen ,na rrembyen me dhune dinjitetin ,te pirdhen ,dhe ti perballen drejtesise .Kujdes o popull ,kur te votoni se do na mirni ne qafe ,e jo sic na keni mare ne qafe deri me sot .Rrini nje here dreqi ta mare ,pa mare dy karroqe miell qyl?!

  Edhe nje here ,faleminderit dhe respekt per ju z Viktor ..

  Reply to this comment
  • Alter Nativa January 9, 16:04

   Larg PS, larg PD, larg LSI… dhe sa më pranë… HIÇIT ?

   Eh sa i mënçur më je o adihu firifiuuuu.

   Po mirë mo mirë, nuk jemi kondra, as me viktorin dhe as me ty, se funfja gjithë sa shkruhen pak a shumë i dinë të gjithë.

   Fakti që një popull, i cili tashmë e ka humbur dhe atë pak dinjitet me të cilin krenohej gjatë diktsturës, po thyen rekorde botërore për nga “dëshira e zjarrtë” për të braktisur në mënyrë masive të vendlindjen, dëshmon qartë se i ka ngordhur dhe shpresa e fundit e 2013-ës, dhe jo më të presë vezën e kuqe prej sundimtarëve të të gjitha kohërave.

   Votuesit tek ne, qofshin këta qytetarë të shkolluar, të ndershëm e të papolitizuar, e qofshin çapaçula rakitikë që s’dinë gjë tjetër se ç’të bëjnë përveç kacavjerrbes pas ushkurrit të brekusheve të afendikoit, ç’është e vërteta s’kanë zgjedhur dhe as e kanë patur mundësinë të zgjedhin dot kurrë. Viktori i bie botës rreth e përqark, për të thënë të vërtetën e hidhur se një popull i përçarë keqazi dhe i lënë ndër shekuj qëllimtazi në errësirë, vështirë se mund të kthjellohet me sot me nesër për nevojshmërinë e unitetit dhe besueshmërisë ke njëri-tjetri, për të mundësuar dikur krijimin e një grupimi, brenda të cilit të identifikohet qartazi përfaqësimi përmes ajkës së intelektualëve shqiptarë.

   Reply to this comment
  • 666 January 12, 13:11

   Bravo Adih,qe vlereson artikullin,por dua te te pyes:A te ka bere pershtypje konkrete ndonje koment rreth tij?
   Se eshte mire qe te dish edhe alternativat e tjera se ndryshe behemi te gjithe ushtare e jo qytetare!
   He,te kam rixha,se duket qe shumica e komentuesve duket qe gjykojne si BAGETI,pra amin o hoxhe!

   Reply to this comment
 3. faro January 9, 04:50

  Me vjen sh keq Viktor, por të dija shumë më të thellë!
  Mos I bjer më qafë popullit! Mos Harro, se edhe përveç atij populli shkatërrues në Amerikë, është edhe pjesa dërmuese, që as nuk u shfaq për të Mbrojtur Kapitolin nga shkatërruesit, por e ndiqte gjithë dhunën e shkaterrimin, përmes ekranit.
  Pra ishte populli I HESHTUR ky, si kudo në BOTE.
  Shqiptari e ka treguar veten historikisht, kur ka patur DREJTUES të zot.

  Reply to this comment
 4. Erdogan January 9, 05:05

  Po nuk u cliruat nga Tur-qia zoti Malaj dhe te nderoni Identitetin,Historine,Toponimet e ndryshuara Greke ne turke apo Latine ky vend (land) nuk ben prokopi.

  Reply to this comment
 5. xhambasadori January 9, 05:15

  Zoti kryeartikullshkrues

  e ke bere lemsh historine

  Mos ngaterro shtetin dinjitoz shqiptar ne kohen e Ahmet Zogut dhe te Enver Hoxhes me keto demonkratet e sotem qe jane “Stateless”

  Ishin si ishin nga ngjyrat Ahmeti me Enverin ligji zbatohej. dhe te huajt (xhambasadoret) e asaj kohe nuk dilnin kaq hapur dhe shemtuar si kemi arvizute ,lute dhe tele-kimeten
  .
  Nuk e di pse analistet zhurme medhenj shqiptare perfshire dhe stafin e Dites nuk thone shkakun kryesor qe shume thjeshte eshte si me poshte vijon:
  .
  Jam I sigurte qe historia shume shpejt do denoje ngjarjet macabre ne 1991-1992..
  .
  Konkretisht:

  Prishja e votimeve te 31 marsit 1991 nga miqte tane perendimore…

  organizimi I 2 prillit 1991 si puc shteti nga elezbiberoamerikanet me banden e tropojes….

  prishja e qeverise stabilitetit ne 4 dhjetor 1991

  marrja pjese e ambasadorit Rajerson ne Votime (qe nuk ndodh as ne vende koloniale)

  jane shkaku kryesor qe ai vend do shkoje keq e me keq (prisni se nuk keni pare gje akoma).nese nuk I denoncojme sot me force

  Pra doktrina kanibale makartiste e shembjes komunizmit nga komunistat me te dhjere tip Saliu

  do kete impact shekullor si ne kohen e pas Gjergj Kastriotit nese nuk themi keto te verteta

  Ne vend te mbylljes:

  I nderuar kryeartikullshkrues

  Mos krahesoni ( barazoni) burrat e shtetit
  si Ahmet Zogu apo Enver Hoxha
  me demon- kratet e pas 1992
  qe jane kthyer ne mantenuta
  te nje regjimi ambassadorial porno-perendimor (vijon)

  Reply to this comment
  • Julia January 9, 07:51

   Sali qeni futi frymën e shkatërrimit,vjedhjes së shtetit.
   30vjet vetëm ajo gjë është bërë.
   Tani kjo kulturë dhe ndërgjejgje i ka futur rrënjët shumë thellë.
   Derisa kemi po këto fytyra të njëjtë politikanësh hajdutë,shkatërrimtarë, them se keq e më keq do shkojë Albania.

   Reply to this comment
   • Zzz January 9, 09:30

    Ua ua uaaaa saliu qeni na e paska FAJIN dhe per fajin e saliut i ndershmi EDI mlodhi ne parti te gjitha prostitutat dhe tutoret e tyre ne PS dhe ne parlament te gjithe kriminelet dhe vrasesit me pagese dhe urdherusit e tyre te gjithe trafikantet dhe perdhunusit aqe sa i dolen ne pah dhe breket e grisura qe eshte dhe sinonim i PPSH

    Reply to this comment
    • Julia January 9, 16:46

     Buzët me qumësht vëllai, atëherë dhe tani i paske ti zzz.
     Sali qeni që ta dish ti në vitet ’90 doli dhe tha “i shkatërroni të gjitha”
     Dhe i shkatërroi e vodhi të gjitha.
     A e di ti që treni shkonte deri në Pogradec dhe ishte plot me studentë dhe njerëz për punë të ndryshme.
     Ky është një shembull mesatar në krahasim me shumë shumë gjëra të rëndësishme. Fajdet(piramidat,lufta veri-jug) . Cfarë emri ti i vë ?
     Po po po Sali qeni e ka fajin për të gjitha.
     Kur them Sali qeni ,përmbledh Meksi,Meta,Godo,Nano,Ruçi,………………………………………………………….

     Reply to this comment
  • për një gen të ri January 9, 08:11

   Gen amerikan,italian,grek,turk serb,maqedonas,malazez ..? Se shqiptar puro mos te rrej menja! Cdo shqiptar qe hyp ne Karrike pushteti devijon drejtimin ne varsi te qeses ndihmave dhe rrymave te ndryshme! Shqiptaret jane armiq te shqiptareve Nuk e duan njeri tjterin dhe nuk e ndihmojne njeri tjetrin!
   Ose do ta ta ndihmojne me ndermjetsine e Allahut, Ose me ndihmen e Jezu Krishtit, Ose me Deshmitaret e Jehovait ose me Evagjelistet Protestate!
   Dyert jane te shyqera te hapura dhe ne Shqiperi ska si te ndodh ndrsyhe

   Lulezojne 100 shkolla, 100 Lule 100 flamur 100 rryma!

   Keto muk kane asnji baze shqiptare te gjitha jane ne ndihme te shqiptareve, per ti percare dhe sunduar ata
   per te Urryer njeri tjetrin!

   Idealistet shqiptare kane vdekur!

   Reply to this comment
  • Çontralisti January 9, 17:02

   Heu bre Ded mavrija… Me sa po vrej qi ko e paski kthy mrapsht ne ti likurën e kunadhes.

   Qysh kur ke fillu ne ti me e lëpi me llap bustin satrapit të burgajetit?

   Deri dje ngele duke postu ate letrën e famshme të Saraçinit për atdheshitjen që i bëri Pashiçit, kurse sot po dashke me ja luçidu surratin me boj rozë. Qysh kshu bre Ded, apo ashtu t’ka urdhnu ai aqe nolt?

   Reply to this comment
 6. Arben January 9, 07:02

  Është e shkruar e zezë mbi të bardhë londër, qershor 1913, shqipëtarët skllevër rusi + perëndim.
  Ai që refuzon t’a pranojë, si puna e shokut viktor, është pjesë e kësaj loje

  Reply to this comment
 7. DURRSAKU January 9, 09:03

  po patet njerez inkompetent ne krye keshtu do te ndodhe. ne kemi njerez te rinj dhe te pregatitur per ta marre stafeten ,por ne jemi popull mufke(te papjekur) .Pa nje revolucion intelektual ne kurre s’do te bejme perpara.ne jemi popull alkolik,kafegjinj, seksista.Ne s’na pjerdh per shqiperine,per kombin,per flamurin..Bota tallet me ne.

