Z.Stefani, po rrëmon në koshin e plehrave të historisë

August 13, 2016 10:54

Z.Stefani, po rrëmon në koshin e plehrave të historisë

Letër e hapur nga Kryesia e Komitetit Kombëtar të Organizatës së Veteranëve të LANÇ:

 

Shikojmë njerëz që rrëmojnë në kazanët e plehrave. Ndërsa disa të tjerë që rrëmojnë në koshat e plehrave të historisë. Të parët e bëjnë këtë punë nga halli, kurse të dytët e bëjnë nga “malli”. Këta të fundit duan të nxjerrin plehrat e historisë, që koha 72 vjeçare i ka dekompozuar. Prandaj kot po mundoheni, zoti Stefani, për të nxjerrë ato kufoma të Ballit, Legalitetit, apo dhe të Muharrem Bajraktarit nga ai kosh plehrash, sepse tashmë atyre historia u ka vënë vulën e tradhtisë njëherë e përgjithmonë.

Po si mund të guxoni, more zoti Stefani, të vini në një plan e t’i konsideroni fajtorë, si ata që rrokën armët për çlirimin e Shqipërisë nga pushtuesit e huaj nazifashistë, me ata që u bashkuan e u shërbyen pushtuesve kundër çlirimtarëve dhe popullit të vet? Si mund t’i vini në një plan ata që dhanë jetën, në lulen e rinisë, me ata që lëpinë sahanët e pushtuesve dhe morën pjesë në ekzekutimin e trimave çlirimtarë? Si mund ti vini në një plan patriotët, me spiunët që kallëzonin te pushtuesit luftëtarët trima? Si mund të barazosh atë qëndrim konsekuente e patriotik të çlirimtarëve, me ata që ikën me bisht në shalë, si zagari pas të zotit, kur po çlirohej Shqipëria, sepse e dinin sa borxhe i kishin këtij populli për tradhtinë e tyre? Dhe më në fund, si mund të krahasosh komunizmin me nazizmin dhe Enver Hoxhën me Hitlerin kur, nëse krahasohet dita me natën, mund të bëhet një krahasim i tillë?

Kryesia e Komitetit Kombëtar të Organizatës së Veteranëve të LANÇ, tezat që keni sajuar e hedhur kohët e fundit në media, i konsideron antihistorike e antikombëtare, sepse ato shtrembërojnë dhe denigrojnë atë epope të lavdishme të LANÇ, luftëtarët e saj dhe ata që derdhën gjakun për çlirimin e vendit. Ju, me këto shkrime, e keni vënë veten në rolin e një avokati të përkushtuar duke u përpjekur të justifikoni e mbroni atë tradhti të madhe, të hapur, që nga fillimi e gjer në fund gjatë LANÇ, të Ballit Kombëtar e Legalitetit.

Me “gogolin” e komunizmit, jeni munduar t’i justifikoni ballistët e zogistët se, gjoja ata, për t’iu shmangur komunizmit, u detyruan të bashkoheshin me nazistët gjermanë! Po ç’i ke këto broçkulla, zoti Stefani? Ne që ishim partizanë e luftuam kundër pushtuesve, as kishim haber në atë kohë se ç’ishte komunizmi. E këtë e paskan ditur ballistët qysh atëherë? Se sa e pavërtetë është kjo që thoni ju, le ta shohim problemin në zhvillimin e dy ngjarjeve: Gjatë Konferencës historike të Pezës, më 16 shtator 1942, ballistët e zogistët morën pjesë në të, madje dhe në hartimin e platformës për krijimin e Frontit Antifashist Nacionalçlirimtar, në të cilin populli do të përfshihej në të, pa dallim feje, krahine e ideje. Po të ishte puna, siç thoni ju, ata nuk do të kishin marrë pjesë në të, nga që atë e organizoi e morën pjesë përfaqësuesit e Partisë Komuniste. Ndërsa në aspektin tjetër, koalicioni i madh Antifashist Botëror, u ngrit me komunistët rusë dhe demokratët perëndimorë.  A nuk ishte ky një model e shembull, ku ballistët e zogistët, duhet të orientoheshin për t’u bashkuar në Frontin e krijuar në Pezë, kundër pushtuesve?

Jo mor jo, ballistët e zogistët nuk donin të luftonin kundër okupatorëve. Prandaj ata i braktisën vendimet e Konferencës së Pezës. Kjo për arsye se donin të ruanin ato privilegje, ofiqe, bajraqe, influenca, etj. që kishin. Ndërsa, duke u bashkuar me nazistët, besonin se duke fituar luftën, ata do të gëzonin sërish ato ofiqe e privilegje që kishin patur. Jo vetëm kaq, ballistët e zogistët synonin pushtetin mbas lufte. Kjo u vërtetua në Konferencën e Mukjes, më 2 gusht 1943. Vanë ballistët dhe zogistët në të, për t’u siguruar, që pas lufte, të ndanin pushtetin me komunistët. Dakord, iu thanë këta të fundit, po më parë hajdeni të luftojmë pushtuesit, të çlirojmë Shqipërinë dhe pastaj ulemi për pushtetin. Po jo, ata donin paraprakisht pjesën e tortës e, me që këtë nuk e arritën, vazhduan bashkëpunimin me pushtuesit dhe luftuan partizanët e popullin e vet.

Që ballistët e zogistët kishin këto qëllime e synime e jo luftën kundër pushtuesve, e vërtetuan edhe marrëveshjet famëkeqe që ata nënshkruan me pushtuesit, të cilat ju, zoti Stefani, duhet t’i dini mirë. Por, çuditërisht nuk i kini përmendur fare, sikurse nuk keni përmendur as Konferencën e Pezës. Kështu ishte marrëveshja Dalmaco-Këlcyra e 15 marsit 1943, e cila sikurse dihet, merrte përsipër nga ana e ballit që të mos sulmoheshin forcat fashiste nga luftëtarët shqiptarë. Apo marrëveshja që bëri kryetari i qeverisë kuislinge, Mitat Frashëri me Komandën Gjermane, për të mos u goditur ato nga luftëtarët shqiptarë.

Ndërsa qëndrimi i Muharrem Bajrakrtarit në zonën e Lumës në Kukës, e veçanërisht në fshatin Buzmadh, është ai që tashmë dihet, e konfirmuar kjo edhe kohët e fundit nga Kryetari i Komitetit të Veteranëve të LANÇ të Kukësit Enver Onuzi, i cili, në emër të Komitetit ndër të tjera thotë: “Populli patriot e trim i Kukësit përqafoi idealet e LANÇ dhe nuk u ndikua e u mashtrua nga politika “nacionaliste” e Muharrem Bajraktari, i cili nuk solli asgjë të dobishme për LANÇ në zonën e Lumës. Ai solli vetëm përçarje, mëri, grindje dhe së fundi një hakmarrje të egër, duke u vënë pushkën partizanëve të Brigadës V Sulmuese, në befasi, jashtë zakoneve e traditës shqiptare, duke i prerë në besë e vrarë 27 partizanë të Brigadës V, me bukë në gojë, në shtëpitë e fshatarëve ku ndodheshin”. Qëllimi i Muharrem Bajraktarit nuk ishte lufta për çlirimin e Shqipërisë, por ajo statukuo me nazistët, e cila do të bënte të mundur të ruheshin ofiqet e bajraqet si dhe influence e tij në të ardhmen, në ato zona që ai i konsideronte si territorin e vet. Po  u gabua  rëndë dhe, për këtë, mori përgjigjen e merituar.

E pafalshme për ju, zoti Stefani, është dhe injorimi që i bëni LANÇ dhe popullit vëlla të Kosovës, me pretekstin se gjoja ai nuk e bëri si duhet këtë luftë, sipas jush, se pushtuesit nazifashistë i paskëshin siguruar “Shqipërinë etnike”, e cila do t’i shpëtonte nga represioni serb. Se sa e pavërtetë dhe e gabuar është edhe kjo sajesë e juaja, e tregoi LANÇ që bëri populli i Kosovës nën udhëheqjen e patriotëve trima, si Fadil Hoxha etj. Shfletoni historinë e këtij populli e do të gjeni të vërtetën, jo të flisni “kodra pas bregut”.  Në Kosovë pati udhëheqës e një popull jo vetëm trim, por dhe largpamës, që atyre premtimeve të pushtuesve nuk mund t’i besonte kurrë. Pushtuesit, i bënë ato premtime, për të mashtruar, me qëllim që të ishin të qetë e të sigurt për veten e tyre. Prandaj ata dështuan dhe morën përgjigjen e merituar. Pushtuesit, premtime e mashtrime, bënë dhe këtu në Shqipëri, kur forcat naziste pretenduan, se Shqipërinë e donin gjoja si rrugë kalimi dhe s’paskishin ndërmend ta pushtonin atë, një mashtrim ky që e propaganduan dhe shërbëtorët e tyre ballisto-zogistë. Po si mund të ndodhte ajo kur nazistët kishin pushtuar gati gjithë Evropën? Prandaj mashtrimi i tyre u demaskua dhe ata morën përgjigjen e duhur: pushkën ballit si nazistët, ashtu dhe bashkëpunëtorët e tyre. Pas kësaj, nazistët e treguan qëllimin e vërtetë dhe agresivitetin e tyre, gjatë operacioneve famëkeqe të viteve 1943-1944, të udhëhequr nga ballisto-zogistët, gjatë së cilave vranë, masakruan, plaçkitën e  dogjën popullin shqiptar, në jug e në veri, derisa thyen qafën ata dhe bishtat e tyre që i ndoqën pas.

Në shkrimet tuaja, zoti Stefani, një vend goxha të gjerë i keni kushtuar të ashtuquajturës liri të individit të cilin e keni përdorur si argument për ë treguar se ajo na paska munguar e është injoruar, si në diktaturën naziste të Hitlerit, ashtu dhe në atë të komunizmit të Enver Hoxhës. Që të bësh një krahasim të tillë, duhet ose të kesh lajthitur, ose me një keqdashje patologjike t’i mëshosh asaj. Kjo sepse, ndërsa nazistët e Hitlerit pushtuan e masakruan gjithë popujt e Evropës duke vrarë e asgjësuar mbi 55 milionë njerëz e shkatërruar gjithçka. Përkundrazi, komunistët e Enver Hoxhës dhe populli shqiptar, luftuan kundër kësaj murtaje për t’u çliruar prej saj, duke bërë sakrifica e humbje njerëzore të jashtëzakonshme.

Tani të kthehemi te liria që pretendoni ju, se ka munguar në regjimin e Enver Hoxhës. Që në fillim duam t’iu vëmë në dukje, zoti Stefani, se ajo liri që konceptoni ju, është false dhe jo reale, për të mos thënë një sajesë me keqdashje dhe, ja përse: I lirë është qytetari që jeton në një vend të pavarur e sovran. Ai është i lirë kur ka të gjitha kushtet dhe të drejtat që i takojnë me ligj e kushtetutë, kur merr pjesë në jetën politike, që ka të siguruar jetën, punën, arsimin, shëndetësinë, kulturën, identitetin etj. Tani na lejoni t’iu pyesim: a nuk i pati populli shqiptar këto, të gjitha? Dhe jo vetëm njerëzit e lidhur me atë sistem, por dhe kategori të tjera. Për ta ilustruar po marrim një shembull konkret:  Krahas ty zoti Stefani që kishit një prejardhje tjetër, e drejta e studimeve të larta ju dha edhe Uran Butkës, edhe pse babai i tij ishte komandant i Ballit Kombëtar dhe vrau veten në hale. E ky zotëri Butka, në vend të uli kokën e të bëjë si ai biri i oficerit gjerman që kishte marrë pjesë në masakrën e Borovës dhe erdhi u ul në gjunjë e kërkoi falje, Uran Butka na del sot e kërkon ta kthejë babanë e tij në patriot, duke hedhur baltë mbi luftëtarët e Luftën Nacionalçlirimtare. Por, natyrisht, si çdo sistem edhe ai socialist, kishte kushtetutën dhe ligjet e veta, të cilat kushdo që i shkelte, përballej me pasojat. Ama para ligjit ishin të gjithë njëlloj. A ka ndonjë shtet në botë, qoftë edhe demokratik që, edhe po të shkelet ligji, nuk ndëshkohet? Në Amerikë psh edhe sot vepron dënimi me vdekje për ata që shkelin ligjin. Liri të pakufizuar nuk ka në asnjë vend të botës.

