LETËR E HAPUR LEXUESVE

Bedri Islami September 10, 2015 23:20

LETËR E HAPUR LEXUESVE

Pak ditë më parë, kryeredaktori i DITA-s, në një shënim të tij, bëri temë diskutimi një dukuri, e cila për disa ishte diçka e papritur, por për ata që e njohin këtë gazetë ishte diçka normale.

Ai shtroi pyetjen se çfarë ka gazeta Dita me Saimir Tahirin, ministrin tonë të Punëve të Brendshme, duke thyer kështu një kornizë që mund të ishte mbajtur edhe brenda vetes. Shtrimi i saj ishte përgjegjshmëri dhe lojë e hapët me lexuesin, dhe për më tepër, ishte në vazhdën e asaj që DITA ka bërë prej kohësh.

Unë desha ta zgjeroj këtë temë. Desha të bëj këtë, pasi edhe unë si pjesë e stafit të gazetës, pas disa shkrimeve kritike ndaj qeverisë së tashme, jam ndodhur para pyetjes: “Çfarë ka DITA me qeverinë Rama?”

Edhe pak ditë më parë, jo vetëm mua, por thuajse gjithë stafit, u është bërë kjo pyetje, e cila, si çdo gjë që vjen sinqerisht, u duhet përgjigjur në të njëtjën mënyrë. Ka gjë DITA me qeverinë Rama, apo është thjeshtë një tërheqje e lexuesit ndaj të papriturës që mund të sjellë një shkrim gazete.

Le t’i marrim gjërat me rradhë.

Është e vërtetë se gazeta DITA, gjithë stafi i saj, ndoshta edhe më shumë nga sa është dashur, dhe shumë herë më tepër se disa nga strukturat e Partisë Socialiste, ka ngulmuar që qeveria e mëparshme, një oligarki financiare-politike e mafioze njëkohësisht, të largohet nga pushteti, si një e keqe që kishte zaptuar të gjitha strukturat e tij.

Këtë e ka bërë me vetëdije, nganjëherë me shumë pasion, por gjithnjë çiltërisht, duke bërë guximin pjesë të vetvetes, por edhe duke sjellë në gazetë dëshirën e shumicës së shqiptarëve.

Nuk e ka bërë këtë DITA sepse ka pritur mrekullira nga pushteti i së majtës, së bashkuar ose të ndarë, sepse e ka ditur se mrekullitë në këtë vend ndodhin shumë rrallë dhe tashmë nuk ishte koha e mrekullive. Ajo e ka bërë sepse qeveria Berisha ishte më e keqja e mundshme; ajo nga një qeveri që mund të bënte diçka, në fakt u bë një tirani politike, për më tepër një qeveri vrasëse, dhe për këtë duhej larguar me çdo kusht nga pushteti.

DITA iu bashkua dëshirës së shumicës së shqiptarëve dhe, nëse ndonjëherë u bë prirëse e kësaj dëshire, kjo është në dinjitetin dhe në seriozitetin e saj.

DITA nuk e ka bërë këtë sepse ishte një gazetë disidente e pushtetit. Ajo, në fakt, ishte më shumë se kaq, ishte një kundërshtare e vendosur e atij pushteti thellësisht të korruptuar, që vendin po e çonte në greminë dhe nga e cila nuk do të mund të dilnim më, ashtu si po dalim tani me shumë vështirësi.

Së fundi, DITA, nuk e ka bërë këtë sepse priste shpërblim apo financime të veçanta nga qeveria e re e socialistëve. Ajo nuk ka qenë dhe nuk është një media që vegjeton nga pushteti dhe nuk është si ato lulet që kokën e kthejnë vazhdimisht nga shkon edhe dielli i parasë.

Dita kishte personalitetin e saj, lexuesit e saj, mendimin e saj dhe jetën e saj, e cila, here-herë ka qenë e vështirë, por qetësuese, pasi ka pasur miratimin e njerëzve.

DITA vazhdon të përkrahë qeverinë Rama në të gjithë ndryshimet që po bën, sidomos në vizionin e saj për vendosjen e shtetit ligjor, të kthimit të konceptit shtet dhe të përgjegjësisë qytetare ndaj shtetit. Pavarësisht se me disa nga metodat e përdorura nuk ka qenë e një mendjeje me qeverinë, ajo e ka parë këtë si një zgjedhje kryeministrore, e cila, dikur, herët a vonë, do të jepte përfundimet e saj.

Por DITA, ashtu si shumica e 1 milion votuesve, ka pritur që vendosja e shtetit të fillojë nga lart, jo nga poshtë; ajo ka pritur që besimi të forcohet dhe të mos fillojë zhgënjimi, dhe nëse ajo ka parë shfaqjet e para të këtij zhgënjimi, është në detyrën e saj të sinjalizojë shtetin, qeverinë, të dërgojë mesazhin për një ndryshim të mëtejshëm në artin e qeverisjes, duke qenë gjithmonë në rolin e saj.

DITA, që para ndryshimit të pushtetit, përmes artikujve të shumtë të gazetarëve të saj apo redaksionalë, çka, së bashku, kanë shprehur mendimin kolegjial të redaksisë, ka patur bindjen se njëri ndër problemet themelore të rrëshqitjes së këtij vendi drejt greminës ka qenë e mbetet mosndëshkueshmëria e një stafi qeveritar thellësisht të korruptuar, i cili, pasi ka bërë një gropë financiare, ka rritur pasurinë e tij në mënyrë përrallore, e për më tepër, duke u tallur e njerëzit e zakonshën të cilët ose i ka hedhur në erë, ose i ka vrarë, ose ka qeshur me viktimizimin e tyre.

DITA, si një media e pavarur, ka thënë mendimin e saj tepër korrekt, se ndëshkimi i krimit, kudo që ai shfaqet, është shenjë emancipimi e një kombi, i cili nuk ia lejon vetes të jetë pjesë e bashkëjetesës me krimin dhe të inkriminuarit.

Ky mendim, sado medial, nuk është pjesë e një fushate, nuk është një tabu për qeverisjen e sotme, DITA, ashtu si ka kërkuar ndëshkimin e së djeshmes, ashtu bën thirrje për të ruajtur të sotmen dhe nga kjo nuk ka pse preket askush, nuk ka pse shikon pas gazetës DITA një klan apo një përfaqësi qëllimkeqe.

Në parlamentin shqiptar janë bërë tufë njerëzit milionerë, që sapo erdhën në pushtet nuk kishin veç këmishën e trupit dhe kur u larguan nga pushteti, u bënë me vila të stërmëdha, me para të dërguara në parajsat fiskale, me flori nëpër duar e gushë, me orë të shtrenjta mijra dollarësh, me vetura luksoze; u bënë me fëmijë të dërguar në shkollat private më të shtrenjta të perëndimit, dhe, kur u cënuan sapo pak, si me fshesë pupël, iu hakërruan njerëzve me një cinizëm të skajshëm.

 DITA beson tek qeveria RAMA. Ajo edhe sot ka mendimin se ajo është më e mira e mundshme, por jo krejt më e mira. Ajo është një gjetje kryeminsitrore, i cili, përmes këtij kabineti, mund të qeverisë lehtësisht, por nuk dihet në se do të qeverisë gjatë.

Mendimi ynë është mendimi i një gazete që kërkon me çdo kusht të mos kthehet në pushtet një hijenë politike berishiane, pavarësisht nga emri konkret që do të kishte, sepse kjo do të ishte në të keqen e gjithë vendit. Nëse stresimi i njerëzve fillon e përkthehet në vota, të cilat, për fat, edhe me 21 qershor u dëshmuan ndaj besimit qeveritar, DITA, edhe kur ndjen krismën e parë, bën detyrën e saj ta shprehë këtë, pa menduar se një ditë të bukur një zyrtar i lartë qeveritar do të mërzitet, do të shfryjë apo do të hedhë pas vetes klithma që janë të ngjashme me klithmat e atyre që shkuan.

Këto të fundit janë bërë të njohura dhe nuk bëjnë edhe aq përshtypje.

 Duke besuar tek qeveria RAMA, nuk do të thotë që DITA, edhe dy vite pas vendosjes në detyrë, të duartrokasë për çdo gjë dhe këtë, jam i bindur, nuk ia kërkon askush. Aq më tepër nuk ia kërkojnë lexuesit e saj. E vërteta, shpesh herë e shfaqur në media, është e hidhur, por si e tillë, ajo duhet thënë.

Dy vite pas fillimit të qeverisjes, DITA ndjen detyrimin që krahas asaj që është bërë mirë, të dëshmojë edhe për atë që nuk po bëhet si duhet, ajo ndjehet si mos më keq kur eksodi i banorëve të vendit tonë shtohet fuqishëm; kur drejtësia është bërë palë me krimin dhe priten dy vite e më për të filluar një reformë në drejtësi, e cila nuk dihet se kur do të ketë fillimin e saj.

Problemet që ka pasur qeveria RAMA kanë qenë tepër të ndjeshme. Askush nuk mund të mos besojë se sa herë që Berisha përzihet nga pushteti, aq herë humnerat pas tij janë të stërmëdha. Mbushja e tyre kërkon kohë, por koha po shkon dhe askujt nuk i vjen mirë që ndryshimi të mos jetë më i dukshëm, më i pranishëm, më i kapshëm dhe rezultativ.

Qeveria e mëhershme u ndëshkua për shumë gjëra, për cinizimin e saj, korrupsionin, arrogancën, nepotizmin, vrasjet, blerjen e fjalës, spekullimin, koncensionet vrastare, për gjithçka të prapshtë që ka bërë në këtë vend, brenda qeverisë e brenda familjes. Për fat të keq ata ende po vegjetojnë, po luajnë fijet e një politike të fëlliqur, por kjo është diçka që dihet e pritet prej saj.

Askush nuk pret që Berisha të bëhet tashmë i moderuar, që fjalët e tij të jenë, të pakën qytetare, askush nuk pret që Basha të jetë i ndershëm, që Topalli të jetë e moderuar, që Bode të mos kapardiset, që Ruli të mos shehë pasurinë e tij, që Ristani të mos jetë në një dehje politike, që Muli të mos jetë xhahil.

Kopertina e sotme e gazetës

Kopertina e sotme e gazetës

Por DITA dhe njerëzit pranë saj nuk duan që, qoftë edhe e minimizuar, kjo histori të përsëritet, që disa nga ministrat të bëhen arrogantë megjithëse sapo kanë njomur buzët me pushtetin e dhënë; askush nuk do që brezi i ëndrrës rilindase të bëhet shuarëse e ëndrrës; askush nuk pret prej tyre që të jenë cinikë, mospërfillës e më pas edhe të korruptuar.

Nuk është fjala thjesht se nga veprimet e tyre mund të ketë shansin rikthimi në pushtet i një klase të degraduar; nuk është ky hesapi i DITA-s: Matja nuk bëhet me të keqen, por me atë që mund të bëhet më mirë, në krijimin e një klime njerëzore dhe dashamirëse.

Dhe nëse një zyrtar i lartë qeveritar apo një tjetër shfryen për këtë shqetësim të DITA-s, kushdo qoftë ai, ai ende nuk ka kuptuar fillesën e së drejtës së fjalës dhe të pushtetit të medias, pushtet i cili, asnjëherë, as më parë e as tani, nuk është keqshfrytëzuar nga DITA.

DITA nuk pret dhe as nuk ka pritur “tenderë” financiarë në dobi të saj. Ata që e mendojnë këtë, e kanë gabim që në zanafillën e saj. DITA nuk është teneqe e mediave dhe e qeveritarëve; nuk bën përshesh me vizionin që ka dhe nuk ka thirrur në stafin e saj njerëz që lehtësisht bëhen të përdorshëm.

Pra, DITA, nuk është një klient i qeverisë. Nuk është qeveria donatore e DITA-s. Ata jashtë mediave, që e mendojnë këtë, qofshin edhe lexuesit tanë, duhet të ndjehen të zhgënjyer. Pra, nuk kemi pritur joshje financiare e as vend të privilegjuar. Ne e kemi mbështetur këtë panel drejtuesish, kur ata vetë nuk e dinin nëse do të ishin të tillë; e mbështesim edhe tani, kur ata vetë e shohin veten të përkohshëm. Por, heshtja nuk i bën mirë askujt.