  Reply to this comment
 8. Populli January 9, 09:10

  Moj Shqiperi, e mjera Shqiperi,
  me keta pushtetare krejt faqezi

  …ne fillim katundari i Bulgajetit,
  (mori e vu vet spaletat e mbretit)
  …pas tij erdh nje Hoxhe nga jugu,
  (ky vrau shqiptar me shum se turku)
  …pas Hoxhes erdhi nje Kok susak,
  (ky i la shqiptaret pa buke ne bark)
  …pas Kok sapllakut, nje malok-muti,
  (ky gjith shqiptaret neper fajde i futi)

  …ama sot ne pushtet nje Piktor-koti,
  mbi te gjithe te tjeret ai me IDIOTI !

  Reply to this comment
 9. DURRSAKU January 9, 09:29

  ore viktor !kemi te njejten moshe,kemi mbaruar shkollen ne te njejtin vit, po aman or derezi akoma se ke kuptuar kush e ka fajin ? apo…..

  Reply to this comment
 10. Mala January 9, 09:56

  E verteta eshte e madherishme,ajo njihet,duket e shihet.Zogu e vodhi, e shiti dhe e t radhtaoi Shqiperine dhe shqiptaret.I var feroi dhe 90% i la anafabet.i hapi Italise deren e push timit dhe iku duke vjedhur edhe thesaqrin e shtet it .E nveeri e lar goi fasizmin e ndertoi “pushtetin popu llor” ne sist em komu nuist e rindertoi shtetin me forca t e vgeta ie shkolloi populin. Salihu ne emre te d\”deokr acise e riktheu vjedhjen e var ferin e shqipt areve.Rama e rrinxorri nga kaosi e tete vjet e krijoi Salo me k anin e tij.Kjo pa asnje anim eshte e verteta qe nuk don mjeshtri, dhe me thene hapur e pa lakadredha

  Reply to this comment
  • miqesisht January 9, 10:14

   Enveri oj ti “Mala” nuk i paska shkollu te gjithe se ja, paska lene analfabete boll si ti qe nuk di te shkruash as sa nje femije i klases pare (as emrin Enverit nuk di me e shkruajt)… Lexoje, lexoje c’ke shkru e do qeshesh me traplliqet tuaja.

   Reply to this comment
  • Remo January 10, 00:53

   Hahaha, sa keq ky Mala me lart!
   Me nje fjale, kur flitet per Partine, nuk mund te marresh as fryme! A thua vertet se e ka bere ndonje qenie humane ate shkrim?! O Mavri….
   Po Viktori, perse lodhet kot?!

   Reply to this comment
 11. Paul Tedeschini January 9, 09:57

  Ja shkaku i gjendjes se sotme te shqiptarve.

  Pjese te nxjerrun nga “Përshëndetje të gjithe vëlleznëve dhe motrave shqiptare: gëzuar vitin 2000“, nga Profesor Sami Repishti, Baldwin, New York, USA 01.01.2000.

  “…Mbas vdekjes së Skenderbeut traktati i 1479-s në mes Venedikut dhe Sulltanit njohu pushtimin otoman të Shqipërisë. Dritarja e Botes Perendimore iu mbyll Shqiperisë pikërisht në nji kohë kur era frymëdhanse e Renaissances (Rilindjes) dhe idete fisnike të Humanizmit po krijojshin nji Europe të Ré me nji etje të vrullshme per njohuni të reja, per hapsina dhe nji botë të ré me nji zhvillim të lirë, të pakufizuem të shpirtit kerkues e thellësisht njerzor.
  Pamvarsisht nga faktori fetar – që mbetet gjithherë nji çeshtje krejtësisht intime per çdo ndergjegje personale – okupacioni otoman ka nxjerrë Shqiperinë nga historia e kontinentit europian dhe e ka denuar atë të jetë nji krahinë e harrueme mbrenda nji perandorie të mbyllun, me kulturë të kundert nga ajo e Europes, që po rilindte në Perëndim…“.

  Reply to this comment
 12. demo January 9, 11:29

  Zoti Pol tedescu.
  Venediku ja mbylli portat dhe dritaret e Perendimit Skenderbeut edhe ne 1448,kur nenshkroi nje marreveshje me sulltanin,per ta shuar shtetin shqiptar,por zoti Skenderbe pasi dermoi forcat turke te Ibrahim beut ne Oranik,ju kthye Venedikut ne Shkoder dhe e beri kashte e koqe.
  Mua me vjen keq qe duke i sherbyer Venedikut,e pesuan nga “i tmerrshmi” edhe shume fshatare shqiptare te Shkodres,Danjes,Drishtit,Sapes,qe u dogjen dhe plackiten
  Keshtu e cau rrugen drejt Perendimit Skenderbeu dhe Papa i Romes qe kishte kycet e Portave te Perendimit ,ja bekoi fitoren e dyfishte ne te njejtin vit(1448)
  Sot rolin e poshter te Venedikut e ka marre Greqia,ndersa di Rama nje hamza tradhetar pazarxhi i pabese.

  Reply to this comment
 13. Vari saliun January 9, 11:31

  Per cfare geni behet fjale?!!dardha ne dardh bie.
  Ne rast se ti pret gen me te mire njerez ordiner qe kane arritur majat me mafiozlleqe dhe qe ne trushplaret i mbajme per njerez te medhenj,mos prit kurre se nga ata po ordinere e mashtrusa do dalin.
  Ti pret qe nga iliri dhe monika e co qe jane nen nivelin mesatar te njeriut te zakonshem,te dalin shkencetar…
  Apo pret nga muli e nard ndoka qe eshte tipiku i budallait …..
  Lista eshte e pa fundme.
  Ja ku e ke brezin e ri,cuni faros,goca azemit,sypeshkaqeni saliut me shitsen e brekeve, salianji me griden,cfare kane bere keta qe jane futur ne parlament,cfare i kane dhene ketij vendi,popullit jo e jo…
  A kane kontribuar keta duke vene ndonje tull per kete vend..
  Kush i mban?ne qe jemi ordiner e trushplar me keq nga ata qe na mashtrojne..
  Te 140 partite jane mbushur me te tille dhe mos prit te lindin gene te mikelanxhelos apo njerezve te shquar…

  Reply to this comment
 14. Zamira January 9, 11:36

  Me pelqeu analiza dhe mjaft komente. Sidomos vjersha e fundit. Por une mendoj qe njeriu i ri, nuk mund te pritet nga ndryshimet e ADN se. Ky eshte fatalitet.Kur do te dale dikush i respektuar, qe te synoje te mbledhe rreth vetes njerez qe mendojne si ju? Minimalisht te beje thirje te bojkotohen votimet. Per t’ju dhene nje mesim. Pastaj hapat e tjere.

  Reply to this comment
 15. Lili January 9, 11:43

  Qe shqiptaret duhet te çlirohen nga partite, kjo eshte nje domosdoshmeri se vetem kur si sytetare do te guxojne me ndeshkuar nje qeveri qe deshton ne premtimet e veta , vetem atehere behen te lire me kerkuar e vendos per nje alternative tjeter sm.
  perndryshe pse te ndryshojne kajsjen e tyre pushtetaret tone, mbasi kur s’i ndeshkojne militantet e verberuar !
  Pastaj duhet te mesojme cka eshte shteti e pse eshte shteti: per oligarket apo per gjithe qytetaret ? E si behet shteti per gjithe qytetaret .
  Ligji po nepermjet te deleguar te vete po edhe e drejta me i revokuar kur deputete kur nuk respektojne premtimet, nepermjet rivotime e referendume!
  Po shembull per autoamnistine qe deputetete tone po duam me votuar: pse nuk pyetet popullin a pranoni a jo kete ligj per amnisti?!
  Pushteti t’i rikthehet qytetarit e jo sultanit qe utdheron miletin e tij sipas qefit te tij!
  Pra po fuhet te çlirohemi nga mentaliteti i robit te politikes edhe te mos nenshtrohemi vullnetarisht tiranit siç e thot LaBeotie!
  Ne rastin tone , sa per fillim fuhet te clirohemi nga slogani nuk ka ma te mire e ose pdja ose psja!
  Ka alternativa tjera! Shikoni ma mire e va otoni jashte atyre qe ju dhunojne qe 30 vite !

  Reply to this comment
 16. Shqiperia nji Komb qe person Mutaycione cdo 50-vjet e painteresuar per asnji lloj mbrojtje Vaksine ! January 9, 11:54

  Eshte korrekte te analizoshe te kaluaren ,sepse nga
  dobesit e te mirat e saja bazojme /ndertojme te Ardhmen !

  Mirpo pyetja eshte ;
  A ka deshire ne kte popull per te ndertuar te Ardhmen ?
  (30-vjetet e pseudoDemokracise flet gjithcka ,te kundertetn e saj ,shkaterrime ,vandalizem ,degjenrim total ne cdo qelize ze shoqerise gjithe vendit , nji shkaterrim Apokaliptik i Dirigjuar nga Diku aspak rastesishte nji Opera
  e injotanteve dhe Gen-it te Mutit turko-haxhi qamil/esadiste )

  Pra ,nji popull , qe ndoshta mendon te jetoj si njerez ,si bota e qytetaruar ,por qe nuk ben agje per te arritur ate qe deshiron !
  Nji popull ku ne cdo epoke ,ne krye te shtetit nuk eshte

  Inteligjenca e shoqerise ,por Ata qe duan te Huajt
  dhe kjo daton para qeverrise se Satrapit e Gen-it imoral
  Ahmut Zogollit , rrospis se Serbit .