Pas ndryshimit të sistemit në vendin tonë, u vendos rendi demokratik. Ka rreth 26 vjet që jetojmë në këtë sistem. Ç’përfituam? Që mund të flasim e bëjmë ç’të duam, se  mungon neni i agjitacionit e propagandës? Por çfarë kemi humbur? Gjithshka që ndërtuam për 45 vjet, u vodh e u shkatërrua nga regjimi i Sali Berishës, i cili me parullën “të shkatërrojmë çdo gjë komuniste se do të na vijë çeku i bardhë”, u bë badërdia. Na thanë se do ta bëjnë dhe Shqipërinë si gjithë Europa. Por në të vërtetë çfarë bënë, veç shkatërrimit të vjedhjes. Për këtë liri e keni fjalën, ju zoti Stefani! Kjo nuk është as liri as demokraci, por një demokraturë, që ka çoroditur shqiptarët e i ka bërë të flasin me vete, për çka ne veteranët jemi të zhgënjyer e të indinjuar. Le ta shajmë sa të duam atë sistem të diktaurës së proletariatit e Enver Hoxhën, por në atë sistem u kryen reforma të mëdha ekonomike e shoqërore; u ngritën uzina, kombinate e fabrika, u ndërtuan hidrocentrale e u bë elektrifikimi i gjithë vendit në një kohë rekord, u ngritën universitete, institute shkencore, qytete të reja, rrugë, hekurudha, telefoni e gjithë Shqipërisë, spitale e shërbim falas, u thanë këneta, u ngritën kanale kulluese e hidrovore, plantacione të mëdha etj, kishte një rend të fortë, u zhduk malarja, gjakmarrja dhe prestigji i Shqipërisë u rrit, aq sa ajo u pranua në OKB.

Po a pati të meta e gabime ai sistem? Sigurisht që pati, madje jo të vogla: Lufta e klasave, mbyllja me botën etj, pati pasoja të rënda për vendin tonë. Po sot ku jemi? Asnjë ndërtim, asnjë investim, papunësi, eksod galopant, drogë, prostitucion, krim i organizuar, vrasje, grabitje një shoqëri e kapur nga konfliktualiteti. Kush i polli këto, nga na erdhën këto? Po pse këto prisnim ne, që individi të jetë i lirë, të bëjë çfarë të dojë? Jo, zoti Stefani, nuk e duam këtë liri, që të vrasë djali babanë e anasjelltas, burri gruan e anasjelltas, që ai tjetri të kryejë krime të rënda dhe drejtësia ta lirojë, kundrejt lekëve në dorë te prokurorët a gjyqtarët? Jo këtë liri e drejtësi, nuk mund ta pranojmë as ne veteranët dhe as populli shqiptar.

Pas këtyre arsyetimeve që po japim, mund të ketë ndonjë që të na akuzojë qe gjoja ne jemi nostalgjikë të atij sistemi dhe për Enver Hoxhën. Ne u themi atyre jo. Ne jemi realist e objektivë, që dimë të ndajmë të mirën nga e keqja, përparimtaren nga e prapambetura, progresiven nga regresivja. Po a mund të mohohet se Enver Hoxha ishte komisar e komandant që udhëhoqi LANÇ deri në fitoren e plotë? Që me largpamësinë e tij e drejtoi këtë luftë në drejtimin e duhur, përkrah Koalicionit të Madh Antifashist Botëror Anglo-Sovjeto-Amerika, që diti të formojë një front të gjerë në luftë për çlirimin e Shqipëri, që bëri një luftë pa kompromis kundër pushtuesve dhe bashkëpunëtorëve të tyre, që këtë luftë e bëmë me forcat tona dhe pa asnjë ndihmë nga jashtë, që pas çlirimit në Konferencën e Paqes në 1946 Enver Hoxha diti ta mbronte me guxim e argument për ta shpëtuar Shqipërinë nga një copëtim i sigurt, që kreu gjithë atë transformim të mëdha në Shqipëri, që ndërtoi një shtet e mbrojtje të fuqishme, ku kundërshtarët tanë edhe pse u munduan për ta përmbysur pushtetin e dalë nga një luftë popullore, të cilat  siç e pohojnë edhe vet, dështuan me turp.

Megjithatë edhe Enver Hoxha, si gjithë njerëzit e tjerë, në tërë atë periudhë të gjatë dhe, përballë atyre detyrave të shumta, të rëndësishme e të vështira, ka bërë edhe gabime. Por nëse i vëmë në kandar të mirat dhe gabimet, të parat janë tepër të larta. Megjithatë, na duhet të vëmë në dukje se jo të gjitha ato shkelje të  të drejtave të njeriut, që u bënë në atë periudhë, t’i faturohen Enver Hoxhës, kur ka pasur organe, punonjës e kuadro të cilët vepronin e që kanë pjesën e tyre në këtë drejtim. Si i tillë, ai sistem dhe Enver Hoxha, pavarësisht se sot po goditen e baltosen, ne veteranët e LANÇ, jemi të bindur se koha do t’i vërë në vendin që u takon në historinë e Shqipërisë, ashtu sikurse bën bota e qytetëruar me historinë e vet. Rrjedhimisht i takon Enver Hoxhës të ngjitet në piedestalet e larta të historisë së Shqipërisë  për kontributin e madh që dha dhe jo Ahmet Zogu, që e tradhtoi dhe e grabiti Shqipërinë.

Tani, dy fjalë për ju zoti Stefani: Ne veteranët e LANÇ, mbetemi të zhgënjyer nga ato problem që keni hedhur kohët e fundit në media, sepse të njihnim ndryshe, e na dole ndryshe. Në të gjitha shkrimet tuaja tregoheni të njëanshëm! Mundohemi të gjejmë arsyen. Duam të besojmë se duhet të ketë ndodhur ajo që po u ndodh disa intelektualëve sot, të cilët për interesa të caktuara, duan t’u përshtaten konjukturave aktuale, ose siç i thonë në gjuhën e popullit, duan “një dorë ta kenë në bakllava dhe tjetrën në revani”. Urojmë të jetë vetëm kjo si një e keqe më e vogël, në krahasim me atë “lugën me çorbë të prishur që mund të kesh gëlltitur”, e cila është e keqja më e madhe. Ne të bëjmë thirrje që të kthehesh te rruga që të mban me dinjitet.

 

*KRYESIA E KOMITETIT KOMBËTAR TË ORGANIZATËS SË VETERANËVE TË LUFTËS ANTIFASHISTE TË POPULLIT SHQIPTAR

August 13, 2016 10:54
Komento

49 Komente

 1. Skenderbegasi August 13, 11:45

  Lavdi veteraneve,qe ne lule te moshes dolen malit per liri.Lavdi komandantit legjendar Enver Hoxha.Balli dhe Legaliteti e kane vulosur me turp historine e tyre koolaboracioniste me pushtuesit.

  Reply to this comment
 2. 'Perendi !Ku je? August 13, 11:46

  Kush perdor fjalen kAmunmist’,’regjim kAmunist’,’sistem kAmunist’ o duhet te vrase vehten o ta vrase gruaja!
  ————–
  1-Shqipetare qe meritojne medaljen e arte komunist jane A.Gramshi dhe mundet Sefulla Malishova!
  2.-Shqipetare me ide komuniste mund ta meritojne nga rilindasit petrfshi N.Frasheri qe citonte:’Evropa me ate here ishte per det e per lume,priste Rusone e Voltere ta zgjuanin nga ai gjume’,e deri tek te medhenjte Noli,Gurakuqi.Migjeni,Q.Stafa.vellezerit Tutulani,Vojo Kushi etj!?
  p.s Gazeta dita si ide pas 1883 kur doli ‘Neu Zeit’ ne Gjermani themeluar nga Kaucki per propogandimin e ideve komuniste e marksiste nuk ben ‘KEQ’ qe ne sistemin skllavo pronar nte ketyure 25 vjeteve te ‘propogandoje’:’luften e unitetin e te kundertave por harron themeloren subjektin ‘NJERIUN’.
  Ne shtypin e 1800 shkruanin tere inteligjenca boterore e shkrimtareve shkencetareve e intelektiualve nga Anshtajn tek Dostojevski,e tere ajka e inteligjences tek ‘PAçAVURET’ e Bathores shkruajne djali i çobanit kAmunist Ngjela bere antiKamunist,nga djali i kAmunistit Lubonja Tosi bere antikAmunist.,nga djali i kAmunistit Blushi anti kAmunisti Beni,nga djali i kAmunistit SALI NERONI shkruan antikAmunisti kali i Xenit.nga djali kAmunistit Kristaq shkruan me facebook antikAmunisti Edvin apo babai i Zahos ,nga djali i kAmunistit Thanas shkruan Nano burri i Xhoit me burre te dhjete Ndersa eunuket :Stefanaqera,bledera,fevzinj arvizinj bushatera e tere anetaret e klubeve te selanikut jane vetem QENJE se smund te jene as humane e aqe me teper ìpersona humane’ qe u nderrojne ‘politikaneve’ antishqipetare shtupat er shurres se vuajne perveçP alzajmerit edhe prostatin!

  Reply to this comment
 3. ahmet August 13, 11:53

  rrofsh qe i dhe nje perghighe te merituar e te vertete

  Reply to this comment
 4. shqiptar August 13, 11:53

  Pyeteni stefanin ( me “s” te vogel) se sa eshte PAGUAR per te shkruar tere ato mutlliqe( sic eshte vete) !
  Pyeteni,(por KURRE nuk do t’ju pergjigjet) sa eshte vlera ne DOLLARE qe kane paguar kelyshet kuislingeve,kolaboracionisteve dhe tradhetareve te tjere te KOMBIT !
  Mos i jepni vlera atij KELLIRE !
  Jane aq shume sa qe GJAKU i MARTIREVE ju kallen krupen, u nxjerr syte dhe i cmend…..
  JANE JO-SHQIPTARE………
  JANE HALETE E KOMBIT!

  Reply to this comment
 5. fteri August 13, 11:59

  ****Një tufë hajdutësh për të mbushur gjepat e tyre kanë ngritur si prioritet luftën kundër figurës madhore të E.Hoxhës ,duke ju lëpirë politikës zezë reaksionare e armiqve të shqipërisë ,hajdute ,kriminale ,të ishë bejlerve .agallarve ,bajrektarve injoranët ,bashibozukve të mirditës e dibrës dhe të kuksit ,M.Bajrektarit që donin pushtetin e humbur në tavolinë .
  ****Ky është prioriteti i këtyre zagarve që lehin sot.
  ****Nderime veteranve të L.N.Ç,mos e lodhni kokën me llafe se jeni lodhur që nga lufta e dytë botrore me këto “luftëtar e atdhetar ” dështak të kriminalizuar e të njollsur deri në mjerim.Populli i ndershëm i njehë bëmat e tyre ,,me vrarë partizanët ,me hëngër pula e fshatarve ,me vjedhur pasurinë e shqiptarve .
  ****VENDI TYRE ËSHTË NË KOSHIN E PLEHRAVE TË HISTORISË.***************************************

  Reply to this comment
 6. TJ August 13, 12:00

  I lutem Z. Thano te ndaloje botimin e ketyre idiotlleqeve! Nuk eshte as vendi as koha! Historine e shkruajne fitimtaret dhe me vone Historianet bazuar ne prova shkencore te kohes! Hapja e ketij diskutimi nga Gazetadita, megjithe respektin qe kam me krijon pershtypjen se jen lodhur nga problemet reale qe ka sot Shqiperia! Jeni te pafuqishem te shkruani per to per shume arsye qe ju i dine vete! Por lereni Stefanin ne mbreterine e tij dhe na ndihmoni me problemet e dites! Por per te kaluaren mund te them se- ne te gjithe boten u denuan ata qe bashkepunuan me fashistet dhe nazistet vetem ne Shqiperi po mundohen te behen heronj!

  Reply to this comment
 7. intelektuali August 13, 12:05

  ENVER HOXHA ISHTE ME I KEQ SE HITLERI O VETERANE VAMPIRE E GJAKTARE TE PARTISE SE PUNES

  sepse:

  pervecse mbushi lumenj me gjak njeriu te pafajshem, kjo MONSTER sadiste dhe gjakatare, pa shkolle dhe arsim, implementoi MURTAJEN bolshevike staliniste ne vendin tone, tradhetoi dhe shiti trojet e Kosoves dhe Metohise tek Beogradi dhe Moska ne kembim te pushtetit te tij absolut dhe ne fund te jetes falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne historine e Shqypnise. Kujt ja hidhni fajin per eksodin me te tmerrshem te shqyptare per ne Perendimin Kapitalist te viteve 90-te more vampira gjakatare qe hiqeni sikur jeni veterane te LANC-it kriminal te Enverit? Po pse nuk i jepni pergjigje pyetjes:

  KU KA JETUAR ENVERI ME GJITHE NEXHMIJEN GJATE LUFTES 1940-1944?

  sepse ne baze te gjithe dokumentave reale del se ka jetuar ne vilen e kunatit te tij Kryeballist dhe Kryefashist Bahri Omari dhe nga kjo vile spiunoi tek fashistet Qemal Stafen dhe plot komunista idealiste te tjere per te pastruar rrugen me ndihmen e Titos dhe te killerit kriminel Vukmanovic Tempo drejt pushtetit absolut ne Shqypni dhe koha tregoi se deri ne fund te jetes vazhdoi me spiunime dhe likuidime te pabesa deri ne fund te gjithe shoket e tij. He pra pse kur vjen fjala per tradhetine dhe pabesine makaber te Enverit dhe LANC-it te tij kriminal juve enveristeve ju trashet gjuha dhe ju mbyllet goja? He pra pse keshtu? Po si nuk ju vjen pak turp qe te levdoni Shqypnine MJERANE te Enverit me tufezime, me tollona dhe bunkere, me shqyptare qe ishin bere si kafshe pune te detyruar e rrethuar anekend me tela me gjemba dhe burgje e internime more fanatike te poshter kur keto tmerre nuk i shikoje ne asnje vend tjeter komunist te Evropes Lindore? Po pse iken te lemerisur atehere shqyptaret ne vitet 90-te kur Enveri u kishte ndertuar PARAJSEN E TIJ SOCIALISTE ashtu sic duket ketu me poshte:

  https://www.youtube.com/watch?v=_Jk7zSopzBM

  Shikojini keto pamje rrenqethese o fanatike qe ju placin syte e fanatikut dhe te mbyllni njehree e pergjithmone gojen e qelbur te enveristit, ne menyre qe te mos mashtroni me me propaganden e Partise se Punes,

  sepse:

  E gjithe Shqypnia ju shikon me neveri o vemje gjakatare te Enverit qe nuk dini te kerkoni ndjese per gjemen qe i keni bere Vatanit,

  sepse:

  KJO QE VUAN SOT SHQYPNIA ESHTE VEPRA ORIGJINALE E ENVERIT DHE E PARTISE SE PUNES

  prandaj:

  Eshte e kote qe t’i suleni Andrea Stefanit qe me ne fund e ka kuptuar nje pjese te VERTETES dhe ka reflektuar ne drejtimin e duhur properendimor, ne ate drejtim qe deshen ta conin Shqypnine intelektualet e hershem shqyptare, por qe u tradhetuan dhe u masakruan pikerisht per kete qellim te tyre fisnik nga Enver Hoxha me ndihmen e Jugosllavise, me urdher nga Moska, gje e cila e ben kete MONSTER gjakatare njekoheisht edhe kolaboracionist dhe antishqyptar qe punoi me urdher nga bolsheviket ne dem te interesave kombetare.

  prandaj:

  Hiqni dore nga propaganda arkaike komuniste me partizane, balista, zogista dhe gjermane qe i keni pare vetem ne filmat e Enverit me Rajmonda Bulkun dhe Arben Imamin, sepse per ate kohe nuk i plas me kujt, por shikoni se ku po shkon sot Shqypnia,

  sepse:

  DREJTIMI NUK ESHTE NE LINDJEN BOLSHEVIKE, MIKE TE ENVERIT, POR NE PERENDIMIN KAPITALIST TE BE-SE DHE SHBA ARMIKE TE PARTISE TUAJ TE PUNES

  dhe:

  Sali Berishen bashke me PD-ne enveriste te tij mos ja ngjitni si MUTI pas kepuce antikomunisteve, sepse jane pjella e Enverit dhe vepra juaj origjinale.

  Reply to this comment
  • Petro August 13, 14:21

   Bravo te lumte!Sapo doja te shkruaja por lexova shkrimin tend dhe ishte i njejti mendim!Gjithe vemjet e pjelles gjakatare Enveriste jane shperndare tek PD-ja por jo vetem!Edhe Berisha ishte pjelle e Alise dhe sigurimit te shtetit!Bravo!

   Reply to this comment
  • ShkoDrani August 13, 15:17

   I ke ra pikes!

   Reply to this comment
  • maks August 13, 15:45

   nuk tu mbyll goja ty ore budall me emrin pseudointelektual ke goj ti hale e ballit te ofendosh veteranet dhe ata qe udhehoqen luften kunder fashizmit dhe bashkpuntoret e tij emrin uavuri historia qe ju e tradhetuat popullin dhe tani cfardo te shkruani ju skan vlere jeni bishti i qenit dhe ashtu do ngelni

   Reply to this comment
   • Petro August 13, 17:04

    Ore Marksizem-Leninizem, kush eshte i nje mendimi ndryshe nga ju pjella enveriste e etiketoni si i “Ballit”, i “Legalitetit”, i “PD-se”, te gjitha keto parti, pjelle e sigurimit te shtetit enverist, ku pas 90-tes u mbushen me spiune dhe agjente te trajnuar te kohes enveriste.Keni ngelur akoma ne kohen kur ju erresoheshin syte per te shpallur armiq haluçinant duke fabrikuar shpifje, akuzuar e persekutuar njerezit qe nuk kishin lidhje me akuzat por thjesht kishin veti dhe vlera te larta, elemente qe Enveristet i kane shpallur armiq te betuar, si ne kohe te Enverit, si ne kohen e Sal Berishes e si ne kohen e Nanos.Kur nuk ka vlere per ty mendimi ndryshe, atehere pse te djeg or derr?

    Reply to this comment
 8. intelektuali August 13, 12:07

  ENVER HOXHA ISHTE ME I KEQ SE HITLERI O VETERANE VAMPIRE E GJAKTARE TE PARTISE SE PUNES

  sepse:

  pervecse mbushi lumenj me gjak njeriu te pafajshem, kjo MONSTER sadiste dhe gjakatare, pa shkolle dhe arsim, implementoi MURTAJEN bolshevike staliniste ne vendin tone, tradhetoi dhe shiti trojet e Kosoves dhe Metohise tek Beogradi dhe Moska ne kembim te pushtetit te tij absolut dhe ne fund te jetes falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne historine e Shqypnise. Kujt ja hidhni fajin per eksodin me te tmerrshem te shqyptare per ne Perendimin Kapitalist te viteve 90-te more vampira gjakatare qe hiqeni sikur jeni veterane te LANC-it kriminal te Enverit? Po pse nuk i jepni pergjigje pyetjes:

  KU KA JETUAR ENVERI ME GJITHE NEXHMIJEN GJATE LUFTES 1940-1944?

  sepse ne baze te gjithe dokumentave reale del se ka jetuar ne vilen e kunatit te tij Kryeballist dhe Kryefashist Bahri Omari dhe nga kjo vile spiunoi tek fashistet Qemal Stafen dhe plot komunista idealiste te tjere per te pastruar rrugen me ndihmen e Titos dhe te killerit kriminel Vukmanovic Tempo drejt pushtetit absolut ne Shqypni dhe koha tregoi se deri ne fund te jetes vazhdoi me spiunime dhe likuidime te pabesa deri ne fund te gjithe shoket e tij. He pra pse kur vjen fjala per tradhetine dhe pabesine makaber te Enverit dhe LANC-it te tij kriminal juve enveristeve ju trashet gjuha dhe ju mbyllet goja? He pra pse keshtu? Po si nuk ju vjen pak turp qe te levdoni Shqypnine MJERANE te Enverit me tufezime, me tollona dhe bunkere, me shqyptare qe ishin bere si kafshe pune te detyruar e rrethuar anekend me tela me gjemba dhe burgje e internime more fanatike te poshter kur keto tmerre nuk i shikoje ne asnje vend tjeter komunist te Evropes Lindore? Po pse iken te lemerisur atehere shqyptaret ne vitet 90-te kur Enveri u kishte ndertuar PARAJSEN E TIJ SOCIALISTE ashtu sic duket ketu me poshte:

  https://www.youtube.com/watch?v=_Jk7zSopzBM

  Shikojini keto pamje rrenqethese o fanatike qe ju placin syte e fanatikut dhe te mbyllni njehere e pergjithmone gojen e qelbur te enveristit, ne menyre qe te mos mashtroni me me propaganden e Partise se Punes,

  sepse:

  E gjithe Shqypnia ju shikon me neveri o vemje gjakatare te Enverit qe nuk dini te kerkoni ndjese per gjemen qe i keni bere Vatanit,

  sepse:

  KJO QE VUAN SOT SHQYPNIA ESHTE VEPRA ORIGJINALE E ENVERIT DHE E PARTISE SE PUNES

  prandaj:

  Eshte e kote qe t’i suleni Andrea Stefanit qe me ne fund e ka kuptuar nje pjese te VERTETES dhe ka reflektuar ne drejtimin e duhur properendimor, ne ate drejtim qe deshen ta conin Shqypnine intelektualet e hershem shqyptare, por qe u tradhetuan dhe u masakruan pikerisht per kete qellim te tyre fisnik nga Enver Hoxha me ndihmen e Jugosllavise, me urdher nga Moska, gje e cila e ben kete MONSTER gjakatare njekoheisht edhe kolaboracionist dhe antishqyptar qe punoi me urdher nga bolsheviket ne dem te interesave kombetare.

  prandaj:

  Hiqni dore nga propaganda arkaike komuniste me partizane, balista, zogista dhe gjermane qe i keni pare vetem ne filmat e Enverit me Rajmonda Bulkun dhe Arben Imamin, sepse per ate kohe nuk i plas me kujt, por shikoni se ku po shkon sot Shqypnia,

  sepse:

  DREJTIMI NUK ESHTE NE LINDJEN BOLSHEVIKE, MIKE TE ENVERIT, POR NE PERENDIMIN KAPITALIST TE BE-SE DHE SHBA ARMIKE TE PARTISE TUAJ TE PUNES

  dhe:

  Sali Berishen bashke me PD-ne enveriste te tij mos ja ngjitni si MUTI pas kepuce antikomunisteve, sepse jane pjella e Enverit dhe vepra juaj origjinale.

  Reply to this comment
  • KORCARI August 13, 15:12

   O @intelektual i [email protected], po ku ka pjelle me gjakatare se Sali Serbmuti, ti intelektual i [email protected] je ndonje nga ata qe kur jetonte Xhaxhi i Thurrnit Ellozhe sepse vetem emri i tij ju bente te benit shurren ne breke nga frika, tani qe Xhaxhi po ben 30 vite i vdekur dolet nga gjirizat ta shani (pse pritet 30 vite apo kishit frike se mos ringjallej dhe jua [email protected]), pra si i thone asaj fjales se urte popullore —Ngordhi macja dhe minjte po hedhin valle —

   Reply to this comment
   • intelektuali August 13, 15:37

    Meqe e ke perdorur fjalen BYTHE shume here po te them:

    SHIKOJE NE KETE FOTO TE GAZETES DITA ENVER HOXHEN ME BARKUN E DHJAMOSUR ME ME FAQET E FRYRA DHE KRAHASOJI ME PAMJET E KOCI XOXES NE KRAH TE TIJ DHE TE MEHMET SHEHUT NE ANEN TJETER,

    He pra a te duket ne kete foto mbreselenese Kumandari i LANC-it legjendar si nje njeri qe e ndiqte maleve dhe pyjeve fashizma e italianit dhe gjermonit, apo duket si nje BYTHMADH dhe BARKDERR qe hante tre here ne dite berxolla me birre me krikell dhe qe pallonte cdo nate Nexhmijen e tij tek vila e kunatit te tij Bahri Omari qe ishte Kryefashist dhe Kryeballist i Qeverise Kuislinge?

    HE PRA SI TE DUKET ENVERI NE KRAHASIM ME THATUQET AFER TIJ?

    Reply to this comment
 9. vjola August 13, 12:50

  Lavdi Luftes heroike .Lavdi Legjendes kombetare Enver Hoxha. Me vjen keq po i pa perseritshem .

  Reply to this comment
 10. alphade August 13, 13:47

  Shkurt , nje artikull me nje analize te shkelqyer,te argu-
  mentuar , objektiv dhe realist ..!!!
  Lexoje zoti Stefani kete artikull se te duhet per te te hapur
  horizont dhe te mos na shkruash brockulla qe s’i hane as
  qent …..!
  Lavdi perjetesisht partizaneve heroike ,ne udheheqjen le-
  gjendare te Enver Everestit shqiptar …!!!
  Majen e Everestit nuk mund t’i beje hije dhe as ta erre-
  soje ….!!!!!!

  Reply to this comment
 11. Hasani August 13, 13:48

  Me duket se ky intelektuali eshte vellai Stefanit ose Stefani dora vete. Nje shoku im thote qe jane dy koqet e kandarit te ndryshkur te Alimadhit, qe ruhen ne magazinen e gazetes Dita dhe del nga magazina sa here kur nuk plotesohen faqet e gazetes.Une personalisht mendoj se Strefani nuk eshte as ne krahun e ballistave dhe as ne krahun e luftes nacional – clirimtare. Ai si zakonisht eshte nje kaposh fshati qe kendon maje plehut vetem me lek. Kesaj here fatkeqesihsht paguhet zyrtaru=isht nga gazeta dita dhe merr honorare plus nga ai qe i sherben. Per kete kaposh-kodosh, nuk ka rendesi kujt i kendon(kakaris). Kete rradhe ja ka gjetur anen dhe lezetin te kakarise nga koteci me glasa i ballisteve.Por balta e tij dhe glasat e ballit do te mbeten prodhim qymezesh dhe moccalesh dhe nuk mund te arrijne ne maja malesh , ne maja lapidaresh dhe pidestalesh.
  Mos ja vini re ketij intelektualit, sepse ai eshte zene ne ndonje qymez pulash dhe sa here kakaris mban ere glase.Po Stefanin ku e ka zene e jema? Presi qe ne repliken e radhes te na thote ku dhe me ke e ka zene e jema.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 13, 15:26

   INTELEKTUALI TE TAJVANI
   QE KAFEN PIN TE FILXHANI
   NUK ASHT ANDREA STEFANI
   QE MARKSIZMIN PUNE E BANI
   AI S’DO T’JA DIJE NGA HAJVANI
   AS NGA DUDUMI I DITES HASANI

   sepse:

   INTELEKTUALI ASHT HISTORIA
   JO SIC E SHKRUAJTI PARTIA
   POR SI NDODH TE DEMOKRACIA
   NJASHTU SI PO BAHET SHQYPNIA

   Reply to this comment
   • Nje qytetar August 14, 09:07

    Intelektuali Sh,Urran Kostreci ; ti je Historia ?!
    Ha ha ha , cfare historie !
    Ti more Uran nuk durove dot hetuesine e Sigurimit dhe pranove e firmose qe te ishe Spiun i tij .
    Ti Shurran Kostreci , si ´ i djathte ´, i ´paster ´, nen hyqmin e Sali Berishes ,ishe kryetar i P.D.-se per Elbasanin !
    Nuk e dije ti qe SRB-i kishte qene komunist i Enverit ?
    Ti , Uran , je nje sharlatan politik , nje njeri deshtak dhe nje gore i lindur !
    Cuditem se , si ti botojne keto percatjet e tua delirante dhe, akoma me shume cuditem , deri ku mund te arrije degradimi moral e psiqik i nje ´Intelektuali ´!
    Ti ,shurraq , je turp i Shqypnis !

    Reply to this comment
 12. TJ August 13, 13:51

  O Z. “intelektual” qe intelektual s’je! Ti “intelektual” nuk di te perdoresh kompjuterin dhe jo me te komentosh! Race e poshter berishiane,servile dhe mercenare pa tru dhe pa moral! me vjen keq qe gazetadita boton komentet tuaja! Nuk mund te shash vetem antifashistet per komunizmin qe perdori enveri! “Intelektuale” si puna jote apo dhe Artan Fuges vetem te me bejne te qesh.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 13, 14:35

   Ju kam thene juve enveristeve:

   MOS NA E NGJITNI PJELLEN TUAJ, SALI BERISHA SI “MUTI” PAS KEPUCE NE, INTELEKTUALEVE PROPERENDIMORE QE E DESHEN SHQYPNINE PA KOMUNISTA TE POSHTER DHE TRADHETARE

   Njashtu sic po kerkon te behet sot, 70 vjet pasi pederasti pa shkolle Enver Hoxha masakroi dhe likuidoi keta intelektuale patriote properendimore shqyptare me urdher nga Moska dhe Beogradi.

   Reply to this comment
   • Hasani August 13, 20:08

    E dime qe nuk je Stefani
    Por ne nje mulli po bluani
    Pije kafen tek qymezi
    Atje po te pret kendezi

    Frymezohu nga Stefani
    Takohuni dhe te Tajvani
    Po shume glasa mos hani
    Se urgusesh ballist “xhani”

    Reply to this comment
   • Nje qytetar August 14, 09:11

    Intelektuali Sh,Urran Kostreci ; ti je Historia ?!
    Ha ha ha , cfare historie !
    Ti more Uran nuk durove dot hetuesine e Sigurimit dhe pranove e firmose qe te ishe Spiun i tij .
    Ti Shurran Kostreci , si ´ i djathte ´, i ´paster ´, nen hyqmin e Sali Berishes ,ishe kryetar i P.D.-se per Elbasanin !
    Nuk e dije ti qe SRB-i kishte qene komunist i Enverit ?
    Ti , Uran , je nje sharlatan politik , nje njeri deshtak dhe nje gore i lindur !
    Cuditem se , si ti botojne keto percatjet e tua delirante dhe, akoma me shume cuditem , deri ku mund te arrije degradimi moral e psiqik i nje ´Intelektuali ´!
    Ti ,shurraq , je turp i Shqypnis !
    Ah , se harrova ! Persa i perket pederateve ; – mjafton te te shikosh ty Shurran se si ecen dhe kuptohesh menjehere qe cfare sumcje je !

    Reply to this comment
 13. Guri Naimit D. August 13, 14:33

  Falemindert kryesise Veteraneve te Luftes N.Cl. qe thote cthemi e mendojme ne veteranete L.N Cl.Sa nje popull i tere i ap inkriminuar me antishqiptaret e kohe; ballisto-Zogistet e rinj.
  Nuk eshte era e pare qe kjo kryesi ne emer te antareve te saj te mbeshtetur nga masa e gjere e shumevuajtur, mbron te drejtat e kesaj shtese sa te atdheut paresore.
  me ju vellezer jemi dhe ne emigrantet ne emigracion,qe dihet pse i kemi marre keto rruge, gjihtnje me mendien ne Atdhe me moteo:
  BJERI BOTES ANEE MBANE po MOS E HARRO VATANE>
  Faleminderit dhe si gjithnje BALLORE ne ceshtiet kapitale te ATDHEUT.
  Gjaku i 28 mije deshmoreve te luftes dhe djersa sa jeten dhene mijera ndertues te shqiperise pas lufte, duhet ta mbrojme e mos lejojme,qe pasardhesit shqiptare ne Gen, te nxitin armiqesi te reja.
  Vjeshta e 72 e Clirimit le te kthehet ne VJESHEN e UNITETIT e MIREKUPTIMIT ! kjo me kryefaje”LUFTEN N> CLIRIMTARE dhe Veprat jete dhenese te pasluftes si i njeh i madhe e i vogel ne shqiperi. Ato qe prishi pas Pseudodemokracia,ti kthejme ne MONUMENTE KULTURE nisur nga KOMBINATET, Uzinat,Minierat e deri Rafinerite zemra e ekonomise shqiptare.
  Tw SHKATEROARA.
  Mjaft me Ballisto-Zagistet e llomotitiet e tyre.
  Si emigrant qe jam do ju bej thirie gjithe vetereneve te kudo ndodhur sa pasardhesve te tyre me Shqiptaret e vertete ne krah, te mbeshtesin kete leter-Vlere te Kryesise se Komitetit Pergjithshem te Veteraneve te Shqiperise.
  Rofte shqiperia
  Jetegjatesi veteraneve me pasardhesit e tyre.
  Sa per Enver Hoxhen, ai e ka shkruar Historine(dhe ajo do ta vulosi vendin qe i takon) dhe vleren e tij me vulen e nje populli te tere..
  80 Vjecari Pasues veteran,
  Toronto !3-08-2016 Guri Naimit D.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 13, 15:14

   Ke gabuar adresen dhe drejtimin e mesazheve qe u dergon vemjeve gjakatare te Enverit sikur te ishe ne Rusine e Stalinit dhe jo nga Toronto e Kandase,

   sepse:

   Atdheu yt i dyte sot bile nuk eshte as Rusia e Putinit, por eshte Korea e Veriut e Kimit ku mund ta shikosh Enverin LIVE dhe nuk eshte Kanadaja Kapitaliste ARMIKE e Enverit.

   Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku August 13, 16:59

   O Guri, e keni formuar celulen atje ne Toronto, mo? Dilni ne aksione te djelave per te fshire plehrat e lagjes ne Toronto, mo? Po tollonin e merr nje here ne jave ne dyqani i mishit mo Guri? Apo ua merr lekat atyre kapitalisteve te ndyre te Kanadase? He mo qyalxhi, fol, pa leri pordhat me lufte tashti. Ke kini zgjedhur sekretar te celules atje ne Toronto.

   Reply to this comment
   • fteri August 13, 19:04

    ****Kur thahet pusi ,atëherë ia dimë vlerën ,edhe shqiptarët i mashtruan se kapitalizmi e demokracia ka me bollok do bëhemi si europa etj broçkulla .Por na rezervuan gropën,na thanë se do keni shtëpi e punë e lumturi për të gjithë ,por çfar ndodhi pasurinë e shqipëtarve e vodhën e grabitën një grushtë politikanësh kjo klasë e re e degjeneruar kapitalistësh të rijë ,ata sot jetojnë në parajsë luksi e bolloku ,kurse 90% të popullit të thjeshtë jeton në pragë vdekje për bukën e gojës,vritet çdo ditë njeriu i thjeshtë ,jeta është bërë e zezë. punë nuk ka.
    ***Populli për asnjë çastë nuk duhet të harrojnë legjendarin E.Hoxhën që siguroi 100% shkollë ,punë ,shtëpi,energji,siguri absolute në familje , jete të qetë e të lumtur ,zhduku vrasjet e gjakmarrjet dhe shëndetësi falas,,krijoi shtet modern të fort,ushtri moderne ,shkollë e kulturë të madhe deri tek universitetet . !!!..Kushë të, të harroj ,le tu a nxjerrin njërin sy.
    TË PARIT IDJOTIT =INTELEKTUALIT !, që na lodhi keq ky llumi !.
    ***Për Enver Hoxhën duhet zgjedhur fjala ,si një thesar që vlersohet me KARATE,jo të shkruash mbarë e mbrapështë ti intelektual Lumi.
    *** Enver Hoxha,
    ka lënë një emër ,
    ndaj çdo shqiptar e ka në zemër.
    ***Ç,të them unë ,qe shpirtë njeriu
    Ndaj GJirokastra me lotë uluriu
    Uluriu se vdiq udhëheqësi
    Vdiq Enveri …po kushë mbeti ??????????????????.!

    Reply to this comment
 14. qazim August 13, 14:58

  Ndersa ndjek kete debat ne gazeten tuaj me kujtohet qe ne nje emision, ku mbaj mend qe sihin te ftuar Sabri Godo, Uran Butka etj, ne nje momenti ndjeri Sabri i drejtohet Uranit: Per ballistet mos me trego mua. Jam vete deshmitare kur para gjermaneve qe vinin ne fshatrat e Lunxherise, ishin ballistat, te cilet u tregonin shtepite e partizaneve dhe ata i digjnin ose digjnin te tere fshatin. Me nje fjale ballistat u bashkuan me gjermanet. Kete se luan as topi.
  Uranit ju mor goja dhe qe aty e deri sa mbaroi emisini ai tha ca fjale te pergjithsme dhe asgje konkrete. Tani kane mare hov perseri.

  Reply to this comment
 15. ShkoDrani August 13, 15:08

  Shume respekt per veteranet e vertet per kontributin kunder pushtuesve, por cilet jane keta veterane qe kane mbetur gjalle, se ne baze tellogarise time nuk besoj se kane mbetur me shume se nje dyzine gjalle. Lufta ka mbaruar tesh 72 vite. Ne se behet fjale per veteranet e policise dhe Sigurimit atehere kjo duhet saktesuar.

  Reply to this comment
 16. MH August 13, 15:09

  Veteranet nuk kane thane ndonji gje te madhe.Ato per nder e Zot kane thane ate qe asht perjetue historikisht nga dita ne dite e nga minuti ne minut.
  Fronti i luftes perbehesh nga tre trupa luftetaresh.
  I pari ishte nazifashizmi qe ia imponoi popullit shqiptare te ngrihet kunder tyre e keto luftetare ishni partizante e nacionalclirimtarve.Luftetaret e trete na ishin sahanlepiresit qe lidhen krushqi me pushtuesit.Sahanlepiresit kishin strategjine e vet qe te fitonte pushtuesi.Dhe pushtuesi ti dhuronit pushtetin.Ai sorollop te asja kohe kane lene trashigimtar te kthyer ne rricna e nuk i ndahen shpifjeve,poshtersive dhe ligesise per te hedhur posht heroizmin e luftetarve te clirimit te Shqiperise.
  Mirpo historia qe behet,mbetet ne kohen e berjes.Nuk e kthen as perendia mbrapa.Ajo kohe ka perfunduar “lojen” me fitore te triumfuesit clirimtare.
  Tashti po te jene te zgjuar ketu humbesit duhet ti therrasin mendjes e mos te rikujtojne humbjet e veta,por te shikojne te ardhmen.Ti kerkojne te falur kombit qe u bane njeshk me pushtuesit.

  Reply to this comment
 17. Virusi i Kuq August 13, 15:22

  Bejme llogari te thjesht:
  Lufta e dyte nisi ne vitin 1939. Shqiptaret anti-Zogiste (ku veteperfshihen kamunistet) e priten me lule Italine Fashiste, u bene pjese e organizimeve fashiste.
  Deri ne vitin 1941, kur Nazifashizmi prishi Marrveshjen e Kamunisteve Ruse dhe sulmoi Keshtjellen e tyre, BRSS. Athere edhe kamunistet shqiptare nenshkruan Themelimin!

  Nga 1941 ne 2016 i thone 75 vjete.

  Nese ka ndonje femije te abuzuar, qe nxoren ne mal pa mbushur moshen, nen 18 vjec, ai sot duhet te jete 93 vjec. Dmth nese ka mbetur ndonje virus gjalle ne njerezit e infektuar nga ajo flame e kuqe. (Pa llogaritur kete Dhimitrin e Torontos, qe perdore kudo wwwww dhe po kerkon ta shperndaj virusin ne Boten e Lire Perendimore, qe e ka ndaluar me ligj ate lloj virusi…)

  Si s’ju vjen rende te flisni per komunizmin dhe Enverin qe ua beri te gjitha te zezat qe mund t’i behen njeriut? Si ka mundesi te mos i shikoni fotografite e Anijes VLORA, mbushur me shqiptare te mjeruar nga Kamunizmi?!
  Paci mallkimin e Bijve dhe Bijave tuaja, se paku, qe kane pare perendimin dhe duan te jetojne te lire…

  Reply to this comment
 18. Agroni August 13, 15:24

  Urime gazeta Dita,po behet rreth nje muaj qe balli i kombit po diskreditohet ne menyre racionale dhe plotesisht te merituar per tradhetine e madhe qe i bene ketij kombi ne luften e dyte boterore.Eshte e pa tjetersushme lavdia e ushtrise nac-cl.e udhehequr me zgjuarsi dhe ne krahun e duhur nga legjenda e ketij kombi ENVER HOXHA.Me vjen keq per mjeranin Halektualin (Nastradinin)alias Uran Kastrvecin qe ky injorant e dallaveraxhi e fut vehten ne intelektualet perendimire.Tamam gomari i nastradinit dhe monster e tradhetarit te kombi Zogji kurves.Eshte me se e vertete qe me kete ballafaqim nje mujor me kermat e kombit shqiptar ,bashkepunetoret e nazi-fashizmit shkeqen ne menyre te pa shembellt figura e Enver Hoxhes qe asnjehere nuk ra ne kurthin e ketyre halektualeve apo Balli Kombit duke i konsideruar tradhetare e bashkepunetore me armikun.Cte thuash me shume per keta lloj plehrash qe nen goditjen ndaj komunizmit duan te dalin nga lluca ku i futi tradhetija ndaj kombit.Ngushellime NASTRADIN,futi nje kafe pa sheqer tani tek Taivani.

  Reply to this comment
 19. Guri Naimit D. (Dh.Xh) August 13, 16:16

  Jo keshtu z.”intelektual” po ke gje me mua personale,dil ne shesh te burrave.

  O “intlektual” qe e “begen” ata qe perfaqeson ky nocion “intelektual” qe ap tjeter ti je “CIBAN” mes Tyre.
  Mua me vjen keq, per sa thua per Kanadane anti ENVERISTE sa antishqiptareve.Mos harro se ne atje ne tirane; te paret “Komuniste internacionaliste”kanadezet kemi njohur ti besoj aty ke qwn..Petagog ndoshta i “MARKSIZMIT”. Te pergezoj po ke qene Ai, qe une me hamendie je. Po deshe shkruaje emrin ballaboks si une; vertet “Guri Naimit D” po sqaruar pse e kam vene kete emer, shkruar gati ne cdo koment. ndiese i kam kerkuar vetem asaj figure te shquar Rilindase, BIRIT te DANGELLISE sime.
  Kush nuk e di se Kush eshte “Guri Naimit D”tashe mbi 10 vjet, lindur nipcia, ne rreget e emigracionit e ,perjetesuar emrin e gjyshit tij Dhimiter e mbi te gjitha Mbiemrin Xhoga, trashedim nga KAPRDAN Jano P. Xhoga, rene si bien trimat me 19!3-t ne mbrojtie te Pv. spao shpallur rrezikar nga shovinistet fqinje.Ti kete besoj e di, po po e nenvizoj per lexuesit e nderuar te gazetes sone “DITA”qe e pershendes si gjithnje e vecanerisht me kete debat te fundit, qe po ja heq “peten Lakrorit”perfundimisht. Mes jush z. apo cte te quaj se kete zoti se meriton, kam dhe do “Opozitare po Vellezer”qe akoma s’po behen VELLA.
  Emirantet vellezer ketu ne Toronto te Kanadase ku jam, me njohim e ju faleminderit qe ndihem si ne atdhe mes tyre.
  Pershendetie gjithe atdhetareve dashamires te kudo ndodhur dhe ata “Herronj” ne “TABAN QENDRUAR” dhe mire bere.

  Toronto 13-08-2016 Guri Naimit D dhe pa hezituar e ndruajtie Dhimiter M.Xhoga.(Zavalani).
  do me “vemja” po te quaj.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku August 13, 17:11

   Paske rrjedhur fare o i ziu plak.

   Reply to this comment
  • intelektuali August 13, 17:55

   RESPEKT PER TAJAR ZAVALANIN

   Nuk e kam me ty personalisht zoti Zavalani, por cuditem me enverizmin fanatik tend personal apo familjar, te shpallur kaq hapur ne gazeten DITA nga Toronto e Kanadase Kapitaliste, qe ishte ARMIKE e Partise se Punes dhe e LANC-it kriminal jugosllav te Enverit,

   sepse:

   kam njohur nje mik te familjes time qe quhej Tajar Zavalani, intelektual i mirefillte shqyptar qe ka krijuar i pari emisionin e BBC ne gjuhen shqype me transmetime direkte nga Londra dhe ishte perkthyes i perkryer nga rusishtja ne shqype krahas emerave me te ndritura, te degjuara te brezit famoz te perkthyesve shqyptare te gjithe antikomuniste dhe properendimore denbabden, te gjithe miq dhe te afert me familjen e intelektualit, te cilet e deshen qe Shqypnia pas Lufte te behej nje Zvicer me det ne mes te Ballkanit dhe Evropes dhe jo ashtu sic e beri Enver Hoxha dhe LANC-i i tij kriminal, si nje Guberne Sovjetike te tipit Stalinist.

   prandaj:

   Po përmend ketu përkthimet më kryesore te intelektualit shqyptar Tajar Zavalani qe nga komunist u be antikomunist si Andrea Stefani sepse me ne fund e kishte kuptuar te VERTETEN. Keto perkthime famoze me vlera te larta artistike, të bëra gjatë veprimtarisë së tij me një rend kronologjik: “Sonata e Krojcerit” dhe “Ana Karenina” të Tolstojit, “Novelat” e Çehovit, “Nëna” e Gorkit, “Zonja me kamelje” e Alekasandër Dymas – të birit, “Tartarini e Taraskoni” të Dodesë e “Gobsekun” e Balzakut. Si përkthim të përgatitur për shtyp la në Shqipëri kur qe i detyruar të ikë, “Jeta e Napoleonit” prej E. Ludwig, e gjithashtu një pjesë bilingue të të famshmit Larousse (frengjisht-shqip), pjesën shqip, pra keto perkthime na bejne ne intelektualeve properendimore shqyptare qe te nderojme vepren e Tajar Zavalanit dhe te turperohemi sot si nje REZIL i kesaj familje patriotesh, qe nje pinjoll i familjes Zavalani i del ne mbrojtje nga Toronto e Kandase MONSTRES Enver Hoxha (keshtu e kane cilesuar SHBA dhe Bota) dhe LANC-it te tij kriminal qe vrau ne Kanalin e Korfuzit Aleatet angleze me pabesi prej pederasti me urdher nga Moska dhe Beogradi. Ja nje pjese nga jeta e Tajar Zavalanit qe tregon edhe per patriotizmin e tij njesoj si Fan Noli:

   Në vitin 1925 Tajar Zavalani shkon për të vazhduar studimet e larta për ekonomi politike në Rusi, megjithëse donte të studionte elektroteknikën, mori dhe diplomën e shkencave politike. Në Rusi humbet të vëllanë e tij Hysen Zavalanin i cili pushkatohet nga qeveria ruse për ngjarjet e vitit 1937-38 në Saratov, kundra diktatures së Stalinit. Situata ruse e përgatit dhe e transformoi Tajarin ne një antikomunist të vendosur. Më 1930 arratiset në Zvicër ku qëndron tre vjet. Prej Zvicrës, shkoi te i ati në Selanik. Më 1933 kthehet në Shqipëri nga ku punon si gazetar dhe përkthyes. Ka botuar në të përkohshmet shqiptare duke nisur që nga viti 1930 deri në vitin 1939 qoftë me emrin e tij, qoftë me pseudonimet e shumtë të përdorur si T.Z., ZAKS, TANI, TARZANI, TA, tz, T etj. Shkruan n’atë kohë kur shkëlqyen M. Kuteli, Branko Merxhani, P. Markon, Ernest Koliqi, Migjeni, Vedat Kokona, etj. në shtypin e kohës Illyria, Minerva, Bota e re, Përpjekja shqiptare, Koha e Re, Besa, Shtypi, Shkëndija, Leka, Vatra, Rilindja. Kur u botua përkthimi i “Nëna” në revistën “Leka” u botua një kritikë. Nga fundi i recensionit ishin edhe këto fjalë: “Përsa shihet përkthyesi asht tue e lyp të vërtetën edhe nji ditë do t’a gjejë”. Këto ishin porsi fjalë të një profeti, sepse kështu edhe ndodhi.

   Më 1935, ai ka qenë editor i revistës “Jeta dhe Kulltura”. Pas një kohe të shkurtër merret në Ministrinë e Financave, ku kryen detyrën e Drejtorit të Statistikave. Në këtë detyrë mbeti deri në vitin 1939, kur Shqipëria u pushtua.

   Në fillim të Luftës së Dytë Botërore, për përkthimin e “Nënës” së Gorkit, dhe artikujt e tij therës, Tajari bashkë me zonjën e tij internohen në Itali, ku kalojnë fshehtas kufirin dhe kalojnë në Francë. Me një letër iu drejtua Mehmet Konicës, i cili në atë kohë ishte një nga anëtarët e Këshillit Mbretëror, madje iu drejtua edhe Mbretit Zog, duke ja shfaqur me plot sinqeritet mendimet, dëshirat, idetë e idealet e veta. Mbreti jo vetëm që “e fali”, por u përgjigj se për Tajarin ka pasur një dashuri e simpati të posaçme, sepse e njeh mirë zemrën dhe thjeshtësinë e tij, ndaj në Francë u emerua prej Madhërisë së tij si atashe i shtypit te Oborrit Mbretëror. Kur Mbreti Zog gjendej në Francë, e cila në atë kohë kapitulloi, Tajari u ftua prej Mbretit të Anglisë, Gjergjit VI (Xhorxhit VI), që të kalonte në Britaninë e Madhe. Me vajtjen e Tajarit në Londër, veç detyrave të tjera, filluan edhe transmetimet e para në gjuhën shqipe me anën e Radio BBC-së, në nëntor të vitit 1940 si përkthyes dhe spiker në Seksionin Shqiptar të Shërbimit për Europën, së bashku me diplomatin Dervish Duma dhe Anton Logorecin.

   Në Londër Tajar Zavalani ka mbajtur një varg konferencash nëpër institute të ndryshme mbi Shqipërinë. Tri vjet ishte Sekretar i Përgjithshëm i Pen Clubit të shkrimtarëve në mergim, që vinin nga shtetet e robëruara. Pothuaj se tërë një numër të “Arena” (revistë letrare e klubit të përmendur) ia kushtoi letërsisë shqipe, ku botoi edhe përkthimin e “Gjeniut” të Atë Gjergj Fishtës në gjuhën angleze, që ai e përgatiti.

   Me formimin e Degës ACEN për Europë (Komiteti i Kombeve të Robëruara), ishte delegat i Komitetit Shqiptar. Në këtë detyrë ishte deri në fund të jetës. Në fakt, vitin e fundit ishte kryetar i Degës ACEN në Londër. Në janar të vitit 1962, si delegat shqiptar, merr pjesë në Këshillin e Evropës në Strasburg. Prania e Tajarit ishte më se e nevojshme, meqë shumë intriga e dredhi të huaja dolën në dritë dhe kështu ai vetë me anën e miqve e tha të vërtetën mbi Shqipërinë.

   Vdiq po në muajin e lindjes, në mëngjes herët të 19 gushtit të vitit 1966.

   Një nga veprat me madhore te Tajar Zavalanit ishte përkthimi nga rusishtja në gjuhën frenge te librit te ndaluar ne Rusi te kolonelit G.A.Tokaev

   “Kujtimet e mia mbi Parajsën e Stalinit” (Mes memoires – Le Paradis de Stalin),

   që u botua në Paris më 1957. Si vepër të posaçme publikoi në gjuhën angleze edhe librin

   “Sa është e fortë Rusia?” (How strong is Russia?),

   në të cilën dëshironte t’i tregojë botës se lirë se “Ariu i bardhë” bolshevik nuk është aq i rrezikshëm sa u paraqitet të tjerëve, ku me argumente faktike ve në dukje dobësinë e Rusisë nga brenda saj, në çdo pikëpamje.

   Një vend të posaçëm në veprimtarinë e tij si vepra më e mirë origjinale do të mbetet “Historia e Shqipnis” në dy vëllime, të cilën e botoi në Londër në vitin 1965. Pjesa e parë përfshin kohët prej Ilirëve e deri në Kongresin e Berlinit, kurse e dyta vazhdon e mbërrin deri në ditët staliniste te Enverit kur e kishte bere Vatanin si nje CIFLIG feudal te familjes se tij sipas fjaleve te tij ne parathenie

   Besoj se kam qene i dobishem,

   Intelektuali nga Tajvani, Tirane, Albania

   Reply to this comment
 20. PO.PO August 13, 16:38

  Ketu ,mjafton vetem sigla”Intelektuali” ,per te ditur se me
  cfar shtaze ke te bejsh . Vetem kaq,mua me mjafton, per ta injoruar teresisht kete lloj shtaze,qe paska mesuar te flase e te vetequhet “…….” ! Injorimi total i derdellitjeve te tij , me kursen kohe pe te lexuar te tjerat ,sepse lehjet e qeneve na bezdisin edhe kur rrime ne shtepi .

  Reply to this comment
 21. Kombi August 13, 17:34

  Andrea Stefani ne shkrimet e tij, si per periudhen 1943-1944 dhe me pas, shtron raportin e individit/partise/organizates me LIRINE. Dhe i rezulton se Liria e njerez pale eshte shkelur, ne menyre flagrante gjat gjithe ketyre viteve e deri ne vetpermbysjen e Diktatures se Proletariatit/rregjimit komunist.

  Ai, nuk ka dashur ta rendoje, sepse duhet ti ish referuar dhe fjalimit te Sejfulla Maleshoves ne Berat: “Partia jone komuniste eshte kthyer ne Parti Teroriste”…

  Ju keni problem me biografine e Enver Hoxhes, si udheheqes. Ajo i duhet pershkruar me vite, muaj dhe dite, sepse midis te tjerash dalin probleme se, cfare ka ber ky njeri 12 vjet (12 muaj x 30 dite ) ne France. Shkolle jo, pune jo, nga kush eshte mbajtur e ushqyer, kush eshte ky/ai/ajo atje qe e ka mbajtur?…..

  Ku ka qene gjat gjithe kohes se L2B (Intelektuali jep nje variant llogjik) sepse dita ka 3 vafte, duhet te hash te pish e pastaj te flesh, sepse per pune s’behet fjale…… ka pikpyetje shume…. Duhen sqaruar???

  Thuhet pati 70 000 luftetare? Ku flinin, ku hanin, ku pinin? Me cfare visheshin, mbatheshin…..armatoseshin…? Edhe nje shtet shume I fuqishem sot, me mjete moderrne, nuk i mban dot ne male edhe 400-500 vet kaq gjat…..???????????
  ….
  Thuhet ne artikull: “Apo marrëveshja që bëri kryetari i qeverisë kuislinge, Mitat Frashëri me Komandën Gjermane, për të mos u goditur ato nga luftëtarët shqiptarë.”’ Tregon se nuk kini dijeni te sakta historike.
  Mitat Frasheri nuk ka qene asnje dite ne qeverine kuislinge dhe ne ndonje qeveri tjer fashiste.

  Kur Enver Hoxha vdiq Zeri i Amerikes ka dhene kete lajm:

  Ënver Hoxha vdiq. Erdhi ne fuqi me ndihmen e Jugosllaveve, presidentit Tito”.
  Pra, ka vend te sqarohet, se kur kane filluar lidhjet e tij me jugosllavet dhe pse ai ishte zbatues aq i rrepte i politikes/vijes jugosllave kunder nacionalisteve dhe pergjithesisht bashkimit te shqiptareve?!

  , thuhet luftoi “ përkrah Koalicionit të Madh Antifashist Botëror Anglo-Sovjeto-Amerikan”.

  Aleatet e ndihmuan me para me armatime, veshmbathje FNCL por keto, sic thone burime angleze jane perdorur jo kunder gjermaneve, por jane perdorur gjat luftes civile dhe ruajtur per te ardhur me pushke ne pushtet, pra jane perdorur kunder shqiptareve.

  Vetem nje person Tom Stefan, officer i rangut te ulet, ka qene ne shtabin partisan. U afrua shume me E.Hoxhen, ne kundershtim nga sa e porositen eproret e tij.. 3-4 dite pas ardhjes ne Tirane te partizaneve komunist, ju kerkua atij dhe te gjithe misionereve angleze (gjithsejt 4-5 vete) te largoheshin urgjentisht…..
  Tom Stefani nuk u pranua fare te futej ne zyrat ushtarake ne SHBA , vinte graden e majorit, dhe trokiste ne dere qe kurre nuk ju hap deri sa vdiq ne rruge i dehur plotsisht……

  Pra, jua pati me hile plotsisht aleateve dhe u drejtua drejt Beogradit-Moskes. Po keshtu kujto grupin e deputeteve…

  Kur flisni per periudhen pas lufte dhe perparimet e medha ekonomike- kini parasysh se ne menyre paradoksale, Shqiperine e ngiten e ndertuan armiqt e komunizmit, klasat e permbysura dhe “armiqt PPSH”.

  Filloje me kampet e shfarosjes se Maliqit, Bedene, Shtylles…kampet e Savres, Sarande e dhjetra e dhjetra te tjere qe lane kockat 3 breza “armiqsh klase”.
  C’perfaqsonin vete kooperativat bujqesore qe u moren jete 3 brezave 45vjet? Vende pune skllaveruese dhe argatesh, qe sic thoshin “rrofte naa se diten nuk fitojme asgje”…..

  Kujto mbi 2500 puntor-skllave ne galerit e Spacit, per pirit e baker (qe dilnin komplet te zinj sterre nga puna), mbi 4000 ne Qaf Bar, mbi 4000 ne krom fillimisht ne Bulqize pastaj ne Bater, Ternove, GurthSpac…
  Fillo me Kalane e Gjirikastres dhe kujto Burrelin e tmerrshem ku lane kockat vec te tjereve dhe ish kryeministra, ministra gjenerale te periudhes se Zogut dhe Komunizmit…….

  Dhe nje pyetje pse u vetpermbys Komunizmi ne Shqiperi, kur ish I mbrojtur nga Diktatura e Hekurt e Proletariattit (me bunkere, tankse, mitroloze, kallashnikove, zbulim-kundrazbulim, hafije me kohe te plote dhe 800 leksha part time)

  Pse u boshatisen pa asnje fishek, e asnje perdorim force Godina e Madhe e Komitetit Qendror te PPSH… godinat e tjera te komiteteve te PPSH, divizionet, brigdat, ministrite? Ku vajten trimat e provuar ne L2B dhe qe kishin marre rroge e privilegje 50 vjet 3 breza??? Nga syte kembet.

  …. Dhe pot e ishin bere punet mire, pse ju larguan dhe po largohen mbi 1 milion e gjysem shqiptare nga vendi e po vazhdojne te ikin

  Eshte ekonomia ajo qe ne fund percakton cdo gje. Ne ate system erdhi puna qe me pak se 1/3 e popullsise, kupto armiqte e klases mbanin ne kurriz shtetin e diktatures se proletariatit…. Deri sa smbante me, sepse ra dhe muri I Berlinit..

  Heshtja eshte flori.

  Reply to this comment
 22. [email protected] August 13, 17:49

  Per te qene i sakte me vehten dhe me aq sa kemi mesuar apo lexuar duhet te pranuar se .-
  1- Fitimtari nuk gjykohet
  2-Krijimi i PKSH dhe Lufta per clirim ishin krijesa dhe orjentoheshin dhe drejtoheshin nga te derguarit Jugosllave
  3- Mardhenjet e PKSH dhe Ushtrise A/ Fashiste me forcat dhe formacionet e tjera ishin te Orkestruara nga Jugosllavet
  4 – Sistemi i ashtequajtur Socialist i ndertuar Komunistet ishte i lloj i vecante,qe nuk gjindej ne bote dhe qe vlente vetem per te mbajtur pushtet…veteranet te mos ta lodhin me vehten 50 vjet na treguan boll…….

  Reply to this comment
 23. Guri Naimit D(Dh.Xh) August 13, 17:54

  Mirupafshim “plaku xhuxhumaku”.

  O “Plaku Xhuxhumaku” qe thesht nga emri, qe je afer meje, dhe nuk para te lexoj. Dhe sot te kalova po…
  Kur u riktheva, si per te te pershendetur, te lexova, jo hodha syne.Ne fakt me kenaqe, thuaj si te duash…
  Sa per “celulen” qe e paske merak, nuk ka mbetur ajo per mua- fundin e atij kavalli. Ajo celule,qe akoma se kam kontaktuar direk, nuk di a me pranojne, ketu them se eshte; “celule mbi celulat”po infeksione te cdo krahu…
  Mos ki merak se porosite qe me jep, ketu jane te zgjidhura, bere norme per cdo qytetar mes tyre dhe shqiptaret, qe i kane mbi “kryesiper” kanadezet, per sa manifestojne e nderojne atdheun nga vine, deri femijet lindur ketu, te kenaqin me shqipen e NENES folur.
  Keshtu e “plal Xhuxhumak”, qe kenaqem me kete “nofke ” plak XHUXHUMAK” se me kujton ato ojnat, bere aty reth sofrave…-“plak plak Xhuxhumak”..a do nuse te te jap” te tjerat i di vete Ti, mik i nderuar edhe si “OPOZITAR”une.
  Ti e di divizen time:”Opozitare po VELLEZER”. Je dakort apo s’je!?,- e di qe do vish me Ne.
  Me fal se kaloi ora e do shkoj ne “mbedhien e organzates” mes Torontos, qe me kenaqin djem r vajza te reja, me triko te kuqe sa flamure kombetar te te dy shteteve, shumica mare dy shtetesine, po ne Zemer kane SHQIPERNE nga mbare trojet shqiptare ata.kjo me kenaq.
  Me falni ju te nderuar lexues,per keto “levozhgat” e miat, po nxjerr sa dufin dhe MALLIN, kete po e shkruaj me te medha shkonja se e madhe eshte dhimbia per atdheun, lene prej zori. Po ne kemi divizen:
  “I biem botes ane e mbane,po nuk e harrojme vatane.”

  Mirupafshim miku ani-korespodent-Plaku-Xhuxhumaku
  Guri Naimit D.

  Reply to this comment
  • Plaku Xhuxhumaku August 13, 19:23

   O Guri, po rri rehat o Guri e si tha ai miku: “Me mire te hesht e te dukem si budalla, sesa te flas e ta marrin vesh te gjithe qe jam budalla.”

   Reply to this comment
 24. paci August 13, 18:02

  Lavdi per jete veteraneve te lancit , urrejtje e perbuzje perjete tradhtareve te djeshem dhe don kishoteve te sotem te tipave opinion – rrenaxhish e mashtruesish te tipit Fevzo- cupo- stefanesh e komp.

  Reply to this comment
 25. FANE August 13, 19:47

  more veteran por nuk u vjen turp 40 -vjet vdiqet popullin per buken e gojes e flisni akoma kur A.FRASHERI PRISHI PASURIN TI SHANE DJALIN TURP SE JENI PER NE BOTEN TJETER

  Reply to this comment
 26. CEZARI BALLKANIT August 14, 00:00

  leksion falas per komnetuesin Kombi/korbi:

  po kush po e pyeste cfare tha zeri I amerikes ne ate kohe…zeri amerikes ishte seksioni I beogradit dhe serbishtfolesit elez biberaj njeriu qe I ka bere me dem shqiperise per te gjithe kohrat.

  kush eshte e verteta gaspodin elez biberaj I voa-s
  Kasapet STALIN DHE CHURCHILL ISHIN BOSAT E BALLKANIT DHE TE EUROPES .PIKE..kush ka iluzion tjeter eshte ose budalla ose do te shtyje kohen.
  Roli pozitiv I ENVER HOXHES qe disa analiste te shquar amerikane e quajten CEZARI BALLKANIT duket pot a krahesojme me ngjarjet ne Greqi ku pas 1944 u vrane U SAKATUAN nga e djathta ekstreme ne ‘TERRORRIN E BARDHE” mbi dy miljon greke dhe mbi 100 femije greke u cuan jashte vendit..biles ca udheheqes kryesor te luftes greke ju prene kokat dhe I varen si kanibale ne shesh,,,dhe me nje fare miratimi te komandes angleze..biles arriti qe ne vitet 1948-1949 u oerdor napalm kunder ushtrise majte greke…pra shikoni cfare maskrash u bene sepse POPULLI GREK NUK DINTE GJE PER MARREVESHJEN E KASAPEVE STALIN DHE CURCILL.

  E NJEJTA GJE DHE PER SHQIPERINE QE NUK E KISHIN NE HESAP SE JA KISHIN DHENE PESHQESH TITOS SIC TREGONTE DJALI CURCILLIT RUDOLFI QE ISHTE NE SHTABIN E TITOS

  PRANDAJ I LUTEM CA KOMENTUESVE SI

  NASTRADININTELEKHALEJA

  KY LLOJ KORBI I KOMBIT APO NDONNJE
  FRAN KESHTETIN SHKRELI
  APO PELLUMB KURVA I MARIKES
  QE TE MESOJE HISTORINE SE NE JEMI MILINGONA PARA SUPERFUQIVE….KURSE ENVER HOXHA ISHTE NJE PERJASHTIM NE HISTORINE BOTERORE SE ESHTE I VETEM LIDER I NJE VENDI LILIPUT QE U MAT ME SUPRFUQITE

  The Percentages agreement
  was an agreement between Soviet premier Joseph Stalin and British prime minister Winston Churchill during the Fourth Moscow Conference on October 1944, about how to divide various European countries into spheres of influence. The agreement was made public by Churchill. The US ambassador, who was supposed to represent Roosevelt in these meetings, was excluded from this particular discussion.
  The agreement
  Winston Churchill proposed the agreement, under which the UK and USSR agreed to divide Europe into spheres of influence, with one country having “predominance” in one sphere, and the other country would have “predominance” in another sphere According to Churchill’s account of the incident, Churchill suggested that the Soviet Union should have
  90 percent influence in Romania
  and 75 percent in Bulgaria; the
  United Kingdom should have
  90 percent in Greece; and they
  should have 50 percent each in Hungary and Yugoslavia.
  Churchill wrote it on a piece of paper which he pushed across to Stalin, who ticked it off and passed it back. The result of these discussions was that the percentages of Soviet influence in Bulgaria and, more significantly, Hungary were amended to 80 percent.

  ‘’’’’’’’’’’’’’’’’

  Por keto barcaleta gjysem te verteta nuk mund ta njollisin gjithe te kaluaren me drite hijet e saj se historia i ka ligjet e saj, si dje, sot dhe nesër. Politikanët dhe gjeneratat e sotme janë të pazotë t’i ndryshojnë këto ligje. Ata janë të zot të përdorin propagandën e sotme si të duan, por janë të PAZOTË TË NDRYSHOJNË LIGJET E HISTORISË!
  Sundimi 20-vjeçar i Napoleon Bonopartit i kushtoi Francës rreth 10 milionë të vrarë. Sa shumë e kanë urryer Napoleonin bashkëkohësit e tij, qytetarët dhe nënat franceze që i’u vranë djemtë. Prandaj duke shfrytëzuar këtë urrejtje, Burbonët e internuan atë, me mija kilometra larg Francës, në ishullin e braktisur të Shën-Helenës. Po Franca sot, MBURRET ME BONAPARTIN. Ajo nuk do t’ia dijë për të vrarët, për shkatërrimet, për krimet e tij, por PËR LAVDINË QË I DHA FRANCËS, sa ishte në pushtet. Prandaj e quan Napoleonin kapitenin më të madh të kohërave dhe i ka kushtuar deri tani rreth 200-mijë vepra!
  Maksimilian Robespieri i famshëm, shefi i diktaturës jakobine, kryetari i Shpëtimit Publik, për dy vjet me firmën e tij, dërgoi në gijotinë mbi 2400 njerëz, midis të cilëve edhe miqtë më të afërm të tij, si Dantonin, Shometin, Ebertin etj, që kishin filluar të ligështoheshin. I takon kësaj periudhe vendimi i parlamentit francez, për çfarosjen dhe fshirjen nga harta të qytetit të dytë të Frances, Lionit, sepse bëri provë të rebelohej kundër republikës franceze. Është vendimi më i egër që është marrë ndonjëherë në histori. Megjithate, sot Franca e ka për nder që ka patur një njeri të tillë në krye të saj në atë kohë. Robespieri e kosilidoi republikën franceze dhe e mbrojti ate nga reaksioni feudal dhe rujalist. Sot francezët krenohen me lavdinë që u la Robispieri dhe nuk pyesin për krimet e tij!
  Sot pas më shumë se 500 vjetësh, shqiptarët, festojnë me madhështi, krenohen me Skënderbeun dhe periudhën e tij. Askush sot nga shqiptarët nuk përmend, sa verë piu dhe sa mish hëngri Skënderbeu, sa kështjella kishte dhe si jetonte ai. Askush nuk përmend sot, se si u’a cungonte Skenderbeu shqiptarëve liritë dhe të drejtat, duke i mbajtur për 25 vjet rresht në luftë, duke i privuar nga liritë dhe kënaqësitë personale. Luftërat atëhere zhvilloheshin në verë dhe pranverë. Në këto dy stina shqiptarët në vend që të shijonin jetën, shijuan për 25-vjet luftën vdekjen, shpatën dhe shigjetën. Askush sot, nuk përmend se sa princërve shqiptarë i’u pre koka, se sa tradhtuan, sepse nuk ishin dakord me të. Ja këto “krime” të Skënderbeut në kohën e tij, shqiptarët e sotëm nuk duan t’i dinë. Atyre sot u intereson VETËM LAVDIA e Skënderbeut jo krimet e tij të atëhershme. Sot shqiptarët e kanë për krenari, që përballë një Europe të trembur, Skënderbeu i bëri ballë, superfuqisë më të madhe të kohës, Turqisë. Vetëm kaq. Kjo ka mbetur. Të gjitha të tjerat u zhdukën, u harruan me kalimin e kohës, me kalimin e brezave.
  Kjo është logjika e historisë. Nga kjo logjikë, nuk shmangesh dot. Kjo logjikë do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Kësaj logjike do t’i nënshtrohet edhe Enver Hoxha dhe brezi i udhëheqëseve të Partisë së Punës që dolën nga Lufta Nacional-Çlirimtare, që deshën t’i bënin të gjitha përnjëherësh, që deshën të mateshin me të mëdhenjët e botës, që sa ishin gjallë u matën me sukses me ta, duke i’a ngritur shumë lartë emrin Shqipërisë.
  Sot është koha e gabimeve te tyre. Nesër do të jetë koha e lavdisë së tyre!..
  Pse nuk merren keto “atdhetare” me keto akte naziskine te saliserbit Mikut Rajersonit , Arvizuse & Donaldluse dhe elezbiberrraj
  pra Kush I zhduku kush I vrau kush I helmoi , kush I nguli thiken nga mbrapa kush vuri bomben me telekomande per:
  1-Kush e zhduku atdhetarin Remzi Hoxha
  2-Kush e dogji te gjalle drejtorin e Shikut Isa Coben
  3-Kush e egzekutoi me mine telekomande gjyqtarin Konomi
  4-Kush e vrau ‘LIVE” Bankierin Artan Santo
  5- Kush e vrau ‘LIVE” deputetin Fatmir Xhindi
  6-Kush e vrau te dera shtepise k/komunarin Veseli ne Kukes
  7-kush “sypeshkaqen” egzekutoi biznesmenin Kosta Trebicka
  8-Kush masakroi mender k/ministrin Rama me leva hekuri
  9-Pse nuk akuzohet Sali basha per krimin e 21 janarit
  10-pse nuk akuzohet familja krimnale berisha per gerdecin
  11-kush e zhduku fisin e Haklajve..
  12…kush…kush ..pse gazeta Dita boton keto tregime me ballista te shekullit kaluar per te mbrojtur krimet e dinastise berishajve ??

  Reply to this comment
 27. Aso August 14, 00:44

  Shoke Komunista!
  Po vrej se gjuha dhe faktet tuaja ne kete debat jane te kohes kur ishim ne pushtet dhe kur I kishim mbyllur arkivat. Tani qe ato u hapen dhe te pathenat mbi luften mund ti lexoj kushdo, me mire heshtni se po na del boja.
  Gjermanet nuk erdhen per te na pushtuar por per te kaluar permes shqiperise e Jugosllavise drejten gjermanise. Ne ate kohe gjermanet ishin thyer ne rusi dhe kishte nis terheqja e tyre.
  Shoke Komunista!
  Historia e fitores se luftes eshte si historia e permbysjes se komunizmit. Rrezimi I komunizmit te ne nuk ishte pasoje e antikomunizmit shqiptare. Permbysja erdhi si pasoje e renies se komunizmit ne te gjithe lindjen.
  Edhe mua ne krye te partise me vuri Miladini ashtu si une lashe Ramizin dhe Ramizi vuri Berishen.
  Qellimi jone nuk ishte lufta po pushteti. Ne e luftuam ballin Jo se ata ishin me gjermanet, por qe te mos ndanim pushteti me ta. Se ne Ishim per pushtet nje partiak jo per pluralizem. Per tu bindur ju mund te pyesni edhe Nexhmijen. Ajo I di mire keto gjera.
  Tani mbrojtja e luftes nuk ka kuptim. Ju jeni pleq, shikoni shendetin e mbyllni gojen se kane ndryshuar kohet.
  I Juaji, Komandanti!

  Reply to this comment
 28. Guri Naimit D. ( Dhimiter M Xhoga) August 14, 02:22

  Lexomeni mire, zoterinj “Opozitare po vellezer”!

  (Ne pergjigje te komenteve te z. “intelektuali” dhe “Plaku Xhuxhumakut”sa”FANE”-s, ne Shkrimin e:
  -” Z. Stefani …gryen ne plehrat e historise”).

  Nuk dua te vazhdoj me polemika individuale,qe nuk ia vlen. “Njeshi eshte hic para shumefishit tij..kushdo qofte” thuhet diku..
  Une ju thashe cili jam e nuk dua ti bie gjoksit as te mar nonje flamur. Sa shkruaj ne Komente apo shkrime te vecanta, jam treguar i kujdesshem,( falenderoj mjaft lexues pergezuar), kryesisht shkruaj ne rubrikat “”Kulture” dhe”Histori apo ne “Fjalen e lire”,qe botohet ne Londer.
  Ne komentet a shkrimet e mia,,nuk kam prek apo ofendoj njeri,deri sot,(secili ka bindiet e veta).kete fituam pas 90ters te gjithe,pra prularizmin qe na lejon sot, te komunikojme keshtu,
  Me njeri tjetrin,kam parimin “Opozitare po Vellezer”.
  Kjo shprehie “Opozitare po vellezer”.them dhe do ta shpiere vendin tone perpara,(po te arrihet e,duhet te arrihet).
  Une flas si nje njeri i thjeshte dhe; nw mos angazhim te asnje force politike, per kohen.
  Pa tjeter per Atdheun dhe mbrodhesine e tij nuk do te hesht.Gjithnje konform normave shoqerore.
  Ju”Opozitare po vellezer”,(per mua),qe hyte ne; kuvendim po e quaj me mua), paci mires e mbaresi ne rrugen tuaj>Ju shkofte mbare.Nuk dua tu then gje tjeter.Koha do ia jape pergjigjen te gjitheve.
  Sa per komentuesin “Fane”do t’i thosha;Frashellinjte dhe ne vecanti “Vellezerit Frasheri”,jane idhujt e mij,ne GEN-in tim.
  Me ta,nga fillimet e Pavaresise njohur,
  Ne mbrojtie te saj nga synimet e fqinjeve, dha jeten im gjysh,”Kapedan” Jano P. Xhoga Zavalani, krye Cetes qe komandonte,pikerisht,Nendor -Dhjetor1913-te,krah Papa Stath Melanit me shoke,per te cilin; Qarku i Gjirokastres e ka nderuar pasardhesit me tiullin: “Mirenjohie”(pas vdekies) me motivacioni:

  “Patriot,luftetar dhe komandant me cilesi te larta ne mbrojtie te trojeve shqiptare ne vitet e para te Pavaresise Kombetar 1912-1913″( venim Nr.26 dat !0-04 20!5)
  Jua theksova keto, jo per ti rene “gjoksit”, po te sqaroj opinionin jo juve,
  Vete nje jete mesues sot e 25 vjet pesionist.Sa per ato fjalet cvleresuese qe me adresoni,ju faleminderit.. Une e kam krijuar personalitetin tim e me ballin lart 80 vjecar,takoj miq e shoke deri ne shtete te ndryshme, emigrantet,sa ish inxenes tw mij, nje jete ne Tirane sa rretheve shkuar, pwr shkembim pervoje, Ne to, takuar shume ish nxenes,kaluar vite neper duar,qe i falenderoj se kane nderuar se pari,shkollen shqiptare sa veten. Me gezojne arritiet e tyre,deri ne istanca te larta drejtuese aritur dhe keto vite te pas 90tes.
  Kjo me ben te ndihem i ri dhe sot, sa festuar mes mesues e nxenes, 80 vjetorin nisur nga Tirana, Athine e Toronto, fatmiresisht me shume miq e shoke pos femijeve,(keto vite “qoftelargu” te emigraconit.), c’ti besh, na zuri kjo etape e trasformimeve te medha, bere atdheu im.
  Si e qysh aresyetoj, Ju e dini me mire..si zedhenesa profesioniste qe jeni.
  Paci miresi dhe nje here e mbi te gjitha vini Atdhene; “Ku te duket balta me e embel se mjalta.”
  Me ju lutem, mos me hidhni nofka…
  Sa per “Vellezerit Zavalani” lexoni korespodencen time sa ato pake libra”(5-se),per miq e shoke”botuar.
  Faleminderi te mires pene te Znj Meri Lalaj, shkruar librin e pasacem per Rilindasin;Fehim Bej Zvalanit.
  bashkefshatarin tim a me mire,te prinderve te mij..
  Ja c’kam shkruar per Ta dhe Zavalanin ne librin e fundit”KUVENDIM me ENGJEJT dhe TRIMAT e Zavalanit” (dergur per botim):

  “RILINDIA KOMBETARE
  dhe ZAVAVALANLLINJTE”(faqe 41)
  Pika kulmore e luftes,ku Zavalani me bijte e tij ka dhene kontribut te cmuar, eshte ajo e Rilindies Kombetare, periudhe qe me te drejte, eshte quajtur nga krijuesit;
  “Shekulli me i rrepte por me i ndrituri , me i furishmi,me revolucionare,me i mencuri”.
  Te tera keto e bejne kete peridhe;”Nje kostelacion Yjesh”,qe ndriconin e ndricojne ndergjegjen shqiptare.periudhe kur frynte”Era e Re”;Rilinddia Kombetare, ne te mire te kombit. kete,cdo zavalanlli e ndieu,me ne krye djemte e pushkes dhe te penes: :Mendy, Izet, Fehmi Zavalani dhe Kapedan Jano P. Xhoga me tjere,(Ky do te jepte jeten nga te paret pas shpalljes Pavaresise ne Nendor 1913-t,), festuar 102 vjetorin, nderuar Ate, me kete rast me tilullin “MIRRENJOHIE”, Keshilli i Qarkut Gjirokaster ,, . ,
  ( vendim nr 26 dat 10-04-2015t.
  Bashkekohesit e tyre, Ymer e Cerciz Zavalani, pjesmarres aktiv ne mbledhien e Frasherit(1876). Sjefulla Jahia e Dalip Zavalani e tj. krijuar ate qerthull atdhtarizmi, te pashoq per kohen.
  Ata bij krye Zavalanllinjve,sa Dangellioteve mbare,u bene mbeshtetie e udheheqesve kryesore te Rilindasve Atdhetare, mbare vendit; Zavalani dere celur per Ta.
  zavalanasit,krah Cerciz e Bajo Topullit,Mihal Gramenos, Riza Ceroves,Vangjel Gjikes,Mehmet Pavarit e Ahmet Kajces.
  Idhuj per ta, At Stath Melani,Themistokli Germenji, Josif Prifti,me Nasi Pelivanin, gjithnje prane Kapedan Jano Xhoga Zavalani me ceten e tij.
  Te gjithe keta luftetare te lirise dhe shume te tjere, kane gjetur strehe e mbeshtetie ne Zavalan,me baze shtepite e trimave.
  .Gjithe Zavalanllinjte ne breza,kane patyr parasysh, dhmbiet e medha te Atdheut te tyre dhe,kane luftuar per te,si porositnin Rilindasit.
  Nje syresh, Taja Zavalani qe ne fillimet e tij atdhetare, u be shembull frymezimi,sjelle mendime ne veprat e tij:
  – “Shqiperine duan ta qethin te gjithe( fqinjet kryesisht) ..Te mbrojme me gjak trojet tona, qe na lane te paret tane,nga gjysh-stergjysher.
  – Mos ta ndajme pjese- pjese sikur s’ka njeri per zot”
  – Te flijohemi ne Alltarin e Atdheut.”
  Kane qene motvet e tyre, pena e Tajari bere jehone.
  ,,,Per historine e Zavalanit pse jo dhe te gjithe Dangellise,perashto Frasherin,lartesuar “Bijte e tij”,
  eshte bere shume pake, per te mos thene aspak.
  Edhe nje here faleminderi Penes se te mires Meri Lala, per sa na solli librin kushtuar Taja Zavalanit.
  Dihet e thuhet se “Njeriu e ben historine e vete,me te miret e keta, si kane munguar Zavalanit, qe te tjeret tua shkruajne historine.Vec Tajar Zavalani e “theu” ate akull per penat e Zavalanit deri te sotmet.
  Si duket,Zavalanit dhe zavalanllinjve,keta “shkruesit”, (te mos flas per historianet),na kane munguar deri sot, perjashto ca “hartime”.vec c’perjashuam te ndierin Tajar Zavalani,krenari jo vetem per Zavalanin po gjithe vendin,me te Jatin;Fehmi, parrendes qe nga “Kongresi manastirit”,vene ne dispozicion shtepine e tij aty, pos aktiviteteve te jera atdhetare.
  Sa me sipwr me shtyu te hulumtoj per kete shkrim ne Ditarin tim, qe mban daten gusht 1991,ai,Vaso Dama Micani,(“Luftetar i Shekullit”(daja im,) deshmimtar i gjalle,i renies se kapedan Janos- krye cetes-(1913).
  Ishte Ai qe me la amanet- te shkruaj per Dangelline dhe bijte e saj.Thene keto tre muaj para ndarjes tij nga jeta,(1991) nje shekull me arme ne dore,me krye Luften N.Cl.sa, paraprires nje jete aksioneve te rinise ne rindertimin e vendit shkateruar nga lufta.
  Ai jetoi nje jete me arme ne dore e fjalen”brisk”, per antishqiptaret.
  Sot po zbardh amanetin e tij(korik 2013)nxit nga Pr. Apostol Kotani thene:
  – C’po ben -per “Kapedanin Jano” dhe “Luftetarin e Shekullit” Vaso Dama?!.
  Ne kuadrin e “100. vjetorit te clirimit” dhe 99 vjetorin e renies se gjyshit tim,po e realizoj amanetin.
  nersa sot po e jap per lexuesit sa ata ‘komentuesit e me siperm, pergojuar mua.

  Toronto !4-08-2016 Dhimiter M Xhoga
  ( I perditeshem thuajse ne shtyp-Guri Naimit D.)

  VO Ju lutemme falni ju te gazetes per daljen nga rregulli juaj-per komentet-komente…

  Reply to this comment
 29. Andrea (jo Stefan trapi) August 14, 10:26

  Ooooo….Kombi,permendu o i uruar se le nam.Ishin vitet 1943-1944,sic thua dhe vete,per cfar lirie e ke fjalen o i uruar.Isht periudhe lufte dhe ti duhet te dish ligjin e luftes se dukesh i kenduar.Per lirine ne ate kohe u ngriten me kembe mbare popujt liridashe ndaj bishes nazifashiste duke perjashtuar ketu bashke punetoret me keta te funditku,ne mbare boten u ndoqen e u denuan si bashkepunetore me nazi -fashizmin.Ke gje per te shtuar ketu o zoteri,perse Balli dhe Legaliteti nuk luftoi pushtuesit me qe perkrahej nga SHBA.ja dhe ANGLIA,po krijonte qeveri kuislinge ne sherbim te pushtuesit.Nuk mernin shembell keta baballare te kombit nga aleanca perendim lindje pra me B.Sovjetik apo halektualet shqiptare ishin me te zgjuar.Kete turp qe bene baballaret tuaj mos e justifikoni me bema patriotike,por pranoni o te perdhunuar se gjithcka e bene per te mbrojtur pasuri e katandi.Ishte rasti me i mire qe keta derdimene ne bashkepunim me Anglo- Amerikanet te ndryshonin rjedhen e ketij kombi.Por ishin turkoshake nga trute por me studime ne perendim.Eshte interesante se nje i pa shkolle si ENVERI,mashtrus,perdhunus etj……etj.i beri Ballin e kombit qe te vraponte mbrapa gjermanit.Turp te kini o karagjozet e ketij shekulli,se kush ishte Enveri jane veprat e tij qe flasin se i rojten Fevziun si Titoja ,Hrushovi dhe bandat tuaja si nga jugosllavia,greqia apo italia.Keto deri ne vitet 70=73 qe u semur ku raca tuaj u hodh ne veprim dhe u bene ato qe u bene me banden e veriut e qenin e shkelur Ramizin qe na beri pilaf Salehun qe ju shkerdheu me keq se Enveri.Tja kalosh mire o z.KOMBI dhe na gjej ndonje shembell ne bote ku ne kohe lufte kerkon lirine si dishepujt tuaj.

  Reply to this comment
 30. info analitike August 14, 11:22

  Shoke veterane perse shqetesoheni?
  Perderisa jane bere pislleqe gjate LANC eshte e natyrshme qe duhet te kontrollohet koshi i pleherave. Cfare ju tremb? Mos ju dalin te palarat sheshit? Mos t’ju bjere gjithe ai mur propagande i ndertuar me genjeshtra e mashtrime te paturpshem per 45 vjet.
  Te pakten tani ne fund te jetes perpiquni te jeni te sinqerte me veten dhe me historine e luftes. Lirojeni shpirtin nga zullumet e parrefyera. Nese keni luftuar herokisht dhe me devotshmeri dokumentet dhe deshmite do ta tregojne e do te keni vleresimet e merituara, ashtu sic do te nxjerrin ne dirite mashtruesit, hileqaret e kriminelet qe nen justifikimet e luftes qeruan hesape personale apo vrane pas shpine shoket e armeve.

  Reply to this comment
 31. Guri Naimit D. (Dh.Xh) August 15, 02:36

  Nje personale..me falni ju te gazetes..
  “Plaku XHUXHUMAKUT”
  Qe para se te ndahemi; te ndajme”shapin nga sheqeri”

  O z.”Plaku Xhuxhumaku”,qe po me ben te polemizoj, kur se kam qef, ani se polemikat e drejta e parimore, jane per mire…
  Me dhate shkas te ju bej dhe kete koment,me teper, si te beje nje bisede ne kafe,(po ta theksoj “jemi “opozitare po vellezer”,me te pergjitheshmen; atdhetare.) smare shkas se me drejtoheni, ne koefidencem (sa kuptoj une),-O Guri…ani se thoni ju per mua”budalla”. prape po ju them faleminderit.
  Se cpatet me mua se di,po per ate “budalla”, nuk dua te bej rolin e budallait,se diet; kush budalla,- thote jam i tille. Dhe me kete ma mer mendia qe po ju hap nje faqe komenti. Beje se sa shoh,do “pune” gje e mire kjo. Degjome mua…”budallain..”.
  Kalofshi keto dite Vere pa siklete,se vapa ka te vetat. Ruaje veten.Si opozitar kete urim kam.

  Toronto 15-08-2016 Guri Naimit D.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*