DITA “nuk ka gjë” me qeverinë Rama. DITA e ka për nder të jetë serioze, e qëndrueshme, kokëfortë dhe e pakorruptueshme. Ne vazhdojmë të kemi mendimin se një regjim politik është jetëgjatë kur, duke ua ruajtur forcave reale të vendit mundësitë e shprehjes, konsakron te shteti një pushtet legjitim, i cili mundet, në çastin vendimtar të thotë fjalën e fundit, duke respektuar liritë e qytetarëve.

Dhe këtë mendim, ndershmërisht, e ndajmë me të tjerët.

Bedri Islami September 10, 2015 23:20
Komento

75 Komente

 1. opozitar i sfilitur September 10, 23:35

  ndëshkimi i krimit, kudo që ai shfaqet, është shenjë emancipimi e një kombi, i cili nuk ia lejon vetes të jetë pjesë e bashkëjetesës me krimin dhe të inkriminuarit

  MERRENI KETE FJALI DHE GDHENDJANI ZOTIT RAMA PERPARA DRITARES SE ZYRES ATJE KU U VRA ZIVERI.
  SE RAMA E MBAN VETEN QYTETAR..
  A MUND TE JESH QYTETAR DUKE QENE BASHKEQYTETAR DHE KOLEG ME KRIMINELIN?
  A MUND TE JESH I EMANCIPUAR NESE BASHKEJTON ME TE???
  PERGJIGJU Z.RAMA

  Reply to this comment
  • kalushi September 11, 01:58

   Sdq kopertina e sotme qenka e papare 🙂

   Reply to this comment
   • Te mjeret September 11, 07:42

    Ka ardhur koha qe koston e mbajtjes dhe rikthimit te Berishes ne pushtet ta mbajne mbi kurrizin e tyre ata qe e falen nje here, dy here tre here…………

    Populli nuk do paguaje me per flirtet e Finos, Nanos, Rames etj etj me Berishen. Ata ndajne leket e privilegjet bashke, femijet tane ikin nga syte kembet nga Shqiperia se nuk shohin nje rreze drite!

    Kjo klase politike ka bere kompromis me krimin. Te majte e te djathte pa perjashtim jane bere te pandeshkueshem dhe vazhdojne e coptojne si hijena cdo gje te mire te ketij vendi.

    Duhen shporrur sa me pare. Ata nuk mund te vetpastrohen sepse nuk mund te fusin veten e tyre ne burg. Por koha e talljes mbaroi.

    Duam arestime konkrete dhe jo profka te Balles, Rames, Braces me Berishen. Duam te shohim qe e kane me gjithe mend. Nuk mashtrohet me njeri nga fjalet. DUAM VEPRA!

    Reply to this comment
    • anim September 11, 12:00

     Se pari sben aspak sens qe nje gazetar apo gazete tu drejtohet lexuesve te saj me LETER te Hapur!!!!
     Se dyti kjo puna e letrave te hapura eshte kthyer ne nje sindrome megallomanie e grandioziteti individesh qe duket se u ka hypur shume vetja ne qejf.
     Se treti nje gazete nuk ka perse te justifikoje linjen e saj editoriale, vecanerisht kur kjo linje eshte kritike ndaj shteti/pushtetit, pasi thelbi i cdo gazetarie normale eshte te beje pikerisht kete – ti sherbeje publikut duke qene kritike ndaj cdo fenomeni negativ ne shoqerine Shqiptare dhe se pari kritike ndaj shtetit shqiptar qe duket se ka qene dem baba dem kunder interesave me elementare te shtetasve te tij.
     Ceshtja me Diten kohe t e fundit dhe me median shqiptare ne pergjithesi nuk eshte tek kritika qe i behet njerit apo tjetrit por tek porfesionalizmi dhe niveli i kritikes dhe i debatit “intelektual” mediatik ne shqiperi. P.sh kritikat qe i jane bere tahirit duken per mua tendencioze dhe deri me tash jo fort te bazuara ne fakte reale. Per mua nuk ka gje me te turpshem sesa gazetaria e thashethemeve te kefeneve te Tiranes qe me pas behen lajm “real”.
     Nuk ka gje me te turpshme sesa pozicionimi mendjemadh i opinionisteve apo krye/redaktoreve te gazetave/mediave shqiptare qe perpqien me qellim apo jo ti shesin publikut lloqet e tyre te kefeneve si “scoop-e” gazetareske qe u mungon pikerisht gjeja me elementare FAKTI, vertetshmeria.
     Padyshim qe eshte e veshtire te kesh/gjesh fakte reale ne nje shoqeri te mbyllur si kjo shqiptare apo te kapur nga interesa meskine e ato financiare, padyshim qe eshte edhe shume e rezikshme qe te prekesh interesa te caktuara financiare por ky duhet te jete funskioni idealist i medias qe duhet te jete edhe shume me “humble” kur gabon apo kur nuk eshte ne nivelin e aspiruar.
     Une besoj se media nuk eshte e keqja me e madhe e ketij vendi por duke perhapur vec zhurme dhe keqinformim padyshim qe i sherben me teprice pikerisht atyre grupeve apo fenomeve qe perpiqet te denoje.
     ka shume gjera per te kritikuar tek qeverisja Rama dhe fakte plot per ineficencen, mungesen e profesionalitetit apo edhe per shkelje te qellimshme apo jo te programit qeverises sic jam i sigurt qe ka individe lehtesisht te korruptueshem e korruptues ne kete maxhorance – mos te harrojme qe Rama bashkeqeveris me Meten dhe LSI – por njerezit kane nevoje per fakte te pakundershtueshme perpara sesa te demonizohet idnividi apo qeveria/shteti.
     Po ashtu lidhur me fushaten e Dites per burgosjen e Berishes – une besoj se do te ishte shembulli me i mire i fundit te pandeshkueshmerise kur ai individe te perfundoje pas hekurave per jete – por kjo nuk behet me deshira dhe pasion te zjarrte – duhet te ishte detyre e medias dhe e shoqerise mbare qe te mbidhte fakte dhe deshmi te pakundershtueshme per perfshirjen e Bishes me urdhermarrje direkte apo bazuar ne mosverpimet e tij per ta cuar perpara gjykates. Per mua ben sens perpjeka per te reformaur gjyqesorin perpara se ti hysh rrges se procedimit penal te Bishes dhe klikes se tij. Dhe ky denim duhet kerkaur ji per hakmarrje por per drejtesi. Dita mund te bej me shume per te mblesdhur deshmi ligjore nga personi qe kane qene te implikuar qofte per ceshtjen e gerdecit, vjedhjes se rruges se kombit apo dhe mbi te gjithe vrasjeve perpara kryeministrise – sio dhe cdo afere financiare korruptive te atij regjimi, pse jo edhe te atij para tij… Nanos, metes …dhe te ketij pushteti te ri.
     vetem me fakte reale mund te ndertosh nje strategji afatgjate te ndeshkeshmerise ndaj krimeve Berishiane dhe vjedhjve e grabitjeve Nanoiste, metiane, Bashiane etc

     Reply to this comment
  • lori September 11, 09:52

   I nderuar “opozitar i cfilitur”nese me lejon dua te te jap disa detaje te vogla ne siperfaqe por qe kane peshe ne jeten tone te perditeshme e ne ate qe kush jane aresyet qe perse nuk vendoset drejtesia,perse nuk gjykohet kryekrimi Sali!Jo te gjitha i ka ne dore E.Rama shumekush e mban mende njeriun me sepate duke i dale perballe pushtetit te horrave qe edhe pse me imunitetin e Kryebashkiakut qeveria kuislinge e drejtuar nga nje kriminel qe per merita te para 90 sot tall menderen me Shqiperine e kete popull!Sot ky njeri i detyruar nga “brima e miut” ku Sali krimineli gjeti strehen ne 97,e ka detyruar qe te shtyje ne pafundesi reformen e drejtesise e si rrjedhoje e ndonje presioni nga poshte te beje te mundur mosdenimin e ketij killeri e agjenti qe ka nje imunitet deri ne vdekjen e tij ose nga natyra ose nga ata qe e montuan per interesa te tyre qe sot i paguan nje popull i tere.Ndaj duke pare se ne ç’fare rrethana drejton Rama nen vezhgimin e “misterit Like” qe eshte i vene vetem per te balancuar pushtetet,Ai(Rama)eshte i detyruar te heshte ose te jape doreheqjen!Mirpo ajo fare qytetarie e obligimi kundrejt vendit nuk e lejon qe pushtetin ta rimarin perseri horrat Berishjan ose nuk do te shqiperia te bjere perfundimisht ne humnere per te mos u ngritur me kurr(plan ky i deshiruar edhe nga disa vende e qe per fat te mire te tonin nuk e realizoi dot kryekrimi shqipetar Sali!Sali krimin mund e duhet ta rrezoje e ta çoje prane prangave vetem populli shqipetar por kete radhe duke pos e lejuar me te fshihet ne “vrimen e miut”si ne 97 por duke e çuar perpara bangove te gjyqit e te jape llogari per te gjitha krimet monstruoze qe ka bene ne kete vend e ketij populli.I nderuar komentues eshte edhe nje frike ne kohen kur gazetari qe ka meriten si ne ngritjen e ketij perbindeshi ashtu edhe nge rezimin e tij z.Baze kur iu kundervu e doli haptaz kunder tij duke e demaskuar me krimet e bera Saliu mund edhe ta fuste ne burg e ndoshta edhe ta zhdukte nga kjo bote pasi kishte nen komande te gjithe kriminelet por ai nuk guxonte se z.Baze eshte njekohesisht edhe shtetas i vendit qe e montoi kete kriminel!Pra valle e ka tagrin drejtesia apo Rama per ta gjykyar kete monster “burre leshi” ne qofte se ai eshte i paisur me pasaorten e fabrikes qe e prodhoi.Shqiperia ka nenshkruar per kete pike e eshte e detyruar ti permbahet ketij nenshkrimi!Ja pra pse nuk i bene tert syri kryekrimi shqipetar e ja perse ai leh tere seancat parlamentare duke deklaruar se si ka asnje lek borxh asnje prositute shtylleje pasi ia ka dhene te gjitha.Sali Berishen mund ta gjykojne Salite sepse te gjithe kane kaluar tek “vrima e miut ” per te marre imunitetin e radhes!

   Reply to this comment
   • spartaku September 11, 10:53

    Lori Bravo! I ke rene pikes.Eshte tamam ashtu siç i thua ti.Sot per sot,e keqja e vendit ton eshte Saliu.Por per krimet e pafund te tij,nuk i denon Rama,por ka organe kopetente te drejtesise qe sote ato jane te koruptuara.Adriatik Llalla nuk e bene dote, se nuk mohon parat me shuma maramendese qe i ka dhen Saliu.

    Reply to this comment
  • Qytetar September 11, 15:43

   Keto nuk jane kritika,por SHANTAZHE ndaj Tahirit. Keni dy muaj qe na cani veshet,akuza e brockulla pa fakte…

   Si nuk degjuam ndonje kritike per ministrat e tjere?!

   Apo aty i keni punet ne rregull? 😆

   Ne Shqiperi s’ka media te majta e te djathta por vetem grupe interesi, MAFIE.

   Prandaj o Bedri mos na bej per budallenj.

   Perderisa do vazhdoni ta mbani ne goje Tahirin une jam i qete,pasi e di qe nuk eshte kapur nga ju. Ne momentin qe do pushoni,Tahiri te jape doreheqjen,pasi ministrine se kontrollon me ai,por ju.

   Reply to this comment
   • Niku September 11, 20:47

    Jam me ty “Qytetar”. Gazetari eshte i respektuar sa kohe qe bazohet ne te verteta. Kur gazetari i bazon te “vertetat e tij” ne thashetheme, ai humbet personalitetin e tij. Ky eshte thelbi, te tjerat jane brockulla.

    Reply to this comment
 2. D.Fuati. September 10, 23:38

  MOS KANCERIZIONI ATDHEUN.

  Shqiptaret jane velur me gazetari,oratorira te pa fund,analiste formale, dhe vepra konkrete aspak , vecan kunder per “te forteve”.
  Nje shtet,nje qeveri, nje prokurori,qe me shqiptaret e thjeshte tregohet e forte,ndersa me politikanet VIPA,e dobet,deri ne jargavitje,ky shtet,kjo qeveri,kjo prokurori,ky minster drejtesije, jane te gjithe kotesi,fallcitet, shkaterim deri ne kancerizim te Shqiperise.

  Reply to this comment
 3. mirel September 10, 23:40

  Dita vazhdoni punen.
  dhe mos ju ndani korrupsionit te qeverise Rama.
  Te jape llogari per Vjosen
  Krimineli Rama ka nje taktike te ndyre dhe te piste
  ne menyren me te ulet I merr vendimet fshehurazi dhe I shpall vetem kur filmi ka mbaruar.
  Keto jane vendime qe kane kundershtim me interesat popullore, vendime ne kundershtim me interesat kombetare .
  Deti eshte lene ne heshtje, pasi qeveria greke u qetesua me nje njoftim se qeveria shqiptare do e negocioje dhe njehere ceshtjen e ujerave territoriale.. heshtje dhe mosinformim I publikut qe do rezultoje vetem ne marrjen e nje vendimi te fshehte per ta bere fakt te kryer shitjen e detit
  Vjosa, vendimi I qeverise per ta dhene me koncesion kompanise turke, per te ngritur hidrocentral, vendim criminal I marre ne kundershtim me interesat popullore dhe ne kundershtim te plote me premtimet elektorale,
  nje nder keto premtime ishte ndalimi I ndertimit te hidrocentraleve ne Kalivac-Vjose
  Rama duhet te lere pushtetin, se po e mban duke bere te njejtat krime per te cilat u rrezua Berisha.
  Skane fund koncesionet dhe vjedhjet, dhe Rama ka ngritur armet kunder ambulanteve dhe pagesave elektrike te te varferve
  Hipoktrit mashtrues dhe kriminel
  tradhetar I qelbur I kauzes se majte
  shites I interesave te vendit

  Reply to this comment
  • ErMal September 11, 09:35

   Me vjen keq per intelektin tend o i mjere. Rama ka premtuar se do rishikoje koncensionet, por kur nuk ka hapesira ne ligj dhe ne kontrate per t’i prishur, atehere qeveria veç mund te pajtohet me faktin e kryer. Ne vend te kerkosh denimin e atyre qe i lidhen keto kontrata, kerkon t’i besh gropen edhe me shume vetes duke paguar nga xhepi yt prishjen e ketyre koncensioneve.
   Tentoi te prishte kontraten me Rapiscan dhe e pa veten ngushte t’i paguante kompanise 350 milion dollare pa punuar fare. Me pas u detyrua te negocionte me kompanine dhe u arrit veç ulja e çmimit nga kjo e fundit ne skanimin e konteniereve ne dogana.
   Si kujton ti se ata investitore qe fusin ne loje miliona euro nuk kane parashikuar nje gje te tille ne kontratat qe kane lidhur per koncesionet qe kane fituar? Pse nuk ndertohet nje aeroport tjeter civil perveç atij te Rinasit sot kur eshte kaq e lehte te prishesh apo te ndryshosh kontratat konçensionare?
   Sa per tradhetine ua ka bere te qarte te gjitheve, fqinjeve sidomos, ketu mos fusni hundet ne punet tona. Sa per detin e detyroi qeverine greke te terhiqej nga tenderi per kerkimet ne det duke i tundur para syve te drejten nderkombetare.
   Ku di ti c’eshte kauza e majte o kelysh i Saliut qe gjithmone voton PD-ne? Ne kete mejhane mesjetare ku kemi jetuar keto 25 vjet nuk ka patur as politike te majte e as te djathte, veç politike per vota dhe perfitimesh personale.

   Sa per shkrimin o zoti Bedri ne lexuesit e DITAs qe mbeshtesim qeverine nuk jemi kundra kritikes, zbulimit te skandaleve, apo investigimit te rasteve te dyshimta te ministrave dhe qeverise ne teresi.
   Ne s’na pelqen kur kapeni ne menyre selektive me nje minister dhe perqendroni gjithe arsenalin e kritikave tek ai, kur gjithe ministrat kane vend per t’u kritikuar ne nje mase te caktuar. Forma qe keni zgjedhur per te bere kritiken apo demaskimin e minstrit te brendshem te le shijen e nje shantazhi te mirefillte apo reagim emotiv ndaj nje shkeljeje ne kallo apo hatermbetjeje tjeter. Nuk eshte as denoncim skandali, por eshte thjesht kerkese llogarie mbi disa hamendesime qe mund te ndodhin ne te ardhmen.
   Jetojme ne nje shoqeri ku ende i bejme dasmat me nga 300 veta dhe 300 te tjereve u mbetet hatri pse nuk i ftuam. Jemi ne qe kemi votuar kundra nepotizmit te qeverise tjeter, por te nesermen e fitores se zgjedhjeve nga partia jone vemi e trokasim tek dera e kusheririt minister apo deputet e i kerkojme favore per pune, tendera, leje ndertimi, shkelje te njerit sy etj etj dhe nese s’gjejme ate qe presim e bejme hasha tjetrin duke nxjerr 100 te palara ne shesh. Jemi ne qe kur edhe tjetri s’te kerkon gje pasi te ka mbaruar nje pune normale qe e ka per detyre, vemi i fusim “kafen” ne xhep dhe pastaj ankohemi se ka mitmarrje.
   Jemi ne qe kerkojme te bejme shtet ligjor e te drejte, por kur policia kap dajen apo xhajen duke vjedhur dritat apo pa lishence fillojme e shajme policine apo ate qe ka “spiunuar”, nderkohe qe njeriu yne eshte njeriu me i vuajtur ne bote. Nuk denojme veprimin e njeriut tone, por mundohemi te gjejme te tjeret qe vjedhin si ai, por nuk jane ndeshkuar se njohin x apo y qveritar.

   Per aq kohe sa shoqeria jone do jete e organizuar ne baze fisnore, do jemi gjithe kohes te ekspozuar ndaj favorizimeve dhe qejfmbetjeve. Nuk mund te behemi as per 1 vit e as per 10 nje shoqeri evropiane ku si qytetari ashtu dhe shtetari te kuptojne qe miqesia, gjaku, fqinjesia jane te ndara nga punet e shtetit. Ndaj edhe per ca kohe duhet ta mbajme steken larte per te percaktuar masen kur x apo y person nuk meriton te qendroje ne nje post te larte shteteror. E para dhe kryesorja eshte mosprekja e parave publike te taksapaguesve.
   Nuk me shqeteson aq shume se ku i beri pushimet Tahiri dhe kush ia pagoi, sepse sot sikur ju thashe ka njerez qe pasi u ke mbaruar nje pune qe per ata ka qene siklet, por normalisht per pushtetarin eshte thjeshte rutine, atehere nga kenaqesia mundet t’ia paguaje edhe nje pale pushime qofte edhe me 1,000 Euro/nata. Duhet ta pranojme se askush qe lufton per pushtet nuk lufton per 1 rroge 1200-1500 Euro/muaj, kur analiste dhe opinionberes ne media dyfishin e kesaj rroge e marrin nga honoraret e 10 shkrimeve apo daljeve televizive ne muaj. Nderkohe ky “mirekuptimi” yne ndaj ketyre dhuratave qe merr ministri duhet te shoqerohet me me teper rezultate nga ky i fundit dhe faktet jane se ka nje permiresim te dukshem ne vendosjen e rendit, uljes se kriminalitetit, luften kunder drograve. Perveç krimit ne familje qe eshte produkt i shoqerise primitive shqiptare dhe policia ndihet e pafuqishme per parandalimin e saj, vrasjet dhe grabitjet me dhune jane ulur ndjeshem ne vend. Gjobvenesit e dikurshem te rendomte rrugore qe rrinin pas ferres vetem per te te vjel gjoben per xhepin e tyre dhe te shefit, sot ne shumice jane zvendesuar nga police qe edhe kur te ndalojne te pyesin a u lodhe, kujdes me shpejtesine. Ka plot vend per permiresim ne çdo fushe te qeverisjes, por nga pak duhet te filloje te ndryshoje edhe shoqeria shqiptare.

   Reply to this comment
  • ZHELEFINA September 11, 17:26

   Nje ” BRAVO ” te madhe idjoti “mire”,qe ben thirrje te vidhet sa me shume: Drita, uje,taksa,te merren ryshfete e t`i pihet gjaku ketij populli dhe…,pastaj kermat si puna jote te pasurohen. Ja cfar gjirizi i shqiptareve je ti !

   Reply to this comment
   • andi September 11, 23:30

    O haduta paguni taksat se me to ndertohet e mbahet shteti, boll tash 20 e sa vjet qe paguajne vetem te varferit e te ndershmit. Nuk shkohet ne Europ me vjedhje e mashtrime, ashtu sic mendoni cfare do fitoi neser, ashtu te mendoni te paguni taksat e jo ti mbyllni dyqanet.

    Reply to this comment
  • Plaku i mocem September 12, 00:26

   “Mire”.Hidrocentrali i Kalivacit u be si Kalaja e Rozafes.sepse ajo veper nuk po ndertohej prej me shume se nje decade,kur Fierza u ndertua ne me pak se 10 vjet.Ne dijenine time si qytetar HEC I Kalivacit u anullua si veper korruptive,jo per arsye mjedisore.Ne se ka dale nje firme serioze qe kerkon te investoje ne kete fushe,jane studimet me eksperte dhe institucionet shtetrore qe duhet ta sqarojne publikun,per leverdine e nje investimi te ri,sic eshte dhe Hidrocentrali i Pocemit.
   Me qe e mora fjalen edhe dy fjale per artikullin dhe gazetarin Islami.
   Gazetari Bedri Islami eshte aset i cmuar i medias se shkruar,problemet qe ai ngre per qeverine Rama,jane sinjalet qe jep nje gazetar qe ndien reagimin e qytetareve.Ai nuk kerkon shperblim ,ai kerkon qe qeveria te rregulloje hapin,Z.Islami nuk njihet per furca,po per shkrime te hapura e te sinqerta.Kush ka veshe ta degjoje,kush ka sy ta shikoje.Faleminderit z.Islami

   Reply to this comment
 4. Leo September 11, 00:53

  Pershendetje!

  Jam nje lexues i rregullt i gazetes dhe shume artikujve e tuaja z. Islami.

  Te thuash qe DITA, eshte gazete pavarur dhe njekohsisht nje mbeshtetse ose siç e quani Ju ka “besim” tek qeveria Rama, ka dicka qe nuk shkon. Do te te thote qe nuk je edhe aq te pavaruar! Si te gjitha gazetat e pavaruar ne vendet e konsoliduara, Shtypi nuk mbeshtet qeverine por qytetaret e saj, interesin publik dhe lexuesit e vete. Per qeverine ka vetem KRITIKA pozitive apo negative qofshin ato (me shume jane negative).

  Ka ende disa njerez qe jane te pavarur dhe kane mendime shume konstruktive dhe, qe kritikojne qeverine opoziten por, fatkeqsisht jane shume pak. Te flasesh per nje Group mediatik te mirefillte te PAVARUAR sot ne Shqiperi eshte pak e çuditshme. Shikoni raportet vjetore te Freedom House per lirine dhe pavarsine e mediave ne Shqiperi.

  Mendoj se gje e pare qe duhet bere eshte te, dis – afeksionoheni nga kjo klase politike dhe pse jo nga kjo qeveri per qene akoma edhe me shume me te pavarur dhe profesioniste, dhe te mos perdoreni nga kto te fundit per qellimet e tyre politike dhe personale.

  Vetem atehere mund te quheni te PAVARUR!

  Faleminderit per mire – kuptimin.

  Reply to this comment
  • raimond vlonjati September 11, 04:56

   Nuk ka rendesi shume nese e shte e pavarur apo jo, se psh edhe New York Times, eshte e majte , por ka ndershmeri ne gjykimin e saj ne cdo ceshtje

   Keshtu edhe Dita duhet te jete –

   -Pra te jete gazet e majte, sepse programet ekonomike dhe politke te majta ne pergjithesi jane pro shumices se popullit, porse kritiken duhet ta beje te ndershme si kundrejt te majtes edhe kundrejt te djathtes, kur shikon shkelje te se drejtes ne cdo aspekt

   Reply to this comment
  • red por jo i kuq September 11, 10:51

   Disa komentues ketu kerkojn qiqrra ne hell nga Dita.
   E cfare mund te bej nje gazete me shume se te krijoj opinion e te nxjerr ne drit probleme?
   E para njeher secili prej nesh ta kerkoj fajin per gjendjen e Shqiperis te vetja. Se ne i votojm edhe Saliun edhe te tjeret.
   E dyta nuk ka faj nje gazet per korrupsiinin e gjyjatesve prokurorve kalbjen e sistemit te se drejtes
   E treta nuk kan faj keta se Rama doli nje pederast politik i pashembullt qe po godet t vetmin aleat qe ka: popullin qe e voton
   E tjetra nuk e di sa staf dhe para ka Dita po betejat e zgjatuara kerkojn burime njerezore dhe financiare.
   Pashe para disa ditesh nje artikull ketu per te ardhurat e kesaj gazete. Aq para vetem Zeni me Giten i kan shpenzime mujore.