  Komunizmi vendosi jopak pika mbi ( i ) ne shoqerine e Shtetin Shqiptare pamvaresishte Diktatit Komuniste ,

  solli Konceptin Shtet , dicka qe deri ne ate kohe ,nuk
  njihej ne Shqiperi ,per te cilen te gjithe jemi koshient .

  Kjo ure Komuniste qe mbante Shtetin Shqiptare e sherbente Historise dhe te Ardhmes se popullit shqiptare ,

  per te kaluar drejt Botes se Civilizuar (sepse dijme tashme ,
  se cdo popull ka Fazat e tija te zhvillimit ) dhe shqiptaret ,
  ne kohen e duhur Thirren drejt Europes mirpo nuk ja
  arriten dot ,sepse Ura e shqiptareve u Thye nga vet mbeturinat Komuniste ne Pushtet .

  (Pra analiza e Historise tone ,ka disa Kendveshtrime dhe
  rikuperimi i saj ,nese ne si shqiptare ,ja kemi arritur te
  kapim Defektin e vertete te Deshtimit hecjes tone neper Histori . )

  Kur them Ura u Thye ,nuk kam ktu parasysh vetem Doren
  e Te Fortit , Pronareve te Licenses se Demokracive qe
  po shperndahej vendeve ish Komuniste , as Sharlaatanin
  “Demokrate ” – injorantin salih berisha por Ata qe kishin
  Pushtetin ,Komunistet !
  Jo gjarprin Aliaj ne krye te Shtetit pooor gjithe ata qe perbenin Shtetin komuniste ,te cilet u treguan naive ,por edhe te papergjegjshem ne ate se Kujt po i besohej e
  Ardhmja e Shqiperise per te cilen nuk ben asnji Mendim ,
  por akoma me keq , vodhen gjithcka si Cakenj ,cfar trashegoj ai Shtet nga Komuniszmi duke u bere Miljoner
  brenda nates se ndryshimit te Sistemeve dhe nuk i interesoj aspak me Fati i Shqiperise !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Mirpo me kte Fakt ,nuk eshte konfrontuar asnjiher shqiptari ,vetem diskutohet ne tyme thjeshte per Konsum
  Kohe e mediatike ,pa nxjerr ne pah Gabimet ne Konstruksion-in e Shtetit qe pasoj e qe sot eshte sigurishte nji Deshtim i turpshem !!!!!!!!!!!

  Gabimet tona vazhdojne jovetem nga dobesite morale
  e intelektuale si popull ,
  ku Unifikimin e tij nuk e gjen asgjekundi e kjo jovetem
  ne mendime ,
  por e keqja tjeter eshte se shqiptaret nuk njohin akoma sot
  Konceptin shtet !
  Dhe vihet gjithmone verdall te kalures ne menyre Enigmatike !

  Analizat s’duhet te jene kaq te nderlikuara .
  Cilat jane shtyllat e shtetit ?
  -Zbatimi i Ligjit
  – Rrespoektimi me Rigorozitet i Kushtetutes
  te cilat jane te varura nga institucioni i Drejtesise !
  Ne Shqiperi ky institucion nuk ka funxionuar asnjiher
  ne zbatim te Ligjit apo Kushtetutes dhe kjo ka bere qe ,

  Shteti mos te funxionoje si shtet dhe gjithcka te degjenroje
  si ne cdo Shtet ku nuk funxionon Ligji e Drejtesia eshte ne
  anen e kundert te tij .
  Pra si perfundim ,dijme se ne ate vend e shtet , ku nuk
  funxionon Drejtesia ,aty dikton Krimi & Korrupsioni

  i cili grryen Themelet prej katroni te Shtetit te ri Demokratike . Mirpo per kte Shtyllen Kryesore te Shtetit
  Shqiptare ,
  qe perben Kalbesiren me te rrezikeshme qe mban kte shtet e rrezikon cdo dite qe kalon ta shtyje ne Gremine ,

  nuk ka pare asnji Analiste ,asnji medie asnji Intelektual,
  anji dele popull , mjerishte por vazhdojne vin anes Emrave te Politikaneve e drejtueseve te Shtetit nga paaftesia qe i karakterizon ne cdo kohe .

  Muhabet te mbare ne vazhdim …

  Reply to this comment
 17. Lalai January 9, 12:30

  Viktor je Fiks…!!!!!
  Pa teori te shumta….KËTA JEMI NE SHQIPTARËT!!!!!
  SHQIPTARËT KANË PJELLË KËTA SHQIPTARË…QË JU A KAN FUT SHQIPËTARËVE !!!!!

  Reply to this comment
 18. Z January 9, 12:35

  Te gjithe e dime qe demokracia ju dha Shqiperise nga
  armiqte e saj me fishek ne paje ,Saliun. Fjale Zoteri dhe perseri fjale! Nuk besoj se ka njeri qe nuk i di keto gjana qe thote Z.Malaj! Kemi qene ne sherbim te te huajve dhe vazhdojme edhe sot, sepse nuk ecim dot vete! Nje qeveri me nje president si Likja dhe opozite si Sali spiuni nuk mund te ece perpara! Dhe prape fjale Zoteri asgje konkrete!

  Reply to this comment
 19. Jimi January 9, 12:49

  I nderuar Viktor ! Pashket jane large….

  Reply to this comment
 20. Jemi kthyer me Koke poshte (180°) se e keqja Korrupsioni peshon me shume se vet Shteti i Shqiptareve ! January 9, 13:39

  tani pyetja eshte se si i behet me u ngrit ne kembe ?

  Bota na ka dhene te gjitha Lexionet por nuk jam i sigurt
  se ne vet shqiptaret ,
  duam te ngrihemi ne Kembe !

  Reply to this comment
 21. Zigur Qarri,gënjeshtari patologjik Edvin D’Rama,filloi fushaten me moton, “Shqipëria buzëqesh nën efektin e kokainës” January 9, 13:47

  Ne shkrimin (studimin shkencor) “KATUNDARIZMI – PROBLEMI I MENDËSISË KATUNDARE SI SËMUNDJE E POLITIKËS BASHKOHORE (I)” , Z.Shenasi Rama ka analizuar si askush tjeter më parë sindromen e shoqerise shqiptare.Z.Shenasi Rama ka arritur ne perfundimin,se struktura social-politike e shoqerise shqiptare eshte ne te njejtin stad me ate te Spanjes arabe te Shekullit 14-të,duke iu referuar mendimtarit arab Ibn Khaldun.Pra,ne jemi 700 vjet me vonesë.Ky eshte shkaku perse Z.Viktor Malaj propozon qe shqiptaret duhet te paisen me nje dokument ADN-je,qe te gjejme se kush eshte ai NJERIU i ri qe e kerkojm prej 100 vitesh.Por nga arsyetimi i Z.Malaj shihet se ai nuk kerkon verifikimin (leximin) ADN-s,por modifikimin e saj!Kjo nuk eshte e mundur,sepse procesi evolucionit eshte nje proces teper i ngadalte.Keshtu qe,duhet parë mundesia e nje mutacioni ne laboratoret e Craig Venter.Vetëm atehere do te kemi mutandin e deshirur nga Z.Malaj.Specifiteti ADN-s percakton edhe speficitetin kulturore te nje populli,qe do te thote,se mutandi i deshiruar nuk eshte më shqiptare!U mbars mali dhe polli një mi.Shkoi ku shkoi dhe frymen e mbajti tek Ilir Meta,Gruaja e tij dhe gogoli Berisha,qe ka pjerdhur me koh.Duhet te largohet Monika,jo Edvin D’Rama! Te marresh F.Çupin si pike referimi per ti dhene te drejte vetes ,eshte e njejta gjë si te citosh M.Bazen.Perse nuk citon F.Lubonjen,qe mund te thuash me plot gojen se eshte Michael Moore i Shqiperise?Fatos Lubonja e ka akuzuar hapur Edvin D’Ramen si hajdut (shoqeruar me dokumente) per fallsifikimin e siperfaqes së Teatrit,prandaj edhe e shembi bashibozuku.Jeni solidaruzuar JU me Lubonjen?Ku ishin moralistet
  kur nje grup QYTETARESH protestonin kunder Qeverise mafioze te”rilindjes”?Ne te gjith Boten,artistet,QYTETARET,fajesojn per shperdorim te pushttetit Qeverin,Kryeministrin,Presidentin,ndersa Intelektuhalet tanë sulmojn poziten,qe eshte e njeta gje sikur te fajesosh viktimen,eshte njesoj sikur te fajesosh Joe Biden dhe jo Donald Trump!Intelektualet jan barinjt e nje kombi,nese ata nuk kan integritet moral ashtu si Kryeministri,mos tregoni me gisht popullin.Ore,Edvin D’Rama ishte kunder testit te droges dhe vetingut per politikanet,Edvin D’Rama ka fallsifikur siperfaqen e Teatrit(me dokumente),Edvin D’Rama eshte perdorues droge,Edvin D’Rama eshte implikuar ne qindra afera korruptive,Edvin D’Rama ka marre borxh 6.7 miliard Euro por askush nuk e di ku ka shkuar ky Mal me Para,sepse nuk jan bere kurre transparent,Edvin D’Rama nuk ka mbajtur asnje premtim,pra ka mashtruar,Shqiperia nen qeverisjen e”rilindjes” po shpopullohet dhe ka tre herë më shume vetvrasje se sa vrasje….;-ju shqesojn ju keto fakte,apo jo?

  Reply to this comment
 22. Ethem Lalaj January 9, 14:34

  DITA: Shkrimi i sotëm në DITA i V.Malajt është një mësim i madh për gjithë Shqipëtarët e çdo moshe,ku fatkeqsisht sot dhe përherë shof se gazetën DITA e blejnë vetëm PESIONISTËT si puna ime,pasi RINIA është në Gjumë,Pas celularit,në Klubë,Pranë ndonjë parcele droge apo ndonjë bukuroshe në Shqipëri a jashtë saj.
  -Në mëngjes dëgjoi Rep.Tv ku flasin qytetarët a fshatarët,disa pa kuptim,tifoz Partish EKSTREM si idhulli tyre Sb që ndonse ka vrarë njërz e vjedhur pa kandar,Ata thonë përsëri se ” ..me Sb ishim më mirë,se me të nuk paguanim taksa,ndërtonim ku të donim apo na lejoi të mbanim dyfek..”,etj.
  -Unë si qytetar,Ushtarak pesionist,çudidem se tek ne memoria historike e bëmave e gjëmave të një drejtuesi:Presidenti,KM,Ministri..zgjat vetëm tre ditë.Meqënse kam lexuar bëmat e A.Zagollit,kam jetuar kohën e E.Hoxhës,S.Berishës,F.Nanos deri sot të Edi Ramës,mund të them me bindje se S.Berisha është POLITIQËNI më i keq në Shqipëri në 108 vite Shtet.Bëmat e gjëmat e Sb në 30 vite dihen tashmë.Por fatkeqsia qëndron se Ai ka HELMUARË MILITANTËT E KAMUR PREJ TIJ sa Ata të bëjnë gjëmën nëse i kundërshton.Në kohën e sundimit të tij u vranë mbi 20.000 njërz,200 në Tropojë.Kjo shifet në TV e krijuara në kohën e tij 92-213,,me analistët e paguar prej tij që çdo darke nuk lën askënd tjetër të flasi kundra tyre,,nuk pranojnë tu përmëndësh 2 prillin 1991 që horrat e Pd vranë 4 veta,,96,97,98,09,2019…21 janarin,Gërdecin,Rr.Kombit,Shitjen e detit,Dosjen ÇEZ,Lobimin Rus,Dosjen Babale,Spiunimin e UÇK,etj.Dhe përsëri me paturpësinë më të madhe kërkojnë të vijnë në pudhtet dhe mandatin e 3 të E.Ramës e quajnë përdhosje te Demokracisë.Duhet thënë se militantët e PD+LSI janë një prerje,Flasin si shefi,ofendojnë si shefi,urrejnë si shefi,shpifin si shefi..pasi nuk ka kush i ndalon,pasi moderatorët e TV bëjnë ato pyetje që u ka diktuar shefi dhe lejojnë TYMNAJËN NË STUDJO QË PO ÇUDIT BOTËN.
  -Në këtë kuptim populli thjesht nuk di të besoi,pasi DREJTËSIA si çelsi kryesor për të ndarë shapin nga sheqeri është kapur nga Sb që në 92,është në KOMA dhe 90 % e vdekur.Dhe nuk ka shpresë për tu bërë ndonjëherë deri sa të jetë mbi tokë dhe në politikën aktive në skenë a PRAPASKENË-S.Berisha,si fatkeqsi Kombëtare,në Shqipëri,Kosovë,ku prej tij helmohen edhe Partit si motra të PPE,ku çdo gjë që shkruhet në KONOSHQUP e mëson gjithë Europa,Azia,Amerika.
  -Unë nuk e vendos E.Ramën në listën e A.Zogut,E.Hoxhës,Sb,Im,Lb,Mk,F.Mediut,etj.Pasi në 7 vjet nuk ka dosje e vidio me zë e figurë për VJEDHJE E VRASJE.
  -Ndaj në Shqipëri paraprakisht duhet të ishin në burg ATA QË SHKATËRRUAN SHQIPËRINË ME TERAPINË SHOCK E ÇEKUN E BARDHË,ATA QË NË 30 VITE KANË VËNË PASURI TË PA LIGJËSHME POLITIQËN,GJYQTAR,PREKUROR,QË NGA 1992.Por kush duhet ta bëjë këtë veç GJYQSORIT..!? Dhe drejtësia me plepist 6 mujor nuk bëhet.
  -SHBA+BE që kanë marrë përsipër të bëjnë drejtësinë tek ne besoi do të deshtojnë me “nder”.Qofsha i gabuarë.
  -Se Këtu po sabotohet ligji e triumfon Maliqi,fshihet,falet hajduti,vrasësi..!
  -Kështu,krimineli Dritan Dajti vrau 4 polic në Dirrës dhe po falet pse babai tij ka qënë kuzhinjer i Sb-President.Marrëzira të tilla ka me qindra,mijra..! Ndaj ka ngecur në vënd në 30 vite demokracia tek NE.
  -Vetëm krijimi i një GJYKATE ND/KOMBËTARE 5-8 vjet MUND TË ARRESTOI E SEKUESTROI PSURINË E HAJDUTËVE E VRASËSVE NË SHQIPËRI.
  -Flm DITA,Flm V.Malaj.

  Reply to this comment
 23. dyshuesi January 9, 14:51

  Gjithmone mendoj demokeacia nuk behet me urdher nga jasht. Kur rezuam sistemin monopartiak patem iluzionin se erdhi demokracia. Por heqija e diktatures nuk vendos automatikisht demokracine . Shqiperia eshte nje prove e kesaj te vertete. Me shembjen e diktaures nuk erdhi demokracia por rrupallokracia . Edhe z. Viktor kerkon te thote se demokeacia eshte se pari mentalitet i nje grupi , komuniteti, popullsie. Per rrjedhoje demokeacia nuk mund te vendoset me urdher pershkakse eshte mendesi. Menyra se si angazhohemi ne vendimarje sa e ndjejme pergjegjsine te votuarit , percakton ate se sa e vlersojme ne, sa e deshirojme ne demokeacine si sitem politik. Ne biseda te ndeyshme degjoj qe perdoret batuta ” ska ndalime tani thuaj ç’te duash bej ç’te duash” . Si perfundim them qe ne pas rrezimit te diktatures vendosem ate qe perceptonim si demokraci , dmth rrumpallokracine. Shembulli se si u sollem me pronen qofte privat qofte publike, vlerat e krijuara nga sistemi i kaluar, (ato qe ishin) tregojne se ç’kuptonim me demokraci ne ato fillime . Por si eshte situata tan ? A kemi ndeyshuar mendje ne nje mase te atille te popullsise qe te mund te detyroje te tere masen e popullit qe te respektoje demokracine ? Pra a e bejme dot demokeacine?

  Reply to this comment
 24. Heretiku January 9, 15:56

  Nuk behet buke gruri me miell thekre.

  Reply to this comment
 25. Gzim Kulufi January 9, 15:58

  Edhe Viktor Diogjeni po kerkon sot me qiri ne dore ne drite te diellit njeriun, nderkohe qe anti-njeriu e perqesh prej mijra vjetesh, duke i thene: e shikon more Diogjen, kete mirqenie te deri-sotme e arrite permes meje, makutit dhe te babeziturit! I thote Viktor Diogjeni: jo-jo, makuteria dhe bazia jote eshte permbajtur permes ligjeve, qe bene njerezit e pergjegjshem! Ha-ha, e perqesh serish makuti, po ato une i pranova, more kukudh, sepse doja te mbijetoja vete! -E shikon, i pergjigjet Viktor Diogjeni, edhe sot une nuk po kerkoj me shume, por te te permisoj ty dhe gjithe shoqerine permes ligjeve, e per kete duhen njerez dhe jo anti-njerez! Anti-njeriu kalon peshtypen poshte dhe i flet njeriut te drobitur Viktor Diogjenit: -Perpiqu pra, perpiqu, per aq sa vendi im si anti-njeri nuk perzihet me vendin tend te ngopur me vargje migjeniane!

  Reply to this comment
  • dyshuesi January 9, 21:13

   Respekte per komentin .Me shume stil . Njeriu dhe anti-njeriu eshte koncepti qe , mendoj , se perfaqeson metaforikisht dy sistemet socializmin dhe e kapitalizmin. Socializmi =njeriu =humanizmi= te derjtat e qenies njerezore (te drejtat e njeriut)= solidaritet me hallexhiun= shperndarje e te mirave materiale ne menyre te barabarte = dinjitet me baze te qenurit njeri . Kapitalizmi = anti-njeriu= efiçence maksimale per fitim maķsimal nga puna e njeriut = grumbullim sa me shume sa me shpejt i pasurise personale=individualizem sa me i spikatur= dinjitet me baze te qenurit i pasur= e drejta e prones dhe e pronarit. Dialogu qe improvizoni ne komentin tuaj qendron edhe po te zevendesojme me metaforat perkatese.

   Reply to this comment
 26. Zigur Qarri,gënjeshtari patologjik Edvin D’Rama,filloi fushaten me moton, “Shqipëria buzëqesh nën efektin e kokainës” January 9, 16:46

  Ne shkrimin (studimin shkencor) “KATUNDARIZMI – PROBLEMI I MENDËSISË KATUNDARE SI SËMUNDJE E POLITIKËS BASHKOHORE (I)” , Z.Shenasi Rama ka analizuar si askush tjeter më parë sindromen e shoqerise shqiptare.Z.Shenasi Rama ka arritur ne perfundimin,se struktura social-politike e shoqerise shqiptare eshte ne te njejtin stad me ate te Spanjes arabe te Shekullit 14-të,duke iu referuar mendimtarit arab Ibn Khaldun.Pra,ne jemi 700 vjet me vonesë.Ky eshte shkaku perse Z.Viktor Malaj propozon qe shqiptaret duhet te paisen me nje dokument ADN-je,qe te gjejme se kush eshte ai NJERIU i ri qe e kerkojm prej 100 vitesh.Por nga arsyetimi i Z.Malaj shihet se ai nuk kerkon verifikimin (leximin) ADN-s,por modifikimin e saj!Kjo nuk eshte e mundur,sepse procesi evolucionit eshte nje proces teper i ngadalte.Keshtu qe,duhet parë mundesia e nje mutacioni ne laboratoret e Craig Venter.Vetëm atehere do te kemi mutandin e deshirur nga Z.Malaj.Specifiteti ADN-s percakton edhe speficitetin kulturore te nje populli,qe do te thote,se mutandi i deshiruar nuk eshte më shqiptare!U mbars mali dhe polli një mi.Shkoi ku shkoi dhe frymen e mbajti tek Ilir Meta,Gruaja e tij dhe gogoli Berisha,qe ka pjerdhur me koh.Duhet te largohet Monika,jo Edvin D’Rama! Te marresh F.Çupin si pike referimi per ti dhene te drejte vetes ,eshte e njejta gjë si te citosh M.Bazen.Perse nuk citon F.Lubonjen,qe mund te thuash me plot gojen se eshte Michael Moore i Shqiperise?Fatos Lubonja e ka akuzuar hapur Edvin D’Ramen si hajdut (shoqeruar me dokumente) per fallsifikimin e siperfaqes së Teatrit,prandaj edhe e shembi bashibozuku.Jeni solidaruzuar JU me Lubonjen?Ku ishin moralistet
  kur nje grup QYTETARESH protestonin kunder Qeverise mafioze te”rilindjes”?Ne te gjith Boten,artistet,QYTETARET,fajesojn per shperdorim te pushttetit Qeverin,Kryeministrin,Presidentin,ndersa Intelektuhalet tanë sulmojn poziten,qe eshte e njeta gje sikur te fajesosh viktimen,eshte njesoj sikur te fajesosh Joe Biden dhe jo Donald Trump!Intelektualet jan barinjt e nje kombi,nese ata nuk kan integritet moral ashtu si Kryeministri,mos tregoni me gisht popullin.Ore,Edvin D’Rama ishte kunder testit te droges dhe vetingut per politikanet,Edvin D’Rama ka fallsifikur siperfaqen e Teatrit(me dokumente),Edvin D’Rama eshte perdorues droge,Edvin D’Rama eshte implikuar ne qindra afera korruptive,Edvin D’Rama ka marre borxh 6.7 miliard Euro por askush nuk e di ku ka shkuar ky Mal me Para,sepse nuk jan bere kurre transparent,Edvin D’Rama nuk ka mbajtur asnje premtim,pra ka mashtruar,Shqiperia nen qeverisjen e”rilindjes” po shpopullohet dhe ka tre herë më shume vetvrasje se sa vrasje….;-ju shqesojn ju keto fakte,apo jo?

  Reply to this comment
 27. FATMIRI January 9, 20:48

  DO NDRYSHOJ KUR TE VDESI BERISHA

  Reply to this comment
 28. xhambasadori January 9, 23:12

  Contralist gezuar vitin e ri 2021

  i mire apo i keq zogut i kam dhene 1 pike dhe e kam kualifikuar burre shteti me “sh” e vogel

  ja dhe fakti me poshte

  Cilët ishin njerëzit e afërt të Ahmet Zogut një vit para pushtimit
  Dr.Hasan Bello January 1, 2018 11:10

  komenti im (I fundit)
  Burrat e shtetit qe kane qeverisur shqiperine si Ismail Qemali..Ahmet Zogu apo Enver Hoxha duhen pare ne lidhje me rrethanat e kohes.
  Kurse berisha eshte nje “bure antishtet” qe ekonomine e konsoliduar qe la enver hoxha e shkaterroi sa as serbi me grekun nuk e kishin imagjinuar..
  Nese do klasifikoja me 10 pike vitet 1921 deri 2013 do jepja keto pike si burrashteti ( mos e ngaterroni me ideologjine)
  enver hoxha …9 pike
  ahmet zogu..1 pike
  kurse mendermethene berisha jo vetem qe nuk ka qene burre shteti…por shtetar muti qe vetem nje ambasador
  antiamerikan i tha burre shteti kur vrau kater veta ne bulevard

  persheshndetje ( vijon)
  .

  Reply to this comment
 29. Tironci January 9, 23:54

  O viktor dakort ne pergjithsi jam me shkrimin tend , por xhdo gje te ngaterrohet ne historin tende se ke difektin 30t vjeçar per te njesuar Zogun me Enverin Saliun Ramen fatosin , por kta nuk kan qen kurr njelloj viktor , ne kohen e zogut nuk kishte gje prej gjeje vetem ca blejler te trasheguar nga turqia dhe argat semundje kudo injoranc totale ku te ter 99 perqind ishin analfabet , ne kohen e Enverit nuk merej njeri me politik se ishim 100 per 100d ne pun te ter ne shkolla e kopshe , ndertimi i vendit u be me pun dit nat me aksione pa fund dhe arritem te ishim pernje her te vetme shqiptar 100 per 100 d se nuk kishim katolik krishter e myslymon , ishim isoj rahat te ter te angazhuar ter diten burra gra femij neper punra shkolla e sporte e ne art , 50 Vjeçari kohes PPSHs ka qen koha me dinamike per kte popull qe do kujtohet shum gjat ,panvarsisht politikes qe ndiqte shteti ai punonte per te miren e popullit vet dit nat , u ngriten hidrocentrale uzina fabrika kombinate punohej nga vermoshi ne konispol levizte e gjith shqiperia , iku Enveri erdhi saliu qe diten e par ne 92 shin me kujtohet shqiptaret moren sepatat te parat pren pemet e rruges kombinatit ne tiran plepat , pren plepat erruges laprakes e ncoren tiranen sikur e qethi njeri tull , filluan ju versulen uzinave fabrikave kombinateve duke i terhequr makineri te blera me gjakun e nje populli , i terhiqnin per ti shitur per hekur per te fituar para , doli teoria te shkaterrojm çfar ka ndertuar per 50 t vjet komunizmi, teori serbogreke dhe ashtu u be erdhen me ftesen e PDs te ter verioret me teorin etokes xanun ne Tiran e Durres dhe na çoi saliu ne vitin zero , tashti nuk jam fare dakort qe shkaterrimtaret si saliu me shok dhe dumbabistet e kohes zogut i ben njish me kohen e PPSHs kto koh nuk kan te ngjara me njera tjetren , mos ki frik te thuash te verteten , mjaft i qat hallin te persekutuarve se pasardhes te gjysherve te ture jan po i shikojm macja pjell mace nuk pjell luan , pra ktu esht gabimi jot ne kte ngaterres se ke frik se te etiketojn komunist , por edhe po te than je me i nerum se nje ballist zogist apo antishqiptar qe i kan sherbyer te huajve per nje grusht para siç ejn rendom dhe sot shum syresh , Viktor kur te vij dita qe te mirat e komunizmit ju mos kini vrik ti thoni siç kan qen neper shkrime neper gazeta e tv , atehere do filloj ndryshimi jon se ne do njohim te kaluaren ton reale , se duke genjyer mashtruar per punen heroike te nje brezi te shkelqyer qe kan jetuar ne drejtimin e PPShs ne kemi ngritur nje piramid genjeshtrash dhe nuk din njerzia brezi ri kush kan qen e ku po shkojn , se nuk ja thoni te verteten te paret ju gazetaret dhe intelektualet me pikatore qe kann mbetur ne kte vend .

  Reply to this comment
 30. Remo January 10, 01:22

  Ziguri dixhital i Saliut qe vazhdon propaganden per Partine! O kolektori i Shqupit, apo geni me i poshter i malokerise!
  F.Lubonja eshte “Michael Moore i Shqiperise” thote!! Hape gojen te te dhjesi gjithe Shqiperia o bajge!

  Reply to this comment
 31. DOKLEATI January 10, 04:34

  Kishim dhe kemi zakon te themi: nese nuk ije per vehten nuk ije per askend. Nese si individ ije zero ateher nuk mund te i vlesh as kolektivit. Nese seu indivis ije i vlefshem ateher kolektivit mund te i bejshe mire apo keq.
  Ne socializem vendet e prapambetura paten me dobi nga komunizmi sesa vendet e zhvilluara. Shqiperia, Kosova, Mali i Zi, Bullgaria, shtetet e Kavkazit etc., ne socializem fituamn. Ne Shqiperi dhe Kosove , u hapen universitetet e para. Cekia, Slovenia, Polonia, Gjermania Lindore etc, ne komunizem u dobesuan.
  Ahmeti, Hoxha, Shehu, Haxhia, Salia ishin pjese e ketij kombi qe gadi humbi identitetin per 500 vite. Rama, pati aftesi te mbetet nje nder lideret me te afte te Ballkanit. Por duket se edhe atij i perlqej ndeja kembe ” turqisht” ne Prizren, duke hanger pite me Erdoganin e Thacin.
  Nuk duhet harrua se vetem fizikisht jemi pjese e Europes.
  Me te medhenjet shqiptare: Skenderbeu, Nene Tereze, Noli dhe Fishta nuk e kan varrin apo kan varret pa eshtera ne Shqiperi.
  Dicka nuk eshte ne rregull. As une nuk e dije se pse.
  Pati shansen Berisha te na vendosi ne Perendim, mirpo me forte e deshti Erdoganin dhe Morsin.
  Tanei eshte vone. Nganjehere nuk ka kthim.
  Berisha i Tropojes dhe Hashimi i Drenices. Vellezerir e pare shqiptare te Erdoganit prej se u formua shteti Shqiptare
  Nese nuk ije vet, nuk ije asb per komb.

  Isivided jane pjese te kolektivit.

  Reply to this comment
 32. Tomori USA. January 10, 04:51

  Zoti Viktor, urime per kryeartikullin. Nese dote shikojme se, kush na ka lene ne kete gjendje qe jemi sot, ne raport me vendet qe na rrethone e me gjere, me te drejt mundet te themi se, Zogu krijoi shtet qe mungonte, por sqe i zoti ta mbante e drejtonte. kur me shume se kure kishte nevoi ta udhehiqte popullinai, sic kish premtuar se, dot vishte opingat dhe dote dilte malit me poullin, sberi rezistence okupacjonit italjan por, mori ate pak pasuri qe kishte thesari i hstetit dhe iku nga kembet syt neper bote.
  Enveri, e mori pushtetin ne nje kohe qe analfabetizmi i popullsis ishte mbi 85 perqind, vend feudal i prapambetur, e beri me shkolla, deri ne universitete e akademi shkencash. shendetesi falas, ngriti qytete, zhvilloi industri e bujqesi, ushtri per kohen, por vendosi nje sistem diktatorjal , qe njeriun e beri skllav te vijes dhe politikes te PPSH dhe vehten e beri me shume se te ishte mbret, nderkoh qe populli po vuante edhe per gjerat me elementare, duke i privuar lirin e fjales e mendimit..
  SHyqyr thane shqiptaret ne 90 qe u shemb ai sistem dhe bashke me te edhe diktatura e proletarjatit qe kish vrare, bugosur e internuar me qindra e mijra qytetar te pafajshem, vetem se kundershtoin regjimin diktatorjal, por me ardhjen e demokracis, kripto kokomunistet qe muaren drejtimin e shtetit, ne vend te zbatonin parimet dhe ligjet e shtetit demokratik e ligjor, ben te kunderten, menduan sa dhe si te pasurohen per vehten e tyre, famijet, miqte dhe shoket, servilat, dallaverxinjte, hajdutet, njerez te hurit e te litarit duke i bere pjes te partive politke te tyre, duke spostuar intelektualet dhe patriotet e vertet, krijuan nje shtet rrumpall ku semerte vesh qeni te zone. kjo solli degjenerimine shoqeris shqiptare, sepse, su zbatua parimi meritokracis per drejtimin e shtetit ne gjith piramiden e tij.
  NJolle e zeze, ne keto vite post demokratike dote mbetet qeverisja e vendit tone nga Nanua dhe me shume nga Sali Berisha i cili ka shkaktuar SHqiperis dhe shqiptareve tragjedira te medha, nga miratimi e bekimi i piramidave, ku qytetaret humben jo vetem parat por edhe shtepi e gjen e gjalle, ndesa ajo qe perben krim njerezor esht urdheri qe dha Saliu per hapjen e depove te ushtris, ku me armet qe muaren dhene, u vrane mbi 3500 qytere kryesisht te rinj dhe vazhdojne te vriten akoma dhe prap nje pjes shqiptaresh i besojn akoma keti krimineli.
  Ndersa tani Saliu , e Basha nga njera ane dhe nga ana tjeter edhe Presidenti Meta qe po vepron , si kryeopozitar me gruan e tij Moniken qe, te tere se bashku, kan vite qe bejn thirje per armatosje , revolucjone popullore, permbysje me dhune te qeveris Rama dhe e gjtha kjo, vetem e vetem per te mare pushtetin e humur qe te vjedhin e pasurohen me shume nga cjan pasuruar, me vila, apartamente e pasuri te fshehura e neper banka ofshore neper bote.
  Prandaj, 25 prilli esht vendimtar, per te zgjedhur deputetet qe dote krijojn qeverin parlamentin dhe qeverin qe i duhet SHqiperis dhe shqiptareve, per te bale nga gjendja ne te cilen ndodhet.

  Reply to this comment
 33. PRoShi January 10, 09:54

  Ndryshimi do te vije Viktor, (pa c’ka thirrjes tuaj Migjeniane per nje “gen” te ri).
  Une e shikoj fenomenin dhe e krahasoj me “baticen dhe zbaticen”. rezultantia e ketyre dy fenomeneve natyrore qe ndodh cdo 24 ore do te beje ndryshimin. Jam me ate qe permend edhe ju. Ndryshimet sasiore do te sjellin edhe ndryshimin cilesor. Une pohoj se ne keto 7 vjet po krijohen ndryshimet sasiore dhe po hidhet shtrati per ndryshimin cilesor. Pra do vije dhe koha e shqiptarise per te nxjere individin e munguar. Te pershendes.

  Reply to this comment
 34. gjermani i fundit January 10, 12:39

  provoi Kreshnik Spahiu me levizjen e tij dhe slogane patriotike, por sa u afruan zgjedhjet njeri e shiti dhe tjetri e bleu brenda nates. Shkrova nje koment qe s’e shoh ketu, por prape po kembengul te them se kush beri pellgun e di se aty do mblidhen bretkosat. Shqiperia eshte katandisur ne Republike me koncension. Kapitalizmi eshte sistem i krijuar per te favorizuar pasaniket. Keta japin fonde qe ne pushtet te vijne miqte e tyre politikane dhe maskarada perseritet. S’ka vend per proletaret apo zerat jashte sistemit. Kur erdhi Tsipras premtoi se do rrezonte sistemin e favoreve, me ne fund iu nenshtrua diktatit. Kush e pa Ramen te ftuar ne shtepine e kryeministrit grek, qe eshte pinjoll i nje familjeje politike? Ja, aty perfundojne punet e shtetit, me nje vend shovinist qe ne strategjine e Mbrojtjes ka qene dhe eshte rreziku i shpallur i Shqiperise, perfshire edhe ligjin e Luftes akoma ne fuqi. Mos i kerkoni kot patriotet, kane ikur ne emigracion. U kujdesen fort mire maskarenjte qe te lene pa pune dhe pa mbeshtetje pjesen me te mire te shqiptareve, qe tu mbetej mundesia vetem t’ia mbathnin nga syte kembet. PS. E dashur DITA, i dashur Thano! Miqesisht, jepini njeçik gaz debatit. Ku eshte vrulli i koheve tuaja me te mira? S’eshte ky hapi juaj dhe pritshmeria jone. Ju uroj sukseset me te mira! Per kujtese e per te nxitur debatin se çfare nevojitet ne kete situate te fjetur ku kryeministri me citjanet e shpifura bredh andej-kendej si nje pallua i lagur , po ju sjell nje rrefenje afrikane;

  Mbreti dhe i marri

  Ne nje vend me plot pyje jetonte nje tiran i quajtur
  Hediala. Cdo mengjes,ai zgjohej me ndonje pyetje te re,me te cilen vinte ne prove dijen e njerezve,duke i denuar ata me prova nga me te veshtirat.Megjithe rezervat e keshilltareve,Hediala kishte vendosur, kokeforte si nje mushke,qe te torturonte njehere e mire te gjithe ata qe shquheshin per te ditur.Gjithnje,pa meshire,ngrinte doren te godiste,hapte gojen vetem per te ofenduar.I kerkonte ndonjerit te hante flake,ndonje tjetri te limoste tehun e thikes me gjuhe,e Zoti di se ç’tjeter. Ne nje zone te larget jetonte nje plak i mençur dhe i ditur,i famshem per keshillat e tij te urta.S’u desh shume qe Hediala ta therriste per te vene ne prove diturine e tij.U mblodhen shume njerez,kureshtare e te trembur per fatin e plakut te ditur.” – Kam degjuar se mbahesh per shume i ditur – thote mbreti. – Eshte e
  vertete?”.”- Zoteri! Une njoh vetem ate qe di – pergjigjet plaku – dhe ajo qe di eshte nje pikez uje,kurse ajo qe nuk di eshte nje oqean i pafund”.
  “Haha! S’ditke gje e te nderokan per kete?Epra! Zhytu ne piken tende te ujit,dhe gjej pergjigje per pyetjen time,perndryshe do denohesh me vdekje:Kur hidhet nje zall ne nje qyp,kush e ben zhurmen,zalli apo qypi?Mendohu mire dhe pergjigju!”.Plaku,pas nje
  çasti,tha se zhurma vjen nga te dyja.”-Po kush zhurmon me shume e kush me pak?”-thote mbreti.I dituri u step pa dhene pergjigje.Hediala filloi te tallej;”-He,dijetar i famshem,qe di me pak se nje zall dhe nje qyp!”
  Ne kete çast,nje i marre çau turmen dhe doli ballas mbretit.”-O mbret!-tha ai-vetem nje me tru manget,dhe i goditur ne tru,mund te beje nje pyetje te tille,prandaj dhe pergjigjen mund te ta jape nje si une,i marre si ty”.Dhe sakaq hapi krahun dhe i dha mbretit nje shpulle aq te forte,sa nuk mbeti njeri ne mbreteri pa e degjuar.Ndersa njerezit u shtangen nga habia dhe frika,i marri filloi te qeshe vesh me vesh:”-He o mbret!Kush e beri zhurmen,shpulla ime apo faqja
  jote?Dhe kush kerciti me shume,e kush me pak?”.

  Reply to this comment
  • Kinez Kosovar January 10, 22:55

   Hahaha, po na sjell edhe kulture afrikane mer kapterr proletar brekegrisur qe pastron dhoma hoteli dhe do me rrezu kapitalizmin.

   Reply to this comment
   • gjermani i fundit January 11, 08:52

    KK, kushdo qe ti te jesh, ndac akademik apo mbushes topi, me kaq horizont sa sjell ne keto replikat e tua dhe nofken qe enkas e perdor te me cash trapin, prapeseprape me kujton qenin leshator te nje shtepie buze rruges njehere nje kohe . Nga larg ai lehte e dilte ne rruge me potere, po kur I afroheshe zbythej dhe futej brenda e nga ndonje vrime lehte akoma ne tersellime. E ke kapur gabim ate punen e hoteleve, por varja, gjithkush mbytet ne lugen e tij te ujit. Po edhe sikur te punoja atje, 100 here me mire se qeni leshator. Per breket apo byreket s’po e zgjas, se qenke shume poshte. Kenaqu me boten tende. Dhe vazhdo nga poshte avazin…e komenteve. Mire do jete qe Dita te mos lejoje qe nje x person te komentoje me 7 pseudonime te ndryshme, se dukesh si parja e kuqe.

    Reply to this comment
    • Kinez Kosovar January 11, 14:08

     Meqe ra llafi une nuk jam as akademik, as kapterr, jam nje rob ashtu ne mes, po dhoma hoteli nuk pastroj dhe tipa pordhace si puna jote qe duan ta shesin sapunin per djathe me bejne per te vjelle. Ti po deshe fshije te vjellen time, po deshe lere. Eeeee, sa per pseudonimet, kur behesh ti gjerman, dhe per me teper i fundit, perse te mos behem une kinez? Kendej nga jam une parja eshte jeshile. Proletare te te gjitha vendeve, perfshire edhe ish-kapterret, bashkohuni te permbysim kapitalizmin.

     Reply to this comment
 35. the game is over January 10, 17:02

  Sugjerim special per artikull shkruesin:
  I nderuar,kam kohe qe e ndjek gazeten Dita dhe ndodh shpesh qe nje koment te kete me shume peshe se vete artikulli me gjithe komentet komplet
  .
  Ju lutem lexoni nje pjese nga komenti “Tironci” nga fundi dhe I ka thene gjerat sa per nje enciklopedi
  (sekuence nga Tironci)
  Gabimi jot (Viktorit)ne kte ngaterres se ke frik se te etiketojn komunist , por edhe po te than je me i nerum se nje ballist zogist apo antishqiptar qe i kan sherbyer te huajve per nje grusht para siç ejn rendom dhe sot shum syresh , Viktor kur te vij dita qe te mirat e komunizmit ju mos kini vrik ti thoni siç kan qen neper shkrime neper gazeta e tv , atehere do filloj ndryshimi jon se ne do njohim te kaluaren ton reale , se duke genjyer mashtruar per punen heroike te nje brezi te shkelqyer…ect
  .&&&
  Komenti im shtese per Tironcin:
  Me pak fjale: Nese vazhdojme akoma me perrallen qe Rajerosni & Elezi me zagaret e tyre te bandes se tropojes me ish ballista-zogista-ish fashista & terrorista qe hodhen “kamunizmin” e vdekur ne 1991-2 tregon se jemi popull me shume se I pushtuar..dhe I shplare nga trute nga mediat e xhorxhsorrosizuara
  .
  Pamvarsisht nga te metat apo gafat e periudhes 1945-1990 ajo do jete kohe e lavdishme qe vetem me periudhen e Gjergj Kastriotit barazohet..sidomos pas 1961-it
  .
  Dita qe Euro-atllantiket
  te pranojne gafat
  dhe pergjegjsine e fajit
  per kete kasaphane gazmore shqiptare
  do jete dita e clirimit te shqiperise
  nga Makartizmi dhe Naziberishizmi
  I ediramizuar dhe monikarizuar..

  Respekte Tironc !

  Reply to this comment
  • Tironc Tjeter January 11, 01:50

   Tironco i paske fut i derr furçe vetes tate mer kadosh. Vetem i gjo po t’thena una, ik e mso shqip i her masnej ec e na ça trapin ktu me kamunizmin e me badalliqet e qera.

   Reply to this comment
 36. Poshtë rilindja hipokrite! January 10, 17:33

  FAN NOLI

  Se një zë vëngon nga lumi,
  më buçet, më zgjon nga gjumi,
  se mileti po gatitet,
  se tirani lebetitet.

  Se pëlcet, kërcet furtuna,
  fryhet vjosa, derdhet buna,
  skuqet semani dhe drini,
  dridhet beu dhe zengjini.

  Se pas vdekjes ndriti jeta
  dhe kudo gjëmon trumbeta:

  Ngrehuni dhe bjeruni,
  korrini dhe shtypini,
  katundar’ dhe punëtorë,
  Që nga Shkodra gjer në Vlorë!

  Reply to this comment
 37. VATRA January 10, 17:43

  Dhe duke mos harruar fqinjtë grabitqarë të lidhura me fuqitë e mëdha por mbi të gjitha politika greke se sa për jevgjit serbo bullgarë historikisht dihet ata erdhën dhe mbesin plaqçkitësat e Ballkanit

  Reply to this comment
 38. MeteH January 10, 20:02

  DITA: V.Malaj me analizën e tij në DITA,Godet pa mëshirë INJORANTËT në Shqipëri në 30 vite:Politiqënët drejtues që nga Presidenti e deri militantin e fundit të tmerrshëm të Partive,sidomos të PD që
  në fillim të krijimit të saj ku shumica ishin: Idiot,Servile,Hajdut,Burgaxhij,Vrasës…të cilët zbatuan urdhërin e NJËSHIT KRYETAR PARTIE,PRESIDENT,KRYEMINISTËR.Kjo solli shkatërrimin e pasurisë Kombëtare të 45 viteve të Socializmit,91,96,97,98,etj.
  -Që nga sundimi i A.Zogut e deri te E.Rama,Politikani fatkeqësi Kombëtare në 30 vite do të citoja pa hezitim S.Berishën.Pse:
  1-Nuk di ndonjë rast që A.Zogu të ket vrarë protestues në bulevard me duar në xhepa.Të ket bojkotuar Kuvendin apo zgjedhjet e pushtetit lokal,etj.
  2-Nuk di që E.Hoxha të ket patur pasuri për familjen e tij sa kanë sot Sb,Im,Lb,Zaganjorët,Dedët,Llallat,Fullanët..!
  -Që nga 1992 populli Shqipëtar voton shumë Parti.Voton siç i thot Partia e tij,Pranon rushfet në këmbim të votës,përdor dhunë për të fituarë Partia e tij, pasi në kohën e E.Hoxhes ishte vëtëm një Parti dhe jo 133 siç jan sot.
  – Në këtë kuptim pyetja që shtron V.Malaj- PO NE..? Është domethënëse për gjithë Popullin Shqipëtar që në 30 vite ka parë me syt e tij se si ka vepruar Partia që ka votuar Ai.
  -Fatkeqsia qëndron se Shumica e votuesve ka bërë rolin e HIPOKRITIT:Nuk ka pranuar e pranon gabimet e bëra VETË ose PARTIA,QEVERISJA e saj.
  -Ndaj Drejtimi vëndit nga të njëjtat fytyra në 30 vite,,Militantizmi i egër Partiak,,Uurrejtja e kundërshtarit politik si në kohë lufte,etj,do të jetë për shumë vite RREZIK për Shqipërinë.
  -Nëse nuk bëhet DREJTËSIA apolitike,vëndit i duhen edhe 30 vjet të tjera për ANË E demokracisë Europiane.
  -FLM DITA,FLM V.MALAJ

  Reply to this comment
 39. shqiptari e ka memorjen sa te pules January 10, 20:45

  po tani ke te votojme””””””””””?Apo eshte me mire ta djegim e te fillojme nga e para neper shpella………….pres pergjigje nga filozofet me lart………………Analizen e z.Malaj e gjej realiste dhe pergjigja per kete analize dhe per “njeriun e ri” jane komentet e shumices se komentuesve qe shpresoj te mos jene shumica e shqiptareve

  Reply to this comment
 40. shqiptar i varfer January 10, 21:41

  Padrejtesite i kane shkaktuar: Zogu, Hoxha, Berisha, Nano, Meta, Rama dhe tani vazhdon i shkakton Rama dhe Kasta e tyre.

  Ne kemi qene te shtypur nga: Zogu, Hoxha, Berisha, Nano, Meta, Rama, dhe tani vazhdojme te jemi te shtypur nga Rama dhe Kasta e tyre.

  SUNDIMTARET VAZHDOJNE SUNDIMIN E TYRE, OSE RROTACIONIN E SUNDIMIT TE TYRE.

  NE SHQIPERI NUK KA PATUR DHE NUK KA ENDE DEMOKRACI TE VERTETE POPULLORE.

  Reply to this comment
 41. Lili January 11, 04:57

  Trudhperllarja e shqiptareve ka arritur pikun ku te gjithe po shohin deshtimin , qofte edhe ata se vete kane kontribuar ne kete trushperllarje si Zotni malaj apo disa te tjere ketu gjate jetes se tyre!
  Ky eshte nje fundi i nevojshme , qe te formohet nje konshiense tjeter e ketu eshte bile shpresa se ka filluar keshtu nje formim tjeter tek njerezet qe do edhe pak kohe me dhane frutat e vete po qe me nuk beson ne perrallat e Njishit apo klases’intelektuale servile ‘
  Si deshmi kemi reagimet e publikut kunder qeverise per darkat ne Dubei apo cilesine e puneve te Tilindjes per rruget!
  Ironia edhe memet jane shprehja e nje reflektimi , sigutisht halla kaotik edhe jo efikas po qe vetem do te jene filizat e nje levizje per ndryshim mbi tjera vlera, ku altoparlantet e regjimit jane zero!
  Lajmet e mira po fillojne!

  Reply to this comment
 42. alfons January 11, 12:03

  Artikulli i z.malaj duket qarte qe ka reagime komente te shumta ka dhe sharje fyerje akuza per politikane gazetare vet gazeten dita qe i krijon mundesine te shprehen si e drejte demokratike ku hyn liria e fjales qe ne koh te hoxhes haje spacin tan shajne dhe zotin pa i hyre gjemb ne kembe!Por po ti lexosh me vemendje komentuesit pjesa dermuese jane partiake qe indirek mbrojne interesat e partise dhe neper mjet saj interesat e tyre.fm

  Reply to this comment
  • kush e vrau lirine e fjales ne 21 janar 2011 January 11, 17:30

   Replike miqsore me “alfons”

   Me falni por ju ose jeni I vitlindjes nga 1990 e mbrapa ose keni semundjen e e Visar Shitit.Ju gaboni si shqiptare tru-shplare se ne Kohen e Socjalizmit apo te Partise Punes cdo njeri kishte te drejten e fjales per kritika dhe denoncime por qe ishin ne interes te puneve dhe mbarvajtjes .Ndryshimi ishte se e HAJE SA KRAHU NE SPAC nese merreshe me propogande apo spiunazh…aq me shume kur te afermit e llapaqenit kishte ne familje ish fashista apo tradhetare.Mos ja beni si Alketa VEJSIU NE SAN RREMO qe thoshte se te ndegjoje muzike Italiane te fusnin ne burg prandaj ndegjonim muzike te huaj nen jorgan…
   .
   Komentueseve te Dites I marsh te keqen dhe per ato qe quan partiake…ti shan shan Hoxhen dhe qenke me keq se ai..Jam apolitik 100% por ky artikull I Dites qe fut ne thes Parine e Tiranes qe nga pamvaresia dashje pa dashje ben me faj popullin shqiptar qe “nuk ka aftesi te vetqeveriset” qe con uje ne mullirin e propogandes serbo-greke…egzaktesisht
   Po ne 21 janar 2011 pse u vrane protestuesit qe me lirine e fjales akuzuan dyshen kriminale Bash-Berisha…a nuk kam te drejte te them jashte natyres dhe educates time TE DHJEFSHA LIRINE E FJALES DHE SALES per te vrare kokpalare dhe po shurrojne jetimet e tyre me bolet e Rames & dhe ten je fare ambasadoreje me emrin Kim qe po ja kalon Monikes ne daljet non stop per pasarela televizive

   zoti alfons

   per 10 dite do “festojme” 10 vjetorin e vrasjes se fjales se lire ne 21 janar 2011..gezuar Vampira

   Reply to this comment
  • Bertrand January 12, 12:31

   Per “alfonsin”,trushplarin e Rames!
   Po pse more idiot,keto 30 vjet per lirine e fjales paske vuajtur ti?
   Po te tjerat a i ke patur ne rregull?
   Se liria e fjales duhet atehere kur shteti te ben padrejtesi,te vjedh dhe nuk te perfill fare si qytetar,bile as te degjon!
   Ja fole e fole pa mbarim,bile dil po deshe edhe ne sheshin Skenderbej dhe bertit sa te duash,por kur nuk te degjon njeri,cfare te sherbeu kjo liri fjale?
   Eshte njellopj si te kendosh kur je ne banjo,p[or kur nuk te degjon njeri,nuk ka asnje vlere!
   Pra keto 30 vjet ne asnje rast nuk te ka dhene njeri lirine e fjales,se ti,si iodiot qe je duhet te luftosh,qe te kesht LIRITE DHE TE DREJTAT E NJERIUT e jo thjesht te fjales!
   Se me kaq sa thua ti,edhe ujqit,qe ulurijne ne pyll e paskan lirine e fjales,pra edhe ta jetokan ne demokraci!
   Ha ha hja haaaa,o koqe gomari pa samar!
   Kaq sa i kerkon ti pushtetit eshte njelloj sikur te jesh rob lufte ne Aushvic!
   Se ty Kushtetuta e RSH te njeh te drejten e SOVRANIT,por ti ne fakt ke te drejten e kulishit,qe leh per partine tende ne kembim te nje kocke qe ta lepish si qen!

   Reply to this comment
 43. Dhimbia e madhe popull. January 13, 16:55

  O te nderuar lexues sa degjues te MEDIAVE:

  PA K R I T I KE e AUTOKRITIKE te VERTETE..

  s’ka e s’dote kete ZHVILLIM !

  Dhimbia e madhe POPULL!

  Reply to this comment
 44. alphade January 14, 02:18

  Fillimisht te kerkoj falje, zoti Viktor qe Komenti qe po bej
  ne hapsiren Tuaj ku gjithemone ke vleresime superlative
  per menyren objektive e analitike se si I trajton problemet
  aktuale ne vendin tone. Per sa po komentoj me poshte nuk ka lidhje me artikullin Tuaj .
  Lexova ne gazeten “SOT” nje interviste te nje fare “Avo-
  kati te njohur” me emrin Ylli Manjani apo “Kapedani” nuk
  me kujtohet mire.Ai na kishte botuar intervisten si nje lloj
  “Manifesti” qe botoi dikur Marksi ne vitin 1848 “Nje fan-
  tazme” e komunizmit po bredh neper Europe……,! Edhe
  ky Zoteri po kete stil “Apotheoze” po na ndjek duke I bere
  thirrje shqiptareve te shpetojne nga “monizmi” I PS dhe
  voten t’ja “japin Bashes dhe Mones” dhe te heqin qafe
  socialistet e Rames ! Une nuk me preokupohem per Ramen ndaj te cilit kam kohe qe jam ndare ideologjikisht
  qe kur solli “fosilet” pertej Oqeanit,kolaboracionistet e nazi-fashizmit, por sic thote populli YNE “Kij meri foli ha-
  kun”, Rama- Veliaj Jane punetot ,Jane organizator te
  gjitheanshem dhe Une si qytetar anonim be bast se Ra-
  ma si “lypes” ze vendin e pare ne planetin toke, prandaj
  ne kete kuptim edhe lajthitjet e tij jane “mega”ne ate fu-
  she qe permenda pak me lart. Por “pordhet” e ketij Ma-
  njanit (magjarit) vallahi e bilahi nuk durohen ! Ky flet si
  Zeusi nga maja e Olimpit apo si Zeqo me maje te thanes!
  O Zot cfare pjellash ka lindur Kjo toke me keto 30 vjet, JO
  asesi demokraci por nje amalgame ANARKIZMI te mbruj-
  tur e gatuar me bajraktarizmit dhe Kanunit mesjetar qe na
  solli i PAUDHI I VICIDOLIT, mallkuar qofte brez pas brezi.
  Po mallkoj edhe Une kesaj radhe si i “perndrituri” Neritani
  I Cekes !!!
  Megallomania e Manjanit eshte unikale ! Ky halldup ne
  pamjen e Jashteme te jep pershtypjen e nje fashatari te
  pagdhendur dhe fatkeqesia e ketyre tipave a e dini kush
  eshte se keta e matin veten me hijen,jO te mengjezit por
  te akshamit ! E tille Ju duket vetja kur ne fakt edhe hija
  e “zenithit” eshte bajagi shume per Ta ! Intervista “Ma-
  infest” I ketij myteberi perben nje megallomani te pako-
  rigjueshme dhe hajt e jepi post ketij sharlatani te “diplo-
  muar” Joey si jurist por si prepotent e arrogant ! Ketij i
  duket vetja se kur ku te shkoje ne kutine e votimit do te
  kete 10-20-30 duar per te hedhur voten,ndersa te tjeret
  shqiptaret anonime Kane vetem te drejten e nje vote …Dhe ky do beje namin qe me “kushtrimin” e tij te gjithe
  shqiptaret do te hidhen ne sulm per te rrezuar Ramen dhe my me Bashen e Monen me flamurin e reckosur ne
  duar do t’ja ndryshojne faqen Shqiperise,do Ta shndrroj-
  ne vendin ne nje “Kopesht Edeni-an” dhe me tej do te na
  krijojne boten e qejfit te Sidomes,Gomorres e te Pompeit.
  Mjere Shqiperia nga Donkishotet e La Mances qe “Boten
  mbrapsht desh Ta kthente dhe me ushte Ta mberthente”
  Kerkojne te na vije edhe nje here ne “sofer” “BACA” me 40 hajnat tropojane !…..Rrace …..!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim