Letra e Enverit për Stalinin

August 26, 2018 12:01

Letra e Enverit për Stalinin

 

Prof. dr. Hakif Bajrami

(Vijon nga numri i kaluar)

Vijmë te Mbledhja e Prizrenit, më 10 korrik 1945.

Është e vërtetë se në Prizren, më 10 korrik 1945, ishte delegat edhe Fadil Hoxha. Po, ishte edhe delegati nga Tirana. Por mos të largohemi. Enver Hoxha më 12 korrik 1945, i dërgon letër Titos që: “në Prizren ka vendos fryma serbomadhe”. Letrën në origjinal e ke në A. CK SKJ/45/12/VII. Po Sali, aty janë edhe reagimet e Enver Hoxhës, dërguar Titos për sabotimet që i bënin misionarët e PKJ-së, në të gjitha fushat, sidomos në ushtri dhe financa, për shkak të “unionit monetar” që ishte jolegal dhe për shkak se oficerët serbianë titistë kishin planifikuar të zbarkonin në Korçë, qysh në mars 1945. Edhe për këtë ka dokumente.

Prof. dr. Hakif Bajrami

Erdhi viti 1946, kur Enver Hoxha ia tha troç Titos midis Beogradit se: Kosova dhe viset e tjera shqiptare duhet t`i takojnë Shqipërisë (Shqipëria Bregdetare), për të cilën kemi marrë informacion nga Ramadan Çitaku, Koçi Xoxe dhe Bedri Spahiu, në Vis më 25 gusht 1944 dhe ju e keni premtuar. Dihet se Tito, si një dinak e përsëriti atë që ia tha Foreign Ofisit, më 1944 (korrik), se Kosova do t` i takojë Shqipërisë, por reaksioni çetnik është shumë i egër.

Madje, delegacionit shqiptar, që i printe Mehmet Hoxha më 9 prill 1945, Tito, për hatër të serbianëve dhe foteljes së premtuar, do t’u thotë: “Ju shqiptarët, 90% keni qenë me okupatorin”. Kjo do të thotë se kam të drejtë t’iu shfaros kur të dojë dhe atë detyrë kurrë nuk e ndali, siç dihet. Po Salo, Jugosllavia Mbretrore i deportoi më 1918-1941 në Anadoll 250 000 shqiptarë, ndërsa Tito si krimineli numër dy i totalitarizmit komunist gjatë viteve 1950-1966, i deportoi (pra edhe me kërkesë të Turqisë, sipas konventës 1938, e kam botuar tekstualisht më 1980-hb), 415 000 shqiptarë dhe boshnjakë në Anadolli, gjatë viteve 1950-1966. Kush reagoi për këtë tragjedi të Shqipërisë Kontinentale? Askush, përveç Enver Hoxhës dhe “Lidhjes Kosovare”. Të tjerët, detyrë primare e kishin ndërrimin e regjimit në Tiranë. Bile, janë shumë të sigurta informatat që i kam se kush sajonte komplote në Kretë dhe në Trieste, më 1949-1957, me përkrahje të Komitetit të Prizrenit, jo për ta rrëzuar Qeverinë legjitime në Tiranë, por për ta bërë pazar e për ta ndarë Shqipërinë Bregdetare, me Greqinë. Salo, fjetur je?! Nuk ka pasë qare Enver Hoxha pa iu “lëpi Stalinit”, sepse askush në Perëndim nuk e donte Enverin si komunist.

Shiko Salo, vetëm luftën zioniste kundër Shqipërisë Bregdetare në Konferencën e Parisit më 1946, me të vetmin qëllim, që çështja e Kosovës dhe Çamërisë mos të vihej në rend dite, me mjeshtëri e kryenin Moshe Pijade e disa të tjerë aty, kinse po e mbrojmë regjimin në Tiranë, e pas shpinës tirrnin plane për të zbarkuar “Divizioni i Kuporeshaninit” në Korçë. Këto makinacione jugosllave dihen, por faje ka edhe pushteti në Tiranë, si jo? Objektivizoje me argumente që janë argumente, Salo, e jo me fraza të mitingjeve.

Letra e Enver Hoxhës dërguar Stalinit, më 2 shtator 1949

Në vjeshtë të vitit 1949, ishin themeluar dy qeveri marioneta, për ta rrëzuar atë në Tiranë: Një në Prizren dhe Shkup, e tjetra në Nju Jork. Enver Hoxha nuk merret fort me këto qeveri, edhe pse e dinte në detaje se ku peshojnë dhe cili ishte rroli i UDB-së jugosllave në to. Pasi që “qeveria” e Prizrenit dhe Shkupit (kryeqeveritar Apostol Tanefi…) dhe ajo e Nju Jorkut (kryeqeveritar Mit’hat Frashëri, të cilin kur e kuptuan se është patriot, e helmosën) nuk “janë në nivel të detyrës”, vlerësohet nga punëdhënësi, fillon epoka triviale kundër tërë Shqipërisë. Atë tredimensionalitet makiavelist e përbëjnë; Jugosllavia, Greqia, dhe Turqia me Paktin e tyre ushtarak, deri në fillim të vitit 1954. I tërë aktiviteti në mes këtyre shteteve do të realizohet në dy rrafshe: Me e nda Shqipërinë në mes Jugosllavisë dhe Greqisë, me kufi në Shkumbin. (Lexo vizitën e Titos në Athinë-e kam botuar atë Pazar-hb); me e shfarosë popullsinë shqiptare në Shqipërinë Kontinentale (Kosovën…), që ishte e okupuar nga Jugosllavia. Dhe, Tito, sikur e gjeti çelësin, duke bërë Marrëveshje Xhentelmene me Turqinë në Split, duke aktualizuar Konventën e vitit 1938, për deportimin e të gjithë shqiptarëve në Anadoll. (lexo nenin 2 të Konventës, se cilat vise ishin të parapara të shfarosen deri më 1944, fakt ky që e prollongoi Lufta e Dytë Botërore). Por, tash Tito mori nga Fuat Kyprili afat më të gjatë, që shpërngulja e shqiptarëve në Anadolli, sipas një varianti, të përfundojë më 1959; ose deri më 1969. Enver Hoxha dhe pushteti i tij e demaskon dhe e kritikon si politikë neofashiste tentimin e deportimit të shqiptarëve në Anadoll. Pra, Enveri tjetër vlerë ka në Shqipërinë Bregdetare, e tjetër vlerë ka në Shqipërinë Kontinentale (Kosovë). Rezultati i pazarit Tito-Kyprli, më 1953, është 415.000 të shpërngulur deri më 1966. (Lexoni Fondin e “vesikave” në ish-DASIP-Pasoshko Odeljenje 1950-1966).

Për ta mbrojtur lëkurën-shtetin dhe Kombin shqiptar me lutje, Shqipëria në maj 1955 do të pranohet në Paktin e Varshavës; më 20 shtator 1955 Shqipëria do të pranohet në OKB. Tash ma nuk flitet për ndarje të Shqipërisë, por Tito edhe më me intensitet shpërngul shqiptarë në Anadoll, që do të thotë se ishte iniciatori kryesor për t`ia plotësuar A. Rankoviçit planet për shfarosjen e shqiptarëve. Aq më parë kur Nikita Hrushovi peshqeshin ma të madh ia solli Titos, kur e vizitoi Beogradin (1955), duke ia sjellë letrën e Enver Hoxhës dërguar Stalinitl më 2 shtator 1949, ku thuhet tekstualisht në serbisht dhe shqip, (I përktheu Gjeto Leka-hb), se nëse “eskalon dhuna mbi shqiptarë, unë do ta sulmoj Jugosllavinë”. A nuk veproi Enveri edhe ngjajshëm edhe më 28 XI 1968, edhe më 8 prill 1981. Ti Salo, ato dokumentel ose i ke mshefël ose për to nuk di fare. Rri pra mjek, e mos u përziej në histori, se është oqean i pafund.

Tash, pas viti 1955, Tito do të përkujdeset që Panajot Plaku, më 1957, të arratiset në Jugosllavi, për të treguar se kundër Tiranës janë Lindja dhe Perëndimi. Por më 1958, Enver Hoxha do të dërgojë PROTESTË në ASAMBLENË E OKB, kundër terrorit jugosllav, për shpërngulje të shqiptarëve në Anadolli, për padrejtësi në shkollim, për padrejtësi në administratë, për procese të montuara gjyqësore dhe për aksione barbare, kinse një popull duarthatë po e çarmatosin (1955-1958). Pikërisht për këto mizori jugosllave, do ta fillojë epokën e burgjeve Baca Adem Demaçi, për 28 vjet më 1958.

Më 1959 do të fillojë puna për ta aprovuar Rezolutën e KS OKB, mbi DEKOLONIZIMIN e botës. Kjo Rezolutë aprovohet më 1960. Pikërisht në këtë kohë, Enver Hoxha do ta largojë Shqipërinë de-fakto nga Pakti i Varshavës. Pas largimit të Hrushovit nga pushteti, në tetor 1964, fillon në BRSS Epoka e “Sovranitetit të kufizuar”, e përkrahur nga të gjitha partitë e llagërit komunist, me përjashtim të hapur të Enver Hoxhës-Shqipërisë. Nuk ka qenë e lehtë ajo rrugë, Salo.

Enver Hoxha do ta përkrahë lëvizjen revolucionare në Evropë më 1968, e posaçërisht atë në Kosovë, për avancimin e saj në Republikë të shtatë. (lexoni: KQ PPSH/68/XI/27/XII/14-18; lexoni se si oficeri Serbian pa leje të komandës supreme jugosllave, i lëvizi tanket nga Shkupi, për ta rrethuar Prishtinën/68/27/27/01 në Arkivin KQ LKJ/68/1/04…..). Në frymën e kësaj politike të drejtë ndërkombëtare, pushteti i Tiranës do ta dënojë fuqishëm intervenimin rus në Çekosllovaki, më 1968.

Eurokomunizmi në vitet gjashtëdhjetë të shekullit XX, do të avancohet në modë ideologjike. E vetmja parti që e sulmonte këtë orientim totalitar ishte PPSH dhe Enver Hoxha. Në frymën e këtij totalitarizmi do të pasojnë parimet e Helsinkit më 1975, si një kopje e Kartës së Atlantikut (Çërçill-Ruzvelt, mbi mosndryshimin e kufijve në Europë, para Luftës së Dytë Botërore). I vetmi, Enver Hoxha, më 1975, nuk do ta pranojë Helsinkin, sepse çështjen e kufijve shqiptaro-shqiptar e kishte në fokus të politikës dhe strategjisë kombëtare, fakt ky që ishte plotësisht i drejtë.

Tani po bëj një digrecion: Më 1946, Enver Hoxhës në Beograd, Tito do t’i thotë se “reaksioni Serbian është shumë i fortë dhe Çështja e Kosovës nuk mund të lëvizet tash; se këtë qëndrim politika serbiane e mbështet në Kartën e Atlantikut. Atëherë (jemi në 1946 në Beograd), Enver Hoxha do ta pyeste nikoqirin: “Po si është e mundur atëherë që Ju u zgjeruat në Istër e Zarë, duke ia marrë ato vise që i kishte Italia, në bazë të Konferencës sekrete të Londrës, nga 26 prilli 1915, e mos të vlejë i njëjti parim që ju të na i ktheni viset tona shqiptare, pra Kosovën, e viset në Maqedoni dhe Malit të Zi, që janë tani të okupuara?”. Tito përgjigjet: “Mos e theksoni fjalën OKUPIM”. Enveri, sipas Mosha Pijadës: “Sa kritere vlejnë për juve: për Istër nuk vlen Karta e Atlantikut, e dihet që ato vise janë kroate, e tjetër kriter për Kosovën, ku për këto vlen Karta e Atlantikut, e kjo trevë dhe jo vetëm kjo ishte, është dhe do jetë shqiptare, sepse aty kemi popullsi shqiptare nga 75-92%”. Tito nuk i përgjigjet fare. (Lexo: V. Dedier, Dokumente të gjetura në makinën e larjes së rrobave, në Banesën e Jovanka Brozit./1978/79/V/N. Lubiqiq etj….).

Enver Hoxha e urdhëron ushtrinë të intervenojë në Kosovë, më 2 prill 1981, nëse situata eskalonte me mizori mbi popull. E ndal aksionin pas vlerësimit se, “në Kosovë ende nuk ka vetëdije për kryengritje; se populli është mishëruar me demonstrata dhe urrejtja ndaj Titos dhe regjimit të tij do të rritet me shpejtësi marramendëse. Rinia dhe populli i Kosovës do të fitojë”. Mbetet Dosja e hapur. Ajo u hap tek më 1991, kur filloi Epoka e UÇK-së, por Enveri tash nuk ishte në skenë, po ja që dole ti Salo dhe e luftove UÇK-në, qysh në embrion. Fajet e tua i disponojmë detajisht. Unë jam historian, nuk merrem me mjekësi.

Kush ishte Fadil Hoxha? Tradhtar -sipas Sali Berishës-, apo vizionar i çështjes kombëtare sipas argumenteve sekrete që mund të publikohen pjesërisht shumë shpejtë? Fadil Hoxha e mori timonin e drejtimit të shqiptarëve kah politikës antifashiste më 1939/41, pa asnjë dilemë. Bajraktarët e tjerë politikë që njiheshin shumë ma të “popullarizuar”, iu afruan Herman Nojbajherit dhe dhëndrit të Musolinit, si në Tiranë, ashtu edhe në Prishtinë e Mitrovicë.

Së pari, Fadil Hoxha më 1941 u bë mësues. Në vijim, duke u brumosur me politikë majtiste atifashiste, filloi t`i afrohet internacionalisht PKJ-ës, e cila atëbotë kishte qëndrim parimor për çështjen nacionale, duam apo nuk duam. Fadil Hoxha sikur u ngjiz me këtë politikë “vllazrore” ideologjike, pa e harruar të kaluarën që e kishte përjetuar vetë, duke mos pasur të drejtë as të shkollohet në gjuhën amtare. Për këtë arsye shkollimin Fadili e ka venë në plan të parë, sidomos në emancipimin arsimor të mashkullit e të femrës, nga viti 1944, duke siguruar benefite për këtë të fundit, duke luftuar edhe kundër zokoneve prapanike dhe për arsimim të saj.

Me propozim të Fadil Hoxhës, më 6 XI 1943, në Sharr, fjala “Metohi” u pranua të “zëvendësohet me termin Rrafshi i Dukagjinit, sepse është fjalë më e vjetër shqiptare”. Fadil Hoxha do të reagojë kundër degradimit të Shtabit Kryesor të UNÇ të Kosovës, në Shtab Operativ nga ana e Titos, më 2 shtator 1944; Fadil Hoxha do të reagojë kundër mizorive që bënin në popull divizonet serbiane, brigada maqedonase dhe një njësi malazeze me Urdhëresë nr. 3. Ja teksti integral: “Kanë ngja në shumë raste që ushtarët dhe rojet partizane, me rastin e kontrollimit të fshatrave, si dhe në disa konteste me popull, i kanë RRAHË disa persona, kështu që kanë shkaktuar reagimin e të gjitha fshatrave. Sjelljet e këtilla e kompromentojnë luftën tonë dhe ushtrinë tonë në përgjithësi. Si po veprohet kështu, po barazohet ushtria jonë dhe lufta jonë me ushtrinë dhe xhandarmërinë e ish-Jugosllavisë. Në këtë mënyrë ua tërhek vërejtjen shtabeve dhe komandave të sektoreve, si dhe rojeve partizane, që ndaj seicilit veprim kriminal, do të mirren masat më të rrepta ushtarake. Urdhëresa t`u lexohet ushtarëve dhe rojeve partizane, kudo që veprojnë. Komandanti i Shtabit UNÇ dhe AP të Kosovës dhe Rrafshit Dukagjiit, Fadil Hoxha”. (Dok. Gjindet në AVIIB. E kam botuar në original në “Vjetari”, organ i A. Kosovës, më 1986/7 integral).

Rasti vijues, meqë diktatura ushtarake vendoset në Kosovë pa dijen e Shtabit UNÇ të Kosovës, më 8 shkurt 1945, si rjedhojë Fadil Hoxha dhe Miladin Popoviqi do të shkojnë në Beograd më 19 shkurt 1945, për të PROTESTUAR te J. B. Tito. Në vend të Titos, Fadilin dhe Miladinin do t` i pranonte Millovan Gjillasi. Me të hyrë, M. Gjillas nuk do t`u thotë as uluni, por do t’i drejtohet Miladinit: “Ejani shoku Miladin, ta ndajmë Kosovën sikurse do ta ndajmë Sanxhakun; ta ndajmë Kosovën në mes Serbisë dhe Malit Zi, sikurse më 1913!”. Milladini do të përgjigjet me: “Ne mozhe, oba kralja su van snage, sada gradimo novo drustvo!”. Këtë Miladini e bëri duke menduar se po bën shaka, por pa një pa dy Gjillasi i largon nga zyra Fadilin dhe Miladinin! Edhe ky incident me drejtuesit e neokralevinës Jugosllavi do të përfundojë me reagimin e Fadil Hoxhës, sepse Miladini do të smuret papitmas! Pas 8 shkurtit 1945, Fadil Hoxha nuk kishte as pushtet dhe as funksion, edhe pse figuron se ishte “nënkomandant”.

Lidhur me Shaban Polluzhën, kur është vra më 20/21 shkurt 1945, Fadili ishte në Beograd, për reagim kundër diktaturës ushtarake. Dhe nga ajo kohë, e deri më 1966, ishte “I hetuar” në heshtje.

Vijon nesër

August 26, 2018 12:01
Komento

118 Komente

 1. për mëmëdhenë August 26, 12:12

  Ajo që më bën përshtypje është se ca komentues këtu si intelektuali .demo.info analitike që përdorin dhe dhjetra pseudonime të ndryshme shprehin hapur një “ Dashuri të madhe” per Titon dhe ca shqiptaruce qe bashkpunuan me të.Në dakort je antikomunist I respektojmë pot te shkosh ne Beograd dhe Athine dhe I paguar si mercenary nga Perendimi është Tradheti Kombëtare.
  .
  Akoma nuk I kuptoj aleatet tanë ( te leshit) perendimore të sotëm që heshtën apo u bëne pjesë në GENOCIDIN ANTISHQIPTAR NDERKOMBETAR ndaj shqiptareve ne Ballkan pas L2B midis ish jugosllavise Turqise dhe Greqise per PASTRIM ETNIK…Po ne demonstratat e pergjakura ne Kosove ne 1981 pse e mbylli sqepin Amerika e te drejtave te njeriut..dhe ariut..Po kjo Europa qe Fishta e thote si Kurve e Motit..?? ku ishin kur Kosova u mbulua me gjak..??
  .
  Akoma nuk I kuptoj aleatet tanë ( te leshit) perendimore të sotëm që heshtën apo u bëne pjesë nëPERDHOSJEN KOMBETARE nga Sali Bisha që pas 1992 me psikopatin antikomunist Rajerson dhe MERGATQYQARIN SERBiberaj e kane kthyer shqiperine…ne ate grade qe edhe Serbi me Grekun te na kishte pushtuar nuk do ishim katandisur me keq se ne shekullin e XV kur na pushtuan turqit

  .
  Regjimi komunist jugosllav përmes strukturave pushtetore e sidomos UDB-së,me qëllim të shpërnguljes së shqiptarëve nga trojet stërgjyshore aplikojë format më diskriminuese ndaj tyre në Kosovë dhe viset tjera etnike shqiptare,duke i shfrytëzuar të gjitha kontaktet me shtetet tjera të Ballkanit,për realizimin e këtij qëllimi.
  .
  .
  Më 18 shkurt 1953 Jugosllavia,Greqia dhe Turqia arritën një marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim reciprok… dhe në kuadër të një serie bisedimesh atë vit kryetari i Jugosllavisë JOSIP BROZ TITO dhe përfaqësuesi turk :FUAD KYPRILI në Split të Kroacisë nënshkruan një”marrëveshje xhentelmene”,me të cilën u ripërtri konventa shtetërore jugosllave-turke e vitit 1938,për shpërnguljen e shqiptarëve …në Turqi!!!!!
  .
  SHTABI I TITOS TUAJ
  PER REALIZIMIN E KESAJ MARREVESHJEJE…!!!
  Për zbatimin me përpikëri të këtij operacioni kriminal, TITOJA ngarkoi vetë ALEKSANDËR RANKOVIQIN (ministër i brendshëm federativ) për formimin e SHTABIT OPERATIV me përbërje nga njerëzit më të sprovuar…,shovinist nga më të tërbuarit, kriminelë të regjur që prej vitesh i kishin lyer duart me gjakë të shqiptarëve.
  Këtë shtab e përbënin,drejtues të strukturave pushtetore në nivelin federativ,republikanë dhe krahinorë si dhe drejtues të UDB-së,si:
  .
  1.ALEKSANDËR RANKOVIQ
  .
  2.KËRSTO CËRVENKOVSKI
  .
  3.SVETISLLAV STEFANOVIQ
  .
  4.MILLAN BARTOSH
  .
  5.LEO GRISHKOVIQ
  .
  6.VOJKAN LLUKIQ
  .
  7.MARKO VUCKOVIQ
  .
  8.PAVLE JOVIQEVIQ
  .
  9.PETAR STAMBOLIQ
  .
  10.SLLOBODAN PENEZIQ-KËRCUN
  .
  11.GJOKO PAJKOVIQ
  .
  12.GOJKO MEDENICA
  .
  13.ÇEDO MIJOVIQ
  .
  14.SËRBA SAVIQ
  .
  15.DUSHAN MUGOSHA
  .
  Në bazë të hulumtimit sistematik të dy shërbimeve konzullare (sektorit të pasaportave) jugosllave dhe turke, dëshmohet se në periudhën 1951-1968 prej Jugosllavisë në Turqi janë shpërngulur 414.500 shqiptarë… ndërsa gjatë periudhës në fjalë (bazuar në statistikat sekrete jugosllave) në Kosovë ishin sjellur në heshtje 63.000 kolonë sllavë, prej të cilëve, pas rënjes së Rankoviçit (1966) duke mos u duruar një farë “barazie” me shqiptarët, shumica prej tyre udbash e kriminelë marrin ikën për Serbi . Ndërkaq sipas statistikave të publikuara më vonë del se në periudhën 1952-1965 per ne Turqi janë shpërngulur: 452.371 shqiptarë.Shperngulja është bërë me këtë dinamikë:
  Më 1952Janë shpërngulur—– 37.000 shqiptarë
  Më 1953—————————- 19.300 “
  Më 1954—————————- 17 500 “
  Më 1955—————————- 51.000 “
  Më 1956—————————- 54.000 “
  Më 1957—————————- 57.710 “
  Më 1958—————————- 41.300 “
  Më 1959—————————- 32.000 “
  Më 1960—————————- 27.980 “
  Më 1961—————————- 31.600 “
  Më 1962—————————- 15.910 “
  Më 1963—————————- 25.720 “
  Më 1964—————————- 21.530 “
  Më 1965—————————- 19.821 “”
  Në ato vite me dhunë detyrohen të shpërngulen edhe mijëra shqiptarë, kryesisht nga Mali i Zi (nga Hoti, Gruda, Plava, Gucia, Vuthaj, Ulqini, Tivari, Triepshi, Shpuza, Kraja etj.) për në SHBA, Kanada, Australi e vende të tjera tejoqeanike
  Ky shtab famekeq i JOSIP BROZ TITOS vazhdon me krimet ne Kosove!!!
  ……………………..
  Akoma nuk I kuptoj aleatet tanë ( te leshit) perendimore të sotem qe heshtën apo u bënë pjese në PERDHOSJEN KOMBETARE nga Sali Bisha që pas 1992 ..sidomos në furnizmimin me naftë dhe të armatimit te Millosheviqit dhe nga ana tjeter luftonte drejtuesit e UCK-së.
  .
  Ka ardhur koha qe USA-BE ti kërkoje jo vetëm falje Shqiptarëve për dëmet e Berishes (Pinocetit) tyre por dhe ti demshperbleje për këte katastrofe te pa pare ne historine moderne…Vertetohet ajo që ka thëne me sinqeritet I lavdishmi John McCain ( I ndjere tashme) se ne në Washington na pelqen te bejme pak konfuzion ne politiken e jashtme qe te fshihemi pas ketij konfuzioni…pr ate nderuar “miq” jepin fund “konfuzinit berishe” per tju besuar se jeni me te vertete demokrate..
  .
  .Nëse armiqtë apo kundërshtarët e Enver Hoxhës ..idealiste të ndershëm ..zogistë .. ish fashistë ..ballistë..mërgatqyqaristë .makartistë & xhorxhsorristë duan me të vërtetë hedhjen apo eklipsimin e “legjendës enver hoxha” duhet te hedhin në plehrat e historisë Berishorrin e tyre që është ne fakt ai qe po e kthen Enverin ne JEZU KRISHTIN e Shqiperisë dhe më gjëre.
  .
  Duke falenderuar zoterinë fisnik dhe trim që ka bëre këte artikull atdhetar shumë të rrallë pas kolerës sërberishiste ftoj intelektuale dhe atdhetarë ku do që janë për të ringjalluar atë vend që është në vdekje klinike.

  Reply to this comment
  • 4 shkurt 1944 = 21 janar 2011 August 26, 14:56

   Me mire do preferoja nje pushtim nga nje fuqi e huaj. ose te beheshim koloni gazmore e ndonje shteti te fuqishem si Amerika apo Gjermania se sa nje hale e tyre per kombinat droge dhe mbetura muxhahidinesh.
   .
   OK
   .
   .Jam dakort qe sot te veme te varri I Enverin dhe ta zhdukim nga faqja e dheut ta cojme me ndonje anije kozmike ne hapsire dhe ta hedhin atje.

   .
   Jam dakort qe sot te veme te shtepia e Nexhmijes ne Laprake dhe ta fusim ne karrike elektrike si Rosemberget..biles dhe Muharrem Xhafen …..por Vini Re..nese shteti amerikan dhe bashkimi europjan se bashku me xhorxhsorristin kontraversal Edi Rama me kumbaret e tij nuk kerkojne dhe nuk fusin ne burg dyshen kriminale antishqiptare Bash-Berisha atehere ju lutem mos fajesoni shqiptaret se sot mbi 60-70 perqind e tyre nese votimet zhvillohen sot Enveri merr shumicen derrmuese te parlamentit dhe i ki nonat neofashisteve te sotem.
   .
   Besoj se veprimi me criminal I bere pas ardhjes se nazi-berishisteve ne pushtet ne 1992-in eshte perdhosja e deshmoreve te 4 shkurtit 1944 nga kjo bande:

   1 -Saleh Rome Berishaj
   2-Lulezim Xhelat Basha
   3-Ilir Monika Meta (mos reagim kriminal)
   4-Edwin Kico Rama( ngerdheshje kriminale)
   .
   Por ajo qe eshte e paranueshme eshte qendrimi I A.A.Arvizuse qe Xhafer Deven Junior =Lul Bashen e beri yll ne ngjitje duke ja kaluar dhe “ambasadorit gjerman” ne shkurt 1944 qe gjeti menyra dhe e largoi Xhaferr Deven.
   .
   Si ka mundesi qe nje ambassador amerikan vritet ne Libi nga terroristet islamike dhe po ne ate kohe Aleks Arvizu behet pjese e nje vrasje terroriste shteterore ne 21 janar 2011 duke quajtur Berishen Burre Shteti..?! dhe sot mesojme se I derguari Obames paska bere shurren ne breke nga Kanundukagjinesi i mesjetes Saleh Rome Berishaj kopili I Rajersonoviqit biberoviqit ivanoviqit bulatoviqit ..fazlliqit ?
   .
   Si ka mundesi qe sot ne kohen qe Tele-terroristi Berishe po traumatizon shqiptaret ne daljet e tij televizive duke ja bere dhe “tete me dy” Amerikes dhe ne te njejten kohe Izet Haxhia qe ka deklarur qe jo vetem Berisha por dhe ustai I tij ne Amerike Biberaj jane derivate te sherbimit ish jugosllav ka dhene “doreheqjen” nga deklaratat e tij qe mos perfundoje si Kosta Trebicka..Sokol Olldashi..Dritan Prifti qe jane eliminuar nga mafia inteligjente me kollare ?

   Por ajo që duhet ta ndeshkojne eshte se ky eshte nje percares I pa precedente I kombit shqiptar dhe ka shfaqur shenja neonazizmi sidomos ne gafen e tij kriminale per heqjen e nje simboli te LNCL dhe zevendesimin e tij me nje pinjoll të nje dere fashiste

   Pikërisht në Ditën e Pavarësisë së Kosovës, Bashkia e Tiranës zhvilloi ceremoninë e emërtimit të një rruge të kryeqytetit me emrin “Ibrahim Rugova”. Bashkia e Tiranës vendosi që këtë emër ta mbajë rruga “Dëshmorët e 4 shkurtit”.

   Basha se më këtë veprim bëhet palë me kolaboracionistët. . Ky akt eshtë zbatim konkret i strategjisë së forcave kolaboracioniste të nazifashizmit, të ringjallura e të përfaqësuara nga pushteti aktual i Sali Berishës e Co.

   “Pinjollët e bashkëpunëtorëve të nazifashizmit, për të shlyer mëkatin dhe turpin e baballarëve të tyre para atdheut e kombit, janë hedhur në sulm të papërmbajtur për të zhvlerësuar historinë, lavdinë e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, për të fshirë gjakun e dëshmorëve të kësaj lufte, duke justifikuar masakrat që kanë bërë me parullën e luftës “kundër komunizmit” Ky akt skandaloz, në vazhdën e veprimeve shkatërrimtare 20 vjeçare, eshtë zbatim konkret i strategjisë së forcave kolaboracioniste të nazifashizmit, të ringjallura e të përfaqësuara nga pushteti aktual i Sali Berishës e Co.

   Pinjollët e bashkëpunëtorëve të nazifashizmit, për të shlyer mëkatin dhe turpin e baballarëve të tyre para atdheut e kombit, janë hedhur në sulm të papërmbajtur për të zhvlerësuar historinë, lavdinë e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, për të fshirë gjakun e dëshmorëve të kësaj lufte, duke justifikuar masakrat që kanë bërë me parullën e luftës “kundër komunizmit”. Por komunizmi është gjë tjetër, nga lufta për çlirimin e vendit të pushtuar nga fashizmi, gjatë së cilës ranë edhe 84 dëshmorët e 4 Shkurtit.

   Masakra e 4 shkurtit 1944 në Tiranë është ndër masakrat më të përgjakshme, që kryen nazistët gjermanë dhe bashkëpunëtorët e tyre: si Xhafer Deva, Minister i Brendshëm i nazistëve, Kadri Cakrani, komandant i forcave të Ballit Kombëtar, Qazim Mulleti, Prefekti i Tiranës, fashisti Osman Kazazi etj., nën drejtimin e Gestapos gjermane. Natën e 4 shkurtit drejtuesit e xhandermarisë, me lista në duar e me grupe xhandarësh u futën nëpër shtëpitë e qytetarëve të Tiranës, rrembyen djem e burra dhe i pushkatuan nëpër rrugë. Për të futur frikë e tmerr, për të terrorizuar popullin, ata vepruan mbarë, pushkatuan edhe të tjerë që i gjenin në rrugë. I vrisnin dhe i masakronin barbarisht, duke i gjymtuar edhe për së vdekuri, pastaj i hidhnin nëpër kanale, apo dhe në mes të bulevardit.

   Rrugët e Tiranës u mbushën me gjak. Përmasat e kësaj masakre i pohon të nesërmen Komanda e Xhandermarisë në raportin e saj ku thuhet: “Forcat e xhandermarisë, së bashku me forcat e Regjimentit “Kosova” (regjiment mercenarësh të mbledhur nga Xhafer Deva në Kosovë për të shtypur Lëvizjen Nacionalçlirimtare në Shqipëri, së bashku me gjermanët-shën. red.) dhe me vullnetarët e Ballit Kombëtar, këtë natë kanë bastisur 230 shtëpi, ku kanë arrestuar 478 persona të dyshimtë dhe nga këta 84 më të rrezikshmit i kanë pushkatuar. Nga të 84 të pushkatuarit rezulton se 67 janë shqiptarë, 9 italianë, 4 malazezë, 2 maqedonas, 1 grek (minoritar) dhe 1 çifut. Viktimat kanë qenë nga Tirana 29 dhe 37 nga rrethet Fier, Korçë, Durrës, Shkodër, Vlorë e Dibër”.

   Në shenj nderimi e përjetësimi të këtyre bijve të lavdishëm, një rruge kryesore në Tiranë, që kalon paralel me bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, para 68 vjetësh, iu vu emri “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.

   Kjo është ngjarja dhe historia e emrit të Rrugës “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.

   Tani, pas 68 vjetësh, më datën 28 dhjetor 2011, me propozim të Kryebashalabakut Lulzim Basha, Këshilli Bashkiak, ia hoqi këtë emër.

   Ky akt është shumë i rëndë, antihistorik, antihuman dhe antiligjor. Ky emër i jepte kësaj rruge një peshë të rëndë morale sepse mbartte gjakun e 84 bijve të popullit, që e urrenin dhe e luftonin fashizmin, pushtuesin e vendit tonë. Duke i hequr këtë emër kësaj rruge, kërkohet të harrohet historia e saj, të harrohet masakra e 4 Shkurtit dhe autorët e saj, të rivriten edhe njëherë 84 dëshmorët e masakaruar barabarisht atë natë nëpër rrugët e Tiranës. Ky vendim i Këshillit Bashkiak prekë thellë familjet e dëshmorëve, pasardhësit e tyre ndër breza, veteranët dhe invalidët e Luftës, gjithë patriotët e ndershëm dhe shumicën dërmuese të popullit të Tiranës e të gjithë Shqipërisë.

   Por me sa duket, Kryebashalabaku ku Lulzim Basha, nuk njeh as ligj, as moral. Ai, me këtë rast, dëshiron të rehabilitojë kriminelin Xhafer Deva nëpërmjet honorifikimit të nipit të tij, këtu në një rrugë të Tiranës, që kullon gjak. Pse, vallë, pak rrugë e sheshe ka Tirana, por gjeti rrugën “Dëshmorët e 4 Shkurtit”, për t’i shkurorëzuar 84 dëshmorë e për të kurorëzuar, në vend të tyre, nipin e Devës. Kjo është një intrigë e neveritshme me qellime përçarëse kombëtare. Se vepra e Xhafer Devës në Shqipëri, si dorë e hekurt e nazitëve, me krimet makabre që ka bërë, ka lënë gjurmë të thella. Po edhe Luli, si Ministër i Brendshëm, e ka përgjakur Bulevardin “Dëshmorët e Kombit” më 21 janar 2011.

   Pra shqiptaret duhet ta cilësojnë Lul Bashën jo vetem si fajtor per krimin e 21 janarit por dhe si një neonazist me aktin e rabilitimit te Xhaferr Deves qe fatkeqesisht dhe shteti amerikan I atehereshem jo vetem qe nuk e dorzoi si kriminel lufte ne vitet 50’-60’ por e perdori si mish per top kunder “kamunizmit” ashtu sic po perdor dhe Xhaferr Deven junior ,si i tha dikush pasi kreu vrasjen mizore ne 21 janar 2011 yll ne ngjitje…

   Reply to this comment
  • info analitike August 26, 17:30

   Kur lexoj keta enveristet “atdhetare” te ka neveria. Le ta fillojme qe nga nofka qe ky leshon akuza veresie per dicka qe e ben vete duke nderruar nofke thuajse cdo koment e pastaj nuk e ka probpem te te beje edhe moral per nofken. Ja ku po ta perseris qe une nuk kam nevoje qe te nderroj nofke per te debatuar me ca enveriste te shkundur qe kopjojne e sterkopjojne histori te kohes se xhaxhi e fletushka propagandistike antisali qe eshte prodhim tipik i sistemit enverist. Kljo e titizmit pastaj eshte akuza me e cmendur kur ta bejne enveristet e thekur duke pasur parasysh se pa titistet kumandari do te ishte nje horr rrugesh e asgje me shume. Titistet e sollen ne parti e vune ne krye te saj dhe e ndihmuan qe te merrte pushtetin. A ka me titist se kaq? A ka me kriminel e antishqiptar se krimineli enferr qe vrau e persekutoi qiindra mijera shqiptare duke krijuar nje burg te madh per popullin e tij qe jetoi ne skamje e varferi sikur te ishte nje vend ne zemer te Afrikes e jo ne zemer te Europes. Tani vazhdoni perrallat me enver po mos akuzoni te tjeret per bemat e babait tuaj shpirteror.

   Reply to this comment
 2. intelektuali August 26, 12:30

  PSE T’I KURSENTE KOSOVARET ENVER HOXHA KUR GJATE GJITHE JETES VRAU DHE MASAKROI SHOKET E TIJ KOMUNISTE?

  O gazeta DITA po e keni psonisur kete karagjoz?

  Qe ne tubimin per grade shkencore me 22 qershor ne vitin 1985 e filloi fjalimin e tij me titull:

  “Lufta kundër nacionalizmit dhe irredentizmit shqiptar”,

  KO KY PROFESOR KARAGJOZ ESHTE AGJENT I TITOS DHE I UDB-SE O GAZETA DITA

  Ja degjoni me poshte materiale te nxjerra nga gazeta me e madhe ne Kosove Rilindja:

  “…Kryeideator i tubimit të përmendur ishte Vukashin Jokanoviqi, serbi më famkeq i Kosovës që e mbajnë në mend shqiptarët, i cili si kryetar i Kuvendit të KSA të Kosovës organizoi mbledhjen e 22 marsit 1989, kur me polici e ushtri u suprimua autonomia e Kosovës dhe Serbia definitivisht e gjunjëzoi Kosovën. Hakif Bajrami, si “bir i devotshëm” i kryekriminelit Ali Shukriu, ishte ndër ata shqiptarë që kishte marrë detyra të posaçme nga Jokanoviqi, Shukriu e të tjerë për ta shkatërruar edhe autonominë e Kosovës. Ata e ledhatonin kasten e Bajramit për merita speciale në luftën kundër “nacionalizmit shqiptar” dhe arsyetimin e dëshmive të rrejshme kundër figurave të shquara të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare. Në këtë mision të turpshëm e ndihmonin pa kursyer politika millosheviqiane. Për merita të posaçme ky do të shpërblehet më çmimin më të lartë të Serbisë “7 Korriku”! Ai si të gjithë shqiptarët tjerë “të ndershëm”, që e morën këtë çmim, deri më sot nuk e kthyen! Ndërsa ky dhe disa “profet” të patriotizmit shqiptarë post festum po shesin dushk për gogla ne Kosovën e molisur nga djallëzitë e hipokritëve dhe fallsifikatorëvë të historisë…”

  PO PSE ME KETE MASHTRUES KOSOVAR, AGJENT TE UDB JUGOSLLAVE DO TE ZBARDHE TE VERTETEN E HISTORISE SHQYPTAREGAZETA DITA?

  Stalini ja kishte falur Shqypnine Titos dhe Jugosllavise dhe kur i shkoi Enveri ne fillim ne Moske pyeti Berjen:

  KUSH ESHTE KY BUKUROSH KOKBOSH QE ESHTE LYER SI GRUA?

  Berja i tha qe eshte lideri shqyptar qe ka zbuluar komplotin per Federaten Ballkanike te Dimitrovit me Titon dhe atehere Stalini pranoi ta pranonte ne audience, por shtoi:

  TE PASTROJE KOZMETIKEN NGA FYTYRA ME PARE SE ME DUKET SI PEDERAST.

  Pas Stalinit, BOSI komunist i BRSS, Nikita Hrushcov gjithashtu donte ta zevendesonte Enverin me Liri Belishoven dhe ne Konferencen e Tiranes ishin gadi ta realizonin kete, por e mbeshteti Mehmeti nga inati qe sovjetiket nuk e perfillen, gje te cilen e pagoi ne vitin 19881 kur Enveri e vrau si nje qen duke i masakruar edhe familjen.

  Po pse nuk mjaftojne arkivat shqyptare qe te shkoni dhe te gjeni nje karagjoz historian, spiun te maskuar te UDB-se se Titos qe te flase per kecenimet e Enverit ndaj Titos si fitorje te Partise se Punes dhe te tregoje heroizmin e pederastit sadist, katil dhe gjakatar Enver Hoxha?

  PO AMAN O GAZETA DITA ME KETO LLOGJE IDIOTE BOLSHEVIKE SE ME KETO LETYRA VETEM DEMTONI IMAZHIN E SHQYPNISE QE PO KERKON TE ANTARSOHET NE BE!

  Reply to this comment
  • ShkoDrani August 26, 16:55

   Dyshoj a me te vertet ne je INTELEKTUAL apo thjesht nje TROLL qe shkruan shqip. Nuk ka se si te shkruash keshtu, mendime kaq te cekta, emocionale, pa substance e fakte, me fyerje ndaj gjithkujt. Parashtro mendimin, merru me argumentat dhe jo dekorin, dhe dil nga klishete gjenerike. Ne se nuk ke gje konstruktive per te thene, te pakten mos krijo berllok, mos fyej si nje serb-shqipfoles e rrugaç. Nje INTELEKTUAL parashtron argumenta, nuk shkruan fyerje pa fund ne jerm, e me pas citon nje gazete qe ka qene tribune e PKJ-se, anipse aty gjeje edhe ndonje artikull me vlere, njelloj si Zeri Popullit ne Tirane ku u botuan shkrimet “gjeniale” te Fahri Palliut e shkrimi “disident” i opozitarit te promovuar te Partise Komuniste Salih Berishi.

   Reply to this comment
   • intelektuali August 26, 18:00

    Ja ku i ke argumentat me dokumenta jo si llogjet pa kurfare arkive te karagjozit enverist dhe spiunit te UBD se Titos, Hakif Bajrami:

    “…Si, dashuria me Beogradin e varrosi çështjen shqiptare?

    Se pari:

    Te flasesh per nje ceshtje aq te madhe, sic ishte ajo e Luftes se Dyte Boterore dhe pozicionin e cunguar qe ze lidershipi i ri komunist shqiptar ne te, ne saje te emisareve komuniste jugosllave (Miladin e Dushan) dhe te rolit determinant, (sic e thote vete) te Enver Hoxhes, qe as ne programin (aktin) themelues te Partise Komuniste ceshtja shqiptare e Kosoves nuk permendet gjekundi, kjo eshte nje pabesi monstruoze

    Megjithate le t’ja leme gjuhen e komenteve, gjuhes se dokumentave historike: A e shiti Enver Hoxha Kosoven apo jo?! dhe si e shiti ne periudhen e dashurise se tij me Beogradin?!

    Ne krye te tavolines themeluese, krijimi i Partise Komuniste Shqiptare, gjeti Miladinin e Dushanin dhe te dy ata, krijuan partine. Mendoj se kjo nuk ka nevoje per zgjatje, sepse nuk eshte objekt i ketij studimi. Si ne aktin themelues te partise dhe ne asnje dokument te saj gjate luftes, nuk ka asgje per ceshtjen e Kosoves. “Ceshtjes shqiptare te Kosoves iu vu vula qe ne 8 nentorin e ’41-it, – shkruan V.Dedejeri, ish biografi e Titos. (V.Dedejer, Kujtime, botim i vitit 1949, Beograd).

    Per ta zgjeruar me tej argumentin, Dedejeri ne “Jugoslavensko Albanski odnosi”, faqe 11-30, po per themelimin e Partise Komuniste Shqiptare dhe per mos zenien ne goje te ceshtjes se Kosoves, perseri shkruan: “Ne mbledhjen themeluese te Partise Komuniste Shqiptare, (e cila u be nen tutelen e dy emisareve komuniste jugosllave, Dushan Margoshes e Miladin Popovicit,) ceshtja e Kosoves as qe u permend.

    Per kete ceshtje (te Kosoves) pllakosi po ashtu heshtja e plote edhe ne Konferencen Kombetare te Partise ne marsin e vitit 1943 (Dedejer, “Jugoslavesko – Albanski adnosi”, fq.11-20). Pra jane vete jugosllavet ata qe akuzojne ish udheheqjen komuniste me Enver Hoxhen ne krye se Kosoven PKSh-ja ja la Jugosllavise.

    I vetmi qe e ngre dhe ankohet se PKSh nuk e ka ne axhenden e saj, e as ne program ceshtjen e Kosoves eshte Koco Tashko, i cili ne fund te vitit 1942 i shkruan Moskes:”Per Kosoven, Partia deri me tani ka heshtur vazhdimisht, duke thene se kjo ceshtje eshte e Partise Komuniste te Jugosllavise (Prof. Plasari dhe Dr. Malltezi, “Politika” fq. 183-187).

    Le te vazhdojme me Konferencen e Pezes, 16 shtator 1942. Me qe ishte pluraliste, atje nga nacionalistet jo vetem u diskutua, por u arrit te sanksionohej edhe ne vendimet e saj qe “ne Kosove e viset e tjera shqiptare, jashte kufijve te kishte te njejten organizim dhe po ate forme pushteti, si Shqiperia” vendime, qe nuk u zbatuan asnjehere. Perse – ne do ta shohim ne vijim:

    Ne gusht te vitit 1943 u zhvillua mbledhja e Mukjes, ku perfaqesuesi kryesor komunist i Enver Hoxhes, Ymer Dishnica, do te kujtonte: “Ceshtja e Shqiperise etnike, qe do te perfshinte Kosoven, kishte qene nje nder dy guret e kufirit, qe me formulimin qe beme, e kapercyem.

    Me kete vendim, per Miladin Popovicin u mbush kupa, i cili e denoi Proklamaten e Mukjes, duke na thene: Ju shpallni lufte kunder fashizmit dhe jo… pavaresine. (Petrovic, libri “Kosova” f. 343-348). Me 31 dhjetor 1943 deri 2 janar 1944 ne Bujan te Tropojes u mbajt ajo, qe eshte quajtur Konferenca e Bujanit, e cila vendosi te nisnin e te funksiononin strukturat qe do te conin ne bashkimin e Kosoves me Shqiperine.

    Komiteti Qendror i Partise Komuniste te Jugosllavise nuk qe aspak dakord me kete pjese te Rezolutes se Bujanit. Bashkepunetori i ngushte i Titos, Milan Gjilas, ne nje leter qe i dergonte Komitetit Rajonal, e eleminoi ceshtjen, sic e denoi Bujanin edhe Enver Hoxha” (Rajovic, libri “Autonomija” fq. 439 dhe Hibert, libri “Albania Struggle” fq.91).

    Ndersa Ramiz Alia ne librin “Une Ramiz Alia, deshmoj per historine”, shkruan se: “Ne vendimin per prishjen e Mukjes, ka ndikuar edhe ceshtja e Shqiperise etnike, e cila u shtrua ne Mukje”. Po perse u anullua, denua Mukja?! Kete na e thone te tjere studiues e politikane te kohes qe do t’i shohim me poshte:

    “Anullimi i Marreveshjes se Mukjes u be me nderhyrjen e Tempos dhe shkak i saj ishte ceshtja e Kosoves”. (E. Barker, dhe B. Tones, libri “Per Luften Nacional Clirimtare” f. 123). Ata qe e firmosen ate (Marreveshjen e Mukjes) do te mbajne pergjegjesi (D. Mugosha, libri “Kujtime” 1973, f.50-58).

    Le te ecim me tej me dokumentat, jo me me autore e studiues te huaj, por nga vete goja e Enver Hoxhes: “Ne pragun e clirimit te Jugosllavise dhe te Shqiperise, ne edhe njehere pranuam se nuk eshte koha per te shtruar ceshtjen e bashkimit te Kosoves me Shqiperine”. (E. Hoxha, leter sekrete derguar Stalinit, 2 shtator 1949. Kopja e vetme gjendet ne Arkivin Qendror Rus, Moske,Arkiv, RCHIDNI.D.Op.137, D.68. L 64-73)

    Ne prill te vitit 1945 u be Masakra e Tivarit, per te cilen jo vetem si veper makabre ndaj shqiptareve te Kosoves e te viseve te tjera shqiptare nen Jugosllavi nuk u ngrit zeri, por ne dhjetor te vitit 1946, Enver Hoxha ne Byrone Politike do te deklaronte e kercenonte: “Disa anetare partie duan te filozofojne se mos thote populli c’bete me Kosoven…Ne do te ua spjegojme, kush nuk na kupton, ne do te luftojme” (Proces Verbal i mbledhjes se Byrose Politike, 15 dhjetor 1946,ish Arkivi i KQ te PPSh).

    Ne prill te vitit 1945, Dushan Mugosha dhe Mehmet Hoxha moren pjese si perfaqesues te Kosoves ne Kuvendin e Serbise, mbledhje qe u shty dhe u be ne korrik te vitit 1945, ku u miratua Projektrezoluta per aneksimin e Kosoves ne Serbine Federale” (Bajraktari, libri “Serbia’s Annexation” f. 118) Jo shume pas kesaj ngjarje, Enver Hoxha do te shkonte ne Konferencen e Paqes ne Paris (gusht 1946) dhe do te deklaronte” “Ne nuk kemi pretendime ndaj aleatit tone Jugosllavi”. (Enver Hoxha,Fjalimi orgjinal ne Konferencen e Paqes, Paris,AQSH).

    I morem dokumentat nje e nga nje, qe nga themelimi i PKSh, pas marrjes se pushtetit nga Enver Hoxha, e deri ne Konferencen e Paqes. Pyesim: Ka antikombetarizem me te madh?! Disponojme edhe dokumenta te tjera, psh: Ne vitin 1946 Enver Hoxha ne nje leter per Titon shkruante: “Ne rast se do te behet nje hap tjeter ne lidhje me bashkimin, na lajmeroni “(N.Malkolm , libri “Kosova, nje histori e shkurter).

    Ne vitin 1946, pas kthimit nga Shqiperia, Velimir Stojnici, ne nje informacion raportonte: “Tirana zyrtare nuk kishte asnje qendrim te percaktuar, asnje reagim per te ardhmen e Kosoves, aq sa perfaqesuesi anglez ne Tirane thekson:”U cudita pse Qeveria Shqiptare deri me sot nuk ka dhene kurrfare deklarate per qendrimin e saj ndaj Kosoves”” (Raport i V. Stojnicit, Beograd 1946,).

    Ne nje mbledhje te jashtezakonshme te Plenumit te Komitetit Qendror te Partise, dhjetor 1946, Enver Hoxha do te pyeste ne menyre retorike: “A eshte ne interesin tone qe ne ta kerkojme Kosoven?!” Dhe ne vijim, po vete Enver Hoxha,do te pergjigjej: “Kjo nuk eshte pune progresive per t’u bere,… perkundrazi ne duhet te bejme qe te sigurojme qe kosovaret te vellazerohen me jugosllavet”. (Proces-Verbali, Mbledhja e Plenumit te KQ te PKSh, dhjetor 1946, ish Arkivi Qendror i PPSh). Per komente, besoj se nuk ka nevoje.!

    Se dyti:

    Ato qe i thuheshin Enverit, shkonin ne Beograd!

    Ky eshte deklarimi me kuptimplote i njerit prej lidereve me kryesore te Kosoves, Fadil Hoxhes, i cili tregon se c’ishte Kosova per Enver Hoxhen. Kete deklarim, (nese e dini se c’perfaqesonte Fadil Hoxha ) jo vetem e ka shkruar ne librin e kujtimeve, por e ka thene ne nje interviste edhe ne TVSH-ne tone (nentor 1999) dhe na e tha edhe ne shtepine e tij kur ne veren e 1999-es ishim me Presidentin Moisiu (ish atehere President i Shoqates se Atlantikut ) me gjeneral Parllakun (Hero i Popullit), me gjeneral Bekteshin (ish pjestar i Bujanit) e me Liri Belishoven (ish Sekretare e Komitetit Qendror te PPSh)

    Te flasesh per mbrojtjen e ceshtjes se Kosoves nga Enver Hoxha, sic ben “polemizuesi”, do te thote qe per kete ceshtje te kishte nje program, platforme apo strategji! Te tilla nuk ka, as gjate Luftes se Dyte Boterore, as pas saj. Vecanerisht ajo qe e varrosi ceshtjen shqiptare te Kosoves, eshte periudha e dashurise se Enver Hoxhes me Beogradin e Josif Broz Titon. Vetem pas 1981-it, Enver Hoxha ngre borite “e propogandes megallomane ne mbrojtje” te Kosoves.

    Ne nje kohe rekord ai udhezon dhe shkruhen ne gazeten “Zeri i Popullit”, “Bashkimi” e “Drita” rreth 13 artikuj te ashtuquajtur “bomba”. C’kishte ngjare?! Perse Enver Hoxha u kujtua pas afro 40 vjetesh per Kosoven dhe te drejtat e shqiptareve?! Pergjigja ishte dhe eshte, edhe e qarte, edhe e thjeshte: Ai kerkonte te dilte i lare se nuk e kishte shitur Kosoven, pra te lante duart si Pilati, per krimin qe kishte bere.

    Ku ishte ai me 1945-n?! Po ne 1948-n?! Po ne 1956-n?! Ne 1960-n?! Ne 1968-n e ne 1979-n?! Ne 1981-in, Enver Hoxha shperthen, i kthehet Kosoves, “mbron” Kosoven, “i digjet zemra” per shqiptaret ne ish-Jugosllavi! Pse-ja eshte e qarte: Tito, si deshmitari kryesor dhe allishverishesi i shitjes se Kosoves, ne vitin 1980 kishte vdekur.

    Sic e shihni asgje nuk tregon strategji mbrojtjeje per shqiptaret, por per mbrojtje te “principates” se Enverit, ku te rrethuar ne tela me gjemba punonin me se dy milion skllever, per familjen e madhe te ish Byrose Politike. Aq e vertete eshte kjo, sa qe mjafton te permend deklarimin e Vasil Katit, ish zevendesminister i tregetise se jashtme ne kohen e Enverit dhe po ne kohen e Enverit i denuar, i cili me 1978 nga burgu i Ballshit do te depononte: “Per cdo vit ne e kishin me plan te padiskutueshem e te detyrueshem qe te importonim nga jashte 18 mije ton tela me gjemba, per te rrethuar klonin (kufirin)qe te mos arratiseshi n shqiptaret (kupto sklleverit).

    Le te hidhemi edhe nje here ne retrospektive: Ne shtepine e tij, ne veren e vitit 1999, Fadil Hoxhes i bera pyetjen: “A kishte kontaktuar dhe a ja kishte bere ndonjehere prezent Enver Hoxhes, ceshtjen e rende te Kosoves? Fadil Hoxha mu pergjigj: Po, kam shkuar te Enver Hoxha ne Tirane ne dhjetor te vitit 1945, inkonjito pa lejen e Titos, se bashku me Zekeria Rexhen dhe i kam shtruar si gjendjen e rende nen Serbi ku ndodhen kosovaret, ashtu edhe se c’duhet te benim. Kjo ishte bisede shqiptaresh e mendoj, per shqiptaret. Biseda e zhvilluar ne kabinetin e Enverit, ne vend qe te behej preokupim i Qeverise Shqiptare, kishte mberritur para kthimit tim te Tito”.

    Keshtu e mbylli deklarimin e tij ish udheheqesi kryesor i Kosoves dhe ne nje periudhe kohe edhe President i Jugosllavise, Fadil Hoxha. Edhe nje retrospective tjeter: A e dini perse e vrane dhe cili e vrau Miladin Popovicin, qe Enver Hoxha i vizitoi edhe varrin kur ishte ne vitin 1946-en ne Beograd?!

    Ate e vrau nje shqiptar patriot, Haki Taha, ish mesues. Haki Taha, para se te qellonte, nxorri nga gjiri flamurin kombetar, e shpalosi, ku ne te me shkronja te arta ishte qendisur: “Kosova Shqiperise. Vdekje tradhetareve”! dhe qelloi…”. Komentet, mendoj jane te teperta.

    Te “paverteta” e te “pa qena” i quani denimet qe jepte regjimi shqiptar i Tiranes per ato qe flisnin para viteve -’70-te per Kosoven e Shqiperine etnike.

    Po ku ti coj une, 1226 vete kosovare, ose me mire te shprehemi shqiptare, te cilet Enver Hoxha i denoi me 8 e 12 vjet burg, sepse donin, kerkonin dhe shpreheshin per clirimin e Kosoves dhe Shqiperine etnike?! Po 4561 te tjere kosovare, si t’ja bejme, qe i internuan ne zonen e Myzeqese e zona te ndryshme ne thellesi te vendit sepse nuk gezonin besimin e rregjimit?!.

    Po tere ato shqiptare qe iknin nga Kosova per ti shpetuar denimit te rregjimit serb dhe i denonte regjimi i Tiranes si agjente, apo i kthente ne Jugosllavi se kishte nje marreveshje te fshehte Tirane Beograd?! Po a nuk jane denuar ketu per Kosoven, figura te tilla te njohura si Bedri Pejani e Selman Riza, apo qe te tjere kishin shkruar libra per Kosoven, si Vasfi Samimi e Besim Qorri?!

    Por keto e qindra fakte si keto, nuk mund te mendojme se nuk i di, por respektojme te drejten qe i takon nje ish posicioni qe ishit si nje “ish diplomat i Hanoit e i Algjerit”. Edhe ne se i mohoni, nuk mund te mbulohen plaget e atyre qe i kane hequr mbi kurriz dhe shume e shume te tjere qe punuan per ceshtjen kombetare, por qe nuk u dihet se ku u prehen as eshtrat sepse Enveri “nga qe i donte shume kosovaret” edhe pa varre i ka lene, e megjithate per ju Enveri perseri, faj nuk ka.

    Tu evidentosh shqiptareve sic beni ju vepren e ndyre te ish Sigurimit te Shtetit, si pune te vyera te ish regjimit te Enver Hoxhes dhe ta propagandosh Enverin dhe strukturat e inkriminuara te shtetit komunist si pergatites te rezistences se viteve ’70- te dhe ’80-te ne Kosove, do te thote te mohosh sakrificat sublime te nje populli te tere te Kosoves martire per liri, per arsim e kulture, per ceshtjen kombetare. Aferim!…”

    He mo

    Reply to this comment
  • Fehmi Berisha August 29, 15:25

   Ti karagjoz me nofkën “Intelektuali”po të përgjigjem ty dhe të gjithë atyre si ti, duke mos humbur kohë me secilin nga ju armata e m….,edhepse nuk e meritoni,mbase nuk do të duhej të lëshohem në nivelin tuaj të mjerueshëm,megjithatë:
   Prof. Dr. Hakif Bajramin e kisha mësimdhënës në gjimnaz.
   Isha me fatë,jo vetëm unë, por të gjithë ata mijëra e mijëra nxënës e nxënëse,nëpër gjenerata, të cilëve na dha mësim e njohuri prof.Hakif Bajrami,i cili asokohe,kur pasuli hahej kokërr më kokërr,gjente mënyrë dhe mundësi të na fliste e shpjegonte për atdheun territorial,për Shqipërinë dhe gërshërët të cilatë e prenë dhe sakatosën atë.
   Ai,trimi, i cili guxonte të fliste për Shqipërinë e Enver Hoxhës e në shumë rrethe edhe për bandën titiste dhe klyshtë e saj.
   Ai trimi,i cili asokohe dinte t`na e mprehte shpatën që ta luftonim bandën titiste dhe shkatrrimin e Jugosllavisë,ai trimi i cili na mësonte se si duhet të organizohemi e të luftojmë për bashkimin e trojeve shqiptare,pra bashkimin me NANEN SHQIPËRI,
   Mos harro,ti karagjoz analfabet,që Prof.dr.Hakifi ka mëse 56 libra të botuar,secili më me peshë dhe më i mirë se tjetëri.Libra të cilët pavarsisht sa regjime e sisteme politike do të ndërrohen,ato do t`i rezistojnë secilit,dhe do të bëjnë dritë nëpër breza,do të bëjnë dritë me faktet kryeneqe.
   Mëso, ti karagjoz,para se të lehish,që prof.dr.Hakif Bajrami është nip i Murat Xhakes-njërit ndër luftëtarët më të dalluar të luftës së Kulinës më 1910 dhe shumë luftërave kundër pushtuesëve të trojeve shqiptare.
   Die ti matrapaz dhe spiun i dreqit dhe të birit,që prof.dr.Hakif Bajramin e njohim ne nxënësit e ti,të cilët mërëm mësimet nga ai dhe të cilët jetuam e jetojmë me të,e jo ti dhe ata si ti,të cilët jeni sot,më shumë se dje,në shërbime të huaja.Dje ishi argat serbi e greku,sot keni ndërruar këmishat dhe jeni bërë argat dreqi,të ati dreqi i cili u paguan më shumë.
   Die ti karagjoz,që prof.Hakif Bajrami në të gjitha momentet më dramatike,siç ishin Demonstratat e vitit 1968,ato të vitit 1981,ishte aktiv në to, siç ishte aktiv dhe i rreshtuar drejtë gjatë viteve të tmerrshme81-97, ishte i rreshtuar pranë popullit dhe gjithë asaj ushtrie ilegale e cila vepronte dhe luftonte për bashkimin e trojeve shqiptare.
   Die ti bythlëpirës,që prof.dr.Hakif Bajrami ishte këshilltar në Zyrën e UCK-së,zyrë në mes Prishtine,mes gojës së ujkut,tëcilës i printe i madhi dhe ni pa krahasueshmi Adem Demaçi.
   Martrapaz,dil me emrin tënd të vërtetë,dhe kur të bisedosh në kuvend burrash mati fjalët,ti pis,dhe folë me argumente siç flitet në nivele shkencore dhe intelektuale dhe mos na sillë përalla kalamajsh këtu.
   Në këto shkarravinat tua të pafundme,ti nuk solle asnjë argument kundër shkrimit të prof.dr.Hakif Bajramit,përpos lehjeve kuturu,të cilat njeriun e ndershëm dhe çdo intelektual të mirëfillt e bëjnë të vjell,ndaj këtu nuk dua të marrë pjesë dhe të mirrem,tutje,me njerëz monstrum,të cilët flasin pa fakte dhe pa dinjitet.
   Një mëso ti matrapaz dhe të gjithë ata që mendojnë e janë si ti;
   Shkenca nuk bëhet për hirë të Mules e Kules; të mëdhenjëve,të fuqishmëve,sot, (shumë Perandori njeh historia,por sot nuk janë….),por bëhet me argumente e fakte të verifikuara të cilat nuk mund t`i zhbëj asnjë fuqi,qoftë ajo boregjeze apo socialiste.

   Reply to this comment
 3. Alban August 26, 12:35

  Bravo Profesor Hakif Bajrami, trim, i ndershem dhe i perkushtuar ndaj te Vertetes Historike

  Reply to this comment
 4. loli August 26, 13:29

  Po mire mor burre i dheut, ndoshta je lodhur gjithe jeten duke punuar neper arkiva, respekt per mundin, por si mund te shkruhet keshtu nje shkrim historik?!
  Nuk merret vesh i pari te dytin….cfare shqipe eshte kjo?!

  Reply to this comment
 5. Shoku August 26, 13:50

  O karagjozi intelektual ! Artikullshkruesi ka dal hapur me emer e mbiemer ,si dhe me graden shkencore. Ju kini kaq kohe qe dilni me pseudonimin “intelektuali” e shume mire beni ,po dilni tanihapur me emrin e vrtet dhe gradat shkencore qe kini. Ka ardhur koha per ballafaqime,ashtusi e kerkon edhe profesori i nderuar ndaj Saliut. Lere ilegalitetin dhe dil legal. Te te njohim ,or burri i dheut se cili je. Pse rri i fshehur prapa Saliut. Dil ne se je burre del e kundershto. Ke kaq kohe qe na can bythen me kundershtime nga figurave qe merren me studimin e historise. Ke kundershtuar Paskal Milon, Pellumb Xhufin….. Ore mos je ai dashnor Kaloci Ti? Besoj se jo ,pasi ai del me emrin e vertet. O dil hapur ,cili je e te nderojme per kundershtite qe bene ,ose te te themi Ik e mos na caj bythen, Dokumenta qe parqet historiani i nderuar nga Kosova ,jane degjuar edhe me pare ,por ai ia ka renditur djalit e dhendrrit te Serbise ,Sali Berishes. Madje i thot dalim e ballafaqohemi ,mor burre.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 26, 15:29

   O SHOKU TRIMI I BALLAFAQIMEVE ME KARAGJOZA TE TITOS,

   Lere Saliun se eshte nga soji juaj i peshtire i spiuneve te Enverit dhe i ketij karagjozi komunist te Titos, dhe i UDB-se, nje pseudopatriot kutj i plas qe po kerkon te dale balle per balle kur na tregon letrat per Stalinin? Pse nuk shkon tek Stalini ne Moske ky karagjoz, por ri ne Kosoven Demokratike?

   STALINI E SHPETOI KOSOVEN NGA SERBET O SHOKU BOLE FANATIKE?

   He mo Stalini dhe Rusia Bolshevike qe citon ky Profesor Karagjoz dru me pre e shpetoi Kosoven nga Millosheviqi, apo Perendimi Demokratik dhe SHBA si force kryesore e NATOS?

   A ke sy ne balle o shoku budalli? Apo je qorr te lexosh se cfare ka shrkuar per shqyptaret me gjuhen e Millosheviqit ne 1985 Ky Profesori Karagjoz? Qe e ka doktoraten e tij me titull:

   “Lufta kundër nacionalizmit dhe irredentizmit shqiptar”

   Po pse me spiunet e Titos do ta beje intelektualin ballafaqimin? Turp per gazeten DITA qe i jep tribune fanatikeve te komunizmit jugosllav per te shpalosur mashtrimet e tyre, ne nje kohe qe Shqypnia dhe Kosova po shikojne ne drejtim tjeter ne Perendim tek BE-ja dhe SHBA dhe jo tek Stalini e Putini ne Moske e Beograd.

   Reply to this comment
   • mirel August 26, 17:49

    ore, nuk pushon trapi se ju doli boja si bajga tradhetare qe jeni. spiune dhe sherbetore te Titos atehere dhe spiune te Miloshevicit me vone.
    vulgu i tradhetareve qe lehin si qente..iku koha juaj e mashtrimit historik.
    nuk jeni viktima, jeni kriminelet e Shqiperise

    Reply to this comment
 6. Arben August 26, 14:03

  Rrofte udb-ja.

  Reply to this comment
  • I tille je , sa here qe hap gojen August 26, 16:56

   @ Arbeni , nuk e thote me shaka kete thirrje , sepse eshte nje punonjes aktiv , i pa pertuar , i vetedijshem dhe i paguar per ti sherbyer UDB-se ! Asnje koment i tij , nuk te le te dyshosh per kete qe po them . Dhe , identike si ky , jane edhe mjaft te tjere , qe paguhen nga Beogradi dhe Athina per kete qellim, edhe pse nderrojne here pas here pseudonimet qe perdorin .
   Deri ketu ka ardhur puna , sa nuk po ndruajne , qe te dalin hapur se jane ne sherbim te UDB-se !

   Reply to this comment
  • mirel August 26, 17:50

   Rrofte Enver Hoxha
   Rrofte Tepelena,,
   Rrofte Spaci

   Reply to this comment
 7. Martini August 26, 14:28

  Keto fjale te cmendurur Sali per Enver Hoxhen jane normale.Le te debatoje po ja mbajti pagurja direkt me z.Akif.Si do ta mbronte Enver Hoxha Shqiperine brenda.vendit pa nje.disipline dhe diktature ligjore si ajo.e luftes nac clirimtare.Ne nje kohe kur gjthe bota.desh ta zhdukte.Ky paralelizem mund te jete gabim apo faj.Po te kishte vepruar ndryshe cdo behej me Shqiperine dhe shqiptaret.Per vete faktin qe Saliu dhe zhabat e tjera perdorin kunder Enver Hoxhes akuzat e njejta te armiqve sllave etj.ne nje kohe kur konkretisht pas 90 totalisht pothuajse hapur u munduan dhe po mundohen te shkaterojne Shqiperine Kosoven dhe cdo vend qe ka Shqiptare tregon totalisht qe Enver Hoxha ka patur te drejte plotesisht.Por deri kur shqipraret e kategorise se Edi Rames.dhe Hashim Thacit do to lene te lire te demtojne Shqiperine.MERNI SHEMBULL NGA SHQIPTARI I THJESHTE PROFESORI AKIF BAJRAMI FALEMDERIR PROFESOR DHE FAZETES.DITA.

  Reply to this comment
 8. artdashesi August 26, 14:30

  Akuzat e Intelektualit jane shume te rends. Ose Hakif Bajrami t’u pergjigjet me argumente dhe fakte sic ben Intelektuali ne reagimin e tij profesional, ose te qerohet si emer, jo vetem nga gazeta “Dita” por nga cdo botim publik.

  Reply to this comment
  • Niko Shpiragu August 27, 06:26

   Do te isha dakort me ju “artdashesi” qe Z. Bajrami t’i pergjigjej akuzave te “intelektualit”, por me kushtin qe ne fillim vet ky i fundit ke kishte hedhur poshte ato dokumenta nje per nje qe permend ai i pari dhe pastaj te na paraqiste argumentat e tij. Si rregull kur e kundershton nje njeri duhet te rrezosh te gjitha ato qe thote ai me argumenta dhe fakte ne fillim dhe pastaj te tregosh te tuat qe mendon se jane me bindese. “Intelektuali thote qe ai eshte titist dhe enverist dhe nuk merret fare me ato fakte qe mendon Bajrami si argumenta kunder Sali Berishes. Berisha flet vetem me opinion dhe nuk i referohet asnje fakti te dokumentuar, sic mund ta bej cdo njeri i rruges, prandaj dhe z. Bajrami i thote qe fol me fakte dhe jo si politikan kundershtar qe ben propogande per elektorat. Une ne asnje menure nuk jam kunder prezantimit te argumentave te tij nga “intelektuali”se ajo eshte e drejta e tij, por mendoj se kur behet debat ne fillim per te rrezuar mendimin e kundershtarit duhet te hedhesh poshte nje per nje ato fakte qe paraqet kundershtari si dokumenta dhe pastaj te paraqesesh te tuat, gje qe “intelektuali” nuk e beri qe te na e mbushte mendjen edhe ne. E dyta qe do te thosha une, Z. Bajrami ka thene qe te debatoje me dokumenta me Berishen, d.m. th. ai nuk besoj te kete frike te ballafaqohet edhe me te tjere dhe del me emer dhe si historian, prandaj para si ti kerkojme atij qe t’i pergjigjet “intelektualit” duhet ti kerkojme vet ketij te fundit te paraqitet me emrin e vertete dhe me profesionin e vertete te tij, sepse ne shume raste ai ka folur vetem si kundershtar dhe jo si studiues dhe shume gjera qe na i paraqet si fakte jane te dyshimta dhe duken si fjale kafeneje si p.sh. per ato fjalet qe paska thene Stalini per Enverin. Une do te kerkoja falje sikur “intelektuali” te na i thoshte se ku i ka lexuar ato, ne cilin dokument apo ka qene vet prezent atje se bashku si treshe me Stalinin dhe Berjan. Ato qe “intelektuali” i paraqet si fakte nuk jane bindese se jane fjali te shkeputura nga konteksti i dokumentave dhe mund te jene edhe si lapsuse ose formulime jo shume te goditura ose me e keqja edhe mund te jene edhe deformime te bera me qellim ose edhe thjesht inekzistente duke menduar se lexuesit e zakonshem nuk kane kohe t’i verifikojne ato dhe i marrin si te verteta. Nuk mund te them qe kjo e fundit eshte perdorur nga “intelektuali”, por shume e bejne kete, bile edhe intelektual te njohur ketu edhe me tej. Para disa kohesh une fola me dokumenta reale qe Liri Belishova raportonte tek Hrushovi per gjithcka dhe ishte antare e byrose Politike PPSH dhe e fshehte lidhjen e saj me svjetiket, sepse kete e shkruan me doren e tij vet Hrushovi ne librin e tivj voluminoz” Rememeberance”, ndersa Liria akoma nuk e kishte pranuar, por akuzonte Enverin se e kishte akuzuar kot. Vetm nga ky fakt ajo eshte e pabesueshme. Pikerisht direkt pas komentit tim”intelektuali” nuk e kundershtoi kete dhe e mori si te vertete ne komentin e tij pas timit, por megjithate ai prap vazhdoi te ngrinte ne qiell Lirine sikur nuk kishte lexuar asgje. Ne cdo takim qe bente Liria thoshte qe e kishin akuzuar kot dhe per mua nuk ishte e besuar. Po keshtu edhe “intelektuali” jo vetem ketu por gjithmone nuk mer parasysh asnje fakt ose dokument qe vjen nga te tjeret dhe cdo lexues e ka kerkuar qe mos te bej komente emocionuese dhe me fjale te degjuar qe i tregon vazhdimisht. Sigurisht, une dhe shume komentues te tjere , e kuptojme qe ai eshte njeri me informacin dhe intelektual, por duam qe ai ti perdorin dijet e tija si i paanshem, i drejte qe t’i sherbeje debatit realisht. Sigurisht qe Enver Hoxha ka bere gabime dhe ai ben shume mire qe shprehet per to, por nuk e kemi degjuar ndonjehere qe te shprehet se kuislinget e tipit XH. Deva e ata qe bashkepunuan haptazi me fashizmin e nazizmin kane bere gabime e faje. Si mundet te jete i besueshem nje njeri qe shikon se mos gjen ndonje gabim ne ndonje rresht per njeriun qe dihet boterisht se ishte ne krye te luftes N-C edhe pse mund te jene bere gabime dhe nga ana tjeter nuk shikon asgje te keqe tek ata qe bashkepunuan me pushtuesit! Pra, edhe pse ai mund te kete intelektin e duhur, ai nuk e perdor ate drejt. Intelektuali i vertete ka si vecori te pare objektivitetin dhe e shpreh ate hapur pa rezerva. “Intelektuali” yne ka si veti te pare pozicionin e tij ideor dhe perfaqeson vetem deshiren e tij duke e paraqitur vehten e tij vetem si kundershtar politik dhe jo analist real qe eshte cilesi e intelektualit te vertete. Ky eshte shkaku qe ai eshte i pa besueshem dhe shume vet e urrejne dhe disa nga ata e ofendojne. Une mendoj se ata qe ofendojne dhe tregojne urrejtje dhe jo respekt ne komentet e tyre bejne gabim shume dhe u bej thirrje qe ne se nuk perballojne dot debatet ketu, eshte me mire te mos shkruajne fare. Shfrytezoj rastin qe t’i drejtohem edhe “intelektualit” te jete me serioz, mbasi edhe ai tregon se eshte i paduruar dhe perdor te njejten gjuhe si ata qe fola me siper dhe ne te njejten kohe i sugjeroj qe te perpiqet te jete sa me realist ne komentet e tij. Shpresoj se ai do me kuptoj.

   Reply to this comment
 9. intelektuali August 26, 15:30

  O SHOKU TRIMI I BALLAFAQIMEVE ME KARAGJOZA TE TITOS,

  Lere Saliun se eshte nga soji juaj i peshtire i spiuneve te Enverit dhe i ketij karagjozi komunist te Titos, dhe i UDB-se, nje pseudopatriot kutj i plas qe po kerkon te dale balle per balle kur na tregon letrat per Stalinin? Pse nuk shkon tek Stalini ne Moske ky karagjoz, por ri ne Kosoven Demokratike?

  STALINI E SHPETOI KOSOVEN NGA SERBET O SHOKU BOLE FANATIKE?

  He mo Stalini dhe Rusia Bolshevike qe citon ky Profesor Karagjoz dru me pre e shpetoi Kosoven nga Millosheviqi, apo Perendimi Demokratik dhe SHBA si force kryesore e NATOS?

  A ke sy ne balle o shoku budalli? Apo je qorr te lexosh se cfare ka shrkuar per shqyptaret me gjuhen e Millosheviqit ne 1985 Ky Profesori Karagjoz? Qe e ka doktoraten e tij me titull:

  “Lufta kundër nacionalizmit dhe irredentizmit shqiptar”

  Po pse me spiunet e Titos do ta beje intelektualin ballafaqimin? Turp per gazeten DITA qe i jep tribune fanatikeve te komunizmit jugosllav per te shpalosur mashtrimet e tyre, ne nje kohe qe Shqypnia dhe Kosova po shikojne ne drejtim tjeter ne Perendim tek BE-ja dhe SHBA dhe jo tek Stalini e Putini ne Moske e Beograd.

  Reply to this comment
  • gjermani i fundit August 26, 16:34

   Nastradino, Lenini qe i pari qe denoncoi konferencen e ambasadoreve ne Londer dhe denoi pazarin ne kurriz te Shqiperise. Me thuaj o nastradin, ata miqte e tu angleze qe u ke dhuruar xhaketen e lekures per muzeun kryesor te Londres, ishin ne pazar ata per ndarjen e Shqiperise? Di gje ti qe Curçilli i mençuri i botes i ndau kufijte e Evropes duke pire ne tavoline me fijet e shkrepeses? Keta miq ke ti mor efendi, qe prape na vune ne pazar ne 1945, por Ushtria partizane i tregoi se ndryshuan kohet dhe pati zot shtepia.Ke ti kellqe te merresh me Stalinin, se ishte shoku jot. Stalini kthehu rroten e historise o Nastro efendi, fitoi Luften Boterore dhe drejtonte gjysmen e botes, mbeti ta gjykosh ti. Burre shteti qe komandonte teatrin e Luftes ne dy kontinente. Ik ore,Ik tek Tajvani tani te harxhosh kestet e prapambetura, se nuk je per kete pune. Je katandisur si anije pa timon o nastro, qe i kane ikur pasagjeret dhe i kane mbetur brenda vetem minjte. Keto llogje tregojua minjve. Dhe mbaji mire, se do te lene dhe ata.

   Reply to this comment
   • intelektuali August 26, 17:48

    Vladimir Lenini erdhi në Londër gjashtë herë ndërmjet viteve 1902 dhe 1911, duke shpenzuar shumë kohë në Bibliotekën Britanike, ku për herë të parë revolucioni nëntokësor mori akses në veprat e Karl Marx.

    Londra u bë për Leninin një simbol të së keqes që donte të shkatërronte. Është shumë ironike që një shtet kapitalist si Britania i dha Leninit qasje në libra, liri veprimi, ndihmë financiare. Dhe pikërisht këtu, në Londër, Lenini shkroi libra për shkatërrimin e kapitalizmit botëror. Ja disa nga citatet qe ka shkruar ne Londer:

    “Kur ka shtet nuk mund të ketë liri, por kur ka liri nuk do të ketë shtet.”

    “Është e vërtetë se liria është e çmuar, aq e çmuar që duhet të jetë racionale.”

    “Një burrë me një armë mund të kontrollojë 100 pa një.”

    “Më jep katër vjet për të mësuar fëmijët dhe fara që mbolla nuk do të shkulet kurrë”.

    Lenini eshte pjella e Gjermanise se Kaiserit o gjermani budalla i fundit, Kaiseri i Gjermanise i dha nje valxhe me pare dhe e dergoi ne Rusi te organizonte Revolucionin Proletar per te rezuar Carin Romanov qe po fitonte Luften me Gjermanine dhe po i detyronte schwabet te dorezoheshin.

    PO STALININ NUK E DO AS PUTINI SOT MORE MAVRI?

    Ne Rusi nuk i ka mbetur asnje permendore, bile as ne vendlindjen e tij ne Gruzi, po pse tek tu ka ardhur radha qe te mbrosh istikamin stalinist te bolshevizmit, kur as ne vendin e tij nuk e pjerdhin me, por e shikojne si nje KRIMINEL qe ka vrare me shume njerez se Hitleri ne kohe paqe.

    PO PSE ME DALLKAUKE QE QAJNE PER STALININ DO TA BEJME DEBATIN KETU?

    Po pse e hoqet permendoren e tij tek Skenderbeu dhe ne Kombinat o BOLE fanatike?

    Reply to this comment
   • BLACK SWAN August 26, 18:08

    na mo çuni hitlerit;
    Lenini ishte qe na mbrojti ne ?? po dhe sikur, ti lexon ndonje gje nga ‘mbrojtja’ e nje krimineli ??
    kur te del ne krah nje bishe ty te duket se eshte duke te mbrojtur ??
    kur te del ne krahe nje BISHE, eshte thjesht se do te haje vete !!!
    mos mi qaj hallin Nastros, si si do haje kestet, se komunistet kane ikur kapitalizmit per buken e gojes dhe i kane lene grate vetem, Nastrua eshte tip i edukuar, jua mban mire 😛
    Rrëfimet tronditëse të Leon Trockit për dhunën dhe gjenocidin sllav kundër shqiptarëve 1912-1913

    Raportimet e luftës të Leon Trockit, janë rrëfime realiste, të tmerrshme dhe të llahtarshme, të cilat përshkruajnë vrasjet mizore masakrimet dhe shfarosjen e shqiptarëve gjatë Luftërave Ballkanike, 1912-1913.

    ” Është një situatë e tmerrshme.

    Kur shoh nganjëherë sesi janë gjymtuar fshatarët paqësorë, sesi iu është marrë pasuria, ndërsa fëmijët e gratë e tyre janë lënë të vdesin urie, zemra më lëngon nga dhembja. Në mes të Radovishtit dhe Shtipit ndodhen mbi 2000 të ikur, shumica prej tyre gra e fëmijë kanë vdekur urie. Plaku 70-vjeçar me kokë të shtypur, mijëra gra e fëmijë të vdekur urie, kryengritësit revolucionarë të degjeneruar në banda, shefi i policisë mbrojtës i plaçkitësve, kjo është pasqyra e jetës në një krahinë të çliruar.
    Kufizimi për vetëpërmbajtje është definuar keq, ndërsa mundësia e pasurimit të shpejtë është mjaft sfiduese. Ja fjalët e një anonimi. “Një zyrtar i shkruan tjetrit”.. Toka mund të blihet shumë lirë, sidomos në Ovce Polje. Turqit, ( është fjala për shqiptarët, meqë turq nuk kishte nëpër fshatra, por jo të gjithë zyrtarët e vërenin këtë dallim) kanë ikur dhe i kanë lënë shkret pasuritë e tyre dhe grabitja e pasurive të tyre po bëhet me shpejtësi. Njerëzit largpamës tashmë kanë zbuluar rrugët që shpijnë në këto vise, ata hulumtojnë dhe po nuhasin mundësi të tjera. Shumë ushtarë bullgarë mendojnë, jo pa leje nga lartë, se tokat do t’u jepen atyre. Në ditët e lira ata hulumtojnë tokat më të mira dhe fillojnë të vendosin kufijtë… Këta burra po gabohen. Ata do të sjellin nëpër shtëpitë e tyre ndonjë turk invalid apo bjerrakohës, për t’ i shërbyer deri në fund të jetës.

    !!!!!!!!!!Protesta e Leon Trockit kundër Qeverisës ruse, e cila ishte frymëzuese dhe bashkëfajtore e krimeve të kryera nga Aleanca e shteteve sllave të Ballkanit kundër shqiptarëve !!!!!!!!!!!!!!!

    Një pyetje jashtëparlamentare z. N. Milukov *

    Zotëri deputet! Ju jeni njëri nga inspiruesit e asaj që njihet si “Lëvizje pansllave”, e cila bazohet në principet e përgjithshme të qytetërimit, humanizmit dhe çlirimit kombëtar. Ju shumë shpesh si në shtyp ashtu edhe foltoren e Dumës, i keni bindur aleatët, dinastitë dhe klikat e tyre, të cilat e sundojnë Ballkanin, lidhur me simpatitë që ata kanë për shoqërinë ruse dhe për fushatën që ata kanë ndërmarrë për “çlirim”.
    Jo moti, pas ndërprerjes së zjarrit ju keni ndërmarrë një udhëtim politik nëpër Ballkan. Keni vajtur nëpër krahina, dhe çka është më e rëndësishme, keni vizituar krahinat, të cilat janë pushtuar nga aleatët.

    Gjatë udhëtimeve Tuaja a thua a nuk keni dëgjuar për këto akte të mizorisë dhe brutalitetit, të cilat i kanë kryer disa nga aleatët në zonat Tuaja të luftimeve, jo vetëm kundër ushtarëve të paarmatosur turq, kundër robërve dhe të plagosurve, mirëpo edhe kundër popullatës paqësore myslimane, kundër pleqve e plakave dhe kundër fëmijëve. Nëse keni dëgjuar, dhe nuk mund të mos keni dëgjuar, atëherë përse heshtni. Përse hesht fjala juaj?

    Faktet e pamohueshme a nuk ju kanë detyruar të kuptoni se bullgarët në Maqedoni dhe në Serbinë e Vjetër, në turrin e tyre kombëtar për të përmirësuar të dhënat për statistikat etnografike, të cilat nuk janë sipas shijes së tyre, ata thjesht po angazhohen për të shfarosur në mënyrë sistematike popullatën myslimane nëpër fshatra, në qytete dhe në rrethe.

    Çka keni për të thënë lidhur me këto metoda për të siguruar fitoren e elementit sllav? A nuk do të pajtoheni se heshtja nga i tërë shtypi juaj shtetëror, nga gjarpri i patriotizmit “Novoje Vremja” , pastaj “Ruskaja Molva”, “Ruskoje Slovo” dhe “Reç” të cilat gjithnjë vazhdojnë të tregohen më të përkushtuara, dhe kjo marrëveshje e brendshme e të gjithë juve për të heshtur, a nuk iu bën juve bashkëfajtorë për këto akte shtazarake, të cilat do të lënë damka të zeza për tërë epokën?
    Në rrethana të tilla, protestat tuaja kundër veprimeve të shëmtuara turke, të cilat nuk i mohoj, a nuk janë të njëjta me veprimet fariseje: që rrjedhin jo nga principet e përgjithshme të kulturës dhe humanizmit, por nga kalkulimet lakuriqe imperialiste?
    A thua a nuk e keni të qartë se heshtja e tillë e “partive udhëheqëse të Rusisë” kundrejt veprimeve çmeritëse serbe e bullgare, tani kur aleatët ballkanikë kanë rifilluar operacionet ushtarake, i lehtëson këto të fundit që të angazhohen në veprat e tyre Kainiste, në masakra të tjera kundër popujve të “Gjysmëhënës” në interes të “kulturës” së Krishtit?

    A mund të përgjigjeni në këto pyetje të qarta dhe të thjeshta, zotëri deputet?
    Apo ndoshta ju jeni mësuar të llogaritni vetëm sa bëjnë dy e dy, dhe të konstatoni se prijësit janë fajtorë… Kjo letër proteste e Trockit është botuar në Gazetën “Luç” Nr. 34 (110) 30. Janar, 1913.

    Gjermano lexo, lexo pak me thelle, se ti lexon shume, por duhet pak e sakte, dhe mos harro ne politike duhet te ruhesh nga ata qe ‘te duan shume’ ….

    Reply to this comment
  • Nik August 26, 17:43

   Ore “intelektual” po qenke vertet mi gjirizash!
   Nik

   Reply to this comment
  • antiharresa August 26, 17:46

   Ty moj intelektu hale ,e kultivuar gjate shkerdhatokracise ,vetem hajdarmalluta ne mythe te relakson.Or kokepenis ,ishte vetem levizja komuniste e kryesuar nga Enveri qe nuk i la pretekst qelbesirave serbo (jugosllavo),greke te konsideronin Shqiperine vend kolaboracionist dhe ne bashkepunim me anglezet e francezet ta kthenin Shqiperine ne Kurdistan.(Kujto istrian,vojvodinen etj)

   Reply to this comment
  • Niko Shpiragu August 27, 16:36

   Une te shkruajta me shume edukate dhe nuk te fyeva ne asnje rresht dhe me asnje fjale. Nuk jam pishman se ashtu do te bej gjithmone me ty dhe njeres te sojit tend. Por ne te vertete ti nuk meriton respekt se je jashte standardid si njeri ne radhe te pare dhe jo me si intelektual qe vetem cpif dhe flet me fjale kafeneje. Megjithate ishte gabimi im qe shpenzova pak kohe me ty. Vazhdo e llap sa te mundesh se ky eshte zanati yt i vertete.

   Reply to this comment
 10. MH August 26, 16:07

  Nji cerek shkeullit pushtet ne tranzit per te kapur Europen.Asht nji propogand e fuqishem ne favor te “diktatorit” Enver Hoxha per ecjen e Tije te nji rruge sa te dobishme aq dhe e verte ne mbrojtje dhe mekambjen e popullit heroik Shqiptare.
  Periudha para dhe mbas monizmit jane dy periudhat ma negative,periudha tradhetie qe luajn me shitje trojesh,te historise se popullit shqiptare qe mbahet mend qe nga koha cerek shekullore e heroi kombetar Gjergj Kastrioti,Skenderbeu dhe koha gjysem shekullorja moniste e udhehequr nga legjendari jo ma pak e ma posht po ne nivel heroik si i pari i Tije dhe i jone Gjergj Kastiroti Skenderbeu.
  Per te mbeshtetur kete tranzicion.Politikanet tone duhet te kishin perfitue e pervetesue eksperience jo e paket nder shekuj per te na ngazellye vendin dhe neve qe te denojshim vertetesisht periudhen diktature.Ne fakt rrezulton krejtesisht e kunderta qe mbeshtesim me shume vedije dhe koshince monizmin.

  Reply to this comment
 11. gjermani i fundit August 26, 16:17

  e kam thene me kohe se nder udheheqesit komuniste te kohes Enver Hoxha ishte me i kompletuari intelektualisht, jo si ky “inteleklja” i forumit. Titua ishte punetor mekanik, e bashkonte zanati me kovaçin Koçi Xoxe. Logjikisht nje person mesatarisht i shkolluar qe ka lexuar ndopak ne maredheniet midis shteteve dhe rregullat nderkombetare qe nga krijimi i Lidhjes se Kombeve e ketej, e kupton shpejt se Enveri nuk kish sesi te shiste Kosoven, Camerine, etj, duke qene se Jugosllavia apo Greqia nuk i moren ato gjate Luftes se dyte boterore, por definitivisht ne 1920 me njohjen e kufijve, pas pazarit ne konferencen e Londres ne 1913. Vertet qe nazifashistet krijuan Shqiperine e madhe, por kjo ndodhi nen pushtim dhe rrjedhimisht ndryshimi i kufijve nuk i njoh ne baze te se drejtes nderkombetare, biles me e vertete eshte e kunderta; njohja e ketij ndryshimi çonte uje ne hulline shoviniste duke akuzuar qeverine NaCl si bashkpunetore te nazifashizmit. Mundet qe Enveri te levizte te gjithe guret ne 1945 per te bere çmos te rimerrte Kosoven, por kjo perveç raportit te forcave te fushebetejes ne favor, donte nje konsensus me te gjere nder fuqite e medha dhe objektivisht Shqiperia e vogel nuk kishte mundesi te vendoste raporte te privilegjuara te atij niveli. Nje njeri i shkolluar e per me teper profesor doktor ne shkencen e mjekesise si Salua i Berisheve duhet ta dije fare mire kete fakt, per me teper qe ka qene edhe drejtues shteti, ose po nuk e dijti ka problem te madh me kaplloqen e mendjes. Ose nje pyetje direkte, nese Berisha do ishte kryeminister i Shqiperise ne pasluften imediate, psh ne maj 1945 kur Gjermania kapitulloi, a ka miresine te na i shpjegoje sesi mund ta “merrte” Kosoven? Siç fare mire prof. Bajrami i thote ne shkrimin e djeshem, qe ne ’92 kur u bere komandant i pergjithshem o Salo Rrumpalla, pse nuk e drejtove ushtrine me 22 divizione ne kufi me Jugosllavine qe po shperbehej dhe ta merrje Kosoven me lufte? Tymi ti dilte Ballkanit o Salo Rrumpalla, ti do hyje ne histori dhe ne do benim si do benim, por ne situaten qe degradoi ne lufterat jugosllave tek molla e kuqe do kishim mberritur. Por edhe pse nuk e beri, nuk mund te themi se Sali Berisha e shiti Kosoven ne ’92, se perveç mobilizimit te jashtezakonshem, Logjistikes dhe logjikes se raportit te forcave, perseri nevojitet konsensusi apo aprovimi i faktoreve qe ne i quajme Fuqite e Medha. Por aq e vertete eshte se ti o Salo Rrumpalla e drejtove ushtrine drejt shperberjes dhe nese kudo e ke fshire, diku do gjendet pazari yt me antishqiptaret qe te vune per te minuar çeshtjen shqiptare nga brenda. Qe edhe kur Fuqite e Medha te te jepnin mundesine ta beje, te justifikoheshe se te mungonte ushtria. z. prof. Bajrami ka ketu ne forum nje koqe kandari qe ka mbushur gysmen e memorjes se Google me komente, Nastradinin, qe ne mungese dokumentesh autentike mund te furnizoje jo vetem historine tone por edhe enciklopedine britanike me llogjet dhe diallogjet e nje mije e nje neteve te Enverit tek vila e Bahri Omarit. Ka mundesi qe edhe Berisha te jete fans i komenteve te Nastradinit dhe duke menduar se bota dominohet nga koqet e kandarit si Nastradini dhe mund ti bejne pune ne mitingjet dhe grevat e shabaneve, filloi te rrjedhe edhe ai duke shpikur historira me Envere per konsum patriotik. Xhanem, sheh fiku – fikun e pi..rdhet mu ne te muhabeti.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 26, 17:30

   Uaaaa sa na mallengjeve!!!

   ENVER HOXHA INTELEKTUAL I KOMPLETUAR????

   Ja cfare tregojne ata qe e kane njohur nga afer:

   “Hoxha në fëmijëri
   Lindi më 16 Tetor 1908 në lagjen “Palorto”, Gjirokastër. Por për ditëlindjen e tij ekziston një çertifikatë lindje e përdorur nga vet Enveri për tu regjistruar në fakultetin e Montpelejesë e cila shumë qartë tregon që ditëlindja e tij është 3 tetor 1908. Enveri ishte djali i dytë pas Beqirit, dhe vëllai i tre motrave Fahrie, Haxhos dhe Sanijes. Nëna Gjylihani qe një grua e fortë dhe ambicioze, babai Halili ishte një burrë i ndershëm por naiv i cili bënte punë të rëndomta. Hoxhajt ishin musliman dhe i kishin shërbyer Perandorisë Osmane brez pas brezi. Ata kishin ardhur nga Dropulli para 3 shekujsh. Enveri u edukua dhe u ndikua ne formimin e karakterit nga xhaxhai i tij të cilin e thërriste baba Ceni, ndërsa babait Halilit i cili kishte emigruar para lindjes së tij në SHBA, i thërriste xhaxha. Pas vdekjes së djalit të madh Beqirit nga TBC më 1921, i ati ka thënë:

   Më vdiq i miri më mbeti rezili, edhe shprehja tjetër e tij akoma më e fortë dhe e rënd të cilën i ati e thoshtë publikisht:

   Enverin kush e njeh çoç u duket, por kush e ka çirret e nduket.

   Largimi nga Shqipëria për studime në Francë

   Në tetor 1930 Enver Hoxha fiton të drejtën e studimit bursa iu dha për në Fakultetin e Shkencave të Natyrës (specialiteti i biologjisë) në Universitetin e Montpeljesë, Francë. Por pikërisht kjo bursë ka lindur shumë dyshime sepse ai nuk qe student me rezultate të larta ne Shqypni, ai kishte vështirsi të mëdha në lëndët ekzakte. Këtë dyshim e shton edhe rakomandimi i një institucioni si ai Ministrisë së Bredshme për t’ia dekretuar me urdhër personal të prefektit. Të gjitha këto fakte lindin dyshimin që Enver Hoxha të ketë qenë agjent sekret i mbretit Zogu për të zbuluar shqiptarët anti-zogist në emigrim. Në mars të vitit 1934 i ndërpritet bursa nga Ministria e Arsimit sepse nuk kishte dhënë asnjë provim. Më pas shkon në Paris ku qëndron gjer nga fundi i vitit 1935. Për të siguruar mjetet më minimale të jetesës kryen punë të rëndomta e të rastit dhe njëkohësisht ndjek leksionet në Fakultetin e Drejtësisë, futet në ambientet e punëtorëve parizianë, frekuenton klubet e edukimit marksist të PK të Francës pa patur asnje njohuri per komunizmin per te cilin i kishte folur shume foli Zoi Fundo dhe kusheriri i tij Abaz Omari, Mit’hat Aranitasi, Abaz Ermenji, Nedin Kokona, Gjergj Kokoshi, Vedat Kokona, Kostaq Stefa, Qazim Turdiu etj. qe e kishin strehuar dhe e kishinin ndihmuar me pare ne dite te veshtira. Më pas arrin të sigurojë punë në Bruksel, si nëpunësi i vetëm i konsullatës shqiptare në Belgjikë. Edhe ky tjetër fakt forcon dyshimet përsa i përket statusit së tij si agjent, sepse ai nuk kishte as përgatitijen e duhur, as shkollën e as eksperiencë pune si atashe për tu emëruar si nënpunës në konsullatë. Emërimet per çdo nënpunes firmoseshin nga vete mbreti Zog pasi studiohej kadidatura nga zyra sekrete e Ministrisë së Jashtme. Ndaj Enver Hoxha ka qenë vërtet agjent sekret i rekomanduar nga zyra sekrete e Ministrisë së Brendshme tek ajo e Jashtme për tu punësuar si nënpunës në konsullatën në Bruksel. Pas disa muajsh, në fillim të verës 1936, pushohet nga qeveria shqiptare jo për pikëpamjet e tij komuniste sic hidhet ne publike me mashtrim nga kalemxhinjte, por per shka te vjedhjes se arkes se Ambasades dhe te shperdorimeve financiare ne Bruksel.

   Zhdukja e çdo dokumenti të viteve 1927-1936

   Pas ardhjes në pushtet të Hoxhës, çdo dokument që i përket jetës së tij gjatë viteve 1927-1936 nuk ekziston në asnjë arkiv shqiptare, as dokumenti i emërimit nga mbreti Zog si nënpunes në konsullatën shqyptare ne Bruksel.

   Në korrik të vitit 1936 Enver Hoxha kthehet përfundimisht në atdhe, por mbetet muaj të tërë pa punë, në prill të vitit 1937 mundi të sigurojë një vend si profesor me orë në Liceun e Korçës. Prej faktit që ai nuk kishte një diplomë kualifikuese ai jepte vetëm disa orë mësim, këtë e vërteton edhe Abaz Ermenji ish-kolegu i tij në Liceun e Korçës. Shumë shpejt Enver Hoxha rivendos lidhjet me grupin komunist “Puna” të Korçës dhe bëhet simpatizant i kësaj lëvizje komunste, gjë të cilën e thotë me gojën e tij në Kongresin e Beratit:

   Shokët kujtojnë që unë kam qënë eksponent i komunistëve të Korçës,por unë kam qënë thjesht një simpatizant i tyre pasi nuk kam pasur pergatijen e duhur.

   Komunistin e Internacionales Zoi Fundon Enveri e vrau me tortura te papara, kusheririt te tij Abaz Omari i preu koken dhe e hodhi trupin pa koke ne nje grope afer Beratit, per te tjeret eshte e kote te flasim se fantazmat e viktimave te tij flasin vete akoma ne trojet tona..

   Reply to this comment
 12. kasem gahinji August 26, 16:25

  ky intelekthaleja mos ka te beje me nje patriot qe vrau vehten ne hale?mbase e ngaterroj me ndonje tjeter. mire eshte te dale me emer si i nderuari profesori kosovar.nga kush ka frike? ballafaqim mendimi ne baze te shkalles se njohjes. Prof. kosovar flet bazuar ne dokumenta deshmi te kosoves dhe serbise.keto,pa asnje cudi,vertetojne cka lene te shkruar enverinat. fatmiresisht i ka bere publike qe per se gjalli.ki inatin jepi hakun.

  Reply to this comment
 13. SHQIPERIA C’KA QENE,C’ESHTE …..DHE C’DO TE BEHET ? August 26, 16:25

  Ne gazeten Dita kohet e fundit ka nisur nje termet qe ka cmendur enverofagos-it qofte ne Adriatik qofte ne Atllantik; Jane 4 artikuj nga njerez thellesisht atdhetare qe po vene pikat mbi “I”
  .
  STOP KANIBALIZMIT .
  NDAJ ENVER HOXHES
  SIDOMOS NGA MONSTRA E VIQIDOLIT
  QE AKOMA TOLEROHET
  NE MENYRE KRIMINALE
  NGA ATA QE E PRUNE
  NGA BEOGRADI NE 1991
  .
  Artikulli I Dilaver Goxhajt per vleren rreth 100 miljardeshe te ushtrise shqiptare ( qe komentuesi intelektuali denoncon dallkauk bushin dhe mafjozn kondoleze per gerdecin & more)
  .
  Artikulli me me filoshqiptarit ne Amerike zotit Dioguardi qe denoncoi neonazistet e kampit Tepelenes..dhe me e cuditeshmja qe kam degjuar te Gazeta e meroGelbazes eshte qe merr guximindhe ben Hero nje fare Xhagjike qe I kendone KRYSHOVIT DHE RUSISE NE TRAKTET E TIJ dhe donte te kryente veprime terroriste…
  .
  Artikulli i Ylli Xhabirit qe tregon per ekese te pabesueshme te kolonelit Raerson qe vetem dipllomat nuk kishte pra ky eshte fekonduesi i berishes ku njeri miri “atesine” e 2 prillit 1991 kurse Saloja mburret qe vrau ne 21 janar 2011….ato qe kishin rraketa stilolapsi cfare makabriteti demonkratik ..
  .
  Kurse ky artikull ( artikujt) I zotit Bajrami I jep fund dilemes per Enverin.Ne fakt ky historian I bie pragut (berishes) qe te ndegjoje penxherja (Berishistet ne Washington dhe bruksel)
  ***

  SHQIPERIA C’KA QENE,C’ESHTE …..DHE C’DO TE BEHET ?

  Mendoj se shqiptaret kthyen koken nga enverhoxha pas 1997…u shkri shteti shqiptar per here te pare pas 1912..kaq mjafton per kuroren e pare te enver hoxhes
  Nuk ka gop some sot asnje shtet apo kualicjon shtetesh..asnje organizte apo sherbim qe nga Cia-Kgb e deri te mafja nderkombetare te erresoje figuren e xhaxhit
  Perkohesisht ish pinjollte e fashizteve ,zogisteve ..mergatqyqareve elezbiberiste,filo serbe.damirfazllice filogreke janullatiste,titste isamusafiste islamiket me muhaxherrit fatos lubonjat dhe spartak ngjalat kane ne dore media qe nga VOA e deri te Klani I 2F qe po shperfyterojne memorjen kombetare..por e kane te kote:
  Fillojme me Zog tradhetarin qe I kane ngritur lapidarin
  Per Ahmet Zogun edhe nqs se marrin ne konsiderte qe shqiperia doli nga perandoria osmane tejet e varfer dhe mbi te u versulen shtetet fqinje dhe fuqite e medha prape se prape kishte kohe te bente shume me teper per ate vend ,,por ai u mor me hareme,tradheti dhe kurveri klasike dhe politike.Numri I atentateve qe I kalonte 50 here tregojne jo vetem urrejtjen e popullit per te por dhe se ai ishte nje shejtan apo djall qe nuk e kapte plumbi.
  Nqs se lexojme kujtimet e ambasdorit amerikan Grand ne ate kohe ai thote: Ahmet Zogu e kishte shitur me kohe shqiperine te italianet dhe 7 prilli 1939 ishte nje pushtim formal se pushtimi ekonomik dhe moral kishte kohe qe ishte kryer.Ne nje fare menyre Zogu e mirepriti kete pushtim se perfitoi nje thesar kolosal dhe doli I fituar.
  Por hileja e me madhe e pompimit dhe glorifikimit te Zogut eshte ne funksion te erresimit te figures Enver Hoxhes.Nqs se shohim nje detaj vetem te fotografia qe nipi ESAT TOPTANIT –blendi feziu ka vene ne kopertinat e librave per enverin dhe zogun ne te parin ka vene nje fotografine e erresuar dhe te plakur te te Enverit kurse te zogu ka vene fotografine e tij me te mire I veshur me te bardha dhe ne moshe te pershtateshme.
  PAK VEMENDJE I NDERUAR LEXUES !
  Kam qene ne ate brez shqiptaresh qe u distancova ng a “rruga e enverit” qe nga 1973-74 per aresye qe nuk du ate zgjatem se jane shume.Kete qendrim e kam mbajtur deri ne mars 1997 kur shteti shqiptar u shkerrmoq per 1 muaj..Para kesaj ngjarje kushdo person I afert me mua qe fliste mire per Enverin ne nje fare menyre e perbuzja dhe e largoja nga ai mjedis ku debatonim….Por pas 1997 dhe deri ne keto ore qe po flasim Shqiperia nuk egziston si shtet qofte si MBROJTJE,DIPLLOMACI,EKONOMI,FINANCA e deri te …MORALI.KOMBETAR

  Me kot lodheni enverofage te eklipsoni figuren e Enver Hoxhes ne artikujtt tuaja biles sa me shume e shani ju si ujk i vetmuar aq me teper i rrisni vleren atij.Ju duhet ta ndani figuren e Enverit nga ana ideollogjike dhe te shihni veprimtarine e tij ne rrafshin kombetar.
  Shohim sot se sa me teper kjo klase politike futet me thelle ne rrugen e asgjesimit te shtetit shqiptar dhe te deformimit kombetar aq me e eger behet propoganda kunder atdhetarit Enver Hoxha.

  Viktime e kesaj propogande eshte brezi i ri qe po bombardohet non stop 24 ore ne dite me nje rrjet shume te gjere dhe te sofistikuar duke i trullosur deri ne shplarje truri permanente.
  Por vepra e Enverit nuk mund te zbehet pamvaresisht shume gabimeve te ndodhura ne kohen e tij qofte nga eksperianca,qofte nga nje rrethim 40 vjecar nga athina dhe beogradi te ndihmuar ne ate kohe nga perendimi.Jo vetem i takojne ato dy dekoratat qe ka te Kuvendi por une do tishtoja dhe te tjera:
  1-DEKORATE ATDHETARIE
  Mbrojtja hyjnore qe i beri kombit Enver Hoxha ne konferencen e paqes ne Paris kur i tha botes se:
  SHQIPTARET KANE ARDHUR NE PARIS JO PER TE DHENE LLOGARI POR PER TE KERKUAR LLOGARI qe i la me goje hapur udheheqsit boterore me frengjishten e tij perfekte .
  2-DEKORATE TRIMERIE
  Mbrojtja e shkelqyer qe i beri monarko-fashisteve greke ne 1949 qe i shkerdheu nenen atyre.Kurse nen regjimin e talebanit Berishe ne 1994 komando greke shpartalloi dhe poshtroi maksimalisht duke vrare disa ushtarake shqiptare dhe duke i lidhur si bageti efektivin e nje njesie luftarake te mender berishes.
  3-DEKORATE GUXIMI
  Debimi spektakular qe i beri fllotes ruse ne Pashaliman qe shume stratege e cilesojne si nje nga veprimet me te guximshe ne historine e njerzimit.Ishen vitet 60′ kur Ruset ishin fuqia me e madhe boterore ushtarake derisa ne krizen e karaibeve ne 60′ Hryshovi i trembi amerikanet te cilet deshtuan ne ngjarjen e Gjirit te derrave ne Kube.
  4-DEKORATE LARGPAMESIE
  Trim u tregua dhe ne daljen nga traktati i Varshaves ne shenje proteste kunder pushtimit Cekosllovakise qe mbahet si dita kur u be komunist plehu Sali Birishi nga “mallengjimi” i ketij akti heroik .
  4-DEKORATE INTELIGJENCE
  Enver Trimi drejtoi vendin qe e mori absolutisht te shkaterruar dhe pa asnje kokerr leku ne arken e shtetit.Ai drejtoi dhe luftoi balle per balle me Titon per 30 vjet qe dihet se ishte nje figurat boterore me finoke dhe i mbeshtetur fuqimisht per te shkaterruar shqiperine.
  5-DEKORATE PER DIZINFEKTIM TE TURKOSHAKEVE
  Kjo eshte vepra e tij madheshtore qe vuri si Pashko Vaso ne zbatim moton :feja e shqiptarit eshte shqiptaria.Si rrjedhoje ekesaj politike kemi me mijra familje shqiptare me besim miks qe i ben me teper shqiptare se fetare.Eshte kriminale sot te shohes sumat perpjete te disa besimtareve dallkauke perpara gjergj kastriotit ne Tirane dhe kjo mjafton per kete supermedalje
  Jane shume aspekte qe flasin ne favor te ketij legjendari por pa harruar shume bema te keqia te tij qe nqs do ishte gjalle do ti kerkonte ndjese shqipatreve.
  Ishte sistemi i Enver Hoxhes qe mori Sali morracakun nga vicidoli nga nje familje ekstremisht analfabete ,i dha shkolle e futi ne gjirin e famijes deri te oxhaku i tij dhe pastaj ky gjarper kafshoi te zotin..
  6-DEKORATE “GARIPI”
  Eshte lideri I vetem ne bote qe I beri kaps dy superfuqite per 40 vjet dhe kjo eshte aresyeja kryesore qe ai luftohem me kaq cmenduri sidomoa nga ish mergata e qyqeve dhe Macrthistet ne Amerike qe ndyshe sillen me komunizmin kinez me Maon apo me Fidel Kastron dhe ndryshe me enver hoxhen qe kane kaluar deri ne kanibalizem.
  7-GJYSEM DEKORATE PER DE-TARTABIQIZIMIN E NASTRADINEVE &SALIBANEVE
  Ketu ka gabur se eshte treguar se ishte sistemi i Enver Hoxhes qe mori Sali morracakun nga vicidoli nga nje familje ekstremisht analfabete ,i dha shkolle e futi ne gjirin e famijes deri te oxhaku i tij dhe pastaj ky gjarper kafshoi te zotin..
  Ishte enver hoxha qe armiq te betuar te tij I fali ,I dha shkolle te larte dhe I ofroi dhe poste te rehateshme ku do permendja dy egzemplare nga mijra te tille si Uran Butken dhe Pellumb Kurvllen qe po na can menderen me rrefenja nga marika..ketu futet dhe nastardin perkthyesi I palodhur I veprave te xhaxhit ne rusisht..eshte kopja e amik kasaruhos qe ishte dhe I perndjekur dhe spiun I shokeve..

  Nuk dua te mbroj atdhetarin Enver Hoxha sepse ka qene ne nje fare menyre i para denuar nga koha qe jetoi dhe ideologjia qe perfaqsoi por Ate KOLLOS NUK MUND TA ZHDUKIN AS UFO-T nqs do vijne nje dite sepse ishte nje ZEUS qe historia e ka futur ne arkivat e saj.
  Ne ditet e sotme kur shqiperia eshte kthyer ne shprehje gjeografike nen ombrellen e Natos dhe klasa politike nuk eshte e afte jo vetem te vere ne funksion shtetin shqiptar por e ka shkaterruar ate perfundimisht duke e lene ne dore te ca ambasdoreve low life figura e tij eshte ne rritje progresiveVetem nje referendum popullor per Enver Hoxhen do ju mbylli gojen reaksionareve dhe tradhetareve te vendit te cilet ai I lujtoi per 40 vjet dhe nuk jane pak..
  Ne pefundim shtetareve qe na kane drejtuar pas 1924 do ti jepja kete vlersim simbolik per dhjete pike:
  enver hoxha…9 pike
  ahmet zogu …1 pike ( se eshte 1/2 dhender amerikan per hater)
  fatos nano…0 pike
  Sali berisha..nuk vlersohet burre shteti
  ( vetem arvizu eshte dipllomati I vetem ne bote qe beri nja gafe te tille per halen berishe por gafa me e madhe e tij ishte dalja ne television per te thene se enver hoxha ishte monster qe ka nje efekt boomerang..nqs ka nje diplomat arkitekt qe I ka bere permendoren me te madhe enverit ky ishte arvizu qe pranoi poshtrimin nga burri I tij I shtetit dhe iku nga shqiperia si ushtar ..kur ne e nderuam si general para 21 janarit..)
  .
  JEPENI CEZARIT BALLKANIT
  ATE QE E MERITON
  DHE VETEM AMERIKANET
  E KANE CILESUAR
  ARMIKU YNE I DOBISHEM.

  .KAQ MJAFTON.
  .
  KY ESHTE LAPIDAR MERMERI
  QE AMERIKA I KA NGRITUR ENVERIT
  (NUK DUHEN NDEGJUAR PORDHET E ELEZBIBERIT DHE AS TE NDONJE MOTHERFUCKERI OR INTELKTUALPEDERI)

  Reply to this comment
 14. demo August 26, 17:12

  O Akif,qofsh edhe kosovar!Letren e enver Hoxhes per Stalinin e komentuam dy jave te shkuaera.Nuk eshte argument.Duke u rrefyer tek Stalini,enver Hoxha ben nje “clirim prej mekati”per te gjitha krimet qe organizoi bashke me probatinat serbe kunder Kosoves,Nuk ja ka permendur ndonjehere Titos Kosoven.Eshte Tito qe e shtron si teme bisede me enverin ne takimin e tyre ne Beograd ne 1946.Eshte Tito qe i thote:-Nuk do te na kuptojne serbet.Ky heshti…Kete e kishin kollondris rreshterat dhe kapterrat malazes,ku pipetinte ky para Titos!!!O kosovar,o Aqif,mos ere se nuk e njihni kopilin e gjylos ju!Ky urrente Kosoven dhe kosovaret,.Me thuaj sa kosovare qe u arratisen nga Jugosllavia,shpetuan pa perfunduar ne burgjet e Enverit.Juve ju ka shti trute e gomarit Enveri,prej hallit,se ishit midis dy zjarresh,misdis Shilles dhe Karibdes,po te SIGUROJ SE QEN SERB SI ENVER HOXHA NUK KISHTE SERBIA.Po e perseris prape qe ta degjohjne edhe keta familjret e Enverit qe e kane nickun sa nje fjali: Enveri kishte pergatitur per Kosoven fatin e Camerise.Midis ketyre te dyve,marshalli Tito ishte me shqiptar se enveri juaj.Ishte Tito qe frenoi genocidin final dhe deportimet ne mase te shqiptareve te Kosoves dhe jo brigadat e enverit.Brigadat e enverit e pushtuan Kosoven dhe organizuan dy masakra te tmerrshme.Masakren e Drenices dhe masakren e Tivarit.Ti kerkon t`ja faturosh serbeve,por tye garantoj se deri ne Janar 1945 kembe serbi nuk kishte ne Kosove.Nuk la Shaban Polluzha kembe serbi te futet ne Kosove.Serbet i futen ne kosove brigadat partizane te enver hoxhes me komandant shqfqet pecin.Pasi ulen armet mbrojtesit e Kosoves,u ftuan brigadat ndeshkuese te Rankovicit.

  Reply to this comment
 15. Shoku August 26, 17:24

  QE JE ” Intelektual” e shoh nga fjalori qe ke perdorur ndaj meje.
  E para; nerstese une “Shoku” jam Bole fanatik Ti do te jesh nje kar me syze.pasi une te kam kerkuar te dalesh hapur se cili je ,pasi jeni ju qe kundershtoni me fanatizem c’do historian qe mbron vlerat e Luftes Nacinalclirimtare si dhe te Enver Hoxhes.
  E dyta edhe historiani Kosovar shkruan me data e fakte e jo me hamendje. Keto qe shkruan historiani jane histori te degjuara e te lexuara edhe me para. Sa per ate lere Saliun ,e thoni per tu dukur ,po ma do mendja se je nje kelysh i tij . Historine nuk e permbysni ju, qe mundoheni me c’do kusht te nxini ate kohe. Po te jesh i zoti dil e shfaqi te gjitha kronikat e ndertimit te veprave industriale, te zhvillimiyt te bujqesise.arsimit e shendetesise . Zhvillimin e kultures. Ndiq kronikat e aktiviteteve artistike e bisedo me mjeshtra te muzikes se c’do te thone per nivelin artistik dje dhe sot. Me thuaj sa shfaqe ka dhene ansambli i kengeve dhe valleve popullore, e cila eshte vallja e re e krijuar keto vite. Cila eshte ne nivelin artistik te valles se Shqipes…. Me thuaj i nderuari intelektual ,me thuaj e mos ofendo me bole e qole, nje aktor te nivelit te Prosit, Roshit, Logorecit, Mimes, Xhepes e Tinkes… Mi permend e thuaj se po bejne 28 vjet qe luajne ne teatricka… Me fol me gjuhen e nje intelektuali ejo nje njeriu te ulur ne trotuar e ha fara luledjelli…. Sa per dieni nuk jam profesor ne fushen e kultures ,por dhe jo analfabet.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 26, 18:19

   Shyqyr qe nuk je Profesor si ky BOLJA profesori i Enverit nga Kosova qe ka mbrojtur doktoraten me teme:

   “Lufta kundër nacionalizmit dhe irredentizmit shqiptar”

   dhe:

   Qe tani ka dale me fotografine e Stalinit ne dore per te mbrojtur biografine e felliqur te Enverit qe jo vetem shiti tek Jugosllavia Kosoven por vrau te gjithe shoket e vet komuniste deri ne fund te jetes me Mehmetin dhe Kadriun, ata qe e mbajten ne pushtet per 50 vjet me radhe.

   PO STALINI ESHTE DENUAR NE GJITHE BOTEN SI NJE KRIMINEL DHE VRASTAR, PERFSHIRE EDHE NE RUSI

   Po pse BOLJA kosovare Hakif Bajrami qe ka zbuluar gazeta DITA do te beje ballafaqimin per Enverin duke perdorur Stalinin?

   PO PSE ESTRADE KOMIKE ESHTE HISTORIA?

   Po se me keta dordolece do te hyje Shqypnia ne BE?

   Fjala BOLE eshte mjaft e lehte dhe tejet etike per keta kriminela qe kerkojne te mohojne krimet e Enverit dhe te Komunizmit ne Shqypni duke perdorur fotografine e MONSTRES Stalin qe ka vrare mbi 30 milione njerez te pafajshem ne kohe paqe qe e rendit te dyten KILLER ne Botes pas Mao Ce Dunit te Kines.

   Te thashe: Mos ja ngjit Saliun intelektualit si “Muti pas kepuce” se eshte nga soji i spiuneve te Enverit dhe te Hakifit dhe a e di sepse?

   sepse:

   Kur ne Mukje 1943 prinderit e intelektualit pane kriminelin Vukmanovic Tempo te veshur si fshatar shqyptar i thane oficereve angleze qe kishin ardhur me nje oferte fantastike per bashkimin e trojeve tona te largoheshin menjehere, pasi ishin ne dijeni te kerdise qe kishte bere me pare me opoziten komuniste ne Maqedoni.

   Megjithate terrhiqem dhe te kerkoj ndjese nese e ndjen veten te fyer per nofkat qe perdor shpesh ne debatin e pabarabarte me lukunine enveriste ne kete forum te nderuar te gazetes DITA qe nuk sjellin argumenta, as dokumenta, por dine vetem te fyjne shume me keq se gjuha emocionale e intelektualit.

   Reply to this comment
   • N.VJOSA August 26, 21:05

    Nastradin “intelektuali”
    Qe je nastradin qe te kane ikur bletet dhe te ka mbetur kosherja, kjo kuptohet lehte!
    Kam disa pyetje per ty Nastro:
    – Ti Nastro je historian?
    – Ti Nastro e mban vehten me i mencur se Enver Hoxha?
    – Ti Nastro pse perkrah akuzat e jugosllaveve?
    – Ti Nasto je pinjoll i Esad Pashe Toptradhetarit?
    – Ti Nastro a ke qene i rekrutuar nga Sigurimi i Shtetit dhe personalisht nga Ministri i Brendshem F. Shehu?
    – Ti Nastro pse shpif sot kunder Enverit te vdekur dhe nuk ?
    – Ti Nastro pse i fyen te tjeret me epitete ofenduese?

    – Nga i ke marre keto te dhena se Stalini ka vrare mbi 30 milion njerez te pafajshem dhe se Maoceduni qenka Killeri me i madh i Botes?

    – Pse duhet te besojme shpifjeve te tua dhe cdo lloj propagande qe behet qe nga lufta e ftohte e deri sot midis superfuqive?
    – Pse duhet te besojme shpifjet e tua Nastro thashethemexhiu dhe jo dokumentat autentike dhe historianet profesioniste?
    Kam shume pyetje per ty Nastro, por mu pergjigj po munde ketyre qe te kam adresuar…
    Natyrisht nuk je i detyruar te pergjigjesh, por mire eshte qe te jesh bindes ne ato qe shkruan dhe te mos grumbullosh ketu cdo lloj propagande qe ka xhungla e internetit. Aq me keq kur bashkohet kjo me subjektivitetin e nje ish te burgosuri qe u vu ne sherbim te Sigurimit te Shtetit, per interea meskine
    Asnjeri nga ne nuk ka monopolin e se Vertetes.

    Reply to this comment
    • Alban Dega August 26, 23:24

     KA EDHE MA….

     Ky Intelegomari punon gjoja per DASH-in amerikan!?
     Ky Intelemagari punon per BDI gjerman !
     Ky intelehajvani punon per RR. S. se vet !.
     Gomari eshte Akademik perballe tij !
     Shqipen e ka per toke….
     Llogarit cfare niveli ka ne gjuhet e huaja!
     Ne fund te fundit gjuha e gomarit eshte e njejte ne mbare Boten !

     Reply to this comment
    • intelektuali August 27, 06:08

     Krahasimi i intelektualit me Enver Hoxhen fyen dhe ul inteligjencen e cdo njeriu te mesuar, human ne Bote

     Enveri ishte vetem nje DUDUM qe nuk mesonte dot asgje nuk kishtew fituar asnje provim, nuk kishte asnje dipllome, por dinak ne lindje sic e ka cilesuar babai i tij zyrtar, ishte sadist dhe gjakatar antikuman, katil dhe xhelat jo vetem i kosovareve, por edhe i shokeve te tij me te ngushte.

     Tito ne pergjigje te letres se Vumnavovic Tempos nga Tirana se kishte gjetur nje njeri qe citoj: “… per pushtet vret edhe nenen e tij…” thote:

     KE GJETUR NJERIUN E DUHUR PER KAUZEN TONE

     dhe:

     Koha tregoi se KILLERI i Titos, malazezi famekeq nga Budva qe u shpall HERO i Jugosllavise per krimet e tij makaber kunder opozites antikomuniste si i derguar i posacem ne Greqi, Bullgari, Maqedoni dhe Shqypni, pra KILLERI komunist Svetozar Vukmanović Tempo

     E KISHTE BERE ZGJEDHJEN E TIJ ME SUKSES TE JASHTEZAKONSHEM PER INTERESAT E JUGOSLLAVISE KOMUNISTE

     Reply to this comment
    • Sallakja August 27, 09:49

     O bylmez !
     Te gjitha ato qe thote intelektuali jane te verteta.
     ….. nga i ke marre keto te dhena….. ?
     Po’ ta beje kete pyetje ne 60-ten kishte nje fare llogjike, informacionet se cfare ndodhte ne Kine apo BS penetronin me shume veshtiresi.
     Vetem nje gomar pyet ne 2018-ten se ku i ke marre keto te dhena ?
     Lexo, hajvon.
     Ke me qindra libra, dokumente, intervista, dokumentare me pamje origjinale, hapi syte, lnformohu. Bylmez.
     Mos e perdor internetin vetem per te pare kohen……. ka, apo nuk ka shi te shtunen ?
     teknefez

     Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 26, 23:08

    INTELEGOMARI PASKA SHKUAR PER LESH

    Ti e di fare mire se kur shkruaj ose botój dicka e bej me emrin e mbiemrin tim te vrtetete!
    Po si intelehajvan qe je qe gjuan si cub nga pas ferrat e pseudonimeve dhe anonimitetit te duket edhe prifti gomar!
    Nuk eshte cudi as rastesi!
    Aq tru ka gomari… I falet cdo gomarllek qe nxjerr nga goja dhe dora pa perdorur trurin fare!
    Ngushellime vellezer e motra shqiptare!
    INTELEGOMARI paska shkuar per lesh!

    Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 27, 00:18

    A PO MA SHET CAPITOL HILLIN O INTELEGOMAR !!!!!!!?????

    From: Alban Dega
    Date: March 11, 2006 at 1:11:01 AM EDT

    A E SHITI ENVER HOXHA KOSOVEN !?

    – Streha e fundit e te gjithe maskarenjeve !

    – A po ma shet World Trade Center !?… Jo Baca Hamdi nuk eshte e imja….

    – Nga Alban Dega, Nju Jork

    Hedh nje Glavic a nje Recic nje gur ne lume e hidhen 100 te mencur e se nxjerrin dot !
    Ka 27 vjet qe Sali Berisha dhe banda e tij u bene telallet e shitjes dhe tradhetise se Kosoves nga Enver Hoxha…. me qellim qe te fitonin zemrat dhe perkrahjen e vellezerve e motrave te Kosoves …
    U be mode qe edhe shume shqiptare te Shqiperise te ndikuar nga kjo politike ala serbe te deklaronin se “ nuk e kemi dite as ku bie Kosova !?
    Rrena me bisht !? injorance totale! Mashtrim pa kufi e pa kurrfare fytyre !
    RTSH, te gjitha radiot lokale e Kombetare per brenda e per jashte Shqiperise hapeshin e mbylleshin me ngjarjet ne Kosove nga 8 prill i 1981 e deri me 1 janar 1991!
    Te gjitha gazetat kishin faqe te tera me cdo gje qe ndodhte e cfare thoshte shtypi boteror per ngjarjet ne Kosove.
    Kryeartikujt perla te publicistikes shqiptare ne tere historine e viteve 1981- 1990 kane qene ata per Kosoven!
    Qe nga Kongreset e Partise, Rinise, Grúas, Frontit, fjalimet e ministrit te Jashtem dhe diplomateve e deri tek ai i Ramiz Alise ne Samitin e OKB-se se Shtator- Tetorit 1990 kishin si bosht kryesor e shpirt te tyre Kosoven!
    Sic e kam shkruar qe ne ate kohe fjslimi i Ramiz Alise i 1 a 2 tetorit 1990 ne OKB ka qene fjalimi me i duartrokitur ne OKB mbas atij te Mikail Gorbacivit per Perestrojken dhe Gllastnostin ne historine e OKB -se.
    Cdo fjale per Kosoven dhe tragjedine e saj shoqerohej me duartrokitje e brohoritje te zjarrta nga qindra imigrante shqiptare te Kosoves qe kishin tejmbushur llozhat e saj por edhe nga diplomate te huaj…
    Ne raportin e ambasadorit britanik ne Beograd per Foregn Offisin, Kryeministrin anglez dhe per Departamentin amerikan te shtetit, te botuar para disa muajve po ne kete gazete, Tema, theksohej se Shqiperia, politikanet dhe diplomatet e saj po ndjekin nje strategji e taktike te shkelqyer, teper te matur e shume te zgjuar per ngjarjet ne Kosove duke perkrahur bashkekombasit e vet ne Kosove dhe duke iu shmangur provokacioneve te regjimit te Milloshevicit dhe propagandes serbe!
    Po ju sjell nje ngjarje te perjetuar ketu ne Nju Jork ne vjeshten e vitit 1997, pas renies se regjimit te Sali Berishes ….
    … Ishim rreth 11 shqiptare tek Kafja e Xhimit ne Pelham Park, Bronx. Shumica nga Kosova. Papritur na bashkohet nje shqiptar nga Peja. Ishte gati milioner ne ate kohe …
    Sa e merr vesh se ishja nga Shqiperia dhe ish- kryeredaktor per Kosoven ne ATSH me drejtohet gjithe “patriotizem” :
    – Na moret ne qafe ju shqiptaret e Shqipnijes se Enver Hoxhes . Na moret ne qafe na tradhetuat dhe e shitet Kosoven e ne tek Serbia dhe Rankovici ….!
    Ra nje heshtje per gjysem minute.
    – A po ma shet “ World Trade Center “ , i drejtohem une krejt i qete.
    Heshtje e plote…
    – Cka je ka thue bre burre Shqipnije!? Po qysh kam me ta shite bre kur nuk asht e jemja… ishte pergjigja e tij e vertete .
    – Po mire, vazhdoj une. A ishte Kosova pjese e shtetit shqiptar kur Enver Hoxha erdhi ne fuqi ne 1944 dhe ua shiti serbeve apo ata ia moren me lufte e nuk mundi ta mbronte apo ….
    – Jo vallahi . nuk ka qene pjese e Shqipnijes as ia kane marre serbet me lufte… po i kam ndie Sali Berishen e Azem Hajdarin ka thone qashtu e thashe me veti ata dine ma shume se kane pese vjet qe thone qashtu !
    – O te lumte goja o Hamdi Dega, me thone gati me nje ze pese a gjashte prej vellezerve nga Kosova dhe vazhduam te bisedonim per shkendijat e para te luftes se armatosur te UCK-se qe sapo kishin filluar e po shtoheshin ne mbare Kosoven … ( Shkruar me 11 mars 2006 )
    Mu kujtua kjo ngjarje tek po lexoja keto perrallat e idiotizmat e filozofit Recica dhe Adem Gllavices qe i paraqet si prova te tradhetise se Shqiperise dhe Enver Hoxhes ndaj Kosoves !
    Enver Hoxha ka qene nje diktator komunist i eger deri ne bárbari. Por ai kurre as e shiti as e bleu Kosoven, sepse pas vitit 1912- 1914 Kosova u zaptuar me zjarr e me hekur e u be me pahir pjese e Serbise e Malit te Zi e me vone e ish- Jugosllavise ne baze te traktateve antishqiptare te Kongresit famekeq te Berlinit e Konferences se Londres !
    Enver Hoxha e Shqiperia nuk e kishin as fuqine dhe as aleancat me fuqite e medha per te marre as me force e as me diplomaci trojet shqiptare te copetuara e sakatuara nga Berlini, Stambolli, Londra !
    Nese nuk do te kishte qene Lufta Antifashiste Nacional Clirimtare qe e cliroi Shqiperine nga nazi- fashizmi dhe bashkepunetoret e tij Balli Kombetar e Legaliteti atehere do kercenohej seriozisht edhe Shqiperia e vogel qe eshte sot pasi ajo do te radhitej ne anen e bllokut nazi- fashist Berlin- Rome- Tokio .
    Mbi kurrizin e Enver Hoxhes e diktatures se tij rendon nje mal me krime e akuza por ta akuzosh per shitje te Kosoves dhe trojeve te tjera shqiptare ne Maqedoni, Mal i Zi e Cameri eshte jo vetem mashtrim por edhe idiotizmi me i madh i cerek shekullit te fundit!
    Sic e ka thene Konica nacionalizmi eshte steha e fundit e te gjithe maskarenjeve !
    Askush, aq me pak Sali Berisha e Azem Hajdari, Glavici e Recici , nuk bejne perjashtim nga ky percaktim filozofik i Konices !
    SHENIM: Ky argument eshte perdorur per here te pare me 11 mars 1997. Pjesa e pare e shkrimit eshte botuar me 11 mars 2006… Eshte perditesuar me 29 qershor 2018 dhe botuar si koment tek Tema dhe Dita .

    Reply to this comment
    • intelektuali August 27, 10:17

     He mo spiun i Sigurimit na trego HALEN ku banon o pjatalares ne US se vijme te gjejme menjehere qe te bindesh me vepra se kush eshte intelektuali, njashtu sic u bind edhe kalemxhiu dhe denderi i Enverit Pellumb Xhufi0

     Ptu race e keqe kriminelesh dhe une kujtoja se kishte nderruar mendje..

     Reply to this comment
     • Moisi Golemi August 29, 23:01

      Po ti o Intelektual pushti, pse nuk tregon halen tende ku rri??? Se mbase vijme te takojme ne ty, te te kursejme mundimin deri ne SHBA.

 16. intelektuali August 26, 17:30

  Uaaaa sa na mallengjeve!!!

  ENVER HOXHA INTELEKTUAL I KOMPLETUAR????

  Ja cfare tregojne ata qe e kane njohur nga afer:

  “Hoxha në fëmijëri
  Lindi më 16 Tetor 1908 në lagjen “Palorto”, Gjirokastër. Por për ditëlindjen e tij ekziston një çertifikatë lindje e përdorur nga vet Enveri për tu regjistruar në fakultetin e Montpelejesë e cila shumë qartë tregon që ditëlindja e tij është 3 tetor 1908. Enveri ishte djali i dytë pas Beqirit, dhe vëllai i tre motrave Fahrie, Haxhos dhe Sanijes. Nëna Gjylihani qe një grua e fortë dhe ambicioze, babai Halili ishte një burrë i ndershëm por naiv i cili bënte punë të rëndomta. Hoxhajt ishin musliman dhe i kishin shërbyer Perandorisë Osmane brez pas brezi. Ata kishin ardhur nga Dropulli para 3 shekujsh. Enveri u edukua dhe u ndikua ne formimin e karakterit nga xhaxhai i tij të cilin e thërriste baba Ceni, ndërsa babait Halilit i cili kishte emigruar para lindjes së tij në SHBA, i thërriste xhaxha. Pas vdekjes së djalit të madh Beqirit nga TBC më 1921, i ati ka thënë:

  Më vdiq i miri më mbeti rezili, edhe shprehja tjetër e tij akoma më e fortë dhe e rënd të cilën i ati e thoshtë publikisht:

  Enverin kush e njeh çoç u duket, por kush e ka çirret e nduket.

  Largimi nga Shqipëria për studime në Francë

  Në tetor 1930 Enver Hoxha fiton të drejtën e studimit bursa iu dha për në Fakultetin e Shkencave të Natyrës (specialiteti i biologjisë) në Universitetin e Montpeljesë, Francë. Por pikërisht kjo bursë ka lindur shumë dyshime sepse ai nuk qe student me rezultate të larta ne Shqypni, ai kishte vështirsi të mëdha në lëndët ekzakte. Këtë dyshim e shton edhe rakomandimi i një institucioni si ai Ministrisë së Bredshme për t’ia dekretuar me urdhër personal të prefektit. Të gjitha këto fakte lindin dyshimin që Enver Hoxha të ketë qenë agjent sekret i mbretit Zogu për të zbuluar shqiptarët anti-zogist në emigrim. Në mars të vitit 1934 i ndërpritet bursa nga Ministria e Arsimit sepse nuk kishte dhënë asnjë provim. Më pas shkon në Paris ku qëndron gjer nga fundi i vitit 1935. Për të siguruar mjetet më minimale të jetesës kryen punë të rëndomta e të rastit dhe njëkohësisht ndjek leksionet në Fakultetin e Drejtësisë, futet në ambientet e punëtorëve parizianë, frekuenton klubet e edukimit marksist të PK të Francës pa patur asnje njohuri per komunizmin per te cilin i kishte folur shume foli Zoi Fundo dhe kusheriri i tij Abaz Omari, Mit’hat Aranitasi, Abaz Ermenji, Nedin Kokona, Gjergj Kokoshi, Vedat Kokona, Kostaq Stefa, Qazim Turdiu etj. qe e kishin strehuar dhe e kishinin ndihmuar me pare ne dite te veshtira. Më pas arrin të sigurojë punë në Bruksel, si nëpunësi i vetëm i konsullatës shqiptare në Belgjikë. Edhe ky tjetër fakt forcon dyshimet përsa i përket statusit së tij si agjent, sepse ai nuk kishte as përgatitijen e duhur, as shkollën e as eksperiencë pune si atashe për tu emëruar si nënpunës në konsullatë. Emërimet per çdo nënpunes firmoseshin nga vete mbreti Zog pasi studiohej kadidatura nga zyra sekrete e Ministrisë së Jashtme. Ndaj Enver Hoxha ka qenë vërtet agjent sekret i rekomanduar nga zyra sekrete e Ministrisë së Brendshme tek ajo e Jashtme për tu punësuar si nënpunës në konsullatën në Bruksel. Pas disa muajsh, në fillim të verës 1936, pushohet nga qeveria shqiptare jo për pikëpamjet e tij komuniste sic hidhet ne publike me mashtrim nga kalemxhinjte, por per shka te vjedhjes se arkes se Ambasades dhe te shperdorimeve financiare ne Bruksel.

  Zhdukja e çdo dokumenti të viteve 1927-1936

  Pas ardhjes në pushtet të Hoxhës, çdo dokument që i përket jetës së tij gjatë viteve 1927-1936 nuk ekziston në asnjë arkiv shqiptare, as dokumenti i emërimit nga mbreti Zog si nënpunes në konsullatën shqyptare ne Bruksel.

  Në korrik të vitit 1936 Enver Hoxha kthehet përfundimisht në atdhe, por mbetet muaj të tërë pa punë, në prill të vitit 1937 mundi të sigurojë një vend si profesor me orë në Liceun e Korçës. Prej faktit që ai nuk kishte një diplomë kualifikuese ai jepte vetëm disa orë mësim, këtë e vërteton edhe Abaz Ermenji ish-kolegu i tij në Liceun e Korçës. Shumë shpejt Enver Hoxha rivendos lidhjet me grupin komunist “Puna” të Korçës dhe bëhet simpatizant i kësaj lëvizje komunste, gjë të cilën e thotë me gojën e tij në Kongresin e Beratit:

  Shokët kujtojnë që unë kam qënë eksponent i komunistëve të Korçës,por unë kam qënë thjesht një simpatizant i tyre pasi nuk kam pasur pergatijen e duhur.

  Komunistin e Internacionales Zoi Fundon Enveri e vrau me tortura te papara, kusheririt te tij Abaz Omari i preu koken dhe e hodhi trupin pa koke ne nje grope afer Beratit, per te tjeret eshte e kote te flasim se fantazmat e viktimave te tij flasin vete akoma ne trojet tona..

  Reply to this comment
 17. fteri August 26, 20:34

  Atëherë poeti ynë Hil Mosi i frymëzuar nga heroizëmi i trimave kosovar i pat kënduar :

  “Ah,Shqypni mos thuaj mbarova,
  Se djelmt tu edhe jan gjallë!
  Në kamb asht que e rrept Kosova
  E ban luftën ball për ballë “.

  Burrat e kosovës çuditën botën me qëndresë ,mjeshtri luftarake dhe trimëri ,patërjotizëm kundër Serbisë dhe me argumentat e historianit nderuar Hakif Bajramit që po ju thyen dhëmbë e dhëmballë S.Berishoviçit me shokë po shpalos letrën dhe qëndrimin e vërtet të E.Hoxhës ndaj çeshtjes kosovës ,e falenderoi thellë nga zemra këtë historiasn tepër të kuptueshëm.

  Reply to this comment
 18. Aliu nga Selenic August 26, 20:46

  Nji Atdhe Nji Komb Po ju jap fakte nga libri i tyre , shikojeni këtë foto të mar nga libri .

  Gjermanët thon se Tivarin e bën Ballisto zogistët , sepse mbas çlirimit të Shqipëris thon ata , Ballisto zogistët u larguan nga Shqipëria dhe shkuan në Kosovë per ti shpëtuar arrestimit nga çlirimtarët .

  Ballisto zogistët thon Gjermanët i kërkuan Titos mbrojtie me kusht që kosova të ishte nën ish jugisllavi .

  Titua e pranoj marveshjen e tyre sepse i interesonte Kosova dhe prishi marveshjen që kishte bër me par me Enverin që kosova ti aneksohej Shqipëris mbas çlirimit.

  Ballistët thon Gjermanët çuan një përfaqësi në parlamentin e Titos gjoja ishin zgjedhur nga populli dhe I kërkuan Titos që kosova dhe metohia të ishin krahina autonome nën ish jugosllavi .

  Këtë përfaqësi e kryesonte Mehëmet Hoxha , Mustafa Mërlika, Hasan Dosti , Pater Anton Arapi , Kol Biba Mêrlika, Ferat Draga , Iljaz Agushi , e tjer pra e thon Gjermanët me dokumenta e Jo komunistët .

  Ata japin dhe datën me 16 prill 1946 . Ku faktikish ky dokument ndodhet dhe sot në arkivat e Serbis por dhe në arkivin e kosovës kush don të shkoj e ta vertetoj .

  Pra kjo marveshje thon Gjermanët sollën masakrën e Tivarit Ku ballisto zogistët muarën popullin i çuan në Tivar te ushtria e Titos dhe i vran , kjo ishte loja e Ballisto zogistéve me Titon që tjua hidhnin fajin çlirimtarëve , dhe populli të afrohej dhe të mbêshteste ballisto zogistët .

  Lind pyetja !!!!
  Pse deri sot nuk ësht zbardhur Tivari ???? Komunistët kan 27 vjet që ran nga pushteti , Berisha i ngriti bust Zogut në Tiran pse nuk e zbardhën per kaq vite ??? Kjo tregon qart sepse nuk jua mban , tani jua nxorën në shesh vet Gjermanët me dokumenta dhe foto e fakte , ja pra kush ishin ballisto zogistët .

  Reply to this comment
  • intelektuali August 26, 21:04

   O Liu Firifiu,

   PO E BERE TITON AGJENT TE HITLERIT MORE MAVRI

   Po e bete debatin si estrade komuniste i Liu Firifiu

   Reply to this comment
   • Fuki August 26, 22:24

    Intelektu hale e Kristal vitrines , sa me shume nga ju bolelepiresit e pas 90 te lehin ,aq me teper shqiptaret e ndershem kujtojne me respekt figuren legjendare te Enverit.Nuk eshte faji yne qe ja rruajtet Enverit atehere dhe vazhdoni tja rruani ende ate mikun.

    Reply to this comment
    • intelektuali August 27, 10:12

     Me Enverin mund te shkosh tek Korea e Veriut, tek Diktatori komunist Kim Sung, as Putini i Rusise nuk te pranon,

     por:

     Kursesi ne BE, atje ku po tenton sot Shqypnia e telendisur ekonomikisht dhe e shkaterruar moralisht nga MURTAJA staliniste qe mbolli Enver Hoxha ne trojet shqyptare per interesat e pushtetit te tij katil dhe gjakatar dhe qe e transformoi Vatanin si nje kamp Perqendrimi si te Hitlerit, anembane te rrethuar me tela me gjemba dhe indoktrinoi ndergjegjen e shqyptareve duke i bere si skllever te bindur me pune te detyruar per 50 vjet me radhe, halabake te pakulturuar, kafshe idiote si puna jote qe gjithe Bota i tregon me gisht si majmune me bisht nga prapa.

     Reply to this comment
 19. Edi August 26, 20:46

  Vertet e lexoni kete idiot?!
  Paragrafin e pare dhe se pertypa dot.

  Reply to this comment
 20. demo August 26, 20:59

  Argumentat dhe dokumentat qe boton Intelektuali,besoj do te bindin edhe kosovaret e genjyer nga propaganda enveriste.
  Intelektual i vertete,oxhak e bir oxhaku,Porta Madhe me cekic!Me kujtove Haki Tahen,mesuesin kosovar qe egzekutoi tutorin e Enverit,Miladin Popovic,ne zyren e tij.Njashtu si ma ka rrefyer ne 1984 heroi i Kosoves,Haziz Zhilivoda.Urjahipi hipokrit kurre nuk e pranoi qe Miladinin ja vrane shqiptaret e Kosoves.Mendja intrigantit thurte teori konspirative me Titistet,per te mbuluar diellin me shoshe.

  Reply to this comment
 21. Aliu nga Selenic August 26, 21:01

  Ty te duke idiot, pore fatmirsishte kete shkrim nuk e kam shkrojtur une, pore e ka shkrojtur nje histoin Gjermen. Ti po nuk e besove e ke daten ketu shko dhe kerkoje ne Arkivin e Prishtines ose te Beugradit.!
  Ne se eshte idiot Gjermani un nuk mbaj pergjegjesi.Ai te ka dhen daten dhe vendin ku gjendet dokumenti.

  Reply to this comment
  • mirel August 27, 04:09

   nuk i duket idiot atij jo, por eshte pjelle e poshter dhe e ka per detyre te fshije cdo faqe te se vertetes se u del muti qe kane nen lekure
   plera ballisto zogiste. kane shitur Shqiperine kaq here, kane hyre ne borxhe te medhaja historike me kete popull dhe prape duan te mbahen si viktima
   E di qelbesira si eshte e verteta, vetem se nuk duan ta pranojne. Dhe duan te kundershtojne me dhune si ne vitet 90 kur harbuteria zuri vendin e llogjikes.
   ky eshte rezultati, Shqiperi e cuar drejt shkaterrimit nga grupe zagaresh qe marrin frenat e shtetit te mbaruar, shtet qe vdiq pas enver hoxhes, dhe nuk po e ngre me koken

   Reply to this comment
   • info analitike August 27, 11:31

    Qetesohu e mos leh si i marre! I ke pare ato filmimet e mbledhjeve te KQ me ne krie kumandarin ti? E ke kuptuar se ku kishte perfunduar Shqiperia nen udheheqjen e ndritur te atij krimineli? Nuk ia kishin fajin as armiqte e brendshem e as ato te jashtem por paranojat idiote te tij qe izoloi nje vend te tere duke e cuar ne varferi ekstreme. Shikoji ato fotot e shqiptareve te palare, kocke e lekure e te zbehte ne fytyre nga mungesa e ushqimit. Kriminel ore, kriminel ishte, njesoj si Hitleri e diktatoret gjakatare e keshtu e njeh e gjithe bota pervec te shkalluarve si puna e tij qe akoma mbajne popujt nen diktat! Nese Shqiperia nuk po e ngre koken kjo eshte per faj te kakerdhive enveriste qe akoma qeverisin vendin. A ka te huaj a shqiptar te kete bere kaq krime te llahtarshme ndaj shqiptareve sa enferri?

    Reply to this comment
   • LILOLABJA August 27, 17:17

    Mirel !
    Ne 90 -ten hodhen valle se Ne, vendosem te qendronim si spektator. E gjynjezuan shtetin ashtu siç dine te bejne ata vetem te shkermoqin, se per te ndertuar nuk qene kurre ,por per te sabotuar dhe shkaterruar gjithmone present . Vetem gishtin levizem Ne, ne 97-ten dhe e pe ku vajti ARMIKU ZYRTAR I SHQIPTARVE,me pahir e zbritem nga kali !Eshte nje tiger prej letre qe bene hije akoma fale, Ambasades Amerikane se te ishte per popullin Shqiptar ai e di shume mire verdiktin e tij dhe prandaj asnje here ska bere zgjedhje te lira dhe ka deformuar gjithmone rezultatin .Enver Hoxhes mund tja mohosh te gjitha por ska bir kurve qe ti mohoje qenien Komandant i Ushtrise Nacinal Clirimtare qe e rradhiti Shqiperine ne krahe te Kualicionit dhe e dyta nuk ka Shqiptar qe mund te mos e quaje ate nje burre shteti .Cezarit jepi ate qe i takon dhe Enver Hoxha duam sduam ne, ka bere HISTORI.

    Reply to this comment
    • info analitike August 27, 18:11

     Thuaj te drejten o Lilolabja se kur pe Ceaușescu-n me te shoqen te tredhur nga plumbat ju shpetoi pak cici edhe ju “trimave” te partise.
     Po c’spektator o i gjore qe ishit te strukur nga frika e reagimit popullor. Te mos kishit saliun, qe e shani aq shume, dhe neritanin do t’ju kishte vene perpara vala e zemerimit popullor.
     Qe ti japesh Cezarit ate qe eshte e Cezarit kumandarin mund ta quash me se shumti “bure shteti” , jo me kot zhduku te paret ata qe ia njihnin vesin.

     Reply to this comment
     • LILOLABJA August 27, 21:28

      Me thuaj o i mjeri “info “te mori ndopak frika kur pe Tritanin ne Lushnje apo jo ? Po kur shikoje mercenaret e Saliut te zene robe ,me thuaj si ndjeheshe ?Sbesoj te kesh qene ne Shqiperi ne ate kohe, se po te kishe qene nuk do lehje kaq shume .Bisht qeni keni per te qene gjithe jeten. Ne fituam luften, ndertuam Shqiperine ,ju vume perpara ne 97 -ten dhe me vote ju dhame dermen ne 2013.Me rracen tuaj nuk kemi asnje problem ju hame si buka !!!!!!! Enver Hoxha dhe i vdekur ju ka mundur !!!!!!

     • info analitike August 28, 17:11

      hahaha po c’frike o koqe qe une isha ne perendim rehat e mire e shikoja spektakel se si bijte e partise shqyenin njeri tjetrin. Paske harruar qe Tritani ishte pjese e bijve te partise ?
      Ore se cfare ferri ndertuat kete e dini edhe ju vete sepse ishit te paret qe ia mbathet drejt perendimit. Rri o kaqol e mos shkruaj budallalleqe me trimeri se as shoket e partise nuk te marrin me seriozisht. Lere kumandarin te luftoje me krimbat aty ku eshte se nuk tremb me askend

 22. memoria kombetare August 26, 21:33

  Shqiptarët e sotëm duhet të ndajnë Enverin
  në dy shtylla kryesore;

  1-Në anën politike –ideologjike

  dhe 2- Në rrafshin kombëtar si Atdhetar i klasit Superior..

  Nëse si “komunist” ai u bë si rrjedhoje e koniukturave nderkombëtare që në atë kohë në arenën ndërkombetare dy Josifat ..ai i Moskes dhe ai i Beogradit kishin një reputacjon qe i bente hije dhe dyshes Rosvelt-Churchill…kurse ne rrafshin kombetar ai kishte lindur i tille.
  .
  Pra të luaje Karten e Kosoves në 1945-1946 në një kohë që në Jugoserbi dominonte “Bratsvo-Jedinstvo” jo vetem qe do humbej Kosova pergjithmone por dhe Shqiperia ishte planizuar per te kenaqur jugoserbet dhe greket deh kjo u vertetu ne Konferncen e Parisit ku bota njohu Enver Hoxhën ku shume analiste te huaj e quajne burrin e shtetit me ‘heroik” qe e thirren per te dhene llogari dhe ishte Ai qe i kerkoi llogari atyre si kurrë më parë një udhëheqes shqiptar.
  .
  Edhe armiqte e tij ( edhe pse nuk pronocohen hapur) i njohin dy merita te jashtzakoneshme:
  E para: Dipllomacia dhe intuita proverbiale e Tij qe denoncoi Mukjen si një loje e anglezeve qe kishin agjente te tyre pothuajse antaret e dy delegacioneve të dy krahëve.dhe kishin futur si “mish dhije” Kosoven.
  .
  E dyta:
  Madheshtia Enverit ne qendrimin e matur dhe preciz per Kosoven duket sot kur me Amerike-Angli-Gjermani pas bythe nuk arriten te perfitonin ate qe duhej:shtetin dinjitoz te Kosoves..
  Bile nje zyrtar i larte serb deklaroi para pak kohesh keshtu: Nese do ta dinim qe kosovaret do hanin kokat e njeri tjetrit si pas 1999-es ne do ja kishim falur republiken jo vetem ne 1981 por dhe ne 1945-1946

  Pse Mukja ishte veprimi i pare atdhetar i Enver Hoxhes ndaj politikes koloniale te Anglise?.
  .
  Nga dokumente të pabotuara asnjëherë, të dala nga arkivi i Shërbimit Sekret Britanik të Luftës SOE, kuptohet qartë se, në fakt, Konferenca e Mukjes nuk është një përpjekje e sinqertë e palëve kundërshtare për fatet e Shqipërisë së pasluftës.
  Dokumenti i pabotuar deri më sot, i cili mban firmën e Misionit Britanik, më 1 Nëntor 1944, i nënvizuar si “Tepër sekret” me titull “MEMORANDUM MBI PROPOZIMIN PËR EVAKUIMIN E MAJORIT ABAZ KUPI”, del qartë se kjo Konferencë është iniciuar dhe përgatitur nga Shërbimet Sekrete Britanike me ndihmën e disa prej bashkëpunëtorëve të tyre të rekrutuar që në Beograd, në verën e 1940-ës. Duhet theksuar se këta bashkëpunëtorë në këtë periudhë kishin mundur të ishin në udhëheqjen e lëvizjes Nacional-Çlirimtare, ashtu edhe të rreshtuar në radhët e Ballit Kombëtar dhe të Lëvizjes së Legalitetit.
  .
  Nga dokumentacioni i Shërbimit Sekret Britanik del qartë se në fakt lëvizja anti-italiane, e cila i parapriu Konferencës së Mukjes, e filluar papritur në Shqipëri, në vitin 1941, ishte pjesë e një plani strategjik për Ballkanin, të ideuar nga qendra e Shërbimeve Sekrete në Londër dhe e vënë në zbatim nga Zyrat e S.I.S në Beograd.
  Deri më sot, historiografia shqiptare e pas vitit 1992 nuk ka mundur të shpjegojë se përse në vitin 1941, papritmas në Shqipëri, filloi lëvizja anti-italiane. Historiografia komuniste, e ideologjizuar në maksimum, pretendonte se lëvizja anti-italiane në Shqipëri ishte zhvilluar si rezultat i urrejtjes popullore ndaj fashizmit dhe kulminoi me krijimin e Partisë Komuniste Shqiptare.
  A është i drejtë ky konkluzion? Personalisht mendoj se e vërteta është krejt ndryshe dhe lëvizja antiitaliane në Shqipëri e ka zanafillën e saj në planet e Shërbimit Sekret Britanik, i cili kërkonte me çdo kusht krijimin e një prapavije sa më problematike për ushtrinë italiane, e cila përgatitej të pushtonte Ballkanin. Deri më sot, askush nga historianët shqiptarë nuk ka mundur që të botojë dokumentacionin e plotë, që vjen nga arkivat e Shërbimit Sekret Anglez, për të mësuar se për gati dy vjet ky Shërbim ideoi, përgatiti dhe financoi lëvizjen antiitaliane në Shqipëri, me dijeninë e plotë të Shërbimit Jugosllav, i cili sugjeronte edhe emrat për këtë lëvizje.

  Nga këto arkiva del qartë se liderët e parë të lëvizjes antiitaliane janë infiltruar në Shqipëri nga këto shërbime, duke krijuar edhe çetat e para antifashiste në vend.
  Gjithashtu, interesant është fakti që emrat e 4 prej nënshkruesve të Deklaratës së Konferencës së Mukjes që dalin në Memon e SOE britanike, të botuar sot, janë bashkëpunëtorë të Shërbimeve Britanike, të rekrutuar në Beograd me ndihmën e Shërbimit Jugosllav.

  Po kështu, interesant është fakti
  që kjo Konferencë u administrua
  dhe u mbajt në ambjentet e Ifsan Toptanit
  (nipi i intelektualit),
  një bashkëpunëtor i Shërbimeve Britanike,
  si gjatë luftës,
  ashtu edhe pas saj. I

  fsan Toptani, sigurisht ka raportuar mbi të gjitha bisedimet që janë bërë gjatë kësaj Konference, duke vënë në dijeni britanikët mbi ecurinë e punimeve. Ifsan Toptani, një pinjoll i familjës së famshme krutane, i njohur për lidhjet e shumta që kishte në Shqipërinë e asaj kohe mbante marrëdhënie shumë të mira, si me Nacionalistët, ashtu edhe me anëtarët e Frontit Nacional Çlirimtar.

  Megjithatë, ai ka qenë shumë afër misioneve britanike dhe fakti që më vonë punonte në Zyrën e S.I.S në Athinë tregon qartë afërsinë e tij me Sherbimet Britanike dhe përfshirjen e tij në rrëzimin e qeverisë komuniste të pasluftës në Shqipëri.

  Nga burimet arkivore të Shërbimit Britanik, por edhe të disa dokumenteve të kapura gjermanëve pas Luftës, të cilat flasin mbi Shqipërinë, del qartë se në vitin 1943, britanikët dhe gjermanët kishin një ide të saktë se ekzistonin dy grupime të rëndësishme në Shqipëri. Një grupim; i cili luftonte ushtrinë italo–gjermane dhe një grupim; i cili kishte zgjedhur neutralitetin deri në bashkëpunim të hapur me gjermanët në fundin e 1944-ës.

  Duke parë faktin se pranë forcave partizane kishte një numër të madh misionesh britanike dhe më vonë amerikane, kuptohet qartë se britanikët i kishin zgjedhur aleatët e tyre. Sigurisht që prania e ideologjisë komuniste në rradhët partizane shqetësonte disa prej ideologëve të Shërbimit Britanik, shqetësim ky, i cili ishte i njëjtë si për Greqinë ashtu edhe për Jugosllavinë.

  Britanikët në vitin 1943 tentuan që t’i afronin këto grupime duke parashikur se ardhja në pushtet e komunistëve do ta bënte ndikimin e tyre në ballkan mjaft të papërfillshëm. Për këtë arsye ata organizuan takime të ngjashme ndërmjet forcave ideologjikisht të kundërta si në Greqi, ashtu edhe edhe në Jugosllavi, ndërmjet Titos dhe Mihailoviçit.

  Prapa organizimit të këtyre Konferencave janë direktivat e Shërbimit Anglez, i cili kërkonte të krijohej një komitet drejtues i përbashkët, i cili në të ardhmen do të merrte fatet e vendit në dorë…

  Pra, Konferenca e Mukjes duhet parë në kontekstin e saj historik dhe jo si një ngjarje e shkëputur shqiptare. Sigurisht që, në këtë Konferencë u hodhën edhe teza dhe ide nacionaliste, të cilat, fatkeqësisht, nuk kishin koherencë dhe dilnin jashtë realitetit të asaj periudhe. Si kërkesa për Kosovën, si ajo për Çamërinë ishin teza, të cilat në kanceleritë europiane nuk do t’i merrnin seriozisht e aq më tepër kur fatet e vendeve të pasluftës do të vendoseshin nga Të Mëdhenjtë e dalë nga kjo Luftë.

  Duhet të jemi të qartë se, Konferenca e Mukjes nuk do të kishte asnjë rol në zhvillimet e pasluftës si në Kosovë, si në Çamëri, një konkluzion që u vërtetua me vendimet e dala nga Marrëveshja e Jaltës
  apo edhe ajo midis Çurçillit
  dhe Stalinit në Moskë, në dimrin e 1944-ës.
  .

  Reply to this comment
 23. intelektuali August 26, 22:30

  ME TE VERTETE QE ASKUSH NUK KA MONOPOLIN E SE VERTETES.

  prandaj:

  Ja ku ke ketu me poshte nje artikull te New York Times nje gazete prestigjoze qe nuk eshte nga “xhungla e internetit”:

  https://www.nytimes.com/1989/02/04/world/major-soviet-paper-says-20-million-died-as-victims-of-stalin.html

  Lexoje me vemendje po te dish pak anglisht qe te bindesh se fjala eshte per nje shifer rrenqethese mbi 40 milione njerez te vrare shifer e nxjerre nga arkivat sovjetike, njerez te pafajshem, te ekzekutuar ose te lene te vdesin nga uria si kulake, qe e rendit Stalinin si nje KILLER vrastar ne vendin e dyte pas Mao Ce Dunit ne Kine, por perpara ne renditje me Hitlerin.

  Ka edhe shume, qindra-mijera artikuj te tjere hulumetues ne arkivat sovjetike nuk eshte as vendi dhe as koha qe te fillojme dhe t’i rendisim per t’u bere me bindes ne argumentat e mia, por shifra e sakte eshte zor te dale, si edhe shifra e sakte e krimeve te Enverit qe pernga egersia e ekzekutimit te tyre me tortura dhe thyerje kockash nuk kane krahasim me asnje vrastar tjeter ne Bote.

  KRIMET KUNDER NJEREZIMIT NUK MATEN ME NUMERIN E VIKTIMAVE

  Ato nuk justifikohen me urdhera kolektive, prandaj edhe Stalini eshte denuar nga Bota Demokratike njesoj si Hitleri dhe ne Rusi eshte hequr prej kohesh cdo permendore apo statuje qe kujton Diktatorin e pashpirt komunist qe vrau ne kohe paqe me shume njerez te vet se Hitleri, bile edhe ne vendlindjen e tij, ne Gjeorgji nuk e nderojne me.

  Ki besim tek dokumentat qe nxjerr papushim intelektuali per te bindur fanatiket e Enverit qe nuk jane ne rruge te drejte dhe se mashtruesit si Hakif Bajrami nuk kane vend ne debatin qe po zhvillohet ne gazeten DITA pa kurfare argumentash serioze deri tani, perkundrazi implikojne vete autorin e shkrimit ne bashkepunim me kliken e Millosheviqit sipas shtypit te kohes kur i quante ne 1985 shqyptaret e Kosoves “nacionaliste dhe irredentiste” ne tubimet e tij per grade shkencore.

  PAS PILAFIT BADIAVA MUND TE FLASE CDOKUSH

  dhe t’i bjere gjoksit me grushte duke kerkuar ballafaqime idiote

  CFARE BALLAFAQIMI MUND TE BEHET ME NJE STALINIST FANATIK QE I KA SHERBYER TITOS DHE MILLOSHEVIQIT?

  Po kush e pranon Shqypnine ne BE me Stalinin dhe Enverin?

  Reply to this comment
 24. Alban Dega August 26, 22:52

  Duken nje treshe shume e rrezikshme. Kane dale nga veringet dhe lehin e skermten dite e nate si qene te terbuar.
  Perla e Zeze= Black Swan, Intelektuali= Intelegomari, MarkUKu= leh si qen por skermitet si UK…wanted, Infoanalitiku= Infobanalistiku, Anticensura me tru tek ura …!
  Duken po nuk jane aq te rrezikshem ! Nuk lene komentues as komentuese pa i ngrene mune!
  Rreziku nuk vjen nga dhembet e tyre te rene por nga era qe kuterbojne prej muse qe hane nate e dite !
  HapuniI rruge qe te mos merrnI edhe ju komentues te nderuar kuterbimin e tyre !
  Lerini te lehin si ujqerit ndaj drites se Henes deri sa te pelcasin e mbyten ne mune e trurit te tyre te cakerdisur!
  Mos u merrni me ta!
  Shumezojini me zero !
  Lerini ata ne zanatin e vetem qe ata dine te bejne lehjen!
  Lerini te masturbojne trute e tyre te nakatosura nen tingujt e lehjeve dhe skermitjeve te tyre gerditese si hiena te paguara per te bere zhurmuesin e coroditesin e cdo lexuesi e komentuesi!
  Denojini me heshtje !
  Shumezojini me zero…derisa ti versulen njeri tjetrit !
  Te merremi me temat e rendesishme e thelbin e tyre jo me lehje qenesh te cartun !
  Lehjeve te qenerve vetem qenet u pergjigjen me lehje

  Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 10:03

   Po dole prape o Hamdi Dega, o Spiun i sigurimit, dhe une i shkreti kujtova se kishte vene mend duke kerkuar falje per krimet e familjes tende si xhelate besnike te Partise se Punes,

   PO TI SHKRUAJTE QE FASHISZMI DHE KOMUNIZMI JANE ME NJE NOCKE KRIMINELEI DHE NUK BEJNE DALLIM

   saqe:

   Neti Interneti e sulmoi intelektualin menjehere qe te dergoi pergezimin e parakohshem duke u nisur nga fakti qe Alban Dega e kishte kuptuar me ne fund te VERTETEN duke kerkuar falje publike ne gazeten DITA per krimet e familjes se tij besnike te Enverit.

   QYSH KESHTU?

   Qe e drodhe kaqe shpejt?

   Reply to this comment
 25. NNP August 27, 01:44

  kjo BYTHA me pseudonomin intelektuhali qenka nje i semure nga trute /I duket vetja se mund te superoje intelektualet e vertete te dale nga shkolla e brezave dhe e histirise se ketij vendi O kafshe-ky popull ka shume mungesa e mangesi por vec per tru ( e aq me shume per trurin tend te semure) kurre nuk ka patur e nuk ka nevoje.Nje pedant shqipfoles e i semure si ti duhet te heshte qe te mos marr vesh bota kush mutin je

  Reply to this comment
 26. Aliu nga Selenic August 27, 01:54

  Indelektiali ose Nastradini nuk eshte ne gjendje te binde ase veten e vet e jo me te tjeret.
  Keq me vje se c`do dite qe do te kaloje do te zbardhen dokumenta te dekospiruera ku Nastradini dhe shume si ai do te lajthitin nga veprimet antikombetar te Nacianalisteve Ballisto-Zopgiste te cilen ne jet tejetev te tyre punuan kunde vendit te tyre.!

  Reply to this comment
 27. Aliu nga Selenic August 27, 01:58

  Ky historian Gjermen qe ka shkrojtu ket liber nuk eshte historian i Hitlerit pore eshte hiustorian i kohes se Anila Merkel. Keq me vjen se ju do te ziheni ngushe edhe me ngushte nga c`fare do te dalin dokumenta ne drit qe juve do t`ju fundosin fare edhe me keqe se jeni te fundosur.!

  Reply to this comment
 28. koment nr 2 August 27, 02:40

  Shqiptarët e sotëm duhet të ndajnë veprimtarine e Enverin në dy shtylla kryesore;
  .
  1-Në anën politike –ideologjike
  2- Në rrafshin kombëtar si Atdhetar i klasit Superior.

  .Nëse si “komunist” ai u bë si rrjedhoje e koniukturave nderkombëtare që në atë kohë në arenën ndërkombetare dy Josifat ..ai i Moskes dhe ai i Beogradit kishin një reputacjon qe i bente hije dhe dyshes Rosvelt-Churchill…kurse ne rrafshin kombetar ai kishte lindur i tille.
  .
  Pra të luaje Karten e Kosoves sipas hartes qe lane nazistet në 1944-1946 në një kohë që në Jugoserbi dominonte “Bratsvo-Jedinstvo” jo vetem qe do humbej Kosova pergjithmone por dhe Shqiperia ishte planizuar per te kenaqur jugoserbet dhe greket deh kjo u vertetu ne Konferncen e Parisit ku bota njohu Enver Hoxhën ku shume analiste te huaj e quajne burrin e shtetit me ‘heroik” qe e thirren per te dhene llogari dhe ishte Ai qe i kerkoi llogari atyre si kurrë më parë një udhëheqes shqiptar.
  .
  Edhe armiqte e tij ( edhe pse nuk pronocohen hapur) i njohin dy merita te jashtzakoneshme:
  E para: Dipllomacia dhe intuita proverbiale e Tij qe denoncoi Mukjen si një loje e anglezeve qe kishin agjente te tyre pothuajse antaret e dy delegacioneve të dy krahëve.dhe kishin futur si “mish dhije” Kosoven.
  .
  E dyta:Madheshtia Enverit ne qendrimin e matur dhe preciz per Kosoven duket sot kur me Amerike-Angli-Gjermani pas bythe nuk arriten te perfitonin ate qe duhej:shtetin dinjitoz te Kosoves..Bile nje zyrtar i larte serb deklaroi para pak kohesh keshtu: Nese do ta dinim qe kosovaret do hanin kokat e njeri tjetrit si pas 1999-es ne do ja kishim falur republiken jo vetem ne 1981 por dhe ne 1945-1946

  Pse Mukja ishte veprimi i pare atdhetar i Enver Hoxhes ndaj politikes koloniale te Anglise?.
  .
  Nga dokumente të pabotuara asnjëherë, të dala nga arkivi i Shërbimit Sekret Britanik të Luftës SOE, kuptohet qartë se, në fakt, Konferenca e Mukjes nuk është një përpjekje e sinqertë e palëve kundërshtare për fatet e Shqipërisë së pasluftës.
  Dokumenti i pabotuar deri më sot, i cili mban firmën e Misionit Britanik, më 1 Nëntor 1944, i nënvizuar si “Tepër sekret” me titull “MEMORANDUM MBI PROPOZIMIN PËR EVAKUIMIN E MAJORIT ABAZ KUPI”, del qartë se kjo Konferencë është iniciuar dhe përgatitur nga Shërbimet Sekrete Britanike me ndihmën e disa prej bashkëpunëtorëve të tyre të rekrutuar që në Beograd, në verën e 1940-ës. Duhet theksuar se këta bashkëpunëtorë në këtë periudhë kishin mundur të ishin në udhëheqjen e lëvizjes Nacional-Çlirimtare, ashtu edhe të rreshtuar në radhët e Ballit Kombëtar dhe të Lëvizjes së Legalitetit.
  Nga dokumentacioni i Shërbimit Sekret Britanik del qartë se në fakt lëvizja anti-italiane, e cila i parapriu Konferencës së Mukjes, e filluar papritur në Shqipëri, në vitin 1941, ishte pjesë e një plani strategjik për Ballkanin, të ideuar nga qendra e Shërbimeve Sekrete në Londër dhe e vënë në zbatim nga Zyrat e S.I.S në Beograd. Deri më sot, historiografia shqiptare e pas vitit 1992 nuk ka mundur të shpjegojë se përse në vitin 1941, papritmas në Shqipëri, filloi lëvizja anti-italiane. Historiografia komuniste, e ideologjizuar në maksimum, pretendonte se lëvizja anti-italiane në Shqipëri ishte zhvilluar si rezultat i urrejtjes popullore ndaj fashizmit dhe kulminoi me krijimin e Partisë Komuniste Shqiptare.
  A është i drejtë ky konkluzion? Personalisht mendoj se e vërteta është krejt ndryshe dhe lëvizja antiitaliane në Shqipëri e ka zanafillën e saj në planet e Shërbimit Sekret Britanik, i cili kërkonte me çdo kusht krijimin e një prapavije sa më problematike për ushtrinë italiane, e cila përgatitej të pushtonte Ballkanin. Deri më sot, askush nga historianët shqiptarë nuk ka mundur që të botojë dokumentacionin e plotë, që vjen nga arkivat e Shërbimit Sekret Anglez, për të mësuar se për gati dy vjet ky Shërbim ideoi, përgatiti dhe financoi lëvizjen antiitaliane në Shqipëri, me dijeninë e plotë të Shërbimit Jugosllav, i cili sugjeronte edhe emrat për këtë lëvizje. Nga këto arkiva del qartë se liderët e parë të lëvizjes antiitaliane janë infiltruar në Shqipëri nga këto shërbime, duke krijuar edhe çetat e para antifashiste në vend.
  Gjithashtu, interesant është fakti që emrat e 4 prej nënshkruesve të Deklaratës së Konferencës së Mukjes që dalin në Memon e SOE britanike, të botuar sot, janë bashkëpunëtorë të Shërbimeve Britanike, të rekrutuar në Beograd me ndihmën e Shërbimit Jugosllav.
  Po kështu, interesant është fakti që kjo Konferencë u administrua dhe u mbajt në ambjentet e Ifsan Toptanit, një bashkëpunëtor i Shërbimeve Britanike, si gjatë luftës, ashtu edhe pas saj. Ifsan Toptani, sigurisht ka raportuar mbi të gjitha bisedimet që janë bërë gjatë kësaj Konference, duke vënë në dijeni britanikët mbi ecurinë e punimeve. Ifsan Toptani, një pinjoll i familjës së famshme krutane, i njohur për lidhjet e shumta që kishte në Shqipërinë e asaj kohe mbante marrëdhënie shumë të mira, si me Nacionalistët, ashtu edhe me anëtarët e Frontit Nacional Çlirimtar. Megjithatë, ai ka qenë shumë afër misioneve britanike dhe fakti që më vonë punonte në Zyrën e S.I.S në Athinë tregon qartë afërsinë e tij me Sherbimet Britanike dhe përfshirjen e tij në rrëzimin e qeverisë komuniste të pasluftës në Shqipëri.
  Nga burimet arkivore të Shërbimit Britanik, por edhe të disa dokumenteve të kapura gjermanëve pas Luftës, të cilat flasin mbi Shqipërinë, del qartë se në vitin 1943, britanikët dhe gjermanët kishin një ide të saktë se ekzistonin dy grupime të rëndësishme në Shqipëri. Një grupim; i cili luftonte ushtrinë italo–gjermane dhe një grupim; i cili kishte zgjedhur neutralitetin deri në bashkëpunim të hapur me gjermanët në fundin e 1944-ës.
  Duke parë faktin se pranë forcave partizane kishte një numër të madh misionesh britanike dhe më vonë amerikane, kuptohet qartë se britanikët i kishin zgjedhur aleatët e tyre. Sigurisht që prania e ideologjisë komuniste në rradhët partizane shqetësonte disa prej ideologëve të Shërbimit Britanik, shqetësim ky, i cili ishte i njëjtë si për Greqinë ashtu edhe për Jugosllavinë.
  Britanikët në vitin 1943 tentuan që t’i afronin këto grupime duke parashikur se ardhja në pushtet e komunistëve do ta bënte ndikimin e tyre në ballkan mjaft të papërfillshëm. Për këtë arsye ata organizuan takime të ngjashme ndërmjet forcave ideologjikisht të kundërta si në Greqi, ashtu edhe edhe në Jugosllavi, ndërmjet Titos dhe Mihailoviçit.
  Prapa organizimit të këtyre Konferencave janë direktivat e Shërbimit Anglez, i cili kërkonte të krijohej një komitet drejtues i përbashkët, i cili në të ardhmen do të merrte fatet e vendit në dorë…
  Pra, Konferenca e Mukjes duhet parë në kontekstin e saj historik dhe jo si një ngjarje e shkëputur shqiptare. Sigurisht që, në këtë Konferencë u hodhën edhe teza dhe ide nacionaliste, të cilat, fatkeqësisht, nuk kishin koherencë dhe dilnin jashtë realitetit të asaj periudhe. Si kërkesa për Kosovën, si ajo për Çamërinë ishin teza, të cilat në kanceleritë europiane nuk do t’i merrnin seriozisht e aq më tepër kur fatet e vendeve të pasluftës do të vendoseshin nga Të Mëdhenjtë e dalë nga kjo Luftë. Duhet të jemi të qartë se, Konferenca e Mukjes nuk do të kishte asnjë rol në zhvillimet e pasluftës si në Kosovë, si në Çamëri, një konkluzion që u vërtetua me vendimet e dala nga Marrëveshja e Jaltës apo edhe ajo midis Çurçillit dhe Stalinit në Moskë, në dimrin e 1944-ës..
  .
  Kjo eshte aresyeja qe cuditerisht Enveri po vlersohet me shume pas vdekjes se sa kur ishte gjalle sepse per probleme madhore ai luajti me nje saktesi kompjuterike qe vertetohet sot me gjendjen e Kosoves as mish as peshk…ku armiqte me te medhenj te Kosoves jane vete kosovaret…
  .

  .

  Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 11:32

   O cuni i Enverit, Ilir Hoxha, o pjella e Nexhmijes, po ku e gjete kete qyfyr qe shkruan more mavri kriminelesh:

   “…Konferenca e Mukjes hodhi ide nacionaliste per bashkimin e trojeve shqyptare të cilat, fatkeqësisht, nuk kishin koherencë dhe dilnin jashtë realitetit të asaj periudhe…”

   PO KJO ESHTE TEZA E VUKMANOVIC TEMPOS DHE E TITOS MORE MAVRI

   Cila Jalte vendosi per Shqypnine dhe Kosoven o pjella e Enverit?

   kur:

   Babai juaj ja kishte shitur Kosoven Titos per dy aspra ne kembim te pushtetit te tij absolut qe ne Mukje 1943, vrau me pas kosovaret ne tivar si nje spiun i pabese i Jugosllavise Komuniste dhe si qen besnik i Tempos dhe i Rankovicit?

   PO PSE ME KETO LLOGJE MASHTRUESE ALLA DACIBAO SI TE LEJ FENIT DO TE GENJESH TI SHQYPTARET?

   Kur intelektuali ju a perplas ne sy me dokumenta reale nga burime te cituara totalisht te besueshme, pabesine dhe tradhetine e Enver Hoxhes jo vetem ndaj Kosoves, por edhe ndaj fatit te Shqypnise, ju filloni te gulconi dhe te hidhni llofje idiote si jashteqitje fanatike qe nuk kane asnje baze historike arkivore te mbeshtetur me dokumenta reale te besueshme nga te gjithe:

   ME TREGO NJE DOKUMENT TE VETEM QE NE KONFERENCEN E JALTES NE SHKURT TE 1945 ESHTE PERMENDUR KALITHI SHQYPNIA

   dhe:

   Pastaj fol sa te duash per heroizmat e babait tuaj sadist qe jo vetem mbushi lumenj me gjak njeriu ne krime te padegjuara sadiste bashke me nenen tuaj, Nexhmije Hoxha, por edhe falimentoi ekonomine dhe renoi Shqypnine si asnjehere ne histori.

   Kosoven e Pavarur qe babai juaj ja fali Titos lerja kosovareve qe ta gjykojne se ke ka ARMIK dhe cilet i quan MIQ,

   sepse:

   Mesiguri Stalini nuk ka qene asnjehere MIK i Kosoves.

   Reply to this comment
 29. intelektuali August 27, 06:10

  Krahasimi i intelektualit me Enver Hoxhen fyen dhe ul inteligjencen e cdo njeriu te mesuar, human ne Bote

  Enveri ishte vetem nje DUDUM qe nuk mesonte dot asgje nuk kishte fituar asnje provim, nuk kishte asnje dipllome, por dinak ne lindje sic e ka cilesuar babai i tij zyrtar, ishte sadist dhe gjakatar antikuman, katil dhe xhelat jo vetem i kosovareve, por edhe i shokeve te tij me te ngushte.

  Tito ne pergjigje te letres se Vumnavovic Tempos nga Tirana se kishte gjetur nje njeri qe citoj: “… per pushtet vret edhe nenen e tij…” thote:

  KE GJETUR NJERIUN E DUHUR PER KAUZEN TONE

  dhe:

  Koha tregoi se KILLERI i Titos, malazezi famekeq nga Budva qe u shpall HERO i Jugosllavise per krimet e tij makaber kunder opozites antikomuniste si i derguar i posacem ne Greqi, Bullgari, Maqedoni dhe Shqypni, pra KILLERI komunist Svetozar Vukmanović Tempo

  E KISHTE BERE ZGJEDHJEN E TIJ ME SUKSES TE JASHTEZAKONSHEM PER INTERESAT E JUGOSLLAVISE KOMUNISTE

  Reply to this comment
  • Zogist nga Shen Naumi . August 27, 10:30

   Heuuuuuuuuuuuuuuuuuu bre kumandar Nasradini
   Qy dudumi i pa shkolle edhe komunist
   ju mundi , ju Ballistave intelektual ?

   Mos valle ishte Enveri , qe u Thoshte
   Gjermaneve mos tu Rriste rrogat ju Ballistave ?

   Tani e kuptoje pse ju Balli i Kombit
   u bashkuat me Gjermanet qe te
   çlironit Shqiperine nga Komunistet dhe amerikanet ……..

   Pasha zotin e madh , tash e kuptova ,
   Une atehere erdha me Ballin , sepse
   rroga ishte e mire , RAKI plote sa te dush ,
   Roje andej nga Tajvani , benim dhe paguheshin edhe oret jashte Orarit , Gjermani ka qene shume korrekt .
   [ Vetem Lekat e Nendorit te 1944 nuk na i dha ]

   Nashti mo me lodh o Tajvanisti Intelektual ,
   e me thuj kur e kena daten per Kestin e rradhes ……..

   Reply to this comment
 30. intelektuali August 27, 06:10

  Krahasimi i intelektualit me Enver Hoxhen fyen dhe ul inteligjencen e cdo njeriu te mesuar, human ne Bote

  Enveri ishte vetem nje DUDUM qe nuk mesonte dot asgje nuk kishte fituar asnje provim, nuk kishte asnje dipllome, por dinak ne lindje sic e ka cilesuar babai i tij zyrtar, ishte sadist dhe gjakatar antihuman, katil dhe xhelat jo vetem i kosovareve, por edhe i shokeve te tij me te ngushte.

  Tito ne pergjigje te letres se Vumnavovic Tempos nga Tirana se kishte gjetur nje njeri qe citoj: “… per pushtet vret edhe nenen e tij…” thote:

  KE GJETUR NJERIUN E DUHUR PER KAUZEN TONE

  dhe:

  Koha tregoi se KILLERI i Titos, malazezi famekeq nga Budva qe u shpall HERO i Jugosllavise per krimet e tij makaber kunder opozites antikomuniste si i derguar i posacem ne Greqi, Bullgari, Maqedoni dhe Shqypni, pra KILLERI komunist Svetozar Vukmanović Tempo

  E KISHTE BERE ZGJEDHJEN E TIJ ME SUKSES TE JASHTEZAKONSHEM PER INTERESAT E JUGOSLLAVISE KOMUNISTE

  Reply to this comment
 31. N.VJOSA August 27, 10:18

  “Intelektuali” Nastradin,
  Asnje pyetjeje qe te kam bere nuk i je pergjigjur.
  Nejse, eshte e drejta jote te mos pergjigjesh sic eshte e drejta ime te gjykoj per heshtjen tende…
  Te vetmen pergjigje fyese ke ate ku e quan Enver Hoxhen “dudum”…
  Pamvarsisht bindjeve politike, ti fyen keshtu Popullin shqiptar qe e pranoi Enver Hoxhen per udheheqes te tij jo pak, por per GJYSEM SHEKULLI…
  Ky “Dudumi” qe thua ti Nastro, ndryshoi totalisht rrenjesisht, jeten e nje populli te tere…
  E mori Shqiperine nje vend tmerrsisht te prapambetur feudal dhe analfabet turkoshak dhe e ktheu Shqiperine ne nje Shtet modern., per vetem 25 vjet realizoi ndryshime kolosale ne te gjitha fushat e jetes politiko ekonomike dhe shoqerore. I vleresuar jo vetem nga populli i vet, por dhe nga personalitete te shquara nderkombetare., qe nga De Goli me shoke…, nuk po flas per krahun e tij ideologjik, qe perfshinte gati gjysmen e botes.
  Pamvarsisht deshtimit te sistemit ne shkalle boterore., historia mbetet ashtu sic ka qene .
  Por ti Nastro e sheh Enver Hoxhen me syzet e amiqve te tij dhe te popullit shqiptar, te titistve dhe antishqiptareve!..
  Argument mund te quhet thenia e killerit Tempo dhe deklarata e Titos?

  Ti Nastro vetem shpif!
  Eshte e turpshme ti mbash avazin korit antishqiptar!
  Por ti nuk ke turp se je gjaku i zi i Esad Pashe Toptradhetise!…
  Si mund te njollosesh Enver Hoxhen se shiti Kosoven, kur ekziston e zeze mbi te bardhe urdheri luftarak i Enver Hoxhes per kalimin e brigadave partizane ne Kosove dhe me ate urdher derdhen gjakun per Kosoven 450 bij e bija luftetare antifashiste te Shqiperise?!..
  Ti Nastro je nje kameleon por jo historian, sepse dihet boterisht se lufta antifashiste e shqiptareve ish e lidhur ngushte deri ne vitin 1948 me popujt e Jugosllavise dhe nen udhezimet e Komiternit. Kur Stalini dhe Informbyroja e demaskoi Titon, edhe Politika shqiptare beri korigjimet e veta.
  Historiani Kosovar, Pr.Dr. Hakif Bajrami, ka paraqitur nje permbledhje shkencore te mbeshtetur ne arkiva te kohes dhe i permbahet se Vertetes historike!

  Ti Nastradin Efendi e urren Enver Hoxhen sepse te burgosi regjimi tij. Sa ish gjalle Hoxha nuk fole, perkundrazi , sic thua vet u rekrutove ti shpetoje burgut dhe perktheje veprat e tij…
  A mund te besohet nje kameleon si ty?
  Edhe keto qe citon, ti i ke mbledhur nga propaganda e eger midis dy sistemeve, qe thone e cfare nuk thone per njeritjetrin.Edhe Putinin, kur nuk te intereson, e shan, kur te intereson i referohesh.
  Ne se Kosova nuk u bashkua me Shqiperine sic ishin planet gjate Luftes, kjo erdhi edhe per arsye te qendrimeve te Titos, por edhe sepse Stalini nuk e perkrahu iden e bashkimit me preteksin se coptohet dhe shperbehet Jugosllavia!…

  Ka arkiva te tera qe argumentojne politiken shqiptare per trojet e saj dhe vecanrisht per Kosoven, Shqiperine kontinentale.
  Nuk mund te zhbehet e Verteta nga shpifjet antishqiptare.
  Ti Nastradin je nje antishqiptar i thekur, njelloj si Zogu i Kurves dhe Esadi i Toptanajve.

  Eshte per te ardhur keq qe sot,
  duke perfituar nga liria e fjales,
  ta shperdorosh ate
  dhe te shpifesh pa pushim.
  Kane dale ne skene te gjithe bashibozuket e Fashizmit!
  Jane hapur te gjitha Nevojtoret e shpifjeve antishqiptare, sepse shteti shqiptar nuk eshte ne gjendje me sherbimet e tij intelegjente te identifikoje llumin antishqiptar.

  Reply to this comment
  • Caku August 27, 10:41

   N.VJOSA,ne Gjermani,kur nuk te pergjgjet dikush(kur
   te injoron)eshte poshtrimi me i madh qe mund ti behet
   nje personi.inteletuali nuk deshiron te komunikoi me ty,
   ndoshta mungesa etikes,apo te llogarit per budalla.
   Nuk e kupton kete?Me vjen keq,por je ne nivelin e nje
   femije.

   Reply to this comment
   • Kufiri August 27, 10:55

    Ne gjermani The o Caku ?
    Po ne shqiperi ç’fare thone e di ti ?
    Po ne Itali ?

    Caku , ja sheshi ja mejdani …..

    Ketu , jemi ne Rrap te burrave ,
    dhe Niveli nuk matet me metrin tend Ballist .

    Hajde , hajde Caku te te jap nje akullore
    si Djalke qe te poshteron Intelektuali dhe ti nuk e kupton .

    Reply to this comment
    • intelektuali August 27, 12:39

     KE KA POSHTERUAR INTELEKTUALI O KARAGJOZ GENJESHTAR?

     apo:

     Hedh shashka idiote mashtruese ne kete forum te nderuar sepse nuk je ne gjendje te argumentosh asnje teze te propagandes komuniste dhe fashiste qe po jashteqisin kriminlet e |Enverit ne kete forum te nderuar te gazetes DITA?

     He mo tutkun mashtures ke ndonje dokument te besueshem qe te sfidosh intelektualin me ato qe thote dhe tregon?

     Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 12:33

   Ore ti Neti Interneti, o nevojtore enveriste, mos je djali i Enverit dhe Nexhmijes, rrugaci gojeshthurrur Ilir Hoxha?

   PO DAJKON BAHRI OMARI E NJEH TI O HALE

   sepse:

   Shqyptaret e njohin si bamiresi i Enverit, qe kishte lidhur mareveshje me kunatin e tij me kushtin:

   PO TE FITONTE GJERMANET E HITLERIT DHE BALLI KOMBETAR, BAHRIU NDIHMONTE ENVERIN, POR TE FITONIN KOMUNISTET E TITOS DHE STALNIT, ISHTE ENVERI AI QE DO TE BAHRIUN

   Pyete Nexhmijen se te tregon ajo me mire per kete mareveshje dypaleshe, por mund te pyesesh edhe familjen e Bahriut se ta tregojne ata me mire pabesine e Enverit qe sapo Tito dhe Tempo e hodhen me parashyte ne karriken e pushtetit per interesat e Jugosllavise Komuniste, puna e pare qe beri ishte te likuidonte deshmitarin e krimeve te Enverit si spiun i gjermaneve te Hitlerit qe ishtye edhe kunati i tij Kryefashist dhe Kryeballist, Bahri Omari.

   He mo LOQE ke gje per te shtuar me dokumenta per kete teme kaq interesante?

   Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 12:35

   Ore ti Neti Interneti, o nevojtore enveriste, mos je djali i Enverit dhe Nexhmijes, rrugaci gojeshthurrur Ilir Hoxha?

   PO DAJKON BAHRI OMARI E NJEH TI O HALE

   sepse:

   Shqyptaret e njohin si bamiresi i Enverit, qe kishte lidhur mareveshje me kunatin e tij me kushtin:

   PO TE FITONTE GJERMANET E HITLERIT DHE BALLI KOMBETAR, BAHRIU NDIHMONTE ENVERIN, POR TE FITONIN KOMUNISTET E TITOS DHE STALINIT, ISHTE ENVERI AI QE DO TE NDIHMONTE BAHRIUN

   Pyete Nexhmijen se te tregon ajo me mire per kete mareveshje dypaleshe, por mund te pyesesh edhe familjen e Bahriut se ta tregojne ata me mire pabesine e Enverit qe sapo Tito dhe Tempo e hodhen me parashyte ne karriken e pushtetit per interesat e Jugosllavise Komuniste, puna e pare qe beri ishte te likuidonte deshmitarin e krimeve te Enverit si spiun i gjermaneve te Hitlerit qe ishte edhe kunati i tij Kryefashist dhe Kryeballist, Bahri Omari.

   He mo LOQE ke gje per te shtuar me dokumenta per kete teme kaq interesante?

   Reply to this comment
   • Caku August 27, 13:11

    intelektuali,Neti eshte budalla.Enver Hoxhen e mbrojn vetem budallenjt ose te keqinjt.Nuk po e zgjas se i ke thene te
    gjitha.Shkurt.Tre gjera fondamentale ka nje shoqeri,1)te drejten e prones,qe eshte patjetersueshme,2)e drejta e zgjedhjes,
    pluralizmi politik,3)e drejtja mbrojtjes,avokatit.Asnje nga keto nuk ka ekzistuar ne kohen e Enver Hoxhes.

    Reply to this comment
 32. Zogist nga Shen Naumi . August 27, 10:31

  Heuuuuuuuuuuuuuuuuuu bre kumandar Nasradini
  Qy dudumi i pa shkolle edhe komunist
  ju mundi , ju Ballistave intelektual ?

  Mos valle ishte Enveri , qe u Thoshte
  Gjermaneve mos tu Rriste rrogat ju Ballistave ?

  Tani e kuptoje pse ju Balli i Kombit
  u bashkuat me Gjermanet qe te
  çlironit Shqiperine nga Komunistet dhe amerikanet ……..

  Pasha zotin e madh , tash e kuptova ,
  Une atehere erdha me Ballin , sepse
  rroga ishte e mire , RAKI plote sa te dush ,
  Roje andej nga Tajvani , benim dhe paguheshin edhe oret jashte Orarit , Gjermani ka qene shume korrekt .
  [ Vetem Lekat e Nendorit te 1944 nuk na i dha ]

  Nashti mo me lodh o Tajvanisti Intelektual ,
  e me thuj kur e kena daten per Kestin e rradhes ……..

  Reply to this comment
 33. intelektuali August 27, 12:34

  Ore ti Neti Interneti, o nevojtore enveriste, mos je djali i Enverit dhe Nexhmijes, rrugaci gojeshthurrur Ilir Hoxha?

  PO DAJKON BAHRI OMARI E NJEH TI O HALE

  sepse:

  Shqyptaret e njohin si bamiresi i Enverit, qe kishte lidhur mareveshje me kunatin e tij me kushtin:

  PO TE FITONTE GJERMANET E HITLERIT DHE BALLI KOMBETAR, BAHRIU NDIHMONTE ENVERIN, POR TE FITONIN KOMUNISTET E TITOS DHE STALINIT, ISHTE ENVERI AI QE DO TE BAHRIUN

  Pyete Nexhmijen se te tregon ajo me mire per kete mareveshje dypaleshe, por mund te pyesesh edhe familjen e Bahriut se ta tregojne ata me mire pabesine e Enverit qe sapo Tito dhe Tempo e hodhen me parashyte ne karriken e pushtetit per interesat e Jugosllavise Komuniste, puna e pare qe beri ishte te likuidonte deshmitarin e krimeve te Enverit si spiun i gjermaneve te Hitlerit qe ishtye edhe kunati i tij Kryefashist dhe Kryeballist, Bahri Omari.

  He mo LOQE ke gje per te shtuar me dokumenta per kete teme kaq interesante?

  Reply to this comment
  • Fuki August 27, 14:08

   Intelektu hale, analfabete funksionale feshkull e epokes shkerdhatokrate te pas 90. Oj mashkull budallaqe, Enveri zhduku mbeturinat e sistemit feudalo-tribal qe pallat si ti e risollen ne jete ne shek 21.

   Reply to this comment
   • Caku August 27, 14:32

    Fuki,sistemi Enver Hoxhes ra,sepse falimentoi.kaq e
    thjeshte eshte kjo.Tribalizmi u zhduk qe ne kohen e
    Zogut.Ato qe qeverisin pas 90-tes,jan intelektualet
    qe ndermjetsojn moralin hipokrit te sistemit qe ngriti
    Enver Hoxha.Megjithese punet nuk shkojn ashtu si
    duhet,Shqiperia nuk ka qene kurre kaq e pasur sa
    sot.Ai qe eshte i zgjuar dhe zoti e gjen vetveten.

    Reply to this comment
    • FLUTUROI FLUTUROI ZOGUKURVES August 27, 15:45

     Trum caku !

     kape per qafe kete timin (koment) dhe shterngoje fort

     Numri 1 i tribalizmit eshte GJAKMARRJA dhe kete nuk e ndaloi ne Shqiperi as te derguarit e zotit prifterinjte dhe hoxhallaret as Zogu I kurves por e ndaloi shenjtori Enver Hoxha.
     .
     Por shqyptaret akoma nuk kuptojne
     se te heqesh dhe poshtrosh Enverin
     dhe te hiperbolizosh ate
     qe e ktheu pallatin mretnor ne bordello
     eshte tamam tribalizem
     sepse Ahmet Zogogolit ju ngrit
     nje derr monumenti pikersht diten kur
     Pashiqi e risolli hapur ne fronin e Shqiperise,
     eshte provokim dhe perdhunim i
     hapur i lirise dhe ndjenjave te shumices se
     shqiptareve qe nuk duan asnje tip diktature
     apo diktatori te bardhe, te zi apo te kuq.
     Por butaforizmi propogandistik aq
     me teper monumenti i tij qe u perurua enkas
     qendron si ulkonje gjakatare mbi varrin
     e Gurakuqit, B.Currit, H. Prishtines,
     A.Rustemit, Elez Isufi t, Zija Dibres,Riza
     Ceroves dhe mijera shqiptareve,pa kursyer
     as kunatin e vet Ceno Bej Kryeziun.
     Vetem deri ne vitin 1928 Zogu vrau mbi
     600 veta.Ne Kryengritjen e Fierit vrau 17
     xhandare, 42 veta dergoi ne litar dhe 168
     denime me burg nga disa deri ne 101 vjet.
     Pas komplotit te Et’hem Totos vrau 4 veta,
     ndersa 148 u denuan me 101 vjet. Per te
     ashtuquajturin e komplot i Durresit dhe i
     Kavajes u pushkatuan 10 veta, u denuan
     8 ne mungese dhe u arrestuan 6 te tjere.
     Permendorja e Zogut qendron si ferre
     murrizi sidomos ne syte e Dukagjinit,
     Pukes qe u dogji kullat, i plackiti gjane,
     mallin, i vrau lulen e burrnise si Lush
     Prelen me te dy djemte, Gjelosh Ramen,
     Cun Sokolin, Pep Niken, Prele Ndoken,
     Gjelosh Ndoken. Ahmet Zogu vari ne
     litare kushtrimtaret e lufterave per liri e
     pavaresi Mark Milani, Babun Celi, Zef
     Delia, Martin Marashi, Gjelosh Marku,
     Mark Kola, Kol Marku, Kol Binaku,
     madje nuk kurseu as njerezit e besimit
     Dom Gjon Gazulli dhe priftin e Dardhes
     Ndue Dashi, Çun Gjergj Gjoni, Dedosh
     Jaku, Ndreke Markiçi,Qerim Sokoli, Halil
     Caka(Puke). Denoj me vdekje ne mungese
     ajken e homerikeve te fundit te maleve
     tona Mark Sadikun,Lulash Gjeloshin,
     Ndoke Mirashin, Dede Thanin, Vas Kirin,
     Ndoke Gjeloshin, Avdi Kolen, Gjergj
     Pellumbin. Zogu me mercenaret e tij vrau
     20 Dukagjinas, denoi me litar 18 veta, me
     101 vjet denoi 17 veta, arrestoi dhe burgosi
     700 veta, u arratisen prej tij 750 te
     tjere ne drejtim te PLaves dhe Malit te Zi.
     Gjate ikjes masive u plackiten mbi 3000
     koke bageti dhe mijera te tjera u prene, u
     theren gjate gosirave disamujore te mercenareve
     operacional te Matit , Lumes
     dhe Dibres. Nuk mbeti vathe bletesh pa
     pre, arke as syndyk grashe pa plackitur,
     voze vene, rakie, fuçi djathi as qyp gjalpi
     apo mishovine pa u perla nga ujqerit e terbuar
     te Zogollit.U dogjen tagjite, u thyen
     kryqat e varreve e pushimeve, u rrahen
     deri per vdekje meshkujt. madje u arrestuan
     14 gra dhe femije (AQSH,F1.52.D.65.
     FL25) “ Hamid Collaku me 30 mercenare
     lumjane u fut ne kishen e Shoshit,
     naten e 2 dhjetorit 1926, duke goditur
     deren me force, pastaj kerkoi 30 arme
     dhe revolucionaret qe kishte mshefur
     frati. Kur kontrolluan e nuk gjeten asgja
     hangren, pine plackiten kishen, i moren
     mushuken te cilin e ngarkuan me placka
     te grabitura. Pastaj fratin e shkrete e
     rrahen me qytat e armeve, e kercenuan
     se do ta vrasin, dhe se fundi e çveshen,
     i moren rrobat, kurse nje bashibozuk
     veshi matelin e tij e doli duke u tallur
     neper katund. Demet e shkaktuara ishin
     mbi 16.800 korona. Kudo u grabit gjithcka
     u pelqente dhe shkaterruan gjithcka
     tjeter qe kishin keta malsore ne shtepite
     e tyre. Ne Dukagjin grate dhe vajzat e
     reja kishin ikur maleve per te shpetuar
     nderin e tyre.Plakat qe mendonin se nuk
     do ti prekte njeri, u perdhunuan shtazarish
     .Per te ndyre fene u then kryqat
     e vorreve dhe bashibuzuket e pangopur
     me ndytesira leshonin jashqitjet e tyre
     mbi varret e te vdekurve te krishtere”.
     Keto Kujtime historike jane dokumetuar
     nga Kamiljo Libardi,famultar , i cili ka qendruar
     ne Shqiperi deri ne vitin 1933.Ky
     njeri i mire i ka pare perjetuar dhe dokumentuar
     keto ngjarje per te cilat askush
     nuk flet madje edhe po foli ndokush etiketohet
     si artmik i demokracise .Sot u sfi dua
     hapur madje dhe triumfalisht dhe gjithe
     duf “peshkopi i kuq” Fan Noli, i vetmi
     burre i zgjuar qe ka drejtuar fare pak kete
     vend, pa asnje tradite demokratike.
     Turp ne jete te jeteve per gjeneraten e degjeneruar qe jeton sot ne Shqiperi !

     Reply to this comment
     • Caku August 27, 16:21

      Ti ofendon dhe mendon se do te lexoj me tutje?
      Neandertaler,kapjen me dore e permendin ata
      qe e kan zakon,prandaj ti flet nga pervoja.
      Mere si terapi falas,megjithese nuk e meriton.

    • Fuki August 27, 15:56

     O caku ,mos tall hajdarmalluten me veten tende or mik .Shqiperia ,sipas teje sot eshte me pasur nga pikepamja numrit te popullsise shqiptare qe jeton ketu ?? Nga pikepamja intelektuale ?? Nga pikepamja e ruajtjes se pasurive natyrore ?? Nga pikepamja e mjeteve te prodhimit ,fabrika ,uzina ?? Nga pikepamja ushtarake ?? Shqiperine e gezojne vetem 2,5 % e elites ekonomike politike tregtare mediatike qe sipas ” The Economist ” udheheqin globin ne konsum kokaine .Pjesa tjeter marrin pensione dhe rroga nga 12000– 30000 leke ne muaj ,aq sa zengjinet e rinj shpenzojne per bakshishe ditore neper nighte dhe pube.

     Reply to this comment
     • Caku August 27, 16:45

      Ha shqip ti,nuk te lexoj më,mbaroi diskutimi!

    • intelektuali August 27, 16:29

     O Caku Miku,

     Cfare te bej qe kam zgjedhur vullnetarisht te luftoj i vetem me lukunine e enveriste fanatike ne kete forum te nderuar te gazetes DITA. me behet qefi qe shikoj qe numuri i shqyptareve te ndershem qe jane te shkeputur nga indoktrinimi i MURTAJES komuniste po shtohet dita dites qe nga viti 1990 kur shkruajta per here te pare kunder Enverit dhe u ndjeva mjaft i vetmuar dhe i depresionuar nagqe fanatiket e Sigurimit te Enverit per kap sa me shqyen copa-copa. Kselhasem dhe prehem duke pire ne qef kafen tek Tajvani kur lexoj shkrimet dhe komentet e demos, info analitike, te mjellmes se zeze etj jo se me perkrahin ne idete dhe dokumentat qe nxjerr papushin ne kete forum kur fjala eshte per momente te rendesishme te historise te lidhur ngushte me fatin e Vatanit, por sepse dalja e tyre me pozita te qarta morale qytetare tregon se jocdo gje eshte e humbur ne vendin tone fatkeq te falimentuar totalisht nga regjimi satrap i Hoxhes qe mendonte vetem per veten e vet dhe te familjareve te tij,

     prandaj:

     Eshte ashiqare qe sot Shqypnia dhe shqyptaret jane me te pasur sesa ishin ne Kohen e Qepes te Enverit, cdo teze tjeter do te ishte krejtesisht absurde sepse do te binte ne kundershtim me progresin natyral te popujve si nje Ligj Suprem i Zotit, mjafton te shikosh GDP per fryme te popullates qe eshte rritur dhjete here nga burime krejt te besueshme te BB,

     por:

     Kjo nuk mjafton qe Shqypnia te renditet me dinjitet krahas popujve te tjere te BE-se, ose te pakten te krahasohet me vendet e tjera ish komuniste te Evropes Lindore qe historite me Diktatoret e tyre vrastare dhe gjakatare i kane hedhur prej kohesh ne koshin e plehrave bashke me veprat e shemtuara te Realizmit Socialist qe KE i ka cilesuar si:

     “…te demshme per shendetin mendor te popujve…”

     dhe:

     Une mendoj se pikerisht ne kete fushe Shqypnia ka mbetur mjaft prapa popujve te tjere dhe:

     KY ESHTE NJE PROBLEM I MADH

     Reply to this comment
     • Caku August 27, 18:40

      intelektuali:te jetonte Marksi ne nje koh me Enverin,do ta kishte perjashtuar nga Partia,ndersa Enveri do ta kishte vrare
      pas shpine per ti marre postin,dhe me pas do te vriste edhe atentatorin per te zhdukur gjurmet.Zogu ishte diktator,por
      nuk i skllaveroi shqiptaret neper miniera,as kundershtaret e vet nuk i pushkatoi,ndersa Enveri vrau bashkluftetaret,
      shoket e feminis,kusherinjt e tij.Ideologjia e ekstremit te majt,eshte ideologjia e inferioreve,e hakmarresve,deshtakeve
      dhe dembelave,e atyre me intelekt te kufizuar,ashtu si Enver Hoxha,qe vetem pamjen kishte pozitive.Problemet qe ka
      Shqipria sot,do te ishin tejkaluar,nese nuk do te ishte instaluar sistemi komunist.Kuba dhe Korea veriut ka mbetur,le
      t’shkojn ta shohin.2000 vjet kulture dhe pasuri u shkaterrua per 45 vjet,per te ngritur nje keshtjelle rere.Fal Zotit qe jemi
      ne Europe.Gjith te mirat e Shpija plot.

    • intelektuali August 27, 16:33

     O Caku Miku,

     Cfare te bej qe kam zgjedhur vullnetarisht te luftoj i vetem me lukunine e enveriste fanatike ne kete forum te nderuar te gazetes DITA. me behet qefi qe shikoj qe numuri i shqyptareve te ndershem qe jane te shkeputur nga indoktrinimi i MURTAJES komuniste po shtohet dita dites qe nga viti 1990 kur shkruajta per here te pare kunder Enverit dhe u ndjeva mjaft i vetmuar dhe i depresionuar ngaqe fanatiket e Sigurimit te Enverit per pak sa nuk me shqyen copa-copa. Kselhasem dhe prehem duke pire ne qef kafen tek Tajvani kur lexoj shkrimet dhe komentet e demos, info analitike, te mjellmes se zeze etj jo se me perkrahin ne idete dhe dokumentat qe nxjerr papushin ne kete forum kur fjala eshte per momente te rendesishme te historise te lidhur ngushte me fatin e Vatanit, por sepse dalja e tyre me pozita te qarta morale qytetare tregon se jo cdo gje eshte e humbur ne vendin tone fatkeq te falimentuar totalisht nga regjimi satrap i Hoxhes qe mendonte vetem per veten e vet dhe te familjareve te tij,

     prandaj:

     Eshte ashiqare qe sot Shqypnia dhe shqyptaret jane me te pasur sesa ishin ne Kohen e Qepes te Enverit, cdo teze tjeter do te ishte krejtesisht absurde sepse do te binte ne kundershtim me progresin natyral te popujve si nje Ligj Suprem i Zotit, mjafton te shikosh GDP per fryme te popullates qe eshte rritur dhjete here nga burime krejt te besueshme te BB,

     por:

     Kjo nuk mjafton qe Shqypnia te renditet me dinjitet krahas popujve te tjere te BE-se, ose te pakten te krahasohet me vendet e tjera ish komuniste te Evropes Lindore qe historite me Diktatoret e tyre vrastare dhe gjakatare i kane hedhur prej kohesh ne koshin e plehrave bashke me veprat e shemtuara te Realizmit Socialist qe KE i ka cilesuar si:

     “…te demshme per shendetin mendor te popujve…”

     dhe:

     Une mendoj se pikerisht ne kete fushe Shqypnia ka mbetur mjaft prapa popujve te tjere dhe:

     KY ESHTE NJE PROBLEM I MADH

     Reply to this comment
     • info analitike August 27, 18:01

      intelektuali nuk ke pse demoralizohesh hic fare nga nje grush enveristesh te lodhur! Keta te shkretet vetem ketu mund te shkruajne marrezite e tyre sepse kur vjen puna te dalin e te mblidhen ne shesh per kumandarin nuk behen dot as nje grusht njerez.
      Mua me kenaqin komentet e tyre plot me idiotesi te nivelit siperor dhe shfryrjet e tyre kafsherore sa here i argumenton me fakte e dokumente cdo gje. Duhet ti kuptosh te gjoret se keta buke e propagande partie kane ngrene gjithe jeten.

 34. sugjerim August 27, 14:27

  Nje sugjerim per gazeten Dita:
  .
  Nuk as nje lloj problemi qe komentuesi (anti)intelektual ben kaq shume komente dhe me nje fjalor rrugaceror absolutisht jo.
  .
  Problemi eshte se ky shan me liber shtepie dhe presidentin amerikan..sekretaren e shtetit dhe ambasaden e tyre ne Tirane me te njejten “intensitet diabolik” si dhe kamunistet
  .
  Shikoni cfare shkalle skizofrenie flet ne kete rast me poshte:

  Vetting edhe për Adriatik Llallën?
  April 3, 2018 ———————————————–

  intelektuali

  Mua me thene te drejten Vettingu i Lu-se po me duket si perrallat e gjyshes me GOGOLE qe mi tregonte para gjumit

  intelektuali
  Beji te fala Bush Junjor Dallkaukut qe financoi Saliun me 300 meleone dollaro per te hedhur BUMJEN ne Gerdec,

  por:

  Mund t’i besh te fala edhe ambasadorit mistrec Withers qe iku me Fatmir Mediun si lepur ne terrin e nates ne Rinas per te hequr etiketat e fishekeve te ndryshkur kineze qe i kishin gaditur per ushtrine amerikane ne Afganistan,

  por:

  Mos harro t’i besh te fala sekretares cokollate te Bush Dallkaukut, idiotes Condoleezza Rice qe zbarkoi ne terrin e nates per te pergenjeshtruar deklaraten e sekretarit hajdut te ambasades per implikimin e zyrtareve te larte amerikane ne aferen mafioze te Gerdecit.
  .
  Pra sugjerimi im eshte ky:
  Hapni nje blog te vecante me emrin Nastradintelektual dhe te dhjese aty keto fekale qe leshon te Dita
  .
  Faleminderit !

  Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 16:01

   Nuk kam thene ambasadori MISTREC Withers, por ambasadori GENJESHTAR Withers qe Ilir Meta i ngjiti ne kurriz nje leter turpi lamtumire kur u largua me bisht ne shale nga Shqypnia

   CFARE CUDIE KA KETU?

   dhe:

   Ku jane fekalet kur te gjitha jane totalisht te verteta qe i dine edhe kalamajte ne cdo vend te Botes?

   Reply to this comment
   • sugjerim August 27, 17:41

    zoti intelektual

    po na ben te dyshojme ne shendetin tuaj mental sepse ne diarrene tuaj nuk ka rendesi Withersi por ajo fjalia juaj:
    .
    “Beji te fala Bush Junjor Dallkaukut qe financoi Saliun me 300 meleone dollaro per te hedhur BUMJEN ne Gerdec,.”

    .qe cdo lloj prokurori duhet te ngreje akuze per ju per mashtrim dhe ofendim te presidentit amerikan.

    ju lutem mos poshtroni veten tuaj ne menyre kaq banale..

    Reply to this comment
    • intelektuali August 27, 23:27

     Bush Junjor Ballkaukun e shau babai i vet Bushi Father kur deklaroi para gjithe SHBA:

     MOS E ZGJIDHNI PER PRESIDENT KETE DALLKAUK QE PER FATIN E KEQ ESHTE DJALI IM

     Kete President Budalle e shau dhe e injoroi gjithe Ammerika kur per pak sa nuk falimentoi ekonomine e SHBA me krizen e hipotekave dhe nuk mbajti asnje nga premtimet e tij elektorale, por i meshoi Luftes ne Lindjen e Mesme qe e vazhdoi dallkauku tjeter Barack Obama, genjeshtar dhe mashtrues i papare.

     Duket qe nuk e njeh fare SHBA dhe flet badiava pa dogane, se ne kete shtet nuk te ndjek Prokuroria kur shan Presidentin edhe nga nena edhe nga baba me liber shpie sepse SHBA nuk eshte si Partia e Punes qe te raste brenda per nje llaf goje, po te ishte keshtu Edi Rama duhet te ishte prej kohesh ne burg federal ne SHBA kur e shau si halabak me llafe turpi Presidentin Trump jo nga gazeta DITA, por direkt nga CNN

     megjithate nga qe je kaq i paditur meso se:

     Bush Junjori Dallkauku dhe Pentagoni i tij i akorduan firmes private Saliu&Son permes Diverolit nje shume prej 300 meleon dollaresh per demontimin e armatimit te Enverit, por i plasi Bumja ne dore, ne Gerdec. Shifra e financimit eshte bere publike nga gjyqi i Diverolit dhe partnerit te tij nga Florida. Ishte vete sekretari i pare i ambasades amerikane ne Tirane qe dha i pare alarmin per implikimin e zyrtareve te larte te ambasades ne afera mafioze dhe fjalen e kishte kontretisht per ambasadorin Withers qe vrapo si lepur ne mes te nates bashke me Fatmir Mediun per te hequr etiketat e fishekeve te ndryshkur kineze qe i kishin gaditur per ne Afganistan ne kundershtim me te gjitha ligjet e SHBA. Ne kete afere mafioze ishte implikuar edhe Kosta Trebicka, por mafia e Saliut donte ta shkelte me kembe nga lakmia per leka, ai deshi t’i kallezoje dhe prandaj e vrane Kulicet ne mes te fushes duke inskenuar aksident me makine. Like Floriri i ngjiti nje leter turpi ne kurriz ambasadorit Withers ne ike, ndersa Presidenti shqyptar, Bamke Topi ja futi me gjume letargjik dhe deklaroi se nuk kishte haber se ku bie Gerdeci ne harte e Botes dhe Kondoliza e Bush Junjorit kur erdhi ne Tirane e pati fare kollaj te pergenjeshtronte sekretarin e saj dhe iku ne terrin e nates pa paguar asnje demshperblim per viktimat sic kishte ndodhur ne raste te ngjashme ne vende te tjera.

     E shikon se cfare ndodh, intelektuali te nxjerr fakte dhe dokumente, ti flet per mashtrim

     KUSH ESHTE AI QE POSHTERON VETEN NE MENYRE BANALE TANI?

     Reply to this comment
 35. Viro August 27, 15:54

  Akoma me Enverin ju? Vetem idiotet se kane kuptuar cfare monstre ishte. Enveri se ka rrujt fare per kosoven sepse I rrezikonte karriken. Dhe me 1981, kur u botuan disa artikuj, nuk dinte fare cfare behej ne kosove. Erdhi nje material qe tregonte per demonstratat qe e detyruan te behej I gjalle e te shitej si nacionalist. Intelektuali eshte ne rregull.

  Reply to this comment
 36. Caku August 27, 16:46

  Ha shqip ti,nuk te lexoj më,mbaroi diskutimi!

  Reply to this comment
 37. GRANIT DRENICA August 27, 17:29

  Enver Hoxha JETOFSH sa kjo BOTË
  se, mos t’ishe TI dhe, pikërisht TI
  …aq shumë shqipfolës sot
  do t’ishin L O P Ë me shtatë këmbë !

  Enver Hoxha jetofsh sa kjo BBOTË ku jetojmë
  se, mos t’ishe TI -tamam
  jo pak shqipfolës SOT do t’kishin ecur
  …edhe me shtatë-tetë këmbë !

  Enver Hoxha, NAMI yt pandërprerë ‘u lartësoftë
  se, mos t’ishe TI, shumë shqipfolësi SOT
  do t’ishte …edhe EDHE MË SHTAZË
  sesa të gjitha sh t a z ë t !

  Enver Hoxha, O DIELLI i shqiptarëve
  se, mos t’ishe TI,shqiptarët SOT do t’ishin
  …edhe për njëmijë e nëntë VAJE !!!

  Reply to this comment
  • info analitike August 27, 18:19

   O Granit Drenica shiko se Nexhmija ankohet se jeton tek pularia. Te kam rixha e ne emer te kumandarit adoptoje e merre me vete ne Kosove tek familja jote se keq e ka punen. Nipcen e dashur e ka ne burg per droge e nje hall i madh ka rene mbi ta. Shiko se mos ben ndonje gje meqe e paske me kaq zjarr kete pune.
   He te keqen tregoje me vepra dashurine per kumandarin e per partine nashti qe na ka ikur e na ka lene shendene.

   Reply to this comment
 38. sugjerim # 2 August 27, 19:16

  Pse gazeta Dita duhet te hape nje blog ( hale te vecante ) per perversin komentues nastradin pejgamer intelektuhalen ?

  te nderuar moderatore & redaktore !
  .Sinqerisht nuk e kam problem cfare thote sperma e Esat Toptanit ky komentuesi intelektuhahi + blendi fejzinjte ? ose qe perdhos enverin
  .
  Problemi eshte se ky mender me thane intelektuhale hapur fare eshte ne nje linje ne trajtimin qe i bejne serbet Esat Pashe Toptanin dhe poshtron Avni Rustemin qe sot mbi 90 % e shqiptareve e nderojne si HERO KOMBETAR

  INTELEKTUALI + VUK DRASHKOVIC PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Ish-Ministri i Jashtëm serb, Vuk Drashkoviç deklaron se vendi I tij e ka paguar shtrenjt idenë e “Serbisë së Madhe”
  Duke folur për marrëdhëniet Shqipëri-Serbi në vite, ish-Ministri o Jashtëm serb shprehet se në historinë mes dy vendeve ka shumë shembuj, që sipas tij, vendet kanë ndihmuar njëri-tjetrin, si për shembull në kohën e luftërave ballkanike, kur ushtria serbe dhe Esad Pasha janë ndihmuar mes vete. “Kurdo që shkoj në varrezat serbe në Paris, unë i marr me vete dy buqeta lulesh: një për ushtarët serbë që kanë rënë atje dhe tjetrën për Esad Pashën, i cili ka vdekur në spitalin ushtarak në Paris dhe me dëshirën e tij është varrosur në mesin e ushtarëve serbë”, thekson Drashkoviç.

  …………….
  VULIN PER ESAT PASH TOPE TANIN

  Varri i Esat Pashë Toptanit është vizituar sot nga një politikan serb me pozitë.

  Ka qenë ministri i Punës i Serbisë, Aleksandër Vulin, ai që ka nderuar Esat Pashë Toptanin pranë varrit të tij. Vulin ka vendosur një kurorë lulesh në nderim të tij, për atë që e cilësoi si kontribut të tij për Serbinë.

  “Serbia i kujton heronjtë e saj, por Serbia i kujton edhe miqtë e saj dhe ne nuk do ta harrojmë Esat Pashën, i cili në momentet më të vështira ishte përkrah nesh. Esat Pasha ishte mik i serbëve, padrejtësisht i harruar dhe i anatemuar nga historia, qoftë edhe e jona”, tha Vulin, raporton “Klan Kosova”.

  Sipas tij, Esat Pasha duhet kujtuar përherë, pasi përveçse u varros pranë serbëve në varrezat e Parisit, ndihmoi forcat ushtarake serbe për të depërtuar në Shqipëri.

  “Esat Pasha është shembull atdhetar se si shqiptarët dhe serbët do të duhet të bashkëpunonin, rruga e tij ishte rruga e mirëkuptimit e marrëdhënieve të mira fqinjësore, ai ishte shqiptar që i donte serbët për këtë arsye nuk bën të harrohet”, tha Vulin..
  ……………….
  INETELTOLOVIC PER ESAT PASH TOPE TANIN
  PO PSE ISHTE TRADHETAR KRYEMINISTRI ESAD PASHA O GAZETA DITA?

  kur Shqypnia ishte gadi per t’u shqyer nga fqinjet lakmitare dhe kur atdhetari Esadi kishte shkuar ne Paris si Kryeminister qe te mbronte Vatanin nga coptimi dhe ku e vrau CUBI psikopat shqyptar dhe spiun i Moskes Avni Rustemi pa e njohur fare me pare? Kur e pyten gjykaesit ne Paris Avni Rustemin pse e vrau kryeministrin e tij ai u pergjegj: “Sepse nuk me pelqente mendjemadhesia e tij!” Ne vendimin frances per ekstradimin e Avni Rustemit ne Shqypni shkruhej ekspertiza: PSIKOPAT! Prandaj me mire gazeta dite per kete histori te trishtuar te historise shqyptare le te pyese:

  KUSH E TRAJNOI, E FINANCOI DHE E MBESHTI ME ARME NE PARIS CUBIN PSIKOPAT DHE TEJET TE VARFER AVNI RUSTEMI?

  Dihet se Atdhetari Esad Pasha me Qeverine e tij te Durresit ishte jo vetem antikomunist i perbetuar, por edhe ARMIKU i Austrohungarise dhe kur austriaket i shkaterruan sarajet e tij me bombardime nga deti nuk morre asnje LEK demshperbiim nga shteti. Kush pushtetar do ta bente sot nje gje te tille?

  Reply to this comment
 39. Alban Dega August 27, 20:05

  DORE E ZEZE E MILLOSHEVICIT NE SHQIPERI !

  Qysh kur Sali Berisha erdhi ne krye te PD me voten “demokratike” te revoles se Azem Hajdarit mbi tavoline, me perkrahjen e William McCart Rajersonit dhe intrigat e doren e zeze te Sllobodan Milloshevicit, Stanishicit dhe UDB-se gjakatare serbe, PDSH u kthye ne doren e zeze e Milloshevicit ne Shqiperi.
  Partia Demokratike nuk e futi Shqiperine ne shinat e Partise – Shtet !
  E futi Shqiperine ne rrugen e Nje Njeri Shtet, ku Sali Berisha urdheronte, sundonte dhe te tjeret vetem aprovonin ose poshteroheshin, demaskoheshin, flakeshin nga radhet e saj e bile edhe vriteshin.
  Nga Partia Shtet e partise se pare te Berishes u kalua ne sistemin e Njeriut- Shtet te Sales, ne sundimin absolut te tij ala Luigji i 14-te, “ Ligji Jam Une” ose sundimi i Sales , shkurt Salikraci !
  Vriteshin jo vetem me plumba si Arben Broci e Azem Hajdari, por edhe me pilula helmesh plutoni ose eutonasie hollandeze si Bashkim Gazidede, Safet Zhulali, Ali Spahia… qe dinin aq shume zezona e urdhera genocidale te Sali Berishes sa u duhej mbyllur goja pergjithmone me qetesi e dashuri qe Shtrigu i Vicidolit te mos perfundonte para Gjykates Nderkombetare te Drejtesise per Krime kunder Njerezimit ne Hage njesoj si padronet e tij te Beogradit Sllobodan Milloshevic, Sanisha Stanishic e co !
  Harronte marrani se cdo krim len mbrapa gjurme !
  AS SLLOBODAN MILLOSHEVICI AS CHINCHIZKHANI … as 700 dreqerit e mallkuar nuk do ja kishin bere Shqiperise si shtet dhe shqiptareve si komb zezonat qe ua ka bere Sali Berisha dhe“ Banda e Gangstereve” politike, biologjike, oligarkike dhe mediatike te tij !
  Heret apo vone ato do ti hane koken cdo krimineli!
  Askush nuk eshte mbi ligjin !

  Reply to this comment
 40. ALBAN DEGA August 27, 20:17

  DENOJINI ME HESHTJE… !
  SHUMEZOJINI ME ZERO ! MOS U MERRNI ME TA !

  Mos u merrni e himbni kohe me ta!
  Ai eshte misioni i tyre i peshtire… Misioni i zhurmuesit te Bandes se Gangstereve…!
  Braktisinii ne mjerimin e vet mendor !
  Shumezojini me zero !
  Te merremi me kalin jo me mizat, me temen jo me bishtat e Shteigut te Vicidolit … !
  …. Duken nje lukuni shume e rrezikshme. Kane dale nga veringet dhe lehin e skermten dite e nate si qene te terbuar.
  Perla e Zeze= Black Swan, Intelektuali= Intelegomari, MarkUKu= leh si qen por skermitet si UK…wanted, Infoanalitiku= Infobanalistiku, Anticensura me tru tek ura …!
  Duken po nuk jane aq te rrezikshem ! Nuk lene komentues as komentuese pa i ngrene mune!
  Rreziku nuk vjen nga dhembet e tyre te rene por nga era qe kuterbojne prej muse qe hane nate e dite !
  HapuniI rruge qe te mos merrnI edhe ju komentues te nderuar kuterbimin e tyre !
  Lerini te lehin si ujqerit ndaj drites se Henes deri sa te pelcasin e mbyten ne mune e trurit te tyre te cakerdisur!
  Mos u merrni me ta!
  Shumezojini me zero !
  Lerini ata ne zanatin e vetem qe ata dine te bejne lehjen!
  Lerini te masturbojne trute e tyre te nakatosura nen tingujt e lehjeve dhe skermitjeve te tyre gerditese si hiena te paguara per te bere zhurmuesin e coroditesin e cdo lexuesi e komentuesi!
  Denojini me heshtje !
  Shumezojini me zero…derisa ti versulen njeri tjetrit !
  Te merremi me temat e rendesishme e thelbin e tyre jo me lehje qenesh te cartun !
  Lehjeve te qenerve vetem qenet u pergjigjen me lehje !

  Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 23:32

   Ore ti spiuni i Sigurimit te Degajve, familje kriminelesh vrastare nga Bjeshket e Nemuna, po ti sikur ishe penduar dhe bere nje shkrim per barazine e fashizmes dhe te komunizmes, nga dole perseri me avazin e vjeter te spiunit te Enverit?

   APO E KISHE SA PER MASKIM?

   Reply to this comment
  • Cjapi August 28, 02:14

   O matuf pensionist muzhik.

   Reply to this comment
 41. GRANIT DRENICA August 27, 23:35

  Ore ti i “info analitike”MUTIKE !

  Nëse Nexhmije Hoxha “ankohet se jeton tek pularia”, FAJTORË jeni ju, atje, shqipfolësQENËRIA ! Nexhmije Hoxha është një ZONJË E MADHE ME BRERORE; por, ti, “info analitik”, po tregohesh qartë, se je një HIÇ E MINUS HIÇ; se je një KISHK-VIÇ por që nuk ke brirë e bisht të dukshëm veçse i ke TË NDIJSHËM e të parapashëm që shumë qartësisht të përvijojnë si një njeri-SHTAZË e më SHTAZË se tëra shtazet ?! …Po mos t’ishe ti shqipfolësSHKJA i padyshimtë, do ta kishe pasur konsideratën më të lartë për Nexhmije Hoxhen dhe do ta kishe nderuar me pietet, ore shqipfolës-shkja e SHKJA-shqipfolës i padyshimtë ! Nëna jote duhet të jetë, padyshim, një BUSHTËR e nje KUÇKË që t’ka bërë ty kaq XHAGAJDUR e kaq KARABUSH që t’ka bërë ty kaq të ndyrë e lëtyrë dhe lëtyrë tej ndyrë!? …Shtëpi e më të madhës ZONJË SHQIPTARE sot, Nexhmije Hoxhës, është dhe do të jetë gjithmonë edhe çdo shtëpi të vërtetë dhe normal dhe, edhe shtëpia ime patjetë dhe përgjithmonë!!! …Nderkaq, ti, me nofkën “info analitike” nga çdo shqiptar i vërtetë duhesh ta kesh dhe do ta kesh PLUMBIN n’ballë apo THIKËN n’fyt !
  …Nipçen e Nexhmije Hoxhës, së pari, ju shqipfolës shkijtë të RUSO-SHKJAUT, Sali BERISHA, keni bërë çmos që ta ngatërroni, mbase edhe me drogë (sepse, e mbushët Shqipërinë ju shqipfolës-shkijtë, edhe me drogë dhe me të gjitha të këqiat dhe të zezat tjera që ka bota,ç’prej se Shqipërisë po i mungon ZOT-Enver Hoxha! …Pra, ju kundërshqiptarët shqipfolës (armiqtë më të mëdhenj e më të zi të Shqipërisë dhe të shqiptarëve, me siguri, krejt me paramendim keni bërë çmos që nipçen e Nexhmije Hoxhes ta ngatërroni edhe me droga që pastaj ta futni në burg dhe, masandej, të trumbetonit me alarm se, nipi i Enver Hoxhes “u kap me drogë dhe e futem n’burg…”!? …Dhe për këte, unë e qortoj dhe e fajësoj shumë edhe Nexhmije Hoxhën dhe Ilir Hoxhën sepse, patjetër, edhe Nexhmija edhe Iliri është dashur ta dinë mirëfilli dhe saktyësisht se, nësë ata, Iliri dhe Nexhmija, n’këte rast, nuk do ta edukonin dhe rrisnin FËMIUN e tyre, atëherë, atë do ta “EDUKONIN” armiqtë etyre SHQIPFOLËS që i kanë aq të shumtë dhe aq të ligj e të të poshtër në Shqipëri që prej pas vitit 1990 e dei më sot !
  …O shqipfolësi-Kishk-viç e viç-kishk me nofkën “info analitike” , Enver Hoxha nuk ka vdeur as nud do të vdes kurrë derisa do t’ketë …qoftë edhe vetëm një shqiptar të vërtetë, por, ja ku po t’paralajmëroj se , je i ivdekur dhe më keq edhe sesa i vdkur ti i nofkës “info analitike” dhe të gjithë të tjerët shqipfolës-shkijë apo shqipfolëskundërshqiptarë sikurse ti, sepse ju dhe pikërisht ju jeni ARMIQTË e Shqipërisë dhe të shqiptarëve të mirëfilltë, kurse, Enver hoxha ka qenë, është dhe do të jetë përgjithmonë i pavdekshëm dhe i gjallë plotësisht NË ÇDO SHQIPTAR TË VERTETË dhe do t’jetë plotësisht kështu derisa t’ju qesim fare juve shqipfolësve kundërshqiptarë në Shqipëri, në Kosovë dhe kudo gjetk!
  ENVER HOXHA do jetojë sa të ketë shqiptarë të vërtetë; sa të jetë Shqipëria e sa të jetë BOTA, prandaj, ju shqipfolëssurrogatet, ju shqipfolësit kundåershqiptar …që mos të ndodh TJETRA (!), më mirë vrane veten tuaj sa më parë !?

  Reply to this comment
  • info analitike August 28, 17:17

   O Granit po ti qenke tallash fare! Paske kaq shume llafe e nuk ta shifka njeri hajrin o njeri! Kujdes se mos mbytesh ne gjithe kete lume fjalesh! Me sa kuptoj une ti kumandarin dhe Nexhon i dashke vec me llafe e aspak me vepra perderisa nuk i ndihmon. Kesaj i thone llafet e shumta e guret ne traste kendej nga anet tona.

   Reply to this comment
 42. Mark .U.K August 28, 15:45

  O milet ka fol ALBAN DEGA NGA NGA NEW YORK.Te mos flasin te tjert.Ky oficer sigurimit te shtetit i cili me pasaport diplomatike iku ne USA per te shpetuar lekuren sot kaperdihet si gjeli ne grumull te plehut.Kerkojn ta mbrojn nje grup ish spiunesh e ish sekretar parie fshati ate kanibal.Te zeri i populli dikur shkruhej:PROLETAR TE GJITH VENDEVE BASHKOHUNI,kurse te kjo gazet duhet te shruhet:ISH FUKSA TE SIGURIMIT TE SHETIT BASHKOHUNI.

  Reply to this comment
  • MARKUK QENI August 28, 18:05

   ALBAN DEGA
   DENOJINI ME HESHTJE… !
   SHUMEZOJINI ME ZERO ! MOS U MERRNI ME TA !

   Mos u merrni e himbni kohe me ta!
   Ai eshte misioni i tyre i peshtire… Misioni i zhurmuesit te Bandes se Gangstereve…!
   Braktisinii ne mjerimin e vet mendor !
   Shumezojini me zero !
   Te merremi me kalin jo me mizat, me temen jo me bishtat e Shteigut te Vicidolit … !
   …. Duken nje lukuni shume e rrezikshme. Kane dale nga veringet dhe lehin e skermten dite e nate si qene te terbuar.
   Perla e Zeze= Black Swan, Intelektuali= Intelegomari, MarkUKu= leh si qen por skermitet si UK…wanted, Infoanalitiku= Infobanalistiku, Anticensura me tru tek ura …!
   Duken po nuk jane aq te rrezikshem ! Nuk lene komentues as komentuese pa i ngrene mune!
   Rreziku nuk vjen nga dhembet e tyre te rene por nga era qe kuterbojne prej muse qe hane nate e dite !
   HapuniI rruge qe te mos merrnI edhe ju komentues te nderuar kuterbimin e tyre !
   Lerini te lehin si ujqerit ndaj drites se Henes deri sa te pelcasin e mbyten ne mune e trurit te tyre te cakerdisur!
   Mos u merrni me ta!
   Shumezojini me zero !
   Lerini ata ne zanatin e vetem qe ata dine te bejne lehjen!
   Lerini te masturbojne trute e tyre te nakatosura nen tingujt e lehjeve dhe skermitjeve te tyre gerditese si hiena te paguara per te bere zhurmuesin e coroditesin e cdo lexuesi e komentuesi!
   Denojini me heshtje !
   Shumezojini me zero…derisa ti versulen njeri tjetrit !
   Te merremi me temat e rendesishme e thelbin e tyre jo me lehje qenesh te cartun !
   Lehjeve te qenerve vetem qenet u pergjigjen me lehje

   Reply to this comment
  • Alban August 28, 18:17

   KUR SPIUNET THERRASIN KAPENI SPIUNIN!

   JU LUKUNIA E SPIUNEVE JENI ATA QE AKUZONI TE TJERET ME SE SHUMTI SI SPIUNE.
   E DINI PSE !?
   SEPSE BESONI TEK VETVETJA DHE I SHIHNI E PARAGJYKONI EDHE TE TJERET SI VETVETEN !
   ME KONKRETISHT !

   From: Alban Dega
   Date: June 3, 2018 at 11:54:54 AM EDT

   90 PER QIND…!?

   A doni te njihni spiunet e hafijet e diktatures e Sigurimit te Shtetit !?

   – Nga Alban Dega, Nju Jork.

   Ja si pergjigjet ish-oficeri demokrat i ish Sigurimit te Shtetit S. A. fillimisht Azilant Politik e prej 15 vjetesh shtetas i SHBA-se :

   “ … Lexoni ne gazeta komentet sa me te ashpra e sa me agresive jane thirrjet kunder ish diktatures dhe ish- Sigurimit te Shtetit …
   Rreth 90 per qind te autoreve te tyre jane ish- hafije te ish— Sigurimit te Shtetit, nga ata qe na ndiqnin hap pas hapi per ti rekruatuar me hir ose me pahir si te tille !
   Shkoni ne kafene, funerale apo dasma, festa apo hidherime …
   Shihni e degjoni kush ngre me shume zerin kunder ish- diktatures, kunder ish- Sigurimit te Shtetit, gati 90 per qind e tyre jane ish- spiune e hafije te ish- Sigurimit te Shtetit dhe ish sekretateve te partise apo kryetareve te Keshillave Popullore e Frontit Demokratik te Shqiperise …..
   Si mund te rri ose te pi kafe me nje njeri qe ka spiunuar prinderit, vellezerit e motrat, gruan ose burrin, djalin apo vajzen e vet e hajde duro e degjo leksionet e tij per liri e demokraci, anti- diktature, antisigurim per…
   O Zot cfare nuk po shohim e degjojme !
   Edhe kur i keshillonim qe te riverifikonin te raportet apo te dhenat e rreme e trillimet kunder pjestareve te familjes se vet, heren tjeter sillnin akuza edhe me te renda ndaj tyre.
   Jane me dhjetra e pse jo me qindra raste kur kemi perdorur tekniken operative ( pergjimin etj ) dhe kemi zbuluar se gjithcka ishte trillim dhe provokime te mirefillta te informatoreve, hafijeve kunder edhe familjareve te vet !
   Jane me dhjetra rastet qe edhe i kemi ndaluar e arrestar per shpifje e dizinformacion duke i flakur nga bashkepunimi!
   Pse !?
   Sepse ne 90 per qind te rasteve ne rekrutonim hafije me klecka e cene biografike.
   Dy ishin aresyet kryesore !
   E para, kujt do ti besonte e shprehej hapur objekti a subjective i veprimtarise sone!?
   Nje personi qe nuk kishte probleme biografike apo nje personi si ai ne mos edhe me keq se ai !?
   Sigurisht qe seres se vet !
   Se dyti, ishte me kollaj per ne te rekrutonim njerez te tille qe donin te permiresonin biografine e familjes dhe te vetes.
   Persa u perket komunisteve, ka pasur kritere e kufizime teper te rrepta dhe vetem ne raste te rendesise se vecante dhe gjithnje me miratimin e Sekretarit te Pare te PPSH- se rrethit dhe te Sekretarit te KQ PPSH-se qe mbulonte Sigurimin, Mbrojtjen dhe organet ligjzbatuese mundej te rekrutohej ose te mbahej ne lidhje pas pranimit ne parti… “
   Nje realitet , nje e vertete e hidhur por bindese, llogjike e sakte !
   Ndaj, mos iu versulni artistit te madh e shqiptarit te madh Rikard Ljarja.
   Ai si qytetar, si demokrat e si burre me personaltet shpreh mendimin e tij per veten e tij!
   A jetojme ne demokraci !
   Liria e shprehjes, liria e mendimit jane te drejta thelbesore e themelore te njeriut perfshi Rikard Ljarjen , Nderin e Shkoderloces dhe Nderin e mbare kombit Shqiptar

   Reply to this comment
 43. info analitike August 28, 17:24

  O Granit po ti qenke tallash fare! Paske kaq shume llafe e nuk ta shifka njeri hajrin o njeri! Kujdes se mos mbytesh ne gjithe kete lume fjalesh! Me sa kuptoj une ti kumandarin dhe Nexhon i dashke vec me llafe e aspak me vepra perderisa nuk i ndihmon. Kesaj i thone llafet e shumta e guret ne traste kendej nga anet tona.

  Reply to this comment
 44. Aliu nga Selenic August 29, 02:16

  Kryesishte per Intelektualin qe nuk eshte iltelektual dhe ca te tjer qe kerkojn ta paraqesin gjenocidin serb si gjenocit komuniste gabohen rened. ndaj dhe une po e jap kete materiel me teme:

  GJENOCIDI SERBE NUKE ESHTE GJENOCIDE KOMUNISTE. AI ESHTE GJENOCID I LINDUR DHE I TRASHEGUAR NE GENIN E TYRE.
  Per ata qe e reduktojen gjenocidin serb vetem teke (periudha komunista)

  Propaganda Serbe eshte shum agressive dhe guzhina e tyre paraqet mjafte menu te sofistikuera per ti rreklamuar ato si rruge lufte kunder saj pore qe ne te vertet me keto veprim ajo kerkon ta lergoj sa te jet e mundur gjenocidin histori mbi shqiptaret dhe trojet e tyre.
  Keshtu propaganda e shperndare e tyre, ben fajtore per gjenocidin sere veten komuniste(qe ne te vertet ne serbi nuk ka pasur komuniste pore vetem fashiste.) gje qe u jepe mundesi atyre ta “paraqesin “dele Serbin pore sipas tyre ftekeqesi paska qen vetem idete Komuniste.
  Keshtu pere ironin e fatit edhe disa balliste sherbetor te Beugradit historikishte po perpiqen me zelle te behen amplifikatore te kesaj ideja duke reduktuar ose duke e lene menjeane Serbin e kohrave dhe duke e prtretizuar vetem kohen e komunizmit.
  Kjo propagante shmange gjenmocidin ne kohra si.
  1. Gjenocidin ne kohen e Stefan Nemanjes I cili pushto pothuajse te gjith ballkanin.
  2. Gjenocidin e Karagjergjoviceve te cilet edhe perse keta ishin me origjin shqiptar kusure nuk I lane shqiperise.
  3. Gjenocidin e kral Pashicit I cili me marjoneten e tyre Ahmet Zogun pushtuan dhe permbysen rrevolucionin fanoliste ne shqiperi. Zogu erdhi ne pushtet me forcat serbe dhe bjelloruse ,
  4. Gjenocidin e shpernguljes se Sanxhakut te Nishit ku shkerngulen mbi 60 000 banore.
  5. Gjenocidit permanent te shpernguljes per ne turqi.
  6. Gjenocidin e Tivarit si dhe deri gjenocidin e viti 1999 ku pothuajse u shperngul me foce me shume se gjysma e Kosoves.
  7. Shmangin ate qe eshte me kryesorje burimi I gjith ketij gjenocidi eshte kisha ortodokse serbe.
  Sipas ketyre derdimenve te tipit Intelektuali qe nuk eshte intelektual dhe ca te tjere keqj apaska qene vetem periudhe ishe komuniste se te tjerat pasken qene te mira sipas tyre.Natyrishte deri sa shqiperia u sulmua me forcat serbe dhe Bjelloruse, detyrimishte qe per keta derdimen jane te mira ndersa vete koha e komunistev paska qen e keqe.!
  Duke analizuar ne thellsin e problemev arrijme ne perfundimin se keta nuk e kan hallin tek gjenocidi serb , pore hallin e kan me komunistat shqiptar te cilet I munden gjate luftes “baballaret “ e tyre Gjermanet dhe italianet dhe keshtu bashke me to u arratisen duke marre turpin e tyre me vet , turp te cilin kurre nuk munde ta heqin pore perkundrazi sapo vijn e po turperohen akoma edhe me shum.
  Prandaj nje propaganda te till qe ben Pjerin Ndreca seshte gje tjeter vecse nje mbeshtetj e pa kursyer per fshehjen e gjenocidit historic te serbise kundes kombit shqiptare.
  Neve u themi ketyre derdimenve .Kujdes.Serbet ne genin e tyre jene agresiv, shoviniste njelloi si egersira qe eshte e pa meshirshme kur bjen ne tufen e deleve,ashtu edhe serbet jane njelloi si keto egersira.kur vjen puna kunmder shqiptarve.
  Politika ketu nuk shkon ne c`fardo pozicioni politik qe ata te jen ata agresivitetin e tyre kunder shqiptarve kurre nuk e kan kursye ase nuk do ta heqin. Shprehja Komuniste vetem ua fshah gjenocidin historic,.Kete poshtersi kuned kombit ton po ben edhe Pjerin ndreca me partin e vet famekeqe.!
  Kujdes O Balliste mos hani buken e shqiptari dhe po beni punen e shkavit.!

  Reply to this comment
 45. Fehmi Berisha August 29, 15:29

  Ti karagjoz me nofkën “Intelektuali”po të përgjigjem ty dhe të gjithë atyre si ti, duke mos humbur kohë me secilin nga ju armata e m….,edhepse nuk e meritoni,mbase nuk do të duhej të lëshohem në nivelin tuaj të mjerueshëm,megjithatë:
  Prof. Dr. Hakif Bajramin e kisha mësimdhënës në gjimnaz.
  Isha me fatë,jo vetëm unë, por të gjithë ata mijëra e mijëra nxënës e nxënëse,nëpër gjenerata, të cilëve na dha mësim e njohuri prof.Hakif Bajrami,i cili asokohe,kur pasuli hahej kokërr më kokërr,gjente mënyrë dhe mundësi të na fliste e shpjegonte për atdheun territorial,për Shqipërinë dhe gërshërët të cilatë e prenë dhe sakatosën atë.
  Ai,trimi, i cili guxonte të fliste për Shqipërinë e Enver Hoxhës e në shumë rrethe edhe për bandën titiste dhe klyshtë e saj.
  Ai trimi,i cili asokohe dinte t`na e mprehte shpatën që ta luftonim bandën titiste dhe shkatrrimin e Jugosllavisë,ai trimi i cili na mësonte se si duhet të organizohemi e të luftojmë për bashkimin e trojeve shqiptare,pra bashkimin me NANEN SHQIPËRI,
  Mos harro,ti karagjoz analfabet,që Prof.dr.Hakifi ka mëse 56 libra të botuar,secili më me peshë dhe më i mirë se tjetëri.Libra të cilët pavarsisht sa regjime e sisteme politike do të ndërrohen,ato do t`i rezistojnë secilit,dhe do të bëjnë dritë nëpër breza,do të bëjnë dritë me faktet kryeneqe.
  Mëso, ti karagjoz,para se të lehish,që prof.dr.Hakif Bajrami është nip i Murat Xhakes-njërit ndër luftëtarët më të dalluar të luftës së Kulinës më 1910 dhe shumë luftërave kundër pushtuesëve të trojeve shqiptare.
  Die ti matrapaz dhe spiun i dreqit dhe të birit,që prof.dr.Hakif Bajramin e njohim ne nxënësit e ti,të cilët mërëm mësimet nga ai dhe të cilët jetuam e jetojmë me të,e jo ti dhe ata si ti,të cilët jeni sot,më shumë se dje,në shërbime të huaja.Dje ishi argat serbi e greku,sot keni ndërruar këmishat dhe jeni bërë argat dreqi,të ati dreqi i cili u paguan më shumë.
  Die ti karagjoz,që prof.Hakif Bajrami në të gjitha momentet më dramatike,siç ishin Demonstratat e vitit 1968,ato të vitit 1981,ishte aktiv në to, siç ishte aktiv dhe i rreshtuar drejtë gjatë viteve të tmerrshme81-97, ishte i rreshtuar pranë popullit dhe gjithë asaj ushtrie ilegale e cila vepronte dhe luftonte për bashkimin e trojeve shqiptare.
  Die ti bythlëpirës,që prof.dr.Hakif Bajrami ishte këshilltar në Zyrën e UCK-së,zyrë në mes Prishtine,mes gojës së ujkut,tëcilës i printe i madhi dhe ni pa krahasueshmi Adem Demaçi.
  Martrapaz,dil me emrin tënd të vërtetë,dhe kur të bisedosh në kuvend burrash mati fjalët,ti pis,dhe folë me argumente siç flitet në nivele shkencore dhe intelektuale dhe mos na sillë përalla kalamajsh këtu.
  Në këto shkarravinat tua të pafundme,ti nuk solle asnjë argument kundër shkrimit të prof.dr.Hakif Bajramit,përpos lehjeve kuturu,të cilat njeriun e ndershëm dhe çdo intelektual të mirëfillt e bëjnë të vjell,ndaj këtu nuk dua të marrë pjesë dhe të mirrem,tutje,me njerëz monstrum,të cilët flasin pa fakte dhe pa dinjitet.
  Një mëso ti matrapaz dhe të gjithë ata që mendojnë e janë si ti;
  Shkenca nuk bëhet për hirë të Mules e Kules; të mëdhenjëve,të fuqishmëve,sot, (shumë Perandori njeh historia,por sot nuk janë….),por bëhet me argumente e fakte të verifikuara të cilat nuk mund t`i zhbëj asnjë fuqi,qoftë ajo boregjeze apo socialiste.

  Reply to this comment
 46. GRANIT DRENICA August 30, 16:33

  Ti, “intelektuali”!

  Ti, intelektuali, nuk je asgjë më shumë e më ndryshe se një KOKË KALI ! …Madje, je KOKËKALI , jo të një kali normal, po je KOKËKALI ÇAPRASHANË!? …Gjuha ëshë prej tuli dhe, AJO lëviz në gojën tënde, si te QENI !? …FJALA është për njeriun dhe për njerëzit, kurse, LEHJET janë, madje, mjo as për kalin, po për QENIN dhe për qenët ?! …Nëse fjala e njeriut është si LEHJA e SI LEHJET E QENIT atëherë, fjalët e atij njeriu janë “MË LEHJE” se lehjet e QENIT e se HINGËLLIMAT E KALIT!?…,Ngase, qeni lehë sepse s’di të FLAS i ngratii, kurse njeriu LEHË si QENI sepse s’di çka të thotë, I GJORI !?!

  Reply to this comment
 47. GRANIT DRENICA August 30, 16:38

  Ti, “intelektuali”!

  Ti, intelektuali, nuk je asgjë më shumë e më ndryshe se një KOKË KALI ! …Madje, je KOKËKALI , jo të një kali normal, po je KOKËKALI ÇAPRASHANË!? …Gjuha ëshë prej tuli dhe, AJO lëviz në gojën tënde, si te QENI !? …FJALA është për njeriun dhe për njerëzit, kurse, LEHJET janë, madje, jo as për kalin, po për QENIN dhe për qenët dhe për QENËQENIN ?! …Nëse fjala e njeriut është si LEHJA e SI LEHJET E QENIT atëherë, fjalët e atij njeriu janë “MË LEHJE” se lehjet e QENËQENVE dhe sesa e QENIT e se HINGËLLIMAT E KALIT!?…,Ngase, qeni lehë sepse s’di të FLAS i ngratii, kurse njeriu LEHË si QENI sepse s’di çka të thotë, I GJORI !?!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*