   Reply to this comment
 5. Jack September 11, 01:08

  Zoteri,
  Me fal por po i shmangesh thelbit te ceshtjes. Pyetja ishte cfare ka Dita me Saimir Tahirin-Ministrin e Brendshem. Une nuk kam pare deri tani ndonje akuze konkrete kunder Ministrit te Brendshem pervec palo akuzave te Sebastianit (Sali Rrumpalles dhe familjes se tij biologjike) dhe thashethemeve ku ha e ku pi Saimiri. Une jam larg shqiperise, ashtu si edhe ju por kjo nuk me pengon te pyes perseri: Cfare ka Dita me Ministrin e Brendshem me te suksesshem te historise se shqiperise post komuniste. E verteta do te dale. Jam i sigurte per kete. Me vjen keq qe ju nxitoni te mbroni A. Thanon. Mbase jam i gabuar por ai eshte nje i pabese dhe nuk e meriton mbrojtjen tuaj.

  Reply to this comment
  • Dardhari September 11, 03:31

   Z Jak . E fillove komentin qete dhe pa inat pastaj e shtove dozen duke thene cka Dita me ministrin me te suksesshem ne keto vite ?
   Une nuk jam as Gazetar as Analist po thjesht une pyes M Brendeshem Ku i gjete shpenzimet e pushimeve ne Krete dhe ai SI Minister duhet te me pergjigjet me dokumenta se SI dhe sa ka shpenzuar per pushimet kjo eshte detyra e tij.
   Çfare do ishte me mire qe kete gje ta bente RDja apo Gazeta 55.
   Deri ketu nuk tregon kjo gazete qe eshte e pavarur ?
   Nuk mund te mbeshtes dike qe thote se K/redaktori eshte keshtu apo ashtu une e kuptoj ndryshe qe kjo gazete eshte kunder for cave qe e çuan vendin ne shkaterim te plote por nuk mund te pranojne qe kasta qe erdhi te vashdoje te njejten ruge ate te pasurimit te tyre dhe kjo te behet mbi besimin qe i dha populli qe te mare pushtetin por edhe te mbaje premtimet me te cilat u votua qe kryesorja denimi i Bandes se Hajduteve, vrasesve , Krimineleve te tipit Berisha dhe kompani.
   U bene dy vjet dhe shpresat se Gjonet dhe peshqit e medhenj nuk ka nderment ti preke njeri SI duket Pakti mos me prek nuk te prek eshte ne fuqi prandaj ju Dita bjeruni kokes nga Rama deri te Kocua kur ta shikoni qe ata nuk i sherbejne interesave te vendit

   Reply to this comment
  • raimond vlonjati September 11, 04:59

   Cfare ka DITA me Ministrin e Brencem ?

   Por ai Minister eshte ministri me i akuzuar ne lidhjet e tij me kriminele e trafiqe, dhe, sikur edhe 1% te jene te verteta ato qe thuhen per te, ai duhet te jape doreheqjen nga posti i tij

   Reply to this comment
 6. pepkolaj September 11, 01:17

  Për mua Dita është bërë e pandashme në pjesën më te madhe të ditëve të javës.
  Në Lezhë, ajo rrit përditë numrin e lexuesve të saj, shoh që po hyni në kanalin e duhur.
  Jeni pak të ashpër, por e vërteta mbetet e vërtetë dhe si rrjedhojë është e ashpër.
  Duhet t’u kërkoni pak më shumë llogari këtyre që qeverisin në kohën e sotme
  Qeveria e tanishme duhet të mësoj se përse e hëngri ajo e para.

  Reply to this comment
  • Lili September 11, 05:20

   Duhet t’i kerkojme SHUME ma shume logari pushtetareve tone,edhe te kerkojme qe ne te kemi mundesi te zbatojme referendum ma shpesh !

   Reply to this comment
 7. emigrant Breshia September 11, 01:20

  askush nuk esht i perkryer.
  po Dita esht gazete e mire, e vecante, ka personalitetin e vet dalon nga te tjerat
  krijon opinione, kjo tregon qe njerezit e besojne pra arrin ta ndikoj shoqerine
  mund ti thuash e mire apo e keqe sipas qejfeve politike, po esht media unike, duket menjehere, nje shkolle me vete ne median shqiptare.
  per mua te mos shtrohet ceshtja e shan apo jo Berishen apo Ramen
  te shihet mundesia qe te shtohet numri i analizave dhe analisteve qe nuk rrojne ne Shqiperi dhe nuk jane kapur nga interesat meskine te Tiranes.
  Une deshiroj qe Dita te eci para dhe te jetoj gjate se edhe emrin e ka shqiptar dhe te bukur

  Reply to this comment
 8. fb September 11, 01:24

  MISIONI I DITES ESHTE TE MBROJE DEMOKRACINE NGA ARMIQTE E SAJ!!!
  Nje gazete apo gazetaret ne teresi duhet te jene OPOZITARE me cdo gje,qe bie ndesh me interesat e popullit,qofte qeveria apo opozita!!!
  RENDESI KA,QE TE MBAHET GJITHMONE ANA E POPULLIT,ndersa te gjithe te tjeret jane PALA KUNDERSHTARE PER MEDIEN!!!
  Nuk eshte e thene,qe OPOZITA POLITIKE MBRON HALLET E POPULLIT!!!
  AKSIOMA TE TILLA KURRE NUK KA PATUR!!!
  Se cfare HALLESH mbron nje OPOZITE duhet pare konkretisht e jo ne pergjithesi!!!
  Edhe DREJTESIA duhet te jete OPOZITE me cdo gje qe bie kunder INTERESAVE TE NJEREZVE,KUR KANE TE DREJTE ME LIGJ,por kur ajo eshte e KORRUPTUAR OSE E BLERE NGA PUSHTETI APO MAFIA,atehere nuk eshte me OPOZITARE!!!
  SHKURT:GABOHEN ata qe i kerkojn “DITE-s”,se nderuar,qe ta ktheje “PUSHKEN” nga qeveria,kur aktualisht ARMIKU I POPULLIT JANE ISH QEVERITARET,qe kane bere shume KRIME KUNDER POPULLIT E DEMOKRACISE!!!
  SHTYPI DHE DREJTESIA AKOMA NUK KANE MBARUAR PUNE ME KETA ISH PUSHTETARE!!!
  Prisni!
  Keni kohe te merreni me qeverine!!!

  Reply to this comment
 9. eliott September 11, 01:25

  Dita mos ju ndaj Saliut derisa te shkoje atje ku ka vendin.
  Mos degjo zogjte e qyqes

  Reply to this comment
 10. petrit September 11, 01:28

  Z.Bedri pershendetje
  PErshendetje z.Thano dhe gjithe stafi i Dites.
  Ju meritoni respekt te vecante dhe keni te drejte ta thoni edhe nje llaf me shume se ministrat e Rilindjes qe ne pergjithesi jane ca cunaker qe nuk e mbartin ne vetedike dhimbjen popullore qe i solli ne pushtet.
  Une lexoj prej vitesh dhe ndjek mediat. Keto vargje me poshte i kam per ata qe dje kur Dita kishte kurajon te luftonte i lepiheshin Saliut e sot i lepuhen Rames. Haram Rames dhe te tijve nese ua pranojne keto lepirje.

  Të jemi të qartë
  Që në rresht të parë
  Ky vend ka nevojë
  Të ketë gazetarë

  Po jo prej atyre
  Që paçin nafakën
  Andej nga fryn era
  Dinë ta kthejnë pllakën

  Ngrefosur, krekosur
  Përmbi sy qylafi
  Gëluan në shesh
  Kur mbaroi pilafi

  Gjoksin fort e rrahin
  Zjarr u vjellin sytë”
  “O Zot ç’ kemi hequr
  Ne në opozitë…”

  Po pjellin gazetat
  Fringo gazetarë
  Të heshtur, të fshehur
  Tre muaj më parë.

  Vazhdon kapërdisja
  Me lloqe pazari
  Tregojnë historira
  Prej opozitari.

  Ata që gjer dje
  Rrinin urtë e butë
  Penat kishin fshehur
  Diku në një skutë.

  Ata që pushtetit
  I fshinin menderen
  Kanë rrëmbyer penat
  Të bëjnë poteren.

  Ata që pushtetit
  I kishin dhënë besë
  Penat kishin hedhur
  Në vrimë të halesë.

  Edhe kur i nxirrnin
  Si me marifet
  Elozhe i thurrnin
  Partisë në pushtet.

  Posi gjynahqarë
  Keq me të ardhë
  Donin që të zezën
  Ta bënin të bardhë.

  Lodheshin të ngratët
  Me ca zhgarravitje
  Dështimin e plotë
  Ta quajnë arritje.

  Kërraba t’i vinin
  Gjithçkaje në rënie
  Mjerimin makabër
  Ta quajnë mirëqënie.

  Dhe krismat vrastare
  Atë ditë janari
  Ndonjëri i quajti
  Dyfekë gjahtari.

  Mendonin kështu
  T’i shërbenin vetes
  Duke qenë qatipë
  Zvarranikë pushtetesh.

  Reply to this comment
  • . September 11, 01:32

   Te bukura keto vargjet.
   Une them tia kishe dedikuar Henri Cilit dhe Blendi Fevziut
   Medioker dhe kepucelepires te neveritshem.
   Po Edit me duket i pelqen tia lepijne nga nje cik kallamin.
   Nuk eshte nga ata burra qe u tregon vendin te gjitheve

   Reply to this comment
 11. . September 11, 01:30

  Edhe per ne si lexues ,gazeta do kete i nteresin e tanishem po te vazhdoje me sensin kritik ( gjithmone objektiv ) te problemeve qe dalin ne vazhdimesi.
  Deri tani them ,qe eshte mire …por po vazhdoi me “lule” per qeverine gjykimi yne per Diten do ndryshoj .

  Reply to this comment
 12. ervin September 11, 01:35

  Per mua tre media ka Shqiperia: Fiks Fare, Dita dhe Tema.
  Te tjerat jane merre me leng se mishi mbaroi

  Reply to this comment
 13. Drini September 11, 01:37

  Pse kaq gjate Z.Islami? personalisht si lexues i dites, nuk besoje se nje lexues normal i dites eshte kunder krittikes ndaj qeverise aktuale. Shtypi kete rol ka te jete opozite e qeverisjes se keqe.Problemi eshte qe shume lexues kerkuan ne shkrimin e kryeredaktorit te jepeshin fakte dhe jo thjesht opnione ose mendime subjektive te tij. Ai seriozisht nuk bindi njeri me shkrimin e tij cfare ka gazeta dita me qeverine.
  Lexuesit kerkojne gazetari me profesioniste ndonse dita mund te jete nje nga mediat me profesionale ne shqiperi por kjo nuk do te thote se eshte ne nivelin qe kerkon lexuesi.

  Reply to this comment
  • gjanica September 11, 02:02

   ashtu ashtu po as pergenjeshtrim nga Tahiri nuk ka patur deri tani.
   pak si e cuditshme per dicka “pa fakte” apo jo drini?
   kam pershtypjen se Tahiri i trembet dickaje qe nuk pergjigjet direkt per ato qe i ka thene Dita.
   nuk po them pastaj per ate oficerin qe ka patur vartes se ai me fakte se c shprehu ne vet te pare nuk mund ti kerkosh. Apo ke edhe me ate ndonje rezerve?
   Eshte vete polic apo jo? dhe ka qene i perfshire ne aksione? nuk te vlen si fakt deshmia e nje shefi anti droge??

   Reply to this comment
   • Drini September 11, 16:40

    Se pari pershendetje
    Gjanica ti po thua: pak e cuditshme, kam pershtypjen, kam dyshime. Pra te gjitha keto jane opinoione qe ti i nxjerre nga shtypi. Por te besh nje akuze te tille ku thua se ministri tahiri eshte i lidhur me trafikun e droges duhen fakte konkrete.Dhe keto fakte nqs ekzistojne i nxjerrin gazetaret investigative.
    Po “Dita” shkruante se ministri tahiri ka shpenzuar ne nje nate per hotelin ne greqi nga 1400 euro nata ne 3400 euro nata. Tani keto shifra jane pa lidhje fare . Me thuaj konkretisht sa pagoi? jo nga kaq deri kaqTrego faturen e shpenzimeve nqs e siguron dot. Perndryshe jane supozime.
    Edhe mund te jte e vertet qe ministri Tahiri te kete bere shpenzime te medha apo te kete lidhjke me trafikante, por sa kohe nuk ka fakte keto mbeten akuza qe mund te behen edhe per qellime te tjera.
    Ajo qe shoh une tek ministri Tahiri deri me sot eshte perkushtimi per te bere detyren si minister i rendit.Le te jap vetem nje shembull:
    Para se ministri Tahiri te merrte detyren ne rruget e shqiperise vriteshin cdo jave nga 10 15 vete ne aksidente automobilistike. Ka dy vjete qe ky numer eshte reduktuar shume por kurre nuk mund te behet zero sepse kudo ne bote ndodhin aksidente rrugore. Lere pastaj rrezimin e keshtjlles se droges-lazaratin namin me te ndyre qe i ka xjerre shqiperise ky fshat i qelbbosur ne jug te shqiperise.
    Tani me qe me kujtove gjanicen te cilen kam 30 vjete pa e pare : desha te pyesja a ka uje gjanica , a eshte pastruar apo ka mbetur ashtu sic ishte?
    Falemnderit qe komentove reagimin tim ndaj artikullit te Z. Bedri Islami

    Reply to this comment
 14. nick September 11, 01:37

  “correre in aiuto al vincitore”,qe do te thote se Dita duket ne anen e fituesve,gje qe nuk jam i sigurt…
  ndersa ka mjaft opinioniste qe po i afrohen me keshilla apo sugjerime,etj si keto,keta te fundit po i shkojne per ndihme fituesit te shpallur.
  Gazeta shfrytezoi kompleksin Berisha, dhe ai do jete edhe nja 10 vjet katalizator politik,nqs do kete shendet.
  Doemos Dita nisi si media e majte.
  Te kthehet e djathte nuk ka shans,humb publikun e saj.
  Si te thuash e ka paksa me detyrim te jete avokate e Rames.
  Debati pro e kunder do behet ne parlament,por pasqyra eshte shtypi.Ca do sulmojne e ca do mbrojne;nuk ka sesi te tere te sulmojne qeverine dhe asnje te mos e mbroje,se eshte absurde.
  Do kete edhe kritika,por avash pak;me lajmeroni kur bota te jete bere e persosur.
  I pergjigjet Nietzsche argumentit mbi te verteten:”E verteta eshte gabimi me te cilin e lyp nevoja te jetojme”.

  Reply to this comment
  • arif September 11, 01:39

   Me Ramën pa kushte do të ishte e gabuar; çdo gazetë duhet të jetë vetëm me të vërtetën, ajo gazetë që nuk është me të vërtetën nuk është më gazetë por një shërbëtore e padenjë e ndonjë të padenji… Ndërkohë, ende nuk ka ardhur brumi për të sulmuar pushtetin e sapolindur. Dita nuk ndihmon Ramën kur nxjerr nga llagëmet e errta e të fshehta pisllëqet, hajdutëritë e veprat antishqiptare të qeverisë berisha, domethënë: të Bberishës. Dita nga ky pozicion vijon të informojë publikun për gjithë çka bërë Berisha kundër Shqipërisë, shqiptarëve e interesave publike, të cilat i ka bërë si skuth, fshetas e prapa krahëve. publiku nuk ka pse pret të informohet për këto nga qeveria e re, shtypi hulumtues është shumë më i besuar dhe i painteresuar për t’i zbutur apo rrumbullakosur gjërat. E nëse vjen dita (do fati e s’vjen) që edhe Rama të bëhet ndopak Berishë atëherë Dita, sërish në emër të së vërtetës e të interesit publik (pra jo vetëm të lexuesve të vetë) as nuk duhet të hezitojë e as duhet të ketë mëshirë kundër tij. Kaq.
   Ia vlen që në emër të ruatjes së emrit që ka.

   Reply to this comment
   • nick September 11, 01:40

    Arif, une per Diten vecanerisht per Thanon kam respekt.
    keshtu si thua ti eshte mire.Por çfare eshte e verteta?çdo fakt ka disa te verteta.Jemi tre veta dhe shohim nje fenomen,te tre mund te kemi interpretime te ndryshme,pra tre te verteta te ndryshme.Gazetat nuk jane agjenci lajmesh,se keshtu do mjaftonte vetem nje faqe dhe kaq.As ti si lexues nuk e merr per lajmin,se ate ta jep televizori nga kanale 24 ore non stop si Top News&Co.Gazeta eshte opinioni,eshte analiza,eshte ku di une,forca bindese e fenomeneve,quaje deri ne nje mase propaganda ose ideologjia.Nuk thone kot gazete e majte,e djathte,e moderuar(dmth s’prish qejf as majtas e as djathtas).çdo gazete ne bote mbron nje politike editoriale.Keto duken difektet,por ka edhe avantazhet.Shpjegojne pse ra termeti dhe sesi duhen evituar,si funksionuan vertete strukturat,sesi ka korrupsion dhe sesi zhvillohet,percjellin kulturen,percjellin kuriozitetet.Me nje fjale,ato kane nevoje per lexues dhe ne kemi nevoje per te lexuar,kjo eshte simbioza qe na lidh.E verteta eshte produkt i kesaj dhe eshte empirike.Ti i beson artikullit ose je kunder,gazeta nuk ta imponon.Por pa ate do dije me pak.Pra,ti e ben zgjedhjen.Me fal,se e zgjata shume dhe po ia fus kot,por mu duk vetja per 5 minuta si avokat Ngjela.Pershendetje!

    Reply to this comment
 15. kokpalari 21 janarit September 11, 01:41

  misioni i Dites nuk ka mbaruar sic thoni ju zonje e nderuar. Misioni i Dites mbaron kur Berisha te veje para drjtesise. Por edhe atehere fillon misioni tjeter i kesaj gazete qe na ka ngrohur zemrat keto kohe: Te mos lejoj pjelljen e Berisheve te tjere. Faleminderit Dita

  Reply to this comment
  • Drini September 12, 01:36

   Mendoje se kur Mero baze te marre kthesen dhe te filloje te kritikoje qeverine athere ka dicka qe nuk shkon me qeverine. Dhe besoje se Mero do ta beje kete kur berisha sic thoni ju kokepalari te shkoje para drejtesise. Eshte ende heret per te ndryshuar kurs jo se perkrahim qeverisje te keqe dhe te korruptuar por shkaktari kryesor duhet te shkoje para drejtesise me se pari.
   Dita eshte nxituar ne ndryshimin e kursit, dhe per me teper nuk ka ende arsye te forta per te ndryshuar kurs.

   Reply to this comment
 16. . September 11, 01:42

  .Te gjithe duhet ta kuptojne se si ne 97 edhe tani Berisha u fal!!
  C’do gazete duhet te jete opozitare me te keqen dhe sot per sot Berisha eshte e keqja me e madhe qe i ka ndodhur Shqiperise dhe keshtu duhet zhdukur,kur Berisha te jete ne dyert e drejtesise.
  nese rilindja nuk e ben keni plotesisht te drejte ta derrmoni.
  askush nuk do tju qortoj per kete

  Reply to this comment
 17. pellumb September 11, 01:44

  Gazetari eshte nje shpirt kritik i lindur i bashkuar me aftësinë për të shkruar.
  Në këtë kontekst nuk ka pse gazetaret e “Ditës” të mbajnë dy pozicione. Pozicioni i tyre është një- kritika.
  S’ka pse Dita të mos jete kritike ndaj pozicioneve te veta politike dhe te partise që i afrohet me shume misionit të saj . Bukur e thoshte nje komentues ketu “me ramën pa kushte do te jete e gabuar…”.
  Po ,shumë e gabuar sepse rama nuk eshte i pagabueshem.
  I pagabueshem eshte per servilët jo per gazetaret.
  Gazetaret te korigjojne ndersa servilet te tradhetojne.
  Zoti thano lexoji keshillat me vlere!

  Reply to this comment
 18. . September 11, 02:04

  Z. Islami, ju thoni Dita eshte e pavarur, me integritet, se lufton kunder veseve, nuk eshte fare sancopance qe shkon pas metelikeve. Gjithe keto virtyte, sa u ndjeva mekatar i madh. Njesoj si ata maskarenjte qe bejne shurren te ura e Lanes. Qe jeni te pavarur e besoj. Se nuk jeni aq eunuke sa te vareni nga Sajmir Tahiri. Me fal: po mos na bej kaq naive. Qe nuk rendni pas interesave, kete mos e thuaj me, se edhe Hazreti Lenin do kthehej permbys. Qe i druheni kthimit te Berishes, kete mo xhan, ta besoj e ta qaj hallin. Pastaj po na shuan edhe kuriozitetin me keto shkrime: ckemi ne me qeverine? Pash nderin, na e ler ta shohim ne filxhan te kafese kete gje se keshtu edhe besojme te metafizika e misionit te kesaj gazete. Te degjofsha Zene e Mire!

  Reply to this comment
 19. nostradamus September 11, 03:04

  Mirel-o ke ”harruar” Berishovicin tend ne komentin qe ke bere ! Ptfuu rrace e qelbur !!!!

  Reply to this comment
 20. nostradamus September 11, 03:06

  Nje analize e shkelqyer ,si perhere , e zotit Bedri Islami !!! Mbi te gjitha me pelqen
  objektiviteti i tij…..!!!!

  Reply to this comment
  • I hodhe uje veres September 11, 03:48

   Oj ka harruar,
   si te mos harroj Bedriu i Vocerr, ka harruar te permend se zv/kryeminister i atij berishe me tere ato vese e hakerrime korrupsione dhe krime, te Bedriut, ishte Ilir Meta, apo jo?!
   Meten dhe ministrat e tij, qe kishin thelat me te medha nen te korrputuarin berisha, nuk i ze ne goje fare Bedrua!

   Po kjo eshte aresyeja pse Berisha ka IMUNITET o zoti Islami, kjo!

   Dmth te besh nje ver ne uje.
   Tere ky kilometrik artikull per tu thene lexuesve te pavarur se DITA nuk eshte aq e Majte, dhe per tu lene te kuptojne lexuesve te Majte se DITA ne te vertete e Majte eshte, por…keta sikur e bene bloze fare, sa nuk na lene dot shanc ta mbrojme, as te mbyllim njerin sy nuk na lene…

   Veres se bukur te Thanos, i hodhe aq shume uje, zoti Islami sa as si uje s’e pijme dot, jo me si vere , jo e jo!

   Reply to this comment
 21. thanas sqepari September 11, 03:35

  E dashura jonë Dita! Kur më sheh gazetashitësi, që nga larg ma palos gazetën dhe ma jep, jam si i abonuar i përditshëm.

  Ka ca kohë që lexova se në komente ju bëhej një si porosi, që “mos u merrni me Berishën”. Por në fakt turpi është për Partinë Demokratike që e mban ende për kryetar. Ti që thua “mos u merrni me Berishën”, të ishin të tutë ata që i vrau, a do thoshe mos u merrni me Berishën dhe Lulzim Bashën, me Prendin dhe Llupon? Po, po të kishim një Xhovani Falkone dhe një Silvia Konti, por ajo italiania, se kjo durrsakja, jo vetëm s’ia doli dot, por duroi edhe të sharat e kriminelit gojë hale dhe rrugaçit të Viçidolit.

  Po! Do merret me Sali Berishën deri sa të vejë në gjyq. Do merret me të edhe Arben Duka, Bedri Islami, Adrian Thano, prof. dr. Zabit Brokaj dhe të tjerë që kam shumë respekt për ta. Ata shprehin ndjenjat e larta patriotike që e duan atdheun, Shqipërinë, pa kriminelë si Sali Berisha. Ai i ka tejkaluar elementet për dosjen hetimore. Po kur do t’i mbushet mendja Europës që po bëhet bashkëfajtore me bëmat e Sali Berishës? Ne votuan ta rrëzonim nga froni Saliun dhe të vepronte drejtësia.

  A jemi ne shqiptarët që nuk na lindë nëna prej barkut, por pushka prej çarkut? Pse e lëmë akoma ekraneve të televizioneve? Nuk kanë turp ato televizione që i marrin intervista, por edhe ndonjë pushtetar që thotë se ka merita ky kriminel?

  Pra, merruni me Salinë deri sa të vejë në burg, se keni me vete një popull të tërë..

  Reply to this comment
  • Lili September 11, 05:56

   Ne nje bote normal ky débat do ishte bâ qe moti,Duke thirrur edhe ndoshta nje psykolog per pse ne vuajme per ‘baben’,e pse pranojme dhuhen ne familje,dmth pse pranojme qe te na sadizojne cdo mbremje médiat e politikanet tone! Ne nje bote normal,qe moti kjo Pune do kishte perfunduar si nje lufte Brenda sojit,qe interne son 100 njerezet!Qe moti populi do iu kishe treguar se nuk Jane asskushi,po Kane vetem pushtetin qe ne i lejojme me marr!
   Pyetja duhet te jeté pra tek ne,tek vetvetja:pse i lejojme me marr kete pushtet?pse i lejojme me fye dhe cdo dite e cdo nate?pse fatin tone nuk e marrim vete ne duar?
   Nuk kemi besim tek vetveti e nuk jemi shoqeri qytetare!

   Reply to this comment
 22. iliri tjeter September 11, 03:58

  I zgjidhet hallet qe kishit me qeverine, me Ramen dhe me Tahirin.
  Tani e tutje Qeverija, Rama, Tahiri jane dhe punojne mire. Shqiperija nuk ka me probleme. Tahiri nuk ka bere pushime lluksoze te paguara nga bizesmene, nuk ka me kanabis ne Shqiperi pervec se ndonje rrenje aty ketu, sepse 21789 rrenje kanabis jane korrur nga policet kosites; Rama numka bete gje per HEC in mbi lumin Vjose, se papunesija ka vajtur ne nivelin 0,99%, se nuk ka me shtetas qe largohen per ne Gjermani, sepse jeta tani ne Shqiperi eshte lumturija vete; se tatimet dhe taksat kane realizuar 149,77% planin e te ardhurave; se cmimi i en.elekrike nuk eshte rritur dhe tani populli nuk paguan me taksa, se pagat dhe pensionet jane ne madhesi shume, shume afer me pagat e pensionet ne vendet e Europes; se uji ka vajtur ne cfo rrenje bime ne cdo cep e fushe e koder te Shqiperis.
  Tani o Adrian Thano qe ke njezet vjet si gazetar dhe kurre nuk ke shkruar ndonje genjeshter, meru vetem me opoziten.
  Kerko te denohet Berisha per Gerdecin dhe 21 Janarin, megjithse Rama e di shume mire qe edhe per keto dy raste nuk egziston asnje shkak ligjor qe te denohet Berisha.
  Po ti Adrian Thano meru sa me shume me Berishen ne menyre qe te hiqet vemendja nga denoncimet e perditeshme qe ben Berisha per yneret e qeverise dhe te Rames.
  Tani qe i zgjidhe hallet qe kishe me Qeverine, me Ramen e me Tahirin kujto vargjet lapidare te kenges ” Enver Hoxha e mprehu shpaten/ edhe njehere o per situaten” . Bjeri me shpate opozites o Adrian Thano se ajo eshte fajtore per problemet qe nuk zgjidh dot zrama, Qeverija dhe Tahiri.

  Reply to this comment
 23. iliri tjeter September 11, 03:59

  Shtese: titullin e shkrimit duhej t’a kishe shkruar ashtu di dikur ne kohen e komunistave:
  Leter e hapur e KQ te PPSS drejtuar popullit shqiptar. Aferim!

  Reply to this comment
 24. chess player September 11, 04:06

  I nderuar Bedri.

  Me keqardhje po ju them qe kjo lloj letre e hapur jo vetem nuk me pelqeu por me zhgenjeu se duket hapur qe po beheni nje “pajtues gjaku” midis nje ministri dhe nje botuesi
  Me kujton ky titull nje leter te hapur ne 1966 dhe keto letra te hapura te shkreta nuk po mbarojne.

  Nga nje krah kemi letra te hapura kurse ne nje vend tjeter kemi DYER TE MBYLLURA
  E kam fjalen per 2 takime te Rames dhe Tahirit me 6 ambasdore..a thua se jemi ne vitin 1915 ku ca ambasdore bene ca pune te pista ne Londer.
  Me qe doli fjala I nderuar Bedri mos e beni problem nderkombetar duelin Thano-Tahiri..dhe problem local keto inkursione ambasdoresh muzika e te cilave do ndegjohet ne votimet e 2017..kur ylli ne ngjitje do marri stafeten e Saliserbit si ne 1992

  Ku ka bere gafe zoti Bedri ne kete leter?

  Nga rrjeshti 27 thuhet:
  “një qeveri vrasëse, duhej larguar me çdo kusht nga pushteti.”

  Per nje vezhgues “F” te vemendshem fraza duhej te ishte:

  “një qeveri vrasëse, duhej larguar me çdo kusht nga pushteti DHE DUHEJ CUAR PARA DREJTESISE”

  Shtrohet pyetja:

  Pse zoti Bedri nuk e thote fjaline e fundit ?? Denimin e vrastareve

  Mos valle Bedriu eshte ne nje linje me mbretin faktik Donald Lu dhe mekembesin e perkohshem te tij Edi Rama qe te amnistohet krimineli berishe per here te trete….

  **************
  Me thene te drejten zoti Bedri duhet te arrestohet per shpifje karshi burrit te shtetit SB dhe yllit ne ngjitje LB sepse akoma I kam te fresketa shkrimet e tij ( po te kjo gazete) per nentoken serbe ku jepen qarte lidhjet me UDB dhe Damir Fazllicin.

  Ne nje qeli me Bedriun duhet te fusim dhe Mero Bazen,Mustafa Nanon,Fred Abrahamsin,
  James Pettifer, Miranda Vickers etj etj se ne shkrimet e tyre paraqisin Berishen si nje kriminel ,terrorist,kanibal etj…
  Pra cilen te besojme: Donad Podest LU-ne qe nuk efut Berishen te lista e tij e zeze…apo keto analiste qe duhet denohen si fallsifikatore te historise

  ************
  Zoti Bedri edhe pse kam respect akoma te ju ta kam hequr fillin per sinqeritet qe ne prill 2014 kur Rama ne Kukes deklaroi per Berishen si kontribues kryesor per clirimin e Kosoves….Pra hapur fare nje tradhetar quhet atdhetar….Prita ato dite ndonje shkrim te gazeta Dita sidomos nga Bedriu….por ju ja kishit futur gjumit

  Ky moment por dhe fakti qe Edi Rama teorikisht dhe praktikisht ka tradhetuar….E PERSERIS TRADHETUAR NE MENYRE BRUTALE…21 JANARIN
  qe Edi Rama ka deshtuar 101% per denimin qofte dhe ooooo.1 perqind te krimeve te berishes..por po ndodh e kunderta…vampiri vicidolit nga nje I akuzuar u kthye ne akuzues duke patur gjithmone me vehte dhe hije ambasdoresh duke perfshire dhe 3B matane atllantikut.

  ************

  miqsisht ju sugjeroj dashamiresve te mij Islami dh Thano..
  nderprisni cdo lloj artikulli per Tahirin qe ne fund te fundit nuk eshte lojtar shahu por nje personazh qe dikush ja ka shkruar skenarin per mire apo per keq
  Ju lutem merruni me ca pro berishiste ne washington dhe bruksel (dhe Donald Lute e tyre)qe per te keqen tone jane akoma te fuqishem per te tredhur Ramen (dhe votat e popullit) dhe per te rikthyer vampirin e vicidolit per here te trete dhe pergjithmone ne pushtet.

  E fundit per zotin Bedri !

  Kur do vije ajo dite fatlume ti besh ndonje Leter te Hapur zotit Donald Lu qe duket me sy te lire qe eshte filoberishist…

  Reply to this comment
 25. metlaj September 11, 04:32

  Zoti bedri ju persendes per artikujt tuaj te cilet kapin dhe trajtojne temat te cilat sqarrojne shume mire shkaterimtaret e vertet ( te cilet ne artikujt tuai e kane percaktuar Saliun me kompani mendim ishumices se poullit qe cdo dite denoncimet e personave te afert qe i kan sherbyer dhe kujtesa jone per prishjen ekonomise dhe futjen e mos ndeshkishmerise deri nxitjen e vrasjeve dhe eleminimet brenda PD POulli ra ne kurthin e perkrahjes se udheqjes se ps nga Edi icili eshte person qe nuk ka asgje qe e lidh me socialiste dhe as kapacitetin por me teper deshiren per te ulur imazhin e PS dhe lejuar rigjalljen e Saliut dhe jo te shtetit shqiptare Persa i perkete ceshtjes se z tahiri artikujt tuaj (si gazete kane qene kritik dhe dashamires ne periudhen e punes se sinqerte dhe kritik kur me teper bene punepropgandistike se konkret (asnje zbullim i vrasjeve me potencial qe demtonin shtetin vdekja me ndyshime e Olldashit dhe prishja e te gjitha shenjave te vendit te ngjarjes para perfundimit te hetimitvrasja e SANTOS qe mbulon shume gjera e tjera ) gazeta juai pasqyroj drejte dhe vlersoj shume aksionet kundra droges duke dhene vlersime per Tahirin e tjer por periudhae tanishme na ka dhene fakte qe pasqyrojne nje pune te dobet qe kjo shtrirje me te gjere si dheakuza perLIdhjet e zottit minister me sgmente te trafikanteve qe une personalpsht kam ndyshime dhe deshiroj te vertetohet e kunderta Kam pare kohet e fundit luften perhashashi por me bije ne sy qe demtimi nga policia behet ne faza shume te avancuara si dhe avioneve trasportues Mos ndeshkushmerija e zyrtareve dhe parlementareve nuk ka ndryshuare nga koha e me parshme mire prokurija dhe gjykata eshte e lidhur me Salen po policia i ka provat e shkeljeve brenda ligjit ne menyre te pa kundershtuesme te me falin lexuesit per zgjatjen e komenteve se mosha dhe ngarkesa shpirterore bene qe dhe trajtimet mos te jene te sistemuar porheshtja me demton personalisht me shume se opiniomn per shkrimet mund te lere per te deshiruar Iurroj gazetes suaj sukses dhe mos te ul punen e saj nga qefmbetjet e PARtive politike

  Reply to this comment
 26. Lili September 11, 05:43

  Gazêta a eshte pasqyria ku do qeveria te shohe vetin’a jam ma e bukura’ apo a eshte pasqyria ku do populli te shohe’a jam ma i lumtur’….Per nga lexueset,interesi ne cdo aspekt eshte qe Drita te pasqyroje shqetesimet,veshtiresit,pyetjet e publikut,bref sic thone Francezet te pasqyroje jeten e tyre edhe te pyese pse kemi kete jeté e jo nje tjeter,pse jemi te varfer e disa millionera,pse ndyshojne a nuk ndryshojne gjerat,pse po stagnohet etj…Pra prane publikut eshte detyra e cdo gazetes,kur jo prane pushtetit! Sepse publiku,sado budall te jeté per disa editorialiste ,kur nuk e sheh vetvetin sot neper gazeta e nuk gjen te verteten largohet,sepse sot askkush nuk na detyron me lexuar propagande!
  Pra ka nje dallim ndermjet Shtypit edhe Propagandes,edhe editoret zgedhin cilin rôle duan me luajt.Me vjen mire,per shoqerine shqiptare,qe disa nuk duan te jene vetem propagande per ‘sa e bukura jam’ qeveritare.Me vjen edhe ma keq kur disa te tjere zgedhin me plot dijeni me u bâ tellal i qeverise .

  Reply to this comment
 27. LOVE September 11, 05:47

  u corodita
  “Dita ka ende besim te qeveria Rama .ajo eshte me e mira e mundshme ,jo krejt me e mira”
  ajo eshte nje gjetje kryeministrore …
  [ne po qeverisemi nga nje gjetje kryeministrore ???]
  “ajo mund te qeverisi lehte po nuk i dihet a do qeverisi gjate ”
  ????
  tani ti po me thua si analist ,jo prit ,
  sa here qe degjoj fjalen analist ,me vjen ndermend tjerrja e leshit , nje proces i gjate dhe lesh ngelet perseri duart levizin ,radhisin germa ,mendja tjerr lesh
  do thuash ti dhe shume e thone : ai eshte kryeminister ,eshte 1 i parise
  keshtu thame dhe me perpara ,me perpara akoma
  po ata para se te behen kryeministra marrin votat nga ne , dhe nuk i merr qe te na qeverisi me “gjetje” ,jo se vete ai u gjet me thonjte e paprere ,dhe jemi te “gjetur” dhe ne
  ju qe e gjetet , ju qe besoni , jo ne zot jo ,ju vetem partine keni …merreni dhe cojeni andej nga e gjetet , sepse qe the ti shoku Bedri , shkurt :pilafi nuk mban me uje , uje mund ti shtosh sa te duash ,po pilaf nuk eshte me .
  kam nja dy dite qe lexoj keta ligjvensit e pornoparlamentit ,
  dje me tha Saliu qe dhe prostitutat i ka paguar deri ne nje ,me iku cdo dyshim
  sepse ne prostitucionin nuk e kemi te legalizuar , vetem ligjvensit jane me mandat
  hajde merre vesh ku ka dashur te dali ,ke ka paguar ….dhe nuk e di pse gajaseshin
  nuk di pse gajasej pas tij kjo turma e 1 mil votave
  jo se une kujtoj 97 kur doli dhe tha ” une ju garantoj jueeeeeee” dhe na kane ngele kallashnikovet ende neper shtepia qysh kur na garantoi dhe pagoi
  nejse ,desha te pyesja ,sa her del E DRAMA ,me vjen ndermend ..pervec tjerrjes se leshit
  une burg ,ti burg ,ai vjedh , ne burg ,ju burg ,ata vjedhin
  pra : ne pornoparlament Edi akuzon Saliun , Saliu akuzon Meten ,Meta i akuzon te dy
  pastaj fillon kori i zhabave …del Gjiknuri dhe tregon fleten , Mrika po ashtu , pastaj flet Braqja , sa here qe flasin abuzimi fillon minimalisht me 5 mil euro
  pergjigjen keta te paguarit e skuadres tjeter ….tenderi 10 mil i Beqes ,
  kryeqelbesira nenqesh dhe tregon me gisht ,nuk di ke me tregon ,
  si perfundim ,mbaron pornoparlamenti dhe lexon
  Nje rob koti vrau veten per 200 mij lek drita te vjetra …ashtu kot la 3/4 femije
  Nje rob koti vrau vellain per vijen e ujit
  Nje ose me shume se 10 mije iken ne azil … njerez kot ,nga mireqenia ikin
  Nje nene i perdhunohet vajza 5 vjece ,dhe fajin e ka ….pediatria qe denoncoi ,
  se tani nuk ka as leke ti bleje ilacet , nuk u jep me njeri me liste
  Nje rob koti arrestohet se shiti nje byrek pa kupon tatimor
  Nje berber koti qethi pa kupon dhe arrestohet [kur ju them une mos e …rruani fare se te gjithve nuk kane cfare tu bejne …qeshin idiotet ]
  ………………………………………..
  71 milione euro tender [armatim] per policine
  e cuditshme kjo gje , e cuditshme dhe e frikshme
  po ti beso te E DRAMA , vazhdo beso , lexo dhe njeher ate perrallen e nastradinit me gomarin dhe njerzit qe fluturonin ne humnere …i kishin bindur qe ishte parajse ….
  dhe kur je i bindur ne koke ,ne ate mendjen e vogel qe keni ,nuk ka faj Piktori

  Reply to this comment
 28. luli September 11, 06:36

  Te dashur shoke enveriste!! i fundit qe eshte i interesuar qe Berisha te denohet eshte beniamini
  juaj Edi Rama.Sepse po te denohet Edi humb alibine e tij FAJIN E KA SALIU dhe populli
  do ti kerkoje rezultate! Ashtu siç eshte nul ne ekonomi edhe rezultatet do jene nul, mos prisni
  mrekullira,
  Persa i perket parlamentit ju si te majte te thekur perfaqesoheni atje nga njerez miliardere; mos prisni aspak qe te bejne diçka per ju;vetem per vete do bejne me perjashtim te financimit te fushatave te ndertuara me moton: FAJIN E KA SALIU
  Te arrestosh Berishen do te thote qe ti heqesh biberonin Rames, kaq eshte historia;
  Rilindasit ne fakt tallin menderen me ju por ju nuk e kuptoni ose me mire nuk doni ta kuptoni
  ZARFAT KANE NDRRUAR ADRESE NUK JANE ZHDUKUR ASPAK.

  Reply to this comment
  • intelektuali September 11, 08:48

   Pershendetje nga intelektuali o Luli i Vocerr per komentin me pozite te qarte qytetare. Komenti yt me rikthen shpresen se ne vendin tone nuk ka humbur shoqeria civile.

   Reply to this comment
 29. lori September 11, 07:07

  I nderuar z.Islami;ndoshta nuk qe e nevojeshme ti besh nje pasqyre kesaj faqjeje ndoshta pa hezitim te vertete e ne nivelin gazetaresk(ç’ka u mungon shume mediave te shkruara)pasi eshte etja e lexuesit e cila i ve si noten edhe nivelin kesaj pjeseze te domosdoshme mediatike ne luften kunder çdo kusarie e padrejtesie kundrejt nje populli nga qeverite qe ndryshojne vetem kollaret e bashkepunojne pas kuintave!Cirruni masken ketyre horrave qofshin majtas apo djathtas,ky eshte edhe misioni i Juaj .Eshte lexuesi barometri me i mire per kete staf te mrekulueshem e te perkushtuar e s’eshte nevoja qe te vleresoni vetvehten ne kete realitet ku jetojme sot ne shqipetaret e Shqipëria!Nuk behet fjale per qendrimet pa ekuivoke te z.Kryeredaktor qe shkruan ralle por permalle duke prere me shpate ç’do ferre qe fillon e hedh kercell.Eshte z.Thano qe i ka treguar vendin çdokujt qe bie ndesh me parimet e nje shoqerie demokratike qofte ky i veshur me petkun qeveritar,partiak apo diplomatik!Ndaj meshoini edhe me shume penes ne demaskimin e kesaj klase kriminale qe vetquhet demokratike ku ne vetvehte mbartin vetem llumin e shoqerise shqipetare.E keni vene re se ka rene ndjeshem hajduteria,kriminaliteti kjo fale godines parlamentare qe eshte turp te quhet parlament shqipetar ,duke i mbledhur te tere brenda kesaj kulle qe kryekrimi e ndertoi me mjeshteri duke shkateruar gjithçka qe binte era shtet fale luftes titane qe bene miqte tane per zhdukjen jo vetem te gjithçkaje qe ishte sistem komunist,por edhe duke futur si demokratike zhargonin e rruges e halabaket ne jeten politike e qeverisese te ketij vendi per 25 vjet,perse jo hajdutin duke e etiketuar “Yll ne ngjitje “e vrastarin “Burre shteti”.Demaskoeni kete shtet ambasadorial e jepini statusin qe ka patur me pare Shtet i pavarur e sovran ku respekti eshte reciprok qofte kjo edhe me diplomate qe pavaresisht per nga perberja e tyre na hiqen si “ufo”.

  Reply to this comment
 30. Zogu September 11, 07:29

  DITA eshte pa asnje diskutim gazeta politike me me ” SPEC ” qe ka vendi. Jo te panjohura jane dhe lidhjet e Dita me Partine Socialiste dhe une mendoj se ketu e ka zanafillen edhe “rebelimi” me te drejte i Dita. Ne kete rast vlejne te perdoren njera pas tjetres dy shprehje popullore, ‘me mire vone se kurre’ nderkohe qe ‘ dielli duket qe kur lind ‘. Me pak fjale “socialisti” Rama u duk qe ne ditet e para si Kryeminister se nuk do te mbante asnje premtim perpara votuesve te tij dhe ashtu veproi. Kuptohet se Rama si frikacak qe eshte nuk i hapi lufte te tereve qe diten e pare,por u kujdes qe disa ” sherrxhinjve” tu hidhte kocken e pushtetit si fillim per ti zene me dru me vone kur te ndjehej ” Trim “. Dyshoj se kjo ka ndodhur me gazeten Dita dhe shume te tjere nga NE qe ishim ne frontin e pare te perballjes me te keqen (Berishen) dhe sot po perballemi me te keqen mes Vetes. Sidoqofte me mire te vazhdojme Luften kunder se keqes qofte kjo edhe me nje emer tjeter sot,se te zhgerryhemi ne llumin qeverises i cili po llum ka mbetur edhe pas ketyre dy viteve te fundit qeverisje.

  Reply to this comment
 31. METEH September 11, 08:04

  DITA dhe gazetaret e saj te mregullueshem po na mbajne me shprese per te pare nje DITE me te mire ne te ardhmen jo te larget per ne por qoftete afert per femijt e niprit tan,rinin shqipetare ku shumica e tyre nuk e kane mendjen tek leximi,librat,por te cigaria,droga,alkoli…nishani i nenes qe ne moshen e vogel.Gazetaret ate pune kane:Te hulumtojne e evidentojne probleme ne te mire te popullit te pambrojtur e jo te qeveritareve te cilet jane vene aty ti sherbejne popullit e jo te pasurohen ne kurriz te tij.Qeveria Rama po punon me mire se ajo e Saliut hajdute e kriminele,por ne krahasim me premtimet e bera,duhet kritikuar qe ti uli veshet e kurrizin per pune me te mira e te mos zhgenjei votuesit 1 miljonesh.Paresore per kete maxhorance ngelet berja e reformes ne drejtesi per te ndeshkuar hajdutet e kriminelet qe nga viti 1991,sekuestrimin e pasurise se paligjeshme,rritjen e punesimit,te mireqenies se njerezve..dhe vazhdimin e reformave k/informaliteti per rritjen e rrogave e pesioneve,etj.Respekte per BEDRI ISLAMIN.

  Reply to this comment
 32. "Horri i Bulevardit" September 11, 08:26

  Shqiptaret ja dhane voten Rilindjes se Edi Rames, te cunguar, qe do te thote, se Edi Rama, nuk mundet vete te beje ato reforma qe ne te gjithe i duam.
  I kerkohet llogari Edi Rames, por nuk shof asnje qe ti thote gjerat troc, jemi popull pis, budalla, leshko, qe na mashtron katunari i pare qe behet diku shef, jepjani voten me 84 vota Edi Rames dhe pastaj une bashke me ju qe kundershtoni sot, do ti them Edi Rames, o mbaj premtimin, o ik.
  Mund ta cosh salehun ne rajon policie, gjithe gazetat do bucasin, gjithe shqiptaret do therrasin rrofte Edi Rama, por kur gjin gjonat, mbas 1 ore ta nxjerrin te pafajshem salehun, perseri keta shqiptare do therrasin, faji eshte i Edi Rames.
  Shqiptaret duhet ne rradhe te pare te mesojne se si votohet, te zgjedhin jo te fortet e lagjes dhe ata qe japin thesa me miell, kur te mesojne se si votohet, atehere te kerkojne llogari.
  Gazeta Dita vertet ka nje mision mbrojtjen e demokracise dhe ska nevoje ti lepihet asnje pushteti, se vete performanca e kesaj gazete, ka suksesin e garantuar ne tregun shqiptar.

  Reply to this comment
  • Te mjeret September 11, 09:06

   O Horr , mjaft me demagogji horrr. Mos valle ne vendet e tjera ku nuk votohet mazhoranca me 99% por vetem me 51% n uk behen reforma dhe nuk merren vendime??????????????????

   Ju more vlla doni ta shtyni rehat rehat edhe dy vjet, te vidhni dhe mos te denoni asnje njeri.

   Ta tregoj une nje menyre si behen refoma me 51%. Eshte e thjeshte fare: ME REFERENDUM. Ketu do duket sa deshire keni.

   Dhe sa per te mesuar si votohet, nese e nje liste kryetaret fusin 10 kriminele nga 11 kandidate te mundshem per 3 vende, me thuaj ti, sa eshte probabiliteti qe i ndershmi i vetem te jete tek keta tre vendet? Lejini dokrrat.Ka ardhe momenti per arestime politikanesh. O bejini o zhdukuni dhe pranoni qe jeni dhe ju hajdute si ata e keni ndare pjesen bashke.

   Reply to this comment
   • "Horri i Bulevardit" September 11, 15:25

    O i mjere, thash ate qe ka ndodhur, 99,99,99 perqindshat as si kam dashur dhe as nuk i dua, por kur perziet qeverisja me ata qe deri dje i shame, ske rruge tjeter, vetem te pish kafe dhe te besh politik kafeneje.

    Reply to this comment
 33. front September 11, 09:31

  Detyre te rende te ngarkuan dhe e more persiper Z.Islami! Ne shkrimin tuaj nuk thuhet ku jane faktet, qe MInistri Tahiri, eshte pjese e rjetit nderkombetar te droges?! Nuk na thate :- pse merreni me Ministrin Tahiri me argumentat e Berishes dhe qe con uje tek perroi berishian! C’do mbeshtetje per Berishen, eshte lajthitje Z.Islami! Nuk eshte kaq e thjeshte si po mundoheni te na i spiegoni ju!Me gjithe respektin per ju ,ju kemi mbeshteur ne shkrimet tuaja,mos na merni per injorante !

  Reply to this comment
 34. astrit September 11, 10:43

  Bravo zoti Bedri. Njeriu i ndershem si ju po i ndershem mbetete.

  Reply to this comment
 35. Eureka September 11, 10:49

  Hahahaha! Jeni bere per te qare hallin o moderator qe bllokon dshe censuron! Turp te kesh. Kjo eshte hipokrizi e ndyre.

  Reply to this comment
 36. VASILI September 11, 11:01

  E gjej opinion tim,per Diten,pothuaj plotesisht, brenda ketij shkrimi.
  .Dhe vezen e Dites,nuk e ben askush ne median shqiptare,qe kakarisjen ndonse e cojne ne qiell,por kemi pare qe leshojne vec glasa,ne shumicen e rasteve me ere shume.
  Dhe kjo se pari merite, e kryeredaktorit trim,te afte dhe te paanshem Thano.
  Ramen e kam ndjere si nje perjashtim per kete “racen“tone:Demokrat,pragmatist si kryetar bashkie dhe PUNTOR(nuk e di si vazhdon ta mbaje fjalori shqptar kete fjalen e fundit).
  Ja kemi ndjere dhe veshtiresite si kryeminister,kur perpara ka banden e eger,kriminele dhe plackitese,qe udhehiqet,nga nje qenie psikopate e dale nga erresira e kulles te injorances mesjetes anadollake.Ne krah eshte i detyruar te kete nje Mete,ku e shkuara e tij,ben qe ti leshoje koncesione xhetelmenit(sic e quan ai,djallin e kulles),si pasoje e kesaj kemi nje parlament te ndyrosur dhe cvleftesuar dhe nje reforme drejtesie,prej vitesh te mykur ne sirtar.
  Keshtu,qe pushteti i Rames duke u marre deri tani me reforma ekonomike, i ngjan varrit te Nastradinit:Ndonse nga tre anet me mure te trashe dhe nje dryn i madh tek dera,muri i katert mungon,nga ku hyn dhe vazhdon te beje kerdin ne kete vend banda e Saliut.
  Kjo bande qe vazhdon ta vendos tritolin,ne gjithcka shpirterore dhe trupore te ketij vendi,vazhdon te financohet mire nga buxheti i shtetit,kaperdisur ne nje super ndertese te grabitur.Kur nje pjese e mire e kesaj bande,duhet prej kohesh te konsumonin racionin e burgut dhe jo rrogen e majme te deputetit.
  Keshtu Rama eshte vonuar te pozicionohet si nje kryeminister i vertete demokrat,duke krijuar tek qytetari nje ndjenje revolte dhe neverie,per ate qe premtoi dhe nuk u be,kur de fakto pushtetin,ky qytetar e sheh qe ta perdorin po ata te djeshmit,banda e Saliut,jarit,shikut,kryeprokurorit,Metes,qe i dyhet te ndrroje fanele shpesh brenda lojes.
  Dhe kjo eshte me shume se nje vetvrasje e ketij kryeministri me kete formim,qe ka dhe nje vrasje ne vazhdim qe i behet qytetarit te stersakatuar te ketij vendi.

  Reply to this comment
 37. ramadan September 11, 11:02

  Bedri mos rreshte se shkruari nje dite dote kuptojne

  Reply to this comment
 38. az September 11, 12:32

  Bravo Dita.
  Tani nje ndihmese e mire dhe e duhur e Saliut.
  Sepse edhe nga e majta edhe nga e djathta nuk ka. Te tjerat jane fjale.
  Ka vetem nje rruge. Ndiqe ate qe ke zgjedhur me ndergje jo me dy fytyra.

  Reply to this comment
 39. Mark .uk September 11, 12:32

  Po kush i pjerdh militarucet qe shesin cdo gje per nje dore pare o ish sigurimsa.

  Reply to this comment
 40. TROLLNA September 11, 12:43

  Z.Bedri,po mesohemi me keto artikuj,letra te hapura,kryeshkrime,jo vetem tek kjo gazete,por tek shume te tjera.
  Sot nje leter e hapur duhet te thote:
  Po krijohet partia e re,per te shpetuar popullin shqiptar.
  Kete parti e udheheqin…1,2.4,….20 njerez te ndershem,Bedri Islami,Ardian Thano,10 profesore doktore,5 analiste,etj,etj,e kur une ta lexoj,edhe programin e kesaj partie,e kur te kuptoj se eshte me te vertete shpetimi nga kjo klase e poshter politike e majte dhe e djathte,e kur te bindem se me denimin e maskarenjeve,te krimineleve,te sahanlepiresve,e kepucelepiresve (si shkruante dikush ketu),atehere them:JAM DHE UNE PJESE KETIJ PROGRAMI,E KESAJ LEVIZJE E KETIJ REVOLUCIONI.
  POR KESHTU NUK NGROHNI.ARESYET MUND TE JENE TE SHUMTA,QE FRIKA NGA NJE KLASE E TILLE E KRIMINALIZUAR NUK DO LEJOJE NE ASNJE MENYRE NJE LEVIZJE TE TILLE KJO DIHET,POR DERI SA DERI ME SOT ASKUSH NUK MER KETE PERGJEGJESI,ESHTE KOTE TE LODHNI MILETIN ME SHPRESA SI KETO TE 25 VITEVE.
  Dikur kur fitoi PS,para dy vjeteve, thashe a do jete si u paraqit ne fushate kjo parti? Dhe jepja vetem nje mendim.KJO KLASE POLITIKE QE FITON PUSHTETIN POLITIK,PO NUK SHKATERIT PUSHTETIN EKONOMIK TE KLASAVE QE E KISHIN PUSHTETIN POLITIK,SHPEJ ESHTE E DESTINUAR TE DESHTOJE.Kjo teze eshte e vertetuar dhe po vertetohet se Saliu dhe te tijte,jane aq te fuqishem ekonomikisht sa po tallen jo vetem me keta qe kane sot pushtetin,por dhe nje popull te tere.DEGJOJENI PERDITE NE TELEVIZOR,SALIUN,LULIN,BODEN,ETJ,ETJ.TUNG.

  Reply to this comment
 41. drini_tirana September 11, 12:43

  Na vjen keq po edhe ju nuk jeni me te pavarur dhe e pakeni ngrene presionin e qverise!

  Reply to this comment
 42. ai September 11, 14:15

  Zoti Islami pasi ju drejtuar publikisht lexuesve te Dites me lind e drejta tu bej disa pyetje publikisht

  PYETJA NR 1

  pse ju I nderuar keni heshtur kur Izet Haxhia (syri,veshi dhe dajaku dhe koburjae SB) nga Turqia deklaron se Berisha eshte nje kllonim I sherbimeve serbe dhe amerikane kur ato ishin ne muajin e mjaltit.
  Per ilustrim lexoni me poshte.

  SI E PRUNE SERBET DHE LOBI SERB I AMERIKES SERBERISHEN NE PUSHTET

  Ish-badiguardi i Sali Berishës gjatë presidencës së tij në 1992-1997, Izet Haxhia, ka filluar të flasë duke shpjeguar shumë zhvillime të rendësishme që nuk janë perceptuar nga publiku gjatë asaj periudhe.

  Në një postim të gjatë në profilin e tij në Facebook, Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët dhe lobi sërbo-amerikan tepër i fuqishem në atë atë që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

  Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava. Zonjës Berisha ju dhurua një çek prej 10 mijë dollarësh nga ana e Philips. Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

  Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

  Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

  “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”, – përbyll Haxhia.

  Berisha ishte përfolur vazhdimisht se është mbështetur nga serbët dhe lobi sërb ne Amerikë për ardhjen në pushtet, por kjo është një akuzë e fortë e bërë nga një ndër njerëzit që e kanë shoqëruar kudo kreun e PD-së në levizjet e tij brenda dhe jashtë vendit në atë kohë.

  vijon…

  Reply to this comment
 43. Mark .uk September 11, 15:02

  Gazeta dita organ i P.S qe nuk i lene asgje ne dore zerit te popullit edhe pse ka 73 vite qe i sherben ksaj partie.Rama me siguri don ta djeg Tahirin ngaqe nuk ka nga tja mbaj.Kjo eshte e verteta e ksaj gazete serioze…..ne lidhje me ket palo minister.

  Reply to this comment
 44. Kris 1 September 11, 15:47

  Kam pasur mendimin se stafi I dites me nje krye Thanon eshte teper majtas dhe ne zgjedhjet e fundit beri thirrje per inat te Saliut te votojme rilindjen pamvaresisht se rilindja ka vetem emrin te majte.te gjitha reformat e saj goditen shtresat ne nevoje dhe forcuan pozitat e mafies.
  Reformat u kryen nje baze ndersa koka e politikes dhe drejtimi qeverises thelluan privilegjet e Saliut dhe jane akomoduar ne lluks.Mentalitetet e drejtimit berishian vazhdojne me qeverine e rilindjes.
  Eshte I sukseseshem kanabis Tahiri?Natyrisht.Ka 1200 police me shume,dyfishim pagash te policeve dhe miliona euro per policine qe hiqen nga pensionet dhe ndihmuar ekonomike.Ilaci me I mire per te forcuar shtetin eshte mireqenia dhe Jo policet e Rames dhe te Tahirit.
  Mendjemadhesia e kryeministrit tone qe don te beje shtet per mafien shprehet nje fjalen Vajmedet qe shoqeron Cdo pergjigjet te tij.
  Mendoj qe stafi I Dites te qendroj I palekundur pamvaresisht presioneve te qeverise.
  Ju uroj suksese dhe DITE te mbare

  Reply to this comment
 45. demokrati September 11, 16:04

  z. Bedri, Populli thot “qeni leh atje ku ha” ose “qendron drejt por flet shtrember” edhe puna jote,mos u mundo te justifikosh shefin tend,por fol drejt lidhur me kapriçot e Thanos.Me thene te drejten kemi filluar te largohemi nga Dita e tij.

  Reply to this comment
 46. besnik bregu September 11, 18:31

  Aman e Bedri Islami, se kur te shohim ty na kujtohet “Zeri i Popullit”. Na thuaj je me komunizmin e shokut Enver apo je per nje regjim kapitalist? Edhe Enver, edhe regjim kapitalist, nuk shok. Po te ishte gjalle shoku Enver do te te quante oportunist, mund te shpalleshe edhe “element antiparti”.

  Reply to this comment
 47. SuloKapedani September 11, 22:30

  Fjale e lire dhe flet e shkruan kushdo por te pakten me mendjen ne tru e jo ne qiell.DITA te vazhdoje rrugen e saj ashtu si e ka nisur dhe te mos e braktis.Kritika ndaj qeverise te jete e sinqerte dhe jo e kurdisur ne interesa.Z.Bedri ka talentin e tij te padiskutueshem per te shkruar ne menyre te tille dhe shkrimet e tij lexohen edhe nga persona qe nuk e pelqejne dhe e urrejne.Komentet e vertetojne mire kete.Pershendetje te gjithe lexuesve te DITES.

  Reply to this comment
 48. gb September 13, 10:32

  Polemika Thano / Arvizu ne Le Monde

  http://balkans.blog.lemonde.fr/2011/04/20/a-tirana-lambassade-americaine-voit-rouge/

  ne histori gjithmone Davidi ka fituar mbi Goliatin J

  kurajo

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim